בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
היי, אני רותם, בת 23, עוסקת בספורט באופן יומיומי, אוכלת בריא.
נוטלת את התרופות: מליאן-גלולות למניעת הריון. וזהו

חזרתי מחו"ל , לאחר שהייה של חודשיים במזרח. ערכתי בדיקת דם, שם נמצא שבתפקודי כבד ערכי אנזים ה-GOT גבוה מהנורמה.(0-33)
והוא :55.

גם ערכי ה- BILIRUBIN INDIRECT יצאו 0.41%
כאשר הנורמה היא 0-0.2% (ממה שרשום לי בפירוט הבדיקה)

האם אלו ערכים שצריכים לבדוק? על מה יכולים להעיד? האם לקיחת הגלולות?
שבועיים וחצי לפני הבדיקה, חליתי בדלקת גרון ולקחתי אנטיביוטיקה חזקה (500 מ"ג). האם זאת יכולה להיות הבעיה?
 
יעל אבנון  
11:32 15.10.13
שלום רותם,

אנזימי הכבד יכולים לעלות בין היתר בעקבות צריכת תרופות, השימוש באנטיביוטיקה בהחלט עשוי להשפיע על אנזים זה.
גלולות למניעת הריון עשויות להעלות רמות בילירובין בדם.
אני מציעה לך לגשת לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
מנסה להרות
23:43 14.10.13
עעיממנמ
 
שקד
21:38 14.10.13
ההמטולוגית ראתה אותי וראתה את הבדיקות האחרונות
הטסיות הנמוכות והבדיקה הקטסטרופלית של הקרישיות דם. אמרה לי שיש לי קרישיות יתר
אבל לא באמת אמרה לי מה צריך לעשות עמ לשפר את המצב וממה להמנע
האם יש לך קווים מנחים?
אני בחורה בת 23 יש לי חוסר ברזל חזק בגוף. עשיתי בדיקות דם ויש חוסרים רציניים.
נתנו לי כדורי ברזל לקחת יום יום.
רציתי לשאול אם אני יכולה לשתות קפה בכללי או שבמצב כזה אסור לשתות בכלל?
שלום שירן,

באופן כללי כדאי להפחית שתיית קפה ובמיוחד כאשר יש חסרים בברזל.
נסי להפסיק לשתות ואם את כבר שותה שזה יהיה מרוחק מתוסף ברזל או מאכלים המכילים ברזל- כשעתיים.

בברכה,
 
אורית
17:35 10.10.13
שלום רב,
אשמח לדעת מה אומרת הבדיקה CREATININE- U SAMPLE והתוצאה: 84.70 mg/dL
לאשה בת 60, מה בודקת הבדיקה הנ"ל ומה משמעות התוצאה?

תודה,
אורית
 
יעל אבנון  
10:49 13.10.13
שלום אורית,

קראטנין הוא חומר המופרש מהדם לשתן דרך הכליות.
זוהי בדיקה להערכת תפקודי כליות, התוצאה שלה תקינה.

בברכה,
 
לוהם
20:22 09.10.13
מה פירוש cholesterol ldl calc לא ניתן לחישוב. תודה מראש
 
יעל אבנון  
14:28 10.10.13
שלום,

לעיתים, כאשר שומני הדם גבוהים (הטריגליצרידים), לא ניתן לחשב את ערך ה- LDL.
יכול להיות שזוהי הסיבה.
או שהיתה בעיה כלשהי במעבדה.

בברכה,
 
לוהם
20:08 10.10.13
triglycerides 326 mg/di שכחתי לציין זאת הפעם השלשית במשך שנתיים בדיקה דם שכתוב ldl לא ניתן לחישוב .
 
יעל אבנון  
10:46 13.10.13
שלום,

הטריגליצרידים גבוהים ולכן אין אפשרות לבדוק בדיקת LDL.
במקרים כאלו יש בדיקת Non HDL.
בכל מקרה כדאי להתחיל טיפול תזונתי להורדת השומנים בדם.

בברכה,
 
נירה יהושע
12:50 10.10.13
אני סובלת כחודשיים וקצת יותר מכאבי רגליים כאבי ידיים בידיים זה עובר לי ממקום למקום
הכאב פעם כתף פעם אצבעות עד חוסר תזוזה , יד מפרק ברגליים זה קבוע מהברכיים ומטה
והכאב הוא בעיקר בברך כשקמים ויושבים והולכים ולמטה קצת ברגל יש בצקת קלה
נשלחתי לראומוטולוג והוא שלח אותי לבדיקות דם , ובדיקת EMG שיצאה תקינה ומיפוי עצמות
ברצוני לדעת אם הבדיקות שלי מעידות על הדלקת כל שהיא כי נראה ככה האם תוכלי לענות לי תודה
כימיה
UREA-20
CREATININE B- 0.62
EGFR-גדול מ 1.73
ALT-38
K+POTASSIUM-4.4
SODIUM-137
CA-8.9
PROTEIN-7.3
ALBUMI השאר תקין
TSH-1.43
C.R.P-קטן מ0.5
RHEUMATOID-קטן מ- 5
מוגלובין -11.8
RBC-5.54
WBC-8
אני חייבת לדעת אם הכל תקין
ואפשר למצוא מפה את הכאבים שאני סובלת מהם
אשמח אם תעזרי לי
אצרף העתק
 
יעל אבנון  
14:33 10.10.13
שלום נירה,

לא רואים על פי הבדיקות שצירפת את הסיבה לכאבים.
ראומטואיד פקטור נמוך בדרך כלל שולל דלקת פרקים וזה ממצא חיובי עבורך.
ההמוגלובין אצלך נמוך, צריך לבדוק רמת ברזל, חומצה פולית וויטמין B12.
בנוסף כדאי לבדוק רמת חלבון בדם, יכול להיות שחסרים לך חלבונים- זה עשוי לגרום להמוגלובין נמוך ואף לכאבים בשלד.
בקשי מהרופא לבדוק 2 בדיקות נוספות- LDH ו- CPK- כדי לדעת האם הכאבים נובעים מנזק כלשהו לשרירים.

בברכה,
 
נירה יהושע
15:07 10.10.13
לא ידועה הסיבה לכאבים בגלל זה נשלחתי לראומטולוג והוא נתן לי את כל הבדיקות האלה
אבל לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקת קרשיות יתר
והבדיקה הראשונה יצאה גבוהה
והבידיקה השניה יש ירידה והמוטולוג אמר שזה תקין
במיפוי עצמות לא יכולים לראות עם השריר נפגע
ואני ושכחתי לציין את זה באופן קבוע אם ברזל נמוך תמיד
ובי 12 נמוך תמיד וגם יש לי טלסמיה מיינור אז גם בגלל זה נמוך
הכאבים האלה נורא מטרידים אותי במיוחד ברגליים
גם היום יש לי קור ממש בכפות הרגליים כאילו קור כלבים בחוץ ואני יושבת בלי מזגן
 
נירה יהושע
15:14 10.10.13
אני מנסה לצרף את הבדיקות ולא מצליחה
יכול להיות ש CK-55
זה מה שאת מדברת עליו
 
דנה
20:33 08.10.13
לפני כחודש וחצי עשיתי בדיקת דם ויצא לי בWBC-Leucocytes תוצאה מעט חריגה 11.6. זאת התוצאה החריגה שהייתה לי. שאלתי אז את הרופא לגבי זה והוא אמר שזה שטויות.
ביצעתי אתמול שוב בדיקת דם, וזה עלה ל12.2. האם זה באמת כל כך שולי? והבנתי שזאת יכולה להיות דלקת, אז מה עושים לגבי זה?

תודה מראש.
 
דנה
20:37 08.10.13
אני בת 22, בריאה בדרך כלל. עשיתי את הבדיקה הקודמת בגלל שהייתה הרגשה כללית רעה. הבדיקה האחרונה בגלל שבעבודה הייתה תאונת עבודה ושאפתי גז רעיל, אז זה לשם בדיקה כללית שהכל תקין.
 
יעל אבנון  
14:42 10.10.13
שלום דנה,

כדוריות דם לבנות- WBC עולות במצבי זיהום בגוף.
יש 5 תתי קבוצות לתאים הללו, כל קבוצה נלחמת במזהם אחר.
צריך לבדוק את ספירת הדם המלאה כדי להבין טוב יותר איזו קבוצת תאים עלתה בדם.

בברכה,
 
שירלי
08:09 10.10.13
שלום,
אני בחורה בת 25, בכושר יחסית טוב עם עודפי שומן קלים.
אחרונה )קצת פחות מחודש) עברתי לתזונה טבעונית.
ביום ראשון האחרון עברתי בדיקות דם.
תוצאות ה creatine kinase שלי גבוהות הרבה מעבר לטווח הנורמלי ) הנורמלי סומן כ 160 בערך שלי 247(
מה זה יכול להעיד והאם עליי לדאוג?
 
יעל אבנון  
14:39 10.10.13
שלום שירלי,

CPK גבוה יכול לעלות עקב פעילות גופנית מאמצת שריר בימים שלפני הבדיקה.
גורמים נוספים- תת פעילות בלוטת התריס, התייבשות, שימוש בתרופות שונות, דלקות בשרירים ועוד.

בברכה,
 
טופז
16:51 08.10.13
שלום,

אני בת 20, עשיתי בדיקת דם ויש כמה שחורגים מהנורמות, אודה לכם על פיענוח והסבר.

GOT (AST) 36 U/L

GPT (ALT) 54 U/L

GGT 68 U/L

MCHC 31.3 g/dl

MCV 98.0 fL

ועכשיו, מה שממש ממש מלחיץ אותי זה שתי תוצאות חיוביות:

EBV IgG-EBNA >600 Positive

EBV VCA_IgG Positive 122

תודה רבה,
נועה.
 
יעל אבנון  
14:35 10.10.13
שלום נועה,

אנזימי הכבד אצלך גבוהים, צריך להמשיך מעקב אצל הרופא.
לגבי הבדיקות שמדאיגות אותך, מדובר בבדיקות למחלת הנשיקה.
התוצאות מראות שנדבקת בעבר במחלת הנשיקה, כרגע הנגיף לא פעיל.
כדאי לבדוק גם בדיקה נוספת- CMV IgM, זהו עוד נגיף שעלול לגרום למחלת הנשיקה.
מחלת הנשיקה היא רק סיבה אחת אשר עשויה להעלות את אנזימי הכבד.
לכן חשוב להמשיך בירור רפואי.

בברכה,
 
מתן
16:06 07.10.13
שלום חייל בשירות סדיר ביצעתי בדיקה לאחר צום של 14 שעות של קלוגוז והתוצאה יהיה 88 יש לציין שבצהריים של יום לפני אכלתי כמות גדולה אוד של עוגת שוקולד האם זה יכול להשפיע על תוצאה למרות שהיא בגדר הנורמה? וביצעו לי בדיקה כזאת גם במיון ברמבם בדיקה אקראית למרות שלא הייתי בצום והתוצאה הייתה יותר נמוכה 81 זה בסדר?
 
יעל אבנון  
13:48 08.10.13
שלום מתן,

זהו ערך תקין של סוכר, כל עוד היית בצום וזו התוצאה אז הכל בסדר.

בברכה,
 
רמי
16:20 07.10.13
שלום רב
אני חולה סכרת שהתפרצה לערכים גבוהיים לאחר שהתגלה לי סרטן שלפוחית השתן לפני כחצי שנה הגידול הוסר אני מטפל בסכרת בעזרת תרופותולאחרונה אני די מאוזן
היום עשיתי בדיקת שתן וקצת נלחצתי מהתשובה בגלל חוסר היגיעה שלי
אשמח שתציצו אליהם
תודה

MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות
CREATININE- U SAMPL 44.3/dl mgl
MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישוב
 
יעל אבנון  
13:46 08.10.13
שלום רמי,

זוהי בדיקה לחלבון בשתן, הבדיקות תקינות לחלוטין.
כשכתוב לא ניתן לחישוב, הכוונה היא שהמכשור לא מזהה חלבונים כלל.
זה מצוין ואומר שאין חלבון מיותר בשתן, מה שמעיד על תפקודי כליות תקינים.

בברכה,

שלום

ביצעתי בדיקת דם, האחות שמה גומי מהסוג שדומה לחגורה, לאחר מכן לקחה בדים עם חומר חיטוי שמה לי על היד ורק אז שמה כפפה אחת וביצעה בדיקת הדם בסוף החזירה לי אותם בדים שהשתמשה בהם מקודם ... בינתיים היו מונחים על השולחן בדיוק באותו מקום בו היה הגומי מונח לפני כן
הבעיה... לאחר שהתחילה בביצוע בדיקת הדם שמתי לב שעל הגומי יש לא מעט נוזל בצבע אדום... זה נראה דם טרי... נבהלתי והתלוננתי שבכלל האחות לא הבינה על מה אני מתלוננת .. אך לא היה לי מה לעשות כבר...
מאז אני נורא מודאגת במיוחד שהיו שמה הגומי ולאחר מכן עשתה הכל ללא כפפות... עד לדקירה שמה כפפה אחת..
במעבדה זו מבצעים באופן שגרתי בדיקות להיפטטיס ואידייס... אני נורא מפחדת
מה הסיכוי שאדבק במחלה כלשהי לאור התיאור למעלה?

ראוי לציין... שלאחר שבוע מאירוע זה העיפו אותה מהמרפאה.. מה שהגביר את החשדות שלי שהיה משהו לא תקין באותו יום...
תודה
שלום שרה,

אין לי אפשרות לדעת מה קרה בדיוק במהלך הבדיקה ולכן לא אוכל לענות על השאלה.
תוכלי להתייעץ עם הרופא לגבי העניין.

בברכה,
היי לכולם

בתי בת ה 4 חודשים העלתה חום במהלך 4 ימים ולקחנו אותה לבדיקה מקיפה שלא העלתה כלום לדברי הרופא

הילדה עברה בדיקת דם ושתן (תוצאות מצורפות)

לאחר 4 ימי החום נשארה פריחה נקודות אדומות (אדמדמת?) הרופא טען שאין צורך להתייחס

מעבר לזה הילדה עצבנית ומראה סימני בקיעת שיניים

אשמח אם תסתכלו בכמה ערכים די גבוהים ונמוכים שמופיעות בבדיקה (הרופא טוען שהכל בסדר)

תודה
שלום אבי,

על פי הבדיקה ניתן לראות רמת מונוציטים גבוהה.
המונוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים במזהמים שונים.
לרוב, מצבים אלו חולפים לבד ולכן כדאי לחכות כמה ימים.
במידה והסימפטומים לא חולפים, גשו לרופא שוב.

בברכה,
 
חלי
11:16 04.10.13
בתי בת ה 15 אובחנה כחולת קרוהן אחרי בדיקת קולונוסקופיה, בבדיקת דם asca anca, התקבלה התשובה : לא ניתן לקבוע בשל נוכחות interfering ab's.
למה הכוונה?
 
יעל אבנון  
12:08 04.10.13
שלום חלי,

כנראה שהיה קושי לאתר את הנוגדנים בדם, אבל מה שקובע זו בדיקת הקולונוסקופיה.

בברכה,
שלחו אותי לבדיקה של Ldh. וגם לבדיקה Ggt. יש צורך או שאפשר להחליף את זה לigg igm eccentric cmv
שלום מתן,

שאלתך לא מובנת לי, נסה לנסח שנית.

בברכה,
 
גל
16:47 03.10.13
ניגשתי לבדיקות דם מקיפות בגלל הרגשה רעה ,חולשה , סחרחורת , חיוורון הבדיקות יצאו תקינות אבל אני עדיין מרגישה אותו דבר , רציתי לדעת כל כמה זמן יש לעשות בדיקות במידה והן תקינות ?! כי אני מרגישה אותו דבר אבל מצד שני אני אלך כל יום לבדיקות דם ?!
 
יעל אבנון  
17:41 03.10.13
שלום גל,

את הבדיקות יש לאבחן לפי טווחים אופטימאליים של המדדים בדם ולא על פי הטווחים הסטטיסטיים בקופות החולים. זו הסיבה שיש הרבה אנשים שמרגישים ברע ונאמר להם שהבדיקות תקינות. הבעיה היא באופן האבחון.

בברכה,
 
כרמית
13:52 03.10.13
היי רציתי לדעת מזה אומר תוצאות של בדיקות דם.
1. CMV IGM שלילי 5.00>
2. CMV AVIDITY VIDAS 0.88 (מעל הנורמה לפי מה שאני רואה)
3. CMV IGg (ADD VIDAS) 45.00 תודה רבה ורק בריאות
 
יעל אבנון  
17:37 03.10.13
שלום כרמית,

זו בדיקה לנגיף הגורם למחלת הנשיקה, על פי התוצאות ה- IgM יצא שלילי, משמע שאין לך כרגע את המחלה, יש לך נוגדנים וזה אומר שנדבקת בנגיף בעבר (לא תמיד ההדבקה מורגשת).

בברכה,
 
רון
13:13 02.10.13
WBC 12.60 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*

NEUTROPHILS 7.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*

NEUTROPHILS % 56.90 % ( 46.00- 68.00) (...*.....)

LYMPHOCYTES 4.20 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*

LYMPHOCYTES % 33.30 % ( 15.00- 45.00) (....*....)


ראיתי שזה אדום למה ???
עשיתי את הבדיקות בגלל בחילות שלא עוברות מעל חודשיים אני בן 26
שלום רון,

כדוריות הדם הלבנות אצלך גבוהות, זה מעיד על זיהום.
לא ניתן לדעת מהו מקור הזיהום על פי בדיקות אלו ויש לעבור בירור רפואי.

בברכה,
 
אלירן
16:31 02.10.13
אני מבצע בדיקות דם שיגרתיות אחת לשנה.בבדיקות אלו יש ממצא אחד מוזר:ברזל.בשנה אחת הוא יורד לסביבות ה55-60 ובשנה שלאחר מכן עולה ל150-170 וכך חוזר חלילה כ10 שנים.מה פשר התופעה הזו?
 
יעל אבנון  
16:07 02.10.13
שלום אלירן,

אני לא יכולה לדעת מה פשר התופעה ללא תשאול בריאותי מקיף והסתכלות על בדיקת דם מקיפה. בכל מקרה, יותר נכון לעקוב אחר רמת הפריטין (מאגרי הברזל).

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  240  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם