בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) עמוד 8

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) הוא המקום בו תוכלו ללמוד על ניתוחים זעירים פולשניים ולקבל מידע על ניתוח קיצור קיבה, חסימת מעיים, כריתת כיס מרה, הרניה, גידול במעי, ניתוח במעי הגס, קשירת חצוצרות, ניתוח להזעת יתר, אפנדיציט ועוד
מנהלי פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית):
ד''ר ברק בר זכאי
לפרטים נוספים
ד''ר גד לוטן
לפרטים נוספים
שלום
יש בקע טבורי קטן מאוד כנראה כתוצאה מהריון וטבור לא ממש בפנים כמו שהיה. היא לא כואב ולכן כירורג המליץ לא לעשות דבר.
אבל אני מתאמנת (והרבה מאוד) כאשר אני מכופפת גב לאחור (כיפוף אחורה) אז טבור יוצא ממש.
1. האם זה בסדר?
2. האם זה יכול לגרום לבקע לגדול?
3. האם יש שוני בין ניתוח לבקע קטן לניתוח לבקע יותר גדול מבחינת גודל צלקת, שרירי בטן, מראה בטן וכו'.

תודה
 
ד''ר גד לוטן  
12:59 10.06.12
צריך יחד לשקול התערבות ניתוחית כן או לא ולהבין את הסיכונים והסיכויים לכל דבר
אין תשובה חד משמעית לגבי בקע קטן
אין מניעה מפעילות גופנית ומידת החשש לסיבוך מאד מאד נמוכה
בהצלחה
 
ענת
23:10 07.06.12
שלום,
בשבועות הקרובים מתוכנן ניתוח השתלת כליה לבני שחולה ב PCKD . אני התורמת.
בבירור שעשינו לאחר בדיקות ו ct , שנעשו על מנת לבחור את הכליה להוצאה ואת אופן ביצוע הניתוח, הוחלט על כליה ימנית (בגלל עורק אחד לעומת 2 בכליה השמאלית), והוחלט לא לבצע לפרסקופיה אלא ניתוח פתוח. הסיבות לכך היו נסיון מועט בהוצאת כליה בלפרסקופיה לכליה ימנית. אך בעיקר הקלות הרבה יותר להשתיל את הכליה הימנית אשר מוסרת באמצעות ניתוח פתוח לעומת לפרסקופיה (וריד קצר במיוחד של חצי ס"מ שמקשה על ההוצאה ועל ההשתלה לאחר מכן אלא אם מתבצע בניתוח פתוח). אשמח לשמוע מה דעת המומחים? האם לבקש בדיקה חוזרת ושקילת אפשרות להוצאת הכליה הימנית בלפרסקופיה או לבצע את הניתוח הפתוח ולאפשר ניתוח בטוח יותר לבני?
הניתוח מתבצע ממש בקרוב, אשמח לתשובה מהירה..
תודה
 
ד''ר גד לוטן  
10:04 10.06.12
לפרום השתלות שהוא פורום ספציפי ולא לפורום הנוכחי
 
אורן
14:27 07.06.12
שמי אורן, אני בת 16.5 בכיתה יא'. מכיתה ז' (5 שנים) התחלתי להזיע בבית השחי ללא סיבה (גם כשחם וגם כשקר לי אני מזיעה). הלכתי לרופא עור מספר פעמים וכל מה שהוא עשה זה לתת לי מרשמים לדאורדורנטים ששרפו ולא עזרו (גם הזעתי וגם שרף לי הבית שחי ונהיו לי כוויות אדומות).
לאחרונה התחלתי לברר על טיפולים ורציתי לדעת איזה טיפול הכי עדיף לילדה בגילי שגם יחזיק הרבה זמן ויהיה יעיל (שיפסיק את ההזעה). שמעתי על הטיפול של שאיבת בלוטות הזיעה ורציתי לדעת אם אתם ממליצים על הטיפול הזה ואם אתם תומכים בו או שאתם מציעים לי ללכת לכיוון אחר
אשמח לתשובה בקרוב,
בתודה מראש,
אורן
 
ד''ר גד לוטן  
10:02 10.06.12
טיפול של גרוד בלוטות יעיל מבוצע ע"י פלסטיקאים בד"כ והוא טוב כשהבעיה בתי שחי בלבד .
כשיש הזעה מוגברת בידיים ובבתי שחי ממולץ סימפטטקטומיה שהוא ניתוח בבית החזה של ניתוח העצב עם שעור הצלחה לצמיתות בשיעור גבוה מאד
ד"ר לוטן
 
טל
11:51 24.05.12
שךום,אני בת 21 לפני ארבעה ימים עברתי ניתוח בטן לפרתומיה עקב התפשלות של המעיים,הניתוח הצליח,שאלתי היא אם אני צריכה לעבור פיזיוטרפיה?או מה דרכי ההחלמה אחרי ניתוח כזה?התחלתי לאכול הכל אבל בכמויות קטנות,אציין שירדתי 4 קילו תוך שבוע זה הגיוני או חריג?אשמח אם תענו לי בהקדם.
 
ד''ר גד לוטן  
12:59 24.05.12
שלום רב
ראשית אני מאד שמח לשמוע שאת בסדר אחרי ניתוח
להבנתי הניתוח היה בפתיחת בטן ולא בלפרוסקופיה כמו הכותרת בפורום זה
השאלות שלך רבות ולא ברור לי מדוע הצוות המנתח והצוות הסיעודי לא ציידו אותך בכל האינפורמציה הדרושה לאחר ניתוח
סה"כ המהלך נראה לי מאד סביר
החלמה מהירה
ד"ר לוטן
שלום, לאחר הריון חוץ רחמי דו צדדי, בצעתי צילום רחם עם תוצאות הבאות:
*ממצאים:
בזמן הזרקת חומר ניגוד לחלל הרחם מודגם רחם בגודל וצורה תקינים.
נראה מעבר חומר ניגוד לחצוצרות נולם פיזור חומר הניגוד בחלל הצפק מוגבל מאד
ונראה שיש הידבקויות סביב שתי החצוצרות.

הועלת אופציה של ביצוע לפרוסקופיה על מנת לפתוח הידבקויות.

האם זאת פעולה אפקטיבית ומומלצת או שישר כדאי לפנות לIVF?

תודה!
לפורום גיניקולוגיה . מצטער לא לפורום הנוכחי
 
אלה
07:26 14.05.12
אחדד את השאלה,מעניין אותי האספקט הטכני של לפרוסקופיה.
האם כשאני אכנס לניתוח זה סביר להניח שניתן יהיה להפריד הידבקויות?
האם מדובר בתהליך מסובך?

אני שואלת כאן מכיוון שחשוב לי לקבל חוות דעת של כירורג.

תודה,
 
ד''ר גד לוטן  
10:43 14.05.12
זה תהליך של ניתוח אנדוסקופי שגרתי לאנשים ששולטים בתחום ולכן המלצתי על יעוץ עם משהו מהתחום שעוסק בכך סםציפית כל ימות השנה ולא בכירורגיה זעיר פולשנית בכלל אלא ספציפית בניתוחי אגן והפרדת הדבקויות בחצוצרות .
בהצלחה
ד"ר לוטן
 
רעות
17:55 06.05.12
שלום, רציתי לברר האם ניתוחי תוספתן עושים בניתוח לפרוסקופי?
המון תודה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
18:59 06.05.12
שלום רב,
התשובה לשאלתך הינה חיובית. במרבית המרכזים כיום
מבצעים ניתוחים אלו בגישה לפרוסקופית עם כל היתרונות הטמונים בכך.
בברכה
ד"ר בר זכאי
 
ב"ה
17:29 26.04.12
האם כאבי בטן עליונה זה חלק מהתבטאות של בקע?
 
ד''ר גד לוטן  
10:09 29.04.12
השאלה מאד רחבה ולא ניתן לענות בודאות אך אם יש תוכן בתוך הבקע יתכן והביטוי יהיה כאבי בטן .
צריך בדיקה בהקדם
שלום רב,
שמי אייל ואני בחור בן 35 נשוי + 3 משקלי כיום עומד על 112 ק"ג וגובהי הינו 182 ס"מ במהלך השבע שנים אחרונות ניסיתי אין ספור דיאטות שבחלקן הייתה הצלחה חלקית אך מייד נעלמה כמו שבאה, מאד רע לי אם איך שאני מרגיש ואיך שאני נראה.
בבדיקות שערכתי לאחרונה יש לי גליצירידים ברמה של 250 בערך... ולכן לאחר הקדמה קצרה זו שאלתי היא האם אני מתאים לעבור ניתוח שרוול קיבה?
בתודה מראש, אייל.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
08:39 21.04.12
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: ניתוחי קיצור קיבה-השמנה חולנית.
 
חנה
16:47 17.04.12
האםן כל אישה בכל גי יכולה לקשור חצוצרות גם אם היא לא ילדה עדיין ולא רוצה ללדת?
 
ד''ר גד לוטן  
06:43 18.04.12
שלום
לדעתי אין כל מניעה אך רצוי לברר בפורום נשים וגניקולוגיה שזה תחום עיסוקם .
 
ששון
06:56 07.04.12
לפני כשנה התגלה אצלי בקע סרעפתי של 3 מ"מ. מאז אני בולע אומפרדקס פעמיים ביום. הסימפטומים שלי הם גלי חום בכל הגוף, הזעות, כאבי ראש וזרוז התקפי אסטמה(אני חלה אסטמה) . האם יש מצב שהתסמינים הם לא קשורים לבקע? אם הם כן קשורים איך למנוע אותם? ניסיתי את רוב התרופות. האם ניתוח זה אופציה?
תודה מראש.
 
ד''ר גד לוטן  
06:32 08.04.12
שלום רב
לא ברור אם הסימפטומים שאתה מתאר הם תוצאה של בקע כל כך קטן
הבקע בדרך כלל אינו מפריע אלא הרפלוקס וההתויה לניתוח צריכה להקבע ע"י רופא גסטרו. ההתויה לניתוח היא מאד ברורה ולא היכולת לביצוע הניתוח צריכה להנחות אם יש לבצע את הניתוח אלא אם לך יש צורך בניתוח .
ממליץ בחום להועץ עם גסטרו ולדון בנושא לפני פניה לכירורג וביצוע ניתוח שאינו מוצדק .
בהצלחה .
 
כרמית
13:51 29.03.12
שלום,
בדיקת US של דופן הבטן הראתה 2 בקעים בקוו האמצע. בקע אחד בעומק של 4.4 מ"מ מכיל שומן והבקע השני על צוואר בעומק של 3.8 מ"מ מכיל שומן.לאחרונה אני חשה אי נוחות ואף כאב מעיק באיזור הבקע.
כירורג המליץ לי על ניתוח laparoscopic repairבמהלכו ישים לי רשת בגודל של כ- 10 ס"מ לתיקון 2 הבקעים .
בחוות דעת של רופא אחר הומלץ לי על ניתוח בגישה הפתוחה בנימוק שהבקעים קטנים מאוד. כמו כן הרופא ציין שאין צורך ברשת מאחר וריקמת השרירים חזקה ואף הוסיף שבניתוח לפרסקופי , אין מנוס מלהניח את הרשת במגע ישיר עם המעיים. עובדה זו היא חסרון בולט, שיכול בעתיד לגרום לסבוכים קשים.
אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
הרופא שמציע ניתוח בלפרסקופיה הסביר כי הרשת עטופה בציפוי שמונעת התערבות עם המעיים וזו השיטה החדשנית והמתקדמת ביותר עם אחוזי החזרה הכי נמוכים.
מה מומלץ?
ברצוני לציין שאני אחרי 2 ניתוחים קיסריים ואני שוקלת היריון נוסף.כדאי לעבור את הניתוח לפני היריון נוסף כפי שהומלץ לי?
כמו כן ברצוני לציין שאני רזה.. 43 ק"ג בגובה של 1.53מ.
תודה רבה
 
ד''ר גד לוטן  
15:00 29.03.12
שלום רב
אין תשובה בודדת שהיא הכי טובה והכי נכונה
צריך הרופא המיעץ ,באם הוא בקיא בשתי בגישות , להציג לך יתרונות וחסרונות של כל גישה ואת צריכה לקבל את ההחלטה . החוכמה אינה בידי הרופא אלא הניסיון והידע .
תצטרכי להחליט בסופו של דבר ויתכן אם הבקעים קטנים שאין הכרח לנתח בשלב זה .
צר לי שא יכול לתת תשובה יותר קונקרטית אבל מאחל לך בהצלחה בקבלת ההחלטה הנכונה .
ד"ר לוטן
 
אייל
11:34 28.03.12
שלום דר'.
עברתי ניתוח ניתוח בקע דו צדדי+טבורי לפני 4 ימים. היום אוננתי עד לשפיכה. אחרי האוננות המשיכו הכאבים והלחצים בכל אזור הבטן. האם יש סיכון שהרשת שהונחה זזה? האם יש סיבה לדאגה? האם מותר להמשיך בפעילות הזו או לנוח?
 
ד''ר גד לוטן  
11:59 28.03.12
לא רואה כל בעיה בעניין
תמשיך ללא בעיה
כל טוב
אמא שלי (בת 66) צריכה לעבור ניתוח להסרת התוספתן, מאחר והוא גורם להתפתחות אפצסים בסביבתו.
לפני כעשר שנים היא עברה ניתוח לכריתה של חלק מהקיבה, וכחודש אחריו היא עברה ניתוח תיקון, מאחר והמעי הדק היה מסובב, ולאחר מכן גם ניתוח נוסף, לתיקון שבר שנגרם כתוצאה מהניתוחים הראשונים.
הרופאים ששלחו אותה לבצע את הניתוח אמרו לה, שבגלל הרקע הניתוחי שלה, הניתוח חייב להתבצע בפתיחה מלאה של הבטן, בשל סכנה של הידבקויות המעי כתוצאה מהניתוחים שהיא עברה.
בפגישה שהייתה לה עם כירורג שהיא בחרה באופן פרטי, הוא אמר לה שהוא חושב שהוא יצליח לבצע את הכריתה של התוספתן בניתוח לפרוסקופי, ובמידה והוא לא יצליח, הוא יפתח את הבטן.

רציתי לדעת. האם כדאי לנסות לבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית, או מראש לוותר על זה, ולבקש ביצוע של ניתוח קונבנציונלי?
אני חושב לצריך לתת קרדיט למנתח
ניתוחי בטן קודמים אינם הוראת נגד ללפרוסקופיה ואם הניתוחים שהיו בוצעו בבטן עליונה הרי סביר שלא תהיה בעיה . להפוך ניתוח לפרוסקופי אינו סיבוך ! הסכוי גדול יותר לצורך בפתיחה אך לדעתי אין מניעה מביצוע ניתוח בלפרוסקופיה .
בהצלחה
 
רוני
10:12 20.03.12
שלום רציתי לברר האם ניתן להסיר בניתוח לפרוסקופי גוש כ 3 ס"מ ,הגוש נמצא בין זנב הלבלב לטחול,גוש שרתי בבטן עליונה עם קליטה פתולוגית של fdg בעוצמנ נמוכה.
מדובר בחולה של סרטן גיסט והמחלה פרצה בפעם השלישית מ 2006 והחולה עברה שני ניתוחים להסרת הגידולים בעבר וטופלה בגליבק במשך כ 3 שנים.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
10:33 20.03.12
שלום רב,
כל מקרה לגופו, מהכתוב אני מבין שהמטופל עבר שני ניתוחים זה מכבר
דהיינו קיים סיכוי משמעותי להידבקויות שיקשו עד מאד על הניתוח בגישה לפרוסקופית.
בנוסף היות ומדובר בגידול סרטני חוזר במקרה הזה לדעתי גם אם הניתוח ניתן לעשייה בגישה לפרוסקופית אני לא בטוח שזו הדרך הנכונה לנקוט בה
בברכה
דר' ברק בר זכאי
 
ליהי
16:37 18.03.12
יש לי ציסטה בכליות, רופא נפרולוג מראה אדישות לנושא.
ולעומת זאת באבחון נטורופטי אמרו לי שמדובר בציסטות נוצרו בגלל כשל ביותרת הכליה, ויש לפנות לנפרולוג לשם כך.

מה לעשות?
 
ד''ר גד לוטן  
18:37 18.03.12
אני לא מבין בנטורופיה
גם נושא ציסטות בכליה הוא עניין לנפרולוג או אורולוג ולא לפורום זה
בהצלחה
ד"ר לוטן
 
קרן
18:13 14.03.12
מה הסמפטום הראשון של הרניה?
היכן זה אמור להיות כואב?
 
ד''ר גד לוטן  
06:53 15.03.12
הרניה יכולה להתבטא בנפיחות בלבד לעיתים מלווה כאב אך לא בהכרח
לא ניתן לאבחן בקע מרחוק
צריך להבדק
לא כל בקע חייב ניתוח יכול להיות שאינו מסוכן ונמצא במצב סטטי זמן ממושך
צריך בדיקה של כירורג אם יש חשד לבקע
 
הגר
17:45 06.03.12
רציתי לברר בבקשה כמה תחום הניתוחים הלפרוסקופים מפותח בארצינו הקטנה? האם ניתן לבצע ניתוח כזה בכל בית חולים בארץ?
מודה
תומר
 
ד''ר גד לוטן  
19:00 06.03.12
שאלתך ממש אבל ממש לא ברורה
איזה ניתוח ? איזה בית חולים ? מי המנתח ?
אנחנו בקדמת הרפואה בעולם ביחס לרמת הרפואה שהציבור מקבל
בתחומים מסויימים יש מרכזים בעולם עם ניסיון טוב ורחב משלנו אבל על איזה נושא את מדברת?
אם תרצי לפרט אשמח להתיחס לגופו של עניין
עד כמה הם נפוצים בעולם, האם התגלו להם חסרונות בולטים?
האם המחקר בהם מוצה?

שואלת בקשר לינתוח לפרוסקופי לבקע מפשעתי
שלום
הניתוחים הלפרוסקופיים עולים במהלך השנים בשכיחותם ותופסים מקום יותר ויותר ברשימת הניתוחים בעולם .
גם ניתוחי בקע בלפרוסקופיה נפוצים מאד אולם אין מרשם אחיד לכל מנותח ובודאי לא לכל מנתח וצריך להתאים לפציאנט את הניתוח המתאים לו ביותר
בהצלחה
 
יוסי
17:18 10.02.12
שלום ד"ר אתמול הייתי בבדיקות לפני ניתוח בקע מפשעתי שמאלי קטן,להפתעתי המנתחת נתנה לי את האפשרות איך לעשות את הניתוח,אם חתך או ניתוח לפרוסקופי ולא ידעתי מה לענות לה באותו רגע רק אמרה שהסיכוי שהבקע יחזור בניתוח לפרוסקופי הוא בין 10-15 אחוז לעומת חתך שהוא הרבה יותר נמוך,לכן אני שואל אותך מה לדעתך עדיף לי? אני בחור בריא שוקל 92 קילו ועדיין לא החלטתי איזה מהם כדאי אחרי שהיא נתנה לי את הכדור ליידי?
 
ד''ר גד לוטן  
18:19 10.02.12
אין אפשרות ליעץ במקרה זה במייל
ראשית אם הבקע קטן ולא מפריע אין הכרח בניתוח
ההחלטה קשורה למנותח ולמנתח ואין פתרון יחיד אולם לבקע חד צדדי אין יתרון מובהק ללפרוסקופיה
בהצלחה
 
כפיר
08:58 11.02.12
כן את זה שמעתי כבר מכתבות ומחקרים שלא בהכרח צריך לנתח אבל כירורגים ממליצים בגלל הסיכוי הנדיר לכליאה,אז במילים אחרות אתה ממליץ לי על ניתוח פתוח כי זה בקע חד צדדי?
 
שלי
00:02 13.02.12
הי,

האני בת 36.
אם סביר שיהיו לי כאבי בטן שבועיים אחרי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה + היסטרוסקופיה לכריתת פוליפ ? (כאביו לא חזקים או חדים).
הכאבים נמשכו 4 ימים וכעת נעלמו. יש לי עוד שבוע וחצי ביקורת. האם יש דחיפות ללכת לבדוק לפני כן?


כמו כן, עדיין יש כאב מסוים כשאני קמה ממצב שכיבה לישיבה בטבור. האם סביר?

תודה.
 
ד''ר גד לוטן  
09:28 13.02.12
שלום
כל מה שאת מתארת סביר בהחלט
אם אין חום לא בחילות או הקאות ולא אודם סביב פצעי ניתוח
לדעתי את יכולה להמתין לבקורת אבל הכי טוב לדבר עם המנתח בטלפון ולקבל ממנו הנחיות מדוייקות כוון שהוא יודע הכי טוב את פרטי הפעולה שעברת ואם היה שלב כלשהו חשש לפגיעה פנימית באיברים נוספים
בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1 ...  4  5  6  7  8  9  10  11  12  ...  36  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה לפרוסקופית   ניתוח קיצור קיבה   טיפול בהזעת יתר   אפנדיציט   הרניה   ניתוח אנדוסקופי
RSS RSS פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)