בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 141

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
ישראל חלד
לפרטים נוספים
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
 
נאוה
15:29 17.06.11
אני לוקחת תרופה בתוך קפסולות.
אני רוצה שהציפוי של התרופה לא יתפרק בקיבה, אלא ככל האפשר יתפרק בהמשך מע' העיכול. והאידיאלי, שקליפת הקפסולה תיפתח רק במעי הגס.

האם
1. ככל שחומציות הקיבה יותר גבוהה (PH יותר נמוך), כך קליפת הקספולה נפתחת יותר בקיבה?
2. אם כן, באיזה מצב חומציות הקיבה במקסימום - על קיבה ריקה או מלאה?
3. האם יש מזון שיפחית את החומציות בקיבה, שאיתו אפשר לבלוע את הקפסולה, וכך להגן עליה עוד יותר מפני פירוק בקיבה?

תודה
 
מיה טל  
20:19 18.06.11
צר לי אך לא הבנתי מה הבעיה
מדוע מרכיבי הכדור או מרכיבי החומרים המצויים בקפסולה כן ואילו הקפסולה עצמה לא?
הרי בכדי שהתכשיר יעבוד יש צורך שהקפסולה תיפתח. כל תכשיר לגופו אם צריך לקחת לפני האוכל או לאחריו, אבל זה תלוי בחומר הפעיל ולא בקפסולה.
(ישנו ציפוי מסוים שמצפים תרופות שמראש לא רוצים שיתפרקו כלל בקיבה אלא במעי ששמו "entero coated" אבל זהו חלק מתהליך היצור.)
עד כמה שזכור לי חלק מהקפסולות אינן מתעכלות כלל, אבל אני בקיאה במרכיבהן בימים אלו.
מיה
 
נאוה
09:55 19.06.11
מדובר בונקומיצין בכמוסות לנטילה פומית.
הכמוסות הן רגילות (כלומר לא enteric coated).

אם אני רוצה שכמה שיותר מהונקומיצין יגיע למעי הגס (כי שם החיידק),
ולא ייספג בקיבה,

אז האם לקחת על קיבה מלאה או ריקה?

(יש לציין שהתכשיר עצמו הוא HCL)

תודה
כאמור, הדבר תלוי בסוג הציפוי

אם הוא enteri coated אז הכמוסה לא תתפרק בקיבה אלא במעיים (כמו בקרטייה)

בברכה,
מגר' טלי אנגור

שלום נורית
הונקומיצין אינו נספג בגוף הוא נשאר במעיים ושם גם כן אינו נספג, אך פועל על הפלורה של המעיים.
שימי לב שתרופה זו יש לקחת רק לפי מרשם רופא ורק עבור האינדיקציה הספציפית שעבורה הוכח כי תרופה זו עובדת.
לא מצאתי הוראות המזהירות כי יש לקחת עם או בלי אוכל.
חשוב לקחת את התרופה במועדים קבועים על מנת שריכוזה במעי ישמר.
הרבה בריאות
מיה
שלום נורית
הונקומיצין אינו נספג בגוף הוא נשאר במעיים ושם גם כן אינו נספג, אך פועל על הפלורה של המעיים.
שימי לב שתרופה זו יש לקחת רק לפי מרשם רופא ורק עבור האינדיקציה הספציפית שעבורה הוכח כי תרופה זו עובדת.
לא מצאתי הוראות המזהירות כי יש לקחת עם או בלי אוכל.
חשוב לקחת את התרופה במועדים קבועים על מנת שריכוזה במעי ישמר.
הרבה בריאות
מיה
קצת רקע אני בת 40 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, פיברומיאלגיה ו-CSF ובנוסף מתופעות PMS קשות.
אני נוטלת באופן קבוע- אלטרוקסין 100 מ"ג בבוקר), פלוטין 20 מ"ג בערב, לסירוגין אני נוטלת להפרעות שינה כדור שינה למשך שבועיים שלושה לעיתים אני עושה הפסקה ונוטלת מלטונין.
בנוסף אני נוטלת תוספי תזונה- מולטי ויטמין ומינרלים, פרוביוטיקה, B קומפלקס, ברזל, ויטמין D, תוסף של שיח אברהם ל-PMS, משחת וולטרן לכאבי שרירים ואף אופטלגין נגד כאבים,

לצערי אני מרגישה תשושה, עייפה וישנונית רוב שעות היום והומלץ לי על תרופה בשם פרוביג'יל וברצוני לברר באם זה לא מתנגש עם כל מה שאני נוטלת?
ובכלל אשמח לכל הערה/הארה.
אני סובלת מאי סבילות לגלוטן ולקטוז והתזונה שלי בהתאם לכך.

התזונה שלי מוקפדת (איני אוכלת מזונות אלרגנים, מזון מתועש, סוכר).

אודה על הכוונה
אור
אנא גשי לדיאטנית הממחה בנושא
מיה טל
אנא גשי לדיאטנית המומחית בנושא.
לגבי תרופות יש לבדוק כל תרופה לגופה תוכלי למצוא את התכולה בעלון הנלווה או לברר איתנו ספציפית לגבי כל תרופה בנפרד.
מיה טל
 
אור
01:21 17.06.11
ראשית תודה על התגובה המהירה.

האם פרוביג'יל יכול להתנגש עם פלוטין או אלטרוקסין?

אשמח לתשובתך.
 
מיה טל  
20:38 18.06.11
לא מצאתי אינטראקציות בין פרוביג'יל לפלוטין או אלטרוקסין אך אלטרוקסין מגביר לעיתים את הפעולה של פלוטין
שבוע טוב
מיה
 
אור
08:57 19.06.11
 
ענת
21:53 16.06.11
נוטלת מולטינון 3 מ"ג כל לילה
האם אפשר לקחת גם ריטלין או קונצרטה 54 מ"ג

תודה
 
מיה טל  
20:47 18.06.11
אנא כיתבי באנגלית את שם התרופה ושם החומר הפעיל שלה
מיה
 
מיואשת כבר
00:23 18.06.11
שלום,
אני בת 24,מאובחנת באנורקסיה נרבוזה כבר מס' שנים.
משקלי נמוך ואינני מצליחה לעלות במשקל (36 ק"ג גובה 1.65) האם ניתן לקבל מריחואנה רפואית? שמעי שזה מגביר ראב ומונע בחילות.....

תודה מראש.
 
מיה טל  
20:11 18.06.11
אנא גשי לרופא המטפל שלך ודוני איתו בנושא
מיה
שלום רב,
האם ניתן לשלב סרוקסט עם אדוויל/נורופן/אדקס? ואם כן מה מבין מששכי כאבים אלו עדיף עם סרוקסט?
תודה
קומבינציה של תרופות אלו לא מומלצת בגלל סיכוי לדימומים
מיה
לפני חודשיים לקחתי 2 סיסי של זריקת דיפרוספן בגלל אלרגיה , האם יכול להיות שזה גורם לי לשיעור יתר בפנים ???
שלום שרון
תרופה זו גורמת לשיעור יתר, אך איני מאמינה שנטילה חד פעמית גרמה לך לשיעור יתר.
מיה
 
רוני
03:04 15.06.11
לאחרונה אני נמצאת במתח, קיבלתי מהרופא קלונקס 0.5 לקחתי ערב ראשון ולא הצלחתי להרדם כלל ואז לקחתי גם כדור בונדורמין, התעוררתי לחלוטין ולא הצלחתי להרדם כלל וכמובן לתפקד ביום לא יכולה ללכת לעבודה ולעשות מטלות חשובות אחרות ואני ממש מיואשת האם תתיכן תופעה כזו האם הכדורים מתנגשים אני ממש חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות צריכה עזרה דחופה כדי לעבור את התקופה הלחוצה שאני חייבת לתפקד בה.
 
מיה טל  
11:18 15.06.11
טיפול בקלונקס בעת תקופה לחוצה הוא טיפול מאד מקובל,
האם לקחת את הבונדורמין בהמלצת רופא?
האם תקופות לחוצות כאלו חוזרות על עצמן? האם מדובר בחרדות? כיצד את ישנה בדרך כלל? מה קרה בתקופות קודמות שבהן היית לחוצה?
יש כל כך הרבה שאלות שהרופא צריך לשאול אותך לפני מתן טיפול, ולכן איני יכולה להמליץ על טיפול דרך הפורום.
ההמלצה היחידה היא לפנות לרופא המטפל או לפסיכיאטר שיתאימו לך את התרופה הנכונה.
ניתן לקחת גם חומרים טבעיים לרגיעה אך יש לבדוק אם אין קונטראינדיקציות עם התרופות האחרות שאת נוטלת.
המלצה נוספת היא פעילות ספורטיבית או/ו הליכה .
בהצלחה
מיה
 
Jane
10:39 13.06.11
שלום!
אני בשבוע שמיני להריון. התחלתי לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון, אך היות והייתה לי חומצה פולית 5 mg בבית - לקחתי את המינון הזה בלי להתייעץ עם רופא. טרם הייתי אצל הגניקולוג, התכוונתי לבקרו השבוע, ופתאום באחד המאמרים באינטרנט קראתי שזה לא המינון הנכון לנשים הרות.
נבהלתי מאוד, האם קיים סיכון לעובר בלקיחת חומצה פולית במינון כל כך גבוה - 5mg ולא כפי שמומלץ בד"כ?
יצא שלקחתי חומצה פולית 5 mg כבר במשך 5 חודשים. האם להפסיק בכלל או לעבור למינון המומלץ?

תודה
 
אילן ללבניקוב  
13:01 13.06.11
לאה שלום,

חומצה פולית היא ויטמין מסיס במים מקבוצה B, הדרוש לשכפול תאי הדם האדומים וליצירת חומצת גרעין. היא נמצאת בעיקר בכבד, כליות, חלב וביצים וכן בשמרים ובירקות ירוקים כמו חסה. החומצה הפולית נמצאת בתזונה בצורה בלתי פעילה, ולאחר אכילתה היא עוברת פירוק במעי הדק ונספגת בצורתה הפעילה למחזור הדם.

המלצות משרד הבריאות לנשים שאינן בקבוצת סיכון בהריון- 3 חודשים לפני ההריון ובמהלך 3 חודשים ראשונים להריון-תוספת של 400 מק"ג חומצה פולית. (בסיכון המינון צריך להיות גבוה יותר).

מינון של 5 מ"ג ליום גם הוא מקובל כהכנה להריון ובזמן ההריון, אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך המינון,

שבוע טוב ובריא ובהצלחה,

אילן.

 
חנה
22:25 12.06.11
האם סינמט יכול לגרום לרעידות קשות לחולה פרקינסון בן 80 שכבר מקבל דופיקר
מאז שהחל ליטול את הסינמט הוא בהתקפי רעידות ונפל מספר פעמים
 
טלי אנגור  
23:20 12.06.11
יש קשר, ממליצה להיוועץ עם הרופא המטפל לשינוי הטיפול התרופתי.


בברכה, מגר' טלי אנגור,
יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית


 
רותי
10:48 12.06.11
אני אחרי ניתוח טחורים ויש לי כאבים חזקים לכן החלטטתי להשתמש בתרופת אטופן.והוא מאוד יעיל. האם פעלתי נכון? לאחר קריאה על סכונות וההיסטיגויות בשימוש באטופן אני כבר לא בטוחה . האם יש כדורים אחרים יעילים חוץ מאקמול?
 
טלי אנגור  
23:19 12.06.11
אטופן אינו מיועד לכאבי טחורים
התרופה היא תרופת מרשם ואין ליטול אותה ללא אישור מרופא מטפל,
לטיפול בטחורים ניתן להשתמש בהממליס או פרוקטו.גליבנול.


בברכה, מגר' טלי אנגור,
יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית


לפני יותר משבועיים, רופא השיניים שלי רשם לי טיפול של חמישה ימים בדלאצין סי, לדלקת חמורה בשן הבינה (ארבעה כדורים ביום).

נטלתי את התרופה בדייקנות כאשר בין נטילה לנטילה, לקחתי פרוביוטיקה.

ביום השלישי בערך התחילו לי שלשולים, אבל הרופא אמר שהם יחלפו בתום הטיפול.

שבועיים אחרי עדיין יש לי שלשולים חריפים מאוד, ולא רק - בימים האחרונים הצטרפו אליהם גם צרבות, כאבי בטן ובחילות. בנוסף ירדתי 2 קילו במשקל (ללא שינוי מיוחד בתזונה) ואני מרגישה כאבי שרירים, מאוד לא אופיניים לגוף שלי (בת 25, בריאה כמו שור בשגרה).

ניסיתי ליטול קל בטן, פחם פעיל ולאכול אוכל של קלקול קיבה (אורז, תפו"א) - אבל לא היה שום שינוי בכלל.

הלכתי כבר פעמיים לרופאת המשפחה - שלא נתנה לי שום תשובה קונקרטית - היא רשמה לי קולוטאל ומשהו נגד בחילות (לא לקחתי את זה - היא עצמה אמרה לי שזה בסך הכל נועד להקל עלי לעבור את הסימפטומים).

שאלתי את הרופאה לגבי הפניה לגסטרו או לבדיקת דם - והיא טענה שאין צורך.

מישהו נטל את התרופה וחווה סימפטומים דומים? רעיונות לגבי מה לעשות?

תודה רבה מראש
 
אילן ללבניקוב  
13:36 21.06.10
שלום רב,

תופעות הלוואי העיקריות של הדאלאצין הן בחילה, אי נוחות בבטן ושלשול. לעיתים גורמת קלינדאמיצין להתפתחות דלקת קשה מאוד של המעי הגס הנגרמת על-ידי חיידק הקלוסטרידיום דיפיציל.
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך טיפול,

שוע טוב ובריא,

אילן.
 
th
19:09 10.06.11
גם אני קבלתי מפריודנטית את הדלאצין סי, ואני עוברת סיוט עם דלקת המעי הגס, אני מטופלת בציפרולוקס ופלאג'ל. על חוויות נוספות את יכולה לכתוב לי למייל.
בבריאות .
יש לבנות את הפלורה של המעיים מחדש.
תנסי להמנע ממאכלי חלב, אנא קחי פרוביוטיקה, דיסת שבולת שועל עם מים יכולה לעזור, אם המיחושים לא עוברים אנא בקשי הפניה לגסטרואנטרולוג. בקשי מהרופאה לשלוח אותך לברור לגבי רגישות לתרופות, כמו כן ניתן לפנות לדיאטניות שמתמחות בבעיות גסטרואנטרולוגיות, אך לבד מהדסה איני יודעת היכן למצוא אותן.
המון בריאות
מיה
אני לוקחת אוגמנטין 875 מ"ג כבר חמישה ימים לטיפול בסינוסיטיס, ויש לי כאב גרון. האם מותר לקחת בנוסף גם סטרפסילס לשיכוך הכאב?
אין בעיה, ניתן לקחת את שתיהן
מיה
 
הילי
13:28 07.06.11
היי,

רציתי לברר לגבי קלציום (חושבת שזה קלציום- הטבליות התוססות ששמים במים וזה עושה מעיין סודה בטעם ליים)

חברה שלי אמרה שלקחה אחד ביום במשך כשלושה חודשים על מנת להגדיל לפני כניסה להריון את הסיכוי לבת. (עשתה את זה פעמיים ויצאו לה שתי בנות)

האם יש בעיה לקחת שלושה חודשים כל יום את הטבליה?

בנוסף, אני נוטלת כל בוקר אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס- האם לא מפריע ליטול את הטבליה ?

תודה,
הילי
 
מיה טל  
19:13 08.06.11
שלום רב
יש מספר טבליות תוססות כך שאיני יכולה להבטיח לך אילו טבליות אלו.
בכל אופן יש תאוריות רבות איך ללדת בנות או בנים אך הן אינן מוכחות ואיני יכולה להמליץ לך.
לגבי כניסה להריון ניתן לקחת מולטיויטמין לפני כניסה להריון, ויש מולטיויטמינים עם מינרלים המכילים גם קלציום.
איני מכירה את תיקך האישי לכן אם ברצונך לקחת ויטמינים נוספים אנא פני לרופא שלך.
מיה
שלום,
אני עוברת טיפולי הסרת שיער בלייזר ואני רוצה להתחיל להשתמש במשחת אלחוש- אמלה.
יש לי מספר בעיות בדם ולכן אני חוששת מהשימוש במשחה:
אני סובלת מחוסר קרישת דם (חוסר בפקטור 7) וכן, חוסר ברזל (אנמיה), אני לוקחת כדורי ברזל.
ראיתי שבעלון לצרכן רשום שהשימוש אסור לאנשים בעלי בעיות בתפקוד הכבד והדם ורשום אנמיה בסוגריים.
זה אומר שאסור לי להשתמש במשחה? יש משחה חלופית?

תודה!
כן, אסור לך להשתמש, שימי לב מדוב על תכשיר שמכיל שני חומרים פעילים וכל תכשיר אחר המכיל חומרים אלו אסור עלייך.
הרבה בריאות
מיה
שלום,

הבן שלי בן חודשיים, סובל מרפלוקס. נרשם לו זנטק (1 CC) פעמיים ביום וכן גביסקון (3CC) אחרי כל ארוחה.

הבעיה - אנו נותנים זנטק מיד לפני שהוא מתחיל לינוק בבוקר ובערב, על מנת שהחלב יקהה את הטעם הרע. את הגביסקון אנחנו נותנים מיד לאחר הארוחה - בהוראת הרופא. אולם, בעלון של גביסקון נכתב כי יש לחכות פרק זמן של שעתייםלפחות בין נטילתה לבין נטילת תרופות אחרות דרך הפה.

מה עושים? האם זה בסדר שפעמיים ביום אנו נותנים לו גביסקון בסמוך לזנטק?

שאלה נוספת - האם זה בסדר לתת זנטק ומיד להתחיל להניק, או שצריך להמתין קצת על מנת שהחומר יספג?

תודהרבה!
 
אילן ללבניקוב  
09:48 07.06.11
יעל שלום,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המינון המדויק ואופן השימוש בכדי שתינוקך יקבל את הטיפול בצורה אופטימלית,

שבוע טוב ובריא וחג שמח1

אילן.
 
חמוטל
18:05 06.06.11
יש לי דלקת בשתן והאנטיביוטיקה שקיבלתי היא אופלודקס. הבנתי שהיא אנטביוטיקה חזקה. האם יש צורך בנטילת פרוביוטיקה?
 
אילן ללבניקוב  
08:53 07.06.11
חמוטל שלום רב,

האופלודקס אכן נחשבת לאנטיביוטיקה חזקה דיה ולכן הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול כדורי פרוביוטיקה אצידופילוס, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום כשעה לאחר נטילת האנטיביוטיקה ולהמשיך בטיפול שבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה.

בכל מקרה הייתי מליץ לך לשלב בטיפול גם צמחי מרפא לחיזוק מערכת מערכת החיסון כגון: אכינצאה, אוניה דה גאטו ופרופוליס וכמוסות של חמוציות מרוכזות עם ויטמין C 1000מ"ג,

שבוע טוב וחג שבועות שמח!

אילן.
אני מניקה ומשתמשת במשחה פוליקוטן לפטרייה שיש לי בין האצבעות. הבעיה שהמשחה לא עוזרת ונורא מגרד ומציק לי !!! איזה עוד אפשרויות יש לי במצבי?
 
אילן ללבניקוב  
08:39 07.06.11
מורן שלום רב,

פטרייה באופן כללי היא אחד הזיהומים העקשנים ביותר ודרושים הרבה סבלנות והתמדה בכדי להיפטר ממנה אך זה בהחלט ניתן.

למניעת פטריות בעור ובציפורניים אני מאוד ממליץ (בעיקר בתקופת הקיץ כשחם והרגליים מזיעות), על מספר צעדים חשובים ובהם:

מומלץ במקלחת לסבן ביסודיות גם בין אצבעות הרגליים. עדיף להשתמש בסבון ללא סבון (אל סבון) ולאחר מכן לשטוף היטב במים קרים ולוודא ניגוב וייבוש טוב.
לשמור על הרגליים יבשות.
לשמור על ציפורניים גזוזות ויבשות.
להעדיף גרבי כותנה נקיות הסופגות היטב את הזיעה.
מומלץ לפזר טלק בתוך הנעליים לפני כל נעילה.
להקפיד לאוורר את הרגליים, להימנע מלישון עם גרביים, להימנע מנעילה של נעל סגורה לאורך זמן בייחוד בקיץ.
במריחת קרם לחות, יש לוודא שמספיגים אותו היטב בין האצבעות ולא להשאיר אזורים לחים.

לטיפול בפטריות בעור היית ממליץ לך על שמן עץ התה בקרם, ניתן למרוח אותו 2-3 פעמים ביום לאחר המקלחת. צמח זה ידוע בעיקר בפעילותו האנטי-פטרייתית והאנטי-דלקתית, חשוב לשלב גם סבון נוזלי על בסיס שמן עץ התה ועדיף שיהיה מוצר אוגני וללא חומרים משמרים,

שבוע טוב וחג שבועות שמח!

אילן.
 
zvieli4
13:29 05.06.11
האם נכון יש תופעה של כאבי שרירים ללוקחים סימבסטטין האם אני שמשתמש בג'נואט מטפורמין קרטיה דיובן יכול להחליף את הסימבסטטין בליפיטור ללא חשש?????????. אודה לכם על תשובתכם
 
אילן ללבניקוב  
12:43 06.06.11
שלום רב,

התופעה של כאבי שרירים וחולשה כתוצאה מתרופות להורדת הכולסטרול היא ידועה ומוכרת ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי כל שינוי בהרגשה ולבדוק את המשך הטיפול או החלפת התרופה. בכדי למנוע את תופעות הלוואי של התרופה ניתן לקחת את האנזים קיו-10 המחזיר ללב את האנרגיה הדרושה לו לפעילותו התקינה כמו גם לחיזוק השרירים ושיפור פעולתם ומניעת כאבי שרירים, אך לפני שמשלבים צמחי מרפא או תוספי תזונה יש להיוועץ בנטורופט מומחה בכדי למנוע אינטראקציות בין התרופות לצמחי המרפא ואת זאת מומלץ לעשות תוך יעוץ נטורופטי בקליניקה.

שובע טוב וחג שמח,

אילן.

0528077713
שלום רב,
1.רציתי לדעת לגבי מקרה בו אדם לוקה בP.T.S.D מה ההשפעה שיש לו בשילוב תרופות ריספרדל +סימבלטה(נטילת כדור כל יום ב-3 שנים האחרונות) ?

2.האם על האדם ליטול את התרופות הללו כל החיים? או שיכול להיות מצב להחלמה?


להתייחסותכם אודה,
בברכה,
ב.
ריספרדל עלול לגרום בשימוש ממושך לתסמונת מטאבולית.
סימבלטה עלולה לגרום לחולשה וסחרחורת.
ההחלטה על המשך או הפסקת הטיפול נתונה בידי הרופא המטפל בלבד.
 
לילי
12:49 05.06.11
אני רוצה לשאול אם מה שאומרים זה נכון שלגלולות למניעת הריון יש עוד השפעה חוץ ממניעת הריון חברה שלי אומרת שגלולות פליים אצלה גרמו לזה שכמעט אין לה כאבי מחזור, כמה זה נכון באמת?
+ הוספת הודעה
   1 ...  137  138  139  140  141  142  143  144  145  ...  240  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי