בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
פנייה בשאלה לרופאי הפורום
 
שלום: בפנייתכם ציינו גיל ומין, מספר שנות עישון ומספר חפיסות ליום. חשיפות תעסוקתיות ואחרות, אם ישנן, ומחלות רקע. הפורום אינו מיועד למחלות ילדים. תודה, דר' ורסנו שבתאי.
 
ראו
18:18 06.09.13
שלום ד"ר
אני סובל מאלרגיה מאד קשה לקרדית אבק הבית, שמתבטא בסינוסטיס והרבה ליחה,
בשבוע שעבר קיבלתי פעמיים התקף קוצר נשימה קשה
הגעתי למיון, הרופאים לא שמעו חרחורים וצפצופים
לדעת רופא האלרגולוג זה נובע מנזילה אחורית לגרון שגורמת גם לנפיחות הבטן וכאילו הקיבה מתנפחת ולוחצת על הריאות
האם זה התקף אסטמה?
האם זה מסוכן ?

נ.ב ביית החולים קיבלתי אינליציה ושוחררתי באותו יום.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:29 15.09.13
תסמינים נשימתיים של אסתמה ושל תופעות אלרגיות , בעיקר נזלת, יכולות להיות דומות. לעיתים קרובות קיים שילוב של מספר בעיות - גם אסתמה וגם נזלת אלרגית . במידה וקיים חשד לאסתמה, לרופא המשפחה לשקול הפנייה לרופא ריאות לצורך בירור ספציפי
 
רונית
14:17 10.09.13
שלום ,
אבא שלי בן 70 והוא לא מרגיש טוב כמה ימים עם חום גבוהה ואנטיבויטיקה,
בצילום חזה שהוא עשה כתוב תסנין RML מה פירוש האם זה מסוכן ?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:23 15.09.13
לפי נתונים קליניים ותוצאת הצילום, קרוב לודאי מדובר בדלקת ריאות. טיפול בחירה הינו אנטיביוטי ומעקב רופא המטפל אחרי תגובה לטיפול
 
מישהי
14:52 10.09.13
שלום,
קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות ורציתי לשאול:
על החיסון התפוגה הייתה לעוד שבועיים.

האם החיסון אפקטיבי למרות שנשארו לתפוגה שבועיים?

להזכיר אני חולת סיאופידי.

אודה שתענו לי.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:21 15.09.13
מועד תפוגה על כל תרופה מתכוונת לתאריך אחרון לשימוש בה . מטרתו של כל חיסון לגרום לתגובה של מערכת החיסון , אין משמעות לחיסון עצמו אחרי הפעלת תגובה אימונית
אז ככה, לפני חצי שנה עשיתי בדיקה לאסטמה, בדיקה לפני המטכולין - אבל הבדיקה נכשלה ולא יכולתי לגשת למטכולין...
עברו חודשיים בערך, ניסיון שני, לא הצליח
והיום,ניסיון שלישי נראה לי, עשיתי ברמבם (ה2 הקודמים בבית חולים כרמל), גם לא הצליח, אבל הרופאה נתנה חוות דעת, שאלה אותי שאלות ורשמה מסקנות,כמובן ששיקרתי טיפה במה שיוכלתי,הכל בשביל להישאר על 72 ...

בקיצור, זה מה שהיא רשמה בדף הסיכום, שאני צריך להביא אותו לרופאת משפחה שלי:
זה מה שרשמו לי ברמבם,היום:

בן 18, הריון ולידה תקינים
בגיל צעיר היו התקפי נשימה מרובים.מטופל ב- (תרופה של אסטמה) = חשוב לציין שאמרתי שאת התרופה אני לוקח פעם ב- ולא על בסיס קבוע
הורים בריאים , ללא אסתמה או אלרגיה, לאחות הגדולה היתה אסטמה בילדות שחלפה בגיל צעיר, ההורים מעשנים, אינו מעשן (אני)
אין חשיפה לבעלי חיים (אין בעל חיים בבית)
מתאמן ללא שוקי מאמץ,לעתים עם (התרופה) לפני אימון אך לא תמיד, אין שיעול בלילה,אין שיעול בזמן בכי או צחוק...

מערכת הנשימה clubbing : כניסת אוויר שווה , וטובה דו צדדית, ללא קולות נוספים.

המלצות:
1.שימוש (בתרופה) כל יום
2.המשך מעקב רופא ריאות



והתוצאות : מבית חולים רמבם, (לא של מטכולין,כמו שציינתי מטכולים לא עשיתי ):
FVC= 82
FEV1= 61
FEV1/FVC= 81
FVF 25-75= 43
הרופאה אמרה שלא עשיתי מטכולין כי המינימום לגשת לזה, צריך FEV1 של 80, ולי היה 61 (לקחתי ונטולין,ואז זה עלה לי ל71,לא נתתי את המקסימום)


זה מה שאמרו עליי ברמבם, בגדול זה גם פחות או יותר מה שרשמו בבית חולים כרמל ובעוד אחד שעשיתי


לדעתך , יורידו לי ת64, יעלו לי ל82, ישאירו על 72 ? בבקשה מי שמבין שיגיד, מי שלא שלא יגיד סתם בבקשה ...
אני פשוט חייב פרופיל 72, פעם רציתי להעלות ל82 היום רק רוצה להישאר על 72 ! אם מורידים לי ל64 אני פשוט יתמוטט, כל המוטיבציה תלך לפח וכל האימונים שאני עושה ומתכנן למהלך השנה ילכו לפח, החלום ילך לפח, והשינוי הכי משמעותי שיכולתי לעבור בחים שלי ילך לפח .... אסור שזה יקרה...

תודה רבה רבה מראש !
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:20 15.09.13
החלטה על פרופיל צבאי מתבססת לא רק על בדיקות תפקודי ריאות כולל תגרים (מאמץ או מטאכולין), אך גם על נתונים קליניים- תסמינים, וממצאים בבדיקה גופנית. פרופיל 72 צבאי ע"פ סעיף ליקוי שלו דורש בדיקת תפקודי ריאות תקינה או קרובה לתקינה בהעדר תסמינים נשימתיים בשגרת יום-יומית.
לא ניתן להתייחס לבדיקת תפקודי ריאות שלא נעשתה באופן מיטבי - מקסימלי
 
גלי
05:13 12.09.13
שלום, לא מעשנת, בת 25, רציתי לשאול מה זה אומר שיש לי קשיי נשימה רק כשאני ערה, בכל זמן גם במנוחה גם במאמץ במשך כבר שנה כול יום וכול היום חוץ מבשינה ברוך השם.. תפקודי ריאה, אקג, אקו לב, הולטר לב, בדיקות דם הכל תקין ברוך השם.. אז מה זה יכול להיות? וזה רק בזמן ערות..
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:10 15.09.13
תחושת קשיי הנשימה יכולה ללוות מספר מחלות וגם להופיע ללא מחלה ספציפית כלשהיא. במידה ובירור ראשוני לא גילה פטולוגיה, לרופא המטפל יש לשקול בירור נוסף ע"י הפניית המטופל ליעוץ רופא ריאות
 
גלי
04:52 12.09.13
שלום, יש לי כבר תקופה ארוכה קושי בהוצאת אוויר לפעמים צורך לפהק כדי להוציא אותו..
יש לי חודש הבא בע"ה בדיקת תגר מטכולין.. אך לפני זה רציתי לדעת, עשיתי ניתוח קיסרי ושמו לי חמצן וגם עם החמצן הרגשתי את אותו קושי להוציא אוויר.. מה זה אומר? שיש אסתמה? ואיך החמצן לא עזר להרגשה הזאת?
תמיד בהתקפים ברוך השם החמצן תקין אז זה אומר שאין אסטמה? שהקשיי נשימה זה מסיבה אחרת? לפעמים יורד החמצן ל95 ועולה לאחר כמה שניות ל98 כמה פעמים, זה תקין?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:07 15.09.13
חימצון של 95% או מעלה הינו תקין. אין קשר ישיר בין חמצון למחלות סימפוניות , כגון אסתמה . קושי נשימתי בעיקר בנשיפה הינו אחד המאפיינים של אסתמה אך קיים גם במצבים אחרים. חמצן אינו טיפול לאסתמה, לכן לא צפוייה הטבה נשימתית בחולה אסתמטי המשתמש בחמצן
 
מאיר
22:31 11.09.13
ערב טוב

בעקבות ממצא לא ברור/חשוד בצילום חזה :
(אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות)

הופניתי על ידי רופא ריאות להדמיית ct חזה.

להלן התוצאה :

"מבוא בית החזה תקין. הקנה ודרכי האויר הראשיות נראים תקינים, בריאות מודגמת פרנכימה תקינה.
אין עדות ללימפאדנותופיה הילרית או אקסילרית. בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות.
מדורי הלב וכלי הדם הגדולים בגדר הנורמה. אין עדות לתפליט פלאורלי. אין עדות לתפליט פריקדיאלי."

האם התוצאה תקינה ?
מה המשמעות של "בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות" ?

תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:04 15.09.13
לפי תשובת CT חזה - בדיקה תקינה.
 
משה
13:48 22.08.13
שלום רב,
אבי בן 58 חולה COPD, נשלח לבצע מיפוי ריאות ולהלן התוצאות:
חלוקה כמותית:
ריאה ימנית ריאה שמאלית
שליש עליון 10.5% 11.9
שליש אמצעי28.6 22.7
שליש תחתון 17.9 8.8
סה"כ 56.9 43.1
מה המשמעות של תוצאות אלה? מה ניתן ללמוד מהן?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:23 24.08.13
חלוקת זרימת דם בין הריאות תואמת את מצב הנורמה: ריאה ימנית מעט גדולה יותר ולכן אליי יש יותר רימת דם מאשר בשמאלית
 
משה
17:59 27.08.13
תודה על ההתיחסות המהירה, אם כך, כיצד זה מסתדר עם תוצאות לא טובות של תפקודי ריאות, לדוגמא FV1=25%
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:55 28.08.13
שלום,
לא ברור מתשובתך האם המיפוי היה מיפוי אוורור או מיפוי פרפוזיה (אספקת הדם לריאה). ב COPD ההפרעה הבסיסית היא לרוב באוורור וההפרעה בפרפוזיה היא משנית.
 
משה
14:05 28.08.13
מיפוי פרפוזיה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:25 02.09.13
חלוקת זרימת דם בין הריאות אינה קשורה לחומרת מחלה ריאתית. במידה ומדובר במחלה סימטרית (כגון COPD ) , חלוקת זרימת האויר נשארת פרופורציונלית.
 
גלית
21:07 01.09.13
שלום רב דוקטור ,
ברצוני לדעת מה זה "תסנין תמטי"?

תודה מראש! שנה טובה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:23 02.09.13
מושג תסנין הינו ביטוי של מילוי נדיות והעדר אורור מלא או חלקי באיזור או איזורים ספציפיים , בדרך כלל פטולוגיה זאת משקפת דלקת זיהומית או לא זיהומית. תמט הינו מושג משקף הפסקת איוורור עקב הפרעה בזרימת אויר דרך סימפון זה או אחר. בדרך כלל "תסנין תמטי" או תסנין עם תמט הינו מעיד על דלקת בריאה מלווה בהפסקת זרימת אויר דרך סימפון באותו איזור.
 
שלום
03:18 30.08.13
שלום,
השאלה שלי האם המכשיר הזה מוכר לכם, ובישראל בכלל, והאם הוא באמת משפר את תפקודי שרירי הנשימה, ואת תפקוד הריאות כמובן?
אני רוצה לשפר את הישגי הספורט שלי ושמעתי שהוא יכול מאוד לעזור.
תודה רבה!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:45 01.09.13
איני מכיר מכשיר ספציפי זה. לאימון שרירי הנשימה קיימות מספר שיטות. דבר אינו משנה תוצאות תפקודי ריאות אך יכול לשפר כוח שרירי הנשימה.
חומר מחקרי בנוגע לאולטאברז הינו דל ולא מראה שיפור נשימתי משמעותי :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ultrabreathe
 
אני
21:53 01.09.13
שלום שמי משה בן 24.
שנים שאני מאובחן וסובל מסימפטומים המקושרים לאסטמה. בעיקר מליחה מרובה.
הרופא ריאות החדש שנבדקתי על ידו לא היה כ''כ בטוח בקיומה של מחלת האסטמה אצלי ושלח אותי לעשות בדיקת מיטכולין טסט. בפליאתי התשובה לבדיקה הייתה שלילית[רופא הבדיקה טען שאין לי אסטמה] וניגשתי לרופא ריאות שלי והוא גם אשרר טענה זו בפני.
פניתי לרופאת המשפחה שלי להמשך בירור והיא טוענת שזוהי בוודאות אסטמה על סמך היכרותה עימי בשנים האחרונות.

השאלה שלי היא כזו: עד כמה הבדיקה של תיגר מיתכולין אמינה?
ולאיזה צד מהרופאים להאמין שיש לי או אין לי אסטמה?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:32 01.09.13
אסתמה הינה מחלה מאובחנת על סמך שילוב של תסמינים מתאימים לאורך זמן ותוצאות בדיקות עזר. תגר מטאכולין הינה אחת הבדיקות אמינות לשלילת אסתמה , במידה ובדיקה תקינה (שלילית) , אז סבירות לאסתמה הינה פחות מ5% . נדיר לראות אסתמה עם תגר מטאכולין שלילי. תסמינים דמויי אסתמה יכולים להיות במחלות סימפוניות ולא סימפוניות שונות. לכן, במידה ואין מדובר באסתמה , רופא ריאות /משפחה צריכים להמיך בירור בנוגע לאבחנה.
 
מאיר
23:09 28.08.13
שלום

עקב ממצא חשוד בצילום חזה, הופניתי ע"י רופא ריאות לבדיקת ct חזה עם חומר ניגוד.
אלו איברים (מעבר להדמיה של הריאות) נבדקים ב - ct חזה ?
האם בלוטות התריס (מוגדלות אצלי ללא הפרעה הורמונלית) גם מודגמות ?
הלב (אינדיקציה לתקינות הלב כמו באקו, ומצב כלי הדם של הלב כמו בצנתור וירטואלי ) ?
האדרנלים ?
הכבד (סובל מכבד שומני)?
הסטרנום (רגישות וכאב במגע בקצה התחתון, מיפוי עצמות וצילום חזה ו us לא הראו ממצא כלשהו במקום שמסביר את הכאב) ?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:27 01.09.13
בדיקת CT (טומוגרפיה ממוחשבת) של בית החזה סורקת בחתכים מתחיל בצואר התחתון ועד בטן עליונה : איברי צוואר כולל בלוטת המגן , תוכן בית החזה כולל ריאות, מיצר עם בלוטות לימפה וכלי הדם, לב , סרעפות, איברים בבטן עליונה - כגון אדרנאלים, חלק של כבד, קיבה מודגמים בבדיקה. כמו כן מודגם דופן בית החזה (צלעות, רקמות רכות)
 
ענת
19:50 19.08.13
שלום, בת 25 עשיתי בדיקת ספירומטריה עקב קשיי נשימה בהוצאת אוויר, צורך כל הזמן לקחת אוויר כדי להוציא אותו כאילו האוויר נתקע ולפעמים זה עם תחושת מחנק,אני ממש מתאמצת להוציא את האוויר.. יש לי את זה כבר המון זמן, כבר שנה וזה כל יום וכל היום ולפעמים ממש התקפים.. מאוד מתסכל ומייסר.. יש לציין שעשיתי גם בדיקת אקג ואקו לב והולטר לב שיצאו תקינים ברוך השם, עשיתי בדיקות דם, ברזל, בלוטת התריס וכ'ו והכול תקין...


בתשובה של הבדיקה רשום:
נפחי הריאה - הקיבול החיוני VS בגבולות הנורמה.
דינמיקת הנשימה - ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה קלה. ללא שינוי משמעותי לאחר מרחיבי סימפונות.
תפקודי הריאה מדגימים הפרעה חסימתית קלה, ללא מרכיב הפיך.
סיכום:
הפרעה חסימתית מינמאלית ולא משמעותית קלינית בעיקר בסימפונות קטנים ללא מרכיב הפיך.

1. מה זה אומר חסימה קלה מינימאלית ולא משמעותית קלינית?
2. האם זה מה שגורם לי לקשיי נשימה שיש לי כבר תקופה ארוכה במשך כל היום?
3. מה זה אומר נפחי הריאה - הקיבול החיוני VS בגבולות הנורמה?
4. מה זה אומר ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה קלה?
5. מה זה סימפונות קטנים? היכן הם נמצאים?
6. מה זה ללא מרכיב הפיך?
7. מה יכול לגרום לקשיי נשימה האלה חוץ מריאות ולב? איזה בדיקה לעשות?

אשמח אם תוכל לענות לי כי אני כבר מתוסכלת ומפוחדת, הרופא ריאות מאוד לא היתייחס לשאלות שלי כשהייתי אצלו, הוא היתעצבן עליי ודיבר לא יפה ואמר לי תשאלי את רופא המשפחה שלך את לא מבינה בזה, נורא נפגעתי מהיחס שלו, אולי אתה תוכל לעזור לי בבקשה ולענות לשאלותיי זה מאוד חשוב לי, תודה..
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:21 24.08.13
הפרעה חסימתית לפי הגדרתה הינה ירידה בזרימות נשיפתיות ביחס לנורמות של אותו גיל, מין וגובה. אחרי מתן מרחיב סימפונות (ונטולין, לדוגמה) אין שיפור בזרימות: זה הפירוש של ללא מרכיב הפיך.
הפרעה חסימתית יכולה להיות במחלות שונות כגון אסתמה , ברונכיטיס כרונית ועוד. בדיקת תפקודי ריאות הינה בדיקת עזר ואינה עושה אבחנה לבד, רק ביחד עם שאר נתונים (סיפור המטופל, נתונים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות). לכן נוכחות הפרעה חסימתית קלה אינה יכולה לקבוע האם זאת הסיבה לקשיי הנשימה . רופא המטפל /יועץ ריאות על בסיס כל הנתונים ישקול האם קיים צורך בבדיקות נוספות. למעט סיבות ריאתיות ולבביות, גם פטולוגיות נאורולוגיות ופסיכיאטריות יכולות לגרות לקשיי הנשימה. קיימות עוד סיבות רבות לקשיי הנשימה
 
ענת
02:57 25.08.13
תודה רבה על תשובתך...
רופא הריאות אמר שזה לא קשור לריאות ואמר שהחסימה קלה זה בסימפונות קטנים וזה לא משהו רציני שאפילו לא מחייב טיפול... יכול להיות שריך תגר מטכולין ותגר מאמץ בכל זאת?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:17 26.08.13
שלום,

תפקודי הריאה לא מסבירים את תלונותייך והם פורשו כהפרעה מנמאלית (אין ערכים). יש לחזור ולהבדק.

ממליץ לך לפנות שנית לרופא ריאה, את יכולה כמובן להחליף רופא אם הראשון לא התייחס אלייך לשביעות רצונך.
 
ליטל
19:04 26.08.13
אוקיי תודה..
 
יוסי
14:38 16.08.13
שלום

בן 38
מזה כמה ימים בנשימה עמוקה יש לי חרחורים/צליל השתנקות.
הדבר מתגבר בשכיבה, ובעיקר בשכיבה על צד ימין.
כשאני שוכב על צד ימין יש קול משונה שמלווה את הנשימה והנשיפה, הקול הזה ממשיך לאורך כל הנשיפה, וגם קצת לאחריה (אני גם שומע וגם מרגיש את זה (כאילו איזה מנוע עובד בפנים).
אין לי חום. יש לי מדי פעם שיעול (לא משהו דרסטי כמו בדלקת ריאות), אבל כמעט לא יוצא ליחה.
על מה זה יכול להצביע ? מה עלי לעשות ?

תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:25 18.08.13
שלום,

התלונות מרמזות על גרוי תוך-סימפוני, אם על ידי הפרשות/דלקת ואם על ידי ממצא אחר. במידה והתופעות נמשכות עלייך להבדק על ידי רופא. לא צצינת גורמי סיכון כגון עישון/חשיפות אחרות.
בוצעו בדיקות דם שיצאו תקינות.
נשמעו צפצופים דו"צ
צילום חזה לא הראה על דלקת ריאות.
אך בייעוץ טלפוני שקיימו במוקד עם רדיולוגית עלו הממצאים הבאים שבעקבותם נשלחתי למיון לצורך חוו"ד מומחה/המשך בירור :

אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות.
רצויה השוואה לצילום קודם והמשך בירור בהתאם ב - CT.

במיון שוב חזרו על בדיקות הדם וצילום חזה, והשאירו אותי לבוקר לצורך חוו"ד של מומחה ריאות, אך בבוקר בדק את הצילום פנימאי נוסף והחליט לשחרר אותי מבלי להתייעץ עם רדיולוג או רופא ריאות, לדבריו מדובר בברונכוספאזם, והומלץ על אינהלציות ופרדינזון.

לשאלתו של הרופא. אני לא מעשן ולא חשוף לחומרים מיוחדים, ולא ידוע כאסתמטי.

מה פירוש הממצאים החשודים בפענוח של הצילום חזה הראשון, והאם זה סביר ששוחררתי עם אבחנה של ברונכיספאזם מבלי לקבל חוו"ד של מומחה ריאות בבית החולים (בהתייחס לממצאים הנ"ל) ?

תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
16:52 25.08.13
שלום,
רצוי כי תפנה ליעוץ רופא ריאות עם הצילומים הנוכחיים (ועם צילומים קודמים מעברך בבמידה ובוצע). הרופא יבדוק את כל הנתונים ויבצע גם בדיקת תפקודי ריאה. על סמך הנתונים שהעברת לא ניתן לבצע אבחנה.
שלום רב.

אני בת 25, מעשנת כ-7 שנים חצי קופסא ביום (עם הפסקה של שנה וחצי שנה באמצע). תקופה ארוכה שיש לי התקפים של קוצר נשימה שבאים פתאום, נמשכים כמה ימים עד שבוע וחולפים. עד עכשיו הלכתי רק לרופאי משפחה שהייתי בהתקף והם אמרו שהריאות נשמעות בסדר ונתנו לי ונטולין ופלוקסטייד שלא עזרו לי בכלל.

זו הרגשה כאילו יש לי מין "צוואר בקבוק" צר בגרון שלא נכנס כל האוויר לשם.

מה זה יכול להיות?

תודה רבה מראש.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:28 24.08.13
קשיי הנשימה הינו תסמין במספר רב של פטולוגיות . במידה ותופעות חוזרות, יש לפנות לרופא המטפל לצורך המשך בירור . במקרים האלה בירור ראשוני אחרי איסוף מלא של סיפור המטופל ובדיקת גופנית הינו ע"י תפקודי ריאות, צילום חזה, ולפי שיקול רופא המטפל גם בדיקת רופא א.א.ג ויעוץ רופא ריאות
 
מאיר
16:06 22.08.13
שלום

עשיתי בדיקת דם היום (שגרתית), והיו מספר חריגות.
יש לציין שמזה כמה ימים אני מטופל בפרדינזון דרך הפה (התחלתי במינון של 60 מ"ג וכיום 20 מ"ג) בגלל קשיי נשימה וצפצופים.
שאלתי היא, האם יש קשר בין פרדינזון לעליה ברמות הכולסטרול, וכן עליה בכדוריות הלבנות (מסוג נויטרופילים)

CHOLESTEROL 235.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*

LDL-CHOLEST. 155.00 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*

WBC 10.90 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*

NEUTROPHILS 7.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*

תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:25 24.08.13
עלית בכדוריות דם לבנות הינה תוגבה אופיינית לטיפול בסטרואידים סיסטמיים (פרדניזון) . השפעה על כולסטרול אינה לטווח זמן קצר, לכן רק אחרי מספר חודשים של טיפול צפוי שינוי משמעותי ברמות כולסטרול
היי, בן 34, ברקע: פסאדוטרומבוציטופניה, תלסמיה מיינור, פאנציטופניה.
מלפני כ- 4 שנים גם אסתמה בגינה נוטל פעמיים ביום סימביקורט.
נוכח הפרסומים כיום על אלו הפגיעים מחיידק הפוליו נכללו גם אלו המשתמשים בסימביקורט המכיל סטרואידים שעשויים לפגוע במערכת החיסונית.
לאור זאת, רציתי לדעת מה אני נדרש לעשות במצב הנתון?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:13 24.08.13
סיכון קיים באנשים עם דיכוי חיסוני , בינהם נכללים אנשים מטופלים בסטרואידים סיסטמיים באופן קבוע. סטרואידים נשאפים (כולל סימביקורט) אינו משפיע עם מערכת החיסון . לכן מטופלים בסטרואידים נשאפים אינם אנשים עם דיכוי חיסוני
 
דני
21:18 17.08.13
שלום רב.
אנו חיים רוב הזמן באוקראינה ולאחר צילום ריאות שגרתי הודיעו לאשתי כי על פי צילום הרנטגן היא לוקה כנראה בשחפת בשלב ראשוני.

בדיקות הדם תקינות
בדיקת השתן תקינה וגם בדיקת הרוק תקינה.
האם ניתן להגיע לאבחנה רק על פי צילומי רנטגן?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:26 18.08.13
שלום,

צילום יכול להחשיד , אפילו במידה גבוהה אך רצוי גם הוכחה נוספת כגון תבחין מנטו, כיח לתרבית ומשטח ישיר וכמובן מעקב. רצוי גם להשוות לצילומים ישנים (לפני שנה ויוצר9 בכדי להתרשם האם הממצא חדש.
 
.
16:37 13.08.13
שלום דוקטור

לגבי סרקואידוזיס

בתיפקודי הריאות הטכנאית לא הזינה את פרטי המשקל וגיל כמו שאמרתי לה,

הטעות היא בגדר שנתיים בגיל ,ו- 5 קילו נוספים במשקל,

אם לטעות יש בכלל כול משקל לגבי תוצאת אמת של תיפקודי הריאות שלי
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:08 14.08.13
שלום,

הערכים הצפויים, והסטייה של הערכים בפועל מהצפוי, תלויים במין, בגיל ובגובה הנבדק. משקל לא נכנס לנוסחה אך יכול להשפיע, במקרים של השמנה משמעותית על פענוח התוצאות. סטייה של שנתיים בגיל יכולה להשפיע אך יחסית מעט. בכל מקרה רצוי לתקן את הערכים הצפויים על פי הגיל הנכון ! פנה למכון בו בוצעה הבדיקה ובקש להוציא דף תוצאות מעודכן לגיל הנכון.
 
לחמן אמירה
17:10 14.08.13
אבא שלי בן 77 אושפז לאחרונה במצב קשה בגלל מצוקה נשימתית.סובל מאי ספיקת לב בעיות בקצב הלב סכרת ולחץ דם גבוה.
לאחר אשפוז ארוך ושיקום חזר הביתה . יש חשש לcopd.הוא עישן בעבר הרחוק. כבר 30 שנה לא מעשן. האם יש קשר בין אי ספיקת לב למחלת ראות כרונית? והאם בעיות לב אלו יכולות לגרום לcopd
בברכה, אמירה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:59 15.08.13
שלום,

COPD יש להוכיח בתפקודי ריאה. מחלת ריאות כמו COPD במידה והיא משמעותית וגם אי ספיקת לב, שניהם משפיעים מאד על תוחשת הנשימה, רמת החימצון, והיכולת התפקודית ביום יום. המכנה המשותף בין COPD למחלת לב הוא בדרך כלל עישון. מחלת לב לכשעצמה לא גורמת לCOPD. גם עישון בעבר הרחוק במידה והוא הספיק לגרום נזק יכול להתבט "היום" ב COPD. רצוי שהוא יעבור בדיקת תפקודי ריאה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  152  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה