בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
ירון
19:33 08.01.11
שלום,
אני חושד שיש לי אנמיה. אני סובל מקור בכפות הרגלים והידיים וכן תסמיני חולשה לעיתים.
בדיקות הדם שלי מאוד גבוליות.
לא ערכו לי בדיקה של ברזל. אני מצרף את הבדיקות שכן עשו לי.
האם אני סובל מאניה או שאני "על הגבול"?
אודה להתייחסותך.
MCH-Mean Cell Hemoglobin
pg/cell | *
26.8 (
27 )
35
RBC-Red Blood Cells
| (
4.2 )
5.6 *
5.63
MCV-Mean Cell Volume
| (
79 *
80 )
97
RDW-Red Cell Distri.Width
| (
11.6 *
15 )
15
MCHC-M.Cell Hb cont
| (
32 *
33.6 )
36
Vitamin B12
211 *
578 )
911
Lymphocytes %
22 *
22.2 )
43
 
ד''ר אבישי אליס  
07:23 09.01.11
לא כתבת מה רמת ההמוגלובין - כך שלא ברור אם יש אנמיה ממש
בכל מקרה מסתמן חסר ברזל
 
ירון
12:38 09.01.11
תודה על תשובתך.
Hemoglobin | 27/07/10 | g/dl | (
13.1 *
15.1 )
17.2
 
ד''ר אבישי אליס  
21:31 10.01.11
אין אנמיה
 
אנאבל
23:38 06.01.11
אני נמצאת כרגע בחו"ל, קיבלתי מרשם לכדורים לפנים בשם Doxycyckine Hyclate ומשחה נוספת, לאחר חודש וקצת של שימוש ללא שינוי במצב הרופא המליץ לי על רקוטאן, אני יודעת שצריך לעבור בדיקות על מנת לקבל רקוטאן ואילו הרופא פה אמר לי שזה בדיוק כמו לשתות בקבוק בירה ולא צריך לעשות בדיקות... אילו סוגי בדיקות צריך לעשות על מנת לקבל רקוטאן?
 
ד''ר אבישי אליס  
07:24 09.01.11
תפקודי כבד
ורמות שומני הדם
 
מורן
17:34 05.01.11
בעקבות תוצאה ביתית חיובית הופנתי לבצע את הבדיקות הבאות.. האם אני בהריון???
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (5

RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (4.82 )


Hemoglobin | g/dl | (11.8 )

Hematocrit | % |
36
|


MCV-Mean Cell Volume | fl | *
75)



MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | *
24.5

MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32.8

RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
15.1 *



Platelets | 10*3/micl | (
319 )

MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
11.9 )


Neutrophils % | % | (
*
41

Lymphocytes % | % | (
.843 *


Monocytes % | % | (
7.7 )

Eosinophils % | % | (
6.3 *

Basophils % | % | (
1.2 )



Neutrophils # | # | (
2.07 )



Lymphocytes # | # | (
2.21 )



Monocytes # | # | (
0.39 )
|


Eosinophils # | # | (
0.32 )



Basophils # | # | (
0.06 )

שתן-כללי

PH (U) | | (
6.5 )

Nitrit (U) | | NEGATIVE
Ketone (U) | | NEGATIVE
Glucose (U) | | NORMAL
Urobilinogen (U) | | NORMAL
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
Protein (U) | mg/dL | (
20 )



Leucocytes (U) | cell/µl | (
25
 
ד''ר אבישי אליס  
22:40 05.01.11
ספירת דם ובדיקת שתן אינם הבדיקות להריון
 
מורן
20:49 06.01.11
HCG-B Qualitative (B) 1000 IU/L-גדול מ
 
ד''ר אבישי אליס  
07:22 09.01.11
אז כן-בהריון קרוב לוודאי
הרופאה יודעת ולא אמרה לי כלום. רק שאלה אם אני אוכלת דגים ואמרתי לה שלא (אני צמחונית)
חוץ מזה יש לי מחסור בויטמין D ואנמיה קלה.
האם צריך לעשות עם זה משהו?
קראתי באינטרנט שערכים גבוהים של זרחן גורמים לגרד בעור ואכן אני סובלת.
 
מרינה
07:13 03.01.11
הויטמיןD אצלי הוא 12.20 ואני נוטלת טיפות.
 
ד''ר אבישי אליס  
22:47 05.01.11
מציע לחזור על הבדיקה תחילה
מה רמת הסידן?
 
מרינה
03:28 06.01.11
אז 10.30
 
ד''ר אבישי אליס  
07:21 09.01.11
כפי שאמרתי -חזרי על הבדיקה
 
אסף
23:54 05.01.11
אני בן 29 לא עוסק בספורט
ב7 חודשים האחרונים עברתי 3 בדיקות דם ובכולם היה לי תוצאה של cpk 220 שזה מחוץ לנורמה וללא שינוי וגם תןצאה של alt 46 שזה גם מחוץ לנורמה וגם במשך כל שלושת הבדיקות.
אנה עיזרו לי ותגידו לי מה זה אומר שהתוצאות מחוץ לנורמה ולמי לפנות למי לפנות והאם בכלל
תודה מראש
 
ד''ר אבישי אליס  
07:20 09.01.11
הכל קשור בספורט
החריגה קטנה וחסרת משמעות
המשך בספורט, הפסק לדאוג ולבדוק!!!!!
מה פירוש התוצאה: Strep.pyog.gr.A

תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
22:45 05.01.11
שצמח חידק סטרפטוקוקוס
 
רונה
23:39 05.01.11
שלום
עשיתי היום בדיקות דם לבתי בת שנה וחצי ושתי תוצאות היו מחוץ לטווח (WBC ו MONOCYTES%). אשמח להתייחסותך:
WBC 13.40 K/UL ( 5.00- 12.00) (.........)*
NEUTROPHILS 5.30 K/UL ( 1.20- 6.40) (......*..)
NEUTROPHILS % 39.20 % ( 19.00- 51.00) (.....*...)
LYMPHOCYTES 7.30 K/UL ( 2.60- 8.10) (.......*.)
LYMPHOCYTES % 54.00 % ( 41.00- 68.00) (...*.....)
MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.25- 1.43) (*........)
MONOCYTES % 3.10 % ( 5.00- 11.00)*(.........)
EOSINOPHILS 0.50 K/UL ( 0.00- 0.78) (.....*...)
EOSINOPHILS % 3.40 % ( 0.00- 6.00) (....*....)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.20)
BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.85 M/UL ( 3.90- 5.50) (....*....)
HEMOGLOBIN 13.50 G/DL ( 11.00- 14.00) (.......*.)
HEMATOCRIT 38.70 % ( 32.00- 41.00) (......*..)
MCV 79.80 FL ( 70.00- 85.00) (.....*...)
MCH 27.90 PG ( 23.00- 29.00) (......*..)
MCHC 34.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
PLATELETS 282.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (..*......)
MPV 8.10 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)
RDW 15.30 % ( 11.00- 17.50) (.....*...)
 
ד''ר אבישי אליס  
22:46 05.01.11
אין לזה כל משמעות קלינית
 
ליאור
22:03 04.01.11
בבדיקת דם שעשיתי לבדיקת כולסטרול עקב כולסטרול גובהה התוצאות יצאו כך
HEMOLYTIC - 2
ICTERIC -0
LIPEMIC -0
GLUCOSE-66
UREA -23
CREATININE -0.89
SODIUM -138
POTASSIUM -מבוטל - נפסל ‎K mEq/L עקב המוליזה
GOT (AST)-24 U\L
GPT (ALT)-29 U\L
CHOLESTEROL-224
CHOLESTEROL
HDL-55
111-TRIGLYCERIDES
CHOLESTEROL-LDL calc-147
NON-HDL_CHOLESTEROL-169

ניסיתי לפענח אני יודע שהכולסטרול גבוהה אבל מה שמפחיד אותי העניין של המוליזה הבנתי שזה משהו שקשור להרס כדוריות דם אדומות האים זה מסוכן?
יש לציין שעשיתי בדיקות דם לפני חודשיים בערך וPOTASSIUM היה 4.1
בתודה!!
 
ד''ר אבישי אליס  
22:44 05.01.11
ההמוליזה נובעת מבעיה טכנית בנטילת הדגימה
חזור על הבדיקות בהזדמנות והרגע בינתיים
 
משה
01:50 05.01.11
שלום רב דוקטור .

אשתי סובלת משלשולים לכמה ימים מדי כמה שבועות ,לאחרונה עשינו מגוון עצום של בדיקות מאחר ובדיקה אחת שנקראת ANA יצאה חיובית ולכן היה חשד למחלות כגון לופוס או מחלות קולגן או פרקים
למעט שני בדיקות כל הבדיקות כגון שקיעת דם ,נוגדנים לסקלרודמה אנטי דנא
Atypical pANCA CRP LGA AB ANTI SSA תפקודי כבד ,כליות ועוד עשרות בדיקות יצאו תקינות
כאמור שני בדיקות יצאו גבוליות IgA ASCA ו IGG ASCA שיצאו גבוליות התחום הוא מ0-20 ושניהם יצאו 20.2 כאשר במכבי מצינים שעד 25 זה גבולי.
קבענו תור לגאסטור' ויש רק עוד חודשיים,בינתיים אני אובד עצות,איך להתיחס לבדיקה??האם יש חשד ממשי לקרוהן?האם יש קשר לANA חיובי??
מה בכלל הבדיקה הזו אומרת ומה המשמעות שלה אם היא גבולית??


תודה מראש
 
ד''ר אבישי אליס  
22:43 05.01.11
לתוצאות אין כל משמעות והן תקינות
שלום,
אני בת 48 ביצעתי היום בדיקות, להלן תוצאות חריגות:

MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות mg/L
CREATININE- U SAMPLE 108.4 mg/dl
MICROALBUMIN/CREAT 2.58 µg/mg crea
GPT -43
GGT -49
GLUCOSE -138
HEMOGLOBIN A1C % - 6.6 %
MCHC -31.9
כל שאר הבדיקות בטווח הנורמה.

מה משמעות התוצאות החריגות הנ"ל?
 
ד''ר אבישי אליס  
22:42 05.01.11
מפיסות המידע עולה שיש לך סוכרת כנראה!
 
יעל
14:14 05.01.11
שלום,
ערכתי היום בדיקות ודם ונמצא כי ערך חילוף החומרים של החלבון (UREA) גבוה מהטווח: 51 במקום בין 17 ל43
אשמח לדעת מה זה אומר ועל מה זה משפיע, ובנוסף האם יתכן שצריכה מוגברת של מזון עתיר חלבון כגון דגים, גבינות וביצים קשור לממצאים?
בברכה,
יעל
 
ד''ר אבישי אליס  
22:41 05.01.11
הסטיה היא חסרת משמעות קלינית ומעשית
 
שואלת
14:23 05.01.11
שלום רב, הופנתי לבדיקות דם לפני כניסה להיריון (לבדיקת צהבת ומחלת נשיקה), אשמח לעזרה בתוצאות. תודה


HEPATITIS A IgM - negative

HEPATITIS Bs Ag - negative

HEPATITIS C Ab -negative
TREPONEMA SCR./TPHA - negative
TOXOPLASMA IgG -<3 Negative IU/ml

TOXOPLASMA IgM -Negative
RUBELLA Ab IgG -positive>30 IU/ml
CMV IgG -Positive>2.5 IU/ml

CMV IgM -negative
 
ד''ר אבישי אליס  
22:41 05.01.11
הכל תקין, כל שהיה היה בעבר
 
סיגי
14:30 03.01.11
שלום,
סוג הדם שלי הוא A שלילי,עברתי הפסקת הריון עקב מום במוח העובר.
בתוצאות בדיקה מה16.12 נמצא ANA גבולי וCOOMBS חיובי חלש,
ב14.10 עברתי הפסקת הריון בשבוע 32 וקיבלתי אנטי די נוסף למרות שיצא לי קומבס חיובי מכיוון שקיבלתי אנטי די בשבוע 28.

האם יש קשר בין הקומבס לANA ?
האם העובדה שקיבלתי אנטי די בזמן קומבס חיובי מסוכנת?
מה עושים כאשר יש ANA גבולי?יש טיפול לכך?
תודה רבה מראש
 
ד''ר אבישי אליס  
22:39 05.01.11
בדיקות גבוליות הן חסרות משמעות קלינית
 
יאיר
17:26 30.12.10
creatinine יש לי 0.73 שזה ממש גבול הנמוך לדעתי ממש
בכולסטורול יש לי 194
טריגליכארידאס 115
קולסטרול HDL 41
קולסטרול LDL cale 129

אני מזה כשבע שנים רגיש לגלוטן וחולה צליאק,
אני שומר ומקפיד כמה שאפשר על אכילה נכונה.

אשמח לחוות דעת על התוצאות

יתר הבדיקות הם בגבולות הנורמה הממוצעת .
 
ד''ר אבישי אליס  
19:50 01.01.11
הבדיקות תקינות
HDL נמוך----פעילות גופנית
 
shani
 
21:27 30.12.10
שלום, אני בת 20 בעבר סבלתי מדלקות פרקים חוזרות ובזכות זה גילו לי את הנטייה לקרישיות יתר. הייתי שמחה לקבל חוות דעת על הבדיקות ולקבל קצת מידע מה הן אומרות בדיוק??
 
ד''ר אבישי אליס  
19:49 01.01.11
קשה לי לקרוא , איזה פקטור גרם לקרישתיות היתר?
 
shani
21:43 01.01.11
תודה על ההתייחסות, אני מצרפת את התשובות לבדיקות הקרישה חשוב לי לציין ששאר הבדיקות (כימיה בדם, ספירת דם וכו'...) יצאו פחות או יותר בטווח הנורמלי פרט לברזל שמזה שנה הוא מאד נמוך אצלי אך ה"פרטין" די בסדר ממה שהבנתי :
Fe - Iron 39

ferritin 123



***בדיקות הקרישה:***

PT (Seconds) | 11.3

I.N.R 1

PTT 24.2

RVVT (sensitive to LAC 78.4

RWT RATIO 1.92

PTT (sensitive to LAC 56.1

PTT RATIO 2.29

Cardiolipin IgG Ab 5.3

Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 3

Hypercoagulation-Summary:
LAC (Lupus Anticoagulant) *
נמצא חיובי בבדיקות:
RVVT Ratio .PTT Ratio-ו
 
גלעד
17:59 29.12.10
ביתי בת שנתיים וחצי ועשינו לה בדיקות דם בגלל חום שהולך ובא כדי לוודא שלא מדובר בדלקת.

הערכים שבהם הייתה חרגה הם :

HB=10.7
HCT=32.9
PLT=527
MCV=70
MCH=23
MCHC=32.6\
RDW=15

אבקש לדעת האם הערכים הם חריגה מהנורמה אצל ילדים או שהם תקינים?
תודה

גלעד
 
ד''ר אבישי אליס  
19:52 01.01.11
מסתמן בעיקר חסר בברזל
 
עמית
21:45 29.12.10
אני בת 18 וחצי וערכתי בדיקות דם בהיותי במחזור .
נמצא כי ה-Hematocrit קצת נמוך- 34.4
האם יש קשר למחזור ? או שאאלץ לחשוש ולבדוק זאת לעומק ?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:51 01.01.11
יתכן וישנה אנמיה, כדאי לברר המוגלובין ורמות ברזל
 
אייל
10:47 31.12.10
שלום ד"ר
עשיתי בדיקות דם כולם יצאו בנורמה חוץ מ 2 בדיקות

CK-CREAT.KINASE(CPK) יצא 870 U/L

AMYLASE יצא 103 IU/L

עשיתי בדיקות דם בעקבות כאבי בטן וגזים...

בדרך כלל בריא , אשמח לקבל את דעתך בנושא תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:48 01.01.11
לא ספציפי, חזור על הבדיקה בהזדמנות
 
ישראל
00:13 31.12.10
האם תוצאה של 46 בבדיקת ferritin הינה תקינה ?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:47 01.01.11
בגבול נורמה תחתון
 
שיר
10:44 31.12.10
שלום רב,
כיצד אני יכולה לדעת מה סוג הדם שלי? האם רשום בתיק האישי או שעליי לבצע לשם כך בדיקה לזיהוי סוג הדם?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:46 01.01.11
צריך לבצע בדיקה
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  275  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם