בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן עמוד 7

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
 
חגית
12:12 28.01.14
אמא שלי עברה ניתוח להוצאת מלנומה שלב אחד מתקדם היה 16 ממ קלרק 4 הוציאו 4בלוטות לימפה והפטולוגיה תקינה.מה השלב הבא ומה סיכויי הישרדות וחזרה תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:18 29.01.14
אני מניח שזה היה 1.6 מ"מ. זה עומק מכובד - הפרוגנוזה בגדול סביב 70% שרידה ל- 5 שנים. הנתונים הנוספים תומכים גם כן.
 
ליאור
 
15:15 27.01.14
היי, לבת דודה שלי יש על 3 ציפורניים פסים שחורים לאורך הציפורן. לפי מה שכתוב זה סרטן העור רציתי לדעת אם יש טעם להילחץ ולפנות במיידי לרופא עור או שזה יכול להיות דברים נוספים. תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:16 29.01.14
פסים כאלה יכולים להיות ביטוי למלנומה אך בד"כ מדובר בביטוי רגיל ושפיר של נק' חן במטריקס היוצר את הציפורן או בתופעה שפירה הקרויה Melanonichia striata שמופיעה בשכיחות גבוהה בבעלי גוון עור כהה כגון תימנים, אתיופים, וגם בכורדים, עירקים וכיוב'. התמונה היא של התופעה האחרונה בהסתייגות שמדובר בהתרשמות מתמונה באיכות מוגבלת. ממליץ לפנות לרופא לבדיקה לאישור האבחנה אך אין סיבה לפניקה.
שלום רב,

אודה מאד לקבלת הסברים לגבי תשובות היסטופתלוגיות שהתקבלו מבדיקה מיקרוסקופית של נגעים בעור שהוסרו ניתוחית:
1. Seborrheic keratosis
2. Neurotized intradermal nevus

מודה מראש להתייחסותך,

עוז
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:29 20.01.14
הנגע הראשון הוא נגע שגרתי ושפיר, קשור לרקע גנטי, גיל וחשיפה לשמש וחסר כל פוטנציאל ממאיר או בעייתי מכל סוג שהוא.
הנגע השני הוא שומה שפירה שתאי השומה שלה ממוקמים מבחינת שכבות העור בדרמיס ויש להם מראה של תאי עצב. גם כאן מדובר בנגע שפיר וחסר חשיבות או פוטנציאל ממאיר.
שלום ד"ר לי-און גלעד,
אני מודה מאד על תשובתך המהירה והברורה.

בברכה,

עוז
שלום דוקטור..לפני חודשיים עברתי הסרת נק' במחט חשמלית באף (כיום אני יודע שהליך זה אינו מומלץ ) וכעת המצב הוא שלאחר הסרת הגלד חזרה הנקודה או לפחות חלק ממנה ברמה שממש מזכירה את המצב קודם הטיפול..הנקודה אמנם לא בולטת וכך גם הייתה קודם הטיפול אך חד משמעית אינני מרוצה מהתוצאה לאחר שהובטח לי (וכך גם פורסם) שלא תיוותר צלקת. חזרתי למרפאה ושם נאמר לי שעלות טיפול נוסף כרוכה בתשלום נוסף..מה כדאי לי לעשות לאור הפרטים הנ'ל?
תודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:26 08.01.14
פנה לקבל חוו"ד נוספת אצל רופא אחר לגבי טיב התופעה ואופן הטיפול המומלץ. אם יאושר כי הטיפול מתאים וזה מה שצריך לעשות - בהתאם לסיכום שלך עם המרפאה - אם הובטח לך שהנגע יסולק ולא יחזור במסגרת אותו טיפול יחיד- ואתה משוכנע שזה מה שנאמר לך - חזור לרופא ובקש שישלים הטיפול.
 
נורית
12:25 31.12.13
כמה זמן נדרש לבדיקה פתולוגית של בלוטת לימפה לאחר איתור מלנומה שלב 1-2 ?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:24 08.01.14
זה תלוי במכון המדובר - בין שבוע לשבועיים זה זמן סביר.
שלום רב,
אני בן 62 וזה 15 שנים לפחות יש לי בעיה של נגעי עור על כל הקרקפת עד המצח העליון. רופא העור אבחן את זה כסולר קרוטזיס.
אני בעל עור בהיר ויש לי עבר של חשיפה מוגברת לא מוגנת מספיק לשמש כילד וכנער.
בשנים האחרונות התווספה לי גם בעיית עור על האף, שם זה מתבטא יותר בתופעה של קשקשת. לפי הרופא זה חלק מאותה המחלה.
הנגעים הנם קטנים בד"כ ופרושים על פני כל השטח (קרחת). הנגעים הם בצבע העור כך שקשה לזהות אותם בעין. ניתן לחוש בהם במישוש. התחושה במישוש הנה של נייר זכוכית גס.
אני מטופל האופן תדיר אצל רופא העור בהתאם לצורך, אחת ל 5-7 שבועות. לפי הצורך הוא מסיר נגעים גדולים יותר בחנקן נוזלי או במחט חשמלית.
רופא העור מגדיר את הנגעים אצלי כשטחיים יחסית ולא מעודד ללכת לטיפול נרחב. הוא כן ממליץ לטפל נקודתית אם צריך באפודקס.
קראתי ושמעתי רבות על הטיפול באפודקס. בטיפול נרחב אתו אני חושש ממשך הטיפול ומהתופעות הלא סימפטיות הנלוות לו.
קראתי ושמעתי די הרבה גם על הטיפול הפוטודינמי. הוא נראה לי יעיל לא פחות מהאפודקס אבל עם תופעות לוואי פחותות.
אני מעוניין מאד בטיפול אשר ישפר מאד את המצב אפילו לתקופה מוגבלת ותוהה האם ה PDT מתאים לי. מה דעתך ?
אני מבקש גם המלצה למרפאה בעלת ניסיון (במסגרת של בית חולים) שמטפלת
שיטת FDT.
הקופה בה אני חבר ממנת את הטיפול בתנאי שהמרפאה היא במסגרת בי"ח.
תודה על הייעוץ המקצועי.
הטיפול בהחלט יעיל ומומלץ למצב כפי שאתה מתאר אותו.
קבע תור לפרופ' דוד אנק ממחלקת עור בביה"ח הדסה.
קיבלתי תוצאות של ביאופסיה של בדיקת פירור רקמה בקוטר 0.4 סמ
האבחנה b13-12899/1 right cheek skin biopsy
Basal cell carcinoma present in margins
מה הכוונה עד כמה זה חמור. האם כדאי להסיר בשיטת מוס
או בגלל המיקום בלחי לכוון הצוואר כדאי להסתפק בכריתה רגילה
תודה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
11:43 08.01.14
BCC הוא בד"כ לא גידול חמור או מסוכן אבל חשוב להסירו בשלמות כי אחרי כמה שנים זה עלול להפוך לבעיה הרבה יותר משמעותית. לכן בהחלט בממצא כזה בפנים - רצוי להסיר בניתוח MOHS וזה אפילו בסל הבריאות ואמור להיות ממומן ע"י קופ"ח.
שלום, רציתי לשאול משהו לגבי השיטה בה רופאי העור מסתכלים על נקודות חן וקובעים האם הן מסוכנות או לא. הרופא עור מסתכל בעזרת העיניים שלו ומישוש על הנקודות חן. האם נקודות חן שהרופא אמר שלא צריך להוריד אותן הם בוודאות לא מסוכנות כרגע? אני מבין שבעתיד הנקודה יכולה להיות מסוכנת אבל האם בוודאות כרגע היא לא?
אולי מתחיל תהליך כלשהו למרות שהרופא לא אמר שצריך להוריד?


שאלה שעולה עקב שאלות אלה, למה לא להוריד למשל את הנקודות חן שהרופא סימן כלא מסוכנות, בעזרת לייזר או שיטה יותר ידידותית מהסכין, וככה למנוע מהנקודות ה"תקינות" להפוך ללא תקינות. אני מבין שבלייזר אי אפשר לשלוח לבדיקה אבל בכל מקרה את הנקודות הספיציפיות האלה לא היינו שולחים לבדיקה מכיוון שהם "תקינות" על פי הרופא.
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:52 27.12.13
היום מקובל לבדוק נק' חן באמצעות מכשיר שנקרא דרמוסקופ המאפשר לבחון את הנקודות בצורה יותר מעמיקה ויסודית ולכן נותן תוצאות הרבה יותר מדוייקות. הסיכון להתפתתחות סרטן בנק' חן שנבדקה כך קטן ביותר.
הניסיון, מחקרים אין ספור והחיים מוכיחים שכריתה מניעתית של נק' חן תגרום ליותר סיבוכים מאשר מניעת סרטן עור.
הסרה חלקית של נק' חן בעלת פוטנציאל סרטני עלולה להיות סמויה מהעין כאשר מסירים את הנק' בשיטות שאינן מאפשרות בדיקה היסטולוגית מתאימה. כתוצאה מכך החלק הסמוי בעל הפוטנציאל להתפתחת לסרטן עור עלול להתעורר מאוחר יותר במקום שנחשב כאילו כבר טופל ולכן להגיע לטיפול באיחור.
 
נועה
19:19 15.12.13
שלום. יש לי שאלה. אם מורידים נקודת חן לא מסוכנת, אז באותו מקום לא יכול להתפתח סרטן עור, מלנומה וכדומה, נכון?

כלומר אם למשל יש לי רק 2 נקודות חן בגוף. ואני מוריד את שתיהן. אז לא יכול להיות לי סרטן עור נכון?
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:47 27.12.13
לא נכון!!!!
סרטן עור מתרחש בנ' חן רק בחלק קטן מהמקרים.
הקשר הוא שהרבה פעמים סרטן נראה כמו נק' חן, כך שהסרה של נק' חן שפירות היא חסרת ערך במונחים של מניעת סרטן ועלולה לגרום לצלקות מיותרות.
 
מלכה
18:35 01.12.13
שלום רב,

כמו שכתבתי עברתי כריתה מורכבת בכף רגל עם השתלת עור במקום והוצאת 2 בלוטות/זיקיפים מהמפסהות.

התוצאה שהתקבלה: זקיף אחד תקין והשני פתולוגי...

מה המשך טיפול עכשיו ואם אתה מכיר מישהו רופא טוב בתחום ..אני בעיר באר-שבע..


תודה מראש..

מלכה
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:15 07.12.13
המשך הטיפול מחייב הערכה כל גופית לגרורות וכניסה למשטר מעקב. לא נותנים בד"כ בשלב זה כמותרפיה או טיפולים אחרים כגון הקרנות. במידה והמחלה תחזור יהיה צורך לשקול הטיפול לפי מיקום החזרה וצורתה.
אינני יודע מי בבאר שבע מטפל בנושא.
בירושלים ד"ר לוטם או ד"ר מרימס בהדסה, ד"ר איזקסון בשערי צדק.
 
מלכה
13:29 09.12.13
שלום רב,

קודם כל תודה רבה על כל עזרה ותשובות...

קבעו לי ניתוח להוציא את כל הלימפות ולנקות ואמרו אחרי זה (תלוי מה התשובה שתתקבל בבדיקת לימפות) יקבעו טיפול המשך..

והבנתי שיש לי מלונמה שלב 3....

מה הסיכוי החלמה ומה ההשלכות לאחר ניתוח...(אמרו רגל מתנפח ובעיתי לזיהומים)...

ועוד שאלה בבקשה אם יש מקום שאפשר לפנות לתמיכה נפשית/חרדות...

תודה ויום טוב....
 
ד''ר לי-און גלעד  
15:05 11.12.13
סיכויי ההחלמה הם עניין מורכב לחישוב. צריך לחכות לתוצאות הניתוח ורק אז תהייה תשובה משמעותית.
מבחינת המצב הנפשי - בהחלט כדאי ואף רצוי לדבר עם האונקולוג האחראי עלייך ולבקש שיקשר אותך לאנשי מקצוע העובדים עימו ומטפלים בנושא.
 
יעל
13:24 10.12.13
שלום,
אני בן 65.
יש לי 3 נגעים אריתמים בשוק הרגל למטה אחד ליד השני.
א. הגעתי לרופא בפעם הראשונה והוא השמיד אותם בחנקן נוזלי אך הנגעים נשארו כמעט אותו דבר.
ב. לאחר מכן, ניגשתי לרופא אחר שהמליץ לקחת ביופסיה אך סייג ואמר שהוא מקווה שיהיה עדיין מימצא כלשהוא כי אולי החנקן השמיד הכל. הוא לקח ביופסיה רק מאחד הנגעים והתוצאה היא:
- תאור מאקרוסקופי: קטע עור קרומי בשטח 0.4X 0.2 ס"מ, שטח פנים לבן.
- תאור מיקרוסקופי ואבחנה: ACTINIC KERATOSIS
ג. חזרתי לרופא עם התוצאות והוא צרב את הפצע שוב אך הנגעים עדיין נשארו.

שאלותיי:
1. לגבי הביופסיה שעשיתי:
א. האם ACTINIC KERATOSIS זה ממצא או שייתכן שהממצא האמיתי אבד כשהחנקן הופעל בפעם הראשונה לפני הביופסיה?
ב. מה משמעות הממצא? האם הוא מסוכן?
ג. האם היה כדאי לקחת ביופסיה משלושת הנגעים כדי לחפש ממצא נוסף?
ד. האם שתי פעולות הצריבה היו נכונות?

2. לגבי מצב הנגעים כרגע:
א. האם יש צורך בבדיקת סיטי או MRI למשל כדי לוודא מעל לכל ספק שאין נגעים פנימיים?
ב. האם כדאי לשקול כריתה של הנגע כי יש סכנה שהנגעים ישתנו למסוכנים?
ג. האם לשקול טיפול במשחה?
ד. מה עושים אם הפצע ממשיך לא להתרפא?


אשמח לתשובות מפורטות
 
ד''ר לי-און גלעד  
15:03 11.12.13
קרטוזות אקטיניות הן נזקי שמש בעלי פוטנציאל (נמוך) להתפתחות לסרטן עור. מקובל לטפל בהם בחנקן נוזלי ואם הם לא עוברים אפשר למרוח משחה כמוטרפית |(אפודיקס) או לעשות טיפול פוטודינאמי או במקרים קשים ועקשנים אפילו להקרין אותן. מאחר שמדובר בנגעים שטחיים המוגבלים לעור אין כל טעם בבדיקות הדמייה עמוקות יותר כגון CT או MRI.
ההחלטה על הטיפול המתאים תלויה בממצא הקליני וצריך לדון על האופציות עם הרופא. הסיכון מנגעים אלה בכל אופן אינו גבוה.
 
דפנה
09:21 03.12.13
בוקר טוב לך,

לפני שנה התגלתה אצלי מלנומה לאחר הסרת נקודת חן ביד שמאל. הניתוח לאחר מכן הראה שתקין ללא גרורות. מאז במעקב אונקולוגי ורופא עור כמובן.

אתמול רופא עור כתב בהפניה לכירורג:
" לחי ימין בקפל נזולביאלי ימין חשד לבזליומה נגע פפולרי ציסטי בקוטר 3 מ"מ
לביופסיה ואם אכן כך למוס "

ככה בדיוק כתב הרופא, לא שיניתי אות (-:

במידה ואכן זה סרטן עור, מהי דרך הטיפול אחרי הכריתה הכירורגית?


תודה מראש!
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:16 07.12.13
בבזליומה ניתוח הכריתה הוא הטיפול היחיד הנדרש. אין צורך בטיפול נוסף.
 
דפנה
19:57 07.12.13
תודה אז זה אומר שגם אם הביופסיה תגלה שזה סרטני, בכך זה יסתיים ואני יכולה להיות רגועה לגבי השלכה עתידית בעקבות התוצאות?
 
ד''ר לי-און גלעד  
15:00 11.12.13
בד"כ כן
 
יערה
19:08 29.11.13
לפני כ-3 חדשים הוסרה מגבי מנלנומה שהיתה בשלב גילוי מוקדם ומאז אני נמצאת במעקב.
לפני שחדש אובחן בירך נגע שהוגדר כ- BASAL CELL CARCINOMA.
בבדיקה כולל דרמסקופיה - נגע שטוח בקוטר של כ-1 סמ. אסימטרי לא מכוייב. גוון אדמדם
במרכז חום בהיר בהיקף רשת-0 כלי דם נקודתיים גבול ברור ולא סדיר.

הפלסטיקאי קבע להסיר את הנגע אך התורים בקופת חולים הם לעוד חדשיים.
שאלתי - מה מידת הסיכון בנגע החדש לאור ההסיסטוריה שציינתי ומה מידת הדחיפות.
(הרופא המטפל אינו מנדב אינפורמציה)
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:13 07.12.13
בזליומה (BCC) היא גידול סרטני ממאיר מקומית בלבד, איטי ביותר, אינו שולח גרורות ואינו מסכן חיים. אין כל דחיפות בהסרתו אם אינו קרוב לאיברים חיוניים אבל עדיף לא לדחות כדי למנוע ניתוחים גדולים וצורך בניתוחים חוזרים להסרה שלמה.
 
יערה
14:16 07.12.13
תודה. כבר הוסר עקב תור שהתפנה.
 
רוביק
16:45 18.11.13
ד.נ.
כדי לקבל את הוויטמין החשוב D מהשמש (ולא מתוסף מזון) מבלי להסתכן במלנומה, האם עדיף להיחשף לשמש (כמה דקות ביום?) ללא קרם הגנה, או דווקא עם קרם הגנה (כמה דקות?)? והאם שימוש בקרם הגנה אינו מונע את יתרון החשיפה לשמש לצורך קבלת הוויטמין הנ"ל?
בברכה, אלעד
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:34 21.11.13
קרם הגנה בהחלט מונע ייצור ויטמין D כנדרש.
לצורך ייצור ויטמין D בכמות יומית מספיקות 10 דקות של שמש על שטח עור לא גדול גבות ידיים ואמות לדוגמא. כל מה שמעבר זו הגזמה.
בעיקרון אצל מי שרגיש ומועד לנזקי שמש עדיף טיפול בתוספים על שמש
 
אליהו
15:34 21.11.13
ד.נ.
האם 10 דקות החשיפה לשמש אותן ציינת הן בלי מסנן קרינה או עם מסנן קרינה? אלעד
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:35 28.11.13
כמובן בלי מסנן קרינה.
 
אליהו
19:49 28.11.13
דוקטור גלעד שלום רב,
בחודשי החורף נהוג, כידוע, ללבוש חולצות עם שרוולים, ולכן האמות אינן נחשפות לשמש. בחודשים אלה. האם חשיפת הפנים לשמש במשך 10 דקות (באיזה שעות?) לצורך קבלת ויטמין D מסרטנת? חג שמח. אלעד
 
ד''ר לי-און גלעד  
22:45 30.11.13
אי אפשר לכמת או לקבוע כלל אחד לכולם. יש רגישים יותר ויש שרגישים פחות. בעיקרון 10 דקות ביום בשמש באדם עם עור רגיל לא אמורות להיות בעיה אבל ברגישים ומועדים לסרטן עור זה בהחלט לא מומלץ.
 
גאיה
21:01 20.11.13
הסרתי נקודת חן לפני 3 חודשים במחט חשמלית והנקודה נמצאה שפירה, אבל האיזור עדיין לא החלים אחרי כל כך הרבה זמן ויש שם מין נקודה שנראית כמו פצע אבל אני חושבת שהנקודה פשוט גדלה מחדש. זה היה אמור להחלים עד עכשיו או שזה באמת פצע ולוקח לזה זמן להחלים? תודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:32 21.11.13
אני חוזר על עצמי היום,
לא מסירים נק' חן במחט חשמלית.
אחרי 3 חודשים המקום אמור היה להחלים לחלוטין.
חזרי לרופא העור.
 
גאיה
15:31 21.11.13
אם עשיתי את ההסרה בחינם במסגרת קופ"ח כללית, ואני די בטוחה שהם קיבלו את הרושם שזה יותר קוסמטי מאשר רפואי ולמניעת סרטן, הם יסכימו להסיר לי את זה מחדש ללא תשלום? או שאני אהיה חייבת לשלם על ההוצאות?
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:35 28.11.13
זו שאלה שאין לי תשובה עליה. הקופה בעיקרון לא אמורה לממן פרוצדורות אסטטיות אך לפעמים מתחלקות כאלה לנגעים גבוליים. לגבי התשלום - זה כמובן נובע מההחלטה של הקופה/הרופא המטפל.
 
אור
 
20:38 27.11.13
רופא העור בקש בירור נוסף אצל מומחה

אשמח לקבל דעתך

בתודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:34 28.11.13
למרות שלכאורה איכות התמונה טובה - קשה לי להבחין בפרטים שהיה רצוי לראות בעין. הציפורן אכן נראית מעוותת. האם הייתה חשופה לחבלה?
לאחר בדיקה דרמטוסקופית ניתן יהיה לתת תשובה יותר רצינית אם יש צורך בבירור יותר מעמיק.
 
רון
18:38 25.11.13
שלום..רציתי לשאול למה יש מניעה לבצע הסרת נק' חן במחט חשמלית? ב. האם וכיצד ניתן לתקן בדיעבד תוצאה שבוצעה בהליך זה?
אודה לתשובתך.
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:32 28.11.13
כל תהליך של הרס נק' חן בלי לבדוק פתולוגיה טומן בחובו סיכון של פספוס מוקד של סרטן עור. זה מה שקורה בשיטות כמו מחט חשמלית ולייזר. ישנם נגעי עור שנכון להסיר כך - אלו בפירוש אינם נק' חן אלא סרחי עור, קרטוזות סבוראיות בלוטות חלב מוגדלות ואנגיומות. רופאי עור אמורים להיות מסוגלים להבחין ביניהם ולהחליט מתי ואיך נכון להסירם. אם טופלה נק' חן במחט חשמלית אין דרך להשיב את המצב לאחור.
 
מייה
20:19 23.11.13
שלום, אני בחורה בת26. ניגשתי לרופא פרטי קונבנציונאלי בכדי להסיר נק חן בפנים. הוא הבחין ב2 נק "בעייתיות ומסוכנות בגב" והמליץ לי לטפל גם בהן. אני שבועיים בדיוק לאחר ששם לי נוזל טבעי, ואני מרגישה גירוד בגב. זה נורמלי?

עוד שאלה בבקשה: האם זה בסדר שהורדתי את הנקודות? (יש המדאיגים אותי שזה לא טוב..)

בברכת שבוע טוב..
 
ד''ר לי-און גלעד  
10:30 28.11.13
לא מכיר "נוזל טבעי" לטיפול בנק' חן. אין בעיה עם הסרת נקודות רק שהשיטה נשמעת לי מאוד בעייתית ולא מקובלת.
לפיכך גם אין לי מה לומר על הגירוד.
מקווה שהכל יהיה בסדר ובכ"ז - מה שאת מתארת לא נשמע לי מקובל או נכון.
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:42 21.11.13
שלום לך,
ראשית לא מקובל לפרסם באינטרנט דו"ח פתולוגי עם כל הפרטים בצורה כפי שפירסמת ולכן מחקתי את הפוסט שלך.
להבא - קצת מאמץ ולהעתיק את התשובה כי כמה שהפרטים האישיים היו גלויים בצילום שהעלית - כך התשובה הפתולוגית לא הייתה ברורה.
אני לא בטוח אם קראתי נכון אבל קלארק 3 וברסלאו 1 מ"מ במיקום המדובר נחשבים סה"כ למלנומה שטחית ולא מאוד מסוכנת. יחד עם זאת העובדה שהייתה מכוייבת ואם אני לא טועה היו 10 מיטוזות למ"מ - יותר מדאיגה.
צריך לבצע הרחבה של הכריתה למרות השוליים הלכאורה נקיים ולשקול ביופסיית בלוטת זקיף.
הפרוגנוזה להערכתי לפי הנתונים הנוכחיים היא בין 75-85% שרידה ל- 5 שנים אבל זה מאוד לא מדוייק.
 
יעקב
 
18:18 20.11.13
שלום ד"ר
הופיע לי ביד מעין כתם כזה , ראיתי את זה לפני כמה ימים . הכתם אינו בולט לא כואב או צורב ומרקמו במישוש הוא כמו שאר העור מסביב .
אני מצרף תמונה .
בתודה .
 
יעקב
18:45 20.11.13
אני בן 66 ובעבר הופיעו לי כתמים דומים על גב כף היד שנעלמו מאליהם .
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:43 21.11.13
קרוב לוודאי שמדובר בשטף דם עורי על רקע חבלה מינימאלית ואולי אף בלתי מורגשת. האם אתה לוקח אספירין או מדללי דם אחרים? פרדניזון כיום או בעבר?
 
יעקב
14:19 21.11.13
אני לוקח מדללי דם כלשהם אבל יש לי מעיין תחושה שהעור שלי נהיה יותר דק ופגיע בשנים האחרונות ואולי זו הסיבה .
בכל מקרה רב תודות לך.
+ הוספת הודעה
   1 ...  3  4  5  6  7  8  9  10  11  ...  76  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן