בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 78

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
רופאים נכבדים שלום רב!

בת 25, מזה זמן רב אני סובלת מקשיי נשימה מרובים והתקפים ממושכים ותפקודי ריאה נמוכים... אני מטופלת במשאפים וסטירואידים ואינהלציות במקרה הצורך. לאחר ביקורת שהייתי שבוע שעבר אצל רופא ריאות הוא הוסיף לי אנטיביוטיקה אריתרו 250 מ"ג לקחת באופן קבוע וכרגע לא מוגבל. הוא טען שזה ישמור על הריאה ואף יעזור בשיפור תפקודי הריאות. שאלותי הם: האם ניתן לתת אנטיביוטיקה לזמן כ"כ ממושך? (הוא אמר לפחות חצי שנה) האם זה באמת שומר על הריאה ומשפר את תפקודי הריאות? והאם אין תופעות לוואי קשות לשימוש כ"כ תכוף באנטיביוטיקה? האם כדאי ללכת לחוות דעת שניה? זה נשמע לי מוזר עניין האנטיביוטיקה ללא שום דלקת...
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:22 01.02.11
שלום,

ממכתבך לא ברור מהי אבחנת מחלתך. ללא קשר, למינון נמוך וממושך של אריתרומיצין יש אפקט אנטידלקתי (ללא קשר לאפםקט אנטי-זהומי) שלעיתים מטפלים בו במחלות כרוניות של הסימפונות. במידה ויש במקרה שלך אינדיקציה לטיפול כזה אזי ניתן לטפל למשך חודשים.
שלום חבר שלי בן 26 ומאז גיל 13 הוא משתעל בתכופות של חודשים ומפסיק חודש וממשיך , הרופא נותן אנטיביוטיקה וזהו , אני מאמינה שזה גורם אחר , רופה ריאות אומר שיש לו סוג של אסתמה אבל אין ציפצופים או קוצר נשימה . יש לו הרבה פעמים קקי לא מוצק ( סליחה על התיאור) מידי פעם הוא מעשן סיגריה אחת אבל רק בשנים האחרונות. השאלה מה באמת גורם לשיעולים הכבדים ואיך אפשר להפסיק אותם? . תודה רבה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:19 01.02.11
שלום,

לשיעול אפשריות סיבות רבות. האבחנה מבוססת על תאור תכיפות השיעול, צבע הליחה, עליות חום, ממצאים רנטגניים (לעיתים צורך ב CT), תפקודי ריאות ועוד בדיקות שמטרתן להגיע לאבחנה מדוייקת. האיבחון המדוייק גוזר את סוג הטיפול. אם לא בורר עד היום ע"י רופא מומחה ריאות, מוטב שיפנה לברור כזה.
שלום
אני בן 32, לא מעשן, בריא בדרך-כלל, לפני כ- חודשיים היתה לי שפעת חזקה (דלקת ראות לפי רופא המשפחה) והייתי בסדר אחרי כשבוע בלי לקחת תרופות נגד הדלקת. הדבר המוזר הוא שמזמן מחלתי זו ועד היום בכל פעם שמקיים יחסי מין אני מתחיל להשתעל, ויש קול חזק לנשימות שלי( כנראה קושי בנשימה), ואחרי שאני מסיים אני מתחיל להשתעל בצורה חזקה יותר ורק אחרי כרבע שעה נרגע. יש להוסיף שאני לא משתעל ולא מתקשה בנשימה אם עושה ספורט או רץ!!!הדבר הזה הופיע רק אחרי השפעת האחרונה שהיא הייתה לפני חודשיים...
מה זה אפשר להיות , האם זה ילך לבד???!!נא לעזור לי כי זה מאוד מפריע
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:55 31.01.11
שלום,
כנראה שבכל זאת התלונות קשורות למאמץ.
מציע להיבדק + לעבור תפקוד ריאה ואם הוא תקין לבצע גם לאחר מאמ ( במכון לתפקודי ריאה). קיימת צורה של אסתמה המתבטאת רק בשיעול ויש לברר אפשרות כזאת.
דר' שלום רב,

בן 27 מעשן 10 שנים בין חצי לקופסא ביום.
בעבר קיבלתי ונטולין ובודיקורט בעיקבות שיעולים לא פוסקים (אני לא זוכר שמישהו מהרופאים במזמנו הזכיר אסתמה).

בצבא פרופיל 97 עם בדיקת מטכולין שיצאה תקינה בזמנו.

לפני חודש, אחרי שנים שהיתי משתמש בונטולין פעם בכמה חודשים, התחילו להופיע לי ציפצופים, קוצר נשימה וליחה מרובה (לבנה) כפעמיים ביום, עם התעוררות בעקבות כך בלילה כפעמיים בשבוע. יש לציין שהייתי חולה במהלך החודש הנ"ל, עם חום נמוך בלבד של כ37.2 מעלות שעבר לפני 3 שבועות.

היום המצב הוא שכמעט כל בוקר וערב יש לי ציפצופים ליחה וקוצר נשימה.

כהתסמינים הנ"ל מופיעים, שימוש בונטולין עוזר כמעט מידית (משתמש בוונטולין 2X2 ביום).

בפגישה עם הרופאה שלי, היא נתנה לי PFM ואמרה לי למדוד ולרשום בבוקר ובערב וכל פעם שיש לי ציפצופים לפני ואחרי ונטולין, ואחרי כחודש לחזור אליה עם הנתונים והיא תחליט אם יש צורך במשאף סטרואידי.

הנתונים שמדדתי בנתיים מראים על ערך מקסימלי של 560 LPM
בזמן ציפצופים שיעול ליחה וקוצר נשימה: 420 LPM
5 דקות לאחר ונטולין: 550-560 LPM

שאלותי הם:
האם השינוי הנ"ל לאחר וונטולין מצביע על אסתמה?
האם השינוי הנ"ל מהווה התוויה למשאף משולב (מרחיב + סטרואידים)?

בתודה מראש ויום טוב,
גלעד
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:52 30.01.11
שלום,
הממצאים מחשידים לאסתמה אך יש צורך בבדיקת תפקודי ריאה (ספירומטריה לפני ואחרי ונטולין, בהמנעות מונטולין לפחות 8 שעות לפני הבדיקה) בכדי לוודא את באבחנה (במיוחד שבעבר צמבחן מטאכולין היה שלילי) ובמקביל ברור לרקע אלרגי. רק לאחר הוכחת אסתמה יהיה מקום לשקול טיפול מונע.
 
גלעד
16:05 30.01.11
 
אור
14:57 30.01.11
שלום,
שמי אור ואני בת 26. אסטמה התגלתה אצלי בגיל 3 ומאז היא לא דואכת. במשך כל חיי אני משתמשת בשלל סוגי המשאפים והסטרואידים התואמים את "מצב רוחם" של רופאיי, וחוץ מהקלה נקודתית, אין שיפור. אני חוטפת התקף כמעט כל יום, לפני השינה ולא מסוגלת לצאת מהבית ללא המשאף.
האם האסטמה שלי נחשבת חמורה? מלבד המשאפים (וחדרי המלח, אותם אני מתכוונת לנסות בקרוב) האם ישנם טיפולים / תרופות אחרות עליהם אתם ממליצים?

תודה רבה,
אור
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:54 30.01.11
שלום,

ראשית יש לוודא שאת באמת סןובלת מאסתמה לאור התאור ש"שום דבר לא עוזר". שנית, אם אכן את אסתמטית צריך לברר האם הדרך שאת מטפלת בעצמך היא ראוייה (למשל טיפול מונע קבוע יום יומי גם כשמרגישים טוב, טיפול בנזלת וכיו"ב). פני למומחה ששטח התמוחותו אסתמה. חולים אסתמטיים רבים לא מקבלים את הטיפול כפי שדרוש או לא מטופלים לסיבות נוספות המחמירות את האסתמה, ולכן לא מאוזנים.
 
גלית ג'ורג'י
08:45 30.01.11
אני שואלת בשם בעלי , כיום בן 44 1.90 מ'ר גובה -שוקל 115 ק"ג . כבר שנתיים רצופות שבעלי סובל משיעול כרוני , קוצר נשימה ומידי פעם עם חום גבוה. השיעול הוא תמידי והוא משתמש במשאף. וכמעט פעם בשבועיים יש לו כאבי גרון וחולשה מלווה בחום ושיעול לא פוסק. בין היתר בעלי סובל מלחץ דם גבוה ולוקח נורמיטן -
הסיפור החל לפני כשנתיים, שבו היה מאושפז בבית החולים בלינסון במשך כמעט חודשיים. בהתחלה קבעו דלקת ריאות, לאחר מכן מחלה אוטואימונית ששללו לאחר זמן מה והיום הוא כבר עבר את כל הבדיקות האפשריות ולא עלו על הבעיה האמיתית . העניין הוא שיש בעייה בתפקוד שלו , הוא כל הזמן חולה, או בתקררות כל הזמן או משתעל בלי הפסקה. חלש בתפקוד שלו היומיומי ומרגיש שאין לו אוויר נכנס בסימפונות. האם בדיקת m.r.i ,תעזור?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:49 30.01.11
שלום,

בדיקת MRI אינה מויועדת לברור בעייתו כפי שאת מתארת אותה. נראה כי מדובר בבעיה מורכבת ואם היא לא נפתרה עד כה, רצוי לשמוע חוות דעת שנייה ממומחה ריאות עם כל הבדיקות, הצילומים, תפקודי הריאה ומכתבי הסיכום מהאישפוזים, שנעשו עד כה.
לאחר טיפול אנטיביוטי בחשש לדלקת ריאות הרופא המליץ לי לקחת גם מכייחים להקלה על השיעול והליחה (יש לי המון ליחה )התחלתי לקחת סירן 200 מ"ג שלוש פעמים ביום, השאלה שלי היא האם המכייחים מזיקים ? שמעתי בעבר שלא כדאי לקחת מכייחים כי הם עלולים לעשות נזק כלשהו, האם כדאי להמנע מלקחת אותם או שזה בסדר? ואם אפשר לקחת אז כמה לאיזה תקופה כדאי לקחת אותם? (היום זה היום ה5 שלי)?

תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:20 29.01.11
מכייחים בדרך כלל אינם גורמים לתופעות לוואי קצרי או ארוכי טווח , גם במקרים בהם משתמשים בתרופה לאורך חודשים.
שלום לך, ד"ר.
בבדיקת תפקודי ריאות אובחנתי כסובל מהפרעה איוורורית חסימתית קלה ללא הפיכות אחרי מרחיב סימפונות. כמו כן, אובחן ניפוח יתר בינוני של הריאות.
תוצאות הבדיקות היו כדלקמן:(89%) fev1/fvc=79.1%. rv/tlc=41.7: fvc=4.55;
fev1=3.6 (84%; itgv=125%; rv=173%; tlc=107%; rv/tlc=153%;
אני בן 34.5, 1.8 מ' ומשקל של 74 ק"ג.
מגיל 16 פחות או יותר אני מעשן לסירוגין עם כמות סיגריות משתנה מתקופה לתקופה (לעיתים 3-5 סיגריות ביום, לעיתים יותר (בכל מקרה לא יותר מ 3/4 קופסה ליום) ועם הפסקות באמצע.
בבוקר בעיקר, יש לי ליחה מוגברת. במשך היום כמעט ואין לי כלל. כמו כן, אני לא משתעל.
בשנים האחרונות, במקומות מסוימים ובעונות מסוימות יש לי אלרגיה הכוללת ליחה שקופה וצמיגה ובהמשך התעטשויות מרובות, דמעות, סומק בפנים, הרגשת בלבול ואי נוחות כללית ולעיתים קוצר נשימה. לאחר שהייה במקומות אפופי עשן יש לי בד"כ גירוי וצרידות.
כיום אינני מעשן כלל ואני לא מתכוון גם לחזור לזה.
מה לדעתך יש לי (אסטמה, אמפיזה, copd, אחר..)? מה הכוונה בהפרעה חסימתית קלה ללא הפיכות? האם אני צריך לבצע בדיקות נוספות כשלהן? האם זה עלול להחמיר או לא מחייב?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:15 29.01.11
הפרעה חסימתית קלה בתפקודי ריאות הינו ממצא נפוץ בין המעשנים ולא בהכרח מלווה בתלונות נשימתיות . תאור התלונות יותר יכול להתאים לתופעות של נזלת אלרגית עם או ללא אסתמה . רצוי להגיע לבדיקה אצל רופא ריאות כדי על סמך כל הנתונים (כולל כל הבדיקות הרלוונטיות, כגון תפקודי ריאות וצילום חזה) יחליט על צורך בבירור נוסף.
שלום
אמא שלי עשתה 4 פעמים שיקוף ריאות במהלך השנה האחרונה (כל 3 חודשים בערך).
רציתי לדעת האם היא נחשפה לרמת קרינה גבוה עקב כך ועל כן יש סיבה לדאגה?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:45 27.01.11
4 פעמים צילום חזה בשנה אינו נחשב לחשיפה של רמת קרינה משמעותית .
 
סי
07:55 29.01.11
 
iris
20:24 26.01.11
שלום
לפני 3 שנים חליתי בסרטן השד והיום אני בת 33 ובריאה
אני לא לוקחת שום תרופות
נשלחתי לבדיקת מעקב
הייתה בבדיקת PET CT ולא הבנתי את התוצאות
מה זה: תסנין GROUND GLASS חדש ב RLL

איריס
 
iris
20:31 26.01.11
בנוסף רשום:
יתכן דלקתי

תודה
איריס
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:56 27.01.11
ממצא זה אינו ספציפי ותלוי בממצאים קליניים באותה תקופה . רוב הסיכוים שמדובר בתהליך דלקתי אך לא תמיד יש משמעות קלינית לממצאים מסוג הזה. מומלץ לקבל הפניה לרופא ריאות ולהגיע ליעוץ עם צילומי CT חזה לצורך קבלת חוות דעת בעניין
 
רפאל
16:12 26.01.11
שלום.

הייתי היום אצל הרופא והיא רשמה לי אנטיביוטיקה רוקסו(150mg) שני כדורים ביום ערב ובוקר ולחבר שלי יש יום הולדת אז רציתי לשאול יש אפשרות לשתות אלכוהול בזמן השימוש ברוקסו?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:52 27.01.11
רצוי לא להשתות אלקוהול בתקופת טיפול אנטיביוטי.
 
מרדכי אלימלך
16:12 26.01.11
שלום דוקטור השאלה שלי היא האם כשיוצא דם בליחה מהריאות חייב צילום רנטגן כן או לא ? ואם כן אז רופא אחד בעבר אכן אמר שחייב ואחרי שעשיתי התברר שיש לי ברונכיט ולא מזמן התקררתי או אכלתי משהו לא טוב ושוב הרגשתי שיעול בריאות וליחה עם מעט דם אבל הפעם רואפא אחר מביקורופא שלל בבדיקה ידנית צילום ונתן לי לקחת סירופ..האם יש צורך להמשיך בדיקה אצל רופא אחר או להסתמך על הרופא מביקורופא וכישורו ומכשירו.....
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:51 27.01.11
בירור ראשוני של כיח דמי מכיל בדיקה אצל רופא המטפל. המשך בדיקות לפי פרטי אנמנזה וממצאים בבדיקה גופנית ע"י רופא המטפל (בדרך כלל בשלב הראשון מבצעים צילום חזה ובדיקת א.א.ג)
 
רותם
17:22 25.01.11
לפני 3 שבועות הייתי במיון בשל לחצים בחזה.
טרופונין -תקין
צילום חזה-תקין
באקג דפרסיה ST ב- V4-6.
הומלץ לאחר השחרוו על אקו לב והולטר להשלמת בירור
היום הייתי באקו לב שלדברי הרופא תקין לחלוטין, אבל יש סעיף בדף שהוא הביא לי שכתוב בו- מסתם מיטרלי- תקין(אי ספיקה קלה)
מה זה אומר??
בנוסף היה שם עוד סעיף שהוא הכי הלחיץ אותי שבו נכתב:
וריד נבוב תחתון= IVC לא מורחב
ולמטה הערה חשד לנוזל פלאורלי משמאל
מומלץ להשלים צילום חזה וביקורת אצל רופא משפחה.
הרופא באקו לב אמר שהנוזל יכול להיגרם ממחלה ויראלית, או מדלקת, אבל אני בכלל לא הייתי חולה בזמן האחרון, מה גש שבצילום שנעשה במיון לא ראו תסנין.
אני מאוד מודאגת, ממה יכול לנבוע נוזל בריאות? האם יכול להיות שתוך 3 שבועות גדל לי גידול בריאה חס וחלילה? יכול להיות שבצילום במיון פספסו גידול?
אני מאוד מאוד מודאגת
ממה זה יכול לנבוע?
תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:49 27.01.11
צילום חזה שולל נוכחות תפליט ברמה משמעותית ואינו מצביע על תפליט פלאורלי זעיר. כמות קטנה של נוזל פלאורלי ניתן לראות בעזרת סונר או CT . לפי התאור אין ממצא ריאתי משמעותית (גם לא גידול) אך במידת הספק , רופא המטפל יכול להפנות לביצוע CT חזה כדי לקבל תמונה אנטומית מלאה על ריאות והכל מסביב (יש לציין שרמת קרינה בCT גבוהה בהרבה מעל צילום חזה רגיל, לכן מבצעים אותו במידה וקיים צמורך קליני או דבר מקדם בבירור הרפואי)
 
נגי
15:08 24.01.11
שלום,
אתמול בלילה פניתי למיון בעקבות שיעול חזק עם כאב בטן באזור הקיבה (במיוחד בזמן השיעול) וחום גבוהה. צילום חזה הראה דלקת ראות אך בדיקות דם ובדיקה ידנית לא תמכו במצא, קיבלתי קארין 500 פעמיים ביום ולוחזור על צילום חזה בעוד חודש.
אני קצת מודאגת משום שהממצא הוא לא חד משמעי, נראה לי שהרופא היה די סקפטי לגבי הממצא האם יש סיבה לדאגה? יכול להיות שזה משהוא אחר ולא דלקת ראות??? בבקשה תשובתכם אני מודאגת. אגב אני מעשנת (עכשיו במגמה להפסיק)
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:42 27.01.11
שיעול וחום גבוה הינם ביטוים אופייניים של דלקת ריאות , לכן אין צורך לפרש ממצא בצילום אחרת , למרות שאותו ממצא ריאתי יכול להיות ביטוי של מחלות שונות (לא רק בדלקת ריאות). במידה ובצילום חזה ביקורת בעוד חודש ממצא נעלם (וכמובן, תלונות נשימתיות וחום חולפים), אין ספק שהיה מדובר בדלקת ריאות
 
יערה
14:22 24.01.11
שלום!
בת 35 לאחר שפעת של שבוע , אחרי יומיים שהרגשתי יותר טוב החום והחולשת שירירים חזרו ,בבדיקה אצל רופא משפחה לא נשמעו ציפצופים בריאות אך בכל זאת קיבלתי טיפול של ROXO ל10 ימים פעמיים ביום, זה היום השביעי של הטיפול ואני עדיין מרגישה לא משהו, החום נע סביב ה37-37.5, השיעול והליחה קצת יותר טוב, אתמול הייתי אצל הרופא והוא שוב לא שמע ציפצופים ואמר שיכול להיות שזה ויראלי ורק הזמן יעשה את שלו ולכן גם אנטיביוטיקה לא תעזור, השאלה שלי האם כדאי במידה ובכל זאת יש דלקת ריאות (שהרופא לא יכול לשמוע אותה אבל היא קיימת) לקחת בנוסף אנטיביוטיקה חזקה יותר לכמה ימים כדי לטפל בזה אחת ולתמיד, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה חזקה יותר לאחר שיכנועים, לא זוכרת את שמה של האנטיביוטיקה אבל זה לא זינט ואתמול כשקראתי את העלון שימוש קצת חששתי להתחיל לקחת אותה, האם כדאי לקחת זינט לכמה ימים ? או לתת לזמן לעשות את שלו?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:39 27.01.11
בדרך כלל תסמינים שתוארו נגרמים מדלקות ויראליות בדרכי אויר עליונות או תחתונות, לכן טיפול אנטיביוטי למקרים האלה אינו מועיל. במידה ואין הטבה קלינית אחרי שבועיים, רצוי לבצע צילום חזה כדי לשלול דלקת ריאות
שלום רב לפני כ9 חודשים עברתי אירוע של תסחיף ריאתי כתוצאה (ככל הנראה) מניתוח קיסרי התסחיף לא אובחן מייד אלא חלפו כ4 שבועות עד האבחון.
בהדיקות הראו קריש דם ש"התיישב" על העורק הראשי של הריאה השמאלית.
לאחר האבחון טופלתי בקלקסאן ובקומדין במשך 8 חודשים. סיטי נוסף שנערך כעבור 4 חודשים הראה שיפור במצב כאשר הקריש קטן והתקבע במקומו. בירור קרישיות יצא תקין.
הבעיה היא שמאז הלידה ועד היום אני סובלת מכאבים בבית החזה ומקשיי נשימה אשר מחמירים בזמן מאמץ פיזי או התרגשות.
ההמטולוג חושד כי נגרמה פגיעה בתפקוד הריאה.
1. האם זהיכול להיות?
2. נקבע לי תור ל 13/2 לרופא ריאות האם יש בדיקות שניתן לבצע לפני הביקור אצל הרופא כדי שיהיהיעיל יותר
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:31 27.01.11
אחרי תסחיף ריאתי חד יכולה לקרות פגיעה מתמדת בתפקוד ריאתי תקין. לפני ביקור אצל רופא ריאות יש לבצע תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה וכמובן להביא צילומי CT חזה שנעשו וכל חומר רפואי רלוונטי למקרה.
 
יוסי
12:29 24.01.11
שלום אני לפני גיוס ולפני כחצי שנה לפי הצבא הבנתי שאני מאובחן כאסמתי עם פרופיל 64 לפני שבוע עברתי בדיקת תפקודי ריאה שנמצאה תקינה כעת נשלחתי למבחן תגר בהנחה שהבדיקה תהיה תקינה האם אני יוכל לשלוח את הנתונים לצבא ועלות את הפרופיל ל97 בחזרה בטענה שהאסטמה לא פעילה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:27 27.01.11
במידה ותגר סימפונות (מאמץ או מטאכולין) תקין, יהיה להגיע לועדה רפואית של צה"ל על מנת להחליט על פרופיל.
 
טסיה
17:03 23.01.11
הצורך בבדיקת הCT הראשונה היה עקב תלונה על חרחור בנשימה דבר שאובחן כדלקת ריאות ע"י הסיטי.אני מניחה שבדיקת הסיטי השניה שעליה נשאלת השאלה האם לבצע או לא נועדה על מנת להסיר ספק בנוגע לגידול.

תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:59 24.01.11
רצוי לשאול רופא מטפל (יועץ ריאות) מה הסיבה מדויקת לביצוע CT חוזר. בדרך כלל זאת נוכחות ממצא רקמתי זעיר בריאה שלא ברור לגמרה מה טבעו. לא מבצעים CT חזה לבדיקת ממצאים אזנתיים מעל הריאות . לא נהוג לחזור לCT חזה במידה ובדיקה הראשונה היתה תקינה לגמרה.
 
מיואש
11:44 23.01.11
עקב כאבים בחזה הופניתי לצילום חזה. בצילום נמצא נפח ריאתי מוגבר ללא ממצאים נוספים. מה המשמעות של זה?
תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:39 23.01.11
נפח ריאתי מוגבר לפי צילום חזה הינה בדרל כלל הערכה סובייקטיבית ולא בהכרח סימן למחלת ריאות . במידה ואין תלונות נשימתיות ואין רקע של עישון ממושך, אין צורך בבירור ריאתי נוסף.
 
טסיה
16:59 23.01.11
שלום,
בצעתי לפני כחודש בדיקת CT עקב חשש לגידול בריאה שנמצא תקין. הכל מקרה הרופא המטפל הפנה לבדיקת סיטי נוספת.
אני חוששת לעשות את הסיטי הנוספת עקב רמת הקרינה הכרוכה בבדיקה. האם יש אפשרות לעשות בדיקה אחרת שתספק את אותו המידע למשל MRI (בהנחה כמובן שבדיקה זו פחות מזיקה)?

תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
08:57 24.01.11
מעקב אחרי ממצאים זעירים בריאה (כגון, קשריות) נעשה בעזרת CT . בדיקות הדמייה אחרות (כולל MRI אינן יעילות מספיק בבית החזה כדי להשיג מטרה (לבדוק דינמיקה של ממצאים קטנים) , במידה וזאת הסיבה לביצוע CT חזה חוזר.
+ הוספת הודעה
   1 ...  74  75  76  77  78  79  80  81  82  ...  167  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה