בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
מתן כ.
10:20 11.09.11
שלום.
עשיתי בדיקות דם לפני מספר ימים ויש כמה ערכים שרציתי לשאול לגביהם.
wbc היה 4.9
neut% היה 35.2
lyM% היה 51.1
neut.abs היה 1.7
hypo% 0.4
micro% hypo% 1.0
כולסטרול כללי 208.9
ldl 118
hdl 74
כמו כן ברזל וויטמין בי 12 היו גבוהים
ברזל 144
ויטמין בי 12 641
הייתי רוצה לקבל חוות דעת
תודה מראש והמשך יום נעים :)
 
ד''ר אבישי אליס  
19:22 16.09.11
הכל ס"כ תקין
 
רון
09:37 09.09.11
שלום,
אני בן 43. בד"כ בריא. לאחרונה סובל מכאבי ראש והופנתי ל- MRI. עברתי בדיקות דם תקינות אבל תוצאת ה- cteatinine היא 1.3. האם יש מקום לדאגה ? האם לדחות את בדיקת MRI עקב כך? כמו כן, יש לי פסוריאזיס ואני מורח משחות. האם יש קשר ?
תודה,
רון
 
ד''ר אבישי אליס  
16:33 10.09.11
כדאי לראות תוצאות קודמות ולעקוב
מה קורה עם לחץ הדם?
לא הייתי דוחה ה MRI
 
רון
23:31 10.09.11
תודה,
לחץ הדם תקין. בדיקות קודמות אינן כללו בדיקה זו. הכל היה תקין.
האם יש מקום לדאגה לאור התוצאה 1.3 ?
תודה,
רון
 
ד''ר אבישי אליס  
19:21 16.09.11
מעקב בלבד
עשיתי בדיקת דם, והבדיקה הראתה
שיש לי כולסטרול 118
וLDL כולסטרול - 50
האם יש לי בעיה כלשהי?? או שמאחר ושניהם נמוכים זה מצביע על כך שהכל תקין?
בנסף יש לי ערכים גבוהים של BILIRUB.TOTAL - 1.91
האם זה קשור לכולסטרול??? ומה זה אומר שהערכים של בילורב טוטל גבוהיים???
 
ד''ר אבישי אליס  
19:17 16.09.11
הכל תקין
בילירובין מעט מוגבר עשוי להיות בצום
 
varda
08:24 13.09.11
בת 52 סובלת מכאבים בכל הגוף
(פיברומיאלגיה)עשיתי בדיקת דם והתוצאה שצבועה באדום:
MCH 26.70 PG
RDW 17.20 %
מה המשמעות?
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:16 16.09.11
אין הרבה משמעות
 
שבוע 39 לחוצה
14:26 14.09.11
שלום

אני נמצאת כרגע בשבוע 39 ועשיתי את בדיקות השתן השגרתיות
קבלתי את התוצאות הבאות:
Enterococcus faecalis (group D
100,000 CFU/ml -גדול מ


חיידקים
Enterococcus faecalis (group D) - (1)
1 VitekAntibiotics
S Ampicillin
S Ciprofloxacin
S Nitrofurantoin
S Vancomycin

Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive
ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג
β- lactams.

הבנתי שאני אמורה לקבל אנטיביוטיקה.
הבעיה שהרופא נתן לי בטעות תרופה שמכילה פנצילין ואני אלרגית לפנצילין...
מה ההשלכות לגבי ולגבי העובר? מה אומר החיידק הזה? האם מסוכן למי מאיתנו?
האם ישפיע על הלידה

אשמח לתשובה
תודה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:15 16.09.11
הרגישות לפניצילין היא שלך
אם נטלת והכל כשורה, אז יתכן ואינך רגישה לפניצילין
בכל מקרה עליך לקבל אנטיביוטיקה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:15 16.09.11
הרגישות לפניצילין היא שלך
אם נטלת והכל כשורה, אז יתכן ואינך רגישה לפניצילין
בכל מקרה עליך לקבל אנטיביוטיקה
 
מיקה
23:27 14.09.11
היי,

אני בטיפולי פוריות מזה שנה..עם תחילת קבלת ההורמונים החלה להופיע נשירה רצינית.

עד היום נשארו לי מעט שערות על הראש.
פניתי לרופא נשלחתי לבדיקות דם... ואלו התשובות שקיבלתי:
bilirubin total 1.4
carotene 106

כמו כן אני נוטה לסבול מיובש מאסיבי בחלל הפה.
הדורש ממני לשתות כל הזמן!

האם ייתכן כי היובש נובע מנטילת הורמונים (כרגע אינני נוטלת הורמונים מזה חודש וחצי)? הייתכן כי הכליות נפגעו מהטיפולים? האם קיימת פגיעה בתפקודי כבד?

האם ממומלץ לי להמשיך בטיפולי פוריות

קיים חשש שמא טיפולים נוספים יגרמו נזק בלתי הפיך לאברים בריאים .

בתודה מראש

להמלצתכן אודה

מיקה
 
ד''ר אבישי אליס  
19:11 16.09.11
אין בבדיקות שציינת הסבר
אני מציע לנהל שיחה עם הגניקולוג ואולי עם עוד אחד
 
חווה
16:49 15.09.11
CHr 31 האם התוצאה בסדר
 
ד''ר אבישי אליס  
19:09 16.09.11
תני יותר פרטו בבקשה
 
דני
07:28 16.09.11
שלום ד"ר

ראשית אני רוצה להודות לך על התשובות והסבלנות.

אני בן 32 גובה 1.75 משקל 76

יש לנו גנטיקה במשפחה של שומנים וכולסטרול בדם

אבי בן 62 עבר צינטור לב, ואחי בן 39 עם גורמי סיכון רבים כגון השמנת יתר,

לחץ דם גבוה,ועישון עבר צינטור לב.

עשיתי בדיקות דם ולהלן הערכים:

כולסטרול כללי- 179

כולסטרול LDL -110

כולסטרול HDL 45

טרגלצידים - 118

סוכר 92

האם הערכים תקינים לגורמי הסיכון שלי? (גנטיקה)

ומתי הייתה ממליץ לי שוב לעבור על בדיקת דם?



תודה על הכול
 
ד''ר אבישי אליס  
19:08 16.09.11
בהנחה ואינך מעשן ואין מחלות אחרות הפרופיל תקין
הקפד על תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה
 
עינת
17:43 16.09.11
שלום רב,
אני אודה על עזרה בפענוח תוצאות בדיקת הדם שלי, אני בת 33, שלחו אותי לבדיקות דם בשל תשישות בשבוע האחרון, הערכים שקיבלתי הם:
egfr
גדול מ- 60ml/min/1.73m²
כולסטרול 242
HDL כולסטרול 104.6
NON-HDL כולסטרול 137
LDL כולסטרול 116.4

מה זה אומר? הבנתי שהערכים הללו לא תקינים
תודה,
עינת
 
ד''ר אבישי אליס  
19:06 16.09.11
התוצאות תקינות עבורך ואינן מסבירות התשישות
 
דניאל
23:03 12.09.11
היי,
יש לי כאבי גב מזה 4 שנים. הרופא מניח שיש דלקת בשריר..
מה התוצאות של בדיקות הדם אומרות??







CRP 19.30 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
ESR 19.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (......*..)
WBC 7.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (....*....)
NEUTROPHILS 3.90 K/UL ( 1.80- 6.60) (...*.....)
NEUTROPHILS % 55.40 % ( 46.00- 68.00) (...*.....)
LYMPHOCYTES 2.40 K/UL ( 1.10- 3.50) (....*....)
LYMPHOCYTES % 34.20 % ( 15.00- 45.00) (.....*...)
MONOCYTES 0.50 K/UL ( 0.08- 0.90) (....*....)
MONOCYTES % 7.80 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......)
EOSINOPHILS % 2.20 % ( 0.00- 6.00) (..*......)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.40 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.93 M/UL ( 3.90- 5.40) (.....*...)
HEMOGLOBIN 12.70 G/DL ( 12.00- 16.00) (.*.......)
HEMATOCRIT 38.00 % ( 35.00- 45.00) (..*......)
MCV 76.90 FL ( 80.00- 98.00)*(.........)
MCH 25.80 PG ( 27.00- 33.00)*(.........)
MCHC 33.50 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....)
PLATELETS 257.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (...*.....)
MPV 10.20 FL ( 6.50- 11.50) (......*..)
RDW 14.40 % ( 11.00- 16.50) (.....*..)
 
ד''ר אבישי אליס  
19:05 16.09.11
ה CRP גבוה ויתכן ומרמז על דלקת
 
רעות
14:54 13.09.11
שלום, התוצאה של בדיקת שקיעת דם שעשיתי הינה 22, כשגבולות הנורמה הם 20-0.

אני בת 30 ואני נוטלת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס.

האם יש לכך משמעות?

שאר הבדיקות ההמטולוגיות יצאו תקינות
 
חורחה אוליבה  
17:41 13.09.11
התוצאה קרובה מאוד לנורמה. תחזרי על הבדיקות לאימות. לא חושב שיש משמעות.
 
רעות
15:01 15.09.11
התוצאה של ה- TSH יצאה גבוהה - 27 כשהנורמה היא 0.35 עד 5.5.

אני נוטלת 100 מ"ג אלטרוקסין מדי יום.

האם התוצאה מאוד חריגה? האם יש לכך השפעה מבחינה קוגנטיבית?
 
חורחה אוליבה  
20:43 15.09.11
ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולדון על התוצאות ועל הטיפול.
 
חורחה אוליבה  
20:44 15.09.11
לא משמעותי.
אפשר בבקשה פנוח? תודה רבה לעוזרים היקרים. תבורכו.

גיל: 19 אם זה רלוונטי. לא מעשן. בריא ברוך ה'.
סובל ממתן שתן מרובה לכן נשלחתי לעשות את הבדיקות.

הינה הקישור לתמונה שצילמתי מהתוצאות בדיקות שהתקבלו לבדיקת דם + שתן.

הקישור לתמונה:

http://img689.imageshack.us/img689/2183/fhjdhg.png

תודה תודה תודה לעוזרים היקרים. תבורכו ותהיו בריאים אנשים טובים.

* התמונה שבקישור שנתתי איכותית יותר, אך העלתי גם לשרת של האתר פשוט הוא מוריד מהאיכות.
תשובות תקינות ככלל. לאימות החריגות, אפשר לחזור על הספירת דם.
 
נעמה
19:43 14.09.11
שלום,
בבדיקה שערכתי הערכים הנ"ל היו חריגים אשמח לדעת מהן:
IRON -108
UREA-15
PHOSPHORUS- 3.9 -
 
חורחה אוליבה  
11:06 15.09.11
הם לא חריגים.
שלום רציתי לדעת מה פירוש התוצאה

TSH -5.11

T4-14.7

אני כמה חודשים אחרי ילדה עם עודף משקל גבוה מההריון..התחלתי לסבול מגלי חום עייפות בחילות... האם יש בעיה שמצריכה לקחית אלטרוקסין?

תודה מראש
 
חורחה אוליבה  
19:52 12.09.11
כדאי יעוץ אצל רופא הנדוקרינולוג בשאילה של תת פעילות של בלטת המגן.
לא לקחת תרופות בלי יעוץ.
רק רוצה לציין שאני עם משקל גבוה מההריון (עליתי מעל 40 קילו ב2 ההירונות)


103 mcg/dL IRON
250 mg/dl TRANSFERRIN

106 mg/dl TRIGLYCERIDES
191 mg/dl CHOLESTEROL

49 mg/dl CHOLESTEROL- HDL

121.3 CHOLESTEROL-LDL calc

142 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL

אשמח לתשובה האם תקין תודה
כן, תקין.
 
מתן
01:14 13.09.11
עשיתי בדיקת דם בשבוע האחרון... בדיקה שגרתית ופשוטה..
התחלתי לעשות פעם ב3 חודש...
מה עליי לבקש שייבדקו, שאני עושה את הבדיקה?? האם יש בדיקות מיוחדות שצריך לבקש??
אני מעוניין שיבצעו את המקסימום של הבדיקות, (מין דיאגנוסטיקה מקיפה), אך אני יודע שזה לא ישים לבקש שיבדקו את כל הבדיקות שאפשר...
על מה עליי להתעקש, ועל איזה בדיקות אפשר לוותר?
נ"ב במשפחתי יש הסטוריה של מחלות כבד, וסרטן
בתודה מראש
 
חורחה אוליבה  
17:48 13.09.11
עם אתה בריא, בדיקה מקיפה תקופתית, הכוללת ספירת דם, שדיעת דם, CRP, תפקודי כבד וכליות, שומנים וגלוקות ובדיקת שתן כללית, תיתן לך מידע על המצב.
 
אילנה ב.
13:12 13.09.11
שלום רב
הוזמנתי לבדיקת סי טי של הבטן, והתבקשתי להגיע 3 שעות לפני זמן הבדיקה. לאיזה צורך?
תודה ויום נעים - אילנה
 
חורחה אוליבה  
17:43 13.09.11
לא יודע. תפני את השאילה למכון המבצע.
שלום,
ביצעתי היום בדיקות דם תקופתיות ולחלק כבר יש תוצאות ולחלק אחר עדיין אין.האם יש סיבה מיוחדת לכך?
אודה על תשובה מהירה.
 
חורחה אוליבה  
19:56 12.09.11
לא כל מעבדה מבצעת כל הבדיקות כל יום, סביר שעוד אין תוצאות לחלק שלא קיבלת.
רק כשהתוצאות יגיעו אלך נידע עם יש משהו מיוחדת.
 
מתן כ.
 
10:51 11.09.11
הוספתי קובץ מלא של הבדיקות
זכר בן 23
בריא בדר"כ
 
חורחה אוליבה  
18:15 11.09.11
התוצאות לא חריגות מידי. כדאי לחזור על הבדיקה כדי לאמת אותה.
 
עובד
 
21:56 07.09.11
שלום,

קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם, ישנם כמה ערכים שחורגים מעט מהנורמה וישנם כמה שחורגים יותר.
מה פשר החריגה, האם יש מקום לדאגה?

התוצאות החריגות

BILIRUB.TOTAL 1.80 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.........)*
CHOLESTEROL 216.80 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
LDL-CHOLEST. 145.20 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*
VITAMIN B12 138.60 PG/ML ( 145.00- 914.00)*(.........)
MONOCYTES % 16.30 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
PLATELETS 147.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........)

שאר התוצאות מצורפות כקובץ תמונה
תודה,
טריגליצרין גבוה מאד 441 והלבלב בסדר ואין סוכר ולא לחץ דם, מה זה אומר מה הטיפול?

וכן כולסטרול LDL CALC לא ניתן לחישוב. מה זה אומר?

אודה לתשובה, כי הרופא אמר שזה לא נורא ונתן לי בדיקות שוב לעוד חודשיים.
באשר לשאלה 1 - החריגות קטנות ואינןמשמעותיות
שאלה 2 - טריג גבוהים- יש להפחית בסוכרים ופחממות ולחזור על הבדיקות בעוד כ 3 חודשים (אי חישוב ה LDL קשור בכך)
שלום,

בתוך השאלה שלי נכנסה עוד שאלה שלא קשורה ולא ברור לי מה הייתה התשובה.
השאלה שלי הייתה לגבי הבדיקת דם. האם הערכים החריגים הם אינם בעייה (כולל המונו שחורג די הרבה). השאלה על הטריג הייתה של מישהו אחר שנכנס לתוך הנושא שלי...
שלום , אני בת 46 בדרך כלל בריאה בבדיקות שיגרתיות הרופא משפחה המליצה לי לעשות בדיקות מקיפות יותר ועשו לי גם בדיקת עתמות, הסתבר שיש לי בריחת סידן אוסטאופורוזיס, מה פשר הדבר בגילי? ומה עלי לעשות?
תודה
 
חורחה אוליבה  
18:09 11.09.11
העצמות שלנו הם רקמה חיה שמשתנה במשך כל חיינו. עצם ישן מפורק ובמקומו עצם חדשה נבנת בתהליך הנקרא שחלוף העצם.
ברוב המקרים, לאחר גיל 35, איבוד מסת העצם מתחיל להגביר מאוד
סיבת האוסטאופורוזיס היא חוסר איזון בין בניית להרס העצם.
רופא אנדוקרינולוג יכול לטפל במצבת לכן מומלץ לבקר אצלו ליעוץ.


+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  259  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם