בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 15

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
 
רומי
09:18 23.05.13
שלום,
אני שנה אחרי לידה יש לי טחורים אבל הם היום קטנים,אתמול הרגשתי שהטחור גדל ממש יצא,אני לא מעוניינת בניתוח האם יש משחה שיכולה להכניס אותם?מה השם?
אין לי עדיין כאבים

מחכה לתשובה

תודה
 
רומי
13:37 23.05.13
 
ד''ר דני רוזין  
20:34 23.05.13
אפשר לנסות משחה לטחורים כמו פרוקטוגליבנול.
 
רומי
13:52 30.05.13
 
ד''ר דני רוזין  
14:19 30.05.13
למיטב ידיעתי לא
 
אתי
08:31 29.05.13
שלום, אני בת 36 לפני שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה, הניתוח עבר בהצלחה וחזרתי לשגרה. לפני כחודש וחצי החלו לי באופן פתאומי כאבים בקיבה, התכוציות כשעתיים לאחר האוכל, הכאב בא בפתאומיות וחולף בפתאומיות, ואינו תמידי.בזמן הכאב אני חשה צורך להקיא ורק לאחר מכן אני חשה הקלה
עברתי אנדוסקופיה ולטענת הגסטרו יש לי כיס אוויר בקיבה, קיבלתי תרופה נגד הקאות.
ואני ממתינה לכירוג.
הייתי רוצה לדעת האם זה סיבוך של הניתוח?
האם יש פיתרון?
הייתי מעדיפה פתרון לא כרוגי.
אשמח לתגובות מבעלי ניסיון
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
08:57 29.05.13
קיצור קיבה זה שם עממי שלא מתאר בדיוק מה נעשה בניתוח. צריך לדעת מה בדיוק עברת
 
אתי
10:27 29.05.13
עברתי ניתוח שרוול.
 
ד''ר דני רוזין  
11:45 29.05.13
כדאי יהיה לעשות צילום קיבה לראות שאין הצרות או הפרעה אחרת במעבר והתרוקנות הקיבה. הצרות ניתן להרחיב- אם כי מניח שבגסטרו היו מציינים זאת. אם זו הפרעה תפקודית בהתרוקנות לפעמים ניתן טיפול תרופתי.
כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח.
 
אתי
07:42 30.05.13
מה אפשר לעשות בינתיים כדי להקל ? אני נמנעת מאכילה, איני יודעת מתי ייחל הכאב..
מה ניתן לעשות במידה והקיבה אינה מתרוקנת?
חשבתי על כמות מזון קטנה כל מס' שעות..
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
09:02 30.05.13
כן- עד שתהיה אבחנה לאכול לאט, מעט כל פעם, ואוכל פחות מוצק
 
נעמה
09:54 29.05.13
בעקבות דקירות שהיו לי בגב נשלחתי לצילום צלעות והובחן שבר בצלע ללא קבלת מכה.שלחו אותי לבדיקת מיפוי עצמות,אני קצת לחוצה.מה זה יכול להיות?
שלום וברכה לכל הדוקטורים
קבלתי פענוח אולטרה סאונד בטן עליונה בטן תחתונה
וזו היא תוכנה:

Reason for examination: Abdominal pain
The consultation pertains to the recorded images only.
The urinary bladder is normal. The prostate is normal in size.
No postvoid residual volume is present.
A single large gallstone is present.
The gallbladder wall is slightly thickened. No biliary dilatation is seen. No abnormality is seen in the liver. A 7mm cyst is seen in the right kidney.
A tiny cyst is seen in the lower pole of the left kidney. The spleen is normal in size and appearance. No space occupying lesion, lymphadenopathy or ascites is seen.
Impression: Cholelithiasis. Thickened gallbladder wall.

אשמח לחוות דעת מקצועית
בתודה מראש
למעשה הכל תקין פרט לאבן בכיס מרה ומעט עיבוי של דופן כיס המרה, זה יכול להיות סימן של דלקת קלה, אם הכאבים מתאימים במיקום ובאופי לכאבי כיס מרה יתכן ויהיה מקום לניתוח לכריתתו- זה כבר דורש בדיקה ויעוץ של כירורג
שלום רב!

בני בן ה-3 אמור לעבור ניתוח לתיקון פיסטולה לאחר ניתוח היפספדיאס שכשל.

בניתוח הראשון לא הייתה שום בעיה עם ההרדמה. לאחר כחצי שנה מהניתוח הראשון הוא עבר פרוצדורה קצרה מאד (כ-10 דקות) עם הרדמה כללית. לאחר הפרוצדורה הוא פיתח פריחה (אורטוקריה) שעברה תוך כ-חצי שעה ללא שימוש בתרופות.

אנחנו מאד חוששים שיש לו אלרגיה לחומר הרדמה.

השאלה היא האם יש בחדר ניתוח ניטור של זה? כלומר, אם המנתח מרוכז במקום הניתוח וגופו של הפציאנט מכוסה והמרדים מתרכז במדידת מדדים כגון דופק, סטורציה וכו' האם הם יכולים לפספס את הפריחה עד שהמצב יחמיר? אנחנו חוששים במיוחד מכיוון שהניתוח כנראה מבוצע עם מסכה וללא אינטובציה.

אנחנו כמובן נדבר עם המרדים וגם כתבנו את מצב בכל הטפפסים אך עדיין החששות הם כבדים לאור המקרים שהתרחשו בשנים האחרונות בהקשר..

בתודה מראש!!
 
ד''ר דני רוזין  
11:26 22.05.13
אם כולם מיודעים לעניין ניתן להקפיד על ניטור הנושא הזה גם בזמן הניתוח- יש לוודא שהמנתח והמרדים מודעים לכך
 
ליאורה
22:42 16.05.13
שלום רב,
ברצוני לעבור ניתוח להגדלת חזה אבל אני חוששת מהרדמה כללית.

האם יש מה לחשוש?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
17:59 19.05.13
ממש לא, הרדמה כללית היא דבר בטוח מאד בימינו
שלום וברכה,
אדם בן ארבעים עם עבר הרבה שנים של טחורים פנימיים עם דימום שבא והולך אחר מספר ימים, בעבר נבדק עם מכשיר פעמיים ושני רופאים קבעו שהדימום מהטחורים, ועשה גם קשירה פעם אחת, עכשיו מספר ימים שוב רואה דם, האם נשייך את זה לטחורים או כדאי לעשות בדיקת קולונוסקופיה? רב תודות.
 
ד''ר דני רוזין  
13:29 19.05.13
למרות שסביר להניח שהדימום אכן מהטחורים, מומלץ להשלים קולונוסקופיה לשלוח שלא מדובר במקור אחר פנימי יותר
 
טליה
01:27 16.05.13
לילה טוב, אני בשבוע 9 להריון, הריון תאומים.. אחרי טיפולים לאחרונה חשתי כאבים בבטן ימנית עליונה עם הקרנה לגב ביצעתי אולטרסאונד שהראה כיס מרה עם בוץ המליצו לי על ניתוח בשליש השני ..
1)האם מומלץ בהריון ניתוח כריתת כיס מרה ב-LAP או בשיטה פתוחה על מנת לא לסכן את העוברים?
2) מה הסיכוי שניתוח/הרדמה יכולים להוביל להפלה?
3) האם ניתן לבצע את הניתוח בבית חולים פרטי או שעדיף בית חולים ציבורי..?
4)האם צריך השתתפות רופא נשים בניתוח או שאפשר אחרי הניתוח לבצע אולטרסאונד לוודא שהעוברים בסדר?
5)מעולם לא חוויתי כאב כזה..האם הריון מעודד אבנים בכיס מרה או שאין קשר?
 
ד''ר דני רוזין  
02:19 16.05.13
1. אין בעיה עם לפרוסקופיה בהריון (בזהירות כמובן...)
2. סיכון נמוך להפלה- אך מעט מוגבר בכל זאת
3. לדעתי עדיף ציבורי- אם בכל זאת קורה משהו מבחינת ההריון
4. מספיק אולטרהסאונד אחרי, ממילא אין לרופא נשים מה לעשות בזמן הניתוח
5. כן- הריון מפריע לתיפקוד כיס המרה ותורם ליצירת אבנים

אבל כדאי לשקול אם לא בכל זאת לדחות עד אחרי ההריון, יתכן ודיאטה דלת שומן תמנע התקפים ותאפשר להמתין
שלום רב,
בשנת 2008 עברתי בדיקת ercp עקב אבן זעירה בכיס המרה שהסתבך ביצעו לי מס' ניתוחים בבטן, לפני כשנתיים עברתי ניתוח נוסף לסגירת דופן הבטן, בשנה האחרונה יש לי כאבי בטן מתמשכים, פניתי לכירורג ונמסר שהכל בסדר,
רופא המשפחה נתן לי לבצע בדיקת c.t בטן שנמצא:
דרכי המרה התוך כבדיים מורחבים ו-cbd מורחב עד 14 מ"מ קיים אוויר בדרכי המרה, בבסיס ריאה ימין באספקת אחורי מודגם תמט קטן סובאטלקטטי, מודגמת ציסטה זעירה בכליה שמאלית, ייתכן והc.t תקין לאור מה שעברתי.
ביקתי בדיקת אולטרסאונד דופן הבטן-להלן התוצאה מספר צלקות בדופן הבטן הקידמי לא הודגם בקע.

אשמח מאוד לדעת מה המשמעות של צלקות בדופן הבטן הקידמי והאם זה גורם לכאבים ולנפיחות בבטן.

בברכה,
שמחה
למעשה הדבר היחידי שלא תקין הוא רוחב צינור המרה, וזה דורש מעקב ובירור- בייחוד אם יש הפרעה בבדיקות הכבד, יכול להעיד על היצרות בצינור המרה וחסימה חלקית, לאור הניתוחים שעברת.
כל היתר תקין וצפוי שיהיו צלקות- וכאבי בטן כרוניים אינם נדירים בעקבות ניתוחים חוזרים.
 
שמחה
16:44 13.05.13
תודה על תשובתך המהירה.
מאז ביצעתי כמה וכמה בדיקות c.t שהתשובה הייתה זהה ונאמר לי שאין לזה חשיבות מאחר ועברתי כמה וכמה ניתוחים.

ומה זה אומר צלקות בדופן הקידמי, יכול להיות שיה בעייה ברשת? אני עם כאבים בלתי פוסקים, תיכף אחרי הניתוח לסגירת הבטן הייתי יכולה להתיישר כשהייתי מתכופפת ועכשיו אני צריכה להיאחז בדבר מה על-מנת להתיישר.

אודה על תשובתך
 
ד''ר דני רוזין  
16:56 13.05.13
צלקות בדופן הבטן זה דבר צפוי- הרי עברת מספר ניתוחים. עם הזמן כמות הריקמה הצלקתית עולה, בייחוד סביב הרשת, הרשת יכולה להתכווץ, וזה מגביל תנועתיות ותורם לכאב. אין לזה טיפול טוב- פרט לזמן. לרוב זה פוחת
 
שמחה
17:02 13.05.13
סליחה, אני מצטערת על ההטרדה,

מאז הניתוח האחרון חלפו שנתיים.

למרות שנאמר לי שאין לזה חשיבות לאור ריבוי הניתוחים, אתה חושב שרוחב צינור המרה מהווה בעייה? יכול להיות שהכאב בא מצינור המרה? מה עלי לעשות?
 
ד''ר דני רוזין  
17:13 13.05.13
לא, הכאב קשור כנראה לדופן הבטן או הדבקויות בתוכה (גם דבר שלא ניתן לטפל בו ישירות), אבל צריך לוודא שרוחב צינור המרה הוא סטטי, כשארית מהניתוחים שעברת, ולא דינמי (הולך ומתרחב) עקב היתרות יחסית. בדיקת אנזימי הכבד היא המדד הרגיש ביותר לזה, אם הם תקינים אין צורך להתערב.
 
רעות ע
08:57 12.05.13
שלום רב
לצערי לא הגעתי לביקור אצילך מאחר והייתי האישפוז ממושך כחצי שנה עקב בלאגן שלא נפרט כעת ,,,,
כעת מהאשפוזים ידוע לי שיש לי בקע טבורי עם חדירת שומן ,,,,נעשה סיטי בטן שמאשר את זה
הבנתי שזה סוג של ניתוח
הבעיה היא שזה גורם לי לכאבים כשאני מתכופפת או משתעלת חיצונית בבטן לא רואים כלום הכול ניראה טוב

אני לא מתהלכת ונמצאת על כיסא גלגלים כבר חצי שנה
מה דעתך וכמה זמן פרוצדורה ניתוחית לוקח לתיקון בקע

בכבוד רב
רעות ע
 
ד''ר דני רוזין  
09:48 12.05.13
משובר על ניתוח קטן יחסית אבל אם הבקע כל כך קטן אין בו שום סכנה ולא נראה שכדאי לעשות זאת כל עוד את לא בריאה ונעזרת בכיסא גלגלים. גם לניתוח קטן כדאי להיכנס בבריאות מלאה, אין כל דחיפות במצבך אלא רק אי נעימות, וחבל להסתבך יותר
שלום,
מה הם הבדיקות שצריך לעבור לקראת ניתוח לכריתת כיס מרה, יש לי תוצאות אולטרסאונד מלפני שנה, האם צריך לעשות שוב לפני הניתוח? אם אני עושה את הניתוח בבית חולים פרטי, האם כל הבדיקות נעשות שם ביום הניתוח?
 
ד''ר דני רוזין  
09:45 12.05.13
אם האולטרהסאונד היה חד משמעי מבחינת אבנים אין חובה לחזור, הן לא נעלמות (אבל אולי הכירורג יעדיף שכן, לגיטימי אם עברה שנה).
בדיקות דם יש להשלים בקופ״ח לפני האישפוז, ולפי הגיל גם צילום חזה ואקג- לקראת הפגישה המקדימה עם המרדים
המייל שלי michalb328@gmail.com

ולא רשמת לי אם אתה מכיר מנתח שמבצע או ביצע ניתוחים כאלה מורכבים והאם אתה יכול להגיד לי את שמו ?

תודה שוב .
 
מיכל
09:31 08.05.13
שלום רב,
האם יש לך מושג איך אני יכולה ליצור קשר עם בית חולים ג'ון הופקינס בארצות הברית לקבל חוות דעת נוספת בקשר לניתוח להוצאת גידול של סרטן לבלב עם מעורבות של כלי דם ?
תודה .
 
ד''ר דני רוזין  
10:08 08.05.13
אברר ואודיע, אם את רוצה להשאיר מייל אחזור אלייך
כן. תודה רבה אם תצליח לברר תשלח לי למייל .
 
מיכל
11:58 08.05.13
רשמתי את המייל שלי שמחברים הודעה אם אתה לא רואה אותו אני ארשום אותו שוב.
תודה.
 
ד''ר דני רוזין  
12:59 08.05.13
לא רואה את המייל
שלום שוב,

האם אתה מכיר מנתח שעשה ניתוחים כאלה בארץ? והאם את יכול להגיד לי את שמו ?

תודה .
 
מיכל
11:01 06.05.13
שלום רב,

לאמי בת ה-70 יש גידול בלבלב עם מעורבות כלי דם לאחר טיפולים כימותרפיים הגידול הצטמצם ביותר מ-10% אבל עדיין יש מעורבות של כלי דם הכירורג אומר שאפשר לנתח ולשחזר כלי דם אבל כמובן לא מבטיח לנו כלום הכל יכול להיות .

מה דעתך על ניתוח כזה ? האם עושים ניתוחים עם מעורבות כלי דם בארץ ומה התוצאות של ניתוח כזה ? אנחנו כרגע לפני החלטה אם לנתח אי אפשר להמשיך בטיפולים האלו כיוון שהגוף שלה כבר עייף .

תודה .
 
ד''ר דני רוזין  
21:00 06.05.13
מעורבות כלי דם היא לרוב גורם שמונע אפשרות לניתוח, זה תלוי גם איזה כלי דם ומה מידת המעורבות, ואם מחליטים כן לנתח- או שמוצאים בסופו של דבר שזה לא ניתן, או שמבצעים ניחוח גדול מאד עם שיחזור כלי הדם- ניתוח נדיר שלא מבוצע הרבה ודורש מיומנות וניסיון, לא הרבה בארץ מבצעים זאת, וגם אלה שכן- במספרים לא גדולים.
בסה"כ מעורבות כלי דם היא מדד לא טוב. במקרים כאלה רבים נעזרים בחוו"ד שניה, אולי אפילו ממרכזים בחו"ל עם ניסיון רב.
 
מיכל
08:30 07.05.13
שלום שוב,

האם אתה מכיר מנתח שעשה ניתוחים כאלה בארץ? והאם את יכול להגיד לי את שמו ?
והאם שמעת על בית חולים ג'ון הופקינס בארצות הברית ששם שמעתי מנתחים עם מעורבות של כלי דם ?

תודה .
נשלחתי לעשות MRI מוח וגזע המוח ועמש"צ בעקבות הירדמות וחולשה ביד שמאל. עדיין לא קיבלתי פענוח, אולם היה לי סרטן באף לפני כשנה (SCC שהוסר בניתוח מוז). כאשר עברתי על הבדיקה ראיתי גוש מוזר לבן בחלל העין? אף? כאשר בדקתי ברשת סריקות מוח תקינות שאנשים העלו, באף אחת מהן אין כזה גוש במיקום הזה, ואני חוששת שאולי זה סרטני. אני מצרפת תמונות מתוך הבדיקה. האם ניתן להרגיע אותי. ממש קשה לי להירדם בלילה בגלל זה.
אודה על כל תשובה!
 
שרון
 
10:15 04.05.13
זה לא בחלל העין אלא בסינוס המקסילרי, ונראה כמו פוליפ- סבירות גבוהה שמדובר הממצא שפיר. מציע להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון
פרופ' אבי ריבקינד הנכבד
שלום רב!
שמי סיוון לפני כ-3 חודשים וחצי עברתי ניתוח בטן חוקרת בו נכרת גידול של 8 ס"מ מאד ווסקולרי שהיה עם נמק במרכזו ולחץ על איברים כמו: רקטום שלפוחית השתן ורחם אחורי.
נכון לעכשיו ולאחר כ-3 וחצי חודשים אחרי הניתוח אני עדיין סובלת מכאבי תופת בלתי נסבלים בכול איזור הניתוח בבטן. וכתוצאה מכך אני מרגישה רע מאד.
כמו-כן, יש לי שינויים בלחצי הדם והדופק והתכווצויות חזקות ומכאיבות מאד של המעיים. ואף פרכוסים ורעד בכול הגוף מידי פעם. שאנני יודעת את הסיבות לפרכוסים ולרעד שאני חשה בכול הגוף.
בנוסף לזאת עלי לציין שאני סובלת ממחלת הישמוטו קרי מתת תירסריות של בלוטת התריס שאננה מאוזנת.
המצב הנוראי הזה שלמרבה הצער נקלעתי אליו נמשך מזה כחצי שנה של סבל וייסורים מתמשכים וכתוצאה מכך אני מוצאת את עצמי במצב של חוסר תפקוד נורמלי ותקין ואני נאלצת עקב כך לשכב ממושכות במיטה שכן הן הכאבים מהניתוח שעברתי והן ההרגשה הכללית הרעה שלי לא נותנות לי מנוח וזה מחייב אותי רק להיות מרותקת במשך רוב שעות היום למיטה.
בביקורת שהייתי אצל הרופא הכירורג שניתח אותי נאמר לי שזה יכול להיות כתוצאה מהדבקויות ועם הזמן כול התחושות הרעות וכאבי התופת באיזור הניתוח שמהם אני סובלת יחלפו עם הזמן.
אך אני לא רואה שזה חולף ושלא נדבר שגם אין שום הטבה במצבי ועדיין הרגשתי הכללית היא די רעה.
ברצוני לדעת באם ויש מצב שאכן ישנו קשר ישיר לניתוח הבטן שעברתי קרי למה שנקרא הדבקויות ונטען על-ידי הרופא הכירורג שניתח אותי או שיש מצב שזה קשור גם לחוסר האיזון של בלוטת התריס שממנה אני סובלת או לתרופות שניתנו לי כגון: יותירוקס
ואופרמדוקס ודרלין שכן יש לי תחושה שאולי יש מצב שאני מורעלת מהתרופות שאני לוקחת ובראשם תרופת היותירוקס לטיפול בבלוטת התריס.
אנני יודעת מה עלי לעשות על-מנת להרגיש טוב ואף למי לפנות שכן קצתי במצב זה ומה עוד שעקב מצב הביש הזה חיי אינם חיים ובאם ותסכים עימי ד"ר נכבד שכך אי אפשר לחיות יותר ואף לנהל חיים תקינים ונורמליים ואני כבר משוועת לפתרון נאות לבעיה קשה זו שיחלץ אותי מכול הסיפור הנוראי והקשה הזה על-מנת שאוכל לחזור למסלול חיים תקין ונורמלי כפי שהיה לי לפני כן.
כמו-כן, אשמח מאד שתחווה את דעתך האישית בנידון ואף תמליץ לי מה עלי לעשות בקשר לזאת ואף למי כדאי לי לפנות על-מנת שאוכל לפתור את בעייתי הקשה הזאת ואוכל סוף כול סוף להרגיש בטוב ולתפקד באופן טוב ורגיל שכן כול הרופאים שפניתי אליהם לא עזרו לי לפתור את בעייתי הקשה הזו ואף לא יודעים להסביר לי את הסיבות להרגשתי הרעה מאד לרעד ולפרכוסים.ולפיכך אנני יודעת באם וכול מה שתיארתי בפניך מתקשר לניתוח שעברתי או כתוצאה מחוסר האיזון בבלוטת התריס.
מחכה לתשובתך בהקדם האפשרי.
אנא ובבקשה ממך עזור לי להציל את חיי לפני שיהיה מאוחר מידי.
בתודה מראש על הקדשת הזמן ובכבוד רב,
סיוון.
שלום , לאימי בת ה38 יש בלבלב ציסטה בגודל 7 ס"מ (לא סרטני) , נקבע לה ניתוח ל7.5
הייעוץ עם הרופא של בית חולים כרמל אמר שדרך החדשה כמו ברמבם ) אינה טובה כאן מכיוון שחלק מהציסטה מימית וחלקה קשה. אמא דורשת ללכת לחוות דעת שנייה כי ניתוח כזה משמעו גם כריתת טחול , וחלק מהלבלב
השאלה שלי היא .. מה ההגבלות בחיים בלי טחול ? האם זה כזה נורא או שאפשר לחיות גם בעדיו בטיפול הולם ובחיסונים , ומה הסכנות ? האם זה באמת יעזור ..
חשובה לי הבריאות של אמא שלי יותר מכל. האם יש דרך אחרת לטפל ??
תודה רבה רבה רז שדואג לאמא
הקישור אינו עובד, אולי אינו מדויק.
ציסטה בגודל כזה מקובל להסיר, לעתים ניתן לשמר את הטחול אך גם אם לא ניתן לחיות בלעדיו- ורק להיות ערים לאפשרות של זיהומים שדורשים טיפול אנטיביוטי זריז. לפני ניתוח עם אפשרות לכריתת טחול נותנים חיסון נגד חידק ספציפי שגורם לדלקת ריאות ואלים יותר בהעדר ההגנה של הטחול.
 
שגיא
19:02 16.04.13
שלום
אני בחור בן 40 בריא פרט לאסתמה. רזה.
בשנים האחרונות , כמה פעמים בזמן של ריבוי גזים בבטן יצאה לי פתאום במפשעה צד שמאל, בליטה קטנה מאוד מאוד כואבת, תחושה של מצב חירום. זה יוצא ונמצא בחוץ כ 10-20 דקות של כאבים עזים, אני לא מצליח להחזיר את זה עם היד
ורק לאחר יציאה בשירותים זה חוזר חזרה פנימה והכאב נפסק מיד.

הייתי אצל כירורג שאמר שהמיקום לא שכיח בגברים.
כשזה יוצא, זה יוצא ברום שק האשכים ממש מתחת לעצם הקדמית שבמרכז האגן.
במישוש של הכירורג הוא לא הרגיש בקע ואמר שכנראה יש לי בקע קטן שיוצא רק בלחץ ואי אפשר להרגיש אותו עכשיו ושזה יכול להיות מסוכן כי זה עלול ליצור מצב של בקא כלוא. אבל שלא ניתן לנתח בלי ממצאים במישוש או הדמיה.
ב 2בדיקות US של מומחים לא היה שום ממצא.
הכירורג המליץ לי לעשות באופן פרטי " MRI לשלול בקעים נדירים יותר כמו אובטורטור ואחרים".
רופא המשפחה אמר שאולי זה יציאה וכניסה של בקע פמורלי? שגורם לבקעים כלואים אבל יותר שכיח בנשים.
ברצוני לשאול
1. האם המיקום מתחת לעצם וממש ברום שק האשך מתאים לבקע פמורלי או אובטורטור או אחר?
2. האם כדאי לעשות MRI מפשעה לבדוק זאת?
3. מה אתה ממליץ לעשות במצב כזה. מצד אחד אני חושש ממצב מסכן חיים ושאם תוך שעתיים שלוש לא אוכל להגיע לבית חולים אז אני עלול למות או לאבד את המעי
מצד שני אני לא רוצה לעשות ניתוח מיותר אם אין ממצא בבדיקת US ובמישוש.
תודה רבה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
18:01 17.04.13
בקע פמורלי יכול להיות נמוש כך, אולי גם בקע מפשעתי, אבל בקע אובטרטור בד״כ לא ממששים כלפי חוץ.
אם יש ספק באבחנה ניתן אכן להשלים הדמיה נוספת.
 
ליאת
13:37 22.04.13
שלום, עברתי לפני שבוע ניתוח כיס מרה לפרוסקופי שעבר בהצלחה. הבעיה היא שמאז הניתוח יש לי כאבים בגב, שכם ימין בעיקר בשכיבה. נאמר לי שייתכן שזה מהגז המוחדר לבטן במהלך הניתוח.. שאלותיי הן; האם ייתכן מהגז? מתי אמור להספג בגוף? והאם ניתן לעשות משהו על מנת להמנע מהתופעה כי היא כואבת ביותר. תודה
 
ד''ר דני רוזין  
23:55 22.04.13
הגז אכן עלול לגרום לכאב, עם הקרנה טיפוסית לכתף, אך אמור להיספג תוך יום או קצת יותר. כאב שנמשך שבוע עלול להיות מסיבות אחרות וכדאי להתייעץ עם המנתח לגבי בירור נוסף- בדיקות דם, אולטרהסאונד.
+ הוספת הודעה
   1 ...  11  12  13  14  15  16  17  18  19  ...  81  
 חיפוש בפורום זה
תגיות