בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 61

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
ישראל חלד
לפרטים נוספים
כמה זמן אחרי שהפסקתי לקחת מינוציקלין צריך להיזהר המשמש? האם כבר למחרת אפשר לצאת לשיזוף?
 
רפאל עזרא  
12:06 16.05.13
שלום וברכה,
עשרה ימים ללא התרופה זה זמן סביר.
רפאל עזרא רוקח-קליני
שלום,
אתמול רשם לי רופא העור להשתמש "במינוציקלין " וב- " אקנתרים " למשך שבועיים והרוקחת בקופת חולים אמרה לי לא להיחשף לשמש...
השאלה שלי היא האם השפעת התרופה(מינוציקלין) בעניין החשיפה לשמש נמשך גם לאחר סיום הטיפול או שזה מסתיים אחרי שמפסיקים להשתמש בה בנוסף האם הגוף חוזר כמו שהיה באשר עניין החשיפה והשיזוף בשמש או שנשארת השפעה לתרופה הנ"ל לתמיד זאת אומרת האם תהיה רגישות לשמש גם אחרי סיום הטיפול במינוציקלין אפילו השפעה קטנה.
שאלה נוספת : לאחר עיון בעלון המידע למינוציקלין ראיתי שהטיפול בה נועד לטיפול בפצעים וכו' אך אני הבעיה שהתלוננתי עליה בפני הרופא הייתה גירוד ואדמומיות באזור המפשעה אשר לפני כן השתמשתי ב " טבע דרם" וב- " פוליקטן" ולא עזרו כל כך האם מינוציקלין מתאים גם למקרה הנ"ל ??

אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי תודה מראש.
אמיר שלום,

לאחר הפסקת הטיפול בתרופה ההשפעה על הרגישות של העור לשמש נעלמת אך עדיין חשוב למרוח קרם הגנה בכדי להגן על העור מפני נזקי השמש ובעיקר בקיץ כשהשמש חזקה יותר.
לגבי הטיפול, הרופא בדק אותך ומצא לנכון לרשום לך את התרופה הזו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל אם יש לך ספק כלשהוא בטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
לוקח את התרופה שנתיים וחצי(5mm) - עד לפני חודש שעברתי ל10
לא ברור לי אבל בבדיקות דם שנעשו במהלך התקופה הWBC,RBC,HCT,HGB ירדו אל מתחת לקו האדום לאט לאט (תמיד הייתי על הסף התחתון של הערכים.)
יש לי לחץ דם נמוך משפחתי וערכים נמוכים של B12 לפעמים מעל ולפעמים מתחת לגבול

האם יש קשר בין הממצאים.

תודה
 
אילן ללבניקוב  
09:42 17.07.13
עמי שלום,

ייתכן ולקסטרל יש השפעות על כדוריות הדם האדומות/לבנות שלך ואף על לחץ הדם ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
בני בן 17 משתמש מזה מס' חודשים בראוקוטן במסגרת טיפול באקנה.
היום כתוצאה כנראה מפעילות ספורטיבית (ריצה) החל עם כאבי גב חזקים.
לאחר שימוש במשחת וולטרן וכרית חמה עדיין כאב חזק.
האם יש מניעה חד פעמי ללילה להשתמש בנרות אביטרן 50 .

אנא תשובתכם בהקדם.
יובל שלום,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
שלום,
מבקשת לדעת איך לוקחים את התרופה אלוריל 100 מ"ג?
בבוקר בצהריים בערב?
עם אוכל בלי אוכל?
עם מעט מים או עם הרבה מים?
האם צריך לשתות הרבה בזמן נטילת אלוריל?
האם ישנן תרופות או ויטמינים שאסור לקחת אותן עם אלוריל? (ויטמין d ,b12 )
אם אפשר מבקשת תשובה על כל שאלותיי. תודה!
 
אילן ללבניקוב  
09:26 17.07.13
שקד שלום רב,

את האלוריל יש לקחת עם הארוחה לפי המינון שקבע הרופא המטפל.

ייתכן שיעברו מספר שבועות עד שההשפעה של התרופה תורגש במלואה. חשוב להרבות בשתיית מים(לפחות 2 ליטרים ביום).

לגבי אינטראקציה עם תרופות אחרות: ברזל, נוגדי קרישה(אספירין), משתנים להורדת לחץ דם, אנטיביוטיקה מסוג פניצילין.
לגבי ויטמין C: השילוב עשוי לגרום לאבנים בכליות בגלל החמצת השתן.
בכל מקרה של שילוב תרופות יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי למנוע תופעות לוואי.

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
אילי
17:53 16.07.13
שלום. הרופא רשם לבעלי טסטומקס 25 מ"ג ג'יל אך בבית המרקחת הרוקחת אמרה שיש לה רק 50 מ"ג. לא הייתי בטוחה וגם היא לא ידעה להסביר את ההבדל. אז אני מבקשת לדעת כי אני מבינה את הכמות הכפולה אך איזה השפעה יכולה להיות בין לקיחה של 25 ו-50 כי אם הרוקחת רצתה לתת לי כנראה זה לא בעייה. אשמח לקבל תשובה מכם. תודה
 
יוסי מצקל  
18:20 16.07.13
אילי שלום רב
טסטומקס הינה תרופת מרשם הניתנת לפי הוראת רופא. לתרופות יש תופעה חיובית אשר אותה רוצים להשיג על ידי נטילתה ותופעות לואי שליליות או ורעילות, אשר אינן תמיד מופיעות אבל סבירותן יותר גבוהה עם הגדלת המינון.כאשר רופא רושם תרופה הוא עושה הערכה לפיה ישיג את התוצאה הטובה ביותר ומינימום אפקטים שליליים. החלטת הרופא נגזרת ממספר רב של משתנים בינהם משקל וגיל החולה, מצבו הבריאותי, תרופות אחרות אותן מקבל, המינון האפקטיבי המקובל ועוד משתנים רבים נוספים. את התופעות השליליות האפשריות את יכולה לקרוא בעלון לצרכן המצורף לתרופה. הרופא יכול לשנות את המינון במהלך הטיפול בהתאם לתוצאותיו, לתגובות החולה ולתופעות הלואי.
בכל מצב שהוא אסור לרוקח להכפיל את המינון של תרופת מרשם, בודאי לא לתרופה הורמונלית. כפי הנראה התכוונה הרוקחת לתת לך את המינון הכפול והוראה להשתמש בחצי שקית כל פעם. (מדובר בשקיות המכילות ג'ל טסטוסטרון 1% )
בברכה
יוסי
שכחתי את התרופה רמוטיב כיום שלם ברכב החם.
המשכתי לקחת אותה כרגיל ואני סובלת בשבוע האחרון מנדודי שינה.
האם יתכן והתרופה שינתה מתפקודה והיא אינה יעילה? האם לקיחה יכולה לגרום לי נזק?
 
אילן ללבניקוב  
16:39 16.07.13
דנה שלום,

בכדי לדעת זאת יש לבדוק את התרופה ולראות שאין שינוי צבע/ריח/טעם ולכן הייתי ממליץ לך לבדוק שאת אצל הרוקח בבית המרקחת הקרוב לביתך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
ליליאנה
11:57 13.07.13
שלום רב
הנני סובלת מכאבי גב קשים מזה שנה עם הקרנה לרגל והגבלה בתפקוד.
התחלתי בשימוש הדרגתי של לירקיה מ75 מג והגעתי למינון עפ הוראת רופא 150מב בבוקר
ובערב לפני השינה ל225 , סבלתי מאוד מתופעות לוואי , כמו כן גם ללא הקלה בכאב.
ולאחר מס שבועות הפסקתי גם לקבל מחזור. כבר מזה 6 שנה אינני מקבלת מחזור.
יש למיין שהמחזור מגיע באופן קבוע ללא שינויים. לפי הוראת הרופא התחתלתי בגמילה הדרגתית .. נכון להיום 6 לערך לאחר הגמילה עדיין אינני מקבלת מחזור.
מתי תחתול התאוששות של מערכת ההורמנלית ? האם יש טיפול להשבת המחזור בהקדם?
מאחר וברצוני להכנס להריון.
תודה רבה
 
אילן ללבניקוב  
16:32 16.07.13
ליליאנה שלום,

ניתן לסייע לך על ידי התאמה של תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים באיזון המחזור ההורמונלי ושיפור הפוריות והפריון,

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
0528077715
 
.
11:52 14.07.13
שלום
בן משפחתי מקבל זריקת סופאפקט 9.9 מג אחת לשלושה חודשים (לטיפול בסרטן הערמונית) האם צריך לקבל אתה זריקה בדיוק כעבור שלושה חודשים?
כתוב בעלון: את תקופת המרווח של שלושה חודשים ניתן להאריך בעד שלושה שבועות".
זה קשיור לעלון - http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Suprefact-De שניתן לקבל את הזריקה העוקבת אחרי שלושה חודשים ושלושה שבועות?
אנחנו באיחור של שבוע בגלל שבקופה עוד לא קיבלו את הזריקה ורציי לדעת אם זה בסדר.

תודה!
1. האם זה נכון שאין צורך לאכול בסמיכות לנטילת זיפרקסה (הכדור אשר אינו מסיס) ?

2. לפני נטילת ליתיום - מה מומלץ לאכול? מספיק ירקות?

תודה רבה
 
רפאל עזרא  
10:12 14.07.13
שלום יאיר,
כן זה נכון אין חובה לאכול לפני זיפרקסיה.
כמו-כן, ירקות בהחלט יספיקו לפני ליתיום אלא אם כן אתה חש בבטנך.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני
 
מאור
00:31 13.07.13
שלום האם יש תחליף גנארי לאינווגה על מנת לחצות את הכדור ?
( אני לוקח את ה 3 מ"ג וזה של janssen )
תודה
 
יוסי מצקל  
11:31 13.07.13
אין תחליף גנרי. אסור לחצות את התרופה.
 
מאור
12:26 13.07.13
האם יש מינון של 1.5 אינווגה ?
 
יוסי מצקל  
19:59 13.07.13
לא
 
רפאל
20:06 12.07.13
מה ההסתברות שאני יתהלך מתוך שינה כשאני משתמש בכדור הזה?

האם טרזודיל יותר מרדים מזודורם?

תודה
 
יוסי מצקל  
10:22 13.07.13
טרודים וזו דורם פועלים במנגנונים שונים. לא ניתן לצפות מי יפעל עליך טוב אם אתה נוטה להליכה מתוך שינה. זה יכול לקרות גם בעת נטילת הכדור זודורם. הליכה מתוך שינה קורים בדרך כלל בשלב לאחר יציאה משינה עמוקה.
יתכן שרצוי לפנות למעבדת שינה הממומנת על ידי הקופה כדי לטפל ביתר יעילות בבעיתך
 
רפאל
13:33 11.07.13
למה הרוקח לקח את מספר הטלפון שלי כשקניתי את התרופה זודורם?

תודה
 
יוסי מצקל  
13:54 11.07.13
אולי שלמת בכרטיס אשראי - ולצורך זה ביקש מספר טלפון?
אין חובה לרשום על המרשם את מספר הטלפון של המטופל.
לעומת זאת הוא רשאי לבקש תעודה מזהה כדי לאמת זהותך.
יוסי
 
רפאל
15:46 11.07.13
והוא שאל לגבי מספר הטלפון שלי והקליד אותו במחשב.
אולי בגלל שהתרופה היא תרופה פסיכוטרופית?
 
יוסי מצקל  
19:43 11.07.13
החוק אינו מחייב רישום מספר טלפון
 
טל
15:16 11.07.13
בני בן 3.5 מקבל צפוויט פורטה בעקבות עקיצה מתחת לעין שהתנפחה.
רשום בעלון שניתן ליטול את התרופה עם אוכל.
למה בדיוק הכוונה בכך?
תודה מראש
 
רפאל עזרא  
16:19 11.07.13
שלום טל,
צפוויט ניתן לקחת ללא שום קשר לאוכל.
נסי להקפיד את השעות.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני
 
מור
06:46 11.07.13
שלום,אובחנה אצלי דלקת בקיבה (הסימפטומים הם התכווציות נורא חזקות בבטן כל כמה דקות, שלשולים כ10 פעמים רק היום, בחילה, חוסר תיאבון, מעט גלי חום-קור).
הומלץ לי לקחת אנטיביוטיקה למשך 3 ימים, האם אחת מן האנטיביוטיקות עדיפה על השנייה או ששתיהן מתאימות לטיפול? ובנוסף, האם 3 ימים אכן מספיקים?
 
יוסי מצקל  
07:58 11.07.13
ישנם מספר סוגים של דלקת קיבה. אם האבחון נעשה על ידי הרופא, סביר להניח שהוא רשם גם את האנטיביוטיקה המתאימה.
האם אובחן החיידק? האם מדובר בהליקוברטר פילורי או בחיידק אחר? האם נעשו בדיקות? לא נראה לי שהרופא נתן לך לבחור בין שתי האנטיביוטיקות השונות.
חשוב לשלב את הטיפול, איזה שלא יהיה, בפרוביוטיקה ( החיידקים הטובים)
יוסי
 
עדי
20:24 07.07.13
שלום רב. עברתי לפני כחודש בדיקת גסטרוסקופיה היתה לי לעיתים רחוקות
תחושת דיספגיה למוצקים וזה אך ורק בזמן ארוחת צהרים. נבדקו תריסריון תשובה בצל עם נודולים זעירים שטוחים. תריסריון שני תקין. בקיבה מספר פוליפים זעירים התשובה שפירים.
הרופאה המליצה לי לקחת אומפרדקס 20 מ"ג חושבת שאולי יש דלקת קלה.
עלי לציין שיש לי מעט מאוד צרבות. והנני לוקחת באופן קבוע אספרין.

שאלתי 1. איך אמור להשפיע ומה יתרום לקיחת האומפרדקס
2. האם יש תועלת בלקיחת אומפרדקס בו זמנית עם אספרין? (אמור להגן על הקיבה?)
הרבה תודה מראש עדי
 
רפאל עזרא  
11:32 08.07.13
שלום עדי,
מטרת האומפרדקס היא לצמצם את כמות החומצה בקיבה והוא בהחלט יכול לתרום להטבת הדלקת והסיפטומים הכללים. את האומפרדקס יש לקחת על קיבה ריקה חצי שעה עד שעה לפני האוכל. את האספירין עליך לטול לאחר הארוחה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני
 
עדי
00:56 10.07.13
שלום רב רפאל עזרא . ראשית הרבה תודה על תשובתך.
שתי שאלות לי. 1. מה ההבדל בין לוסק לאומפרדקס? (מבחינת יעילות, תופעות לוואי, ספיגה וכו')
2. כאמור הנני לוקחת אספרין באופן קבוע. לדברי הרופאה "כדי לשמור על הקיבה מפני שהנך לוקחת אספרין, הוסיף את האומפרדקס."
ידוע שאספרין יכול לגרום לכיבים. ועל כן, האם האומפרדקס ניתן גם כהגנה על הקיבה?
אציין שאין לי כאבי בטן , ולעיתים רחוקות צרבות (בערך 3-4 פעמים בחודש)
אשמח לתשובה ותודה מראש
 
רפאל עזרא  
09:23 10.07.13
שלום עדי,
לוסק היא תרופת המקור ואומפרדקס היא תרופת חיקוי גינרית. בדרך כלל, תרופות המקור טובות יותר. האומפרדקס בהחלט מסוגלת להגן על הקיבה מפני תופעות הלוואי של האספירין ויפה שהרופאה מקדימה תרופה למכה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני
שלום,
רופאים רבים מטפלים בטיפות האלו, דקס-אוטיק, במקרה בו עור התוף מנוקב או שיש חשש כזה למרות שבעלון התרופה רשום שאין להשתמש במצב כזה. רציתי לדעת בעצם למה ומה הסיכון?
תודה רבה
רקפת
 
אילן ללבניקוב  
17:51 09.07.13
רקפת שלום,

כל רופא יכול להחזיק בגישה משלו במצב זה ולכן, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול כיוון שהוא מכיר את מצבך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
בוקר טוב ,

הרופא נתן לי מרשם לסירופ פריפל 3 לביתי בת השנה וחצי ,עד עכשיו נתתי לה 15-20 טיפות של פריפל 3 של כ.צ.ט . במרשם הזה הוא כתב לי לתת לה 5cc (זה בא עם כוס מדידה )מה שנראה לי יותר מידי ..

אודה לתשובה מהירה ,תודה .
 
יוסי מצקל  
09:57 09.07.13
20 טיפות של הטיפות = 1 כפית (5 מל) של הסירופ
 
מיטל
09:56 09.07.13
תודה רבה על התשובה המהירה !!!

המשך יום נעים :)
 
מארי
21:24 08.07.13
אני מעשנת קופסא ביום. ניסיתי להפסיק בכח רצון, מסטיקים, סיגריות אלקטרוניות, ואצל אלן קאר - לא הצליח. ניסיתי את צ'אמפקס - גרם לי לכאבי קיבה חזקים. עכשיו אני מנסה להפסיק עם זיבן.
העיה היא שאני תמכננת להכנס להריון במועד הקרוב ולא מצאתי הסבר הולם לשאלה: האם אישה בריאה בד"כ יכולה להשתמש בתרופה זו טרם היריון ובחודשים מוקדמים של היריון. אשמח גם לדעת, אם יש שיטות אחרות להפסיק לעשן.
 
יוסי מצקל  
07:39 09.07.13
מארי
בעלון התרופה כתוב בברור כי יש להתייעץ ברופא אם את בהריון או מתכננת הריון בטרם שימוש בתרופה.
הייתי מציע לך לנסות קבוצת תמיכה או פסיכולוג המתמחה בגמילה מעישון. קבוצות תמיכה להפסקת עישון נעשות גם על ידי קופות חולים כך שזה לא חייב להיות יקר.
בהצלחה
שלום אני בן שישים ספורטאי מתעסק ביוגה ורכיבת אופניים..סובל מכאבי ברכיים ארטריל עזר לי מאוד אבל יש לי אלרגיה לתרופה שמתבטאת בפריחה אדומה ומגרדת האם יש תרופה דומה?
אורן
לא הייתי ממליץ לעבור למוצרים דומים ללא בירור למה אתה רגיש. אם אתה רגיש לגלוקוזמין אז גם תחליפים כמו מגה גלופלקס יגרמו לאותה תופעה ואסור להשתמש בהם.
בקיצור, מה שאמליץ הוא לבצע בדיקת אלרגיה בקופה אליה אתה משתייך ואז תדע אם אתה רגיש לחומר הפעיל או לאחד מהרכיבים הלא פעילים המופיעים בעלון. אז גם תדע לעתיד ממה להמנע, וזה חשוב לא פחות. לאחר מכן תוכל להמשיך בפעילות ספורטיבית מבורכת עוד שישים שנים.
בברכה
יוסי
 
מישהו
02:28 30.06.13
שלום ד"ר,
אני בן 28, מאובחן שנים כסובל מהתקפי פאניקה (בעבר גם אם אגורפוביה), דיכאון ו - OCD קל למדי (טורדנות לא כפייתית).
עם השנים ניסיתי כמעט כל SSRI /SNRI אפשרית, והטובה והיעילה ביותר הייתה ציפרלקס. יחד עם זאת, הטיפול לווה במספר תופעות לוואי כגון בעיות זקפה, עלייה במשקל, הרחבת אישונים וכ"ו.
בשל כך החלטתי עם הרופא המטפל לנסות טיפול בפרוזק וכרגע אני 6 ימים עם התרופה.
מאז תחילת הטיפול אני סובל מאירועים של בחילות חזקות (בנוסף לאי הנעימות, זה מעורר אצלי גם את החרדה - אני אמטופוב ידוע). הבנתי שזו תופעת לוואי מוכרת ושכיחה שאמורה לחלוף עם ההתרגלות של הגוף לתרופה.
הרופא הציע לקחת בהתחלה יום כן ויום לא בשל התופעה, אך זה לא עוזר.
1. האם מותר להשתמש כמה ימים (רק לפי הצורך) בתרופות נוגדות הקאה כמו פראמין או מוטיליום, עד לחלוף הבחילה?
2. מי מהם עדיפה באופן כללי ולמצב שלי (והאם אין להן תגובות בין תרופתיות עם פרוזאק)?
3. למה אף אתר בינ"ל לבדיקת תגובות בין תרופתיות לא מכיר את התרופה מוטיליום (Domperidone)? זה אומר עליה משהו?
תודה
 
יוסי מצקל  
18:22 08.07.13
מישהו יקר
בחילות והקאות יכולות להיות תופעות לואי של תרופות מסויימות בינהן אלו שאתה מטופל בהן, ויכולות להיות של סיבות אחרות קלות או חמורות. כאשר מופיעות בחילות והקאות יש ללכת ולהבדק ולא לקחת תרופה אשר תעלים אותן כי אז אם קיימת בעיה אחרת הרופא לא יוכל לזהות אותה.
התרופות שציינת , פרמין ומוטיליום, דורשות מרשם כך שבכל מקרה עליך לראות רופא.
באופן כללי בשל מצבך הייתי ממליץ לך לשקול יעוץ של רוקח קליני קהילתי.
לגבי האינטרנט. קיימים אתרים מקצועיים אשר מאפשרים לאבחן תגובות בין תרופתיות.
לא הייתי ממליץ לאיש אשר איננו איש מקצוע להכנס אליהן אלא כפי שרשמתי, לפנות לרוקח קליני.
יוסי
+ הוספת הודעה
   1 ...  57  58  59  60  61  62  63  64  65  ...  254  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי