בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
אם אפשר לעזור לי הרופא שלי יהיה רק עוד שבוע!!
תודה רבה
TESTOSTERONE- TOTAL 1.80 nmol/L
SHBG 75.9
ESTRADIOL (E-2) 188 pmol/L
188
LH 4.90 IU/L
FSH 5.70 IU/L
PROLACTIN 575.1 mIU/L





 
ד''ר אבישי אליס  
19:48 18.07.10
בכדי שנוכל לעזור, אשמח לקבל מידע עליך - גיל, מחזור
ומדוע נלקחו הבדיקות
כמו גם את ערכי הנורמה לכל בדיקה (הן משתנות לעיתים בין המעבדות)
 
מ.פ
11:54 18.07.10
שלום רב !
בבדיקת סוכר לאחר צום התוצאה - 96
אני בן 44 , משקל 73 ק"ג , עושה פעילות ספורט 4 פעמים בשבוע ארבעים דקות לערך .
שומר על תזונה נכונה.
האם לנקוט בפעולות כלשהן או לראות תוצאה זו כתקינה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:46 18.07.10
תוצאה זו תקינה
המשך בפעילות גופנית סדירה והמנע מסוכרים ככל הניתן
בת 43, מיואשת מתוצאות הבדיקות ומבקשת את עזרתכם הרבה.
Vitamin D 25 (OH) | ng/ml | *11 (20-100)
ESR 1 hour - 0 - 24* (0-20
Hemoglobin - 9*
Hematocrit - 30.3* (35-47(
MCV-Mean Cell Volume - 69 ((79-97(
MCH-Mean Cell Hemoglobin - 20.6*
MCHC-M.Cell Hb cont - 29.7*
RDW-Red Cell Distri.Width - 17.5*

Fe - Iron - *11 (60-180)

חוץ מזה ניתן לי לעשות בדיקת דם סמוי.

בבקשה מבקשת עזרה ותשובה דחופה - אני מיואשת
תודה לכולם
 
ד''ר אבישי אליס  
20:40 15.07.10
יש לך חסר ברזל!!
השאלה היא למה
ובמקביל יש לתת לך ברזל
כמו כן יש לך כמו לרבים חסר בויטמין D
תודה על התגובה. היום קיבלתי עוד תשובות לבדיקות שהרופא ביקש ולהלן התוצאות:
Fe - Iron --------- *11 (60-180
Ferritin ---------- -קטן מ 2.0 ng/mL
Vitamin B12 --------*194 (211-911)
Immunoglobulin A -------- *427 (400-70(

מה זה אומר ??? ממש מודאגת מחכה לעוד תשובות + דם סמוי.

יש כיוון לתוצאות ????? מבקשת עזרה ועידוד ..

אלף תודות
מבקשת מאוד שתענו לי... שלחתי המשך לשאלה הקודמת והיא שקיבלתי עוד תשובות לבדיקות.
האם משהו לא בסדר ולכן לא עונים.???
 
ד''ר אבישי אליס  
21:58 17.07.10
יש לך חסר ברזל!!
פני לרופא לקבלת טיפול
 
צביה
16:11 16.07.10
ברצוני לדעת אם בבדיקת שתן לגבי Protein כשהערכים בין 0 ל 30 ויצא לי 20 מה זה אומר?
תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
18:19 16.07.10
20 נמצא בין 0 ל 30 - ולכן זה בתחום הנורמה
 
צביה
21:12 16.07.10
אבל עדיין אם יש טווח מ... עד.. והתוצאה יוצאת קרובה לטווח הגבוה אין משמעות לכך? לא משנה מה יוצא העיקר שזה בתוך הטווח זה תקין?
 
SIGALIT
10:26 11.09.09
שלום רב
אני בת 38.9 ביצעתי בדיקות דם והערך של הPLT הינו427 האם הוא תקין ומה זה PLT?
תודה ושבת שלום.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
14:30 13.09.09
PLT - אלה טסיות הדם, חלקיקי הדם שמסייעים בתהליך יצירת קרישי הדם.
הרמה בגדר הנורמה.
 
שרה
02:39 16.07.10
שלום רב !

בבדיקות דם שעשיתי כתוב שרמת טסיות הדם הם 12.00 האם זה בגדר הנורמה?
 
ד''ר אבישי אליס  
18:17 16.07.10
בדקי שוב את התוצאות
 
מאיה רוזי
12:50 15.07.10
בבדיקת דם אחרונה יצאה תוצאה קצת גבוהה של uric acid 7.2 בבדיקה שערכתי ראיתי שבמשך 4 שנים אחרונות הערכי הולכים ועולים.
בשנים האחרונות אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בכל פעם במקום אחר בגוף לפעמים הפרקים ננעלים , לפעמים כף יד מתנפחת או אצבע אין ל כוח לקום מהמיטה, (אבל קמה יום יום לעבודה) זה מלווה בתחושה לא נעימה בגוך של צמרמורות ואפילו נגיעה כואת היתכן זה בגלל התוצאה ?
1. האם התוצאה גבוהה
תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
20:38 15.07.10
איני רואה קשר בין הדברים
רמת URIC ACID כפי שיש לך אינה גורמת לתלונות ובוודאי שלא כמתואר
 
מיטל
21:58 14.07.10
שלום
בת 35 עשיתי בדיקת שתן היום
תוצאות:
ketones neg
protein neg
blood neg
leukocytes 500 large
nitrite neg
ph 5.5
urobilinogen normal
bilirubin neg
rbc 7
wbc 50
squamous epith many

אני מבינה שחלק מהתוצאות לא תקינות, מה משמעותן????
האם תוצאות אלה כוללות תרבית שתן? מה הרתבית בודק?

עשיתי גם בדיקת הריון היום יצא BETA SUBUNIT,HCG - 591.9
האם אני בהריון? והאם יש קשר לתשובה של השתן??
תודה מראש
ליאת
 
ד''ר אבישי אליס  
23:53 14.07.10
בדיקת השתן סכ תקינה, ישנן כד לבנות
לא נלקחה תרבית (הבודקת קיום חידקים)

באשר להריון - הערכים גבוהים וישנה אפשרות סבירה להריון
 
מיטל
17:06 15.07.10
המשך תוצאות הבדיקות:
PROTEIN 0.07
ALBUM 50.89

מה משמעות תוצאות אלה?
והאם בגלל העובדה שאני בהריון יש צורך לבקש מהרופא לעשות תרבית?
תודה מראש
לייאת
 
ד''ר אבישי אליס  
20:37 15.07.10
מציע לחזור על בדיקת השתן
לברר מה מפריע לך, אם בכלל - ובהתאם ההחלטה על משמעות וצורך בתרבית
 
צביה
15:55 15.07.10
ידוע לי שרק כשהערכים יוצאים מהטווח או נמוך יותר או גבוה מייחסים לכך חשיבות אבל ברצוני לדעת אם יש ערכים שקרובים לטווח הנמוך או הגבוה האם גם אז זה מרמז על כך שיכולה להיות בעיה או שמבחינת הרפואה הקונבנציונלית לא מייחסים חשיבות אלא אם כן יש חריגות מהטווח.
מקווה שהשאלה מובנת.
 
ד''ר אבישי אליס  
20:36 15.07.10
כל מקרה לגופו, יש לברר מדוע נלקחה הבדיקה, מה התלונות ומה מצפים לקבל ובהתאם ההתיחסות לתוצאות
שלום. אני בחורה בריאה בד"כ (טפו טפו טפו), והחלטתי לעשות בדיקות דם רק כדי לראות מה מצבי. אציין כי אני מעשנת כ-3 שנים.
בתוצאות יצא לי ערך נמוך של כדוריות דם לבנות:
wbc- 3.39 k/ul.
וכמו כן ב-
neutrophils 1.43 k/ul.


אני קצת חוששת, ולמען האמת אין לי מושג אם בצדק או לא. האם תוכלו לשפוך לי אור על תוצאות הבדיקה? בתודה רבה מראש, אני :)
 
ד''ר אבישי אליס  
23:54 14.07.10
הכל תקין!!!! הרגעי
את בתוך ההתפלגות הנורמלית
 
לא מבוהלת
08:09 15.07.10
פיו, איזה תחושת הקלה :)
תודה רבה ד"ר!
 
חיים
13:44 14.07.10
היה לי לפני כחדשיים 18.3% ועכשיו בבדיקות שגרתיות 16.7%. POLY% יצא 73.4%. כל השאר תקין (כולל בדיקת שתן). האם יש ממה לחשוש?
 
ד''ר אבישי אליס  
23:55 14.07.10
הכל תקין!!
 
אמא מהדרום
08:11 14.07.10
שלום
בני בצבא ערך בדיקות שתן. נמצאו לו כדוריות אדומות מרובות- לפי דברי החובש הפלוגתי- ערך של 100, כאשר הנורמלי הוא 10.
האם הערכים הגיוניים?
ובכלל על מה זה מעיד? אני במיוחד מודאגת כיוון שבצבא , תדירות הביקורים אצל רופא היא בעייתית, במיוחד אצל לוחמים.
תודה אמא מהדרום
 
ד''ר אבישי אליס  
23:51 14.07.10
האבחנה המבדלת של כדא בשתן רחבה.
1)מדוע נלקחה הבדיקה?
2)לפני הדאגה- חזרו על הבדיקות!!

האם יש קשר בין ערכים גבוהים של אחוז Monocytes בדם לבין היותו של האדם כנשא איידס?
(כמות הLymphocytes תקינה).
קראתי מלא חומר , השאלה שלי אם יש יצור מוגבר של Monocytes כאשר אדם נשא איידס כדי להלחם במחלה או ש Monocytes לא משתתפים כלל בתהליך?
כי משום מה בכל הפרסומים מצד אחד כתוב שעודף Monocytes מצביע על זיהום נגיפי, מצד שני אף מילה על מחלת האיידס במצב של עודף Monocytes .
למה?
 
ד''ר אבישי אליס  
07:26 14.07.10
אבחנה של נשאות לאידס נעשית באופן ישיר,
נושא המונוציטים ועלייתם בזיהום ויראלי היא נסיבתית ולא ניתן ואסור להסיק מכך על איידס

אנא הבדק - ואם יש צורך קבל טיפול
 
רעות
16:31 13.07.10
שלום ד'ר

בני בן 17 ביצע בדיקות דם להורמונים ויצא לו הכל תקין חוץ מהPROLACTIN
שיש לו מעל הממצוע שהוא:492.92 M/UL מה זה יכול להיות? מה הסימנים של זה? איך מטפלים בזה
תודה והיום טוב
 
ד''ר אבישי אליס  
18:35 13.07.10
ראשית מדוע נלקחה הבדיקה?
כשחוזרת תוצאה לא תקינה - יש לחזור על הבדיקה ובממיוחד שהערך חורג אך במעט מהנורמה

נדבר בהמשך לאחר בדיקה נוספת
שלום יש לי כולסטרול 234.2, HDL:75.6, VLDL:48.9, TRIGLY:244.5
הדיאטנית המליצה לי להוריד את המתוקים מאפים וכל הדברים האלה למינהם, בנתיים זה רק עולה לי מה אפשר לעשות?
פעילות גופנית כרגע אני לא יכולה לעשות..
יש לי גם הומגלובין נמוך 11 וחומצה פולית נמוכה 3.8 הביאו לי כדורים לשניהם ביחד אבל יש בזה לקטוז ואני רגישה החליפו לי לכדורי ברזל וזה עושה לי עצירות..
מה אני יכולה לאכול כדי להוריד את הכולסטרול ולעלות את ההומגלובין?
 
חיילת
12:31 13.07.10
אני לוקחת גם גלולות מסוג דיאנה..
 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:03 13.07.10
בפרופיל שומני הדם הסטיה מהנורמה היא בטריגליצרידים. הסטיה אינה קשה בצורה שמחייבת טיפול תרופתי והטיפול הוא אכן הטיפול שקבלת - תזונה עם פחות פחמימות פשוטות - סוכר, בצקים וירידה במשקל אם יש השמנה.
חוסר ברזל נפוץ בבחורות צעירות, עקב המחזור. העזרי בדיאטנית לגבי מזון עשיר בברזל. לגבי תוספי ברזל - יש הרבה סוגים בשוק, ניתן לנסות כזה או אחר לפי מה שמתאים וטוב לך. עצירות היא תופעת לואי שכיחה של הרבה מהתכשירים.
שלום רב,

אני בת 39, בריאה בד"כ.
בבדיקת דם שגרתית שעשיתי בקופ"ח מאוחדת יצא מדד ה-GFR גדול מ-60
ערכי הקריאטנין הם 0.86
לפי מה שהבנתי ערך של פחות מ-90 מעיד על בעיה בתפקודי הכליות.
האם אכן ישנה בעיה בתפקודי הכליות?
אודה לתשובתך,

גלי
 
ד''ר אופיר אביזהר  
14:57 13.07.10
עניתי על שאלה זו מספר פעמים גם לאחרונה.
eGFR כפי שנעשה בקופות החולים זו הערכה של התפקוד הכלייתי ולא מדידה. כדי למדוד GFR יש לאסוף שתן 24 שעות בצורה מדויקת, לבדוק כמות וריכוז קראטינין בשתן ובדם.
בהערכת ה- GFR שנעשית על פי גיל מין ורמת קראטינין בדם הערך הנורמלי הוא בדרך כלל מעל 60.
 
דנה
14:32 12.07.10
שלום רב,

הנני בת 31 ללא בעיות רפואיות. מזה כשנה סובלת מעייפות וחולשה כללית. רופא משפחה הפנה אותי לבדיקות דם לפני כחצי שנה ונמצא חוסר ב-ferittin b-12 מזה כחצי שנה נוטלת ויטמין ב 12 על בסיס יום יומי.
להלן תשובות מעבדה שהגיעו היום תוצאות חריגות(לאחר נטילת כדורים):
1) 12 (20-107) - ferittin
2) 0.8 (0-0.5)- C,R,P
3) 197 (211-911)- b-12
4) 11.2 (4.5-11)- WBC
5) 16.3 (28-105)- IgG3
6) 6 Iga


אודה על תשובתך בנושא
 
ד''ר אבישי אליס  
23:29 12.07.10
קשה להתיחס לחלקי מידע, מה גם שלא ברור מדוע נלקח.
בולט חסר הברזל - יש צורך בטיפול קבוע בברזל
וישנו חסר ויטמין B12
יש צורך בהערכה מקיפה לברור שני החוסרים והקשר ביניהם ומדוע אינך מעלה רמות ויטמין B12 על אף טיפול. אנא פני לרופא המשפחה
 
דנה
11:24 13.07.10
נלקחו בדיקות לאחר תלונותיי בגין עייפות ותשישות גם לאחר שינה ארוכה ומנוחה. כמו כן נמצא בבדיקות Antinuclear Ab Adults 0.6 .
תודה רבה על התייחסותך
 
שלמה
17:40 12.07.10
בבדיקה אחרונה 231pg/ml .
בן 55 משקל 90 . סוכר 124 .
בסך הכל בריא, מתעמל , מרגיש טוב.
מה זה אומר?
לקחת ויטמין בי12 ?

בנוסף - HBA1C 6.1
UREA B 45 .

האם בעייתי?
 
ד''ר אבישי אליס  
23:25 12.07.10
ערכי הסוכר על גבול הסוכרת- יש להקפיד על דיאטה דלת סוכר ולעקוב
שאר הערכים אינם מהווים בעיה
תוצאות בדיקת TSH הם: 15.92 t4-free הוא: 17.98 t3-free הוא: 4.46
אני מטופלת באלטרוקסין 50mg כל יום ופעם בשבוע 100mg וזה אחרי שהעלו לי את המינון ולא רק שזה לא עזר התוצאות עכשיו חריגות יותר.
אני רוצה לציין שגיליתי את תת הפעילות בבלוטת התריס כשנה לאחר הלידה ורופא המשפחה המליץ על טיפול זה ואני לוקחת את האלטרוקסין כבר 5 חודשים.
לפני כ- 5 שנים עברתי סיפור דומה לאחר לידה וגיליתי שיש לי פעילות יתר שלאחר מיכן התחלפה בתת פעילות וטופלתי ע"י אנדוקרינולוג
באלטרוקסין 100mg כל יום ולאט לאט ירד המינון ולאחר פחות משנה הבלוטה תפקדה כראוי והופסק הטיפול באלטרוקסין והייתי מאוזנת כל אותם שנים עד הלידה שאחרי.
היום אני מרגישה שהטיפול אינו נכון ותורים לאנדוקרינולוג הם מאוד רחוקים, מה לעשות???
והאם אוכל הפעם לצאת מזה? או שיש אפשרות שזה יהיה לכל החיים??
והכי חשוב מה המינון הכי נכון היום של אלטרוקסין עבורי??
תודה, שרון.
 
ד''ר אבישי אליס  
23:24 12.07.10
יש בעיה !!
מינון האלטרוקסין אינו נכון וצריך להעלותו בזהירות ובהדרגה עד איזון
יעוץ אינטרנטי אינו תחליף לטיפול רפואי, פני לרופא המשפחה, ועפ עצתו למומחה ברפואה פנימית ואו אנדוקרינולוג - לבטח אחד מהשלושה יהיה זמין לטפל בך
 
מרקוביץ אסתר
15:14 16.06.08
שלום רב,
בעלי קיבל בדיקה בשם המוגלובין A1C בקשר לנושא סוכרת. מה הקשר בין הבדיקה וסוכר בדם האם תכלו להסביר לי יותר על הנושא.
תהוצאת בבדיקת הדם לנושא היתה
5.9 מה פירוש ועל מה מוכיח ?
בבדיקת סוכר רגילה בצום של 14 שעות התוצאה היתה 91.
אודה לכם מאד על ההסברים.
בכבוד רב, אסתר מרקוביץ
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:59 17.06.08
ראשית - הבדיקות שציינת תקינות.
שנית - הסבר קצר.
בדיקת סוכר בדם בצום מציינת רמה רגעית. היא חשובה, אך לסוכרתיים יכולות להיות תנודות די גדולות ברמות הסוכר. כדי להחליט על טיפול ולכוונו משתמשים ב- HbA1c בדם, % הסוכר הקשור להמוגלובין. צריך להיות מתחת 7%.
 
יוסף
15:24 11.07.10
שלום
בדיקות דם לאחר צום 10 שעות צום 124 בדיקה a1c תקינה
רופא המשפחה נתן לי מכשיר לבדיקות דם למעקב: התוצאות לאחר צום 110 , 100 ,90
בדיקות אקראיות לאחר ארוחות בין 100 ל 160
האם אני חולה סכרת האם אני צריך ליטול תרופות ? יש לציין שאני שמן 106 ק"ג
 
ד''ר אופיר אביזהר  
08:59 12.07.10
ההגדרות של סוכרת הן:
סוכר בצום 126 מ"ג/ד"ל ומעלה בשתי בדיקות שונות
או
סוכר מעל 200 מ"ג/ד"ל שעתיים לאחר העמסת סוכר (או ארוחה לצורך זה)
או
HbA1c מעל 6.5%.

על פי הגדרות אלה אינך סוכרתי.
אך רמות הסוכר שלך לא תקינות, ואתה בסיכון ממשי לפתח סוכרת בשנים הקרבות, בעיקר אם יש סכרת במשפחתך הקרובה, ואם תשאר במשקלך הנוכחי.
אני חושב שחסד תעשה עם עצמך אם תרד משמעותית במשקלך.
חשוב גם לעקב אחר לחץ הדם ופרופיל שומני הדם.
 
מלי
09:23 12.07.10
שלום,
השבוע עשיתי בידקוצ דם של TSH התשובה שקילבתי היא 3.94 .
רציתי לדעת האם זו תשובה קבועה או שהיא עדיין בסדר כיוון שהטווח הוא עד 4.2.
ןה-T4 הוא בטווח של 14, האם זה בסדר או גבטהה כי אני יודעת שהטווח הוא 10-20.
מה אני צריכה לעשות? האם יש לי סיבה לדאוג?

תודה

מלי
 
ד''ר אופיר אביזהר  
09:30 12.07.10
התשובות שציינת תקינות.
 
מלי
12:21 12.07.10
ז אומר שהכל תקין ואני לא צליחה לפחד ממשהו?
אני שואלת כי אני מאוד קרובה לטווח הגבוה.

תוה
מלי
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  253  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם