בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 61

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
ישראל חלד
לפרטים נוספים
 
רחל גבאי
22:16 17.06.13
יש לי קוצר נשימה ואני כל הזמן לוקחת רק מוקוליט ונמאס לי כי זה כבר לא כל כך עוזר לי ישלי המון המון ליחות תןדה רבה
 
יוסי מצקל  
08:28 18.06.13
רחל שלום רב
האם התיעצת עם רופא?
ישנם לא מעט טיפולים להפחתת ליחה חלקם ללא מרשם וחלקם טבעיים.
הייתי ממליץ לך להתיעץ עם מטפל ברפואה סינית, יש להם הצלחות לגמרי לא רעות אשר חלק מהן היא שינוי תזונתי אשר מפחית ליחה ( למשל הפחתת מוצרי חלב)
גם להומאופטיה הצלחות לא מועטות בתחום זה.
כך שפתוחות בפנייך לא מעט דרכים אבל מבלי לדעת יותר פרטים על מה עשית עד כה ובאיזה תרופות את מטופלת יקשה לייעץ יותר מזה.
יוסי
שלום, הרופא שלי המליץ לי לעבור לקרדיולוק 2.5 בגלל ארוע של פרפור פרוזדורים שקרה השבוע אחרי שמזה חצי שנה אני נוטל אמולודיפין 5 להורדת לחץ דם, .אתמול בערב לקחתי פעם אחרונה את האמלודיפין. האם היום בערב אני יכול לעבור לקרדילוק.אני מעדיף לקחת בערב כדי להמנע מעיפות במשך היום.תודה רבה, יאיר.
לצוות הרופאים שלום,
1. לפני כשבוע חשתי סימפטומים מאוד חריפים של פטריה בנרתיק (שהייתה לי לפני כמה שנים מספר פעמים). בגלל שזה היה יום לפני קבלת המחזור לא טיפלתי בכך. מאז עברו שמונה ימים, כמעט ואין לי סימפטומים כלל ואני כבר לא 100% בטוחה שזו פטריה. האם יכול להיות סיכון בשימוש בנרות אגיסטן V במידה שאין באמת פטריה?
2. האם שימוש בנרות אגיסטן V גורמות לחוסר יעילות של גלולות, או שאני עדיין מוגנת?
תודה, ליאורה
ליאורה יקירה
במרבית המקרים אי נוחות בנרתיק נובעת מבקטריאל ואגינוזיס - חוסר איזון בין החיידקים הטובים לחיידקים גורמי מחלה. בדרך כלל אין מדובר בפטריה. ישנם הבדלים בין הסימפטומים של שני המצבים בעקר בצורת ההפרשה אם ישנה כזאת ובריח. אוכל לפרט יותר אם תבקשי. אין להשתמש במוצר לטיפול בפטריה אם אין זו פטריה. אצל הרוקח הקהילתי שלך תוכלי לשמוע על מוצרים יעילים ללא מרשם גם למצב של בקטריאל ואגינוזיס.
אין פגיעה ביעילות גלולות. חשוב שתלמדי את הנושא ותכירי את גופך.
בברכה
יוסי
 
ליאורה
21:13 16.06.13
תודה על התשובה. קראתי קצת על התסמינים של מה שהצעת, ואני עדיין חושדת שמדובר בפטריה (בימים הראשונים היה מלווה בגרד חריף ובכאב בזמן יחסי מין). בכל זאת אשמח לדעת, כיוון שמדובר בתרופה ללא מרשם, האם יש סכנה בלקיחת תרופה מסוג אגיסטן נגד פטריה אם בסופו של דבר מתברר שלא בכך מדובר (אני שואלת כיוון שלא אוכל בתקופה הקרובה להגיע לרופא). תודה
 
יוסי מצקל  
07:39 17.06.13
ליאורה
התרופה היא ללא מרשם בשל העובדה שאין סכנה בלקיחתה. יחד עם זה אין לקחת תרופה לפטרת כאשר אין זו הבעיה.
אם את אינך בטוחה לכי לרופא. אין מצב שאינך יכולה ללכת לרופא בזמן הקרוב.
קיבלתי מרופא הנשים שלי גלולות סיזוניק אשר לוקחים 3 חודשים ברצף.בהוראות נאמר להתחיל בנטילת הגלולות ביום ראשון (בשבוע)שלאחר המחזור, ושאם המחזור מתחיל ביום ראשון-אז באותו יום.אתמול היו לי כתמים אשר חשבתי שזה בעצם המחזור ונטלתי גלולה.אולם,זה נפסק ועדין הדימום הוויסתי לא הגיע. מה עושים? האם להפסיק ולהמתין עד ליום הראשון הבא ,ואז בעצם להתחיל בגלולות? האם יש נזק בנטילה של גלולה אחת? אודה לתשובה מהירה,זה מאוד דחוף...
שלום,

אני בן 45 וסובל זה שנים מגודש באף ככול הנראה כתוצאה מאלרגיות. בצילום מערות האף לא נמצא סתימה. הרופא נתן לי להתמש בתרסיס סטרונאז פעם ביום לפני השינה למשך 60 יום. האם זה בסדר לקחת את התרסיס והאם זה לא יגרום לי לסיבוך ופגיעה עתידית ברירית האף?

תודה, אבי
 
יוסי מצקל  
18:46 16.06.13
זה בסדר לקחת את התרסיס למשך חודשיים. לא אמורים להגרם נזקים. הקפד להשתמש בתרסיס בדיוק כפי שמוסבר בעלון המצורף. אם אתה חש בתופעות לואי המתוארות בעלון נהג בהתאם להוראות העלון. הקפד לנקות את המרסס לאחר השימוש ולאחסן אותו במקום קריר. אין להשתמש באריזה אשר בידך יותר מחודשיים מרגע הפתיחה.
 
אבי
22:54 16.06.13
 
צליל
10:12 15.06.13
אני סובלת מאי סבילות ללקטוז.

לאחרונה התחלתי בטיפול בלחץ דם ב 50 מ"ג לוסארטן, אבל נוכחתי שהוא מכיל לקטוז הגורם לאי נוחות רבה בבטן.

איזו תרופה חלופית אני יכולה ליטול שלא מכילה לקטוז?

תודה מראש
 
יוסי מצקל  
19:06 16.06.13
צליל
ישנן תרופות רבות להורדת לחץ דם ולשם כך יש להתיעץ עם רופא. בכל עלון יש פרוט רכיבי התרופה אשר אינם פעילים והרופא יכול לבדוק מה מתאים. לא ניתן ליעץ על טיפול להורדת לחץ דם על גבי האינטרנט. מה שכן ניתן ליעץ הוא לעשות את המקסימום בשיטות אלטרנטיביות ושינוי תזונתי בכדי להשיב את לחץ הדם לתקנו. אם את סובלת מעודף משקל הייתי ממליץ לפנות לדיאטנית או דיאטן אשר ישמחו להעלות אותך על נתיב בריא יותר בתקווה שגם יפתור את בעיית לחץ הדם הגבוה שלך.
 
יונית
19:55 13.06.13
שלום רב, עקב סחרחורת הרופא נתן לי בטיסטין שזה גם לאוזניים, רשום שיש לו תופעות לוואי של הפרעות במערכת העיכול, לאחר שלקחתי היו לי דקירות בבטן ולפעמים כאבי בטן אני חייבת לקחת אותו לשבועיים האם תופעה זו מסוכנת? האם התרופה גורמת למשהו חמור או מסוכן ? או שזה יעבור לאחר שאסיים את התרופה... אודה לעזרה
 
יוסי מצקל  
18:53 16.06.13
יונית שלום
התרופה שקיבלת מתאימה לבעיה שלך אולם כפי שקראת בעלון יש לה תופעות לואי, בין השאר הפרעות במערכת העיכול. לא ניתן ליעץ לך על גבי האינטרנט, את צריכה לפנות לרופא כדי שיבדוק כי אכן מדובר בתופעת לואי ולא בעיה אחרת וכדי שיחליט האם להמשיך בטיפול או להחליפו.
על כל מקרה אם מדובר בתופעת לואי, זו תעלם לאחר הפסקת השימוש בתרופה.
בברכה
יוסי
רציתי לשאול בקשר לתרופה להקלה בכאבי מיגרנה אקסידול. באלון המצורף רשום שלאחר נטילת הכדור אין לשכב לפחות 20 דקות , מה הקשר ולמה אסור ?
תרופה זו מכילה אספירין אשר עלול לגרום צרבת או גרוי לרירית הקיבה והושט.
שכיבה מגבירה את הריפלוקס - ריפלוקס הוא תנועה של תכולה מהקיבה בחזרה לצינור המזון- ושט, בכיוון הפוך לכיוון הטבעי. פעולה זו יכולה לגרום לצרבות, ולתופעות נוספות.
 
ליאורה רוברט
18:22 13.06.13
לפני כמה ימים גירדתי את הרגל ואז ניהיה לי שם פצע - אחרי יום הפצע הגליד ואז לאטלאט התחיל להזדהם , מאתמל התחלתי לנקות אותו עם מי מלח ואז להשים עליו בפנטן פלוס אבל ניהיה מסביב אדום ואני לא יודעת עד כמה זה עוזר , יש לי עוד תרופה בשם אפלומיצין , מה להשתמש ומה לעשות ?
 
יוסי מצקל  
18:33 16.06.13
שטיפת הפצע והידיים עם סבון אנטיספטי כדוגמת דרמקס
מריחת הפצע בפולידין או בסביור, עדיף משחה
סגירתו בפד גזה סטירילי דביק הסגור מסביב, רצוי מאלו שאינם נדבקים לפצע.
אם הפצע מוגלתי יש לגשת לרופא לקבל משחה אניביוטית.
 
רוחנית
11:16 13.06.13
שלום,
רופא עור רשם לי משחה בשם GEL RETAVIT 0.05% או GEL tretinion 0.5 mg
אני מנסה להיכנס להיריון, עדיין ללא טיפול הורמונלי כלשהו.
האם מריחה של המשחה פעם ביום יכולה להפריע להיכנס להיריון או ליצור מומים בעובר?
האם כאשר נוטלים טיפול הורמונלי על מנת להיכנס להיריון, יש להפסיק את השימוש במשחה?
תודה
 
אילן ללבניקוב  
12:17 16.06.13
שלום רב,

בזמן ההריון וההנקה אין להשתמש במשחה בגלל הסבירות הגבוהה לתופעות לוואי בעובר.
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
שגיא עמוס
22:37 15.06.13
שלום אני מטופל בליריקה עי מרפאת כאב בגלל נוירופתיה פריפרית שאלתי האם אפשר לקחת ביחד עם וולטרן 100 מג יש לי כאבי גב ממושכים שכל התרופות עד עכשיו לא עזרו אודה לכם מאד על תשובתכם / עמוס
 
אילן ללבניקוב  
11:49 16.06.13
עמוס שלום,

למיטב ידיעתי, אין מניעה לשלב בין השניים אך רצוי להפריד לפחות שעתיים בין נטילתם ולאחר הארוחה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
מוטי
21:07 15.06.13
שלום רב יש לי כאבי אוזנים והרופא נתן לי זינט האם התרופה יעילה לדלקות באוזנים?
פשוט אני לוקח אותה כמה ימים ואין שינוי תודה
 
אילן ללבניקוב  
11:40 16.06.13
מוטי שלום,

הרופא רשם לך את התרופה לאחר בדיקה ולכן אם יש לך ספק לגבי כך יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
לינה
18:27 15.06.13
במידע וקיבלתי נירות גינו - פבאריל 150 בגלל דלקת למשך 6 ימים וכבר 3 ימים אני עם דימום קל זה טבעי?
 
אילן ללבניקוב  
11:39 16.06.13
לינה שלום,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
הוצע לי להחזיק במכונית כדור אספירין 300 מ"ג, וללעוס אותו במקרה חירום של חשש להתקף לב. הרוקחת נתנה לי אצטוסל 300, אבל הכיתוב המצורף בקופסה שלו לא מדבר כלום על היותו תחליף אספירין, על שימוש בו כמקרה חירום למניעת הצמדות טסיות דם, ונאמר בו במפורש שאין ללעוס אותו !
האם אצטוסל 300 משמש כאספירין ללעיסה במקרה חירום, או לחפש אספירין מקורי, ואיזה ?
הרבה תודה
אפי
 
אילן ללבניקוב  
10:39 16.06.13
אפי שלום,

האספירין נועדה לטיפול אנטי דלקת, להורדת חום וכאבים ובנוסף יש לה השפעה המסייעת בדילול דם ולמניעת מקרים של קרישי דם.

למיטב ידיעתי אין ללעוס את הטבליה אלא לבלו אותה בשלמותה עם מים.

לגבי שימוש באספירין יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי שיתאים לך את המינון המדויק עבורך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
מזה שבועיים וחצי שאני מטופלת בריפאדין עקב מבחן מנטו חיובי. אינני חולה פעילה, אך נאמר לי שכנראה נחשפתי בעברי למחלה ועלי לקחת טיפול מונע ל - 4 חודשים. ההוראות המצורפות בד"כ לתרופות כתובות רק באנגלית, ואנני מבינה בהם. יש לי כל מיני תופעות חדשות. כשניגשתי לליגה ושאלתי את הרופא הוא אמר שזה לא מהתרופה. רופאת המשפחה אומרת שלדעתה יש קשר. הייתי מבקשת לדעת מה הן תופעות הלוואי של הריפאדין. תודה.
 
אילן ללבניקוב  
09:27 16.06.13
גולי שלום,

לתרופה ייתכנו מספר תופעות לוואי ובהן: בחילות, כאבי בטן, קשיים בנשימה, אדמומיות, גירויים בעור, פריחה, כאבי ראש וחום. אם את חשה באילו שהן תופעות לוואי יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
Telly
12:51 13.06.13
שלום לכולם. מלרון (נגד מלריה) ממומלץ לקחתיום לפני וכל יום במשך תקופת השהות באזור נגוע, אך לאחרונה שמעתי שמחקרים אומרים כי ניתן לקחת פעם ביומיים במקום. האם יש לכך בסיס?
 
יוסי מצקל  
14:56 13.06.13
שלום לטלי
את/ה לא רוצה לקחת טיפול מונע במינון שאיננו מאושר. כאשר את/ה חושש להדבק במלריה ולוקח טיפול מניעתי, קח לפי הוראות היצרן אשר הוכחו ואושרו על ידי משרד הבריאות. מינון מופחת שלא אושר, יעיל פחות.
 
מאיה
17:21 12.06.13
שלום. רציתי לדעת אם יש תגובות בין תרופתיות בשילוב של: ליפנור , ליטורבה ובונדורמין או שאפשרי ? בת 65
 
אילן ללבניקוב  
09:50 13.06.13
צילה שלום,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין התרופות הנ"ל,

שבת נהדרת,

אילן.
 
אני
17:34 12.06.13
שלום, קיבלתי דוקסילין 100 פעמיים ביום למשך שבוע.
בדרך כלל אני לוקחת בבוקר בשעה 9:00 ובערב בשעה 19:30.

כמה הפרש של שעות צריך להיות בין הכדור שבבוקר לערב?

תודה (:
 
רפאל עזרא  
18:50 12.06.13
שלום אני,
כמו שאת עושה זה מצוין. השתדלי ליטול את התרופה אחרי האוכל.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני
 
אני
18:57 12.06.13
אני שמחה שאני עושה את זה נכון.

אבל רציתי לדעת
אם זה פעמיים ביום לא צריך להיות הפרש של 12 שעות?
 
אילן ללבניקוב  
09:42 13.06.13
שלום רב,

כשמדובר בפעמיים ביום ההפרש צריך להיות בין 10-12 שעות לכל היותר,

שבת נהדרת והרבה בריאות,

אילן.
 
מור
18:40 12.06.13
שלום,

בת 27 וסובלת מ crps2 בירך עקב שני ניתוחים
ארטרוסקופיים.
מקבלת טיפול בליריקה, נורטילין ובמיאקלציק תרסיס
לאף.
רציתי לברר לגבי המיאקלציק.
קראתי באינטרנט שהתרופה הזו הורדה בחלק
מהארצות מהמדפים בגלל הסיכון לפתח גידולים
ממאירים.
האם הדבר נכון? האם באמת יש סיכון כזה?
אני אמורה לקחת מיאקלציק באופן יומיומי במשך 3 חודשים.

תודה.
 
יוסי מצקל  
08:52 13.06.13
ישנה עליה בסיכון לסרטן עם שימוש ארוך טווח של קלציטונין. מסיבה זו ישנן ארצות שהפסיקו את השימוש בקלציטונין לטיפול של בריחת סידן. פורסם בין השאר על ידי הארגון הבריטי לבטיחות תרופות המסונף למשרד הבריאות באוגוסט 2012. כל התרסיסים אשר מיועדים לטיפול באוסטיאופורוזיס בלבד הוצאו או יוצאו משימוש בשוק הארופאי.
 
לומניץ ענת
16:54 12.06.13
שלום, יש לי דלקת גרון חריפה, האם אני יכולה להוסיף למוקסיפן פורטה טבליות פרופליס? תודה
 
יוסי מצקל  
08:43 13.06.13
אפשר
+ הוספת הודעה
   1 ...  57  58  59  60  61  62  63  64  65  ...  250  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי