בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) עמוד 8

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) הוא המקום בו תוכלו ללמוד על ניתוחים זעירים פולשניים ולקבל מידע על ניתוח קיצור קיבה, חסימת מעיים, כריתת כיס מרה, הרניה, גידול במעי, ניתוח במעי הגס, קשירת חצוצרות, ניתוח להזעת יתר, אפנדיציט ועוד
מנהלי פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית):
ד''ר ברק בר זכאי
לפרטים נוספים
ד''ר גד לוטן
לפרטים נוספים
בבדיקה אולטראסאונד היא ראתה אבן קטנה קטנה שאפילו היא אפשר היה למדוד אותה ומיד היא אמרה שזה לא ניראה לה אבן ושזה בליטה בדופן הכיס מרה והיא אמרה שזה לא מדאיג בכלל .לפני חצי שנה היו לי אבנים קטנות מאוד ועכשיו זה לא היה ברור .השאלה שלי מה זה יכול להיות כי היא אמרה שזה כולסטרול .ולאן נעלמו האבנים שהיו ..והאם ידוע לכם על בליטות בכיס מרה והאם כיס מרה לא צריך להיות חלק בבדיקה כי אני כבר ממש בפחדים וסטראס ממשהו קשה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
11:49 03.10.12
שלום רב,
בראש ובראשונה אין מקום להילחץ במיוחד לאור העובדה שבעבר איתרו אבנים בכיס המרה שלך.
נכון הוא שייתכנו ממצאים נוספים בכיס המרה לדוגמא: פוליפים.
בכל מקרה הייתי מפנה אותך לבדיקה חוזרת במקום מרכזי עם הרבה ניסיון בסונר של הכבד וכיס המרה בכדי לקבל חוות דעת נוספת.
עד אז וגם לאחר מכן את יכולה לדעתי להירגע ולא להיכנס לסטרס מיותר
בברכה
ד"ר בר זכאי
לפני חצי שנה גילו לי אבנים קטנות בכיס מרה .בשבוע האחרון יש לי בחילות האם זה יכול להיות מהכיס מרה כי אני חי על פארמין נגד בחילות .האם חייב להוציא את כיס המרה.הרופא טוען שהבחילות מהכיס מרה האם זה דבר ידוע שיש אבנים בכיס בשילוב בחילות
משה בקר טוב
יש כמה דברים שלא ברור לי מדוע אתה מתעלם
ראשית גברים מגיעים למצבים יותר מסובכים בגלל הזנחה ושנת בחילות לאורך זן וטיפול בפרמין היא התנהגות של בת יענה .
יש מקום לבצע בדיקה גופנית בדיקות דם ואולטראסאונד בהקדם לראות אם יש סמנים של דלקת או לקבל החלטה על ניתוח בהקדם .
בהצלחה
ד"ר לוטן
 
אורנה/
16:26 29.09.12
שלום רב,
רציתי להתייעץ אני בת 54 עם שתי בעיות: אבנים קטנות מאד בכיס המרה ובקע סרעפתי.
בעניין כיס המרה נאמר לי שאני אמורה לעבור ניתוח להסרה, כרגע אני לוקחת אורסולית וזה קצת יותר טוב אין התקפות של כאבים.
ובעניין הבקע סרעפתי יש לי חומציות שאני לוקחת כל בוקר לנטון וזה יחסית עוזר לי אך כשאני מתעוררת משינה אפילו של רבע שעה מרגישה חומציות בפה.
.
שאלתי היא כאשר אחליט לעשות את הניתוח להסרת כיס המרה אפשר גם באותה הזדמנות לפתור את שתי הבעיות בניתוח לפרסקופי אחד? או שזה מסבך את העניין ולעשות כל אחד בנפרד?
תודה מראש על התשובה
 
ד''ר גד לוטן  
09:58 30.09.12
שלום
קיימת הוראה לניתוח כיס המרה אולם איני משוכנע שקיימת הוראה לניתוח הבקע הסרעפתי תלוי מרה גודלו ומה מצב הושט אך בהחלט ניתן לשקול לבצע הכול בניתוח אחד
אל תדחי דברים הזמן לעיתים הינו גורם רע ולא בהכרח כדאי לדחות
בהצלחה
ד"ר לוטן
 
יעל
18:38 17.09.12
עברתי 2 ניתוחי לפרוסקופיה להסרת נגעים והידבקויות בשנים 2001, 2009, כרגע יש לי המון נגעים בחצוצרה שנסתמה לי עקב אנדומטריוזיס. ברצוני לדעת אם אוכל לעבור שוב את הניתוח או שזה מסוכן לי.

תודה רבה מראש
שנה טובה וחג שמח.
יעל.
 
ד''ר גד לוטן  
11:07 18.09.12
לגבי לפרוסקופיה חוזרת זה אפשרי גם אם מעט מסוכן יותר
לגבי שאלות קונקרטיות על בעיית- לפורום גיניקולוגי
בהצלחה
שלום,

לפני 4 שנים עברתי בדיקת מונומטריה של 24 שעות, צילום עם בריום, ומדידית לחצים בושט לאחר שיש לי כבר כ 10 שנים תסמינים קשים של רפלוקס ואני נוטלת תרופות (קונטרולוק) במינון מקסימלי.
נמצא בבדיקות שיש לי בקע סרעפתי קטן, ורפלוקס מאוד משמעותי וישר הפנו אותי לניתוח.
באותה תקופה שקלתי כ 20 קילו יותר, ומאחר שחשבתי שאולי ירידה במשקל תשפר את המצב, החלטתי לדחות את הניתוח.
היום, 4 שנים אחרי ירדתי כבר את כל המשקל העודף, אבל התסמינים בכלל לא השתפרו...
רציתי בבקשה לברר: אני עכשיו מעוניינת לבצע את הניתוח.
האם אני חייבת לעשות שוב את הבדיקה הנוראית של מונומטריה 24 שעות כי עברו 4 שנים?

ועוד דבר נוסף:קראתי באחד הפורומים שבחורה שעברה את הניתוח טוענת שהניתוח נכשל אצלה ושזאת היתה טעות חמורה של הרופא המנתח כי ניתח אותה עם דלקת בוושט.
האם באמת דלקת בוושט יכולה להוות בעיה בניתוח הזה?
והאם ניתן לשלול דלקת בושט רק בגסטרוסקופיה?
פשוט אני אסתמית והבדיקה היא בעייתית בשבילי.

תודה מראש
יעל שלום
המון שאלות אבל צריך לאאמר
לדעתי הרווחת ביושר את ההתויה לניתוח
אין בעולם ניתוח שיש לו 100 אחוזי הצלחה ולא לכול מנתח יש רק הצלחות.
את צריכה לבחור את המנתח והוא יחליט אם ברצונו לחזור על מי מהבדיקות לפני ניתוח . הבדיקה שאת טוענת שהיא נוראית היא ph מטריה והיא נותנת מדד אוביקטיבי למצב חומציות בושט במשך יממה.
שיהיה לך בהצלחה בהחלטה והניתוח
ד״ר לוטן
 
הדס
17:08 11.09.12
האם הניתוח הפיך, ואם כן- האם זה מקטין את הסיכויים לכניסה להריון?
 
ד''ר גד לוטן  
17:43 11.09.12
נא פני לפורום גיניקולוגיה ופריון או אנדוסקופיה גיניקולוגית
 
הילה
18:35 03.09.12
האם ניתוח הוצאת תוספתן מוריד פרופיל? תודה
 
ד''ר גד לוטן  
07:34 04.09.12
שלום
התשובה שלילית
גם אם יש מוגבלות זמנית או מניעת פעילות גופנית זמנית ,אין הורדת פרופיל
יום נפלא
ד"ר לוטן
 
פרידה
10:37 24.08.12
עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה לפני חודשיים,מאז השמנתי 5 קילו ויש לי כל הזמן הרגשת מלאות,גרפסים וכאבי בטן בבטן העליונה,האם זה חלק מתופעות שמופיעות אחרי הניתוח
 
ד''ר גד לוטן  
09:52 26.08.12
העליה במשקל כאבי הבטן וה"גרפסים" אינם חלק מהתופעות הקשורות לניתוח כיס המרה והן קשורות לכמות והרכב המזון שאת אוכלת רצוי להתיעץ בדיאטנית ואולי להוריד את מוצרי החלב לזמן מה לבדוק אי סבילות לחלב .
בהצלחה
 
אביבה א.
01:02 21.08.12
שלום רב. רציתי לברר תוך כמה זמן אני אמורה לקבל את תוצאת הבדיקה של הדם הסמוי בצואה. בתודה מראש אביבה.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
12:12 21.08.12
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות המעי הגס.
 
חי
15:58 19.08.12
לפני שבועיים עברתי ניתוח מעקף קיבה בשיטה לפרוסקופית לאחר 8 ימים הוצאתי סיכות מ4 מקומות מזה כשבוע יש לי דליפה של נוזל כמו מים עכורים וכל הזמן מטפטף טיפות זעירות זה מאוד מגביל אותי רופא המשפחה אמר לי שטוב שזה יוצא ושזה סרום השאלה האם כדאי לסגור את זה בהדבקה או כל סגירה אחרת.
 
ד''ר ברק בר זכאי  
21:05 19.08.12
אין מקום לסגור את זה אלא לתת לזה להיסגר עצמונית.
בכל מקרה יש מקום להיבדק על ידי הרופא המנתח
בברכה
ד"ר בר זכאי
 
שולה
21:12 16.08.12
שלום אני בת 67
מה אומר ממצא של רקמה 1.5 סמ בכילייה ימנית לכיוון הסינוס ?
תודה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
06:22 17.08.12
שלום רב,
אין מספיק פרטים בשאלתך על מנת שניתן יהיה לענות באופן מלא
בכל מקרה יש מקום להתייעץ עם אורולוג
בברכה
דר בר זכאי
אבי עשה ניתוח בקע לפרוסקופי ונשארו לו תפרים מסיסים, עבר כבר חודש מאז, והם עדיין לא נמסו, זה תקין?
 
ד''ר גד לוטן  
08:59 16.08.12
גם תפרים נמסים אם נשארים זמן רב יכולים להזיק וכדאי ללכת לרופא המטפל ולנסות להוציאם זמן רב כל כך אחרי ניתוח
בהצלחה
 
ד''ר ברק בר זכאי  
12:43 01.08.12
מדובר על חזרה לפעילות תוך כשבועיים-שלושה, תוך הקפדה על סרגל מאמצים מדורג, ולא חזרה לפעילות גופנית מיידית בעצימות מלאה .
בברכה
 
חדווה
17:41 31.07.12
תוכלו להסביר לי מעט כיצד מתבמע ניתוח הרניה? האם נשארת צלקת?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
12:40 01.08.12
בניתוח בקע מפשעתי בגישה לפרוסקופית עושים חתך קטן מתחת לטבור של כ 1-1.5 סנטימטר ועוד שני חתכים קטנים כל אחד בגודל של כ 0.5 סנטימטר מתחת לטבור
מנפחים חלל בדופן הבטן בעזרת CO2 מזהים את הבקע מחזירים את שק הבקע (אותה מעטפת של קרום הבטן) לתוך חלל הבטן לצורך העניין, מקבעים רשת באיזור הפגם, מוציאים את הגז וסוגרים את החתכים בדופן הבטן.
לגבי צלקות הרי שהצלקות מינימליות ביותר.
בברכה
 
יניב
00:38 22.07.12
שלום רב ד"ר,
אני בחור צעיר בן 23, שנה לאחר כריתת אדרנל שמאלי ע"ר פיאוכרומוציטומה.
מרגיש מעולה מאז. סיוט חיי נגמר!
הכריתה בוצעה בגישה לפרסקופית.
מזה שבועיים חש כאבים במותן שמאל, אי נוחות שלא חודלת את תפקודי היומיומי, אך מטרידה אותי.
האם יש מקום לבירור כירורגי בטווח כזה ארוך של כשנה לאחר הניתוח?

תודה מראש ובברכת שבוע טוב,
יניב
 
ד''ר גד לוטן  
07:25 22.07.12
יש מקום לברור !
גם לברור ע"י רופא כירורג יש מקום וחשיבה של בעיות שניתן לפתןר בדרך כירורגית אך ברור לסיבת הכאב אתה חייב לבצע ברור גם אם בסופו יתברר שהכל היה הזעקת שוא הברור היה שוה ומוצדק.
בהצלחה
 
פטפטת
09:12 17.07.12
לאחר שעברתי ניתוח כיס מרה בשיטה הלפרוסקופית קראתי שניתן לעשות את הניתוח רק עם חור אחד בטבור.
מה היו השיקולים ל4 חורים אם אפשר בחור אחד בלבד?
 
ד''ר גד לוטן  
09:34 17.07.12
הגישה נקראת single port שבה מבוצע חתך רחב יותר בטבור ודרכו מוחדרים מספר מכשירים שבעזרתם מבוצע הניתוח
הדעות חלוקות בעולם המנתחים ולא כל הפצאנטים מתאימים לכל השיטות והגישות
היה מקום לשאול את השאלות לפני הניתוח ולא אחריו כי אי אפשר להחזיר את הנעשה כרגע .
אם הכל עבר בהצלחה הכותרת היא אכן מתאימה
 
פטפטת
10:45 17.07.12
תודה רבה על התשובה המהירה.אני מבינה שכבר מאוחר לשאול,ובכ"ז,לשם הסקרנות.למה היה צורך בחור האמצעי אם הוכנסו רק מצלמה (דרך הטבור) ו2 מכשירי עבודה (בשני החורים הקיצוניים).
בגלל שהחור העליון שלי עדיין נפוח אני שואלת (האם הוא אמור להתישר בחזרה?)
 
ד''ר גד לוטן  
11:03 17.07.12
חוץ ממכשירי ראיה ועבודה יש צורך גם ביצירת מקום עבודה ע"י הזזת אברים שכנים
זו הגישה השכיחה והנפוצה והבטוחה .
גודל הנקבים משתנה ואני משתדל לבצע את הניתוח עם מכשירים בגודל 5 ואפילו 2 עד 3 מ"מ אבל לא להתפשר עם בטיחות הניתוח שזה אומר ראיה וסגירה בטוחה של צינור מרה .
יום נפלא
ד"ר לוטן
שלום.אני כבר שבועיים לאחר הניתוח ולעיתים יש לי גלי כאבים פנימיים במקום שבו נותחתי.כאבים חזקים,לפעמים בצורה של דקירות.הגיוני בשלב הזה שלאחר הניתוח? אני שומעת על החלמות מהירות יותר ולכן אני חוששת...
 
ד''ר גד לוטן  
09:20 19.07.12
כאבים שבועים לאחר ניתוח ללא כל ממצא נוסף אינם מהוים סימן לכך שמשהו לא תקין
את צריכה להבדק ע"י המנתח שיבצע בדיקה קלינית ישלח אותך לבדיקות מעבדה ובדיקת אולטראסאונד ועם סך הבדיקות ניתן יהיה להגיע למסקנה אם הכל במסגרת התקין והסביר .
מדאגה בבית כלום לא מתקדם . לכי לבדוק ולהפיג את חששותיך.
ד"ר לוטן
 
נורית
18:00 16.07.12
שלום רציתי לשאו לרשותכם
כמה זמן צריך כדי להתאושש מניתוח הרניה ולחזור לעבודה?
תודה
 
ד''ר גד לוטן  
07:33 17.07.12
בקר טוב
בקע כמו מרבית הניתוחים דורש תקופה של כשבועיים לחזור לתפקוד מלא
נכון שיש אנשים שחזרו לעבודה לאחר 3 ימים ויש כאלה שחזרו לאחר 3 שבועות אבל הדברים קשורים בעיקר במבנה גוף ממוצע של החולה לא שמן מידי ולא רזה וירוד מידי וגם לרופא המנתח יש תרומה להבראה בקיצור סדר גודל של שבועיים והסיפור מאחוריך
בהצלחה
ד"ר לוטן
שלום רב,

אמי עברה ניתוח להסרת כיס המרה. סיבה לניתוח היה אבנים בכיס המרה וכתוצאה מכך דלקת בכיס המרה .
הניתוח היה בעייתי (לדבריו של המנתח) עקב דלקת חזקה ולא ניתן היה להסיר את כל הכיס המרה במלואו. כמה חודשים לאחר הניתוח אמי החלה לסבול משילשולים חריפים שנימשכים כחודש. הרופאת משפחה אמרה לה שהדבר נובע מהניתוח שעברה.
השאלה שלי : האם הדבר נכון ואיך אפשר לטפל במצב?
שלום רב,
קשה לחוות דעה היות ואין מספיק מידע לגבי אימך.
יש לבצע מספר בדיקות כולל בדיקות דם, סונר והדמייה של המעי בכדי שאפשר יהיה לחוות דיעה לגבי סיבת השלשולים.
באופן גורף לא ניתן לאמר שסיבת השלשולים הינה כרית כיס המרה מבלי שיהיו תימוכין אוביקטיביים לכך.
בברכה
ד"ר בק זכאי
שלום,

לאחר צילום רחם נמצא אצלי שקטוספלינקס...
הרופא הסביר לי על המהלכים הבאים שבסופם כנראה יגיע ניתוח להסרת חצוצרה.
רציתי לבקש מעט פרטים על הניתוח-
האם הוא מחייב הרדמה כללית? כמה זמן לאחר הניתוח מותר להיכנס להריון? האם הוא נחשב ניתוח עם תופעות לוואי רבות או ניתוח פשוט..?
תודה מראש.
 
ד''ר גד לוטן  
09:09 04.07.12
לפורום ניתוחים גיניקולוגיים
 
לילך
08:59 28.06.12
כנראה סובלת מאנדומטריוזיס כמה שנים
עברתי 2 לידות (קיסרי) ל
אחרונה עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית ובה ראו פוליפ קטן ברחם בנוסף באולטרסאונד גילו ציסטה בגודל 5 ס"מ בשחלה שמאלית
לאחר בדיקת ההיסטרו' הרופא אמר שצריך לעבור לפרוסקופיה עם היסטרוסקופיה כדי להוציא את הציסטה ואת הפוליפ
אני די חוששת לעבור ניתוח ועוד בהרדמה מלאה האם זה הכרחי?
האם אפשר לחיות עם הציסטה או שזה מסוכן וצריך להוציא אותה (כנ"ל הפוליפ) האם לגבי היריון זה פוגע בסיכויים להכנס להיריון?
תודה
+ הוספת הודעה
   1 ...  4  5  6  7  8  9  10  11  12  ...  37  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה לפרוסקופית   ניתוח קיצור קיבה   טיפול בהזעת יתר   אפנדיציט   הרניה   ניתוח אנדוסקופי
RSS RSS פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)