בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
אזרח
19:03 26.03.14
אני בן 51, בבדיקה מהיום ערך ה iron הוא 59.1
בבדיקה מיום 22.5.13 היה 93.8
בבדיקה מיום 11.2.13 היה 125.1
בבדיקה מיום 26.1.12 היה 126.6

מה משמעות הירידה בבדיקות האמורות והאם אני צריך לעבור בירור ו/או בדיקות נוספות?

עבור תשובתכם, אודה.
 
יעל אבנון  
11:55 27.03.14
שלום רב,

רמת ברזל נמוכה עשויה להיגרם עקב איבוד דם, בעיות ספיגה במערכת העיכול, מחלות כרוניות, תזונה לא נכונה, שימוש בתרופות ועוד.
בהחלט יש מקום לבצע בדיקה לדם סמוי בצואה ולהמשיך בירור עם הרופא.
ראשית יש למצוא את הסיבה לירידה בברזל ורק לאחר מכן לקבל טיפול מתאים.

בברכה,
ערב טוב,

ביתי בת השנה חולה כבר שבועיים. וזה מה שיצא בבדיקות הדם היום.
אשמח לפיענוח.

בתודה והמשך ערב טוב

NEUTROPHILS 7.30 K/UL ( 1.10- 6.80) (.........)*

NEUTROPHILS % 51.50 % ( 18.00- 49.00) (.........)*

LYMPHOCYTES 5.33 K/UL ( 2.60- 8.50) (...*.....)

LYMPHOCYTES % 37.90 % ( 37.00- 69.00) (*........)

MONOCYTES 1.37 K/UL ( 0.28- 1.90) (.....*...)

MONOCYTES % 9.70 % ( 5.00- 12.00) (.....*...)

EOSINOPHILS 0.08 K/UL ( 0.00- 0.93) (*........)

EOSINOPHILS % 0.54 % ( 0.00- 6.00) (*........)

BASOPHILS 0.05 K/UL ( 0.00- 0.24) (.*.......)

BASOPHILS % 0.33 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)

RBC 3.99 MU/L ( 3.70- 5.40) (.*.......)

HEMOGLOBIN 9.70 G/DL ( 10.00- 15.00)*(.........)

HEMATOCRIT 29.70 % ( 29.00- 43.00) (*........)

MCV 74.50 FL ( 72.00- 90.00) (*........)

MCH 24.30 PG ( 23.00- 30.00) (.*.......)

MCHC 32.70 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......)

PLATELETS 348.00 K/UL ( 200.00- 500.00) (...*.....)

MPV 8.20 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)

RDW 13.00 % ( 11.00- 17.50) (..*......)
 
יעל אבנון  
11:52 27.03.14
שלום הודיה,

לפי הבדיקות ניראה כי הגוף נלחם במזהם ממקור חיידקי (נויטרופילים גבוהים).
בנוסף לכך ההמוגלובין שלה נמוך, גדול הכדוריות האדומות קטן- מה שמרמז על אנמיה עקב מחסור בברזל.
המשיכי מעקב אצל הרופא,

בברכה,
שלום, מעוניינת לברר משמעות תוצאות בדיקת דם:
dna ad conf - borderline
ana pattern - homogenous
ana titer pos 1:320
אגב אני בת 46, לא מעשנת, חולת אמפיזמה.
תודה!
 
יעל אבנון  
14:28 26.03.14
שלום מור,

אלו בדיקות הבודקות נוכחות נוגדנים כנגד גרעין התא.
התוצאות גבוליות אך ניראה שיש נטיה למצב אוטואימוני- בו הגוף תוקף את הרקמות של עצמו. יכול להיות שתוצאה זו קשורה לאמפיזמה אך לא בטוח.
ניתן להמשיך בירור בנוגע למחלות אוטואימוניות אצל הרופא ולנסות לאבחן את המצב במדויק.

בברכה,
ערב טוב!
בבדיקות שגרתיות לפני טיפולי הפריה, ממה שקיבלתי עד כה הכל בגבול הנורמל. חריגה אחת והיא של הכדוריות הלבנות בדם. הגבול הינו 4.5-11, כאשר אצלי הוא 3.5. כאשר נכנסתי להסבר על הערך ,נכתב כאזר הערכים הינם נמוכים מעיד על מחלות זיהומיות ואפילו איידס.ב12 השנה האחרות ביצעתי מס' פעמים בדיקות, הערכים של בד' זו תמיד נמוכים.אמנם לא חריג מהגבול.אך נמוך.בת 39, בריאה, מבועתת כולי עד לרמת הרעד.אנא מענה.תודה רבה
 
יעל אבנון  
14:22 26.03.14
שלום שילת,

רמה נמוכה של תאים לבנים נמצאית באופן טבעי אצל אנשים בעלי עור כהה, אצל אנשים הנוטלים תרופות, בזמני מחסור בחלבונים, בויטמין B12 או חומצה פולית ובמצבים של בעיות יצור במוח העצם. אין צורך להיבהל, פני לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
קרן
18:34 25.03.14
שלום רב,

ביצעתי היום ספירת דם
להלן התוצאות:

WBC 4.3
RBC 4.5
Neutrophils % 50
Lymphocytes % 38.6
Monocytes % 7.5
Neutrophils # 2.13
Lymphocytes # 1.65
Monocytes # 0.32
Eosinophils # 0.16
Basophils # 0.01
אני מעט לחוצה מהתוצאה של כדורי הדם הלבנים (הטווח 4.5-11) שחורג מעט למטה
אשמח לקבל הסבר לגבי הבדיקה

תודה
 
יעל אבנון  
13:59 26.03.14
שלום קרן,

הבדיקה תקינה, רמת כדוריות הדם הלבנות מעט נמוכה.
זה יכול להיגרם ממספר סיבות- מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, שימוש בתרופות, בקרב בעלי עור ככה הרמה נמוכה באופן טבעי.
בכל מקרה, זה לא ערך מדאיג, המשיכי לעקוב בבדיקות הבאות.

בברכה,
 
אמא
22:17 24.03.14
שלום רב, בתוצאות של ספירת הדם של הבת שלי יש כמה תוצאות מעל ומתחת לנורמה : Neut -19.1 Lym-74.2 Lymp .abc-11.4 ברצוני לדעת האם זה תקין תודה מראש ת
 
יעל אבנון  
17:29 25.03.14
שלום רב,

רמת הכדוריות הלבנות גבוהה, זה יכול להעיד על זיהום כלשהו.
בתינוקות עד גיל שנתיים רמת הלימפוציטים עשויה להיות גבוהה - כפי שניראה בבדיקה של בתך. הלימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בוירוסים.
במידה והיא לא סובלת משום תסמין, אז אין בעיה.
בכל מקרה כדאי לקחת אותה לבדיקה שגרתית אצל הרופא.

בברכה,
 
אסתר גניש
13:51 25.03.14
הנני בת 68 סובלת מאוסטאופורוזיס שבר דחוס חוליה T11. בבדיקות דם התוצאה הנ״ל . מקבלת פרוליה 60. אחת ל6 חודשים. עד לאחרונה אקטונל .
שאר בדיקות הדם תקינות לחלוטין.


תודה על תשובה בהקדם.3
 
יעל אבנון  
17:24 25.03.14
שלום אסתר,

אנזים LDH עולה במצבים שונים כגון- פגיעה בשרירים, בעיות בכבד, מצבי אנמיה שונים, בעיות בכדוריות הדם האדומות, בעיה בכליות או בריאות.
במידה ועשית פעילות גופנית בימים שלפני הבדיקה זה גם עשוי להשפיע על התוצאה.
יכול להיות שהתרופות שאת מקבלת משפיעות על פעילות אחד מהאיברים בהם נמצא האנזים ומכאן העליה.
בכל מקרה כדאי להמשיך אבחון עם הרופא.

בברכה,
 
נדב
01:44 25.03.14
שלום

כבר חצי שנה שאני נוטל ויטמין D במינון של 2000 ליום, עשיתי בדיקת דם, והתוצאות 20.40

VITAMIN D 25-OH 20.40 NG/ML
VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY

לפני חצי שנה הערכים היו 14.40
לפני שנה הערכים היו - 8.03

האם לאחר חצי שנה של 2000 מ"ל זה כבר היה אמור להיות תקין? או שיש בעיה כלשהי אצלי (ספיגה/בריחה וכדו')
האם להמשיך לקחת תוסף? לכמה זמן? באיזה מינון?

תודה רבה
 
יעל אבנון  
10:59 25.03.14
שלום נתנאל,

בהחלט ניראה שיש בעיה בספיגה.
במידה והויטמין שאתה לוקח הוא בטיפות עם שמן, יכול להיות שיש לך בעיה בספיגת שומנים ואז צריך לטפל בבעיה בנפרד. במידה ולא, יכול להיות שאתה לוקח סוג לא איכותי של מוצר וכדאי לשקול לעבור למוצר אחר.
בכל מקרה אתה צריך להמשיך לקחת תוסף במינון של 2000 יחב"ל ביום למשך עוד 4 חודשים ולחזור על הבדיקה.

בברכה,
 
מתן
23:14 24.03.14
שלום אני מדרש לבצע בדיקת ביוכימיה מלאה אפשר הסבר ופירוט האם עלי להיות בצום וכמה מבחנות זה יוצא? תודה
 
יעל אבנון  
10:55 25.03.14
שלום מתן,

נדרש צום של 12 שעות, ניתן לשתות מים.
כשמדובר בבדיקות מקיפות בדרך כלל ממלאים 4-6 מבחנות.
זה מאוד תלוי ברשימת הבדיקות שקיבלת ולא ניתן לדעת במדויק.

בברכה,
שלום,

בת 26, נשלחתי לבדיקות דם עקב ירידה לא מוסברת במשקל.

להלן החריגות:
PDW 18.6 fL כאשר טווח הנורמה: 9-17
MPV 12.8 fL כאשר טווח הנורמה: 7.8-12
Eosinophils % 0.2 % כאשר טווח הנורמה: 1-6
Eosinophils 0.01 K/uL כאשר טווח הנורמה: 0.02-0.5
Globulin 2.85 g/dL לא מצויינים טווחים
Folic Acid 5.82 ng/mL לא מצויינים טווחים
Antistreptolysin O <100 IU/mL לא מצויינים טוווחים
P-LCR 48.6 % - מה זה??? לא מצויינים טווחים

תודה
 
יעל אבנון  
16:06 24.03.14
שלום,

לא ניתן לאבחן את המצב על פי בדיקות אלו בלבד, צריך להסתכל על בדיקת דם מקיפה ולערוך תשאול בריאותי מעמיק.
בתוצאות הנ"ל ניראה כי הטסיות אצלך גדולות מהתקין- אלו התאים האחראים על קרישת דם. זה לא מסביר ירידה במשקל אך יכול להיות חלק מהפאזל.
אני ממליצה להמשיך אבחון אצל הרופא.

בברכה,
 
שושנה
10:20 24.03.14
ברקע קרישיות יתר עבר "עשיר" של אירועים מוחיים במשפחה ותמותה...אמא אחותה וסבתי נפטרו בגיל 54

שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון
LUC abs K/ul 0.1 0 0.77
WBC K/ul 6.5 4.5 11
NEUT% % 46.1 40 70
NEUT.abs K/ul 3 1.8 7.7
LYM% % 44 20 40
LYMP.abs K/ul 2.9 1 4.8
LUC% % 1.5 0 6
MONO% % 5.6 2 12
MONO.abs K/ul 0.36 0.16 1
EOS % % 2.2 0 7
EOS.abs K/ul 0.1 0 0.8
BASO % % 0.4 0 3
BASO abs K/ul 0 0 0.2
RBC M/ul 4.58 4 5.2
HB g/dl 13.2 12 16
HCT % 41.4 36 46
MCV fL 90.4 78 99
MCH pg 28.8 26 34
MCHC g/dl 31.9 31 37
RDW % 13.6 11.8 15.6
MACRO% 0.6 0 2.5
MICRO % 0.5 0 6
HYPO % 0.7 0 6
PLT K/ul 395 100 450
MPV fL 8.5 7 15

שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון
FERRITIN ng/ml 68.8 10 120
IRON mcg/dL 77 40 145
TRANSFERRIN mg/dl 209 200 360

שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון
SCT-LAC ratio 0.8 0.5 1.5
RVVT-LAC ratio 1 0.5 1.36

שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון
PROTEIN S ANTIGEN
PT-INR 1.01 0.8 1.2
APTT-sec Sec 27.5 20 33
CONTROL PTT Sec 27.5
FIBRINOGEN mg/dl 306 170 410
PROT-S ANTIGEN (FREE % 58 50 120
PROTEIN C ACTIVITY % 100 70 140
ANTITHROMBIN-III % 104 70 140
 
יעל אבנון  
14:00 24.03.14
שלום שושנה,

הבדיקות תקינות, למעט רמה מעט גבוהה של PLT- טסיות הדם, אשר ברמה גבוהה גורמות לדם סמיך ונטיה לקרישיות יתר. ניתן לדלל את הדם באמצעים טבעיים.
אני מציעה לך לפנות לנטורופת מוסמך בעניין זה.

בברכה,
 
רויטל
 
23:39 23.03.14
היי
נשלחתי לבדיקות דם בהמשך לבדיקות דם
שהראו בעיה בקרישה (אם אינני טועה
בדיקת לופוס)
אשמח אם תוכלי לסייע לי בפענוח תוצאות המצ״ב
נ.ב
hypercoagulation summary נמצא חיובי
 
יעל אבנון  
12:59 24.03.14
שלום רויטל,

יכול להיות כי מדובר בתסמונת APS, בה נוצרים קרישי דם עורקיים או ורידיים ברמה מוגברת. מדובר בנוגדנים אוטואימוניים (עצמיים) שפועלים נגד פוספוליפידים שקשורים לקרישת הדם בגוף. תסמונת זו יכולה להיות חלק ממחלת הלופוס אך לא בהרכח.
הטיפול הוא ע"י תרופות לדילול דם.

בברכה,
 
ori
17:56 20.03.14
שלום וברכה

קראתי על כך שבדיקת CRP בדם נותנת אינדיקציה לסיכון של מלות כלי דם ולב גם אם זה בנורמה של המעבדה בקופות החולים:

(סיכון נמוך למחלות לב וכלי דם: 2-0 מ"ג לליטר. סיכון בינוני למחלות לב וכלי דם: 3-2 מ"ג לליטר. סיכון גבוה למחלות לב וכלי דם: 5-3 מ"ג לליטר. דלקת פעילה: מעל 5 מ"ג לליטר.)

בבדיקת הדם אצלי התוצאות:

(CRP 3.80 MG/L ( 0.00- 5.00) (......*..)

בבדיקה קודמת התוצאה היתה 4.

עד לפני כשנה וחצי הערכים שהיו לי היו בסביבות 1 או נמוך מכך.
כיום אני בן 39

האם זה נכון שזה מעיד על סיכון עתידי כלשהו?
האם נדרש לעשות משהו בקשר לזה?
מה הדרך להוריד את זה?
 
יעל אבנון  
17:58 21.03.14
שלום אורי,

בהחלט יש קשר בין רמות CRP לסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם.
אך המדד הזה לא מספיק על מנת לקבוע את הסיכון.
צריך לבצע בדיקת פרופיל שומנים ולבדוק מה מצב הכולסטרול והטריגליצרידים בדם.
בנוסף לכך כדאי לבדוק מנגנוני קרישה.
בכל מקרה, כדי להוריד רמות CRP צריך לאמץ תזונה אנטי דלקתית ולגשת לנטורופת שיתאים תוספי תזונה לצורך העניין.

בברכה,
 
יוסי
14:18 20.03.14
שלום

בן 39, עם עודף משקל. מזה שנים במעקב לכבד שומני.
על פי רוב בבדיקות הדם יש עליה באנזימי הכבד, בבדיקת הדם האחרונה יש עליה נוספת יחסית לבדיקות קודמות.
ALT(GPT) 103.00 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)*
AST(GOT) 60.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
GGT(GAMMA GT) 80.00 U/L ( 9.00- 55.00) (.........)*

בילרובין - חלבונים - ספירת דם תקין - תפקודי קרישה, תקינים.
כולסטרול מעט מוגבר, טריגלוצרידים תקין.

US אחרון:

כבד- בעל מרקם שומני, מעט גדול כ- 18 סמ גודלו, הדגמתו מוגבלת בעומק לבלב- הודגם חלקית, ללא ממצא בולט כיס מרה- תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות הכליות בגדר הנורמה בגודל ובמבנה. אין לראות גוש מוצק ,אבן או הידרונפרוזיס טחול - מעט מוגדל כ- 14.5 סמ גודלו, הומוגני כיס השתן כמעט ריק

us קודם (לפני חצי שנה)
כבד- בעל מרקם שומני, קושי בהדגמה לעומק, מוגדל כ- 21 סמ גודלו לבלב- הודגם חלקית, ללא ממצא בולט כיס מרה- תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות הכליות בגדר הנורמה בגודל ובמבנה. אין לראות גוש מוצק ,אבן או הידרונפרוזיס טחול - תקין, הומוגני כיס השתן כמעט ריק.

1. האם העליה הנוספת באנזימי הכבד דורשת בירור/טיפול כלשהו?
2. לפי הUS הכבד פחות מוגדל מלפני חצי שנה, אז מדוע העליה?
3. מה המשמעות של הטחול המוגדל?
האם זה ממצא בעייתי? האם זה דורש בירור כלשהו?
האם זה קשור לכבד או שזו בעיה בפניה עצמה?

תודה רבה
 
יעל אבנון  
17:55 21.03.14
שלום יוסי,

אנזימי הכבד עשויים לעלות מסיבות שונות ולא רק עקב כבד שומני.
טחול מוגדל יכול להיות קשור לזיהומים שונים בגוף שצריך לבדוק.
זהו סימן לא תקין שאנזימי הכבד עולים עם הזמן ובהחלט כדאי להמשיך בירור רפואי.
בכל מקרה הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לרדת במשקל ולשפר הרגלי תזונה.

בברכה,
כמה זמן לוקח לקבל תוצאות בדיקת שתן לגילוי MYOGLOBIN ? תודה !
 
יעל אבנון  
14:21 20.03.14
שלום ירון, זה תלוי במעבדה, אין באפשרותי לדעת.

בברכה,
 
כוכבה
15:42 19.03.14
13:42kapa free light ch. - 20.90
lambda free light ch - 17.20
free kapa / free lamb - 1.22
igm - 330
igG - 1200
igA - 129
microalbumin-u samp - 5.10
creatinine-u sample - 79.0
microalbomin creat - 6.46

free kapa - האם גבוה מדי?
igm - גבוה??
בבקשה תגובתך, תודה.
 
יעל אבנון  
20:47 19.03.14
שלום כוכבה,

לא רשמת את שיטת המדידה וערכי הנורמה של המעבדה.
לגבי Free Kappa עד 19 mg/L נחשב תקין.
לגבי IgM - אלו נוגדנים שעולים בזמן מחלה זיהומית, אי אפשר לאבחן לפי הבדיקה הזו לבד.
המשיכי בירור אצל הרופא.

בברכה,
 
שני
19:32 18.03.14
ערב טוב האם בבדיקות דם ייתכן מצב שבו התוצאות של cmvלא יהיו מהימנות כאשר ebv igg igm חיובי והcmv igm יצא חיובי ולאחר שבוע יצא שלילי האם שני הוירוסים "מפריעים" במהימנות הבדיקה?
 
יעל אבנון  
09:50 19.03.14
שלום שני,

מדובר בבדיקות נוגדנים לשני וירוסים שונים ואין בעיה במיהמנות הבדיקות.
צריך לעקוב ולראות מי מבין הוירוסים חיובי ל- IgM וזה מה שמסמל על הדבקות עכשווית. במידה וה- IgM יצא חיובי ולאחר מכן יצא שלילי, זה אומר שההדבקות הראשונית עברה ועכשיו יתחילו להיווצר נוגדני IgG.

בברכה,
 
שני
14:43 19.03.14
בבדיקה הראשונה לcmv היה igm חיובי וigg שלילי
בבדיקה השניה שניהם יצאו שלילי
וברקע בשתי הבדיקות הebv igg+igm חיובי
ולכן שאלתי האם אפשר לסמוך על התוצאה השלילית כיוון שיש רצון להיכנס להריון..
 
יעל אבנון  
16:24 19.03.14
כדי שאוכל לעזור לך אני צריכה לראות את טופס הבדיקות.
 
אמא חרדית
 
16:56 18.03.14
שלום רב...
יש לי בן 7 חודשים עם חום שעולה ויורד כבר שלושה שבועות.
החום לא גבוה מדי
היום עשינו בדיקת דם.
אודה בפענוח לגבי מחלת הנשיקה.
תור לרופאה בעוד 3 ימים ואני כבר דואגת...
אודה לתשובה.מצורף קובץ
תודה מראש
 
יעל אבנון  
17:54 18.03.14
שלום רב,

על פי בדיקת נוגדנים לוירוס ה- EBV התוצאה היא גבולית אך בהחלט ניראה כי זה המצב ומדובר במחלת הנשיקה בהתחלת ההדבקות.
רואים בבדיקת הדם שמערכת החיסון נלחמת במזהם ויראלי ותמונת הדם מתאימה לנוכחות של וירוס זה במערכת.
ישנו וירוס נוסף שגורם למחלת הנשיקה, ה- CMV והוא יצא שלילי.
המשיכי בירור אצל הרופאה.

בברכה,
 
אמא חרדית
18:03 18.03.14
תודה רבה על התשובה המהירה....
האם זה מדבק ???
אחותי בהריון בחודש שביעי. מסוכן להיות לידה ?
יש לה נוגדנים של cmv כי הייתה חולה בעבר.
למי שיש נוגדנים של ebv יכול להידבק שוב ?
תודה שוב!
 
יעל אבנון  
09:47 19.03.14
כן, זה מדבק.
אם לאחותך אין נוגדנים ל- EBV אז כדאי שתתרחק.
למרות שיש הרבה אנשים אשר נושאים את הנגיף בלי לדעת ויכולים להדביק.
למי שיש נוגדנים לא יכול להידבק מחדש, למרות שהוירוס עשוי להתעורר שוב אך לא יהיו לכך תסמינים.

בברכה,
 
יעל
15:26 15.03.14
שלום רב, בבדיקות דם לבן זוגי יצאו הערכים הבאים:
hematocrit - 51.20
המוגלובין 17.3
מה פשר התוצאות?
האם עליו ללכת לבדיקות נוספות
 
יעל אבנון  
12:43 16.03.14
שלום יעל,

זה אומר שיש לו ריכוז גבוה של כדוריות אדומות והמוגלובין בדם.
מצב כזה מתאים לאנשים אשר מעשנים, או שיש להם בעיות נשימה כלשהן- כאשר לא מספיק חמצן מגיע לרקמות הגוף.
במקרים כאלו הגוף מפצה על המחסור בחמצן ע"י יצירה של כדוריות אדומות בעודף.

בברכה,

 
יעל
06:38 17.03.14
שלום יעל, תודה על תשובתך. אבל הוא לא מעשן בכלל וכן לא ניכר שיש לו בעיות נשימה, האם יש צורך ללכת לבדיקות נוספות?
 
יעל אבנון  
10:56 18.03.14
אין צורך ללכת לרופא, לעיתים המוגלובין גבוה עשוי לנבוע גם ממחסור בנוזלים.
אם הוא לא שותה מספיק מים אז כדאי להתחיל (ליטר וחצי בערך ליום) ואם הוא כן שותה מספיק אז אני לא רואה בעיה.

בברכה,
 
גלית
16:19 15.03.14
שלום
ברצוני לשאול איך נקראות הבדיקות הראשוניות לבדיקת תיפקוד הכבד
(למשל לבדוק אם הכבד מנטרל רעלים)
בדיקות דם
יש גם שתן?

(הכוונה מהם ראשי התיבות באנגלית)?

תודה מראש
 
יעל אבנון  
12:41 16.03.14
שלום גלית,

ישנם 3 אנזימי כבד-
GOT, GPT, GGT.

חג שמח,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  253  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם