בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה עמוד 2

פורום כירורגית חזה - סרטן הריאה הוא המקום בו תוכלו להתייעץ אודות נפחת ריאה, מחלות ריאה, אבחון וטיפול במקרי סרטן ריאה, מומי בית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, סרטן ריאה, השתלת ריאות, דירוג סרטן ריאה, כריתת ריאה, השתלות ועוד
מנהלי פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה:
פרופ' אלון בן נון
לפרטים נוספים
 
פיענוח תשובות של בדיקות הדמיה
 
לכל הפונים שלום,
מטרת הפורום אינה מיועדת להסביר פיענוח של בדיקות הדמיה או מעבדה. אלו חייבות להתבצע על ידי הרופא המטפל, לאחר שראה ובדק את החולה.

תודה
 
אוראל
03:49 26.01.16
שלום היה לי בעבר חזה אוויר ספונטני בריאה פעמיים ..
עברתי ניתוח שאמור למנוע את הפעם השלישית ..
על מנת להיות אמיתי אני עדיין מעשן מידיי פעם רחוק מאוד מצורה סדירה אולי סיגריה בשבוע ..
אני כרגע בארגנטינה ומחר אני אמור לעשות צניחה חופשית ורציתי לדעת מה הסיכונים שאני צריך לדעת עליהם אם מותר או אסור לי לעשות ..
אשמח אם מישהו יענה לי בהקדם תודה רבה :)
 
פרופ' אלון בן נון  
06:33 26.01.16
אוראל שלום
אין נתונים ברורים לגבי שאלתך.
יש מחשבה ששינויי הלחץ המהירים בעת הצניחה החופשית עלולים לגרום לפניאומוטורקס אך הדבר לא הוכח ולא נשלל.
יש המלצה ברורה וחזקה לא לצלול כי שם שינויי הלחצים גדולים בהרבה ויש הוכחות כי הדבר מסוכן מאוד.
במידה והצניחה מאוד מאוד חשובה לך אתה יכול לעשות זאת אך כך בחשבון שהסיכון שלך אולי במעט גבוה יותר משל אחרים...
בכל מקרה כדאי להפסיק לעשן ולא לצלול.
בהצלחה
 
רות
08:00 19.01.16
תודה על התשובה. אם ככה אם אצתרך בעתיד יש סיכוי לקבל את התרופה אם הלופוס אצלי לא פעיל וסרטן שיש לי הוא NSCL
.. ידוע לי שכל מקרה לגופו ואין עדיין מספיק מחקרים.בכל אופן תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
18:45 20.01.16
בהצלחה
 
רות
21:27 18.01.16
שלום.למה הכוונה שרשמתה שהמגבלות לשימוש בתרופהבחולים מתאימים מועטות יחסית. אים הבנתי נכון זה אומר שיותר קל לתת אותה לחולים עם בעיות מאשר בלי בעיות..מתנצלת אם לא הבנתי. תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
21:36 18.01.16
לא
הכוונה היא שמרבית החולים יכולים לקבל אותה ורק בעיות מעטות מונעות את המתן
 
רות
17:28 18.01.16
שלום.האים ההתרופה אופדיפו לטיפול בסרטן ריאה NSCLCיכולה להיות במקרה הצורך בנוסף לסרטן הריאה יש גם לופוס?
 
פרופ' אלון בן נון  
21:09 18.01.16
רות שלום
תרופה זו חדשה מאוד בשימוש.
בעיקרון המגבלות לשימוש בתרופה בחולים מתאימים מועטות יחסית.
לופוס היא מחלה מורכבת ולא אותו הדבר אצל כל חולה
לאור זאת בשאלות ספציפיות יש לפנות לאונקולוג המטפל שיש לו את כל המידע.
קיבלתי פרשנות מרופא משפחה לתצלום חזה שעשיתי, מה שהוא אמר זה שצל הלב והמיצר שמורים, נפח ריאות מוגדל ואין עדות לתסנין או תפליט
הייתי ממש רוצה לדעת מה זה אומר
אשמח לעזרה

תודה רבה ויום טוב
אירה שלום
לצערי לא יכולים לתת סיוע בהבנת צילומיםם כי מבלי לראות את הצילום באיכות טובה בוודאי שלא ניתן לפרש..
אין ברירה אלא לחזור לרופא המשפחה ולשאול אותו מה כוונתו.
 
אירה
00:18 15.01.16
ערב טוב
מה זה אומר "צל הלב והמיצר שמורים"?
מהו המיצר ומה זה אומר שהוא שמור?
 
פרופ' אלון בן נון  
06:47 15.01.16
המיצר הוא האזור שבין הריאות. בתוכו הלב וכלי הדם הגדולים,קנה הנשימה והוושט.
כשכותבים ״שמור״ מתכוונים למצב תקין.
שבת שלום
שלום
אני בת 31.
אני בהריון חודש רביעי ושמתי לב שרק שד ימין גדל לי ורק בו הפטמה גדלה וגם מגרדת. שד שמאל כמעט בכלל לא השתנה ולא מגרד.
אני בלחץ מאחר ויש לי גוש שפיר בשד ימין החל מגיל 18 שאני במעקב עליו כל חצי שני (בדיקה ידנית ובדיקת אולטראסאונד שד ובית חזה) וברוך השם הוא סטטי ולא משתנה.
האם כתוצאה מכל ההרומונים של ההריון, משהו בשד ימין עלול להתפתח מגוש שפיר לגוש סרטני שלא נדע?
זה הגיוני שרק שד ימין מתפתח?
 
פרופ' אלון בן נון  
21:57 03.01.16
מאיה שלום
לצערי כיוון שכל האפשרויות קיימות בוודאי שלא אוכל לתת תשובה לשאלה כה חשוב באינטרנט.
קרוב לוודאי שהכל בסדר ואלה רק שינויים הורמונליים שפועלים באופן לא סימטרי על השדיים אך לאור מה שאת מתארת את צריכה לגשת למרפאת שד ולהבדק ע"י כירורג מומחה העוסק ברפואת השד ולקבל ממנו את ההנחיות הנדרשות
בהצלחה
 
22222
22:40 07.12.15
שלום רב מה הסימפטומים של מחלה סרקואידזיס בדרך כלל ???ומתי מצריך טיפול במחלה ???ומה הטיפול ???
 
פרופ' אלון בן נון  
10:22 08.12.15
מרבית המטופלים בכלל ללא סימפטומים
כאשר יש סימפטומים, הם יכולים לנוע בין שיעול קל לסירוגין ועד בעיות באברי גוף שונים...
לכן חשוב מאוד להיות בקשר ובמעקב עם הרופא המטפל ממרפאת ריאות.
 
22222
13:27 02.12.15
אחרי הרבה בדיקות והרבה דאגות :
אובחנתי חולה סרקואידיזיס
המחלה עם הגדלת קשרי לימפה הילרים ומדיאסטינלים ןהצללות מיקרונודולריות דו צדדיות
הרופא רשם לי תרופה בשם פרדניזון 20מ"ג פעם אחד למשך חודשיים וCT חזה בעוד 3 חודשיים.
האם זה הטיפול המקובל והיחידי במקרה זה ????האם אחרי 3 חודשיים אפשר לראות ב CT תגובה התרופה????האם אין תרופות אחרות??.
 
פרופ' אלון בן נון  
06:22 03.12.15
זו אכן התרופה המקובלת והטובה ביותר לטיפול ראשוני בסרקואידוזיס.
מה שקיבלת הוא אחד מהפרוטוקולים המקובלים לטיפול במינון נמוך.
בהצלחה
 
22222
12:28 03.12.15
תודה רבה .....
אחרי כמה זמן אפשר לעשות צילום חזה בשביל לראות את מצב הממצאים...
האם אפשר להסתפק ב צילום רגיל או חייבים CT חזה ???????
 
22222
11:02 01.12.15
שלום רב בולטות לימפה מוגדלות בבית החזה מדיאסטינום ושערי הריאות עקב מחלה סרקואידוזיס.

השאלה: האם בולטות מוגדלות זאת יכולות לגרום לכאב בבית החזה ?
 
פרופ' אלון בן נון  
21:41 01.12.15
לעיתים כן
 
22222
09:55 27.11.15
בן 36 מעשן הרבה שנים ועובד שיפוצים שנים.נזלת ושיעול טופל באוגמנטיו שיפור ניכר ..כעת ללא שיעול ללא קןצר נשימה...ללא ירידה במשקל ..בוצע צילום חזה שהדגים :שינויים אינטסטיציאליים דיפוזיים בשתי ריאות עם הדגמה נודולים ריאתיים מזעריים יותר מימין ללא נוזל פלאורלי ..הומלץ להמשך ברור הדמייתי על ידי CT חזה. בוצע CT חזה ולהן תשובה : סיבת הפניה : בירור פולמונולוגי. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי. בוצעו חתכים דקים ברזולוציה גבוהה בחלון ריאות. כלי דם מדיאסטינליים הודגמו ללא סטיות. אאורטה חזית בקוטר תקין. לב לא מוגדל. קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות. מ"מ, חלקן עם הסתיידויות מרכזיות, בכל תחנות 28 הודגמו בלוטות לימפה מרובות מוגדלות עד המדיאסטינום, בשערי הריאות ובבתי השחי. שערי הריאות אינם מורחבים. נצפה תפליט פלאורלי קטן מימין. על פני שתי הריאות הודגם מספר רב של ממצאים מוקדיים בעלי גבולות בלתי סדירים משונצים. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. הטחול נראה מעט מוגדל אך הודגם חלקית. אין עדות להרס גרמי בעצמות. התרשמות: ממצאים מוקדיים מרובים ולימפאדנופתיה מדיאסטינלית מפושטת. אבחנה מבדלת כוללת )לפי צורת המוקדים( - סקרואידוזיס? נגעים משניים? להמשך בירור פולמונולוגי ומעקב הדמייתי. נחוץ גם בירור היסטו-פתולוגי. מה אומר כל זה ?סרטן ? נא לפרט לי בעברית פשוטה
 
פרופ' אלון בן נון  
12:56 27.11.15
מצטער אבל לא ניתן לתת תשובה לשאלה כ"כ מורכבת וחשובה מבלית לראות את הבדיקה עצמה.
הרבה פעמים גם לאחר שרואים את הבדיקה אי אפשר לתת תשובה חד משמעית וצריך לעשות ביופסיה בכדי להבין במה מדובר.
עליך להמשיך את הבירור במרפאת ריאות/מרפאת ניתוחי חזה
בהצלחה
שלום רב המשך לשאלתי האם רופא שמכיר את המקרה שלי ואני במעקב אצלו..יכול לפי הצילומים של CT להחליט שמדובר במחלה סרקיאודוזיס ולא במחלה סרטן (גרורות)בלי צורך בביוספיה ??????
 
פרופ' אלון בן נון  
16:09 30.11.15
במרבית המקרים צריך ביופסיה אך יש מקרים לא שכיחים שכל הנתונים מתאימים ואפשר לוותר על ביופסיה
שלום ד"ר אלון ..בן 36 לוקה במחלת אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 10 שנים וחולה
אסטמה לפני כמה שנים.ניבדקתי ע"י רופא ריאות שרשם חולה אסטמאתי בהליך מתקדם
של GO AS קוצר נשימה קוצר נשימה במאמץ קוצר נשימה לילי עם ארועי חום וליחה
צהובה אלמנטים פיברוטיים עם כיח דמי מידי פעם.בבדיקה גופנית של הריאות צפצופים
וחרחורים דו צדדי.נשלחתי לבדיקת תפקודי ריאות להלן התוצאה:
נפחי הריאות:ירידה בנפח הריאות הכללי TLC כביטוי להפרעה רסטרקטיבית.
דינמיקת הנשימה:ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה ניכרת ללא שינוי לאחר מרחיבי
סימפונות.

סיכום:הריאות מדגימים הפרעה מעורבת-רסטריקטיבית וחסימתית .
1:האם הבדיקה מראה משהו חמור בתפקוד?אני מעשן.
2:האם על דבר כזה מקבלים אחוזי נכות?וכמה?...תודה...עבד.
 
ד''ר אורן פרוכטר  
12:02 19.02.13
על מנת להתרשם מחומרת הממצאים עליי לראות את תפקודי הנשימה עצמם ולא רק את הפענוח.
ככלל ליקוי נשימתית מקנה אחוזי נכות בהתאם לחומרת הממצאים הקליניים ותפקודי הנשימה.
אני בת 20 ו 3 חודשים ו 24 ימים כבר מגיל 18 סובלת משיעול עם חרחורים וקוצר נשימה במאמץ מה עליי לעשות?
 
פרופ' אלון בן נון  
22:47 28.11.15
כדאי לפנות למרפאת ריאות הקרובה למקום מגוריך ולהבדק באופן מסודר.
 
22222
15:04 22.11.15
מה ההבדל בין(שינויים אינטרסטיציאליים דיפוזיים בשתי הריאות) לבין (הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות) מה משמעותן ומה ההבדל ?????
 
פרופ' אלון בן נון  
17:29 22.11.15
המראה מעט שונה ההבדלים יכולים להיות במשמעות אבל צילום חזה הוא ממש לא מספיק לצורך העניין.
במידה והצילום לא הופך נורמלי חייבים לבצע CT חזה
 
22222
09:15 20.11.15
שלום רב:

בן 36 בריא..מעשן הרבה שנים.עובד בשיפוצים.נזלת ושיעול לאחרונה טופל באוגמנטין עם שיפור ניכר כעת ללא שיעול ..ללא קוצר נשמה..ללא ירידה במשקל..

צילום חזה :

שיניים איטרסטיציאליים דיפוזיים בשתי ריאות..ללא נוזל פלאורלי

הופנתי לרופא ריאות זה מכתב סיכום אחרי הביקור

סיכום:

ממצא בדיקה :צילום חזה הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות

בתפקודי ריאה ליקוי רסטריקטיב קל

דיפוזיה וסטורציה תקינות

מבחן הליכה של שש דקות תקין.

TLC 86 .FEV1 88

ראש וצוואר ב.מ.פ קולות הלב תקינים ללא אוושות.אין ממצא חסימתי או איזנתי אחר

אין בצקת בגפיים

מה דעתך ??????
 
פרופ' אלון בן נון  
13:53 22.11.15
נראה כי היית חולה במחלה ויראלית שגרמה לתמונה זו.
במידה וכעת חזרת לקו הבריאות הייתי ממליץ להמתין עוד חודש ולחזור על צילום חזה באותו המקום ובאותה הטכניקה על מנת לבחון האם חזר למראה נורמלי.
חוצמזה כמובן להפסיק לעשן.... !!!!!
צילום חזה תשובה: chest x-ray: subtle reticular opacity is seen in the rt.mid zone (this funding is constant). otherwise both lung fields are clear of infiltrate. both hila and mediastinum are normal. normal size of the heart. impression :old heald infection. אפשר מה אומר כל זה "בעברית הפשוטה " ?
 
פרופ' אלון בן נון  
00:27 15.11.15
זה אומר שיש ממצא בשדה אמצעי של ריאה ימנית ויש צורך לגשת למכון ריאות לבדיקת הצילום באופן רציני ומקצועי
בהצלחה
 
22222
14:40 16.11.15
מה נראה לך הצילום לא תקין ? מה אתה ממליך להמשך ???
 
פרופ' אלון בן נון  
14:07 19.11.15
1233 שלום
לצערי אינני יכול לסייע בפענוח התשובה של הצילום כי יש צורך לראות בעיניים באופן טוב ובמקביל לשמוע את המצב הכללי של החולה ולבדוק את הריאות ורק לאחר חיבור כל הנתונים יהיה אפשר לתת תשובה ברורה.
 
22222
15:46 18.11.15
שלום רב
צילום חזה
: הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות.
תפקודי ריאות:
בתפקודי ריאה ליקוי רסטריקטיבי קל. דיפוזי וסטורציה תקינות. מבחן הליכה של שש דקות תקין TLC=86 ..FEV1=88 ראש וצואר ב.מ.פ ..קולות הלב תקינים ללא אוושות . אין ממצא חסימתי או האזנתי אחר אין בצקת בגפיים
מה אומר זה ????מה אתה ממליץ??
 
22222
22:39 12.11.15
שלום רב.... בו 36.בריא.. מעשן הרבה שנים .נזלת ןשיעול לאחרונה טופל באוגמנטין עם שיפור ניכר כעת ללא שיעול ..ללא קוצר נשימה..ללא ירידה במשקל .בוצע צילום חזה..תשובה..: שינויים איטרסטיציאליים דיפוזים בשתי הריאות ..עם הדגמה נודולים מזעריים יותר מימין ..ללא נוזל פלאורלי...מה דעתך ??????
 
פרופ' אלון בן נון  
00:13 13.11.15
ממליץ לחזור על הצילום אחרי כחודש ובמידה והשינויים עדיין קיימים לפנות למרפאת ריאות ולשקול CT חזה
בהצלחה
 
רות
20:13 11.11.15
תודה רבה!
 
פרופ' אלון בן נון  
06:25 12.11.15
בהצלחה
 
רות
14:44 11.11.15
אני לא יודעת אים פלקווניל שאני מקבלת ללופס כבר 10 שנים נחשבת לתרופה שמחזקת או מחלישה את ממערכת החיסון מעבר לזה שקיבלתי כימוטרפיה לפני 3 שנים בגלל לימפומה פוליקולרית. אני לא מקבלת חוץץ מברזל וכדור לאוסטאופפורוזיס ואספירין.אים ככה לעשות את החיסון? כפי שהמליץ רופא הראות?אני לא יודעת אים לפני גיל 66קיבלתי לזה חיסון. תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
15:57 11.11.15
על פי הנתונים ששלחת אני מצטרף להמלצת רופא הריאות וכן הייתי ממליץ לחזור על החיסון עוד פעם אחת.
בהצלחה
 
רות
23:22 10.11.15
שלום.האים החיסון הזה מחסן לכמה חידקים או לחידק אחד?אני חולת אדנו קרצינומה ולופוס ומחלת ראות חסימתית הכל רגוע עכש1יו רופא ראות אמר לעשות חיסון.רופאת משפחה אומרת שלא צריך בגיל 66 עשיתי חיסון והיום אני בת 71 ו 3 חודשים האים יש חשש לקבל את החיסון?ויש תופעות לואי והאים עים קבלת החיסון אני יכולה להיות עים נכדים זה לא ידביק אותם?אשמח לקבל תשובות לכל השאלות אני מקווה שהחיסון לא יעורר את הריאות ואקבל דלקת ראות. תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
12:12 11.11.15
רות שלום
החיסון מתאים לחיידקי הפניאומוקוק.. הוא אינו מחסן לחיידקים אחרים,
במרבית המקרים ממליצים על חיסון אחרי חמש שנים ולא יותר מפעמיים בחיים.
אין חשש לקבל את החיסון פעם שניה . מדובר בחיסון בטוח עם מעט מאוד תופעות לוואי.
מצד שני יש לומר גם כי החיסון הראשון הוא היעיל ביותר ואין ממש חובה לקבל פעם שניה.
לסיכום במידה ומצבך הכללי טוב ואת לא מקבלת תרופות המחלישות את מערכת החיסון וחוסנת לפני חמש שנים סביר להניח כי אין יתרון משמעותי בחיסון נוסף. מאידך במידה ואת נוטלת תרופות המחלישות את מערכת החיסון יש לדעתי יתרון לחזור השנה או בשנה הבאה על החיסון פעם נוספת.
בהצלחה
 
שולה
15:12 09.11.15
שלום רב
עקב סרטן שד עברתי לפני 4.5 שנים כריתה מלאה וכימותרפיה. לאחרונה חשתי כאב בצלע (באותו צד שנותח) , עשיתי צילום חזה שבו לא נראה שינוי בצלע אבל אובחן : לא הודגם צל השד. תסנין עדין בריאה, ללא תפליט לב לא מוגדל.
מה משמעות הממצא
בתודה מראש
 
פרופ' אלון בן נון  
18:05 09.11.15
שולה שלום
לצערי אין אפשרות לתת תשובה כללית בנושא כ"כ חשוב לבריאותך.
יש תסנינים עדינים שאין להם משמעות ואחרים המצדיקים המשך בירור.
אין ברירה אלא לגשת למרפאת ריאות כדי שמישהו מקצועי יראה את הצילום ויוכל לתת המלצה נכונה מה הלאה...
בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  43  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגית חזה   בית החזה   נפחת ריאות   ריאות   עישון   כירורגיה   כירורגית חזה   סרטן ריאה   גידול סרטני   אמפיזמה
RSS RSS פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה