בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 60

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
 
ג'ולי
19:32 28.12.11
שלום נשלחתי לבירור מקיף לאחר תלונות של קוצר נשימה מתמשך במשך
מספר חודשים
לאחרו בד' אקג שיצא תקין וצילום חזה
עשיתי אקו לב..

בבדיקה נכתב "הודגמה אי ספיקה מיטראלית מיזערית וטריקוספידלית קלה עם
מפל לחצים בן 23 ממ"כ על פני המסתם הטריקוספידלי ,ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך
של 30 ממ"כ"...

אפשר הסבר..יש לי תור רק בעוד שבועיים וחצי ואני קצת בלחץ...(מה שמוסיף לקוצר נשימה..)

תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
10:01 29.12.11
שלום,
הממצאים בגדר התקין ולא מסבירים את תלונותייך. האם בצעת תפקודי ריאה? האם קוצר הנשימה במאמץבלבד?. במנוחה? יש הרבה מאפיינים יש לשאול לגביהם בכדי לברר את סיבת התחושה. התייעצי גם עם רופא ריאה לברור תלונותייך.
 
ב"ה
19:52 26.12.11
הופיעו אצלי קשיי נשימה אחרי הקאות מרובות (רפלוקס) קשה..
איזה מחלות יכולות להתעורר מכך?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:48 27.12.11
שלום,
רפלוקס קשה יכול להסתיים בשאיפת תוכן קיבה לריאות וכתוצאה דלקת ריאות או סתימת סימפון. במקרה שלך לא ברור מה קרה. אם התלונות על קוצר נשימה נמשכות כדאי להבדק על ידי רופא שישקול גם צילום חזה. ארועים חוזרים של רפלוקס עם שאיפת תוכן קיבה יכולים לגרום לשינויים כרוניים בריאות. יש לברר/לטפל ברפלוקס דרך רופא גסטרואנטרולוג.
 
ב"ה
11:56 28.12.11
מזה סתימת סימפון? (אסטמה?)
בנוסף שלחו אותי לתפקודי ריאות במאמץ רק שמצבי הבריאותי לא מאפשר לי לרוץ..
איזה בדיקות אחרות יש ומה אני אמור לעשות?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:42 28.12.11
שלום,
סימפון יכול הלסתם בגלל ליחה (למשל באסתמה9 או בגלל גידול, או בגלל גוף זר שנשאף לריאות. לפני בדיקת ריאות במאמץ יש לבצע תפקודי ריאה במנוחה. במידה והם תקינים ועדיין קיים חשד לאסתמה ניתן לבצע תפקוד עםפ צגר מטאכולין שאינו דורש מאמץ גופני.
לביקורת אני שואל אם יש תרופה חדשה לcopd והוא עונה" לצערי לא,אם הייתה הייתי נותן לך" כאן בפורום נכבד זה שאלתי גם האם יש חידושים או תרופות חדשות ונעניתי בשלילה.פתאום התבשרנו שתרופה חדשה ואיכותית בשם אונברז .האם שיקולים מסחריים מונעים מרופאים להמליץ על תרופה חדשה או שהם לא מתעדכנים מספיק?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:41 28.12.11
שלום,
התרופות האחרנות שיצא לשוק בתחום הטיפול בCOPD הן ONBREZ ו SPIRIVA ולפי שעה סל הבריאות לא מאפשר לקבל את שתיהן בו זמנית אף כי כל אחת מהן לחוד כן נמצאת בסל (ניתן לרכוש באופן פרטי את האחרת). אין סיבה למניעת אחד הטיפולים בCOPD בארץ, בתנאי שעומדים בקריטריונים של תפקוד ריאה (FEV1/FVC<0.70, FEV1<70%).
אני צריכה לטוס בעוד שבוע טיסה של 3.5 שעות, נוטלת אנטביוטיקה כבר שבוע רוקסו ואנהלציות (בודיקורט, פוליק', ונטולין) לפני יומים הוסיפו ציפורקס, צילום ראות הצללה עדינה תסנין דלקתי מצד ימין, אין חום.

עם מרכיז היף חלקיתF25-52%, F50-73%, FEV1 - 78%

האם ניתן לטוס במצב הזה יש לציין שיש לי מחלות כרוניות נוספות

(סוכרת, FMF, תת פעילות בלוטת התריס ומגרנות).

תודה,
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:11 29.11.11
במקרים של מחלות זיהומיות חריפות (כגון, דלקת ריאות ) לא לטייל (או לטוס) אך דבר אינו חובה . במידת הצורך ומצב נשימתי וכללי הינו בגדר הנורמה - אין מניעה מטיסות לא ארוכות
 
לירן
21:20 24.12.11
שלום רב,

כשהייתי קטן הרבה פעמים היה לי ברונכיט,

עבר לי אבל כיום יש לי הרבה פעמים ציפצופים בפתחי הריאות אחרי מאמץ גופני,

אחרי תקופות בהן אני חולה והכל עובר לי- השיעול נמשך הרבה אחרי וקשה לי

לדבר, כל רגע משתעל, כמו עכשיו, ויש לי רשרושים בפתחי הריאות.

הרופא לא התיחס ברצינות או שלא ידע מה לעשות.

האם יש פיתרון???

היו תקופות בהן חצי מהשנה הייתי משתעל

תודה,

לירן
 
ד''ר דניאל סטרובין  
23:00 24.12.11
במקרה הזה יש לשלול אסתמה. יש לפנות לרופא המטפל כדי לבחון צורך בהמשך בירור (בעיקר לבצע תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ של רופא ריאות)
 
דורון
17:51 22.12.11
שלום רב,
לאור מחלת קרוהן אני עתיד להתחיל טיפול בנוגדני TNF יומירה.
ביצעתי בדיקת מנטו מקדימה והתוצאה 7 מ"מ כמו כן צילום חזה תקין.
רציתי לבדוק האם יש מניעה להתחיל בטיפול הנ"ל כמו כן האם יש צורך בהכרח לקבל טיפול מונע של איזוניאזיד 300 למשך תקופה מסוימת?
אודה על תשובתך
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:36 23.12.11
תכשירים נוגדי TNF מתאפיינים ביכולת לעשות ראקטיבציה של חיידק מיקובקטריום לטנטי (לא פעיל) למחלת שחפת בשכיחות גבוהה מאשר אנשים שאינם מקבלים טיפול בתרופות הנ"ל . עקב סיכון זה מקובל שכל מטופל פוטנציאלי בתכשיר נוגד TNF ויש לו מנטו מעל 5 מ"מ - לתת טיפול מונע מלא נגד חיידק השחפת (אזוניאזיד ל6 חודשים או ריפמפין ל4 חודשים)
 
יגאל
18:06 20.12.11
שלום רב! אובחנתי בשחפת ראשונית. קודם היתה לי האבחנה של LTBI. רציתי לדעת - שחפת ראשונית - זה LTBI או סוג של שחפת פעילה? תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:04 21.12.11
נסעות של שחפת , כלא מדובר במחלה פעילה נקראת זיהום לטנטי ע"י מיקובקטריום (LTBI ).
שחפת פעילה הינה מחלה מדבקת שמתחלקת מבחינה קלינית ל3 קבוצות : 1. שחפת ריאתית ראשונית (נדיר מאוד היום - כוונה שבין הדבקה למחלה עובר שזמן קצר מאוד) , 2. שחפת ריאתית בשל ראקטיבציה של חיידק אחרי שנים רבות של נסעות , 3. שחפת חוץ ריאתית
 
יגאל
18:16 20.12.11
שלום רב! סיליקוזיס ברקע. עקב החמרה בCT ומנטו חיובי קיבלתי RIFAMPICIN ל-4 חודשים. בסיום של טיפול בCT - שיפור ניכר. אפשר להגיד שחליתי בשחפת? תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:02 21.12.11
לפי תגובה לטיפול לא ניתן לקבוע האם הייתה שחפת ריאתית
 
יגאל
 
18:21 20.12.11
שלום רב - הוספתי צילום לשאלה הקודמת.
 
לימור
09:25 18.12.11
בס"ד

בעלי משתעל מזה כחודשיים עם הרגשת חנק ורצון להקיא
לקח סירופ וכדורי מוקולס
ולא עזר

הוא עשה צילום ראות ואני לא מבינה את התשובה אשמח לעזרה בפיענוח

תודה

להלן התשובה

אין עדות לתפליט,תסנין או גודש
צל הלב בגדר הנורמה
עמדה גבוהה של הסרעפת השמאלית
פלס אוויר נוזל בקיבה,הצטברות גזים בפלקסורהספלנית של הקולון

מודה על עזרתכם
 
ד''ר דניאל סטרובין  
15:04 18.12.11
לפי תשובת צילום - אין פטולוגיה ריאתית שיכולה להסביר שיעול כרוני.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה שעל סמך כל הממצאים אובייקטיביים יחליט על המשך בירור (אפשרוינות הם בדיקה אצל רופא א.א.ג , ביצוע תפקודי ריאות , יעוץ רופא ריאות ו/או מתן טיפול סימפטומטי לגורמים אפשריים כמקור לשיעול כרוני)
 
אביגיל
13:29 15.12.11
תודה על התשובה המהירה.
האם הסינגולייר צריך לקחת באופן קבוע כתרופה מונעת, גם כשאין התקפים. הונטולין הוא רק בזמן התקפה?

תודה רבה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:24 16.12.11
אכן כך.
 
אביגיל
 
16:18 14.12.11
ד"ר
שלום

אני בן 46 גובה 1.78 משקלי כיום 73 ק"ג סובל מנזלת אלרגית – מטופל באוומיס
בעברי – לפני כ 8 שנים
סבלתי מקוצר נשימה
שטופל במשאף ויחד עם ירידה במשקל (30 ק"ג) פסק קוצר הנשימה.
לאחרונה מרגיש בקוצר נשימה בעיקר לפנות בוקר – מתעורר מזה
במהלך היום אין לי בכלל
עשיתי בדיקת תפקודי ריאה – במאמץ ויצאה תקינה

מצ"ב תוצאות בדיקה עם מטוכלין
שאלותי :
האם אני מוגדר כאסמטי במידה וכן באיזו חומרה?
מהו הטיפול הניתן במקרה שלי יומיומי או רק בתחושת קוצר הנשימה? האם קיים טיפול שלא על בסיס סטאורידים ?
תודה מראש
על התייחסותך
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:12 14.12.11
שלום,
מבחן המטאכולין חיובי עם תגובתיות יתר משמעותית וגבוהה. יחד עם הסימפטומים, עברך ונזלת אלרגית הממצאים מתאחימים לאסתמה. הטיפול תלוי בחומרת הסימפטומים. סימפטומים עד פעמיים בשבוע , לא בלילות, וללא הפרעה בפעילות, ניתן להשתמש רק בונטולין. מעל זה יש צורך בטיפול מונע, היעיל ביותר משאפי סטרואידים. לא סטרואידים יש את הסינגוליר שבמבוגרים נחשבת למיטב ניסיוני פחות יעילה, אך ניתן לנסות. כמו כן יש לטפל בנזלת האלרגית באופן קבוע בכדי לאזן גם את האסתמה.
 
אלה
07:00 15.12.11
תודה על התשובה המהירה.
האם הסינגולייר צריך לקחת באופן קבוע כתרופה מונעת, גם כשאין התקפים. הונטולין הוא רק בזמן התקפה?

תודה רבה
ילד בן שנתיים וחצי , בשנה האחרונה התקפות אסטמה ובחודש האחרון פעמיים דלקת ראות. טופל באינהלציות של בודיקורט וטרבולין בהתקפות + סינגולר רציף במשך ה4 חודשים האחרונים. קיבל הפניה למומחה ראות שהוריד אותו מהסינגולר ונתן לו –
בזמן ללא שיעול טיפול מונע של פלקסוטיד 125 דרך אירוצ'יימבר פעמיים יום ולילה (סה"כ 500 מק"ג) ביום
בזמן שיעול = התקפה = פליקסוטייד משאף 125 מק"ג שלוש שאיפות שלוש פעמים ביום (סה"כ 1125 מק"ג ביום) ולפני שלוש שאיפות שלוש פעמים ביום של ונטולין הכל דרך האירוצ'יימבר

השאלה היא האם המינונים של הפליקסוטייד לא נורא נורא גבוהים לילד כזה קטן ? לפי החוברת של הפליקסוטייד מינון לילד עד גיל 4 הוא מקסימום 100 מק"ג פעמיים ביום !!!

תודה !!!!!!!!!!!
שלום,
כפי שנרשם בחלק העליון של דף הפורום, הפורום הזה אינו עוסק במחלות ילדים. יש לפנות לפורום רופאי ילדים.

תודה וסליחה.
אשמח לשמוע זה האם שייך לשד או לריאות
לא מבינה סליחה על הבורות

והבנתי שנעלם
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:20 13.12.11
LUL במקרה הזה הינו קיצור של אונה עליונה של ריאה השמאלית. לפי תשובת PET מבחינה ריאתית ישנו שיפור
 
דינה
17:47 11.12.11
לד''ר ,שלום!אבי בן 82 .בחצי השנה האחרונה ירד במשקל ומשתעל מאוד.בצילום רגיל יש תסנין קטן.ב-CT-הפרנכימה תקינה משני צדדים.קשריות זעירות בודדות ב-RUL.גרנולומה מסוידת ב-LLL.קשרית זעירה סובלאורית בלינגולה של ריאה שמאלית.אבי מקבל כבר מספר חודשים ציפרודקס.האם יש חשד לגרורות?
תודה.
דינה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:43 12.12.11
מכוון שמדובר בקשריות זעירות קשה לחוות דעה והן לכשעצמן ככל הנראה אינן הסיבה לתלונותיו. בכל מקרה עצם הירידה במשקל מחייבת ברור כולל אפשרות לממאירות במקום כלשהו בגוף וכולל אפשרות של זהום כרוני. על הרופא המטפל להמשיך בברור סיבה לירידת משקל.
שלום, אני בן 32, בריא בד"כ הפסקתי לעשן לפני שנתיים (עישנתי מעט), לאחר פנמאוטורקס שני וניתוח אורטוסקופי להדבקה בגירוד (לפני שנה צד ימין), בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבים שבאים והולכים מאחורי עצם החזה בשני הצדדים וליחה קלה ביותר, בחילות ותחושה כללית ירודה. צילום ובדיקות דם לא העלו דבר.
יש לציין שכך הרגשתי בתקופה שקדמה למקרה השני, אני די מיואש מהמבטים שאני מקבל מרופאים- "אין לך כלום לא ברור לי מה אתה רוצה"... כאשר לי ברור שעובר עלי משהו פיזי שקשור בריאות...
אשמח לדעת מה עוד ניתן לעשות- תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
17:40 12.12.11
שלום,

כאבים לאחר פנוימוטורקס וטיפול בהברשה/ניתוח יכולים לנבוע ממקור של קרום הריאה ולהמשך זמן. במידה והפעולה נעשתה בתקופה האחרונה (לא ציינת) למשל בשבועות האחרונים יש להוציא מחשבון גם אפשרות של זהום. במידה ונבדקת ולא נמצא ממצא מעורר חשד אז כנראה מקור הכאבים בקרום הריאה. לכאבים כאלו אנלגטיקה וזמן הם הפתרון.
בן 44 שנתים ללא סימבורטק (לאחר שנתיים ברצף)
תוצאות אחרונות של הבדיקות עמדו באופן קבוע על FAV1 של 81,83 אחוז
הרופא אומר מעל 80 % אזי זה נורמה.
אבל אני (עוסק בספורט -כדור סל) חושב לעצמי לאחר השימוש במשאף , ועקב התוצאות האחרונות ללא משאף , האם לחזור למשאף ולעלות ברמת הFAV1
אני מרגיש כמו בתיכון שקיבלתי "ציון" 82 וזה לא משהו
מה גם קשישה חביבה שישבה לידי אצל הרופא עם בעיות ראות היה לה FAV1 97%
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:30 12.12.11
שלום,
הערך FEV1=83% עדיין אינו אומר שאין חסימה. יש להסתכל בערך FEV1/FVC והוא צריך להיות בגילך מעל 0.75. במידה והוא פחות מכך אזי יש חסימה גם אם FEV1 "תקין". את הממצאים יש לשלב עם תלונות נשימתיות במידה ויש ובהתאם לקבל החלטה על צורך בטיפול.
 
יקיר
09:19 07.12.11
אני בן 27 ואני סובל מכמות של ליחות כבדות ומרובות.. אני מעשן מידי פעם לא באופן קבוע..רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע.
אני מקווה שהפנתי את השאלה שלי לפורום הנכון.
אשמח לתשובתכם, יום טוב!
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:05 08.12.11
שלום,

במקרה שלך ליחה עלולה להיווצר בשל ברונכיטיס, משנית לעישון, או מנזלת הזולגת לאחור ומגיעה ללוע. מןומלץ כמובן שתפסיק לעשן.
 
יוני
10:34 06.12.11
לפני שבוע התחיל כאב גרון ללא שום תסמין נוסף ותחושה כללית טובה
לפני כמה ימים החלטתי ללכת לרופא כיוון שהיה לי דם בכיכ בבוקר
בבדיקת תרבית לבנתיים יצא :

fungus - a.niger

מה המשמעות ?

אציין שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 פעמיים ביום לשבוע
+ הוספת תגובה חפש בפורום זה | הדפס | x סגור
תוצאה של תרבית - תגובהד''ר שבתאי ורסנו 15:00 05.12.11
שלום,


מדובר בפטרייה לא שגרתית. רצוי לחזור על התרבית וגם להבדק עם תוצאות אלו ע"י רופא אף אוזן וגרון.

מה המשמעות של לא שיגרתית?
למה זה קשור לא א ג - הרי זה בא כנראה מהריאות לא ?
יש לכך טיפול או שמדובר במשהו שלא ניתן להירפא ממנו -?
ואם אפשר בבקשה -להבין מה המשמעויות של המתנה שקיבלתי..

חן חן ותודה רבה
 
יוני
11:20 06.12.11
ממצא
Epithelial cells רבים
Fungus A.niger
WBCs רבים
Culture positive
אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם Pseudomonas aeruginosa
אנטיביוטיקה רגישות
Piperacillin S 8
Ticarcillin S 32
Netilmicin S 4
Ampicillin/sulbactam R >=32
Cefepime S 4
Ceftazidime S 4
Imipenem S <=1
Meropenem S 0.5
Amikacin S <=2
Gentamicin S <=1
Tobramicin S <=1
Minocycline R >=16
Tigecycline R >=8
Ciprofloxacin S <=0.25
Levofloxacin S 1
Colistin S 2
Trimethoprim/sulfa R >=320
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
19:47 07.12.11
שלום,
לא שיגרתי זה אומר שזה לא פטריה שכיחה. לדעתי צריך להבדק עי א.א.ג כי יתכן שנובע מהסינוסים.
 
קרן
12:43 07.12.11
אתמול פניתי לייעוץ אצל פרו' למחלות ריאה עם בני בן ה-11 חודשים
לאחר שזה סובל מהתקפי שיעול חוזרים ונשנים וטיפול באינלציות על ידי רופא ילדים מה שלא הואיל.
הפרו' נתן לי אזניל ל- 5 ימים וכן בודיקורט 1 מ"ג 4 פעמים ביום ליומיים.
שאלתי אם כמות הבודיקורט לא מוגזמת?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
19:49 07.12.11
שלום,
כפי שמפורט במסגרת בראש האתר, פורום זה לא מתאים למחלות ילדים. פני לפורום ילדים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  56  57  58  59  60  61  62  63  64  ...  173  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה