בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן עמוד 2

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת נקודת חן חשודה.
לפני שנה חזרתי על הניתוח כיוון שהנקודה שהוסרה - חזרה.
וכעת, היא חזרה שוב - בפעם השלישית.

בשתי הפעמים הקודמות הביופסיה היתה תקינה.

1. כמה זה נפוץ שנקודת חן חוזרת פעמיים לאחר ניתוח?
2. האם ניתן לבקש לבצע ביופסיה בשתי מעבדות שונות? (באופן פרטי)
 
אורח
 
20:59 08.06.14
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:59 08.06.14
זה יכול לקרות - בעיקר בגלל טכניקה לקויה של המנתח, או ניסיון להסיר מינימום מסיבות אסטטיות. ניתן לבקש חתכים מהרקמה לחוו"ד נוספת אצל פתולוג נוסף כדי לוודא שמדובר בנגע שפיר.
 
אורח
21:06 08.06.14
כלומר, צריך לבקש מהרופא שאת הדגימה יחתוך לשניים ויתן לי עוד כלי עם דגימה (מלבד מה שהוא שולח למעבדה שלו)?
איך מעבירים את זה למעבדה השניה? זה צריך להישמר בקירור?
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:55 09.06.14
לא.
את הרקמה שןלחים בשלמותה למעבדה אחת ושם היא עוברת עיבוד.
לאחר העיבוד מכינים חתכים לבדיקה מיקרוסקופית אותם מקבעים על סליידים של מיקרוסקופ ומחתכים אלה ניתן לקבל העתקים ישירות מהמעבדה ולהעביר אותם לבודק נוסף לבחירתך.
 
אורח
20:56 09.06.14
האם יש מעבדה מומלצת?
 
ד''ר לי-און גלעד  
15:09 10.06.14
המעבדה ראשונית היא זו שקופ"ח שולחת אליה את הרקמה. בהמשך אתה צריך לבחור פתולוג שיבחן את החתכים וייתן חוו"ד שנייה. פתולוגים מוכרים כאלה בארץ הם ד"ר מיקל גולדנהירש בירושלים, ד"ר אלכס מלי בהדסה, ד"ר אנדראה גת באיכילוב, ד"ר אביב
ברזילי בתה"ש, פרופ' פיינמסר בבילינסון, פרופ' ברגמן ברמב"ם ויש נוספים...
 
אורח
16:21 10.06.14
ידוע לך אם בד"כ הבדיקה עם פתולוג נוסף מכוסה בביטוחים פרטיים?
זה נחשב התייעצות עם מומחה או מעבר לכך?
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:39 16.06.14
זו התייעצות מומחה לכל דבר ועניין
 
טלי
 
11:17 01.06.14
שלום יש לי נקודה על הבטן שגדלה
יכול להיות מסוכן ?
מצורפת תמונה
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:49 08.06.14
לא ניתן לומר דבר לאור איכות הצליום הנמוכה.
שלום!
בת 76 עברה כריתה של שני נגעיים עוריים. ממצאים בבדיקה פוטולוגית מלנומה לא מכויבת CLARK3 ,עובי 1.4 ממ3 מיטוזות לממ"ק ללא חדירה וסקולרית, שוליים חופשיים 2ממ מהממצאמה זה אומר? עד כמה זה מסוכן? איזה עוד בדיקות כדאי לעשות? לאיזה רופא לפנות? אני מאוד לחוצה
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:49 08.06.14
מדובר במלנומה חודרנית עם פעילות מיטוטית ערה - יש לבצע ביופסיה של בלוטת הזקיף. צריך לפנות בעזרת הרופא שביצע את הביופסיה למנתח שיבצע הרחבת שוליים של הנגע הראשוני וביופסייה של בלוטת הזקיף. לאחר קבלת התוצאות ניתן יהיה להעריך יותר טוב מה הפרוגנוזה - שע,פ הנתונים החלקיים שסיפקת עד כה עומדת על כ- 70-% שרידה ל- 5 שנים. יש לסייג שסטטיסטיקה זו מתבססת על נתונים מעידן שקדם לתרופות החדשות למלנומה שהופיעו בשנים האחרונותולכן הפרוגנוזה יכולה להיות הרבה יותר טובה.
 
אנונימי
21:11 26.05.14
שלום.
יש לי נקודת חן באף שכל פעם משתנה בקוטר במרקם ובצבע.
בנוסף לזה נוספו לי כ7 נקודות חן, כמו שרשרת בגדלים שונים חלקן בולטות וחלקן לא.
אבל הנקודה באף הכי מציקה לי יום אחד היא כהה ובמשנהו בהירה. חלקה או מחוספסת. לפני כחודש צמחה לידה מן תוספת שנעלמה וכעת חזרה האם לדעתך יש צורך בבדיקה של רופא עור.?
תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:35 08.06.14
בוודאי
 
אבי
 
18:23 01.06.14
שלום דוקטור,

כבר מספר שנים שיש לי שומה בצוואר, שלא ייחסתי לה ממש חשיבות (ככה שאני גם לא עקבתי אחרי שינויים שהתרחשו בה, במידה והיו).
השומה דיי גדולה (כ-6 מ"מ), והיא בולטת מעל פני העור.
מצורפת תמונה, אשמח לחוות דעת ראשונית (כמובן שגם קבעתי תור לרופא, אך יש עוד זמן עד התור).

תודה מראש.
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:58 08.06.14
איכות התמונה מאוד מוגבלת אך עד כמה שאני יכול להתרשם לא נראה שמדובר בבעייה דחופה. קרוב לוודאי שומה שפירה - אך יש לוודא זאת בבדיקה בעין אצל רופא עור.
 
ליאור
11:36 28.05.14
שלום רב,
לפני כשנתיים גיליתי שתי שומות בתוך שפתי הפות ששינו צורה והתנפחו (הייתי אחרי לידה). שתי השומות הורדו ונמצאו לא ממאירות.
אני כרגע בהריון (שבוע 24) וגילית שלוש נקודות נוספות באותו איזור ששינו צורה והפכו בולטות. האם זה משהו שדורש טיפול מיידי? והאם ניתן בכלל להסיר נקודות במהלך ההריון או שבכל מקרה יש לחכות עד אחרי הלידה?

בתודה,
ליאור
 
ד''ר לי-און גלעד  
20:57 08.06.14
ניתן להסיר שומות גם בהריון. לגבי המיידיות הנדרשת - בלי לבדוק איני יכול לחוות דיעה.
 
רונית
23:53 20.05.14
נעשתה בדיקת פט סיטי לאחר גילוי מלנומה בגודל 6 מ'מ
הפענוח- הודגמה קליטת יתר פוקלית שטחית בעצמה 2.5 באזור הקודקוד משמאל בקוטר עד 1.2 ס'מ. טיב הממצא לא חד משמעי.
מה פירוש התוצאה של הבדיקה.? האם יש חשש עדיין לגרורות חלילה עס' הפענוח?
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:09 21.05.14
מאחר שאינני יודע מה הרקע, היכן הייתה המלנומה הראשונית והאם במקום שבו יש קליטת יתר יש משהו קליני אינני יכול לענות על השאלה.
 
מודאגת
20:42 11.05.14
שלום רב
לפני חודש הסרתי נקודת חן מכף הרגל. להלן תשובת הבדיקה:
shave biopsy of acral skin showing a compound dysplastic nevus with atypical feautures, as confluence of nests and focal single cell predominance.
since the biopsy is partial, symmetry and circumscription cannot be assessed.
conclusion- atypical melanocytic lesion/ complete excision necessary.
deep sections, HMB45 and KI67 immunostains have been examined.
snomed: t-01000, m-87600

רופא העור הסביר לי שאין מדובר במלנומה אלא בשומה אטיפית בעלת סיכון להפוך למלנומה. האם אכן אין סיבה לדאגה?
ולא ברור לי האם partial biopsy אומר שתשובת הביופסיה אינה מלאה ועל כן אין ודאות? מדוע נשלחתי להוריד עוד? גודל השומה 0.7 והרופא כבר הוריד 1.1
האם יתכן כי בביופסיה הנוספת לאחר הרחבה התשובה תהיי אחרת? או שיש ביטחון שמדובר "רק" בשומה אטיפית?
בנוסף, הרופא הציג אופציה להרחבת הshave
או לניתוח כירורגי עם תפרים, אשר לדעתו אין בו צורך. מה דעתך המקצועית?
תודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:45 13.05.14
מדובר בביופסיה שלא סיפקה גבולות חופשיים מנגע עם מאפיינים חשודים משמעותיים. לפתולוג נראה שמדובר רק בשומה עם מאפיינים מחשידים אך התשובה היא בע"מ כל עוד הוא לא רואה את השוליים ואת כל מאפייני השומה. לכן מומלץ לבצע הרחבה שתסיר את כל הנגע - למעשה כריתה של הצלקת עם שוליים שלמים - לדעתי כריתה שלמה עם תפרים ולא משחק נוסף ע"י גילוח.
 
מודאגת
21:58 13.05.14
תודה רבה. כלומר הביופסיה לא קובעת שזו שומה אטיפית?
האם התשובה הסופית יכולה להשתנות משמעותית? אני קוראת בפורום שכשמדובר במלנומה שטחית יש נטיה להרגיע. האם הכיוון יכול להיות חמור יותר? בבקשה התייחסות אני מאוד דואגת
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:05 18.05.14
רוב הסיכויים שמדוב ר בהליך לצורך ביטחון מוחלט ולא יותר.
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:03 18.05.14
נקות ד החן שבתמונה נראית תקינה אבל התמונה לא באיכות שמאפשרת לתת תשובה חד משמעית.
שלום,
קרוב משפחה צעיר מאוד לקה במלנומה של העור, גרורתית רב מערכתית. שלב 4.
מאחר וסוג המוטציה הוא BRAF הוא אושר לטיפול בזלבורף אך השמחה על הפתרון וההתאמה היתה מוקדמת, לצערנו לא חלה כל האטה במצבו.
1. ראשית אני מבקש להבין את מהות החלבון BRAF וכיצד הזלבורף (ליתר דיוק החומר הפעיל שבו) מצליח לעכב את החלוקה התאית האופיינית לתאים סרטניים.

2. כיצד ייתכן שלמרות ההתאמה לסוג המוטציה עדיין אין תגובה אפקטיבית לאחר כמה חודשי טיפול?

3. כעת ניתן לי מרשם לגרסה משודרגת של התרופה, לא ידוע לי שמה. הדאגה שלי היא שמא גם כעת לא תהיה תגובה חיובית לטיפול התרופתי. במקרה הזה, מה האלטרנטיבות? האם יש עוד תרופות לטיפול במקרה הספציפי של BRAF? מה ניתן לעשות עוד - נראה שעוד ניתוחים והקרנות אינם רלוונטיים למצבו.

תודה ובריאות לכולם.
Tafinlar, מחיפוש קצר נראה שהחומר הפעיל שבה שונה. האם היא אמורה גם לפעול באופן שונה (כלומר בהשוואה לזלבורף)?
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:42 13.05.14
הזלבורף מורכב ממולקולה שחוסמת פעילות של מסלול מולקולארי בתתאי המלנומה הנובע ממוטציה בחלבון שנקרא BRAF שגורמת לו להפעיל בצורה בלתי מבוקרת תהליך של התרבות של תאי הגידול. זלבורף מתקשר לחלבון ה- BRAF ומנטרל את פעילותו האוטונומית )בלתי מבוקרת( ובכך אמור למנוע את התרבות תאי המלנומה. למרבה הצער העיכוב הזה הוא לרוב לפרק זמן מוגבל ולאחריו מופיעה מוטציה חדשה בתאי הגידול הגורמת לחידוש התרבות תאי הגידול ע"י מוטציה אחרת - באותו מסלול בחלק מהמקרים - רק כזו שעוקפת את החסימה של השפעות המוטציה ב- BRAF.
יש 3 סיבות שכיחות להמשך התרבות של הגידול למרות שימוש בזלבורף בנוכחות מוטציה מוכחת ב- BRAF והן - הגברה של ייצור חלבון המשפעל מסלול הישרדות/התרבות אחר. מוטציה נוספת בחלבון אחר באותו מסלול המשפעלת אותו ומגבירה את קצב הפעילות למרות העיכוב של חלבון ה- BRAF והסיבה השלישית היא הפרשה של פקטור גדילה ע"י הרקמה הסובבת הממריץ את התרבות התאים.
טפינלאאר עקרונית פועל באותו מסלול של הזלבורף אך מדובר במולקולה מעט שונה שיכלה להיות אפקטיבית גם במקרה של כשלון של זלבורף. יש תרופה נוספת שפועלת במקום מתקדם יותר במסלול שנקרת MEKINIST וכן יש תרופות חדשות שפועלות במסלולים אחרים אך הן עדיין בשלבי מחקר מתקדמים ולא משווקות אלא כטיפולים ניסיוניים עד כמה שידוע לי. יש אפשרות לנסות צירופים שמחקרים אחרונים הראו שהם יותר יעילים מטיפולים בתרופה בודדת.
 
מאור
12:30 15.05.14
אני מעריך (מאוד) את התגובה המפורטת שלך. לא זכיתי ליחס כזה מעמיק במקומות אחרים, תודה רבה.

נכחתי לראשונה בביקור אצל הרופא המטפל וקיבלתי פרטים יותר מדוייקים.
נראה שלמרות שהמצב לא "טוב", יש בלימה מסוימת במחלה. הזלבורף נרשם לו לפני שנכנסה לסל התרופות הטפינלאר ואנו עוברים אליה כיוון שהיא מתקדמת יותר ואמורה להיות יעילה יותר ולא פחות חשוב, עם תופעות לוואי פחות חמורות (בעיות עור קשות כרגע).
לפני הביקור למדתי שיש עוד תרופות כמו Mekinist שגם אתה הזכרת בתגובתך, אך כששאלתי עליה הרופא אמר שהיא כרגע לא בסל התרופות. האם יש לך מידע אחר?

בכלל, אם אני מבין נכון את צורת העבודה של תרופות מוכוונות BRAF לעומת מעכבי MEK, שילוב של השתיים אמור להיות אפקטיבי יותר. הלא כן?
להבנתי מהרופא השלב הבא אם חלילה לא יחול שיפור הוא טיפול ב-Yervoy. האם גם כאן לא עדיף לקחת אותו מראש כדי למנוע ע"י תהליך היזון שלילי (שאם אני מבין נכון זה מה שהגדרת כ"הגברה של ייצור חלבון המשפעל מסלול הישרדות/התרבות אחר"), שזה מה שאמור לעשות האיפילימומב?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:40 18.05.14
בטיפול בזיהומים חיידקיים מקובלת הגישה של שילוב אנטיביוטיקות למניעת עמידות. בסרטן המנגנון שונה ולא כל שילוב נותן אפקט סינרגיסטי מיטיב ולכן צריך לתפור את השילובים עם היגיון תוך הבנה של המסלולים והמנגנונים. זה לא תחום ההתמחות שלי אבל בהחלט גם לפי הספרות שילוב של מעכבי MEK עם מעכבי BRAF נחשב שילוב עם פוטנציאל יותר גבוה מאשר מעכבי MEK לבד.
 
רונה
09:11 13.05.14
נגע (נקודת חן) הוצא לי מהרגל, נשלח לבדיקה ובהמשך למימצאים הרופא קבע לי לעוד יומיים הרחבת הצלקת (בחדר ניתוח ובהרדמה מקומית) לביקורת. אציין כי הייתי מאד מרוצה מהטיפול עד כה (שנעשה בקופ"ח כללית)!
להלן המימצאים ואודה מאד על הסבר המצב והאם יש מקום לדאגה.
Dyslastic Junctional Nevus and Early in-Sito melanoma, 1mm from lateral margin
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:47 13.05.14
מדובר במלנומה מאוד שטחית שכריתה שלמה שלה היא למעשה ריפוי מלא. ליתר בטחון מקובל להרחיב שוליים למרות שכבר דווח בתשובה הפתולוגית שהשוליים נקיים. יש לבצע הרחבה ולא נראה לי שיש סיבה לדאגה.
 
רונה
22:15 13.05.14
לד"ר לי און גלעד - תודה! תשובה מהירה ומלאה.
 
שני לשם
16:32 01.05.14
היי,
אני בת 14 וחצי,
לפני שבועיים וחצי הופיעה לי נקודה קטנה (קוטר של 1 מ"מ על 0.8 מ"מ) ושטוחה בצבע חום על הזרת... בהתחלה הנחתי לזה אבל עכשיו אני רואה שהיא נהייתה בולטת. סיפרתי לאמא שלי והיא חושבת שזה סתם! האם אני צריכה ללכת להבדק?

נ.ב. בחצי שנה האחרונה נחשפתי לשמש יחסית הרבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:54 13.05.14
נגע שהופיע לפני שבועייםוחצי אינו סיבה לדאגה ובוודאי כם בגודל הזה וגם הדינמיקה אינם מתאימים לנגע מסוכן.
 
חנה
02:58 02.05.14
הסרתי לפני כחודש נקודת חן בשיטת הצריבה..המקום נשאר עם שקע קטן (לא עמוק אבל מעט שקוע)..האם השקע יכול להתמלא עם הזמן ולהשתטח עם העור או שזה אבוד והשקע חייב להישאר באותו המצב?
 
ד''ר לי-און גלעד  
21:53 13.05.14
אין דרך לדעת בוודאי בלי לראות את הממצא. לעיתים זה מתמלא ולעיתים נותר שקע.
נק' שרואים בטבור בזמן הריון הן תופעה שכיחה, שקשורה לחבל הטבור העוברי, ומופיעות בגלל התמתחות עור הבטן והבלטת הטבור כלפי חוץ. הן יכולות להראות יוצאות דופן אך לרוב אינן מסוכנות במיוחד. יש לבדקן ביסודיות ואם יש חשד - רצוי להסירן למרות העיתוי כי לאחר הלידה יעלמו שוב עד ההריון הבא...!
שלום ד"ר

לפני כחודשיים רופא העור צרב לי מהפנים נגע של נקודת חן מעט בולטת בחנקן נוזלי. נוצרה כוויה ואיזור הנגע התנפח, בצורה מעט יותר רחבה משהיתה קודם. וניתן לראות שאריות (אמנם קטנות משהיה) לנקודת החן.
המצב כעת מפריע לי ביותר! הרבה יותר משהיה קודם. זה בולט ובאיזור הפנים.

רופא העור אמר שהנפיחות תישאר, והציע הסרה כירורגית.

אני מפחד מצלקת של תפרים (הסירו לי כבר פעם, ונשארה צלקת של התפרים, ושקע). האם גילוח בSHAVE יתאים למצב הזה? או לייזר?

ובכלל, מה הסיבה שנשארת נפיחות כזאת מהחנקן? האם זו בצקת שיכול להיות שתרד? האם זו צלקת היפרטרופית?
האם כדאי לשקול שוב צריבה בחנקן?

אשמח לכל עזרה וחוות דעת ממך.. הרופא בקופח לא הועיל לי ממש, ורק הותיר אותי עם יותר שאלות ויותר חרדות..
תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:47 30.04.14
אין שום דרך שאוכל לתת תשובה רצינת רק על סמך התיאור. צריך בדיקה בעין ולחשוב מה האופציות.
 
שלומציון
11:42 23.04.14
אמא שלי עברה ניתוח להסרת מלנומה בשוק לפני כחודש, כולל הוצאה של מס׳ בלוטות לימפה. השתלת עור מהירך. אושפזה שוב לפני כשבוע לאחר כאבים חזקים ומראה של מוגלה בחלק מפצע ההשתלה. דובר על זיהום והוחלט על מתן אנטיביוטיקה דרך הוריד בהמשך אף הוסרה רקמה עודפת , אין שיפור בכאבים ועכשיו מדברים על החלפת סוג האנטיביוטיקה. אנחנו מבולבלים, מה קרה ומה עוד צריך לעשות?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:40 23.04.14
לפי התיאור שלך מדובר כנראה בסיבוך נדיר אך מוכר של הניתוח שאמא עברה וככל הנראה ללא קשר למלנומה שאובחנה.
הטיפול כעת צריך להיות להחלמה של פצע הניתוח ובהמשך בהתאם לתוצאות הניתוח.
 
שלומציון
14:45 23.04.14
תודה על תשובתך המהירה. אמא מקבלת אנטיביוטיקה לוריד וחבישה עם סילברול. האם הגיוני שלאחר שבוע אין הקלה? (היום מחליפים סוג של אנטיביוטיקה) האם זה אומר שהשתל לא נקלט?
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:47 30.04.14
בד"כ כשיש זיהום השתל מתפרק. זה שאין הקלה מצביע אולי על חיידקים עמידים לטיפול.
שלום ד"ר,

איך להתייחס לנקודת חן כהה ומולדת (4 מ"מ) שנשארה באותו קוטר, אותם גבולות אבל הגוון הפך לבהיר יותר (אדמדם) וגם הנקודה הפכה לנפוחה יותר?

ועוד שאלה,

נקודת חן מולדת נוספת (כ-5 מ"מ) על הכתף שלפתע (לפחות ע"פ מה ששמתי לב) הופיעה נקודה שחורה קטנטנה חדשה על גביה בפינתה. האם נקודת חן שמופיעה על גבי נקודת חן אחרת הינה דבר מקובל?

מצ"ב 3 תמונות (שתיים של הנקודה השניה על הכתף ואחד של הנקודה הראשונה על הזרוע)
 
יהונתן
 
14:22 17.04.14
תמונה ראשונה של הנקודה על הכתף
 
יהונתן
 
14:24 17.04.14
תמונה 2 שלהנקודה על הכתף

תודה רבה!
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:36 23.04.14
לא נראית משמעותית אבל התשובה בערבוןמוגבל מאוד כי איכות התמונותלא מאפשרת תשובה טובה יותר.מציע לבדוק ע"י רופא עור.
 
יהונתן
14:14 23.04.14
תודה ד"ר,
באופן עקרוני הופעת נקודה שחורה ע"ג נקודה מולדת הינה דבר לגיטימי?
שלום,

בננו בן החצי שנה בעל מוזאיקה שמתרחבת \מתפשטת בחצי שנה האחורנה.
בהתחלה הופיעו מספר כתמים שהפכו לשטחים באיזור הירך והרגל
והיום התופעה התרחבה לאיזור הבטן

היינו אצל רופא עור שאמר שאין מה לעשות .
אודה לכם על עזרכתם,

תודה,
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:37 23.04.14
אשמח לעזור אבל התיאור לא מאפשר התייחסות עניינית. מציע או בדיקה בעין או לפחות תמונות מייצגות...
 
אלעד
22:07 08.04.14
שלום דר
ביקרתי אצל כירוג פלסטי בהקשר לנוקדת חן והרופא קבע תור להורדת הנקודה, הנקודה קטנה וכהה עם שוליים לא סדירים האם יש מקום לדאגה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:54 15.04.14
שאלה שאני לא יכול לתת לה תשובה לעניין בלי לראות את הנגע.
אני רוצה להיות שוטר סיור וחושש מהעבודה כי חלק ממנה נעשית בשמש. האם כדאי לוותר על הקריירה כדי להימנע שסכנה של סרטן העור עקב חשיפה לשמש ? תודה.
אם אתה בקבוצת סיכון מבחינת רקע משפחתי ו/או גוון העור זה בהחלט מומלץ שתיקח בחשבון את נושא החשיפה לשמש בבחירת מקצוע/משלח יד.
גם אם אתה לא שייך לקבוצת סיכון מוכרת מומלץ שתקפיד על כל אמצעי ההגנה האפשריים ותהייה מודע לסיכון הכרוך בחשיפה מרובה לשמש.
האם הסיכון לסרטן עור גבוה אם אעבוד בתור שוטר סיור- אם נהיה שטחיים לרגע יש סבירות סטטיסטית לאנשים (בהירי עור עם נטייה משפחתית לשומות) החשופים זמן ממושך בשמש (כמוני) ? כי אם נאמר שהסיכוי הוא אחד לחמישים- שווה לקחת, אבל אם זה נניח אחד לעשר- לא הייתי הולך לסיור. תודה על הפורום והתשובות המקצועיות.
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:53 15.04.14
לא ניתן לכמת את הסיכון. יש לי גם פציינטים עם עור יחסית כהה שמפתחים סרטני עור בקבלנות ויש כאלה בהירים שלא. יחד עם זאת לאור הנתונים שלך - שוטטר סיור זה לא המקצוע שהייתי בוחר בו.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  74  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן