בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
סול
16:31 28.01.10
עשיתי אתמול בדיקת דם וראיתי שכמה מהדברים יצאו מהנורמה.
רציתי לדעת האם יש משהו חריג בתוצאות שיצאו מהנורמה.

IRON SATURATION - תוצאה 25.6 וכתוב שם גם (molar%transf. saturation)
UREA - נורמה: 43- 17, תוצאה: 16
CALCIUM - נורמה: 10.50- 8.50, תוצאה: 10.69
POTASSIUM - נורמה: 5.10- 3.50, תוצאה: 5.30
PTH - נורמה: 65.0- 12.0, תוצאה: 93.5
GLUCOSE - נורמה: 100- 70, תוצאה: 101
MPXI - נורמה: 10.0- -10.0, תוצאה: -10.1
NEUT% - נורמה: 65.0- 20.0, תוצאה: 67.6
LYM% - נורמה: 50.0- 25.0, תוצאה: 18.7

תודה רבה
 
פרופ' פליכס מור  
13:28 30.01.10
הבדיקות שלך מעלות חשד לפעילות יתר של בלוטת הפרה-טירואיד.
כדאי לפנות לבירור של אנדוקרינולוג לגבי המשך בירור וטיפול.
בנוסף, רמת האשלגן מעט מוגברת, כדאי לעקב ולנסות לבדוק הסיבה.
 
לידור
17:31 28.01.10
האם לבדיקות דם GOT ALT GGT מחייב צום ? אם כן כמה שעות לפני ?
 
פרופ' פליכס מור  
13:23 30.01.10
כדאי לעשותן בצום של 8 שעות.
 
רוית
13:50 29.01.10
שלום
בבדיקת דם שערכתי יצאו התוצאות הבאות

Lymphocytes % | % | *19.3 |


Monocytes % |
14.7

התוצאות מאוד מדאיגות אותי אשמח לתשובה
תודה


 
פרופ' פליכס מור  
13:22 30.01.10
שינויים בספירת הדם (ירידה בלימפוציטים או עלייה במונוציטים) שכיחים מאד, ובד"כ אינם דורשים בירור. יחד עם זאת כדאי לחזור על הבדיקה עוד מס שבועות לוודא חזרה לנורמה.
 
אורי
23:26 27.01.10
שלום,

אני בן 26 ולאחרונה אני חש ירידה בחשק המיני. עשיתי בדיקת דם ובתוצאת ה-Testosterone Total היא 11.9 האם זה תקין?
האם זה דורש טיפול תרופתי?

תודה רבה מראש,
אורי
 
פרופ' פליכס מור  
12:49 28.01.10
לפני מתן ייעוץ חשוב לדעת באיזה יחידות ניתנה התשובה
 
אורי
20:01 28.01.10
Testosterone Total - 11.9 nmol/l

תודה רבה!
 
פרופ' פליכס מור  
13:13 30.01.10
לפי חיפוש שעשיתי זו רמה בטווח התקין (בחלק הנמוך של הנורמה).
לגבי הצורך בטיפול כדאי להתיעץ עם אורולג.
 
גאיה
14:38 28.01.10
פיענוח בדיקותגיל 46 נקבה עישון של 1 קופסא ביום בשנתיים האחרונות רמת כולסטרול גבוהה. דופק מהיר וכאב חזה זרוע שמאל.וקוצר נשימה ברונכיט כרונית ישנו עודף משקל. נשללו בעיות קרדיאליות להלן תשובות בדיקות דם מאתמול:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1
100- 70 mg/dl 121 GLUCOSE


145.0- 135.0 mEq/L 139.6 SODIUM


5.10- 3.50 mEq/L 4.30 POTASSIUM


200.0- 110.0 mg/dl 240.7 CHOLESTEROL


150- 0 mg/dl 200 TRIGLYCERIDES


120- 40 mg/dl 41 CHOLESTEROL- HDL


130.0- 40.0 mg/dl 160.3 CHOLESTEROL-LDL calc

- mg/dl 200 NON-HDL_CHOLESTEROL

פירוט הערות
מציין הערה
1 Impaired fasting glucose




הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה

6.1- 4.0 % 6.0 HEMOGLOBIN A1C %

אודה על תשובתך בהקדם בתודה גאיה.
 
פרופ' פליכס מור  
14:44 28.01.10
ערך הסוכר גבוה מהנורמה, כדי לוודא אם יש סכרת כדאי לעשות העמסת סוכר (בכל מקרה כדאי לשמור דיאטה דלת סוכר ולרדת במשקל). ערך HBA1 (המשקף ערכי סוכר של 3 חודשים אחרונים) בגבול העליון.
ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים מוגברים- בשלב ראשון טיפול דיאטטי.
כדאי להפסיק לעשן!!
אני בן 29 בריא בד"כ
שוקל 65 גובה 1.73 מתאמן באופן סדיר כולל ריצות עד 10 ק"מ.

אוכל באי בד"כ אם כי יוצא לי לחטאות 2-3 בשבוע במאכלים שומניים.
לאחרונה ירדתי במשקל (3 ק"ג) בעקבות לחץ בעבודה, והתלתי בדיאטת השמנה שכוללת
הרבה תמרים / שקדים / אגוזים / חלבונים מביצים וטונה וחזה עוף (בחודש האחרון)

לאחרונה התחלתי להרגיש עייפות מצטברת במהלך היום, כולל סחרחורות וכאבי ראש.
החלטתי לעשות בדיקות דם ואלו התוצאות:

GLUCOSE - 104
CHOLESTEROL-LDL calc - 141
CHOLESTEROL - 230

כל השאר יחסית תקין.
האם יש חשש לסכרת ?
האם יתכן וקשור למה השתחלתי לאכול בתקופה האחרונה ?
האם מסביר את הסחרחורות שאני מרגיש לאחרונה ?

תודה !


 
פרופ' פליכס מור  
12:46 28.01.10
רמת הסוכר תקינה
כולסטרול מוגבר -יתכן עקב השינוי בדיאטה.
אין קשר בין תחושותיך לבדיקות אלה.
 
לידור
17:52 27.01.10
מה זו הבדיקה הזו שעשו לי (האם היא שגרתית ?)

C-REACTIVE PROTEIN - התוצאה שיצאה היא 0.08 רשום שהנורמה היתה 0 - 0.50

מה זה אומר ?
 
פרופ' פליכס מור  
12:39 28.01.10
C REACTIVE PROTEIN הוא חלבון שרמתו בדם עולה במצבי דלקת.
תוצאת הבדיקה שלך תקינה.
 
רונה
10:06 24.01.10
אני בת 18 לוקחת גלולות לשם אקנה .. מבנה גוף רזה.., בעבר ללא שום בעיות של כולסטרול
אני לוקחת גלולות 4 וחצי חודשים

עשיתי בדיקות דם וראיתי שהכולסטרול שלי גבוהה גבולי..



Cholesterol | mg/dL | *
250
|


Triglycerides | mg/dl | (

189 )

|


HDL-Cholesterol | mg/dl | *
78.8
|


Non-HDL Cholesterol | mg/dl | *
171
|


LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | *
132.9



האם זה לא מסוכן ??? אני דיי בטוחה שזה בגללה גלולות

 
פרופ' פליכס מור  
10:35 24.01.10
הכולסטרול והטריגליצרידים שלך מוגברים ככל הנראה משנית לגלולות.
לטווח הקצר של מס חודשים אין סיכון, אך אם את צריכה לקחת הגלולות למשך זמן ארוך יותר כדאי לנסות להחליפן.
 
רונה
15:52 24.01.10
בעבר לא היה לי שום עלייה בכולסטרול היה לי בטווח הנורמה.. ., זה לא שבנוסף לגלולות.. ניראה לי שזה עקב הגלולות..
אם אקח עוד 2 חודשיים כי בטירונות אסור ריקוטאן ואז אקח ריקוטאן זה נחשב תקופה ארוכה מידי ומסוכן או שזה יהיה בסדר?? בבקשה ענה במהרה אני נורא מודאגת
 
פרופ' פליכס מור  
13:35 27.01.10
אם את לוקחת הגלולות לעוד חודשיים זה לא נחשב לתקופה ארוכה והסיכון קטן.
אם את זקוקה לגלולות לתקופה ארוכה כדאי להחליפן.
 
רונה
17:10 27.01.10
 
לידור
15:27 27.01.10
COMPLEMENT C4 יצא תוצאה של 43.00 כאשר הנורמה 10-40
COMPLEMENT C3 יצא תוצאה של 144.00 כאשר הנורמה 90-180
CERULOPLASMIN יצא צוצאה של 28.3 כאשר הנורמה 20-60

בראשון שכתבתי יש חריגה ! יש סיבה לדאגה ?
 
פרופ' פליכס מור  
15:49 27.01.10
ראשית- אין מקום לדאגה
רמה מעט מוגברת של C4 (אחד מחלבוני המשלים) הינה ממצא שכיח, חלבונים אלה עולים בזמן דלקת מסיבה כלשהיא.
החלבון נמוך במחלות כמו לופוס.
 
דור
12:03 27.01.10
שלום רב
אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.
בחודש האחרון אני מושבת בבית מכאבי בטן ושילשולים חריפים.
לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות.
האם יש קשר בין 2 הממצאים החריגים? והאם הרמה חריגה של אאוזינופילים היא הגורם לשילשולים?והאם רמה זאת מצביעה על טפילים או תולעים שלא נראו בבדיקות הצואה ?


תודה רבה


 
דור
12:06 27.01.10
רציתי לשאול בנוסף האם טחול מוגדל הוא סימן מחשיד לסרטן?
שוב תודה
 
פרופ' פליכס מור  
13:43 27.01.10
שילשול מלווה בעעלייה ברמת האאוזינופילים מחשיד לזיהום טפילי במעיים.
טחול מוגדל ניגרם כככל הנראה מסיבה זיהומית.
כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו או יועץ מחלות זיהומיות כדי להתוות המשך הבירור.
 
אושר
07:40 27.01.10
אני בהריון והרופא נשים שלי שלח אותי לבדיקות דם כלליות, קיבלתי חלק מהם וישנה בדיקה מסויימת שנמצאת בחריגה ולא הצלחתי להבין מהי.
אודה לך מראש אם תעזור לי להבין מה הבדיקה אומרת כי הרופא נשים שלי עובד רק מחר.
Hemoglobin A2 | % | * 1.8
 
פרופ' פליכס מור  
08:03 27.01.10
המוגלובין A2 הינו סוג של המוגלובין עוברי שנמצא בכמויות קטנות גם במבוגר.
רמה מוגברת נמצא במחלת דם שנקראת טלסמיה.
רמה נמוכה כמו שלך, אין לה משמעות ויכולה ללוות חוסר ברזל.
המשך יום נעים.
 
גבריאלה
08:11 26.01.10
שלום,
לפני כניסתי להריון ערכי הכולסטרול שלי היו:
HDL 53.1
LDL 91.4
NON HDL 161
Cholesterol 160

בזמן ההריון כל הערכים עלו אבל אמרו לי שזה נורמלי.
HDL80.4
LDL115.4
NON HDL 161
Cholesterol 241

עכשיו, כמעט חצי שנה אחרי הלידה עשיתי שוב בדיקות דם והתוצאות:
HDL 75.8
LDL 99.7
NON HDL 110
Cholesterol 186

הערכים לא חזרו לעצמם והם גבוהים ביחס ללפני ההריון, האם זה תקין? האם יש קשר להנקה? האם הם אמורים לחזור למה שהיה לפני?

תודה רבה :0)



 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:59 27.01.10
ראשית - כל הערכים תקינים.
שנית - השוני נובע ככל הנראה מרמות טריגליצרידים שונות, המשתנות יותר בקלות עם משקל ותזונה. רמת LDL מחושבת ולא נמדדת.
 
גבריאלה
09:36 27.01.10
למה תוצאות הIRON שלי היא כ"כ נמוכה? האם זה מדאיג ביחס לשאר התוצאות. לפני שנה התוצאה של הIRON הייתה 93.

אני לא בהריון כעת, וכן לא הייתי בהיון ב 4 שנים האחרונות. אציין שאני לא מקבלת מחזור כי אני לוקחת כדור בשם "סרוזט". האם זה קשור?

תודה רבה מראש.
על 25
 
פרופ' פליכס מור  
07:59 27.01.10
רמת ברזל נמוכה היא תופעה שכיחה. בנשים בגילך הסיבה השכיחה היא דמם במחזור. כדאי גם לבדוק שאין דם סמוי בצואה. אם אין סיבה גניקולוגית יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג.
 
מתן
09:23 26.01.10
שלום רב אני בן 19
להלן תוצאות מספר בדיקות דם שעשיתי
אשמח לחוות דעת:

ALT SGPT טווח נורמה בין 7 ל-52
התוצאה שלי היא 11.2
האם תקין?

כולסטרול טווח נורמה בין 40 ל- 200
התוצאה שלי היא 187.4
האם תקין? נראה לי גבוה מאוד..

HDL טווח נורמה בין 40 ל-60
התוצאה שלי היא 56.14
האם תקין?

LDL טווח נורמה בין 30 ל- 130 התוציאה שלי היא 122.48
האם תקין?

בתודה....


 
ד''ר אופיר אביזהר  
07:11 27.01.10
כל הבדיקות תקינות.
זה לא מונע ממך את הצורך בתזונה נבונה ובפעילות גופנית סדירה.
שלום,

אני מזומן לבצע בדיקות דם (בדיקת ברזל ו-B12, בעקבות בדיקה קודמת שהראתה המוגלובין נמוך). לפני מספר ימים תרמתי מנת דם במד"א, האם נדרש להמתין בין תרומת הדם לבין ביצוע בדיקת הדם הבאה? במידה וכן, מה הוא פרק הזמן שיבטיח שאין השפעה לתרומה על תוצאות הבדיקה?

תודה.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
07:10 27.01.10
לפני תרומת דם בודקים בד"כ המוגלובין, ואם לקחו ממך תרומה כנראה שההמוגלובין היה תקין.
סמוך לאחר תרומת דם המוגלובין יורד בערך ב-1 גרם%, ותוך זמן לא ארוך - אולי שבועיים, אולי חודש זה אמור לחזור לנורמה. אם אתה לא תורם דם באופן קבוע ולעיתים קרובות זה לא אמור להשפיע משמעותית על רמות ברזל ו-B12.
 
טובה
22:58 26.01.10
אני בת 58 ובבדיקת דם ה esr שלי היה 44.האם אפשר לקבל הסבר לגבי התוצאה?איני יודעת במה מדובר.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
07:04 27.01.10
ESR, שקיעת דם, היא בדיקה לא ספציפית, וכבדיקה עצמאית אין לה הרבה משמעות.
באנשים עם מחלה דלקתית כרונית ידועה, כמו דלקת פרקים למשל, רמת ESR יכולה להעיד על פעילות המחלה או תגובה לטיפול.
רמה של 44 מ"מ בדקה ראשונה אינה רמה חריגה מאוד.
שלום רב ותודה מראש על התייחחסותכם הדחופה
בבדיקת דם שגרתית שערך הבן שלי בן 16
יצא IRON 143.3 UG/DL כאשר הסקלה המעבדתית (קופח לאומית) היא 27-138.
אני מאוד מודאגת בלשון המעטה כי פעם קראתי שזה סימפטום חלילה לסרטן הדם (לוקמיה).
אנא כוונו אותי וספרו לי שאני טועה.
אנא תשובתכם בהקדם האפשרי
תודה מראש אמא מודאגת ביותר.
 
ד''ר אופיר אביזהר  
07:02 27.01.10
אבחנה של לויקמיה לא נעשית על פי רמת ברזל.
הסטיה לכאורה מהנורמה לדעתי אינה משמעותית, אך יש לוודא עם רופא המשפחה שמכיר את הנער ובדיקותין האחרות והקודמות.
 
יונית מטרסו
09:19 21.01.10
ברצוני לעשות לביתי בת ה-8 חודשים בדיקת דם ,בכדי לדעת עם הכל בסדר איתה
כגון בעיות היתפתחות ,איזו בדיקה אני צריכה לדרוש מהרופא
אבקש לקבל מספר בדיקות
ולא להפנות אותי לרופא להתיעץ איתו
תודה
 
פרופ' פליכס מור  
09:59 24.01.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: רפואת ילדים, מחלות ילדים.
 
יונית מטרסו
17:01 25.01.10
שלום // אני בטחה שעם אפנה לבמקום אחר לא יענו לי
אולי בכול זאות את יכול לעזור לי אפילו שזה מורכב
אני ממש דואגת
תודה מראש
יונית
 
פרופ' פליכס מור  
17:11 25.01.10
מאחר ואת מתעקשת..
סוכר אוריאה קריאטנין אלקטרוליטים תפקודי כבד סידן זרחן
ספירת דם מלאה
תפקודי בלוטת התריס
שתן לככלית

במידה וכל אלה תקינים אין צורך בבדיקות נוספות
 
מיקי
09:43 20.01.10
כבר כמה שנים שתפקודי הכבד גבוהים מהרגיל :
ALT - GPT - 107.52 כשה נורמל הוא 5.00 - 40.00
ALT - GOT - 88.37 - כשה נורמל הוא 5.00 - 40.00
חוץ מזה בשל עייפות - עשיתי שוב בדיקות למחלת הנשיקה בה חליתי לפני מספר שנים והתוצאות:
MONOCYTES - 9.20 - כשה נורמל הוא 2.00 - 9.00
EBV EBNA - IGG - POSITIVE 164.00 - כשה נורמל הוא 0.00 - 5.00
לפי המעט שקראתי - כל התוצאות הללו מראים על דלקת כלשהי.
האם יש קשר? מה דעתכם?
 
ד''ר אופיר אביזהר  
14:51 20.01.10
הנוגדנים מסוג IgG שציינת מצביעים על זיהום בעבר ב-EBV ולא על זיהום נוכחי.
האבחנה המבדלת של רמת אנזימי כבד מוגברים מעט נסקרה כאן בהרחבה בעבר. אם זה מצב שקיים מספר שנים אני מניח שנעשה ברור בסיסי לפחות, ואם לא - כדאי לבצע. אני מתכוון בעיקר ל-US בטן עליונה (כבד שומני????) וסרולוגיה לנגיפי כבד נפוצים (בעיקר לנגיפי כבד מסוג B ו- C).
באופן כללי הסיבות השכיחות לעליה קלה באנזימי הכבד הן מחלה וירלית, השמנה, יתר טריגליצרידים בדם, תרופות, אלכוהול.
 
מיקי
15:44 20.01.10
עשיתי אולטרסאונד ואין ממצאים לכבד שומני.
עברתי בעבר הרבה טיפולי פוריות שהצריכו כמות אדירה של תרופות. - האם יכול להיות שהבעייה בכבד היא כתוצאה מכך ואם כן איך מטפלים?
 
ד''ר אופיר אביזהר  
10:48 24.01.10
בהחלט תרופת הן סיבה נפוצה להפרעה בתפקודי הכבד. איני יודע אילו תרופות לקחת ואיני מומחה לענייני פוריות, אך אם חלפו חודשים מאז הטיפולים ואין שיפור כדאי להתייעץ במומחה כבד. ההפרעה אינה קשה, וחשוב לעקוב ולראות שאין החמרה.
 
רחל
07:03 24.01.10
ערכי אשלגן ו tsh גבוהים יכולים לבא בעקבות נטילת סימוביל?
האם במקרה כזה צריך להפסיק את נטילת הכדור?
 
פרופ' פליכס מור  
10:32 24.01.10
עליה בערכי אשלגן או עליית TSH אינם מוכרים כתופעןת לוואי של סימוביל.
יש לברר הסיבה לתופעות ואין הכרח להפסיק נסימוביל.
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  229  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם