בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
שרון
19:12 02.02.15
שלום רב,
בת 40,בשל חולשה קיצונית ועייפות כבר תקופה מאוד מאוד ארוכה בצעתי בדיקות דם
בינהם crp וesr בבדיקה הcrp יצא גבוה 3.4 כשבחצי שנה האחרונה הוא במגמת עלייה מתמדת לפני חודשיים עמד על 2.8 האם יש סיבה לדאגה ... רופא המשפחה טוען שאין לזה חשיבות אבל אני מוטדת כי לא חשה בטוב

בתודה מראש,
אתי
 
יעל אבנון  
14:22 04.02.15
שלום אתי,

CRP גבוה מעיד על דלקת כלשהי בגוף, לא ניתן לדעת על פי בדיקה זו מהו מקור הדלקת, אך בהחלט שצריך לברר זאת.
את אומרת שאינך מרגישה בטוב והרופא היה אמור לתשאל אותך ולהמשיך בירור לגבי העניין. במידה והוא אמר לך שאין לזה חשיבות, משהו באבחון שלו לוקה בחסר.
לכן אני ממליצה לך לפנות לרופא אחר או במקום זאת לפנות לנטורופת שמבין היטב בבדיקות דם, על מנת לעבור תשאול בריאותי מקיף ואבחון מעמיק, אשר על פיו תיקבע תוכנית טיפול להורדת הדלקת בגוף.

בברכה,
בת 66 בריאה עושה ספורט משקל תקין. אין בעיות לחץ דם
כולסטרול טוטל 223.7
טריגילצרידים 94.2
HDL 71
LDL 134
NON 153
GLUCOSE 111.5
A1C 6.2

עשיתי דיאטה הורדתי 3 ק"ג אבל הכולסטרול לא ירד משמעותית
מדי פעם מנסה לקחת כדורים אבל בגלל כאבי שרירים אני לא מתמידה ומפסיקה אחרי שבוע. האם במצב שלי אני חייבת לקחת כדורים. האם מצב הבדיקות הנ"ל מחייבות כדורים.
שלומית שלום,

רמת הכולסטרול אצלך לא מחייבת נטילת כדורים כימיים כלל וכלל.
נטילת תרופות ממשפחת הסטטינים להורדת כולסטרול עלולה לפגוע במערכות רבות בגוף ועדיף להימנע מנטילתן לחלוטין. בעיקר כאשר את מדווחת על כאבי שרירים.
את הכולסטרול ניתן להוריד ע"י איזון מערכות הגוף באופן טבעי וזה אומר התאמה של תזונה נכונה ושימוש מושכל בתוספי תזונה עם הנחיות לפעילות גופנית מתאימה.
רמת הסוכר אצלך גבוהה וגם במקרה הזה טיפול טבעי יכול לעזור בצורה משמעותית.
אני ממליצה לך לפנות לנטורופת מוסמך ולאזן את הגוף באופן טבעי ובכך להרחיק שימוש בתרופות מרשם שגורמות לתופעות לוואי, נזקים לטווח הארוך ותלות לכל החיים.

בהצלחה רבה,
נמוך... מה אתם ממליצים לקחת??
שלום חן,

יש בחנויות הטבע מגוון רחב של טבליות B12 למציצה, 1000 מק"ג, 1 ביום.
ניתן לצרוך חודשיים ולחזור על בדיקות הדם שוב.
ערך אופטימאלי של B12 הוא מעל 500.

בברכה,
 
לילי
14:30 02.02.15
בטבליות מציצה של סולגאר. התייעצתי עם נטורופת והמליצו לי...
מינון של 1000 מק"ג, נספג במהירות בגלל שזה טבלית מציצה ואפילו הטעם ממש נחמד (דובדבן).
חוץ מזה, בתור אחת שמגיבה לכל דבר בערך בתופעות לוואי, לא סבלתי מכלום.
ממש ממליצה ורק בריאות!!!
 
דורית
23:03 01.02.15
קיבלתי תשובה לבדיקת דם epithelial cells-sd ++ מה זה אומר האם אני צריכה לגשת לרופא?
 
יעל אבנון  
09:37 02.02.15
שלום דורית,

אלו תאים שנושרים משלפוחית השתן, זה ממצא שכיח ואין צורך לגשת לרופא.

בברכה,
 
דורית
11:00 02.02.15
תודה רבה על התשובה
 
סימה
20:15 01.02.15
שלום
ביום רביעי אני עושה בדיקת דם לברזל ו B12 ובשבת וראשון (בלבד) שלפני לקחתי כדור של ברזל ו B12. האם זה בעייתי? ישבש את התוצאות? צריך לחכות לשבוע הבא?
 
יעל אבנון  
09:19 02.02.15
שלום סימה,

התוספים בהחלט יכולים להשפיע על הבדיקה, תלוי גם כמה זמן לקחת אותם לפני כן. כאשר לוקחים תוספים תקופה מסוימת, אין טעם להפסיק אותם לפני בדיקת דם, כי הרי תפקידם היה להעלות את רמת הויטמינים, אז פשוט לוקחים את זה בחשבון.
במידה ולא היה שימוש כלל בויטמינים אלו לפני כן ולקחת רק שני כדורים, אז ההשפעה לא תהיה רצינית, אם בכלל.

בברכה,
 
אריאלה
09:25 02.02.15
לא לקחתי כלל לפני כן. רק שני הכדורים האלה.
אז אני מבינה שאין בעיה.
 
אריאלה
09:27 02.02.15
אם גם למי שלוקח קבוע לא מומלץ להפסיק אז למי מופנית ההנחיה להפסיק ליטול ברזל 10 ימים לפני?
 
יעל אבנון  
09:39 02.02.15
למי שלוקח תקופה ארוכה תוספים ונאמר לו להפסיק 10 ימים לפני הבדיקה, אין בזה הרבה טעם. המאבחן צריך לדעת לקחת בחשבון את השימוש בתוסף.
במידה ורוצים לבדוק האם אחרי שימוש בתוסף, הרמה נשארת תקינה בדם או יורדת בחזרה, אז יש לחכות לפחות חודש- חודשיים ללא נטילת התוסף ורק אז לבצע בדיקה חוזרת.

בברכה,
שלום,
בן זוגי בן 29.5, בריא, צמחוני שנים ארוכות וטבעוני כשנתיים. הוא קיבל את תוצאות בדיקת הדם הבאות, בהן ניכר כי יש לו מחסור בהמוגלובין על אף שאין עדות למחסור בברזל (או בפריטין) ולא בויטמין B12 או בחומצה פולית. גם rbc, hct נמוכים, ו - mchc וטרנספרין מצויים בטווח, אך נושקים לגבול התחתון.

אשמח לתגובה ועצה הן בנוגע לאנמיה, והן בנוגע לחריגות אחרות (urea מעט מעל הטווח - אני מניחה שבשל שתייה לא מספקת. hdl נמוך - אך אולי לא מצביע על בעיה, כיוון שסך הכולסטרול נמוך יחסית. גם wbc מתחת לטווח).

(מצורף קובץ המכיל את התוצאות בצירוף טווח הערכים התקין)

תודה מראש

TSH mIU/L 1.71
T4- FREE pmol/L 14.2
VITAMIN B12 pmol/L 339
FOLIC ACID nmol/L 18.4
FERRITIN ng/ml 250
GLUCOSE mg/dl 86

WBC K/ul 3.8
RBC M/ul 3.81
HB g/dl 11.5
HCT % 34.9
MCH pg 30.3
MCHC g/dl 33
RDW % 12
MCV fL 91.8
NEUT% % 43.3
LYM% % 37.6
MONO% % 11.1
EOS % % 4.7
BASO % % 0.4
NEUT.abs K/ul 1.6
LYMP.abs K/ul 1.4
MONO.abs K/ul 0.4
EOS.abs K/ul 0.2
BASO abs K/ul 0
MACRO% 0.6
MICRO % 0.2
HYPER% 0.3
HYPO % 1.3
MICRO%/HYPO% 0.2
PLT K/ul 203
MPV fL 8.9

UREA mg/dl 50
CREATININE mg/dl 1.04
URIC ACID mg/dl 4.9
SODIUM mEq/L 138.2
POTASSIUM mEq/L 3.9
CALCIUM mg/dl 9.07
PHOSPHORUS mg/dl 3.7
PROTEIN-TOTAL g/dl 8
ALBUMIN g/dl 4.4
CHOLESTEROL mg/dl 112
TRIGLYCERIDES mg/dl 79
CHOLESTEROL- HDL mg/dl 29
CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 67.2
NON-HDL_CHOLESTEROL mg/dl 83
IRON µg/dl 85
TRANSFERRIN mg/dl 206.8
BILIRUBIN-TOTAL mg/dl 0.9
BILIRUBIN-DIRECT mg/dl 0.2
GOT (AST) U/L 23
GPT (ALT) U/L 15
GGT U/L 12
ALK. PHOSPHATASE U/L 78
LDH U/L 310
CK-CREAT.KINASE(CPK) U/L 68
AMYLASE U/L 94
 
אפרת
19:28 27.01.15
הבנתי שכמות השתיה משפיעה בין השאר על בדיקות המוגלובין ו-rbc.
בן זוגי שותה מעט מדי באופן די קבוע.
לפי ההיגיון שלי, מחסור בנוזלים אמור להעלות את כמות ההמוגלובין בנפח דם נתון, ולהטות את הבדיקה למעלה, או שאני טועה?
בכל אופן, ראיתי לנכון להדגיש את הנתון הנ"ל, למקרה שיש לו משמעות.
שוב, תודה מראש על כל התייחסות,
אפרת
אשמח לתגובה.
תודה מראש
 
יעל אבנון  
12:39 01.02.15
שלום אפרת,

רוב הסיכויים שמדובר בבעיה ביצור כדוריות לבנות ואדומות במוח העצם.
זה נכון שבזמני התייבשות הגוף עשוי להעלות את כדוריות הדם האדומות, אך במקרה הזה, זה לא קרה.
ה- UREA הגבוהה עשויה להעיד על התייבשות אך הערך גבוה מידי וכדאי לבדוק יותר לעומק את תפקודי הכליות.
הפריטין גבוה גם הוא וזה לא אומר שיש מספיק מאגרי ברזל, אלא שיתכן שהוא גבוה עקב בעיה באחד מהאיברים בגוף, כמו כבד או כליות.
הכולסטרול הכללי נמוך מידי וזה מעיד בדרך כלל על חולשת כבד ובלוטות אדרנל.
לכן אני ממליצה על המשך בירור רפואי ובמידה והרופא לא ידע מה לעשות, כדאי לפנות למסגרות הרפואה המשלימה.

בברכה,
 
בן
20:51 28.01.15
היי, ביצעתי לפני כ3 שבועות בדיקות דם עקב בעיות בקיבה.
מאז אני מרגיש יותר טוב (קיבלתי כדורים ועוד סדרת בדיקות) אך עדיין חושש ממצא מסוים בבדיקות.
הMONOCYTES חזר עם 9.5% שזו חריגה של חצי אחוז. הרופא אמר שאין בעיה ושזה לא מעיד על כלום, אבל אני עדיין חושש כי הבנתי שהכדוריות הלבנות מרמזות לפעמים על סרטן. רציתי לדעת כיצד מזהים חשד לסרטן בבדיקות הדם והאם יש טעם לדאוג.
תודה!
 
יעל אבנון  
16:26 29.01.15
שלום בן,

זו לא חריגה משמעותית והרופא שלך צודק.
לא ניתן לאבחן סרטן בבדיקת דם רגילה וכמובן שמונוציטים גבוהים לא מעידים על סרטן.

בברכה,
תודה רבה לך יעל!
אני יודע שלא ניתן לאבחן סרטן בבדיקת דם שגרתית, אך מה הם הסממנים המעלים חשד?
ומה יכול לגרום לכך שבבדיקות דם לפני שנה המונוציטים שלי היו 4.5% והיום הם פי 2?
 
יעל אבנון  
12:29 01.02.15
בשמחה בן,
יש הרבה סוגי סרטן ולכל סוג סרטן יכולים להיות מגוון רחב של סימנים, או גם מקרים שבהם אין שום סימן.
המונוציטים עולים ויורדים על פי מצב מערכת החיסון, כאשר יש מלחמה במזהם כלשהו המונוציטים יעלו וכאשר אין מזהם, הם ירדו.
זו פעילות נורמלית של מערכת החיסון ואין צורך לדאוג בקשר לכך.

בברכה,
 
שרון
11:49 26.01.15
שלום רב, לפני יומים עשיתי בדיקות דם כלליות ובדיקות שתן. בדיקות הדם לרבות תפקודי כבד וברזל יצאו בטווח הנורמלי, גם בדיקות השתן יצאו כולן טובות, רק בנוגע לבילירובין בשתן יצא שנמצא בילירובין בשתן בכמות 2 mg/dl . זה לא סומן כתוצאה חריגה אבל מבדיקה באינטרנט הבנתי שלא צריך להמצא בילירובין בשתן. מה משמעות התוצאה?
 
יעל אבנון  
16:25 29.01.15
שלום שרון,

בילירובין הוא תוצר פירוק של המוגלובין, ערך חיובי בשתן יכול להעיד על הרס מוגבר של תאים אדומים או על בעיה בכבד או בכיס המרה.

בברכה,
 
גונגית
17:21 27.01.15
ערכתי שתי בדיקות דם לדלקתיות בגוף
התוצאות הן :
1. c-reactiv protein
12.7

2. esr
40

אשמח ואודה מאוד אם תסבירו לי כאן מה התוצאות מבשרות ומה משמעותן .
תודה רבה !
 
יעל אבנון  
16:22 29.01.15
שלום רב,

ה- CRP הוא חלבון אשר עולה במגוון רחב של מצבים דלקתיים וה- ESR היא שקיעת דם שגם היא עולה במצבי דלקת. לא ניתן לאבחן מהו מקור הדלקת על פי בדיקות אלו ולכן יש להמשיך בירור אצל הרופא.

בברכה,
 
נעמה
20:31 28.01.15
שלום

בת 33, בריאה בד"כ.
בבדיקת דם שביצעתי נראתה אנמיה קלה כשההמוגלובין 11.6. (הערך הנמוך של הנורמה הוא 12). בבדיקות קודמות ההמוגלובין באופן די עקבי 12.4. האם זה שביצעתי את הבדיקה האחרונה בזמן המחזור החודשי יכול להסביר את הירידה בהמוגלובין? האם מדובר בירידה משמעותית?

תודה
 
יעל אבנון  
16:20 29.01.15
שלום נעמה,

בדיקה בזמן המחזור יכולה להסביר ירידה בהמוגלובין.
זו לא ירידה משמעותית אך בשני המקרים מדובר באנמיה.
ערך אופטימאלי של המוגלובין בקרב נשים הוא 14.

בברכה,
 
מיטל1234
23:30 22.01.15
היי,
אשמח לפענוח בדיקות דם והסבר משמעות תוצאה חריגה של ברזל בדם:
Fe - Iron
191
180 יחידות: micg/dl 60


להלן כל הבדיקות :

כימיה בדם
Glucose (B) 86
Urea (B)28
Creatinine (B)0.67
eGFR
לחץ לתוצאות

Uric Acid (B)3.7
K+ Potassium (B)4.3
Na- Sodium (B)141
Ca-Calcium (B)8.9
Phosphore (B) (PO4)3.

Cholesterol
161.0 mg/dL

Triglycerides
87.0 mg/dl

HDL-Cholesterol
41.0 mg/dl

Non-HDL Cholesterol
120.0 mg/dl

LDL-Cholesterol
102.8
160 יחידות: mg/dl 0
Protein Total (B)
6.8
8.3 יחידות: g/dl 6.6
Albumin (B)
4.2
5.2 יחידות: g/dl 3.5
Bilirubin Total
0.5
1.2 יחידות: mg/dl 0.3
ALT (GPT)
12
31 יחידות: U/l 0
AST (GOT)
16
31 יחידות: U/l 10
Fe - Iron
191
180 יחידות: micg/dl 60
Transferrin
252
360 יחידות: mg/dl 160
Vitamin B12
369
911 יחידות: pg/ml 211
Folic Acid
5.5
25 יחידות: ng/ml 5.4
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes
6.1
11 יחידות: 10*3/micl 4.5
RBC-Red Blood Cells
4.66
5.2 יחידות: 10*6/micl 4
Hemoglobin
13.6
16 יחידות: g/dl 12
Hematocrit
40.9
46 יחידות: % 36
MCV-Mean Cell Volume
88
97 יחידות: fl 79
MCH-Mean Cell Hemoglobin
29.2
34 יחידות: pg/cell 27
MCHC-M.Cell Hb cont.
33.3
36 יחידות: g/dl 31
RDW-Red Cell Distri.Width
12.5
15 יחידות: % 11.6
Platelets
172
450 יחידות: 10*3/micl 150
MPV-Mean Platelet Volume
12.2
12.9 יחידות: fl 8.5
Neutrophils %
51.6
75 יחידות: % 40
Lymphocytes %
36.2
43 יחידות: % 22
Monocytes %
7.2
13 יחידות: % 3
Eosinophils %
4.7
6 יחידות: % 0
Basophils %
0.3
2 יחידות: % 0
Neutrophils #
3.15
7.7 יחידות: # 1.8
Lymphocytes #
2.21
4.8 יחידות: # 1
Monocytes #
0.44
1.1 יחידות: # 0
Eosinophils #
0.29
0.6 יחידות: # 0
Basophils #
0.02
0.2 יחידות: # 0
שתן-כללי
PH (U)
6
8 יחידות: 5
Nitrit (U)
POSITIVE

Ketone (U)
NEGATIVE

Glucose (U)
NORMAL

Urobilinogen (U)
NORMAL

Bilirubin (U)
NEGATIVE

Protein (U)
NEGATIVE

Leucocytes (U)
500
10 יחידות: cell/µl 0
Erythrocytes (U)
10
10 יחידות: cell/µl 0
אנדוקרינולוגיה
TSH
1.59
4.8 יחידות: mIu/l 0.5
123 הצג הכל

תודה מראש,
מיטל:}
 
יעל אבנון  
17:53 23.01.15
שלום מיטל,

הבדיקות תקינות, לעיתים יש מצבים בהם רמת הברזל גבוהה וזה נורמלי, אך הבדיקה שחשוב לבדוק היא הפריטין- מאגרי הברזל. רמה תקינה היא בין 70-120.
בבדיקת השתן ניראה שיש תאים לבנים, במידה ויש לך סימפטומים של דלקת בדרכי השתן אז צריך לטפל, במידה ולא, אז אין צורך בטיפול.

בברכה,
 
מיטל1234
19:43 23.01.15
תודה על תשובתך, אך האם נבדיקה שציינת נמצאת בין הבדיקות שבצעתי?
 
יעל אבנון  
13:23 25.01.15
לא, הבדיקה לא נמצאית.
תוכלי לבקש מהרופא, בדיקת Ferritin.

בברכה,
 
מיכל
17:28 23.01.15
אני בת 25 ,עשיתי בדיקת דם ויצא לי לימפוציטים 9.2 כאשר המינימום זה 22...
בנוסף לזה יש קטונים בשתן -15 .
על מה זנ יכול להעיד? והאם זה מסוכן שיש כל כך קצת לימפוציטים?
 
יעל אבנון  
17:56 23.01.15
שלום מיכל,

לימפוציטים בדרך כלל נמוכים כאשר קבוצה אחרת של תאים לבנים היא גבוהה, למשל הנויטרופילים. את יכולה לצרף את ספירת הדם המלאה כדי שאבדוק.
לגבי הקטונים, הם יכולים להופיע בשתן בעקבות מצבי הרעבה, הקאות מרובות, שימוש בתרופות, כאשר הסוכר גבוה, כאשר יש בעיה בבלוטת התריס ועוד.
כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי זה.

בברכה,
 
מיכל
 
18:20 23.01.15
האם רמה כזאת של קטונים בשתן יכולה להיות כתוצאה מכך שהייה לי קצת חום באותו היום? או שזה יותר מדי גבוה?
 
מיכל
 
18:30 23.01.15
 
יעל אבנון  
13:22 25.01.15
את יכולה לראות שהלימפוציטים נמוכים בגלל שהנויטרופילים גבוהים.
נויטרופילים גבוהים מרמזים על זיהום ממקור חיידקי וכאשר רמתם בדם עולה, רמה אחרת של תאים לבנים יורדת, במקרה הזה הלימפוציטים.
לגבי הקטונים, אני לא מצליחה לראות את הבדיקה עצמה, היא קטנה מידי.
רמתם בהחלט יכולה לעלות במצבי חום.

בברכה,
היי אני בהריון השלישי שלי וביצעתי בדיקות דם ויש מס' אדומים שקצת מלחיצים אשמח לקבל חוות דעת בנושא תודה רבה


TSH 0.30 MIU/L ( 0.34- 5.60)*(.........)
HEMOGLOBIN 11.40 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........).HEMATOCRIT 33.60 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
VARICELLA ZOSTER IGG 965.40 MIU/ML ( 0.00- 135.00) (.........)*
Positive
שלום נטע,

ה- TSH נמוך, זה אומר שמדובר בפעילות יתר של בלוטת התריס.
ההמוגלובין נמוך, זה ממצא שכיח בהריון.
צריך לוודא שאין לך מחסורים בברזל, חומצה פולית וויטמין B12.
הבדיקה האחרונה מראה שיש לך נוגדנים נגד אבעבועות רוח ושהגוף שלך קיבל חיסון או שחלית במחלה בעבר, לכן את לא צריכה לדאוג מהדבקות בזמן ההריון אשר מסכנת את העובר.
התייעצי עם הרופא לגבי בלוטת התריס, בדרך כלל לא צריך טיפול.

בברכה,
 
נטע
10:01 25.01.15
תודה רבה לך הרגעת אותי
 
הילה
22:37 21.01.15
האם תקין תשובת בדיקת דם:
מה הפרוש:יצא בבדיקת דם:
Anti CARDIOLIPIN LgA - NEGATIVE
Anti CARDIOLIPIN LgG 43.1 positive
Anti CARDIOLIPIN Lgm 1.6 negative
Antinuclear ab_(ANA)
 
יעל אבנון  
12:33 22.01.15
שלום הילה,

מדובר בבדיקת נוגדנים אשר נוכחותם יכולה לגרום לקרישיות יתר, בדרך כלל בודקים נוגדנים אלו לבירור הפלות חוזרות אצל נשים ובעיות קרישה למיניהן.
כדאי להתייעץ עם הרופא אשר הפנה לבדיקות, מפני שניראה שהנוגדנים האלו קיימים בדם.

בברכה,
 
ורד
18:24 21.01.15
בת 64 בבדיקת הדם LAK PHPSHATASE יצאה תוצאה של 107 מה זה אומר כמו כן רמת הסוכר יצאה 104 מבקשת הסבר
 
יעל אבנון  
18:53 21.01.15
שלום ורד,

התוצאה הראשונה תקינה, זה אנזים שקשור לתפקודי הכבד והעצמות.
רמת הסוכר גבוהה, כדאי להתייעץ עם נטורופת שיכול להתאים לך תזונה נכונה ותוספי תזונה שיורידו אצלך את רמת הסוכר.
רמה אופטימאלית של סוכר היא בין 80-85.

בברכה,
עשיתי בדיקת PCR בשתן למחלות מין STD. כל המחלות יצאו not detected, אבל כתוב בהערות "נבדק עם נפח פחות מהמוגדר" - האם זה אומר שלא היה מספיק שתן והבדיקה איננה מהימנה?
 
יעל אבנון  
20:50 20.01.15
שלום רב,

לא ברור לי המשפט, ברר עם הרופא לגבי העניין.

בברכה,
 
ליאור
12:37 20.01.15
בעבר הרחוק מאוד לפני שנים רבות היה לי בעיה עם בלוטת התריס וטופלתי למשך 4 חודשים בלבד עם תרופות והכל התאזן ונשאר מאוזן
עשיתי בדיקת דם עכשיו ויש תוצאות בעיתיות ואשמח להסבר אם יש לי בעיה כלשהי
THYROG.ABS= 85.40 (הגבולות הם 0-4)
anti tpo abs=175.40 (הגבולות 0-9)
ה TSH תקין 3.72
 
יעל אבנון  
20:49 20.01.15
שלום ליאור,

מדובר בנוגדנים נגד הבלוטה, מצב הנקרא האשימוטו.
מצב זה יכול לגרום לתת פעילות בלוטת התריס ויש לעקוב אחר רמות ה- TSH.
אין צורך בטיפול בשלב זה.

בברכה,
מדלקת ריאות והתוצאה מעל 90 ,כמו כן הבדיקה בוצעה ללא צום.האם הבדיקה לא בוצעה מוקדם מדי לאחר המחלה?האם הייתי צריך לצום?אולי לא החלמתי?
 
יעל אבנון  
20:48 20.01.15
שלום אלירן,

אין צורך בצום עבור הבדיקה הזו, מדובר ברמה גבוהה שלוקח לה זמן לרדת לאחר החלמה מדלקת ריאות. תחזור על הבדיקות עוד חודש.

בברכה,
שלום,
גילו אצלי פריצת דיסק בשלד הגב ומזה כחודש יש לי כאבים עד כדי איבוד תחושה ביד שמאל. יש לי חולשה כללית בגוף לא מצליח כמעט ללכת כל הזמן שוכב ובדיקות הדם לא תקינות:
WBC 19.35 *10^3/ul
NEUT.abs 16.16 *10^3/ul
LYMP.abs 1.24 *10^3/ul
MONO.abs 1.77 *10^3/ul
CHLAM.PNEU.IgM <20
CHLAM.PNEU.IgA 64
CHLAM.PNEU.IgG 5 IgM <20
CHLAM.PSITTACI IgA <32
CHLAM.PSITTACI IgG <128
אני רוצה לפנות לרופא מומחה כי רופאת משפחה לא יודעת לתת לי תשובות. למי כדאי לפנות- לאיזה רופא לייעוץ? מה זה יכול להעיד? מה צריך לעשות כדי להבין באיזו מחלה מדובר?
תודה
שלום רב,

בבדיקות ניתן לראות רמה גבוהה של תאים לבנים יחד עם נויטרופילים גבוהים, ממצא המרמז על דלקת ממקור חיידקי.
הבדיקות האחרות שציינת הן למחלת המין כלמידיה שנגרמת ע"י חיידק.
כדאי לחזור לרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקות.
רופא עור ומין יכול לעזור במקרה הזה.

בברכה,
Erythrocytes (U) אם הערך הוא 10, מה זה אומר?
תודה.
 
יעל אבנון  
20:39 20.01.15
שלום רוזה,

זה אומר שיש מעט תאים אדומים בשתן, לעיתים זה מעיד על דלקת קלה ולא תמיד מורגשת.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  271  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם