בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
יהושע
15:06 15.03.10
שלום.

אני בן 61 ואני נוטל את התרופות קרדילוק, סימבקור וקומדין באופן קבוע לטיפול בדופק לא סדיר.
בבדיקות שעשיתי בזמנו נמצא גם שהחדר השמאלי של הלב מורחב.

עשיתי עכשיו בדיקות דם ותפקודי כבד וכליה.
ערך הקראטינין שיצא לי בבדיקה הוא 1.3 וגבוה מהנורמה.

מה המשמעות של הדבר בהתחשב במצבי הרפואי הנוכחי ? מה צריך לעשות ?

תודה.

 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:20 15.03.10
אין בידי את מלוא האינפורמציה, וכמובן שלא ניתן לתת המלצות מרחוק.
בכל זאת - מספר הערות.
הקראטינין הוא מדד לתפקוד הכלייתי. רמת קראטינין ברמה שציינת היא גבולית גבוהה, וכמובן שחייבים לראות אם יש החמרה מבדיקות קודמות, ולהמשיך לעקוב.
אם יש מגמת החמרה או שבבדיקת שתן יש עדות לחלבון מומלץ להתייעץ גם בנפרולוג שהוא מומחה לענייני כליות. יש בדיקה המאפיינת במדוייק יותר את התפקוד הכלייתי - CCT - הכוללת איסוף שתן לקראטינין וקראטינין בדם.
חשוב לוודא שאתה מטופל כהלכה בכל בעייותיך, שלחץ הדם תקין, אם יש סוכרת - לאזנה.
חשוב לוודא שאינך מטופל בתרופות שעלולות להזיק לכליות.
פנה לרופא המטפל.
 
סיוון טל
10:20 15.03.10
שלום רב,
מזה מס' חודשים אני עוקבת אחרי רמות מגנזיום בדם (עקב שאושפזתי לפני חצי שנה עם חסימת מעיים שחלפה בשלום, ובמקרה הם בדקו גם רמות מגנזיום).
מזה מס' חודשים נטלתי ויטמינים של מגנזיום אך בבדיקות דם דו חודשיות לא ניכר שינוי ואף ירד המגנזים בדם, לאחרונה מצאתי את התוסף המתאים שהחל להעלות לי את המגנזיום. אך בבדיקות כלליות לאיתור הבעיה מדוע הוא לא עולה , אני ורופא המשפחה נתקלנו בבעיה שבה המגנזיום בדם חזר ל1.9 (גבול תחתון) ואילו באיסוף השתן של 24 שעות (חשבנו שהוא הולך לאיבד בשתן) הוא נמוך 57.4. כל שאר הבדיקות תקינות לחלוטין פרט ל - Cortisol 8 am (B באנדוקרינולוגיה שערכו
706. אני ורופא המשפחה אובדי עצות, הוא אומר שאינו מכיר את התופעה הזו והיא שונה מהצפוי...
אשמח אם מכם תבוא הישועה.. :-)
יום מקסים !
נ.ב יש לציין שמבחינה פיזית איני מרגישה התכווצויות או משהו שמעיד על חוסר במגנזיום (אולי מעט שינוי במצב הרוח)
 
פרופ' פליכס מור  
14:50 15.03.10
אם אין לך חוסר במגנזיום- אין צורך לבדוק ולחקור.
יש לך רמת קורטזול מעט מוגברת שיכולה לנבוע מ- Stress.
 
אירית
20:41 14.03.10
אני בת 51 ועשיתי בדיקות דם מקיפות מש שיצא חריג זה:
wbc 4.3
mchc 31.8
כולסטרול כללי 220
השאר תקין
האם זה אומר שמשהו לא תקין.

תודה
אירית
 
פרופ' פליכס מור  
09:56 15.03.10
החריגות לא משמעותיות.
רצוי כולסטרול מתחת ל-200.
WBC מעט נמוכים-יכול להגרם מזיהום ווירלי.
 
אורית
23:00 13.03.10
שלום.רציתי לדעת את הקשר ויחסי הגומלין בין הבדיקות הבאות:
נתרן,רנין רקומבנט,אלדוסטרון,אשלגן.
התואצאות יוצאות לי לא טוב והרופא לא מבין מדוע כי אני גם יחסית צעירה.
תודה
 
פרופ' פליכס מור  
11:24 14.03.10
השאלה לא לגמרי ברורה ואין מספיק נתונים לגבייך (גיל מחלות הסיבה לבדיקות).
בדיקות אלה נישלחות בד"כ לבירור יתר לחץ דם המלווה בירידת אשלגן הדם במטרה לשלול פעילות יתר של יותרת הכלייה המפרישה אלדוסטרון. כלומר אשלגן נמוך, רנין ואלדוסטרון גבוהים מאפיינים מצב זה.
להמשך בירור ייעוץ נפרולוגי.
 
אורית
12:36 14.03.10
עשיתי את הבדיקות בגלל שאני לוקחת פרדניזון כבר תקופה ארוכה מאוד.ונהיה לי לחץ דם גבוה,סוכר גבוה,בעיות בצפיפות עצם וכולסטרול.נותנים לי תוסף אשלגן אבלעדין האשלגן בבדיקות ויצא נמוך.הרופאים אמרו שצריך להחליף לי את התרופה ללחץ דם-פוסיד כי היא עושה בעיות.
מה דעתך?באמת התרופה עושה אלדוסטרון ורנין גבוה?
ומה לגבי הנתרן?
 
פרופ' פליכס מור  
13:08 14.03.10
טיפול ממושך בפרדניזון יכול לגרום ליל"ד מלווה בירידת אשלגן הדם. במיקרה זה אני לא רואה צורך בבירור (אלדוסטרון רנין וכו..) מאחר והטיפול בפרדניזון מסביר את מצבך.
חשוב לנסות להפסיק הטיפול בפרדניזון- אם אפשר.
טיפול בפוסיד יכול לגרום לרנין ואלדוסטרון מוגברים וכמובן לאשלגן נמוך.
 
אורית
22:45 13.03.10
שלום.הבנתי שהבדיקות שלי יצאו לא טוב.חומצה אורית גבוהה,בעיות בספירת דם.
התרופות החדשות שאני לוקח-אלקראן,פוסיד
למה נהיה לי בעיות כאלו?
 
ד''ר אופיר אביזהר  
11:02 14.03.10
אין לי מספיק פרטים כדי לענות על שאלותיך.
לא ידועות לי הסיבות שאת מקבלת ALKERAN ו-FUSID.
אלקראן עלול להשפיע על ספירת הדם, בעיקר.
FUSID יכול להשפיע על המלחים ועל תפקודי כליה, ואולי גם על חומצה אורית.
בכל מקרה את חייבת במעקב הדוק של הרופא המטפל.
עשיתי לפני כשבוע בדיקות דם וזה התוצאות שהתקבלו האם זה תקין???

REMARKS (GENERAL) הערות להזמנה הערות להזמנה REMARKS (GENERAL)
קבלנו דם קרוש







 
ד''ר אופיר אביזהר  
10:46 14.03.10
הדם הגיע קרוש למעבדה ולכן הבדיקות לא נעשו. בעיה טכנית בלקיחת הדם כנראה.
יש לחזור על הבדיקה.
האם יש קשר בין בדיקת TSH נמוכה , פריטין נמוך (11) וכולסטרול (2 הסוגים) גבוה?
בבדיקות דם נמצאו הנתונים הללו בצבע אדום.
אשמח לתשובה בהקדם.
 
פרופ' פליכס מור  
11:56 13.03.10
לא נראה שיש קשר בין התוצאות, פרט לשכיחות מוגברת של פריטין נמוך בבעיות בלוטת התריס.
TSH נמוך-עודף פעילות של בלטת התריס
כולסטרול מוגבר- בתת פעילות של בהלוטה.
 
סימונה
13:38 13.03.10
למיטב הבנתי פריטין נמוך מעיד על חוסר ברזל- אם כך מהו הטיפול המומלץ?

והאם זה יכול להעיד על מחלה מסויימת?
 
פרופ' פליכס מור  
21:58 13.03.10
כדאי בנוסף לפריטין לבדוק ברזל וטרנספרין- הטיפול בתכשירי ברזל. בנשים צעירות הסיבה בד"כ דמם מחזורי מוגבר. במידה ואין דמם מחזורי מוגבר יש לבדוק דם סמוי בצואה ובירור גסטרו במידה וחיובי.
 
אורית
22:03 12.03.10
שלום.בעלון של התרופה רשון שהיא עלולה להפריע לתוצאות של בדיקות דם.ורצית לשאול על איזה בדיקות מדובר כי אני צריכה לעשות הרבה בדיקות יום ראשון(שנתנה לי האנדוקרינולוגית,הרמטולוג ורופא של הלח"ד).תודה
 
פרופ' פליכס מור  
11:50 13.03.10
אלגוליזין פורטה בנוי מאקמול ופרופוקסיפן. שתי התרופות עלולות לגרום לנזק לכבד (עליה בתפקודי כבד ולעיתים רחוקות יותר צהבת הפיכה עם הפסקת התרופה).
 
מאיר
21:22 09.03.10
אני בן 21 ויש לי בחילות ומין הרגשה מוזרה בחזה הייתי מעוניין לדעת אם זה יכול להגרם מהבדיקות הדם שיצאו לי ?




בדיקת דם לא תקינה


זה מה שיצא בבדיקת הדם

HDL 31.98
AST 39.1
Bilirubin Total 1.64
Bilirubin Direct 0.36
Uric Acid 8.88




מה יכול לגרם מהבדיקות האלה
ומה אתה מממליץ לעשות ?
 
פרופ' פליכס מור  
16:07 10.03.10
אין קשר בין התחושות שלך לתוצאות הבדיקות.
HDL נמוך חושף אותך לסיכון למחלת לב כדאי לעסוק בפעילות גופנית סדירה המעלה HDL.
בילירובין מעט מוגבר כנראה תסמונת ג'ילבר-ללא משמעות.
URIC ACID מוכבר- ייתכן ויש לך מחלה הנקראת GOUT או שיגדון- ייעוץ ראומטולוג.
 
מאיר
14:39 12.03.10
קודם כל תודה על התשובה ארשונה יש לי שאלה נוספת

הבדיקות האלה יכולות יכולות לפגוע לי בכמות הפעמיים של שתן ביום ?

בגלל החומציו בשתן או משהו כזה?
 
פרופ' פליכס מור  
18:48 12.03.10
התשובה היא לא, אין קשר בין הבדיקות לבין מספר הפעמים שאתה מטיל שתן ביום.

קיבלתי תוצאות לוירוסים:
EBV VCA IgM Negative 14
EBV VCA_IgG Positive 38 U/ml
EBV.EBNA 122 Positive U/ml

CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS
CMV IgG 2.10 positive IU/ml
CMV IgM positive positive
CMV AVIDITY 0.18 Low avidit Index


1. האם קשור לכך שאני חלשה, חולה, עם חום עולה ויורד כבר חודש?האם זאת מחלת הנשיקה?
2. האם יכול להיות קשור לרמת טריגלצרדים גבוהה?

תודה רבה מיכל.
 
פרופ' פליכס מור  
08:31 12.03.10
הבדיקות מראות שיש לך זיהום בנגיף CMV שבהחלט יכול לגרום לחום ממושך ולחולשה, זה אחד הוירוסים שגורמים למחלת הנשיקה.
לא ידוע לי על קשר בין TG למחלת הנשיקה.
 
שרית
18:49 11.03.10
אמא שלי בת 67 ובבדיקות הויטמין יצא 23. כמה טיפות של ויטמין D היא צריכה לקחת?
 
פרופ' פליכס מור  
19:48 11.03.10
6 טיפות ליום לשלושה חודשים
 
דניאלה
18:41 10.03.10
שלום רב,
ילדתי לפניי שלושה חודשים.
כל הבדיקות שלי עדהלידה היו תקינות עם ערכי טרגליצרדים של 120-130.
חודש לפניי הלידה נדגמו אצלי ערכים של 170 ובשתיי בדיקות לאחר הלידה-חודשיים אחריי ושלושה חודשים אחריי נדגמו תוצאות של 280 ו-270.
חשוב להדגיש שאני בדיאטה וירדתי 20 קילו מאז הלידה ולכן אני לא מסוגלת להבין את פשר התוצאות הללו.
רופא הנשים חשד שהגלולות למניעת הריון גורמת לכך ולכן הפסקתי את הגלולות לפניי חודש אך התוצאות היום שוב היו 270.

1. האם יכול להיות שזה בגלל הגלולות וחודש לא מספקי להתנקות?
2. האם זה מהלידה וההריון? אני לא יודעת מה לעשות עם זה ולא מבינה את הסיבה לכך!
אבא שלי בעל ערכים של 400-500 ומטופל שנים בכדורים אך הוא שמן מאוד ואני לא.
אודה לעזרתכם מאוד!
 
פרופ' פליכס מור  
07:59 11.03.10
עלייה בערכי השומנים שכיחה בהריון אך צפויה לרדת לאחר הלידה.
חשוב שתעברי עם דיאטנית על הרכב הדיאטה שלך (לוודא שזו לא הסיבה חערכי ה TG הגבוהים).
 
דניאלה
11:00 11.03.10
שאני הולכת בה באיזור 800 קלוריות ולא המון פחמימות כך שזה מה שמפתיע אותי בעיקר!
לפני ההריון היו לי ערכים של 120-130 ושקלתי יותר מהיום ואכלתי רגיל.
יש אפשרות שזה כתוצאה מהגלולות וההשפעה עדיין נמשכת?
 
פרופ' פליכס מור  
15:21 11.03.10
יתכן שזה מהגלולות.
לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולפי זה להמשיך.
 
שרון
08:08 11.03.10
שלום

אני בת 40.

מבדיקות דם עולה כי רמת ה - VIT.D 25-OH שלי הינה 16.60.

הבנתי שזה נמוך. כמה טיפות של תוסף ויטמין D אני צריכה לקחת ביום

האם זה יכול להסביר עייפות וחוסר אנרגיה. אילו עוד תופעות קיימות בעקבות מחסור.

תודה

 
פרופ' פליכס מור  
09:30 11.03.10
רצוי לקחת 10 טיפות ליום למשך מספר חודשים.
חוסר בויטמין משפיע על מע' השלד, וכנראה אינו הסיבה לעייפות וחולשה.
 
דור
21:23 10.03.10
האם על מנת לזהות ציליאק בבדיקת דם מסוג TTG
יש צורך לאכול בתקופה שלפני הבדיקה מוצרי שמכילים גלוטן ?

 
פרופ' פליכס מור  
07:55 11.03.10
נכון, דיאטה דלת גלוטן יכולה לגרום להעלמות הנוגדן.
 
שיר
18:15 10.03.10
בבדיקה יצא שערך הLDH-Lactic Dehydrogenase הוא 229, מעט מתחת לנורמה.
מה זה אומר ?

תודה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:27 11.03.10
כנראה שום דבר.
 
יונית מטרסו
23:08 10.03.10
שלום
האם יש כדור טבעי להורדת הכולסטורול ?
ושהוא טוב ?
תודה
יונית
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:26 11.03.10
תזונה נכונה חשובה בהליך הורדת הכולסטרול וחשובה גם כאשר נוטלים תרופות. כדאי מאוד להתייעץ בתזונאית.
מאידך, רוב הכולסטרול המצוי בדמנו מיוצר בגופנו, בכבד.
יש דיווחים על חומרים טבעיים כאלה ואחרים (שום למשל) שמורידים כולסטרול, ואני מניח שיש אנשים המומחים ממני בתחום ה"רפואה הטבעית".
אני רוצה רק להזהירך שלרוב החומרים הטבעיים אין הוכחות שהם מורידים תחלואה ותמותה, דבר שיש לתרופות המקובלות ממשפחת הסטטינים. ה"תרופות הטבעיות" אינן מוגדרות כתרופות, אינן נדרשות להוכחת יעילות, ואין להן מחקרי תחלואה ותמותה שמעצם טבעם יקרים. זכרי שגם ל"חומר טבעי" עלולות להיות תופעות לוואי.
אם יש סיבה רפואית להורדת כולסטרול התרופות המקובלות עדיפות. פרופיל הבטחון שלהן גבוה, והיעילות מוכחת.
 
דורית
14:50 10.03.10
שלום.. שמי דורית בת 27. עשיתי בדיקות דם וזה מה שיצא אדום:
IRON 30.40 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........)
WBC 3.80 K/UL ( 4.00- 10.00)*(.........)
LYMPHOCYTES 0.91 K/UL ( 1.10- 3.50)*(.........)
MONOCYTES % 14.90 % ( 2.00- 9.00) (.........)*

אשמח להבין מה זה אומר במיוחד המונוציסיס..
 
פרופ' פליכס מור  
16:11 10.03.10
רמת הברזל נמוכה-בד"כ הסיבה בנשים צעירות דמם מוגבר במחזור, כדאי לקחת ברזל.
רמת כדוריות לבנות נמוכה עם מונוציטים מוגברים- לא תוצאה המעידה על מחלה מסוימת יכול להיגרם מזיהום ווירלי. לחזור על הבדיקה עוד מספר שבועות.
קיבלתי היום בדיקות דם של הבת שלי בת השנה ורציתי לדעת האם זה תקין או אליי לחשוש מן התוצאה
הכל בנורמה חוץ משני פרמטרים
MPV 12.5 גבוה מהנורמה כך מצוין לי בבדיקה
ולימפוציטים Lymphocytes % 43.7 נמוך מהנורמה
האם ז תקין בגיל כזה ומה אלי לעשות כדי לשפר את זה אם זה לא?
אשמח לתשובה מהירה
בתודה מראש ס.
 
פרופ' פליכס מור  
16:08 10.03.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: רפואת ילדים, מחלות ילדים.
 
יפעת
17:40 07.03.10
שלום רב
קיבלתי הפניה לבדיקות דם ולא כתוב שצריך להיות בצום.
רציתי לוודא שזה אכן כך.
הבדיקות הן:
CBC
ESR
CRP
TOTAL PROTEIN
LIVER PROFILE

תודה רבה
יפעת
 
פרופ' פליכס מור  
19:31 07.03.10
רצוי צום של 8 שעות
(אם כולל שומני הדם צום של 12 שעות).
 
יפעת
08:21 10.03.10
 
עדי
18:44 08.03.10
שלום,
קיבלתי תוצאות לבדיקות דם - ל- hepatitis Bs Ab, והתוצאות הינן 1000<. לפני שש או שבע שנים חוסנתי בחיסון זה. מה התוצאות מלמדות?
תודה
 
פרופ' פליכס מור  
18:33 09.03.10
הבדיקה מראה כנראה שכיל הנוגדנים מעל 100 (ולא 1000 כפי שרשמת).
המשמעות- את מחוסנת בפני הפטיטיס B !!
 
עדי
20:44 09.03.10
ראשית- תודה על התשובה.
דף התשובות בידיי והרישום בעמודת התוצאות הינו 1000< (ולא 100). האם זו תוצאה הגיונית?
 
פרופ' פליכס מור  
16:04 10.03.10
המשמעות היא זהה- את מחוסנת.
לגבי טווח הבדיקה זה תלוי במעבדה ובערכה בה משתמשים.
אין משמעות ל"עודף נוגדנים".
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  235  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם