בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
רויטל
 
11:05 16.01.14
היי
רצית לדעת האם אני צריכה לפנות לרופא
בהמשך לתוצאות המצ״ב (כיוון שמדובר
בקרישת דם) או להמתין עד לקבלת כל התשובות
של הבדיקות.
תודה מראש
 
יעל אבנון  
11:12 16.01.14
שלום רויטל,

ניראה שיש לך רמה גבוהה של נוגדנים אשר גורמים לגוף לייצר קרישי דם, המצאות נוגדנים אוטואמוניים אלו עשויה להעיד על תסמונת APS (עשוי לגרום בין היתר להפלות). תוצאות הבדיקות האחרות מתאימות גם לנוכחות של מחלה אוטואימונית.
המשיכי בירור רפואי.

בברכה,
רוני אני בת 31 בריאה בדרך כלל! חולת לוקמיה ALL לשעבר
בריאה יותר מעשרים שנה ,כביקורת שיגרתית עשיתי בדיקת דם ואלו הערכים שהדאיגו אותי מאוד האם יש סיבה לדאגה כי אני ממש דואגת אשמח לדעת ?! האם אלו ערכים שמתאימים ללוקמיה יש לציין שכל שאר הערכים בסדר גמור המוגלובין שלי הוא 14.3 וכל שאר הערכים הם בנורמה

אשמח לדעת בבקשה כי אני ממש דואגת

LYMPHOCYTES 49.7 % כשטווח הנורמה הוא - 18.2-47.4

LYMPHOCYTES 3.96 K/UL כשטווח הנורמה הוא 1.19-3.18 K/UL

PHOSPHOURUS 4.6MG כאשר הנורמה הוא 2.5-4.5 MG

6.67 miu/l TSH
כאשר הנורמה הוא 0.55-4.78

BASOPHILS 0.01
כאשר הנורמה היא 0.02-0.1
 
יעל אבנון  
19:23 15.01.14
שלום רוני,

הלימפוציטים גבוהים, מה שמרמז על זיהום ויראלי, בדרך כלל עובר לבד.
הזרחן מעט גבוה- יש לכך הרבה סיבות אפשריות.
על פי בדיקת ה- TSH, יש לך תת פעילות של בלוטת התריס.
אני מציעה שתפני לרופא או לנטורופת לאבחון בלוטת התריס והתאמת טיפול.

בברכה,
 
מיטל
17:16 15.01.14
היי
מביצוע בדיקת דם
WBC 14.4
Neut % 70.9
Neut.abs 10.2

אני בת 33 אם יש קשר לגיל
האם יש חשש / קשר לגידול סרטני בתוצאות מהסוג הזה?
 
יעל אבנון  
17:22 15.01.14
בדרך כלל מדובר בזיהום רגיל שעובר מעצמו, לא צריך לחשוש, ניתן לחזור על הבדיקה שוב במרווח של שבועיים, במידה והתוצאה עדיין גבוהה כדאי להמשיך בירור לגבי מקור הזיהום. ישנו קשר בין רמה גבוהה של נויטרופילים לגידולים סרטניים אך זהו מצב קיצוני וחבל לדאוג לחינם.
 
מיטל
17:26 15.01.14
תודה רבה!
 
אלמוני
 
16:30 14.01.14
שלום,
עשיתי בדיקות דם החודש, כל יצא תקין פרט ל3 בדיקות שמופיעות בחריגה.
הסתכלתי בהסטוריה וראיתי שבעשר שנים האחרונות הערכים הללו נמוכים
מקיראה באינטרנט ראיתי שמדובר במערכת חיסונית חלשה או שיש מחלות שונות.
מצורף קובץ המכיל את תוצאות הבדיקות בעשר שנים האחרונות.
לציין שאני בריא בדרך כלל ולא מקבל טיפול תרופתי.

יש סיבה לדאוג?
יש דרך להעלות את הערכים הללו?

תודה.
 
יעל אבנון  
17:02 14.01.14
לא ניתן לאבחן את המצב לפי בדיקות אלו בלבד.
רמת כדוריות לבנות נמוכה קשורה למחסורים בויטמין B12 או חומצה פולית, מחסור בחלבונים, שימוש בתרופות שונות, נטיה מולדת או מצבים שונים במח העצם.

בברכה,
 
מיטל
16:54 15.01.14
היי
מביצוע בדיקת דם
WBC 14.4
Neut % 70.9
Neut.abs 10.2
כולם מחוץ לנורמה
מה המשמעות?? חוששת מאחר ומבינה שמדובר בכדוריות דם לבנות
 
יעל אבנון  
17:03 15.01.14
שלום מיטל,

הנויטרופילים הם תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בזיהומים חיידקיים.
הגוף שלך נלחם במזהם או בדלקת כלשהי, גשי לרופא על מנת לברר את מקור הדלקת.

בברכה,
 
מיטל
17:06 15.01.14
תודה רבה יעל על התגובה המהירה,
האם התוצאה היא חריגה מידי?
האם יש חשש / קשר לגידול סרטני??
 
עדי
20:14 14.01.14
בבדיקת דם שעשיתי הבוקר התקבלו התוצאות הבאות:
alt(gpt) - 72
ast(got)-45.
האם ערכים אלה מדאיגים?
 
יעל אבנון  
10:28 15.01.14
שלום עדי,

אלו אנזימי הכבד והם ברמה מוגברת, יכולות להיות לכך הרבה סיבות וזה דורש בירור רפואי נוסף.

בברכה,
שלום,
מבקשת לדעת מה משמעות ערך 42 אחוז לימפ' כשהערכים הנורמליים נעים בין 20-40.
היום עשיתי בדיקות דם ורציתי לדעת האם אני צריכה לדאוג לערך הגבוה...

תודה
שלום זהבה,

לימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בנגיפים.
ככל הניראה גופך נלחם בזיהום ויראלי או בדלקת, לא תמיד מורגשת.
בדרך כלל המצב מתאזן לבד.

בברכה,
שלום רב,
אני בת 33.עשיתי בדיקות שתן (רגילה ואיסוף 24 ש) ואלה התוצאות שהתקבלו.
האם תקינות? ומה משמעות של תוצאות לא ניתנות לחישוב?
תודה.

MICROALBUMIN-U SAMP 42.70 µg/ml
CREATININE- U SAMPLE 360.5 mg/dl
MICROALBUMIN/CREAT 11.84 µg/mg crea


שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
MICROALBUMIN- U 24h לא ניתן לחישוב
MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות

הערות לבדיקות
REMARKS (GENERAL)
‎נפח: ‎2000
 
יעל אבנון  
10:12 14.01.14
שלום,

שימי לב שרשמת את אותה בדיקה פעמיים- MICROALBUMIN-U SAMP.
למעלה רשמת 42.7 ולמטה מתחת לסף הרגישות.
כאשר רשום "לא ניתן לחישוב" או "מתחת לסף הרגישות" זה אומר שהתוצאה היא מתחת לטווח שמכשיר המדידה מסוגל למדוד- זה ערך מצוין שאומר שאין חלבון בשתן.
רמת הקאטנין אצלך גבוהה בשתן, זה יכול להיות ממגוון גורמים- בעיה בכליות, שימוש בתרופות, מסת שריר גדולה ועוד.
המשיכי בירור.

בברכה,
 
BEE
10:55 14.01.14
יעל תודה,
2 התוצאות השונות נרשמו מכיוון שהראשונה נלקחה בבדיקת שתן רגילה והשניה, מאיסוף, כמה ימים מאוחר יותר.
 
יעל אבנון  
13:05 14.01.14
הבדיקה שנקראית MICROALBUMIN-U SAMP היא לא בדיקה של איסוף.
MICROALBUMIN-U 24 היא בדיקה של 24 שעות.
 
רותי
13:26 12.01.14
בבדיקת דם נמצא שיש לי -39 -got'ast
סוכרתית לוקחת פעמיים ביום -גנואט.
איך להתייחס לזה?
 
יעל אבנון  
10:22 14.01.14
שלום רותי,

אין באפשרותי להתייחס רק למדד אחד בדם, ה- GOT הגבוה יכול לרמז על עומס בכבד, יכול להיות גם עקב נטילת תרופות. אך ישנן עוד סיבות.
המשיכי בירור.

בברכה,
 
ליז
12:42 13.01.14
שלום,
בת 40 עשיתי אתמול בדיקות הורמונים ביום השלישי למחזור ואילו התוצאות:

E2 - 139
FSH - 6.5
LH - 4.7
PROLACTIN - 177.3
TSH - 0.57
רציתי לשמוע את חוות דעתך.
הבנתי שה- TSH לא תקין הוא נמוך מידי????
מה זה אומר? איך מטפלים?
אני עברתי המון טיפולי פוריות ועברתי 7 הפלות חוזרות שסיבתם לא ידועה. כי עשו לי את כל בדיקות הקרישיות ובבירור הפלות חוזרות לא מצאו את הסיבה. אולי זו הסיבה להפלות?
אני נמצאת 5 שבועות אחרי הפלה ומאוד רוצה היריון.
בתודה להתייחסותך בנושא
 
יעל אבנון  
10:21 14.01.14
שלום ליז,

הבדיקה ההורמונאלית תקינה למעט ה- TSH.
ה- TSH שלך נמוך מה שמסמל על יתר פעילות בלוטת התריס. זה אכן יכול להוות בעיה בניסיון להיכנס להריון. את צריכה לגשת לאנדוקרינולוג ולקבל טיפול לאיזון הבלוטה. יש לכך טיפול תרופתי.

בברכה,
 
לבנה
20:57 12.01.14
שלום
תינוקת שנולדה ביום 9.1.14 בשבוע 36 , 20 שעות לאחר ירידת מים , רמת לויקוציטים 8500 - מה זה אומר

תודה
ערב טוב
לבנה
 
יעל אבנון  
10:19 14.01.14
מהם ערכי הנורמה?
 
מישהי
21:09 13.01.14
שלום, אני בת 15 וחודש ונשלחתי לבדיקת דם. יצאו לי כמה דברים לא תקינים ורציתי לדעת מה זה אומר:
פריטין - 167 (מחוץ לטווח הנורמה - הגבול הוא 120)
קריאטנין - 1.01 כשהגבול הוא 0.9
פוספורוס - 3.6, המינימום הוא 4
כולסטרול LDL - 111 (כתוב שזה צריך להיות עד 100)
בנוסף, רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאות בהורמונים LH ו-FSH:
LH - 1.9
FSH - 5.8
לא קיבלתי מחזור עדיין ורציתי לדעת אם אפשר לדעת משהו בקשר לזה..
תודה
 
יעל אבנון  
10:17 14.01.14
שלום,

על פי הבדיקות ניראה שצריך לבדוק את פעילות הכליות יותר לעומק.
כולסטרול LDL ברמה תקינה אצלך, ערך אופטימאלי הוא 120, בקופות החולים רשום מתחת ל-100 מטעמים שלא קשורים לבריאות מיטבית.
ה- LH וה- FSH צריכים להיבדק בימים 2-5 של דימום המחזור.
במידה ולא נבדקו בימים אלה, אין אפשרות לאבחן כראוי.

בברכה,
 
אורית
21:22 12.01.14
אשמח לקבל עזרה בפענוח בדיקת דם.
לאחר שגילו אצלי המוגלובין מאד נמוך (6.8)
התחלתי לקבל עירויים של ברזל לוריד וכיום , לאחר חודש מצבי השתפר ואני כבר עם 10.2
אך ברצוני לשאול מה זה אומר אם ה-rdw (התפלגות גודל תאי הדם האדומים) שלי עלה ל- 20 , כאשר הייתי רק עם המגלובין נמוך , הוא היה גבולי על 14.7
האם הגוף לא סופג את הברזל?
בכל שאר הפרמטרים של ספירת הדם רואים עלייה משמעותית במחסני הברזל.
 
יעל אבנון  
10:04 14.01.14
שלום אורית,

RDW עולה כאשר יש יצור מוגבר של תאי דם אדומים- עקב אנמיה.
תאי דם צעירים הם גדולים יותר וכנראה שיצור התאים אצלך עלה ולכן גם ה- RDW עלה. כל עוד הברזל והפריטין עולים זה בסדר.
יותר חשוב לבדוק למה הברזל נמוך אצלך מלכתחילה ולנסות לפתור את מקור הבעיה ולא רק להסתמך על נטילת ברזל.

בברכה,
 
דוד
18:18 09.01.14
שלום אני דוד בן 19 וחצי...אני סובל מחוסר בויטמין D מאז הדיאטה שעשיתי לפני כשנתיים,הביאו לי כדורים לויטמין D אבל מהבדיקות האחרונות שעשיתי לפני כמה ימים עולה שהויטמין D לא עלה בכלל,יש לי ערך של ויטמין D של 268.9 רציתי לשאול אם זה נקרא נמוך...והאם כדורים יכולים להשפיע גם בלי שאני יאכל את המזונות הדרושים כמו ביצים,מוצרי חלב,דגים...כי אני לא ממש אוכל.
ומה לעשות כשאר ויטמין D לא עולה בכלל?
תודה :)
 
יעל אבנון  
10:00 12.01.14
שלום דוד,

הערך שציינת הוא גבוה, אני ממליצה שתצרף את הבדיקה או תצלם אותה כדי שאראה במה מדובר.

בברכה,
לאחרונה גיליתי בבדיקות דם שיש לי רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם, שמעתי שיש תוספי תזונה שיכולים לעזור?
שלום יעל,

על מנת לטפל בכולסטרול ושומנים גבוהים בדם יש להתאים באופן אישי המלצות תזונה והנחיות לשימוש בתוספי תזונה. אין טעם לקחת תוספי תזונה ללא אבחון נכון של כלל מערכות הגוף וללא פיקוח מקצועי, זה בדרך כלל מסתיים בבזבוז כסף.
בהחלט מומלץ לטפל בבעיה באמצעים טבעיים בלבד.

בברכה,
ראשית, ממליצה שתתתנהלי ע"פ עצת יעל:
היוועצי בנטורופת או ביועץ תזונה שיתאים לך דיאטה מתאימה שתוכלי להתמיד בה ותוספים רלבנטיים.
כסובלת מכולסטרול גבוה יכולה לציין שיש תוספים כמו אומגה 3 שמסייעים בהפחתת כולסטרול אך הניחי לאיש מקצוע להנחות אותך לגבי המינון (יש את האומגה 3 הרגיל ויש אומגה 3 950, שהוא בעל מינון מחוזק) ו/או תוספים נוספים שיכולים לסייע לך.
 
מעיין
17:09 08.01.14
שלום אני אשמח אם מישהו יכול להגיד לי מה אומרות התוצאות האלה...?


WBC 12.94

RBC 3.93 M/uL
RDW-SD 46.6 fL
Neutrophils % 77.4
Lymphocytes % 15.6
Neutrophils 10.02 K/uL
HCV RNA Quant. not detected IU/mL
 
יעל אבנון  
17:11 08.01.14
שלום מעיין,

על פי הבדיקות המצומצמות ניראה כי יש לך זיהום חיידקי.
רמת הכדוריות האדומות נמוכה- מסמל על מצב אנמי.
שללו אצלך הפטיטיס C.

בברכה,
 
אלמוג
07:54 07.01.14
לפני חודש וחצי עשיתי בדיקת שתן STD PCR.
אז בטעות נשבר לי החלק השחור במבחנה שאליו צריכים לדחוף את הדוגמית אז אמרתי לעוזרת אחות שהייתה שם והיא העבירה את כל השתן למבחנה חדשה ואז הכניסה את הדוגמית ושאבה את השתן איתה, אני מאוד מוטרד מכך שבכך שכתוצאה משהיא שפכה את השתן למבחנה אחרת המפגש המהיר עם ההאוויר בעצם יכול לשבש את התוצאות של הבדיקה החשובה.
כמו כן באותו יןם קמתי ולא עשיתי פיפי בכוונה והתאפקתי עד שהגעתי למרפאה ושם עשיתי את הפיפי במבחנה זה בסדר?
 
עידן
01:29 08.01.14
סבלתי מצריבה בשתן לאחר יחסי מין מוגנים למספר ימים ולאחר מכן הצריבה נמשכה לתקופה של כחודש וחצי לעיתים רחוקות במקרים של ההתחלה של השתן ראשון,התחלה של שתן לאחר התאפקות,אוננות ...
ביצעתי את בדיקת STD PCR לאחר חודש וחצי ומספר ימים וכשעשיתי את הבדיקה אני חושב שהצריבות הפסיקו לי ,השאלה שלי למעשה היא אם תוצאות בדיקת STD PCR שיצאה תקינה אמינה תמיד בכל מצב ?גם אם הפסיקו לי תופעות הצריבה ?

תעני לי בבקשה על 2 השאלות הקודמות ועל השאלה הזאת ואני מפסיק לשגע אותך :)
באמת תודה על כל העזרה מעריך מאוד !
 
עידן
01:30 08.01.14
סבלתי מצריבה בשתן לאחר יחסי מין מוגנים למספר ימים ולאחר מכן הצריבה נמשכה לתקופה של כחודש וחצי לעיתים רחוקות במקרים של ההתחלה של השתן ראשון,התחלה של שתן לאחר התאפקות,אוננות ...
ביצעתי את בדיקת STD PCR לאחר חודש וחצי ומספר ימים וכשעשיתי את הבדיקה אני חושב שהצריבות הפסיקו לי ,השאלה שלי למעשה היא אם תוצאות בדיקת STD PCR שיצאה תקינה אמינה תמיד בכל מצב ?גם אם הפסיקו לי תופעות הצריבה ?

תעני לי בבקשה על 2 השאלות הקודמות ועל השאלה הזאת ואני מפסיק לשגע אותך :)
באמת תודה על כל העזרה מעריך מאוד !
 
יעל אבנון  
11:05 08.01.14
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות מין.
 
עידן
13:51 08.01.14
הבעיה שלא עונים לי שם..
יש לך תשובה לפחות לחלק הזה "בטעות נשבר לי החלק השחור במבחנה שאליו צריכים לדחוף את הדוגמית אז אמרתי לעוזרת אחות שהייתה שם והיא העבירה את כל השתן למבחנה חדשה ואז הכניסה את הדוגמית ושאבה את השתן איתה, אני מאוד מוטרד מכך שבכך שכתוצאה משהיא שפכה את השתן למבחנה אחרת המפגש המהיר עם ההאוויר בעצם יכול לשבש את התוצאות של הבדיקה החשובה " ?
 
יעל אבנון  
16:41 08.01.14
אני לא יודעת, צר לי.
 
שואלת
18:13 06.01.14
שלום, אני בת 62 בריאה. ביצעתי בדיקות דם סדירות
MPV טווח 7.2-11.2 תוצאה 12.4
NEUT טווח 20-76 תוצאה 78.9
LYM טווח 20-50 תוצאה 12.4
שאר הבדיקות תקינות פרט לשלושה הנ"ל
מה המשמעות של הבדיקות הלא תקינות, ובמיוחד LYM נמוך?
תודה.
 
יעל אבנון  
11:12 08.01.14
שלום,

הלימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בוירוסים בעיקר, הם נמוכים בגלל שהנויטרופילים גבוהים, תאים אלו נמדדים באחוזים וכאשר קבוצת תאים אחת עולה, האחרת יורדת. כך שהבעיה היא לא בלימפוציטים הנמוכים אלא בנויטרופילים הגבוהים.
הנויטרופילים הם תאי דם לבנים הנלחמים בחיידקים. על פי הבדיקה ניראה שהגוף שלך נלחם במזהם.
MPV זה גודל הטסיות, והתוצאה מסמלת על כך שהטסיות שלך גדולות.
אני לא יכולה לאבחן ממצא זה מבלי לערוך תשאול בריאותי מקיף ולראות תמונת דם מלאה.

בברכה,
 
אני
09:08 06.01.14
CMV-IGG 62.10 U/ML

Positive

(CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE ) החל מ26-06-12 שינוי ערכי ייחוס

(CMV IGG 12 -14 U/ML = BORDERLINE) עקב שינוי שיטה

(CMV IGG >14 U/ML = POSITIVE )

(CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE :26-06-12 עד)
 
יעל אבנון  
17:24 06.01.14
שלום עדן,

אלו הם נוגדנים לנגיף ה- CMV אשר גורם למחלת הנשיקה.
יש לך נוגדנים וזה אומר שנדבקת בנגיף בעבר.

בברכה,
 
דין
18:06 03.01.14
יש לי שאלה חשובה שמטרידה אותי וחשבתי שאולי בפורום הזה הכי מתאים לשאול , אם בן אדם חושש שיש לו סרטן , ובן אדם לא מרגיש טוב ועושים לו בדיקות דם מקיפות והן יוצאות תקינות , עדיין יכול להיות שיש משהו? איך מגלים את זה ?? שמעתי שלא יודעים על זה בבדיקות דם ... אם בן אדם בעצם עושה בדיקות תקופתיות כדי להעריך את מצבו ויוצא תקין , הוא בעצם עדיין לא יכול לדעת אם יש לו סרטן ?!
 
יעל אבנון  
16:22 05.01.14
שלום דין,

בדיקות דם תקינות לא יכולות לשלול סרטן.
יש בדיקות דם לסמנים ספציפיים לתהליכים סרטניים.
במידה ואתה חושש, פנה לרופא להמשך בירור.

בברכה,
שלום רב,
כיום תחילת שבוע 8
לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם ושתן. תוצאות בדיקות דם תקינות {כל הערכים נמצאים בגדר הנורמה}
בדיקות שתן הראו :
Protein 10 mg/dL
Leukocytes 500 LARGE Leu/uL
יש לציין ששאר הערכים בבדיקת השתן נורמה/שלילי.
אשמח להתייחסות- מה זה אומר, והאם עליי לעשות בדיקה חוזרת?
תודה ויום טוב.
 
יעל אבנון  
17:23 06.01.14
שלום לי,

בבדיקת השתן יש כמות גבוהה של תאי דם לבנים, זה יכול להעיד על דלקת בדרכי השתן, את צריכה לבקש תרבית שתן.
במידה וימצא חיידק המשיכי טיפול אצל הרופא.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  239  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם