בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
גל
14:00 21.04.12
ד"ר שלום רב,


רציתי לדעת מה המשמעות של גלובולין בטא1 וגלובולין בטא 2, כל אחד לחוד, וגם מה זה אומר ששניהם כמעט בגבול העליון..

בדיקת הגלובולינים שלי:

גלובולין בטא 1 = 6.9%

גלובולין בטא 2 = 6.5%


לשם התמונה הכללית אציין ש:
גובולין אלפא1 = 3.9%
גלובולין אלפא 2 = 8.1%

גלובוין גמא = 13.6%

בתודה מראש
 
מאיה
20:46 16.04.12
שלום,
יש לי לעשות בדיקת דם של כימיה ומחלות מין, השאלה שלי היא אם צריך לצום לפני ולכמה זמן?
 
חורחה אוליבה  
13:52 21.04.12
עם בכימיה כללולה גלוקוז, צריךצום של 8 שעות. עם גם כולסטרול וטריכליצרידים, אז צום שבין 12-14 שעות.
בוקר טוב

אני בשבוע 14 +5 ימים להריון

בבדיקת דם הראשונה בהריון יצא גלוקוז מעט גבוה ומאחר שיש הסטוריה של סכרת במשפחה הרופא נתן לי לעשות העמסת סוכר כבר בשלב הזה.

עשיתי אתמול את הבדיקה וכן בדיקת שתן ורציתי לשאול לגבי מספר תוצאות שמדאיגות אותי, אשמח להסבר

Glucose Challenge Test 1h - התוצאה 120.6 (גבול הנורמה 65-140)

Leucocytes u - התוצאה - 500 (גבול הנורמה 0-10)

Erythrocytes u - התוצאה - 10 (גבול הנורמה 0-10)


אשמח לתשובתך
תודה רבה ויום טוב
 
חורחה אוליבה  
13:50 21.04.12
עמסת סוכר נרהא תקינה. Leucocites יכולים להעיד על דלקת בדרכי השתן. כדאי לבצע תרבית + רגישות.
 
מיקה
14:47 09.04.12
שלום,
בני בן שנה+9 ח' חזר מהגן ב-3.4 עם חום.
ב-4.4 נבדק ע"י רופאת ילדים ונמצא עם נק' לבנות בגרון
והוחלט על משטח גרון בשעה 18:00.
לרוע המזל, קופ"ח איבדה את המשטח (או שכחה לבדוק) ורק ב-8.4 המשטח נשלח למעבדה.
ב-9.4 הגיעה תשובה כי סטרפטוקוקוס A שלילי.
האם תוצאות הבדיקה אמינות מאחר והיא נעשתה באיחור?
בינתיים מיום 4.4 הוא לוקח אנטיביוטיקה, האם כדאי לסיים או להפסיק?
תודה וחג שמח
 
חורחה אוליבה  
13:46 21.04.12
באופן כללית, כדאי לסיים תמיד את הטיפול אנטיביוטי ולא להפסיק באמצע. תבקש המלצה של רופא המטפל. התוצאות הבדיקות אמינות לגבי היום שהדגימה נלקחה. בין התחלת הבעיה והיום של לקחו את הדגימה השהיה,עברו ימים והיה טיפול, אז יכול להיות שכבר אין דלקת.
בכל אופן, אני ממליץ לדב עם הרופא במטפל.
 
אביבה
19:05 18.04.12
בבדיקת שתן קיבלתי תוצאה 250WBC/microl , האם מדובר
בדלקת בדרכי השתן ? מה הטיפול ?
אני בצעתי אותה מאחר וקבלתי צריבה וגם תכיפות בשתן.

תודה
 
חורחה אוליבה  
13:38 21.04.12
תוצאה וסימנים שאת מרגישה, מעידים על זיהום בדרכי השתן. כדאי לבצע תרבית שתן ורגישות, כדי לזהות את החיידק, עם הכן יש זהום, ולקבל רשימה של אנתיביוטים שאפשר להשתמש כטיפול.
שלום,
עשיתי בדיקות דם כלליות ושתן, כול הערכים יצאו תקינים מלבד הבאים:
GLUCOSE 108
URIC ACID 2.97
CALCIUM 10.52

נתוני רקע: גיל 28, גובה 1.78 משקל 63, חולה בFMF מטופל בקולכיצין ללא התקפים.
האם יש לעשות משהו בנידון?

תודה מראש,
חן
 
חורחה אוליבה  
13:34 21.04.12
החריגות מהנורמה לא גדולות.
 
קרן
23:08 16.04.12
שלום,
ביצעתי היום בדיקת דם. כל מה שקשור להומוגלובין/כדוריות דם אדומות (גודל נפח) נמוך בהרבה מהנורמה. כמו כן פריטין 4(ארבע)!! כשהתווך הוא בן 10-291.
מה זה אומר מה ההשלכות?
תודה.
 
חורחה אוליבה  
13:31 21.04.12
פריתין הוא חלבון המאחסן ברזל. תוצאות שלך נמוכות מהנורמה יכולות להעיד על חוסר ברזל.
 
אלי
13:37 19.04.12
שלום רב
אשמח לדעת מה משמעות תוצאת בדיקת דם של :eosinophils הם ברמה של 7.1 וכתוב שהטווחים המותרים הם:0-6
אשמח לפרט יותר במייל פרטי הנ"ל
תודה
 
חורחה אוליבה  
13:29 21.04.12
eosinophilia מעיד בדרך כלל על אלרגיה ונוכחות של פרזיטיים
 
חסויי
11:26 21.04.12
היי . אני בת 18 ואני מעשנת . רציתי לדעת עם בבדיקות דם כלליות אפשר לגלות זאת ? אשמח עם תענו לי דחוף
 
חורחה אוליבה  
13:27 21.04.12
יש בדיקת שתן שמדלה מטבוליתים של הניקותין.
מה הדחיפות?
 
שמש
20:27 17.04.12
שלום. אבי בגיל 68 ולאחרונה הבחנו בהופעה של בעית זיכרון לטווח קצר. אילו בדיקות דם מומלץ לבצע כבירור ראשוני.
תודה.
 
אילנית
10:25 10.04.12
שלום רב,

בבדיקות שתן שעשיתי מספר פעמים בהפרשים של שלושה חודשים מאחת לשניה הכל יוצא שלילי ורק הליקוציטים יצא 25 כשהנורמה עד 10. רופא המשפחה אומר לי להתעלם מזה אני אישה בת 59 כמובן שלפני מתן השתן לבדיקה התרחצתי תרבית שתן יוצאת שלילית.
רופא נשים אומר שאין קשר לבעיה נשית. האם עלי לפנות לאורולוג ?
אשמח לתשובה,
אילנית
 
חורחה אוליבה  
18:57 16.04.12
שלום אילנית:
כנירא שהצשובה היא של סטיק, שלא תמיד מדוייקת. עלך לבקש בשיקה מיקרוסקופית של משקעת שתן, כדי לכמת נכון את הליקוציים. בכל מיקרה, אם התרבית שלילית אז אין זיהום.
PSA ng/ml 0.45
VITAMIN D (25-OH)- 30.2
ESR-11 mm/h

לי נראה שיש בעיה גם עם לחץ דם קצת
כולסטרול , המוגלובין ,וויטמין D ,
VRIC-ACID
טריגליצרידים
 
חורחה אוליבה  
18:52 16.04.12
התמונה לא כל כך קריא, אבל חוסר ברזל יכול בהחלת קשור ל-Hemoblobin
לגבי השומנים, כדאי לקבל יעוץ רפואי, או של דיאטנית תחילה, כדי לנסות להגיע לתחומים המומלצים.
שלום.
 
משה כהן
12:15 16.04.12
בני בן 13 נמוך מאוד יחסית לגילו בבדיקות דם שערכנו tsh תקין אך:
IGF-1 138.00 NG/ML ( 220.00- 972.00)*(.........)
IGF-BP3 3840.00 NG/ML ( 3300.00-10000.00) (*........)
בצילום כף יד גיל העצמות הוא 11
הייתי רוצה לדעת מה זה אומר?
 
מירי
17:19 15.04.12
שלום!
אני חולה כבר 5 ימים היום הייתי אצל הרופא והוא לא ידע בדיוק מה יש לי, עשיתי בדיקות דם והם הגיעו ממש עכשיו, אני לא ממש מבינה מה התוצאות, (חוץ מזה שהיה לי חום גבוה יש לי פצעים על הלשון ופריחה מוזרה באיזור כפות הידיים ורגלים)
מצרפת את התוצאות, אם תוכלו להסביר לי מאוד אשמח

ESR 14.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (....*....)
WBC 3.20 K/UL ( 4.00- 10.00)*(.........)
!נא לשים לב
NEUTROPHILS 1.50 K/UL ( 1.80- 6.60)*(.........)
NEUTROPHILS % 47.60 % ( 46.00- 68.00) (*........)
LYMPHOCYTES 1.00 K/UL ( 1.10- 3.50)*(.........)
LYMPHOCYTES % 32.40 % ( 15.00- 45.00) (....*....)
MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 11.40 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.30 K/UL ( 0.00- 0.60) (....*....)
EOSINOPHILS % 8.30 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.44 M/UL ( 3.90- 5.40) (..*......)
HEMOGLOBIN 12.20 G/DL ( 12.00- 16.00) (*........)
HEMATOCRIT 35.70 % ( 35.00- 45.00) (*........)
MCV 80.40 FL ( 80.00- 98.00) (*........)
MCH 27.60 PG ( 27.00- 33.00) (*........)
MCHC 34.30 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
PLATELETS 98.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........)
MPV 11.60 FL ( 6.50- 11.50) (.........)*
RDW 14.10 % ( 11.00- 16.50) (....*....)
SG 1.03 SG
LEUCOCYTES UR. 75.00 LEUK./UL
+1
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.50
PROTEINE UR 30.00 MG/DL
+1
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
שלום רב,
בתי הקטנה בת 3.5 ולאחרונה עשתה בדיקת שתן.
בבדיקה יצאו הערכים:
Protein (U) - בערך של 50 (הגבול העליון הוא 30)
PH - 8.5
Erythrocytes (U)/Field - *1

יתר הערכים - נורמלי.

שאלתי - מדוע יש לילדה חלבון בשתן?
על מה מצביעות הבדיקות?
אודה לתשובתכם.
ביצעתי אולטרסאונד של בלוטת המגן בעקבות ערכים גבוהים של TSH ונוגדנים כנגד הבלוטה.

התשובה לבדיקה:
בלוטת התריס לא מוגדלת, מרקמה מעט גס ומעט היפו-איקואי, ללא קשרים.
מודגמת זרימת דם לא מוגברת.


מהתשובה אני מבינה כי הבדיקה תקינה? מה זאת אומרת שהמרקם מעט גס והיפו-איקואי?

בנוסף, האם תת פעילות מהסוג הזה (לפי מה שהבנתי הנוגדנים מרמזים כי המחלה הינה אוטואימונית) נקרא "שימוטו"? האם יכול להגרם כתוצאה משקיעת עמילואיד?

תודה!

שלום,

אני בשבוע 16+6 ותוצאות בדיקות הדם שלי בנוגע ל- urea, creatinine , uric acid יצאו נמוכות מהרגיל (13, 0.38, 2.1). התוצאות הן כך מההתחלה בערך.

לאחר שבוע מנוחה מהרופאה ולאחר שתיית 3 ליטרים [לפחות] כל יום עדיין התוצאות נמוכות.... אני אובדת עצות [והרופאה שלי בחופש...:)].

אנא עצתכם,

תודה וחג שמח,

נבט



שלום, נבט
ירידת בריכוז של urea, cratinine y uric acid בהריון, הן תופאה תקינה ומוכרת.
לא לגדאוג, וחג שמח.

 
זאב
17:27 04.04.12
שלום אני בן 40
אני בחודש האחרון נוטל דפלפט ולמוגין
עשיתי בדיקות דם וחלקם לא היו בנורמה
WBC-3.9
RBC-4.48
HEMOGLOBIN-13.1
HEMATOCRIT-38.8
אני גם נוטל קומדין,ציפרלקס ולוטן
רציתי לדעת האם התוצאות הללו הם בגלל התרופות ואם זה בעיה?
תודה
 
מוריה
15:52 03.04.12
שלום רב
אני בת 28 ואמא לשלושה
יש לי שאלה בקשר לסימנים אדומים בפנים כתוצאה מאקנה בעבר (לפני 8 שנים)
ועייפות כללית רוב הזמן
עשיתי בדיקת דם כללית אצל רופאת המשפחה שאמרה שהכל תקין
כולם אומרים לי לגשת לרופא נשים ולבדוק בעיות הורמנליות ולראות אם יש קשר לפצעים
וכו, אז רציתי לדעת אם זה נכון לגשת לרופא נשים או שאין קשר? תודה אשמח לקבל תשובה !!
 
שרית
11:56 04.04.12
בת 28 בהריון שבוע 26.האם הערכם החריגים מצביעים על בעיה כלושהי?

WBC-Leucocytes 6.1 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(.*........).
RBC-Red Blood Cells 4.03 10*6/micl 4,00 - 5,20 .(*.........).
Hemoglobin 12.2 g/dl 12,0 - 16,0 .(*.........).
Hematocrit 36.6 % 36,0 - 46,0 .(*.........).
MCV-Mean Cell Volume 91 fl 79 - 97 .(......*...).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 30.3 pg/cell 27,00 - 34,0 .(....*.....).
MCHC-M.Cell Hb cont. 33.3 g/dl 31,00 - 36,0 .(....*.....).
RDW-Red Cell Distri.Width 14.4 % 11,60 - 15,0 .(.......*..).
Platelets 124 10*3/micl 150,00 - 450, *(..........).
MPV-Mean Platelet Volume 11.1 fl 8,5 - 12,9 .(.....*....).
Neutrophils % 82.5 % 40 - 75 .(..........)*
Lymphocytes % 8.9 % 22,0 - 43,0 *(..........).
Monocytes % 8.1 % 3 - 13 .(....*.....).
Eosinophils % 0.3 % 0 - 6 .(*.........).
Basophils % 0.2 % 0 - 2 .(*.........).
Neutrophils # 5.01 # 1,80 - 7,70 .(....*.....).
Lymphocytes # 0.54 # 1,00 - 4,80 *(..........).
Monocytes # 0.49 # 0,00 - 1,10 .(...*......).
Eosinophils # 0.02 # 0,00 - 0,60 .(*.........).
Basophils # 0.01 # 0,00 - 0,20 .(*.........).
Neutrophils % confirm. 78.5 % 40 - 75 .(..........)*
Band % 9.4 % 0,00 - 6,00 .(..........)*
Lymphocytes % confirm. 4.7 % 22 - 44 *(..........).
Monocytes % confirm. 6.7 % 3 - 13 .(...*......).
Eosinophils % confirm. 0.0 % 0 - 6 .(*.........).
Basophils % confirm. 0.0 % 0 - 2 .(*.........).
Myelocytes % Confirm 0.7 % 0,0 - 0,1 .(..........)*
Remarks
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  276  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם