בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 15

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
 
מיכל
19:15 23.04.14
שלום רב,

האם שמעתם על מכשיר ננונייף שמשמש לניתוח להוצאת גידול בלבלב עם מעורבות כלי דם? האם ניתוח כזה בוצע בארץ או בעולם ?

תודה .
 
ד''ר דני רוזין  
17:02 24.04.14
כן, סוג של הפעלת אנרגיה לחיסול הגידול, נמצא בשימוש בשיבא, יתכן ועוד מקומות.
 
יובל
01:30 11.07.14
 
אלי
22:15 25.06.14
אני בחור בן 22 סובל מטחורים כבר 3 חודשים לפני כחודש הייתי אצל הרופא שהציע לי לעשות קשירה לטחור בכמה ימים שאחרי הטיפול הייתה הקלה אבל אחרי תקופה קצרה חזרו שוב הכאבים הייתי אצל הרופא שוב והוא הבהיר לי שיש לפני עוד שתי קשירות שבכל פעם מניחים שתי גומיות על הטחור שאלתי היא כזאת האם בקשירה רגילה היא מבוצעת 3 פעמים קשירה אחת לשלושה שבועות ואם הקשירה לא עוזרת האם יש טיפול ניתוח אחר שיפתור את הבעייה מבלי תופעות לוואי במיוחד כמו אי שליטה בסוגרים תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
11:23 06.07.14
אם עיקר ההתבטאות היא כאב כדאי קודם לוודא שהאבחנה נכונה, ושלא מדובר למשל על פיסורה, הרבה פעמים מייחסים תופעות באיזור פי הטבעת ל״טחורים״ כי זה מה שאנשים מכירים ולא מודעים לפתולוגיות השונות. גם הרופאים לעתים טועים בזה.
אם אכן מדובר בטחורים פנימיים משמעותיים (בדרך כלל מציקים אבל לא תמיד כואבים) ניתן אכן לקשור, יש שלושה איזורים והיה נהוג לקשור כל אחד בנפרד, היום יש נטיה לקשור יחד שניים או אפילו שלושה בו זמנית אבל הרבה עדיין מהססים ומפרידים למספר טיפולים.
אם הקשירה נכשלת ניתן לחזור עליה, ולעתים מגיעים לניתוח- הוא לא מסוכן אבל ההתאוששות קצת קשה, ולכן אינו פופולרי.
 
הילה
12:53 04.07.14
שלום רב,
בת 28, בריאה בדרך כלל לא מעשנת.
מזה 4 חודשים אני סובלת מכאבים בחזה בהתחלה הכאב היה מגיע ועובר ועכשיו הוא כאב תמידי המופיע גם בלילה כלומר במנוחה ומאוד מקשה עלי לישון.
עשיתי צילום חזה יצא תקין, בדיקות דם תקינות וא.ק.ג תקין.
בחודש מאי עשיתי ניתוח להוצאת התוספתן ומאז אני בסדר לא מאמינה שהכאבים קשורים לכך מה גם שלאחר הניתוח ביקשתי אולטראסאונד בטן שיצא תקין.
הרופא משפחה אמר שאין לי כלום והפנה אותי לפיזיותרפיה מאחר וישנם גם כאבים באזור הגב.
יש לציין כי אני במתח רב וסובלת מהתקפי חרדה בנוסף חלק מהמקצוע שלי אני צריכה לשבת שעות רבות אל מול המחשב.
האם יש צורך לבקש CT חזה מהרופא?
תודה רבה.
 
ד''ר דני רוזין  
13:02 04.07.14
לא ברור מה זה ״כאבי חזה״
צד אחד? שניהם? מרכז? בדופן החזה? בנשימה? בשד?
יש הרבה סוגים ולפי זה הבירור והטיפול.
סי טי חזה לרוב אינו נותן מענה ואינו חיוני- אלא בשאלות ספציפיות (לגבי אבחנות שלרוב אינן קשורות בכאב)
 
הילה
13:08 04.07.14
כאב במרכז בית החזה, מרכז הצלעות מאוד חזק. לעיתים גם מתחת לשד שמאל. עשיתי א.ס. שד בחודש מרץ יצא תקין + ביקור אצל כירורג שד לפני שבועיים שלא מצא שום ממצא במישוש ידני.
 
ד''ר דני רוזין  
13:15 04.07.14
זה אכן נשמע כמו כאב ״מוסקולוסקלטלי״ שנובע מדופן החזה- שרירים, צלעות, סחוסים, ויכול להיות קשור למתח וחרדה.
לא נראה שסי טי חזה יתרום משהו (כרוך בקרינה), הטיפול בעיקרו הוא תרופתי בכאב ובחרדה
 
aviv
16:42 30.06.14
הרופא נתן לי קרם בשם עזרקאין רציתי לדעת איך אני אמור להשתמש בו לטחורים פנימיים האם אני שם אותו עם האפליקטור כמו בפרוקטו גליבנול או רק באופן חיצוני בפי הטבעת תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
17:58 30.06.14
אפשר יותר בפנים- אבל זה רק קרם מרגיע וקצת מאלחש.
 
שושנה
09:44 30.06.14
לאחרונה אובחן אצלי בקע מפשעתי מצד אחד, ע'י כירורג ששלח אותי לאולטרא סאונד מיפשעות כולל בקע, והיה רשום שם אם אנני טועה-מפתח קל בתעלת המיפשעה, [פשוט שמתי היכן שהוא את התוצאה ןהיא כרגע לא לפניי]
אני נוטלת מיקרופירין 75 בגלל הצרות קלה בקרוטיס, וכן נוטלת סימבסטטין וטריטייס וזיזוטיאזיד, בת 56, בת 56
אבקש לדעת האם עלול להיות מצב של דימום פנימי באיזור הבקע בגלל שנוטלת אספירין? או שהחשש שלי מיותר? אני קצת לחוצה מזה,
שהריי עד כמה שאני מבינה, הבקע הוא סוג של קרע, וקרע נראה לי עלול לדמם, האם אני טועה? איך זה מתנהל במצב של בקע ושימוש במדלל דם?

בתודה בשביל התשובה
 
ד''ר דני רוזין  
09:49 30.06.14
טועה.
זה לא קרע במובן של טראומה אלא יותר החלשות הרקמות שגורמת למתיחה ויצירה או הרחבה של פתח בין השרירים.
 
פזית
15:58 29.06.14
שלום רב,

לפני כחצי שנה אובחנה בצווארי ליפומה שגודלה 9*36. כיון, חצי שנה אחרי עשיתי שוב בדיקת אולטרסאונד והבדיקה הראתה שהגודל השתנה ל- 5.5*38.

האם כדאי / מומלץ להוציאה?

בתודה ובברכה,

פזית
 
ד''ר דני רוזין  
09:00 30.06.14
לא נראה שיש שינוי, זה בתחום הטעות של המדידה...
אם לא מפריע אפשר עוד לעקוב.
 
מיקי
18:36 24.06.14
שלום רב,
שלום רב, אשמח לדעת לאיזה סוג רופא אני פונה אם חשדו שיש לי בעיות כיס מרה מס פעמים + כאבים כרוניים של 3 שנים שכם ימין ומתחת צלע ימין , דקירות והתכווצויות רק בחודש האחרון חלה החמרה ש״ח צמרמורות עם פעמיים ירידת חום גוף ל35 וקור + הגעה למיון עם זיהום חריף .סערבתי לעשות סיטי מאחר ואני בת 30 עם 5 סיטי ללא אבחנה בשנתיים אחרונות באולטרסאונד לא נמצאו אבנים . בעיות של סוכר וכולסטרול מאוד גבוה כן... האם מדובר בגסטרו או כירורגיה? תודה רבה מראש! מיקי
 
פריאל
00:16 26.06.14
מוכר מאוד. הדאלה היכן ביצעת סי טי של הבטן? אמא שלי ביצעה בסנדלריה של הלל יפה לפני שנה וחצי ושם נכתב שהכל תקין באולטרסאונד נראה בוץ. הרופא חשב לנכון לבטוח במפענח הסנדלר של הלל יפה וכך התוצאה " תקין"
לפני מספר חודשים אושפזה בשל הקאות חמות/צהובות הפלא ופלא אבנים בכיס המרה נראה באולטרסאונד אבל בסי טי של הסנדלרים נאדה!!! אילו בסי טי בטן שבוצע באסותא נכתב בברור אבנים קטנות.
הכל תלוי היכן בוצע הבדיקה ומי המפענח!! לפעמים רצוי לקחת את הדיסק לפענוח נוסף באופן פרטי.
בריאות שלמה
 
ד''ר דני רוזין  
12:29 26.06.14
זה אמנם כיף להשמיץ אבל סיטי אינה בדיקה טובה לאבני מרה.
הפורום אינו במה להשמצות ונאצות.
 
ד''ר דני רוזין  
12:30 26.06.14
מציע להתחיל אצל רופא גסטרו, כדאי לשקול MRI של כיס ודרכי מרה
אעשה כדבריך!
 
פריאל
19:40 25.06.14
שלום רב,
אמא שלי אישה סיעודית היא סובלת מאבנים קטנות בכיס המרה ומידי פעם נתקפת כאבים חזקים. נאמר כי יש אפשרות להימנע מניתוח עי כדורים ממיסים אבנים. עד כמה יעיל טיפול תרופתי?
תודה
 
avi
09:25 24.06.14
רציתי לדעת האם בעת קשירת טחורים יכול הרופא לראות אם יש צניחת מעי או שצריך בדיקה מיוחדת בשביל זה ובמה מתבטאת צניחת מעי בשלב הראשוני תודה רבה
שאלה קצת כללית מקווה שיש תשובה:

1. מה הסיכוי לשרוד תוספתן שהתפוצץ (התנקב) וזיהם את חלל הבטן ללא שום טיפול, לא אנטיביוטי וללא ניתוח ? כמה ימים ניתן לשרוד במצב כזה אם בכלל ?

2. האם ישנם מקרים בהם התוספתן מתפוצץ והטיפול הינו תרופתי בלבד ללא ניתוח ? האם במקרה כזה לא נותר במקום נקב ממנו עשוי לצאת החוצה מזון שעובר במעי, אל תוך חלל הבטן ?

תודה.
כמובן שפעם היו אנשים שמתו ממצבים כאלה... אבל צריך לזכור שלגוף יש מנגנוני הגנה וריפוי, הרבה פעמים ההתנקבות הופכת לאבצס מוגבל ולא לזיהום כללי בחלל הבטן.
קשה לנקוב במספר מדוייק, אבל שווה לזכור שבימינו התמותה מאפנדיציטיס זעומה- במקרים רבים של התנקבות הטיפול הוא באנטיביוטיקה ללא ניתוח. איזור ההתנקבות מתכסה על ידי רקמות סביב ונסגר.
 
ליא
13:35 22.06.14
שלום דר
בת 23 , לפני חודשיים הופיע אצלי בשני צידי המפשעה בקו התחתונים שתי בלוטות לימפה בכל צד אחת יותר גדולה מהשנייה ,הבלוטות לא כואבות אך רכות וזזות בעת נגיעה, שני רופאי משפחה שבדקו טענו שאין מה לחשוש בלוטות לא חשודות , כבר כמה פעמים שפניתי לרופא משפחה באותו נושא והוא שוב הסביר שאין צורך לעשות כלום וזה לא מסוכן כל פעם שאני קוראת על בלוטות אני שומעת את השמ לימפומה והלב שלי נופל מחדש , דר אנא התייחסותך אני סטודנטית ויש לי תינוקת והלחץ גובר ואינני מתפקדת מהמחשבות..האם להסתמך על אבחנת הרופאים או לדרוש בדיקה מעמיקה ?? האם בלימפומה הבלוטות הן אכן יותר גדולות וקשות כמו שטען הרופא .. או שלדעתך אפשר לפספס ולטעות באבחון..
 
ד''ר דני רוזין  
03:44 23.06.14
ברוב המצבים אכן לאיבחון של הרופא המיומן לגבי מידת החשד יש דיוק לא רע, אבל כמובן שאין דיוק של 100 אחוז. אבל להשלים אולטרהסאונד שמראה גם את במבנה הפנימי של הבלוטה.
יחד עם זאת נראה שרמת הלחץ שלך לא מוצדקת, רוב הסיכויים שהרופא צודק.
שלום,

בחורה שעברה לאחרונה ניתוח אפנדציט סיפרה שאילצו אותה לפני הניתוח ללבוש חלוק כאשר מתחתיו אין שום בגדים, אפילו לא חזייה ותחתונים. היא מצאה זאת מאד משפיל ומביך.

האם זה נכון ? מדוע בחורה צריכה להיות עירומה בזמן ניתוח כזה ? מדוע פלג הגוף העליון צריך להיות חשוף כאשר הניתוח בכלל באיזור הבטן ?
יש לזה שני טעמים רפואיים עיקריים:
1. המנעות מוחלטת מכל פריט לבוש חיצוני שעלול להגביר סכנה לזיהום
2. הימנעות מפריטי לבוש ותכשיטים שמהווים סכנה בעת הניתוח, עלולים לעלות באש או להעביר חשמל ולגרום לכוויות- שכן משתמשים ב״סכין חשמלית״ במתח גבוה לחתוך ולצרוב כלי דם.
לצערנו כל החוויה של להיות חולה, להיות מאושפז, להיות נתון בידיים של אחרים, להיות תלוי בזולת ולהיות חשוף פיזית (ונפשית) היא חוויה קשה לא נעימה ומשפילה, אבל הכורח להמנע לסיבוכים ולתת את הטיפול המיטבי לעתים מחייב זאת. ככלל עושים מאמץ לשמור ככל האפשר על צניעות וכבוד עצמי, וכמובן שיש גם מרכיבים שאולי ניתנים לויכוח וניתן לוותר עליהם או לשפר אותם, אבל החוויה ככללותה היא לא נעימה... ועדיף להתייחס אליה ככורח ולקבל את זה בהבנה- לאף אחד במערכת אין רצון להשפיל בכוונה רעה.
זה עדיין נשמע מוזר משום שבצילומי וידאו של ניתוחים באינטרנט ניתן לראות שהמטופל מכוסה תמיד בסדין גדול בו קיים פתח רק באיזור הניתוח.

אז עדיין אני לא מבין מדוע איבריה הצנועים של הבחורה המנותחת צריכים להיות חשופים לעיני הצוות (לפחות בתחילת הניתוח) אם גם כך בהמשך סדין גדול מכסה אותם.

זה נראה קצת חסר היגיון, ואני בהחלט מבין לליבה לגבי תחושת ההשפלה והמבוכה שבדבר.
 
ד''ר דני רוזין  
20:50 21.06.14
כנראה לא קראת או לא הבנת את התשובה.
הסיבות קשורות לבטיחות המנותח מבחינת זיהומים וסכנת כוויות.
יחד עם זאת משתדלים לשמור על צניעות ומניעת חשיפה מיותרת באמצעות חלוק הניתוח, ככל ניתן. כמובן שבעת הניתוח עצמו רק האזור המנותח חשוף- שוב מטעמי סטריליות.
אם נעדיף את צניעות המטופל על השיקולים הרפואיים נגיע למצב הקיים באירן או בערב הסעודית.
 
רמי
22:56 21.06.14
פשוט חשבתי שאם אותם חלקים בכל מקרה מכוסים בסדין בזמן הניתוח אז לא קיימת מהם הסכנה של זיהומים וכוויות שהזכרת.
 
ד''ר דני רוזין  
23:07 21.06.14
זיהום יכול לנבוע מחיידקים הנמצאים על בגדים חיצוניים. כוויות יכולות לנבוע מבד סינתטי ודליק, או מבד שנספג באלכוהול בעת החיטוי.
ההנחה שלך, שהדברים נעשים ללא מחשבה וסיבה וללא התחשבות במטופל וברגשותיו, היא מוטעית.
 
חוה
10:28 20.06.14
בת 32
אבקש לדעת האם מקום ניתוחי שנתפר בחוטים נמסים,אפשר לנקות במי חמצן אחרי שמורידים את התחבושת כדיי לשים אחת חדשה, עד שאפשר יהיה לרחוץ במים וסבון,
האם מי חמצן בטוחים לשימוש באיזור תפר עם חוט וכזה, ומנקים ביעילות?
או שאסור כי עלולים להמיס את החוט?
מצטערת שלא הייתי מרוכזת תודה
 
ד''ר דני רוזין  
14:26 20.06.14
אפשר- אבל גם אין שום בעיה עם מים וסבון
 
בוריס
20:26 18.06.14
דוקטור נכבד
האם אוכל למרוח מישחת סינטומיצין על התפר,[ ליתר ביטחון]
ואם כן האם החומר שבמשחה משפיע כלשהוא על התפר על החוט
[למשל עלול להמיס אותו חלילה או לפרק אותו או משהו כזה? או שהמישחה בטוחה לשימוש במקרה כזה?]

ברוב תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
21:07 18.06.14
סינתו זה מצויין.
אז אני מבין שאוכל להשאיר המקום ללא חבישה אחרי הרחצה למרות שמבצבץ איזור זעיר של דם במקום מסוים באיזור התפר, אך האם עליי לחשוש מזיהום או להיות רגוע? כי אני פוחד מזיהום כשאני רואה את הדם הזה,
והאם לשים למשל משחת פולידין על התפר אחרי הרחיצה או לא לשים?

הרבה תודה מראש עבור מענה
 
ד''ר דני רוזין  
20:13 18.06.14
להיות רגוע
 
בוריס
15:10 18.06.14
בן 44 עברתי ברית כהלכה לפני 7ימים
כשאני שוטף את המקום של התפרים [לא מנגב נותן לזה להתיבש לבד]
ורוצה למרוח משחה [ויטה מ] ליד אחד התפרים תמיד אחרי השטיפה מבצבץ דם בגודל זעיר או קטן,כך שאני חושש לעזוב את זה ללא חבישה מפחד זיהום,וחובש את המקום בגזה ופלסטר, וגם מרגיש צריבה מסוימת בכל האיזור למשך דקה שתיים
השאלה,מה לעשות? האם זה יסתדר? האם טוב שאני חובש את זה? האם אפשר לא לחבוש?

אשמח לשמוע דעתך
 
ד''ר דני רוזין  
16:31 18.06.14
יסתדר... ואפשר גם לא לחבוש אם יותר נוח לך
 
נורית
17:18 17.06.14
בחור בן 33 חולה בדלקת מעיים. עבר ניתוח אך ללא הצלחה.
האם יש סיכוי לריפוי או חלילה להחמרה?
האם בחור כזה יכול לנהל אורח חיים נורמטיבי?
האם בחור כזה נחשב למוגבל?
 
ד''ר דני רוזין  
01:09 18.06.14
לא ברור מה הכוונה בדלקת במעיים
מה האבחנה המדוייקת
מה נעשה
מה מוגדר ככישלון
 
נורית
09:14 18.06.14
שלךום!
הבחור חולה במחלת קרוהן מגיל 16 (כיום הוא בן 33) וגם אחרי הניתוח עדיין יש לו דלקת במעי.
האם יש סיכוי להחלמה או חלילה להחמרה?
האם הבחור נחשב למוגבל?
אני שואלת כי בחורה מעוניינת להתחתן איתו, אך בגלל המחלה היא נרתעת.
 
ד''ר דני רוזין  
09:59 18.06.14
מחלת קרוהן היא מחלה כרונית ולכן מדברים על הקלה או הפוגה ולא ממש על ריפוי, אבל חולים רבים מאד מגיעים לאיזון תחת טיפול תרופתי ומנהלים חיים מלאים וטובים.
אינני יועץ נישואין אבל אם לא מדובר על שידוך עיוור עם שיקולי עלות-תועלת אלא על זוג מאוהב אז לא חושב שזה אמור לעמוד בדרכם...
 
ברי
21:16 16.06.14
ד"ר שלום רב! רציתי לברר לגבי גוש בדופן הבטן מצד ימין:
US רקמות רכות: בקצה הדיסטאלי של השריר ה transverse abdominal נצפה גוש מאורך בתוך השריר-מעט וסקולרי אורך כ5 ס"מ אינו מגיב למבחן ולסלבה ייתכן מיקסומה של השריר.הגוש נמוש נוקשה מאורך לא רגיש מעל לכנף הכסל מימין.
בביופסיה: poorly differentiated solid carcinoma, suggestive of poorly differentiated adenocarcinoma.
רציתי לדעת מה זה אומר הביופסיה איזה תהליך מתרחש בשריר ואם יש גרורות? האם יש מקום לדאוג?
 
ד''ר דני רוזין  
21:23 16.06.14
הביופסיה מעידה שהגוש עצמו הוא גרורה- כי מדובר בגידול שמקורו אינו בשריר.
אם אין גידול קודם ידוע יש להשלים בירור.
בכל מקרה יש לערב אונקולוג.
 
יעל
19:11 09.06.14
אני בת 48, עשיתי בדיקת MRI בשדיים ואלו התוצאות:

מצב לאחר השתלת סיליקון דו''צ לפני שריר הפקטורליס.

הודגם קרע אינטרא-קפסולרי משמאל. השתל הימני תקין.

לאחר הזרקת חומר ניגודי לא הודגמה האדרה חשודה דו''צ. בתי השחי תקינים.




מה זה אומר? האם הקרע מסוכן? האם ישנה דליפה? האם לעשות ניתוח להוצאת השתלים? העניין עם ניתוח להוצאת השתלים הוא שאין לי כרגע כסף לזה. הרופא משפחה טען שלדעתו אני לא יכולה לחכות אפילו חודש אבל אני לא יודעת אם הוא צודק או לא. האם למשל יהיה אפשרי לחכות עם העניין כמה חודשים (חצי שנה בערך, עד אז אולי אוכל להשיג את הכסף) לפני שאני אעשה ניתוח להוצאת השתלים?
 
ד''ר דני רוזין  
21:36 11.06.14
לרוב מחליפים אבל אפשר כמובן להוציא, לא אוהבים שסיליקון יכול להתפזר אבל זה לא מסוכן ולא דחוף
 
יעל
01:11 12.06.14
למה כל רופא שאני מדברת איתו טוען משהו אחר. אחד אומר שאני צריכה להוציא את זה בהקדם כי זה מסוכן ואחד אחר כמוך אומר שזה לא מסוכן. למה הדעות על זה כל כך חלוקות? מי פה צודק בדיוק ואיך אני יכולה לדעת בודאות?
 
ד''ר דני רוזין  
07:32 12.06.14
רפואה זה לא מדע מדוייק ויש הרבה פערים בידע, ניסיון וגישה.
את כנראה שואלת יותר מדי רופאים :-)
מבין את הבילבול, אבל תצטרכי לבחור במי שנראה לך אמין עם ניסיון ושכל ישר.
מבחינה רפואית, איך זה שהנוזל של השתלים שינזל לבלוטות הלימפה לא מסרטן או יסכן אותי?
 
ד''ר דני רוזין  
11:18 12.06.14
כי סיליקון לא נחשב מסרטן או מסוכן- כמובן שלא רצוי שסתם חומר זר יתפזר, אבל בודאי שזה לא גורם לנזק מיידי ולכן לא דחוף
 
יעל
12:19 12.06.14
של סיליקון לבלוטות הלימפה, אפשרי יהיה להוציא את זה משם? אני מניחה שכן יש פה איזושהי סכנה כי אמרת שהסכנה היא לא "מיידית" אבל לטווח הרחוק כן יש סכנה, נכון?
 
ד''ר דני רוזין  
12:32 12.06.14
לא- לרוב לא מוציאים את הבלוטה אלא רק את השתל שדולף. פשוט אין צורך. לא מסוכן.
 
בוריס
17:54 16.06.14
דוקטור שלום
האם לאחר ברית לבן אדם מבוגר, כשהוא שם חבישה אחר כך בעצמו ,בימים שאחרי הברית
ומכסה קצת גם את החלק עטרה, בקיצור חובש בעצמו המקום ,איך שהוא יודע,האם מצב כזה יכול לגרום לעור לעלות על החלק עטרה שוב? לכסות אותה?

תודה רבה לתשובה
 
ד''ר דני רוזין  
18:39 16.06.14
לא, עודף העור של העורלה הוסר, ולרוב תופרים של שני השוליים, אז זה לא מושפע מהחבישה
+ הוספת הודעה
   1 ...  11  12  13  14  15  16  17  18  19  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
תגיות