בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
KJ
17:22 17.06.15
בבדיקת גלובולינים גאמא יצא נמוך 9.9 שהערכים מ11.1 חתר הגלובוחינים אלפא 1 ואלפא 2 וביתא 1 וביתא 2 יצאו תקינים. כמו כן עשו לי בדיקה אימונופיקיציה שיצא מוקולון. בדקו IGA LAMBADA אי אפשר לכמת.כל הבדיקות בסדר כולל תפקודי כליות כבד שקיעת דם וCRP קטן מ0.07. כמו כן בדיקת שתן לבנס גונס יצאה שלילית ספירת דם תקינה המוגלובין 12.1 חוץ מPLT מעט נמוך 129הערך מתחיל מ150. אבקש לדעת אם נתונים אלה מרמזים על מיאלומה ואיזה כדיקות עלי לעשות עשיתי גם צילום עמוד שדרה תחתון ומפרקי ירכים יצא תקין.


בברכה לילי
 
יעל אבנון  
20:37 18.06.15
שלום לילי,

הבדיקות לא מראות על מיאלומה נפוצה. גלובולין גאמא נמוך מעט- אין חשיבות רבה.
רמת הטסיות מעט נמוכה, רק צריך להמשיך לעקוב שהן לא ירדו מתחת ל-100.


בברכה,
 
יעקב
15:39 16.06.15
השתלשלות תוצאות הבדיקות - היום בגיל 70
inr pt
.1.2007 16 1.19
3.2008 11.5 1.09
1.2009 11.3 1.05
2.2011 11.4 1.04
3.2014 11.3 0.97
5.2015 10.9 0.94

א. לא לוקח תרופות מדללות אפילו לא אספרין
ב. מכל מכה קטנה , מקבל שטף דם פנימי (כתם אדום שלא מכחיל או מסגיל)
לתקופה קצרה של מספר ימים.

משפחה "לבבית" במיוחד. אבא נפטר משבץ לב . אח עבר ניתוח מעקפים ומספר צינטורים. בן דוד (מצד אבא) נפטר מליבו בגיל 42 ואחיו עבר מעקפים.

האם זה מחייב מה העיצה הרפואית והאם כדאי לקחת תרופות מדללות לאור עובדת שטפי הדם הפנימיים

תודה
יעקב
 
יעל אבנון  
21:06 16.06.15
שלום יעקב,

לפי בדיקות קרישת הדם, התוצאות תקינות.
שטפי דם דווקא מרמזים על רמת טסיות נמוכה.
בקש לבדוק את רמת ה- PLT וה- MPV בדם, זה חלק מספירת דם שגרתית.
במקרים שיש שטפי דם ממש לא מומלץ לקחת מדללי דם.
במידה ורמת הטסיות תצא תקינה, אז המצב לא מצריך טיפול.

בברכה,
 
יסמין
10:40 16.06.15
שלום רב!
ביצעתי בדיקות שתן במסגרת בדיקות כלליות. מבחינה וגינלית יש לי הפרשות לבנות מרובות ומדי פעם כאבים קלים ורגישות בבטן. הבדיקות הלא תקינות- לויקוציטים 500, ארתורוציטים במיקרוסקופיה- 22 ובבדיקה הלא מיקרוסקופית-10. יש מוקוס עם שלושה פלוסים, ותאי אפיתל עם שלושה פלוסים. בבדיקת שתן לפני כחודש המצב היה דומה למעט ארתרוציטים בבדיקה הלא מיקרוסקופית שהיה שלילי ( לא נתנו בדיקה מיקרוסקופית עקב עומס חלקיקים). התרבית הינה שלילית ולויקוציטים -500 הינו ממצא שחוזר על עצמו לאורך 3 שנים.
יש לציין שלפני כחודש בדיקות הכליות תקינות.
הרופא טרם נתן לי פרשנות לתוצאות ומה שמטריד אותי מעט הוא כמותה ארתרוציטים במיקרוסקופיה כי קראתי שאמור להיות ערך אפסי או גג של 4.
לאילו בדיקות עלי לגשת כעת ?
תודה !
 
יעל אבנון  
11:00 16.06.15
שלום יסמין,

במידה והתרבית יצאה תקינה, ניתן להסיק כי הלויקוציטים הגבוהים בשתן מקורם מזיהום חיצוני בנרתיק. לגבי התאים האדומים, זהו ממצא די שכיח ואם לא נמצאו חיידקים ובדיקת הכליות תקינה, לא ניראה שיש מה לעשות. חכי לאבחון של הרופא.

בברכה,
 
אבי
07:48 15.06.15
שלום בן 28 נשלחתי לבדיקות דם לשלול מחלה אוטואימונית עקב דלקת בעין שחוזרת כבר מספר חודשים. נראה שהכל תקין חוץ מ2 ערכים שיצאו מעט גבוה
GLOBULIN BETA-2 -7.7
IGA -570

האם זה מעיד על מחלה מחלה שכזו? ואם לא על מה כן?
 
יעל אבנון  
09:34 15.06.15
שלום אבי,

לא ניתן לאבחן האם קיימת מחלה אוטואימונית בעין מהבדיקות שציינת.
בכל מקרה כדאי להמשיך בירור בנוגע לבדיקת הגלובולין שיצאה גבוהה.

בברכה,
 
אבי
10:20 16.06.15
מה זה אומר שהגלובולין גבוה על מה זה מסמן?
 
יעל אבנון  
10:56 16.06.15
בדרך כלל עורכים את הבדיקה הזו לאבחון בעיות בכליות. כדאי פשוט לשאול את הרופא מדוע שלח לבדיקה ומה התוצאה מסמלת במקרה שלך.

בברכה,
 
רונן
19:04 14.06.15
שלום יעל !

אמי בת 71 עברה בדיקות דם במכבי בין התשובות שהתקבלו

Complement-C3 ערך שלה 152.4 טווח נורמה 85-180
Complement-C4 ערך שלה 48.7 טווח נורמה 10-40

הסיבה שבגללה אני פונה היא שגברת שהיא אחות במקצועה
אמרה לי ש התוצאה של c4 מצביעה על סרטן ומאז יום רביעי האחרון
החיים שלי התהפכו - האם זה נכון ?
הבדיקה התבצעה לצורך תפקודי כבד
alt-18.
ast-23
ggt-41
alkp-133
תודה רבה מראש - רונן
 
יעל אבנון  
09:24 15.06.15
שלום רונן,

מדובר בחריגה קלה בלבד. ערך גבוה של C4 מצביע בדרך כלל על תהליך זיהומי כלשהו. מעבר לכך זה יכול להצביע על עומס על הכבד, מצבי מתח, סוכרת, דלקת במעי ועוד. אין כל צורך להיבהל אלא לפנות לרופא לקבלת אבחון מלא.

בברכה,
 
רונן דוד
14:05 15.06.15
תודה רבה וברכה על התשובה המהירה והמרגיעה

רונן
 
יעל אבנון  
21:39 15.06.15
 
היי
16:52 15.06.15
Endocrinology
HCG, Total
25223.0
:הערות
Ref.value: neg<10 mIU/mL
 
יעל אבנון  
21:38 15.06.15
שלום רב,

התוצאה מתאימה לשבוע שישי עד שמיני.

בברכה,
 
הילה
12:51 14.06.15
איך בודקים הפרעה מטבולית בדם מהו הסימון שרשום ליד הבדיקה ?
תודה
 
יעל אבנון  
09:40 15.06.15
שלום הילה,

תסמונת מטבולית הינה מצב שבו חוברות יחד מספר הפרעות, כולל השמנה באזור הבטן, יתר לחץ דם, סוכר גבולי בדם, "כולסטרול טוב" נמוך ו/או טריגליצרידים גבוהים.
לצורך אבחון יש לבדוק לחץ דם, רמת סוכר ושומנים בדם.

בברכה,
 
יואב
19:23 14.06.15
שלום

מה המשמעות של ANA חיובי? ואיפה בבדיקה הבאה יש משהו חיובי?
יש לציין שמלבד השורה הראשונה, אף תוצאה לא היתה מודגשת באדום (בשונה מבדיקה קודמת (שמצורפת בהמשך)



• ANA MULTIPLEX POSITIVE
• ANTI DS DNA 4.00 IU/ML (0.00- 5.00) (......*..)
• Negative
• ANTIRIBOSOMAL <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI RNP >8 (0.00- 0.90)
• ANTI RNP- A >8 (0.00- 0.90)
• ANTI SM <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SM/RNP <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SCL-70 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI RNP 68 0.40 AI (0.00- 0.90) (...*.....)
• Negative
• ANTI RO (SS-A) <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI LA (SS-B) <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SS-A 52 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SS-A 60 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI CHROMATIN 0.20 AI (0.00- 0.90) (.*.......)
• Negative
• ANTI JO-1 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI CENTROM .B <0.2 (0.00- 0.90)
• בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
• <0.2

בדיקה מלפני חצי שנה:

• ANA MULTIPLEX POSITIVE
• ANTI DS D 3.00 IU/ML(0.00- 5.00) (....*....)
• Negative
• ANTIRIBOSOMAL P <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI RNP 2.40 AI (0.00- 0.90) (.........)*
• Positive
• ANTI RNP- A 2.40 AI (0.00- 0.90) (.........)*
• Positive
• ANTI SM <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SM/RNP <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SCL-70 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI RNP 68 0.30 AI (0.00- 0.90) (..*......)
• Negative
• ANTI RO (SS-A) <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI LA (SS-B) <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SS-A 52 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI SS-A 60 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI CHROMATIN <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI JO-1 <0.2 (0.00- 0.90)
• ANTI CENTROM .B <0.2 (0.00- 0.90)
• בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
• <0.2

תודה
 
יעל אבנון  
09:38 15.06.15
שלום אבי,

בדיקת ANA חיובית עשויה להעיד על מחלה אוטואימונית אך לא בהכרח.
ישנם מצבים אחרים בהם ה- ANA עולה בדם, כגון זיהומים ויראליים, שימוש בתרופות, רעלים שונים ועוד.

בברכה,
שלום,

בבדיקת דם שבוע 24
אלה התוצאות שנראו לי גבוליות/חריגות:

Creatinine serum :0.48 - (מחוץ לסוגריים)
ESR: 24
WBC: 9.90

6.90 :Netrophils (מחוץ לסוגריים)
70.30% : % Netrophils - (מחוץ לסוגריים)
Basophils: 0.00
Basophils %: 0.20%

RBC: 3.70 - (מחוץ לסוגריים)
Hemoglobin: 12.00
Hematocrit: 35.60%

MVC: 96.20
MCH: 32.40

ממה שקראתי קצת זה מצביע על אנמיה ודלקתיות..
האם צריך לדאוג מהערכים האלה?
או שלמרות שהם על הגבול הם בגדר הסביר בהריון?

תודה רבה!
(התור שלי לרופא רק עוד שבועיים.. ואני מודאגת..)
 
יעל אבנון  
09:29 15.06.15
שלום כנרת,

אלו בדיקות דם הנחשבות תקינות בזמן הריון, אין לך מה לדאוג.
המשיכי להיות במעקב ושיהיה בהצלחה.

בברכה,
 
אני
11:50 14.06.15
אחרי 3 הפלות...

LIPEMIC INDEX NORMAL

HEMOLYTIC IND. NORMAL

ICTERIC INDEX NORMAL

GLUCOSE 93.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (......*..)

THYROG.ABS <0.9 ( 0.00- 4.00)

ANTI TPO ABS 207.50 IU/ML ( 0.00- 9.00) (.........)*

PROGESTERONE 24.68 NMOL/L

(FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L)

(LUTEAL PHASE : 16.0 - 60.0 NMOL/L)

(POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L)

FREE T4 11.97 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (...*.....)

FREE T3 4.70 PMOL/L ( 3.80- 6.00) (...*.....)

THYROGLOBULIN 21.79 NG/ML ( 0.00- 35.00) (.....*...)

TSH 1.54 MIU/L ( 0.34- 5.60) (.*.......)

CRP 2.10 MG/L ( 0.00- 5.00) (...*.....)

STD PANEL PCR URINE :

CHLAMYDIA TRACHOMATIS PCR NEGATIVE

NEISSERIA GONORRHOEAE PCR NEGATIVE

TRICHOMONAS VAGINALIS PCR NEGATIVE

MYCOPLASMA GENITALIUM PCR NEGATIVE

INR 0.99 RATIO ( 0.80- 1.20) (...*.....)

PTT 36.80 SEC ( 21.00- 38.00) (.......*.)

PT(%) 100.00 % ( 75.00- 140.00) (..*......)

PT(SECONDS) 11.40 SEC

FACTOR VIII ACT 54.40 % ( 50.00- 150.00) (*........)

לא מטופל בנוגדני קרישה

BETA2 GPI IGG NEGATIVE

<1.4

BETA2 GPI IGM 0.50 U/ML ( 0.00- 20.00) (*........)

Negative

CARDIOLIPIN IGG NEGATIVE

<1.6

CARDIOLIPIN IGM 0.50 MPL/ML ( 0.00- 20.00) (*........)

Negative

PARVOVIRUS IGG POSITIVE

PARVOVIRUS IGM NEGATIVE
 
יעל אבנון  
09:27 15.06.15
שלום,

הבדיקות תקינות.
יש לך נוגדנים ל- TPO, אלו נוגדנים שתוקפים אנזים החשוב לפעילות בלוטת התריס.
אבל במקרה שלך בלוטת התריס עובדת כראוי- TSH תקין.
לכן הכל ניראה בסדר גמור.
המשיכי בירור רפואי בנוגע להפלות.

בברכה,
 
יוסי
01:40 14.06.15
שלום

אקדים ואומר ששאלתי היא לא תחליף לייעוץ מסודר, אלא שעד שיגיע התור שלי (התורים לאנדוקרינולוגים בקופ"ח די רחוקים) רציתי לקבל קצת הסבר והכוונה, וכולי התנצלות על האריכות.

בן 41,
בשנת 2007 הייתי אצל אורולוג בגלל כאבים, בבדיקת דם התגלה פרולקטין גבוה, הופניתי לאנדוקרינולוג שחזר על הבדיקה ולאחר מכן התחלתי טיפול בפרילק ע"ס רמות פרולקטין של בערך 532, וכן משהו שלדברי הרופא היה נראה ב CT (שעשיתי לפני כן בלי קשר, בגלל כאבי ראש, ולא היה מכוון לאוכף טורקי) כחשד למיקרואדנומה.
ב -2009 עברתי סינקופה ואשפוז והפסיקו את הפרילק והומלץ על MRI מכוון לאוכף טורקי, ללא ממצאים.
ב - 2012 - עשיתי בדיקת דם לפרולקטין והיה 653, ורמות טוסטוסטרון בגבול התחון של הנורמה. נשלחתי שוב ל MRI, ללא ממצאים.
יש לציין שכבר שנים רבות שרמות הטוסטורון שלי קרובות לגבול התחתון של הנורמה.

בבדיקת דם אחרונה יש עליה בפרולקטין (אך אולי זה קשור גם לכך שזה היה לאחר שעה של ערות)
וכן ירידה בטוסטוסטרון כללי, וירידה עוד יותר משמעותית בטוסטוסטרון חופשי.

רציתי בבקשה לשאול:

1. האם יש משמעות לעליה בפרולקטין או שסביר יותר שזה קשור לתנאים של הבדיקה (שעות ערות)?
2. מה המשמעות לרמות הנמוכות של הטוסטוסטרון בכלל והטוסטוסטרון החופשי שהפעם ירד בצורה משמעותית?
3. אומרים שטוסטוסטרון קשור להשמנה, אינני יודע מה מהם גורם למה, אך באופן כללי אני מאוד מתקשה בלרדת במשקל, ובחצי שנה האחרונה עליתי ואני לא מצליח לרדת (וזאת בנוסף לקשיי שינה ועוד). האם יש קשר בין הדברים?
אפשר לדעת האם העודף משקל והקושי בירידה במשקל זה מה שגרם לירידה בטוסטסטרון או שהפוך, הטוסטסטרון הוא זה שגרם לבעיות במשקל?
4. האם לדעתך יהיה צורך בהדמייה נוספת? האחרונה היתה לפני 3 שנים.


המשך בהודעה הבאה
 
יוסי
01:40 14.06.15
בדיקת דם אחרונה:

CORTISOL-SERUM 322.20 NMOL/L (138.00- 620.00) (..*......)
FSH 2.70 MIU/ML (1.20- 16.00) (*........)
GH 0.05 NG/ML (0.00- 3.00) (*........)
LH 2.05 MIU/ML (1.10- 9.00) (*........)
PROLACTIN 401.70 MU/L (50.00- 280.00) (.........)*
TESTOSTERONE 5.82 NMOL/L (5.80- 28.00) (*........)
IGF-1 228.00 NG/ML (101.00- 267.00) (......*..)
FREE TESTOST. 5.77 PMOL/L (8.00- 90.00)*(.........)


בדיקה לפני חצי שנה:

CORTISOL-SERUM 309.25 NMOL/L (138.00- 620.00) (..*......)
FSH 3.82 MIU/ML (1.20- 16.00) (.*.......)
GH <0.05 (0.00- 3.00)
LH 2.32 MIU/ML (1.10- 9.00) (*........)
PROLACTIN 231.30 MU/L (50.00- 280.00) (......*..)
TESTOSTERONE 6.92 NMOL/L (5.80- 28.00) (*........)
IGF-1 191.00 NG/ML (101.00- 267.00) (....*....)
FREE TESTOST. 9.69 PMOL/L (8.00- 90.00) (*........)

תודה רבה
 
יעל אבנון  
10:26 14.06.15
שלום יוסי,

ההיפופיזה הנמצאית במוח היא האחראית להפרשת הפרולקטין, הפרשת יתר של פרולקטין מההיפופיזה היא זו שגורמת לפרולקטין הגבוה בדרך כלל.
כאשר הפרולקטין גבוה, הטסטוסטרון בדרך כלל יורד.
במצבי עודף משקל יש רמה נמוכה יותר של SHBG שזה חלבון הקושר את הטסטוסטרון ולכן כאשר בודקים רמת טסטוסטרון כללית בדם הרמה נראית נמוכה.
במקרה שלך גם הטסטוסטרון החופשי נמוך, מה שמראה שזה לא רק עקב עודף המשקל אלא גם בגלל הפרולקטין הגבוה.
לגבי הדמיה נוספת, לדעתי כדאי לעשות.

בברכה,
 
הילה
16:04 12.06.15
האם התרופה ציפרלקס יכולה לשבב ערך של סידן בבדיקת דם או שאין קשר
 
יעל אבנון  
19:06 12.06.15
שלום הילה,

אני לא מכירה קשר ישיר כזה אך הדבר אפשרי, מפני שהתרופה עשויה לשבש איזון של מלחים ומינרלים.

בברכה,
 
אבי
21:11 11.06.15
שלום בן 28 סובל כבר 4 חודשים מדלקת בעין שכל הזמן חוזרת.
הרופא עינים הפנה אותי לבדיקות דם כדי לבדוק האם יש מחלה אוטאומנית כלשהי.
נראה שהכל בסדר חוץ מIGA שהנורמה זה מ70-400 ולי יצא 570 !
האם זה מעיד על משהו ואם כן על מה?
 
יעל אבנון  
14:18 12.06.15
שלום אבי,

ל-IgA תפקיד מרכזי בהגנה החיסונית הראשונית של ריריות מעי או שטחי מגע אחרים עם העולם החיצון, כגון ריריות האף, אוזניים, עיניים וריאות. ערך גבוה עשוי לרמז על כך שהמערכת החיסונית מגיבה לדלקת בעין. פשוט צריך לקבל מהרופא טיפול נגד הדלקת.

בברכה,
 
אבי
18:33 12.06.15
האם זה לא מעיד על מחלה סיסטמית שגורמת לדלקת בעין?
 
יעל אבנון  
19:05 12.06.15
לא בהכרח, אבל את זה יוכל לאבחן רופא עיניים. בכל מקרה, במידה ובדיקות הדם המקיפות תקינות, אין סיכוי גדול לבעיה סיסטמית.

שבת שלום,
שלום רב,
לאחר כמה ימי מחלה, עם 38 חום, כאבי שרירים וכאבים בבליעה הופניתי לבדיקת דם +משטח גרון. (הנכד הקטן חלה והדביק את כל המקורבים, חשדנו באדנו וירוס)

היום בבדיקה:

CRP=19

Antistreptoysin= 212

שקיעה נורמלית
WBC ויתר התאים , בנורמה

%מונוציטים הוא הערך היחיד שעלה משך 3 חודשים אחרונים מ-8.70% ל 9.80% ועכשיו 11.4%.
 
יעל אבנון  
14:22 12.06.15
שלום איריס,

על פי הבדיקות ניראה שיש עדיין דלקת, ה- CRP גבוה וגם המונוציטים גבוהים. אנטיסטרפטוליזין גבולי, יכול להיות שהיתה הדבקה בסטרפטוקוק.
המשיכי בירור רפואי.

בברכה,
 
יוסי
12:55 11.06.15
שלום

האם יש הנחיות לגבי בדיקות פרוקלטין וטסטוסטרון?
בשעות מסויימות של הבוקר? לאחר זמן מסויים של ערות? או שזה לא משנה?
ולגבי טוסטוסטרון כללי בדם, הבנתי שלאנשים שמנים הבדיקה לא אובייקטיבית כי ממילא זה ייצא נמוך, האם זה נכון גם לגבי טוסטוסטרון חופשי?
איך בעצם אצל אנשים שמנים אפשר לדעת אם יש בעיה רפואית שגורמת לירידה ברמו טוסטוסטרון?

תודה
 
יעל אבנון  
14:15 12.06.15
שלום דניאל,

לאנשים הסובלים מעודף משקל רצוי לעשות בדיקת טסטוסטרון חופשי, זה פותר את הבעיה של חוסר הדיוק בתוצאה.
לגבי פרולקטין, כדאי להיות בערות כ-2-3 שעות לפני הבדיקה.
אין צורך כזה בבדיקת טסטוסטרון.

בברכה,
 
שוש
15:22 10.06.15
הבדיקה שנעשתה היאINRתוצאה 0.86
 
יעל אבנון  
12:02 11.06.15
שלום שוש,

ערך אופטימאלי של INR הוא 1. ערך נמוך מ-1 מעיד על קרישיות יתר, לא על קרישיות נמוכה. בכל מקרה תוצאה של 0.86 היא גבולית ונחשבת עדיין בתחום הנורמה.

בברכה,
 
שוש
13:51 10.06.15
על מה מעידה בהבדיקה -קרישת דם נמוכה 0.86
 
יעל אבנון  
14:48 10.06.15
שלום שוש,

השאלה לא ברורה, אנא צייני אם שם הבדיקה המדויק. יש בדיקות קרישה רבות.

בברכה,
 
הילה
15:17 09.06.15
חשתי ברע והלכתי לרופא הוא בדק לי סוכר באצבע והיה גבוהה נתן לי בבוקר לעשות בדיקות דם לבנתיים מה עושים על מנת להוריד קצת את רמת הסוכר בדם ?
מה לשתות או לאכול ?
 
יעל אבנון  
10:18 10.06.15
שלום הילה,

פשוט להימנע מעודף סוכר, להפחית מתוקים בעיקר.

בברכה,
 
הילה
13:47 09.06.15
שלום היום עשיתי בדיקת דם אני מרגישה ממש רע בחילות רעד בגוף לחץ בראש כמו בועה וחולשה קיצונית יצא לי סידן 11.91 הרופאה שלי בחול ואין מחליף מה עושים
 
הילה
13:50 09.06.15
יצא לי iron 30
 
יעל אבנון  
10:17 10.06.15
שלום הילה,

אין באפשרותי לדעת מהי הסיבה להרגשתך על פי בדיקת סידן וברזל בלבד.
כדאי לחכות לרופאה להמשך בירור.

בברכה,
 
יואב
01:38 10.06.15
שלום

לפני מספר שנים בדקתי לראשונה את רמת ויטמין D אצלי, והיה נמוך, לקחתי תוסף לא באופן קבוע.
בחצי שנה האחרונה לקחתי באופן קבוע כדור נוזלי של 1000 IU.
התוצאה מהיום היא 18.40, כשבפעם הקודמת לפני חצי שנה היה 17.80 (עליה קטנה מאוד יחסית)
האם זה מעיד על בעיה כלשהי בספיגה? או שהמינון נמוך?
האם רמות נמוכות של ויטמין D יכול להיות משני לבעיות אחרות?

אלו התוצאות:

09/06/15 18.40 NG/ML
16/12/14 17.80 NG/ML
19/03/14 20.40 NG/ML

תודה רבה
 
יעל אבנון  
10:15 10.06.15
שלום אבי,

ערך אופטימאלי של ויטמין D בשיטת מדידה ng/ml הוא 50.
נטילה של 1000 יחב"ל ביום אינה מספיקה.
אני ממליצה על טיפות של ויטמין D ולא על כדורים.
יש לקחת 6-8 טיפות של 400 יחב"ל כל טיפה בכל יום.
ויש לקחת את הטיפות לאחר הארוחה.
את המינון הזה צריך לקחת 4 חודשים ולעשות בדיקת דם נוספת.
ויטמין D משפיע על ספיגת הסידן בגוף, על תקינות מערכת החיסון ועוד.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  271  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם