בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם עמוד 98

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד
מנהלי פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם:
יעל אבנון
לפרטים נוספים
 
לתשומת לב הגולשים - מטרת הפורום
 
פורום זה עוסק בבדיקות שגרה לבני 18 ומעלה, בדיקות דם להערכת סיכון כולל למחלות לב וכלי דם, ובדיקות שגרה לגילוי סוגי סרטן נפוצים.
***אנא שימו לב לכך שמטרת הפורום היא לספק ייעוץ ראשוני בלבד בנושא בדיקות דם ובדיקות מעבדה. לא יתבצע אבחון דרך הפורום. לשאלות בנושא אבחון בעיות רפואיות, מחלות, רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה וכו', פנו לפורומים המתאימים באתר***
 
nocturnal
14:10 23.03.12
שלום, לפני כשנה וחצי נקעתי את הקרסול,
עברתי פיזיוטרפיה ועוד טיפולים תרופתיים כאלו ואחרים.
מאחר והכאב לא הפסיק והשפיע עלי ביומיום הלכתי לרופא מומחה בביילינסון שאמר שכנראה יש קרע בגיד ושלח אותי לבדיקת MRI, להלן תוצאותיו:

'לסיכום - טנדינוזיס קלה של גיד ה-TP והגידים הפרונאלים.
פתיחה קלה של מפרק הקרסול באספקט לטרלי - לקורלציה לצילומים שבוצעו.'

הבנתי שטנדינוזיס זה כנראה איזה שחיקה של הגיד?..
אשמח לשמוע מה באמת משמעות התוצאות וכמו כן המלצה כיצד ניתן לטפל בעניין.

תודה מראש !
 
מור
19:42 22.03.12
ד"ר נכבד שלום רב,

אני בחורה כבת 29, סובלת מחולשה כללית ועייפות כרונית ,מקבלת זריקות B12 וכדורים לחומצה פולית + ויטמין D בבקבוקים.

שלשום קיבלתי תשובות לבדיקות דם שעשיתי שלהלן הערכים שהתקבלו :

VITAMIN D (25-OH) 18.7 nmol/L - נמוך
WBC 13.3 K/ul - גבוה
HCT 42.7% - גבוה
PLT 485 - גבוה
NEUT.abs 8.4 K/ul - גבוה
VITAMIN B12 - 310.6 pg/ml
FOLIC ACID 6.1 ng/mL
CHOLESTEROL - 190% mg
% TRIGLYCERIDES - 221 mg
CHOLESTEROL- HDL - 36 % mg


אני נורא מוטרדת מהתוצאות אבקש לקבל חוות דעת ו/או ייעוץ

תודה רבה
 
עדנה
23:05 21.03.12
alkp-134.3
esr- 22
mpv-131
אלתי הינה מה יכול לגרום לתוצאות אלו? איזה מחלות או תופעות עונות לפרמטרים כאלו? אני מודאגת ולא מקבלת תשובות ישירות מהרופא. הדבר היחיד שהבנתי הוא שהממצאים מצביעים על בעיה בכבד ו/או בעצמות.
 
גלית
22:37 07.03.12
חורחה תודה רבה

גלית NSE-TM 9 NG/ml
 
גלית
18:48 21.03.12
מתי תהיה תשובה -האם התוצאה תקינה
ן?
 
גלית
18:48 21.03.12
מתי תהיה תשובה -האם התוצאה תקינה
ן?
 
גלית
18:48 21.03.12
מתי תהיה תשובה -האם התוצאה תקינה
ן?
 
גלית
18:48 21.03.12
מתי תהיה תשובה -האם התוצאה תקינה
ן?
שלום.
אני מקבל :
סימבסטאטין 10 מ"ג.
אמלודיפין 5 מ"ג.

האם יש צורך לבצע בדיקות דם תקופתיות לברור אם יש השפעות לא רצויות של התרופות הללו?
תודה.
מהם ערכי הנורמה של arylsulfatase A (תינוקת בת 11 חודשים)?
 
דניאל
18:55 12.03.12
היי, עשיתי לפני שבועיים בערך בדיקת דם, אני בת 18 וחודשיים.
יצא בשלוש בדיקות, eos, mono, baso שחסרות לי כדוריות דם לבנות, כלומר זה יצא בכולן אפס נקודה משהו. איך אפשר לטפל בזה?

בדיקה נוספת היא HDW שיצאה 2.3 ולא הצלחתי למצוא עליה מידע באינטרנט. תוכל להסביר לי בקצרה על מה היא והאם התוצאה תקינה?

רמת הפריטין יצאה 16.4 שזה רחוק מהממוצע, מה אפשר לעשות לגבי זה?


אם תוכל להגיד לי איך לטפל ברמות הנמוכות האלה, מה צריך לעשות, תזונה או כדורים...
תודה רבה!
 
שובל
13:11 16.03.12
צריך לענות לפי הסדר, ולמי שמחכה כבר כמה ימים.
 
ליאור
 
21:57 07.03.12
אני לא יודעת אם יש בעייה במחשב שלי או בפורום.. או אצל שנינו.. אולי בגלל שחג :-) אבל בכל פעם זה חותך את ההודעה שאני כותבת בדיוק באותו מקום.
אני מנסה פעם אחרונה, הפעם עם קובץ.
אם זה לא יילך אז צר לי.. ותודה רבה על הנכונות לעזור.
סליחה על הבלאגן.
 
חורחה אוליבה  
21:10 15.03.12
TSH גבוה מעיד על תת פעילות של בלוטת התריס. כדאי לברר סיבה, ויש לזה בדיקות נוספות שרופאך יכול לעמליץ.
והפעם הניסיון הצליח: חג שמח.
 
דניאל
22:29 07.03.12
שלום

בבדיקת דם, התוצאה היחידה שחרגה מהנורמה היתה :
MCHC 35.80 G/DL ( 32.00- 35.50) (.........)*
כלומר הערך הנמדד היה מעט גבוה 35.8
האם יש לזה משמעות כלשהי ?
 
חורחה אוליבה  
21:04 15.03.12
אם יתר התוצאות תקינות, אן בעיה: MCHC חישוב בין תוצאות אחרות, ובמיקרה שלך התוצאה לא גבוה במיחד.
 
לריסה
08:58 12.03.12
Eosinophils % 23.2 מה זה אומר? תודה רבה מראש
 
חורחה אוליבה  
20:49 15.03.12
מעיד על התגובה של מערכת החיסון.יכול להיות בעיה של פרזיטיים או אלרגיה.
תוצאות פה:

Treponema palidum Nonreactive בשיטה CMIA ספציפיה

HB Surface Ag Nonreactive

HB Surface Ab mIU/mL 20.69 Reactive

HB Core Ab IgG&IgM Nonreactive

Hepatitis C Ab Nonreactive

HIV 1,2 Ab's NEGATIVE

אשמח לדעת מזה אומר הנתון שנימצא ב-HB Surface Ab ומזה אומר Nonreactive ? והאם הכל תקין ובריא לפי התוצאות ? תודה רבה.
אייל,שלום.
Nonreactive אומר שבשיטות לבדיקה, לא נמצא תגובה חיובית.
HBs Ab Reactive אומר שאתה מחוסן.
 
ילנה
10:54 13.03.12
היום בבדיקת דם של הילדה שלי (בת 6) ראיתי שיש לה עודף גדול של ויטמין b12. למה זה קורה?
Vitamin B12 1000 pg/ml - מ לודג 211 - 911
םיימעפ יושע
Folic Acid 10 ng/ml-מ לודג
5.4 ng/ml-מ לודג :המרונ
ESR 1 hour 30.00 mm/hr 0,00 - 10,0 .(..........)*
WBC-Leucocytes 7.4 10*3/micl 4,50 - 13,5 .(..*.......).
RBC-Red Blood Cells 4.57 10*6/micl 3,90 - 5,30 .(....*.....).
Hemoglobin 12.8 g/dl 11,0 - 14,0 .(.....*....).
Hematocrit 37.7 % 34,0 - 43,0 .(...*......).
MCV-Mean Cell Volume 82 fl 72 - 88 .(.....*....).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 28.0 pg/cell 26,00 - 32,0 .(..*.......).
MCHC-M.Cell Hb cont. 34.0 g/dl 32,00 - 37,0 .(...*......).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.1 % 11,60 - 15,0 .(...*......).
Platelets 242 10*3/micl 150,00 - 450, .(..*.......).
MPV-Mean Platelet Volume 10.3 fl 8,5 - 12,9 .(...*......).
Neutrophils % 50.9 % 40 - 60 .(....*.....).
Lymphocytes % 35.9 % 33 - 48 .(.*........).
Monocytes % 12.2 % 3 - 13 .(........*.).
Eosinophils % 0.7 % 0 - 5 .(*.........).
Basophils % 0.3 % 0 - 2 .(.*........).
Neutrophils # 3.78 # 1,80 - 8,00 .(..*.......).
Lymphocytes # 2.67 # 1,50 - 6,50 .(.*........).
Monocytes # 0.91 # 0,00 - 1,10 .(.......*..).
Eosinophils # 0.05 # 0,00 - 0,60 .(*.........).
Basophils # 0.02 # 0,00 - 0,20 .(*.........).
PH (U) 7.50 5,00 - 8,00 .(.......*..).
Nitrit (U) NEGATIVE
PH (U) 7.50 5,00 - 8,00 .(.......*..).
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilir
 
חורחה אוליבה  
20:26 15.03.12
העודף לא גדול ממש, ולא אמור לגרום בעיות. תבדקי את הדיאטה:אולי יותר מידי עשירה ?
דברי על זה אם רופא משפחה או ילדים.
אבקש לדעת בתוך כמה זמן מתקבלות תוצאות לבדיקות ANA (Antinuclear Antibody( ו- Rheumatoid Factor ? תודה מראש!
 
חורחה אוליבה  
20:03 15.03.12
זמן תוצאה תלוי בלוח עבודה בכל מעבדה. ככלל, אפשר לקבל RF באותו היום, וANA תוך שבוע מקסימום.
 
מורן
09:56 15.03.12
שלום,
בבדיקות דם קיבלתי חריגה בכולסטרול (שביחס לבדיקות קודמות שלי בשנים האחרונות דווקא מצביעה על שיפור):
CHOLESTEROL - 208.8
CHOLESTEROL-LDL calc - 139.2
NON-HDL_CHOLESTEROL - 155
CHOLESTEROL- HDL -54 ( כלומר בטווח אבל יחסית נמוך לתמיד)
אני לא אוכלת מטוגנים והרבה בשר אדום, מה כדאי לי לעשות?
בנוסף, אשמח לדעת לגבי
ALK. PHOSPHATASE -109 שמעט חורג, האם יש לכך משמעות?
תודה
 
גדעון
23:16 12.03.12
אני גבר ערבי נוצרי,בן 36 וחצי,סובל מתסמונת בארט בוושט ונדודי שינה ועייפות כרוניים.לפני כחודש עשיתי ספירת דם והתוצאות היו תקינות.לפני 3 ימים היה לי שלשול מלווה בכאבי בטן.לקחתי קל בטן ובעקבותיו הופיעה צואה שחורה וחולשה בבוקר לאחר משמרת לילה.
יש לציין שמזה מספר ימים אינני נרדם היטב באופן קיצוני.לדברי הרופא המשפחתי,צואה שחורה נובעת מתרופת הקלבטן ובנוסף עשיתי ספירת דם.
התוצאות.
wbc-2.7
lymphocytes-abs-dif-0.5
neutrophil-dif-73
ly תוצאת הספירת דם תקינות.
אשמח לשמוע אם תוצאות אלו מצריכות בירור ואם זה קשור לחוסר שינה מתמשך או למחלה מסוימת.תודה רבה
יש לציין שבמהלך השנה האחרונה עשיתי 3 פעמים בדיקות דם והיו תקינות חוץ מפריטין גבוה באחת מהם
 
ספיר
14:08 11.03.12
היי, לאחרונה אני חשה בעייפות רבה, דבר שמשפיע על התפקוד היום יומי ועל הזכרון שלי לטווח קצר.
בבדיקות דם שערכתי לפני שבועיים נמצא שערך הברזל (ferrum(iron) (s) (ng\dl) הוא 55.4 , והערך המינימלי הוא 55. לא ירדתי מהמינימום אך אני קרובה אליו. ה-transferrin הוא 336.6 (mg\dl) . בנוסף בבדיקות דם שערכתי בחודש יולי ערך הברזל היה תקין יחסית (102.8).
האם יש קשר בין זה לזה? ומה אני יכולה לעשות בנידון? ישנם כדורים שאני יכולה לקנות ( ללא מרשם רופא)
אשמח לתשובה, ואם צריך עוד פרטים אוכל להרחיב.
תודה מראש, ספיר
חג שמח,

בתי בת ה- 18 נוטלת כדורי "רקוטן" מזה חודש וערכנו לה בדיקת דם בסיומו.

תוצאת ה- PROTEIN-TOTAL עומדת על 8.2.G/DL שזה נראה גבוה על פי הסקאלה.

ה- ALBUMIN יצא 4.29 כשלפני הטיפול היה 4.8

ה- ALK. PHOSPHATASE ירד מ- 100 בחודש ינואר ל- 81 כעת.

ה- GOT (AST עלה מ-20 ל-22

ה- BILIRUBIN-TOTAL ירד מ-0.82 ל- 0.46

ה- BILIRUBIN-DIRECT ירד מ- 0.12 ל- 0.07

ה- TRIGLYCERIDES עלה מ-83 ל- 98

ה- CHOLESTEROL ירד מ- 181 ל- 162

ה- NON-HDL_CHOLESTEROL 127.

על מה זה מעיד?
האם היא יכולה להמשיך בנטילת הגלולות?

תודה על התייחסותכם,
מירי
היי, כתבתי לפני שבוע הודעה לגביי בדיקות שתן וחלק מהתוצאות היה חסר, משום מה אני לא מצליחה להגיב להודעה הקודמת ולכן אני שולחת את ההודעה מחדש. במידה וזה מופיע יותר מפעם אחת אני מצטערת.
בדיקות שתן:


GLUCOSE - U STRIP
Normal
BILIRUBIN- U STRIP
Negative
KETONES- U STRIP
Negative
SPECIFIC GRAV-U STRI
1.026
PROTEIN- U STRIP
Negative
NITRITE- U STRIP
Negative
LEUCOCYTES - U STRIP
Negative
ERYTHROCYTES-U STRIP
Negative
UROBILINOGEN-U STRIP
Normal
PH- U STRIP
5.5
LEUCOCYTES-SED
NEGATIVE
ERYTHROCYTES-SED
NEGATIVE
EPIT אני כבר כאן אשמח לדעת מה דעתך לגביי זה:
VITAMIN B12
232.0 pmol/L
TSH
7.93 mU/L
T4- FREE
17.45 pmol/L

תודה רבה!!
שלום
אבקש את חוות דעתך לבדיקות דם המצורפות , האם הרמות האלו עדיין נחשבות תקינות ? :
wbc-4.93
lymp.abs-1.75
neut.abs-2.56
neut%-52
mono.abs-0.35
eo על עזרתך בפיענוח התוצאות
י.ב
 
חורחה אוליבה  
19:38 07.03.12
הן בסדר.
שלום רב

רציתי לדעת אם ניתן לקחת קלונקס לפני בדיקת דם ? האם אין השפעה של הקלונקס על תוצאות הבדיקה?

הקלונקס נלקח למטרת הרגעה -בגלל חרדות מהבדיקה

תודה

ליאת
 
חורחה אוליבה  
19:33 07.03.12
כל בדיקה ואפילו לכל שיטת בדיקה, יש את ההנחיות מיוחדות להן. לכן אי אפשר לתת תשובה כללית.
כדאי תמית לבקש הנחיות פרתניות של המעבדה שתבצעת את הבדיקה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  94  95  96  97  98  99  100  101  102  ...  274  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בדיקת דם   דם סמוי בצואה   בדיקת שתן   בדיקות לחץ דם   לחץ דם גבוה   בדיקות תקופתיות
RSS RSS פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם