בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה עמוד 2

פורום כירורגית חזה - סרטן הריאה הוא המקום בו תוכלו להתייעץ אודות נפחת ריאה, מחלות ריאה, אבחון וטיפול במקרי סרטן ריאה, מומי בית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, סרטן ריאה, השתלת ריאות, דירוג סרטן ריאה, כריתת ריאה, השתלות ועוד
מנהלי פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה:
פרופ' אלון בן נון
לפרטים נוספים
 
פיענוח תשובות של בדיקות הדמיה
 
לכל הפונים שלום,
מטרת הפורום אינה מיועדת להסביר פיענוח של בדיקות הדמיה או מעבדה. אלו חייבות להתבצע על ידי הרופא המטפל, לאחר שראה ובדק את החולה.

תודה
 
רות
20:22 18.08.14
פרופסור אלון שלום.תודה על התשובה אבל בכל זאת הייתי רוצה לקבל כמה תשובות שזה ניתן .1}איך נקראים 2 תתי הסוגים העיקריים בnscc . ולמה הכוונה שרשמתה שתי תרופות מבוססות פלטיניום מה זה פלטיניום? ואים אפשר את שמןת התרופות. ויש לי שאלה אחרת.האונקולוג נתן במקרה הזה לעשות CT מוח אני מבינה שזה בשביל לראות אים המחלה קיימת שם אבל יש אפשרות לעשות גם MIR או שרק בCT ידוע לי שבריאות יותר טוב CT אבל בראש למה לא MIR אני פעם ראשונה שואלת באינטרנט באתר זה ואני יודעת שקשה לענות כי חסרים פרטים אבל אני אודה לך מאוד אים תענה לי עד כמה שניתן .תודה רבה וכן ירבו כמוך.
 
פרופ' אלון בן נון  
00:07 19.08.14
רות שלום
הסוגים העיקריים הם
Adeno carcinoma
Squamous cell carcinoma
משפחת ה Cis platinum מהווה בסיס למרבית הטיפולים בשילוב עם תרופה נוספת ממשפחה אחרת כגון Alimta Navalbin ועוד.
אכן MRI היא הבדיקה הטובה ביותר לשלול גרורות במוח. לעיתים עקב התורים הארוכים ובעיות מנהלתיות אחרות מסתפקים בבדיקת CT שרגישותה מעט פחות טובה.
שבוע טוב
 
רות
10:30 18.08.14
שלום.רציתי רק לשאול שאלה .האים לחולה עים nscl אדנו קרצינומה שעברה לפני שנתיים לובקטומי בגלל קשרית חשודה וחשה בטוב במשך שנתיים המחלה חזרה ממוקמת באזור התפרים הוחלט לתת 3 הקרנות ואולי טיפול כימוטרפי מונע .שאלתי איזה תרופות ישנם לטיפול מונע והאים באיזה דרכים הם יכולות להינתן ידוע לי שזה תלוי במצב החולה .חולה זו חשה בטוב רציתי להכיר רק את שמות התרופות האפשריות ידוע שרק האונקולוג מחליט מה מתאים.והאים 3 הקרנות ממוקדות יש לזה תופעות לוואי ?דוקטור אלון אשמח לקבל תשובה ממך ראיתי שאתה עונה מאוד יפה וברור כן ירבו כמוך מדובר באישה בת 70. מתפקדת מלא ופעילה. תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
15:48 18.08.14
רות שלום
קשה לענות במדויק על השאלה כי חסרים נתונים חשובים מאוד. בעיקרון הטיפול המשולב של קרינה ממוקדת (SBRT) לאיזור בו הישנות המחלה אמור לטפל מקומית בבעיה ואילו הטיפול הכימי אמור למנוע את הישנותה במקום אחר (למרות שלא יודעים שיש מקום אחר ולכן זה טיפול מונע). בחירת התרופות נעשית על פי סוג הגידול כי בתוך הקבוצה של NSCC יש שני תתי סוגים עיקרים ועןד כמה פחות שכיחים. השילובים המקובלים במרבית המקרים הם של שתי תרופות מבוססות על פלטינום.
בהצלחה
 
פרופ' אלון בן נון  
15:49 18.08.14
רות שלום
קשה לענות במדויק על השאלה כי חסרים נתונים חשובים מאוד. בעיקרון הטיפול המשולב של קרינה ממוקדת (SBRT) לאיזור בו הישנות המחלה אמור לטפל מקומית בבעיה ואילו הטיפול הכימי אמור למנוע את הישנותה במקום אחר (למרות שלא יודעים שיש מקום אחר ולכן זה טיפול מונע). בחירת התרופות נעשית על פי סוג הגידול כי בתוך הקבוצה של NSCC יש שני תתי סוגים עיקרים ועןד כמה פחות שכיחים. השילובים המקובלים במרבית המקרים הם של שתי תרופות מבוססות על פלטינום.
בהצלחה
 
תמר
16:22 05.12.08
לפני שבועיים בבדיקת c.t בטן התגלה כי יש לי קשרית בבסיס הריאה מימין בגודל 8 מ"מ , המלצה לעשות c.t של בית החזה , יש לי תור לשבוע הבא , בינתיים החלו כאבים באזור הממצא כמו דקירות ממוקדות , האם יתכן כאבים ממצא זה או שאני מדמיינת את הכאב בגלל שאני נתונה תחת לחץ , מפחדת מהממצא , בפרט לאחר שעישנתי בעבר לאורך 20 שנה , כרגע אני לא מעשנת כמעט 5 שנים , בת 42.
אודה לך על תשובה .
 
ד''ר מאהר דיב  
12:41 07.12.08
מה שתואר ב סי טי בטן הינוצממצא מקרי, שטיבו יש לברר ב סיטי שלם של בית החזה.
רוב ממצאים כאלה אינם גורמים לכאבים, ורוב רובם הינם תהליכים שפירים.
נקווה שהכל יהיה בסדר.
 
פןלי
22:39 10.12.08
יבבד יקת ct נמצאה קשרית בגודל 8מ"מ בריאה הימנית בחלק

התחתון. כמו כן יש לי גרד פנימי בגוף, במיוחד בחלק העליון,

המליצו לי על ניתוח , האם זה הכרחי? האם יש קשר בין הגרד

לקשרית? תודה


 
יוסף שטטלר
18:56 03.08.14
יש לי ליחה כנראה זה יוצא מהריאות לא צהוב אין לי הצטננות אני בן 68לא מעשן 30 שנה הליחה מקושרת לגישרית תודה
שלום רב!

מה זה אומר ?

פרנכימת הריאות: קשרית זעירה פריפרית ב-RUL עם "זנב" פלאורלי זעיר
(סדרה 8067 תמונה 33), רושם שקטנה בהשוואה.
קשרית זעירה ב-RML (תמונה 70), ללא שינוי מהותי.
מוקדי עיבוי זעירים על הסדקים הבין אונתיים, אף הם ללא שינוי מהותי.

מדובר על חולה עם ריבוי נגעים סקלרוטים וליטיים בעצמות, פיזור גרמי של קרצינומה לא ידועה, עם תסחיף ריאתי מלפני שנה בערך.

תודה מראש !
טל
טל שלום
הממצאים המובאים בתשובה שתיארת מעלים חשד למחלה בעצמות ממקור לא ברור. הממצאים בריאה מתוארים במצב של שיפור. בכל מקרה אין באפשרותנו לתת המלצות על טיפול או בירור מבלי לדעת את התמונה המלאה.
על המטופל להיות בבירור או טיפול של מרפאה אונקולוגית.
בהצלחה
 
טל
10:30 29.07.14
 
רוני
18:15 28.07.14
שלום, ביוני 2010 סרטן שלפוחית עם מעורבות בלוטות רטרופרוטינאליות, וקשרית ריאה 0.5 הטיפול כלל כימותרפיה והקרנות, הטיפולים הסתיימו ב 11/10, מאז כל חצי שנה סיטי הכל היה תקין ללא עדות למחלה. לפני שבועיים עברתי סיטי בו שוב לא הייתה עדות למחלה פרט לשינוי בגודל הקשרית שעלה מ 0.5 ל 0.9, לאחר 4 שנים בהם גודל הקשרית היה ללא שינוי, מה דעתך? תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
22:32 28.07.14
רוני שלום.
הגדלת הקשרית אינה משמחת אם כי גם אינה בהכרח מסמנת כי מדובר בקשרית ממאירה. אתה זקוק למרפאה כירורגית חזה על מנת לבחון את המראה של הנגע ואת האפשרות לביופסיה מחטית מונחית CT או אפילו ביופסיה ניתוחית בהתאם למיקום הקשרית. לעיתים יש צורך להמשיך עוד קצת את המעקב ורק אז לשקול התערבות כי קשריות מתחת ל 10ממ קשות לאבחון וטיפול.
בהצלחה
שלום רב,
אמי בת 57, קיבלה תוצאות CT של בית החזה אנו דואגים מאוד וברצוני לשאול האם יש איזשהו סיכוי חלילה למחלה..היא נשלחה לבצע PET-CT הכולל הזרקה של חומר..
להלן הממצאים:
בחלונות ריאה- מוקד מעוגל, במימדים של 2X1.7 ס"מ, נצפה באספקט המודיאלי האנטריורי של ה- RUL.
בהיקפו של הממצא מודגמת הצללת GROUND GLASS
אין לשלול תמט מעוגל.
הממצא לא זוהה בבדיקה הקודמת
אין עדות לברונכיאקטזיות.
שינויים אטלקטטיים עדינים פריפריים הודגמו ב- RLL וב-RML
איברי הבטן העליונה שמורים
המבנים הגרמיים תקנים.

אודה לתשובתך בהקדם
תודה רבה
ליזה
 
פרופ' אלון בן נון  
22:16 26.07.14
ליזה שלום
על פי התיאור הממצא אכן מדאיג ויהיה קרוב לוודאי צורך לבצע ביופסיה מחטית מונחית CT וביחד עם התשובה של הביופסיה ותשובת ה PET לגבש מדיניות טיפול נכונה.
ההמלצה החשובה ביותר שאני יכול לתת לך הינה לפנות בהקדם למרפאה כירורגית חזה על מנת להמשיך את ניהול הבירור על ידי כירורג חזה או רופא ריאות.
בהצלחה
 
מור
15:30 14.07.14
שלום,
מקווה שהגעתי לפורום הנכון כי אני באמת לא יודעת למי לפנות. יש לי טעם מאוד מוזר מהפיטמות לאחרונה, גם אחרי ניקוי טוב של המקום בסבון. מאין חומציות כזאת מוזרה.
אני מרגישה את זה מיד אחרי שבן זוגי מנשק אותי והפה שלו נגע באחת הפיטמות. זהו טעם לא מוגדר במיוחד. שאלתי היא האם ניתן לטפל בזה ולהעלים את זה? או כיצד ניתן למנוע זאת וממה זה נובע?
תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
17:47 14.07.14
מור שלום
לצערי זה לא הפורום הנכון. נראה לי כי את צריכה לפנות למרפאת שד לבדיקה כללית + בדיקת הפרשות מהפטמה וגם לשאול את שאלתך.
בהצלחה
 
גיני
12:25 10.06.14
שלום רב,אבי מועמד לניתוח הורדת ריאה .בן 81 .עבר ברוונוסקופיה שהראתה SQUMOS CELL CAR הבנו שסוג זה נתיח אקו לב תקין תיפקודי נשימה סבירים אבי עולה מדרגות הולך לשוק לבד ניראה צעיר לגילו.אמור לעבור בדיקת CT מוח שבוע הבא.שאלותי האם אבי יצטרך חמצן לכל הזמן?ואיך אפשר לחיות עם ריאה אחת.אמור להיות מנותח עיי מומחה בעל שם וסגנו .הבנו שיכול חהיות התקף לב או קוצר נשימה. אנו מודאגת מהניתוח האם יכול להיגרם נזק מוחי.הבנו שאחרי הניתוח נותנים חמצן וקראתי שיהיה עם נקז הניתוח יארך 2שעתיים.מהם הסיכונים וכמה זמן לוקח להחלים מניתוח זה.קראתי שיש גם אנשים שחיים לפחות 5 שנים עם ריאה אחת.האם במידה ויעבור את הניתוח המחלה לא תחזור?נאמר לנו שיש סיכון להתקפת לב קוצר נשימה ואיך מטפלים במצב כזה.הרופא אמר שהוא חשב שאבי יבוא עם מקל ניראה מעיר מגילו הוא שאל עם הוא מסוכל לעלות מדרגות ואמרנו לו שהוא מתפקד לבד הולך לקניות לשוק לבד.אשמח אם תפרטו כיצד נעשה ניתוח זה השיטה כיום תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
00:10 11.06.14
גיני שלום
לצערי לא אוכל לסייע לך בשאלות הכל כך חשובות אך מאידך לאור חשיבותן התשובות צריכות להסתמך על נתונים מדויקים ולא בכללי.
אלה בהחלט שאלות שצריכות לעלות בשיחה עם המנתח ואני משוכנע כי תקבל את כל התשובות בהתייחסות לנתונים האישיים של אביך.
בהחלט שכריתת ריאה בגיל זה אינה דבר של מה בכך ומצדיקה התייחסות מלאה ורצינית. מקווה כי תקבלו את כל התשובות לשאלות ומאחל לכם בהצלחה בניתוח וההחלמה ממנו.
 
צורי
18:03 05.06.14
אני בחור בן 27. בעברי (לפני שנתיים) סיימתי טיפולים ללימפומה שאינה הודג'קין, הכללו בין היתר השתלת מח עצם והקרנות לחזה.

בימים אלו אני חווה בפעם החמישית מקרה של חזה אוויר בריאה שמאל. (אני כותב למעשה מתוך בית החולים פוריה שבטבריה כשאני מחובר לנקז, היום השני לאישפוז) המקרה הראשון היה לפני כ-7 חודשים, ולאחר מקרה שני (שבוע לאחר המקרה הראשון) עברתי ניתוח ע"י פרופ' בסט ברמב"ם. מאז עוד 3 פעמים.

התייעצתי עם פרופ' בסט ממש לפני כמה ימים. לאור העבר של ההקרנות ומבט שלו על צילום הסי.טי. האחרון, נאמר לי שעל פי דעתו יש קשר ישיר של ההקרנות לחזה האוויר החוזר ונשנה, וכל מה שניתן לעשות הוא להמתין שהריאה תשתקם עם הזמן, ומתישהו זה יפסק.

אני די מיואש ואובד עצות בעניין, זו תקופה קשה מאוד, הן פיזית ומנטלית. אני לא מסוגל להתאשפז כל-כך הרבה פעמים. כבר חושש מן הפעם השישית, וחושש מן הנזק לריאה עם כל אשפוז וחיבור נקז וכל היוצא בזאת.

הייתי מאוד רוצה לתאם ייעוץ גם איתך.

ולשאול בינתיים- האם יש פיתרון למצב לפי דעתך? מה עושים?
 
פרופ' אלון בן נון  
00:48 09.06.14
צורי שלום.
בשלב זה נראה כי עליך להשלים את הטיפול עם הנקז ובהמשך לשקול אופציות הדבקה אחרות
הפורום זה לא נועד לתיאום פגישה איתי אלא לסייע ולכוון באופן כללי יותר.
תוכל להתקשר לגלית מזכירת המחלקה ב 03-5303495 ונוכל להגיש לך סיוע אישי.
בהצלחה
 
יערה
00:13 04.06.14
לפני שנתיים וארבעה חדשים עברתי כריתת אונה RUL. במשך שנתיים הייתי במעקב אך לפני כ-7 חדשים עברתי טיפול של 8 הקרנות ממוקדות ב-2 נודולים.
בבדיקת "טרום טיסה" שעשיתי זמן קצר לאחר ההקרנות נמצא כי הסטורציה שלי ירדה ל83%. ההמלצה היתה לטוס עם מחולל חמצן שיספק 2 ליטר לדקה. ואכן טסתי לתאילנד עם מחולל אך לא היה בו צורך.
בעוד כחדש אני עומדת לטוס לטיסה בת 3 וחצי שעות לארוע משפחתי חשוב. אינני מעוניינת לטוס שוב עם המחולל (לא כל חברת טיסה מאשרת זאת וגם העלות גבוהה).
למרות שהיה לי נסיון חיובי אני די חוששת בעיקר בגלל קוצר נשימה שאני מרגישה במאמץ.
שאלתי - האם אני מסתכנת אם אטוס ללא מחולל? ואולי יש דרך עוקפת למניעת התופעה של מחסור בחמצן כמו תרופה מרחיבה?
 
פרופ' אלון בן נון  
09:06 04.06.14
יערה שלום
הטיסה הינה מאמץ מסויים על מערכת הנשימה. לאור זאת יש בכל מטוס בלון חמצן למקרה הצורך. לאור זאת בעצם מבחינה רפואית אין כאן סיכון גדול כי במידה ותזדקקי לחמצן, צוות המטוס יוכל לתת לך חמצן.
הבעיה העיקרית הינה שבמידה ואת חווה קוצר נשימה בעת הטיסה והדבר מצריך טיפול בחמצן, ולאחר מכן מתברר כי ידעת על מחלה ולא דיווחת עליה (וזו חובתך כנוסעת) חברת הטיסה עלולה לתבוע אותך ולדרוש ממך לפצות אותה ולשלם על כל הוצאות הטיפול והטרדה שנגרמה לצוות.
אני מציע לך לבצע בדיקת תפקודי נשימה מלאים במנוחה + מבחן מאמץ הליכת 6 דקות ולראות על פי התוצאות האם הסבירות שתזדקקי לחמצן נמוכה או גבוהה ולפעול בהתאם לתוצאות בהתייעצות עם רופא הריאות שלך
בהצלחה וחג שמח
 
יערה
09:48 04.06.14
שלום
תודה על תשובתך המהירה והמפורטת.
יש לי שאלה נוספת האם אוכל בעצמי לבצע את מבחן תפקודי הנשימה? יש לי מכשיר הליכה וגם מד סטורציה. מדי פעם אני בודקת את הסטורציה שלי בזמן מנוחה והיא עומדת
בדרך כלל על 97-98. והאם מבחן ההליכה במאמץ הינו שווה למצב של חוסר חמצן בעת טיסה?
או האם עלי לפנות למרפאת ריאות לשם כך?

תודה
יערה
 
פרופ' אלון בן נון  
10:22 04.06.14
באופן עקרוני במידה ואת מסוגלת לעשות מאמץ של לפחות 6 דקות רצופות בהליכה בקצב 5-6 ולהשאר עם סטורציות תקינות כפי שציינת אין מניעה רפואית לטיסה ואכן אין לך צורך בחמצן. במידה ואת רוצה שזה יהיה גם רשמי יותר עליך לעשות זאת במכון ריאות ואז גם תוכלי לבקש אישור רפואי רשמי על כך וזה בהחלט יהווה עבורך כיסוי רפואי רשמי ומלא לנושא זה.
 
יערה
10:29 04.06.14
תודה על תשובותיך המועילות.
אני מעריכה מאד את נכונותך להקשיב לאדם הנמצא במצוקה ולהשיב תשובות עינייניות.
אני בת 29 אחרי 2 לידות (לידה אחרונה לפני 7 שנים) ללא אמצעי מניעה. מובא כאן תוצאה של US שדיים שעשיתי אתמול. אלא שמה שמפריע לי זה כל חודש יש לי כאב בבית השחי הימני שנמשך עד החזה. והפעם באולטרסאונד הוא ראה לימפה דווקא בצד שמאל- הוא טוען שאין מה להבדק, הכל תקין!!! אני מאט לחוצה ממה שאני קוראת. מה אתם ממליצים???
שד שמאל :
בשעה 12:00 הודגמה פיברואדנומה בגודל עד11 מ"מ,
ללא שינוי ,עברה ביופסיה ב2013 .
בשעה 9:00 הודגם גוש אובלי דומה בגודל עד 9 מ"מ,
נראה כ פיברואדנומה,ללא שינוי.
שד ימין :
אין עדות לממצאים סולידיים או ציסטיים בשד.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי הימני.
בבית השחי השמאלי הודגמה בלוטת לנמפה בודדת מוגדלת 14 מ"מ,
מרקמה תקינה.
 
פרופ' אלון בן נון  
19:44 03.06.14
רותי שלום
הממצאים שציינת אכן כולם מצביעים על מצב בגדר הנורמה ואין בהם כל נתון המצביע על סיבה לדאגה. במידה וזה ימשיך להציק לך אפשר אחרי 8-10 שבועות לפנות למרפאת שד לבדיקה חוזרת.
חג שמח
אני בת 29 אחרי 2 לידות (לידה אחרונה לפני 7 שנים) ללא אמצעי מניעה. מובא כאן תוצאה של US שדיים שעשיתי אתמול. אלא שמה שמפריע לי זה כל חודש יש לי כאב בבית השחי הימני שנמשך עד החזה. והפעם באולטרסאונד הוא ראה לימפה דווקא בצד שמאל- הוא טוען שאין מה להבדק, הכל תקין!!! אני מאט לחוצה ממה שאני קוראת. מה אתם ממליצים???
שד שמאל :
בשעה 12:00 הודגמה פיברואדנומה בגודל עד11 מ"מ,
ללא שינוי ,עברה ביופסיה ב2013 .
בשעה 9:00 הודגם גוש אובלי דומה בגודל עד 9 מ"מ,
נראה כ פיברואדנומה,ללא שינוי.
שד ימין :
אין עדות לממצאים סולידיים או ציסטיים בשד.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי הימני.
בבית השחי השמאלי הודגמה בלוטת לנמפה בודדת מוגדלת 14 מ"מ,
מרקמה תקינה.
 
אורית
23:46 28.05.14
בעברי סרטן בלוטת תריס וסרטן שד (dcis) שבגינו עברתי למפקטומי והקרנות.
מזה חצי שנה ידועה בלוטה תת קרינלית בגודל של כ 4 סמ אשר בשתי ביופסיות חזרה ללא ממאירות אבל מאידך לא נמצאו ממצאים המעידים על סרקואידוזיס כפי שסברו בהתחלה, ולכן נשלחתי לפט סיטי.
להלן הממצאים-
מודגמת קליטה פתולוגית של fdg בקשרי לימפה פאראטרכיאלי החל מאזור מבטח בית החזה לאורך הטריכאה עד לפיצול, ובהמשך לאורך ובהיקף הברונכים הראשיים, קליטה בקשרי הלימפה בהיקף הקרינה קדמית לה וסובקרינלים הצבר הגדול לאורך של 4 סמ, קשרי לימפה נוספים בשערי הריאות.
קשר לימפה אינפראקרינלי זעיר מימין.
שינויים לאחר למפקטומיה בשד שמאל ללא קליטה פתולוגית.
מודגמת קליטה של fdg בעיבוי העור, באספקט האחורי של האקסילה השמאלית ממצא הדורש קורלציה קלינית.

מה זה אומר?
 
פרופ' אלון בן נון  
23:57 28.05.14
אורית שלום
לא ניתן לענות על שאלה חשובה ומורכבת כ"כ מבלי לראות בעיניים את הבדיקה.
בכללי נראה כי התוצאות תומכות מאוד בצורך בביופסיה טובה רצוי ממספר מוקדים על מנת לעמוד במדויק על טיב הבעיה ולטפל בהתאם.
אין ספק כי את צריכה לפנות לייעוץ כירורג חזה.
בהצלחה.
 
אורית
00:22 29.05.14
תודה על התשובה המהירה.
ברור לי שאתה לא יכול לענות לי תשובה מהימנה ומקצועית בלי לראות את התוצאות עצמן, אבל האם יתכן שבסופו של דבר זה רק סרקואידוזיס למרות שאין עדות לכך בפתולוגיה? (אני לא משלה את עצמי... אחרי פעמיים סרטן כבר הכל יכול להיות..)
 
פרופ' אלון בן נון  
07:32 29.05.14
בהחלט יכול להיות סרקואידוזיס ויתכן שהדגימה במחט לא הספיקה וזה קורה לא מעט..
הרי באותה המידה ראית שלא יצאה תשובה של סרטן...
הכי חשוב להגיע למקום מקצועי העוסק בתחום כירורגית חזה ולבצע ביופסיה מייצגת על מנת לדעת בדיוק מה המצב ולטפל בהתאם
בהצלחה
 
בן
19:03 18.05.14
שלום,
יש לי קסיפואיד שבולט החוצה מלידה מפריע לי מאוד חיצונית. לפני כשנה קיבלתי מכה שגרם לשבר קטן בקסיפוייד וגרם לו לבלוט עוד יותר החוצה. חצי מהעצם ישרה ונמצאת בהמשך של גוף הסטרנום והחצי הדיסטלי בולט קדימה כמו וו.

1- רציתי לשאול אם אפשר בניתוח להוציא רק את החצי הדיסטלי של הקסיפוייד (לא מעוניין להוציא את כולו)?

2- יש לציין שהוא גדול אצלי. כ-5 ס"מ. האם זה גודל ממוצע של אקסיפוייד? (אני 1.70).

אין לי שום בעיה בריאותית, זה פשוט מפריע לי מאוד אסתטית. אני בן 30.

תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
19:09 18.05.14
בן שלום
ניתן בהחלט להוציא מחצית מהקסיפואיד.
זה ניתוח קטן אך עלול להיות כואב.
אתה צריך לפנות לכירורג חזה העוסק בכך על מנת להבין
את התנליך הניתוחי ומה צפוי מבחינת הכאב והצלקת
ואז תקבל החלטה האם ״שווה לך״ או שלא.
בהצלחה
תודה על התשובה המהירה :)
האם 5 ס"מ זה נחשב גדול? פשוט בספרים זה נראה הרבה יותר קטן. מה הגודל הממוצע של אקספוייד לאדם בגובה 1.70?
והאם הוצאת חצי מהעצם תפגע בהגנה על האיברים הפנימיים? (כבד\קיבה וכו)

תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
22:14 18.05.14
הגודל הממוצע כשלשה סמ אבל השונות גדולה.
הוצאת הקסיפואיד לא תפגע אביזרים הפנימיים ומאידך יש לזכור כי זהו ניתוח קוסמטי. ויחסית לניתוח קוסמטי הוא כואב.
 
לאורה
15:46 18.05.14
שלום ד"ר בן- נון, אובחן סרטן ריאות אצל אמי לפני שנה. בעת האבחון הוא היה בקוטר 5.5 ס"מ עם גרורות. כיום לאחר טיפולים כימיים כקו ראשון וטיפול בטרסבה כקו שני זה קטן לכ-3 ס"מ אך האונקולוג טוען כי לא ניתן יהיה להסיר את הגידול על ידי ניתוח (לא הבנתי בדיוק למה) ולכן רציתי לשאול אותך מה דעתך? האם במצב של סרטן ריאות עם גרורות האופציה לניתוח היא אכן בלתי אפשרית? תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
18:18 18.05.14
לאורה שלום
בנוכחות גרורות אין טעם בהסרת גידול ראשוני בריאה. עצם הניתוח מחליש את מערכת החיסון ובאותו הזמן הגרורות אפילו עם מיקרוסקופיות עלולות לגדול מאוד ולהחמיר את המצב באופן ניכר.
האונקולוג לא התכוון כי לא ניתן להסיר את הגידול אלא שזה לא נכון מבחינה אונקולוגית לנתח ולהוציא ממצא שאינו הממצא היחיד. זה גורם ליותר נזק מתועלת.
בהצלחה.
שלום רב.
אמא של אחותי אובחנה כחולת סרטן. לגבי איזה שלב אני לא לצערי לא יודעת...
הבנתי ממנה שיש לה סרטן שד או בית החזה שהתפשט לעמוד השדרה עד כדי כך שהיא לא יכולה ללכת כבר... אחותי רוצה לברר פרטים על דרכי טיפול בארץ. כיצד עושים זאת, ממה מתחילים ועלויות. אני אשמח אם יהיה רופא שיוכל לתת טלפון פרטי שלו (חובה שיהיה רוסי), שאחותי תוכל ליצור איתו קשר ולהתייעץ.

זה מאוד דחוף, כי הבנתי שאין לה הרבה זמן אם היא לא תקבל טיפול.
תודה רבה!
 
פרופ' אלון בן נון  
18:13 01.05.14
צר לי אך אינני בקיא בתחום זה כך שלא אוכל לסייע.
אני חושב שחיפוש באינטרנט של חברות העוסקות בתיירות מרפא יביא אותך לכמה אפשרויות. אפשר כמובן לפנות לכל אחד מבתי החולים הגדולים במרכז הארץ כי לכולם יש מחלקה לתיירות מרפא ואני בטוח שיסייעו לך ברצון ובכל אחת ממחלקות אלה יש לפחות מספר דוברי רוסית. את חייבת שיהיה לך חומר כלשהו על מנת שהם יוכלו לכוון אותך אצלם למומחה המתאים.
בהצלחה
 
שלמה
01:48 27.04.14
שלום , ב pet-ct ראו שקיימת קשרית 0.6 ס'מ על פני הסדק הרוחבי מימין.
7 חודשים לפני כן בבדיקת ct שדות הריאות:שינויים אמפיזמטיים קלים בפסגות ריאות דו צדדי עם subpleurat blebs את הct עשיתי לפני כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן בגלל סרטן , סרקומה , קרצינומה. מה זה אומר?
 
פרופ' אלון בן נון  
11:07 27.04.14
קשה לדעת במה מדובר בדיוק מבלי לראות את הממצאים בעיניים ולכן אתה זקוק לבדיקה מבכון ריאות או מרפאת כירורגית חזה באופן מסודר. מה שברור הוא שצריך בדיקת ביקורת אחרי עוד 3 חודשים על מנת להשוות את גודל הקשרית ולוודא שלא מופיעות קשריות נוספות.
בהצלחה
 
אבי
23:23 18.04.14
היי אני הייתי גר בביית עם גינה כאשר הגג של המחסן שנמצא בתוך הגינה שלי (מדור בבית קרקע) עשויי אזבסט(כנראה אזבסט צמנט) הגג בערך בגודל של 10 מטר ברובע הוא סדוק לכול האורך שלו לא היה לי מושג מה ז אזבסט אז לפעמים היינו תולים כביסה ליד הגג לפעמים יושבים בגינה וכול החלונות של הבית ליד הגג ,כזה היה המצב 18 שנה כאשר רק לפני 7 חודש החלפתי את הגג לגג מפח .השאלה שלי האם
1. האם זה אומר שנחשפתי לאזבסט? או שזה כמות מזערית ולא מסוכן ?
2. האם זה חמור יש ממה לפחד ?דרך אגב אני לא מעשן
3. מה היא הסטטיסיטיקה לגבי חשיפה לא תעסוקתית לאזבסט מה הסיכוי לחלות
4. יש משהו שאפשר לעשות כדי לבדוק עם נחשפתי?ומה אתם ממליצים לי לעשות?
5. אני שם לב שלהרבה מאוד בתים יש גגות אזבסט עם זה בחצר או במרפסת או בחניה הרי לא יכול להיות שכולם יחלו נכון? סליחה על השאלה הארוכה
 
פרופ' אלון בן נון  
23:46 18.04.14
אבי שלום
הסיכון בחשיפה מסוג זה נמוך אך לא אפס. העובדה כי אינך מעשן מפחיתה את הסיכונים באופן משמעותי. ברור שרק חלק קטן מאוד מאלה שנחשפו לאסבסט יחלו. מרבית האנשים לא יודעים ולא ידעו כי נחשפו לאסבסט ובוודאי שלא יחושו בכך ולא יחלו.
הדרך היחידה לוודא כי אין ממצא מדאיג בריאות או מעטפות הריאה הינה לעבור בדיקת Low Dose CT Scan של בית החזה.
בהצלחה.
להלן השתלשלות הדברים:

ב-24.01 בבידקה אצל רפוא עור נמצא שומה חשודה
ב-26.01 שומה הוסרה ונשלח לביופסיה
ב-16.02 התקבלה תשובה - מדובר במלנומה
ב-18.02- US + מומוגרפיה- תקין
ב-23.02 - CT- נמצא ממצא בריאה שמאלית-2.6 ס"מ
ב-26.02- PET CT- ממצא קולט FDG
ב-04.03- בדיקה אצל רופא ריאות+ הפניה לביופיה תחת CT.
ב-17.03- ביופסיה + תשובות בערך 10 ימים.

האם זה לא זמני המתנה ארוכים מדי?
סביר?
ניתן לעשות ביופסיה באופן פרטי, אך אנו סומכים יותר על רופא ריאות שיעשה בדיקה ולא רופא רדיולוג.
מדובר באשה בת 58, בריאה, לא מעשנת, שום ממצא חשוד אחר. השאלה לגבי ריאות, האם זה סמן סביר להמתין כחודש מגילוי הממצא עד לתוצאות ביופסיה?
 
פרופ' אלון בן נון  
22:52 04.03.14
לוח הזמנים המתואר ש CT ב 23.2 PET ב 26.3 הוא בהחלט מעולה בכל קנה מידה של רפואה ציבורית בעולם. המתנה של שבועיים מהזמנת ביופסיה מחטית עד ביצוע מעט ארוכה אך בהחלט בגדר הסביר והמתנה של 10 ימים לתשובת הביופסיה סבירה בהחלט. בסה"כ ניתן לבצע את הדברים מהר יותר בעיקר במערכות הפרטיות. לצערי יש במערכת הציבורית תורים אך 8 שבועות בין גילוי ממצא לבין ניתוח מקובלים בעולם כזמן סביר שאינו פוגע בתחזית הרפואית של המטופל. תמיד צריך להשתדל שיהיה מהר ככל האפשר אך יש לצערנו למערכות הציבוריות גם חסרונות.
שיהיה בהצלחה
 
meee
15:25 25.03.14
בת 26 אוטוטו, נוטלת גלולות מליאן מזה 7 שנים.

מזה תקופה לא קצרה שיש לי נפיחות/התעבות של בית השחי והזרוע.

כמו כן , לעיתים יש הפרשות מהפיטמה שבאות והולכות (לא נוזליות ולא עוברות לחזייה), הן דביקות כאלה.

ועכשיו חרדות מסרטן השד. אין לי היסטוריה משפחתית של סרטן השד.

טרם קבעתי תור לרופא כי אני בחרדות ומפחדת מהגרוע מכל.
מפחד וחרדות החלו לי בחילות...

בנוסף, בעוד יומיים נקבע לי צילום חזה בעקבות תלונות אחרות. האם אפשר לגלות שם משהו ?
 
פרופ' אלון בן נון  
17:20 25.03.14
צילום חזה יכול לגלות בעיות בריאות או בבית החזה אך אינו מתאים לבעיות בשדיים כלל. מקווה כי הצילום יהיה תקין אך ללא קשר ובלי צורך בחרדה עליך לגשת לבדיקה במרפאת שד מסודרת ולקבל בדיקה וייעוץ מתאימים למצבך
לא לדאוג יותר מדי אך גם לא להזניח!!.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  39  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגית חזה   בית החזה   נפחת ריאות   ריאות   עישון   כירורגיה   כירורגית חזה   סרטן ריאה   גידול סרטני   אמפיזמה
RSS RSS פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה