בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
אורי
17:28 02.06.14
שלום,
רציתי לדעת האם בבדיקת דם ניתן לדעת האם אני חסין למחלת הנשיקה.

המחלה הזו אובחנה אצל חברה שלי לפני כשלושה שבועות. כל הסימפטומים עברו אך הבנתי שזה יכול להיות מדבק גם 18 חודשים אחרי.

האם ניתן לדעת האם חליתי במחלה זו בעבר? ואם כן, האם זה אומר שאני חסין?

תודה רבה
 
יעל אבנון  
23:13 02.06.14
שלום אורי,

ניתן לבדוק אם חלית בעבר ע"י בדיקת דם פשוטה- תוכל לבקש מהרופא.
במידה וחלית אתה מחוסן אך ישנם מקרים בהם יש הדבקה מחודשת- לרוב בלתי מורגשת. תבקש שיבדקו לך נוגדנים לשני הנגיפים- EBV ו- CMV.

בברכה,
 
&
19:36 01.06.14
שומן טרנס





וטריגליצרידים זה אותו





דבר ?
 
יעל אבנון  
14:30 02.06.14
שלום,

שומן טראנס זה שומן תעשייתי שעבר התערבות כימית, למשל כמו שנמצא במרגרינה.
טריגליצרידים הם שומנים אורגנים הנמצאים בגוף שלנו ומהווים את צורת אחסון האנרגיה העיקרית בגוף.

בברכה,
 
נועה
14:32 25.05.14
שלום,
אימי ב-67 ולאחרונה בבדיקות הדם נמצאו אצלה ערכי כוסטרול גבוה,
כולסטרול - 243
טריגלצרידים- 147
HDL- 64
LDL- 194
NON HDL- 179
אימי לא מעוניינת לקחת כדורים להורדת הכורסטרול ומנסה לאזן אותו רק באמצעות שינוי תזונתי. (מוקפד מאוד!)
והשאלה שלי היא א. האם באמת יש סיכוי בגיל כזה לאזן את הכולסטרול באמצעות תזונה או שזאת מלחמה חסרת תועלת?
ושנית האם העובדה שהיא כרגע לא לוקחת את הכדורים מסוכנת עבורה?
תודה ויום טוב.
 
יעל אבנון  
16:33 25.05.14
שלום נועה,

שאלות מצוינות.
שינוי תזונתי לרוב לא מספיק לטיפול בכולסטרול גבוה.
רוב היצור של הכולסטרול נעשה בכבד ורק מעט מושפע מהתזונה.
לכן, על מנת להוריד את הכולסטרול בצורה טבעית יש לשלב תזונה נכונה עם שימוש בתוספי תזונה או צמחי מרפא שונים ועם פעילות גופנית.
לשם כך כדאי לפנות לנטורופת מוסמך.
לא כדאי להישאר עם רמה גבוהה לאורך זמן וללא טיפול אך בהחלט כדאי לנסות דרכים טבעיות לפני שמתחילים שימוש בתרופות.

בברכה,
מנסיוני האישי פעילות גופנית של שלוש פעמים בשבוע, כל פעם 45 דקות, של או שחיה או הליכה מורידה את ערכי הכולסטרול לנורמה!

זה מה שעזר לי - ללא שינוי בהרגלי תזונה (אני אוכל שפוי, לא בכמויות, לא שומני ובאופן סדיר).

כמובן, כל אחד והנסיבות שלו, אני צעיר מאמך ב15 שנים לערך. רק רופא משפחה המכיר את המטופל יכול להתאים (האימון מחייב מאמץ פיזי; הליכה\שחיה מהירה ולא טיול של שבת אחרי צהרים...).
 
טל
17:24 30.05.14
שלום,
ביום ראשון אני עושה בדיקות דם, והתבקשתי לקחת 1 מ"ג dexamethazone ב-23:00 בלילה שלפני הבדיקה.
בנוסף, התבקשתי לעשות בדיקת שתן באיסוף 24 שעות וחשבתי להביא אותו ביום ראשון בבוקר. אז השאלות שלי הן ככה:
1. למה צריך לקחת את הכדור הזה? מה ההשפעה שלו על בדיקות דם?
2. האם הכדור הזה יכול להופיע בתוצאות בדיקות השתן?
3. אם הוא כן יכול להופיע בתוצאות בדיקות השתן, חשבתי אולי לאסוף את השתן עד 23:00 כדי שהכדור לא ישפיע עליה. האם יש בעיה שהשתן יעמוד בערך כ-12 שעות עד שאביא אותו לבדיקה?
4. האם צריך לשמור את השתן בקירור (במקרר) כל הזמן הזה? בחלק מהאתרים כתוב שכן ובחלק כתוב שלא.

תודה רבה!
 
יעל אבנון  
12:38 01.06.14
שלום טל,

התרופה שציינת היא קורטיקוסטרואיד ולא ברור לי למה אמרו לך לקחת אותה.
אני לא יודעת מה ההשפעה שלה על בדיקות הדם וצריך לשאול את הרופא מדוע בכלל נתן את ההוראה הזו.
לגבי שאר השאלות, גם אותן כדאי להפנות לרופא שיענה לך בהתאם למצב האישי שלך.

בברכה,
 
רותי
21:33 31.05.14
URINE CULTURE

ESCHERICHIA COLI 0.00

MIC SENSITIVITY

PIPERA/TAZOBACT 8 S

AMPICILLIN >=32 R

AUGMENTIN >=32 R

AMIKACIN <=2 S

CIPROGIS >=4 R

ZINNAT >=64 R

CEFTAZIDIME 16 R

CEFOXITIN 8 S

CEPHALEXIN >=64 R

CEFTRIAXONE >=64 R

ESBL Pos +

ERTAPENEM <=0.5 S

NITROFURAN 32 S

FOSFOMYCIN <=16 S

GENTAMYCIN >=16 R

MEROPENEM <=0.25 S

RESPRIM <=20 S

URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML
 
יעל אבנון  
12:31 01.06.14
שלום שמואל,

לפי הבדיקה לא ניראה שיש E-coli, התוצאה אפס.
בכל מקרה צריך להתייעץ עם הרופא.

בברכה,
 
ניצן
09:51 01.06.14
הרופא הכללי אמר לי שאפשר לדעת עם ההמוגלובין תקין לפי מבט לציפורנים של הידיים ובמידה והם ורודות ולא לבנות זה אומר שההמוגלובין תקין האם זה נכון
 
יעל אבנון  
12:29 01.06.14
שלום רוני,

אני לא מכירה את השיטה הזו.
כדי לדעת מהי רמת ההמוגלובין שלך צריך לעשות ספירת דם.

בברכה,
אהלן. הופניתי לבדיקות דם בשל עייפות, בעיות בזיכרון, תשישות וכאבי ראש. בבדיקה הכל יצא תקין מלבד BILIRUBIN-TOTAL שערכו היה 0.29 - קצת נמוך אבל הבנתי שלא גורם לבעיה בערכים נמוכים למרות שהעור שלי לפעמים חיוור וצהוב. GLUCOSE היה תקין (85) ורק NON HDL CHOLESTEROL על טווח 89!! קיבלתי הרושם שערך זה נמוך מאוד וקשור איכשהו לסכרת וללב. האם אני אמור לחשוש?

תודה !
 
יעל אבנון  
19:03 29.05.14
שלום אור,

אין משמעות לבילירובין נמוך בדרך כלל.
ו- NON-HDL אינו מספיק לאבחנה.
צריך לבדוק את רמת הכולסטרול הכללי, ה- HDL, ה-LDL והטריגליצרידים כדי לאבחן את פרופיל השומנים.

בברכה,
 
נועה
20:09 28.05.14
בדיקת דם לגבר בן 40 +
שיש לו GPT 102 ו- GGT 432
ו- Phenytoin 1.69
מה זה אומר? האם זה יכול להעיד על גידול??
 
יעל אבנון  
10:54 29.05.14
שלום נועה,

אנזימי הכבד גבוהים מאוד וזה אומר שהוא צריך לעשות בירור רפואי נוסף.
צריך לבצע אולטרה סאונד כבד וכיס מרה ולבדוק את הסיבה לעליה באנזימים.
יכול להיות שהתרופה שהוא לוקח אינה מתאימה לו ויש לבדוק זאת.
הוא צריך לגשת לרופא בהקדם.

בברכה,
 
לינוי
19:49 28.05.14
שלום,
לאחרונה אני סובלת מבחילות כאבי בטן ודופק מהיר. אלה התוצאות של הבדיקות דם:
ברזל 53
טרנספרין362
המטוקריט 35.7
נויטרופילים 34.8
לימפוציטים 56.9

על מה זה יכול להעיד? תודה רבה
 
יעל אבנון  
10:49 29.05.14
שלום לינוי,

הברזל שלך נמוך ואת צריכה השלמת ברזל בתזונה ובתוסף.
הלימפוציטים גבוהים וזה אומר שיש זיהום ויראלי.
יכול להיות שכאבי הבטן קשורים לזיהום הויראלי ויכול להיות שלא.
אי אפשר לאבחן על פי הבדיקות האלו.
אני ממליצה שתגשי לרופא לתשאול ואבחון מקיף.

בברכה,
 
בי הפי
11:50 27.05.14
אני אחרי שתי הפלות הרופא שלח אותי לבדיקות קרישות דם ויש לי עוד הרבה זמן לחכות לתור אצל הרופא אם מישהו מבין בבדיקות האלה אשמח מאד לדעת מה זה אומר
תודה רבה רבה!!



PROTEIN C 125.00 % ( 70.00- 140.00) (......*..)

APCR 2.87 RATIO ( 2.10- 3.50) (....*....)

INR 0.87 RATIO ( 0.80- 1.20) (.*.......)

PT(%) 122.00 % ( 75.00- 140.00) (......*..)

PT(SECONDS) 10.20 SEC

FREE PROTEIN S 99.60 % ( 54.80- 124.00) (.....*...)

החל מ29-01-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר

RVVT SENSITIVE 29.40 SEC ( 28.00- 48.00) (*........)

החל מ10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר

RVVT NON SENSITIVE 27.10 SEC ( 26.00- 36.00) (*........)

החל מ10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר

RVVT RATIO 0.95 ( 0.90- 1.50) (*........)

<1.7 ערך תקין בקומדין

החל מ10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר

PTT SENSITIVE (STAGO) 35.60 SEC ( 31.00- 49.00) (.*.......)

החל מ10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר

PTT NON SENSITIVE (STAGO) 28.70 SEC ( 21.00- 34.00) (....*....)

PTT RATIO (STAGO) 1.24 ( 0.90- 1.70) (...*.....)

החל מ10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר

לא מטופל בנוגדני קרישה

אין עדות מעבדתית לנוכחות LAC
 
יעל אבנון  
10:58 28.05.14
שלום רב,

עשו לך בדיקות מקיפות בנושא קרישיות יתר על מנת לאבחן סיבה להפלות.
על פי הבדיקות הנ"ל אין לך בעיות קרישה וככל הניראה יש סיבה אחרת להפלות.

בברכה,
 
שאלה
15:21 25.05.14
אודה על עזרה בפיענוח:

EBV VCA IGM 17
EBV VCA IGG 104 יש נוגדנים
EBV IGG EBNA 27 יש נוגדנים

CMV IGM שלילי
CMV IGG 64 יש נוגדנים
האם מסוכן לאישה בהריון ? מה התוצאה אומרת?


תודה
 
יעל אבנון  
16:35 25.05.14
שלום רב,

לא ברור לי המספר 17 בתוצאה של EBV IgM.
משאר הבדיקות ניראה שאת מחוסנת לשני הנגיפים.
בכל מקרה כדאי לגשת לרופא לאבחון הממצאים.

בברכה,
 
שאלה
17:19 25.05.14
היי
זה מה שהופיע בבדיקה:

EBV VCA IGM 17 ML/U

האם זה אומר שיש EBV עכשיו? או שהיה בעבר ועכשיו אין?
 
יעל אבנון  
17:24 25.05.14
זה תלוי בטווח הנורמה של המעבדה, כל מעבדה ושיטות המדידה שלה.
כעקרון ה- IgM אמור לצאת שלילי, כך שאני לא יודעת מה פשר המספר 17 ורק הרופא ששלח אותך לבדיקה יוכל לפענח.

בברכה,
 
שאלה
17:28 25.05.14
 
מאיר
10:40 25.05.14
לצורך בדיקת סי.טי מוח שאני צריך לעבור נאמר לי לעשות בדיקת תפקודי כליות
איזה בדיקות דם ושתן אני צריך לעשות?
 
יעל אבנון  
10:55 25.05.14
שלום מאיר,

כאשר אתה פונה לרופא ומבקש בדיקת תפקודי כליות הוא נותן לך בדיוק את רשימת הבדיקות הנחוצה. בין בדיקות הדם תמצא את הקראטנין, האוריאה, GFR.
בבדיקות השתן ניתן לעשות גם קראטנין בשתן, חלבון בשתן ועוד.
במידה והרופא יחליט הוא יתן לך לעשות איסוף שתן של 24 שעות.

בברכה,
 
שני
01:23 25.05.14
יש ליigm cmv חיובי בעבר כבר חליתי וזו הדבקות שניה האם בדיקת avidity רלוונטית? הבנתי שיש שתי סוגי בדיקות Avidity index  וגם Avidity igg מה ההבדל בינהן אם בכלל והאם הן רלוונטיות בהדבקות שניה אני מתכננת הריון ולכן זה מאוד חשוב תודה
 
יעל אבנון  
10:52 25.05.14
שלום בתיה,

בדיקת Avidity נעשית כאשר ה- IgM חיובי ורוצים לדעת מתי חלה ההדבקה באופן מדויק יותר. ערך נמוך בבדיקת Avidity IgG (מתחת ל-35%) מצביע על הדבקות חדשה. זו בדיקה רלוונטית גם להדבקות שניה. במידה וה- IgM אצלך חיובי כדאי לחכות כמה חודשים לפני ניסיון להיכנס להריון.

בברכה,
 
דיקלה
 
16:49 24.05.14
פענוח בדיקה לבני בן 11
צריכה את עזרתכם בבקשה
 
יעל אבנון  
10:26 25.05.14
שלום דיקלה,

הערך Alk Phos מעט גבוה, זה ממצא שכיח בקרב ילדים מפני שהם בתהליך גדילה ואנזים זה נמצא בין היתר בעצמות. ערך גבוה יכול להיווצר גם מסיבות אחרות כגון בזמן מחלת הנשיקה, בעיות בבלוטת התריס, אנמיה, עודף זרחן בתזונה, מחלות עצם ועוד. מומלץ לפנות לרופא להסתכלות.

בברכה,
שלום.

אני בת 24 מעשנת בקביעות מזה כעשר שנים, סיימתי טיפול נגד צהבת מסוג סי לפני כשנתיים. לאחרונה חוויתי התקף דמוי אסתמה ("דמוי" מכיוון שלא הובחנתי כחולת אסתמה בבדיקה בטרם) מאז מדי פעם קוצר נשימה ושיעולים בדרך כלל לפני הישנה (לא באופן תדיר), אני משתמשת לפעמים במשאף.

בבדיקות הדם האחרונות רמת הברזל חרגה באופן משמעותי וגם בדיקת האזונפילים:

IRON 260.00 UG/DL
EOSINOPHILS 0.65 K/UL
EOSINOPHILS % 7.58

בנוסף:

LIPEMIC INDEX 0.00 INDEX
HEMOLYTIC IND. 1.00 INDEX
ICTERIC INDEX 0.00 INDEX

בחודש האחרון כאבים בשדיים ובבטן תחתונה (כמו לפני מחזור)
איני בהריון.

שאר הבדיקות בסדר, המוגלובין כדוריות אדומות/לבנות בסדר.

מה בעצם הבדיקות אומרות?
 
יעל אבנון  
18:11 23.05.14
שלום מירי,

בלתי אפשרי לאבחן את הבדיקות האלו בנפרד, צריך לערוך תשאול בריאותי ולראות בדיקת דם מקיפה.
מהבדיקות ניתן לראות כי יש לך אלרגיה מסוג כלשהו ולכן האזונופילים גבוהים.
זה יכול להסביר את בעיות הנשימה ולכוון להשפעה של אלרגן.
רמת ברזל גבוהה יכולה להיווצר מסיבות שונות ויש להמשיך בירור אצל הרופא.
לגבי כאבים בשדיים ובטן תחתונה- אני ממליצה לפנות לגניקולוג.

בברכה,
 
מיכל
09:48 23.05.14
שלום
בבדיקת דם שעשיתי השבוע היו התוצאות הבאות:
191 b12
ברזל 66
פריטין 23.6

רציתי לדעת האם זה יכול להסביר תחושת עייפות
תודה
מיכל
 
יעל אבנון  
18:07 23.05.14
שלום מיכל,

התוצאות בהחלט יכולות להסביר תחושת עייפות.
רמת B12 צריכה לעלות ל-500.
רמת ברזל צריכה לעלות ל-120.
ורמת פריטין צריכה לעלות לפחות מעל 60.

שימוש בתוספי תזונה ושינוי הרגלי תזונה ישפרו את המצב.

בברכה,
שלום.
אני בן 30 .רזה. לא מעשן. בריא בד"כ. כן מתוח ולחוץ לעתים קרובות.

ערך ה HGB יצא לי 17.1 (בעשר השנים האחרונות זה שיחק בין 15.5 עד ל 17.2 לא בסדר עולה קבוע).
ערך ה MCHC יצא לי 34.8 (לאורך השנים נע בין 33.3 לערך זה).
ערך ה MPV יצא לי 12.6.
וערך הפריטין שלי 188.1 (כאשר הנמוך ביותר במהלך השנים היה 106 והגבוה ביותר היה 275).

לא יודע אם יש קשר, אבל ערכי הבילורבין שלי גם הם קצת גבוהים.
ישיר 0.27 ולא ישיר 1.47. (את זה קבעו לי בזמנו שזה תסמין ז'ילברט)

האם זה מצביע על משהו? מה אפשר לעשות?
תודה,
 
יעל אבנון  
09:59 23.05.14
שלום אסי,

מדובר בערכים גבוליים, צריך לערוך תשאול בריאותי ולהסתכל על בדיקת דם מקיפה על מנת להמליץ על טיפול. בדרך כלל תזונה נכונה והרגלי אורח חיים הם התשובה לאיזון של הערכים בבדיקות הדם. כדאי לפנות לנטורופת.

בברכה,
לימפוציטיס של 44.7 מה זה אומר?
 
יעל אבנון  
11:31 21.05.14
שלום גבי,

לימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בזיהומים נגיפיים.
כאשר הערך גבוה זה אומר שהגוף נלחם בנגיף כלשהו, לרוב בלתי מורגש והרמה חוזרת לנורמה.

בברכה,
 
מ
21:17 19.05.14
שלום

אני בת 42

האם יש להתייחס לבדיקת איירון נמוכה בעוד שהמוגלובין תקין והפריטין תקינים
תודה
 
יעל אבנון  
16:33 20.05.14
שלום רב,

רמה אופטימאלית של ברזל היא 120, של פריטין היא מעל 70 ושל המוגלובין 14 בקרב נשים. במידה ואחת מהבדיקות לא בטווח אופטימאלי צריך לבדוק את הסיבה לכך ולטפל.

בברכה,
 
יעל אבנון  
16:32 20.05.14
שלום מלפרד,

זה ערך שבודק חלבונים שונים בשתן, רמה גבוהה עשויה לרמז על התייבשות.
בכל מקרה צריך לבדוק את בדיקת השתן המלאה בשביל לאבחן.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  248  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם