בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 14

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
אורי
19:13 13.08.14
בן 57 משתמש כ 10 שנים במשאף סרבנט 1 ביום לפני השינה. הרופא מקפיד להזהיר אותי מהתרופה ברצוני לברר אם יש התפתחויות מאז הנסוי מלפני כ 7 שנים. בנוסף המליץ לי לקחת עם הסרבנט גם בודיקורט טורבוהלר. שאלתי מה היתרון בלקחת את שתי התרופות ולמה להוסיף תרופה אם אני מסתדר עם אחת.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:11 14.08.14
שלום,
מדוע אתה לוקח את המשאפים? אסתמה? COPD ? האם אובחנת?
בעקרון אין טעם להוסיף בודיקורט אם אתה לוקח סרטייד רק פעם ביום . המנון של סרטייד הוא פעמיים ביום !
 
שמואל
12:57 22.07.14
בן 48 בדיקה של CT חזה הים חומר ניגוד קיפסקוליוזיס קשה ביותר מימין עיבוי רקמות בין מרווח בניצלעי 10 9 מימין לא ידוע הים זה שייך לNF1 דר מה זה המימצה הזה הים צריך בירור אני אופנתי לבדיק גבלל שה יש קבנה לניתוח של עקמת [הניתוח נמצע ב יתיעצות] אין אחלתע סופית מי אולטופד גב גם בגלל שה יש נגע בעמוד שידרע שהשיך לNF1 תודה דר הים הפשר הסבר לגבי CT חזה תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
13:40 24.07.14
שלום,
לגבי הממצא בין צלעות 9-10 גם המפענח של ה CT לא היה ברור לו האם זה קשור ל NF1. אני מציע שתחזור לרופא שהמליץ על הבדיקה ותשאל לדעתו מכוון שהוא הזמין אותה במחשבה מסויימת.
 
יוסי מחלב
15:45 08.07.14
תודה איש יקר
 
יוסי מחלב
07:55 08.07.14
שלום
יש לי גניחת דם בשינה במיוחד כולל שעול ליחה דמית מטופל בקרטדזון מטופל בשרון .
בוצעו במשך 3 שנים 2 ביופסיות שלילי כולל סיטי צלקת כרונית + ליחות ממחלת ראות שהיתה בעבר. תפקוד ראות להיום 70 חמצן 99 אין בעיה של נשימה עושה כושר זה פשוט מציק מעבר לזה סובל מחרדות מלחמה לוקח ספרליקס + קסנס .השאלה שלי מה עוד אפשר לעשות להקל אלי מכל הלחצים זה מאוד מציק לי אני בן 65 .
תודה .
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:41 08.07.14
שלום,

מהות המחלה שלך לא ברורה לי. BOOP לכשעצמו לא מתבטא בדימומים אלא אם יש מחלת רקע של וסקוליטיס (דלקת כלי הדם). בכותרת הזכרת "ברונכיאקטזיות" שזה מצב שעלול להסביר דימומים חוזרים, בעקר על רקע זהומים חוזרים. אם אינך מרוצה ממצבך ואתה ממשיך בגניחות דם מומלץ לקבל חוות דעת נוספת מרופא ריאות מומחה ולהראות לו את כל החומר שהצטבר (צילומים כולל CT, ביופסיה, תרביות, מכתבי סיכום).
 
רועי
19:40 03.07.14
שלום, עברתי פנאמוטוריקס לפני כחודש לאחר מאמץ פיסי ומכה שקיבלתי.אושפזתי בבית חולים מאיר לאחר הכנסת נקז ושוחררתי אחרי 4 ימים..לאחר שבועיים עברתי ביקורת וצילום והכל היה תקין..האם מותר לי לטוס כ 6 שבועות ממועד השחרור מהבית חולים?הרופא מבית החולים בביקורת אמר שאני יכול לטוס על בסיס ההיסטוריה של המקרה.מה דעתך?רועי
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:33 06.07.14
חזרה של חזה אויר בפרק זמן קצר אחרי ארוע ספונטאני ראשון יכול לקרות במקרה של שינוי חד בלחצי אויר סביבתי (כגון צלילה או צניחה חופשית). במטוסים היום לחץ אויר נשמר באופן מלאכותי , לכן אין סכנה להישנות של חזה אויר בטיסה רגילה . לשם זעירות יתר ממליצים לא לטוס ב4 שבועות אחרי ארוע עצמו אך דבר אינו מבוסס על ספרות מדעית. דרך אגב, לא ידוע על קשר בין ארוע חזה אויר עצמונה למאמץ גופני
 
רועי
10:09 06.07.14
תודה על התשובה.
בלמתי בחזה ברזל כבד מאוד שהגיע אלי בהפתעה תוך כדי עבודה על סולם.
המשכתי לעבוד באותו יום והכל היה תקין.
יומיים לאחר מכן קמתי עם הפנמאוטוריקס.

האם אין קשר למכה?

תודה,

רועי.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:00 06.07.14
לפי ספרות לא ידוע על קשר בין מכה קהה לבין חזה אויר ספונטאני . יש קשר בין פציעה חודרנית לבין חזה אויר טראומטי
 
מאיה
23:17 02.07.14
בת 34. ברקע אנמיה תלסמיה מינור ושחפת ריאתית בפיסגת הריאה השמאלית שטופלה ע״י ריפמפין ואתו בטוח למשך חצי שנה- ברונכוסקופיה יצאה תקינה לאחר הטיפול. השחפת אירעה וטופלה לפני 6 שנים. בשנה וחצי האחרונות סובל מהתקפים באים והולכים( באים כל כמה ימים או שבועות) של כאב לוחץ בזרוע שמאל והאיזור שבין השדה שמולי לכתף לעיתים מלווה בנשימה כבדה והדופק מהיר.אקג תקין. אקו לב תקין. צילום כתף תקין. סיטי ריאות שבוצע חפני שנתיים הראה גרנולומה מסויידת ומאז ביצעתי גם צילומי חזה שמראים את אותו הדבר אך לעיתים צויין גם ציור ריאתי מוגבר. בדיקות דם מראות סידן בדם אלבומין ופרוטאין טוטאל בי גבוהים קצת מהטווח. שאלתי: מה משמעות ציור ריאתי מוגבר? על מה יכולים להעיד התסמינים? חוששת מחס וחלילה סרטן ריאות שמביא לתחושת הכאב בזרוע ולנשימה( למרות שזה התקפי ולא תמידי) ושילוב תוצאות בדיקות הדם החריגות שיכולות להעיד על גידול סרטני בעצמות או הישנות השחפת.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:57 06.07.14
תסמינים אינם ספציפיים, כאבי בבית החזה בדרך כלל קשורות לדופן בית החזה (שרירים, צלעות, עצבים) , כתף , ע"ש . ציור אינטרסטיציאלי הינו ממצא שכיח ויכול להעיד על טווח רחב של אפשרויות : משינוים כרוניים ישנים עד מחלה ריאתית פעילה . לכן בכל מקרה פרטני יש לראות צילומי CT יחד עם התרשמות בכלל ממצאים (כולל סיפור המטופל, בדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות)
ב CT סקר מודגם תסנין איתרסטיציאלי קטן באספקט אחורי של בסיס ריאה ימין. מומלץ ביקורת בעוד 4 חודשים. מה המשמעות של התשובה והאם מדובר במשהו מסוכן? תודה רבה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:13 29.06.14
שלום,

כמובן שיש צורך שרופא ריאות יראה את הצילומים עצמם כולל התשובה ויתייחס אל מצבך, גורמי סיכון ולפיהם יקבל החלטות. הממצא המתואר הוא ממצא גרפי בלבד וללא הנ"ל אין לו משמעות ברורה.
שלום ד"ר שבתאי ורסנו
בבדיקה דום שינה אני סובלת בדרגה בינונית
האם הטיפול עדיף ע"י רופא ריאות (אני מטופלת במאיר כפר -סבא)
או ע"י רופא לבדיקת שינה
תודה
אשמח אם אקבל טיפול ממך
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:11 29.06.14
שלום,
כאשר נעשית אבחנה של דום נשימה (חסימתי או מרכזי) בשינה יש להתאים מכשיר תמיכה נשימתית (CPAP בד"כ או BIPAP עם יש צורך בלחצים גבוהים בלתי נסבלים), לבדוק תוך שינה, במעבדת שינה שהמכשיר אפקטיבי, ולאחר מכן מעקב רופא ריאות, או מעקב מעבדת שינה. לרוב המעקב הוא עי רופא ריאות. ניתן לבקש הפנייה לרופא ריאות מקופת החולים.
 
יפית
00:40 25.06.14
שלום רב,

בסידרת טיפול פוריות,נדרשתי לעשות צילום חזה:

הממצאים:

ציור ריאתי מוגבר בשתי הריאות,בולט במקצת בהשווה לצילום קודם.

אין עדות לתפליט פלוירלי ,הפעם משמאל עיבוי פלוירלי פסגתי קל.

אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים

צל הלב בגדר הנורמה.

הסרעפת בעמדה תקינה


מה עלי לעשות?
תודה רבה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:42 26.06.14
שלום,
אלו ממצאים לא ספציפיים. עליך לחזור לרופא ששלח אותך לבדיקה. הפרוש תלוי גם בתלונוצ אם ישנן, עישון בעבר, מחלות ריאה קודמות.
תודה רבה על התייחסותך.
מיכון שהתורים לרופאי ריאות ארוכים, עד שיגיע התור שלי,אם אפשר להסביר מה זה :ציור ריאות מוגבר ועיבוי פלוירלי פסגתי קל. האם זה מסוכן?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
11:02 27.06.14
שלום,
ראשית לא מדובר בממצאים המצבעים על סיכון. עבוי פלוירלי- הכוונה להתעבות קרום הריאה. ציור ריאתי מוגבר הכוונה להדגת כלי דם וסימפונות בצילום. אלו שינויים לא ספציפיים כאמור והרופא ששלח לבדיקה צריך לשקול האם יש להם משמעות. לרוב הם אינם משמעותיים.
 
יפית
22:55 28.06.14
 
ט
11:51 25.06.14
שלום,
לפני שלושה חודשים חליתי בשפעת קשה שעברה בינתיים.
בבוקר כחצי שעה שעה לאחר שאני קם מופיע לי גירוי בגרון שיכול ללוות אותי רוב היום.
הגירוי לעיתים גורם לי לכחכוח ולשעול אחד או שניים כל פעם
הליחה היא בצבע לבן ושקוף צמיגי מאד ויוצאת ללא קשר לשיעול.רוב הזמן הגירוי לא גורם לשיעול.
בלילה לא משתעל.
כשאני רץ הגירוי לא מורגש.
לפני כשבוע בליחה ראיתי טיפת דם טרי.
צילום חזה שעזיתי לפני כחודשיים היה תקין לחלוטין.
בבדיקות אצל רופא א.א.ג יש כל הזמן ממצאים באיזור הוושט או מיתרי הקול כמו נפיחות,דלקת וכו.הרופא לא חושב שהשיעול מגיע מהריאות.
מטופל בנקסיום 80מג ליום.יש לי הפנייה לסי טי מערות הפנים עוד שבועיים.
שאלתי היא האם אני צריך לדחוף במקביל גם לרופא ריאות?
בן 40,בריא עם היסטורייה של עישון.
יש היסטוריה של צרבות בעבר.
תודה מראש על התשובה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:45 26.06.14
שלום,
הסיפור נשמע כמו נזלת אחורית שזולגת מהאף לאחור אל הלוע. יש לברר האם קיים רקע אלרגי. משאף אף סרואידי או אנטיהסטמיני עשויים לעזור. בכל מקרה יש צורך במעקב רופא א.א.ג. ובמידת הצורך גם רופא ריאות.
שלום
בן 41 לא מעשן בריא
לפני כחודש חליתי בשפעת עם חום נזלת ושיעול כ 5 ימים קיבלתי זינט 500 לשבוע

אני עדיין משתעל שיעול עם ליחה אשר קשה לי להוציא אותה
אם אני לוקח מוקוליט אין הטבה גם אנטיהיסטמינים לא עוזרים

איך פותרים את המצב
תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:43 26.06.14
שלום,
שעול לאחר זהום וירלי יכול להמשך 6-8 שבועות ודועך בהדרגה. לאחר זהום חיידקי הוא נמשך פחות. אם לא יחול שיפור תצטרך לבצע צילום חזה ולהבדק על ידי רופא המשפחה/ריאות.
 
יגאל
22:52 18.06.14
שלום רב! ראיתי פרסומת על רשת קליניקות ליד ים המלח עם מגוון טיפולים להקלת תופעות של סיליקוזיס ריאות. בין הטיפולים:
1. טיפול פיזיותרפי - גלוס-תרפיה (ניקוז לימפה בסימפונות) .
2. עיסוי מיוחד.
3. שאיפה (שימוש במוצרים טבעים של ים המלח).
4. מרחצאות לריפוי.
5. רפלקסולוגיה עם אקופונקטורה.
6. AEROIONOTHERAPY (טיפול בחמצן).

1. בין סעיפים 1-6 ישנו טיפול שבאמת עוזר בסיליקוזיס?
2. שמעתי די הרבה ששאיפת אוויר של הים, עקב ריכוז המלח, משפר תמונה קלינית וגם תמונה רנטגנולוגית לחולי הסיליקוזיס. האם זה נכון? בברכה, יגאל.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:20 22.06.14
שלום,
אין שום מידע רפואי בנושא וזה נשמע לא הגיוני/בלתי אפשרי.
שלום רב,
היכן ניתן למצוא את המכשיר לקנייה?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:19 22.06.14
שלום,
למיטב ידיעתי מופץ ע"י חברת "תרופארם" מנתניה.
 
סול
01:23 19.06.14
שלום!
רציתי לדעת לאחר כמה זמן מסיום הטיפול האנטיביוטי, ניתן לראות שיפור בצלום חזה? האם ייתכן שלאחר חודש עדיין לא תהיה הטבה ניכרת בצלום? ( אלא שיפור קל)
יש לציין שייתכן והטיפול הוחל לא בשלב האקוטי של המחלה, אלא כשבועיים לאחר מכן. האם זה יכול לעכב?
תודה מראש
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:27 22.06.14
שלום,
העדר הטבה לאחר חודש מעלה את הצורך בברור נוסף (למשל CT חזה).
 
מדלן
16:27 21.06.14
אני חולה במחלת ריאות nsip

האם האויר היבש באילת בקיץ יכול לגרום להרגיש רע?אודה על תשובתך
ו
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:26 22.06.14
שלום,

אויר יבש לא ידוע כגורם החמרה של NSIP.
 
איציק
21:41 19.06.14
שלום.
אני סובל כבר שבועיים מקוצר נשימה ושיעול כרוני. עשיתי צילום חזה ובתוצאות רשום:
הצללה אטלקטטית בשדה האמצעי ובבסיס של הריאה השמאלית- פנאומוניה.
הרופא חשד שזה דלקת ריאות ולכן נתן לי 2 סוגי אנטיביוטיקה :אמוקסיקלב ועוד סוג ששכחתי את שמו אבל לקחתי לשלושה ימים.
עדיין אין שום שיפור במצב. האם יכול להיות משהו אחר?
תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:26 22.06.14
שלום,
הממצאים בהחלט דורשים התייחסות ועלולים להיות ממצאים שמעבר לדלקת. אנטיביוטיקה היה צריך לקחת ל 10 ימים. בכל מקרה יש לחזור על צילום חזה ובמידה ועדיין לא תקין לפנות לרופא ריאות להמשך הברור.
עברתי חזה אויר ספונטני לפני כחצי שנה הכל הסתיים בצורה טובה כולל בדיקות סי טי וצילומים לאחר ארבעה חודשים,אני לא יחזור לעשן טבק..השאלה שלי האם מיצוי קנאביס בעזרת ופורייזור יכולה לגרום לתופעה לחזור?מה הסיכונים אם בכלל באידוי קנאביס?
שלום,
עישון קנביס בהחלט עלול לגרום לאמפיזמה עם בולות וחזה אויר.
מתי פעילות גופנית מזיקה לחולי copd ?האם למשל הליכה מהירה של שעה לא גורמת לתוצאה הפוכה של מאמץ נשימתי ויצירת דלקות מקומיות שמביאות לקוצר נשימה?או שיש לבצע את הפעילות במכסימום היכולת ?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:23 22.06.14
שלום,
פעילות גופנית מומלצת ב COPD ואף ישנן סדנאות שיקום ריאתי בבתי חולים ובמקומות נוספים. האימונים מבוססים על חיזוק שרירים וגם שיפור סיבולת לב ריאה ומבוצעים הדרגתית. בחולים הקשים רצוי שיתבצע במסגרת עם השגחה רפואית. . מאמץ גופני לא מגביר דלקת בסימפונות.
 
מדלן
14:41 11.06.14
האם הבנתי נכון מתשובתך שהזריקות לא מתאימות לחולי nsip/האם זה משהו חדש הזריקות
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:34 11.06.14
MABTHERA אינה טיפול למחלות ריאה נכון למצב מדע היום
 
אירית
15:26 20.06.14
שלום.אמא שלי כמעט בת חמישים,מעשנת כ20 שנה.לפני יותר מחודשיים אובחנה ע"י רופאת משפחה שיש לה דלקת ריאות (חום,שיעול,קושי בנשימה, חולשה רבה,חוסר תיאבון וירידה במשקל). קיבלה טיפול אנטיביוטי והופנתה לצילום שלא עשתה כי התחילה להרגיש יותר טוב.הבעיה שמאז נשאר לה השיעול וגם לא חזרה למשקלה.לפני שבוע כן עשתה צילום עם הפניה ישנה והתשובה: הצללה על רקע שער ריאה שמאלית היכולה להתאים לתסנין דלקתי. הבנתי שזה יכול להיות גם גידול חס וחלילה ,עכשיו ללא חום,בדיקות דם תקינות כולל שקיעת דם.רופאה נתנה טיפול נוסף עם שני סוגים של אנטיביוטיקה ואמרה עם בצילום הבא לא יעבור(בעוד 3שבועות) רק אז סי טי.אנחנו מאוד דואגים (לאמא יש נטיעה לדלקות ראיות) האם כדאי לעשות סי טי מיידית ולא לחכות עוד חודש. ומה הסיכוי שזה שאריות של דלקת שהיתה. אנחנו מאוד מבולבלים אולי מאבדים זמן יקר.עוד שאלה,אמא שמה לב שמאז שהתחילה לקחת את שתי האנטיביוטיקות יוצאת לה ליחה מרובה בצבע ירקרק האם זה רגיל בטיפול או גם סימן לדאגה .סליחה על האורך ותודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:20 22.06.14
שלום,
חום וליחה ירוקה הם בעד תהליך זהומי. תהליך זהומי (דלקת ריאות) יכול להגרם לכשעצמו או כתוצאה מחסימת סמפון בשל גידול. ממצא רנטגני שנותר חודשיים לאחר הארוע החריף מחשיד לפתולוגיה ריאתית נוספת וכמובן שהמראה בצילום יכול לתרום לגיבוש התחושה הזאת אך אינו בידי. . מכוון שאין לנו ושג מה היו הממצאים בעת האירוע החריף (לא צולמה) ניתן להמתין לצילום שני כביקורת. אם בצילום ביקורת לא יחול שינוי לטובה תוך 2-3 שבועות (לא חודש) יהיה צורך ב CT חזה עם חומר ניגוד.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  161  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה