בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
דנה
15:12 22.06.10
שלום רב

עשיתי בדיקות דם ויצא לי בי12 211 כאשר הנורמה היא בין 200-900.
לפני כמה שנים היה לי 511 ולא אכלתי אז בשר/ביצים יותר מהיום .
יכול להיות שהתפתח אצלי חוסר במשהו שמונע מהבי 12 להספג ,קראתי שקיים
כזה דבר שנקרא פקטור פנימי ,זה משהו שיכול לקרות עם השנים או שזה מולד ?

תודה
 
דנה
15:19 22.06.10
הטווח הוא בין 211-900 ולי יש 233 .

באפריל 2006 היו לי 551
באוקטובר 2006 היו לי 371
ב2009 היו לי 300
ועכשיו 233 .

תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:23 22.06.10
רמת B12 אכן נמוכה מעט.
בעבר עשו בדיקות שונות לברור הסיבה, כולל בדיקות ל- INTRINSIC FACTOR. כעת למיטב ידיעתי זה לא נעשה.
ודאי שיש מספיק ויטמין B12 בתזונה שלך, ואם עדיין אין שיפור בדרך כלל משלימים, בדרך כלל בכדורי מציצה .
הפרעות הספיגה עולות בשכיחותן עם הגיל. יש גם הפרעות מולדות במטבוליזם הויטמין, אך זה נדיר.
 
דנה
12:02 22.06.10
שלום,
אני בת 26 ובמשפחתי היסטוריה של אוסטופורזיס.
אורטופד הפנה אותי בעקבות צילום רנגנט לצפיפות עצם. לפי בדיקה זאת יש לי בעמוד השדרה אוסטופורוזיס 2.6 מתחת לתקן.
עשיתי בדיקת איסוף שתן ובבדיקה יצא שיש לי:
PHOSPHORUS- U 24h - 338mg/24hr
מתחת לנורמה
CALCIUM- URINE 24h - 160 mg/24hr
בנורמה

מה זה אומר?
תודה דנה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:19 22.06.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אוסטאופורוזיס.
 
טל
09:23 22.06.10
שלום רב,
בבדיקת דם שביצעתי לפני שבוע קיבלתי תוצאות בגדר הנורמה מלבד,
hyper% -9.6
ו- mpv -6.3
אשמח לדעת מה משמעותן.
תודה מראש,
טל.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:19 22.06.10
אם הבדיקה היא בדיקה שגרתית ושאר ספירת הדם תקינה - אין לכך משמעות.
 
שרית
09:18 21.06.10
שלום, בשבוע שעבר עברתי הפלה בשבוע 15 , זוהי כבר פעם שניה (פעם ראשונה שבוע 5), כשהגעתי לביה"ח ביצעתי בדיקות דם וגילו PTT מוארך וLAC חיובי, אני מטופלת בקלקסן 40 מ"ג ל6 שבועות הקרובים ולאחר מכן אני אבצע בדיקות דם נוספות, הסבירו לי שככל הנראה בהריון הבא (בע"ה) אני יטופל עדיין בקלקסן למשך כל ההריון, שאלתי היא האם בעית הקרישיות נוצרת רק בהריונות או בכלל? והאם הטיפול בקלקסן בטוח להריון תקין? תודה רבה .
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:58 22.06.10
נושא קרישיות היתר היא בדרך כלל מולדת וגנטית ולא קשורה להריון.
מעבר להריון זה מהווה סיכון לתרומבוזיס ורידים ותסחיף ריאתי בטיסות ארוכות.
העישון וגלולות מגבירים הסיכון.
כדאי ומומלץ להתייעץ בהמטולוג.
לנושא ההריון התייעצי בגינקולוג שלך. לידיעתי הקלקסן בטוח בהריון וזה הטיפול הניתו בדרך כלל.
הרבה הצלחה ואושר.
לפני שבוע ביצעתי בדיקות דם והפרמטרים הבאים יצאו חריגים:

Fe - Iron 22
Lymphocytes % 19
Erythrocytes (U) 25
Vitamin B12 271

אני בן 30, יש לציין שאני אוכל בריא, מקפיד על כושר, לא סובל מעודף שומן, מעשן מידי פעם.
הייתי אצל נטורופתית עם התוצאות והיא נתנה לי ברזל, ויטמין B 12, וכלורופיל
בנוסף אני לוקח אומגה 3 ותמצית דקל ננסי.


מה יכולה להיות הסיבה לחריגה? האם כדאי לעשות בדיקות נוספות?

תודה
שרון
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:52 22.06.10
בלי היכרות אתך אני לא ממש יכול לאבחן ולטפל.
B12 בתחום התקין, אם כי בצד הנמוך של הנורמה, ואין לי בעיה שתקח תוספת ויטמין.
נושא הברזל קצת יותר מטריד. לא אמור להיות בגברים חוסר ברזל בדרך כלל. אין בעיה לתת תוספת ברזל, אך חשוב לשאול ולבדוק למה חסר ברזל. אולי התשובה בשתן. לא אמורות להיות כדוריות דם אדומות בשתן. אני חושב שמעבר לנטורופטית, עם כל הכבוד לה, כדאי שרופא המשפחה שלך יגיב לתשובות.
 
אביגיל
08:28 21.06.10
שלום ובוקר טוב אשמח אם מישהו יעזור לי בתשובות הדם שקיבלתי מפני שהרופא שלי בחופש אז אלה הם התשובות :
WBC -4
RBC-3.9
HB-9.5
HCT-29.4
MCV-75
MCH-24.3
אשמח לתשובה מהירה ותודה מראש
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:47 22.06.10
ההמוגלובין נמוך. הסיבה השכיחה בנשים עם מחזור זה המחזור. אם אין מחזור או הגיל מעל 45-50 יש לחפש סיבה נוספת. בכל מקרה יש לעקוב, ולשקול תוספת ברזל.
הספירה הלבנה נמוכה מעט, וכאן חשובה הספירה המבדלת - סוגי הכדוריות הלבנות.
תמיד חשוב להשוות לבדיקות קודמות.
המילים שלי הם לא תחליף לתשובת רופא המשפחה. אם הרופא שלך בחופשה יש רופא מחליף - מי שמזמין בדיקות מחויב לראות אותן בזמן אמיתי ולהגיב אם צריך.
 
סוזי
20:42 20.06.10
שלום רב,
יש לי סכרת 4 שנים ואני לוקחת אינסולין. לאחרונה בצעתי בדיקת אינסולין AB וקבלתי תוצאה של 1128 לעומת הנורמה שהיא 112. מה המשמעות. האם גופי מפתח נוגדנים לאינסולין או שיש סיבה אחרת. מה עלי לעשות לאור תוצאות אלו
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:50 21.06.10
את השאלה מומלץ להפנות לאנדוקרינולוג ולהוסיף פרטים עלייך כמו גיל משקל הסיבה לבדיקה, וכן תוצאות מלטות כמו סוכר בצום, HbA1c העמסת סוכר וכל בדיקה שקשורה לעניין.
 
שני
21:20 20.06.10
אני בהריון שבוע 20 ויצא לי בבדיקת creatinine 0.5 mg/dl
ובבדיקת urea 16 mg/dl
האם יש משהו חריג כאן כי שתיהן צבועות באדום.
כלומר מחוץ לתחום
תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:48 21.06.10
בלי קשר להריון - הבדיקות תקינות.
 
עפרה
22:17 20.06.10
טריגליצטריטים 200, כולסטרול רע 124 וכולסטרול טוב 72.
אני בת 23 ולא סובלת מעודף משקל.
האם צריך לדאוג מתוצאות אלו?
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:47 21.06.10
אין מה לדאוג.
הטריגלי צרידים מעט מוגברים וכדאי להמעיט בפחמימות פשוטות. להעדיף מזון מקמח מלא על קמח לבן.
בנוסף - כמו לכלל האוכלוסיה, לשמור על משקל הגוף התקין, פעילות גופנית סדירה והמנעות מעישון.
 
רוחמה
23:09 19.06.10
ב2.6 עברתי בדיקת דם לצורך מעקב.
עתהלצורך ענין אחר עלי לעבור בדיקת דם נוספת.
הפרש הזמן בין לקיחת דם אחת לשניה 18 יום.
שאלתי:האם הדבר איננו מסכן את בריאותי והאם
מוטב להמתין עם בדיקת הדם השניה וכמה זמן רצוי להמתין?
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:48 20.06.10
בבדיקת דם שגרתית לא מוציאים בדרך כלל יותר מ-10-20 סמ"ק דם.
בתרומת דם מוציאים 400 סמ"ק, ובדרך כלל זה עובר ללא בעיות.
אם יש צורך בבדיקה הנוספת אני לא רואה סיכון מיוחד בנטילת הבדיקה.
 
יוסף
20:37 17.06.10
שלום, מספר טסיות הדם שיצא לי בבדיקה הוא 144 כאשר סומן שהגבול התחתון הוא 150 (יחידות של 3*10 micl) לעומת זאת הנפח שלהם יצא 12.5 כאשר הגבול העליון הוא 12 (ביחידות של fl)
האם אתוצאות נורמליות וסבירות או שהאם עלי לדאוג???
 
ד''ר אופיר אביזהר  
22:51 19.06.10
הסטיות מן הנורמה הן קטנות, ובהחלט יתכן שהכל תקין.
חשוב לבדוק - האם זה חדש? איך היו בדיקות קודמות? יש לעקוב - האם חוזר לנורמה?
האם שאר הבדיקות בספירת הדם תקינות? ההמוגלובין? הכדוריות הלבנות.
איך אתה מרגיש? האם אתה חש בריא? האם בדרך כלל אתה בריא? האם יש חום?
בבדיקה הגופנית - האם הטחול מוגדל? האם הכבד נמוש? האם יש פריחה בעור?
כוונתי היא שלא מטפלים במספר הטסיות. מטפלים בבן אדם שלם. אם הכל בסדר - כנראה שהכל תקין. עליך להיות בקשר עם רופא המשפחה שלך.
 
יוסף
00:01 18.06.10


שלום למומחה

נולד לי נכד בארה''ב לפני כחודש עם G6PD ובבדיקת הדם לפני כשבועיים התגלה כי רמת ההמוגלובין שלו עומד על 8 היום הרמה ירדה ל-7.4 .
נראה לי שהרופאים שם אינם מתמצאים בנושא .
מה הטיפול המומלץ?

אודה על תשובה מהירה , אני מודאג ומוטרד
יוסף סבא
 
ד''ר אופיר אביזהר  
22:45 19.06.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: רפואת ילדים, מחלות ילדים.
 
חסוי
20:00 17.06.10
שלום,

ביצעתי בדיקות דם עקב אי הצלחה לכניסה להריון כבר תקופה של 8 חודשים,
נתונים חורגים:
TESTOSTERONE-TOTAL 3.2 NMOL/L
FREE ANDROGEN INDEX 9.3
OH17-PROGESTERONE 5.66-
ANDROSTENEDIONE 15.62
שאלתי:
1. מה הסיכונים של החריגה בבדיקות אלה?
2. האם ניתן להיכנס להריון במצב זה?

תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
22:36 19.06.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גניקולוגיה - רפואת נשים.
 
שירה
22:37 16.06.10
שלום
אלו הן תוצאות בדיקות הדם שלי- אני בהריון שבוע 26, בת 41. אני מבינה שיש אנמיה ומחסור בויטמין 12 ובויטמין D- האם יתר התוצאות תקינות?
תודה, שירה
WBC 10.10 K/UL (.........)* ( 4.00- 10.00)
NEUTROPHILS 7.50 K/UL (.........)* ( 1.80- 6.60)
NEUTROPHILS % 74.20 % (.........)* ( 46.00- 68.00)
LYMPHOCYTES 1.75 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)
LYMPHOCYTES % 17.30 % ( 15.00- 45.00) (*........)
MONOCYTES 0.57 K/UL ( 0.08- 0.90) (....*....)
MONOCYTES % 5.60 % ( 2.00- 9.00) (....*....)
EOSINOPHILS 0.21 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......)
EOSINOPHILS % 2.08 % ( 0.00- 6.00) (..*......)
BASOPHILS 0.08 K/UL ( 0.00- 0.15) (....*....)
BASOPHILS % 0.77 % ( 0.00- 1.50) (....*....)
RBC 3.07 M/UL *(.........) ( 3.90- 5.40)
HEMOGLOBIN 10.00 G/DL *(.........) ( 12.00- 16.00)
HEMATOCRIT 28.90 % *(.........) ( 35.00- 45.00)
MCV 94.20 FL (......*..) ( 80.00- 98.00)
MCH 32.60 PG ( 27.00- 33.00) (.......*.)
MCHC 34.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
PLATELETS 212.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.*.......)
MPV 10.50 FL ( 6.50- 11.50) (......*..)
RDW 14.40 % ( 11.00- 16.00) (.....*...)

SG 1.02 SG
PH (URINE) 7.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE

FOLIC ACID 7.27 NG/ML (*........) ( 3.00- 34.00)
VITAMIN B12 109.00 PG/ML *(.........)( 145.00- 914.00)

VIT.D 25-OH 19.90 NG/ML
VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY


 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:30 17.06.10
אנמיה של חוסר ברזל מקובלת בהריון. בדרך כלל מטופלות נשים בהריון בברזל ובחומצה פולית.
לגבי החוסר בויטמינים D ו-B12 בדרך כלל כדאי להשלים, אך בהיותך בהריון עליך להתייעץ בגינקולוג.
שאר הבדיקות תקינות.
 
אפרת
21:18 16.06.10
בס"ד

האם אפשר לבקש מרופא המשפחה בדיקה לרמת הכספית בדם או שזו בדיקה יקרה ולא מוכנים לעשות אותה כ"כ מהר?

תודה
אפרת
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:26 17.06.10
הבדיקה אינה שגרתית. היא נעשית כאשר יש חשש לחשיפה לכספית, בעיקר ברפואה תעסוקתית או בחשד להרעלה. אני יודע שה נעשה במעבדות טוכסיקולוגיות בבתי החולים. איני יודע לגבי קופות החולים, ויש להתעניין שם.
 
קרן
19:43 16.06.10
שלום רב,

אני גרה באיטליה ומזה כשבועיים אני מאוד נפוחה

נגשתי לבי"ח כאן והרופא טען שאני מאוד נפוחה, עשו לי צילום ובדיקות דם ובצילום הראה שיש לי המון גזים וצואה, יש לציין שיש לי יציאות סדירות כל יום!

בבדיקות דם היו כמה חריגות שאני לא מבינה מה זה אומר?!

PO2 - 35.0 mmHg (80.0-100.0) x

O2HB - 65.9% (95.0-99.0) x

COHB - 6.4% (0.5-2.5) x

HHB - 26.8% (1.0-5.0) x (זה יצא מאוד גבוה)

SO2 - 71.0% (75.0-99.0) x


אשמח אם תוכל לעזור לי

מודה לך מאוד!

קרן
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:21 17.06.10
הבדיקות שציינת אם הבנתי אותן נכון הן בדיקות של גאזים בדם, ובדרך כלל אלה בדיקות שנלקחות בחדר מיון והן בדיקות דחופות.
אני לא מכיר את פרטי המקרה אך אלה בדיקות שהרופא שבקש אותן חייב לראותן מייד, בלי קשר לתקינותן או אי תקינותן.
 
אילן בן-טל
12:52 16.06.10
שלום
עשיתי בדיקת דם השבוע ויש לי ALKP 147.8
מה זה אומר?
תודה רבה
אילן
 
אילן בן-טל
15:47 16.06.10
לא יודע אם זה משנה
אבל יש לי 147.6
תודה רבה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:16 17.06.10
הנורמה של ALK PHOS במעבדה שלי היא עד 115 יחידות לליטר באדם בוגר. בילדים זה גבוה יותר.
האנזים קיים בכבד ובעצם. אם אתה אדם בוגר הסטייה מהנורמה קטנה. כדאי לעקוב ואם יש החמרה או תלונות שיכולות להיות קשורות בעצמות או בכבד רופא המשפחה יעשה בירור.
 
יעל
15:32 16.06.10
שלום,
אשמח להסבר של התוצאות הבאות בבדיקת הדם שעשיתי היום:
הכל תקין פרט ל:
WBC 10.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*

TRANSFERRIN 385.61 MG/DL ( 190.00- 380.00) (.........)*

IRON עומד על 153 (עד לפני חצי שנה הוא עמד על 34.5 ובבדיקה הנוכחית נכנס לנורמה ואף גבוה).

על מה יכולות להצביע התוצאות? והאם יש קשר לנטילת גלולות חדשות (ב3 החודשים האחרונים הוחלפו לי הגלולות).

אשמח להסבר
תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:12 17.06.10
א. הבדיקות תקינות.
ב. הדרך שגלולות למניעת הריון יכולות להשפיע על ברזל ופריטין היא דרך כמות הדימום במחזור. אולי לגינקולוג יהיו הסברים נוספים.
 
אורן
23:34 15.06.10
יש לי התכווצות שרירים בשתי הידיים ובגוף.
בדיקות דם אחרונות מראות על crp פעם 5.5 ואחר כך 10.5.
ובדיקה אחרונה crp 9.3.
כאשר תקין 5.
כאשר לא ידוע עד היום הדלקת הזאת עשו לי בדיקה גנטית שנבדק r183p ותשובתה היתה :ברצוננו לציין שתוצאות הבדיקה איננה שוללת או תומכת באבחנה כלינית למחלה וכי יתכנו נוכחות של מוטציות אחרות בגן אשר לא זוהו בבדיקה זו.
מה זה אומר ולאיזה כיוון לדעתך ללכת כי אני סובל הרבה זמן.

תודה על התיחסות.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:08 17.06.10
איני יכול לתת חוות דעת רפואית מרחוק, ובודאי שאיני נותן ייעוצים גנטיים.
CRP יכול להעיד על תהליך דלקתי אך זה לא ספציפי.
אתה צריך לדבר עם הרופא המטפל.
ד"ר שלום רב,

בבדיקות דם אחרונות שערכתי (לאור ירידה רבה לא רצונית במשקל וכאבים בבטן ובגב) יצאו שתי תוצאות שמההסברים קשה לי להבין האם זה נורמאלי.
מצד אחד רמת הפריטין ferritin היא גבוהה 327 אשר להבנתי מדובר במצבורי ברזל בגוף.
מצד שני בדיקות אחרות בסט, שמציגות חשש לאנמיה וחוסר בברזל יוצאו נמוכות:
RBC- 4.64
HB-13.6
HCT-41.5
MCHC-32.8

האם זה הגיוני? בבקשה הסבר מה משמעות החריגות האלו.
בתודה מראש,
אייל
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:10 17.06.10
ההמוגלובין לא נמוך, ואין לך לדעתי אנמיה.
יש גם אנמיות מסיבות מגוונות ללא קשר לרמת הברזל.
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  249  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם