בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
גלעד
17:59 29.12.10
ביתי בת שנתיים וחצי ועשינו לה בדיקות דם בגלל חום שהולך ובא כדי לוודא שלא מדובר בדלקת.

הערכים שבהם הייתה חרגה הם :

HB=10.7
HCT=32.9
PLT=527
MCV=70
MCH=23
MCHC=32.6\
RDW=15

אבקש לדעת האם הערכים הם חריגה מהנורמה אצל ילדים או שהם תקינים?
תודה

גלעד
 
ד''ר אבישי אליס  
19:52 01.01.11
מסתמן בעיקר חסר בברזל
 
עמית
21:45 29.12.10
אני בת 18 וחצי וערכתי בדיקות דם בהיותי במחזור .
נמצא כי ה-Hematocrit קצת נמוך- 34.4
האם יש קשר למחזור ? או שאאלץ לחשוש ולבדוק זאת לעומק ?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:51 01.01.11
יתכן וישנה אנמיה, כדאי לברר המוגלובין ורמות ברזל
 
אייל
10:47 31.12.10
שלום ד"ר
עשיתי בדיקות דם כולם יצאו בנורמה חוץ מ 2 בדיקות

CK-CREAT.KINASE(CPK) יצא 870 U/L

AMYLASE יצא 103 IU/L

עשיתי בדיקות דם בעקבות כאבי בטן וגזים...

בדרך כלל בריא , אשמח לקבל את דעתך בנושא תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:48 01.01.11
לא ספציפי, חזור על הבדיקה בהזדמנות
 
ישראל
00:13 31.12.10
האם תוצאה של 46 בבדיקת ferritin הינה תקינה ?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:47 01.01.11
בגבול נורמה תחתון
 
שיר
10:44 31.12.10
שלום רב,
כיצד אני יכולה לדעת מה סוג הדם שלי? האם רשום בתיק האישי או שעליי לבצע לשם כך בדיקה לזיהוי סוג הדם?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:46 01.01.11
צריך לבצע בדיקה
 
לאה
10:35 29.12.10
מה אומרת התוצאה 1> לבדיקת DNA AB
 
ד''ר אבישי אליס  
19:45 01.01.11
נוגדנים עצמוניים כנגד מרכיבי גרעין
 
מירית
09:32 27.12.10
ביתי בצבא וסובלת משיעור יתר בפנים במכונים הפרטים להסרת שיער לא מוכנים לטפל בה אלא רק לאחר בדיקת דם הומונלית.

שאלתי היא איזה סוג של בדיקה אני אמורה לבקש שיעשו לה כאשר אמצא מעבדה פרטית שתהיה מוכנה לעשות זאת. דרך הצבא זה תהליך לא פשוט ואפילו מפרך...

תודה

מירית
 
ד''ר אבישי אליס  
21:26 28.12.10
התהליך פשוט ביותר בצבא
דרך אנדוקרינולוג
חבל על הכסף והבלגן
יום אחרי שילדתי בלידה רגילה נמצאו אצלי ערכים גבוהים של כדוריות דם לבנות

13,300 - WBC

80,400 - %NEUT

14,300 - %LYM

10.7 - NEUT.abs

ערכים אלו גבוהים מטווח הערכים הנורמלי. האם היה צורך לערוך לי בדיקה נוספת לאחר קבלת תוצאות חריגות אלו או שהתוצאות מקובלות לאחר לידה?

בנוסף רציתי לשאול האם יש חוזר מנכ"ל משרד הבריאות/ הוראה בדבר זמן האישפוז של יולדת בבית-חולים לאחר לידה? או נוהג מקובל בנושא?

בתודה,
תמי
 
ד''ר אבישי אליס  
21:25 28.12.10
למיטב ידיעתי המקובל הוא כ 48 שעות
חזרי על הבדיקה בהזדמנות וגלי שהכל תקין
מזל טוב
 
טליה
16:25 27.12.10
דייר שלום רב אני מאוד צריכה את עזרתך אני בת 22 וביצעתי בדיקות ובבדיקות של הסוכר זה הראה תוצאה glucose 129 אני מאוד מפחדת כי אמרו לי שזה סוכר גבוה תעזור לי בבקשה האים זה ממש גבוה או נורמלי ?
 
ד''ר אבישי אליס  
21:24 28.12.10
זה גבוה
חזרי על הבדיקות ופני לרופא להערכה, דיאטה, פע גופנית וכו....
 
מלני
15:02 28.12.10
שלום, אני בת 24. הרופא נשים שלי אמר לי לקחת גלולות הרמונט 3 חודשים רצוף ואז לעשות הפסקה של שבוע ואז עוד 3 וחדשים וכו'... יש לי דימום כבר 3 חודשים (מאז שהתחלתי לקחת את הגלולות), כנראה תופעת לוואי של הגלולה. עשו לי בדיקת דם והתוצאות שלה היו: פריטין 7.3, ברזל 153, המוגלובין 13.8, ויטמין 319 B12. אני מבינה שהפרטין אצלי הוא מאוד נמוך. האם זה מצביע על אנמיה? האם כדי לי לקחת כדורי ברזל? להפסיק את הגלולות? מה עלי לעשות? מקווה לתשובה מהירה, תודה.
שכחתי לציין שהMCHC יצא 33.
 
ד''ר אבישי אליס  
21:23 28.12.10
הפריטין הנמוך מרמז לחסר ברזל
קחי ברזל והוועצי ברופא באשר לגלולה והמשך הדימום (הגורם לחסר הברזל)
שלום
בבדיקת דם יצאו התוצאות הבאות: GOT (AST) - 39
GPT (ALT) - 76
כפי שניתן לראות, ערכי אנזימי הכבד שלי גבוהים

מה זה אומר?
מציע לחזור על הבדיקה
מה זה אומר? אני זקוק ליותר רקע ומידע. שוחח עם הרופא שלך
שלום
בני בן שנה וחודשיים משלשל כבר כשלושה חודשים, מבדיקת דם שערכנו התגלו התוצאות הבאות: 1. mchc גבוה - 35.6
2. wbc גבוה מאוד 16.40
3. tsh נמוך מהנורמה - 0.34
מה שיותר מדאיג אותי זה ה wbc שהוא גבוה קראתי באינטרנט ונבהלתי מאוד ממה שערך כזה יכול להעיד.
אשמח לשמוע את עצתך ויעוצך
תודה רבה ימית
אל תבהלי!!!
אני בבור שהברור צריך להיות עם הרופא ותוך ראית כל התמונה
 
ס
11:51 27.12.10
שלום,
אני בת 36 ומעונינת לעבור ניתוח לכריתת שקדים:
תוצאות בדיות דם:
PT-INR 1.24
PT-SEC 16.4
APTT-R 1.29
אני מבינה שעברתי את מדדי הנורמל, והדם אצלי נקרש איטי יותר.
אני יודעת שיש סכנה לעשות ניתוח עקב גילי המבוגר, מדדים אלה של בדיקות הדם מסכנים אותי אף יותר?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:15 28.12.10
זה בתחום התקין וחסר משמעות מעשית
 
עדי
15:24 28.12.10
בני בן 21 עשה בדיקות דם כדי לקבל ראוקוטן.
הכל תקין למעט alk.phosphatase 146 כשהטווח 40-130
מה זה אומר?

תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:15 28.12.10
זה תקין וחסר משמעות
שלום רב.אני בת 39 סובלת מפריצות דיסק גב תחתון.לאחרונה עקב החמרה וחשד להיצרות התעלה נערכו מס דיקות וטיפולים כולל זריקה אפידורלית ב 5 לדצמבר.כמו כן נלקחו בדיקות דם. השבוע גיליתי שאני בהריון לא צפוי אך רצוי.אין תאריך וסת.שבוע משוער 5.בבדיקות האחרונות פרוטאין טוטל-8.3 אלקלאיין פוספטאז-123 בילירובין טוטל-1.07 hct-36.3 mpv-7.2 מה זה אומר? האם קשור להריון או שיש סיבה לדאגה? האם עלול להשפיע רעה על ההריון? האם קשור לזריקה שקיבלתי? הבדיקות נערכו ב 14 ל-12.תודה מראש.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:14 28.12.10
הכל תקין!!
שלשום נלקחתי על ידי אמבולנס לאחר שחשתי חולשה חזקה בגוף זרמים בגפיים , בצידי הראש לא יכולתי לעמוד היו לי עוויתות בגוף . בחדר מיון עברתי צלום חזה , אקג ובדיקות דם הכל היה תקין מלבד מחסור בזרחן . כדי לאשר את תוצאות הבדיקה עברתי בדיקות נוספות יום למחרת התוצאות הן :
VITAMIN B12 490.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (...*.....)
WBC 9.30 K/UL ( 4.00- 10.00) (.......*.)
NEUTROPHILS 4.70 K/UL ( 1.80- 6.60) (....*....)
NEUTROPHILS % 50.30 % ( 46.00- 68.00) (.*.......)
LYMPHOCYTES 3.71 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*
LYMPHOCYTES % 39.90 % ( 15.00- 45.00) (......*..)
MONOCYTES 0.66 K/UL ( 0.08- 0.90) (.....*...)
MONOCYTES % 7.10 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
EOSINOPHILS 0.19 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......)
EOSINOPHILS % 2.04 % ( 0.00- 6.00) (..*......)
BASOPHILS 0.06 K/UL ( 0.00- 0.15) (...*.....)
CALCIUM SERUM 9.52 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....)
CREATININE SER. 0.76 MG/DL ( 0.50- 1.30) (..*......)
SODIUM SERUM 140.05 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (...*.....)
POTASSIUM SERUM 4.65 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.....*...)
IRON 91.82 UG/DL ( 50.00- 170.00) (..*......)
PHOSPHORUS 2.94 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.*.......)
URIC ACID 3.86 MG/DL ( 3.50- 8.20) (*........)

BASOPHILS % 0.64 % ( 0.00- 1.50) (...*.....)
RBC 5.76 M/UL ( 4.30- 6.00) (.......*.)
HEMOGLOBIN 14.80 G/DL ( 13.50- 17.50) (..*......)
HEMATOCRIT 43.30 % ( 38.00- 50.00) (...*.....)
MCV 75.30 FL ( 80.00- 98.00)*(.........)
MCH 25.70 PG ( 27.00- 33.00)*(.........)
MCHC 34.20 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
PLATELETS 182.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)
MPV 13.60 FL ( 6.50- 11.50) (.........)*
RDW 17.50 % ( 11.00- 16.00) (.........)*
לעזרתכם תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:14 28.12.10
כל הבדיקות תקינות ואינן מסבירות את הארוע
 
ריקי
11:31 23.12.10
שלום לצוות רופאי הפורום. מזה כשלושה שבועות אני סובלת מחולשה כללית, בחילות וסחרחורות, כאבי ראש ולחצים בצוואר, חוסר תיאבון וחוסר רצון לשתות (בא והולך) ותחושת עייפות/תשישות שכמעט מנטרלות אותי לחלוטין מפעילות.
עברתי בדיקות דם מכיוון וברתוני להיכנס להיריון וכל הבדיקות חזרו תקינות: המוגלובין, WBC וכו'...
הבדיקה היחידה שלא עשיתי היא פריטין.
רופאת המשפחה שלי שלחה אותי שוב לבדיקות דם ושאלתי היא, האם פריטין נמוך יכול לגרום לכאלה תופעות.
ברצוני לציין שאני בריאה בדרך כלל, למעט תרומבופיליה שמוגרדת כסיכון רק בהיריון או במקרה של ניתוח אורטופדי, אמא לילד בן שנתיים וחצי וגילי הוא 34 שנים.ברור לי שרק תשובות בדיקות הדם יראו את המצב אולם אודה על עזרתכם.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:13 28.12.10
יתכן ופריטין הוא הפתרון
שלום,
אני עוסקת בתחום המחקר החקלאי ובמסגרת עבודתי עושה ניסויים בחומרי הדברה נגד חרקים. רציתי לדעת איזה בדיקות כדאי לעשות לפני כניסה להריון. פניתי למרכז ההרעלות ברמב"ם ולעוד מרכז יעוץ בבלינסון וכולם מעבירים אותי מאחד לשני. למי פונים או מה עושים???
 
ד''ר אבישי אליס  
19:12 28.12.10
ראשית תלוי איזה חומרי הדברה ובהתאם הבדיקות.
אם בנושא זרחנים אורגניים אז רמת כולין אסטראז ואם קומרינים אז תפקודי קרישה
הנני מנסה להכנס להריון ובמסגרת בדיקות דם נמצא GOT AST42 ןGPT ALT- 56.
הרופאת נשים אמרה לי לגשת לרופא המשפחה ולהפסיק לנסות עד שנמצא מה הבעיה.
זה מאוד מדאיג אותי, אני בדרך כלל בריאה, שומרת על בריאות וכושר.
האם הסטייה מאוד חריגה, ואיך זה שלא שמתי לב וזה לא השפיע על התיפקוד היום יומי שלי.
תודה מראש,
גלית
 
ד''ר אבישי אליס  
19:11 28.12.10
ההפרעה בתפק הכבד שלך מינימלית ביותר, ספק בעיני אם מפריעה לנסיונות שלך
ראשית חזרי על הבדיקה ובהמשך שוחחי עם הרופא המטפל
 
נח
18:31 28.12.10
מה זה אומר ציור אינטרסטיציאלי פריהילרי מוגבר
 
ד''ר אבישי אליס  
19:09 28.12.10
צריך לדעת מה הרקע ולראות את הצילום
בכל מקרה הממצא אינו תקין ודורש התיחסות
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  235  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם