בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
חיים
20:22 28.06.10
אני בן 35. לאחרונה עשיתי בדיקת דם שגרתית ואלה התוצאות.
אשמח מאוד אם תוכל לסייע לי להבין את הערכים הגבוליים/החריגים
ואילו בדיקות נוספות יש לעשות.
6.0 K/μl WBC
4.35 M/μl RBC
14.3 g/dL HB
41.9 % HCT
2.9 HCT/HGB Ratio
96.4 fl MCV
33.0 pg MCH
34.2 g/dl MCHC
12.0 % RDW
8.7 fl MPV
16.1 % PDW
220.0 K/μl PLT
55.9 % NEUT%
28.9 % LYM%
9.7 % MONO%
5.1 % EOS %
0.4 % BASO %
1.7 K/μl LYMP.abs
3.4 K/μl NEUT.abs
0.60 K/μl MONO.abs
0.3 K/μl EOS.abs
0.00 K/μl BASO absהבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה

150 ng/ml FERRITIN
90 μg/dl IRON
263 mg/dL TRANSFERRIN

210.0 pmol/L VITAMIN B12
19.3 nmol/L FOLIC ACID
1.72 mU/L TSH
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:53 29.06.10
לידיעתי תקין.
בכל מקרה רופא המשפחה צריך לתת חוות דעתו על פי הכרותו אותך.
 
שירן
22:06 28.06.10
שלום אני בת 26 בריאה מעשנת עשיתי בדיקות דם והתשובה מדאיגה
CHOLESTEROL 182 mg/dL 182

TRIGLYCERIDES 279 mg/dL 279
CHOLESTEROL- HDL 38 mg/dL 38
CHOLESTEROL-LDL calc 88 mg/dL 88
HDL_CHOLESTEROL 144 mg/dL 144 NON

GLUCOSE 99 mg%
תודה ומה צריך לעשות יש לציין שעלית מאוד במשקל המשקל שלי 57 וגובה 1.68
 
ד''ר אופיר אביזהר  
22:19 28.06.10
הכולסטרול תקין.
הטריגליצרידים גבוהים והכולסטרול הטוב נמוך.
המעיטי בפחמימות פשוטות (פחות סוכר, קמח לבן, עוגות בצקים) , הרבי הפעילות גופנית, ותפסיקי את העישון.
קשה לי להבין איך את חרדה לבריאותך בגלל שהטריגליצרידים מעט גבוהים, אבל ממשיכה להרעיל את הגוף שלך בעישון. להזכירך - העישון הורג הרבה לפני הטריגליצרידים.
את פשוט צריכה להחליט לחיות בריא.
לעקוב כל שנה.
שלום רב,
אני בשבוע 28 להריון מה המשמעות של החריגות בבדיקה?
אשמח לקבל תשובה
כמובן שאתייעץ אם רופאי אך עד אז אולי תוכלו להרגיע קצת..

תודה!

========================
WBC-Leucocytes 7.7 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(....*.....).
RBC-Red Blood Cells 3.61 10*6/micl 3,80 - 5,30 *(..........).
Hemoglobin 11.6 g/dl 11,70 - 16,0 *(..........).
Hematocrit 33.9 % 35,00 - 47,0 *(..........).
MCV-Mean Cell Volume 94 fl 79 - 97 .(.......*..).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 32.1 pg/cell 27,00 - 34,0 .(......*...).
MCHC-M.Cell Hb cont. 34.2 g/dl l 31,00 - 36,0 .(.....*....).
RDW-Red Cell Distri.Width 14.4 % 11,60 - 15,0 .(.......*..).
Platelets 135 10*3/micl 150,00 - 450, *(..........).
MPV-Mean Platelet Volume 10.5 fl 8,5 - 12,9 .(....*.....).
ןוכדעל בל םיש 4.11.08-מ לחה
.סוחייה יכרע
Neutrophils % 73.5 % 40 - 75 .(.........*).
Lymphocytes % 18.7 % 22 - 44 *(..........).
Monocytes % 6.2 % 3 - 13 .(..*.......).
Eosinophils % 1.3 % 0 - 6 .(.*........).
Basophils % 0.3 % 0 - 2 .(.*........).
Neutrophils # 5.68 # 1,80 - 7,70 .(......*...).
Lymphocytes # 1.44 # 1,00 - 4,80 .(*.........).
Monocytes # 0.48 # 0,00 - 1,10 .(...*......).
Eosinophils # 0.10 # 0,00 - 0,60 .(.*........).
Basophils # 0.02 # 0,00 - 0,20 .(*.........).
========

 
ד''ר אופיר אביזהר  
22:13 28.06.10
באופן כללי באדם בריא ללא סימפטומים אין לחריגות משמעות ואין צורך בפעולה מעבר למעקב שגרתי.
בכל הקשור להריון, ובמשמעות בדיקת הדם להריון יש לפנות לגינקולוג.
שלום
ברצוני לדעת מה פשר התוצאות שהתקבלו:
FSH 3.75 MIU/ML ( 1.20- 16.00) (.*.......)
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 1.71 MIU/ML ( 1.10- 9.00) (*........)
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROLACTIN 172.90 M/UL ( 50.00- 380.00) (..*......)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
TESTOSTERONE 16.37 NMOL/L ( 5.80- 30.40) (...*.....)
 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:06 28.06.10
את השאלה יש להפנות לגינקולוג או לאנדוקרינולוג, ומומלץ לשלוח גם פרטים כמו גיל, מצב מחזור, שימוש בגלולות/ הורמונים .
 
אופיר
19:31 27.06.10
שלום
אני בן 30 וביצעתי בדיקות דם כלליות הרופא שלי אמרה שהסוכר שלי הוא 102 ומאותו הרגע אני
ממש חרד . השאלה שלי האים 102 סוכר בדם זה הרבה לאחר צום ? האים יש סיבה לדאגה ?
האים צריך לשנות הרגלי אכילה בעיכבות הבדיקה ? ומהוא הטווח התקין לאדם בגילי ?
תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
20:31 27.06.10
הנורמה של הסוכר בצום היא עד 100 מ"ג/ד"ל.
אין סיבה להיות בחרדה.
מומלץ לשמור על משקל גוף תקין. להיות פעיל גופנית. להמעיט בפחמימות פשוטות.
ולעקוב.
 
דני
12:01 18.06.10
שלום רב,
בן 39. בבדיקה שגרתית שבוצעה לאחרונה נמצאו ערכי טריגליצרידים גבוהים מאד (624) ובהתאם גם כולסטרול גבוה. לאחר כחודש וחצי של שינוי בהרגלי תזונה וספורט ולקיחת כדור יומי - בזפיברט 400, בוצעה בדיקה חוזרת בה כל הערכים תקינים (בטווח המומלץ) אולם נתון גבוה אחר נמצא גבוה - CK=246. הבדיקה בוצעה אחרי לפחות 14 שעות צום ויומיים ללא פעילות גופנית קדמו לה.
מה משמעות תוצאה זו והאם נתון זה עשוי להיות מושפע מהכדור?
בתודה,
דני
יש מי שיודע על סוג טיפול כלשהו ?
עזרו לי בבקשה

תודה מראש
יוסף
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:46 24.06.10
שאלתך צורפה משום מה לנספח של שאלה אחרת. לא הייתה כוונה לדלג או להתעלם.
חוסר G6PD הוא חוסר מולד, תורשתי בדרך כלל, ועל כן לא ניתן להעלימו. יש לוודא שלא יהיו ארועי תמס דם. לרוב האנשים שחסר להם G6PD אין חוסר המוגלובין בחיי יום יום.
אני לא רופא ילדים ויש לשאול כזה.
באופן כללי - אצל מבוגרים - לאנמיה מתמס דם יש איפיונים מסוימים ויש לחפש אותם להוכיח שזו הסיבה. גם אדם שיש לו חוסר G6PD יכול לעשות אנמיה מסיבות אחרות לא קשורות, ואני מניח שזה נכון גם בילדים ובתינוקות.

 
ד''ר אופיר אביזהר  
20:25 27.06.10
עניתי לשאלתך ב- 24.6.2010
לבקשתך אני שולח לך את התשובה פעם נוספת:

שאלתך צורפה משום מה לנספח של שאלה אחרת. לא הייתה כוונה לדלג או להתעלם.
חוסר G6PD הוא חוסר מולד, תורשתי בדרך כלל, ועל כן לא ניתן להעלימו. יש לוודא שלא יהיו ארועי תמס דם. לרוב האנשים שחסר להם G6PD אין חוסר המוגלובין בחיי יום יום.
אני לא רופא ילדים ויש לשאול כזה.
באופן כללי - אצל מבוגרים - לאנמיה מתמס דם יש איפיונים מסוימים ויש לחפש אותם להוכיח שזו הסיבה. גם אדם שיש לו חוסר G6PD יכול לעשות אנמיה מסיבות אחרות לא קשורות, ואני מניח שזה נכון גם בילדים ובתינוקות.

עליך לפנות לרופא ילדים.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
22:44 19.06.10
ה-CPK מעט גבוה. יתכן בעקבות התרופה, אך זה לא ברמה המחייבת את הפסקתה.
אם אתה עוסק בפעילות גופנית מאומצת מאוד גם אחרי יומיים זה עדיין יכול להיות שרידי תוצאת הפעילות.
כדאי גם לודא שתפקוד בלוטת התריס תקין - TSH.
מעקב רופא המשפחה.
 
ital
13:34 27.06.10
אני בת 53 בריאה רזה, פעילות ספורט 4-5 בשבוע, צפיפות עצם נורמאלית לקבוצת גילי עם נטייה גבולית.משתמשת בהורמונים חלופיים כבר הרבה שנים.
לפני כחודש וחצי עברתי ממדבקות לכדור (אויינה) לאחר כ 5 ימים התחלתי להרגיש לא טוב, עייפות גדולה, קושי בעלייה במדרגות כאבים בירכיים קשיי נשימה וחולשה, כעבור 24 כדורים חזרתי למדבקות, התסמינים המשיכו עוד כשבועיים, בזמן זה עברתי בדיקות , אאג בדיקת דם ששללה המצאות דלקת
בדיקת לב ובדיקת תסחיף ריאתי (הכל היה תקין).

לקחתי קוניום 30 C הרגשתי טוב ל כ 3-4 ימים ביום החמישי לקחתי לקחתי שוב 2 גלובולי כי הרגשתי שוב כאבי שרירים, בשוקיים וירכיים, ותחושת חול בגרון. ועייפות אמנם פחות קיצונית.

לא עסקתי בספורט כמה שבועות פרט ל 15 דק' יוגה כל בוקר
ביומיים האחרונים ניסיתי לחזור לרכב במישור, לאחר כ 5-6 ק"מ של נסיעה במהירות נמוכה, שרירי הרגליים וקצת בזרועות מאד כואבים לי, ועליה במדרגות ממש קשה לי בשוקיים

אנא כוונו אותי לבדיקה או טיפול המתאים
 
ד''ר אופיר אביזהר  
13:47 27.06.10
ראשית טוב עשית ששללת ארוע חריף שמחייב אשפוז וטיפול דחופים כמו תסחיף ראתי או ארוע לב.
שנית - תלונותייך לא מאוד ספציפיות, וכל נסיון שלי לעשות אבחנה מבדלת בלי לבדוק אותך ובלי להכיר את מכלול בדיקותייך הוא לא רק לא יעיל אלא גם לא אחראי.
באופן כללי - אם את חשה לא טוב רופא המשפחה הוא הכתובת הראשונה.
גינקולוג גם צריך להגיד אם הטיפול החליפי שאת נוטלת הוא המתאים.
 
ניר
23:44 26.06.10
יום חמישי האחרון רופא המשפחה התקשר והודיע שצריך דחוף להעביר את סבתא שלי לבית חולים עקב מחסור בדם .
להלן תוצאות הבדיקה מה זה אומר ?



Wbc תוצאה 7.6 תווך 4.8-10.8

Rbc תוצאה 3.24 תווך 4.2-5.4

Hb תוצאה 6 תווך 12-16

Htc תוצאה 21.6 תווך 37-47

Mch תוצאה 18.5 תווך 26-31

סבתא שלי אישה מאוד מבוגרת עברה את 90 סיעודית .

האם זה נכון לקחת אותה לבית חולים ולבצע עירוי דם בגיל כזה ?


 
ד''ר אופיר אביזהר  
07:03 27.06.10
המוגלובין 6 הוא נמוך מאוד, ומחייב ברור - לפחות בסיסי, והתיחסות.
אנחנו כרופאים מחויבים לטפל. השאלה אם לטפל או לא אינה רק רפואית אלא גם מוסרית.
 
משה
18:43 26.06.10
אני סובל מז כשבועיים מעיפות וחולשה ,עשיתי בדיקות דם והם יצאו תקינות השאלה היא האם יש לי ממה לחשוש שאולי זאת מחלה שלא מתבטאת בבדיקת דם רגילה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
07:01 27.06.10
מצד אחד עייפות היא תלונה שכיחה, ולרוב קשורה בבעיות שינה, עבודה ועוד.
מאידך זו תלונה לא ספציפית. אם העייפות היא חריגה - לא מאפשרת לך לעבוד - צריך להמשיך לחפש. לא רשמת אילו בדיקות עברת. האם נבדק תפקוד בלוטת התריס? רמת ויטמין B12?
 
יניב רבקה
15:33 26.06.10
אנא פיענוח תוצאת בדיקת חלבונים בשתן האם זהו גבוה?

ומה עושים שיש חלבונים גבוהים?

protein-urine 24h

175h*

mgq24hr

high-150
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:58 27.06.10
עקרונית לא אמור להיות כלל חלבון בשתן.
הרמה שציינת אינה גבוהה, אך המשמעות אמורה להבחן על פי הרקע שלך. סוכרת? יתר לחץ דם? איסוף שתן לחלבון היא לא בדיקה שגרתית לכלל האוכלוסיה, ובדרך כלל נעשית כשיש סיבה.
אני חוששת שמתקיימת בגוף שלי פעילות יתר של בלוטת התריס (בעיקר בגלל חוסר המשקל שאני סובלת ממנו כבר מספר שנים בלי שום סיבה).
איזו בדיקה אני צריכה לעבור כדי לגלות אם יש פעילות יתר בבלוטת התריס? זאת בדיקת דם רגילה? או בדיקה לגמרי אחרת?
אני ממש אשמח אם תעזרו לי!
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:55 27.06.10
בבדיקת דם שגרתית - TSH, FT4 TT3.
כדאי להתייעץ גם בגסטרו-אנטרולוג לשלול סיבות של דרכי העיכול.
ביתי בת 18 ואלה תוצאות בדיקת דם שהערכים בקצוות.האם יש סיבה לדאגה?

FERITIN-13
UREA-17
TSH-1.11
CREATININE-0.58
BILIRUBIN TOTAL-0.3
BILIRUBIN DIRECT-0.58
LDH-477 עם הערה- דם המוליטי

אודה לתשובתך -האם יש משהו חריג?
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:53 27.06.10
תקין.
 
שלומית ויסוקר
15:11 25.06.10
בתי בת ה21 ,אובחנה כנערה אשר לוקה בשחלות פובליצסטיות.
הרופאה ,הפנתה אותה לבדיקות דם כדי לבדוק את העיניין .
כאשר הגיעו הבדיקות היא נכנסה לראות ומדד הFREE ANDROGEN INDEX , והוא הראה לה שהוא חורג מין הנורמה אשר בין 0.02-6 , והתוצאה הראתה 7

מה פירוש ההורמון הזה ,על מה הוא שולט ומה פירוש החריגה?



תודה רבה שלומית !
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:48 27.06.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גניקולוגיה - רפואת נשים.
 
דבי
14:51 25.06.10
בבדיקות דם אחרונות שביצעתי התקבלו תוצאות:
Bilirubin Total
1.3
Bilirubin Conjugated | mg/dl |
0.3
Bilirubin Unconjugated | mg/dl | (
1.1

אני בת 40 בריאה ולא נוטלת תרופות. מה המשמעות של הערכים? תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:47 27.06.10
תקין.
 
יוסף
00:12 24.06.10

דר נכבד
האם יש לך תשובה בנושא ההמוגלובין הנמוך וה G6PD שהעלתי בפורום?
 
ראובני רימון
22:21 22.06.10
אני בן 55 ועושה בדיקות דם אחת לשנה . בסה"כ כל הבדיקות בתחום הממוצע אולם בדיקת פריטין שנעשתה לראשונה השנה הראתה תוצאה של 446 . לדברי רופאת המשפחה שלי , הנתון אינו גבוה ואין חשש למרות שהגבול העליון הינו כ-300 . האם זה באמת סביר ומה יכולה להיות הסיבה לרמה הגבוהה הנ"ל ? תודה מראש , ראובני רימון
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:42 23.06.10
לא הייתי עושה דבר בשלב זה מעבר למעקב. אם אתה נוטל תוסף שמכיל ברזל אולי כדאי להפסיק.
בחור בן 28. בד"כ בריא, פעיל מאד אנרגטית, רזה יחסית לגובה. עשה בדיקה תקופתית , כולם בתוך התחום , חוץ מכמה ערכים שיצאו מהתחום, האם זה מותר שיהיה כ"כ גבוה ? מה עושים??אודה מאד על התייחסותך,

CK-CREATINE KINASE = 584
UREA = 46
MCV = 94.3
MCHC = 32.9
RBC = 4.58
ויטמין B12 = 162


 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:41 23.06.10
CPK גבוה - לחזור על הבדיקה לפחות שלושה ימים ללא פעילות גופנית נמרצת. לבדוק תפקוד בלוטת התריס.
ויטמין B12 נמוך. לבדוק את התזונה אם היא דלת ויטמין B12 ולהעשיר את התזונה. להתייעץ ברופא המשפחה. יתכן שכדאי להשלים לתקופה מוגבלת בכדורי מציצה. מעקב. שאר השינויים נובעים במידה רבה מחוסר B12.
שלום רב,

1) האם ניתן לגלות בבדיקות דם ושתן כי אני נוטלת גלולות? (הבדיקות שנתנו לי לעשות הן כדלקמן: ספירה, אלקטרוליטים, תפקודי קרישה, שתן לתרבית וכללית)

2) האם יש קשר בין הרדמה כללית וגלולות? האם זה מסוכן?

תודה רבה מראש על המענה,

דניאלה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:38 23.06.10
בגלולות יש הורמונים מסוימים ואני מאמין שאם מחפשים ניתן למצוא.
זה לא מה שמחפשים או מה שניתן למצוא בבדיקות שציינת.
גלולה היא תרופה לכל דבר, תתכנה אינטראקציות בין תרופות. לגלולות תתכנה גם השפעה על קרישיות הדם. המרדים, ובכלל הרופא המטפל, חייב לדעת על כל התרופות שאת נוטלת, כולל גלולות.
הרופא מחויב לסודיות רפואית.
שלום רב
בבדיקת נוגדנים ANAשבוצעה לבעלי (זכר בן 48)
התקבלה התוצאה הבאה:
חיובי
1/160
הומוגני
מה המשמעויות ?
מה המשך בירור?
אשמח אם תענו לי בהקדם לאחר שיטוט קל באינטרנט אני בחרדה.
והרופאה מקבלת רק מחר.
תודה
טל
 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:28 22.06.10
בדיקת ANA היא בדיקת נוגדנים עצמיים, לגרעין התא. היא חלק מברור מחלות "אוטואימוניות" - דלקות פרקים מסוימות ומחלות אחרות שהגוף יוצר נוגדנים נגד עצמו. לא עושים אבחנה רק על פי בדיקה זו ובדרך כלל צריך אוסף של סימנים ובדיקות לאבחנה כל שהיא.
 
איתן
15:47 22.06.10
שלום!
אני בן 25 ולאחר שבוע וחצי שאיני חש בטוב (כאבי ראש וחולשה כללית)
ערכתי בדיקת דם ואלו הם הערכים החריגים אשמח לשמוע חוות דעת רפואית.

ALT (GPT 47

ESR 1 hour 26

Neutrophils % 26

Lymphocytes % 57

Basophils 2.4

Lymphocytes 4.8

שאר הערכים בטווח הסביר, תודה רבה.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:34 23.06.10
חריגות , אם קיימות, אינן גדולות, ואינן תורמות לאבחנה כל שהיא. יכול להיות בגדר הנורמה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  250  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם