בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן עמוד 2

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
אודה להצבוננותך בנקודה החדשה והמגרדת...
ממש מרגישה את צמיחתה ונראה לי שיש עוד חדשות...זה בגב
וקשה לעקוב.
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:05 07.07.14
איכות התמונה לא משהו אך נראה שמדובר בשומה סדירה. בכל מקרה אין להסתמך על הפרשנות שלי ויש להציגה לבדיקה בעין ובדרמטוסקופ לרופא עור מומחה.
 
מרב
 
16:38 30.06.14
מילדות הנקודת חן בתמונה,נבדקה לפני המון שנים נמצאה תקינה,מצ"ב תמונה
אודה להתייחסותך:האם נקראת עגולה או שנראית חשודה.
קיים תור לרופא עור בכל מקרה אך מאוד חוששת ממנה.
הנקודת חן הגדולה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:06 02.07.14
לא בטוח בכלל שמדובר בנק' חן. בכל מקרה עם איכות תמונה כזו אי אפשר לתת תשובה עניינית.
 
מרב
15:10 02.07.14
בהמשך לתשובתך האם זה נקרא שומה
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:27 02.07.14
שומה הוא שם כללי חסר משמעות לנגע עורי.
 
טל
19:55 29.06.14
היי, הייתה לי נקודת חן בלחי וקילפתי אותה, ירד קצת דם.
מה אני צריכה לעשות?
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:05 02.07.14
להפסיק לקלף נק' חן.
 
מודאגת
17:06 30.06.14
שלום,
אני מתכוונת לעבור טיפול הסרת שיער בלייזר ( במכשיר לייטשיר). אני רוצה לדעת איך להגן על נקודות חן בזמן הטיפול? האם ישנו מדבקות מיוחדות? אם כן איפה ניתן להשיג? אם לא, האם סגירה עם פלסטר מספיקה?
תודה רבה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:05 02.07.14
צריך להשתדל לא להסיר עם לייזר מעל נק' חן. אפשר לכסות עם פלסטר לבן.
 
אמא
 
23:09 29.06.14
שלום,
היום הופיעה לי בקצה הרגל (לפני הקרסול), בשתי הרגליים, מן פריחה אדומה (מצורפת תמונה).
אני מאוד מאוד מודאגת. עד שאלך לרופא אשמח לחוות דעתכם שאולי תרגיע אותי מעט.
תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
 
13:03 02.07.14
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות עור ומין.
 
סיון דרעי
 
19:59 22.05.14
שלום, לביתי רומי בת השבע צמחה לפתע נקודת חן גדולה בצבע חום כהה במרכז העקב של כף הרגל. אני תוהה איך צומחת נקודה כל כך גדולה ( ראש גפרור) כל כך מהר והאם זה מסוכן. תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:19 23.06.14
ייתכן שמדובר באחד מהבאים - שטף דם, גוף זר, יבלת ויראלית.
בכל מקרה רצוי להראות לרופא עור בהקדם.
איכות התמונה לא מאפשרת לתת מענה יותר יסודי.
יש לי כתם קטן שנראה כמו נקודת חן בעור הפין יצאה לי לפני כחמישה חדשים צריך ללכת לרופא עור? בכל מקרה יש שבוע הבא בדיקת מעקב חצי שנתית
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:10 23.06.14
בהחלט שווה להראות לרופא עור.
 
שמוליק
21:57 19.06.14
שלום
לאישתי הוסר נגע מלנומה נודולנית איזה סריקת סיטי עדיפה פאט או רגילה.
וכמה עלות בדיקה לכל הגוףאם עושים סיטי פט לכל הגוף.
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:09 23.06.14
בעיקרון תלוי בעובי המלנומה. מכוסה ע"י קופ"ח במסגרת הסל ואין לי מושג מה העלויות.
אני סובל זה כ 15 שנים ממה שאובחן כסולר קרטוזיס. בעיקר בקרקפת (קרחת), באף במצח ובעצמות הלחיים העליונות. כיום אני בן 62.
אני מטופל באופן סדיר אצל רופא עור עם חנקן נוזלי, בתדירות של פעם ב 7-8 שבועות.
לפני כ 5 חודשים עברתי טיפול פוטודינמי עם משחת אלה על כל האזורים הנגועים.
התקבלה הטבה די טובה בחודשים הראשונים. עם זאת לאחרונה החלו חוזרים הנגעים באותם האזורים אבל נגעים קטנים בגודלם.
התחלתי לטפל גם בנגעים קטנים אלו בחנקן נוזלי.
שאלותי הם:
1. האם יש משחה או טיפול יומיומי שיכול לעכב את ההופעה המחודשת של הנגעים ?
2. האם קיים טיפול אחר אשר יכול לתת תוצאות טובות יותר הנשמרות למשך זמן ארוך יותר ?
בתודה על התשובה המקצועית.
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:09 23.06.14
יש שני טיפולים שיכולים לבוא בחשבון.
משחת אפודיקס - שגורמת לתגובה חריפה, דורשת טיפול ממושך (6 שב) אך לרוב התוצאות מחזיקות לטווח ארוך ונחשבת ל'גולד סטנדרד' בתחום
ג'ל בשם SUNACTIC שרק לאחרונה נרשמה בישראל ואינה בסל. יקרה אבל יעילה יחסית (מעט פחות מאפודיקס) וגורמת תגובה פחות חריפה. לי באופן אישי יש פחות ניסיון איתה אך המחקרים והספרות תומכים ביעילות שלה עם סבילות יחסית טובה. משך טיפול כ- 3 חודשים.
כמובן - הקפדה על אמצעי הגנה משמש היא החשובה ביותר במניעת התופעות, גם כיום.
 
דנה
03:37 30.04.14
לבתי בת חודש הופיעו נגעים לבנים בגוף. נלקחה ביופסיה וזוהי התשובה בדרמיס העליון שצי מיליה ציסטות זעירות שאחת מהן פקעה ומראה תגובה היסטיוציטרית לקרטין. סביב הציסטות עליה קלה במספר הפיברובלסטים. בצביעה לאלסטיקה הרושם הוא שסיבי האלסטיקה שמורים. מה זה אומר?
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:46 30.04.14
בתמצית זה לא אומר כלום. אני מופתע שביצעו בגיל כזה ביופסיה לנגע כזה. ממליץ לחכות קצת ולראות מה קורה.
 
דנה
14:29 30.04.14
תחילה חשבו שמדובר באנטודרמה וביופסיה ראשונית אישרה זאת רק שההתפחות של הנגעים לא מתאימה לפרוגנוזה של אנטודרמה. על הנגעים הלבנים הופיעה מיליה ולכן לקחו ביופסיה נוספת שתשובתה נרשמה לעיל?
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:00 01.05.14
אשמח לראות תמונה של נגע/נגעים מייצג/מייצגים.
 
דנה
 
14:14 18.06.14
 
דנה
 
14:15 18.06.14
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:58 19.06.14
המשמעות של התשובה היא שלפתולוג אין תשובה אבחנתית ולכן הוא מתאר מה הוא רואה. כנראה שהשאלה הייתה האם מדובר ב אנטודרמה (Anetoderma) שזה מה שאני הייתי שואל לאור התמונות. באנטודרמה יש הרס של סיבי האלסטיקה בעור ונוצרות מן תופעות דמויות צלקות אבל בקונסיסטנציה רכה בשונה מצלקות שהן לרוב נוקשות. בלי למשש קשה לי לענות על השאלה הזו. האם הילדה עברה איזו שהיא מחלה עם פריחה בעור טרם הופעת התופעות הללו?
 
דנה
15:13 19.06.14
הילדה נולדה פג. היתה מאושפזת בפגיה כחודשיים. חודש לאחר הילדה החלו נקודות לבנות שכלל לא מורגשות. במשך הזמן המשיכו לצאת נקודות נוספות באזורים רבים בגוף וכעת הן מורגשות כמו נקודות חן. גבשושי כזה. היא לא עברה מחלה כלשהי רק ידוע לי שבבית חולים אמרו שהיה לה קנדידה בעור ולא נתנו כל טיפול.
תודה על תגובותייך.
 
דנה
15:14 19.06.14
בשתי ביופסיות ראשונות נקבע שמדובר באנטודרמה. לאחר מכן יצאו מיחיות על הנגיעם ולקחו ביופסיה שלישית ואז אמרו לנו ששללו אנטודרמה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:26 21.06.14
שלום דנה. בספרות מופיעים 8 מאמרים הכוללים דיווחי מקרים וסקירות של אנטודרמה הקשורה לפגות. במאמרים שבהם מופיעות תמונות של התופעות הממצאים שונים ממה שרואים בתמונות שאת מציגה. נוכחות של מיליום בתוך אנטודרמה אינה מפתיעה או יוצאת דופן ולכן הביופסיה האחרונה אינה שוללת את תוצאות הביופסיות הקודמות.
אשמח לראות את הילדה בעין יחד עם המומחים שלנו לרפואת עור ילדים.
את מוזמנת ליצור איתי קשר במידה ואת מעוניינת. הפרטים מופיעים סמוך לתמונה שלי באתר.
שלום דוקטור,
לפני כמה שבועות גירדתי את הרגל, ואח"כ ראיתי שנקודת חן שהיתה שם התקלפה והיה קצת דימום.
הלכתי היום לרופא עור שאמר שעדיין הפצע לא החלים ורואים את הגלד ולכן הוא לא יכול לאבחן אם צריך להוריד את הנקודה או לא.
הוא נתן לי למרוח בקטרובן פעמים ביום במשך חודש, ואחכ לחזור אליו לביקורת.
אני בהריון (שבוע 29) ומאוד מפחדת להשתמש במשחה.
ראיתי שאין וודאות שהיא בטוחה לשימוש בהריון.
וגם לא הצלחתי להבין למה חשוב שאשתמש בתרופה? מה זה יעזור אם אשתמש בה?
יש סיכון אם לא אשתמש? יש סיכון אם אחכה 3 חודשים ואוריד את הנקודה אחרי הלידה?
תודה רבה
אין בעיה עם מריחה של בקטרובן. בעיקרון זו משחה אנטיביוטית שאמורה לטפל בזיהומים. אם אין במקום זיהום אין סיבה למרוח דווקא אותה ואפשר פשוט למרוח וזלין ולכסות עם פלסטר. השומניות והלחות המשחה תורמת מאיצות את ההחלמה של העור ואז ניתן יהיה לבדוק את הנגע ולוודא אם שפיר או לא. אם אין בנגע מאפיינים חשודים אין דחיפות לטפל בו אם בכלל יש צורך. אם יש חשש לממאירות יש הצדקה להסירו מוקדם ככל האפשר למרות ההריון.
לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת נקודת חן חשודה.
לפני שנה חזרתי על הניתוח כיוון שהנקודה שהוסרה - חזרה.
וכעת, היא חזרה שוב - בפעם השלישית.

בשתי הפעמים הקודמות הביופסיה היתה תקינה.

1. כמה זה נפוץ שנקודת חן חוזרת פעמיים לאחר ניתוח?
2. האם ניתן לבקש לבצע ביופסיה בשתי מעבדות שונות? (באופן פרטי)
 
אורח
 
20:59 08.06.14
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:59 08.06.14
זה יכול לקרות - בעיקר בגלל טכניקה לקויה של המנתח, או ניסיון להסיר מינימום מסיבות אסטטיות. ניתן לבקש חתכים מהרקמה לחוו"ד נוספת אצל פתולוג נוסף כדי לוודא שמדובר בנגע שפיר.
 
אורח
21:06 08.06.14
כלומר, צריך לבקש מהרופא שאת הדגימה יחתוך לשניים ויתן לי עוד כלי עם דגימה (מלבד מה שהוא שולח למעבדה שלו)?
איך מעבירים את זה למעבדה השניה? זה צריך להישמר בקירור?
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:55 09.06.14
לא.
את הרקמה שןלחים בשלמותה למעבדה אחת ושם היא עוברת עיבוד.
לאחר העיבוד מכינים חתכים לבדיקה מיקרוסקופית אותם מקבעים על סליידים של מיקרוסקופ ומחתכים אלה ניתן לקבל העתקים ישירות מהמעבדה ולהעביר אותם לבודק נוסף לבחירתך.
 
אורח
20:56 09.06.14
האם יש מעבדה מומלצת?
 
ד''ר לי-און גלעד  
15:09 10.06.14
המעבדה ראשונית היא זו שקופ"ח שולחת אליה את הרקמה. בהמשך אתה צריך לבחור פתולוג שיבחן את החתכים וייתן חוו"ד שנייה. פתולוגים מוכרים כאלה בארץ הם ד"ר מיקל גולדנהירש בירושלים, ד"ר אלכס מלי בהדסה, ד"ר אנדראה גת באיכילוב, ד"ר אביב
ברזילי בתה"ש, פרופ' פיינמסר בבילינסון, פרופ' ברגמן ברמב"ם ויש נוספים...
 
אורח
16:21 10.06.14
ידוע לך אם בד"כ הבדיקה עם פתולוג נוסף מכוסה בביטוחים פרטיים?
זה נחשב התייעצות עם מומחה או מעבר לכך?
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:39 16.06.14
זו התייעצות מומחה לכל דבר ועניין
 
טלי
 
11:17 01.06.14
שלום יש לי נקודה על הבטן שגדלה
יכול להיות מסוכן ?
מצורפת תמונה
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:49 08.06.14
לא ניתן לומר דבר לאור איכות הצליום הנמוכה.
שלום!
בת 76 עברה כריתה של שני נגעיים עוריים. ממצאים בבדיקה פוטולוגית מלנומה לא מכויבת CLARK3 ,עובי 1.4 ממ3 מיטוזות לממ"ק ללא חדירה וסקולרית, שוליים חופשיים 2ממ מהממצאמה זה אומר? עד כמה זה מסוכן? איזה עוד בדיקות כדאי לעשות? לאיזה רופא לפנות? אני מאוד לחוצה
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:49 08.06.14
מדובר במלנומה חודרנית עם פעילות מיטוטית ערה - יש לבצע ביופסיה של בלוטת הזקיף. צריך לפנות בעזרת הרופא שביצע את הביופסיה למנתח שיבצע הרחבת שוליים של הנגע הראשוני וביופסייה של בלוטת הזקיף. לאחר קבלת התוצאות ניתן יהיה להעריך יותר טוב מה הפרוגנוזה - שע,פ הנתונים החלקיים שסיפקת עד כה עומדת על כ- 70-% שרידה ל- 5 שנים. יש לסייג שסטטיסטיקה זו מתבססת על נתונים מעידן שקדם לתרופות החדשות למלנומה שהופיעו בשנים האחרונותולכן הפרוגנוזה יכולה להיות הרבה יותר טובה.
 
אנונימי
21:11 26.05.14
שלום.
יש לי נקודת חן באף שכל פעם משתנה בקוטר במרקם ובצבע.
בנוסף לזה נוספו לי כ7 נקודות חן, כמו שרשרת בגדלים שונים חלקן בולטות וחלקן לא.
אבל הנקודה באף הכי מציקה לי יום אחד היא כהה ובמשנהו בהירה. חלקה או מחוספסת. לפני כחודש צמחה לידה מן תוספת שנעלמה וכעת חזרה האם לדעתך יש צורך בבדיקה של רופא עור.?
תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:35 08.06.14
בוודאי
 
אבי
 
18:23 01.06.14
שלום דוקטור,

כבר מספר שנים שיש לי שומה בצוואר, שלא ייחסתי לה ממש חשיבות (ככה שאני גם לא עקבתי אחרי שינויים שהתרחשו בה, במידה והיו).
השומה דיי גדולה (כ-6 מ"מ), והיא בולטת מעל פני העור.
מצורפת תמונה, אשמח לחוות דעת ראשונית (כמובן שגם קבעתי תור לרופא, אך יש עוד זמן עד התור).

תודה מראש.
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:58 08.06.14
איכות התמונה מאוד מוגבלת אך עד כמה שאני יכול להתרשם לא נראה שמדובר בבעייה דחופה. קרוב לוודאי שומה שפירה - אך יש לוודא זאת בבדיקה בעין אצל רופא עור.
 
ליאור
11:36 28.05.14
שלום רב,
לפני כשנתיים גיליתי שתי שומות בתוך שפתי הפות ששינו צורה והתנפחו (הייתי אחרי לידה). שתי השומות הורדו ונמצאו לא ממאירות.
אני כרגע בהריון (שבוע 24) וגילית שלוש נקודות נוספות באותו איזור ששינו צורה והפכו בולטות. האם זה משהו שדורש טיפול מיידי? והאם ניתן בכלל להסיר נקודות במהלך ההריון או שבכל מקרה יש לחכות עד אחרי הלידה?

בתודה,
ליאור
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:57 08.06.14
ניתן להסיר שומות גם בהריון. לגבי המיידיות הנדרשת - בלי לבדוק איני יכול לחוות דיעה.
 
רונית
23:53 20.05.14
נעשתה בדיקת פט סיטי לאחר גילוי מלנומה בגודל 6 מ'מ
הפענוח- הודגמה קליטת יתר פוקלית שטחית בעצמה 2.5 באזור הקודקוד משמאל בקוטר עד 1.2 ס'מ. טיב הממצא לא חד משמעי.
מה פירוש התוצאה של הבדיקה.? האם יש חשש עדיין לגרורות חלילה עס' הפענוח?
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:09 21.05.14
מאחר שאינני יודע מה הרקע, היכן הייתה המלנומה הראשונית והאם במקום שבו יש קליטת יתר יש משהו קליני אינני יכול לענות על השאלה.
 
מודאגת
20:42 11.05.14
שלום רב
לפני חודש הסרתי נקודת חן מכף הרגל. להלן תשובת הבדיקה:
shave biopsy of acral skin showing a compound dysplastic nevus with atypical feautures, as confluence of nests and focal single cell predominance.
since the biopsy is partial, symmetry and circumscription cannot be assessed.
conclusion- atypical melanocytic lesion/ complete excision necessary.
deep sections, HMB45 and KI67 immunostains have been examined.
snomed: t-01000, m-87600

רופא העור הסביר לי שאין מדובר במלנומה אלא בשומה אטיפית בעלת סיכון להפוך למלנומה. האם אכן אין סיבה לדאגה?
ולא ברור לי האם partial biopsy אומר שתשובת הביופסיה אינה מלאה ועל כן אין ודאות? מדוע נשלחתי להוריד עוד? גודל השומה 0.7 והרופא כבר הוריד 1.1
האם יתכן כי בביופסיה הנוספת לאחר הרחבה התשובה תהיי אחרת? או שיש ביטחון שמדובר "רק" בשומה אטיפית?
בנוסף, הרופא הציג אופציה להרחבת הshave
או לניתוח כירורגי עם תפרים, אשר לדעתו אין בו צורך. מה דעתך המקצועית?
תודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:45 13.05.14
מדובר בביופסיה שלא סיפקה גבולות חופשיים מנגע עם מאפיינים חשודים משמעותיים. לפתולוג נראה שמדובר רק בשומה עם מאפיינים מחשידים אך התשובה היא בע"מ כל עוד הוא לא רואה את השוליים ואת כל מאפייני השומה. לכן מומלץ לבצע הרחבה שתסיר את כל הנגע - למעשה כריתה של הצלקת עם שוליים שלמים - לדעתי כריתה שלמה עם תפרים ולא משחק נוסף ע"י גילוח.
 
מודאגת
21:58 13.05.14
תודה רבה. כלומר הביופסיה לא קובעת שזו שומה אטיפית?
האם התשובה הסופית יכולה להשתנות משמעותית? אני קוראת בפורום שכשמדובר במלנומה שטחית יש נטיה להרגיע. האם הכיוון יכול להיות חמור יותר? בבקשה התייחסות אני מאוד דואגת
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:05 18.05.14
רוב הסיכויים שמדוב ר בהליך לצורך ביטחון מוחלט ולא יותר.
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:03 18.05.14
נקות ד החן שבתמונה נראית תקינה אבל התמונה לא באיכות שמאפשרת לתת תשובה חד משמעית.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  75  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן