בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 172

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
ישראל חלד
לפרטים נוספים
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
שלום רב, יש לי פטריה בביהן ורופא המליץ על טיפול באגיספור ולמיסיל למשך 30 ימים.בעלון לצרכן רשום כי בלמיסיל יש להשתמש בפטרית כף רגל ולא כלום על ציפורן?עודה לעזרה
טטיאנה שלום רב,

ניתן להשתמש בלמיסיל ובאגיספור לצורך פטריות בציפורניים אך הטיפול יכול להימשך זמן רב ולכן יש צורך להתאזר בסבלנות רבה בטיפול,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
אלישבע
11:46 05.04.12
שלום
קבלתי פלביקס לאחר צינתור. נטלתי כ 3 חודשים.
בשבועיים האחרונים יצאה לי פריחה אדומה- על כל הגוף.
רופא עור לא יודע ממה זה ושלח אותי לביופסיה של הפריחה. רופא המשפחה המליץ להפסיק וגם הרופאה המצנתר המליץ לבלוע תרופה תחליפית: פאיינט.
הפריחה עדיין לא נעלמה אחרי יומיים נטילת התרופה החדשה.
כמה זמן לוקח לתופעות לוואי לעבור אחרי החלפת תרופה, והאם ידוע על תופעת הפריחה מכדור הפלויקס?
גם בהודעה הקודמת לגבי בצקת ברגליים מכדור האקספורג'- אני 4 ימים ללא האקספורג' וברגל אחת לא ירדה הבצקת לגמרי. כמה עוד להמתין לפני שאגש לרופא?
אודה על התשובות וחג שמח
 
אילן ללבניקוב  
13:31 05.04.12
שלום רב,

לגבי תופעות הלוואי של התרופה, ככל הנראה יש לך רגישות לפלאביקס ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. הפריחה אמורה לחלוף עם הזמן לאחר מספר ימים ולכן אם היא לא חלפה אני ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
מירי
00:30 04.04.12
מי יודע כמה עולה התרופה TRACLEER אם יש לי מרשם מאושר בבית מרקחת של הכללית?
 
אילן ללבניקוב  
13:28 05.04.12
מירי שלום,

אם יש לך אישור מההנהלה הראשית, ישנם 2 מינונים:

125mg - עולה 2439.72

62.50 - עולה 2992.26

עבור 60 כדורים

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
קראתי באיזו כתבה שהגלולות יאז מסוכנות בגלל קרישיות יתר. רציתי לדעת למה רק הגלולות האלו איזה מרכיב יש בהן שאין בגלולות האחרות? זה יכול לגרום למוות?
 
אילן ללבניקוב  
13:19 05.04.12
סיוון שלום,

לגבי שימוש בגלולות יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
אורח
22:23 04.04.12
מה ההבדל בין "דפלפט כרונו 500 מ"ג" לבין "טופיראמאט" - האם התרופות מטפלות בהתכווצויות בלתי רצוניים של שרירים?
 
אורח
21:42 04.04.12
לא הבנתי... בהנחה שה"קלונקס" יוצא מהגוף לאחר כמה שעות - אז מדוע כתוב בעלון מלא תופעות לוואי אם הכדור יוצא מהגוף?

אני לא מבינה כיצד יכול להיגרם נזק אם הכדור יוצא מהגוף? כשהכדור יוצא מהגוף- אז איך יכולים להיגרם תופעות לוואי?

בהנחה שה"קלונקס" יוצא מהגוף לאחר כמה שעות -
אז אם לוקחים 10 כדורי קלונקס שלמים אז לא יכול להיגרם נזק? כי הכדורים יוצאים מהגוף לאחר כמה שעות...

תופעות הלואי כוללות: עצבנות, דיכאון, רעד, בלבול, שכחה, הזיות, היסטריה, נדודי שינה, פסיכוזה, מחשבות אובדניות, ניסיונות התאבדות, אי שקט, תוקפנות, רגזנות, עוינות, חרדה, הפרעות שינה, סיוטי לילה, מחשבות רדיפה, קוצר נשימה, הפרשת ליחה, נזלת, גודש בחזה, דפיקות לב, נמנום, סחרחורת, חוסר יציבות, הפרעות בדיבור, הפרשת רוק מוגברת, ירידה בקואורדינציה, עצירות, שלשול, בחילות, יובש בפה, הגברת צמא, כאב ראש, הפרעות במתן שתן, רעד, צמרמורת, שינויים בקצב לב, גודש בחזה, התכווצויות, כאבי בטן, חבלה או דימום, שיכחון, גירוי או פריחה בעור, קשיים בנשימה, התנפחות שפתיים, פנים או לשון, עייפות, חולשה מוגברת, שינויים בהתנהגות, החמרת פרכוסים (רעידות), הצהבת עור ועיניים, הזיות, בלבול חמור, שינוי בראייה, תנועות עיניים חריגות, בעיות שמיעה, עילפון, תנועות גוף בלתי רצוניות, עיניים מזוגגות, כאב ראש, תחושת נימול, רפי
 
שלומית
19:04 04.04.12
אני אמורה להתחיל לקחת מירו בין היתר מקבלת אינסולין ליפיטור אלטרוקסין 2כדורי לחץ דם בבוקר ו1בערב העם אפשר לקחת מירו עם כל הכדורים העם אין ניגוד ןהעם מירו הוא כדור שמשמין
 
DOR
13:15 04.04.12
שלום רב אני משתמש בפרופציה כבר 6 שנים , זה לא מצמיח שפע שיער אלא עוזר לי לשמור על קו השיער. וההצמחה היא רק במרכז הקודקןד/קרקפת.ניסיתי שנה למרות מינוקסי אך השער היה דליל יותר. אני משלב את 2 התרופות ומצבי הוטבת וניכרת צמיחה גם מקדימה מינורית אך קיימת.. לפני ימים קראתי את הכתבה מהאינטרנט המצ"ב ואני קצת מודאג. הכתבה מדברת על 5 מ"ג ופרופמיה רשום 1 מג. שאלותיי:1. האם יש סיכון גם בזה?2. אני לא יודע אם להמשיך בפרופציה? 3.יש אולי משהו טבעי או דמוי פרופצייה?4. האם אני יכול להמשייך במתווה הקיים שבו אני נוהג והוא אפקטיבי לגביי פעמיים בשבוע נוטל פרופציבה ופעם ביום מורח מינוקסי 5 אחוז.
מצ" הכתבה כלשונה :סובלים מהתקרחות? אם גם אתם משתמשים בתרופות למניעת נשירת שיער מסוג פרופסיה Propecia, הודעתו של מינהל המזון והתרופות האמריקאי הFDA וודאי נוגעת גם לכם: מינהל התרופות הודיע לאחרונה למומחים בתחום הרפואה כי האזהרה בנושא תרופות חוסמות 5-אלפא רדוקטזה 5-alpha reductase inhibitor (5-ARI) וביניהן תרופות כמו פרופסיה לטיפול בהתקרחות ונשירת שיער ותרופות כמו Avodart לטיפול בהגדלת הערמונית תכלול גם מידע חדש לגבי קיומו של סיכון מוגבר לסרטן הערמונית בדרגת ממאירות חמורה יותר. התקרחות גברית- נשירת שיער. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by. צילום: Welshsk באזהרה נקבע כי נראה שהסיכון נמוך, אולם מומחים בתחום הבריאות צריכים להיות מודעים למידע באזהרה ולשקול את התועלת שבשימוש בתרופות אלה, כנגד הסיכונים האפשריים, בעת שהללו מחליטים האם להתחיל או להמשיך טיפול תרופתי בתרופות חוסמות 5-אלפא רדוקטזה בגברים. על פי הודעת מינהל התרופות, האזהרה מבוססת על שני מחקרים נרחבים, אשר העריכו את ההשפעה של שימוש יומי בצריכה של 5 מיליגרם בתרופה המכילה את הרכיב Finasteride המוכר בשמו המסחרי כ- Procure וגם כ- Propecia בתרופות המטפלות בנשירת שיער וכן ואת ההשפעה של שימוש יומי של חצי מיליגרם של תכשיר המכיל Dutasteride המוכר כ- Avodart וכ- Jalyn כתרופות לטיפול בהגדלת הערמונית. זאת בהשוואה לשימוש בתרופות פלסבו, בגברים מעל גיל 50. ממצאי המחקרים העלו כי שימוש בתרופות אלה מפחית את הסיכון של אדם לחלות בסרטן ערמונית בעל ממאירות נמוכה, אולם מצאו כי השימוש בתכשירים אלה מעלה את הסבירות לחלות בסרטן ערמונית בעל ממאירות גבוהה
+
 
טליפ
14:32 03.04.12
איבופן 600 מאוד מרגיע אותי בזמני דאון ודכדוך (קורה פעם בשבוע - לוקח כדור אחד), מהו המרכיב העיקרי בכדור זה? כמו כן האם יש חלופה טבעית על אותו מרכיב?
 
דניאל
13:23 02.04.12
אשתי מניקה ומקבלת סרוזט למניעת הריון. השבוע היא עברה טיפול אנטיביוטי בזינט: 500mg פעמים ביום למשך 10 ימים. שאלה: במשך כמה זמן לאחר הפסקת האנטיביוטיקה יש לחשוש לירידה ביעילות של התרופות למניעת הריון.
 
שירן
12:26 29.03.12
האם אפשר למעוך כדור ארקוקסיה למי שלא בולע כדורים? לא מופיע הוראה לגבי זה בעלון. שאלה נוספת האם יש בעייה ליטול כדור זה עם אני משתמשת באמצעי מניעה - נובה רינג, תודה
 
אילן ללבניקוב  
13:09 02.04.12
שירן שלום רב,

למיטב ידיעתי לא מומלץ לחצות את הכדור אלא לקחת אותו עם כוס מים לאחר הארוחה . לגבי שילוב עם אמצעי מניעה יש להיוועץ ברופא המטפל,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

 
רעות
12:48 30.03.12
האם באנטיביוטיקה "זינט" יש פניצילין?? אפילו שאמרתי אתמול לדר' שאני אלרגית???
 
אילן ללבניקוב  
13:01 02.04.12
רעות שלום רב,

הזינט, אנטיביוטיקה ממשפחת הצפאלוספורינים, נמצאת בשימוש למעלה מ- 10 שנים. למיטב ידיעתי התרופה אינה מכילה פניצילין ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שרשם לך אותה בכדי לבדוק את המשך הטיפול.

תופעת הלוואי העיקרית של צפורוקסים – אלרגיה – המתבטאת בעיקר בפריחה, מופיעה בפחות מ- 5% מהמשתמשים בתרופה.

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
שירים
11:49 02.04.12
שלום,

מה המינון המומלץ של פרדניזון, אשר ניתן כתוצאה מדלקת פרקים לאישה בת 85 השוקלת 41 ק"ג וגובהה 1.52 ?

תודה רבה.
 
אילן ללבניקוב  
12:35 02.04.12
שלום רב,

לגבי מינון של תרופה יש להיוועץ אך ורק עם הרופא המטפל האחראי על המרשם,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
מאחר ולא הצלחתי להניק.. התחלתי לקחת כדורי קבוטרים שלושה ימים לאחר הלידה.
מה לגבי החלב שכבר נמצא בשד? מה עושים לגביו? החזה גדוש וכואב נורא.
אני שמה עלי כרוב וזה לא מועיל.
בתודה מראש
אורית
 
אילן ללבניקוב  
12:34 02.04.12
אורית שלום,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
תמר
13:19 26.03.12
שלום,

אני סובלת ככל הנראה מרפלוקס (ביום ו' יעשו בדיקת אנדוסקופיה לברור)
כבר שבועיים הקאות ואין לי קול....(צרידות) ושיעול.

לפי מה שקראתי באינטרנט אספירין מחמיר רפלוקס
ורציתי לדעת אם באנטיביוטיקה רוקסו או בסטרואידים יש מרכיב של אספירין.

אלו תרופות שבנתיים אני מטופלת בהם (כמובן בהמלצת רופא)...והמצב לא מטיב לי...

אשמח לתשובה מהירה
זה כבר ממש בלתי נסבל ....
 
אילן ללבניקוב  
18:28 01.04.12
תמר שלום,

בתרופות שציינת אין אספירין (סטרואידים ורוקסו), ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

בכל מקרה אם מדובר ברפלוקס ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ טבעי מתאים הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא מצוינים המשפרים את כל פעילות מערכת העיכול ומרגיעים את הקיבה והמעי ללא תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
לאחר צינתור (ללא סטנט) שבסופו של דבר לא נעשה בו שום טיפול הוסף לי פלויקס 75, בנוסף לקרטייה שאני לוקח.בינתיים אני לוקח פלויקס מזה כחודשיים והשתן נהייה בצבע צהוב כהה למרות שאני שותה הרבה. האם זה תופעת לואי של פלויקס?
 
אילן ללבניקוב  
18:23 01.04.12
מוטי שלום,

שתן צהוב יכול לנבוע ממספר גורמים: שתיית נוזלים מועטה, תרופות, תזונה ועוד. בכדי לדעת בוודאות יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
מחמוד
18:56 29.03.12
ערב טוב לכם ..
אני לא מכיר את המצב והמצוקה של החולה מקרוב ..אך כלפי ששמעתי שהמליצו הרופאים לו תרופת piracetam .
בקשותיי הצניעות הן לקבל מידע ספציפי עבור התרופה הזאת < ?
והאם אפשר לקנות אותה בארץ <? אם לא אז מה התחליפי לה < ?
תופעות לוואי <? וכו" ...
תודה רבה מראש .
 
לירון
19:31 31.03.12
למה אסור לקחת ציפרלקס ואקמול צינון?
האם ייתכן כי אקמול צינון מנטרל את ההשפעה של הציפרלקס ?
 
ענת
23:33 28.03.12
האם יש התנגשות בין טיפול בארקוקסיה 90 מ"ג לגלולות למניעת הריון מסוג מינס?
שלום רב אני משתמש בפרופציה כבר 6 שנים , זה לא מצמיח שפע שיער אלא עוזר לי לשמור על קו השיער. וההצמחה היא רק במרכז הקודקןד/קרקפת.ניסיתי שנה למרות מינוקסי אך השער היה דליל יותר. אני משלב את 2 התרופות ומצבי הוטבת וניכרת צמיחה גם מקדימה מינורית אך קיימת.. לפני ימים קראתי את הכתבה מהאינטרנט המצ"ב ואני קצת מודאג. הכתבה מדברת על 5 מ"ג ופרופמיה רשום 1 מג. שאלותיי:1. האם יש סיכון גם בזה?2. אני לא יודע אם להמשיך בפרופציה? 3.יש אולי משהו טבעי או דמוי פרופצייה?4. האם אני יכול להמשייך במתווה הקיים שבו אני נוהג והוא אפקטיבי לגביי פעמיים בשבוע נוטל פרופציבה ופעם ביום מורח מינוקסי 5 אחוז.
מצ" הכתבה כלשונה :סובלים מהתקרחות? אם גם אתם משתמשים בתרופות למניעת נשירת שיער מסוג פרופסיה Propecia, הודעתו של מינהל המזון והתרופות האמריקאי הFDA וודאי נוגעת גם לכם: מינהל התרופות הודיע לאחרונה למומחים בתחום הרפואה כי האזהרה בנושא תרופות חוסמות 5-אלפא רדוקטזה 5-alpha reductase inhibitor (5-ARI) וביניהן תרופות כמו פרופסיה לטיפול בהתקרחות ונשירת שיער ותרופות כמו Avodart לטיפול בהגדלת הערמונית תכלול גם מידע חדש לגבי קיומו של סיכון מוגבר לסרטן הערמונית בדרגת ממאירות חמורה יותר. התקרחות גברית- נשירת שיער. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by. צילום: Welshsk באזהרה נקבע כי נראה שהסיכון נמוך, אולם מומחים בתחום הבריאות צריכים להיות מודעים למידע באזהרה ולשקול את התועלת שבשימוש בתרופות אלה, כנגד הסיכונים האפשריים, בעת שהללו מחליטים האם להתחיל או להמשיך טיפול תרופתי בתרופות חוסמות 5-אלפא רדוקטזה בגברים. על פי הודעת מינהל התרופות, האזהרה מבוססת על שני מחקרים נרחבים, אשר העריכו את ההשפעה של שימוש יומי בצריכה של 5 מיליגרם בתרופה המכילה את הרכיב Finasteride המוכר בשמו המסחרי כ- Procure וגם כ- Propecia בתרופות המטפלות בנשירת שיער וכן ואת ההשפעה של שימוש יומי של חצי מיליגרם של תכשיר המכיל Dutasteride המוכר כ- Avodart וכ- Jalyn כתרופות לטיפול בהגדלת הערמונית. זאת בהשוואה לשימוש בתרופות פלסבו, בגברים מעל גיל 50. ממצאי המחקרים העלו כי שימוש בתרופות אלה מפחית את הסיכון של אדם לחלות בסרטן ערמונית בעל ממאירות נמוכה, אולם מצאו כי השימוש בתכשירים אלה מעלה את הסבירות לחלות בסרטן ערמונית בעל ממאירות גבוהה
+ הוספת הודעה
   1 ...  168  169  170  171  172  173  174  175  176  ...  297  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי