בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
חזי יחזקאל
10:01 23.08.10
שלום רב.

לאחורנה ערכו לי במסגרת שירותי הצבאי ספירת דם ותוצאות נמצאות תקינות ובטווח, חוץ מ:

RDW:10.9 שערכים התקינים שלו הם בין 11.5 ל14.8.

האם יש לי סיבה לדאוג ומזה זה אומר?

תודה
 
חזי יחזקאל
11:42 23.08.10
שלום

בנוסף אני רוצה לציין MCV וHGB הם בטוח הנורמלי.
(כמו כול השאר חוץ מRDW).

תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
22:38 23.08.10
חסר משמעות, זו חריגה קלה מהנורמה
 
לילי +תודה
11:04 20.08.10
אני אמא לנערה בת 20 אני עצמי עובדת בסקטור הרפואי רציתי לשאול אם לנו במשפחה אין בעיות קרישה .בתי בת 20 מעוניינת להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון , לבתי אין בעיות רפואיות פרט לזה ,שהיא מעשנת.במשפחתי לא ידוע על בעיות קרישיות יתר, לעומת זאת לאמא של בעלי כלומר לסבתא של בתי ,התגלה DVT ברגל(סובלת רק מלחץ דם) לפני כמה שנים בגיל 70,לסבתא לא נעשו לה בדיקות לקרישיות יתר ,טופלה אז בקומדין ,עבר לה מאז ולא חזר בינתיים.השאלה היא האם בתי צריכה לעדכן את הרופא נשים לגבי סבתא שלה לפני לקיחת גלולות האם יש צורך בבדיקות מיוחדות לבבדיקת קרישיות יתר לגבי בתי או רק בדיקת ספירת דם ,PT,PTT ?אודה לך על עזרתך הרבה.
 
ד''ר אבישי אליס  
22:37 23.08.10
לעדכן תמיד טוב, לא צריך ברור
צריך להפסיק לעשן !!!
 
מיכל
18:10 22.08.10
שלום ד"רהנני בן 30 ו כ-8 שנים ההני סובל מערכים נמוכים בבדיקות הדם
לאחר הרבה שנים בהם הנני סובל מאנמיה ברצוני לקבל את דעתך בנושא
אני מצרף את כלל בדיקות הדם שלי וברצוני לדעת האם לפי דעתך לפי בדיקות הדם ישנו סיכוי להמוליזה בדם?האם ישנו סיכוי לתלסמיה?האם ניתן לראות ביטוי למחלה כלשהיא בדם לפי בדיקות הדם הללו?מה לפי דעתך הסיבה לפי הבדיקות המצורפות לאנמיה שיש לי לאורך השנים?

המוגלובין:

2005-12.8

2006-13.0

2007-13.3

2008-12 את בדיקות הדם שלי של שנת 2010 ,2009אך יש לציין שמשנת 2005 הערכים די דומים.
להלן התוצאות:
RBC-4.1 (חורג)
HGB-12.2 (חורג)
HCT-36.4 (חורג)
MCV-86
MCH-29
MCHC-33.1
PLT-236
MPV-11.2
כמו כן מ-2009:
RDW-CV-12.5
RDW-SD-37.6
BILIRUBIN TOTAL-0.97
LDH-309.3
K-4.7
UREA-33.2
FOLIC ACID-10.5
B12-313
FERUM-133
IGA-259
וכן אלקטרופורוזה של חלבון
ALBUMIN-G\L-52 (חורג מקסימום 50 )
MONOCLONAL SPIKE0.0
ALPHA 1-G\L-GLOBULINE-1.1
ALPHA2-GLOBULINE-5.5 (חורג מינימום 6)
BETA-GLOBULINE-7.8
GAMMA-GLOBULINE-8.51

Hba2(%)-3.0 )

Hb F(%)-0.1
 
ד''ר אבישי אליס  
22:36 23.08.10
אין לך המוליזה,
פרוט נרחב תקבל בשיחה מסודרת עם רופא ולא באתר מסוג זה
 
ליאת
14:50 23.08.10
שלום
קיבלתי תוצאות של בדיקת דם של בני בן ה- 5 וישנם ערכים שמעט גבוהים מהנורמה אשמח לדעת
מה זה אומר

mmol/L 141.1 133 (.....*...) 145 BD1
Potassium mmol/L 4.2 3.7 (..*......) 5.5 BD1
Glucose mg/dL 78.7 60 (...*.....) 98 BD1
Urea mg/dL 28.5 0 (....*....) 48 BD1
Creatinine mg/dL 0.3 0.2 (.*.......) 0.7 BD1
Uric Acid mg/dL 3.59 0 (.....*...) 5.7 BD1
AST(GOT) U/L 24 15 (..*......) 40 BD1
ALT(GPT) U/L 8 4 (*........) 41 BD1
Alkaline Phosph. U/L 207 0 (......*..) 269 BD1
Bilirubin, Total mg/dL 1.07 0.1 (.........)* 1 BD1
GGT U/L 12.4 10 (*........) 71 BD1
Iron ug/dL 127.7 25 (.........)* 115 BD1
Transferrin mg/dL 308 200 (.....*...) 360 BD1
Ferritin ng/mL 25.8 15 (*........) 300 BD1

תודה ויום טוב
 
ד''ר אבישי אליס  
22:34 23.08.10
הבדיקה תקינה
 
ליטל
15:28 22.08.10
שלום רב,

בני בן 3 ו-10 חודשים. ערך היום ספירת דם.
בתוצאות: המוגלובין 11.9
MCV 71
MCH 22.9
נאוטרופילים 36.3% (הנורמה 40%-60%)
לימפוציטים 53.3% (הנורמה 33%-48%)
שאר הספירה תקינה.
מה זה אומר שהספירה הלבנה כזו?

לתשובתך אודה,
ליטל
 
ד''ר אבישי אליס  
22:33 23.08.10
זו ספירה אופיינית לילדים
 
יפית
10:18 22.08.10
שלום מצ"ב בדיקות דם שערכתי
לציין כי יתר הבדיקות תקינות למעט אלו
להבנתי כולן קשורות איכשהו לעניין אנמיה
אודה לקבלת תשובה
Chloride 108
Hypo 8.6
Hct 33.6
Hb 11
Micro 7.6
Mcv 74
Mch 24.1
Mpv 6.4
בעבר כבר סבלתי מאנמיה האם האנמיה חזרה?
 
ד''ר אבישי אליס  
22:32 23.08.10
מתחילה לחזור, ועיקרה כנראה חסר ברזל
האם ניתן ע"י בדיקת דם לומר אם מחלה לא מזוהה (אצל תינוק בן שנה וחודשיים) נגרמת ע"י וירס או חיידק?
 
ד''ר אבישי אליס  
22:31 23.08.10
התמונה הקלינית ובבדיקות דם שגרתיות ניתן להבחין לעיתים
חידק אמור לגדול בתרבית-דם שתן לוע אחר...
 
הדסה
10:26 23.08.10
בת 52. בבדיקת דם : קריאטינין 1.
efgr:58.2
האם חולת כליות: הידרונפרוזיס קשה בעקבות היצרות האגן (הכליה לא מתפקדת)
האם זה תורשתי?
האם עלי לעבור בדיקות נוספות?
תודה!
 
ד''ר אבישי אליס  
22:29 23.08.10
קראטינין 1 ופינוי כילייתי 58 הם סבירים
ההמשך לא ברור לי, פרטי יותר
שלום רב, הפנו אותי לבדיקות דם לצורך מעקב הריון ויש תוצאה שתמיד היתה אצלי שלילית בעבר אך כרגע נראה לי שהיא לא תקינה ורציתי לדעת מה זה אומר? האם עליי לגשת בדחיפות לרופא? להלן תוצאת הבדיקה :
Leukocytes Leu/uL 500 LARGE
האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה מראש נטלי.
 
ד''ר אבישי אליס  
08:49 20.08.10
זו בדיקת שתן?
 
נטלי
08:56 20.08.10
 
ד''ר אבישי אליס  
22:28 23.08.10
יש כד דם לבנות בשתן
כדאי לחזור על הבדיקה ולבצע תרבית
שלום קיבלתי את הבדיקות דם של הבן שלי היום וראיתי שיש כמה דברים שלא בנורמאה אתם יכולים להסביר לי מה זה אומר?
mch 25.1
rdw 14.4
macro% 0
micro 7.3
neut.abs 1.41
luc 4.2
plt 501
 
ד''ר אבישי אליס  
08:51 20.08.10
כדא לצרף את כל ספירת הדם
ספירת הדם וחלוקת הכד הלבנות שונה בתינוקות ובריאים (להם מתיחסים הערכים)
אין סיבה לבהלה- הראו התוצאות לרופא
 
גיל
06:45 18.08.10
שלום,אני בן 29 להלן ערכי הבדיקות הלא תקינות שלי משנת 2004:
RBC(2004-4.45,2005-4.30,2006-4.50,2007-4.70,2008-4.60,2009-4.27 לציין שכל תוצאות הברזל ,פריטין,בי 12 תקינים וכן בדיקה לדם סמוי תקינה

על מה מצביעם ערכים אלו ואיך יש להתייחס לשינוים בערכים?האם זה מצביע על אנמיה?
האם מדובר בסטטיה רצינית מהנורמה?
ממה נובעים ערכים הללו החורגים מהנורמה?
האם יש לי ממה לחשוש בעקבות הקפיצות הללו והירידה משנת 2006 שהיה לי המוגלובין 13 אחרי זה 12.4 אחרי זה 12.8 ואחרי זה 2.2ועכשיו ב-2010 הוא רק 12?האם זה מצביע על מחלה כלשהייא?
 
ד''ר אבישי אליס  
08:59 18.08.10
ראה תשובתי הקודמת
ההבדלים בבדיקות הרבות והחוזרות הם חסרי משמעות קלינית
 
גיל
14:45 18.08.10
ומה המשמעות הקלינית לשינויים בהמוגלובין:
2004-12.8
2005-12.5
2006-13.0
2007-13.3
2008-12.8
20 יש לציין שה-HCT גם חורג מהנורמה (בין 38ל-35)
 
גיל
16:29 18.08.10
בנוסף לבדיקות המוגלובין וכן ספירת כדוריות דם שציינתי לפני כן מצרף עוד בדיקות שנעשו לאחרונה
MCV,MCH MCHC,תקינים ו-HCT חורג מהנורמה 37%-39
לאחרונה עקב ברור נשלחתי לבדיקות אלקטרופורוזה של חלבון שתוצאותיהם מטרידות אותי במעט להלןתוצאות הבדיקות :

ALBUMIN-52.1
MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5

על מה מצביעות תוצאות של הבדיקות הנ"ל?האם הם מצביעות כי הנני חולה בתלסמיה?
האם תוצאות של הבדיקות אלקרופורוזה של החלבון תקינות?
האם משכלול כלל התוצאות שלי ניתן לדעת את הסיבה לאנמיה הקלה?
 
ד''ר אבישי אליס  
20:04 18.08.10
האלקטרופורזה של חלבוני הדם תקינה!!
אין לה כל קשר לטלסמיה.

הנח לבדיקות!!
 
גיל
05:17 19.08.10
היי ד"ר האם הבדיקות תקינות לחלוטין כי בתשובות כתוב שישנה סטטיה :

ALBUMIN-52.1(המקסימום זה 50)

MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6 (המינימום הוא 6)
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5
 
ד''ר אבישי אליס  
20:03 18.08.10
אין שום משמעות קלינית מעשית להבדלים בין הבדיקות, זו ווריאביליות טבעית ובין בדיקות.
 
סמדר
10:12 18.08.10
שלום
בבדיקות שגרתיות התגלה ערך גבוה בבדיקת GLOBULIN GAMA.
הערך הוא 19.4 כל שאר בדיקות הגלובולין תקינות.
מה פשר הדבר?
בעיה?
למי צריך לפנות?
 
ד''ר אבישי אליס  
20:07 18.08.10
מדוע נלקחה הבדיקה? מה מחפשים?
יש לראות את מכלול התוצאות ולא ערך בודד, החורג במעט מהנורמה
 
ערגה
17:06 18.08.10
תוצאה של 4.80 בבדוקת total protein כשהמינימום הנדרש הוא 6.20 האם זה מעיד על משהו.
אני אחרי הקרנות שד.
עלי לציין שתוצאות lipemic index
hemolytic index
icetric index
נורמליות לחלוטין.
אני קצת מודאגת
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
20:05 18.08.10
יש להתייחס למכלול הבדיקות והסיבה שלקחו ולא לתוצאה בודדת
שלום רב ,הנני בן 28 וכבר משנת 2005 בדיקות התגלו אצלי בדיקות לא תקינות:
1. RBC (הנעות בין ערכים (4.0 -4.5 ) כאשר 4.0 זאת התוצאה הכי נמוכה שהיתה לי ו4.5 זה הכי גבוהה .(ושאר הערכים היו בין לבין)
2. HGB (שערכיו נעים 12.1-12.6 )וכמובן כל הזמן ערכים נעים בטווח הנתון ולא חורגים ממנו.יש לציין שברזל ובי 12 תקין אצליכמו כן עשיתי בדיקות לדם סמוי שגם כן תקינות
השאלה שלי היא ממה נובעים ערכים נמוכים אלו?
האם זה נחשב בסדר לחיות עם התשובות הללו מבלי לעשות שום דבר?
האם זה נחשב מצב נורמלישהבדיקות כול הזמן באותם טווחים ?האם זה מעודד או מראה משהו רע?
מה עוד אני יכול לעשות על מנת לחתוך את הבעיה?
 
ד''ר אבישי אליס  
08:57 18.08.10
הבדיקות תקינות אם כי בתחום נורמה נמוך
העובדה שהן יציבות לאורך שנים מראה שאין בעיה קרוב לוודאי

הערכה מלאה עי רופא תתן את התשובה הסופית
 
הפסקת גלולות
19:57 17.08.10
האם אפשרי שבשל הפסקת גלולות נגד הריון ה GGP גבוה ?
הפסקתי גלולות לפני שלושה חודשים ומאז בדיקות הדם מצביעות על עליה משמעותית ב GPT - 95
ו GGT - 142
 
ד''ר אבישי אליס  
23:29 17.08.10
לא נראה לי
הGGT הוא מדד לא מהימן ועולה בנסיבות רבות ולא ספציפיות
 
אילת
20:18 16.08.10
אני בת 48. בריאה ובעלת משקל תקין. לפני כחודש וחצי בצעתי בדיקת דם ואלו התוצאות.
פרופיל שומנים לא תקין: LDL164, HDL60,טרגליצרידים 155 . בנוסף תפקודי הכבד היו גבוהים ( בעיה חדשה). ALT50 , AST35. סוכר בצום (95)
התחלתי בדיאטת דלת שומן, פעילות גופנית יומיומית, נטילת נוסטרולים. אני מעוניינת לבצע בדיקת דם בעוד כחודש וחצי ( בתום שלושה חודשים). שאלתי היא האם לאור תפקודי הכבד עלי לחזור על בדיקות הדם מוקדם יותר? אודה לכם על תשובתכם.
 
ד''ר אבישי אליס  
23:27 17.08.10
אין צורך!! ואין סיבה לדאגה
 
נורה
19:13 17.08.10
שלום רב ! קיבלתי תוצאה מבדיקת דם : ana: negative
anti ds dna: 8 - הערכים הם מ0 ועד 5 .
יתר הבדיקות לANA הם כולם בתוך הערכים המקובלים .
גם באותה בדיקה : B12 : 1560 (ולא אוכלת בשר)
לאוקוציטים : 11.00
מה זה אומר ?
תודה רבה
נורה
 
ד''ר אבישי אליס  
23:26 17.08.10
השאלות רבות וחלקן לא קשורות זו לזו
לגבי ANA וסוגיו הבדיקות תקינות

B12 ומס הלויקוציטים מוגבר מעט, ההתיחסות צריכהלהיות בהתאם לקליניקה
 
שרית
20:10 16.08.10
שלום היום בבוקר עשיתי בדיקת דם עקב חולשה בגוף וכאבים כללים יצאה לי הבדיקה ESR 70. מה זה אומר בבקשה?
 
ד''ר אבישי אליס  
23:24 17.08.10
שקיעת דם 70 היא מוחשת ועשויה להצביע על תהליך דלקתי
 
מיכל
10:02 16.08.10
שלום

עשיתי בדיקת דם לזיהוי צהבת B ן- C (אני בתחילת הריון) והתוצאות הן:


Hapetities b Surface Ag- Negative

Hapetities b Core Ab- Negative

Hapetities b Surface Ad- 74.3

Hapetities c - Negative

האם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות? תודה
 
מוסא עאוני  
11:04 16.08.10
פירוש התוצאות שאת מחוסנת מפני צהבת נגיפית מסוג B (בעקבות חיסון שקיבלת בעבר) ואין אינדיקציה לחשיפה לנגיף הצהבת מסוג B או C.
 
מיכל
11:34 16.08.10
תודה רבה

ומה המשמעות של הערך החיובי ב:
Hapetities b Surface Ad- 74.3
 
מוסא עאוני  
11:41 16.08.10
זה הערך המעיד על הימצאות חיסון בגוף כנגד צהבת נגיפית מסוג B. בשילוב עם התוצאות האחרות זה מעיד על חיסון בעקבות קבלת זריקה לחיסון בעבר.
 
מיכל
11:54 16.08.10
 
Viki
16:28 14.08.10
שלום!
אני בת 32
מה אומרות תוצאות חריגות אלה:
Mg-Magnesium (B) - 1.7
Na- Sodium (B) - 134
RDW-Red Cell Distri.Width - 15.3
?
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:06 14.08.10
רמת המגנזיום בגבול נורמה תחתון
נתרן תקין
אוכלוסיה הטרוגנית של כד"א

יש להסתכל על כל הבדיקות והסיבה לנטילתם ואז לענות לך
אין לממצא בודד בערכים הנ"ל משמעות רבה
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
07:35 16.08.10
זה קטן ובלתי ניתן לקריאה לצערי
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  257  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם