בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי עמוד 77

פורום שבץ מוחי, פורום נוירולוגיה להתייעץ עם נוירולוג על שבץ מוחי / אירוע מוחי. פורום נוירולוגיה יעסוק במניעת שבץ, אבחון שבץ, cva, אקו לב, קריש דם, אספירין, קומדין, סימני שבץ, שיקום אחרי שבץ, טיפול בשבץ, נכות עוד
מנהלי פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי:
אייל קליין
לפרטים נוספים
ד''ר רונית גלעד
לפרטים נוספים
שלום, אני בת 43. מהשבוע שעבר התחילו לי כאבים בעורף כשבהתחלה לא הצלחתי לסובב את הראש ימינה והרגשתי כאבים בצד ימין של העורף. אחרי כמה ימים אני כבר מצליחה לסובב את הצוואר אבל יש לי מן תחושה קשה של לחץ בעורף ומאחורי הראש+בחילות+חולשה. תחושה כללית כמו של שפעת.
אתמול הייתי אצל נוירולוג שבדק את כל התגובות שלי ומצא שהכל תקין.
זה נמשך כבר כ-5 ימים ללא שיפור. האם זאת יכולה להיות דלקת בעצב העורפי? מה אני צריכה לעשות? (כבר שקלתי הליכה למיון מרוב שהרגשתי רע).
 
אייל קליין  
17:18 15.12.12
אני מציע לפנות לאורטופד על מנת לבצע הערכה של עמוד שדרה צווארי ובמידת הצורך לפנות לטיפולי פיזיותרפיה. כאבים שמקורם בצוואר יכולים להקרין לכיוון הראש וגם לגרום לבחילות ולסחרחורות, יש לבדוק גם את הכיוון הזה.
 
חסוי
08:46 09.12.12
שלום רציתי לשאול אני עובר דיקור ניורולוגי לבעיית טינטון שבו מחדירים לי מחטים בעצבים באזור כף היד, ברך, כף הרגל, ירך
ויש מקומות שאם הוא מחדיר אני מרגיש מעין זרם כזה.
חשוב לציין שאיניי סובל מנימולים כולשהם באזור הרגליים או היד

שאלותי הם :

1. האם דבר זה יכול לגרום לנזק כולשהו לדוגמה לעצב ? או משהו ולגרום לנימולים קבועים ביד או ברגל באופן קבוע ?
 
אייל קליין  
21:18 12.12.12
על איזה סוג דיקור מדובר בדיוק?
אם מדובר על דיקור סיני לסוגיו לרוב אין סכנה לפגיעה נוירולוגית, הדיקור הוא שטחי יחסית ולא נעשה ישירות על עצב. אם כי לא מן הנמנעכי מחט תפגע בעצב שטחי כלשהו ויופיעו סימפטומים כאלה
ד"ר שלום רב,

בהמשך למיילים ששלחתי בענין נימולים באזור שד שמאל (צלעות? חזה עליון צד שמאל?) לציין כי כבר חודשיים + שעדיין יש לי נימולים קבועים ללא הרף 24 שעות ביממה עדיין!!!!

ובכן ביצעתי:


אולטרסאונד שד שבוצע כעט - תקין.

צילום צלעות חזה שבוצע עוד קודם כפי שציינתי במייל קודם - תקין.

כעט, רק נתנו לי לבצע צילום רנטגן עמוד שדרה צווארי (הרופא לא נתן לי לבצע MRI עמו"ש צוואר/טורקאלי). איני זוכרת אם סיפרתי כי יש לי נוקשות בצוואר העליון, וקשה לי להפנות את המבט לצד שמאל נוקשות בצוואר, יותר מאשר לצד ימין. כמו כן באזור גב עליון יש לי כאב נקודתי, כמו מעין נקודה לוחצת, כאשר אותו כאב נקודתי לוחץ ,אני מרגישה אותו דבר גם באזור השד/הצלעות השמאלית .

ובכן תוצאות צילום הרנטגן הינם:

צילום עמוד שידרה גבי:

שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים וצדדיים.

צילום עמוד שירה צווארי:

שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים.

היצרות הרווח הבין חולייתי בגובה C5-6.

מה זה אומר?

האם זה יכול להסביר את תחושת הנימולים באזור שמאל עליון שאני מציינת?

(עוד ברצוני לציין כי כאשר אני נשענת על הידיים יש לי תחושת נימול גם בידיים).

וכן תחושת נימול בכף רגל שמאל. (לציין כי יש לי בלט בגב תחתון והיצרות חוליות S1-L5 ידוע משנת 2007).

תודה מראש על תשובתך וסבלנותך הכה אדיבה.

בברכה
הממצאים מהצילומים יכולים להיות קשורים לסימפטומים שאת מציגה. ישנם מצבים אורטוםדים שהם אינם מצבי קצה אלא מצבי ביניים בהם האבחון וההערכה צריכים להתבצע על ידי בדיקה פיזיקלית מקיפה. בהחלט ייתכן קשר בין כל הסימפטומים שלך- כאבי צוואר, כאבי גב עליון, הקרנה לשד ולידיים. אני מציע לבקש הפניה לפיזיותרפיה שם יוכלו לבצע הערכה פיזיקלית ויציבתית ולטפל בבעיה על ידי מגוון כלים טיפוליים.
 
דן
10:56 11.12.12
שלום עקב חולשה ברגליים וביידים הייתי אצל נירולוג שזה היה לפני כמה חודשים הבדיקה תקינה אני סובל גם מחרדות לפני כמה ימים קראתי באינטרנט וכתוב שיכול להיות מניוון חלילה ועוד דבר שקיים גם קפיצות שרירים לאחר יום באמת הרגשתי קפיצות שרירים אני לא יודע אם ליחס לחרדה את זה ניגשתי לנירולוג אחר באופן פרטי שעשה בדיקה ושלל את הנושא האם בדיקה נירולוגית יכולה לשלול בוודאות תודה
 
אייל קליין  
21:05 12.12.12
הבדיקה הנוירולוגית עושה סינון ראשוני ויכולה לאתר פגיעה נוירלוגית אך לא יכולה לקבוע את המקור לה. לשם כך דרושות בדיקות נוספות. אם הסימפטומים נמשכים יש לפנות שוב לנוירולוג להערכה חוזרת, ייתכן ויש צורך בבדיקות הדמיה נוספות
 
LALA
02:20 02.12.12
הייתה לי תאונת דרכים, סבלתי ועודי סובלת מכאבי ראש עזים וחזקים, סחרחורות ובחילות. הופנתי לנורולוג ששלח אותי לבדיקת סיטי ראש ללא חומר ניגוד, בבדיקה שיצאה תקינה חוץ ממשפט אחד שאומר " שינויים היפודנסיים בקפסולה אקסטרנה מימין (2-23) יכולים להתאים לשינויים איסכמיים כרוניים". ברוב בילבולי לא שאלתי מה זה אומר. התואילו לפרש לי משפט זה ועל מה זה מעיד?
אני מודה לכם מראש על התשובה.
 
אייל קליין  
21:03 12.12.12
מדובר על ממצא ישן יותר, כנראה לא קשור לתאונה ונמצא במקרה. יש לפנות לנוירולוג על מנת להעריך את הקשר בין הסימפטומים לממצא
בן 40, לא מעשן, ברקע דלקת קרוהן קלה.

לפני כחודש וחצי חוסנתי נגד שפעת עונתית, שבוע לאחר מכן קיבלתי וירוס (סימפטומים רגילים).

לאחר העלמות הוירוס החלו כאבים חדים בחזה מצד שמאל שנמשכים עד היום (כבר חודש שלם!!) צילומי ריאות וחזה כולל CT תקינים. לדעתי זאת בעיית שריר.

במהלך השבוע האחרון
החלו סחרחורות ובעקבותם רעידות,נימולים, דברים מסתובבים אבל גם אדמה רועדת או הרגשה של נפילה ופחד נוראי והתוצאה התקף חרדה, הדבר היחיד שעוזר לי זה כדור הרגעה.
עכשיו זה קורה כל יומיים הפעם הראשונה קרתה לי כשסיימתי טיפול בטירגר פוינטס והפעם השניה קרתה לי אחרי דיקור סיני יפנישקיבלתי.
אני מוכן אם צריך לעבור כל בדיקה נוירולוגית(רק במידה וצריך)אני עובד עם אנשים וקשה לי מאד להתמודד עם המצב.
תחושה בחלק הגוף השמאלי.

אחרי תאונת דרכים ואיבוד הכרה לפני הרבה שנים שעוד לא היה MRI .

עכשיו יש MRI וניתגלה בסריקת מוח כי יש מוקד באונה קדמית במוח.

נוירולוג שבדק אותי מצא בבדיקה בדקירות כי התחושה בפלג שמאל של הגוף

הינה ירודה , כלומר הרבה פחות מחלק ימין של הגוף.

עכשיו השאלה היא האם יש בדיקה אלקטרונית או כל בדיקה שהיא (לא ידנית)

אשר יכולה להדגים את מעבר העצבים בפלג גוף שמאל לעומת מעבר העצבים

בפלג גוף ימין? (כאשר מעבר העצבים מראה את הירידה בתחושה).

תודה רבה מראש.
 
איריס
20:14 03.12.12
שלום
רציתי לשאול האם מישהו רכש את הכדור הזה מחו"ל למיגרנות ? או לחילופין שמע על הכדור ? במידה וכן, אשמח לחוות דעת, היות ומומחה המליץ לי לרכוש אותו.
תודה
איריס

 
שלום
00:14 03.12.12
האם חולה כליות וסכרת ואחרי 5 ארועים מוחיים ומוגדר חולה סעודי מורכב אשר לא מתפקד וייש לו חיידק אשר לא מגיב לשום טיפול בן 73 מותר ליטול את הריספרדל.
 
אורחת
20:24 01.12.12
שלום רב.בתי,בת ה-19 ,התחילה לקחת רטלין,בהתחלה 20 מ"ג ועכשיו 30 מ"ג,ושמתי לב שכל פעם שהיא נוטלת את התרופה היא נהיית מאוד חיוורת.
האם זה משהו שצריך להדליק נורה אדומה?
תודה מראש
 
גולדי
18:49 01.12.12
שלום רב.בעלי בגיל 60 מאובחן כחולה במחלת ארכנאודיטיס .(דלקת בעצבי הקאודה )סובל מאד מהמחלה עם תופעות הלוואי שלה.לפני מספר חודשים החל להתלונן על כאבים בעניים. במיוחד עין ימין.עם כאבים ברכות הראש .במיוחד רכה ימנית.וכאבים בעורף. רגישות חזקה לאור. בלילה יש לו הרדמות של אזור הפה.
בבדיקה של שדה הראייה התוצאה הייתה שישנה בעייה קשה .ואילו בבדיקה של לחץ תוך עיני הכל היה תקין .בבדיקת MRI מח נתגלו כלי דם מורחבים ומוגדלים והודגם מוקד היפראנטנסי בסדרות T2 בחומר הלבן הצמוד לטריגון משמאל..נוירוכירוג ראש שבדק את תוצאות ה - MRI לא התרשם שישנה בעייה מוחית .רופאת נוירו עניים הפנתה אותו לרופא פנימי בבה"ח שלאחר בדיקה החליט להמליץ על ביצוע ביופסייה של העורק הטמפורלי מ - 2 צידי הרכות. אני מבקשת את עזרתכם .בעלי חושש מאד מביצוע הביופסייה.והאם יש לכם איזה עצה לנסות להגיע לאבחון הבעייה .מבלי לבצע את הביופסייה.תודה מראש על תשובתכם.............אגב האם יכולה בכל זאת בעייה שלא נראת ב- MRI ראש.כי בכל זאת הכאבים חזקים.
שוב תודה מראש.
 
אלינור
21:33 30.11.12
שלום, סבתא שלי עברה שבץ מוחי לפני כחודש בגזע השמאלי של המוח וצד ימין של גופה משותק מאז. היא חולת סכרת, שוקלת 100 קילו אם לא יותר, והלחץ דם שלה היה גבוה כנראה.45% מהמוח שלה עדיין מושפע מהדימום והדם ככל הנראה התייבש. היא ניזונה דרך זונדה כבר מעל חודש. היא כל הזמן ישנה. מתעוררת מדי פעם. ממצמצת מנסה להגיד משהו אבל ללא הצלחה. לפעמים האחות אומרת לה ללחוץ לה על היד והיא לוחצת ולפעמים בכלל לא מגיבה. הרופא טוען שהוא לא יכול להגיד בוודאות אם היא מבינה מה קורה סביבה. היא גם אינה תמיד מזהה את המשפחה.
היא מאושפזת בבי"ח רמב"ם ואמרו שהם לא יכולים להחזיק אותה יותר כי אין שיפור במצבה. אז או הביתה או למכון שיקום.
מה הסיכויים שלה להשתקם לפחות חלקית?
והאם מכון שיקום יוכל להחזיר אותה לרגליים?
 
אייל קליין  
23:22 30.11.12
קשה לומר מה יכולת השיקום. נראה כי הפגיעה די נרחבת וצריך להיות ריאליים במטרות שמציבים לשיקום. מה שחשוב זה לא להתייאש, לתת לה ביטחון ותמיכה ואם קיימת אפשרות לעבור למרכז שיקום אז זה עדיף כדי שיוכלו כבר להתחיל לעבוד איתה אפילו על מיומנויות בסיסיות על פי יכולתה
 
אלי
13:09 29.11.12
שלום רב.
אני סובל מזה חצי שנה מפריצת דיסק גדולה בs1-l5 שלוחצת על השק ועל מוצא שורש s1, קיבלתי שלוש זריקות תחת שיקוף, הידרוטרפיה, פיזיותרפיה ,דיקור סיני וכירופרקטיקה ללא שינוי משמעותי בכאב,ברצוני לברר האם יתכן שבדיקת emg נמצאה תקינה למרות שיש לי זרמים וחולשה ברגל ימין שמלווה בירידה בתחושה בצד החיצוני של השוק וכף הרגל, יש לציין שתופעות אלו מתגברות לאחר מאמץ שגורר לחץ ממושך על הדיסק כגון ישיבה בשירותים נסיעה ארוכה וכ׳ו.בנוסף אציין כי רפלקס אכילס שלי נמצא מספר רב של פעמים ירוד בבדיקות שבוצעו ע״י האורתופד ,
האם יש לי נזק נורולוגי בשורש ויתכן שלא הובחן בבדיקה
 
אייל קליין  
23:19 30.11.12
בהחלט ייתכן, אף בדיקת הדמיה אינה מהימנה ב 100%
 
מיטל
21:10 24.11.12
שלום.
הבן שלי היום בן 7 .לפני כ3 שנים היו לו כמה התקפים של פרכוס אובחן אפילפסיה נטל דפלפט במשך שנה ואז .בהתייעצות עם נוירולוג הפסקנו את הטיפול לחלוטין
ומאז הכל ב"ה הסטוריה.
יש לי 2 שאלות,

1}הרופאת שיניים רוצה להשתמש בגז צחוק ולא מוכנה לטפל אם אין לי אישור מרופא שזה בסדר לטפל בגלל הרקע האפילפטי.
האם יש קשר בין הדברים?

2}בביה"ס עשו חיסון של שיתוק ילדים ועוד כמה מחלות.והיה רשום בפרוש אם יש אפילפסיה או רקע כזה זה שוב יצרוך אישור רפואי וכו,,,
שוב האם יש קשר בין נטילת החיסון להתקפים או למחלה??
תודה מראש על התשובות.
 
ד''ר רונית גלעד  
07:05 28.11.12
אין בעיה עם גז צחוק לילד שלך . לגבי חיסונים חיסון לשעלת הוא מעט מסוכן יש להתיעץ עם הרופא שטיפל בילד שלך ולשאול אותו
 
אריאל
20:13 24.11.12
בן 29 חולה אפילפסיה ללא התקפים 7 שנים מאוזן אובחנתי כבעל קשב וריכוז אני סטודנט קשה לי מאוד בבחינות יש צורך במתן רטלין האים זה בטוח לקחת אין תגובות נגד אני מטופל בלמיקטל 450 מג ביום האים לא יהיו סיכונים להתקפים ותגובות בין תרופתיות בליקחת הרטלין ?

בתודה
 
ד''ר רונית גלעד  
07:04 28.11.12
יש קשר בין ריטלין לאפילפסיה לעיתים ריטלין יכול לגרום להתקפים אפילפטיים למרות שהמטפלים בריטלין טוענים שזה לא מפריע יש לשקול טיפול בריטלין בזהירות בחולי אפילפסיה
שלום
נוירולוג מומחה נתן לי את הכדור לופרסור דיויטבס 200 מ"ג , כדור ביום, היות וסובלת ממיגרנות, ראיתי שזה בין היתר לטיפול ביתר לחץ דם , יש לציין שהנוירולוג לא בדק לי את לחץ הדם לפני שנתן לי את הכדור, האם הכדור עלול להזיק במידה מסויימת ? כמו כן , האם יש בעיה כלשהי לקחת אותו עם אומגה 3 ?
אשמח למענה.
תודה
איריס
 
ד''ר רונית גלעד  
07:03 28.11.12
הכדור טוב למיגרנה . מי שאין לו נטיה ליתר לחץ דם הכדור לא מוריד את הלחץ דם .
 
תום
02:09 24.11.12
שלום,
אני סובל זמן רב מבעיה של חוסר אנרגיה כללי בגוף.
זאת לא עייפות (אין לי רצון ללכת לישון) זאת הרגשה כאילו הגוף פיזית עייף וחסר אנרגיה. עשיתי בדיקות דם רבות שיצאו תקינות והרופאת משפחה אמרה שהיא לא יודעת מה לבדוק ושהכל תקין אך עדיין יש לי את התחושה הזאת שגורמת לשגרת היום יום שלי להיות לא נוחה (אין לי חשק לזוז, לדבר) אני מרגיש שכל פעולה שאני עושה היא מאומצת (פיזית). האם הבעיה יכולה להיות נויורולוגית? ואיך אם בכלל אפשר בודקים זאת?
 
ד''ר רונית גלעד  
07:02 28.11.12
לא נראה לי שהבעיה נוירולוגית . יש לבדוק וירוסים כמו CMV ו EBV בדם
 
ליאור
19:23 22.11.12
שלום, אני סטודנטית בת 24, סובלת מADHD
אני נוטלת בקביעות ריטאלין. בעבר נטלתי במינון של 30 מ"ג, אולם לאחרונה הנוירולוג העלה את המינון וכיום אני נוטלת 40 מ"ג. שאלתי היא, האם יש קשר בין משקל הגוף לבין תופעות הלוואי של הכדור? גובהי 1.65, משקלי 54 ק"ג ומאז התחלתי ליטול 40 מ"ג, אני מרגישה חולשה ועייפות בלתי פוסקות.
תראי מה אומר הדר' ריקארדו שטיינברג על כך
 
ד''ר רונית גלעד  
07:01 28.11.12
זה לא כל כך הקשר בין משקל הגוף למינון אבל התופעות לואי כנראה מהעובדה שמינון הריטלין גבוה מדי בשבילך ואני ממליצה להורידו בחזרה
 
יוני
14:40 22.11.12
שלום

כבר איזה חודש וחצי יש לי הרגשה קצת מוזרה בראש.

כאילו כל שניה הולך להתחיל לי כאב ראש אבל זה לא מגיע לזה. זה מתבטא לפעמים בהרגשה של לחץ במצח ומאחורי הראש.

עשיתי בדיקות דם הכל היה תקין. הייתי אצל הנוירולוג אתמול שאמר שהבדיקה הנוירולוגית שלי תקינה.

השאלה שלי היא האם בדיקה נוירולוגית תקינה שוללת כמעט לגמרי גידול במוח?

הסיפור שלי נשמע כמו גידול?

ראוי לצייו שאני נמצא בלחץ בתקופה האחרונה.

תודה,
יוני
 
יוני
14:44 22.11.12
 
ד''ר רונית גלעד  
07:00 28.11.12
כאביר אש לעיתים קרובות נגרמים מלחץ נפשי אבל אם הם לא עוברים והכאב ממשיך כדאי לבצע סיטי מוח
 
רם
15:54 26.11.12
שלום רב,

כבר כמה שבועות שאני סובל, מסחרחורות עם כאבי ראש קלים באזור הפדחה וכל האזור מסביב לו, הרגשה של איבוד שיווי משקל וצורך לשכב, לפעמים זה מופיע גם באמצע ישיבה, ובערך כל פעם שאני הולך לישון אני מרגיש מעט את הסחרחורת הזאת וכשאני מסתובב על הכר אני מרגיש שוב את הסחרחורת.

מידע:
- בדיקות דם תקינות.
- לחץ דם תקין
- יש קשקשים לעיתים קרובות.
- יש צפצופים ורעש מציק באוזן בעת השכיבה.
- הרגשת חולשה באמצע של החזה טיפה מעל הסרעפת.
- הרגשת טעם של דם בפה
- סבלתי בעבר מהתקפי חרדה והפרעות חרדה למינהם.
- פעם היה לי מקרה מוזר שבו, כאב לי בצורה צורבת באזור הפדחת ולחצתי על המקום והרגשתי כמו משהו נשפך בראש חשבתי שזה דם וכאילו האף שלי נסתם. (מפחיד)
 
ד''ר רונית גלעד  
06:59 28.11.12
לפי התלונות קרוב לודאי מדובר בחרדות אבל כדיא לבצע סיטי מוח פעם בחיים
+ הוספת הודעה
   1 ...  73  74  75  76  77  78  79  80  81  ...  257  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ארוע מוחי   תרופות לשבץ   מניעת שבץ   אבחון שבץ   טיפול בשבץ
RSS RSS פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי