בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
שלום רב,

עשיתי בדיקות דם להלן התוצאות:

WBC 12.77
RBC 5.39
Hemoglobin 16.8
Hematocrit 48.1
MCV 89.2
MCH 31.1
MCHC 34.9
RDW 11.9
Platelets 398
MPV 6.9


Neutrophils 71.1
Lymphocyts 22.1
Monocytes 2.9
Eosinophils 2.3
Basophils 0.2
Large Unstained cells 1.5
Neutrophils abs 9.07
Lymphocytes abs 2.82
Monocytes abs 0.37
Eosinophils abs 0.29
Basophils abs 0.03
LUC abs 0.19

ESR 7

ראוי לציין שאני נוטל אנטיביוטיקה (אוגמנטין) כבר6 ימים בגלל בעיית סינוסים כנראה. נשלחתי לבדיקה בגלל הרגשה לא טובה. חשוב גם שתדע שיש לי הפרעת חרדה קשה.

החריגות של הMPV וה WBC והמספר הגבוה יחסית של Platelets מפחידות אותי מאוד. יתכן שיש לי לוקימיה מכל סוג שהוא??
 
יוני
11:49 09.02.11
 
מוסא עאוני  
12:16 10.02.11
בהתייחס לדלקת ממנה אתה סובל הספירה תקינה ואין בה חריגות.
 
בסון כדורי
19:55 09.02.11
אבי בן 84 שלאחרונה הפך לסעודי וסובל ממספר רב של בעיות דבר שמצריך בדיקות דם
והחלפת תחבושות ברגל יום יום דבר המקשה על המשפחה לטפל (אינוזיה אנטיביוטיקה לוריד כל יום האם ניתן לקבל דרך קפת חולים אחות שתטפל בחבישה בדיקות דם ועוד ואם כן איך מבצעם זאת בתדה מראש
 
עלמה
17:09 09.02.11
שלום ,
בעקבות גולה שהרגשתי בגרון מזה כחודש ימים נשלחתי לבצע מספר בדיקות
ואלה התוצאות-
TSH-0.81
T4-16.6
VITAMIN D -34.1
CRP-1.20
MCH-31.3
ESR-44
אולטר' אזורים תת ליסתיים-
ממצאים-
בלוטת לימפה בעלת מבנה תקין באורך-3.9 ס"מ -צד שמאל
בלוטת לימפה מימין באורך 2.3 ס"מ
נשלחתי גם לציטלוגיה -לקחו דגימה במחט ורופאה אמרה שאין ממצאים ממאירים.
לפני יומיים התחלתי להקיא דם -לפחות 3 פעמים
שלחו אותי למיון ושם ביצעתי מספר בדיקות דם-
RBC-4.1 נמוך מהנורמה
MCV-97.3 שהנורמה היא 91
MCH-32.8 שהנורמה 32
בנוסף-בדיקהPTT פסולה -הדם היה קרוש
לחץ הדם שלי היה גבוה קצת-144על95
צילום חזה הראה שהכל תקין
השאלה שלי האם אני צריכה לבצע בדיקות נוספות?
האם לבקש מהרופאה בדיקה של PTT חוזרת?
מה מעידות כל הבדיקות שביצעתי????
(יש לי אח שחולה בסרטן ששלח גרורות ללבלב- כעת נימצא לו קריש דם בריאה)
האם עליי לחשוש?
אקבל כל תשובה אפשרית ובהקדם ,
המון תודה ויום טוב.
 
חנה
15:39 31.01.11
האם B12 נחשב כגבוה אצלי ? יש לי 272 אם כן מה עלי לא לאכול או מה כן אני צריכה לעשות
 
מוסא עאוני  
10:08 06.02.11
לא. תמשיכי לאכול רגיל. B12 חשוב מאוד לגוף.
 
אוסנת
12:26 09.02.11
ואם את רוצה לתת לו חיזוקים כדאי לך לקחת ויטמין Vitamin B12 100 mcg B12 אני לוקחת מבית סולגאר. לא כדאי להתעסק עם הB12 בדרכ יש חוסרים אצלנו בגוף והוא חשוב מאוד למערכת העצבים, עייפות, דיכאון...
אם את רוצה לתת פוש לאוכל קחי כל יום כדור אחד הוא קטן- שמים מתחת ללשון וגומרים עיניין...
בריאות:))
שלום
עקב העובדה שבני לא גבה ולא עלה במשקל מגיל שנה וחודשיים עד גיל שנה וחמישה חודשים פנינו לרופא וביצענו לו בדיקות דם.
להלן כל התוצאות, אשמח לקבל תשובות עליהן, אנחנו מודאגים ממספר בדיקות שיצאו לא בנורמה.
תודה

VITAMIN D (25-OH) 64.2 nmol/L
--------------------------------------
IgA SENSITIVE ???? mg/dl
IgG 553 mg/dl
IgM 54 mg/dl
IgA <23.60 mg/dl
CELIAC SCREEN ???? U/ml
TRANSGLUTAMINASE_IgA 0.60 EU/ml
--------------------------------------
TSH 3.39 mIU/L
T4- FREE 15.3 pmol/L
VITAMIN B12 547 pmol/L
FERRITIN 20.0 ng/ml
--------------------------------------
WBC 15.7 K/ul
RBC 4.94 M/ul
HB 12.2 g/dl
HCT 35.3 %
MCH 24.7 pg
MCHC 34.6 g/dl
MCV 71.5 fL
NEUT% 23.4 %
LYM% 68.1 %
MONO% 5.8 %
EOS % 2.6 %
BASO % 0.1 %
NEUT.abs 3.7 K/ul
LYMP.abs 10.7 K/ul
MONO.abs 0.9 K/ul
EOS.abs 0.4 K/ul
BASO abs 0.0 K/ul
PLT 206 K/ul
MPV 12.7 fL
ESR ???? mm/h
--------------------------------------
UREA 40 mg/dl
CREATININE 0.23 mg/dl
SODIUM 136.3 mEq/L
POTASSIUM 4.80 mEq/L
CALCIUM 10.07 mg/dl
PROTEIN-TOTAL 6.4 g/dl
ALBUMIN 4.3 g/dl
IRON 74 µg/dl
BILIRUBIN-TOTAL 0.2 mg/dl
BILIRUBIN-DIRECT 0.1 mg/dl
GOT (AST) 45 U/L
GPT (ALT) 34 U/L
GGT 10 U/L
ALK. PHOSPHATASE 300 U/L
LDH 666 U/L
CK-CREAT.KINASE(CPK) 155 U/L
--------------------------------------
 
אבי
17:29 05.02.11
האם בזמן מתח הקורטיזול עולה ולאחר המתח הוא יורד לרמה תקינה?
 
מוסא עאוני  
10:22 06.02.11
כן
 
אבי
13:01 06.02.11
האם בעקבות זה רמת השומנים גם עולה כאשר יש עליה של קורטיזול בזמן מתח?
 
הדס
19:41 31.01.11
שלום


עשיתי בדיקת G6PD והתוצאה שקבלתי היא 5 Intermadiate

מה התוצאה אומרת???

תודה

הדס
 
מוסא עאוני  
10:24 06.02.11
זה אומר שישנה פעילות בינונית של G6PD. ישנם וריאציות שונות של הפעילות הנמדדת שצריכה להיות מתואמת עם הקליניקה. הרופא המטפל יכול להחליט אם הבדיקה תקינה או לא בהתאם לסימנים הקליניים.
 
יויו
19:23 30.01.11
בתי קיבלה את בדיקות הדם שלה שם רשום crp 23 /היא נשלחה ע"י הרופא לבדיקות נוספות c3 c4 ana /
מה הוא מחפש? מה זה אומר?היא נמצאה עם אנמיה קלה כי היא צמחונית.האם זה קשור?
הוא אמר משהו על crp שקשור?
אני מאד דואגת. זה סימן לדלקת. אך איך מזהים?
תודה
 
מוסא עאוני  
10:15 06.02.11
יש חשד לתהליך דלקתי ולכן נשלחה לבצע בדיקות נוספות ע"מ לאתר מקור הדלקת.
 
מיטל
21:28 01.02.11
אני בת 28, ויש לי מזה מספר חודשים כאבים בפרקי הידיים ,ברגליים בגב ובבטן ובצוואר. עשיתי בדיקת דם והשקיעת דם יצאה מעל לנורמה (33). מה זה אומר?
 
מוסא עאוני  
10:07 06.02.11
זה אומר שכנראה את סובלת מאיזשהי דלקת. מומלץ לפנות לרופא המטפל ולבקש בדיקות נוספות לסמני דלקת להמשך בירור.
 
עדי
23:03 01.02.11
אני אחרי דלקת ראות אבל שקיעת הדם שלי ממשיכה להיות גבוהה 75 ואח"כ 72. האם יש משהו שאני צריכה לעשות?
 
מוסא עאוני  
10:03 06.02.11
את לא צריכה לעשות כלום חוץ ממה שהומלץ ע"י הרופא המטפל. בחלוף הזמן, ה- ESR יחזור לנורמה.
 
בר
14:08 03.02.11
ד"ר שלום
ביצעתי בדיקות דם היום בבוקר וכרגע קיבלתי תוצאות חלקיות...אחת התוצאות הינה שיש לי עודף ב- BASOPHILS
על הלוח מוצג חריגה מ- 1.50 המקסימלי כאשר החריגה היא 1.80%
יש לציין שבער היתה לי אנמיה של מחסור בחומצה פולית (טרם קיבלתי תוצאות לכך)

קראתי באינטרנט מעט אבל לא ממש הבנתי כי מעבר לאנמיה כתוב שם גם על לוקמיה???
אשמח לתשובה מהירה
תודה
בר
 
מוסא עאוני  
10:01 06.02.11
הממצא לא חריג.
אני צריך עוד מידע על הספירה בשביל להתייחס לאנמיה.
 
דפנה
20:32 03.02.11
שלום רב,
אני בת 25, עשיתי לפני חודש בדיקת דם עקב כאבי בטן ואתמול חזרתי על הבדיקה.
האם הבדיקות תקינות?
תודה רבה על המענה.

הבדיקה לפני חודש:
wbc 10.3
rbc 4.72
hgb 12.9
hct 38.7
mcv 82
mch 27.4
mchc 33.5
platelets 262
mpv 7.7
rdw 13.8
lym% 18
mono% 3.8
neut% 77.7
eos% 0.2
baso% 0.3
lym 1.8
momo 0.4
neut 8
eos 0
bas 0


הבדיקה מאתמול
12.1 g/dl HB
5.0 K/ul WBC
4.54 M/ul RBC
37.1 % HCT
26.7 pg MCH
32.7 g/dl MCHC
13.0 % RDW
81.8 fL MCV
52.7 % NEUT%
38.5 % LYM%
5.2 % MONO%
1.0 % EOS %
0.4 % BASO %
2.6 K/ul NEUT.abs
1.9 K/ul LYMP.abs
0.3 K/ul MONO.abs
0.1 K/ul EOS.abs
0.0 K/ul BASO abs
0.1 MACRO%
1.7 MICRO %
0.4 HYPER%
5.1 HYPO %
0.3 MICRO%/HYPO%
264 K/ul PLT
9.6 fL MPV
 
מוסא עאוני  
09:58 06.02.11
הבדיקות תקינות.
 
שיר
12:51 03.02.11
שלום רב! אשמח אם תוכלו לומר לי מה הבדיקת שתן הנ"ל אומרת . תודה מראש
שתן-כללי

PH (U
5.5

Nitrit (U) | | NEGATIVE

Ketone (U) | | NEGATIVE

Glucose (U) | | NORMAL

Urobilinogen (U) | | NORMAL

Bilirubin (U) | | NEGATIVE

Protein (U) | mg/dL | 20

Leucocytes (U) | | NEGATIVE

Urine Remarks | | לחץ לתוצאות

Erythrocytes (U) | cell/µl |10

שתן- מיקרוסקופיה

Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *
3

Mucous (U) | | +++

Calcium Oxalate (Crys) | | ++

בקטריולוגיה

Urine Culture | | תרבית שלילית
|
 
מוסא עאוני  
09:55 06.02.11
זה מעלה חשד לזיהום בדרכי השתן
 
גלית
14:53 25.01.11
שלום רב,

1.בבדיקות דם שערכתי יצא לי נכון לינואר 2011 שה- SHBG שלי הוא 332. כאשר באפריל 2010 ה- SHBG היה 38. מה זה בכלל SHBG? מה החריגה מהנורמה אומרת? אציין כי באפריל 2010 לא נטלתי גלולות. אך החל מאוגוסט 2010 ועד היום כולל אני נוטלת גלולות - אינני יודעת אם יש קשר לכך..

2. כמו כן, יצא לי ש - FREE ANDROGEN INDEX הינו 0.4 ,מעט נמוך מהנורמה. מה זה אומר ?

תודה רבה!!!
 
מוסא עאוני  
12:40 30.01.11
נטילת גלולות יכולה להשפיע ישירות על SHBG ולגרום לעלייה שלו בדם וזאת לאור פעולתם המניעתית. זה גם גורם לירידה ב- FAI.
למה בכלל עשית את הבדיקה? מכיוון שאת נוטלת גלולות?
ישנם גורמים נוספים שיכולים להעלות רמת ה- SHBG.
 
שיר
11:27 30.01.11
שלום רב! עשיתי בדיקת שתן כללית ואיני מבינה את התוצאות. תודה מראש

שתן-כללי

PH (U) | | (
5.5 )

Nitrit (U) | | NEGATIVE
Ketone (U) | | NEGATIVE
Glucose (U) | | NORMAL
Urobilinogen (U) | | NORMAL
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
Protein (U) | mg/dL 20 |
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
Erythrocytes (U) | cell/µl 10 |
שתן- מיקרוסקופיה

Erythrocytes (U)/Field | Ery/F 3 | *

Mucous (U) | | +++

Calcium Oxalate (Crys) | | ++
 
מוסא עאוני  
11:53 30.01.11
הבדיקות יכולות להעיד על דלקת בדרכי השתן או הפרעה קלה בתפקוד הכליות. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ולקשר את התוצאות לקליניקה מתאימה.
להלן חלק מבדיקות הדם לבני בן השנה וחודשיים:
WBC-8.8 (6-17
RBC -4.71 (4.5-5.3
HCT-36.1 %(37-49
MCH -26.2 pg (23-30
MCHC-34.2 g/dl(30-36
MCV-76.7 fL(78-98
NEUT%-25.2 %(30-50
NEUT.abs -2.2 K/ul(1.5-8.5
LYMP.abs -5.4 K/ul(3-9.5
MACRO%-0.0
BASO abs -0.1 K/ul
MICRO %-3.8
HYPER% -1.0
MICRO%/HYPO%-4.7
אני מודאג במיוחד מה-NEUT%,MCV,HCT שהם מתחת לטווחים.
אבקש התייחסות
אגב בדיקה נוספת של ALK. PHOSPHATASE =1124 כשאשר הטווח הוא (104-345)
תודה רבה!!!
 
מוסא עאוני  
11:38 30.01.11
למה בכלל עהוא נשלח לבדיקות?
לפי הבדיקות אין שום דבר חריג וילדים קטנים יכולים להיות עם ALP גבוהה מסיבות התפתחותיות (הוא גדל ובונה עצמות כל הזמן).
ללא קליניקה מתאימה לביצוע הבדיקות לא הייתי מודאג מהתוצאות.
 
מיכל
14:20 28.01.11
יצא לי leucocytes 500, תחת הגדרה של שתן-כללי, מה זה אומר?
 
מוסא עאוני  
11:27 30.01.11
יכול להעיד על דלקת בדרכי השתן.
אני בן 22, בגדול בריא. בדיקת הדם האחרונה שעשיתי היתה לפני 7 שנים אני חושב.


כל הערכים שנבדקו נמצאו תקינים, למעט הערך CK.
הגבול התחתון - 0, גבול עליון - 171, התוצאה שלי: 500

הבנתי ש CK אומר Creatin phosphokinase

מה זה אומר?
תודה!
 
מוסא עאוני  
11:20 30.01.11
אם אתה אומר שבדרך כלל אתה בריא ותוצאות הבדיקות האחרות תקינות, אז ניתן לשער כי העלייה ב- CK מקורה בפעילות ספורטיבית מאומצת שגורמת לפגיעות חוזרות ונשנות במסת השריר.
 
אני
16:55 29.01.11
שלום,
מה פירוש התוצאות הנ"ל?
הפטיטיס a igg חיובי.
cmvגבולי
ומה פירוש המילה screen בבדיקות דם?
בתודה מראש.
 
מוסא עאוני  
11:05 30.01.11
זה אומר שאת מחוסנת להיפטיטיס A. לגבי MCV את לא מחוסנת.
screen משמעותו "סקר" בדרך כללל ההתייחסות לחיפוש נוגדנים בדם.
שלום,

עשיתי היום בדיקת דם. התוצאות בתמונה המצורפת.

לא הצלחתי לפענח את המשמעות - אני בהיריון?

תודה.
 
אנה
09:35 30.01.11
אין ספק שאת בהריון. ואם בדקת בשבוע מתקדם מאוד ייתכן שמדובר בהריון מרובה עוברים. הבטא יחסית גבוהה 105225 . בהצלחה ושיהיה הריון קל ועגול
כן, שיהיה בשעה טובה. אי אפשר לדעת מתוצאות הבדיקה אם מדובר בהריון מרובה עוברים או לא.
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  239  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם