בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה עמוד 15

פורום כירורגית חזה - סרטן הריאה הוא המקום בו תוכלו להתייעץ אודות נפחת ריאה, מחלות ריאה, אבחון וטיפול במקרי סרטן ריאה, מומי בית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, סרטן ריאה, השתלת ריאות, דירוג סרטן ריאה, כריתת ריאה, השתלות ועוד
מנהלי פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה:
פרופ' אלון בן נון
לפרטים נוספים
 
פיענוח תשובות של בדיקות הדמיה
 
לכל הפונים שלום,
מטרת הפורום אינה מיועדת להסביר פיענוח של בדיקות הדמיה או מעבדה. אלו חייבות להתבצע על ידי הרופא המטפל, לאחר שראה ובדק את החולה.

תודה
 
רוני
06:39 30.10.10
שבת שלום,
אבינו בן 76, עבר אירוע מוחי לפני 4 שנים. השבוע אושפז בבי"ח ולאחר ct ריאות ומוח נאמר לנו שיש לו גידול סרטני בריאה עם גרורות לבלוטת האדרנל והמוח. הפרוגנוזה לא טובה.. יעצו לנו לעשות ביופסיה של הריאה (ע"י ניקור) ולראות האם ואיזה טיפול הוא יוכל לעבור (ביולוגי?? כימי???הקרנות??)
כיוון שנאמר לנו שבמצבו הוא לא יוכל להבריא אלא רק להאריך את חייו, אנו היינו רוצים ששארית חייו לא תהיה מלווה בסבל וכאבים מיותרים.
כיוון שגם הביופסיה כרוכה בסבל האם יש טעם לעשותה במצבו? (שיקולים של סיכויי שיפור רפואי מצד אחד וסבל מצד שני).

לציין שבגלל האירוע מוחי שעבר כל הרופאים שהיינו אצלם והתייעצנו לגבי ההדרדרות במצבו אמרו לנו שההדרדרות היא בגלל זיקנה (דמנציה) והאירוע שעבר, ולא חשבו לבדוק האם יש סיבות נוספות... אבל זה כבר סיפור אחר...

תודה רבה
 
ד''ר עוזי יזהר  
09:59 31.10.10
שלום,

קשה קצת לענות.
זה נכון שסיכויי ההבראה מסרטן ריאות גרורתי הם מאוד נמוכים. בד'כ הטיפול מאריך קצת חיים ואינו גורם לריפוי מלא.
להערכתי אתם צריכים לשקול את אפשרויות הטיפול עם הרופא האונקולוג המטפל - במידה והוא אינו מעונין לקבל כל טיפול במחלה, אז להערכתי אין טעם בבדיקות נוספות. במקרה כזה ניתן יהיה לתת טיפול תומך בלבד (נוגדי כאב או כל דבר אחר שצריך על מנת שלא יסבול). במידה והוא מעונין לקבל טיפול לסרטן אז בד''כ חייבים לבצע ביופסיה על מנת לאשר את האבחנה , כיון שלא ניתן לתת לחולה טיפול כימי או הקרנתי ללא אבחנה של סרטן (להוציא מקרים מאוד חריגים).

ביופסיה בד''כ אינה כרוכה בסבל. זו פעולה חודרנית עם מעט סיבוכים.

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
שמעונוב
 
13:55 29.10.10
שלום מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים :
בחזה - בעיקר במישוש בית החזה בעיקר בצידיו (מתחת לשתי הידיים) כולל בית שחי ולפעמים כאבי דקירה ספונטניים שממש גורמים לי לחוסר מנוחה ולעצירת כל מה שאני עושה באותו רגע ואחרי מספר דקות הם חולפים ואני נשאר עם עייפות קלה
בראש כאב עמום שנמצא כל הזמן ולא מרפה עוצמתו משתנה ההרגשה כאילו הוא מתחיל בעורף ונגמר מאחורי עין שמאל - לפעמים אף גלי כאב חזקים שעוברים אחרי מספר דקות
להלן הבדיקות והתוצאות :
אקו לב - תקין
בדיקת מאמץ - תקין
מיפויי עצמות - תקין
CT ראש - תקין
CT עמוד שדרה צווארי - תקין
גסטרוסקופיה - תקין
בדיקות דם תקינות
אורטופד אמר שהכל תקין
ובדיקת עיניים הייתה גם תקינה
לאחרונה עשיתי צילום חזה (מצורף)
למען האמת אני כבר די מיואש מבדיקות האם כדאי לבצע גם CT לחזה ? מה עוד אפשר לעשות ? האם זה נשמע כמו משהוא רציני ? האם כל התופעות יכולות להיות קשורות ללחץ דם (יש לי באזור 140/90) ?
 
ד''ר עוזי יזהר  
09:50 31.10.10
שלום,

ברפואה לא תמיד ניתן לקבוע בוודאות ממה החולה סובל אבל ניתן לומר לו ממה אינו סובל. הרושם הוא שביצעת לא מעט בדיקות (איני יודע את גילך, כי גם זה נתון שצריך להכניס למשוואה) אשר שללו קרוב לודאי מספר אבחנות חשובות כמו מחלת לב למשל.
צריך כמובן גם לבדוק אותך, וזאת קשה לבצע בפורום זה. יכול להיות ששווה לבצע בדיקת CT של החזה וזאת על מנת להשלים את ההדמיה של בית החזה. ישנם דברים שניתן לראות בבדיקת CT ולא ניתן לראות בצילום החזה הרגיל. בכל מקרה שווה להתייעץ עם הרופא המרכז את הטיפול בך.

יתכן שבסוף הדרך ישארו הכאבים ולא נמצא אבחנה, אבל לפחות נשללו אפשרויות עקריות חשובות.
 
אלכס
23:44 26.10.10
שלום ! אני כבר עברתי אתת ההתפתחות של בית החזה ( בן 22) ויש לי חזה יונה ...
הבנתי שיש 2 סוגים לחזה יונה 1.בליטה ונסיגה לצדדים 2. מקור יונה אז לי יש תאפשרות ה 1 ... יש לי כמה שאלות ...
אני כבר 5 שנים לומד קראטה .. האם אחרי ניתוח לתיקון מום זה אוכל לשוב ללמוד?או שמא מכל פגיעה קטנה העצם יכולה להשבר! (העצם תיהיה חלשה בהרבה ממה שהייתה קודם הניתוח?)
האם ניתוח כזה נחשב למסוכן? והאם אהיה מרוצה מהתוצאות ? ( ז"א גודל הצלקת ,תיקון העצמות)
 
ד''ר עוזי יזהר  
08:25 27.10.10
אלכס שלום,

ככלל, לאחר התיקון לא תצטרך להיות מוגבל בעתיד, כמובן לאחר תקופת החלמה. זה אינו ניתוח הנחשב למסוכן, אבל הערכה מדויקת לגבי סיכון ותוצאות צפויות יכולה להתבצע רק על ידי הרופא שיבדוק אותך לקראת ניתוח.


בברכה, דר' עוזי יזהר
 
נבטי צרויה
21:31 20.10.10
בס"ד
לבני בן ה-22 כאב בחזה. הוא עבר סדרת בדיקות ואשפוז ונאמר לו כי הוא סובל מטמת בריאה. הומלץ לו לעבור ניתוח משום שהטמת חזר פעמיים בוודאות. חשוב לציין כי בני הוא גבוה רזה ומעשן- כיום הפסיק לעשן.

שאלתי היא האם יש סיכוי שכיס האויר בגלל כלב שעיר בבית?
האם יתכן שזה קשור לאיזור מגורים שכן כאשר גרנו בדרום הארץ לא היו לו בעיות מסוג זה?
ולבסוף האם אכן אין מנוס מניתוח- מה גם שלא ברור לנו בדיוק מה עושים בניתוח?

תודה על התייחסותכם
צרויה.
צרויה שלום ,

תמט בריאה בנסיבות אלה נובע מקרע של בועית קטנה בריאה ודליפת אויר ממנה , לאיזור שבין קרומי הריאה .
הריאה בסופו של דבר מתקנת את עצמה . אנו רק עוזרים לניקוז האויר וע"י כך להתפשטות של הריאה , מה שבסופו של דבר מסייע לריפוי ולתפקוד טוב של הריאה.
באופן כללי , התופעה אינה קשורה עם מקום מגורים , או לפחות אנו לא יודעים על קשר מסוג זה .
לאחר שני מקרים , מומלץ לבצע ניתוח בו מרחיקים את הבועית הגורמת לבעיה ובנוסף מבצעים הדבקה של קרומי הריאה .
הניתוח מבוצע בשיטה טורקוסקופית ( בד"כ 3 חורים קטנים ), כלומר בסיוע ציוד וידאו ומבלי לפתוח את בית החזה .
מטרת הניתוח היא מניעת הפעמים הבאות , ובכך שיפור איכות החיים
אין כמובן חובה לבצע את הניתוח אך זו ההמלצה במרבית המקומות .
הניתוח מצליח למנוע את הפנאומוטורקס בסבירות של כ 95% אך לא ב 100%
החלמה מהירה
בהצלחה
ד"ר קרמר
ד"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך לשאלתי הקודמת, יש לי דאלה נוספת אבי מאושפז 9 ימים לאחר ניתוח vats וטרם הוציאו לו את צינור הנקז, בכל יום עושים צילום חזה. מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
תודה
 
ד''ר עוזי יזהר  
14:07 19.10.10
איתי שלום,

מטרת הנקז לאחר הניתוח הינו לסלק הפרשות מהחלל סביב לריאה. הפרשות כוללות נוזל ו /או אויר. כאשר הנקז מסיים לבצע את תפקידו - הוא מוצא. ממליץ לדבר עם הרופא המטפל על מנת לקבל מידע נוסף. צילומי החזה נותנים לנו מידע על התפשטות הריאה ועל הצטברות נוזל או אויר בחלל סביב לריאה.

החלמה מהירה,

דר' עוזי יזהר
 
אתי
21:27 16.10.10
שלום ד"ר, כתבתי לך כאן בעבר בקשר לאבי, בן 70 עבר בשבוע שעבר ביופסיה מסוג vats בפסגת הריאה השמאלית, בניתוח כרתו את כל האונה. לפני הניתוח עשה סיטי פט שנמצא תקין לחלוטין ביתר חלקי הגוף. לדברי הכרוג הגוש שהוסר קטן מ 1 ס"מ לדבריו הגוש נשלח בדיקה ובעוד שבועיים נדע מה קורה. ברור לנו כי הגידול ממאיר שאלתי הם בשל היותו קטן ולא שלח גרורות ועצם העובדה שכרתו את כל האונה יהיה צורך לדעתך בטיפולים או הקרנות ? במה תלוי המשף הטיפול?

תודה.
 
ד''ר רן קרמר  
10:52 17.10.10
שלום איתי

בשלב זה יש להמתין לתשובה פתולוגית סופית , שכן בניתוח מסוג זה נלקחות בלוטות לימפה לבדיקה מיקרסוקופית . מעורבות בלוטות אלה משפיעה מאוד על ההחלטה הטיפולית בהמשך .
בברכה ,
ד"ר קרמר
עצה דחופה לכל מי שהחלים בשיטה לא קונבנציונלית

חברתי סובלת מסרטן ריאות גרורתי מהכבד
אני מעוניינת לשוחח בדחיפות עם מי שהחלים או נחשף לטיפולים בשיטה לא קונבנציונלית
אשמח מאוד לדעת על אופציות טיפוליות ולכל עצה ומידע על מרכזים רפואיים מהעולם .

IPT - Insulin Potentiation Therapy.- כמו כן כל מי שיש בידו מידע על הטיפול



לילי
לילי שלום,

אני חושש שאת לא בפורום הנכון.
נסי אולי לפנות לפורום העוסק ברפואה אלטרנטיבית אם קיים כזה.

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
שמעונוב
21:53 06.10.10
היי
אני בן 34 לפני מספר חודשים החלו לי כאבים בצידי החזה באזור שמתחת לידיים (ממש ב2 צידי הגוף)
הכאב הוא בעיקר במישוש בנוסף לעיתים הוא פשוט מתחיל לכאוב מספר דקות ונעלם או כאילו מכניסים לי סכין לבית החזה.
ביצעתי מיפויי עצמות.צילום חזה אקו לב בדיקת מאמץ והכל יצא תקין .....

אני ממש אובד עצות מה זה כבר יכול להיות ?
להתחיל לדאוג ....
 
ד''ר עוזי יזהר  
09:57 07.10.10
שלום,

קצת קשה לענות על שאלה מסוג זה מעל דפי האינטרנט.
זהו מקרה למרפאה - האבחנה המבדלת מאוד רחבה ויכולה לכלול דברים רבים. חשוב לשמוע סיפור מלא, בעיקר לבדוק אותך, לעבור על בדיקות ההדמיה. לא תמיד יודעים בבטחון מה יש לחולה אבל לעיתים ניתן לשלול ולומר מה אין לחולה (שזה לא פחות חשוב).
מציע לפנות לרופא המשפחה על מנת להשלים את הברור.

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
דניאלה
12:59 03.10.10
אני בת 18 ולפני חודש חשתי כאבים בחזה, הופנתי לבית החולים אסף הרופא והתברר כי היה לי חור בריאה חיברו אותי לנקז והפנו אותי לבדיקת CT.

בתוצאות ה CT היה כתוב "בולות אימפזמתיות בפסגות של שתי הריאות"

השאלה שלי היא האם זה מסוכן?? אםחייב לעבור ניתוח ?

מה ההשלכות של הפנאומוטורקס?

ואם אפשר להמשיך את אורח החיים כרגיל?
 
ד''ר רן קרמר  
17:29 03.10.10
דניאלה שלום

המקרה שלך נקרא בשפה הרפואית "פנאומוטורקס ספונטני " או "חזה אויר עצמוני ".
באופן כללי , התופעה שכיחה יותר אצל גברים אך גם נשים סובלות לעיתים מבעיה זו .

הטיפול במקרה זה הוא נקז , כפי שעברת , בבית החולים . הריאה יודעת לרפא את "החור" שהוא בעצם קרע קטן באחת מהבועיות האמפיזמטיות , הקיימות בריאתך .

אנסה לענות על שאלותייך :
האם זה מסוכן ? - זה מצב שיכול להיות מסוכן , אך כפי שהתנסית כבר , קיים טיפול יעיל שפותר את הבעיה .
חייב לעבור ניתוח ? - אנו ממליצים על ניתוח לאחר שני אירועים של פנאמוטורקס או פעם אחת בכל צד . מטרת הניתוח - מניעת מקרים דומים בעתיד .

האם אפשר להמשיך אורח חיים רגיל ? - כן . התייעצי עם רופאייך במידה ואת חושבת לצלול או לטוס .
מאוד מומלץ להמנע מעישון .
לסיכום : מדובר בבעיה שיש לה פתרון יעיל ולפיכך יש מקום להתעודד .

בברכה ,
ד"ר קרמר
 
אתי
16:08 02.10.10
שלום, אבי בן ה 70 צריך לעבור ניתוח vats להוצאת קשרית בגודל 1 ס"מ מפסגת הריאה השמאלית, לא בוצעה ביופסיה בשל המיקום. אשמח לדעת פרטים על הניתוח, האם הוא מורכב ומהי ההחלמה אח"כ, האם מלווה בכאבים וכד'.
תודה
 
ד''ר רן קרמר  
09:09 03.10.10
שלום דנה ,
VATS היא שיטה בה משתמשים להרחקת חלק מהנגעים הריאתיים .
לעיתים מדובר בכריתת הנגע בלבד ולעתים מדובר בכריתת כל האונה - תלוי בטיב הנגע , מצב החולה ועוד נתונים .
הניתוח מאופיין בהחלמה מהירה יותר מניתוח פתוח וצלקת קטנה יותר אך אין זה הופך אותו בהכרח לניתוח קל או נטול סיבוכים . חלק מניתוחי ה VATS הינם מורכבים מאוד בעיקר כאשר מדובר במטופל בסיכון גבוה ובפרט עם מטופל עם מחלת ריאה או לב כרוניים .
חשוב לזכור כי הניתוח מתבצע בהרדמה כללית על כל המשתמע מכך .
לסיכום , ממליץ לך להתייעץ עם המנתח המכיר את הרקע הרפואי של אביך ואת הניתוח המתוכנן לגבי סיכויים וסיכונים בניתוח .
בהצלחה
ד"ר קרמר

 
חני
15:39 28.09.10
שלום,
אני בת 21 מעשנת כ8 שנים.
אני סובלת מצפצוף בזמן נשימה, שיעול יבש, כאבי ראש לפרקים קצרים ותשישות.
לפני חצי שנה אובחן לי ברונכיטיס וניתנה לי אנטיביוטיקה.
לאחר חודשיים שוב החלו צפצופים ושוב הרופא אבחן זאת כברונכיטיס,והפנה אותי למיון,
במיון עשו לי צילום ריאות וטענו שהכל תקין,נטלתי אנטיביוטיקה וקיבלתי משאף אבקה, הצפצוף פסק למשך חודשיים וכעת שוב חזר.

האם קיימת בדיקה שתוכל לאבחן במה מדובר(ואיך קוראים לבדיקה בדיוק ואיפה עושים אותה. ואם ידוע האם אפשר לקבל אותה במסגרת הצבא)?

התקיפות שזה חוזר זה פעם בחודשיים.
אני כרגע מעדיפה לא לקחת אנטיביוטיקה ומנסה לטפל בעיקר בחימום מעל איזור הריאות כדורים נגד שיעול בשם-רקוד ומשאף אבקה.

אודה לעזרתכם.
 
ד''ר עוזי יזהר  
08:42 29.09.10
חני שלום,

הפורום אליו הגעת עוסק בעיקר בבעיות כירורגיות של בית החזה ובגידולי ריאה. הבעיות הנשימתיות מהן את סובלת קשורות למחלות ריאה בהן עוסקים רופאי הריאה (פולמונולוג). מציע לך לפנות לרופא ריאות על מנת שיוכל לטפל בבעיות מהן את סובלת.

ועוד משהוא (אולי החשוב ביותר) - התחלת לעשן בגיל 13 (!). אם את רוצה להחלים מבעיות הנשימה (ונראה שלעישון יש גורם מרכזי מאוד מהן) כדאי מאוד שתפסיקי גם לעשן, אחרת שום טיפול ושום בדיקה לא יעזרו.

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
לי
09:29 20.09.10
בתי בת שנה וארבעה חודשים.
לפני מס' ימים חשנו בבלוטה מתחת לעור מעל בית החזה.
הבלוטה אינה כואבת לה, אין סביבה אודם והיא סטטית בשבוע האחרון.
לא חשנו בה לפני .
בבירור במיון ילדים התבצע רנטגן בו לא ראו שום ממצא מיוחד.
באולטרסונד נראה גוש העטוף ברקמות שומן (הגוש עצמו לא שומני).
הילדה חיונית ומרגישה מצויין.
הבלוטה קשה מאוד מאוד .
נאמר לנו ע"י כירוג חזה להמתין 10 ימים ולראות כיצד זה מתפתח ואז לקבל החלטות.
מה דעתך המקצועית ? אני יודעת שבלי לראות את זה קצת קשה.
האם זה יכול להיות משהו מסוכן שלא נדע? האם נכון לחכות כול כך הרבה ימים ?
אני מאוד לא רגועה.
תודה
 
ד''ר עוזי יזהר  
16:16 20.09.10
לי שלום,

כפי שציינת - מבלי לבדוק את הילדה ולראות את בדיקות ההדמיה נתקשה לענות על שאלותייך. כיון שהילדה מטופלת - נבדקה וכן בוצעו בדיקות ההדמיה, לא רואה סיבה לדאגה, רוב רובם של כל הממצאים מסוג זה בגיל זה הינם שפירים.

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
אמא מודאגת
00:23 17.09.10
בת 36 אוטוטו. בריאה בד"כ. לאחר שני ניתוחים קיסריים ב - 3 השנים האחרונות. לפני 3 חודשים התכופפתי לעבר כף הרגל וחשתי בכאב מוזר באזור הסטרנום-צלעות. ראיתי שם ממש בליטה ונאלצתי להחזירה עם היד למקום (!). זה קרה שוב לאחר כשבועיים אך הפעם הבליה היתה פחותה. לאחר מכן שכחתי משני האירועים עד שלפני חודש התחלתי לחוש אי נוחות באזור הסטרנום-צלע-קסיפואיד...עברתי צילום חזה ממוקד לאזור ונמצא תקין לחלוטין. אורטופד שלח למיפוי עצמות שעדיין לא בוצע (ממתינה שיצרו עימי קשר ממרכז הדימות). בבדיהק קלינית הכל סימטרי ללא שום דבר חריג. שמתי לב שכשאני מתרגזת או בלחץ אי הנוחות מתגברת. זה ממש לטרלית לקסיפואיד מתחת לצלע בסמוך לשני האזורים הנ"ל.
רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם למצב הזה? אני מבינה שבמיפוי יוכלו לראות גם גידולים שלא נדע וכו'. קראתי כבר על תסמונת TIETZ וזה די דומה למרות שלא כואב לי אלא מרגישה פשוט אי נוחות. כאילו משהו "נתפס" שם.
מכיוון שאני אמא לשני קטנטנים אני חרדה שמא המצב הוא מסוכן. עברתי בדיקה אצל כירורג שד לפני שבוע וחצי. חשתי בגושים דו"צ וזו רקמה פיברוציסטית ללא כל ממצא מסוכן בדיקה קלינית. חשוב לציין שבמהלך השנה האחרונה היו שיעולים רבים וחלקם קשים שנמשכו כמה שבועות. באוקטובר שעבר היה חשד לפרטוזיס, אח"F חשבו על אלרגיה. הייתי נתקפת בהתקפי שיעול קשים. בחורף שעבר זה ממש לא עזב אותי. באביב - כנ"ל..בקיצור השתעלתי בשנה אחת כמו שלא השתעלתי מימיי. מזה כ - 4 חודשים הכל בסדר עם אפיזודה אחת של שיעולים קשים כשהגעתי לעבודה לאחר שצבעו את המקום בו אני עובדת. מעולם לא סבלתי ממשהו עיכולי בתחום הגאסטרו. אין לי צרבות או ריפלוקס. רק בהריונות. חשוב לציין שבהריונות, כמו נשים רובת, העוברים לחצו מאוד על הצלעות והתקשיתי לעבוד החל מחודש שמיני (אני רופאת שינים והישיבה היתה קשה והיה כאב בצלעות בישיבה רגילה). שמתי לב שגם ברגעים בהם אני יושבת או רוכנת לפנים אי הנוחות עלולה להתגבר.
בקיצור - מוזר.

1. מה ייתכן לאור הפרטים הנ"ל?
2. במידה ואי הנוחות תימשך ומיפוי העצמות ישוב תקין, האם אשלח ל - MRI?
3. מה אתה ממליץ לבצע כחלק מהמשך בירור?

תודה תודה
ענבר
 
ד''ר רן קרמר  
11:59 19.09.10
שלום רב ,

יתכן ויש קשר בין התקפי השיעול לכאב אותו את חשה .
מציע לחכות בסבלנות למיפוי עצמות . ממצאי הבדיקה עשויים לתרום להבנה נוספת .
באשר לבדיקות דימות נוספות : במידה ויהיה צורך בבדיקת דימות לאחר המיפוי, הרי שנכון יותר לבצע CT חזה ( רק במידה ואכן יהיה צורך בכך ) ולא MRI .
לסיום - כדאי לחשוב על דרכים להקלה על המבנה השלדי בשעות הארוכות בהן את רוכנת לפנים , במסגרת עבודתך .
בהצלחה
ד"ר קרמר
 
קרין א
 
02:04 09.09.10
שלום
שמי קרין
ברצוני לדעת מה באבחנה מבדלת של הממצא בריאה הימנית ב-CT שאבי עבר לפני כחודש
גיל 63 , מעשן כבד בעברו , ללא תסמינים כעת, רקע לבבי.
תודה
 
ד''ר עוזי יזהר  
09:40 12.09.10
קרין שלום,

תודה על התמונה.
על מנת לענות על השאלה אנו צריכים לעבור על כל החתכים של בדיקת הCT ולא להסתפק בתמונה אחת, ובודאי לא לפני שראינו את החולה , שמענו את עברו הרפואי ובדקנו אותו. בלתי אפשרי וגם לא נכון לענות על השאלה מבלי לראות את כל הבדיקה על כל מרכיביה.

אני חושש שהאינטרנט אינו הפורום המתאים לך. מציע לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל הסבר מלא על כל בדיקת הCT .

בברכה, דר' עוזי יזהר
שלום,
רציתי לשאול האם בבית-חולים רמב"ם מבוצעים ניתוחים להסרת גידול בריאה בשיטה מקרוסקופית ללא שבירת צלעות ופתיחת בית החזה.
אם כן , מה הקריטריונים מבחינת הגידול ובכלל?
תודה רבה.
 
ד''ר עוזי יזהר  
09:32 12.09.10
שלום,

מתנצלים על האיחור בתשובה.
התשובה -כן. פני ישירות לדר' רן קרמר מהמחלקה לניתוחי חזה . רק לאחר קבלת הפרטים הרפואיים והסתכלות על בדיקות ההדמיה ניתן יהיה לענות האם ניתן לבצע את הניתוח בטכניקה זו.

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
דבי
20:17 01.09.10
כן, הדרגה היא 1-3 - החולה נימצא בחו"ל הוא ישראלישגר שם, האם יש סיכוי שינותח ? ?
נאמר שקודם יוקרן באיזור הגרון - אפשר לקבל הסבר לכך ? ?

תודה לתשובתך,

דבי
 
ד''ר עוזי יזהר  
06:54 02.09.10
דבי שלום,

שוב קשה לענות על השאלה מבלי לראות את החולה ואת בדיקות ההדמיה שלו על מנת להבין את מיקום הגידול וצורת התפשטותו.
חלק מהחולים בדרוג מחלה 3 מקבלים טיפול מקדים (כימי ו/או הקרנתי) עוברים הערכה חוזרת לגבי דרוג המחלה וחלקם ינותחו בהמשך. דנים כל מקרה לגופו של ענייין.
מציע שוב - לפנות לרופא מטפל (אונקולוג או כירורג חזה) על מנת שיבהיר לכם הייטב את הפרטים.

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
דבי
01:00 31.08.10
שלום רב,
ברצוני לדעת באיזה שלב נמצא חולה אשר הרופא(אונקולוג) קובע שיש להתחיל בטיפול כימותרפי ואומר שהסיכויים הם 33% - האם כדאי בכלל להתחיל בטיפול כה אגרסיבי ? ?
או שמא, יש אפשרויות אחרות בנסיבות אלו ובמתן איכות חיים סבירה של המשך חיי היום יום ועבודה וללא סבל של הטיפול הכימי.
נאמר לנו שיש אפשרות של רופאים הוליסטיים או טבעונים שע"י תזונה מאוזנת יכולים לעזור בנסיבות אלו.
מדובר בגבר בן 64 שחלה במחלת הריאה, בלוטה אחת נגועה.

מה דעתכם ובמה תוכלו לתת לנו קצת עידוד על המשך הטיפול.

בברכה רבה,

דבי
 
ד''ר רן קרמר  
13:43 01.09.10
דבי שלום ,

לא נכון לקבוע שלב מחלה על פי הסיכויים אותם מעריך האונקולוג .
הערכת שלב מחלה , נעשית בהסתמך על בדיקות שונות ורופא מנוסה בתחום - בד"כ כירורג חזה.
בנוגע לבלוטת לימפה - תלוי המקום האנטומי המדויק של הבלוטה והיחס לגידול הראשוני .
בחלק מהמקרים , מומלץ על טיפול מקדים לטיפול הניתוחי ואילו בחלק אחר , מדובר בטיפול אונקולוגי דפניטיבי .

יש בהחלט מקום לפנות לכירורג חזה מנוסה במטרה לקבוע את שלב המחלה באופן המדוייק ככל הניתן , בטרם מקבלים החלטות משמעותיות כל כך .
בברכה
ד"ר קרמר
 
ד''ר עוזי יזהר  
13:45 01.09.10
דבי שלום,

קשה מאוד לענות על השאלה מבלי להכיר את החולה, לראות את כל בדיקות ההדמיה שבוצעו ובדיקות נוספות.
בעיקרון מדרגים את המחלה לארבע דרגות המלמדות על מידת התפשטות המחלה. דרגה 1-2 כאשר המחלה מוגבלת לריאה בלבד או לבלוטות הלימפה בריאה, דרגה 3 כאשר יש התפשטות מחלה מחוץ לריאה בבית החזה ודרגה 4 כאשר קיימות גרורות מרוחקות. חולים בדרגה 1-2 בד''כ מנותחים כטיפול ראשוני, חולים בדרגה 4 אינם מנותחים. חלק מהחולים בדרגה 3 יגיעו לניתוח לאחר טיפול כימי והקרנתי מקדים.

פרטי המקרה אינם ידועים ויש להתייעץ עם האונקולוג המטפל שיסביר לכם במפורט מהו דרוג המחלה ומהו הטיפול המומלץ. איני מתמצא בטיפולים אלטרנטיבים לסרטן ריאה.

בברכה, דר' עוזי יזהר
שלום רב,
אבי עבר השנה כריתה מלאה של הוושט .לא נזקק להמשך טיפול ועוד סובל מההחלמה של הניתוח.
כיום נמצאו נגעים רבים בשתי הריאות , בגדלים של 1-1.5 סמ בשתיהן.
הומלץ על כימו מיידי.
אבי מתעקש על PET CT, ומצד שני מסרב לשקול ביופסיה ריאתית מחשש להסתבכות של הבדיקה.
1.האם יש משמעות לידיעה האם זהו סרטן ריאות "חדש" או גרורות של סרטן הוושט?
2.האם יש לידיעה הזו השפעה על סוג הכימו?
3.האם במצבו (רגישות מניתוח להסרת הוושט אחרי פתיחת בית חזה) יש עדיפות לאיזה פרוצדורה של לקיחת ביופסיה ?
תודה
 
ד''ר רן קרמר  
13:13 26.08.10
שלום רב ,
כידוע לך , סרטן הוושט , היא מחלה ממארת ובפעמים רבות נחשבת למחלה אלימה .
הנגעים הריאתיים , בנסיבות אלה , מעלים חשד כי מדובר בגרורות .
ככל שהמחלה מתקדמת יותר , בעת האבחון , כך סביר יותר להניח כי מדובר בגרורות ולא במחלה אחרת .
לבדיקת PET אין אפשרות לקבוע האם מדובר בשאת ממאיר של הוושט או שאת של הריאה .
במידה והאונקולוג סבור שיש צורך באבחון רקמתי , ניתן לשקול FNA - ביופסית חמט תחת הנחיית CT . בדיקה זו ניתנת לביצוע כאשר אחד מהנגעים נמצא בפריפריה של הריאה .
חושב שהדבר הנכון ביותר כעת , הוא להתייעץ עם אונקולוג אשר מכיר את הפרטים של הממצאים בפתולוגיה לאחר הניתוח .
בהצלחה
ד"ר קרמר

שלום, לפני כחודש עבר בן זוגי בדיקת גסטרו בביה"ח בהולנד על מנת להוציא ביופסיה מבלוטות לימפה מוגדלות בריאות כחלק מתהליך איבחון מחלת סרקואידוזיס (שבעקבות הביופסיה אובחנה כוודאית).
לאחר הבדיקה היו לו מספר ימים כאבים בחזה שעברו מעצמם. לאחר שבועיים הוא לקח טיסה מהולנד לארה"ב ומיד לאחר הנחיתה החל לחוש ברע, חום גבוה (41 מעלות) ורעידות, הוא אושפז מייד ולאחר בדיקות שונות נקבע שהוא קיבל דלקת ריאות, זיהום בבלוטת הלימפה ממנה נלקחה הביופסיה שבועיים לפני, וזיהום בדם שנגרם כתוצאה מכך שהזיהום בבלוטת הלימפה "התפוצץ" בטיסה והבקטריה עברה לדם. החיידק שאובחן כגורם הזיהום הינו: streptococcus anginosus שבאופן נורמלי גר בגרון, אבל לפי השערת הרופאים האמריקאים הועבר בתהליך הגסטרו עם הצינור מהגרון לבלוטת הלימפה וגרם לזיהום. לטענתם זה סיבוך של תהליך גסטרו עם סיכוי אפסי, אבל אפשרי ולא היה ניתן לעשות כלום בעניין.
כיום בן זוגי שוכב בבית, אחרי שבוע פלוס בביה"ח + שבוע במלון בארה"ב עם אנטיביוטיקה באינפוזיה. מצבו יציב אבל הוא עדיין חולה עם כאבים בחזה וכמה סוגי אנטיביוטיקות בכדורים ומשככי כאבים שונים.
שאלתי, האם יכול להיות שבדיקת הגסטרו לא בוצעה כראוי ועקב כך נוצר הזיהום? האם יכול להיות שהיה מחדל בבדיקה? האם יכול להיות ששימוש בכלי ניתוח לא סטרילים יגרום לזיהום כזה? אני מבינה שזו שאלה קצת מסובכת למענה על גבי הפורום בלי בדיקת כל הפרטים, אבל אשמח לכל מענה.
מעבר לכך, לגבי הזיהום עצמו, האם זה הגיוני שהכאבים בחזה לא עוברים? האם ידועים מקרים של זיהום של החיידק הזה בבלוטות הלימפה? האם זה גורם להחמרה במחלת הסרקואידוזיס? מה הסיכוי שהאנטיביטיקה לא תעזור (הוחלט על חודש אנטיביוטיקה) ויהיה צורך בניתוח לניקוז האינפקציה? איזה מנתח דרוש לביצוע ניתוח כזה (בהולנד)? מה הסיכונים של כזה ניתוח?

בתודה מראש,
איילת.
 
ד''ר רן קרמר  
12:53 15.08.10
איילת שלום ,
אכן קשה לענות על שאלות כה רבות ומורכבות.
אנסה בכל זאת .
לגבי שאלתך האם היה מחדל בבדיקה - ככל הנראה לא . גם בבדיקת גסטרו "פשוטה " יכולים להיגרם נזקים וסיבוכים אשר אינם מוגדרים כמחדל אלא חלק מסיבוכים אפשריים של בדיקה .
לגבי הבדיקה שלו - ככל הנראה מדובר בבדיקה מסובכת יותר מגסטרוסקופיה "רגילה" שכן נלקחה ביופסיה דרך הוושט , קרוב לודאי מהמיצר .
הטיפול באנטיביוטיקה הוא הטיפול המקובל , בהנחה שאין מוקד זיהומי פעיל בבית החזה .
ניתן לשלול או לחייב מוקד כזה ( קולקציה זיהומית , מורסה ) בבדיקת CT של החזה.
לא נראה כי הבעיה נובעת משימוש בכלי ניתוח לא סטרילים . כפי שהבנת , החיידקים שוכנים דרך קבע בלוע ובוושט ומעבר שלהם לחללים אחרים עלול ליצור בעיות קשות כגון זיהומים הגורמים לאלח דם ( נוכחות חיידקים בדם ופגיעה משנית באיברים שונים )
הבעיה מורכבת כשלעצמה אך לא אמורה לגרום להחמרה של מחלת הסרקואידוזיס כיון שזו מחלה שאינה נובעת מזיהומים , ככל הידוע לנו .
לגבי ניתוח/ניקוז - רלונטי רק עם יש כאמור מוקד זיהומי אותו רואים בבדיקות דימות . על כך יש להתייעץ עם הרופאים המטפלים בו כעת .

בהצלחה ,
ד"ר קרמר
בדיקת הגסטרו שבוצעה אכן היתה יותר מסובכת מבדיקת גסטרו רגילה, היא בוצעה לאחר שבבדיקת ברונכוסקופיה לא ניתן היה להוציא ביופסיה מבלוטות הלימפה המוגדלות. לגבי הזיהום, ישנה מורסה בבלוטת הלימפה בנגרמה כתוצאה מהחיידק, ולכן היה דיון בארה"ב אם צריך לבצע ניתוח ניקוז או לא. לבסוף הוחלט על המשך טיפול בהולנד, וביינתים להשאיר את האנטיביוטיקה ולראות אם זה משפיע או לא.
מחר נקבעה לנו שוב בדיקת CT חזה וצילום ריאות על מנת לראות אם יש שיפור במצב המורסה, יום שני הבא נקבל את התוצאות מרופא הריאות.
במקרה שאכן הוא יצטרך לעבור ניתוח, האם אתה מכיר ויכול להמליץ לי על מנתחים טובים בהולנד? כמו כן, האם אתה מכיר מומחים בהולנד למחלת הסרקואידוזיס?
המון תודה,
איילת.
 
ד''ר רן קרמר  
13:51 18.08.10
איילת שלום ,
בהצלחה בבדיקת ה CT המיועדת . מקווה שלא יהיה צורך בניתוח.
לצערי , אינני מכיר מנתחי חזה בולנד .
מומחים לסרקואידוזיס - בד"כ מפנים את המטופלים לרופאים מומחים במחלות הריאה (פולמונולוגים ) .
על פי רוב , הטיפול מתבסס על סטרואידים וניטור התגובה .
בהצלחה ,
ד"ר קרמר
 
איילת
17:14 18.08.10
 
אנונימי
12:50 22.08.10
שלום.
אני בת 15 ויש לי גידול בחזה.
הלכתי לרופאים ושלחו אותי לאולטרסאונד, שאליו זה קצת סיבוך להגיע ככה שאני מחכה כבר שבוע.
בזמן שחיכיתי אני מרגישה שהגידול גדל והופיעו כאבים.
מה זה יכול להיות?
 
ד''ר עוזי יזהר  
17:17 22.08.10
שלום,

קצת קשה, או בעצם בלתי אפשרי, לענות על השאלה בהעדר פרטים רפואיים רלוונטים ובהעדר בדיקות הדמיה.

רק כדי להרגיע - 15 זה גיל בו גידולים הם נדירים. ייתכן וקיימת נפיחות בשל תהליך דלקתי כלשהוא ואת קוראת לו גידול. בכל מקרה - הרופא המטפל חייב לבדוק אותך ולענות על שאלתך.

תרגישי טוב, דר' עוזי יזהר
+ הוספת הודעה
   1 ...  11  12  13  14  15  16  17  18  19  ...  37  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגית חזה   בית החזה   נפחת ריאות   ריאות   עישון   כירורגיה   כירורגית חזה   סרטן ריאה   גידול סרטני   אמפיזמה
RSS RSS פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה