בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
שלום רב
בני בן9 חודשים
שיעור ניוטרופילים 17.4%
שיעור לימפוציטים 72%
רשום בהסברים הכללים כי ייתכן ומדובר בזיהום חיידקי.
מה עלי לעשות?
תודה
חגית, שלום.
תצאות של בדיקות דם משלימים תמונה כללית שחלק חשוב ממנה היא מצב קליני והיטוריה של פציינט. הרופא הילדים שביקש את הבדיקה ומכיר את בנך, הוא מי שיכול לפנח את התוצאות ולעמליץ על ההתנהגת טיפולית עם יש צורך.
 
נעמה
18:17 23.02.12
פעם ארשונה בחיי שיש לי תוצאה חיובית של קיטונים - בכמות 50
יש לציין שאני חולה כרגע בשפעת קשה , האם יש קשר או שצריך לבצע שנית? מה זה אומר? הגלוקוז שלי הוא 82 בצום 12 שע' תודה
 
חורחה אוליבה  
17:11 25.02.12
נעמה, שלום.
צום + חום יכולים להסביר את הקיטנים השתן.
 
מאיה
16:53 23.02.12
היי יצא לי בבדיקת דם
ESR 1 hour 26
הנורמה היא 20

קראתי שזה מצביע על זיהום חמור אם על תהליך סרטני
אבל שהבדיקה לא תמיד אמינה.

אני אנמית..יש קשר?

אני בת 17

אני ממש לחוצה מזה
מה עושים?
 
חורחה אוליבה  
17:09 25.02.12
Nאיה, שלם
יש קשר בהחלט בין ESR ל-אנימיה. ממלץ לטפל באנימה ולחזר מידי פעם על מדידה של ESR. עם הכן אנימה היא הסיבה, התצאות יחזרו לנורמה.
 
שמעון
19:46 24.02.12
שלום לפורום.
בבדיקות השגרתיות שאני עורך - רמת הטסיות אצלי כל הזמן נמוכה. עכשיו 113. אני ברוך השם לא סובל משטפי דם ולא מטחול גדול במיוחד. שאלתי היא וזו הסיבה לכניסתי לפורום -האם ידוע על מאכלים שיכולים לגרום לי להעלאת הטסיות או להפסיק ממה שאני אוכל. אני צמחוני וכמעט טבעוני בשנים האחרונות וגם נמנע ממוצרי חלב.
תודה מראש. או שאתם יודעים להפנות אותי .
 
רחלי
16:16 24.02.12
היי אני בת 35 , לפני 5 חודשים עברתי לידה בניתוח קיסרי שלאחריה נזקקתי למנות דם.
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם על מנת להתחיל טיפול של החזרת מוקפאים ולתדהמתי גילתי בבדיקות כי הועבר אלי נוגדן אנטי e , אני ממש חוששת מהמצב לפי מה שקראתי באינטרנט והבנתי שיש סיכונים אם נכנסים להריון , שאלותי הן:
1. האם קיים חיסון כמו שיש לנוגדן אנטי d?
2. מהם באמת הסיכונים בכניסה להריון עם הנוגדן הזה?
3. האם קיימת אופציה לנטרל אותו? (ניקוי דם כפי שעושים בדיאליזה)
תודה על התשובות
רחלי
היי, השבוע קיבלתי תוצאות של בדיקת דם שביצעתי. התוצאות הן כדלקמן (ומראה לי כי יש חריגה מהנורמה):
טריגלצירידים 177
כולסטרול 217
כולסטרול HDL 60
כולטרול NONHDL 157
כולטרול LDL 123
הבנתי שתוצאות הכולסטרול והטריגליציטים הינן חריגות מאוד, במיוחד לאור העובדה שאני בת 25 ומאוד רזה, כלומר 168 ס"מ ושוקלת 52 קילו. מה יכולה להיות הסיבה לכך האם עליי להיות מודאגת?
 
ויקי
12:48 23.02.12
שלום!

אבא שלי בן 63 ובבדיקות דם אחרונות יצא לו:
LDL-Cholesterol - 169.1
Glucose (B) - 111
הייתי רוצה לבדוק אופציה שיקח משהו טבעי נגד כולסטרול.
מה כדאי לו לרכוש בבית מרחקת טבעית?

תודה!
 
אפרת
16:25 22.02.12
יש לי LDL 180
אני בת 46 . אכלתי חודשיים רימון וירד לי 170 לפני כמה חודשים מ-180 . עכשיו אכלתי כמעט כל יום במשך חמישה חודשים רימון + 3 שבועות של היוגרוט החדש של כולסטרול ששכחתי מה שמו ועלה לי ל-180 איך יכול להיות. ואני עושה 3 4 פעמים אירובי בשבוע. לפני הבידקה טעמתי טיפונת בטעות גבינה האם זה משפיע?תודה
היי,
שמי נטלי ואתמול עשיתי בדיקה של סוכרת הריון ואני בשבוע 25 ואני בת 31,.
חלק מהתוצאות היו חרגיות ואשמח לקבל עזרה בפענוח התוצאות.
מצורף כאן קובץ של התוצאות, אשמח לדעת האם יש לי סוכרת הריון.
תודה רבה!!
נטלי.
 
מירי
18:31 21.02.12
עשיתי בדיקות דם וקיבלתי תוצאה עבור בדיקה של פרוטאין :8.4
תוצאה זו חורגת מהנורמה . מה זה אומר ?
אני בת 55 .
תודה
שלום ד"ר, ותודה על תשובה.
תקופה ארוכה ביתי בת 6.5 מתלוננת על כאבי בטן. ב15.1 ביצענו בדיקת דם, שהיו נראות תקינות מלבד חריגה קטנה בCALCIUM SERUM שעמד על 10.69 כאשר המדד התקין במעבדת מאוחדת (8.80-10.60). הרופא שלח אותנו לבדוק שוב, והיום קיבלנו תוצאה של 10.67 (אגב קודם לבדיקה דלגנו לה על כוס שוקו היומי שלה). השאלה האם חריגה כ"כ קטנה יכולה להיות בעיה???
 
אלינור
17:36 20.02.12
שלום רב
בני ערך ספירת דם היום בעקבות חום גבוה ושלשולים, להלן התוצאות:

| 10*3/micl |
(
6 *
8.2 )
17.5
|

RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl |
(
3.9 *
4.27 )
5.3
|

Hemoglobin | g/dl |
*
10.9 (
11 )
14 Cell Volume | fl |
(
72 *
78 )
88
|

MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell |
(
24 *
25.5 )
35
|

MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl |
(
32 *
32.9 )
37
|

RDW-Red Cell Distri.Width | % |
(
11.6 )
15 *
15.3
|

Platelets | 10*3/ *
272 )
450
|

MPV-Mean Platelet Volume | fl |
(
8.5 *
11.8 )
12.9
|

Neutrophils % | % |
(
17 )
48 *
54.5
|

Lymphocytes % | % |
*
33.7 (
67 )
77
|

Monocytes % | % |
(
3 *
10.9 )
13
|

Eosinophils % | % |
(
0 *
0.5 )
3
|

Basophils % | % |
(
0 *
0.4 )
1
|

Neutrophils # | # |
(
1 *
4.46 )
8.5
|

Lymphocytes # | # |
*
2.76 (
4 )
13.5
|

Monocytes # | # |
(
0.6 *
0.89 )
1.1
|

Eosinophils # | # |
*
0.04 (
0.3 )
0.5
|

Basophils # | # |
(
0 *
0.03 )
0.2
|

CBC Remark | |
לחץ לתוצאות
|
בבדיקת דם שעשיתי הבוקר יצא לי תוצאה גבוהה של
neutrophils 68.4T%
6/5 K/ULֵ
האם יש סיבה לדאגה?
התחלתי כעת חודש תשיעי
תודה מראש

רוית
רוית, שלום.
אפשר לקבל גם תוצאות אחרות של הספירת דיפרנציאל?. תודה..
 
רוית
12:40 19.02.12
לבקשתך להלן תוצאות נוספות אדגיש כי אני בחודש תשיעי
אודה לתשובתך

WBC 9.40 K/UL ( 4.00- 10.00) (.......*.)
NEUTROPHILS 6.50 K/UL ( 1.80- 6.60) (........*)
NEUTROPHILS % 68.40 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 2.20 K/UL ( 1.10- 3.50) (...*.....)
LYMPHOCYTES % 23.30 % ( 15.00- 45.00) (.*.......)
MONOCYTES 0.64 K/UL ( 0.08- 0.90) (.....*...)
MONOCYTES % 6.80 % ( 2.00- 9.00) (.....*...)
EOSINOPHILS 0.12 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)
EOSINOPHILS % 1.31 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
BASOPHILS 0.02 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)
BASOPHILS % 0.25 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.13 M/UL ( 3.90- 5.40) (*........)
HEMOGLOBIN 13.20 G/DL ( 12.00- 16.00) (..*......)
HEMATOCRIT 37.90 % ( 35.00- 45.00) (..*......)
MCV 91.90 FL ( 80.00- 98.00) (.....*...)
MCH 32.10 PG ( 27.00- 33.00) (.......*.)
MCHC 34.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
PLATELETS 248.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (...*.....)
MPV 9.50 FL ( 6.50- 11.50) (....*....)
RDW 13.00 % ( 11.00- 16.00) (...*.....)
URINE-CULTURE STERILE CULTURE
VAGINAL-GBS NEGATIVE
VAGINAL-BACT CANDIDA NEGATIVE
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
 
חורחה אוליבה  
11:59 20.02.12
אין סיבה לדאבה. החריגה מהנורמה היא קטנה למידי. אולי עם מריצים אותה דגימה אחרי כמה דקות, תיהיה בנורמה, כי הסטיה מתאים לזו של המדידה.
 
רוית
13:36 20.02.12
 
אלה
17:59 19.02.12
שלום,
בבדיקות דם קיבלתי את התוצאות הבאות עבור ויטמין D :
VIT.D 25-OH 28.80 NG/ML
VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY
מה זה אומר והאם הכוונה שיש לי מחסור?
בתודה
 
חורחה אוליבה  
11:54 20.02.12
כן , יש לך מחסור ומומלץ לקבך יעוץ לעלויה ברמה, לזו יותר "בריא".
 
אלה
08:59 19.02.12
שלום,
התבקשתי לעשות בדיקות דם לפני ניתוח שרוול שאני צפוייה לעבור.
הבדיקות:
PT-INR
PT-SEC
PT %
שאלתי היא האם אני צריכה להיות בצום לפני הבדיקה הזו.
תודה.
 
חורחה אוליבה  
11:52 20.02.12
לא צריך הכנה מיוחדת לבדיקה זו. בהצלחה.
 
קרן
14:21 16.02.12
שלום רב,

בעקבות קושי ביציאות אני עושה חוקניי מים מס' פעמים ביום (מי ברז בלבד ולא חוקנים המכילים אלקטרוליטים או פוספטים). בבדיקת שתן אקראית (לא באיסוף) נמצאו ערכי נתרן גבוה של 85 mmol/L ccs וערכי נתרן נמוכים בבדיקת דם של 134 mmol/L .
1. האם ערכי נתרן נמוכים בדם וערכי נתרן גבוהים בשתן, מעידים על איבוד נתרן בשתן.
2. האם חוקני המים יכולים לגרום לתוצאות שהתקבלו.


אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה רבה
בני בן 19,בבדיקות לחץ הדם נמצא: 140/90 לאחר יומיים 150/70
150/55 שינויים מסוג זה. יש לו כאבי ראש תמידיים. ראייתו מטושטשת
וכדבריו לעיתים הוא רואה שחור בעניים.
זו פנייה שנייה שלי אליכם וטרם השבתם לי. (ראיתי את ההודעה,ומשום מה נמחקה) תודה אם תשיבו לי.
ב-3 בדיקות הדם האחרונות שלי, היה לי קריאטינין נמוך מתחת לנורמה, כמו כן כל המוגלובין נמוך.

מה המשמעות יכולה להיות?
תודה
 
חנה
20:53 15.02.12
קריאטינין: 0.4 mg/dl
נורמה: 0.51-0.95

סידן: 8.67 mg/dl
נורמה: 8.8-10.6

WBC-4.3 k/ul
NORM:4.5-11

המוגלובין: 11.4 g/dl
נורמה: 12-16

HCT 35.6%
נורמה: 36-46

MCV: 76.8 fL
נורמה: 78-99

MCH: 24.7 pg
נורמה: 26-34

RDW:18%
נורמה: 11.8-15.6

תודה מראש
 
חורחה אוליבה  
21:54 15.02.12
חנה, שלום.
לקריאטינין נמוך אין משמעות. לגבי המוגלובין, חיבת לברר סיבה לתוצאות נמוחות. ז"א לבצע בירור אנמיה.
 
מלי
19:09 15.02.12
שלום,
הריון ראשון היום אני בשבוע 11.

לפני כשבוע וחצי ביצעתי את בדיקתCOOMBS INDIRECT לראשונה
התשובה שהתקבלה:
COOMBS INDIRECT Pos
RH Pos
BLOOD TYPE 0
חשד לנוכחות נוגדן
נא לחזור על הבדיקה
‎חובה: שם ות.ז. על המבחנה

קיבלתי הפניה לבצע אותה שוב ,היום עשיתי והתוצאה:
COOMBS INDIRECT חיובי חלש
BLOOD TYPE 0
RH Pos
חשד לנוכחות נוגדן
ניתן לחזור בעוד שבועיים
‎חובה: שם ות.ז. על המבחנה

אין ערכים ואין עוד הסברים ואף אחד לא מסביר לי מה זה ומה עליי לעשות בינתיים
אודה מאוד מאוד לתשובה,הסבר,הנחייה
תודה
 
חורחה אוליבה  
21:51 15.02.12
שלוםת מלי.
תוצאה חיובי במבחן COOMBS INDIRECT, מעיד על הנוכחות של נוגדנים חיזוניים בדמך.
המלצה: תבקשי לזהות את הנוגדן/ים שבדמך. יש נוגדנים שעוברים דרך השיליה, ויש כאלה שלא. אז, להכיר איזה נוגדן יש לך, קובע התנהגות טיפולית.
שלום
תוצאת בדיקת PT אצל בתי בת השבע יצאו 11.6, הבדיקות נעשו בגלל דימום שהיה עקב פיסורה בפי הטבעת.
האם יש מקום לדאגה?
 
חורחה אוליבה  
19:21 12.02.12
טל, שלום.
מספר ללא יחידות וללא תחום נורמאלי למעבדה, אי אפשר להעריך. נתנו לך יחידות ותוצאות נוספות כמו INR?.
 
טל
09:40 14.02.12
בהמשך לתוצאות PT ששלחתי ביקשת גם את תוצאות I.N.R 1.1
תודה רבה
טל
 
חורחה אוליבה  
22:50 14.02.12
שלום טל.
PT תקין. אם יש דימומים חדשים, ללא סיבה, אז צריך לבצע בירור מקיף יותר. אחרת, אין צורך.
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  273  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם