בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 15

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
פרופ' אבי ריבקינד
לפרטים נוספים
 
שלומית
10:12 26.10.12
שלום דוקטור.

גיליתי בקצה הציפורן ומסביבה בצד עיגול מוגלה בקוטר של כחצי ס"מ. בלחיצה קלה הכל התפוצץ ויצא ושמתי על זה כהל לחיטוי.
האם יש צורך לפנות עם זה לרופא?
עלי לציין שאני בהריון שבוע 38.
 
ד''ר דני רוזין  
17:47 26.10.12
אם הכל התנקז ונרגע אין צורך בעוד טיפול כעת.
שלום רב
אני בת 39 מזה 3 שנים סובלת מכאב באיזור הטבור . אובחן בקע טבורי עשיתי ניתוח לפני 2.5 שנים. הכאב שהיה לפני הניתוח נשאר.(אגב, בעבר עשיתי 3 ניתוחים קייסרים)
עם המעקב של אולטרסאונד שביצעתי לפני שנתיים על מנת לשלול חזרת בקע בגלל הכאבים הנמשכים נרשם בתשובה :" נסרק בתוך הרקטוס הימני מבנה סגלגל מוגדר תת הדי בקוטר 14 מ"מ במרכזו המבנה הדי והוא נראה כבלוטת למפה.אותו מבנה באותה צורה ובאותו מקום נסרק גם לפני הניתוח". הכירורגית שהפנתה אותי לבדיקה לא התייחסה כלל לתשובה זו ואמרה שהכאב נובע מהצלקת הניתוחית. האם יכול להיות שמקור הבעיה אכן לפי התשובה באולטרסאונד , אילו בדיקות אני אמורה לעשות לאיזה רופא לפנות. מבקשת את הנחייתך,
תודה מראש
יתכן ומדובר באנדומטריומה- רירית רחם שנזרעה בדופן הבטן.
זה לא מסוכן- אך יכול לכאוב, וניתן לטיפול ניתוחי.
 
ש
17:26 16.10.12
אני צריכה לעבור כריתת רחם, שחלות וחצוצרות כמו כן יש לי מעי גס מאוד מפותל דבר המקשה לעשות קולונוסקופיה ואני נאלצת לעשות קולונוסקופיה וירטואלית עם כל המשמע מכך שאלתי היא האם תוך כדי ביצוע כריתת הרחם וכו' ניתן לטפל בנושא המעי המפותל כדי להקל על ביצוע קולונוסקופיות בעתיד?
תודה על תשובה מהירה
 
ד''ר דני רוזין  
17:45 26.10.12
לא מומלץ וגם לא ממש ניתן.
 
יוסי
19:52 17.10.12
שלום ד"ר,לפני שישה חודשים עברתי ניתוח בקע חד צצדי בשיטה הלפרוסקופית,אני מרגיש טוב ואין לי שום תלונות,שאלתי היא האם עליי ללכת לביקורת מסויימת כי זכור לי שנתבקשתי לאחר חצי שנה ללכת לביקורת,תודה.
 
ד''ר דני רוזין  
17:44 26.10.12
אם הכל בסדר אין צורך בביקורת, אך לעתים זו העדפת המנתח- לעקוב אחרי "מעשה ידיו"
 
מתן
20:55 22.10.12
יש לי כבר מעל חודש וחצי כאבים במפשעות, מעין דקירות .
הרופא נתן לי אורקוקסייה, ואכן יש הקלה בכאבים אך הם לא נעלמו לחולטין. משום מה הוא סירב לשלוח אותי לאולטראסונ ד רקמות רכות.
שאלתי- האם זה הגיוני שתקופה כל כך ארוכה יש לי כאבים איומים?
מה ניתן לעשות?
אני כבר אובדת עצות וסובלת רבות.
שאלה נוספת- האם זה יכול להגרם מקיון יחסי מין (רגילים)?
תודה
אני צריכה לעבור ניתוח להסרת גידול ge junction (אחרי סדרת טיפולי כימו והקרנות)

אשמח לקבל המלצות למנתחים באיזור המרכז וירושלים
 
ש
22:46 20.10.12
פניתי אליכם בשאלה אך לצערי לא קיבלתי עליה מענה אני צריכה לעבור כריתת רחם, שחלות וחצוצרות כמו כן יש לי מעי גס מאוד מפותל דבר המקשה לעשות קולונוסקופיה ואני נאלצת לעשות קולונוסקופיה וירטואלית עם כל המשמע מכך שאלתי היא האם תוך כדי ביצוע כריתת הרחם וכו' ניתן לטפל בנושא המעי המפותל כדי להקל על ביצוע קולונוסקופיות בעתיד? אין הכונה לכרות או לנתח את המעי אלא למתן את זוית המעי על ידי הזזתו האם זה אפשרי?
תודה על תשובה מהירה





+ הוספת
 
ד''ר דני רוזין  
22:54 20.10.12
לא, אין פיתרון טוב למעי ארוך ומפותל.
שלום , לאחר שהחמירו לי הכאבים בבקע הלכתי לעשות אולטרסאונד שוב, הבקע נשאר אותו הדבר 0.4 ס"מ אך התגלה גם גודש בורידים הפוניקולארים, מה זה אומר ? איך זה משפיע? והאם זה מצריך טיפול דחוף?
לא משפיע ולא דורש שום טיפול.
רק אם יש ממש הרחבה של הורידים (וריקוצלה) יש לפעמים סיבה לנתח.
אני רוצה לציין שיש לי כאבים חריפים שמונעים ממני לעשות הרבה דברים,
האם הגודש הזה יכול להיות דלקת שממנה נובעים הכאבים? או שאני צריך לעשות ניתוח לסגירת הבקע בשביל להיפתר מהכאבים האלו?
 
ד''ר דני רוזין  
19:28 20.10.12
מניח שהכאב קשור לבקע, הורידים אינם תוצאה של דלקת.
שלום רב
יש לי שיעולים מזה 3 שבועות, השיעולים מאד חזקים, ואני מחפשת את הגורם להם, אך בד בבד, אני חוששת שחוזק השיעולים יפתח לי את הצלקות מ 3 הניתוחים הקיסריים שעברתי.. כל שיעול אני חוששת, וכל שיעול מרגישה שהפעם זה הולך להפתח..
אשמח לשמוע דעתכם!
תודה ושבת שלום
 
ד''ר דני רוזין  
17:58 19.10.12
תלוי מתי נותחת, אם לא לאחרונה אז הסיכוי קטן מאד
הניתוחים הקודמים היו לפני 8+7 שנים ..
 
ד''ר דני רוזין  
18:11 19.10.12
אמנם כל צלקת היא נקודת חולשה מסויימת, אבל הסיכוי לבעיה עדיין נמוך מאד
שלום, רופא משפחה הפנה אותי לבדיקת US של רקמות רכות בזרוע שמאל.

ממצאים של US
הודגם איזור בצקתי עם קולקציה נוזלית בגודל 1.3 ס"מ עם הסננה מסביב. שינוים תת עוריים בתוך רקמת שומן בלבד.

כירורג ציין כי US אינו מספק והפנה אותי ל CT רקמה רכה. בהפניה כתב
גוש תת עורי בזרוע שמאל, סמוך לאקסילה בוצע US רקמות רכות ונמצאה קולקציה נוזלית 1.3 ס"מ עם הסננה.
אין סימני דלקת או זיהום. הגוש נמוש מוגבל יפה ואינו רגיש.
מטרת הפניה: CT רקמות רכות של דופן החזה מתחת לאקסילה השמאלית, אקסילה שמאלית וזרוע שמאל בחלקה העליון. חיופש ת.ת.מ

כמה שאלות

האם חייב לבצע CT? אין בדיקה אחרת ( חשש מקרינה מיותרת )
האם יש מקום לדאגה, אני די מודאג

תודה רבה
קשה להתווכח עם הכירורג שבדק אותך והתרשם בעצמו, אבל ההרגשה שלי שזה משהו בנאלי כמו ציסטה של בלוטת חלב.
שלום

עברתי ניתוח אפנדציט לפרוסקופיה לפני שבוע וחצי .
הפסקתי גלולות החודש ופעם אחרונה שקיבלתי מחזור היתה ב- 10/9. (אגב, יש לי ילדה כבר זו לא פעם ראשונה שאני מנסה להכנס להריון).

לפני הניתוח בדק אותי גניקולוג כי חשבתי בהתחלה שאולי הבעיה גניקוליגית ואמר לי שאין הריון והפנה אותי לבית חולים בשל חשד לאפנדציט ואכן זה היה אפנדציט ועברתי את הניתוח ואני כבר בהחלמה מלאה ממנו , לפחות בהרגשה שלי .
מחזור עדיין לא קיבלתי. יש לי איחור של כשבוע, (היום זה היום ה- 36 מאז המחזור לרוב היו לי מחזורים של 30 יום) קיוותי שזה הריון בכל זאת אבל עשיתי היום בדיקת הריון ביתית וזה שלילי- אין הריון.
האם ייתכן שאין לי מחזור בגלל הניתוח שעברתי? איך זה ישפיע על המחזור ועל הביוץ הבא?
בבית חולים אמרתי למנתח שאני מנסה להכנס להריון והוא אמר שאין לזה שום השלכה ואני יכולה להמשיך לנסות מיד לאחר ההתאוששות שלי אבל בפועל לא קיבלתי מחזור ואני קצת חוששת שיש בעיה
מה את ממליצה לי לעשות?
אודה לעזרתך
הרבה פעמים המחזור יוצא מסינכרון סביב ניתוחים, זה מסתדר מעצמו ברוב המכריע של המקרים
 
דן
19:34 13.10.12
בזמן האחרון (כמה שבועות), יש לי כאבים באזור המפשעה משני הצדדים, אבל בעיקר מצד אחד. בצד שהכאב מופיע לעיתים רחוקות, עברתי לפני כמה שנים ניתוח בקע. אבל בצד שלא היה כלום, הכאב בולט יותר. הכאב עצמו מופיע בעיקר כאשר אני משחרר את הבטן (היא יוצאת החוצה) וכאשר מכניס אותה פנימה בצורה אקטיבית. ז"א יש מתיחה של השרירים בשני המקרים. כאשר היא במצב נייטרלי, הכאבים פוחתים ואף נעלמים.
מה זה יכול להיות? האם זה רק כאב שרירים שיעלם עם הזמן? או משהו יותר רציני?
תודה.
 
ד''ר דני רוזין  
20:32 14.10.12
קשה לומר בלי לבדוק, לעתים גם בבדיקה קשה להתחייב ומפנים לאולטרה-סאונד
 
ניב שופן
14:59 13.10.12
לדוקטור שלום,
אני למדתי במשך 3 שנים בבית ספר צבאי וכיום אני נמצא בקורס במערך הטכני.
במשך השלוש שנים האלה וגם עכשיו הנעליים הצבאיות גרמו לי לציפורן חודרנית ונפיחות ב2 הרגליים.
רציתי לשאול האם אפשר לקבל פטור בגלל הסיבה הזאת?
ועוד שאלה,אמרו לנו שמי שלא יכול להיות עם נעליים צבאיות לא יכול לשרת במערך.
איך אפשר לעשות זאת דרך רופא?
בתודה,ניב שופן
 
ד''ר דני רוזין  
16:23 13.10.12
מניח שכן, לפחות פטור זמני, אבל מציע שתתייעץ עם הרופא הצבאי
 
נפתלי
17:36 10.10.12
אני בן 63. קיימת אצלי היחלשות רקמת חיבור בשריר הבטן,
מתחת לעצם החזה. השאלה האם כדאי להגיע לניתוח למרות
שלא מדובר בבקע?
 
ד''ר דני רוזין  
18:38 10.10.12
במחלה אחת-לא.
 
ליאור 55
11:49 09.10.12
שלום רב

הייתי אצלך בביקורת בחודש יוני ונידרשתי לבצע סונר שדיים ...עדין לא ביצעתי מאחר ואני מקבלת תשובות שאין תורים ...וניסתי במיספר מקומות כולל בתל השומר אין בעיה של התחייבות מקופח ..דיברתי עם יפעת וחגית ואין תורים רק בדצמבר וניראה לי שמוגזם לחכות חצי שנה לסונר ..

אני אשמח אם תוכל לעזור לי כי זה לא נשמע הגיוני לחכות חצי שנה ...

תודה רבה וגמר חתימה טובה ..
 
ד''ר דני רוזין  
11:01 10.10.12
אני מודע לבעיית התורים, אם אין מוקדם יותר בקופה אז מציע להאחז בתור הקיים, רק עוד חודשיים... אולי יתפנה בינתיים משהו קודם.
בכל מקרה אין ממש דחיפות.
 
סמדר
22:52 07.10.12
רב תודות
שלום. לפני כ 10 ימים עברתי ניתוח לתיקון בקע טבורי בצלקת ניתוח. במהלך הניתוח הרופא היה צריך להזיז קצת את הכבד שהיה דבוק לבקע. בבדיקת דם שבוצעה בבית החולים מספר שעות לאחר הניתוח היתה עלייה גדולה ברמת אנזימי הכבד - עליה של פי 3 מבדיקה שהיתה לי לפני שבועיים ורמת ה AST ו ALT לדוגמה היתה מעל 400. שאלתי: האם זה תקין שיהיו ערכים גבוהים מיד לאחר ניתוח? האם מדובר אותי על סטרס של הגוף לאחר ניתוח בהרדמה מלאה בו הוזז גם הכבד? האם תפקויד הכבד ישתפרו עם הזמן? מתי כדאי לבצע בדיקת דם נוספת לבדיקה חוזרת של תפקודי הכבד?
עליית האנזימים אינה תקינה, אך לרוב חולפת ואינה סימן לבעיה רצינית. היא יכולה להיות למשל בתגובה לתרופה או חומר הרדמה, ולעתים מקרית ואינה קשורה כלל לניתוח אלא לגורם אחר (אבני מרה? אלכוהול?). נגיעה בכבד לרוב אינה גורמת לעליה משמעותית, אך לא ברור לי מה בדיוק נעשה בניתוח, הכבד אינו נמצא באיזור הטבור.
אם יש ירידה ספונטנית עד לנורמה (תוך שבועות ספורים) אין מקום לדאגה ולרוב גם לא לבירור נוסף. אם יש עדיין סימני שאלה כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו מומחה לכבד.
 
סמדר
19:48 07.10.12
שלום וחג שמח

תודה על התשובה חזקת את דעתי
אינני מבינה מדוע רופאת משפחה מסרבת לבדוק אפלא כשחשוב לדעת זאת לפני ניתוח.
בעתיד סביר להניח שנערה זו תשתמש בגלולות למניעת הריון ,ובנוכחות אפלא אסור לצרוך גלולות הלו .
מאיפה באה התנגדות הרופאה לשלול מחלה שעלולה להיות כל כך מזיקה אם לא יודעים על קיומה. האם הבדיקה יקרה? האם לטפל בנזקים פחות יקר ?
האם עם המתח שאני עוברת לפני הניתוח והשם יודע מה תיהיה התוצאה ,אני צריכה גם להתווכח עם הרופאה שתבדוק אפלא טרם הניתוח.
יש לנו תאריך לניתוח וספק עם נדע עם המחלה קיימת אצל הבת ,מאחר ולוקח זמן עד שמגיעה התוצאה של הבדיקה.
אנא עזור לי האם לדחות את הניתוח עד שהבת תעבור בירור לאפלא?
או לנתח בתאריך שנקבע ?ולידע את המנתח שיש רקע משפחתי לאפלא


מודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
20:46 07.10.12
מציע ליידע את המנתח ולקבל את חוות דעתו.
רוב הניתוחים האלו אינם דחופים.
את הבירור מבצעים דרך המטולוג- לא בטוח שחייבים לעבור דרך רופא משפחה בשביל זה (תלוי אולי בחוקי הקופה)
 
סמדר
17:51 04.10.12
שלום וחג שמח

נערה אמורה לעבור ניתוח להסרת גוש בשד .ובמשפחה יש רקע גנטי למחלת אפלא

האם חשוב לעבור בירור ולישלול המצאות מחלת אפלא לפני שתבצע את הניתוח?


מודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
17:22 07.10.12
כן - רצוי מאד למרות שמדובר בניתוח קטן. כל הפרעה קרישה היא מידע חשוב לפני ניתוח.
אבקש המלצות על כירורג מנוסה בתיקון בקעים טבוריים.
האם מחויב בהרדמה כללית?
מהם סיבוכים אפשריים בעקבות ניתוח כזה?
לא חושב שהפורום מיועד להמלצות אישיות.
לרוב אכן מומלצת הרדמה כללית- כי הניתוח עלול להיות מורכב יותר. לעתים אף מבוצע בלפרוסקופיה. מלבד הסיבוכים הרגילים של ניתוח (דימום, זיהום) ישנו כמובן סיכון שזה שוב יכשל. שימוש ברשת הוא כמעט מחוייב המציאות.
+ הוספת הודעה
   1 ...  11  12  13  14  15  16  17  18  19  ...  75  
 חיפוש בפורום זה
תגיות