בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה עמוד 2

פורום כירורגית חזה - סרטן הריאה הוא המקום בו תוכלו להתייעץ אודות נפחת ריאה, מחלות ריאה, אבחון וטיפול במקרי סרטן ריאה, מומי בית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, סרטן ריאה, השתלת ריאות, דירוג סרטן ריאה, כריתת ריאה, השתלות ועוד
מנהלי פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה:
פרופ' אלון בן נון
לפרטים נוספים
 
פיענוח תשובות של בדיקות הדמיה
 
לכל הפונים שלום,
מטרת הפורום אינה מיועדת להסביר פיענוח של בדיקות הדמיה או מעבדה. אלו חייבות להתבצע על ידי הרופא המטפל, לאחר שראה ובדק את החולה.

תודה
 
רות
18:48 04.04.16
שלום.יש לי שאלה שהייתי רוצה לדעת.אני חולת סרטן ריאה והאונקולוג נתן לי לפני 5 חודשים לעשות סיטי פט והאונקולוג היה מרוצה מהתוצאה.עכשיו האונקולוג ביקש סיטי רגיל לא פט ורשם סיטי חזה ובטן להשוואה.קיבלתי את התשובה עדיין לא הגעתי לאונקולוג וראיתי שרשום שנעשתה השוואה עם סיטי רגיל חזה ובטן שנעשה לפני שנתיים.שאלתי היא האם הגיוני שהרנטגונולוג לא יעשה השוואה עם הסיטי חזה מלפני 5 חודשים ?שהיה פט והוא עשה השוואה עם סיטי חזה ובטן רגיל מלפני שנתיים?וכל הסיטי בוצעו באותו מקום.יתכן שהוא טעה בתאריכי הסיטי להשוואה?ברור שעוד מספר ימים אגיע לאונקולוג שלי אני פשוט סקרנית מאוד לדעת. תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
20:36 04.04.16
יתכן והוא טעה.
גם לדעתי צריך להשוות לבדיקה קודמת ואפשרי כמובן להשוות רחוק יותר אבל לא במקום האחרונות.
כדאי לברר..
שלום אני נמצאית 3 חודשים לאחר ניתוח הסרת אדרנל בשל פאוכרומציטומה. לאחר הניתוח נוצר לי חור בריאה. מההרדמה. קטן אומנם לפי הרופא המנתח אך הדבר הצריך השארות בהתאוששות לכמה שעות נוספות בהמתנה שיסגר החור ספונטני ללא התערבות ואכן כך היה . שאלתי היא האם יש לי הגבלה של טיסה ? משום ששמעתי שלאחר מקרים כאלו עדיף לא לטוס שנה אחרי ?
תודה רבה
אורית שלום
ההמלצה המקובלת הינה להמנע מטיסה חודש לאחר אירוע מסוג זה.
המלצה מכבידה יותר דוגלת בשלשה חודשים
אינני מכיר המלצה להמנע מטיסה לשנה..
בהצלחה
שלום ד'ר
הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אצלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומיניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האם קיימת אפשרות אפילו נמוכה שהגידולים האלה או היבלות במידה והן וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים לאחר אותה נגיעה ביד של האיש, איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, אם ישנה הדבקה? , האם יכולים להופיע נגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או אולי גידולי אחר,או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי? תודה מראש
יעקב שלום
אתה יכול להיות רגוע
אין סיכון להדבקות קנה הנשימה או איבר אחר בתהליך שתיארת
שלום
לפני כ- 4 שנים ו-3 חדשים עברתי כריתת אונה ימנית RUL . לפני שנתיים עברתי סידרת הקרנות
ב-8 מחזורים עקב גילוי מוקדים בריאה השנייה. מאז הוגדרה מחלתי כSTAGE 4
וזאת ללא גרורות כלשהן. האם זה מוצדק?
אני נמצאת במעקב ונוטלת אירסה כ-15 חדש 4 פעמים בשבוע (אני שוקלת 40 קג).

שאלתי העיקרית- לפני כ-6 חדשים התחלתי לסבול מעיקצוצים ביד ימין מהכתף ועד לאצבעות הזרת והאמה. עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות כולל MRI ו- EMG ללא מימצאים חד משמעים. הועלתה סברה כי אלו כאבים נורופתים משניים להקרנות והתחלתי לקחת ליריקה. בנוסף, מאז 6 חדשים התחלתי לסבול מכאב בצד ימין באזור הצלעות.
תוצאות הCT האחרון לא הראו כל עדות לגרורות.
האם יתכן כי כאב זה נובע מהניתוח אשר נערך לפני 4 שנים?

בתודה
 
פרופ' אלון בן נון  
07:09 19.03.16
יערה שלום
קשה מאוד לדעת בדיוק מה הסיבה לכאבים.
בהנחה שעשית גם PET וגם הוא היה תקין בהחלט יתכן שהעצב באיזור הניתוח ״התעורר״ וזה המקור לתחושה.
בחלק מהמקרים ניתן להקל עם אקופונקטורה בנוסף לטיפול בליריקה.
כמובן שיש צורך לחזור על בדיקות הדימות ולראות שאין דינמיקה של הופעת ממצאים חדשים
בהצלחה.
יש לי נפיחות בבית החזה כבר מעל שנה. אין שום אבחנה. ראיתי כירורג אורתופד, צילומים ורופאי משפחה. אולי פה תמצא התשובה...
לא ניתן למצוא תשובה כזו באינטרנט.
יש צורך לפנות למרפאת כירורגית חזה להבדק ולבחון מה צריך לעשות על מנת לאפיין את הנפיחות,, US, CT? , ? MRI? או אולי הדבר ברור ואין צורך בכל בירור נוסף..
בהצלחה
שלום, אבא שלי בן 68, לפני כחצי שנה עבר ניתוח לובקטומיה ימנית עליונה, מיזה כעשרה חודשים הפסיק לעשן.
מאחרי הניתוח הוא מרגיש נשימה כבדה ויותר קושי לאחר מאמץ למשל עליית מדרגות.
CT חזה: ללא ממצא, פרט ל: אמפיזה ריאתית ניכרת והקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין.
בוצע בדיקת תפקודי ריאה בסיסי: ריאה חסימתית עם FEV169 אחוז.
הרופאה שלחה לתפקודי ריאות מלאים, כדי לשקול טיפול LABA בלבד או גם ICS.
עדיין לא בוצע.
1. הקושי בנשימה נגרם עקב כריתת אונה?
2. הטיפל שהוצע זה הטפול הנכון למקרה, או שכדאי עוד חוות דעת?
3. טיפול במשאפים זה נחשב לאסטמה?
4. משאפים הופך להתמכרות ותלות?
אשמח לדעתך, תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
19:18 08.03.16
לי שלום
מה שאת מתארת בהחלט יכול להתתאים להחמרה לאחר ניתוח שלצערנו אינה נדירה בחולים עם הסטוריה של עישון כבד אחרי ניתוחים מסוג זה.
מה שצריך הוא לבצע הערכה מלאה של הלב והריאות ולאחר מכן לקבוע מדיניות טיפול.
מה שאתם צריכים זה רופא ריאות טוב (וכנראה כבר יש לך על פי הדברים שציינת) וקשר עם המנתח על מנת להשלים את כל בדיקות ההערכה הנחוצות ולקבוע את הדרך הטובה ביותר להביאו לתפקוד ריאתי אופטימלי.
בהצלחה
שלום רב דוקטור. אני בת 36 מעשנת מגיל 18 בערך קופסא ליום. אמא לשני בנות קטנות. בחודש האחרון התחילו לי כאבים באיזור השכמות/ חזה/ כתפיים/ בית שחי. כאבים חדים. תחושת לחץ וכבדות באיזור. הלכתי לרופאת מישפחה והיא חושבת שמדובר בשרירים תפוסים בבית החזה. יש לציין כי לפני שהכאב התחיל הרמתי את הבת הגדולה שלי ששוקלת בערך שלושים קילו בידיים בזמן שרקדנו וסובבתי אותה בעזרת הידיים. האם באמת יתכן שמדובר בשרירים תפוסים? יכול להיות ששרירים תפוסים לכל כך הרבה זמן? חשבתי שזה יעבור אחרי כמה ימים אבל כבר עבר מעל חודש והכאב עדיין שם. יש לציין כי הרופאה עשתה בדיקות דם שיגרתיות והכל יצא תקין ברוך ה׳. לא שלחה אותי עדיין לצילום חזה/ סיטי כי לא ראתה את הצורך. יש לי חששות לסרטן בריאה בעקבות העישון.. מה לעשות עכשיו? לחזור לרופא לצילום חזה? יש לי תור לכריאופרקט בעוד יומיים למסאג׳/ בדיקה. מקווה שזה יעזור ואכן מדובר בשרירים בלבד אבל עדיין מאוד חרדה ומוטרדת. מה דעתך? תודה רבה מראש- בילי
 
דן - מהנדס
01:41 05.03.16
קודם כל, אף פעם לא מאוחר להפסיק לעשן. שנית יש הבדלים בהרגשה בין כאבי שרירים לכאבים בעצמות, בעיקר אלו בגלל נגעים סרטניים שלרוב מופיעים בשעות הלילה כאשר השרירים רפויים. אם היה מדובר בסרטן ריאה שגם הספיק לשלוח גרורות לעצמות, שהתפתחו מספיק עד כדי שיגרמו לכאב, אז מזמן ההית חשה בסמפטומים יותר קלאסיים לסרטן ריאה כמו שיעול מתמשך וקוצר נשימה בזמן מאמץ. לא חושב שיש למקום לדאגה. בלי קשר, בדיקת דם לא מאבחנת סרטן ריאה, אבל אם הכאבים היו בעקבות גרורות בעצמות, אז בדיקת דם היו מראות עליה ברמות הסידן, כך שאת יכולה להיות רגוע בנתיים.

בלי קשר, סרטן ריאה מתפתח אצל כ 20% מהמעשנים, לרוב לאחר 30 שנות עישון, ללא קשר אם העישון הופסק או לא. ככל הנראה מדובר בנטיה גנטית לסרטן ריאה שבשילוב עם עישון או חשיפה לעוד גורמים מסרטנים מאיצה את התהליך...
 
פרופ' אלון בן נון  
23:11 05.03.16
בילי שלום
קרוב לוודאי שבאמת לא קשור לענייני גידולים אבל בכל מקרה במידה ואת חרדה מאוד מציע כי:
תעשי את המסג והטיפול שתכננת
תפסיקי לעשן כי באמת חבל....
במידה וזה לא משתפר תשקלי לבצע בדיקת סקר בית חזה ע"י LOW DOSE CT
בהצלחה
קיימת הסננה ניכרת של קטע הסחוסי צלע 6 משני הצדדים יותר מימין מלווה בהסננה ניכרת ואי סדירות של גוף הסטרנוס באספטדט.
אי סדירות של קטע הגרמי של צלע 6 מימין צמוד לחיבור קוסטו-כונדרלי.
קישריות לימפה מסידות במיצר ושער הימני אין עדות לתפליט פריקדאלי אין עדות לתפליט פלאורלי
פלק פלאורלי מסויד מימין.
לסיכום תהליך תסניני בבית החזה באבחנה מבדלת תהליך זיהומי (כונדריטיס,אוסטאומיאליטסט) תהליך שאתי לפנות ליעוץ כירוגי.
מה משמעות הממצאים והאם זה אכן תהליך זיהומי בלבד וכיצד ניתן לטפל בו?
האם הבעיה נוגעת לצלעות בלבד או גם לריאות?
אבי שלום
זה בהחלט נשמע משהו לא בנאלי ומצריך פניה למרפאת ניתוחי חזה הקרובה למקום המגורים על מנת לבחון את הדברים באופן מסודר.
יש לבדוק קלינית את המצב במקום, לראות מדדים נוספים כגון בדיקות דם רלבנטיות ולהחליט האם ניתן וצריך לבצע ביופסיה, לתת טיפול אנטיביוטי או אנטי דלקתי וכו' .
בהצלחה
 
zivm@inn.co.il
14:40 01.03.16
היה ערך גבוה של ‏CRP‏ 52.98 האם זה מחזק את ההשערה שמדובר בתהליך זיהומי וכיצד ניתן לטפל בו?
 
פרופ' אלון בן נון  
19:54 01.03.16
זה מחזק את ההשערה להתליך דלקתי או זיהומי אך לא ניתן להמשיך לטפל באינטרנט.
לקחת למרפאה כירורגית חזה
דר שלום לך בעלי עבר לפני חמש שנים ארוע של חור בריאה ספונטני ועבר ניתוח מוצלח.
שאלתי היא האם מותר לו להתאמן בחדר כושר והאם יש לו הגבלה לאיזשהו ספורט ? הבנתי שישנה הגבלה לצלילה .
תודה ויום טוב
אורית שלום
אכן בהחלט אסור לו לצלול צלילת בלונים ויד להצנע מעישון.
אין מגבלות אחרות.
שבוע טוב
סבתי בת 70 סובלת כשלושה חודשים מכאבים בחזה עברה ממומגרפיה ואולארסאונד שד שיצאו תקינים. בנוסף עברה גם צילום חזה שיצא תקין. לדעת הרופא משפחה מדובר בדלקת בצלעות. האם יש צורך בסי טי חזה אם צילום החזה יצא תקין?
זה בהחלט לא אפשרי לענות בוודאות כי רק בבדיקה ושיחה עם המטופל אפשר להבין טוב יותר את הבעיה ורק בראיית הצילום אפשר באמת להתרשם מאיכותו ותקינותו אבל לדעתי אחרי 3 חודשים של כאבים בהחלט יש מקום לשקול בחיוב CT על מנת להבין טוב יותר מדוע..
בהצלחה.
 
אבי
18:56 24.02.16
סבתי בת 70 סובלת מכאבים בחזה. הרופא חושב שזו דלקת בצלעות. צילום החזה יצא תקין. האם יש צורך גם בסי טי חזה אם צילום החזה תקין?
שלום.בן 22
יש לי כאב יומיומי מאוד מציק בחזה ימין ,למעלה משנה,
עשיתי בדיקת מיפוי עצמות - תקין
עשיתי פיזאוטרפיה - לא עזר
עשיתי CT - שינויים פיבורטים,פלאורליים וריאתיים בפסגות של שתי הריאות.
אמפיזמה צנטרילובלרית משמעותית בשתי האותות העלינויות.
חוץ מזה הכל תקין

הייתי במרפאת למחלות ריאה אמרו יש לי התנפחות של אמפיזמה אבל זה לא משמועתי והפנו אותי למרפאת כאב

עכשיו אני לא כל כך אהבתי את הרופאה שם שלא הבינה כלום ושאלה 100 פעם רופאים שונים, מה אני עושהה???

תודה
משה שלום.
על פי התשובה נראה כי יש לך שינויים בריאות הנובעים מעישון או חשיפה לזיהום אך לפחות על פי הכתוב לא נראה כי יש ממצא המסביר כאב.
עקרונית נראה כי מה שאמרו לך נכון אבל כמובן שבלי לראות את הסיטי ואותך לא ניתן לסייע יותר.
במידה ואתה חש כי אולי הרופאה שבדקה אותך לא הייתה מקצועית מספיק עליך לנסות ולפנות לחוות דעת נוספת במרפאת ריאות אחרת ולהבדק שנית.
בהצלחה
שתיי שאלות פרופסור
1)האם לדעתך יש ממצא למחלה כלשהי? והאם לפי ממצא הסיטי השינויים הם נורמאליים או מוזרים?
2) אמרו לי לגשת למרפאת כאב ולבדוק אולי מדובר בתופעת טיטצה? שמעת על זה?

תודה שוב,
מעריך!!!
 
פרופ' אלון בן נון  
06:38 10.02.16
משה שלום
השינויים שציינת בהחלט מוכרים.
נפוצים בעיקר במעשנים ולכן במידה ואתה מעשן עדיף להפסיק.
תופעת טיטצה בהחלט מוכרת ובעיקרון נובעת מדלקת מכאיבה בסחוסי הצלעות.
אני בהחלט מסכים שכדאי לך לגשת מסודר למרפאת כאב על מנת לנסות להקל עליך ולשקול קבלת חוות דעת נוספת של רופא ריאות במידה ולא חשת בטוח עם הרופאה הקודמת שהיית אצלה.
שבוע טוב
שלום וברכה ,
אבקש את עזרתכם בפענוח ראשוני של תשובת הביופסיה עד לפגישתי עם רופא הריאות:
תאור מיקרוסקופי:
1. בבלוק התאים מבלוטה 4R : קבוצת תאים אפיתליאליים ממאירים בעלי גרעינים היפרכרומטיים , אנאיזונוקלאוזיס, ציטופלזמה רחבה ונמק רב. בנוסף קטעי סחוס.
2. בבלוק התאים מבלוטה 4L : בעיקר דם וקטעי סחוס. כמו כן נראו בלוטות מדופן הברונכוס, מעט תאי אפיתל נשימתי תגובתי ותאים אטיפיים ספורים ביותר.

תאור מאקרוסקופי:
1. התקבלו פירורים בנפח של 0.2 סמ"ק , נעשה בלוק תאים
2. התקבלו פירורים וגלילים בנפח כולל של 0.4 סמ"ק , נעשה בלוק תאים.
 
פרופ' אלון בן נון  
06:34 08.02.16
דפנה שלום
מצטער אבל זה לא ראוי לפענח בדיקות פתולוגיות באינטרנט.
לא ברור לי מי מסר לך את הבדיקה אבל הנהוג והמקובל בכל העולם הוא שתוצאה פתולוגית נמסרת למטופל בשיחה ישירה עם רופא.
על הרופא לוודא כי זו אכן הבדיקה של המטופל ולאחר מכן להסביר לו מה נמצא בבדיקה, מה המשמעות של הממצאים ומה התוכנית הטיפולית המתאימה לאור הממצאים
בהצלחה.
שלום, בן 68,בוצע CT חצי שנה לאחר ניתוח לובקטומיה ימנית עליונה.
כשנה הופסק עישון.
המדיאסטינום הודגם ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות.
שערי הריאות הודגמו תקינים, ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות.
אין לזהות תפליט פלוירלי או תפליט פריקרדיאלי.
אמפיזמה ריאתית ניכרת.
שינויים אטלקטטים / הצטלקותיים מזוהים ב RUL.
אין לזהות SOL
שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין, בולטים מעט בהשוואה לבדיקה קודמת.
אין לזהות גוש.
הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין.
ללא מוקדים אנדו-ברונכיאלים.
האדרנלים תקינים.
בחלונות עצם- ללא הרס גרמי.
לסיכום:
שינויים הצטלקותיים ואטלקטטים נצפו בפסגה הימנית (פוסט- ניתוחית)
הקטנה של נפח ההמיתורקס מימין.
לא הודגם תהליך חשוד.
שאלות,
1. מה זה- שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין?
2. הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת
מימין?
3. האם לחזור לרופא מנתח לב חזה או לרופא ריאות?
תודה מראש.
 
פרופ' אלון בן נון  
06:49 05.02.16
דני שלום
בכללי זו תשובה תקינה למצב אחרי ניתוח ומצב אחרי עישון ממושך.
מתוארים שינויים צפויים אופייניים למצב מסוג זה.
ברור שאתה צריך לחזור למעקב איפה שנותחת. במרבית המקומות הטובים זה חלק בלתי נפרד מהמעקב לא בגלל שקרה משהו אלא להמשך מעקב.
בהצלחה
 
דן - מהנדס
02:03 03.02.16
לדר שלום

אני בן 43 בריא ומעולם לא עישנתי. בתחילת החורף סבלתי מהתקררות שכללה רק אף מנוזל והיא חלפה. לפני שבועיים ללא כל סיבה (חודשיים אחרי ההתקררות) הופיע אצלי גירוי בדרכי הנשימה שגורם להתקפי שיעול יבש. למעשה אני כלהזמן מרגיש כאילו יש לי גוף זר או נוזל בריאה ומתאפק שלא להשתעל, עד שזה כבר בלתי נסבל ואני משתעל. השיעול לא עוזר להקלעל הגירוי. זה כך כבר שבועיים. השיעול יבש ללא כל הפרשה.

חוץ מזה אין כל סימפטום אחר כמו חוסר תאבון, כאבים, חום, או כל סימן למחלה זיהומית. אני גם מצליח להתאמן כרגיל, כולל ריצה למרחקים.

לא נחשפתי לחומרים מסוכנים עד כמה שידוע לי. ב 2006 עברתי בדיקת CT ריאות עם חומר ניגודי בגלל מחלה ויראלית והתגלתה דלקת ריאות סמויה שחלפה.

רופא המשפחה אמר שה בטח אלרגיה, אבל אני מסרב לקבל את ההאבחנה כי מעולם לא סבלתי משום סוג של אלרגיה.

הואנתן לי קודאין אבל זה לא ממש עוזר

האם אני צריך להתעקש על צילום ריאות או כל בדיקה אחרת? אני דיי חושש שמדובר בסרטן ריאה, למרות שאין הסטוריה כזאת במשפחה.

תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
06:50 03.02.16
ירון שלום
החורף יש די הרבה מחלות וירליות שגורמות לשיעול טורדני ומה שאתה מתאר מאוד מתאים לכך.
על פי התיאור שלך לא נראה כי אתה בקבוצה סיכון לסרטן ריאה אבל במידה ואתה חושש מכך או לחלופין במידה והשיעול נמשך הייתי מציע לך לגשת באופן פרטי למכון סיטי העושה בדיקות סקר עי סיטי במינון קרינה נמוך ולעשות את הבדיקה
Low dose ct יעיל בהרבה מצילום חזה על מנת להרגיע אותך בנושא הגילוי או השלילה של נוכחות מחלה גידולית בריאה.
בהצלחה.
 
דן - מהנדס
15:02 03.02.16
חזרתי היום שוב לרופא. לאחרונה לצד השיעות הויע אצלי רעד ודופק מואץ, ממש הרגשה של חום, למרות שהחום תקין. הוא ביצא בדיקת אקג שהייתה תקינה. נתן לי צילום חזה, אבל אמר שהצילום הוא רק לשם הרגעה שלי. לדעתו, בגלל שאני מצליח לבצע פיעילות גופנית מואצת מבלי לגרות שיעול, וגם בגלל שאני מצליח לישום 8 שעות ברצץ ללא שיעול בלילה, וגם הרעד והדופק, מצביעים על התקפי חרדה שלעיתים יכולים להתבטא בשיעול יבש. הוא רשם לי בנתיים כדור בשם קלונקס... קראתי שזה נוגד חרדות... הוא הוסיף שגם ההתעקשות שלי שמדובר בסרטן ריאות רק מחזקת את החשד לחרדות. לגבי CT הוא סירב ואמר שאנחנו עדיין לא בשלב הזה. אמנם מוקדם לקבוע, אבל שעה אחרי שלקחתי את הקלונקס השיעול תרם חזר... מקווה שימשיך כך. ביום ראשון אבצע צילום חזה.

האם אי פעם שמעת על התקפי שיעול יבש בעקבות חרדה?

תודה על העזרה והסבלנות

ירון
 
אוראל
03:49 26.01.16
שלום היה לי בעבר חזה אוויר ספונטני בריאה פעמיים ..
עברתי ניתוח שאמור למנוע את הפעם השלישית ..
על מנת להיות אמיתי אני עדיין מעשן מידיי פעם רחוק מאוד מצורה סדירה אולי סיגריה בשבוע ..
אני כרגע בארגנטינה ומחר אני אמור לעשות צניחה חופשית ורציתי לדעת מה הסיכונים שאני צריך לדעת עליהם אם מותר או אסור לי לעשות ..
אשמח אם מישהו יענה לי בהקדם תודה רבה :)
 
פרופ' אלון בן נון  
06:33 26.01.16
אוראל שלום
אין נתונים ברורים לגבי שאלתך.
יש מחשבה ששינויי הלחץ המהירים בעת הצניחה החופשית עלולים לגרום לפניאומוטורקס אך הדבר לא הוכח ולא נשלל.
יש המלצה ברורה וחזקה לא לצלול כי שם שינויי הלחצים גדולים בהרבה ויש הוכחות כי הדבר מסוכן מאוד.
במידה והצניחה מאוד מאוד חשובה לך אתה יכול לעשות זאת אך כך בחשבון שהסיכון שלך אולי במעט גבוה יותר משל אחרים...
בכל מקרה כדאי להפסיק לעשן ולא לצלול.
בהצלחה
 
רות
08:00 19.01.16
תודה על התשובה. אם ככה אם אצתרך בעתיד יש סיכוי לקבל את התרופה אם הלופוס אצלי לא פעיל וסרטן שיש לי הוא NSCL
.. ידוע לי שכל מקרה לגופו ואין עדיין מספיק מחקרים.בכל אופן תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
18:45 20.01.16
בהצלחה
 
רות
21:27 18.01.16
שלום.למה הכוונה שרשמתה שהמגבלות לשימוש בתרופהבחולים מתאימים מועטות יחסית. אים הבנתי נכון זה אומר שיותר קל לתת אותה לחולים עם בעיות מאשר בלי בעיות..מתנצלת אם לא הבנתי. תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
21:36 18.01.16
לא
הכוונה היא שמרבית החולים יכולים לקבל אותה ורק בעיות מעטות מונעות את המתן
 
רות
17:28 18.01.16
שלום.האים ההתרופה אופדיפו לטיפול בסרטן ריאה NSCLCיכולה להיות במקרה הצורך בנוסף לסרטן הריאה יש גם לופוס?
 
פרופ' אלון בן נון  
21:09 18.01.16
רות שלום
תרופה זו חדשה מאוד בשימוש.
בעיקרון המגבלות לשימוש בתרופה בחולים מתאימים מועטות יחסית.
לופוס היא מחלה מורכבת ולא אותו הדבר אצל כל חולה
לאור זאת בשאלות ספציפיות יש לפנות לאונקולוג המטפל שיש לו את כל המידע.
קיבלתי פרשנות מרופא משפחה לתצלום חזה שעשיתי, מה שהוא אמר זה שצל הלב והמיצר שמורים, נפח ריאות מוגדל ואין עדות לתסנין או תפליט
הייתי ממש רוצה לדעת מה זה אומר
אשמח לעזרה

תודה רבה ויום טוב
אירה שלום
לצערי לא יכולים לתת סיוע בהבנת צילומיםם כי מבלי לראות את הצילום באיכות טובה בוודאי שלא ניתן לפרש..
אין ברירה אלא לחזור לרופא המשפחה ולשאול אותו מה כוונתו.
 
אירה
00:18 15.01.16
ערב טוב
מה זה אומר "צל הלב והמיצר שמורים"?
מהו המיצר ומה זה אומר שהוא שמור?
 
פרופ' אלון בן נון  
06:47 15.01.16
המיצר הוא האזור שבין הריאות. בתוכו הלב וכלי הדם הגדולים,קנה הנשימה והוושט.
כשכותבים ״שמור״ מתכוונים למצב תקין.
שבת שלום
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  43  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגית חזה   בית החזה   נפחת ריאות   ריאות   עישון   כירורגיה   כירורגית חזה   סרטן ריאה   גידול סרטני   אמפיזמה
RSS RSS פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה