בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
עידן
14:18 02.01.14
1.עברתי היום בדיקת דם לאיידס, אני יכול היום ללכת לחדר כושר ולהתאמן ? ויש לי אירוע היום,מותר לשתות בערב אלכוהול ?
2. כמו כן בלילה שלפני הבדיקה ישנתי רק 4 שעות ולא שתיתי בבוקר כלום,יחד עם זאת אני נוטל את האבקה נורמלקס מספר חודשים, כל העניין הזה יכול להפריע לאמינות בדיקה ?
תודה
 
יעל אבנון  
16:01 02.01.14
1. אתה יכול להתאמן.
2. לא מפריע.
 
מלי
12:12 02.01.14
אני בת 52, בילדותי חליתי בצהבת, אני נשאית הפטיטיס B, בבדיקות דם תקפודי כבד תקין, אולטרסאונט בטן עליונה ותחתונה הכל תקין חוץ מכבד שומני , האם החיידק יכול להתפרץ, האם מחלת רינו קשור לכל הסיפור הנ"ל, אני מאוד לחוצה

תודה רבה
יום נעים
 
יעל אבנון  
15:58 02.01.14
שלום מלי,

במידה וחלית בילדות ועברת מחלה חריפה, הנגיף לא אמור להתפרץ.
יש נשאים כרוניים של הפטיטיס, אצלם המחלה היא כרונית לכל החיים.
אין קשר למחלת רינו ולכבד שומני.
בכל מקרה, ציינת שכל הבדיקות תקינות ולכן אני לא מבינה ממה החשש.

בברכה,
שלום כבר כשנה מצאו אצלי בדם crp מעט גבוה מהנורמה ושקיעת דם מעט גבוה ולא מצאו לך סיבה.
גיל: 21
סובלת מאוד מקור, חום גוף נמוך שמגיע גם לעיתים ל 35.8.
בנוסף אני סובלת גם ממעי רגיז, כך אבחנו לאחר סידרה ארוכה של בדיקות.
( מעי רגיז שלשולים, יציאות לא תקינות ולרוב מרובות, גזים)
תוצאות הבדיקות דם האחרונות שלי:
בדיקות שתן הכל תקין.
hgb 12.2 12-16
hchc 31.9 33-36.7
hypo% 12.3 0-10
macro% 0.2 0-15
micro% 0.9 0-10
hyper% 12.3 0-10

esr 34 2-37
tsh 1.56 0.55-4.77
v. b12 249
rerritin 6 10-291
crtidol blood 981 138-690

glucose 69 70-100
ceratinine 0.95 0.51-0.95
cholesterol 199.4
triglycerides 89
cholesterol hdl 97
cholesterol ldlcalc 84.3
non hdl cholesterol 102
iron 103 60-180
transferrin 410 200-360
rf <10.10
crp 1.01 0-0.5
iga 186 70-500
celiac screen 1.1 0-40

אודה מאוד לחוות דעת ובייחוד מה אומר הקורטיזול הגבוה?
תודה
 
יעל אבנון  
15:50 02.01.14
שלום רב,

רמת הברזל החופשי תקינה אך רמת מאגרי הברזל מאוד נמוכה - פריטין 6.
לרוב מצב כזה מעיד על בעיות ספיגה במערכת העיכול ולפי התיאור שלך, זה אכן המצב. בנוסף לכך רמת הסוכר נמוכה- גם בעיית ספיגה.
הטרנספרין גבוה- מה שמייצג ברזל נמוך ואנמיה.
הקורטיזול הגבוה עשוי להיות בעקבות מתח נפשי, שימוש בתרופות שונות (או גם גלולות למניעת הריון), עודף משקל ועוד.
יכול להיות שהמצב הדלקתי אצלך מתייחס למערכת העיכול ובעקבותיו את סובלת משלשולים. אין באפשרותי לדעת מעבר לזה במסגרת הפורום.
אני ממליצה לך לפנות לנטורופת שיודע לאבחן בדיקות מעבדה לעומק ולקבל טיפול להפחתת הדלקת והסדרת פעילות מערכת העיכול, מפני שכל הממצאים קשורים זה בזה.

בברכה,
 
טיפ
14:36 01.01.14
ויטמין d תוצאה 19.5 nmol/l המוגלובין 9.7 הריון תאומים שבוע 23 אני לוקחת 2 כדורי ברזל ביום פריפול ואקטיפרין פ ,מה זה אומר ? האם יש לי חוסר בויטמין די? האם התוצאה של הברזל נמוכה ?מה עושים אם התוספים לא עוזרים?תודה
 
יעל אבנון  
23:34 01.01.14
שלום,

ויטמין D נמוך, את צריכה לקחת תוסף בטיפות.
לא ציינת את רמת הברזל ואת רמת הפריטין.
רמת ההמוגלובין נמוכה וצריך לבדוק גם את ויטמין B12 והחומצה הפולית.
כדאי לגשת לרופא להתאמת הבדיקות הנוספות והתוספים הנחוצים.

בברכה,
 
טיפ
09:22 02.01.14
ויטמין B12 תוצאה 235 PMOL/L
פריטין 10
מה זה רמת הברזל?
 
יעל אבנון  
15:39 02.01.14
פריטין הוא חלבון המהווה מאגרי ברזל, ישנה גם בדיקת ברזל חופשי בדם- Iron.
ניראה שכדורי הברזל שאת לוקחת לא מספיקים, צריך להתייעץ עם הרופא לגבי הגדלת המינון ולהתחשב בכך שיש לך תלסמיה.
בנוסף לכך, רמת ויטמין B12 נמוכה אצלך, ערך אופטימאלי הוא 500-650.
התייעצי עם הרופא גם לגבי ויטמין B12 למרות שהרופאים מסתכלים על טווח הנורמה ולא על טווחים אופטימאליים- מיטביים, וחבל שכך.

בברכה,
 
קרן
19:35 31.12.13
שלום,
האם טלסמיה יכולה להופיע רק בגיל 40?
מהידע שלי זה משהו מולד גנטי ושכיח בעדות מסויימות. האם אני צודקת?
הסיפור שלי שיש לי דימום לאחר ווסת והתוצאה יצאה אנמיה.
חוסר ברזל, המוגלובין נמוך,
הרי התוצאה:
hb:11.3 g/dl
MCH: 25.1 pg
RBC: 4.51 m/UL
HCT: 11.3
mcv: 78.5 Fl

iron: 21 mg/ dl

רופא הנשים אמר לי לפנות לרופא משפ' שיעקוב אחר תלסמיה וכעס עליי שאמרתי את שכתבתי לך לעיל ואמר " עשית בדיקות גנטיות?" אני יודעת שלא יתכן פתאום בדיקה עם תוצאות שכאלו וזה תלסמיה.
מה גם שבתלסמיה רמת הברזל בדם גבוהה ולא נמוכה. הכי מצחיק שאמר שלא יתכן אנמיה כתוצאה מהדימום שלי ומצד שני אמר לי לקחת ברזל! וברזל דווקא אסור לתת לחולי טלסמיה

אשמח לדעתך אני דיי לחוצה מהדימום וכרגע אין לי עם מי לדבר!
אגב בבדיקת אולטרסאונד נמצא ממצא אקוגני שלא ידע לפענח כי הרופא שביצע את הבדיקה כנראה לא רשם משהו... ועליי לחכות לחודש הבא לבדיקה נוספת.
 
יעל אבנון  
23:50 01.01.14
שלום,

תלסמיה היא מחלה שמועברת גנטית, יש סוגים שונים של תלסמיה.
יש אנשים שמגלים שיש להם תלסמיה יותר מאוחר בחיים, זה לא אומר שהיא הופיעה פתאום אלא שהגילוי נעשה מאוחר.
יש הרבה מאוד סיבות שיכולות לגרום לאנמיה ולמחסור בברזל- בעיות עיכול, תזונה לא נכונה, דימום יתר ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לנטורופת אשר יודע לפענח בדיקות מעבדה, על מנת למצוא את הסיבה לאנמיה אצלך ובהתאם לכך לתת לך טיפול.

בברכה,
 
אייל
19:41 31.12.13
TSH - 2.41
LH - 3.05
Prolactin - 162.9
Testosterone - 19.36

גבר בן 22
האם הכל תקין?
 
יעל אבנון  
23:44 01.01.14
אכן תקין.

בברכה,
 
הילה
11:41 01.01.14
mchc 32.2
neut 37.2
eos 1.4
got (ats) 46
gpt(alt) 60
prolactin 2396.2
vitamin b12 595
folic acid 12.5

אלו תוצאות בדיקות דם אשמח לקבל פיענוח
תודה ויום טוב
 
יעל אבנון  
23:43 01.01.14
שלום הילה,

רמת אנזימי הכבד גבוהה, בנוסף לכך רמת הורמון הפרולקטין גבוהה.
לא ניתן לפענח את הבדיקות ללא הסתכלות על בדיקות נוספות ויש להצליב את המידע שבבדיקות עם תשאול בריאותי.
אני מציעה שתגשי לרופא להמשך בירור, הממצאים אינם תקינים.

בברכה,
 
מרים
15:29 01.01.14
ANA PATTTERN SPECKLED
ANA TITER POS 1:160
DNA Ab CONF NEGATIVE
DNA ds Ab Borderline 10.0
RNP 3.6 index range 0 - 0.9
Sm anti smith Ab 2.2 index range 0 - 0.9
RNP A 3.6 index range 0 - 0.9
RNP 68 < 0.2
RNP INDEX 0.8 RANGE 0 - 0.9

SSA-60 < 0.2
SSA-52 < 0.2
CHROMATIN 4 index range 0 - 0.9
JO-1 < 0.2 SCL-70 < 0.2 ANTICENTROMERE AB < 0.2
SSA RO SINGLE < 0.2 SSB LA SINGLE < 0.2
RIBOSOMAL P AB < 0.2
 
יעל אבנון  
23:40 01.01.14
שלום מרים,

אלו בדיקות שבודקות מחלות חיסון עצמי- אוטואימוניות.
יש הרבה סוגים של מחלות אוטואימוניות, בהן הגוף תוקף את הרקמות של עצמו.
על פי הבדיקה שלך ניראה שיש נוגדנים עצמיים ואת צריכה לגשת לרופא לקבל אבחון והמשך בירור.

בברכה,
 
אא.
15:17 01.01.14
בן 57.
ALT (GPT) 39
Glucose (B) 109
 
יעל אבנון  
23:36 01.01.14
שלום,

רמת אנזים הכבד גבוהה, רמת סוכר גבוהה.
מן הסתם זה בלתי אפשרי לפענח ככה בדיקות דם אלא רק בהסתכלות על הבדיקה השלמה.

בברכה,
 
עידן
14:05 30.12.13
לבדיקת דם לאיידס ,צריך להתכונן באופן מיוחד כמו צום של אוכל /שתייה או שיש להתנהג כרגיל ואפילו אפשר לשתות ולאכול בבוקר הבדיקה ?
ולאחר כמה זמן בערך מגיעות תשובות לבדיקה ?
 
יעל אבנון  
14:13 30.12.13
שלום איתי,

אין צורך בצום לפני הבדיקה, אפשר לאכול ולשתות כרגיל.
תוצאות הבדיקה בדרך כלל מגיעות לאחר שבוע אך זה תלוי במעבדה.
ישנה בדיקה המאפשרת קבלת תוצאה גם לאחר חצי שעה.

בברכה,
1. הבדיקה עולה כסף ?
2. ויש לי גם בדיקת שתן כללית+תרבית ,גם אליה יש להתנהג כרגיל ? אפילו ללא שעה צום של אוכל או שתייה
 
יעל אבנון  
10:18 31.12.13
בקופת חולים הבדיקה ללא עלות.
אין צורך בצום לפני בדיקת שתן ותרבית.

בברכה,
 
מעין
 
11:05 30.12.13
שלום,
אני בת 20, היתי במיון אתמול בגלל וירוס של כאבי בטן שרירים ודופק מהיר.
עשו לי בדיקות דם וגיליתי כי הרמת נויטרופילים גבוהה וכי הלימפוציטים מאוד (!) נמוכה.
אני ממש מודאגת.
האם יש משמעות?
 
יעל אבנון  
14:16 30.12.13
שלום מעין,

כאשר רמת הנויטרופילים גבוהה זה מעיד בדרך כלל על זיהום חיידקי.
אחוז הלימפוציטים נמוך בעקבות האחוז הגבוה של הנויטרופילים.
המשיכי בירור אצל הרופא אך בדרך כלל מצבים אלו עוברים מעצמם.

בברכה,
שלום רב, אני בהריון, אמצע חודש חמישי ואמורה בקרוב לעשות בדיקת דם של ספירת דם + העמסת סוכר 50 גרם.
האם לבדיקה זו צריך להיות בצום?
 
יעל אבנון  
19:38 29.12.13
שלום רב,

אין צורך להיות בצום לפני העמסת סוכר של 50 גרם.
במידה ותתבקשי לעשות העמסת סוכר של 100 גרם, בדיקה זו דורשת צום של 8 שעות, מפני שבודקים גם את רמת הסוכר בצום, לפני ההעמסה.

בברכה,
 
מאי
15:50 29.12.13
האם אדם שיש לו תיאבון בריא גם צריך לעשות בדיקות דם יותר נכון שאלתי היא כזאת אדם שפעם בשנה וחצי עושה בדיקות דם והכל תקין והוא אוכל טוב עם הרבה תיאבון האם זה יכול לרמז שביגלל תיאבון בריא הוא אדם בריא
 
יעל אבנון  
16:42 29.12.13
שלום נורית,

תיאבון בריא הוא לא המדד היחיד לבריאות, יש אנשים עם תיאבון בריא אבל הם לא בריאים כלל. בכל מקרה, כדאי לעשות בדיקת דם מקיפה כל שנה.

בברכה,
 
מאי
17:23 29.12.13
כונתי היא לא במידה ויש תת פעילות של בלוטת מגן שדברים כאלה לא עושים חוסר תיאבון אלא חוסר דם המוגלובין שמהידע הדל שיש לי אני חושבת שזה עושה בין היתר חוסר תיאבון זאת כונתי האם זה נכון וגם אדם שיש לו בעיה בריאותית רציניצת מן הסתם אין לו תיאבון האם זה כך
 
יעל אבנון  
19:26 29.12.13
אי אפשר להכליל ולענות בצורה מקצועית על שאלה זו, עמך הסליחה.
 
אביב
10:22 29.12.13
שלום, להלן תוצאות בדיקות הדם האם סביר?
cholesterol 232
triglycerides 114
cholesterol hdl 51
cholesterol ldl calc 158
non hdl cholesterol 181
תודה
 
אביב
10:27 29.12.13
אגב יש לי גם ערך גבוה בluc% אני רואה שהערך הנורמאלי הוא בין 0-4 אני עומד על 7.6 מה זה אומר
 
יעל אבנון  
14:00 29.12.13
שלום אביב,

רמת הכולסטרול שלך גבוהה, אני ממליצה על טיפול בתזונה, תוספי תזונה ופעילות גופנית. בנוסף לכך, רמת ה- LUC גבוהה, אלו הם תאים לבנים גדולים שמכילים לימפוציטים. יכול להיות בעקבות זיהום ויראלי (לא תמיד מורגש).

בברכה,
 
אביב
16:04 29.12.13
 
נדב
10:20 26.12.13
שלום רב,
בתוצאות בדיקות הדם האחרונות שלי הכל תקין חוץ מאחוז הלימפוציטים (48% במקום 43%) אך מספר הלימוצפיטים שלא באחוזים תקין.רציתי לדעת האם זה יכול להיות שייך למחלת מעי דלקתית שאני חשוד כחולה בה?

תודה מראש
 
יעל אבנון  
11:58 26.12.13
שלום נדב,

ערך אופטימאלי של לימפוציטים בדם הוא בסביבות 30%.
בהחלט יש קשר בין מחלת מעי דלקתית לבין רמת לימפוציטים גבוהה.

בברכה,
 
נדב
15:17 26.12.13
כלומר,48% נחשב גבוה למרות שרשום שהמקסימום הוא 43% ויש חריגה של 5%?
 
יעל אבנון  
15:35 26.12.13
הערכים בקופות החולים הם ערכים סטטיסטיים רחבים, לעומת זאת יש ערכים אופטימאליים, אשר מייצגים בריאות מיטבית ומכאן ההבדל.
אבחון סטטיסטי אני משאירה לכלכלנים, בכל הנוגע בבריאות אני מעדיפה לאבחן באופן אישי ועל פי טווחים אופטימאליים.

בברכה,
שלום אנדראה,

נסי לצלם את הממצא, אני לא מבינה את כוונתך.

בברכה,
 
אנדראה
18:41 25.12.13
לא בוצע, דגימה ליפמית
Progesterone
:ערכי יחוס

Follicular <3 nmol/L
Luteal 8-68 nmol/L
Postmenopausal <1.3 nmol/L

מה זה אומר?
 
יעל אבנון  
11:56 26.12.13
דם ליפמי או דגימה ליפמית מסמלים על נוכחות שומנים בדגימת הדם ובעקבות כך קושי בביצוע הבדיקה ולכן רשום לא בוצע.
צריך לעשות את הבדיקה שוב.

בברכה,
 
אנונימית
21:51 24.12.13
שלום,
אני בת 30. נרשמתי לחדר כושר וכחלק מתהליך ההרשמה עשו לי בדיקות אחוזי מים ושומן בגוף.
אחוזי המים נמוכים מאוד אצלי - פחות מ- 40%.
ממה זה נובע? שתיה מועטה?
איך ניתן לשפר את זה אם בכלל?

אגב, אחוזי שומן 27%.
 
יעל אבנון  
10:48 25.12.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: כושר גופני לנשים.
 
יניב
10:27 25.12.13
שלום רב
ביצעתי בדיקת דם והתןצאה היא 0.6 כאשר הטווח הוא בין 0-1 .לא כתוב שלילי או חיובי רק כתוב שהתןצאה היא 0.6 וזה פחות או יותר באמצע הגרף לא חורג מגבולותיו .אני לא מבין אם זו תוצאה חיובית או שלילית.
אשמח לדעתך.
המון תודה
 
יעל אבנון  
10:47 25.12.13
שלום יניב,

בכל מעבדה הטווחים מעט שונים, התשובה שלך היא שלילית- זה תקין.

בברכה,
 
רוני
00:52 22.12.13
שלום

בן 39, עם עודף משקל, עושה מעקב חצי שנתי עקב כבד שומני ומוגדל עם הססננה משמעותית.
בעבר בוצע בירור אוטואימוני ובדיקות לוירוסים, והיה תקין.
מדי חצי שנה אני עושה US בטן, ובדיקת דם.
אני יודע שהטיפול המיטבי לזה, זה הורדה במשקל, ואני עובד על זה (לא תמיד בהצלחה).
כיום במאוחדת שינו את המדדים שנבדקים תחת פרופיל כבד, והורידו כמה מהם.
ברצוני לשאול אלו בדיקות יש לעשות במעקב חצי שנתי?
(מצ"ב רשימת בדיקות אפשריות, אם אפשר לציין איזה מהם יש לבדוק כחלק מהמעקב, או אם יש להוסיף משהו עליהם)
AST
ALT
GGT
ALP
בילוריבין (ישיר- טוטאלי?)
פריטין
AFP
אלבומין
פרוטאין
LDH
תפקודי קרישה
ספירת דם

תודה רבה
 
יעל אבנון  
20:46 22.12.13
שלום רוני,

הבדיקות שציינת בהחלט מספיקות.

בברכה,
 
יוסי
23:01 19.12.13
שלום

בבדיקת דם ושתן שגרתית, לראשונה בחיי הופיע ממצא של סוכר בשתן ברמה של 30 MG/DL.
זאת בשעה שהסוכר בדם תקין - 89 (65-100), וכן סוכר תלת חודשי תקין - 5 (4.00-5.70).
אינני סובל מסוכרת.
מה יכולה להיות הסיבה? יש סיכוי שישנה סכרת סמויה (על אף התוצאות התקינות בבדיקת דם)?
האם יש לחשוש לבעיה כלייתית?
יש לציין שגם נמצא חלבון בשתן: - פרוטאין- 10 MG/DL.
מה המשמעות של זה, והאם יש קשר בין הסוכר לפרוטאין בבדיקת השתן?

תודה
 
יעל אבנון  
11:03 20.12.13
שלום דורון,

סוכר גבוה בשתן עשוי לנבוע עקב בעיות הורמונאליות שונות, בעיות בכבד או שימוש בתרופות כגון אנטיביוטיקה, ליתיום, תרופות משתנות ועוד.
בהחלט יכול להיות קשר בין סוכר גבוה בשתן לבין נוכחות חלבון.
אני מציעה שתמשיך בירור אצל הרופא ותחזור על הבדיקה שוב.

בברכה,
 
יוסי
23:09 23.12.13
תודה רבה על המענה המפורט

יש לציין שבדיקת השתן המדוברת (עם הסוכר והחלבון) היתה לפני כשלושה חודשים (לא שמתי לב לזה)
ביקשתי מהרופא הפנייה לבדיקות מעבדה
תוצאות בדיקת שתן כללי היו תקינות, ללא סוכר וללא חלבון.

להלן תוצאות בדיקת דם + יחס אלבומין קריאטנין בשתן:

(BUN 9.00 MG/DL (4.60- 21.00 (.*.......)

(TOTAL PROTEIN 7.33 G/DL (6.20- 8.50 (...*.....)

(ALBUMIN SERUM 4.58 G/DL (3.50- 5.50 (....*....)

(ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 3.00 MG/G (0.00- 30.00 (*........)

CREATININE U CONC. 233.20 MG/DL

MICROALBUMIN CONC. 0.70 MG/DL

האם עדיין נדרש בירור נוסף (מעבדתי/הדמייתי) כלשהו?
האם יש צורך בבדיקת מעקב ?
האם הזמן שעבר (3 חודשים בערך) משנה משהו לגבי התוצאות?
מה יכולה להיות הסיבה שבכל זאת היה בבדיקה סוכר וחלבון?

תודה רבה
 
יעל אבנון  
10:37 24.12.13
הבדיקות תקינות, אין צורך בבדיקות נוספות.
על השאלה מה גורם לרמת סוכר גבוהה בשתן עניתי בתשובה הראשונה.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  246  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם