בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
שלום
בתי בת ה-4 הופנתה לבדיקות דם לאחר תלונות מתמשכות על כאבי בטן (שפחתו מעט בינתיים).
לאחר שבבדיקות נמצאו חריגות שונות הפנתה אותה הרופאה לבדיקות חוזרות. לח מספר שבועות בצענו בדיקת דם חוזרת, אך גם בתוצאת החוזרות היו חריגות.
הרפאה היתה עמוסה ולא פירטה מה המשמעות של החריגות - רק טענה שאין מה לדאוג
כמובן שאני לא רגועה מתשובה כזו וברצוני לברר מה משמעות החריגת, וכן האם יש צורך לדעתך להמשך בירור או כל פעולה אחרת לאור התוצאות.
בתודה גדולה מראש,
אמא

להלן רק התוצאות החריגות:

כימיה
AST ׂGOTׁ 37.0 H U/I 10-31

הטולוגיה-ספירת דם
HEMOGLOBIN 11.5L G/DL 12-15
EOSINOPHILS 9.7H %0-5
EOSINOPHILS # 0-.6
IMMUNOGOBULIN G 527.0L MG/DL 540-1430
IMMONUGLOBULIN A 19.9L M/DL 30-187

שוב תודה על תשובתך!
 
ד''ר אבישי אליס  
23:28 15.09.10
הדבר המרכזי שהכאבי הבטן חלפו!!

מרבית התוצאות גבוליות, ואין להן משמעות קלינית
הייתה גם יריה לכל הכיוונים ואין חריגה ספציפית ומשמעותית
 
מיקי
08:47 08.09.10
שלום רב!
בני החייל נשלח ע"י רופא היחידה לבדיקות דם בזמן כאב גרון מתמשך. הבדיקות יצאו סה"כ תקינות מלבד ההמוגלובין אשר עמד על 13.6. הרופא שלח אותו לבדיקות המשך: רמת ציאנקובלאמין, ויטמין B12, רמת פריטין בסרום, רמת חומצה פולית בסרום, רמת גלוקוז בדם, רמת ברזל בסרום, רמת אשלגן בדם, רמת נתרן בדם, רמת טרנספרין, רמת חומצת שתן בדם, חלבון C ריאקטיבי, פרופיל תפקודי כבד, פרופיל תפקודי כליה, פרופיל צליאק.
שאלותי הן:
1. מה מנסה הרופא להבין?
2. האם בדיקות אלה צריכות להיעשות בצום? כמה שעות? האם מותר לשתות מים?
3. האם יש משמעות לשעת הבדיקה (צהרים כנראה)?
בתודה רבה מראש!
 
ד''ר אבישי אליס  
23:26 15.09.10
הרופא מנסה לברר את הסיבה להמוגלובין הנמוך במעט של בנך, ולכן שלח בדיקות רבות.
לבדיקות הנ"ל אין קשר לצום ושעת הנטילה שלהם
שלום רב

לאחרונה נערכה לי בדיקה לקרישיות יתר של הדם

לפי מה שראיתי באתר מכבי - כל התוצאות תקינות חוץ מהומוציסטאין - 17.4

הרופא לא התקשר ולא עדכן אותי לגבי הבדיקה (הכל תקין כנראה?)

האם הכל תקין או שמדובר ברמה גבוהה מדיי ומה הן ההשלכות

תודה!
 
ד''ר אבישי אליס  
23:24 15.09.10
ראשית מדוע נעשו הבדיקות? זו שאלה חשובה ומרכזית
אנו יודעים היום שלהורדת רמת ההומוציסטאין עי חומצה פולית - אין השפעה על ארועי לב וכלי דם.
 
זוהר
20:57 04.09.10
בן 67 עשו לי בלון לפני 14 שנה בלי סטנד בגלל חסימה בעורק הכלילי -לא היה התקף לב
בבדיקה האחרונה של אקו במאמץ מצאו לי :תגובה קלינית תקינה ללא תעוקת חזה הושג דופק המטרה .שינויים בא.ק.ג במאמץ הפרעות הולכה עם צניחות ST במנוחה כך שהשינויים ב-ST במאמץ אינם אבחנתיים
הרופא אומר שהבדיקה טובה
שאלתי מה זה הצניחות האלה -האם ניתן לטפל בהם ,אני מבין שבעצם שזה שלא השתנו במאמץ מצביע על משהו טוב.
האם אני צריך להקפיד על משהו?
זה מסביר שינויים בדופק שאני מרגיש לפעמים?
תודה וחג שמח
 
ד''ר אבישי אליס  
23:21 15.09.10
בבדיקת המאמץ לא נמצאה עדות ברורה לבעיה באספקת הדם לשריר הלב, וזו הנקודה העקרונית.
אין לכך כל קשר לשינויי הדופק שלך.
מה לעשות: לחטול את התרופות שלך , לאזן את גורמי הסיכון , לעשות פעילות גופנית סדירה.
 
יוליה
16:20 02.09.10
שלום דר'

גילו אצלי hepatitis be core ab
pozitive

כל יתר הבדיקות בסדר

מה זה אומר?

תודה

יוליה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:14 02.09.10
שהיה לך מגע עם הפטיטיס B
או שאת מחוסנת
 
יוליה
03:08 03.09.10
תודה, אבל
איך יתכן שהיה לי מגע עם המחלה?
איך נחשפתי אליה?
זה דורש בדיקה נוספת?
 
ד''ר אבישי אליס  
16:37 08.09.10
הייתי חוזר על הבדיקה ומשלים את כל תמונת הנוגדנים
האם חוסנת?
 
א.
12:31 02.09.10
שלום וברכה!

לאור חולשה, קושי בריכוז ועייפות ערכתי בדיקות דם.
מצ"ב תוצאות.
יש לציין שעקב severe ocd אני נוטל 250 מ"ג לוסטרל ליום וצורך אומגה 3 מצמח מרווה מרושתת.
האמת די מודאג במיוחד על רקע הופעת רעד בידיים באופן קבוע שמתגבר בעיתות חולשה משמעותית.

תודה רבה.

GLUCOSE 87.34 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.....*...)
BUN 13.79 MG/DL ( 4.60- 21.00) (....*....)
CALCIUM SERUM 9.37 MG/DL ( 8.40- 10.40) (...*.....)
CHOLESTEROL 198.39 MG/DL ( 120.00- 200.00) (........*)
CREATININE SER 0.86 MG/DL ( 0.50- 1.30) (...*.....)
SODIUM SERUM 139.66 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (...*.....)
POTASSIUM SERU 4.34 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
HDL-CHOLEST. 23.20 MG/DL ( 40.00- 85.00)*(.........)
LDL-CHOLEST. 128.00 MG/DL ( 60.00- 130.00) (........*)
IRON 71.29 UG/DL ( 50.00- 170.00) (.*.......)
PHOSPHORUS 3.71 MG/DL ( 2.50- 4.60) (....*....)
TRIGLYCERIDES 236.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*
URIC ACID 6.26 MG/DL ( 3.50- 8.20) (....*....)
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת
לא מתאים לנשים הרות
TSH 2.09 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (..*......)
VITAMIN B12 170.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (*........)
WBC 8.30 K/UL ( 4.00- 10.00) (.....*...)
NEUTROPHILS 5.90 K/UL ( 1.80- 6.60) (.......*.)
NEUTROPHILS % 71.80 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.67 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)
LYMPHOCYTES % 20.20 % ( 15.00- 45.00) (.*.......)
MONOCYTES 0.58 K/UL ( 0.08- 0.90) (....*....)
MONOCYTES % 7.10 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
EOSINOPHILS 0.06 K/UL ( 0.00- 0.60) (*........)
EOSINOPHILS % 0.73 % ( 0.00- 6.00) (*........)
BASOPHILS 0.02 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)
BASOPHILS % 0.26 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.40 M/UL ( 4.30- 6.00) (*........)
HEMOGLOBIN 13.40 G/DL ( 13.50- 17.50)*(.........)
HEMATOCRIT 38.80 % ( 38.00- 50.00) (*........)
MCV 88.10 FL ( 80.00- 98.00) (...*.....)
MCH 30.50 PG ( 27.00- 33.00) (....*....)
MCHC 34.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
PLATELETS 334.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (......*..)
MPV 8.60 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)
RDW 13.50 % ( 11.00- 16.00) (....*....)
 
ד''ר אבישי אליס  
19:14 02.09.10
התוצאות סכ תקינות ואינן מסבירות את התלונות
 
הילה
13:19 02.09.10
שלום רב,
בהריון שבוע 37 ושמתי לב שהערך ast(got יצא מעט גבוה-29 אך עדיין בטווח הנורמה
בכל הבדיקות עד עכשיו הוא תמיד היה בסביבות 20..
האם זה בעייתי?גבוה מידי?או עצם העובדה שזה עדיין בתחום הנורמה זה בסדר?

אודה לתשובתכם

אגב,ערך ה alt-16
 
ד''ר אבישי אליס  
19:12 02.09.10
אין לכך כל משמעות קלינית מעשית
הרגעי!!
שלום,
מזה כחודש וחצי נוטלת מטפורמין 850 מ"ג/ 2 ביום עקב שחלות פוליציסטיות.
ביקשתי מהרופאה הפנייה לבדיקת רמות אינסולין.
התוצאה: קטן מ- 2 mIU/L, נבדק פעמיים.
יש לציין שלא הפסקתי ליטול מטפורמין לפני הבדיקה.

מה משמעות התוצאה?
אגב, הגלוקוז יצא תקין, 88

תודה!
 
ד''ר אבישי אליס  
19:11 02.09.10
איני מבין מה מטרת בדיקת האינסולין, ואיזה מסקנה מעשית תוציאי מהתוצאה,
התוצאה מראה שרמת הסוכר תקינה ורמת האינסולין תואמת לה
 
Adi
06:42 02.09.10
Hi,

for the last 3 months I had joint pains and rash over my chest.
the joint pain got worse and went all over the body gradually.
my blood results were fine except from ANA which was positive.

at the beginning the ANA was 1:320, afterwards it improved to 1:240, and 1 week ago it was improved again to 1:80 (but stil positive).

I'm living in China. the Dr' here suspected at the beginning that it's Lupus but my joints are not swallow or red, no mullar rash and the other parameters in my blood are negative.

all other kidney and other functions are normal as well.

maybe I should mention that 2 weeks ago I did a tattoo and my body reacted bad and rejected it. the Dr' gave me antibiotics cream for that. both of my feet got swollen after the tattoo.

I did the last blood results (with the ana 1:80) after I put the antibiotic cream.

I know it's not enough details but can you pls explain to me, how can it be that the ANA is improving?

can it be that I had a periodical joint infection and it disappears by itself?

*The Dr' just gave me Novartis which made 50 % of the pain go away but it shouldn't have affected the blood results since I did them before starting this med'.



Thanks for your answer!

Adi
 
ד''ר אבישי אליס  
07:05 02.09.10
Changes in ANA titers is common
For making a diagnosis of any disease we need criteria for it and mainly time
We dont treat ANA but patients with symptoms
So you need to be followed further
NOVARTIS is the pharmacuical company
Thank you Dr' for your fast replay.

my Dr' here seems to be pleased with the ana dropping down.
so I'm wondering can my ana become totaly negative again?

Does that indicates that I might be able to recover from whatever it is totaly?

I still have the other symptoms of joint pains and rash but the pain decreased since I started taking this med' for anti inflemation (sorry, I don't have it's name).

Thanks!
Adi
 
ד''ר אבישי אליס  
19:09 02.09.10
It's not the ANA, you should look at the whole picture
 
מיכל
22:37 31.08.10
שלום רב אני בן 30,
היום בקרתי בביח בתל אביב ולא יודע למה ראיתי כפפה וכאשר הרמתי אותה היא היתה כולה מרוחה בדם.יש לציין שהכפפה היתה בשמש וקצת מן הדם עליה כבר היה יבש אך רוב הדם נשאר עדיין ולכן חצי מהיד שלי נהיתה בדם.
השאלה שלי היא האם יכול להיות ואם הדם על הכפפה היה נגוע באיידס,צהבת או כל מחלה מדבקת אחרת האם יש לי סיכוי להדבק בחיידק או שהחיידקים\נגיפים בדם מתים לאחר זמן מה?
כמה זמן החידקים במחלות הללו יכולים לשהות מחוץ לגוף האדם?
 
ד''ר אבישי אליס  
06:59 02.09.10
קרוב מאוד מאוד עד לא סביר שיקרה לך משהוא.
ככלל לא נוגעים ולא מרימים דברים בביח- ובוודאי שלא דברים המזוהמים בנוזלי גוף!!!
 
מאיר
10:50 02.09.10
כמה זמן החיידקים של הנגיפים הללו יכולים להחזיק בדם מחוץ לגופו של אדם?(במקרה אצלי היה כבר חלק מהדם יבש)?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:08 02.09.10
לא הרבה זמן, ובכל מקרה רק נגעת בזה כך שהסיכון קטן
שלום,
אני בחור בן 24 ועשיתי את הבדיקות הבאות לאחר שסבלתי מחום, בחילות ודלקת בגרון במשך שבועיים. בנוסף, אני סובל מעצירויות והזעת יתר (לכן הבדיקה בודקת גם את בלוטת התריס, וגם חיידק בקיבה) ובימים האחרונים התחילה לי גם פריחה מוזרה בכל הגוף (החום ירד, אבל עדיין יש כאבי ראש ובחילות, בעיקר כשאני מתעורר).
יש רעיונות מה גורם לכל העניין?
רוב התוצאות הן בטווח הנורמל (עם סטיות קטנות לפעמים), חוץ מProlactine שנמצא כמעט כפול מהגבול העליון.

התוצאות מצורפות בתור תמונה
 
ד''ר אבישי אליס  
07:07 02.09.10
אני מניח שיש לך מחלה ויראלית ההולכת וחולפת
אין משמעות לחלק מהבדיקות שנלקחו כרגע במהלך מחלה
המתן, המשך מעקב עי רופא וכשתחלים תחזור על הבדיקות
 
יעל
01:29 01.09.10
אני בהריון בשבוע 34 ועשיתי בדיקות דם אבל חלק מהם יצאו לי מהגרף ואני די דואגת .. אשמח אם תוכלו לעזור לי ..
WBC-15
RBC-4.13
HB.-11.5
HCT-36.3
MCHC-31.8
NEUT.abs-10.4
MPV-13.5
 
ד''ר אבישי אליס  
07:00 02.09.10
יש ריבוי כד דם לבנות, שאינו חייב לרמז על משהוא (מה מפריע לך? אם בכלל?)
פרט לכך תקין
 
מודאגת
14:01 30.08.10
שלום.
אשמח להרגע :-)
בת 38 אמא לשלושה לידה אחרונה לפני שנה ושמונה חודשים מניקה ( כמובן חלקית)
מרגישה חלשה לאחרונה הבדיקות כולן בסדר למעט :
eGFR מתאריך 29/08/2010
60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.60 לעמ יוצר ךרע

Creatinine 0.5

מה זה אומר?

תודה רבה
 
ד''ר אבישי אליס  
18:29 31.08.10
אין סיבה לדאגה תפק הכליות תקין
 
לילי
15:13 30.08.10
להלן ספירת דם שביצעתי היום, אינני מבינה את פשר החריגות, אשמח לפירוש.
LIPEMIC INDEX NORMAL
HEMOLYTIC IND. +
ICTERIC INDEX NORMAL
GLUCOSE 72.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.*.......)
BUN 12.90 MG/DL ( 4.60- 21.00) (....*....)
CALCIUM SERUM 9.27 MG/DL ( 8.40- 10.40) (...*.....)
CREATININE SER 0.66 MG/DL ( 0.50- 1.20) (.*.......)
SODIUM SERUM 139.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERU 4.50 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (....*....)
PHOSPHORUS 2.73 MG/DL ( 2.50- 4.60) (*........)
TOTAL PROTEIN 6.79 G/DL ( 6.20- 8.50) (.*.......)
ALBUMIN SERUM 3.95 G/DL ( 3.50- 5.50) (.*.......)
URIC ACID 5.61 MG/DL ( 2.30- 6.30) (......*..)
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת
לא מתאים לנשים הרות
WBC 10.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 5.80 K/UL ( 1.80- 6.60) (.......*.)
NEUTROPHILS % 57.80 % ( 46.00- 68.00) (....*....)
LYMPHOCYTES 3.60 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*
LYMPHOCYTES % 35.50 % ( 15.00- 45.00) (.....*...)
MONOCYTES 0.30 K/UL ( 0.08- 0.90) (.*.......)
MONOCYTES % 3.30 % ( 2.00- 9.00) (.*.......)
EOSINOPHILS 0.30 K/UL ( 0.00- 0.60) (....*....)
EOSINOPHILS % 3.10 % ( 0.00- 6.00) (....*....)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.41 M/UL ( 3.90- 5.40) (..*......)
HEMOGLOBIN 12.40 G/DL ( 12.00- 16.00) (*........)
HEMATOCRIT 37.20 % ( 35.00- 45.00) (.*.......)
MCV 84.30 FL ( 80.00- 98.00) (.*.......)
MCH 28.00 PG ( 27.00- 33.00) (.*.......)
MCHC 33.20 G/DL ( 32.00- 35.50) (..*......)
PLATELETS 133.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........)
PLT in groups
MPV 10.80 FL ( 6.50- 11.50) (.......*.)
RDW 13.90 % ( 11.00- 16.00) (....*....)
 
ד''ר אבישי אליס  
18:27 31.08.10
הספירה תקינה
החריגות מינימליות וחסרות משמעות מעשית
 
גיל
11:20 31.08.10
שלום רב,
הנני בן 30 ולפני שבוע ביצעתי בדיקת דם למעקב אחר אנמיה(המוגלובין 12 וכדוריות דם אדטמות 4)
הכל נשאר מהבחינה הזאת כמו שהיה לפני כן ללא שינוי אך שמתי לב שדווקא ישנה ירידה ב-WBC לערך של 4.4 (לפני שנה היה לי 6 ) יש לציין ששאר בדיקות לכדוריות דם לבנות (בדיקה מבדלת) כולם בנורמה.האם התוצאה שקבלתי (WBC-4.4 ) היא תוצאה תקינה?
ממה יכולה לרדת תוצאה זו מהשנה הקודמת והאם זה אופייני התנודתיות בתוצאות הנ"ל?
 
ד''ר אבישי אליס  
18:26 31.08.10
זה תקין וזה תקין
מס הכד הלבנות תקין
שלום אני בן 28, ביום חמישי עשיתי בדיקת דם ואחות הוציאה לי דם 4 בקבוקונים, היום יש לי עדיין פנס ביד בצבע צהוב ורק היום הופיע נקודות אדומים קלים. האם זה בגלל עשיתי אימוני כוח (משוקלים קלים ) שעה אחרי בדיקת דם? האם עליי להפסיק זמנית לעשות אימונים כוח, כדי להקל את היד?


תודה
 
עידו
13:12 30.08.10
\ו תופעה שכיחה בעיקר כאשר האחות קצת מפספסת את הווריד. בהחלט יתכן שאימון כוח לאחר הבדיקה רק החמיר את הדימום הפנימי. כעת זה כבר לא משנה כי הנקב בווריד נסתם ואתה יכול להמשיך בפעילות רגילה. הצבעים יעלמו תוך שבוע עד שבועיים לכל היותר..
 
עידו
 
22:28 28.08.10
שלום

אני בן 38 ובדרך כלל בריא. בבדיקת דם שגרתית נמצא כי יש לי חלבון גבוה בדם (8.9 כאשר המקסימום הוא 8.3). בדיקות נוספות הראו אמבולין תקין אך גלובולין גבוה מהנורמה. הרופא נתן לי בדיקות דם נוספות ואלו התוצאות. הופניתי להמטולוג אליו יש לי טור רק בעוד חודש. אני מאד מודאג מהממצאים. רופא המשפחה מסרב למסור לי מידע נוסף, הוא רק אומר שעל פי התוצאות כרגע לא נראה כי מדובר במשהו ממאיר, אך הוא אינו מומחה ולכן אני נשלח להמטולוג להמשך בירור. בינתיים קיבלתי בדיקות דם נוספות שעדיין נמצאות בתהליך. מה פשר התוצאות של הבדיקות שצרפתי?

תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:40 29.08.10
הבדיקות תקינות, אין לך מחלה מסוכנת. העליה בחלבונים לסוגיהם אינה בעלת משמעות.
חכה להמטולוג בשקט ובבטחה והיה רגוע!!
 
עידו
00:08 30.08.10
בינתיים קיבלתי תוצאות של בדיקה נוספת -אלקטרופורוזה של חלבונים, ונראה שכל הערכים בה תקינין (חלבוני אלפא 1 , 2 בטה וגמה נמצאים כולם בתחום הנורמה של המעבדה, אף על פי כי סה"כ החלבון חורג במעט מהנורמה (8.4 במקום 8.3). אם אני מבין נכון כל ארבעת החלבונים הנ"ל הם שרשראות כבדות. נראה שהחריגה אצלי היא רק בקלות.. טוב, נמתין להמטולוג. בינתיים ברשותך שאלה אחרונה, האם כדאי לפנות לרופא מיעץ מתחום האימיונולוגיה בנוסף להמטולוג? קיימת אפשרות דרך כללית מושלם. לא ברור מדוע רוםא המשפחה בחר להפנות אותי להמטולוג ולא לאימיונולוג..

שוב תודה
 
אופק
01:37 25.08.10
שלום רב,
בתוצאות בדיקות הדם שקיבלתי בגלל לחץ דם גבוה, נכתב "נמצאה המוליזה קלה בדגימה". מה זה אומר? אם זה רע יש דבר שיכול לבטל זאת? והאם זה אומר שאני אנמי? יש לציין שאני בן 16+ ובאופן עקרוני אני בריא חוץ מלחץ הדם שהתגלה לא מזמן.
תודה.
 
אופק
01:50 25.08.10
אם יש לזה קשר להמוליזה או אנמיה אז:
ferritin שלי הוא 25 (כשהמינימום הדרוש הוא 33).
AST(GOT שלי הוא 28.4 (כשהמקסימום הוא 25).
 
ד''ר אבישי אליס  
07:28 26.08.10
יתר לחץ דם הגיל 16? זה נושא המצריך ברור בפני עצמו
ההמוליזה שאתה מתאר היא עניין טכני בעת לקיחת הדם
מלבד בדיקת דם שעשיתי ושתי בדיקות אולטרסאונד שאני הולך לעשות(כליות ודופלר קרוטייד). אתם ממצליצים לעשות עוד בדיקות? לחץ הדם שלי הוא 140-5/70-75. יש קשר בין לחץ הדם לאסתמה וסטרידור שיש אצלי כבר מלידה?
 
ד''ר אבישי אליס  
22:22 28.08.10
עצור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מדוע כל כך הרבה בדיקות?
אנא לך לרופא והבהר את הבעיות והצורך בבדיקות
 
אופק
22:28 28.08.10
כבר הלכתי לרופא המשפחה והוא זה ששלח אותי לעשות בדיקות אלו. רציתי לדעת מה דעתכם על כך מפני שהרופא אמר שהוא אולי יתן לי תרופות להורדת לחץ דם אם האולטרסאונד יצאו תקינים.
אז רציתי לדעת אם יש לכם הצעות אחרות במקום לקחת תרופות להורדת לחץ דם? אולי משהו שיאבחן את הגורם ויוכל לטפל בו?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:38 29.08.10
זה לא האופן בו כדאי להיות מטופל.
קבל, אם אתה רוצה, חוות דעת נוספת מרופא לאחר שיחה ובדיקה ישירה ולא דרך אינטרנט!!
 
נתן
14:23 29.08.10
שלום.

עשינו בדיקות היום. ילד בן 9. מא אפשר ללמוד מזה:

GLUCOSE 105.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)*
CALCIUM SERUM 10.51 MG/DL ( 8.40- 10.40) (.........)*
CHOLESTEROL 183.00 MG/DL ( 75.00- 170.00) (.........)*
WBC 5.40 K/UL ( 4.00- 10.50) (.*.......)
NEUTROPHILS 1.50 K/UL ( 1.50- 6.00) (*........)
NEUTROPHILS % 27.20 % ( 34.00- 59.00)*(.........)
LYMPHOCYTES 3.20 K/UL ( 1.40- 4.20) (.....*...)
LYMPHOCYTES % 57.90 % ( 28.00- 52.00) (.........)*

תודה,
נתן
 
ד''ר אבישי אליס  
19:36 29.08.10
למה עשיתם בדיקות?
גלוקוז 105 אינו תקין- האם היה בצום? ולא - יש לקבל הנחיות מהרופא בנושא
גם הכולסטרול הכללי בתחום נורמה גבוה לגילו - שוב, יש צורך בהערכת רופא
כל השאר נראה תקין, סידן בגבול עליון

שלום,
מחר בבוקר אני צריכה לעשות ספירת דם ובהפניה שקיבלתי מהרופא לא היו כתובות אף מגבלות בקשר לאכילה ושתיה לפני הבדיקה.
רציתי לוודא שאני יכולה לאכול ולשתות באופן רגיל עד מחר בבוקר.
אם אכן יש מגבלות אבקש לדעת מהן.

תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:33 29.08.10
ספירת דם לא מצריכה צום ואו הכנות מיוחדות
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  259  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם