בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 18

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
פרופ' אבי ריבקינד הנכבד
שלום רב!
שמי סיוון לפני כ-3 חודשים וחצי עברתי ניתוח בטן חוקרת בו נכרת גידול של 8 ס"מ מאד ווסקולרי שהיה עם נמק במרכזו ולחץ על איברים כמו: רקטום שלפוחית השתן ורחם אחורי.
נכון לעכשיו ולאחר כ-3 וחצי חודשים אחרי הניתוח אני עדיין סובלת מכאבי תופת בלתי נסבלים בכול איזור הניתוח בבטן. וכתוצאה מכך אני מרגישה רע מאד.
כמו-כן, יש לי שינויים בלחצי הדם והדופק והתכווצויות חזקות ומכאיבות מאד של המעיים. ואף פרכוסים ורעד בכול הגוף מידי פעם. שאנני יודעת את הסיבות לפרכוסים ולרעד שאני חשה בכול הגוף.
בנוסף לזאת עלי לציין שאני סובלת ממחלת הישמוטו קרי מתת תירסריות של בלוטת התריס שאננה מאוזנת.
המצב הנוראי הזה שלמרבה הצער נקלעתי אליו נמשך מזה כחצי שנה של סבל וייסורים מתמשכים וכתוצאה מכך אני מוצאת את עצמי במצב של חוסר תפקוד נורמלי ותקין ואני נאלצת עקב כך לשכב ממושכות במיטה שכן הן הכאבים מהניתוח שעברתי והן ההרגשה הכללית הרעה שלי לא נותנות לי מנוח וזה מחייב אותי רק להיות מרותקת במשך רוב שעות היום למיטה.
בביקורת שהייתי אצל הרופא הכירורג שניתח אותי נאמר לי שזה יכול להיות כתוצאה מהדבקויות ועם הזמן כול התחושות הרעות וכאבי התופת באיזור הניתוח שמהם אני סובלת יחלפו עם הזמן.
אך אני לא רואה שזה חולף ושלא נדבר שגם אין שום הטבה במצבי ועדיין הרגשתי הכללית היא די רעה.
ברצוני לדעת באם ויש מצב שאכן ישנו קשר ישיר לניתוח הבטן שעברתי קרי למה שנקרא הדבקויות ונטען על-ידי הרופא הכירורג שניתח אותי או שיש מצב שזה קשור גם לחוסר האיזון של בלוטת התריס שממנה אני סובלת או לתרופות שניתנו לי כגון: יותירוקס
ואופרמדוקס ודרלין שכן יש לי תחושה שאולי יש מצב שאני מורעלת מהתרופות שאני לוקחת ובראשם תרופת היותירוקס לטיפול בבלוטת התריס.
אנני יודעת מה עלי לעשות על-מנת להרגיש טוב ואף למי לפנות שכן קצתי במצב זה ומה עוד שעקב מצב הביש הזה חיי אינם חיים ובאם ותסכים עימי ד"ר נכבד שכך אי אפשר לחיות יותר ואף לנהל חיים תקינים ונורמליים ואני כבר משוועת לפתרון נאות לבעיה קשה זו שיחלץ אותי מכול הסיפור הנוראי והקשה הזה על-מנת שאוכל לחזור למסלול חיים תקין ונורמלי כפי שהיה לי לפני כן.
כמו-כן, אשמח מאד שתחווה את דעתך האישית בנידון ואף תמליץ לי מה עלי לעשות בקשר לזאת ואף למי כדאי לי לפנות על-מנת שאוכל לפתור את בעייתי הקשה הזאת ואוכל סוף כול סוף להרגיש בטוב ולתפקד באופן טוב ורגיל שכן כול הרופאים שפניתי אליהם לא עזרו לי לפתור את בעייתי הקשה הזו ואף לא יודעים להסביר לי את הסיבות להרגשתי הרעה מאד לרעד ולפרכוסים.ולפיכך אנני יודעת באם וכול מה שתיארתי בפניך מתקשר לניתוח שעברתי או כתוצאה מחוסר האיזון בבלוטת התריס.
מחכה לתשובתך בהקדם האפשרי.
אנא ובבקשה ממך עזור לי להציל את חיי לפני שיהיה מאוחר מידי.
בתודה מראש על הקדשת הזמן ובכבוד רב,
סיוון.
שלום , לאימי בת ה38 יש בלבלב ציסטה בגודל 7 ס"מ (לא סרטני) , נקבע לה ניתוח ל7.5
הייעוץ עם הרופא של בית חולים כרמל אמר שדרך החדשה כמו ברמבם ) אינה טובה כאן מכיוון שחלק מהציסטה מימית וחלקה קשה. אמא דורשת ללכת לחוות דעת שנייה כי ניתוח כזה משמעו גם כריתת טחול , וחלק מהלבלב
השאלה שלי היא .. מה ההגבלות בחיים בלי טחול ? האם זה כזה נורא או שאפשר לחיות גם בעדיו בטיפול הולם ובחיסונים , ומה הסכנות ? האם זה באמת יעזור ..
חשובה לי הבריאות של אמא שלי יותר מכל. האם יש דרך אחרת לטפל ??
תודה רבה רבה רז שדואג לאמא
הקישור אינו עובד, אולי אינו מדויק.
ציסטה בגודל כזה מקובל להסיר, לעתים ניתן לשמר את הטחול אך גם אם לא ניתן לחיות בלעדיו- ורק להיות ערים לאפשרות של זיהומים שדורשים טיפול אנטיביוטי זריז. לפני ניתוח עם אפשרות לכריתת טחול נותנים חיסון נגד חידק ספציפי שגורם לדלקת ריאות ואלים יותר בהעדר ההגנה של הטחול.
 
ליאת
13:37 22.04.13
שלום, עברתי לפני שבוע ניתוח כיס מרה לפרוסקופי שעבר בהצלחה. הבעיה היא שמאז הניתוח יש לי כאבים בגב, שכם ימין בעיקר בשכיבה. נאמר לי שייתכן שזה מהגז המוחדר לבטן במהלך הניתוח.. שאלותיי הן; האם ייתכן מהגז? מתי אמור להספג בגוף? והאם ניתן לעשות משהו על מנת להמנע מהתופעה כי היא כואבת ביותר. תודה
 
ד''ר דני רוזין  
23:55 22.04.13
הגז אכן עלול לגרום לכאב, עם הקרנה טיפוסית לכתף, אך אמור להיספג תוך יום או קצת יותר. כאב שנמשך שבוע עלול להיות מסיבות אחרות וכדאי להתייעץ עם המנתח לגבי בירור נוסף- בדיקות דם, אולטרהסאונד.
 
שגיא
19:02 16.04.13
שלום
אני בחור בן 40 בריא פרט לאסתמה. רזה.
בשנים האחרונות , כמה פעמים בזמן של ריבוי גזים בבטן יצאה לי פתאום במפשעה צד שמאל, בליטה קטנה מאוד מאוד כואבת, תחושה של מצב חירום. זה יוצא ונמצא בחוץ כ 10-20 דקות של כאבים עזים, אני לא מצליח להחזיר את זה עם היד
ורק לאחר יציאה בשירותים זה חוזר חזרה פנימה והכאב נפסק מיד.

הייתי אצל כירורג שאמר שהמיקום לא שכיח בגברים.
כשזה יוצא, זה יוצא ברום שק האשכים ממש מתחת לעצם הקדמית שבמרכז האגן.
במישוש של הכירורג הוא לא הרגיש בקע ואמר שכנראה יש לי בקע קטן שיוצא רק בלחץ ואי אפשר להרגיש אותו עכשיו ושזה יכול להיות מסוכן כי זה עלול ליצור מצב של בקא כלוא. אבל שלא ניתן לנתח בלי ממצאים במישוש או הדמיה.
ב 2בדיקות US של מומחים לא היה שום ממצא.
הכירורג המליץ לי לעשות באופן פרטי " MRI לשלול בקעים נדירים יותר כמו אובטורטור ואחרים".
רופא המשפחה אמר שאולי זה יציאה וכניסה של בקע פמורלי? שגורם לבקעים כלואים אבל יותר שכיח בנשים.
ברצוני לשאול
1. האם המיקום מתחת לעצם וממש ברום שק האשך מתאים לבקע פמורלי או אובטורטור או אחר?
2. האם כדאי לעשות MRI מפשעה לבדוק זאת?
3. מה אתה ממליץ לעשות במצב כזה. מצד אחד אני חושש ממצב מסכן חיים ושאם תוך שעתיים שלוש לא אוכל להגיע לבית חולים אז אני עלול למות או לאבד את המעי
מצד שני אני לא רוצה לעשות ניתוח מיותר אם אין ממצא בבדיקת US ובמישוש.
תודה רבה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
18:01 17.04.13
בקע פמורלי יכול להיות נמוש כך, אולי גם בקע מפשעתי, אבל בקע אובטרטור בד״כ לא ממששים כלפי חוץ.
אם יש ספק באבחנה ניתן אכן להשלים הדמיה נוספת.
במסגרת בדיקת רופא ילדים לתינוק בן 10 ילדים, התגלה בקע מפשעתי בצד ימין.
מאיזה גיל ניתן לבצע את הניתוח? האם זה ניתוח דחוף? קראתי שיש סכנת כליאה (כרגע זה לא המצב), אך מנגד שישנן סכנות נורולוגיות בניתוח בגיל כה צעיר. האם צריך לחכות שיהיה בן מס' שבועות? אם כן אז כמה? או שאפשר לנתחו כבר בגיל זה?

תודה רבה!
 
ד''ר דני רוזין  
17:53 17.04.13
אפשר לנתח גם בגיל מס׳ ימים, אין בזה סכנה משמעותית אך ממילא עד לניתוח יש המתנה. צריך להגיע לכירורג ילדים ואז תוכלי לשמוע ממקור ראשון.
 
מיטל
19:51 09.04.13
שלום
אני בהריון בשבוע 19.
לפני 7 שנים בצבא נהיתה לי מין גולה בגב העליון שלא הציקה או כאבה היתי אצל הרופאה נאמר לי שזה גוש שומן שלא מזיק ולא רציני.
לפני שנה היתי אצל הרופאת משפחה שלי שוב לבדוק נאמר לי שגם זה גוש שומן מתחת לעור ולא אמור להיות מדאיג.
לפני כשבועיים הגולה התחילה לכאוב לי וראיתי שזה מתחיל להיות מעט אדום וכואב שנוגעים בה. לפני כמה ימים ראיתי מוגלה . היום הלכתי לכירורג שיסיר לי אותה ונאמר לי שזה היה ציסטה גדולה מתחת לעור .הכירורג ישר הלך ולא הספקתי לשאול שאלות. האם עלי לדאוג? האם זה עד כה הזיק להריון? ומה הסיבה שיצאה מוגלה אחרי 7 שנים?
 
מיטל
14:47 10.04.13
רק רוצה לציין שמדובר במורסה . וניתן לי גם אנטיביוטיקה
 
אנה
21:55 07.04.13
שלום לרופא המנתח.

עברתי ביום רביעי שעבר ניתוח סינוס פילונדילי ויש לי תפרים. ביום ראשון הבא יש לי ביקורת. אני לא יודעת אם התפרים נמסים או שהרופא אמור לקחת ביום ראשון בביקורת. התפרים באורך 10 ס"מ. התפרים מכוערים מעין גושים ותפר. האם לאחר שהפצע יסגר האם אוכל לעשות משהו עם הצלקות שישארו?

שמעתי על המשחה קלוקולט שמיועדת לצלקות. האם זה יעזור לי אם אמרח באזור של התפרים? מה עוד יעזור? אומנם זה במקום שלא רואים אבל זה יפריע לי.

אני בת 27



תודה מראש
 
ירון
13:13 06.04.13
לפני כחמש שנים במהלך טיול בספרד חשתי כאבים חדים בבטן התחתונה והעדר אפשרות יציאה, הוחשתי לבית חולים במדריד והסתבר שהחסימה הייתה עקב וולוולוס במעי הגס אשר שוחרר ע"י קולונוסקופיה.
אירוע נוסף התרחש לפני שלושה ימים הופנתי לאיכילוב ושם שוחרר הוולוולוס שוב ע"י קולונוסקופיה. הוסבר לי כ מאחר ומדובר מסיגמה ארוכה יש לבצע ניתוח לקיצורה כדי להמנע מתופעה חוזרת.
בנוסף אני סובל מאכלזיה עברתי הרחבה בשנת 1989 ע"י בלון והושג פיתרון חלקי לאכלזיה והאוכל יורדב עזרת שתיית מים.
ברצוני לציין עוד כי בבדיקות גסטרוקופיה קודמות שביצעתי בקופת חולים ולמרות הצום עדיין קימת תופעה של וושת מלאה בתוכן נוזלי ושאריות מזון.
שאלותיי הן:
1. האם ממולץ לבצע ניתוח לקיצור הסיגמה הארוכה למרות שאין כל נמק.
2. האם לבצע במהלך הניתוח גם הרחבה נוספפת של הוושת למרות שממצאי המנומטריה מעידים על לחץ נמוך בשני הסוגרים (בגוף הוושת גלים סימולטניים ונכשלים).
3. האם ניתן לבצע ניתוח כזה בלפרוסקופיה.
4. ולבסוף אשמח לדעת מה זמן ההחלמה המשוער.

אודה לתשובתכם.
 
ד''ר דני רוזין  
13:52 06.04.13
ניתן לבצע כריתת הדוגמה בלפרוסקופיה, ובוודאי שלא כדאי להמתין לנמק וניתוח דחוף (שאז יבוצע בפתיחה, יחייב הוצאת סטומה זמנית ועוד צרות....)
לא הייתי משלב את נושא הושט באותו זמן, צריך לשקול מה הפיתרון הטוב- אולי אפילו ניתוח.
אישפוז לרוב 5-7 ימים
ד"ר ספוליאנסקי שלום,
בת 38, בריאה בד"כ, מזה כחודשיים כאבים בבטן עליונה צד שמאל באזור הכבד, מקרין למותן העליונה באותו צד. לעיתים כאב במפשעה בצד שמאל. מלבד זה אין סימפטומים נוספים.
הכאב הוא עמום, בא והולך אבל לא עוזב מזה חודשיים.
ספירת דם תקינה
כימיה תקינה (תפקודי כליות וכבד תקינים)
בדיקת שתן תקינה
בדיקת בטן ע"י כירורג תקינה.
בשבוע הבא סונר.

מה הכיוון שהיית חושב עליו, הפחד שלי כמובן הוא מגידול :( מה הסיכוי שאכן גידול מייצר את הכאב הזה?
תודה מראש
לא יודע מי זה ד"ר ספוליאנסקי, הכבד נמצא דוקא מימין, מציע להמתין לתוצאות הסונר אם כבר הוזמן, לא נראה שיש סיבה להיות בלחץ.
 
אני
22:39 04.04.13
סליחה על ההפניה לרופא אחר:)
צד ימין הוא הצד הכואב
עדין אין סיבה לדאגה?
 
ד''ר דני רוזין  
22:53 04.04.13
יש הרבה מאד סיבות שפירות לזה לפי שמתחילים לדאוג לממאירות....
שלום,
ילדתי לפני כ- 10 חודשים אחרי טיפולים רבים (הפרייה). הלידה היתה בניתוח קיסרי חרום. תכננתי להתחיל שוב סבב של טיפולים שנה אחרי ההיריון, אך להפתעתנו הרבה פתאום גילינו שאני בהיריון (טבעי!).
שאלתי: יוצא שההריון קרה 9 חודשים אחרי הניתוח הקיסרי. אני יודעת שההמלצה היא להמתין 18 חודש לאחר ניתוח קיסרי). האם יש סיכון לי או לעובר בשל ההיריון המהיר יחסית? אם כן, מה עושים?
תודה רבה.
 
ד''ר דני רוזין  
16:54 04.04.13
בין המלצות כלליות לבין סיכון אמיתי הפער גדול. מה עושים? ממשיכים בהריון...
אפשר להתייעץ עם רופא הנשים לגבי הצורך בניתוח נוסף לבין האפשרות ללידה רגילה.
 
מיכל
21:51 03.04.13
שלום,
אני בת 40 וסובלת מהשמנת יתר .
זה כמה חודשים שאני מרגישה כאבים חזקים מאוד בבטן העליונה בצד ימין במיוחד אחרי אכילת ג'אנק פוד.
אחרי חיפוש באינטרנט קראתי באתר שיכול להיות שיש לי אבני כיס מרה.
האם אני מתאימה לאבחנה?
תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
00:18 04.04.13
בהחלט יכול להיות- הבדיקה הדרושה היא אולטרה סאונד
יש לי ידיים כחולות סגולות וקרות מאוד לרוב התופעה קוראת כאשר קר
חיפשתי באיטרנט ומצאתי על תופעת רנו שמתארת באופן מדויק:
בנוסף יש לי הזעת יתר בידיים איזה טיפולים קיימים על מנת לטפל בבעיה
 
ד''ר דני רוזין  
17:31 31.03.13
לעתים ניתן לטפל בתופעה על ידי חיתוך העצבים הסימפטטיים (סימפטקטומי), זה מקובל יותר לתופעת הזעת היתר, אבל לפני התערבות כירורגית מציע להתייעץ עם רופא ראומטולוג כי תופעת רנו יכולה ללוות מצבים אחרים וכדאי להשלים בירור.
 
טל
18:10 27.03.13
היי ,אני וחברה שלי קבענו למחר קפיצת באנג׳י. לצערנו התברר שיש לי בקע במפשעה ואני צריך לעבור ניתוח לקילה. השאלה שלי היא האם לכן קפיצת הבאנג׳י מסוכנת וצריך לבטל ? בתודה מראש :)
 
ד''ר דני רוזין  
22:49 29.03.13
אם הבקע לא מפריע איני רואה בעיה בלקפוץ
 
מיכל
08:53 20.03.13
שלום רב,
לאמי בת ב-70 גילו לפני 7 חודשים גידול בגוף/זנב הלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לא היה ניתן לנתח .לאחר טיפול כימותרפי משולב כל שבועיים במשך חצי שנה והזרקת קפסולה ללבלב במחקר נראו תוצאות טובות והגידול הצטצמם ביותר מ-1 ס"מ .כשגילו את הגידול הוא גרם להיצרות משמעותית של ה-SMV באזור החיבור הוריד הפורטלי ועוטף את עורק הצליאקה כיום הגידול יצא לגמרי מה-SMV עדיין עוטף את עורק הצליאקה .
האם אתה חושב שאפשר לנתח במצב כזה ?
תודה .
 
ד''ר דני רוזין  
20:29 20.03.13
לצערי נראה שהגידול עדיין לא נתיח היות ועוטף את העורק. מאידך, קשה להתחייב בלי לראות את הצילומים, ואני מניח שלאור הנסיגה יתכן ויוחלט ששווה לנתח כדי לוודא שאכן זה המצב
 
טל
22:00 19.05.12
שלום,

בת 25, בריאה (אנזימי כבד מעט מוגברים).
יש לי מעין גוש לכלוך בטבור (בלי ריח) תקוע, בערך בצבע של העור, לא יוצא (גם עם קיסם... למרות שבטח לא ככ חכם...). שמתי לב כי זה קורה לפעמים כשאני במחזור אבל הפעם הוא שם כבר כחודשיים...

האם זו סיבה לפנות לייעוץ? מה זה יכול להיות?
 
ד''ר דני רוזין  
23:49 19.05.12
בטבורים במבנה עמוק לעתים מצטבר ליכלוך שמקורו בהפרשות של העור ותאי עור מתים. אני מניח שהכוונה לזה- ואז ניתן לנקות זאת קצת יותר ביסודיות.
 
נתן
19:56 18.03.13
שלום רב..
יש לי לפעמים ריח מסריח (של צואה לפעמים) מהטבור ולפעמים גם גושים ושאני מנסה לנקות שם זה כואב ממש...
השאלה למה זה קורא?.. ואיך ניתן להיפטר מזה?..

תודה
 
ד''ר דני רוזין  
20:49 18.03.13
יתכן וזה קשור לשערות שתקועות העומק הטבור. מציע לשמור על היגיינה מקסימלית כולל ניקוי עם קיסם טבול בחומר חיטוי על בסיס יומיומי
שלום,

יש לי בקע סרעפתי בינוני ורפלוקס מאסיבי והופנתי לפני כמה שנים לניתוח משולב.
החלטתי לדחות את הניתוח וקודם לנסות לרדת במשקל, והיום 4 שנים אחרי ירידה במשקל
ואחרי שאין שינוי בתסמינים, החלטתי כן לגשת לשני הניתוחים.

רציתי בבקשה לברר: היום כשביצעתי אקו לב נמצא שהבקע הסרעפתי גלש לאזור הלב
והוא מסתיר את החדר השמאלי או לוחץ עליו.
מבחינת הלב אמרו לי שזה תקין ובסדר...
האם מבחינת הניתוח זה אומר שהניתוח יהיה יותר מסובך
והאם שמעתם על השיטה שמבוצעת בהלל יפה שבה מבצעים את תיקון הרפלוקס ללא ניתוח אלא דרך הפה?

כאן קראתי על כך.

http://hy.health.gov.il/?CategoryID=25&ArticleID=903

ואני תוהה האם במקרה שלי בכלל כדאי להתחיל ולקבוע פגישות שם(מבחינה גאוגרפית זה רחוק לי) או שבמצב שלי שזה גם בקע סרעפתי וגם רפלוקס זה בעייתי.

תודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
17:14 17.03.13
אם יש בקע משמעותי התיקון הוא בניתוח.
ואצלך הוא כנראה די גדול- אבל עדיין ניתן כנראה לתיקון לפרוסקופי.
 
אתי
19:57 13.03.13
שלום,
אני בת 38 שנה וארבע אחרי לידה. מאז הלידה כאבים חזקים באיזור בית החזה+תחושה של שריפה מאיזור החזה עד הגרון. בבדיקת גסטרוסקופיה שבוצעה לפני חודש נמצא בקע סרעפתי בגודל 3 ס"מ. לפני חצי שנה בוצעה בדיקה ולא נמצא דבר.
כבר שבוע ימים שאני סובלת מכאבים ושריפה משמעותית שפשוט אין לי חיים האם כדאי לשקול ניתוח במקרה שלי נוטלת כבר חודשים כדורי נקסיום ללא הטבה גדולה.
בתודה מראש
 
ד''ר דני רוזין  
17:12 17.03.13
הבקע אינו גדול, אבל למעשה לא הגודל משנה אלא התיפקוד של השסתום בין הושט לקיבה.
לפני החלטה על ניתוח כדאי להשלים בירור גסטרו לאמת את האבחנה על ידי בדיקות נוספות- בדיקת תנועתיות הושט ומידת החומציות הו.
 
מייקל הילמן
15:24 13.03.13
שלום רב
אובחנתי כסובל מתסמונת התעלה הקרפלית בבדיקת EMG עם המלצה לעבור אנדוסקופיה.
רופא מסוים אמר לי שקופת חולים מכבי אינה מאשרת פרוצדורה זו אלא ניתוח פתוח בלבד ואם אני רוצה לעבור endoscopy זה יהיה רק במסגרת פרטית בעלות גבוהה.
מאידך, ראיתי שהפרוצדורה מתבצעת במספר בתי חולים ציבוריים.
כיצד אני יכול לברר באם אני יכול לעבור endoscopy for CTS במסגרת שרותי הבריאות הציבוריים?
 
אור
21:28 10.03.13
שלום דוקטור...כבר תקופה כל פעם יוצא לי ג'ולה בבית השחי כל פעם בצד אחר..יש אדמומיות קטנה וזה כואב,זה עובר לי אחרי יומיים שלוש בערך..אני חושב שכל פעם אני שם דאורדורנט זה מזה אבל כל פעם זה קורה לי בתדירות גבוהה..יכול להיות שחסום לי הנקבוביות או הבלוטות זיעה?..מה אני יכול לעשות כדי לדעת??
תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
00:07 13.03.13
זה בהחלט יכול להיות סתימה או דלקת של בלוטות חלב או זיעה. ניתן להתייעץ עם רופא עור.
 
במבי
18:19 11.03.13
אני בת 29, בריאה בדר"כ ועוד לא עברתי הריון.
בעקבות כאבים בטבור, רופא כירורג גילה אבצס באזור. בטיפול ראשוני הוא ניקז את המוגלה, התווה טיפול אנטיביוטי והפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד על מנת לבדוק אם יש באיזור בקע.
ההבחנה הראשונית הייתה שיש umbilical disorder, כשההשערה שהועלתה הינה שחבל הטבור שלי לא נקשר חזק מספיק לאחר שנולדתי.
לשון תוצאת האולטראסואנד שהגיעה היום הינו:
"אזור הטבור הודגם מבנה היפו-אקוגני עם צוואר בעובי כ- 0.8 ס"מ, יותר בולט בזמן מבחן מאמץ, ייתכן ומדובר על בקע שמכיל שומן, לא כלוא."

מה זה אומר? מה הקשר בין המצב הדלקתי של האבצס לחשד לבקע?
האם אצטרך לעבור ניתוח?
אשמח לחוות דעתכם
 
ד''ר דני רוזין  
00:08 13.03.13
כלל לא ברור שזה בקע, מצע להמתין לסיום התהליך הדלקתי ולהיבדק שוב, ולשקול אם יש צורך באולטרהסאונד חוזר.
+ הוספת הודעה
   1 ...  14  15  16  17  18  19  20  21  22  ...  84  
 חיפוש בפורום זה
תגיות