בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה עמוד 2

פורום כירורגית חזה - סרטן הריאה הוא המקום בו תוכלו להתייעץ אודות נפחת ריאה, מחלות ריאה, אבחון וטיפול במקרי סרטן ריאה, מומי בית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, סרטן ריאה, השתלת ריאות, דירוג סרטן ריאה, כריתת ריאה, השתלות ועוד
מנהלי פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה:
פרופ' אלון בן נון
לפרטים נוספים
 
פיענוח תשובות של בדיקות הדמיה
 
לכל הפונים שלום,
מטרת הפורום אינה מיועדת להסביר פיענוח של בדיקות הדמיה או מעבדה. אלו חייבות להתבצע על ידי הרופא המטפל, לאחר שראה ובדק את החולה.

תודה
 
רות
23:22 10.11.15
שלום.האים החיסון הזה מחסן לכמה חידקים או לחידק אחד?אני חולת אדנו קרצינומה ולופוס ומחלת ראות חסימתית הכל רגוע עכש1יו רופא ראות אמר לעשות חיסון.רופאת משפחה אומרת שלא צריך בגיל 66 עשיתי חיסון והיום אני בת 71 ו 3 חודשים האים יש חשש לקבל את החיסון?ויש תופעות לואי והאים עים קבלת החיסון אני יכולה להיות עים נכדים זה לא ידביק אותם?אשמח לקבל תשובות לכל השאלות אני מקווה שהחיסון לא יעורר את הריאות ואקבל דלקת ראות. תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
12:12 11.11.15
רות שלום
החיסון מתאים לחיידקי הפניאומוקוק.. הוא אינו מחסן לחיידקים אחרים,
במרבית המקרים ממליצים על חיסון אחרי חמש שנים ולא יותר מפעמיים בחיים.
אין חשש לקבל את החיסון פעם שניה . מדובר בחיסון בטוח עם מעט מאוד תופעות לוואי.
מצד שני יש לומר גם כי החיסון הראשון הוא היעיל ביותר ואין ממש חובה לקבל פעם שניה.
לסיכום במידה ומצבך הכללי טוב ואת לא מקבלת תרופות המחלישות את מערכת החיסון וחוסנת לפני חמש שנים סביר להניח כי אין יתרון משמעותי בחיסון נוסף. מאידך במידה ואת נוטלת תרופות המחלישות את מערכת החיסון יש לדעתי יתרון לחזור השנה או בשנה הבאה על החיסון פעם נוספת.
בהצלחה
 
שולה
15:12 09.11.15
שלום רב
עקב סרטן שד עברתי לפני 4.5 שנים כריתה מלאה וכימותרפיה. לאחרונה חשתי כאב בצלע (באותו צד שנותח) , עשיתי צילום חזה שבו לא נראה שינוי בצלע אבל אובחן : לא הודגם צל השד. תסנין עדין בריאה, ללא תפליט לב לא מוגדל.
מה משמעות הממצא
בתודה מראש
 
פרופ' אלון בן נון  
18:05 09.11.15
שולה שלום
לצערי אין אפשרות לתת תשובה כללית בנושא כ"כ חשוב לבריאותך.
יש תסנינים עדינים שאין להם משמעות ואחרים המצדיקים המשך בירור.
אין ברירה אלא לגשת למרפאת ריאות כדי שמישהו מקצועי יראה את הצילום ויוכל לתת המלצה נכונה מה הלאה...
בהצלחה
 
גל
00:25 22.05.11
שלום,
אשמח לדעת מה ההבדל בין תסנין ריאתי לתפליט פלאורלי?
באילו מחלות מופיע תסנין? ומהו המונח באנגלית?
האם נוזל פלאורלי (pleural effusion) מתייחס לתפליט?
(מצאתי באינטרנט המון מידע על נוזל פלאורלי ולא על תסנין כך שלא ברור לי ההבדל ומתי מופיע תסנין)...
המון תודה!
 
ד''ר עוזי יזהר  
13:17 22.05.11
גל שלום,

תסנין ראתי בא לתאר בד''כ זיהום ברקמת הריאה (דלקת ריאות). תפליט (או נוזל) פלאורלי מתאר הצטברות של נוזל בחלל הפלאורלי - בין הריאה לבין כלוב הצלעות.

תפליט פלאורלי באנגלית = pleural effusion

שבוע נעים, דר' עוזי יזהר
 
אילנה
17:14 04.11.15
האם תסנין יכול להיות תאים גידוליים? או רק ממקור זיהומי?
שלום ד"ר יזהר,
קודם כל תודה.
בקשר לדלקת ריאות, יכול להיות גם נוזל פלאורלי וגם תסנין?
מה המונח באנגלית של תסנין ריאתי? אני לא מצליחה למצוא על זה מידע (כנראה אני כותבת במונח שגוי)
 
ד''ר עוזי יזהר  
15:41 22.05.11
שלום,

יכול להיות גם תסנין ראתי וגם תפליט. מאוד שכיח שדלקת ריאות מסתבכת גם בתפליט פלאורלי.

תסנין ראתי - pulmonary infiltrate, pulmonary consolidation, pneumonia

(האינטרנט הוא מקור מידע טוב, אבל צריך להשתמש בו בצורה מושכלת. אם מעונינים לקרוא חומר מקצועי כדאי להתאימו. קיים חומר המיועד לרופאים וקיים חומר המיועד למטופלים. השפה הרפואית יכולה להיות שונה)

בברכה, דר' עוזי יזהר
 
גל
19:14 27.05.11
שלום ד"ר,
האם הפתולוגיה ARDS גם היא גורמת לתסנין ריאתי? (נוזלי הבצקת נמצאים בתוך הנאדיות או בין הנאדיות?)
תודה שוב
 
ד''ר עוזי יזהר  
16:46 29.05.11
גל שלום,

זוהי פתולוגיה עם מראה מאוד אופיני בבדיקות הדמיה של בית החזה ולעיתים ניתן לבלבל בין השניים. ARDS אינה מחלה זיהומית הגורמת לתסנין אך לעיתים בחולים עם ARDS מתלווה גם זיהום חריף (השאר - בלימודי הרפואה...)

בברכה,

דר' עוזי יזהר
 
הילה
11:58 04.11.15
שלום רב
בת 33, מעשנת 5 סיגריות +- בשבוע
כבר שנה יש לי קשיי נשימה, אובחנתי כאלרגית לקדריט האבק ןתערובת של דשאים שנמצאת רוב השנה, לא לקוחת שום טיפול

עשו לי צילום חזה ויצא תקין
שאלתי היא האם צילום חזה והא מספיק כדי לשלול סרטן ריאות? כי מעבר לקושי בנשיהמ יש לי כאבים בכתף ובגב שמקשים עלי לנשום עוד יותר ואני רוצה לוודא שמיציתי את הבירור
רוב תודות
הילה
 
פרופ' אלון בן נון  
12:09 04.11.15
כדי למצות את הבירור בשאלה ששאלת צילום חזה אינו מספיק ויש צורך ב CT חזה במינון קרינה נמוך.
לאור גילך אין בכך צורך ואני מציע לפנות למרפאת ריאות לבדיקה מסודרת
 
צעיר
 
00:20 02.11.15
פרופ' נכבד שלום רב,

אנוכי בן 26, בעל הכשרה רפואית. מבין את מגבלות הפורום אך מקווה כי אוכל להבין בעזרתך האם כדאי לפנות לגורם מקצועי בתחום מומוחיותך בענייני הבא:
לפני 4 שנים כריתת אדרנל ע"ר פיאוכרומוציטומה. כעת הישנות של הגידול באדרנל השני (על בסיס קליניקה, ביוכימיה ברורה, מיפוי MIBG חיובי לאדרנל, MRI ופט סיטי- ללא ממצא באדרנל). סיפור מאוד מורכב ואפור, ולאחר התייעצות עם מיטב המומחים בנושא בעולם, הוחלט ללכת על כריתה משמרת קורטקס של האדרנל השני.

המנתח שמגיע מחו"ל, ביקש שאבצע FDG PET לפני המהלך הניתוחי, ובפענוח סוכמה בין היתר קליטה פיזיולוגית בטימוס.
מצ"ב תמונה להתרשמות כללית של הקליטה בטימוס (מבין את המגבלות בפורום, אינני מצפה לפענוח, המטרה היא התרשמותך).
רציתי לשאול האם בגילי זה סבירה קליטה שכזו בטימוס? לציין כי יש לי תחושת אי נוחות בבית החזה וחום (FUO) מזה כעשרה חודשים, המיוחסים לפיאוכרומוציטומה.
(טרם עברתי טיפול כלשהו שיכול לגרום להיפרלזיה של הטימוס).
יש לדעתך מקום לוודא את הנושא עם מומחה מכיר' חזה או לא להתייחס לנושא כלל ולסמוך על פענוח הבדיקה שהגדיר את הקליטה כפיזיולוגית?

תודה רבה מראש על עזרתך והתייחסותך!
 
פרופ' אלון בן נון  
17:53 02.11.15
צעיר שלום
ברורות ומובנות לך מגבלת התשובה ובכל זאת נראה לי כי יש מקום לנסות לסייע לך.
א. אפשרי כי קליטה בטימוס תהיה פיזיולוגית אך בגיל 26 זה לא הדבר השכיח במי שלא קיבל שום טיפול סיסטמי.
ב. תמיד במקרים מורכבים (ולצערנו אתה מורכב) כדאי להתייעץ ולכן בהחל ממליץ לך להביא את הבדיקה למומחה בניתוחי חזה ולהוועץ עמו.
ג. שווה בכל מקרה לטעמי לבצע גם בדיקת MRI הן על מנת לסייע עוד קצת בהבנה המצב ובעיקר במידה ויהיה צורך בהמשך מעקב על מנת שיהיה בסיס למעקב בבדיקה מדוייקת לנושא זה ואינה כרוכה בקרינה מייננת..
בהצלחה
 
יניב
19:56 02.11.15
ראשית, תודה רבה על המענה האדיב. שמי יניב, והנני סטודנט לרפואה.

אציין כי מתוך סקרנות אישית ובמגבלות הבנתי המועטת, עברתי על ההדמיות שבידי, וראיתי כי בפט שלפני 10 חודשים עוצמת SUV מקסימאלית בטימוס של עד 2.7, ובזו שצירפתי מגיעה עד 3.2.
יתר על כן, בפענוח המלא לא נמצא ממצא אדרנלי, ויש בלוטת לימפה בבסיס הצוואר שקולטת בעוצמה של עד 3.7 בפט הקודם מלפני עשרה חודשים, וכעת 1.7- סוכמה כתגובתית (?).
הפיאו מסוכם כחשד גבוה להיפרפלזיה מדולרית של האדרנל (קליניקה, ביוכימיה חיובית, מיפוי פונק' MIBG חיובי, הדמיות אנטומיות- ללא נגע).

איני יודע להסביר מדוע, אך אני לא רגוע לחלוטין עם הפענוח והקליטה הזו בטימוס, בייחוד לאור אי הנוחות והחום הממושך שלא תמיד מאפיינים פיאו, ובעצם העובדה כי ראיתי בספרות שערכי קליטה שכאלו הם כבר "מדגדגים" קצה פיזיולוגי עליון. הייתי רוצה לוודא שהקליטה בטימוס היא אכן תמימה ולא קשורה לתמונה הקלינית ממנה אנוכי סובל.
אני מנסה להתמקד בעיקר הבעיה שפקדה אותי בשנית, ולא להתפזר עם בירור ובדיקות מיותרות, אך נראה לי שאנסה בכל זאת להגיע להתייעצות עימך בהקדם (אולי אף לפני הניתוח המתוכנן בעוד שבועות בודדים).

תודה רבה ובברכת ערב נעים,
יניב
 
פרופ' אלון בן נון  
21:44 02.11.15
יניב שלום
צריך באמת להשוות את הבדיקות ובמידה וההבדל אינו משמעותי בוודאי שלא צריך לעכב את הניתוח המתכנן של האדרנל.
אין לי אלא לאחל לך בהצלחה
 
אליהו
13:46 31.10.15
יכול שיש השפעה להתפרצות של כעס או בהלה או עליה מהירה של לחץ דם, לגרום לקרע מפרצת חזה- אבי העורקים, או דיסקציה מפרצת חזה ?

האם אבחון דיסקציה הינה התוויה לניתוח דחוף ?
תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
21:46 31.10.15
אליהו שלום
עליה בלחצי דם בהחלט עלולה לגרום לקרע של מפרצת. כיוון שכעס ובהלה עלולים לגרום לעלילה בלחצי הדם הם עלולים לגרום באופן עקיף לקרע.
זיהוי של דיסקציה מחייב התייחסות טיפולית.
יש מספר אפשרויות טיפול בהתאם לסוג הדיסקציה לא כולן ניתוחיות.
 
אליהו
00:52 01.11.15
 
יאיר
07:30 25.10.15
בוקר טוב.
הבוקר קמתי עם הרגשה מוזרה בריאה הימנית: אני לא מסוגל למלא אותה עד הסוף כי אני מרגיש כאילו יש שם משהו, בקצה התחתון שלה (כבד? ), שמונע ממני. כשאני מגיע עד למשהו הזה - אני מרגיש כאבים קלים. זה קצת מזכיר את כאבי הטחול שלפעמים אני מרגיש בריצות, אבל זה שונה.
האם אני צריך לדאוג?
 
פרופ' אלון בן נון  
10:08 25.10.15
קשה על סמך הכתוב להחליט מה הבעיה כי זה יכול להיות דברים רבים. בכל מקרה מציע כי תיגש להבדק ע"י רופא המשפחה ותעשה צילום חזה בכדי לוודא שהכל בסדר.
בהצלחה
 
פרופ' אלון בן נון  
11:34 25.10.15
רצוי כבר היום.
 
רות
11:33 20.10.15
שלום.מאחר ואני בת 71 וחוסנתי נגד דלקת ראות לפני חמש שנים האים לא צריך באמת לקבל חיסון חוזר גם במקרה שלי? אדנו קרצינומה בריאה .מצב רגוע.עברתי לפני שלוש כריתת אונה .מרגישה טוב.במשך השנה האחרונה היו 2 דלקות ראות שטופלו באנטיביוטיקה ללא אשפוזים ויש לי מחלת ראות חסימתית בצורה קלה מטופלת במשאף סימבקורט פעמיים ביום.תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
19:24 22.10.15
החיסון לדלקת ריאות נחשב יעיל מאוד ל 5 שנים ולאחר מכן יש ירידה ביעילותו לכיוון 10 שנים בגילך ולאחר כריתת גידול בריאה ועם מחלת ריאות חסימתית ומחלה אוטואימונית נראה כי יש יתרון לחיסון חוזר עוד פעם אחת אחרי 5-6 שנים מהחיסון הראשון אם כי ההמלצות לכך אינן ממש חד משמעיות.
שלום. במקרה הזדמן לי לשמוע היום בטלויזיה פרופסורית מנהלת מחלקה אונקולוגית באחד המרכזים הרפואיים בארץ שדיברה שיש תקווה להפוך את סרטן הריאה הממאיר למחלה כרונית על ידי מתן תרופה בשם קיטורדה (אולי אני לא מדיקת בשם) אבל למי שיש מחלה אוטואימונית זה לא מתאים. בנוסף לאדנו קרצינומה של הריאה יש לי לופוס מזה 10 שנים .אומנם לא פעיל רק מעבדתי .אכזב אותי מאוד שלא ניתנת התרופה לחולים עים מחלה אוטואימונית.האים זה נכון מה ששמעתי? תודה.
 
פרופ' אלון בן נון  
17:06 19.10.15
רות שלום
הה ששמעת בעיקרון נכון..
בכל מקרה יש לזכור כי מדובר בתרופה חדשה מאוד ועדיין ניסיונית למרבית ההתוויות והרפואה עדיין לומדת אותה.
יש לנו בהחלט תקוות רבות מתרופה זו ודומות לה אך עןד הדרך ארוכה לצערי.
 
רות
10:49 18.10.15
שלום. תודה רבה על התשובות שאתה נותן ומסביר ברור. ממש מעולה. רות.
 
פרופ' אלון בן נון  
13:36 18.10.15
ברצון
שבוע טוב
 
רות
20:32 17.10.15
שלום.תודה רבה על התשובה אני הבנתי שזה אותו דבר כמו שהיה בפט הקודם לפני 4חודשים ואז האונקולוג אמר שה המצב הכי טוב שיכול להיות גם הפעם היה כתוב שאין תאי סרטן השאלה שלי כמה זמן יכול להיות מצב ראקטיבי באזור הניתוח .עברו כבר 3שנים האים זה יכול להיות מצב דלקת לכן יש קליטה של הFDG או שתמיד יכול להיות מצב קליטה במקום זה למרות שאין דלקת ואין תאי סרטן. בכל אופן תודה על התשובה המפורתת שלך עזרתה לי מאוד.
 
פרופ' אלון בן נון  
06:59 18.10.15
רות שלום
מצב ריאקטיבי יכול להשאר זמן רב ואפילו לתמיד.
במידה והמצב יציב בכל הבדיקות שעשית זה בהחלט מאוד מרגיע וממשיכים את המעקב.
בהצלחה
 
דנה
15:49 16.10.15
בהמשך לשאלתי מאתמול, לקחתי ביום ראשון מונורול (שכתוב חד משמעית שלוקחים רק מנה אחת) והרופאה אמרה לי לקחת גם ביום שלישי עוד אחד ולקחתי לצערי. למחרת עד היום יש לי קוצר וקשיי נשימה שאני מרגישה שאני מתעלפת כאילו הולכת למות. בלילה ישנה בסדר גמור. כתוב תופעות לוואי על התרופה שאם יש קוצר וקשיי נשימה לגשת למיון. לא בא לי ללכת למיון. שאלתי האם זה כתוצאה מעוד שקית שלקחתי? והאם זה יעבור ולא נגרם לי חלילה נזק לריאות. כל זה קרה לי למחרת אחרי שביום שלישי הייתי אצל הרופאה שהיא דפקה לי על הגב ובערב לקחתי את המונורול. קוצר וקשיי הנשימה התחילו לי ברביעי בבוקר וכבר 3 ימים שאני כל שניה נחנקת. פשוט יש לי סחרחורת מהקוצר נשימה. זה יעבור לדעתך.?תודה רבה רבה דפנה.
 
פרופ' אלון בן נון  
09:15 17.10.15
מונורול היא תרופה אנטיביוטית לדלקת בדרכי השתן.
הטיפול המקובל הוא נטילה בודדת אם כי לקיחה נוספת אחרי מספר ימים לא אמורה להשפיע לרעה באופן בו את מתארת.
כמו לכל תרופה גם למונורול יש תופעות לוואי כגון חולשה בחילות כאבי ראש כאבי בטן שלשולים. תופעות לוואי של חנק וקוצר נשימה אינה תופעת לוואי מוכרת אבל בתרופות הכל יכול להיות..
במידה ואחרי 3 ימים מנטילת התרופה זה לא עבר מאוד לא סביר שזה קשור לתרופה אך במידה והמצב נמשך בכל מקרה עליך לגשת למרפאה או למיון ולהבדק.
 
רות
13:02 16.10.15
שלום.עברתי לפני 3 שנים כריתת אונה בגלל אדנוקרצינומה. השאלה שלי לי יש נון סמול
אדנו קרצינומה והשאלה שלי מה יותר מתפתח מהר נון סמול או סמול? ושאלה נוספת אני עשיתי סי טי פט והיה רשום קליטה מוגברת של FDG סביב סיכות בשער הריאה הימני -ריאקטיבית השאלה שלי מה זה ריאקיבית זה טוב או לא טוב למה הכוונה?הניתוח שעברתי זה RLL. מה משמעות המילה ריאקטיבית במקרה זה.תודה
 
פרופ' אלון בן נון  
09:06 17.10.15
רות שלום
נון סמול (NSCC) הוא גידול המתפתח ברוב המקרים לאט יותר מ SMALL CELL CA (SCC ) והכלים הטיפוליים טובים יותר. הטיפול הטוב ביותר למחלה מוקדמת הוא כריתה שלמה של האונה ובלוטות הלימפה שלה ועל פי מכתבך אני מביך כי זה מה שעברת.
את תשובת ה PET ואת הבדיקה עליך להראות למנתח שלך בביקורת במרפאה כי השאלה האם מדובר בקליטה רריאקטיבית או קליטה המייצגת מחלה היא שאלה חשובה ויש צורך בהסתכלות מדוקדקת ובהשוואה לבדיקות הקודמות שעשית.
קליטה ריאקטיבית כמובן טובה יותר כי לא מדובר בגידול אלא בקליטה במקום בו יש תגובה לניתוח ולסיכות ובעצם זו קליטה חסרת חשיבות (בניגוד לקליטה גידולית).
אנא פני למרפאה האונקולוגית ולרופא המנתח על מנת לבדוק את הדברים לעומק
בהצלחה
 
דנה
22:39 13.10.15
דר שלום רב ותודה מראש, יש לי שאלה מקווה שתעזור לי. הייתי אצל רופאה משפחה בגלל כאבים בטן תחתונה אולי דלקת בשלפוחית השתן. בדקה אותי ואז ביקשה שאשב ונתנה לי עם האגרוף מכות לאורך כל הגב מלמעלה עד למטה משני הצדדים די חזקים. אחרי זה שאלתי למה המכות? אמרה לבדוק את עמוד השדרה והכליות (מה קשר עמוד שדרה) אחרי שעתיים התחילו לי כאבי גב למעלה מה שלא היה לי מעולם וכשאני נושמת קשה לי לנשום ולפהק. האם המכות האלה יכולים לגרום לי נזק לריאות? או לעמוד שדרה? או ולכליות? לא מובן לי איזה מן בדיקה זאת? נבהלתי מעצם הבדיקה וחלילה שלא עשתה לי נזק.
תודה רבה רבה על תשובתך הכנה, דפנה.
 
פרופ' אלון בן נון  
00:13 14.10.15
דפנה שלום ״דפיקות״ על הכליות ועל עמוד השדרה הן חלק מהבדיקה המקובלת לבדיקת רגישות מקומית בעיקר על פני הכליות. כמובן שהמכות צריכות להיות בעוצמה ומינון סבירים וזה משהו שלומדים מעשית ולא כתוב בספרים.
קשה מאוד להאמין כי הרופאה שלך הכתה חזק עד כדי גרימת נזק כלשהו. זה צריך להיות ממש כוח בלתי סביר.
במידה והכאב מנשיך כדאי לפנות למיון להערכה מסודרת.
שלום, יכול להיות שהשאלה לא קשורה לפורום אז אשמח אם תפנו אותי, בכל מקרה מקווה שתעזרו לי.
אני בת 33, עובדת בבניין ישן ובקומה מינוס אחת מתחת לאדמה, אין חלונות, יש איוורור מבחוץ, לא מזגן אלא ממש פתח המכניס אוויר מבחוץ לקומה, אני נמצאת במקום הזה כבר שלוש שנים וכל יום בערך 6.5 שעות, השאלה היא האם זה לא מסוכן? חשוב לציין שהם עשו בדיקת ראדון לפני שנה ויצא תקין את המספרים לא ראיתי.
בבקשה זקוקה לתשובה
 
פרופ' אלון בן נון  
17:27 10.10.15
במידה והמערכת עומדת בתקנים של מכון התקנים ונבדקת על פי המקובל אין בעבודה זו סיכון מעבר לרגיל.
שבוע טוב
 
ג
 
13:19 08.10.15
אני מאד חוששת
עשיתי צילום ריאות נוסף אחרי 4 ימים האם יש שיפור, האם זה לא נראה כמו גידול?
יש עדיין גירוי בצד ימני וכאב קל באיזור הסערפת ימין, שיעול עקב גירוי עדיין יש, מה אתה אומר?
 
פרופ' אלון בן נון  
13:47 08.10.15
איכות הצילומים אינה מאפשרת השוואהמ וזה נושא בריאותי חשוב ורציני מכפי שיהיה אפשרי לענות על בערך...
אנא פני באופן מסודר למרפאה כירורגית חזה או מכון ריאות.
גבר בשנות ה20 סובל מכאבים בחזה שכרגע לפי הרופאים אמרו שמדובר בדלקת בית החזה אבל משום מה זה לא עובר וזה פשוט נמצא 4 שנים מצב סטטי פעם כואב יותר פעם פחות .

אני גם סובל 4 שנים מהפרעות שינה קשות אני לא ישן יותר משעה בלילה וגם זה בלחץ זה כבר סיפור אחר כי זה משהו נדיר וקשה מנשוא וניסיתי כל דבר אפשרי ולא עזר כלום ואין לי שום בעיה נפשית . מדובר בהפרעת שינה ראשונית שום כדור לא עוזר . מה שכן שאני נרדם וקם אחריי כמה דק' תמיד אני מרגיש את כאב בחזה מחריף לפעמים אני מתמתח אז יוצאםי לי קליקים חדים וכואבים . ופשוט אני לא מטפל בזה ואין לי מושג מזה ועשו לי צילום רנטגן לא ראו משהו מיוחד .. אבל זה מפריע ומה אני בא לשאול ?-

האם ישנו קשר בין הכאבים בחזה החריפים שיש לי כאבים שמרגישים לי בעצמות באמצע החזה שמקרין לכל החזה האם ישנו קשר בין הפרעות השינה שלא עוברות לי בכלל לבין הכל הסיפטומים שתיארתי שמתארים דלקת בית סחוס החזה ? אולי זה הגורם להפרעת השינה שלי .
 
פרופ' אלון בן נון  
20:19 06.10.15
מה שאתה מתאר נשמע כמו tietze syndrome תסמונת הנובעת מדלקת בסחוסי בית החזה ויכולה לגרום לכאבים כפי שאתה מתאר הכאב כמובן יכול להפריע לשינה אם כי לא בטוח שזו הסיבה.
עליך לבקש מרופא המשפחה לקבל פעם אחת כדור חזק נגד כאבים לפני השינה ולראות האם זה מסייע לישון טוב יותר. בעיקרון עליך להגיע למרפאת כאב ולבחון את אופציות הטיפול השונות במצב זה.
בהצלחה
 
עידן
16:52 07.10.15
הקטע הוא שבחיים לא לקחתי כדורים כי לפעמים הכאבים היו סבילים ז"א לא כאב סטטים רק כאב בתזוזה אבל לפעמים שאני במצב של בלי שינה זה כאבים חדים שבאים בנשימה שיעול ועוד .

חשוב לציין שהייתי ספורטאי לפני שהפסקתי לישון והייתי מתאמן בחדר כושר ומשם זה התחיל ממש בקטנה פשוט נחתי וזה עבר וחזרתי להתאמן על בית החזה וזה היה חוזר מידיי פעם והייתי נח פשוט ושם קומפרסים של קרח .

אבל אני לא מתאמן מזה שנתיים כבר בגלל שאני לא יכול לישון וזה מחמיר את המצב ורק שיוצאים לי הקליקים אני מרגיש שמשהו משתחרר אבל לפעמים כל קליק זה מלווה בכאב חד וקשה .

אתה מתכוון לכדור אנטי דלקתי .. כעקרון אני צריך טיפול .... או משהו נגד כאב כי אם זה הייתי בריא ביכול ובלי הפרעות שינה הכאבים הללו ברוב הזמן ניתן לסבל .
 
פרופ' אלון בן נון  
17:00 07.10.15
לעיתים רמות CRP גבוהות אך לרוב כל בדיקות המעבדה תקינות.
 
ג
 
10:09 04.10.15
שלום,
בת 33, לפני כ 4 חודשים נכנסתי להריון שלא צלח ועברתי גרידה(עקב אי תקינות ההריון) ממש בתחילת הריון, התחיל לי שיעול נורא מוזר, שיעול אחד פעם בכמה ימים), שיעול שגרם לליחה צהובה לצאת ואז ישר זה עבר, לא היה צינון כלום
לאחר ההפלה לקחתי אנטיביוטיקה והשיעול המוזר הנדיר לא חזר
עכשיו כבר חודש מאז, התחלתי לחוש כאבים באיזור הצלעות למטה כאב מוזר שנשאר כבר שבוע לפחות, מלפני 3 ימים עלה לי החום עד 38 ונשאר ככה יומיים, היום כבר אין חום, יחד עם חום התחיל שיעול מריאה אחת בלבד ימנית, אין צינון כלום, יש כאבים בריאה הימנית, כשאני משתעלת יוצאת ליחה מוזרה ספק דם ספק נוזל צהוב, פעם אחת אתמול הייתה ליחה עם דם וטיפה דם מהאף
אתמול עשיתי צילום בביקור רופא והרופא לא הצליח להסביר מה יש, המליץ על המשך מעקב, אני ממש חוששת, בבקשה ממכם עזרו לפענח את הצילום ואולי לפי הסיפור שלי לעזור לי להבין מה קורה?
 
פרופ' אלון בן נון  
07:19 05.10.15
ג שלום
איכות הצילומים באינטרנט אינה טובה והטיפול בבעיה ספציפית מבלי לראות את המטופל אינו דבר נכון. בכל זאת חשוב לומר כי הצילום אינו תקין ויש ממצא בריאה הימנית שמצריך בירור נוסף. קרוב לוודאי שיש צורך לתת לך טיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים ואחרי שבועיים מסיומו לבצע בדיקת סיטי שח בית החזה עם חומר ניגודי להשלמת הבירור.
כיון שטיפול דרך האינטרנט אינו ראוי מציע כי תפני בהקדם למרפאה כירורגית חזה במקום מגוריך או במידה ואין לך פיתרון מהיר תפני למזכירתי גלית במחלקת ניתוחי חזה בשיבא בטלפון 03-5303495 והיא תסייע לך.
הרופא שלי נתן לי רוליד ל10 ימים וחייבת לציין שעוד לפני שהתחלתי לקחת את האנטיביוטיקה הוקל המצב והשיעול הופחת, בכל זאת אני לוקחת אנטיביוטיקה והשיעול כמעט נעלם וגם הכאב.
הרופא נתן לי הפניה לצילום שבועיים אחרי הטיפול, כדי לי לדרוש סי טי?
השאלה נוספת היא האם נראה לך כמו משהו חשוד או דלקת?
 
שלי
01:54 30.08.15
שלום, לאבא שלי היה ממצא חשוד באונה ימנית עליונה, (יש לציין שבעבר היה גידול בבלוטה בצוואר). מיקום הממצא לא איפשר לבצע ביופסיה תחת CT. הוחלט לנתח
במהלך הניתוח נשלח לביופסיה אונליין התוצאה היה ממאיר אך לא ידעו לקבוע האם גרורה או ממצא חדש. הרופא כרת אונה שלמה, נשלח בלוטות לבדיקה ויצא תקין,

1.במקרה כזה לא היה מספיק לכרות רק חלק מהאונה ולא בשלמותה?
מה השיקולים ומה נהוג לכרות ע"פ מקרה שציינתי?
2.עבר חודש מאז הניתוח ועדיין יש כאבים חזקים כל הזמן כדורים לא עוזרים וחולשה נוראית, האם בסוף הכאבים והחולשה יחלפו?
או שחולשה תשאר לצמיתות?
הוא ממש סובל, אשמך לדעתך.
 
פרופ' אלון בן נון  
18:16 30.08.15
שלי שלום
קשה מאוד לענות על השאלות במדויק כי הנתונים שונים לכל מטופל.
ברמת העיקרון נראה כי הפעולה שבוצעה הייתה בהחלט פעולה נחוצה וכי כעת עליו לעבור תהליך שיקום והחלמה במקביל לניסיון אופטימלי לאיזון הכאב.
אין ספק כי נדרשת מעורבות של הרופא המנתח על מנת לוודא כי אכן הכל בסדר וכי הוא מקבל את הטיפול התרופתי האופטימלי ומופנה במידת הצורך למרפאת כאב ולסדנת שיקום ריאות אמבולטורית.
בהצלחה
 
M-M-M
22:07 02.10.15
שלום,
ברצוני לשאול את האונקולוג לגבי מינון של קייטרודה.
רקע קצר: אבי עבר ניתוח והוציאו לו את הקיבה ואת הושט.
כשנה וחצי אחרי ניתוח ואחרי מספר טיפולים כימותרפיים עדיין קיימים גידולים בגדלים שונים במקומות שונים.
אבי סרב להמשך טיפולים כימותרפיים וביחד עם הרופאה הוחלט על טיפול נסיוני של קייטרודה.
במשך 3 חודשים ניסוי מינון מועט של כ 100 מ"ג כל שלושה שבועות אך כעט בבדיקה נראה כי חל גידול של כ 20% בגידולים.
הרופאה אמרה לו כעת לקבל טיפול של כ 580 מ"ג קייטרודה בכל שבועיים.
ברצוני לשאול האם מינון כזה נהוג משום שזה נראה לו ולנו קצת הרבה.
תודה מראש על המענה,
בברכה,
M
 
פרופ' אלון בן נון  
10:02 03.10.15
קיטרודה היא תרופה הנמצאת בניסויים קליניים למחלות רבות ואין עדיין ניסיון רב וידע מלא על יכולותיה ותופעות הלוואי שלה אם כי בשנתיים האחרונות הצטבר ניסיון לא מבוטל. המינון שהוצע הוא בהחלט בגדר המינונים המקובלים אך בתחום הגבוה.
בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  42  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגית חזה   בית החזה   נפחת ריאות   ריאות   עישון   כירורגיה   כירורגית חזה   סרטן ריאה   גידול סרטני   אמפיזמה
RSS RSS פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה