בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
איילה
09:45 22.11.13
שלום.
עשיתי אתמול בדיקות דם, כפי שהמליצו לי לערוך אחת לחצי שנה עקב תזונה טבעונית. אציין - לא היו כלל שינויים בתזונה במשך שלוש שנים לפחות
בבדיקות האחרונות ערך הברזל שלי ירד ל29 כאשר לפני חצי שנה הוא היה בטווח הנורמה - 115.
כמו כן, נראה שרמת האשלגן שלי גבוהה מהנורמה. מה משמעות הדבר?
מה יכול לגרום לצניחה כזו ברמת הברזל?

תודה
 
יעל אבנון  
10:32 25.11.13
שלום איילה,

הברזל הנמוך עשוי לנבוע מאכילה לא מספקת של ברזל, מאוד שכיח בטבעונות.
או מספיגה לקויה של הברזל.
צריך לבדוק את מאגרי הברזל- פריטין.
בכל מקרה כדאי שתקבלי יעוץ תזונתי ואולי כדאי לשקול שימוש בתוסף ברזל לתקופה קצרה. לרמת אשלגן גבוהה יש סיבות רבות, אין באפשרותי לדעת מה הסיבה ללא אבחון יסודי.

בברכה,
 
ענבר דוד
23:09 24.11.13
תוצאת הבדיקה של uric acid יצא 8.32
תוצאת הבדיקה phosphorus יצא 2.52
שניהם מחוץ לטווח הגרפי .
שאלתי מה זה אומר ואם אני צריך להיות מוטרד,
תודה מראש.
 
יעל אבנון  
10:28 25.11.13
שלום דוד,

החומצה האורית גבוהה, מה שיכול לנבוע ממגווןן סיבות כמו- צריכה מוגברת של בשר, עופות ודגים, פינוי לקוי של הכליות, צריכת תרופות שונות או צריכת קפה גדולה, זיהומים שונים ועוד.
כאשר הדם חומצי, הזרחן לרוב יורד ולכן בבדיקה רואים רמת זרחן נמוכה.
המשך בירור בנוגע לרמת החומצה הגבוהה בדם.

בברכה,
 
עידן
16:33 21.11.13
לאחר תור אצל אורולוג הוא שלח אותי ל2 בדיקות שתן,קיימתי את בדיקת השתן לפני שבוע ויום ועדיין לא הגיעו תוצאות זה הגיוני ?
אלו הן הבדיקות :
mycoplasma/ureapl.p
STD(SEX TRA.DIS)PCR
שאלה נוספת - בדיקות אלה כוללות מחלות מין כדוגמת זיבה, כלמידיה מיקופלוסמה ועוד נכון ?
נשלחתי לבדיקות בעקבות קיום יחסי מין עם זונה אך עם קונדום, לאחר 4 ימים היה לי קרי לילה וישר אחריו החלו לי צריבות בתחילת השתן למספר ימים ... הצריבות כעת פסקו למעט מצבים בהם אני מתאפק בשתן ולאחר התאפקות יש צריבה של כשנייה אחת בערך ..
גם באוננות רגילה איני חש צריבה אך כשיש לי קרי לילה או כשאני מאונן במקלחת אני מרגיש צריבה קלה בשפיכה ובתחילת השתן שלאחריו במידה ויש לי שתן כמה דקות לאחר האוננות ..
המצב דיי מייאש ומפחיד אותי מאוד .
 
יעל אבנון  
09:05 22.11.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות מין.
 
י
10:30 21.11.13
בוקר טוב

מה הם הערכים התקיניים של בדיקת CA125 בקופת חולים כללית

אני שואלת כי לא רשום הערכים בטופס רק את התוצאה שהיא 34.5

תודה ויום נעים
 
יעל אבנון  
12:15 21.11.13
שלום רב,

טווח הנורמה לבדיקה CA125 הוא עד 35 u/ml.
התוצאה שלך תקינה אך כדאי לגשת לרופא בכל מקרה.

בברכה,
 
TIP
09:40 21.11.13
שלום רב אני בשבוע 17 בהריון תאומים

בדיקת דם בשבוע 15
TSH 0.04
T3 4.8
T4 14.2

האם ישנה בעיה ?
 
יעל אבנון  
10:17 21.11.13
שלום רב,

מדובר בפעילות יתר של בלוטת התריס, זה יכול לקרות במהלך הריון.
רמות ההורמונים תקינות אבל כדאי להיות במעקב אחר הבלוטה.

בברכה,
בדיקות דם לתפקוד בלוטת התריס?
 
יעל אבנון  
12:13 21.11.13
קודם תתייעצי עם הרופא ואם הוא יראה לנכון הוא כבר ישלח אותך לבדיקות נוספות.

בברכה,
האם יש קשר בין תוצאת בדיקת דם ANA חיובית לבין שקיעת דם מוחשת שירכה 68?
 
יעל אבנון  
23:17 20.11.13
שלום יאיר,

בהחלט יכול להיות קשר.
המשך בירור רפואי לגבי הסיבה ל- ANA החיובי.

בברכה,
 
יאיר
17:40 18.11.13
כמה זמן דרוש לפענוח בדיקת הדם הבאה:

ACETYLCHOL.RECEPT.Ab
 
יעל אבנון  
19:24 19.11.13
שלום יאיר,

איני יודעת לענות על השאלה, צריך לברר עם המעבדה שמבצעת את הבדיקה.

בברכה,
 
יאיר
17:03 20.11.13
אכן פניתי למעבדה בבי"ח בילינסון. התשובה הייתה שיש 15 מעבדות והם לא יודעים לאיזו מהן נשלחה הבדיקה מקופ"ח כללית. האם יתכן שלאחר 15 יום עדין לא תהיה תוצאה?
 
יעל אבנון  
23:15 20.11.13
אין באפשרותי לדעת, אולי כדאי לברר עם הרופא שהפנה לבדיקה.

בברכה,
 
יוכי
16:52 19.11.13
בשל מחלת הפוליצטמיה שהתגלתה אצלי נדרשתי גם לעשות בדיקת תפקודי קרישה ובתוכה בדיקת ana: התוצאות הן ana positive, כמו"כ בדיקת anti ds dna יצאה כמות 14 iu. אשמח אם תתני לי פענוח כללי של התוצאה, על מה היא מעידה וכדו'. תודה רבה
 
יעל אבנון  
19:30 19.11.13
שלום יוכי,

ANA היא בדיקה לנוגדנים נגד מרכיבים ברגעין התא, ערך חיובי עשוי לרמז על מגוון מצבים, בעיקר מחלות אוטואימוניות- מחלות חיסון עצמי (בהן הגוף תוקף את הרקמות של עצמו). לעיתים ערך זה חיובי ללא המצאות של מחלה כלשהי.
Anti ds DNA היא בדיקה לנוגדנים נגד החומר הגנטי של התא, ה-ד.נ.א.
אותו הסבר כמו בדיקת ANA.
תוכלי לגשת לרופא עם הממצאים ולהמשיך בירור.

בברכה,
 
יוכי
20:41 19.11.13
יעל היקרה, תודה רבה על התגובה המהירה. אכן נלך לשמוע את הסבר הרופא לבדיקה.
 
מתן
23:53 18.11.13
שלום

בן 38, במדידות לחץ דם במרפאה יש לי תוצאות מוגברות או גבוליות (לפעמים יורד).
לאחרונה קראתי על הקשר בין אשלגן ללח"ד.
שמתי לב שבבדיקות דם כלליות, רמת האשלגן שלי די קרובה לגבול התחתון של הנורמה.
האם יש לזה משמעות/קשר? או רק מתי שזה מתחת לנורמה?
והאם יש תועלת כלשהי על לחץ הדם בנטילת תוסף אשלג במצב שכזה?

תודה רבה
 
יעל אבנון  
19:40 19.11.13
שלום אילן,

בהחלט יש קשר בין אשלגן ולחץ דם, אך ישנן עוד הרבה סיבות אחרות ללחץ דם גבוה.
ערך אופטימאלי של אשלגן בדם הוא 4 mEq/L.
במידה ויש לך ערך נמוך מ-4 כדאי לצרוך יותר מאכלים המכילים אשלגן ולאו דווקא תוסף.
מקורות לאשלגן הם בעיקר פירות וירקות, במיוחד תפוחי אדמה, שזיפים, צימוקים, בננות, עגבניות, מיץ תפוזים, ארטישוק, שעועית, תרד, אגוזים וזרעים, משמש, אבוקדו ושום. צריכה של קפאין, טבק, סוכר וחומרים משלשלים מלאכותיים, פוגמת בספיגה של אשלגן.
מומלץ כמובן להפחית צריכה של מלח.

בברכה,
 
חן
19:23 15.11.13
שלום, בת 28 בריאה בד"כ. לפני שלושה שבועות חליתי עם חום גבוה וליחה וטופלתי בציפרודקס במשך עשרה ימים (לאחר שמצאו שני חיידקים מוזרים בליחה). לאחר מספר ימים חשתי אטימות באוזן שמאל ובתום השימוש באנטיביוטיקה אושפזתי בבית חולים עם אבחנה של ירידה בשמיעה באוזן. עם הגעתי נעשו לי בדיקות דם (ורק לאחריהן החלו טיפול בסטרואידים). כעת אני בבית, עם הפחתה במינון של הסטרואידים, אבל עדיין לא מרגישה כל כך טוב...
אשמח להבין את משמעות החריגות:
WBC 10.1 (כשנורמה 3.6-10)
Neutrophils 88.3 (כשהנורמה 50-75)
LYMPHOCYTES 8.8 (כשהנורמה 20-40)
EOSINOPHILS 0.1 (כשהנורמה 0.5-6)
neutrophils 8.93 (כשהנורמה 1.4-6.5)
MPV 11.8 (כשהנורמה 6.4-11)
יתר הספירה תקינה... תודה.
 
יעל אבנון  
19:20 16.11.13
שלום חן,

רמת הכדוריות הלבנות אצלך גבוהה ומה שמעלה אותן אלו הנויטרופילים- תאים הנלחמים בחיידקים. הרמה גבוהה כרגע בגלל השימוש בסטרואידים.
חזרי על הבדיקה שבועיים-שלושה לאחר סיום השימוש בסטרואידים.

בברכה,
הי יעל,
תודה על תשובתך.
הבדיקה נעשתה בתחילת השבוע, אחרי סיום האנטיביוטיקה ורגע לפני תחילת הסטרואידים... זה סימן לאיזשהו זיהום עדיין, נכון?
כן בהחלט, זה אומר שהזיהום הוא חיידקי.
 
חן
20:43 16.11.13
אחרי טיפול אנטיביוטי של 10 ימים(כשראו בתרבית שהחיידקים רגישים לאנטיביוטיקה ספציפית) לא היו אומרות להתקבל תוצאות כאלה... לא?
 
יעל אבנון  
13:54 17.11.13
זה לא מוזר, זה אומר שהמערכת החיסונית שלך עדיין נלחמת במזהם- לא בהכרח אותו מזהם שהיה לפני כן.
חזרי על הבדיקות בתום השימוש בסטרואידים.

בברכה,

 
יעל
 
13:21 15.11.13
אני מרגישה המון זמן חולשה סחרחורות , ממש חצי בן אדם, חולה כל הזמן עשו לי מלא בדיקות אפילו MRI אבל ביצעתי גם בדיקה ל b12 האם חסר לי מהוויטמין ?
 
יעל אבנון  
16:40 15.11.13
שלום יעל,

ערך אופטיאמלי של ויטמין B12 הוא בסביבות 500.
הרמה אצלך גבולית וככל הניראה זוהי לא הסיבה לחולשה שלך.
כדאי לבדוק רמת ברזל, מאגרי ברזל- פריטין והמוגלובין- בקשי לבצע ספירת דם.

בברכה,
יש לי כאבים מתחת לצלעות בבטן בצד גם כשאני נושמת וגם שאני לוחצת על האיזור של הבטן , ביצעתי לפני חודשיים בדיקות מקיפות האם יכול להיות שיש לי משהו בכבד אפילו שבדקתי את זה לא מזמן ??
את יכולה לקחת תוסף של B12 מתחת ללשון- 3 פעמים בשבוע.
אין באפשרותי לדעת האם יש בעיה בכבד, גשי לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
נטלי
02:13 16.11.13
שלום רב, עשיתי בדיקת תרבית שתן והרופא אמרה שאם יצמח משהו להתחיל לקחת אנטיביוטיקה CIPROFLOXACIN התשובות שהתקבלו הם:

KLEBSIELLA PNEUMONIAE 0.00

URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML

SG 1.02 SG

LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL

NITRITE NEGATIVE

PH (URINE) 5.00

PROTEINE UR NEGATIVE

GLUCOSE URINE NORMAL

KETONES NEGATIVE

UROBILINOGEN NORMAL

BILIRUBIN UR NEGATIVE

ERYTHROCYTES 0.20 MG/DL

SEDIMENT ראה פירוט

SEDIMENT RBC 45.00 HPF

SEDIMENT WBC 73.00 HPF

SED.WBC CLUMPS +

הערה למדבקה : ת.שתן-רגישות בעבודה
מה התוצאות אומרות?
אשמח לקבל תשובה מהירה אני בלחץ. על איזה כללי בטיחות אני צריכה לשמור כלפי בעל וילדים קטנים (תינוק).תודה
 
יעל אבנון  
19:22 16.11.13
שלום נטלי,

על פי הבדיקות ניראה שיש דלקת אך לא ברור לי באיזה חיידק מדובר.
בכל מקרה לפני שאת מתחילה אנטיביוטיקה את צריכה לגשת לרופאה עם התוצאות.
דלקת בדרכי השתן לא מדבקת.

בברכה,
 
מאיה
17:40 14.11.13
שלום , רציתי לדעת האם ספירת דם יכולה לומר בכללי אם יש פגיעה בכבד או כליות ? אפילו אם לא ביצעתי את הבדיקה הספציפית של כבד וכליות ? ( כי ביצעתי אותי לפני חודשיים והיום עשיתי רק ספירה ) או שאם הספירה תקינה בכל זאת יכולה להיות בעיה שלא רואים בספירה ?! תודה
 
יעל אבנון  
20:46 14.11.13
שלום מאיה,

בספירת דם ניתן לראות כדוריות דם אדומות, לבנות וטסיות.
לא ניתן להסיק מספירת דם מסקנות לגבי תפקודי כבד וכליות.
זאת ניתן לעשות ע"י בדיקת כימיה בדם ובדיקת שתן.

בברכה,
 
יעל
21:47 14.11.13
מה כן ספירת הדם משקפת ?
זה מספיק? או שזה יכול להשתנות בטווח זמן זה ?
 
יעל אבנון  
10:10 15.11.13
אם ביצעת בדיקה לפני חודשיים זה מספיק.
ספירת דם משקפת את מצב מערכת החיסון, זרימת הדם בגוף ורמת החמצן ברקמות.

בברכה,
 
אמי
15:46 14.11.13
שלום
האם תוצאות הבדיקה יכולות להסביר בלוטות נפוחות בצוואר וכאב צוואר?


5
  



Viral Serology 
שם
בדיקה 
תוצאה
תוצאה ביחס לטווח הנורמה
הערות
גרף
טבלה

CMV Ab IgG
101.0 Positive  U/mL 

Reference values
Negative: <12 U/mL
Equivocal: 12-14 U/mL
Positive: >=14 U/mL
 



CMV Ab IgM
18.40 Equivocal  U/mL 

Reference values
Negative: <18 U/mL
Equivocal: 18-22 U/mL
Positive: >=22 U/mL
 



EBV EBNA Ab IgG
>600 (Pos:>20)  U/mL 

  



תודה רבה
 
אמי
20:48 14.11.13
 
יעל אבנון  
20:49 14.11.13
שלום רב,

אלו הן בדיקות לנגיפים הגורמים למחלת הנשיקה.
אחת הבדיקות יצאה גבולית.
כדאי לגשת לרופא ולעבור בדיקה פיזית ולבקש פענוח של הבדיקות הנ"ל.

בברכה,
 
אמי
20:57 14.11.13
 
יפעת
17:35 14.11.13
שלום רב, אני בחורה בת 25 בריאה בד"ר מלבד אלרגיות עונתיות, מיגרנות וסינוסיטיס מדיי פעם.
אתמול הייתי במיון עקב כאב ראש שהגיע יחד עם טשטוש ראייה, במיון לקחו בדיקות דם שתוצאותיהן:
wbc 2.24
המוגלובין 13
טסיות 192
na 139
k 3.8
גלוקוזה 106
urea 21
creatinine 0.9

עשו סיטי מוח שיצא תקין, מלבד פוליפ בסינוסים שנראה.
בדיקת א.א.ג תקינה שאמר שהפוליפ אינו מסוכן ואין מה לעשות איתו.
מה שמדאיג אותי שספירת כדוריות דם לבנות הייתה נמוכה...
מה יכולה להיות המשמעות לכך?? האם נשמע מסוכן או יכול להיות עקב האלרגיות והסינוסים?
 
יעל אבנון  
20:45 14.11.13
שלום יפעת,

רמה נמוכה של כדוריות לבנות יכולה לנבוע ממגוון סיבות- ייצור מופחת במוח העצם, מחסורים בויטמינים, מינרלים או חלבונים ועוד.
כדאי לבצע בדיקת דם נוספת בקופת חולים כשתרגישי טוב יותר.

בברכה,
שלום,
אני אישה בת 50. רופא הנשים שלח אותי לבדיקה. קיבלתי תוצאות עם חריגות ורציתי לדעת מה המשמעות שלהם.

LH - 9.1 (הערכים התקינים הם 11.3-40)
FSH 9.7 (הערכים התקינים הם 21-153)

בתודה מראש
דפנה
שלום דפנה,

LH ו- FSH הם הורמונים הבודקים את מצב מחזור הווסת והביוץ בגוף.
בדרך כלל בגיל 50 רמת ההורמונים האלו מעט גבוהה- מה שמרמז על תקופת גיל המעבר. יש נשים שגיל המעבר אצלן בא בגיל מבוגר יותר.
בדרך כלל, ככל שהרמה של הורמונים אלו נמוכה יותר כך האישה פוריה יותר.
ככל הניראה אין שום בעיה עם הרמות שציינת.

בברכה,
 
יעל אבנון  
12:32 14.11.13
יעל ערב טוב,
לפני כחצי שעה קיבלתי למייל את תוצאות ספירת הדם שנעשו היום בבוקר לבני בן ה9 חודשים. בדרך כלל אני לא אמא "היסטרית" אבל כאשר נכנסתי להסברים המצורפים לתוצאות - נלחצתי.
הייתי מאוד מאוד שמחה אם משהו יוכל לעזור לי לפענח/להסביר לי את התוצאה של בדיקת ה-NEUTROPHILS.
התוצאה הינה: (רק רוצה להזכיר שמדובר בתינוק בן חצי שנה ולהוסיף ולומר שהוא יום 5 עם חום גבוה).
NEUT- 13.4% %

תודה רבה רבה מראש
ענת
שלום ענת,

תאי הדם הלבנים מתחלקים ל-5 קבוצות.
הנויטרופילים הינה קבוצת תאים הנלחמת בעיקר בחיידקים.
רמת הנויטרופילים נמוכה בגלל שרמת הלימפוציטים והמונוציטים גבוהה.
הלימפוציטים הגבוהים מרמזים על זיהום ויראלי- נגיפי, אשר גורם לחום של התינוק.
המשיכי בירור רפואי,

בברכת בריאות,
 
עידן
12:38 10.11.13
הייתי היום אצל אורולוג הוא בדק אותי אמר שלא רואה משהו מיוחד באיבר המין (התלוננתי על צריבות שהיו לי תקופה של שבוע-שבועיים לפני כ 6 שבועות ועל אדמומיות) , הוא אמר שהוא בכל זאת מפנה אותי לבדיקות , למרות שלפי דעתו הכל בסדר .
הוא שלח אותי ל2 הבדיקות הללו :
mycoplasma/ureapl.p
STD(SEX TRA.DIS)PCR

1. אילו מחלות מין למעשה בודקות הבדיקות הללו ?
2. האם בבדיקות שתן להקפיד על השתן הראשון של הבוקר או שאפשר גם את השתן השני ?
3.האם צריך לשמור על צום כלשהו של אוכל או שתייה לפני הבדיקות ?
 
עידן
13:32 12.11.13
1. קבלתי תשובה מייעוץ בפורום כלשהו שהבדיקת שתן כוללת את מחלות המין - זיבה, קלמידיה, אוריאופלסמה, מיקופלסמה וטריכומונאס , זה נכון ?
2.היום תכננתי ללכת לבדיקת שתן בבוקר אך בסביבות 5 לפנות בוקר היה לי קרי לילה ובסוף לא הלכתי לבדיקת שתן חשבתי שאולי זה בעייתי אחרי פליטת זרע בטווח זמן קצר כמה שעות קטנות ובודדות לפני הבדיקה .... מחר אני יכול ללכת לבדיקה והתוצאות יהיו מהיימנות ?
3.ובנוסף יש לי שאלה במידה ואני לוקח אבקת נורמלקס לריכוך צואה כבר כחצי שנה זה אמור להשפיע על תוצאות בדיקת השתן
 
עידן
23:41 12.11.13
...
 
יעל אבנון  
13:21 13.11.13
שלום איתי,

התשובה שקיבלת בפורום נכונה, אלו המחלות שנשלחת לבדוק.
אין בעיה עם פליטת זרע ובדיקת שתן, לא משפיע.
לגבי נורמלקס- לא משפיע.
שתן ראשון או שני בבוקר זה בסדר אבל כדאי לוודא עם הרופא.
לא צריך להיות בצום.

בברכה,
היום עשיתי את הבדיקה , ובמבחנה לאחר סיום השתן צריך להכניס דוגמית כזאת שתשאב את השתן אליה , אז בטעות נשבר לי החלק השחור במבחנה שאליו צריכים לדחוף את הדוגמית , אז העברתי את השתן למבחנה אחרת ושאבתי משם , זה לא מפריע נכון ?
ושאלה אחרונה במידה ולא מילאתי את הדוגמית עד הסוף שלה זה בסדר ? לא שמתי לב אבל אני חושב שזה לא היה מלא עד הסוף האחות (שהיא לא קבועה בקופת חולים היא חדשה שם)אמרה לי זהו מספיק .
 
יעל אבנון  
16:46 13.11.13
זה בסדר, הסר דאגה.

 
עידן
18:32 13.11.13
 
מאיה
15:34 11.11.13
יש לי כאבי בטן כבר כמה ימים יותר בטן עליונה בא לפעמים עם עקיצות או שזה קורה אחרי אוכל , אילו בדיקות דם אני צריכה לעשות ? של כבד ? כליות ?? ואיך הן נקראות תודה
 
מאיה
15:36 11.11.13
עשיתי בדיקות דם מקיפות ב 30/9 כולל הכבד אבל שתיתי לפני שהתחילו הערבי בטן אלכוהול אז אני לא יודעת אם צריך לבצע שוב כי אולי משהו השתנה ?
 
יעל אבנון  
18:41 12.11.13
שלום מאיה,

הרופא יפנה אותך לבדיקות המתאימות על פי הסימפטומים שאת מתארת.
בכל מקרה כדאי שהבדיקות יכללו כימיה- כולל אנזימי כבד, פרופיל שומנים, ספירת דם, בלוטת תריס, ויטמינים ומינרלים.

בברכה,
 
דני
14:25 13.11.13
שלום רב
אני בן 26 לרוב בריא ועוסק בפעילות גופנית יומית
ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות וקיבלתי תוצאה של SCL-70
והיה רשום SCL-70 <0.2
לא רשום באתר של כללתי הסבר על כך אז היתי שמח לדעת מה פשר התוצאה
המון תודה
דני
 
יעל אבנון  
16:44 13.11.13
שלום דני,

מדובר בבדיקת נוגדנים למחלה אוטואימונית בשם סקלרודרמה.
זו מחלה דלקתית של כלי הדם בעור ובאיברים פנימיים.
לפי הערך שציינת, התוצאה שלילית והכל בסדר.

בברכה,
 
דני
17:18 13.11.13
המון המון תודה יעל!
 
יעל אבנון  
17:36 13.11.13
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  243  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם