בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
הרצל אבידור
10:29 25.11.14
ביצעתי בדיקת דם שיגרתית וקיבלתי ערך גבוה של בזופיל,1.8%.
מה המשמעות?
מה עלי לעשות?
 
יעל אבנון  
14:16 27.11.14
שלום הרצל,

בזופילים הם תאי דם לבנים אשר עולים במצבי אלרגיה שונים אך כדאי להמשיך בירור אצל הרופא בנוגע לעניין.

בברכה,
בדיקות דם בקשישה בגיל 80 + אינן תקינות :
RBC 4..08
HB 10.7
HCT 34.3
PROTEIN TOTAL 6
ALBUMIN 2.9
רופא המשפחה הפנה להמטולוג .
אשמח להבין במה מדובר ומה ניתן לעשות .
בברכה
 
יעל אבנון  
14:15 27.11.14
שלום רב,

מדובר באנמיה ומחסור בחלבונים.
צריך לבדוק רמות ברזל ופריטין (מאגרי הברזל) ולטפל בהתאם.
המשיכו מעקב.

בברכה,
שלום,
אימי בת 57 בצעה בדיקות דם כשנה לאחר גידול ממאיר במעי הגס ללא צורך בטיפולי כימו.
התוצאות של ספירת הדם יצאו לטוב -
המוגלובין 16.2
R.BC 5.51
Hematocrit - 48.4
לימפוציטים - 44.5

קיים אצלה הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן.

כימיה בדם -

ck- 246
alt 36

היתר תקין.

מה זה אומר? האם ישנה סיבה לדאגה ?

בברכה,

טל
 
יעל אבנון  
14:14 27.11.14
שלום טל,

התוצאות גבוליות, לא ניתן להגיע למסקנה כלשהי מבדיקות בודדות אלו.
כדאי להתייעץ עם הרופאה אשר מכירה את ההיסטוריה הרפואית של אמך.

בברכה,
 
אנונימית
 
15:39 26.11.14
שלום אני בת 45 עשיתי בדיקות דם שיגרתיות אני בריאה בדרך כלל

האם הבדיקות תקינות ?
תודה על התיחסותך למכתבי הקודם (תסמינים לא ברורים) קיבלתי את תוצאות הבדיקות ואשמח אם תיתן את חוות דעתך והתרשמותך
FERRITIN 9.9
EBV IgG 157
CMV IgG 17.8
HELICO PYLORI 150
RBC 3.8
HB 11
HCT 32
CHOLESTEROL -HDL 43
IRON 48
תודה מראש על ההתיחסות
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:51 02.01.08
שלום,

אין אנמיה ממשית.
הליקובקטר פיילורי - אם הכוונה 150 IU/ml בדם אז כנראה שיש את החיידק בקיבה (דבר לגמרי לא נדיר) ויתכן שתקבלי טיפול תרופתי - בהחלטת רופא/ת המשפחה.
נוגדנים מסוג IgG אומרים שמערכת החיסון שלך ראו פעם את הוירוסים השכיחים הללו. בהעדר נוגדנים מסוג IgM אין כנראה זיהום כעת.
HDL קצת נמוך לנשים. אולי יותר פעילות גופנית אם אינך עוסקת בכך.

בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.
 
מיטל
18:15 17.11.14
היי, ביתי בת ה2.9 סובלת מזה 3 שבועות מכאבי בטן ועדיין ..לאחרונה היו הקאות עד כדי התייבשות , שלשולים וקצת חום. לאחר שנבדקה ואף קבלה עירוי של סוכר ומלחים במוקד ושלל של בדיקות , קבלתי היום את תוצאות תרבית הדם שלקחו במיוחד ( כי הרופא חשד שיש לה מחלת הנשיקה כיוון שתפקוד הכבד גדל..)התוצאות הראו היום על cmv 157 . מה זה אומר לגבי ילדה בגיל כזה והאם כאבי הבטן שלא פוסקים קשורים לעובדה שאולי היא חולה במחלת הנשיקה , האם יש טיפול ? תודה רבה !!
 
מיטל
 
18:20 17.11.14
היי, ביתי בת ה2.9 סובלת מזה 3 שבועות מכאבי בטן ועדיין ..לאחרונה היו הקאות עד כדי התייבשות , שלשולים וקצת חום. לאחר שנבדקה ואף קבלה עירוי של סוכר ומלחים במוקד ושלל של בדיקות , קבלתי היום את תוצאות תרבית הדם שלקחו במיוחד ( כי הרופא חשד שיש לה מחלת הנשיקה כיוון שתפקוד הכבד גדל..)התוצאות הראו היום על cmv 157 . מה זה אומר לגבי ילדה בגיל כזה והאם כאבי הבטן שלא פוסקים קשורים לעובדה שאולי היא חולה במחלת הנשיקה , האם יש טיפול ? תודה רבה !!
 
יעל אבנון  
18:43 17.11.14
שלום מיטל,

נוגדני ה- IgG גבוהים, מה שאומר שהיא נחשפה לוירוס בעבר.
נוגדני ה- IgM שליליים, שזה אומר שכרגע היא לא חולה במחלת הנשיקה.

בברכה,
 
אנונימית
 
18:40 15.11.14
שלום

אני בן 55 בריא בד״כ

עשיתי בדיקות דם שיגרתיות האם הן תקינות?
 
יעל אבנון  
09:58 16.11.14
שלום,

רמת הכדוריות הלבנות מעט נמוכה.
במידה ואין בעיה במערכת החיסון ורמות ויטמין B12 וחומצה פולית תקינות, אין עם זה בעיה.

בברכה,
 
אנונימית
 
18:41 15.11.14
המשך תוצאות בדיקות דם
 
יעל אבנון  
09:57 16.11.14
בבדיקה זו ויטמין B12 נמוך ביותר.
 
אנונימית
 
15:23 14.11.14
המשך ....
 
יעל אבנון  
09:54 16.11.14
ויטמין B12 ברמה תקינה.
רמת הסוכר גבוהה.
המשיכו בירור רפואי.

בברכה,
 
אפרת
11:43 14.11.14
כולסטרול- 199
כולסטרול טוב- 60
כולסטרול רע- 124
שומנים- 67
138-non-hdl-cholestrol

שאלתי היא האם תוצאות אלו הן תקינות ?












NON-HDL-CHOLESTEROL-138
 
יעל אבנון  
12:07 14.11.14
שלום אפרת,

התוצאות תקינות.

בברכה,
 
אנונימית
 
11:43 14.11.14
שלום בני בן ה15 עשה בדיקת דם הוא בריא בדרך כלל בדיקות הדם היו שיגרתיות
אשמח לפענוח
 
יעל אבנון  
12:06 14.11.14
שלום,

הלימפוציטים אצלו גבוהים- אלו תאי דם הנלחמים בוירוסים.
תאי הדם הלבנים נמוכים, זה שכיח בקרב אנשים עם עור כהה.
במידה וזה לא המצב, יכול להיות שיש לו מחסור בחלבונים, מחסור בויטמין B12 וחומצה פולית, אשר גורמים לרמה הנמוכה של WBC.
בנוסף לכך הקראטנין נמוך, מה שמעיד בדרך כלל על מסת שריר נמוכה, יכול להיות עקב מחסור בחלבונים.
טיפול נטורופתי עוזר מאוד לאזן את תמונת הדם ואת המצב הבריאותי.

בברכה,
 
רחל
18:24 13.11.14
שלום

בת 65
סובלת מלחץ דם, סוכר גבולי.
מטופלת בתרופות ללחץ דם, ובגלוקופז'.
בבדיקת דם אחרונה עלו ערכי הסוכר, ולראשונה עלה גם הסוכר התלת חודשי.
כולסטרול כללי ורע תקינים, טריגלצירידים גבוהים.
רמת סוכר בדם - 190 (נורמה 65-100)
(HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70
(HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00
טריגלצירידים - 217 (נורמה 35-170)

האם יש קשר בין רמות הטריגלצירידים לבין רמות הסוכר המוגברות?
בחודשים האחרונים אני עוברת תקופה מאוד לחוצה בגלל מחלה של בן הזוג, כנראה גם לא אוכלת מסודר, האם עליה ברמות הסוכר יכולות להיות קשורות לפחמימות? ללחץ הנפשי ?
זה מצריך טיפול תרופתי נוסף או שאפשר להמתין ולראות בעוד כמה חודשים?

כמו כן, בדקתי לראשונה תפקודי קרישה,
(INR 0.71 RATIO ( 0.80- 1.20*(.........)
PTT 28.20 SEC ( 21.00- 38.00) (...*.....)
החל מ15-01-14 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי אצווה
PT(%) 182.00 % ( 75.00- 140.00) (.........)*
PT(SECONDS) 8.20 SEC

מה המשמעות של הערכים החריגים (PT + INR)? זה בהכרח מצביע על בעיה שדורשת בירור וטיפול? (אני לא מטופלת בנוגדי קרישה ו/או אספירין)

תודה

נ.ב. כל השאלות הנ"ל הן בגדר העשרת הידע ותשובה עד שאבקר אצל הרופאה בצורה מסודרת.
 
יעל אבנון  
12:02 14.11.14
שלום רחל,

בהחלט יש קשר ישיר בין אכילת פחמימות וסוכרים לבין עליה ברמת הסוכר והשומנים בדם. כדאי מאוד שתקבלי הנחיות מדיאטנית / נטורופתית לתזונה נכונה עבורך.
הסוכר הופך לשומן ויש קשר בין המדדים בדם.
במידה ותקבלי טיפול תזונתי נכון והנחיות לשימוש בתוספי תזונה והנחיות לפעילות גופנית, תוכלי להימנע מעליה במינון התרופתי ואף הורדתו.
לגבי בדיקות הקרישה, יש אצלך קרישיות יתר של הדם וזה אכן מצריך טיפול.
גם בנושא זה, הטיפול הנטורופתי עוזר מאוד וניתן להימנע מתרופות.

בברכה,
 
לירון מיוחס
19:22 12.11.14
היי,
רציתי לשאול מה אומרת בדיקת egfr שיצאה לי 60.
מה הקשר לכליות או ללב ?
תודה רבה
 
יעל אבנון  
13:37 13.11.14
שלום לירון,

זהו ערך תקין המסמל סינון כלייתי תקין.

בברכה,
 
נסיכת הנילוס
09:23 13.11.14
שלום,
אני בת 22. בבדיקת שתן יצא לי אריתרוציטים (כדוריות דם?) 250
כל שאר הבדיקה בסדר.ובטוחוח הנורמה. התרבית שלילית.
ממה זה יכול לנבוע?
 
יעל אבנון  
13:35 13.11.14
שלום,

תאים אדומים בשתן יכולים לנבוע עקב דלקת, מבעיה בכליות, עקב שימוש בתרופות שונות, אחרי מאמץ גופני, סמוך לזמן הווסת ועוד.

בברכה,
 
יערה
19:17 09.11.14
בבדיקת דם נמצאה התוצאה 115 שהיא מעל טווח הנורמה.

אני חולה אונקולוגית סרטן ריאות האם יש מקום לחשש לגרורות בעצמות?
 
יעל אבנון  
22:36 09.11.14
שלום יערה,

לא ניתן להסיק מבדיקה זו לגבי גרורות.
כדאי להתייעץ עם הרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
סי
19:22 06.11.14
מבדיקת דם ישנן תוצאות שחרגו מהנורמה:
MCHC 32.3
NEUT 75.6
LYM 17.2

תוצאות בנורמה

NEUT ABS 6.8
LYMPABS 1.5
קראתי שתוצאות נמוכות של LYM יכולות להעיד על איידס? גם ההמוגלובין נמוך, ואם תוצאות ה-ABS בנורמה אין חשש מאיידס?אין חשש ממחלות אחרות?
 
יעל אבנון  
12:03 07.11.14
שלום,

הבעיה היא לא בלימפוציטים הנמוכים אלא בנויטרופילים הגבוהים- אלו תאי דם לבנים הנלחמים בחיידקים, ובגלל שרמתם גבוהה, רמת הלימפו' נמוכה.
לא ניתן להסיק שום מסקנה לגבי איידס.
המוגלובין נמוך לא קשור, צריך לראות ספירת דם מלאה כדי להבין אם יש אנמיה.

בברכה,
 
א
16:08 09.11.14
להלחם בחיידקים, זה יכול להיות חיידקי איידס?
ואם לא אז מדוע הערכים הנויטרופילים גבוהים,מה הסיבה זיהום אולי ?
קראתי שכאשר הילמפוצטים נמוכים זה נקרא לימפופוניה וזה נגרם כתוצאה ממערכת חיסונית חלשה, או שיש נגיף כלשהו או אפילו תהליך סרטני או איידס.
קיבלתי תוצאות של ערכי הליפוציטים והנויטרופילים עם תוספת ABS והם כן היו בנורמה, מה עליי לעשות?
 
יעל אבנון  
22:33 09.11.14
איידס הוא נגיף, לא חיידק.
נויטרופילים יכולים לעלות בגלל סוגים שונים של חיידקים.
אם יש דאגה לגבי הדבקות באיידס, ניתן לעשות בדיקה ולשלול את העניין.

בברכה,
שלום רב,
בני בן 25, חש תשישות מזה מס' חודשים, עד כה לא היו בעיות בריאות
תוצאות ה GOT- AST: 56
GPT -ALT : 46
LDH : 504
CREAYININE: 0.66

כיצד נכון להמשיך את הברור?
בברכה,
מירה
 
יעל אבנון  
11:39 09.11.14
שלום מירה,

אנזימי הכבד מוגברים, צריך לערוך לו תשאול בריאותי מעמיק ולעשות אולטרה סאונד לכבד וכיס המרה. המשיכו בירור רפואי.

בברכה,
הרופא רשם אבחנה גסטרואנטריטיס. האם מצב זה יכול לגרום לעליה כזו בלויקוציטים. לא קיבלתי אנטיביוטיקה. תודה
 
יעל אבנון  
11:37 09.11.14
גסטרואנטריטיס היא דלקת זיהומית של הקיבה והמעי, לרוב נגרמת ע"י וירוס ואין צורך באנטיביוטיקה. בהחלט מצב כזה מעלה תאים לבנים בדם.

 
דידי
13:18 08.11.14
לפני כשבועיים סבלתי מהקאות כאבי בטן בחילות ושילשולים רבים, חשתי ממש ברע עם בחילות מאוד קשות אבל לא היה לי חום . בספירת דם שנלקחה לי ניצפו כ 20000 WBC וגם עליה בגרנולוציטים . הרופא במוקד הרפואי אמר שהספירה היא עקב הסטרס שבו נמצא הגוף. שכבתי שם כ 10 שעות עם עירויי נוזלים פרמין ופפברין. כעבור כ 10 שעות לפני ששוחררתי נלקחה לי שוב ספירה ורמת ב WBC ירדה ל 17900. מה יכולה להיות הסיבה יתכן באמת עקב איך שהרגשתי שגרם לעלייה בספירה ? שאר המדדים בספירה היו תקינים . ממה שקראתי באינטרנט אני מפחדת שזה לא לויקמיה
 
יעל אבנון  
11:35 09.11.14
שלום דידי,

תאי הדם הלבנים עלו עקב המצב שהיית בו, כנראה שההקאות נגרמו עקב זיהום כלשהו במערכת העיכול וזה תקין שהתאים הלבנים יעלו במצב כזה.
לאט לאט הרמה תרד עד שתגיע לנורמה.

בברכה,
שלום, ביצעתי בדיקות ותוצאה של פרוטאין טוטאל 6.4 וגלובולין אלפא2 תוצאה 12.1
רציתי לדעת אם יש לזה איזה משמעות?
שלום נופר,

רמת החלבון הכללי נמוכה.
רמת הגלובולין אלפא מעט גבוהה- מה שעשוי להעיד על תהליך דלקתי בגוף.

בברכה,
 
ניצן
09:36 07.11.14
שלום,
חצי שנה אחרי שעברתי לטבעונות ביצעתי בדיקות דם והיו מספר חריגות, אף אחת מהן לא היתה גבוהה ביחס לטווח התקין. אשמח לדעת מה המשמעות.

גבוה מהטווח- בילירובין (שניהם) וMPV
נמוך מהטווח- HCT וRBC

רמת הB12 היתה תקינה אבל לקחתי כדורים בשביל זה בזמן האחרון.

תודה מראש,
ניצן
 
יעל אבנון  
12:10 07.11.14
שלום,

אני צריכה לראות את המספרים של כל בדיקה, זה לא מספיק לכתוב גבוה או נמוך.
וכדאי לשלוח תמונת דם מלאה.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  257  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם