בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
צליל
11:54 23.01.11
עשיתי בדיקה של בלוטת התריס tsh היא יצאה 6.2 בשתי בדיקות הקודמות שעשיתי היא היתה 4.44 הT3 והT4 תקינים.
רציתי לדעת מה לעשות
 
ד''ר אבישי אליס  
06:45 24.01.11
לעקוב בעוד כ 6 שבועות
איך ביכולתי לדעת באם הערכים בבדיקת דם שלי בנוגע למחלת הנשיקה הם מהעבר או ההווה: EBV VCA_lgG= 77
EBV lgG_EBNA = 258 ** ברצוני לציין שאני כעת בהחלמה מדלקת ריאות מטופלת באניטיביוטיקה.
** בעיקר מה פירוש המילה EBNA ? הרופאה לא ידעה בבירור.

בתודה מראש, אשמח להודעה למייל
 
ד''ר אבישי אליס  
06:45 24.01.11
נחשפת בעבר
EBNA הוא מרכיב בגרעין הווירוס
חזרתי מארגנטינה ומזה שבוע וחצי אני לא מרגישה טוב: סחרחורות,עייפות,שיעול נזלת ,חוסר תיאבון וכו'..
אני יודעת שהמון חולים עכשיו.. הלכתי לרופא והוא נתן לי לעשות בדיקות דם ושתן
בבדיקת שתן מופיע לי :
Leucocytes !! 500 כשהטווח הוא בין 0-10
מה זה אומר?? והאם אני אמורה לדאוג??!!

תודה רבה רבה
ושבת שלום
 
ד''ר אבישי אליס  
07:44 16.01.11
לא,
חזרי על הבדיקה ובהתאם השלימי תרבית שתן
 
בוקי
21:20 14.01.11
בן 47 .מאובחן בתסמונת פיברומילגיה נוטל סימבלטה עקב כך. בביקורת צפיפותת עצם עקב ירידה בצפיפות עצם נוטל ןיטמין D עקבים ערכים נמוכים מהטווח. נוטל B12 עקב ערכים בטווח אך בקצה הנמוך.
במשך שנים אני מבצע בדיקות דם ללא שום בעיה קל מאוד לזהות את ורידיי הם בולטים לא נסתרים אך עם זאת דקים לא נתקלתי במשךהשנים בשום בעיה.
בחצי שנה אחרונה קראו ליבכבר 3 מקרים של התפוצצות וריד לאחר בדיקת דם האם זה מצביע על בעיה כולשהי.
בדיקות דם תקינות חוץ מערך מעט נמוך מנורמה של כדוריות לבנות דבר שמלווה אותי כבר שנים רבות.
ההבדל היחידי או בכך שבדיקות בוצעו במיכות גבוהה בניגוד לעבר שבצעתי כל כמה חודשים בו לעיתים היה הפרש של שבוע שבועיים וחודש.
במקרה ראשון לא שתיתי כלל וקצת היה קשה למשןך דם וכאב בזמן הדקירה והוריד התפוצץ.
במקרה שני שתתי מספיק עם מחט רגילה כאב והתפוצץ.
במקרה שלישי שתיתי שוב כאב(בד"כ לא כואב רק דוקר קלות) לקחו לי עפ פרפר לא התפוצץ אך יצא לאט.
במקרה שליש שתיתי 3 כוסות בוצע עם פרפר גם כאב גם יצא לאט והתפוצץ הוריד.
במקרה רביעי עם פרפר דקירה קלה יצא טוב לא התפוצץ אך בעבר היתה נשארת אחרי בדיקה נקודה אדומה קטנטנה של הדקירה כעת חוץ מנקודה טיפ טיפה כחול מסביב לדקירה.
האם הסינריום הנ"ל מצביע על איזושהיא בעיה (קרישות דם ) הוא בעיה כולשהיא מדוע זה קורה.
מה עושים..
 
ד''ר אבישי אליס  
07:43 16.01.11
נראה לי שהבעיה טכנית ומקרית בלבד
 
מאיה
16:59 15.01.11
אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס ומטופלת ב50 מ"ג אטרוקסין ביום, ומאוזנת.
בחודש האחרון התחלתי להרגיש את התסמינים של תת פעילות, עשיתי בדיקת דם ואכן רמת הths עומדת על 5.88 (לא בתוך הנורמה), לעומת זאת ft4 עומד על הגבול העליון (19.5) בתוך הנורמה. הרופא שלי אמר שאין צורך להעלות את מינון האטרוקסין למרות שths גבוה... הסברתי לו שעשיתי את הבדיקה שוב כי התחלתי לסבול מקור, עליה במשקל, עייפות ועור יבש...מה שכמובן מציק לי מאוד.
האם הוא צודק ואני לא אמורה להעלות את מינון התרופה?
 
ד''ר אבישי אליס  
07:43 16.01.11
השיקול הוא קליני וצריך להקבע בינך לבין הרופא
הרגשתך היא החשובה
מקרה כזה ניתן לחזור על הבדיקה ולהתרשם שוב ממידת אי האיזון
 
דנה
16:26 13.01.11
שלום!
מה-10.9.09 -ה-6.1.11 יש לי ירידה בWBC זה מתחיל ב-5.10 ומסתיים ב-3.67
כשה-LYM ןNEUT וEOS תקינים
שאלתי ממה נובעת הירידה בכדוריות הדם ומה אפשר לעשות
תודה
 
מוסא עאוני  
17:39 13.01.11
ירידה ברמת ה- WBC יכולה לקרות בעקבות טיפול תרופתי כך שאם התחלת טיפול תרופתי חדש אז מומלץ לבדוק מידת ההשפעה של הטיפול החדש על רמת הלויקוציטים בדם. זיהומים מסויימים יכולים גם לגרום לירידה כזאת כמו כן הפרעה כלשהיא במח עצם.
מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים ואם הרמה תמשיך לרדת אז בהחלט יש מקום לבירור מעמיק יותר בסיבה לירידה.
 
קרנית
11:37 14.01.11
רציתי לשאול איזה בדיקת דם אני צריכה לעשות כדי לדעת ממה יש לי ירידה בכדוריות דם לבנות
תודה
שלום
בני בן 7 ולאחר אפיזודות חולפות של מחלות חום של 40 מעלות נשלח לבדיקות דם שבהן מס' סטיות:
ERS 1 hour- 407
monocytes- 17.3
Ige-immunoglobulin E- 19
מבקשת לברר מה אומרת כל חריגה בנפרד וכולן יחד...מהן האפשרויות לממצאים הנ"ל?
למי עליי לפנות ליעוץ?
לתשובתך המהירה אודה
מיה
קודם כול את צריכה להתיעץ עם רופא ילדים.
עלייה חריפה ברמת המונוציטים ו- ESR יכולה לקרות בעקבות זיהום חריף.
משטח דם פריפרי היא כלי עזר מצויין לרופא באבחנה המבדלת.
שלום רב!
יש לי ברקע IBS כבר 4 שנים .ולאורך כל התקופה בבדיקות הדם יש לי IGE גבוה מאוד מעל 1000 . וIGM נמוך (73) .
ללא פיתרון לIBS הרופאים לא התייחסו לבדיקות האלו . יש קשר ?
מה הם אומרות ?
תודה מראש.
 
חנה
06:49 12.01.11
לפני כעשרה ימים ערכה רופאת הילדים בדיקת דם לבני בן ה- 11 והסתבר כי ה- TSH שלו עומד על 6.5 וההורמון T4 תקין. על כן החליטה הרופאנ לחזור על בדיקת ה- TSH. הפעם התשובה עמדה על 7.5. מה יכול להיות ההסבר לעליה כזו חדה וכן על רקע העובדה שהבדיקה שנייה הייתה אז תקינה?
בברכה
 
ד''ר אבישי אליס  
20:50 12.01.11
יתכן ויש ירידה בפעילות הבלוטה
מדוע נלקחה הבדיקה? יתכן והמצב הוא לאחר זיהום ויראלי ובמעקב בעוד זמן הכל יחזור לתקין
 
הדס
12:39 12.01.11
בני בן 2.5. קיבל בסופשבוע האחרון כדורי "בטנזול"
היום בספירת דם נמצא ערך PLT - 650 k/UL
מה המשמעות? האם צריך לבצע בדיקות נוספות?
 
ד''ר אבישי אליס  
20:48 12.01.11
זה משני לטיפול ולמצבו

אין צורך בברור בהזדמנות כשיחלים חזרי על הבדיקה
 
רינת
18:21 12.01.11
שלום ,
שמי רינת בת 33 לפני טיפולי IVF. בחודש נובמבר השנה עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה (אנדומטריומה). בעקבות אנדומטריוזיס ישנה הדבקות של החצוצרות ולכן הופניתי לטיפולי פוריות.
אחת הבדיקות שביצעתי היא PTT אשר יצאה לא בטווח הנורמה.
אודה אם תוכל להסביר מה זה אומר ומה פירוש התוצאה.
פגישה עם הרופא המטפל היא בעוד שבוע.

תוצאת הבדיקה היא 33.7.
 
ד''ר אבישי אליס  
20:47 12.01.11
קשור בקרישת הדם
חסר משמעות ולא יפריע בהמשך
 
בתיה
18:43 12.01.11
לאחרונה עשיתי בדיקות כלליות, אני בת 60 חולת סכרת גבולית , לחץ דם, ואוסטופורזיס וכן כלוסטרול גבוה ומטופלת בהתאם, לאחרונה גם העליתי קצת במשקל.
תוצאותת הבדיקות:
גלוקוז 118
המוגלובין A1C 6.8
ALK PHOSPHATASE 108
MCHC 32.2
אני מבקשת לדעת מה פירוש תוצאות אלו והאם עם ארד שוב במשקל זה יתאזן ויספיק או שמא יש צורך בשינוי תרופתי
אודה לך מאד על תשובתך
 
ד''ר אבישי אליס  
20:46 12.01.11
ירידה במשקל ודיאטה עשויים להספיק
לגבי השאר צריך יותר נתונים
שלום רב,

אני בשבוע 6 להריון. אבקש את התייחסותכם למס' תוצאות:

RBC-4.19 M/ul .הנורמה 4.20-5.40

HCT-36.3 %. הנורמה 37-47%

HEPATITIS Bs Ab-237.61 positive

HEPATITIS Bs Ag -negative

CREATININE-0.50 mg/dl. הנורמה 0.51-0.95

.URIC ACID -2.0 mg/dl. הנורמה 2.6-6

LEUCOCYTES - U STRIP -25 /µl

HB-12.6 g/dl. הנורמה 12-16

תודה מראש.
 
ד''ר אבישי אליס  
23:34 11.01.11
הכל תקין ומתאים, את מחוסנת להפטיטיס B
 
לידר
08:31 12.01.11
תודה רבה.
שאלה נוספת למה מתייחסת הבדיקה הבאה VARICELLA ZOSTER IgG - Negative

יום נעים.
שלום ד"ר , תודה על תשובתך.
עוד כמה תשובות שהגיעו היום ולא הצלחתי להבין את משמעותן. שבוע 6 להריון. תודה. CMV IgG -Positive>2.5 IU/ml CMV IgM -negative האם אני מחוסנת? TOXOPLASMA IgM <3 Negative IU/ml TOXOPLASMA IgG-Negative COOMBS INDIRECT-Neg RH-POS


דבר נוסף, האם התוצאות הבאות (מתחת לנורמה ) מצביעות על אנמיה ??
HCT-36.3 %. הנורמה 37-47%
RBC-4.19 M/ul .הנורמה 4.20-5.40

שוב תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
20:44 12.01.11
אין כל בעיה וכל הבדיקות תקינות, אין כל בעיה עם המזהמים שנבדקו
את בגבול ספירת הדם התקינה- לעקוב
שלום,

נשלחתי לעשות בדיקות דם בסיסיות לקרישה (כולל ספירת דם). עוד לא עשיתי אותן.

אני רוצה להתחסן לשפעת וחוששת שהחיסון ישפיע על תוצאות בדיקות הדם (למשל על כדוריות הדם הלבנות). חשוב לי מאוד שתוצאות בדיקות הדם יהיו אמינות.

האם החשש שלי מוצדק? אם כן, כמה זמן אחרי החיסון אפשר לעשות בדיקות דם שיצאו "אמינות" (לאור העובדה שלוקח לחיסון שפעת כשבועיים לעבוד).

תודה רבה
 
ד''ר אבישי אליס  
23:36 11.01.11
לחכות כשבועיים-שלושה
 
דוד
16:24 09.01.11
האם בכל בדיקת דם רגילה מופיעים כל התוצאות של הבדיקה ומשם מתעמקים בנושא מסויים או שרק במה שהנבדק רוצה לבדוק בעצם??
 
ד''ר אבישי אליס  
21:37 10.01.11
מה דעתך?
 
מיה
16:38 11.01.11
זאת פעם ראשונה שאנו עושים בדיקת דם ע"מ לברר את פשר המחלות חום החוזרות.
יש לציין שבני היה חולה באותו זמן (חום, שיעול וכאבי גרון)
אשמח להבין לאן חותרים עם הדיקות...
תודה מיה
 
ד''ר אבישי אליס  
23:35 11.01.11
אני מציע שיחה עם רופא פנים אל פנים
 
ITP ISRAEL
21:25 10.01.11
שלום,

אני לאחר אישפוז בעקבות רמה נמוכה של טרומבוציטים.
אבחנה - ITP
מטופלת בפרדניזון.
הומלץ לי לעשות בדיקות:
anti cardiolipin
Lupus Anti coagulant
Beta 2 glicoprotein

אשמח לקבל הסבר על בדיקות אלה והקשר שלהן לירידה בטרומבוציטים

תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
21:32 10.01.11
מטרתם למצוא מצבים בהם יש ITP
אלה נוגדנים עצמוניים
 
ITP ISRAEL
22:01 11.01.11
לא כל כך ברור לי למה כשאושפזתי בבית חולים אמרו לי שאי אפשר להוכיח ITP, רק לטפל ולהוכיח שהטיפול עובד...
ולמה ההמטולוג שעוקב אחרי לא ביקש לבצע את הבדיקות (אלה רופא אחר שהתייעצתי איתו)
האם הבדיקות האלו באמת נחוצות או תורמות למישהו במצבי שבטיפול פרדניזון?
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
23:33 11.01.11
אחד לא קשור לשני
ישנן מחלות ומצבים המתייצגים עי ITP ולכן בצדק הורחב הברור
הוא לא ישנה את מדיניות הטיפול עתה
אך ישפוך אולי מעט יותר אור על התהליך ומהלכו

למה לא כולם הציעו לבדוק? חילוקי דעות בין רופאים
לפני כעשרה ימים ערכה רופאת הילדים בדיקת דם לבני והסתבר כי ה- TSH שלו עומד על 6.5 וההורמון T4 תקין. על כן החליטה הרופאנ לחזור על בדיקת ה- TSH. הפעם התשובה עמדה על 7.5. מה יכול להיות ההסבר לעליה כזו חדה וכן על רקע העובדה שהבדיקה שנייה הייתה אז תקינה?
בברכה
 
מיכל
14:48 10.01.11
שלום רב,
הנני יוצא בריה"מ ואישתי מרוקאית לפני כשבוע ביצעתי בדיקת טאי זקס כחלק מבדיקות תרום הריון ובתשובה שקבלתי רשום כי הינך נושא
את האינזים הקסאמינידאז A כ-67%

א.ברצוני לשאול מה אומרת התשובה הנל?האם היא תקינה או לא?האם הנני נושא את הגן הפגום למחלת הטאי זקס או לא?
ב.האם גם אישתי צריכה לעשות בדיקה לטאי זאקס בשביל לאמת את התוצאה או שניתן להסתפק רק ע"פ התוצאות שלי?
 
ד''ר אבישי אליס  
21:33 10.01.11
אתה תקין
החסר אינו שכיח ביוצאי מרוקו
 
מיכל
23:58 10.01.11
ד"ר שלום רב,
אייני יוצא מרוקו אלא בריה"מ
האם תוצאה של אינזים הקסוזאמינדאז A
67% היא תקינה או שלפי דעתך כדאי גם לאישתי לבצע בדיקה לטי זקס.
מה טווח הנורמה בבדיקה מסוג זה?וממה נובע המחסור בבדיקה?
 
דוד
16:28 09.01.11
האם בכל בדיקת דם רגילה מופיעים כל התוצאות של הבדיקה או שמגיעים רק תוצאות של מה שהנבדק בעצם צריך...למשל אם בן אדם חושש מסכרת ועושה בדיקת דם אז עדיין הוא יקבל את כל התוצאות שיש בבדיקת דם כולל ספירות דם וכו'?? בתודה מראש דוד
 
ד''ר אבישי אליס  
21:36 10.01.11
מה שהרופא הזמין - זה מה שמבוצע
 
דוד
16:31 09.01.11
במידה ועשיתי בדיקת דם והתוצאות הגיעו האם אני צריך ללכת ולקחת אותם מהמעבדה ואז לקחת אותם לרופא או שהם מועברים ישר לרופא ואני רק צריך לקבוע תור?
 
ד''ר אבישי אליס  
21:36 10.01.11
מועברים ישירות לרופא
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  237  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם