בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
היי,נראה שנדבקתי במחלת מין שנקראת זיבה ולכן עליי לבצע כמה זריקות לאיבחון.יש לי פחד עז מחיסונים,זריקות,בדיקות דם. בפאניקה או דברים שקשורים לרפואה או דם אני מתעלפת. השאלה שלי היא: מפני שאני חייבת לבצע כמה זריקות ואני מפחדת מאוד,האם אוכל לפני כל זריקה לשים זמן מה לפני משחה שמרדימה את המקום(עמלה) ואז לא ארגיש כלום? אם לא אפשרי אשמח לדעת מדוע :)בת 16.5 והולכת לבצע אותן לבד ולכן מאוד מפחדת. תודה מראש
 
יעל אבנון  
10:10 27.09.15
שלום,

בדיקת דם אינה כואבת, זו דקירה קטנה בלבד והפחד אצלך הוא פסיכולוגי ולכן המשחה לא תעזור הרבה. בכל מקרה, אני לא יודעת להגיד אם מותר למרוח את המשחה לפני הבדיקה, נסי להתייעץ עם האחיות.

בברכה,
 
אור
13:24 24.09.15
שלום, האם התוצאות תקינות? יש בעיה שמסבירה את אי קבלת המחזור, יתר האינסולין בדם, והיובש החזק בפה? -מה הטיפול בדרך כלל? תודה מראש.
------------------17 OH-Progesterone
3.00
לאחר הזרקת סינקטן בשעה 8:42
Expected values for reproductive aged women
Follicular phase:0.10-0.80 ng/mL
Luteal phase: 0.27-2.90 ng/mL
3rd trim. pregnant women: 2-12 ng/ mL
Post ACTH: .2 ng/mL
--------------------------------Cortisol
734.0
:הערות
לאחר הזרקת סינקטן בשעה 8:42
תחום ייחוס לדגימת בוקר
 
יעל אבנון  
13:34 24.09.15
שלום חן,

זו שאלה שצריך להפנות רק לרופא המומחה, אין באפשרותי לענות עליה במסגרת הפורום.

בברכה,
 
אור
14:01 24.09.15
אז אשמח לדעת רק אם התוצאות תקינות. תודה
 
יעל אבנון  
14:30 24.09.15
אלו הן בדיקות שצריך לקחת בחשבון את התשאול הבריאותי המקיף ובדיקות נוספות, על מנת לתת תשובה. לא ניתן לפענח אותן סתם כך. לכן במקרה זה, אני מאוד ממליצה לפנות לרופא לקבלת תשובה מוסמכת.

בברכה,
שלום,
אשמח לתשובתך -
1. ילדתי בניתוח קיסרי לפני 5 שבועות. בבדיקת דם שבוצעה עם קבלתי לאשפוז רמת הטסיות היתה 93K. בשחרור לאחר 4 ימים רמת הטסיות עלתה ל-107K. היום ביצעתי ספירת דם למעקב והרמה עלתה ל-140K. יש לציין שבהסתכלות לאחור - בשנה שקדמה להריון ראיתי שבבדיקות שגרתיות הרמה היתה 200 ובהמשך ירדה ל-170. בתחילת ההריון הרמה ירדה ל-160 ובהמשך ההריון ירדה ל-130.
שאלותיי: האם עליי לבצע המשך מעקב כדי לוודא שהרמה ממשיכה לעלות? איזה ערך נחשב לנורמלי? תוך כמה זמן לאחר הלידה הרמה צפויה להסתדר?
2. MCHC - התוצאה 35.6 נמצאת בנורמה אך יחסית גבוהה.בתחילת ההריון הרמה היתה 32.6 ומאז נראית מגמת עליה. האם ערך זה תקין?
**תוצאות בדיקת הדם מצורפות כקובץ תמונה**

תודה רבה!
שלום מיכל,

רמה אופטימאלית של טסיות היא 180-200, אך למעלה מ-150 גם נחשב לתקין.
אצל חלק מהנשים יש מיעוט טסיות בהריון, אני לא יכולה לדעת כמה זמן אחרי הלידה המצב משתפר, זה אינדיבידואלי.
צריך להמשיך לעקוב עד שהרמה מגיעה לפחות ל-150.
לגבי MCHC, אין לזה חשיבות, צריך להסתכל על ההמוגלובין וכל עוד הוא בין 13-14 המצב תקין מבחינת אנמיה.
לא ניתן לראות את הבדיקות בקובץ, זה קטן מידי.

בברכה,
 
מיכל
12:09 24.09.15
תודה רבה על התשובה המהירה!

המוגלובין 13.5

מתי מומלץ לבצע ספירת דם חוזרת למעקב אחר הטסיות?
 
יעל אבנון  
13:33 24.09.15
מומלץ לעשות ספירת דם כל חודש ולעקוב אחר התוצאות.

בברכת חג שמח,
 
חסוייה
10:32 18.09.15
כימיה בדם
Glucose (B)
86
100 יחידות: mg/dl 70
Creatinine (B)
0.42
0.95 יחידות: mg/dl 0.51
Ferritin
45
120 יחידות: ng/ml 10
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes
8.1
11 יחידות: 10*3/micl 4.5
RBC-Red Blood Cells
4.2
5.2 יחידות: 10*6/micl 4
Hemoglobin
12.5
16 יחידות: g/dl 12.5
Hematocrit
37.5
46 יחידות: % 36
MCV-Mean Cell Volume
89
97 יחידות: fl 79
MCH-Mean Cell Hemoglobin
29.8
34 יחידות: pg/cell 27
MCHC-M.Cell Hb cont.
33.3
36 יחידות: g/dl 31
RDW-Red Cell Distri.Width
14.9
15 יחידות: % 11.6
Platelets
138
450 יחידות: 10*3/micl 150
MPV-Mean Platelet Volume
לא ניתן לדווח

Neutrophils %
67.7
75 יחידות: % 40
Lymphocytes %
24.7
43 יחידות: % 22
Monocytes %
6.6
13 יחידות: % 3
Eosinophils %
0.9
6 יחידות: % 0
Basophils %
0.1
2 יחידות: % 0
Neutrophils #
5.48
7.7 יחידות: # 1.8
Lymphocytes #
2
4.8 יחידות: # 1
 
חסוייה
10:34 18.09.15
Monocytes %
6.6
13 יחידות: % 3
Eosinophils %
0.9
6 יחידות: % 0
Basophils %
0.1
2 יחידות: % 0
Neutrophils #
5.48
7.7 יחידות: # 1.8
Lymphocytes #
2
4.8 יחידות: # 1
Monocytes #
0.53
1.1 יחידות: # 0
Eosinophils #
0.07
0.6 יחידות: # 0
Basophils #
0.01
0.2 יחידות: # 0
שתן-כללי
PH (U)
6.5
8 יחידות: 5
Nitrit (U)
NEGATIVE

Ketone (U)
NEGATIVE

Glucose (U)
NEGATIVE

Urobilinogen (U)
NORMAL

Bilirubin (U)
NEGATIVE

Protein (U)
10
30 יחידות: mg/dL 0
Leucocytes (U)
NEGATIVE

Erythrocytes (U)
NEGATIVE

שתן- מיקרוסקופיה
Leucocytes (U)/Field
1.0 Leuco/F

Erythrocytes (U)/Field
1.0 Ery/F

Mucous (U)
++

Cylinder hyaline
1.0

Squamous Epithelial Cell
+

אנדוקרינולוגיה
TSH
0.76
4.8 יחידות: mIu/l 0.5
 
חסויה
14:44 18.09.15
חשוב לי לציין שאני בהריון ובאותו יום עשיתי כמה בדיקות דם לקחו לי 8 מבחנות
 
יעל אבנון  
13:19 20.09.15
שלום,

הבדיקות תקינות למעט רמה מעט נמוכה של טסיות- PLT.
יש נשים שרמת הטסיות אצלן יורדת בזמן הריון, אך כדאי לעקוב אחר רמתן בהמשך.
צייני זאת בפני הרופא.

בברכה,
ומה צריך לקחת ולעשות?!
 
יעל אבנון  
11:11 21.09.15
טסיות קשורות לתהליכי קרישה בגוף.
הראי את הבדיקות לרופא והמשיכי מעקב.
אין שום סיבה לדאגה, כפי שאמרתי, זה קורה לעיתים בקרב נשים בהריון.

בברכה,
 
חסויה
21:30 21.09.15
ואם כמו שאמרת שהטסיות plt משו כזה שהוא נמוך אצלי זה יכול להוביל לקרישיות דם או משהו?!תקשיבי הרופאת מישפחה שלי היא אמרה לי לגבי הבדיקת דם שחסר לי ויטמין בי ואני צריכה להתחיל זריקות. ההקשה תעזרי לי אני נורא מודאגת מעצמי
קרישיות דם עלולה לבוא גם שהטסיות נמוכות?!ואיזה בדיקה אני יכולה לעשות לגבי קרישיות דם אני נורא מפחדת מזה בבקשה תעזרי לי אני רוצה לדעת מה המצב של הקרישיות דם אצלי בגוף צה אני צריכה לעשות בשביל לדעת שאין לי כלום והכל תקין
 
יעל אבנון  
15:02 22.09.15
הטסיות אצלך נמוכות מעט, זה ההפך מקרישיות יתר וכפי שאמרתי, אין לך מה לדאוג, אלא רק לעקוב. פשוט בקשי מהרופאה לבצע לך ספירת דם בעוד חודש ועקבו ביחד אחר התוצאות. בערך הזה של PLT אין שום סכנה.

בברכה,
 
שרון
13:51 21.09.15
שלום,
רציתי לשאול אם יכול להיות שלאלכוהול שאיתו מחטאים במהלך בדיקת דם את הזרוע, יכול להיות צבע צהבהב - חום - מעט אדמדם ? או שהוא תמיד שקוף ?
תודה
 
יעל אבנון  
14:09 21.09.15
שלום ארי,

יש סוגים שונים של תמיסות חיטוי, הדבר אפשרי.

בברכה,
אשמח אם מישהו יעזור לי

בתוצאה של בני (בן 5), שעשינו כתוצאה משיעור יתר,
יצא Testosternoe 0.16 nmol/L
כיצד אני יודע אם הכוונה ל total (ואז ממש לא בנורמה), או ל Free (ואז בסדר)
 
יעל אבנון  
14:08 21.09.15
שלום יהודה,

בדרך כלל בודקים את הטסטוסטרון הכללי ולא החופשי.
בכל מקרה כדאי לבדוק עם הרופא באיזו בדיקה מדובר ולהתייחס לטווח הנורמה של הבדיקה.

בברכה,
 
רוני
11:29 17.09.15
אהלן, אני בן 26, רציתי לדעת אם הבדיקות דם שעשיתי תקינות:
כימיה בדם
Urea (B)
23
43 יחידות: mg/dl 17
Creatinine (B)
0.97
1.17 יחידות: mg/dl 0.67
eGFR
לחץ לתוצאות

K+ Potassium (B)
4
5.1 יחידות: mmol/l 3.5
Na- Sodium (B)
140
146 יחידות: mmol/l 136
Ca-Calcium (B)
9.4
10.4 יחידות: mg/dl 8.1
Protein Total (B)
7
8.3 יחידות: g/dl 6.6
Albumin (B)
4.6
5.2 יחידות: g/dl 3.5
ALKP-Alkaline Phosphatase
43
120 יחידות: u/l 30
ALT (GPT)
19
37 יחידות: U/l 0
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes
6.7
11 יחידות: 10*3/micl 4.5
RBC-Red Blood Cells
4.57
5.5 יחידות: 10*6/micl 4.5
Hemoglobin
14
18 יחידות: g/dl 13.5
Hematocrit
40.8
53 יחידות: % 41
MCV-Mean Cell Volume
89
97 יחידות: fl 79
MCH-Mean Cell Hemoglobin
30.6
35 יחידות: pg/cell 27
MCHC-M.Cell Hb cont.
34.3
36 יחידות: g/dl 32
RDW-Red Cell Distri.Width
13.7
15 יחידות: % 11.6
Platelets
196
450 יחידות: 10*3/micl 150
MPV-Mean Platelet Volume
11.7
12.9 יחידות: fl 8.5


Lymphocytes %
31.6
43 יחידות: % 22
Monocytes %
9.4
13 יחידות: % 3
Eosinophils %
2.7
6 יחידות: % 0
Basophils %
0.4
2 יחידות: % 0
Neutrophils #
3.73
7.7 יחידות: # 1.8
Lymphocytes #
2.11
4.8 יחידות: # 1
Monocytes #
0.63
1.1 יחידות: # 0
Eosinophils #
0.18
0.6 יחידות: # 0
Basophils #
0.03
0.2 יחידות: # 0
וירולוגיה
Hepatitis B Surface Ab
53.4 mIU/ml

Hepatitis C Ab(EIA)
NEGATIVE

תודה מראש
 
יעל אבנון  
13:07 20.09.15
שלום רועי,

הבדיקות תקינות.
הבדיקה להפטיטיס B חיובית וזה מראה שאתה מחוסן.

בברכה,
 
רוני
20:38 20.09.15
 
אורית
14:55 16.09.15
שלום עשיתי בדיקת cmv ורציתי לדעת אם הבדיקה תקינה וניתן להכנס להריון
Viral Serology
הערות תוצאה ביחס לטווח הנורמה תוצאה שם בדיקה
CMV Ab IgG 132.2 Reactive
AU/mL
הוחלפה -9/8/15ב
מערכת הבדיקה
CMV Ab IgM 0.17
Nonreactive
Index
הוחלפה -9/8/15ב
מערכת הבדיקה
 
יעל אבנון  
13:21 20.09.15
שלום אורית,

הגוף שלך נחשף לנגיף ה- CMV בעבר.
אין בעיה להיכנס להריון.

בברכה,
 
דניאל
02:08 17.09.15
שלום

בן 40, סובל לאורך שנים מרמות טוסטוסטרון גבוליות נמוכות.
הדמייה אחרונה עברתי לפני כשלוש שנים, ולא היה ממצא מלבד אוכף ריק בחלקו, עם נוזל עמוד שדרה.
בבדיקת דם לפני חודשיים רמות טוסטוסטרון מתחת לנורמה.
הרגשה כללית לא משהו (מכל הבחינות)
הרופא נתן לי לנסות טיפול בטוסטומקס ג"ל 25 מ"ג.
בדיקת דם מהיום עליה קלה ברמות הטוסטוסטרון:
(TESTOSTERONE 8.50 NMOL/L ( 5.80- 28.00) (........*)
אך בבדיקה הנוכחית חלה ירידה משמעותית ברמות ה - LH-FSH.

בדיקה קודמת:
FSH 2.77 MIU/ML ( 1.20- 16.00) (........*)
LH 2.38 MIU/ML ( 1.10- 9.00) (........*)


והיום:
FSH 0.30 MIU/ML ( 1.20- 16.00)*(.........)
LH 0.49 MIU/ML ( 1.10- 9.00)*(.........)

1. האם יש קשר בין הטיפול בטסטומקס לירידה ב -LH-FSH? או שזה מצביע על בעיה בתפקוד של ההיפופיזה? (רמות פרולקטין תקינות)
2. מלבד העניין המיני, יש השלכות ומשמעות לרמות נמוכות של ההורמונים הנ"ל?
3. האם רמות הטוסטוסטרון (8.5) תחת טיפול בטסטומקס 25 מ"ג במשך חודשיים סבירות וזה אומר שהטיפול יעיל או שזה היה צריך להיות הרבה יותר גבוה?

תודה רבה

שנה טובה
 
יעל אבנון  
13:17 20.09.15
שלום דניאל,

יכול להיות כי מדובר בתת פעילות גבולית של ההיפופיזה אשר גורמת לרמה נמוכה של טסטוסטרון. LH ו- FSH קשורים לתהליך יצור הזרע אצל גברים וטיפול הורמונאלי בהחלט יכול להשפיע על רמתם בדם, אך רמות נמוכות אינן מהוות בעיה בדרך כלל.
ולגבי השאלה האחרונה לגבי רמת הטסטוסטרון בהשפעת התרופה- אני לא יודעת לענות, כדאי לשאול את הרופא המטפל.

בברכה,
עליי לבצע בדיקת איסוף שתן 24 שעות לסידן, על מנת לברר כמה סידן אני סופגת ולהשלימו בהתאם.
אני דוחה את הבדיקה כבר מס' חודשים, בעיקר בגלל שאני חוששת מההתעסקות עם כל העברות הכלים והגועל נפש על הבוקר ובלחץ. סבתי, ששמעה על כך המליצה לי להתחיל את הבדיקה בערב בשקט ובפרטיות, לסיימה בערב ולהביא את התוצאות בבוקר למרפאה.
האם זה עלול לשבש את תוצאות הבדיקה?

אגב, אני מוכנה לסבול שיבוש 'קל', כי המשמעות של התחלה בבוקר מבחינתי היא דחיה לנצח
שלום עינב,

ככל הידוע לי זה בסדר אך כדאי לשאול את האחיות במרפאה.

בברכה,
 
לימאי
11:37 17.09.15
היי , בת 28
מצ"ב פירוט תוצאות בדיקות דם שעשיתי היום רציתי לברר על מה מצביעות החריגות .
תוצאה שם הבדיקה
HYPO % 1.5
HDW 2.61
MPXI 1.8
MACRO% 0.2
MICRO % 0.8
HYPER% 0.5
WBC 4.97
NEUT% 65.1
NEUT.abs 3.23
LYM% 22.8
LYMP.abs 1.13
MONO% 6.8
MONO.abs 0.34
EOS.abs 0.14
EOS % 2.8
BASO % 0.5
BASO abs 0.03
LUC% 2
LUC abs 0.1
RBC 5.2
HB 14.5
HCT 44.4
MCV 85.3
MCH 27.9
MCHC 32.7
CH 28
RDW 13
PLT 478
MPV 6.3
 
יעל אבנון  
13:03 20.09.15
שלום לימאי,

הבדיקות תקינות למעט רמה גבוהה של PLT, אלו הן טסיות הדם.
מצב זב מייצר דם סמיך.
את התוצאה יש לשייך להיסטוריה הבריאותית שלך ולפי זה להחליט אם צריך טיפול.

בברכה,
 
חוששת
04:08 17.09.15
צירפתי את בדיקות השתן שלי, ורציתי לדעת מה המשמעות של ערך הnitrit החיובי וערך הLeucocytes אשר יצא 25 כאשר ראיתי שהנורמה זה מ0 ועד 10
רציתי לציין שהתזונה שלי לאחרונה לא מסודרת בכלל

תודה רבה.

ערכי הבדיקה:
PH - 6
Nitrit (U) - positive
Ketone (U) - negative
Glucose - negative
Urobilinogen - normal
Bilirubin - negative
Protein - negative
Leucocytes - 25
Erythrocytes - negative
 
יעל אבנון  
13:03 20.09.15
שלום,

ניטריטים בדרך כלל מעידים על דלקת חיידקית בשתן.
גם נוכחות התאים הלבנים מעידה על כך.
תבקשי מהרופא תרבית שתן.

בברכה,
 
פוצי
11:45 11.09.15
שלום

סיימתי לקחת 3 חודשים תוסף מתחת ללשון

אחרי כמה זמן מומלץ לבדוק את רמתו בכבד ?

נ"ב

עשיתי בדיקת דם למטרה אחרת והברזל שלי עלה משמעותית

יכול להיות שהB-12 השפיע על הברזל ?

תודה מראש
 
יעל אבנון  
12:42 11.09.15
שלום,

בדיקת דם ל- B12 ניתן לעשות בכל עת, גם בזמן שנוטלים אותו. העניין הוא לדעת לאבחן בהתאם לזמן הבדיקה. אין קשר לעליה בברזל, אלא אם כן בתוסף שלקחת היה ברזל.

בברכת שנה טובה,
 
פוצי
17:01 11.09.15
תודה רבה

ממה שקראתי אם בודקים בזמן לקיחת התוסף

הוא מראה את רמתו בדם וזה לא מראה את רמתו בכבד (או שלא הבנתי אותך)

ובאמת הברזל עלה ללא תוספת ברזל

תודה שוב
 
יעל אבנון  
12:06 13.09.15
לא ברור לי למה הכוונה של רמתו בכבד.
הבדיקה היא בדיקת דם ומראה את הרמה בדם.
חלק מהויטמין נאגר בכבד אך אני לא מכירה בדיקה למאגר בכבד.
כאשר נוטלים B12 ועושים בדיקת דם, הרמה בדם תהיה גבוהה יותר בהתאם.
ברגע שמפסיקים לקחת את התוסף, הרמה בדם יורדת לאט לאט.
לירידה ברמת הויטמין יש הרבה מאוד סיבות, בחלקן ניתן לטפל ובחלקן לא, ואז צריך לקחת תוסף במשך כל החיים, עם הפסקות על פי הצורך.

בברכה,
 
פוצי
20:36 13.09.15
שלום ותודה

הכוונה שלי "רמתו בכבד" זה מה שנותנת בדיקת הדם ללא תוסף כלל

זו בטח לא בדיקה נפרדת

חג שמח
 
קורל
15:36 10.09.15
שלום.
שמי קורל בת 22
ערכתי היום בדיקת דם ולהפתעתי הגיעו התוצאות.
ישנם כמה דברים חריגים אך דבר אחד שבאמת טיפה מפחיד אותי .

בערכים שראיתי,
ליפוציטיס % נמצא בערך של 49%, גבוהה בהרבה מהממוצע.
לאחרונה אעיד שאני חולה המון- וירוסים, כאבי ראש, בטן, אנטיביוטיקה וכו'.

מה שמעניין שאת אותה הבדיקה ערכתי בדיוק באותה השנה , לאחר טיפול בחיידק הליקובטור פילורי= עשיתי בדיקת דם כדי לראות אם הושמד, ושוב , אותו אחוז של ליפוסיטיס -49%.
שאלתי את הגסטרולוגית והיא אמרה שזה בגלל החיידק והטיפול בו.

הלכתי אחרונה ל2012 ( סהכ עישתי 3 בדיקות דם ) לבדיקה האחרונה ביותר , ושם ראיתי שהלימפוציטיס עמד על ערך נמוך מהרגיל של 17%.
כרגע אני שנה עם אחוז גבוהה של 49%. מה זה אומר? או יכול להגיד?

תודה
 
יעל אבנון  
11:14 11.09.15
שלום קורל,

הלימפוציטים הם תאי דם לבנים אשר עולים בדם בעיקר בזמן זיהומים נגיפיים, ויראליים.
ברגע שהזיהום הויראלי יורד כך גם הלימפוציטים.
לעיתים הגוף מתקשה להילחם במזהמים ורמת הלימפוציטים נשארת גבוהה לתקופה ארוכה.
במקרים כאלו צריך לעבוד על חיזוק המערכת החיסונית.
השימוש באנטיביוטיקה רק מחליש עם הזמן את מערכת החיסון.
ישנם טיפולים נטורופתיים יעילים הכוללים תוספי תזונה וצמחי מרפא אשר מיועדים לחזק את מערכת החיסון. שווה לנסות.

בברכה,
צריכה לעשות בדיקת דם שגרתיות ואני משתמשת בטיפות עיניים סטרודקס לאחר טיפול לייזר לשבועיים הקרובים.
האם הטיפות יכולות להשפיע במשהו על תוצאות הבדיקה ויש להמתין או שאין קשר?

תודה
שלום מור,

ניתן לעשות את הבדיקות, אין קשר.

בברכה,
1. יש לי אפלה [לוקח קומדין ] . בן 55.
2.מספר פעמים של קושי בדיבור שחולף ."פנים שנופלות ".
כמו כן , חולשה ברגלים .
נשלחתי לבצע בדיקה אצטילכולין - נוגדנים לרצפטור
התוצאות היו 0.7
הערכים הנורמליים הם : סף עליון נדמה לי 0.35
אשמח באם תוכלו לסייע לי .
חן חן
משה
שלום משה,

במידה והתוצאה של הבדיקה היא גבוהה, מדובר בחשש למיאסטניה גראביס שזו חולשת שרירים המשפיעה על שרירי הפנים, העיניים, הבליעה, הצוואר והדיבור.
כדאי לפנות לרופא שהפנה לבדיקה להמשך אבחון.

בברכה,
שלום רב ,

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והטובה .
מבקש רק לדעת מה המשמעות של הערך 0.7 בבדיקות שעשיתי .
שוב תודה
ושנה טובה
משה
אין ביכולתי לדעת, אני לא רואה את הטווחים הספציפיים של המעבדה.
במידה והרמה היא מעל הטווח (וממך הבנתי שכן), אז זה דורש בדיקה נוספת וביקור אצל הרופא.

בברכת שנה טובה ובריאה,
 
מיכל
08:33 08.09.15
אשמח לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקות הנ"ל: פרק ירך שמאלי - ללא נוזל במפרק. שרירי איליופסואס - ללא ממצא. בורסה טרוכנטרית - ללא נוזל. תודה מיכל
 
יעל אבנון  
11:16 08.09.15
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אורטופדיה.
 
אמיר
19:08 05.09.15
מה משמעות הדבר : היפוקלצמיה משנית להיפואלבומינמיה ?
ידוע לי כי היפוקלצמיה רמת סידן נמוכה וזה יכול לקרות למשל כתוצאה מ היפופאראתירודאזם או אי ספיקת כליות עקב רמה נמוכה של PTH ,
ידוע לי גם כי אלבומין שומר על לחץ אונקוטי , אלבומין נמוך גורם לנפילת לחץ דם ואז יש בריחת סידן מכלי הדם ? זה נכון ?
תודה
 
יעל אבנון  
10:20 06.09.15
שלום ראמי,

האלבומין מהווה מאגר למינרלים שונים, ביניהם הסידן.
כאשר האלבומין נמוך, גם רמת הסידן תושפע כתוצאה מכך ותרד בדם.
במקרה כזה צריך לבדוק את רמת הסידן היוני- זה הפעיל פיזיולוגית ואינו קשור לאלבומין.

בברכה,
 
אמיר
14:30 06.09.15
תודה על התשובה .
תוצאות בדיקת מעבדה : מה הטיפול לחולה זה בבקשה.
קריאטנין 3.06 <---- איסוף שתן ל 24 שעות
אוריאה 182 <--- נוזלים נורמלסאליין
חומצה אורית : 11
היפוקלצמיה משנית להיפואלבומינמיה קשה
היפרקלמיה קלה 5.9 <--- קייאקסלאט + אינהלציה בטא אגוניסט ווינטולין

תודה .
 
יעל אבנון  
11:22 07.09.15
אין ביכולתי להמליץ על טיפול במסגרת הפורום. מומלץ לפנות לרופא מומחה לקבלת טיפול.

בברכה,
 
ליאן
 
11:44 03.09.15
שלום אשמח לקבל עזרה עשיתי לפני מספר ימים בדיקות דם מסויימות. התוצאות היחידות שיצאו לא תקינות היו הקריאטנין שהיה מעט גבוה (1.06) והתוצאה של הבדיקה שבעלתי בתמונה. הקריאטנין תמיד יוצא גבוה ככה שאני פחות מודאגת אבל רציתי לשאול מה אומרת התוצאה של הבגידה הזו. הבנתי שיש קשר לתפקוד של בלוטת יתר התריס או משהו כזה. בנוסף, לפני שבועיים הופיע לי כמו גולה די גדולה מתחת ללסת הייתי אצל רופא אאג ששלח אותי לאולטראסאונד. הבלוטה רכה ולא כואבת. האם יכול להיות קשר? אני בת 21.. תודה רבה!
 
יעל אבנון  
11:56 03.09.15
שלום טל,

מדובר ברמה גבוה של המינרל זרחן, זה יכול להיגרם מסיבות שונות.
הקראטנין הגבוה אצלך עשוי להיות קשור לבעיה כלשהי בכליות, אשר יכולה להיות קשורה לרמה הגבוהה של הזרחן.
בנוסף לכך יכול להיות קשר לתת פעילות של בלוטת יותרת התריס וכדי לאבחן זאת כדאי לבצע בדיקת דם להורמון PTH.
גם מחסור במגנזיום יכול להיות הסיבה לזרחן גבוה ואצלך המגנזיום אכן מעט נמוך.
מומלץ להמשיך בירור אצל הרופא ולא להתעלם מהקראטנין הגבוה.

בברכה,
 
דניאלה
19:34 02.09.15
היי אני בחורה בת 35. בריאה לפני כחודש בדיקת ספירת דם בדיקת WBC יצא 4.6 ובדיקת plt 158 חזרתי אל הבדיקה בדיקת WBC יצא 5.00 ובדיקת plt יצא 148 האים הכדוריות הלבנות חזר לנורמה ולמה הטסיות ירד מה צריך לעשות במצב זה עושים מח עצם מאוד לחוצה
 
יעל אבנון  
11:07 03.09.15
שלום סיגל,

רמה של PLT 148 אינה מדאיגה אבל מצריכה מעקב.
את יכולה לגשת להמטולוג או גם לרופא המשפחה ולעשות ספירת דם כל חודש.
יש הרבה סיבות לירידה בטסיות וצריך לבדוק את המקרה שלך באופן אישי.

בברכה,
 
דניאלה
11:40 03.09.15
ככה לפני שנה ילדתי וגם בהריון היה ירידה והרופאה שלי המטולוגית אמרה שזה קשור להריון ואז אחרי הלידה בחודש זה עלה ועכשיו שוב פעם יש ירידה אני לא בהריון מה יכול להיות הסיבות אני בלחץ וכדוריות לבנות זה תקין תוצאה 5.00 לציין שאני במתח נפשי האים זה קשור ??
 
יעל אבנון  
11:50 03.09.15
בהחלט יש נשים שהטסיות אצלן יורדות בזמן ההריון- אך זה קורה בקרב נשים עם נטיה לכך. ככל הניראה מדובר אצלך במצב הנקרא תרומבוציטופניה.
מצב זה נגרם מסיבות שונות וצריך לאבחן את המקרה שלך באופן אישי.
לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום אלא רק אצל הרופאה שלך.
הרמה אצלך היא גבולית ואין צורך להיכנס למתח, פשוט פני לרופאה להמשך אבחון.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  276  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם