בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 78

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
 
פנייה בשאלה לרופאי הפורום
 
שלום: בפנייתכם ציינו גיל ומין, מספר שנות עישון ומספר חפיסות ליום. חשיפות תעסוקתיות ואחרות, אם ישנן, ומחלות רקע. הפורום אינו מיועד למחלות ילדים. תודה, דר' ורסנו שבתאי.
 
אסמתי
12:13 27.06.10
האם כחולה אסמה שהפסיק שימוש בסימבורטק לאחר שנה רצופה , עכשיו מרגיש עיפות (ומס פעמים מצונן והרגשת צמרמורות). האם כשלחתי סימבורטק הוא גם מחזק את המערכת החיסונית מכיון שמלבד הרחבת סימפונות והרגשה של נשימה תקינה , לא היתי מצונן ולא עייף, אולם עכשיו חסר אנרגיה לחלוטין (האם יש קשר) כמו כן יש לי שיעול קל אבל בתדירות רבה , לפעמים כל 3-5 דק
אויר משום מה אני יכול לקחת לראות ולהוציא . האם יעזור ויטמינים וכו' לחיזוק אנרגיה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
21:40 27.06.10
שלום,
סימביקורט אינו מחזק את מערכת החיסון. לדעתי עלךייך לבצע בדיקת תפקודי ריאה ולחזור אל הרופא שהמליץ על סימביקורט בכדי שיחווה דעה האם עלייך להמשיך בטיפול. אסתמה לא מאוזנת המגבילה את הנשימה במאמץ עלולה לגרום גם תחושת עייפות אך עלייך ראשית לחזור ולהבדק כולל ביצוע תפקוד ריאה.
 
.
19:03 26.06.10
שלום

ערך ריווי חמצן נמוך ,מה אומר לגבי הריאות מבחינת תיפקוד ראתית.
ואם ניתן לתקן ,ובאיזה אמצעים.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
21:37 27.06.10
שלום,
הממצא מצביע על הפרעה בחימצון הדם והיא יכולה לנבוע הן על רקע של מחלת ריאות והן על רקע מחלת לב, או שילוב של שניהם. הסיבות יכולות להיות מרובות. במידה ואכן מדובר בריווי חמצן נמוך באופן קבוע רצוי לפנות למומחה ריאות.
 
אתי
18:06 26.06.10
אני גרה באזר המרכז, יש המלצה על בית חולים לביצוע הניתוח הנ"ל ? נניח תל השומר ? הבנתי שקיים אשפוז של יומיים.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
21:34 27.06.10
שלום מדובר בפעולה ניתוחית קטנה המאפשרת לבדוק את החלל הפנימי של בית החזה. בכל בית חולים בינוני ומעלה בגודלו היא מבוצעת כולל בבי"ח שיבא.
 
איריס
10:03 04.08.08
שלום ברצוני לדעת בבקשה האם אסטמה שלא אובחנה ולא טופלה באישה בת 80 יכולה לגרום ליתר לחץ ריאתי קשה .בוצע אקו בקוצר נשימה קשה.והאם זה יתר לחץ דם ריאתי משני לאסטמה תודה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:47 04.08.08
שלום,
אסתמה אינה מהווה סיבה ליתר לחץ דם ריאתי כרוני. בהתקף חריף תתכן עליית לחץ דם ריתי, זמנית. בכל מקרה אחר יתר לחץ דם ריאתי עלול להתפתח רק במידה והאסתמה הפכה להיות כל כך קשה שהיא גורמת לירידה קבועה ומתמשכת על פני שנים ברמת החמצן בדם (מתחת לריוי חמצן על אויר של 89%). בכל מקרה של יתר לחץ דם ריאתי יש לבצע ברור מקיף ולשלול סיבות ידועות אחרות.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו
אמי בת 73 סובלת מ FMF ומפרפור חדרים, מזה כשנה וחצי יש לה תסמינים של חום אחת לכמה ימים, חולשה ועייפות חוסר חמצן וצורך בחמצן.

לאחרונה נבדקה על ידי רופא ריאות שאבחן חשש ליתר לחץ דם ריאתי, היא הופנתה לאסף הרופא, שם טופלה ואושפזה מספר פעמים.

רציתי לדעת אם התסמינים שפירטתי הם של יתר לחץ דם ריאתי והאם באסף הרופא מכירים את המחלה?

אשמח לקבל המלצות ותגובות בהקדם.

רוני
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
21:33 27.06.10
שלום,
חום אינו מאפיין של יתר לחץ דם ריאתי. בדיקת אקולב היא הבדיקה הראשונה הנחוצה לאישור חשד ליתר לחץ דם ריאתי. בדיקת האקו יכולה גם לרמוז על הסיבה למצב זה ובהתאם יש להמשיך בברור וטיפול. בגיל הזה שכיחה אי ספיקת לב שמאל כולל על רקע דיאסטולי. לא ידוע לי האם באסף הרופא ישנו רופא ריאות או לב המתמחה בתחום זה אך אתה יכול לברר שם ספציפית. ברר ראשית האם נעשה לה אקולב ומה ממצאיו. אם קרדיולוג חושב שאין מדובר ביתר לחץ על רקע אי ספיקת לב פנה למומחה ריאות העוסק בתחום.
 
.
19:09 27.06.10
שלום דוקטור


אם לא הובנתי נכונה את השאלה = אם סרקואידוזיס עצמו ,בסיפרות הרפאית, ולפי ניסיונך יכול לגרום למחלה אחרת ,מקבל טיפול שנים.
 
מירבלי
17:10 26.06.10
שלום,

יש לי שאלה בצילום חזההאחרון שעשיתי ראו כתם די גדול הפנו אותי לסי טי וגם שם ראו

הערכה שזוהי מחלה בשם סארקודויזיס

אני צריכה לעשות ברונוכסקופיה וקבעתי תור לכך אך מתברר לי שבבית החולים שאני אמורה לעשות זאת יעשה זאת מתמחה. אני חוששת מזה והשאלה האם בצדק והאם כדאי לעשות זאת דרך המושלם בחצי פרטי?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
17:32 26.06.10
מתמחה אינו עושה פעולות פולשניות (כגון, ברונכוסקופיה), ללא נוכחות מומחה. בסה"כ בדיקת ברונכסוקפיה הינה בדיקה בטוחה, ואם לרופא המבצע יש נסיון (גם למתמחה) בבדיקה הנ"ל לא צפויות בעיות.
האם יש סכנה לישון עם החמצן לילה שלם , בבדיקה ביום רמת החמצן הייתה 86%
כלומר האם יש חשש להיות מחובר כ 12 שעות רצוף על אף שההרגשה טובה/סבירה ללא החמצן .
האם יש דבר כזה עודף ?
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
17:27 26.06.10
ערך ריווי חמצן באופן קבוע של 86% הינו מדד נמוך. במידה ומדובר במחלה כרונית שגורמת לירידה במחצון , אין מזה סכנה מיידית אך מדובר בסכנה מתמדת בשל מחלה הכרונית. החלטת הטיפול אינה מתבססת על תחושות אך על עובדות.
 
שלום
18:11 24.06.10
אני בחור בן 32. בד"כ בריא. בעקבות תוצאות בדיקות דם שעשיתי לאחרונה התגלה כי ערכי rbc עומדים על 6.44. לפני כשנתיים סיימתי עבודה בת שנה בארכיון במשרד ממשלתי שכללה עבודה בקומת מרתף מתחת לאדמה ללא מיזוג או מערכת איוורר תקינה ועם הרבה אבק וחול. שאלתי היא האם בעקבות הערכים הגבוהים של הבדיקה זה מעיד על התחלתה של מחלת ריאות?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
17:19 26.06.10
ערך של כדוריות דם אדומות אינו ספציפי למחלה ריאתית כלשהיא. נוכחות מחלת ריאות מוכיחים לפי תסמינים מסוימים קשורים למערכת הנשימה וע"פ תוצאות בדיקות מכוונות למערכת הנשימה (כגון, תפקודי ריאות)
 
אתי
12:36 24.06.10
מהם הגורמים לירדה הרמת החמצן הדם ? אדם שעישן שנים רבות (כ 40 ועכת 5 שנים ללא) האם 86% זוהי רמה שמסכנת את הבן אדם ?
שאלה נוספת, נניח וביום מסויים התעייפתי מאוד (מדרגות וכו) תוך כמה זמן רמת החמצן אמורה לעלות חזרה , נניח ל 91 כפי שהיה לי בשוטף .
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
17:16 26.06.10
ריווי חמצן בדם (סטורציה) מתחת ל95% אינו תקין. רשימה ארוכה של מחלות ריאה, לב ועוד מספר מערכות בגוף יכולות להיות הסיבה. לפעמים מדובר במספר סיבות באותו בן אדם.
בכל מקרה פרטני יש לפנות לרופא המטפל כדי לברר סיבה/סיבות ולפי זה לקבוע טיפול . במקרים של ירידת ריווי חמצן באופן קבוע (מתחת ל89%) , לטיפול הקבוע יכולים להוסיף גם מתן חמצן בבית החולה.
 
מודאגת
23:35 23.06.10
שלום, אבי בן 71. הוא סובל משיעול כרוני למעלה מחצי שנה, וירידה דרסטית במשקל. ראוי לציין שהוא איננו מעשן. בבדיקות האחרונות נאמר לו שהוא סובל מחלת דבש וכי למחלה זו והשיעול בצידה אין מרפא.
האם אכן כך הדבר?ואילו סיבוכים עלולים להגרם ממחלה זו? תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
10:59 24.06.10
סביר לחשוב שמדובר בלייפת (IPF) אך קיימות סיבות נוספות להצטלקות של רקמת הריאה. לרוב מחלות קשורות בהצטלקות ריאתית אין פטרון טיפולי , אך בכל מקרה פרטני דרושה התיעצות עם רופא ריאות עם כל חומר הרלוונטי (הדמייה, תפקודי ריאות וכו")
 
זהר
21:31 21.06.10
עברתי בדיקת תגר מטאכולין באיכלוב, בשביל הצבא.
התוצאות היו: ביחס של FEV1 וFVC בתחילת הבדיקה 89% ובסוף הבדיקה (אחרי 6 שאיפות של מטאכולין) נתנו לי לשאוף אדנוזין פעם אחת ויצא לי 87% ביחס.
אשמח לדעת האם יש לי אסתמה? או בעיה נשימתית? והאם טלסמיה מינור ב' תלויה בזה?

אשמח לתגובה =]
 
ד''ר דניאל סטרובין  
10:08 22.06.10
פרשנות של תגר כימי (אדנוזין או מטאכולין) ניתנת לא לפי יחס FEV1 לFVC אך לפי שינוי של FEV1 אחרי אינהלציות של חומר הגירוי. במידה ואין ירידה של FEV1 מעל 20% לעומת ערך בסיסי בבדיקה (לפני תחילת אינהלציה) - מדובר בבדיקה תקינה (שוללת אסתמה בסבירות גבוהה)
הבדיקה 87% זה תקין?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:20 23.06.10
בן 43 משתמש ברצף 1.5 שנה בסימבורטק פעמים ביום 160 . ב-6-8 חודשים האחרונים כל הזמן כואב לי החזה (במיוחד בנשימה עמוקה). חשבתי שזה בגלל הסימבורטק ובחג שבועות האחרון עקב טיול לא לקחתי איתי את הסימבורטק וכך יצא 3 ימים ללא סימבורטק -המשכתי את ה"גל" ללא סימבורטק - וזה אומר שכבר חודש לא השתמשתי - אבל לצערי עדין יש את כאבי החזה (כבר עשיתי בדיקת מיפוי ללב שיצא תקין) התור הבא לרופא ראות רק עוד שבועיים (כולל בדיקת תפקודי ראות).
יש לציין שאני מרגיש קושי בלקיחת אויר באופן קבוע אבל אני מושך יום ביומו (ובשעה 2000 כבר נרדם) .ממוצע תפקודי הראות שלי בשנה האחרונה עמד על 82% כמובן עם הסימבורט. מלבד הפעם הראשונה לפני שנה וחצי שהיתה 53% . שאלתי העיקרית האם מסוכן למשוך עוד שבועיים עד לבדיקה ללא השימוש בסימבורטק (כך שאני אבדק ללא סימבוקטק במשך חודש וחצי) הרופא אומר לי שיש מרכיב חרדתי . לכן אני רוצה להיבדק ללא סימבורטק ובמידה והתוצאה תיהיה 80% פלוס מינוס אזי הכאבים הם באמת משהו חרדתי . או שמא עלי לחזור ולקחת מידית את הסימבורטק (מאוד מאוד בא לי לקחת שאיפה אבל אני מנסה להפסיק את השימוש במרחיבים)
דרך אגב ניתן להשתמש בסימבורטק רק שיש מצוקה נשימתית כלומר יום כן יום לא יום למה לא
או שזה נועד כטיפול מונע ארוך טווח
מקוה שהיתי ברור
תודה מראש
 
ד''ר דניאל סטרובין  
18:21 23.06.10
כאבי חזה אינו חלק מסממנים של אסתמה ולא של טיפול בה. לכן אין לקשור כאבי חזה לעניין של אסתמה באופן כללי. לגבי טיפול קבוע לאסתמה, יש להתיעץ עם רופא המטפל (רופא ריאות) על טיפול אופטימלי למחלה בשלב הנוכחי (אסתמה הינה מחלה דינמית, במקרים של מחלה יציבה לתקופה ממושכת, ניתן לפעמים להפחית או אפילו להפסיק טיפול קבוע).
סימביקורט יכול לעזור גם כטיפול לפי הצורך אצל חולי אסתמה אך לגבי אופציה הזאת במקרה פרטני יש להתיעץ עם רופא ריאות המטפל
 
אתי
14:28 23.06.10
שלום, אבי בן 70 לאחר דלקת ריאות זיהומית קשה אושפז, בסיטי שעשה לפני כחודשיים נראתה קשרית בגודל 10 מ"מ, ביצע סיטי נוסף לפני כמה ימים נראתה קשרית (אף כי נרשם 9 מ"מ) ללא כל שינוי אך הדלקת שינתה צורה לצלקות ובנוסף יש דלקת חדשה ליד אותה קשרית. רופא הריאות שראה את הצילומים +סיטי אומר שנראה לו שזה לא גידול אך כדי להיות בטוחים ב 100% ולדעת מה זה כן צריך לעשות ניתוח vats . שאלתי האם בניתוח כזה כבר מסירים את כל הקשרית או רק דגימה ? שאלה נוספת מדוע לא להסתפק בברונכסקופיה ? מה ההבדל בין 2 הבדיקות ?
יש לציין כי הוא מרגיש טוב.... תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
18:15 23.06.10
במקרה של ממצאים קטנים (עד 2 ס"מ) , וכאלה שנמצאים בעומק רקמת הריאה , לא ניתן להגיע אליהם בודאות דרך ברונכוסקופיה. לכן במקרים כאלה, ביופסיה כירורגית (בדרך כלל VATS ) היא פעולת הבחירה. בזמן VATS אבחנתי עם הנגעים הקטנים לוקחים את כל הממצא כדי לבדוק אותו במעבדה פטולוגית.
 
אתי
13:50 23.06.10
מהי בדיקת vats ? ובמה היא שונה מברונכוסקופיה?
לאור דלקת ריאות חוזרת.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:31 23.06.10
VATS - VIDEO ASSISTED THORACOSCOPY - מדובר בפעולה כירורגית שנעשת תחת הרדמה מלאה (לעומת ברונכוסקופיה תחת הרדמה חלקית).
 
מורן
23:27 22.06.10
לאחרונה התגלתה אצל אחד מבני משפחתי מחלת ההצטלקות הריאתית.

מדובר בגבר בן 43. שכנראה(וכדברי הרופאים) סובל ממנה אך לא היה מודע לה כבר זמן מה...

ידוע לי שהזמן קצוב וכי הסיכוי לזכות בהשתלה בהקדם הוא נמוך.

שמעתי כי ישנה תרופה שלא מאושרת בארץ אך קיימת ונמכרת בחו'ל, שהוכחה כמועילה במספר מחקרים. רציתי לדעת מה שמה של התרופה, כיצד ניתן להשיגה וכיצד...

בתודה, מורן
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:30 23.06.10
במידה ומדובר בלייפת (IPF ), עדיין אין טיפול יעיל המומלץ . נסיונות של סטרואידים סיסטמיים, תרופות מסוגי דיכוי חיסוני או פירפנידון (טרם אושר לשימוש בארץ) אינם יעילים בדרך כלל. האופציה האופטימלית לטיפול במחלה , היא השתלת ריאה בשלב של אי ספיקה הנשימתית
 
.
17:02 22.06.10
שלום

יש מועורבות של פרדינזון ואימורן
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:19 23.06.10
במידה וחולה לוקח פרדניזון ו/או אימורן (תרופות עם השפעת דיכוי חיסוני ניכרת) , שכיחות של זיהומים כולל במערכת נשימתית עולה
 
.
16:59 22.06.10
שלום דוקטור

האם לחולה בסרקואידוזיס ,יותר מסוכן להיות חולה במחלות של חורף שפעת ועוד.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:18 23.06.10
מחלות זיהומיות יותר משמעותיות אצל חולים במחלות ריאה כרוניות מבחינת הסיבוכים אך סרקואידוזיס עצמה אינה מושפעת באופן ישיר מזיהום ריאתי (ויראלי או חיידקי)
 
.
16:49 22.06.10
שלום
האם סיטורציה 98 נחשב לתקין. ומה הוא מייצג.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:14 23.06.10
ריווי חמצן בדם של 98% הינה תקין בגובה הים
 
אמא
11:44 22.06.10
אני מקבלת פוסיד 10 מ"ג להורדת בצקת ברגליים והקלה בנשימה לאחר הצטברות נוזלים
האם זה קשור שבקבלת פוסיד יש לי ירידות בלחץ הדם וירידות גם בסיטורציה??
תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:11 23.06.10
באופן שגרתי אין קשר ישיר בין סטורציה ולחץ הדם
 
אמא
12:26 22.06.10
לאחר מעבדת שינה הוחל כל לילה חמצן עד כה הגעתי לסיטורציה 90 .
בלילות האחרונים הסטורציה לא עולה למרות אותו מינון של חמצן ואפ גבוהה מ-2 גם לא עולה
מה הסיבה ???
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:13 23.06.10
קיימות סיבות רבות לירידה בחמצון . לא מעט פעמים הסיבה העיקרית לירידה בחמצון אינה מחלת ריאות או לב אך בעיה באיוורור הריאות (מסיבות שונות). יש להתיעץ עם רופא המטפל לגבי סיבות של חמצון הנמוך והמשך טיפול בזה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  74  75  76  77  78  79  80  81  82  ...  151  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה