בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 18

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
שלום,

לפני כשבוע החלו כאבים והתנפח ולא יכלתי לשבת. הגעתי לעזרה ראשונה לרופא שאבחן כי מדובר בסינוס פילונידלי. קיבלתי אוגמנטין 875 פעמים ביום,התחלתי לקחת ואחרי יום יומיים החלו הפרשות של מוגלה עד שנעלם ומאתמול אני מרגיש טוב כאילו לא קרה דבר אני מצליח לשבת ללא כאבים.

בין לבין הייתי אצל כרירוג שהמליץ מייד על ניתוח.

האם יש מקום לרוץ יישר לניתוח? אני מרגיש טוב :-)

תודה,

שלומי
 
ד''ר דני רוזין  
14:21 13.05.14
לא חייבים ״לרוץ״, אין פה סכנה, אבל יש לזה נטיה לחזור. בכל מקרה לא מדובר על ניתוח מייד, צריך לתת לאיזור להרגע ואחרי כמה שבועות להעריך מה נשאר, ואם אכן יש סינוס, ביחוד אם מפריש, יש היגיון בלנתח. אם שקט- ניתן לחכות
 
אמא
11:23 13.05.14
לבת שלי (בת 12), יש שערה מסובבת ומאוד הדוקה (לא הצלחתי להסירה) סביב שפה פנימית בפות, נוצרה מעין ג׳ולה אדומה וכואבת. . הייתי אצל רופא נשים שנתן משחה (אפלימיצין), אני ממש בלחץ, האם לנסות את המשחה או ללכת לרופא אחר? ואם כן לכירורג?
 
ד''ר דני רוזין  
12:29 13.05.14
השאלה אם זו אכן האבחנה.
לפי מה קבעת?
אם אכן שערה- צריך לחתוך אותה ולשחרר (רופא אחר...), אם זו ציסטה או אבצס אז טיפול אנטיביוטי יכול להתאים לפחות בשלב ראשון.
 
נחום
19:13 04.05.14
פתאום בגיל 24 צמחה לי ציסטה פעם ראשונה בחיים. מהם הגורמים לציסטה? האם יש דרכים למנוע הופעה חוזרת של ציסטה? כמו למשל תזונה מסוימת או אורך חיים מסוים?
 
ד''ר דני רוזין  
10:01 11.05.14
איזו ציסטה? איפה? זה שם להרבה מאד דברים שונים לחלוטין
 
דולב
14:06 08.05.14
היי,
לאחר בדיקה אצל הכירורג, הובחן אצלי פיסורה וקיבלתי משחת רקטוג'סיק.
עפ"י תופעות לוואי ישנם הזהרות לכאבי ראש ובעיות של לחץ דם.

שאלותיי :
1. האם אני יכול להמשיך ללכת למכון כושר במהלך הטיפול ? (חודש ימים)
2. במידה ויש כאבי ראש חזקים מאוד - מומלץ להפסיק או להמשיך את הטיפול עד סופו ?
3. האם יש עוד משחות באותו סגנון ? ועד כמה רקטוג'סיק יעילה מניסיונך במטופלים ?

אודה לתשובתכם,
יום טוב
 
ליאת
20:16 03.05.14
שלום
לפני מספר ימים כנראה בלעתי חתיכת זכוכית שנשברה מכוס בעת ששתיתי ממנה. לא הרגשתי בעת הבליעה, רק ראיתי שהחתיכה חסרה לאחר שהכוס היתה שלמה עם חלק בולט (שבדיעבד ניתק ממקומו). מדובר על זכוכית בגודל של כ- 5-6 מ״מ על 3-4 מ״מ בעובי משתנה של 1-2 מ״מ (מקום השבר לא היה חלק).
לאחר כ-36 שעות הרגשתי מעין דקירות קרוב לפי הטבעת (מבפנים) בזמן הליכה, ומאז יש לי מעין תחושה לא נוחה באיזור, ולעיתים כאבים קלים בעת הליכה או תזוזה של האיזור (למשל בעת שכיבה, כשאני זזה ונוצר חיכוך פנימי).
היו לי גם שאריות מועטות של דם בניגוב ביומיים שלאחר מכן אך מאז זה עבר. לא היה מדובר על טיפות דם ממש אלא דם שאולי יצא עם הצואה והשאיר חותם בפי הטבעת, והתנקה אחרי 2-3 ניגובים.
שאלתי היא- האם עלי לגשת לרופא?
האם חתיכות זכוכית (בגודל הנ״ל) שנבלעו עלולות להינעץ במעיים או שרק יכולות להשאיר שריטה בדפנות?
תודה מראש!
 
ד''ר דני רוזין  
20:27 03.05.14
באופן די מפתיע (או לא) מערכת העיכול יכולה להעביר בתוכה בשלום מיגוון רחב של גופים זרים, גם חדים. מאידך ישנן כמה נקודות מועדות לפורענות מבחינת אפשרות להיתקעות או פגיעה, והיציאה הסופית מפי הטבעת היא אחת מהן.
כל הסיבוכים אפשריים, כולל פציעה שטחית, חדירה עמוקה ואף ניקוב המעי, אם כי ברוב המכריע של המקרים כלום לא קורה.
אם היה דימום, ואם יש אי נוחות או כאב, ממליץ לפנות לבדיקה- אולי במישוש החתיכה עדיין תימצא תקועה באיזור האנלי.
 
ליאת
20:49 03.05.14
תודה רבה על התשובה המהירה!

האם יש סיכון בהמתנה של מספר ימים לפני שאלך להיבדק (למשל, אם הזכוכית עוד שם האם היא עלולה להינעץ בינתיים בדופן המעי בצורה בלתי הפיכה\המצריכה התערבות כירורגית) או שאם אחכה עוד יומיים-שלושה ולא ארגיש כלום ניתן לומר שהזכוכית כנראה נפלטה החוצה?
 
ד''ר דני רוזין  
22:01 03.05.14
שאלה לא פשוטה, אחד הדברים הקשים ברפואה זה לנבא... וצריך לעשות שיקלול בין הסיכוי לסיבוך (נמוך במקרה שלך) לבין חומרת הסיבוך (גבוהה). לכן- אם הכל ממש חלף, אין דימום, אין כאב- סביר להמתין, אבל אם לא לגמרי- עדיף להיבדק
כירורג\פרוקטולוג\גסטרואנטרולוג\אחר?..
תחומים מעט חופפים וכולם עוסקים בגופים זרים במערכת העיכול, תלוי באיזה שלב של התקדמות... במקרה שלך יתכן ופרוקטולוג הכי מתאים.
מבקש לקבל מידע על ההליך הנ"ל. האם חדש/חדשני?
מי המרכזים המבצעים ההליך באופן הנ"ל?
אבל מה של מה? על מה מדובר, מה הבעיה?
 
רמי
08:36 03.05.14
מדובר על הפרעות קצב - פרפור פרוזדורים.
שתי אבלציות לא צלחו. האחרונה ביניהן לפני כשלוש שנים.
 
ד''ר דני רוזין  
09:43 03.05.14
אה... כי אבלציה יכולה להיות גם של רירית הרחם, בין השאר :-)
תצטרך לפנות לפורום שעוסק בקרדיולוגיה או ניתוחי לב.
שלום,קראתי שניתן לעבור ניתוח בקע מפשעתי בהרדמה מקומית (זריקה ליד מקום הניתוח), אך כירורג אמר לי שבארץ לא עושים זאת. זה מבלבל ולכן אבקש לדעת האם הרדמה מקומית לניתוח זה מקובלת או לא מקובלת בארץ?
אם לא, מדוע לא? האם יש הוריה או המלצה להימנע ממנה בארץ?
והאם עלי לנסוע לחו"ל כדי לעשות ניתוח זה בהרדמה מקומית? בברכה, אלי
 
ד''ר דני רוזין  
17:52 27.04.14
לא מקובלת זה לא אומר שלא עושים, הרוב מעדיפים להימנע מזה כי זה דורש מיומנות וניסיון והחלופות הרגילות (כללית או איזורית) הן טובות ברוב המקרים.
אין צורך לנסוע לחו״ל בשביל זה.
לרופא הנכבד שלום רב,
האם הסיכון בהרדמה אזורית (כנראה אפידורלית) לקראת ניתוח כנ"ל אינו גדול מזה שבהרדמה מקומית?
והאם הרדמה כללית לניתוח זה יכולה (עקרונית, כמובן) להתאים למבוגר בן 79?
בברכה, רוביק
 
ד''ר דני רוזין  
17:34 30.04.14
הסיכונים ככלל מאד נמוכים, וגם להרדמה מקומית עלולים להיות סיבוכים.
הרדמה כללית בגיל 79 היא דבר שבשיגרה- הכל תלוי כמובן ברקע ובמצב הבריאות הכללי
שלום,
אני חיילת בת 20, לפני כחצי שנה בערך התחילו לי כאבים בעצם הזנב, בחודש ינואר נפגשתי עם כירורג שאבחן שהבעיה היא שערה הפוכה ויש לעבור ניתוח והפנה אותי לזימון תורים. עברו כמה חודשים מאז שראיתי כירורג, והבעיה חלפה ואני לא מרגישה שום כאב או פצע או הפרשות באיזור. הניתוח מתקיים ביום חמישי הקרוב (בעוד יומיים) ומחר אני כבר מתאשפזת בבית חולים. מדוע מאשפזים אותי יום לפני הניתוח? האם יש סיכוי שיבטלו לי את הניתוח בגלל שהמקום החלים? חייבת לציין שאני מרגישה שיש בפנים משהו אבל לא שכואב לי או מציק לי. מה אתה ממליץ לעשות?
במידה ואתה כן ממליץ לעבור את הניתוח, האם הזריקות להרדמה המקומית כואבות מאוד? יש אופציה לבקש דרך אחרת להרדמה? אני מאוד חוששת מזה.

תודה רבה על העזרה,
 
ד''ר דני רוזין  
17:04 24.04.14
לא ברור לי למה מאשפזים יום לפני אבל יתכן וזה הנוהל המקומי.
אם הכל חלף לא דחוף להינתח, אך יש לבעיה נטיה לחזור.
ההרדמה המקומית לא נעימה אך בהחלט נסבלת.
אם נותחת- מקווה שעבר בשלום
תודה דני על תשובתך, עברתי את הניתוח בהרדמה כללית והכל עבר בשלום.
עכשיו אני בבית ויש המון הפרשות, אמרו לי להגיע למיון וכשהגעתי אמרו שיש מוגלה והוציאו אותה וחיטאו את המקום בפולידין ואמרו לי לשטוף את המקום יותר ביסודיות ולהתקלח 6 פעמים ביום.
אני מתקלחת ורוחצת את המקום טוב טוב אבל עדיין יש הפרשות מיימיות ולא מוסברות, מה עליי לעשות כדי שלא יהיו הפרשות? האם זה תקין?

תודה רבה,
 
ד''ר דני רוזין  
16:52 28.04.14
תקין- במסגרת הצפוי בריפוי של פצע מסוג זה. צריך להמשיך בהיגיינה מקומית ובסבלנות- לעתים זה לוקח מס׳ שבועות.
תודה רבה לך, עזרת לי מאוד!
 
משה
23:19 26.04.14
היי,
ביצעתי ניתוח אמבולטורי- הוצאת גוש בשיפולי העכוז.
להלן התשובה הפתולוגית לממצא: קטע רקמה חיבורית שומנית בגודל 2*1.5*1 ס"מ,עם אזורים של רקמת גרעון.
א. מה משמעות הבדיקה? מה זה רקמת גרעון?
ב. האם צריך לעשות משהו נוסף/מעקב או משהו כזה?
תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
06:27 27.04.14
רקמת גירעון (גרנולציה) היא רקמה עשירה בכלי דם קטנים שבדרך כלל מהווה חלק מתהליך ריפוי של רקמות, למשל פצעים שמחלימים או בהחלמת רקמה לאחר דלקת.
זו כמובן רקמה תקינה ושפירה ואין צורך בהתערבות נוספת, יתכן והגוש נבע מאיזשהו תהליך דלקתי בתוך השומן התת עורי באיזור.
לפני כשנה הרמתי משא כבד. ומאז כל פעם שאני שותה כמות גדולה של מים הבטן שלי ממש מתנפחת כאילו אני אישה בהריון. זה לא מלווה בכאבים וזה גם לא קורה לאחר הרמת משא כבד. זה קורה לי בעיקר רק לאחר שתייה מרובה של מים.
לאחר הטלת שתן הנפיחות בבטן מיד יורדת!!
השאלה שלי האם יכול להיות שמדובר בסוג כלשהו של בקע? מדוע זה קורה לי רק לאחר שתייה של מרובה מים? על איזה איבר פנימי בגוף מופעל הלחץ אחרי ששותים?
 
ד''ר דני רוזין  
22:15 25.04.14
יכול להיות שיש ריפיון של שרירי הבטן. כל איבר שמתמלא ומתנפח, בין אם זה הקיבה אחרי בשתיה, או שלפוחית השתן לפני ההשתנה, יגרמו לנפיחות כי השרירים בדופן הבטן חלשים יותר.
 
אליהו
19:25 21.04.14
ד.נ.
אילו סיבות מהוות קונטרה-אינדיקציה לניתוח בקע מפשעתי בשיטה לפרוסקופית? האם אחת מהן קשורה לערמונית מוגדלת ו/או לגיל (איזה) ? ומהן שאר הסיבות? בברכה, אלי
 
ד''ר דני רוזין  
21:09 21.04.14
הקונטרה אינדיקציה העיקרית היא מנתח שאינו מיומן.
ניתוחים בבטן תחתונה, ובייחוד כריתת ערמונית רדיקלית (לסרטן), מעלים את הסיכון לפגיעה בשלפוחית השתן, עקב הדבקויות והצטלקויות. גם ניתוח קיסרי יכול להקשות. אבל זה גם תלוי בטכניקה הניתוחית בה עושים שימוש.
בקעים מאד גדולים קשה יותר לתקן בלפרוסקופיה.
אם יש חשד לבעיה בערמונית- עדיף לברר קודם לפני ניתוח הבקע. ערמונית מוגדלת בלבד המטופלת תרופתית אינה הוריית נגד.
ד.נ.
לצערי, לא ברור לי מה הקשר בין כריתת ערמונית מסרטנת לבין בקע שרעפתי, ולכן לא ברור לי ההסבר להוריית נגד בניתוח לפרוסקופי של בקע שרעפתי עקב כריתת ערמונית כנ"ל, או הנסיבות העקרוניות האחרות (פרט, כמובן, למיומנות המנתח) להעדפת הניתוח השמרני של הבקע. אודה לאדוני על הבהרתו. בברכה, אלי
 
חיים
17:03 13.04.14
שלום, בבדיקת אולטראסאונד של בלט על המצח (תורשתי), רך למגע (לאחר ביקור אצל כירורג) התקבלה התשובה הבאה עבור הכירורג:

הסיבה לבדיקה - גוש נמוש. איזור הבדיקה - איזור מצח מצד שמאל.

תת עורי, הודגם תהליך היפר אקוגני ולא הומוגני עם גבולות מטושטשים לא וסקולארי בגודל 2 סמ על חצ סמ. הממצא יכול להתאים לליפומה.

ממה שהבנתי היפר אקוגני ולא וסקולארי זה טוב ואופייני לגוש שומן. כמו כן נבדק שאין מגע עם העצם. מצד שני, אמרו לי שלא הומוגני וגבולות מטושטשים, לא אופייני לליפומה, אם כי לא כתוב בתוצאה שיש להמשיך לבדיקה קלינית נוספת.

האם יש סיבה לדאגה לממאירות, או שמדובר בליפומה קלאסית?

תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
11:59 18.04.14
לא יודע מה האבחנה, אולי אפילו סתם בלוטת חלב, אבל אין בתיאור משהו מדאיג. מציע לחזור לכירורג שישווה בין התשובה לממצאים שלו ויחליט אם יש צורך בטיפול או מעקב בלבד
 
חיים
12:37 21.04.14
נאמר לי ע"י רבים שאכן ככהנ אין מקום לדאגה ושליפומה במצח לא יכולה להיות הומוגנית ובעלת גבולות ברורים בגלל המבנה של המקום.

מצד שני גם נאמר לי, שלא מדובר בליפומה קלאסית. האם עלי לדאוג?

כמו כן, כיצד עלי לנהוג אם הכירורג יחליט שאין מקום לניתוח?
 
ד''ר דני רוזין  
12:49 21.04.14
לא יודע מה כוונתך ב״תורשתית״ וכמה זמן הממצא קיים, אבל אם לא מפריע מקומות או קוסמטית הייתי מציע מעקב
 
חיים
12:55 21.04.14
תודה רבה על התגובה המהירה.
בלט דומה קיים גם אצל האב וגם אצל האח בערך באותו איזור.
מדובר על משהו שקיים כבר עשרות שנים, אבל בשנה שנתיים האחרונות החלט לבלוט יותר. הכירורג שמישש אמר שזה רך ושלח לבדיקה שממצאיה פורטו קודם.
בגלל שהחל לבלוט יותר ובגלל החוסר הומוגניות וחוסר בגבולות ברורים - האם יש מקום לדאגה?
 
ד''ר דני רוזין  
14:08 21.04.14
לדעתי לא, אם זה קיים עשרות שנים.
מלבד אי נוחות מקומית אפשרית השיקול נהיה קוסמטי בלבד
 
מודאג
16:15 18.04.14
שלום מכובדיי!
להלן שאלתי,

מתחת ללסת, באיזור שבן הפה והאוזן יש לי כאבים.
גם שאני נעזור בקצות אצבעותיי כאשר אני נוגע באיזור יש כאבים.
אני לא מרגיש נפיחות כלשהיא או בלוטה מוגדלת.
האם יש סיבה לדאגה?

תודה רבה

משה
 
ד''ר דני רוזין  
18:39 18.04.14
לא נשמע שיש סיבה לדאגה אם אינך מרגיש כלום, אבל ממליץ בכל זאת להיבדק, אם הדבר נמשך, אצל רופא אף אוזן גרון
 
מודאג
18:55 18.04.14
תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר רוזין!
 
חזי
06:35 10.04.14
היי יש לי גוש בליטת שומן בגב שגדלה בשנים האחרונות ומציק בישיבה.
גודלו כיום עגול בקוטר 10 ס"מ. האם ניתן לנתח בהרדמה כללית? או שאיבה.
אני בקופת חולים מכבי באיזור ירושלים. מה עלי לעשות? תודה
 
ד''ר דני רוזין  
12:15 13.04.14
לפנות לכירורג. לרוב לא שואבים כי יכול לחזור, אלא מוציאים שלם. בגודל כזה לרוב בהרדמה כללית אבל הכירורג צריך לבדוק ולהחליט
 
חזי
01:46 18.04.14
שלום, אני נמצא בחו"ל ואין לי נגישות לרופא במקום בו אני נמצא.
כבר כעשרה ימים אני סובל מצריבה/כאב בפי הטבעת. היה לי בעבר למשך יום-יומיים והיה עובר לבד. עכשיו זה יותר קשה מבעבר.

לא מגרד.

אני יושב הרבה שעות מול מחשב.

מבקש עזרה להבין כיוון ראשוני: הרפס? טחורים? זיהום?


ניתן לראות תמונה כאן: http://postimg.org/image/7z9dh3fcz/

הרבה תודה מראש.
 
ד''ר דני רוזין  
12:19 13.04.14
רואים טחורים, יתכן ויש פיסורה אבל זה קצת בעומק ודורש בדיקה.
בשלב זה הרגעה על ידי משחה לטחורים, אמבטיות ישיבה וריכוך יציאות
 
יונתן
19:14 13.04.14
 
פוצי
18:26 12.04.14
שלום

בני בן 16 עבר ביום שני ניתוח שבו הוציאו את הנגע ע"י שני
חורים

בישבן עשינו חבישות עם פד וזלין בכניסה של כל חור וחבישה שלהם .

עכשיו אנחנו בשלב של הכנסת פד silvercel מחור אחד דרך התעלה

שיצא מהחור השני להחלמת הפצע הפתוח .

זה טיפול כואב מאוד לילד (גם לנו זה קשה מאוד לעשות את זה )

האם זה הגיוני להשתמש בפד silvercel שמתחכך בכניסה ובהוצאה

ע"י המשיכה ?

איך זה יעזור בהחלמת הפצע עם הטיפול הזה ?

לא ניתן פשוט לתת לפצע להסגר בלי הטיפול הקשה הזה ?

תודה רבה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
12:14 13.04.14
אין צורך בכל זה- מספיק לשמור נקי, לשטוף, ולחבוש חיצונית אם יש עדיין הפרשה. בכל מקרה זה יחלים.
 
פוצי
12:33 13.04.14
שלום

היינו הבוקר במח' ראתה אותו רופאה אחרת ואמרה שהתעלה צרה מידי לפד

ולא פלא שכאב לו ...

נתנה הנחייה להניח בפתחים בלבד חתיכות silvercel למניעת זיהום ולחבוש

שוב תודה ויום טוב
 
דני
17:49 09.04.14
שלום, אני בת 24, מאתמול אני סובלת מכאבים בצד ימין של הבטן, די למטה, מעל לעצם המותן. הכאב הוא די עמום אבל משמעותי, עכשיו יותר מאתמול, והוא בא והולך, לפעמים בתדירות גבוהה ולפעמים פחות (נכון לעכשיו בתדירות די גבוהה). רציתי לדעת האם המצב מצריך בדיקה, או ששווה לחכות ולראות אם יעבור (קראתי קצת על תוספתן מודלק ונלחצתי). תודה!
 
ד''ר דני רוזין  
12:17 13.04.14
אם הכאב נמשך כבר מאתמול כדאי להיבדק- רופא משפחה או מיון
שלום,
עברתי אתמול ניתוח להסרת אבסס בעצם הזנב. חתכו, הוציאו את כל האיזור ותפרו. אני ממש ממש מפחדת שייווצר זיהום. אמרו לי לשטוף פעמיים ביום את האיזור עם מים וסבון ולקחת אנטיביוטיקה פעמיים ביום. האם יש עוד משהו שאוכל לעשות כדי למנוע את הזיהום?
ומה עדיף, לכסות את המקום עם תחבושת או להשאיר את האיזור פתוח ומאוורר?
תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
12:16 13.04.14
אם אין הפרשה אפשר להשאיר פתוח.
שמירת האיזור נקי זה כל מה שבידך לעשות
 
איציק מ
13:32 07.04.14
בן 54 סובל כחודשיים מכאבים באזור המפסעה הימנית ולפעמים הכאבים עוברים לצד שמאל וכן כאבים בבטן תחתונה .
מכיוון שאני סובל מבעיות בגב פריצת דיסק L4-5 חשבתי שזה הקרנה מהגב.
נשלחתי לבדיקת אולטרה סאונד ולהלן המימצאים :
1. בקע קטן מימין עם פלישה של לולאת מעי לתוך התעלה.
2.מפתח קל של תעלה מפסעתית שמלית עם פלישה של רקמת שומן
3. ערמונית גודל בגבול עליון
4. כבד שומני במידה בינונית.

לאור המימצאים אבקש את המלצתך

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
09:08 08.04.14
אם יש בקע דו״צ הגורם לכאבים יש הצדקה לתיקון הבקע בניתוח, ממליץ לפנות לכירורג.
עברתי ניתוח קטן להסרת שק נוזלים מתחת לעור באיזור הישבן. הרופא אמר לי שעליי להוריד את התפרים בין שבוע לשבעויים לא יאוחר משבועיים לאחר הניתוח. השאלה שלי היא למה אסור להישאר עם התפרים יותר משבועיים? מה יכול לקרות? האם זה מזיק לגוף להיות עם תפרים תקופה ממושכת?
 
ד''ר דני רוזין  
12:06 13.04.14
לפעמים זה עושה גירוי דלקתי
תלוי גם בסוג התפר
לא סכנה או משהו דומה- יכול לעשות הצטלקות פחות יפה
+ הוספת הודעה
   1 ...  14  15  16  17  18  19  20  21  22  ...  92  
 חיפוש בפורום זה
תגיות