בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
 
פנייה בשאלה לרופאי הפורום
 
שלום: בפנייתכם ציינו גיל ומין, מספר שנות עישון ומספר חפיסות ליום. חשיפות תעסוקתיות ואחרות, אם ישנן, ומחלות רקע. הפורום אינו מיועד למחלות ילדים. תודה, דר' ורסנו שבתאי.
אני משתמשת במשאף סרטייד פעמיים ביום (500) כשנתיים בנוסף יש לי בעיה בעיניים של יובש קיצוני והפרשות (בעבר לא סבלתי מבעיות עיניים מהוג הזה)

האם לדעתך יש קשר לשימוש במשאף?? והאם יש תרופה חלופית???

תודה מראש
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:44 23.04.13
הדרך כלל סטרואידים נשאפים עד 1 מ"ג ליממה אינם אמורים להביא לתופעות לוואי סיסטמיות , לכן סבירות לקשר נמוכה. לגבי המשך טיפול קבוע לאסתמה - ניתן לפנות לבדיקה ויעוץ אצל רופא ריאות .
 
אמנון
22:45 22.04.13
הפסקתי לעשן לפני כ-24 שנה, אני בן 59 וכל בוקר אני קם עם ליחה צמיגית, הרופא אומר שזה בגלל שעישנתי, האם אני חייב להמשיך לסבול או שיש טיפול לדבר.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:42 23.04.13
יש לברר מקור לשיעול והפרשות (כיח) . במידת הצורך רופא המטפל יכול להפנות לבדיקת רופא א.א.ג וגם לבירור ריאתי (צילום חזה, תפקודי ריאות , יעוץ רופא). עישון יכול לגרום לחסמת הריאות שהינה מקור לשיעול והפרשות , מחלה ממשיכה גם אחרי הפסקת עישון
 
אנונימי
20:09 21.04.13
אבא שלי בן 52 והוא מעשן כבד..
לאחרונה נהיה לו ממש קשיי נשימה, נחירות שהיו מאז ומתמיד, שיעולים באופן קבוע
האף שלו ממש התנפח בצורה שנראית לעין וקשה לו לנשום
עכשיו אני לומדת מכשור רפואי ואחד הקורסים שלי זה ריאות.. ולמדנו על מחלת הCOPD
ועל מחלות נוספות ואני ממש מפחדת שיש לו את אחת המחלות
אחיו נפטר מסרטן ריאות וכנראה זה הפחד שלו מללכת לרופא, הוא ממש מתנגד
מה אפשר לעשות? ומה זה יכול להיות אם האף שלו ממש התנפח??
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:50 22.04.13
במידה של תסמינים נשימתיים כרוניים ורקע של עישון כבד, קיים חשד קלינית לחסמת הריאות (COPD ). יש להמשיך בירור וטיפול דרך רופא המטפל בהתייעצות עם רופא ריאות . לנפיחות באף אין קשר לתלונות נשימתיות ולמחלת ריאות אפשרית .
 
עדי
12:35 21.04.13
שלום.בעקבות קוצר נשימה דופק מהיר כיח מוגלתי וקצת דמי בבקרים בלבד והסטוריה של שחפת ריאתית שטופלה,הופניתי לבדיקת ספירומטריה עם נפחים לפני ואחרי ונטולין+דיפוזיה. רציתי לדעת אם קיימת סכנה כלשהי ביצוע בדיקות אלו?ברקע יש לי אנמיה,תלסמיה ושחפת. תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
14:47 21.04.13
בדיקה אינה פולשנית. אין סיכון בריאותי מהבדיקה
 
ברוך
19:49 18.04.13
האם ניתן לעשות אינהלציה רק עם פלקסוטייד ומה המינון לאדם בגיל 40
האם ניתן לעשות אינהלציה פלקסוטייד וונטולין ביחד ומה המינון
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:24 21.04.13
אינהלציות של פליקסוטייד נבולס באיש מבוגר ללא קשר לגיל עושים פעמיים ביום , 2 מ"ל (0.5 מ,ג) כל פעם . בדרך כלל לא נהוג לבצע יחד פליקסוטייד ומרחיבי סימפונות (ונטולין /אארובנט)
 
שירה
15:54 20.04.13
ד"ר שלום רב,

בת 50.לא לוקחת שום כדורים. לא מעשנת.

כעט, לפני למעלה משמונה חודשים החל לי מעין "רטט" חזק (ויברציה קבועה) ובלתי פוסקת, 24 שעות ביממה מרגישה זאת גם בזמן שינה כאמור מעין רטט באזור החזה העליון מצד שמאל באזור נקודתי אזור שד שמאל/צלעות שמאל (כירורג שד הגדיר המקום צלע 3-4 בקו אקסילרי קידמי)הרטט מובהק יותר ומוחשי מאד בצד זה!!!, לעיתים התחושה שם כאילו וזה פעימות , לא תחושת דופק אלא פעימות כאילו יותר מודגשות, ואני מצליחה לתרגם זאת כמעין רטט, תחושה סיבובית כמו זרימה קבועה ומטרידה. אותו הרטט הזה שנמשך כאמור מספר רב של חודשים אני מרגישה שהינו גורם לי לתחושת ויברציה בכל הגוף וגורם לי לתחושה כמו מעין זרם קל בגוף כשהוא ממש קבוע ולא מרפה 24 שעות ביממה.

כמו כן יש לי את התחושה הנ"ל גם בכפות הרגליים כשברגל ימין זה יותר בולט והתחושה יכולה לעיתים ברגליים להזכיר תחושת נימולים, רטט של "עורקים" רוטטים אך לא נרדמות לי הרגליים . זה החל באותו הזמן.

זו תחושה בלתי נסבלת וכמובן שאיכות החיים שלי מאד נפגמה כתוצאה מכך.
אני נושמת רגיל, אין לי לחץ בחזה שאר התחושה זאת אומרת תקינה, איני מתעייפת ו/או חלשה כתוצאה מכך, אך בכל זאת יש זמן שאני מרגישה שבעצם משהו בלב או באזור הלב מרטיט לי את המקום והגוף. היתכן מהריאות???

הייתי אצל כירורג שד- אולטרסאונד שד תקין.

אורטופד - מיפוי עצמות תקין.

נוירולוג (שתי נוירולוגים) - הבדיקה תקינה .

EMG ידיים ורגליים תקין אף על פי שהאזור כאמור יותר באזור החזה אך כמובן גם רגליים וידיים (כאמור כל הגוף) רטט ומעין תחושת זרמים חשמליים עדינים קלים (כך אני מסוגלת לתאר את התופעה לגמרי).

נוירולוג ששלח אותי ל-C.T. עמוד שדרה צווארי וגבי תקין.

MRI עמוד שדרה צווארי וגבי תקין.

הייתי אף אצל פסיכיאטר מכיוון שרופא המשפחה אמר שאם זו לא בעיה אורטופדית ו/או נוירולוגית אז כנראה היא פסיכוסומטית אך הפסיכיאטר אמר שהבדיקה תקינה.

קיבלתי למשך שבועיים סימבלטה שלא עזרה.

קיבלתי למשך חודש כדורי ליריקה 300 מ"ג שלא עזר. (אז כנראה שזה לא משהו עיצבי).

אקו לב בוצע - תקין.

בדיקות דם תקינות.

כעט עשיתי בדיקת C.T. חזה ובטן ובתשובה:

בריאות מודגם פס אטלקטטי בבסיס הלינגולה.
פרט לכך הריאות נקיות.

(לציין כי לא היתה לי דלקת ריאות, איני מעשנת, ולא משתעלת, מקבלת חיסון לשפעת פעם בשנה).


מה אומרת התשובה של ה-C.T. לגבי :בריאות מודגם פס אטלקטטי בבסיס הלינגולה?
היש קשר בין הדברים? כי הרי התחושה שלי הא בחזה בצד שמאל.

אשמח לתשובתך ולדעתך.

תודה מראש על סבלנותך האדיבה

ב ב ר כ ה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:22 21.04.13
תסמינים אינם אופייניים למחלות ריאה וקרוב לודאי בין ממצא שהתגלה בCT חזה לבין תלונות אין קשר. ממצא שמתואר בCT אמור להיות צלקת אחרי תהליך דלקתי , לא חייב להיות אחרי דלקת ריאות , יתכן גם מצב ללא תסמינים מיוחדים.
לגבי ממצא בריאות ניתן להגיע לייעץ אצל רופא ריאות , יש להביא צילומי CT חזה וכול חומר רלוונטי לריאות .
 
בני
21:17 17.04.13
שלום רב

האם שאיפה של התרופה לפני ביצוע ספירומטריה יכול לשפר התוצאה?
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:16 21.04.13
סרטייד הינו משאף משולב - מכיל סטרואיד נשאף (פליקסוטייד) ומרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי ארוך טווח (סרבנט) . השפעת סרבנט מתחילה מספר דקות אחרי שאיפה. לכן תוצאות ספירומטריה יכולות להיות טובות יותר מספר דקות אחרי שאיפה מאשר לפני . בחולים מטופלים קבוע במשאף סרטייד , הבדל לפני ואחרי שאיפה יכול להיות זניח או לא קיים כלל.
שלום רב,
אני פונה בשם קרובה ללא גישה לאינטרנט.
הבחורה בת 45,רזה ובריאה בדכ.
לאחרונה בעקבות כאבי בטן והתקפות של תעוקות נשימה,נבדקה
ואובחנה כסובלת מדלקת בקיבה,ריפלוקס ובקע סרעפתי קטן.
היא מטופלת בקונטרלוק (ממתינה לאישור החלפה ל-לוסק).
הטיפול התרופתי עוזר בהפגת הכאבים ובהפחתת חומציות אך לא מתמודד עם תעוקות הנשימה בעלות אופי התקפי אשר פוגעות באיכות החיים שלה.הוסבר לה שבשל הבקע הקיבה לוחצת על הריאות ומכאן התעוקה. נאמר לה גם שלא מומלצת אופציה ניתוחית בשלב זה. אבקש לקבל חוות דעתך בנושא שאלותיי הם:
1. האם יש באמת קשר בין בקע סרעפתי קטן לבין תעוקת נשימה?
2. מה האבחנה המבדלת?
3. האם יש דרכים אלטרנטיביות/שמרניות מומלצות להתמודדות עם תעוקות נשימה מסוג זה?
4. מעורבות כאן שתי מערכות-נשימה וגסטרו.מי הכתובת הנכונה לטפל בקושי הנשימתי?
5. לאור העובדה שהיא מעידה על ירידה באיכות חיים האם היית ממליץ לה לעבור ניתוח למרות שהשבר מוגדר כ-קטן?

בתודה מראש
שלום,
בכדי שבקע יגרום בגלל גודלו לקוצר נשימה הוא צריך להיות ענק ולתפוס מקום בבית החזה על חשבון הריאות. החזר וישטי מהקיבה לתוך הושט עם דלקת וישטית יכול לתת תחושת מועקה בחזה ואפילו לחץ/תעוקה. החזר וישטי עלול להחמיר גם אסתמה קיימת ו/או לגרום לשיעול. במידה ומדובר בקוצר נשימה רצוי שהיא תבדק במקביל גם על ידי רופא ריאות. על פי התרשמות והממצאים יהיה ניתן לגבש דעה יותר ברורה על סיבת מצוקותיה.
שלום,
בת 45 עם אסטמה ולאחרונה בצילום סיטי גם נפחת. במהלך כל שעות היממה חוטפת התקפי שיעול קשים שנמשכים מספר דקות, כל פעם מחדש. עד כה כל טיפול/ משאף לא מסייע בהפחתת התקפי השיעול. מבקשת לברר אם להתקפי השעול שגורמים לי אח"כ לנשימה מהירה ולכאבים באיזור החזה יש השפעה על הדרדרות הריאות. תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
20:42 17.04.13
שלום,

התקפי השיעול הינם תוצאה של החרפת מחלת הריאות ולכשעצמם אינם גורמים להתדרדרות. יש לטפל בסיבת השיעול/בהחרפת המחלה.
 
מור
06:58 18.04.13
שלום ד"ר,
תודה על תשובתך.
בעבר עברתי ניתוח סינוסים + מחיצה. אני חשה בנוזלים שיורדים לי מהאף לגרון. קראתי שגם זו יכולה להיות סיבה להחרפת השיעול, למרות שבלי קשר אני גם חולת אסטמה/ אמפיזמה. האם ייתכן שבעצם הגורם לשיעול הוא לא הריאות עצמם?
פשוט לפני כל התקף שיעול אני חשה גירוי באיזור הגרון ורק אז מתחיל ההתקף.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:12 18.04.13
שלום,

נזילה אפית אחורית (אל תוך הגרון) היא מהסיבות השכיחות לשעול אך בדרך כלל הוא יותר כחכוח מאשר שיעול עמוק שגרויו תחתון. גם א6סתמה הינה סיבה שכיחה לשיעול (עמוק) ובאנשים רבים שתי הסיבות מתקיימות בו זמנית.
אובחנתי לפני שלושה ימים עם דלקת ריאות. מקבלת שני סוגי אנטיביוטיקה- זניט ורוקסו וכן מוקוליט. הליחה יוצאת ברובה אבל עדיים אני מרגישה חרחור כשאני נושמת עמוק. האם זה הגיוני אחרי 6 סבבי אנטיביוטיקה (כמעט חצי מהטיפול?)?
האם מותר לי להשתמש בפליקסונס כדי להקל מעט על הנשימה? האם הוא מתנגש עם שני סוגי האנטיביוטיקה שציינתי? אני בת 50 ובדרך כלל בריאה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
20:46 17.04.13
שלום,
שיעול וחירחורים יכולים להמשך ימים/שבועות לאחר דלקת ריאות אפילו אם היא הגיבה לטיפול. בהדרגה הסימפטומים יפחתו. אין מקום לטיפול במשאפים סטרואידיים בדלקת ריאות !
 
הדר
20:36 15.04.13
דר תודה באמת שאין עלייך שכחתי להוסיף גם שקיים בסיטי עוד מוקד אך גם קטן בגודל 2 מילימטר וגוש במדיאסטנום הקדמי וכתוב כנראה שארית של תימוס שעוד לא התאחה אז עוד פעם הראיתי לרופאים אמרו לא לדאוג ?? אני בן 18 אתה לא חושב שזה סרטן כולם אומרים לי שלא אני מפחד מאוד וגם אני לא יכול לישון יותר מ6 שעות אני כל פעם קם עם כאבים מטורפים בין הצלעות בשרירים אחרי 40 דקות זה עובר נמאס לי אני כל הזמן אוכל סרטים על אונקולוגיה אפשר להרגעע ??
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
20:44 17.04.13
שלום,

ישנם אנשים שנכנסים למצבי חרדה. יש כמובן להתייחס לכך מכוון שזה פוגע באיכות חיים. אם החרדה נמשכת כדאי להבקש מרופא/ת המשפחה הפנייה לפסיכולוג/ית.
 
הדר
01:56 14.04.13
דר נכבד שלום בן 18 לקראת גיוס סובל מחרדת סרטן כבר הרבה מאוד זמן אז ככה לפני חצי שנה החל שיעול מעצבן שנמשך לאורך כל היום השיעול מורגש בגלל גירוי בגרון התחתון ברגע שיש גירוי יש שיעול חזק מעשן השיעול מוציא אותי מדעתי ניסיתי ראולין ונזקורט כמו כן מטפטף כבר 3 שנים טיפות לאף חשבתי אולי פוסט נייזל דריפ לפני שבועיים עשיתי סיטי ריאות בסיטי נמצא מוקד קטנטן בגודל 0.4 מילימטר הרנטגנולוגים ורופאת ריאות אמרו שזה שטויות וסתם ממצא אולי גרנולומה קטנה וזה לא יכול לגרום לשעיעול המטורף הזה אניכבר כולי בדאגות שזה סרטן ??? ומפחד נורא שתי שאלות מה יכול להיות השיעול המעצבן וומטורף הזה האם זה יכול להיות סרטן ריאות ואיך להפסיק אותו ??
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
11:22 15.04.13
שלום,

השיעול בודאות לא נובע מהממצא ב CT. מצאים כאלו ב CT מתגלים במרבית האנשים שמבצעים CT מסיבה אחרת. שיעול יכול לנבוע מסיבות שונות, כולל נזילה אפית אחורית/סינוסיטיס, עליית חומצת קיבה לושט, אסתמה/אלרגיה וכמובן עישון סיגריות. יתכן גם שיעול פסיכוגני כלומר על רקע נפשי/חרדה אך כמובן יש לשלול קודם כל סיבות גופניות. במידה ואתה מעשן הפסק מייד לעשן !
 
הדר
20:45 15.04.13
ומדוע רשמת הפסק מייד לעשן יש סיכוי שיש משו כבר בגיל הזה ??
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
20:40 17.04.13
שלום,
הנזק של העישון הוא מצטבר. כשכבר נגרם נזק אין להשיבו לאחור. לכן ככל שתפסיק מוקדם יותר תמנע נזקים עתידיים !
שלום רב,
אני בת 25, בחצי שנה האחרונה היתי אולי 3 פעמים חולה עם שיעול יבש/לח + צינון,
הפעם האחרונה שהיתי חולה הייתה בינואר-פברואר , הבראתי ומאז ועד היום אני משתעלת שיעול יבש מעצבן לסירוגין , היתי אצל א.א.ג שאמר שאין לי דלקת ולא כלום ושרק אקח סטרפסילס לאלחש וזה הכל .
עשיתי צילום ריאות - אמרו שברוך ה' גם הכל בסדר. בנוסף לשיעול נתקפתי קשיי נשימה בסוף פברואר השנה שאובחנה כחרדה , היתי אצל פסיכיאטרית בהתיעצות רופא והיא נתנה לי תרופות,אני מטופלת ברסיטל 20מ"ג כל יום ואלפרוקס 0.25 מ"ג למקרה צורך.
רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת תפקודי ריאות , הבדיקת גם יצאה תקינה ורופא תפקודי הריאות אמר שהוא רוצה לשלוח אותי לct חזה , יש לי הפניה לתל השומר בקרוב, והרופא ציין שבגלל השיעול שלי לא יזריקו לי את היוד הזה שמראה יותר בבירור .
שלשום היתי אצל אלרגולוג לבדוק אולי קשיי הנשימה והשיעול הם גם בגלל האלרגיה או יתכן שרק(!) בגלל האלרגיה ואין לי חרדה בכלל למרות שבמשפחתי כ10 אנשים כולל אבי לוקים בחרדה.
---- שאלותיי הן :
1.אם לא יזריקו לי את חומר היוד הזה שמראה בברור את כלי הדם - האם זה ישבש את תשובות הרופא לפה או לפה ?
2. האלרגולוג אמר לי בביטחון שזה רק אלרגיה לפי הסיפור שלי ואין לי שום חרדה ולא צריך ct ושאבוא לאחר 3 שבועות לבדיקה אצלו אחרי שאטול את כל הכדורים והמשאף כפי שרשם לי ,האם צודק?
3. שמעתי שct יכול לא עלינו לגרום למחלה בעתיד הרחוק בגלל הקרינה, אני מתכונת לעשות בתל השומר, האם הציוד שם בטוח? פחות קרינה?

תודה על תשובתכם
 
ד''ר דניאל סטרובין  
18:33 10.04.13
שיעול וקשיי הנשימה יכולים להגרם מסיבות שונות , בינהם גם בשל תופעות של אלרגיה . לכן יכול להיות שקביעת רופא אלרגולוג הינה נכונה . מין הצד השני לעתים יכולות להיות מספר סיבות לתלונות נשימתיות הנ"ל . ביצוע CT אינו מחייב בכל מקרה הזרקת חומר ניגוד , דבר תלוי בשיקול דעתו של רופא מפנה וגם רופא רדיולוג.
סיכון לטווח זמן ארוך מבדיקת CT אחת אינו ידוע אך קרוב לודאי אין לזה משמעות בריאותית
 
גלי קורן
09:45 07.04.13
שלום רב,
אני בת 58, אובחנתי כאסטמתית לפני כחודשיים. איני מעשנת. לכמה שעות אמור טיפול במשאף בריקלין לעזור והאם מותר לקחת שוב אחרי שעתיים?
תודה מראש, גלי
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:00 08.04.13
השפעה של משאף מרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי קצר טווח (כגון בריקאלין או ונטולין) נמשכת עד 3-4 שעות. במידת הצורך ניתן להשתמש במשאף עד 8 פעמים ביום , אך שימוש בו לעיתים קרובות באופן קבוע יכול לגרום לתופעות לוואי . מין הצד השני דבר משבש איכות החיים. לכן במקרים בהם לחולה אסתמה דרוש שימוש במרחיב סימפונות קצר טווח לעיתים קרובות , מומלץ לתת טיפול קבוע ע"י תרופות נשאפות ארוכות טווח
אני חולת C.O.P.D והחליפו לי את הפורדיל 12 ג' והמיפלוניד 200ג' למשאף חדש סימביקורט טורבהלר , מה זה אומר? והאם המשאף החדש טוב יותר?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:41 04.04.13
שלום,
סימביקורט מכיל בדיוק את אותן תרופות (במשאף אחד) כמו בשני המשאפים האחרים גם יחד. ההבדל הוא דרך הפעלת המשאף והצורך בכוח שאיפתי גדול יותר במשאף הסימביקורט לעומת המשאפים האחרים שהזכרת (חולה עם מחלה חסימתית מאד קשה או קשיש וחלש משאף הסימביקורט עלול להציב קושי גדול יותר בשאיפה אפקטיבית).
 
ויוי
20:18 04.04.13
תודה רבה
 
אבי
19:01 02.04.13
שלום
שיעול התקפי בעיקר בשעות הבוקר לאחר הקימה שנמשך עד חצי שעה.
עם השיעול יש דמעות וליחה מאוד צמיגה שמידי פעם מוציא מהגרון.
זוכר שזה קורה כבר הרבה זמן, אפילו שנים.
היום בבוקר התחילו גם כאבים לא חזקים בתחתית הצלעות (יכול להיות ממאמץ השיעול ?)

אני בן 45 לא מעשן ולא עישנתי אף פעם וגם לא שותה כלל משקאות חריפים.

מה לבדוק ? מה זה יכול להיות ? האם מסוכן חו״ח ? האם יכול להיות מרפלוקס ? חיידק הליקו ? אלרגיה ?

האם יכול להיות שבגלל זה אני מרגיש עייפות וחולשה ?

אני מאוד מודה מראש
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:09 03.04.13
שלום,

בנתונים שלך יש לחשוב גם על אפשרות של שיעול אסתמטי או רפלוקס. אבחנה רק לאחר בדיקה עם סיפור תלונות מעמיק ובדיקות עזר כגון תפקודי ריאה, צילום חזה/מערות פנים וכיו"ב.
אני בעלת ריאה אחת שמתפקדת בעקבות ניתוח שעברתי בגיל חודשיים (יש לציין שאני בת 31) לאחרונה התקררתי ואני כבר שבוע וחצי עם שיעולים שאינם מפסיקים ,חירחורים בריאה וליחות בלתי פוסקות, אני עושה אנהלציה עם וינטולין ולקחתי מס' ימים אנטיביוטיקה. השיעול, הליחות והחירחוריןם אינם מפסיקים לי! האם עלי לעשות אנהלציה עם תמיסת מלח במקום הונטולין?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:33 26.03.13
תאור הממצאים יכול להתאים לזיהום בדרכי אויר , ויראלי או חיידקי. טיפול ניתן ע"י רופא המטפל ע"פ הממצאים. מתן תמיסת מלח יעילה לשיפור תסמינים נשימתיים בעיקר אצל הילדים. התוויה למתן ונטולין ומלח באינהלציה הינה שונה , לכן לא ניתן לדון לגבי שימוש במקום.
 
אושר
00:45 27.03.13
עשיתי צילום ולמזלי זה לא דלקת , אני מטופלת ע"י אנטיביוטיקה ואנהלציה ממס' סוגים של חומרים....מצבי משתפר תודה רבה (:
 
משה
10:58 26.03.13
האם אפשר לראות חשד כלשהו לגרנולומה (שחפתית) בצילום חזה?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:33 26.03.13
 
משה
15:49 22.03.13
לפני כשבועיים נתגלתה אצלי טימומה בבדיקת CT לאחר צילום ריאות רגיל - מימצא מקרי.
ללא כל תופעות לוואי ובד"כ מצב בריאותי טוב מאוד.
גודל הטימומה כ 5.5 ס"מ.
לאחר קריאת מספר מאמרים וסטטיסטיקות בנדון - אני ממש מבולבל!
התייעצתי עם מס' רופאים (והבילבול נמשך) וכמו תמיד יש הבדלים בגישות:
האחת - ניתוח חזה והוצאת הטימומה.
השניה - ניתוח בעזרת רובוט RATS.
הבעיה - טרם בוצע ניתוח זה בעזרת הרובוט בארץ ולפיכך אף רופא לא ממש בקיא ויודע לפרט את התהליך, הסיכונים וסיכויי ההצלחה, אלא אמירות כלליות מאוד.
חלק מהרופאים דוחף לבצע את הניתוח ה"רגיל" - ניתוח חזה המוכר והידוע.
לעומת זאת בחו"ל ישנם מרכזים רפואיים המבצעים זאת כבר משנת 2002/2004/2006.
מה דעתכם על ניתוח בעזרת רובוט? יתרונות/חסרונות/סיכונים?
ניתוח בחו"ל - מה המשמעויות?
תודה.
 
משה
15:53 22.03.13
... בן 48, לא מעשן, ללא מחלות כלשהן ובד"כ בריא.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:42 23.03.13
שלום,

בארץ הגישה המקובלת היא פתיחת בית חזה דרך עצם החזה. לגבי גישות אחרות לא ידוע לי כי מבוצע בארץ ובעקרון יש להעדיף את הגישה בהסתמך על ניסיון קודם וממושך של המנתח. יש גם לדעת כי טימומה יכולה להיות שפירה או ממאירה. מה שקובע היא לא רק ההיסטולוגיה (בדיקה פתולוגית) אלא גם התנהגות הגידול/מידת פולשנותו, כפי שניתן ללמוד בניתוח עצמו.
 
משה
21:50 23.03.13
תודה ד"ר ורסנו.
אכן, בארץ טרם בוצע ניתוח הסרת טימומה בעזרת הרובוט ואף אחד המנתחים הציע לי להיות הראשון.
אין בכוונתי להיות "שפן ניסיונות" לאחר שהבנתי כי מיומנות השימוש ברובוט הינו חלק מכריע בהצלחת הניתוח בשיטה זו.
האם יש הבדל מבחינה אונקולוגית בין שתי שיטות הניתוח?
האם לדעתך כבעל ניסיון, יש משהו שניתן לראות רק "באופן ישיר" ולא דרך מצלמת הרובוט?
יש מידע לגבי סטטיסטיקות של "הצלחה"?
 
שרון
16:54 22.03.13
שלום רב.בתי בת 10 ביום רביעי אובחנה בתחילת השבוע עם אנגינה. גם משטח גרון יצא חיובי.מקבלת מפורל 3 פעמים ביום. בשלושה ימים האחרונים החלה להשתעל שיעול יבש לאורך כל שעות היממה ומוציאה ליחה בתדירות גבוהה יחסית. האם מדובר בסיבוך של האנגינה? בוירוס ניפרד? יש לציין כי סה"כ מצבה הפיזי השתפר והחום ירד..לתשובתכם אודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:44 23.03.13
שלום,

הפורום לא מיועד למחלות ילדים. יש לחפש בפורום המתאים.

עקרונית ירידת חום ושיפור במצב כללי הם סימנים ברורים לתגובה טובה לטיפול.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  147  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה