בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תרופות ייעוץ תרופתי עמוד 61

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד
מנהלי פורום תרופות ייעוץ תרופתי:
אילן ללבניקוב
לפרטים נוספים
יוסי מצקל
לפרטים נוספים
ישראל חלד
לפרטים נוספים
 
חן
23:40 12.09.13
שלום ,
האם טבעקוטן הוא תכשיר המיועד לטיפול בפטריה בנרתיק?
 
יוסי מצקל  
09:27 13.09.13
טבעקוטן מיועד לטיפול בדלקות עור כאשר מעורב בהן גם זיהום חיידקיו/או פטרייתי.
זוהי תרופת מרשם הניתנת לפי הוראת הרופא בהתאם לצורך הטיפולי, אם החליט על שימוש נרתיקי או אחר.
שלום רב
לקחתי תרופה בשם ברקסין והתברר שהתרופה עשתה לי פריחה בגוף כי כאשר הפסקתי לקחת את התרופה הפריחה נעלמה.
אני לוקח קבוע כרגע אוקסיקונטין וזה לא גרם לי פריחה כי ברגע שהפסקתי ברוקסין הפריחה נעלמה.
לפניי כשבוע לקחתי איזה 3 פעמים רוקסט פלוס והיום גיליתי שהפריחה חזרה.
בדקתי את מרכיבי התרופות ברקסין ורוקסט והתברר לי שיש שתי רכיבים שיש לשני התרופות.
Pregelatinised starch, Sodium starch glycolate
יש לי שתי שאלות:
א: מה הפירוש של הרכיבים האלו?
ב: האם יש סיכוי שהם אלו האחראים לאלרגיה/פריחה שיש לי?
בתודה על התשובות מוטי
 
רפאל עזרא  
12:40 12.09.13
היי מוטי,
שני הרכיבים הם סוגי עמילן, חומר המוסף לכדור לצורך בנייתו הפיזית וללא כל פעילות רפואית. יתכן כי אתה אלרגי לחומר זה אם כי הוא אינו אלרגן נפוץ.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני
 
אבי
12:17 12.09.13
שלום,
בעקבות כאבי ראש הניורולוג של הקופה נתן לי מרשם של ליורזל, כדור אחד ליום.

האם יש תופעות לוואי או כדור חלופי עם פחות השפעות?
 
יוסי מצקל  
12:29 12.09.13
רשימת תופעות הלואי של התרופה נמסרו לך עם התרופה, תוכל לראות זאת בעלון.
אין אנו יכולים להמליץ על טיפול חלופי. יכול לעשות זאת רק רופא לאחר בדיקה.
אם אינן בוטח בהחלטת הרופא שלך, פנה לחוות דעת נוספת.
הסיבות לכאבי ראש הן רבות מאד. הטיפולים רבים לא פחות. אין תחליף אינטרנטי לבדיקת רופא.
שלום, האם הכדור טלפסט (180 מ"ג) מתאים גם לאלרגיה שלא מתבטאת בגירודים, אלא רק בדמעות יתר? אני כבר חודש דומעת המון מ-2 העיניים, רופאת העיניים נתנה לי טיפול עם סטרודקס לחודש ומאחר וזה לא עזר לי בכלל היא נתנה לי בין היתר טלפסט בטענה שהאלרגיה גרמה ליובש בלחמית ולכן הדמעות יתר ולפיכך אני צריכה לטפל טיפול אלרגי. אי לכך, רציתי לשאול האם הכדור מתאים לזה? כי כתוב על העלון שהתרופה משמשת להקלה במקרים של תפרחת מתמשכת המלווה בגרד וזה לא נראה לי שייך למה שיש לי.
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה.
הדס שלום
טלפסט הינו אנטיהיסטמין. היסטמין הוא חומר המשתחרר בעת מצב של אלרגיה, ואנטיהיסטמינים מונעים קישור של היסטמין לרצפטורים ועל ידי כך מונעים סימפטומים של אלרגיה.
אם את סובלת מאלרגיה רצוי שתבררי למה את אלרגית ותמנעי ממנו. אם הגורם עונתי וקשור בפריחה וכו' רצוי שתקחי אנטי היסטמינים בעונה המדוברת.
בדיקות לאלרגיה מבוצעות על ידי כל הקופות ללא תשלום. דרשי זאת.
לעיתים דמיעה רבה נגרמת בשל ירידה בצמיגות הדמעות בשל ריכוז נמוך של חומצה היאלורונית בדמעות.
כשהדמעות איננן צמיגות הן זולגות מהר יותר משנוצרות והעיין נשארת יבשה.
הקלה מיידית תגרם על ידי שימוש בטיפות על בסיס חומצה היאלורונית כמו אקואייז או הילוקומוד.
טיפות אלו מקלות מיידית ואינן דורשות מרשם.
בברכה
יוסי
 
לילוש
19:51 10.09.13
שלום, אשמח לדעת האם זה בסדר לשים טיפות אוזניים דזורן כשאני לוקחת באופן קבוע כדורים של למיקטל 200מג ?

תודה מראש
 
יוסי מצקל  
09:12 11.09.13
זה בסדר גמור
 
אני
22:15 10.09.13
שלום רב,
בחודשים האחרונים השתמשתי בתרופות הבאות:

מקרודנטין- כמוסות, 3 פעמים ביום למשך שבוע.
אגיסטן - נרות וגינאליים פעם ביום למשך 5 ימים.
פוליקוטן -משחה ואגינלית- 3 פעמים ביום למשך שבוע.
דוקסילין- 2 פעמים ביום למשך שבוע.
דלאצין 2% קרם תוך נרתיקי- פעם ביום למשך שבוע.
פרוביוטיקה תוך נרתיקית- פעמיים ביום למשך שבוע.
אוטידין- טיפות אוזניים 3 פעמים ביום למשך שבוע.
דקסאוטיק- טיפות אוזניים 3 פעמים ביום למשך שבוע.
דזורן- טיפות אוזניים 3 פעמים ביום למשך שלושה ימים.

דברים שחשוב לציין:
-בנוסף נטלתי תרופות סימפטומטיות נגד צינון, ליחה וכו'.
-היני נוטלת באופן קבוע גלולות-פמינט (כ-3 שנים) וכדורים- רסיטל (כ-4 שנים).

ולשאלתי:

פעם אחרונה שהשתמשתי באחת התרופות הייתה לפני כ-20 יום.

לפני כמה ימים ביצעתי בדיקת תרבית למחלות מין, ודלקות בנרתיק ובדיקת שתן.

האם לאחר 20 יום הגוף שלי נקי מהאנטיביוטיקות והתרופות על מנת שהתוצאות של התרביות יהיו אמינות לחלוטין?

תודה
 
אני
22:18 10.09.13
חשוב לציין שחלק מהאנטיביוטיקות לקחתי במקביל
 
יוסי מצקל  
09:07 11.09.13
גופף נקי מהאנטיביוטיקות העלולות להשפיע על התוצאות.

 
נטע
19:28 10.09.13
שלום רב, אני טסה ביום ראשון ובגלל חרדות ממטוסים אני רוצה לקחת כדור בונדורמין. הטיסה אמורה להיות קצרה חמש שעות ואין לי זמן לנסות אותה לפני. האם כשלוקחים כדור הוא משפיע למרות החרדות? והאם אפשר להעיר מישהו אפילו לאחר כמה שעות ?
תודה!
 
יוסי מצקל  
09:00 11.09.13
בונדורמין דורש מרשם רופא. סביר להניח שאם הרופא ירשום לך תרדמי ותתעוררי שיעירו אותך. לגבי תופעות לואי אפשריות לאחר שהתעוררת אנא קראי בעלון או התיעצי עם הרופא בטרם תקחי.
 
ענבל
18:42 03.09.13
עקב גרד בנרתיק הומלץ לי על נרות קלוטרי. ראיתי שכתוב בעלון שבכל נר 612 מג לקטוז.אני רגישה ללקטוז האם יש בעיה בלקיחת הנרות? כמו כן אני בהריון בשבוע 21 האם הנרות מסוכנים להריון?
תודה על התשובה
 
יוסי מצקל  
13:59 10.09.13
ענבל
את אמורה לדעת שאת אינך מפרקת לקטוז (אי סבילות לקטוז) ולא אלרגית לחלב ומוצריו.
אי יכולת לפרק לקטוז מפריעה רק במערכת העיכול ולא בנרתיק.
 
נטלי
11:23 08.09.13
כשמסיימים את הכדורים אמורים לקבל מחזור??
 
יוסי מצקל  
13:49 10.09.13
בת כמה את?
מאיזו סיבה קיבלת את הכדור?
האם הוא משולב בטיפול הורמונלי נוסף?
 
לאה
14:55 08.09.13
שלום
קבלתי כדור בטרן 100 מ"ג למשך 10 ימים עקב דלקת בגיד אכילס (כאבים בקרסול מאחורה). u/s בסדר. בינתיים לקחתי את הכדור 5 ימים הכאבים נעלמו (כבר לאחר יומיים..). שאלתיהיא: האם להמשיך לקחת את כל 10 הכדורים למרות שכבר אין לי כאבים או שניתן להפסיק לאחר 5 כדורים.
תודה
 
יוסי מצקל  
13:42 10.09.13
בטרן הם כדורים בעלי שתי השפעות חיוביות: האחת טיפול בדלקות מקומיות והשניה נגד כאבים.
הפעילות נגד כאבים תפעל מידית והכאב יתכן ויעלם, אולם הדלקת אשר גורמת לכאב לא תתרפא כל כך מהר.
הייתי לכן ממליץ לסיים את הטיפול. יתכן שהדלקת לא תרפא בתום עשרת ימי הטיפול ועם סיום נטילת התרופה הכאב ישוב, ואז, לאה , תצטרכי להמשיך את הטיפול.
 
מיה
13:20 10.09.13
היי
אני סובלת מאדנומיוזיס ברחם. שנים אני סובלת כל מחזור בעיקר מכאבי גב נוראיים ולוקחת נרוסין שעוזר מאד ביומיים הראשונים ולאחר מכן לא כל כך משפיע שיש את הכאבים המאד חזקים.
אופטלגין טיפות עזר לי אבל אני נגעלת לשתות אותו ומעדיפה כדורים.
אני רוצה לנסות כדור אחר.(לא עזרו: איבופן, מוסקול, אקמול, טרמדקס פלאש טב.)
ההתלבטות בין נורופן או אדקס או אחר שתמליצו. מה הכי יעיל לכאבי שרירים חזקים?
 
יוסי מצקל  
13:25 10.09.13
מיה
איבופן לא עזר אז גם נורופן אדקס ואדויל לא יעזרו כי כל אלו זהים
אם אופטלגין בטיפות עוזר נסי אופטלגין בכדורים - זה בדיוק אותו הדבר.
יוסי
שלום ,
בהמלצת פסיכיאטר התחלתי לקחת אסצוטאלופרם (שהבנתי שזה שם גנרי לציפרלקס ואין ביניהם כל כך הבדלים ).
5 מ"ג ליום .
אני כבר לוקחת 4 ימים.
כבר ביום הראשון החלו להופיע תופעות לוואי מדאיגות :
חולשה, התיאבון אבד לגמרי , שלשולים , הטלת שתן בתדירות גבוהה , אני ישנה המון , לחץ בראש ובחזה .
באופן כללי אני מרגישה כאילו יש לי שפעת, אבל אין לי חום .
האם יש סיבה לדאגה? האם תופעות לוואי אילו הן נורמליות ושכיחות ? מתי יעברו ?
הפסיכיאטר שלי בחופשה אז אין לי כל כך עם מי להתייעץ כרגע.
תודה
 
אילן ללבניקוב  
12:56 10.09.13
שלום רב,

אם את חשה בתופעות לוואי כלשהן חשוב להיוועץ ברופא המטפל או ברופא מחליף בכדי לבדוק את המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
יוסי
00:20 10.09.13
האם ישנה בעייה לקחת רוקסו 150 וקודיקל ביחד ?
יש לי מס' שבועות שיעול חזק עם ליחה, נעשה צילום ריאות+תעלות האף-תקין
הומלץ לי ע"י הרופא לקחת את התרופות הנ"ל..
 
אילן ללבניקוב  
12:55 10.09.13
יוסי שלום,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב ביניהם,
ניתן לשלב בטיפול גם סירופ נגד שיעול על בסיס טבעי הנקרא דסימיקס המסייע בטיהור מערכת הנשימה ומקל על השיעול בצורה טבעית,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
שלום רב רציתי בבקשה לישאול האים אפשר לקחת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין ואנדרוקור האנטיביוטיקה לא תוריד את האפקט של האנדרוקור?
טליה שלום,

לא ידוע לי על אינטראקציה כלשהיא ביניהם אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
היי:)
רציתי לשאול: אני טרנסג'נדרית (מזכר לנקבה) האמורה להתחיל בעוד מספרחודשים טיפול הורמונלי (התורות למכון האנדו ארוכים...:) ).
אחת הנקודות המפריעות לי נפשית בצורה קריטית ביותר - עד כדי דיכאון ממשי - היא המיניות והיצריות הגברית שיש בי לצערי (קרי: ריגוש וגירוי מיניים מוגברים ממראה נשי חשוף וכדו', ו"התמגנטות" אוטומטית של העיניים במראה כזה; בעצם "מבט של תאווה" כלפי נשים (כידוע גם, גברים מודדים נשים ונמשכים אליהן בעיקר לפי מראה חיצוני ולא לפי אישיות) או דחף "פריקה" (וחיבור אברי...) וכו' וכו' - וכן כל יתר תסמיני המיניות הגברית...

לא אאריך כאן מדוע זה כ"כ מפריע לי, אוכל רק לומר בקיצור שאחת הסיבות לכך היא בעיית הזהות המגדרית. אם אני חשה אשה, ברור שיהיה לי קונפליקט עצום ביותר לנוכח דחפים ויצרים המבטאים את שיא הגבריות, והרחוקים כרחוק מזרח ממערב מנשיות. זה נותן לי תחושה שאני "כלאיים", וכאמור זה גורם לי לקושי נפשי עצום..
אציין גם שטיפול פסיכולוגי ממש לא עזר (כשם שלא עזר לעצם הקונפליקט המגדרי...)

ובכן, אני מחפשת המלצות לתרופות (במידה וקיימות) שיכולות להביא למצב של מחיקת יצר מיני\תשוקה מינית - בכדי שאוכל לפנות לגורם המתאים במקביל לטיפול ההורמונלי.

חשוב לי לציין שידוע לי שיש סבירות גבוהה שהטיפול ההורמונלי יסייע לכך בצורה מכרעת, אבל כיוון שלא ניתן לצפות זאת מראש (=נאמר לי שההשפעה אינדבדואליתוצריך לראות ולהמתין) אני מעוניינת לדעת מראש על רעיונות נוספים\משלימים, על מנת שאתייעץ על כך בפני הרופאה האנדוקרינית.

אודה מאוד לתשובות!!:)
אני שלום
מצבך איננו פשוט ואני מאמין שדרוש טיפול משולב פסיכיאטרי והורמונלי.
האם כוונתך ששילוב הטיפול הפסיכאטרי יעזור לי להשלים עם העניין (=כי במקרה שלי ניסיתי בעבר ולא עזר , והוסכם שזה חלק מבעית זהות מגדרית ויטופל במסגרת טיפול הורמונלי), או שכוונתך לטיפול פסיכיאטרי בכיוון עליו כתבתי בשאלה?
תודה:)!!
 
יוסי מצקל  
11:00 09.09.13
הטיפול האנדוקרינולוגי צריך להיות משולב בפסיכיאטרי כי למיטב שיפוטי כשה להעביר גבול היכן יעזור האחד והיכן השני. ברור לי שטיפול משולב עשוי לפתור את בעיותייך וטיפול תרופתי הורמונלי בלבד עלול להשאיר אותך עם בעיות.
 
יפית
20:19 07.09.13
שלום רב
בת 68. לפני שלוש שנים קבלתי לטיפול בדופק לא סדיר את התרופות הבאות: קרדילוק 5
טמבוקור 100 מיקרופירין 75 ואומפרדקס 20.
השאלה שלי : האם יש נזק בשימוש ממושך באומפרדקס ואם כן מהו הנזק?
תודה
 
אילן ללבניקוב  
10:33 09.09.13
יפית שלום,

כמו לכל תרופה גם לזו ייתכנו תופעות לוואי, אך יש מטופלים רבים שנוטלים את התרופה שנים רבות ועדיין ללא תופעות לואי משמעותיות. תיתכן ירידה בספיגת הברזל אך ניתן לתקנה על ידי תוסף ברזל. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
מיטל
00:00 06.09.13
הי,
מכיוון שאני לא יכולה להשתמש בגלולות משולבות, הרופאה נתנה לי לבחור בין שתי גלולות פרוגסטרון - סרזט ופרימולוט נור. בחרתי בשניה אבל הרוקח אמר לי שהיא בכלל לא גלולת מניעה אלא משמשת רק להסדרת מחזור. על הגלולה כתוב שהיא כן נועדה למניעה.

טוב, ברור לי שנוהגים לתת אותה להסדרת מחזור, אבל השאלה היא האם פרימולוט נור טובה ויעילה גם כגלולה למניעת הריון? האם מבחינת יעילות הגלולה ו\או תופעות לוואי כדאי לעבור לגלולה אחרת כמו מיקרולוט או סרזט?

תודה ושנה טובה.
 
יוסי מצקל  
10:16 09.09.13
מיטל
פרימולוט נור איננה מיועדת למניעת הריון. התרופה מדכאת את הבשלת הזקיק ומדכאת ביוץ
ובשל כך עשויה למנוע הריון.
 
סיגלית
21:25 06.09.13
שלום רב,
התחלתי לקחת פרימולוט נור עקב חתונה קרבה ובאה, אני כבר 4 ימים עם התרפה ופתאום שמתי לב שבעלון לצרכן כתוב שאסור לשתות משקאות אלכוהוליים בעת הטיפול, העניין הוא שאני מתחתנת וכנראה אשתה מעט,
שאלתי היא: עד כמה יש סיכון בשתיית אלכוהול במהלך הטיפול, ומתי אני יכולה להפסיק עם הכדור לפני הארוע ולהיות בטוחה שלא אקבל מחזור בערב החתונה?
תודה ושנה טובה!!
 
אילן ללבניקוב  
09:46 09.09.13
סיגלית שלום,

ראשית כל מזל טוב וחג שמח.

לגבי השילוב הוא לא מומלץ כיוון שגם מעט אלכוהול עשוי להפריע להשפעת התרופה ולכן הייתי ממליץ לך לא לשתות אלכוהול בזמן נטילת התרופה. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.
 
עוז
16:53 27.03.12
האם מותר לשתות אלכוהול תוך כדי נטילת התרופה ?
 
אילן ללבניקוב  
12:01 28.03.12
עוז שלום רב,

לא מומלץ לשתות אלכוהול במקביל לנטילת תרופות בכלל ואנטיביוטיקה בפרט,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.
 
גלית מנחם
23:20 31.08.13
עקב מחלה של סטרפטוקוקוס, אני לוקחת את האנטיביוטיקה 2 ביום 2 כדורים למשך 10 ימים. במקומות אחרים מופיע שהמינון הנדרש הוא חצי. מה נכון יותר?
 
אילן ללבניקוב  
09:37 09.09.13
גלית שלום,

המינון הנדרש הוא המינון שקבע הרופא המטפל ולכן יש להיוועץ עמו לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן.
באינפורמציה על אפיאנט מצויין תמיד שיש לקחת אותו עם אספירין.
אני אחרי צינתור ואלרגי לאספירין. אי לכך - לוקח אותו "לבד" (וסטטין, בנוסף).
האם יש לו ערך בצורה הזו?
בתודה
גיל
 
אילן ללבניקוב  
09:38 09.09.13
גיל שלום,

לגבי השילוב של התרופות והמינון המתאים לך יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן.
+ הוספת הודעה
   1 ...  57  58  59  60  61  62  63  64  65  ...  261  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרופות ללא מרשם   ייעוץ תרופתי   אופטלגין   כדורי הרגעה   משככי כאבים   תרופות בהריון   תרופות בהנקה   תרופה לשיעול
RSS RSS פורום תרופות ייעוץ תרופתי