בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
 
עופר
22:23 05.11.13
היי

אני בהריון שבוע 21,
אסמטית מאוזנת מזה מעל 20 שנה, טיפול קבוע של פליקסוטייד + לפי הצורך ונטולין.
לרוב גם ללא הטיפול הייתי ממש בסדר, פרט לפעילות גופנית מאומצת במיוחד.
ללא התקפים, אינהלציה אולי פעם בשנתיים שלוש בעת שפעת חזקה.
בהריון בדקתי מול המרכז הטריטולוגי שאישרו ש 2 המשאפים הללו מאושרים ובעלי השפעה מקומית ולכן אין בהם שום סיכון לעובר.
לאורך ההריון המצב קצת החמיר כשבשבועיים האחרונים יש החמרה ניכרת.
נזקקת למשאף באופן מורגש וגם איתו - מרגישה עדיין קושי מסוים.
לא ברמת התקפים אבל בהחלט קושי, גם במצב של מנוחה מלאה.
מה עושים ? לעבור לאינהלציה ?
להתייעץ - עם הרופא נשימה? הוא יודע מה מותר/אסור בהריון ?!

תודה
מיכל
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:58 06.11.13
לצורך בדיקה והחלטה על המשך טיפול יש להגיע לרופא ריאות
 
רונה
12:01 04.11.13
שלום רב, אני בת 32 , לפני בערך שנה נפגשתי עם אשה ובנה הקטין למשך שעה במקום סגור לשם טיפולי פיזיותרפיה , היום נודע לי שהאישה הזו וילדיה חולי שחפת , האם המפגש הזה יכול להדביק אותי בשחפת ? ממש פוחדת מזה כי בזמנו החזקתי לה את הילד קצת וקראתי ששחפת עוברת באוויר .. אודה להסבר תודה
אציין כי מאז בדיקות הדם בסדר מעולם לא היה משהו חריג בבדיקות
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:48 04.11.13
סבירות להדבקה של חיידק שחפת עולה בחשיפה הדוקה לחולי שחפת ריאתית . פרוש של חשיפה הדוקה הינו מגע עם החולה לאורך זמן ממושך (שבועות, חודשים, שנים) לאורך שעות רצופות. לכן מגעים הדוקים של החולה עם סיכון גבוה להדבקה נחשבים בני משפחה של חולה, אנשים שעובדים או לומדים איתו.
חשיפה שצויינה כאן הינה קצרה. במידת הספק ניתן לפנות למרפאה איזורית לשחפת (מלש"ח - בעבר ליגה לשחפת) כדי לבדוק לגבי מקרה פרטני.
 
עאדל
06:16 04.11.13
שלום דוקטור
ברצוני לשאול האם מוכרת לך השיטה הזו

Lung Volume Reduction Coils
והאם עושים אותה גם בארץ?
RePneu® Lung Volume Reduction Coils - PneumRx, Inc.
www.pneumrx.com/.../LIT0053.A-PatientBrochure-...‎Diese Seite übersetzen
Breath of life. When you breathe, your lungs draw oxygen in and pass carbon dioxide out of your body. This simple, yet complex and life-sustaining process ...


Lung Volume Reduction Coils

לחולי copd
בתודה מראש adel
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:44 04.11.13
מדובר באחת הטכניקות של BRONCHOSCOPIC LUNG VOLUME REDUCTION לחולים עם אמפיזמה קשה (חולי COPD ) . כל סוגי של השיטה עדיין בגדר מחקר רפואי. ניתן לפנות למכוני ריאות של בתי חולים בילינסון או תל השומר כדי לוודא האם ישנה אפשרות לבצע טיפול זה למטופל ספציפי.
שלום ד"ר
לפני עשרים שנה הובחנתי סובל מאסטמה במאמץ
ואלרגיה לקרדית אבק.
כאשר תפקוד ריאות היה 110 אחוז ובמאמץ ירד ל 90 אחוזים.
בעקבות כך קיבלתי סינגולר וחיסוני אלרגיה
שנתנו לי שקט במשך עשרים שנה

היום לאחר שהפסקתי את החיסונים, האלרגיה חזרה וגם קשיי נשימה.
הייתי אצל רופא ריאות ועשיתי תפקוד ראות במנוחה שהראו 120 אחוז
ביקשתי לבדוק במאמץ
והרופא אמר "עם נפח כזה אין אסטמה ואין טעם לעשות תפקוד ריאות במאמץ"

האם עלי להתעקש לבקש בדיקת אסטמה במאמץ?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:38 04.11.13
מבחן תגר מאמץ (תפקודי ריאות לפני ואחרי מאמץ) הינה בדיקה לאבחון אסתמה ולצורך בדיקת תגובה של תפקודי ריאות למאמץ בהתוויות מיוחדות (לצורכי שירות צבאי או פעילות ספורט). אין צורך לחזור לתפקודי ריאות במאמץ במידה וספירומטריה תקינה ואבחנת אסתמה נעשתה בעבר באופן ברור.
 
שירלי
15:55 23.10.13
שלום, בת 25 יש לי כבר זמן רב קושי בהוצאת אוויר רק בזמן שאני ערה, כאילו אין חמצן ולפעמים צורך לפהק כדי שייצא אוויר, עשיתי כמה פעמים בדיקת ספירומטריה שיצאה תקינה..
1. מה הסיכוי שיש לי אסטמה סמויה?
2. שמתי לב שלפעמים יורד לי החמצן ל93 לכמה שניות ואז עולה ל98 או 96 האם זה תקין? או שחסר לי חמצן?
3. האם ההרגשת חוסר חמצן שיש לי כשקשה לי להוציא אוויר זה רק תחושה? כי כשאני מודדת יש 98 99 חמצן זה אומר שיש חמצן בגוף אבל בריאות אין מספיק חמצן?
אשמח אם תענה לי על השאלות, תודה רבה..
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:14 25.10.13
שלום,

קושי למלא את הריאות , ללא קשר למאמץ, וצורך ליזום פיהוק כדי למלא את הריאות באויר- הוא תאור אופייני לתחושת קוצר נשימה על רקע מתח נפשי. יחד עם זאת יש לשלול מחלת ריאות. במידה וחושדים באסתמה ותפקודי הריאה תקינים, מומלץ לבצע "מבחן תגר" במכון לתפקודי ריאה. מטרת מבחן תגר היא לשלול או לתמוך באבחנה של אסתמה סמוייה. רצוי שגם רופא ריאות יתרשם מתלונותיייך ויבדוק אותך.
 
שירלי
12:51 25.10.13
אולי יש בזה משהו שזה ממתח.. אך בכל זאת כדאי לבדוק אם זה רפואי.. אם אני יעשה תגר מאמץ ריאות זה יענה לי על התשובה אם זה אסטמה או לא?
...........
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:55 28.10.13
שלום,

מבחן תגר מטאכולין הוא המקובל יותר. ניתן לביצוע במכון לתפקודי ריאה בהפניית רופא במידה ומוצא לנכון על פי מצבך. מבחן תגר מטאכולין שלילי (כלומר בדיקה תקינה) ישלול אפשרות של אסתמה.
 
שירלי
18:41 28.10.13
..
 
מיכל
10:52 28.10.13
שלום, אני בחורה בת 29. לפני שבוע סבלתי מכאבי גרון דיי חזקים, לאחר כמה ימים הופיעה נזלת וכן שיעול שהפך לבסוף לשיעול עם ליחה. הנזלת פחות או יותר עברה כמו כן גם כאבי הגרון. כעת נשאר שיעול שמופיע בעיקר בלילה ונשארה ליחה בצבע צהוב ירקרק, וכן מידיי פעם נזלת צהובה. אציין כי היה לי לפני שבוע מעט חום, 37.6 וכעת אין לי חום. פניתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לצילום חזה ואלה התוצאות:

אין עדות לתסנין, גודש או תפליט.
ציור אינטרסטיציאלי פסי מעט מוגבר בחלק התחתון של הריאות
צל הלב אינו מוגדל.

ברצוני לשאול מה הכוונה במושג ציור אינטרסטיציאלי פסי מעט מוגבר בחלק התחתון של הריאות? מה זה אומר? האם זה מסוכן?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:20 28.10.13
תסמינים מצביעים לזיהום בדרכי אויר (ויראלי או חיידקי). ממצאים בצילום אינם אבחנתיים, לעיתים רואים כך גם באנשים בריאים, לכן חשובה התאמה בין סיפור החולה , ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקות עזר (צילום חזה). במידה ורופא המשפחה לפי ממצאים בבדיקה חושב שמדובר בזיהום חיידקי פעיל- אז נותנים טיפול אנטיביוטי. אם לא, ולא ברורה משמעות של ממצא המדובר בצילום - ניתן להפנות ליעוץ אצל רופא ריאות
 
לבנדר
21:30 27.10.13
איך משפיעה העובדה שלאדם יש ידים קרות(או חמות מידי)על בדיקת הסטורציה?
הבנתי שאם לאדם יש למשל מחלת ריינו אז זה משנה את התוצאה של מד החמצן?
למה?והאם זה קיים גם אצל אדם שסתם סובל מכפות ידים קרות במיוחד??
ואיך זה משפיע ?האחוזים עולים או יורדיםם?

(אני סובל מאסטמה ומידים קרות אפילו בקיץ ובקרוב שוב צריך להבדק ע"י רופא ריאות ובטוח הוא יבדוק שוב את ה CO2 שלי)
 
לבנדר
10:45 28.10.13
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:08 28.10.13
רמת חמצון הנבדקת בצורה לא פולשנית ע"י מד חמצון תלוייה על דיוק קרית גל מסנסור על אצבע לכלי דם היקפיים. המידה וכלי דם צרים (בשל מחלה כגון ריינו או עקב קור באותו הזמן בחדר בדיקה) קריאת מד חמצון אינה מדויקת. בדרךך כלל אי דיוק הוא כלפי מטא אך יכול להיות גם הפוך.
 
מור
07:19 28.10.13
אני חולת אמפיזמה, ומשתעלת המון. שמתי לב שהשיעול מופיע בעקבות גירוי באיזור הגרון העליון (בחלק שקרוב לפה) ולכאורה נראה שאין קשר לריאות. מיד לאחר שאני מכחכחת אני מתחילה בסדרה של שיעולים שנראה שנובעים מהגרון וכלל לא מהריאות. האם כך זה אצל כל חולי האמפיזמה?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:27 28.10.13
אמפיזמה בלבד אינה סיבה לשיעול. ברוב המקרים חולי אמפיזמה הם גם חולים בברונכיטיס כרונית (מחלת COPD - חסמת הריאות) שזה מקור השיעול בדרך כלל. לחולה עם אמפיזמה או COPD יכולות להיות סיבות נוספות לשיעול (כגון, עישון, שימוש בתרופות עם תופעת לוואי של שיעול, גירוים בדרכי אויר עליונות דרך נזלת או רפלוקס חומצות קיבה) . לפי תסמינים שהוצגו כאן קיים חשד סביר לסיבת שיעול שאינה קשורה למחלה ריאתית. במקרים האלה רופא המטפל שולח מטופל לבדיקת רופא א.א.ג לצורך אבחון והחלטה על טיפול בהתאם לממצאים
שלום רב, אני נוטלת משאף סרטייד פעמיים ביום. בשבוע האחרון סובלת מאוד מכאבים בפה, בעיקר בכל חלקי הלשון. אין עדות לפטריה או כיב ואין סימן נראה לעין. האם ייתכן שמדובר באלרגיה שפיתחתי למשאף/ לסטרואידים?
לפני כשבועיים סיימתי טיפול באנטיביוטיקה (מוקסיפן) בגלל ליחה מרובה. האם ייתכן שהטיפול באנטיביוטיקה גורם לי לכאבים בלשון? תודה!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:24 28.10.13
כאבים בפה לעיתים יכולים להיות ללא כיבים או פטרת. תופעה חולפת אחרי טיפול אנטיביוטי. במידה וטיפול בסרטייד הינו לאורך זמן רב ורק עכשיו הופיעו כאבים, קרוב לודאי אין קשר לשימוש במשאף משולב. במידה וטיפול הוחל לאחרונה, יש להתיעץ עם רופא מטפל/רופא ריאות לגבי הפסקת משאף/מעבר לטיפול אחר כדי לוודא קשר נסיבתי
שלום,
אני בת 38 ברקע בקע סרעפתי שהתגלה לאחר לידה(לפני כשנה וחצי). נוטלת כדורי נקסיום בחודשים האחרונים. בתקופה האחרונה כל חודש כמעט מופיע שיעול יבש וכחכוח בגרון הרופא משפחה טוען שזה ברונכיטיס. הדבר פוגם משמעותית באיכות חיי האם זה יכול להיות קשור לכדורים נגד החומציות שמקבלת? האם ידוע על קשר בין הכדורים לברונכיטיס ואיך מאבחנים ברוכיטיס כרוני ומהו הטיפול

תודה ושב ת שלום
שלום,
אין קשר בין נקסיום לברונכיטיס. עליית חומצת קבע דרך בקע סרעפתי לכשעצמה עלולה לגרום שיעול כרוני. יחד עם זאת כחכוחים (לעומת שיעול עמוק) נובעים פעמים רבות גם בגלל נזלת הזולגת מהאף אחורה אל תוך הלוע. במקרה כזה הטיפול מכוון לאף. אם מדובר בשיעול כרוני (חודשיים ויותר) או שמטריד אותך מאד גם כעת רצוי להתייעץ ולהבדק ע"י רופא א.א.ג ו/או רופא ריאות.
אימי חולת אלצהיימר בת 95 אחרי ברונכיט קשה. מלאת ליחה צמיגית בצבע צהוב שאינה מצליחה להתמודד איתה. סובלת קשות משיעול טורדנ,י גודש באף שמקשה עלייה מאד בנשימה.מה עושים אינהלציות עם חומר פעיל כנראה מחמירים את המצב. איך עוזרים לאמא לנשום?
שלום,
ניתן להעזר בפיזיוטרפיסטית לכיוח, מכייחים בשתייה או באנהלצייה, שתיה כמות סבירה ויש לשקול טיפול אנטיביוטי. הכל לאחר בדיקת רופא ובהמלצתו.
אמי חולת אלצהיימר בת 95 אחרי ברונכיט שטופלה באנטיביוטיקה, באינהלציות בפזיותרפיה, ובתרופות מכייחות. אתמול הובהלה למיון ואושפזה למשך יום בפנימית שם הורההרופא על הפסקת ההינהלציות שלטענת הרופא במצבה של אמא מחמירות את המצב. לטענתו של הרופא יש להפסיק את כל התרופות (נוסידקס), את האינהלציות, בעצם טוען שבמצבה הם מחמירים את המצב. לטענתו לא ניתן לעזור לאמימי, וליע קשה לקבל את המצב. אמא מלאת ליחה וגודש באף ו סובלת מאד. מה עושים?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:12 27.10.13
שלום,
רצוי שאמא תבדק על ידי רופא ריאות. עם כל החומר הרפואי/צילומים הנוגעים לעניינה.
אני בגיל 54 סובלת מיתר לחץ דם וסכרת שמאוזנים (עי גלוקומין ורמפפיל). כרגע יש לי בעיה עשיתי אקו לב בעקבות א.ק.ג שיצא RBBBואלה התוצאות

חדר שמאל תקין בגודלו. .תיפקודו תקין .LVEF מוערך כ-60%

עיבוי קל של מחיצה בין חדרית(12)

פרוזדור שמאל מורחב קלות במדידת השטח(19סמ"ר)שורש האורטה תקין.אאורטה העולה ברוחב תקין.

פרוזדור ימין וחדר ימין תקינים.

מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים.פתיחתו תקינה.

מבנה ותיפקוד תקינים של שאר מתמי הלב.

בדופלר אי ספיקה מיטרלית קלה.אי ספיקה טריקוספדלית מינימלית.לחץ דם ריאתי 47 ממ" כספית+RAP

ללא עדות ל-SOLבחללי הלב .ללא עדות לנוזל פריקרדיאלי

IVC תקין

אם אפשר לומר לי מה התוצאות אנח מודאגת ממה שקראתי באינטרנט בדיקות דם תקינות. בדיקת אידדס שלילי תקין. מי טי אנגיו תקין. תיפקודי ריאות תקין.
וכן אני מתפקדת רגיל רציתי לדעת אם אני צריכה עוד בירור או בדיקות נוספות . ואם אפשר לתת לי תשובה ולא להפנןת אותי לרופא אחר תוד רבה רבה
והאם הערך 47 לחץ דם ריאתי היה יכול להיות טעות
בתודה מראש מרגלית
 
מרגלית
15:50 25.10.13
אני לא מעשנת ולא שותה אלכוהול וכן נושה הליכות כ 4 פעמים בשבוע 30-45 דקות
שוקלת 80 קג גובה 154 סמ
שלום,

על פי הממצאים קיים יתר לחץ דם ריאתי קל-בינוני. סיבתו במקרה שלך יכולה להיות אי ספיקת לב דיאסטולית (גורמי סיכון סכרת, יתר לחץ דם ואם יש השמנה אז גם גורם סיכון). יחד עם זאת יתכנו במקביל סיבות נוספות ליתר לחץ דם ריאתי הדורשות ברור במרפאת יתר לחץ דם ריאתי באחד מבתי החולים. אין סיבה כעת לחרדה אלא לברור ומעקב.
 
מודאגת
01:49 23.10.13
שלום,
אבא שלי בן 55, מעשן כבד מגיל 20...
בשבוע האחרון יש לו שיעולים חיזורים ונישנים עם ליחה, הם אינם קשורים להתקררות/שפעת או חום.

אני מאד חוששת, האם זה מסוכן?
הוא לא מוכן ללכת להבדק, הוא טוען שזה שטויות, שזה בגלל הסיגריה ובטח יעבור...

אשמח להתייחסות, ותודה:)
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:59 23.10.13
שלום,

שיעול משך שבוע עדיין לא סיבה לבהלה אך דורש מעקב. אם הליחה מוגלתית יש לטפל באנטיביוטיקה. אם השיעול נמשך למעלה מ 3 שבועות ללא שיפור יש לצלם וכמובן להבדק על ידי רופא. במעשנים תמיד יש לחשוב גם על תהליך גידולי כסיבה לשיעול חדש שמתמשך, אך זו לא הסיבה היחידה לכך.
אני בת 37. רקע של אלרגיה מאז שאני זוכרת את עצמי. מזה כחודש וחצי אני משתעלת - נחנקת בלילה ומשתעלת גם במהלך היום (התקפי חנק/שיעול). בצילום שעשיתי שבוע שעבר במערותה פנים נתגלה סינוסיטיס (למרות שאני אחרי 10 ימים של מוקסיפן). בריאות גם נראה משהו. הרופא לא התייחס ממש אבל אמר שאינהלציות (AEROVENT) כל יום יעזרו. כעת, השיעל שוב חזר. מצרפת כאן צילום ריאות. אשמח לדיעה נוספת/אופציה אחרת לטיפול יעיל יותר אולי? השיעול מאוד מקשה עלי. תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
11:32 21.03.13
שלום,

סינוסיטיס היא סיבה מצויינת לשיעול מתמשך. יש לטפל בה אם בכיוון האלרגי ואן בכיוון הזהומי, על סמך צבע הפרשות וכו'. באדם אלרגי שיעול מתמשך יכול לנבוע גם מרגישות יתר של דרכי הנשימה לאלרגנים או לגרויים אחרים ("שיעול אסתמטי") ואז הטיפול המועדף הוא משאפי סטרואידים לתקופה. יתכן ובמקרה שלך יש לטפל בשני הכוונים עד חלוף זעם ולאחר מכן להמשיך ברור בשאלת שיעול אסתמטי.
שיעול די חזק ומעצבן מעל חודש שלא עובר, לפעמים תוקף בשעות הבוקר המאוד מוקדמות, לפעמים בערב, לפעמים גם וגם.
גם רקע של אלרגיה (חתולים מאוד חזק וכלבים ודשא בדרגה נמוכה) והתקפים אסטמטיים על בסיס אלרגי (חשיפה לחתולים), והשיעול גורם לפעמים לצפצופים, כך שאני נאלץ גם לפנות למשאף..
צילומים ריאות לא הראו כלום..

הרופא נותן קודיביס (שמקל על השיעול, אבל לא מיד, לוקח לפחות שעה), אבל חוץ מזה שום דבר..
פשוט אובד עצות כבר.. מה לעשות?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:09 22.10.13
שלום,

יתכן מאד ומדובר בשיעול אסתמטי. יש לטפל במקרים כאלו במשאפי סטרואידים.
שלום לא מזמן רופה ריאות אמר לי בעקבות בדיקת סימפוטריה שאני סובל מ copd קל עד בנוני ואולי גם מרכיב אסתמאטי לאחר מכן שלח אותי ל ct ריאות עם יוד והממצא מעברי אויר תקינים לאחר מכן הסתכל על ה ct ואמר וכתב אמפיזמה.צנטרי-לובולרית ב-rul בעיקר. נתן לי משאף לטיפול יש לציין fev1 שלי 70% מה אומרת האבחנה ומצבי לאחר ה-ct כי לרופא אין הרבה זמן להסביר תודה על כל תשובה אם אפשר מפורטת
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:32 22.10.13
שלום,

COPD היא מחלה הנגרמת ב 80% מהמקרים בשל עישון סיגריות. אמפיזמה בCT היא ביטוי רנטגני להרס הרקמה ע"י העישון. הערך שציינת מתאים לחסימה קלה- בינונית.
אם אתה עדיין מעשן עלייך להפסיק מייד. חיסונים במועד, טיפול מהיר בזהומים של דרכי הנשימה ושמירה על כושר גופני. במידה ואתה קצר נשימה משאף של מרחיב סימפונות ארוך-טווח עשוי לעזור. מעקב תקופתי של רופא ריאות מומלץ.
שלום רב,
האם כחולת אמפיזמה אני יכולה לטוס טיסה ארוכה (10-12 שעות טיסה)? אין סכנה של חוסר חמצן? בשנה האחרונה FEV1 היה 42 ב- 3 בדיקות שונות.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:11 20.10.13
שלום,

בחולים מסוגך יש צורך לברר מה רמת ריווי החמצן בנשימת אויר (סטורציה באוקסימטריה). במידה והיא נמוכה מ 90% תצטרכי תוספת חמצן בטיסה ויש להודיע על כך במכתב מהרופא אל חברת הטיסה, מראש. במידה ורמת ריווי החמצן בנשימת אויר תקינה או מופחתת במידה קלה, הרי שיש צורך ךלבצע "מבחן טיסה" באחד ממכוני הריאות. בבדיקה זו נותנים לנשום חמצן בריכוז יחסית נמוך המדמה את ריכוז החמצן במטוס. אם תופיע אצלך ירידה משמעותית בחימצון יומלץ לך על אספקת חמצן בעת הטיסה ושוב יהיה צורך לפנות לחברת הטיסה בעוד מועד.
 
מור
15:12 20.10.13
אם הסיטורציה תמיד תקינה, עדיין אני צריכה לעבור את התהליך שפירטת? תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:28 22.10.13
שלום,

אם את באמת חולת אמפיזמה עם חסימה משמעותית כפי שהזכרת, אני ממליץ שכן תעברי את הבדיקה.
 
א
03:44 19.10.13
שלום רב
בן 78 ביצע סי טי ראות כחלק ממעקב אונקולוגי.
בסי טי ברוך השם לא נמצא ממצא מחשיד אבל הרופא המפענח שאל אם הוא משתעל - לדבריו אמר שיש שם דלקת ראות שיכולה להיות מטופלת לדבריו "בקהילה" כלומר פשוטה. הוא לא משתעל יותר מתמיד (מעשן טבק ומשתעל כבר שנים פעם בשעה עם הוצאת ליחה), ללא חום, אומר שאין לו משהו חריג.

מצד שני - הוא חלש עם לחץ דם נמוך, לא ברור אם מכדורי הלחץ דם ששונו לאחרונה או בכלל בשל מחלות אחרות, גם הקול שלו חלש כבר כמה שבועות - כאמור אונקולוגי וסובל כמעט כליום מתופעות לוואי שונות שאי אפשר לשייך אותן דווקא לזה.
בדיוק שבוע לפני הסיטי רופא המשפחה בדק אותו ואמר שהכל נקי בראות. רופא אחר שבדק אותו לפני שבועיים אמר דבר דומה.

הוא מוגבל בניידות ורופא המשפחה מגיע רק פעם ב לביקור בית ורק בחרום. במצב כזה סביר שישלח אותו למיון לבירור.

האם ממצא זה מחייב בדיקת רופא וקבלת אנטיביוטיקה ובמקרה הזה הגעה למיון או שאפשר לחכות ולעקוב?
הבנתי שאצל קשישים לא בהכרח יופיע חום גבוה אלא להיפך. מה זה אומר, החום אמור להיות פחות מ- כמה? מה עושים במצב כזה? הוא מתעקש ששום דבר לא שונה השבוע מקודם.

ושאלה שנייה, יכול לקבל חיסון לשפעת ולדלקת ראות השבוע יחד או לחכות לראות מה קורה עם הממצא הזה?

תודה רבה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:40 19.10.13
פרשנות של ממצאים ריאתיים אינה יכולה להיות מנותקת מתלונות המטופל וממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות, כל זה בגלל שלממצא ריאתי לעיתים קרובות יכולות להיות מספר פרשנויות. החלטה על טיפול תרופתי בחשד לדלקת ריאות לפי בדיקות הדמייה צריך לקבל רופא מטפל /רופא ריאות.
לא נהוג לחסן בזמן זיהום פעיל. במידה ואין מדובר במחלה זיהומית פעילה , אין מניעה לקבל חיסון נגד שפעת וגם פנאומובקס
 
עמית
12:20 18.10.13
שלום
אני מתגייס בקרוב לקרבי ויש לי אסתמה קלה עם התקפים קלים מאוד שעוברים לבד או אחרי כמה שניות עם משאף.
האלה שלי היא כשאני אחשף להרבה מאוד אבק בשירות, האם יש מצב שאני אכנס להתקף שגם המשאף לא יעזור לי?
ואם כן מותר לקחת יותר ממנה אחת?(של המשאף ונטולין)

תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:35 19.10.13
תגובה של חולה אסתמה פרטני לגירוים שונים אינה משותפת לכלל חולי אסתמה. סיכון להתקפי אסתמה חוזרים וחזרים יותר עולה עם חשיפה לגירוים שונים במסגרת שירות צבאי.
שימוש מקובל בונטולין בזמן התקף קשיי הנשימה: 2 שאיפות אחת אחרי שניה. במידה ואין הקלה, חוזרים לונטולין אחרי מספר דקות. אם תדירות התקפי אסתמה עולהלפרק זמן ממושך, יש מקום לטיפול קבוע לאסתמה לפי שיקול רופא מטפל/רופא ריאות
 
יגאל
 
19:37 16.10.13
שלום רב! אבחנתי בשחפת פעילה לפני כשנה. סיליקוזיס ברקע. סיימתי טיפול ב-4 תרופות. שיפור ניכר קליני ורנטגני (בצילומים : למעלה - שנת 2010 - סיליקוזיס בלבד, צילום באמצע - 02.2013 - אמצע טיפול אנטי-שחפתי, למטה - אחרי סיום הטיפול 09.2013, השתדלתי למצוא חתכים דומים). לא עברתי תרבית כיח. למרות לאבחנה של מלש"ח על שחפת פעילה, חברת ביטוח טוענת שבהעדר של תוצאות תרביות כיח אין הוכחה לשחפת. השאלה היא האם ניתן לאבחן בשחפת פעילה על בסיס של שיפור רנטגני וקליני בלבד עקב טיפול אנטי-שחפתי? תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:51 17.10.13
אבחנת שחפת יכול להיות לא רק על בסיס תרביות חיוביות . אבחנה היסטולוגית (ביופסיה ) יכולה להיות תחליף לכך. לעיתים אבחון הינו רק על בסיס קליני ותגובה לטיפול.
 
עומר
20:42 15.10.13
שלום,
אני בן 24 וסובל מ-IBD (לא ברור אם אולצרטיב קוליטיס או Crohn's colitis) ובנוסף מסימפטומים שמזכירים באופן גבולי את תסמונת המעי הרגיש. בין היתר אני סובל, במיוחד בחודשים האחרונים, מגיהוקים ובאופן כללי מגזים שעולים מכיוון הקיבה לפה (וגורמים לי, נניח, להפסיק לדבר לרגע, עד שאוכל לעצור אותם).

התחלתי היום לשחות אחרי ה-ר-ב-ה זמן של היעדר פעילות גופנית אירובית. מעבר לקשיים בנשימה עקב הכושר הלקוי, הרגשתי תחושה בעייתית שלא רגעים שבהם אני מתקשה בנשימה במפורש בגלל המצב הזה של הגזים באזור החזה. בנוסף, כפי ששמתי לב כבר לפני מס' שנים כשהייתי שוחה הרבה, כשהחלק העליון של פלג הגוף העליון שלי בתוך המים (והראש בחוץ) קשה לי הרבה יותר לנשום או לדבר, והתחושה היא של לחץ (של אוויר) בחזה, כשאם אני עובר למקום עם מים רדודים יותר שבו רוב החלק העליון שלי מחוץ למים, התחושה עוברת.
אגב, לא יודע אם זה יועיל או לא, אבל אציין שמצעירותי הייתי ספורטאי (כדורסלן) ותמיד, ביחס לחברי, הנשימה שלי היתה בעייתית יותר (הייתי מתנשף הרבה יותר מהר ולא יכול להמשיך הרבה יותר מהר) - אבל אסטמה אין לי.

כל הנושא הזה של הגזים בחלק העליון של מערכת העיכול מציק לי מאוד בחודשים האחרונים, אבל עכשיו הוא גם מאיים למנוע ממני לשחות, דבר שאני מעוניין בו. אני יודע שזה נופל כנראה בין גסטרו לבין רפואת ריאות, אגב. בכל אופן, אשמח אם תוכלו לנסות לשער מה גורם לדבר ובעיקר, כמובן, מה כדאי לעשות.

תודה מראש!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:00 16.10.13
לפי תאור תסמינים יותר חשודים למקור בדרכי עיכול/אויר עליונות . במידה ודבר חוזר על עצמו יש לשקול תחילת בירור דרך בדיקת רופא א.א.ג ויעוץ ריאות
שלום,

הייתי צריכה לעבור בדיקת תגר סמפונות ע"י מטכולין. לילה קודם הבדיקה היה לי התקף של קוצר נשימה ולא היתה לי ברירה ולקחתי סרטייד.
עד כמה זה אמור להשפיע על הבדיקה?
 
מיכל
09:11 16.10.13
אני לא מעשנת
בגיל 36
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:40 16.10.13
שימוש במרחיבי סימפונות ארוכי טווח (כגון , סרבנט בתוך סרטייד) יכול לשנות תוצאות תגר מטאכולין. לפני תגר מטאכולין מותר שימוש במרחיבי סימפונות קצרי טווח וגם לא פחות מ12 שעות לפני הבדיקה
 
מיכל
11:50 16.10.13
הוא גורם להורדת התיפקוד יותר ממה שקיים?
או שהוא דוקא גורם להגברת התיפקוד?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
13:08 16.10.13
תחת השפעת תרופה לעיתים לא ניתן לראות ירידה בזרימות נשיפתיות אחרי גירוי של מטאכולין בחולי אסתמה
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  154  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה