בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
רבקה
22:15 15.05.15
שלום רב, יש לי בדיקות לתרבית שתן, אני צריכה לתת דגימה מהשתן לפני שאתחיל לקחת אנטיביוטיקה, אך אני רוצה כבר להתחיל את הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי לדלקות בשתן. השאלה היא, מה יקרה אם מחר בבוקר, למשל, אקח דגימה מהשתן ואתן אותה למעבדה רק בראשון בבוקר? האם זה יפגע בתוצאות? האם זה משנה בכלל של איזה יום השתן?
תודה מראש :)
 
יעל אבנון  
10:30 17.05.15
שלום רבקה,

זו שאלה שצריך לשאול את האחיות בקופ"ח.

בברכה,
 
מור
05:28 16.05.15
איך מושפעת התוצאה אם הבדיקה נעשתה לא עם זרם ראשון של בוקר ?
 
יעל אבנון  
10:28 17.05.15
שלום מור,

השאלה לא ברורה, CRP זו בדיקת דם.

בברכה,
שלום,
אבא בן 66 (ללא עבר סוכרתי) ולהלן תוצאות בדיקת השתן (שתן שני של הבוקר):

CREATININE- U SAMPLE 75.59 mg/dL

MICROALBUMIN-U SAMP <1200 (האי שוויון לא כ"כ ברור)

MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישוב

צירפתי גם תמונה לשם הנוחות.

על מה מעידות הבדיקות?

תודה
 
יעל אבנון  
09:32 14.05.15
שלום יעל,

את הבדיקה MICROALBUMIN-U יש לעשות רק באיסוף שתן של 24 שעות. במידה והתוצאה היא מעל 30 mg/dl זה אומר שיש נוכחות חלבון בשתן וזה עשוי להעיד על בעיה בסינון כלייתי. אין באפשרותי לפענח את הבדיקה כפי שהיא כעת. כדאי לגשת לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
הילה
19:23 12.05.15
בכל מקום רשום משהו אחר אשמח לדעת מהם טווחי הנורמה העדכניים של קלציום בנשים אני בת 28 תודה
 
יעל אבנון  
10:14 13.05.15
הערכים הסטטיסטיים הנחשבים תקינים הם 8.5-10.5.
הטווח האופטימאלי של הסידן הוא 9.5, אך גם ערך של 11 נחשב תקין.
מעל 11 צריך לברר את הסיבה.

בברכה,
 
דנה
17:59 12.05.15
שלום אני בת 22 , בזמן האחרון יש לי כאבי בטן , הרופאה שלחה אותי לבדיקת CRP בדם ויצא לי תוצאה של 0.6 מה זה אומר? יש לי דלקת? כי רשום שתקין זה מתחת ל 0.5 תודה!
 
יעל אבנון  
10:10 13.05.15
שלום דנה,

המדד CRP עולה במצבי דלקת שונים, הערך שקיבלת הוא גבולי ומעיד על תהליך דלקתי כלשהו, לא בטוח שזה קשור לכאבי הבטן. התייעצי עם הרופאה לגבי המשך בירור.

בברכה,
 
הילה
15:24 12.05.15
עקב חולשה קיצונית וכאבי שונים בגוף בוצעה בדיקת כימיה של הדם הרוב נמצא בטווח הנורמה הבילורובין מאוד נמוך והאלבומין והסידן בדיוק בגבול העליון של הנורמה ממש על הסוף האם יש סיבה לחשוש?
(ה cpk תקין)
 
יעל אבנון  
17:36 12.05.15
שלום מוריה,

אין לי יכולת לדעת משהו על פי מה שאת מתארת. אני צריכה לראות את הבדיקה המלאה ואת הערכים והתוצאות כפי שהן מוצגות בדף הבדיקה.

בברכה,
 
הילה
14:36 12.05.15
האם קלציום גהוה בבדיקת דם קשור לטרשת נפוצה???
 
יעל אבנון  
17:34 12.05.15
שלום מוריה,

אני לא מכירה קשר כזה, צריך לבדוק במחקרים לגבי המחלה.

בברכה,
שלום , לפני כמה ימים התחיל להיות לבני בן ה-15 כאבים ברגליים והוא נשלח לבדיקות דם.
בבדיקה Alkaline phosphatase יצא לו 262 שערך הנורמה הוא 170 .
לפני עשרה חודשיים יצא לו בבדיקה 300.
האם זה מגדילה או שזה קשור לכאבי רגליים ?
תודה , יוסי.
 
יעל אבנון  
11:20 12.05.15
שלום יוסי,

בגיל 15 זה שכיח שה- Alk Phos יהיה גבוה עקב תהליכי גדילת העצמות.
יכול להיות שכאבי הרגליים נובעים מתהליכי גדילה ולכן הערך יצא גבוה.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי מקור הכאבים.

בברכה,
 
לי
 
02:05 03.05.15
שלום.
מצ״ב תוצאות חריגות בבדיקת דם שערכתי בימים האחרונים.
בנוסף לפני כשבועיים ערכתי בדיקת דם בה הוראו תוצאות חריגות באופן כזה:
WBC נמוך- 3.3
ערך נויטרופילים נמוך - 1.5
ערך לימפוציטים נמוך - 0.94
וערך מונוציטים גבוה - 22.4 אחוז.

הרופא הורה לי לחכות שבועיים ולערוך ספירת דם נוספת- שאת תוצאותיה החריגות צירפתי בתמונה, אציין גם שערך הplatelets היה 151 (כשהטווח 150-400) ובדיקה הקודמת הערך היה 166.

כמו כן, אציין שבזמן האחרון יש לי כאבים בעצמות שהולכים ומתגברים עם הזמן ותחושה כללית לא טובה... חולשה וכו. (אינני יודעת אם הדבר קשור אך לאחרונה שפשופים קלים גורמים לי לשטפי דם בעור, אך לא מדובר בשטפי דם המופיעים ככה סתם ללא סיבה). אם כי אינני חשב בירידה חריגה בתאבון או במשקל.

הנני סובלת לעיתים קרובות מחוסר ברזל- האם תוצאות אלו יכולות להראות על אנמיה וחוסר ברזל? (האם גם תוצאות הכדוריות הלבנות יכולות להצביע על כך?)

האם התוצאות הנל יכולות להצביע ח״ו על לוקמיה או מחלת דם אחרת?

אשמח לדעת את דעתך הרפואית בעניין.

תודה!
 
יעל אבנון  
10:48 03.05.15
שלום לי,

רמת הלימפוציטים והמונוציטים גבוהה, אלו תאי דם לבנים הנלחמים במזהמים שונים.
הנויטרופילים נמוכים וזה מרמז על כך שהזיהום הוא לא ממקור חיידקי.
בקשי מהרופא לבדוק את הנגיפים CMV ו- EBV, הגורמים למחלת הנשיקה.
בנוסף, רמת הכדוריות הלבנות באופן כללי נמוכה, כמו כן יש לך אנמיה.
צריך למלא את מחסני הברזל ולוודא כי רמת ויטמין B12 וחומצה פולית תקינות.
כדאי להעשיר את התזונה בחלבונים, מפני שכדוריות הדם האדומות והלבנות בנויות מחלבון. המשיכי בירור רפואי.

בברכה,
 
לי
11:16 03.05.15
תודה רבה יעל! עזרת לי מאד...
האם יש חשש לחשוש מלוקמיה? היית ממליצה לעשות בדיקה של מח העצם?
 
יעל אבנון  
21:07 03.05.15
שמחתי לעזור, אני לא ממליצה לחשוב בקיצוניות, אלה לא ממצאים שמחשידים ללוקמיה. בצעי בדיקות נוספות כמו שהצעתי וחזרי על הבדיקה בהמשך כדי לראות שהמצב התאזן.

בברכה,
 
לי
23:26 03.05.15
 
לי
 
15:00 04.05.15
לאחר בירור עם רופא עשיתי שוב ספירת דם, מצ״ב התוצאות.
מחלת הנשיקה חליתי בעבר בשני הסוגים כך שלא בזה מדובר.
אשמח אם תחווי את דעתך.
 
יעל אבנון  
16:10 04.05.15
האם את סובלת מסימפטומים כלשהם?
 
לי
16:35 04.05.15
כאבי עצמות הבאים והולכים כבר כמה שבועות.
חולשה כללית.
חיוורון.

נכון לימים האחרונים כאבי גרון (ככל הנראה דלקת). -האם ייתכן שמספר הנוטרופילים ירד עקב דלקת? או ההפך...?-
 
יעל אבנון  
16:52 04.05.15
המונוציטים עולים בזמן שיש דלקות בפרקים.
כדאי לבדוק בכל זאת את מחלת הנשיקה שוב, היא יכולה לחזור למרות שכבר חלית בעבר. הנויטרופילים הנמוכים מרמזים על כך שהדלקת אינה ממקור חיידקי.
תוכלי לבקש מהרופא לבצע בדיקות נוספות בנושא הפרקים- הוא ידע מה לעשות.

בברכה,
 
יעל אבנון  
20:20 04.05.15
 
לי
15:25 10.05.15
לאחר בדיקה נוספת אלו התוצאות:

LIPEMIC INDEX NORMAL

HEMOLYTIC IND. NORMAL

ICTERIC INDEX NORMAL

ALK.PHOSPHAT. 55.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.*.......)

ALT(GPT) 63.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*

LDH 396.00 U/L ( 202.00- 378.00) (.........)*

WBC 3.00 K/UL ( 4.00- 10.00)*(.........)

NEUTROPHILS 1.10 K/UL ( 1.80- 6.60)*(.........)

NEUTROPHILS % 37.90 % ( 46.00- 68.00)*(.........)

LYMPHOCYTES 1.40 K/UL ( 1.10- 3.50) (*........)

LYMPHOCYTES % 45.70 % ( 15.00- 45.00) (.........)*

MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)

MONOCYTES % 13.80 % ( 2.00- 9.00) (.........)*

EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)

EOSINOPHILS % 2.30 % ( 0.00- 6.00) (..*......)

BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)

BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)

RBC 3.81 MU/L ( 3.90- 5.40)*(.........)

HEMOGLOBIN 11.40 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)

HEMATOCRIT 33.90 % ( 35.00- 45.00)*(.........)

MCV 89.00 FL ( 80.00- 98.00) (....*....)

MCH 30.00 PG ( 27.00- 33.00) (....*....)

MCHC 33.70 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....)

PLATELETS 183.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)

MPV 8.00 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)

RDW 13.80 % ( 11.00- 16.00) (....*....)


אציין שהנני חלשה מאד, סובלת מכאבי רגליים.... (גירוד בפנים)
מצ"ב תמונה של התוצאות החריגות הנ"ל כך שתוכלי לראות באופן ברור יותר...
נחתך מהתמונה- hanatocrit 33.9%
תודה!
 
יעל אבנון  
16:05 10.05.15
שלום לי,

התוצאות אינן תקינות ואני מציעה שתקבלי אבחון ישירות מהרופא, עזרתי ככל יכולתי במסגרת הפורום.

בברכה,
 
פוצי
00:52 10.05.15
שלום

יש לי את כל הסימנים של מחסור בויטמין ,חוסר תחושה בידיים רגליים עד לאזור האגן

וכאבי רגליים פצעים בזויות הפה ,חולשה ברגליים לאחר פעילות פיזית גם קטנה ....

לפני 10 חודשים היתה התוצאה 290

הרופאה שלי אמרה שבטח ירד עוד ומיד להתחיל עם כדור מתחת ללשון

מיד התחלתי (חצי כדור במשך חמישה ימים פחדתי מלקחת שלם )

הגיע בדיקת הדם והתוצאה יצאה 440 !!! נראה תקין אבל ....

האם היתה טעות להתחיל את הכדורים לפני בדיקת הדם כי הוא בעצם לקח את

הערך מהדם ולא באמת את מה שיש במאגר בכבד ?

האם זה נכון שלא לוקחים בדיקת דם בזמן תוסף של הB-12 ?

הרופאה אמרה לי להמשיך לקחת ...

מה נכון לעשות ?

תודה מראש
 
יעל אבנון  
16:10 10.05.15
המשיכי לקחת את הויטמין כעצת הרופאה ובחני האם הסימפטומים משתפרים.
כדאי להקפיד לקחת ויטמין B12 מסוג מתילקובלמין - זו הנגזרת הטבעית.
לרוב מה שנמכר כיום הוא הציאנוקובלמין, אז שימי לב.

בברכה,
 
פוצי
17:06 10.05.15
אגב אני איש בן 55 ,לא רואים עלי אה.......

מה שאני לוקח זה מה שאת לא ממליצה והלשון שלי הפכה לבנה דומה לפטרייה

יכול להיות שזה מהכדור ? אולי סוג הממתיק או ....

תודה שוב וערב טוב לך
 
יעל אבנון  
17:58 10.05.15
שלום לך,

אין באפשרותי לדעת האם זה בגלל הטבליה.
בכל מקרה שווה להחליף לסוג הטבעי יותר ולראות מה קורה.

בברכה,
שלום לכולם,

שמי ליאור. במקצועי אני עוסק בנושא מוזיקה ומוח.


אני אמור לעשות בדיקות דם, לצורך מטרות שונות.

אני מעוניין בבקשה בהמלצה ( או אם אפשר בבקשה, כמה המלצות ), על מעבדת דם פרטית, שבה מומלץ וכדאי לעשות בדיקות דם.

אני מחפש מעבדה באזור של רעננה, כפר סבא, הוד השרון, רמת השרון.

במקרה הצורך, אפשרי גם בתל אביב או ברחובות.

אם יש כמה מעבדות שאתם מכירים בבקשה, שהן מומלצות וכדאיות, מה טוב.


תודה רבה!

יום נעים, ליאור.
 
יעל אבנון  
16:06 10.05.15
שלום ליאור,

אין ביכולתי להמליץ על מעבדות במסגרת הפורום.
תוכל לעשות חיפוש באינטרנט.

בברכה,
 
ויקי
10:41 10.05.15
שלום,
האם יש בדיקת דם שבודקת את רמת leptin בגוף? ( לא בדם)

תודה!!
 
יעל אבנון  
16:05 10.05.15
אני לא מכירה בדיקה כזו.

בברכה,
 
שני
10:10 07.05.15
Blood Groups
ABO Group
A
Rh Type
Pos
Antibody Screening
Indirect Coombs
Neg
האם התוצאות תקינות הרופאה אמרה אם זה מינוס לבוא מהר לעשות זריקה ואם זה פלוס זה בסדר..
 
יעל אבנון  
23:08 07.05.15
שלום שני,

סוג הדם הוא A פלוס.
הראי את התוצאות לרופאה בכל מקרה.

בברכה,
 
רויטל
14:14 07.05.15
שלום רב,
בספירת דם בשבוע 24 מספר תוצאות חורגות מהנורמה:
RBC 3.99 M/µl
HB 11.6 g/dl
HCT 33.1%
RDW 16.0%

יש לי תור למעקב הריון אצל הרופא בשבוע הבא. בינתיים הייתי שמחה לדעת - האם התוצאות מעידות על אנמיה או על בעיה אחרת כלשהי?

תודה רבה!
 
יעל אבנון  
23:06 07.05.15
שלום רויטל,

התוצאות מראות על אנמיה.
בקשי לבדוק רמת ברזל ורמת ויטמין B12.
במידה והרמה נמוכה כדאי לקחת תוסף בהשגחת הרופא.

בברכה,
 
איה
07:50 07.05.15
שלום וברכה.
ביצעתי בראשית ההריון בדיקה ל - CMV, ויצא שאני מחוסנת לכך (IGG חיובי מעל 250 ו - IGM שלילי)
אני מצויה כעת בשבוע 27 ונזכרתי שלפני כחודשיים (בערך שבוע 16-18) הייתי חולה ומעט מצוננת לתקופה של כשבוע ימים (לא היה חום גבוה).
האם לדעתך יש צורך לבצע בדיקה זאת פעם נוספת? הרופא שלי סבור שזה מיותר בנסיבות אלו והסיכוי להדבקה משנית (שגם השפיעה על העובר - הוא קלוש ביותר) ואני רק מבקשת לוודא...
בתודה ובברכה,
איה
 
יעל אבנון  
23:05 07.05.15
שלום איה,

אני הייתי מקבלת את עצת הרופא בנושא הזה.

בברכה,
 
הילה
10:58 06.05.15
בבדיקת דם עקב כאבים שונים וחולשה יש עליה מחוץ לטווח הנורמה בויטמין בי 12 ובקלציום האם זה מרמז על משהו מסוכן?
 
יעל אבנון  
23:04 07.05.15
אני לא יכולה לדעת בלי לראות בדיקות מלאות, אין טעם להילחץ סתם.

WBC 19.60 K/UL ( 5.00- 13.00) (.........)*

NEUTROPHILS 11.70 K/UL ( 1.20- 6.40) (.........)*

NEUTROPHILS % 59.40 % ( 19.00- 51.00) (.........)*

LYMPHOCYTES 5.80 K/UL ( 2.60- 8.10) (....*....)

LYMPHOCYTES % 29.50 % ( 41.00- 68.00)*(.........)

MONOCYTES 1.39 K/UL ( 0.25- 1.43) (........*)

MONOCYTES % 7.10 % ( 5.00- 11.00) (..*......)

EOSINOPHILS 0.33 K/UL ( 0.00- 0.78) (...*.....)

EOSINOPHILS % 1.69 % ( 0.00- 6.00) (..*......)

BASOPHILS 0.46 K/UL ( 0.00- 0.20) (.........)*

BASOPHILS % 2.32 % ( 0.00- 1.50) (.........)*

RBC 4.65 MU/L ( 3.90- 5.50) (...*.....)

HEMOGLOBIN 11.60 G/DL ( 11.00- 14.00) (.*.......)

HEMATOCRIT 35.60 % ( 32.00- 41.00) (...*.....)

MCV 76.50 FL ( 70.00- 85.00) (...*.....)

MCH 25.00 PG ( 23.00- 29.00) (..*......)

MCHC 32.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......)

PLATELETS 603.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (.........)*

MPV 8.50 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)

RDW 14.30 % ( 11.00- 17.50) (....*....)
 
יעל אבנון  
17:28 05.05.15
שלום יוסף,

לפי הבדיקות ניראה כי בתך סובלת מזיהום חיידקי, צריך לברר את מקורו.
בנוסף לכך כניראה שיש לה מחסור בברזל- ההמוגלובין נמוך וכדוריות הדם האדומות קטנות- זהו מצב של אנמיה.
טסיות הדם גבוהות, זה עשוי להיות קשור לאנמיה.
חשוב להמשיך בירור רפואי.

בברכה,
 
יוסף
17:42 05.05.15
תודה רבה!
 
הילה
16:13 05.05.15
האם נטילת בי 12 וויטמין די מעלה בבדיקות דם גם את רמת ההמוגלובין?
 
יעל אבנון  
17:24 05.05.15
ויטמין B12 אכן עשוי להעלות את רמת ההמוגלובין. ויטמין D לא.

בברכה,
 
הילה
15:38 05.05.15
בת 28 קלציום מעט גבוהה 11.9 הייתכן שהסיבה לכך היא נטילת ויטמין די ובי 12 למעלה מחודש וחצי באופן יומי?? תודה
 
יעל אבנון  
17:19 05.05.15
שלום תהילה,

עודף בסידן עשוי להיגרם עקב מגוון סיבות, ביניהן- עודף בויטמין D, התייבשות, פעילות יתר של בלוטת התריס, שימוש בתרופות נוגדות חומצה, תרופות משתנות, הורמונים וגם במצבי אוסטאופורוזיס שיש בריחת סידן מהעצם.

בברכה,
 
יוסי
16:50 05.05.15
שלום יצא לי בבדיקת דם ALP 141 שתחום הנורמה המקסימלי הוא 115. מהבדיקת דם הראשונה שעשיתי (גיל 9) ועד הבדיקות האחרונות יצא לי ערך גבוה, פעם יצא לי מעל 200. שני רופאים באזרחות ראו את זה ואמרו שזה שום דבר אך בצבא נתנו לי בדיקות חוזרות עוד חודש ומעקב תיפקודי כבד. האם זה דורש התייחסות ? תודה.
 
יעל אבנון  
17:23 05.05.15
שלום לירן,

ה- ALP גבוה בקרב ילדים ומתבגרים ואפילו עד גיל 20, שעדיין יש גדילה של עצמות.
האנזים הזה יכול לעלות גם במצבים בריאותיים שונים כמו בעיות בכבד או כיס מרה, נטילה של גלולות למניעת הריון, זיהומים שונים, פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד.
כל עוד שאר המדדים בדם תקינים אין מקום לדאגה.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  277  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם