בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
איציק
11:25 12.02.11
אבי בן 84 בקירוב הסובל ממלנומה נפוצה ואף הוגדר כחולה הלצהיימר בשלב התחלתי ביותר נשלח לעבור בדיקת HOMOCYSTEIN . תוצאות הבדיקה מראות תוצאה של 14.2 .
מה משמעות התוצאה?.
תודה מראש
איציק
 
ד''ר אבישי אליס  
06:33 17.02.11
אין כל משמעות מעשית
הבדיקה מיותרת
 
דן
20:14 15.02.11
בן 52 מטופל בין היתר במיקרופירין עקב היצירות קרוטיס של 25% אין איזה שהם תלונות מיוחדות
אך
בבדיקה מיום 15.2.11
נמצאו מרכיבים לא תקינים הבאים: 4.56 RBC-
40.4% HCT-
בבדיקה מיום 15.5.2010 הערכים האלה היו- RCB- 5.05
HCT-43.9
השאלה, מה פירוש התוצאה הזו,מה יכול לגרום שינוי זה, על מה מצביעה התוצאה הנוכחית, ומה יש לעשות?
בתודה.
 
דן
22:24 15.02.11
בבדיקה קודמת מחודש 5.2010 HB היה 14.6
ובבדיקה הנוכחית 13.9
כל שאר הערכים בשתי הבדיקות בגדר הנורמה
חוץ ממה שציינתי כאן
 
מאיר
15:06 15.02.11
ספירת הדם שלי ה-MPV כל הזמן בין 12-13.5 האם צריך לעשות משהו הרופאה אומרת לא להתייחס אנא עזרתכם
תודה רבה
 
רונה
17:22 14.02.11
ישלי שאלה...
חתכתי את האצבע שלי עם סכין שהיא גדולה..החתך קטן אבל איבדתי מלא דם...כתוצאה מיכך הרגשתי כאב בטן שהלך עם כאב ראש נוראי וסחרחורת וזאת שניות ספורות אחרי שנחתכתי ואז איבדתי הכרה והתעלפתי...קמתי כשאני על הרצפה...לא הרגשתי שנפלתי והתעלפתי... זה היה החתך הכי חזק שאי פעם נתחתכתי...
היו לי חתכים קטנים פה ושם והיו לי כאבי בטן קטנים וכאילו הרגשה שאני רוצה להקיא...אבל לא ברמות שזה הגיעה כמו במה שתיארתי....
מה זה אומר? שאני חלילה אנמית?
שלום אני בן 17 ועשיתי בדיקת דם לפני שימוש בתכשיר נגד פצעוני בגרות

וזה מה שקיבלתי

ALK.PHOSPHAT. 117.43 U/L ( 30.00- 105.00) (.........)*
ALT(GPT) 12.53 U/L ( 5.00- 45.00) (.*.......)
AST(GOT) 16.38 U/L ( 5.00- 40.00) (..*......)
BILIRUB.TOTAL 0.73 MG/DL ( 0.30- 1.20) (...*.....)
BUN 8.41 MG/DL ( 4.60- 21.00) (.*.......)
CALCIUM SERUM 9.83 MG/DL ( 8.40- 10.40) (.....*...)
CHOLESTEROL 168.80 MG/DL ( 75.00- 170.00) (........*)
CPK 87.91 U/L ( 40.00- 200.00) (..*......)
CREATININE SER. 0.86 MG/DL ( 0.50- 1.20) (....*....)
SODIUM SERUM 138.98 MMOL/L ( 134.00- 145.00) (...*.....)
POTASSIUM SERUM 4.30 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
HDL-CHOLEST. 40.13 MG/DL ( 40.00- 85.00) (*........)
LDL-CHOLEST. 113.80 MG/DL ( 50.00- 110.00) (.........)*
PHOSPHORUS 5.25 MG/DL ( 2.50- 4.80) (.........)*
TRIGLYCERIDES 74.60 MG/DL ( 35.00- 150.00) (..*......)
URIC ACID 5.68 MG/DL ( 2.30- 7.20) (.....*...)
WBC 10.70 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 5.10 K/UL ( 1.70- 5.70) (.......*.)
NEUTROPHILS % 47.20 % ( 39.00- 59.00) (...*.....)
LYMPHOCYTES 3.84 K/UL ( 1.40- 3.60) (.........)*
LYMPHOCYTES % 35.90 % ( 20.00- 48.00) (....*....)
MONOCYTES 1.21 K/UL ( 0.08- 0.90) (.........)*
MONOCYTES % 11.30 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.54 K/UL ( 0.00- 0.60) (.......*.)
EOSINOPHILS % 5.06 % ( 0.00- 6.00) (.......*.)
BASOPHILS 0.05 K/UL ( 0.00- 0.15) (..*......)
BASOPHILS % 0.51 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
שכחתי לציין שהבדיקות הן לילד בן 4 שנים
 
דועא סופי
12:35 11.02.11
FERRITIN 28.2
TRANSFERRIN 292
IRON 57
 
נעמי
17:46 10.02.11
מה פירוש התשובה:הודגם מוקד קליטת יתר בחיבור הקוסטו כונדרלי 4 משמאל, היכול להתאים לשבר? בבדיקת מיפוי עצמות?
 
ד''ר אבישי אליס  
12:08 11.02.11
פשוטו כמשמעו
ישנה קליטת חומר ניגוד באזור זה המצביעה על שבר אפשרי
מדוע נעשה המיפוי?
 
יערית
20:20 10.02.11
היי,

עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי ביום השני למחזור ,אני מנסה להכנס להריון כחצי שנה (כבר ילדתי בעבר הריון ולידה תקינים-קיסרי מנח עכוז),בעבר נקלטתי לאחר חודשיים שניסיתי.
בת 30.

TSH
mIU/L 0.99
Estradiol
pmol/L 153.0
Progesterone
nmol/L 1.0
FSH
mIU/mL 9.8
LH
mIU/mL 3.7
Prolactin
mIU/L 161.4
Testosterone
nmol/L 1.59
Free Testosterone
pmol/L 0.93
מה אומרות התוצאות?
תודה.
 
דקל
13:03 10.02.11
שלום... האם לפני בדיקת דם לבדיקת נוגדנים לצהבת B צריך לצום... ואם כן כמה זמן לפני..
תודה..
 
מוסא עאוני  
13:05 10.02.11
אין צורך בצום לבדיקת רמת נוגדנים לצהבת
 
שנאל
19:22 08.02.11
שלום רב,לפני כ-3 חודשים התחלתי לקבל דוקסילין(כדור אחד 100 ליום) אחרי בדיקות דם תקינות. לאחר 3 חודשי טיפול עברתי שוב בדיקות דם ולצערי הייתה עלייה בתפקודי כבד:

1.AST 80 ייחוס----.....3-40

2.ALT 181 ייחוס------....3-41

האם ידוע על בעיה זו בנוטלי דוקסילין ?

האם הערכים אמורים לחזור למצב תקין אחרי הפסקת התרופה?

אחרי כמה ימים(בערך) אמור המצב לחזור לקדמותו?

תודה....
 
מוסא עאוני  
13:01 10.02.11
מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי חלופות/מעקב תפקודי כבד במשך הטיפול. לא ידוע על תיעוד ופגיעה כבדית בנטילת התרופה.
 
יוני
18:30 08.02.11
ldh 340u/l 300-600
triglycerides 74 mg/gl 40-140
cholesterol 173mg/dl 140-190
direct hdlc mg/dl 56mg/dl 40-90
ldl 102mg/dl 0-129
vldl15mg/dl
chol/dhdl 3.10
 
מוסא עאוני  
12:47 10.02.11
תקין לגמרי
 
שירן
21:46 08.02.11
עשיתי בדיקת דם לאחרונה והיו לי כמה "תוצאות אדומות" אשמח לשמוע מה פירושן והאם אני יכולה להיות רגועה ...(אני בת 19 אם זה רלוונטי)
TRANSFERRIN 410
TRANSFERRIN SATURATI 10
MCH 26
MCHC 30
PLT 430
MPV 7
תודה רבה.... אני לא פשוט לא רוצה ללכת לרופא בהיסטריה סתם....
 
מוסא עאוני  
12:46 10.02.11
כנראה שמדובר באנמיה על רקע חוסר ברזל. חסרים לי פרמטרים כגון HGB וברזל.
 
סומייה
23:03 08.02.11
HEPATITIS Bs Ab 1000.00 mIU/ml
HEPATITIS Bs Ag Negative
HEPATITIS Bc Ab TOT Positive
HEPATITIS Be Ag Negative
HEPATITIS Be Ab Negative
HEPATITIS C Ab Negative



HEPATITIS Bs Ab
>10 mIU/ml ‎מחוסן

HEPATITIS Bs Ag
29.6.10 ‎ערכה איכותית מ

HEPATITIS Bc Ab TOT.
15/03/09‎קיט חדש החל מ

מה יש לי והאם אני צריכה טיפול
 
מוסא עאוני  
12:29 10.02.11
התוצאות אומרות שאת מחוסנת כנגד צהבת נגיפית מסוג B ואין עדות לנגיף בגוף.
שלום רב,

עשיתי הבוקר בדיקת דם להורמון ההריון.
קיבלתי תוצאה: 4451
תאריך המחזור האחרון שלי הוא 05.01.11
האם זה תוצאה תקינה לשבוע בו אני נמצאת?

בהיריון הקודם בשלב הזה פחות או יותר היה לי 2851 (הריון שנגמר בהפלה טבעית).

אודה לעזרתך,
קודם כול זה אומר שמגיע לך מזל טוב. לגבי הרמות של ההורמון וגיל ההריון כדאי להתייעץ עם רופא נשים.
 
עינת
23:05 06.02.11
שלום,
תוצאות בדיקת הדם שלי הורו על ערך סוכר 109.
חשוב לציין שהבדיקה נערכה לאחר צום של 12 שעות.
הרופאה אמרה לי שהערך גבוה מעט ושעליי לערוך בדיקת דם נוספת..
אשמח לדעת מה פירוש הבדיקה ומהן ההשלכות..
תודה,
עינת
 
מוסא עאוני  
12:24 10.02.11
מוקדם להסיק מסקנות מהבדיקה הבודדת הזאת. קודם כול מומלץ לחזור על הבדיקה ולראות שהתופעה חוזרת על עצמה ורק אז להחליט לגבי ההמשך.
 
ירון
10:59 10.02.11
שלום
רציתי לדעת האם רמת ברזל של 16 דורשת טיפול דחוף ואיזה
תודה
ירון
 
מוסא עאוני  
12:20 10.02.11
חסרים נתונים כמו ספירת דם אחרונה, פיריטין, טרנספירין, IBT וויטמינים (B12, פולאט). צריך לחפש את הסיבה לברזל הנמוך בדם ולהתייעץ עם רופא המטולוג לגבי אפשרויות טיפול.
שלום רב,

עשיתי בדיקות דם להלן התוצאות:

WBC 12.77
RBC 5.39
Hemoglobin 16.8
Hematocrit 48.1
MCV 89.2
MCH 31.1
MCHC 34.9
RDW 11.9
Platelets 398
MPV 6.9


Neutrophils 71.1
Lymphocyts 22.1
Monocytes 2.9
Eosinophils 2.3
Basophils 0.2
Large Unstained cells 1.5
Neutrophils abs 9.07
Lymphocytes abs 2.82
Monocytes abs 0.37
Eosinophils abs 0.29
Basophils abs 0.03
LUC abs 0.19

ESR 7

ראוי לציין שאני נוטל אנטיביוטיקה (אוגמנטין) כבר6 ימים בגלל בעיית סינוסים כנראה. נשלחתי לבדיקה בגלל הרגשה לא טובה. חשוב גם שתדע שיש לי הפרעת חרדה קשה.

החריגות של הMPV וה WBC והמספר הגבוה יחסית של Platelets מפחידות אותי מאוד. יתכן שיש לי לוקימיה מכל סוג שהוא??
 
יוני
11:49 09.02.11
 
מוסא עאוני  
12:16 10.02.11
בהתייחס לדלקת ממנה אתה סובל הספירה תקינה ואין בה חריגות.
 
עלמה
17:09 09.02.11
שלום ,
בעקבות גולה שהרגשתי בגרון מזה כחודש ימים נשלחתי לבצע מספר בדיקות
ואלה התוצאות-
TSH-0.81
T4-16.6
VITAMIN D -34.1
CRP-1.20
MCH-31.3
ESR-44
אולטר' אזורים תת ליסתיים-
ממצאים-
בלוטת לימפה בעלת מבנה תקין באורך-3.9 ס"מ -צד שמאל
בלוטת לימפה מימין באורך 2.3 ס"מ
נשלחתי גם לציטלוגיה -לקחו דגימה במחט ורופאה אמרה שאין ממצאים ממאירים.
לפני יומיים התחלתי להקיא דם -לפחות 3 פעמים
שלחו אותי למיון ושם ביצעתי מספר בדיקות דם-
RBC-4.1 נמוך מהנורמה
MCV-97.3 שהנורמה היא 91
MCH-32.8 שהנורמה 32
בנוסף-בדיקהPTT פסולה -הדם היה קרוש
לחץ הדם שלי היה גבוה קצת-144על95
צילום חזה הראה שהכל תקין
השאלה שלי האם אני צריכה לבצע בדיקות נוספות?
האם לבקש מהרופאה בדיקה של PTT חוזרת?
מה מעידות כל הבדיקות שביצעתי????
(יש לי אח שחולה בסרטן ששלח גרורות ללבלב- כעת נימצא לו קריש דם בריאה)
האם עליי לחשוש?
אקבל כל תשובה אפשרית ובהקדם ,
המון תודה ויום טוב.
 
בסון כדורי
19:55 09.02.11
אבי בן 84 שלאחרונה הפך לסעודי וסובל ממספר רב של בעיות דבר שמצריך בדיקות דם
והחלפת תחבושות ברגל יום יום דבר המקשה על המשפחה לטפל (אינוזיה אנטיביוטיקה לוריד כל יום האם ניתן לקבל דרך קפת חולים אחות שתטפל בחבישה בדיקות דם ועוד ואם כן איך מבצעם זאת בתדה מראש
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  240  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם