בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
serg
11:36 08.07.14
שלום רב
ב2013 ביצעתי בדיקת דם, והיו לי 3 חריגות לא גבוהות
neutrophils% 34.2
lymphocytes% 49
manocytes% 14.8

נאמר לי על ידי הרופא שחריגות אלה נבאו כנראה כתוצאה מוירוס שהיה לי ביום הבדיקה או דלקת וכו..
לאחרונה חזרתי אחורה במאגר הבדיקות שלי וראיתי שגם 2 בדיקות מ2011 וגם בדיקה מ2010 מראות את 3 החריגות האלה במספרים דומים בסטייה עד 1-2 מהתוצ' שהצגתי כאן.
כנראה שלא סביר שב4 בדיקות רצופות בפריסה של 3 שנים הייתי חולה ממה זה יכול לנבוע? האם יש מקום לדאגה?
 
יעל אבנון  
14:00 08.07.14
שלום,

יש אנשים אשר באופן קבוע הלימפוציטים שלהם גבוהים.
מדובר בנטיה, הסיבה לא תמיד ברורה.

בברכה,
 
ע״י
14:14 08.07.14
בשנים קודמות לפני 2010 לא הופיע אצלי ממצא זה אגב אני בן 27. האם זה יכול לנבוע מסיבות מדאיגות האם יש סיבה לדאגה?
 
יעל אבנון  
15:18 08.07.14
אם זה מדאיג אותך, תוכל להמשיך בירור אצל הרופא, אין לי דרך לדעת ללא תשאול מקיף והסתכלות רחבה על בדיקות הדם וההיסטוריה שלך.

בברכה,
 
מאור
13:01 08.07.14
צהריים טובים. לאחר בדיקות דם כלליות התגלתה אצלי איזה שהיא בעיה בכדוריות דם האדומות. הופניתי לעשות בדיקות דם ממוקדות ובנוסף, בדיקת בטן עליונה. היום ביצעתי את לקיחת הדם שממנה נלקחו ממני בערך 8-10 מבחנות וכשכמעט סיימתי עם המבחנות הרגשתי ממש לא טוב וכמעט התעלפתי אצל הרופא. שכבתי על מיטת הטיפולים, נחתי מעט, שתיתי מים והמשכתי בדרכי לאחר זמן מה. האמת שגם כרגע כשעתיים לאחר התקרית אני עדיין מרגיש קצת חולשה למרות שדאגתי להכניס משהו לפה. חשוב לי לציין שבדרך כלל לאחר לקיחת דם, אני מרגיש כמו מן כאבים קטנים באזור הכנסת המחט, והיום זה לא קרה, מה שמדליק לי נורה אדומה נוספת.

1. האם עליי לדאוג ממה שקרה לי אחרי לקיחת הדם?
2. האם יש סיבה לחשוש עקב חוסר כאבים באזור החדרת המחט (אולי לא הוחדר המחט לווריד שלי)? תודה.
 
יעל אבנון  
14:02 08.07.14
שלום מאור,

החוויה שלך תקינה, זה קורה להרבה אנשים אחרי לקיחת דם.
עצם העובדה שלא הרגשת כאב רק מרמזת על כך שהאחות חדרה לוריד בצורה טובה, זה הכל.

בברכה,
 
דורית
19:47 06.07.14
היי תאריך הווסת האחרונה שלי היה ב-01/06 ומשך המחזור החודשי שלי הוא 31 יום
ישנו איחור של 5 ימים ובבדיקת הדם יצא
HCG QUANT.(S) <0.5

(HCG < 3 IU/L = NEGATIVE)

(HCG > 25 IU/L = POSITIVE)

האם התוצאה היא שלילי לגבי הריון או שעוד מוקדם מדי לדעת ?

אשמח לתשובתך בהקדם
תודה :)
 
יעל אבנון  
11:24 07.07.14
שלום דורית,

על פי התוצאה את לא בהריון.
במידה ולא תקבלי מחזור בימים הקרובים תוכלי לבצע בדיקת שתן ביתית.

בברכה,
 
דורה
12:09 04.07.14
שלום רב ,אני בן 41 לא מעשן לא שותה אלכוהול עושה ספורט שעה כל יום עשיתי בדיקות דם ויש כמה בדיקות שהם חורגות מהנורמה אשמח לפענוח תודה
WBC 3.8
NEUabs 1.5
RBC 4.1
HGB 12.8
HCT 38.6
PLT 132
GLUCOSE 67
Cholesterol ratio-B 1.6
HDL-Cholesterol 88
Iron 159.6
אלו הבדיקות או שהם גבוהות מהנורמה או שהם נמוכות - אודה לך על הפענוח
 
דורה
12:01 06.07.14
 
יעל אבנון  
12:11 06.07.14
שלום רפאל,

כדוריות הדם הלבנות והאדומות אצלך נמוכות, ההמוגלובין נמוך, מה שמייצר אנמיה- מחסור בחמצן. טסיות הדם נמוכות גם כן- זה מייצר אצלך דם דליל ונדרש מעקב על מנת לוודא כי הרמה לא יורדת מתחת ל-100.
בנוסף לכך רמת הסוכר נמוכה- יכול להיות בעיית ספיגה. הברזל תקין אך צריך לבדוק את רמת הפריטין- מאגרי הברזל, על מנת לבדוק האם יש בעיה באגירת הברזל או בספיגתו.
יכול להיות כי מדובר כאן בבעיה ביצור תאים במוח העצם, כדאי להתייעץ על כך עם הרופא. בנוסף כדאי לעשות בדיקה לויטמין B12 וחומצה פולית- אלו ויטמינים הקשורים בבניה של כדוריות אדומות ולבנות.
זו בהחלט תמונת דם הדורשת התייחסות, המשך בירור רפואי.

בברכה,
 
דורה
12:49 06.07.14
נעשתה גם בדיקה כזאת אם אני לא טועה

portein,total - 72 g/L

האם זאת הבדיקה שהתכוונת אליה?
 
יעל אבנון  
14:54 06.07.14
לא, זוהי בדיקת חלבון כללי, אני דיברתי על בדיקת Ferritin- מאגרי הברזל.

בברכה,
 
אור
11:27 05.07.14
שלום,
בעקבות תלונה שלי על חוסר ריכוז ביצענו בדיקת דם ויצא:
MCV 77.6 FL
MCH 25.3 PH
IRON 36 mcg/dL

אני מבינה שזו תחילת אנמיה (כי המדדים די קרובים לטווח), נכון?
קצת היסטוריה אני צמחונית 15 שנים ומעולם לא לקחתי תוספים ומעולם לא הייתה לי אנמיה כי אני מקפידה על אכילת ירקות ירוקים, קטניות עשירות בברזל וחולת טחינה:)
מה שכן כבר כמה שנים יש לי B12 נמוך ואני על טבליות מציצה ומידיי פעם זריקות.
אבל בבדיקה הזו הB12 עלה ל- 271 pmol/L

במדדים כאלו צריך לקחת תוסף? או שאפשר להקפיד על תזונה ולהימנע מתוספים?
 
יעל אבנון  
11:00 06.07.14
שלום אור,

ערך אופטימאלי של ברזל הוא 120 כאשר הפריטין צריך להיות מעל 70.
הערכים אצלך נמוכים מאוד, כדוריות הדם האדומות קטנות- ה- MCV צריך לעלות ל-85. לכן כדאי מאוד שתתחילי עם כדורי ברזל ותפני לנטורופת שיתאים לך תזונה נכונה. בנוגע ל- B12, ערך אופטימאלי הוא 500-600 ולכן את צריכה להמשיך לקחת תוסף למציצה מתחת ללשון.

בברכה,
היום הגיעו תוצאות נוספות,
של :
TRANSFERRIN- 365 mg/dl
FERRITIN- כתוב ":קטן מ8" (אין שם טווח בכדי לדעת אם זה חריג)
-אני מבינה שכל התוצאות קשורות לברזל , נכון?
 
יעל אבנון  
14:53 06.07.14
הטרנספרין גבוה והפריטין מאוד נמוך- זה אומר שמאגרי הברזל מדולדלים ביותר.
אין הרבה ברירות אלא לקחת תוסף ברזל כמה שיותר מהר.

בברכה,
 
שירה
17:33 03.07.14
היי
עשיתי היום בדיקות דם בנוגע להריון
התשובה הייתה:
mlU/ml148.9 HCG
מה זה אומר?
 
יעל אבנון  
10:57 06.07.14
שלום שירה,

זה אומר שאת בהריון.

בהצלחה!
 
מישהי
12:09 03.07.14
מה אומר עלייה מ6 ל9.390 של wbc כדוריות דם לבנות בפרק זמן של 4 חודשים ?
ומה משמעות של כדוריות דם אדומות חורגות מהנורמה 4.85
 
יעל אבנון  
12:47 03.07.14
שלום,

הכדוריות הלבנות עולות ויורדות בדם על פי נוכחות של זיהומים מסוגים שונים, זוהי התנהלות נורמלית בגוף. רמה של 9 בדרך כלל מרמזת על עומס במערכת החיסון, ברגע שהגוף יפתר מהמזהם הרמה תחזור לנורמה.
רמה גבוהה של כדוריות אדומות מרמזת על מצבים בהם יש מחסור בחמצן והגוף מייצר יותר כדוריות כפיצוי על המחסור- נפוץ בקרב מעשנים.
הרמה שציינת תקינה.

בברכה,
בגלל כל מני ממצאים קליניים שאני לא בטוחה לגביהם כמו נקודות אדומות על העור ו2 יבלות קטנות שזיהיתי משהו חדש בימים האחרונים. וכאבי בטן תחתונה שנמשכים הרבה זמן . והרי hpv זה זיהום שלא יוצא מהגוף נכון ?
בכללי אני לא מרגישה חולה חום וכדומה
מדובר בהפרשות מרובות מהנרתיק
אני לא מבקשת אבחנה
אני רק מבקשת לדעת אם יכול להיות שזה קשור?
מערכת החיסון יודעת להיפטר לבד בדרך כלל מנגיף הפפילומה.
על מנת לברר אם נדבקת בנגיף את צריכה לעבור בדיקת משטח צוואר הרחם- PAP.
אין שום אפשרות לדעת האם רמת הכדוריות הלבנות הגבוהה קשורה לנגיף הזה.
גשי לגניקולוג להמשך בירור.

בברכה,
 
אלומה
15:19 30.06.14
שלום, קיבלתי תוצאות בדיקות דם, כך שאחוז הנאוטרופילים גבוה, רמת ואחוז האיסינופילים, הלימפוציטים והבסופילים מאוד נמוך (מקווה שכתבתי את השמות נכון ולכן מצורפות התוצאות..). אני מאוד מודאגת ואשמח לדעת מה המשמעות של זה.
תודה רבה

ESR 19.00 MM/HOUR ( 2.00- 30.00) (....*....)

WBC 6.40 K/UL ( 4.00- 10.00) (...*.....)

NEUTROPHILS 4.80 K/UL ( 1.80- 6.60) (.....*...)

NEUTROPHILS % 74.60 % ( 46.00- 68.00) (.........)*

LYMPHOCYTES 1.13 K/UL ( 1.10- 3.50) (*........)

LYMPHOCYTES % 17.70 % ( 15.00- 45.00) (*........)

MONOCYTES 0.43 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)

MONOCYTES % 6.70 % ( 2.00- 9.00) (.....*...)

EOSINOPHILS 0.06 K/UL ( 0.00- 0.60) (*........)

EOSINOPHILS % 0.91 % ( 0.00- 6.00) (*........)

BASOPHILS 0.01 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)

BASOPHILS % 0.14 % ( 0.00- 1.50) (*........)

RBC 4.57 MU/L ( 3.90- 5.40) (...*.....)

HEMOGLOBIN 13.40 G/DL ( 12.00- 16.00) (..*......)

HEMATOCRIT 38.70 % ( 35.00- 45.00) (..*......)

MCV 84.70 FL ( 80.00- 98.00) (.*.......)

MCH 29.20 PG ( 27.00- 33.00) (..*......)

MCHC 34.50 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)

PLATELETS 228.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (..*......)

MPV 10.10 FL ( 6.50- 11.50) (.....*...)

RDW 12.70 % ( 11.00- 16.00) (..*......)
 
יעל אבנון  
15:50 30.06.14
שלום רב,

הנויטרופילים הם תאים הנלחמים בעיקר בזיהומים חיידקיים והלימפוציטים נלחמים בוירוסים. תמונת הדם שלך מרמזת על זיהום חיידקי- לא ניתן לדעת את מקורו על פי בדיקות הדם אלא ע"י בדיקה ותשאול של הרופא.
הלימפוציטים נמוכים בגלל שהנויטרופילים גבוהים- אלו קבוצות תאים שנמדדות באחוזים. לגבי שאר קבוצות התאים שציינת - הרמה תקינה וטוב שהערכים נמוכים.
לעיתים קרובות הגוף מחסל את המזהם בכוחות עצמו ותמונת הדם חוזרת לנורמה.

בברכה,
שלום, אני בת 55 וסובלת מאנמיה חרמישית, תחילתה של סוכרת (ערכים גבוהים רק בבוקר) וחוסר פעולה של בלוטת התריס. בנוסף, קיבלתי לאחרונה אספירין לדילול דם. קיבלתי בדיקות ונאמר לי שהחלק של ההמטולוגיה לא תקין. אני מעוניינת להבין את פשר הבדיקות ועל מה הן יכולות לרמז:
HB 10.8
HCT 34.5
PLT 262
MCV 69.1
MCT 21.6

תודה רבה
 
יעל אבנון  
15:46 30.06.14
שלום,

הבדיקות שציינת מראות על אנמיה, תמונת המצב הזו קשורה לכך שאת סובלת מאנמיה חרמשית, ההמוגלובין נמוך והכדוריות האדומות קטנות.
התייעצי עם הרופא לגבי טיפול תומך.

בברכה,
היי,
לפני כחצי שנה גילינו שיש לאמא שלי בעיות בכליות, למעשה לאחר בירור עם הרופאת משפחה התברר שלפי בדיקות דם מלפני שנתיים.. אז כבר התחילו הבעיות של הכליות אך אף אחד לא טרח לספר לנו את זה או לנסות לעצור את ההתדרדרות של זה.
לאחר ששמעתי את זה קשה לי לסמוך על הרופאים של אמא שלי, ואשמח לקבל נקודת מבט נוספת על בדיקות דם.
זה יעזור לי מאוד.
תודה.

WBC 11.39 K/uL
RBC 4.06 M/uL
HGB 11.7 g/dL
HCT 35.0 %
MCV 86.2 fL
MCH 28.8 pg
MCHC 33.4 g/dL
PLT 253 K/uL
RDW-SD 41.5 fL
RDW-CV 13.0 %
PDW 16.3 fL
MPV 12.3 fL
P-LCR 44.1 %
Neutrophils % 71.5 %
Lymphocytes % 15.0 %
Monocytes % 11.4 %
Eosinophils % 1.8 %
Basophils % 0.3 %
Neutrophils 8.15 K/uL
Lymphocytes 1.71 K/uL
Monocytes 1.30 K/uL
Eosinophils 0.20 K/uL
Basophils 0.03 K/uL
Hemolysis Index NORMAL
Sodium 131.1 mmol/L
Potassium 4.2 mmol/L
Glucose 108.3 mg/dL
Calcium 9.3 mg/dL
Phosphorus 4.5 mg/dL
4.5Urea 94.1 mg/dL
Creatinine 2.62 mg/dL
Uric Acid 7.56 mg/dL
Creatine Kinase 78 U/L
AST(GOT) 15 U/L
ALT(GPT) 12 U/L
Alkaline Phosph. 73 U/L
Total Protein 6.67 g/dL
Albumin 3.8 g/dL
Cholesterol,Total 186.2 mg/dL
Triglycerides 135.4 mg/dL
HDL Cholesterol 35 mg/dL
LDL Cholesterol 124 mg/dL
Non-HDL Cholesterol 151 mg/dL
Iron 12.7 ug/dL
Transferrin 203 mg/dL
Creat. Clearance 17 mL/min
HB Surface Ag Nonreactive
Hepatitis C Ab Nonreactive
Album./Creat.Ratio 235.99
שלום רב,

בבדיקות הדם ניתן לראות רמת כדוריות לבנות גבוהה יחד עם נויטרופילים גבוהים- מצב המרמז על זיהום ממקור חיידקי.
רמת ההמוגלובין נמוכה, יחד עם רמת ברזל מאוד נמוכה, מצב הגורם לאנמיה ומחסור בחמצן. היא צריכה להתייעץ עם הרופא לגבי נטילה של ברזל.
רמת המלח נמוכה ורמת הסוכר גבוהה.
צריך לדאוג שרמת הסוכר תרד מפני שרמה גבוהה של סוכר פוגעת עוד יותר בכליות.
האוריאה והקראטנין גבוהים ובהחלט מעידים על פגיעה בתפקודי הכליות.
כדאי לפנות לנפרולוג- מומחה בתחום הכליות ובמקביל לפנות לנטורופת שיטפל באמצעות תזונה ותוספי תזונה.

בברכה,
אני בן 26 ואתמול עשיתי בדיקת דם שיצאה חריגה בכמה משתנים (מצרף צילום מסך).

אציין שאין לי שפעת או חום (לא מדדתי אבל לא שאני מרגיש לפחות... אני מרגיש בריא)
אבקש את חוות דעתך על התוצאות.

תודה!
 
יעל אבנון  
15:40 27.06.14
שלום יניב,

בבדיקה ניתן לראות לימפוציטים ומונוציטים גבוהים ומצד שני נויטרופילים נמוכים.
מצב זה עשוי להעיד על זיהום ממקור ויראלי ולא חיידקי.
רמת הכדוריות הלבנות אצלך נמוכה, עובדה אשר מקשה על מערכת החיסון להילחם במזהם.
תמונת דם כזו עשויה להשתנות לטובה ברגע שהגוף מצליח להתגבר על המזהם.
פעמים רבות יש מזהם בגוף אך לא מרגישים בו והוא עובר לבד.
אני מציעה שתחזור על הבדיקות עוד חודש.

בברכה,
לפני שבוע-שבועיים היה השיא שבו מאוד התגרדתי בידיים ובחזה (הייתה לי המון אדמומיות) ועכשיו עוד נשאר למרות שזה כבר בנסיגה.
 
יעל אבנון  
16:16 27.06.14
יכול להיות שיש קשר, חזור על הבדיקות בהמשך כדי לוודא שהמצב התייצב.
 
AAA
14:16 27.06.14
שלום
אני לוקח PROCOR מעל 25 שנה
מקפיד לעשות בדיקות דם לפחות פעם בשנה ולפעמיים פעמיים
בבדיקה אחרונה התגלה TSH 6.6
מה דעתך?
האם זה מסוכן?
האם המצב הפיך?
תודה
 
יעל אבנון  
15:37 27.06.14
שלום רב,

פרוקור ידועה כתרופה אשר גורמת לבעיות בבלוטת התריס, בעיקר בשימוש לזמן ממושך כמו במקרה שלך.
ערך גבוה של TSH מסמל על תת פעילות של הבלוטה.
צריך להתייעץ עם הרופא לגבי העניין, האופציות הן להתאים תרופה עבור תת פעילות בלוטת התריס או לשקול החלפה של הפרוקור ולבדוק האם זה משפיע לטובה על הבלוטה.

בברכה,
 
אפי
18:30 26.06.14
שלום רב.
האם יתכן בהריון מצב בו רמת הטוטל פרוטאין יורדת?
בלימודיי למדתי שככל שנפח הנוזלים עולה, כך רמת החלבון הולכת ויורדת..
פשוט הערך כעת הינו 5.9 במקום 6.6 וזה קצת מלחיץ.
לציין שמבחינה תזונתית אני אוכלת כמות מספקת של חלבון(מנת בשר+מוצרי חלב+ביצים+דגים).
(שאר הבדיקות תקינות).
תודה!
 
יעל אבנון  
15:31 27.06.14
שלום אפי,

בזמן הריון בהחלט עשויה להתרחש ירידה ברמת החלבון בדם.
ערך אופטימאלי של חלבון כללי הוא 7.5.
סיבות נוספות לירידה בחלבון יכולות להיות מחסור באנזימי עיכול- ספיגה לקויה של חלבונים, פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד.
בערכים נמוכים של חלבון הנוזלים יוצאים החוצה לנוזל החוץ תאי ועשויה להיווצר בצקת.
המשיכי בירור אצל הרופא ושיהיה הריון בריא וקל,
 
מאיה
08:49 25.06.14
שלום רב,
ביתי התינוקת בת שנה וחודשיים, מטופלת בברזל מזה מספר חודשים עקב תוצאות נמוכות של המוגלובין בבדיקה קודמת (עמד בשעתו על 10.2) ולכן מקבלת 20 טיפות ביום.
כעת, ביצענו ספירת דם וההמוגלובים יצא תקין - 11.2, אולם נרשמו 4 חריגות אחרות, ואודה לעזרתך בפענוח המשמעות שלהן (ככל הידוע לי הילדה בריאה ולא סובלת מוירוס או מחלת חום כלשהי)
תודה רבה!!
מאיה

להלן התוצאות:
Basophils # - 0.07 (טווח 0-0.2)
Basophils % - 0.9 (טווח 0-1)
Eosinophils # - 0.2 (טווח 0.3-0.5) - חריגה
Eosinophils % - 2.6% (טווח 0-3)
Hematocrit - 33.3% (טווח 34-43) - חריגה
Hemoglobin - 11.2 (טווח 11-14)
Lymphocytes # - 2.82 (4-13.5) - חריגה
Lymphocytes % 36.7 (טווח 33-48)
MCHC-M.Cell Hb cont g/dl 33.6 . (טווח 32-37)
MCH-Mean Cell Hemoglobin pg/cell 24.9 (טווח 24-35)
MCV-Mean Cell Volume fl 74 (טווח 72-88)
Monocytes-0.83 # (טווח 0.6-11)
Monocytes % 10.8 (טווח 3-13)
MPV-Mean Platelet Volume fl10.7 (טווח 8.5-12.9)
Neutrophils 3.77 # טווח (1-8.5)
Neutrophils 49 % (טווח 17-48) - חריגה
Platelets10*3/micl 228 טווח (150-450)
RBC-Red Blood Cells10*6/micl 4.5 (טווח 3.9-5.3)
RDW-Red Cell Distri.Width 14.7 (טווח 11.6-15)
Reticulocytes 1.1% (טווח 0.61-1.9)
Reticulocytesx10*3/ml # 0.05 (טווח 0.03-0.09)
WBC-Leucocytes10*3/micl 7.7 (טווח 6-17.5)
 
יעל אבנון  
11:31 25.06.14
שלום מאיה,

החריגות שאת רואה הן גבוליות ביותר, מדובר בתאי דם לבנים מסוגים שונים, כל עוד התינוקת לא מראה סימני מחלה, לא צריך להתייחס לכך.

בברכה,
 
יעל אבנון  
12:15 25.06.14
 
מישהי
14:57 23.06.14
Herpes hsv 2
0.500>
ורשום שלילי

Herpes hsv 1+2
חיובי
1.15

1. זה אומר בוודאות שהדבקתי בוירוס בשלושה חודשים האחרונים? על אף שאין לי שום פצעים על איבר המין? ומעולם לא היה משהו חריג שדומה למה שמתואר באינטרנט
2. האם ההרפס הזה יכול להתפשט למקומות אחרים בגוף? כי יש לי כמו נקודות אדומות כאלה שנוצרות לבד (שמתי לב לזה לאחר תוצאות הבדיקה ביום רביעי שעבר) כל פעם אני מגלה במקום אחר עוד נקודה. בנוסף יש לי בזמני לחץ מעין פריחה באזור הצוואר שנעלמת תוך מספר דקות .... ויש לי כאבי גב תחתון כרוניים לסירוגין כמו מעין שריפה. זה נשמע כמו הרפס זוסטר? ויש קשר בין הרפס זוסטר להרפס סוג 2 או 1?

תודה רבה
המודאגת!
 
יעל אבנון  
19:23 23.06.14
שלום רב,

תוצאות הבדיקות לא ברורות.
יש משפחה של נגיפי הרפס, כל סוג של נגיף מביא עימו סימפטומים שונים.
רופא עור ומין יכול לאבחן הרפס גם ללא בדיקות.
הראי לו את הפריחה, אני לא יכולה לדעת האם מדובר בהרפס זוסטר.
המשיכי בירור,

בברכה,
 
יוסי
13:40 23.06.14
שלום,
בצעתי בדיקת גלוקוז בדם (יחד עם בדיקות נוספות כמו ספירת דם, כולסטרול, שומנים בדם). התוצאה של הגלוקוז הייתה 100 בדיוק (אני יודע שהערך המקסימלי הרצוי הוא 100). ברצוני לציין שלא צמתי 12 שעות אלא 9 שעות. השאלה, האם העובדה שלא צמתי 12 שעות מלאות יכולה להשפיע על התוצאה של הגלוקוז? כי זה בדיוק על הגבול...

בתודה, יוסי
 
יעל אבנון  
14:57 23.06.14
שלום יוסי,

ערך אופטימאלי של גלוקוז בדם הוא 80-85.
הטווחים בקופות החולים הם טווחים סטטיסטיים ולא קשורים לבריאות מיטבית.
אני מציעה שתחזור על הבדיקה שוב, יחד עם מדד הנקרא HbA1C לבדיקה מעמיקה יותר של רמת הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
בפעם הבא הקפד על 12 שעות של צום, זה אכן יכול להשפיע.

בברכה,
 
נעמה קוגן
16:46 22.06.14
שלום רב.
לאחרונה עשיתי בדיקת דם, וקיבלתי תוצאות שמעולם לא קיבלתי בעבר.
(CHOLESTEROL 110.00 MG/DL (120.00- 200.00)*(.........)
(HDL-CHOLEST. 51.60 MG/DL (35.00- 85.00) (..*......)
(LDL-CHOLEST. 29.80 MG/DL (60.00- 130.00)*(.........)
(TSH 8.36 UIU/ML (0.35- 4.94) (.........)*
(NEUTROPHILS % 42.30 % (46.00- 68.00)*(.........)
(MONOCYTES % 11.25 % (2.00- 9.00) (.........)*

הערה: כל הכתובים לעיל מסומנים באדום, פרט ל-HDL, אשר נמצא בטווח הנורמה.

מספר פרטים על עצמי: בת 21, משקל 51 ק"ג, גובה 1.60, מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע, משתדלת להקפיד על דיאטה של 1000-1200 קלוריות ביום. לפני 6 שנים אובחנתי עם אנמיה, אך היא עברה כעבור 3 חודשים (נטלתי כדורי ברזל). מחלות טורשתיות במשפחה כוללות, בין השאר, סכרת מבוגרים.
בנוסף, הקפדתי על צום של כמעט 8 שעות (פסטה + תה עם כפות סוכר). יתכן וזה השפיע על הבדיקה.

קבעתי פגישה עם רופא משפחה בעוד שבועיים, אך על מנת להרגיע את עצמי (ואת משפחתי), אשמח אם תוכלי להגיד לי האם יש לי ממה לדאוג.
שלום נעמה,

רמת הכולסטרול שלך נמוכה, זה לרוב מעיד על תזונה לקויה או ספיגת שומנים לא טובה בגוף. בנוסף לכך יש לך תת פעילות של בלוטת התריס, הרופא כנראה ימליץ לך על תרופה לאיזון הבלוטה.
המונוציטים אצלך גבוהים- זה מעיד על זיהום כלשהו, בדרך כלל עובר לבד.
אני ממליצה לך לבחון את התזונה שלך עם נטורופת.

בברכה,
 
דנה
21:55 19.06.14
רציתי לדעת אם הערך PLT 121 חריג מדי (לאבי בן ה-60, דבר חדש בבדיקות)?
מאוד נלחצתי ממנו פשוט..
 
יעל אבנון  
10:15 22.06.14
שלום דנה,

מדובר במספר נמוך של טסיות, מצב אשר יכול להיווצר עקב נטילה של תרופה מדללת דם, או מצב בו בוח העצם לא מייצר מספיק טסיות, או מצב אוטואימוני בו הגוף עצמו תוקף את הטסיות. ערך אופטימאלי של PLT הוא 180-200, הערך של אביך לא מהווה סכנה מהותית אך יש להמשיך בירור.

בברכה,
 
שירי
20:33 19.06.14
שלום רב , אני בתחילת הריוני ונשלחתי לבדיקות דם. בבדיקת הורמון אנדו יצאה תוצאה לא בטווח הנורמה אלא מתחת הטווח הוא 0.40-4.20 ולי יצא
TSH 0.19 mIU/L


שאר הבדיקות באותה הקטגוריה יצאו תקינות t3 יצא 4.7 , וt4 יצא 17.4 ששניהם בטווח הנורמה.
אשמח לתשובה, תודה
 
יעל אבנון  
10:13 22.06.14
שלום שירי,

TSH נמוך מעיד על יתר פעילות של בלוטת התריס.
ניתן לבדוק נוכחות נוגדנים נגד הבלוטה על מנת להבין את הסיבה לפעילות היתר.
בכל מקרה את צריכה להמשיך בירור עם הרופא.

בברכת בריאות,
 
רונית
16:11 18.06.14
אודה לעזרה בפיענוח הבדיקה HEPATITIS C Ab 3.62 ‎חיובי מה אומר הערך 3.62??
 
יעל אבנון  
20:33 18.06.14
שלום רונית,

כל מעבדה ושיטות המדידה שלה.
כאשר הערך יוצא חיובי זה אומר שיש נוגדנים בגוף לנגיף ההפטיטיס C.
יכול להיות שנדבקת בעבר במחלה והגוף פיתח נוגדנים.
בכל מקרה כדאי להראות את התוצאה לרופא, שיבדוק אם התוצאה אכן חיובית.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  250  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם