בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
דפנה
21:38 03.03.15
שלום ותודה מראש,
שאלה , ב-24.2.15 עשיתי בדיקת דם שנכנסתי לחדר ראיתי בחור ממש צעיר בתחילה נרתעתי ואמר שהוא כבר שנה עושה את זה. הוא הוציא לי דם עם פלסטיק דק כמו קשית למחרת ראיתי (וזה עד היום קצת עבר לי) שטף דם אבל המקום מאד כואב לי עד היום. האם מלקיחת דם יכולה להיווצר קריש דם כלומר טרומבוזה? נכנסתי לפחד מהבחור הצעיר שלקח לי דם ואני מפחדת שלא עשה לי נזק חלילה.. תודה רבה על תשובתך הכנה, דפנה
 
יעל אבנון  
11:36 05.03.15
שלום דפנה,

זהו מצב די שכיח שיש כאב במקום הלקיחה של הדם, אין צורך להיבהל.
זה אמור לעבור תוך מספר ימים.

בברכה,
 
%
08:59 03.03.15
מה גורם ל - hdl נמוך ומה




עושים בסיטואציה הנ"ל
 
יעל אבנון  
11:34 05.03.15
שלום,

כולסטרול HDL נמוך עשוי להיגרם עקב מיעוט בפעילות גופנית, עישון, השמנה, בעיות בכבד, סוכרת לא מאוזנת, מצבי דלקת, בעיות בכבד ועוד.
כדי להעלות רמת HDL צריך לנטרל את הסיבות, כל מצב לגופו.

בברכה,
 
ג'רי
11:20 05.03.15
בבדיקת שתן נמצא שיש לי 25 יחידות פרוטאין.
להבנתי זה מאוד חריג. לפי הרשום אצלכם הנורמה עד 8.
אני לוקח כדורים לפרוסטטה, טומסלוסין.
מתן השתן אצלי קצת בעייתי.
האם יתכן שיש קשר בין הדברים ?
האם התוצאה אכן כה חריגה ?
ממה יכולה לנבוע ?
תודה.
 
יעל אבנון  
11:32 05.03.15
שלום ג'רי,

חלבון בשתן עשוי להיגרם ממספר סיבות כגון בעיה בכליות, זיהום בדרכי השתן, שימוש בתרופות- בהחלט יכול להיות קשר לכדורים שאתה לוקח.
ניתן לעשות בדיקות שתן של 24 שעות ולבדוק את הנושא יותר לעומק.

בברכה,
 
שירי
18:51 02.03.15
שלום רב,
בהריון שבוע 11 , לאחר בדיקת CMV התקבלו התוצאות :
CMV IgG ‎ : אין נוגדנים ‎5.0
CMV IgM(Add.-VIDAS) : NEGATIVE
CMV IgM : POSITIVE
EBV VCA IgM : 16 U/ml
EBV VCA_IgG : יש נוגדנים229
EBV IgG-EBNA : >600

אודה על תשובתך מה זה אומר
בברכה , שירה
 
יעל אבנון  
11:29 05.03.15
שלום שירי,

על פי הממצאים ניראה שיש הדבקות בנגיף CMV.
כדאי לפנות לרופא מפני שנגיף זה בהריון עשוי להשפיע על העובר.

בברכה,
שלום רב,
בבדיקת שתן התגלו החריגות הבאות:
ליוקציטים (תאי דם לבנים)500
קטונים 10
חלבון 20
תאי דם אדומים - 10

השאר תקין. בדיקות דם תקינות.

אין סימפטומים של כאב/צריבה במתן שתן.

יש לציין שנתתי מעט מאד שתן (כי לא יצא לי) ופתחתי את המבחנה פעמים רבות
עד שהצלחתי להכניס לתוכה את השתן.

האם זה משפיע על תוצאות הבדיקה?

תודה רבה מראש.
שלום גלי,

כדאי לבצע את הבדיקה שנית ובאופן תקין הפעם.
ובקשי בנוסף גם תרבית שתן כדי לבדוק האם קיים חיידק.

בברכה,
 
%
19:16 25.02.15
למה יכול לגרום רמה גבוהה




של טריגלצרידים
 
יעל אבנון  
12:39 27.02.15
רמה גבוהה של טריגליצרידים עלולה לגרום להצרות של העורקים ולהגדיל את הסיכון לטרשת ובעיות לב.

בברכה,
 
עירית
18:57 22.02.15
שלום,
רציתי לשאול אם בדיקת דם תזהה הימצאות של החיידק גם בנטילת PPI (לא יכול להפסיק בגלל גסטריטיס)
ואם כן, היכן ניתן לבצע.
תודה
 
יעל אבנון  
19:30 22.02.15
שלום יוסי,

בדיקת דם אינה בדיקה אמינה לפעילות הליקובקטר פילורי בהווה, אלא רק לשלילה מוחלטת בהדבקות בו. הכוונה היא שאם התוצאה יוצאת חיובית, אין זה אומר בוודאות שכרגע החיידק פעיל אלא שנחשפת אליו בעבר, ואם התוצאה שלילית זה אומר שלא נחשפת בעבר ושאינך חולה גם בהווה. ניתן לבצע את הבדיקה ללא הפסקה של התרופה.
בדיקה אמינה היא בדיקת הנשיפה אך במידה ואינך יכול להפסיק את נטילת ה-PPI, גם בדיקה זו לא תהיה אמינה.
ניתן לבצע בדיקת דם ובמידה והתוצאה שלילית אז זה שולל הדבקות בחיידק, אך אם התוצאה חיובית, האופציה היחידה היא לבצע גסטרוסקופיה ולקחת ביופסיה מרירית הקיבה.

בברכה,
 
עירית
10:36 23.02.15
יעל שלום,
תודה על תשובתך, הנתונים הנל ידועים לי, בגלל שלעולם לא עברתי טיפול להכחדת החיידק, במידה ובדיקת הדם תצא חיובית, סביר שהחיידק נמצא ולא רק הנוגדנים.
האם תוכלי לסייע לי היכן ניתן לבצע? (קופח מבצעת רק נשיפה וצואה)
המון תודה
 
יעל אבנון  
12:09 24.02.15
ממה שידוע לי ניתן לעשות בדיקת דם להליקובקטר בקופות החולים.
במידה ובקופת החולים שלך זה לא נעשה, אפשר לברר במעבדות פרטיות.
אין לי שם של מעבדה ספציפית, יש הרבה מעבדות פרטיות וצריך לחפש.

בברכה,
ביצעתי אתמול בדיקות דם וקיבלתי תוצאות שנראו לי קצת מוזרות. הגלוקוז שלי יצא מתחת לנורמה ולא הייתי בצום/ ה-B12 שלי יצא מעל הנורמה למרות שאני צמחונית כבר כמה שנים ללא תוספים/ לעומת זאת ההמוגלובין שלי יצא נמוך מהנורמה....
יצאו לי עוד כמה חריגות אבל משום מה אלו מדאיגות אותי במיוחד. האם יש סיבה?
 
יעל אבנון  
12:06 24.02.15
שלום עדי,

את הבדיקות האלו יש לעשות בצום של 12 שעות.
זו הסיבה שהתוצאות יצאו לא מהימנות.

בברכה,
 
מוטי
09:13 22.02.15
שלום
לאחרונה עשיתי בדיקות דם תקופתיות ( מיקרוביולוגיה , ביוכימיה , המטולוגיה ושתן כללי ) ברצוני לדעת אם בבדיקות אלו ניתן לגלות אם יש איזו שהיא דלקת בגוף או , לא עלינו , מחלת סרטן ? ( אני בן 50 ועושה בדיקות דם כל חצי שנה בגלל שומנים בדם )
 
יעל אבנון  
19:16 22.02.15
שלום מוטי,

ניתן לגלות נוכחות של דלקת בבדיקות שציינת, בדיקות ספציפיות לדלקת הן CRP ושקיעת דם- ESR.
לא ניתן לבדוק את מחלת הסרטן בבדיקות הרגילות, אלא ע"י הפניה ספציפית של הרופא לסמני הסרטן השונים.

בברכה,
 
מוטי
07:59 24.02.15
תודה על התשובה , בהמשך לשאלה
האם ניתן לאבחן את מחלת הסרטן בבדיקות דם ואם כן איזה בדיקות דם צריך לעשות
 
יעל אבנון  
12:04 24.02.15
יש הרבה סוגים של סמני סרטן שניתן לבדוק בדם אך לצורך אבחנה נדרשות בדיקות נוספות. לא שולחים כך סתם לעשות בדיקת סמני סרטן בדם, אלא רק אם יש חשד כלשהו והצדקה לבדיקה. תוכל להתייעץ עם הרופא לגבי העניין במידה ויש לך חשש.

בברכה,
 
א.ו.
18:13 22.02.15
אני בן 75, גבוה (1.86) וקצת עודף משקל (108). יש לי לחץ דם מאוזן על ידי תרופות וטרום סוכרת.
יש לי קוליטיס אולתרטיבי כבר כ 40 שנה ומקבל פנטסה באופן קבוע 2 גרם ליום.
לקראת סי טי חזה רשם לי רופא המשפחה את הנתון GFR 64
רמת הקראטנין בבדיקה אחרונה 1.12
הרופא שלי לא מתרגש ומציע להמשיך לבדוק כל שלושה חודשים.אבל אני שואל אם יש צורך
בפניה לנפרולוג כדי להמשיך בבירור או להמשיך לעקוב.
 
יעל אבנון  
19:18 22.02.15
שלום,

בדיקת GFR למעלה מ-60 נחשבת תקינה.
הקראטנין גבולי ולכן הרופא צודק לדעתי, אין צורך בנפרולוג אלא במעקב רגיל.

בברכה,
 
א.ו.
00:38 23.02.15
שלום רב,
רציתי לשאול האם בדיקת דם סזמן ווסת משפיעה על התוצאות? סמיוחד אם זה משפיע על בדיקה של בלוטת התריס..
אודה מאד לתשובתך!
 
יעל אבנון  
19:32 22.02.15
שלום שני,

בדיקת דם בזמן ווסת לא אמורה להשפיע על התוצאות, אלא במידה ויש איבוד דם רציני ואז יכולה להיות השפעה על בדיקת הברזל וההמוגלובין.
אין השפעה בהקשר של בלוטת התריס.

בברכה,
1. ויטמין D שלי תמיד נמוך - לפני כשנתיים היה 6 nmol/L , לקחתי טיפות של הויטמין ועלה ל20, הפסקתי ירד ל7, לקחת שוב עלה ל 40 ועכשיו בבדיקה האחרונה ירד ל 15... יכול להיות שיש לי בעיה של ספיגה לויטמין?

2. בבדיקה האחרונה שלי רמת הברזל יצאה 250 µg/dl. מדוע כל כך גבוה? תמיד רמת הברזל שלי היתה בנורמל, למרות אנמיה קלה שהיתה לי.

בבדיקה האחרונה ההמוגלבין יצא טוב - 12.5. אבל הברזל גבוה. יכול להיות שזה בגלל שקיבלתי שתי מנות דם לפני שנה עקב איבוד דם בניתוח?

תודה רבה
שלום יעל,

ויטמין D נמוך זה ממצא שכיח מאוד בכלל האוכלוסיה, מדובר בדרך כלל בקשיים פיזיולוגיים בספיגתו ולכן רוב האנשים צריכים להעזר בתוסף תזונה.
ברזל גבוה בדם לא אומר הרבה, צריך לעשות בדיקת Ferritin- למאגרי הברזל.
אין קשר לבדיקות שלך היום ולמנות הדם שקיבלת לפני שנה.
בקשי מהרופא לעשות בדיקה למאגרי הברזל.

בברכה,
יצא 39 ng/ml

יש מה להמשיך לבדוק או שזה תקין?
 
יעל אבנון  
12:24 19.02.15
ברזל גבוה 250 ופריטין מעט נמוך 39, בדרך כלל מראה שיש קושי קל להכניס את הברזל לתוך המאגרים והוא נשאר בזרם הדם. הבעיה היחידה במצב כזה היא שהברזל נוטה להתחמצן ולכן רמה גבוהה מידי בזרם הדם לא הכי בריאה.
בדרך כלל שיפור של תפקודי הכבד והספיגה במערכת העיכול, מנרמלים את המצב הזה. אני ממליצה לפנות לנטורופת במקרה כזה.

בברכה,
 
אסנת
17:26 20.02.15
ממליצה לך להתייעץ עם רופאה או נטורופתית בנוגע לספיגה וגם באשר למינון שצריך לקחת ויטמין D. מה גם שיש חברות שהויטמין הזה נספג ביעילות ויש פחות. אני אישית לוקחת יום יום כמוסות ויטמין D 400 של סופהרב, יש בכדורים יבשים ויש בכמוסות ג'ל. כמובן שגם קצת חשיפה לשמש לא תזיק.
 
ורוניקה
13:50 19.02.15
שלום,

האם תוצאה של תרבית שתן שרק הלייקוצטים חריגים להלן:

LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL-

זוהי דלקת בשתן? מהו הטיפול? האם לקחת אנטיביוטיקה?
 
יעל אבנון  
12:42 20.02.15
שלום ורוניקה,

במקרה כזה צריך לעשות תרבית שתן ולבדוק האם קיים חיידק ואם כן איזה.
בהתאם לתוצאות התרבית הרופא יתאים לך את הטיפול הנכון.
במידה ואין לך סימפטומים של דלקת והתרבית יוצאת שלילית, יכול להיות שהבדיקה הושפעה מגורמים אחרים ולא מדובר בדלקת של דרכי השתן.
גשי לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
שלמה
22:43 17.02.15
שלום.

קיבלתי תוצאה 686pmol/L.
האם התוצאה בתחום. אני בן 68.
האם זאת יחידת הבדיקה הסטנדרטית של הויטמין הזה?
תודה
 
יעל אבנון  
17:03 18.02.15
שלמה שלום,

זו אכן יחידה סטנדרטית לבדיקת ויטמין B12.
הערך אצלך הוא אופטימאלי ומצוין.

בברכה,
 
מרינה מזבנסקי
 
16:58 17.02.15
אמא שלי בת 60, עשתה בדיקת דם, רציתי להתייעץ לגבי תוצאות:
LIMPHOCYTES 53.
NEUTROPHILS 35%
NEUTROPHILS ביחידות 1.76
ושאר תוצאות תקינות
אני מצרפת צילום מסך
תוכלי, בבקשה , לומר האם יש סיבה לדאגה?
 
יעל אבנון  
21:26 17.02.15
שלום מרינה,

לימפוציטים גבוהים ונויטרופילים נמוכים מצביעים בדרך כלל על זיהום ממקור ויראלי.
לרוב מצב זה מתאזן לבד.
במידה ואמך מרגישה סימפטומים חריגים, כדאי לפנות לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
שרון
12:47 17.02.15
שלום שמי שרון ואני גבר בן 24 בריא כבדרך כלל ברוך השם.
לאחרונה ביצעתי בדיקת דם שגרתית ובבדיקה נמצאו כמה ממצאים שמטרידים אותי.
רשום לי כך:
HB 13.8 בתוצאה, בתוך התחום אך הבנתי שזה נמוך .
RBC 4.57 בתוצאה ,מחוץ לתחום .
HCT 33.9 בתוצאה, מחוץ לתחום.
VITAMIN D 60.6 בתוצאה, מחוץ לתחום.
FOLIC ACID 19.1 בתוצאה, ללא תחום.
VITAMIN B12 212 בתוצאה, ללא תחום.
מה עליי לעשות כדיי לשפר את התוצאה של בדיקות אלו האם עליי לשנות משהו אולי בתזונה או משהו אחר האם יש למי לפנות כגון המטולוג או רופא משפחה
אשמח לתשובה.
תודה רבה רבה מראש
 
יעל אבנון  
21:24 17.02.15
שלום שרון,

ההמוגלובין נמוך, ערך אופטימאלי לגבר הוא 16.
ויטמין B12 נמוך, ערך אופטימאלי הוא 500-600, ויטמין זה קשור לבניית כדוריות דם אדומות. שאר המדדים הנמוכים קשורים למצב האנמיה.
יכול להיות שיש לך מחסורים בברזל וחלבון שגם משפיעים על ההמוגלובין.
צריך לערוך תשאול בריאותי, לבדוק בדיקת דם מלאה ובהתאם לממצאים לקבל טיפול.
הטיפול המומלץ במקרים כאלו הוא טיפול נטורופתי- תזונה ותוספים טבעיים.

בברכה,
 
ילי
18:27 16.02.15
בבדיקת דם לhbv
Hbv dna התשובה קטן מ10 ..
האם זה שלילי ? האם חיובי ?
מה המשמעות .?
בבדיקה נוספת יצא נוגדנים negative .
מה זה אומר .?
אני מבולבלת .
 
יעל אבנון  
18:31 16.02.15
שלום ילי,

זה אומר שזה שלילי.

בברכה,
שלום לך,

בבדיקות דם שעשיתי בעקבות עייפות דכדוך ותחושת קור בחודשיים האחרונים:

TSH= 3.85
(לפני שנה וחצי היה 2.58)
HCT = 41.5
(לפני שנה וחצי היה 43)

בתקופה של סטרס ודכדוך , קר לי כל הזמן ואני עייף רוב היום.

האם ייתכן וזו תת פעילות של בלוטת התריס? ופאת המשפחה שללה על הסף לאור התוצאות.

והכאם HCT שחורג מעט מתחת לנורמה עלול להתביע על איזה שהוא דימום או אנמיה? או שזו חריגה לא מהותית.

המון תודה על עזרתך.

צחי
שלום צחי,

ה- TSH גבוה וזו אכן התחלה של תת פעילות של הבלוטה.
לא צריך לחכות שהערך יגיע ל-5 כדי לקבוע שזו תת פעילות.
ערך אופטימאלי של TSH הוא בין 1.5-2.5, לא מעבר לכך.
בשלב זה קל יותר לטפל בבלוטה וניתן לפנות לנטורופת מוסמך.
הסטרס, הדכדוך, העייפות והקור יכולים להיות קשורים לפעילות הבלוטה אך לא בהכרח. צריך לערוך תשאול מקיף ולהסתכל על בדיקת דם מקיפה על מנת להגיע לאבחון מדויק. לגבי ה- HCT, זו לא חריגה משמעותית ובכל מקרה צריך לעשות הצלבה עם בדיקות אחרות בספירת הדם.

בברכה,
 
צחי
15:57 15.02.15
קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה

אשמח לעזרה גם בהכוונה לאן להמשיך מכאן.
רופאת המשפחה טוענת שהתוצאה בטווח ושוללת את תת הפעילות.
הטווח של קופת החולים מראה 0.3-4.75 ופה הבעיה שלי

האם אני צריך לחזור לרופאת המשפחה? אני מעריך אותה מאוד אז איך מכוונים אותה להעמקת בדיקה?

יש לציין שאימי מטופלת בכדור לאיזון הבלוטה מרופא המשפחה בגין תת פעילות, למקרה שרלוונטי.
 
יעל אבנון  
23:19 15.02.15
מרבית רופאי המשפחה מאבחנים את בדיקות הדם על פי טווחים סטטיסטיים.
כל עוד מדד לא חורג מהטווח שמצוין בתוך הסוגריים, אין התייחסות מעמיקה.
זאת מכיוון שהכלים שיש לרופאים הם כלים תרופתיים וצריך לחכות שתהיה בעיה חמורה יותר כדי שתהיה הצדקה למתן תרופה.
ברמת TSH כמו שלך, אין צורך במתן תרופה ולכן הפתרון לבעיה לא נמצא אצל רופאת המשפחה- אשר אבחנה אותך כפי שהיא למדה ויודעת.
במידה ואתה רוצה להגיע לרמת TSH אופטימאלית ולמנוע שימוש בתרופות בעתיד, כדאי להיעזר בנטורופת, אשר ע"י התאמת תזונה ותוספי תזונה יכול לשפר את פעילות הבלוטה בצורה בריאה וללא כימיקלים והורמונים מיותרים.
תת פעילות של בלוטת התריס בהחלט עוברת במשפחה ועצם העובדה שלאמך יש את אותה הבעיה, בהחלט מצדיקה התייחסות נוספת במקרה שלך.
אז אם נלך בעצתה של הרופאה, אפשר להתעלם מהבעיה ולחכות שה- TSH יעלה ותהיה תת פעילות גדולה יותר ואז לקבל תרופה לכל החיים, או לקבל טיפול בשלב מוקדם יחסית של הבעיה ולנסות למנוע התדרדרות של המצב.

בברכה,
בני בן 13. מבנה גוף רזה, גובה 165.
בבדיקת דם שגרתית התגלו ערכים חריגים, או ערכים בקצה הסקלה.
האם יש בכך כדי להצביע על בעיה אפשרית ?
מה כדאי לעשות כדי לשפר?
להלן התוצאות :
Urea (B) 37
ALKP-Alkaline Phosphatase 348
36 AST (GOT)
488 LDH-Lactic Dehydrogenase

תודה
דדי
 
יעל אבנון  
14:35 15.02.15
שלום דדי,

מדובר בחריגות מינוריות, כדי להוריד את האוריאה בדרך כלל צריך לשתות יותר מים.
ה- LDH הגבוה יכול לרמז על הרס מוגבר של שרירים, אולי בימים שלפני הבדיקה הוא עשה פעילות גופנית כלשהי וזה יכול להסביר את הממצא.
ה- ALK.P בדרך כלל גבוה בגיל ההתבגרות וזה בסדר.
אנזים הכבד- רמה מעט גבוהה, לא ניתן לדעת מדוע עד שלא עורכים תשאול מסודר ומסתכלים על בדיקת דם מלאה. לא ניראה שיש מקום לדאגה.

בברכה,

דוקטור שלום רב,ביום שישי האחרון הגעתי למיון עקב הקאות כתוצאה משתיית אלכוהול יום לפני בספירת הדם שערכו לי נמצאה כמות של 14000 לויקוציטים והרופאה המליצה לעשות בדיקת דם נוספת בעוד כשבוע,מה יכול לסמל כמות גבוהה זו של לויקוציטים? האם ישנה קשר לדלקת אוזן? כיוון שרק לפני כמה חודשים עברתי ניתוח עקב דלקת אוזן כרונית עם כולסטאטומה, תודה על המענה
שלום דניאל,

ערך גבוה של תאי דם לבנים מעיד על דלקת אך לא ניתן לדעת באיזו דלקת מדובר ללא ביצוע בדיקות נוספות. במידה והדלקת באוזן לא עברה יכול להיות קשר בין הדברים. גם במצבי לחץ ומתח הלויקוציטים עולים.
לכן כדאי לחזור על הבדיקות כשתרגיש טוב יותר, רוב הסיכויים שהרמה תרד לבד.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  273  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם