בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) עמוד 8

פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) הוא המקום בו תוכלו ללמוד על ניתוחים זעירים פולשניים ולקבל מידע על ניתוח קיצור קיבה, חסימת מעיים, כריתת כיס מרה, הרניה, גידול במעי, ניתוח במעי הגס, קשירת חצוצרות, ניתוח להזעת יתר, אפנדיציט ועוד
מנהלי פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית):
ד''ר ברק בר זכאי
לפרטים נוספים
ד''ר גד לוטן
לפרטים נוספים
עד כמה הם נפוצים בעולם, האם התגלו להם חסרונות בולטים?
האם המחקר בהם מוצה?

שואלת בקשר לינתוח לפרוסקופי לבקע מפשעתי
שלום
הניתוחים הלפרוסקופיים עולים במהלך השנים בשכיחותם ותופסים מקום יותר ויותר ברשימת הניתוחים בעולם .
גם ניתוחי בקע בלפרוסקופיה נפוצים מאד אולם אין מרשם אחיד לכל מנותח ובודאי לא לכל מנתח וצריך להתאים לפציאנט את הניתוח המתאים לו ביותר
בהצלחה
 
שלי
00:02 13.02.12
הי,

האני בת 36.
אם סביר שיהיו לי כאבי בטן שבועיים אחרי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה + היסטרוסקופיה לכריתת פוליפ ? (כאביו לא חזקים או חדים).
הכאבים נמשכו 4 ימים וכעת נעלמו. יש לי עוד שבוע וחצי ביקורת. האם יש דחיפות ללכת לבדוק לפני כן?


כמו כן, עדיין יש כאב מסוים כשאני קמה ממצב שכיבה לישיבה בטבור. האם סביר?

תודה.
 
ד''ר גד לוטן  
09:28 13.02.12
שלום
כל מה שאת מתארת סביר בהחלט
אם אין חום לא בחילות או הקאות ולא אודם סביב פצעי ניתוח
לדעתי את יכולה להמתין לבקורת אבל הכי טוב לדבר עם המנתח בטלפון ולקבל ממנו הנחיות מדוייקות כוון שהוא יודע הכי טוב את פרטי הפעולה שעברת ואם היה שלב כלשהו חשש לפגיעה פנימית באיברים נוספים
בהצלחה
 
יוסי
17:18 10.02.12
שלום ד"ר אתמול הייתי בבדיקות לפני ניתוח בקע מפשעתי שמאלי קטן,להפתעתי המנתחת נתנה לי את האפשרות איך לעשות את הניתוח,אם חתך או ניתוח לפרוסקופי ולא ידעתי מה לענות לה באותו רגע רק אמרה שהסיכוי שהבקע יחזור בניתוח לפרוסקופי הוא בין 10-15 אחוז לעומת חתך שהוא הרבה יותר נמוך,לכן אני שואל אותך מה לדעתך עדיף לי? אני בחור בריא שוקל 92 קילו ועדיין לא החלטתי איזה מהם כדאי אחרי שהיא נתנה לי את הכדור ליידי?
 
ד''ר גד לוטן  
18:19 10.02.12
אין אפשרות ליעץ במקרה זה במייל
ראשית אם הבקע קטן ולא מפריע אין הכרח בניתוח
ההחלטה קשורה למנותח ולמנתח ואין פתרון יחיד אולם לבקע חד צדדי אין יתרון מובהק ללפרוסקופיה
בהצלחה
 
כפיר
08:58 11.02.12
כן את זה שמעתי כבר מכתבות ומחקרים שלא בהכרח צריך לנתח אבל כירורגים ממליצים בגלל הסיכוי הנדיר לכליאה,אז במילים אחרות אתה ממליץ לי על ניתוח פתוח כי זה בקע חד צדדי?
שלום,
אני שבועיים אחרי ניתוח לפרוסקופי להוצאת ציסטה מהשחלה. בימים האחרונים אני חשה כאב בטן עמום, שעוצמתו אינה משתנה.הוא כל הזמן שם. אין לי חום. האם מדובר בתופעה שכיחה ? האם עליי לגשת להיבדק?
 
ד''ר גד לוטן  
08:03 08.02.12
יונית
שבועיים לאחר ניתוח מאד לא סביר לסבול עדיין מכאבים
את חייבת ליצור קשר עם המנתח ולהבדק!
ד"ר לוטן
הבנתי שעושים את זה עכשיו עם סליל כזה שמסביבו נרקמת רקמה.
איך הופכים את זה?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
18:14 05.02.12
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גניקולוגיה - רפואת נשים.
שלום רב
עלי לעבור ניתוח כזה ורציתי לשאול
האם המקרה של סיבוך המנתח פשוט עובר לשיטה הישנה?
האם יש כאבים אחרי הניתוח?במה מתבטאים הכאבים ?האם האחלמה ארוכה?
האם יש סיכון רב בניתוח כזה?
האם נותרים תפרים?
אני בת 61 וסובלת מריפלוקס(מטופלת בלוסק-יומי)
המון תודה על הסבלנות
רותי
רותי שלום
ראשית צריך לראות את ההוראה לניתוח שהוא ניתוח נחוץ כי הסכנה באבנים בכיס מרה יכולה להיות רצינית . אם השתכנענו שיש הוראה לביצוע הניתוח הדרך הלפרוסקופית היא המקובלת היום ובכול ניתוח לפרוסקופי קיים סיכוי קטן לצורך החלטת המנתח במהלך הניתוח לעבור לניתוח פתוח . לא צריך להגיע לסיבוך כדי לבצע פתיחת בטן .
הניתוח הוא נפוץ ושעור הסיבוכים בו קטן ביותר .
ביחס לרפלוקס ,זוהי מחלה שמרבית המקרים מטופלים באופן שמרני , אולם יש מקרים שיש הוראה לניתוח של הרפלוקס ,וגם ניתוח זה מתבצע בדרך לפרוסקופית עם תוצאות מצויינות.
הניתוח מתבצע גם במבוגרים וגם בילדים וההחלטה על צורך בהתערבות ניתוחית לרפלוקס צריכה להתקבל יחד הגסטרו המטפל והכירורג .
בהצלחה
ד"ר לוטן
 
ד''ר ניר וסרברג  
08:58 25.11.07
רותי שלום
הניתוח די שגרתי עם אחוז סיבוכים קטן (>2% ) החלמה קצרה אשפוז יום ויחסית מעט כאבים
מעבר לשיטה פתוחה לפי שיקול המנתח ( אנטומיה לא ברורה חוסר התקדמות של בניתוח או מצב שלא ניתן להתמודד איתו לפרוסקופית ללא סיכון למנותח)

בהצלחה

ד"ר וסרברג
 
קוקוס
22:34 25.01.12
שלום רב,


סבתא שלי בת 72, בשנת 1993 עברה ניתוח ברוסיה שהיא לא בדיוק יודעת להסביר מה היה שם, לפי התיאור שלה הייתה לה דלקת בצד של הבטן התחתונה ליד האפינדיציט. לאחר שעברה את הניתוח לטיפול בדלקת, תקופה לאחר מכן נכנסה לניתוח הסרת התוספתן, היא טוענת שלא יכלו להסיר את התוספתן בניתוח הראשון בגלל נוכחות הדלקת.
הכאבים שחשה לפני הסרת התוספתן, חשה גם היום - כעבור 19 שנים !!!
היא התעלמה מהכאב, ולקראת הערב עלה לה החום, היא הרגישה שקר לה מאד, ממדה חום, והוא היה 39!
חשוב לציין שחום אצל סבתא שלי זה יחסית נדיר, גם כשהיא מצוננת אין לה חום גבוה בד"כ.
היא נטלה אספירין - ולא הוריד את החום
נטלה לאחר מכן - רקוסט- והוריד את החום רק ב0.3 בשעתיים !
אין סימני שפעת או הצטטנות, לא נזלת לא שיעול כלום ! רק חום


1. על מה זה יכול להעיד?

2. כמה דחוף להגיע לרופא? מחר אין תורים פנויים, האם יש צורך לפנות למיון במידה והחום נשאר יציב?


תודה רבה על העזרה
 
ד''ר גד לוטן  
09:47 26.01.12
התאור מרשים ביותר הן של מה שעבר ברוסיה וגם כעת .
ממליץ להבדק בהקדם ובמידה ואין אפשרות לקבל בדיקה מהר יש הצדקה לדעתי לפניה למיון .יכול להיות ממצא שחייב לקבל התיחסות רפואית ומהר .
בהצלחה
 
קרן
18:07 18.01.12
היי
תוכלו לומר כמה זמן זה החלמה ממוצע מניתוח שרוול קיבה?
 
ד''ר גד לוטן  
10:21 22.01.12
שלום רב
רצוי לפנות לפורום בריאטרי- טיפול בהשמנת יתר חולנית
הם אלה המטפלים ויתנו את הפרטים המדיקים ביותר
בהצלחה
 
שאלה
23:15 09.01.12
יש מצב שהקאות מרובות מאוד כולל על בטן ריקה שיעול רב ויציאות מרובות (יש גם טחורים) הובילו למצב של בקע ?
 
ד''ר גד לוטן  
11:20 10.01.12
יש מצב להחמרה אך לא ברור שזה הגורם כי יש אנשים ללא שיעול ויציאות מרובות שיש להם בקע .
כל מצב של העלאה של הלחץ התוך בטני יכול להחמיר בקע אם הוא קיים .
 
ב"ה
19:11 10.01.12
ולגרום לבקע היאטלי קטן ?(כמו שכתוב במכתב שחרור)
ומה גורם ללחץ תוך בטני?
 
ב"ה
12:12 11.01.12
עשיתי בדיקות לפני הופעת הבקע ונאמר לי מפורשות שאין בקע רק אחרי החמרה של ההקאות יציאות כאבי בטן במשך זמן רב התגלה הבקע בזמן הניתוח...
על מה זה מעיד.?
 
שאלה
23:07 09.01.12
מה פרוש המונח reflux esophagitis או reflux esophageal ואם זה כרוני? אבחנה אחרי ניתוח של פונדופליקציה
 
ד''ר גד לוטן  
11:23 10.01.12
המונח הינו דלקת כרונית של הושט על רקע רפלוקס .
אם הממצא לא היה קיים והופיע זמן אחרי ניתוח פונדופליקציה יתכן והיא אינה מתפקדת כראוי . אם הממצא קיים לפני ניתוח תיקון רפלוקס צריך מעקב לודא שהאזופגיטיס מבריאה לאחר הניתוח
 
***
16:41 08.01.12
שלום רב,
אני בת 26.5 עם BMI של 35 ומצב בריאותי תקין לחלוטין. לאחר שקראתי חומר רב על עניין ניתוחי קיצור קיבה אני מבינה שאין כל סיכוי שיאשרו לי מאחר ואין לי מחלות השמנה נלוות. השאלה היא אם מצב נפשי ירוד בגלל עודף משקל הוא לא סיבה מספיק טובה לעבור ניתוח אף על פי שאני "לא עומדת בקריטריונים"?

תודה רבה
ויום טוב
 
ד''ר גד לוטן  
11:18 10.01.12
הקריטריונים נועדו לשמור על החולים ולא להרע איתם !
יש דרכים לא ניתוחיות לרדת במשקל והניתוח אינו דרך יחידה אלא בנתונים מסויימים כוון שבכול ניתוח יש סכנה ולא תמיד מוצדק לקחת סיכון .
את צריכה להתקשר ולהתחבר למרפאה באחד מהמרכזים הרפואיים ועם צוות תומך ימצא הפתרון שיתאים לך ואולי אחרי תהליך משותף במרכז שכזה יוחלט אף על ניתוח לאחר הערכה רפואית דיאטנית ופסיכולוגית .
בהצלחה
 
ב"ה
11:55 03.01.12
אני אחרי ניתוח פונדופליקציה בעקבות רפלוקס קשה במהלך הניתוח התגלה גם בקע
אלא שלאחר זמן לא רב התגלה גם בקע מפשעתי ..אני שואל איך זה יכול להתפתח כך [
(יש לי לחץ נמוך בסוגר התחתון,סובל מהקאות רבות מאוד ביום כמו גם כן יציאות רבות כולל דימום מאסיבי ,וכאבי רגליים אחרי יציאות ומאמץ לא פשוט בעקבות השיעול ההקאות התפתחות של טחורים פנימיים גדושים,)
יש סיכוי שההתפתחות של הבקעים נובעת מכך או סיבה אחרת?
 
ד''ר ברק בר זכאי  
08:27 07.01.12
שלום רב,
לא ברור לי די הצורך האם המדובר בבקע מפשעתי, אך אם כך הדבר אין ספק שיש מקום לגשת ולהשלים בירור מהר ככל האפשר לגבי שלל הסימפטומים אותם איזכרת היות וכל אחד מהם דורש התייחסות ובירור מעמיקים
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי
שלום לכם
רציתי לשאול בבקשה מהו זמן ההחלמה הממוצע מניתוח אפנדציט.

תודה רבה!
 
ד''ר ברק בר זכאי  
20:24 27.12.11
ערב טוב,
במקרה של דלקת פשוטה של התוספתן כלאמר שלא הסתבכה באבצס, התנקבות וכיו"ב... זמן האשפוז הממוצע לאחר ניתוח בגישה לפרוסקופית הינו כ 24 שעות , ולאחר מכן בין שבוע ל 10 ימים עד לחזרה לשגרת יום יום קודמת.
בברכה
ד"ר ברק בר-זכאי
 
מיכל
23:50 18.12.11
שלום רב,
אימי כבת 55 עברה לפני כ20 שנה ניתוח כריתת רחם בעקבות סרטן בצוואר הרחם.
לאחר מכן עברה הקרנות.
כעבור מס חודשים סבלה מחסימה מעיים קשה ועברה ניתוח ובו כרתו את החלק החסום במעי.
לפני מס ימים לאחר בדיקת סיטי גילו גוש בכליה השמאלית החשוד כגידול סרטני בגודל כ 6ס"מ.
אנו בהתלבטות גדולה על ביצוע סוג הניתוח בגישה הפתוחה או הלפרסקופית.
אשמח לשמוע דעתך.
רופאת המשפחה העלתה בפנינו שעקב הניתוחים הקודמים וההדבקויות לא יהיה ניתן לבצע ניתוח לפרסקופיה.
אנא דעתכם.
תודה רבה
 
ד''ר גד לוטן  
09:52 19.12.11
ניתוח כליה יכול להיות תוך בטני או חוץ בטני . לא צריך לפסול על הסף התערבות זער פולשנית למרות שיש שיקולים נוספים של גודל מיקום ועוד לשיקול המנתח לבחור את דרך ביצוע הניתוח. חשוב יותר לבחור את המנתח הנכון ולא בהכרח את השיטה. בהצלחה.
שלום רב,

אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלה,

לאמא שלי יש פוליפ בכיס מרה בגודל של: 2 מילימיטר.

1. האם בגודל כזה חייב להוריד את הכיס מרה?

2. והאם יש אפשרות של פעולה מחליפת ניתוח כלשהיא שבאמצועתה ניתן לטפל בבעיה?
או אפשרות לניתוח או משהוא דומה ללא הרדמה כללית?

3. אמא שלי לפני כ- 20 שנה עברה גרידא בשל הפלה טבעית ובמהלכה נתנו לה הרדמה כללית, והיה מאוד קשה להעיר אותה מההרדמה, האם זה אומר שהסיכון אצלה בהרדמה כללית עולה?

תודה רבה ושבת שלום
לי
 
ד''ר גד לוטן  
20:06 16.12.11
פוליפ בגודל זה לא מחייב התערבות. אין תחילף לניתוח להסרת כיס מרה. אם יש בטחון שמדובר בפוליפ ולא באבנים יש מקום לחזור על אולטראסאונד ולעקוב על פוליפים עד גודל של כ 8. מ״מ
למיטב הבנתי זה בסדר לא לעשות את הניתוח עכשיו נכון?
 
אלה
15:02 13.12.11
דר שלום,
אני עברתי שני תסביבי שחלה ימנית בחודשיים, נותחתי פעמיים בלפרוסקופיה ובשני עשו לי קיבוע של השחלה. אני שבוע לאחר הניתוח השני והקיבוע.
התפרים כבר לא כואבים לי אך יש לי עדיין כאבים בשחלה. במיוחד. במתן שתן ביציאות או בשינוי תנוחה. אני זוכרת מהניתוח הראשון של התסביב שכבר לא היה לי כאב כזה.
האם יכול להיות שמקור הכאב הוא הקיבוע? מתי זה אמור להפסיק לכאוב?
תודה מראש
 
ד''ר גד לוטן  
15:15 13.12.11
ראשית המנתח חייב לדעת על תלונותיך ולתת לך מענה
הפצעים של הנתוח לרוב כובים כשבוע בעוד תפרי הקיבוע שהם בעומק הבטן יכולים לגרום אי נוחות גם 4 שבועות
אם אין סמנים נוספים בבדיקת הבטן וכן אולטאסאונד תקין ניתן לדעתי להיות רגועים. בהצלחה
לעונג ושמח לעזור
 
דליה
17:23 06.12.11
לאחרונה בבדיקת אולטראסאונד נתגלתה אבן גדולה בכיס מרה
הומלץ לי לעבור ניתוח
שאלתי היא מה הסיכוי לעבור זאת בלפרוסקופיה כאשר ידוע לי שיש לי הדבקיות עקב 3 ניתוחים קיסריים+ניתוח תוספתן עם דלקת שגרם לכריתת חצוצרות ושחלה.
 
ד''ר גד לוטן  
17:51 06.12.11
קשה לתת רחוז מדויק אך הניתוחים הינם בבטן תחתונה ואני לא רואה השפעה רבה על הסיכוי לבצע הניתוח בלפרוסקופיה. צריך לבדוק אותך ולראות שיקולים נוספים אבל להערכתי הסיכוי לבצע הניתוח בלפרוסקופיה הינו הרבה מעל 80 אחוז כך שאם אין גורמי סיכון נוספים הסיכוי גבוה ואין סיבה להתחיל מראש לא בדרך זו. בהצלחה.
עדיין מבצעים בארץ ניתוחי תוספתן שהוא לא לקרוסקופי? אני עברתי ניתוח תוספתן בבוליביה לפני 4 שנים והוא לא היה לקרוסקופי...
 
ד''ר גד לוטן  
18:32 04.12.11
אוקיי. מה השאלה? נכון יש אפשרות והיא בהחלט לגיטימית גם היום לניתוח תוספתן לא לפרוסקופי. זה בסדר ותלוי ביכולת שך המנתח. ומותר לנתח מצוין בניתוח פתוח כמו שיש שיבצעו מצוין ניתוח לפרוסקופי ואחרים שלא בקיאים בכירורגיה זו יבצעו אותה בדרך גרועה. בריאות וכול טוב
 
בר
22:08 08.11.11
שלום רב,
מתחת לכתף יד ימין נמצא אצלי גוש שומני בגודל 2ס"מX2ס"מ. עומדת בפניי האפשרות להסירו באמצעות ניתוח כירורגי אשר ישאיר צלקת. שאלתי היא האם ניתן להסיר את הגוש באמצעות שיטה לפרוסקופית אשר לא תותיר צלקת באזור.
בברכה,
בר
 
ד''ר גד לוטן  
23:35 08.11.11
לא למיטב ידיעתי
 
עשהאל
18:19 21.11.11
אני חצי שנה אחרי ניתוח תוספתן וסובל מדקירות בצלקת וכאבים בשכיבה וקימה . המנתח אומר שיכול להיות שיש בקע בצלקת. אם כן, מה זה אומר ומה ניתן לעשות? האם זה יכול לגרור סיבוכים?
 
ד''ר גד לוטן  
18:31 21.11.11
לא צינת אם הניתוח בוצע בפתוח או לפרוסקפיה אך בקע בצלקת ניתוחית הינו סיבוך ששכיחותו נעה בין 5 -15 אחוז תלוי בסוג הניתוח וגודל הטרוקר. סיבוך זה הינו בעל פוטנציאל סיבוכים ורצוי להיות מטופל קודם ע״ יתיקון הבקע בצלקת הניתוח. בהצלחה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  4  5  6  7  8  9  10  11  12  ...  35  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה לפרוסקופית   ניתוח קיצור קיבה   טיפול בהזעת יתר   אפנדיציט   הרניה   ניתוח אנדוסקופי
RSS RSS פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)