בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 17

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
קארין
 
13:41 27.02.14
אפשר בבקשה להסביר לי את משמעות החריגות ? אני אמורה לקבל ב8 לחודש אבל זה לא נראה לי קשור זה עוד הרבה זמן .
 
קארין
 
13:42 27.02.14
 
קארין
 
13:42 27.02.14
 
קארין
 
13:43 27.02.14
 
יעל אבנון  
14:21 27.02.14
שלום קארין,

בדיקת השתן תקינה למעט נוכחות של תאי דם אדומים.
זה ממצא די שכיח, יכול להעיד על מצבים שונים- מאמץ פיזי, דלקת קלה בדרכי השתן, שימוש בתרופות ועוד.

בברכה,
 
יעל אבנון  
09:51 28.02.14
זה יכול להעיד על הרבה מאוד בעיות וזה יכול להיות משהו זמני ופשוט.
המשיכי בירור אצל הרופא.
 
קארין
11:01 28.02.14
הייתי אצל רופא צבאי שבדק וכן ראה את זה בצורה שונה ואמר לי לחזור על בדיקת שתן , ואם ממשיל הדם לקחת גם איסוף שתן/אולטרסאונד כליות , מנגד הרופאת משפחה הרגילה אומרת שזה לא משמעותי בעיניה ולא מדאיג אבל אני לא מבינה איך זה יכול להיות . 1)האם לחכות ולעשות בדיקת שתן או ישר לבקש אולטרסאונד?? 2)איך אני יכולה לדעת אם יש לי דלקת כליות או אבנים בכליות ? 3) אם אני עושה קודם בדיקת שתן , כמה זמן עדיף לעשות מרגע סיום המחזור ? 4)אם התפקודי כליות וurea bilirubin וכל אלה תקינים זה עדין לא שולל פגיעה או דלקת כלייתית ? תודה
 
יעל אבנון  
14:50 02.03.14
כדאי לעשות את מה שהרופא הצבאי אמר לעשות.
חזרי על בדיקת השתן ואם יהיה צורך תעשי אולטרסאונד.
זו הדרך לגלות בעיה כלשהי בכליות.
ברגע שהווסת הסתיימה, חכי שבוע ועשי את הבדיקה, ליתר בטחון.
בדיקת דם תקינה בהחלט מהווה סימן טוב אך לא תמיד זה שולל לגמרי.

בברכה,
האם זה ממש נמוך? האם זה יכול להיות הגורם לסחרחורות שיש לי ? או שזה לא קשור? מה עליי לעשות ?
 
קארין
18:20 02.03.14
מה הרמה שאליה אני צריכה להגיע בויטמין , כמה ליטול כדי להגיע וכמה זמן צריך ליטול ? במידה והרמה מתייצבת , כמה נוטלים ביום במצב שזה כבר יציב ??
 
יעל אבנון  
11:57 03.03.14
ערך תקין של ויטמין D הוא 50 ng/ml.
אני מעדיפה לא לתת המלצות טיפוליות במסגרת הפורום.
את יכולה לקבוע תור לאבחון ויעוץ בקליניקה שלי או להמשיך טיפול אצל הרופא.

בברכה,
 
קארין
14:40 03.03.14
לייעוץ מרחוק? תהיה לי בעיה להגיע .
 
יעל אבנון  
15:03 03.03.14
יש גם שירות מרחוק, הפרטים בנוגע לכך ינתנו טלפונית.
מספר הטלפון נמצא בחתימה שלי למטה.

בברכה,
 
תומר
20:26 28.02.14
יש לי ברזל 120 ופריטין נמוך - 27. הבנתי שזה קשור לנשירת שיער שלי.
איך מעלים את רמת הפריטין?
אני לוקח תוסף ברזל 25מ"ג (Gentle Iron)
בבתי טבע ומרקחת לא ראיתי משהו שמיועד לפריטין, רק באינטרנט באתר בחו"ל מצאתי תוסף אחר שנקרא Bioavailable Iron . זה משהו שאני צריך לקחת?
 
תומר
13:42 01.03.14
כל כמה זמן כדאי כרגע לעשות בדיקות דם?
 
יעל אבנון  
14:59 02.03.14
שלום תומר,

הפריטין הוא חלבון אשר נבנה בכבד ומורכב מ-11 חומצות אמינו.
רמה נמוכה עשויה לנבוע ממחסור בחלבון עקב בעיות ספיגה במערכת העיכול, מליקוי קל ביכולת הסינתוז של הכבד, מליקוי ספיגה של ויטמינים ומינרלים ועוד.
רמת הברזל בדם אצלך תקינה ואין הרבה טעם לקחת עוד ברזל אלא לטפל במערכת העיכול ובכבד. לשם כך עליך לפנות לנטורופת מוסמך.

בברכה,
 
חן
14:13 02.03.14
שלום
רציתי בבקשה לברר מה ההסבר לתוצאות בדיקות הדם שביצעתי לאחרונה

קריאטינין (בדם) 0.34
Urine Volume - 500
CA 125 -6
Leucocytes (U)/Field- 13
Erythrocytes (U)/Field -1
Leucocytes (U) -100
Erythrocytes (U)- 250
Glucose (B -82
Squamous Epithelial Cell +++
PH (U) -8
Protein (U) -20
כולסטרול 207
שומנים 277
HDL 42
LDL 110
NON HDL 166
 
יעל אבנון  
14:55 02.03.14
שלום חן,

נפח השתן נמוך, זה בדרך כלל מעיד על שתיית נוזלים מועטה.
בנוסף לכך יש תאים אדומים ולבנים בשתן, יכול להעיד על דלקת בדרכי השתן.
בדם- רמת השומנים אצלך גבוהה.
כדאי להמשיך בירור רפואי- לעשות תרבית שתן.
ואני ממליצה להפחית מזונות שומניים ופחמימות מהתפריט ולשתות 10 כוסות מים ביום.

בברכה,
היי, אני בת 20

HGB 11.7 g/dL
Basophils 0.01 K/uL
Urea 13.9 mg/dL
Glucose Normal mg/dL שתן עכור
Protein 50 mg/dL
Blood 0.06 TRACE mg/dL
Leukocytes 500 LARGE Leu/uL
pH 5.5
Bilirubin NEG mg/dL
 
יעל אבנון  
14:17 27.02.14
שלום,

יש לך המוגלובין נמוך- מחסור בחמצן, אוריאה נמוכה- מחסור בחלבונים בתזונה.
בבדיקת השתן יש תאי דם לבנים - מה שמרמז על דלקת בדרכי השתן.
כדאי לעשות תרבית שתן.
על מנת לאזן את המצב אני ממליצה לך לפנות לנטורופת שיאבחן את הסיבה לאנמיה ולמחסור בחלבון ויתן לך הנחיות תזונה מתאימות.

בברכה,
אני צמחוניות, זה בטח קשור לא?
 
יעל אבנון  
09:58 28.02.14
בהחלט קשור.
אפשר להיות צמחוני בריא ולדעת אילו בחירות תזונה לעשות.
את סובלת ממחסור בחלבון ואנמיה וזה לא מצב בריא, לכן כדאי שתעברי יעוץ תזונתי.

בברכה,
 
אני
19:23 27.02.14
עשיתי בדיקות לפני חודשיים ויצא IGG 62.1 U/ML, והשני יצא גבולי
חזרתי עכשיו על הבדיקה ויצא IGG 65.6 U/ML ועדין לא קיבלתי את השני.
האם ניתן להסיק לגבי השני על סמך ה IGG?

תודה

לקראת היריון כמובן
 
יעל אבנון  
09:56 28.02.14
שלום,

אלו שתי בדיקות שונות- נוגדנים ל-EBV ו- CMV.
כל עוד ה- IgG קיים זה אומר שאת מוגנת.
אי אפשר להסיק משהו מבדיקת CMV לגבי EBV אלא לחכות לתוצאות.

בברכה,
 
קארין
 
22:43 27.02.14
רציתי לדעת מה משמעות החריגות האלה? תודה רבה
 
יעל אבנון  
09:52 28.02.14
רמת חלבון גבוהה יכולה להעיד על זיהום, דלקת כרונית או התייבשות.
שלום רב, אני בחורה בת 23 אנמית בדרך כלל בחודשים האחרונים אני מזיעה בלילה ברמות מטורפות שדורשות החלפה של 3 חולצות בלילה אחד. הלכתי לרופא והוא שלח אותי לבדיקות דם . אני מצרפת קובץ תמונה של תוצאות הבדיקות דם שעשיתי בבקשה מה זה אומר.. כבר הספקתי לקרוא באינטרנט שהמצב לא תקין . תודה רבה 👍😛
שלום הילה,

לפי הבדיקות יש לך רמה נמוכה של כדוריות דם לבנות יחד עם רמה גבוהה של לימפוציטים- תאים הנלחמים בנגיפים.
כדאי לשלול את מחלת הנשיקה- בדיקה לנגיפים- EBV ו- CMV.
הרופא צריך להסתכל על היסטוריית בדיקות הדם שלך ולבדוק את רמת הכדוריות הלבנות לאורך השנים ולשלול בעיה במח העצם.
כרגע מערכת החיסון שלך מתקשה להילחם במזהם.
בנוסף לכך את סובלת מאנמיה וחובה למצוא את הסיבה ולטפל בכך.
בקשי בדיקה לרמת ברזל, פריטין, ויטמין B12 וחומצה פולית.
בנוסף לכך בקשי בדיקת כימיה מקיפה.
המשיכי בירור וטיפול אצל הרופא.

בברכה,
בעבר היה לי מחלת הנשיקה האם יכול להיות שוב?
 
יעל אבנון  
11:35 27.02.14
יש שני סוגי נגיפים, אם נדבקת בעבר ב- EBV אז אפשר להידבק ב- CMV ולהפך.
פשוט כדאי לשלול הדבקות ולבדוק מדוע רמת הלימפוציטים גבוהה.

בברכה,
 
דסי
20:02 26.02.14
אני בת 23 ואחרי לידה לאחרונה יש לי חולשה גדולה הופנתי לעשות בדיקות דם ויש כמה תוצאות מוזרות בנושא של בדיקת הטריס
ANTI TPO ABS 350.90 IU/ML ( 0.00- 9.00) (.........)*
FREE T4 5.24 PMOL/L ( 7.00- 17.00)*(.........)
TSH 14.79 MIU/L ( 0.34- 5.60) (.........)*
LYMPHOCYTES 3.99 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*
יש סיבה לדאגה?
תודה רבה
 
יעל אבנון  
10:05 27.02.14
שלום דסי,

יש לך תת פעילות של בלוטת התריס בעקבות נוגדנים עצמיים אשר גורמים להרס הבלוטה, מצב הנקרא השימוטו.
את צריכה לגשת לרופא ולקבל טיפול תרופתי- תחליף של הורמון בלוטת התריס.

בברכה,
 
איה
18:32 26.02.14
להלן תוצאות בדיקת שתן בעקבות חשד לדלקת בדרכי השתן (צריבה למעלה מחודש):

שתן- מיקרוסקופיה

Leucocytes (U)/Field
שדות מלאים

Mucous (U)
++

Squamous Epithelial Cell
+
שתן-כללי

Bilirubin (U)

2

Erythrocytes (U)

25

Glucose (U)
NORMAL

Ketone (U)
NEGATIVE

Leucocytes (U)

500

Nitrit (U)
POSITIVE

PH (U)

6

Protein (U)

70

Urine Remarks

Urobilinogen (U)

6

האם אלה תוצאות הנובעות מדלקת בלבד או שנדרש בירור נוסף?
 
יעל אבנון  
19:31 26.02.14
שלום איה,

כל המדדים מצביעים על דלקת בדרכי השתן, את צריכה להתחיל טיפול אנטיביוטי.
ניתן לבקש מהרופא בדיקות לתפקודי הכליות כדי לשלול פגיעה בכליות כתוצאה מהזיהום.

בברכה,
 
אמא
11:18 26.02.14
שלום רב
אני בת 43 לאחרונה אני מתעייפת מאוד ובעיקר באמצע הלילה מזיעה בצורה מחרידה מתוך שינה הרופא הפנה אותי לבדיקת הורמונים ואלה התוצאות
LH -16.50
FSH-16.80
ESTRADIOL E-2 -287
PROLACTIN- 175.9
יש לציין שעשיתי את הבדיקה ביום השלישי למחזור כשנתבקשתי להיות ערה 3 שעות ובצום
האם הערכים תקינים?
תודה מראש
 
יעל אבנון  
17:38 26.02.14
שלום רב,

הערכים תקינים ומתאימים לגילך, הרזרבה השחלתית נמוכה וזה אומר ירידה טבעית בפוריות.

בברכה,
שלום,
שאלתי: לאיזה רופא עלי לפנות ע"מ לבדוק לעומק ולפתור את הבעיה:

אני בן 36 צמחוני, בריא בד"כ, רזה וספורטיבי, מרגיש חלש כבר כמה חודשים, מתעייף מכל מאמץ קטן, סובל מסחרחורות. רופאת המשפה שלי הפנתה אותי לבדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה + ביופסיה שיצאו תקינות.

בנוסף לכך עשו לי בדיקת דם בה נמצאו הערכים מתחת לנורמה הבאים:
RBC 4.4
HB 13.2
HCT 38

נבדקו גם הבאים וכולם תקינים ובנורמה:
WBC,MCH,MCHC,RDW,,MCV, NEUT%, LYM%, MONO%, EOS %, BASO %, NEUT.abs, LYMP.abs, MONO.abs, EOS.abs, BASO abs, MACRO%,, MICRO %, HYPER%, HYPO %, MICRO%/HYPO%, PLT,MPV,IRON,TRANSFERRIN, BILIRUBIN-TOTAL, BILIRUBIN-DIRECT, GOT (AST), GPT (ALT),, ALK. PHOSPHATASE,AMYLASE
כ"כ "תפקודי בלוטת התריס שמורות"

כאמור אני שואל, למי עלי לפנות ? לא נראה לי שהפיתרון נמצא אצל רופאת המשפחה ועל כן אני שואל לאיזה רופא עלי לבקש הפניה והאם יש כיוון מיוחד שעלי לכוון אליו?

הרבה תודה מראש,

אורי
שלום אורי,

יש לך אנמיה- מחסור בהמוגלובין שמוביל למחסור בחמצן, ולכן הסחרחורות והעייפות.
צריך למצוא את הסיבה לאנמיה ולטפל בהתאם.
כדאי לפנות לנטורופת עם מומחיות בנושא בדיקות דם.
טיפול בתזונה ותוספי תזונה יפתור את העניין.

בברכה,
 
אביטל
11:21 25.02.14
שלום. כשהקטן שלנו היה תינוק היתה לו אלרגיה חריפה לשומשום... כעת כשהוא בן שנה וחצי חזרנו שוב על הבדיקה שהראתה שהוא עדיין אלרגי אבל לא ברור באיזו עוצמה ולכן ביצענו את בדיקת המעבדה. התוצאה שיצאה היא: Sesame Seed 0.27 - O מה זה אומר? המון תודה
 
יעל אבנון  
14:53 25.02.14
שלום אביטל,

אני לא מומחית לבדיקות אלרגיה, כדאי להתייעץ עם הרופא שהפנה לבדיקה.

בברכה,
 
מלי
08:58 24.02.14
שלום

אני בשבוע 36 והופנתי לבדיקות דם ושתן.
בתוצאות בדיקת השתן הופיע גלוקוז 200 מ"ג כלפני כחודשיים עשיתי את אותה בדיקה והטווח היה נורמלי.
מה גם שבבדיקת סכרת 100 גרם היה תקין

האם אני מפתחת סכרת?

בתודה מראש
מלי
 
יעל אבנון  
13:01 24.02.14
שלום מלי,

כדאי לגשת אל הרופא עם הבדיקה על מנת שהוא יחליט על מתן בדיקות נוספות.
לא ניתן לדעת על פי בדיקת שתן חד פעמית האם מדובר בסכרת.

בברכה,
 
מיכל ב.
13:58 21.02.14
שלום רב,
לפני כ- 4 שנים לאחר 2 הפלות חוזרות ולאחר בירור ביצעתי בדיקות דם לקרישיות יתר. סיכום הבדיקות: נמצא הטרוזיגואט למוטציית prothrombin g20210a והטרוזיגוט למוטציית factor v (leiden) מתאים לערך apc-r. לאחר יעוץ עם המטולוג הומלץ לקחת קלקסן 60 מ"ג בהריון ובטיסות.
אני כ 3 שנים לאחר הריון עם קלקסן ( קלקסן בהריון בלבד) .
שאלתי- האם לפני טיסה של כ 5 שעות אצטרך לקחת קלקסן ? יש לציין שאני לא לוקחת טיפול מונע אלא רק בהריון בלבד. אודה על תשובה.
מיעכל.
 
יעל אבנון  
14:29 21.02.14
שלום מיכל,

אני לא יודעת לענות על כך, את צריכה להתייעץ עם הרופא האישי שלך שמכיר טוב יותר את התיק הרפואי שלך.

שבת שלום,
 
בני
00:22 21.02.14
בבדיקת דם של הקריאטינן היה 1.63 והegfr היה 30 מה עלי לעשות למי לפנות ואיזה בדיקות נוספות לעשות?
 
יעל אבנון  
10:52 21.02.14
שלום בני,

ראשית עליך לפנות לרופא המשפחה אשר יחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות או שיתן הפניה לנפרולוג- מומחה לבעיות בכליות.

בברכה,
לפני כשלושה שבועות ביתי בת ה־ 5, התלוננה במשך כשבועיים על עייפות, ללא חום, בבדיקת דם נראה כי היה סימן לדלקת וכי יש שאריות של חידק סטרפטוקוקס, משטח גרון נמצא נקי, הרופאה המליצה על טיפול של 10 ימים באנטיביוטיקה כדי להרוג את השאריות של החידק. בינתיים העיפות עברה ואני מאוד חוששת להתחיל בטיפול אנטיביוטי שלא לצורך שהרי מהרגע שמתחילים לתת שעון החול מתהפך וזה עניין של זמן עד שהגוף שלה יהיה עמיד לאנטיביוטיקה. הילדה בריאה, שמחה וחזרה להיות עירנית- ערכי ה־ANTISTREPTOLYSIN O עומדים על 425 U/ml
האם כדאי יהיה לחכות כחודש ולבצע בדיקות דם חוזרות לבדוק האם החידק ייעלם מעצמו ?
נא עצתכם
שלום שיר,

ישנם סיבוכים שנגרמים לעיתים בעקבות הדבקות בסטרפטוקוק A ולכן הרופאה המליצה על אנטיביוטיקה. קשה להמליץ מה נכון לעשות במקרים כאלו כי מדובר בלקיחת סיכון כלשהו. על מנת לא לתת אנטיביוטיקה אני חושבת כי ניתן לחכות מעט ולחזור על הבדיקה שוב תוך שבועיים ולהחליט.

בברכה,
שלום!


האם אפשר לבדוק אחוז תאי שומן בגוף בבדיקת דם?
אני רוצה לדעת האם האחוז שיש לי מספיק כדי שתהליך המחזור החודשי (הטבעי) יפעול.

תודה
שלום ויקי,

מה שניתן לבדוק בבדיקת דם זה רמת כולסטרול וטריגליצרידים- שומנים בדם.
הכולסטרול אחראי לבניית הורמוני המין, כדאי לבדוק שרמתו תקינה.
צריך לזכור כי תהליך המחזור החודשי מושפע מהרבה גורמים ולא רק מרמת השומנים.

בברכה,
גובה שלי 164, משקל 55. במשקל תקין וסת לא מגיעה אף פעם. היא מגיעה וסדירה מאוד רק בתקופות שאני עולה מעל 62 קילו שבשבילי זה עודף משקל.?האם זה אומר שחסרים לי תאי שומן כשאני במשקל תקין?
תודה
 
יעל אבנון  
12:01 20.02.14
צריך לבדוק אצלך את הפרופיל ההורמונאלי ובדיקות דם מקיפות על מנת להבין את הבעיה. את לא אמורה להיות בעודף משקל על מנת לקבל מחזור.
אני ממליצה לפנות לרופא ולבקש בדיקה הורמונאלית מקיפה, בדיקה גניקולוגית הכוללת אולטרה סאונד ובדיקות דם מקיפות.

בברכה,
 
בסטיאן
14:46 19.02.14
כבר הרבה חודשים שהתוצאה של Basophils היא 0 אחוז.
היום עשיתי בדיקת דם וזה עלה ל-0.1%.

וגם Basophils 0.01 K/uL
גם פה זה היה תמיד אפס והיום זה עלה ל-0.01.

יש לי סיבה לדאגה?
 
יעל אבנון  
10:29 20.02.14
שלום רב,

אין שום סיבה לדאגה, בזופילים 0% זה מצוין.

בברכה,
הילד שלי בן שש סובל זמן מה מכאבי בטן הרופא הפנה אותנו לבדיקות דם שונות ולהלן כמה תוצאות שניראות לי לא טובות :
GGT יצא 22 שתווך הנורמה הוא בן אפס ל 17
CREATININE יצא 0.32 שתווך הנורמה בן 0.33ל 0.65
MCH יצא 25.8 תווך הנורמה בן 26.0 ל 31.0
PLT יצא 508 תווך הנורמה בין 450 ל- 150
בבקשה מה זה אומר ? אני מאוד מודאגת
שלום ג'נט,

החריגות הן לא משמעויות וקשה לאבחן את המצב רק על פי הבדיקות האלו.
יכול להיות שהכאבים נובעים מוירוס והם יעברו לבד.
אני מציעה שתמשיכי מעקב אצל הרופא.
אבחון נכון צריך לכלול תשאול בריאותי מקיף ותמונת דם מלאה.

בברכה,
 
מיכל
12:23 19.02.14
שלום
קיבלנו לבצע בדיקות דם לילד שלי בן 3, הוא שוקל 12 ק"ג והאחות אמרה שהבדיקות מצריכות 5 מבחנות.
שאלתי היא האם זה סביר לקחת כמות כ"כ גדולה בבדיקה אחת לילד קטן או שמומלץ לפצל לשני תורים? האחות אמרה שחבל לדקור פעמיים בוריד......
בברכה
מיכל
 
יעל אבנון  
13:45 19.02.14
שלום מיכל,

לא ניראה שצריכה להיות בעיה ואני באותה דיעה של האחות.
במידה ואת יודעת שיש לו אנמיה אז אולי כדאי לשקול לקיחה בפעמיים.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  242  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם