בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן עמוד 2

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
 
אפי
21:22 15.11.15
שלום. האם אני צריכה לבדוק את הנקודות הללו? הן בגב. פעם ראשונה שהבחנתי בצבע שלהן.
תודה!
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:04 16.11.15
איכות הצילום לא מאפשרת לתת תשובה עניינית.
בהחלט רצוי לבדוק שומות כאלה לפחות פעם אחת ע"י רופא עור,
 
מרדכי
13:18 07.11.15
להלן דוח פתולוגי לאחר הרחבה מנגע שנמצאה בו רק מלנומה אינסיטו בשוליו:
at the area surrounding the scar, there is lentiginious proliferation of atypical melanocytes associated with mitotic figures, compatible with residuel melanoma in situ.
מה המשמעות של המיטוזות המוזכרות כאן והאם נוכחותן מעלה את דרגת החומרה של הממצא השטחי - האינסיטו?
בנוסף, האם נדרש איזשהו טיפול נוסף?
תודה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
23:26 10.11.15
זה עדיין מלנומה In situ אבל צריך הרחבה נוספת. נוכחות המיטוזות היא גורם פרוגנוסטי פחות טוב. בכל מקרה צריך להרחיב את השוליים.
 
מרדכי
10:24 11.11.15
האם בנוסף להרחבה נדרש ברור/טיפול נוסף?
מאז הכריתה עברו 3 חודשים, האם יתכן שזה הופך את ההרחבה המוצעת בשלב זה ללא רלונטית ?
אודה על תשובה בכל ההקדם ותודה מראש.
 
מרדכי
11:12 11.11.15
אני שם לב כעת שלא ציינתי בפניתי הראשונה את ההרחבה , שהייתה 5.5 ממ משולי הנגע.
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:38 11.11.15
הזמן לא משנה. התשובה קובעת. יש לבצע הרחבה נוספת וההמשך לפי התוצאות.
האם כוונתך להרחבה נוספת מעל ל-5.5 ממ שכבר בוצעה, כפי שציינתי בהמשך?
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:03 16.11.15
בהחלט. אם השוליים עדיין חיוביים צריך שוב להרחיב לקבלת שוליים חופשיים של 5 מ"מ לפחות.
 
אפי
 
21:24 15.11.15
 
מתן
 
00:05 11.11.15
שלום,
בן 26
לפני כחצי שנה יצאה לי נקודת חן חדשה בולטת בצוואר,
הנקודה קצת כואבת במגע,
האם יש צורך לרוץ בבהלה לרופא או שמא מדובר בנקודה שכיחה?
מצ"ב תמונה של הנקודה
ניתן לראות גם לפי התמונה שהנקודה יותר בולטת משאר הנקודות חן שיש לי בצוואר
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:39 11.11.15
קשה לומר על סמך איכות הצילום. צריך בדיקה בעין ובדרמטוסקופיה. קרוב לוודאי לא נקודה מסוכנת.ממליץ לפנות לרופא עור.
 
שרונה
18:25 13.01.15
בת 57 . לפני 6 שנים מלנומה שיטחית ברגל.
יש לי כתם לבן יבש בפנים שסביבו צבע אפור חום. כתם זה גדל בחודשיים
האחרונים. האם יכול להיות חשוד כתם זה?
קבעתי תור לרופא עור
 
ד''ר לי-און גלעד  
00:06 16.01.15
קשה לומר בלי לראות. על פניו לא נשמע חשוד במיוחד.
 
שרונב
22:05 10.11.15
רופא עור טען שהנגע תקין.לאחרונה יש צבע אדום במרכז הנגע, האם זוהי החמרה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
23:26 10.11.15
ייתכן - מאחר שמדובר ברמות תיאורטיות בלי שום קשר לנגע שלא בדקתי ואין לי מושג מהוא.
 
קרין
 
23:20 04.11.15
ערב טוב, הופיעו לי כתמים לא ברורים רק ברגליים בעיקר ברגל שמאל, האם יש סיבה לדאגה? אני מאד מפוחדת אין תורים לרופא עור בפרק זמן של פחות מחודש...
 
ד''ר לי-און גלעד  
23:24 10.11.15
התמונה לא מספיק ברורה למתן תשובה.
 
דינה
07:06 04.11.15
עברתי ניתוח מוז באף לפני כ - 3 חודשים ואומנם הפצע סגור אך האיזור אדום וממש לא נראה טוב. אני עושה שימוש בקלוקוט ובלילה יריעות סיליקון אך זה עדיין אדום. כמה זמן לוקח לזה להיסתדר - האם הטיפול הנל אכן יכול לסדר את העור או שחייבים טיפול לייזר או משהו כזה?
בנוסף האם מומלץ אחרי מריחת קלוקוט לשים פלסטר על האיזור גם כדי להגן עליו וגם שיהווה מעט לחץ כדי למנוע צלקת בולטת (כמו מה שעושה יריעת הסיליקון שלא ממש אפשרי לשים אותה במשך היום) או שזו טעות וזה רק מאט את ההחלמה?
האם חומצות כמו חומצה לקטית או אזלאית יכולות לעזור או שרק יכולות להרע?
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:40 04.11.15
אדמומיות לאחר 3 חודשים מניתוח יכולה להיות אם כי זה באמת די הרבה זמן. ייתכן שיש בעיה אחרת כגון סבוראה או רגישות למגע עם משהו שאת שמה כמו הפלסטר.
בכל אופן - מריחה של סיליקון ג'ל כמו קלוקוט ממצה את האפקט לאחר 3 חודשים, אין טעם להמשיך מריחה מעבר ל- 3 חודשים.
מציע שתפני לבדיקה לרופא עור או לרופא המנתח (במיוחד אם הוא רופא עור).
 
דור
 
20:50 29.10.15
שלום יש לי במשך שנה וחצי לפי דעתי פטרת ציפורניים , עשיתי בדיקה ובבדיקה נאמר כי אין לי פטרת ציפורניים , לפני יומיים צץ לי מתחת לציפורן פס שחור דק באורך סנטימטר וזה קצת מלחיץ
היתי שמח לחוות דעת
 
דור
 
20:53 29.10.15
זו התמונה השניה, ( התמונות לאחר ששמתי טיפות)
בבדיקות נאמר כי אין לי פטרת ציפורנים
אך זה נראה שיש וגם יש לי פס שחור מתחת לעור באורך סנטימטר
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:24 31.10.15
לא יודע למה אתה מתכוון. התמונה לא מדגימה באופן מספיק ברור את הממצא.
 
נטלי
12:37 23.10.15
שלום רב
אבי עבר לפני חצי שנה הוצאת נגע שתוצאת הביופסיה שמדובר בSCC- סקוואמוס סל קרצינומה,תוך 24 שע פיתח ספסיס על רקע סטפילוקוק ואושפז לשבוע עם קלינדמיצין IV והמשך בבית.יש לציין כי אמרו שהפצע נקי. לפני כחודש מישש בלוטה במפשעה והוחלט לנתחו ב15/10 , עבר ניתוח במפשעה שבו הוציאו בלוטת לימפה נגועה ועוד אחת וטענו שהאזור נקי. לצערי גם הפעם תוך 24 שע הפצע הזדהם ושוב קיבל קלינדמיצין IV ושוחרר. התקבלה גם הפעם הביופסיה שמדובר בSCC. שאלותי ברשותך?
1)אם הפצע לפני כחצי שנה היה נקי איך זה שהופיע שוב במפשעה?
2)האם הזמן שעכשיו "מבזבז" עקב הזיהום ולא עובר הקרנות ...האם זה זמן קריטי שבו יכול בינתיים הגידול להגיע למקומות אחרים?
3)כמה זמן אחרי זיהום החתך ממתינים כדי לבצע הקרנות?
4)האם יש דרך להיות חכם יותר מהגידול ולהקדים אותו על ידי בדיקות? כלומר לתפוס אותו לפני הופעת הסימפטומים?


תודה רבה מראש
שבת שלום
נטלי
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:33 27.10.15
SCC גרורתית היא גידול לא שכיח ועלולה להיות אלימה. המצאות גרורה בבלוטות הלימפה מצדיקה בירור נרחב בהדמיה ובהמשך טיפול מכוון למוקדים אם וכאשר (נקווה שלא) יימצאו. אין דרך להעריך את משמעות "בזבוז" הזמן עקב הזיהום אבל אין ברירה, צריך להבריא מהזיהום כדי להמשיך בטיפול.
לצערי גם כאשר מקבלים תשובה שהגידול הוצא בשלמותו - מדובר בתשובה עם שיעור קטן של תוצאות שליליות כוזבות - ז"א שהגידול כן הצליח להתפשט מעבר לגבולות הכריתה והדבר לא התגלה בבדיקה הפתולוגית.
אמי מקבלת זלבורף מזה כ- 5 שבועות כטיפול למלנומה גרורתית סוערת,
התגובה בעור קשה,שלפוחיות בולטות ועור מחוספס עם גרד קשה, הקנאביס מרגיע מעט את הגירוד, מישהו יודע איך להסתדר עם הגידולים הקטנים בעור?
שנוספים לה כל יום חדשים,,,
אשמח לכל מענה,
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:35 19.10.15
יש לפנות לרופא עור - או לאונקולוג שלה - ייתכן שהנגעים שאת מתארת הם קרצינומות תאי קשקש שעלולות להופיע כתופעת לוואי של הטיפול ודורשות טיפול מקצועי.
 
מיה29
18:10 13.10.15
שלום, אמי בת 68 בעלת עור בעיר ונים דם מתחת לעין, ליד הנים דם התקלף לה העור לפני כחודש אך לפני כשבועיים נראה שהעור חזר לעצמו, ואין כרגע קילוף, האם עדיין יש סיבה לדאגה ?? והאם עדיין יש סיבה לפנות לרופא עור למרות שנראה על פניו שהעור חזר לעצמו?? אודה מאוד לתשובתך הדחופה,(יש לציין שאת הנים דם יש לה זמן רב מאוד.. אז נראה לי פחות מדאיג ולכן יותר מדאיג הקילוף עור שהיה לידו. אשמח לשמוע דעתך.)
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:34 19.10.15
בכל מקרה לפי מה שאת מתארת - רצוי שאמא שלך תיבדק ע"י רופא עור.
 
חן
18:27 17.09.15
אבחנה scc lt scapha
שלום רב
אבי בן 75 עבר ניתוח זה במכתב השיחרור נכתב
לאחר 2 סבבים 3 חתכים נמצאו השוליים נקיים מגידול
האם עלי להבין שהגידול לא היה שפיר?
נתבקשנו לחזור בעוד שבוע להורדת התפרים
אבקש הסבר לאבחנה שניתנה
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
01:28 20.09.15
הוסר בשלמותו גידול של סרטן תאי קשקש - זהו נגע ממאיר אך כריתה שלמה היא לרוב הטיפול היחיד הנדרש. ניתוח מוס מבטיח זאת בד,כ בוודאות של 99%.
 
חן
06:56 25.09.15
האם המחלה היא תורשתית? אנחנו נמצאים בקבוצת סיגון?
האם יש לבדוק איזורים אחרים בגוף מלבד איזור הפנים?
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:48 06.10.15
רצוי לבצע דיקה כל גופית למרות שהאזורים המועדים הם בעיקר אזורים חשופים לשמש.\
סיכון יחסי מעט מוגבר מכלל האוכלוסיה.
 
קלר
 
16:07 03.10.15
שלום גדלה לי נקודת חן מתחת לעין ואני מפחדת שהיא תגדל ? היא תגדל?
ועוד רציתי להסיר אותה כדי לא לתת לה לגדול , ויש לי עור מאוד רגיש ודקיק מתחת לעין , האם זה ישאיר צלקת ? (קראתי שלשים שום רק על נקודת חן כל יום אחרי כמה פעמים זה יתייבש ייפול האם נכון? )
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:46 06.10.15
עד כמה שניתן לראות מהתמונה לא מסוכנת ולא צריך לטפל. בטח לא למרוח שום ליד העין. בכל מקרה אם מדאיגה אותך ממליץ לפנות לרופא עור שיבדוק בעין.
 
ניסם
 
17:43 28.09.15
שלום רב
אני בחור בן 26, היום לאחר תספורת שמתי לב כי צמחה לי שומה חדשה בראש. השומה לא מגרדת ולא מדממת. יכול להיות שהשומה שם מזמן פשוט היום עשיתי קרחת.
בבדיקות דם תקופתיות שעשיתי לאחרונה הספירות דם היו תקינות.
האם השומה חשודה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:45 06.10.15
קשה מאוד לענות תשובה מהימנה על סמך תמונה באיכות כזו. נראית שפירה עקרונית אבל יש לבצע בדיקה בעין אצל רופא עור.
 
המודאגת
22:01 29.09.15
שלום ד"ר,
בת 17, יש לי נקודת חן בבטן. קצת בולטת ובאמצע הנקודה יש נקודה כהה יותר.
האם זה מסוכן?
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:44 06.10.15
אולי. אין דרך לומר בלי תמונה.
 
ליאונורה
 
15:58 25.09.15
שלום ד״ר,
לפני כחודש אובחנתי עם מלנומה לאחר כריתת נבוס בגב. בוצעה הרחבה לשוליים ברוחב 1ס״מ. תוצאות הביופסיה הראשונה מצורפות.
נשלחתי לבדיקת ct בטן אגן וחזה, נמצאה ״נקודה קטנה באדרנל שמאל״ . למה הכוונה? אני מבינה שקיים קשר בין מלנומה לגרורות באדרנלים.
מלבד זאת נכתב כי נראה תהליך ציסטי בפתח האגן, ככל הנראה שחלות(אני לאחר כריתת רחם, וחצוצרות מסיבות אחרות).
יש לי תור לאונקולוג רק בעוד כ-3שבועות. אני במתח ומאוד מבוהלת מכך שאולי עליי לזרז תהליכים.
האם מומלץ לעשות בדיקת MRI בנוסף?
אשמח לחוות דעתך
תודה רבה
ל.
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:56 27.09.15
לפי נתוני הפתולוגיה הנגע שהוסר הוא עם פרוגנוזה מצויינת. אין סיבה ללחץ ואין דחיפות כרגע. לא נרא. לי שיש קשר לנקודה באדרנל.
 
ליאונורה
15:01 01.10.15
 
לי
21:25 18.09.15
שלום דוקטור,
אני בת 40,
לפני כשבוע הבחנתי בסוג של נקודה, פיגמנט בולט קצת מתחת לירך.
4 מ״מ
הרופאה עשתה לי ביופסיות גילוח.
רציתי בבקשה לדעת מדוע לדעתך היא עשתה ביופסיות גילוח ולא ביופסיה מעמיקה יותר בהתאם לממצא ולגיל שלי?
 
ד''ר לי-און גלעד  
01:26 20.09.15
לטכניקת הביופסיה הזו יש יתרונות וחסרונות, היא משאירה צלקת מינימאלית, קלה לביצוע ודורשת מינימום זמן מהרופא המבצע אבל לפעמים עלולה לפספס ממצאים עמוקים יותר. בעיקרון ההצלחה של הביופסיה הזו תלויה במיומנות הרופא המבצע ובכך שהפתולוגי יהיה מודע לטכניקה ולחסרונותיה.
 
לי
08:01 20.09.15
קודם כל תודה על המענה
רק רציתי לשאול למה הכוונה ״ממצאים עמוקים יותר״?
האם זה יכול לאבחן מלנומה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:42 21.09.15
עקרונית אפשר גם לאבחן מלנומה אם כי יש בהחלט יותר סכנה לפספס את האבחנה.
 
Alonagu
17:12 30.08.15
שלום
בן 67-
נקודת חן בגב.
לאחר בדיקה האבחנה;
Malignant melanoma.
Clark level 3.
Breslow thickness 1 mm
Mitotic index: 2 per 1 mm
Foci of regression ,thickness up to 1 mm
No ulceration seen
Distance from invasive tumor to lateral marginsis 3 mm.
Distance from is situ component to lateral margins is 2 mm.
תאור מיקרוסקופי:
קטע עור בקוטר 2 סמ עם כתם חום כהה,בלתי סדיר, בקוטר 1.3 סמ.
אודה לכם על חוות דעתכם.
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:27 31.08.15
מלנומה שטחית יחסית לגב אך עם אינדקס מיטוטי משמעותי. יש מקום לשקול ביופסיה של בלוטת הזקיף והרחבה מקומית. מעבר לזה אין הרבה.
פרוגנוזה בד"כ טובה.
 
אלונה
23:38 07.09.15
תודה על תשובתך.
שאלתי ; האם נסיגה מראה על מצב גרוע יותר? שכן אם יש ריגרסיה
אין לדעת מה היה המצב קודם.
שאלה נוספת: אם הסיטי נקי . תשובה לגבי הבלוטות אין עדיין. מה הסבירות לגרורות לפי הנתונים לעיל.
תודה רבה.
רוצה להוסיף שצויין שהנסיגה פחות מ50 אחוז
והצמיחה לעומק
להזכירך, ברסלו 1 קלארק 3
לא נראה מעודד כלל.
דעתך?
תודה רבה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
15:01 09.09.15
הנתונים לא משנים את מה שאמרתי. לא חושב שהפרוגנוזה גרועה. נכון שרגרסיה מפריעה להערכה וגם הגידול היה די פעיל ולכן צריך לבצע Staging באמצעות ביופסיית בלוטת הזקיף כדי להחליט.
 
אלונה
15:03 09.09.15
 
לי
23:39 18.09.15
שלום,
תוכל בבקשה לומר לי מה משמעות המושג: atypical pigment network?
מה משמעות המילה: network בהקשר לממצא עורי?
 
ד''ר לי-און גלעד  
01:27 20.09.15
הרשת שמדובר עליה היא "רשת הפיגמנט" מונחת תיאורי המתאר את מראה פיזור הפיגמנט בעור תחת הדרמטוסקופ. פיזרו הפיגמנט נקבע על פי סוג, כמות ופיזור המלנוציטים ולכן אי סדירות של רשת הפיגמנט יכולה להעיד על תהליך לא שפיר.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  82  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן