בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן עמוד 2

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
 
אלה
13:24 26.02.14
שלום, התגלתה מלנומה בשומה בגב בעומק 2.1 מ״מ והוצאה. יש לבצע ניתוח הרחבה ובדיקת בלוטות. מהי הדחיפות שיש לעשות ניתוח כזה? במידה ונקבע תור כחודשיים מיום הביופסיה האם לא רחוק מדי? תודה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:55 03.03.14
בד"כ מקובל לבצע ניתוח הרחבה כזה תוך מספר שבועות בודדים מהניתוח הראשון. חודשיים זה קצת רחוק.
 
מודאג
15:25 18.02.14
שלום,
אני חולה במלנומה שהוכרה כרמה III. עברתי ניתוח וטיפול BRAFF שהסתיים לפני חודשיים. האם אני עדיין מוגדר כחולה סרטן? מהם אחוזי הנכות שניתנים בדרך כלל?
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:39 19.02.14
לצערי מחלה כמו שלך היא מחלה כרונית. זה שכרגע מצבך מוגדר NED (No evidence of Disease) לא אומר שהחלמת ורק מעקב ארוך טווח יוכל לענות על שאלה זו. מכך שקיבלת טיפול ב- BREFF אני מבין שהמחלה הייתה יחסית אגרסיבית ומתקדמת.
בכל אופן - מבחינת ביטוחי חיים, מחלות קשות וכיוב' - זו בהחלט מוגדרת מחלה קשה.
מבחינת נכות - המשמעות של מחלה כשלך היא נכות בשיעור גבוה המלווה בהקלות במס הכנסה ואולי אפילו קיצבה. ממליץ שתפנה לוע"ר עם המלצה מסודרת מרופא מומחה.
 
מלכה
01:40 07.02.14
שלום רב,
אני אחרי ניתוח נוסף דיסקציה (התבקשתי כי בלוטה אחד יצאה נגועה) הוציאו עוד 14 בלוטות ושם תשובה הייתה שאין בלוטות נגועות.....
שאלה שלי : ממליצים עוד טיפול משלים והציעו :

1. אינטרפרון - הבנתי שתופעות ליואי מאוד קשה ותועלת לא כל כך גבוה
2. מחקר BRAF - אם אני מתאימה למחקר לפי הבדירות
3. חיסון מניעתי למלונמה בהדסה

נא להמלצתך מבין הטיפולים הנ"ל...
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:30 12.02.14
אני לא מומחה למלנומה ולכן קשה לי לתת המלצה.
יש לי מספר חולים שאחרי חיסון למרות מלנומה גרורתית חיים למעלה מ- 10 שנים אחרי גילוי המחלה ואף גרורות.
BRAF בד"כ נותן תוצאות לטווח מוגבל של שנים (1-2)
אין לי ניסיון אישי עם אינטרפרון
 
מלכה
12:34 15.02.14
תודה על התשובה,

האם יכול להפנות אותי למומחה בעניין טיפול מניעתי. .

תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:32 17.02.14
פני לפרופ' מיכל לוטם ממחלקה אונקולוגית בהדסה
 
נועם
07:31 10.02.14
מקווה שפה אוכל למצוא עזרה! רציתי להוריד מספר נקודות חן בגוף ובפנים והלכתי לרופא שהבטיח שיוריד לי ללא כל סימן בשם אילן זמיר הרופא הזה שם לי חומר ששרף לי ולא הוריד לי את הנקודות בכלל ובדיוק להפך עשה אותן יותר בולטות אפילו! ורק השאיר צלקת יותר גרועה. אני לא יודעת מה לעשות האם לפנות לניתוח פלסטי או לחזור אליו אני מפחדת שיעשה לי עוד יותר נזק ממה שכבר עשה...
מה לעשות?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:35 12.02.14
על זה נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה.
ד"ר זמיר שהוא מומחה מטעם עצמו בטיפול בכל בעיה שתעלי על הדעת הוא אלוף העולם בליגה לאילן זמיר בטיפול חסר אחריות ומסוכן בשומות ואני מברך אותך על הבחירה המושכלת לפנות לטיפולו.
אם תעייני כאן בפורום ותחפשי התייחסות לכבוד האלוף זמיר בוודאי תביני מה טיבו.
באופן מפתיע ייתכן שהשומות שלך בסופו של דבר כן יעלמו אחרי טיפולו אם כי לעולם לא תדעי מה הן באמת היו.
לא הייתי פונה לעזרה רפואית טרם עברו 3-4 שב' לפחות מהטיפול - כדי לתת להשפעות החומרים שלו לחלוף עד כמה שניתן.
את יכולה גם לנסות לחזור אליו - אחרי הכל הוא האלוף ובטח יצליח לעור לך...
 
הדר
 
19:40 07.02.14
הי, אני בת 27 והיום שמתי לב לשתי נקודות חדשות (אני חושבת) בכף רגלי.
מצרפת תמונות.
תודה רבה.
 
הדר
 
19:43 07.02.14
 
הדר
 
19:44 07.02.14
 
הדר
19:45 07.02.14
האם זה נורמלי שצצות להן נקודות חן חדשות בגילי?
האם הנקודות הללו מרמזות על משהו מסוכן?
יש לציין כי אני בהירת עור. והיפוכנדרית..
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:28 12.02.14
לגבי ההיפוכונדריות - זה היה ברור עוד לפני שאמרת.
מותר לנק' חדשות לצוץ ובמימדים שלהן אין להן משמעות רבה.
 
Shushon
16:43 02.02.14
שלום,
לאח שלי בן 41 איבחנו מלנומה עם גרורות בכבד, בכליות, ביד, בגרון ובבלוטות הלימפה. אין גרורות במוח או בריאות.
הוא מקבל טיפול ביולוגי 4 כדורים פעמיים ביום.
נאמר לו שהטיפול נועד לעצור את התקדמות המחלה ולצמצם את הגידול, אבל הוא לא יוביל להחלמה.
יש לי שאלה קשה ומפחידה: מה תוחלת החיים במצב זה? האם אפשר לדבר על שנים?
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:27 12.02.14
לצערי במצב שאת מתארת הפרוגנוזה עגומה גם אם יגיב לטיפול הביולוגי - בד"כ בטווח של עד שנתיים למרות שיש יוצאי דופן ששורדים יותר.
 
אני
20:33 30.01.14
בהמשך לשאלה קודמת- נגע קשקשי שלדעתי התפתח מנקודת חן ואובחן ע"י מתמחה כסבוראיק קרטוזיס ונצרב בחנקן.
בהתיעצות חוזרת עם מומחה הוחלט להוציא אותו ליתר בטחון.
השאלה שלי האם הצריבה והדלקת המקומית שהיא יצרה עלולים חלילה לגרום לפיזור תאים במידה וחלילה זה אכן ממאיר?
תודה
ההוצאה תתבצע שבועיים מהצריבה בחנקן והבנתי שהאזור עדיין דלקתי. במקרה שזה חלילה ממאיר, האם זה עלול לשבש את תוצאות הפתולוגיה כך שאי אפשר יהיה לקבוע עומק של הגידול?
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:25 12.02.14
רצוי לחכות עם כריתה אחרי צריבה לפחות 3-4 שב' כדי שהמקום ירגע ויחלים ורק אז לבצע. אחרת התגובה הדלקתית שבעקבות הצריבה עלולה לשבש המראה ולהשפיע על התוצאות.
 
אני
19:17 01.02.14
סליחה על ההצפה אבל אובדת עצות.
לגבי הוצאה של הנגע שנצרב בחנקן:
1)אם זה אכן סבוראיק קרטוזיס, בהיסטולוגיה שבועיים אחרי הצריבה ניתן יהיה לזהות את זה, או שזה יהיה מזוהה כנגע פרסיסטנטי/פסאודומלנומה?
2) אם זה יזוהה כפסאודומלנומה האם זה יצריך הרחבת שוליים או בדיקות נוספות?
3)האם סבוראיק קרטוזיס יכול להיות קיים שנים בצורה חלקה ושטוחה ולהראות כמו נקודת חן ופתאום להפוך קשקשי?
המון תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:23 12.02.14
לאחר הצריבה אין טעם לבצע פעולה כירורגית לפני שעברו מספר שבועות. התוצאות שיתקבלו לא יהיו אמינות ואין בכך טעם. קרטוזה סבוראית בהחלט יכולה להפוך קשקשית אחרי שנים. על סמך התמונות שלך הנגע לא נראה חשוד במיוחד. התעזרי בסבלנות.
 
אבי
11:13 22.01.14
אציין כי התוצאות הן תוצאות בדיקה שנערכה לפני מעל ל3 שנים וכי לא ניתנה המלצה לטיפול נוסף (מעבר לביקורת שנתית). מעוניין לדעת יותר לעומק מה הן המסקנות :

1. dysplastic compouns nevus with mild cytological atypia
2. foci of melanocytes with moderate dysplasia in dermoepidermal junction
3.no lesion is seen in surgical margins
4.(hmb45 is positive (upper part
5.ki67 proliferative marked is negetive predominantely in dermal component
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:19 29.01.14
מדובר בשומה דיספלסטית - ז"א מאפיינים חשודים בפתולוגיה אך לא מלנומה. אין התייחסות לגבולות הנגע כך שקשה לדעת אם צריך היה להרחיב ולהסיר שוליים או לא. שומות דיספלסטיות אינן ממאירות אבל נחשבות יותר קרובות לממאירות משומות שאינן דיספלסטיות.
ארצה לדעת אם יש לפי דעתך המלצות לטיפול מעבר למעקב השנתי?

תודה על התייחסותך ולתשובה הקודמת!
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:21 12.02.14
אין המלצות מיוחדות מבחינה טיפולית או מבחינת המעקב
שלום,

אני מתלבט לגבי הדרך המתאימה להסיר נק' שפירה על עור הפנים שהיא בולטת ומציקה בגילוח? במאוחדת הפלסטיקאי מעדיף כריתה גם מבחינה אסטטית כי בשייב הוא טוען יכול להישאר פיגמנט לבן או שהיא תצמח שוב??? רופא העור ממליץ על שייב מבחינה אסטטית למרות שישאר השורש מתחת לעור. זה לא מפריע לטענתו. שוב, הנקודה זוהתה כשפירה ע"י שניהם.
תודה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:20 12.02.14
ההחלטה צריכה להיות ע"פ המיקום. בעיקרון עדיף הסרה שלמה של נק' חן וזה בכריתה ולא בגילוח אבל באזורים בהם צלקת עלולה להיות בעייתית - ואם השומה מתאימה (כיפתית בולטת עם בסיס צר) אפשר להסיר בגילוח.
היה יותר גדול בהיקף.
 
אני
 
22:56 31.01.14
לא יודעת להעלות קישור אז עוד תמונה שחשבתי שעלתה קודם
ככה זה נראה 12 יום מהצריבה בחנקן.
לפני הצריבה זה לא היה חום אלא אפרפר. נקודת החן שהיתה מתחת לקשקש היתה שטוחה וחיוורת יחסית כמו נמש והפיגמנטציה הופיעה רק אחרי הצריבה כשירדה שכבת הקשקשים. נראה שזה הולך ומתכווץ.
להוציא כמה שיותר מהר או לעקוב כמה ימים?
תודה
 
אני
16:05 27.01.14
שלום, יש לי כמה שאלות לגבי הסרת נקודת חן חשודה היות ואיבדה חלק מצבעה:
1) האם אמלנוטיק מלנומה יכולה להתפתח מאזור בנקודת חן קיימת שמאבד את היכולת ליצר פגמנט או שזה תמיד נגע חדש?
2) אם חלילה זה אכן מלנומה ומפספסים שוליים בגלל חוסר הגוון, האם החיתוך בתוך המלנומה עלול לגרום פיזור תאים בדם?
3) אם אכן המלנומה לא הוצאה בשלמותה וצריך להרחיב שוליים, האם זה מצריך טיפול או מעקב כלשהו שלא היה ניתן במקרה שהנגע מוצא בשלמות?
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:14 29.01.14
בד"כ מלנומה אמלנוטית היא כזו מלכתחילה. אבדן פיגמנט במלנומה נובע לעיתים מתגובה חיסונית או נמק של חלק מהגידול. מעולם לא הוכח כי כריתה לא שלמה והרחבה אח"כ מהווים מגבירי סיכון לגרורות ומדובר באמונה עממית חסרת בסיס מדעי...!
 
אבי
22:53 23.01.14
שלום,

אני בן 60 עם אוסטאופורוזיס (ערכי T של 3-, לוקח כדורי אקטונל אחת לחודש), ו"מוקד ציסטי בכבד בקוטר 1 ס"מ באונה הימנית" (שנמצא בבדיקות אולטראסאונד בשנים 2008, 2012 ללא שינוי בין הבדיקות ככל הנראה). פרט לכך בריא ולא נוטל תרופות נוספות.

במשך כשנתיים (או יותר) יש לי תחושה לעיתים קרובות של משהו ש"מציק" בגב בצד ימין בחלק התחתון של השכמה (הרופא ניסח את זה "כאבים במותן הימנית, רגישות בצלעות התחתונות מימין). הסתכלתי במראה וראיתי שבערך באותו מקום יש גם כתם בעור, שצבעו שונה רק במעט מצבע העור שמסביב.

בהקשר לתחושה ש"מציקה" בגב, לפני כשנתיים שלח אותי רופא לבדיקת מיפוי עצמות, ונמצא:
"סיבת הפניה: כאבים במותן הימנית. רגישות בצלעות התחתונות מימין.
ממצאים: במיפוי נראתה עקמת גבית ומותנית בולטת למדי.
קיימת קליטה בולטת בחיבור קוסטו-כונדרלי של צלע 12 מימין. לא נראו קליטות מוקדיות נוספות בצלעות.
סיכום: הממצא בצלע מתאים לקונטוזיה - שבר טרי בצלע זו."
הרופא הציע לבצע בדיקה חוזרת לאחר מספר חודשים, אך רופא המשפחה אמר שאפשר לוותר על הבדיקה החוזרת כי השבר יתאחה באופן עצמאי.
אינני יודע אם אותו "שבר טרי" מלפני שנתיים הוא זה שגורם לי לתחושה המציקה.

כאמור, עברו שנתיים מאז מיפוי העצמות, ועדיין יש לי את הכתם הזה בגב (אולי קצת פחות כהה) ותחושה לסירוגין של משהו שמציק באותו אזור.

אציין גם שנבדקתי אצל נוירולוג (כולל בדיקת EMG) והוא מצא שהבעיה היא לא נוירולוגית.
נבדקתי גם אצל רופא עור (לפני כשנתיים), הוא לא מצא בעיה שקשורה לעור והפנה אותי לאורתופד (ששלח אותי למיפוי העצמות).

ברצוני לשאול:
1. אילו בדיקות/צילומים קיימים שיכולים לעזור באבחנה של מה מקור הכתם, ומה מקור הכאב?
אפשרות אחת היא כמובן לחזור על מיפוי העצמות. האם צילום CT או MRI (איני יודע מה עדיף מביניהם) יכול לתת תמונה טובה יותר של מה שקורה באזור זה בגוף? (בעצמות, באיברים הפנימיים וכו'). איזה סוג צילום יאפשר "לראות" טוב מה קורה שם?
2. ממה יכול להיגרם כזה כאב?
3. עם איזה רופא (באיזו התמחות) כדאי להתייעץ? אורתופד? רופא אחר?
4. האם (חס וחלילה) זה יכול להיות משהו גידולי? כיצד ניתן לבדוק זאת?
5. האם הציסטה שנמצאה בכבד באונה הימנית יכולה להיות גם כן קשורה לכאב/כתם בגב?

אודה מאוד לתשובותיך
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:12 29.01.14
"לא" הגזמת בכלל - ובכ"ז האבחנה היא קרוב לוודאי Notalgia parasthetica. השינוי בצבע העור במקום משני קרוב לוודאי לזה שאתה מגרד את המקום כאשר הוא מעקצץ. חוץ מזה שהתופעה מציקה אין לה כל חשיבות. שכח ממנה ועזוב את הבירור אלא אם משעמם לך.
 
אני
00:41 26.01.14
היה לי נגע קשקשי על היד שלדעתי "ישב" על נקודת חן. רופא בדק וקבע שזו פפולה קרטוטית שתקינה בדרמטוסקופיה. הוא צרב בחנקן נוזלי. עכשיו שבוע לאחר מכן כשהגלד מתחיל לרדת אני חוששת שצדקתי ואכן יש נקודת חן מתחת. האם הצריבה של נקודת חן בחנקן עלולה להיות מסוכנת? (גם במקרה שהיא תקינה וגם במקרה שחלילה לא).
 
אני
15:24 28.01.14
שבוע לאחר הצריבה כשהשכבה הקשקשית ירדה, האם ניתן באמצעות דרמטוסקופ להבחין אם שרידי הנגע הם מנקודת חן במקור?
כמובן מה שמטריד אותי שזה לא מלנומה שאובחמה בטעות כנגע קרטוטי.
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:21 29.01.14
שבוע אחרי צריבה מוקדם מדי לבדוק דרמטוסקופית. צריך לחכות עוד שבועיים שלושה להחלמה שלמה.
אני מניח שרופא עור לא היה צורב נגע שיש בו ולו ספק קטן של מלנומה או נק' חן ומאחר שלדבריך בדק דרמטוסקופית - רוב הסיכויים שלא ראה שם סימנים כאלה.
 
חגית
12:12 28.01.14
אמא שלי עברה ניתוח להוצאת מלנומה שלב אחד מתקדם היה 16 ממ קלרק 4 הוציאו 4בלוטות לימפה והפטולוגיה תקינה.מה השלב הבא ומה סיכויי הישרדות וחזרה תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:18 29.01.14
אני מניח שזה היה 1.6 מ"מ. זה עומק מכובד - הפרוגנוזה בגדול סביב 70% שרידה ל- 5 שנים. הנתונים הנוספים תומכים גם כן.
שלום רב,

אודה מאד לקבלת הסברים לגבי תשובות היסטופתלוגיות שהתקבלו מבדיקה מיקרוסקופית של נגעים בעור שהוסרו ניתוחית:
1. Seborrheic keratosis
2. Neurotized intradermal nevus

מודה מראש להתייחסותך,

עוז
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:29 20.01.14
הנגע הראשון הוא נגע שגרתי ושפיר, קשור לרקע גנטי, גיל וחשיפה לשמש וחסר כל פוטנציאל ממאיר או בעייתי מכל סוג שהוא.
הנגע השני הוא שומה שפירה שתאי השומה שלה ממוקמים מבחינת שכבות העור בדרמיס ויש להם מראה של תאי עצב. גם כאן מדובר בנגע שפיר וחסר חשיבות או פוטנציאל ממאיר.
שלום ד"ר לי-און גלעד,
אני מודה מאד על תשובתך המהירה והברורה.

בברכה,

עוז
 
ליאור
 
15:15 27.01.14
היי, לבת דודה שלי יש על 3 ציפורניים פסים שחורים לאורך הציפורן. לפי מה שכתוב זה סרטן העור רציתי לדעת אם יש טעם להילחץ ולפנות במיידי לרופא עור או שזה יכול להיות דברים נוספים. תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:16 29.01.14
פסים כאלה יכולים להיות ביטוי למלנומה אך בד"כ מדובר בביטוי רגיל ושפיר של נק' חן במטריקס היוצר את הציפורן או בתופעה שפירה הקרויה Melanonichia striata שמופיעה בשכיחות גבוהה בבעלי גוון עור כהה כגון תימנים, אתיופים, וגם בכורדים, עירקים וכיוב'. התמונה היא של התופעה האחרונה בהסתייגות שמדובר בהתרשמות מתמונה באיכות מוגבלת. ממליץ לפנות לרופא לבדיקה לאישור האבחנה אך אין סיבה לפניקה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  72  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן