בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
מורן
20:20 05.02.14
היי, אני בת 24 עשיתי בדיקות דם וכמה דברים יצאו חריגים..
אשמח לחוות דעתך בנושא..

ערכים נמוכים:
RBC - 4.11
HB - 11.7
HCT - 35.3
VITAMIN D - 31.8
FOLIC ACID- 45.4

ערכים גבוהיים:
FERRITIN - 222
IRON - 178
GPT (ALT) - 53
BILIRUBIN-TOTAL - 1.4
BILIRUBIN-DIRECT- 0.34

תודה רבה.
 
יעל אבנון  
12:16 06.02.14
שלום מורן,

הפריטין הגבוה ואנזים הכבד הגבוה מרמזים על בעיה בכבד.
הבילירובין הגבוה גם קשור לבעיה בכבד, או בכיס המרה.
רמות הברזל והחומצה הפולית גבוהות, במידה ואת לא לוקחת תוספי תזונה, הרמה הגבוהה יכולה להיות קשורה לבעיה בכבד או במערכת העיכול.
ההמוגלובין נמוך ויש לך אנמיה.
אני מציעה לך לפנות לרופא להמשך בירור וטיפול.
כדאי לבקש אולטרה סאונד כבד וכיס מרה.

בברכה,
 
פינט
11:09 04.02.14
שלום, יצא לי בבדיקת הדם שעשיתי
ויטמין B12 ערך 229
וכולסטרול ערך 96.4

זה תקין?

ותודה לעונים
 
 
יעל אבנון  
12:20 04.02.14
שלום,

ערך אופטימאלי של ויטמין B12 הוא 500-650 pmol/L.
כדאי מאוד לקחת תוסף של הויטמין למציצה מתחת ללשון במשך 3 חודשים.
לגבי הכולסטרול- יש כולסטרול כללי, HDL, LDL.
אני צריכה לדעת מה הערך של כל אחד מהם.
לא ברור לי לאיזה ערך התכוונת ואי אפשר לאבחן בלי שלושת סוגי הכולסטרול.

בברכה,
 
פינט
10:04 05.02.14
להלן הערכים של הכולסטרול:
 
HDL-CHOLESTEROL     60
LDL-CHOLESTEROL   96.4
NON-HDL CHOLESTEROL     109
 
יעל אבנון  
13:13 05.02.14
הערכים תקינים. יש ערך שנקרא Total cholesterol- ערך אופטימאלי הוא 180.
בנוסף לכך צריך להצליב מידע עם הטריגליצרידים- ערך אופטימאלי- 100.

בברכה,
 
גלי
12:40 05.02.14
עשיתי בדיקות דם ואלו יצאו חריגות:
זה מצביע על משהו?
GPT (ALT)- 40
MPV - 15
32 - GOT (AST)
 
יעל אבנון  
13:11 05.02.14
שלום גלי,

אנזימי הכבד גבוהים מעט, גודל הטסיות גבוה מהתקין.
צריך להמשיך בירור בנוגע לתפקודי הכבד.

בברכה,
 
moshe
 
22:39 03.02.14
עשיתי בדיקת דם ויש לי מלא מסומן באדום יש לי בעיות בתיפקודי כבד? חוסר בויטמינים? חוסר בברזל? תודה!

• LIPEMIC INDEX NORMAL
• HEMOLYTIC IND. NORMAL
• ICTERIC INDEX NORMAL
• ALK.PHOSPHAT. 87.00 U/L ( 30.00- 140.00) (....*....)
• ALT(GPT 22.00 U/L ( 5.00- 45.00) (...*.....)
• GGT(GAMMA GT) 58.00 U/L ( 9.00- 55.00) (.........)*
• IRON 94.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (..*......)
• IGE 151.34 IU/ML ( 0.00- 160.00) (........*)
• FERRITIN 115.20 NG/ML ( 17.40- 300.00) (..*......)
• VITAMIN B12 926.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (.........)*
• WBC 7.70 K/UL ( 4.00- 10.00) (.....*...)
• NEUTROPHILS 3.40 K/UL ( 1.80- 6.60) (..*......)
• NEUTROPHILS % 44.70 % ( 46.00- 68.00)*(.........)
• LYMPHOCYTES 3.67 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*
• LYMPHOCYTES % 47.80 % ( 15.00- 45.00) (.........)*
• MONOCYTES 0.47 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
• MONOCYTES % 6.20 % ( 2.00- 9.00) (....*....)
• EOSINOPHILS 0.08 K/UL ( 0.00- 0.60) (*........)
• EOSINOPHILS % 1.01 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
• BASOPHILS 0.02 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)
• BASOPHILS % 0.31 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
• RBC 4.62 MU/L ( 4.30- 6.00) (.*.......)
• HEMOGLOBIN 14.40 G/DL ( 13.50- 17.50) (.*.......)
• HEMATOCRIT 41.50 % ( 38.00- 50.00) (..*......)
• MCV 89.90 FL ( 80.00- 98.00) (....*....)
• MCH 31.10 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...)
• MCH 34.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
• PLATELET 203.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.*.......)
• MPV 8.90 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)
• RDW 14.00 % ( 11.00- 16.00) (....*....)
• VITAMIN D 25-OH 28.80 NG/ML
• VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
• VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY
 
יעל אבנון  
10:28 04.02.14
שלום משה,

הלימפוציטים גבוהים- תאי דם לבנים הנלחמים בוירוסים.
יכול להיות שיש זיהום נגיפי כלשהו אשר מעלה את ה- GGT, אנזים הכבד.
כדאי לשלול את מחלת הנשיקה.
ויטמין B12 גבוה- או עקב הבעיה בכבד או עקב נטילת תוסף.
ויטמין D נמוך, הברזל תקין.
המשך בירור רפואי בנוגע לתפקודי ככבד.

בברכה,
יש לי כמה שאלות קטנות..
1. לגבי הויטמין B12 אני לוקח כל יום 2 טבליות מציצה של 1000 + 400 חומצה פולית, מאחר שהיה לי חסר, לאור הממצאים האם להפסיק לגמרי או להוריד לטבליה אחת?
2. ויטמין D אני לוקח כל יום בעקבות חסר כבר חודש 10 טיפות של 400 יחידות, האם זה שזה לא עולה מצביע על חסר של ויטמין אחר? אולי ויטמין E או שזה לא קשור.
3. בקשר לתפקודי כבד היתה לי דלקת גרון בשקדים מאוד רצינית ולקחתי אנטיביוטיקה, בדיעבד התברר שזה לא חיידק למרות שזה התנהג כמו חיידק. והרופא הורה לי להמשיך ליטול את האנטיביוטיקה מקווה שזה לא הזיק..
וגם יכול להיות שזה בגלל שאני נוטל הרבי משככי כאבים בעקבות כאבי ראש כגון רוקסט +, אופטלגין, איבופן, וכו'.
בכל זאת אני רוצה לבדוק אם זה קשור למחלת הנשיקה (שאני לא יודע מהי) איך מאבחנים?
 
יעל אבנון  
16:03 04.02.14
לגבי ויטמין B12- רצוי להפסיק לגמרי כרגע.
ויטמין D- יכול להיות שלא נספג עקב בעיה בספיגת שומנים.
נסה לברר על ויטמין D לא שומני.
לגבי משככי הכאבים- מאוד יכול להיות שהם אלו שגורמים לאנזים הכבד להיות גבוה.
אבחון מחלת הנשיקה- בדיקת EBV ו- CMV בדם.

בברכה,
 
moshe
16:33 04.02.14
אבא שלי עשה בדיקת MRI עמוד שדרה והנה התוצאות, מה זה אומר?
 
אתי
 
17:38 03.02.14
 
יעל אבנון  
10:55 04.02.14
שלום אתי,

אני מציעה שתפני לפורום המתעסק בבדיקות הדמיה.

בברכה,
 
רעות
08:59 04.02.14
שלום.אני בת 26. עשיתי בדיקות דם עקב חולשה(צמחונית שנה +). כל הערכים היו תקינים, פרט ל:
TIBC- 458
ן- FERRITIN 9
ערכים אלו בלבד יכולים להעיד על אנמיה מחוסר ברזל?
 
יעל אבנון  
10:53 04.02.14
שלום רעות,

אכן כן, על פי הערכים האלה ניתן לקבוע כי יש לך מחסור בברזל.
הפריטין מהווה את מאגרי הברזל והוא מאוד נמוך אצלך.
ה- TIBC בודק את קשירת הברזל לטרנספרין וכאשר הערך גבוה זה מסמל על אנמיה ממחסור בברזל.
צריך לאבחן את הסיבה אצלך למחסור זה ולטפל בהתאם.

בברכה,
עשיתי בדיקת דם וקיבלתי את שתי התוצאות הללו נמוכות/גבוהות:

MPV-Mean Platelet Volume- 13.1 fl.

Ferritin-14 ng/ml.

מה לעשות לגביהן? הבנתי שהראשון זה טסיות דם וזה גבוה(זה גם צבוע באדום). והשנייה זה ברזל-נמוך( גם צבוע באדום).

חשוב לי לציין שאני סובלת ממיגרנות בצורה קשה, ומתכננת להיכנס להריון.

תודה!
שלום מיכל,

ה- MPV זה הגודל של טסיות הדם, הטסיות שלך גדולות מהתקין.
זה בדרך כלל קורה עקב יצור יתר של טסיות חדשות- שהן גדולות יותר.
לגבי הפריטין- זה חלבון המהווה את מאגרי הברזל בדם, בהחלט נמוך.
זה אומר שמאגרי הברזל אצלך נמוכים.
צריך לברר ראשית מדוע הם נמוכים ולטפל בהתאם.
מחסור בברזל גורם לאנמיה אשר עשויה לגרום לכאבי ראש.
כדאי להמשיך יעוץ אצל הרופא ולהכין את הגוף להריון בריא.

בברכה,
 
מיכל
14:18 03.02.14
תודה!
ומה זה אומר שמיוצרות בגופי טסיות דם חדשות גדולות יותר? מה עושים עם זה? איך זה משפיע?
 
יעל אבנון  
15:18 03.02.14
זה בדרך כלל גורם לדם להיות סמיך יותר, אך צריך להצליב מידע עם ערך ה-PLT שהן הטסיות עצמן.
במידה וגם ה- PLT גבוה (מעל 300), אולי יש מקום לשקול מדלל דם.
במידה וה- PLT תקין, אין צורך בטיפול.
ברפואה הטבעית יש דרכים לטיפול בדם סמיך, אך הטיפול הוא אינדיבידואלי לכל אדם.

בברכה,
 
מיכל
17:36 03.02.14
שלום, רציתי לדעת האם כשיש חשד למחלת הנשיקה עושים גם בדיקה לנגיפים אחרים חוץ מלEBV? נגיד הפטיטיסים למיניהם? גם הפטיטיס C? תוך כמה זמן מרגע ההידבקות אפשר לגלות הפטיטיס C בבדיקת דם? תודה.
שלום רב,

כאשר יש חדש להדבקה במחלת הנשיקה עושים בדיקה לנגיף ה- EBV וה- CMV.
במידה ויש חשש להדבקות בהפטיטיס C ניתן לעשות בדיקה אשר מזהה את ההדבקות כבר מרגע ההדבקה- זו בדיקה ל- RNA של הנגיף בשיטת PCR.
מאוחר יותר מופיעים נוגדנים בדם וניתן לבדוק Anti HCV.
הרופא ידריך אותך לגבי איזו בדיקה נכון לעשות במקרה שלך.

בברכה,
 
מיכל
20:18 31.01.14
מה זה אומר MICRO%=7.4 ??
 
יעל אבנון  
11:19 02.02.14
שלום מיכל,

מדובר באחוז התאים האדומים שנפחם קטן מהרגיל, ערך גבוה מרמז על אנמיה עקב מחסור בברזל. צריך להצליב מידע עם ההמוגלובין, הברזל והפריטין בדם.

בברכה,
 
יעל
10:42 30.01.14
שלום,
עשיתי ספירת דם.
יצאו תוצאות נמוכות של Lymphocytes
Lymphocytes# = 0.55
Lymphocytes% = 11.2
בנוסף Neutrophils% קצת גבוה 77.8
כל השאר תקין.
האם זה משהו שדורש בדיקה נוספת?
תודה
 
יעל אבנון  
12:16 30.01.14
שלום יעל,

הנויטרופילים הם תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בזיהומים חיידקיים.
כאשר רמתם עולה בדם, רמה אחרת של תאים יורדת, במקרה הזה הלימפוציטים.
בדרך כלל מצב כזה עובר מעצמו ברגע שמערכת החיסון מתייצבת.

בברכה,
 
אורי
16:43 28.01.14
HSV (1+2) IgG Ab Positive
HSV (1+2) IgM Ab Positive
HSV-2 IgG Ab בעבודה

לאחרונה עשיתי בדיקות דם. מה זה אומר?!?!?
וגם למה רשום שאני צריכה לעשות בדיקה חוזרת עוד 3 שבועות? :(
 
יעל אבנון  
11:55 29.01.14
שלום אורי,

זו בדיקה להרפס מסוג 1 ו-2 והתוצאה חיובית.
צריך לעשות בדיקה חוזרת ולראות האם הוירוס חלף.
נוגדני IgM מראים כי כרגע יש מחלה פעילה והם אמורים להעלם בהמשך.
ה- IgG ישאר תמיד.
גשי לרופא לקבל טיפול.

בברכה,
 
שיר
12:03 27.01.14
הי,
ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות
עקב כאבי ראש וזיכרון גרוע...
נמצא כי רמת הפרטין שלי עומד כעת על 274.
בבדיקות שעשיתי בעבר הפרטין היה 18,41,37,55,39....
רופא המשפחה טוען שאין צורך להתייחס לפרמטר זה שעלה משמעותית
והכל תקין.
מה דעתכם? מה עליי לעשות? מה יכולות להיות הסיבה לעלייה גבוה שכזו?
תודה מראש על המענה.
 
יעל אבנון  
13:12 28.01.14
שלום שיר,

הפריטין יכול לעלות עקב בעיות בכבד או רמה גבוהה של ברזל.
צריך לבדוק אנזימי כבד ורמת ברזל חופשי.
בכל מקרה כדאי לבצע שוב בדיקת פריטין.

בברכה,
 
שיר
09:33 29.01.14
הי,
חזרתי שוב על הבדיקה והפריטין יצר 273 עדיין גבוה.. מעבר לזה עשיתי בדיקת ברזל ויצא 80.. בטווח ויחסית לא גבוה. מה דעתך? להתייחס לרופא שאומר להתעלם או לדרוש בדיקות נוספות? אני ממש מוטרדת
תודה רבה שיר
 
יעל אבנון  
11:47 29.01.14
צריך לבדוק תפקודי כבד כי אצלך הפריטין לא גבוה בגלל רמת הברזל.
הפריטין נמצא בכבד, בטחול ובמח העצמות, עליה ברמתו יכולה להעיד על בעיה באיברים אלו, או על זיהום, בעיות בכליה, מחלות אוטואימוניות ועוד.
צריך להמשיך בירור רפואי ולא להתעלם מהעניין.

בברכה,
 
סקייפול
21:34 27.01.14
עקב כאבים בקיבה,קוצר נשימה ועירפול הכרה
ונערכו לה בדיקות דם והבדיקות הבאות היו מחוץ לנורמה:
נמוך מעטPCO2
אשלגן-נמוך
קלציום לוניזד-מעט גבוה
לקטט גבוה
מגנזיום מעט נמוך(בגבול עוד)
CPK גבוה
עמילאז גבוה
בספירת דם-MCHC מעט נמוך.

שאלותיי הם:
1.מה אומרות החריגות הללו?
2.לא טפלו בה בכלל.כלומר-נתנו לה רק נוזלים בלי כלום,וחמצן ותרופה להקלה בקיבה.
האם לא היו חיביים לטפל באשלגן ובמגנזיום הנמוכים?
הבנתי שאפילו מעט נמוך -נדרש טיפול!
3.מה זה קלציום לוניזד?מה הוא שונה מבדיקת סידן רגילה?
4.מה זה בדיוק עמילאז ולקטט?

תודה רבה.אני רק מנסה להשיג לה טיפול הולם.כי היא שוחררה עם הקלה מזערית רק.
 
יעל אבנון  
13:24 28.01.14
שלום נתן,

לגבי הסידן- זה הסוג הפעיל יותר.
עמילאז הוא אנזים של הלבלב ויכול לעלות עקב בעיות בלבלב, במעיים, בכיס מרה ועוד.
לקטט- בדרך כלל נבדק כ- LDH, זה אנזים שעולה במצבי מחלה שונים ופגיעה בשרירים, אותו דבר לגבי CPK.
כדי לאבחן בדיקות דם צריך לראות בדיקה מקיפה, לציין גבוה או נמוך זה לא מספיק ולא אומר לי הרבה.
בכל מקרה כדאי להמשיך בירור עם הרופא.

בברכה,
 
סקייפול
11:02 29.01.14
נמוך מעט -PCO2 ?

ומה לגבי האשלגן והמגנזיום הנמוכים?לא חייבים לטפל בזה??
כי אני יודע שחריגה אפילו קטנה מחייבת טיפול

אני יודע שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט.רק מנסה להבין קצת יותר..תודה לך.
 
יעל אבנון  
11:44 29.01.14
הבדיקה PCO2 בודקת לחץ חלקי של דו תחמוצת הפחמן, ערך נמוך עשוי להעיד על מתח נפשי, חרדה ונשימת יתר.
מה הערכים של המגנזיום והאשלגן? נמוך זה לא מספיק בשביל לקבוע אם צריך טיפול.
 
הודיה
21:40 26.01.14
האם תוכלי לפענח לי את הבדיקות דם בבקשה:)
Anti-tTG IgA <0.20 AU/mL
Immunoglobulin A 184 mg/dL
TSH 1.06 mIU/L
Non-HDL Cholesterol 94 mg/dL
Triglycerides 55.9 mg/dL
GGT 12.8 U/L
Bilirubin, Total 0.48 mg/dL
Alkaline Phosph. 58 U/L
ALT(GPT) 14 U/L
AST(GOT) 16 U/L
Creatine Kinase 124 U/L
Creatinine 0.72 mg/dL
Urea 24.5 mg/dL
Glucose 74.1 mg/dL
Potassium 4.7 mmol/L
Sodium 141.1 mmol/L
Hemolysis Index NORMAL
 
יעל אבנון  
13:26 28.01.14
שלום הודיה,

בדקו לך בין היתר צליאק- והתוצאה שלילית.
גם שאר הבדיקות תקינות.

בברכה,
שלום רב,
בת 60 לוקחת תרופות נגד יתר לחץ דם:(כ-15 שנה)
נורבסק,
קרדילוק
ובנוסף:
אספרין 75 מ"ג(כמה שנים)
ותרופה נגד כולסטרול.

יש לי תוצאה של ברזל בדם מלפני 9 שנים והיא: 87(הטווח 60-180)

(הערה:בבדיקות עכשיו רמת הסוכר בצום עלתה לי מ108 לפני שנה ל-119.)

האם יתכן שהאספירין או תרופה אחרת גרמה לי לירידה כזו במאגרי הברזל?
אם לא מה האפשרויות?
תודה רבה לתשובתך.
 
יעל אבנון  
13:15 28.01.14
שלום רב,

ברזל נמוך עשוי להיגרם ממספר סיבות- דימום כלשהו, יכול להיות ממערכת העיכול בעקבות השימוש באספירין, או בעיות ספיגה, או תזונה לא נכונה.
צריך לעשות בדיקת פריטין- לבדוק את מאגרי הברזל.
וכדאי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה.
לאחר הבירור הרופא יוכל להתאים טיפול.

בברכה,
 
אליאן
20:54 27.01.14
שלום..
בבדיקות שנערכו לבני בצבא מצאו..
hgb 13.7
mcv 78.3
mch 24.7
mchc 31.6
rdw-sd 37.8
לתשובתך אודה.
 
יעל אבנון  
13:10 28.01.14
שלום אליאן,

לבנך יש אנמיה, ההמוגלובין נמוך, ה- MCV הנמוך מרמז על כך שמדובר על מחסור בברזל. כדאי לבדוק רמת ברזל בדם ורמת פריטין ולאחר מכן לקבוע את הטיפול המתאים.

בברכה,
שלום דר,
רציתי לשאול עבור רמת פריטין גבוהה בדם ששווה ל 167 .. ורמת CRP = 1.34.. גם eos=9.8 % .. וכל שאר הבדיקות תקינות ובטווח הנורמה חשוב לציין כי אני בת 27 .. ילדתי לפני ארבעה חודשים , מניקה , ללא מחזור מאז הלידה השאלה היא מה משמעות רמות חריגות אלו בבדיקת דם ? והאם הם מחייבות טיפול?
תודה מראש
 
יעל אבנון  
17:49 26.01.14
שלום רב,

רמת האזונופילים גבוהה- בדרך כלל בעקבות מצב אלרגי או מצב של טפילים / פטרת.
רמת CRP עולה במצבי דלקת. רמת פריטין גבוהה גם יכולה לעלות בזמן דלקת. אני ממליצה להמשיך בירור רפואי כדי להבין את מקור הדלקת ולטפל בעניין.

בברכה,
 
עדי
14:23 26.01.14
שלום
אני בחורה בת 29 שנוטלת גלולות כבר 3 שנים רצוף
עשיתי בדיקות דם לאחרונה והכל יצא תקין חוץ ממחסור בויטמין D הערך שיצא הוא:
51.9 nmol/L
האם זה נחשב כחוסר?
האם הגלולות למניעת הריון קשורות לזה?
מה ניתן לעשות?
תודה רבה
 
יעל אבנון  
17:46 26.01.14
שלום עדי,

לרוב האוכלוסיה יש מחסור בויטמין D, יש לכך הרבה סיבות, ביניהן חשיפה מועטה לשמש ובעיות בספיגה ובהמרה של הויטמין לצורה הפעילה שלו.
רמה אופטימאלית של ויטמין D הוא 120 nmo/L.
אני ממליצה לקחת 5 טיפות ביום של ויטמין D 400, במשך 4 חודשים ולעשות בדיקה חוזרת

בברכה,
 
ענבר
14:32 23.01.14
בבדיקות שעשיתי הראו לי התוצאות:
ebv igg ebna- 343 positive
ebv vca igm- negative<10.0
ebv vca igg - positive 55
cmv igg- positive
cmv igm- negative

האם הבדיקה תקינה? אשמח להסבר
תודה
 
יעל אבנון  
15:38 23.01.14
שלום ענבר,

הבדיקות מראות על כך שחלית בעבר במחלת הנשיקה ונחשפת לשני סוגי הנגיפים.
כרגע אינך חולה, את מחוסנת מפני שנדבקת בעבר (גם אם לא ידעת על כך).

בברכה,
עקב כאבי בטן כרונים נשלחתי לבדיקת דם
הממצאים החריגים שנמצאו:
rdw-cv: 14
monocytes%: 4
lymphocytes: 3.82
urea:10.1 (17-43 טווח)
bilirubin. total: 1.24
hdl cholesterol: 65
no-hdl cholesterol:163
tsh:4.88 (0.55-4.78 טווח)
c-reactive prot: 11.4 (0-5 טווח)

בדיקות שתן:
ketones:10
leukocytes: 75 small

אני בריאה בדר"כ ולא הייתי חולה או מקוררת בזמן הבדיקות
אשמח ממש לקבל כיון ומענה.!
שבוע מצויין!
שלום נועה,

ניראה שהגוף שלך במצוקה, את לא מקבלת מספיק חלבון והגוף מפרק את תאי השומן כדי לקבל אנרגיה, זה מצב לא תקין.
יש לך תת פעילות של בלוטת התריס- TSH גבוה, ורואים שיש דלקת- CRP גבוה.
לא ברור מהו מקור הדלקת וצריך להמשיך בירור אצל הרופא.
הבילירובין גבוה ולכן צריך לבדוק גם את תפקודי הכבד וכיס המרה.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  240  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם