בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 60

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
ברק
10:33 14.11.11
שלום, הנני בחור בן 28. אני מאובחן כסובל מרפלוקס ולאחרונה אובחנתי כאלרגי לאבק, דשא ושיערות כלבים וחתולים זאת לאחר שבתחילת אוקטובר התחלתי לחוות קשיי נשימה קלים. חשוב לציין שמגיל צעיר הנני סובל מקשיי נשימה אך לא אובחנתי עד לחודש אוקטובר האחרון.התרופות הבאות נרשמו לי ע"י רופא האלרגיות שבדק אותי: אריוס, אוואמין ותרופה נוספת בצורת משאף שאינני זוכר את שמה (לא ונטולין שגורם לי לעליה בדופק).
בשבוע שעבר נשלחתי לייעוץ עם רופא מומחה לאלרגיות ע"י רופא המשפחה ושם נקבע שעלי לעבור מבחן אדנוזין (או מבחן תגר). תוצאות המבחן טרם נשלחו אלי הביתה והן אינן ידועות לי, אם כי אני יכול להעריך כי אכן אני סובל מאסתמה.
פנייתי אליכם מתבצעת לאור העובדה כי בשלושת השבועות האחרונים אני מתקשה לנשום בצורה תקינה, באופן כזה כפי שאינני חוויתי בעבר, למרות היותי סובל כבר שנים מקשיי נשימה. תחושתי היא כי ריאותיי אינן פועלות באופן עצמאי וכי עלי לגרום להן להתכווץ ולהתרחב על מנת שחמצן יזרום לתוכן. הדבר הכי בולט הוא שנשימתי לעתים תקינה אך משתנק ובוקשי נושם בזמן השינה בעיקר. בשבועות אלו לא עבר לילה בו לא התעוררתי והרגשתי תחושה של חנק וקושי בלתי נסבל בנשימה. בנוסף, אני מרגיש תחושת כאב פנימית בעיקר בריאות, בבית החזה, באיזור בית השחי ובגב העליון. אני מאוד מודאג ואיני מקבל את גישת הרופא לפיה מצבי נובע כתוצאה מגורם נפשי או "מועקה" כהגדרתו (אחרת כיצד הדבר היה מתרחש בזמן השינה?). אני מאוד מודאג ואשמח אם מישהו יוכל לתת לי חוות דעת מקצועית נוספת. אולי עלי לעבור בדיקה יותר מייצגת כגון סי טי או אולטראסאונד.
תודה מראש.
ברק.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:47 14.11.11
לפי תאור המקרה קיימת סבירות גבוהה שמדובר באסתמה . מומלץ עם תוצאות של תגר אדנוזין להגיע לבדיקה אצל רופא ריאות לצורך השלמת איבחון וצורך בטיפול תרופתי
 
.
22:31 08.11.11
שלום דוקטור

סרקואידוזיס

אם תוצאת הדיפוזיה תלויה בכמות הדלקת שמצויה בין הנאדיות,
ואם על ידי ביטול חלק מהדלקת תוצאת הדיפוזיה תעלה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:22 09.11.11
סרקואידוזיס כמו שאר מחלות ריאה דיפוזיות מלווות בפגיעה בדיפוזיה כחלק מתהליך דלקתי/צלקתי. במקרים של הפחתה בדלקת (לבד או בעזרת טיפול), צפוי כושר הדיפוזיה בתפקודי ריאות להשתפר.
שלום, ד"ר! עקב החמרה מהירה בסיליקוזיס התחלתי לקבל טיפול ב-סימביקורט לחודשיים (במקביל אני מקבל RIFAMPICIN ל-4 חודשים, BAL שלילי, מנטו 15מ"מ). במקום הקלה סימביקורט גורם לי לכמה שעות אחרי שאיפה את הקוצר נשימה עוד יותר כבד מהרגיל שלי. אפשר לסבול אם יש מזה תועלת, אבל אמור להיות ככה? תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:09 08.11.11
סימביקורט הינו משאף משולב (סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות ארוך טווח יחד), לפעמים נותנים אותו כטיפול סימפטומטי לחולים עם מחלות ריאה כרוניות כמו סיליקוזיס אך במידה ואין הטבה קלינית תוך זמן קצר, יש לשקול המשך טיפול בתכשיר. ממליץ לחזור לרופא מטפל (רופא ריאות) לצורך החלטה בעניין.
בת 45 סובלת מאסטמה בינונית-קשה מזה 20 שנה מאז לידת ביתי הבכורה.
כל השנים יש לי תקופות של החמרה באסטמה.
בשנים אחרונות אני מקבלת זריקה של דיפרוספן שהיא כמו "כפפה ליד," אולם היא מצליחה להחזיק אותי 7 שבועות ושוב אקסרבציה.
כל השנה אני עם סרטייד דיסקוס 500 וונטולין לעת הצורך אולם גם הסטירואידים בהשאפה חדלו לעזור ואז אני עושה זריקת דיפרוספן.
אולם אני לא לוקחת את הזריקה כל חודשים מחשש להשפעות ארוכות טוח. קיבלתי אישור לקסולייר אני מתלבטת לאור דיוחים על ארועים עולמים קרדיווסקולרים וממאירויות כמו מלנה וממאירות בנזופרינגס.
מה דעתך? האם ניתן לקחת דיפרוספן תחת ביצוע צפיפות עצם וניטור ל"ד וסכרת שאיני סובלת מהן באופן קבע .
תודה רבה
לכך שאין לי מחלות כרוניות למעט האסטמה.
 
נטלי
05:23 08.11.11
מתנצלת, מוסיפה עוד פרטים:סינגולייר לא הועיל לי וגם כל משאפי הסטירואידים הנוספים ,את הסרטייד אני נוטלת מ"ס שנים , (אך הוא הורס לי את איכות הקול, קקול רועד מאנפף פעמים רבות, בערב שרתי וחדלתי מכך, למעט באמבטיה.)ובנוסף את הונטולין כל יום "שכטה"רמת הige 80 שאני מבינה שזו לא רמה מאוד גבוהה נוכחתי גם במאות . פעמים אושפזתי בגלל האסטמה , לפני 10 שנים לערך חשתי כאב חד בכתף היתי עם התקף חזק ואיבחנו אטלקטזיס בשמאל. באחד ההרינות גם כן הגעתי למיון עקב החמרה והיו פניות נוספות למיון. יש לציים שבכל שנה אני מקפידה על חיסון שפעת ופנוימווקס. אני מקבלת כמעט כל שנה אנטיביוטיקה בחורף עקב נזלת שמתמגלת וגודשת אותי , גם הליחה אינה יפה, סליחה על התיאור ואז אני מגיע לזינט או אוגמנטין, כעת אני עם אוגמנטין עקב החמרה ואתמול אחרי חודשיים קיבלתי שוב דיפרוספן כי אני רואה שאני לא יוצאת מהמצב.כמו כן החלטתי לנסות את האריוס ולראות אם ישפיע עלי כי אני רוצה לדחות את קבלת הקסוליר. במשפחה:אימי ז"ל נפטרה מסרטן שחלות בגיל צעיר ואבא שיהיה בריא! עם לימפומה קשה מזה שנה, אי לכך העלעת הממאירויות שנצפו בקבוצת הבקרה לעומת קבוצת מקבלי הקסולייר אכן מדאיגים אותי
תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:12 08.11.11
נזק אפשרי מסטרואידים סיסטמיים לאורך זמן ללא ספק משמעותי בהרבה מול נזק אפשרי של קסולייר (מחומר מחקרי מדובר במקרים בודדים של ממאירות ומעט תגובות אלרגיות, שאר הדברים ללא הבדל לעומת אנשים שאינם מקבלים תרופה).
 
מאיה
20:18 07.11.11
עקב שיעול חוזר עשיתי בדיקת סיטי

כתוב שם: "ברונכיאקטזיות נרחבות מחליפות את רוב האונה התיכונה מימין,חלקם עם מעט נוזל."

זה ממש מלחיץ אותי,אשמח להסבר מה זה ,ואם אפשר לפתור את זה או שלא.

זה לא במקום ייעוץ של רופא,אבל זה ממש מלחיץ אותי והתור עוד הרבה זמן .

תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:09 08.11.11
ברונכיאקטזיות היא מחלה כרונית , מדובר בסימפונות מורחבים בשל תהליכים דלקתיים ממושכים בעבר. בדרך כלל ברונכיאקטזיות עם תוכן הפרשות שמסבירות ממצאים בCT . לגבי מקרה פרטני ניתן לפנות ליועץ ריאות עם צילומי CT חזה לקבלת פרשנות ישירה
 
שרה
22:39 03.11.11
שלום, אני בת 38 ברקע אסטמה קשה ולפני שנתיים ניתוח בריאה צד שמאל בשל אמפיומה, בצילום חזה עכשוי -
פיענוח: סינוס קוסטופרני שמאלי סתום. היצטופפות של הציור הריאתי ב- LLL . צל הלב אינו מוגדל.

האם יש סיבה לדאגה או שייתכן שהפיענוח הוא עקב צלקת בריאה כתוצאה מהניתוח
לציין כי הצילום נעשה כבדיקה שגרתית וללא כאב או חום
 
ד''ר דניאל סטרובין  
01:06 04.11.11
ממצאים בצילום יכולים להיות מוסברים היטב ע"י ניתוח בעבר. יש לפנות לרופא המטפל כדי לוודא שבהשוואה לצילומים קודמים (אחרי הניתוח) אין שינוי
 
אור
20:40 03.11.11
שלום חברה שלי בטעות חנקה אותי(אני יודעת שזה נשמע מוזר) והיא ביקשה סליחה הרבה פעמים וסלחתי אבל החניקה הייתה להרבה זמן אבל זו הייתה מין חניקה שיכולתי לדבר.ואני חולת אסתמה ואני עכשיו בחרדה שיהיה לי התקף אסתמה או שאני לא יצליח לנשום בגלל החניקה אני מרגישה כאילו קשה לי לנשום ואני נורא מפחדת וזה קרה מלפני הרבה שעות אז האם יכול לקרות לי התקף או משהו כזה אני נורא מפחדת...
 
ד''ר דניאל סטרובין  
01:04 04.11.11
השפעה על דרכי אויר עליונות (כגון, "חניקה"), אינה בהכרח גורמת להחמרת אסתמה. בסיפור שתואר לא סביר שתהיה השפעה על אסתמה לטווח זמן רחוק
 
לילי
13:32 03.11.11
שלום!
יש לי אסטמה קלה מגיל 9. והבחנתי בתופעה מוזרה שבה כאשר יש לי קושי נשימה קל (למשל מזג אוויר קר או מקום קצת מאובק) אז אחרי כמה דקות במצב הזה אני נכנסת להתקפי צחוק. זה לא קורה מהתקף אסטמה רציני (בקושי יש לי כאלה) אלא רק מקושי ושיעול קל. למה זה קורה?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
01:00 04.11.11
לא מדובר בתופעה ידוע או מובנת מבחינה פיזיולוגית.
 
איריס
17:04 30.10.11
שלום רב
אני בת 37 עשיתי צילום של בית החזה בדיקה שגרתית
בגלל עישון. התשובה היתה כך: ריאות מעט אמפזמטיות הדגשה קלה
של ציור אינטרסטיציאלי סינוסים חופשיים.
השאלה שלי היא מה זה אומר?
והאם אני צריכה לעשות בירור מסוים?
תודה מראש איריס
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:53 31.10.11
שינוים שצויינו כאן אינם ספציפיים , אך לעיתים קרובות מצביעים על נזק מעישון. מומלץ להפסיק לעשן. יש לפנות לרופא לצורך בירור נוסף במידה וקיימים תסמינים נשימתיים (כגון, שיעול עם או בלי כיח ו/או קשיי הנשימה) כרוניים או חוזרים מדי פעם
 
אמא
12:33 14.01.09
אני חולת סקלרודרמה עם כיבים קשים , וללא לחץ דם ראתי.

לאחרונה הוצעה לי האפשרות ליטול בוסנטן 62.5 , פעמיים ביום לטיפול בכיבים .

האם יש אפשרות שאגרום נזק לראות ? האם ללא לחץ דם ראתי לא מסוכן לקחת תרופה זו ? ובעתיד, באם אזדקק לה לראות - האם היא תועיל ?

מהם תופעות הלוואי שלה? הבנתי שיש פגיעה בכבד.

אשמח לכל מידע על התרופה , וחוות דעתך .



תודה מראש על הסיוע .
אמנם עבר כבר זמן, אבל אולי התשובה תוכל לסייע לחולים אחרים...

מניסיון אישי של נטילת טרקליר (BESANTEN) קרוב לשנתיים במינון 125 מ"ג פעמיים ביום התרופה לא מזיקה (לפחות לי) אלא שיפרה מאוד מאוד את מצבי ואת מצב הופעת הכיבים ופצעים חדשים באצבעות ואפילו את תפקודי הריאות שלי (כפי שמופיע הקשר במחקרים רבים). וכל זה, ללא פגיעה בכבד (אני אמנם אישה צעירה בת 30...)

אם זו המלצת הרופא, אני ממליצה בחום. מצב המחלה שלי השתפר פלאים הודות לתרופה!!!
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:53 15.01.09
שלום,
מדובר בטיפול מקובל לבעייתך. אין מניעה לטיפול גם ללא יתר לחץ דם ריאתי. במידה ומתפתח יתר לחץ דם ריאתי ניתן להוסיף תרופות נוספות. לגבי פגיעה בתפקודי הכבד קיים סיכוי של עד 7% מהמטופלים לעלייה באנזימי כבד ולכן יש צורך במעקב בדיקת דם אחת לחודש והפסקת טיפול במידה והערכים עוברים גבול מסויים.
 
יאיר
22:31 25.10.11
שלום רב אני מבקש לדעת מה הפרוש של תשובה לצילום חזה " עמדה גבוהה של סרעפת שמאלית , הצללות פסיות מעליה ,יתכן אטלקטזות שטוחות." תודה רבה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:17 28.10.11
שלום,
הכוונה היא לפסים אופקיים בצילום החזה. ענינית יש לברר מדוע הסרעפת השמאלית מורמת. הפסים האופקיים/אטלקטזות שטוחות הם אזורים בהם יצא האויר מבועיות הריאה עקב כך שהסרעפת התרוממה ודחסה את הריאה שמעליה (או שיש חסימה בסימפון המוביל לאותו אזור). פנה לרופא ריאות בכדי שיתרשם מהצילום ומההיסטוריה הרפואית שלך וימשיך בברור,בהתאם.
 
מור
19:36 26.10.11
שלום אני בחור בן 18 ואני לקראת גיוס ואני רוצה להתגייס לקרבי חייל רגלים ובגלל אסטמה שהיה לי לפני 3 שנים בערך התקף אז הורידו לי פרופיל ל72. עכשיו הייתי אצל רופא מומחה לריאות כדי לראות איך מעלים את זה כי אין לי אסטמה זה היה סתם איזה קירור ואמא שלי נלחצה והרופא הייתה חייבת לרשום את זה בתור התקפה בגלל שהיא הביאה לי אינלציה וונטולין,הרופא המליץ לי לעשות בדיקת תגר מטכולין ועשיתי אותה היום ובהתחלה בלי מטכולין היה לי 3.20 עכשיו זה לא השתנה עד המינון החמישי שזה ירד ממש טיפה בסוף אחרי המינון האחרון היה לי 2.98 מה זה אומר שאני יכול או לא להעלות את הפרופיל?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:33 28.10.11
שלום,

בד"כ אסתמה ללא טיפול וללא התקפים משך 3 שנים עם מבחן תגר (מטאכולין או מאמץ9 תקינים מאפשרת העלאת פרופיל, למיטב זכרוני. נראה שתגר המטאכולין שלך תקין. הצבא יצטרך להתחשב בכל ההיסטוריה שלך ולקבל החלטה.
 
מור
08:48 28.10.11
ואם ההתקף האחרון היה לפני 2וחצי נראה לך שיעלו לי?
ככה הם חושבים אבל זה היה רק קירור
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
09:14 28.10.11
זה יהיה לשיקול דעתם. במידה ולא יעלו תנסה לערער.
 
.
21:22 26.10.11
שלום

איזה תוסף מומלץ לצרוך, במצב של סרקואידוזיס ,ושנים של טיפול.

כגון ויטאמינים ,ואחר.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:45 27.10.11
שלום,
לא ידוע לי על תוספים מיוחדים. אם את מטופלת בסטרואידים זמן ארוך יש לבצע בדיקה לאוסטאופורוזיס ולטפל בהתאם לממצאים.
לפני כשבוע וחצי חליתי המחלה התבטאה בחום גבוה 39 וחצי וכאבי ראש בהמשך הופיע שיעול עם ליחה מאד סמיכה וירוקה. טופלתי באוגמנטין. בצילום לאחר שבוע הופיע תשובה של עיבוי פרי ברונכיאלי. מה המשמעות של ממצא זה?
ברקע יש לי אסטמה מטופת בסרוטאיד.
תודה
שלום,
המשמעות היא כי דופן הסימפונות באזור המסויים מעובה, לרוב קורה עקב דלקת מתמשכת (כולל אסתמה לא מאוזנת). הממצאים האלו בדכ' נוטים להיות תלוייןם ברושם האישי של המפענח.
 
רחל ר.
18:58 25.10.11
שלום, אני חולת copd וגם אסטמה. יש לי רגישות ללקטוז. פעם לקחתי משאף שהיה על לקטוז והיו לי התקף לא נעים.
מאז נמנעתי ממשאפים עם לקטוז, אך עכשו מצבי החמיר, משך ההשפעה של המשאף התקצרה, הבנתי שהלקטוז מעכב את תפוגת החומר ומאפשר השפעה ממושכת יותר.
מה אפשר לייעץ לי, האם יש נסיון בכך? אלו פתרונות אפשריים? האם כל המשאפים עם הלקטוז בעלי השפעה דומה?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:41 27.10.11
שלום,
אם באמת הגבת בצורה התקפית לשאיפת לקטוז אז כמובן שיש לחפש משאפים ללא חומר זה. יש להתעניין בבית המרקחת אצל הרוקח האחראי.
 
אורטל
15:18 25.10.11
ראיתי עכשיו כתבה נורא מעניינת שלפיה יין לבן משפר את תפקודי הריאות אצל מעשנים כבדים.
שאלתי היא:
האם יין לבן אפקטיבי גם לטיפול באסתמה או רק לטיפול במעשנים כבדים?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
18:35 25.10.11
שלום,
ברפואה הקונבנציונלית אין שום אנדקציה ל"טיפול, ביין לבן במחלות ריאה. ישנם אסתמטיים הרגישים ליין/אלכוהול שעלול להזיק להם.
 
.
00:31 25.10.11
שלום

האם אימון לב ריאה, יכול לשפר את הריאות לחולה סרקואידוזיס,

האם ידוע לך על מחקרים שמנסים למצא תרופה למחלה הזאת.

תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:05 25.10.11
שלום,
אימון גופני משפר את הכושר הגופני וטוב לכל אדם כולל חולי סרקואיד אך לא משפיע על תפקוד הריאות או מחלת הסרקואידוזיס.
אין לפעי שעה פריצת דרך טיפולית חדשה.
שלום רב,

בני בן 5 חודשים היה מנוזל קלות מלפני כ שבוע , אחרי שנוסף גם שיעול וליחה רופא אמר שצריך לעשות אינהלציות בודיקורט+טורבולין+מוקוליס פעמיים ביום . לאחר 3 ימים של אינהלציות השיעול החמיר והופיעו חירחורים בנשימה לאורך כל היום וחום גבוה( חד פעמי). בגלל החום רופא נתן לו אנטיביוטיקה ואינהלציה * 3 ביום - ואמר שבני סובל מברונכיטיס. היום הוא קיבל מנה שניה של אנטיביוטיקה (אוזניל)- אך המצב לא משתנה . מהיום תינוק התחיל לאבד תאבון ונהיה פחות רגוע. החירחור לא מפסיק למרות האינהלציות ואנטיביוטיקה. האם יש צורך לשנות את הטיפול . אך אפשר לוודא שלא מדובר בדלקת ראות .

תודה מראש
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:04 25.10.11
שלום,
הפורום אינו מיועד למחלות ילדים. ראי הודעה על כך בכותרת האתר.
שלום, ד"ר! בשנת 1998 בצילומי רנטגן חזה רופא רנטגנולוג לא הבחין בשום פתולוגיה. עכשיו רופא של מחלות ריאה באותם צילומים הבחין ציור מיקרו-נודולארי (אני אובחנתי בסיליקוזיס ריאות). במקרה של סיליקוזיס - אבחנה של מי יותר רלוונטית - של רופא רנטגנולוג או רופא של מחלות ריאה? תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:49 24.10.11
שלום,
לעיתים כאשר השינויים בצילום הינם עדינים לא מבחינים בהם באותו הזמן אלא רק במבט לאחור כשהממצאים יותר ברורים. מעבר לזאת קיימת שונות בפענוח בין מפענחים שונים וזו בעייה ידועה.
הכי טובה נגד חידק מסוג A.היא לקחה את כל התרופה ואחרי יומיים היה לה חום 40 מעלות במשך 3ימים.עשינו בדיקות .גם ספירת דם וגם אוזניים גם הקשיבו לראות ושללו הכל.היא קיבלה צפווויט עקב משטח גרון שעשינו לה בבית המרקחת.עדיין ממשיך שיעול כל הלילה ,החום די נמוך :38 השאלה היא מה הלאה?לתת לה סירופ נגד שיעול?כי אם זה דלקת ראות ויראלית האם כדאי שוב לקחת אנטיביוטיקה והפעם מוקסיפן?והאם יש סירופ שאתה ממליץ נגד שיעול שכדאי לקחת.תודה מראש אמא מודאגת .הילדה אף פעם לא היתה במצב כל כך נורא.
שלום,
תצטרכו לחזור לביקורת אצל הרופא המטפל שיבדוק, יוסיף בדיקות דם וצילום חזה לפי הנדרש, בכדי להתקדם באבחנה ובטיפול.
+ הוספת הודעה
   1 ...  56  57  58  59  60  61  62  63  64  ...  170  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה