בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 78

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
 
א
20:30 24.11.10
רציתי לדעת את משמעות תוצאת צילום הרנטגן:

"ציור ריאתי תקין אין עדות לתסנין. אין עדות לתפליט פלוירלי.
אין עדות להרחבת המדיאסטינום.
הבלטה קלה של השער השמאלי.
צל הלב בגדר הנורמה.
הסרעפת בעמדה תקינה.
ללא שינויים מצילום קודם לפני 7 חודשים."
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
18:27 25.11.10
שלום,

על פי התאור הצילום תקין חוץ מהאמירה על הבלטת שער שמאל. הבלטת שער יכולה להיות בגלל בלוטות מוגדלות, עורק ריאה מורחב או ממצא אחר, ולעיתים זו רק שונות אנטומית. התיחסות צריכה להיות לפי התרשמות רופא מקצועי וגורמי סיכון בנבדק. במידה ויש חשד סביר לתהליך לא תקין שם יש להמשיך ב CT חזה.
 
ציון מ.
08:36 24.11.10
בבדיקת תפקודי ריאה לאחר ונטולין מה נחשב להפיכות חלקית ומה משמעותה?והאם יש אפשרות שהתגובה לונטולין פחות טובה אצל אנשים מסוימים ממרחיבי סימפונות אחרים?תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:21 24.11.10
שלום,
הפיכות משמעותית (שיפור בערך של FEV1 לפחות 12% בתוספת שיפור אבסלוטי של 200 מל' לעומת ערך FEV1 לפני מתן ונטולין) היא ממאפיני אסתמה. הפיכות חלקית היא פחות מכך ומאפיינת יותר חולי COPD. העדר הפיכות משמעותית בבדיקה אחת לא שוללת אסתמה ויש לחזור על הבדיקה בהמשך או לשקול תגר מטאכולין בחשד קליני לאסתמה.
 
אסמתי
09:43 23.11.10
אתמול היתה בחדשות ערוץ 2 כתבה על ביצוע סיטי ראות לבדיקה מוקדמת לסרטן ראות המומלצת למעשנים-באופן פרטי בעלות של 360 שח
אני כאסמתי (כרגע אסמה בנסיגה תפקודי ראות 81% FAV1 )
אבל כמעשן פסיבי כל חיי (בן 43) - חשבתי אולי לעשות את הבדיקה הזו מה גם יש לי כאבי חזה ומועקה נשימתית כמס' חודשים (רופאת המשפחה טוענת ממתח נפשי וחרדה-אני לא כל כך מסכים)
האם כדי לעשות בדיקה כזו או זה סתם בדיקה מיותרת וקרינה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:18 24.11.10
שלום,

מדובר ב CT חזה בקרינה מופחתת מ CT רגיל. הבדיקה לא מומלצת לפי שעה על ידי קופות החולים או ארגוני בריאות כי יעילותה מוטלת בספק. בכל מקרה רק בני אדם בסיכון גבוה (מעשנים כבדים ו/או סיפור משפחתי) באים בחשבון. אסתמה אינה סיכון כזה. עישון פסיבי משמעותי מהווה סיכון אבל הרבה פחות מעישון פעיל.
 
לוריס
06:18 23.11.10
שלום דוקטור . אני סובל במשך 3 חודשים בערך מליחה צמיגית וטורדנית בגרון . הלכתי לרופא אא"ג הוא רשם לי טלפסט 180 . פליקוסונאז .וראולין . הטיפול עזר לי חלקית . חזרתי אליו לביקורת והוא הפנה אותי לרופא ריאות בטענה שיש סיכוי שמה שיש לי זה אלרגי ויישאר לי לכל החיים . מה גם שנשללה האפשרות שזה רפלוקס מהקיבה .(בגלל שלא סבלתי מצרבות)

שאלתי היא . האם יש טיפול ? האם הגורם העיקרי לליחה היא הריאות ? מה עליי לבקש מהדוקטור לרופא ריאות . המצב ממש מפריע לי
האם שי פיתרון ?? אני מבואס
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:16 24.11.10
שלום,
אם הליחה היא ללא שיעול, אלא כיחכוח (ואולי אף לא כחכוח) סביר שמקורה באף.
יש לבצע תבחיני אלרגיה ובדיקות דם מתאימות. במידה ומדובר באלרגיה ניתן לטפל ברוב המקרים.
 
שאשי
23:04 22.11.10
שלום,
לפני מס' ימים שהיתי עם חברים בג'קוזי, כעת רוב חבריי חולים ועם חום. מחיפוש באינטרנט ניראה כי ישנו חיידק לגיונלה המצוי בג'קוזי ופוגע בריאות.
שאלתי היא האם אני צריך ללכת לרופא ולבקש להיבדק למרות שכרגע אני סובל מכאבי ראש בלבד ולא משאר הסימפטומים הנפוצים.אני מאד חושש ואודה לתשובתך.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:14 24.11.10
שלום,

מבחינת כאבי הראש התייעצי עם רופא המשפחה. אם אין חום וסימטומים של דרכי הנשימה (שיעול, קוצר נשימה) לא סביר שהתפתחה דלקת ריאות.
 
חגית
13:19 21.11.10
שלום רב

בעלי ביקר בבי"ח (ושהה שם זמן רב מספר פעמים )חבר. כעת התברר שלאותו חבר יש שחפת. יש לנו תינוקת בבית, האם יכול להיות שבעלי העביר לה את המחלה לאחר ביקוריו בביה"ח (דרך מגע בבגדיו שהיו בבי"ח וכו')? האם כולנו צריכים להיבדק? האם לתינוקות המחלה מסוכנת במיוחד?

תודה
ושבוע נעים
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:41 21.11.10
שלום,

שחפת היא מחלה המדבקת על ידי שאיפת תרסיסי רוק. להדבקות במחלה יש בד"כ צורך במגע הדוק עם החולה. סכנת ההדבקות גם מושפעת האם בכיח של החולה נמצאו חיידקים בצביעה ישירה. לדעתי הסיכוי להדבקות אינו גבוה אך כדאי שבעלך יברר את הנושא עם רופאו של חברו, שבידיו הנתונים.
 
אלון
11:14 21.11.10
ד"ר נכבד,
אני בן 40 בריא בד"כ וללא עבר כלשהו כמעשן! ומזה כ3 שבועות סובל קשות משיעול פרודוקטיבי (כמויות ליחה גדולות) עד כדי צרידות קשה ,מלווה בחוסר תיאבון ועייפות גדולה אך ללא חום.
עד לפני כשבוע טופלתי סימפטומטית בסירופים/ מכייחים/ משאף בוטיקורק. לפני כשבוע הגיע תוצאת בדיקת רנטגן בו מצויין כי קיימת הצללה עדינה בRLL. התחלתי טיפול ברוליד 150mgx2 לפני כ4 ימים ללא הטבה משמעותית.
ראוי לציין כי בשנים האחרונות סבלתי מאירועים ארוכים של שיעול מתמשך מלווה בליחה (פחותים מאשר הפעם הזו) אשר חלפו לאחר כחודש. בתי בת החנה וחודש סבלה מדלקת ריאות אשר הגיבה יפה לפניצילין לפני תקופת מחלתי.
באהזנה לריאותי אין ממצאים חריגים למעט חרחורים ממקור עליון.

לעצתך אודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:38 21.11.10
שלום,

אירועים חוזרים של שיעול וליחה מחייבים לברר סיבות כגון אסתמה, ברונכיאקטזיות (התרחבות סימפונות ממוקמת) וגם סטטוס חיסוני (רמות נוגדנים בדם). במידה ואין התקדמות באבחנה והתלונות נמשכות יש לשקול ביצוע תפקודי ריאה ו CT חזה כחלק נוסף מהברור. במקרים כאלו רצוי גם לבצע תרבית ליחה במקביל לתחילת טיפול אנטיביוטי.
 
זהבה לזרוביץ
21:24 19.11.10
שלום,
אמא שלי בת 57
חולה כ8 שנים במחלת ריאות מסוג:pneumonia eosinophylic chronic
מלווה בליחה ונזלת דלקתית ברוב הזמן.
מטופלת בקורטיזון ,ומשאפים( qvar100 ) (סרטייד)

לפני כחודשיים וחצי החלה נפיחות בגוף באזורי:הרגליים,ידיים במיוחד בכפות הידיים והרגליים,אזור הפנים.
הנפיחות שקיימת איננה הניפחות הנורמטיבית מתופעות הלוואי של הקורטיזון.
בנוסף, בפה בשני צידי הלחי הפנימי הופיעו בכול צד פס לבן (שנמצא כנראה כבלוטות חלב? ).
אמא שלי מתלוננת על כאבים באזור החזה לכיוון הגב ולהפך כשיש רוח בחוץ או שנמצאת במקום ממוזג.

אמי בצעה בדיקות דם רבות ומיוחדות:ויטמין D נמצא נמוך,eos=7.8

,כולסטרול=253,המוגלובין6.3 כולסטרול(ldl)= 155.6

איסוף שתן-קלציום-348
בכדי למצוא את הגורם לתסמין.
ועד היום לא נמצאה הסיבה לנפיחות

השבוע עברה ממגורפיה -תקין
אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה-תקין

ברצוני לדעת בבקשה:
אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע?
האם יש אלטרנטיבה לקורטיזון?
האם ניתן לפתור את בעיית השיעול והנזלת הדלקתיים?

תודה רבה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:34 21.11.10
שלום,

טיפול המתמשך 8 שנים הוא לא שכיח בדלקת ריאות אאוזינופילית ויש לברר מה הסיבה לכך.

בצקות אינן סימן ספציפי ועלולות להגרם באופן משני לתרופות או כביטוי למחלות רבות. בין הדברים שי ש לבדוק הם תפקוד הכליות, הפרשת חלבון יומיתבשתן ותפקוד הלב.
עליה להיות בברור של רופא פנימי מנוסה.
 
רונה
01:04 19.11.10
רופאים נכבדים שלום רב!
ביתי בת 22 מאושפזת בבי"ח עקב דלקת ריאות מסובכת... לצערי היחסים בינינו לא משהו, והיא אינה מוכנה שאהיה איתה בבי"ח ונוסף על כך לא מסכימה שהרופאים יספרו לי שום מידע רפואי על המצב שלה, ואכן הרופאים לא אומרים לי דבר.. אני מודאגת!!! מנסיונכם, האם זה תקין? האם יש איזה שהוא חוק או כלל על אי מתן מידע רפואי לקרוב משפחה עקב רצון החולה? בבקשה עזרה דחוף!!!
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:28 21.11.10
שלום,

אינני איש חוק או עו"ד אבל זכותו של בוגר להגביל את מסירת המידע הקשור אליו.

לדעתי רצוי שתשוחחי בנושא גם עם ביתך וגם עם העובדת הסוציאלית של המחלקה (שיכולה לעזור רבות) ולאחר מכן עם מנהל המחלקה.
מעבר לזה את יכולה להפנות שאלה לאחרד הפורומים של עורכי דין בנושא זכויות החולה.

בריאות שלמה לבתך ולך !
 
דבורי
12:35 16.11.10
שלום רב,

קיבלתי תוצאת צילום חזה שנרשם כך : תפלוט פליאורלי.

הבנתי מהרופא המטפל שזה נוזל שחדר לריאה - האם אפשר לקבל הסבר לכך ואיך זה נוצר ? ?

למותר לציין, כי לפני כשבוע היה כאב חד בצד שמאל וכל הצד השמאלי היה תפוס וכאבי שרירים חזקים, לאחר כמה ימים זה עבר בעזרת קומפרסים חמים לצד זה, ואז התחיל שיעול חזק שנמשך עד לרגע זה.

בבדיקה אחרונה שנעשתה בשנת 2008 במסגרת בדיקות סקר - בצילום חזה הכל היה תקין ! !

ממה זה נובע ? ?

אשמח לשמוע מיכם חוות דעת כי אני מאד מודאגת...

תודה,

דבורי
 
ד''ר דניאל סטרובין  
10:59 17.11.10
תפליט פלאורלי או נוזל במעטפת הריאה יכול להווצר מסיבות שונות , לפעמים בגלל מחלה מקומית ולפעמים בהקשר למחלות אחרות (לב, כליות, כבד וכו").
בכל מקרה פרטני רופא המטפל יחליט על דרך בירור וטיפול. במידה ולא ברורה הסיבה הישירה לתפליט או קיימת אבחנה מבדלת , ניתן לקחת דגימת הנוזל (ניקור ) לצורך המשך הבירור.
לאור שצילום לפני שנתיים היה תקין, סביר לחשוב שמדובר בפטולוגיה חריפה , אך גם לזה ישנן אפשרויות רבות. במקרים שמקרה אינו ברור לרופא המטפל- הוא יפנה ליעוץ רופא ריאות
 
דבורי
19:13 18.11.10
שלום ד"ר,

בהמשך לתשובתך מה שמעניין אותי הוא, באם לאחר קבלת כדורי זינת 500 מ"ג
פעמיים ביום ל-10 ימים, ולאחר מכן צילום חוזר - אפשרי יהייה לראות שחלה הטבה במצב ? ?

תודה על תשובתך,

דבורי
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:20 21.11.10
להטבה ישנם שני היבטים: 1. קליני - כשתסמינים שהיו חולפים בהדרגה, 2. רנטגני- צילום חזה חוזר למצבו הקודם, שיפור זה לפעמים לוקח עד חודשיים/שלושה במקרים של דלקת ריאות
 
דבורי
11:44 21.11.10
הי,

קודם כל תודה על תשובתך,יש לציין בהוקרה שהמידע מצידכם די מרגיע אותי.

שנית, השיעול עדיין טורדני אבל לא כפי שהיה, מקווה שבעקבות הטיפול האנטיביוטי הצילום יראה שחלה הטבה משמעותית.

שאלתי היא באם דלקת הריאות היא מדבקת והאם באין חום אפשרי לעבוד כרגיל ? ?

שוב תודה ויום ניפלא,

דבורי
 
יואל
11:34 18.11.10
שלום רב
רציתי לברר האם תוצות תרבית הליחה תקינות, או שיש לחזור לראות רופא
SPUTUM-BACT NORMAL FLORA
SPUTUM MICROSC.
EPITHELIAL CELL +
LEUKOCYTES ++
PULM.MACROPHAGE +

בברכה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:57 18.11.10
מדובר בתשובת תרבית כיח ללא מחולל פטולוגי כלשהוא
 
דבורי
00:35 17.11.10
שלום רב,

בהמשך לשאלתי זו שעדיין לא נענתה...

באם אפשרי לקבל הסבר על אופן הטיפול במצב כזה.... האם הנוזל נספג ? ?
או שזה בלתי הפיך ? ?

תודה על תשובתכם המהירה,

דבורי
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:00 17.11.10
במידה ותהליך הפטולוגי שגרם לנוזל בצדר חולף (לבד או בעזרת טיפול תרופתי), נוזל נספג
 
דבורי
20:13 17.11.10
לאחרונה פורסם על בדיקה מעין זו שמתבצעת בהדסה עין כרם עם קרינה במינון נמוך . אני בן 42, אסטמה קלה מגיל 14. עישנתי קופסת סיגריות ליום מגיל 18 עד גיל 30. האם מומלץ לי לעבור בדיקה מעין זו?
שלום,

עישון מעל 10 שנים חפיסה ביום נחשב גורם סיכון לסרטן ריאה. אין המלצות/הנחיות ברורות לביצוע בדיקת סקירה כזו מכוון שיעילותה במחלוקת. בנוסף, בהרבה מאד מקרים שסקר CT מגלה ממצאים חשודים כסרטניים הברור , לעיתים המורכב, הכרוך בכך מעלה שמדובר בממצא לא סרטני. אם יש סיפור משפחתי של גידולים סרטניים הייתי שוקל זאת כבר כעת ולא, לשיקולך האישי.
 
אנה
17:40 08.11.10
לבת שלי יש אסטמה, אז הלכתי איתה לחדר מלח לפי המלצת חברי, התנסנו ולפני חודשיים סיימנו את הטיפול ועכשיו אנחנו ממשיכים ללכת פעם בשבועיים וזה ממש עזר לנו.
 
עופר ניב
19:47 06.11.10
עליה ב-tgv וביחסו לסך הנפח
ירידה ב- fev1 ובשעורי הזרימה וביחס fvc-fev1
תגובה טובה למרחיבי סמפונות
ריווי חמצן 100%
מבחן תגר נשימה ע"י מאמץ : חיובי
סיכום הפרעה חסימתית בינונית קשה
תגובה טובה למרחיבי סימפונות
לכידת אוויר בינונית

והשאלה היא האם זה אסטמה ומה לגבי הצבא מבחינת התוצאות האלה פרופיל וכדומה ?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
21:24 07.11.10
שלום,
אמנם לא צרפת תוצאות מספריות אך לפי הפענוח התפקוד מתאים לאסתמה ובהתאם לחומרת התפקוד והמצב הקליני אמור גם לרדת הפרופיל הצבאי.
 
ורד
22:59 04.11.10
ערב טוב
אבי עשה צילום חזה לאחר שקיבל במשך שבועיים אנטיביוטיקה ואלה התוצאות:
צל הלב תקין בגודלו ובצורתו

הסננה אלבאולרית פריפרית באונה עליונה מימין.
מה אומרת התשובה?
:
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:36 06.11.10
שלום,
את הממצא הריאתי, שאיננו ספציפי, יש לפרש בקונטקסט של תופעות המחלה וגורמי סיכון. אותו ממצא יכול להיות דלקת ריאות (בעקר אם היה חום משמעותי) ויכול להיות גם מסיבה אחרת, לא זהומית. בכל מקרה יש לחזור על הצילום בעוד מספר שבועות ולוודא שחלף לחלוטין. במידה ולא חלף יש להמשיך בברור.
 
צביקי
20:53 03.11.10
ד"ר שלום.
לפני 3 שבועות נולד לנו בן בפוריה, במשקל 3100 גרם, בשבוע 41+3, לאחר לידה לא פשוטה שכללה כריכת חבל טבור 3 פעמים, האטות בדופק ומים מקוניאלים. אפגר 8/9.
לאחר הלידה אושפז התינוק בטיפול נמרץ, עם תמיכת חמצן של 40%, וטכיפניאה.

ניתן טיפול אנטיביוטי רחב טווח שלא סייע, ועדיין רואים הרבה הצללות בצילומים.
ניתן אנתרומיצין דרך הפה לחיידקים לא שגרתיים, כמו מיקרו פלזמה. אך לא היה שינוי ניכר, והטיפול הופסק.
לאחר מכן, נתגלה פניאמקוק בכיח, וניתן שוב פניצילין, אך כאמור – ללא שינוי בצילומי החזה.
בינתיים החמצן הורד בהדרגה, ומזה כ3 ימים הוא ללא חמצן כלל.
החלו במתן בודיקורט וונטולין דרך הפה, אך ללא שינוי משמעותי.
נעשתה הדמיה למוח ולכבד ללא ממצאים חריגים
נעשה אקו לב ללא ממצאים חריגים.
נעשה CT לריאות, שהראה דלקת ריאות אך ללא שינויים מבניים.

לדברי הרופא, יש שיפור קל מצילום לצילום, אך לא כפי שהיינו מצפים במצב של מיקוניום אספיריישן או של חיידק שמטופל באנטיביוטיקה.
הצילומים הראשונים היו טיפיקליים למיקוניום אספיריישן.

כיום הרופא מעוניין להתחיל, לאחר התייעצות עם מומחית ריאות (פרופ' בנטור) בטיפול סטרואידים סיסטמי – דרך הווריד. (בטנזול)

הם חושבים שיש מחלה ריאתית כרונית, ורואים שרקמת הריאה הופכת לפיברוטית במקום בועות.
הוא העלה גם אפשרות של ביופסיה לריאה בשלב מתקדם יותר.

אנו מאוד חוששים מטיפול עם סטרואידים, ומחפשים אפשרויות נוספות. כמו כן, אנו תוהים האם המקום המתאים לתינוק הוא בי"ח ללא יחידה למחלות ריאה?

נשמח לייעוץ,

צביקי
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:33 06.11.10
שלום,
כפי שמצויין בהודעה בראש דף הפורום, הפורום הזה לא מיועד למחלות ילדים. במצב הקיים אני מציע לכם לבקש ממנהל המחלקה לקיים דיון משותף בינו לבין מומחי מחלות זהומיות ויועץ מחלות ריאה ילדים, במידה ועדיין לא נעשה דיון משותף שכזה (הדגש על משותף להבדיל מאשר עם כל אחד לחוד) ולאחר מכן או במקביל לבקש פגישה בהקדם עם פרופ' בנטור ולהעלות בפנייה את שאלותיכם וחששותיכם או לחילופין
 
תהילה
17:19 03.11.10
שלום

אני בשבוע 13 להריון
סובלת מהתקף אסטמה
קיבלתי פרדניזון
איך ניתן לדעת שלא היה חסר חמצן לעובר?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:26 06.11.10
שלום,
לא סביר כי מהתקף אסתמה אחד נגרם נזק לעובר. במידה ואת אכן אסתמטית חשוב שתהיי מטופלת כראוי לכל אורך ההריון ולא רק בפרדניזון בעת ההתקף הנוכחי. אם לא פנית למומחה עד כה, עשי זאת כעת מכוון שאסתמה לא מאוזנת עלולה להוציר את רישומה על העובר.
 
הילה
20:30 02.11.10
שלום.
ני בת 40, מעשנת 2 סיגריות ליום, אסטמה, מטופלת בסימביקורט- 2 שאיפות ליום.
בבדיקת תפקודי ריאה ממצאים: הפרעה חסימתית קלה עם מרכיב הפיך חלקית.
מה המשמעות של "מרכיב הפיך חלקית"?
בצילום חזה (לקראת ניתוח באוזן) ממצאים:
אין עדות לתסנין או גודש ריאתי
אין עדות לתפלחט פלאורלי
צל הלב אינו מוגדל
נפח ריאתי מוגבר.
מה המשמעות של "נפח ריאתי מוגבר"?
תודה מראש
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:19 06.11.10
שלום,
על פי תאור תפקודי הריאה קיימת חסימה, שלאחר מתן מרחיב סמפונות כגון ונטולין, משתפרת רק בחלקה. החלק שאינו משתפר קשור אולךי לעישון או לאסתמה שאינה מטופלת במינון התרופות ההולם. נפח ריאתי מוגבר הוא סימן לאסתמה לא מאוזנת ו/או לנזקי עישון. ממליץ הפסקת עישון מוחלטת! (גם שתי סיגריות הן משמעותיות) וביקורת רופא ריאות.
 
רונן
23:29 02.11.10
שלום רב
לפני כחודשיים הרגשתי מעט קשיי נשימה (כשהיה לחות חזקה בחוץ), הלכתי לרופא והגעתי לצילום רנטגן שם התגלה גוש, לאחר מכן-רופא ריאות- CT שם זוהה גוש 2.5 ס"מ להערכה, משם לאישפוז בשמואל הרופא בחשד לשחפת, משם לברונכוסקופיה -כל התוצאות שליליות ומשם לביופסה מחט לריאות דרך הגב. מנהל המחלקה שם אמר לי לאחר כשעתיים ש-95% שחליתי בשחפת (התוצאות חיוביות), משם למלש"ח- חודש וחצי טיפול אנטיביוטי של 4 סוגי אנטביוטיקה- 10 כדורים ביום.
לאחר הגיעו התוצאות הסופיות מהביופסיה- תרבית- התוצאות שליליות.
באחד הכיחים התגלה מיקרובקטריה בשם פורטוטיום.
לאחר CT נוסף נראה כי ה'גוש' עדיין בריאות באותו הגודל, ומעט קטנים נוספים מסביב.
למרות שאין שיפור ראש המחלקה בשמואל הרופא טען שצריך שאמשיך את האנטיביוטיקה לעוד חודשיים, ראש מחלקה בבית חולים אחר יעץ לי לעשות ניתוח -להוציא את הגוש ולכרות חלק מהריאה ולבדוק מה זה.

יש לציין שבשנה האחרונה למספר חודשיים הייתי מספר שעות כמעט כל יום במרתף חשוך בו היתה פיטריית עובש או טחב מסויימת שכל התכשירים לא עזרו כנגדה וכנראה ששאפתי אותה רבות לריאות. אמרתי זאת לכל הרופאים אך הם לא מייחסים לזה חשיבות רבה.

אני לא יודע מה לעשות ,האם להמשיך באנטיביוטיקה, האם ללכת לניתוח, הבנתי שבאם אין מומחה שידע מה הבעיה - יהיו חייבים לכרות חלק מהריאה

אשמח להתייעץ
בתודה ובברכה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:24 06.11.10
שלום,

לצורך חיווי דיעה יש צורך לבחון את כל הצילומים לאורך זמן, לחפש צילומים ישנים במידה וקיימים לצורך השוואה, לבדוק מה גורמי הסיכון האישיים (כגון עישון וסיפור משפחתי), להעריך גורמי סיכון לניתוח וכו' ואז לקבל החלטה. בכל מקרה את הטיפול האנטישחפתי הייתי משלים ולגבי ניתוח הדברים תלויים, כפי שציינתי למעלה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  74  75  76  77  78  79  80  81  82  ...  162  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה