בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 15

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
 
פוצי
17:48 14.03.14
שלום

לבני בן ה-16 יש גולה בין הישבנים שאובחנה כ "שערה הפוכה"

הפצע בקוטר חצי ס"מ בערך גם מדמם ,הכירורג בקופה ניסה טיפול בפולידין במשך

חודש שלא נתן כלום !!!

הוא הפנה אותנו למרפאות חוץ ושם אמרו שיש הסתעפות וצריך ניתוח .

לא קיבלנו טיפול כלשהו רק לגלח מסביב ולשמור על ניקיון האזור .

קראתי על אמבטיה חמה לשבת בתוכה ולנסות לפוצץ ,נראה לי מסוכן ...

אולי אמבטיות או חימום המקום ללא לחיצות יכולות לעזור ?

הניתוח בערך עוד חודש אולי יש משחה יעילה ?

או כל טיפול אחר לפני שמנתחים ?

תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
11:18 16.03.14
אם יש אבצס עם מוגלה וחום זה דורש ניקוז, אבל ברוב המצבים זו דלקת מתמשכת, שרק ניתוח פותר אותה, ואין הרבה מה לעשות לפני. שמירה על הגיינה זה תמיד נכון...
בכל מקרה אין בזה שום דבר מסוכן.
 
פוצי
11:57 16.03.14
התכוונתי לאמבטיה חמה/כרית חימום אם זה מסוכן ?

קראתי על הוצאת שיער בלייזר שהורגת את שורש השערה והפצע מחלים ...

זה יכול להתאים למצב שלנו או שכמו שכתבת רק ניתוח ....

חג שמח ושוב תודה
 
ד''ר דני רוזין  
12:15 16.03.14
הטיפולים המקומיים (חימום, אמבטיות) לא מסוכנים, רק שלא פותרים את הבעיה.
הסרת שיער יכולה לעזור למניעה, אבל גם כנראה לא תפתור את המצב הנוכחי.
בהרבה מקומות הגישה הניתוחית היום היא מינימליסטית, ניתן אפילו בהרדמה מקומית לנקות את התעלות מהשערות ולתת לאיזור להחלים.
 
פוצי
12:34 16.03.14
אני מסתכל על הגולה הזו ולא מאמין שלא ניתן לעשות הרבה חוץ מניתוח

ניסינו על דעת עצמנו משחה "איכטמול" וגם "סינטומיצין" ובאמת כלום

לא הציעו לנו הרדמה מקומית כמו שציינת ,שלושה רופאים אמרו ניתוח

הרבה תודה ויום טוב
אני אמורה לעבור את הניתוח להוצאת סינוס פילונדלי. קבלתי הפניה מהרופא לבית החולים. השאלה שלי בבקשה לאיזה בית חולים עדיף ללכת .? מי מתמחה בזה?
אשמח לתשובה מידית.יש לי כאבים נוראים שם ודימום לא נעים בכלל. תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
00:34 02.11.14
זה ניתוח שכיח שמבוצע בבתי חולים רבים, לא בטוח לגבי האופציה של הרדמה מקומית- זה בטוח יש בשיבא ובהשרון.
מה ההבדל בין חגורה אמריקאית לחגורה יפנית, במסגרת ההחלמה מניתוח מתיחת בטן במסגרת DIEPׂׂׂ? נתבקשתי לרכוש חגורה יפנית, ובבבית המרקחת בקופת חולים יש אמריקאית, האם ההבדלים סמנטיים?
 
ד''ר דני רוזין  
14:57 29.10.14
המונחים קצת מבלבלים (אפילו אותי...) אבל הכוונה חשובה:
את צריכה תמיכה אלסטית לדופן הבטן הקדמית, וזו בדרך כלל הכוונה בחגורה יפנית, היא רכה ואלסטית וניתנת להתאמת הלחץ על ידי הסקוטץ׳ הסוגר.
חגורה אמריקאית- כנראה הכוונה לחגורת גב, שיש לה תמיכות קשיחות יותר מאחור.
אז אם המוצר מתאים לצרכים שלך- השם פחות חשוב, ואם לא אז נסי בחנות אחרת.
 
זיוה
09:17 28.10.14
שלום רב. אני בת 34 אחרי 3 לידות. סיימתי להניק לפני 3 שנים ועדיין יש הפרשות חלביות דו-צדדיות לא ספונטניות, בלחיצה. לפני כחודשיים בצעתי בדיקת כירורג שד ,בדיקות הדמיה ופרולקטין. המלצת הרופא הינה מעקב. בנוסף מרגישה מן התעבות מתחת לבית שחי ימין עם כאבים שבאים והולכים. והרופאה אמרה שזו בלוטה מוגדלת עקב הנקות, פעילות של יש דומיננטית . רציתי לשמוע את דעתך, האם יש סיבה לדאגה ומה עושים במקרים אלו.
בתודה מראש, זיוה
 
ד''ר דני רוזין  
11:46 28.10.14
אם בדיקות ההדמיה והמעבדה (פרולקטין) תקינות הרי שאין צורך לעשות דבר, רואים לעתים תופעה זו- הגירוי והלחיצה ממשיכים את המעגל של יצור החלב, ופשוט צריך להימנע מלנסות ולבדוק.
 
זיוה
06:30 29.10.14
ד"ר, תודה על המענה. הייתי רוצה לשאל את דעתך לגבי בית השחי. האם התשובה של הרופאה היא מספקת בעניין והגיונית? האם הדבר לא מדאיג כי אני מאוד לחוצה
תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
10:08 29.10.14
לפעמים יש קצת רקמת שד ש״גולשת״ לבית השחי ונמושה כגוש או עיבוי- זה תקין ולא דורש טיפול. אם עברת אולטרסאונד לאחרונה אז מניח שלא ראו משהו חריג בבית השחי.
קשר לימפה מוגדל או במבנה חריג ניתן לראות היטב באולטרסאונד.
 
זיוה
10:51 29.10.14
ד"ר תודה רבה על המענה!
 
רחל
17:36 22.10.14
שלום

האם יש מגבלת זמן בשימוש בהאכלה בזונדה?
מאושפז שמקבל הזנה (לפני כן אכל מהפה עם מזרק) דרך זונדה מזה כשלוש חודשים.
ככל הנראה לא צפוי לחזור לאכול מהפה, והתוכנית בהמשך היא להאכלה דרך פג.

הבנתי שלא ניתן לבצע הפג בעת האשפוז מאחר והמצב הכללי/זיהומי לא יציב.

כמה זמן אפשר למשוך עם הזונדה? מה הסיכונים שבזה? והאם יש מקרים שמבצעים את הפרוצדורה גם בחולה עם זיהום?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
19:48 22.10.14
אפשר לתקופה מאד ארוכה
הסיכון הוא באספירציה (שאיפת תוכן לריאות)
 
רחל
00:49 24.10.14
שלום

איזה רופא מבצע את הפרוצדורה הזו? כירורג? גסטרו?
זה נעשה בהרדמה כללית? טשטוש?
כמה זמן זה לוקח? והאם נדרש אשפוז במקרה של חולה מבוגר?
מבחינת הסיכון לאספירציות, מה הייתרונות (או החסרונות אם ישנן) של זה מול האכלה בזונדה?

ושאלה לסיום, קראתי בכמה מקומות את המשפט הבא שקצת הפתיע אותי:

"חד עם זאת, נמצא כי באוכלוסיות מטופלים מסוימות השימוש בצינור הזנה אינו אמצעי יעיל, המשנה את מהלך המחלה. כך, אצל חולי שיטיון מתקדם (דמנציה) נמצא כי קיים שיעור תמותה גבוה מאד, בממוצע של 33% מן המטופלים, ב-30 הימים הראשונים לאחר החדרת הגסטרוסטום. הגורמים העיקריים המנבאים את שיעור התמותה הם גיל (מעל 75 שנה), אשפוז בעקבות מחלה חריפה, אספירציה (שאיפת חלקי מזון לריאות), דלקת ראות ודלקת בדרכי השתן. "

האם זה מסוכן יותר מאשר זונדה? ? ? מדוע?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
11:44 28.10.14
מי שמבצע זה רופא גסטרו, בטישטוש- וניתן אמבולטורית ללא אישפוז.
לגבי השאלה האחרונה- סטטיסטיקה זה דבר מבלבל שצריך להבין אותו ולא להידבק רק למסקנה הסופית. יש הבדל בין קשר נסיבתי לבין גורם ותוצאה. זה שיש אחוז תמותה גבוה זה לא אומר שהפעולה מסוכנת או שגרמה לזה, אלא שבמקרים רבים היא מבוצעת בשלבים האחרונים של החיים- ולמעשה אינה משנה את גורל החולה לטובה. לכן יש צורך בשיקול דעת האם שווה לבצע אותה- פעמים רבות יש לחץ של המשפחה או אפילו של הרופאים עצמם ״לעשות משהו״ או ״לא לתת לחולה למות מרעב״, כאשר ממילא שום התערבות כבר לא תאריך את חייו.
 
מירית
10:43 24.10.14
שלום וברכה,
אני בת 23 בשבוע 39 להריון.
כבר כשבועיים יש לה גוש בשד. הלכתי לרופא נשים- שאמר שזה גוש חלב והפנה לכירוג שד
שם נאמר לי כי מדובר בגידול שפיר ונשלחתי לעשות אולטרסאונד.
שאלותי:
1. האם מותר לי להניק משד זה?
2. האם אזדקק לניתוח? מה הדרכי טיפול לגידול זה?

תודה מראש.
מירית
 
ד''ר דני רוזין  
22:03 24.10.14
בודאי שמותר להניק.
צריך להשלים את הבירור לאחר הלידה- אולטראסאונד ולעתים ביופסיה, ואז להחליט אם זה דורש מעקב (יש כאלה שאף נסוגים) או הסרה של הגוש בניתוח קטן.
 
מירית
07:21 26.10.14
תןדה על תשובתך המהירה.
האם עדיף לחכות עם הא"ס לאחר הלידה(מקרינה וכד) או לעשות זאת כבר עכשיו?
 
ד''ר דני רוזין  
09:58 26.10.14
אין קרינה באולטרסאונד, אבל בשבוע 39 זה לא ממש משנה כבר...
 
מירית
18:11 26.10.14
הייתי בא"ס. שם נאמר לי כי יש גוש חלב שפיר בגודל 3.5 ס"מ.
אם זה גוש חלב אז איך זה גידול שפיר? זה לא שני מושגים נפרדים?
דבר נוסף, מה דרכי הטיפול? האם אזדקק לניתוח?

תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
01:07 27.10.14
צריך להבין את המונחים-שפיר זה כל מה שאיננו סרטני (ממאיר).
כפי שאמרתי- כעת אין צורך לעשות דבר אלא להמתין עד אחרי הלידה ולראות מה קורה עם הגוש- ולכן ממילא לא היה הרבה טעם לבדוק בשלב זה של ההריון...
מציע להיבדק שוב 4-6 שבועות לאחר הלידה אצל כירורג ולהחליט בהתאם.
 
נתן
19:54 19.10.14
רציתי להגיד כי אינני יודע את הסיבה [אני מישתדל לשמור על היתנהגות נאותה עם הבקע הזה, לא מרים דברים כבדים וכו]ובחודש האחרון הוא החל להציק לי יותר יום יום אני מרגיש כמו צריבה וכאב מסוים באיזור, עם זאת בחודש חודשיים האחרונים שמתי לב לשינוי בפעולת המעיים,שיכולתי אחת ליום להתרוקן בקלות,וכעת זה לא קורה,לא ממש עצירות קשה אבל שינוי בפעולת המעי, לכן אצטרך לעשות משהו בעיניין הבקע ,וכמובן ליידע את רופא הגסטרו, בשינוי שאני מרגיש,
לכן אני מיתלבט מה יבוא קודם, תיקון הבקע או קולונוסקופיה, או הפוך

אם כך מה ההמלצה?

שוב תודה
 
ד''ר דני רוזין  
19:47 22.10.14
קולונוסקופיה קודם
 
נתן
14:08 19.10.14
אני בן 56
לפני חצי שנה אובחן אצלי בקע מיפשעתי קטן ימני
בעוד זמן מה אצטרך לעבור קולונוסקופיה, כביקורת שנעשית לי ,כל 5 שנים,
האם אחד קשןר ,משפיע או מיתנגש בשני?,מה רצוי לבצע קודם?
האם רצוי לבצע קולונוסקופיה ואחר כך לגשת ל תיקון הבקע, או אולי קודם הניתוח ואחר כך

הקולונוסקופיה?
האם קולונוסקופיה לאחר ניתוח בקע, עלולה "לקלקל" את תוצאת הניתוח?
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
14:34 19.10.14
עדיף, אם כבר מתוכנן, להשלים את הקולונוסקופיה לפני.
אם חס וחלילה יש ממצא שדורש התערבות- זה קודם לתיקון הבקע.
 
אלי
22:58 17.10.14
יש לי 2 ציסטות בגב התחתון רופא העור אמר לי שזה ציסטות שומן תת עורי ולא לעשות כלום.
רציתי לשאול הענין מפריע לי אסתטית האם הצלקות יהיו גרועות מהציסטות?
ועם מי אני יכול להתייעץ איזה רופא?
 
ד''ר דני רוזין  
04:43 18.10.14
הצלקות לרוב קטנות
ניתן להתייעץ עם פלסטיקאי
 
אלי
22:39 18.10.14
הכוונה לכירורגיה פלסטית? זה בעיה אסטתית?
 
ד''ר דני רוזין  
22:56 18.10.14
פלסטיקאי הוא כירורג שעוסק בכירורגיה פלסטית...
זה גם אסטתי- אם כי לעתים מציק או מזדהם.
פלסטיקאי צפוי להקפיד על מראה הצלקת. אבל גם כירורגים מתעסקים בזה לעתים.
 
ש
09:29 16.10.14
שלום, מה יכול להיות הסיבה לכאבים בצד שמאל מתחת לצלעות רק בזמן הליכה של כמה דקות, לבתי בת 17 התחילו כאבים לפני שבוע וחצי אבל רק בזמן שהיא הולכת אחרי כמה דק ,בבית שהיא הולכת לא כואב וגם באופן כללי לא כואב בכלל רק בזמן הליכה,הרופא משפחה בדק אותה ולא מצא סיבה ואמר שנחכה עוד 10 ימים אם זה יעבור הילדה ילדה בריאה, אבל לפני כמה שבועות היא הייתה מקוררת מאוד והשתעלה ממש הרבה וזה עבר ועכשיו התחילו הכאבים האלה, זה לא כואב בשום צורה חוץ מההליכה והכאב לא ממש חזק אבל מציק, והיא גם בחוג ריקוד במשך שנים.
 
ד''ר דני רוזין  
10:38 16.10.14
שיעול חזק יכול לגרום לקרעים קטנים בשרירים בין הצלעות, או לסדקים קטנים בסחוסים או אפילו בצלעות עצמן. זה כואב למספר שבועות, מוחמר בתנועה ונשימה (ולכן גם למשל הליכה), ולבסוף חולף מעצמו. בכאב חזק נעזרים במשככי כאבים, בכאב חלש מספיקה סבלנות...
 
תמר
10:17 06.10.14
הייתה לי בעייה עם שן שעברה כבר את כל הטיפולים כולל , חידוש , מבנה , כתר זמני והארכת כותרת , חשבנו שיש סדק בשן , ואחרי בדיקה מחדש ורגישות גם בשיניים סמוכות וצילום פנורמי שלא מראה על סדק או משהו בשיניים הוחלט שהבעיה בלסת מה בדרך כלל מצביע בעיה כזאת והאם פתרון לבעייה של לסת הוא טיפול קצר או שזה סיפור כבר?
 
ד''ר דני רוזין  
11:41 06.10.14
לצערי זה רחוק מהתחום שלי ותצטרכי להתייעץ עם רופא פה ולסת.
ד"ר שלום,

אני בן 75 ויש לי בקע גדול מאוד בצד ימין, נאמר לי שאצטרך לבצע ניתוח כי הבקע רק ילך ויגדל. בנוסף, יש לי ערמונית מוגדלת המטופלת בכדור אחד ליום בשם Duodart במינון 0.5mg.

אני מאוד מפחד בגילי לבצע ניתוח בגלל הגיל וההרדמה הכללית. לשאלותיי:

1. האם ניתן לבצע ניתוח משולב לבקע ולפרוסטטה או שהפרוצדרה מורכבת מדי ועדיף לטפל קודם בבקע הגדול ולהמשיך בכדורים לפרוסטטה? מה היית ממליץ כי בלקיחת הכדורים יש שיפור מסויים.

2. מה הסיבוכים?

תודה מראש.
דויד
 
ד''ר דני רוזין  
22:43 05.10.14
בד״כ משתדלים להפריד בין פעולות, השילוב מעלה מורכבות וסיכון לסיבוכים.
לא בלתי אפשרי לשלב- אבל צריך שתהיה אינדיקציה ברורה לשתי הפרוצדורות ולא לעשות אחת מהשתיים ״על הדרך״ אם אין ממש צורך.
תתייעץ עם האורולוג האם יש אכן הצדקה לניתוח ערמונית.
לגבי סיבוכים של ניתוח בקע- לא שכיחים, בעיקר נפיחות, שטפי דם מקומיים, כאבים ואפשרות לזיהום- ולעתים צורך בניתוח נוסף.
 
אלמוני28
19:34 27.09.14
דר שלום. מקווה שפה זה הפורום הנכון לשאלתי..
עברתי ניתוח לכריתת קונדילומות מתוך פי הטבעת וצריבה מחוצה לו..
ישנם פצעים פתוחים על פי הטבעת ולעיתים צריבה וכאב
מה ניתן לעשות לזרוז ההחלמה?
ממש מפחיד לראות תמקום פצוע ומעט נפוח איך אזרז תהחלמה של הפצעים הפתוחים?
 
ד''ר דני רוזין  
19:48 27.09.14
אין מה לפחד, האיזור יחלים...
אך חוץ מלשמור על נקיון מקומי ולהעזר במשככי כאבים אין הרבה מה לעשות לזרז את הריפוי... אפשר להעזר למשל באלואה-ורה, אבל מה שלא יהיה זה יקח 10-14 יום...
 
אלמוני28
19:54 27.09.14
מקווה שיחלים מחר.. נמאס מהפרשות דימום ובטח שמהסבל של פצעים פתוחים וכוויות.
תודה על תשובתך
היי!

לפני שבוע בערך אמי עברה ניתוח ביד. אני לא זוכר את שמו המדויק (אני כמובן יכול לברר, אם זה רלוונטי), בו הוחדר בורג דרך האגודל אל תוך האצבע המורה, לפי מה שהבנתי, וכעט היד חבושה וקשורה אל הכתף במעין קיבוע.

נרשמו לה שני סוגים של תרופות נגד כאבים, אבל השימוש בהם גרם לה, לאחר יום-יומיים בערך, למעין "הירדמות" של כל איזור הראש ולסוג של התקף חרדה שנמשך יותר משעה, ומאז היא לוקחת נורופן במקומם ואומרת שזה עוזר והכאב ירד מאז הניתוח באופן ניכר.

הבעיה היא בלילות. היא לא מצליחה להירדם במשך שעות על גבי שעות, לא מוצאת תנוחה ליד, פוחדת שתישן על היד או תגרום לאיזשהו נזק, ובסופו של דבר ישנה פחות מארבע שעות בלילה ונורא קשה לה, מן הסתם, להתנהל ביום-יום.

הצעתי לה לקחת כדור שינה אבל היא פוחדת שזה ממכר או גורם לתופעות לוואי קשות או שהוא יגרום לה לישון כ"כ חזק שהיא תישן על היד ולא תשים לב ותעשה לעצמה נזק. היא יותר בעניין של תרופות מהטבע (הומאופאטיות), אבל אמרתי לה שזה שטויות ומיסטיקה ושהיא צריכה משהו כימי אמיתי.


היא לא מתלוננת הרבה, אבל ברור שקשה לה, ויש לה כל הזמן עיגולים שחורים מתחת לעיניים. קשה לי לראות אותה ככה ורציתי להתייעץ איתכם: מה אתם מציעים לעשות? איך היא יכולה לישון טוב יותר? יש תנוחה מסוימת שהיא הכי טובה ליד? האם יכול להיות שהיא תירדם ותישן על היד בטעות? האם כדור שינה הוא באמת כ"כ נורא כמו שהיא פוחדת שהוא? האם אתם ממליצים לה לקחת כדור שינה?


תודה רבה!
עמית.
 
ד''ר דני רוזין  
08:14 26.09.14
אכן, כדור שינה יכול לעזור ואין חשש שיגרם נזק, זה לא ממכר- בודאי לא לתקופה קצרה לאחר ניתוח.
מצד שני- אמנם קשה לך לראות אותה אבל מה שיותר חשוב זה איך היא מרגישה ומה היא רוצה, ואין הרבה טעם ללחוץ עליה לעשות דברים שאינה שלמה איתם. מדובר בתקופה קצרה של החלמה לאחר ניתוח, וממילא בקרוב הכל יהיה מאחוריה.
אז תציע לה שוב, מתוך ידיעה שזה בטוח ויעיל, ותן לה להחליט.
 
עמית
17:32 26.09.14
יש איזה כדור מומלץ? הבנתי שאמביאן CR הוא הכי אפקטיבי ובטוח. זה נכון?
 
ד''ר דני רוזין  
17:36 26.09.14
הוא טוב ויעיל, אבל אחרים טובים, חלקם מרדימים (נומבון) וחלקם גם מרגיעים (לוריוון), אבל זה לא ממש קריטי, העיקר שיעזור.
 
חוששת
 
10:00 14.09.14
שלום רב,

בת 26 נוטלת גלולות 7 שנים.
מזה זמן לא מועט מרגישה בצד ימין נפיחות בבית השחי והתעבות של הזרוע, כמו כן, השד הימני מרגיש לי מעובה משד שמאל.

מצ"ב תמונה של בית השחי...האם נראה מסוכן ומחייב בדיקה דחופה של רופא???
(זה נראה רק בתמונה משום מה...כאשר אני עומדת מול המראה, אני לא רואה כלום ומרגישה רק בשכיבה קצת נפיחות.)
אני ממש מפחדת לגשת להיבדק.

אודה להרגעה.
 
ד''ר דני רוזין  
15:47 15.09.14
לא נראה מסוכן, לא נראה דחוף (ממילא נמשך ״לא מעט זמן״), אבל כתמיד- אני כן ממליץ להיבדק, עיניים וידיים של רופא עדיפות על צילום.
קשה להבין מהצילום מהי בדיוק הנפיחות, אולי סתם כלי דם מורחבים.
 
אסף
23:34 25.08.14
שלום רב,
בן 35.נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד מפשעה בעקבות כאב באזור,להלן התשובה

"הבדיקה בוצע בשכיבה ועמידה,במנוחה ועם תנועת וולסלבה. לא הודגם בקע מפשעתי. הודגמו שתי בלוטות לימפה בגודל תקין כ-10*5 ממ ,אחד מהם ללא מרכז שומני ברור. לפי צורך קליני מומלץ מעקב סונוגרפי "

האם הבדיקה תקינה?רופאת המשפחה שלי ציינה כי לא מדובר במשהו שמעיד על סיכון וניתן להמשיך כרגיל ללא בדיקות נוספות,האמנם?
בנוסף,אציין כי עשיתי במקביל גם אוטרסאונד אשכים ודרכי שתן -2 הבדיקות תקינות

אשמח לקבל חוות דעת נוספת
תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
14:06 26.08.14
התשובה תקינה.
צריך לזכור שבקעים קטנים לפעמים מוחמצים גם באולטרהסאונד.
 
ניר
23:04 27.08.14
ד״ר רוזין,
במקרה של בקעים קטנים/נסתרים שאינם נצפים באולטראסאונד
האם יש בדיקות הדמיה נוספות אשר יכולות לסייע באבחון הבקע?

תודה,

ניר
 
ד''ר דני רוזין  
23:33 27.08.14
מעשית- לא ממש...
לעתים נעזרים ב-MRI לבירור כאבי מפשעות/אגן, אבל זה לא כל כך בשביל לחפש בקע כמו גורמים אחרים לכאב כדון קרעים בשרירים ובגידים. אבל גם אם יש- אין לזה ממש פיתרון טוב...
ההמלצה המקובלת היא להעזר במשככי כאבים נוגדי דלקת, ולהמשיך במעקב- או שהכאב יחלוף או שאם יש בקע ״חסוי״ הוא יבוא לידי ביטוי.
 
אסף
19:12 13.09.14
תודה רבה,
שאלה-מה אומר הממצא "עם מרכז שומני לא ברור"? כפי שצוין בבדיקה
 
ד''ר דני רוזין  
19:35 13.09.14
זה לא ״מרכז שומני לא ברור״ אלא ״ללא מרכז שומני ברור״, שזה משמעות אחרת...
מרכז שומני זה מצב תקין. אם לא רואים את זה בבירור זה לרוב חסר משמעות, אבל יכול להעיד שהבלוטה מוסננת בתאים לא תקינים- ולכן ההמלצה לעקוב. מקדם החשד שיש פה בעיה או גידול נמוך מאד, הגודל והמבנה תקינים, ולכן אין המלצה לדגימה אלא רק מעקב- במידה מסויימת ל״כיסוי״ של נותן התשובה שלא יגידו שהחמיץ משהו. איני רואה סיבה לדאגה.
 
אסף
19:42 13.09.14
תודה רבה
שלום רב,
בת 50. לפני כשבועיים הרגשתי רגישות יתר בעור של הירך. מיקום המדוייק הוא הגבול של הירך הקידמי והירך הצידי (כ-17 ס"מ מעל הברך). כעבור מספר ימים החל לגדול גוש כואב
תת עורי בגודל של כ5 -4 ס"מ עם נפיחות מסביבו וללא סימנים חיצוניים כלשהם על העור (אין אודם/שטף דם וכו). כל האיזור כואב בנגיעה...
חשוב לציין כי לא קיבלתי מכה/חבלה ולא נדקרתי. כירורג הניח שמדובר בדלקת והמליץ ליטול אוגמנטין 875 מ"ג במשך 10 ימים ולבצע US.
לאחר נטילת אנטיביוטיקה במשך 2.5 ימים ב-US נמצא:
בשכבת שומן תת עורי באספקט קידמי דיסטאלי של הירך הודגם איזור בעל אקוגניות הטרוגני שקוטרו כ-5.1 ס"מ. זרימה באיזור הנ"ל מוגברת. גבולותיו אינם ברורים. התמונה אינה
ספציפית לקורולציה קלינית ואנמנסטית.
לאחר 5 ימי נטילת אנטיביוטיקה חזרתי לכירורג שאמר שאיננו יודע על מה מדובר והמליץ להמשיך ליטול אנטיביוטיקה במשך סה"כ 14 ימים.
נכון לעכשיו הגוש הצטמצם במקצת אך איזור הנפיחות מסביבו גדל.
אודה לך מאוד אם תעזור לפתור את התעלומה...
1. על מה לפי דעתך מדובר?
2. למי לפנות (כירורג, אורטופד, רופא עור)?
3. והכי חשוב, מה המלצתך לעשות?
תודה רבה.
 
ד''ר דני רוזין  
21:05 05.09.14
לא חושב שיכול לתת תשובה ספציפית, אבל יש כמה עקרונות.
תהליכים שמתפתחים מהר הם לרוב דלקתיים ולא גידוליים, יש מספר מועט של גידולים שמתפתחים ״מול העיניים״.
הנסיגה הוא לרוב הדרגתית ואיטית יותר.
לא כל דלקת היא זיהומית ודורשת אנטיביוטיקה, אבל רוב הרופאים רואים בטיפול אנטיביוטי ״אמפירי״ אופציה פשוטה במקום להתחיל בשלל בדיקות שלא תמיד נותנות מענה.
אם יש כבר נסיגה מסויימת- זה די מוציא מחשבון תהליך גידולי, וגם תשובת האולטרה סאונד די מרגיעה, אז ניתן באמת להמתין עוד נגיד כשבוע ולראות מה המגמה, ובינתיים להמשיך איתו טיפול.
גפיים זה לרוב בטיפול של אורטופד. אבל כשמדובר ברקמות הרכות השטחיות זה פחות ספציפי.
אם לא תהיה נסיגה ברורה כדאי יהיה להמשיך בירור- CT או MRI של הגפה, אבל אין טעם לפני 3-4 שבועות מתחילת התהליך, אם אינו נסוג, ואם כן- להתאפק אפילו יותר.
 
המילה!
10:53 06.09.14
המון תודה רבה על תשובתך המהירה, המקיפה, המקצועית ומרגיעה!

תיקון - כנראה לא מדובר בנסיגה מסויימת של הגוש אלה על צימצומו בחלקו החיצוני (קודקודו) והתפשתטותו בחלקו הפנימי (בסיסו).
לא מרגישה ורואה שאנטיביוטיקה משפיעה...

1. אם הבנתי נכון, אז כדאי להמשיך טיפול אנטיביוטי במשך 14 ימים גם אם לא יהיה שינוי הנראה לעין או להפסיק לאחר 10 ימים?
2. האם יכול להיות שאנטיביוטיקה לא מתאימה וכדאי לקחת ביופסיה או קודם לבצע CT/MRI?
3. אם לא מדובר בדלקת זיהומית, כיצד מטפלים בדלקת לא זיהומית?

תודה רבה!!!
 
ד''ר דני רוזין  
11:01 06.09.14
לטיפול ״אמפירי״ לא רואה הרבה טעם מעבר לשבוע, נגיד עשרה ימים, ביחוד אם אין תגובה.
עקב התמונה הלא ברורה אישית הייתי מעדיף הדמיה טובה לפני ביופסיה.
דלקת לא זיהומית מטופלת על ידי תרופות נוגדות דלקת, הפשוטות הן אספירין ודומיו כמו אדוויל או וולטרן, החזקות יותר הן ממשפחת הסטרואידים. אבל זה כבר לא רצוי ללא אבחנה, ולאחר ביופסיה שאכן שוללת תהליך גידולי.
הרבה בריאות!!!

ורוניקה
 
ויקטוריה
10:08 08.09.14
שלום רב,

אתמול 8 ימים מתחילת הטיפול האנטיביוטי הגוש החל להצטמצם בצורה ברורה לכ-2-3 ס"מ. מרגישה ורואה שיפור ניכר!

1. האם חייבים ליטול אנטיביוטיקה עד העלמות מוחלטת של הגוש?
אם התשובה חיובית, כמה סה"כ מקסימום ימים נדרש/מומלץ ליטול אנטיביוטיקה מבלי לגרום נזק בריאותי (לפעמים מרגישה עיייפות, חולשה ובחילות)?
אם התשובה שלילית, האם להסתפק ב-10 או 14 ימים?
2. במקרה ולאחר טיפול אנטיביוטי עדיין ישאר גוש קטן, האם הוא יעלם עם הזמן?
3. במקרה ולאחר טיפול אנטיביוטי עדיין ישאר גוש קטן, מהם הבדיקות או טיפולים אשר נדרש לבצע להעלמותו המוחלטת?

המון תודה רבה!!!
 
ד''ר דני רוזין  
12:31 08.09.14
טיפול אנטיביוטי מקובל לתת לתקופה מוגדרת, המטרה היא לחסל את הגורם (החיידקים), התגובה הדלקתית מסביב לפעמים נסוגה תוך זמן ארוך יוותר. 10 ימים זה סביר לחלוטין.
אם הגורם היה באמת דלקתי אז ניתן להמתין מספר שבועות לנסיגה. אם אחרי תקופה סבירה (כ-4 שבועות) עוד יש ממצא כדאי לחזור על הדמיה. לפעמים בבסיס הדחקת יש מוקד כגון ציסטה שהזדהמה- ואז יש לשקול הסרתה.
 
ויקטוריה
08:55 09.09.14
 
ליא
01:34 03.09.14
שלום
ברצוני לשאול שאלה להבהרה ..
כשאומרים בלוטה מעל עצם הבריח מתכוונים שהבלוטה תהיה ממש על העצם או שגם באזור שם.. למשל, אני בחורה רזה יחסית ועצמות הבריח אצלי בולטות, מה שיוצר דמוי שקע כזה בין העצם לצוואר שם בצד שמאל בתוך השקע גיליתי בלוטה קטנה וניידת , השאלה היא זה נחשב גם עצם הבריח? כי קראתי שבלוטות שם הם סימן בכלל לא נחמד ואני לחוצה
תודה מראש
בת 23+ תינוקת
 
ד''ר דני רוזין  
02:50 03.09.14
זה אכן האיזור, אבל זה ממש לא אומר שכל בלוטה שנמושה שם הא בעייתית. קטנה וניידת- נשמע תקין
 
זאק
11:57 02.09.14
היי

לפני כשנה היה לי אבצס פרינאלי שנוקז בניתוח בבית חולים (הרדמה מלאה), האיזור היה נפוח מאד, כואב מאד וההחלטה התקבלה במיון.


לפני מספר ימים האיזור בו עברתי את הניתוח התחיל להתנפח וככל הנראה מדובר בחזרה של האבצס - אם כי האיזור כמעט ולא כואב, כן נפוח ובבדיקה של כירורג אמר שכרגע אין מה לנקז - נתן לי אנטיביוטיקה - ציפרודקס, וקבע לי ביקורת עוד מספר ימים.

ההתרשמות שלי מהרופא היתה לא לגמרי חיובית, פשוט אמר לקחת אנטיביוטיקה וזהו.

מספר שאלות ברשותך:
1. האם ניתן לנקז אבצס מהסוג הזה בהרדמה מקומית ? אם כן - באיזה שלב.
2. דיברתי עם חבר שסובל מבעיה דומה, המליץ לי על ״משחה שחורה״ - איכטמול - האם מומלץ ?
3. כמו כן קיבלתי המלצה לשים בצל על האיזור הנגוע - על מנת שירכך ויגרום למוגלה להתנקז החוצה - דעתך בבקשה ?
4. ממה האבצס נובע ? האם ניתן לטפל בו בצורה שלא יחזור ?

תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
12:05 02.09.14
ניתן לנקז במקומית אבל קשה- האיזור רגיש כואב וההרדמה לא תמיד תופסת מספיק, ולעתים זה עמוק. יכול להיות יותר קשה באיזור מצולק ואז לעתים הניקוז אינו מלא.
ניתן לנסות להעזר במישחה (לא ידע לגבי בצל), היא ״מבשילה את האבצס״ ולעתים מובילה לניקוז ספונטני.
החזרה לעתים נובעת מפיסטולה- מין תעלה שמזינה את הצקום. ממליץ לפנות לפרוקטולוג לבדיקה.
תודה על התגובה,

האם להבשיל את האבצס זה הדבר הנכון לעשות ?
תוך כמה זמן האנטיביוטיקה אמורה להשפיע אם בכלל ?

מה אתה ממליץ לי לעשות בבקשה - אני לא מסוגל להתאשפז שוב ולעבור תהליך דומה לשנה שעברה... נא עזרתך

תודה רבה
אם האבצס אינו בשל לפתיחה (חלל מלא מוגלה) אז אין ברירה אלא לטפל ולראות מה קורה עם אנטיביוטיקה- או שהדלקת תיסוג או שיבשיל אבצס. שתיהן תוצאות מקובלות, המהלך הטבעי הוא יצירת אבצס שמתנקז, הניקוז הכירורגי מאיץ ומשפר את ההחלמה. המשחה אולי עוזרת בכיוון.
אבל בלי קשר לטיפול המומלץ ולתוצאותיו כדאי להתייעץ עם פרוקטולוג.
 
ליא
22:13 28.08.14
שלום ד"ר כבר 5 חודשים שיש לי בלוטות בקו התחתונים בין הירך למפשעה בשני הצדדים הבלוטות רכות וזזות בעת נגיעה יש שם איזה 4 בכל צד שתיים אם אני לא טועה.. ניגשתי לרופא משפחה כבר כמה פעמים והוא טוען שאלה בלוטות טבעיות נכון שהן מורגשות אבל אינם מעידות על דבר , עוד רופאת משפחה בדקה ואותה תשובה , הייתי אצל כירורג בקשר לשתי בלוטות שיש לי בשד ובאותה הזדמנות הוא בדק את הבלוטות במפשעה וגם אמר שאין מה לחשוש איך זה שכולם אומרים לי אותה תשובה שזה תקין לעומת זאת באינטרנט בלוטות במפשעה נחשבים לסימן לא טוב הדורש בירור ואף יכול להעיד על לימפומה !! מה עליי לעשות ??! האם יכול להיות שהם מפספסים משהו? בת 22 + תינוקת = מודאגת
 
ד''ר דני רוזין  
06:21 29.08.14
סביר להניח שהם צודקים, ועדיין רפואה אמיתית היא טובה יותר מ״רפואת אינטרנט״...
אבל כדי להוסיף אלמנט של הרגעה ניתן להשלים אולטרהסאונד שגם מראה את המבנה הפנימי של הבלוטות ולא רק את הגודל.
שלום רב
הבת שלי נחתכה מתחת לסנטר והחתך הודבק
אמרו לנו לא להרטיב במשך 24 שעות
השאלה היא האם לאחר מכן ניתן להכנס לבריכה?
האם יש הבדל בין בריכה לים או למעיינות ?
תודה
בלהרטיב לרוב הכוונה טוטאלית, כולל רחצה של המקום- וזה כמובן אפשר אחרי 24 שעות (ויש הטוענים שאפילו פחות).
השרייה- ים, בריכה- זה כבר פחות רצוי כי העור מתרכך וסופג מים ועלול להיפתח. אז אין ממש בעיה בטבילה קצרה אבל לא יותר מזה- לעוד מספר ימים.
יש גם פלסטרים אטומים למים- אפשר להעזר בהם.
+ הוספת הודעה
   1 ...  11  12  13  14  15  16  17  18  19  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות