בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אף אוזן גרון עמוד 227

שומעים אותי? לא? פורום אף אוזן גרון הוא המקום בשבילכם! פורום אף אוזן גרון יענה על: כאב אוזניים, צרידות, הוצאת שקדים, ניתוח כפתורים, בעיות שמיעה, סינוסיטיס, בדיקת שמיעה, דלקת אוזניים, מחיצות האף, גודש באף, נזלת, , שיעול כרוני ועוד
מנהלי פורום אף אוזן גרון:
ד''ר דן גוטמן
לפרטים נוספים
ד''ר רועי הוד
לפרטים נוספים
 
מיכאל
06:14 14.06.09
בוקר טוב,

לפני חצי שנה פניתי לרופא א.א.ג בשל אי נוחות מתחת ללסת ימין, במישוש הוא איבחן בלוטות קצת גדולות ללא מרקם בעייתי וניתנות להזזה אך בכל זאת שלח אותי לבצע US שבו נמצאו 3 בלוטות, 2 בצד ימין בגודל 2 ו- 1.5 ואחת בצד שמאל בגודל 1.6 כאשר המראה שלהם תקין.

לאחר כ-3 חודשים ביקרתי אצל רופא המשפחה שגם הוא הרגיש אותן אך אמר שלפי המישוש הוא לא מודאג בכלל ואין צורך לבצע כלום, אך מאחר ורופא הא.א.ג המליץ לבצע US חוזר לאחר 3 חודשים הוא שלח אותי לבצע אותו.
בבדיקת ה-US נמצאו 4 בלוטות בגדלים שבן 1.2 ל- 1.5 בעלות מראה תקין תחת ה-US ונרשם בתוצאה כי נראה שיפור קטן מהבדיקה האחרונה.

מאז הייתי אצל רופא המשפחה שעדיין אמר שהן נראות לו לא בעייתיות בכלל ושעלי לשכוח מהן.

אומנם, בחודשים האחרונים אני כבר לא ממשש אותן כמו בהתחלה אך לפעמים אני כן עושה זאת ומרגיש אותן גם מצד ימין וגם מצד שמאל (לרוב צריך להטות את הראש כלפי מטה כדי למשש אותן) במישוש אני מרגיש שהן קטנות מהגודל שצויין בבדיקה אך אני חושב שזה היה אותו גודל שמיששתי מתמיד.

היום לאחר 6 חודשים מהבדיקה הראשונה רציתי לדעת, האם אכן אין צורך לבצע בדיקה נוספת או פעולה אחרת ? האם אכן הן לא בעייתיות עפ"י המימצאים שרשמתי כאן, האם צודק רופא המשפחה כשאומר שאני צריך להפסיק להתעסק איתן כי הן לא בעייתיות, האם יתכן כי הן ישארו בגודל של 1.5 גם אחרי חצי שנה ? האם יש לצפות שהן יישארו בגודל זה גם מבלי שיהיה בעייתיות ?

המון ודה על חוות הדעת
 
ד''ר דן גוטמן  
22:10 18.06.09
כן בצוואר ישנן בלוטות רבות שנשארות בגודל עד 1.5 ס"מ ללא כל בעיה ואין צורך לבצע מעקב נוסף. רק אם הם יגדלו שוב , רק אז צריך להמשיך את המעקב
 
תמר
21:35 13.06.09
בני בן העשר סובל באופן תקופתי מאדנואיד מוגדל הגורם להפרעות בנשימה בערות (אינו נוחר בשניה ). הדבר מציק לו. יש לנו אופציה לבתע ניתוח אך איננו ששים לכך. גם בגלל גילו ה"מופלג" והחשש להחלמה איטית וכואבת...
שאלתי- מה סיכוי להחלמה ספונטנית בגיל זה? ההפרעה קיימת מזה כשנה וחצי אך לא ברציפות - זה בא והולך. כרגע המצב רע, הוא כל הזמן מושך באף (הפוך מנזלת ,כאילו מחרחר החוצה).
תודה רבה.
 
ד''ר דן גוטמן  
22:08 18.06.09
אם אכן קיים אדנואיד חוסם יש להוציאו בניתוח פשוט גם בגיל 10
אולם לדעתי רצוי לבדוק בדיוק ע"י סיב אופטי בהסתכלות ישירה על האזור אם אכן זה הבעיה הגורמת להפרעות בנשימה
לד"ר אביגיל ארד שלום,
אני קלינאית תקשורת והייתי פעם בהרצאה שערכת ב"כללית" ברחובות וכך הכרתי אותך. אני פונה אליך בעניין אישי.
אני סובלת מזה כחמש עשרה שנים מדלקות גרון שלאחריהן מתפתח מצב בו אני סובלת מתחושת גירוי מציק קבוע בגרון ונוצרת במקביל הפרעה בקול - דיבור נשיפתי בעוצמה חלשה. כשאני מדברת הגירוי בגרון מתגבר. ככל שאני מדברת מצב הקול מחמיר. בשנה האחרונה אובחן בסטרובוסקופיה ובגסטרוסקופיה שאני סובלת מרפלוקס ומאז אני מטופלת באפן קבוע באומפרדקס. בתחילת מאי השנה החלתי לחוש בכאבי גרון ולצערי שוב התפתחו הגירוי המציק הקבוע בגרון והפרעת הקול. ניגשתי במהלך התקופה הזו לרופא א.א.ג. שגילה בצקת באריתנואידים ופער גלוטי. הוא נתן לי טיפול של סטרואידים ובעקבות המלצתו העליתי את מינון נטילת האומפרדקס. במקביל הכנסתי את עצמי למשטר חריף בתחום האוכל. אני לא אוכלת מזון חמוץ, חריף, או מלוח, לא מטוגן או שמן (ולא עם שמן בכלל) , ומשתדלת להמנע ממאכלי חלב. עבר כחודש במהלכו כמעט שלא הלכתי לעבודה ולפני שבוע הפסקתי לגמרי. רוב הזמן אני במנוחה קולית. למרות זאת ולמרות הטיפול לא חל שיפור במצבי. הגירוי בגרון עדיין קיים והקול עדיין נשיפתי וחלש. אני סובלת מהתופעה הזו פעמים רבות, וזה בד"כ לוקח הרבה זמן עד שאני מבריאה, אך הפעם פשוט זה הרבה זמן ולא מראה אותות שיפור. יחד עם זאת כשאני בריאה אין לי הפרעות קול ואני אפילו קצת שרה לפעמים...
מה דעתך?

תודה רבה!

היידי בר און
 
ד''ר אביגיל ארד  
20:00 13.06.09
רפלוקס קשה יכול לגרום לבעיות קול אולם יש לי משום מה ההרגשה שלא רק בזה מדובר. לגבי המרווח הגלוטי - אולי כדאי להעזר בחברותייך הקלינאיות לתירגול מסויים. כן, למרות שאת יודעת בדיוק מה לעשות, לפעמים צריך שמישהו יושיט לך יד לצאת מהבור. ....אני אשמח לעזור לך בבדיקה שלך.קשה לי לחוות דעה מעבר לזה.
שלום :)
לאחרונה עברתי ניתוח לא פשוט במערות האף לאחר שגילו אצלי גידול שפיר .
לפני הניתוח במשך מספר שנים התקשתי לנשום והיה לי הרבה נזלת אלרגית , נכון לעכשיו שבוע לאחר הניתוח מתחיל להיפתח לי האף בזכות הספריי של המי מלח והספירוקונז (הספריי הירוק)ואני מתחיל לנשום כמו שלא זכור לי שנים .
אמרו לי שניתוח זה לא שכיח וקורה לעיתים רחוקות והיו בו לא מעט סיכונים בכל מקרה ברוך השם עברתי את הניתוח בבית חולים אסף הרופא אצל אחד המנתחים הטובים בתחום והוא עבר בהצלחה .
לפני הניתוח עברתי בדיקת אנגיו שחסמו לי את עורקי הדם שהיו מחוברים לאותו גידול על מנת למנוע דימום במהלך הניתוח .

יש לי מספר שאלות . אשמח אם תוכלו לענות לי עליהם .
- כתוב לי להימנע כחודש מפעילות ספורטיבית וחשיפה לחום האם אחרי חודש אני יוכל לחזור ללא חשש מדימום לחשיפה בשמש ופעילות ספורטיבית ?
-במקרה של דימום חס וחלילה כיצד ניתן יהיה לטפל בבעיה?האם זה ממש מסוכן מקרה של דימום?
-כתוב שממולץ לאכול רך וקר את הקר אני מבין אבל רך האם לאכול רק רך כל הזמן או שאפשר לאכול אוכל בינוני כמו בשר , פיתה וכו'...
בנוסף האם אני יכול לשתות קפה קר לדוגמה , אני מפחד לשתות מפני שיש בו קופאין ואני מפחד שלחץ הדם יעלה לי ובכך יהיה דימום דבר שממנו אני נורא חושש.
-הרופא המליץ במיוחד בשבועיים הראשונים להישאר בבית ולמעט לצאת החוצה האם אחרי שבועיים אני יוכל לצאת באופן חופשי בערב ? מתי אני יוכל לחזור לשגרה ? אלכוהול , יציאות וכו' ?
-נתנו לי תאריך לביקורת ובה כתוב שאבצע בדיקת רינגוסקופיה פיבראופטית שאחרי חיפוש מידע הבנתי שמדוע בבדיקה שבודקים בה את הגרון האם אכן אבצע בדיקה זאת? כי לפני הניתוח כתבו שגם אעבור בדיקה זאת ולא עשו לי שום דבר .

מצטער על החפירות יש לי עוד מלא שאלות ניסיתי לרכז את המובחרות :) אשמח אם מישהו שמבין יענה לי ויעזור לי .
 
דניאל
19:14 13.06.09
אני אכתוב כאן בדיוק את המחלה ממנה סבלתי אם יהיה לך זמן ותרצי תוכלי להתרשם ולתת לי יותר מידע אודות הניתוח ואופן סיכונו כי זה ממש מעניין אותי ואין לי מידע על כך , גם אם לא אבין זאת :) ממש תודה בכל מקרה

לפי מכתב שחרור מהבית חולים-
שנים שסובל מחסימה אפית ונזלת . החמרה האנסוזקופה של באף - תהליך וואסקולרי תופס את הנזופרינגס משמאל , יתכן קשור לטורבימה תחתונה .
CT - תהליך בנזופרינגס מערב סינוס ספאנוידלי משמאל , יתכן מתפשת ל -
. LT PTERGOPALATINE FOOSA
ביצע MRI - אין לראות עדות לחדירה אנטרה קראניאלית.
התקבל לכריתה אנדוסקופית של הגידול.
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:56 13.06.09
כל ההוראות שקיבלת נועדו למנוע דימום בתקופה הקרובה לניתוח. אם אמרו לך שבועיים, זה אומר שלאחר מכן תוכל לעשות את הדברים. החזרה לפעילות צריכה תמיד להיות הדרגתית ולא להשתולל. במקרה של דימום עליך לפנות מידית למיון. כן, אתה יכול לאכול בשר או פיתה או פסטה. בבדיקה עם הסיב האופטי יבדקו לך את האף ואת הלע האפי. או כל אזור אחר הרלוונטי לניתוח.
 
יושי
14:46 08.06.09
אני חייל קרבי ונזקק לניתוח אף משולב כתוצאה מנפילה (מחיצה, קונכיות ושיפור חיצוני). בנוסף, אני סובל מאלרגיה כרונית (נזלת). הבנתי שבניתוח כזה כדאי להימנע מהשמש במשך 6 חודשים ובמסגרת הצבא לא מתאפשר. האם כדאי לדחות את הניתוח לאחר השחרור? האם ניתן לראות צילומים של מנותחים שלך כעבור שנה ממועד הניתוח? אמרו לי שלוקח שנה עד שהכל מתייצב. הביטוח הפרטי שלי מפצה רק על ניתוח פנימי. איך מפצלים את העלות?

המון תודה
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:47 13.06.09
אם אתה חייל קרבי ויש סיכוי גבוה לחשיפה לשמש ואולי גם לקבל מכה באף, כדאי לדחות את הניתוח לאחרי הצבא. קופות החולים מממנות את הניתוח הפנימי, אולם אם מדובר במקרה של חבלה באף ועוות חיצוני לעיתים אפשר לקבל גם מימון לזה. אם לא - הרופא המנתח יקבע את שכרו והקופה תשלם את חלקה. המנתח ינחה אותך. אם יש לך ביטוח דרך חברת ביטוח פרטי, זה לפעמים פשוט יותר.
ביתי בת 4.5 עברה ניתוח כפתורים לפני כשנה + בגלל נוזלים באזניים ולפני כחדשיים עברה ניתוח כפתורים והוצאת שקד שלישי.
כעת יש לה דלקת אזניים ויש שוב ירידה בשמיעה.
האם יתכן שהדלקת נוצרה בגלל שחדרו לה מיים לאוזן?
האם יש דרך נוספת מומלצת כמו תחום ברפואה האלטרנטיבית או דבר אחר שיכול לעזור לנוזלים באזניים?
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:43 13.06.09
 
אנונימוס
08:45 09.06.09
בתקופה של 3-4 ימים כבר אני מרגיש קושי לנשום,גם מהאף וגם מהפה ויש לי כאב גרון מוזר כזה נקודתי...בדקתי את הדופק שלי והוא גבוה במנוחה 120,בדרך כלל הוא יותר נמוך
זה מתחיל להעיק ולהפריע בחיי היומיום
מה זה יכול ליהיות?
אולי זה ישמע סנילי אבל זה יכול להגרם מאיזו עצם שנתקעה אחרי שאכלתי דג?או סתם בגלל אלרגיה?
למי אני צריך לפנות בנושא? תודה
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:42 13.06.09
ביתי בת 4.5 עברה לפני כשנה וחדשיים ניתוח שני של כפתורים +שקד שלישי (רק פעם אחת).
הרופא טען שיש לה בעית נוזלים ובגלל זה גם השמיעה נפגמה).
כעת לאחר כחודש מהניתוח יש לה דלקת אזניים ושוב היא מתלוננת שאינה שומעת טוב.
האם יש קשר בין כניסת מים לאזניים (לאחר הניתוח) לבין הדלקת? והאם יש דרכים אחרות לטיפול בבעיה?
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:22 13.06.09
אם הבנתי נכון היא עברה ניתוח שני לפני חודש. כן, כיש כפתורים מומלץ לא להרטיב את האזניים כי במקרים רבים זה יגרום לדלקת ואז האוזן והכפתור מלאים הפרשה ושוב לא שומעים. יש לטפל באמצעות טיפות מתאימות ולהקפיד לא להרטיב.
תינוק בן 8 חודשים. בבדיקת התפתחות בטיפת חלב נמצא שהשמיעה בצד שמאל חלשה. רופא ילדים זיהה נוזלים באוזן והמליץ על טיפול במוקסיפן לשבוע. טרם התחלת הטיפול - רופא אף אוזן גרון זיהה דלקת באוזן תיכונה, ביצע שאיבה של תכולת האוזן ורשם טיפות אוטומיצין.
האם ביצוע השאיבה מלמד שעור התוף מנוקב (אחרת איך ניתן לשאוב מהאוזן התיכונה?) - אם כן, האם סביר שהנקב נגרם מלחץ של נוזל הדלקת או שהרופא עצמו ניקב אותו (ללא אלחוש / הסבר) ?
מדוע הומלץ על אוטומיצין - האם לשיכוך כאבים בלבד? הבינותי שאוטומיצין מטפל בדלקת חיצונית בלבד ואילו מוקסיפן בדלקת פנימית (אוזן תיכונה) - האם זה בשל העובדה שניקוז הנוזל פוטר מהצורך בטיפול אנטיביוטי?
האם נדרשת ביקורת רופא לוודא שעור התוף נסגר?
המון תודה מראש.
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:20 13.06.09
כשיש נוזלים אי אפשר לשאוב אותם בלי לנקב את עור התוף וזה גם לא טיפול מקובל. בדלקת אוזן תיכונה יש מצבים בהם המוגלה מתפרצת דרך חור קטנטן שנוצר בעור התוף ואז אפשר לשאוב , לא את האוזן התיכונה אלא את המוגלה שנמצאת בתעלת האוזן. הרופא לא יעשה ניקור של התוף בלי לאמר לך והניקור גם לא נעשה עם צינורית השאיבה אלא עם מכשיר מיוחד. האוטומיצין נועד לטפל בחיידקים שזרמו עם המוגלה לתעלה כדי שלא תהיה הדבקה של העור. סיבה אחרת לשאיבה היא ליכלוך או הפרשות של התעלה עצמה במקרים ששעווה מצטברת או במקרים שיש דלקת של עור התעלה וההפרשה מהעור. בכל מקרה, מומלץ לא להרטיב את האוזן כשבוע לאחר דלקת עם הפרשה . בקורת לאחר מספר שבועות . חורים דלקתיים בעור התוף במקרים של דלקת חריפה לרוב נסגרים מעצמם ובלבד שלא יכנסו מים כל הזמן .
שלום.בטעות שמתי טיפות עינים אופטריל תקופה(רציתי לשים אוטידין).האם יש בכך סכנה?האם עלי לגשת להבדק אצל רופא אף אוזן גרון?
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:16 13.06.09
לא נראה לי שהאופטריל בכלל יפעל באוזן. אם את מרגישה טוב ואין תלונות מכוון האזניים, כנראה הכל בסדר. אם יש בעיה - פני לבדיקה.
 
דנית
13:56 12.06.09
האם יש אמת בכך שאסור להשתמש בהם באופן קבוע?מה הנזק שעלול להיווצר לרירית האף?
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:13 13.06.09
אסור להשתמש בטיפות מסוג זה באופן קבוע. יש התמכרות של הריריות ואחר כך מספר הפעמים ביום שתזדקקי לטיפות ילך ויעלה. הרירית מתכווצת ואחר כך מתנפחת אפילו יותר ונכנסים למעגל קסמים.
 
tch
14:16 12.06.09
מזה כחצי שנה אני סובל מכאבי גרון, הסימפטומים הם קושי בבליעה , כאב בשעת פיהוק וכאב קל ומציק בכלל באיזור הגרון.
הופנתי לרופא אאג ובבדיקה באמצעות החדרת סיב דרך האב, סבר שהבעיה היא בתחום הגסטרו וזה כנראה רפלוקס.
הגעתי לרופא גסטרו שעל סמך מכתב רופא אאג נתן לי תרופה (לוסק - פעמיים ביום ).
אני לוקח התרופה מצי כשבועיים וחצי ואין שום הטבה. יש לציין שאין לי שום סימפטום של צרבות או הרגשת חומציות אלא רק כאבי גרון במשך כל היום.
האם תמליצו לי בדיקה חוזרת לאאג או רעיון אחר.
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:12 13.06.09
אכן, המחשבה על רפלוקס הגיונית במקרה זה. קח את הטיפול בסבלנות במשך חודש תוך הימנעות ממזון חומצי (הדרים , חומץ, יין) קפאין. אוכל מטוגן, חריף, שמן. מנטה. עגבניות וחצילים.יש לאכול ארוחות קטנות רבות ולא ללכת לישון על קיבה מלאה.
 
מירים
00:04 13.06.09
שלום שמי מירים בת 20

היה לי לפני שבועים סטורפטוטוקס Aבגרון לקחתי מוקסיוויט 3 פעמים ביום במשך 4 ימים לא סיימתי שבוע כי פשוט סבלתי מתופעות לוואי והפסקתי.אחר 3 ימים חזרתי על משטח הגרון אשר יצא שלילי ושהפלורה רגילה ונורמלית מידי פעם עדיין הרגשתי חוסר נוחות בגרון למרות שהמשטח יצא תקין אך שבוע אחרי כאבים כבר אין אבל אני פתאום מרגישה חוסר תיאבון בחילה יתכן וזה וירוס ויראלי או נובע מדיכאון אך הנני יודעת ממה זה נובע האם אלו סימנים שהחיידק חוזר?

כי בדרך כלל מומלץ לחזור על משטח שבוע אחרי טיפול ואני עשיתי משטח לאחר 3 ימים באנטיביוטיקה

האם עליי לבצע שוב משטח גרון חוזר?

או לחכות לכאב גרון בשביל לבצע????משטח
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:10 13.06.09
עשית את כל הטעויות האפשריות. כשיש חיידק הטיפול הוא עשרה ימים. טיפול של 4 ימים הורג את החיידקים החלשים ואז נשארים החזקים והם יהיו אלו שיתרבו בהמשך. משטח גרון שלושה ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה יכול לצאת שלילי גם בנוכחות חיידקים. צריך לחכות יותר. מוקסיפן היא לרב אנטיביוטיקה מאד נסבלת אלא אם את אלרגית לפניצילין. אם החיידקים לא נעלמו הם יתרבו ושוב תהיה לך דלקת. במקרה זה אמליץ להקפיד לקחת את כל הטיפול כמו שצריך.
 
שלי
00:22 13.06.09
שלום רב,
בשבועות האחרונים כואב לי הגרון כאשר אני בולעת את הרוק בשכיבה, התחושה היא כאילו יש לי שריטה בגרון.
חשבתי שזה יחלוף ולא ייחסתי לזה חשיבות, אך מאחר והתחושה לא חולפת חשבתי אולי לבדוק זאת.
אתם יודעים אולי מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה מראש ושבת שלום!
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:08 13.06.09
לעיתים זה קורה באמת בגלל פצע קטן או דלקת ולעיתים בגלל חומצה מהקיבה שעולה לגרון וגורמת שם לגרוי או לפצע. צריך לבדוק את אזור הגרון ומיתרי הקול (שם גם פתח הושט) על ידי א.א.ג. באמצעות מראה או סיב אופטי.
 
נחמה
17:10 13.06.09
שלום רב!
יש לי בעיית נזלת, התייעצתי עם הרופא, והוא נתן לי לקחת את התרסיס רינולסט למשך חודש. רציתי לדעת, מדוע איני יכול לשתות משקאות אלכוהולים בזמן הטיפול?
האם אני יכול "להכין" את גופי בשביל לשתות אלכוהול בתקופת הטיפול (נניח להפסיק את השימוש ליום אחד)?
תודה!
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:06 13.06.09
רינולסט הוא תכשיר אנטיהיסטמיני העובד מקומית באף.לא ברור לי למה אסור לשתות אלכוהול בזמן השימוש בו. אולי קיבלת גם כדורים כלשהם??
 
אסף
12:09 04.06.09
שלום,
הייתי אצל רופאה שבדקה אותי+משטח גרון בשל תלונה על כאב גרון (שהתפרצותו הראשונית הייתה גם מלווה בחום, כאב ראש וקצת כאב בטן. למחרת ההתפרצות נותר רק כאב הגרון, עם תחושת נפיחות דלקתית). היא רשמה לי ואמרה לי להתחיל כבר טיפול ברפאפן לעשרה ימים ולהפסיק אם עוד יומיים אקבל תוצאות מעבדה שליליות לגבי סטרפטוקוקוס.
בינתיים, יום וחצי לאחר שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה, קיבלתי היום תוצאת מעבדה שאומרת רק:
Throat Bact. Normal Flora
(יש לציין שהגרון עוד כואב).
אז שוחחתי טלפונית עם רופא אחר מהקופה שהסביר שזה חיידק אחר כלשהו, רק לא סטרפטוקוקוס, ושאמשיך את הרפאפן (בניגוד לעצת הרופאה הראשונה) עשרה ימים.
שתי שאלותיי:
1. איזו משתי העצות היא הנכונה?... (האמנם מדובר בחיידק בהכרח?)
2. מאחר שיש לי תינוקת בת חצי שנה: האם אני יכול להיות רגוע בקשר לרמת הדיבוק של הדלקת, לאחר יומיים של אנטיביוטיקה (כלומר - האם זה בטוח חיידק, והאם אחרי יומיים זה לא מדבק יותר? והאם כל חיידקי הגרון גורמי הדלקות למיניהם, מדבקים כמו סטרפטוקוקוס? כי לגבי סטרפטוקוקוס נאמר לי שתינוקות לא כ"כ נדבקים).
תודה!
 
ד''ר אביגיל ארד  
19:02 13.06.09
פלורה נורמלית היא אוכלוסית החיידקים הנורמלית של הלע. והם רבים....אם משטח הגרון יצא שלילי, זה אומר שלא נמצאו סטרפטוקוקים מסוג A. במקרה זה, ובמידה והמשטח נלקח כמו שצריך, אין צורך בהמשך האנטיביוטיקה. נראה לי גם שחל שיפור עוד לפני נטילת האנטיביוטיקה כך שאולי כדאי היה מראש לחכות. אגב, את הבת שלך אתה יכול להדביק גם אם מדובר במחלה ויראלית
 
תמר
09:03 04.06.09
בני בן 4 וקצת אובחן עם נוזלים באוזניים. ירידת שמיעה 20 ו- 30 דציבל. בשלב זה הומלץ לנו, ואנחנו מסכימים, שלא לנתח. מה האופציות הנוספות שקיימות? האם ה- earpopper יעיל במקרים אלו? האם יש סכנות לשימוש בו?
 
ד''ר אביגיל ארד  
18:07 13.06.09
קודם כל,יש את הקיץ. יתכן והנוזלים יתייבשו. שנית, אירפופר יכול להועיל בחלק מהמקרים בתנאי שהילד מסכים לעשות ואתם מתמידים פעמיים ביום למשך מספר שבועות. אם יש אפשרות כדאי לנסות. מכסימום, אל לא יועיל תמיד יש כפתורים.
 
דניאלה
09:08 07.06.09
רציתי לשאול האם יתכן שמינון מוקסיפן לטיפול בדלקת גרון (1.5 גר ליום) זהה לבתי במשקל 30 ק"ג ולבעלי במשקל 100 קג שלקו בדלקת גרון
תודה
 
alnae
18:05 05.06.09
שלום רב,
מטריד אותי כבר כמה חודשים שבתי משתעלת ובבדיקת הדם שעשו לה מצאו ש- C.R.P=1.69 mg/dl. הלכתי לרופא ריאות דרך רופא המשפחה שלי אבל הוא לא מצא סיבה.
השא' שלי היא מזה יכול להיות? אילו בדיקות בתי צריכה לבצע?
אודה אם תעזרו לי
שלום רב,

מזה כחודשיים שאני סובלת מבחילות שנמשכות בכל זמן העירות שלי - מרגע שאני פוקחת את העיניים (בעודני שוכבת במיטה) ועד שאני הולכת לישון בלילה (אני ישנה טוב).
הבחילות מלוות בחולשה, עייפות וסחרחורות. לאחר שביקרתי אצל רופאת משפחה, אא"ג, רופא עיניים ונאורולוג ובצעתי מספר בדיקות דם, נשלחתי לפסיכיאטרית שאבחנה את מצבי כחרדה.
מזה כשבועיים וחצי שאני נוטלת ציפרלקס (יחד עם קלונקס במינונים משתנים).
המצברוח טוב, אבל מבחינה פיזית אין כל שינוי. עדין בחילות בכל זמן הערות שלי (שפוגעות לי מאד באיכות החיים), חולשה, עייפות וסחרחורות. יש לי 3 ילדות קטנות והקושי רב.
עדין מנכרת בי המחשבה על אפשרות כי הבחילות אינן נובעות מחרדה אלא מבעיה פיזית אחרת, אולי ורטיגו. לא נראה לי הגיוני שאין הקלה או הפוגה אפילו קצרה במשך חודשיים.
התחושות הרעות החלו מבחילות ובהמשך הצטרפה תופעה של סחרחורות וחולשה כללית ועייפות.
כשבקרתי אצל אא"ג הוא ישר נתן לי אגיסרק למשך שבוע (ביחוד לאור העובדה שאובחן אצלי ורטיגו גם לפני כשלוש שנים, רק שאז הסימפטומים היו יותר קלים ולאחר 3 שבועות חזרתי להרגיש מצויין).
אגיסרק לא עזר והתופעות נמשכות עם פיקים מדיי כמה ימים.
פיסיותרפיסטית המטפלת בורטיגו לא הצליחה לעזור כי לטענתה לא הבחינה בגלגולי עינים בשינויי תנוחה.
האם יש בכל זאת מקום לא לשלול ורטיגו? אילו בדיקות או תרופות ישנן שיכולות לאבחן או לסייע?
אני כבר חסרת אונים.
אגב, באחד מהביקורים במוקד של קופ"ח קיבלתי אנפוזיה עם פראמין ולא חלה שום הקלה.

המון תודה,
שרון.
+ הוספת הודעה
   1 ...  223  224  225  226  227  228  229  230  231  ...  296  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אף אוזן גרון   כאב אוזניים   סינוסים   דלקת אוזניים   ניתוח כפתורים   רופא א.א.ג   סינוסיטיס   הוצאת שקדים   טיניטוס   צרידות
RSS RSS פורום אף אוזן גרון