בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 137

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
רון
13:13 05.08.10
בדיקת דם לאשתי שנעשתה אמש מראה על דברים חריגים חשוב לי להבהיר שהיא בחודש שישי וחצי להריון (שבוע 26)

RBC - 3.92 נורמה 4 - 5.2
HB - 10.9 נורמה 12 - 16
HCT - 32.9 נורמה 36 - 46
NEUT - 73.3 נורמה 40 - 70
LYM 17 נורמה 20 - 40
NEUT.ABS 8.1 נורמה 1.8 - 7.7


תודה רבה על העזרה
 
ד''ר אבישי אליס  
16:31 05.08.10
הממצא היחיד המשמעותי היא האנמיה
ממצא אופייני להריון
אנא פנו לרופא לברור הצורך בברזל

לכל שאר הערכים- החריגה היא ללא משמעות קלינית
שלום רב
אני בת 18 יש לי בלוטה תת לסתית שיצאה הרופא נתן לי לעשות ביופסיה מחכה לעשות


שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |

המטולוגיה-כללי

ESR 1 hour | mm/hr | (
0 )
20 *
30
|


המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר

WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
9.8 )
11
|


RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
3.8 *
4.06 )
5.3
|


Hemoglobin | g/dl | (
11.7 *
12.5 )
16
|


Hematocrit | % | (
35 *
36.7 )
47
|


MCV-Mean Cell Volume | fl | (
79 *
90 )
97
|


MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
27 *
30.8 )
34
|


MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
31 *
34.1 )
36
|


RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
12.2 )
15
|


Platelets | 10*3/micl | (
150 *
380 )
450
|


MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
10.1 )
12.9
|


Neutrophils % | % | (
40 *
71.9 )
75
|


Lymphocytes % | % | *
19.4 (
22 )
44
|


Monocytes % | % | (
3 *
6.6 )
13
|


Eosinophils % | % | (
0 *
1.7 )
6
|


Basophils % | % | (
0 *
0.4 )
2
|


Neutrophils # | # | (
1.8 *
7.02 )
7.7
|


Lymphocytes # | # | (
1 *
1.9 )
4.8
|


Monocytes # | # | (
0 *
0.64 )
1.1
|


Eosinophils # | # | (
0 *
0.17 )
0.6
|


Basophils # | # | (
0 *
0.04 )
0.2
 
מוסא עאוני  
13:06 05.08.10
ספירת הדם שמסרת תקינה.
תחכי לתשובות הביופסיה ותהיה במעקב רופא א.א.ג.
את יכולה לעשות גם בדיקת סמנים למחלת הנשיקה הנגרמת על ידי וירוס אפשטיין בר גורמת להתנפחות בבלוטות רוק במיוחד אצל בני נוער וצעירים.
 
יפעת
11:05 05.08.10
שלום,

אני בת 34 בריאה, לפני 3 חודשים עשיתי בדיקות דם שהראו אנמיה של ברזל, חומצה פולית וB 12,
כעת אחרי 3 חודשים של לקיחת תוספים, חזרתי על הבדיקות. הכול יצא תקין, כל מדדי האנמיה וספירת הדם תקינים, HB=13.4 למעט WBC=4.5 . יש לציין שזו פעם ראשונה בה מדדי מערכת החיסון אצלי נמוכים.? על מה זה מעיד? והאם עלי לדאוג?

תודה יפעת
 
מוסא עאוני  
12:46 05.08.10
אומנם ה- WBC נמוך אבל הוא עדיין נמצא בתחום הנורמה.
ממה שמסרת אני לא רואה שום סיבה לדאגה. את יכולה לעשות ספירת דם חוזרת בעוד כמה ימים ולוודא שספירת הלויקוציטים (WBC) לא יורדת מתחת ל- 3.5.
שלום רב

אני לוקחת תרופה נגד כולסטרול ואספירין (בדיקת הדם מראה תוצאות טובות) מצ"ב תוצאה בדיקת דם ובו WBC נמוך יחסית. אני בת 57 בריאה עוסקת בספורט , משקל גופני סביר.

מה עלי לעשות?
 
מוסא עאוני  
12:38 05.08.10
לא כל כך הצלחתי לראות את תוצאת הבדיקה.
אם התוצאה של WBC מתחת ל- 3.5x 10^3/uL אז מומלץ לבצע משטח דם פריפרי להסתכלות מיקרוסקופית על תאי הדם ולבדוק שיש להם מורפולוגיה והרכב תקינים. כמוכן, מומלץ לפנות לייעוץ המטולוגי.
מומלץ לעקוב אחרי הספירה ולחזור על הבדיקה שוב.
 
דפנה
23:48 31.07.10
שלום רב,
עשיתי ספירת דם לבני בן התשעה חודשים והתקבל ערך חריג של בדיקת טסיות (PLT, Platelets)
התוצאה: 769 K\UL של PLT, כאשר הטווח הרצוי הוא בין 100 ל-400. האם לדעתך יש צורך בהמשך בירור הנושא? ממה יכולה לנבוע תצאה זו? אציין שיתר התוצאות תקינות למעט שתי סטיות שנראות לי קלות: HYPO % = 7.6 כשהטווח הוא 0 עד 6. וכן ה- 29=NEUTROPHILS%-DIF כשהטווח הוא בין 30 ל-50.
תודה מראש
דפנה
 
מוסא עאוני  
09:42 03.08.10
ישנן סיבות רבות לעלייה במספר הטסיות בדם (תרומבוציטוזיס) ביניהן חוסר ברזל ודימום. ע"פ הנתונים שמסרת אחוז HYPO גבוה יכול להצביע על חוסר בברזל.
אני צריך לדעת כמה הימוגלובין, MCV ו- MCHC היה לו?
 
דפנה
16:32 03.08.10
תודה על התגובה.

המוגלובין = 12.4
MCV=82.2
MCHC=32.1

אציין ששבוע לפני הבדיקה בני היה חולה (כנראה וירוס שעבר אחרי שלושה ימים)
וכן שמאז החולי (שבועיים) ועד עתה יש לו פריחה קלה בעור בכל הגוף (אולי משהו שהוא אכל? אולי החום והזיעה?) האם סיבות אלו עשויות להסביר את התוצאה? מה אתה מציע שאעשה להמשך בירור? מחר אני עושה לו בדיקת דם חוזרת ושבוע הבא יש לו תור לרופא ילדים (בגלל תוצאות בדיקת הדם ובגלל הפריחה בעור)

תודה

דפנה
 
דפנה
16:35 03.08.10
לא נראה לי שזה רלוונטי, אך יש לבני G6PD.
 
מוסא עאוני  
12:16 05.08.10
הערכים הנ"ל תקינים.
מוקדם לחבר בין תרומבוציטוזיס לבין פריחה וחום אם היה לפני ובמהלך הפריחה. עדיף לראות איך יהיו הערכים בספירת הדם החוזרת ולפי זה לבחון המשך הבירור ואבחון הסימפטומים.
הופעת פריחה אצל תינוקות היא לא דבר נדיר והיא יכולה להיות תוצאה של זיהומים ויראליים או מחלות והפרעות אחרות.
 
לימור
20:44 03.08.10
למה הכוונה מעקב מסודר הבדיקה הזאת נעשתה לפני 3 שנים לא בצום ולאחר מכן גם לא בצום 85 ו 110 ובצום תמיד 85 מה זה מצריך??
 
ד''ר אבישי אליס  
21:23 03.08.10
הכוונה היא שקשה להשוות בדיקה מקרית הנסיבות עלומות למצב כרגע
ולכן אנא חזרי על הבדיקה בצום ושעתיים לאחר ארוחה, הראי התוצאות לרופא שלך והוא יחליט יחד איתך על הצורך בברור נוסף
 
לימור
12:52 31.07.10
בדיקת סוכר בצום תמיד יוצא לי 80 עד 85 אני בת 36 אך לפני הרבה זמן פעם אחת בדקו לי בערב ללא צום והיה 150 ופעם אחת גם בערב ללא צום 110 האם זה תקין ה 150 קצת מפחיד..
תודה...
 
ד''ר אבישי אליס  
18:48 03.08.10
תלוי כמה זמן לאחר האוכל ומה אכלת
יש צורך במעקב מסודר ובהתאם המשך הברור
 
יוסי
18:15 02.08.10
בבדיקת דם אחרונה רמתת הסוכר אצלי 114. האם זה גבוה? סכרתי?
אני בן 62
 
ד''ר אבישי אליס  
18:47 03.08.10
המצב הוא טרום סוכרת
מחחיב דיאטה פעילות גופנית ומעקב
בהתאם המשך ההתיחסות
 
רפאל
22:48 02.08.10
שלום גוקטור

אני שותה טרופה נגד פירקוסים בשם טגרטול 400 מ"ג כדור אחד בבוקר ואחד וחצי בערב

בבדיקות הדם רמת התרופות יצאה 13.2
רציתי לשאול אם זה בסדר או גבוה מדי
תודה מראש
 
ד''ר אבישי אליס  
18:46 03.08.10
אנא בדוק את ערכי הנורמה במעבדה
 
אמירה
18:03 03.08.10
שלום, אני בן 57 ברקע מס' אירועים מוחיים, ויתר לחץ דם , נוטל תרופות כמו פלויקס, אספירין, אטקנד, וסודיפ, ליפיטור, קסטרל...כעת עשיתי בדיקות דם ובהם הופיע אוראה: 46, קריאטינין :1.06 מה המשמעות?
 
ד''ר אבישי אליס  
18:45 03.08.10
הבדיקות קשורות לתפקודי הכליות והן תקינות
הקפד על איזון לחצי הדם
 
דורית
19:07 01.08.10
שלום רב
בת 27, בהריון ראשון - שבוע 30. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם ואלו התוצאות:
RBC =3.61
HB =10.1
HCT =31.6
VITAMIN B12=180
FOLIC ACID =42.1
IRON=80
TRANSFERRIN =404
VITAMIN D (25-OH) =13.4

למיטב הבנתי יש לי אנמיה כיוון שההמוגלובין נמוך (אגב - הוא עלה מ-9.7 ל-10.1 בחודש שבו הורו לי לקחת ברזל 3 פעמים ביום).
אולם התוצאות של הברזל/B12/חומצה פולית תקינות אז ממה נגרמת האנמיה? אשמח לשמוע מה דעתך, תודה מראש.
 
דורית
18:25 03.08.10
אשמח אם תענו
 
ד''ר אבישי אליס  
18:44 03.08.10
לאנמיה סיבות רבות ובהריון הסיבה העיקרית היא חסר ברזל
יתכן וחלק מירידה בריכוז ההמוגלובין נובעת מצבירת נוזלים במהלך ההריון
המשיכי ליטול ברזל (אין הבדל משמעותי בין 2 התוצאות שציינת) וההמשך יהיה לאחר הלידה ובהתאם לרמות אז
 
UDI
00:17 01.08.10
RBC 4.5
HB 13.4
CREATININE 1.48
שלום רב,
אני בן 58 ואלה בדיקות שנעשו השבוע ואני מאוד מודאג מהם במיוחד מתוצאת בדיקת ה CREATININE 1.48
אני מטופל ב נורמיטן, פלויקס, נורווקס, ולוסק
לא מעשן, ולא שותה משקאות
אני מבין שבדיקת ה CREATININE קשורה לכליות
ואני מודאג מאוד במידה ותהיה החמרה במצב
האם אני צריך לשמור על תזונה מיוחדת או האם יש טיפול שיכול לעזור
מודאג מאוד
UDI
מקווה לקבל תשובתכם בהקדם
 
מוסא עאוני  
11:17 03.08.10
עליה ברמת קריאטינין בדרך כלל מצביעה על הפרעה בתפקוד הכליות. הסיבות לכך רבות. עדיף להיות במעקב רופא מטפל לאבחון הסיבה לעלייה בקריאטינין.
בבדיקות דם בהריון שבוע 8 יצאת בדיקה של הפטטיסB UNDETECTABLE אשמח לדעת מה אומרת תשובה זו אחרי שבעבר היא תמיד היתה שלילית. תודה מראש
 
מוסא עאוני  
10:56 03.08.10
לא ברור לי האם מדובר בבדיקה של hepatitis B Surface Ab? (נוגדנים כנגד וירוס ההיפטיטיס B)
אם כן, משמעות התשובה שאין לך חיסון נגד צהבת נגיפית מסוג B.
 
רפאל
14:55 02.08.10
שלום דוקטור!

עשיתי בדיקת דם ויצא לי

CHOLESTEROL 172

CHOLESTEROL HDL 58

CHOLESTEROL LDL 105

NON HDL CHOLESTEROL 114

רציתי לשאול האם התוצאות בסדר

ומה זה NON HDL CHOLESTEROL

תודה מראש והמשך יום טוב!
 
מוסא עאוני  
10:05 03.08.10
Non-HDL Cholesterol הוא מדד נוסף ל- LDL בניטור ומעקב אחר טיפול אצל נבדקים הסובלים מעודף שומן בדם. בדיקת LDL אמינה ומדוייקת בדרך כלל אבל, בנוכחות טריגליצרידים מעל 200 mg/dL ה- Non-HDL Cholesterol עדיף על LDL כמדד לקביעת מטרת הטיפול.
תוצאות הבדיקה של הכולסטרול שלך נמצאות בטווח הנורמה.
 
יואב
15:04 01.08.10
שלום,
יש לי המוגלובין גבוה 1.75 והמוטוקירט נורמלי 48%
אני בן 38 גובה 186 ומשקל 81
לא מעשן

האם זה מספיק לאבחון או שלילה של פוליצטמיה ורה או דרוש מידע נוסף ואיזה?

תודה,
יואש
 
מוסא עאוני  
15:30 02.08.10
ההימוגלובין וההימטוקריט שלך גבוליים אבל עדיין בטווח הנורמה.

הסיבה השכיחה ביותר לעלייה בערכי ההמטוקריט היא התייבשות. יחד עם זאת, עלייה בערכי ההמטוקריט יכולה להצביע על מצב של פוליצטמיה ורה כשרמת הכדוריות האדומות בדם גבוהה מהנורמה.
במידה וערכי ההימטוקריט גבוהים מהנורמה לאורך זמן, צריך להגיע לאבחנה לגבי הסיבות שגורמות לעלייה לאחר התייעצות עם רופא המטולוג.
 
שרון
10:47 28.07.10
הופניתי לבדיקת פרולקטין ונאמר לי שעלי להיות ערה כ-3 שעות לפני הבדיקה.
בשעה שלקחו ממני דם הייתי ערה כשעתיים וחצי, אך את רובן ביליתי בשכיבה במיטה, ערה אך עדיין ישנונית וראיתי טלויזיה. מי שלקח ממני דם אמר שהוא אינו בטוח שזה בסדר אך בכל זאת המשיך עם הבדיקה.
האם הבדיקה אמינה או שעלי לעשות בדיקה חוזרת?
 
ד''ר אבישי אליס  
22:03 28.07.10
מציע לדון לאחר קבלת התוצאות ומידע מדוע נעשת הבדיקה
 
שרון
14:43 29.07.10
נשלחתי לבדיקה עקב כאבי ראש חדים באזור העיניים והרקות
והתוצאה היא 210
 
שרון
14:57 29.07.10
שקיימת גם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התירואיד
 
ד''ר אבישי אליס  
07:18 30.07.10
מציע הערכה עי אנדוקרינולוג
 
גלית
14:41 29.07.10
עשיתי לפני כמה ימים בדיקות דם שהכל יצא תקין חוץ מהבדיקה של בלוטת התריס TSH שיצאה 4.65 H ....הרופאה שלי אמרה שאני צריכה לעשות עוד בדיקה ,רציתי לדעת האם זה אומר שיש לי בעיה בבלוטה?
 
ד''ר אבישי אליס  
07:17 30.07.10
התוצאה גבולית
יתכן וישנה תת פעילות של בלוטת התריס
שלום רב,

ביצענו ספירת דם לבני בן ה-7.5 חודשים.
הבדיקה בוצעה בעקבות שלשולים חוזרים (בפעם הקודמת הם נמשכו כשבועיים, ללא חום. בפעם הנוכחית הם הופיעו לפני שלושה ימים עם חום של 38.2) ודלקות אוזניים חוזרות שטופלו עד כה בשלושה סוגי אנטיביוטיקה והן עדיין חוזרות שוב ושוב.

היתה חריגה במספר ואחוזי האאזנופילים:
מספר אאזנופילים 1.16 (הטווח התקין: 0.3-0.5)
אחוז אאזנופילים 9.4 (הטווח התקין: 0-3)

בנוסף לכך היו החריגות הבאות:
אחוז נויטרופילים 14.8 (תקין: 17-48)
אחוז לימפוציטים: 65.6 (תקין: 67-77)
מספר מונוציטים: 1.21 (תקין: 0.6-1.1).

מה החריגות האלה אומרות? האם זה משהו שצריך להדאיג אותנו?
קראתי כי מספר גבוה של אאזנופילים מעיד על אלרגיה חמורה, אבל לא ברור לי למה שכן לא הצגנו לו מזונות חדשים בזמן האחרון.

בתודה מראש על עזרתך,
אסתי
 
ד''ר אבישי אליס  
22:02 28.07.10
ספירת הדם מרמזת על תהליך דלקתי זהומי.
כל ברור אחר כאלדגיה יש לבצע כשבנך בריא
 
מאיר
22:03 26.07.10
שלום
אני נמצא חודש לאחר כריתת שאת פפילרית משלפוחית השתן ואמור לקבל שטיפות מיטומיצין, עשיתי בדיקת שתן טרם השטיפה הראשונה והיא
שתן כללי
leucocytes (U) 100
erythrocytes (u) 25
היתר תקין
שתן מיקרוסקופיה
leuco /F *10
ery/F *3
בקטריולוגיה - תרבית שלילית
האם יש לי דלקת? או זה נובע כתוצאה מהנתוח שעברתי??
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
23:02 27.07.10
מהניתוח
 
מאיר
15:42 28.07.10
שלום,בני עבר בדיקות דם לגילוי מחלת הנשיקה{{לאחר שדיווחתי על עייפות ותאבון מוגבר}.
הבנתי שהתוצאות החיוביות אומרות -שהוא אכן חלה במחלה זו מתישהוא בעבר{דבר שאיני מבינה איך חלה במחלה זו ללא סימפטומים בולטים לעין,,}.
שאלתי היא-
מה פשר התוצאות השליליות שבבדיקות דם אלו.

CMV-IGG 5.90 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*
CMV-IGM NEGATIVE
EBV-IGM NEGATIVE
EBV EBNA (IGG) 216.00 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*Positive
 
ד''ר אבישי אליס  
23:01 27.07.10
שהחשיפה לא הייתה כעת.
מחלות ויאליות יכולות להיות עם סימפטוצים דלים
+ הוספת הודעה
   1 ...  133  134  135  136  137  138  139  140  141  ...  255  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם