בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
הילה
22:37 21.01.15
האם תקין תשובת בדיקת דם:
מה הפרוש:יצא בבדיקת דם:
Anti CARDIOLIPIN LgA - NEGATIVE
Anti CARDIOLIPIN LgG 43.1 positive
Anti CARDIOLIPIN Lgm 1.6 negative
Antinuclear ab_(ANA)
 
יעל אבנון  
12:33 22.01.15
שלום הילה,

מדובר בבדיקת נוגדנים אשר נוכחותם יכולה לגרום לקרישיות יתר, בדרך כלל בודקים נוגדנים אלו לבירור הפלות חוזרות אצל נשים ובעיות קרישה למיניהן.
כדאי להתייעץ עם הרופא אשר הפנה לבדיקות, מפני שניראה שהנוגדנים האלו קיימים בדם.

בברכה,
 
ורד
18:24 21.01.15
בת 64 בבדיקת הדם LAK PHPSHATASE יצאה תוצאה של 107 מה זה אומר כמו כן רמת הסוכר יצאה 104 מבקשת הסבר
 
יעל אבנון  
18:53 21.01.15
שלום ורד,

התוצאה הראשונה תקינה, זה אנזים שקשור לתפקודי הכבד והעצמות.
רמת הסוכר גבוהה, כדאי להתייעץ עם נטורופת שיכול להתאים לך תזונה נכונה ותוספי תזונה שיורידו אצלך את רמת הסוכר.
רמה אופטימאלית של סוכר היא בין 80-85.

בברכה,
עשיתי בדיקת PCR בשתן למחלות מין STD. כל המחלות יצאו not detected, אבל כתוב בהערות "נבדק עם נפח פחות מהמוגדר" - האם זה אומר שלא היה מספיק שתן והבדיקה איננה מהימנה?
 
יעל אבנון  
20:50 20.01.15
שלום רב,

לא ברור לי המשפט, ברר עם הרופא לגבי העניין.

בברכה,
 
ליאור
12:37 20.01.15
בעבר הרחוק מאוד לפני שנים רבות היה לי בעיה עם בלוטת התריס וטופלתי למשך 4 חודשים בלבד עם תרופות והכל התאזן ונשאר מאוזן
עשיתי בדיקת דם עכשיו ויש תוצאות בעיתיות ואשמח להסבר אם יש לי בעיה כלשהי
THYROG.ABS= 85.40 (הגבולות הם 0-4)
anti tpo abs=175.40 (הגבולות 0-9)
ה TSH תקין 3.72
 
יעל אבנון  
20:49 20.01.15
שלום ליאור,

מדובר בנוגדנים נגד הבלוטה, מצב הנקרא האשימוטו.
מצב זה יכול לגרום לתת פעילות בלוטת התריס ויש לעקוב אחר רמות ה- TSH.
אין צורך בטיפול בשלב זה.

בברכה,
מדלקת ריאות והתוצאה מעל 90 ,כמו כן הבדיקה בוצעה ללא צום.האם הבדיקה לא בוצעה מוקדם מדי לאחר המחלה?האם הייתי צריך לצום?אולי לא החלמתי?
 
יעל אבנון  
20:48 20.01.15
שלום אלירן,

אין צורך בצום עבור הבדיקה הזו, מדובר ברמה גבוהה שלוקח לה זמן לרדת לאחר החלמה מדלקת ריאות. תחזור על הבדיקות עוד חודש.

בברכה,
שלום,
גילו אצלי פריצת דיסק בשלד הגב ומזה כחודש יש לי כאבים עד כדי איבוד תחושה ביד שמאל. יש לי חולשה כללית בגוף לא מצליח כמעט ללכת כל הזמן שוכב ובדיקות הדם לא תקינות:
WBC 19.35 *10^3/ul
NEUT.abs 16.16 *10^3/ul
LYMP.abs 1.24 *10^3/ul
MONO.abs 1.77 *10^3/ul
CHLAM.PNEU.IgM <20
CHLAM.PNEU.IgA 64
CHLAM.PNEU.IgG 5 IgM <20
CHLAM.PSITTACI IgA <32
CHLAM.PSITTACI IgG <128
אני רוצה לפנות לרופא מומחה כי רופאת משפחה לא יודעת לתת לי תשובות. למי כדאי לפנות- לאיזה רופא לייעוץ? מה זה יכול להעיד? מה צריך לעשות כדי להבין באיזו מחלה מדובר?
תודה
שלום רב,

בבדיקות ניתן לראות רמה גבוהה של תאים לבנים יחד עם נויטרופילים גבוהים, ממצא המרמז על דלקת ממקור חיידקי.
הבדיקות האחרות שציינת הן למחלת המין כלמידיה שנגרמת ע"י חיידק.
כדאי לחזור לרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקות.
רופא עור ומין יכול לעזור במקרה הזה.

בברכה,
Erythrocytes (U) אם הערך הוא 10, מה זה אומר?
תודה.
 
יעל אבנון  
20:39 20.01.15
שלום רוזה,

זה אומר שיש מעט תאים אדומים בשתן, לעיתים זה מעיד על דלקת קלה ולא תמיד מורגשת.

בברכה,
 
אורטל
10:29 19.01.15
שלום,
שמי אורטל אני בת 27
בבדיקות מעבדה שביצעתי אתמול התקבלו התוצאות הנל
האם יש מה לדאוג? על מה מצביעות החריגות ?

HYPO % 1
HDW 2.62
MPXI -7
MACRO% 0.3
MICRO % 0.7
HYPER% 0.8
WBC 5.56
NEUT% 64.9
NEUT.abs 3.61
LYM% 25. % 2
BASO % 0.5
BASO abs 0.03
LUC% 0.8
LUC abs 0.04
RBC 4.81
HB 13.7
HCT 41.5
MCV 86.3
MCH 28.5
MCHC % 113
FIBRINOGEN CALCU 342

GGT 24
PROTEIN-TOTAL 7.1
ALBUMIN 4.37
ALK. PHOSPHATASE 66
GOT (AST) 23
GPT (ALT) 22
LDH 282
BILIRUBIN-TOTAL 0.39
BILIRUBIN-DIRECT 0.06
 
יעל אבנון  
14:11 19.01.15
שלום אורטל,

אני לא רואה חריגות, על איזה מדדים את מדברת?

בברכה,
 
אורטל
13:54 20.01.15
תודה על התשובה ,
משום מה חלק מהתוצאות נשמטו מההודעה
אלו התוצאו החסרות :

PT-INR 0.91 INR

PT-SEC 11.0 Sec

PT % 113%

CH 29

RDW 13.20%

PLT 458 K/ul

MPV 7.0 fL

LYMP.abs 1.43 K/ul

MONO% 6.10%

MONO.abs 0.34 K/ul

EOS.abs 0.11 K/ul

EOS % 2.00%
 
אורטל
13:27 20.01.15
תודה על התשובה ,
משום מה חלק מהתוצאות נשמטו מההודעה
אלו התוצאו החסרות :

PT-INR 0.91 INR

PT-SEC 11.0 Sec

PT % 113%

CH 29

RDW 13.20%

PLT 458 K/ul

MPV 7.0 fL

LYMP.abs 1.43 K/ul

MONO% 6.10%

MONO.abs 0.34 K/ul

EOS.abs 0.11 K/ul

EOS % 2.00%
 
יעל אבנון  
20:39 20.01.15
אוקי אז לפי הבדיקות רמת הטסיות גבוהה ובבדיקת הקרישיות יש קרישיות יתר ברמה גבולית מאוד. תוכלי להתייעץ עם הרופא לגבי דעתו על מתן טיפול.
בדרך כלל הרופאים לא מתייחסים ברצינות לתוצאות כאלו.
יש תוספים טבעיים שמדללים את הדם כמו אומגה 3, ויטמין E, ג'ינקו בילובה, אבל על מנת לקחת תוספים אלו יש להתייעץ עם נטורופת מוסמך.

בברכה,
תודה על התיחסותך אעשה צילום אבל מה אפשר ללמוד מבדיקות אלו מה לא טוב יש כיוון לבעיה מסוימת???? תודה
זו יכולה להיות בעיה כלשהי בכבד או בכיס המרה אבל אין לי שום דרך לדעת מהי בדיוק. צריך להמשיך את הבירור עם הרופא.

בברכה,
 
עינת
 
13:12 19.01.15
עשיתי לפני שבועיים בדיקות דם

מצרפת את התוצאות
ראיתי שיש כמה חריגות מה הן אומרות
 
יעל אבנון  
14:14 19.01.15
שלום עינת,

התמונה קטנה מידי ולא ניתן לראות את הנתונים.
נסי להקליד את הנתונים החריגים כדי שיהיה ברור.

בברכה,
RBC 3.96 כשהטווח 4-52
MCV 98 כשהטווח 79-97
MPV 13.7 כשהטווח 8.5-12.9
LYMPHOCYTES 16.8% כשהטווח 22-43
NEUTROPHILS 7.79# כשהטווח 1.8-7.7
LYMPHOCTES 1.8# שהטווח 1-4.8 וזה נמצא בטווח
 
יעל אבנון  
20:35 19.01.15
יש אצלך מחסור בכדוריות אדומות והכדוריות גדולות וזה יכול לקרות עקב מחסור בויטמין B12. הנויטרופילים הם תאי דם לבנים אשר עולים במצבי זיהום שונים אך בזמן הריון זה שכיח שרמתם גבוהה. לא מדובר בממצאים מדאיגים כלל.

בברכה,
 
מיכאל
11:00 19.01.15
היי,
אני בן 60 ולאחרונה מרגיש סוג של מרירות בפה כל פעם שאני אוכל.
ביצאתי בדיקות דם וזה מה שהתקבל.
מצרף רק את התוצאות החריגות.

ALKP-Alkaline Phosphatase 133
Fe - Iron 50
Lymphocytes % 21.2
Monocytes % 13.8
Lymphocytes # 0.95
C.R.P 2.5

אשמח ליעוץ ראשוני.

תודה ויום טוב.
 
יעל אבנון  
14:19 19.01.15
שלום מיכאל,

על פי הבדיקות ניתן לראות ברזל נמוך, מונוציטים גבוהים- עקב מזהם כלשהו במערכת החיסון ו- CRP גבוה שמסמל על דלקת.
מומלץ להמשיך בירור רפואי בנוגע למקור הזיהום ולטפל בו.
לא בטוח שזה קשור לטעם המר בפה אבל צריך לבדוק בכל זאת.

בברכה,
ערכתי בדיקת שכמה מהדברים לא תקינים ואני ממש בלחץ מזה אשמח לעזרה. בבדיקת reticulocytes low -87.4האם תקין? וגם אותה בדיקה medium 11.9
האם תקין? ואותה בדיקה HIGH0.7 האם תקין? . LDh-519 מה לגבי זה? Ggt-60 מה לגבי זה? Bilirubin total 1.3 ומה לגבי זה? מה לעשות עם תוצאות שכאלה תודה מראש
 
יעל אבנון  
14:17 19.01.15
שלום רפאל,

הבדיקות שציינת קשורות לתפקודי כבד, אתה צריך לגשת לרופא ולבקש אולטרה סאונד לכבד וכיס מרה ולהמשיך בירור רפואי.

בברכה,
 
אלי
05:36 19.01.15
ביצעתי לפני כחודש ספירת דם ולפני כמה ימים שוב פעם ויש ירידה קלה בנורמה אך לא
מחוץ לטווח האם זה טבעי "? אני נותן דוקסלין ואני נמצא בשלבי סיום של הטיפול לאחר שהתגלה לי דלקת בדרכי השתן,. אלה תוצאות מחודש שעבר
WBC 9,.1
RCB 5.31
HGB 16.0
HCT47.1
PLT419
MPV 9.7
ואלה של לפני כמה ימים.
WBC 6.6
RCB 4.6
HGB 13.8
HCT 41.7
PLT 315
MPV 7.7
 
יעל אבנון  
14:13 19.01.15
שלום אלי,

יש ירידה בהמוגלובין, זה שינוי שיכול לקרות מבדיקה לבדיקה.
לא צריך לדאוג.

בברכה,
 
סיון
14:45 18.01.15
שלום וברכה, וצהריים טובים!
להלן בדיקות של C-Reactive Prot שביצעתי בחודשים האחרונים:
12.11.2014 התוצאה הייתה 38.5 mg/L
30.12.2014 התוצאה הייתה 15.5 mg/L
היום - 18.01.2015 התוצאה שהתקבלה היא 26.6 mg/L
אשמח להסבר (:

בדיקה של Transferrin שבוצעה ב30.12.2014 הראתה ערך של 398 mg/dL (מה פירוש בדיקה זו ותוצאה זו?)

30.12.2014 Antinuclear Ab שיצא שלילי, אך בשנת 2008 יצא חיובי, האם יש קשר?

בדיקות Automated Urine Microscopy :
# Red Blood Cell בשנים 2010, 2011 הראתה הבדיקה ערך: 1 /HPF
ב30.12.2014 הראתה הבדיקה ערך: 4 /HPF

# White Blood Cell בשנים 2010 - 2011 הראתה הבדיקה ערך 6-10HPF בהתאמה
ב30.12.2014 הראתה הבדיקה ערך 87 /HPF

# Squamous Epith. ב2010-2011 התוצאה הייתה FEW, וב30.12.2014 הערך הראה MANY /LPF

# Mucus ב30.12.2014 הערך הראה MANY /LPF
אשמח לדעת מה פירוש הבדיקות ותוצאותיהן (:

ומה פירוש הבדיקה Album./Creat.Ratio ?

תודה רבה רבה!!
 
סיון
14:47 18.01.15
לא ציינתי את גילי, במידה וזה משנה, אני בת 22 :)
 
יעל אבנון  
17:19 18.01.15
שלום סיון,

ה- CRP הוא חלבון אשר עולה במצבי דלקת, יש הרבה מאוד מצבים שמעלים דלקת וצריך להמשיך בירור בנוגע למקור הדלקת אצלך. רמת החלבון יכולה לעלות ולרדת עם הזמן אבל הערכים שציינת כולם היו גבוהים ודורשים בירור.
טרנספרין גבוה מרמז על מחסור בברזל.
בדיקת ANA היא בדיקה לנוגדנים נגד גרעין התא, ערך שלילי הוא תקין.
בבדיקת השתן יש אצלך תאים לבנים ואדומים, זה יכול להעיד על דלקת בדרכי השתן.
בדיקת קראטנין / אלבומין היא בדיקה לנוכחות חלבון האלבומין בשתן, נוכחות זו יכולה להעיד על בעיה בתפקוד הכליות.
כדאי שרופא יבדוק תמונות דם ושתן מקיפות ויראה תמונה כוללת של המצב, יחד עם תשאול בריאותי מקיף.

בברכה,
 
אדי
 
18:05 17.01.15
לפני כחודש ביצעתי ספירת דם והוחדש עוד פעם רציתי לדעת האם זה טבעי עליה וירידה קלה אך לא חריגה בתוצאות הטווח אני מטופל כעת באנטיביוטיקה אחרי שהתגלה לי דלקת בדרכי השתן האם זה מוכיח את ההסבר על עליה וירידה ?
 
יעל אבנון  
14:09 18.01.15
שלום אדי,

על איזו עליה וירידה אתה מדבר? על ההמוגלובין? אנא פרט בצורה ברורה יותר מהי השאלה.

תודה,
 
דיביה
04:28 18.01.15
איך יכול להיות שאחוז ההמוגלובין בתאי הדם נמוך כאשר גם הברזל גם הb12 וגם החומצה הפולית ברמות מצוינות?
 
יעל אבנון  
14:06 18.01.15
שלום דיביה,

מה זה רמות מצוינות? כדאי שתפרטי בדיוק את רמת ההמוגלובין, את רמת הכדוריות האדומות, ברזל, פריטין, B12, חומצה פולית, ותצרפי ספירת דם מלאה וכימיה כללית.
יש הרבה מאוד הצלבות שצריך לעשות על מנת להבין את הסיבה להמוגלובין נמוך.
לדוגמה- רמת חלבון נמוכה בתזונה משפיעה על יצור ההמוגלובין, הפרעה במח העצם, בעיה בבלוטת התריס ועוד.

בברכה,
זאת הספירה מלפני כחודש
 
אדי
 
18:15 17.01.15
ספירת דם מלפני כחודש ועוד אחת מלפני יומיים
 
אלונה
11:30 16.01.15
שלום שמי אלונה בת 40 לפני 5 חודשים קיבלתי עירוי דם בעקבות עיבוד דם תוך ביטני לאחר החזרת עוברים. ( 2 מנות דם ). עשיתי בדיקת דם ב-11/1/2015 והיא יצאה : 161.3 נאמר לי ( ע"י רופאת משפחה שלי) שזה קצת גבוה אבל אין בעיה עם זה .
השאלה שלי האם לעשות בדיקת דם חוזרת בעוד 3 חודשים על מנת לבדוק שהיא ירדה לנורמה ( 12-150) או לא לעשות כלום.
שאר בדיקות דם יצאו בסדר גמור.
ברצוני לציין שאני טיפה מודאגת כי בשבוע האחרון עברתי לרופאת משפחה אחרת כי הרופאה שלי עזבה את המרפאה, ולמרות שתיק הרפואי שלי עבר במלואו עדיין היא לא מכירה את ההיסטוריה שלי ( למרות שכל הבדיקות דם שלי בסדר )
חוץ מבדיקת דם 1 שלפני טיפולי ההפרייה : ( הייתה לי אנמיה קלה ).
 
יעל אבנון  
16:35 16.01.15
שלום אלונה,

הרופאה שלך צודקת, אין בעיה עם זה.

בברכה,
 
לימור
10:01 15.01.15
שלום רב,
אני סובלת מפיברומיאלגיה , כאבי שרירים חזקים הופנתי למיון עקב קשיים בנשימה כי שרירי הצוואר לחצו לי על קנה הנשימה במיון ביצעו לי בדיקות דם והתוצאות החריגות שיצאו הם:
תוצאה בדיקת וערכי הנורמה
UREAׂ 17-43 ׁׁׁ 16
CREATININE 0.51-0.95 0.5
PCO232-42 47.3
HCO3 20-24 25.91
TC02 21-25 27.3
O2 SATURATION CALC 95-99 32.9
PO2 69-116 21.2
 
יעל אבנון  
17:34 15.01.15
שלום לימור,

בעיות בדרכי הנשימה בדרך כלל ישפיעו על בדיקת גזים בדם.
צריך לטפל בגורם לבעיה.

בברכה,
 
מיטל
13:00 15.01.15
היי
ביצעתי היום בדיקות דם של 6 שבועות אחרי לידה
כל התוצאות מופיעות תקינות בטווח
חוץ מ תוצאה של Lym%=46 רשום שהטווח 20-40
מה המשמעות? האם יש ממה לחשוש?
והאם יש קשר לכך שתקופה ארוכה אני משתעלת?
תודה רבה
 
יעל אבנון  
17:36 15.01.15
שלום מיטל,

רמת לימפוציטים גבוהה מרמזת על מזהם ויראלי.
יכול להיות שהשיעול נגרם עקב וירוס כלשהו.
לרוב זהו מצב שחולף לבד ואין ממה לחשוש.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  271  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם