בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
ניקי
16:51 14.04.15
שלום,
רופא משפחה רשם לי אנטיביוטיקה דוקסילין 100 פעמיים ביום כטיפול לדלקת ריאות.
אני משתעלת שיעול עם ליחה. בעלון המצורף לתרופה רשום שהתרופה מיועדת לטיפול בפצעי בגרות וכטיפול מונע במלריה. האם היא מתאימה לטיפול בדלקת ריאות או שכדאי להחליפה בתרופה אחרת. הרופא שרשם לי תרופה זו הוא רופא מחליף.
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
13:20 15.04.15
דוקסילין הינה תרופה אנטיביוטית מקובלת במקרי דלקת ריאות בבחירת קו ראשון של הטיפול .
 
אביה
11:15 09.04.15
שלום.
אני בת 27, ובגיל שנתיים אבחנו לי אסטמה.
בשנים הראשונות האסטמה הייתה יותר קשה, אבל מזה למעלה מעשור אני לא חווה התקפי אסתמה או הגבלה כלשהי בעקבות המחלה (אני גם עוסקת בספורט). אני גם לא לוקחת ונטולין כלל, גם לא לפני אימונים

לפני כמה שנים רציתי לעשות קורס צלילה ועברתי בשנת 2012 בדיקת תפקוד ריאות שאלו התוצאות שלה:

FVC:
צפוי 3.72, מצוי 3.02, 81%. לאחר ונטולין 3.2 עם שינוי של 6%.
FEV1:
צפוי 3.25, מצוי 2.65, 82%. לאחר ונטולין 2.9 עם שינוי של 9%.
FEV1/FVC:
צפוי 87, מצוי 88, 100%, לאחר ונטולין 91 עם שינוי של 3%.
FEF25-75:
צפוי 4.13, מצוי 2.58, 62%, לאחר ונטולין 3.12 עם שינוי של 21%.

האבחנה: הפרעה חסימתית בסמפונות הקטנים עם הטבה משמעותית לאחר ונטולין. BRONCHIAL ASTHMA, VERY MILD.

רציתי לדעת מה התוצאות הללו בעצם אומרות במילים פשוטות, האם תוצאות אלו מגבילות אותו לדעתכם בביצוע קורס צלילה (הייתי אצל רופא צלילה ששלל אותי מיידית בלי להסתכל בבדיקות שלי), והכי חשוב עבורי, מה הערכים התקינים שאני צריכה לקבל בבדיקות תקינות (של אדם ללא אסטמה)?

אני פשוט עכשיו בתהליך של שיפור תפקוד הריאות שלי בעזרת תרגילי נשימה ותרגילים לשיפור תפקוד ריאות, שינוי תזונה וכדומה, ומתכננת בחודשים הקרובים לעבור בדיקה נוספת על מנת לראות אם ישנו שיפור בתפקוד.

אשמח למענה,
המון תודה :)
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:45 11.04.15
שלום,

תפקודי הריאה הם בגדר התקין. ההפיכות בדרכי הנשימה הקטנים אינה פרמטר לאבחנת אסתמה פעילה. מאידך, תפקוד ריאה תקין לא שולל אסתמה פעילה (למשל, יכול להיות תקין ברגע זה אבל בחשיפה לגרוי תופיע חסימה). במקרה כמו שלך יש לבצע מבחן תגר נשימתי עם מטאכולין בכדי לשלול תגובתיות יתר של הסימפונות, שהיא המאפיין של אסתמה פעילה. בקשי מרופא המשפחה שייפנה אותך לבדיקה כזו במכון לתפקודי ריאה (בד"כ של בית חולים) ועם התוצאה עלייך לחזור לרופא צלילה.

בהצלחה !
שלום
עקב שיעול מתמשך לאחר שפעת נתן לי הרופא אזניל 250 מ"ג.
כדור 1 , פעמיים ביום למשך חמישה ימים.
הרוקחת שניפקה לי את הכדורים אמרה שאסור לקחת אזניל יותר מפעם ביום ואסור לפצל את האנטיביוטיקה הזו לשתי מנות.
האם כך הוא הדבר?
האם מינון של 250 מ"ג פעמיים ביום אינו נכון?
אשמח לתשובה על מנת שאדע איך לנהוג, צריכה להתחילאת הטיפול היום
תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:39 11.04.15
שלום,

אזניל ניתן לקחת בשני אופנים:
א. שתי קפסולות ליום משך 3 ימים.
ב. שתי קפסולות ביום הראשון ולאחריו קפסולה אחת פעם ביום לעוד 4 ימים.
אני מעדיף את הדרך השנייה.

בריאות שלמה !
 
גדעון
16:30 29.03.15
שלום אני גר בצפון בקומה ראשונה וסובל מאסטמה קשה
ברצוני לעבור לקומה גבוהה
האם זה יכול לעזור או לעבור איזור מגורים??
האם זה רלוונטי
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:54 30.03.15
גורמים ייחודיים המפריעים לאיזון אסתמה הינם פרטני בכל מקרה ומקרה. אקלים באיזורים שונים וגם חילופי מזג האויר הינם בין גירוים קלאסיים של אסתמה. שינוי מקום מגורים גם בהקשר לאיזור אקלימי שונה וגם בנוגע לאיזור זיהום אויר שונים יכול להשפיע משמעותית על איזון אסתמה. שינוי קומת מגורים באותו איזור בדרך כלל לא אמור להשפיע על איזון אסתמה
 
שי
22:51 25.03.15
שלום.אני בן 50 סובל כשנה מליחה בגרון.ליחה קבועה ותקועה שלא ניתן להוציא אותה כיצד ניתן לדעת אם זה קשור לריאות והאם יש לזה פיתרון?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:09 29.03.15
שלום,
ליחה בגרון יכולה להגיע מהאף והסינוסים דרך נזילה אחורית אל תוך הלוע או בשיעול עמוק. כדאי שתץבדק ע"י רופא א.א.ג ולאחר מכן תבצע גם הערכה ע:"י רופא ריאות (בדיקת תפקוד ריאות/צילום חזה במידה וצריך וכו').
איך משפיע מחולל חמצן על החיים של חולי פיברוזיס ריאתי?

האם זה משפר איכות חיים? מהרופא שלי הבנתי שלא משנה כלל

לי נראה שייתכן שכן.

מה דעתך?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
22:10 25.03.15
שלום,

אם ריווי החמצן במנוחה או במאמץ ירוד מ 90% הרי שתוספת חמצן עשוייה להקל על תחושת ההתנשמות. בפיברוזיס ריאתי הבעיה היא שההתנשמות לא בקורלציה לרמת החמצון מכוון שהגורם לתחושת קוצר הנשימה היא המכניקה של הריאה ("ריאה מכווצת" וקשיחה) ותוספת חמצן מוסיפה רק מעט להקלת התחושה. יחד עם זאת עם ריווי החמצן נמוך (בקר במאמץ) , כמו שציינתי, שווה בהחלט לנסות תוספת חמצן.
שלום רב.
בבדיקות אקו לב במאמץ( בביה"ח מאיר) אצלי תמיד מתקבלת תוצאה של לחץ דם ריאתי בסביבות 34 במנוחה ובסביבות 54 במאמץ. האם בתוצאות בדיקת אקו רושמים ערכים ממוצעים(ז"א יש לי יל"ד ריאתי גדול) או שאלה ערכים מקסימליים ולכן הערכים הממוצעים הרבה יותר נמוכים?
תודה רבה.
שלום,

הלחתץ הריאתי המחושב על ידי אקולב הוא רק הערכה של הלחץ הסיסטולי בלבד ולא ממוצע. ממוצע הלחץ בעורק הריאה יכול להמדד רק באופן ישיר על ידי צינטור לב ימני. הערך העליון התקין של לחץ ריאתי ססטולי באקולב הוא 35 ממ' כספית. לגבי לחץ במאמץ אין עדיין קונצנזוס לגבי הערכים הנורמליים ובד"כ לא מתחשבים בו.
לערך fve1 ?אם יש פער בין המספרים על הנייר לבין יכולותיו של המטופל ?ובכלל האם fve1-40 אומר ש60% מריאות המטופל 'אבודות' ?לצערי שאלות אלו באות מחוסר אינפורמציה שנמסרת למטופל בחדר הרופא.בקופ"ח תודה מראש.
אפשרות שבעיות מבניות בשלד/שרירים יכולים לתת תוצאה נמוכה בתיפקודי הריאה?התרגשות ומתח?תודה.
שלום רב
אני פשוט כותבת את הכתוב ממכון הריאות לאחר הברונכוסקופיה:
אבחנה אנדוקופית
BRONCHIITIS
פעולות
שטיפה לתרביות
סוג המכשיר
ברונכוסקופ גמיש רגיל 15
תיאור הממצאים (מראה אנדוסקופי)
דרכי אוויר גרויות עם הפרשה מוגלתית לאורכן דו"צ. עברה BAL של הברונכוס ל-RML כמו כן נשטפו הפרשות מסגמנטים בזילרים של LLL

בדיקות שנישלחו
מקור הדגימה: ברונכוסקופיה
ציטולוגיה
מיקרוביולוגיה
בקטריולוגיה mycobacteria

ספירה מבדלת
המלצות לשחרור ומעקב:
לאור הפרשות מוגלתיות מרובות בדרכי האוויר - מומלץ להתחיל טיפול אמפירי באוגמנטין 875 מג פעמיים ביום למשך 10 ימים. לשוב לביקורת לצורך קבלת תשובות תרביות בעוד 10-14 ימים.
זהו. האם אפשר לקבל הסבר מפורט בבקשה. באמת שאין לי מושג היות ובמכוני הריאות
נאמר לי כי אינו סובלת מכלום והבדיקה לא נערכה אלא רק כאשר אני ביקשתי לאחרונה. כל העניין החל מזמן. ובנוסף כעת ישנו דבר שלא אמרתי שם ואין לי מושג אם זה קשור, גם החל מזמן באותה עת, טעם מאוד מלוח בפה ובשפתיים כולל יובש... תמוה וקשה. האם זה קשור.
בברכת תודה מרובה
עדי
שלום,
בעת הפעולה התרשמו על פי המראה וההפרשות מדלקת של הסימפונות/ברונכיטיס. שלחו הפרשות לתרביות כולל שחפת (כרוטינה) וגם לבדיקה פתולוגית. לפיכך המליצו על טיפול אנטיביוטי. לא נעשו ביופסיות. עלייך להמתין לתוצאות הבדיקות/תרביות ולהמשיך מעק קליני.
 
עדי
15:22 22.03.15
אני פשוט קצת מאוכזבת היות והדבר החל לפני כשמונה-תשעה חודשים
ולא עשו עד היום דבר, כביכול חשבו שאיני סובלת מכלום...
א. זה שלא לקחו ביופסיה הבנתי.
ב. האם שחפת כיום מסוכנת? (בעבר כן)
ג. פתולוגיה זה גם משהו כמו אבחנה ... סוג של בדיקת ביופסיה???

בברכת תודה
עדי
שלום דר' ורסנו
כעת ניסיתי להתקשר משום שעלי להבין דברים (חשוב לי היות
ויש לי סיבה מסויימת ומאוד מיוחדת שאיני מסוגלת אפילו לספר, אישי מאוד)

א. כתבת אבחון שחפת (כרוטינה)

תחילה לא התייחסתי למילה שחפת (כרוטינה) היות וחשבתי שהכוונה במילה רוטינה לשיגרתי...
אח"כ , היום, חשבתי הייטב והסתכלתי שוב (הכול אני עושה היות וכמו שכתבתי כנ"ל יש לי סיבה טובה לבדיקות ולבירורים הדחופים....) וראיתי שלמילה זאת בגוגל (לפעמים הגוגל מטעה) אפשר להגיע גם למקום שרק רופאים הקשורים הקרדיולוגיה (משהו כזה) יכוליים להכנס ולהרשם..) לכן התקשרתי אליך לברר מה פירוש העיניין ואם בכלל. אני מבקשת לדעת את האמת. המשמעות האמיתית. באמת. לא מפחדת חלילה. תאמין לי. אין לי שמץ של פחד. לא מזה באים כול הבירורים והעיסוקים הללו...
ב. דבר נוסף שלא ענית עליו: האם הטעם המלוח מאוד בפה-שפתיים, בשפתיים +יובש קשור לעניין זה????
בברכת תודה
עדי
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
21:30 24.03.15
שלום,
אין סיבה להיכנס ללחץ.
בדיקה רוטינית הכוונה ששולחים את הבדיקה (למשל הפרשות לתרבית שחפת) באופן רגיל =לכל אחד שעובר את הפעולה הזו.
בדיקה פתולוגית הכוונה לבדיקה של תאים או של רקמה (ביופסיה) בעזרת מיקרורסקופ וצביעות מיוחדות שמסייעות באבחון.
השאלה:האם בזמן התחלת ההחמרה לא כדאי לקחת אנטי היסטמין?אולי ההחרפה על רקע אלרגי?או אולי להתחיל מיד באנטיביוטיקה?
שלום,

לא ברור על סמך מה הכותרת "ברונכיט כרונית"? האם מדובר ב COPD? באסתמה. בברונכיטיס חריפה וחוזרת? אם התלונות על שיעול, ליחה או קוצר נשימה חוזרות על עצמן לאורך הזמן- רצוי שתבדק על ידי רופא ריאות כולל ביצוע בדיקת תפקודי ריאה.
ל-copd? מדדי ספירומוטריה נמוכים fve1-40% ,אך הרגשה טובה וכושר גופני סביר עם פעילות רגילה ולפעמים אפילו מאומצת?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
21:24 24.03.15
שלום,

COPD היא מחלה חסימתית של הריאות. המשמעות היא שהיחס FEV1/FVC צריך להיות נמוך מ 0.7 לאחר מתן מרחיב סמפונות ואין הפיכות משמעותית. לאחר מילוי הקריטריונים האלו , חומרת החסימה נקבעת עלי ידי ערך FEV1. יחד עם זאת הערך של FEV1 לא עומד בהכרח בקורלציה של 1 : 1 עם תחושת קוצר הנשימה. מסובך?
 
עינצ
09:53 21.03.15
לתת זריקת סטרןאידים.. לא הסכמתי לכן נתן לנ סטרואוידים דרך הפה. קיבלתי 2 כדורים של 20 מג. הוא אמר לקחת את שניהם וזהו בלי המשך סטרואידים. קצת נלחצתי אז לקחתי רק אחד.. ואת השני חציתי ושתיתי למחרת חצי כלומר 10 מג והיום אני אקח עוד רבע כלומר 5 מג.. האם זה בסדר... יש דבר קצה מינון נמוך מידי??

תודה עינת
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:40 22.03.15
שלום,

ממכתבך לא ברור על מה מדובר, באיזו מחלה מדובר? בשל מה ניתנו סטרואידים?
בכל מקרה מכוון שהטיפול נתן על ידי רופםא שבדק ומכיר את מצבך רצוי לברר אצלו.
 
עינצ
23:29 22.03.15
בהתקף משמעותי מקובל לטפל גם בסטרואידים ססטמיים (וגם במאפים מכילי סטרואידים במקביל) למשך 10-14 יום במינון אחיד או יורד. את צריכה לברר עם הרופא שלך את הצורך והמינון להשתמש במשאפים למניעה ארוכת טווח.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:00 23.03.15
בהתקף משמעותי מקובל לטפל גם בסטרואידים ססטמיים (וגם במאפים מכילי סטרואידים במקביל) למשך 10-14 יום במינון אחיד או יורד. את צריכה לברר עם הרופא שלך את הצורך והמינון להשתמש במשאפים למניעה ארוכת טווח.
אצל הרופא אמינה כמו במכון?
שלום,

הבדיקה במשרדו של הרופא הינה ספירומטריה פשוטה שנותנת את הערכים הבסיסיים בדומה לספירומטריה במכון. במכון הניתן לבצע גם בדיקה מורחבת שלא ניתן לבצע במשרד הרופא.
 
יגאל
 
21:19 21.03.15
שלום רב! בשנת 2010 אובחנתי בסיליקוזיס ריאות. קיימים צילומים משנת 1998 (בסרט) והאחרונים משנת 2014. יש מומחים שטוענים שבצילומים משנת 1998 ניתן לראות סימנים ראשונים של סיליקוזיס, ויש שלא רואים את זה. יש לצין שבשנת 1998 קיבלתי פיענוח שאין שום פתולוגיה. אני בתהליך משפטי ואין לי שום סיבה לסבך את תהליך בטענת הנתבעים על ההתישנות במרקה שאכן יש פתולוגיה בצולומים כבר בשנת 1998. למרות לאיכות נמוכה, האם ניתן להבחין בפתולוגיה בצילומים משנת 1998? תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:42 22.03.15
שלום,
מכוון שהעניין נמצא בהליך משפטי, רצוי שהמומחים המעורבים בדבר ייתנו את חוות דעתם, מה עוד שהם יכולים לבדוק את הצילומים עצמם מקרוב.
copd ניתן לבצע תפקודי ריאה שיהיו אמינים?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:40 22.03.15
שלום,

כדאי לחכות עש שחוזר לתחושה של מצבו הקודם לפני הדלקת, לפחות 4-6 שבועות.
 
תום
00:41 22.03.15
שלום רב,

אני בן 25, לפי חצי שנה חוויתי פניאומטורקס ספונטני בריאה הימנית, אושפזתי ליומיים בבית החולים עם נקז, ולאחר מכן השתחררתי, הנקב נסתם וצילום רנטגן הראה שהריאה התפשטה חזרה.

לפני חודש חשתי בכאבים די שטחיים במרכז בית החזה, ביליתי לילה במיון אבל כל הבדיקות כולל רנטגן לא הראו פניאומטורקס חוזר. לאחר יומיים באמת הכאבים נעלמו כליל ללא טיפול. באותו שבוע עברתי בדיקת CT למיפוי הריאות. תחילה נאמר לי שהמצב תקין לגמרי ושאפילו לא קיימות בולות על קרום הריאה. לאחר שהצילום עבר כמה ידיים אבחנו שרידי בועות אוויר שמעידות על זה שהיה לי פניאומוטורקס מדיאלי כמה ימים לפני, וראו שלוש בולות זעירות לטענתם.
ב-12/4 יש לי טיסה לספרד רציתי לשמוע מכם בבקשה מה רמת הסיכון בעבורי לטוס לאור הנסיבות, ואם במידה ואני טס ועובר פניאומוטורקס במהלך הטיסה, מה קורה איתי?

בתודה מראש,
תום
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:35 22.03.15
שלום,
בהנחה שעברת פנוימוטורקס לאחרונה, מומלץ בד"כ להמנע מטיסה למשך 3 חודשים. הבעייה בטיסה שבמידה וישנה ירידת לחץ במטוס הפנוימוטורקס עלול לחזור (וגם לסכן אותך). מכוון שעל פי הנתונים נראה שיש פנוימוטורקס חוזר עליך גם להתייעץ עם כרורג חזה בשאלה של הדבקת קרומי הריאה (פעולה ניתוחית יחסית קטנה). במידה ואתה מעשן - הפסק מייד !
שלום דוקטור,
ברצוני לשאול, אם יש קשר בן כאבי גב חזקים מאד
באזור העליון של הגב לבן מחלת חסמת הריאה.?
ברצוני לציין שאני בדרגה גבוהה של המחלה ועם חמצן
בברכה, אדל.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:52 19.03.15
כאבי גב אינם באופן ישיר ממחלת ריאות אך סביר קשר בלתי ישיר (מתח שרירי עקב קשיי הנשימה ושיעול, השפעת המחלה על שרירים ועצמות , תופעות לוואי של טיפול כרוני)
שלום,
עקב כאבים באזור החזה, ביצעתי היום צילום חזה בו נמצא צל מסויד סמוך לשער ריאה שמאל.
מה המשמעות?
יתר הממצאים:
צל הלב אינו מורחב
לא הודגם תסמין ריאתי
סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:40 19.03.15
לפי תאור מדובר בממצא צלקתי ישן (מסויד) . לצורך הערכה פרטנית מומלץ להגיע לרופא שהפנה לבדיקה
 
נועה
23:14 16.03.15
שלום רב.
בן זוגי בן 47 בריא בד״כ ושומר על תזונה ופעילות ספורטיבית.
לפני 3.5 שנים לערך הפסיק לעשן לאחר כמעט יותר מ 20 שנה בהן עישן.

לפני כשבועיים הרגיש לא טוב..מעין שפעת (צינון, מעט שיעול וללא חום. למשך יומיים גם איבד קצת את הקול) לאחר שבוע השתפר מצב הצינון אך בימים האחרונים הוא התחיל להשתעל (לא חזק ובעיקר בבוקר) שיעול המלווה בליחה. בין היתר התחילו כאבים/לחצים באזור החזה ובצד השמאלי של הגב. ללא חום! יצוין שהשיעול אינו חזק והוא ישן בלילה רצוף אך עדיין חש חולשה ועייפות.
היום ניגש לרופאת משפחה ששמעה ציפצופים/חרחורים ואף סתום (צינון) ושלחה אותו לצילום ריאות שם נכתב ״הצללה בבסיס הריאה השמאלית״ מעבר לכך לא נרשם דבר.
הרופאה קבעה שמדובר בדלקת ריאות ונתנה לו טיפול של רוקסו ואוגמנטין. האוגמנטין ניתן במינון נמוך.
מה משמעות הממצא ״הצללה״? האם ניתן לדעת בבירור שמדובר בדלקת במובחן מגידול למשל? קראתי באינטרנט שהצללה כאמור יכולה להיות גם גידול?
האם הטיפול שניתן לו הוא מספיק בנסיבות אלה? האם יש בדיקות נוספות שרצוי שיעשה?
מאחר ומכרה טובה שלי נפטרה מסרטן הריאות אני מאוד חרדה וחוששת לבן זוגי. ומקריאה ברשת אני מבינה שסכנת סרטן הריאות קיימת גם אם האדם הפסיק לעשן.
אשמח אם תשיב לשאלתי כי אני מאוד לחוצה מהמצב.
תודה!
 
נועה
23:19 16.03.15
יצוין כי קיבל טיפול משולב של רוקסו 150 פעמיים ביום ואוגמנטין 850 פעמיים ביום גם כן.
האם זהו הטיפול המקובל במקרה של דלקת ריאות?
תודה!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
10:21 18.03.15
לפי תסמינים המתאימים למחלה זיהומית בדרכי אויר, ממצאים בבדיקה גופנית , פרשנות של רופא לגבי ממצא בצילום שהינו דלקת ריאות היא הגיונית ודורשת טיפול קודם כל. כיסוי אנטיביוטי שקיבל הינו מעל המומלץ אך החלטה לגיטימית לפי שיקול רופא המטפל. במקרים של תסמינים חשודים לזיהום וגם ממצא בצילום שהוא קרוב לודאי דלקת ריאות מחלה חולפת תוך חודש מבחינה תסמינים וגם מבחינה רנטגנית מצפים לשיפור תוך מספר שבועות. מומלץ צילום חודש אחרי תחילת טיפול אנטיביוטי כדי לוודא ספיגת הצללה.
 
הילה
20:22 16.03.15
שלום, ביצעתי היום צילום חזה ואחת מן התוצאות היא צל פסי פיברוטי בבסיס שמאל/מאחורי הלב. מה זה אומר?
תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
10:16 18.03.15
קרוב לודאי מדובר בשינוי צלקתי ישן. חשוב להראות תשובה/צילום לרופא שהפנה לבדיקה
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  171  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה