בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום הרניה, שבר, בקע, קילה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הרניה, שבר, בקע, קילה עמוד 2

פורום הרניה, שבר, בקע, קילה הוא המקום בו אתם יכולים לקבל ייעוץ רפואי בנושאי ניתוח שבר, ניתוח בקע, ניתוח הרניה, בקע במפשעה, כאבים בטבור, לפרוסקופיה, בקע בהריון, בקע לאחר הריון, בקע חוזר, בקע טבורי, בקע אצל ילדים, בקע ופעילות גופנית ועוד
מנהלי פורום הרניה, שבר, בקע, קילה:
ד''ר דוד נויפלד
לפרטים נוספים
ד''ר רפאל אלון
לפרטים נוספים
 
שושנה
09:43 30.06.14
לאחרונה אובחן אצלי בקע מפשעתי מצד אחד, ע'י כירורג ששלח אותי לאולטרא סאונד מיפשעות כולל בקע, והיה רשום שם אם אנני טועה-מפתח קל בתעלת המיפשעה, [פשוט שמתי היכן שהוא את התוצאה ןהיא כרגע לא לפניי]
אני נוטלת מיקרופירין 75 בגלל הצרות קלה בקרוטיס, וכן נוטלת סימבסטטין וטריטייס וזיזוטיאזיד, בת 56
אבקש לדעת האם עלול להיות מצב של דימום פנימי באיזור הבקע בגלל שנוטלת אספירין? או שהחשש שלי מיותר? אני קצת לחוצה מזה,
שהריי עד כמה שאני מבינה, הבקע הוא סוג של קרע, וקרע נראה לי עלול לדמם, האם אני טועה? איך זה מתנהל במצב של בקע ושימוש במדלל דם?

בתודה בשביל התשובה
 
ד''ר דוד נויפלד  
10:45 30.06.14
כמה דברים.
מה שאת מתארת איננו בקע והאבחנה צריכה להיות בבדיקה ידנית - עם התבלטות תוכן הבטן החוצה.
אין חשש מיוחד לדימום דווקא שם. זהו איננו קרע חריף שיכול לדמם.
הטעות נובעת ממשחקי מילים באין תרגום מדויק יותר לתאר המצב.
שלום,
לפני כעשרה חודשים, לאחר שילדתי, נוצר לי בקע בבטן. בזמנו יעצו לי לנסות להכניס אותו לבד בעדינות וזה אכן עבד.
לפני מספר ימים, לאחר שעשיתי כפיפות בטן זה חזר, קטן יותר. שוב אני מחזירה את זה לאט ובעדינות.
שאלתי- האם מותר לרוץ במצב כזה? (אני רצה כ-7 ק"מ, 3 פעמים בשבוע), והאם מעכשיו אני תמיד אהיה תחת החשש שהבקע יתפרץ? האם מעכשיו אסור לי בכלל לעשות תרגילי בטן?
תודה.
 
ד''ר רפאל אלון   
13:14 26.06.14
לא ברור משאלתך באיזה בקע מדובר. טבורי? מפשעתי? אחר? בעקרון לאשה צעירה בריאה ופעילה הייתי ממליץ על תיקון הבקע בניתוח פשוט.מותר לרוץ צריך להמנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני (הרמת משקולות, כפיפות בטן)
 
מירי
14:30 26.06.14
 
ד''ר רפאל אלון   
01:46 27.06.14
 
אייל לוי
13:00 26.06.14
שלום ,
שמי אייל ואני בן 40. בבדיקת אולטראסאונד שביצעתי, התגלה שיש לי בקע בשני הצדדים. מדי פעם, יש לי כאבים בצד ימין.
בעוד כשבועיים אני נוסע לחו"ל לטיול עם המון טיולי טבע ואטרקציות - האם מומלץ לשים חגורה בזמן ההליכות ?
האם אני יכול לעלות על רכבות הרים מאד גבוהות?
האם אני יכול לסחוב תיק על הגב? (אני חושב שהתיק מפעיל לחץ על חגורת הבטן)
תודה רבה,
אייל
 
ד''ר רפאל אלון   
13:15 26.06.14
אולטרא-סאונד אינה בדיקה טובה לאבחון בקע. פנה להתייעצות עם רופא כירורג
 
יוסי
17:22 24.06.14
דוקטור שלום רב.
אבי בן 69 חולה מזה 4 שנים במילופיברוזיס ראשונית והמצב כרגע יציב ב"ה.
לאבי התגלה לאחרונה בקע מפשעתי קטן בצד ימין.
האם כדאי לו לעבור ניתוח או עקב מחלתו מומלץ להמנע מניתוח לתיקון הבקע.
תודה רבה על העזרה
 
ד''ר רפאל אלון   
20:39 24.06.14
אם הבקע אינו גורם לכאב או כל בעייה אחרת אין צורך בתיקון הבקע. מחלתו אינה מהווה הוריית נגד לתיקון בקע
 
בוריס
23:18 22.06.14
האם כשיש בקע מפשעתי, להיתכופף אל הרצפה,[זוית של 90 מעלות] תדיר, כדיי לאסוף את חפצי הילדים המופזרים פה ושם, איך זה הולך במצב בקע? זה לא שייך, או זה גרוע?

יום טוב
 
ד''ר רפאל אלון   
23:49 22.06.14
לפעולה שתאתר אין השפעה משמעותית על הבקע. רצוי להמנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני
 
ד''ר דוד נויפלד  
07:57 23.06.14
מה שאתה מתאר לא טוב לגב! צריך להתכופף בכריעת הברכיים.
 
בוריס
00:05 23.06.14
אילו מאמצים מעלים את הלחץ התוך בטני? מה לדוגמה?
רשימה קצרה תעזור מאוד
 
ד''ר דוד נויפלד  
07:55 23.06.14
הרמת משקולות, תרגילים לחיזוק שרירי הבטן, מאמץ בשירותים כולל מאמץ להשתנה...
 
ארי
01:27 22.06.14
האם הליכה של שנים עם קביים קנדיים שמשקל שניהם זה בערך 1.4קילו יכולה עם הזמן לגרום,או לזרז,לסייע בהיווצרות בקע מיפשעתי?
ו ב. האם לאורך זמן דחיפות של דלת ברזל כבדה עם קפיץ מחזיר בכניסה ,יכולות להוות גורם או זרז לבקע?
באיזה שלב של הבקע נהוג לנתח?כשהוא קל ,או בינוני,או אחרת?
ולבסוף. מהו המשקל המקסימלי ש מעליו לא מומלץ להרים במצב בקע מיפשעתי?
 
ד''ר דוד נויפלד  
08:29 22.06.14
1. לא שידוע לי.
2. לא.
3. כאשר הבקע מפריע.
4. 5ק"ג.
שלום למומחים הנכבדים,
אבי בן 72 חולה בשחמת הכבד ומבצע כל כ- 3 שבועות ניקור מיימת. לאחר בדיקות תקינות, נמצא מוכן לביצוע TIPS . בנוסף לשחמת יש לאבי בקע מפשעתי גדול מאוד שאינו כלוא. הרופאים המליצו לא לנתח אותו בכדי לתקן את הבקע היות וחששו להרדימו דבר שלדעתם מסוכן בשלב בו הוא סובל מהשחמת. שמעתי שישנה תרופה חדשה / ישנה שממעטים להשתמש בה לצורך הרדמה לניתוחים מסיבה כלכלית ..? שמה של התרופה "אולטיבה" והבנתי שבעזרת תרופה זו קל לנתח חולים במצבו של אבי. אני מבין את דאגת הרופאים אולם חייבת להיות דרך לפתור את בעיית הבקע של אבי. הבקע המפשעתי שלו גדול מאוד מאוד ! ומאוד מפריע לו בתפקוד .
מה עלינו לעשות ?
תודה על תשובתכם,
 
ד''ר דוד נויפלד  
08:16 15.06.14
במצב כזה של שחמת ומיימת גדולה המצריכה ניקוזים - לנתח אפשר אבל יהיה לריק, כיוון שסיכויי ההחלמה ירודים, סיכויי הזהום גבוהים ובלחץ תוך בטני גבוה סיכוי שהתיקון יחזיק - נמוך. לא מאמין שתמצאו מישהו שיהיה מוכן לקחת על עצמו הסיכון ויותר מכך שיהיה מוכן לסכן כך החולה!
שלום,

חמישה ימים לאחר ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי לפרוסקופי, הופיע כאב חד בצד החיצוני של הרגל בין מפרק הירך לברך. הכאב מופיע לפרקים ומרגיש כמו דקירה עזה במקום. תחושתי היא שעצב כלשהו נפגע, לא בהכרח בניתוח.

מעבר לכך הכל נראה תקין וללא כאבים נוספים כבר בשלב זה.

השאלות:

1. האם ניתן להסביר את הכאב ולקשרו לניתוח?
2. חשוב מכך - האם יש משהו שניתן לעשות בעניין הכאב?

אשמח לשמוע, תודה מראש, תומר
על פי התיאור קשה לדעת אם הכאב העצבי קשור לניתוח או לא. רצוי להתייעץ עם הרופא המנתח.ישנה גם אפשרות שמקור הכאב בבעיית עמוד שדרה. הטיפול הוא נגד כאבים ולרוב הבעייה חולפת מעצמה
 
תומר
22:12 14.06.14
שלום,

תודה על התשובה. אם כך, מהי הדרך הטובה ביותר לזהות את מקור הכאב? האם קיימת בדיקה שכזו? לאיזה תחום ברפואה כדאי לפנות על מנת לקבל תשובות?

תומר
 
אליהו
11:20 16.05.14
לרופא הנכבד שלום רב,
האם כאבים כלשהם (אומנם לא גדולים, אבל מורגשים בחלק מהזמן) + נפיחות מסוימת באזור הניתוח, זה דבר נורמלי, או בעייתי, שבוע לאחר ניתוח בקע (מפשעתי, במבוגר)? ולאחר שבועיים? אחרי כמה ימים (בממוצע) לאחר ניתוח כזה, צפויה חזרה למצב נורמלי (היעלמות הכאב והנפיחות), בגבר בן 75, רזה, שמצבו הכללי טוב?
תודה ושבת שלום. אלעד
 
ד''ר דוד נויפלד  
13:18 16.05.14
חודש עד ששה שבועות.
 
אליהו
09:49 02.06.14
ד.נ.
האם, עקרונית, קיימת אופציה רפואית כלשהי, שאיננה כירורגית, לטיפול במקרה שנותר כאב כלשהו לאחר 6-4 שבועות מיום ניתוח הבקע? בברכה, רמי
 
ד''ר דוד נויפלד  
10:52 02.06.14
יש צורך להעריך את הכאב, מיקומו, והפזור שלו. לראות אם נפגע אחד מעצבי המפשעה ועד כמה הכאב משבש את אורח החיים הטבעי של החולה לפני שמחליטים לפעול.
 
אליהו
17:16 04.06.14
ד.נ.
ואם מתברר שאחד מעצבי המפשעה נפגע, האם ניתן לתקן זאת בדרך לא כירורגית? או רק בדרך כירורגית? או לא ניתן בשום דרך? בברכה, אלי
 
ד''ר דוד נויפלד  
09:05 08.06.14
לתקן לא ניתן. אפשר לטפל בהזרקות. אם לא עוזר, צריך ניתוח של שחרור העצב או כריתתו המלאה.
 
אורי
22:27 28.05.14
שלום ,
סובל מכאבים ולחץ במפשעה כבר שנתיים וחצי , התגלה באולטראסאונד בקע 4 מ"מ
בMRI לא התגלו בקעים.
מפרק ירך תקין , כליות תקניות
מה עושים?
 
ד''ר רפאל אלון   
10:33 29.05.14
א. נבדקים אצל אורטופד
ב. אין לך בקע. אין דבר כזה "בקע של 4מ"מ "
שלום
אני בן 48 עברתי ניתוח בקע לפרוסקופי עם רשת,לפני כשנה וחצי.

לפי אולטרה סאנוד השבוע הבקע חוזר בגודל 13 מ"מ. (נפיחות באזור הבקע)

איזה ניתוח מומלץ לעבור כעת?
 
ד''ר רפאל אלון   
19:15 23.05.14
קשה לענות על שאלתך מבלי לבדוק אותך ולהתרשם מהבקע , אם באמת קיים כזה. בד"כ כאשר ישנה חזרה של בקע שנותח בשיטה אחת, התיקון החדש מבוצע בשיטה אחרת..
 
אליהו
08:35 19.05.14
ד.נ.
לגבי ההמלצה להימנע ממאמצים במשך 3 שבועות לאחר ניתוח בקע, לאילו מאמצים הכוונה? לנהיגה? לשחייה? להליכה? או למאמצים אחרים או נוספים (אילו) ? בברכה, רמי
 
ד''ר דוד נויפלד  
09:00 19.05.14
כל מה שמפעיל הפעלת יתר את ה"קוביות" - שרירי הבטן.
 
אליהו
22:55 19.05.14
ד.נ.
אינני ביולוג, ביוכימאי, פיזיולוג, וכו', אשר על כן איני יודע מה מפעיל ב"יתר" את שרירי הבטן. למשל נהיגה? הליכה רגילה (לא נמרצת) ? שחייה (בסגנון קל - חזה או גב)? אודה על הבהרתך. בברכה, רמי
 
ד''ר דוד נויפלד  
07:33 20.05.14
הבנתי. עניתי. לא למתוח מתיחת יתר השרירים. כלומר: לא להרים משאות מעל 5ק"ג, לא לעשות תרגילי חיזוק לשרירי הבטן, לא להתאמץ בשירותים בזמן יציאה וכו'...
 
אליהו
16:23 17.05.14
ד.נ.
מה ניתן לעשות למניעת התעטשות (היא, כידוע) מתרחשת אצל כולם) אשר, לאחר שבועיים של ניתוח הרניה, מכאיבה מאוד באזור הניתוח? שבוע טוב. רמי
 
ד''ר רפאל אלון   
21:31 17.05.14
התעטשות הינה פעולה שאינה ניתנת לחיזוי ו/או למניעה..
ד''ר שלום
אמא שלי בת 60 ,ולפני כעשר שנים הסירו לה את הרחם והשחלות בעיקבות מיומה ודימומים.
לאחר כמה שנים נוצר בקע שהלך וגדל שלא טופל עד עכשיו.
מזה שנתיים שזה כואב לה ומציק.
כנראה שישנם גם הידבקויות. מה שהומלץ זה לפורוסקופיה עם אפשרות לפתיחת בטן תוך כדי. כבר פעמיים שקבעו לה תור לניתוח בבית חולים ובסופו של יום שלחו אותה הביתה ללא ניתוח בגלל ''מקרי חירום''.
מה אתה מציע לעשות? לגשת לבית חולים פרטי? זה נורא מכביד פיזית ונפשית.
תודה מראש.
 
ד''ר דוד נויפלד  
13:18 16.05.14
אסור לי להציע אבל...
אתה נתת הפתרון...
אלה תנאי המערכת הציבורית!
 
אליהו
06:40 13.05.14
ד.נ.
האם, בעקבות ניתוח בקע, צפויה עצירות (או הפסקת יציאות)? למשך כמה זמן (ימים), בממוצע? האם רצוי, בשלב כלשהו (כמה ימים לאחר הניתוח?) לזרז את היציאות ע"י "מרככי צואה", גליצרין, או תכשירים דומים?
בברכה, רוביק
 
ד''ר רפאל אלון   
07:05 13.05.14
בד"כ לא צריכה להיות הפרעה ביציאות. אם אתה מוטרד אתה יכול להשתמש במרכך צואה מהסוג שציינת
 
אליהו
22:17 13.05.14
ד.נ.
האם כוונת אדוני היא שאם אין יציאות ביומיים-שלושה הראשונים לאחר הניתוח, זה כן בעייתי ודורש טיפול? אציין שיותר מהעובדה שאין יציאות (שקצת מטרידה אותי), מטריד אותי בעיקר העדר מידע ברור לגבי השאלה האם תופעה זו רגילה/תקינה או חריגה (ולכן דורשת טיפול). בביה"ח לא מסרו לי שום מידע בנקודה זו (בניגוד לנקודות אחרות), ולא הצלחתי, לצערי, לקבל על כך מענה בתשובת אדוני. לכן אבקש הבהרה. בברכה, רוביק
 
ד''ר רפאל אלון   
19:41 14.05.14
לעתים לאחר הרדמה וניתוח יכולה להיות עצירות. אם תגיע למצב הזה תוכל להשתמש במרככי צואה ו/או חוקן. בד"כ אין בעיה כזו ולא מקובל לתת טפול מונע..
 
חגית
19:07 08.05.14
אחרי ההריון הראשון התחילו לי כאבים באים והולכים בטבור. אחת לחודש בערך אני סובלת מכאבי תופת במרכז הטבור לכמה ימים שמחריפים עם שיעול ומאמץ. מורגשת בליטה קטנטונת באיזור בו היה פעם עגיל בטבור (הכאב הוא לא בחור העגיל אלא במרכז הטבור ממש). אציין שהעלתי משקל של כ-25 ק״ג גם בהריון הראשון וגם בשני (אותם ירדתי כבר). בבדיקת רנטגן ואולטרסאונד לא גילו דבר.
התחושה היא מלבד הכאבים החזקים של משהו שנמתח בפנים, משהו זז וחוסר נוחות.
האם יכול להיות שמדובר בבקע? איך ניתן לאבחן אם בצילומים לא ראו כלום? האם אני צריכה להבדק אצל כירורג בזמן שמופיעים כאבים או שזה לא משנה?
 
ד''ר דוד נויפלד  
08:45 11.05.14
כן. צריכה להבדק ע"י כירורג רצוי לא בזמן כאבים ע"מ לאפשר בדיקה יעילה ומספקת.
 
רמי
09:14 12.04.14
בן 52, מספר שאלות:
בעקבות בליטה בצד שמאל והרגשת "פקיעה" בעת שיעול, הלכתי לכירורג. הבדיקה שלו היתה חיצונית (מישוש האזור) והוא קבע מייד שזה בקע. אבל גם אמר שזה דו צדדי והזדרז לקבוע לי תור לניתוח, למרות שבצד ימין אין בליטה ואין שום תחושה הדומה לזו שבצד שמאל.
1. האם בדיקה חיצונית כאשר אין סימנים (צד ימין) היא אמינה? מה הבדיקה האמינה ביותר לבקע מפשעתי?
2. אני פעיל ספורטיבית (3-4 פעמים בשבוע הליכון + משקולות). אם לא הייתי עושה ספורט, חד משמעית הייתי עושה לפרוסקופיה.
מכיוון שאני מניח שאשוב לעשות ספורט לאחר החלמה - האם עדיף לעשות ניתוח בשיטה הפתוחה כדי להקטין הסיכון לסיבוכים מהפעילות הספורטיבית שלאחר החלמה?
3. האם ייתכן שהבקע הזה משפיע גם על תדירות מתן שתן בלילה (קרי - יוצר לחץ על השלפוחית)?כבר מזמן איני מעביר לילה ללא השכמה אחת לפחות ובחודשים האחרונים גם 2-3 פעמים בלילה.
 
ד''ר רפאל אלון   
12:00 12.04.14
הבדיקה האמינה ביותר הינה בדיקה גופנית ע"י כירורג
אם אתה פעיל גופנית (הן בעבודה או בספורט) החזרה לפעילות תהיה מהירה יותר אחרי ניתוח לפרוסקופי. אני ממליץ שתבדק ע"י אורולוג לפני הניתוח כדי לבדוק אם אין בעייה במערכת השתן (כמו הגדלת ערמונית למשל).
ד.נ.
ואם יש ערמונית מוגדלת (שלא מפריעה במיוחד, מטופלת בתרופה, יציאה אחת בלילה לשירותים), מה השפעתה על ניתוח הרניה? כיצד היא משנה את אופי הניתוח או את תוצאתו? חג שמח. אלי
 
ד''ר רפאל אלון   
16:01 14.04.14
לפעמים יכולה להיות תופעת לואי של אצירת שתן עם צורך להכנסת קטטר
 
אליהו
11:09 15.04.14
ד.נ.
האם יש דרך מעשית כלשהי להיערך בעוד מועד, לפני הליכה לניתוח בקע מפשעתי, כדי למנוע עצירת שתן כתוצאה מהניתוח?
שנית, מה ההסתברות, לפציינט מבוגר ממוצע, לעצירת שתן כתוצאה מניתוח זה?
חג שמח. אבי
 
ד''ר רפאל אלון   
12:16 15.04.14
אפשר להתייעץ עם אורולוג
בכל מקרה הסיכוילאצירת שתן (כותבים אצירה ב-א מלשון לאצור,לאגור) הוא נמוך
 
רונן
09:50 06.05.14
חג שמח , לאחר התקף לב וצינתור, מטופל בכדורים
מגללי דם , תוך כמה זמן ניתן לעבור נתוח
בקע מפשעתי והאם יש איזה סיכון אם לא
יעשה אין הניתוח ( חוץ מנפילות אין כאבים )
 
אליהו
23:21 28.04.14
ד.נ.
במאמר רפואי שפורסם ברשת לפני שנים אחדות, שכותרתו "פריצת דרך: ניתוח הרניה", דווח על שיטת ניתוח בקע, המבוצעת באחד המרכזים הרפואיים הפרטיים, בה החולה משוחרר לביתו שעתיים לאחר סיום הניתוח ויכול לחזור מיד לפעילות שגרתית, כולל ספורטיבית. עוד צוין במאמר שהשיטה הובאה לארץ ע"י פרופסור ישראלי ידוע מאוד.
הייתכן? זה מוכר ומקובל? בברכה, רוביק
 
ד''ר דוד נויפלד  
08:03 29.04.14
עם כל הכבוד...
מה שקראת אינו מאמר רפואי. קראת פרסומת מתוצרת ישראבלוף.
ה"שיטה" אינה מיוחדת או יחודית. המדובר ברשת פטנט שהיתה קיימת ברוב בתי החולים בארץ לפני 4-5שנים וכיום כבר לא - מסיבות שונות. אין פה שום דבר חריג או מיוחד.
שלום רב דוקטור יקר,
הכתבה המוזרה שתיארתי נכתבה ע"י ד"ר איתי גל (כך כתוב בה), מומחה לרפואת ילדים בכללית, עוסק במחלות זיהומיות, משמש שנים רבות ככתב רפואי של ynet, ומתנדב בעמותה למען ילדים חולי סרטן. האם זה לא חריג ואומר דרשני שאדם כזה יפרסם כתבה שקרית? בברכה, רוביק
 
ד''ר רפאל אלון   
23:04 29.04.14
ניתוח בקע בהרדמה מקומית ניתן לביצוע ומבוצע במרכזים שונים. הרדמה מקומית כרורכה בכאב מסוים של הזרקת החומר המרדים ובאי נוחות מסוימת למנותח. לכן ברוב הארצות מבוצעים ניתוחי בקע מפשעתי בהרדמה כללית או איזורית. הכתבה שאליה אתה מתייחס אינה שקרית אך יש בה מעין פרסום סמוי למתח/ים מסוים/ים.
היתרון בהרדמה מקומית הוא בכך שניתן לשחרר את המנותח זמן קצר לאחר הניתוח.
במרכז מפורסם לניתוחי בקע בלבד בקנדה מבוצעים רוב הניתוחים בהרדמה מקומית. צריך להבין שיש הבדל בין אוכלוסיות שונות ביחס לכאב, אינוחות וכו'. במזרח התיכון המנותחים אינם רוצים לסבול מכאבים....
 
ד''ר דוד נויפלד  
09:22 30.04.14
הוא לא מתמצא בנושא וכותב מה שמוכרים לו.
זו אינה כתבה רפואית אלא כתבת ענין לקהל הרחב.
 
אלי
11:04 28.04.14
שלום רב
עברתי לפני כשבועיים ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית.
להבנתי, בשיטה זו מונחת הרשת בצד הפנימי של הבטן כמעיין "טלאי פנימי".
האם אני יכול לחזור כבר עתה לעבודתי שכוללת הרמת משקל?
(לכאורה העלאת הלחץ התוך ביטני אמורה אף להצמיד טוב יותר את הרשת לפגם בדופן הבטן - טענה נכונה או שגויה).
כמו כן, מה אחוז הישנות הבקע לאחר ניתוח בשיטה זו והאם הוא קטן ביחס לשיטה הפתוחה?
אם קיימת הישנות של הבקע, האם ניתוח התיקון החוזר חייב להיעשות בשיטה הפתוחה?
האם סדרה של שיעולים חזקים או התעטשויות עלולה לגרום להישנות של הבקע?
תודתי מסורה לך מראש על זמנך ותשובותייך
 
ד''ר רפאל אלון   
22:55 28.04.14
שיעולים והתעטשויות אינןם יכולים לגרום לחזרה של הבקע. אתה צודק בהנחתך שהעלאת הלחץ התוך בטני אמור להצמיד יותר טוב את הרשת למקומה. הכירורגים הם אנשים שמרנים שנוהגים להיצמד להרגלים מן העבר... הרשתות בניתוחי הבקע מקובעות למקוםן ע"י תפרים או "נעצים" מיוחדים ונדבקות למקום תוך יממה עד שתיים. החשש הוא שהרקמות של הגוף לא יחזיקו מעמד תחת עומס. לכן נוטים להמליץ על הימנעות ממאמצים למשך 3-4 שבועות מהניתוח.
כאשר בקע חוזר מקובל לבצע את התיקון הבא בגישה שונה. כמובן שזה אינו חוק בל יעבור אלא תלוי בנסיון הכירורג, בסוג הבקע שחזר, מצב הרקמות באזור ועוד.
 
אלי
20:47 29.04.14
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  67  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח הרניה   ניתוח בקע   הרניה   בקע   שבר   קילה   בקע טבורי   בקע חוזר   בקע במפשעה   בקע בהריון   בקע אחרי הריון   פרוקטולוג
RSS RSS פורום הרניה, שבר, בקע, קילה