בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
שרה
01:10 22.09.13
כל השנים לימפוציטים אבסולוט 1.2 1.3
לאחרונה בשתי בדיקות היו אף 2
אולם לא מזמן הבחנתי כי בדיקה לפני 3 חודשים לימפוציט אבסולוט היה 0.8
מאד נבהלתי חזרתי על הבדיקה עלה ל1.1
עדיין מודאגת מירידה חדה זו,למרות העלייה
מה דעתך
בתודה מראש
 
יעל אבנון  
10:55 22.09.13
שלום שרה,

אני צריכה לראות בדיקת דם מקיפה ולקבל רקע בריאותי על מנת לאבחן כראוי.

בברכה,
 
.
22:42 17.09.13
היי בבדיקות דם כלליות ובירור אנמיה התקבלו אצלי ערכים תקינים בכלל הפרמטרים פרט לבי12 שהיה מעל טווח ה900. יצאו לי ערכים של 1237 רציתי לדעת מה המשמעות של זה האם זה מעיד על משהו האם אני צריכה לדאוג? חשוב לציין שאני לא לוקחת שום תוסף של הויטמין הנ"ל . תודה
 
יעל אבנון  
13:57 18.09.13
שלום רב,

ערך גבוה של ויטמין B12 עשוי לנבוע מרמה גבוהה של כדוריות אדומות, מבעיה כלשהי בכבד, מנטילה של גלולות למניעת הריון, מתזונה עשירה בויטמין ועוד.

בברכה,
שלום. בת 62. סוכרתית 45 שנים. בבדיקת דם שנתן לי רופא עור בהקשר של אולי פיטריה בציפורן ברגל, התקבלו ההנתונים הבאים: כדוריות דם אדומות ולבנות נמוכים מהטווח הרצוי. המטוקריט נמוך מהטווח. לימפוציטים גבוה מהטווח. נויטרופילים נמוך מהטווח. האם ניתן להסביר את התוצאות האלה בפני עצמן, או שהן קשורות לתוצאות נוספות בבדיקת הדם? ואם ניתן להסבירן כך בנפרד משאר התוצאות, אודה לך על חוות דעתך.
בהערכה, רחלי.
 
יעל אבנון  
13:54 18.09.13
שלום רחלי,

בדיקות דם יש לאבחן בצורה מקיפה ולא על פי מספר מדדים בודדים.
אני צריכה לראות את התוצאות עצמן, לא מספיק לדעת שהמדד נמוך או גבוה מהטווח.
מה גם שהטווחים בקופות החולים הם טווחים סטטיסטיים וצריך לדעת להתחשב בכך.
באופן כללי רמת לימפוציטים גבוהה מסמלת על זיהום ויראלי בגוף, לעיתים לא מורגש, אין קשר לפטריה בציפורן. כדוריות אדומות ולבנות נמוכות עשויות לסמל על מגוון רחב של מצבים.

בברכת חג שמח,
 
גדי
14:59 16.09.13
הרופאה נתנה לי לבצע בדיקות דם. מכיוון שאין צורך בבדיקת כולסטרול היא אמרה לי שמספיק לצום מהבוקר ולהגיע לבדיקת דם ללא צום מיום לפני.

באתר הכללית כתוב שיש צורך בצום של 8 שעות בבדיקת ברזל וויטמין B12 (ששניהם מופיעים לי ברשימת הבדיקות הדרושות) אך עדיין הרופאה אמרה לי לא לצום לפני.

אז באמת לא צריך צום של 8 שעות?
 
יעל אבנון  
19:57 16.09.13
שלום גדי,

בדרך כלל מומלץ לצום לפני בדיקות ויטמינים ומינרלים.
אני ממליצה לך לצום 8 שעות (ניתן לשתות מים).

בברכה,
 
נעם
21:55 15.09.13
שלום

במסגרת מעקב אחר טוסטוסטרון (בגבול תחתון של הנורמה) ופרולקטין שמתי לב שבודקים גם GH.
רמתו בבדיקה האחרונה היתה :
(GH <0.05 ( 0.00- 3.00
גם בבדיקות קודמות התוצאות היו דומות (והרופא לא דיבר על זה כלל)

מה המשמעות של רמות נמוכות של GH במבוגרים (בן 38) ?
קראתי שזה יכול להשפיע על השמנה, תשישות, ירידה במסת שריר, היפרליפידמיה ועוד.

תודה
 
יעל אבנון  
11:36 16.09.13
שלום נתי,

זוהי בדיקה להורמון הגדילה, בדרך כלל לא נבדק אצל מבוגרים.
התוצאה שלך היא בטווח הנורמה ולכן הרופא לא התייחס.
לא ניתן להתייחס לתוצאה זו ללא בדיקות אחרות, סימפטומים ורקע בריאותי.

בברכה,
 
שקד
19:28 15.09.13
הטסיות עדיין במצב נמוך מ-50
נשללו כל מיני מחלות כגון HIV הפפטטיס, הליקובקטר, אולטרסאונד לטחול ולכבד ועוד כמה
בדיקות דם נוספות של תפקודי קרישה התבצעו.
תשובות חלקיות בינתיים :
מה זה אומר?:
PT (Seconds) 11.7
I.N.R 1
PTT 27
Cardiolipin IgG Ab 21.2
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 21

חשוב לציין כי הפעם לאחר הבדיקת דם לקח לדם להקרש הרבה זמן. אחרי חמש דק' נדמה היה שנקרש ואז פתאום התחיל ממש לנזול ולאחר מכן הופיע סימן כחול שכאב עד עכשיו (שבוע כבר)
 
יעל אבנון  
11:26 16.09.13
שלום,

אלו בדיקות לקרישת דם- שלושת הבדיקות הראשונות תקינות.
2 הבדיקות האחרונות בודקות מצב אוטואימוני בגוף הנקרא APS- זוהי תסמונת בה הגוף עצמו פוגע במעטפת התאים, מה שיכול לגרום להפרעות קרישה.
צריך לבדוק את טווח הנורמה של המעבדה המבצעת ולקבל אבחנה מהרופא.

בברכה,
 
מתן
14:35 12.09.13
נדבקתי כעת cmv אבל יש באינטרנט כתבות מפחידות שזה נשאר בגוף כלומר כול פעם שאהיה חולה אצטרך לעבור בדיקת דם לבדוק אם אני שוב חולה בזה?כול פעם אהיה חולה חודש?זה גורם לדברים חמורים?אפשר תשובה תודה
 
יעל אבנון  
13:14 13.09.13
בדרך כלל הגוף מתחסן והמחלה לא חוזרת וגם אם כן, בצורה קלה יותר.
אין מה לדאוג.

בברכה,
 
מתן
13:54 11.09.13
Neut % 16 ast 76 mono%18 WBC 13.6 כתבתי פה את הערכים החריגים מבדיקות דם ספירת דם שעברתי במיון בלילה האם neut נמוך כך זה יכול להיות?
 
יעל אבנון  
13:12 13.09.13
שלום יוסי,

כן, נויטרופילים יכולים להיות נמוכים בזמן שיש זיהום ויראלי.
בדרך כלל הלימפוציטים והמונוציטים גבוהים במצב כזה.

בברכה,
 
מאיר
01:12 10.09.13
שלום

האם בדיקת רמות טסטוסטרון כללי + חופשי מספיקות בכדי לדעת אם ישנה הפרעה בהורמון ?
ישנם בדיקות נוספות לטסטוסטרון ?
מה זה SHBG ? האם זה קשור לטוסטרון ויש לבדוק במקביל לבדיקת טסטוסטרון ?
האם בדיקת FREE ANDROGEN INDEX היא בדיקה בפני עצמה או מדד כלשהו שקשור לבדיקות אחרות ? (בעבר מצאתי את הבדיקה בתוצאות, אך בהפנייה לא ראיתי שם דומה)

תודה מראש על התשובה והסבלנות.
 
יעל אבנון  
11:27 10.09.13
שלום יניב,

אחוז אחד מהטסטוסטרון בדם מופיע בצורה חופשית וכל השאר קשור לחלבון.
50% קשור לחלבון האלבומין והשאר לחלבון- SHBG.
יש כל מיני שיטות למדידה של טסטוסטרון חופשי.
בדיקת FREE ANDROGEN INDEX היא חישוב משוואתי של טסטוסטרון כללי חלקי SHBG כפול 100.
יש בדיקה בשם Bio available Testosterone הבודקת את הטסטוסטרון החופשי + זה הקשור לאלבומין.
אני לא מכירה מעבדה בארץ אשר בודקת רק את הטסטוסטרון החופשי.
מספיק לבדוק טסטוסטרון ו- SHBG כדי לאבחן נכון את רמת הטסטוסטרון.

בברכה,
 
לינה
00:50 09.09.13
ICTERIC INDEX 0.00 INDEX
HEMOLYTIC IND. 1.00 INDEX
LIPEMIC INDEX 0.00 INDEX
שלום ,
עשיתי אתמול בדיקת דם ואשמח שתפרש לי בבקשה את המדדים הנ"ל
תודה
 
יעל אבנון  
20:21 09.09.13
שלום לינה,

אלו מדדים שקשורים לרמת שומנים ורמת בילירובין (צהבת).
אין מה לאבחן בעזרת מדדים אלו ויש להסתכל על בדיקת הדם המקיפה.

בברכה,
 
ש.ד.
17:46 08.09.13
עשיתי בדיקות דם לאחר שct +מיפוי עצמות שהעלו חשד.
בבדיקות דם בולטות התוצאות הבאות:
GLOBULIN GAMA - 18.9% + הערה: Polyclonal Hypergamma
ESR - 28 mm/h

השאלה: האם זה בוודאות ממאיר?
 
יעל אבנון  
19:35 08.09.13
שלום,

מדובר ברמה גבוהה ככל הניראה של גלובולין גאמא- חלבון השייך למערכת החיסון.
ESR גבוה מסמל על דלקת.
לא ברורה לי ההיסטוריה שלך ובאיזה חשד מדובר וזהו לא תחום ההתמחות שלי.
לכן אני ממליצה להמשיך בירור עם הרופא שהפנה לביצוע הבדיקות.

בברכה,
 
הדסה
15:16 08.09.13
בבדיקות דם שערכתי לאחרונה כולטרול hdl הוא 44 non-hdl-cholesterol הוא 154 וcholesterol ldl calcהוא 130.3 רציתי לדעת האם מדובר במדדים חריגים? יש לציין שאני בחורה בריאה(סובלת רק מתת פעילות בלוטת התריס ונוטלת 100מיל יותירקס ביום). דבר נוסף הוא הironשלי הוא 41 וראיתי שהנורמה אמורה להיות בין 60-180 כמה הדבר חריג ומה ניתן לעשות?לתשובתכם אודה.
 
הדסה
15:18 08.09.13
בנוסף אני בת 26 אם זה משמעותי
 
יעל אבנון  
16:32 08.09.13
שלום הדסה,

הכוסלטרול תקין, הברזל נמוך, ערך אופטימאלי של ברזל הוא 120.
לכן אני ממליצה לך לבדוק מדוע יש לך מחסור ולטפל בהתאם.
מחסור יכול לנבוע מתזונה לא נכונה, ספיגה לא טובה במערכת העיכול, דימום יתר בזמן הווסת ועוד. בכל מקרה כדאי ליטול כדורי ברזל עדין.

בברכה,

 
מאיה
  - 18 תגובות לכניסה
 
הודיה
 
00:37 04.09.13
היי אני חיילת ובתקופה האחרונה אני חווה עייפות כאבים בגוף חוסר ריכוז רעב מתמיד השמנה וירידה במשקל במהירות ללא שינוי בתפריט ובחילות. עשיתי בדיקות דם והתוצאות צצורפות כקובץ.
האם הכל תקין? תודה רבה!
 
יעל אבנון  
14:07 04.09.13
שלום הודיה,

התמונה לא ברורה כלל ולא ניתן לקרוא את הממצאים, נסי להעביר בדרך אחרת.

תודה,
בני בן 29 גובה 186 ושוקל 113 ק"ג

תוצאות הבדיקות הגבוהות הם (שאר התוצאות בתאום הנורמה):

בבדיקת דם:

קריטינין 0.91
כולסטרול 145
טריגיצירידים 165
HDL כולסטרול 165
non hdl כולסטרול 110
81 ALT
AST 46
CK 345
לימפוציטים 43.7

בבדיקת שתן
לימפוציטים 25

מאחר ובני אדיש לזה, רציתי לברר האם הבדיקות מעידות על סיכון בריאותי .
אגב, יש לו גם כבד שומני.

תודה רבה
שלום שרה,

כתבת את ערכי הכולסטרול בטעות, למשל הכולסטרול הכללי 145- נמוך ו- HDL - ערך גבוה ולא הגיוני כלל.
אני ממליצה לגשת לנטורופת/ית ולסדר את נושא התזונה ולהעזר בתוספי תזונה וצמחי מרפא על מנת להוריד לנורמה את רמת אנזימי הכבד ולאזן את פרופיל השומנים והמצב הבריאותי הכללי.

בברכה,
 
sh
01:46 01.09.13
יש גם ALT תוצאה 51
פרטין 280
Folic Acid 5.3
CRP 6
 
יעל אבנון  
14:12 01.09.13
שלום לך,

לא ניתן לאבחן את המצב על פי מספר בדיקות בודדות.
על פי הממצאים ניראה כי יש פגיעה בתפקודי הכבד.
ממליצה לגשת לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
sh
23:37 01.09.13
בבדיקת דם אחת הכל בגדר הנורמה בבדיקה הבאה חריגות ליקוציטיפ CRP ALT LGA
מה הסיבה יש קשר שאח שלי חולה קרוהן יכול להיות שגם אני תודה
 
יעל אבנון  
10:43 02.09.13
אתה צריך לגשת לרופא ולעבור בדיקות נוספות על מנת להבין את המצב לעומקו.

שלום רב(:

אני סובלת מדלקות בשלפוחית השתן באופן די כרוני.
עשיתי את בדיקת השתן האחרונה לאחר שסיימתי טיפול בדלקת שהרגשתי שנעלמה.
הדבר המוזר הוא שהתרבית יצאה שלילית בעוד שישנם הרבה כדוריות דם לבנות בשתן אשמח לעזרה בקריאת התוצאות.
למרות שלא היה סימן להתפשטות הדלקת לכליות האם ישנה אפשרות שהכדוריות דם הלבנות בשתן מעידים על זיהום בכליות?


VITAMIN D 25-OH 22.70 NG/ML

VIT.D 25-OH <10 NG/ML = DEFICIENCY

VIT.D 25-OH 10-30 NG/ML = INSUFFICIENCY

SG 1.01 SG

LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL

NITRITE NEGATIVE

PH (URINE) 5.50

PROTEINE UR NEGATIVE

GLUCOSE URINE NORMAL

KETONES NEGATIVE

UROBILINOGEN NORMAL

BILIRUBIN UR NEGATIVE

ERYTHROCYTES NEGATIVE

SEDIMENT RBC 5.00 HPF

SEDIMENT WBC 49.00 HPF

SEDIMENT SQEP 1.00 HPF

SED.BACTERIA 2.00 HPF
שלום,

הרבה פעמים בבדיקת השתן יש תאים לבנים אך התרבית שלילית.
תאים לבנים בשתן יכולים להעיד על זיהום חיצוני ולאו דווקא בדרכי השתן.
במקרים מסוימים זה אכן יכול להעיד על זיהום בכליות.
במידה ואין לך סימפטומים אז אין מקום לדאגה, תאים לבנים הם ממצא שכיח למדי בקרב נשים.

בברכה,
 
מתן
21:29 31.08.13
בן 22 עם חום וחולשה שבוע WBC5.8 rbc5.98 hgb16.4 hct54.3 plt102 pct080 mcv91 mch27.4 mchc30.1 rdw13.1 mpv7.9 pdw14 lym40.1 mono19.7 gra40.2. Lym2.3 mon1.1 gra2.4 מה אתה אומר ?
 
יעל אבנון  
14:10 01.09.13
שלום מאיר,

אני ממליצה לגשת לרופא להמשך בירור.
ניראה כי יש זיהום וצריך לטפל בו לאחר אבחון רפואי.

בברכה,
 
מתן
16:50 01.09.13
היי לפני שני הודעות בערך כתבת לי שיש זיהום בגוף להערכתך על סמך ספירת הדם מה זה אומר זה נשמע קצת מפחיד ויש לציין שהרופא שלח אותי לאחר בדיקה גופנית לספירת דם מקיפה יותר,שקיעת דם,משטח דם,כימיה בנוסף,וסרולוגיה של מספר מחלות האם זה נכון ויעיל?
 
יעל אבנון  
18:22 01.09.13
זה בהחלט נכון, אין צורך לפחד אלא לעשות את הבדיקות ולקבל טיפול בהתאם.
 
מתן
16:07 01.09.13
היי לפני שני הודעות בערך כתבת לי שיש זיהום בגוף להערכתך על סמך ספירת הדם מה זה אומר זה נשמע קצת מפחיד ויש לציין שהרופא שלח אותי לאחר בדיקה גופנית לספירת דם מקיפה יותר,שקיעת דם,משטח דם,כימיה בנוסף,וסרולוגיה של מספר מחלות האם זה נכון ויעיל?
שלום רב,

אני צמחונית שנים רבות ומדי פעם עושה בדיקות דם.

התוצאה האחרונה של רמת ה B12 היא
258.00 pg/ml
או
190.35 pmol/l

האם כדאי להתחיל לקחת תוספים? אם כן, באיזו צורה?
רכשתי B12 של סולגר (לבליעה, 500מג)

בברכה
שרון
שלום שרון,

אני ממליצה לך לקחת את התוסף של סולגר למציצה מתחת ללשון- 1000 מק"ג.
1 ביום למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת.
רמת B12 אופטימאלית היא 500-650 pmol/L.

בברכה,
 
שירז
14:29 01.09.13
לצערי במקום בו אני גרה ניתן להשיג כרגע רק כדורים לבליעה של סולגר (לא נמצאת כרגע בארץ). רכשתי אותם, הם יעשו גם כן את העבודה?

שנה טובה!
 
יעל אבנון  
15:08 01.09.13
הם פחות יעילים מהכדורים למציצה אך בהחלט עדיף על כלום.
ברגע שיתאפשר לך תקני את הכדורים למציצה.

שנה טובה ובריאה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  238  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם