בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
חסוי
20:30 10.12.11
שלום,
בצעתי בדיקות דם לפני כמה ימים והתוצאות:
(GOT(AST-שיצא 63 כשהטווח הוא בין 0-27
(GPT(ALT-שיצא 89 כשהטווח הוא בין 0-34
IRON-שיצא 121 כשהטווח הוא בין 33-102
NON-HDL CHOLESTEROL - שיצא 159 כשהטווח הוא בין 35-150
CHOLESTEROL-LDL calc- שיצא 133.6 כשהטווח הוא בין 40-130
CHOLESTEROL-שיצא 234.9 כשהטווח הוא בין 110-200

מה עלי לעשות? מה אומר הדבר? יש לציין שיש לי כאבים בבטן ובראש שבגללם נשלחתי לבצע בדיקות דם..
 
לירון
14:44 10.12.11
שלום חבר שלי סיפר לי פעם שיש לו מחלה שקוראים לה היפטיטיס B וזה בכבד ונדבקים לזה רק אם יש נגיעה של דם עם דם או זרע ולפי האינטרנט גיליתי שזה יכול להדבק גם עם העברת רוק האם זה נכון? ואם יכול להיות שנדבקתי..ואם כן מה אני יכולה לעשות? תודה לעונים (ואם זה לא קשור לפורום מצטערת פשוט לא מצאתי פורום של כבד..) ויש לציי שכבר התנשקנו אך בלי קיום יחסי מין...
 
יוסף
16:40 22.11.11
בבדיקת דם שגרתית נתקבלו תוצאות חריגות אני בן 50 ומעשן =הערה במשפחה היה לנו עבר עם מחלות סרטן אח שלי סרטן ראות אמא שד וידוע לי על פוליפם במעי גס
hypo%=6.7 ערך נורמאלי בין 0.0-2.5
rbc=5.78 ערך 4.5-5.5
mch= 26.5 נמוך ערך נורמלי 27-31
mchc=31.4 ערך נורמלי 32.0-35.0
esr=28 ערך נורמאלי 0.0-20.0
cholesterol=173
triglycerides=139
cholesterol-hdl=43
chol calc=103
non-hdl-cholesterol=131
chloride=106 98-106
alfafetoprotein tm=1.5
cea=3.0
psa=0.491
 
יוסף
08:57 10.12.11
 
אברהם
12:48 09.12.11
בדיקת שתן תקינה חוץ מאריטרוציקין (כדוריות דם אדומות) 150.
בתרבית שתן אין צמיחה.
בדיקה למחרת חוזרת, כדוריות דם בשתן 250 פרוטין 75, וחלבון 100.
עדיין מחכים לתשובה לתרבית.
הבדיקות נעשו לנערה בת 14.

מה זה מביע?
שלום לך, בני חלה בהרפס בכל אזור הפה בחודש האחרון, השבוע ביצענו בדיקת דם, ונמצא שיש לו cmv, igg 693, igm 95, iga 49 שניהם תשובה חיובית.
אני בהריון בחודש הראשון עשיתי בדיקות דם ויצא שהיה לי igg חיובי ו igm שלילי.
(לפי הבנתי היום, הוירוס קיים אצלי אך נמצא במצב רדום). שאלתי היא- האם תוכל לפענח לי את בדיקת הדם של בני? והאם אוכל לדעת בוודאות אם הוא קיבל את הוירוס כעובר או לאחר לידתוו? הבנתי שהוירוס מאוד מסוכן במידה ונדבקים ממנו בעובר. בבקשה, אני חייבת תשובה דחופה, אני לא ישנה בלילות מתה מדאגה
תודה רבה,
הלית
 
שואלת,
21:41 08.12.11
שלום ד"ר, לאבא שלי יש קרשיות , דופלקס צוואר:
בצד ימין - וריד הג'וגולריס הפנימי חסום במוצאו עד לחלקו האמצעי עם קריש טרי.
חלקו המרוחק פתוח על ידי קולטרל שמספק אותו.
הוא לוקח קלקסן של 60 מ"ג פעמיים ביום.
הרופא נתן לעשות מס' בדיקות דם, (רשמתי רק את מה שאני לא יודעת מה אומרת התשובה.
LAC-CONFIRM-RVVT טווח 27-35 תוצאה: 38
DNA (ds) Ab תוצאה : 1>
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) תוצאה: Negative
A.B2 GLYCOPROTEI IgG תוצאה: 1.4 Negative
A.B2 GLYCOPROTEI IgM תוצאה: 1.0 Negative

בדיקה ראשונה, לא תקינה תוצאה: 38, מה משמעותה?
בדיקה שנייה תוצאה: 1> , מזה אומר?
שלוש בדיקות אחרונות, האם תקינות?
אודה לך את תענה לי במפורט..
 
שואלת
16:17 08.12.11
שלום ד"ר, לאבא שלי יש קרשיות , דופלקס צוואר:
בצד ימין - וריד הג'וגולריס הפנימי חסום במוצאו עד לחלקו האמצעי עם קריש טרי.
הוא מזריק קלקסן פעמיים ביום של 60 מ"ג.
חלקו המרוחק פתוח על ידי קולטרל שמספק אותו.
הרופא נתן לעשות מס' בדיקות דם, (רשמתי רק את מה שאני לא יודעת מה אומרת התשובה.
LAC-CONFIRM-RVVT טווח 27-35 תוצאה: 38
DNA (ds) Ab תוצאה : 1>
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) תוצאה: Negative
A.B2 GLYCOPROTEI IgG תוצאה: 1.4 Negative
A.B2 GLYCOPROTEI IgM תוצאה: 1.0 Negative

בדיקה ראשונה, לא תקינה תוצאה: 38, מה משמעותה?
בדיקה שנייה תןצאה: 1> , מזה אומר?
שלוש בדיקות אחרונות, האם תקינות?
אודה לך את תענה לי בפמורט.
 
רוני
13:37 08.12.11
מה סימון הערך של חומצה פולית בבדיקת דם?
 
שני
10:11 07.12.11
היי אני סובלת מאנמיה המון שנים אף פעם לא התעמקתי בבדיקות דם ועכשיו קיבלתי תוצאות מהבדיקה האחרונה החלטתי להתעמק וראית שהערך WBC נמוך שאני קוראת על כך באינטרנט זה נותן הסבר קצת מלחיץ!!!!! האם יש מה לדאוג או שזה תוצאה מהאנמיה
כמובן שתיאמתי תור לרופאת משפחה אבל לצערי זה יקרה רק עוד שבוע...
אודה על תשובתך המהירה.
 
חורחה אוליבה  
12:37 07.12.11
WBC לא קשור לאנמיה. בנוסף, לא כתבת את התוצאה.
אז למה זה כן קשור ?
איזה ערכים לרשום לך תוצאות?
 
שני
12:41 07.12.11
.
 
חורחה אוליבה  
10:46 08.12.11
אני חוזר: WBC לא קשור לאנמיה. פשוט אמרת WBC נמוך בלי לתת תוצאה וערכי איחוס שלך, כדי להעריך.
אנמיה מוגדרת על פי תוצאות המוגלובין. אם הכן יש לך אנמיה ממושכת, חייבת להתיעץ עם רופא כדי לברר סיבה וסוג האנמיה, ואז לקבל טיםול מתאים.
ד"ר שלום רב.
הנני בחורה בת 27, אתמול לפי תוצאות בדיקות הדם הבנתי שה- thc שלי הוא 0.02
במעבדה נלחצו מאוד ועוד לא יצא לי לפנות לרופא עקב כך, הבנתי שהנורמה היא 0.15 ואצלי מסתבר כמעט ואין תפקוד בבלוטה.
הנני בחורה רזה. ופתאום בלי סיבה ובלי לשנות את הרגלי האכילה התחלתי להשמין בלי להבין מדוע. אני מאוד פוחדת מהשמנה, מעולם לא הייתי שמנה ואני רגילה לרזון היפה שלי, כמו כן כל הזמן קר לי, יש לי צמרמורות קור נוראיות שמלוות בזיעה קרה תמידית, אני גם מרבה לאחרונה להזיע בכפות הידיים ובגב, דברים שלא היו בעבר.
אני כל הזמן עייפה וחלשה, והדופק שלי הוא מאוד מאוד חזק לעיתים אני מרגישה שהלב יצא ממקומו או רקותיי יתפוצצו!
האם כל אלו נובעים מתוצאה זו של הבלוטת תריס??
האם זהו תת פעילות ומה אני עושה על מנת לשקם עצמי בהקדם?
לפי איך שזה היה נראה, במעבדה הם היו מאוד מודאגים. האם יש סיבה לדאגה?
אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה.
התוצאה מעיד על פעיךות יתר של הבלוטה. את צריכה לבקר אצל רופא משפחה או אנדוקרינולוג, כדי לברר סיבה של התוצאה והסמפטומים.
אני בת 59 אשמח להסבר לגבי התוצאות הבעיתיות הללו
micro% - 4
hct -35.2
mchc-35.3
rdo-15.6
plt-108
hdw-3.6
pt-inr -1.26
pt-sec 17.4

תודה
 
חני
20:02 04.12.11
שלום
אני בת 27 ולאחרונה אני סובלת מסחרחורות ובחילות כול יום לאיזה כמה שעות אבל אנימתפקדת כי אין לי ברירה
עשיתי היום ספירת דם ובדיקת הריון והריון יצא שלילי
ובבדיקת דם יצא plt מתחת לנורמה.
רציתי לדעת אם זה משהוא לא טוב
יש לי 2 ילדים הקטנה בת 9 חודשים והפסקתי להניק לפני חודשים בערך ועדיין לא קיבלתי מחזור לכן עשיתי בדיקת הריון כדי לשלול את ההפשרות הזאות
ולאחרונה אני בקושי שותה כי אני שוחכת או שאין לי זמן וגם לגבי אוכל
להלן התוצאות :
7.1 K/µl
RBC 4.48 M/µl
HB 13.2 g/dL
HCT 37.5 %
HCT/HGB Ratio 2.8
MCV 83.7 fl
MCH 29.6 pg
MCHC 35.3 g/dl
RDW 13.6 %
MPV 8.7 fl
PLT 147.0 K/µl
MACRO% 0.1
MICRO % 1.5
HYPER% 0.7
HYPO % 0.5
MICRO%/HYPO% 3.00
CH 28.40
NEUT% 71.5 %
LYM% 19.4 %
MONO% 5.4 %
EOS % 1.7 %
BASO % 0.3 %
LUC% 1.7 %
LYMP.abs 1.4 K/µl
NEUT.abs 5.1 K/µl
MONO.abs 0.38 K/µl
EOS.abs 0.1 K/µl
BASO abs 0.02 K/µl
LUC abs 0.12


תודה רבה
 
חורחה אוליבה  
21:12 04.12.11
הסטיה לא משמעותית.
 
דורין
18:11 04.12.11
שלום לך
אני בת 50 עשיתי בדיקת שתן היום וקבלתי תשובה חלקית שיש לי לויקוציטים 500
זה מופיע עם כוכבית בצבע אדום

Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
500
|


Erythrocytes (U) | cell/µl | (
0 *
10 )
10
|
שאלתי מה זה אומר ?


בתודה מראש
דורין
 
חורחה אוליבה  
21:06 04.12.11
כדאי לקבל כל התשובה ולא להסתמך על חלקים. התשובה היא של סטיק: מה ראו במיקרוסקופ?. החלק שחסר: תרבית?. אם התושה נכונה, אפשר שיהיה לך דלקת בדרכי השתן.
שלום,

לאחרונה סובל בני בן החמש וחצי מחום גבוה ומחולשה.

בבדיקת דם שבוצעה היום התקבלו ערכים גבוהים:

ESR - 65
PLT - 558

שאר הבדיקת הינם בטווח הנורמה.

מה יכול לגרום לשילוב של 2 הערכים הגבוהים?
האם ישנה אפשרות שזה נגרם כתוצאה מתזונה לא נכונה?

תודהל עונים
 
ROMI
18:33 04.12.11
שלום-
בת 73.
לפני כשנה הTSH היה 45 , ובמהלך השנה השתנה -3 חודשים אחרי 28
3 חודשים לאחר מכן 17
3 חודשים לאחר מכן 30
וכיום הTSH עומד על 80.
לקחתי לסרוגין אלטרוקסין.
כיום התחלתי לקחת 100 מג אלטרוקסין.

הטריגליצרדים הגיעו בעבר עד ל360 והכולסטרול ל250.
כיום ערכי הטריגלצידים והכוסטרול תקינים.

למרות זאת ממשיכה לקחת לכולסטרול 40 מג סימבסטטין
ללחץ דם 5 מג אמלו
ולויטמין D שערכו 58 לוקחת 3 כדורי די-ויט של 150 מג

שאלתי- מה משמעות הערך הכל כך גבוה של הTSH,
האם הגיוני לקחת טיפול לכולסטרול למרות שערכו תקין?
דובר על בעייתיות עם התרופה אלקטרוקסין- מה דעתכם על כך?

תודה רבה.
 
אני
09:56 04.12.11
בוקר אור. אני בת 20 ואני מאוד חוששת מבדיקות הדם שעשיתי לפני יומיים :
HCT 36.8 % (מראה שזה נמוך מהנורמה)
WBC 12.26 (גבוה מהנורמה)
MONO.abs 1.13 (גבוה מהנורמה)

FOLIC ACID 2.1 (מראה שזה נמוך מהנורמה)

אני קצת חוששת אני צריכה מה זה אומר?איזה חיידקים יש לי מז'א אומרת....
אשמח לתשובה כלשהי תודה רבה ויום טוב!!!
 
חורחה אוליבה  
10:06 04.12.11
חריגות של HCT ו-MONO לא רלוונטיות. FOLIC ACID נמוך דורש תיקון. לשם כך צריכה לדבר עם רופאך.
 
me
19:54 03.12.11
שלום עשיתי בדיקת דם ואלה התוצאות החריגות:ורציתי לדעת מזה אומר? תודה.

rbc 3.93 הנורמה: {4.2-5.4}

hct 35.8 הנורמה: {37.0-47.0}

mch 31.7 הנורמה: {26.0-31.0}

eos% 11.2 הנורמה: {0.0-7.0}

eos.abs 0.7 הנורמה: {0.0-0.6}
 
חורחה אוליבה  
09:54 04.12.11
אנמיה קלה. eos : צריך לברר. אפשרות של פרזיטים או אלרגיה?
שלום רב ד"ר אני בן 32 סובל כבר מספר חודשים מתשישות שמתבטאת בקור בכפות הידיים דופק מואץ,בחילות,
בעבר לפי הרופאה סבלתי ממחלת הנשיקה עתה השבוע עשיתי בדיקת דם נוספת וזאת התשובה,ברצוני ליין כי גם שאני חש כך מבדיקת סוכר שעשיתי נראות ירידות כמו לדוגמא לאחר ארוחה של בשר ולחם +לקינוח סופגנייה רמת הסוכר הייתה 79 האם יכול להיות שהמחלה חזרה ברמה חלשה יותר?מה מומלץ לעשות? העתקתי את תוצאות הבדיקה

Borderline 27 -EBV VCA IgM

EBV VCA_IgG - Positive 635

EBV IgG-EBNA-597 Positive
CMV IgG -<0.2 Negative
CMV IgM -negative
 
יעל
22:42 01.12.11
תודה על המענה
 
שמעון
19:27 28.11.11
שלום רב

משהוא דקר אותי ממחט במועדון , עשו לי בדיקות דם יום למחרת
ורציתי לדעת מה זה אומר כי ראיתי שהנתונים הנ"ל קצת גבוהים


wbc-11.4
neutrophils % 82.5
neutrophils no 9.4
 
חורחה אוליבה  
22:12 01.12.11
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  267  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם