בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית עמוד 18

ד''ר דני רוזין
לפרטים נוספים
פרופ' אבי ריבקינד
לפרטים נוספים
 
שאלה
18:39 20.08.12
אם מה בדרך כלל מנקים פצע לאחר הוצאת תפרים אחרי ניתוח?
 
ד''ר דני רוזין  
15:55 21.08.12
מים וסבון
שלום לרופאים,

האם ניתן להמשיך וליטול כדור קלונקס אשר הנני נוטלת במשך שנה לקראת ניתוח
מתיחת בטן שאני אמורה לעבור?
האם הכדור "בטוח" לקראת הרדמה מלאה או שיש לעבור תהליך גמילה ממנו לפני הניתוח?

תודה רבה
 
ד''ר דני רוזין  
19:00 19.08.12
אין צורך להפסיק קלונקס לפני הרדמה
 
מיקה
07:42 20.08.12
נטלתי גם כדור בשם RAZIN שהפסקתי ליטול כשבוע לפני מועד הניתוח המשוער
על דעת עצמי, לא נפגשתי עם המרדים.
האם זמן זה הינו מספיק לפני הניתוח?
האם ייתכן כי הניתוח יידחה לאור הפסקת הכדור רק כשבוע לפני הניתוח?

המון תודה
 
ד''ר דני רוזין  
09:00 20.08.12
סביר להניח שהניתוח לא ידחה- הפסקה של שבוע מספיקה, אבל כדאי בעניינים אלה לדון עם המרדים.
אני בן 37 ולאחרונה הופיעו במפשעה שני " גולות קטנות " חשבתי שאלו סתם פצעים חולפים כמו פצעי בגרות אך הם לא עברו
ניגשתי לרופא עור אשר נתן לי אנטיביוטיקה בשם רוליד וגם משחה מסויימת
לאחר 10 ימים אלו לא עזרו חזרתי לרופא
והוא נתן לי משחה חזקה יותר לדבריו בשם טרידרם אני משתמש בה כבר 6 ימים ולא רק שאין שום שינוי לטובה אלא נראה שיצאו עוד כמה "גולות " חדשות שם וכעת יש שם בערך 6 כאלו וממש קטנים
אני מאוד מפוחד מהעניין שאלתי באחד הפורומים ואיזו פרופסור אחת אמרה שלדעתה אני לא מקבל טיפול נכון
מעוניין לדעת למה יש לי את הבעיה הזו והאם באמת הטיפול שאני מקבל אינו נכון ?
מה הטיפול הנכון אם כן ?
והאם זו בעיה מסוכנת ?
לדברי הרופא זה לא נראה "מסובך " הוא אמר לי שאם הציסטות מתנפחות לקחת שוב רוליד 10 ימים ....
אני לא יודע אם כדאי לי לקחת שוב אנטיביוטיקה שבעבר לא עזרה בכלל
מה הטעם ?
מה עליי לעשות ולמי לפנות ? זה מתסכל מאוד
תודה
 
גיני
17:26 19.08.12
שלום רב לרופאים ,בת 50 בשבוע שעבר עברתי בדיקת קולונוסקופיה.ממצאים המעי נבדק עד גובה הצקום הכנה בינונית נמצאו טחורים. הבדיקה תקינה נאמר לי לבוא בעוד 10 שנים. כרגע עם חוט סיטון רפוי שהבנתי מהרופא שאמור לרדת לבד.חוט הסיטון מ3.5.12 ועדיין לא ירד.האם חוט סיטון רפוי שלא ירד (כבר 3 חודשים זה הזמן לחוט סיטון שכל רופא קובע להוריד*.שאלה שניה האם אצטרך ניתוח לטחורים
קשירה או בקרני ליזר קראתי שיש מכשיר שמרפא עם קרני לייזר.תודה
 
ד''ר דני רוזין  
18:10 19.08.12
בטחורים שאינם מפריעים לא צריך לטפל.
לגבי הפיסטולה- אם הסיטון לא נפל כדאי לחזור לפרוקטולוג- אולי יהיה צורך בניתוח.
 
אוסי
15:48 18.08.12
שלום, אני עומדת לעבור ניתוח מתקן (=הצמדת הרירית דרך פי הטבעת) בשבוע הבא ומכיוון שהייתה לי בעיה עם המחזור (בדר"כ המחזור שלי סדיר וכבר חודשיים שאין לי מחזור), לקחתי גלולות למניעת הריון בכדי שאוכל להסדיר את המחזור ולא יהיה דימום בזמן הניתוח. בזמן שקראתי את העלון המצורף בקופסת התרופה, קלטתי שעליי להתייעץ עם רופא 6 שבועות לפני הניתוח ואולי להפסיק ליטול את הגלולות. אך היום תהיה זו הגלולה הרביעית בסך הכל ואינני מרגישה בינתיים כל תופעת לוואי. מה עליי לעשות?!??! האם אני יכולה לגשת לניתוח ללא חשש?!?


בתודה מראש,

אוסי
 
ד''ר דני רוזין  
16:09 18.08.12
כן, אין בעיה לעבור ניתוח עם גלולות, ולמעשה גם אין בעיה לעבור ניתוח עם מחזור...
 
אוסי
17:02 18.08.12
תודה על המענה המהיר. אבל הגלולות האלה אינן רגילות. המרכיבים: Cyproterone acetate ו- Ethinyloestradiol.
שם הגלולה: Estelle-35.
הבנתי שאחד המרכיבים גורם לדילול הדם, לכן רשום בעלון הסבר התרופה, שרצוי להפסיק להשתמש בגלולה שישה שבועות לפני ניתוח ולהתייעץ עם רופא.

האם זה משנה כעת את תשובתך?



בתודה מראש,
אוסי
 
ד''ר דני רוזין  
17:14 18.08.12
לא דילול הדם- דוקא להפך, קרישיות יתר, ואני מאד מקווה שאת לא מעשנת כי עישון וגלולות יחד זה מסוכן.
לגופו של עניין, הניתוח המתוכנן הוא קצר והסיכון לתרומבוזה נמוך מאד ולכן הגלולות לא ממש משנות. לעומת זאת, כפי שאמרתי, אין שום בעיה לעבור ניתוח בזמן מחזור אז לא ברור לי מי יזם את נטילת הגלילות ומדוע. האם זו המלצת המנתח?
אם כן- מוטב שתתייעצי איתו על כל הפרטים.
מבחינתי- אין כל צורך בגלולות האלה אם הן רק לכבוד הניתוח, אבל אם יש להן סיבה מוגדרת הן לא ימנעו את ביצועו.
יש לי בקע טבורי (לא כלוא) אני בן 68 מעט שמן באזור הבטן ורציתי לדעת מהי שיטת הניתוח המועדפת -פתיחת דופן הבטן ,או בשיטת הלפרסקופיה?
רציתי לשאול גם ,משך האישפוז באסותא והאם יתכנו סיבוכים לאחר האשפוז.
 
ד''ר דני רוזין  
10:24 18.08.12
התיקון מבוסס על רשת. שתי הטכניקות הקיימות הן הכנסת הרשת דרך חתך באיזור הטבור או באמצעות לפרוסקופיה.
אני לרוב ממליץ על הניתוח עם חתך, כי גודלו דומה לחתך הלפרוסקופי, מיקום הרשת הדופן הבטן ולא המגע עם המעיים, וההחלמה היא פשוטה וקלה- לעתים אפילו יותר מלפרוסקופיה.
למקרים מסויימים כמו בקע חוזר או בקע גדול יותר או מספר בקעים סמוכים- אני ממליץ על לפרוסקופיה שנותנת פיתרון טוב יותר.
משך האישפוז קצר- לרוב לילה אחד.
הסיבוכים העיקריים הם דמם באיזור הניתוח שלרוב נעצר ונספג ללא צורך בטיפול, וזיהום שמצריך טיפול אנטיביוטי, ברוב המקרים זה מסתדר ורק לעתים נדירות מוביל לזיהום עקשני שמחייב הוצאת הרשת.
יש לי דלקת בבהונות הרגליים מזה כשנה שלא ברור מה גורם לה. כל הסיפור התחיל מזה שהיו לי נעליים צבאיות שלחצו לי מאוד על הבהונות ואז הן התנפחו ונראו דלקתיות . במהלך השנה החולפת הציפורניים הפכו לצהובות ומתו לגמרי עד שעקרו לי אותן (לא מהשורש). לפני חודשיים כל העניין חזר כאשר הציפורניים גדלו - צהובות ועבות. וגם היתה נפיחות קלה ואודם בעור איפה שהציפורן מתחילה לגדול.

פניתי לרופא עור שאמר שאין לי שום בעית פטריה (שלחתי גם דגימה מהציפורן לתרבית והבדיקה חזרה בלי סימן לפטריות).
פניתי לרופא כירורג שעקר לי את כל הציפורן (בבוהן שמאל) לפני 4 ימים.
מאז ההבוהן התנפחה ונהיתה אדומה ואני לא יודע אם זה מצב תקין...
הלכתי גם אתמול לכירורג שעשה לי את העקירה והוא אמר שזה בסדר .
זה נראה מאוד מוזר ואני סובל גם מכאבים בגלל לחץ באיזור (נפיחות גדולה).
כמו כן עקרו לי את הציפורן בבוהן ימין אתמול והיא לא נפוחה וגם הרבה פחות כואבת.
מה אני צריך לעשות ?
איך אני מטפל בציפורן אחרי שעקרו אותה? לחבוש אותה או לא? לשים משחת דרמקומבין ? לעשות אמבטיות עם סבון?
בינתיים אני לא חובש את הציפורן ועשיתי לה כמה אמבטיות עם סבון אבל זה לא השתפר. מרחתי גם פעמיים את המשחה דרמקומבין (הכירורג רשם לי את המשחה הזאת כטיפול מונע).
תודה, חגי
 
ד''ר דני רוזין  
22:14 17.08.12
אם הכירורג ראה ולא חשב שיש דלקת המצריכה אנטיביוטיקה אז הנפיחות היא בתגובה לפעולה- וצפוייה לרדת תןך שבוע- שבועיים.
תחבוש אם יש הפרשה או שהאיזור רגיש ודורש הגנה, לא חובה אם משתפר ולא מפריע.
המשחה אולי קצת תורמת לריפוי, אבל בכל מקרה הגורם העיקרי בריפוי הוא זמן וסבלנות.
 
חגי
22:51 17.08.12
אני באמת מקווה שהזמן יעשה את שלו
שלום,
לאמי כאבי בטן חזקים מאד מזה כמה חודשים בבטן התחתונה. הכאבים מופיעים בהתקפים עזים כמה פעמים ביום. הבטן נפוחה ולרוב יש גם עצירות.
היא עברה סדרה ארוכה של בדיקות: US וגינאלי, CT קיבה, קולונוסקופיה, אנדוסקפיה. הדבר היחיד שנמצא הוא דלקת בדופן הקיבה. נלקחה ביופסיה אך הרופאים טוענים שזה לא המקור לכאב.
לאחרונה היא אף אושפזה במחלקה כירורגית לאחר שהגיעה לאפיסת כוחות (חוסר יכולת לאכול, משככי כאבים וכו').
היא מטופלת לכאב בלבד: מדבקות פנטיל עם אופטלגין וסרוקסט. הרופאים במחלקה הכירורגית "הרימו ידיים" - הם לא מוצאים את המקור לכאב והיא שוחררה הביתה.
מה הלאה? מה עוד אפשר לבדוק ולמי ניתן לפנות?
 
ד''ר דני רוזין  
22:22 17.08.12
נשמע שהבירור די אינטנסיבי אבל אולי ניתן לקבל יעוץ נוסף מכירורג שיעבור שוב על כל החומר. תמיד שווה לחשוב שוב על מקרה שהגיע ל"מבוי סתום", ורצוי על ידי מישהו רענן שעשוי לראות את הנתונים באור אחר. לזה נוצר המוסד של "חוות דעת שניה", שמוכר גם על ידי הביטוחים ואולי גם קופות החולים.
 
דן
12:40 16.08.12
בגלל הפרשות וריח רע מהטבור וההפרשות אם דם קצת ניגשתי לכירוג ונתן לי םולידין וגם אוטראסונד אם שאלה למבצע אורקום פתוח מה זה אומר והאם חלילה יכול להיות משהו מסוכן הבנתי שיכול להיות ציסטה ממה שקראתי האם זה תמיד שפיר אני בלחץ
 
ד''ר דני רוזין  
22:18 17.08.12
לא מדובר על שום דבר מסוכן או גידולי. לרוב דלקות בטבור, המלוות בהפרשה ולעתים קצת דם, נובעות מהתאספות תאי עור מתים או שיער בתוך הטבור וזיהום בחיידקים, והפיתרון הוא ברמת ההיגיינה והחיטוי.
לעתים יש ציסטה מתחת לטבור שמזדהמת- זה די נדיר אבל יכול להיות שארית מהחיים העובריים בהם היה חיבור בין הטבור לכיוון שלפוחית השתן (שנקרא אוראכוס). אם זה אכן קיים ניתן להסיר את זה בניתוח לא גדול.
 
MMAYA
09:05 17.08.12
שלום,
בני בן ה-8 שבר את האצבע והיא זזה מקומה אתמול בערב היינו בבית חולים והרופא עשה לו זריקת הרדמה ויישר את האצבע כרגע הוא קיבע את הזרת עם האצבע בפלסטרים ופד באמצע ומסר שהוא צריך להישאר ככה למשך שבועיים ימים.
בשבוע הבא אנחנו מתעדתים לנסוע לחופשה ובני לא רוצה לפספס את הבריכה האם ישנה אפשרות להשים לו כפפה שהוא יוכל להנות ולהיכנס למים? אודה לתשובתך
 
ד''ר דני רוזין  
22:10 17.08.12
כן כל עוד זה נשמר בכיוון הנכון אין בעיה.
 
שולה
17:57 16.08.12
שלום
בUS אברי בטן ממצא בכילייה ימין בולטת רקמה של 1.5 סמ לכיוון הסינוס
מה זה אומר והאם זה גידול סרטני ?
תודה
 
ד''ר דני רוזין  
22:10 17.08.12
לא ברור בדיוק מה זה לפי התירור אבל עלול להיות סרטני, יש להתייעץ עם אורולוג ולשקול המשך בירור למשל על ידי CT
 
שלי
10:48 11.08.12
האם מותר? כי בעלון כתוב שלא, וכשהייתי אצל הרופא ידע שאני אחרי לידה....
 
ד''ר דני רוזין  
10:59 11.08.12
המשחה מכילה ניטרוגליצרין, ובדומה למשחה המקבילה ניפדיפין מרפה שריר חלק ומרחיבה כלי דם. רוב הפעולה היא מקומית אך חלק קטן נספג, ויכול להרחיב כלי דם למשל בקרקפת- וזה הגורם לכאבי ראש. הספיגה בדם מאפשרת גם הגעה לחלב- ולכן רשומה האזהרה. בפועל- המינון הוא קטן והכמות הנספגת עוד יותר ומה שמגיע לחלב הוא בריכוז כזה נמוך שהוא די חס משמעות, ובוודאי אינו מסכן את התינוק.
פיסורה היא יחסית שכיחה אחרי לידות, ולכן בפועל התרופות האלה נרשמות להרבה נשים מיניקות. אל תעברי את המינון המומלץ.
 
מיכל
08:47 08.08.12
שלום רב,

יש לאמי גידול בגוף הלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לאחר התייעצות עם כירורגים לא ניתן לנתח לאחר ביופסיה רשום שיש 2 בלוטות לימפה אזוריות מוגדלות .

שאלתי היא האם ניתן לנתח ולהוציא את 2 בלוטות הלימפה האלו ?

תודה .
 
ד''ר דני רוזין  
10:32 08.08.12
לא, אין שום טעם להוציא בלוטות מעורבות בגידול (אם אכן הן מוגדלות עקב זה) בלי שכורתים את הגידול המקורי בלבלב. זה לא עוזר מבחינת מחלת המחלה, ועלול אף להאיץ אותה. אם מטפלים בכמותרפיה זה אמור להשפיע גם על הלבלב וגם על הבלוטות
שלום,

לפני כשנתיים וחצי ילדתי בניתוח קיסרי (שלישי במספר). לאחר כחצי שנה התחלתי להתעמל פעמיים בשבוע, חזרתי למידותי אך הבטן נשארה גדולה כמו הריון של חודש 4לפחות. מבירור אצל כירורג נאמר לי שיש היפרדות בשרירי הבטן ועלי להתעמל ולחזק את שרירי הבטן, ביצעתי u.s. שהיה תקין. סה"כ התעמלתי כשנה וחזרתי רק לאחרונה להתעמל בשנית ותוך כדי תרגול בטן נוכחתי לדעת שיש לי מעין "קניון" בתוך הבטן המגיע עד מתחת לטבור. רציתי לברר כיצד ניתן לאבחן את מידת ההיפרדות, מה ההשלכות של היפרדות כזו ארוכה (עמוקה מעל לטבור אך צרה מתחתיו) שנמשכת לאורך זמן (במיוחד על תפקוד רצפת האגן וכיו"ב) והאם במצב כזה מותר בכלל להתעמל. תודה רבה!
 
ד''ר דני רוזין  
23:07 03.08.12
מותר להתעמל אך זה לא יחזיר את השרירים שעברו היפרדות למקומם.
מידת ההיפרדות מוערכת בבדיקת רופא, אין משמעות להערכה מספרית מדוייקת.
אין כל סכנה ואין השלכות, הסיבה לתקן (בניתוח) היא קוסמטית.
 
אלי
13:59 02.08.12
בן 55 בכף רגל חיכוך נעל חדשה, מבקר בבריכה חצי שעה כל יום,שם ויטה מורפין, אבל איך מייבשים? כדי שלא יפריש נוזל שקוף...אחות אמרה שרצוי גם טטנוס?!
 
ד''ר דני רוזין  
23:05 03.08.12
תשאיר פתוח כמה שניתן וזה יתייבש תוך מספר ימים. זה לא נחשב סיבה לחיסון טטנוס.
שלום,
לפני כמעט שבוע בתי פתחה את השפה העליונה. כ- 6 תפרים בשפה ומעל השפה. 2 מתוכם "רגילים" והשאר נמסים.
לאחר הוצאת התפרים -
1. האם מותר שהייה ממושכת (שעה) בבריכה (מקורה, ללא שמש)? או ים בשעות הבוקר?
2. ממתי מותר למרוח קרם הגנה (כל שעה)? האם זה מפריע לתהליך ההחלמה/צלקת?
3. האם פלסטר חוסם קרני שמש?
4. אם מקבלים מכה בשפה - האם המקום נחשב "רגיל" כמו שאר הגוף, או רגיש יותר למכות ועלול להיות דם/פתיחת האיזור מחדש?
המון תודה על העזרה,
אביבית
 
ד''ר דני רוזין  
23:03 03.08.12
אחרי שהפע מגליד ואטום ניתן לשהות במים.
קרם ההגנה לא מפריע (אם כי שפה עליונה זה לא בדיוק מקום קלאסי למריחת קרם הגנה).
פלסטר אטום חוסם.
האיזור רגיש- אך לאחר מספר שבועות הצלקת מספיק חזקה.
שלום רב,
לפני 9 שנים אימי עברה ניתוח בבטן (ניסיון לתקן בקע, שמו לה רשת ), כתוצאה מהעובדה שלא דיללו לה את הדם מספיק זמן לפני הניתוח- קיבלה אירוע מוחי לאחר הניתוח.
מאז נוטלת אספירין באופן קבוע.
עוד שבוע אמורה לעבור ניתוח בבטן שוב. ביקשו ממנה להפסיק ליטול אספירין כי אמורה לקבל זריקה של קלקסן.
האם אילו חומרים שעובדים בצורה שונה?
מה אני צריכה לבדוק לפני הניתוח על מנת לנסות לוודא שלא יהיה כריש דם נוסף (מודעת לעובדה שזהו תפקיד הרופאים) ?

תודה!
 
ד''ר דני רוזין  
20:59 01.08.12
אספירין וקלקסן אמנם עובדים במנגנון שונה אבל קלקסן בכלל לא פחות יעיל אלא יותר קצר טווח בפעולתו, ולכן ניתן להמשיך איתו עד ערב לפני הניתוח ובכך לקצר את זמן הסיכון למאורע של קרישיות.
 
דנה
11:03 02.08.12
אבל אתה יכול לראות הגיון בזה שבקשו ממנה להפסיק את נטילת האספירין בשבוע שלפני הניתוח?
וגם אתה חושב שאם קרה פעם אחת שקיבלה אירוע מוחי בניתוח הקודם זה משפיע על הסיכוי שזה יקרה שוב?
מתנצלת על ריבוי השאלות אני פשוט בלחץ מטורף מהפחד.
 
ד''ר דני רוזין  
23:00 03.08.12
יש היגיון כי רוצים להקטין את הסיכון לדימום בניתוח, ואספירין "עוד עובד" כמה ימים אחרי ההפסקה. ממילא הקלקסן "מכסה" אותו, ומפחית את הסיכון. אכן למי שכבר היה יש סיכון מוגבר למאורע חוזר.
שלום
בתי בת 4.
לפני 8 ימים תפרו לה את השפה העליונה, 6 תפרים. 4 נמסים. 2 רגילים.
אמרו לי להוציא לה את התפרים הרגילים אחרי שבוע.

הבעיה - הבת שלי מסרבת. צורחת. משתוללת. לא נותנת לאחות לגעת בה.

ניסינו גם אתמול וגם היום.
ניסיתי לדבר איתה, להסביר לה.
הראתי לה סרטונים (עדינים) ביו-טיוב,
הדגמתי לה תפירה של חוט על כרית ושחרור התפרים עם מספריים ופינטצה בבית,
היא אפילו פרמה את התפר מהכרית לבדה.

אבל היא לא מסכימה שיגעו לה בשפה. היא בקושי מרשה לי לרחוץ את האיזור עם מים וסבון.

מה לעשות?
ללכת למיון לקבל טשטוש?
בכוח אני לא רוצה, גם לא חושבת שאפשר מבלי שהיא תפצע.

האם נעשה בינתיים נזק בעצם השארת התפרים בשפה?
האם יש לך רעיונות מה לעשות?
מה קורה אם לא מוציאים?
האם אפשר להביא אחות באופן פרטי הביתה שתוציא לה מתוך שינה?

המון תודה,
אביבית
מתוך שינה זה רעיון נחמד, הסטנדרטי יותר זה לעשות את הפעולה עם קצת טשטוש במסגרת מיון.
לא יקרה אסון אם יהיה עיכוב בהסרת התפרים, אבל לאורך זמן זה יגרום להצטלקות יותר בולטת.
 
שמואל
13:31 31.07.12
כשאני ממשש את הבטן התחתונה (מעט שמן) אני מרגיש שהרקמות הפנימיות מורכבות כמו בקבוקונים או כדורים כאלו, זה נראה לי תקין, אולם בצד ימין ישנן כמה בקבוקונים שכואבים בזמן המישוש. האם זו דלקת, או חשש גידול? מה ניתן לעשות?
 
ד''ר דני רוזין  
00:53 01.08.12
לא דלקת ולא גידול. לא לעשות כלום עם זה- אך אם אפשר לרדת במשקל- תמיד עדיף.
 
אור
 
00:22 29.07.12
לפני שבועיים נחתכתי מכוס זכוכית באחת האצבעות של יד שמאל
עברו מאז שבועיים ונשארה צלקת נפוחה, היא לא כל כך כואבת, גם שלוחצים עליה,

אבל אני מרגיש שיש משהו בתוכה...
שאני ממשש אותה יש מין תחושה כזו, לא כאב, אולי תחושה של גוף זר? אני לא יודע להגדיר

אני חייל, ושהייתי אצל רופא הוא לא נתן לי הפנייה לצילום, הוא טען שאין צורך והכל בסדר

אבל אני די חושש שנלכדו שם רסיסי זכוכיות....

אם אין תגובה דלקתית או זיהום... אין שוב סיבה לדאגה?

זה לא יכול להגיע למצב של נמק או של איבוד תחושה באיזור ( חס וחלילה)? צרפתי תמונה
 
ד''ר דני רוזין  
01:21 29.07.12
אין סכנה לנמק, אם תתפתח תגובה דלקתית זה ידרוש התייחסות אך אם זה רגוע מבחינה זו- עדיף להמתין. אם זו רק תגובה צלקתית זה יכול לקחת מספר שבועות ואפילו יותר עד שיסוג.
איך נראת תגובה דלקתית במקרה הזה?

אם באמת נלכדו שמה רסיסים, זה לא מסוכן? זה לא משהו שחייבים להוציא מהגוף?
 
ד''ר דני רוזין  
15:06 29.07.12
אודם, חום מקומי וכאב.
ולא כל גוף זר צריך להוציא. אם בכלל יש שם משהו.
 
אור
22:02 30.07.12
יש סיכוי שישאר סימן לתמיד?
אף פעם לא ראיתי צלקת בצדה הפנימי של כף היד
 
ד''ר דני רוזין  
00:52 01.08.12
אני ראיתי.
+ הוספת הודעה
   1 ...  14  15  16  17  18  19  20  21  22  ...  75  
 חיפוש בפורום זה
תגיות