בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
פנייה בשאלה לרופאי הפורום
 
שלום: בפנייתכם ציינו גיל ומין, מספר שנות עישון ומספר חפיסות ליום. חשיפות תעסוקתיות ואחרות, אם ישנן, ומחלות רקע. הפורום אינו מיועד למחלות ילדים. תודה, דר' ורסנו שבתאי.
 
יוסי
14:38 16.08.13
שלום

בן 38
מזה כמה ימים בנשימה עמוקה יש לי חרחורים/צליל השתנקות.
הדבר מתגבר בשכיבה, ובעיקר בשכיבה על צד ימין.
כשאני שוכב על צד ימין יש קול משונה שמלווה את הנשימה והנשיפה, הקול הזה ממשיך לאורך כל הנשיפה, וגם קצת לאחריה (אני גם שומע וגם מרגיש את זה (כאילו איזה מנוע עובד בפנים).
אין לי חום. יש לי מדי פעם שיעול (לא משהו דרסטי כמו בדלקת ריאות), אבל כמעט לא יוצא ליחה.
על מה זה יכול להצביע ? מה עלי לעשות ?

תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:25 18.08.13
שלום,

התלונות מרמזות על גרוי תוך-סימפוני, אם על ידי הפרשות/דלקת ואם על ידי ממצא אחר. במידה והתופעות נמשכות עלייך להבדק על ידי רופא. לא צצינת גורמי סיכון כגון עישון/חשיפות אחרות.
בוצעו בדיקות דם שיצאו תקינות.
נשמעו צפצופים דו"צ
צילום חזה לא הראה על דלקת ריאות.
אך בייעוץ טלפוני שקיימו במוקד עם רדיולוגית עלו הממצאים הבאים שבעקבותם נשלחתי למיון לצורך חוו"ד מומחה/המשך בירור :

אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות.
רצויה השוואה לצילום קודם והמשך בירור בהתאם ב - CT.

במיון שוב חזרו על בדיקות הדם וצילום חזה, והשאירו אותי לבוקר לצורך חוו"ד של מומחה ריאות, אך בבוקר בדק את הצילום פנימאי נוסף והחליט לשחרר אותי מבלי להתייעץ עם רדיולוג או רופא ריאות, לדבריו מדובר בברונכוספאזם, והומלץ על אינהלציות ופרדינזון.

לשאלתו של הרופא. אני לא מעשן ולא חשוף לחומרים מיוחדים, ולא ידוע כאסתמטי.

מה פירוש הממצאים החשודים בפענוח של הצילום חזה הראשון, והאם זה סביר ששוחררתי עם אבחנה של ברונכיספאזם מבלי לקבל חוו"ד של מומחה ריאות בבית החולים (בהתייחס לממצאים הנ"ל) ?

תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
16:52 25.08.13
שלום,
רצוי כי תפנה ליעוץ רופא ריאות עם הצילומים הנוכחיים (ועם צילומים קודמים מעברך בבמידה ובוצע). הרופא יבדוק את כל הנתונים ויבצע גם בדיקת תפקודי ריאה. על סמך הנתונים שהעברת לא ניתן לבצע אבחנה.
שלום רב.

אני בת 25, מעשנת כ-7 שנים חצי קופסא ביום (עם הפסקה של שנה וחצי שנה באמצע). תקופה ארוכה שיש לי התקפים של קוצר נשימה שבאים פתאום, נמשכים כמה ימים עד שבוע וחולפים. עד עכשיו הלכתי רק לרופאי משפחה שהייתי בהתקף והם אמרו שהריאות נשמעות בסדר ונתנו לי ונטולין ופלוקסטייד שלא עזרו לי בכלל.

זו הרגשה כאילו יש לי מין "צוואר בקבוק" צר בגרון שלא נכנס כל האוויר לשם.

מה זה יכול להיות?

תודה רבה מראש.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:28 24.08.13
קשיי הנשימה הינו תסמין במספר רב של פטולוגיות . במידה ותופעות חוזרות, יש לפנות לרופא המטפל לצורך המשך בירור . במקרים האלה בירור ראשוני אחרי איסוף מלא של סיפור המטופל ובדיקת גופנית הינו ע"י תפקודי ריאות, צילום חזה, ולפי שיקול רופא המטפל גם בדיקת רופא א.א.ג ויעוץ רופא ריאות
 
מאיר
16:06 22.08.13
שלום

עשיתי בדיקת דם היום (שגרתית), והיו מספר חריגות.
יש לציין שמזה כמה ימים אני מטופל בפרדינזון דרך הפה (התחלתי במינון של 60 מ"ג וכיום 20 מ"ג) בגלל קשיי נשימה וצפצופים.
שאלתי היא, האם יש קשר בין פרדינזון לעליה ברמות הכולסטרול, וכן עליה בכדוריות הלבנות (מסוג נויטרופילים)

CHOLESTEROL 235.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*

LDL-CHOLEST. 155.00 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*

WBC 10.90 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*

NEUTROPHILS 7.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*

תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:25 24.08.13
עלית בכדוריות דם לבנות הינה תוגבה אופיינית לטיפול בסטרואידים סיסטמיים (פרדניזון) . השפעה על כולסטרול אינה לטווח זמן קצר, לכן רק אחרי מספר חודשים של טיפול צפוי שינוי משמעותי ברמות כולסטרול
היי, בן 34, ברקע: פסאדוטרומבוציטופניה, תלסמיה מיינור, פאנציטופניה.
מלפני כ- 4 שנים גם אסתמה בגינה נוטל פעמיים ביום סימביקורט.
נוכח הפרסומים כיום על אלו הפגיעים מחיידק הפוליו נכללו גם אלו המשתמשים בסימביקורט המכיל סטרואידים שעשויים לפגוע במערכת החיסונית.
לאור זאת, רציתי לדעת מה אני נדרש לעשות במצב הנתון?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:13 24.08.13
סיכון קיים באנשים עם דיכוי חיסוני , בינהם נכללים אנשים מטופלים בסטרואידים סיסטמיים באופן קבוע. סטרואידים נשאפים (כולל סימביקורט) אינו משפיע עם מערכת החיסון . לכן מטופלים בסטרואידים נשאפים אינם אנשים עם דיכוי חיסוני
 
דני
21:18 17.08.13
שלום רב.
אנו חיים רוב הזמן באוקראינה ולאחר צילום ריאות שגרתי הודיעו לאשתי כי על פי צילום הרנטגן היא לוקה כנראה בשחפת בשלב ראשוני.

בדיקות הדם תקינות
בדיקת השתן תקינה וגם בדיקת הרוק תקינה.
האם ניתן להגיע לאבחנה רק על פי צילומי רנטגן?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:26 18.08.13
שלום,

צילום יכול להחשיד , אפילו במידה גבוהה אך רצוי גם הוכחה נוספת כגון תבחין מנטו, כיח לתרבית ומשטח ישיר וכמובן מעקב. רצוי גם להשוות לצילומים ישנים (לפני שנה ויוצר9 בכדי להתרשם האם הממצא חדש.
 
לחמן אמירה
17:10 14.08.13
אבא שלי בן 77 אושפז לאחרונה במצב קשה בגלל מצוקה נשימתית.סובל מאי ספיקת לב בעיות בקצב הלב סכרת ולחץ דם גבוה.
לאחר אשפוז ארוך ושיקום חזר הביתה . יש חשש לcopd.הוא עישן בעבר הרחוק. כבר 30 שנה לא מעשן. האם יש קשר בין אי ספיקת לב למחלת ראות כרונית? והאם בעיות לב אלו יכולות לגרום לcopd
בברכה, אמירה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:59 15.08.13
שלום,

COPD יש להוכיח בתפקודי ריאה. מחלת ריאות כמו COPD במידה והיא משמעותית וגם אי ספיקת לב, שניהם משפיעים מאד על תוחשת הנשימה, רמת החימצון, והיכולת התפקודית ביום יום. המכנה המשותף בין COPD למחלת לב הוא בדרך כלל עישון. מחלת לב לכשעצמה לא גורמת לCOPD. גם עישון בעבר הרחוק במידה והוא הספיק לגרום נזק יכול להתבט "היום" ב COPD. רצוי שהוא יעבור בדיקת תפקודי ריאה.
 
.
16:37 13.08.13
שלום דוקטור

לגבי סרקואידוזיס

בתיפקודי הריאות הטכנאית לא הזינה את פרטי המשקל וגיל כמו שאמרתי לה,

הטעות היא בגדר שנתיים בגיל ,ו- 5 קילו נוספים במשקל,

אם לטעות יש בכלל כול משקל לגבי תוצאת אמת של תיפקודי הריאות שלי
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:08 14.08.13
שלום,

הערכים הצפויים, והסטייה של הערכים בפועל מהצפוי, תלויים במין, בגיל ובגובה הנבדק. משקל לא נכנס לנוסחה אך יכול להשפיע, במקרים של השמנה משמעותית על פענוח התוצאות. סטייה של שנתיים בגיל יכולה להשפיע אך יחסית מעט. בכל מקרה רצוי לתקן את הערכים הצפויים על פי הגיל הנכון ! פנה למכון בו בוצעה הבדיקה ובקש להוציא דף תוצאות מעודכן לגיל הנכון.
 
דוד
00:51 13.08.13
שלום אחותי סובלת ממחלת ריאות נדירה והיא זקוקה להשתלה (נמצאת ברשימה להשתלה).אך שום דבר לא זז ומצבה הבריאותי מידרדר במהירות והיא רזתה מאוד. ואנו לא יודעים מה לעשות ולמי לפנות בבקשה נשמח לקבל עזרה בנושא.
המצב לא נראה טוב!!!
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:05 14.08.13
שלום,

בחולים במצב מורכב וקשה המקום להתייעץ עמו הוא המקום בו היא נמצאת בטיפול ומעקב לקראת השתלה ומהם אפשר לקבל גם המלצה למי לפנות לחוות דעת נוספת (בארץ או בחו"ל) במידה ויש מקום לכך. גם הרב פירר מ"עזר לציון" יכול לסייע לעיתים.
 
ישראל
15:32 08.08.13
בפענוח צילום חזה בעקבות טורוקוסקופיה להוצאת נגע ממאיר.סרעפת שמאלית משוכה כלפי מעלה כנראה ע"י הדבקויות פלאורליות או עקב הפחתת נפח של ריאה שמאלית.
אשמח לקבל חוות דעתכם מה המשמעות.
תודה ישראל 8.8
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:16 11.08.13
שינוי בעמדת סרעפת לאחר ניתוח בבית החזה הינו ממצא נפוץ. בחלק המקרים מדובר בשינוי זמני ואחרי זמן מה דבר חוזר לתקינותו ובחלק המקרים מדובר בשינוי קבוע כתוצאה של הניתוח.
פרשנות פרטנית לגבי המקרה יכולה להתקבל מרופא המטפל (ריאות, כירורג, אונקולוג)
היי, אני בן 17 וחולה באסטמה ברמסיה, הצבא רצה שאעשה בדיקת תפקודי ריאה ואלו התוצאות:
FVC-3.35-88%
FEV1 3.13-89%
FEV1/FVC 0.93-109%
FEF25-75% - 3.43 89%
PEFR 5.76 77%
FEF50% - 3.63 81%
FEF 75% -2.32 96%

השאלה שלי האם הבדיקה היא תקינה והאם עם תוצאה כזו היה מצב שאני יוכל להתגייס ליחידה קרבית עם פרופיל 72 לפחות..
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:01 08.08.13
בדיקת תפקודי ריאות תקינה . פרופיל צבאי נקבע לא רק על בסיס תפקודי ריאות אך בעיקר בהתרשמות קלינית על מהלך המחלה וממצאים בבדיקה גופנית .
שלום רב,לפני כ8 חודשים חזרתי לארץ מחו"ל והופיע לי וירוס עם שיעול חזק וליחה רבה,מאז נשאר לי כמעין רוק וליחה שתמיד תקועים לי בגרון,נזלת שתקועה בסינוסים והכי מדאיג ציפצוף מאוד חזק כשאני מוציא את האויר החוצה(מין רעש של מישהו שחונקים למוות אם זה עוזר להבין את הסיטואציה,הרעש הוא מהאיזור של בין בית החזה לצוואר),הצפצוף הוא תמידי
עשיתי בדיקת תפקוד ריאות וצילום חזה שיצא תקין(למעט עקמת משמעותית בעמוד השדרה) בבדיקת הריאות נמצא לי קוצר נשימה ואסטמה בינונית ואני מטופל מזה כחודש בסירוטייד 250,אך הצפצוף בנשיפה עדיין קיים וכך גם הרגשת הליחה והכחכוח בגרון שמפריעים לי לחיות,רופא אלרגיה מצא שאני אלרגי מעט לקרדית אבק אך עדיין לא ברור לרופא האלרגיה ולרופאת הריאות מהו הרעש התמידי של הציפצוף,האם זה מתאים לאסטמה או למשהו אחר לדעתך? אולי חיידק מסויים בדרכי הנשימה?כרגע אני נבדק בחשד לריפלוקס אבל אני לא בטוח שזה יכול לגרום לציפצוף שכזה
האם יש צורך בבירור מקיף יותר כמו סיטי בדרכי הנשימה ואיך זה לא נעלם אחרי כ"כ הרבה זמן?
תודה מראש על כל עזרה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:07 06.08.13
נשימה רועשת נובעת מהיצרות מכאנית או תפקודית בדרכי אויר עליונות או תחתונות . אסתמה הינה אחת הסיבות העיקריות לנשימה רועשת (מצפצפת). טיפול במחלת אסתמה יכול להביא לשיפור בתסמינים גם אחרי מספר שבועות או חודשים. יכול להיות גורם לציפצופים גם בתחום דרכי אויר עליונות , בנוגע לזה מומלצת בדיקת א.א.ג כולל בדיקה עם סיב אופטי
שלום, אני בת 31,בריאה. כבר חודש עם שיעול,צילום ריאות יצא תקין. לפני שבוע החלו כאבים נורא חזקים בצלעות בצד שמאל, בעיקר בזמן שיעול, שינוי תנוחה, אבל גם במנוחה מופיעים לעיתים הכאבים .כרגע. מטופלת בקספו 16 מג בשתי מנות. אשמח לשמוע את חוות דעתך. אני נורא נורא סובלת גם מהשיעול וגם מהכאבים בצלעות.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
19:11 03.08.13
לפי תאור תסמינים , כאבים בחזה הינה תוצאה של שיעול . שיעול מכל סיבה שהיא בשל גירוי מבנים בדופן בית החזה (שרירים, עצבים, צלעות, גידים) גורם לכאבים לפרקי זמן קצרים או ארוכים לעיתים קרובות.
לגבי סיבת השיעול קיימות מספר רב של אפשרויות : גם גירוים במערכת דרכי אויר עליונות נמצאים בשליטה של רופא א.א.ג וגם בדרכי אויר תחתונות (סימפונות או ריאות) נמצאים באחריות רופא ריאות . לא ניתן לדבר על אבחנה סבירה במקרה פרטני ללא איסוף אנמנזה , בדיקה גופנית וביצוע בדיקות עזר רלוונטיות. במידה ושיעול נמשך חודש או יותר, יש לפנות לרופא המשפחה לצורך החלטה על המשך בירור/טיפול
 
ש
04:53 02.08.13
היי

בן 76, סובל כמה חודשים מתחושה של אף סתום, וחוסר יכולת להריח.
הוא לקח עצמאית טיפות אף בשם אלרין ולדעתי השתמש בהם באופן תכוף, כמעט כל יום במשך כמה שבועות.
בימים האחרונים האף "נסתם" לחלוטין, ונשמע רעש של "חצוצרה" כשהוא מנסה לשאוף.

ביקרנו אצל רופא א.א. גרון, שבדק רק דרך פנס את הנחיר, ללא החדרה של מכשיר או משהו, ואמר לאחר שאמרתי לו שבן משפחתי משתמש בטבק להרחה שזו אלרגיה מטבק להרחה ושצריך להפסיק.
הטיפול - תרסיס בשם פליקסוטייד דיסקוס פעמים ביום למשך חודש.

שאלותיי:
1. לא ייתכן שהבעיה היא שימוש מוגזם בטיפות האף במשך כמה חודשים שגרם ליובש ושעכשיו דווקא צריך להפסיק טיפות ולא להמשיך כפי שאנחנו עושים? איך יודעים שזו אלרגיה לטבק מבדיקה כזו פשוטה? אולי למשהו אחר? אני מאוד אשמח להסבר כי חזרנו משם והתרסיס לא עוזר בכלל.
3. כאמור התרסיס לא מקל בכלל, הוא מרגיש חנוק לגמרי עם כאבי ראש מרוב שזה מפעיל לחץ. האם אדים ממים חמים אמורים לעזור?
3. שאלה אחרונה חביבה - הוא סובל מיתר לחץ דם, עבר אירוע מוחי לפני שנה וחצי, סובל מערמונית מוגדלת ויש לו הסתיידות עורקים. קראתי בהתוויות גם של הטיפות שנטל כבר כמה חודשים וגם של התרסיס שניתן לו היום שלכל הבעיות שהוא סובל מהן רשומות אזהרות שצריך להתייעץ עם הרופא לפני נטילת הטיפות ושחלקן לא מומלצות. האם זה מסוכן לו? או שמדובר על שימוש במינונים או בשילובים אחרים?

תודה גדולה!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
19:06 03.08.13
תלונות שהוצגו כאן קשורות לתחומו של רופא א.א.ג - "בעיות נשימה דרך האף" , ואין מדובר בבעיה ריאתית. מומלץ לפנות לפורום של א.א.ג . תרופות מקומיות לאף אינן מתאפיינות בתופעות לוואי סיסטמיות או נזקים למערכות אחרות
 
ענת
20:54 31.07.13
שלום לאחרונה עשיתי סיטי ריאות ונראה שם בולות אמפיזמטיים באונות העליונות דו״צ
בהיקף של הפסגות ופרא מדיאסטינליות ותפליט פריקרידיאלי זעיר יש אפשרות להסביר מה זה אומר אודה לכם מאוד
 
ד''ר דניאל סטרובין  
19:02 03.08.13
בולות הינן בועות אויר בתוך רקמת ריאה. הן יכולות להיות מולדות אך בדרך כלל זה מעיד על הרס רקמת ריאה , בעיקר אצל מעשנים בעבר או פעילות . תפליט פריקרדיאלי הינו נוזל בתוך מעטפת הלב . כאן לא מדובר בבעיה ריאתית , לכן ניתן לקבל הסבר מקרדיולוג (מומחה במחלות לב)
 
מישהי
12:12 31.07.13
שלום,
אני סובל מדום נשימה השינה, ומסי או פי די.
אני מטופל החמצן 2 ליטר .
הלילה אני גם משתמש בחמצן, אך אתמול התעוררתי עם רמת סטורציה ממש נמוכה, למרות השימוש בחמצן.

האם זה נכון להשתמש במחולל חמצן בזמן שינה? ואם כן למה הסיטורציה הייתה נמוכה 79?

אודה שתענה לי.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:40 31.07.13
דום נשימה בשינה פוגע באיוורור תקין של ריאות ןעקב כך גורם לירידה בחמצון. חמצן אינו פוטר בעיה איוורור, לזה קיימת הנשמה לא פולשנית ע"י CPAP או BIPAP . ניתן להתייעץ עם רופא ריאות/רופא מעבדת שינה האם יש צורך בהנשמה ביתית לא פולשנית. מין הצד השני יש לוודא באותו יעוץ, האם חסמת הריאות (COPD ) מטופלת באופן מיטבי
 
תומר
21:57 27.07.13
שלום רב!

אני חולה אסתמה, מאובחן מילדות ומטופל במידת הצורך באינהלציה וקבוע במשאפים שונים....

בזמן האחרון אני מתעסק המון עם ניקיונות וצביעה ושמתי לב שאני מקבל המון המון התקפי אסתמה במצבים האלו:

*כאשר אני נכנס למחסנים ועובד שם, או מטאטא אבק ונושם אבק( כל העבודות שקשורות באבק)
*כאשר אני מנער שמיכות מסויימות מאבק ולכלוך
*כשאני עושה שימוש בדבק מגע, טרפנטין, אציטון, דלקים(סולר ובנזין)
*כאשר אני צובע, או נושם צבע ומתעסק בצבע

האם ייתכן שכל הדברים האלו גורמים לי לקבל התקפים ואני רגיש אליהם? האם זה נפוץ בקרב חולי אסתמה, שהדברים האלו גורמים להתקפים, ומה יותר ומה פחות אם אפשרי לדעת?האם כל דבר ממה שציינתי יכול באמת לגרום להתקף?
חוץ מזה האם אפשרי לגלות לאלו מהדברים שציינתי אני רגיש ולאלו לאאא(אולי בבדיקה כלשהיא?), אני יודע בוודאות שאני רגיש לאבק וזה עוד מילדות....
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:47 28.07.13
שלום,

חשיפה לכל הגורמים שהזכרת עלולה לגרום להחמרת אסתמה אם על רקע אלרגי (אלרגן) , ואם על רקע גרוי כימי או פיזי (איריטנט). ניתן לבדוק אלרגיה לאלארגנים נשאפים בבדיקות עוריות. באופן כללי עלייך להמנע מחשיפה לחומרים שמנסיונך גורמים להחמרה, להשתמש באמצעי הגנה כמו מסכות מקצועיות או להחליף עיסוק. אני מציע לך לפנות לרופא תעסוקה בקופת החולים.
אני מתכוון לאסתמה של הריאות והנשימה ולא מחלות עור

כל מה שתיארתי מחמיר אסתמה וגורם לי להתקפים ואז אני צריך משאף


האם ניתן לבדוק את זה בבדיקה או שפשוט אם אני חולה אסתמה כל מה שתיארתי הוא נפוץ אצל חולי אסתמה
שלום,

הכוונה שלי הייתה לאסתמה ולא לאלרגיה של העור. תבחיני עור לאלרגנים משמשים לבדיקת אלרגיה של דרכי הנשימה. הרגישויות האלו שכיחות באסתמטיים.
 
תומר
21:49 29.07.13
האם ניתן לבדוק את זה בבדיקה או שפשוט אם אני חולה אסתמה כל מה שתיארתי הוא נפוץ אצל חולי אסתמה?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:59 30.07.13
שלום,
כבר עניתי לשאלה זו. קרא את התשובות הקודמות בעיון.
 
מעוז
23:16 25.07.13
שלום
אני בן 31
ערכתי בדיקות אצל רופא ריאות שכללו ברונכוסקופיה וצילום ct
בגלל תלונות על ליחה מוגלתית מרובה לפיעמים עם פסי דם ושיעול חוזרים.
רופא הריאות אמר לי שיש לי bronchiectsis
רציתי לדעת האם זאת מחלה שמסכנת חיים או מקצרת חיים?
תודה מראש
 
ד''ר דניאל סטרובין  
18:41 29.07.13
ברונכיאקטזיות הינה פטולוגיה נרכשת , בה בשל מחלה חריפה או כרונית בעץ הסימפונות נהרס מבנה של סימפון או מספר סימפונות ולכן קוטר הסימפונות האלה רחב לעומת סימפונות תקינים, וניתן לזהות זאת בצילומי CT חזה . תסמינים של מחלה ברונכיאקטטית יכולים להיות צהעדר תסמינים עד שיעול כרוני וקשיי הנשימה. זיהום מתפתח בברונכיאקטזיות מהר יותר מאשר בסימפונות תקינים, לכן לחולה ברונכיאקטזיות חשוב לבצע חיסונים של שפעת כל שנה וגם פנאומובקס פעם ב5 שנים. כמו כן במקרה של תסמיני זיהום חיידקי עם החמרה בשיעול עם כיח מוגלתי או דמי ו/או חום גבוה, יש לפנות בהקדם לרופא המטפל כדי להתחיל טיפול אנטיביוטי. סכנה בדרך כלל היא מהמחלה ברונכיאקטטית אך מזיהום חיידקי חריף בתוך ברונכיאקטזיות בו צריך לטפל בהקדם ברגע שזה מתחיל
 
מעוז
20:54 27.07.13
בן 31. ידוע כסובל מברונכיאקטזיות קלות ב rml.
שיעול וליחה הרבה זמן.השנה עבר דלקת ריאות ב rml - טופל zinnat/rulid תסנין בנסיגה.
עבר ברונכוסקיה לפני כ 9 חודשים- ללא ממצא אנדוברונכיאלי. מוגלה++ וצמיחה של s aureus.
בבדיקה electron microscopy- הפרעה נרכשת בתנועתיות ( כלומר לא ciliary dysfunctin primary).
תפקודי ריאות: fev1 86% fvc 83%
immunoglobulins normal.
רציתי לדעת מה אומרת התשובה של המומחה במילים פשוטות.
ורציתי לדעת האם ניתן לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.?
והאים אפשר למות מהמחלה המתוארת כי אני לחוץ מהנושא?

