בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן עמוד 2

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
הי, בהמשך שאלות ותמונות שנשלחו... נרודה שצצה לפני מספר שנים על אחת האצבעות בכף רגלי ומשנה את גודלה וצורתה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
01:15 08.05.16
התמונה לא מספיקה לחוו"ד. צריך בדיקה דרמוסקופית. בגדול - נק' כזו שגדלה ומשתנה ובמיקום כזה, מחייבת בדיקה רצינית ולא חוו"ד בפורום אינטרני.
 
יעקב
16:45 06.05.16
דר שלום
בן 64. ברקע CLL בראש פצעים שלא הגלידו
ובביופסיה נאמר squamous cell carcinoma in situ.
margins involed by carcinpma
האם ניתן רק בשיטת מוס להוציאם?
מה זה אומר לגבי המשך הדרך- האם עקב CLL אני צפוי
לתדירות גבוהה של חזרת הנגעים?האם שוב יצריך ניתוחים?
אודה לתשובתך
 
ד''ר לי-און גלעד  
01:14 08.05.16
החולה CLL אתה בסיכון מוגבר לסרטן העור במיוחד אם כבר יש לך נגעים כגון זה. בנוסף, סרטני העור שלך צפויים להיות יותר אלימים מסרטני עור רגילים. לכן מומלץ שתקפיד על מעקב קבוע בתדירות גבוהה אצל רופא עור אקטיבי ומודע לסיכונים, שתטופל אגרסיבית בכל נגע מקדים טרם התפתח לסרטן עור.
לגבי הנגע הנוכחי - לאור מחלת הרקע מומלץ לטפל בו יסודית כדי שלא יתפתח לגידול חודרני ומסוכן - וכן, זה בד"כ מצריך ניתוח בשיטת MOHS שנותנת את הסיכוי הגבוה ביותר לסילוק מלא של הנגע. אם לא היית חולה CLL היו אופציות נוספות שהיה ניתן לשקול אבל בעיני ולאור ניסיוני העשיר בחולים עם המחלה הזו - הגישה צריכה להיות אגרסיבית בלי פשרות.
בהצלחה
שלום דר
בן 60, סובל מנגעי bcc מזה שנים, לאחרונה הוצע לי למרוח על כל הידיים והפנים סאנאקטיק פעמיים ביום למשך שלושה חודשים.
בעלון לצרכן כתוב שאסור להחשף לשמש, כמו בחיים, לא ניתן לשלא להחשף לשמש.
האם מומלץ להמתין עם הטיפול לחורף, או שחשיפה מדי פעם לשמש לא תהווה בעיה?
איזו טיפול מומלץ יותר, סאנאקטיק או אפודיקס?
בברכה
סנאקטיק יותר עדין, פחות דרמטי וגם התוצאות שלו פחות דרמטיות. מצד שני, הטיפול ארוך יותר ויותר מייגע.
מניעת חשיפה לשמש אפשרית לתקופות מוגבלות - במקרה של אפודיקס זה הכרחי כי שמש גורמת לשפעול ונזק מוגבר של התכשיר, במקרה של סנאקטיק זה כמו כל הנחייה להמנע מחשיפה מסוכנת לשמש - ז"א הקפדה על צל, שעות בטוחות ואמצעי הגנה.
שלום רב,
לאחר ביקור אצל רופא עור הופניתי לכירורג פלסטי בעקבות גוש שצמח לי בכתף בגודל 6-7 מ"מ. האבחנה: BASAL CELL CARCINOMA. הרופא ביקש ממני לקבוע תור לניתוח הסרת הגוש תחת הרדמה מקומית. נקבע לי תור רק לסוף אוגוסט. כמעט עוד ארבעה חודשים. לא שאלתי את הרופא אם הסרת הגוש דחופה והמזכירה שקבעה לי את התור אמרה שהוא היה מציין זאת אם זה היה דחוף. האם זה בסדר לחכות כל כך הרבה זמן? מה אם הגוש יגדל?

תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
00:14 04.05.16
בזליומות בד"כ גודלות לאט. זה לא מעט זמן אבל לא לגמרי בלתי סביר.
שלום, היום רופא העור הוציא לי נקודת חן חשודה כמלנומה.
אני בסטרס נוראי.
החשד שלו זו:
nevus pigmented r/o
Melanoma
לדבריו, כאשר הוציא את הנקודה הוא רגוע יותר מאיך שהיא נראתה מבפנים. כמו כן אמר שניקה הכל כך שלא מאמין שאצטרך הרחבה.
שאלתי: האם הנגע חייב להתגלות כסרטני או שיש סיכוי שלא יהיה סרטני למרות החשד הדי ברור.
והאם יש סיכוי להחלמה מלאה בעקבות הסרת הנגע כולו?
אני ממש בחרדות...בת 34.
תודה רבה מראש.
זו תמונה של הנקודה שהוצאה.
אצין שאני אחרי לידה וזה במותן שמאל כך שכל בנקודות גדלו מאד.
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:17 16.04.16
איכות התמונה לא תורמת דבר למה שאמרתי כבר.
אין בנתונים שנתת כל סיבה לחשוד שמדובר במלנומה וגם אם כן - זה רק אם. אין היגיון לאבד שפיות מלחץ לפני שיש בכלל אבחנה.
מלנומה היום היא מחלה הניתנת לטיפול גם במקרים מתקדמים ובכל מקרה אין לך מלנומה.
דבר ראשון את צריכה לשנן לעצמך שמה שעוד לא קרה לא יקרה. המשיכי בסבלנות עד קבלת התשובה וכאשר יהיו לנו נתונים ברורים נחליט אם יש טעם להכנס ללחץ.
היה צריך להוציא את הנקודה כי נראתה מוזר ועכשיו מה שנשאר זה לחשוב חיובי ולהשאיר את החרדות לעתיד מאחורייך.
אם כך הדבר, מדוע כתב על הנקודה nevus pigmented r/o
Melanoma
הוא ממש כתב את המילה מלנומה והאמת שאמר שיש סיכוי סביר מאד שזה זה.
מכאן נןלד הלחץ הרב שלי.
מלקרוא כאן אודות המחלה הבנתי שלא חיים איתה הרבה שנים וגם אם היא שיטחית, סיכוי גבוה שתחזור שוב.
 
טלי
20:52 20.04.16
הרופא אומר שרגוע כי כאשר הסיר אות הנקודה לא נראה לו שמדובר במלנומה גרורתית. אמר שאם זו מלנומה, ייתכן והיא ברמה שטחית. מדובר בנקודה שהוסרה במותן שמאל. אני בהירת עור ומלאה בנקודות חן. הסרתי בעבר נקודות נוספות אך לא חשודות כמלנומה. אני חודשיים אחרי לידה שלישית והאמת שכל נקודות החן שלי בבטן ובמותן גדלו והתכהו מההריון. הנקודה שהוסרה היתה משני צבעים: חום ושחור, צמודים זה לזה. השאלה האם למרות החשד הסביר של הרופא למלנומה זה עדיין יכול לצאת תקין בביופסיה או שרופא עור מנוסה בהחלט יכול לזהות מלנומה ולהיות בטוח בזה. שאלה נוספת, במידה וזו מלנומה שהוסרה כולה, האם אני בסכנה גבוהה יותר לחלות שוב במלנומה? קראתי שחיים עם המחלה הזו עד חמש שנים ואני מרגישה שנעצרו לי החיים.
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:52 02.05.16
כל הדיון הזה הוא על ביצה שלא נולדה. אם זה מלנומה - יהיו לנו הנתונים ונוכל להעריך את המשמעות שלה. אם זה לא - סביר מאוד שלא - אז כל הדאגה והלחץ מיותרים. רבים מהחולים שלי שהתגלתה אצלם מלנומה חיים חיים טובים, רגילים וארוכים גם שנים רבות אחרי הגילוי ואין שום דרך או צורך לנסות לנבא או לחשוש ממה שיקרה. החיים שלך לא נעצרו, הם נמשכים גם כשאת חרדה ולחוצה ואת פשוט מקלקלת לעצמך עם החפירה המיותרת הזו בחרדות שצריך לשים מאחורייך כל עוד אין להם בסיס.
היה ויתגלה שכן מדובר במלנומה - לאור ההריון ומה שסיפרת על שאר הנקודות שלך ולאור הסטטיסטיקה (בין 1:100 ל- 1:1000 כריתות של נגעים חשודים מתגלית מלנומה אחת) - סבירות מאוד נמוכה, הרי יש לנו היום טיפולים שלא היו, יש ריפוי גם במקרים מתקדמים מאוד ועל אחת כמה וכמה בקלים.
כך שהשורה התחתונה היא שאת חייבת להרגיע ולהרגע מייד כי את מבזבזת את זמנך על כלום!
שומה מסירים כשיש סיבה - והיא כנראה לא נראתה לו. יחד עם זאת הוא אמר לך לדבריך שהוא לא חושב שזה המצב.
בכל מקרה, מלנומה היום היא לא המחלה האימתנית המוכרת לנו מהעבר - יש היום טיפולים והבנות ואנחנו נמצאים בשנים שבהן יש מהפכה בטיפול כך שגם אם במקרה הכי גרוע זה מה שיש לך - יש מה לעשות, ועדיין להתחיל לדאוג ולאבד דקה שינה על ביצה שלא נולדה - אין בזה שום טעם.
שלום, שמי מור בת 21.
יש לי מספר יחסית רב של נקודות חן בגוף (כך גם לאמא שלי ) כאשר בעבר בגיל 10 אף הסירו לי נבוס בכף הרגל, אך לאחר ביופסיה שערכו זה התגלה כלא סרטני. מאז אני כל שנה בערך עושה ביקורת של נקודות חן אצל רופא עור כאשר את האחרונה עשיתי לפני 7 חודשים בערך.
יש לי נקודת חן על הזרוע, שקיימת כבר שנים רבות. לפני שבוע וחצי עשיתי טיפול לייזר להורדת שיער בידיים, לא בפעם הראשונה, ואחרי הטיפול הזה הנקודה הזו התחילה לכאוב ואז נהייתה אדומה מסביב, וזה עבר אחרי שעתיים-שלוש. שמתי לב מאז שהנקודה נראית מוזרה- שחורה באמצע ומסביב חומה, הגבולות קצת מוזרים עם שפיצים בצדדים, ואין לי נקודה כזו על הגוף וגם זו שהוציאו לי לא הייתה כזאת אלא רגילה. בדקתי קצת ולמען האמת זה קצת הלחיץ אותי שזה מצביע על משהו בעייתי - מה שכן הנקודה עצמה קטנה.
אני קצינה בקבע ולהגיע לרופא עור לוקח מעט זמן, רציתי לשאול קודם כל האם זה מצביע על נקודה בעייתית או שאני סתם פרנואידית ? ואם כן מה הדחיפות בהגעה לרופא עור.
תודה רבה וחג שמח !
 
ד''ר לי-און גלעד  
00:18 30.04.16
לא ניתן לומר הרבה על סמך התמונה. ייתכן שמדובר בתוצאה של הנזק מהלייזר.
 
מור
03:22 30.04.16
גם אם יש לי עוד הרבה נקודות חן בשתי הידיים והיא היחידה שהשתנתה ? ועל איזה נזק מדובר ?
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:46 02.05.16
לייזר נקלט בפיגמנט כהה ולכן עלול לגרום לכווייה נקודתית. אם במקרה הלייזר פגע בנקודה הספציפית בעוצמה זו יכולה להיות סיבת השינויים.
שלום רב
שמתי לב היום שנקודת החן שהיתה לי בצד שמאל של הגוף מעט מתחת לחזה,קצת התעבתה,וזה מאוד מדאיג אותי,אין רופאי עור זמינים עד שבוע הבא ואני בלחץ.
הייתי אצל רופאת משפחה,היא אמרה שזה דורש התייחסות אבל להיות רגועה.מצב תמונה אשמח להתייחסות.
לציין שאני סובלת מדרמטיטיס קשה,נטלתי סטרואידים 10 שנים.כעט אני בגמילה ועוברת טיפולי פוטותרפיה-יש קשר?
 
אפרת
19:17 21.04.16
הכוונה אם יש קשר בין טיפולי הפוטותרפיה לבין העובדה שנקודת החן גדלה
 
ד''ר לי-און גלעד  
23:28 27.04.16
צילום לא מאפשר חוו"ד משמעותית אם כי מהמעט שניתן לראות לא נראית נק' חן משמעותית.
 
אפרת
17:44 01.05.16
הנקודה מתחילה להתקלף מאליה,זה תקין?
מחר יש לי תור לרופאת עור,רוצה להסיר אותה
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:45 02.05.16
ייתכן שמדובר בפטמה נוספת.
כאמור, על סמך התמונ ההנוכחית והתיאור אין לי הרבה מה לומר.
בדיקת רופא עור היא התשובה הנכונה.
 
שיר
01:32 25.04.16
שלום, שאלה בבקשה.
אני בת 43. לפני כחודש גיליתי נקודת חן חדשה באזור הירך העליונה, שבוע אחר כך היא כבר שינתה צבע צורה וגודל. שבועיים אחכ הייתי אצל רופא עור שאיבחן ואמר שצריך להוציא אותה [שהיא נראת לו לא טוב]. התור נקבע לעוד חודש וחצי [אמר שבחודש לא קורה כלום]. המשכתי לעקוב. שלשום נראה אותו דבר. היום היא נעלמה לחלוטין. לא רואה אותה.
1. מה זה אומר בבקשה? האם צריך לדאוג? לחזור אליו דחוף או להיות רגועה. [אם הוא לא זמין לחפש רופא אחר?]
2. מה זה אומר שנקודה חשודה נעלמת. האם זה מעלה או מוריד סיכויים.
3. האם במקרה כמו שלי שמאתרים נקודה חדשה שגם משנה צבע צורה וגודל בזמן כוכ מהיר מהופעתה הראשונית, אפשר להשאר רגועה ולהמתין כחודשיים עד תור להוצאתה או ממש עדיף שלא?
תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
23:29 27.04.16
לא רואה סיבה לדאגה. סרטן לא נעלם לבד...
יש לי פס שחור לאורך האגודל ביד ימין, חוששים לגבי מלנומה לפי מה שחברים אומרים.. רוצה לדעת חוות דעת
הסיכוי שפס כזה הוא תוצאה של מלנומה קיים אך נמוך ביותר. צריך מעקב ובדיקת רופא עור בעין ובדרמטוסקופ.
שלום רב,
בעקבות ביקורת שגרתית אצל רופא הופניתי לרופא עור בשל נקודת חן מדאיגה - קוטר תשעה מילימטר, צבע לא אחיד, צורה כללית די עגולה אבל קצוות לא עגולים לגמרי. די שטוחה אבל לא במאה אחוז. יש לציין שאימי נפטרה ממלנומה בגיל 76 ויש לי הרבה נקודות חן בכל הגוף (ידיים, בטן וגב). אני כמובן כבר בסרט רע. יש בכלל סיכוי שזה לא מלנומה? האם העובדה שהיא שטוחה בסך הכל היא לפחות סימן מעודד?
חוץ מהנתון שאימך סבלה ממלנומה אין שום דבר שתורם אינפורמציה שיכולה לעזור לי להבין מה הוסר. אני מקווה שאת במעקב קבוע של רופא עור (כך צריך כל מי שבמשפחתו קרוב משפחה מדרגת קרבה ראשונה לנהוג). הנק' מעט גדולה אבל צבע לא אחיד לא אומר הרבה כשזה נקבע ע"י מי שהוא לא רופא עור וגם ההתייחסות לשוליים אינה חד משמעית. אם את רוצה תשובה עניינית - העלי צילום טוב של הנקודה.
שלום, היום רופא העור הוציא לי נקודת חן חשודה כמלנומה.
אני בסטרס נוראי.
החשד שלו זו: nevus pigmented r/o seborrheic keratosis
לדבריו, כאשר הוציא את הנקודה הוא רגוע יותר מאיך שהיא נראתה מבפנים. כמו כן אמר שניקה הכל כך שלא מאמין שאצטרך הרחבה.
שאלתי: האם הנגע חייב להתגלות כסרטני או שיש סיכוי שלא יהיה סרטני למרות החשד הדי ברור.
והאם יש סיכוי להחלמה מלאה בעקבות הסרת הנגע כולו?
אני ממש בחרדות...בת 34.
תודה רבה מראש.
הרופא שלך לא חושד במלנומה אלא בנגעים שפירים. למה לבזבז אנרגיה על דברים שעוד לא קרו? למה לדאוג על בעיה שלא נולדה. הוציאו את הנקודה. אם יתברר (קרוב לוודאי שלא) שזה כן משהו משמעותי - יהיה לך מספיק זמן לדאוג ולברר מה המשמעות.
אשמח לקבל חוות דעת ראשונית לנקודה חדשה יחסית על הירך. בתחילה היתה נראית כנקודת חן בגוון חום. כנראה לאחר גרוד התקבל פצע פתוח שלא נעלם כבר שבוע.
לא נראה משהו חשוב. תן לו זמן 4-6 שב'. אם לא עבר פנה שוב או גש לרופא עור.
יש לי 2 נקודות חן שיש ימים שהן פשוט מגרדות בטירוף ויש ימים שלא אגע בהן אפילו פעם אחת. בשעה האחרונה אחת מהן מגרדת לי נורא. אני בת 30 אם זה עוזר
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:26 16.04.16
קשה לומר חד משמעית על סמך התמונות למרות שהמראה הכללי נראה שפיר.
צריך צילום יותר מוצלח וגם רצוי בדיקה בעין ע"י רופא עור.
לאחרונה ביופסיה קבעה שהכתם האדום הגדול על אזור האשכים ותחתית הפין הוא סרטן empd. אני מועמד להקרנות כי המחלות הכרוניות הקשות הנילוות לא מאפשרות כירורגיה ועברתי pet-ct והתוצ.: אין קליטה שם ואין קליטה פה ובסיכום "אין ממאירות" אבל בתמונה בדיסק רואים האזור הנגוע ממש צבוע בצהוב.איך אני אמור להבין זאת? תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
08:10 31.03.16
מדובר במחלת פג'ט שהיא תהליך שכמעט אין לו מאסה גידולית ולכן לא ניתן לראותו בעור בבדיקת pet+CT. גרורות שלולעומתזאת כן יכולות להיות מאסיביות ולכן התוצאה של הבדיקה טובה ומעידה על העדר גרורות לעת עתה.
 
סוזאנה
22:17 12.03.16
שלום, ותודה על התשובה. רציתי רק לשאול את 2 השאלה האחרונות-
1) אם על העור שלי יש הרבה( יותר מ 10) נקודות חן חשודות שנראות כדיזפלסטיות האם אני צריכה להסיר את כל הנקודות האלה ?
2) האם קיימת שיטה אחרת להסרת נקודות חן חשודות חוץ מכריתה הכירורגית כדי שלא ישארו על העור צלקות אחרי הניתוח?
 
ד''ר לי-און גלעד  
08:05 31.03.16
לא כל נק' חן ש"נראית" דיספלסטית צריך להסיר. בדיקה דרמוסקופית תוכל לעזור אם ואת איזה רצוי להסיר. אין שיטות אחרות להסרה בטוחה.
שלום, כבר תקופה של שנה וחצי-שנתיים יש לי באפרכסת האוזן קשקשת בעור שבזמן האחרון האזור קצת גדל. אם אני מקלפת אותה מתגלה מתחת עור אדום וכואב ותוך זמן קצר של כמה ימים שוב האוזן מתכסה בקשקשת קשה וכסופה. רופאת העור אמרה שזה פסוריאזיס ונתנה לי משחה שבהתחלה עזרה ולאחר שבוע שבועיים המצב חזר לקדמותו. יש לציין שלא מגרד לי בכלל וזה רק באוזן אחת ולא בשתי האוזניים. מה לעשות עם זה?? אני לחוצה מאוד. תודה!
 
ד''ר לי-און גלעד  
08:04 31.03.16
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות עור ומין.
 
rachel
10:28 22.03.16
שלום רב, בביופסיה שנעשתה ל 2 נגעים בגב התקבלו התוצאות הבאות:
top of papillary intradernal nevus 1..

pigmented seborrheic keratosls. 2

אודה על התייחסות. האם התוצאות תקינות?

תודה מראש.
 
ד''ר לי-און גלעד  
08:03 31.03.16
מדובר בנגעים שפירים. אין חשש ממאירות ואין צורך בטיפול נוסף.
ד'ר שלום
אני רוצה לתאר סיטואציה שקרתה לי הערב
הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אתלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האמת שיש לי חשש שמא היבלות וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים כתוצאה נגיעה ובליעה של הכדור אחרי שהאיש נגע בידיי שהרי לחץ לי יד? איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, שמא נדבקתי , בנגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי?

תודה מראש
לא מדובר קרוב לוודאי בנגעים סרטניים ואם כן הם בוודאי לא מדבקים. מדובר כנראה על יבלות ויראליות שאכן עלולות לעבור מיד ליד במגע הדוק. רוב האוכלוסיה כבר נחשפה והתחסנה כך שסכנת ההדבקה במגע חד פעמי מינימאלית. לא ברור כיצד מגיעות יבלות ללוע ולמיתרי הקול, קרוב לוודאי שלא בעקבות מגע קצר ומזדמן כפי שתיארת.
שלום, אני בת 36 . אני כבר שאלתי מקודם לגבי משמעות של תוצאות ביופסיה הראשונה של הסרת נקודת חן שביצעתי לפני חודש וחצי. ועכשיו אני רוצה להבין את התוצאות של הביופסיה לאחר הרחבת כריתה. לפניי חודשיים מצאו אצלי נקודת חן -נגע שטוח בצבע חום אחיד בגודל 0,5 ממ, ,נשלחתי לניתוח להסרת הנגע, לפי תוצאות של הביופסיה הראשונה יצא תשובה-high grade compound dysplastic nevus' sectioned surgical margins are free-2 mm to closest circumferestial margin
לפי תוצאות שיצאו הרופא המליץ על הרחבת כריתה נוספת למרות שהנגע הוצא בשלמות., עקב כך ביצעתי ניתוח להרחבת כריתה ויצא אבחנה הבא-compound nevus with mild dysplatic architectural features
הרופא המליץ להיות במעקב כל 6 חודשים.
השאלה שלי היא - האם לפי תוצאות של הביופסיה השנייה לאחר הרחבת הכריתה אפשר להבין שאבחנה לאחר ניתוח הראשון הייתה שגוייה.? ומה אומרת התוצאה של הביופסיה השנייה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:54 03.03.16
אם השוליים בכריתה הראשונה היו נקיים לא ברור לי מאיפה יש עכשיו שוב שומה ברקמה. אכן תמוה. ממליץ לבקש רביזיה של הבדיקה הפתולוגית.
לאחר שקראתי את הדוח פתולוגיה של הביופסיה לאחר הרחבת כריתהי אז בדוח פתולוגי היה רשום שבאחד הקצוות של השוליים שהוסרו בהרחבה נמצא
compound nevus with mild architectural features כי
קרוב לצלקת שנשארה לאחר הסרה של נקודת חן שאובחנה כ
high grade compound dysplasic nevus היה כתם אדום בעור שהיה דומה לעוד שומה
ולפני ביצוע של ההרחבת כריתה אני הראתי את הנקודה הזאת לרופא המנתח והוא אמר לי שהנקודה הזאתי נמצאת בשטח השוליים שצריכים להרחיב ולכן יסירו גם אותה .
זה אומר שבביופסיה לאחר הרחבת כריתה שנעשתה בעקבות הממצא של
high grade compound dysplastic nevus

אין כלום? זה אומר ששאר השוליים בהם לא מצאו כלום ? חבל שהרופא שביצע את הרחבת הכריתה לא ציין שהוא הסיר "על הדרך" עוד שומה ,ך לדעתי זה לא היה יוצר אי הבנה של התוצאה. ומה הפירוש של
compound nevus with mild dysplastic architectural features?
כנראה שהממצא שתיארת קשור לחלק הנוסף שהרופא הסיר. בכל מקרה התיאור הוא של נגע שפיר.
שלום רב,
במשפחתנו לבקן הזקוק להגנה מרבית מפני השמש בשל נטייה לכוויות שמש וסיכון גבוה לסרטן עור. אשמח להבין מבעלי ניסיון כיצד ניתן לקבל אישור רפואי להתקנת חלונות כהים ברכב להגנה מקרני השמש. למי פונים, האם יש לשלוח את האישור למשרד הרישוי כדי שלא תהיה פסילה בטסט וכיו"ב.
המון תודה לכל העוזרים!
אישור רפואי מרופא עור על הצורך במיגון חלונות הרכב.
את האישור צריך להציג למשרד התחבורה לקבלת אישור מיוחד.
התקנות כיום מאפשרות מיגון שמש לחלונות המושבים האחוריים אך לא לחלון האחורי של הרכב - תקנה 356ד'
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  85  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן