בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 18

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
 
לילי
13:42 14.06.13
שלום רב,
עברתי לפני חמישה ימים ניתוח להסרת התוספתן בשיטה הלפרוסקופית ושוחררתי לאחר 24 שעות. נוסף לכאבים בצד ימין למטה (בסמיכות לאחד החתכים), יש לי נפיחות באזור וגוון עור צהוב.
האם זהו חלק נורמלי מההחלמה? כמה זמן זה אמור לקחת?
תודה.
 
אנונימית
11:02 14.06.13
שלום, אני בת 47 ורוצה לעשות חורים לעגילים. האם בגילי זה בעייתי יותר מאשר בגיל צעיר (מבחינת סיבוכים, ההחלמה של האוזן וכו')?
האם שימוש באקדח רב פעמי עם עגילים סטריליים חד פעמיים זה בסדר? על מה צריך להקפיד לפני ואחרי ביצוע החורים?
האם בגילי יש קושי גדול יותר לאוזן להתרגל לעגיל בלי שתיווצר דלקת?
תודה רבה.
 
ד''ר דני רוזין  
11:10 14.06.13
לא צופה בעיות מיוחדות. הגיל פחות חשוב מגורמי סיכון בריאותיים, כגון סכרת.
 
ת
22:25 13.06.13
כבר כמה ימים מאז יום אחרי ניתוח חזה של ריאה אמא שלי במצב של הנשמה והרדמה עם אי ספיקת ריאות, כמעט ללא מתן שתן בגלל בעיה בכליות ועם חום 39.5 בגלל זיהום אחרי ניתוח כנראה. היא נאבקת על חייה.
במצב שנוצר אני רוצה לשאול:
עד הניתוח היא קיבלה הרבה שנים סרוקסאט נגד דיכאון. האם יש צורך להמשיך עם סרוקסאט במצב הקיים כדי לא לגרוע מגוף כוחות להתמודד עם המצב?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
22:46 13.06.13
אם היא מורדמת אין צורך
אפשר יהיה לחדש כשתתאושש
 
בני
13:11 12.06.13
שלום רב.
לפני כחצי שנה אובחן אצלי שערה הפוכה בעצם הזנב.
הלכתי לרופא והוא ניקז לי את המוגלה לאותו יום ואמר שאזדקק לניתוח,מאז לא היו לי כאבים בכלל אך ממשיך לרדת לי הפרשות של מוגלה ולעיתים גם דם על בסיס יום יומי..האם אתה ממליץ לעבור את הניתוח בכל זאת אפילו שאין לי כאבים?(נאמר שתקופת ההחלמה היא 3 חודשים!!)האם אלטרנטיבה של לייזר אפשרית באזור זה ומומלצת?
תודה מראש.
 
ד''ר דני רוזין  
16:44 12.06.13
לייזר אפשרי להסרת השיער- יותר למניעה. את התהליך עצמו צריך לנתח כדי לסיים אותו- אבל אפשר בניתוח יחסית קטן עם החלמה מהירה.
מזה שבוע התחלתי לסבול מכאבים בצד ימין של בטן, הכאב היה ממוקד בבטן הימנית התחתונה והיה כאב עמום, לאחר יומיים הכאבים מעט התחזקו והתפשטו לכיוון מותן ימין (סוף הצלע הימנית), הרופא הפנה אותי למיון שם נבדקתי ע"י כירורג ששיחרר אותי על סמך בדיקה גופנית ובדיקות דם תקינות.
כיום אני סובלת מכאב במותן ימין וכן בכל צלע ימין (הרגשה של משהו שנמצא בתוך הצלע כואב), גב תחתון כואב.
הכאב מתחזק בעת נשימה עמוקה וכן בתנועות מסויימות.

אם בידקות הדם תקינות אפשר להירג?
אני נורא מודאגת, ממה יכול לנבוע הכאב? האם עליי לדאוג בעניין?
תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
21:06 09.06.13
אם זה באיזור הצלע ואין ממצא בטני והבדיקות תקינות יש סבירות שהבעיה בצלע עצמה- אולי איזו חבלה (אפילו משיעול) ואולי דלקת שצפויה לחלוף בעצמה.
 
גכנ
20:21 06.06.13
שלום רב,
אני בת 26 ועברתי קיצור קיבה מסוג שרוול לפני שנה וטיפטיפה. כרגע אני שוקלת כבר מעל חודשיים כ58 קילו ללא שינוי ונשארו עודפי שומן במקומות מציקים...האם אני יכולה לעבור טוטאל בודי ליפט(כולל שיפוץ חזה)?
כמה עולה ההליך? האם יש מומחים בביצועו שאפשר להפנות אותי אליהם ליעוץ? תודה
 
ד''ר דני רוזין  
21:05 09.06.13
ניתן- אך יש לפנות לכירורג פלסטי לצורך זה.
 
דור
02:01 07.06.13
שלום רב,
לפני 4 שבועות עברתי ניתוח לכריתת pns באזור עצם הזנב,אני חייל ואת הניתוח עשיתי בצריפין ושם לא עשו לי ניתוח כמו ששמעתי וקראתי מאנשים..אין לי פצע גדול,אפילו לא חתכו אותי הרבה. היו לי שלושה פתחים והרופא המנתח אמר שאחרי הניתוח הזה הם יסגרו.עברו 4 שבועות והם לא נסגרו עדיין , ושהלכתי לביקורת אצל רופא הוא אמר לי שהוא לא מבין מה עשו לי וזה נראה כאילו.לא ניתחו אותי ואני צריך לעבור ניתוח כמו כולם עם חתך גדול ,למרות שכבר עברתי ניתוח בצריפין ואושפזתי שם.
אם אפשר לדעת איזה ניתוח עשו לי שם והאם אני צריך עכשיו עוד ניתוח,
בברכה דור.
 
ד''ר דני רוזין  
21:04 09.06.13
השאלה אם הרופא שבדק אותך מעודכן במיגוון הניתוחים הקיימים- היום אכן יש נטיה להעזר בניתוחים מינימליים יותר עם חורים קטנים- וזה יעיל באחוז גבוה מהמקרים. מציע להיבדק עוד חודש- עדיף אצל מישהו שמבין בפרוקטולוגיה.
שלום, אני בת 19 וכבר חודש וחצי סובלת מהתקפים חזקים בבטן עליונה בצד ימין ובגב באותו
המקום. הכאבים באים בממוצע פעמיים שלוש ביום. בהתחלה הם הגיבו לאדוויל אך עכשיו הכאבים רק חולפים לאחר לקיחת אופטלגין ובכמות של 1000 מ״ג. חוץ מהכאבים אין לי שום סימפטומים אחרים. עשיתי בדיקות דם, רנטגן גב ואולטרסאונד בטן והכל יצא תקין. ( יש לי כדוריות דם לבנות קצת גבוהות). בבדיקת c.t שנעשתה בבית חולים ראו שהתוספתן שלי טיפה מעובה כ-8 מ״מ אבל חוץ מזה לא ראו מספיק סימנים לזה שזה התוספתן ולכן לא רצו לנתח ושלחו אותי הביתה בטענה שהם לא יודעים מה זה, ושזה לא קשור לכירורגיה. בהמלצה לפנות לרופא גסטרו. יש לכם אולי רעיון למה זה יכול להיות? האם בכל זאת זה התוספתן?
 
ד''ר דני רוזין  
21:02 09.06.13
זה יכול להיות התוספתן- אבל התמונה אינה טיפוסית ולכן בכל זאת מצדיקה בירור מערכת העיכול על ידי רופא גסטרו. אם לא ימצא דבר היה מקום לשקול לפרוסקופיה ואולי כריתת התוספתן- אם כי גם המיקום של בטן עליונה אינו מתאים לתוספתן ברוב המקרים
שלום דוקטור, לפני שבועיים וחצי הופיעה מן שלפוחית תת עורית בבית שחי שמאל (מעט רגישה לכאב) שהשתנתה לבלוטה קשה.
אין כאבים נוספים באזורים אחרים, אין בלוטות לימפה נוספות נפוחות. אתמול צצה שלפוחית נוספת גם בבית שחי ימין. בדקתי טוב את האזור ושמתי לב שקשריות הלימפה נפוחות גם מתחת לבתי השחי במקביל לחזה.
יש לי תור לכירורג אבל יחד עם זאת אני די מודאג. מה אתה חושב?
דרך אגב, אני גבר אך לצערי סובל מגניקומסטיה. אם יש לזה משמעות.
תודה.
אם זה אכן תת עורי זה פחות מתאים לבלוטות לימפה שנמצאות עמוק יותר בבית השחי- ויותר לתהליך דלקתי, שקשור אולי לשורשי השיער או בלוטות הזיעה. בכל מקרה יש להיבדק- בלי לחץ
 
אנונימי
13:16 05.06.13
שלום. שמי יאיר דולן.
אני אתלט מאז שאני זוכר את עצמי.
תמיד הייתה לי בעיה בבטן..שהקאתי יחסית הרבה, בעיקר אחרי שאכלתי ארוחה גדולה(לא גדולה יותר מארוחה של ילדים אחרים) ונסיעות.

לפני כ3-4 שנים נכנסתי לתחום התחרותי/השגי בספורט. שיחקתי טניס וראיתי כשאני מתאמץ אני מקיא..אבל הרבה יותר פעמים משאר הילדים.

לפני שנה וחצי עברתי לאתלטיקה קלה- ריצות 100 ו200 מטר. אני חושב שיש לי פוטנציאל למדליה ארצית..אפילו מקום ראשון בארץ, ספורטאי מצטיין ואליפויות עולם..
אך לצערי מאז שהתחלתי להתאמן ההקאות התגברו לאט לאט עד למצב של כ25 הקאות ביום(לא כל יום). בנוסף ההקאות התחילו להתלוות בכאבי ראש, סחרחורות ובחילות שמקשות מאוד על הריצה.

התסמינים הללו *לא קורים רק במאמץ עצים*. כשאני מאוד מתאמץ זה אכן מוגבר...אבל זה קורה מהמון דברים- כשאני אוכל, שותה, כשחם לי, כשאני לחוץ, כשאני בנסיעה..

אני ממש מרגישה שהשסתום בבטן שלי נפתח..אם אני מתכופף אוכל ומים פשוט זורמים החוצה.

אני בטוח שיש לזה גם קשר פסיכולוגי, לחץ מאוד משפיע על הבחילות. אבל זה לא יתכן שספורטאי מקצועי רץ 100 מטר ולא יכול להמשיך...אתמול השתתפתי באליפות הארץ בנוער, אחרי ריצת המוקדמות הקאתי משהו כמו 40 פעם(אני *לא מגזים*) והיה לי קשה מאוד לרוץ בגמר ולא מיציתי את עצמי כלל.

אני כרגע בטיפול רופאים גסטרולוגיים כבר מעל שנה אבל אני חש שהמצב רק מדרדר..ניסיתי המון כדורים.

כרגע אני על כדור שנקרא "נקסיום". הוא נוגד חומציות, כך שכשאני מקיא זה לא שורף לי תוושט...זה עוזר בעניין הזה...אבל אני עדיין מקיא ובבחילות וסחרחורות וזה לא תענוג.

בבקשה בבקשה בבקשה אני מרגיש שאם אני אפתור את העניין הזה יהיה לי הרבה יותר קל וטוב בספורט ובחיים בכלל.

איך אני פותר את זה? (ניתוח יעזור? )
 
ד''ר דני רוזין  
15:56 05.06.13
בשביל להחליט על טיפול, ניתוחי או אחר, חייבים להגיע לאבחנה. תפקיד הגסטרואנטרולוג להשלים את על הבדיקות הרלבנטיות, אנדוסקופיה, צילום ושט-קיבה, מדידת לחצים בושט ומדידת חומציות הושט.
כל אלו יעזרו להחליט מה קורה ומה ניתן לעשות, יש סיכוי לא רע שניתוח יעזור אם יבוצע הניתוח הנכון לבעיה ובצורה מוצלחת.
 
אנונימי
17:18 05.06.13
אמרתי כבר. אני בטיפול מעל שנה. גילו אצלי כוויות בוושט..אבל הכדורים פותרים את זה.

עשו לי את כל הבדיקות שציינת והרופאים חושבים שהשסתום נפתח באופן רנדומלי ושאין מה לעשות עם זה.

אבל זה לא יכול להיות! אני לא רוצה לחיות ככה שכל שבוע אני מקיא מינימום 10 פעמים..זה לא הגיוני.

השסתום לא נפתח באופן רנדומלי. הוא נפתח כשאני בלחץ גדול מאוד, כשחם לי(מה שהרבה פעמים גם גורם ללחץ), כשאני במאמץ פיזי גדול(נפתח ב99%) מהפעמים וכשאני בפעילות פיזית רוב הפעמים. גם אחרי ארוחות רגילות ולפעמים אחרי סתם כוס מיים הוא נפתח. וגם בנסיעות
 
ד''ר דני רוזין  
20:58 09.06.13
אם אכן יש רפלוקס שאינו מגיב לטיפול תרופתי הטיפול הוא בניתוח ליצירת שסתום (ניתוח על שם ניסן).
צריך לגשת לכירורג עם כל הבירור שעברת
 
מורן
09:18 23.05.13
שלום,
אני שנה אחרי לידה יש לי טחורים אבל הם היום קטנים,אתמול הרגשתי שהטחור גדל ממש יצא,אני לא מעוניינת בניתוח האם יש משחה שיכולה להכניס אותם?מה השם?
אין לי עדיין כאבים

מחכה לתשובה

תודה
 
מורן
13:37 23.05.13
 
ד''ר דני רוזין  
20:34 23.05.13
אפשר לנסות משחה לטחורים כמו פרוקטוגליבנול.
 
מורן
13:52 30.05.13
 
ד''ר דני רוזין  
14:19 30.05.13
למיטב ידיעתי לא
 
אתי
08:31 29.05.13
שלום, אני בת 36 לפני שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה, הניתוח עבר בהצלחה וחזרתי לשגרה. לפני כחודש וחצי החלו לי באופן פתאומי כאבים בקיבה, התכוציות כשעתיים לאחר האוכל, הכאב בא בפתאומיות וחולף בפתאומיות, ואינו תמידי.בזמן הכאב אני חשה צורך להקיא ורק לאחר מכן אני חשה הקלה
עברתי אנדוסקופיה ולטענת הגסטרו יש לי כיס אוויר בקיבה, קיבלתי תרופה נגד הקאות.
ואני ממתינה לכירוג.
הייתי רוצה לדעת האם זה סיבוך של הניתוח?
האם יש פיתרון?
הייתי מעדיפה פתרון לא כרוגי.
אשמח לתגובות מבעלי ניסיון
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
08:57 29.05.13
קיצור קיבה זה שם עממי שלא מתאר בדיוק מה נעשה בניתוח. צריך לדעת מה בדיוק עברת
 
אתי
10:27 29.05.13
עברתי ניתוח שרוול.
 
ד''ר דני רוזין  
11:45 29.05.13
כדאי יהיה לעשות צילום קיבה לראות שאין הצרות או הפרעה אחרת במעבר והתרוקנות הקיבה. הצרות ניתן להרחיב- אם כי מניח שבגסטרו היו מציינים זאת. אם זו הפרעה תפקודית בהתרוקנות לפעמים ניתן טיפול תרופתי.
כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח.
 
אתי
07:42 30.05.13
מה אפשר לעשות בינתיים כדי להקל ? אני נמנעת מאכילה, איני יודעת מתי ייחל הכאב..
מה ניתן לעשות במידה והקיבה אינה מתרוקנת?
חשבתי על כמות מזון קטנה כל מס' שעות..
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
09:02 30.05.13
כן- עד שתהיה אבחנה לאכול לאט, מעט כל פעם, ואוכל פחות מוצק
 
נעמה
09:54 29.05.13
בעקבות דקירות שהיו לי בגב נשלחתי לצילום צלעות והובחן שבר בצלע ללא קבלת מכה.שלחו אותי לבדיקת מיפוי עצמות,אני קצת לחוצה.מה זה יכול להיות?
שלום וברכה לכל הדוקטורים
קבלתי פענוח אולטרה סאונד בטן עליונה בטן תחתונה
וזו היא תוכנה:

Reason for examination: Abdominal pain
The consultation pertains to the recorded images only.
The urinary bladder is normal. The prostate is normal in size.
No postvoid residual volume is present.
A single large gallstone is present.
The gallbladder wall is slightly thickened. No biliary dilatation is seen. No abnormality is seen in the liver. A 7mm cyst is seen in the right kidney.
A tiny cyst is seen in the lower pole of the left kidney. The spleen is normal in size and appearance. No space occupying lesion, lymphadenopathy or ascites is seen.
Impression: Cholelithiasis. Thickened gallbladder wall.

אשמח לחוות דעת מקצועית
בתודה מראש
למעשה הכל תקין פרט לאבן בכיס מרה ומעט עיבוי של דופן כיס המרה, זה יכול להיות סימן של דלקת קלה, אם הכאבים מתאימים במיקום ובאופי לכאבי כיס מרה יתכן ויהיה מקום לניתוח לכריתתו- זה כבר דורש בדיקה ויעוץ של כירורג
שלום רב!

בני בן ה-3 אמור לעבור ניתוח לתיקון פיסטולה לאחר ניתוח היפספדיאס שכשל.

בניתוח הראשון לא הייתה שום בעיה עם ההרדמה. לאחר כחצי שנה מהניתוח הראשון הוא עבר פרוצדורה קצרה מאד (כ-10 דקות) עם הרדמה כללית. לאחר הפרוצדורה הוא פיתח פריחה (אורטוקריה) שעברה תוך כ-חצי שעה ללא שימוש בתרופות.

אנחנו מאד חוששים שיש לו אלרגיה לחומר הרדמה.

השאלה היא האם יש בחדר ניתוח ניטור של זה? כלומר, אם המנתח מרוכז במקום הניתוח וגופו של הפציאנט מכוסה והמרדים מתרכז במדידת מדדים כגון דופק, סטורציה וכו' האם הם יכולים לפספס את הפריחה עד שהמצב יחמיר? אנחנו חוששים במיוחד מכיוון שהניתוח כנראה מבוצע עם מסכה וללא אינטובציה.

אנחנו כמובן נדבר עם המרדים וגם כתבנו את מצב בכל הטפפסים אך עדיין החששות הם כבדים לאור המקרים שהתרחשו בשנים האחרונות בהקשר..

בתודה מראש!!
 
ד''ר דני רוזין  
11:26 22.05.13
אם כולם מיודעים לעניין ניתן להקפיד על ניטור הנושא הזה גם בזמן הניתוח- יש לוודא שהמנתח והמרדים מודעים לכך
 
ליאורה
22:42 16.05.13
שלום רב,
ברצוני לעבור ניתוח להגדלת חזה אבל אני חוששת מהרדמה כללית.

האם יש מה לחשוש?

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
17:59 19.05.13
ממש לא, הרדמה כללית היא דבר בטוח מאד בימינו
שלום וברכה,
אדם בן ארבעים עם עבר הרבה שנים של טחורים פנימיים עם דימום שבא והולך אחר מספר ימים, בעבר נבדק עם מכשיר פעמיים ושני רופאים קבעו שהדימום מהטחורים, ועשה גם קשירה פעם אחת, עכשיו מספר ימים שוב רואה דם, האם נשייך את זה לטחורים או כדאי לעשות בדיקת קולונוסקופיה? רב תודות.
 
ד''ר דני רוזין  
13:29 19.05.13
למרות שסביר להניח שהדימום אכן מהטחורים, מומלץ להשלים קולונוסקופיה לשלוח שלא מדובר במקור אחר פנימי יותר
 
טליה
01:27 16.05.13
לילה טוב, אני בשבוע 9 להריון, הריון תאומים.. אחרי טיפולים לאחרונה חשתי כאבים בבטן ימנית עליונה עם הקרנה לגב ביצעתי אולטרסאונד שהראה כיס מרה עם בוץ המליצו לי על ניתוח בשליש השני ..
1)האם מומלץ בהריון ניתוח כריתת כיס מרה ב-LAP או בשיטה פתוחה על מנת לא לסכן את העוברים?
2) מה הסיכוי שניתוח/הרדמה יכולים להוביל להפלה?
3) האם ניתן לבצע את הניתוח בבית חולים פרטי או שעדיף בית חולים ציבורי..?
4)האם צריך השתתפות רופא נשים בניתוח או שאפשר אחרי הניתוח לבצע אולטרסאונד לוודא שהעוברים בסדר?
5)מעולם לא חוויתי כאב כזה..האם הריון מעודד אבנים בכיס מרה או שאין קשר?
 
ד''ר דני רוזין  
02:19 16.05.13
1. אין בעיה עם לפרוסקופיה בהריון (בזהירות כמובן...)
2. סיכון נמוך להפלה- אך מעט מוגבר בכל זאת
3. לדעתי עדיף ציבורי- אם בכל זאת קורה משהו מבחינת ההריון
4. מספיק אולטרהסאונד אחרי, ממילא אין לרופא נשים מה לעשות בזמן הניתוח
5. כן- הריון מפריע לתיפקוד כיס המרה ותורם ליצירת אבנים

אבל כדאי לשקול אם לא בכל זאת לדחות עד אחרי ההריון, יתכן ודיאטה דלת שומן תמנע התקפים ותאפשר להמתין
שלום רב,
בשנת 2008 עברתי בדיקת ercp עקב אבן זעירה בכיס המרה שהסתבך ביצעו לי מס' ניתוחים בבטן, לפני כשנתיים עברתי ניתוח נוסף לסגירת דופן הבטן, בשנה האחרונה יש לי כאבי בטן מתמשכים, פניתי לכירורג ונמסר שהכל בסדר,
רופא המשפחה נתן לי לבצע בדיקת c.t בטן שנמצא:
דרכי המרה התוך כבדיים מורחבים ו-cbd מורחב עד 14 מ"מ קיים אוויר בדרכי המרה, בבסיס ריאה ימין באספקת אחורי מודגם תמט קטן סובאטלקטטי, מודגמת ציסטה זעירה בכליה שמאלית, ייתכן והc.t תקין לאור מה שעברתי.
ביקתי בדיקת אולטרסאונד דופן הבטן-להלן התוצאה מספר צלקות בדופן הבטן הקידמי לא הודגם בקע.

אשמח מאוד לדעת מה המשמעות של צלקות בדופן הבטן הקידמי והאם זה גורם לכאבים ולנפיחות בבטן.

בברכה,
שמחה
למעשה הדבר היחידי שלא תקין הוא רוחב צינור המרה, וזה דורש מעקב ובירור- בייחוד אם יש הפרעה בבדיקות הכבד, יכול להעיד על היצרות בצינור המרה וחסימה חלקית, לאור הניתוחים שעברת.
כל היתר תקין וצפוי שיהיו צלקות- וכאבי בטן כרוניים אינם נדירים בעקבות ניתוחים חוזרים.
 
שמחה
16:44 13.05.13
תודה על תשובתך המהירה.
מאז ביצעתי כמה וכמה בדיקות c.t שהתשובה הייתה זהה ונאמר לי שאין לזה חשיבות מאחר ועברתי כמה וכמה ניתוחים.

ומה זה אומר צלקות בדופן הקידמי, יכול להיות שיה בעייה ברשת? אני עם כאבים בלתי פוסקים, תיכף אחרי הניתוח לסגירת הבטן הייתי יכולה להתיישר כשהייתי מתכופפת ועכשיו אני צריכה להיאחז בדבר מה על-מנת להתיישר.

אודה על תשובתך
 
ד''ר דני רוזין  
16:56 13.05.13
צלקות בדופן הבטן זה דבר צפוי- הרי עברת מספר ניתוחים. עם הזמן כמות הריקמה הצלקתית עולה, בייחוד סביב הרשת, הרשת יכולה להתכווץ, וזה מגביל תנועתיות ותורם לכאב. אין לזה טיפול טוב- פרט לזמן. לרוב זה פוחת
 
שמחה
17:02 13.05.13
סליחה, אני מצטערת על ההטרדה,

מאז הניתוח האחרון חלפו שנתיים.

למרות שנאמר לי שאין לזה חשיבות לאור ריבוי הניתוחים, אתה חושב שרוחב צינור המרה מהווה בעייה? יכול להיות שהכאב בא מצינור המרה? מה עלי לעשות?
 
ד''ר דני רוזין  
17:13 13.05.13
לא, הכאב קשור כנראה לדופן הבטן או הדבקויות בתוכה (גם דבר שלא ניתן לטפל בו ישירות), אבל צריך לוודא שרוחב צינור המרה הוא סטטי, כשארית מהניתוחים שעברת, ולא דינמי (הולך ומתרחב) עקב היתרות יחסית. בדיקת אנזימי הכבד היא המדד הרגיש ביותר לזה, אם הם תקינים אין צורך להתערב.
 
רעות ע
08:57 12.05.13
שלום רב
לצערי לא הגעתי לביקור אצילך מאחר והייתי האישפוז ממושך כחצי שנה עקב בלאגן שלא נפרט כעת ,,,,
כעת מהאשפוזים ידוע לי שיש לי בקע טבורי עם חדירת שומן ,,,,נעשה סיטי בטן שמאשר את זה
הבנתי שזה סוג של ניתוח
הבעיה היא שזה גורם לי לכאבים כשאני מתכופפת או משתעלת חיצונית בבטן לא רואים כלום הכול ניראה טוב

אני לא מתהלכת ונמצאת על כיסא גלגלים כבר חצי שנה
מה דעתך וכמה זמן פרוצדורה ניתוחית לוקח לתיקון בקע

בכבוד רב
רעות ע
 
ד''ר דני רוזין  
09:48 12.05.13
משובר על ניתוח קטן יחסית אבל אם הבקע כל כך קטן אין בו שום סכנה ולא נראה שכדאי לעשות זאת כל עוד את לא בריאה ונעזרת בכיסא גלגלים. גם לניתוח קטן כדאי להיכנס בבריאות מלאה, אין כל דחיפות במצבך אלא רק אי נעימות, וחבל להסתבך יותר
+ הוספת הודעה
   1 ...  14  15  16  17  18  19  20  21  22  ...  85  
 חיפוש בפורום זה
תגיות