תודה מראש
המשך יום טוב.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:44 28.07.13
שלום,

בנוסף לתשובתי הקודמת: במידה ולא נמצאת בעייה כללית (למשל פגם המערכת החיסון של הגוף, בעייה תורשתית) העלולה לגרום להישנות עתידית של הברונכיאקטזיות במקומות נוספים ואין זיהום הניתן לטיפול (למשל שחפת) והברונכיאקטזיות על פי צילומי CT אכן רק ב RML אזי קיימת האופציה של כריתה ניתוחית של ה RML , במטרה "להיפטר" מהמוקד הברונכיאקטטי הממקום.
שלום רב
אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי לשער מה יש לי,מכיוון שאני מיואשת לחלוטין ממצבי.
אני בת 23,מעשנת כ 8-9 שנים קופסא ביום פלוס מינוס.
בארבע שנים האחרונות בערך סובלת מקוצר נשימה רוב הזמן מהיום.
יש לציין כי אני לא מתעוררת בגלל זה בלילה ..
זה קורה לי רק בשעות הערות.
לאחרונה זה התפתח והפך להיות קשה לא רק במנוחה אלא גם במאמץ הכי קל - כמו הליכה קלה ולא ארוכה. אני מתעייפת,הנשימה מקשה מאוד וחייבת לעצור ולנוח.. הלב דופק מהר ולוקח זמן להתאושש.
בלא מאמץ גופני כלל ההרגשה היא בעיקר של קושי להכניס אוויר "מלא" לריאות.. במאמץ קל ההרגשה שפשוט "אין אוויר".
עשיתי בדיקת נשיפה של תפקודי ריאות לפני שנה בערך - יצאה תקינה.
עשיתי אקו לב והולטר לב שיצאו תקינים מלבד פעימה על חדרית מוקדמת בודדת.
מציינת כי אני 1.61 על משקל 48,רזה עד כדי כך שכשאני שוכבת רואים את הדופק מבעד לחזה והבטן אך לא בכושר גופני בכלל כבר שנים.
היום ניגשתי שוב לרופא המשפחה ואמרתי לו שיש בזמן האחרון גם צפצופים בשאיפה..הוא בדק ואמר שאני באמת מצפצפת, רשם לי אנטיביוטיקה ומוקוליט ואמר שאם לא אפסיק לעשן זה כנראה לא יעבור.. מה הקשר?
אני מצטערת על אורך השאלה והמידע,פשוט אף רופא לא ממש יודע להגיד לי מה זה יכול להיות..
מה היית משער שזה? מה היית ממליץ לי לבדוק או לעשות?
מודה לך מאוד!
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:33 25.07.13
סיבות רבות יכולות לגרום לקשיי הנשימה במאמץ ובמנוחה. רשימת אבחנות בגיל צעיר קצרה בהרבה מאשר בגיל מבוגר. לפי תסמינים אין לשלול אסתמה או ברונכיטיס כרונית חסימתית . לפי שיקול רופא המשפחה ניתן להמשיך בירור אצל רופא ריאות. במידה ובדיקת תפקודי ריאות במנוחה הייתה תקינה , ניתן לבצע מבחני תגר (מאמץ או מטאכולין)
 
תיקי
17:53 25.07.13
שלום,
אני בת 62 לא מעשנת. עשיתי CT גב בגלל כאבי גב והפנו אותי לCT ריאות. בבדיקה נצפו בלוטות פרהאאוררטליות גבולית ומוקדים 3-4 מ"מ היקפים פסגה שמאלית ואחת בפסגה ימנית 3 ממ ללא תסנין תפליט או תמט. האם זה תקין?
תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:42 25.07.13
ממצאים מוקדיים זעירים בריאות הינם אחד הממצאים אקראים השכיחים ביותר. רובם אינם מהווים מחלה כלשהיא , אך שינוים צלקתיים ישנים . בכל מקרה פרטני בהתאם לסיפור המטופל , ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות עזר נוספות ואופי של ממצאים בצילומי CT חזה, רופא ריאות מקבל החלטה על צורך והיקף של בירור נוסף.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  151  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה