בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
ולמשך כמה זמן?
שכחתי לשאול את הרופאה...
להלן הבדיקות:
complete bloof count
lipid profile
electrolyts
creatinine
urea
calcium
phosphorus
protein-a (AST)
GPT (ALT)
ALK. PHOSPHATASE
LDH
BILIRUBIN
VITAMIN B12
TSH
FOLIC ACID
FERRITIN
IRON

שאלה נוספת: כאשר אני צריכה לעשות בדיקה לטלסמיה. האם הבדיקות הנ"ל מתאימות?
 
פרופ' פליכס מור  
09:37 15.04.10
1. צום של 12 שעות מותר לשתות מים.
2. הבדיקה לטלסמיה היא hemoglobin electrophoresis שלא ניכללה ברשימה שלך.
 
יאיר דוידי
17:50 14.04.10
עשיתי בדיקות ואלה התוצאות.איזה תרופות כדאי לי לקחת?
cholesterol-294.3
triglycerides-177
cholesterol-hdl-46
chole hdl cholesterol-248
 
פרופ' פליכס מור  
09:35 15.04.10
אתה זקוק לטיפול בתרופה ממשפחת הסטטינים (למשל סימוביל 20 או 40 מ"ג ליום -נילקח בערב)
 
לאון
23:16 13.04.10
שלום רב
אני בן 33 אם יתר לחץ דם,מתופל בדיון160+דיאזיד 12.5,נורווסק 10MG
ונפרולוג ביקש שאני יעשה בדיקות דם ובבדיקות דם הכל תקין חוץ מי זרחן נמוך 2.25 ונורמה מ2.5 עד 5,אז שאלה שלי כזו מה זה יכול להיות?מה הסיבה שלך ירידה בזרחן?מהתרופות?מהבדיקות הקודמות הזרחן היה תקין. הזרחן יכול להיות נמוך מהבלותת התריס?מה דעתכם מה לעשות?בזמן אחרון אני לא מרגיש טוב יש לי סחרחורות ואני כל הזמן רוצה לישון לא משנה כמה אני יושון 10 שעות או 5 שעות.אני קם אחרי לילה כמו בן אדם ולא יכול לעשות כלום ואני רוצה לישו,מה זה?
איזה בירור להמשיך?תפקודי בלוטת תריס?ברזל,חומצת פולית וטאמין בי12,מגנזיום,וטמין די??

תודה
לאון
 
פרופ' פליכס מור  
13:49 14.04.10
ירידה קלה ברמת הזרחן בד"כ אינה גורמת לסימפטומים
הסיבה ייתכן הטיפול בטיאזיד

לגבי יתר התלונות -בירור אצל הרופא המטפל
neutrophils 73.10%
rbc 3.62 m/ul
hemogkobin 11.80g/dl
hematocrit 33.20%
mchc 35.60 g/dl
אלו הערכים שראיתי חריגים. גיל 30 מין: נ
 
פרופ' פליכס מור  
13:45 14.04.10
אנמיה קלה
יש לבצע בדיקות נוספות (ברזל חומצה פולית וויטמין B12) לבירור הסיבה
 
רחל
17:16 13.04.10
ביצעתי לפני כשבוע -
י בדיקות דם הופיעה לי תוצאת ALT באדם מספר 42 ובדיקת אימונולוגיה בערך של 59
 
פרופ' פליכס מור  
13:44 14.04.10
ALT אחד מתפקודי הכבד מעט מוגבר, רצויה בדיקת מעקב בהמשך
אימונולוגיה- לא ברור מה הבדיקה שעשית (שקיעת דם ESR?)
 
ליאורה
15:36 13.04.10
במקביל להפניה לגסטרואנטרולוג, בעקבות כאבי בטן מלווים בבחילות, כמה שבועות, (בעבר נמצא חיידק הליקובטר וטופל),
בוצעו בדיקות דם כלליות.
מרבית התוצאות תקינות (בתוך הטווחים המופיעים)
3 תוצאות חרגו מהטווחים:

ברזל : גבול תחתון 60, התוצאה בבדיקה 43.
(המוגלובין תקין בתוך הטווח 11.8)

B12 תוצאה: מעל 1,000 (כך כתוב)

תוצאה: 50 (גבול עליון 30) ESR 1 hour

האם משהו מהתוצאות מעורר דאגה במובן של סכנה לחיים?

מדובר על אישה קשישה בת 74.

כמו כן,

האם משהו מהתוצאות הנ"ל עשוי להיות קשור לתופעה של כאבי הבטן והבחילות מהן סובלת בשבועות האחרונים? כזכור, הופנתה לגסטרואנטרולוג

 
פרופ' פליכס מור  
16:30 13.04.10
1. חוסר ברזל בגיל מבוגר- מומלת לבדוק צואה לדם סמוי וייעוץ גסטרו (בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה)
2. שקיעת דם מעט מוחשת- מעקב
3. B12 מוגבר בד"כ ללא משמעות (אם נוטלת הויטמין ניתן להפסיקו) לעיתים מוגבר במחלת כבד
 
אורטל
14:07 13.04.10
שלום.
בבדיקות דם שעשיתי,הערך LYMP ביחידות תקין בעוד שבאחוזים גבוה מהטווח. אותו דבר לגבי הערך NEUT, שנמצא תקין-בתוך הטווח, ונמצא נמוך מהטווח באחוזים.
מה זה אומר?
ומה הם הערכים התקינים?
תודה
 
פרופ' פליכס מור  
16:27 13.04.10
עלייה באחוז הלימפוציטים (וירידה באחוז הנויטרופילים) טיפוסיים למחלה ווירלית
 
ליאת
07:47 13.04.10
רציתי לשאול על בדיקות ד שלי אם הם תקינות כי כל התוצאות האלו היו על הגרף הנמוך והתקשרתי לרופא והיא אמרה שלא צריך ברזל וכל הבדיקות תקינות.אני בת 35 בריאה צורכת רק סינגגוליר לנזלת אלרגית....RBC-4.13 HGB-11.3 MCHC-31.8 הבדיקות האלו גם לפני חצי שנה אותו דבר היו.
הבדיקות האלו נמוכות ואף פעם לא היו לי ככה הם בשינוי :
AST GOT-11 ALT GPT 7
ALKALINE PHOSPH -38 פריטין 25 איירון 94.7
אני לא רגועה למרות שהרופא אמרה הכל תקין אני חוששת בגלל שהתוצאות הם בשינוי לא הברזל כי הברזל כל הזמן אצלי כמעט נמוך שאר הבדיקות אנא עזרה.....
 
פרופ' פליכס מור  
16:25 13.04.10
רמת ההמוגלובין נמוכה מעט, ללא הסבר ברור ע"י יתר הבדיקות.
 
דני
09:43 12.04.10
בבדיקת סיטי שביצעתי התקבלה התשובה
"שלפוחית השתן בעלת דופן לא סדירה בהסתיגות שהיא איננה מלאה"
רציתי לדעת מה הכונה של מימצא זה מה זה אומר שדופן השלפוחית לא סדירה והאם עליי לבצע בדיקות נוספות?
בתודה מראש
 
פרופ' פליכס מור  
16:29 12.04.10
הכוונה היא שדפנות כיס השתן לא היו חלקות. כשכיס השתן לא מלא קשה להתחייב על הדפנות (כמו בלון שהוא בתמט חלקי הדפנות לא יהיו חלקים).
להערכת הממצא ניתן: א. לעשות סונר כיס שתן (כשהוא מלא).
ב. להיוועץ באורולוג (שיכול לבצע בדיקת ציסטוסקופיה הכנסת צינור דרך השופכה לבדיקה ישירה של כיס השתן).
 
ע.ג
23:03 11.04.10
הבת שלי עשתה בדיקות דם

בבדיקת דם היו תוצאות אלו
ורמת החלבון בדם (C-REACTIVE PROTEIN (CRP מגיע 0.73 mg/dl כאשר הטווח הוא 0-0.5
שהשקיעה רק עולה שהגיע שקיעת דם , השקיעה נמצאת במגמת עליה ( חודש השקיעה היתה 45 ואילו היום 52 , כאשר הטווח הוא 2-37 ESR)
HB 11.9 כאשר הטווח 12-16
MCH 24.5 הטווח 26-31
MCHC31.8 הטווח 33-36.7
MCV 77.1 הטווח80-97
לפני כשבועים סימה לקחת רפאפן 1000 מ"ג *2 ליום ואריוס לשבעה ימים .
כרגע נוטלת נורמיטן 25 מ"ג בשל ל"ד גבוה .
סבלה בעבר מנפראיטיס ואוביאיטיס .
 
פרופ' פליכס מור  
16:10 12.04.10
הבדיקות מראות על עליה קלה בסמני דלקת ואנמיה קלה כנראה מחוסר ברזל.
אם לפני שבועיים טופלה אנטיביוטית (דלקת גרון?) סמני הדלקת יכולים להיות גבוהים עקב כך.
 
שני
21:58 11.04.10
שלום אני בת 35
ואחרי 2 הפלות , כשלא נמצא דופק בעובר
נישלחתי לבצע בדיקות לקרישת יתר!
(פעם ראשונה שנשלחתי לבדיקה כזאת )
שאלה ברשותך-
1) איך מתבצעת הבדיקה
היא כמו בדיקת דם רגילה ?

2) למה לא בכל המעבדות עושים את הבדיקה הזאת?

3) ומה הקשר בינה לבין הפלות ?

תודה
שני
 
פרופ' פליכס מור  
16:07 12.04.10
1. הבדיקה היא בדיקת דם רגילה (שדורשת בד"כ אישור הקופה עקב היותה יקרה).
2. הבדיקה נעשית במעבדות בתי חולים עקב היותה מסובכת ומבוצעת לעיתים נדירות.
3. אחת הסיבות להפלות חוזרות היא קרישיות יתר (קרישים בשלייה פוגעים בהתפתחות העובר).
אני בת 35 בדיקות לפני חצי שנה תמיד היו בסדר.
להפתעתי עשיתי בדיקות לפני חודש ויצא לי כולסטרול הרע 223, שומנים בדם 511, וחסר לי ויטמין די. גולוקוז 93. ושאר הבדיקות בסדר גמור.
אני הייתי שנים רבות אוכלת כל יום חפיסת שוקולד ביום כל יום.
וגם בצהרים כעשר חתיכות כבד עוף . וזהו שום דבר מעבר לזה.
לא מעשנת ולא שותה אלכוהול אף פעם.
אני עכשיו עושה הליכה 3 פעמים בשבוע 40 דקות כל פעם .
אוכלת כל יום 2 עגבניות, 2 מלפפונים ו-2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה ו-4 קציצות מבושלות של בשר הודו בלבד, וכוס מרק חומוס. וזהו שום דבר מעבר לזה.
אני מקפידה כך בידיוק כבר חודש ימים.
שאלתי היא: האם יכול שיפור בתוצאות הבדיקות שלי כעבור חודש?
ואני לא לוקחת שום כדורים..
אבי סבל מסכרת בגיל 34. מתי זה יעבור לי וממה קיבלתי את כל זה? וכמה זמן צריך להקפיד כדי שכל הבדיקות יצאו בסדר?
והאים יש סיכוי שיהיא לי איזושהי בעיה בלב?
אשמח מאוד אם תענו לי על שאלותיי. שבת שלום , רויטל.
 
פרופ' פליכס מור  
13:13 10.04.10
1. אם שמרת על דיאטה ללא כבד עוף וללא שוקולד בהחלט ייתכן שיפור בבדיקות.
2. כדאי לך להוועץ בדיאטנית.
3. סביר שתתצטרכי טיפול תרופתי.
4. עם רמות שומנים כאלה לאורך זמן הסיכון שלך למחלת לב בהחלט מוגבר.
 
טלי
15:13 11.04.10
בתשובה האחרונה רשמת לי שאם ישארו רמות השומנים בדם וכולסטרול לתקופה ארוכה אז יש לי סיכוי לקבל מחלת לב.
אני הייתי שוקלת לפני חודש 69 ק"ג ועכשיו אני שוקלת 63 ק"ג גובהי 1.62.
עשיתי דיאטה ואני ממש מקפידה על תזונה נכונה כמו שרשמתי לך.
אז יש סיכוי שבעוד חודשים שלוש הכל יסתדר לי בלי כדורים ורק עם דיאטה ?
אני מאוד פוחדת שלא יהיא לי בעיה בלב בעקבות תוצאות הבדיקות שלי.
שכחתי לציין שהכולסטרול הטוב הוא 41.4.
תודה על התשובה ויום טוב.
 
פרופ' פליכס מור  
15:24 11.04.10
יש סיכוי שעם דיאטה תצליחי לשפר את תוצאות הבדיקות, יחד עם זאת הסיכוי שתגיעי לערכים הרצוים עם דיאטה בילבד הוא קטן.
 
טלי
15:34 11.04.10
ואם אני יגיע לערכים הרצויים בבדיקות עם כדורים אחרי כמה זמן יהיא הכל טוב?
ולמשך כמה זמן אני יצטרך לקחת את הכדורים עם הדיאטה שלי?
והאם יש סיכוי שביכלל זה יעבור לי?
אני מאוד מאוד מודה לך על ההיתיחסות. תודה.
 
פרופ' פליכס מור  
18:00 11.04.10
1. אם תגיעי לערכים רצויים את מקטינה את הסיכון.
2. תצטרכי לקחת הטיפול למשך שנים רבות אם לא לכל החיים.
3. יתר השאלות לפנות לרופא המטפל שלך.
 
בק
13:17 09.04.10
לפנ י כ7 שנים שתיתי ראוקוטן שנה ועכישו חזרתי לזה ..עשיתי בדיקות מלפני כחודש לפני שהתחלתי את הטיפול ואתמול עשיתי שוב ויש כמה ערכים שיצאו מהנורמה ..ושבד"כ אף פעם לא יוצאים מהנורמה :

ה -WBC- 12.8.

MCHC -32.6


LYMP.abs -5.0

BASO abs -0.2
 
פרופ' פליכס מור  
13:09 10.04.10
לדעתי אין קשר בין תוצאת הבדיקות לנטילת רואקוטן
 
טל
21:43 10.04.10
האם התשובות תקינות??
 
פרופ' פליכס מור  
09:26 11.04.10
יש עליה קלה בספירה הלבנה- לא תקין, כדאי לחזור.
 
דניאל
20:24 10.04.10
לאחר ניסיון אובדני...של נטילת עשרות כדורי ssri (נוגדי דיכאון) ועשרות כדורי אקמול ומשככי כאבים
ברצוני לדעת אלו בדיקות דם חשוב לעשות לאחר מקרה כזה..
מצב נפשי יציב.. רק צריך לעשות בדיקות דם לתפקודים של איברים וכדומה..
בבקשה עזרה מפורטת
תודה רבה
 
פרופ' פליכס מור  
20:59 10.04.10
הרעילות של התרופות היא בשבוע שלאחר נטילתן. בד"כ הבדיקות נעשות בזמן האישפוז.
אם הניסיון היה לפני שבועות-חודשים, יש לבצע בדיקת דם כללית הכוללת תפקיד כבד כלייה שומני הדם ספירת דם.
 
ברכה גרשוביץ
15:41 10.04.10
איבדתי את ההוראות לבדיקת הדם בסמוי שהיו לי ואני מעוניינת לדעת מה הן ההוראות מלבד מה מותר ומה אסור לאכול...
 
פרופ' פליכס מור  
19:16 10.04.10
פרט לאוכל, אין ליטול ויטמין C או תכשירי ברזל לפני הבדיקה
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (על רקע האשימוטו) כבר 24 שנים ומטופלת באלטרוקסין. עד לפני חודש הרגשתי טוב.
חודש אני כבר מרגישה חולשה חזקה ביותר ומתקשה לתפקד. רמת האנרגיות שלי נמוכות ביותר , וכבר בשעות הצהריים אני מרגישה תשישות נוראה , עד כדי כך שקשה לי לנהוג חזרה הביתה מהעבודה. וכאשר אני ממשיכה בפעילות בכוח , יש לי חולשה וכאבים ביד שמאל .
בדיקות חדשות מראות את התוצאות הבאות :
TSH =6.09 (כאשר בנובמבר היה 3 )
T4 = 16.5 ׁ(כאשר בנובמבר היה 15.7)

בעקבות התוצאות הגדלתי את מינון האלטרוקסין ב 50 מיל (כיום נוטלת 850 מיל בשבוע)
אך עדיין אין שיפור.

מצב כזה חוויתי בעבר , ונבדק גם רמת הקורטיזול בזמן 0,20,30,40 (התוצאות היו (401,601,603,615 ׂ) בהתאמה
כמו כן נבדק CORTIZOL 8AM = 462 ןDHEA-S = 3.04

השאלה האם לחזור על בדיקות אלו שוב.
האם יש קשר לתפקוד יותרת בכלייה , ולכן יש תשישות נוראה.
 
פרופ' פליכס מור  
13:17 10.04.10
תוצאות הבדיקות שלך אינן מסבירות את הרגשתך.
עליך להיוועץ ברופא שלך או באנדוקרינולוג.
 
גלי
20:06 09.04.10
שלום,

אני צריכה לעשות בדיקות דם ושתן בשבוע הבא.

רציתי לדעת האם אפשר לקחת שתן מהבית ולהגיע לקופת חולים. אני פוחדת שלא יצא לי כלום במרפאה.


בתודה מראש,
גלי
 
פרופ' פליכס מור  
13:15 10.04.10
אם לא מדובר בתרבית שתן (שצריכה כלי סטרילי) את יכולה להביא מהבית.
 
אודליה
11:56 08.04.10
שלום.
חבר שלי עשה בדיקות דם לבדיקה של בלוטת התריס. ויצא 8. כאשר הגבול זה עד 5.5

האם צריך להתחיל בטיפול באופן מיידי?? זה אומר שהבלוטה לא מתפקדת כל כך טוב נכון?? והאם יש רופא מסויים שאליו צריך ללכת או שרופא משפחה זה מספיק? והאם זה תורשתי?

תודה רבה
 
פרופ' פליכס מור  
11:19 09.04.10
1. TSH מוגבר מעיד על תת פעילות של בלוטת המגן.
2. דחיפות הטיפול תלויה במצב המטופל (חולשה עייפות ירידת תפקוד עלית משקל וכו..)
3. הרופא המטפל יכול לטפל בבעיה (או אנדוקרינולוג).
4. זה לא תורשתי.
 
חכם רחל
08:29 08.04.10

Glucose (B) | mg/dl | (
70 )
100 *
114
|


HbA1C | % Total Hb. | (
4 )
6 *
6.5
|


Urea (B) | mg/dl | (
17 )
43 *
45
|


Creatinine (B) | mg/dl | (
0.51 )
0.95 *
1
|


eGFR | ml/min/1.73m² | (
0 )
0.0001 *
56.9

הריני מצרפת בדיקות עדכניות האם יש מקום לדאגה הנני מטופלת כיום בג'ינואט 1 כדור ביום + כדור הורמונים לויאל+ כדור אספרין קרטיה
רופא המשפחה המליץ גם על כדור לקולסטרול האם לקחת?
ובכלל אבקש תגובה לגבי הבדיקות הכלליות היות ואני סובלת מהרדמות הידים
 
פרופ' פליכס מור  
11:09 09.04.10
1. הסכרת שלך די מאוזנת.
2. יש חשד לפגיעה כלייתית כדאי לבצע בדיקת פינוי קריאטינין ומיקרואלבומין בשתן.
3. הטיפול בכולסטרול תלוי ברמתו אך הוא מומלץ מאד לחולי סכרת .
4. לבירור ההרדמות בידיים יש לשקול ביצוע EMG ויעוץ נוירולוג.
הייתי חולה עם הקאות ושלשולים , בחדר המיון נלקחו בדיקות שיצאו תקינות למעט לויקוציטוזיס של 21000.
מעבר לכך שזהו מדד לדלקת , האם לויקוציטוזיס נגרם באופן ישיר בגלל ההקאות ?

תודה , שרית
 
פרופ' פליכס מור  
11:15 09.04.10
אין קשר ישיר בין הקאה לספירה הלבנה.
מצב של דחק STRESS יכול לגרום לעלייה בלויקוציטים. אם אין חום או עדות אחרת לזיהום דרוש רק מעקב.
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  239  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם