בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 172

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
ישראל חלד
לפרטים נוספים
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
 
נופר
07:02 14.02.11
אני בת 17 ולוקחת רואקטן לטיפול באקנה.
יש לי טיול שנתי בשבוע הבא, שאני ממש ממש רוצה לצאת אליו.
אני לוקחת 60 מ"ל ביום. אנחנו הולכים ביום בטיול השני בין 12-17 ק"מ.
האם יכולה להיות אפשרות שאני אצא למרות שאני נוטלת את התרופה?

אם לא, אם אני מפסיקה מהיום לקחת את התרופה עד לסוף הטיול (יום חמישי הבא), אני אוכל לצאת? ומה זה יכול לגרום בהמשך הטיפול?

אשמח לתשובה מהירה :)
 
אילן ללבניקוב  
11:03 15.02.11
נופר שלום רב,

כידוע לך בוודאי, כאשר לוקחים את הרואקוטן לא מומלץ להיות זמן רב בשמש כיוון שזה עלול לגרום לך לפריחה ואף לכוויות בגלל הרגישות לאור. הייתי ממליץ לך להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי הפסקת התרופה כיוון שגם מכך יכולות להיות תופעות לוואי וחשוב לשים לב לכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
יהודית
09:57 12.02.11
רציתי לדעת אם אין בעיה בנטילת התרופות הבאות
כדור אחד גארו{חיידקים פרביוטיים}

אומגה 3{3 פעמים ביום}


כדורי פחם {פעמיים ביום}


ויטמין די פעמיים ביום

כדור אחד להורדת לחץ דם קרדילוק 5 מ"ג

ויטמין סי כדור אחד

כרום פיקולונט 3 פעמים ביום{להורדת החשק למתוקים}


תודה מראש
יהודית
 
אילן ללבניקוב  
10:59 15.02.11
יהודית שלום רב,

את כדור הפחם והויטמין D יש לקחת בהפרש של 4 שעות מהתרופות כדי למנוע אינטראקציה ביניהם.

לגבי שאר התוספים אין מניעה לשלב אותם בטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
אני בשבוע 27 בהריון, לוקחת וויפקס וסרנדה נגד דיכאון. לאחרונה אובחנה אצלי סכרת הריון, והרופאים לא מצליחים לאזן אותה גם בעזרת כמויות גדולות של אינסולין. האם ייתכן שיש סתירה בין התרופות שנוגדות דכאון לאינסולין?
שירי שלום רב,

אין בעקרון "התנגשות" בין תרופות נוגדות דכאון לבין סוכרת, מסוג 1 או מסוג 2. יותר מזאת, חלק מהתרופות (במיוחד מקבוצת הטריציקלים" מומלץ לסוכרתיים עם בעיות ניורופתיות סוכרתיות , גם ללא דכאון.
את התרופה ספציפית , שיש לבחור אותה מתוך קבוצות התרופות השונות ("טריציקלים", "טטרהציקלים" ותרופות חדישות,) על הרופא המומחה להפרעות דכאוניות להתאים לך. לכל קבוצה, ולכל תרופה בתוך הקבוצה עלולות להיות תופעות לוואי (שאינן דווקא קשורות בסוכרת), שיש להכירם ולהמנע מהם.

בכל מקרה, ניתן לסייע לך על ידי תרופות הומיאופטיות וביעוץ מומחה בתחום לאזן את רמות הסוכר בדם וללא כל תופעות לוואי,

שבוע טוב ובהצלחה,

אילן.
 
אילנה
19:37 10.02.11
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלתי, אך אנסה בכל זאת.
השתחררתי מהצבא לפני שנתיים וכעת, אני מעוניינת לגשת לבחינה הפסיכומטרית.
לפני תחילת קורס הפסיכומטרי השלמתי בגרויות במקצועות ההומניים ובמהלך קורסים אלה שמתי לב שאני לא מרוכזת למרות שאני מאוד רוצה להצליח אך פשוט לא מצליחה לשבת יותר מרבע שעה בלי לחפש עיסוקים אחרים. העתיד שלי חשוב לי מאוד ולכן הבחינה הפסיכומטרית נמצאת בראש סדר העדיפויות שלי. רציתי לשאול אם מסוכן ליטול ריטלין למשך שלושת החודשים הקרובים בלבד? אם כן, מה יהיו תופעות הלוואי החמורות יותר (מלבד כאבי ראש, כאבי בטן, ירידה במשקל וכד')? האם ישנו בסיס לתופעת ה"טיקים" עליה כולם מדברים בהקשר של ריטלין?

ועוד שאלה אם יורשה לי: מדוע במרכזי הערכה ובשאלוני 300 למיניהם המעסיקים שואלים על לקיחת ריטלין בעבר ובהווה?
 
אילן ללבניקוב  
10:38 15.02.11
אילנה שלום רב,

מנסיוני עם הרבה מטופלים, ניתן בהחלט לשפר את הריכוז והזיכרון על ידי יעוץ נטורופטי אישי בקליניקה שלאחריו מותאמת למטופל תזונה ייחודית לשיפור פעילות המוח והזיכרון כמו גם פורמולות צמחי מרפא מצוינות אשר משפרות פלאים את היכולות הקוגניטיביות כולל חשיבה, ריכוז וזיכרון וללא כל תופעות לוואי. אני ממליץ מאוד על צמחי המרפא לאלו הסובלים מהפרעות קשב והתנהגות ולסטודנטים, כיוון שהשפעת הצמחים דומה לזו של התרופה אך ללא תופעות הלוואי ומחזירה את הגוף לאיזון הטבעי כך שגם לאחר הפסקת השימוש בצמחי המרפא השיפור מורגש לאורך זמן רב.

לגבי הריטלין, יש לו הרבה תופעות לוואי ובהן:

תופעות לוואי שכיחות: איבוד תיאבון, עצבנות, קושי להירדם. תופעות אלו חולפות בדרך-כלל.

תופעות לוואי נדירות (רובן מתרחשות אצל הרבה פחות מאחוז מהמשתמשים): חום, הזעה, בחילה, הקאה, כאבי בטן, סחרחורת, כאבי ראש, פריחה בעור, סרפדת, מצב רוח ירוד, חוסר מנוחה, התכווצות שרירים, יובש בפה, ראייה מטושטשת, אובדן משקל, שינויי לחץ דם, נשירת שיער.‏‏‏‏[6]

הריטלין (מתילפנידאט), עלול לגרום לחרדות, להזיות ולשינוי בתודעה.
בזמן השימוש בתרופה אין לשתות יינות או משקאות חריפים.

הייתי מאוד ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי כיוון שאם את טוענת שאת סובלת מבעיות ריכוז ואת רוצה ללמוד מספר שנים חשוב לקבל יעוץ נטורופטי המתאים לך את צמחי המרפא לשימוש ממושך של כל זמן הלימודים שאת מתכננת,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.
אני נוטלת ריספרדל להפחתת חרדות מזה 8 חודשים.
אני נוטלת חצי-מיליגרם בבוקר וחצי-מיליגרם בערב, זאת-אומרת מיליגרם שלם ביום.
הלכתי לייעוץ פסיכיאטרי בו הפסיכיאטרית אמרה שעלי להיגמל מהתרופה ע"י זאת שאני יוריד את חצי-המיליגרם של הבוקר ואחרי שלושה ימים להוריד גם את החצי של הערב.

פסיכיאטרים אחרים שהתייעצבתי עימם אמרו לי שאסור להיגמל מהתרופה באופן מיידי שכזה משום שזה עלול לגרום לי חרדות בעוצמה כפולה ממה שהיו לי עד כה, אלא להוריד מינון בהדרגה ותהליך הגמילה יקח כמה חודשים.

האם עלי לסמוך על הפסיכיאטרית שאמרה לי להיגמל בשלושה ימים ובאופן זה לחתוך את הטיפול בבת-אחת?
 
אילן ללבניקוב  
09:45 15.02.11
שירי שלום רב,

קודם כל חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי הורדת המינון כיוון שהוא מכירך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום. הירידה צריכה להיות הדרגתית כיוון שייתכנו תופעות לוואי אם מפסיקים כדור כזה באופן מהיר יותר,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
שירי
20:34 08.02.11
שלום. קיבלתי ויטמין -D בכדורים (די טאב"ס D3 )ביגלל חוסר בבדיקת דם
השאלה שלי מה ההבדל בן ויטמין D בייבי נוזלי שלוקחים ב-8 טיפות ביום או כדורים
מה יותר טוב. בת 58 תודה שירי
 
אילן ללבניקוב  
09:42 15.02.11
שירי שלום רב,

אין הבדל משמעותי בין 2 הצורות(טיפות או כדורים), אני ממליץ יותר על הטיפות כיוון שספיגתן ממערכת העיכול טובה מעט יותר מזו של הכדורים, חשוב לקחת את הויטמין D עם ארוחה שומנית כיוון שהוא נמס בשמן,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
חי
18:13 08.02.11
שלום
אני אמור להשתמש בתרופת אומפרדקס פעמיים ביום
אני לוקח בקביעות אספירין 75 מ,ג וכן כדור להורדת לחץ הדם,
האם יכולה להיות בעיה
 
אילן ללבניקוב  
09:41 15.02.11
חי שלום רב,

טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שלא מומלץ לקחת ביחד את 2 התרופות הנ"ל. האינטראקציה ביניהן עלולה להפחית את ספיגת האספירין ממערכת העיכול ובכך להפחית את פעילות האספירין בגוף ואף להגביר את הסיכון לתופעות הלוואי שלו כגון חומציות יתר בקיבה ודימומים. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול או לפחות להפריד את התרופות ב- 4 שעות הפרש ביניהן ובכך להפחית את תופעות הלוואי.

שבוע טוב ובריא,

אילן.
שלום רב הנני בן 24
סובל מיתר לחץ דם מאוזן תרופתית
על ידי וזודיפ 10 מ"ג פעם ביום בבוקר

אתמול הייתי אצל רופא עקב דלקת רירית באף והוא המליץ לי על נזוקורט
64 מק"ג פעמיים ביום.
שאלתי האם אין או יש התנגשות בין התרופות

תודה
 
אילן ללבניקוב  
09:15 15.02.11
עדי שלום רב,

למיטב ידיעתי אין אינטראקציה ביניהן אך חשוב להיוועץ ברופא המטפל לפני השימוש,

אילן.
 
משה
17:20 07.02.11
אני בן 53 ואני נוטל מיקרופירין לדילול הדם
חליתי בשבוע האחרון בשפעת חזקה
האם להפסיק את המיקרופירין, בגלל סיכון תסמונת ריי ? [ עד שהשפעת תירגע] או שלא?
מה נהוג לעשות במיקרה כזה?
תודה מראש
 
אילן ללבניקוב  
09:13 15.02.11
משה שלום רב,

תסמונת ריי מתרחשת בעיקר אצל ילדים מתחת לגיל 13 ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
שירי
07:08 07.02.11
שלום . רציתי לדעת לגבי אספירין שכולם מדברים שזה מונעה אירועים לגבי בני 50 פלוס למרות שהם ללא גורמי סיכון. במינון נמוך וגם כדורים לקולסטרול האים כדאי
לישטות. תודה מראש?
 
אילן ללבניקוב  
09:07 15.02.11
שירי שלום רב,

לגבי נטילת אספירין ו/או כדורים להורדת כולסטרול יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.

ניתן לשלב בטיפול גם צמחי מרפא אך רק לאחר איבחון נטורופטי בקליניקה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
הודיה
21:45 06.02.11
האם אפשר להשתמש SLIMORE???
 
אילן ללבניקוב  
09:05 15.02.11
הודיה שלום,

למיטב ידיעתי אין מניעה להשתמש בצמחי המרפא הסיניים שבסלימור, אך אני תמיד ממליץ להגיע ליעוץ נטורופטי לפני שמחליטים ליטול תוספי תזונה ו/או צמחי מרפא כיוון שיש אוכלוסיות מסוימות(חולי לב, לחץ דם גבוה, סוכרת ובעיות כליות או כבד) אשר לא מומלץ להם לקחת צמחי מרפא מסוימים ולכן חשוב לבדוק היטב שאין אינטראקציות בין הצמחים הסיניים לבין התרופות שנוטלים או צמחי מרפא אחרים ואת זאת יש לעשות על ידי יעוץ נטורופטי אישי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
גילת
16:08 06.02.11
שלום רב,
הניי בשבוע 29 להריונ י עם נוזלים באוזניים לאחר דלקת,
נאמר לי ע"י הרופאה שעליי לקחת לורסטין שאלתי היא האם התרופה בטוחה לשימוש בזמן הריון
 
אילן ללבניקוב  
09:02 15.02.11
גילת שלום,

לפי הוראות היצרן אין להשתמש בלורסטין בזמן ההריון ו/או ההנקה, לכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך לגבי המשך טיפול.

ניתן כמובן לשלב בטיפול גם טיפות הומיאופטיות המותרות לשימוש בזמן ההריון וההנקה אך יש לעשות זאת לאחר יעוץ הומיאופטי עם מומחה בתחום,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
הילה
13:32 06.02.11
שלום רב,
אני נמצאת בטיפולי שיניים ולוקחת משכך כאבים.
רציתי לדעת האם זה תקין לקחת כל יום עד 3 פעמים ביום נורופן לשיכוך כאבים.
והאם זה לא גורם לבעיות? אציין כי זה לא באופן קבוע אלא בשבועיים האחרונים
 
אילן ללבניקוב  
08:49 15.02.11
הילה שלום רב,

אם זה לא טיפול כרוני אלא רק לטיפול זמני אז אין מניעה לקחת נורופן 3 פעמים ביום אך ניתן לקחת גם טיפות הומיאופטיות כמו ארניקה או טראומיל של חב' HEEL אשר מונעות כאבים ואין להן תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

 
אסנת
21:09 01.02.11
בשל בעיית גסטרו הרופא נתן לי כדורי נורטילין.
הוא הדגיש שאני לא חייבת לקחת אותם, רק אם ארגיש צורך.
הוא נתן לי מינון מאד חלש - 25 מ"ג ליום.

בעקבות מצוקה במע' העיכול התחלתי לקחת את הכדור, אבל עכשיו, 19 יום אחרי שהתחלתי, אני מתחרטת ורוצה להפסיק.

אני יודעת שתרופות שמשפיעות על מע' העצבים צריך להפסיק בהדרגה, אבל אני רק בהתחלה ותוהה האם אני יכולה פשוט להפסיק וזהו.

יש לי קצת תופעות לוואי של ההתחלה, שאני יודעת שאמורות לעבור בקרוב, מדובר בעיקר בעצירויות, ומפחיד אותי שאם אני אפסיק עכשיו יהיה לי קצת בלגן בתחום הזה.

אני גם לא ממש יודעת אם הכדור עושה משהו במינון כזה ומרגישה שזה הולך להיות בזבוז זמן והכנסת כימיקלים מיותרים לגוף.

צריכה עצה.

תודה
 
אילן ללבניקוב  
13:17 02.02.11
אסנת שלום רב,

תופעות הלוואי הנפוצות של התרופה הן: סחרחורת, כאבי ראש, פגיעה בעירנות, יובש בפה, עצירות, עלייה במשקל, רגישות יתר לאור, חולשה.

פרטי אינטראקציה עם תרופות אחרות:

[תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית]: בנזודיאזפינים, פנותיאזינים, אנטיהיסטאמינים, נרקוטיקה, בארביטוראטים: נורטריפטילין עלול להגביר את השפעותיהן של תרופות אלה ואת ההשפעה הסדטיבית. יש להתאים מינון. [חומרים סימפאתומימטיים]: המצויים בכדורי מרץ, נוגדי תיאבון, או בתכשירים המכילים חומרים אלו המשמשים לטיפול בשיעול, נזלת או אסתמה – עלולים לגרום להשפעה מצטברת על העלאת לחץ הדם וגירוי הלב (טכיקרדיה). [טיפות אף וחומרים המשמשים לאילחוש מקומי של העור]: חלקם מכילים חומרים סימפאתומימטיים (אפינפרין, נוראפינפרין). נורטריפטילין עלול להגביר את פעולתם. [תרופות בעלות השפעה אנטיכולינרגית] כגון: בופרופיון, קלוזאפין, אולאנזאפין, מאפרוטילין, דיזופיראמיד - השפעה מוגברת על תופעות הלוואי. יש צורך בהתאמת המינונים. [מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI)]: קיימת אפשרות לתגובה חמורה. תרופות אלה ניתנות יחד עם נורטיריפטילין רק במקרים יוצאים מהכלל ותחת השגחה קפדנית. [ציסאפריד]: סיכון לאי סדירות בקצב הלב. יש להימנע משילוב זה. [סימטידין] מעלה ריכוז של נורטיריפטילין בדם, ומגביר את תופעות הלוואי שלו.

אין להפסיק את התרופה ללא ייעוץ רפואי. הפסקת התרופה חייבת להיעשות בירידה מדורגת במינון.

בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי אישי שלאחריו ניתן לדעת את הסיבה האמיתית לבעייתך ולפתור אותה על ידי תזונה ייחודית וצמחי מרפא אשר פועלים מהר וביעילות וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
אני מאד מעריכה את הצעתך לטיפול נטורופתי, אני יודעת שצמחי מרפא יכולים לעזור לי, אני אפילו בתהליך של ניסיונות - ניסיתי כורכום אבל הוא התחיל להזיק לי, ג'ינג'ר עוזר לי, עכשיו אני מנסה חליטות ליקוריץ עם קמומיל. אני יודעת שבתחום הזה האפשרויות רבות, וגם הפסקתי את הלוסק לפני שבוע, בתקווה לטוב.

אבל התחלתי עם הנורטליין - 19 כדורים, 19 יום - אני לא רוצה להמשיך וזו שאלתי.
אני מכירה את תופעות הלוואי של הכדור, ותגובות בין תרופתיות לא מעניינות אותי כי אני לא מתכוונת ליטול עוד תרופות, הספיק לי. אני שואלת אותך כרוקח - האם אחרי 19 יום (בלבד!) אני יכולה להפסיק (מינון חלש מאד 25 מ"ג!), הרי עדיין אין פה התמכרות רצינית של הגוף, תלות בכדור, או שינוי דרסטי בכימיה של הגוף (או לפחות ככה אני מקווה).

אני באמת רוצה תשובה לשאלה הזו, כי אתמול למשל לא לקחתי כדור והיום אני כבר מרגישה שינוי - עצירות קשה ודכאון קיצוני. ואני לא יודעת אם כדאי לי לקחת היום או לא, כי אולי ההפסקה צריכה להיות ברמה של יום כן יום לא, ואולי בכלל לא כדאי לי להפסיק.
ואני דיי אובדת אצות בעניין הזה.
תודה
אסנת שלום רב,

כפי שציינתי מקודם, אני לא ממליץ להפסיק תרופות בצורה פתאומית כיוון שעלולות להיות לכך תופעות לוואי בלתי רצויות. יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי שינוי במינון או הפסקת תרופה.

ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים בקליניקה ובכך גם לסייע לך במניעת תופעות הלוואי שבהפסקת התרופות בהדרגה.

אני לא ממליץ לקחת צמחי מרפא ותוספי תזונה מבלי להיוועץ במומחה לנטורופטיה, כיוון שלצמחי מרפא מסוימים יכולות להיות תופעות לוואי באוכלוסיות מסוימות(למשל בחולי כליות, כבד, סוכר ולחץ דם) ולכן חשוב לדעת אילו תרופות נוטלים ולבדוק שאין אינטראקציות ביניהם ואת זה יש לעשות על ידי יעוץ נטורופטי אישי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.
 
מלכה
21:44 04.02.11
שלום רב.. אני לוקחת כבר 3 חודשים כדורי הרזיה בשם:slimor ורזית 10קילו.. בעקבות כתבה שפורסמה בעיתון האץ על כדורים מצמחיים שמובאים מפלורידה וחל איסור שימוש מפני שזה גורם למחלות סכיזופרניות.. רציתי לדעת אם זה באמת נכון או שזה סתם המצאה של העיתונים.כי אני ממש רוצה להמשיך לשתות אותם ..
 
אילן ללבניקוב  
10:24 13.02.11
מלכה שלום רב,

למיטב ידיעתי אין לצמחי המרפא הסיניים שבפורמולה תופעות לוואי כלשהן, אך אני לא ממליץ לקחת פורמולות מבלי להיוועץ במומחה בתחום הרפואה הטבעית כיוון שלעתים לצמחים הסיניים יכולות להיות אינטראקציות עם תרופות מסוימות ולאנשים מסוימים לא מומלץ לקחת אותם באופן לא מבוקר. למשל, במצבים של בעיות בכליות או בכבד, לחץ דם גבוה וכדומה לא מומלץ לקחת צמחי מרפא בלי יעוץ ממומחה בנטורופטיה בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.
ככל הנראה התופעות שציינת קשורות בתרופות מסוימות או במצבים נפשיים מסוימים. כדי להמשיך בטיפול הטבעי הייתי ממליץ לך להגיע לקליניקהליעוץ נטורופטי ואז ניתן יהיה לבדוק אם באמת הצמחים הללו טובים בשבילך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
נטלי
12:46 10.02.11
לפני חצי שנה בערך התחלתי לקחת גלולות פמינט בגלל דימומים בין ווסתיים, אני לוקחת מסודר לא שכחתי, הדימומים פסקו. לפני כמה ימים חברה שלי אמרה שצריך לעשות הפסקה בגלולות אבל הרופא אומר שלא צריך לעשות הפסקה כי החומר לא מצטבר בגוף.
אז למה בעצם יש בנות שחושבות ככה?
 
אילן ללבניקוב  
13:48 10.02.11
נטלי שלום רב,

ניתן ליטול גלולות ברצף, בזו אחר זו, בלי שום הפסקה, ולא יקרה לך שום דבר. למעשה, ההפסקה בנטילת גלולות לאחר 21 יום נעשתה לבקשת נשים שרצו לקבל וסת, למען הרגשתן האישית.

שבת נהדרת,

אילן.
 
שירה
10:02 11.02.11
ידוע כיום שאין צורך לנקות את הגוף מגלולות וניתן לקחת הרבה שנים רצוף זה גם לא פוגע בפוריות
 
יפית
16:28 10.02.11
בני לוקח 3 תרופות ביום
זיפרקסה-בערב
פרפנן+למיקטל הוא לוקח אחה"צ אחרי אוכל.
האם זה בסדר ??????????????
נדמה לי שאסור לקחת 2 סוגי תרופה באותו זמן.
תודה
 
סנדי
21:27 03.02.11
האם אישה בת 83 יכולה לקחת 3 תרופות שונות ללחץ דם במשך היום, אם 2 בלבד לא עוזרים?
היא לוקחת לוטן 50 מג בבוקר
וקרדילוק 5 מג בערב
(קרדילוק זאת תרופה חדשה שהיא מקבלת, לפני זה קיבלה לרקפרס, והיה לה לחץ דם גבוה למרות זאת, אז החליפו לקרדילוק)
הבעיה היא שבערב לחץ הדם שלה עדיין גבוה, האם היא יכולה להוסיף גם לרקפרס 10 מג ? ואם כן, מתי? בערב? (אז מופיע לה לחץ דם גבוה)
האם התרופות האלה מתנגשות או שאפשר לקחת את כולם ביחד?
יש לה אי ספיקת כליות בינונית.
תודה
 
אילן ללבניקוב  
13:59 10.02.11
סנדי שלום רב,

לגבי מינון של תרופות יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל.

ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא המסייעים רבות השמירה על לחץ דם קבוע לאורך כל היום, אך יש להגיע לקליניקה לשם כך.

ללרקפרס יש אינטראקציה עם הרבה תרופות אחרות ובהן:

[תרופות נוגדות פטריות: קטוקונאזול, איטראקונאזול]: סיכון מוגבר להעלאת רמות לרקאנידיפין בדם. דווח על הופעת בצקות בשילוב זה. [תרופות המעכבות אנזימי כבד כגון: מעכבי פרוטאז, סימטידין, קלאריתרומיצין, אריתרומיצין, דילטיאזם, פלואוקסטין, פלובוקסאמין, נורפלוקסאצין, וראפאמיל] : תרופות אלו מעלות את רמת לרקאנידיפין בדם. סיכון מוגבר לתופעות לוואי. יש לנקוט משנה זהירות בשילוב עם תרופות אלו. [תרופות המגבירות פעילות אנזימי כבד, כגון: ריפאמפין, קארבאמאזפין, פניטואין, בארביטוראטים]: תרופות אלו מורידות את רמות התרופה בדם. ייתכן ויהיה צורך בהעלאת מינון לרקאנידיפין. [אלפוזוסין]: אלפוזוסין עם לרקאנידפין עלול לגרום לתת-לחץ דם חמור. אין לתת שילוב זה. [תרופות אחרות להורדת לחץ דם]: לרקאנידיפין עשוי להגביר את השפעתן של תרופות אלו. [מיץ אשכוליות]: עלול להגביר רמות לרקאנידיפין בדם. יש להימנע משתיית מיץ אשכוליות שעה לפני ושעתיים אחרי נטילת התרופה. [נוגדי דלקת לא סטרואידיים]: עלולים לסתור את ההשפעה של לרקאנידיפין. [ג'ינסנג, גינקו]: עלולים לגרום לעלייה ברמות התרופה בדם.

כאשר יש אי ספיקת כליות חשוב להיוועץ ברופא המטפל בשילוב תרופות כדי למנוע תופעות לוואי בלתי רצויות,

שבת נהדרת,

אילן.

 
פרלמוטר מיכאל
15:35 02.02.11
בן 62, לא מעשן בעל משקל תקין ושאלתי היא:אני נוטל כדורים מסוג"מטפורמין" 850 מ"ג. הערכים שלי בצום הם 94, התחלתי לקחת את אותה הכמות כשהערכים בצום היו 126,
שאלתי היא האם אין צורך לבצע שינוי בצריכה-אם בכלל?
חייב לציין שמיד לאחר גילוי הערכים הגבוהים התחלתי בפעילות גופנית המתאימה לי.
 
אילן ללבניקוב  
13:43 10.02.11
מיכאל שלום רב,

לגבי כל שינוי במינון התרופה יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל בלבד. ניתן לשלב צמחי מרפא מצוינים אשר מסייעים בשמירה על רמות סוכר תקינות בדם בשילוב הכדורים על ידי יעוץ נטורופטי בקליניקה,

שבת נהדרת,

אילן.
 
שרה
11:07 03.02.11
אילן שלום! אני בת 50 חולה כרונית וסובלת מיתר לחץ דם, סוכרת , אי ספיקת לב, ולפני הרבה שנים מאוטם שריר הלב. בנוסף עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הגס. שאלתי היא :אני רוצה לקחת תוסף Q10 100 מ"ג האם אני יכולה וזה לא יזיק? תודה מראש על תשובתך וסוף שבוע טוב.
 
אילן ללבניקוב  
13:32 10.02.11
שרה שלום רב,

האנזים Q10 חיוני ביותר לפעילות השרירים בגוף ולפעילות שריר הלב בפרט כמו גם בפעילותו האנטי אוקסידנטית ואספקת החמצן לגוף. לא כל אחד יכול לקחת את ה-Q10 כיוון שיש לו אינטראקציות עם תרופות וצמחי מרפא אחרים ולכן חשוב לעשות זאת תחת השגחה של איש מקצוע(רופא/רוקח/נטורופט) בקליניקה תוך יעוץ נטורופטי ובדיקה שניתן להשתמש בו בביטחה. הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי ולאחריו ניתן יהיה להתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא שלא יגרמו לתופעות לוואי,

שבת נהדרת,

אילן.
+ הוספת הודעה
   1 ...  168  169  170  171  172  173  174  175  176  ...  259  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי