בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 78

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
 
יוסף
11:53 10.10.10
אני צריך לעבור ניתוח לכריתת אונה האם אוכל לקבל מידע כמה זמן אורך הניתוח כמה הוא מסוכן כמה החלמה והאם היא קשה כמה זמן בערך מאושפזים בבית חולים, וכמה זמן עוד בערך החלמה בבית, אני עושה את זה אצל ד"ר סאוטה בבי"ח בלינסון אם תוכלו לתת לי מידע עליו אשמח מאוד
 
ד''ר דניאל סטרובין  
12:19 10.10.10
שאלות טכניות על ניתוח כולל סיבוכים ומהלך אחרי ניתוח יש להפנות לכירורג. בסה"כ תחלואה מניתוח כריתת האונה בריאה היא נמוכה אך כל מקרה לגופו.
 
דנה
09:55 09.10.10
שלום, בן זוגי צריך לעבור ניתוח לכריתת אונה , שאלתי איך באה לידי ביטוי העובדה שהוא עם חצי ריאה ? מבחינת תפקוד אחרי היתוח.
יהיה לו קושי גדול יותר ? מבחינת הנשימה/מאמץ
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:22 10.10.10
כריתת אונה במידה ושאר אונות (באותה ריאה ובריאה השנייה) אינה בעצמה מורידה ביכולת נשימתית באופן משמעותי. במידה ומדובר בחולה עם מחלה ריאתית כרונית ותפקודי ריאתי לקוי מתחילה , דבר כן יכול להשפיע על תפקודי ריאות ובעיקר על יכולת נשימתית במאמץ.
שלום וערב טוב לכולם,
אני רוצה לשאול כמה שאלות בקשר לאבא שלי שהוא מעשן כבד (מעשן בערך 2 כופסאות סיגריות ביום במשך כ20 שנה בערך) בשבוע האחרון הוא לא הרגיש טוב בהתחלה נסע לרופא כדי לקבל טיפול רפואי הרופאים המליצו לו להשאר שם והוא היה שם יומים, הם בדקו לו את הלב ואת הרעותולא היה שום בעיות עם זה אבל הוא התלונן שיש לו כאבי ראש מאוד כואבים וזה ככה כבר במשך שבוע, אחרי יומים בבית חולים שחררו אותו בחזרה הביתה, אתמול כשאני הייתי בצבא בערב הוא ממש במצב קריטי התחיל לרעוד והיה לו קשה לנשום ולקחו אותו באמבולנס לבית חולים כשהוא מונשם (הוא אמר שהוא לא יחזיק מעמד וימות), והיום שחררו אותו אחרי כמה בדיקות. אני רק גיליתי על זה היום בצהורים כשחזרתי מהצבא הייתי ממש בהלם מהכל. שאלנו כמה חברי משפחה שלנו והם חושבים שהבעייה היא לחץ דם גבוה. ואנחנו לא יודעים מה אפשר לעשות אני מאוד אשמח עם הרופאים המקצועים פה יכלו איך שהוא לעזור או לייעץ מה אפשר לעשות עם זה, תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:35 08.10.10
שלום,
לא ברור על פי הנתונים מה בעייתו של אביך. לדבריך הוא הונשם ולמחרת שוחרר לביתו ? זה לא הגיוני.
אני מציע כי תדבר עם הרופאים שטיפלו בו ותבקש הסבר מה דעתם ומה אבחנותיהם.
במידה והא הפסיק לעשן תתכן תסמונת גמילה מלווה ברעד ותחושה רעה אך זו לא סיבה להנשמה
 
שירה
15:37 07.10.10
לאחר כחודשיים בצבא, שבהם בלילה אני קמה ולא מצליחה לנשום ויוצאת החוצה כל פעם להסדיר את האוויר.
ל2 האחים שלי יש אסטמה, ויש לי נזלת אלרגית ואלרגיה לאבק.

תוצאות הבדיקה הם : תפקוד ריאה בגדר הנורמל

עדוות לתגובתיות יתר של דרכי הנשימה למבחן תגר אף עם מי מלח פיזיולוגיים.

מבחן תגר מטכולין: ירידה משמעותית בערכי FEV1 -35 % לאחר מבחן תגר עם מי מלח 0.9 הניתנים לבדיקה

מה זה אומר ?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:32 08.10.10
שלום,

את חשודה כאסתמטית. מבחן התגר שלך לא ממש ספציפי אך אם את סובלת גם מקוצר נשימה לאחר מאמץ ניתן לבצע תגר מאמץ שהוא ספציפי יותר ובמידה ויהיה חיובי יתן לך את הגושפנקא לאסתמה.
 
ק
01:18 07.10.10
שלום,

אני נוטל פרדניזון כשלושה חודשים (תחילה במינון 40 מ"ג וכרגע 10 מ"ג).
האם תופעות הלוואי יעברו בסיום לקיחת התרופה? (השמנה,שיעור יתר וכו')?

בנוסף,אני סובל רבות מסחרחורות...האם קשור לתרופה?

תודה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:30 08.10.10
שלום,
אם הכוונה להמשיך טיפול בפרדניזון רצוי שתקבל תוספת סידן עם ויטמין D וגם ביפוספונטים ( למשל פוסאלאן) בכדי למנוע הדלדלות עצם (אוסטאופורוזיס)בעקר עם אתה בוגר. השמנה ושיעור משתפרים עם הזמן בעקר אם שומרים על דיאטה ופעילות גופנית (בנוגע להשמנה). סטרואידים ססטמיים יכולים גם, בין היתר, להחיש הופעת קטארקט כך שיש לעקוב.
מה זה אומר ברונכיאקטטים בבסיס הריאה מצד שמאל?
הגברת ציור אינטרסטיציאלי בבסיסי הריאות, בעיקר מצד שמאל.

אודה על תשובה.
שלום,

הכוונה היא להתרחבות פתולוגית של הסימפונות, לרוב על רקע זהומים קודמים. מדובר לרוב במצב כרוני שעלול להגדיל את הסיכוי לזהומים חוזרים בדרכי הנשימה.
 
שרי
09:54 05.10.10
היי!
אני בת 26 לפני קצת יותר משבועיים התעוררתי משיעול וקושי לנשום , דבר שהתפתח לחום של 38, הלכתי לשרופאה והיא אמרה שזה ברונכיט קשה. לאחר מכן החום גם עלה ל39.. לקחתי אנטיביוטיקה 10 ימים, הינלציה,וסירופ. כעט אני יותר משבועיים אחרי ועדיין משתעלת- שיעול ליחתי וחזק- ובנוסף כנראה בגלל השיעולים אני מרגישה כאילו נסדקה לי צלע וזה ממממממש כואב כל פעם שאני זזה או משתעלת.
עשיתי צילום ריאות אתמול.
שאלתי- האם הגיוני שזה לא עובר?? ולמה?
וגם- כבר שבועיים לא עישנתי אך לפני כן כן- מה מידת הקשר?
תודה רבה!
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:10 05.10.10
שלום,

שיעול לאחר זהום ריאתי יכול להמשך שבועות בעקר אם ברקע גם אסתמה/אלרגיה. ביצעת צילום חזה מה התוצאה? במידה והצילום תקין, החום ירד והליחה התבהרה אזי יש להמתין ולכל היותר לקחת משככחי שיעול קלים.
 
שרי
13:03 05.10.10
אינני יודעת את התוצאות עדיין- תודה על התגובה.
עוד שאלה- הקשר לעישון- האם חליתי בגלל העישון, האם יש קשר בינהם.
תודה רבה!
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:25 06.10.10
הי,

עישון מעלה את הסיכון להתפתחות זהומים בדרכי הנשימה מחד ומאידך שכבר מתפתח זהום הוא קשה יותר והסימפםטומים כגון שיעול ממושכים יותר מבלא מעשנים.
 
גיל פלד
23:27 04.10.10
שלום רב, שמי גיל ואני בת 19 וחיילת.
אני בריאה בדרך כלל ללא מחלות רקע שקשורות בנשימה, לא מעשנת ופעילה גופנית.

ישנה תופעה שהייתה לי לפני כמה שנים ועכשיו היא חזרה.
יש לי מאין קשיי נשימה אך לא קושי שלא נכנס לי מספיק אוויר אלא קושי שגורם לי בעיקר לאי נוחות.
כלומר אני נושמת דרך האף ואני מרגישה שכאילו אני חייבת נשימה גדולה דרך הפה, אבל אז כשאני לוקחת נשימה מהפה יש מאין תחושת מחנק או יותר נכון כאילו האוויר לא נכנס.
רק לאחר כמה ניסינות שבהם האוויר לא נכנס מהפה יש לקיחה אחת שכביכול "האוויר כן נכנס".

זה חזר בתקופה האחרונה וזה מאוד מטריד אותי ולא נוח, אני כל הזמן צריכה ל"חשוב" ולתכנן את הנשימות שלי כדיי שאני ארגיש מסופקת (שוב, זה יותר הרגשה של נוחות ולא נראה לי שבאמת חסר אוויר)

אני לא יודעת האם זה משהו פסיכוסומטי או שבאמת יש בעיה ואם כן לאן פונים?
אני חיילת כך שכל התהליך עוד יותר מקשה עליי כי הכל זה תורים ארוכים והרבה זמן לחכות.
זה נשמע לך כמו משהו מוכר? מה עליי לעשות? ולמי לפנות?

בתודה מראש, גיל פלד.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
12:08 05.10.10
שלום,

על פי התאור באות בחשבון כסיבה לתלונותייך לחץ נפשי ו/או אסתמה כסיבות עקריות.
לצורך איבחון רצוי להגיע לרופא ריאות לבדיקה וראיון, ובשלב ראשון לבצע צילום חזה ותפקודי ריאה.
מה הנזק הנשימתי מרטיבות וטחב בארונות מטבח ?( הטיפול יקח כשלושה חודשים) ביתי בת שמונה אסמתית, וביתי החיילת כל אימת שהיא בחופשה בבית מנוזלת וומתעטשת כל הזמן. יש קשר?
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
18:50 04.10.10
שלום,

אסתמטיים עלולים לפתח רגישות לעובשים ולכן חשיפה לטחב עשוייה במקרה כזה להחמיר את המחלה. רטיבות בבית גם משפרת את תנאי ההתרבות של קרדית אבק הביית שהוא אלרגן נפוץ נוסף. במידה ולא ניתן לנתק מגע יש לאוורר במקסימום את המטבח יום וליילה ולסגור מעברים מהמטבח ליתר החדרים.
 
מ.
17:16 02.10.10
שלום,

(אני בן 15.5, זכר, לא מעשן, ללא מחלות ריאות ברקע, מחלה שכן ברקע - היפותריאויד (תת פיעלות של בלוטת התריס)

בארבעת הימים האחרונים, התחילו לי קוצר נשימה קלים וגם לפעמים קשים עם הישמע "צפצופים ושירקות" במהלך התקפי קוצר הנשימה, המלווים בערב ובבקרים בשיעולים עם ליחה מרובה וצמיגה שקשה להוציאה.

היום הלכתי לרופא, והוא נתן לי מוקוליט, ואמר במידה והקצרי נשימה ימשיכו, לפנות לרופא של כללית.

שאלתי היא,

האם ייתכן והחלה לי אסטמה? ואם כן, למי פונים בבירור אם באמת יש, איך מזהים ואיך מטפלים במצב של אסטמה? כמה זמן לוקח לדעת אם באמת חליתי באסטמה?

תודה רבה ויום טוב.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:17 03.10.10
שלום,

התחלונות שלך מחשידות לאסתמה (במיוחד עם יש הסטוריה של אסתמה/אלרגיה במשפחתך) אך מכוון שהן רק מספר ימים יתכן ומדובר בברונכיטיס זהומית. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות ולבצע גם בדיקת תפקודי ריאה ובדיקות אלרגיה.
הוא נתן לי מרשם למשאף לשבוע
קוראים לזה Bricalin Turbuhaler 0.5INH
אשמח אם תספק לי מידע נוסף על המשאף הזה ולמה הוא מיועד בדיוק.
הוא לא שלח אותי לעשות בדיקה של תפקודי ריאות, האם עליי לבקש?

מצפה לתשובתך,
מ.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
18:45 04.10.10
שלום,

בריקלין במשאף הוא תכשיר המרחיב סימפונות ומקל על הנשימה. אבחנה של אסתמה מחייבת תפקודי ריאה !. יתכן והרופא רצה תחילה להתרשם מהתגובה אך לא הייתי ממשיך זמן רב בטיפול זה ( מעבר לשבוע עשרה ימים) ללא אבחנה שכאמור כוללת תפקודי ריאה ורצוי גם הערכה לאפשרות של רקע אלרגי.
השאלה מה עדיף c.t. או מיפוי עצמות הינה בגלל שאני בן 38 ומעשן כ-3-4 סיגריות ביום עם הפסקות והנני סובל כמעט שנה מכאבים באזור החזה הימיני, רוב הפעמים זה כאשר אני מתכופף מסתובב בזוית מסויימת, הרופא האורטופדי שלל בעיה אורטופדית למרות שאני סובל מכאבי גב די חזקים ושלח אותי לפיזיותרפיה, עשיתי גם תיפקוד ריאות הנשיפה שיצא בגבול התחתון של התקין רופא משפחה עשה לי צילום רנטגן רגיל מכל הכיוונים ויצא תקין ואז הפנה אותי לקרדיולוג שעשה לי אולסרדאונד אקו לב + מאמץ ויצא תקין, אבל מטריד אותי שהכאב ממשיך וחשבתי להתייעץ עם הרופא אולי לעשות c.t. או מיפוי - לוודא שחס וחלילה אין משהו אחר - ולכן לפני שאדבר עם הרופא אשמח לדעת על ההבדלים ולחסוך בזמן, ולפי מה שתיארתי כאן מה זה יכול להיות?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:16 01.10.10
במידה וכאב חזה הם חשודים שבאים ממקור גרמי, יש מקום לבצע מיפוי עצמות. החלטה האם לבצע בדיקה צריכה להיות של אורטופד או רופא המשפחה. לגבי צורך לבצע CT חזה , יש לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות (החלטה צריכה להתקבל על קלבת פרטים מלאים על המקרה, כולל בדיקה פיזיקלית ועיון בתוצאות בדיקות עזר- כולל צילום חזה). מיפוי עצמות וCT הינם בדיקות הדמייה שונות, ואחד אינה שוללת צורך בשנייה.
 
תום
12:20 03.10.10
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
18:43 04.10.10
שלום,
גרמי הכוונה עצם. מקור גרמי= ממקור של עצם.
 
רובי
12:19 03.10.10
בן 60, לא מעשן ולא עישנתי אף פעם. הסטוריה של דלקת ראות קשה בגיל 7 שהשאיר כתם בראה השמאלית. עוסק בספורט תחרותי, טריאתלונים, שחיה, צלילה . בכושר מעולה.
לפני כ- 3 חודשים עברתי חבלה בחזה עקב תאונת אופניים בשטח.
זוהו אמפיאמה בצד שמאל, שבר ב- 4 צלעות (7 -10) והמופנאומוטורקס. בוצע ניקוז יומיים אחרי התאונה ובעקבות הרעה בוצע שבועיים אחר כך דקורטיזציה (טורסקופית) של הראה וניקוי של חלל פלאורלי. הניתוח היה תקין ומיד חזרתי לפעילות מתונה ואחר כך למתגברת.
כיום חזרתי לפעילות רגילה (שחיה מאומצת, ריצה וכד') ומזהה מגבלות של נשימה עם השתפרות.
השאלה שלי היא בנושא צלילה. נאמר לי במח' ניתוחי חזה בה עברתי את הניתוח כי הצלילה אסורה עלי עד כשלושה חודשים אחרי הניתוח.
האם מותר לי לצלול אחרי שלושה חודשים או שיש בדיקות שעלי לעבור לבטל את החשש לבעיה?
אני צולל מיומן Dive Master (מעל 1000 צלילות) ומאד רוצה להמשיך גם בתחביב זה מבלי לסכן את עצמי.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:13 03.10.10
שלום,

מכוון שהפנוימוטורקס וסיבוכיו היו לאחר חבלה וגם עברת לאחריה ניתוח , נראה לי כי הסיכוי לפנוימוטורקס חוזר בחלוף 3 חודשים הוא קטן. לעומת זאת בשל ניתוח הדקורטיקציה מומלץ לבצע עוד 3 חודשים תפקוד ריאה מלא כולל קיבולות הריאה בכדי לוודא שלא חלה הקטנה בקיבולות הריאה כתוצאה מהאירועים הנ"ל. בכל מקרה לאחר הבדיקות רצוי שתבדק גם על ידי רופא צלילה.
 
רובי
15:34 03.10.10
תודה על התשובה המהירה והמקצועית. מאד מעודד מהתוכן וההמלצות.
כן ירבו פורומים מקצועיים .
 
יונתן
18:48 02.10.10
שלום רב אני אסמתי כשנה ומאז שהובחנתי כלוקה באסטמה כאשר אני משתמש בבודיקורט הוא סימבוקורט הוא סרטייד מצבי מורע ויש לי יותר אתקפי אסטמה
אך כאשר אני לא משתמש בתחשירים אני ללא התקפים וקוצר נשימה בכלל איך דבר זה יתכן למשל אני ללא תרופות כ 8 חודשים אני שותה רק עלי רוזמרין לטיפול באלרגיה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:15 03.10.10
שלום,
לא סביר בעיני כי אתה רגיש לבודזונייד ויותר סביר כי חלקיקי האבקה מגרים אותך לשיעול. בכל מקרה עלייך לבצע ביקורת עם תפקוד ריאה במצב הנוכחי שאינך משתמש בבודזונייד ואולי אין בכלל צורך בו.
 
ליאורה
16:58 28.09.10
רציתי לשאול אם ניתוח פנאומוטורקס משאיר צלקות בבית החזה?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:33 29.09.10
טיפול בחזה אויר (פנאומוטוראקס) חד הינו ע"י הכנסת נקז, דבר משאיר צלקת קטנה מאוד אם בכלל. במידה ודרוש ניתוח לתיקון סיבות אפשריות לחזה אויר , אותו בדרך כלל מבצעים היום בניתוח טוראקוסקופי (בעזרת מצלמות). בניתוחים מסוג זה לא פותחים את בית החזה אם עושים מספר חתכים לצורך החדרת ציוד רפואי לתוכו. לכן נשארות מספר צלקות קטנות ולא צלקת אחד ארוכה.
 
ליאורה
09:22 30.09.10
אוקי תודה,

לפני כחודש חוויתי פנאומוטורקס ספונטני בצד שמאל ,לאחר הטיפול עם הנקז הומלץ לי לעשות CT.

בממצאי ה CT נאמר "בולות אימפזמתיות בפסגות של שתי הריאות בעיקר בימין"

מה זה אומר?..האם זה מחייב ניתוח? ובנוסף שמעתי שהבולות יכולות לעבור מעצמן עם הזמן זה נכון?

תודה רבה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:42 30.09.10
במקרה של חזה אויר חד פעמי, סבירות לארוע השני אינו גבוה. במידה והיו 2 ארועים או יותר של חזה אויר ספונטני, אז מומלץ ניתוח תיקון. בולות או סיבות הנוספות שיכולות לגרום באופן ישיר לחזה אויר הם יכולות להיות סיבה לבצע תיקון כירורגי ללא קשר למספר ארועים של חזה אויר בעבר.
בולה לא בהכרח סיבה לחזה אויר במקרה פרטני אך בדרך כלל אינה חולפת לבד.
 
ליאורה
10:09 03.10.10
לפי תשובתך אני מבינה כי לא חייב לבצע את הניתוח אם חוויתי רק פעם אחת חזה אוויר,

היום הייתי בבית החולים לצורך ייעוץ עם תוצאות ה CT והרופא אמר לי שחייב לעשות את הניתוח פעמיים כלומר ניתוח לכל צד.

אני לא כל כך מעוניינת לבצע אותו אבל אם חייב לא תהיה לי ברירה.

השאלה שלי היא האם באמת חייב לבצע את הניתוח אם בתוצאות ה CT נאמר "בולות אינפזמטיות בפסגות של שתי הריאות"?


תודה רבה.
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:07 22.09.10
שלום,

התשובה היא כן. מותר. יחד עם זאת באסתמה מומלץ במקום ראשון ליטול ונטולין כמשאף להקלה של קוצר נשימה.
 
טל
08:30 03.10.10
 
שני
04:03 02.10.10
בהמשך לשאלה מה26.9 על המוסידרוזיס,ציינתי שטופלתי בפרדניזון למשך חצי שנה וחלו אצלי בזמן הטיפול חלק מתופעות הלוואי הנפוצות,כגון- פני ירח,עלייה במשקל,שיעור, מעין גיבנת בעורף כתפיים,תיאבון מוגבר,אך ישנן תופעות לוואי שהחלו לאחר הפסקת הטיפול ,סימני מתיחה ,קוצר ראייה,מעין חשד לגלאוקומה עתידית, שאני מניחה שמן הסתם נגרמו בעקבות הפרדניזון(כנראה שהתרופה עשתה את שלה והתוצאות נראות לאט לאט) ,שאלתי היא האם למרות שהטיפול הסתיים לפני יותר מ10 שנים ,עלי לשים לב לשאר תופעות הלוואי כגון קטרקט,אוסטיאופורוזיס ,גלאוקומה וכו... יכול להיות שתופעות אלו עשויות להופיע אצלי מוקדם יותר ?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:29 02.10.10
תופעות לוואי של סטרואידים סיסטמיים יכולים להופיע במהלך טיפול ממושך ופרק זמן קצר אחרי זה. תופעות לוואי לא יכולות להופיע שנים אחרי סיום הטיפול. תופעות פיזיולוגיות כמו קטרקט יכולה להתחיל בגיל מוקדם יותר בגלל האצת התהליך ע"י סטרואידים סיסטמיים. בדרך כלל זה לא קורה אחרי טיפול בגיל צעיר מאוד.
 
yakov
11:20 01.10.10
האם יש הגיון לשילוב של foradil וseretide בטיפול באסטמה , רופא ריאות המליץ לאבא שלי על השילוב ואני יודע שבשני התכשירים יש אגוניסטים בטה (אמנם בסרטייד יש קורטיזון גם..) ,אז למה לשלב?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:19 01.10.10
סרטייד מורכב מסטרואיד נשאף- פליקסוטייד ומרחיב סימפונות ארוך טווח סרבנט. פוראדיל הינו מרחיב סימפונות מאותה המשפחה. במקרים מסוימים של אסתמה בלתי מאוזנת או COPD קשה, יש מקום לשלב שתי תרופות האלה כדי להגדיל אפקט של הרחבה סימפונית. בדרך כלל נמנעים מכך בגלל העדר תועלת גבוהה משילוב מאשר מאחד התרופות ומצד השני סבירות בוהה יותר לתופעות לוואי של בטא-אגוניסטים (בעיקר דפיקות לב מהירות או רעד)
 
ניסים
16:50 30.09.10
בן 56 בריא ללא מחלות רקע סכרת,ל.ד,לב,לא מעשן מבצע הליכה 4-5 פעמים בשבוע45-50 דקות .יש לי כולסטרול כללי 228 הטוב 55 הרע 160 לא מקבל כל טיפול .לפני שבוע ביצעתי מבחן מאמץ {ארגומטריה}היה תקין כמו כן אקו לב סיכום עיבוי קיר חדר שמואל1.1 לחץ ריאתי מוערך 22ממ"כ הקרדיולוג מסר לי שכל תקין,רציתי לברר מה המשמעות ישל התשובה ומה ההערכים הנורמאלים של תוצאות האלה?ומה זה אומר לגבי.בדיקות אלה עשיתי לפני כניסה למכון כושר.

תודה מראש וחג שמח
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:43 30.09.10
לפי פרטים שהוצגו כאן, אין ממצא מחשיד לפטולוגיה ריאתית. לחץ דם בעורקי הריאות לפי אקו הינו בגדר הנורמה.
שלום רב
אני אשה בת 57 וב-17 השנים האחרונות סבלתי מאסטמה (שהייתה מאוזנת לחלוטין באמצעות סרטייד), משיעול כרוני שנמשך כבר 5 שנים ובשנתיים האחרונות מ-COPD עם שינויים אינטרסטיציאליים בריאות.
מעולם לא עישנתי, ותמיד שמרתי על תזונה מאוזנת מלווה בהתעמלות וריקודים.משקלי היה נמוך עד תקין.
האסטמה איננה נגרמת מבסיס אלרגי, רמת הנוגדנים שלי נמוכה והאאוזונופילים בדם תקינים.
בשנה האחרונה עלו הנויטרופילים בבדיקות הדם מעל הנורמה והלימפוציטים נמוכים (מעט מתחת לגבול התחתון). בכיח מגורה נמצאה ניוטרופיליה ואאזונופיליה.
ללא קשר לאבחון המחלה הטיפול זהה- מרחיבי סימפונות אם בסרטייד, פורדיל או ספיריבה ונוגדי דלקת שהם נגזרות שונות של קורטיזון.
השילוב הזה אינו עובד (הספיריבה מעולם לא עבדה אך לא ניסיתי אותה מעבר לחודש וחצי)והנשימה שלי מדרדרת במהירות.
האם קיימת גישה נוספת לטיפול ב-COPD מהמקור שתארתי?
בברכה
ענת
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:30 29.09.10
אסתמה אחרי שנים של המחלה יכולה להפוך לCOPD , אך ישנם אנשים בהם קיימות שתי המחלות יחד. COPD לא תמיד מגיבה לטיפול , יעילות התרופות בדרך כלל נמוכה בהרבה מאשר באסתמה.
לפי תאור קיים יש לשלול מחלה אינטרסטיציאלית שיכולה להיות הסבר נוסף לקשיי הנשימה המחמירים
במקרים מורכבים כמו שהוצג, יד להגיע לרופא ריאות לצורך התיעצות על המשך אבחון/טיפול.
 
יאנה
20:27 28.09.10
הלכתי לרופא א.א.ג. בעקבות כאבים עזים במיתרי הקול וצרידות הוא רשם לי את התרופות קיו ואר 100 ו-אריוס - לפי מה שקראתי באינטרנט התרופות הנ,ל הן לאסטמה - היתכן שהרופא התבלבל ??

תודה רבה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
09:36 29.09.10
מדובר במשאף סטרואידלי, בזמן השאיפה תרופה מתפזרת לאורך דרכי אויר - בעיקר תחתונות אך גם עליונות. במספר פטולוגיות בדרכי אויר עליונות דרוש טיפול ע"י סטרואידים מקומיים, לכן להמלצה כאן יש הגיון. במשאף קיובר משתמשים גם לטיפול באסתמה (כמו גם במספר משאפים אחרים)
+ הוספת הודעה
   1 ...  74  75  76  77  78  79  80  81  82  ...  159  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה