בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
שלום, האם לפני בדיקות דם לבדיקת ויטמין D ופרולקטין בהפניית נוירולוג יש לצום מספר שעות לפני? או האם אני יכולה לגשת לבדיקה ללא צום?

תודה.
 
חורחה אוליבה  
19:34 06.05.12
ליאור, שלום.
אין צורך בצום.
אפשר להבין מה זה אומר?
GOT (AST)
יתכן מושפע מהמוליזה
LDH
יתכן מושפע מהמוליזה
IRON
יתכן מושפע מהמוליזה
‎הקצר שונה, השם הקודם הוא
‎הקצר שונה, השם הקודם הוא
BILIRUBIN-DIRECT
יתכן מושפע מהמוליזה
POTASSIUM
יתכן מושפע מהמוליזה
 
חורחה אוליבה  
19:32 06.05.12
שלום, ליאת.
המוליזה זה שבירה של כדוריות אדומות בדגימת שם ממנה בוצעו את הבדיקות. כשזה קורא,תוכן הכדוריות יוצא לסרום ומשפיע לכמה תוצאות.
אם זה החשד, מומלץ לחזור על הבדיקות עם דגימה כשירה.
 
ירון ליזרמן
12:09 04.05.12
שלום!!

למה לא עונים?

אולי אשאל בצורה יותר ברורה אם בדיקת סוכר

105 GLUCOSE

HGB1AC 6.5

מראה על סוכרת או רק לנטייה למחלה.

תודה ושבת שלום!!
 
חורחה אוליבה  
19:27 06.05.12
שלוםת ירון.
אין לסכרת לפי התוצאות, אם כי HbA1c נירא לי קצט גבוה מהגלוקוז בצום. כדי לבצע ביורת ע"י אותן בדיקות כל כמה חודשים. גם טוב להבדק אצל רופא המשפחה, כדי לעריך נתונים אחרים, כמו משקל יתר, לחץ דם, אישון וכו.
 
Rotem
15:43 06.05.12
היי עשיתי בדיקות דם לפני דרום אמריקה ונאלצתי לעשות בדיקה לG-6PD כיוון שנולדתי נאמר לאמא שלי שאני אלגרית לפול ולשאר הדברים שאסורים בעת בחוסר ובגיל חצי שנה עשתה בדיקה חוזרת ושזה בכמויות ממש קטנות היום נאמר לי לעשות שנית כיוון שיש תרופה בדרום אמריקה שלבעלי אלרגיה לG-6pd אסור לקחת עשיתי בדיקה בכללית ויצא לי 9.2 כאשר ישנו סולם מ6-26 שמראה את הנורמה מזה אומר? שיש לי או אין מותר מה אסור?
בתודה רבה רתם
 
אילן
08:12 01.05.12
בן 57 בבדיקת דם שביצעתי יש ירידה בברזל לרמה של 52,במקביל יש ירידה בויטמין b12 ,הדבר חוזר על עצמו אחת לכמה שנים ,ירידה בברזל בדם לרמות הנ"ל עם ירידה מקבילה ברמות הb12 בפעמים קודמות לקחתי תוסף של הויטמין ובבדיקה שלאחר מכן הברזל בדם התאושש פלאים והגיע לרמות של 125-140 יש לציין שרמת ההומגלובין תקינה לחלוטין ,15.9 .מדוע זה חוזר על עצמו כל פעם מחדש,האם זה עניין של ספיגה של הברזל במעיים?
 
אורלי
12:01 22.04.12
קבלתי תוצאת בדיקת דם כאשר הקלציום סרום הוא 10.61 והגבול העליון הוא 10.60 האם זה תקין או צריך שוב לבצע בדיקות דם? האם יש קשר למחסור חמור בויטמין D 25?
אודה לך על תשובה מהירה
 
חורחה אוליבה  
20:28 29.04.12
החריגה ממש קלה.אבל צריך לטפל במחסור בויטמין D.
 
חזי
12:18 29.04.12
האם יכולות להגרם תופעות לוואי בבדיקת דם שנעשתה לאחר תרומת דם?

אם כן, כמה זמן יש להמתין בין תרומת דם לבדיקה?

תודה
 
חורחה אוליבה  
20:25 29.04.12
לא חזי, אפשר לבצע בדיקות למחרת, ללא בעיה. כבר תוך כדי תרומה לוקחים דגימות שם לביצוע שידרה של בדיקות הכרחיות לשימוש של המנה שתרמת.
לא לדעוג וליתרום דם.
שלום,

הייתי אצל הומטולוג באופן פרטי והוא המליץ לי על כמה וכמה בדיקות דם שחלקן לא בסל הבריאות.

אבקש לדעת איכן ניתן באיזור המרכז בדיקות דם פרטיות?

כגון FACTOR 4
FACTOR 2
תודה רבה
להלן כתובת של מחלקה למעבדות של משרד הבריאות:

http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/LabDept/Pages/default.aspx

יש שם רשימה של מעבדות פרטיות שאת יכולה לפנות עלהן.
 
ירון
15:50 24.04.12
שלום

בן 38
אני אמור לעבור ניתוח באף, והמנתח ביקש שאעשה ספירת דם ובדיקת תפקודי קרישה.
רופא המשפחה נתן הפניה לבדיקת INR ו - PT (בלי PTT).
ספירת הדם תקין
INR - 0.86 (ערכים תקינים לפי מעבדה בין 0.80-1.20)
PT - 143.5 (ערכים תקינים לפי מעבדה בין 75- 140.
יש לציין שאני לוקח אספירין במינוך נמוך כבר כמה שנים, אבל עד היום זה לא השפיע על הבדיקות בתפקודי קרישה, ולפני חודש (נדרשתי לעשות בדיקת דם לפני גסטרוסקופיה) הערך PT היה 120.
האם יש משמעות לחריגה הקלה מהנורמה ? וכן בהתייחס לבדיקות קודמות שהיו תקינות.

תודה
 
חורחה אוליבה  
20:03 29.04.12
שלום ירון.
PT שלך תקין, אבל זה רק חלק של תפקודי קרישה שלך.מומלץ כן לבצע גם PTT כדי לראות את התמונה השלמה.
 
גולי
21:03 24.04.12
שלום וערב טוב
אני בת 34, 3 חודשים אחרי לידה רגילה ובהריון בשבוע החמישי. ( ההריון הקודם היה תקין לחלוטין ב"ה )עשיתי היום בדיקות דם כלליות ו-3 ערכים חרגו מהנורמה. כל השאר בטווח הנורמה. הבדיקות שיצאו מטווח הנורמה הן:
1. הגלוקוז שיצא 120 כאשר הטווח הוא בין 70-100 אך יש לציין שרבע שעה לפני הבדיקה שתיתי מיץ טבעי ואכלתי עוגייה מתוקה ( בקופ"ח אמרו לי שאין צורך בצום לפני הבדיקות ) האם האכילה והשתייה העלתה את ערך הסוכר בדמי והאם עלי לבצע בדיקה חוזרת? בהערות היתה גם הערה: Impaired fasting glucose
2. אחרי הלידה סבלתי מדימומים כבדים וגם 2 המחזורים שהגיעו היו ממש חזקים ולכן הרופאה שלי ביקשה ספירת דם ושם יצא רמת plt גבוהה מהנורמה :469 כאשר הנורמה 150-450. הערך הגבוה ממש הלחיץ אותי כי היה כתוב בהסבר של הבדיקות כי זה עלול להצביע על מחלות במח העצם. האם יש עוד סיבות שבגללן יצא ערך כה גבוה? האם עלי לחשוש לקרישי דם? ממה זה עלול לנבוע ?
3. הערך השלישי שחורג זה ה- lym שיצא נמוך. אך יש לציין כי לכל אורך ההריון ערכי הlym שלי היו נמוכים ( 15.4 ו- 16.2 )
אשמח לקבל תגובה. צירפתי את כל הבדיקות ע"מ שתהייה אינדיקציה מלאה..
תודה רבה

WBC 7.5 K/ul
RBC 4.37 M/ul
HB 12.6 g/dl
HCT 38.2 %
MCH 28.9 pg
MCHC 33.1 g/dl
RDW 14.3 %
MCV 87.4 fL
NEUT% 70.6 %
LYM% 19.3 %
MONO% 5.9 %
EOS % 1.9 %
BASO % 0.7 %
LUC% 1.5 %
NEUT.abs 5.3 K/ul
LYMP.abs 1.5 K/ul
MONO.abs 0.5 K/ul
EOS.abs 0.1 K/ul
BASO abs 0.1 K/ul
LUC abs 0.1
MACRO% 0.2
MICRO % 1.2
HYPER% 0.3
HYPO % 2.5
MICRO%/HYPO% 0.5
PLT 469 K/ul
MPV 9.8 fL
GLUCOSE 120 mg/dl
UREA 21 mg/dl
CREATININE 0.63 mg/dl
URIC ACID 3.4 mg/dl
SODIUM 137.4 mEq/L
POTASSIUM 4.12 mEq/L
CALCIUM 9.70 mg/dl
PHOSPHORUS 4.0 mg/dl
CHOLESTEROL 182.0 mg/dl
TRIGLYCERIDES 84 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 57 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 107.9 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL 125 mg/dl
IRON 133 µg/dl
TRANSFERRIN 309.0 mg/dl
BILIRUBIN-TOTAL 0.4 mg/dl
BILIRUBIN-DIRECT 0.1 mg/dl
GOT (AST) 18 U/L
GPT (ALT) 18 U/L
GGT 10 U/L
VITAMIN B12 335 pmol/L
FERRITIN 11.0 ng/ml
 
חורחה אוליבה  
19:54 29.04.12
שלוםת גולי.
אין להשוות מצבים שונים: הטווח70-100 או 70-110, מתאים לצום של 8 שעות, ואת אכלת ושתית לפני הבדיקה.נכון שאין צורך בצום, אבל אז חייב להשוות את התופאה שלך עם ערכיםהמתאימים. ובמיקקרה הזה, תוצאותך בסדר.
נותונים אחרים לא נחשבים שחריגים מאוד. ממליץ לחזור על הבדיקה כדי לאמת תוצאות.
 
ירון ליזרמן
18:23 26.04.12
שלום!!

מה אומרת התוצאה של בדיקת סוכר

glucose 105

hgbac1 6.5

תודה
 
הרי גימפוביץ
16:24 24.04.12
אבקש לדעת PTL 637 מה זה ? VITAMIN B12 986 ,תודה הרי
הי, אני בשבוע 38, ביום חמישי האחרון ביצעתי בדיקת דם שגרתית- ספירת דם. יצא שה PLT שלי מעט נמוך- 145 כאשר הנורמה היא 150-450 ובנוסף (ואני מבינה שיש קשר בין השניים) יש ערך של MPV שהוא פתאום בפעם הראשונה ממש גבוה- 15.4 כאשר הנורמה היא 7-13רציתי לשאול, מה המשמעות?
שאר התוצאות שחורגות מהנורמה תמיד חורגות אצלי בהריון וחוזרות לנורמה אחרי הלידה...
הנה כל התוצאות...
תודה!


8.7 K/ul
4.8

8.7
10.8
הערות והסבר
גרף
RBC
4.08 M/ul

4.08
4.20 5.40
הערות והסבר
גרף
HB
11.3 g/dl

11.3
12.0 16.0
הערות והסבר
גרף
HCT
33.2 %

33.2
37.0 47.0
הערות והסבר
גרף
MCH
27.6 pg
26.0

27.6
31.0
הערות והסבר
גרף
MCHC
33.9 g/dl
33.0

33.9
36.7
הערות והסבר
גרף
RDW
14.4 %
11.0

14.4
16.0
הערות והסבר
גרף
MCV
81.3 fL
80.0

81.3
97.0
הערות והסבר
גרף
NEUT%
72.9 %
40.0

72.9
75.0
הערות והסבר
גרף
LYM%
19.7 %

19.7
20.0 50.0
הערות והסבר
גרף
MONO%
4.1 %
2.0

4.1
12.0
הערות והסבר
גרף
EOS %
2.0 %
0.0

2.0
7.0
הערות והסבר
גרף
BASO %
0.3 %
0.0

0.3
2.0
הערות והסבר
גרף
LUC%
1.0 %
0.0

1.0
4.5
NEUT.abs
6.4 K/ul
1.9

6.4
8.0
הערות והסבר
גרף
LYMP.abs
1.7 K/ul
0.9

1.7
4.5
הערות והסבר
גרף
MONO.abs
0.4 K/ul
0.2

0.4
1.0
הערות והסבר
גרף
EOS.abs
0.2 K/ul
0.0

0.2
0.6
הערות והסבר
גרף
BASO abs
0.0 K/ul
0.0

0.0
0.1
הערות והסבר
גרף
LUC abs
0.1
0.0

0.1
0.4
MACRO%
0.0
0.0

0.0
15.0
MICRO %
2.1
0.0

2.1
10.0
HYPER%
1.2
0.0

1.2
10.0
HYPO %
0.4
0.0

0.4
10.0
MICRO%/HYPO%
5.3
0.0

5.3
10.0
PLT
145 K/ul

145
150 450
הערות והסבר
גרף
MPV
15.4 fL
4.0 13.0

15.4
הערות והסבר
גרף
 
שרוני
20:26 21.04.12
שלום
רציתי לשאול האם יכול לקרות שבדיקת דם להריון שלילית לאחר שבוע איחור
ואחר כך מתגלה הריון?
תודה
 
גל
14:00 21.04.12
ד"ר שלום רב,


רציתי לדעת מה המשמעות של גלובולין בטא1 וגלובולין בטא 2, כל אחד לחוד, וגם מה זה אומר ששניהם כמעט בגבול העליון..

בדיקת הגלובולינים שלי:

גלובולין בטא 1 = 6.9%

גלובולין בטא 2 = 6.5%


לשם התמונה הכללית אציין ש:
גובולין אלפא1 = 3.9%
גלובולין אלפא 2 = 8.1%

גלובוין גמא = 13.6%

בתודה מראש
 
מאיה
20:46 16.04.12
שלום,
יש לי לעשות בדיקת דם של כימיה ומחלות מין, השאלה שלי היא אם צריך לצום לפני ולכמה זמן?
 
חורחה אוליבה  
13:52 21.04.12
עם בכימיה כללולה גלוקוז, צריךצום של 8 שעות. עם גם כולסטרול וטריכליצרידים, אז צום שבין 12-14 שעות.
בוקר טוב

אני בשבוע 14 +5 ימים להריון

בבדיקת דם הראשונה בהריון יצא גלוקוז מעט גבוה ומאחר שיש הסטוריה של סכרת במשפחה הרופא נתן לי לעשות העמסת סוכר כבר בשלב הזה.

עשיתי אתמול את הבדיקה וכן בדיקת שתן ורציתי לשאול לגבי מספר תוצאות שמדאיגות אותי, אשמח להסבר

Glucose Challenge Test 1h - התוצאה 120.6 (גבול הנורמה 65-140)

Leucocytes u - התוצאה - 500 (גבול הנורמה 0-10)

Erythrocytes u - התוצאה - 10 (גבול הנורמה 0-10)


אשמח לתשובתך
תודה רבה ויום טוב
 
חורחה אוליבה  
13:50 21.04.12
עמסת סוכר נרהא תקינה. Leucocites יכולים להעיד על דלקת בדרכי השתן. כדאי לבצע תרבית + רגישות.
 
מיקה
14:47 09.04.12
שלום,
בני בן שנה+9 ח' חזר מהגן ב-3.4 עם חום.
ב-4.4 נבדק ע"י רופאת ילדים ונמצא עם נק' לבנות בגרון
והוחלט על משטח גרון בשעה 18:00.
לרוע המזל, קופ"ח איבדה את המשטח (או שכחה לבדוק) ורק ב-8.4 המשטח נשלח למעבדה.
ב-9.4 הגיעה תשובה כי סטרפטוקוקוס A שלילי.
האם תוצאות הבדיקה אמינות מאחר והיא נעשתה באיחור?
בינתיים מיום 4.4 הוא לוקח אנטיביוטיקה, האם כדאי לסיים או להפסיק?
תודה וחג שמח
 
חורחה אוליבה  
13:46 21.04.12
באופן כללית, כדאי לסיים תמיד את הטיפול אנטיביוטי ולא להפסיק באמצע. תבקש המלצה של רופא המטפל. התוצאות הבדיקות אמינות לגבי היום שהדגימה נלקחה. בין התחלת הבעיה והיום של לקחו את הדגימה השהיה,עברו ימים והיה טיפול, אז יכול להיות שכבר אין דלקת.
בכל אופן, אני ממליץ לדב עם הרופא במטפל.
שלום,
עשיתי בדיקות דם כלליות ושתן, כול הערכים יצאו תקינים מלבד הבאים:
GLUCOSE 108
URIC ACID 2.97
CALCIUM 10.52

נתוני רקע: גיל 28, גובה 1.78 משקל 63, חולה בFMF מטופל בקולכיצין ללא התקפים.
האם יש לעשות משהו בנידון?

תודה מראש,
חן
 
חורחה אוליבה  
13:34 21.04.12
החריגות מהנורמה לא גדולות.
 
אביבה
19:05 18.04.12
בבדיקת שתן קיבלתי תוצאה 250WBC/microl , האם מדובר
בדלקת בדרכי השתן ? מה הטיפול ?
אני בצעתי אותה מאחר וקבלתי צריבה וגם תכיפות בשתן.

תודה
 
חורחה אוליבה  
13:38 21.04.12
תוצאה וסימנים שאת מרגישה, מעידים על זיהום בדרכי השתן. כדאי לבצע תרבית שתן ורגישות, כדי לזהות את החיידק, עם הכן יש זהום, ולקבל רשימה של אנתיביוטים שאפשר להשתמש כטיפול.
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  277  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם