בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
חיה
09:32 31.03.14
שלום רב
אני בת 60. הופניתי בעקבות המלצה של פרופסור פנימאי ל CT חזה, בטן, אגן עם חומר ניגוד, בעקבות ירידה במשקל ובלוטות לימפה קטנות אבל מורגשות במקומות שונים בגוף, במיוחד במפשעות ובית השחי בצד שמאל. הירידה במשקל בינתיים נעצרה. ממצאי בדיקת CTחזה- שינויים פיברוטיים קלים פלאורלים וריאתיים בפסגות של שתי הריאות, שינויים ברונכיאקטטיים מסביב לשערי שתי הריאות (!!!) זה הפתיע אותי כי מעולם לא היה לי דלקת ריאות/ברונכיטיס/שיעול ממושך/ליחה או בעיות מסוג זה. מנגד רשום שאין עדות ללימפאדנופתיה, בתי השחי חופשיים.
האם יתכן שללא שום בעיות במערכת הנשימה הידועות לי יופיעו שינויים כאלה בריאות .
יש לי תור למומחה ריאות בעוד כחודש ואני מודאגת .
אני רוצה לציין שאני עובדת כלבורנטית בבית הספר בסביבה מוגנת (מנדף).
בתודה מראש
חיה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:56 31.03.14
שלום,

ברונכיאקטזיות יכולות להיות באדם אסימפטומטי (ברונכיאקטזיות "יבשות"). סיבתן לרוב על רקע זהומים ישנים, כולל שחפת בעבר תת-קלינית. ישנן ברונכיאקטזיות קלות וקשות יותר. יש לעיין בצילומים, לברר גורמי סיכון ולשקול ברור בהתאם.
 
יוסי מחלב
19:58 30.03.14
שלום.
אני סובל ברוכטייזז כרוני כשנתים מלווה בליחה כל כך מעצבנת לא נעים .
מטופל בקודיזון היום 5 מלגרים עשו לי 2 ביופסיות שלילי תפקוד ראות 60 אין בעיה במאמץ ובהליכה . פשוט מטריד אותי יש אולי כדור עזר יותר להפסקת השעול .מציין מטופל אצל בית חולים השרון ר אני בן 64 זה מכניס אותי לחרדות אודה על תשובתך
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:53 31.03.14
שלום,

ברונכיאקטזיס הינה מחלה שיכולה אכן להטריד אם ישנם זהומים חוזרים. יש מספר בדיקות אלמנטריות שיש צורך לעשות בכדי לברר את המחלה כולל רמות נוגדנים בדם,למשל. חשוב להתחסן כנגד שפעות וכנגד חיידק הפנוימוקוקו. כמו כן בכל החרפה יש לשלוח ליחה לתרבית ולטפל על פי רגישות החיידקים. לעיתים יש מקום לטיפול אנטיביטוי מונע במשך כל החורף או אפילו כל השנה. עלייך להיות במעקב וברור רופא ריאות מומחה וללבן איתו את כל הנושאים האלו.
 
דניאל
12:03 30.03.14
שלום רב
בן 36 בהיותי בגילאי 12-14 הינו משחקים עם סמנט בורדים גליים של אסבסט שוברים אותם ומשחקים איתם היום נודע לי שהלוחות הללו מסוכנים אני חרד למה שיקרה לי בעתיד אני כיאילו מחכה למחלה שאלתי היא כיצד עלי לפעול האם יש צורך לפנות לבדיקה מסוימת?
האם יש סכנה ממשית או שבכדי לחלות צריך להיות במגע קבוע עם אבקת אסבסט
תודה המודאג
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:43 30.03.14
שלום,

תקופת הדגירה של מחלות הנובעות מחשיפה לאסבסט הינה ארוכה- 20-30 שנה. לא חייבת להיות חשיפה ממושכת אף כי ככל שהחשיפה ארוכה הסיכון עולה. בכל מקרה הסיכון הוא רחוק מלהיות אחד לאחד. אם לא בצעת צילום חזה עד היום הייתי ממליץ על צילום בסיסי . מעבר לזה אין הנחייה מיוחדת אלא אם מופיעים סימפטומים מתמשכים (שיעול, כאבי דופן החזה, קוצר נשימה) להיות ער לעובדת החשיפה בעבר ולגשת להבדק. עישון בנוכחות חשיפה לאסבסט (גם בעבר) מעלה את הסיכון לסרטן ריאות הרבה מעבר לעישון בלבד, לכן המנע מעישון !!!
 
אדם מן הישוב
13:36 24.03.14
שלום רב,
אני קורא את ספרו של אלן קאר, הדרך הקלה. בספר הוא מצביע על כלל החסרונות של הסיגריות, ועל כך שההתמכרות היא בעצם לניקוטין, שהוא סם רע וחסר תועלת.
באתר אחר קראתי שהניקוטין מעלה את רמת הדופאמין בדם, אשר גורם לתחושת נינוחות ושלווה. אז השאלה שלי היא כזאת - האם כשמכור צורך ניקוטין הוא רק "משלים חסך" של ניקוטין ופשוט "משווה" את רמת הדופאמין לאדם שאינו מכור או שבצורה אובייקטיבית הוא מעלה את רמת הדופאמין בדם מעבר לאדם שאיננו מכור ? או בצורה פשוטה יותר - האם יש תועלת כלשהי (במקרה דנן - תחושת שלווה מעבר לנורמה כביכול* בצריכת ניקוטין ? חשוב להדגיש - אני מנסה לברר את האמת, אני מודע לחסרונות הרבים והמוחלטים והמכריעים שיש בעישון
תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
07:58 25.03.14
בתגובה לניקוטין ישנה עליה ברמת דופאמין במוח , וזה הדבר שגורם לסיפוק. דבר אינו מאוזן מסיבה שאצל מעשן כמות קולטני ניקוטין במוח גבוהה משמעותית לעומת אדם שאינו מעשן. אין הוכחה מדעית כלשהיא שבמוח של איש מעשן לעומת איש שאינו מעשן ישנם הבדלי הפרשת דופאמין. ידוע ש"התמכרות" אמיתית לניקוטין קיימת לא ברוב המקרים של מעשנים , שם המשך עישון תלוי בהרגלים בלבד. תלות פיזיולוגית לניקוטין הקיימת במקרים מסוימים אולי יכולה להיות מוסברת ע"י פגם בהפרשת דופאמין או סיבה פיזיולוגית אחרת, אך אין עדיין תשובה מדעית לכך.
היי דניאל,
תחילה ארצה להודות לך - הצפתי את השאלה הזו במספר פורומים וזו ההתייחסות הרלוונטית והמדוייקת ביותר.
עם זאת, עדיין אני לא מרגיש שנפתרה התעלומה : אינני מבין מדוע קולטנים רבים יותר של ניקוטין מהווים טיעון בהקשר זה. בנוסף, אני מבין שאין הוכחה אמפירית לטיעון זה או אחר, אך מבחינה הגיונית - אם ניקוטין גורר שרשרת של תגובות אשר מביאות לייצור דופמין, זאת בנוסף לייצור הדופמין הטבעי בגוף, אזי שיש למעשן בזמן העישון כמות דופאמין רבה יותר בגוף, לא ?
אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמרים בנושא.
תודה רבה !!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:37 25.03.14
לגבי שאלה ספציפית - אין תשובה מדעית חד משמעית . בנוגע להמלצות על ספרות ספציפית יש לפנות לאמותה/איגוד להפסקת העישון .
 
אנטון
19:50 24.03.14
שלום ,
בימים האחרונים יש לי כאבים כמוד דקירות בחזה ימני כשאני לוקח נשימה עמוקה ,
רוצה לציין שאני מתאמן בחדר כושר ו מעשן האם יש כיוון מה זה יכול להיות ?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:07 25.03.14
כאבים מין הסוג הזה אינם ספציפיים , ברוב המקרים זה קשור לשרירים , עצבים וצלעות בדופן בית החזה. במידה ותלונות אינן חולפות תוך מספר ימים או מופיעים תסמינים נוספים (נשימתיים) יש לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה
בת 69 סוכרתית מאוזנת, מטופלת במטמורפין 3 פעמים ביום,בנוסף מקבלת אוקסר 25 מ"ג,חצי כדור נורמיטן,euthvrox 50 מ"ג,אספרין 81 מ"ג,מידי פעם אני ניתקפת בהתכווצויות ברגליים בעיקר בלילה.קורה אחת לכמה שבועות.אני שותה מי טוניק ונעזרת בתוסף מזון anti cramf.מידי פעם אני ניזקקת למשאף לאחר שאובחנתי בעבר copd,לאחר שהיפסקתי לעשן מצבי הישתפר מאוד ורק לעיתים רחוקות אני ניזקקת למשאף,עלי לציין שאני פעילה תצועדת ומטיילת ללא בעיות מיוחדות.השימוש הוא במשאף סרוטייד 50\500.שמתי לב שכל פעם שאני משתמשת במשאף פעם או פעמיים ביום אני ניתקפת בהתכווצויות מכאיבות ביותר בקרסול ובכפות הרגליים,הכאב מעיר אותי משנתי ואני חייבת ללכת ולעסות את רגלי.זה יכול לקרות מספר פעמים בלילה.האם ידוע לכם על תופעת לוואי כזו לסרוטייד?רופאת המשפחה שללהאת האפשרות.איזה תחליף אוכל לקבל בשעת הצורך שלא יגרום לתופעות הנ"ל.? האם יתכן שזו בעיה נוירולוגית?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:05 25.03.14
סרטייד הינו משאף משולב לטיפול קבוע , לכן לא מומלץ שימוש בו לפי הצורך. סבירות להתכווצויות שרירים הינה נמוכה אך קיימת : בתנאיי שיש מצבי רקע מסוימים מרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי (סרבנט) בתוך משאף משולב יכול לגרום לכך. במקרים נדירים האלה קודם כל יש להוכיח קשר נסיבתי , האם בתקופות שאין שימוש במשאף סרטייד - אין התכווצויות ובתקופות שחוזרים להשתמש בו - תופעות חוזרות באופן תמידי (לא חד פעמי).
במידה ומסתמן קשר נסיבתי , יש לפנות לרופא רופא ריאות לצורך החלטה על המשך טיפול במחלה ריאתית
אני בת 20 וחולת אסטמה, מטופלת במשאף בודיקורט. אין לי התקפים קשים ואני רוצה להתחיל לעשות ספורט באופן קבוע. רציתי לדעת איזה משאף הכי מומלץ לשימוש כטיפול מונע בכזה מצב- בודיקורט או סימביקורט? תודה!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:00 25.03.14
פעילות גופנית חשובה לחולי אסתמה , קודם כל כדי לשמור על כושר גופני. החלטה על טיפול קבוע נעשת פרטנית בכל מקרה בהתייעצות עם רופא המטפל (רופא ריאות) . במקרים בהם מאמץ הינו מגרה לקשיי הנשימה , ניתן לשקול שימוש במרחיב סימפונות (ונטולין, בריקלין או אף מרחיב בטא-אגוניסטי ארוך טווח) לפני תחילת אימון .
 
סטודנט לרפואה
00:00 23.03.14
שלום,
אבא שלי חולה במחלת ריאה שאינה מאובחנת וסובל מכך מאוד.
מדובר בגבר בן 64, פעיל מאוד ובריא בד"כ, סובל מקוצר נשימה מזה 15 שנה, מלווה בשיעול חזק ללא ליחה, ללא נזלת, קיימים התעורריות רבות משינה, התקפים מוחרפים בלילות בקור ובעונות מעבר, קושי נשימתי בשכיבה, שכיבה ב30 מעלות מקלה, אינו מעשן, ללא רקע ידוע של מחלת ריאה , אין רקע של מחלת לב ומעולם לא היו כאבים בחזה (באקג נראה CLBB), אינו נוטל תרופות, אינו נוטל כלל משאפים שקיבל למרות המלצה, אפילו בעת התקף. הבעיה היא שכל רופא מאבחן אבחנה אחרת -פוסט נאזל דריפ/אסטמה/COPD ובעוד הוא מקבל תרופות שונות הוא מג"ד לשעבר בגולני שמסרב לנטול תרופות והתוצאה הסופית שאין שינוי במצבו, אין אבחנה, אין טיפול, הוא רק סובל וסובל. יש לציין שבתקופות חמות הוא מתפקד לעילא , וכאשר קר סובל עד כדי לחוסר תפקוד.

תפקוד ריאות 2010- "תקין או אולי הפרעה חסימתית מזערית בסימפונות קטנות בלבד, FEV1 שמור 102%, 1FEV/FVc-75% ( נורמה 76%), FEF50 ל64%".
צילומי חזה תקינים.

אחרי שהחלטתי לקחת את המושכות לידיים ולקחת אותו שוב לרופא מומחה ריאות, אני מתלבט האם יש צורך שוב לבקש צילומי חזה ותפקוד ריאות (אין לי את פירוט הבדיקה , רק את משפט הסיכום מהגיליון הרפואי שהעתקתי לעי"ל). האם לדעתך יש צורך שוב לערוך את המבדקים האלו או שזה טרחה מיותרת (רופאת המשפחה לא הסכימה לתת הפנייה שוב)?
אשמח לעצתך מה לעשות הלאה.

אודה מאוד לעזרה ...אני מאוד חרד למצבו ושגרת החיים שלו הרוסה כליל בתקופות הקרות. תודה רבה, ואני מתנצל על עומס המלל.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:46 23.03.14
תסמינים שצויינו כאן יכולים להיות ביטוי של אחת הפטולוגיות שהוזכרו, או שילובם. בהערכה חוזרת של רופא ריאות יש צורך בתפקודי ריאות עדכניים וחומר רפואי קודם (כולל סיכומים, תוצאות תפקודי ריאות, צילומי חזה וכל בדיקה רלוונטית אחרת כולל הערכה של דרכי אויר עליונות - ע"י רופא א.א.ג)
 
שלומית אביב
18:49 20.03.14
בן 50 אובחן לאחרונה כסובל מסרקואידוזיס ריאתית עם ירידה בתפקודי ריאה.הוחל בסטרואידים לפני כחודשיים.בשבועיים האחרונים הופיע שיעול פרודוקטיבי,קוצר נשימה ועייפות במאמץ קל.האם יש קשר לטיפול בסטרואידים?האם יתכן שחלה החמרה נוספת ללא קשר לטיפול הנוכחי.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:40 23.03.14
במקרה של מחלה ריאתית כרונית (כגון, סרקואידוזיס) תחת טיפול בפרדניזון , החמרה בתסמינים נשימתיים יכולה להיות ממספר סיבות: 1. זיהום רספיראטורי, 2. החמרה של מחלה ריאתית כרונית , 3. הופעת פטולוגיה נוספת. אין קשר ישיר בין סטרואידים סיסטמיים להחמרה בשיעול .
בצורך איבחון והחלטה על המשך טיפול יש לפנות לרופא ריאות (מטפל)
 
טל
22:51 21.03.14
שלום רב ! יש לי שבועיים שיעול רטוב שבא והולך. נבדקתי על ידי 2 רופאות משפחה .שאמרו שהריאות והגרון נקיים. מה יכולה להיות הסיבה לכך? ומה עליי לעשות? תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:28 23.03.14
שלום,

שיעול שנמשך שבועיים נחשב לשיעול חריף, לרוב על רקע זהומי (וירחי או חיידקי). לעיתים שיעול/כחכוח נובע מנזלת שזולגת לאחור אל הלוע/סינוסיטיס. יש לבדוק את צבע הליחה ובמידה ומוגלתי לשקול טיפול אנטיביוטי.
 
יעקב
20:24 19.03.14
בן 59 בריא אין סכרת או לחץ דם אין מחלות לב מעט כולסטרול גבוה לא מעשן עושה ספורט הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם לפני 4 שנים סרטן הערמונית ממוקד גליסון3+4 נותחתי וקיבלתי הקרנות וכעת. מצבי מצוין פסא 0.004 לפני שנתים הופיע שיעול טרדניבהתקפים נבדקתיע"י רופא מומחה למחלות אלרגיה וריאות כולל צילום חזה +סי טי של מערות האף וחזה תקינים לחלוטין כולל בדיקת אלרגיה שגם היא שלילית טופלתי ע"י קודאין 30 כדורים בהשפעה טובה.כעת לאחר חצי שנה שוב התקפי של שיעול ושוב הומלץ על טיפול בקודאין והשאלה מה יכולה להיות הסיבה?ואם ישנם בדיקות שצריך
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
18:25 20.03.14
שלום,

יש מספר אפשרויות בינהן שיעול אסתמטי, ברונכיטיס אאוזינופילית, נזילה אפית אחורית ועוד . מדובר בתלונה שכיחה ומטרידה שאני נתקל בה רבות, אך שדורשת התייחסות על ידי מומחה. רצוי שתבדק על ידי מומחה ריאות.
שלום,אני בחור בן 26, קצת עודף משקל ועם כבד שומני. זה זמן מה אני מרגיש כאב חד בזמן נשימה עמוקה ולעיתים גם בתנועה.הכאב נוטה להעלם אחרי כמה ימים ואז חוזר שוב. בהופעת הכאב הראשון היו מלווים בחילות והקאות ,טופלתי על ידי רופא המשפחה בכדורים נגד כאב והקאות. אחרי הפסקה קצרה מהכאב, הכאב חזר ואפילו חד יותר. אילו אבחנות ניתן לבצע למקרה כזה, טיפול ידוע, והאם עליי לחשוש ממשהו?
 
אלי כהן
18:27 15.03.14
הכאב נמצא בצד שמאל,ממש על הצלעות האחרונות
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:12 16.03.14
שלום,
כאבים כפי שאתה מתאר יכולים להופיע או בשל בעייה בדופן בית החזה (עצמות, שרירים, עצבים) או באבר פנימי (קרום הריאה, טחול). אין סיבה אחת אפשרית לתלונותייך ולכן עלייך להבדק על ידי רופא שיתיחס לאפשרויות האלו, על פי בדיקה גופנית, צילומים במידה וימצא לנכון, ובדיקות דם.
שלום רב , יש לי עדיין כאבים בריאות לאחר ברנוכוסופיה אציין שהייתי בריאה לפני וכעת בחילות וכאבים בריאות למרות שעברו שבועיים צילום רנטן שנעשה יום אחרי יצא תין מה עושים ???האם זה נורמלי ?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
07:30 04.03.14
שלום,

זה דבר שבד"כ לא קורה. רצוי לפנות למחלקה בה נעשתה הברונכוסקופיה, לדווח ולהבדק על ידם בהקדם. אם תדווחי אני מניח שתוזמני בהקדם.
 
רחל
12:36 05.03.14
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
16:53 06.03.14
אם התופעה נמשכת יידעי אותם שוב או הופיעי במחלקה/מכון
עבר חודש מאז הברונכוספיה הנוראית . יש לי תחושה מוזרה בצוואר - קנה - גרון מה זה יכול להיות ? הם אגב לא מענין אותם כי מבחינתם רנטגן תקין ואאג תקין
אני בן 52, סובל מאסטמה מילדות אך מאוזן היטב ע"י משאף סימביקורט 160 1-2 שאיפות ביום. אני מתפקד מצויין, פעיל פיסית בלא בעייה. התקף אחרון לפני הרבה מאוד שנים.
לפני כ-10 ימים החל אצלי שיעול מטריד בתכיפות כל 10-15 דקות, עם ליחה צהובה צמיגה, והרגשה כללית רעה - ללא חום. הרגשתי קשיים בנשימה אך ללא צפצופים כמו שאני בד"כ מרגיש במצבים אסמטיים. רופא המשפחה אבחן וירוס.
אך העסק לא נעלם והשיעול ממשיך להטריד מאוד - התחלתי לבצע אינהלציות, והגברתי את תכיפות הסימביקורט - אבל זה עזר מעט מאוד.
רופא המשפחה המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה.
שאלה: 1) מה יכול להיות הגורם לאירוע? אינני זוכר אצלי כזה מקרה
2) האם כעת, 10 ימים לאחר תחילת האירוע - כדאי להתחיל לקחת?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:54 13.03.14
תסמינים כפי שתוארו מזכירים מחלה זיהומית - בדרך כלל ויראלית . כל זיהום בדרכי אויר יכול להחמיר אסתמה . לכן לעיתים דרוש טיפול גם בטריגר וגם להחמרת אסתמה. בזיהום ויראלי מדובר בטיפול מקל על תסמינים, במידה ולשיקול דעתו של רופא המשפחה קיים חשד לזיהום חיידקי - יש מקום לטיפול אנטיביוטי.
 
דניאל
 
12:23 10.03.14
שלום רב, אני בן 37 ועשיתי בדיקת ביוכימיה בסורוקה בעקבות חולשה וכאבי מפרקים שיש לי , ובביוכימיה יצא :

pco2-58.9
hco3-28.5
po2-19.3
o2 saturation calc. 25.4
tco2-30.3

רציתי לדעת אם זה מצביע על בעיית חמצן או עודף פחמן דו חמצני בדם שמצריך טיפול .
בתודה
דניאל
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:31 10.03.14
מדובר בדם ורידי שנשלח לבדיקת אסטרוף (גזים בדם) . מהבדיקה לא ניתן להשיג מסקנה לגבי חמצון ורמת תחמוצת דו פחמן בדם העורקי - שהם אבחנתיים . יש לוודא מול רופא המטפל מה הייתה מטרה של לקיחת דם ורידי לגזים.
 
שני
 
11:35 04.03.14
שלום צירפתי צילום ריאות של בני שנעשה בשל חום גבוה שיעול וקושי בנשימה האם ניתן לראות דלקת או תחילה של דלקת בצילום?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:22 05.03.14
שלום,

כפי שמופיע בכותרת האתר, הפורום הזה לא נועד למחלות ילדים.
פני בבקשה לפורום מחלות ילדים.

 
מיקי
17:15 03.03.14
שלום,
לפני שנתיים פניאמאטורקס ספונטני בריאה ימין, במעקב ct נראתה בועה סובפלאורלית בהיקף שדה אמצעי של הריאה הימנית שגודלה 14 מ"מ.
מה זה אומר ומה צריך לעשות?
תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
07:32 04.03.14
שלום,
בועות כאלו מגדילות את הסכנה לפנוימוטורקס חוזר, בעקר אם אתה מעשן. אם יהיה ארוע חוזר יהיה מקום לפלוירודזיס (ניתוח קטן בו כורתים בועות ומשפשפים את קרומי הריאה בכדי שיידבקו, במטרה למנוע ארועים חוזרים)
 
מיקי
09:37 04.03.14
תודה על התשובה המהירה, אני בת 51 לא עישנתי מעולם.
והיה ומחליטים בינתיים לא להתערב כירורגית, האם מותרת פעילות גופנית לה אני מורגלת? האם יש איסור לגבי טיסה?
מודה לך מאוד!
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:11 04.03.14
שלום,

את לא אמורה להגביל את עצמך מפעילות רגילה.
 
תניה
12:01 03.03.14
לאור דלקות ריאה חוזרות אחר למספר חודשים, חום סוב פיברילי והרגשה כללית רעב בוצע CT: שינויים פיבאוטיים גסים בפסגת הריאה דו"צ, יותר מימין עם אזור הנראה כתסנין בלתי אחיד באונה העליונה דו"צ, יותר מימין. ממצאים היכולים להתאים לתסמינים בסגמנטים העליונים של האונות התחתונות דו"צ ובהיקף האונה התיכונה מימין. שינויים פיברוטיים עדינים בבסיס האונה התחתונה משמאל. פרט לכך ריאות נקיות. ממצאים בפסגת הריאה דו"צ מעט בצורת "חלת דבש" ומתאימים לשינויים אינטרסטיציאליים ןפיברוטיים כרוניים.

בעקבות ממצאים אלו הופנתה אמי לבדיקת ספירומטריה, אקו לב וייעוץ רופא ריאוץ. נקבע עבורה תור לחודש מאי.

יש לי מספר שאלות בבקשה:
מה משמעות הממצאים האלו? על איזו מחלה, אם בכלל מדובר?
האם תור בחודש מאי רחוק מדי ומסכן אותה?
אמי אינה מעשנת אך עובדת בסביבה עם חשפיה מתמדת לאבק האם עליה להימנע מכך?

המון תודה מראש
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
07:35 04.03.14
שלום,

הממצאים המתוארים אינם ספציפיים והאבחנה המבדלת גדולה בין מחלות דלקתיות לא זהומיות לזהומיות בעקר. במקרים דומים יש צורך בד"כ בברור מקיף שיכלול אנמנזה חשיפתית ותרופתית קודמת, בדיקות דם וגם ברונכוסקופיה.
אמי בת 84 סובלת מאמפיזמה . מטופלת במשאף סימביקורט לפי הצורך.
בוצעה בדיקת ספירומטריה (מ צ"ב) .אודה על פיענוח.
תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:08 02.03.14
שלום,

הבדיקה כפי שהיא מוצגת היא תקינה אך אני חושד כי משהו בנתוני היסוד (גובה אמיתי, גיל, מין) אולי מוטעה וזאת מכוון שחלק מהנתונים הוא סופר-נורמאלי. למשל במידה והיא כפופה הרי שהגובה "הרגיל", אינו מדוייק. במקרה כזה יש למדוד גובה לפי מוטת ידיים. הגובה האמיתי משפיע על הערכים הצפויים כמו לגיל ולמין המדוייקים יש השפעה.
 
יובל
00:17 02.03.14
נכנסו הערב לתחנת דלק לתדלק, כנראה לא שמתי לב ודרכי על "שלולית" קטנה של דלק או משהו כי כשנכנסתי חזרה לאוטו היה ריח חריף יחסית של דלק

לקח לנו זמן (אולי חצי שעה אולי יוצר) עד שעלינו על זה שמדובר בכך שהריח בא מסוליית הנעל. מיד החלפתי נעליים.

ברכב הסגור היינו אני אשתי ושני ילדינו בני 5 ושנתיים. אחרי שעתיים שלוש אני מרגיש קצת צריבה בלשון

האם יש ממה לחשוש לנו ולילדינו?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:10 02.03.14
שלום,

הסבירות לארוע חמור באנשים בריאים היא קטנה. באסתמטיים עלולה להיות הדפעה משמעותית יותר.
במידה ויופיעו תופעות של קוצר נשימה אי-נוחות בנשימה פנו לעזרה רפואית.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  159  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה