בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אף אוזן גרון עמוד 227

שומעים אותי? לא? פורום אף אוזן גרון הוא המקום בשבילכם! פורום אף אוזן גרון יענה על: כאב אוזניים, צרידות, הוצאת שקדים, ניתוח כפתורים, בעיות שמיעה, סינוסיטיס, בדיקת שמיעה, דלקת אוזניים, מחיצות האף, גודש באף, נזלת, , שיעול כרוני ועוד
מנהלי פורום אף אוזן גרון:
ד''ר רועי הוד
לפרטים נוספים
ד''ר דן גוטמן
לפרטים נוספים
 
נועה
12:11 03.06.09
לילדי בן השנתיים וחצי הומלץ על ניתוח שקדים לאחר בדיקה במעבת שינה, סובל מנחירות , וכן לטענת הרופא יש ריחוק של הלסת בגלל המאמצים לנשום בלילה מהפה.
אני מאוד חוששת מניתוח שקדים בגיל כה צעיר, האם יש גישה שמוותרת על הניתוח או שעלי לא לחשוש, ובכלל מה הסיכונים בניתוח שקדים בכלל ובפרט לילד קטן.
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:20 03.06.09
דום נשימה בשינה וחסימה אפית ועל ידי שקדים, פוגעים באיכות החיים של הילד ובעיות נוספות. כריתת שקדים ואדנואידים נדרשת לעיתים במצב זה. במקום לכרות את השקדים אפשר להקטין אותם בטכנולוגיה הנקראת קובליישן. חלק מהשקד נותר אז במקומו, ההחלמה קלה יותר, והמסה החוסמת מוסרת.
שלום,

אני חייל קרבי כבר חצי שנה בערך ולקראת סוף ההכשרה שלי.
לפני מספר ימים קיבלתי מכה חזקה באוזן ניהיה לי נקב בתופית.
לאחר הפניה לרופאת א.א.ג היא שמה לי פאטץ' (נייר סיגריות)
לא יודע מזה אומר, ואמרה לי לחזור אליה עוד שבועיים, כי עוד שבועיים יש לי שבוע מלחמה שזה כולל הרבה מאוד רעשים חזקים, ולקבל חוות דעת לגבי ההשתתפות בזה.

עבר כללי : שהייתי תינוק עברתי ניתוח כפתורים בשתי האוזניים, ובגיל 9 נקרע לי לראשונה עור התוף מצלילה, ובגיל 17 וחצי נקרע שוב באותה האוזן מניקוי אוזניים וכרגע נקרע שוב באותה האוזן ממכה חזקה.

השאלה שלי היא האם לאחר 14 ימים בערך שהדבר היחידי שקיבלתי הוא את הפאטץ' הזה ותקווה שזה יתאחה, מותר לי להשתתף בשבוע הכשרה הזה, ומה לגבי האוזן, מה יקרה לי אם זה יקרה פעם רביעית? מומלץ לי להישאר קרבי?

זה קרה ב1.6 והשבוע מלחמה ב 14.6
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:14 03.06.09
לנקבים טראומתיים סיכוי גבוה ביותר להיסגר ספונטנית, מה גם שעזרו לך עם הטלאי. חשוב מאד לא להרטיב את האוזן ולהגיע לבקורת. אם לא תוכל לאחר שבועיים, אז אפשר לאחר חודש. כדאי לא לקבל מכה באוזן בזמן הקרוב. לגבי רעש - קשה לי לומר. הדף חזק כמוהו כמכה. אם יש התלבטות כדאי לך להשתמש באטמים נגד רעש.
שלום,
אני בת 26, בריאה בד"כ.
לפני כחודש וחצי התחלתי לסבול מסינוסיטיס, וטופלתי ע"י אוגמנטין, אחר כך זינט (שתיהן לא הועילו), והיום אני מסיימת טיפול בדלצין.
הכאב האופייני לסינוסיטיס חלף אבל אני ממשיכה לסבל מחולשה כללית ויש לי נזלת סמיכה. אין לי חום. אתמול התחלתי לסבול מכאבים חזקים מאוד (פועמים) בבסיס הגולגולת כשאני מתכופפת, או אפילו מטה את הראש קדימה. האם זו תופעה שקשורה לסינוסיטיס? כיצד ניתן לטפל?

תודה רבה, רחלי
 
ד''ר דן גוטמן  
17:06 02.06.09
נראה שהכאבים קשורים לסינויטיס אולם יש להבדק אז יש לשקול הפניה ל CT סינוסים על מנת להעריך את הבעיה
בן 30 , סובל 15 שנים מסינוסיטיס מוגלתי עם כאבים כ- 4 פעמים בשנה מטופל בזינט 500 שמתחיל לא להשפיע . עשיתי CT (למטרת ניתוח ועדיין מתלבט אם לעשות ניתוח)התוצאות ה- CT הן: מחציה עקומה , ריריות מוגדלות ,מערות פנים מאוורות היטב
השאלות שלי הן:
האם הניתוח ליישור המחיצה והקטנת ריריות יפתור את הבעיית הסינוסים?
האם זה נכון שלאחר הקטנת הריריות הן "צומחות מחדש"?
האם כריתה ריריות (קונכיות) מסוכנת או לא ממומלצת ?
האם על פי הממצאים הנ"ל כדאי לעבור ניתוח ?
האם יהיה לניתוח השפעה עם הסינוסים (הקטנת מס' הפעמים שבו אני חולה בשנה / החלמה מלאה מסינוסים ) או שהניתוח רק ישפר את "איכות חיי" ז"א נשימה יותר טובה וכו'?
 
ד''ר דן גוטמן  
17:06 02.06.09
תראה. זו תשובה שאני עונה כאן לרוב
נראה לי לא רציני לענות לך האם לבצע ניתוח או לא רק מהאינטרנט ללא בדיקה וללא לצפות במו עיני בצילום ה CT
לגבי הסברה שכונכיות גדלות מחדש- זה לא נכון
בברכה
שלום,
אני בת 39, סובלת מזה כמה ימים מדקירות פתאומיות באוזן שמאל ובעיקר הכאב מופיע בערב, לעיתים כל היום אין כלום, כמו כן, כל משב רוח מכאיב, כאילו הרוח בתוך האוזן ותחושת כאב עמום בעומק הגרון בצד זה.
האם זה מהאוזן? או מהשיניים? האם יכול להיות שכאבי אוזניים מרגישים כמו כאב שן? כמו כן כל נגיעה קלה אול לחיצה על הלחי מתחת לאוזן או באוזן עצמה גורם לכאב ודקירה.
האם לגשת לא.א.ג? או לרופא שיניים.
עזרה, אני סובלת.
תודה
 
ד''ר דן גוטמן  
17:00 02.06.09

ד"ר שלום רב,

כבר מזה ארבעה שבועות שיש לי שיעול יבש מתמשך, בעיקר בלילה, שגורם לי כמעט לחנק ומאמץ מאיזור הבטן (אך ללא כאב). איני יכולה כמעט לישון וגם כשאני מצליחה- רק בתנוחה כשאני חצי יושבת.
הייתי מספר פעמים אצל רופאת המשפחה אך שום דבר אינו עוזר (היא נתנה לי בהתחלה כדורי טלפסט וקלגרון, ועשיתי משטח גרון שיצא תקין) ואף ניסיתי "תרופות סבתא" רבות.
היא הפנתה אותי לאולטרסאונד של בלוטת התריס וקיבלתי לאחר בדיקת סונר של בלוטת המגן-תירואיד את הממצאים הבאים:

בדיקת u.s של בלוטת המגן:

אונה ימינית:

רוחב 15 מ"מ אורך 45 מ"מ

ממצא נוזלי בקוטר 5 מ"מ

איסטמוס- אינו מוגדל

אונה שמאלית:

רוחב 15 מ"מ אורך 43 מ"מ

מרקם הומגני ללא לימפאדנופיטה חשודה

קנה הנשימה המרכזי אינו דחוק.


הייתי רוצה לדעת בבקשה בדחיפות מה אומרים ממצאים אלו (אם אפשר לפרט מה אומרת כל מילה) והאם מדובר בממצא מדאיג (סרטני למשל) ?
כמו כן, מהו לדעתך הטיפול הנכון? למי עליי לפנות- האם עליי להבדק אצל מומחה אף אוזן גרון או מומחים נוספים? האם עליי להבדק ולקבל חוות דעת מכמה מקומות?
בנוסף, האם ידוע לך על מקרים כאלה בעבר? ומה נעשה?
האם יש להוציא את הממצא הנוזלי (??) בשאיבה- כיצד זה נעשה? האם יכול להוביל לניתוח?

אודה לך אם תוכל/י לענות לי בכנות המלאה והמפורטת ביותר.
תודה מראש,
תמי.
 
ד''ר דן גוטמן  
16:59 02.06.09
בסך הכל התשובה של הסונאר של בלוטת המגן תקין. קיים נודול ( ולא נוזל) בבלוטת המגן שזהוא ככל הנראה ממצא שפיר. אין כל קשר בן השיעול בלילה לממצא בצוואר
אם את רוצה להפיג את חששותייך ניתן להגיע אלי לבדיקה או לרופא א.א.ג אחר
בברכה
 
תמי
19:33 01.06.09
שכחתי לציין כי זמן קצר לאחר תופעת השיעול התחלתי לקחת לראשונה גלולות 'יסמין' בעלות מינון גבוה יותר ממה שהייתי לוקחת בעבר (עשיתי הפסקה של כשנה) ואני כבר במחזור שבועיים (עם דימומים קלים). אני חושבת שעצם הגלולה כחזקה כניראה משפיעה על זה אך איני בטוחה אם יש קשר לשיעול אם כי קראתי את האזהרות של הגלולה משיעול (אך אצלי השיעול הופיע קודם) ושיש להפסיק את לקיחתה.

אמנם זה אינו קשור לא.א.ג אך האם יש צורך להפסיק לקחת את הגלולות לדעתך? והאם ניראה לך כי יש קשר לשיעול שאולי התחיל אחרת ואח"כ עזר להוביל לממצאים (נתתי בהודעה הקודמת) של בלוטת התריס.

תודה מראש,
תמי.
 
ד''ר דן גוטמן  
16:57 02.06.09
לא ידוע לנו על קשר שבן יסמין לשיעול
שלום רב,

אני בן 33 ואני סובל כבר כחודשיים מכאבי גרון חוזרים. אני אחרי אשפוז ואני מרגיש שהדלקת חוזרת.
בפנייתי האחרונה לרופא א.א.ג. הוא אמר שבמידה וזה חוזר, אז יהיה צורך בוצאת שקדים.
אני מבין שהוצאת השקדים גורמת לסיכון ממחלות אחרות כמו דלקת ראות ולכן אני מתלבט בנושא.
גם שמעתי על שיטות שונות של הוצאת חלק מהשקדים או טיפול בלייזר.
הייתי מאד רוצה לקבל מידע בנוגע לאופציות שיש לי, אופן ביצוע התהליך הזה ואופי ההחלמה אחריו.

תודה מראש.
 
ד''ר דן גוטמן  
16:54 02.06.09
את השקדים אנחנו ממליצים להוציא אם קיימות דלקות שקדים חוזרות בתדירות מעל 5 בשנה.
מה גרם לך להבין שהוצאת השקדים גורמת לדלקות אחרות ודלקות ריאה? כבר משנות ה 60 הופרחה דעה זו.
אכן ניתן להוציא רק את חלק מהשקדים אולם לאנשים הסובלים מדלקות גרון חוזרות יש להציא את כל השקד על מנת שלא יחזרו הדלקות
בברכה ד"ר גוטמן
במהלך השבוע שעבר צללתי מספר פעמים במסגרת קורס צלילה באילת (כוכב שני). היום, שלושה ימים לאחר שסיימתי את הצלילות עדיין סתומות לי האזניים. מה ניתן לעשות?
תודה
 
ד''ר דן גוטמן  
16:52 02.06.09
יתכן וקיימים נוזלים באוזן תיכונה. יש לגשת לא.א.ג לבדיקה
 
יניב
19:12 24.05.09
מזה שבוע אני מרגיש שתקוע לי משהו בתוך הגרון במקום ספציפי (צד ימין). התחושה לא הופיעה לאחר אכילה, אלא סתם כך.

הדבר מעיק עלי מאוד במהלך הנשימה וגורם לשיעול כבד ולנזלת, אך לא מפריע בזמן אכילה.

נבדקתי אצל רופא א.א.ג.(בדיקה רק באמצעות מראה), שלא מצא כלום ואמר שיתכן כי מדובר במחלה וירלית.

1) האם מחלה וירלית יכולה לגרום לתחושה מעיקה כל כך של עצם זר בגרון ואם כן למה אין הטבה בתחושה לאחר שבוע?

2)האם יכול להיות שאכן תקוע לי משהו למרות שהתחושה לא נוצרה מיד לאחר ארוחה?

ממה זה יכול להיגרם?

תודה מראש,

יניב
 
תמרה
09:03 26.05.09
שלום אבקש עזרה בפענוח בדיקת CT אוזן
הסננה רבה בשולי תעלת השמע החיצונית עם ארוזיה בולטת של השוליים הגרמיים של התעלה מכל צידיה. מה זה אומר?
תודה רבה על עזרתכם
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:18 30.05.09
כשמפענחים צילום זה צריך לבוא בהקשר לבעיה הקלינית , לתסמינים ולממצאים בבדיקה. אחרת אין משמעות. יתכן ומדובר בדלקת אוזן חיצונית פולשנית, יתכן במשהו אחר. לא יכולה לומר בודאות רק לפי התשובה.
 
תמרה
18:35 31.05.09
מימצא לאחר לקיחת תרבית חיידק סטאפטוקוקוס
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:13 30.05.09
כאב נקותי בגרון בזמן הצטננות יכול להיות אפילו פצע אפטה הנחבא בין קפלי הרירית ולכן הרופא שלך לא ראה אותו. נסה לגרגר מי מלח מספר פעמים ביום. קח משהו לייבוש הנזלת. גם מחלות ויראליות אורכות זמן....
 
אורטל
23:33 23.05.09
בס"ד.



ד"ר שלום,



יש לי בלוטה בין הצוואר לעצם הראש כבר 13 שנים.

הבלוטה הזו בולטת יותר כשאני מזיזה את הצוואר וכמעט נעלמת כשאני לא מותחת את שרירי הצוואר, הנ"ל קצת מתנפחת לפני כל מחזור חודשי באופן קבוע במשך 13 שנים, הייתי לפני שנתיים אצל א.א.ג. והוא אמר לי שזה שום דבר, האם יש מקום לדאגה, אני עדיין מפחדת.



תודה רבה,



אורטל.
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:25 30.05.09
בלוטת לימפה שהתנפחה לפני 13 שנה ולא נעלמה, כנראה אתן צריכות ללמוד לחיות יחד....אם זה היה משהו משמעותי לא היה מחכה זמן כה רב. לפעמים בלוטה מתנפחת בעת דלקת ופשוט לא מתכווצת חזרה לאחר מכן, ועם זה את חיה. לבריאות....
 
שולה
10:51 24.05.09
שלום
האם יש מה לעשות כאשר חוש הריח נעלם כמעט לגמרי? אני מריחה רק מקרוב מאוד.
האם זה נכון שזה סימן מוקדם לאלצהיימר? ( אני בת 59)
מה ניתן לעשות בנוגע ללחץ באוזנים בזמן טיסה, בעיקר בנחיתה.
תודה
שולה
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:24 30.05.09
השילוב של ירידה בחוש הריח עם קושי בהשוואת לחצים בטיסות, דווקא מתאים לגודש אפי כלשהו. כדאי לגשת להיבדק על ידי א.א.ג שישלול פוליפים או כל חסימה באף והלע האפי. ניתן לתת מורידי גודש שונים ותרסיס סטרואידלי לאף ולקוות לשיפור.
 
ינון
08:15 25.05.09
שלום לך

שמי ינון ואני מנוזל כבר שנתיים .

הלכתי לרופא א א ג והא שלח אותי לבדיקת אלגיה ולא מצאו שום דבר

אבל הרופא נתן לי כדורים לאלגיה שלא עזרו במיוחד .

הספטמים שלי הם נזלת בשעות הבוקר במיוחד ולעיתים רחוקות בערב ולחה בגרון.

אין לי כאב או גרויים בעניים .

אני לא מוצא פיתרון אולי יש לך ליעץ לי בבקושה .

תודה ינון
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:22 30.05.09
גם אם לא מצאו שום דבר בבדיקות האלרגיה יתכן ומדובר בכל זאת ברגישות יתר. כדאי לנסות תרסיס סטרואידלי לאף ותרופות אחרות נגד אלרגיה ולראות אם זה מועיל. חזור לרופא.
 
עינב
11:50 25.05.09
שלום,
אני בת 29 מזה כשבוע יש לי כאב באוזן שמאל וביומיים האחרונים אני חשה תחושת נימולבצידי הפנים העין והלשון.
האם קיים קשר בין הדברים?
חשוב לי לציין כי הלחיים מעט נפוחות באותו הצד.
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:21 30.05.09
אין אפשרות להתייחס לבעיה כזו ללא בדיקה.
ילדתי בת ה13 סובלת מכאבי ראש זה מכבר. היא היתה בבדיקת MRI מח והנה הסיכום: בדיקת המח תקינה. והודגם תהליך היפראינטנסי בT1 באזור הנזופרינקס בגודל 1.5ס"מ. ממצא היכול להתאים לתהליך צסטי בקו האמצע של הנזופרינקס.
מה התוצאות אורמרות, האם יש חשש כלשהו?
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:20 30.05.09
בלע האפי ישנן לפעמים ציסטות כגון ציסטה על שם תורנוולד. לרב אינן גורמות לשום בעיה. ממליצה על בדיקת הלע האפי עם סיב אופטי כדי לוודא. לא חושבת שיש קשר לכאבי הראש.
 
שירי
10:07 26.05.09
שלום ותודה מראש,

אני בת 68 ,לאחורנה מזה מס' חודשים יש לי קושי בבליעה, בבדיקת סיב אופטי תקין, נשלחתי למרפאה לבדיקה במכון בליעה תוצאה: אברי בליעה תקין סיכום: מדובר באבני שקדים במיטת שקד שמאל!!! יש לציין שבלחיצה על מיטת שקד שמאל יצא תוכן מזון !
שאלה: מה הטיפול שניתן לצור שיפור בליעת האוכל שהפך לסיוט מתמשך? כל סיב מירק או פרי או לחם ובכלל מקשה עלי מאוד! במיוחד הבושה ליד הסובבבים באירועים משפחתיים,אני נמנעת מלאכול. אשמח לקבל תגובתכם טרם אפגש עם הרופא המטפל. תודה שירי
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:11 30.05.09
אבני שקדים אינם גורמים קושי בבליעה אלא אי נוחות וצריך לנקותם ואחרי כל ארוחה לגרגר מים. אם יש ממש בעית בליעה, כדאי לחזור את איבחון הבליעה. אם נעשתה בדיקת בליעה עם סיב אופטי ומזון צבוע ולא נמצאה בעיה, אולי כדאי לעשות בדיקת בליעה בהסרטה ברנטגן. בכל אופן- אפשר להתייעץ עם קלינאית תקשורת המומחית בבעיות בליעה לגבי טכניקות בליעה שיעזרו לך.
My 10 year old son seems to have a cholesteatoma in his middle year. We have been following up on this since 2006 and have been advised recently that he needs to have it removed surgically and it may be that he will need a radical mastoidietomy plus reconstruction so that pontentially he will be able to do a procedure that may improve his hearing and allow him to go into the water again. who in Israel can do this procedure?
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:09 30.05.09
I am sorry but in this forum we do not recommend . In most hospitals here there is an ear specialist that can do this procedure. There are good pediatric ENT Tel Aviv medical center (dana) and in Rabin medical center (Shneider). Good luck.
 
מזל
13:52 26.05.09
שלום רב אני בת 19.8 חודשים לאחרונה בשבועים האחרונים החלו לי חולשה עייפות צמרמורות וחום לא כל כך גבוה.
אבל חום.
ובנוסף כאבי גרון איומים נוראים.ועייפות
הלכתי לרופאה אמרה לי וירוס ויראלי.
הלכתי לעשות משטח גרון ויצא לי בתוצאה מין סוג של חיידק סטרפטוטוקס מסוג A שלא כל כך נותנים לו אנטיביוטיקה אבל בכל אופן אמרו לי לקחת מוקסיווט פורטה 3 פעמים ביום במשך שבוע.
התחלתי לקחת אבל עדיין לעיתים יש צמרמורות כאלה עם תחושות עייפות וחוסר תאבון.נייראה לי שהמוקסיווט לא עוזר (ובדרך כלל עליי משפיע טוב הרפאפן לגרון) למרות שהכאבים פסקו.
איזה אנטיביוטיקה עליי לקחת בישביל לחסל ?
אוגמנטין או רפאפן ?
ואני כל כך מפחדת למות קראתי כל מיני מאמרים שילדה בת 17 שגם היה לה תסטרפטוטוקס A גם היה לה חוסר תאבון וחולשות ובסוף מתה.
אני ממש מפוחדת.
מה עליי לעשות?
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:05 30.05.09
אם אכן מדובר בסטרפ. A שהוא דווקא זה שכן נותנים לו טיפול - אז רפפן או מוקסיפן לעשרה ימים יעשו את העבודה. במקרים חריגים יש צורך באוגמנטין, לרב אם יש הישנות. אם כבר כאבי הגרון השתפרו, תהיי סבלנית. בהדרגה תרגישי טוב יותר. סה"כ את בטיפול ואין מה להיכנס לחרדה.
הריני בן 60 וסובל זה שנים רבות מיתר לחץ דם ומטופל בכדורים נורווקס 10מג קרדילוק 5 מג
וקלוריל חצי כדור כל אלה פעם ביום. טיפול זה נתן לחץ דם מאוזן .

עקב שארית שתן המליץ אורולוג על נטילת כדור ביום של טמוסילין לפני השנה. לאחר שמונה ימי נטילת כדור זה הרגשתי לפתע סחרחורות...

מיד הפסקתי לאחר יעוץ עם רופא המשפחה אולם זה למעלה משלושה שבועות אני עדיין מרגיש סחרחורת במצב של שכיבה או הטייה של הראש כלפי מעלה. וראוי לציין שכרגע גם כן הלחץ דם מאוזן -נכון להיום 126/78

התייעצתי אתמול עם פרופ' מומחה ללחץ דם והוא אומר שבגלל שעבר המון זמן כנראה שהתרופה- טמוסילין אינה קשורה לסחרחורות ויש לחפש בכיוון אחר...

מה עלי לעשות על מנת להפסיק את הסחרחורות?

האם הסחרחורות קשורות לבעיות באוזניים?

תודה.
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:02 30.05.09
עליך להיבדק על ידי א.א.ג. יתכן ומדובר בסחרחורת תנוחתית וניתן לטפל בזה על ידי פיזיותרפיה ספציפית.
 
רון
22:42 26.05.09
אתמול, במסגרת הספורט שאני עוסק בו , קיבלתי מכה חזקה באף מברך של אדם אחר.
אמנם לא ירד לי דם , אבל יש כאבים חזקים מאוד שמתחזקים עוד יותר בזמן נגיעה באף
או נשימה מהאף. האם יש סיכוי לשבר ? ואם כן, למי עלי לפנות , ואיך מטפלים בשבר באף ?

תודה.
 
ד''ר אביגיל ארד  
22:01 30.05.09
בהחלט יתכן שבר באף. אם זה שבר קוי ללא תזוזה, אין צורך לעשות דבר, ותוך מספר ימים עד שבועות הכאבים יחלפו. ניתן לבצע צילום דרך המוקד או דרך רופא המשפחה בקופת החולים. אם יש שבר עם תזוזה - צריך להחזיר אותו. זה מתבצע לרב בחדר מיון על ידי א.א.ג או פלסטיקאי. גם אם אין שבר זה יכול לכאוב עד מספר שבועות.
+ הוספת הודעה
   1 ...  223  224  225  226  227  228  229  230  231  ...  295  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אף אוזן גרון   כאב אוזניים   סינוסים   דלקת אוזניים   ניתוח כפתורים   רופא א.א.ג   סינוסיטיס   הוצאת שקדים   טיניטוס   צרידות
RSS RSS פורום אף אוזן גרון