בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה אסטמה עמוד 78

פורום אסטמה (קצרת) או פורום מחלות ריאה הוא המקום להתייעץ על אסתמה, אסטמה, מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין ועוד
מנהלי פורום מחלות ריאה אסטמה:
ד''ר שבתאי ורסנו
לפרטים נוספים
ד''ר דניאל סטרובין
לפרטים נוספים
 
tony
22:50 24.09.10
שלום!
אני רופא משפחה ורציתי לשאול אם יש מקום מקום לdalacin בטיפול מניעה של שבוע פעם בחודש בחולה עם ברונכאקטזיות וזהומים ריאתיים חוזרים והחולה רגיש לקוינולונים ומאקרולידים ..
אם כן , באיזה מינון ?
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
07:58 26.09.10
שימוש בדאלאצין מוגבל למקרים עם חיידקים בעמידות גבוהה ורגישות כמעט בלעדית לקלינדאמיצין, או כחלק מטיפול אנטיביוטי בזמן ארוע של זיהום פעיל. אין להשתמש בתרופה לצורכי מניעה (דבר זה יעיל בעיקר במתן אינהלציות של אנטיביוטיקה), במיוחד אם קיימת רגישות לקבינולונים ומקרולידים
 
אנונימית
13:00 24.09.10
לרופא שלום

האם קיימות תרופות לאסטמה שאינן בסל הבריאות ?

בתודה מראש
 
ד''ר דניאל סטרובין  
07:51 26.09.10
מתרופות רשומות בארץ לטיפול באסתמה כולן נמצאות בסל הבריאות (חלקם בהתוויות איחודיות). קיימות תרופות שלא רשומות בארץ (אותם ניתן לקנות רק בחו"ל) וגם תרופות שנמצאות בשלבי פיתוח ומחקר (אותם אפשר לקבל רק במסגרת המחקר)
ד"ר שלום.

בת 84, ברקע סובלת מזה כשנתיים מאסטמה קשה (ע"פ תפקודי ריאות), מטופלת קבוע בספיריבה, סרטייד (500). כמו כן אינהלציות של מרחיבי סימפונות-ונטולין ארובנט+ בודיקורט (הבודיקורט הוסף בגלל חוסר איזון).
. בשנה אחרונה כשניים-שלושה התלקחויות שהצריכו טיפול לתק קצרות בקורטיקוסטרואידים סיסטמים.
עוד ברקע : VTE מלפני 4 חודשים וטיפול בנ. קרישה (מעכב טרומבין ישיר), הרניה דיאפרגמתית גדולה מלווה בתסמיני רפלוקס, מטופלת בPPI עם הטבה חלקית, ומדי פעם התקפים של כאבים בחזה (נשלל גורם קרדיאלי). כמו כן ידוע על כבד שומני, אוסטאופורוזיס קשה.
מזה מס' חודשים נימצא בבדיקות סוכר חוזרות - גלוקוז 150- 155. לציין שלפני תחילת הקורסים בסטרואידים לא היה ידוע על היפרגלקמיה משמעותית.
א. האם יש בעיה במתן מטפורמין על רקע של אסטמה קשה (כל הנושא של חמצת מטבולית? או שמניסיונך זה שילוב מקובל ואין בעייתיות. אגב גם בעלון של התרופה, נכתב לא להשתמש בתרופה אם סובלים מליקוי במע' הנשימה.
ב. במידה ויש בעיה עם מטפורמין - איזו תרופה כן מתאימה לדעתך?
ג. האם מוכרת תופעה של לאחר קורסים קצרים של סטרואידים סיסטמים הסוכר לא חוזר לנורמה גם 4 חודשים לאחר מכן?
ג. האם יתכן שסטרואידים הנשאפים (בודיקורט+ סרטייד) גורמים להיפרגליקמיה, או שזה לא סביר?
תודה רבה וחתימה טובה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
14:02 17.09.10
מטפורמין בדרך כלל אינו גורם להחמרות של אסתמה ומותר להתשמש בו בחולים אסתמטיים. במקרים נדירים בהם אסתמה יוצאת מאיזון לאחר תחילת הטיפול, שוקלים החלפת טיפול בתרופה אחרת.
סטרואידים סיסטמיים הינם סיבה ידוע לסכרת, ערכים גבוהים של סוכר יכולים להופיע תוך ימים וגם תוך חודשים מטיפול ממושך ע"י פרדניון (לפעמים מספר קורסים חוזרים). סטרואידים נשאפים לא אמורים להשפיע על מאזן סוכר באופן משמעותי כשמינון מתחת ל1 מ"ג ליום , אך במידה ומינון יומי הוא מעל 1 מ"ג באופן כרוני, כן יכולה להיות הפשעה שלילית לטווח זמן ארוך (עדיין נושא זה לא נחקר מספיק מבחינה מדעית)
 
אלמוני
19:59 22.09.10
לי ניראה שזה copd העים היא היתה מעשנת עם כן אולי מדובר בcopd ולא באסטמה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
07:46 26.09.10
הבדל בין COPD לאסתמה לא תמיד ברור , לכן אבחון סופי בידיי רופא המטפל (רופא ריאות) אחרי הערכה של כל הגורמי, ממצאים קליניים, בדיקות נוספות ולפעמים גם לפי התנהגות המחלה לאורך הזמן. לא כל מקרי אסתמה הם קלאסיים (מחלה התקפית, מתחילה בגיל צעיר, עם רקע אלרגי ברור), כמו כן גם COPD (מחלה מתחילה בגיל מבוגר עם רקע של עישון כבד או חשיפה לאבק מזיק, תסמינים הינם תמידיים.
 
דוד
11:07 19.09.10
שלום רב!
אימי מעל גיל 90 וסובלת מ c.o.p.d וממחלות נוספות כמו אי ספיקת לב קלה באחד מחדרי הלב אחד ממסתמי הלב לא כל כך בסדר
לחץ דם לא תקין מקבלת 6 אינהלציות ביום ונמצאת ליתר ביטחון עם מחולל חמצן ליתר שעות היממה . אני מבקש שתסבירו לי רופאים מלומדים מדוע כל הזמן אומרים לי בבית האבות שלה היא צריכה ללכת לבדיקות ומעקב רק ע"י
רופא גריאטרי ולא ע"י רופא למחלות ריאה מפני שההבנה שלו בנושא מחלות ריאה
לזקנים אינה מספיקה בגלל המורכבות של המחלות השונות האם אתם מסכימים לדעה זאת . בידי מכתב מרופא בית האבות אבל אני מתלבט מאד רציתי ללכת למנהל מחלקת ריאה בבית חולים גדול בצפון הארץ אך אני מתלבט תנו לי עיצה בבקשה
מודה לכם מראש דוד
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
15:04 20.09.10
שלום,
מקובל לרוב במקרים מורכבים שכאלו לשלב התיעצות עם מומחה בתחום הספציפי כאשר מי שמרכז את הטיפול הוא הגריאטר. הטיפול צריך להעשות בשילוב בין הרופא הכללי (גריאטר במקרה זה) לבין המומחים השונים.
 
אלמוני
19:55 22.09.10
שתהיה בריאה אבל היא כבר מבוגרת לא חושב שיש טעם לרוץ
 
קארין
12:24 22.09.10
יש לי שיעול בתקופות מסוימות וחוסר אויר בהתחלה עשיתי בדיקת תפקודי ריאות שהראה הפרעה חסימתית קלה והרופא אמר שכנראה זה אסתמה....יש לציין ששום משאף לא עזר לי והתחלתי בבירור מלא של הריאות כולל צילומים סיטי ומלא תפקודים שהכל יצאו תקינים וגם בירור שיעול ואלרגיה שהכל יצא תקין למעט שאני אלרגית לאבק ולעובש.....
יש לציין שאני סובלת מחרדה המון זמן והרופא אומר שכנראה זה מהחרדה רק.רציתי לשאול אם יכול להיות דבר כזה שיעול עם ליחה ורעש כזה בשיעול כאילו אני חולה וזה רק מחרדה????והאן קושי בנשימה שבעיקר מורגש בגרון מעין תחושת חנק יכול גם להיות חרדה????יש לציין שעשיתי בירור מלא במרפאת ריאות איכילוב והכל תקין וגם מאמץ לב ריאה תקין למעט כושר גופני ירוד....
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
14:06 22.09.10
שלום,

שעול יבש יכול להופיע גם על רקע נפשי אך תמיד יש לשלול סיבות אחרות. כנ"ל גם לגבי תחושת קוצר נשימה. מאידך שעול עם ליחה לא אופייני למצבים נפשיים. הנתונים שמסרת אינם מאפשרים לקבוע אבחנה אך אם עברת הערכה על ידי רופא ריאות ועדיין אינך בטוחה בהבחנה או לא נמצא פתרון לתלונותיך אני מציע לבקש חוות דעת נוספת של רופא ריאות.
 
RACRAC
18:12 18.09.10
שלום רב,
האם הבנתי נכון ולדעתך כדאי לי לקחת את התרופה למרות שהסיבה למחלה אינה ברורה בשלב הזה? והאם סרטייד דיסקוס 50/250 היא תרופה שמתאימה לכל סוגי הליקויים בתיפקודי הריאה, ואין סכנה שהתרופה תזיק לי?
ושוב תודה רבה מאד,
רחל
 
ד''ר דניאל סטרובין  
14:26 21.09.10
החלטה טיפולית נראית הגיונית גם במידה ומדובר באסתמה וגם אם קיימת COPD (ברונכיטיס כרונית חסימתית) . אם רופא המטפל המליץ על רך- קרוב לודאי זאת אופציה הטובה ביותר במקרה הפרטני. סבירות לתופעות לוואי ממשאף (מכיל סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות ארוך טווח מסוג בטא-אגוניסטי) היא נמוכה מאוד.
חג שמח
 
RACRAC
15:46 21.09.10
 
דניאל
18:51 19.09.10
ראשית תודה רבה על התשובה...
למי אני פונה עם הדיסק של ה CT אנגיו על מנת לשלול AVM?
אני מבינה כי זה דורש פרוטוקול מיוחד, האם ניתן לראות AVM גם בCT שנעשה בשאלה של תסחיף??
איך אני מקדמת את עצמי? אני מרגישה שכל רופא סובר אחרת ואני מבולבלת לא יודעת אנא אני באה...
תודה רבה
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:31 20.09.10
שלום,

למיטב ידיעתי CT אנגיו בפרוטוקול לתסחיף ריאתי אינו אופטימלי להדגמת MVA. במידה והאבחנה עומדת על הפרק (האם חזרו על בדיקת הזרקת בועיות?) רצוי לבצע בפרוטוקול CT מתאים מתוך כוונה מראש לחפש AVM. דבר נוסף שיכול לתת חיזוק לדלף מימין לשמאל זו בדיקת דם עורקי לאחר שאיפת חמצן 100% ל 20 דקות. בדיקה חיובית מאשרת דלף אך אינה ממקמת אותו.
 
תמר
07:36 19.09.10
בוקר טוב

אני אחרי מחלת שעלת שאובחנה רק בסופה. תפקודי ריאות לא תקינים, סובלת מליחה ושיעולים .
הרופא נתן לי סרטייד דיסקוס (אחרי שמנת ונטולין הפסיקה את השיעול) ושלח אותי לCT ריאות - האם באמת צריך CT ריאות ???
הוא טוען להופעת אסטמה שייתכן והתפרצה לאחר השעלת.... האם יש סיכוי שזה גם יעבור לי ?

תודה ושנה טובה
תמר
 
ד''ר שבתאי ורסנו  
08:26 20.09.10
שלום,

אבחנת אסתמה לא נעשית על סמך CT לחזה. יתצכן והרופא שלך רוצה לשלול סיבות אחרות בעקר אם יש לך גורמי סיכון כגון עישון כבד וכיו,ב. עלייך לשאול את הרופא מה האינדיקציה לצילום והאם הוא חיוני בשלב זה.
 
RACRAC
12:06 18.09.10
הספירומטריה נערכה לי לאחר שהתלוננתי על קוצר נשימה בעת פעילות גופנית מסוג רכיבה על אופניים, צעידה בעליה וכו', ובעקבות הממצאים, וללא שום בדיקות נוספות, הרופא רשם לי טיפול בסרטייד דיסקוד 50/250, פעמיים ביום למשך 3 חודשים.
האם היית ממליץ שאתחיל את הטיפול מיידית או שלדעתך כדאי לי בכ"ז לעשות עוד כמה בדיקות לפני תחילת הטיפול?
המוני תודות על תשובתך המהירה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
16:50 18.09.10
נראה שהחלטה נעשתה על בסיס קליני (תלונות קשיי הנשימה במאמץ) עם נוכחות פטולוגיה ברורה בתפקודי ריאות. בדיקות עזר נוספות נעשות לפי צורך, ואין מקום לזה במידה ואבחנה ברורה. במידה ורופא המטפל (יועץ ריאות) המליץ לקחת טיפול - יש לעשות כך.
בביקורת אצל רופא המטפל , יש לוודא מה היא האבחנה המדויקת (אסתמה? ברונכיטיס כרונית? אחר? )
 
מיקה
04:43 18.09.10
אני בת 50, סובלת מאסטמה לא מאוזנת(מטופלת בסינגולאיר, סימביקורט, ונטולין ופרדניזון במידת הצורך), סכרת (מטפורמין) ויתר לחץ דם (אנלדקס). לפני שלושה חודשים חוויתי בצורה קשה שוק אנפילקטי לאחר לקיחת אופטלגין.
לפני כחודש התחלתי טיפול באסטמה ב-xolair,(אמפולה וחצי, המוזרקות לשתי הזרועות) כאשר רופא הריאות והאלרגולוג מודעים לשוק האנפילקטי שעברתי והסבירו לי כי אחת מתופעות הלוואי של הזריקה יכולה להתבטא בשוק כזה.
למרות הכל, הומלץ על טיפול והשגחה ושימת לב לכל תופעה חריגה.

הזריקה הראשונה עברה באופן תקין.
שבועיים לאחר מכן קיבלתי את הזריקה השנייה - כעבור שלוש ורבע שעות נרדם כל איזור השפתיים והתנפח - ולחץ הדם עלה ל - 180/100, חלף ללא טיפול לאחר כשעה וחצי,
ולאחר כשמונה שעות חזרה תחושת ההירדמות לכשעה.

את הזריקה השלישית לא קיבלתי מהחשש מתופעת לוואי חמורה יותר.
לאחר שכנראה הרופאים התייעצו ביניהם, הציעו לי כי בכל מקרה, חבל ש'אפספס' את יעילות התרופה והשפעתה לאורך זמן על מצב האסטמה, והוצע לי לשקול לקבל את הזריקה בבית חולים באישפוז יום למשך כשש שעות, וזאת למשך שלושה חודשים.
אם במהלך שלושת החודשים הטיפול יעבור באופן תקין - אמשיך לקחת במרפאה,
ובכל מקרה, אם קורה משהו - בבית חולים יש אפשרות לטפול בכל מצב חירום.

אני מתלבטת, היות ותופעות הלוואי יכולות להגיע במשך 24 שעות
והיות ואני יודעת מראש כי אני מוּעדת לאותן תופעות לוואי, על אף שה- xolair אינו מאותה משפחה של האנסייד שאליה שייך האופטלגין.

בינתיים הרופא ממתין לתשובתי, ואני לא יודעת מה לענות?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:24 18.09.10
תגובה אנפילקטית לקסולייר הינה דבר נדיר מאוד, אך יכולות להיות תופעות לוואי קלות יותר שהן בתחום תגובות של מערכת החיסון (קסולייר הינו נוגדן כנגד הנורדן). בכל מקרה במידה ולא מתפתחת תגובה אנפילקטית תוך שעה-שעתיים, לא סביר שהיא תתחיל מאוחר יותר (שאר תופעות לוואי יכולות לפי המנגנון שלהם להיות אחרי מספר שעות וגם ימים). לכן יש הגיון בהמלצת רופא המטפל.
דרך אגב, אופטלגין אינו שייך למשפחת NSAID
 
מיקה
13:52 18.09.10
אמשיך עם הטיפול בהשגחה.

הבטתי כעת בעלון של האופטלגין, אכן, לא מצויין כי הוא ממשפחת ה NSAID,
אך האלרגולוג נתן לי רשימה של תרופות שעקב השוק האנפילקטי אסור לי לקחת אותן, למשל כמו ארקוקסיה, וולטרן, נקסין, אדקס, נורופן ועוד כמה.
אתייעץ שוב היות ובאמת השאלה הזו אינה קשורה לאסתמה/ריאות.
תודה.
 
RACRAC
09:20 18.09.10
שלום רב,
יחד עם FEV1=56%, מצאו לי FEV1/VC=67% ואוקסימטריה 96%. האם דורש טיפול? איזה טיפול? האם עדיף שאמנע מעליות, רכיבה על אופניים או כל דבר שגורם לי לקוצר נשימה?
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:27 18.09.10
תוצאות תפקודי ריאות (ספירומטריה) אינן דבר יחיד שקובע אבחנה וטיפול לפי כך, אך הינה אחד מבדיקות עזר. במידה ומדובר באסתמה או COPD (אבחנה נעשת על סמך סיפור החולה, תוצאות בדיקה גופנית ובדיקות עזר, בינהם תפקודי ריאות), רופא ריאות יועץ יחליט על צורך בטיפול והרכבו. קיימים עוד מספר פטולוגיות בהם בתפקודי ריאות קיימת הפרעה חסימתית.
דר' שלום רב

אבי בן 72 ונפל בחצר ביתו, לאחר כמה ימים של שיעול הוא הלך לצילום והתגלה כתם שחור בריאה משם הוא הופנה לCT ולהלן התוצאות . ( אבי מעשן קופסה ביום שנים רבות)

יש לו תור לרופאה ביום שלישי הקרוב, אך אני מעוניין לדעת מה זה אומר.



הסריקה בוצעה ללא חומר ניגוד תוך ורידי בחתכים רגילים ודקים



המדיאסטינום שמור

בתי השחי שמורים

הקנה והסימפונות שמורים

כלי הדם הריאתיים שמורים

שערי הריאות חופשיים



בריאות : איוורור בלתי אחיד

קיימים שינויים פיברוטיים-אינטרסטיציאליים הקפיים בשתי הריאות עם גרדיאנט תחתון מתאים לIPF הודממו מס' מוקדים ברונכיאקטטים קנים כדלקמן:

מסביב לשער הראיה הימנית במרכז האונה התחתונה שמאלית, במרכז האונה התחתונה ימנית מתחת לשער הריאה

באונה העליונה של הריאה הימנית הדגמו מס' מוקדים נודולרים זעירים, יתכן גרנולומות זעירות.

מעל שער הריאה הימנית שינוים פיברוטים פרא מדיאסטינלים קלים אשר משתלבים עם התהליך הברונכיאקטטי מסביב לשער הריאה

אין עדות לממצא תסניני או תפליט פלוירלי



בבטן העליונה: אבן קטנה בכליה הימנית, ציסטות רבות קטנות בכליה השמאלית

בחלון עצמות אין עדות לשברים בצלעות

בשחזור סגיטלי של עמוד השדרה DISH
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:56 16.09.10
לפי הפענוח קיימת מחלה אינטרסטיציאלית -פיברוטית, עם סבירות גבוהה ללייפת (IPF ) שהיא אחד המחלות אינטרסטיציאליות אלומות. כמובן, יש עוד מספר מחלות דלקתיות כרוניות שיכולות להיראות דומה.
מומלץ לקבל הפנייה מרופא המשפחה לרופא ריאות ולהגיע ליעוץ עם צילומי CT חזה וגם לבצע לפני זה תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה .
 
דניאל
16:59 16.09.10
שלום!
אני בת 30, אחרי PE, ו TIA חולף, בעלת קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין.
סביב הבדיקות לבירור כיצד עבר קריש מדם וורידי לעורקי נשלחתי לבצע TCD+ הזרקת בועיות. הבדיקה יצאה חיובית עברו (19 ׁMES) המתאימים ל right to letf sunt. נשלחתי לבצע TEE. שם נצא PFO קטן דו צדדי.
בתה"ש נאמר לי כי לא ניתן לצנתר את המקום בשל גודלו אלא רק בניתוח. נשלחתי לחוות דעת שניה אצל מומחה למומי לידה וכשהוא ראה את ה TEE הוא לא הצליח לראות את הבועיות וטען שאולי מדובר ב AVM ריאתי.
אציין כי אני בשיקום ריאות עקב ירידה בנפחי הריאה, מבחן מאמץ משולב הראה בעיה קרדיווסקולרית עם אפשרות של מחלת כלי דם ריאתית. קשה לי להתאמץ אני מרגישה כאבים בחזה וכן עברתי לפני כ 4 חודשים אירוע של מיצר אוויר שלווה בירידה בסיטורציה (75%) כאבי בחזה וקושי בנשימה.מאז כאבים חוזרים וחשש להישנות האוויר.
CT אנגיו שלל תסחיף חוזר.  
האם למרות הכל יכול להיות שאכן מדובר ב AVM?
במה מתבטא הAVM? האם גורם למחלת ריאות???
עצם העובדה שנעשה CT אומנם בשאלה של תסחיף אם היה ממצא שכזה לא היו מציינים אותו? מבולבלת מאוד וזקוקה לעזרה
תודה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:52 16.09.10
ARTERIOVENOUS MALFORMATION הינו פגם מולד בריאה ברוב המקרים, ולעיתים קרובות הינם ביטוי של hereditary hemorrhagic telangiectasia . מגוון רחב של אפשרויות קליניות: בין ממצא מקרי בצילום או CT חזה לבין מחלה ריאתית עם קשיי הנשימה, גנחת הדם, ירידה בחמצון.
במידה ונעשה CT חזה עם הזרקת חומר ניגוד ולא תואר לפחות חשד לAVM הופך אפשרות זאת לא סבירה (למרות שבמקרה של חשד לAVM דרוש פרוטוקול הזרקה וסריקות יחודי)
במידה והועלתה אפשרות של AVM, ניתן לעשות רביזיה של CT אנגיו שבוצע, במידה ואין חשד אחרי ראייה מכוונת בצילומים , דבר הופך אבחנת AVM בריאה לבלתי רלוונטית.
 
מגי
16:13 16.09.10
שלום לך דר'
לפני שלושה שבועות נתגלה אצלי נגיף מחלת הנשיקה. לאחר שלושה שבועות ואני עדיין סובלת מחום גבוהה שעולה כל הזמן. רופאת המשפחה שלחה אותי לצילום ריאות. לא היה פענוח של רופא רנטגן אז לפי התקליטור היא הבחנה דלקת ריאות ונתנה לי טיפול תרופתי. קבלתי כרגע את הפענוח וכיוון שהרופאה אינה מקבלת היום אין לי מושג אם זה דלקת ריאות. הפענוח אומר: צללים פסיים אטלקטטיים בבסיסי הריאות ובאונה תיכונה מימין ובלינגולה משמאל. הרחה קלה של שערי הריאות. סרעפת מימין מורמת. צל הלב אינו מורחב.
אני בת 55 ויש לי אסטמה.
אודה לך אם תענה לי בהקדם כדי שאוכל לדעת אם לקחת אנטיביוטיקה שהרופאה נתנה לי ואם יש קשר למחלת הנשיקה
 
ד''ר דניאל סטרובין  
20:39 16.09.10
ממצאים האלה אינם ספציפיים ויכולים להיות גם בזמן דלקת ריאות זיהומית וגם בזמן תהליכים דלקתיים אחרים ("מחלת הנשיקה" היא מחלה ויראלית ע"י נגיף EB ). במידה ורופא המטפל נתן טיפול אנטיביוטי, יכול להיות החלטה נובעת לא רק מהממצאים בצילום
 
דינה
18:44 15.09.10
עשיתי בדיקת תרבית ליחה והתשובה היא :SPUTUM CUULTURE
זה אומר שאין דלקת ריאות?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
11:34 16.09.10
כתוב תרבית כיח - שם הבדיקה (SPUTUM CULTURE ): לא צויין בשאלה מה התוצאה??
 
ג.ר.
00:33 13.09.10
שלום,

מהאינטרנט למדתי שלאחר גילוי של לייפת ריאתית התמותה מגיעה לכ- 50% תוך 3 שנים ויש שמגיעים ל- 7-8 שנים עם ממוצע של 5 שנים.

בכתבה שהיתה היום (12.9.2010) בעתונות על ג'רי לואיס נאמר שהוא חלה בזה כתוצאה מעשון מוגבר במשך עשרות שנים ועבר טיפול שגרם לו להשמנה מאוד גדולה במשך כמה שנים אבל הוא כנראה מיוצב.

לפי מה שקראתי המחלה היא פרוגרסיבית ללא אפשרות של עצירה או שמירה על המצב הקיים כקבוע.

מה ידוע על כך?

בתודה,
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:04 14.09.10
לייפת או IDIOPATHIC PULMONARY FIBROSIS היא אכן מחלה ריאתית אינטרסטיציאלית מתקדמת בדרך כלל די מהר, אך קיימים חולים שאצלם מחלה יציבה ומתקדמת לעט יחסית במשך שנים. עדיין לא ברור מה הבדל בין חולים עם תחזית לא טובה ותחזית מעט טובה יותר. כמו כן עדיין לא ברור מה הסיבה ללייפת, לכן היא אחד המחלות אינטרסטיציאליות אלומות. לא ידוע על קשר בין מחלה לעישון בעבר או לגורם ספציפי זה או אחר .
אין טיפול תרופתי יעיל למחלה, בשנים אחרונות היו נסיונות להמציא תרופה אך בינתיים ללא הצלחה ממשית. סטרואידים סיסטמיים (פרדניזון) בדרך כלל אינם יעילים. במידה ופציאנט מתחיל מחלה בגיל צעיר, יש אפשרות לבצע השתלת ריאה בשלב מתקדם של המחלה.
 
ג.ר.
20:16 15.09.10
פשוט לפי הכתבה נוא טופל והשמין מאוד וזה קורה גם מסטרואידים.
שלום אני בחורה בת 33 ,כבר שבוע וחצי חולה מאוד אבל אנטיביוטיקה שקיבלתי לברוכניט לא עזרה
ושלשום ביקשתי צילום ריאה והגיעו הממצאים האילו
נראית הצללה בלתי אחידה בבסיס ריאה ימינית ברונכופניאומניה ב rll? שינויים ישנים?
ציור אינטרסטיציאלי מוגבר בבסיס ריאה ימינית
אין עדות לתפליט פלאורלי
צל הלב אינו מוגדל
המלצות: צילום בעוד 3-4 שבועות
ובבדיקה זו נמצאו ממצאים חריגים המחייבים התייחסות רפואית נוספת.

אני גרה בקרית שמונה אין כאן וגם לא קרוב רופא ריאות בכלל ,הרופאה בק.שמונה נתנה לי לפני שבוע אנטיביוטיקה רוקסו 150 מג ,בלי שאפילו לא שלחה אותי לצילום רנטגן או גם בדיקת דם כי אני מאוד מאוד רזה , ,נסעתי למרכז ושם בצעתי במוקד חירום את הצילום ואז ניתן לי אנטיביוטיקה נוספת
zinnet 500 , אופטלגין 500 , אז עכשיו יש לי אותם וגם רוקסו ,מה אתה חושב בבקשה אני ממש סובלת ,ואני גרה במקום מרוחק שאפילו כל סוג של מומחה לא מגיע לכאן תודה.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:09 14.09.10
לפי תאור מדובר בדלקת ריאות זיהומית קרוב לודאי. אופציות אנטיביוטיות שהומלץ אליהן נשמעות סבירות אך לא תמיד קו טיפולי הראשון יעיל בגלל אפשרות של עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה. רצוי לקחת טיפול אנטיביוטי לפי המלצה למשך 10 ימים. במידה ואין הטבה אחרי שבוע של טיפול מסודר, יש לפנות לרופא מטפל או יועץ ריאות לצורך הערכה מחודשת. בגליל ורמת הגולן ניתן לפנות למרפאת ריאות ב"ח צפת
 
מיה
12:15 15.09.10
 
נורית
13:33 14.09.10
שלום
אני בת 25, פניתי לרופא ריאות עקב קושי בנשימה ושיעול בזמן ריצה.
כדי לבדוק אותי הוא ביקש ממני להוריד את החולצה כולל חזיה!
האם מקובל לבדוק את הריאות בלי חולצה ובלי חזיה? אין דרך אחרת?
תודה על תשובתכם כי זה מתריד אותי
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:23 14.09.10
לפי נוהלי בדיקה גופנית, היא צריכה להתבצע ללא בגדים כדי להגיע לאיכות האופטימלית. כלל זה רלוונטי גם לבדיקת בית החזה. כמובן, יש לשמור על פרטיות, זאת אומרת שאנשים אחרים למעט צוות רפואי רלוונטי לא יהיו נוכחים בזמן הבדיקה.
 
אתי
19:05 13.09.10
ד"ר שלום, אני בן 71 אחרי שנים רבות של עישון (עד לפני 6 שנים) לפני כ 6 חודשים אושפזתי בשל ירידה בחמצן בדם ודלקת ריאות זיהומית קשה , עברתי סיטי שבו נראה נודול גודל 10 מ"מ , לאחר 5 חודשים ביצעתי שוב סיטי שהראה שאין שינוי בגודל הנודול . רופא הריאות שלח אותי ל pet ct שבו נראתה קליטה באותו גוש בפסגת הריאה השמאלית. ברור לי שעליי לעבור ניתוח להסרתו.
2 שאלות : 1) האם יש סיכוי שה pet קלט במקום שיש דלקת או ממצא שפיר או שבטוח שזה גידול ?
2) מהי הפרוצדורה של הניתוח ? ומהןההשלכות לאחר הניתוח .
תודה רבה
וחג שמח.
 
ד''ר דניאל סטרובין  
22:17 14.09.10
1. PET קולט לא רק בתהליכים גידוליים אך גם בכל תהליך פעיל (גם בדלקת ). במקרה של נגע בודד קטן, סבירות לגידול ממאיר הינה גבוהה יותר מאשר לגבי אפשרויות אחרות.
2. מהלך של ניתוח שמתבצע בהרדמה כללית, תלוי מאוד במיקום הנגע, אך לרוב היום עושים ניתוח כריתת נגעים קטנים ע"י טוראקוסקופיה (ללא פתיחה מלאה של בית החזה אך עושים מספר פתחים קטנים לצורך הכנסת כלים כירורגיים ומצלמות לתוך בית החזה). אחרי קבלת אבחנה פטולוגית תוך כדי הניתוח משלימים אותו- אם מדובר בגידול ממאיר מבצעים כריתה של כל האונה שבה היה מוקד הנ"ל .
כמו בכל ניתוח בהרדמה כללית, סיכונים של הניתוח יכולים להיות קשורים להרדמה. בנוסף יכולים להיות סיבוכים במהלך הניתוח ואחוריו. כאבי חזה חזקים באיזור החתכים הינו אחד הסיבוכים הנפוצים ביותר ויכול להמשך זמן רב.
 
דינה
18:34 12.09.10
עשיתי צילום רנטגן היום והתשובה :ציור ריאתי מוגבר בחלק התחתחוןשל הריאות.
הודגמה עכירות באזור סינוס ררדיופרני :שומן?הסננה תוך ריאתית?
אין עדותלתפליט
צל הלב אינו מוגדל.
שאלתי היא האם זה מעיד על דלקת אירות? או על מה?
 
ד''ר דניאל סטרובין  
21:59 14.09.10
ממצאים שתוארו בצילום חזה אינן דברים ספציפיים, לכן יכול להיות שמדובר בשינוים כרוניים (ישנים), כמו כן יכול להיות שמדובר במחלה פעילה (דלקת ריאות זיהומית או מחלה אחרת). החלטה יקבל רופא המטפל על סמך כל הנתונים (כולל סיפור הפציאנט, ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקות עזר- כולל צילום חזה זה)
+ הוספת הודעה
   1 ...  74  75  76  77  78  79  80  81  82  ...  158  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   אסתמה   גנחת   קצרת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   סיבולת לב ריאה נמוכה
RSS RSS פורום מחלות ריאה אסטמה