בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) עמוד 12

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) הוא המקום בו תוכלו ללמוד על ניתוחים זעירים פולשניים ולקבל מידע על ניתוח קיצור קיבה, חסימת מעיים, כריתת כיס מרה, הרניה, גידול במעי, ניתוח במעי הגס, קשירת חצוצרות, ניתוח להזעת יתר, אפנדיציט ועוד
מנהלי פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית):
ד''ר ברק בר זכאי
לפרטים נוספים
ד''ר גד לוטן
לפרטים נוספים
אימי עברה ניתוח להסדרת פוליפים במעיים, כאשר היא נותחה בפעם הראשונה , לאר יומיים נוצר זיהום פנימי (בתוך המעי)ומחוצה לו ונאלצו לנתח אותה שוב על ממממת הסיר את הזיהום , היום כמעט שבועאחרי הניתוח השני היא מאושפזת בביה''ח ןמקבלת מיד פעם מנות דם בגלל חוסר המוגלובין (7.3) , היום הרופא המטפל החליט כי הוא לא נותן לה מנות דם יותר כיוון שהוא חו שהגוףשלה יעמודברמ הזו ויעלה את רמת הומוגלובין באופן עצמאי בלי התערבות של מנות דם. (אימי בת 53 ) שאלתי היא האם מהלך זה נכון? , האם קיים סיכון בניתן מנת דם כאשר ההמגלובין גבוה מ7 ? והאם יש שם או הסבר לתופעה הזו שהרופאים לא מצליחים להסביר בבירור.
תודה על העזרה
 
ד''ר גד לוטן  
19:02 09.05.11
השאלה מאד לא ממוקדת והרבה אינפורמציה בסיפור חסרה . אכן יש השפעות שליליות למתן דם והשיקול הקליני בהחלט חשוב אם לתת דם או לא . התופעה שאתה אומר שאינה ברורה היא תופעה של דימום או חלק ממצב של ספסיס-אלח דם ובמצב של שיפור מצב אמך לא צריך לדכא את מח העצם ליצור דם ולהבריא. מאחל רפואה שלמה.
 
אלעד
21:12 10.05.11
תודה
 
אורית
17:00 24.04.11
שלום, אבי בן 75 הופנה בעקבות בקע מפשעתי לניתוח.
מחלות רקע: טרובוציטיס ראשוני מטופל במדללי דם.

1.האם זה נכון שבגיל שלו עדיף "ניתוח רגיל" ולא לפרוסקופיה?

2.כרגע הוא באורך של כ- 3 ס"מ וגדל עם הזמן, האם כדאי לו לדחות את הניתוח, אם לא מציק לו ביום יום?

תודה וחג שמח
 
ד''ר ברק בר זכאי  
16:24 30.04.11
שלום רב,
עניין הגיל אינו התווית נגד לביצוע הניתוח בגישה לפרוסקופית כך שאני חושב שאביך יכול לעשות את הניתוח בלפרוסקופיה אם אין התוויות נגד אחרות.
מבחינת גודל הבקע הרי שאם הבקע הולך וגדל יש מקום לנתחו, בקעים מפשעתיים גדולים ניתן לנתחם בלפרוסקופיה אם כי היתרון של גישה זו מוטל בספק במקרים אלו.
לפיכך יש מקום לדעתי להפנות את אביך לבדיקת כירורג לקבלת תשובה סופית
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל
 
ד''ר גד לוטן  
19:05 09.05.11
השיקולים בבחירת סוג הניתוח רבים ותלויים הן במנותח והן במנתח ואינם חד משמעיים וצריך לבודקך ולהסביר לך את כל השיקלים.
 
ד''ר גד לוטן  
09:14 22.04.11
השאלה לא ברורה דיה ולכן התשובה תהיה רחבה .
רפלוקס כמה זמן ?מה הטיפול שניתן ? האם יש נזקים כתוצאה מהרפלוקס? האם מדובר בילד או מבוגר ? האם נעשה ברור והאם יש בעיה אנטומית?
רפלוקס בעיקרון הינה מחלה בטיפול מצויין ע"י הרופאים הגסטרואנטרולוגים אולם בכ 20% יש כשלון לטיפול השמרני ,התרופתי ויש הוראות ברורות לצורך בטיפול ניתוחי כנגד רפלוקס .
ניתוחים כאלה מבוצעים בשעור הצלחה גבוה ומרביתם מבוצעים היום בלפרוסקופיה .
 
הילי
00:42 22.04.11
האם יש הצלחות בטיפול ברפלוקס או שזה עדיין לא מוכח מספיק?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
06:55 22.04.11
שלום רב,
בויכוח לגבי הצלחת ניתוחי הרפלוקס מול הטיפול התרופתי מתקיים מזה זמן רב בין הכירורגים מצד אחד לבין הגסטרואנטרולוגים מצד שני כאשר אין הכרעה חד משמעית
בכל מקרה כאשר המדובר בכישלון של טיפול תרופתי הרי שקיימת אינדיקציה חד משעית לניתוח לתיקון הרפלוקס ואחוזי ההצלחה במקרים אלו גבוהים ומוכחים זה מכבר
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי
יש לי בבטן השמאלית העליונה גוש מולטי ציסטי הכולל בתוכו מרכיבים סולידיים. גודל הגוש 13*10*13.
הגוש דוחק כלפי מעלה את הכליה השמאלית ודוחק קדימה את הלבלב ואת וריד הטחול ולולאות המעי. העורק הרנלי השמאלי משתרע בגבולו התחתון והוריד הרנלי השמאלי עוטף אותו באספקט הקדמי. האדרנל השמאלי אינו מזוהה.
(ע"פ MRI)

3 כירורגים אמרו שעלי לעבור ניתוח פתיחת בטן בכדי להוציא את הגוש בשלמותו ולמנוע את פיצוץ הציסטות. היום הומלץ לי על רופא שלטענתו יכול להוציא את הגוש בשיטה הלפרוסקופית.

האם אין סכנה בניתוח לפרוסקופי כשמדובר בגוש בגודל הזה הנושא את המאפיינים האלה? לאחר מספר דעות שאמרו שחובה בניתוח פתיחת בטן, אני קצת סקפטית...

תודה.
שלום רב,
גם אם ניתן לעשות זאת בגישה לפרוסקופית אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשותו
במקרה זה (במגבלה שלא ראיתי את ההדמייה) אני מצטרף לדיעה כי עדיף לבצע את הניתוח בגישה פתוחה הן מהבחינה הבטיחותית והן מההיבט האונקולוגי בהנחה שמדובר בממצא גידולי
בברכה
ד"ר בר זכאי ברק "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
 
סיון
03:33 04.04.11
שלום רב,

אני בת 25 ולפני 4 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופי של כריתת מעי הגס עקב פוליפים מרובים ויצירת פאוץ' מהמעי הדק.
לפני כשנה התחלתי להרגיש יציאות מרובות בערך כ15 פעם ביום ואחרי כל מיני בדיקות אמרו לי שיש לי דזמואיז שדוחק את הפאוץ' ולכן כל היציאות והדימום הרקטלי מידי פעם.
השאלה שלי היא האם אתה יודע על איזשהוא פיתרון בשבילי? לגבי הדזמואיד כי הבנתי מהרופאים שאי אשפר לנתח מכיון שאי אפשר להוריד את הדזמואיז בגלל שהוא מלא בכלי דם ואם וכן זה להוציא את כל הפאוץ' ולהשאיר אותי עם סטומה קבועה ואני לא מעוניינת בזה בכלל אף פעם ואני מטופלת בינתיים עם כדורים סלקוקס ורלוקסיפן

אני כבר מיואשת כי הרופאים אומרים שזה מצב מיוחד ומורכב ולא נותנים לי תושבה מדוייקת בעוד שאני כבר רוצה להתמסד ולהביא ילדים בקרוב, אני אודה לך מאוד על התשובה כי כבר אין לי עוד למי לפנות.
 
ד''ר גד לוטן  
07:28 04.04.11
הפתרון היחיד עם כל המשמעויות הינו לכרות את הדזמואיד ומוקדם ככל שניתן ייטב
הבעיה מורכבת מכדי לקבל את כל האינפורמציה ברשת ולדעתי במקום שנותחת ידעו לעזור לך הכי טוב
בהצלחה
 
סיון
19:09 04.04.11
 
דורית
15:33 30.03.11
מצאו אצלי בקע טבורי בגודל 0.5 ס"מ. האם עדיף לבצע לפרוסקופיה או ניתוח רגיל?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
19:52 30.03.11
שלום רב,
לבקע בגודל שכזה, בד"כ נהוג להעדיף ניתוח "רגיל"
בברכה
דוקטור בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
שלום, השבוע עברתי בדיקת קולונוסקופיה ויש ממצא של בגובה 70 ס"מ נמצא גוש טבעתי חוסם, נלקחה דגימה לביופסיה. הרופא ציין שבכל מקרה יצטרכו להוציא ויש 2 אפשרויות-פתיחת בטן או לפרסקופיה. שאלתי היא האם יש כבר די ניסיון לביצוע בשיטה זו למצב כזה. אם כן האם יש רופא מומלץ לזה?
תודה רבה.
שלום רב,
נכון להיום יש ניסיון רב בניתוחי לפרוסקופיה מסוג זה !
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
תודה,
אשמח לשמוע על מנתחים מנוסים בתחום, קבלתי את שמו של ד"ר עמיר סולד מאסותא
על עיצה תתקבל בברכה, תודה רבה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
05:58 21.03.11
דוקטור סולד הוא בהחלט מנתח עם המון ניסיון בתחום ונחשב לאחד המנתחים המובילים בארץ בתחום הלפרוסקופיה
 
רותם
17:49 17.03.11
אני חולה קרוהן שעבר ניתוח סמיקולקטומי לפני כמה שנים, ניתוח "רגיל". האם הניתוח הבא יכול להערך בשיטה הלפרוסקופית? האם אצטרך להיות מורדם שוב?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
23:24 20.03.11
שלום רב,
באופן עקרוני ייתכן וניתן יהיה לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה כל מקרה לגופו
בשביל לעבור ניתוח שכזה יהיה עליך לעבור הרדמה כללית כמובן
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי
שלום.למה הכוונה פרוטוקול עים הדגמה אופטימלית סליחה על השאלה?ואז לא אצתרך לשאול יותר. תודה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
20:01 04.03.11
שלום רב,
הכוונה ל סי טי עם חומר ניגוד דרך הפה דרך הוריד וחתכים דקים
בברכה
ד"ר בר זכאי
שלום.תודה להתייחסותך לשאלותי רציתי רק לציין שהקולונוסקופיה היתה תקינה פרט לדיברטיקולים בסיגמא והיה רשום בין היתר הכבד כיס מרה הלבלב הטחול והאדרנלים ללא ממצא מיוחד.מתשובתך אים הבנתי נכון צריך בדיקת CT ספציפית להדגמת אברי הבטן? תודה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
06:08 04.03.11
שלום רב,
מה שאמרתי הוא שצריך לבדוק את הסי טי האם הוא נעשה בפרוטוקול שמאפשר הדגמה אופטימלית של איברי הבטן, אם כך הדבר הרי שאין צורך לחזור על הבדיקה
בברכה
ד"ר בר זכאי
שלום.בהקשר לתשובה שרשמתה לי שיתכן מצב בו ישנן הידבקויות של מעי לצלקת וכדאי להשלים ברור על ידי CTבטן .רציתי לציין שעברתי קולונוסקופיה וירטואלית שמדגימה את אברי הבטן שזה תחת CT האים זה לא מספיק צריך CT מיוחד? תודה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
16:33 03.03.11
קולונוסקופיה וירטואלית מיועדת להדגמה של המעי הגס ונעשית בפרוטוקול מסוים אשר אינו זהה לפרוטוקול של סי טי בטן שנועד להערכה של איברי הבטן הנוספים כך שסביר להניח שהמידע שהתקבל מה סי טי אותה עשית אינו מלא
בברכה
דוקטור בר זכאי
שלום,

אמי בת 73 נמצא לה בקולונסקופיה וCT גוש בקולון העולה,ליד כפף הכבד בגודל 4.5 ס"מ.
ביופסיה:Fragments of tabular adenoma with high grade dysplasia
קיבלה הפניה לכריתת קולון ימני. ונשמע כאילו היא יכולה לבחור את שיטת הנתוח.
ברקע יש לה מחלת פרקינסון שמקשה על התנועתיות(מעבר מישיבה לקימה קשה) אך היא עצמאית כיום.

איזה שיטת ניתוח עדיפה במקרה שלה: בטן פתוחה או לפרוסקופיה (אין בעיות לב, ריאה)?
האם זה שהניתוח הלפרו' לוקח יותר זמן, זה אומר שהוא יותר מסכן אותה?
האם כל מנתח שלמד מספיק מיומן בשיטה הלפרו'? עד כמה הניתוח הלפרוס' שכיח ויש סטטיסטקה לגבי ההחלמה והאפקיביות של תוצאותיו..
אם תוכלו להפנות אותי למאמר בנושא אודה לכם מאוד.
תודה מראש אורית
שלום רב,
ניתוחי מעי גס בלפרוסקופיה הינם מאד שכיחית ומקובלים היום
במידה והגידול אינו חודר לאיברים סמוכים וכיוב אין מניעה לעשותו בלפרוסקופיה בצנאי שאין לאימך גורמים שאוסרים על לפרוסקופיה באופן כללי
כיום משך זמן הניתוח בלפרוסקופיה ארוך במעט לעומת הניתוח הפתוח בידיים מיומנות כך שהשיקול הזה פחות רלבנטי היום
מבחינת זמני החלמה הרי שבלפרוסקופיה זמני ההחלמה כאב וכיו"ב עדיפים על פני הניתוח הפתוח
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
שלום לשאלתך איזה ברור גסטר? .הברור גסטרו שעברתי היה גסטרוסקופיה שהיתה תקינה וקולונוסקופיה רגילה שהצליחו לעבור את הסיגמא ולא יותר לכן עברתי קולונוסקופיה וירטואלית והתוצאה דיברטיקולוזיס במעי הגס השמאלי.והשאר תקין פרט לזה שהיה רשום הרטרופריטנאום חופשי אך קיימת הסתידות דופנית טרשתית מינמלית באאורטה בעורקי הכסל והירכיים אברי האגן שמורים אני בת 66.ואני שואלת שוב האים הצלקת באורך 8 ס"מ מאפנדציט שעברתי לפני 20 שנה יכולה לגרום לעיוות המעי ולכאבים בבטן ימנית עליונה ובאזור הצלקת? אין שבר. .מבחינה גנקולוגית הכל תקין.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
14:17 03.03.11
שלום רב
ייתכן מצב בו ישנן הידבקויות של מעי לצלקת אשר גורמות לסיבוב חלקי של המעי או לחסימה חלקית וכתוצאה מכך לכאבים
בכח מקרה יש מקום להשלים הבירור על ידי סי טי בטן בכדי להוציא מכלל חשבון פתולוגיות אחרות
בברכה
ד"ר בר זכאי
שלום רב,
עברתי לפני כארבעה חודשים ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה
הלפרוסקופית.
האם ככל שחולף הזמן מיום הניתוח, הסיכוי להישנות הבקע הולך ופוחת?
מתי הרשת מגיעה לחוזקה המכסימלי?
תודה ושבת שלום
 
ד''ר ברק בר זכאי  
00:50 01.03.11
שלום רב,
כ שישה שבועות לאחר התיקון מגיעה הצלקת הניתוחית ואיזור תיקון הבקע לכדי 70%-80% מהחוזק המקסימלי אליה יגיע התיקון בסופו של דבר
ככל שחולף הזמן הסיכוי לחזרה של הבקע יורד תיאורתית אם כי הבקע יכול לחזור אחרי שנה ואחרי 10 שנים גם כן
בברכה
דוקטור בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
 
רות
15:07 25.02.11
שלום.לפני כעשרים שנה עברתי ניתוח להוצאת התוספתן עקב דלקת.לאחרונה יש לי כאבים אחרי יציאה באיזור אורך הצלקת הוא כ8 ס"מ האים יתכן שהצלקת יכולה לעבור שינוי בתוך הבטן ולגרום להדבקויות?עברתי ברור גסטרו שהיה תקין פרט לזה שהמעי שלי מפותל מאוד האים בגלל הצלקת הזו הסיכון שלי להדבקויות הוא שכיח?וזה יכול לגרום גם לעצירות?אשמח לקבל תשובות. תודה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
00:46 01.03.11
שלום רב,
לאחר כל ניתוח בטני תיתכננה הידבקויות תוך בטניות וכנ"ל לאחר כריתת תוספתן
לא ברור לי איזה בירור גסטרו בדיוק עברת אבל אם את סובלת מעצירות שהחלה לאחרונה יש מקום לבצע קולונוסקופיה ו סי בטן
בברכה דוקטור בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
שלום רב
בת 43שנים לפניכ8 עברתי כריתת שחלה שמאלית שהיתה לי ציסטה,בבדיקה לפני כמה חודשים נתגלתה ציסטה קטנה אך בבדיקה חוזרת לפני שבועיים הציסטה גדלה וכיום היא 3.5 על 2.8 הרופאה הסבירה לי שאצטרך לעבור ניתוח לפרסקופי להוצאתה שאלתי היא האם ניתן להשאיר את הציסטה ולחכות אולי תיעלם או שכדאי לעבור ניתוח,את הניתוח הקודם עברתי בפתיחת בטן בשל גודלה,עברתי בדיקת דם שהראתה 14.7 והובהר לי שהערך תקין עלי לעבור אולטרסאונד במרץ אני ממש בלחץ מזה,מה אתה ממליץ לי לעשות ה האם בגילי ניתן לתת כדורים כלשהן שיעזרו אולי בהעלמת הציסטה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
21:41 22.02.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גניקולוגיה - רפואת נשים.
 
שמואל
18:19 16.02.11
שלום דר אני בן 45 אני הברתי ניתוח של כיס מרה [CHOLELITHIASIS VS MULTIPLE SMALL POLYPS ]במהל הניתוח לאור הפרדת הדבקויות נצפתה דסרוזציה של התרסריון ללא דלף של מיתלן כחול לחר הזרקה דרך הזנדה הושאר נקז בבדיקת דםסוכר 111 GGT 65 HCT34 HB 12 דר אני מרגיש חולשה וקהב בהמצה הבטן אני נותחתי 3 ימים מאושפז הים נקז לא קיבלתי שום הסבר מי מנתח הצמו רק מי רופאים מי מחלקה שאם מתמחים אני חושב שזה היה ניתוח מיות וקצת מאר קול פאם שששאלתי מישו במחלקה נאמר לא יודאים מה היה אבנים אופולפים קיס המרה נשלך לבדיקה פתולוגית במצב שלם אני הדין מרגיש לא טוב קבר 8 ימים אחר הניתוח דר מה אתה אומר עלי לאסות י
 
ד''ר ברק בר זכאי  
21:28 16.02.11
שלום,
אני חושב שאתה צריך לגשת ולבקש לשוחח עם הכירורג שניתח אותך
אני בטוח שבקשתך תיענה בחיוב
בברכה
דוקטור ברק בר-זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
 
חניתה
17:03 05.02.11
שלום רב,

אני לקראת ניתוח קיסרי בהריון תאומים עם עוד שני ילדים בבית. בת 35.5.
הציעו לי קשירת חצוצרות במהלך הניתוח בשל נתונים אלו.
רציתי לשאול האם מומלץ? מהם הסיכונים והאם יש תופעות לוואי אח"כ כמו שיבושים במחזור, דימומים וכד'?

תודה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
20:01 05.02.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גניקולוגיה - רפואת נשים.
שלום וברכה

אני בת 24, 9 ימים לאחר הסרת תוספתן בלפרוסקופי.
סובלת מאז בצרבות כמעט בלתי פוסקות.

היתכן ?

והאם זה זמני ?

תודה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
21:42 13.02.11
שלום רב,
ייתכן שלאחר הניתוח פעילות המעי תהיה לא תקינה וכפועל יוצא תהינה צרבות
אם הדבר לא משתפר תוך מספר ימים יש להיבדק על ידי הרופא המנתח!
בברכה
דוקטור בר זכאי אסיא מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית
+ הוספת הודעה
   1 ...  8  9  10  11  12  13  14  15  16  ...  36  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה לפרוסקופית   ניתוח קיצור קיבה   טיפול בהזעת יתר   אפנדיציט   הרניה   ניתוח אנדוסקופי
RSS RSS פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)