בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
דניאל
20:24 10.04.10
לאחר ניסיון אובדני...של נטילת עשרות כדורי ssri (נוגדי דיכאון) ועשרות כדורי אקמול ומשככי כאבים
ברצוני לדעת אלו בדיקות דם חשוב לעשות לאחר מקרה כזה..
מצב נפשי יציב.. רק צריך לעשות בדיקות דם לתפקודים של איברים וכדומה..
בבקשה עזרה מפורטת
תודה רבה
 
פרופ' פליכס מור  
20:59 10.04.10
הרעילות של התרופות היא בשבוע שלאחר נטילתן. בד"כ הבדיקות נעשות בזמן האישפוז.
אם הניסיון היה לפני שבועות-חודשים, יש לבצע בדיקת דם כללית הכוללת תפקיד כבד כלייה שומני הדם ספירת דם.
 
ברכה גרשוביץ
15:41 10.04.10
איבדתי את ההוראות לבדיקת הדם בסמוי שהיו לי ואני מעוניינת לדעת מה הן ההוראות מלבד מה מותר ומה אסור לאכול...
 
פרופ' פליכס מור  
19:16 10.04.10
פרט לאוכל, אין ליטול ויטמין C או תכשירי ברזל לפני הבדיקה
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (על רקע האשימוטו) כבר 24 שנים ומטופלת באלטרוקסין. עד לפני חודש הרגשתי טוב.
חודש אני כבר מרגישה חולשה חזקה ביותר ומתקשה לתפקד. רמת האנרגיות שלי נמוכות ביותר , וכבר בשעות הצהריים אני מרגישה תשישות נוראה , עד כדי כך שקשה לי לנהוג חזרה הביתה מהעבודה. וכאשר אני ממשיכה בפעילות בכוח , יש לי חולשה וכאבים ביד שמאל .
בדיקות חדשות מראות את התוצאות הבאות :
TSH =6.09 (כאשר בנובמבר היה 3 )
T4 = 16.5 ׁ(כאשר בנובמבר היה 15.7)

בעקבות התוצאות הגדלתי את מינון האלטרוקסין ב 50 מיל (כיום נוטלת 850 מיל בשבוע)
אך עדיין אין שיפור.

מצב כזה חוויתי בעבר , ונבדק גם רמת הקורטיזול בזמן 0,20,30,40 (התוצאות היו (401,601,603,615 ׂ) בהתאמה
כמו כן נבדק CORTIZOL 8AM = 462 ןDHEA-S = 3.04

השאלה האם לחזור על בדיקות אלו שוב.
האם יש קשר לתפקוד יותרת בכלייה , ולכן יש תשישות נוראה.
 
פרופ' פליכס מור  
13:17 10.04.10
תוצאות הבדיקות שלך אינן מסבירות את הרגשתך.
עליך להיוועץ ברופא שלך או באנדוקרינולוג.
 
גלי
20:06 09.04.10
שלום,

אני צריכה לעשות בדיקות דם ושתן בשבוע הבא.

רציתי לדעת האם אפשר לקחת שתן מהבית ולהגיע לקופת חולים. אני פוחדת שלא יצא לי כלום במרפאה.


בתודה מראש,
גלי
 
פרופ' פליכס מור  
13:15 10.04.10
אם לא מדובר בתרבית שתן (שצריכה כלי סטרילי) את יכולה להביא מהבית.
 
אודליה
11:56 08.04.10
שלום.
חבר שלי עשה בדיקות דם לבדיקה של בלוטת התריס. ויצא 8. כאשר הגבול זה עד 5.5

האם צריך להתחיל בטיפול באופן מיידי?? זה אומר שהבלוטה לא מתפקדת כל כך טוב נכון?? והאם יש רופא מסויים שאליו צריך ללכת או שרופא משפחה זה מספיק? והאם זה תורשתי?

תודה רבה
 
פרופ' פליכס מור  
11:19 09.04.10
1. TSH מוגבר מעיד על תת פעילות של בלוטת המגן.
2. דחיפות הטיפול תלויה במצב המטופל (חולשה עייפות ירידת תפקוד עלית משקל וכו..)
3. הרופא המטפל יכול לטפל בבעיה (או אנדוקרינולוג).
4. זה לא תורשתי.
הייתי חולה עם הקאות ושלשולים , בחדר המיון נלקחו בדיקות שיצאו תקינות למעט לויקוציטוזיס של 21000.
מעבר לכך שזהו מדד לדלקת , האם לויקוציטוזיס נגרם באופן ישיר בגלל ההקאות ?

תודה , שרית
 
פרופ' פליכס מור  
11:15 09.04.10
אין קשר ישיר בין הקאה לספירה הלבנה.
מצב של דחק STRESS יכול לגרום לעלייה בלויקוציטים. אם אין חום או עדות אחרת לזיהום דרוש רק מעקב.
 
חכם רחל
08:29 08.04.10

Glucose (B) | mg/dl | (
70 )
100 *
114
|


HbA1C | % Total Hb. | (
4 )
6 *
6.5
|


Urea (B) | mg/dl | (
17 )
43 *
45
|


Creatinine (B) | mg/dl | (
0.51 )
0.95 *
1
|


eGFR | ml/min/1.73m² | (
0 )
0.0001 *
56.9

הריני מצרפת בדיקות עדכניות האם יש מקום לדאגה הנני מטופלת כיום בג'ינואט 1 כדור ביום + כדור הורמונים לויאל+ כדור אספרין קרטיה
רופא המשפחה המליץ גם על כדור לקולסטרול האם לקחת?
ובכלל אבקש תגובה לגבי הבדיקות הכלליות היות ואני סובלת מהרדמות הידים
 
פרופ' פליכס מור  
11:09 09.04.10
1. הסכרת שלך די מאוזנת.
2. יש חשד לפגיעה כלייתית כדאי לבצע בדיקת פינוי קריאטינין ומיקרואלבומין בשתן.
3. הטיפול בכולסטרול תלוי ברמתו אך הוא מומלץ מאד לחולי סכרת .
4. לבירור ההרדמות בידיים יש לשקול ביצוע EMG ויעוץ נוירולוג.
 
אלי
19:52 07.04.10
שלום רב,
אני בת 69, תוצאות בדיקות הדם שקבלתי הן: egfr 59.7 המוגלובין 10.8 כדוריות אדומות 3.58 hematocrit 34.7. מה משמעות הדברים ומה עלי לעשות. בתודה מראש.
 
פרופ' פליכס מור  
11:05 09.04.10
1. יש לך אנמיה קלה- חשוב לברר את סיבתה ולטפל .
2. EGFR הינו חישוב אוטומטי של תפקוד כלייתי- כדי לאמת אותו יש לבדוק פינוי קריאטינין (דורש איסוף שתן ל-24 שעות) ואם נמוך- ייעוץ נפרולוגי.
היום בבוקר במהלך בדיקת דם שגרתית..האחות ניסתה לשאוב לי דם בעזרת מזרק רגיל כשהכניסה את המזרק והתחילה לשוב לא יצא דם אל מין נוזל וורוד שקוף..היא ניסתה כמה פעמים למצוא את הווריד ולא הצליחה..לאחר מכן היא עברה ליד ימין(לאחר שניסתה בשמאל)..וניסתה לשאוב עם פרפר (הצינורית הקטנה הזאת...) והצליחה..לאחר הבדיקה שאלתי אותה מה קרה ביד שמאל..והיא אמרה שהיא לא הצליחה למצוא ווריד ...השאלה שלי מהו הנוזל הוורוד הזה?! זה נורא הבהיל אותי שהיא הוציאה אותו..!
 
פרופ' פליכס מור  
11:02 09.04.10
הסר דאגה מליבך.
אין לנו בגוף נוזלים וורודים, ייתכן והדבר נבע מתערובת של מעט דם ונוזל חוץ תאי.
 
roni
15:01 07.04.10
היי
קיבלתי תוצאות של בדיקות דם אודה להסברים ואבחנה
והאם דרוש טיפול?

Phosphore(b)(po4)- 2.3
RBC-Red Blood Cells - 6.32
Hemoglobin-12.3
Hematocrit-38.9
MCV-Mean Cell Volume-62
MCH-Mean Cell Hemoglobin-19.5
MCHC-M.Cell Hb cont-31.6
RDW-Red Cell Distri.Width-15.2
Eosinophils-8.9

תודה מראש
רוני
 
פרופ' פליכס מור  
10:59 09.04.10
בדיקת הדם שלך מעלה חשד לטלסמיה מינור.
כדי לאמת זאת יש לבצע בדיקת אלקטרופורזה של המוגלובין.
לא דרוש טיפול, זו מחלה גנטית, רק לידיעה.
כמו כן % האואוזינופילים מוגבר מעט- ייתכן כביטוי לאלרגיה.
אני בשבוע 34 להריוני. בספירת דם יצא לי:

ערך ה- LYM% יצא 15.9(טווח 20-50).
ערך RBC יצא 3.99 (טווח 4.2-5.4)
ערך HCT יצא 36.5 (טווח 37-47)

שאר הערכים בטווח.
מטריד אותי בעיקר אחוז הלימפוציטים הנמוך.

מה דעתך?

תודה
 
פרופ' פליכס מור  
21:35 06.04.10
ירידהה בלימפוציטים שכיחה ויכולה לנבוע מזיהום ווירלי חולף
 
דנה
20:39 07.04.10
אני בת 18 יצא לי לימפוציטים 48.2 (22-43)מה זה אומר אני בד"כ בריאה והאם יש לי מה לדאוג?
 
אלונה
10:38 04.04.10
שלום
ביתי בת ה 19 המשרתת בצבא, הופנתה לבדיקות דם: "פרופיל הורמונלי".
הרופא אמר שיש להיות ערים מהשעה 5 בבוקר ולבצע את הבדיקות בשעה 8 בבוקר בדיוק!
לא נראה לי שבצבא יעמדו בדרישות האלה ולכן רציתי לדעת היכן היא יכולה לעשות בדיקות באופן פרטי?
תודה רבה
אלונה
 
פרופ' פליכס מור  
14:44 04.04.10
אינני יודע.
את יכולה לנסות "מכון מור" בבני ברק (אין לי קשר אישי אליו).
 
אלונה
22:33 06.04.10
שלום רב
רציתי לדעת מה המשמעות של לימפוציטים נמוכים?,האם אופייני להריון?
כל שאר ספירת הדם תקינה
האם זה יכול להעיד על הידבקות בוירוס כלשהו?אני לא מחוסנת ל cmv
או אולי קשור לדלקת קלה שיש לי באוזן.?

סליחה מראש על כל השאלות
ותודה!
 
פרופ' פליכס מור  
21:39 06.04.10
לימפוציטים נמוכים אינם כתוצאה מהריון
כן זה יכול להעיד על מחלה ווירלית
כדאי לבדוק סרולגיה ל- CMV
 
סיון
18:13 06.04.10
שלום,
אני בהיריון שבוע 25.
בבדיקת שתן רגילה -
Leucocytes (U) 500

כשהטווח 0 עד 10.
האם מדובר בדלקת או שצריך להמתין לתרבית?
וקטונים 15 (מעל הטווח). יש בעיה?
 
פרופ' פליכס מור  
21:37 06.04.10
1. לויקוציטים בשתן יכולים להיות ממצא תקין בהריון, כדאי לחכות לתרבית (בייחוד טאם אינך חשה תכיפות וצריבה במתן שתן).
2. קטונים מוגברים בד"כ נובעים מצום או הקאה, אם סוכר תקין אין סיבה לדאגה
 
סיגי
12:33 06.04.10
שלום,
אני בת 26 ולפני כשבוע עשיתי בדיקות דם.
רמת ה- TSH הייתה 5.98 כשהמקסימום בטווח הנורמה הוא 5.50.
למיטב ידיעתי, רמה גבוהה של TSH מעידה על תת פעילות של בלוטת התריס.
יש לציין, כי לאחותי יש בעיה של תת פעילות בלוטת התריס.
הרופא טוען כי אין צורך להתחיל טיפול כעת, אלא לעשות בדיקה חוזרת בעוד 3 חודשים ולבדוק את רמת ה-TSH.
האם לפנות לרופא נוסף?
אנחנו מנסים להיכנס להריון וידוע לי כי ייתכן שרמה גבוהה של TSH עלולה להפריע לכך. מה לעשות?
תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:51 06.04.10
הסטייה מהנורמה אינה גדולה, וההחלטה לא לטפל בשלב זה אלא לעקוב בלבד היא החלטה סבירה, בעיקר אם FT4 ו-TT3 תקינים.
לגבי הריון עליך להתייעץ בגינקולוג.
 
שרית
15:02 04.04.10
היי אני בשבוע חמישי להריון , ביצעתי היום בדיקות דם וגיליתי שרמת הפריטין שלי מאד גבוהה 390.30 ואירון 181.53 האם יש סיבה לדאגה?? אודה לתשובה מהירה תודה
 
פרופ' פליכס מור  
17:36 05.04.10
1. חשוב לדעת איך היו הבדיקות הנ"ל בעבר.
2. הסיבה השכיחה לעודף ברזל היא נטילת תכשירי ברזל.
3. פריטין מוגבר יכול לנבוע גם ממצב דלקתי, חשוב לבדוק CRP שעולה במצבי דלקת.
4. במידה ואין הסבר לתוצאות- יש להמשיך בבירור כולל בדיקת טרנספרין ברזל ופריטין .
 
מור
15:54 01.04.10
RBC- 5.3
MCV- 77.9
MICRO%- 4.1
LYM%- 24.5
BASO%- 1.3
CREATININE ENZ.CHILD- 0.46

ציינתי רק מה שלא נמצא בטווח הנורמה.

אני בת 18, בריאה בד"כ ברוך ה'.

תודה רבה!
 
פרופ' פליכס מור  
14:56 02.04.10
החריגות קלות.
כדוריות הדם האדומות מעט קטנות מהרגיל , יתכן עקב חוסר ברזל.
% לימפוציטים מעט נמוך- יכול להיות משנית לזיהום ווירלי.
 
מור
22:33 03.04.10
 
רחל
21:43 02.04.10
שלום דוקטור
ביצעתי בדיקות דם ויש שתי תוצאות חריגות:
קלציום סרום: 10.42 כאשר הטווח הוא 8.4-10.40
D ויטמין 17.10
הטווח של הויטמין D הוא 10-30
מה אומרות תוצאות הבדיקות?
תודה
 
פרופ' פליכס מור  
09:57 03.04.10
רמת הסידן שלך מעט מוגברת. חשוב לדעת את רמת הזרחן. יש לעקוב ואם רמת הסידן עולה יש לבדוק את תפקוד בלוטת הפרה-טירואיד.
אם רמת ויטמין D בטווח הנורמה אין בעייה.
 
רחל
19:57 03.04.10
ותודה על התשובה המהירה. רמת הזרחן בטווח הנורמה 3.65 כשהטווח 2.50-4.60. מה הסיבה לרמת סידן גבוהה?
תודה וחג שמח
 
פרופ' פליכס מור  
20:04 03.04.10
ישנן סיבות רבות לעליית רמת הסידן בדם.
מאחר והתוצאה שלך כה קרובה לנורמה, איני רואה צורך לפרט בפנייך את כל המחלות (המפחידות) שיכולות לגרום לכך.
יש לחזור על הבדיקה עוד מספר שבועות ואם עדיין גבוהה- להתחיל בבירור.
חג שמח גם לך.
 
רונה
12:42 02.04.10
לאחרונה קיבלתי את הבדיקות דם שלי ויש לי שאלה על שתיים מהם: אחת זה על הברזל שהתוצאה היא 49 האם זה טוב? למרות שראיתי שמ-50 זה טוב ואם אני צריכה לקחת תוספי ברזל?
השנייה זה בדיקה שנקראת :C-REACTIVE PROTEIN שהתוצאה היא 0.7 ואצל אנשים בריאים הוא נמוך מ- 0.6 mg/dL ,האם זה אומר משהו? תודה
 
פרופ' פליכס מור  
14:59 02.04.10
1. חוסר ברזל גבולי- כדאי לחזור על הבדיקה, אם עדיין נמוך לטפל.
2. לֹ הוא מדד רגיש לדלקת כלשהיא בגוף (וירוס, שיניים, שתן וכו,,)
 
רונה
15:31 02.04.10
אז הבדיקה מראה שיש לי דלקת באחד הדברים שציינת,כי אני חייבת להגיד שיש לי דלקת חניכיים ושורף לי כשאני משתינה.....ואם כן יש דלקת מה הטיפול?כדאי לפנות לרופא? תודה
 
פרופ' פליכס מור  
19:23 02.04.10
כדאי לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית ולטפל לפי התוצאה- בהחלט כדאי לפנות לרופא
 
ברוך
15:59 31.03.10
אני בן 35, ללא עודף משקל , מעולם לא עישנתי.עוסק בפעילות גופנית ובאופן כללי בריא . בבדיקות דם שערכתי התקבלו תוצאות מעט גבוהות. האם נדרש טיפול תרופתי כבר כעת ?
אבי עבר ניתוח מעקפים בחזה וגם פתיחת עורק בצוואר בגלל משקעים של כולסטרול בגיל 59.
כולסטרול -237
טריגלצרידים - 106
HDL- 59.5
NON-HDL -177.5
LDL -156


תודה
 
פרופ' פליכס מור  
09:21 01.04.10
אני ממליץ טיפול בדיאטה, אם לא מצליח, טיפול תרופתי.
 
ברוך
16:21 01.04.10
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  238  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם