בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
דניאלה
23:38 26.07.15
שלום אני בת 35 בחורה בריאה כול הזמן עשיתי ספירת דם ויצא תקין אבל שהשבוע עשתי בגלל שקמתי משינה היה לי טשטוש ראיה הרופאה שלחה אותי לספירת דם ובדיקתWBC יצא 4.6 למה כול הזמן היה תקין ישמח לתגובתך לחוצה האים לחזור אל הספירה
 
יעל אבנון  
09:18 27.07.15
שלום חנה,

רמה של 4.6 היא גבולית ביותר ואינה מעידה על בעיה.

בברכה,
 
חנין
06:21 27.07.15
שלום לך
ערך הסוכר 101
הומוגלובין מסוכרר 5.5
 
יעל אבנון  
09:17 27.07.15
ערכי הסוכר מעט גבוהים וזה הזמן להתחיל טיפול.
אני ממליצה שתנסי טיפול טבעי הכולל הנחיות לתזונה נכונה, התעמלות, תוספי תזונה וצמחי מרפא. הטיפול יכול לעזור גם בהורדת הכולסטרול והטריגליצרידים הגבוהים אצלך.

בברכה,
 
חנין
09:06 25.07.15
שלום ערכתי בדיקת דם לפני יומיים והנה התוצאות
גלוקוז בדם בצום של יותר מ8 שעות

כולסטרול 245
טריגליצרידים 359
HDL-Cholesterol 57
כולסטרול 188
בת 37 עם היסטוריה לסוכרת אבא ואח והיסטוריה גם ל טריגליצרידים גבוהים אצל אבא ואחי
בריאה בדרך כלל
מה אומרות התוצאות האם אני בטרום סכרת או צריכה לקבל טיפול תרופתי
 
יעל אבנון  
09:52 26.07.15
שלום חנין,

לא רשמת את התוצאה של ערך הסוכר.
הכולסטרול והשומנים אצלך גבוהים וזהו מצב המצריך טיפול רפואי.
במידה והסוכר אצלך גבוה אז זוהי תמונה שמתאימה למצב סכרתי.
הסוכר העודף הופך לשומנים בדם.
אני ממליצה לפנות לרופא להמשך טיפול.

בברכה,
 
אלגרה
20:51 25.07.15
הבדיקה alk.phosphatase התוצאה היא 115 כאשר המקסימום הוא 105 על מה זה מעיד?
תודה
 
יעל אבנון  
09:45 26.07.15
שלום אלגרה,

מדובר בחריגה גבולית ביותר, ערך גבוה עשוי להעיד על תהליכי גדילה בילדים, על בעיות בעצמות או בכבד ועוד מגוון רחב של סיבות.
צריך להצליב מידע עם שאר המדדים בדם ולערוך תשאול בריאותי על מנת להגיע לאבחנה מדויקת.

בברכה,
רציתי לדעת האם התוצאות תקינות..מאחר שהרופאה נתנה לי הפניה לבדיקות של תפקודי כבד ורציתי לדעת למה
LEUCOCYTES - U STRI- NEGATIVE
NITRITE- U STRIP -NEGATIVE
PH- U STRIP- 6.0
PROTEIN- U STRIP-TRACE (מה זה אומר??)
GLUCOSE - U STRIP-NEGATIVE
KETONES- U STRIP-NEGATIVE
UROBILINOGEN-U STRIP -0.2 mg/dL
BILIRUBIN- U STRIP-NEGATIVE
ERYTHROCYTES-U STRIP שלילי -<5) ‎
SPECIFIC GRAV-U STRI->1.030
 
יעל אבנון  
09:42 26.07.15
שלום בתאל,

בדיקת השתן שלך נראית תקינה.
בדיקת תפקודי כבד זו בדיקה סטנדרטית.
את צריכה לשאול את הרופאה מדוע היא הפנתה אותך לביצוע הבדיקה.

בברכה,
 
רבקה נעים
18:47 23.07.15
שלום
אני אשה בת שישים וארבע מטופלת בליתיום במשך יותר מ20 שבה.
לאחרונה נתגלו בעיות של אי ספיגה קלה בכליות.
כסובלת ממניה דיפרסיה היו לבטים האם להוריד את הכדור שלדעת כל הרופאים הוא הגורם לבעיות בכליה.[בדוק סטטיסטית]
לבסוף בעזרת הרופאה הפסיכיאטרית הורדתי את הכדור בהדרגה אטית.
אתמול עשיתי בדיקת מעבדה לליתיום והתוצאה 0.12 כשאני בלי הכדור.
שתי שאלות: האם רמה נמוכה זו מהנורמה היא תקנית?
2. הגמילה מהכדור הייתה קלה ללא שום הרעה במצבי. כמה זמן הוא אינדיקציה לדעת
שבלי נטילת הכדור המצב הנפשי ממשיך להיות יציב?
 
יעל אבנון  
12:08 24.07.15
שלום רבקה,

אלו שתי שאלות שצריך להפנות לפסיכיאטרית המטפלת בך בלבד.

בברכה,
בדיקות דם שנעשו לפעוט בן 11 חודשים

כדוריות לבנות - 22

לימפוציטים - 15


האם זה תקין?

תודה
שלום ורדה,

צריך לראות בדיקת דם מלאה ולעשות בדיקה פיזית כדי לאבחן.
ניראה שמדובר בזיהום כלשהו ואני ממליצה לגשת לרופא.

בברכה,
 
אלמונית
22:24 20.07.15
שלום , לאחרונה ביצעתי בדיקות דם עקב בלוטות לימפה מוגדלות בגוף, יש לי שאלה לגבי חריגה בלימפוציטים 46.6 מתוך 43 , האם התוצאה חריגה בהרבה? אני חייבת לציין שנלקחה ביופסיה מבלוטת לימפה שהגיע תקינה , כמו שאר הבדיקות (אולטרהסאונד בטן צילום חזה ואגן ושאר הבדיקות דם) האם חריגה זו יכולה להעיד על מחלה קשה כלשהי?
 
יעל אבנון  
09:41 21.07.15
שלום,

לא מדובר בחריגה גדולה ובמידה ויתר הבדיקות תקינות אז אין מה לדאוג.
אני ממליצה להישאר במעקב.

בברכה,
 
רעיה
18:30 15.07.15
היי,
לאחר קיום מגע מיני היה לי הפרשת חלב מהשד, ללא היריון. ( לא קיימנו יחסים מלאים אלא גירוי של השד ..אני בתולה ולא הייתה חדירה הוא גמר קרוב לנרתיק אז גם לקחתי פוסטינור ולאחר כמה ימים היה לי דימום בצורת מחזור)

הלכתי לרופאת המשפחה והיא שלחה אותי לבדיקות הורמונים בגלל גלקטוריאה .

הבדיקות דם התבצעו היום, והיה לי שוב הפרשת חלב מהשד היום לאחר שלחצתי על הפטמה בשד השמאלי. יש לי גם כאב בשד השמאלי, בדקתי ביד ולא מרגישה גושים משונים .

אני ממש בלחץ ולא יודעת ממה זה נגרם ומה יכול להיות הבעיה.
אני חוששת שאולי אני בהיריון, או שאולי יש לי סרטן שד, או גידול ביותרת המוח או גידול בבלוטות התריס.

החיפושים באינטרנט מלחיצים אותי יותר!
מה יכול להיות הסיבה? וכמה זמן לוקח לבדיקות לחזור?
 
יעל אבנון  
15:43 19.07.15
שלום רעיה,

לרוב, הפרשת חלב מהשד נגרמת כתוצאה מרמה גבוהה של ההורמון פרולקטין.
מצב כזה יכול להיגרם עקב שיבושים שונים במערכת ההורמונאלית.
אני ממליצה לחכות לתוצאות הבדיקות ובנוסף לכך לגשת לגניקולוג לבדיקה מקיפה ואולטרה סאונד וגינלי. לא מומלץ להילחץ מכל דבר שכתוב באינטרנט אלא להיצמד לאבחון הרפואי האישי.

בברכה,
 
איציק
21:38 16.07.15
בן 52 בריא בדרך כלל,
גובה 178 משקל 75 קילוגרם.
בבדיקות דם נמצא הערך הנל 89!
שאר הבדיקות תקינות כולל כולסטרול ושומנים.
בשנים האחרונות נמצאו גם ערכים גבוהים בבדיקה הזאת בחלק מהשנים.
רופא המשפחה לא מתרגש ובכל זאת. ..
נוטל לסקול 20 מיליגרם כבר שנה ויותר. הבדיקה בוצעה כדי להעריך את יעילות הטיפול להורדת הכולסטרול.
האם גם לדעתכם אין סיבה לדאגה?
תודה
 
יעל אבנון  
15:37 19.07.15
שלום צחי,

מדובר בעליה די גבוהה של אחד מאנזימי הכבד וצריך לבדוק מדוע זה קורה.
לרוב, אנזימי הכבד עולים כתוצאה מצריכת תרופות שונות.
יכול להיות שהתרופה להורדת הכולסטרול שאתה לוקח, אחראית במידת מה לעניין הזה.
מעבר לכך, יכול להיות שיש לך כבד שומני ואת זה צריך לבדוק באולטרה סאונד כבד.
אני מציעה שתיגש לרופא נוסף לחוות דעת שניה.

בברכה,
 
ויקי
09:18 16.07.15
שלום!
האם אפשרי לעשות במכבי בדיקת דם לגילוי רמת לפטין?
תודה!
 
יעל אבנון  
15:32 19.07.15
שלום ויקי,

ככל הידוע לי אין בדיקת לפטין בקופות החולים אלא במעבדות פרטיות.

בברכה,
בבדיקות דם שביצעתי החודש האחרון , התקבלו התוצאות הללו:
Ferittin - 7
Iron - 38
HB - 13.7
גם בבדיקות בחודש מאי , הערכים היו נמוכים
Ferittin - 9
Iron - 9
HB - 13.5
בשנת 2014 הערכים היו תקינים אך נמוכים בטווח:
Ferittin - 13
Iron - 90
HB - 13.3
ההמוגלובין תקין אך יתר הערכים נמוכים , מה זה יכול להיות ?
תודה
 
יעל אבנון  
14:51 12.07.15
שלום קרן,

מדובר במאגרי ברזל נמוכים.
זה יכול להיות עקב בעיית ספיגה במערכת העיכול, תזונה שחסר בה ברזל, דימום כבד במחזור ועוד. ערך ההמוגלובין עשוי לרדת עם הזמן.
לכן אני ממליצה לקחת תוסף ברזל והכי טוב אחרי התייעצות עם נטורופת מוסמך, אשר יאבחן מדוע הברזל נמוך ויטפל גם בסיבה עצמה.

בברכה,
תודה יעל

השאלה היא אם רק לקחת ברזל כדי להשלים את החוסר או לבדוק את הגורם לכך

זה קצת מדאיג , לא ?

רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת צליאק שהראתה שאין לי צליאק ושלחה אותי לגסטרולוג כדי לשלול כנראה דברים נוספים
 
יעל אבנון  
14:29 14.07.15
שלום קרן,

כפי שרשמתי, כדאי לפנות לנטורופת אשר יחקור ויאבחן את הסיבה למחסור בברזל.
זאת על מנת לטפל בסיבה עצמה ולא רק בסימפטום.

בברכה,
 
יוסי
02:02 10.07.15
שלום

בהמשך לשאלתי בעבר.

לפני 3 שנים עברתי בירור של MRI בגלל טוסטוסטרון נמוך ועליה קלה בפרולקטין, היה תקין, נכתב שם שהאוכף הטורקי ריק ויש נוזל עמוד שדרה, אך לא נמצא גידול.

לפני חודש ביצעתי בדיקת דם שהראתה ירידה ברמות הטוסטוסטרון ועליה בפרולקטין.
הערכים אז היו :

CORTISOL-SERUM 322.20 NMOL/L (138.00- 620.00) (..*......)
FSH 2.70 MIU/ML (1.20- 16.00) (*........)
GH 0.05 NG/ML (0.00- 3.00) (*........)
LH 2.05 MIU/ML (1.10- 9.00) (*........)
PROLACTIN 401.70 MU/L (50.00- 280.00) (.........)*
TESTOSTERONE 5.82 NMOL/L (5.80- 28.00) (*........)
IGF-1 228.00 NG/ML (101.00- 267.00) (......*..)
FREE TESTOST. 5.77 PMOL/L (8.00- 90.00)*(.........)

נשלחתי לבצע שוב את הבדיקה לאחר חודש, ולאחר שעתיים ערנות. הבדיקה הפעם היתה ללא טוסטוסטרון חופשי, לטענת הרופא אין לזה משמעות ומה שקובע זה הרמה הכללית (זה היה נראה לי מוזר)

הפרולקטין יצא תקין
הטוסטוסטרון (TESTOSTERONE 6.06 NMOL/ (5.80- 28.00) (*........)
והפעם הקורטיזול יצא נמוך:
(CORTISOL-SERUM 110.10 NMOL/L ( 138.00- 620.00)*(.........)

1. האם אכן אין משמעות לטוסטוסטרון חופשי אלא רק לכללי? (חשוב לציין שאני סובל מעודף משקל, והבנתי שהחופשי לא מושפע מהנושא של משקל)
2. מה פשר הירידה ברמת הקורטיזול? זה מצביע על משהו? קשור לטוסטסטרון הנמוך? אם לא ישנתי מספיק וטוב בלילה שלפני הבדיקה זה עלול לשנות את התוצאות?
3. איך מתייחסים לרמות טוסטוסטרון של 6 בגבר בן 40? האם נדרש בירור מעבר למה שבוצע לפני 3 שנים?

תודה רבה
 
יעל אבנון  
12:39 10.07.15
שלום יוסי,

טסטוסטרון חופשי הוא למעשה הפעיל בגוף. בארץ לא נוהגים לבצע את הבדיקה של הטסטוסטרון החופשי. במקום זאת יש לבדוק את הרמה של החלבון הקושר את ההורמון- הוא נקרא SHBG ולעשות חישוב מוערך של הטסטוסטרון החופשי- את זה הרופא יודע לעשות.
ההיפופיזה מפרישה הורמון בשם ACTH שאחראי להפרשת הקורטיזול. תת פעילות קלה של ההיפופיזה יכולה לגרום להפרשה נמוכה של קורטיזול.
הפרעה בהיפופיזה יכולה לגרום גם לפרולקטין לעלות ולטסטוסטרון לרדת.
מדובר במנגנונים מורכבים של המערכת האנדוקרינית בגוף.
המדדים שאתה מתאר הם גבוליים ביותר ולא נראים מדאיגים כלל, בעיקר לאחר בדיקת ה- MRI. אך במידה ואתה מעוניין לחקור יותר, פנה לאנדוקרינולוג.

בברכה,
שלום,
בת 33 ללא מחלות רקע למעט תת פעילות בלוטת התריס המאוזנת ע"י אלטרוקסין (כיום מאוזנת לגמרי). בנוסף אני בשבוע ה - 5 של ההריון (השלישי במספר) והיום בבוקר ביצעתי בדיקות דם - מצ"ב התוצאות של הביוכימיה וההמטולוגיה. לבדיקות הדם לא התבקשתי להגיע בצום ויש לציין שאני רזה - 1.63 מטר, 45 ק"ג.
בבדיקות הדם כל הערכים בגבול הנורמה למעט ערך הברזל - 181.
יש לציין שלפני הבדיקה נטלתי חומצה פולית בפעם הראשונה בהריון זה.
על מה יכולה להעיד תוצאת הברזל? האם עליי לחזור על בדיקות הדם?
תודה
שההמוגלובין והטרנספרין תקינים
 
יעל אבנון  
14:59 09.07.15
שלום רונית,

אין הרבה משמעות לערך המעט גבוה של הברזל, זה ערך שמשתנה כל הזמן.
מה שחשוב לבדוק זה את מאגרי הברזל- הפריטין בדם.
לא ניתן לקרוא את הבדיקות שצירפת אז שימי לב האם נבדק אצלך הפריטין ובמידה והתוצאה היא בין 50-130 אז הכל בסדר.

בברכה,
 
דניאלה
15:48 08.07.15
עשיתי לבתי בת שנתיים וחצי בדיקה לסוכר כי היא שותה המון ויצא בצום 69 האים זה תקין
 
יעל אבנון  
20:20 08.07.15
שלום חנה,

זה מעט נמוך. במידה ואין לה סימפטומים שקשורים לנפילות סוכר והיא מרגישה טוב, אין מקום לדאגה. תמיד תוכלי להמשיך לעקוב ולהתייעץ עם הרופא.

בברכה,
 
יעל אבנון  
20:18 08.07.15
 
רחלי
08:01 08.07.15
שלום,

לבעלי, בן 53, לחץ דם גבוה ומטופל באנאלאפריל מזה 10 שנים ,בבדיקת הדם האחרונה,תוצאת ה SODIUM היא 133.1, כלומר נמוכה וחורגת מ התקין. מה המשמעות? מה עליו לעשות? רציתי לציין שתפריטו דל במלח בדרך כלל בשל לחץ הדם.

תודה מראש

רחלי
 
יעל אבנון  
09:43 08.07.15
שלום רחלי,

רמת מלח נמוכה יכולה להיות קשורה לסיבות שונות כגון שתיה מרובה או מהצד השני שתיה מועטה (שני המצבים עשויים להוריד רמת נתרן בדם), רמת חלבון נמוכה בדם, פגיעה בכליות (שכיח מאוד בקרב חולי לחץ דם), תת פעילות בלוטת התריס ועוד.
כדאי לקבל יעוץ לגבי התפריט ואולי לשקול להעלות את רמת המלח בתזונה.
ואני ממליצה להתייעץ עם הרופא, לאבחן את הסיבה ולטפל בהתאם.

בברכה,
 
דפנה
04:27 08.07.15
שכחתי לציין שהטווח הוא בין 0 ל-100.
תודה רבה
 
יעל אבנון  
09:37 08.07.15
שלום דפנה,

עמילאז הוא אנזים המיוצר בלבלב ובבלוטות הרוק, ותפקידו לפרק פחמימות.
בעיה בלבלב או בבלוטות הרוק עשויה להעלות את רמתו. גם בעיות מעי וכבד משפיעות על הרמה שלו בדם. אצלך החריגה היא מאוד גבולית וכנראה שאינה מעידה על בעיה, בעיקר כאשר כל הבדיקות האחרות תקינות. לרוב עד 150 נחשבת רמה תקינה ולכן אני לא רואה סיבה לדאגה. אני ממליצה לעקוב אחר הבדיקה הזו בהמשך. במידה והרמה עולה על 150, פני לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
ליאור
23:52 06.07.15
שיכולה לבדוק אם יש לי מחסור ויטמינים בגוף?
 
יעל אבנון  
10:01 07.07.15
שלום שירן,

בקופות החולים ניתן לבדוק מספר ויטמינים- ויטמין B12, חומצה פולית, ויטמין D ומספר מינרלים- מגנזיום, סידן, אשלגן, ברזל.
ויטמינים נוספים ניתן לבדוק במעבדות פרטיות.

בברכה,
 
אורית
12:11 06.07.15
שלום,
בהריון שני שבוע 8 בבדיקות דם רוטינה של הריו ן ערך הTSH הוא 0.11 .
(FT4 19.1 , FT3 5.52 תקינים).
האם יש צורך לייחס לערך זה חשיבות ?
חשוב לי לציין שאני חלשה מהרגיל לא מתפקדת ממש, עייפה נורא ישנה המון, קושי בלהרים דברים כבדים, סחרחורות ,סובלת מגלי קור (יושבת עם מפזר חום בעבודה ללא מזגנים- כאשר ההמוגלובין הוא תקין 12.9) וחווה קשיי נשימה (מרגישה חוסר חמצן צריכה לקחת יותר אוויר ויותר נשימות עמוקות).
ייחסתי את כל התופעות הנ"ל כמובן להריון (בהריון הראשון לא היו תופעות כאלו).
אודה לעזרתך .
 
יעל אבנון  
12:39 06.07.15
שלום אורית,

מדובר ביתר פעילות בלוטת התריס. לא בטוח שזו הסיבה לסימפטומים שאת מתארת.
את צריכה להיות במעקב מתמיד אחר פעילות הבלוטה.
כדאי לפנות לרופא להמשך בירור.

בברכה,

+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  273  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם