בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
מדלן
14:41 11.06.14
האם הבנתי נכון מתשובתך שהזריקות לא מתאימות לחולי nsip/האם זה משהו חדש הזריקות
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:34 11.06.14
MABTHERA אינה טיפול למחלות ריאה נכון למצב מדע היום
 
מדלן
16:06 10.06.14
שמעתי שיש זריקות שמזריקים בהפרש חודש שאין בסל ה
בריאות.עלות 16 אלף שקל.יש לי צלקות בריאןת.האם שמעת על הזריקות? mabthara
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:08 11.06.14
MABTHERA או RITUXIMAB הינה תרופה ביולוגית מיועדת לגידולים המטולוגיים שונים (לימפומה וכו') . אין התוויה לשימוש בתרופה לפטולוגיה ריאתית
שלום לרופאי הפורום. אני בן 33. לא מעשן. לפני חודש עברתי צינון כבד ומאז אני משתעל בכבדות עם כאב קל\אי נוחות בגרון. בבדיקה פיזית, הגרון - כולל משטח - והריאה נמצאו תקינים. ערכתי צילום חזה, והתוצאות: צל הלב לא מוגדל, מדיאסטינום ברוחב תקין, שקיפות ריאה תקינה עם ניפוח יתר, סינוסים קוסטו-פרניים חופשיים, סרעפת בעמדה תקינה דו צידית, שלד גרמי של בית חזה תקין. סוף ציטוט. זה נשמע לא דלקת ריאות, אבל השיעולים דווקא נשמעים כן. בני בן השנה התחיל את השיעולים יחד איתי, וכדי להימנע מצילום חזה נתנה לו הרופאה אנטיביוטיקה והכל עבר.
השאלה: האם נגזר עלי לסבול עד בלי די, או שאני יכול להשתמש במרשם שבידי לאנטיביוטיקה? תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:26 09.06.14
סבירות נמוכה שזיהום נמשך חודש ימים , לכן סבירות נמוכה לתועלת מטיפול אנטיביוטי. אחרי זיהום בדרכי אויר עליונות או תחתונות , סיבת שיעול הממושך קשורה לתהליך דלקתי באיזור גרון , סינוסים או סימפונות המהווה גירוי לשיעול . לעיתים רפלוקס חומצות קיבה הינה סיבה לשיעול ממושך. מומלץ להגיע לרופא המטפל שלפי שיקולו יחליט על בירור מקור השיעול וטיפול בסיבה בהתאם לממצאים
כמה זמן אפשר לקחת זינת לאחר אימורן?לאחר כמה זמן אפשר לקחת זינת אחרי קורטיזון? תודה התשובה דחופה לי
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:28 07.06.14
לא ידוע על תגובה בין זינט (צפורוקסין) לבין אזאטיופרין (אימורן) או פרדניזון , לכן ניתן לקחת אותם צמוד זה לזה.
 
דורון
14:35 04.06.14
שלום,
האם יכול להיות קשר בין השימוש בסרטייד דיסקוס (50/500) לצורך טיפול ב-copd לבין עלייה משמעותית בתכיפות הטלת שתן?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
10:18 05.06.14
בדרך כלל אין עליה בכמות מתן שתן בחולה מטופל בסרטייד במינון מקובל (פעמיים ביום - שאיפה אחת כל פעם) . לעיתים רחוקות מרחיב סימפונות ארוך טווח (בטא אגוניסטי - סרבנט בתוך סרטייד) במידה של מינון גבוה ממומלץ יכול להוביל להגברת פעילות הלב עם עליה בכמות שתן .
 
דורון
10:33 05.06.14
תודה!
 
adel
12:12 05.06.14
היי דורון
לי יש לך copd עם אמפיזמה, במצבי לחץ
ובהתרגשות, בהליכה יש לי שתן מרובה.
הרופא הסביר לי שהריאות לוחצות על שלפוחית השתן מכיוון שהן מנופחות,
אדל.
 
דורון
15:07 05.06.14
הבעיה היא שאצלי זה מחריף כשאני משמש במשאף.
 
דורון
15:08 05.06.14
האם יכול להיות שהמשאף גורם לראות להתנפח?
 
adel
18:10 05.06.14
היי דורון כותבת לך מה הייתי עושה
מנסה משאף אחר אם אתה חושב שזה מהמשאף
אולי קשה לך לנשוף, יש משאפים שקשה לנשוף איתם ויש יותר קלים צריך לנסות
האם יש לך נפחת הריאות?
 
דורון
18:15 05.06.14
כן. קללת העישון!
 
adel
18:22 05.06.14
דורון, אם יש לך נפחת הריאות לצערי גם אני מעישון
אז כמו שהסברתי לך (אני לא רופאה אבל בטוחה)
הריאות מנופחות ולוחצות על שלפוחית השתן
כניראה שעם המשאף הזה
קשה לך בנשיפה.
יש כל כך הרבה משאפים למחלה, צריך לנסות ויותר קלים לנשיפה
דבר עם הרופא שלך שיחליף לך את המשאף
בהצלחה אדל.
 
גילה זהר
12:06 30.05.14
שלום רב

עשיתי צילום חזה ובממצאים רשמו לי:צל בריאה בקוטר של 2 ס"מ בלתי הומוגני בבסיס ריאה שמאל לא הודגם תסנין או תפליט
הבנתי שעליי לעשות סיטי האם יש מקום לדאגה שזה גידול ?
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:00 01.06.14
ממצא מוקדי בצילום חזה אינו דבר ספציפי , ישנן מספר רב של אפשרויות . לכן לצורך המשך בירור מקבלים מאפיינים נוספים דרך CT חזה . המשך בירור ע"פ החלטת רופא ריאות
האם יש קשר בין מי שמשתמש קבוע במשאף סרטייד 250/50 במשך שנים לבין עליה ברמות הסוכר בבדיקת דם?האם דבר זה יכול להוביל לסוכרת ואם כן האם יש משאף תחליפי שלא גורם לתופעה זו..תודה מראש.
שלום,

הדעה היא שבשימוש מצטבר ארוך שנים קיים סיכון בינוני להתפתחות סכרת. מכל הסיבות רצוי להשתמש במשאפי סטרואידים לפי האינדיקציה ובמינון הקטן ביותר המאפשר שמירת איזון (העדר סימפטמים יום ולילה ושמירה על תפקוד ריאתי תקין). מינון זה עשוי להשתנות לאוןרך השנה/שנים. התייעץ עם רופא הריאות המטפל. תרופות לא סטרטואידלייות שיש להן אפקט מאזן הן הסינגוליר והתאופילין אך יעילותן לרוב קטנה בהרבה לעומת הסטרואידים.
אני סובלת כבר שנים מסינוסיטיס, לפני שש שנים עשיתי ניתוח שרק החמיר את המצב. בשנה שנתיים האחרונות יש לי גם קשיי נשימה קשים, אסטמה, ברונכיט ודלקות ריאה מרובות. בבדיקה אצל רופאת ריאה היא אומרת שהכל תקין "עם הריאות של אפשר לרוץ מרתון״ אבל במציאות אני בקושי מגיע לאוטו. היא אומרת שהכל בגלל הסינוס יטיס ואין מה לעשות. נכון להיום אני כבר חודשים רבים סובלת בלי הטבה. כל סוגי האנטיביוטיקה לא עוזרים לי. האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות? יכול להיות כל כך הרבה בעיות בדרכי נשימה תחתונות בגלל סינוסיטיס?! תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:23 25.05.14
פטולוגיה בדרכי אויר עליונות , לרבות סינוסיטיס כרוני או נזלת כרונית יכולים לגרום לתופעות נשימתיות דמוי אסתמה. במקרה פרטני יש לבחון סיבות לקשיי הנשימה בהתייעצות עם רופא ריאות
 
איה
17:18 31.05.13
שלום

שאלתי לפני מספר ימים אם דלקת ריאות חזקה, יכולה לגרום לכאבי גב חזקים, עניתם לי שכן.

כעת יש הרגשת שריפה חזקה בגב, האם גם זו תופעת לוואי של דלקת ריאות?

תודה רבה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
18:02 31.05.13
שלום,

עלייך להבדק.
 
איה
18:47 31.05.13
נבדקתי ע"י שני מומחים, יש דלקת, השאלה אם שריפה בגב זו גם תופעת לוואי של דלקת ריאות.

תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:27 02.06.13
שלום,

מרבית החולים לא מתארים את הכאב כתחושת שרפה. התופעות אצלך אינן ברורות ולכן יש לעקוב/להבדק.
שלום איה,
אשמח מאוד לגלות אם התחושה של שריפה בגב שתיארת נעלמה לחלוטין.

לצערי אני חש את אותם הסימטומים שתיארת. הייתה לי דלקת ריאות לפני כ4 חודשים וכעת יש לי שריפה חזקה בגב (בעיקר).

האם תוכלי לתת עצה כלשהי בבקשה!?

בברכה,
יבגני.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:25 14.05.14
שלום,

תחושת שרפה איננה אופיינית למצב לאחר דלקת ריאות. כאבים עמומים או אחרים תתכן.
שלום ד''ר שבתאי ורסנו,
תודה על תשובתך המהירה.
כאבי גב וכאבים באזור הצלעות חלפו לפני מספר שבועות. בנוסף לכאבי גב חשתי כאבים במפרקים כגון בברכיים, אצבעות כפות הידיים.
כרגע הכאבים התחלפו בעיקר בשריפה בגב. יש לציין ששריפה בגב הייתה בזמן שחליתי בדלקת ריאות.
לאחר המחלה עשיתי 2 צילומי רנטגן אך התוצאות שלהם היו טובות.

האם לפי דעתך יש סיכוי שהייתה טעות בתוצאות של הרנטגן?
האם השריפה קשורה בדרך כלשהי לריאות?

בברכה,
יבגני.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:17 16.05.14
שלום,
התלונות על כאבי פרקים עלולות לפעמים לקרות בעקבות זהום. תחושת השריפה בגב לא אופיינית. אני ממליץ שאם חלפו מספר ימים ואין שיפור, לפנות שוב רופא המשפחה להערכה חוזרת.
שלום ד''ר שבתאי,
אני מודה לך על תגובתך.
אני ממשיך לבצע בדיקות.
יש לציין ששריפה בגב פחתה משמעותית וגם הכאבים בפרקים.
יחד עם זאת התופעות התחלפו במשהו שאופייני להתקררות. ( כאבי גרון, שיעול מאוד חזק, ללא חום) . השיעול נמשך כבר כ 4 ימים.

אכן נראה שיש איזשהו זיהום אך קשה מאוד לגילוי. עשיתי כבר פעמיים בדיקות דם והכל יצא תקין.
האם תוכל בבקשה לפרט לגבי הזיהום שאתה ציינת? איזה פרמטר בבדיקת דם יכול להצביע עליו?

תודה,
יבגני.
שלום,
אני צעירה, לא מעשנת ויש לי מחלת ריאות חסימתית כרונית מסוג ברונכיוליטיס.
מטופלת בסרטייד ובסברי.
בחורף היו לי זיהומים רבים בכלי הנשימה ויש לי ליחה תמידית ומציקה, כך שאני מרגישה פגיעה באיכות החיים שלי.
נקרתה לפני הזדמנות לסוע לנופש בהרי שוויץ ל-3 שבועות ואני רוצה לדעת האם השהיה באויר נקי זה אמורה להועיל ואם יש סיכוי שתהיה לזה השפעה גם לטווח הארוך.
תודה מראש
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:34 22.05.14
שינוי בסביבה אקלימית יכול להשפיע על מצבם של חולים במחלות ריאה חסימתיות : גם לטובה וגם לרעה. בברונכיוליטיס, לעומת אסתמה , קשה בהרבה לנבא מצב נשימתי באקלים אחר. השפעה היא גם של טמפרטורה , גם גובה מעל פני הים וגם מאפיינים אקלימיים נוספים. תגובה של מטופל קשורה גם למאפיינים ספציפיים של מחלת ריאות שלו. מומלץ להתייעץ בכל מקרה פרטני עם רופא מטפל /רופא ריאות
 
לינוי
15:44 19.05.14
בימים האחרונים אני מרגישה קושי קל בנשימה כמו של מחנק קל בגרון ובמיוחד אחרי אוכל קשה לי לנשום, מלווה בדופק מהיר. היו לי כמה התקפים לא ברורים בחודשים האחרונים של דופק מאוד מהיר שהקשה עליי לנשום בעיקר לאחר ארוחה, באחד מהם הגעתי למיון ובבדיקות לא נמצא דבר. יש לציין שאני נוטלת כפעמיים בשבוע אקסידול להתקפי מגרנות (מכיל קפאין אספירין ופרצטמול). ממה יכול לנבוע הקושי בנשימה שמגיע בעיקר לאחר ארוחה והאם יש קשר לדופק המהיר? תודה.
 
לינוי
15:47 19.05.14
יש לציין שאני בת 20 ועוברת בדיקות להליקובקטור בגלל כאבים בקיבה וחוסר תאבון.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:29 20.05.14
תסמיני קשיי הנשימה ודופק מהיר יכולים להיות מסיבות רבות . מחלות ריאה יחד עם קשיי הנשימה יכולות לגרום לדופק מהיר, כמו כן גם מחלות לב וכלי הדם יכולות דרך הפרעות קצב/הולכה בלב לגרום לקשיי הנשימה . ישנן סיבות גם מחוץ ללב וריאות שיכולות להיות מלוות בתסמינים הנ"ל . מומלץ לפנות לרופא הטמפל לצורך בדיקה והחלטה על צורך בבירור נוסף
 
רומי
22:28 11.05.14
שלום

בת 60.
בבדיקה סקירה קולונוסקופיה וירטואלית נרשם ; פסים אטלקטטים בבסיסי הריאות.
שאר אברי הבטן והאגן שמורים. ללא עדות לפוליפים מעל 1 סמ.

שאלתי; מה משמעות פסים אטלקטטים בבסיסי הריאות?

תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
19:25 12.05.14
שלום,
זהו תיאור גרפי של ממצאים צילומיים. הוא מבטא בד"כ התכווצות מקומית של רקמת הריאה עקב דלקת או איוורור לקוי ולעיתים משנית לתסחיפים ריאתיים. רצוי לשמוע הערכת רופא ריאות שיראה את הצילומים ויבדוק אותך בהקשר לרקע הבריאותי שלך.
 
מעיין
19:18 03.05.14
היי רציתי לדעת האם יש לי אסטמה,
לעיתים יש לי התקפים - כאשר אני לא מצליחה להכניס אוויר לריאות.
וגם כשאני הולכת ומדברת אז אני לא מצליחה לסיים משפטים כי אני מרגישה שלא נכנס לי אוויר, בנוסף יש לי דופק ממש מהיר לעיתים, וכל מי שבסביבה שלי אומר לי שכשאני נושמת יש לי כמו צפצופים בנשימה (שאותם אני לא שומעת ), בנוסף בלילה כשאני מנסה לישון אני לא מצליחה כי לא נכנס לי אוויר- רק אם אני מתיישבת אז הנשימה סדירה. בנוסף אציין שאני עייפה כל הזמן כאילו זה לוקח ממני אנרגיות.
האם יש לי אסטמה?
אני בת 19,
תןדה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:20 04.05.14
ביטוי אופייני של אסתמה הינו התקפי קוצר הנשימה , אך ישנן עוד מספר פטולוגיות שיכולות להופיע באופן דומה. במידה לדעת רופא המטפל אבחנת אסתמה הינה סבירה - ניתן להמשיך בירור ע,י ביצוע תפקודי ריאות (ספירומטריה) ויעוץ רופא ריאות
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:21 04.05.14
שלום,
את מתארת קוצר נשימה שיש לו אבחנה מבדלת (כמה אפשרויות של הסבר). במקרה כזה יש צורך להגיע לאבחנה באמצעות ראיון עם רופא ריאות, בדיקה גופנית, צילום חזה ותפקודי ריאה. אסתמה זו אפשרות אחת בלבד מבין כמה. פני לרופא ריאות.
 
מור
10:46 03.05.14
שלום,
אתמול שוחררי מבית חולים אחרי שביום שני אושפזתי עקב הבחנה של פנאומטורקס, כמובן שחוברתי לנקז.
הכאבים התחילו לי ביום ראשון לאחר פעילות ספורטיבית שכללה ריצות וזריקת כדורים (סתם כדורי טניס) כשהגעתי לבית חולים אמרו לי שפנאומטורקס ספונטני קורה לרזים וגבוהים, בנוסף אני בחורה שמעשנת כבר 10 שנים.
עשיתי לעצמי מחקר קטן על המחלה הזו ובשום מקום לא מופיע שסיגריות הם הגורם לפנאומטורקס.
אני מודעת לכך שסיגריות זה לא בריא וכל רופא יהיה נגד. אבל בכנות, האם יש קשר בין פנאומטורקס לסיגריות? אם אפסיק לעשן הסיכוי שזה יחזור לי יקטן או שהסיכוי נשאר שווה בין אעשן או לא?

תודה מראש,
מור
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:39 03.05.14
שלום,

עישון סיגריות נחשב כסיכון ידוע להתפתחות חזה אויר ספונטני בצעירים בריאים ויש אפילו קשר בין כמות הסיגריות לשכיחות האירעות של חזה אוויר. לא מומלץ לחזור לעשן אף כי לא זכור לי כרגע מחקר שבדק מה השכיחות של אירוע חוזר במי שהמשיך לעשן לכאלו שהפסיקו.
 
שמואל כהן
12:41 02.05.14
בן 48 סובל מי NF1 קשה הים עקמת קשה מעוד כ 106 מעלות הים גידול של מניגיומה במוח שקיבל הקרנה בבדיק של CT עמוד שידרע נימצה ממצא גם בריאה קשרית קטנה בצד ימין .05 ו נודול סב פלורלי בבסיס הימני גרנולומה דר מה הכבנה למימצה תודה דר שבת שלום חג שמח
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:03 02.05.14
שלום,
גרנולומה הכוונה לממצא שבד"כ הוא תוצאה של זהום ישן. הנודול השני רופא ריאות צריך להתרשם ממנו. קרוב לוודאי שידרוש רק מעקב CT. פנה לרופא שהמליץ על ה CT ובקש הנחיות להמשך.
 
רוביק
10:07 30.04.14
ד.נ.
בצילום חזה (לקראת ניתוח בקע) נמצאה התעבות בסדק הבין אונתי באחת הריאות.בן 79, מצב כללי טוב, רזה,עושה פעילות גופנית יומיומית, תזונה מאוזנת, מעולם לא עישן ולא מודע לגורמים היכולים להסביר ההתעבות. הרופא אמר שאינו יודע משמעות הממצא ולא נראה לו שהממצא משמעותי, ושהוא "יכול להפנותני" לרופא ריאה. הסכמתי. נקבע תור לחודש יוני. בינתיים, לצורך שלוות הנפש, אודה על הסבר שיכול להבהיר משמעות (פוטנציאלית, עקרונית) של הממצא. בברכה, רוביק
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:10 01.05.14
שלום,
עבוי של הסדק".. הכוונה לעבוי של קרום הריאה בין אונות הריאה. הסיבות השכיחות הן, דלקת בעבר, נוזל בשל אי ספיקת לב. יש לבדוק את המטופל, להתרשם מהצילום ומקשר למחלות רקע. אם יש צילומים קודמים/ישנים להשוואה, חשוב להביאם.
אנא פיענוח של תשובה - צילום חזה
צילום חזה ישר,
סיבת הפניה :שיעול
צ.חזה : pa+lat
הצללה פריהילרית דו צדדי,
יותר משמאול,
סינוסים קוסטופרניים חופשיים,
צל הלב אינו מורחב.

אבקש לדעת מה זה אומר ?

בתודה,
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:08 01.05.14
שלום,
הפענוח הוא גרפי בלבד ולא מפרש מה הסיבה. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות עם הצילום עצמו וצילומים קודמים במידה וישנם !
שלום וברכה,
קודם כל תודה על השרות
שנית כל ,יש לי שאלה :
עשיתי בדיקת מנטו (לומדת סיעוד)
והיא יצאה חיובית
נשלחתי לבדיקת רנטגן והתוצאה :"ציור ריאתי מוגבר בבסיס ריאה ימנית"
צל לב אינו מוגבר.
מה זה אומר?
אצטרך לבצע בדיקות נוספות?
תודה רבה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:46 28.04.14
שלום,

מנטו נמדד במילימטרים! כמה מילימטרים בדיוק נמדדו אצלך ?. הפרוש אם הוא חיובי או לא והמשמעות תלויים במי בודקים ומה רקע הסיכון שלו (מוצא, יליד הארץ?, מגעי שחפת במשפחה או בעבודה? שחפת בעבר? סימפטומים: שיעול?, ירידת משקל?, תאבון?, הזעות לילה?).
לגבי הצילום הריאתי התאור אינו ספציפי לשחפת ולא מעלה חשד לגביה.
 
רבקה
17:58 28.04.14
תודה על תשובתך,
אני בריאה בד"כ
נמדד לי בבדיקת מנטו 10+ מ"מ
(עשיתי שירות לאומי שנה אחת בבי"ח)
נשלחתי לרנטגן
אצטרך לבצע בדיקות נוספות?
מה זה יכול להעיד "ציור ריאתי מוגבר, אם לא קשור לשחפת?
אני ממש לא רוצה לקחת אנטיביוטיקה, נראה לך שאצטרך?

תודה רבה ממש!!! על המענה
 
רבקה
18:01 28.04.14
ביצעתי את המנטו עקב התחלת לימודי סיעוד
אני מרגישה טוב ואני ילידת הארץ....
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:07 01.05.14
שלום,
באדם ללא גורמי סיכון וללא חשיפה, 10 ממ לא נחשב חיובי, בתנאי שגם צילום לא חשוד. בכל מקרה התייעצי גם עם מרפאת שחפת של משרד הבריאות (מלש"ח) באזור מגורייך.
 
מירי
01:39 12.04.14
שלום,
אבקש את עצתכם מאוד. אני מתגוררת באירופה ולפני כשנה וחצי חוויתי תקופה של קרוב לשישה חודשי שיעול קשים שדבר לא סייע להם. לאחר סטירואידים ומשאפים ואף קודאין שלא הצליחו להביא אפילו להקלה בשיעולים שהפכו מיבשים ללחים ומאוד תכופים, גם בלילות, נסדקו לי כבר הצלעות מרוב שיעול.
ביצעו בי ברונכוסקופיה ותפקודי ריאות והכל יצא תקין, גם בביופסיות. לאחר הברונכוסקופיה טופלתי באנטיביוטיקה ולאחר מספר ימים השיעול חלף כלא היה. הייתה לי תקופה כזו שנה קודם לכן גם כן, וגם במקרה זה השיעול פשוט נעלם יום אחד.
מה שמטריד אותי יותר מכל הוא שלפני שבועיים השיעול חזר ובגדול ושוב דבר לא עוזר. זכור לי שבבית החולים אמרו לי בזמנו שיש לי ברונכיט כרונית, אבל לא ברור לי על סמך מה מאחר ובאותו ביקור הרופאים רק ראו צילום חזה. חשוב לציין שבברונכוסקופיה ראו בבירור כי יש ברונכיטוס חריפה לאותו הזמן אולם לא נמצא ההסבר.
איני מעשנת כבר מספר שנים וגם כאשר עישנתי זה היה ממש מעט סיגריות.
קראתי הרבה מידע רפואי על ברונכיט כרונית ונבהלתי. הבנתי שזה חלק ממחלת ריאות חסימתית ואני חוששת שזה מסכן חיים.
האם תוכל להמליץ לי מה עלי לעשות בשלב זה, והאם גזר הדין הוא אכן כה חמור?
תודה רבה מראש וחג שמח.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:51 28.04.14
שלום,

משום מה לא נענית עד כה.
ברור שיעול עליתים עלול להיות מורכב וממושך. לא ציינת את גילך, מחלות מלוות, תרופות כרוניות?
נראה שעברת ברור מקיף לשיעול. האם בצעת מבחן תגר מטאכולין? האם בצעת בדיקת ליחה לאאוזינופילים? תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ורמת TOTAL IGE ?

במידה ולא רצוי שתקבלי חוות דעת שנייה מרופא ריאות בחו"ל או בארץ עם כל החומר שנאסף עד כה.
 
אבי
23:26 18.04.14
היי אני הייתי גר בביית עם גינה כאשר הגג של המחסן שנמצא בתוך הגינה שלי (מדור בבית קרקע) עשויי אזבסט(כנראה אזבסט צמנט) הגג בערך בגודל של 10 מטר ברובע הוא סדוק לכול האורך שלו לא היה לי מושג מה ז אזבסט אז לפעמים היינו תולים כביסה ליד הגג לפעמים יושבים בגינה וכול החלונות של הבית ליד הגג ,כזה היה המצב 18 שנה כאשר רק לפני 7 חודש החלפתי את הגג לגג מפח .השאלה שלי האם
1. האם זה אומר שנחשפתי לאזבסט? או שזה כמות מזערית ולא מסוכן ?
2. האם זה חמור יש ממה לפחד ?דרך אגב אני לא מעשן
3. מה היא הסטטיסיטיקה לגבי חשיפה לא תעסוקתית לאזבסט מה הסיכוי לחלות
4. יש משהו שאפשר לעשות כדי לבדוק עם נחשפתי?ומה אתם ממליצים לי לעשות?
5. אני שם לב שלהרבה מאוד בתים יש גגות אזבסט עם זה בחצר או במרפסת או בחניה הרי לא יכול להיות שכולם יחלו נכון? סליחה על השאלה הארוכה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:29 20.04.14
שלום,

במידה והאסבסט של הגג התפורר בחלקו משך השנים יתכן ונחשפת לסיבי אסבסט נשאפים. הזמן החולף בין חשיפה לאסבסט לבין הופעת מחלה הוא כ 20-30 שנה בד"כ. מיעוט האנשים הנחשפים לאסבסט חולים במחלה הקשורה בו ויש ככל הנראה גם גורמים אישיים/גנטיים בסיכוי לפתח מחלה. העדר עישון מקטין את הסכנה להתפתחות מחלה. הדבר החשוסב שעשית הוא להחליף את הגג (מוטב מאוחר מאשר אף פעם). בהעדר סימפטומים (שיעול מתמשך, קוצר נשימה, ירידת משקל, כאבי בית החזה) ובצילום חזה תקין, ברמת החשיפה שציינת אין צורך במעקב. ניתן לבצע צילום חזה ותפקוד ריאה מלא בכדי לדעת לפחות בעת הזו אם מצב הריאות שפיר, כנתון בסיסי.
 
אבי
04:03 21.04.14
קודם כול מודה מאוד על התשובה המושקעת והמהירה רק עוד משהו קטן לא הבנתי מה היתה הכוונה שלך לגבי מיעוט האנשים שנחשפו ? התכוונת שחלק קטן מהאנשים שנחשפו יחלה במחלה כלשהיא הקשורה לאזבסט? או שהתכוונת שאין הרבה אנשים שנחשפו לאזבסט בכללי
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:07 27.04.14
שלום,

כוונתי שרק חלק קטן מהנחשפים מפתח מחלה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  160  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה