בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 172

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
ישראל חלד
לפרטים נוספים
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
שלום
הייתי אצל רופאת נשים והיא איבחנה אצלי זיהום בנרתיק והמליצה על הטיפול הבא:

4 טבליות של tinidazole 500 mg באותו יום הבדיקה בערב לאחר האוכל.
למחרת 2 כדורים בבוקר ובערב של itraconazole 100 mg.
שבוע לאחר יום הבדיקה כדור אחד של flucanazole ויומיים לאחר מכן עוד כדור אחד.

שאלותיי הן:
- האם הטיפול התרופתי אינו מוגזם? כמות הכדורים? לבעיה כגון זיהום בנרתיק?
- בסופאר פארם נתנו לי protocide במקום tinidazole, האם זה בסדר לקחת אותו במקום מה שהיא רשמה?
- כנל נתנו לי polycutan במקום clotrimazole, האם אחד מחליף את האחר?
- האם התרופות בטוחות? האם הן יכולות לגרום לנזקים קשים? ראיתי בתגובות באינטרנט שהתרופה הראשונה יכולה לגרום לנזק במערכת העצבים.
- ממה יכול להיווצר הזיהום, יש לי חבר קבוע כבר 4 שנים ומעולם לא צצה לי הבעיה הזו, קיימתי יחסי מין רק איתו.
נטלי שלום רב,

התרופה פרוטוציד וטינידזול הן שמות גנריים של אותה התרופה כך שזה בסדר מה שקיבלת.

קרם הפוליקוטן מכיל את החומר קלוטרימזול אך הוא מכיל גם חומרים נוספים כך שהייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לפני השימוש בקרם.

התרופות נחשבות בטוחות לשימוש אך רק לפי הוראות הרופא.

הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה ועל ידי כך ניתן יהיה לדעת מה הסיבה האמיתית לחולשה של מערכת החיסון שלך ולהתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא אשר יחזקו לך את מערכת החיסון. יש צמחי מרפא מצוינים אשר מחסלים מהר וביעילות את הזיהומים בנרתיק וגם מונעים דלקות בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

0528077713

 
נתנאל
13:44 01.04.11
שלום קיבלתי מהאורולוג שאצלו אני מטופל לבצע בדיקת סטיסאורתרוסקופיה עם ביופסה הבדיקה צריכה להיתבצע ביום חמישי הקרוב בנוסף קיבלתי טיפול של חודש בטמסולוסין של טבע לטיפול בהשתנה מרובה התרופה עוזרת אך גורמת לי לסחרחורות ולירידה בחשק המיני + שפיכה מעטה דבר זה נורמאלי?
אני צרוך רטאלין זה אפשרי לשלב את זה עם טמסולין במקביל ? בתודה אביעד ... אני בן 24 ...
 
אילן ללבניקוב  
14:00 04.04.11
אביעד שלום רב,

לגבי שילוב התרופות יש להיוועץ ברופא המטפל.

בכל מקרה, טאמסולוסין הוא חוסם קולטני אלפא הניתן פעם ביום לטיפול בהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה). לעומת תרופות אחרות החוסמות את קולטני אלפא (פנוקסיבנזאמין, טראזוסין, דוקסאזוסין), טאמסולוסין גורם פחות לתופעת לוואי של תת-לחץ דם בזכות הספציפיות שלו לקולטני אלפא הנמצאים בבלוטת הערמונית ולא בכלי הדם.

לגבי תופעות הלוואי שלו, למרות שטאמסולוסין גורם פחות לנפילת לחץ דם מאשר תרופות אחרות, עדיין יש אפשרות לסחרחורת, שינוי בקצב הלב, ונפילת לחץ דם במעבר משכיבה לעמידה. מומלץ לא לעמוד או לשבת בפתאומיות. במידה ומרגישים סחרחורת יש לשבת עד אשר תחושת הסחרחורת תעבור. ניתן לקחת את התרופה גם לפני השינה. הסבירות לסבול מסחרחורות גבוהה יותר בתחילת הטיפול, לאחר עלייה במינון, בזמן פעילות יתר ובמזג אוויר חם, אך היא חולפת עם הזמן כאשר הגוף מתרגל לתרופה.

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין 2 התרופות.

הייתי ממליץ לך לעבור יעוץ נטורופטי בקליניקה, כיוון שניתן בהחלט לסייע לך גם בנושא מערכת השתן וגם בנושא הריכוז והזיכרון בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ולהתאים לך תזונה אישית ופורמולות צמחי מרפא יעודיות אשר משפרות פלאים את מצב הפרוסטטה ומחזקות את מיקוד והריכוז בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713
שלום. אני נוטלת תרופה בשם בקלוסל 10, אשר גורמת לאי סדירות דופק (דופק מהיר). בעבר קיבלתי מרופאת המשפחה פרולול 10 לויסות הדופק, אולם אז השתמשתי בתרופה אחרת אשר גרמה לי אי סדירות בדופק.
האם כעת עם השימוש בבקלוסל, ניתן לשלב את השימוש בפורולול לשם הסדרת הדופק?
האם אין מניעה לשלב בין שתי התרופות?
תודה
 
אילן ללבניקוב  
13:57 04.04.11
אתי שלום רב,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
איילת
10:45 03.04.11
בעקבות בדיקות הדם של בני (בן 9) - היו פרמטרים מאוד נמוכים והרופא הסביר שכבר עכשיו צריך להתחיל להשלים עם עם תוספים כמו של מולטי ויטמין מינרל של סולגאר שמתאים לילדים אז אני קוראת קצת וכתוב שצריך לקחת פעמיים ביום עם הארוחות השאלה שלי אם צריך טווח זמן מסוים ביניהם
 
אילן ללבניקוב  
13:56 04.04.11
איילת שלום רב,

אני תמיד ממליץ להפריד בין נטילת הויטמינים לפחות 4 שעות בכדי לשפר את ספיגתם בגוף ולקחתם לאחר הארוחה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
יהודית
15:09 03.04.11
ברצוני לברר לגבי משחה/תמיסה דרמובט המליצו לי לשים את התמיסה על הגבה עקב הקרחות שנוצרו לי.
האם יש תופעות לוואי.מה עלול לקרות
תודה
 
אילן ללבניקוב  
13:55 04.04.11
יהודית שלום,

למיטב ידיעתי לא אמורות להיות לחומר תופעות לוואי אך אם כן יש להיוועץ ברופא המטפל.

ניתן לשלב בטיפול גם טיפות טבעיות על בסיס צמחי מרפא אשר מחזקות את שורשי השיער ללא כל תופעות לוואי כמו גם למניעת נשירה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
א.
21:47 30.03.11
שלום,
לקחתי כדורי הרפגו במשך חודש אחד, בין 1 עד 3 כדורים ביום
על פי המינון המומלץ על ידי היצרן.
תקופה קצרה לאחר מכן היתה אצלי עליה בלחץ הדם עד כדי צורך
לטפל בכדורים.
האם יתכן ויש קשר בין הדברים ?
 
אילן ללבניקוב  
13:49 04.04.11
א. שלום רב,

לא ניתן לדעת בלי יעוץ נטורופטי מתאים אם יש קשר בין הדברים ולכן הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי ולעבור איבחון אירידיולוגי מדויק שלאחריו ניתן יהיה לדעת את הסיבה האמיתית ללחץ הדם. חשוב לבדוק שצמח ההרפגו מתאים לך לשימוש, כיוון שלא לכל אחד הוא מתאים, וזאת ניתן לעשות לאחר שאלות נוספות שיש לשאול אותך ועל ידי כך ניתן גם למנוע תופעות לוואי מיותרות,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713
 
אורלי
15:57 24.03.11
שלום יש לי פריצת דיסק ולוקחת כדורי ארקוקסיה להקל על הדלקת, בלי קשר או עם קשר נתפסים לי המון שנים מאז ומתמיד שריר בכף הרגל או באצבעות ואמרו לי לנסות מגנזיום, האם יש בעיה עם השילוב של 2 הדברים? או שלא מפריע שאקח מגנזיום ובמקביל לגב אקח ארקוקסיה?
 
אילן ללבניקוב  
13:46 04.04.11
אורלי שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים אך מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לפני כן,

הייתי מליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה בכדי לבדוק מה הסיבה האמיתית לבעיות השרירים והפרקים שלך, על ידי איבחון מדויק ניתן לדעת אילו ויטמינים ומינרלים חיוניים חסרים לך ולהתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא לחיזוק רקמות החיבור והעצמות כמו גם למניעת דלקות,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713
 
בתיה
14:05 22.03.11
שלום רב,

לפני כשנה עברתי ארוע מוחי קל מאד מאד, ממש מינורי.

נכון להיום אני נוטלת אספיריין במינון של 100 מ"ג, לפי מאמרים רבים שאני קוראת,הבינותי שאספירין יכול גרום לדימומים במוח, אי לכך שאלתי היא האם התרופה לא מסוכנת ? מצד אחד היא אומנם מעכבת הצמדת טסיות אך מצד שני אני עלולה לעבור משהו חמור לא פחות.

האמת שאני מאד חרדה ומאד פוחדת, מה דעתך ?

תודה מראש.
 
אילן ללבניקוב  
14:04 30.03.11
בתיה שלום רב,

זה ידוע כי צריכה של גלולת אספירין אחת ליום מקטינה את הסיכוי ללקות בהתקף לב.

טרומבוקסנים הם שומנים הנמצאים בטסיות הדם (תרומבוציטים). הם תורמים להצטברותן של הטסיות ועל ידי כך לקרישת הדם, וכן להצרת כלי הדם (וזוקונסטריקציה, Vasoconstriction), דבר שגם הוא תורם לקרישת הדם. דיכוי ייצורם על ידי האספירין תורם, אם כך, לדילול הדם. רוב התקפי הלב נגרמים כתוצאה מקרישי דם תועים, הנתקעים בעורקים צרים וחוסמים את מעבר הדם לשריר הלב.
אספירין ניתן גם לאנשים שלקו בשבץ מוחי, מטעמים זהים. עקב פעילותו של האספירין לדילול הדם ולמניעת קרישה, עלול להיווצר מצב של דימום יתר (מפציעות, למשל).

אני ממליץ לך להישמע להוראות הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום כיוון שהוא בדק אותך והחליט שמומלץ לך ליטול את האספירין לבריאותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.


 
תמר
10:20 22.03.11
התחלתי לקחת לפני 3 חודשים גלולות פליים כי אני סובלת מ- PMS בצורה די חריפה.
שילשום הרופא רשם לי אנטיביוטיקה כי יש לי דלקת בגרון ושכחתי לשאול אם זה בסדר לשלב את זה עם הגלולות. (אני גם מקיימת יחסי מין עם חבר שלי).
אם תוכל לענות לי בהקדם, תודה!!!!
 
אילן ללבניקוב  
13:53 30.03.11
תמר שלום רב,

ידוע שתרופות מסוימות עשויות לפגום ביעילות הגלולות. עם זאת, מחקרים חדשים לא מראים שנטילת אנטיביוטיקה פוגמת ביעילות הגלולות. בכל מקרה יש צורך להתייעץ עם הרופא או הרופאה המטפלים לגבי כל תרופה שאת נוטלת.

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
שלומי
12:50 27.03.11
שלום
אימי בת 85 סובלת מכל מה שניתן :)
לחץ דם סכרת לב תיפקוד כליות גידול מקומי בכיס השתן שכרגע מטופל בשטיפות BCG
לאחרונה לחצי הדם שלה גבוהים ורציתי לדעת:
איזה כדור פחות משפיע על תיפקודי כבד דיוואן , קדקס
האם יש קשר בין הכדורים שהינה נוטלת לעליה במשקל
האם יש איזה שהיא בעיה אחרת בקומבינצית התרופות שלה

בוקר
דיוואן 80
פוסיד 40
מיקורפרין 100
גלוקורייט 2.5
ציפרלקס 5
אומפרדקס

ערב
פוסיד 40
סימבקור 20
גלוקורייט 2.5
ליריקה 300
קדקס לפי לחץ הדם
 
אילן ללבניקוב  
13:43 30.03.11
שלומי שלום רב,

ישנן מספר אינטראקציות בין תרופתיות בתרופות שאימך נוטלת אך הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי כיוון שישנן שאלות נוספות שיש לשאול לפני שנותנים מענה לשאלתך הקשורות באורח החיים ובהיסטוריה הרפואית של אימך. על ידי יעוץ רוקחי/נטורופטי מתאים ניתן יהיה לעשות לה סדר בתרופות מבחינת זמני נטילה ומניעת אינטראקציות מיותרות ולאחר מכן להתאים לה תזונה אישית כולל צמחי מרפא אשר מונעים את תופעות הלוואי של התרופות ומחזקים את מערכות גופה הזקוקות לחיזוק(עיכול, נשימה, לב וכדומה),

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713
 
נילי
14:21 26.03.11
שלום, אני קיבלתי לפני 4 ימים תרופה בשם אסטו נגד חרדות ובעיות שינה, התחלתי לקחת אותה ועדיין אני לא נרדמת בלילה ,הרופא אמר לי שיש לכדור השפעה רק אחרי שבועיים,
רציתי לשאול אם יכול להיות שיעברו לי התופעות כמו קושי להירדם והחרדות בלי שאקח תרופה זאת? תודה
 
אילן ללבניקוב  
13:35 30.03.11
נילי שלום רב,

ראשית כל, הגוף שלנו הוא הרופא הכי טוב של עצמו והוא יודע טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום מה טוב לנו לבריאותנו, כך שבדרך כלל התופעה של קשיי הירדמות אמורה להיפתר מעצמה עם הזמן. לעתים יש צורך בחיזוקים מן הטבע כדוגמת צמחי מרפא ו/או הומיאופטיה אשר משפרים בצורה מהירה ויעילה את איכות השינה ומשרים שינה ללא כל תופעות לוואי.

מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים, ניתן בהחלט לסייע לך על ידי איבחון אירידולוגי מדויק ולמצוא את הסיבה האמיתית לקשיי ההירדמות שלך ולאחר מכן ניתן יהיה להתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא מצוינים אשר מסייעים לישון בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי שינה טובה ועמוקה,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.
היום הייתי בבית חולים לצורך מעקב מחלת הנשיקה. הרופא שבדק אותי נתן לי מרשם לפרדניזון 20mg פעמיים ביום.(המחלה בדעיכה רק הגרון עדיין מאד כואב ויש חום נמוך)
אמרו לי שלא כדאי לי לקחת את התרופה. מה לעשות?
 
אילן ללבניקוב  
13:26 30.03.11
יעקב שלום רב,

מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים שסבלו ממחלת הנשיקה, ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי הכולל איבחון אירידיולוגי שלאחריו מותאמת לך תזונה אישית כולל פורמולות צמחי מרפא מצוינות, אשר מחסלות מהר וביעילות את הוירוס הגורם למחלה, תוך חיזוק מערכת החיסון והעיקר ללא כל תופעות לוואי.

על ידי צמחי מרפא חזקים(כמו אוניה דה גאטו, אכינצאה ועוד נוספים) ניתן בהחלט לטפל במחלת הנשיקה ולמנוע את חזרתה ללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

0528077713
 
דורית
02:09 30.03.11
אני לוקח למיקטל 200 מ"ג ליום.
אני אמור להתחיל לקחת דוטאסרטייד (אבודרט).

מכיוון שאבודרט פוגם בזרע אני רוצה לפני כן להקפיא א ת הזרע. רציתי לדעת

1. האם למיקטל פוגם באיכות/כמות הזרע?
2. האם יש בעיה לקחת את 2 התרופות הנ"ל ביחד ?

תודה רבה
 
אילן ללבניקוב  
13:20 30.03.11
אלעד שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין 2 התרופות.

לגבי תופעות לוואי יש להיוועץ ברופא המטפל,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
שראל קצ'קה
22:01 25.03.11
אני די מתקשה לבלוע כדורים ולאחרונה רופא יעץ לי לקחת כדור מסוים כך שאני צריך להתגבר על הבעיה הזאת.
אני ניסיתי לבלוע את הכדור עם אוכל כמו שהוא יעץ לי לעשות אבל גם זה הרגיש לי לא נוח, אבל ידעתי שאני חייב לקחת אותו אז השארתי את הכדור בפה למקרה ואני אולי כן יצליח, אחרי בערך דקה בלי שסמתי לב הכדור כבר נמס לי בפה ונותרו רק חתיכות קטנות שלו שאותם כבר בלעתי.
השאלה שלי היא עם ההשפעה של הכדור תעבוד גם עם אני רק ייתן לו להינמס לי בפה?
אם זה משנה שם הכדור הוא רואקיוטן
 
אילן ללבניקוב  
12:44 30.03.11
שראל שלום רב,

את הכדורים מומלץ לבלוע עם מים כיוון שכך ספיגתם ממערכת העיכול טובה יותר.

הייתי ממליץ לך להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי אופן נטילת הכדור והמשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
דניאלה
13:20 29.03.11
שלום
אשמח לשמוע לגבי תרופות שיכולות לעזור לי נגד עייפות שנפלה עלי בתקופה האחרונה( בערך מינואר) אני עייפה, מאוד לא מרוכזת, אני ישנה אבל מתעוררת כאילו מעולם לא נחתי.
אני לא שותה קפה ומנסה להמנע גם מתה עם קפאין אבל זה ככה כבר מעל שנתיים ככה ששינוים אמיתיים לא היו באמת בתקופה האחרונה, אני אשמח להבין אם גם ויטמינים כמו שקראתי הם אופציה עבורי ואם כן למי לפנות כדי לקבל יעוץ איזה מתאימים לי
 
אילן ללבניקוב  
12:42 30.03.11
דניאלה שלום רב,

מה שאת מתארת נשמע כעייפות כרונית או "מחלת היאפים" וסיבותיה יכולות להיות רבות ומגוונות.

הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה, כיוון שכך ניתן יהיה לדעת בוודאות מה הסיבה האמיתית לעייפות שאת חשה(חוסר ויטמינים, מינרלים, בעיות ספיגה ממערכת העיכול וכדומה). לאחר האיבחון האירידיולוגי המדויק ניתן יהיה להתאים לך תזונה אישית לפי מצבך כולל פורמולות צמחי מרפא מצוינות אשר מחזירות לך את החיוניות, המרץ והאנרגיה לחיים וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

0528077713
אני נוטלת אנטיביוטיקה זו ותהיתי האם ניתן לשתות איתה אלכוהול, והאם זה מוריד את השפעת הגלולות?
תודה
 
אילן ללבניקוב  
12:28 30.03.11
אפרת שלום רב,

אני תמיד ממליץ כאשר לוקחים אנטיביוטיקה , לא לשלב אלכוהול כיוון שהוא עלול להפריע לפעילות התרופה ולהפחית את יעילותה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
שרון
08:20 22.03.11
נוטלת ציפרלקס כחודשיים והחלה אצלי נשירת שיער. ידוע לי שציפרלקס עלול לגרום לנשירת שיער, האם יש איזושהי דרך למנוע נשירה זו? אציין שכל בדיקות הדם שלי שקשורות לשיער יצאו תקינות (ברזל, ויטמינים וכ"ו)
 
אילן ללבניקוב  
10:46 30.03.11
שרון שלום רב,

ככל הנראה נשירת השיער אכן נובעת כתוצאה מהתרופה שאת נוטלת אך ייתכן וישנן סיבות נוספות לכך ולכן הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה בכדי לתקן את תופעות הלוואי שלה. על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ניתן לדעת מה הסיבה האמיתית לנשירת השיער( חוסר ויטמינים, מינרלים, תרופות, זרימת דם לקויה לקרקפת וכדומה).
על ידי איבחון מדויק ניתן להתאים לך תזונה אישית לפי המבנה הגנטי שלך כמו גם פורמולות צמחי מרפא יעודיות אשר מחזקות את שורשי השיער ומונעות נשירה ללא כל תופעות לוואי. מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים, ישנה פורמולה מיוחדת של סרום לשיער על בסיס שמן ארגן ושמנים נוספים אשר מחזקים מאוד את שורשי השיער ואף מצמיחים שיער בצורה טבעית
בן 75. מטופל בקומדין 5מ'ג ליום.. עומד לעבור עקירת שיניים בגלל דלקת חמורה ורשמו לי מוקסיפן 500מ'ג X פעמים3 ביום עד עבור הדלקת.האם בתקופה בה אני לוקח אנטיביוטיקה להמשיך לקחת קומדין 5 או להקטין את הכמות או להפסיק לחלוטין.לפי הפרסומים אנטיביוטיקה גורמת לעליה של INR בגלל פעולה מול ויטמין K .
מה לעשות כאשר הרופא המטפל לא ידע להדריך אותי.
 
אילן ללבניקוב  
12:28 29.03.11
גדי שלום רב,

טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שישנה אינטראקציה בין המוקסיפן לבין הקומדין ובעיקר בגיל מבוגר. שילוב כזה עלול לגרום לדימומים ולהגברת פעילות הקומדין.

ראשית כל, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי שימוש נכון ב-2 התרופות בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.

שנית, חשוב לבדוק את ה-INR לעתים קרובות ולהתאים לפי הצורך את השימוש בקומדין, בעיקר בתחילת הטיפול באנטיביוטיקה ובסיומו.

חשוב לשים לב ולגשת לרופא במקרה ומתפתחים שינויים בהרגשה כגון: כאבי ראש, דימומים, נפיחות, סחרחורות ועייפות, דימומים בעת ציחצוח השיניים, שתן בצבע אדום או צואה שחורה.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

בכל מקרה, חשוב ליידע את הרופא המטפל לגבי שילוב התרופות
 
דניאלה כככ
16:09 28.03.11
אני נוטלת גלולות כ8 חודשים ,רופאת המשפחה נתנה לי קודיביס להקלה על השיעול
האם לקחת את התרופות האלה יחד ?
 
אילן ללבניקוב  
11:28 29.03.11
דניאלה שלום רב,

ראשית כל, יש לדעת באילו גלולות מדובר בשביל לבדוק שאין אינטראקציה ושנית חשוב להיוועץ ברופא המטפל שלך כדי למנוע תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
אלה
13:50 23.03.11
שלום,
אני בשבוע 16+5 וקיבלתי אוגמנטין בעקבות דלקת בשיניים
האם זה בטוח
ומה המינון במומלץ?
נתנו לי 2 ליום
אשמח לתשובה
אלה
 
אילן ללבניקוב  
12:21 29.03.11
אלה שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת אוגמנטין בזמן ההריון אך תמיד מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לפני כן,

שבוע טוב ובריא ובהצלחה,

אילן.
+ הוספת הודעה
   1 ...  168  169  170  171  172  173  174  175  176  ...  264  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי