בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 141

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
ישראל חלד
לפרטים נוספים
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
 
בן יעקב
13:02 23.08.11
בן 67 סוכרתי 20 שנה. לפני כחודש התחלתי טיפול בקסטרל XL לבעיות השתנה ונוכחתי כי ערכי הסוכר יורדים במקביל. האם יתכן שקיים קשר בין הדברים? הוסיף ואומר שאני מטופל בכדורים לסכרת ובאינסולין בזאלי מזה שנים רבות ולא נתקלתי בתופעה כזו בעבר והמצב התמיד גם במדידות במכשיר חלופי! האם התופעה ידועה או שצריך לחפש את הסיבה במקום אחר. תודה רבה..
 
אילן ללבניקוב  
17:45 23.08.11
שלום רב,

לא ציינת באילו תרופות לסוכרת אתה משתמש. למיטב ידיעתי אין אינטראקציה בין הקסטראל לבין האינסולין,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
ליאה
21:05 20.08.11
אבי אובחן כחולה אלצהיימר לפני חצי שנה, לאחר שעבר ניתוח קיבוע בגבו .לכאבים ודיכאון
מטופל בליריקה 25 מג X 2 ,סימבלטה 20 מגX1' טיפות קלופיקסול 2-3 טיפות X2 ,כמו כן מקבל כדורי שינה זודרום X2. ממוריט
(מטופל לבעיות אחרות:לחץ דם ולב בקרדילוקס,אוקסר,קדקס,לוסק,פוסיד,וזודיפ,פוליקאסיד,אומפרדקס,ויטמין די,)
מגיב בחוסר שקט, עצבני מאד, ישן מעט ונראה שיש בעיה בצירופי התרופות . הרופאה טוענת שהוא צריך לקבל סימבלטה במינון כפול. מה עושים? אנחנו מותשים...תודה
האם צירוף ליריקה וסימבלטה יכול לגרום לחוסר שקט ועצבנות מוגברת? תודה
 
אילן ללבניקוב  
17:27 23.08.11
ליאה שלום רב,

ניתן בהחלט להבין את עייפותכם, כיוון שמצבו של אביך מורכב למדי ולכן חשוב לעשות סקירה של כל התרופות והתוספים שהוא מקבל ולהתאים לו את הטיפול המתאים כדי למנוע אינטראקציות בין תרופתיות, לשם כך מומלץ להגיע ליעוץ נטורופטי כדי לעשות סדר בכל התרופות ובכך למנוע את תופעות הלוואי המיותרות ולשלב בטיפול גם תזונה נכונה וצמחי מרפא לחיזוק הגוף והנפש כמו גם למניעת הידרדרות האלצהיימר. ישנם צמחי מרפא מצוינים אשר מחזקים מבחינה פיזית ונפשית אך חשוב לעשות זאת על ידי יעוץ נטורופט מומחה כדי למנוע אינטראקציות.
לגבי הסימבלטה יש להיוועץ ברופא המטפל,

אשמח לעמוד לרשותכם גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

0528077713
 
דניאל
21:52 20.08.11
שלום רב,
בן 35 נוטל 10 מ"ג אלטרולט מזה כשנתיים לכאבי ראש.
מעוניין להפסיק משום שהכדור גורם לעייפות.
רציתי לשאול האם קיימות תופעות לוואי בעת הפסקת השימוש.
האם ניתן להפסיק באופן מיידי?

אודה להתייחסותכם.
 
אילן ללבניקוב  
15:40 23.08.11
דניאל שלום רב,

ראשית כל, תרופות הגורמות לתסמיני גמילה כאשר מנסים להפסיק את לקיחתן ככל הנראה גורמות להתמכרות.

לא מומלץ להפסיק אף תרופה הנלקחת באופן כרוני בבת אחת, אלא יש לעשות זאת בהדרגה ולאחר יעוץ רוקחי/נטורופטי שלאחריו ניתן יהיה להתאים לך את התזונה החיונית לחיזוק הגוף והנפש ואת צמחי המרפא לטיפול בכאבי הראש. כך בשילוב צמחי המרפא ניתן יהיה(בהוראת הרופא כמובן), להמשיך רק עם צמחי המרפא וללא כל תופעות לוואי.

מנסיוני עם הרבה מטופלים, ניתן בהחלט למנוע ולטפל בכאבי הראש על ידי שילוב צמחי מרפא עם שיטת הרפואה הקוריאנית הנקראת סו-ג'וק הכוללת דיקור, שימוש במוקסות(חימום עם צמחי מרפא), מגנטים ורואים תוצאות מצוינות בזמן קצר ובצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713
שלום.
אני נוטלת ציפרלקס 10 מג' כבר שנה. אתמול התחלתי לקחת ציפרופלוקסצין 250 מ"ג. ומאז אתמול אני מסוחררת, באי שקט, דפיקות לב חזקות ובלילה הקאתי הרבה.
האם התגובה שלי קשורה ללקיחת האנטיביוטיקה?
 
אילן ללבניקוב  
12:44 23.08.11
רעות שלום,

ככל הנראה התופעות שאת מתארת קשורות לרגישות שלך לתרופה הקשורה במערכת העיכול ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול.

כמו כן, חשוב לשלב בטיפול האנטיביוטי גם כמוסות פרוביוטיקה(אצידופילוס), למניעת תופעות הלוואי של התרופה, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום כשעה לאחר האנטיביוטיקה ולהמשיך עם כדור אחד ליום כשבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
רונן
12:05 22.08.11
האם ניתן לקחת שני כדורים של ציפרלקס 10 מ"ג ביחד וזה יהווה תחליף לציפרלקס 20 מ"ג?
 
אילן ללבניקוב  
12:25 23.08.11
רונן שלום,

מבחינת מינון 2 כדורים של 10 מ"ג זהים לכדור אחד של 20 מ"ג,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
אמא
18:58 10.08.11
האם יש התנגשות בין סימבסטטין לאיקאקור ואם כן מהי?
 
אילן ללבניקוב  
09:25 11.08.11
צופירה שלום רב,

טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי\נטורופטי כיוון שישנה אינטראקציה בין התרופות הנ"ל.

האיקאקור עלול להעלות את הריכוז של הסימבסטטין בדם ובכך ולהעלות את הסיכון לתופעות לוואי הקשורות בלב כגון פגיעה בשריר הלב והחלשתו כמו גם פגיעה בכליות.

בכל מקרה של עייפות שרירים ו\או חולשת שרירים יש לפנות לרופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבת נהדרת,

אילן.
 
גדי
23:11 20.08.11
מדוע נרשמו לי שנהם?
במקרה נאמר ליח בבית מרקחת על כך.
חוץ מחולשת שרירים,איזה עוד סימנים עלי לשים לב?
האם כדאי לדרוש הסבר מהרופא על כך??
 
אילן ללבניקוב  
12:18 23.08.11
צופירה שלום,

לגבי הוראות השימוש בתרופות יש להיוועץ ברופא המטפל וכך גם לגבי שינוי המינון או התרופה.

סימנים לאינטראקציה יכולים להיות: כאבי שרירים, עייפות, חולשה, חוסר מרץ ואנרגיה.

בכל מקרה כדאי ליידע את הרופא, באם את חשה בסימפטומים הללו,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
מאיה
01:53 18.08.11
שלום.
בת 43 ,כרגע מנסה להכנס להריון. לקחתי ואבן כי לא יכולתי להירדם. האם זה בטוח להיכנס להריון החודש? הביוץ בעוד מספר ימים.
תודה מראש
 
אילן ללבניקוב  
11:44 23.08.11
מאיה שלום רב,

יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי כך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.



בבקשה אים תאכל לתת לי תשובה בקשר לזה זה מאוד חשוב לי ליפני חודש נטלתי גם אסטרופם 2 התחלתי לשים לב שהשיער שלי בראש ניהיה מאוד שמנוני מאוד והעור גם ניהיה שמנוני הייתי רוצה לדעת למה זה בידיוק יש לציין גם שהתחילו להיות לי כתמים כאלה צהובים חומים על הרגליים כתם ממש בצורה של כתם וגירודים האים זה נורמלי האים זה חולף?
דרושה אבחנה של רופא עור
שלום
אני בת 24
לפני שבוע וחצי ניתן לי אלטרולט 10 מ"ג להפיג חרדה ולשחרור כאבים של פיברומיאלגיה, שאובחנה לי באותו יום, תופעת לוואי שנתקלתי בה היא אצירת שתן, שנהייתה יותר בעייתית עם הימים.

בנוסף לפני שלושה ימים סיימתי טיפול 250מ"ג ל-5 ימים של ציפרולוקסין, שכנראה לא צלח ולכן אאלץ לעשות בדיקת שתן למעבדה בשבוע הבא.

בינתיים הבוקר אמרתי לרופאה שזה ממש קשה לי להטיל שתן היא אמרה להפסיק ישר, הלא חייב לשאול את הרופא המטפל ולא להפסיק על דעת עצמי, היא למודת הניסיון עם מטופלים תרופות והשפעותיוה.

נטלתי את האלטרולט כ-11 יום. מתי אראה שינוי במתן השתן? ומתי אמורה להידלק לי נורה אדומה לחזור לרופאה במידה ומשהו לא בסדר, הרי השתמשתי בתרופה במשך זמן הסתגלות מינימלי לחלוטין,לא? אשמח לתשובה מהירה באמת בשל חשש מהעניין, המון תודה ושבת שלום
רוני
בהפסקת נטילת התרופה, אצירת השתן תחלוף תוך מספר ימים, בנטילת התרופה בהחלט עשויה להיות תופעה של אצירת שתן עד שהגוף מפתח אדפטציה.
פיברומיאלגיה מוגדרת כאוסף תסמינים, היא אינה ניתנת לריפוי באמצעים העומדים לרשות הרפואה היום. יחד עם זאת, חשוב מאוד לטפל במחלה הן באופן פרמקולוגי והן באופן נטורופתי כדי למנוע החמרה.
טיפולים אילו מעכבים את התפתחות המחלה ועשויים למנוע סבל רב בעתיד.
מכיוון שאובחת כחולה במחלה ממליצה לך לבצע היכרות ראשונית באמצעות האינטרנט עם המחלה ומאפיינייה.
שלום רב
מבקשת לדעת אם ישנה אינטרקציה שלילית, השפעה הדדית בין ציפרלקס וזנידקס או לוסק או פמוטידין?
אני נוטלת ציפרלקס לפני השינה וכמו כן גם את סותר החומציות
נא תשובתכם
תודה
ד.א לפי מיטב ידיעתי סותר חומציות מפריע לקליטת אלטרוקסין ולכן מבקשת לבדוק לפני נטילת ציפרלקס עם סותר חומציות.
אליס
 
טלי אנגור  
20:18 20.08.11
ציפרלקס ולוסק - אין בעיה
ציפרלקס וזנידקס - אין בעיה
ציפרלקס פמוטידין - אין בעיה.
 
אליס
20:38 20.08.11
אני מודה לך טלי על תשובתך הברורה והזריזה
אליס
 
שי
22:28 19.08.11
שלום,

מה מרווח הזמן שצריך להיות ביניהן ?

תודה
 
טלי אנגור  
20:16 20.08.11
אין ליטול במקביל שכן לוסק מפחית את יעילות פלוויקס, רצוי להחליף לסותר חומצה אחר ממשפחת H2 אנטגוניסט כגון פמוטידין.
רופאה בבית חולים רשמה לי לקחת אנטיביוטיקה ציפרופלוקסצין 500 מ"ג שני כדורים ליום. קודיויס פעמיים ביום וכמו כן לוסק 40 מ"ג פעמיים ביום. האם בשילוב בין הלוסק לאנטיביוטיקה ובכלל בין כל שלוש התרופות ישנה בעיה?
כי קראתי בעלון לצרכן של האנטיביוטיקה שאסור לשלב עם נוגדי חומצה. אם ישנה בעיתיות אשמח לקבל ייעוץ כיצד לקחת תרופות אלה.

בברכה ובתודה מראש,
דנה
יש להמתין לפחות שעתיים בין נטילת ציפרופלוקסצין ללוסק.
 
תמי
09:09 18.08.11
שלום רציתי בבקשה לישאול אני מטופלת בדיאנה 35 עקב הורמון זכרי גבוה רציתי לישאול האים יש יותר מדרך אחת איך ליטול את התרופה אפשר נגיד לקחת תטבליות תגלולה מתחת ללשון ובכך לחסוך את הדרך דרך למעבר לכבד וכו' הבנתי שזה גם מגיע ישר למחזור הדם השאלה האים זה יהיה אפקטיבי כמו שנגיד בולעים את זה האים יש אפשרות כזאות לקחת מתחת ללשון?
 
טלי אנגור  
20:13 20.08.11
דיאנה יש ליטול באופן פומי בבליעה.
 
נטע
20:43 16.08.11
שלום,
אני סובלת כבר יותר משבוע מכאבים בשורש כף היד, בעקבות נפילה. (יש לציין שאני גם עובדת כקלדנית, מה שסביר להניח שמעכב את ההחלמה).

הרופא רשם לי תרופה בשם ארקוקסיה.
רציתי לדעת כמה זמן מומלץ ליטול את התרופה והאם יש סכנות בנטילתה?

תודה
 
טלי אנגור  
20:12 20.08.11
קורס טיפולי בארקוקסיה הינו 10 ימים.
אם יש בעיה בשורש כף היד רצוי לבדוק האם הדבר נובע מפגיעה בת.
אם אכן יש בעייה בתעלה הקרפלית ניתן לטפל באופן טבעי באמצעות קומפלקס ויטמיני B.
 
נטע
18:57 14.08.11
בהמשך לפנייתי הקודמת- נוצרה אצלי פריחה בסמוך לאיזור הניתוח. אני מקפידה על רחצה ועל אמבטיות ישיבה. האם מותר למרוח משחת "פוליקוטן" להקלת הצריבה?
תודה,
נטע.
 
אילן ללבניקוב  
08:39 15.08.11
נטע שלום,

לגבי הפוליקוטן, זהו קרם הניתן לטיפול בדלקות עור ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לפני השימוש בו.

ניתן בהחלט למרוח קרם טבעי הנקרא פרוקטו אובליפיכה על בסיס צמחי המרפא: אובליפיכה, אלוה ורה, קלנדולה וגוטו קולה אשר מסייעים רבות במניעת גירוי ואדמומיות באיזור פי הטבעת ומשפרים את החלמת העור הפגום בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
נטע
20:49 15.08.11
סליחה שאני מנדנדת לך ותודה שאתה מקדיש לי מזמנך.
הייתי היום בסופר פארם בחיפה על מנת לרכוש את המשחה שהמלצת עליה ושם נאמר לי שהמשחה מיועדת לטיפול בטחורים.
מאחר ואני אחרי הניתוח אני מבקשת לוודא אצלך שהמשחה אכן מתאימה למצבי ושאין מניעה למרוח אותה על האיזור.
שוב תודה,
נטע.
 
אילן ללבניקוב  
11:50 16.08.11
נטע שלום,

לפי מה שציינת, את אחרי הניתוח ויש לך גירוי באזור פי הטבעת. אם האיזור סגור לגמרי, כלומר אין פצע או דם, אזי ניתן להשתמש במשחת הפרוקטו אובליפיכה למניעת גירויים ותחושת הקלה מהירה וחזרה של האזור למצבו הטבעי, אך רק לאחר שהפצע נסגר,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
מאי
23:30 14.08.11
התחלתי לקחת 40 mg celbentrol ואני חוששת - האם יש איזשהי סיכון לצרוף התרופה יחד עם ציפרמיל 20mg (נוגד דכאון)?

תודה.
 
אילן ללבניקוב  
10:01 15.08.11
מאי שלום,

לא ברור שם התרופה, האם הכוונה היא לקלבנטרול, אשר עיקר השפעתה על מערכת הנשימה הוא בהרחבת הסימפונות ובהקלה על הגודש שמצטבר בדרכי הנשימה ?

אילן.
 
אילן ללבניקוב  
11:41 16.08.11
מאי שלום,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי שילוב התרופות כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
אני נמצאת בתחילת שבוע 6 להריון. האם מותר לקחת את הטיפות הללו במהלך ההריון? הטיפות מורכבות מ- מים, תמצית זיזפוס ג'וג'ובה ופרופילן גליקול.
האם ייתכן נזק לעובר? יש לציין שאני עדין משתמשת בהן.
אודה לתשובה בדחיפות שכן הדיעות חלוקות ובאינטרנט אני רואה שהרוב אומרים שלא כדאי , אך בפורום אחד לבטיחות תרופות בהריון של שיבא הרופא אמר שהתרופה בטוחה לכן אני מאוד מבולבלת ולחוצה..
יש לציין שללא הטיפות אין לי יציאות סדירות כלל (עצירות) וזאת לךאחר שניסיתי כל דבר אלטרנטיבי אפשרי (ממיי שזיפים, שמן זית ולימון ושתיית מים מרובה).
תודה מראש!!!!
 
אילן ללבניקוב  
11:40 16.08.11
שלום רב,

למיטב ידיעתי לא מומלץ לקחת את הטיפות הללו בהריון כיוון שבדרך כלל צמחי מרפא משפיעים גם על האם וגם על העובר ומכיוון שאין די מידע לגבי השפעת הצמחים על העובר לא כדאי לקחת סיכון ועדיף להשתמש בתזונה נכונה ובטיפות הומיאופטיות הבטוחות לשימוש בהריון ובהנקה. חשוב לאכול פירות וירקות העשירים בסיבים תזונתיים ולהרבות בשתייה. גם פירות יבשים עוזרים לפעילות התקינה של הקיבה ,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
לפני כ 3 ימים עברתי ניתוח לכריתת טחורים (דרגה 4+ ) בשיטה הקונבנציונלית.
האם ישנם תרופות יעילות יותר לשיכוך כאבים? (מלבד אופטלגין ונורופן) והאם רצוי ליטול את התרופות מסביב לשעון?

תודה.
 
אילן ללבניקוב  
08:34 14.08.11
נטע שלום רב,

ישנן תרופות חזקות לשיכוך כאבים כמו הנרוסין או האדקס פורטה אך ייתכן ותזדקקי למשהו חזק יותר הדורש מרשם רפואי ולכן אם התרופות הרגילות אינן מספקות יש להיוועץ ברופא המטפל להמשך הטיפול.

ניתן בהחלט לשלב בטיפול טיפות הומיאופטיות הנקראות טראומיל של חב' HEEL, יש לקחת 10 טיפות כל 3 שעות בקצת מים עד להטבה במצב ולאחר מכן לוקחים 3 פעמים ביום למניעה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
נטע
13:20 14.08.11
תודה רבה על התייחסותך!
אקשיב להמלצתך.
יום נעים ושוב תודה,
נטע.
 
גלי
09:20 12.08.11
שלום רב,

אני בת 32 ולפני מס' ימים רכשתי אלספה פוקוס וזאת מכיוון שאני סטודנטית ומרגישה מעט קושי להתרכז כאשר אני לומדת למבחנים.

שאלתי היא האם יכולות להיות לאלספה תופעות לוואי ? האם בכלל שמן דגים לא יכול לגרום לבעיות כלשהן.
אני נוטלת את הכדור פעמיים ביום..ומה בכלל התכונות של שמן דגים מדוע אומרים שטוב לצרוך אותו?

לתשובתכם אודה,
יעל
 
אילן ללבניקוב  
08:09 14.08.11
יעל שלום רב,

למיטב ידיעתי אין לשמן הדגים תופעות לוואי מיוחדות, פרט לאוכלוסיות מסוימות הסובלות מדלקות במערכת העיכול או מספיגה לקויה שאז יכולות להופיע רגישות בקיבה ו/או כאבי בטן קלים.

אני ממליץ לקחת את חומצות השומן החיוניות הללו בצורתן הצמחית כלומר ממקור אורגני כמו שמן הפישתן(בכמוסות או בשמן) או זרעי צ'יה, כיוון שבשמן הדגים עשויות להיות מתכות כבדות כמו כספית וכדומה ובנוסף שמן הפישתן מכיל ריכוז גבוה יותר של חומצות שומן וספיגתו טובה יותר משמן הדגים.

לאומגה 3 סגולות רבות וטובות ובהן:

הורדת רמות הטריגליצרידים במערכת הדם, המביאה להפחתת הסיכון למחלת לב כלילית.
הפחתת הסיכון למחלת הסרטן (קשר נמצא להפחתה בסרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית).
נוגדת דלקת ומקלה על תסמיני דלקת מפרקים, טרשת עורקים ודלקות כרוניות, עשויה להפחית רמות CRP גבוהות.
השפעה מעוררת ונוגדת דיכאון.
משפרת את כושר הקשב והריכוז, במיוחד אצל ילדים.
מסייעת להתפתחות המוח בעוברים וילדים עד גיל 3-4.


אני ממליץ על כמוסת שמן פישתן(1000 מ"ג) פעמיים ביום לאחר הארוחה לתחזוקה שוטפת של הגוף,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
לירן
22:18 13.08.11
אני לוקח תרופה מסוג רספרידל ומעוניין להחליף לתרופה בשם אינווגה האם כדאי?
יש לי בעיה של עייפות וחשבתי אולי להחליף טיפול יעזור.
 
אילן ללבניקוב  
08:16 14.08.11
לירן שלום רב,

לגבי החלפת תרופות יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.

ניתן בהחלט לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי ולהתאים לך תזונה אישית לחיזוק כללי כולל צמחי מרפא המטפלים במצבך בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
+ הוספת הודעה
   1 ...  137  138  139  140  141  142  143  144  145  ...  246  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי