בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 15

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
 
מודאג
16:15 18.04.14
שלום מכובדיי!
להלן שאלתי,

מתחת ללסת, באיזור שבן הפה והאוזן יש לי כאבים.
גם שאני נעזור בקצות אצבעותיי כאשר אני נוגע באיזור יש כאבים.
אני לא מרגיש נפיחות כלשהיא או בלוטה מוגדלת.
האם יש סיבה לדאגה?

תודה רבה

משה
 
ד''ר דני רוזין  
18:39 18.04.14
לא נשמע שיש סיבה לדאגה אם אינך מרגיש כלום, אבל ממליץ בכל זאת להיבדק, אם הדבר נמשך, אצל רופא אף אוזן גרון
 
מודאג
18:55 18.04.14
תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר רוזין!
 
חזי
06:35 10.04.14
היי יש לי גוש בליטת שומן בגב שגדלה בשנים האחרונות ומציק בישיבה.
גודלו כיום עגול בקוטר 10 ס"מ. האם ניתן לנתח בהרדמה כללית? או שאיבה.
אני בקופת חולים מכבי באיזור ירושלים. מה עלי לעשות? תודה
 
ד''ר דני רוזין  
12:15 13.04.14
לפנות לכירורג. לרוב לא שואבים כי יכול לחזור, אלא מוציאים שלם. בגודל כזה לרוב בהרדמה כללית אבל הכירורג צריך לבדוק ולהחליט
 
חזי
01:46 18.04.14
שלום, אני נמצא בחו"ל ואין לי נגישות לרופא במקום בו אני נמצא.
כבר כעשרה ימים אני סובל מצריבה/כאב בפי הטבעת. היה לי בעבר למשך יום-יומיים והיה עובר לבד. עכשיו זה יותר קשה מבעבר.

לא מגרד.

אני יושב הרבה שעות מול מחשב.

מבקש עזרה להבין כיוון ראשוני: הרפס? טחורים? זיהום?


ניתן לראות תמונה כאן: http://postimg.org/image/7z9dh3fcz/

הרבה תודה מראש.
 
ד''ר דני רוזין  
12:19 13.04.14
רואים טחורים, יתכן ויש פיסורה אבל זה קצת בעומק ודורש בדיקה.
בשלב זה הרגעה על ידי משחה לטחורים, אמבטיות ישיבה וריכוך יציאות
 
יונתן
19:14 13.04.14
 
פוצי
18:26 12.04.14
שלום

בני בן 16 עבר ביום שני ניתוח שבו הוציאו את הנגע ע"י שני
חורים

בישבן עשינו חבישות עם פד וזלין בכניסה של כל חור וחבישה שלהם .

עכשיו אנחנו בשלב של הכנסת פד silvercel מחור אחד דרך התעלה

שיצא מהחור השני להחלמת הפצע הפתוח .

זה טיפול כואב מאוד לילד (גם לנו זה קשה מאוד לעשות את זה )

האם זה הגיוני להשתמש בפד silvercel שמתחכך בכניסה ובהוצאה

ע"י המשיכה ?

איך זה יעזור בהחלמת הפצע עם הטיפול הזה ?

לא ניתן פשוט לתת לפצע להסגר בלי הטיפול הקשה הזה ?

תודה רבה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
12:14 13.04.14
אין צורך בכל זה- מספיק לשמור נקי, לשטוף, ולחבוש חיצונית אם יש עדיין הפרשה. בכל מקרה זה יחלים.
 
פוצי
12:33 13.04.14
שלום

היינו הבוקר במח' ראתה אותו רופאה אחרת ואמרה שהתעלה צרה מידי לפד

ולא פלא שכאב לו ...

נתנה הנחייה להניח בפתחים בלבד חתיכות silvercel למניעת זיהום ולחבוש

שוב תודה ויום טוב
 
דני
17:49 09.04.14
שלום, אני בת 24, מאתמול אני סובלת מכאבים בצד ימין של הבטן, די למטה, מעל לעצם המותן. הכאב הוא די עמום אבל משמעותי, עכשיו יותר מאתמול, והוא בא והולך, לפעמים בתדירות גבוהה ולפעמים פחות (נכון לעכשיו בתדירות די גבוהה). רציתי לדעת האם המצב מצריך בדיקה, או ששווה לחכות ולראות אם יעבור (קראתי קצת על תוספתן מודלק ונלחצתי). תודה!
 
ד''ר דני רוזין  
12:17 13.04.14
אם הכאב נמשך כבר מאתמול כדאי להיבדק- רופא משפחה או מיון
שלום,
עברתי אתמול ניתוח להסרת אבסס בעצם הזנב. חתכו, הוציאו את כל האיזור ותפרו. אני ממש ממש מפחדת שייווצר זיהום. אמרו לי לשטוף פעמיים ביום את האיזור עם מים וסבון ולקחת אנטיביוטיקה פעמיים ביום. האם יש עוד משהו שאוכל לעשות כדי למנוע את הזיהום?
ומה עדיף, לכסות את המקום עם תחבושת או להשאיר את האיזור פתוח ומאוורר?
תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
12:16 13.04.14
אם אין הפרשה אפשר להשאיר פתוח.
שמירת האיזור נקי זה כל מה שבידך לעשות
עברתי ניתוח קטן להסרת שק נוזלים מתחת לעור באיזור הישבן. הרופא אמר לי שעליי להוריד את התפרים בין שבוע לשבעויים לא יאוחר משבועיים לאחר הניתוח. השאלה שלי היא למה אסור להישאר עם התפרים יותר משבועיים? מה יכול לקרות? האם זה מזיק לגוף להיות עם תפרים תקופה ממושכת?
 
ד''ר דני רוזין  
12:06 13.04.14
לפעמים זה עושה גירוי דלקתי
תלוי גם בסוג התפר
לא סכנה או משהו דומה- יכול לעשות הצטלקות פחות יפה
 
איציק מ
13:32 07.04.14
בן 54 סובל כחודשיים מכאבים באזור המפסעה הימנית ולפעמים הכאבים עוברים לצד שמאל וכן כאבים בבטן תחתונה .
מכיוון שאני סובל מבעיות בגב פריצת דיסק L4-5 חשבתי שזה הקרנה מהגב.
נשלחתי לבדיקת אולטרה סאונד ולהלן המימצאים :
1. בקע קטן מימין עם פלישה של לולאת מעי לתוך התעלה.
2.מפתח קל של תעלה מפסעתית שמלית עם פלישה של רקמת שומן
3. ערמונית גודל בגבול עליון
4. כבד שומני במידה בינונית.

לאור המימצאים אבקש את המלצתך

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
09:08 08.04.14
אם יש בקע דו״צ הגורם לכאבים יש הצדקה לתיקון הבקע בניתוח, ממליץ לפנות לכירורג.
 
לירון
14:03 06.04.14
שלום, לפני כמה זמן הבחנתי (באמצעות מישוש) במן בליטה קטנה בשוק של הרגל, מקדימה. אם אני עומדת רגיל לא ניתן לראות או למשש את הבליטה. הצלחתי להרגיש אותה כאשר התכופפתי ואז העברתי יד על קדמת השוק. אין כאבים והבליטה די קטנה אך עדיין מדאיגה אותי. מה זה יכול להיות לדעתך?
 
ד''ר דני רוזין  
16:56 06.04.14
יכול להיות גוש שומני תת עורי.
לא נשמע מדאיג לפי התיאור אך הטוב ביותר הוא שרופא יבדוק במישוש ויחליט אם יש טעם בבדיקות נוספות.
 
ליאור
10:13 30.03.14
שלום רב.
מזה זמן רב שיש לי בקע מפשעתי ימני. מדי פעם נזקקתי לפנות למיון עקב כאבים עזים. תמיד שוחררתי לאחר טיפול קצר.
לפני כחצי שנה נתגלה אצלי גידול במעי הגס הימני. וזו גם הסיבה שתיקון הבקע נדחה.
לפני כשבועיים הוסר הגידול בניתוח בגישה פתוחה. במהלך הניתוח בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי וחלק מהמעי הדק.
לפני הניתוח מקום הבקע היה נפוח בעמידה רגילה וללא שום מאמץ. הבקע לא תוקן במהלך הניתוח אך הנפיחות במקום הבקע כמעט לא נראית.

1. האם כריתת המעיים כפי שתוארה לעיל אמורה להקל עלי ואולי גם נוכל לוותר על ניתוח לתיקון הבקע?
 
ד''ר דני רוזין  
15:38 30.03.14
לא יודע לקשר בדיוק בין הניתוח לבין השינוי שחשת, אבל זה לא ממש משנה- מה שחשוב זה מה יהיה עם התופעות הקשורות לבקע. אם חשוב לבלוט ולהפריע כדאי לתקן, אם לא יפריע לך ניתן להמתין ולעקוב
האם ניתן לבצע בעת ניתוח לפרוסקופי של שרוול קיבה גם תיקון בקע אפיגסטרי שומני? ואם יש מניעה - אז מה הסיבה? שמעתי דעות סותרות ואני לפני ניתוח בעצמי. תודה (המנתח מתנגד, ואני תוהה למה כי שמעתי על מקרים שעשו)
 
ד''ר דני רוזין  
01:22 26.03.14
ניתן, אבל יש סיבות להתנגדות:
1. בכל תיקון בקע יש סיכויי חזרה, והם גדולים יותר בשמנים, הניתוח קל יותר ומוצלח יותר אחרי ירידה במשקל.
2. בתיקון משתמשים ברשת, ויש יותר סיכוי לזיהום אם עושים ניתוח המערכת העיכול באותו זמן.
 
יהודה
20:46 20.03.14
שלום אני בן 27 לפני 3 חודשים בערך בעצם הזנב הופיע לי אבצס לא גדול כואב ומציק היתי אצל כירורג אמר שזה סינוס פילונידלי וזה שערה הפוכה כלואה הסביר לי על הניתוח ואמר לי בינתים לעקוב ולראות מה קורה. לאחר כמה ימים האבצס התבשל והתפוצץ. מאז עוד פעמיים קרה לי המקרה בערך בהפרשים של חודש .יוצא אבצס כמה ימים כואב לא נוח ואז הוא מתפוצץ ומתנקז רציתי לדעת מה עושים ? האם הניתוח הוא דחוף או אפשר להמתין ולראות איך זה מתפתח?
 
ד''ר דני רוזין  
23:00 20.03.14
שום דבר לא דחוף בסינוס פילונידלי, זה עניין של איכות חיים ולא סכנת חיים. אבל אני מניח שזה די מפריע ואתה מחפש פיתרון- והפיתרון הוא ניתוחי.
שלום רב
אני בת 35 , לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח חסימת מעיים, המונח באנגלית הוא המדויק גרה בארהב מניחה שזה חסימת מעיים(small bowel obstructer ) אני אחרי 3 ניתוחים קיסרים בעבר וזו הסיבה לכאבים ולניתוח .
הייתי כבר בבדיקה שאחרי הניתוח ונאמר לי שהכל בסדר ,סיפרתי למנתח בבדיקת המעקב שתמיד יש לי איזה סוג של כאב קל והוא אמר שזה נורמלי.
אולם אני שמה לב שבמיוחד בימים האחרונים שהכאב של הניתוח עצמו התמוגג יחסית
נשאר לי כאב מציק במיוחד בבטן התחתונה מצד ימין בדיוק איפה שנגמרת הצלקת של הניתוח הקיסרי. כאב מרגיז , תמיד שם לאורך כל היום , לא מתפתלת מכאבים , אבל בהחלט מרגישה אותו על הזמן .
האם זה נשמע נורמלי ? מה יכולה להיות הסיבה ? האם יתכן שלא הפרידו בניתוח את כל הרקמות כמו שהיה צריך ושכחו באזור הזה? האם יתכן דלקת או זיהום מהקטטר שהיה לי יומיים
מודה לך מראש על זמנך . לסלי
כאבים שונים שבועיים וחצי אחרי ניתוח הם צפויים ונורמליים, ואם אין סימני זיהום או שוב תופעות של חסימה אפשר להמתין בסבלנות0 חודש עד חודש וחצי מהניתוח.
שלום רב
אני בת 35 , לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח חסימת מעיים, המונח באנגלית הוא המדויק גרה בארהב מניחה שזה חסימת מעיים(small bowel obstructer ) אני אחרי 3 ניתוחים קיסרים בעבר וזו הסיבה לכאבים ולניתוח .
הייתי כבר בבדיקה שאחרי הניתוח ונאמר לי שהכל בסדר ,סיפרתי למנתח בבדיקת המעקב שתמיד יש לי איזה סוג של כאב קל והוא אמר שזה נורמלי.
אולם אני שמה לב שבמיוחד בימים האחרונים שהכאב של הניתוח עצמו התמוגג יחסית
נשאר לי כאב מציק במיוחד בבטן התחתונה מצד ימין בדיוק איפה שנגמרת הצלקת של הניתוח הקיסרי. כאב מרגיז , תמיד שם לאורך כל היום , לא מתפתלת מכאבים , אבל בהחלט מרגישה אותו על הזמן .
האם זה נשמע נורמלי ? מה יכולה להיות הסיבה ? האם יתכן שלא הפרידו בניתוח את כל הרקמות כמו שהיה צריך ושכחו באזור הזה?
מודה לך מראש על זמנך . לסלי
לפני כחצי שנה נתגלה במהלך בדיקת אולטראסאונד שאליה נשלחתי בעקבות כאב בבטן הימנית התחתונה, ממצא בקוטר 3.4 ס"מ בבטן הימנית התחתונה בחלל התוך צפקי בצמוד לדופן הבטן.עקב כך הופניתי לבדיקת mri שבוצעה לאחר כחודש ויצאה תקינה. למרות הבדיקה, המליצה הרופאה לבצע אולטראסאונד חוזר לביקורת שבצעתי אתמול ושבו נכתב כי גודל הממצא לא השתנה וגודלו 31*16*49 מ"מ וכי יתכן שמדובר בציסטה פרינאלית ושמומלץ לבצע אולטראסאונד בקורת בעוד חצי שנה או לחילופין בדיקת סי.טי בזמן הקרוב.
אציין כי עדיין מדי פעם אני חש בכאב חלש ועמום בצד ימין התחתון של הבטן.
להלן שאלותיי:
1. האם אכן (מבחינה מתמטית-כירוגית) הקוטר של 3.4 ס"מ שנמצא בהתחלה זהה לגודל של 49*16*31 מ"מ שנמצא אתמול?
2.האם מומלץ יותר סי.טי כיום או אולטראסאונד עוד חצי שנה?
3.האם מומלץ לשקול הסרה כירוגית של הממצא בניתוח נוכח האמור?

בתודה רבה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
11:23 16.03.14
המדידות אף פעם לא מדויקות, זה תלוי בזוית שמודדים, אבל זה נשמע דומה.
האבחנה לא ברורה כי פרינאום זה קדמית לפי הטבעת וכלל לא בבטן.
ממליץ להשלים סיטי- כדאי לגשת לכירורג שיבדוק ויחליט איך להתקדם.
 
ששי
12:19 12.03.14
שלום,
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה בלפרוסקופיה, בניתוח היה דימום מהכבד משמעותי מהכבד שנעצר בלחיצה. לאחר הניתוח היתי יומיים עם נקז. מאז הניתוח יש לי כאבים בנשימה, הכאב הוא בחיבור של הסרעפת עם הצלעות, מה זה יכול להיות ובאמצעות איזה בדיקה ניתן לראות את האיזור הזה? (עשיתי אולטרסאונד - לא נמצא משהו חריג)
 
ד''ר דני רוזין  
11:14 16.03.14
לא בטוח שבדיקת דימות אכן תאבחן את מקור הכאב, אבל אם הוא נמשך זמן כה רב יש לשקול השלמת CT.
שלום,
לפני כשבועיים עשיתי צילום חזה ויצא תקין.
היום גיליתי איזה בליטה בצד ימין,
רציתי לדעת האם היה אפשר לזהות בצילום החזה איזה גידול במידה והיה?
 
ד''ר דני רוזין  
10:15 08.03.14
לא, צילום החזה הוא בעיקר לריאות.
מציע להיבדק על ידי רופא, ואם יש צורך תופנה להמשך בירור, למשל אולטרהסאונד.
7 חודשים לאחר נתוח בקע מפשעתי חזרו לי כאבים חזקים ואשך בצד הבקע נעלם. האם תופעה רגילה וקשורה לנתוח ומה הסכנות בהשארת המצב
 
ד''ר דני רוזין  
10:10 08.03.14
אם האשך אינו נמוש זה מחייב אולטרהסאונד- או שבאמת נמשך מעלה או שנפגע והצטמק.
 
מפוחדדת
10:09 25.02.14
שלום רב. בת 30 בד"כ בריאה,בדיקות דם תקינות . (לאחר 2 לידות) לא יודעת למי להפנות את השאלה אני מבולבלת ומפוחדת. מקווה שיהיה לך סבלנות לקרוא. אני סובלת ממיחושים בבטן כאבים/עוויתות ומאי נוחות תמידית, היציאות שלי בכל בוקר (פעם פעמיים ביום או שלוש) היציאות שלי רכות 5 בסולם בריסטול,"מתפרצות" וצריכה להתרוקן אחרי 5-10 דקות שאני מתעוררת אני בחורה רזה (חזרתי למשקל של לפני הלידה במהירות עברה שנה מאז הלידה ). סובלת מפיסורה שהולכת ובאה (נבדקה ע"י פרוקטולוג-שהוא לא התרגש מסיפור הדם סמוי בצואה ושאל למה לבצע דם סמוי כשיש דם גלוי? אבל לא היה דם גלוי באותו יום) היא מלווה בדימומים וכאבים. (כרגע כבר שבוע עם טיפול של שמן פרפאין ונפידיפי ואין אני רואה דם) לפני שבוע לאחר שהפיסורה נפתחה ודיממה ביצעתי דם סמוי בצואה (באותו היום דווקא לא ראיתי דם גלוי) שנמצא חיובי ומאותו היום התחלתי לקשר דברים ,כאבי בטן, חוסר תאבון ,ירידה במשקל דם סמוי חיובי= סרטן המעי הגס ועוד שבשבוע האחרון נוספו לי גלי חום במיוחד בלילה (אני מזיעה אמנם לא עד כדי החלפת בגדים, אבל דבר שמקיץ את שנתי וגורם לי לא לחזור לישון) (אין לי במשפחה סיפורים של פוליפים או סרטן המעיים) אני חיה את המחלה מאז. יש לי בנוסף כאבים פנימים בגב התחתון שמקרינים לבטן התחתונה ולעצמות שביצידי הבטן (העצמות שבולטות לאנשים רזים) אם אני מניעה את גופי ימינה ושמאלה הכאבים ומורגשים גם בכיפוף. במישוש הבטן יש מקומות שרגישים למגע ואף מקרינים כאב למקום אחר בבטן הבטן כל הזמן באי נוחות. במיוחד כאשר אני לוחצת משמאל לטבור או מעל לטבור יש לחץ וכאב באגן.(היה לי בקע בהריון שלא בדקתי מאז שילדתי) בדיקות שבוצעו בשנה האחרונה ללא קשר לתלונות אלה :סיטי אנגיו בטן ואגן (בעקבות פקקת אחרי לידה שניה) אולטארסאונד ואגינלי, אולטארסאונד בטן כולל דופלר בבטן ,אולראסאונד בטן ביצעתי מספר פעמים במהלך השנה....הכל נראה תקין ספירות דם בי 12 חומצה פולית וכו' הכל תקין....... האם יש משהו שאני יכולה עוד לעשות? כואב לי ואני פוחדת..(האם יש בדיקה יותר ידידותית מקולנוסקופיה? לא פולשנית שאוכל לבצע האם יש טעם? למי לפנות?
 
ד''ר דני רוזין  
23:38 26.02.14
מי שצריך לרכז את הבירור והטיפול הוא רופא גסטרו.
בכנות, הסיכוי שהתופעות המתוארות קשורות לסרטן הוא קלוש, כמות הבדיקות שעברת היא מוגזמת, אבל אם את מעוניינת להמשיך לחפש זה בכיוון ברור של מערכת העיכול. בספק אם יש תחליף טוב לקולונוסקופיה כדי לקבל תמונה מלאה
 
אלעד
23:58 26.02.14
שלום,

לפני כ-3 חודשים עברתי תאונה בה נחבטתי בארובת העין ונוצר לי פנס.
היום הכל תקין ורגיל מלבד כך שצבע העור עדיין כהה קצת באיזור מתחת לעין ומעליה (מעל הריסים).
אני מבין שזה כתוצאה מהשטף דם, אך האם זה אמור לחלוף?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
00:00 27.02.14
כן
רופאת המשפחה שלי אמרה שייתכן שהדם נספק בפיגמנט של העור (משהו כזה) וייתכן שזה לא יחלוף. הגיוני?
לא סביר בשטף דם חד פעמי, פיגמנטציה שמקורה בברזל שבהמוגלוביןנקורית במצבים כרוניים כמו למשל ברגליים עם אי ספיקת ורידים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  11  12  13  14  15  16  17  18  19  ...  89  
 חיפוש בפורום זה
תגיות