בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
יפעת
09:14 12.06.11
ביצעתי בדיקות דם והערכים הבאים היו מסומנים באדום אודה לך אם תפרש לי את המשמעות שלהם:
rdw-sd 47.2
rdw-cv 14.4
eosinophils 0.9
hdl cholesterol 71
תודה מראש
שלום,

אני בן 36, בריא, פעיל ספורטיבית ולא גורר שום מחלה או בעיה כרונית. לא מעשן, לא בעודף משקל ולא עושה דברים לא בריאים, באופן כללי, מעבר ללשבת מול המחשב חצי מהיום.

ביצעתי לאחרונה בדיקות דם תקופתיות. הרוב בסדר ובגבולות הנורמה, אך יש כמה חריגים.
שניים שקשורים, לפי מה שהבנתי, הם:
1. creatinine - יש לי 1.4 (יש לציין שביצעתי בזמנו בדיקת שתן של 24 שעות ולא יצא משהו חריג. התוצאה של 1.4, פלוס מינוס, היא עקבית כבר 10 שנים לערך).
2. eGFR - יש לי 57.3 שזה מתחת לנורמה.

בנוסף-
3. CK - יש לי 191, מעל הנורמה. יש לציין שאני משחק כדורגל לפחות פעם בשבוע.
4. MCH - יש 26.9

מעבר לזה, אשמח לקבל התייחסות לנתוני הכולסטרול (אני מקווה שאני מביא כאן את כולם):

1. Cholesterol - יש 221 (עם הסטוריה של כולסטרול גבוה במשפחה).
2. Triglycerides - יש 187
3. HDL - יש 39
4. Non HDL - יש 182
5. LDL - יש 144.2

תודה על העזרה,

גיא
 
רונית
13:55 07.06.11
שלום רב,
אשמח לקבל הסבר על תוצאות בדיקות הדם המצורפות:
FREE LAMBDA 3.48 MG/L
KAP/LAMBD RATIO 2.82 RATIO
RDW 16.70 %
FERRITIN 18.26 NG/ML
FREE KAPPA 9.84 MG/L
MCH 33.10 PG
MCHC 34.30 G/DL
BASOPHILS % 1.60 %
%MONOCYTES % 9.10
MONOCYTES 0.60 K/UL
IGM 705.60 MG/DL
RF 17.10 IU/ML
IGG 851.00 MG/DL
IGA 165.50 MG/DL
IRON 205.00 UG/DL
TOTAL PROTEIN 7.51 G/DL
PHOSPHORUS 4.40 MG/DL
ANA NEGATIVE
ANTI DS DNA NEGATIVE
תודה רבה וחג שמח,
רונית
נבדקתי אתמול לאחר תחושה כללית לא טובה. יש חריגות באנזימים בכבד ויש כדוריות דם בשתן. האם overall הבדיקות עלולות להצביע על משהו מדאיג?
בן 43 בד"כ בריא לא שמן לא מעשן מספר שנים לא עוסק בספורט. תודה!


כימיה בדם

Glucose (B) | mg/dl | (
70 *
98 )
100

Urea (B) | mg/dl | (
17 *
27 )
43

Creatinine (B) | mg/dl | (
0.67 *
0.8 )
1.17

eGFR | | לחץ לתוצאות
|

Ca-Calcium (B) | mg/dl | (
8.1 *
9.7 )
10.4

Phosphore (B) (PO4) | mg/dl | (
2.5 *
3.7 )
4.5


Cholesterol | mg/dL | *
184

Triglycerides | mg/dl | (
10 *
80 )
250

HDL-Cholesterol | mg/dl | *
38.7

Non-HDL Cholesterol | mg/dl | *
145

LDL-Cholesterol | mg/dl | (
0 *
129.1 )
160

Protein Total (B) | g/dl | (
6.6 *
8.3 )
8.3

Albumin (B) | g/dl | (
3.5 *
5 )
5.2

Bilirubin Total | mg/dl | (
0.3 *
0.6 )
1.2

Bilirubin Conjugated | mg/dl | (
0 *
0.1 )
0.2

Bilirubin Unconjugated | mg/dl | (
0 *
0.5 )
1.1

ALT (GPT) | U/l | (
0 )
37 *
40

AST (GOT) | U/l | (
10 )
37 *
39

CK | u/l | (
0 *
149 )
171

המטולוגיה-כללי

ESR 1 hour | mm/hr | (
0 *
10 )
15

שתן-כללי

PH (U) | | (
5 *
5.5 )
8

Nitrit (U) | | NEGATIVE

Ketone (U) | | NEGATIVE

Glucose (U) | | NORMAL

Urobilinogen (U) | | NORMAL

Bilirubin (U) | | NEGATIVE

Protein (U) | | NEGATIVE

Leucocytes (U) | | NEGATIVE

Urine Remarks | | לחץ לתוצאות

Erythrocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
25

שתן- מיקרוסקופיה

Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *
1

Squamous Epithelial Cell | | +

בקטריולוגיה

Urine Culture (Diaslide) | | שלילי

אנדוקרינולוגיה

TSH | mIu/l | (
0.35 *
1.28 )
5.5
 
ד''ר אבישי אליס  
21:26 27.05.11
התקשתי להבין חלק מהתוצאות, שלח שוב
כימיה בדם
Glucose (B) 98 mg/dl 70 - 100 .(........*.).
Urea (B) 27 mg/dl 17 - 43 .(...*......).
Creatinine (B) 0.80 mg/dl 0,67 - 1,17 .(..*.......).
eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ גודל
Ca-Calcium (B) 9.7 mg/dl 8,1 - 10,4 .(......*...).
Phosphore (B) (PO4) 3.7 mg/dl 2,5 - 4,5 .(.....*....).
Cholesterol 184 mg/dL
מומלץ: <200 mg/dL
Triglycerides 80.00 mg/dl 10,00 - 250,00 .(..*.......).
150 mg/dl-מ
HDL-Cholesterol 38.70 mg/dl
מומלץ: >40 mg/dL
Non-HDL Cholesterol 145.00 mg/dl
LDL-Cholesterol 129.10 mg/dl
Protein Total (B) 8.3 g/dl 6,6 - 8,3 .(.........*).
Albumin (B) 5.0 g/dl 3,5 - 5,2 .(........*.).
Bilirubin Total 0.60 mg/dl 0,30 - 1,20 .(..*.......).
Bilirubin Conjugated 0.1 mg/dl 0,00 - 0,20 .(....*.....).
Bilirubin Unconjugated 0.50 mg/dl 0,00 - 1,10 .(....*.....).
ALKP-Alkaline Phosphatase 77.8 u/l 30,0 - 120, .(....*.....).
ALT (GPT) 40 U/l 0 - 37 .(..........)*
AST (GOT) 39 U/l 10 - 37 .(..........)*
CK 149 u/l 0 - 171 .(........*.).
המטולוגיה
ESR 1 hr 10.00 mm/hr 0,00 - 15,0 .(......*...)
שתן
PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........)
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) NEGATIVE 0,00 - 30,0
Leucocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
Erythrocytes (U) 25.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
שתן מיקרוסקופיה
Erythrocytes (U)/Field 1.00 Ery/F
Squamous Epithelial Cell +
בקטרולוגיה
Urine Culture (Diaslide) שלילי
אנדוקרינולוגיה
TSH 1.28 mIu/l 0,35 - 5,50 .(.*........)

כאבי ראש כאבים בכל הגוף חולשה איבוד שיווי משקל
עשיתי אולטרא סאונד:
כבד מעט מוגדל 16.7 בעל מרקם אחיד
טחול לא מוגדל בעל מרקם אחיד
כיס מרה בעל דופן תקין לא הודגמו אבנים
דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות
לבלב מוסתר ע"י גזים
כליה ימנית ושמאלית: בגודל תקין פרנכימה שמורה ללא עדות לאבנים או הדרונפרוזיס
כיס שתן ללא פתולוגיה גסה
שארית לאחר התרוקנות: התרוקן היטב עם שארית שתן מאד קנה
לסיכום: כבד מעט מוגדל

חושש מאד...
תודה
לגבי הכבד: תחושה כללית לא טובה, אנזימי כבד גבוליים וכבד קצת מוגדל יכולים להצביע על הפרעה בתפקוד הכבד. יש צורך בחזרה על הבדיקות ולראות אם יש דפוס שחוזר על עצמו ורק אז להסיק מסקנות. מומלץ המשך בירור במרפאת כבד בכל מקרה.

בבדיקת שתן עולה חשד לדלקת בדרכי השתן.
היי
אני בת 27 ולפני יומיים נתנו לי בדיקות דם שחלקן יצאו מהנורמה האם הבדיקות האלה בסדר או שיש לי ממש לדאוג ?
CREATININE 0.51-0.95 ואצלי0.5
CHOLESTEROL- HDL 40-120 ואצלי 38
ALK. PHOSPHATASE35-105 ואצלי 117
CK-CREAT.KINASE(CPK) 20-180 ואצלי227
MCHC 33.0-16.0 ואצלי 11
כל הבדיקות האלה יצאו מהנורמל .. האם זה בסדר ?
MCHC של 11 מאוד חריג ולא בטוח אם התוצאה אמיתית. אני צריך לראות ספירת דם מלאה.
רמות גבוהות של ALP יכולות להצביע על בעיה בתפקודי כבד או בעיה בעצמות (שבר, נקע וכו'). CK גבוהה מקורו בפגיעה בשרירים.
אם בזמן האחרון סבלת מפגיעה פיזית כלשהי יכול להיות שזו הסיבה לרמות הגבוהות.
בכל אופן מומלץ המשך מעקב אצל רופא המשפחה.
 
מירי
08:07 29.05.11
עקב חולשה, עשיתי בדיקות דם שיצאו עם ערכים לא תקינים, הרופא שלח לבדיקות חוזרות ולהלן התוצאות. וכן תוצאות של הבדיקות פעם שלישית.
נא דעתכם במה מדובר.
ALK.PHOSPHAT. 66.00 U/L ( 30.00- 140.00) (..*......)
ALT(GPT) 115.60 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
AST(GOT) 75.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
BILIRUB.TOTAL 0.49 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.*.......)
CPK 77.00 U/L ( 38.00- 160.00) (..*......)
HB A1 C 5.70 % ( 3.80- 6.10) (......*..)
LDH 707.00 U/L ( 220.00- 460.00) (.........)*

NEUTROPHILS 1.40 K/UL ( 1.80- 6.60)*(.........)
NEUTROPHILS % 26.40 % ( 46.00- 68.00)*(.........)
LYMPHOCYTES 3.40 K/UL ( 1.10- 3.50) (........*)
LYMPHOCYTES % 62.40 % ( 15.00- 45.00) (.........)*

MONOCYTES 0.50 K/UL ( 0.08- 0.90) (....*....)
MONOCYTES % 9.90 % ( 2.00- 9.00) (.........)*


BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
RBC 4.11 M/UL ( 3.90- 5.40) (*........)
HEMOGLOBIN 11.80 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)
HEMATOCRIT 35.20 % ( 35.00- 45.00) (*........)
MCV 85.70 FL ( 80.00- 98.00) (..*......)
MCH 28.70 PG ( 27.00- 33.00) (..*......)
MCHC 33.50 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....)
PLATELETS 227.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (..*......)
MPV 6.60 FL ( 6.50- 11.50) (*........)
RDW 14.70 % ( 11.00- 16.00) (......*..)
SG 1.02 SG

תוצאות אחרונות
 
מוסא עאוני  
19:31 06.06.11
יש לך תפקודי כבד מופרעים. מומלץ המשך בירור אצל רופא המשפחה.
שלום רב
יצאו 2 נתונים חריגים והייתי רוצה לדעת האם זה מדאיג או לא:
UREA - 16 mg/dl
ALK. PHOSPHATASE - 198 U/L
מציינת שוב שאני בהריון שבוע 34
תודה רבה מראש
ALP עולה במהלך ההריון וזה דבר טבעי. כנ"ל לגבי UREA שיכול להשתנות במהלך ההריון
האם עקב המחזור התוצאות עלולות להשתבש ?
תודה

הבדיקות עליהן אני מדברת הן בדיקות דם כלליות
זה יכול להשפיע על רמת ההימוגלובין אבל עדיין מותר לבצע בדיקות דם כלליות במחזור.
 
משה
14:59 30.05.11
עשיתי בדיקת דם בשם ige-total וערך הוא 1173.0 וכל פעם שאני עושה בדיקת דם זה יורד מזה אומר בבקשה אני לחוץ עם זה ?
 
מוסא עאוני  
19:17 06.06.11
זהו מדד לאלרגיה. אם הוא יורד סימן שהאלרגיה נרגעת
עשיתי לבני בדיקות דם עקב כאבי בטן ויש כמה בדיקות מעל הנורמה האים זה מדאיג
crp 6.30 ןהנורמה 0.00-5.00
mch33.20 והנורמה 24.00-32.00
mchc35.60 והנורמה 32.00-35.50
ושאר הבדיקות הכל בגדר הנורמה כולל שקיעת דם מה יכול להיות אני מודאגת
 
ש
20:11 31.05.11
היום חזרנו על הבדיקה crp וזה יצאה תקין האים לחזור גם על הבדיקה של mch ו mchc
או שאין צורך
 
מוסא עאוני  
19:09 06.06.11
אם שאר הבדיקות תקינות אז הערכים של MCH ו- MCHC חסרי משמעות קלינית.
 
מיטל
07:53 31.05.11
בוקר טוב,
בבדיקת דם קיבלתי תוצאה של 9.9% מונוציטים ו MPV 12.6FL
שאר הערכים בטווח הנורמה.
מה יכולות להיות הסיבות לחריגה ?
אני בת 47.
תודה.
 
מוסא עאוני  
19:08 06.06.11
כמה mono Abs? אם הוא בטווח הנורמה אז זה חסר משמעות קלינית.
היי,
מזה מספר שנים שיש לי לימפוציטים גבוהים בכל בדיקות הדם שאני עושה.
הרופאה שלי אומרת שזה תקין ושזה בסה"כ מראה שיש זיהום כך שאין ממה לחשוש, אבל האם זה תקין שזה כך במשך כל כך הרבה זמן (אני בת 29, מדובר במספר בדיקות דם שנעשו בשלוש השנים האחרונות)?
רוב התוצאות שלי הן בסדר ובטווח הנורמה מלבד מספר חריגות שחוזרות על עצמן תמיד:
נויטרופילים - נעים בין 35-39 (גבול תחתון אך לא בצורה יוצאת דופן)
לימפוציטים- נע בין 50-60 בבדיקות השונות
טסטוסטרון- 6.2-7.6 (גבוה מהטווח)
ויטמין D קצת נמוך (לא בצורה קריטית)
RDW-Red Cell Distri.Width- 16
MCH-Mean Cell Hemoglobin- 25.8
Fe - Iron- בבדיקות הקודמות נע בין 20-27, כרגע סיימתי בדיוק לקחת כדורי ברזל כך שהבדיקות כעת תקינות (64)

תודה!!
חסרים נתונים: אם את יכולה תעלי את כל התוצאות של ספירת הדם. לימפוציטים גבוהים מהנורמה. כמה WBC?
רוב התוצאות שקיבלתי נראו בסדר, אבל הבדיקות של מחלות המין נראו חשודות.

HSV (1+2) IgG Ab Negative
HSV (1+2) IgM Ab Positive מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות
HSV-2 IgG Ab Negative

HB Surface Ag Nonreactive
HB Surface Ab mIU/mL >1000.0 Reactive
HIV 1,2 Ab's NEGATIVE תוצאה זו מתאימה למצב הנבדק
לפני כחודשיים

תוכל להסביר לי מה הן אומרות?

אולי כדאי לציין, שלפני כ-8 שנים בערך הייתה לי התפרצות של הרפס(בלי שום נסיון של מגע מיני או של נשיקה. הייתי בן 14-15). כמו כן, אין שום סממנים של מחלה אצלי כרגע.

תודה רבה! העניין מלחיץ ביותר.
 
מוסא עאוני  
19:02 06.06.11
התוצאות מצביעות על כך שאתה מחוסן לצהבת נגיפית מסוג B.
לא נחשפת ל- HIV.
אבל כנראה שיש חשד להרפס.
 
מלי אבורוס
21:24 31.05.11
שלום אני בת 39 מעשנת משקל 49 בריאה בדרך כלל בבדיקות דם שביצעתי אתמול התוצאות כולן היו בטווח הנורמה חוץ מכורסטרול גבוהה אבל בדיקה אחת יצאה בצבע אדום ומתחת לנורמה היא בדיקת MCHC יצאה לי 32.4 האם זה מסוכן? על מה זה מעיד? כל התוצאות יצאו טובות חוץ מזה מה זה אומר? תודה מלי
 
מוסא עאוני  
18:57 06.06.11
הערך הזה לבדו חסר משמעות קלינית
 
אשר
18:35 06.06.11
complementc3 103 mg/dl 90 , 180

complementc4 17 mg/dl 10, 40

HEPATITIS Bs Ag - negative

HEPATITIS bclgm - negative

HEPATITIS Bs Ab -0.23- negative miu/ml

HEPATITIS Be ab - negative

HEPATITIS bc ab tot, - negative

האם זה קשור לוירוס או לאיידס תודה ?
 
מוסא עאוני  
18:47 06.06.11
תוצאות הבדיקות מעידות על כך שמעולם לא נחשפת לצהבת נגיפית מסוג B.
לא קשור לאיידס
שלום,
קבלתי טלפון דחוף מרופאת המשפחה שלי,שאני צריכה לבצע בדחיפות בדיקות סיטי.
עבר בריאותי נקי.בבקשה תגידו לי מה זה אומר??



שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
WBC
K/uL 8.40 4 (......*..) 10
RBC
M/uL 4.37 4 (*........) 6.6
HGB
g/dL 9.9 12 *(.........) 15
HCT
% 32.9 36 *(.........) 46
MCV
fL 75.3 83 *(.........) 101
MCH
pg 22.7 27 *(.........) 32
MCHC
g/dL 30.1 31.5 *(.........) 34.5
PLT
K/uL 416 150 (.......*.) 450
RDW-SD
fL 38.5 39 *(.........) 46
RDW-CV
% 14.1 11.6 (.........)* 14
PDW
fL 11.4 9 (..*......) 17
MPV
fL 10.0 7.8 (....*....) 12
P-LCR
% 25.0
Differential
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
Neutrophils %
% 60.3 40 (....*....) 80
Lymphocytes %
% 26.4 20 (..*......) 40
Monocytes %
% 10.4 2 (.........)* 10
Eosinophils %
% 2.7 1 (..*......) 6
Basophils %
% 0.2 0 (*........) 2
Neutrophils
K/uL 5.06 2 (.....*...) 7
Lymphocytes
K/uL 2.22 1 (....*....) 3
Monocytes
K/uL 0.87 0.2 (.......*.) 1
Eosinophils
K/uL 0.23 0.02 (...*.....) 0.5
Basophils
K/uL 0.02 0.02 (*........) 0.1
ESR
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
ESR
mm/h 100 0 (.........)* 25
Biochemistry
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
Sodium
mmol/L 139.3 133 (....*....) 145
Potassium
mmol/L 4.5 3.7 (...*.....) 5.5
Calcium
mg/dL 9.4 8.7 (..*......) 11
Urea
mg/dL 16.3 0 (..*......) 50
Creatinine
mg/dL 0.7 0.4 (...*.....) 1.1
Uric Acid
mg/dL 3.23 0 (....*....) 5.7
LDH
U/L 413 0 (.......*.) 480
AST(GOT)
U/L 19 13 (.*.......) 35
ALT(GPT)
U/L 19 4 (....*....) 31
Alkaline Phosph.
U/L 115 35 (.........)* 104
Bilirubin, Total
mg/dL 0.21 0.1 (*........) 1
GGT
U/L 51.2 6 (.........)* 42
Albumin
g/dL 3.8 3.4 (..*......) 4.8
Endocrinology
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
TSH
mIU/L 2.96 0.35 (....*....) 4.94
Serology
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
C-Reactive Prot.
mg/L 84.9 0 (.........)* 5
יש לך סמני דלקת מוגברים בנוסף לאנזימי כבד גבוהים (ALP). זה יכול להצביע על מספר כיוונים בין היתר חסימה בדרכי המרה.
ספירת הדם שלך תקינה למעט האנמיה שע"פ הבדיקות יכולה להיות בגלל חוסר ברזל או הימוגלובינופתיה. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ע"מ לברר מקור האנמיה.
בני בן השלוש זקוק לטיפול שיניים בהרדמה עקב מס' רב של חורים בשיניים. אי לכך נדרשתי לבצע לו ספירת דם.
בספירת הדם נמצא כי WBC שלו גבוה מהמקסימום 14.3 במקום 13
ובנוסף LYM נמצא נמוך ביחס לנורמה33.8 במקום 35.
האם יש סיבה לדאגה ?קראתי על הנושא והאם יתכן ויש זיהום לבני ?
הילד מתפקד רגיל, שמח, עליז ופעיל מאד.

הילד מבחינת גובהו נמוך ובמעקב גדילה .

אודה לכם על סיועכם..
תודה
אורנית
אמנם התוצאות גבוליות אבל חסרות משמעות קלינית.
 
חנה
11:24 01.06.11
בת 53.
בדיקת סוכר 103. שאר הבדיקות תקינות
לוקחת כדורים נגד כולסטרול.
שומרת על תזונה נכונה בגלל מעט עודף משקל
מקפידה לא לאכול מתוק.
האם תוצאה זו מחייבת טיפול?
 
מוסא עאוני  
18:33 06.06.11
היא אמנם חורגת מהנורמה וגבולית אבל מומלץ להמשיך ולעקוב אחרי הרמות של הסוכר ולבצע בדיקה חוזרת או לחילופין העמסת סוכר ו- HbA1C והכל בעיצה אחת עם הרופא המטפל.
 
שואלת
12:44 01.06.11
צריכה לעשות בדיקות דם בצום 12 שע',אך בלילה נוטלת קלמנרבין האם יש השפעה על הבדיקות?
תודה
 
מוסא עאוני  
18:30 06.06.11
מומלץ להיות בצום מלא גם מתוספים למיניהם אבל להקפיד על שתיית מים בלבד. את יכולה ליטול קלמנרבין לפני תחילת הצום.
שלום רב,
בפטמבר שעבר חליתי בקדחת דנגי (בעקבות נסיעתי לתאילנד) ורמת תפקוד הכבד היתה:
AST (GOT) 64
ALT (GPT) 105
השבוע עשיתי בדיקותך נוספות ובהן היו תוצאות טובות יותר:
AST (GOT) 29
ALT (GPT) 50

אני יודע שרמת ה-ALT אמורה להיות עד 45, האם לדעתך אני צריך להמשיך לעקוב אחר הכבד שלי עד שרמת ה-ALT תהיה בטווח הנורמה? האם זה בסדר 50?
בהחלט עדיף להמשיך ולעקוב אחרי תפקודי הכבד עד שהם חוזרים לנורמה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  251  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם