בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פרקינסון עמוד 2

פורום פרקינסון עוסק במחלת פרקינסון, אבחון פרקינסון, חולי פרקינסון, תרופות לפרקינסון, רעד בידיים, רעד בגוף, חוסר שיווי משקל, נוקשות שרירים ועוד
מנהלי פורום פרקינסון:
ד''ר בלה גרוס
לפרטים נוספים
ד''ר אורן כהן
לפרטים נוספים
שלום.
בת 63.5 ולפני חודשיים הודיעו לי שיש לי פרקינסון.הופניתי לשיבא שם נבדקתי וקיבלתי לקחת אזילקט 1 מ"ג ביום.
רועדת לי יד ימין ורעד מינימלי מאד ביד שמאל.כתב היד משתנה בכתיבה מגדול לקטן. הדיבור נהייה רפה מעט. איטית יותר בעשיית פעולות.קראתי הרבה על הפרקינסון והבנתי שבין אם אקח התרופה הזו או אחרת-תהייה התקדמות והידרדרות.ויהיו יותר קשיים. אם אקח האזילקט, אותו נתנו לי - יש סיכוי לדיסקנזיות שזה יכול לטמטם אדם. הגוף רוקד מבלי שיש לאדם שליטה עליו.
אני ישנה מצויין בלילות ופרט למה שציינתי-אין לי שום סימנים נוספים.
אני הולכת הליכה מהירה כל יום כ-50 דקות. פעמיים בשבוע התעמלות פלדנקרייז. פעם בשבוע ריקודי עם שעתיים.
אם לא אקח שום תרופה כעת- מה יכול להיות לי לעומת מי שכן לוקח האזילקט- מה הוא מרויח מן התרופה?
האם מישהו בארץ יודע מה תפקיד החומר הפעיל באזילקט?- מי הם הפרופסורים בארץ שהמציאו את התרופה? אולי כדאי לשאול אותם?
מחכה לתשובות רפואיות מבוססות על מחקרים.
תודה.
מורה בפנסיה
 
דנה
12:43 18.08.13
מעיד בהכרח על ירידה בתיפקוד המיני?
מדובר במקרה של אדם בשנות השישים לחייו שיש לו רעד ביד ימין כאשר הוא אוכל ושותה. בזמן שהיד נמצאת במנוחה היא לא רועדת. האם מצב זה מעיד גם על ירידה בתיפקוד המיני או שאין שום קשר בין שני התחומים?
 
ד''ר בלה גרוס  
11:30 25.08.13
כפי שאת מתארת את הרעד אינני בטוחה שישלו פרקינסון ואני מציעה לפנות לנוירולוג.
2. אין קשר בין הרעד לתפקוד מיני. ישלבדוק איזה תרופות הוא לוקח מאיזה מחלות הוא סובל וכדאי לשוחח עם רופא משפחה או אורולוג באיזו הפרעת תפקודית ביחסי מיו הוא סובל. יש גם יריידה תפקודית טבעית ביחסי מין בגילאים האלה וניתן לשפר תפקודים אלה ביעוץ מתאים ועם תרופות מתאימות.
 
דנה
09:53 26.08.13
להסיק מדברייך שרק כאשר היד רועדת כל הזמן, רק אז זה נחשב בוודאות לפרקינסון?

האם פרקינסון לא יכול להיות במצב שהיד רועדת רק כאשר היא עושה פעולות מסויימות כמו הזזת אוכל על ידי מזלג ומזיגת שתייה לכוס?
 
נדב אלמליח
11:12 06.07.13
שלום
רציתי לשאול האם מלבד צביעת השתן שגורמת התרופה סטלבו, לתרופה ישנה השפעה על תוצאות סטיק שתן? האם הרכב נתרופה עלול לגרום ל false positive של לויקוציטים או ניטריטים בשתן?
תודה
נדב
 
ד''ר אורן כהן  
13:45 14.07.13
נדב שלום
התרופה לא אמורה לגרום לקריאה שגויה של לויקוציטים או ניטריטים בשתן
 
סיגל
14:30 28.05.13
אבי בן 75 , מאובחן כבר 4 שנים כחולה פרקינסון.
מטופל באזילקט ו 4* חצי כדור של דופיקר. לאחרונה הנוירולוג הוסיף 2 כדורי פ.ק. מרץ.
לאחר נסיון נוראי שהיה לנו עם הדקינט (שנלקח והופסק לאחר שגרם בלבול נוראי / ארוע מוחי), אבי מפחד לקחת כדורים נוספים.
האם הכדור הזה "בטוח" יחסית לשימוש ? מה צריך להדליק לנו נורות אדומות ? האם כשמזהים משהו ניתן להפסיק מיידית לקיחתו ? האם יש צורך "להתרגל" לכדור?
תוך כמה זמן ניתן לראות הטבה ?
 
ד''ר אורן כהן  
13:44 14.07.13
סיגל שלום
התרופה פ"ק מרץ הינה תרופה יחסית בטוחה אולם כמו כל תרופה גם היא יכולה לגרום לתופעות לוואי (גם היא יכולה לגרום ל"בלבול" אך הסיכוי לכך פחות מאשר דקינט)
מציע לך להתייעץ ברופא המטפל/רוקח או לבדוק בעלון התרופה לגבי תופעות לוואי אפשריות
 
אבאדגה
21:07 17.06.13
שלום.
התחלתי השבוע להשתמש בסיפרול אי אר.
כתוב באזהרות להימנע מיין- האם אסור בכלל או אפשר מידי פעם ?
ראיתי גם באינטרנט אך לא בדף המצורף שיש להימנע גם מקפה זה נכון?

אני לוקח כחצי שנה אזילקט והשבוע הוסיפו לי סיפרול.
תודה,אבאגדה
 
ש.דוד
10:45 13.07.13
הי דר'.

אודה לך מאד בעד תגובתך לשאלה כי זה מאד נוגע לי ולא יודע להתייחס להזהרה הזאת.

תודה רבה,
שאול
 
ד''ר אורן כהן  
13:40 14.07.13
שלום שאול
האזהרה בדבר נטילת סיפרול ושתיית אלכוהול מנוסחת באופן ברור למדי ולפיה "שימוש בסיפרול ואלכוהול יכול לגרום לך להיות יותר ישנוני"
 
ד''ר אורן כהן  
13:40 14.07.13
נא ראה התגובה הקודמת לשאול
לגבי קפה לא ידוע לי שיש להמנע ממנו
 
אוה
13:18 06.07.13
האם ידוע מה קרה ללבופאר +
 
ניראל
21:31 24.01.13
שלום, אני בן 16 ויש לי רעד בידיים.
זה מתחיל בעיקר שאני חושב על זה, אבל גם אם אני מחזיק משהו כוס/כפית/סיגריה זה רועד.
גם במקום שאני לא מרגיש בו נוח, מנסה להתחיל עם מישהי רועדות לי הידיים.
ואם אני מתרגש אז בכלל אני לא יכול לעשות כלום - אני מרים כוס הכל עף החוצה..
אני יודע שזה לא מפחד בגלל שאני לא מרגיש פחד כשזה קורה, חוץ מהחשש שירעדו לי הידיים.
כשאני מתעצבן גם הרגליים שלי רועדות.

זה לא מפריע לי בתיפקוד שלי אבל זה מכניס אותי למצבים לא נעימים חברתית.
יש לזה שם?
איבחון?
זה פשוט יהיה יותר קל להגיד שיש לי "מחללוס רועדודס" ששואלים אותי מה נסגר, מלהגיד לא יודע...

תודה מראש, מחכה לתשובה.

נ.ב
זה ישפיע על הפרופיל הצבאי שלי?
 
ד''ר אורן כהן  
15:28 29.01.13
ניראל שלום
ככל הנראה אתה סובל ממצב הקרוי רעד ראשוני ובלועזית essential tremor. על מנת לעשות את האבחנה ולשלול מצבים אחרים כגון בעיות בבלוטת התריס יש לפנות לנוירולוג. ניתן לטפל ברעד ביעילות יחסית בעזרת מגוון תרופות. לגבי הפרופיל הצבאי הדבר תלוי בחומרת הרעד אך בהחלט יתכן שהוא יורד.
איזה בדיקה בדיוק לבקש מרופאת המשפחה לבלוטת התריס?
המון תודה
 
עדנה
08:35 28.05.13
כיצד ניתן לדעת אם יש בדם נוגדנים לבוטוקס?
כי לפני 2 חודשים עשיתי זריקת בוטוקס בצוואר בעקבות רעידות חזקות בצוואר ממחלת הפרקינסון
ולפני שבוע עשיתי זריקת בוטוקס נוספת .
עברו 2 חודשים מהזריקות בוטוקס
ועכשיו עבר שבוע מהזריקת הבוטוקב האחרונה - ואין שום השפעה!!!
האם הגוף שלי פיתח נוגדנים לבוטוקס?

אם עבר שבוע ואין שום תגובה לבוטוקס - אז האם אין סיכוי שהבוטוקס ישפיע?

אודה מאוד לתשובה..
עדנה
 
אלי
17:57 23.05.13
רעייתי הובחנה כחולת פרקינסון לפני כ10 ימים וקיבלה אזילקט ובתום חודש תצטרך
לקחת לבופר + בנוסף האם קיימת אפשרות לקבל מוקונה כתוסף משלים במקום הלבופר+
והאם יעיל נגד רעידות ובכלל .בתודה
 
ד''ר בלה גרוס  
22:52 26.05.13
מוקונה מכיל כניראה חומר של ל-דופה בצורה טבעית. לכן ניץתן לנסות להשתמש בו אך לא להגזים בכמות.
שלום,
שמעתי השתתפות קבועה בחוג ריקודי עם למבוגרים בקאנטרי יכולה למתן את התקפי הפרקינסון. זה נכון? אני שוקלת לרשום את סבתי לחוג כזה..
 
אבג
23:24 04.05.13
אימנו כבת 60, חולת כבד-כולל תופעה של רעלנים בגוף-אמוניה, מטופלת עם לבולק ועוד.
הייתה מאושפזת לאחר תופעה של רעד בידיים ,אובדן זיכרון זמני , וחוסר שיווי משקל, הרופאים נתנו לה משלשלים,והיא שוחררה כעבור יום,ומאז מצבה מידרדר.
תופעת הרעד בידיים לא חלפה, הזיכרון חזר לעצמו אך לא כמו שהיה, היא איטית מאוד בכל דבר שעושה. היא טוענת שלאחרונה יש לה תופעות חדשות, כגון : הירדמות הלסת,ותקיעות בדיבור,תוך כדי שהיא מדברת עם אנשים היא פתאום נתקעת, לכמה שניות מדברת לא ברור,ואז ממשיכה כרגיל, וכן שכחתי לציין שהיא מאוד עייפה.
נוירולוג בדק אותה וטען שזה מעייפות וחרדה, למרות שלטענתה היא ישנה מספיק ואין לה חרדות. (הלכה ל-2 נוירולוגים שונים), רופא הכבד טוען שמצב הכבד כרגע סטטי.
רציתי לדעת האם ייתכן קשר לפרקינסון??
היא ממש מיואשת מהרופאים שלא יודעים מה לומר לה.

תודה רבה רבה
אשמח לתשובה
 
ד''ר אורן כהן  
15:39 08.05.13
אבג שלום
התמונה שאת מתארת מתאימה לאנצפלופתיה כבדית ולא למחלת פרקינסון
 
אורי
17:21 24.03.13
שלום,

האם ניתן לחצות ל-2 את התרופה סטאלבו 150 מ"ג לטיפול בפרקינסון וליטול בזמנים שונים כל אחד מהם ?

תודה,
אורי
 
ד''ר אורן כהן  
15:38 08.05.13
אורי שלום
ע"פ הוראות היצרן לא. לכך יש כדור במינון 75 מ"ג
 
שמואל
18:55 16.03.13
האם אולטרא סאונד ממוקד מתאים לטיפול ברעידה של חולי פרקינסון או לרועדים בכלל
על פי הכתבה שהיתה הניסוי כבר בשלב 3 ובאישור הFDAהאם יש דוחות מהשלבים הקודמים כמו כן נאמר באחת הכתבות שבשוויץ מבצעים את הפרוצדורה הנ"ל של חברת אינסייטק מבקש התיחסות והכוונה בברכה ותודה מראש
 
ד''ר אורן כהן  
15:37 08.05.13
שמואל שלום
עורכי המחקר טרם פרסמו את תוצאותיהם בעיתונות המדעית ועל כן אין בידי הקהילה הרפואית עדיין מידע לגבי יעילות ובטיחות הפרוצדורה.
 
דנה
21:03 17.02.13
שלום רב

אמא שלי ראתה בערוץ 2 תרופה למחלת פרקינסון שלא נכנסה לסל התרופות .
אני לא כ"כ מוצאת עליה מידע ברשת .שמה כנראה גאודופה .
אשמח לשמוע מדוע היא מומלצת והאם יש משהו שיותר מומלץ ממנה .

תודה
 
ד''ר אורן כהן  
15:35 08.05.13
דנה שלום
מדובר ככל הנראה בדאודופה שהוא גל המכיל לבודופא וניתן בהזלפה מתמשכת על ידי משאבה הנישאת לצד הגוף ומוחדר דרך צינורית המוכנסת דרך דופן הבטן לקיבה וממנה לתרסריון (PEG). הטיפול הוא טיפול יעיל לחולים במחלת פרקינסון מתקדמת. לצערינו הוא אינו כלול בסל הבריאות אך למבוטחי "מכבי" ושרותי בריאות כללית ניתן להמליץ על הטיפול ולקבל מימון כמעט מלא מהקופה
 
ליבי
16:59 07.04.13
זה נכון שאובדן חוש הריח מנבא פרקינסון? איך בודקים?
 
רועי
16:42 18.04.13
ויש להתייעץ בנוירולוג
 
ד''ר אורן כהן  
15:27 08.05.13
ליבי שלום
הפרעה בחוש הריח יכולה להופיע בחולי פרקינסון שנים רבות לפני הופעת המחלה אך אין היא "מנבאת" את הופעתה שכן ניתן לאבד חוש ריח ממגוון רב של מחלות ומצבים אחרים. הקשר המשותף בין שני המצבים הוא נוון של תאי עצב (במערכת הריח ובגריעי הבסיס בהתאמה)
 
אסף
19:47 07.04.13
שלום,
רציתי לדעת האם יש שם מקצועי לתחושת רגל כבדה בקרב חולה פרקינסון? ויותר חשוב מכך האם יש טיפול ספציפי שיכול להקל על אותה כבדות ברגל(אזור הירך)

תודה רבה.
 
ד''ר אורן כהן  
15:24 08.05.13
אסף שלום
חולי פרקינסון רבים מדווחים על תחושת כבדות או עייפות הנגרמת לפעמים על ידי שילוב של נוקשות שרירים ואיטיות. הטיפול האנטיפרקינסוני יכול פעמים רבות להביא לשיפור בסימפטום
האם יש בעיה לקבלתשובה לשאלתי ראה שבוע לפני
 
חני עמית
17:05 20.12.12
אני חולת פרקינסון וסובלת מדיסטוניה ודיקנזיה
א. למי מתאים הניתוח של השתלת אלקטרודה במוח ?
ב. מה סיכויי ההצלחה ?
ג. מה הסכנות ? האם אשר למות או לפגוע בתאים וליצור מצב גרוע יותר ?
תודה על התשובה חני עמית
 
ד''ר אורן כהן  
11:17 25.12.12
חני שלום
על קצה המזלג:
ניתוח DBS מתאים כעקרון לחולים שהגיבו ללבודופא אך פיתחו תנודות מוטוריות ודיסקינזיות מגבילות.
הניתוח אינו מתאים לחולים מבוגרים (מעל גיל 70) עם תחלואה נלוית משמעותית ולחולים עם הפרעות קוגניטיביות, דכאון או הזיות.
בבחירת נכונה של החולים ואתר הניתוח סיכויי ההצלחה גבוהים.
הסכנות העיקריות בניתוח הינן דימום וזיהום. לאחר הניתוח: הפרעה בדבור וסיבוכים נוירוהתנהגותיים (דכאון, אפטיה, החמרה קוגניטיבית)
 
רמי סם אש
09:02 20.03.13
כפי שציין דר' כהן הניתוח בעל סיכויים טובים להצליח רק לאחר סלקציה קפדנית של המועמדים.
סיכוני הניתוח הינם בגדר סיכון מחושב שצריך לקחת בחשבון.
הערכה קוגניטיבית לפני ואחרי הניתוח הם חלק אינטגרלי של התהליך.
עברתי את הניתוח בדצ' 2012. הניתוח לדעתי הוא מציל חיים ובעיקר מציל איכות חיים.
איני נזקק יותר לקביים, והתלות בתרופות קטנה לאין שיעור.
חוץ מהצלקות בראש ובחזה והרגשת אי הנוחות מנוכחות הקוצב, אני עושה היום כל פעילות שאדם רגיל בגילי (63) עושה.
 
עמוס
17:30 05.02.13
ראיתי בטלוויזיה שיש MRI שמטפל ברעידות. האם הטיפול יהיה זמין בקרוב לחולים בארץ?
תודה
 
ד''ר בלה גרוס  
20:08 10.03.13
שלום
MRI לא מטפל אלא בעזרתו מסמנים ומכונים את המקום לאן לשתול את האלקטרודות.
 
עדאל
08:31 01.03.13
שלום
ברצוני לשאול,
לאבי יש פרקינסון קשה הוא כבר לא מדבר
יש לו הרבה רוק בפה,
הציעו לו זריקות בוטוקס
שאלתי האם זה עוזר ולא מסוכן?
בתודה מראש עדאל.
 
ד''ר בלה גרוס  
20:06 10.03.13
שלום עדאל.
אם מצבו של אבא כבר .אולם אתה צריך להיות ער שיכולים להיות תופעות לואי.
לפני שאבא מחליט על ההזרקה אתה צריך עם אבא לשוחח עם הרופא שיסביר לך בדיוק מה יכולות להיות תופעות הלואי.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  18  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלת פרקינסון   חולי פרקינסון   פרקינסון תרופות   פרקינסון טיפול   פרקינסון סימפטומים   רעד בידיים
RSS RSS פורום פרקינסון