בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) עמוד 8

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) הוא המקום בו תוכלו ללמוד על ניתוחים זעירים פולשניים ולקבל מידע על ניתוח קיצור קיבה, חסימת מעיים, כריתת כיס מרה, הרניה, גידול במעי, ניתוח במעי הגס, קשירת חצוצרות, ניתוח להזעת יתר, אפנדיציט ועוד
מנהלי פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית):
ד''ר גד לוטן
לפרטים נוספים
ד''ר ברק בר זכאי
לפרטים נוספים
עדיין מבצעים בארץ ניתוחי תוספתן שהוא לא לקרוסקופי? אני עברתי ניתוח תוספתן בבוליביה לפני 4 שנים והוא לא היה לקרוסקופי...
 
ד''ר גד לוטן  
18:32 04.12.11
אוקיי. מה השאלה? נכון יש אפשרות והיא בהחלט לגיטימית גם היום לניתוח תוספתן לא לפרוסקופי. זה בסדר ותלוי ביכולת שך המנתח. ומותר לנתח מצוין בניתוח פתוח כמו שיש שיבצעו מצוין ניתוח לפרוסקופי ואחרים שלא בקיאים בכירורגיה זו יבצעו אותה בדרך גרועה. בריאות וכול טוב
 
עשהאל
18:19 21.11.11
אני חצי שנה אחרי ניתוח תוספתן וסובל מדקירות בצלקת וכאבים בשכיבה וקימה . המנתח אומר שיכול להיות שיש בקע בצלקת. אם כן, מה זה אומר ומה ניתן לעשות? האם זה יכול לגרור סיבוכים?
 
ד''ר גד לוטן  
18:31 21.11.11
לא צינת אם הניתוח בוצע בפתוח או לפרוסקפיה אך בקע בצלקת ניתוחית הינו סיבוך ששכיחותו נעה בין 5 -15 אחוז תלוי בסוג הניתוח וגודל הטרוקר. סיבוך זה הינו בעל פוטנציאל סיבוכים ורצוי להיות מטופל קודם ע״ יתיקון הבקע בצלקת הניתוח. בהצלחה.
 
בר
22:08 08.11.11
שלום רב,
מתחת לכתף יד ימין נמצא אצלי גוש שומני בגודל 2ס"מX2ס"מ. עומדת בפניי האפשרות להסירו באמצעות ניתוח כירורגי אשר ישאיר צלקת. שאלתי היא האם ניתן להסיר את הגוש באמצעות שיטה לפרוסקופית אשר לא תותיר צלקת באזור.
בברכה,
בר
 
ד''ר גד לוטן  
23:35 08.11.11
לא למיטב ידיעתי
שלום רב, אני בת 30 וחמישה חודשים אחרי לידה, בעקבות כאבים חזקים שנטרלו אותי לגמרי, גילו אצלי אבן בגודל 2.5 ס"מ בכיס המרה. הרופא המליץ על ניתוח בתור הפתרון היעיל היחיד. אני לא סובלת מכאבים באופן רצוף, אלא רק התקפים לעיתים רחוקות. אני מעוניינת להיכנס להיריון ושאלתי היא האם זה אפשרי ולא מסוכן להיכנס להיריון עם אבן בכיס המרה?
תודה
 
ד''ר גד לוטן  
23:34 08.11.11
ממש לא מומלץ. טפלי קודם במחלת כיס המרה ואז תתחילי הריון. יש שינויים פזיולוגיים בהריון שמעלים את הסכנה לסיבוכים ולכן רצוי לטפל בנושא לפני הריון. בהצלחה
 
יוסי
10:46 29.10.11
שלום ד"ר,לפני קצת יותר מחצי שנה הובחן אצלי בקע מפשעתי ,והומלץ לי ניתוח.
המצב כיום הוא שאני לא סובל כלל מזה רק לעיתים רחוקות כמו במהלך סופשבוע זה שהצטננתי עם כאבי גרון ואני משתעל הרבה ובעקבות השיעול במיטה אני מרגיש זאת.
שאלתי היא האם כדאי לי לעשות את הניתוח הנ"ל ולסיים עם זה או אני יכול לחיות עם זה עד שיפריע לי?
שאלה נוספת לי אליך האם כדאי לי לעשות את הניתוח הכירורגי או החדש שבעזרתו מכניסים מצלמה.
האם כדאי לי לעשות זאת בבית חולים כרמל או פרטי?
 
ד''ר גד לוטן  
10:53 29.10.11
החלטה על מקום הניתוח ומי ינתח היא החלטה רק שלך!
לא כל בקע שאינו מפריע ורמת הסיכון שלו נמוכה חייב להיות מנותח. צריכה להיות בדיקה אצל רופא מומחה בתחום שיסביר אם יש הכרח בניתוח וכן איזו טכניקה עדיפה , יש יתרונות ויש חסרונות לכל שיטה. בהצלחה
 
רפואה
22:31 27.10.11
אני אמורה לעבור ניתוח כריתה של כיס המרה בעקבות כאבים שגילו אבנים...
בשל הכאבים- פניתי למיון שערי צדק ונפגשתי שם אח"כ גם עם ד"ר רם שפירא. לחפני הטרום ניתוח הודיעו לי בקופת חולים שאין לי התחייבות לבית חולים זה כי אני שייכת לאיזור המרכז בקופה (כללית). (פניתי לשם למיון כי יותר נוח לי וכי עברתי דירה אבל זה לא מעביר אותי מחוז)...
האופציה שישנה כרגע היא להתחיל את הפרוצדורה מחדש (אני חושבת) בבית חולים אחר - אין לי מושג כמה זמן זה יקח או ללכת על פרטי בשערי צדק.

שאלתי - האם יש הבדל בתקופת ההמתנה עד הניתוח בפרטי או דרך קופ"ח? למיטב ידיעתך?

האם יש עניין לעשות פרטי במידה וזה יזרז את תאריך הניתוח?

האם בכלל עדיף פרטי במקרה זה? (יש לי כללית מושלם)
עלי לציין כי עפ"י האולטראסאונד שנעשה לי לפני חודש וחצי לא אובחנה ברוך ה' דלקת.

בבדיקת דם השבוע - ערכים יחסית גבוהי מהנורמה בתפקודי כבד (שבוע וחצי אחרי התקף).
 
ד''ר גד לוטן  
23:45 27.10.11
שאלה ממש לא רפואית אלא אדמניסטרטיוית
אני מניח שניתן למצוא מנתח טוב שעובד בהסכם עם הקופה ויכול לנתח אותך בזמן סביר בבי״ח פרטי
בהצלחה
בעלי 4 חודשים לאחר כריתת כיס המרה.יש לו מדי פעם כאבים בבטן תחתונה לא חזקים אבל מציקים.אם יש קשר בין הניתוח לכאבי הבטן?תודה
מאד קשה ולא אמין לנסות מפרורי אינפורמציה לענות
כדאי לחזור למנתח בראשית לכול לבדוק קשר ואם לדעתו אין , צריך לפנות לברור רופא מטפל .
ביום ו' האחרון בני הקט סבל מכאבים בבטן התחתונה וכל 15 דק בערך עבר "התקף כאב" , כשהבנו שזה לא מסיבות אחרות לקחנו לביה"ח ואחרי כמה שעות טובות וכמה בדיקות השתחררנו ללא אבחנה מסוימת(גם בדיקת שתן יצאה תקינה).(בינתיים הוא נרדם חזק).
יום למחרת בבית הבחנו בגוש גדול באזור המפשעה ומעין עיוות באיבר המין שוב לקחנו לביהח ושם אבחנו בקע..
שאלותי הן: האם יתכן שהכאב שהרגיש יום לפני היה בעצם "הקרע בבטן"?
כמה דחופה פרוצדורת הניתוח? מה לגבי שביתת רופאים?
מה לגבי גן? האם הוא יכול ללכת לגן? האם זה מסוכן ועדיף שישאר בבית?
סליחה על האורך והשאלות...
ותודה
איך הסתדר בסוף?

מה אובחן?
 
ד''ר גד לוטן  
18:41 18.10.11
חלק מהשאלות שלך נובעות מחוסר ידע וזה בסדר. גן כן נתוח בהקדם גם כן. הכאבים נבעו מכליאה של תוכן מעי ולא קרע. בקע בילדים היא. מחלה מולדת ויש צורך לבדוק בעת הניתוח את הצד השני שיש סיכוי של 20 אחוז להמצאות בקע נוסף סמוי.
לפנישבוע וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת האפנדציט. אחרי הניתוח התברר לי שכאשר הוציאו את האפנדיציט הוא נקרע לשניים והיתה חתיכה שנשארה בחלל הבטן אשר הוציאו אותה בסופו של דבר. נתנו לי הרבה מאד אנטיביוטיקה. האם עדיין עליי לדאוג בשל כך או שזהה כבר בסדר?
 
ד''ר גד לוטן  
18:51 09.10.11
לדעתי זהו סיבוך סביר במהלך הניתוח שתוקן במהלכו ואין לך סיבה לדאגה עוד.
 
שולה
18:11 09.10.11
שלום,
האם קיים ניתוח לפרוסקופי להוצאת אבן מכיס המרה? תודה!
 
ד''ר גד לוטן  
18:49 09.10.11
אין לדעתי מנתח שיסכים לחזור בזמן 60 שנה ולהוציא רק את. אבן במרבית המקרים לבד מהקיצוניים ביותר של זקנים שנזקקים לנתוח בהרדמה מקומית. בקיצור. לא לעניין כלל למרבית המטופלים אלא כריתה של כיס המרה שלאחר התאוששות מהניתוח חזרה לחיים תקינים גם ללא כיס מרה. בהצלחה
 
הילה
08:54 28.09.11
לפני שבוע בדיוק עברתי ניתוח לכריתת חצוצרה לאחר הריון מחוץ לרחם בשיטת הלפרוסקפיה. כאבי הבטן לא חלפו לחלוטין. יש לי כאב בטן חזק בבקרים כשאני מתעוררת.
ובמהלך היום כאב הולך ובא.האם עלי ללכת לרופא?
 
ד''ר גד לוטן  
09:24 02.10.11
חיובי עליך לפנות לרופא המנתח .
יכול להיות מהלך רגיל לאחר ניתוח שיש עדיין כאבים אחרי ניתוח אך כאבים בעלי אופי עויתי מחייבים התיחסות פיזית למנותח ולא ניתן לקבוע בלי לראתך אבחנה מדוייקת .
בהצלחה . שנה טובה .
 
יגל
14:21 21.09.11
שלום. כמה זמן מנוחה נדרש לאחר ניתוח אפנדציט לפני שניתן לשוב ולהרים משקלים? (כמו הבן שלי...) וכמה בכלל לפני חזרה לשגרה שכוללת עשיית כושר?(ריצה ופקל"ים)
תודה
 
ד''ר גד לוטן  
17:07 21.09.11
אם הניתוח נעשה בלפרוסקפיה והמהלך תקין סדר גודל של שלושה שבועות
 
יגל
11:50 15.09.11
תודה רבה על תשובתך (המהירה) הקודמת! רציתי לשאול לגבי כמה דברים נוספים: הבוקר התעוררתי לאחר שנת לילה טובה וגיליתי כי 2-3 טיפות דם נזלו והתקרשו מהחתך הנמוך ביותר- זה שסמוך לאבר המין (אגב האם אמור לכאוב שם בעת מתן שתן?). בנוסף הבחנתי כי העור על אבר המין קיבל גוון כחלחל...
האם אחד מהנ"ל מצריכים ביקור במיון/רופא?
שוב תודה רבה מראש!
 
ד''ר גד לוטן  
12:03 15.09.11
זהו שטף דם תת עורי בעקבות החתך חסר משמעות לחלוטין ולא מצריך כל פעולה אלא המתנה והתאוששות מהניתוח
החלמה מהירה
 
אורי
22:45 13.09.11
שלום
אני כרגע נמצא בביתי, יממה אחרי ניתוח להסרת התוספתן בשיטה הלפרוסקופית.
רציתי לשאול האם בטן נפוחה מעט וכאבי צוואר/עורף הם תופעות שיתכנו לאחר ניתוח שכזה?
תודה מראש
 
ד''ר ברק בר זכאי  
23:08 13.09.11
שלום רב,
התופעות עליהן אתה מדווח תיתכנה בהחלט לאחר ניתוח מסוג זה שעברת: הבטן התפוחה בשל הפרוצדורה התוך בטנית שעברת ואילו כאבי הצוואר יכולים לנבוע מהשכיבה עצמה על שולחן הניתוחים.
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי
האם ניתן להסיר טחורים פנימיים בעזרת ניתוחים לפרוסקופים?
תודה רבה
ממש לא התחום לפרוסקופיה אינו בתחום של ניתוחים אנורקטליים
 
זהבה
18:45 29.08.11
שלום, אני יאסמין. יש לי בעייה שאני מזיעה הרבה... גם לא במאמץ, אפילו סתם בהליכה ברחוב. הזעה מאד אינטנסיבית שעושה כתמים על הבגדים והתחושה מאד לא נעימה. זה היה ככה תמיד, ובגלל זה אני לא הולכת לפעמים לאירועים שיכולים להגביר את זה כמו ריקודים בחתונות... אני כבר בת 26 ושמעתי שיש סוג של ניתוח שיכול לעזור? איזה ניתוח מדובר? האם הוא יקר? הניתוח יכול לגרום לסיבוכים?
תודה רבה
 
ד''ר גד לוטן  
19:04 29.08.11
יסמין, תופעה של הזעת יתר הינה מוכרת. הטיפול מיועד אך ורק להזעה מוברת בכפות ידיים ובתי שחי הוא מאד מוצלח עם שעור נמוך של פוטנציאל סיבוכים אבל אינו מטפל בהזעה בכול הגוף . נקוקה ליעוץ של רופא העוסק בתחום. בהצלחה.
שלום רב, שמי קרין ואני בת 28.5 ביום חמישי שעבר עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית אשר היה מעובה עם הדבקויות , מהלך האשפוז משביע רצון ,לקחו לי בדיקות דם לתפקודי כבד.

אתמול בלילה היה לי חום 37.7 ויש לי כאבים.

כמה זמן אני צריכה להשאר בבית?

האם צריך להקפיד על תזונה מיוחדת?

בתודה רבה,קרין!
 
ד''ר גד לוטן  
10:06 21.08.11
את צריכה להשאר בבית ע״פ הרגשתך בדרך כלל 3-5 ימים. דיאטה לאחר ניתוח כריתת כיס מרה היא דלת שומן למשך כחודש עד הסתגלות הגוף למצב שאין מאגר של מרה בכיס המרה ואז ניתן לחזור לכלכלה רגילה
אני בת 43 מיועדת לעשות כריתת רחם ללא שחלות האם ישנםאיזה שהם תופעות לוואי
מסוימות לאחר הכריתה תודה
 
ד''ר גד לוטן  
20:27 19.08.11
לפורום נתוחים אנדוסקופים גיניקולוגים או לפורום גיניקולוגי. בהצלחה
 
דנה
20:50 08.03.11
שלום,

בת 33. בריאה בדר"כ.( פרט לגמישות יתר במפרקים/רקמות).

לפני חודש ראיתי לאחר סיום התרוקנות בשירותים- גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת. לאור התיאור חשד הרופא- בצניחת רקטום.(לפי התיאור שלי וגם כי אין לי טחורים). אין לי עבר של עצירויות או הפרעות מיוחדות, פרט לאותו יום שבו כן הפעלתי לחץ יחסית רב מהרגיל.

פניתי לגסטרואנטרולוג שמומחה בבעיות רצפת האגן:

עברתי קולונסקו' קצרה שיצאה תקינה- ללא ממצא חריג במעי. ( נבדק עד 50 ס"מ), עברתי מנומטריה שגם יצאה פחות או יותר תקינה. ( הצלחתי לפלוט בלון רק בניסיון שני- אולי מלחץ/מבוכה של הבדיקה), עברתי אולטרא סאונד רקטלי- יצא תקין.

עברתי בדיקה רקטלית- זה נורא, שגם הייתה תקינה...

אני צריכה לעבור דפקוגרפיה בסוף החודש.

בנתיים, יש לי מאז המקרה שינוי מסויים בתחושות בעת יציאה- מס' היציאות הצטמצם מעט יחסית ללפני המקרה- ל2 ביום. ( עד אז- היו בערך 4 ליום...), וכן אני חשה לפעמים כאילו משהו "נמצא שם" למטה קרוב לפי הטבעת. ואני מפחדת ששוב "ייפול משם משהו".

אני נורא מפחדת. האם עלי לפנות כבר עתה לכירוג? במה כרוך הניתוח לתיקון צניחה?

מה אחוזי ההצלחה בניתוח בטני? האם נהוג לעשותו בלפרוסקופיה? האם מקובל לעשותו בלפרוסקופיה, או בשיטה הפתוחה? מה יותר "בטוח" ?

האם יש מספיק ניסיון בניתוח מסוג זה בלפרוסקופיה דרך הבטן , בארץ?

מה זמן האשפוז הממוצע? זמן חזרה לפעילות עבודה? וזמן חזרה לספורט? ( הייתי פעילה מאד- הרבה פילאטיס, שחייה, ארובי לפעמים- והפסקתי הכל מאז שזה קרה לי).

מה הסיכונים העיקריים הספציפיים לניתוח מסוג זה? ( פרט לזיהום וכ'ו), ובאיזו מידה הם שכיחים? מה אחוזי ההצלחה של ניתוח מסוג כזה? יחסית לאחוזי הכשלון? ומה נחשב ככשלון?

האם ייתכן שאצא עם סטומה אחרי ניתוח כזה? מה אחוז הסיכוי לכך?

האם תוכלו לכווני לרופא המומחה בסוג זה של ניתוח כאן בארץ- גם באיזור ירושלים וגם באיזור תל אביב? אפילו כמה שמות- אם בעייתי לכם לציין שם אחד.

אודה על כל עזרה,

תודה
אחיינית שלי כמעט בגילך, עברה בדיוק אותו דבר. הייתה לה צניחה מלאה של הרקטום.
ברוך השם, הרופא המקצועי והאחראי ששלחו אותנו היה רופא בבי"ח אסף הרופא. שמו ד"ר זיו יחיאל. יו"ר הכירורגים בארץ. מומחה ומרצה מהשורה הראשונה. איש בעל ניסיון רב, וגילו אומר את שלו.

הוא עושה אבחנה מדוייקת, ולא עושה מעבר למה שצריך כדי שלא תהיה סכנה לחולה.

תיבדקי ואם יש צורך בניתוח, תנותחי רק על ידו. אלוקים שלח אותנו אליו.

אם יש לך רקמות חלשות וסחוסים חלשים ורכים. קחי תוסף תזונה עבור חיזוק ואיחוי מפרקים של סולגאר. הכל טיבעי. ויש להם גם תוסף שמיועד לורידים חלשים. כמובן יש לבדוק ולקרוא על זה קצת. לא לקחת אותם יחד. ולבדוק שאין לך אלרגיה לחומר מסויים קודם הלקיחה. אלה חומרים טיבעיים. לקחת גם אבץ וברזל. לאכול הרבה מאוד טחינה, גבינות וירוקים. חסה וכדומה.

ד"ר יחיאל זיו, רופא אחראי מומלץ ביותר עם יחס לבבי. תגיעי רק אליו. נמצא באסף הרופא. ניתן לקבוע אליו תור דרך *2700 של קופ"ח כללית. עם טופס 17. ואם לא השגת טופס 17, אפשר לשלם לבד עבור הבדיקה. וכל השאר בכיסוי הקופה.

יש עוד הרבה עניינים שאת צריכה לדעת. שאת חייבת להיות מנותחת במהרה. אחרת את מאבדת משקל ומגיעה לאנורקסיה ולסכנת חיים, בגלל שהמעי קורס מהרקמה שאליה הוא מחובר.

את חייבת תמיד להימנע מפעילות פיזית. בשום פנים ואופן לא להרים ציוד או משהו טיפה כבד. להיות במנוחה. רק ללכת. כאשר המעי לא במקום, האוכל לא מספיק להיספג במעיים, ולכן אין ספיגה לגוף ולכן מאבדים משקל, ואין תזונה, נהיים בתת תזונה. דחוף לטפל בזה לפני קריסה מלאה של הרקטום. לאחר הניתוח מה שיחזיק לך את המעי זה חוטים. ולפעמים זה לא מצליח. אבל בתור טיפול בינתים זה מציל את הבריאות. זה ניתוח מהבטן, עם 4 חתכים קטנים בהרדמה מלאה. אין מה לעשות חייבים.

אבל לפנות רק לד"ר זיו להמלצתי, כי לפחות הוא לא עושה נזק של כריתה מיותרת.

דרך אגב, אם לא תנותחי על מנת שיחזיקו לך את המעי, מה שיקרה שהמעי שלך יתארך מאוד במשך שנה ומעלה,..... ואז חלילה יאלצו לקצר לך אותו, ואולי גם שלא לצורך.

לכן מהרי לדאוג לבריאותך.

בנוגע לאיחוי רקמת מעי,..... בבי"ח בני ציון בחיפה יש מכשיר שעושה את זה... אבל לא יודעת למה לא משתמשים בכל בתי החולים. ועוזרים בזה בד"כ לחולי סרטן המעי לאחר טיפולים. אולי תצליחי לטפל בזה בדרך זו, , או שלא תצטרכי כלל ניתוח. תבדקי זאת היטב. את הכל.

בהצלחה מכל הלב....
 
ד''ר גד לוטן  
04:21 10.08.11
מתנצל אבל אני בחופשה ומאד קשה עם היפון ואינטרנט אלחוטי לא אמין להרחיב אבל אשמח לחזור אליך במייל אישי לאחר חופשתי
 
ד''ר ברק בר זכאי  
05:30 10.03.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה .
 
אלדמע
01:47 13.08.11
שלום רב,
לפני 3 שבועות עברתי בלפרוסקופיה הוצאת חצוצרה והדבקויות כתוצאה מנוזל בחצוצרה וכאבים בזמן קיום יחסי מין.
כ-10 ימים לאחר הניתוח קיבלתי מחזור.
אני עכשיו ביום ה-8 למחזור שכבר הסתיים והתחילו להיות לי כאבים במפשעה בחיבור עם הרגל וכאב פנימי כזה של תחושת ביוץ אבל זה לא... ויש לי כאב במפשעה פנימי שמקרין לי קצת לגב התחתון.כאילו צביטות פנימיות כאלה
רציתי לדעת האם בהוצאת חצוצרה יש תפרים פנימיים?
האם התחושות שלי לגיטימיות אחרי ניתוח כזה?
 
ד''ר גד לוטן  
06:13 13.08.11
ממליץ על פורום גיניקולוגי ואם ניתן אנדוסקופיה גיניקולוגית ולא בפורום הזה. שאלותיך לגיטימיות אבל מאד ספציפיות. בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1 ...  4  5  6  7  8  9  10  11  12  ...  34  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה לפרוסקופית   ניתוח קיצור קיבה   טיפול בהזעת יתר   אפנדיציט   הרניה   ניתוח אנדוסקופי
RSS RSS פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)