בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
כנראה שיש לי שתי מחלות אוטואימוניות אם לשפוט לפי התוצאה ana titer POS 1:640
ואם לשפוט לפי הנוגדנים לבלוטת התריס. על שתי התוצאות אני יודעת מזמן. אבל בעוד השימוטו ברורה לי לא ממש ברור לי מהי המחלה השניה. . בדקתי את האפשרות של דלקת פרקים שגרונית אבל התוצאות לא מראות על קיומה . (למרות כאבי פרקים עזים בעונות מעבר אשר היו השנה כה חזקים על שנאלצתי לקחת זריקת קורטיזון)..
אשמח לדעת איזו בדיקה עלי לבקש?
תודה רבה
 
יעל אבנון  
15:33 27.10.14
שלום רונה,

לא ברור לי מדוע את חושבת שיש לך מחלה אוטואימונית נוספת, חוץ מהשימוטו.
במידה והפרקים כואבים ועשו לך את כל הבדיקות, כנראה שאין מחלה אוטואימונית של הפרקים.

בברכה,
 
טל
 
17:28 24.10.14
לפני 3 חודשים בערך היתה לי רוטינה חוזרת של דלקות גרון עם חום (3 -4 פעמים בתקופה קצרה ) בכל הדלקות הללו המשטחים יצאו שליליים אך בבדיקות בדם נראתה עליה בכדוריות לבנות ונראה שהיה זיהום כלשהו אך המשטחים שליליים , השקדים שלי בכללי גדולים מהרגיל , כיום לאחר כמה חודשים ביקשתי בשל התעניינות לבצע בדיקת סטרפטוליזין והיא יצאה חריגה , הספירה יצאה תקינה , יום לאחר מכן עשיתי בדיקת crp שיצאה תקינה וגם משטח שלילי, אז מה משמעות הסטרפטוליזין הגבוה , האם עדיין יש אפשרות שקיים חיידק בגוף ? יש לי טיפה חולשה ועייפות ואני תמיד עומדת על חום של 37.0-37.3 .
 
יעל אבנון  
15:30 27.10.14
שלום טל,

זהו נוגדן בדם אשר עולה לאחר זיהומים בגרון ונשאר גבוה בדם גם כמה חודשים לאחר חלוף הזיהום, כך שהממצא תקין ולא אומר שהחיידק פעיל.

בברכה,
מהמידע שיש ברשותי משנת 2004 (אין לי אפשרות לקבל מידע מלפני כן באינטרנט) ספירת הדם הלבנה שלי נמוכה כמעט באופן קבוע (לעיתים הוא בתוך הנורמה הנמוכה) ולעיתים גם ערכים נמוכים מסויימים ששייכים לכדוריות האדומות . נאמר לי ע"י המטולוג שאם אין לי זיהומים חוזרים ונשנים אז אין לי מה לדאוג. ובנוסף נאמר לי שהירידה יכולה להיות קשורה להורים תימנים.
ההורים שלי מרוקאים ובמרוצת השנים לא סבלתי מזיהומים. אך ב4-5 שנים אחרונות יש לי פטריה ברגל והיא חלפה לאחר טיפול ולא חזרה כמעט שנה. אך הופיעה לי פטריה בפי הטבעת ולאורכה שטופלה במשחת פטריון ותריאולון. ועכשיו אני לוקחת פרוביוטיקה ושמן אורגנו. יש לי שפעת קלה אחת לשנתיים אם בכלל.
האם יש לי סיבה לדאגה?
שאלה נוספת: האם כדאי לקחת תוספים טבעיים לחיזוק מערכת חיסונית? ומהם?
 
יעל אבנון  
15:27 27.10.14
שלום יפה,

אין מקום לדאגה, הקפידי להמשיך לעקוב אחר התאים הלבנים בבדיקות הדם מידי פעם. צמחי מרפא כמו אסטרגלוס ואכינציאה מצוינים לחיזוק מערכת החיסון אך לפני נטילתם כדאי להתייעץ עם נטורופת.

בברכה,
 
דנה
20:02 22.10.14
שלום רב, אני בת 19,מגיל עשר עם סוכרת נעורים. יש לי גם תת פעילות בלוטת התריס-השימוטו. עשיתי בדיקות דם. ובתוצאות היו כמה תוצאות חריגות. רמת הalkp alkaline phosphtase -195 הנורמה היא 30-120, Alt-31 -gpt נורמה: (0-30). Ggt-27 נורמה:(0-20) וvitamin d 14ng/ml מבחינת בלוטת התריס אני מאוזנת.ומבחינת הסוכרת אינני מאוזנת.. למה רמת הalkp כ״כ גבוהה? ממה זה נובע?תודה מראש.
 
יעל אבנון  
10:06 23.10.14
שלום דנה,

ה- Alk Phos עשוי לעלות במצבים רבים ומגוונים כמו עודף זרחן בגוף, בעיות בכבד, בעיות בעצמות, דלקות שונות, שימוש בתרופות שונות ועוד.
בלי קשר, כדאי שתקחי טיפות של ויטמין D עקב המחסור בדם.

בברכה,
 
יוכי
21:46 22.10.14
מה זה MPV בבדיקת דם? אצלי הוא גבוה 12, מה זה אומר
TSH שלי גבוה 7.77 במקום .34-5.6, מה זה אומר? לכן קשה לי לרזות?
 
יעל אבנון  
10:03 23.10.14
שלום יוכי,

MPV זה גודל הטסיות, אצלך הטסיות הן גדולות מהרגיל, זה יכול להעיד על הרבה מצבים ואני לא יכולה לאבחן מבלי לראות תמונת דם מקיפה ולערוך תשאול בריאותי.
ה- TSH אכן גבוה, מה שמסמל על תת פעילות של בלוטת התריס.
במקרים כאלה בהחלט יש קושי בירידה במשקל.
כדאי שתפני לרופא לקבלת טיפול לאיזון תפקוד הבלוטה.

בברכה,
תודה רבה!
שלום איה,

מדובר בבדיקות קרישה, צריך לגשת לרופא לשם אבחון במקרה זה.

בברכה,
 
אביבה
08:36 21.10.14
ערך הבדיקה egfr התוצאה 89.22 מה אני אמורה להמשיך ולברר לאור התוצאה הגבוהה
 
יעל אבנון  
20:17 21.10.14
שלום אביבה,

ערך תקין הוא מעל 60 מיליליטר לדקה, התוצאה תקינה.

בברכה,
 
סיגל
14:20 20.10.14
שלום,

ערכתי בדיקות שתן תקופתיות והתקבלה התוצאה הבאה, איני בהריון האם במקרה שיש את החידק בשתן יש ליטול אנטיביטיקה. ממה שקראתי באינטרנט זה חידש ששוכן במערכת השתן והעיכול. השאלה האם צריך טיפול עבורו .
תודה סיגל


)

Order Comments



REMARKS (MICRO)

‎רגישים ‎Gr.B.Streptococci



REMARKS (MICRO)

לפניצלין ונגזרותיו



REMARKS (MICRO)

במקרה של אלרגיה יש לטפל



REMARKS (MICRO)

במקרודנטין



Urine culture

...‎צמיחה של



Bact.count 1 isolate

10,000CFU/ml.






Str. agalactiae gr B
 
יעל אבנון  
20:16 21.10.14
שלום סיגל,

רק הרופא יכול להחליט האם לתת טיפול.

בברכה,
ארבעת הערכים הבאים יצאו מגבולות הנורמה.
אשמח להבין מה המשמעות של כל אחד מהם?

Neutrophils % : 29.7 (נורמה בין 40-60). מה המשמעות?
Lymphocytes %: 61.6 (הנורמה בין 33-48). מה המשמעות?
MCH-Mean Cell Hemoglobin :25.7 ( הנורמה בין 26-32). מה המשמעות?
Bilirubin Total: 0.2 (הנורמה 0.3-1.2). מה המשמעות?

תודה רבה :)
שלום רגינה,

הלימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בוירוסים- רמתם בבדיקה גבוהה.
בגלל הרמה הגבוהה של הלימפוציטים, הנויטרופילים נמוכים- אלו תאים שנלחמים בחיידקים.
המסקנה היא שיכול להיות שיש לה זיהום ויראלי כלשהו (ולא חיידקי).
ה- MCH הוא מדד להמוגלובין, כל עוד ה- HB תקין, אז זה בסדר.
בילירובין נמוך- לא להתייחס.
המשיכי בירור אצל הרופא,

בברכה,
שלום
במשך שבוע וחצי אני סובלת מכאבי גרון איומים, כאשר בחמישה ימים האחרונים גם מחום של 39-40.בעקבות החג, לא יכלנו לעשות משטח גרון על מנת לדעת האם מדובר בסטרפטקוקוס. אך מכיוון שהרופאה ראתה לבן בגרון, היא הניחה שזה סטרפטקוקוס, ואני נוטלת אנטיביוטיקה כבר חמישה ימים. אך היא לא עזרה לי. לכן הרופאה כעת חושדת למחלת הנשיקה. עשיתי בדיקות דם (הקופח היום לא עובדת), ואלו התוצאות הרלוונטיות:
(NEUTROPHILS % 62.30 % (39.00- 59.00) (.........)*
(MONOCYTES % 15.00 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
(MONOCYTES 1.37 K/UL (0.08- 0.90) (.........)*
EBV-IGM NEGATIVE
EBV EBNA (IGG) 17.10 U/ML

מה אני אמורה להבין מזה?
שלום בר,

לפי הבדיקות הנויטרופילים גבוהים וזה מראה שהזיהום אצלך הוא ככל הניראה ממקור חיידקי. הרופאה בדקה רק סוג אחד של נגיף אשר גורם למחלת הנשיקה וזה יצא שלילי. יש נגיף נוסף- CMV, כדאי לבדוק גם אותו.
בכל מקרה מחלת הנשיקה נגרמת מנגיפים ועל פי הבדיקה לא ניראה שבזה מדובר, אלא בחיידק. פני לרופאה להמשך בירור.

בברכה,
 
אפרת
17:23 07.10.14
שלום, לאור כאבי בטן עזים ועצירות של למעלה מ 5 ימים, הרופאה שלחה אותי לבצע מספר בדיקות דם. התוצאה של CRP יצאה 38, כלומר - הרבה מאוד מעל הנורמה (0.2-5). קראתי קצת באינטרנט וראיתי שבד"כ מדריכים לצום לפני הבדיקה הזו, אך לא צמתי. (אני חושבת שהאחות עשתה לי אותה בטעות, כי "סגרתי" עם הרופאה שאבצע בדיקות מקיפות רק אחרי שאחלים). בקיצור - האם תוצאת בדיקה זו - שלא בצום - תקפה? ואם אכן זהו המצב - מה עושים? מה זה דלקת בקיבה בכלל? :/
תודה.
אפרת.
 
יעל אבנון  
16:39 08.10.14
שלום אפרת,

ה-CRP הוא חלבון שעולה במצבי דלקת, הערך שיצא לך הוא אכן גבוה ואין קשר לכך שלא צמת, מדובר בנוכחות של דלקת בגוף.
לא ניתן לדעת את מקור הדלקת ללא בדיקות נוספות.
דלקת בקיבה נובעת מחשיפת רירית הקיבה לחומציות יתר, זה יכול להיגרם עקב תרופות שונות או עקב החיידק הליקובקטר פילורי.
בקשי מהרופאה בדיקת נשיפה לחיידק וקחי הפניה לרופא גסטרו.

בברכה,
שלום רב,
בת 35, תת פעילות בלוטת התריס. נוטלת אלטרוקסין וגלולות.
חולשה, נשירה, ציפורניים דקות.
לא אוכלת בשר וקטניות, מעט מוצרי חלב.

ברזל ופריטין נמוכים, אך בגבול התחתון של הנורמה.
Iron=70, בעבר היה או נמוך או מחוץ לגבול העליון.
Ferritin=35 , בעבר גם היה נמוך.
האם יש צורך לעשות משהו?

B12=230, בעבר היה נמוך. לאחר זריקות עלה ל-500, ולאחר הפסקת הזריקות ירד חזרה אחרי מס חודשים.
האם לחזור לזריקות? (כדורים לא נספג).

Triglycerides=235 גבוה. עלה בשנה האחרונה מ-100.
HDL=45 נמוך
LDL תקין.
יש משמעות לערך גבוה של השומנים בדם ולHDL נמוך?
אם כן מה יש לעשות?
שלום מירב,

במקרה כזה מאוד מומלץ לפנות לנטורופת אשר יסדר לך את התזונה ויתאים לך תוספי תזונה נכונים לך.
נסי לקחת טבליות B12 מסוג מתילקובלמין- נספג טוב יותר בגוף.
הברזל גבולי, או שתשפרי את התזונה, או שתקחי תוסף ברזל.
לגבי השומנים הגבוהים- יכול להיות שזה מושפע משימוש בגלולות אך בכל מקרה צריך להפחית שומנים, סוכרים ופחמימות מהתפריט.
בנוסף- לעשות פעילות גופנית קבועה.

בברכה,
בוקר טוב,
בבדיקה נרשם ציסטות קורטיקליות
ובנוסף הציסטה הגדולה בילוקולרית
מה פירוש המושג בילוקולרית.

מודה מראש
וחתימה טובה
 
יעל אבנון  
15:18 02.10.14
שלום,

הפורום מתעסק בבדיקות דם ולא בתוצאות אולטרה סאונד, נסי בפורום אשר עוסק בנושא.

גמר חתימה טובה,
בספירת דם ברזל 243... המוגלובין 10.90.
מה ההסבר לתוצאה הזאת?
לוקחת כשבוע כדור ברזל + חומצה פולית. היום לקחתי כדור ברזל לפני בדיקת הדם. היתכן שרמת הברזל קפץ גהוהה כל כך אחרי חצי שעה מלקיחת ברזל ויש צורך בבדיקה חוזרת בצום או שיש בעיה רצינית אחרת?
בבדיקת הדם של לפני שלושה ימים ds dna היה פי שתיים גבוה מהנורמה. לא יודעת אם זה קשור לשאלה שלי.
 
יעל אבנון  
15:16 02.10.14
שלום אינגה,

הברזל עלה כתוצאה מלקיחת התוסף אך ההמוגלובין עדיין נמוך כי לוקח לו יותר זמן להתאזן. אין קשר לבדיקה השניה שציינת.

בברכה,
הרופא טוען שהכל בסדר ונתן לי לקחת כדורי ברזל וחומצה פולית. לדעתי יש חריגות נוספות בבדיקה שהרופא לא התייחס אליהם. בבקשה האם תוכלו לפענח לי את ההדיקה שאוכל להרגע? מצרפת את הבדיקה קובץ תמונה
תודה רבה מראש
 
יעל אבנון  
20:56 30.09.14
שלום אינגה,

בבדיקה ניתן לראות רמת סידן נמוכה, רמת חלבונים נמוכה, רמת CRP גבוהה- מרמז על תהליך דלקתי בגוף, המוגלובין נמוך- אנמיה, ובנוסף ישנה בדיקת נוגדנים שיצאה גבוהה- זה יכול להעיד על הרבה מצבים בהם הגוף תוקף את עצמו- מחלות אוטואימוניות. אני מציעה שתפני לרופא נוסף לחוות דעת שניה או שתוכלי להעזר בנטורופת מוסמך.

בברכה,
לבדיקה הלא תקינה או או שבנוסף לאנמיה יש לי בעיות שלא קשורות אחת לשני
 
יעל אבנון  
15:51 01.10.14
אין קשר ישיר בין האנמיה לשאר הבעיות, בהחלט ניתן לאזן את הבדיקה ולהשיג בריאות מיטבית. נטורופת טוב יכול בהחלט לעזור.
 
אורית
18:33 30.09.14
עשיתי היום בדיקות דם ורובן יצאו בגבול הנורמה פרט לשתים:
Eosinophils שיצאה 0.87 והנורמה היא 0-0.6
Eosinophils % שיצאה 11.3 והנורמה היא 0-6

האם צריך להתחיל לדאוג? קראתי קצת באינטרנט וזה לא מבשר טובות.
בנוסף אני צריכה לעבור בשבוע הבא ניתוח הגדלת חזה. האם זה משפיע על קיום הניתוח?
 
יעל אבנון  
20:57 30.09.14
שלום אורית,

אזונופילים גבוהים מעידים על תהליך אלרגי בגוף או נוכחות של טפילים כמו קנדידה.
במידה ואת סובלת מאלרגיות (כולל אסטמה), אז הממצא הגיוני.
זה לא צריך להפריע לניתוח.

בברכה,
שלום רב,

שאלה קצרה בנושא בדיקות הדם שלי.
בשתי בדיוקת הדם האחרונות שלי (ספטמבר ומרץ) ערך ה-WBC-Leucocytes היה נמוך (4.5 ו-4 בהתאמה).

שאר הערכים שלי תקינים לחלוטין.
ערכי ה-B12 תקינים.
אני אוכל בשר ועושה ספורט.

מה זה לעזאזל אומר?!

אני לא יודע אם זה קשור, אבל אבא שלי נפטר מלוקימיה.

אשמח להבהרה.
בתודה מראש,
דרור.
 
יעל אבנון  
12:03 29.09.14
שלום דרור,

רמה נמוכה של תאים לבנים יכולה להיות נורמלית בקרב אנשים עם עור כהה, כאשר יש מחסור ב B12 (ערך תקין הוא בין 500-600), כאשר יש מחסור בחומצה פולית, כאשר יש בעיה ביצור הכדוריות, בעת נטילת תרופות ועוד.

בברכה,
 
דרור
12:15 29.09.14
שלום ד"ר יעל,
תודה רבה על תגובתך.

אני ממוצא רוסי, בן 28, אוכל בשר, עוסק בספורט ולא נוטל תרופות כלל וכלל.
אין לי מחסור מיוחד ב-B12 (בבדיקה במרץ היה לי 417).
בבדיקה הנוכחית (ספטמבר) עוד לא מופיע ערך ה-B12 (קבלתי נתונים חלקיים בנתיים).

כפי שכתבתי קודם לכן, אבא שלי נפטר מלוקימיה (AML) ולכן אני מאוד חושש.
האם יכול להיות שמדובר ב-לוקופניה?
האם יש משהו שאני יכול לעשות על מנת לשפר או לתקן את הערך?

בתודה מראש,
דרור.
 
יעל אבנון  
16:26 29.09.14
עקב החשש ממחלת אביך, אני מציעה שתיגש לרופא המטולוג ליעוץ.

בברכה,
 
דרור
16:45 29.09.14
תודה רבה יעל.
קבעתי תור לנובמבר לרופא המוטולוג בחיפה.

האם לוקימיה היא מחלה תורשתית?
 
יעל אבנון  
17:26 29.09.14
יש גורמים גנטיים וגורמים סביבתיים להתפתחות המחלה, כמו להרבה מאוד מחלות אחרות. אין צורך להילחץ, רמת תאים לבנים נמוכה לא מעידה על לוקמיה.

תודה :)
 
יעל אבנון  
12:10 30.09.14
 
צ'שר
 
11:29 29.09.14
האם עלי לחשוש מדלקת בדרכי השתן? אני בשבוע 10
leukocytes -25 trance leu/ul
ketones +-mg/dl
כול השאר נורמאלי ושלילי
 
יעל אבנון  
12:04 29.09.14
שלום,

תגשי עם התוצאות לרופא שיחליט האם את צריכה לקבל טיפול.

בברכה,
 
אני
 
16:56 28.09.14
היי,

אני בשבוע חמש ועשיתי בדיקת שתן. יצאו התוצאות האלו:

מה זה אומר? האם יכול להיות שיש לי דלקת בשתן ואני לא מרגישה כלום?
האם כדאי לחזור שוב על הבדיקה?
 
יעל אבנון  
18:46 28.09.14
שלום,

לעיתים יש תאים לבנים בשתן ואין זה אומר שיש דלקת בדרכי השתן, במידה ואין לך סימפטומים לרוב אין צורך בטיפול, אך כדאי להראות את התוצאות גם לרופא.

בברכה,
 
הרצליה
14:11 28.09.14
מה משמעות התוצאות: קאפה 26.4 , למבדה 30.7 , קאפה/למבדה 0.86 ?
תודה
 
יעל אבנון  
18:44 28.09.14
שלום,

אלו הן שרשראות חלבון במערכת החיסון והן נבדקות בעיקר לשם אבחון של מיאלומה נפוצה. הרמה שציינת מעט גבוהה ויכולה להעיד על מגוון מצבים כמו בעיה בכליות, מצבי דלקת שונים ועוד. צריך להמשיך בירור אצל הרופא.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  255  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם