בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
מילי
23:31 13.03.11
שלום רב,

בבדיקות דם שנערכו לפני 3 ימים נמצאו ערכים גבוהים של האנזים הנ"ל (454)
בספטמבר 2010 היו הערכים 237 ובאוגוסט -2009 - 314.

רופאת המשפחה לא התייחסה לכך במיוחד ולא הבינה את המשמעות.

אודה על התגובה

בברכה

מילי
 
ד''ר אבישי אליס  
22:05 16.03.11
גם אני חושב שאין משמעות?
האם את עוסקת בספורט?
כדאי לבדוק את תפקוד בלוטת המגן
 
דינה
07:47 16.03.11
שלום רב, אני בת 31, בבדיקות דם יצא לי: bilirubin - total 1.6 שהנורמה 0.3-1.2
bilirubin - direct 0.23 שהנורמה 0.1-0.29

עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה והכל יצא תקין, תפקודי כבד - תקין.
זו הפעם השנייה שיוצא לי בבדיקות הדם בילרובין גבוה... מה זה אומר? אודה לך על תשובתך.
 
מוסא עאוני  
22:01 16.03.11
איך הייתה ספירת הדם אם עשית? אם הסריקות שעשית היו תקינות אני חושב שצריך לבדוק אם מקור הבעיה הוא באנמיה המוליטית כלשהיא שגורמת לעלייה ברמות הטוטאל בילירובין כמו למשל אנמיה חרמשית.
קיבלתי את זה מהאחיות,הרופא משפחה יחזור לעבוד רק בעוד כשבוע וחצי,בגלל זה אני שואל פה.(האחות משום מה לא רצתה להגיד לי מה יש בתוצאות של הבדיקה)

שואל פה ולא אצל הרוםא משפחה כי הוא אמור לחזור למרפאה בעוד הרבה זמן.
אני מעשן נרגילה,לא מתאמן בחדר כושר או משהו כזה,במקרה והפרטים האלה חשובים.
 
אתי
19:08 16.03.11
בפברואר עשיתי בדיקת דם ויצא לי בדיקת הגלוקוז גבוהה יצא 113 הרופא משפחה נתן לי הפניה לבדיקת סוכר והמוגלובין מסוכרר נוספת שאעשה חודש וחצי אחרי.. עשיתי בדיקה זו ויצא לי גלוקוז 102 מה שאומר שהסוכר ירד אך עדיין נמצא מחוץ לנורמה וההמוגלובין המסוכרר יצא בטווח הנורמה יצא 4.9
הייתי רוצה להבין מה המשמעות של זה.. כי אם הגלוקוז גבוה גם ההמוגלובין אמור להיות בהתאם.. למזלי לא.. אבל לא מובן למה הגלוקוז גבוה..
אם זה לא סוכרת.. עדיין יש הפרעה מסוימת כי יש עליות וירידות של רמת הסוכר אצלי בגוף
ממה זה נובע.. מה משמעות הדבר..? אני אציין שעשיתי את הבדיקה בצום מלא של 12 שעות אפילו יותר, אני לא עובדת בעבודה מלחיצה, אני בת 31 אין לי במשפחה בעיות סוכרת והמשקל שלי תקין 50 הסתכלתי גם בגרף שיש בבדיקות לפי שנים יש לי ירידות ועליות בסוכר כבר יצא לי בשנת 2008 בבדיקת סוכר 103 ושנה אחרי ב2009 ירד ל94 אז זה חוזר על עצמו אבל זה לא תקין שזה יהיה מחוץ לנורמה אנא הסבירו לי מה משמעות הדבר אם זו איננה סוכרת אז מה משמעות העליות והירידות ברמת הסוכר בדם אצלי..?
תודה
 
מוסא עאוני  
21:45 16.03.11
בדיקת רמת הסוכר גבולית. צריך להמשיך ולהיות במעקב רופא מטפל אחת לתקופה לבדיקות שגרתיות של רמות הסוכר ורמות ההמוגלובין המסוכרר HB-A1C. כל עוד התופעה לא מחריפות אין סיבה לדאגה.
 
אנונימי
 
23:00 03.03.11
אני בן 14 ונראלי שיש לי רנו היידים שלי קרות כל הזמן וכחולות ויבשות....
בלי קשר לזה אני לוקח ראוקוטן ואני עושה בדיקות דם ועכשיו יצא לי בבדיקת דם שהplatelets נמוך זה קשור לזה שהיידים שלי נראות כך?
 
ד''ר אבישי אליס  
21:32 12.03.11
זה חסר משמעות
שלום,

אני מנסה להכנס להריון. נשלחתי לאחרונה לבדיקת דם לתפקודי טסיות (אגרגציה).

האם יש סיכון כלשהו לעשות בדיקת דם (שמעתי שלוקחים 50 סמ"ק דם בבדיקה זו) בזמן הביוץ או מעט לפני או אחריו? האם הבדיקה יכולה להשפיע לרעה על הביוץ?

כמו כן, יש לי בדיקת דם נוספת שבוע אחרי (בדיקה רגילה). האם יש סכנה להריון/ביוץ בלקיחת דם פעמיים תוך שבוע?

תודה רבה
 
ד''ר אבישי אליס  
21:31 12.03.11
אין כל סיכון
מדוע הבדיקה? מה מחפשים ומי שלח?
 
השואלת
21:15 07.03.11
שלום רב,

מזה מספר שנים (מאז שהתחלתי לבדוק את הפרמטרים הללו) נראו התוצאות של
ANA POSITIVE ו- HCV POSITIVE עם PCR NEGATIVE.

בבדיקת הדם האחרונה התקבל שהנ"ל NEGATIVE.

האם יתכן? האם טעות במבחנה? - בזמנו הרופאה אמר שהדברים האלו לא משתנים
ואם יש אז לכל החיים?
האם ניתן לבקש לבדוק את המבחנות ולוודא שאכן שלי/ לבדוק מחדש?

בתודה מראש
 
ד''ר אבישי אליס  
21:31 12.03.11
איני יודע הסיבה לשינוי
לעיתים מדובר בנוגדנים לא ספציפיים המפורשים כחיוביים
מדוע הבדיקות?
מה מחפשים?
אני מתקשה למצוא בית חולים/קופת חולים/מרפאה בה אוכל לבצע בדיקה לראות מה מצב החוסר שלי בפקטור 7. השן בינה שלי מודלקת . עשיתי הרבה טלפונים ובנתיים רק כבישים ללא מוצא. יש לי הפניה מרופא משפחה. בקופה שלי אי אפשר לעשות את הבדיקה הזאת (חוסר פקטור 7). המליצו לי לעשות בדיקת pt ptt אבל הבנתי שזה לא מדוייק לגבי פקטור 7.

שאלה1) איפה אני יכול באמת לעשות את הבדיקה הזאת (פקטור 7) באזור השרון/מרכז?

שאלה2) האם אני יכול פשוט לעשות בדיקת pt ptt דרך הקופה?

אני גם ככה מפחד מכל העניין הזה ולדעת שיש לי מקום בו אוכל לבדוק את מצב קרישת הדם שלי/חוסר פקטור 7 כבר ירגיע אותי.

עשו לי בעבר הוצאת פנדצית ולא היו בעיות אבל איני יודע אם עשו משהו לפני או בזמן הניתוח לגבי החוסר פקטור 7. בכל מקרה אני צריך לבדוק את המצב הנוכחי.

תודה רבה
בכבוד רב
יונתן
מדוע אתה צריך לבדוק פקטור 7 ?
מי שלח אותך ומדוע?
אנא פנה למרפאה המטולוגית בכל אחד מבתי החולים להבהרות
 
ענבל
18:44 02.03.11
לבתי יש ידיים קרות ואצבעות כחולות בקור הרופא שלח אותה לביצוע בדיקות
להלן התשובות של הבדיקה דם שנישלחה לאיכילוב מה דעתך על התשובה?

Deficiency: 10 ng/mL - מ קטן
Hypovitaminosis: 10 - 32 ng/mL
Sufficiency: 32 - 100 ng/mL
Toxicity: 100 ng/mL - מ גדול
==================
אימונולוגיה
==================
Cryoglobulins Confirm. - NEGATIVE
Cryoglobulins המרכזית למעבדה לאימות נשלח
Cryofibrinogen .
לא נימצא
מבוצע באיכילוב המטולוגיה
 
ד''ר אבישי אליס  
21:27 12.03.11
בדיקה ראשונה לא ברורה לי
השניה תקינה
 
אבי
14:52 28.02.11
אשמח לדעת פחות או יותר על מה מצביעות תוצאות בדיקות דם האלו

ALK.PHOSPHAT. 36.13 U/L ( 30.00- 105.00) (*........)
ALT(GPT) 16.03 U/L ( 5.00- 45.00) (.*.......)
AST(GOT) 18.16 U/L ( 5.00- 40.00) (..*......)
BILIRUB.TOTAL 0.66 MG/DL ( 0.30- 1.20) (...*.....)
WBC 4.30 K/UL ( 4.00- 10.00) (*........)
NEUTROPHILS 2.50 K/UL ( 1.80- 6.60) (*........)
NEUTROPHILS % 58.30 % ( 46.00- 68.00) (....*....)
LYMPHOCYTES 1.29 K/UL ( 1.10- 3.50) (*........)
LYMPHOCYTES % 30.00 % ( 15.00- 45.00) (....*....)
MONOCYTES 0.44 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 10.30 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.05 K/UL ( 0.00- 0.60) (*........)
EOSINOPHILS % 1.11 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
BASOPHILS 0.01 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)
BASOPHILS % 0.31 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.95 M/UL ( 4.30- 6.00) (..*......)
HEMOGLOBIN 15.30 G/DL ( 13.50- 17.50) (...*.....)
HEMATOCRIT 46.30 % ( 38.00- 50.00) (.....*...)
MCV 93.50 FL ( 80.00- 98.00) (......*..)
MCH 30.80 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...)
MCHC 32.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......)
PLATELETS 182.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)
MPV 10.30 FL ( 6.50- 11.50) (......*..)
RDW 13.10 % ( 11.00- 16.00) (...*.....)
EBV-IGM NEGATIVE
HBS ANTIGEN NEGATIVE
HCV ABS NEGATIVE
EBV EBNA (IGG) 24.80 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*
Positive
(EBNA IGG <5 U/ML = NEGATIVE )
(EBNA IGG 5-20 U/ML = BORDERLINE)
(EBNA IGG >20 U/ML = POSITIVE )
 
ד''ר אבישי אליס  
21:26 12.03.11
הבדיקות תקינות
שלום רב יש בידי תוצאת בדיקת דם בשם IRON ויצא לי 258 שתווך הנורלמה הוא 37 עד 145 ויצא לי 258 שזה לא תקין אבקש הסבר למה זה יצא גבוה ובדיקת המוגלוביון שלי יצא תקין 13.2 ובדיקת מחסני הברזל יצא גם תקין אבקש הסבר מקצועי ברשותך ומה הטיפלו לזה מהצד המקצועי והרפאוי שאתה מכיר תודה חשוב לי תשובתך אז התיחס בקשה לזה .
 
ד''ר אבישי אליס  
21:25 12.03.11
אין חסר ברזל
מעבר לכך אין משמעות לחריגה
 
גיגי ענת
11:41 24.02.11
מה אומרת תוצאת gpt 65 got 89 אצל ילדה בת שנה וחודשיים תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
21:24 12.03.11
הפרע קלה בתפק כבד
אנא פנו לרופא להערכה
 
ב
21:12 27.02.11
מה משמעות תוצאת בדיקה TRANSFERRIN 525
 
ד''ר אבישי אליס  
21:23 12.03.11
הרמה גבוהה
מה רמות הברזל?
 
שירי.א
20:35 27.02.11
היי בעלי עשה בדיקות דם עקב סחרחורות , התכווצויות, חולשה פשוט מרגיש רע כבר שבוע: יש כמה תוצאות שחרגו:
GOT [AST הטווח 3-44 יצא 63
GPT [ALT הטווח 3-50 יצא 101
MCH הטווח 26-34 יצא 24.6pg
MCHC הטווח 31-37 יצא 29.2 g/dl
האם תוכל להסביר לי בבקשה את התוצאות?
 
שירי.א
20:03 01.03.11
יי בעלי עשה בדיקות דם עקב סחרחורות , התכווצויות, חולשה פשוט מרגיש רע כבר שבוע: יש כמה תוצאות שחרגו:
GOT [AST הטווח 3-44 יצא 63
GPT [ALT הטווח 3-50 יצא 101
MCH הטווח 26-34 יצא 24.6pg
MCHC הטווח 31-37 יצא 29.2 g/dl
האם תוכל להסביר לי בבקשה את התוצאות?
בנוסף בבוקר היה לו לחץ דם נמוך
הכולסטרול HDL 37
 
ד''ר אבישי אליס  
21:22 12.03.11
ישנה הפרעה קלה בתפק כבד
השאר סכ תקין
מציע להבדק עי רופא להערכה כללית
 
אבלין קרילקר
07:54 07.03.11
שלום רב, בני בן ה-7 נוטל ויטמינים ותוספי תזונה שונים עקב בעיות בקשב וריכוז, הרגלי אכילה לקויים ולאחרונה ביצעתי בדיקות דם מקיפות וקיבלתי את התוצאות הללו: hemoglobin 11.5, RDW 17.70%,ferritin 7.28NG/ML,FREE T3 5.98 PMOL/L,TSH 6.35 UIU/ML, Vit B12 1383.00 PG/ML
בקיצור, אני מבינה שמצד אחד הואמראה סממנים של אנמיה, תפקוד לקוי של בלוטת הטריס, למרות שבעבר ראיתי שברגע שהברזל עולה הTSH וה-FREE 3 יורדים, אבל למה ה VIT B12 כ"כ גבוהה, מעיד על מה?
תודה רבה מראש, אבלין
 
ד''ר אבישי אליס  
21:21 12.03.11
B12 לא מעיד על כלום
הייתי מתרכז בתיקון החסרים שהתגלו
 
שירן
09:40 09.03.11
שלום!

אולי תוכלו לעזור לי..אני מתגוררת בחול ולכן הייתי רוצה לשמוע דעה של רופא ישראלי.
עשיתי בדיקת העמסת סוכר,שהראתה שהגלוקוז בזמן צום הוא על 70 ואחרי הסירופ המתוק ששתיתי הגלוקוז היה ברמה של 58.לעומת זאת האינסולין בסדר גמור.
אני בטיפול אצל דיאטנית כבר למעלה מחודש,אני יורדת בהיקפים אבל לא במשקל כאשר אני עושה ספורט ודיאטה קפדנית.לכן היא שלחה אותי לבדיקת קלורימטריה והתוצאה היתה שיש לי היפומטאבוליזם.ואחכ נשלחתי לבדיקה של העמסת סוכר ובלוטת התריס.הבלוטה בסדר גמור.
אני שוקלת 55 וגובהי 1.60 כל חיי שקלתי 49. מה אני עושה???? האם לתוצאה הזו יש קשר לאי ירידה במשקל?

מקווה שתוכלו לעזור לי,

תודה

שירן,
 
ד''ר אבישי אליס  
21:20 12.03.11
אני סבור שהבדיקות מיותרות
הירידה במשקל תבוא ככל שתקפידי על פחות קלוריות ויותר פע גופנית
 
ורדה קציר
19:06 02.03.11
בין שללבדיקות שנעשו לי אחת סטתה מהנורמה:
.MACRO% התוצאה שלי 3.3

כל השאר תקין.התוכל להסביר לי את המשמעות?
בתודה מראש
ורדה
 
ד''ר אבישי אליס  
21:19 12.03.11
אין לכך משמעות
הממצא קשור בגודל תאים
 
הילה
20:40 02.03.11
שלום,
לפני שנתיים עשיתי בדיקת דם ורמת הטריגליצרידים שלי היתה 144.
מאז ירדתי 20 ק"ג ואני במשקל תקין לגמרי היום ועושה ספורט
והתוצאה שיצאה לי השבוע בבדיקות דם היא 146. יצויין שאני לא שותה ולא מעשנת.
הכולסטרול הטוב שלי 64 והרע 99. איך זה יתכן?
 
ד''ר אבישי אליס  
21:18 12.03.11
טריג הוא מדד רגיש ומושפע מהתזונה
הערכים תקינים
המשיכי
 
גילי מיטשל
17:30 08.03.11
שלום רב,

אני בת 20 - עושה הרבה ספורט , אוכלת מעט ומקפידה לאכול אוכל לא שמן ודיאטטי

אני לא מצליחה לרדת במשקל

עשיתי בדיקת דם TSH

והתוצאה שקיבלתי 0.75

האם התוצאה הזו טובה ותקינה?

האם בגלל שהתוצאה סמוכה לקו התחתון - מעידה על כך שיש לי בעיה בחילוף החומרים ובגלל זה אני לא מצליחה לרדת במשקל?


תודה
גילי
 
ד''ר אבישי אליס  
21:17 12.03.11
הבדיקה והתוצאה תקינים
 
שני
10:50 10.03.11
שלום,
קיבלתי תוצאות מטרידות לגבי בדיקה של Streptolysin 0 (ASLT) Ab
שעבר את הנורמה והתוצאה הינה 945.
לאחרונה סבלתי מכאבי פרקים וטופלתי עם אטופן אך ללא הועיל, כשנבדקתי האם יש לי סטרפטקקוקוס הבדיקה הייתה שלילית לכן האם זה חריג?
(כל שאר בדיקות הדם בנורמה).
תודה!
 
ד''ר אבישי אליס  
21:16 12.03.11
התוצאה אומרת שהיה לךם מגע עם סטרפטוקוקוס
אין זה אומר שעתה יש לך
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  243  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם