בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 15

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
אני עומדת לפני ניתוח בעוד כחמישה ימים. בבדיקות טרום ניתוח עלה שבלוטת התריס אינה מאוזנת. TSH- 10, T4- תקין.
בד"כ אני מאוזנת ע"י טיפול באלטרוקסין 100. נראה לי שחוסר האיזון נובע מהסטרסס וסערת הרגשות בו אני נמצאת לפני הניתוח.
האם יש הצדקה לדחות ניתוח?
האם תוצאת הבדיקה מסכנת אותי בזמן הניתוח? באיזה אופן?
אילו השפעות יכולות להיות לזה עליי בזמן הניתוח?
אודה על מידע והמלצה
אם את כבר מאובחנת, מטופלת ובד״כ מאוזנת הרי שאין סכנה משמעותית, ה-TSH הגבוה מעיד על תת פעילות/מינון חסר של טיפול, אבל עיקר הסכנות היא בפעילות יתר חריגה או בתת פעילות משמעותית. מציע בכל זאת להתייעץ גם עם האנדוקרינולוג. וזה גם תלוי באיזה היקף של ניתוח מדובר.
 
אני
20:23 16.12.14
שלום.
לפני כשבוע סבלתי מהתקף של כאב גב דו צדדי באזור גובה הסרעפת שלא הוטב בשום תנוחה, ולאחר כמה שעות התפשט לבטן עליונה כאב לוחץ עם הרגשה של נפיחות כמו חגורה. הקאה הקלה מעט והכאב עבר עם אופטלגין. לא היה חום.
היות ולאחר כיומיים הופיעה באופן חד פעמי צואה שחלקה לבנה הומלץ על US בטן.
בנוסף יש לי בעיות גב ופרקים ידועות ומזה שנים סובלת מידי פעם מכאב דוקר בגב עליון מצד ימין ובגובה השכמות מימין שלא התיחסתי אליו בצורה מיוחדת. הכאב הזה לא קשור לארוחות ובהרגשה שלי הוא נקודתי מהעצמות ולא כאב מקרין.
1) האם יתכנו במשך שנים כאבים מידי פעם בגב, ללא כאבים בבטן עליונה במקרה של אבנים בכיס המרה?
2) צואה לבנה היא סימן לחסימה של מיצי מרה אבל בכל המקומות שמתוארים סימפטומים של אבנים זה לא מופיע כסימפטום. האומנם?
3) האם הסימפטומים שתארתי בכל זאת מתאימים לאבנים בכיס המרה ולכן במידה ובUS ימצאו אבנים יומלץ על ניתוח?
הבנתי שנפוץ מאוד מצב של אבנים לא סימפטומטיות שלא עושים איתן כלום וכאן יש סיכוי שהכאבים בגב נובעים מסיבות אחרות שיטעו?
4) היות ואני באמצע טיפולי פוריות וכל עיכוב מאוד משמעותי מבחינתי בגלל גיל, האם יש סכנה בדחיית הבירור במידה ואין שוב סימפטומים?
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
01:22 17.12.14
1. כן
2. מה זה ״כל המקומות״? בספרי רפואה זה כתוב... אבל לא שכיח
3. כן וכן
4. יתכן אבל זה די מרמז על אבנים
5. לא מאד רצוי לדחות אבל אפשרי. לא רצוי להיכנס להריון עם אבנים פעילות
 
נדב
07:37 07.12.14
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת גוש תת עורי מעל לקרסול, לאחר בדיקת מעבדה התגלה כליפומה, כנראה דלקתית. 
מטריד אותי העניין שהיתה וסקולריזציה היקפית מסביב לליפומה. 
מה פשר העניין לדעתך? הוסקולריזציה נבעה מהדלקת? תעבור מעצמה? תעודד צמיחה מחודשת של הליפומה? צריך לעשות משהו בנידון?
 
ד''ר דני רוזין  
07:48 07.12.14
וסקולריזציה נראית לעין או בפתולוגיה?
בכל מקרה- יתכן כתגובה לדלקת, אבל זה חסר משמעות אם האבחנה שפירה
 
נדב
08:26 07.12.14
הוסקולריזציה הייתה נראית לעין במהלך הניתוח, בתשובה הפתולוגית לא אמרו שום דבר בקשר לוסקולריזציה..
 
ד''ר דני רוזין  
08:33 07.12.14
אה- אם זה רק תאור ניתוחי אז תשכח מזה, חסר כל משמעות לעתיד.
 
נדב
11:09 07.12.14
ראשית תודה לך על התשובה המהירה.. אז לפי מה שאני מבין ממילותיך, יכולים להיות גם ממצאים שפירים עם וסקולריזציה, זאת אומרת שוסקולריזציה איננה נחלתם הבלעדית של גידולים ממאירים? אני שואל זאת מפני שמאוד חששתי ממהמצא הזה, גם אחרי תשובת הפתולוגיה..
 
ד''ר דני רוזין  
16:36 07.12.14
מה שקובע זה התשובה הפתולוגית.
 
עדי
 
18:37 23.11.14
שלום ותודה מראש על המענה.
מבקשת לדעת האם הבדיקה תקינה.
יש בסיכום כמה ממצאים שאינם ברורים לי, הבדיקה לאישה בת 80
מצורפים שני קבצים.
שוב תודה
 
עדי
 
18:38 23.11.14
 
ד''ר דני רוזין  
19:30 23.11.14
הבדיקה תקינה. השינויים הקטנים המתוארים חסרי משמעות, ואם הבדיקה לצורך מעקב עקב הגידול בשד הרי שאין עדות לגרורות.
מה הפריע לך?
 
עדי
19:43 23.11.14
קודם כל תודה רבה...
הבדיקה נעשתה עקב מרקר גבוה CA 19.9 שעמד על 54
הפריע לי הסיכום.
יש שם כמה סעיפים שלא הבנתי במיוחד מה שקשור למעי הגס (סעיף 5) והציסטות על הכליות (סעיף 4).
 
ד''ר דני רוזין  
20:29 23.11.14
ציסטות בכליות וסעיפים במעי הם שכיחים מאד בגיל כזה וחסרי משמעות כשלעצמם.
סעיפים לעתים גורמים לדימום או דלקת- לרוב לא.
אין בסיטי הסבר לסמן הגבוה, בד״כ פשוט עוקבים.
 
מרימי
20:02 10.11.14
לרופא היקר שלום נכון שאתה לא גסטרו אבל בכל אופן יש לי שאלה תאורטית: סובלת כבר זמן ממושך מכאבי בטן שבאים בהתקפים של שבוע ויותר ונעלמים כאילו לא היו מעולם. יש אבחנה של קרוהן אבל הוא מאוד מזערי בצורה קלה ולא ברור למה יש כאבים כל כך חזקים.גם יש לציין שכל ההבדיקות שעשיתי (ועשיתי ה מ ו ן...) כולם כאחד : שליליות !!! גם אין שלשולים תאבון שמור והכל יופי....
שאלתי היא : אולי הכיוון של הרופאים היא מוטעית לאורך כל הדרך ????
האם במצב כזה אבחנת הקרוהן היא נכונה והאם קרוהן יכוללהופיע אך ורק ככאב+ביופסיות לא חד משמעותיות ?????
האם יש לך מחשבה אחרת על מקור הכאב ???
תודה וסליחה על האורך.
 
ד''ר דני רוזין  
18:54 11.11.14
גם דלקת קלה יכולה לעתים לקרוב להפרעות בתנועתיות המעי, להצטברות גזים- כגורמים לעוויתות כאב.
השאלה מה זה ״כל הבדיקות״?
כולל CT? כולל MRI? כולל אנטרוסקופיה? קולונוסקופיה? קפסולה? בדיקות לגורמים אחרים כמו רגישות לגלוטן? ללקטוז?
יש המון בדיקות אפשריות- על רופא הגסטרו להחליט עד כמה להעמיק...
 
מרימי
21:10 20.11.14
יש לציין שעשו לי את כל הבדיקות הניתנות. הקרוהן שלי מאובחן אך ורק ע"י כאב בטן+ביופסיה שתמיד כתוב בה :חשד ל..היתר הכל תקין כמו בן אדם בריא. מה זה יכול להיות ????האם יש דלקת במעי שזה לא קרוהן ?? האם יש קרוהן כזה מוזר ??? תודה
 
ד''ר דני רוזין  
21:19 20.11.14
גם בקרוהן יש ביטויים שונים ודרגות חומרה שונות. אם לקחו ביופסיות- האם זה אומר שבכל זאת נראה משהו לא תקין?
האם היה ניסיון טיפולי כמו בקרוהן?
אם נאספו אכן הרבה בדיקות ואין אבחנה ברורה יש שתי אפשרויות: 1. לעזוב הכל כרגע, לחיות עם התופעות שאינן חמורות להבנתי, ולראות אם משהו מתפתח 2. לאסוף את על הנתונים ולגשת לחוות דעת נוספת אצל גסטרואנטרולוג מנוסה, שאולי ימליץ על בדיקות נוספות.
 
מירית
00:24 16.11.14
שלום וברכה,
אובחנתי בא"ס כי יש לי פיבריאדומה בשד. 34 מ"מ
מה דרכי הטיפול? האם יש סיכוי שזה יקטן לבד?
יש לציין כי אני מניקה. (ילדתי לפני כשבועיים)
 
ד''ר דני רוזין  
00:57 16.11.14
הגישה לפיברואדנומה תלויה במספר גורמים, ביניהם גם גיל, גודל, ומידת הביטחון באבחנה. האבחנה עצמה היא פתולוגית- על סמך ביופסיה, אבל פיברואדנומה ״טיפוסית״ (במישוש ובאולטרהסאונד), קטנה (פחות משני ס״מ) ובגיל צעיר (סביב 20) מאפשרת מעקב, לפעמים אפילו ללא ביופסיה. פיברואדנומות גדולות (מעל 2 ס״מ), או בגיל מבוגר יותר (מעל 40) ממליצים להסיר או לפחות לוודא בביופסיה. וכמובן בין זה לזה יש ספקטרום. יש כאלה שגדלות עם הזמן, ואחרות לפעמים קטנות, אז לרוב אין דחיפות וניתן גם לעקוב לתקופה מסויימת- ביחוד לאחר לידה כי לפעמים יש גושים דומים שקשורים להתפתחות השד ולגרוי ההורמונלי- ויכולים לסגת.
להחלטה הסופית אם לעקוב, לדגום בביופסיה או אפילו להתקדם ישר להסרת הגוש ממליץ להגיע, עם תוצאות האולטרסאונד, להיבדק אצל כירורג שד.
שלום,
תחילה תודה על התגובה המהירה שלך עזרה לי רבות.
בהמשך לשאלותיי ביצעתי סי טי בטן ואגן שיצא תקין ללא גושים , אני מוטרדת מאמינות הבדיקה מכיון ששתי אולטרסאונד ראו גוש בדופן הבטן . וכמו כן במגע בבטן מרגישים את הגוש / גולה בבטן .
הייתי במיון בלינסון ושם שלחו אותי למרפאה בת"ש עקב עומס בתורים הזמנתי ליום ראשון טור לד"ר סוריאנו באופן פרטי .
אני עדין סובלת מכאבים שלא נפסקים .
(חשוב לציין שבסי טי גם לא נראה ציסטה על הכליה שידוע שיש לי נראה ב-3 אולטרסאונד שונים)
האם יכול להיות שבדיקת הסיטי אינה נכונה ? האם רואים בסי טי אנדומטריוזיס ?
( אני מפחדת שמכיון שהסיטי יצא תקין שוב לא יאמינו לכאבים שיש לי )
באולטרסאונד דופן הבטן נראה פעמים תהליך הטרוגני בגודל 2.45* 1.13 ס"מ
אודה לתשובתך
דגנית
סליחה על השאלה - האם ניתן לקבוע אליך תור באופן פרטי ?
 
ד''ר דני רוזין  
10:33 12.11.14
צריך לראות את הסיטי- לעתים הפיענוח לא מדוייק ולא מתייחסים לדופן הבטן, ביחוד אם בהזמנה לא פורטה כראוי הבעיה. ולעתים זה אכן לא נראה בסיטי. כי דומה לרקמות סביב.
דברי עם ד״ר סוריאנו קודם. יתכן ויפנה אלי.
 
ענת
11:55 28.10.14
בן 31 ללא בעיות בריאות, לפני חודש הרגשתי בגוש קטן מעל הקרסול, בחלק החיצוני של השוק. ניגשתי לאורטופד שלפי מישוש הבחין לדעתו בגנגליון של מעטפת הגיד. בבדיקת אולטרסאונד הודגמו התוצאות הבאות: תת עורי, הודגם תהליך היפואקוגני ולא הומוגני בגודל של 1.3/2.7 סנטימטר, עם מוקדים נוזליים קטנים בתוכו, וסקולריזציה בעיקר היקפית מוגברת, נראתה הסננת השומן מסביב? האם ממצאים אלה יכולים להצביע על גנגליון או שיש צורך בבדיקות נוספות?
 
ד''ר דני רוזין  
12:30 28.10.14
יש קצת רמזים בתשובה לתגובה דלקתית, אבל זה לא שולל גנגליון. מציע לחזור לאורטופד עם התשובה.
בכל מקרה לא נשמע משהו מדאיג או מסוכן אבל קשה להתחייב לאבחנה בלי ממש לבדוק.
 
נדב
13:35 29.10.14
בהמשך לעניין הגנגליון, פניתי לאורטופד שאמר שלפי תוצאות האולטרסאונד אין מה לדאוג, אבל בכל זאת שלח אותי לביופסיה אבחנתית.
מה שמאוד הדאיג אותי כמובן. בכל מקרה במרפאה קבעו לי תור לעוד שבועיים בטענה שזה לא דחוף.
האם לדעתך זה עלול להדליק לי נורה אדומה או שלפעמים מבצעים בדיקה כזאת רק כדי לשלול במאה אחוז?
 
ד''ר דני רוזין  
13:49 29.10.14
משפט הסיום שלך הוא הנכון- לא כל אי ידיעה משמעותה שלילית... לעתים מקדם החשד לבעיה מאד נמוך ועדיין הרופא רוצה ודאות של 100 אחוז ולא 99
 
ענת
13:47 02.11.14
שלום ד"ר, אני עדיין ממתין לביופסיה, בינתיים שמתי לב שבזמן ישיבה ומנוחה הגוש מתרכך ומאבד קצת מהנפח, בעיקר בישיבה ממושכת. האם זה מעיד על משהו?
 
ד''ר דני רוזין  
18:46 02.11.14
זה יכול לתמוך שבכל שהממצא אכן מכיל נוזל, שכמותו שיכולה לפעמים להשתנות ולכן גדל וקטן. תהליכים כאלה הם שפירים כמעט בלי יוצא מן הכלל.
 
ענת
12:21 07.11.14
היי ד"ר, התור שלי לביופסיה הגיע, הגעתי לבית החולים שם פגש אותי ד"ר מרסר אורטופד, שהחליט לאחר צילום רנטגן ומישוש הגוש שהגוש אכן שפיר לחלוטין, החליט שאין צורך בביופסיה והמליץ על הוצאתו של הגוש בחודש חודשיים הקרובים. רציתי להודות לך מאוד על התשובות המהירות והמרגיעות שנתת לי בפורום ושעזרו לי לגשת לבדיקה עם חששות מועטים. עבודתך בפורום מבורכת.
 
רוביק
17:29 11.03.14
ד.נ.
לאיזו מומחיות או תת-מומחיות של ניתוחים זעיר-פולשניים מתאים לבצע הסרת ציסטה מורכבת, חשודה כ"שאת" (כאשר ציסטה זו נמצאה בכליה ב-U.S. תקופתי)? כירורגיה כללית? כירורגיה לפרוסקופית בכלל, או ספציפית כלשהי? כירורגיה נפרולוגית (יש דבר כזה?) וכו'? בברכה, אלי
 
ד''ר דני רוזין  
11:19 16.03.14
יש לפנות לאורולוג
שלום,
אני כבר 3-4 חודשים סובלת מכאבים בבטן תחתונה מימין , אני עברתי 2 ניתוחים קיסריים בעבר +יש לי סוכרת נעורים .
פניתי לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי לאולטרה סאונד בטן +צילום גב (לפני 4 חודש)
באולטרסנד ראו ציסטה בכליה וברנגן גב עקמת - ע"פ הרופאה שלי זה תקין .
פניתי לר3 רופאי נשים אחד טען שייש לי דלקת באגן וקיבלתי אנטיביוטיקה שלא עזרה לכאבים.
אתמול הכאב היה קשה יותר (חשוב להבין שהסתגלתי לכאב) ונגעתי היכן שכואב לי אני מרגישה מעין כדור קטן בתוך הבטן כמו מעין גולה בינונית בבטן בצד ימין בדיוק איפה שמסתיים הצלקת של הניתוח הקיסרי .
אודה על תשובתך כי אני מרגישה שלא מאמינים לי שכואב לי .
דגנית
 
ד''ר דני רוזין  
13:52 03.11.14
בהחלט יכול להיות להיות שיש לך אנדומטריומה- זה גוש בצלקת קיסרי שנובע מרירית רחם ש״נזרעה״ בצלקת. התמונה הטיפוסית היא גוש וכאב- לרוב מחמיר במחזור.
האולטרסאונד צריך להיות לא של ״הבטן״ אלא מכוון לצלקת.
שלום
תחילה תודה שעניתה לי
היום עשיתי אולטרסאונד דופן הבטן להלן הממצאים:
באזור השריר המיישר התחתון הודגם תהליך הטרוגני בגודל 2.45 * 1.13 ס"מ לציין רגישות וכאב הנבדקת
קיימת זרימה בתוך התהליך התהליך נמצא 0.8 ס"מ מתחת לפני העור.
סריקה לדופן הבטן השמאלית באזור המקביל מראה מבנה תקין של הרקמות.
לסיכום: בדופן בטן ימינית תחתונה הודגם תהליך הטרוגני עם זרימה בתוכו פיברומה? אחר? יש להמשיך הבירור בהקדם ולשקול קורלציה עם בדיקהת הדמיה מתקדמת יותר.

אודה לעזרתך הפינו אותי לרופא כירוגי אבל התור הקרוב עוד שבועים אני סובלת מכאבים חזקים
דגנית
 
ד''ר דני רוזין  
19:28 05.11.14
מאד מתאים לאנדומטריומה.
נראה שהפתרון יהיה בניתוח להסרת הגוש- בינתיים אין ברירה אלא להעזר במשככי כאבים
שלום רב,
אני רק אבהיר שאני בכל מקרה מתכנן לפנות לרופא המנתח בקרוב, לשקט נפשי, אבל בכל מקרה חשבתי שלא יזיק לקבל עוד חוות דעות בנושא.
לפני כחודשיים עברתי ניתוח בקע טבורי ללא הכנסת רשת. הניתוח עבר בהצלחה, ושוחררתי לביתי כעבור יום. מן הסתם, בתקופה המידית שלאחר הניתוח חשבתי בכאבים שלאט לאט הלכו ונעלמו. עם הזמן, התחלתי להרגיש כאבים, לא חזקים (למרות שבשבועיים האחרונים אני כן מרגיש אותם מתחזקים). באזור הניתוח - גם בצלקת (מתחת לטבור) אך גם מימין ומשמאל. חלק מהכאבים מופיעים רק במגע, לאו דווקא בצלקת, וחלק תמיד מופיעים. לא עשיתי שום פעילות גופנית בתקופה הזאת, או איזושהי פעילות בכלל. הכאבים לפעמים מרגישים כדקירות, לפעמים תחושה "שורפת", וקשה לי לשים את האצבע על איזושהי הגדרה מדוייקת. תקין אחרי חודשיים? מעורר חשד? אשמח לתגובה, תודה.
ככלל זה בהחלט יכול להיות במסגרת התקין, ישנם כאבים שונים באיזור צלקות ניתוחיות גם מאוחר יותר אחרי ההחלמה הראשונית, וזה לרוב חולף עם הזמן.
לעתים זה סימן ראשוני שכן יש בעיה בתיקון או התחלה של הישנות הבקע- בייחוד אם תוקן ללא רשת, ולכן חשוב להיבדק, ובמידת הצורך להשלים אולטראסאונד, לפי ממצאי הבדיקה.
שלום
אני בן31 סובל בתקופה האחרונה מכאבים בטבור בגלל הבקע.
כאשר מתחיל כאב אני מצליח להרגיע אותו על ידי לחיצה באיזור הבקע.
הדבר היה קורה בממוצע פעם בשבוע ובימים האחרונים זה קורה מספר פעמים ביום.
האם התדירות שגברה מצביעה על צורך בניתוח דחוף?
האם ניתן לבצע ניתוח של בקע טבורי ובקע מפשעתי באותו ניתוח?
תודה!
 
ד''ר דני רוזין  
18:48 02.11.14
אין צורך בניתוח דחוף היותמוהבקע אינו כלוא- אתה מצליח כל פעם לדחוף פנימה. אבל התדירות של הכאב לרוב מביאה להקדמת הניתוח.
אין מניעה לתקן יחד את שני הבקעים.
 
פוצי
17:48 14.03.14
שלום

לבני בן ה-16 יש גולה בין הישבנים שאובחנה כ "שערה הפוכה"

הפצע בקוטר חצי ס"מ בערך גם מדמם ,הכירורג בקופה ניסה טיפול בפולידין במשך

חודש שלא נתן כלום !!!

הוא הפנה אותנו למרפאות חוץ ושם אמרו שיש הסתעפות וצריך ניתוח .

לא קיבלנו טיפול כלשהו רק לגלח מסביב ולשמור על ניקיון האזור .

קראתי על אמבטיה חמה לשבת בתוכה ולנסות לפוצץ ,נראה לי מסוכן ...

אולי אמבטיות או חימום המקום ללא לחיצות יכולות לעזור ?

הניתוח בערך עוד חודש אולי יש משחה יעילה ?

או כל טיפול אחר לפני שמנתחים ?

תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
11:18 16.03.14
אם יש אבצס עם מוגלה וחום זה דורש ניקוז, אבל ברוב המצבים זו דלקת מתמשכת, שרק ניתוח פותר אותה, ואין הרבה מה לעשות לפני. שמירה על הגיינה זה תמיד נכון...
בכל מקרה אין בזה שום דבר מסוכן.
 
פוצי
11:57 16.03.14
התכוונתי לאמבטיה חמה/כרית חימום אם זה מסוכן ?

קראתי על הוצאת שיער בלייזר שהורגת את שורש השערה והפצע מחלים ...

זה יכול להתאים למצב שלנו או שכמו שכתבת רק ניתוח ....

חג שמח ושוב תודה
 
ד''ר דני רוזין  
12:15 16.03.14
הטיפולים המקומיים (חימום, אמבטיות) לא מסוכנים, רק שלא פותרים את הבעיה.
הסרת שיער יכולה לעזור למניעה, אבל גם כנראה לא תפתור את המצב הנוכחי.
בהרבה מקומות הגישה הניתוחית היום היא מינימליסטית, ניתן אפילו בהרדמה מקומית לנקות את התעלות מהשערות ולתת לאיזור להחלים.
 
פוצי
12:34 16.03.14
אני מסתכל על הגולה הזו ולא מאמין שלא ניתן לעשות הרבה חוץ מניתוח

ניסינו על דעת עצמנו משחה "איכטמול" וגם "סינטומיצין" ובאמת כלום

לא הציעו לנו הרדמה מקומית כמו שציינת ,שלושה רופאים אמרו ניתוח

הרבה תודה ויום טוב
אני אמורה לעבור את הניתוח להוצאת סינוס פילונדלי. קבלתי הפניה מהרופא לבית החולים. השאלה שלי בבקשה לאיזה בית חולים עדיף ללכת .? מי מתמחה בזה?
אשמח לתשובה מידית.יש לי כאבים נוראים שם ודימום לא נעים בכלל. תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
00:34 02.11.14
זה ניתוח שכיח שמבוצע בבתי חולים רבים, לא בטוח לגבי האופציה של הרדמה מקומית- זה בטוח יש בשיבא ובהשרון.
מה ההבדל בין חגורה אמריקאית לחגורה יפנית, במסגרת ההחלמה מניתוח מתיחת בטן במסגרת DIEPׂׂׂ? נתבקשתי לרכוש חגורה יפנית, ובבבית המרקחת בקופת חולים יש אמריקאית, האם ההבדלים סמנטיים?
 
ד''ר דני רוזין  
14:57 29.10.14
המונחים קצת מבלבלים (אפילו אותי...) אבל הכוונה חשובה:
את צריכה תמיכה אלסטית לדופן הבטן הקדמית, וזו בדרך כלל הכוונה בחגורה יפנית, היא רכה ואלסטית וניתנת להתאמת הלחץ על ידי הסקוטץ׳ הסוגר.
חגורה אמריקאית- כנראה הכוונה לחגורת גב, שיש לה תמיכות קשיחות יותר מאחור.
אז אם המוצר מתאים לצרכים שלך- השם פחות חשוב, ואם לא אז נסי בחנות אחרת.
 
זיוה
09:17 28.10.14
שלום רב. אני בת 34 אחרי 3 לידות. סיימתי להניק לפני 3 שנים ועדיין יש הפרשות חלביות דו-צדדיות לא ספונטניות, בלחיצה. לפני כחודשיים בצעתי בדיקת כירורג שד ,בדיקות הדמיה ופרולקטין. המלצת הרופא הינה מעקב. בנוסף מרגישה מן התעבות מתחת לבית שחי ימין עם כאבים שבאים והולכים. והרופאה אמרה שזו בלוטה מוגדלת עקב הנקות, פעילות של יש דומיננטית . רציתי לשמוע את דעתך, האם יש סיבה לדאגה ומה עושים במקרים אלו.
בתודה מראש, זיוה
 
ד''ר דני רוזין  
11:46 28.10.14
אם בדיקות ההדמיה והמעבדה (פרולקטין) תקינות הרי שאין צורך לעשות דבר, רואים לעתים תופעה זו- הגירוי והלחיצה ממשיכים את המעגל של יצור החלב, ופשוט צריך להימנע מלנסות ולבדוק.
 
זיוה
06:30 29.10.14
ד"ר, תודה על המענה. הייתי רוצה לשאל את דעתך לגבי בית השחי. האם התשובה של הרופאה היא מספקת בעניין והגיונית? האם הדבר לא מדאיג כי אני מאוד לחוצה
תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
10:08 29.10.14
לפעמים יש קצת רקמת שד ש״גולשת״ לבית השחי ונמושה כגוש או עיבוי- זה תקין ולא דורש טיפול. אם עברת אולטרסאונד לאחרונה אז מניח שלא ראו משהו חריג בבית השחי.
קשר לימפה מוגדל או במבנה חריג ניתן לראות היטב באולטרסאונד.
 
זיוה
10:51 29.10.14
ד"ר תודה רבה על המענה!
 
רחל
17:36 22.10.14
שלום

האם יש מגבלת זמן בשימוש בהאכלה בזונדה?
מאושפז שמקבל הזנה (לפני כן אכל מהפה עם מזרק) דרך זונדה מזה כשלוש חודשים.
ככל הנראה לא צפוי לחזור לאכול מהפה, והתוכנית בהמשך היא להאכלה דרך פג.

הבנתי שלא ניתן לבצע הפג בעת האשפוז מאחר והמצב הכללי/זיהומי לא יציב.

כמה זמן אפשר למשוך עם הזונדה? מה הסיכונים שבזה? והאם יש מקרים שמבצעים את הפרוצדורה גם בחולה עם זיהום?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
19:48 22.10.14
אפשר לתקופה מאד ארוכה
הסיכון הוא באספירציה (שאיפת תוכן לריאות)
 
רחל
00:49 24.10.14
שלום

איזה רופא מבצע את הפרוצדורה הזו? כירורג? גסטרו?
זה נעשה בהרדמה כללית? טשטוש?
כמה זמן זה לוקח? והאם נדרש אשפוז במקרה של חולה מבוגר?
מבחינת הסיכון לאספירציות, מה הייתרונות (או החסרונות אם ישנן) של זה מול האכלה בזונדה?

ושאלה לסיום, קראתי בכמה מקומות את המשפט הבא שקצת הפתיע אותי:

"חד עם זאת, נמצא כי באוכלוסיות מטופלים מסוימות השימוש בצינור הזנה אינו אמצעי יעיל, המשנה את מהלך המחלה. כך, אצל חולי שיטיון מתקדם (דמנציה) נמצא כי קיים שיעור תמותה גבוה מאד, בממוצע של 33% מן המטופלים, ב-30 הימים הראשונים לאחר החדרת הגסטרוסטום. הגורמים העיקריים המנבאים את שיעור התמותה הם גיל (מעל 75 שנה), אשפוז בעקבות מחלה חריפה, אספירציה (שאיפת חלקי מזון לריאות), דלקת ראות ודלקת בדרכי השתן. "

האם זה מסוכן יותר מאשר זונדה? ? ? מדוע?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
11:44 28.10.14
מי שמבצע זה רופא גסטרו, בטישטוש- וניתן אמבולטורית ללא אישפוז.
לגבי השאלה האחרונה- סטטיסטיקה זה דבר מבלבל שצריך להבין אותו ולא להידבק רק למסקנה הסופית. יש הבדל בין קשר נסיבתי לבין גורם ותוצאה. זה שיש אחוז תמותה גבוה זה לא אומר שהפעולה מסוכנת או שגרמה לזה, אלא שבמקרים רבים היא מבוצעת בשלבים האחרונים של החיים- ולמעשה אינה משנה את גורל החולה לטובה. לכן יש צורך בשיקול דעת האם שווה לבצע אותה- פעמים רבות יש לחץ של המשפחה או אפילו של הרופאים עצמם ״לעשות משהו״ או ״לא לתת לחולה למות מרעב״, כאשר ממילא שום התערבות כבר לא תאריך את חייו.
 
מירית
10:43 24.10.14
שלום וברכה,
אני בת 23 בשבוע 39 להריון.
כבר כשבועיים יש לה גוש בשד. הלכתי לרופא נשים- שאמר שזה גוש חלב והפנה לכירוג שד
שם נאמר לי כי מדובר בגידול שפיר ונשלחתי לעשות אולטרסאונד.
שאלותי:
1. האם מותר לי להניק משד זה?
2. האם אזדקק לניתוח? מה הדרכי טיפול לגידול זה?

תודה מראש.
מירית
 
ד''ר דני רוזין  
22:03 24.10.14
בודאי שמותר להניק.
צריך להשלים את הבירור לאחר הלידה- אולטראסאונד ולעתים ביופסיה, ואז להחליט אם זה דורש מעקב (יש כאלה שאף נסוגים) או הסרה של הגוש בניתוח קטן.
 
מירית
07:21 26.10.14
תןדה על תשובתך המהירה.
האם עדיף לחכות עם הא"ס לאחר הלידה(מקרינה וכד) או לעשות זאת כבר עכשיו?
 
ד''ר דני רוזין  
09:58 26.10.14
אין קרינה באולטרסאונד, אבל בשבוע 39 זה לא ממש משנה כבר...
 
מירית
18:11 26.10.14
הייתי בא"ס. שם נאמר לי כי יש גוש חלב שפיר בגודל 3.5 ס"מ.
אם זה גוש חלב אז איך זה גידול שפיר? זה לא שני מושגים נפרדים?
דבר נוסף, מה דרכי הטיפול? האם אזדקק לניתוח?

תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
01:07 27.10.14
צריך להבין את המונחים-שפיר זה כל מה שאיננו סרטני (ממאיר).
כפי שאמרתי- כעת אין צורך לעשות דבר אלא להמתין עד אחרי הלידה ולראות מה קורה עם הגוש- ולכן ממילא לא היה הרבה טעם לבדוק בשלב זה של ההריון...
מציע להיבדק שוב 4-6 שבועות לאחר הלידה אצל כירורג ולהחליט בהתאם.
 
נתן
19:54 19.10.14
רציתי להגיד כי אינני יודע את הסיבה [אני מישתדל לשמור על היתנהגות נאותה עם הבקע הזה, לא מרים דברים כבדים וכו]ובחודש האחרון הוא החל להציק לי יותר יום יום אני מרגיש כמו צריבה וכאב מסוים באיזור, עם זאת בחודש חודשיים האחרונים שמתי לב לשינוי בפעולת המעיים,שיכולתי אחת ליום להתרוקן בקלות,וכעת זה לא קורה,לא ממש עצירות קשה אבל שינוי בפעולת המעי, לכן אצטרך לעשות משהו בעיניין הבקע ,וכמובן ליידע את רופא הגסטרו, בשינוי שאני מרגיש,
לכן אני מיתלבט מה יבוא קודם, תיקון הבקע או קולונוסקופיה, או הפוך

אם כך מה ההמלצה?

שוב תודה
 
ד''ר דני רוזין  
19:47 22.10.14
קולונוסקופיה קודם
 
נתן
14:08 19.10.14
אני בן 56
לפני חצי שנה אובחן אצלי בקע מיפשעתי קטן ימני
בעוד זמן מה אצטרך לעבור קולונוסקופיה, כביקורת שנעשית לי ,כל 5 שנים,
האם אחד קשןר ,משפיע או מיתנגש בשני?,מה רצוי לבצע קודם?
האם רצוי לבצע קולונוסקופיה ואחר כך לגשת ל תיקון הבקע, או אולי קודם הניתוח ואחר כך

הקולונוסקופיה?
האם קולונוסקופיה לאחר ניתוח בקע, עלולה "לקלקל" את תוצאת הניתוח?
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
14:34 19.10.14
עדיף, אם כבר מתוכנן, להשלים את הקולונוסקופיה לפני.
אם חס וחלילה יש ממצא שדורש התערבות- זה קודם לתיקון הבקע.
 
אלי
22:58 17.10.14
יש לי 2 ציסטות בגב התחתון רופא העור אמר לי שזה ציסטות שומן תת עורי ולא לעשות כלום.
רציתי לשאול הענין מפריע לי אסתטית האם הצלקות יהיו גרועות מהציסטות?
ועם מי אני יכול להתייעץ איזה רופא?
 
ד''ר דני רוזין  
04:43 18.10.14
הצלקות לרוב קטנות
ניתן להתייעץ עם פלסטיקאי
 
אלי
22:39 18.10.14
הכוונה לכירורגיה פלסטית? זה בעיה אסטתית?
 
ד''ר דני רוזין  
22:56 18.10.14
פלסטיקאי הוא כירורג שעוסק בכירורגיה פלסטית...
זה גם אסטתי- אם כי לעתים מציק או מזדהם.
פלסטיקאי צפוי להקפיד על מראה הצלקת. אבל גם כירורגים מתעסקים בזה לעתים.
 
ש
09:29 16.10.14
שלום, מה יכול להיות הסיבה לכאבים בצד שמאל מתחת לצלעות רק בזמן הליכה של כמה דקות, לבתי בת 17 התחילו כאבים לפני שבוע וחצי אבל רק בזמן שהיא הולכת אחרי כמה דק ,בבית שהיא הולכת לא כואב וגם באופן כללי לא כואב בכלל רק בזמן הליכה,הרופא משפחה בדק אותה ולא מצא סיבה ואמר שנחכה עוד 10 ימים אם זה יעבור הילדה ילדה בריאה, אבל לפני כמה שבועות היא הייתה מקוררת מאוד והשתעלה ממש הרבה וזה עבר ועכשיו התחילו הכאבים האלה, זה לא כואב בשום צורה חוץ מההליכה והכאב לא ממש חזק אבל מציק, והיא גם בחוג ריקוד במשך שנים.
 
ד''ר דני רוזין  
10:38 16.10.14
שיעול חזק יכול לגרום לקרעים קטנים בשרירים בין הצלעות, או לסדקים קטנים בסחוסים או אפילו בצלעות עצמן. זה כואב למספר שבועות, מוחמר בתנועה ונשימה (ולכן גם למשל הליכה), ולבסוף חולף מעצמו. בכאב חזק נעזרים במשככי כאבים, בכאב חלש מספיקה סבלנות...
+ הוספת הודעה
   1 ...  11  12  13  14  15  16  17  18  19  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות