בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
אני בת 30. עשיתי ספירה לפני הרדמה ויצא הכל תקין למעט נויטרופילים נמוכים (1.7 ו 35%) ולימפוציטים גבוהים (53%).
יש לציין שתמיד היה לי תקין אבל בבדיקה מלפני חודשיים הייתה אותה בעיה... 1. האם זה משהו שהמרשים יפסול עליו לפני ניתוח או שלא מסתכלים על זה?
2. האם MCV גבוה מצביע על אנמיה מחוסר ברזל או B12?
3. האם צריך לעשות משהו בנוגע לספירה הלא תקינה או שזה לא משהו קריטי?
שלום ריקי,

לימפוציטים גבוהים ונויטרופילים נמוכים מרמזים על זיהום ויראלי בגוף.
זה לא אמור להפריע להרדמה אך המרדים הוא זה שמחליט.
MCV גבוה מרמז על מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית.
בכל מקרה, כדאי לבדוק מדוע הלימפוציטים אצלך גבוהים ולטפל בכך.

בברכה,
 
דורין
13:02 28.11.13
בבדיקת דם שעשיתי קיבלתי תוצאה של 1.6 בבדיקת C-reactive protein
תודה,
דורין
 
יעל אבנון  
13:41 28.11.13
שלום דורין,

בכל מעבדה שיטת המדידה וערכי הנורמה שונים, מהו הטווח?
 
דורין
13:53 28.11.13
 
יעל אבנון  
14:27 28.11.13
אם כך הרמה מעט גבוהה, מה שמסמל על תהליך דלקתי בגוף.
לא ניתן לדעת על פי הבדיקה הזו את מקור הדלקת ולכן צריך להמשיך בירור אצל הרופא.
 
דורין
15:06 28.11.13
 
מאיה
12:45 28.11.13
שלום, אודה לתשובתכם האם התוצאה תקינה. C-REACTIVE PROTEIN <0.07 RHEUMATOID FACTOR <10.10 תודה רבה!
 
יעל אבנון  
14:28 28.11.13
שלום מאיה,

מהם הטווחים של המעבדה?
 
חסוייי
21:38 27.11.13
עשיתי בדיקות גם כלליות הכוללות ספירת דם תפקודי כבד וכו..
הנה מהתוצאות הבולטות שאותי לפחות דיי הדאיגו בלי התייעצות עם רופא

mch 29.7pg (26-31)
Mchc 33.4g/dl (33-36.7)
Lym 44.1% (20-50)
Neut 2.6% (1.9-8)
Tsh 1.72ml/ul (0.55-4.78)
Glucose 95mg/dl (70-100)
Uric acid 6.8mg/dl (3.5-7.2)
Got(ast) 29u/l (0-35)
Ldh 272u/l (230-480)
Celiac screen 6.7u/ml (0-40)
Hemoglobin 5.7% (4-5.7)

השאלה שלי מה זה אומר ואם יש מקום לדאגה??.. חשוב לציין שיש לי בעיית קוליטיס ברמה קלה מאוד
???
 
יעל אבנון  
11:26 28.11.13
שלום,

אני לא רואה בעיה בבדיקות.

בברכה,
שלום
אם לקחתי תוסף ברזל ויומיים אח"כ בבוקר (פחות מ - 48 שעות) עשיתי בדיקת דם - האם התוצאות אמינות או שעדיף לחכות עם הבדיקה כדי להיות נקיה מהתוסף?
כיצד משפיעה נטילת התוסף על תוצאות הבדיקה?
 
יעל אבנון  
11:24 28.11.13
שלום נאוה,

בדרך כלל מומלץ להפסיק נטילת תוספים כשבוע לפני הבדיקה, למרות שאם לקחת תוסף ברזל מספר חודשים, זה בהחלט ישפיע על התוצאות גם אם תפסיקי את נטילת התוסף. הרי לשם כך לוקחים תוספים, כדי לראות שיפור ושינוי בתמונת הדם לטובה.

בברכה,
 
דנה
 
03:37 27.11.13
הכי רציתי פענוח של בדיקת הדם הזאת שלי ..ראיתי חוסר
האם נחשב חמור ולהתחיל לדאוג והאם אני צריכה לקחת תוסף

בת 27
 
דנה
03:38 27.11.13
 
יעל אבנון  
11:20 28.11.13
שלום דנה,

לא ניתן לראות בתמונה את המספר.
בכל מקרה, ערך אופטימאלי של ויטמין D הוא 120 nmol/L, כך שכדאי לקחת תוסף.
5 טיפות ביום של 400 יחב"ל במשך 3 חודשים.

בברכה,
 
גלית
12:14 27.11.13
שלום, אני סובלת מכמה בעיות והעיקרית כעת היא מתחום הראומטולוגיה. כבר כמה שנים שאני סובלת מהתקפיי כאבים שדומים מאוד להתקפים שחוויתי כשהיו לי אבנים בכיס המרה אך באולטרסאונד לא נצפו אבנים .בשנה האחרונה סבלתי גם מחומציות חזקה בקיבה עם צרבות קשות והקאות ולעיתים הקאות ללא התקף צרבת לאחר שתיית מים ותה צמחים. ערכי הgfr בבדיקת דם מראים לפחות שנתיים 60< .ויטמין d- 4..ויטמין b12- 147 כששאלתי את הרופא שלי על כך הוא לא יחס לזה חשיבות. היום הלכתי לרופאת נשים עקב כאבי באגן בגב וצריבה ולחץ בכל האזור ואצירת שתן(חדש) היא לא ראתה בעיה גניקולוגית ושלחה לבדיקת שתן תרבית והאחות ראתה בסטיק חלבון+1 דם וקצת התייבשות. האם תוצאות בדיקת הgfr והממצאים של הסטיק בשתן ואצירת שתן מעידים על איזו בעיה מיידית??? אודה לך על תשובה מהירה .
 
יעל אבנון  
11:16 28.11.13
שלום גלית,

בדיקת GFR צריכה להיות מעל 60, לא הבנתי את התוצאה שרשמת, האם זה מעל או מתחת.
לגבי ויטמין B12 וויטמין D, רמות מאוד נמוכות, את צריכה לקחת תוספים של שני הויטמינים הללו.
לגבי הצרבות, כדאי שתעשי בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי.
לגבי בדיקת השתן, בבדיקת תרבית צריכה להיות תוצאה לגבי סוג החיידק.
קחי את התוצאה לרופא שהפנה לבדיקה והמשיכי בירור.

בברכת בריאות שלמה,
 
מלי
11:18 26.11.13
בוקר טוב,

בבדיקת אולטרסאונד US עליונה ותחתונה, הכל תקין חוץ כבד מרקם שומני
בבדיקת דם תפקודי כבד GGT 27,
יש לי תור לרופא גסטרו בסוף חודש דצמבר, אני מאוד לחוצה.

תודה מראש
יום נעים
 
יעל אבנון  
11:32 26.11.13
שלום מלי,

כבד שומני הוא ממצא שכיח.
רמת GGT תקינה.
המשיכי בירור אצל הרופא והסירי דאגות מיותרות מהראש.

בברכה,
יעל שלום ,עושה בדיקות דם תקופתיות לאחרונה בתדירות של כמה חודשים , בן 37 , לאחרונה נצפו בלוטות לימפה מרובות בצוואר ...המונוציט בדם עולה ועולה מעל לערך המקסימאלי בכל בדיקה ! לפני חודשיים היה 10.70% היום 14/11 הגיע ל - 11.40% , ממה עלי לחשוש ? , מה זה אומר מבחינתך ? , האם התחלה של סרטן חלילה ?אשמח לתשובה
שלום רב,

מונוציטים גבוהים יכולים להעיד על זיהומים שונים בגוף, גם חיידקיים וגם ויראליים, גם טפילים וגם דלקות כרוניות. מאחר ואתה מתלונן על בלוטות הלימפה, צריך לעשות בדיקה פיזית אצל הרופא. לצערי אין לי אפשרות לדעת במה מדובר על פי נתונים אלו.

בברכה,
 
מאיה
20:55 25.11.13
אם יום לפני הבדיקות דם אני אשתה רק מיצי פירות - אז מדוע לא יהיו שינוי בערכים של הבדיקות דם?
 
יעל אבנון  
10:44 26.11.13
יום אחד של שינוי לא אמור לשנות את תמונת הדם.
אם את רוצה לראות שינוי אמיתי ויציב בבדיקות הדם צריך לעשות שינוי תזונתי לאורך זמן.

בברכה,
לפני כמעט שבועיים ביצעתי את הבדיקות הללו :
mycoplasma/ureapl.p
STD(SEX TRA.DIS)PCR
מי שטיפלה בה הייתה עוזרת האחות ולא האחות עצמה , יש לציין שהעוזרת הייתה נראה לי קצת מהוססת כי היא חדשה בקופת חולים .
1. במבחנה לאחר סיום השתן צריך להכניס דוגמית כזאת שתשאב את השתן אליה , אז בטעות נשבר לי החלק השחור במבחנה שאליו צריכים לדחוף את הדוגמית , אז העברתי את השתן למבחנה אחרת ושאבתי משם ולא מילאתי את הדוגמית עד הסוף שלה כי העוזרת של האחות אמרה לי מספיק , יש לי לחשוש שהעברת המבחנה ואי המילוי עד סוף הדוגמית ישפיעו על תוצאות הבדיקה ?
2. את הבדיקות הללו בצעתי בשתן הראשון של הבוקר לאחר שהתאפקתי כחצי שעה מאז שקמתי , זה עלול להשפיע על תוצאות הבדיקות ?
3. למעשה הבדיקה היא אמינה ברמה גבוהה מאוד ? כלומר אני יכול לסמוך על התשובות שיגיעו בעזרת השם ?
 
יעל אבנון  
17:20 25.11.13
כבר עניתי לך על השאלות הנ"ל בעבר.
אין לך מה לדאוג, חכה לתוצאות הבדיקה וגש לרופא.

בברכה,
 
עידן
22:02 25.11.13
הגיעו התוצאות אלו המחלות שרשום לי והכל יצא שלילי :
CHLAMYDIA TRACH-PCR
NEISSERIA GONOR-PCR
M.HOMINIS-PCR
U.UREAL/PARVUM-PCR
M.GENITALIUM-PCR
TRICHOMONAS VAG-PCR

יש לי מספר שאלות שאשמח מאוד לתשובה :
1. רשום לי מתחת לתוצאות בהערה כללית : סבלר מרט איתי , מה זה ? זה שם של האורולוג אולי ?
2. אשמח לשמוע על השמות של המחלות ? חוץ מכלמידיה שעליה שמעתי .
3. כמו כן החלק הכי חשוב , הסיפור שלי החל לפני חודשייםו מספר ימים מצריבה לאחר קיום יחסי מין עם קונדום שנמשכה כשבועיים שהולכת ובאה , ומאז הצריבה עברה לי רק לקרי לילה .
שלשום החלה לי תכיפות למתן שתן , אתמול והיום בנוסף לצורך במתן שתן הרבה פעמים ביום החלה לי תחושה כזאת קצת לא נעימה מתחת לבטן (כנראה איפה שממוקמת שלפוחית השתן) תחושה כזאת מוזרה כאילו אני לא מתרוקן לגמרי למרות שאני מוציא שתן בכל פעם ולא דווקא טיפות בודדות, אלא כמות מכובדת, יש לציין שאני אחד ששותה באופן יחסי כ 1-1.5 ליטר מים ביום ועוד כוס קולה או שניים , משתגע כבר לא יודע מה לעשות ומפחד
4. שאלה אחרונה , כמה אמורה לעלות לי בדיקת ה STD PCR שעשיתי ? הבנתי שהיא יקרה והרופא בכלל לא עידכון אותי על זה ....
 
יעל אבנון  
10:41 26.11.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות מין.
 
מאיה
20:03 25.11.13
1) אם יום לפני הבדיקות דם אני אקח כדור ברזל אחד באופן חד פעמי - אז האם ההמוגלובין יעלה לי בבדיקות הדם? האם זה ישפיע לי על ספירת הדם?


2) האם נטילת תוסף B12 יום לפני הבדיקות דם יעלה לי את הרמת של הB12 בדם?

3) האם מה שאני יאכל יום לפני בדיקות דם יכול להשפיע לחלוטין על התוצאות של הספירת דם וכל הבדיקות הדם הכלליות?

4) בבדיקת דם הקודמת היה לי מחסור בויטמין D = 22.5 הרמה הייתה.
יש לי מחר בדיקות דם של הויטמין D והשאלה היא: היום אני שתיתי בבוקר בקבוקון שלם של ויטמין D שהכיל 75,000 יב"ל - האם זה נספג לדם של ה-75,000 יב"ל והאם מחר אני בתוצאות של הבדיקות דם המחסור יתמלא?
האם מחר התוצאה של הויטמין D תושפע מהבקבוקון השלם שלקחתי היום שהכיל 75,000 יב"ל?

5) האם שתיית מיצי פירות של יום אחד לפני בדיקות הדם יכולות לשנות לחלוטין את התוצאות?

6) אם 24 שעות לפני הבדיקות דם אני אשתה רק מיצי פירות- אז האם יהיה שינוי בערכים של הבדיקות דם?

7) תוך כמה זמן ניתן לראות השפעה על בדיקות הדם לאחר שמשנים את הרגלי התזונה? האם ביום אחד של שתיית מיצים בלבד הבדיקות דם יכולות להשתנות?
 
יעל אבנון  
20:42 25.11.13
שלום מאיה,

לקיחה של ברזל או ויטמין B12 יום לפני הבדיקה יכולה להשפיע מעט על התוצאות.
כל עוד את בצום של 12 שעות, לאוכל שאכלת ביום שלפני, אין השפעה מיוחדת.
מאוד לא מומלץ לקחת כמות גבוהה בבת אחת של ויטמין D, ולשאלתך- זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה, במידה וזה נספג.
מיצי פירות לא אמורים להשפיע על התוצאות, שוב, במידה והיה צום.
שינויים בהרגלי תזונה בהחלט משנים את תמונת הדם, כאשר הדבר נעשה בצורה נכונה ומקצועית. ניתן לראות שינויים משמעותיים לטובה בבדיקות הדם תוך 2-4 חודשים.
זה תלוי מאוד מה המצב ההתחלתי שאיתו מתחילים את השינוי.

בברכה,
 
מאיה
 
14:37 24.11.13
אני ממש מודאגת הגיעו לי תוצאות חריגות של השתן ! מה זה אומר בבקשה??? אני לפני מחזור אבל זה קשור? ממש בלחץ
 
מאיה
 
14:37 24.11.13
 
יעל אבנון  
10:24 25.11.13
על פי הבדיקה ניראה שיש לך דלקת בדרכי השתן.
בקשי מהרופא לעשות תרבית שתן והמשיכי בירור.

בברכה,
 
מאיה
16:31 25.11.13
התרבית יצאה שלילית , הרופאה אמרה לי ללכת לגניקולוג, מה זה יכול להיות ? האם משהו מסוכן ?? עשיתי לפני חודשיים בדיקות דם מקיפות האם אני צריכה לבצע שוב ???
 
יעל אבנון  
17:18 25.11.13
אני מציעה שתגשי לגניקולוג כפי שהרופאה המליצה.
הוא כבר ינחה אותך לגבי בדיקות נוספות אם צריך.

בברכה,
 
מלי
13:49 25.11.13
מה זה אומר HBV QUNTITATIVE PCR<20, הודגמה נוכחות נגיף חיובי PERFORMEDY BY TAQMAN
 
יעל אבנון  
15:06 25.11.13
שלום מלי,

זוהי בדיקה לנגיף הפטיטיס B.
התוצאה חיובית וזה אומר שאת נשאית של הנגיף.

בברכה,
 
אמא
12:58 25.11.13
שנה ו7 חודשים אחרי לידת ילד ראשון.
3 בדיקות דם מאז ובכל בדיקה רמת wbc יורדת עוד ועוד.
בבדיקה אחרונה מיולי עמד על 5.
כדאי לעקוב אחרי הירידה הזו? - לעשות עוד בדיקות דם?
קצת מלחיץ...
 
יעל אבנון  
15:01 25.11.13
שלום רב,

ערך של 5 הוא תקין, אין שום מקום ללחץ.

בברכה,
 
גיל
11:06 25.11.13
שלום.
בן 32. ביצעתי הבוקר בדיקת שתן כחלק מבדיקות תקופתיות.
SPECIFIC GRAV-U STRI חורג קצת מהנורמה 1.036
האם נדרשת התייחסות?

תודה רבה.
 
יעל אבנון  
12:32 25.11.13
שלום גיל,

המשקל הסגולי של השתן מעט גבוה, זה לרוב אומר מחסור בנוזלים.
כדאי לשתות 8-12 כוסות מים ביום.

בברכה,
שלום רב

זה זמן רב יש לי שחור מתחת לעיניים לפעמים זה מתחלף אפילו לצבע כחול ושחור יחדיו. אני לא לוקח תרופות.. עשיתי בדיקות דם התוצאה מראה על GGT97.GPT (ALT) 85 הרופא אמר שזה לא קשור לזה והמליץ על תכשירים קוסמטים ידוע לי ששחור מתחת לעיניים מצביע על מחלות כבר או כליות אך אפשר לבדוק את זה ? ומה אפשר לעשות כדי למנוע את זה ?

בברכה
שלום אסי,

מה שמדאיג במקרה שלך זה לא השחור מתחת לעיניים, זו התוצאה של אנזימי הכבד.
רמת האנזימים גבוהה וצריך לבדוק מדוע.
במקום להמליץ על תכשירים קוסמטיים, אני ממליצה על המשך בירור כגון אולטרה סאונד כבד וכיס מרה.

בברכה,
 
איילה
09:45 22.11.13
שלום.
עשיתי אתמול בדיקות דם, כפי שהמליצו לי לערוך אחת לחצי שנה עקב תזונה טבעונית. אציין - לא היו כלל שינויים בתזונה במשך שלוש שנים לפחות
בבדיקות האחרונות ערך הברזל שלי ירד ל29 כאשר לפני חצי שנה הוא היה בטווח הנורמה - 115.
כמו כן, נראה שרמת האשלגן שלי גבוהה מהנורמה. מה משמעות הדבר?
מה יכול לגרום לצניחה כזו ברמת הברזל?

תודה
 
יעל אבנון  
10:32 25.11.13
שלום איילה,

הברזל הנמוך עשוי לנבוע מאכילה לא מספקת של ברזל, מאוד שכיח בטבעונות.
או מספיגה לקויה של הברזל.
צריך לבדוק את מאגרי הברזל- פריטין.
בכל מקרה כדאי שתקבלי יעוץ תזונתי ואולי כדאי לשקול שימוש בתוסף ברזל לתקופה קצרה. לרמת אשלגן גבוהה יש סיבות רבות, אין באפשרותי לדעת מה הסיבה ללא אבחון יסודי.

בברכה,
 
עידן
16:33 21.11.13
לאחר תור אצל אורולוג הוא שלח אותי ל2 בדיקות שתן,קיימתי את בדיקת השתן לפני שבוע ויום ועדיין לא הגיעו תוצאות זה הגיוני ?
אלו הן הבדיקות :
mycoplasma/ureapl.p
STD(SEX TRA.DIS)PCR
שאלה נוספת - בדיקות אלה כוללות מחלות מין כדוגמת זיבה, כלמידיה מיקופלוסמה ועוד נכון ?
נשלחתי לבדיקות בעקבות קיום יחסי מין עם זונה אך עם קונדום, לאחר 4 ימים היה לי קרי לילה וישר אחריו החלו לי צריבות בתחילת השתן למספר ימים ... הצריבות כעת פסקו למעט מצבים בהם אני מתאפק בשתן ולאחר התאפקות יש צריבה של כשנייה אחת בערך ..
גם באוננות רגילה איני חש צריבה אך כשיש לי קרי לילה או כשאני מאונן במקלחת אני מרגיש צריבה קלה בשפיכה ובתחילת השתן שלאחריו במידה ויש לי שתן כמה דקות לאחר האוננות ..
המצב דיי מייאש ומפחיד אותי מאוד .
 
יעל אבנון  
09:05 22.11.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות מין.
 
ענבר דוד
23:09 24.11.13
תוצאת הבדיקה של uric acid יצא 8.32
תוצאת הבדיקה phosphorus יצא 2.52
שניהם מחוץ לטווח הגרפי .
שאלתי מה זה אומר ואם אני צריך להיות מוטרד,
תודה מראש.
 
יעל אבנון  
10:28 25.11.13
שלום דוד,

החומצה האורית גבוהה, מה שיכול לנבוע ממגווןן סיבות כמו- צריכה מוגברת של בשר, עופות ודגים, פינוי לקוי של הכליות, צריכת תרופות שונות או צריכת קפה גדולה, זיהומים שונים ועוד.
כאשר הדם חומצי, הזרחן לרוב יורד ולכן בבדיקה רואים רמת זרחן נמוכה.
המשך בירור בנוגע לרמת החומצה הגבוהה בדם.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  235  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם