בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 20

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
ישראל חלד
לפרטים נוספים
שלום רב,

אני סובל ממעי רגיז קשה 8 שנים. בנוסף התחלתי לסבול מדלקת קלה בקיבה וושט בארט.
לדלקת התחלתי לקחת נקסיום 20 * 2
ל IBS לוקח ליברקס שאליו עלי לנסות לצרף סימבלתה או מודל.
האם ניתן לשלב בין התרופות?

תודה.
שלום רועי,

לגבי השילוב בין ליברקס, נקסיום וסימבלטה הרי שלפי הספרות אין השפעות הדדיות בין אחת התרופות לשניה.

בברכה,
 
חגית
22:13 18.02.14
קראתי במחקרים אמרקאים שברטליין יש קוקאין.האם יש אמת בדבר? האם זום הוא טיבעי ועובד? אשמח לתגובות.
 
יוסי מצקל  
18:11 19.02.14
בריטלין אין קוקאין.
לפי דברי חברת טבע יצרני זום יש לו פעילות בהקלה על תסמיני הפרעות קשב וריכוז בילדים אשר נבדקה מחקרית. מסיכום המחקר עולה שהשימוש ב"זום" מקל באופן משמעותי על מגוון מתסמיני הפרעות קשב וריכוז ומביא לשיפור באיכות חייו של הילד ומשפחתו. המדדים בהם נמצאה השפעה מיטיבה במיוחד היו אימפולסיביות והיפראקטיביות. שני הרכיבים מוכרים כבר שנים רבות כמשפיעים על פעילות המוח, ואם את חוששת מריטלין אני חושב ששוה לנסות את זום. עלייך לקחת בחשבון את מחירו ואת העובדה שאיננו בסל הבריאות וקופת החולים איננה מממנת אותו.
יוסי מצקל
לא
שלום,

האם ניתן להשתמש באזיטרומיצין (לטיפול בכלמידיה) במהלך היריון (מחצית ראשונה)?
האם אכן ניתן לקחת 4 כדורים יחד ללא סיכון לי או לעובר?
 
ישראל חלד  
18:05 19.02.14
שלום רותי,

בטרימסטר השני והשלישי להריון אין עדות שאזיטרומיצין גורם לנזק לעובר.
לגבי הטרימסטר הראשון, אין מספיק מחקרים.

הסיכון במהלך ההריון בנטילת כדור אחד או ארבעה ביחד הוא זהה.

בברכה,
לרופא שלום הייתי לוקחת גלולות דיאנה לשיעור יתר בהמלצת הרופאה שלי שהתחלתי לקחת אותם שמתי לב שנהייתה לי נשירה מסיבית של השיער העור הפך להיות שמן והגלולה לא עשתה את מה שהיא אמורה לעשות האים גולולה אחרת יכולה לפתור את הבעיה? למשל גלולה בשם גינרה? יש לציין גם שאני לוקחת אנדרוקור 10 מותר יהיה לקחת אנדרוקור 10 עם גלולות גינרה והפרוגסטרון שציינתי שניקרא גסטודן?
 
ישראל חלד  
17:12 19.02.14
יאנה שלום,

גם התרופה דיאנה וגם התרופה אנדרוקור מכילים חומר בשם ציפרוטרון שאמור לטפל בשיעור יתר בנשים. הדיאנה מכילה בנוסף גם סוג של אסטרוגן.
שילוב של אנדרוקור עם גלולה אחרת יהיה כנראה פחות יעיל מאשר השילוב עם דיאנה.
ישנו עוד טיפול אפשרי עם תרופה הניקראת spironolactone.
השימוש בתרופה זו אינו הבחירה הראשונה וגם אינו נפוץ ולדעתי, בארץ הוא גם דורש אישור מיוחד.
בכל מקרה, היות והטיפול שאת מקבלת כרגע נחשב לאחד היעילים שיש,
והיות ולטענתך הוא אינו משיג את יעדו,
הרי שצריך ליידע על כך את האנדוקרינולוג שלך ולנסות לעשות חשיבה מחודשת.

בהצלחה,
 
ש
22:28 18.02.14
שלום
אני סובלת מאולקוס. בגל דלקת בעצב בגב ובאגן נתן לי האורטופד מרשם לאתופן 600 מג, אמרתי לו שזה לא מתאים לאולקוס אז הוא החליף לנרות אביטרן 50 מג פעמיים ביום לשבוע וחצי.
הבנתי שאין הבדל בקבוצת התרופות האלה בין נרות לכדורים ושגם נרות עלולים לפגוע ברירית הקיבה.
זה נכון? יש כדור אחר שיכול להתאים לי (אומפרדקס וכו' לא יכולה לקחת, סובלת מתופעות לוואי). או שאביטרן בטוח לשימשו במינון הזה?

תודה!
 
יוסי
21:01 17.02.14
שלום רב,

אני בן 66 וסובל מאוסטאופרוזיס. לפני ארבע שנים התחלתי טיפול בכדורי אקטונל 35 מג.
פעם בשבוע. לאחר שנתיים עברתי לכדורי ריבון 35 מג (זה מה שהקופה מספקת).
האם לאחר טיפול בכדורים אלו במשך 4 שנים רצוף, יש צורך להחליף את הטיפול ?

תודה
יוסי
 
ישראל חלד  
12:58 18.02.14
היי יוסי,

כל עוד הטיפול משיג את יעדו ולא גורם לתופעות לוואי בלתי נסבלות הרי שאין טעם להחליפו.
בשאלתך לא ציינת שהינך סובל מתופעת לוואי כל שהיא ולכן מה שנישאר זה לבדוק מה רמת צפיפות העצם שלך היום ועד כמה היא השתפרה ו/או לא התדרדרה במהלך הזמן של נטילת התרופה.

בברכה,


סובלת מדלקת דרכי השתן(תחושה של צריבה בעת השתנה) הבנתי שהפסיקו למכור סדורל. מה אפשר לקחת במקום?
אינה יקרה
דלקת בדרכי השתן נגרמת מזיהום חיידקי ויש לה מספר תרופות.
כל התרופות דורשות מרשם והרופא המטפל בך מכיר אותן. אין לך צורך לחפש לעצמך תרופה אלא ללכת לרופא.
תרופות מקובלות לטיפול בזיהומים מסוג זה: דיספטיל, מקרודנטין,פלואורוקינונים ועוד.
סדורל מקל על הכאבים אך איננו מרפא. יש לו תחליפים.
ישנם גם טיפולים אלטרנטיביים לדלקות מסוג זה ולמניעתן.
יום טוב
יוסי מצקל
 
מודאגת
11:32 17.02.14
רציתי לדעת איזה תרופה טבעית מומלצת לטיפול בתחושה של לחץ ועצבנות,
זה מפריע מאוד לתפקוד שלי בבית וליחסים עם הבן זוג,
אין לי סבלנות לילדים וכל היום אני צועקת.
 
ישראל חלד  
18:29 17.02.14
שלום למודאגת,

כתשובה ישירה לשאלתך, ישנם מס' תכשירים טבעיים להרגעה והם:
קלמנרבין, נרבן דרז'ה, רלקסין.

בנימה אישית, לפי איך שניסחת את השאלה, נראה שכדאי להבין ולטפל בסיבה לבעיה ולא רק בסימפטום עצמו.

בברכה,
הבת שלי בת שנה ו3 לוקחת כבר 4 ימים משאף פליקסוטייד. מחר יש לה חיסון גיל שנה . האם אפשר לעשות אותו או שצריך לחכות?
היי עדי,

באופן עקרוני סיבה נפוצה לדחיית חיסון יכולה להיות חום ו/או חולשה מסויימת של מע' החיסון.
בהנחה ואין לילדה חום, והיות וההשפעה של פליקסוטייד במשאף שנילקח ל-4 ימים על מע' החיסון היא אפסית הרי שאני לא רואה סיבה לדחות את החיסון.
בכל מקרה, כדאי גם ליידע את האחות המחסנת טרם קבלת החיסון.

בהצלחה,
תודה רבה על התשובה המהירה!!
שאלתי היום את האחות היא אמרה שאולי רק עם אחד החיסונים )חי מוחלש( עלולה להיות בעיה... ידוע לך משהו כזה?
אני עכשיו נוטל את התרופה מווקס טבליות ואני מרגיש שיפור משמעותי עכשיו אני לא יודע מתי אני צריך להפסיק עם התרופה, חוץ מזה אני נטלתי תרופה אחרת לפני שלקחתי את המווקס שקוראים לה מינוצוקלין לפצעי הבגרות, והרופאה אמרה לי שבנתיים אני צריך להפסיק אם התרופה, עכשיו אחרי שאני יסיים עם המווקס אולי אני צריך זמן הפסקה כדי להמשיך ליטול את המינוצוקלין כי כתוב במינוצוקלין שאם אני נוטל תרופה עם מגנזיום או שסיימתי ליטול תרופה עם מגנזיום, אז אני צריך להגיד לרופא, אז חשבתי שאולי פה תוכלו לעזור לי במקום שאני יטלטל את עצמי לרופא (נ.ב לקחתי גם דקסמול סינוס אם זה משפיע)

תודה רבה על העזרה, אדם פרץ.
שלום אדם,

התרופה מווקס מטפלת בליחה אבל לא בסיבה שגורמת לליחה.
לכן, אם אין לך ליחה אין טעם שתיטול את המווקס.

אם אכן אתה אמור להמשיך עם המינוציקלין לטיפול בפצעי הבגרות הרי שהפסקה של 24 שעות בהחלט תספיק.

בברכה,

אני מקווה שזה היה מובן שבמווקס יש מגנזיום, ובעקבות זה אתה כתבת את התשובה, ולרופאה אמרתי שאין לי לחה אז למה היא הביאה לי את התרופה? אמרתי לה שיש לי בגרון משהו מציק כזה, ואני כשאני משתעל זה טיפה מציק, ואמרתי לה שהשיעול בלי לחה, ויש לי חולשה בגוף. כל זה זה סיבה מספיק טובה כדי להביא לי את הכדור הזה?.

ותודה רבה על העזרה! אתם עושים עבודת קודש
 
ישראל חלד  
18:13 17.02.14
היי אדם,

לפי מה שאתה מתאר "משהו מציק בגרון.." ו"כשאני משתעל זה טיפה מציק..",
עושה רושם שיש לך מעט ליחה שהיא מאוד צמיגה.
לכן, המווקס תפקידו לרכך את הליחה ולהפוך אותה מצמיגה לנוזלית,
וכך בעזרת מעט שיעול היא כבר תצא בקלות.

תרגיש טוב,
 
שבת זהבה
11:13 16.02.14
הציעו לי את התרופה טקטינו לאקזמה בידיים.

מה הנזקים או ההשלכות של תרופה זו ומה היא מכילה
 
ישראל חלד  
12:42 16.02.14
היי זהבה,

לצערי אני לא מכיר את התכשיר המדובר.
אשמח אם תוכלי לכתוב את השם המדויק באנגלית ואז אוכל לעזור.

בברכה,
 
ישראל חלד  
18:09 17.02.14
היי זהבה,

יוסי מצקל, עמיתי לניהול הפורום, מצא עבורנו את העלון לצרכן של התרופה.
תוכלי לעיין בו בקישור הבא:
http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Toctino_pt_1326957998870.pdf

לפי דעתי העלון מכיל את כל התשובות לשאלות ששאלת.
במידה ובכל זאת יהיו לך שאלות נוספות תרגישי חפשי לפנות שוב.

בברכה,
שלום,
אתמול בערב לקחתי פראמול אף במינון של כדור אחד ואחרי שעתיים וחצי עוד שני כדורים, כי האף היה סתום ורציתי לישון.. האם גרמתי לעצמי נזק לכבד? כתוב שמינון גבוה יכול לגרום לכך, ואם כן האם יש משהו שיכול לתקן את הנזק?
שלום סיון,

המינון שתיארת אמנם חרג מהמינון המומלץ אך מהחריגה החד פעמית במינון שתיארת לא אמור להיגרם שום נזק לכבד. חשוב להדגיש שיש מאוד להקפיד על הוראות השימוש וליטול את התרופה לא יותר מ-4 פעמים ביום וגם לא יותר מכדור אחד בכל פעם.

הרבה בריאות,
שלום רב,
בת ארבעים. שוקלת 49 ק"ג. סובלת מהתלקחות חריפה של אטופיק דרמטייס בארבע גפיים. בהמלצת רופא עור מרחתי משחת דרמובט (מדובר בשטח פנים גדול - במהלך עשרה ימים השתמשתי בעשרים גרם משחה).
אני מרגישה תופעות לוואי, וחוששת מאוד שהמשחה נספגה באופן סיסטמי.
תופעות הלוואי שאני מרגישה: המחזור השתנה והיה קלוש ביותר. כאב בחניכיים, בכפות הידיים, ובעוד מקומות בגוף. כאב קל בעפעפיים. טעם מתכתי בפה. סומק בפנים.
כל הזמן מבטיחים שאין חדירה לגוף, אבל אני בפירוש מרגישה שחלק משמעותי נספג.
הייתכן? כמה יכול להיספג? כמה זמן ייקח לקורטיזון להשתחרר מהגוף ולעזוב אותי בשקט. האם נגרם נזק בלתי הפיך?
עשיתי שימוש זהיר ביותר - מרחתי שכבה דקיקה, אבל שטח הפנים היה גדול מאוד. אני מתה מפחד!
בבקשה, עזרו לי
 
ישראל חלד  
03:34 16.02.14
שלום יעל,

הספיגה הסיסטמית לאחר מריחה על העור של הקורטיזון הנמצא בדרמובט היא מאוד מאוד נמוכה.
בנוסף, הכמות הכוללת בה השתמשת (20 גר' ב-10 ימים), גם היא מאוד נמוכה בשביל ליצור אפקט סיסטמי כל שהוא
להערכתי, מה שתיארת שאת מרגישה אינו נובע כתוצאה מהשימוש בדרמובט.

בברכה,
 
יוסי
21:35 15.02.14
בתי הינה אם מניקה וקיבלה מהרופאה broncho-d ומידע על התרופה רשום "אל תשתמשי בתרופה אם הינך מניקה" וכאשר חזרנו לרופאה והסבנו את תשומת ליבה לכך, הרופאה אמרה שאין מניעה להשתמש בתרופה בזמן ההנקה. אנו דה מבולבלים האם לקחת או לא?
 
ישראל חלד  
03:23 16.02.14
שלום יוסי,

ה-Broncho-D מכיל שני חומרים. האחד בעל פעילות אנטיהיסטמינית נוגדת שיעול וגודש והשני מכייח. בדקתי לגבי החומר הראשון (Diphenhydramine) והוא מותר בהנקה מבחינת בטיחות לתינוק. לגבי החומר השני (Ammonium Chloride) אין מספיק נתונים.

נכון הוא, שבעלון לצרכן כתוב "אל תשתמשי בתרופה כאשר את מניקה.."
חלק ממנגנון הפעולה של החומרים האנטי היסטמינים הוא שהם מייבשים.
לכן בנוסף לגודש הם יכולים גם ליבש את ייצור החלב במקצת.
מכאן כנראה נובע האיסור הכתוב בעלון.

לגבי האם לקחת או לא? - אתם המחליטים. המידע כתוב בצורה חד משמעית!

ואם בכל זאת לנסות ולעזור, אני במקומכם הייתי שואל את עצמי מספר שאלות
1. האם ההנקה היא מלאה או חלקית
2. האם בד"כ יש מספיק חלב אם עבור הילד או שיש בכך קצת קשיים.
3. עד כמה באמת היא משמעותית ותופסת חלק נכבד בתזונת הילד.
4. עד כמה האמא סובלת..

בברכה,
 
אדלין ברסנו
09:52 10.02.14
שלום,

אני בת 65 ומקבלת מרופא הנשים את התרופה פרוגינובה 2 מ"ג לתופעות גיל המעבר.
התחלתי לקחת מזה 3 שנים ברציפות.
אני סובלת גם ממיגרנה וזה עוזר לי להרחיק את התקפי המיגרנה. ברגע שאני מפסיקה את
לקיחת התרופה אני מקבלת מיגרנה במשך יומיים שלושה.
שאלתי היא האם זה בסדר לקחת ברצף כזה (בלי הפסקה) את התרופה הנ"ל?
והאם יש נזק בריאותי בכך?
אודה לתשובתכם בהקדם.

תודה רבה.
 
יוסי מצקל  
12:05 14.02.14
פרוגינובה הינב טיפול הורמונלי המשמש ללא מעט יעודים. המינון בד"כ מתאים לטיפול.
מינון של כדור ליום הוא מינון מקובל.
לתרופה זו רשימה ארוכה של תופעות לואי אפשריות ( אך לא הכרחי שתופענה תופעות לואי) תופעות אלו מופיעות בעלון המצורף לתרופה.
בברכה
יוסי מצקל
האם אפשר לקחת בו זמנית סיאליס 5 מ"ג, אומניק אוקאס ואבודרט לערמונית מוגדלת?
עלולה להיות תגובה בין אומניק לבין סיאליס. מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל ולקבל את אישורו, ובכל מקרה להתחיל במינונ נמוך של סיאליס.
האם אסור לקחת גינקו בילובה יחד עם אספירין 100 מ"ג
 
יוסי מצקל  
08:51 14.02.14
השילוב עלול לגרום לדימומים עקב הגברת האפקט של "דילול הדם" (additive antiplatelet effects) של האספירין.
 
דן
20:03 11.02.14
שלום בדיקות הדם שלי מראות על ויטמין D נמוך מתחיל מ20 עד 100 יצא 11 הרופא נתן לי לקחת 3 כדורים של 400 כל אחד האם זה לא גבוה ואם לא מתנגש אם אמריל גנואט אלפלריד
 
יוסי מצקל  
08:32 14.02.14
המינון שנתן לך הינו מקובל ובהתאם להנחיות.
מוצר לקחת עם התרופות שציינת באישור הרופא.
 
מרינה אבגנה
07:24 12.02.14
שלום,
מזה כמה ימים אני סובלת משיעול יבש טורדני מאד והגרון שלי מאד אדום , ניגשתי לרופא וקיבלתי לטיפול רוקסו 150 פעמיים ביום.
אתמול בערב נטלתי בפעם הראשונה טבלית אחת , אני מרגישה שיובש השיעול עלה עוד יותר .
האם יש מצב שזה מהתרופה אשמח לקבל תשובה .
תודה
מרינה
 
יוסי מצקל  
08:44 14.02.14
רוקסו הינה אנטיביוטיקה הנלחמת בחיידקים ומתאימה לטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה.
אינני מבין את משמעות "יובש השיעול עלה" אולי זה טוב יותר ומראה שהזיהום פחת כאשר אין הפרשת ליחה. בכל מקרה אין לצפות לשיפור משמעותי אחרי הכדור הראשון. אם את מרגישה אחת מתופעות הלואי המופיעות בעלון אשר קיבלת יחד עם התרופה אנא פני לרופא המטפל והתיעצי עמו לגבי המשך שימוש בתרופה או החלפתה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  16  17  18  19  20  21  22  23  24  ...  238  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי