בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 20

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
ישראל חלד
לפרטים נוספים
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
 
מירב
09:12 26.10.13
שלום רב אני לוקחת כשלושה שבועות רסיטל 20 מג מתוך זה שבועיים כדור מלא עקב בעיות חרדה ודיכאון אני מטופלת כבר תשע שנים ביוטירקס עקב בעיה בבלוטת התריס אשר מאוזנת עליתי הרבה במשקל למרות שלא שיניתי הרגלי תזונה האם זה מהרסיטל? האם אני יכולה לקחת כדור הרזיה? האם אני יכולה להשתמש בלקסעדין תרופה שנתנו לי עקב עצירות?
 
סהר
07:59 19.10.13
שלום
קבלתי אנביוטיקה לבו \טבאניק המינון כדור אחד ליום האם זה מינון מוכר נראה מוזר ביותר ?
האם מותר בודסון יחד עם אנביוטיקה לבו ?
משכחי כאבים כמו אקמול כאשר הבילרובין גבוה בבבדיקות מותר?
 
יוסי מצקל  
09:06 25.10.13
המינון שקבלת מקובל ואיננו מוזר.
לא ידוע לי על תגובה בין תרופתית עם בודסון וגם לא מצויינת בעלון היצרן של בודסון.
לגבי שימוש במשככי כאבים כאשר בילירובין גבוה ממליץ אני להתייעץ עם רופא אשר מכיר את מטופל ורואה את כל בדיקת הדם.
 
איתמר
15:11 24.10.13
הפסיכיאטר רשם לי טראזודיל במינון של 25 מ"ג ליום.
אני חושש להתחיל בטיפול, עקב כך שקראתי שהכדור עלול לגרום לזיקפה קבועה של הפין.
האם במינון כזה יכול להיווצר מצב שנקרא זיקפה קבועה של הפין (פריאפיזם)?

תודה מראש
 
יוסי מצקל  
17:50 24.10.13
איתמר שלום
אכן זאת אחת מתוך כעשרים תופעות לואי שונות אשר עלולות לקרות. תופעה זו מתוארת בעלון היצרן המצורפת לתרופה. לכל תרופה עלולות להיות תופעות לואי . הסבירות להופעתן נמוכה בהרבה מהסבירות שהכדור יעזור ולכן אנו נוטלים את התרופות. לא תמצא תרופה אשר לא יהיו לה תופעות לוואי אפשריות. האם לא לקחת תרופות ולסבול? זה כבר נתון לשיקולך.
האם במינון של 25 מ"ג התופעה הנ"ל עלולה להופיעה?
 
יוסי מצקל  
08:50 25.10.13
עניתי כי זו תופעת לואי אפשרית
 
ריקי
15:26 24.10.13
האם שימוש בגינו-דקטרין 3 משנה PH בנרטיק?
תודה.
 
יוסי מצקל  
17:42 24.10.13
ריקי יקרה
אם את בטוחה שיש לך פטריה גינו דקטרין מתאים
אם אין את בטוחה שיש לך פטריה איננו מתאים. במקרה זה ישנם מוצרים אחרים אשר גם שומרים על PH מתאים וגם מטפלים בבעיה.
מה שמשנה את הPH הוא ירידה בכמות החיידקים החיוביים אשר נמצאים בואגינה. החיידרים הללו מייצרים חומצה לקטית וגורמים לPH חומצי. כאשר פטריה או חיידקים גורמי מחלה (פתוגנים) משתלטים על האזור על חשבון חיידקים מועילים, יורדת כמות החומצה הלקטית וה-PH הופך בסיסי יותר. הPH שונה גם בגילאים שונים, הוא חומצי בשנות הפוריות ויורד לאחר מכן.
מקווה שעניתי בהרחבה.
 
עודד
12:22 18.10.13
שלום אני שותה הרבה זמן סראקסט לפני חודש החלפו לי אסתו 20 בשבוע האחרון יש לי מתח ולחץ שלא היה מתי האסתו ישפע והאם זה קשור להחלפה בין הכדורעם וזה תופאת גמילה מהסראקסט מה לעשות תודב
 
אילן ללבניקוב  
12:45 24.10.13
עודד שלום,

לתרופות שונות ייתכנו תופעות לוואי שונות ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבת נהדרת,

אילן.
 
עמיר
09:01 23.10.13
האם מותר לקחת כדור אטופן אחרי כדור נורופן?
 
אילן ללבניקוב  
12:40 24.10.13
עמיר שלום,

לא מומלץ לקחת את 2 הכדורים בו זמנית אלא להפריד לפחות 2-3 שעות ביניהם בכדי למנוע תופעות לוואי במערכת העיכול וחשוב לעשות זאת לאחר הארוחה, יש לשתות הרבה מים בזמן הטיפול,

שבת נהדרת,

אילן.
תודה
 
אילן ללבניקוב  
12:17 24.10.13
נועה שלום רב,

לגבי שימוש בתרופות בהריון והנקה יש להיוועץ במרכז הטרטולוגי בטלפון:

9377474 - 03

שבת נהדרת,

אילן.
 
אנה
18:43 23.10.13
שלום, אני נוטלת כבר 9 חודשים גלולות מיקרוגינון 30 (לסידור המחזור) לםני כחודש התחלתי לקיים יחסי מין וחבר שלי כל פעם גומר בחוץ. אני מעוניינת שהוא יגמור בפנים. העניין הוא שאני לפעמים מאחרת בלקיחת הגלולה במספר שעות אך לא יותר מ12 שעות לדוגמא: שעת הלקיחה שלי היא 17:00 ובשבת נטלתי בשעה00:30 ביום ראשון נטלתי בשעה 1:10 וביום שני זכרתי ליטול בזמן אז נטלתי ב17:00. האם אני מוגנת או שמא איני מוגנת? תוך כמה זמן של איחור הכדור אינו יעיל?

אגב, אני וחבר שלי מעוניינים לקיים יחסים ללא קונדום אבל אנחנו מפחדים להסתמך רק על הגלולותכי הבנו שזה רק ב98%... האם יש איזשהם ימים בטוחים בהפם אפשר לעשות סקס ולהסתמך על הגלולות?

שאלה נוספת : כמו שציינתי, אני וחבר שלי התחלנו לקיים יחסי מין לפני חודש. בפעם הראשונה ירד המון דם. כאשר קיממנו יומיים אחרי שוב ירד טיפה דם (פעמיים שעשינו) גם בפעם השלישית שעשינו לאחר שבוע מהפעם השניה היה שוב דימום. ולאחר שבוע וחצי ששוב עשינו שוב היה דימום קל. (יש לציין שכל הדימומים נפסקו תוך כמה שעות.) א. האם זה טיבעי שאני ממשיכה לדמם אחרי הפעם הראשונה? ב. אם זה טבעי, תוך כמה זמן זה אמור להפסיק לדמם? ג. אם זה לא יפסיק תוך כמה זמן עליי ללכת לגניקולוג ואילו בדיקות עליי לבצע אצלו?

אשמח לקבל תשובה תודה רבה!!
שלום אני בת 32 , רציתי לגעת באם אוכל ליטול גלולות לדחיית המחזור מכיוון שאנו סובלת מבעיית קרישה בזמן הריון ומזריקה קליקסן (רק בזמן ההריון) יצויין כי אני לא מקבלת שום תרופה לדילול הדם מאחר ואני לא צריכה ביום יום.
 
אילן ללבניקוב  
12:13 22.10.13
נטלי שלום,

לגבי שימוש בתרופה זו הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל בכדי למנוע תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
נטלי
21:55 21.10.13
שלום רב, ילד שלי בן שמונע חודשים, לפני כשבוע אובחן אצלו דלקת אוזניים דו צדדית זה היה מלווה גם בחום גבוה. הרופא נתנה סירופ מוקסיפן וטיפות אוזניים דזורן . נתנו כמו שצריך אך דבר אחד לא עשינו זה לא סמנו את תרופות במקרר, החום ירד. אך הנזלת נשארה ולקראת הערב הילד עדיין נראה קצת חולה עיניים אדומות. האם כל הטיפול היה לשווא עקב זה שלא שמרנו את התרופות במקרר. אודה על התיחסות מהירה. תודה רבה
 
יוסי מצקל  
09:13 22.10.13
נטלי יקרה
מכיוון שהילד לא החלים לחלוטין יש לבקר את הרופא פעם נוספת.
סירופ מוקסיפן אין צורך לאחסן במקרר לאחר הכנתו, את יכולה לראות זאת גם בעלון התרופה. נהגתם בסדר וטיפלתם בילד כפי הנדרש.
יוסי

 
מאי
00:55 20.10.13
שלום

האם ניתן להשתמש ללא נזק בנרות אביטרן לכאבי מחזור (הכדור היחיד שעוזר לי מהר) בשילוב עם הקסאקפרון להפחתת הדימום שנוצר לפעמים מהאביטרן?
האם זה לא מסוכן לקרישת דם או נזק אחר כי הבנתי שהאביטרן מגביר דימום והשני עוצר דימום?

מדובר על תקופה קצרה עד שאתחיל טיפול לגב ולרחם. (יש לי mri גב לעשות)

תודה
 
שרון
13:47 21.10.13
 
רפאל עזרא  
15:59 21.10.13
שלום מאי ותודה על סבלנותך,
השילוב בין אביטרן והקסקפרון מותר.
בהחלט רצוי לעשות שימוש בתרופות אלו לתקופת זמן קצרה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני
 
טלי
11:19 17.10.13
אני סובלת מאוד מתופעות רגלים נימתחות לאחר לקיחת כדור כולסטרול כבר 20 אני לוקחת ומעולם לא היו לי תופעות רק לפני שנה החלו תופעות תמיד לקחתי ליפיטור והיה מצוין ןאז התחילו התופעות בשעות הערב המאוחרות כשאני לוקחת את הכדור בערך בשעה 8 ולאחר שעה התופעות מתחילות הוחלפו לי הכדורים לסטטור וגם פה אותה בעיב שאלתי האם אפשר לקחת את הכדור בצהרים ולא בערב ועוד שאלה מדוע התופעות נימשכות בדיוק באותה שעה בערב למרות שהפסקתי לפני כחודש לקחת את הסטטור
 
אילן ללבניקוב  
12:34 21.10.13
ליאת שלום,

לתרופות ייתכנו תופעות לוואי כפי שציינת ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ובדיקת האפשרות לתרופה חלופית עם פחות תופעות לוואי,
בכל מקרה, בכדי למנוע תופעות לוואי כגון חולשה ועייפות שרירים מומלץ לקחת כדור של האנזים קיו 10 במינון של 50 מ"ג פעם ביום לאחר הארוחה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
טלי
15:19 21.10.13
כבר ניסיתי אפילו 2 לא עזר כלום אבל ניסיתי לקחת את זה יחד עם לקיחת כדור הכולסטרול האם לא אמורים לקחת את הכדור שהיצעת יחד
 
מזל
16:24 17.10.13
שלום ! אני לצערי שנים ישנה רק עם כדור שינה זדורם ZOLPIDEM ואחרונה כמה פעמים שיצית להתפנות או רגע שלא נרדמתי מסיבה כל שהיא לצערי נפלתי וגם לא בידוק הייתי ברורה בדיבור וגם אני לא זוכרת מה היה .ברצוני להחליף את התרופה לתרופה ללא תופעות לא רצויות .
ידוע לי על דור חדש של תרופה השאלה אם אני אוכל להחליף או שאני לצערי כבר מחורה לתרופה .רציתי לקבל את דעתכם על אמביאן CR או תרופה ללא תופעות לאוי
אשמח לקבל תשובה
תודה מזל
 
אילן ללבניקוב  
12:51 21.10.13
מזל שלום,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול, ישנן מספר תרופות המסייעות במצבים כאלו ולכן חשוב שהרופא שלך יתאים לך אותן לפי מצבך הפיזי והנפשי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
דוד
13:12 17.10.13
התחלתי לקחת את התרופה למיזיל,תרופה שניתנת דרך הפה לטיפול במקרה של פטרת הציפורניים ברגליים.
לפי הבדיקה נערכו לי תוצאות ספירת דם, הכל היה תקין.
אני רוצה לציין שמספר הלימפוציטים שלי עמד על 2.1K
לאחר חודש שימוש בתרופה מספר הלימפוציטים ירד ל 1.1K
ולאחר שוב חודש ירד המספר ל 0.9K

האם יש קשר?
האם לדעתך אני צריכה לעשות בדיקות כלליות?
(יש לציין ששאר הערכים נשארו בערך אותו הדבר,)
תודה רבה מראש
 
אילן ללבניקוב  
12:48 21.10.13
שלום רב,

ייתכן והתרופה גרמה לך לתופעות לוואי ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
ליאת
15:21 19.10.13
שלום

רציתי לשאול את דעתכם לגבי הכדור אמביאן CR כפתרון לנדודי שינה, כרגע לוקחת נוקטורנו, אך מתעוררת באמצע הלילה וכבר לא נרדמת.

הבנתי כי כדור אמביאן אינו בסל התרופות ויש לרכוש אותו באופן פרטי, אך הייתי שמחה לדעת לפני שרוכשת מה אתם חושבים על השפעת הכדור או מה ידוע לכם על ניסיון המשתמשים בו.

תודה רבה,

ליאת
 
יוסי מצקל  
09:33 21.10.13
אמביין CR הינו אחד הכדורים הנמכרים ביותר בארה"ב
הוא בעל 2 שכבות, האחת להרדמות מהירה והשניה בשיחרור מבוקר לשמירה על רציפות השינה ופחות התעוררויות. אם אינך מרוצה מהכדורים שאת לוקחת, ואם דרוש לך בכלל כדור שינה, הייתי ממליץ לפנות לרופא המטפל ולבדוק אם מותר לך לקחת אותו, אם כן לנסות.
חלומות פז
יוסי
אני לוקחת כדור הורמון שנקרא hdea ואני גם רוצה להשתמש ברזין (Phentermine) האם זה בסדר?
שני המוצרים דורשים פיקוח והחלטה של רופא. אין לקחת ללא מרשם רופא ואין לקנות אלא בבית מרקחת. אם זה בסדר יחליט רופא לאחר בדיקה.
שלום רב,
כתוצאה מדחיפות וכאב במתן שתן קיבלתי מהרופא מונורול.
אני מניקה ורגישה לפניצילין.

לא שמתי לב בהוראות ולקחתי את התרופה אחרי ארוחה כבדה
(אך כן לפני השינה על שלפוחית מרוקנת)
מה המשמעות של זה? האם כתוצאה מכך לא תהיה השפעה לאנטיביוטיקה?

כמו כן בכל מקום כתוב משהו אחר על הנושא של הנקה והתרופה? האם זה תקין עם הנקה?

תודה
 
בועז
08:47 17.10.13
שלום רב
רופאה קרדיולוגית המליצה לי לקחת כדור ריתמקס פעמיים ביום במינון של 225 מ"ג.
בעבר לקחתי פעמיים 300 מ"ג והיא המליצה להקטין במעט את המינון. היא הציעה לקחת כדור וחצי של ריתמקס 150 מ"ג.
בבדיקה הסתבר שעל פי עלון התרופה, כדור של 150 אסור לחצות ואילו כדור של 300 מותר לחצות. לא ברור למה.
האם אני יכול לקחת למרות זאת כדור של 150 ועוד חצי כדור? או לחלופין
לקחת כדור של 150 ורבע כדור של 300 שאותו כן מותר לחצות?

אודה לתשובתכם.
בועז
 
יוסי מצקל  
09:17 17.10.13
לפי הוראת היצרן אין לחצות ריטמקס 150 מאחר ואין קו חציה.
לפי הוראת היצרן מותר לחצות ריטמקס 300 רק בקו החציה.
אני ממליץ לך לרכוש חוצה כדורים בבית מרקחת, זהו מכשיר פשוט וזול המאפשר לחצות כדור במדויק, ואז לחצות את הכדור של 150 מג'. אין לבצע את המלצתי ללא אישור הרופא המטפל כיון שהמלצתי אינה תואמת את הוראת היצרן.
לפני כחודש התחסנתי לטיול במרפאת המטיילים במאיר.
כחלק מהחיסונים המליצו לי על צהבת ועשו לי חיסון ראשון של צהבת ואמרו לי לעשות בעוד חודש עוד חיסון של צהבת.
כשהגעתי למרפאה שלי במכבי אמרו שהאנגריקס בי הזה היא תרופה מאוד מאוד מיוחדת שלא נותנים אותה לכל האנשים ושהיא עולה 1000(!!) שח במכבי.
רציתי לדעת איך אצלכם היא עלתה לי רק 77 ש"ח ובמכבי שזה המרפאה שלי היא עולה 1000? האם ייתכן שהחותמת שהחתימו לי על הפנקס חיסונים היא לא הנכונה ואכן עשו לי חיסון של צהבת רגילה??
קורל שלום רב
מחיר המחירון המקסימלי המותר על פי החוק ( המוצר בפיקוח) הוא 114.30 ש"ח
במרפאות המטייל המחיר נמוך יותר כי הן רוכשות כמויות גדולות.
המחיר לא כולל את פעולת ההזרקה וגם זו נמצאת בפיקוח ומופיעה במחירון שלהם.
ישנו חיסון גם לצהבת זיהומית מסוג איי. לא נראה לי שחיסנו אותך לזן אחד ורשמו את השני.
נראה לי היתה אי הבנה, מכיוון שכחברת מכבי יתכן שאת זכאית גם להחזר על החיסונים שעשית במרפאת המטייל (תלוי בסוג הביטוח שלך) וגם למחיר מסובסד.
אגב, בביח שיבא גובים 50 ש"ח על חיסון זה.
בברכה
יוסי

 
קורל
16:04 16.10.13
החיסון שקיבלתי במרפאת מטיילים מסוג אנגריקס B . השאלה שנישאלתי במכבי היא מדוע את זו ולא את הצהבת הרגילה.? והאם ניתן לקבל כחיסון שני את הצהבת הרגילה שהיא יותר זולה ואין צורך באישור מיוחד עבורה. {ניתנת בד"כ לחולים חסרי נוגדנים}
 
יוסי מצקל  
08:02 17.10.13
קורל יקרה
אם שאלתך לגבי מחירים קיבלת תשובה
אם קיבלת חיסון ראשון מסוג אחד את הבוסטר חייבים לקבל מאותו סוג.
במרפאות המטיילים בהם חוסנת יושב רופא והוא אחראי לכך שתחוסני בחיסון המתאים לך ולמקום אליו את נוסעת. אינני מבין את נושא המחירים שקיבלת במכבי הלא סבירים אינני מסוגל להבין למה התכוונו שאמרו 1000 ש"ח . אינני מבין את אי ההתאמה בין שתי מרפאות המטיילים בדרישות לחיסונים. מדוע אינך ניגשת למרפאה בה חוסנת ומבררת את הכל מול הרופא המאייש את המרפאה, הוא יסביר לך מה נדרש לאזוא אליו את נוסעת ומה קיבלת. אם את חוששת שנעשתה טעות ברישום בררי זאת במרפאה בה חוסנת. בכל מרפאת מטיילים ישנה רשימת חיסונים אותה צריך לקבל בהתאם לאזור אליו נוסעים.
המחירים הינם סבירים ומקובלים בכל קופה בהתאם לביטוח האישי שלך.
נסיעה טובה
יוסי
יש למ הרפס באף האם מותר לי לקחת כדורנ זובירקס בהנקה תינוקת בת חודשיים וחצי
 
יוסי מצקל  
08:13 17.10.13
לפי הוראת היצרן יש לידע את הרופא שאת מניקה ולהוועץ בו לפני נטילת התרופה. מותר לקחת באישור ופיקוח רפואי.
+ הוספת הודעה
   1 ...  16  17  18  19  20  21  22  23  24  ...  226  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי