בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
עשיתי בדקת דם בשם ig-total והתוצא הוא 1470.9 h ואמרו לי שהדם לא תקין
מה אני יכול לעשות בבקשה תעזרו לי אני בפחד לחץ בבקשה?
אם אפשר לגיד לי מה לעשות בדואר minichl@walla.com
 
ד''ר אבישי אליס  
13:08 14.05.11
איני מבין את התשובה ויותר מדוע בדקו
אנא פרט
 
ירון
14:13 04.05.11
קיבלתי תשובה לבדיקת שתן שביצעתי אינני מבין מה משמעות הבדיקות.
Glucose mg/dL Normal
Ketones mg/dL NEG
Protein mg/dL NEG
Blood mg/dL NEG
Leukocytes Leu/uL 25 TRACE
Nitrite NEG
pH 5.0
Urobilinogen mg/dL Normal
Bilirubin mg/dL NEG
 
ד''ר אבישי אליס  
13:07 14.05.11
בס"כ תקין
 
עמית
19:05 04.05.11
שלום

עשיתי בדיקות דם לאחר תלונות לרופא על כאבי בטן חולפים ומתמשכים כחודש-חודשיים (לאחר מחלה ויראלית ארוכה), יצאו לי מס' חריגות-

UREA 16
CHLORIDE 107.2
ALT 40
WBC 11.2
לימפוציטים 19.7%
נויטרופילים 8.08
ליקוציטים בשתן 25

1) מה פירוש החריגות?
2) במסגרת לימודיי בסיעוד עשיתי שבוע בדיוק לפני הבדיקת דם שני חיסונים- מנה אחרונה של צהבת B+ מנה שנייה של משולשת (חזרת, חצבת, אדמת)- האם החריגות קשורות לחיסונים שעשיתי, למשל צהבת B עם ערכי הALT או כל הWBC עם המשולשת, כי התגובות לחיסון הספיציפי הזה אמורות להיות שבוע לאחר מתן החיסון?


אשמח לקבלת תשובה
תודה
עמית
 
ד''ר אבישי אליס  
13:07 14.05.11
החריגות קלות וחסרות חשיבות
חזור על הבדיקות בהזדמנות ותראה שהכל יהיה תקין
קודם כל שלום,
קיבלתי תשובות מבדיקות דם שביצעתי ביום ראשון, אני בן 22, מבצע פעילות גופנית בצורה קבועה.
כחלק מהתשובות נתגלתה חריגה בברזל (246) ובBILIRUBIN-TOTAL (3.32(, לפי מה שהבנתי הטווחים התקינים של הברזל זה עד 160, ובילירובין עד 1.2... האם יש לי סיבה לדאוג?
 
ד''ר אבישי אליס  
13:06 14.05.11
עקרונית אין סיבה לדאגה
מציע הערכה מלאה עם כל התוצאות אצל הרופא המטפל
 
אורית
 
21:43 07.05.11
דף תוצאות נוסף
תודה רבה רבה
 
ד''ר אבישי אליס  
13:04 14.05.11
כנ"ל
 
אורית
 
21:42 07.05.11
הילדה שלי בת 2.5 ילדה בריאה לחלוטין ללא שום מחלות רקע,הרגישה לא טוב בגן-כאבי עינים,הקאות..בבדיקת רופא עינים-בדיקה תקינה למעט ריצוד.בדיקה נויירולוגית תקינה.
הגיעו תוצאות בדיקות מעבדה(יש לציין שנלקחו מהוריד בכוח-הילדה צרחה והתנגדה..הבנתי שיכול להשפיע על התוצאות)
מצורף קובץ עם התוצאות.
על מה מצביעים הערכים החריגים?ומה עלי לעשות בנידון?תודה רבה
יש אפשרות לשלוח כאן קובץ אחד אז אשלח המשך שאלה אחריו..תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
13:04 14.05.11
יתכן חסר ברזל

כל שאר החריגות קשורות בקשיים הטכניים בנטילה
 
רחל
21:24 08.05.11
אני בת 63 בריאה.היתגלה אצלי פריטין 250 ליפניי כשנה .ובשבוע שעבר עשיתי שוב בדיקות דם והפריטין עלה ל320 .בירצוני לציין כי אני סובלת מחוסר בg6pd .כל ימיי חיי. תמיד הייתי ממש סובלת מחוסר ברזל משווע ועתה הוא גבוהה. אודה לך דר.אם תענה לי תשובה מפורטת כי אני מאוד מודאגת.עליי לציין שבני הבכור בן 42 גם לו יש פריטין מאוד גבוהה האם זה מסוכן? האם יש טיפול? והאם זה קשור לתזונה מסויימת שאני נוהגת לאכול.בשר.טחינה ופילפלים את אלה אני אוכלת יום יום.האם יש קשר? לתשובתך המהירה אני מחכה. ת ו ד ה ר ב ה מ ר א ש רחל
 
ד''ר אבישי אליס  
13:03 14.05.11
אין לכך הרבה משמעות קרוב לוודאי
אך צריך לראות את מכלול הבדיקות והרקע
 
שוש
18:15 12.05.11
האם ערך של 4.1 בבדיקת דם של wbc lecocytes מראה על בעייה מסויימת?
 
ד''ר אבישי אליס  
13:01 14.05.11
בד"כ לא
שלום רב!
אני סובלת בחודשיים האחרונים מגודש וכאבים נוראיים בחזה.
רופאת הנשים הפנתה אותי לבדיקת פרולקטין.
תוצאת הבדיקה היא 269 ,האם זה תקין?
חשוב לציין שאני לא בהריון, ולא מניקה.
תודה מראש
מגי
 
ד''ר אופיר אביזהר  
06:53 19.12.07
שלום,

רמת הפרולקטין בנשים לא הרות הוא (לפחות המעבדה עמה אני עובד) 75-511 mU/L, כך שאם מדובר באותן יחידות, כנראה שזה תקין.

בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.
 
וולקוב לאה
18:24 10.05.11
שלום רב
אודה לכם על הסברכם מה הם בדיקות דם כדלהלן, ומה הן מראות
Antinuclear ab ana
complement c3 139
complemnent c4 38 ,


תודה מראש לאה
 
ד''ר אבישי אליס  
12:59 14.05.11
ANA הם נוגדנים עצמיים המתפתחים כנגד מרכיבי התא
COMPLEMENT חלבון, חלק ממערכת החיסון
משמעות התוצאות תלויה ברקע והסיבה לבדיקה
שלום
אני בשבוע 7 להריון (תקין), לפני חודשיים עברתי הפלה "טבעית" בבדיקת אז הלויקוציטים היו 81%, והלימפוציטים 12%
היום בבדיקה נוספת הערכים הם לויקוציטים 77% ולימפוציטים 17%
שאר הערכים בנורמה. כולל בדיקות שתן לסוכר וכד'
מה זה אומר?
אשמח לכל מידע בנושא
תודה
 
רז
14:28 12.05.11
הערכים הם לנויטרופילים ולא ללויקוציטים (77%)
 
ד''ר אבישי אליס  
12:57 14.05.11
ההבדל בין התוצאות זניח ושתיהן תקינות
 
צוריתי
17:41 13.05.11
מה משמעות
hb 11.8
mch 25.8

mchc31.2

hypo10.9

שאר הבדיקות תקינות
 
צוריתי
11:06 14.05.11
 
ד''ר אבישי אליס  
12:56 14.05.11
לא רבה.
צריך לסקור את כל ספירת הדם
יתכן חסר ברזל
 
מיכל
11:38 05.05.11
בבדיקות דם ה iron הבנתי שזה b 12 הערך אצלי 207 H
ברצוני לדעת האם זה תקין.
אני בת 50 ללא מחזור חודשי .
 
ד''ר אבישי אליס  
19:25 13.05.11
את מבלבלת בין ברזל ל B12
שלום, עשיתי בדיקת דם כדי לברר אם יש לי בעיה עם בלוטת התריס ואלו התוצאות:
FREE T4 14.90 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (....*....)
TSH 5.91 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.........)*
האם זה תקין?

תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:24 13.05.11
כמעט תקין, קצת קצת ירידה בתפקוד הבלוטה
מצריך מעקב בלבד כרגע
 
ליה
18:56 26.04.11
היי

יש לי דלקת שתן חריפה מלווה בדימום וכאבים חזקים במותניים,ללא חום.אני נוטלת אנטיביוטיקה.

עשיתי בדיקות דם והתוצאות:

wbc 8.4
neut% 80.2
lym% 9.5
lym.abs 0.8

האם תתכן סטייה כזו בתוצאות בזמן שבגוף ישנה דלקת?

תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:23 13.05.11
בהחלט
 
נועה
01:32 26.04.11
לפני 8 חודשים התחלתי לקחת תוסף ויטמין D בעקבות מחסור (8.7 NG/DL), בתחילה 2000 מ"ל, ואח"כ 1000. בבדיקת דם נוספת, מעכשיו, עלה הויטמין ל-35. האם יש צורך להמשיך לקחת את התוסף (1000 מ"ל)? אני ממעטת להיחשף לשמש.

תודה רבה.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:23 13.05.11
כן
הערך עדיין נמוך
 
אורטל דול
19:16 08.05.11
בבדיקת דם שעשיתי היום היה לי ערך גבוה בlymphocytes

15.00- 45.00

אצלי 54.6

רצוי שאציין שיש לי כבר מספר חודשים דלקת בגיד של הירך
שמכאיבה לי ורק כעת אני מטפלת בה בכדורים.

אני מאוד מפחדת ממה שקראתי בפורום...
 
ד''ר אבישי אליס  
19:22 13.05.11
החריגה חסרת משמעות ואין קשר לדלקת
 
ראובן
06:37 13.05.11
tbh ci 65 uvcshev nrtv grl 55.3
nv vnangu,?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:21 13.05.11
לא ברור לי
שלום רב,
רציתי להתייעץ בהקדם לגבי מספר תוצאות חריגות בבדיקת הדם האחרונה. להלן החריגים:

CHOLESTEROL=206, LDL-CHOLEST.=134.2, MCV=77.6, MCH=25.8 , VIT.D 25-OH=24.7

מה הן ההשלכות של תוצאות אלו ביחד, ולחוד? מה אני אמור לעשות כדי לשפר את המצב ?

בכבוד רב, אריק
 
ד''ר אבישי אליס  
19:20 13.05.11
יש כאן ערב רב של תוצאות חלקיות
יש לפנות לרופא ולהעריך כל חריגה
חלקן יצריכו עוד ברור כחסר ברזל ואחרות טיפול בויטמין D
שלום, אני בת 40 אותותו, עשיתי אולטראסאונד של בלוטת התריס ולהלן התוצאות:

אונה ימנית בגודל 1.2*1.6*4.1 סמ, מרקם מעט לא אחיד עם מספר מוקדים זעירים גודלם עד 0.2 ס"מ.
אונה שמאלית בגודל 1.5*1.1*4 ס"מ, מרקם מעט לא אחיד עם מספר מוקדים תת הדיים זעירים גודלם עד 0.2 ס"מ.

מיצר בעובי 0.3 ס"מ.

בלוטת לימפה תת לסתיות מימין הגדולה שבניהן 1.4*0.4 ס"מ,מרקם שמור.
מספר בלוטות לימפה תת לסתיות משמאל הגדולה שבינהן 1.5*0.6 ס"מ,מרקם שמור.

האם הכל תקין?

תודה.
 
ד''ר אבישי אליס  
19:19 13.05.11
זה לא תקין
מדוע נשלחת לבדיקה?
יש להמשיך מעקב וברור
אני אחרי חודשיים של כדורי למיסיל,
בערכי הGGT יש עליה מעבר לטווח
גם אחרי החודש הראשון היתה עליה קטנה יותר קטנה והמשכתי (ראו בגרף מצ"ב)
שאר הערכים בבדיקה תקינים
האם להמשיך לחודש האחרון של תרופת הלמיסיל ?
 
ד''ר אבישי אליס  
19:18 13.05.11
המשך
החריגה מינימלית ושאר תפקודי הכבד תקינים
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  248  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם