בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
עשיתי בדיקת דם ורשום:

TSH -2.02 mIU\L -4.20
0.40

LH 2.6 IU\L -11.6
1.1

FSH 3.3 IU\L -11.3
2.8

PROLACTIN 206 mIU\L -619
59

ESRADIOL(E-2) 198 pmoI\L 1500
-0

TESTOSTERONE-TOTAL 1.9 nmo\L -3.0
0.0


עשיתי בדיקת דם בשביל לבדוק האם ישלי בעיה הורמנולית, מה זה אומר???
 
פרופ' פליכס מור  
21:40 14.05.10
הבדיקות שלך תקינות, שבת שלום!!
שלום
אני בת 26 ואינני מרגישה טוב במשך כמה חודשים אחרונים - סובלת מהתקפים של סחרחורת, בחילות, כאבי ראש חזקים בצורה של לחץ בעיניים ובמצח. בין ההתקפים אני מרגישה טוב, אך לא יכולה לצפות להתקפים כאמור. לפני זה הרגשתי טוב ובד"כ אני בריאה. התקף ראשון היה בנובמבר ומאז היו לי כבר 4 התקפים כאלו.
ההתקף בא בד"כ כשאני שוכבת או נחה ומתבטא בצורה הבאה: סחרחורת, בחילות, כאבים חזקים בחזה, לחץ בעיניים, חולשה כללית בגוף ורעידות שלא נשלטות. לפעמים אני גם מאבדת תחושה בידיים או בפנים.
הייתי פעמיים בחדר מיון עם ההתקפים, אך לאחר בדיקות שתן ודם לא מצאו דבר פטולוגי ושיחררו אותי. הייתי גם אצל נוירולוג בביקור, אך גם ללא ממצא.
רופא משפחה לא רוצה לשלוח אותי לבדיקת CT, כי אומר שהסימפטומים לא מראים על איזשהי בעיה בראש או במוח שמצריכה בדיקה מסוג זה.
מה דעתכם הסיבה להתקפים?
בתודה מראש
 
ד''ר אופיר אביזהר  
15:32 10.03.09
אין לי מספיק נתונים, ונראה לי שזה לא המקום לענות על שאלה כזו. לא ניתן לעשות אבחנות מרחוק.
פני לרופא מומחה שאת סומכת עליו.
 
אילה
15:49 14.05.10
תהילה,
אומנם איני רופאה ולכן איני מתיימרת לאבחן את בעייתך אך הסימפטומים מהם את סובלת
דומים מאוד למה שאני סבלתי במשך חודשים ארוכים.
קוראים לזה מחלת העיפות הכרונית המתבטאת בין היתר בהתקפי חרדה כמו שאת
מתארת בדבריך.
התחלתי לקחת תרופות אנטי חרדתיות ומאז ברוך השם, הוקל לי.
פני לרופא המשפחה ותתיעצי לגבי השערה זו.
רק בריאות.
 
סנדי
09:52 13.05.10
דם בשתן שתן בצבע חום - תוצאות בדיקת שתן תקין מדוע עושים בדיקת דם?
לפני מספר שבועות עברתי קולונסקופיה ניתוח מה יכולה להיות הבעיה?
 
פרופ' פליכס מור  
10:10 13.05.10
שינוי בצבע השתן לכהה (כשבדיקת השתן לכללית תקינה) נעשה כדי לבדוק אפשרויות של הרס דם (אז המוגלובין חופשי מגיע לשתן) או הרס שריר (אז מיוגלובין מגיע לשתן) הסבירות לבעיות אלה כמובן קטנה. כמו כן באי ספיקת כליות חריפה השתן יכול להפוך לכהה אך אז יש בד"כ ממצאים במשקע השתן.

הסיבה הסבירה היא התייבשות ושתן מרוכז.

אינני מוצא קשר לקולונוסקופיה שעברת לפני מס שבועות.
 
אליה
23:01 12.05.10
הראמטולוג שלח לבצע בדיקות לאיידס בגלל נפיחות ברגל - מה הקשר?
 
פרופ' פליכס מור  
07:54 13.05.10
מסתבר שאנשים הנושאים את נגיף ה-HIV יש להם שכיחות גבוהה של מחלות פרקים או מחלות ראומטיות ( 30-70%).
ההמלצה היא שאדם עם דלקת פרקים חדשה- יש לבדוק נשאות ל-HIV, זאת מפני שאם התשובה חיובית זה משפיע על ההחלטות הטיפוליות.
 
אנונימי77
15:46 12.05.10
שלום,
אני בן 33 ,בריא ואב לשני ילדים קטנים.
בשנה האחרונה יש לי תחושת בלבול וחוסר ריכוז שלעיתים כוללת גם כבדות בכל איברי הגוף (כולל לשון, פנים ונשימה, מעט תחושת חוסר יציבות).
המצב הגיע לכדי כך שקה לי לתפקד ביום יום.
הייתי אצל פסיכיאטר ואובחנתי כבעל הפרעות חרדה (חרדה כללית).
אני לוקח כיום קלונקס שמאוד עוזר לי, ומעלים את התחושות הלא טובות שציינתי קודם (כמובן שאני מעונין לקצר את משך השימוש בתרופה זו).
התחלתי גם טיפול פסיכולוגי, שבינתיים לא נראה שתורם למשהו.

בכל מקרה אני עדין מרגיש שמדובר כאן בבעיה פיסית, ולא נפשית חרדתית!
כמובן שנבדקתי אצל נירולוג (CT מח, EEG ...) ,ובכלל בדיקות הדם שלי תקינות.
התחושות שאני מרגיש, מאוד דומות לסימפטומים של היפוגליקמיה , לאחר בדיקת רמות סוכר במשך יומיים
לא נראה שיש לי היפוגלוקמיה (רמות הסוכר שלי הן בין 80 ל160).
שאלותיי הן:
1) האם יתכן שהגוף שלי "חש" (או מפעיל מנגנונים) כתגובה להיפוגלוקמיה למרות שרמות הסוכר בדם תקינות? האם יתכן שתחומי רמות הסוכר שלי שונים משל שאר האנשים?
2) איך יתכן שאובחנתי כבעל הפרעות חרדה, אם אין לי מחשבות חרדתיות כלל (לפי מה שקראתי באתרים רבים, הפרעת חרדה מלווה במחשבות דאגניות וכו')
3) האם יתכנו סיבות אחרות (הורמונים,ויטמינים...), שיכולות להוביל לתחושות דומות לתסמיני היפוגלוקמיה? כפי שתארתי לעי"ל.

תודה רבה.
 
פרופ' פליכס מור  
16:15 12.05.10
1. לא סביר שיש לך מערכת המפרשת רמות סוכר תקינות כהיפוגליקמיה.
2. ישנם מצבי חרדה המתבטאים בסומטיזציה-תלונות גופניות.
3. אני לא מכיר סיבות כאלה.
 
מריאנה
09:26 12.05.10
egfr גבוה -49.1 -זה נורא מה עושים? תודה
 
פרופ' פליכס מור  
09:53 12.05.10
EGFR הינו מדד מחושב של תפקוד כלייתי.
49 זה ערך נמוך ולא גבוה המחשיד על הפרעה בתפקוד הכלייתי.
המלצתי- לעשות איסוף שתן לפינוי קריאטינין (שהיא בדיקה יותר מדוייקת) ולפי התשובה לשקול את המשך הבירור.
לפני שנה היה לי בעיה שלא יכולתי לפתוח את אצבעות בשתי הידיים הייתי במעקב אצל ניורולוג והובכן cts דו צדדי קל
הייתי אצל רופא מנצח והוא אמר שאין צורך בניתוח.
לפני חודשיים קרה לי שוב פעם אותו דבר אך הפעם היה לי התכווצויות בכל הגוף כולל כפות הרגליים אך זה כרגע נעלם.
כיום אני מרגיש ששתי כפות ידיים נשרפות ואני לא יכול להרים שום דבר ההיתי בבית חולים אצל רופא פרקים והוא אמר שזה לא שייך לו.
בבדיקת דם 11-05-2010 מראה esr 22 כאשר היה צריך להיות בין 0-15
קשה לי לעבוד אני מרגיש שאני עומד להתפרק + כפות הידיים והאצבעות שורפים והגוף מתכווץ
מה עושים איך עולים על הבעיה איזה בדיקות עליי לעשות ואיזה תרופות עליי לקחת בכדי למנוע את התופעה.
בבדיקות של בית חולים היה לי crp 10.5 ואחר כך ירד ל5.5.

אבקש את עזרתכם בפיתרון הבעיה
 
פרופ' פליכס מור  
09:15 12.05.10
התאור המפורט שמסרת אינו מאפשר לקבוע אבחנה למחלתך.
מדובר בתהליך דלקתי שאינו פוגע בפרקים אלא בשרירים.
הייתי ממליץ לבדוק יותר לעומק נושא זה (בדיקת EMG, בדיקת דם לאנזימי שריר, ולפי התוצאה ייעוץ נוירולוגי או ראומטולוגי חוזר)
 
אלמונית
07:56 12.05.10
אובחנתי לני כשנתיים בדלקת פרקים עם נוזלים בברכיים. מטופלת במטרוטוקסאט עם הפסקות. במשך השנתיים מבצעת בדיקות דם . בכל הפעמים ה - CRP תקין וה- ESR נע בין 42-45 . במקרה ביצעתי לאחרונה שתי בדיקות דם יום אחרי יום וה- ESR יצא בפעם הראשונה 36 ובפעם השניה 44 . כיצד ניתן להסביר את ההבדל בתוצאות בהפרש של יום אחד ולנוכח כל התוצאות במשך השנתיים האחרונות???
 
פרופ' פליכס מור  
09:09 12.05.10
ההבדל בין 36 ל 44 אינו משמעותי והוא בטווח הטעות של הבדיקה. אין לפרש זאת כאילו מצבך הדלקתי השתנה מיום ליום.
 
לילי
22:39 11.05.10
שלום וברכה
בדיקת דם גבר בן 57 כדוריות דם אדומות 25.00 המכסימום 10.00 על מה מעיד ואיזה בדיקות נוספות יש צורך
 
פרופ' פליכס מור  
09:06 12.05.10
הבדיקה רגישה, מדובר במספר מועט של כדוריות דם בשתן.
המלצתי לחזור על הבדיקה (לא דחוף) ובמידה ותקין אין צורך בבירור נוסף.
במידה ומתגבר- סונר של דרכי השתן והערמונית.
 
פרופ' פליכס מור  
19:10 11.05.10
לנגה
ההודעה שלך נימחקה.
הרמה של 16 היא תקינה.
 
ג
22:46 10.05.10
שלום,
אני בת 28, שוקלת 51 ק"ג, בבדיקת דם האחרונה שעשיתי יצא גלוקוז 107, למרות שהתוצאה לא חורגת מהנורמה, זה הכי גבוהה שהיה לי עד עכשיו ודיי מדאיג אותי, האם התוצאה של הגלקוז היא לא צריכה להדאיג אותי?
חייבת לציין שהבדיקה כנראה נעשתה לא בצום, בנוסף לכך יש לי שחלות פוליציסטיות
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:35 11.05.10
אם הבדיקה לא נעשתה בצום יש לחזור עליה - ובצום 12 שעות.
הרמה המומלצת כעת בצום היא מתחת 100 מ"ג/ד"ל.
 
ג
10:52 11.05.10
תודה על התשובה,
רציתי לשאול, במקרה והתוצאות החוזרות בצום יהיו אותו דבר, יותר מ100, מה זה אומר מבחינתי? שמתחילה לי סכרת?
ביצעתי בדיקות קרישה להלן תוצאות

PT-

PT(%) ערך נורמלי בין 70 ל -200 יצא לי 88
PT-SEC ערך נורמלי בין 11 ל- 15.10 יצא לי 15.3 וזה מחוץ לגרף הנורמה! מה זה אומר!?!
PT-INR ערך נורמלי בין 0.70 ל- 1.30 יצא לי 1.08.

PTT - הכל בטווחי הנורמה.


לתשובה אשמח מאוד
האם זה מסוכן התוצאה שיצאה לי??
 
פרופ' פליכס מור  
09:18 11.05.10
הבדיקות שלך תקינות.
הפרמטר החשוב הינו PT INR והוא תקין.
 
יובל
23:03 10.05.10
שלום רב.

מאובחנת אצלי תת פעילות של בלוטת התריס ומזה כשנתיים אני נוטל אלטרוקסין. עם התחלת נטילת הכדורים הרגשתי הכללית דעכה, התחילו לי תופעות אלרגיה(בעיקר נזלת ועיטושים בתגובה לקור ולאבק) עייפות מרובה וחולשה כללית המתבטאת לעיתים במאמץ מוגבר להזיז את גופי ואצבעות ידי, בעיקר בבקרים ובערב.
המצב לא השתפר אפילו לאחר התייצבות ערכי המדדים לבלוטה (TSH,T3,T4) ובניגוד לטענת הרופא שלי (שהבלוטה אשמה).

האם משהו במדדים מתוצאות בדיקת הדם שערכתי מסביר את תופעות החולשה והאלרגיות?

אולי אני אלרגי לכדורים שאני נוטל?

כיצד עלי לפעול?

בתודה רבה מראש.

יובל.



 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:48 11.05.10
אם אתה מאוזן היטב עם האלטרוקסין קשה לי להאמין שתלונותיך נובעות מהתרופה.
עקר הבעיות עם התרופה הן בדרך כלל ממינון יתר.
חלק מתלונותיך יכולות להתאים לתת פעילות בלוטת התריס וכדאי שתוודא שאתה מאוזן היטב.
כדאי לשלול גם בעיה אחרת. לעיתים יכולות להיות מספר בעיות אנדוקריניות במקביל.
שמור על קשר טוב עם הרופא המטפל.
 
טומטינה
13:48 10.05.10
האם שימוש באימוראן 200 מ"ג בשילוב פלסמהפרזיס פעם בשבוע יכול להשפיע על תוצאות בדיקת דם לגילוי נוגדנים לדלקת פרקים בבדיקה שעשיתי יומיים אחרי הפלסמה קיבלתי תשובה
COMPLEMENT C3 81.4
COMPLEMENT C4 15.4
C - REACTIVE PROTEIN <0.008
RHEUMATOID FACTOR >9.81
ה- ANA וה- SM עדיין בעבודה .
נשאלת השאלה מה אומרים ערכים אלו והאם יש השפעה על תוצאות הבדיקה עקב טיפול לדיכוי מערכת החיסון וסינון נוגדנים מהדם.
אודה לך על תשובתך
 
פרופ' פליכס מור  
16:24 10.05.10
השאלות שלך לא ברורות.
טיפול באימורן ופלסמפרזיס ניתן בד"כ אחרי שיש אבחנה של מחלה אוטואימונית המתווכת ע"י נוגדנים.
בדיקות הדם אינן משמשות מדד ליעילות הפלסמפרזיס, אלא התגובה הקלינית.
רמות המשלים ו CRP תקינות.
Rheumatoid Factor ניראה חיובי.
מקווה שהתשובה עזרה לך,
 
טומטינה
16:48 10.05.10
תודה לך על תובתך המהירה, יכול להיות שלא שאלתי את התשובה בצורה ברורה, אז בשביל לעשות סדר בדברים.
אני מקבלת טיפול באימוראן ובפלסמה בגלל מחלה אוטואימונית אחרת MG.
הבדיקות הנוכחיות בוצעו על מנת לשלול דלקת פרקים עקב נפיחות וכאבים במפרקים וכאבים קשים בצוואר ובכתפיים.
השאלה שרציתי לשאול האם לטיפולים שאני מקבלת יש השפעה על תוצאות הבדיקה?
תודה על ההתיחסות
 
פרופ' פליכס מור  
17:25 10.05.10
המצב ברור יותר.
1. האבחנה של דלקת פרקים היא קלינית (אודם נפיחות ורגישות במפרקים)
2. המחלה הגורמת לדלקת הפרקים -לאיבחונה דרושות בדיקות הדם.
3. מפתיע שיש לך סימני דלקת ויחד עם זאת CRP שלילי.
4. באופן תאורטי ייתכנו שינויים בבדיקות עקב הפלסמפרזיס והטיפול באימורן (הוצאת הנוגדנים או דיכוי ייצורם) אך לא ניראה לי שזה יפריע לאיבחון הדלקת.
http://img140.imageshack.us/i/09052010198.jpg/
http://img214.imageshack.us/i/09052010197.jpg/
http://img689.imagesha
 
פרופ' פליכס מור  
10:38 10.05.10
אין שום בדיקות לפענוח !!
 
הילה
23:40 09.05.10

שלום רב,
ביצעתי היום בדיקות דם שהייתי אמורה להיות בהם בצום אבל שכחתי
ביניהם בדיקת כולסטרול וטריגליצרידים שיצאו גבוהים מאוד באופן כללי וגבוהים באופן יחסי לתוצאות שאני בדרך כלל מקבלת
עד כמה זה שלא הייתי בצום השפיע על התוצאה?אם בכלל

תודה!
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:46 10.05.10
השפיע מאוד.
צום של 12 שעות חשוב לבדיקות הללו.
 
שושנה
16:13 09.05.10
שלום,
בדיקות הדם כולל הכולסטרול הטוב והרע (אין מכוער) תקינים.
תוצאות בדיקת החלבונים מעל הרמה התקינה.
אשמח לקבל הארה בנושא על מה יכול להצביע חריגה זו.
גילי 67, בד"כ בריאה. מקבלת אלטרוקיסן וסינווסטטין - עפ"י הרופא המטפל בבלוטת התריס, להמשיך לקחת את הסינווסטטין בשביל לשמור על "הלב".
פעילות גופנית די נמרצת וגמישה כמו מריונטה.
טרם שוחחתי עם הרופא המטפל על נושא רמת החלבונים החריגה.
אודה על תגובה ולהאיר את עיני בעניין, מה הסיבות ולמה לצפות הכי גרוע.
תודה מראש
שושנה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
18:02 09.05.10
מה רמת החלבון? מה רמת ה-ALBUMIN?
האם יש לך תוצאת המוגלובין ושקיעת דם?
 
שושנה
19:34 09.05.10
שלום רב, לד"ר אופיר אביזהר
חן חן לתגובתך.
רמת האלבומין 43. ההמוגלובין: 13.8.
שקיעת דם לא נעשתה בדיקה. לידיעה - הממצאים מחודש מרץ השנה.

ממתינה שוב לתגובתך ומוקירה על זמנך שהינך מקדיש לאוכלוסייה שאני פרט מתוכה.
שקצת מודאגת.
תודה
שושנה
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:45 10.05.10
לא רשמת את תוצאת החלבון.
אם הסטיה היא קלה, נאמר עד 10% - אני חושב שהמדיניות צריכה להיות מעקב בלבד. מצבים חולפים, זיהומים וכו' יכולים לעשות זאת. אם הסטיה גדולה - זה מחייב ברור רחב יותר.
 
ל.י
17:24 09.05.10
שנותנים בדיקת דם למונחים הללו ,מה בעצם רוצים לבדוק? מהם אומרים? :

lipids profile
glucose
 
ד''ר אופיר אביזהר  
18:00 09.05.10
פרופיל ליפידים - הכוונה לסך הכולסטרול, לכולסטרול הרע (LDL) והטוב (HDL), והטריגליצרידים.
גלוקוז - רמת הסוכר בדם.
על הבדיקות להלקח לאחר צום של 12 שעות. ניתן לשתות מים ללא כל תוספת.
בוקר טוב לך ,

תוצאת הבדיקה HbA1C - 5.7

זה בסדר?

יום נעים
לי
 
ד''ר אופיר אביזהר  
10:44 09.05.10
לא רשמת אם יש לך סכרת ומה ערכי הסוכר בצום.
הבדיקה בהחלט בגדר הסביר. לא מעידה על סוכרת. לא מחייבת טיפול מעבר לטיפול תזונתי אם ערכי הסוכר גבוהים מהנורמה.
 
לי
10:50 09.05.10
אני לא חולה בסכרת

וסוכר בצום 104

מכל הלב תודה על עזרתך

ויום נעים לך
לי
 
ד''ר אופיר אביזהר  
10:52 09.05.10
שמרי על תזונה מתאימה, ללא הרבה פחמימות פשוטות, ועל משקל תקין. מעקב מידי שנה.
 
לי
10:52 09.05.10
אני לא חולה בסכרת

וסוכר בצום 104

מכל הלב תודה על עזרתך

ויום נעים לך
לי
 
רחל
09:59 09.05.10
אני בת 58 לפני ניתוח טחורים מטופלת בנורמיטן ללחץ דם גבוה , מדאיג אותי התוצאה של פיברינוגן גבוה601 בדרך כלל בריאה .. האם אתה חושב שלא יהיה לי נזק בניתוח,
אשמח לקבל תשובתך
 
פרופ' פליכס מור  
10:06 09.05.10
אין סיבה רפואית לדאגה עקב רמת הפיברינוגן הגבוהה. בהצלחה בניתוח!
 
רחל
10:10 09.05.10
תודה על התשובה המהירה . האם באופן כללי יש סיבה לדאגה על רמה גבוה בפיברינוגן
תודה
 
רחל
10:25 09.05.10
תודה על התשובה המהירה . האם באופן כללי יש סיבה לדאגה על רמה גבוה בפיברינוגן
תודה
 
פרופ' פליכס מור  
10:31 09.05.10
פיברינוגן נחשב לחלבון העולה במצבים דלקתיים שונים.
אין סיבה להתחיל בירור מקיף רק על סמך בדיקה זו.
מומלץ מעקב
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  243  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם