בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) עמוד 12

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) הוא המקום בו תוכלו ללמוד על ניתוחים זעירים פולשניים ולקבל מידע על ניתוח קיצור קיבה, חסימת מעיים, כריתת כיס מרה, הרניה, גידול במעי, ניתוח במעי הגס, קשירת חצוצרות, ניתוח להזעת יתר, אפנדיציט ועוד
מנהלי פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית):
ד''ר ברק בר זכאי
לפרטים נוספים
ד''ר גד לוטן
לפרטים נוספים
 
.....
12:01 17.10.10
עברתי לפני כשבועיים ניתוח לכריתת אפנדציט בשיטה לפרוסקופית.
האבחנה של הרופאים הייתה שגויה, והאפנדציט היה תקין (הוציאו אותו בכל זאת) ואבחנו לבסוף את הכאבים כחול בכליות ודלקת בדרכי השתן.
שוחררתי מהבית חולים לאחר יומיים מהניתוח, עם אנטיביוטיקה לחמישה ימים.
ביום הרביעי התחיל לי דימום, הלכתי לרופאה עשיתי בדיקת שתן והתברר כי הדלקת עוד לא עברה והיא האריכה לי את האנטיביוטיקה לעוד 3 ימים. (הדימום נעלם אחרי השלושה ימים..) מציינת שעברתי בדיקה גניקולוגית במיון ונשללו כל בעיות.
יש שיפור בכאבים אך הם עדיין נמצאים, כואב לי במיוחד באזור של הניתוח כשאני מתעטשת, מתמתחת, מנסה להתכופף, שוכבת ישר על המיטה ועוד פעילויות ..
בנוסף עדיין יש לי כאבים בבטן ובגב תחתון בצד ימין ויש פעמים שזה מקרין גם לרגל (במצב כזה אני לא יכולה לקום מהמיטה).
כמה זמן אמורים להימשך הכאבים מהניתוח ? ובכלל ?
אני מציינת שאפעם לא סבלתי מדלקות בשתן, וזאת פעם ראשונה.
מה אני יכולה לעשות על מנת למנוע כאב? חוץ מלקחת אופטלגין.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
17:59 17.10.10
הכאבים לאחר ניתוח שכזה אמורים לחלוף לאחר סדר גודל של שבוע עד 10 ימים, יש מקום לדעתי לבצע בדיקות דם וסונר בטן וכליות וללכת ולהיבדק במחלקה בה נותחת/ע"י הכירורג שניתח אותך וכמו כן על ידי אורולוג היות והכאבים שאת מדווחת עליהם אינם אופיינים וייתכן כי הינם מעידים על הימצאות מורסה באיזור שריר הפסואס או בעיה כלייתית,
בכל מקרה יש מקום להיבדק על ידי רופא !
 
.....
13:29 18.10.10
היי, היום הייתי בביקורת בבית חולים והרופא שבדק אותי אמר שהכאבים אמורים לחלוף והביא לי עוד שבוע מחלה לבנתיים, ועוד שבוע אני אצטרך ללכת להיבדק שוב.
ובסופו של דבר בדוח הפתלוגי התברר שכן הייתה דלקת באפנדציט.
הסברתי לו איפה כואב לי והוא אמר לי לקחת משככי כאבים.
אני כרגע בצבא, והרופא הבא שיבדוק אותי הוא הרופא יחידה (שלא כ"כ מבין .. ) יש מקום לפנות להתייעצות נוספת? יש בדיקות שאני יכולה לבקש על מנת להבין ממה כואב לי כ"כ ?

תודה על המענה :)
 
ד''ר ברק בר זכאי  
14:47 18.10.10
כמו שאמרתי זה מכבר יש לשלול תהליך דלקתי באיזור מיטת הניתוח ולכן בשלב ראשוני יש מקום לקחת ספירת דם כימיה וCRP-מדד לא ספציפי למצב דלקתי בגוף, ואם ניתן היה להוסיף על זה סונר בטן ניתן היה לקבל תשובה יותר מוסמכת האם קיימת באיזור הניתוח קולקציה פוסט ניתוחית.
לדעתי אם תבקשי מרופא היחידה לעשות בדיקות דם שציינתי לעיל וסונר של הבטן לא תהיה שום בעיה לבצע אותן
מקווה שהבעיה תבוא על פתרונה במהרה
שלום,
ברצוני לדעת האם ניתן לנתח גוש באדרינל ימני שהגיע לגודל של 5/6 ס"מ כש מדובר בחולה סרטן ראות(אדנוקרצינומה) עם פיזור משנה. בעלי בן 56 הובחן כחולה אונקולוגי ב-05/2010.עבר ניתוח כריאטומיה ב24/05/10.לאחר מכן עבר 5 הקרנות לראש ומחודש 07/10 עובר טיפולים כימיוטרפים(ממשיך לעבור).
אודה לתגובתכם.
בכבוד רב,
גלינה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
13:51 14.10.10
מדבריך יש מקום להעלות חשד כי המדובר בתהליך גרורתי מהריאות לבלוטת יותרת הכליה-אדרנל
ציינת כי לבעלך מחלה גרורתית-היכן הפיזור וכיצד הוא הוכח?
במידה והמדובר במחלה גרורתית חוץ ריאתית נוסף על התהליך באדרנל הרי שבמקרים כאלו בדרך כלל אין אינדיקציה לנתח
אני חייב לסייג ולאמר כי אין בידי מספיק נתונים על מנת שאוכל לחוות דעה יותר מדויקת וחד משמעית.
 
גלינה
14:23 14.10.10
תודה על תגובתך המהירה,
ד"ר בן זכאי
ערכת נכון שמדובר בתהליך גרורתי מהריאות לבלוטת יותרת הכליה-אדרנל,המחלה התגלתה לראשונה בראש,CT מוח הראה גרורה(כ-3 ס"מ) שהוציאו בכריאטומיה בחודש05/10 ויש עוד 3 נקודות בראש שטופלו בהקרנה,תוך כדי אשפוז עשו CT חזה/בטן שדרכו גילו מוקד בריאה שמלית(אונה עליונה),יש גם בראיה ימנית(קטן יותר),ראו פיזור גם באדרינל וגם בעצמות.לפני כשלוש שבועות עשינו CT חוזר לראש וחזה/בטן אחרי 3 טיפולים בקרבופלטין ואלימטה +ארדיה והסבירו לנו שזה גדל בעיקר באדרינל.קבעו המשך הטיפולים בTOXOFERE פעם בשבוע החל משבוע הבא.בעלי מרגיש כאבים בצד ימין בגב.חשבתי אולי הניתוח בשילוב עם כימיוטרפיה יכול לעזור,אך קיבלתי תשובה שלילית אצל הרופה המטפל.רציתי לקבל חוות דעת נוסף.
תודה מראש
בכבוד רב,
גלינה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
18:51 14.10.10
אכן סוגיה כבדת משקל העלית כשבאים לדון בשאלתך יש לקחת בחשבון סיכון מול תועלת אם מטרת הניתוח לכריתת האדרנל הינה שליטה על כאבים בלבד ולא ריפוי המחלה וחלילה אינני מזלזל בסבל אותו עובר בעלך, הרי שלעניות דעתי עדיף להשתלט על כאבי הגב בעזרת נוגדי כאבים ולהמשיך הטיפול הכמוטרפי ולא להעבירו דרך ניתוח אשר מעמיד את בעלך בסיכון כפול הן בניתוח עצמו והן בתקופה הפוסט ניתוחית-דימומים, תסחיפים וכיו"ב...
במקרים כגון אלו כאשר מדובר במחלה גרורתית רב מוקדית לא מקובל לבצע ניתוח מסדר גודל שכזה וזאת מהנימוקים שהזכרתי לעיל.
מקווה שעניתי על שאלתך
בברכה ד"ר ברק בר זכאי
 
גלינה
10:24 17.10.10
תודה,
ד"ר בר זכאי
על תשובה מהירה וענינית.
בברכה,
גלינה
 
נטע
12:35 14.10.10
עברתי לפני כ3 שבועות ניתוח לכריתת כיס מרה.
2 תפרים אכן נמסו מבחינה חיצונית אך עדיין נשארו 2 תפרים נוספים חיצוניים
שלפי מה שאמרו לי אמורים להינמס.
אני נוסעת לטיול עם חברים בכינרת מחר, האם יזיק אם אני איכנס למים למרות שעדיין
יש לי תפרים? הגיוני שעד עכשיו הם לא נמסו?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
12:50 14.10.10
באם הפצעים התאחו לגמרי ללא סימני דלקת או זיהום אזי את יכולה להיכנס למים,
מבחינת התפרים שנותרו זה רק ענין של זמן עד שגם הם ייעלמו ואין שום סיבה לדאגה.
טיול נעים
שלום,
אמי אובחנה עם סרטן שד ב08.2009.שלב III, בלוטות נגועות.
קיבלה AC+T , עברה כריתת שד והסרת 11 בלוטות שמתוכן 6 היו נגועות, קרינה ומטופלת בטיפול הורמונלי.

כעת גילינו שיש 2 גרורות בכבד - 0.9ס"מ ו1.3 ס"מ.בסגמנטים 3 ו4.

רציתי לשאול האם יש אפשרות לנתח את הגידולים בניתוח מסוג זה, כיוון שלא נראות
גרורות במקומות נוספים.


תודה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
21:42 13.10.10
על פי מה שאת מתארת ובמידה ואין פיזור חוץ כבדי והגרורות ממוקמות בסגמנטים 3 ו 4 הרי שיש בהחלט מקום לנתח את שתי הגרורת הללו ולהוציאן !
חסרים לי מספר פרטים כגון: באיזה אמצעי הדמייה אותרו הגרורות? והמיקום המדויק בסגמנט 4 - האם זה בחלק העליון (סגמנט 4A ) או בחלקו התחתון (סגמנט 4B) ?
מבחינת אופן הניתוח הרי שקיים סיכוי טוב לבצעו בגישה לפרוסקופית.
 
רונן
16:11 13.10.10
שלום רב,
אני בן 22, בריא בדר"כ.
לפני חודשיים התחילו לי כאבים באיזור מפשעה ימין ולאחר בדיקות אלוטרא-סאונד
גילו לי בקע מפשעתי קטן דו-צדדי.
אצל כירורג אחד קבלתי המלצה לעבור את הניתוח בשיטה הלפרוסקופית.
ואילו הלכתי להתייעצות אצל כירורג אחר, קיבלתי המלצה לעבר בשיטה הפתוחה.
השיטה הלפרוסקופית מאוד מפתה ונשמעת מעולה,
אבל השיטה הפתוחה נשמעת כעדיפה לתיקון הבקע פעם אחת ולסיים עם זה.
שכן, הכירורג השני הסביר לי כי בשיטה הפתוחה, החתך איננו גדול כ"כ כמו שמתארים
והראה לי עם האצבעות שלו כ3~5 ס"מ בכל צד.
הוא הציג לי את השיטה הפתוחה כזו אשר לכל בקע שמים רשת פנימית וחיצונית ובנוסף גם פקק המחובר לרשתות! וכל זה בתפרים שמתמוססים בבטן, ללא סיכות.
קיום 2 רשתות (פנימית וחיצונית) ופקק בחור הבקע נשמעים לי עדיפים הרבה יותר
מאשר רשת אחת פנימית בניתוח לפרוסקופי.
הבנתי שבניתוח לפרוסקופי ישנה אפשרות שהרשת תזוז מהמקום אליה היא מקובעת לאחר כמה שנים ואז הבקע חוזר וגם שהרשת יכולה לזוז בחלל הבטן.

אני פשוט מבולבל וכבר לא יודע איזה שיטת ניתוח כדאי...

אשמח לעזרה,
תודה רבה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
17:26 13.10.10
אני מבין שקשה לך לקחת החלטה לאור המידע שקיבלת, ברשותך אלך קצת לאחור ואגע בנקודה האם אתה בכלל צריך לעבור ניתוח...
הגישה היום מעט שונה מאשר בעבר ונשמעים יותר ויותר קולות בעולם הרפואי שמטילים ספק בצורך לנתח בקעים כאלו אשר אינם נימושים בבדיקה גופנית ונראים אך ורק בסונר מפשעות, בדיקה אשר יש לה מגבלות דיוק לא מבוטלות
לעניות דעתי הגישה של מעקב בלבד נכונה היא אלא אם כן הבקע סימפטומטי ונימוש בבדיקה גופנית
מבחינת השיטה הניתוחית הרי שהוכח יותר מפעם אחת במחקרים רפואיים מבוקרים ששיעורי החזרה של בקעים הינם פחות או יותר זהים בשתי הגישות ולא ניתן לאמר קטגורית שלטווח ארוך השיטה הפתוחה עדיפה על השיטה הלפרוסקופית מבחינת שיעורי חזרה של הבקע...
מבחינה קוסמטית קשה לערער על עדיפות השיטה הלפרוסקופית אם כי זה אינו השיקול העיקרי כמובן...
מקווה שזה יעזור לך לקחת החלטה נכונה ולא יגרום לבלבול נוסף
 
אבי
16:46 04.10.10
שלום רב אני אחרי ניתוח תוספתן 6 חודשים וסובל מהרגשת דקירות בצלקת וכאבים בשכיבה וקימה . הלכתי להיבדק והכירוג אומר שיכול להיות שיש בקע בצלקת והוא הוסיף ואמר שניתוח כזה לא תמיד מצליח ומסובך האם הדבר נכון ואם כן איזה בית חולים מתמחה בזה תודה רבה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
23:19 04.10.10
אם נכון הדבר אזי אתה סובל מבקע בצלקת ניתוחית, תיקון של בקעים שכאלו ניתן לבצע בגישה פתוחה או בגישה לפרוסקופית תלוי במיקום וגודל הבקע וכמובן בניסיון של המנתח בביצוע ניתוחים אלו.
ניתוחים אלו יכולים להיות פשוטים יחסית לביצוע אך באותה העת טומנים בחובם פוטנציאל סיבוכים לא מבוטל ויכולים להיות מורכבים ומסובכים.
עיקר הבעיה בניתוחים אלו הינה כאשר ישנן הידבקויות קשות באיזור הצלקת במצב שכזה קיימת סכנה של פגיעה במעיים, בנוסף ייתכן מצב בו מיקום הבקע או גודל בקע לא שגרתי שלא מאפשר תיקון נאות, גורמים אחרים כגון סכרת של המטופל השמנת יתר וכיו"ב הינם גורמי סיכון יתר לזיהום באתר התיקון ולחזרה של הבקע.
מכל האמור ניתן להבין כי יש להתייחס לניתוחים אלו בכובד ראש וכי ניתוחים אלו יכולים להיות קלים ופשוטים אבל לעיתים יכולים הם להיות קשים ומסובכים,כל מקרה לגופו...
מבחינת בתי החולים המתמחים בניתוחים אלו הרי שלעניות דעתי בכל אחד מבתי החולים הגדולים קיימים מנתחים עם ניסיון מספק בניתוחים אלו.
עברתי את הניתוח בשלישי בצהריים, האם זה הגיוני שעד עכשיו לא חשתי בצורך ללכת לשירותים למעט הטלת שתן?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
08:27 24.09.10
אחת התופעות השכיחות לאחר ניתוחי בטן הינה ירידה בתנועתיות של המעי ומכאן עיכוב ביציאות
לכן זה הגיוני שעד כה לא היו לך יציאות.
בשלב ראשון את יכולה להשתמש בממריצים טבעיים כגון מי שזיפים, שמן פראפין בכדי לזרז את הופעת היציאות.
ההתאוששות שאמרו לי היא בערך שבועיים בבית
והרופא ביצע תפרים פנימיים שאמורים להינמס בעצמם.
כמה זמן לוקח לתפרים פנימיים כאלה להינמס?
מותר לי לשכב על צד הבטן שבה בוצע הניתוח?
מותר לי להתקלח ולהרטיב את איזור המקום?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
11:42 23.09.10
אכן מותר לך לשכב על צד הבטן שבו בוצע הניתוח
מותר וצריך להתקלח ולשטוף את הפצעים הניתוחיים במים וסבון, בעדינות כמובן
התפרים אמורים להיספג עצמונית תוך 3-4 שבועות לכל היותר
יש להימנע מטראומה באיזור הבטן, וכמו כן להימנע מהרמת משאות כבדים בשבועות שלאחר הניתוח
 
ליאת
15:56 16.09.10
אני בהריון שבוע 32 עם אבחנה מכירורג של בקע במפשעה. רציתי לדעת באם קיומו של הבקע לא מאפשר ללדת לידה רגילה ומצריך ניתוח קיסרי?
תודה רבה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
19:18 16.09.10
קיום הבקע בפני עצמו אינו מצריך ניתוח קיסרי ואין שום מניעה מלידה רגילה
לאחר הלידה כדאי להיבדק שנית על ידי כירורג ולקבל ייעוץ בדבר צורך בניתוח

שלום,
עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה, הרופא ביקש שאוריד את הסיכות במרפאה(רופאת המשפחה) לאחר 7-10 ימים, לפני כמה שנים היה לי ניתוח בקע טבורי, והורידו סיכות לאחר 7-8 ימים והוא נפתח שוב, השאלה האם עליי לחכות יותר מ 10 ימים?
 
פרופ' שלמה קייזר  
10:08 12.09.10
אחר ומדובר בניתוח לפרוסקופי בו החתכים קטנים יותר וקרוב לודאי אין זיהום בפצע ניתן אכן להוציא את הסיכות ללא חשש לאחר שבוע
לפני יומיים עברתי ניתוח להסרת תוספתן ויש לי כמה שאלות בעניין
1) כמה זמן לאחר הניתוח הגיוני לתת צואה, אני מאמינה שזה שונה מאדם לאדם אך יקל עליי לדעת מתי הטווח בו איני נותנת צואה הינו חריג

2) כיומיים לאחר הניתוח, אחיין שלי בטעות נתן לי מכה באיזור. לא הרגשתי משהו שונה במיוחד. הכאבים הרגישו די אותו דבר אבל רציתי לדעת אם יש משהו ספציפי שאני צריכה לשים אליו לב.

3) בכלל, מהם סימנים הנחשבים חריגים בעטיים עליי לגשת למיון?

אשמח לתשובה בהקדם זה מאוד ירגיע אותי.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
15:51 04.09.10
ככלל לאחר ניתוח בטני כלשהוא תנועתיות המעי מואטת ולכן לא יהיה זה בלתי צפוי אם עוברים מספר ימים לאחר הניתוח ועד היציאה הראשונה, באופן פרטני הייתי מצפה לפעולת מעי כיומיים-שלושה לאחר כריתת תוספתן המבוצעת בגישה לפרוסקופית.
אם לא מופיעה פעולת מעי כשבוע לאחר הניתוח יהיה זה חריג.
בנוגע למכה שקיבלת קרוב לוודאי שאין לה משמעות מרחיקת לכת, צריך לשים לב לשטפי דם סביב נקודות הצלקת באם מופיעים.
חם מעל 38, נפיחות של הבטן מלווה בבחילות הקאות חוסר מעבר גזים והיעדר יציאות, הפרשה מוגלתית מהצלקות הניתוחיות, כאבי בטן עזים ובלתי נשלטים, חולשה קיצונית כל אלו הינם סימנים חריגים בעטיים יש לגשת למיון ללא דיחוי.
 
נעה
17:11 04.09.10
המון תודה. זה הקל עליי. :)
 
אלי
19:45 03.09.10
שלום,
חמי סובל מדימומים משלפוחית השתן כתוצאה מהקרנות.
עקב אישפוזים רבים כתוצאה מאיבוד דם נוצר מצב שיש להכניס לו באופן זמני נקז לכליות על מנת לעקוף את שלפוחית השתן וכתוצאה מכך התאים החדשים בשלפוחית לא ידממו.
נאמר לו שהנקז הינו באופן זמני ל - 3 שבועות.
שאלתי היא.
עד היום היינו יודעים שיש דימום בשלפוחית בעת מתן שתן - כיצד נדע שיש דימום כאשר הנקז מחובר?
לאן יצא הדם במידה ויש דימום?
לאן יצאו קרישי הדם?
האם הנקז עלול לגרום לבעיות עתידיות בתפקוד הכליות?
אודה על תשובתכם
אלי
 
ד''ר ברק בר זכאי  
15:43 04.09.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית.
 
טלי
15:39 30.08.10
היכן הכי כדאי לבצע?
מה העלות?
תודה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
22:17 30.08.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גניקולוגיה - רפואת נשים.
 
מיצפטיל
00:06 27.08.10
מישהו שמע על הטיפול/פרוצדורה רפואית,
שהיא בעצם סוג של גסטרוקופיה ושימוש בגלי רדיו להסרת רירית בארט ?
במידה וכן, אשמח למעט פרטים :

1. האם יש למישהו לינק להסבר באנגלית על הפרוצדורה ? (

2. הבנתי שהנ"ל הגיע לאיכילוב, מישהו יודע מתי אמור להיות פעיל, והאם יש במקומות נוספות בארץ ?

3. האם הטיפול הנ"ל נפוץ בעולם ? כמה שנות ניסיון (בערך) יש לו בעולם ?

4. האם יש ביכונים בפרוצדורה ?
(שמעתי על סיכון שחלק מרירית הבארט עלולה לחדור עמוק יותר, לא תראה יותר על פני השטח בבדיקות המעקב,
אבל תמשיך להתפתח ואף עלולה להפוך לממאירה בעתיד, מבלי שניתן יהיה לזהותה)

5. האם הפרוצדורה אפשרית גם כאשר מדובר בבארט ללא דיספלזיה,
או שללא דיספלזיה אין אינדיקציה והרופאים לא יסכימו לבצע את הפרוצדורה ?

6. האם ביטוח משלים של קופת חולים ו/או ביטוח בריאות פרטי עשויים לממן פרוצדורה כזו בארץ ו/או בחו"ל ?
(במיוחד כאשר אין דיספלזיה, ואולי במצב כזה הניתוח נחשב אלקטיבי (?))

תודה רבה !
 
פרופ' שלמה קייזר  
10:40 27.08.10
אין אני מכיר את הטיפול המתואר .רצויי להתעניין בקשר לכך עם גאסטרואנארולוג
שלום רב!
אני בת 30 ללא הריונות ולידה עדיין,
ליפני 3 שבועות עברתי ניתוח לפרסקופיה כאשר החשד היה לאפנדיציט
ולבסוף הסתבר שמדובר בזקיק דם שנישאר לאחר הוסט באיזור האגן וגרם לכאבים עזים
השאלות שלי הן:
איזה מעקב יש לעשות לאחר ניתוח כזה?
האם ניתן להיכנס להריון בתקופה הסמוכה ניתוח או שיש צורך לחכות כמה חודשים / כמה מחזורים??
לאיזה תופעת יש לשים לב ביתר ערנות??

בתודה מראש
ילנה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
17:31 24.08.10
התופעה שאת מספרת עליה הינה תופעה שכיחה יחסית ונקראת "מיטל שמרץ" המדובר בדימום מינימלי לתוך חלל הבטן בעת ביוץ.
מבחינת מעקב יש מקום להיבדק במחלקה המנתחת כ 10 ימים עד שבועיים לאחר הניתוח באם אין תופעות לוואי יוצאות דופן, ולאחר מכן בדיקת גניקולוג.
מבחינת אפשרות ומועד כניסה להריון יש מקום להתייעץ עם הרופא הגניקולוג שלך
יש לשים לב לצלקות הניתוחיות, נפיחות ותפיחות של הבטן, דימום גניקולוגי יוצא דופן ושאינו במועד...
אם כי היות ואת כבר 3 שבועות לאחר מועד הניתוח הרי שעברת זה מכבר את תקופת הסיבוכים המידיים לאחר ניתוח
בסופו של דבר יש מקום לדעתי להיבדק על ידי הרופא הגניקולוג שלך בכדי לקבל תשובות הנוגעות להריון עתידי ולאספקטים גניקולוגיים ומיילדותיים אחרים.
עברתי לפני שלושה ימים ניתוח לפרוסקופי שבו ניפחו לי את חלל הבטן כחלק משיטת הטיפול.

הבטן לא חזרה לממדיה עם סיום הניתוח.האם הנפיחות הזאת עוברת ותוך כמה זמן בערך?


תודה על תשובתכם

סנדרה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
05:59 20.08.10
ניפוח חלל הבטן בניתוחים לפרוסקופים נעשה בעזרת CO2 אשר נספג מהבטן תוך מספר שעות,הנפיחות עליה את מתלוננת מקורה כנראה במעי שיכול להיות מעט תפוח לאחר פרוצדורות ניתוחיות כתגובה לניתוח, אם הדברים לא מסתדרים תוך יומיים שלושה יש לחזור ולהיבדק על ידי הרופא המנתח
אני עברתי ליפני שבועיים ניתוח לפרסקופיה, הבטן שלי נישארה נפוחה במשך שבוע ימים בערך
ואחרי זה חזרה לעצמה.... כך שאין דאגה היא תרד :-)
1992 - בוצע כריתת איליאום עכב מחלת הקרוהן ע"י חתך בבטן רגיל
היום -חזרה של קרוהן חסימתי לאחר ניתוח, CT בטן ניאוטרמינל איליאום מורחב ביותר עם הסננה ובלוטות מגודלות עד 1.4 ס"מ סמוכות.

האם יש אפשרות לבצע את הניתוח החוזר לפרוסקופי והאם זה עדיף.
תודה רבה
רועי
 
מורה ומחנך
15:16 19.08.10
שלום רב,,

לאחר שבבדיקת דם נתגלה עליה קלה ב- GPT( 68 ) נשלחתי לU.S. בבדיקה נתגלו "אבנים קטנות בכיס מרה ( לפחות 3 ), אבן אחת בגודל 5 מ"מ נמצאת בצוואר כיס המרה".

1. האם יש קשר בין העליה ב-GPT לאבנים בכיס המרה.
2. האם יש דרכים אחרות לפתור את הבעיה חוץ מניתוח?
3. האם יש סכנה באבן שגודלה 5 מ"מ ונמצאת בצוואר כיס המרה?
4. מה היית ממליץ לי בהתחשב ששנת הלימודים עומדת להתחיל? כמה זמן יקח לי להתאושש ( אני בעל תפקיד ניהולי, מחנך ומורה לחינוך גופני).

אני מבקש לציין שאין לי כאבים גדולים. אני לא בטוח שהכאב הקל שאני מרגיש הוא פיזי או פסיכולוגי...

אודה מראש על תשובותייך,

מורה ומחנך
 
ד''ר ברק בר זכאי  
05:57 20.08.10
אכן יש קשר בין הדברים
סביר להניח כי אבן אחת או יותר עברה מכיס המרה לדרכי המרה ומשם כנראה למעיים ובדרכה גרמה לעלייה באנזים הכבד אותו ציינת.
לכאורה קיימת אפשרות לקחת תרופות אשר תפקידן ל"מוסס" את האבנים אולם טיפולים אלו הצלחתם מינימלית אם בכלל
הסכנה העיקרית באבן שנמצאת בצוואר היא חסימת מוצא הכיס וכתוצאה מכך עווית כיס המרה, דלקת של כיס המרה ובנוסף מעבר של האבן לדרכי המרה וגרימת צהבת חסימתית,זיהום עולה בדרכי המרה ו דלקת של הלבלב
לסיכום,לדעתי יש מקום במקרה שלך לעבור ניתוח בתקופה הקרובה כמובן רק לאחר שתיבדק על ידי רופא כירורג, תקופת ההחלמה היא שבוע עד 10 ימים בקירוב, כך שתקופת החגים הינה מתאימה בהחלט
 
מורה ומחנך
21:32 21.08.10
שלום רב,

תודה רבה על תשובתך המפורטת. סייעתי לי מאוד בהחלטה!

שי
 
לימור
15:45 12.08.10
האם קשירת חצוצרות היא קבועה או שניתן לשנות את הדבר כשרוצים? תודה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
22:52 12.08.10
קשירת חצוצרות הינה הליך ניתוחי שבו חוסמים את החצוצרות בדרכים שונות וכך מונעים את המפגש בין הביציות לזרעונים, זהו למעשה אמצעי מניעה קבוע עם אחוז כשלון נמוך ביותר,אשר יכול להתבצע הן בניתוח פתוח והן בגישה לפרוסקופית.
ברמה העקרונית יש להתייחס אל קשירת החצוצרות כאל הליך שאינו הפיך, גם אם במקרים מסוימים ניתן לבצע תיקון ניתוחי של החצוצרות, ניתוח שחזור שבו אחוזי ההצלחה מוגבלים יחסית
 
יעל
15:31 17.08.10
האם ניתוח להסרת אפנדציט נחשב למסוכן? איזה סיכונים יש בו? וכמה זמן לוקח להחלים ממנו?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
07:55 18.08.10
כעיקרון ניתוח לכריתת תוספתן אינו נחשב לניתוח מסוכן ואינו נחשב לניתוח בעל מורכבות טכנית גבוהה, אולם כמו לכל ניתוח יש בניתוח זה סיכונים אפשריים, השכיחים יותר הינם: אבצסים תוך בטניים, דימומים לאחר ניתוח ממיטת התוספתן, זיהומים בצלקות הניתוחיות...
זמן ההחלמה הממוצע הינו שבוע -עשרה ימים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  8  9  10  11  12  13  14  15  16  ...  34  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה לפרוסקופית   ניתוח קיצור קיבה   טיפול בהזעת יתר   אפנדיציט   הרניה   ניתוח אנדוסקופי
RSS RSS פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)