בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
yul
22:25 17.04.11
אמי בית 58 נשלחה לביצוע כימיה עקב יתר ל.ד לא מאוזן מזה מס' חודשים ובנוסף תלונות על כאבי בטן ונפיחות. לאחרונה בדיקת US עם כבד שומני וככל הנראה המנגיומה.
בכימיה נמצאו ערכים תקינים מלבד סוכר גבוה (ייתכן עקב עודף משקל? ) ורמות אוריאה גבוהות מהנורמה בדם (105) מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם ישנה סיבה לדאגה.
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
14:15 18.04.11
הפרעה בתפקודי כיליה, יתכן על רקע התרופות שמקבלת? מקבלת משתן?
דורש הערכה
הבן שלי בן 11 חודשים, עם חום גבוה מאוד מאתמול בבוקר.
תוצאות ספירת הדם הם:
NEUTROPHILS % 59.20 % ( 18.00- 49.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.96 K/UL ( 2.60- 8.50)*(.........)
LYMPHOCYTES % 29.20 % ( 37.00- 69.00)*(.........)
RDW 17.70 % ( 11.00- 17.50) (.........)*
כל השאר נורמלי.
הרופאה שבדקה אותו הבוקר לא מצאה שום דבר ולכן הורתה על הבדיקה. היא נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה במידה ויהיה צורך אך המרפאה סגורה ולא הייתי רוצה לדחות את תחילת מתן הטיפול. האם לפי הבדיקות לתת לו את התרופה?

תודה רבה
בברכה
ליאת
זו שאלה לא לגיטימית, איני רואה את הילד ואת מצבו
מציע שתתני מנה ותתיעצי מחר עם הרופאה
 
שני
11:15 14.04.11
שלום רב,

קיבלתי תוצאות של בדיקות דם, בהם ראיתי שרמת הלימפוציטים שלי תקינה וכמו כן תפקודי הכבד שלי גם כן בנורמה:

לימפוציטים: 2.26 K/UL
25.70
GPT: 15.48 U/L
GOT: 15.76 U/L

בנוסף עברתי משטח גרון (כיון שהתלוננתי על כאבי גרון) והתוצאה הייתה נורמל.

האם התוצאות האלו יכולות לשלול בודאות מחלת הנשיקה?

תודה רבה.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:01 15.04.11
כמעט בוודאות
 
עירית
14:32 14.04.11
בס"ד

שלום רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות הבדיקת דם הבאה? מה זה אומר "במקרים מיוחדים"?? ומה לגבי השאר?

CELIAC SCREEN במקרים מיוחדים U/ml
RUBELLA Ab IgG 160 IU/ml
CMV IgG 20.0 ‎יש נוגדנים IU/ml
CMV IgM NEGATIVE AU/ml
TREPONEMA SCR./TPHA NEGATIVE
TRANSGLUTAMINASE_IgA 0.2 AU/ml
IgA 191 mg/dL
HEPATITIS Bs Ab 0.3 mIU/mL
HEPATITIS Bs Ag NEGATIVE
 
ד''ר אבישי אליס  
19:00 15.04.11
כל הבדיקות תקינות ואינן מראות על מגע חדש או עתה עם הווירוסים
 
עירית
14:25 14.04.11
בס"ד
שלום רציתי לדעת מה אומר התוצאות הנ"ל ומה לעשות?

PROLACTIN 182.2 mU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 7.5 nmol/L
TSH 3.52 mU/L
LH 8.0 IU/L
FSH 9.7 IU/L
SHBG 26
FREE ANDROGEN INDEX 28.85
VITAMIN B12 401.4 pmol/L
FOLIC ACID >45.4 nmol/L

תודה
 
עירית
14:33 14.04.11
התוצאות של בעלי
 
ד''ר אבישי אליס  
18:58 15.04.11
ראשית מדוע נלקחו הבדיקות?
שנית מה הם ערכי הנורמה במעבדה?
שלום,
בבדיקת הדם האחרונה התגלה כמות ברזל גבוה יחסית,היתי רוצה לדעת האם יש קשר לאמנוריאה? אילו עוד סיבות יש לעלית הברזל בגוף?

תוצאות הבדיקה-
iron-193.2
trancferrin-245
ferritin-34.6

אשמח מאוד לתשובה,יום טוב וחג חירות שמח.
 
ד''ר אבישי אליס  
18:56 15.04.11
אין קשר ישיר וברור לאמנוריאה
הערך החשוב בעיני הוא הפריטין המלמד על מחסני הברזל
 
גיא
16:11 12.04.11
שלום רב,

קיבלתי תוצאות דם חריגות כלהלן :

MYELOCYTES%-DIF 0.5 כאשר הטווח 0-0.1
LYMPHOCYTES%-DIF 40.9 כאשר הטווח 20-40
MONOCYTRS%-DIF 10.1 כאשר הטווח הוא 2-8
ANISOCYTOSIS-DIF +

בין היתר
BILIRUBIN-TOTAL 1.4 כאשר הטווח 0.3 - 1.2
BILIRUBIN-DIRECT 0.32 כאשר הטווח הוא 0.1-0.29.

בכללי : אני בן 33 עוסק בפעילות ספורטיבית באופן קבוע (ריצות שחייה ועוד).
הבן שלי היה חולה במהלך סופ"ש עם חום.

את הבדיקות עשיתי היום.
כל היתר בטווח.

תודה על העזרה,

גיא
 
ד''ר אבישי אליס  
18:55 15.04.11
החריגות מינימליות וללא משמעות קלינית, יתכן קשר למחלת הבן
 
Lee
18:59 13.04.11
ערכתי בדיקת לאחרונה ן- T4 היה 16 ן TSH היה 15 ץ הרופאה העלתה לי את המינון ל750 כולל לשבוע

אני בתת פעילות מזה כ- 10 שנים ץ האם לערוך בדיקה נוספת ? האם אנטיביוטיקה שנטלתי בגלל סינוסיטיס יכול להשפיע על התוצאה . האם חוסר איזון גורם לאי שקט ומצבי רוח ? אודה לתשובתך
 
ד''ר אבישי אליס  
18:53 15.04.11
האנטיביוטיקה והמחלה בהחלט יכולים להשפיע, ולכן כדאי לבדוק שלא לאחר או במהלך מחלה
בכל מקרה, כדאי להעריך לאחר השינוי בעוד 6 שבועות
 
עדי
19:28 12.04.11
היי,
עשיתי בדיקות שיגרתיות ויצאה לי רמה מאוד גבוהה של חלבון 300(כשהמקסימום הוא 30. את הבדיקה עשיתי על הבוקר אחרי אימון גופני. חזרתי לרופאה שנתנה לי לעשות בדיקה חוזרת והפעם(אחרי שבוע) יצא לי 600!, פי 2 ממקודם. יש לציין ששתי הדגימות היו עם ממש מעט שתן. למרות ששתיתי הרבה , הם היו על הבוקר אחרי כבר השתן הראשון של הבוקר, ונראה כי מתן השתן לאורך שאר היום היה תקין ובכמויות מספקות אם משווים את מה ששתיתי לכמות השתן.משום מה בשעת לחץ של הבדיקה לא תפקדתי...
בדיקות הדם של הקרטנין וEGFR יצאו תקינות(לא שאני מומחית אבל ראיתי שאלו ערכים שגם קשורים לתפקודי כליות). יש לי תור שוב ביום ראשון לרופאת משפחה. אני בלחץ נוראי וחושבת רק על הרע מכל.., זה נראה לי ממש לא הגיוני כאלו כמויות.
אני בת 30, אין לי סוכרת ולא לחץ דם גבוה. פעילה גופנית(כמעט כל יום מתאמנת או בחדכ או פילאטיס..)
יכול להיות שרוב המידע פה לא רלוונטי, אבל הייתי רוצה לשמוע את המלצתך לגבי מה עלי לעשות עכשיו.
תודה רבה!
עדי
 
ד''ר אבישי אליס  
18:50 15.04.11
יתכן קשר לפעילות גופנית ולכן כדאי לחזור לאחר 24-48 שעות ללא פעילות מאומצת
כמו כן כדאי לבצע איסוף ליממה ולראות כמות חלבון ליממה
איני רואה סיבה לדאגה כרגע
 
לאוש
14:57 14.04.11
שלום
לפני כ-20 יום עברתי ניתוח 4 מעקפים +הוצאת וריד מהרגל (בן 63 ) בבדיקות מעבדה היום, הראה בדיקת PLT 467 , צ"ל בין 150-450 , האם כך צ"ל בעקבות הניתוח
 
ד''ר אבישי אליס  
17:26 15.04.11
תקין ובמיוחד לאחר ניתוח
שלום רב,
בתי בת ה-6 לא חשה בטוב לאחרונה.
יש לה לפעמים כאבי בטן, בחילות, פעמיים יצאה לה צואה ירוקה.
ברוב שעות היום היא מרגישה טוב.
על העור יש לה מעין פריחה תת עורית, אדמומיות כזו.
הרופאה נתנה לנו לעשות ספירת דם, התוצאות:
WBC - 12.9 K/UL
NEUTROPGHILS - 9.6 K/UL
NEUTROPHILS % - 74.8%
LYMPHOCYTES % - 16.5%
כל שאר הבדיקות בתחום הנורמל.
מה זה יכול להיות????
בתודה מראש,
דלית.

*** לא הצלחתי להעלות את התוצאות בקובץ מצורף.
יכול להיות שאת מתארת מצב של הרעלת מזון בעקבות צריכת אוכל מזוהם. תמשיכי להיות במעקב רופא מטפל. הספירה מראה עלייה בפעילות מערכת החיסון כתוצאה מחשיפה לזיהום בקטריאלי.
 
דלית
15:26 10.04.11
 
שני
19:38 06.04.11
שלום,עשיתי בדיקה למציאת חיידק בבטן הליקובקטר פילורי.עשיתי בדיקת נשיפה
ובתוצאה רשום 73.99 פוסיטיב. זה אומר שקיים חיידק?
 
מוסא עאוני  
14:52 10.04.11
כן
שלום

ערכתי בדיקת דם תקופתיחת לבני בן השנתיים וחודש. ילד בריא.
בתוצאה יש מספר חריגות:
MCH-Mean Cell Hemoglobin - 24.7
RDW-Red Cell Distri.Width -15.7
Neutrophils % - 35.2
Lymphocytes % - 55

שאר הערכים בטווח הנורמה. המוגלובין 12.2.
WBC-10


האם החריגות מעידות על בעיה כלשהי? האם יש צורך בתוסף ברזל?

בתודה מראש,
טל
 
טל
21:37 07.04.11
Neutrophils % confirm.- 38.1 (בטווח 40-60)
Atypical Lymphocytes 7.1 (בטווח 0-5)

האם זה תקין?

שוב תודה,
טלי
הבדיקות תקינות
מצ"ב התוצאה, מדובר על תינוק בן 6 חודשים


BLOOD SMEAR MAN.CHECKED
WBC 22.50 K/UL ( 5.70- 15.50) (.........)*
PANIC VALUE
NEUTROPHILS 12.90 K/UL ( 1.00- 6.80) (.........)*
NEUTROPHILS % 48.00 % ( 18.00- 49.00) (........*)
STAB 3%
LYMPHOCYTES 7.40 K/UL ( 2.60- 8.50) (......*..)
LYMPHOCYTES % 42.00 % ( 37.00- 69.00) (*........)
MONOCYTES 1.80 K/UL ( 0.28- 1.90) (.......*.)
MONOCYTES % 5.00 % ( 5.00- 12.00) (*........)
EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.93) (*........)
EOSINOPHILS % 2.00 % ( 0.00- 6.00) (..*......)
BASOPHILS 0.30 K/UL ( 0.00- 0.24) (.........)*
BASOPHILS % 0.00 % ( 0.00- 1.50)
RBC 3.60 M/UL ( 3.70- 5.40)*(.........)
HEMOGLOBIN 9.30 G/DL ( 10.00- 15.00)*(.........)
HEMATOCRIT 28.10 % ( 29.00- 43.00)*(.........)
MCV 78.20 FL ( 72.00- 90.00) (..*......)
MCH 25.70 PG ( 23.00- 30.00) (..*......)
MCHC 32.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......)
PLATELETS 434.00 K/UL ( 200.00- 500.00) (......*..)
MPV 8.90 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)
RDW 15.70 % ( 11.00- 17.50) (......*..)
 
מוסא עאוני  
14:44 10.04.11
האם יש תוצאות בדיקות של כימיה ובילירובין טוטאל? פרופיל ברזל?
ספירת הדם תקינה מלבד האנמיה. צריך לבצע משטח דם פריפרי אם לא בוצע.
אימי בת 76 בערך, עשתה בדיקות דם כלליות.

חלק מהתוצאות:

WBC 7.1 ׁ(נורמה 4.5 - 11)

RBC 4.05 ׁ(נורמה 3.8 - 5.2)

המוגלובין 10.7 (נורמה 11.7 - 16.1)



פריטין 200 (נורמה 10-120)

(נורמה 0-31) 20 ALT ׁ(GPTׂ

AST (GOTׂ 21 (נורמה 10-31)


יתר התוצאות בגבולות הנורמה.


מה משמעות הבדיקות הנ"ל?

מה עשויה להיות הסיבה לפריטין הנ"ל ולהמוגלובין הנ"ל?

האם משהו מסוכן חלילה?
חסרים לי ערכי טרנספירין וברזל. בלי הבדיקות האלה קשה לקבוע ממה נובעת האנמיה והפריטין הגבוה.
שלום רב,
בתי בת השנתיים ביצעה בדיקות דם עקב אי נחת ובלטת לימפה נפוחה.
בחלק מהתוצאות ישנן חריגות משמעותיות-
ESR הנורמה מ-0,00-5,00 תוצאה 16.
RDW נורמה-11,60-15,00 תוצאה 15.8
NEUTROPHILIS נורמה-17-48 תוצאה 53.8
EOSINOPHILS % נורמה 0-3 תוצאה 4.5
NEUTROPHILS נורמה 1,00-8,50 תוצאה 9.17
MONOCYTES נורמה 0,60-1,10 תוצאה 1.27
EOSINOPHILS # נורמה 0,30-0,50 תוצאה 0.78

מאוד מדאיג אותי התוצאה של ESR- מה זה אומר?
מה עליי לעשות?
תודה.
 
מוסא עאוני  
13:49 10.04.11
ESR זה סמן דלקת כללי כשהוא חורג מהנורמה פירוש הדבר שישנה דלקת איפשהו בגוף. שאר הבדיקות גם מכוונות לדלקת בגוף שכנראה מקורה בדלקת אלרגית. תפני לרופא המשפחה להמשך בירור.
 
אלה
01:57 09.04.11
שלום רב,
ברצוני לברר כל כמה זמן מומלץ לבצעה בדיקות דם כלליות לילדים. לאחרונה גיליתי שבני הבחור הופנה לבדיקות דם בפעם אחרונה לפני 4 שנים (כשהיה בן 6). אנו מבקרים רופא ילדים פעמים בשנה. האם זה תקין לא לבצעה שום בדיקות דם במהלך 4 שנים?
תודה מראש על התשובה
 
מוסא עאוני  
13:45 10.04.11
אין הנחיה לבדיקות תקופתיות אצל ילדים. אבל פעם בשנה זה זמן סביר לביצוע בדיקות תקופתיות לילדים.
 
רויטל
23:45 06.04.11
שלום אני בת 28, לאחרונה החלו לי כאבי בצד שמאל החל מלסת ,צוואר,יד שמתנפחת באצבעות, כאבים ראומטיים לאורכה קצת מגלה בתנועות. לציין כי לפני כשנה שהיו לי כאבים ביד שמאל עשיתי הרבה בדיקות אך בסיטי עמוד שדרה צווארי יצא תקין, כ"כ שטופלתי במרפאת כאב קבלתי זריקה בראש שהפחית את הכאב, לאחר תקופה נעלמו הכאבים כי לא היו עד להיום שחזרו ברצוני לדעת האם כעת בבדיקות דם רואים דלקת?? ומי יכולה להיות האבחנה?
WBC - 8.2 K/ul
RBC 4.5 M/ul
HB13.1 g/dl
HCT 41.1 %
PLT 269 K/ul
MCV 91.0 fL
MCH29.0 pg
MCHC31.8 g/dl
RDW12.8 %
NEUT%51.4
LYM%40.9 %
MONO%5.5 %
EOS 1.7
BASO 0.5 %
NEUT.abs 4.2
LYMP.abs 3.4
MONO.abs 0.5
EOS.abs 0.1
.BASO abs 0.5 .0
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) EGATIVE NEGATIVE
RHEUMATOID FACTOR0 IU/ml
C-REACTIVE PROTEIN0.8 mcg/d
GLUCOSE 98
 
מוסא עאוני  
13:43 10.04.11
הבדיקות תקינות. תמשיכי להיות במעקב ראומטולוגי.
 
מירב
11:16 04.04.11
בדיקות דם של ילדה בת 11 חודשים מראה
המוגלובין 2.5 A2
המוגלובין F 6.8
האם זאת טלסמיה? והאם ברמה גבוהה?

שני ההורים ממוצא יוצאי אפריקה.
 
מוסא עאוני  
13:11 10.04.11
מהנתונים קשה להסיק מסקנות לגבי הטלסמיה וסוגה. מומלץ ייעוץ רופא המטולוגית ילדים והמשך בירור גנטי. באותה הזדמנות מומלץ לבדוק גם אחים ואחיות והורים.
 
דנה
21:24 07.04.11
שלום רב,
אני ביצעתי ביום רביעי בדיקת דם (הריון) ויצא לי 1.60 IU/L
רציתי לדעת מה זה אומר?
תודה והמשך יום טוב,
 
ד''ר אבישי אליס  
21:14 09.04.11
מה רמות הנורמה? ובהתאם ההתיחסות
 
דנה
22:31 09.04.11
אף אחד לא יודע להגיד לי מה רמת הנורמה,
איך אני יכולה לדעת? את מי צריך לשאול?
תודה על התייחסות
ושיהיה שבוע טוב!
 
ד''ר אבישי אליס  
00:27 10.04.11
אם הבדיקה נעשתה בקופ"ח- רשמי שם הבדיקה ולידה את ערכי הנורמה
 
דנה
 
10:17 10.04.11
שוב שלום,
מצ"ב תוצאות הבדיקה
אודה להתייחסותך
המשך יום טוב, דנה
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  246  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם