בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
שני
19:32 18.03.14
ערב טוב האם בבדיקות דם ייתכן מצב שבו התוצאות של cmvלא יהיו מהימנות כאשר ebv igg igm חיובי והcmv igm יצא חיובי ולאחר שבוע יצא שלילי האם שני הוירוסים "מפריעים" במהימנות הבדיקה?
 
יעל אבנון  
09:50 19.03.14
שלום שני,

מדובר בבדיקות נוגדנים לשני וירוסים שונים ואין בעיה במיהמנות הבדיקות.
צריך לעקוב ולראות מי מבין הוירוסים חיובי ל- IgM וזה מה שמסמל על הדבקות עכשווית. במידה וה- IgM יצא חיובי ולאחר מכן יצא שלילי, זה אומר שההדבקות הראשונית עברה ועכשיו יתחילו להיווצר נוגדני IgG.

בברכה,
 
שני
14:43 19.03.14
בבדיקה הראשונה לcmv היה igm חיובי וigg שלילי
בבדיקה השניה שניהם יצאו שלילי
וברקע בשתי הבדיקות הebv igg+igm חיובי
ולכן שאלתי האם אפשר לסמוך על התוצאה השלילית כיוון שיש רצון להיכנס להריון..
 
יעל אבנון  
16:24 19.03.14
כדי שאוכל לעזור לך אני צריכה לראות את טופס הבדיקות.
 
אמא חרדית
 
16:56 18.03.14
שלום רב...
יש לי בן 7 חודשים עם חום שעולה ויורד כבר שלושה שבועות.
החום לא גבוה מדי
היום עשינו בדיקת דם.
אודה בפענוח לגבי מחלת הנשיקה.
תור לרופאה בעוד 3 ימים ואני כבר דואגת...
אודה לתשובה.מצורף קובץ
תודה מראש
 
יעל אבנון  
17:54 18.03.14
שלום רב,

על פי בדיקת נוגדנים לוירוס ה- EBV התוצאה היא גבולית אך בהחלט ניראה כי זה המצב ומדובר במחלת הנשיקה בהתחלת ההדבקות.
רואים בבדיקת הדם שמערכת החיסון נלחמת במזהם ויראלי ותמונת הדם מתאימה לנוכחות של וירוס זה במערכת.
ישנו וירוס נוסף שגורם למחלת הנשיקה, ה- CMV והוא יצא שלילי.
המשיכי בירור אצל הרופאה.

בברכה,
 
אמא חרדית
18:03 18.03.14
תודה רבה על התשובה המהירה....
האם זה מדבק ???
אחותי בהריון בחודש שביעי. מסוכן להיות לידה ?
יש לה נוגדנים של cmv כי הייתה חולה בעבר.
למי שיש נוגדנים של ebv יכול להידבק שוב ?
תודה שוב!
 
יעל אבנון  
09:47 19.03.14
כן, זה מדבק.
אם לאחותך אין נוגדנים ל- EBV אז כדאי שתתרחק.
למרות שיש הרבה אנשים אשר נושאים את הנגיף בלי לדעת ויכולים להדביק.
למי שיש נוגדנים לא יכול להידבק מחדש, למרות שהוירוס עשוי להתעורר שוב אך לא יהיו לכך תסמינים.

בברכה,
 
יעל
15:26 15.03.14
שלום רב, בבדיקות דם לבן זוגי יצאו הערכים הבאים:
hematocrit - 51.20
המוגלובין 17.3
מה פשר התוצאות?
האם עליו ללכת לבדיקות נוספות
 
יעל אבנון  
12:43 16.03.14
שלום יעל,

זה אומר שיש לו ריכוז גבוה של כדוריות אדומות והמוגלובין בדם.
מצב כזה מתאים לאנשים אשר מעשנים, או שיש להם בעיות נשימה כלשהן- כאשר לא מספיק חמצן מגיע לרקמות הגוף.
במקרים כאלו הגוף מפצה על המחסור בחמצן ע"י יצירה של כדוריות אדומות בעודף.

בברכה,

 
יעל
06:38 17.03.14
שלום יעל, תודה על תשובתך. אבל הוא לא מעשן בכלל וכן לא ניכר שיש לו בעיות נשימה, האם יש צורך ללכת לבדיקות נוספות?
 
יעל אבנון  
10:56 18.03.14
אין צורך ללכת לרופא, לעיתים המוגלובין גבוה עשוי לנבוע גם ממחסור בנוזלים.
אם הוא לא שותה מספיק מים אז כדאי להתחיל (ליטר וחצי בערך ליום) ואם הוא כן שותה מספיק אז אני לא רואה בעיה.

בברכה,
 
גלית
16:19 15.03.14
שלום
ברצוני לשאול איך נקראות הבדיקות הראשוניות לבדיקת תיפקוד הכבד
(למשל לבדוק אם הכבד מנטרל רעלים)
בדיקות דם
יש גם שתן?

(הכוונה מהם ראשי התיבות באנגלית)?

תודה מראש
 
יעל אבנון  
12:41 16.03.14
שלום גלית,

ישנם 3 אנזימי כבד-
GOT, GPT, GGT.

חג שמח,
 
שם חם יפת
18:39 13.03.14
מה אומרות הבדיקות?

זמן סיום משוער: 16/03/2014 אחה"צ. יש בדיקות שטרם בוצעו

CMV-IGG NEGATIVE

<5

(CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE ) החל מ26-06-12 שינוי ערכי ייחוס

(CMV IGG 12 -14 U/ML = BORDERLINE) עקב שינוי שיטה

(CMV IGG >14 U/ML = POSITIVE )

(CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE :26-06-12 עד)


CMV-IGM טרם בוצע

CMV-AVIDITY טרם בוצע
 
יעל אבנון  
12:40 16.03.14
שלום,

הבדיקה אומרת שאין לך נוגדנים לנגיף ה- CMV, זה אומר שלא נדבקת בנגיף בעבר- זה נגיף שגורם למחלת הנשיקה.
עדיין לא בוצעה הבדיקה אשר בוחנת האם ישנה הדבקה עכשווית.
המשיכי לעקוב.

בברכה,
 
יעל
18:27 11.03.14
שלום
האם לפי התוצאות הנ"ל אני חולה במחלת הנשיקה?
BV-IGM NEGATIVE
NEGATIVE<20
BORDERLINE 20-40
POSITIVE>40
EBV EBNA (IGG) POSITIVE
>300

תודה
יעל
 
יעל אבנון  
20:50 11.03.14
לא, אינך חולה עכשיו אך נדבקת בעבר.

בברכה,
 
z
13:34 11.03.14
Streptolysin 0 (ASLT) Ab

717
בקטריולוגיה

Throat Culture
.ונמצא שלילי Strep. A :נבדק ל

אם בבקשה תוכלו לעזור לי בפיענוח..יש חיידק או אין?
ומה זה אומר?
 
יעל אבנון  
20:49 11.03.14
שלום,

משטח הגרון נמצא שלילי לסטרפטוקוק, אין לך את החיידק.

בברכה,
בעבר סבלתי מיתר פעילות של בלוטת התריס, לא הצלחתי להבין מהרופא מהן תוצאות הבדיקות שלי...
אשמח לקבל הסבר.
להלן תוצאות הבדיקה :
0.02 mIU/L
MCHC 31.2 g/dl
HYPO % 12.5

מה זה אומר מבחינתי?
אני אחרי לידה.. קיבלתי הוראה מהרופא להפסיק במיידי את הטיפול באלקטרוסין.
מה יכול לעזור לשיפור המצב??
 
יעל אבנון  
14:16 10.03.14
שלום הדר,

רשמת שתי בדיקות שלא קשורות לבלוטת התריס.
מהו ערך ה- TSH שלך?
במידה והרופא אמר לך להפסיק את התרופה אז זה מה שצריך לעשות, אם יש לך יתר פעילות של הבלוטה בעקבות צריכת התרופה אז הבעיה תיפתר ברגע שתפסיקי את התרופה.

בברכה,
אילו ערכים נוספים את צריכה בכדי להסביר לי האם זה תת פעילות או יתר פעילות ?
מה זה אומר לגבי?
מה כדאי לאכל כדי לאזן?
TSH 0.02 mIU/L
T3 3.6 pmol/L
T4 15.3 pmol/L

MCHC 31.2 g/dl
HYPO % 12.5
MICRO%/HYPO% 0.1
TRANSFERRIN 192.0 mg/dl

כל הערכים האלה מחוץ לטווח ומודגשים בצבע אדום..........
 
יעל אבנון  
19:13 10.03.14
מדובר ביתר פעילות בלוטת התריס, בהחלט צריך להפסיק אלטרוקסין במידה ולקחת את התרופה. יתר הבדיקות לא קשורות לבלוטה, מדובר בבדיקות לאנמיה אך הן לא מספיקות על מנת לאבחן. במידה ורמת ההמוגלובין שלך היא מעל 13 אז זה בסדר.
 
אלי עוז
18:50 10.03.14
בתוצאות הבדיקה 6.4 protein total rbc 4.61 מה משמעות התוצאות? תודה
 
יעל אבנון  
19:10 10.03.14
שלום אלי,

רמת החלבון אצלך נמוכה- יכול להיות עקב תזונה דלה בחלבון או עקב ספיגה לקויה של חלבון במערכת העיכול. רמת הכדוריות האדומות גם מעט נמוכה- צריך להצליב מידע עם רמת ההמוגלובין כדי לאבחן האם יש לך אנמיה.
במידה וההמוגלובין מעל 15 זה בסדר.

בברכה,
 
מני
17:37 10.03.14
שלום

האם מדובר באותה בדיקה או בשתי בדיקות שונות?
Albumin/creatinine
Protein to Creatinine
מה ההבדל ביניהם? ואיזה מהם נדרש לצורך מעקב ביתר לחץ דם?

באלו מקרים יש לחשוד ולבדוק היצרות בעורקי הכליה במקרה של יתר לחץ דם? האם לפני גיל 40 זה אינדיקציה?
מבלי לבדוק את עורקי הכליות באמצעות דופלר, האם ישנו איזה מדד שיכול להחשיד שישנה בעיה בעורקי הכליה? משהו שניתן לראות בבדיקות דם ושתן רגילות?

תודה
 
יעל אבנון  
19:08 10.03.14
שלום מני,

מדובר בשתי בדיקות דומות שאמורות לבדוק נוכחות של חלבון בשתן.
אלבומין זהו סוג של חלבון.
מומלץ לבדוק את שתיהן כדי להעריך את מצב הכליות, גם במצבי לחץ דם גבוה.
במידה ובדיקות השתן לא תקינות ובמידה ורמת הקראטנין גבוהה בדם ניתן להבין כי נוצר נזק לכליות וכדאי לעבור דופלר לעורקי הכליה.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם מומחה בעניין זה.

בברכה,
 
z
13:56 10.03.14
בבדיקת u s כבד בגודל ומרקם תקינים,פרט לממצא ציסטי בגודל כ- 1.2 ס"מ בסגמנט 5 של אונה ימנית
יש המלצה לעשות בדיקה חוזרת בעוד 3 חודשים מה זה אומר? נישלחתי לבדיקה בעיקבות כאב בטן
 
יעל אבנון  
14:20 10.03.14
שלום חיי,

אני לא מומחית לאולטרה סאונד, אנא הפנה את השאלה לרופא.

בברכה,
 
שיר
11:02 10.03.14
שלום רציתי להתייעץ, אני נמצאת בצבא כרגע ועשיתי בדיקות דם בעקבות הפרעות אכילה. רציתי לשאול אם הבידוקת שלי תקינות כי היו כמה דברים שסטו מהגבול והרופאה לא אמרה לי כלום על זה:

Ferrun iron (s) צריך להיות בין 60-170 ויש לי 20.
Creatinine (s) (mg\d) צריך להיות בין 60-9- יש לי בדיוק 90.
Urea (s) (mg\d) צריך להיות בין 15-45 ויש לי 14.
חוץ מהדברים האלה השאר יחסית בסדר, כאילו יש כאלה שנורא קרובים לקו אבל לא יוצאים ממנו. פשוט אני יודעת שאיירון זה ברזל וזה נראה כאילו יש לי נמוך. זה תקין??
 
יעל אבנון  
12:35 10.03.14
שלום שיר,

בהחלט הברזל מאוד נמוך, האוריאה גם נמוכה, מה שאומר שאת לא אוכלת מספיק חלבונים בתזונה, זה מצב דומה לתת תזונה.
ערכי הקראטנין ששלחת לא ברורים לי.
בכל מקרה, אי אפשר לעשות אבחנה רק עם פרמטרים אלו וצריך לראות בדיקת דם מלאה ולערוך תשאול בריאותי על מנת לאבחן נכון ולתת טיפול מתאים.
הטווחים בבדיקות הדם הם טווחים סטטיסטיים רחבים, מדד שנמצא בתוך הסוגריים לא אומר שזה תקין. לכל מדד יש טווח אופטימאלי שמייצג בריאות מיטבית ובנוסף לכך יש צורך בהצלבות מידע בין המדדים כדי להגיע לדיוק אבחוני גבוה.
אני מאוד ממליצה לך לפנות לנטורופת ולקבל טיפול להפרעות האכילה ולפחות לדאוג לכך שלא יהיו לך מחסורים תזונתיים כמו ויטמינים ומינרלים חשובים.

בברכה,
 
בת2
 
12:49 07.03.14
בת 21
בריאה .. לא נוטלת תרופות באופן קבוע
האם הכל תקין ?
 
יעל אבנון  
12:00 09.03.14
לא ניתן לקרוא את המדדים, זה לא ברור וקטן מידי.
 
בת2
 
19:56 09.03.14
 
בת2
 
19:57 09.03.14
 
בת2
 
19:57 09.03.14
 
יעל אבנון  
22:50 09.03.14
הפריטין אצלך נמוך- זה אומר שמאגרי הברזל נמוכים בגוף.
בנוסף לכך רמת ויטמין B12 נמוכה מאוד וזה עשוי להשפיע על רמת הכדוריות הלבנות הנמוכה אצלך. ציינתי בהודעה קודמת לגבי ויטמין B12 בעניינך.
רמת הלימפוציטים גבוהה- מה שמסמל על זיהום ויראלי.

בברכה,
 
חיותה
22:03 09.03.14
אני רוצה לתת פרטים נוספים בהמשך לשאלה ששאלתי כאן:
"חברתי היתה מאושפזת
עקב כאבים בקיבה,קוצר נשימה ועירפול הכרה
ונערכו לה בדיקות דם והבדיקות הבאות היו מחוץ לנורמה:
נמוך מעטPCO2
אשלגן-נמוך
קלציום לוניזד-מעט גבוה
לקטט גבוה
מגנזיום מעט נמוך(בגבול עוד)
CPK גבוה
עמילאז גבוה
בספירת דם-MCHC מעט נמוך.

אז שאלת מה יצא בדיוק-
אשלגן-3.4(הערכים התקינים הם בין 3.5-5.2)

מגנזיום-1.9(התקינים-1.9-2.7)

האם היו צריכים לטפל ולתת לה תוספת אשלגן ומגנזיום?בעיקר אשלגן?
 
יעל אבנון  
22:44 09.03.14
שלום חיותה,

אלו לא ערכים מאוד נמוכים והשיקול אם לתת תוספות מינרלים נתון בידי הרופאים אשר טיפלו ואבחנו אותה, לצערי אני לא יכולה לענות על שאלה כזו.

בברכה,
 
mirit
00:08 08.03.14
בת 37...עשיתי בדיקת דם לפני מס' חודשים אשמח אם תעזרי לי לפענח:)
 
בת2
13:43 06.03.14
שלום רב ..
בכל בדיקת דם שאני מבצעת תמיד מקבלת מספר של כדוריות דם לבנות נמוך מהנורמה לפני שנה המספר היה 3500 , לפני 6 חודשים 3100 והיום 2700 זה כל הזמן הולך ונהייה יותר נמוך ..
בקשר לשאר התוצאות הכל תקין חוץ מהברזל שקצת נמוך .
אשמח לקבל תשובה
תודה מראש
 
יעל אבנון  
16:15 06.03.14
שלום,

רמה נמוכה של כדוריות לבנות עשויה להעיד על בעיה ביצור הכדוריות במח העצם, על מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, לעיתים תרופות שונות עשויות לגרום לכך.
לבעלי עור כהה יש באופן טבעי פחות כדוריות לבנות.
רמה של 2.7 דורשת התייחסות ולכן אני ממליצה לפנות לרופא לבירור.

בברכה,
 
בת2
17:06 06.03.14
תודה רבה יעל
בקשר ל b12 יצא תקין . ואני לא לוקחת תרופות בכלל
והרופא אמר שזה תקין 100% אבל חששתי קצת שיכול להיות שהוא טועה
אז מה את ממליצה להתייעץ עם רופא אחר ? או שאין צורך

תודה רבה לך
 
יעל אבנון  
17:35 06.03.14
רמה טובה של B12 היא בין 500 ל-650.
רמה טובה של חומצה פולית היא מעל 15.
תוודאי שאלו המספרים אצלך ואם לא, תקחי תוסף.
כדאי גם לקבוע תור להתייעצות עם המטולוג.

בברכה,
 
בת2
17:44 06.03.14
כן המספרים בטווח שציינת .
יכול להיות שזה מצב מסוכן ??
סליחה על כל החפירות האלה אבל פשוט אני מרגישה פחד !
באמת תודה רבה על העזרה ועל התשובות המקיפות
 
בת2
18:13 06.03.14
האם ייתכן שזה מצב תורשתי ?
 
יעל אבנון  
10:08 07.03.14
יכול להיות שזה תורשתי, המטולוג יוכל לתת לך תשובות מקצועיות יותר.

שבת שלום,
שלום אני בת 30 שבוע 10 להריון. תוצאות בדיקת דם כלליות:
WBC 6.7
RBC 4.8
HB 11.6
HCT 38.2
MCH 24
MCHC 30.3
RDW 17
MCV 79
בדיקת דם לתלסמיה:
HBA 96.3
HBA2 2.3
HBF 1.4
האם התוצאות לבדיקת התלסמיה תקינות? האם העובדה שיש לי גם אנמיה, משפיעה על התוצאות?
שלום ג'ני,

הבדיקות לתלסמיה תקינות.
יש לך אנמיה ואת צריכה לקחת תוסף ברזל ולבדוק רמות ויטמין B12 ואני מניחה שאת נוטלת חומצה פולית.

בברכה,
שלום
אני בת 23,
קיבלתי את התוצאות האלו בבדיקת הדם האחרונה:
Hepatitis B Surface Ab
Undetectable
:אינטרפרטציה של התוצאות
.10 - מחוסן mIU/ml-גדול מ

Hepatitis B Surface Ag
NEGATIVE


Hepatitis C Ab(EIA)
NEGATIVE

האם אני נשאית של צהבת?? אינני זוכרת אם בילדותי התחסנתי...
תודה רבה.
שלום ענת,

התוצאות הן שליליות, אין לך הפטיטיס מסוג B ו- C.

בברכה,
 
מירי ת
10:44 06.03.14
שלום רב,סובלת מעייפות,מירגנות ו"עיניים כבדות" לאחרונה עשיתי בדיקות ברזל
Fe - Iron -93
Ferritin-29 -האם זה נמוך ויכול לגרום לתופעות הנ"ל?מספיק לקחת ברזל עדין של סולגאר?

לפני מספר חודשים עשיתי גם בדיקתם דם וביניהם בדיקת CRP 0.6 כשהנורמה 0.5 -הרופאה לא אמרה כלום על זה,אבל היתי אצל גסטרו והוא כן העיר על זה....האם יש מקום לדאגה?

תודה רבה .....
 
יעל אבנון  
16:04 06.03.14
שלום מירית,

את לא צריכה לקחת תוסף ברזל, הרמה אצלך תקינה.
צריך לבדוק את רמת ההמוגלובין, רמת ויטמין B12 וחומצה פולית על מנת להצליב מידע ולמנוע אנמיה. תזונה נכונה בהחלט עשויה להספיק אך צריך קודם לברר יותר לעומק את מצבך הבריאותי.
לגבי ה- CRP, מדובר במדד דלקת אך לא ניתן לדעת מאין הדלקת נובעת ולכן דרוש המשך בירור.

בברכה,
 
z
13:40 05.03.14
C.R.P
0.5 mg/dl :קטן מ
המטולוגיה-כללי

ESR 1 hour

4 - תוצאה

כימיה בדם

Amylase (B)

119 - תוצאה


Lipase

57.2-תוצאה

האם תוכלי לפענח?
 
יעל אבנון  
15:16 05.03.14
בדיקות CRP ו- ESR בודקות דלקת ושתיהן תקינות.
עמילאז וליפאז הם אנזימי לבלב ושניהם תקינים.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  243  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם