בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
ח
12:10 17.12.10
אני בת 23 רווקה, כל התוצאות יצאו בטווח.
1. האם אני צריכה להיות מודאגת מ - FOLIC ACID 7.5?
2. PROTEIN-U STRIP 20 - הכוונה לברזל?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:03 20.12.10
אין סיבה לדאגה
הכוונה לחלבון בשתן
 
ח
19:25 22.12.10
 
נועה
13:19 21.12.10
שלום,
לפני כחודשיים עשיתי בדיקות דם והסוכר יצא 108. כל שאר הבדיקות היו תקינות. לפני
הבדיקה הייתי בלחץ גדול ובכלל זאת הייתה תקופה של מתח וחוסר שינה. השבוע מדדתי סוכר ע"י סטיק (סוכר בדם קפילרי) במכשיר ששאלתי. פעם אחת כשעה וחצי- שעתיים אחרי האוכל- יצא 79. פעם שנייה בבוקר, אחרי צום של 10 שעות. יצא: 73. האם יתכן שהסטרס השפיע על התוצאה הראשונה לפני חודשיים? תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
06:26 22.12.10
בהחלט, על כל תוצאה חריגה כדאי לחזור
 
נועה
15:03 22.12.10
 
מיכל
23:46 21.12.10
שלום רב,
הנני בן 29 וכבר כ-7 שנים אני סובל מאנמיה -כאשר הערכים של HGB נעים בין 12 ל-13 וכןRBC נע בין 4.2-4.5 וכן HCT מעט נמוך מהנורמה.שאר הבדיקות (MCV,MCH ,MCHC ) תקינות.
לפני שנה שלחו אותי לבדיקות לתלסמיה שתשובותי היו:
HbA2 %-2.6
HB f %-0.2

כמו כן ביצעתי בדיקות ALBUMIN-51.9-חורג מהנורמה של 50
ALPHA 1-GLOBULINE-1.1
ALPHA2-GLOBULINE-5.6-חורג מהנורמה של 6
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULIN-8.5

1.שאלתי היא האם הבדיקות לתלסמיה תקינות?או האם עלי לבצע עוד איזשהם בדיקות על מנת לברר האם קיימת אצלי תלסמיה?
2.אישתי נמצאת בהריון האם לפי דעתך ולפי התוצאות שציינתי עלי לבצע שוב בדיקה לתלסמיה?
3.האם החריגות של ALBUMIN ו-ALPHA 2 משמעותיות ועל מה הם מצביעות?
4.האם לפי דעתך עלי לבצע איזשהיא בדיקה גנטית בגלל האנמיה או שלפי התוצאות הללו אפשר להיות רגוע?
5.האם יכולה להיות לי המוליזה של הדם כאשר LDH ,HAPTOGLOBIN,BILIRUBIN TOTAL תקינים?
 
ד''ר אבישי אליס  
06:25 22.12.10
אכן המוגלובין 12-13 הוא נמוך מהממוצע, אך יציבות הערכים מבטיחה שאין בעיה ממשית
אין לך טלסמיה!!
וכל המשך ברור כזה או אחר מיותר
 
שירן
09:56 22.12.10
ע"פ הערכים שציינתי יכול להיות המוליזה של הדם?

אילו בדיקות יש לבצע על מנת לשלול המוליזה של הדם?

ממה נועים הסטיות בALPHA 2
 
לידר
11:55 21.12.10
שלום,

אני נוטלת פרנטל לנשים בהריון כאשר מינון הויטמין D הוא 400 IU שזה 100% מהקצובה היומית.
בהנחה שיש לי חוסר בויטמין זה, כלומר מתחת לנורמה, האם אפשר להשלים את החסר בטיפות? כמה יחידות בינלאומיות בטיפות עליי להוסיף מעבר לפרנטל בו יש 400 IU?
מה הגבלת הויטמין D בהריון?

תודה רבה.
 
ד''ר אבישי אליס  
06:23 22.12.10
בואי נברר אם יש חסר?
המינון מספק, את גם מקבלת מהמזון
 
מאיה34
16:04 16.12.10
אשמח אם תוכל לעזור לי:
cmv igg avidity 82.47%
cmv igg vidas 96
cmv igm vidas 0.60 negative
 
ד''ר אבישי אליס  
21:49 16.12.10
ככל שאני מבין היה לך מגע בעבר עם וירוס CMV
 
אני
01:28 17.12.10
אני בהריון. זו אמורה להיות בעיה?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:06 20.12.10
שתמשיכי בהריון, אלא אם ישנה בעיה נוספת
 
רון
18:14 18.12.10
אני בת 33,
לוקחת גלולות.
עשיתי בדיקות דם,
יש שם 2 בדיקות שחורגות מהגבול

CREATININE- 0.97

GPT- 36
ובהערות סיום כל תוצאות הבדיקום רשום
ALK. PHOSPHATASE

17 ‎נורמה שונה עד גיל

BILIRUBIN-TOTAL
‎ימים ‎5 ‎נורמה שונה עד גיל

CREATININE
שונתה הנורמה ל קריאטינין

GLOM.FILTR.RATE
תקף רק בלקוחות עם תיפקוד
מתיחס לתפקוד כליה יציב

האם אני צריכה לגשת לרופא?
מקווה שתוכלו לעזור לי,
תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:04 20.12.10
הכל תקין, הניחי לכל
שוחחי עם הרופא בהזדמנות
 
לירן
03:07 17.12.10
בשבוע שעבר, יום ד', עברתי הפלה טבעית וסבלתי מדימומים.עד כה סברו שיש לי הריון מחוץ לרחם כיוון שהורמון ההריון שאמור היה לרדת, המשיך לעלות עד אתמול.היום בבוקר, הייתי בבי"ח, עשו לי אולטרסאונד ושוב ב.דם והיום בפעם הראשונה ההורמון ירד מ- 2238 ל- 1523.הרופאים בבי"ח לא הרגיעו אותי עדיין ואמרו שעדיין נשקפת סכנה ולכן ביקשו שאבוא לבי"ח לערוך ב.דם נוספת בעוד יומיים כדי לבדוק שההורמון אכן ממשיך לרדת.באולטרסאונד ראו משהו בצד ימין בגודל 1.4X1.2X1.1 ס"מ שנמצא בין החצוצרה הימנית לרחם.אתמול, כשערכו לי אולטרסאונד אמרו לי שיש לי ציסטה.היום הם לא אמרו מה זה והיו זהירים מאוד.השאלה שלי היא כזאת - אם ההורמון סוף כל סוף החל לרדת היום, האם יש סיכוי שהוא יעלה שוב? בנוסף...הרופאים אמרו שיש סטיות בבדיקות ממעבדה למעבדה אבל זו סטייה די גדולה ולא נראה לי שיכולה להיות כזו סטייה (אבל מה אני מבינה בזה בכלל) - מה דעתכם? אודה לעזרתכם המהירה והדחופה בבקשה.תודה רבה מראש ושבת שלום.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:02 20.12.10
יש לעקוב אחר הערכים ולוודא שכל ההריון הוצא
לד"ר שלום רב
שמי דנה, בת 32
בריאה בד"כ, רזה , לא מעשנת, חיוורת בד"כ.
גוהנ 17.70
משקל 56 בד"כ
אמא לילד בן שנתיים

מאז נולד בני , אני מרגישה תדיר שאני עייפה, תשושה, חסרת כוח וחיוניות.
נוהגת לעשות בדיקות דם שיגרתיות בלש סרטן בשמפחה כל שנה .
הבדיקות בסדר ואינן מגלות דבר חריג.

אודה לך באם תוכל להמליץ מהן הבדיקות שעלי לעשות בכדי לגלות את מקור העייפות ואי החיוניות ולטפל בו.

אולי חסר לי ויטמינים או משהו..
הברזל שלי די נמוך - 11 .

תודה מראש !
 
ד''ר אבישי אליס  
19:02 20.12.10
למשל טיפול בברזל
לבדוק תפק תירואיד
וחוץ מזה אמא זה תפקיד קשה
 
ענת
15:16 20.12.10
בני בן 17 וחודשיים, עשינו בדיקות דם הכל היה טוב חוץ מכולסטרול HDL קצת גבווה עמד על 52H.(לא ממש נורא...)
וalk phosphatase שעמד על 136.
יש סיבה לדאגה?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:01 20.12.10
ממש לא,
הוא גדל
וחוץ מזה כולסטרול טוב גבוה זה בוודאי טוב
 
בילי מוראד
23:18 16.12.10
ביתי עשתה בדיקת דם למחלת הנשיקה

להלן הפרמטרים וברצוני להבין האם היא בתחילתה של מחלת הנשיקה?אודה לתשובה מהירה ומובנת למי שהספרות המקצועית לא ברורה

בתודה בילי
ebv-igm negativ
cmv-igm negativ

+ { .........} 5.00 _ 0.00 u-ml 16.70 ebv ebna igg
 
ד''ר אבישי אליס  
19:00 20.12.10
יתכן
 
לידר
09:34 16.12.10
שלום רב,
לפני 4 חודשים ביצעתי בדיקות דם ונמצא כי רמת הויטמין שלי נמוכה-
49.2 כשטווח הנורמה הוא 75-250.
אני מתכננת הריון וייתכן שנקלטתי. קראתי כי צריכת ויטמין D אצל האשה בהריון חיונית להתפתחות העובר ומשפיעה על חייו גם בטווח ארוך.
רציתי לדעת מהי כמות הויטמין D שניתן לצרוך בהריון .
על גבי התרופה רשום שכל טיפה מכילה 200 י.ב.ל, אם כך כמה טיפות עליי לצורך בהתייחס לבדיקת דם שביצעתי או שמא עדיף לצרוך דרך כדורים?
כמה זמן יש לקחת את הויטמין עד שאראה שיפור משמעותי?

תודה מראש,
קרן
 
ד''ר אבישי אליס  
21:51 16.12.10
טיפות מספקות בהחלט
ו2-4 טיפות ליום יספקו
כדאי להתמיד לפחות חצי שנה
 
רונית
12:33 16.12.10
האם כדאי שיהיה מלווה בבדיקה של A1C
הבנתי שאין בעיה להזריק לנטוס לפני הבדיקה האם זה נכון? האם יש מאכלים שמהם כדאי להמנע בימים שלפני הבדיקה?
 
ד''ר אבישי אליס  
21:48 16.12.10
אנא חזרי על השאלה
שלום , ראשית אודה על עזרתכם והשירות המבורך.
בני בן שנה ועשרה חודשים . לאחרונה הופיע אצלו כתם לבן בציפורן האגודל . פנינו לבדיקות דם ואלו התוצאות.
AST(GOT) 43.21 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
POTASSIUM SERUM 5.57 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.........)*
TRIGLYCERIDES 118.33 MG/DL ( 30.00- 110.00) (.........)*
MCV 86.10 FL ( 70.00- 85.00) (.........)*
MCH 29.50 PG ( 23.00- 29.00) (.........)*
CMV-IGG 4.00 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*
(CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE )
(CMV IGG 0.4-0.6 IU/ML = BORDERLINE)
(CMV IGG >0.6 IU/ML = POSITIVE )
CMV-IGM NEGATIVE
EBV-IGM NEGATIVE
EBV EBNA (IGG) 3.00 U/ML ( 0.00- 5.00) (....*....)
Negative
(EBNA IGG <5 U/ML = NEGATIVE )
(EBNA IGG 5-20 U/ML = BORDERLINE)
(EBNA IGG >20 U/ML = POSITIVE )
האם יש בעיות בכבד בלב ?אשמח לעזרתכם מודאג מאוד אבא.
אין לו!!!
שאלתי שאלות אלו מאחר ויש חריגה ברמת האשלגן מה שגורם להפרעות קצב והפרעות עצביות אחרות בגוף. בנוסף אנזים ה=got גבוה הבנתי שזה לעיתים כתוצאה מהרס תאים בכבד האם יש קשר לc.m.v ? מה הפרופיל הקליני המתקבל מהתוצאות שהתקבלו.
שלום, הודעתי הקודמת לא יצאה ברור, הנה התיקון:
אימי בת 58 קיבלה תוצאות בדיקות דם שעברו חלק מהערכים.
CERATININE 0.99 הנורמל מראה עד 0.9
URIC ACID 6.09 הנורמל מראה עד 6.0
33 (GOT(ׁASTׂ הנורמל מראה עד 31
מה אומרות תוצאות הבדיקות?
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
06:50 16.12.10
שהכל תקין!!
 
אנונימי
14:59 15.12.10
בצעתי לפני יומיים ספירת דם, הלכתי לרופאה שבדקה ואמרה שהיא תקינה אבל בכל זאת משהו שקצת מדאיג אותי:

EOS% 6.2 (טווח 0.0-7.0)

זה לא קצת גבוהה?

כמו כן המוגלובין קצת נמוך

HCT 41.7 (טווח 41-53)

אני בן 15 וחצי ויש לי אסטמה (בלי שימוש במשאף, אבל בתקופות מעבר כמו עכשיו יש קצת קשיי נשימה),
ובשבוע האחרון אני סובל מכאבי בטן.
 
ד''ר אבישי אליס  
06:48 16.12.10
אכן תקין ואין קשר לתלונות
האאזינופילים קשורים לאסטמה
 
לולי לולי
12:18 15.12.10
ד"ר שלום! אני בת 27 נשואה ללא ילדים ממוצא תימני. בריאה עוסקת בספורט,רצה 4 פעמים בשבוע 6-8 ק"מ ואוכלת נכון ובריא(אינני צמחונית/טבעונית)וסתות קשות בימים הראשונים אך לא יוצאות דופן.בדיקות הדם נלקחות באופן קבוע ביום ה14-16 לוסת.הRBC והכולסטרול הטוטאלי קבוע מתחת לנורמאל 80, הHDL שלי קבוע נע על 44 ולפעמים נמוך מזה אך לא בהרבה LDL לא מעל 37... אני פונה אליכם בעקבות הפניה של אורטופד שלילבדיקות דם עקב כאבים שיש לי בכתף שמקרינים לצאוור אשמח לקבל תשובה על בדיקות הדם שלהלן:


WBC
K/uL 7.62 4 (....*....) 11
RBC
M/uL 4.16 4.2 *(.........) 5.4
HGB
g/dL 12.8 12.3 (*........) 16
HCT
% 39.1 35 (..*......) 47
MCV
fL 94.0 78 (......*..) 100
MCH
pg 30.8 27 (....*....) 34
MCHC
g/dL 32.7 32 (*........) 37
PLT
K/uL 292 140 (....*....) 430
RDW-SD
fL 41.0
RDW-CV
% 12.0 11.5 (*........) 15
PDW
fL 13.2 9 (....*....) 17
MPV
fL 11.2 7.8 (......*..) 12
P-LCR
% 34.8
Differential

Neutrophils %
% 50.6 37 (...*.....) 70
Lymphocytes %
% 39.2 20 (......*..) 45
Monocytes %
% 8.4 1 (......*..) 10
Eosinophils %
% 1.4 0 (.*.......) 7
Basophils %
% 0.4 0 (.*.......) 2
Neutrophils
K/uL 3.85 1.5 (..*......) 7.7
Lymphocytes
K/uL 2.99 1 (......*..) 3.5
Monocytes
K/uL 0.64 0.1 (....*....) 1
Eosinophils
K/uL 0.11 0 (*........) 0.7
Basophils
K/uL 0.03 0 (*........) 0.2
Biochemistry

Glucose
mg/dL 85.2 55 (.....*...) 100 ב-27/10/10 עודכנו תחומי הייחוס

Calcium
mg/dL 9.2 8.2 (...*.....) 10.7
Urea
mg/dL 17.6 0 (..*......) 50
Creatinine
mg/dL 0.6 0.4 (..*......) 1.1
Uric Acid
mg/dL 2.74 0 (...*.....) 5.7
Creatine Kinase
U/L 80 26 (...*.....) 140 ערכי ייחוס מתאימים למבוגרים בלבד

Alkaline Phosph.
U/L 45 35 (*........) 104
Bilirubin, Total
mg/dL 0.58 0.1 (....*....) 1
Cholesterol,Total
mg/dL 86.1 107 *(.........) 200
Triglycerides
mg/dL 33.2 3 (*........) 200
Iron
ug/dL 118.0 37 (......*..) 145
Transferrin
mg/dL 246 200 (..*......) 360
Vitamin B12
pg/mL 383.0 187 (..*......) 883
Endocrinology

TSH
mIU/L 1.43 0.35 (.*.......) 4.94
Immunology

Rheumatoid Factor
IU/mL <7 0 (....*....) 14
Serology

C-Reactive Prot.
mg/L <0.6 0 (*........) 5
 
ד''ר אבישי אליס  
06:47 16.12.10
בדיקות הדם תקינות ואין בהן הסבר לכאבים
 
שיר
20:23 14.12.10
אני בת 22 וסת תקינה.
בבדיקת הדם האחרונה:
Transferrin-382mg/dL
Ferritin-19.8ng/mL
Iron-תקין.
האם הערכים הללו תקינים?
תודה רבה
 
ד''ר אבישי אליס  
06:46 16.12.10
ישנו חסר ברזל
 
יהודה
12:52 15.12.10
שלום
בן 52 בבדיקת צפיפות עצם
הערות הרופא:צפיפות בשני הירכיים אינה דומה...
מה משמעות הערה זו??
האם בבדיקת צפיפיות העצם מאבחנים גם גידולים סרטניים?

תודה מראש
 
ד''ר אבישי אליס  
06:45 16.12.10
לא מאבחנים סרטן במיפוי עצם
יש לברר ספציפית את ההבדל עפ תלונות בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה
לד"ר שלום! היתי מעונין לדעת האם מעבר לבדיקת דם לזיהויי סרטן הערמונית PSA יש בדיקות נוספות של הדם שיכולות לאתר סרטנים מסוגים שונים? האם בדיקות כאלו זמינות לציבור ? תודה מראש, רמי
 
ד''ר אבישי אליס  
06:44 16.12.10
ככלל וכעקרון אין מאבחנים סרטן עפ בדיקות דם וסמני סרטן.
היוצא דופן היחידי הוא ה PSA
 
משה
09:02 15.12.10
האם יש בדיקת דם (או אחרת) היכולה לקבוע האם היתה חשיפה ממושכת לפלסטיק
ואם יש נזקים כלשהם?
 
ד''ר אבישי אליס  
06:43 16.12.10
לא!
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  273  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם