בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
הילה
10:58 06.05.15
בבדיקת דם עקב כאבים שונים וחולשה יש עליה מחוץ לטווח הנורמה בויטמין בי 12 ובקלציום האם זה מרמז על משהו מסוכן?
 
יעל אבנון  
23:04 07.05.15
אני לא יכולה לדעת בלי לראות בדיקות מלאות, אין טעם להילחץ סתם.

WBC 19.60 K/UL ( 5.00- 13.00) (.........)*

NEUTROPHILS 11.70 K/UL ( 1.20- 6.40) (.........)*

NEUTROPHILS % 59.40 % ( 19.00- 51.00) (.........)*

LYMPHOCYTES 5.80 K/UL ( 2.60- 8.10) (....*....)

LYMPHOCYTES % 29.50 % ( 41.00- 68.00)*(.........)

MONOCYTES 1.39 K/UL ( 0.25- 1.43) (........*)

MONOCYTES % 7.10 % ( 5.00- 11.00) (..*......)

EOSINOPHILS 0.33 K/UL ( 0.00- 0.78) (...*.....)

EOSINOPHILS % 1.69 % ( 0.00- 6.00) (..*......)

BASOPHILS 0.46 K/UL ( 0.00- 0.20) (.........)*

BASOPHILS % 2.32 % ( 0.00- 1.50) (.........)*

RBC 4.65 MU/L ( 3.90- 5.50) (...*.....)

HEMOGLOBIN 11.60 G/DL ( 11.00- 14.00) (.*.......)

HEMATOCRIT 35.60 % ( 32.00- 41.00) (...*.....)

MCV 76.50 FL ( 70.00- 85.00) (...*.....)

MCH 25.00 PG ( 23.00- 29.00) (..*......)

MCHC 32.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......)

PLATELETS 603.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (.........)*

MPV 8.50 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)

RDW 14.30 % ( 11.00- 17.50) (....*....)
 
יעל אבנון  
17:28 05.05.15
שלום יוסף,

לפי הבדיקות ניראה כי בתך סובלת מזיהום חיידקי, צריך לברר את מקורו.
בנוסף לכך כניראה שיש לה מחסור בברזל- ההמוגלובין נמוך וכדוריות הדם האדומות קטנות- זהו מצב של אנמיה.
טסיות הדם גבוהות, זה עשוי להיות קשור לאנמיה.
חשוב להמשיך בירור רפואי.

בברכה,
 
יוסף
17:42 05.05.15
תודה רבה!
 
הילה
16:13 05.05.15
האם נטילת בי 12 וויטמין די מעלה בבדיקות דם גם את רמת ההמוגלובין?
 
יעל אבנון  
17:24 05.05.15
ויטמין B12 אכן עשוי להעלות את רמת ההמוגלובין. ויטמין D לא.

בברכה,
 
יוסי
16:50 05.05.15
שלום יצא לי בבדיקת דם ALP 141 שתחום הנורמה המקסימלי הוא 115. מהבדיקת דם הראשונה שעשיתי (גיל 9) ועד הבדיקות האחרונות יצא לי ערך גבוה, פעם יצא לי מעל 200. שני רופאים באזרחות ראו את זה ואמרו שזה שום דבר אך בצבא נתנו לי בדיקות חוזרות עוד חודש ומעקב תיפקודי כבד. האם זה דורש התייחסות ? תודה.
 
יעל אבנון  
17:23 05.05.15
שלום לירן,

ה- ALP גבוה בקרב ילדים ומתבגרים ואפילו עד גיל 20, שעדיין יש גדילה של עצמות.
האנזים הזה יכול לעלות גם במצבים בריאותיים שונים כמו בעיות בכבד או כיס מרה, נטילה של גלולות למניעת הריון, זיהומים שונים, פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד.
כל עוד שאר המדדים בדם תקינים אין מקום לדאגה.

בברכה,
 
הילה
15:38 05.05.15
בת 28 קלציום מעט גבוהה 11.9 הייתכן שהסיבה לכך היא נטילת ויטמין די ובי 12 למעלה מחודש וחצי באופן יומי?? תודה
 
יעל אבנון  
17:19 05.05.15
שלום תהילה,

עודף בסידן עשוי להיגרם עקב מגוון סיבות, ביניהן- עודף בויטמין D, התייבשות, פעילות יתר של בלוטת התריס, שימוש בתרופות נוגדות חומצה, תרופות משתנות, הורמונים וגם במצבי אוסטאופורוזיס שיש בריחת סידן מהעצם.

בברכה,
HCG, Total
<2.0
:הערות
Ref.value: neg<10 mIU/mL

ולפני כן היה לי 84.משו..מה זה אומר??אני כולי רועדתת בבקשה תעזרי לי..

אולי יצא לי ככה כי אני עם דם אני צריכה עזרה..
 
יעל אבנון  
21:04 03.05.15
שלום חן,

על פי הבדיקה את לא בהריון.
אנא פני לרופא על מנת להמשיך את הבירור.

בברכה,
 
צחי
 
23:02 29.04.15
מה המשמעות של בדיקת PTT גבוהה מהתחום למבוגר בן 52
בריא בד"כ .
הבדיקה לקראת ניתוח בעינים בהרדמה כללית .
שאר הבדיקות תקינות.
תודה
 
יעל אבנון  
15:10 30.04.15
שלום צחי,

PTT עד 40 בדרך כלל נחשב תקין.
ערכים גבוהים מרמזים על קרישת דם איטית, משמע דם דליל שנקרש לאט.
לפני ניתוחים חשוב לוודא שאין בעיה בקרישת הדם ולכן ביצעו את הבדיקה.
המנתח יחליט לגבי בטיחות הניתוח על פי מקבץ הבדיקות.

בברכה,
שלום,
עשיתי בדיקת דם העמסת סוכר מלאה [100 גרם] בהריון [שבוע 29].
מצ"ב התוצאות.
אשמח לדעת האם התוצאות תקינות, והאם יש סכרת הריון או אין.
תודה רבה!
שלום ליאל,

הבדיקה נראית תקינה אך כדאי להתייעץ עם הרופא בכל מקרה כמובן.

בברכה,
 
נ
20:59 29.04.15
ערב טוב

אני בת 43+ בבדיקות האחרונות שביצעתי יצאו הערכים הבאים

VITMIN D -22.8

RBC-5.21
MCV-77.9
MCH-25.2
RDW-16.9
MICRO-10.6
MACRO-0.1 13.2
איירון -273
טרנספרין 364
פריטין-22.1

אשמח לקבל התייחסות על החריגות בבדיקות אם הם משמעותיות ומה הם מסמלות

תודה
 
יעל אבנון  
22:50 29.04.15
שלום,

יש אצלך רמה גבוהה של כדוריות אדומות אך הן קטנות והברזל גבוה.
לרוב מצב כזה מסמל על סוג מסויים של אנמיה (תלסמיה מיינור).
בנוסף, ויטמין D נמוך.
המשיכי בירור אצל הרופא.

בברכה,
 
אבי
13:29 29.04.15
בן 28 יצא לי תוצאה 1.24 כאשר הרף הגבוה הוא 1.17 מה זה אומר? האם יכול להיות קשר לדלקת בעין שממנה אני סובל?
 
יעל אבנון  
22:42 29.04.15
שלום אבי,

קראטנין גבוה מרמז על ליקוי כלשהו בפעילות הכליות.
אצל גברים עם מסת שריר גבוהה הקראטנין גבוה יותר.
המשך בירור רפואי על מנת לשלול פגיעה בכליות.
אין קשר לדלקת בעין.

בברכה,
 
חן
16:21 28.04.15
Complete Blood Count
WBC
11.81
11.81

4 10

RBC
4.49
4.49

4 6.6

HGB
13.3
13.3

12 15

HCT
39.8
39.8

36 46

MCV
88.6
88.6

83 101

MCH
29.6
29.6

27 32

MCHC
33.4
33.4

31.5 34.5

PLT
188
188

150 450

RDW-SD
46.9
46.9

39 46

RDW-CV
14.5
14.5

11.6 14

PDW
17.5
17.5

9 17

MPV
12.7
12.7

7.8 12

P-LCR
47.2
Instrumental Differential
Neutrophils %
72.8
72.8

42.5 73.2

Lymphocytes %
19.7
19.7

18.2 47.4

Monocytes %
5.9
5.9

4.3 11

Eosinophils %
1.4
1.4

0 3

Basophils %
0.2
0.2

0 2

Neutrophils
8.60
8.6

2 7.15

Lymphocytes
2.33
2.33

1.16 3.18

Monocytes
0.70
0.7

0.29 0.71

Eosinophils
0.16
0.16

0.03 0.27

Basophils
0.02
0.02

0.02 0.1

Biochemistry
Glucose
89.2
89.2

55 100

Endocrinology
Progesterone
49.24
:הערות
Reference values for females
Follicular phase: ND-4.45
Luteal phase: 10.62-81.28
Postmenopausal: ND-2.32
HCG, Total
82.4
:הערות
Ref.value: neg<10 mIU/mL
Serology
Treponema palidum
Nonreactive
Viral Serology
HB Surface Ag
Nonreactive
CMV Ab IgG
בעבודה
:הערות
Reference values
Negative: <12 U/mL
Equivocal: 12-14 U/mL
Positive: >=14 U/mL
CMV Ab IgM
בעבודה
:הערות
Reference values
Negative: <18 U/mL
Equivocal: 18-22 U/mL
Positive: >=22 U/mL
Rubella Ab IgG
בעבודה
Urine analysis
Glucose
Normal
Ketones
NEG
Protein
NEG
Blood
NEG
Leukocyte analysis, Culture
Urine,Culture
בעבודה



אשמח שתגידי לי מה הן התוצאות
 
חן
08:02 29.04.15
 
יעל אבנון  
10:17 29.04.15
שלום,

הבדיקות תקינות, רואים שיש הריון אבל אין לי אפשרות לדעת באיזה שבוע את.
תוצאות למחלת הנשיקה עדיין לא הגיעו.

בברכה,
עשיתי רק בדיקצ דם ושתן לא הבתי אותך לגבי המחלה הזאת
 
יעל אבנון  
22:40 29.04.15
בהריון בודקים את הנגיף CMV אשר גורם למחלת הנשיקה.
בדקו אצלך אבל אין תוצאה עדיין.

בברכה,
מה ההבדל בין feritin לבין fe iron
שלום דליה,

הפריטין הוא חלבון המהווה מאגר לברזל וה- IRON הוא הברזל החופשי עצמו.
הפריטין הוא מדד אמין יותר לרמת הברזל בגוף.

בברכה,
 
דליה
07:57 28.04.15
אתמול קיבלתי תוצאות בדיקת דם ובפעם הראשונה תוצאת בדיקת הסוכר שלי היתה 11
אני ממש מבוהלת
 
יעל אבנון  
10:07 28.04.15
שלום דליה,

לא ברורה לי התוצאה.
בדיקת סוכר יש לעשות בצום של 12 שעות.
תוכלי לצלם ולצרף את הבדיקה עצמה.

בברכה,
רמת סוכר בדר 111
האם זה מדאיג
 
יעל אבנון  
22:23 28.04.15
מדובר ברמה גבוהה, רצוי לעשות בדיקה נוספת והפעם לצרף גם בדיקת HbA1C.
זו בדיקה שבודקת ערכי סוכר בצורה אמינה יותר על פני טווח זמן של 3 חודשים אחורה. ערך הבדיקה צריך להיות מתחת ל-5.5.
במידה והערכים יהיו גבוהים צריך לקבל טיפול להורדת הסוכר, ראשית יש לסדר את התזונה ולנסות תוספי תזונה וצמחי מרפא, בהתאמה אישית ע"י נטורופת.

בברכה,
 
אייל
20:48 28.04.15
שלום רב,

יום לפני בדיקת הדם ביצעתי פעילות גופנית מאומצת שהקפיץ לי את ערך CV ל-700

שאר הבדיקות תקינות למעט סוכר -130,

האם ערך גבוה של CV יכול להקפיץ את ערך הגולוקוז ?

תודה
אייל.
 
יעל אבנון  
22:20 28.04.15
שלום אייל,

לא ברור מה הכוונה בערך CV.

בברכה,
 
אבי
19:16 28.04.15
שלום בן 28 עשיתי בדיקות כלליות הכל תקין ובמסגרת חוץ מMPV שיצא לי 6.8 והמינמום מתחיל מ7. זה משהו קריטי שצריך לדאוג?
 
יעל אבנון  
22:18 28.04.15
שלום חמי,

מדובר בטסיות מעט קטנות, לעיתים זה קורה עקב יצור מופחת של טסיות חדשות במח העצם, אין מה לדאוג אלא רק לעקוב ולשים לב שאין דימום יתר או שטפי דם.

בברכה,
שלום,
בעלי בן 73, לפני חמש שנים עבר אירוע מוחי קל. מטופל בתרופות הבאות:
controloc 20 mg, plavix 75 mg, norolip 200 mg' torid 20 mg,
glucomin 850 mg , vector 80 mg, alloril 100 mg.
זריקת בתדוקה פעם בחודש.
לאחרונה בבדיקות הדם יש תוצאות כדלקמן:
rbc 4.22 hgb 12.4 hct 38.7 rdw-sd 46.1
הוא עבר לפני מספר ימים קולונוסקופיה ואינדוסקופיה והכל היה תקין.
שאלתי היא, מה הסיבה לתוצאות הבדיקות הנ"ל?
בברכה
המשך להודעה, תוצאות נוספות הן:
iron 80.7
transferin 267
ferritin 216.4
בברכה
 
שירן
21:23 27.04.15
שלום וברכה, אני בתחילת הריון שבוע 8 ביצעתי היום בדיקות דם והPlatelets היה 138 שהטווח הוא 150-450 וכן גם הMPV-Mean Platelet Volume יצא 13.6 שהטווח הוא בין 8.5-12.9 רציתי לדעת מה משמעות התוצאות כי אני קצת בלחץ ויש לי תור לרופאה רק בעוד חודש, שאר הערכים בבדיקה היו תקינים ובטווח הנורמה. יש לציין שבבדיקות הקודמות שעשיתי (בשנים שעברו) ערכים אלו שציינתי היו תמיד בנורמה ופעם ראשונה שזה יצא ככה..אשמח מאוד לתשובה מהירה.. תודה רבה
 
יעל אבנון  
10:10 28.04.15
שלום שירן,

ערך נמוך של טסיות יכול להיגרם מסיבות שונות כגון הרס מוגבר של טסיות, מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, עודף נוזלים בדם, הפרעות במערכת החיסון, שימוש בתרופות ועוד. גודל הטסיות אצלך גדול מהממוצע וזה מרמז על יצור טסיות מוגבר במח העצם, טסיות חדשות הן גדולות יותר.
כדאי לחכות חודשיים ולעשות בדיקה חוזרת, אין סכנה בטווח שציינת.

בברכה,
 
חן
17:57 27.04.15
Complete Blood Count
WBC
9.12
9.12

4 10

RBC
4.76
4.76

4 6.6

HGB
14.0
14

12 15

HCT
42.4
42.4

36 46

MCV
89.1
89.1

83 101

MCH
29.4
29.4

27 32

MCHC
33.0
33

31.5 34.5

PLT
202
202

150 450

RDW-SD
46.4
46.4

39 46

RDW-CV
14.4
14.4

11.6 14

PDW
20.3
20.3

9 17

MPV
13.9
13.9

7.8 12

P-LCR
53.9
Instrumental Differential
Neutrophils %
54.8
54.8

42.5 73.2

Lymphocytes %
36.0
36

18.2 47.4

Monocytes %
6.6
6.6

4.3 11

Eosinophils %
2.2
2.2

0 3

Basophils %
0.4
0.4

0 2

Neutrophils
5.00
5

2 7.15

Lymphocytes
3.28
3.28

1.16 3.18

Monocytes
0.60
0.6

0.29 0.71

Eosinophils
0.20
0.2

0.03 0.27

Basophils
0.04
0.04

0.02 0.1

Biochemistry
Hemolysis Index
NORMAL
Sodium
139.3
139.3

136 146

Potassium
4.3
4.3

3.5 5.1

Glucose
81.0
81

55 100

Urea
29.7
29.7

17 43

Creatinine
0.68
0.68

0.51 1.17

Creatine Kinase
58
58

0 145

AST(GOT)
17
17

0 35

ALT(GPT)
24
24

0 35

Alkaline Phosph.
76
76

30 120

Bilirubin, Total
0.46
0.46

0.3 1.2

Cholesterol,Total
173.6
:הערות
Desirable: <200 mg/dL
Borderline High: 200-239 mg/dL
High: >=240 mg/dL
Triglycerides
170.5
:הערות
Normal: <150 mg/dL
Borderline High: 150-199 mg/dL
High: 200-499 mg/dL
Very High: >=500 mg/dL
HDL Cholesterol
38
38

40 60

LDL Cholesterol
101
:הערות
Expected values
Optimal:<100 mg/dL
Near optimal:100-129 mg/dL
Borderline high:130-159 mg/dL
High:>160 mg/dL
Non-HDL Cholesterol
135
:הערות
An appropriate reference range
for Non-HDLC can be derived by
adding 30mg/dL to the reference
value of LDL-C
Iron
63.7
63.7

60 180

Vitamin B12
209.9
209.9

211 911

Endocrinology
TSH
1.87
1.87

0.55 4.78

Urine analysis
Glucose
Normal
Ketones
NEG
Protein
20
Blood
0.06 TRACE
Leukocytes
Negative
Nitrite
NEG
pH
5.5
Urobilinogen
Nor Urine Microscopy
Red Blood Cell
2
White Blood Cell
1
Squamous Epith.
FEW
CaOxalate Crys.
MOD
Mucus
MANY


ורציתי לדעת מה מצב של החומצה פולית שלי אם אני יכולה לקחת חומצה פולית או שלא..
 
יעל אבנון  
10:05 28.04.15
שלום,

לא ראיתי בדיקה של חומצה פולית ברשימה.
יש לך מחסור בברזל וויטמין B12, כדאי לקחת תוספים של הויטמינים האלו.

בברכה,
 
ענת
11:47 23.04.15
שלום,

רציתי לברר לגבי העיתוי לבדיקת שקיעת דם :

הבנתי שיש לבצע את הבדיקה לא יותר משעתיים לאחר לקיחת הדם . עד כמה שאני מבינה, המבחנות בהן נלקח הדם, מגיעות למעבדה בזמן שהוא יותר משעתיים .

האם דבר זה עלול לשבש את תוצאות הבדיקה או להראות בטעות בדיקת דם מוחשת?
 
יעל אבנון  
10:52 26.04.15
שלום ענת,

לכל מעבדה יש את השיטות שלה לביצוע הבדיקות השונות.
אין ביכולתי לדעת איך נשמר הדם עד שהוא מגיע למעבדה, אך אני מניחה שהדבר נלקח בחשבון ושהבדיקות מבוצעות כראוי לנהלים.

בברכה,
שלום רב,

אני בת 31, בריאה בד"כ. לאחרונה, עקב בעיות חוזרות ונשנות של שלשולים וחיידק קמפילובקטר שאינו מגיב לטיפול אנטיביוטי, נשלחתי לבצע בדיקות דם. להלן התוצאות:
WBC 8.2
RBC 4.25
HB 13.3
HCT 38.6
IRON 72
TRANSFERRIN 357.8
VITAMIN D 76.6
TSH 2.96
T3 FREE 4.6
T4 FREE 13.1
VITAMIN B12 199
FOLIC ACID 6.0
FERRITIN 4.0

כל הערכים של הבדיקות נמצאים בתוך הנורמה, פרט לחומצה הפולית ולפריטין.
האם הרמות הנמוכות של החומצה הפולית והפריטין מעידות על קיום דלקת בגוף או על חלילה מחלה ממארת? (מגלישה באינטרנט קיבלתי את הרושם שמחסור חמור בחומצה פולית יכול להעיד על התחלה של תהליכים טרום סרטניים במעי הגס) וכיצד ניתן לטפל בבעיה זו?
חשוב לציין שאני צמחונית ולא אוכלת בשר ודגים.

בתודה מראש,
דנה.
שלום דנה,

יש לך מחסור בברזל שמתבטא במאגרי ברזל נמוכים, יש מחסור גם בויטמין B12 וחומצה פולית. המחסורים הללו קרוב לודאי נובעים מתזונה לא מאוזנת מספיק ומבעיות ספיגה במערכת העיכול. אני ממליצה לפנות לנטורופת בעניין הזה.
בינתיים כדאי מאוד להתחיל תוסף של B12 וחומצה פולית למציצה מתחת ללשון ותוסף של ברזל עדין.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  276  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם