בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים פורומים רפואיים כלליים»פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן עמוד 7

פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן מאפשר לכם להתייעץ עם מומחים בנושאים: סרטן העור, מיפוי שומות, מלנומה. ובנוסף מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, נקודות חן, סבוריאה, צלקות, פצעים ועוד
מנהלי פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן:
ד''ר לי-און גלעד
לפרטים נוספים
שלום רציתי לדעת, יש לי הרבה נקודות חן והרבה פעמים כשאני נוסע באוטו נסיעות של חצי שעה ויותר, אני מרגיש את השמש מחממת את העור על הזרועות שלי. האם זה משהו שאני צריך להיזהר ממנו? כלומר האם העור יכול להישרף גם דרך שמשת הרכב? עליי לשים קרם הגנה בנסיעות כאלו? האם זה תלוי בסוג האוטו?
תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:38 02.10.13
בעיקרון זכוכית אינה מסננת קרינה אולטראסגולה מסוג UVA ולכן בהחלט יש חדירה ואפשרות לנזק ורצוי למרוח קרם הגנה. קרינת UVB נחסמת ברובה.
יש אפשרות להכהות החלונות כדי לסנן קרניים אלה.
 
לימור
23:10 16.09.13
שלום לך
אני בת 38 עור לא ממש בהיר. לפני כחודש וחצי יצא לי פצע כמו עקיצה קטנה ולאחר כחודש התחלתי לדאוג הוא עגול קטנטן וקשה והשוליים מבריקות.
הלכתי היום לרופא עור והוא ממש לא אמר לי הרבה רק השפריץ חנקן נוזלי ואמר שתוך שבועיים ירד ורוב הסיכויים שלא יחזור. במידה ויחזור לבוא.
הוא לא שלח דגימה לבדיקה ולא ממש התרגש.
האם אני יכולה להיות שקטה ורק להיזהר מהשמש? האם השיטה שהנגע הוסר מספיקה?
אני ממש בלחץ .. עכשיו אני בסיכון לסרטן העור?
 
ד''ר לי-און גלעד  
12:13 02.10.13
בעיקרון קשה לענות לך על סמם מעט האינפורמציה על הנגע. נגע שהופיע לפני חודש וחצי הוא לרוב לא נגע ממאיר אבל אולי לא שמת לב והוא שם יותר זמן. בכל אופן, אם רופא עור בדק וטיפל - רוב הסיכויים שהנגע אינו ממאיר ואין סיבה לחשש. אם הנגע לא עובר או חוזר - יהיה אולי מקום לבדיקה מעט יותר יסודית.
 
יערה
14:51 16.08.13
שלום

לפי דוח פתולוגיMALGNANT MELANOMA PREDOMINANTLY IN SITU BRESLOWS DEPTH 0.2 MM.
SURGICAL MARGINS ARE FREE OF TUMOR. CLOSEST KATERAL MARGINS 0.5 MM
NO ULCERATION OR REGEESSION ARE SEEN
MITOTIC INDEX LESS THAN 1MITOSIS 1 SQ MM

יש לציין שהאבחנה הראשונית היתה BASAL CELL CARCINOMA BACK RT LOW
ומטרתה לשלול מלנומה.

כמו כן יש לציין שהוסרה נקודנ נוספת בגבי ותוצאות הבדיקה הפתולוגית טרם התקבלו.
הוזמנתי לעוד שבוע למרפאת הפסטיקאי להסרת הנגע.

ועוד יש לציין שחליתי בסרטו הריאות גילוי מוקדם ונכרתה לי אונה ימנית לפני 20 חדש
ומאז אני במעקב כל 3 חדשים. התוצאות האחרונות לא ברורות (תהליך דלקתי או שאתי או צלקתי)
שאלתי, מה מידת הסיכון של המלנומה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:00 17.08.13
מדובר במלנומה שטחית ביותר ובשלבים כה מוקדמים שהסיכוי שהייתה מסוכנת או ששלחה שלוחות/גרורות נמוך ביותר. למעשה המשמעות היא ששוב ניצלת ממוות (כמו עם סרטן הריאות...). מישהו שומר עליך...?!
כנראה שהנגע המקורי היה פיגמנטרי אך לא אבחנתי ולכן היה חשד לבזליומה עם אבחנה מבדלת למלנומה.
בכל אופן - מומלץ מעקב רופא עור 3-4 פעמים בשנה בשנתיים הקרובות ובהמשך לפי הממצאים.
תודה על תשובתך המועדדת.
המלנומה שאובחנה אכן הוסרה בניתוח הרחבה ובינתיים התקבלו תוצאות של מלנומה נוספת
שאובחנה באותו יום ולגביה התברר כי מלכתחילה הוסרה בשלמותה ולא היה צורך בהרחבה.
אבל גם היא ממאירה.

הטיפול שהומלץ לי הוא מעקב כל 3 חדשים למשך 3 שנים ואי חשיפה לשמש שמשמעו מריחת קרם הגנה כל שעתיים, כובע רחב שוליים ומשקפי שמש.

הנחיות אלו מאד קשות לביצוע.

שאלתי- האם אמצעים אלו באמת הכרחיים לכל חלקי הגוף למרות שהמלנומות היו בגב?

האם למלנומה יש חשש להישנות?
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:19 14.09.13
קשה אבל אין הרבה מה לעשות - במלנומה מניעה היא שם המשחק. זה שהיו לך מלנומות בכלל אומר שאת בסיכון גבוה לפתח את הגידולים האלה והמיקום בכלל לא משנה. הסיכון הוא מקצה הבוהן ועד הקודקוד.
 
יערה
11:04 15.09.13
 
דן
 
16:14 26.08.13
שלום רב
לא היה לי ויטמין די בכלל -אזי לפני בערך 8-10 שנים הוצאתי את היד לשמש מדי פעם בחלון.
עד שלפני 4,5 שנים או יותר
התחיל נגע לגדול . ואז שוב לא חשפתי היד וכלום לשמש והפסיק לגדול הנגע בכלל . נשאר מעין פנינה וורודה קטנה באותו גודל שנים . .
במקרה לפני חודשיים הגעתי לרופא עור למשהו אחר לגמרי . והוא הפנה לפלסטיקאי שיוריד הנגע. למרות שאמרתי שלא גדל יותר ויש עשרות נקודות חן שונות ומשונות-התעקש להוציא את זה.
הוצאתי . ושאלתי הרופא בטלפון אחרי חודש אמר הכל בסדר תבוא לביקורת אחרי 3 חודשים.ולא סיפר מה יש-רק הכול בסדר .
אחר כך התקשר הפלסטיקאי ואמר שמצאו
קרצינומה - לא נשארו שוליים - הכל יצא . הכל בסדר.
ושאלך לרופא עור לביקורת בעוד 6-9 חדשים.
אנא תקן אותי אם צריך? והסבר
1)אני לא נייד , ולכן אקח את ההמלצה השנייה של לבוא לביקורת בעוד 9-10 חדשים
2)מה מחפשים?
האם הנגע יחזור?
או ישתנה?
מה הדחיפות?
3)הרי אם יהיה חלילה נגע נוסף הראה בעצמי,ועברו הרבה שנים שחייתי בשלום איתו.
והרי אני כבר לא חושף עצמי לשמש - למרות שהרופא אמר שזו חשיפה
מילדות-דווקא הנגע הזה גדל , ממש נוכחתי - מיד שהתחלתי לחשוף רק את יד זו לשמש .
4)מצורפת תמונת הנגע לאחר חודשיים + האם ישאר כזה סימן? לתמיד?
5)תודה רבה מראש להסברים-והלוואי שכול הרופאים בפורומים יענו כמו שקראתי שענית בהודעות השונות.
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:29 14.09.13
לגבי התמונה - הצלקת נראית סבירה לחודשיים. ייתכן שמתפתחת בה תגובה של צלקת היפרטרופית שתציק לך ואז יהיה מקום להתערבות רפואית. הסיבה למעקב היא העובדה שכאשר צומח גידול אחד יש סיכון מוגבר לנוספים וצריך לסרוק את העור ולהיות במעקב. ביקורת אחרי חצי שנה היא סבירה. הסיכון לחזרה של הגידול עצמו - זניח וגם המיקום לא בעייתי כך שאין סיבה מיוחדת לדאגה.
שלום, אודה לעזרה בהבנת התוצאות, מדובר בשומה בשכמה.
malignant melanoma associated with compuond nevus
Berslow-0.7 mm clark level-3
no evidence of ulceration seen
partial regression persent
no clear cut dermal mitosis seen
surgical margin free
distaance to side margin: 0.7 mm

מה הכוונה ברגרסיה ובכיב?
לאן רצוי להמשיך אחרי התוצאות שקיבלתי?

אודה לתשובה,
שיר
מדובר במלנומה שטחית יחסית עם סיכויי החלמה מצויינים שהוסרה בשלמות ועם שוליים טובים. צריך להיות במעקב רופא עור 3-4 פעמים בשנה ל- 3 שנים הקרובות. להקפיד ביותר על זהירות בשמש ולשלוח את כל בני המשפחה מדרגת קרבה ראשונה לבדיקה כי הם בסיכון מוגבר מאוד בהשוואה לשאר האוכלוסייה.
אין צורך בטיפול/ניתוח נוסף.
 
שאלה
19:47 08.09.13
שלום רב,אני הסרתי נקודת חן עקב המלצה של רופאת עור שלדעתה לא נראתה טוב . התשובה שהגיעה היא DYSPLASTIC COMPOUND NEVUS , MARGINS ARE FREE .רציתי לדעת האם התשובה תקינה או שלא ?תודה רבה
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:24 14.09.13
מדובר בנק' חן שלה מאפיינים היסטולוגיים גבוליים אשר הוסרה בשלמותה ואין סיבה לדאגה.
 
עדי
14:53 08.09.13
שלום רב יש לי נקודת חן ממש גדולה בגב, חברי טוענים שהיא גדלה, לאיזה רופא אני צריכה ללכת כדי שיבדוק אותה?
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:23 14.09.13
אם אתה רוצה להסיר מייד בלי קשר למה טיבה של הנקודה - פנה ישר לכירורג פלסטי. אם אתה רוצה לדעת אם צריך לטפל בה ואם בכלל יש בה סכנה - פנה לרופא עור.
 
נטעלי
10:37 02.09.13
ד"ר נכבד! אני עומדת לעבור ניתוח מוס להוצאת הנגע הנ"ל. לאחרונה הנגע לא גדל (לאחר פריצה כמעט פתאומית ). אני מרגישה כאבים מושכים לא חזקים באיזור. האם מדובר בגידול פנימי של הנגע?תודה על תשובתך
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:22 14.09.13
קרטואקנטומות גדלות לרוב מהר, נעצרות ואח"כ אחרי פרקי זמן משתנים יכולות לעבור אינוולוציה והעלמות ספונטנית. הבעיה היא שגם SCC שהוא סרטן עור פחות נחמד יכול להראות כך והדרך היחידה להבדיל לפני שהוא הופך אלים ומתפשט - היא להוציא ולבדוק במיקרוסקופ.
הכאבים שאת חשה יכולים לנבוע מדלקת סביב הגידול ואינם בהכרח משמעותיים אך יכולים להיות גם סימן לחדירה - ניתוח MOHS הוא התשובה הנכונה - כי יאפשר לעקוב ולהסיר את כל הגידול בפעם אחת ויאפשר לאבחן במקום במה מדובר.
 
זיו
 
06:13 14.09.13
שלום ד"ר.
כבר מספר שנים שיש לי נקודה באיזור הבטן עם סימן אדום באמצע. ללא גירוד, שינוי צבע, או דימום. אודה לך אם תוכל להגיד לי אם יש לבדוק אותה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
16:20 14.09.13
הצילום גרוע אבל די ברור שיש להראות הנקודה לרופא עור שיבדוק עם דרמטוסקופ.
 
אלמוני
12:37 02.09.13
שלום,
אינני יודע אם זה הפורום המתאים אך אני זקוק לתרופה בשם Dabrafenib אך כיוון שאינני Stage 4 אינני יכול לקבל אותה מהקופת החולים. בשלב זה אשמח גם לכמה כדורים בודדים וכמובן שאני מוכן לשלם את עלותם אם יש צורך.

תודה מקרב לב.
Idan.marcovitch@gmail.com
דוקטור שלום,
הורדתי 5 נקודות חן ולהלן התוצאות :

1.JUNCTIONAL LENTIGINOUS NEVUS
2.COMPUND MILDLY DYPLASTIC NEVUS.MARGINS ARE FREE
3.COMPOUND NEVUS.MARGINS INVOLVED
4.JUNCTIONAL NEVUS OF AORAL SKIN.MARGINS ARE FREE
5.SUPERFICIAL STUP OF EPIDERMIS WITH HYPERKERATOSIS

תוכל בבקשה לפענח לי את התוצאות ?
האם אחד מהסעיפים מסוכן ?

תודה רבה.
 
ד''ר לי-און גלעד  
19:49 25.08.13
מדובר בשומות שפירות שלא הייתה כל סיבה לפחות מבחינת טיבן - להסרתן.
כשאני רואה צבר כזה אני לא מבין מה גרם להסרת הנגעים - לחץ שלך? מוטיביציה מיותרת של הרופא?
יש הצדקה להסרת שומות סיטונית רק אם יש חשד שהן אינן שפירות.
יש לזכור שתמיד קיים פוטנציאל לצלקות מכוערות ומיותרות.
השבוע הייתי בפארק מים. דאגתי למרוח את עצמי כמה פעמים במהלך השהות.
לצערי הייתי עם מכנס וללא חולצה, ולמרות שנמרחתי העור שלי החל לצרוב בתור למגלשות.
האזורים שצורבים הם הכתפיים והעורף, והידיים.
אני מעט כהה עור, כך שלא ראיתי על העור סימנים של כוויות מהשמש.
מקדם ההגנה של הקרם היה SPF 15.
כשהגעתי הביתה גיליתי שאם עברה שנה מהשימוש הראשון בקרם, הוא כבר לא טוב ואין מה לעשות איתו.

אני מאוד מודאג, ורציתי לדעת האם הנזק שנגרם עלול לסכן את בריאותי?
(סה"כ השהות בפארק המים בערך 7 שעות)
(אני מאוד מאוד מקפיד על מריחת קרם הגנה ביום יום ומשתדל מאוד שלא לצאת לשמש בשעות המסוכנות, אך במקרה של פארק המים בדיעבד הבנתי שעשיתי טעות חמורה...)

בעקבות המקרה, אני מתכנן לקנות חולצת גלישה שתגן מהשמש במקרים שאי אפשר להתחמק ממנה. האם צריך להתמרח גם מתחת לחולצה הזו, אפילו אם היא מוגדרת כמסננת קרינת שמש?

תודה רבה!
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:11 17.08.13
ראשית קרם הגנה עם 15 SPF אמור להגן על העור במשך לכל היותר שעתיים עד שעתיים וחצי. שנית מאחר שכולנו מורחים שכבה דקה מהשכבה שאמורה להימרח, ומאחר שעובי השכבה אינו אחיד בכל השטחים ההגנה שקרם כזה מספק היא הרבה פחות משמעותית. לכן קרם הגנה עם SPF 15 מתאים ליציאות קצרות לשמש ובטח לא ליום שלם. בנוסף יום שבו נכנסים ויוצאים מהמים פעמים רבות מחייב מריחה חוזרת ונשנית כי הקרם- אפילו אם כתוב עליו שהוא עמיד למים - נשטף ויעילותו יורדת מהר יותר.
קרם שנשמר שנה לאחר פתיחתו יכול להיות בסדר גמור בתנאי שנשמר בתנאים סבירים של חום ולחות ועם מכסה סגור.
אין שום דרך להעריך הנזק ארוך הטווח שנגרם לך. מה שנשאר הוא פשוט להשגיח על אמצעי הגנה משמש, להיות במעקב רופא עור לפחות אחת לשנה ולקוות לטוב.
גם כאשר משתמשים בחולצה מסננת קרינה יש להימרח במסנני קרינה גם מתחת לחולצה כי היא יכולה לזוז ולרדת ואינה מכסה את כל השטחים.
 
חזי
20:58 17.08.13
תודה רבה!
נמרחתי בנדיבות רבה ומאוד ביסודיות. אני ממש לא מזלזל בזה.
העניין הוא שלא בטוח שהקרם היה בסדר כי עברה יותר משנה ואפילו משנתיים מתאריך הפתיחה הראשון. אפילו שנשמר בתנאים נאותים.

מלבד זאת גם כרגע אני לא מוצא על הגוף סימנים של שיזוף מוגזם או אדמומיות או כוויות.

יש אנשים שרמת המודעות שלהם מאוד נמוכה והם יוצאים לשמש בלי לחשוב פעמיים.
אני משתדל להימרח בכל הזדמנות.
האם חשיפה חד פעמית שכזו יכולה להיות זניחה?
לא הצלחתי להבין מתשובתך...
 
חזי
20:59 17.08.13
הרגשתי רק צריבה בחלקים מסויימים בגוף שהיו חשופים. וזה עבר תוך יום.
 
ד''ר לי-און גלעד  
23:46 19.08.13
חשיפה חד פעמית היא זניחה פר הגדרה, אלא שהידע שלנו מתי אירוע חשיפה הופך משמעותי מבחינת גרימת מחלה, מאוד מוגבל ולכן צריך להשתדל להימנע גם מחשיפות כאלה.
לי יצא לראות המון אנשים שרמת המודעות שלהם מאוד נמוכה והזלזול שלהם בנושא ההימרחות וההגנה מהשמש מאוד מטריד. בהירים, כהים ואפילו כהים מאוד.
הם אינם נמרחים ולא אכפת להם להיות שעות בשמש.
אני אישית יחסית כהה עור (מוקה) ומאוד מקפיד על ההגנה.

אם כן, ובהתחשב במודעות המועטה שהיתה לנושא בדורות הקודמים, האם באמת ניתן לומר שהשפעה חשיפה שכזו זניחה במידה ואני מקפיד מאוד על הנושא ביחס לאוכלוסיה שבסיכון גבוה ממני?

זה נשמע לי מאוד מוזר שחשיפה אחת כזו יכולה לגרום נזק שלא נגרם לאנשים שבמשך שנים התעלמו מהאזהרות או לא היו מודעים להן ונהגו באופן שאינו תקין.

וסלייחה על ריבוי השאלות,
אני חושש ורוצה למנוע מקרים בעיתייים.
תודה רבה!

נ.ב
האם בחורף צבע השיזוף באמת נעלם והעור מתבהר? והאם זה אומר שגם החלקים שניזוקו או נחשפו סולקו ע"י הגוף?
ראשית אסור להיות רגוע! תמיד צריך להיות ערני ולשים לב למה שקורה בעור שלך.
התגוננות מקרינת השמש חשובה ויכולה לחסוך הרבה צרות, אך לא את כולן. האם החשיפה המופרזת המסויימת הזו שינתה בהרבה את דרגת הסיכון בה אתה מצוי? קרוב לוודאי שלא.
בתנאים של חשיפה מוגבלת לקרינת השמש - המלנוציטים המייצרים פיגמנט מייצרים פחות פיגמנט וגרנולות פיגמנט קטנות יותר ולכן העור המתבהר. זה לא אומר כלום לגבי הנזקים שנגרמו בחשיפות - התכהות העור היא רק סימפטום הנובע מתגובת העור לחשיפה לקרינת השמש שתפקידה לתגבר את הגנת העור מפני נזקי הקרינה ואינה הנזק עצמו.
 
דורית
12:15 18.08.13
גם אני מאוד מקפידה להמרח לפני כל יציאה לשמש והנושא מאוד קרוב ללבי משום שאבי אובחן עם מלנומה לפני מספר שנים וייתכן שהנטיה תורשתית.
תמיד בשמש אני עם כובע, קרם הגנה ואפילו שפתון מסנן קרינה אבל לפעמים זה פשוט לא מספיק. הרופא הסביר לי שאפשר לעזור למנוע נזקי עור שנגרמים מהקרינה באמצעות תוספי תזונה שמכילים קרוטנואיד שהוא נוגד חמצון חזק..
מאז אני לוקחת באופן יומיומי תוסף שנקרא אסטקסנטין של חברת סולגאר כדי להרגיש בטוחה ומוגנת. אולי גם לך שווה להתייעץ עם רופא או נטורופת אם הנושא חשוב לך.. בהצלחה.
 
שרית
17:31 30.04.13
אני בת ארבעים שחומת עור תימניה לאחרונה שמתי לב כי
בפלג גוף עליון כולל הפנים נוספו לי
כעשרים נקודות חן כמובן שקבעתי תור לרופא בעוד כשבועיים אך אין חודש שעובר בלי שאגלה נקודת חן חדשה האים יש לזה הסבר? נקודות החן לא גדולות כמו כן אני עובדת עם ילדים ויוצאת איתם להפסקות בחוץ .
לתשובתכם אודה
 
ד''ר לי-און גלעד  
13:23 06.05.13
ייתכן מאוד השתופעה ממנה את סובלת היא תופעה מוכרת בבעלי עור כהה וידועה בשם Dermatosis papulosa nigra. זו תופעה שפירה, אסטטית וחסרת חשיבות. אם זה המצב - צרי עימי קשר ונשקול לטפל בך בטיפול יעיל
 
יוסף
22:50 18.08.13
שלום,

זה מספר שנים אני סובל מריבוי נקודות שחורות בפנים, בצוואר וגם בגב. מהקריאה מאינטרנט אני מבין כי מדובר ב Dermatosis Papulosa Nigra. האם אתה מקבל חברי קופת חולים מאוחדת? מה עלות הטיפול? האם ניתן לטפל בכל הנקודות ביןם אחד?
 
ד''ר לי-און גלעד  
19:42 25.08.13
אם אכן זו האבחנה - הטיפול הוא טיפול לא נעים במיוחד אבל לרוב אפשר לטפל בכל הנקודות בססיה אחת. לגבי פרטי הביקור - מציע שתכנס לאתר שלי ותוציא משם - אינני מתכוון לפרסם אותם בפורום, זו לא המטרה שלו.
 
דן
 
21:15 21.08.13
לפני שבוע ויותר הסתכלתי במקרה ברגל בשוק היה-מעין גירוד עור, או דקירה שירד קצת , טיפת דם.נגבתי ולא ירד יותר דם . אחרי יומיים שלושה כאילו מתאחה שם משהו ?היום מתחיל טיפה טיפה כאילו להתקלף..לא כואב, לא מגרד. כלום
לא נחבלתי לא נשרטתי יושב בבית כל הזמן .
האם עקיצה כלשהי ? ושל מי?? לדעתכם?
או מה זה?
האם עלייה פתאומית של הסוכר יכולה לגרום לזה?? למעין בקע ,חריץ ,.כלי דם .
כי זללתי כל היום כמעט עץ תאנים שלם מהחצר.
סוכר בצום107
מצורפות תמונות
התמונה ביום הראשון
 
ד''ר לי-און גלעד  
 
19:40 25.08.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות עור ומין.
לפני שבוע ויותר הרגשתי משהו ? ברגל בשוק - והיה מעין גירוד עור, או דקירה שירד קצת , טיפת דם.נגבתי ולא ירד יותר . אחרי יומיים שלושה כאילו מתאחה שם משהו ?היום מתחיל טיפה טיפה כאילו להתקלף..לא כואב, לא מגרד. כלום
לא נחבלתי לא נשרטתי יושב בבית כל הזמן .
האם עקיצה כלשהי ? ושל מי?? לדעתכם?
או מה זה?
האם עלייה פתאומית של הסוכר יכולה לגרום לזה?? כי זללתי כמעט עץ תאנים מהחצר.
סוכר בצום107
מצורפות תמונות

התמונה לאחר שבוע

תודה רבה מראש
 
ד''ר לי-און גלעד  
 
19:40 25.08.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות עור ומין.
 
טל
 
12:14 15.08.13
שלום רב,
במהלך החמש שנים האחרונות מבלי לשים לב, ניהיה לי סוג של עיגול עור באף , לא יודע איך להסביר זאת, מה הדרך היעילה להסיר את זה ? וגם ללא צלקות או סימנים מיוחדים?
מצ"ב תמונה,
תודה מראש,
טל
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:05 17.08.13
איכות התמונה אינה מאפשרת התייחסות עניינית.
 
טל
18:41 19.08.13
שלום,
למי אני צריך לפנות על מנת לקבל ייעוץ בנושא ?
האם כירורגיה פלסטית זו הכתובת הנכונה ?
האם שמעת על ד"ר שלמה ברודובסקי - כירורגיה פלסטית ?
אודה לתשובתך,
בברכה,
טל
 
ד''ר לי-און גלעד  
23:44 19.08.13
איכות הצילום עדיין נמוכה ולא מספקת. נראה לי שמדובר בנגע שפיר. לאחר בדיקה בעיין ובדרמטוסקופיה אפשר יהיה קרוב לוודאי לקבוע מה טיבו וכיצד לטפל בו.
 
נטלי
16:03 13.08.13
שלום,
אני בן 24 וסובל כ6 שנים מגרד מלווה בפצעים בפלג גופי העליון-בחזה ובגב.
תחילה,האיבחוו היה ״אסטמה של העור״ וטופלתי ע״י משחות סטוריאידיות( אם אני לא טועה) שהקלו על הגרד ולעיתים הפסיקו אותו לתקופה של מס חודשים אך בסופו של דבר הגרד חזר.
לפני כשנתיים נלקחה ממני ביופסיה שתוצאותיה הצביעו על MF .
יש לציין כי הוסבר לי באופן כללי על המחלה ונאמר לי שאין לי ממה לחשוש מכיוון שקיים סיכוי קלוש שאכן המחלה תתפתח לסרטן באיברים פנימיים.
במהלך תקופה זו טופלתי ע״י פוטותרפיה ומשחות במידת הצורך .
הטיפול עזר לתקופה של כמעט שנה אך לאחרונה (חודשיים אחרונים) הגרד חזר .
לאחרונה ביקרתי שוב אצל רופא המשפחה בבקשה לקבל מרשם למשחות.
בפגישה נאמר לי כי למחלה יש מס שלבים והיא בהחלט יכולה להתפתח ועליי להיות במעקב צמוד ואף לחזור על טיפולי הפוטותרפיה.
אני קורא אודות המחלה באינטרנט וחש חוסר אונים,בילבול וחרדה.
אשמח לקבל הסבר ופרטים על המחלה והמלצות לדרכי טיפול להמשך.
תודה רבה !
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:03 17.08.13
בעיקרון אכן MF היא בלמעלה מ- 95% מהמקרים מחלה כרונית קלה, מציקה אך לא ממארת במובן הרגיל של המילה ולא מסכנת/מקצרת חיים. מדובר במחלה שמתים איתה ולא ממנה ברוב המכריע של המקרים. בהחלט יש מקום למעקב וטיפול לשמירה על איכות החיים (מניעת גרד או תופעות לא אסטטיות). בשל המהלך המאוד איטי שלה היא לא כ"כ מגיבה לטיפולים המיועדים לסלקה או שהנזק הסביבתי שעלול להיגרם מניסיון לקטול אותה אינו מוצדק לאור המהלך השפיר שלה. אם היא משתנה למחלה יותר אגרסיבית יש היום טיפולים לא רעים ואפשר גם אז לשמור על איכות חיים ולהאריך חיים.
בקיצור - לא נעים, לא נורא.
 
נטלי
11:37 18.08.13
תודה!
יש טיפולים שאתה ממליץ עליהם?
 
רמי
12:13 13.08.13
במשפחתנו חולה הסובלת ממלנומה גרורתית מתקדמת אשר עוברת טיפולים אינטנסיביים בבי"ח (טיפול בחסימות מעיים, זונדות והפרשות וכו' ).
בגוף האדם כאשר התאים הסרטניים מגיעים למקום מסויים כגרורה הוא "מדביק" את האזור (וכך אני מניח שמשתילים תאים סרטניים בחיות מעבדה והופכים אותה לחולה.
האם מגע עם הפרשות אלו ודם עם תאים סרטניים של החולה ולאחר מכן שעלול להיכנס לגופנו (דרך פלאפון למשל, אוכל ,שריטה, צחצוח שיניים עם נגיעה מקרית עם הפרשות/ דם החולה ) יכולה לגרום לנו לחלות גם בדרך זו ?
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:17 17.08.13
סרטן מכל סוג שהוא אינו מחלה מדבקת ואין כל דרך להידבק בה במגע רגיל עם חולה (כולל ביחסי מין). גרימת המחלה בחיות מעבדה ב"הדבקה" מתבססת על חיות שהן זהות גנטית אחת לשנייה או שמערכת החיסון שלהן אינה יכולה להתמודד עם המחלה ובין בני אדם שונים שאינם תאומים זהים, והם בריאים - אין שום סיכוי לתא סרטני לשרוד בגוף זר.
 
אורי
16:41 12.08.13
שלום, אני בן 23 ולפני כחודש הסירו לי נקודת חן מהקרקפת לאחר שרופא העור טען שהוא רוצה להסיר אותה ליתר בטחון.
היום, לאחר שחזרו תוצאות הביופסיה, הרופא בישר לי שמדובר במלנומה ושלח אותי לכירורגיה פלסטית של ביה"ח מאיר להתייעצות ואמר ששם כנראה יבצעו המשך כריתה.

תוצאות הפתולוגיה הן:
MM BERSLOW 0.7 CLARK 3. גבולות חופשיים מגידול. מרחק מגידול 0.9 מ"צ. ללא אולצרציה ורגרסיה. אינפילטרט פריטומוראלי. אינדקס מיטוטי 1 ממ"ק.

אשמח אם תוכלו לעזור לי בדברים הבאים:
1. תרגום של התוצאות.
2. מה יקרה הלאה מבחינת הטיפולים.
3. איזה טיפולים מומלצים במקרה שלי + מרפאות ובתי חולים בעלי שם בתחום המלנומה.
4. מהם סיכויי ההחלמה.

תודה מראש!
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:14 17.08.13
לא כל התשובה ברורה לי - למשל מה זה מ"צ ומה משמעות מרחק מגידול 0.9 מ"צ (אם הכוונה למ"מ - כמה הסירו כדי להגיע למרחק כזה מהשוליים? מה גודלה הנגע שנכרת?).
בכל אופן לפי התשובה מדובר במלנומה שטחית עם פוטנציאל ריפוי והחלמה מצויין. בתלות בשוליים החופשיים מגידול (צריך לפחות 0.5 ס"מ) יחליטו אם לבצע הרחבה. מעבר לזה כנראה שהמשך הטיפול יהיה מעקב כל 3 חודשים של רופא עור.
אין סיבה מיוחדת לייעוץ מומחים (ד"ר לוטם מאונקולוגיה בהדסה, פרופ' שכטר מתה"ש ועוד)
יש לי שומה בבטן, והיום שמתי לב פתאום שנהיה לה במרכז כתם שחור בולט. התור הקרוב לרופא עור הוא בעוד חודשיים. אפשר לחכות כל כך הרבה זמן? אני מאוד מודאגת.
 
ד''ר לי-און גלעד  
14:05 17.08.13
בלי לראות את הממצא לא אוכל לתת תשובה אחראית. אם את משוכנעת שיש שינוי משמעותי ומדובר בנק' חן - ייתכן שעלייך לנסות לפעול להשיג תור יותר מוקדם אצל הרופא או אצל רופא אחר. אני מהמר שמדובר בשינוי שפיר בנגע בנאלי אבל זהו רק הימור בלי כל בסיס. תנסי להעלות תמונה ואשתדל להיות עם תשובות יותר מוצלחות.
+ הוספת הודעה
   1 ...  3  4  5  6  7  8  9  10  11  ...  74  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
סרטן העור   הסרת שומות   פצעים   סבוריאה   כתמים   נקודות חן   בעיות עור   מלנומה   צלקות   סרטן עור
RSS RSS פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן