בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) עמוד 12

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) הוא המקום בו תוכלו ללמוד על ניתוחים זעירים פולשניים ולקבל מידע על ניתוח קיצור קיבה, חסימת מעיים, כריתת כיס מרה, הרניה, גידול במעי, ניתוח במעי הגס, קשירת חצוצרות, ניתוח להזעת יתר, אפנדיציט ועוד
מנהלי פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית):
ד''ר גד לוטן
לפרטים נוספים
ד''ר ברק בר זכאי
לפרטים נוספים
 
ירון
02:34 17.06.11
אבי בן 82 ובבדיקה EUS התגלתה ציסטה בגוף הלבלב בגודל 10*13 מ"מ והרופא המליץ להסירה גם אם היא לא ממאירה . שאלתי היא האם ניתן להסיר את הציסטה בניתוח לפרוסקופי

תודה מראש
ירון
 
ד''ר גד לוטן  
07:55 17.06.11
יש הרבה שיקולים מנחים : מיקום הציסטה ביחס לאנטומיה ראש גוף או זנב ,מהי ההסטולוגיה ולמה בגיל כזה להסיר. באופן עקרוני ניתן לנתח בלפרוסקופיה את הלבלב אך לא כל מה שאפשר נחוץ . יש מקום לשקול נוסף . בהצלחה
שלום ד"ר,
לפני שבועיים נותחתי בפעם הראשונה- אפנדיציט מודלק והניתוח בוצע בלפקוסקופיה(שנעשה ע"י מתמחה) - הוא נמשך כשעתיים וחצי והרופא אמר שהתוספתן היה נמקי. לאחר הניתוח לא הרגשתי טוב, הרגשתי שמשהו לא בסדר, ואכן אחרי כ3 ימים הובהלתי באופן דחוף לניתוח נוסף כי אובחן בCT שיש לי חסימת מעיים(במעי הדק) כתוצאה מהניתוח הקודם(חומר הניגוד לא התקדם הרבה מהקיבה והייתה חסימה טוטאלית-נמצא שלולאה מהמעי הדק נדבקה לגדם של התוספתן).
למזלי, היה רופא בכיר במקום שהצליח "לסדר" את העניין בניתץוח לפרוסקופי נוסף.
אבל...אני לא יכולה לצאת מהטראומה( ההרגשה הייתה נוראית, ובחיים לא חוויתי עינויים וייסורים כמו שעברתי ןועברתי 2 לידות ו2 ניתוחים קיסריים).
השאלה שלי היא כזאת: שמעתי שאחרי ניתוחי בטן יכולות להיות הדבקויות( כמו שקרה) האם יש סיכוי גדול ששוב פעם זה יקרה לי? שמעתי שבניתוח לפרוסקופי הסיכויים יורדים , האם זה נכון? ואם זה כך, איך זה קרה מה שקרה לי עם התוספתן?
תודה!
 
קרן
11:23 14.06.11
שכחתי לציין שעד לפני כמה ימים היה לי גם לויקוציטוזיס( אני עד היום לוקחת 2 סוגי אנטיביוטיקה).
אני מרגישה חלשה ויש לי כאבי בטן ובחילות. האם זה תקין?(בנוסף לחסימת המעיים היה לי גם נוזל חופשי בבטן בכמות קטנה-בינונית)
 
קרן
21:48 15.06.11
השאלה שלי לא מתאימה לפורום?
 
ד''ר גד לוטן  
00:33 16.06.11
אני נמצא בחול ויש לי קצת קשיים עם הרשת אך עיקר השאלות צריכות להיות מופנות למנתח שלך והוא ודאי יוכל להרגיע אותך שחלק מתחושותיך הן מהמחה של נמק התוספתן ולא משני הניתוחים מחסימת המעיים ולא מכך שעברת שתי פרוצדורות. האנטיביוטיקה היא לטיפול בדלקת שהיתה בבטן כדי שלא תחזור בין לולאות מעי והעיקר תחלימי מהר וטוב
 
אפרת
18:04 14.06.11
רציתי לשאול איזה ממה צריך להימנע לאכול שיש אבנים בכיס המרה ובאיזה מקרים עושים ניתוח של כיס המרה והאם יש קשר בין בעיות עיכול לאבנים בכיס המרה?
 
ד''ר גד לוטן  
07:29 15.06.11
הוראה לניתוח באופן כללי היא שיש לנתח אבנים סימפטומטיות והסימפטום הקל ביותר הוא כאב , קיימים סימפטומים נוספים וקשים יותר. אוכל שגורם לכיווץ כיס המרה רצוי להמנע ממנו והוא בעיקר אוכל שומני. תשובות אילו אינן תחליף ליעוץ מסודר והפעלת שיקולים נוספים בטיפול. בהצלחה
 
יניב
20:39 11.06.11
שלום ד"ר!
שמי יניב, בחור בן 22, פראמדיק במקצועי. ברקע יל"ד קשה לטיפול והפרעות קצב (PSVT) תכופות מזה כשנה וחצי (שחרור מצה"ל תחת פרופיל פוסל שירות 21). לאור החמרה בחודשיים האחרונים שבהן אין איזון ל"ד למרות טיפול ב-3 קבוצות תרופות במינונים מקס' ולאור יל"ד התקפי כולל הזעה וגלי חום, כאבי ראש הוחלט לחזור על הבירור הרפואי ולהרחיבו בכיוון אנדוקריני. איסוף שתן לקטכולמינים פתולוגי לאפינפרין (פי 24 מגבול עליון). בוצע CT בטן ואגן שפוענח כתקין (מכון מור). במיפוי MIBG הודגמה קליטה מוגברת באדרנל שמאלי. ביום ראשון יבוצע MRI באופן בהול על מנת להשלים קורולציה הדמייתית אבחנתית. לסיכומו של דבר עד כה נראה חשד גבוה מאוד לפאוכרומוציטומה.
כרגע כבר מדובר על כריתת בלוטת האדרנל וכבר הוחל לפני יומיים טיפול הכנתי להרדמה- הופסקו ביתא בלוקרים, חוסמי אייס ומשתנים והוחל טיפול בחוסמי אלפא (קדקס).
ידוע לי כי המצב "רגיש" מבחינה כירורגית- למיטה הבנתי מניפולציה שתבוצע על הגידול עשויה לגרום להפרשת קטכולמינים וכי יש צורך במציאת כירורג מנוסה בגישה לפרוסקופית על מנת לבצע באופן יעיל ואפקטיבי את הטיפול.
אשמח לשמוע ממך ראשית עד כמה ניסיון יש בארץ לאורולוגים המנתחים בהסרת גידול ניורואנדוקריני מסוג זה? ולאיזה מומחים כדאי לפנות בעניין (מתמחים מתחום הכירורגיה האנדוקרינית, האורולוגית...)?
שנית, אני מנסה לתור אחר מנתח שיוכל מפורשות לומר לי כי הוא יוכל לבצע באופו יעיל את הטיפול בגישה אנדוסקופית. קיבלתי המלצה על ד"ר דוד קקיאשווילי מרמב"ם כמומחה לאונוקולוגיה אורולוגית.
אשמח לשמוע ממך ולקבל רושם כללי על התהליך הכירורגי מניסיונך בתחום הספציפי.
תודה מראש ושבת שלום!
יניב.
 
ד''ר גד לוטן  
21:11 11.06.11
יניב
לדעתי הברור הינו די ברור בנקודת הסיום שלו ואתה צריך לברר מי מהמנתחים הינו בעל ניסיון רב בכרתת אדרנל בנסיבות שכאלה וככל שתקדים ייטב. בהצלחה
 
שרון
18:40 05.06.11
אני מעוניינת לעבור ניתוח בריאטרי בתחילה רצית לעבור ניתוח שרוול אבל שמעתי מכמה אנשים שיורדים במשקל אבל אחרי כמה שנים אפשר לחזור לאותה נקודה וגם שאין עדיין מספיק מידע מה קורה אחרי כמה שנים, אני חולת סכרת וכולסטרול וקצת לחץ דם ה bmi שלי הוא 36.3 ורציתי לדעת האם אני יכולה לעבור ניתוח מעקף תריסריון בנתונים הללו כדי לגמור עם הסכרת את ולתמיד ולא למספר שנים. וגם ברצוני לדעת מה ההבדל בין ניתוח קיצור קיבה לבין מעקף תריסריון ? תודה רבה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
22:54 09.06.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: ניתוחי קיצור קיבה-השמנה חולנית.
 
גבריאל
14:45 08.06.11
שלום! שאלתי לגבי נערה בת 16 שהגיעה לבית החולים בעקבות כאבים (לא חזקים מדי) שלשום ורק בלילה (כשדחיפותה הייתה נמוכה יותר) נכנסה לניתוח אפנדציט בשיטת לפרוקופיה. הניתוח ערך 3 שעות והסתבך בטענה כי הדלקת התפשטה לכיוון בסיס התוספתן ונגרם נקב במעי הגס שנסגר על ידי הרופאה ע"י סיכות.לבסוף היו צריכים בנוסף גם לקרוא לרופא בכיר ועשו פתיחת בטן של כ3 ס"מ נוסף לשלושת נקבי ניתוח התוספתן. שאלתי היא האם ניתן אכן להתאושש ולא תגרם פגיעה למעי(כרגע הילדה מחוברת לצינורית המוציאה הפרשות מהמעי החוצה מהטבור), האם נעשתה רשלנות רפואית (הניתוח אף נעשה ע"י מתמחים בלבד בתחילה כשטענו כי רק הם "מתעסקים" בניתוח תוספתן).בנוסף אין מופיע בדו"ח הניתוח כלל אודות הקרע והרופאה המנתחת בלבד ספרה זאת המון תודות מראש
 
ד''ר גד לוטן  
10:37 09.06.11
שאלות רבות ומאד מוקדמות
ראשית אני מאחל החלמה מהירה ושלימה לילדה
לא כל סיבוך הוא רשלנות
אני נותן את כל הקרדיט לצוות שידע להתמודד עם סיבוכי המחלה והכירורגיה ולהריא את הילדה ובהמשך תצטרכי לשקול יעוצים בפורומים אחרים לגבי המשך ההתמודדות עם הנושא אולם ברור שכול ניתוח לפרוסקופי הינו בעל פוטנציאל להסתיים בניתוח פתוח . הפיכת ניתוח לפתוח אינו סיבוך ואינו רשלנות לעיתים אי המעבר לניתוח פתוח היא הרשלנות. ושוב החלמה מהירה ושלמה
 
אילנית
06:46 30.05.11
בעלי מאוד שמן ובשבת אחרי שאכל ארוחה די שמנה התחילו הכאבים בחלל הבטן וחשבנו שזה התקף לב. הזמנו אמבולנס ובדיקת לב היתה תקינה ובבית חולים הובחן ן כסובל מאבנים בכיס המרה. הרופאים המליצו על הורדת כיס המרה בעוד כ 2-3 שבועות ובנתיים תזונה דלת שומן. האם התזונה עוזרת? יש לציין שכרגע אין לו כאבים והוא מפחד לאכול מחשש שלא יחזורו הכאבים.וגם הוא מאוד מפחד מהניתוח אפילו שמעודדים אותו מאוד חברים ומשפחה.והאם הוא יכול לחזור לעבודה לפני הניתוח?הוא מנהל עבודת שטח ואפילו שלא מרים דברים כבדים בכל זאת מתרוצץ ממקום למקום שהכל יהיה בסדר. האם הוא יכול לנהל חיים נורמליים עם כל הבעיה הזאת שפתאום נתקלנו בה?
אשמח לתשובה ותודה
 
ד''ר גד לוטן  
07:07 30.05.11
ע"פ תאורך בעלך עבר בטוי ראשון לאבנים בכיס מרה כאבים . אם שוחרר מבית החולים לא היתה דלקת שזהו סיבוך נוסף . רשימת הסיבוכים האפשריים ארוכה וחלקה מסוכנת ולכן הצורך בניתוח בהקדם מוצדק.
אוכל ובעיקר שומן גורם לכווץ חזק של כיס המרה והחמרת הסימפטומים לכן יש צורך לשמור על דיאטה לפני ניתוח .אני מפחד יותר מסיבוכי המחלה מאשר מהניתוח וצריך לבצעו בהקדם .
 
ניצן
15:44 29.05.11
לפני כשבוע עברתי ניתוח להוצאת האפנדציט הניתוח נעשה בשיטה הלפרוסקופית ולאחר הניתוח התברר לי שכשהוציאו אותו הוא נקרע לשניים ואח"כ הוציאו את החתיכה שנותרה בחלל הבטן. אני עדיין אמור לדאוג מההשלכות ?
 
ד''ר גד לוטן  
16:55 29.05.11
לא חושב שיש סיבה לדאגה יש שלבים בניתוח שמסתבכים אך אם המנתח פתר את הבעיה נראה לי נפתרה. הסר דאגה מליבך אם אין חום אוכל היטב ויציאות תקינות הרי שהאתאוששות מהניתוח תקינה.
 
מיכל
21:54 18.05.11
שלום, התגלה לאחותי דרמואיד ציסט בשחלה. הגוש גדל ולכן הומלץ להוציאו.
היות ומדובר בפעולה שהיא ניתוח לכל דבר. אשמח לקבל המלצות על רופאים שעובדים עם הכללית. תודה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
22:51 18.05.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גניקולוגיה - רפואת נשים.
 
ד''ר גד לוטן  
23:03 15.05.11
הבקע בילד הינו מלידה ולא היה שום קרע
הכאבים נבעו מכליאה של מעי וזה מחייב להגיב מהר לבודקו ולקבוע צורך בניתוח. קיימת שאלה גדולה לגבי המצאות בקע בצד השני ולכן יש צורך להיות מטופל ע״י מי שיעשה גם לפרוסקופיה דרך שק הבקע לאבחון הצד השני. אשמח לעמוד לרשותכם . ד״ר לוטן
 
ד''ר גד לוטן  
09:35 15.05.11
שלום רב . יש מצבים של כשלון הניתוח או הופעת הרניה נוספת . לא כל הרניה מחייבת התערבות ניתוחית לתיקון . צריך לבדוק אותך ולשקול יחד האפשרויות. יום טוב . ד״ר לוטן
להרניה בצלקת הניתוחית הניתוח לא עזר ויש לי שוב הרניה מעל הצלקת הנתוחית האים אני צריך להינתח שוב? כלומר ניתוח לכל דבר ? בניתוח הקודם שמו לי רשת כדי שלא תהייה םריצה חוזרת אבל כן הייתה אים הרשת הישנה תפריע
אימי עברה ניתוח להסדרת פוליפים במעיים, כאשר היא נותחה בפעם הראשונה , לאר יומיים נוצר זיהום פנימי (בתוך המעי)ומחוצה לו ונאלצו לנתח אותה שוב על ממממת הסיר את הזיהום , היום כמעט שבועאחרי הניתוח השני היא מאושפזת בביה''ח ןמקבלת מיד פעם מנות דם בגלל חוסר המוגלובין (7.3) , היום הרופא המטפל החליט כי הוא לא נותן לה מנות דם יותר כיוון שהוא חו שהגוףשלה יעמודברמ הזו ויעלה את רמת הומוגלובין באופן עצמאי בלי התערבות של מנות דם. (אימי בת 53 ) שאלתי היא האם מהלך זה נכון? , האם קיים סיכון בניתן מנת דם כאשר ההמגלובין גבוה מ7 ? והאם יש שם או הסבר לתופעה הזו שהרופאים לא מצליחים להסביר בבירור.
תודה על העזרה
 
ד''ר גד לוטן  
19:02 09.05.11
השאלה מאד לא ממוקדת והרבה אינפורמציה בסיפור חסרה . אכן יש השפעות שליליות למתן דם והשיקול הקליני בהחלט חשוב אם לתת דם או לא . התופעה שאתה אומר שאינה ברורה היא תופעה של דימום או חלק ממצב של ספסיס-אלח דם ובמצב של שיפור מצב אמך לא צריך לדכא את מח העצם ליצור דם ולהבריא. מאחל רפואה שלמה.
 
אלעד
21:12 10.05.11
תודה
 
אורית
17:00 24.04.11
שלום, אבי בן 75 הופנה בעקבות בקע מפשעתי לניתוח.
מחלות רקע: טרובוציטיס ראשוני מטופל במדללי דם.

1.האם זה נכון שבגיל שלו עדיף "ניתוח רגיל" ולא לפרוסקופיה?

2.כרגע הוא באורך של כ- 3 ס"מ וגדל עם הזמן, האם כדאי לו לדחות את הניתוח, אם לא מציק לו ביום יום?

תודה וחג שמח
 
ד''ר ברק בר זכאי  
16:24 30.04.11
שלום רב,
עניין הגיל אינו התווית נגד לביצוע הניתוח בגישה לפרוסקופית כך שאני חושב שאביך יכול לעשות את הניתוח בלפרוסקופיה אם אין התוויות נגד אחרות.
מבחינת גודל הבקע הרי שאם הבקע הולך וגדל יש מקום לנתחו, בקעים מפשעתיים גדולים ניתן לנתחם בלפרוסקופיה אם כי היתרון של גישה זו מוטל בספק במקרים אלו.
לפיכך יש מקום לדעתי להפנות את אביך לבדיקת כירורג לקבלת תשובה סופית
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל
 
ד''ר גד לוטן  
19:05 09.05.11
השיקולים בבחירת סוג הניתוח רבים ותלויים הן במנותח והן במנתח ואינם חד משמעיים וצריך לבודקך ולהסביר לך את כל השיקלים.
 
ד''ר גד לוטן  
09:14 22.04.11
השאלה לא ברורה דיה ולכן התשובה תהיה רחבה .
רפלוקס כמה זמן ?מה הטיפול שניתן ? האם יש נזקים כתוצאה מהרפלוקס? האם מדובר בילד או מבוגר ? האם נעשה ברור והאם יש בעיה אנטומית?
רפלוקס בעיקרון הינה מחלה בטיפול מצויין ע"י הרופאים הגסטרואנטרולוגים אולם בכ 20% יש כשלון לטיפול השמרני ,התרופתי ויש הוראות ברורות לצורך בטיפול ניתוחי כנגד רפלוקס .
ניתוחים כאלה מבוצעים בשעור הצלחה גבוה ומרביתם מבוצעים היום בלפרוסקופיה .
 
הילי
00:42 22.04.11
האם יש הצלחות בטיפול ברפלוקס או שזה עדיין לא מוכח מספיק?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
06:55 22.04.11
שלום רב,
בויכוח לגבי הצלחת ניתוחי הרפלוקס מול הטיפול התרופתי מתקיים מזה זמן רב בין הכירורגים מצד אחד לבין הגסטרואנטרולוגים מצד שני כאשר אין הכרעה חד משמעית
בכל מקרה כאשר המדובר בכישלון של טיפול תרופתי הרי שקיימת אינדיקציה חד משעית לניתוח לתיקון הרפלוקס ואחוזי ההצלחה במקרים אלו גבוהים ומוכחים זה מכבר
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי
יש לי בבטן השמאלית העליונה גוש מולטי ציסטי הכולל בתוכו מרכיבים סולידיים. גודל הגוש 13*10*13.
הגוש דוחק כלפי מעלה את הכליה השמאלית ודוחק קדימה את הלבלב ואת וריד הטחול ולולאות המעי. העורק הרנלי השמאלי משתרע בגבולו התחתון והוריד הרנלי השמאלי עוטף אותו באספקט הקדמי. האדרנל השמאלי אינו מזוהה.
(ע"פ MRI)

3 כירורגים אמרו שעלי לעבור ניתוח פתיחת בטן בכדי להוציא את הגוש בשלמותו ולמנוע את פיצוץ הציסטות. היום הומלץ לי על רופא שלטענתו יכול להוציא את הגוש בשיטה הלפרוסקופית.

האם אין סכנה בניתוח לפרוסקופי כשמדובר בגוש בגודל הזה הנושא את המאפיינים האלה? לאחר מספר דעות שאמרו שחובה בניתוח פתיחת בטן, אני קצת סקפטית...

תודה.
שלום רב,
גם אם ניתן לעשות זאת בגישה לפרוסקופית אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשותו
במקרה זה (במגבלה שלא ראיתי את ההדמייה) אני מצטרף לדיעה כי עדיף לבצע את הניתוח בגישה פתוחה הן מהבחינה הבטיחותית והן מההיבט האונקולוגי בהנחה שמדובר בממצא גידולי
בברכה
ד"ר בר זכאי ברק "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
 
סיון
03:33 04.04.11
שלום רב,

אני בת 25 ולפני 4 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופי של כריתת מעי הגס עקב פוליפים מרובים ויצירת פאוץ' מהמעי הדק.
לפני כשנה התחלתי להרגיש יציאות מרובות בערך כ15 פעם ביום ואחרי כל מיני בדיקות אמרו לי שיש לי דזמואיז שדוחק את הפאוץ' ולכן כל היציאות והדימום הרקטלי מידי פעם.
השאלה שלי היא האם אתה יודע על איזשהוא פיתרון בשבילי? לגבי הדזמואיד כי הבנתי מהרופאים שאי אשפר לנתח מכיון שאי אפשר להוריד את הדזמואיז בגלל שהוא מלא בכלי דם ואם וכן זה להוציא את כל הפאוץ' ולהשאיר אותי עם סטומה קבועה ואני לא מעוניינת בזה בכלל אף פעם ואני מטופלת בינתיים עם כדורים סלקוקס ורלוקסיפן

אני כבר מיואשת כי הרופאים אומרים שזה מצב מיוחד ומורכב ולא נותנים לי תושבה מדוייקת בעוד שאני כבר רוצה להתמסד ולהביא ילדים בקרוב, אני אודה לך מאוד על התשובה כי כבר אין לי עוד למי לפנות.
 
ד''ר גד לוטן  
07:28 04.04.11
הפתרון היחיד עם כל המשמעויות הינו לכרות את הדזמואיד ומוקדם ככל שניתן ייטב
הבעיה מורכבת מכדי לקבל את כל האינפורמציה ברשת ולדעתי במקום שנותחת ידעו לעזור לך הכי טוב
בהצלחה
 
סיון
19:09 04.04.11
שלום, השבוע עברתי בדיקת קולונוסקופיה ויש ממצא של בגובה 70 ס"מ נמצא גוש טבעתי חוסם, נלקחה דגימה לביופסיה. הרופא ציין שבכל מקרה יצטרכו להוציא ויש 2 אפשרויות-פתיחת בטן או לפרסקופיה. שאלתי היא האם יש כבר די ניסיון לביצוע בשיטה זו למצב כזה. אם כן האם יש רופא מומלץ לזה?
תודה רבה.
שלום רב,
נכון להיום יש ניסיון רב בניתוחי לפרוסקופיה מסוג זה !
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
תודה,
אשמח לשמוע על מנתחים מנוסים בתחום, קבלתי את שמו של ד"ר עמיר סולד מאסותא
על עיצה תתקבל בברכה, תודה רבה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
05:58 21.03.11
דוקטור סולד הוא בהחלט מנתח עם המון ניסיון בתחום ונחשב לאחד המנתחים המובילים בארץ בתחום הלפרוסקופיה
 
דורית
15:33 30.03.11
מצאו אצלי בקע טבורי בגודל 0.5 ס"מ. האם עדיף לבצע לפרוסקופיה או ניתוח רגיל?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
19:52 30.03.11
שלום רב,
לבקע בגודל שכזה, בד"כ נהוג להעדיף ניתוח "רגיל"
בברכה
דוקטור בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
+ הוספת הודעה
   1 ...  8  9  10  11  12  13  14  15  16  ...  36  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה לפרוסקופית   ניתוח קיצור קיבה   טיפול בהזעת יתר   אפנדיציט   הרניה   ניתוח אנדוסקופי
RSS RSS פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)