בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
שלום רב,

לאחרונה עברתי בדיקות דם וישנן מספר חריגות. אני בן 21. הבנתי שיש לי ג'ילברט אבל אני טיפה מודאג מה-CPK

CPK - 196.5
HDL - 38.61
ALP - 52.2
Bilirubin Total- 2.55
Bilirubin Direct- 0.35
Ferretin - 18.4

יש מקום לדאגה?
 
עינב
15:41 11.11.10
שלום,
אלו החריגות שהתגלו לי בבדיקת דם שביצעתי. האם זה אמור לעורר דאגה? ממה שקראתי זה מעיד על זיהום . אך אני לא חולה והתוצאות האלו מופיעות לי בחודשים האחרונים כל פעם שאני עושה בדיקות דם.
תודה רבה

Hemoglobin 11.4
WBC-Leucocytes 3.9
Neutrophils % 35.4
Lymphocytes % 54.8
Neutrophils # 1.37
 
יניב
13:27 11.11.10
שלום רב ד"ר!
ביצעתי בדיקות בעקבות תחושה של חולשה כללית, בחילות, וירידה קלה במשקל. אני בן 21 (ברקע יל"ד אידיופטי (לפחות עד שלב זה) מזה 5 שנים. מטופל בקרדילוק וטריטייס קומפ.)
ביצעתי בדיקות שהעלו את הממצאים הבאים:
אאוזינופילים- 9.3
MPV- 6.8
חלבון בשתן- 50
IgG- 1720
IgM- 90
IgA- 278
Ig-E TOTAL 810
CELIAC SCREEN 3.7
כמו כן, דגימות צואה חזרו שליליות לפרזיטים.

יש צורך בהמשך בירור בעניין או שלא להתייחס לחריגות הקלות בנתונים?

תודה ובברכה,
יניב.
שלום רב,
אני אמא לילד בן 3,
היה במעכב אגני כליה עד לפני שנה ועשה בדיקת מיפוי כליות וציסטוגרפיה בשנת החיים הראשונה והכל נמצאת תקין.

שבועיים האחרונים הרבה להתלונן על כאבי בטן וכאבי רגליים והחלטנו לבצע בידקת דם.
חשוב לציין כי בעת בצוע הבדיקה חש מעט לא טוב וערב קודם היה לו מעט חום.

תוצאות הספירה נמצאות בקובץ המצ"ב...
ערך B12 הוא 931
ערך הCREATININE הוא 0.26

יש לי תור לרופאת הילדים רק בעוד יומיים ורוצה לדעת פחות או יותר במה מדובר.

תודה
רביד
 
מירי
15:03 08.11.10
שלום רב,

לאחרונה ביצעתי בדיקות כלליות. בוצעו כשבוע לאחר וירוס צינון כבד ושיעול.
ברקע: 3 שנים סובלת ממגרונות של צד ימין (כל הגוף) שמחריפות בזמן מחזור/ביוץ.

הבדיקות שלהלן תקינות מלבד תוצאה גבוהה יחסית ל- C4. (שתי בדיקות משנים קודמות מראות תוצאות של סביב ה-20) כעת יצא 41.
האם זו סיבה לדאגה?
האם יתכן כי תוצאה זו היתה גבוהה כתוצאה מהוירוס/זיהום ויראלי בדרכי הנשימה שהיה בסמוך לביצוע הבדיקות?
תודה.

להלן התוצאות:
Glucose (B) 85
Urea (B) 32
Creatinine (B) 0.7
eGFR | 60 ml/min/1.73m²
K+ Potassium (B) 4.1
NaSodium (B)
Triglycerides112
HDLCholesterol | 39.6 mg/dl
Cholesterol 142
LDL Cholesterol Calculat. 80.4 mg/d
Bilirubin Total 0.7 mg/dl
| ALKPAlkaline Phosphatase 58.6 u/l
ALT (GPT) 14 | U/l
AST (GOT)13 | U/l
ESR 1 hour 12 mm/hr


אימונולוגיה


C.R.P | | 0.5 mg/dl :קטן מ



Antinuclear Ab Adults 0.3 |


Complement-C3 | mg/dl | 130*
(85-180)

Complement-C4 | mg/dl | 41
(10-40)

|
 
ד''ר אבישי אליס  
06:25 09.11.10
בהחלט, ולכן כדאי לבדוק בהמשך שוב.
מעניין מה חפשו כשבדקו C4 ?
 
מירי
11:36 10.11.10
שוב שלום.
תודה על התגובה.

הבדיקה ל- C4 בוצעה ברקע המיגרנות על מנת להבין אם יש איזו סיבה אימונולוגית.
הרופאה טוענת כי אין ליחס חשיבות לערך גבוה של C4 אלא לערך נמוך.
טוענת שהערך עלה עקב הזיהום הוראלי בזמן הבדיקות ולא נתנה בדיקה חוזרת.

דעתך בבקשה ?

שוב תודה.
 
הילה
11:20 10.11.10
עזרה בפענוח בבקשה..

CMV IgG גדול מ 250 AU/ml -
POSITIVE

CMV IgM
גבוליCMV IgM Additional assay
ראה תוצאות בדיקהCMV IgM Additional assay

CMV IgM additional assay
NEGATIVE

CMV IgG Avidity
45%-
.probably past infection


:IgG with low avidity:
35%-IgG with high avidity:
45%-גדול מ
 
אמא
19:33 09.11.10
קבלתי תוצאות בדיקת שתן של הבן שלי (בן 13):
LEUCOCYTES 1
ERYTHROCYTES 15
MUCOUS +
CYLINDER HYALINE 4
האם יש סיבה לדאגה?
 
חסוי
09:18 09.11.10
שלום רב,

עשיתי בדיקות דם להלן התוצאות:

WBC 12.77
RBC 5.39
Hemoglobin 16.8
Hematocrit 48.1
MCV 89.2
MCH 31.1
MCHC 34.9
RDW 11.9
Platelets 398
MPV 6.9


Neutrophils 71.1
Lymphocyts 22.1
Monocytes 2.9
Eosinophils 2.3
Basophils 0.2
Large Unstained cells 1.5
Neutrophils abs 9.07
Lymphocytes abs 2.82
Monocytes abs 0.37
Eosinophils abs 0.29
Basophils abs 0.03
LUC abs 0.19

ESR 7


מה אומרות החריגות?? מאוד מודאג..
 
ד''ר אבישי אליס  
16:47 09.11.10
לא ברור לי מדוע נעשו הבדיקות ומה הרקע
ולכן קשה להתייחס
בכל מקרה - אין סיבה לבהלה!!! - דבר עם הרופא שלך תחילה
 
גל -תיקון
19:15 07.11.10
בת 34
ביצעתי בדיקת דם ותוצאות haptoglobin 224 כאשר הטווח עד 200
מה המשדמעות שאר התוצאות תקינות
 
ד''ר אבישי אליס  
06:25 09.11.10
אין משמעות. עיקר המשמעות לערך נמוך מהנורמה
 
עדי
17:09 07.11.10
שלום רב,
אני בת 20 וחלק מן התוצאות מבדיקות הדם שביצעתי לפני כשבוע הינן מדאיגות, נא עזרתכם בפיענוח.
(יש לציין כי יש לי תלסמיה מינור, מחלה תורשתית)
HbA2 - 5%
MPV- 6.1 fL
HYPO %-31.9
MICRO % -47.3
MCH- 19.0 pg
MCV-61.1 fL
HCT-33.4 %
HB -10.4 g/dl
RBC- 5.46 M/ul

תודה רבה!!!
 
ד''ר אבישי אליס  
06:24 09.11.10
אכן יש לך טלסמיה, אין סיבה לדאגה!!
 
יהודית
20:35 06.11.10
שלום
בבדיקות אחרונות נמצא כי ה-IIRON נמוך - 34 וההמוגלובין 11.6 האם תוצאות כאלה יכולות להסביר תופעות של עייפות מוגברת ודופק מואץ במאמץ קטן? תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
06:23 09.11.10
בהחלט. יתכן ויש חסר ברזל
מה זה Urea B ?
התוצאה שלי 46 כלומר גבוה.
נשלחתי לבדיקה כי יש לי אצבע נפוחה ברגל, כתוצאה מחבלה לפני חודש
 
ד''ר אבישי אליס  
06:22 09.11.10
רמת UREA בדם, התוצאה אינה בעלת משמעות, אין קשר לחבלה וחלקה נובע מהצוום
 
שמואל
00:51 07.11.10
שלום
בבדיקת b1 נמצא שהערך שלו הוא 15.6 רציתי לברר מה זה אומר?
בתודה מראש

שמואל
 
ד''ר אבישי אליס  
06:21 09.11.10
מה זה B1 ובאיזה יחידות?
 
משה
19:27 05.11.10
שלום רב,

עשיתי בדיקות דם להלן התוצאות:

WBC 12.77
RBC 5.39
Hemoglobin 16.8
Hematocrit 48.1
MCV 89.2
MCH 31.1
MCHC 34.9
RDW 11.9
Platelets 398
MPV 6.9


Neutrophils 71.1
Lymphocyts 22.1
Monocytes 2.9
Eosinophils 2.3
Basophils 0.2
Large Unstained cells 1.5
Neutrophils abs 9.07
Lymphocytes abs 2.82
Monocytes abs 0.37
Eosinophils abs 0.29
Basophils abs 0.03
LUC abs 0.19

ESR 7

ראוי לציין שאני נוטל אנטיביוטיקה (אוגמנטין) כבר6 ימים בגלל בעיית סינוסים

החריגות של הMPV והWBC מפחידות אותי מאוד. יתכן שיש לי לוקימיה??

מה לעשות בבקשה??
 
ד''ר אבישי אליס  
19:39 05.11.10
אין לך!!!!!!!!!!!!!
חזור על הבדיקות אחרי שתבריא
תודה על התשובה.

מה אתה יכול להגיד לי על תוצאות בדיקת הדם?

תודה מראש!
ד"ר יקר
תודה על תשובתך המהירה
לא הבנתי את הרישא של תגובתך, מצטטת:
"אם הכל טוב למה נעשו הבדיקות"? האם כוונתך שהכול בסדר ולמעשה אין
אלה בדיקות חריגות, או.....

רק כעת (כשבוע לאחר הבדיקות) יש לי כאב גרון מטריד ושיעול טורדני
היש קשר?

אגב, לשאלתך, הבדיקות נעשו בעקבות העובדה שסדקתי צלע 4 פעמים השנה
ובדיקת צפיפות עצם בסדר, נבדקו כמובן עוד פרמטרים שיצאו כולם בתחום הנורמה

אודה לתשובתך
בתיה
 
ד''ר אבישי אליס  
09:36 06.11.10
חלק מהבדיקות שציינת אינן רוטיניות, ובכלל כדאי לחשוב לגבי כל בדיקה מה מטרתה ומה נעשה עם התשובה.
ספירת הדם אינה תקינה, חזרי עליה בעוד כ 10 ימים
 
דורון
23:52 05.11.10
שלום
אימי לאחר 6 שבועות אישפוז בעקבות זיהום צלוליטיס חריף
במשך האישפוז סבלה גם מתפקוד כליות לקוי, דימום מהכיבה וזיהום בשתן של בעקבות קלבסיאלה בכולם טופלה
כיום היא בבית עדין עם קטטר (לא מפנה את כל השתן) ובבדיקות דם שביצעה התקבלו תשובות חריגות שאלה העיקריות
Antistreptolysin O = 3740
C-Reactive Prot = 14.7
GGT = 139
Ferritin = 1276

מה משמעות החריגות?
 
ד''ר אבישי אליס  
09:34 06.11.10
ראשית לא ברור לי מדוע נלקחו חלק מהבדיקות האלה ומה מטרתן,
רובן ככולן הן שאריות האשפוז והזיהום.
מציע לחזור עליהן בעעוד מס שבועות ובמקביל לברר עם הרופא השולח האם הייתה מחשבה ורעיון בבדיקות.
על פניו אין צורך בהתייחסות למעט מעקב
עשיתי היום בדיקות דם. ראוי לציים אני נוטל כדורי אוגמנטין כבר 6 ימים.

התקבלו החריגות הבאות:

WBC 12.77

MCH 31.1

MPV 6.9

Neutrophils 71.1

Neutrophils Abs 9.07

כל השאר היה בנורמות (ESR 7, CRP 0,67 וכו...)

קראתי קצת באינטרנט וראיתי שהרבה כדוריות דם לבנות וMPV נמוך יכול להעיד על לוקימיה.

לפני התוצאות הנ"ל, יש לי מה לחשוש??
 
משה
00:09 05.11.10
לפני כחודש עשיתי בדיקת דם והכל יצא תקין (MCV היה 7.5)
 
משה
00:11 05.11.10
ה MPV היה 7.5
 
ד''ר אבישי אליס  
19:41 05.11.10
כנ"ל
 
ד''ר אבישי אליס  
19:41 05.11.10
ענינו
שלום רב
בת 60, נוטלת אלטרוקסין (800 מ"ג בשבוע) ופאמוטידין מדי ערב 40 מ"ג
בריאה בד"כ
בבדיקת דם שביצעתי לאחרונה התקבלו כמה תוצאות חריגות כלדקמן (מעולם לא היו לי חריגות מסוג זה):

Lymphocytes % 60.6 גבוהים
Neutrophils % 27.5 נמוכים
lymphocytes # 5.65
Neutrophils # 2.55
במשטח מיקרוסקופי
Atypical Lymphocytes 13.4% גבוה
WBC 9.3

Alt 62 גבוה
Fe - Iron 51 נמוך
ALKP 105.9
Albumin 4.2
שאר תפקודי כבד לא נבדקו

נאמר לי ע"י 'יודעי דבר' שמדובר במחלה ויראלית
אולם כשביצעתי את הבדיקות לא הייתי חולה ולא הייתה לי כל תחושה חריגה

להשלמת התמונה אוסיף: Igm גבוה: 318
אולם IgA-ו IgG תקינים
CRP קטן מ- 0.5

שאלתי: מה האבחנה? היש מקום לדאגה? ותוך כמה זמן עלי לחזור על הבדיקה. עלי לצאת לחו"ל עוד כ-10 ימים, האם כדאי לבצע לפני כן?
בתודה ובברכה חמה
בתיה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:41 05.11.10
אם הכל טוב למה נעשו הבדיקות?
חזרי על הבדיקות לפני או אחרי נסיעתך
שלום רב,

אני בשבוע 8 של ההריון
וברצוני לדעת האם הכל תקין לפי התוצאות הבאות:
CREATININE SER. 0.63 MG/DL ( 0.50- 1.20) (.*.......)
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת
לא מתאים לנשים הרות
TSH 0.87 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (*........)
FERRITIN 15.30 NG/ML ( 8.10- 230.00) (*........)
VITAMIN B12 523.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (...*.....)
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 7.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
CMV-IGG >10 ( 0.00- 0.39)
(CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE )
(CMV IGG 0.4-0.6 IU/ML = BORDERLINE)
(CMV IGG >0.6 IU/ML = POSITIVE )
CMV-IGM NEGATIVE
HBS ANTIGEN NEGATIVE
TOXOPLASMA-IGG 3.00 IU/ML ( 0.00- 7.10) (...*.....)
Negative
(TOXO IGG <7.2 IU/ML = NEGATIVE )
(TOXO IGG 7.2-8.8 IU/ML = BORDERLINE)
(TOXO IGG >8.8 IU/ML = POSITIVE )
 
מוסא עאוני  
10:14 04.11.10
קודם כל שיהיה לך בהצלחה.
תוצאות הבדיקות תקינות ואם עוד לא התחלת ליטול כדורי ברזל וחומצה פולית שהיא מאוד חשובה בשלב הזה בהריון אז מומלץ ללכת לרופא המטפל לקבלת מרשם.
 
נורית
10:16 04.11.10
תודה רבה, על תשובתך המהירה!!!
עזרת מאוד!!!!
 
חן
15:49 22.09.10
שלום, יש לי שאלה..
האם קיימת איזשהי דרך לשנות תוצאות של בדיקות דם או להשפיע עליהן?
אני עוברת בדיקות רפואיות לקורס דיילי אוויר ויש לי אנמיה שבגללה יכול להיות שלא אעבור את הבדיקות, למרות שזה לא מפריע בכלל לתפקוד..
אודה לעזרתך,
 
ד''ר אבישי אליס  
20:12 22.09.10
כמה אנמיה?
תקני את האנמיה!!!!!!11
 
חן
14:32 02.10.10
מדובר באנמיה חרמשית קלה..
למרות שאצלי האנמיה קצת יותר גרועה ואני לוקחת כדורים יום יום
מה קרה איתך בסוף? העבירו?
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  267  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם