בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
שושנה
10:20 18.06.14
שלום רב אשמח לעזרתך בפיענוח בדיקה:

סריקה בתהודה מגנטית של הראש
בלי ועם הזרקת גדוליניום ) 10 סמ"ק(. ,MRA- ו MS- הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש
סיבת ההפניה: ברקע טרומבופיליה. שאלה של אוטמים/ דמיאלינציה.
1. מ בנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
התעבות רירית מינורית בתאים אתמואידלים אחדים מימין .
2. מ עבר קרניו-צרביקלי תקין.
חוט השדרה הצווארי והגבי העליון במהלך, עובי וסיגנל תקינים.
3. מ תחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
4. מ על לטנטוריום: מודגמים מוקדים קטנים מטושטשים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר
הלבן, בלתי ספציפיים. יתכן שינויים דמיאלינטיביים או וסקולופתיים. אין סימני דימום.
5. ל אחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה.
6. מ בנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות.
7. מ בנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
8. מ בנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.
מודגם מבנה תקין של המעגל העורקי ע"ש ויליס, מקורותיו וענפיו. :MRA- 9. ב
 
יעל אבנון  
15:07 18.06.14
שלום שושנה,

אני מצטערת אך איני בקיאה בבדיקות MRI, אלא רק בבדיקות דם.
כדאי שתפני לרופא המפנה.

בברכה,
 
יפעת
20:51 17.06.14
לאחרונה אני חולה המון, כל שבועיים שלוש, בארבע חודשים האחרונים כבר 5 פעמים שאני חולה, מלווה בחום של עד 39, כאבים בכל הגוף ברמה שנוגעים בי כואב (הגב הרגלים, כאבי בטן, גרון נפוח וכו') נשלחתי לבדיקות שהכל היה בסדר חוץ מ-ESR יצא 76. מה זה אומר
 
יעל אבנון  
23:21 17.06.14
מדובר בשקיעת דם מוחשת וזה אומר שיש תהליך דלקתי בגוף.
לא ניתן לדעת מה מקור הדלקת על פי בדיקת ESR.
בקשי מהרופא שיבדוק את הנגיפים EBV ו- CMV על מנת לשלול את מחלת הנשיקה.

בברכה,
 
הילה
00:43 17.06.14
שלום בני בן שלוש עבר עשה בדיקת דם והנתונים מלחיצים אותי אשמח שתעזרו לי במיוחד לגבי micro וlymp
תודה

hb 12.3
lymp 2.2
micro\ 9.2 (הבנתי שהנורמה זה עד 2.2)
micro:hypo 23.0
ch 26.3
hct 35.1

תודה רבה הילה
 
יעל אבנון  
11:08 17.06.14
שלום הילה,

מדובר באנמיה, ה- Micro מציין שכדוריות הדם האדומות אצלו קטנות וזה כנראה עקב מחסור בברזל. כדאי שתבקשי מהרופא לבדוק לו רמת ברזל ופריטין.
במידה ואכן חסר אז צריך לתת לו תוסף ולשפר את התזונה.

בברכה,
 
הילה
16:35 17.06.14
שלום
ניסיתי הכול מבריא ועד לא בריא אני מכינה מה שהוא רוצה אבל הוא לא אוכל אין לא תאבון הוא גם נראה מאוד חיוור וחלש מה כן יכול לעזור לו כדי לשפר את התיאבון?
תודה
 
יעל אבנון  
23:19 17.06.14
אני מציעה שתפני לנטורופת שיבדוק מה ניתן לעשות בנוגע לתאבון.
בינתיים תני לו תוסף ברזל נוזלי, תוכלי לקבל יעוץ בבית טבע.

בברכה,
 
שרה
07:55 17.06.14
קראתי באינטרנט שאפשר לבקש בדיקהbrca
לגילוי גן סרטני,אני בת 56 בריאה אך רוצה את הבדיקה,האם אוכל לקבל מהרופאה שלי בדיקה כזאת?
 
יעל אבנון  
11:18 17.06.14
שלום דידי,

בדיקות גנטיות יש לבצע במכונים שעוסקים בכך.
בקשי מהרופאה להמליץ לך על מכון אשר מבצע את הבדיקה.

בברכה,
 
יעל
21:37 16.06.14
שלום רב

אני בת 62 קיבלתי תוצאות בדיקות דם ובבדיקה got ast הערכים היו מחוץ לנורמה 38

קראתי על מהות הבדיקה באינטרנט והדבר הדאיג אותי מאד

ברצוני לציין שאינני שותה

אני מלאה אך לא שמנה במיוחד

שאר הבדיקות היו במסגרת הנורמה

אבקש תשובתכם

תודה מראש
 
יעל אבנון  
22:34 16.06.14
שלום יעל,

מדובר באחד מאנזימי הכבד, החריגה לא גדולה.
זה יכול להצביע על הרבה דברים, ביניהם- עומס כלשהו על הכבד אשר יכול להיגרם משימוש בתרופות, מזיהום כלשהו, מבעיה בכיס מרה, נזק לשרירים ועוד.
בצעי את הבדיקה שוב בהמשך ועקבי אחר התוצאות ובינתיים תוכלי לברר יותר לעומק עם הרופא. לא ניתן לפענח את הסיבה לרמה הגבוהה ללא תשאול מקיף והסתכלות על בדיקת דם מקיפה. חשוב גם לציין שטווחי הנורמה בקופות החולים הם סטטיסטיים וגם אם הכל ניראה תקין, זה לא תמיד כך. לכל מדד בדם יש טווח אופטימאלי המייצג בריאות מיטבית וכדאי למצוא מטפל שמומחה באבחון בדיקות דם.

בברכה,
 
יעל
20:40 15.06.14
שלום,
עשיתי בדיקות דם למטרת לבדוק אם יש לי תסמונת רנו. יצא לי igg 2150.
בנוסף, התוצאה של anti jo-1 יצאה "שלילי 1". מה זה אומר? התוצאה תקינה?
תודה.
 
יעל אבנון  
23:30 15.06.14
שלום יעל,

לא ניתן לאבחן על פי בדיקות אלה.
צריך לשלול מחלה אוטואימונית ולבדוק בדיקת דם בשם ANA.
המשיכי בירור רפואי.

בברכה,
EOSINOPHILS % 1EOSINOPHILS 1.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)*1.70 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
מה הפענוח של בדיקות דם אלו שנעשו לביתי 3 חודשים אחרי לידה?
תודה מראש
רבקה
שלום רבקה,

אזונופילים גבוהים עשויים לרמז על תהליך אלרגי, דלקתי או טפילי.
לא ניתן לאבחן על פי בדיקה זו בלבד, המשיכי בירור רפואי.

בברכה,
 
מורן
21:50 13.06.14
היי, בת 24.
עשיתי בדיקות דם ויש כמה ערכים גבוהים וכמה נמוכים..
זה מטריד טיפה. אשמח לחוות דעת.. ובכלל מה זה אומר ?

הערכים הנמוכים:

HEMOGLOBIN A1C % - 3.7
VITAMIN B12 - 139
FOLIC ACID - 26.0
HB - 11.9

הערכים הגבוהים:

FERRITIN - 227
GPT (ALT) - 35

תודה רבה.
 
יעל אבנון  
10:13 15.06.14
שלום מורן,

רמת ההמוגלובין שלך נמוכה- יש לך אנמיה וצריך לטפל.
רמת ויטמין B12 נמוכה ואת צריכה להתחיל לקחת תוסף של 1000 מק"ג ביום- טבלית מציצה אחת ליום. תקחי את טבליות המציצה לפחות 3 חודשים וחזרי על בדיקת הדם, ערך אופטימאלי הוא 500-600.
הרמה הנמוכה של B12 תורמת גם היא לאנמיה מפני שהויטמין משפיע על יצור כדוריות אדומות. בכל מקרה צריך לבדוק סיבות נוספות להיווצרות האנמיה.
רמת הפריטין אצלך גבוהה ואנזים הכבד מעט גבוה, זה מרמז על עומס כלשהו בכבד.
לא ניתן לאבחן את המצב על פי הבדיקות האלו בלבד ויש לערוך תשאול בריאותי ולהסתכל על תמונת דם מקיפה.
שאר הבדיקות שציינת תקינות.
המשיכי בירור אצל הרופא או פני לנטורופת מוסמך.

בברכה,
 
טל שחר
19:14 10.06.14
ערב טוב
עשיתי היום בדיקה של העמסת סוכר 100 מילגרם והתוצאות יצאו בסדר רק בתוצאה האחרונה יצא שלאחר 3 שעות כלומר 180 דקות יצא מספר נמוך מאוד האם יתכן כזאת ירידה מהתוצאה שהיתה לאחר שעה ושעתיים מהשתייה

תודה
טל
 
יעל אבנון  
10:30 11.06.14
שלום טל,

תוצאות תקינות הן-
בצום- עד 105.
לאחר שעה- עד 195.
לאחר שעתיים- עד 165.
לאחר 3 שעות- עד 145.

אני לא יודעת מה היו התוצאות שלך אך בהחלט תיתכן ירידה משמעותית לאחר 3 שעות.

בברכה,
 
ליאת
14:12 10.06.14
היי,

עשיתי בדיקת דם ולפי הבנתי תפקודי הכבד אצלי חריגים ומעל הנורמל ALT-ׂׂGPT AST GOT 83 ׁ167 AST GOT

זאת לאחר שעשיתי את הבדיקה פעמיים כי הרופאת משפחה נתנה לי לעשות את זה שוב ,בבדיקה הקודמת הALT היה 59 ואני לא כל כך מבינה למה יש פערים מבדיקה לבדיקה
 
יעל אבנון  
18:19 10.06.14
שלום ליאת,

מה שחשוב זה להבין מדוע אנזימי הכבד מוגברים אצלך.
מצב כזה עשוי לנבוע משימוש בתרופות שונות, מכבד שומני, מבעיות בכיס מרה או בכליות, מזיהומים שונים ועוד.
המשיכי בירור רפואי.

בברכה,
 
אתי
18:33 09.06.14
שלום,
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם תקופתיות. תוצאות בדיקת טסיות הדם הייתה 129.00
רופאת המשפחה ביקשה שאחזור על ספירת הדם והתוצאה היא 141.00.
מבקשת לדעת מה המשמעות?
 
יעל אבנון  
10:39 10.06.14
שלום אתי,

רמת הטסיות אצלך נמוכה מעט, זה מצב אשר עשוי לנבוע מגורמים שונים כגון- הפרעה ביצור טסיות במוח העצם, מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, הפרעה במערכת החיסון, הרס מוגבר של טסיות, בעיה בטחול, שימוש בתרופות מדללות דם ועוד. יש להמשיך בירור רפואי כדי לאבחן מהי הסיבה אצלך לרמה הנמוכה.
ערך אופטימאלי של טסיות הוא 180, הרמה אצלך היא לא מסוכנת אך בכל מקרה המשיכי לעקוב ולבדוק.

בברכה,
 
אתי
16:38 10.06.14
שלום,
תודה יעל עבור התשובה לגבי ערכן הנמוך של טסיות הדם(141) .
אשמח לקבל הכוונה לגבי המשך בדיקות...שלדעתך כדי לבצע, חשוב לי לציין שרופאת המשפחה שלי אמרה שזה בסדר. בבדיקות לכחודש הערך היה 129, לכן התבקשתי לבצע ספירת דם נוספת. התוצאות כאמור 141.
האם לדעתך יש מקום לבדיקות נוספות או לאורך חיים מסוים שיכל להתאים לי
אשמח לתשובתך המהירה.
תודה אתי
 
יעל אבנון  
18:17 10.06.14
במידה והרופאה הגיעה למסקנה שזה בסדר, אז כנראה שאין צורך בבדיקות נוספות כרגע. אני ממליצה רק לעקוב ולראות שהרמה לא יורדת מתחת ל-100.
אין המלצות ספציפיות לאורח חיים אך אני כן אזהיר לגבי שימוש בתוספי תזונה אשר מדללים את הדם כמו אומגה 3, ויטמין E וג'ינקו בילובה.
הימנעי משימוש בתוספים אלו.

בברכה,
בוקר טוב אשמח בבקשה לעזרה בפענוח בדיקות דם.
עשיתי המון אני לא יודעת מה שייך למה ואם זה טוב או רע.

Treponema palidum - Nonreactive*

Viral Serology*

Hepatitis C Ab Nonreactive *

CMV Ab IgG 52.8 Positive U/mL Reference values*
Negative: <12 U/mL
Equivocal: 12-14 U/mL
Positive: >=14 U/mL


*CMV Ab IgM <5.00 Negative U/mL Reference values
Negative: <18 U/mL
Equivocal: 18-22 U/mL
Positive: >=22 U/mL


Blood Groups
ABO Group A

Rh Type Pos



Antibody Screening
Indirect Coombs Neg
שלום דנה,

בדקו לך מספר נגיפים למחלת העגבת, הפטיטיס ולמחלת הנשיקה.
התוצאות שליליות.
לגבי מחלת הנשיקה - היה לך בעבר ואת מחוסנת, זו תוצאה טובה בהריון.
סוג הדם שלך A פלוס.

בברכה,
 
יעל אבנון  
10:35 10.06.14
 
אנונימי
13:32 08.06.14
עשיתי בדיקת דם נוגדנים אצטיל כולין הגיעו לי 2 תוצאות באחת כתוב מושהה ובשניה 0 ml וREMARKS GENERAL מה זה אומר האם לחזור על הבדיקה שוב? או שאפשר להסתמך על התשובה.
. תודה
 
יעל אבנון  
13:46 08.06.14
שלום,

צריך לחכות לתשובה הראשונה או לברר מדוע כתוב מושהה.

בברכה,
 
רותי
22:50 05.06.14
שלום רב
בתי מקבלת טיפול לחידק הליקובקטר הכדורים שהיא לוקחת מוקסיפן אמפרודקס ומיקבוטין .
הרופא אמר שביום החמישי צריך לעשות ספירת דם לראות שהכל תקין.
בספירת דם יצא שכל הערכים תקינים חוץ מכדוריות לבנות עם ערך של 3.8 האם זה בסדר האם יכולה להמשיך בטיפול.
הרופא לא נמצא יגיע בעוד יומים אבקש תשובה דחופה.
מודה לך.
רותי
 
יעל אבנון  
11:22 06.06.14
שלום רותי,

אני לא יכולה להמליץ על המשך או הפסקת הטיפול, זה רק הרופא יכול לעשות.
מדובר ברמת כדוריות דם לבנות נמוכה, אני לא יודעת מה היתה הרמה לפני הטיפול.
לא מדובר במשהו מאוד חריג ולכן הייתי מחכה לחזרתו של הרופא להמשך הנחיות.

בברכה,
 
דניאל
10:52 06.06.14
שלום לך,
לפני כשלוש שנים ביצעתי בדיקות דם כלליות.
אחת התוצאות ESR 1 Hour היתה 56
לא חזרתי אל הרופא לבדיקת התוצאות.
האם לדעתך יש טעם היום לבדוק שוב או פשוט לשכוח?
 
יעל אבנון  
11:20 06.06.14
שלום דניאל,

כדאי לבצע בדיקות דם לפחות פעם בשנה על מנת לעקוב ולשמור על בריאות אופטימאלית.

בברכה,
שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתך על הבדיקות הנ"ל,
הרופא משפחה שלי חושב במחלת הנשיקה אך הוא טוען שיש גם חדש ל"וירוס" בכבד.

האם קיים חשד לצהבת\ הפטיטיס?
תודה.


Neutrophils % confirm.

35 75 יחידות: % 40

Lymphocytes % confirm.

30 43 יחידות: % 22

Atypical Lymphocytes

27 5 יחידות: % 0

Monocytes % confirm.

4 13 יחידות: % 3

Eosinophils % confirm.

2 6 יחידות: % 0

Basophils % confirm.

1 2 יחידות: % 0

Myelocytes % Confirm

1 0.1 יחידות: % 0



WBC-Leucocytes

6 11 יחידות: 10*3/micl 4.5

RBC-Red Blood Cells

4.89 5.5 יחידות: 10*6/micl 4.5

Hemoglobin

13.4 17.5 יחידות: g/dl 13.5

Hematocrit

41.3 53 יחידות: % 41

MCV-Mean Cell Volume

84 97 יחידות: fl 79

MCH-Mean Cell Hemoglobin

27.4 35 יחידות: pg/cell 27

MCHC-M.Cell Hb cont.

32.4 36 יחידות: g/dl 32

RDW-Red Cell Distri.Width

18.6 15 יחידות: % 11.6

Platelets

140 450 יחידות: 10*3/micl 150

MPV-Mean Platelet Volume

10.7 12.9 יחידות: fl 8.5

Neutrophils %

36.7 75 יחידות: % 40

Lymphocytes %

52.2 43 יחידות: % 22


Na- Sodium (B)

140 146 יחידות: mmol/l 136

Ca-Calcium (B)

8.5 10.4 יחידות: mg/dl 8.1

Protein Total (B)

6.8 8.3 יחידות: g/dl 6.6

Albumin (B)

3.6 5.2 יחידות: g/dl 3.5

ALKP-Alkaline Phosphatase

74 120 יחידות: u/l 30

ALT (GPT)

82 37 יחידות: U/l 0

AST (GOT)

50 37 יחידות: U/l 10
שתן-כללי

PH (U)

6 8 יחידות: 5

Nitrit (U)
NEGATIVE

Ketone (U)
NEGATIVE

Glucose (U)
NORMAL

Urobilinogen (U)
NORMAL

Bilirubin (U)
NEGATIVE

Protein (U)

10 30 יחידות: mg/dL 0

Leucocytes (U)
NEGATIVE

Erythrocytes (U)
NEGATIVE

CMV IgM (Screen)
POSITIVE
מומלץ מעקב

CMV IgG 71.2

EBV Ab
EBNA IgG (POS)
EBV Past infection

Hepatitis B Surface Ab
Undetectable
:אינטרפרטציה של התוצאות
.10 - מחוסן mIU/ml-גדול מ


Hepatitis C Ab(EIA)
NEGATIVE
שלום,

תוצאות אנזימי הכבד לא ברורות באופן שבו רשמת אותן.
לפי הבדיקות ה- CMV חיובי, מה שמרמז על הדבקה עכשווית במחלת הנשיקה.
בדיקות ההפטיטיס יצאו תקינות.
המשך בירור אצל הרופא,

בברכה,
שלום, אני בת 28, בשבוע 17 להריון. בשנה האחרונה סבלתי מזיהומים חוזרים ונשנים של קנדידה, שאני לא משוכנעת עדיין לחלוטין שנפטרתי ממנה חרף כל המאמצים. היום עשיתי בדיקת שתן ואלו היו התוצאות. אשמח לעזרה בפענוח:
Calcium Oxalate (Crys)
++

Erythrocytes (U)/Field
1

Leucocytes (U)/Field
4

Mucous (U)
+

Squamous Epithelial Cell
++


Bilirubin (U)
NEGATIVE

Erythrocytes (U)
NEGATIVE

Glucose (U)
NORMAL

Ketone (U)
NEGATIVE

Leucocytes (U)

100 יחידות: cell/µl

Nitrit (U)
NEGATIVE

PH (U)

6.5

Protein (U)

30 יחידות: mg/dL


Urobilinogen (U)
NORMAL
 
יעל אבנון  
19:02 05.06.14
שלום נאווה,

בבדיקת השתן יש תאים לבנים, מה שעשוי להעיד על דלקת בדרכי השתן.
אין קשר בין הבדיקה לבין קנדידה.
על מנת לאבחן קנדידה בנרתיק יש לעשות משטח ספציפי.

בברכה,
 
דוד דנאלשוילי
13:31 03.06.14
מה אומר crp 0.73
 
יעל אבנון  
16:48 04.06.14
יש ערכי נורמה שונים לבדיקה זו, זהו מדד שעולה במצבי דלקת, במידה והתוצאה חרגה מהנורמה, מדובר בתהליך דלקתי וצריך לאבחן את מקורו.

בברכה,
שמתאימים לילדים לבין ערכים של בוגרים.
האם בן 16 כבר נמדד בערכים של אדם בוגר?
שלום יעל,

לגבי הגבול, זה תלוי באיזה ערכים מדובר.
בגיל 16 גבולות הנורמה הם כמו של מבוגר.

בברכה,
ולקריאטינין
שניהם יצאו גבוהים אצל בני, בן 15
הברזל fe iron יצא 180 שבשביל ערכי מבוגר (עד 170) החריגה היא לא הסטרית, אבל בשביל ערכי ילד (עד 120) החריגה ממש גבוהה
וכן הקריאטינין שיצא 1.04 שזה קצת יותר מערך מבוגר אבל הרבה יותר מערך ילד.
כל הבדיקות בערכי מכבי

כמובן שנמשיך בירור אבל זה קצת מרגיע אותי שהערכים קצת יותר סבירים אם נלך לכיוון הבוגר. (עוד מס חודשים הוא בן 16)

מלבד זאת הוא עוסק בספורט באופן אינטנסיבי ובעל מסת שריר די גבוהה לדעתי. האם יכול להיות לכך קשר לרמות הברזל ולקריאטינין הגבוהות?

תודה רבה
 
יעל אבנון  
12:18 03.06.14
מסת שריר גבוהה בהחלט משפיעה על רמת הקראטנין ומעלה אותה.
רמת הברזל הגבוהה יכולה לנבוע מתזונה עשירה בברזל או מבעיות ספיגה במערכת העיכול. צריך לבדוק מהי רמת הפריטין- מאגרי הברזל בדם.
רמה אופטימאלית של ברזל היא 120.
רמת קראטנין אופטימאלית היא 0.9.
החריגות הן לא משמעותיות.
במידה והפריטין נמוך מ-70 קיימת בעית ספיגה של ברזל.

בברכה,
רמת הברזל אצל אדם בוגר בערכים של מכבי היא עד 180, לכן שאלתי איפה נחתך הגיל. עוד חודשיים זה כבר יהיה רמה תקינה מבחינתו...
בכל אופן הרופא נתן בדיקה חוזרת והוסיף פריטין וגם בדיקת שתן. מקווה שנצא בטוב. תודה רבה לך על ההתייחסויות עד עתה.
 
יעל אבנון  
16:40 04.06.14
ערכי הנורמה עם ערכים מאוד לא קבועים, הם משתנים על פי סטטיסטיקות שונות באוכלוסיה ואם תבדקי רמות תקינות בקופות חולים שונות- את תראי את ההבדלים.
אם כך, איזו קופת חולים קבעה נכון? אף אחת.
ישנם טווחים אופטימאליים של כל מדד בדם אשר מייצגים בריאות מיטבית.
ערך אופטימאלי של ברזל הוא בין 100-120, גם אצל ילדים.
לכן 180 נחשב מעט גבוה וכדאי לבדוק את הסיבה.
בדיקת פריטין בהחלט תעזור.

בברכה,
 
לוס
23:41 03.06.14
להלן תוצאות הבדיקות. לאחרונה חדלתי מלאכול מוצרי חלב ועברתי לסויה. אציין כי הנני סטודנטית(בת 22) אז מרבית הימים אני אוכלת כריכים וסלטים המכילים המון גבינות. כמו כן משקלי תקין והBMI שלי עומד על 22.7. אני עוסקת בהליכה וריצה פעמיים בשבוע.
אשמח אם תתנו חו"ד לגבי כמות השומנים בדם. אציין שהנני נוטלת את הגלולה מינס(למעלה משנה) - שידוע לי כי היא מעלה את כמות השומנים. רציתי לדעת, אם לאורך תקופה מסוימת בה אני אקפיד יותר על טבעונות ותזונה המועשרת בסיבים, - וכמובן הקפדה על פעילות גופנית - האם הכולסטרול ירד לי משמעותית - או שיש לי בעיה במנגנון יצור הכולסטרול?

GLUCOSE 77.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (..*......)

ALK.PHOSPHAT. 69.00 U/L ( 30.00- 140.00) (..*......)

ALT(GPT) 11.20 U/L ( 5.00- 40.00) (.*.......)

CHOLESTEROL 257.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*

HDL-CHOLEST. 82.00 MG/DL ( 40.00- 85.00) (.......*.)

LDL-CHOLEST. 121.80 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.......*.)

TRIGLYCERIDES 266.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*

WBC 6.50 K/UL ( 4.00- 10.00) (...*.....)

NEUTROPHILS 3.10 K/UL ( 1.80- 6.60) (.*.......)

NEUTROPHILS % 47.20 % ( 46.00- 68.00) (*........)

LYMPHOCYTES 2.84 K/UL ( 1.10- 3.50) (......*..)

LYMPHOCYTES % 43.60 % ( 15.00- 45.00) (........*)

MONOCYTES 0.39 K/UL ( 0.08- 0.90) (..*......)

MONOCYTES % 6.10 % ( 2.00- 9.00) (....*....)

RBC 5.62 MU/L ( 3.90- 5.40) (.........)*

HEMOGLOBIN 13.30 G/DL ( 12.00- 16.00) (..*......)

HEMATOCRIT 41.30 % ( 35.00- 45.00) (.....*...)

MCV 73.60 FL ( 80.00- 98.00)*(.........)

MCH 23.70 PG ( 27.00- 33.00)*(.........)

MCHC 32.20 G/DL ( 32.00- 35.50) (*........)

PLATELETS 314.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.....*...)
 
יעל אבנון  
16:46 04.06.14
שלום רב,

מה שמעלה אצלך את רמת הכולסטרול הם בעצם הטריגליצרידים.
אין לך בעיה ביצור עודף של כולסטרול אלא של טריגליצרידים- שני מבנים שונים.
אני ממליצה לך להתייעץ עם הגניקולוג לגבי החלפת סוג הגלולות וכך לבדוק האם יש שינוי. ובמידה והתזונה שלך עשירה בפחמימות, שומנים וסוכרים- את בהחלט צריכה להפחית מינונים.
בנוסף לכך הכדוריות האדומות שלך קטנות, אני ממליצה שתבדקי רמת ברזל ופריטין- מאגרי הברזל, על מנת לאבחן את הסיבה לכך.
מומלץ לפנות לנטורופת במקרה כזה.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  249  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם