בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
יהודה
19:46 11.12.10
שלום
בבדיקה של בלוטת מגן
אונה ימנית תפוסה על ידי קשר סולידי בעל הדיות מעורבות בגדלים 4X5 ס"מ עם זרימת דם מגברת הקפית
אונה שמאלית בגודל 1.2X1,4 X4.6 מרקמה אינו אחיד מגורגר עם מספר קשוריות בגדלים שונים עד 1.3 ס"מ זרימת דם תקינה
איסטימוס:מעט מעובה
בלוטות רוק: תקינות
בלוטות לימפה:נצפו מ"ס קשריות לימפה מוגדלות במקצת משני צידי הצוואר הקשריות במבנה סונגרפו ת דם תקינה
לסיכום ממצאים מתאימים לזפק רב קשרי עם קשר גדול באונה הימנית

שאלות:
האם לפי הממצאים של האולטסאונד זה יכול להיות גידול סרטני?
מה המשמעות של המשפט זפק רב קשרי?
האם יתכן שזה דלקת?
תוצאות הבדיקות של TSH תקינות

תודה מראש
 
ד''ר אבישי אליס  
20:10 13.12.10
זפק רב קשרי - בלוטת תריס מוגדלת עם קשרים בתוכה
זה עלול להיות ממאיר, יש להוועץ עם רופא באשר לניקור
 
מירה
09:02 09.12.10
שלום בבדיקות דם שערכתי הופיעו לי מספר חריגות
CHOLESTEROL 239
LDL-CHOLEST 161
NEUTROPHILS 42.10
LYMPHOCYTES 46.10
לאור התוצאות החריגות כמובן שקבעתי תור לרופא משפחה כבר ביום ראשון אבל אשמח לקבל חוות דעת האם מדובר בתוצאות מדאיגות ? (אני בן אדם קצת לחוץ לכן חשוב לי לדעת מה לעשות עם הלחץ)
תודה מראש
 
מירה
09:09 09.12.10
ראיתי שחשוב לפרט גם יחס אז
CHOLESTEROL 239.00 MG/DL ( 120.00- 200.00
LDL-CHOLEST. 161.00 MG/DL ( 60.00- 130.00)
NEUTROPHILS % 42.10 % ( 46.00- 68.00
LYMPHOCYTES % 46.10 % ( 15.00- 45.0
 
ד''ר אבישי אליס  
17:05 11.12.10
אין סיבה לדאגה!!
שוחח עם הרופא
 
משה
21:22 10.12.10
היי,
אני גבר בן 30. ערכתי לאחרונה בדיקות דם בהן רוב התוצאות יצאו תקינות (בתוך הטווח), מלבד שני דברים:
Ferrum (Iron) (S) (ug/dL) - 215.8 כאשר הטווח הוא בין 65 ל-180.
Phosphate (S) (mg/dL) - 2.24 כאשר הטווח הוא בין 2.5 ל-4.5.
אני יודע שאני לא אמות, אבל בכל זאת אשמח לקבל הסבר מה זה אומר לגבי התוצאות הללו וכמו כן מה עלי לעשות (לאכול/לצרוך ויטמינים/אחר) כדי להכניס שני מדדים אלו לטווח?
 
ד''ר אבישי אליס  
17:03 11.12.10
זה בתחום התקין ולחריגה הקלה אין כל משמעות
הנח לזה!!
 
רוחמה
08:24 10.12.10
בת 45 בריאה בדרך כלל. שבועיים של חום נמוך בתחילה וגבוה בהמשך.בדיקת דם. מאתמול בלילה אנטיביוטיקה- רוקסו.
מה דעת המומחים? לאיזה כיוון להמשיך?
IRON 29.77 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........)
ANTISTREPTOLYS. 101.43 IU/ML ( 0.00- 145.00) (.....*...)
RF 22.00 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
ESR 76.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)*
WBC 7.90 K/UL ( 4.00- 10.00) (.....*...)
NEUTROPHILS 5.40 K/UL ( 1.80- 6.60) (......*..)
NEUTROPHILS % 68.50 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.65 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)
LYMPHOCYTES % 21.00 % ( 15.00- 45.00) (.*.......)
MONOCYTES 0.67 K/UL ( 0.08- 0.90) (.....*...)
MONOCYTES % 8.50 % ( 2.00- 9.00) (.......*.)
EOSINOPHILS 0.12 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)
EOSINOPHILS % 1.55 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
BASOPHILS 0.04 K/UL ( 0.00- 0.15) (.*.......)
BASOPHILS % 0.57 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
RBC 4.13 M/UL ( 3.90- 5.40) (*........)
HEMOGLOBIN 12.60 G/DL ( 12.00- 16.00) (*........)
HEMATOCRIT 36.80 % ( 35.00- 45.00) (.*.......)
MCV 89.20 FL ( 80.00- 98.00) (....*....)
MCH 30.40 PG ( 27.00- 33.00) (....*....)
MCHC 34.10 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....)
PLATELETS 468.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.........)*
MPV 8.10 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)
RDW 11.90 % ( 11.00- 16.00) (.*.......)
STOOL-DIRECT לא נמצאו פרזיטים
SG 1.03 SG
LEUCOCYTES UR. 75.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.50
PROTEINE UR 50.00 MG/DL
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBI
 
ד''ר אבישי אליס  
17:02 11.12.10
יש לבדק עי הרופא, להמשיך באנטיביוטיקה
ההמשך הוא עפ שילוב של התלונות הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר
 
לירן
20:13 03.12.10
לפני שבועיים עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין.לאחר שבוע הרגשתי צריבה פנימית בעת מתן שתן וכדי לדעת אם מדובר בדלקת בשתן הלכתי לעשות בדיקת שתן.בבדיקה נמצא שיש לי סוכר וחיידקים אבל לא ידעו להגיד באלו מדובר וגם ביקשו במעבדה לחזור על הבדיקה שוב.עשיתי היום שוב את הבדיקה אבל אני בלחץ כי יכול להיות שיש שינוי תוך שבוע בנושא הסוכר? האם זה נראה כטעות?
 
ד''ר אבישי אליס  
17:00 11.12.10
אין סיבה ללחץ!!!
יש לחזור על הבדיקה
 
זיוה
16:16 08.12.10
בת 50 בריאה בדרך כלל פרט לזה ,שסובלת מהשימוטו מזה שנתיים ומאוזנת. בחצי שנה האחרונה לא קבלתי מחזור.בדיקה לבריחת סידן תקינה. מזה כשבועיים סובלת מעייפות ,גלי חום ,כאבים בפרקים ובצוואר ובבוקר מתעוררת עם ידיים רדומות ,ותוך כמה שניות כשאני מפעילה אותן זה משתחרר .בצעתי בדיקות דם דרך רופא המשפחה. תפקודי כבד כיליה וכליות תקינים .שקיעה 48 שעה ראשונה אבל זו תוצאה, שמלווה אותי הרבה שנים.ספירת הדם תקינה.
ana-שלילי
anti ds dna-שלילי
antiribosomalp<0.2
anti rnp-שלילי
anti rnP-A-שלילי
anti sm <0.2

anti sm/rnp<0.2
anti scl-70<0.2
anti rnp 68<0.2
0.2>anti ro(ss-a
anti la(ss-b<0.2
anti ss-a 52<0.2
anti ss-a 60<0.2
0.2> anti chromatin
anti jo-1<0.2
anti centrom.b<0.2
esr-48 (הרבה שנים יש לי שקיעה כזו)
crp<5.0
uric acid=3.76 (2.3-6.3
rf<5.0
TSH-3.55
glucose=110
שאלתי מה שללו הבדיקות הללו האם שללו לופוס?
מה צריך עוד לבדוק? איזה סיבות לכאבים יכולים להיות?
האם יתכן לופוס למרות התוצאות הללו?
האם ייתכנו הכאבים בגלל גיל המעבר?
מה דעתך בנושא?
הרבה תודה על העזרה!!!!
 
ד''ר אבישי אליס  
16:54 11.12.10
וואו, איזה ברור!
אין ולא היה לך לופוס
היתכן ויש קשר לגיל המעבר ולצורך בטיפול הורמונלי תחליפי?
מציע לשקול כיוון זה
 
רבקה
19:19 09.12.10
שלום
אני בת 51 ונוטלת תרופות הורמונליות ותרופות לאיזון ל. דם .
בבדיקת דם האחרונה גיליתי שאחוזי ה- EOSINOPHILS עלו אצלי בהדרגה עם השנים והגיעו ל - 7.37% . האם עלי לדאוג ? כיצד עלי להגיב ?
 
ד''ר אבישי אליס  
16:52 11.12.10
אם אין תלונות - אין סיבה לדאגה
צריך לראות את כל הבדיקות והתרופות שאת לוקחת ולאות אם יש קשר
 
כוכי
22:18 06.12.10
אני בת 56 קבלתי תוצאה14.12 , ו-250ליאוקוציטים בשתן.
מה הכוונה ,
לתשובתך אודה,
 
ד''ר אבישי אליס  
16:50 11.12.10
CRP.?
באשר לשתן - יש 250 כד לבנות,
המשמעות תלוייה בתלונות, קרוב לוודאי שאין משמעות
 
danit
21:36 09.12.10
שלום
אשמח אם תוכלו לענות לי
בתשובות המעבדה שלי רמות שיש לי רמות חומצה פולית קטן מ54.48nmol/l האם זה גבוהה מהנורמה או נמוך?
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
16:42 11.12.10
אני מניח שצמוד לתוצאות ישנם ערכי ייחוס
אני בת 23 ונוטה לחלות די הרבה.

שפעת... וירוסים... נזלת... חום וחולשה

מדוע יש נטייה לחטוף מחלות אלו בקצב מהיר ? האם ייתכן כי המערכת החיסונית שלי חלשה ? ואם כן, מהן הסיבות לכך ?

איזה בדיקות רצוי לבצע כדי לבדוק את המערכת החיסונית ? ומהו הטיפול המונע במצב שכזה ?

לתשובתייך מראש אודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
16:41 11.12.10
יתכן וזה סתם ביש מזל
ויתכן וישנו חסר בנוגדנים (ניתן לבדוק רמת אימונוגלובולינים)) ולהתייעץ עם מומחים לאימונולוגיה
 
צפי
12:29 07.12.10
שלום רב
אני בת 40, לפני כ8 שנים חליתי בלמפומה ועברתי טיפול כמוטרפי.
לאחרונה סובלת מעייפות רבה, דכדוך ותחושת כובד...
בבדיקות דם עכשיו עולה כי אין לי כלל ערכים של הורמון גדילה . מה משמעות הדבר?
האם זה מתקשר לסמפטומים? איך מטפלים?
תודה
צפי
 
ד''ר אבישי אליס  
16:39 11.12.10
איני בטוח שיש קשר בין הדברים,
אני מציע בדיקה מסודרת עי אנדוקרינולוג להערכת הממצא, משמעותו
עי בדיקות נוספות ומבחני גירוי
 
רואי
13:52 06.12.10
שלום ד"ר
בן 34, בריא.
ב 10 השנים האחרונות ראיתי שערכי הגלוקוז שלי נעים בין 90 ל 100 בבדיקת דם בצום.
בבדיקה האחרונה הערך עמד על 104, טריגליצרידים על 208.
אני אדם רזה, 1.80 מטר ו 68 קילו.
האם לתוצאות יש משמעות מיוחדת?
האם יתכן כי לתוצאות יש השפעה עקב עלייה של 11 קילו במשקל בשנה האחרונה (תמיד הייתי בתת משקל ובשיא שלילי לפני שנה שקלתי 57 קילו)?
וברשותך שאלה מעט קטנונית, האם העובדה שלפני תחילת הצום אכלתי גבינה צהובה וקולה (!לא קורה כל יום...) יש השפעה על התוצאות?...
תודה,
רואי.
 
ד''ר אבישי אליס  
16:37 11.12.10
לתוצאה יש משמעות בעיני
העובדה שלא היה צום מלא אכן משפיעה, כך גם העליה במשקל
לסיכום יש לחזור על הבדיקות בצום ולשפר את נושא הדיאטה והתזונה
שלום,
אנו מתכננים הריון שני. האם יש לבצע בכל מקרה בדיקת תלסמיה (המוגלובין אלקטרו פורזה) או שמספיק להסתמך על תוצאת ההמוגלובין אשר ביצעתי באוגוסט האחרון
HB - 12.9 כאשר הטווח הוא 12/0-16.0 g/dl ?
אני מבולבלת היות ואחות טיפת חלב ואחות ייעוץ גנטי טוענות שיש לעשות את הבדיקה בכל מקרה, ואילו רופא הנשים טוען שכל עוד ההמוגלובין תקין אין צורך.
אשמח לחוות דעת נוספת.

תודה מראש,
קרן
 
ד''ר אבישי אליס  
16:34 11.12.10
אם אין בעיית טלסמיה במשפחתך (והכוונה לטלסמיה מייגור שהיא בעיה משמעותית) אין צורך בשום בדיקה, בוודאי אם ההמוגלובין שלך תקין.
השמעי לרופא שלך!!
אני מעוניינת לבצע בדיקת בלוטת התריס והרופא אינו מאשר. היכן ניתן לעשות באופן פרטי? תודה מראש על תשובתכם
 
ד''ר אבישי אליס  
16:32 11.12.10
ראשית מעניין מדוע את רוצה ויותר מזה מדוע הרופא מסרב- אני בטוח שישנה סיבה כלשהיא.
בכל מקרה, ישנן מעבדות פרטיות כמו במדיקל סנטר בהרצליה
שלום!
אני בת 32 לא בהריון.
אלה תוצאות הבדיקה:

TSH 1.51
Prolactine 93
LH - Luteinizing Hormon 2.4
FSH 4.3
Estradiol (E2) 313
Progesterone 2.1
HCG-B Qualitative (B) שלילי
Testosterone Total 2

אילו ערכים אמורים להיות לי כדי לקבל וסת תקינה?
(אני לא מקבלת וסת תקינה)
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
16:30 11.12.10
לצערי לא פרטת את ערכי היחוס, בכל מקרה
התשובה המלאה למצבך אינה נמצאת ברשימת הערכים
אלא בהערכה מסודרת ושיחה עם הרופא שלך
 
עדי
18:10 04.12.10
אני צריכה לעשות שתן לציטולגיה ואני גרה בישוב קהילתי בשרון.
האחות במרפאה נתנה לי 3 כוסות ריקות סטריליות ולא כל כך יודעת מה הפרוצדורה .
האם צריכה לתת לי כוסות עם אלכוהול או נוזל כל שהוא וכמה שתן עלי לתת?
האם זה צריך להיות שלושה ימים ברציפות משום שאין אצלנו בדיקות מעבדה כל יום אלא 3 פעמים בשבוע כשיש יומיים ברצף, האם אפשר למסור במרפאה אחרת? אני קמה כפעמיים או שלוש במשך הלילה לפיפי ולכן רציתי לדעת מתי מומלץ לתת את השתן.
תודה וסליחה על כל השאלות.
 
ד''ר אבישי אליס  
16:28 11.12.10
אין הרבה משמעות איזה שתן תמסרי, באשר לאיזה מרפאה- זו שאלה בירוקרטית בעיקרה
 
ליאורה
09:05 02.12.10
שלום רב
בתרבית שתן נבחנת רגישות לאנטביוטיקה
בחרה לתת לי אנטיביוטיקה שתוצאות הרגישות לגביה היה אדיש
האם טעתה ?
 
ד''ר אבישי אליס  
22:33 02.12.10
איני יודע , כדאי לראות הפרטים בברור
עקרונית כדאי לבחור את האנטיביוטיקה אליה רגיש החידק
בוקר טוב,

התבקשנו ע"י רופא הילדים לעשות בדיקות דם לבתי בת השנה מאחר ולא עולה טוב במשקל. משקל לידה 3.5 כיום בגיל שנה וחודש שוקלת 8.5 גובה 74 ס"מ .
לא הצלחנו לשמור על צום אבל עשינו את הבדיקות בכל מקרה.
רציתי שאול מה המשמעות של הערכים ואם יש סיבה לדאגה .

ALT (GPT) 19 U/l 0 - 41 .(....*.....).
AST (GOT) 68 U/l 10 - 31 .(..........)*
CK 116 u/l 0 - 188 .(.....*....).
Transferrin 233.00 mg/dl 160,00 - 360, .(...*......).
אין כל סיבה לדאגה
שלום,
אני בן 21, חולה מזה כשלוש שנים בקרוהן ובפיברומיאלגיה.
אני מטופל כרגע שתרופות רפאסאל (לוקח כבר מזה כשלוש שנים. מינון 3 גרם ביום יציב כשנתיים), סימבלטה (לוקח מזה כשנה - מינון 60 מ"ג ביום) ווולבוטרין (לוקח מזה כחודש וחצי - מינון 150 מ"ג ביום). לוקח גם תוסף מזון שנקרא "קולטקט" ומכיל כורכום, תה ירוק וסלניום אורגני.

בעקבות FSH וטסטוסטרון נמוכים שהתגלו בבדיקה שערכתי לפני כחודש, האנדוקרינולוגית שלחה אותי לבצע בדיקות דם ובדיקת איסוף שתן (24 שעות) - שמטרתה היתה למעשה לבחון רמות של הורמון הפרא-תירואיד. אבל, על הדרך, ביצעו לי גם בדיקה לשאר המרכיבים בשתן, ויצא שהערך "PROTEIN - URINE 24h", שערכי הנורמה עבורו הם 50-80 מ"ג ל-24 שעות, עומד אצלי על 129 מ"ג ל-24 שעות.

היום לא עברתי בדיקות דם בנוגע לתפקוד הכלייה, אך לפני כחודש עברתי בדיקות שכאלה (קריטאטינין, פרוטיאין, אוריאה ואלבומין) והן היו תקינות. יש עוד תוצאות בבדיקת השתן שלי מהיום - רובן ללא ערכי נורמה כך שאיני יודע לפענחן. אני מצרף כאן קישור לתוצאות הבדיקות שלי:
http://www.siz.co.il/my/yhyjrmjynw0q.png (מצטער שיש שם פרסומות - זה פשוט שרת אחסון חינמי לתמונות).

לרוב בבדיקות הדם שהיו לי (ובבדיקות השתן המעטות מאוד שהיו לי) הערכים הקשורים לכלייה - פרוטאין, קריאטינין, אוריאה ואלבומין יוצאים תקינים. אגב, אם אני מבין נכון, אז תוצאת ה-"PROTEIN -URINE Sample" שלי תקינה

דבר שקצת מוזר לי כאן הוא שאני אמנם אספתי שתן במשך 24 שעות במיכל, אך לאחר מכן לקחתי רק דגימה ממנו ושמתי במבחנה - אז איך זה שהערכים הם x/24hr? בודקים כמה יש בדגימה ומחשבים לפי כמות השתן שאספתי?

שאלותיי הן:
1) אשמח אם תוכל לומר לי האם בבדיקות השתן שלי יש עוד תוצאות חריגות (כאמור, לרובן אין נורמה).
2) על מה מצביעה התוצאה החריגה?
3) הגסטרואנטרולוג שלי אמר לי בעבר שבמקרים נדירים הרפאסאל יכול לעשות בעיות בכליות ולכן מבצעים בדיקות דם בנושא זה. בנוסף, בעלון לצרכן של הרפאסאל מצויין ש"בתקופת הטיפול בתרופה זו יש לערוך בדיקות דם, שתן ותפקוד כליות". האם ייתכן שהתוצאה הבעייתית היא בגלל הרפאסאל? אולי בגלל התרופות האחרות?
4) מה מומלץ כעת לעשות (להפסיק את אחת התרופות? לבצע עוד בדיקה? וכד')?
אני סבור שההפרעה מינמלית ומצריכה כרגע מעקב בלבד
הבדיקה נעשית על דגימה ומשוכללת עפ סכ השתן ליממה
 
עומר
22:09 01.12.10
בצענו בדיקת דם שגרתית לבן שלנו בן שנה. להלן התוצאות (הרבה חורגות מהנורמה) האם יש מקום לדאגה?
WBC 12.9 K/ul
RBC 4.57 M/ul
HB 11.3 g/dl
HCT 35.2 %
MCV 77.0 Fl
MCH 24.7 pg
MCHC 32.1 g/dl
RDW 18.2 %
PLT 510.0 K/ul
PCT 0.4 %
MPV 7.1 Fl
MID abs. 1.0
NEUT% 39.50 %
LYM% 52.7 %
NEUT.abs 5.1 K/ml
LYMP.abs 6.80 K/ml
)MID % 7.80
איני רואה ממצא מדאיג, יש ריבוי כד לבנות, ונטיה לאנמיה על רקע חסר ברזל?
זה הזמן לשיחה מסודרת ומרגיעה עם הרופא
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  271  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם