בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 26

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
דנה
22:15 08.08.13
היי אני מטופלת מזה שלושה שבועות בפרדניזון 80 מג עקב דלקת חריפה
היום ביצעתי ספירת דם ובה יצא עודף של כדוריות דם לבנות, אדומות, נוטרופילים והמטוקריט.
הבנתי כי זה יכול לנבוע מהטיפול של הסטרואידים השאלה אם אני צריכה לעשות אם זה משהו ואם כן מה? או שזה באמת כתוצאה מהמינון הגבוהה של הסטרואידים?
תודה...
 
יעל אבנון  
22:30 08.08.13
שלום דנה,

זה בהחלט יכול להיות קשור למינון הגבוה של הסטרואידים.
חזרי על הבדיקה כחודש לאחר ההפסקה עם הפרדניזון.

בברכה,
 
שקד
17:45 08.08.13
הרופא הפנה אותי לסדרת בדיקות דם: CMV BATT, HEPATITIS B SURFACE AB+AG, HEPATITIS C AB, HIV, PRAVO VIRUS B19, EBV AB,
HELICO PYLORI BREATH, CAROTEN
(הליקובקטור היה לפני חמש שנים וטופל באנטיביוטיקה אינטסיבית אך לא נראה כי חזר מאז)

ואולטרסאונד בטן-כליות וייעוץ הומוטולוגי.

לאור התוצאות מבדיקת הדם האחרונה:
Platelets 48 (במהלך השנה האחרונה ירידה מ100 ל32 בזמן דלקת ריאות ל48 ארבעה חודשים לאחר דלקת הריאות)
Lymphocytes % 44.9 (בשנה האחרונה תנודות של 11 וקפיצה ל50 ועכשיו 44.9)
Antinuclear Ab Adults 0.4
ESR 1 hour 18 (עליה בשנה האחרונה מ-8)

שאר הבדיקות בתווך התקין ללא שינויים משמעותיים.

חוץ מהעובדה של ירידה קלה במשקל (והיסטוריה עם משקל נמוך), היווצרות סימנים כחולים מהירה (שמתי לב לזה בתקופה האחרונה) וקצת כאבי רגלים במנוחה בלילה(כמו בשפעת) סה"כ אדם בריא, פעיל. ללא תרופות יום-יומיות.
 
יעל אבנון  
22:28 08.08.13
שלום שקד,

הרופא הפנה אותך לבדיקות של וירוסים שונים- הפטיטיס, נגיפים הגורמים למחלת הנשיקה, איידס ועוד. בנוסף הוא הפנה אותך לבדיקת נשיפה להליקובקטר.
בבדיקות שציינת, רמת הטסיות נמוכה ביותר ויש לעקוב אחר מצב זה.
רמת טסיות נמוכה גורמת לך לסימנים הכחולים.
הלימפוציטים גבוהים- כנראה בעקבות זיהום ויראלי (ולשם כך הופנית לבדיקות נוספות).
ה- ESR, שקיעת הדם מוחשת, גם בעקבות זיהום או דלקת כלשהי בגוף.
המשך בירור רפואי,

בברכת בריאות,
שלום רב,
בחור בן 27, 1.72 משקל 77, בריא ללא מחלות לא נוטל כדורים.
עושה פעילות גופנית פעם בשבועיים, לא מקפיד על תזונה נכונה, שותה אלכוהול פעם בשבוע.
בבדיקות מעבדה (נעשו בצום של 12 שע')
uric acid 7.3
cholestrol 237
non HDL cholesterol 203
ldl cholesterol 164
ALT 116
AST 52
FERRITIN 310
לפני כשלושה חודשים אותן בדיקות דם עם אותן התוצאות ובנוסף
folic acid 1.8
ספירת דם (+המגלובין) תקינה לגמרי.
על מה זה יכול להצביע?
שלום,

הבדיקות מצביעות על נזק לכבד, בנוסף לכך רמת הכולסטרול גבוהה.
אני ממליצה לך לחזור לרופא המטפל להמשך בירור, אולטרה סאונד כבד חשוב כאן.
כדאי להתחיל לקחת חומצה פולית בתוסף וכרגע להפסיק לגמרי לשתות אלכוהול.

בברכה,
 
רונית
20:34 06.08.13
מה משמעות תוצאות הבדיקה:
HERPES HSV2 IgG
<0.500
HERPES HSV 1+2 IgM
<0.500
תודה!
 
יעל אבנון  
09:45 07.08.13
שלום רונית,

הבדיקה היא לזיהוי נוגדני הרפס בדם.
התשובות אמורות להופיע בצורת "שלילי" או "חיובי".
לא ברור לי מהי התוצאה 0.500.
במידה וה- IgM חיובי אז התרחשה הדבקה עכשוויות בהרפס.
פני לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
איציק
18:07 06.08.13
בבדיקת דם יצא 191 ..fe iron מ זה אומר? הסיבה לבדיקה כאביי בטן.
 
יעל אבנון  
18:32 06.08.13
שלום איציק,

זוהי רמת הברזל בדם, הרמה מעט גבוהה אך זה לא מסביר את כאבי הבטן.
לשם כך צריך לעבור תשאול בריאותי ולהסתכל על תמונת דם מלאה.

בברכה,
 
רינת
12:21 06.08.13
בתי בת 9 , סובלת מנחירות קשות בלילה ודיבור עמוק מהגרון מספר שבועות. לאחר ביקור אצל אף אוזן גרון, סובלת משקד שלישי מוגדל, ערכנו בדיקות דם והתקבלו ערך נמוך מהנורמה לנויטרופילים- 34.3, ערך גבוה לאוזופילים-6.7, ותפקוד בלוטת תריס נמוך- 1.06.

בגין השקד המוגדל הרופא המליץ לערוך ביופסיה, אך לא התייחס לכך שגם בלוטת התריס נפוכה.

במקביל הרופא רשם אנטיביוטיקה ונראה שחל שיפור בדיבור וכן בנשימה בלילה .

אני מודאגת מהערכים בבדיקות דם, האם יש מקום לדאגה?
 
יעל אבנון  
17:09 06.08.13
שלום רינת,

לא ניתן לאבחן בדיקות דם על פי פרמטרים בודדים.
אזונופילים גבוהים לרוב מסמלים על תהליך אלרגי.
הנויטרופילים נמוכים וזה מצביע על כך שהזיהום כנראה לא חיידקי.
בלוטת התריס ברמה לא מדאיגה כלל.
המשיכו לעקוב.

בברכה,
מספר שאלות בנוגע לבדיקות דם שביצעתי:

1. רמת הטריגליצרידים עלתה מ- 75 MG בחודש מרץ ל- 174 MG בחודש אוגוסט, אני חושבת שהדבר נובע מכך שהתחלתי לקחת גלולות. (לקחתי רק חודש אחד), מה ניתן לעשות עם הנתון? האם ישנו טיפול כלשהו?
2. רמת החומצה הפולית עלתה מ- 11.3nmol/l בחודש יוני ל- 36.2 בחודש אוגוסט, נובע מכך שלקחתי במשך כשבוע תוסף חומצה פולית. האם להמשיך לקחת את התוסף?
3. רמת הכולסטרול ירדה מ- 216 mg/dl בחודש מרץ ל- 198.8 mg/dl בחודש אוגוסט.
4. רמת כולסטרול HDL ירדה מ- 48 במרץ ל- 44 באוגוסט.
5. רמת כולסטרול LDL calc ירדה מ- 152.9 mg/dl במרץ ל- 120.1 באוגוסט.
6. רמת NON-HDL כולסטרול ירדה מ- 168 mg/dl במרץ ל- 155 באוגוסט.
7. רמת הברזל עלתה מ- 43 MG/DL במרץ ל 46 באוגוסט.


האם התוצאות תקינות? מה ניתן לעשות כדי לשפרם?



יש לציין כי אני בת 29, בריאה.
תודה!
שלום רב,

רמת השומנים בדם אכן עשויה לעלות בעקבות נטילת גלולות, הרמה תרד כשתפסיקי לקחת את הגלולות. כמו כן מומלץ לשמור על תזונה דלה בשומנים וסוכרים.
רמת החומצה הפולית גבוהה ולכן מומלץ להפסיק את נטילת התוסף.
רמת הברזל נמוכה וכדאי לשקול טיפול נטורופתי ונטילה של תוסף ברזל עדין.

בברכה,
 
יעל
14:08 04.08.13
שלום רב.
אני בת 39 מתחילה טיפול פוריות לפני הפרייה.
אני במחזור ( אם יש לזה חשיבות כלשהי על התוצאות?), עשיתי היום בדיקות דם כלליות הכל יצא בגדר הנורמל חוץ מהערכים הבאים :
MCH 25.9 (המינ' זה 26)
HYPO - 15.1 כאשר המקס' זה 6 !
FERRITIN - 9 כאשר המינ' זה 10
ההומוגלובים תקין : 12.

מה שמטריד אותי זה ה HYPO שבעבר היה סביב ה 1.6 ופתאם קפץ ל15,
הMCH תמיד היה נמוך סביב ה 26.

מה המשמעות של ה HYPO ? האם לייחס לזה חשיבות?
האם אני יכולה להתחיל מחר בטפולי הפוריות והזרקת ההורמונים?

מקווה לקבל את תשובתך בהקדם.

תודה רבה.
 
יעל אבנון  
14:40 04.08.13
שלום יעל,

מאגרי הברזל אצלך מאוד נמוכים- ערך אופטימאלי של פריטין הוא בסביבות 100, אצלך זה עומד על 9, מה שאומר שאין לך ברזל במאגרים ואת צריכה לקחת תוסף.
ערך Hypo מסמל על צבע התאים האדומים, ערך גבוה מסמל על תאים עם צבע חלש, מה שמעיד על המוגלובין נמוך.
המוגלובין תקין אצל אישה הוא 14-15.
במידה ולא תטפלי ההמוגלובין ילך וירד עוד יותר.
כדאי לבצע בדיקה לרמת הברזל החופשי בדם ולחקור מדוע רמתו נמוכה.
אין מניעה להתחיל טיפולי פוריות אך במקביל פני לרופא לקבלת טיפול באנמיה.

בברכה,
 
מיכל
18:16 31.07.13
שלום רב,
בבדיקת דם התוצאה TSI , 39.90 .
שנתים אחרי טיפול ביוד רדיו אקטיבי בבלוטת התריס.
, מה אומרת התוצאה? מה עלי לעשות?
תודה רבה על העזרה,
 
יעל אבנון  
09:35 01.08.13
שלום מיכל,

TSI הם נוגדנים אוטואימוניים הגורמים ליצור יתר של הורמוני בלוטת התריס.
צריך לבדוק את רמת ה- TSH ואת רמת ההורמונים T4 ו- T3 כדי לדעת מה מצב הבלוטה.
הערך שציינת לא מספיק בשביל לאבחן את המצב, הוא רק אומר שקיימים נוגדנים.

בברכה,
 
מיכל
14:35 02.08.13
שלום רב,
בבדיקת דם 0.91 T3 4.67 T4 20.72 TSI 39.90 ., TSH

אני לוקחת יוטירקס, ( שלוש פעמים בשבוע 200 ג וארבע פעמים 250 ג' ) . עשיתי את בדיקת TSI בעקבות אופטלומפטיה של גרייבס. יתכן שרמה גבוהה של נוגדנים פגעה וממשיכה לפגוע בארובות העיניים?
האם ניתן לעשות משהו כדי להוריד את רמת הנוגדנים?


תודה רבה,
 
יעל אבנון  
21:14 03.08.13
בדיקת ה- TSH וההורמונים תקינה.
לא ידוע לי על טיפול ברמה גבוהה של נוגדנים, הטיפול באופתלמופתיה הוא לרוב ע"י סטרואידים. פני לרופא מומחה להמשך בירור.

בברכה,
 
אורי
12:06 01.08.13
האם דרוש להפסיק ליטול B12 כמה ימים לפני בדיקת רמת הויטמין בדם?
אם כן - כמה ימים דרוש להפסיק?
 
יעל אבנון  
15:25 01.08.13
שלום אלי,

אין צורך להפסיק נטילה של B12 לפני הבדיקה מפני שבכל מקרה נטילת הויטמין תשפיע על התוצאות של הבדיקה, גם אם הפסקת שבוע לפני הבדיקה.
במידה ובבדיקה רמת הויטמין היא מעל 500 ניתן להפסיק לקחת את התוסף ואז לעשות בדיקה חוזרת לאחר 4 חודשים על מנת לראות שהרמה לא ירדה.

בברכה,
 
הדר
19:43 30.07.13
שלום עשיתי בדיקת דם crp והתוצאה יצאה 0.07>

מה הטווחים של הבדיקה? והאם היא בסדר?

תודה מראש,

הדר
 
יעל אבנון  
10:14 31.07.13
שלום הדר,

בכל מעבדה משתמשים בטווח שונה.
בכל מקרה 0.07 היא תוצאה נמוכה וטובה, ככל שהערך קרוב יותר ל-0 כך יותר טוב.
CRP הוא מדד דלקת בגוף וכל עוד אין דלקת הוא לא אמור לעלות.

בברכה,
 
ערין
18:51 30.07.13
שלום רב
רציתי לברר בקשר ל ALP אצלי בבדיקת הדם הופיע 122 וידוע לי שלי שהטבח הנורמה הוא 50-100 ובגרף רואים שכל הזמן היתי בטווח הנורמה כל הבדיקות שהיו לי לפני רק הבידקה הזאת רואה קפיצה של ממש .
מה זה יכול להיות ?
בבקשה עזרה
 
יעל אבנון  
10:12 31.07.13
שלום ערין,

ALP יכול להיות גבוה עקב סיבות שונות, למשל חומציות יתר של הדם, פגיעה בעצמות, בעיות בכבד, שימוש בתרופות שונות, במצבי אנמיה, בעקבות עודף זרחן בדם ועוד.
המשיכי בירור אצל הרופא.

בברכה,
 
יעל אבנון  
17:12 30.07.13
שלום אבי,

זוהי בדיקת המוגלובין- החלבון הנושא את החמצן בדם.
רמה נמוכה של המוגלובין מצביעה על אנמיה, מחסור בחמצן.

בברכה,
בת 48 שנתיים לאחר ניתוח שרוול, מרגישה חלשה והמון סחרחורות, מצ"ב בדיקות הדם שביצעתי היום, לאחר ירידה של כ- 40 ק"ג
שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה
REMARKS (GENERAL) Order Comments
WBC K/ul 4.5
NEUT% % 61.4
NEUT.abs K/ul 2.8
LYM% % 28
LYMP.abs K/ul 1.3
MONO% % 5.6
MONO.abs K/ul 0.25
EOS % % 3.8
EOS.abs K/ul 0.2
BASO % % 1.1
BASO abs K/ul 0
RBC M/ul 4.86
HB g/dl 10.1
HCT % 32
MCV fL 66
MCH pg 20.7
MCHC g/dl 31.4
RDW % 19
PLT K/ul 207
MPV fL 9.7
FERRITIN ng/ml 8 ‎קטן מ
IRON mcg/dL 19
TRANSFERRIN mg/dl 375
שלום רונה,

יש לך חסר רציני בברזל ובמאגרי הברזל (הפריטין), את חייבת לקחת תוספי ברזל כרגע.
כדאי שתבדקי רמות של ויטמינים נוספים כמו חומצה פולית, ויטמין B12, ויטמין D.
ההמוגלובין שלך מאוד נמוך ואת סובלת מאנמיה, לכן החולשה והסחרחורות.
פני לרופא להמשך טיפול.

בברכה,
 
אורח
17:15 25.07.13
שלום וברכה

בן 38
בביקור אצל אנדוקרינולוג לצורך מעקב רמות פרולקטין (בעבר היו מוגברות מעט). הרופא בדק לי ידנית את התירואיד וציין שהיא מוגדלת דיפוזית ללא קשריות.
הפנה אותי לבדיקות דם של הבלוטה + נוגדנים (בהפנייה לא היה TSH)



THYROG.ABS <0.9 ( 0.00- 4.00)
( .........*) ( ANTI TPO ABS 0.50 IU/ML ( 0.00- 9.00
(........*) FREE T4 8.03 PMOL/L ( 7.00- 17.00)
(..*......) FREE T3 5.51 PMOL/L ( 3.80- 6.00)

האם זה תקין ?
 
יעל אבנון  
09:55 26.07.13
שלום רב,

כן הבדיקה תקינה, בקש לעשות גם TSH.

שבת שלום,
שלום יעל,
האם תוכלי לכתוב לי את משמעות הבדיקות החריגות של בני, הוא בן 12.
תודה
איריס
שם הבדיקה | | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |

המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר

RBC-Red Blood Cells
*
5.72



MCV-Mean Cell Volume
|
88


MCH-Mean Cell Hemoglobin
| | pg/cell | *
32


Neutrophils %

60.2


Lymphocytes %
|
48



שתן-כללי

Protein (U) | |mg/dL
100
 
יעל אבנון  
11:30 21.07.13
שלום איריס,

לא ניתן לפענח בדיקת דם על פי מדדים בודדים בלבד, אני צריכה לראות את הבדיקה המקיפה ולקבל רקע על מצבו הבריאותי.
על פי הבדיקות שציינת ניתן לראות רמה גבוהה מעט של כדוריות דם אדומות, רמה גבוהה של לימפוציטים- תאים לבנים הנלחמים בוירוסים ונוכחות חלבון בשתן.
ממצאים אלו יכולים להצביע על הרבה מאוד גורמים.

בברכה,
 
איריס
03:52 26.07.13
 
רון
13:38 24.07.13
צהריים טובים,
סבלתי תקופה ארוכה מכאבים באזור אשך שמאל. לאחר בדיקות ואבחון, ביצעתי ניתוח וריקוצל.
לאחרונה הכאבים חזרו, ונראה כי אצטרך לחזור על הבדיקה בשנית. בינתיים הרופא שלח אותי לבצע בדיקות דם:
alpha fetoprotein as tumor. יצא לי ערך של 1.4
beta hcg marker. יצא לי ערך של 0.1

איני מבין את הבדיקות הללו והמשמעות שלהן. אין ערכים בתוצאות הבדיקות לדעת מה המשמעות שלהן. וגם בהסברים נראה כי מדובר בבדיקות לנשים בהריון בעיקר???

אשמח להסבר
 
יעל אבנון  
11:31 25.07.13
שלום רון,

מדובר בבדיקות של מרקרים בדם לאבחון תהליכים סרטניים.
הרופא רצה לשלול סרטן האשכים.
אם אין טווח נורמה על הדף צריך לפנות לרופא בקשר לתוצאות.

בברכה,
קראתי שאין צורך בצום לפני בדיקת אשלגן בדם. אבקש להבין מדוע, שהרי אם המזון מכיל אשלגן, האשלגן בדם יעלה ויבלבל את הבדיקה. ובפרט אם אוכלים מזון המכיל הרבה אשלגן, ואוכלים ממנו כמות גדולה.
 
יעל אבנון  
19:49 22.07.13
שלום אלי,

אשלגן הוא חלק מבדיקת הביוכימיה ובהחלט עדיף להיות בצום של 12 שעות.

בברכה,
 
אורי
22:24 22.07.13
תודה לך.
אבקש להבין, בויקירפואה ערך אשלגן, בקישור http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%90%D7%A9%D7%9C%D7%92%D7%9F_- בסוף הערך:

"הוראות לביצוע הבדיקה

אין צורך בצום או בהכנה מיוחדת של הנבדק"

אז מה קורה כאן? יש חילוקי דעות בנושא?

תודה מאוד
אלי
 
יעל אבנון  
10:31 23.07.13
אשלגן הוא חלק מבדיקת כימיה ולכן תמיד נדרש צום.
לעיתים בודקים רק את רמת האשלגן בדם ולבדיקה זו אין הכרח להיות בצום אך לדעתי רצוי.

בברכה,
 
יונית
14:39 19.07.13
בת 43 בשבוע האחרון הצואה שלי בצבע חום כהה
האם צריך לעשות בדיקה מסוימת
והאם ידוע לך ממה זה יכול להיות
תודה ושבת שלום
 
יעל אבנון  
16:40 19.07.13
שלום יונית,

שינוי בצבע הצואה יכול יכול להיות עקב שינויי תזונה, שימוש בתוספי תזונה כמו ברזל ועוד. אם המצב נמשך תוכלי לפנות לרופא להמשך בירור.

בברכה,
 
מירי
16:50 21.07.13
שלום רב,
הקריאטינין שלי בבדיקת הדם האחרונה הוא 1.39. שמתי לב שהחל משנת 2006 חלה עלייה בקריאטינין.
האם יש מה לעשות כדי שהקריאטינין יהיה בגדר הנורמה?
בתודה
 
יעל אבנון  
19:52 22.07.13
שלום מירי,

קראטנין גבוה עשוי לרמז על מספר מצבים- התייבשות, ליקוי בפעילות הכליות, סוכרת, לחץ דם גבוה, שימוש בתרופות כגון משתנים, פעילות יתר של בלוטת התריס, עליה במסת השרירים ועוד. על מנת לטפל בבעיה יש לאבחן את מקורה.
המשיכי בירור רפואי.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  22  23  24  25  26  27  28  29  30  ...  235  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם