בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב

פורום ניתוחי לב יעסוק ב: ניתוח לב, ניתוח לב פתוח, סטנט, ניתוח מעקפים, ניתוח מסתמים, התקף לב, טרשת עורקים, צינתור, פרוזדור לב, מחיצת לב, כירורגית לב ועוד
מנהלי פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב:
ד''ר ינאי בן גל
לפרטים נוספים
ד''ר דני פינק
לפרטים נוספים
ד''ר גיל בולוטין
לפרטים נוספים
שלום רב!
אני מועמד להשתלת ריאה (סיליקוזיס). פועל שעבדתי עמו, עבר השתלה ב"בילינסון" של ריאה אחת, למרות שסיליקוזיס פגע בשתי הריאת באותה מידה. האם זה מקובל להשתיל ריאה אחת בלבד? תודה.
שלום רב! אני מועמד להשתלת ריאה (סיליקוזיס).
1. האם ישנם סיכווים יותר גבוהים למצוא את הריאה המתאימה להשתלה במדינה יותר גדולה כמו ארה"ב?
2. האם ישנם מקרים בארץ שהחולה נפטר עקב כך, שלא מצאו לו הריאה המתאימה להשתלה?
תודה.
יגאל שלום

למיטב ידיעתי הסיכויים לקבל ריאה להשתלה יותר טובים בארה"ב לעומת ישראל.
אבל, ברוב מדינות העולם התושבים המקומיים בעדיפות להשתלה על פני אזרחים זרים ולכן אין בדרך כלל אפשרות לישראלי לקבל ריאה או איבר אחר בארה"ב.

בברכה

פרופ' גיל בולוטין
שלום רב,
בעלי עומד לעבור בקרוב ניתוח להחלפת המסתם.
מבדיקות שערכתי עבורו הבנתי כי ישנו מסתם חדש בשם on x וישנו מסתם של חברת אדוארס.
מקריאה נוספת הבנתי כי מסתם ה-on x דורש דילול נמוך יותר של הדם(רמות inr של 1.5-2).
האם המסתם הזה הוא המומלץ ביותר לבעלי?
מה הם השיקולים שאמורים לעמוד לנגד עיננו בבחירת מסתם?
תודה רבה
Onx הוא מסתם מכני ואדווארדס ביולוגי. השיקולים נרחבים ומחייבים הכרת בעלך
למאפיינים שונים כמו אורח חיים תחלואה גיל וכו. ממליץ להפגש עם מנתח שיסביר לכם ישירות .
שלום רב, אני מתעד לעבור ניתוח להחלפת המסתם בחודש הקרוב. הבנתי שניתוח בשיטת זעיר פולשני/מינימל שאיננה כרוכה בפתיחת בית החזה היא שיטה יחסית חדשה ושאין עדיין מספיק סטטיסטיקות עבורה. אם זאת הבנתי שבהשוואה לניתוח המסורתי (ניסור עצם בית החזה) זמן ההתאוששות טוב יותר וישנם סיכונים(בעיקר זיהומים) פחותים יותר. רציתי לדעת בבקשה מה הסיכונים בניתוח זעיר פולשני?הבנתי,מקריאה ברשת,כי יש סיכוי שהמסתם ״יטייל״ בעוד כמה שנים בעורק דבר שמהווה סכנת חיים. אני בן 37,עד כה בריא לחלוטין, וההודעה על מצבי נחתה עליי כרעם ביום בהיר-אבקש התייחסות עד כמה שניתן לטיפול המומלץ עבורי. תודה רבה.
רועי שלום

ישנן מספר שיטות להחלפת המסתם האאורטלי. חתכים קטנים, דרך חלק מעצם החזה ודרך המרווח הבינצלעי.
בנוסף צריך להחליט באיזה מסתם כדאי להשתמש: מכני, ביולוגי, או ביולוגי ללא תפרים.
לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות והבחירה צריכה להיות שלך על סמך הסבר פשוט אך מלא של השיטות והמשמעות.
אם תרצה אשמח לפרט יותר בפגישה.

בברכה

פרופ' גיל בולוטין
היי ד"ר גיל,

תודה על תשובתך המהירה.
אני כבר יודע שאני אמור לקבל מסתם מכאני,

השאלה שלי האם כדאי לעשות זאת בניתוח בשיטה המסורתית או בניתוח זעיר פולשני?

תודה
רועי שלום, אין כל סיכון מוגבר בניתוח זעיר פולשני כאשר הוא מבוצע על ידי צוות המיומן בכך וכאשר הוא מבוצע בחולים המתאימים.
לגבי המסתם, אין כל סיבה שמסתם יטייל בגוף. המסתם שמושתל באנשים בגילך אינו שונה כלל ממסתם כירורגי רגיל וככזה הוא אחוז היטב ברקמת הלב.

בהצלחה
 
רועי
15:10 19.04.16
ד״ר ינאי,
תודה רבה.
עזרתם לי מאוד.
עברתי ניתוח מעקפים ב08/03 מאז הניתוח יש לי כאבים בגב וגם בצוואר
האם יש מנותחים אשר מרגישים את הכאבים הללו ?
מה עושים הקוראים בעקבות הכאבים ?
נועם שלום
הכאבים הללו אופייניים לאחר ניתוח לב. הסיבה לכך היא שפתיחת עצם החזה גורמת ללחץ מסוים על החוליות מאחור. בדרך כלל זה חולף לאחר מספר שבועות.
מומלץ להרבות בפעילות גופנית ובהפעלת הידיים ובית החזה. הכל בצורה מתונה והדרגתית. חשוב להימנע מהפעלת לחץ גבוה על עצם החזה למשך שישה חודשים עד להחלמת עצם החזה. הכוונה להרמת משקלות גדולים וכדומה.

בברכה

פרופ' גיל בולוטין
שלום ד'ר אני בן 57, עם MVP מינורי, י.ל.ד. ותופעת פעימות מוקדמות, שמציקה לי מידיי פעם, לפני שנה וחצי עברתי PAF בעקבותיו קיבלתי טומבקור 50 2 ליום, עם קרדילוג 1.25 מינון נמוך של הקרדילוג בכלל שיש לי בראדיקרדיה.יתר שומני דם- מאוזן והיצרות קרוטיס בעורק אחד 25% . מזה כמה ימים שהתחלתי לחוש כאב מסוים שמזכיר דקירה אבל לא תמיד כי הכאב השתנה גם לכאב שלא מזכיר דקירה כאב לא חזק שהופיע במשך כ 4 ימים למשך כמה שניות כאב שבא והולך בא והולך באיזור הצלעות משמאל בקו שמתחת לבית השחי, כאילו במוקד ליד הפיטמה אך בעומק בית החזה, אתמול זה שוב הופיע כשעה אחרי הליכה בשכונה,כאב שבא והולך, הפעם זה הטריד יותר אז לקחתי אקמול כדיי לבדוק האם זה יחלוף, כעבור חצי שעה זה קצת נחלש, אבל לא הפסיק, התחלתי להלחץ מזה , חיכיתי עוד ואז התחלתי לחוש כאב יותר חזק ואז הופיעו לי מחשבות שזה אולי מהלב כי האקמול לא משפיע, כעבור 3 שעות הכל נחלש ונפסק, היום לא ממש הרגשתי את זה, אך ביקרתי אצל רופא המשפחה, עשיתי א.ק.ג. שהיה תקין, הרופא אמר שלא חושב שזה לבבי, ושאל האם עברתי מיפוי לב מתי שהוא ומה הבדיקות שעשיתי, הזכרתי לו שהיה לי הולטר לב לפני 4 חודשים ואקו לב לפני כשנתיים וחצי, רשם לי רוקסט +, וחזרתי הבייתה, שאלתי , ממה זה יכול להיות?האם צריך לעשות משהו בנידון?בדיקות? או לחכות עם הסיפור לראות מה יהיה, אולי זה היה משהו חולף אשמח לקבל עצה
צבי שלום
אין לדעת אם מה שחשת היה מהלב.
אבל, להערכתי, כדאי להתייעץ עם קרדיולוג שיברר פרטים נוספים, יבדוק אותך וימליץ האם יש צורך בבדיקות נוספות.
לדעתי, בגיל 57, רצוי לעבור מיפוי לב או מבחן מאמץ כחלק מהשלמת הבירור.
בברכה

פרופ' גיל בולוטין
שלום ד'ר


האם כאשר מינון הליפיטור הועלה, ואז הופיעו כאבי שרירים, עשוי גם להופיע פרפור פרוזדורים? יש קשר בין הדברים? אני שואל היות וכאשר מופעים כאבי שרירים סימן שישנו אפקט שלילי של הסטטין על השרירים והיות והלב הוא גם שריר, האם הוא יכול להגיב בהפרעת דופק כמו פרפור פרוזדורים או רפרוף שלהם?
יצחק שלום

למיטב ידיעתי אין קשר בין כאבי השרירים, שלעיתים מופיעים כתופעת לוואי של הטיפול בליפיטור, לבין פרפור עליות.
בכל מקרה יש להתייעץ באופן אישי עם הרופא המטפל או הקרדיולוג.
בברכה
פרופ' גיל בולוטין
שלום דר'

קרוב מישפחה שלי בן 59 עבר לפני כמוה זמן פרפור\רפרוף פרוזדורים
הטיפול שמקבל טמבקור 50 2ליום וקרדילוג 0.6 חצי מ1.25 בגלל שהוא בראדיקרדי
נאמר לו שחייב לקחת את שני הסוגים ואסור לקחת טומבקור לבד בלי הקרדילוג
למה. מה הסיבה לכך?למה חייב את הקרדילוג גם?

חן חן
יונתן שלום

לא ניתן לתת תשובה בנושא זה במסגרת הפורום.
ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל והקרדיולוג.

בברכה

פרופ' גיל בולוטין
שלום דר'

האם המינון של הקרדילוג מינון של 0.6 בעצם חצי כדור של 1.25 האם החצי כדור הזה הוא עדיין יעיל או שלא? האם משפיע או לא?
יונתן שלום

אני משער שמדובר בחצי כדור של 1.25.
בנוגע לתרופות ומינונים אני ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל או הקרדיולוג המטפל.

בברכה

פרופ' גיל בולוטין
שלום ד'ר

ברשותך שאלה חשובה לי, קצת רקע, גיל 57 25% היצרות בקרוטיס סובל מידיי פעם מאקסטרא סיסטולות לפני שנה היה מצב של PAF בעקבותיו טיפול בקרדילוג 1.25 וטמבקור 50 2 ליום יתר ל. ד. ערכים מישתנים של כ בין 120 וכ 130+ ליפעמים קפיצות של משהו כמו 140 סיסטולי לוקח מיקרופירין 75 ליפיטור 20 טריטייס10 ליום
בערכי השומנים הייתה יציבות עד לפני שנה , עם סימבסטטין 20, הערכים היו כ כולסטרול כללי כ 135 HDL כ55 ו LDL כ 64 עד שיום אחד ערכי הLDL עלו ל87 ללא כל שינוי או סיבה סבירה בעקבות כך ובעקבות חולשת שרירים הוחלף לליפיטור 20 ה LDL ירד ל 64 כעבור 3 חודשים עלה ל 69, בבדיקה שנערכה כעת לאחר 9 חודשים הLDL הוא 86 אם כך שוב עליה, היות ויש לי כבר טרשת מוכחת בקרוטיס וגורמי סיכון כמו י ל ד באיזה ערך של LDL רצוי שאהיה?
אני שמעתי כבר מזמן שיש לקרדיולוגים בארה'ב שלחולים עם גורמי סיכון טרשתיים רצוי להיות עם LDL נמוך מ70 גם אם לא עברו אירוע לבבי ראשוני, בכדיי לנסות להאיט את היתקדמות הטרשת שהיתגלתה אצלם, האם המלצה זו אומצה בקרב הקרדיולוגים בישראל? הכם ההמלצה חלה גם לחולה כמוני? במידה וכן, מה עליי לעשות?

תודה
 
ד''ר ינאי בן גל  
09:55 22.02.16
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: קרדיולוגיה - רפואת לב.
אני מבין מהי הסתיידות ומהו LAD, כ"א בנפרד. אלא של נהירה לי משמעות האבחנה.
אותה אבחנה בדיוק נרשמה לי ב- CT גסטרו לפני כשבע שנים. הקרדיולוג ביטל את הממצא כלאחר יד. "אנחנו, הקרדיולוגים" אמר, "לא אוהבים להסתמך על פיענוחים של גסטרו".
אז הוא אמר, ולפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח 2 מעקפים, אחד מהם ב- LED, ובמרוצת השנה האחרונה 2 צינתורים, לא על רקע אירוע לבבי שהוא. ולמרות כל אלה, לאחר CT חזה לפני שבוע, חזרה בשנית האבחנה הישנה והמוכרת, "הסתיידות גסה ב- LAD".
הפרוגנוזה ההגיונית שלי גורסת שמדובר באותה סתימה ב- LAD שנעקפה ב- Lima במהלך ניתוח המעקפים. היות והאיזור סטגנטי, מה שהיה אז נותר גם היום. אם כך, האבחון נכון והפיענוח מקסים (או שהועתק מהפיענוח הקודם), כך שאין כאן שינוי לרעה כפי שניתן לחשוש..
ולמרות זאת, אשמח למספר מילים על משמעות ה"הסתיידות גסה ב- LAD.
האבחנה שלך נכונה קרוב לודאי. ידיעה ודאית תהיה רק ב צינתור כלילי
שלום רב,
אבי אובחן כ HIT. זאת לאחר ניתוח מעקפים, שחרור במצב טוב ואשפוז מחדש עם כאבים ברגליים (ונתינת הפארין נוסף לכאבים אלו). האבחון נעשה רק כשבועיים לאחר הניתוח ולאחר שכבר אושפז במצב קשה בטיפול נמרץ.
שאלתי היא: האם תופעה זו נפוצה בחולים שעברו ניתוחי לב? מדוע לוקח הרבה זמן לאבחן אותה אם זו תופעת הלוואי בעלת חשיבות של הפארין.
תודה מראש על ההתיחסות, אני מנסה להבין סיכויי החלמה.

שירן
 
ד''ר ינאי בן גל  
12:19 04.02.16
תופעה ידועה אך לא נפוצה וקשה לעיתים לאבחון.

לא יכול להתייחס לסיכויי ההחלמה מכיוון שלא מכיר את הפרטים. רפואה שלמה
בן 38 חודשיים וחצי אחרי ניתוח תיקון מסתם מיטראלי ( ניתוח מהצד) היתה דלקת חודש אחרי הניתוח ( ההערכה הייתה שזה pps . ה cpr אז בגילוי הדלקת ( מעטפת הלב ויתכן הגיע לשריר ) קפץ מ- 5 ל- 43 . מטופל כחודש בקולחיצין 0.5 מ"ג ואספירין 500מ"ג 4 ביום - ירד ה- crp לאחר כ-3 שבועות ל-7 ( גבול נורמה ) ולפתע 6 ימים אחרי בבדיקת דם שגרתית קפץ ל- 109 !!.כמו כן ה- esr הראה 60 ה- inr קפץ מ2.63 ל- 3.43 ואיזנתי מייד ( עדיין נוטל קומדין) . ה- aptt-sec קפץ ל-71 מ-32 לפני שבוע. יש לציין שה- wbc 7.4 תקין וה- neut% - 73 - בגבול נורמה עליון - תחושתי בימים האחרונים דווקא הייתה טובה מבחינת נשימה גם היום נשימה טובה אךהתחילו מעט דקירות קלות בחזה ימין ושמאל . מה שכן חשתי חולשה בימים האחרונים מעט מאד צינון ומעט כאב ראש.

שאלותי: זה קרוב לוודאי שזה וירוס ולא דלקת ? ( כי כאמור מדדים קפצו למרות שנוטל קולחיצין ואספירין) היתכן שזה וירוס קל ו"תמים" מהחורף שכמו שבא יילך ושבוע הבא הבדיקות יחזרו להיות תקינות ? יש קשר למדדי ה- crp? בדיקת אקו תעזור במתן פתרון ? להפסיק קומדין רק עם הפסקת שאר התרופות ? ( כי אני בקרוב מגיע ל- 3 חודשים ) ואחרונה : כמה זמן אפשר ליטול 4 אספיריןביום - אני כבר כמעט חודש עם זה .
ייתכן שזה וירוס אבל חובה עליך לפנות מיד למרפאת המחלקה בה נותחת לודא שלא מדובר במשהו אחר. לגבי התרופות והאספירין כנ״ל יש לאזן במרפאה, 4 אספירין ביום נראה לי מינון הזוי בייחוד לאור העובדה שאתה נוטל קומדין,,
גש למנתח שלך
כל זאת אצל אדם ללא בעיה לבבית עכשיו.
 
ד''ר ינאי בן גל  
14:52 20.01.16
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: קרדיולוגיה - רפואת לב.
שלום וברכה, אמא שלי בת 62 , עברה לפני חודש ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אוטאלי ביולוגי. לפני שבועיים היא עברה ניקור מכיוון שהיו נוזלים בריאות. מאז היא חשה הקלה ונושמת יותר טוב. במהלך היום היא חשה דופק מהיר, סחרחורות, כאבים בגב בצד שמאל וישנה נפיחות בגב בצד שמאל וכאבים ברגל שמאל.
כיום היא מטופלת בקומדין.
אשמח לקבל את תגובתכם.
אנא פנה לרופא במרפאת המחלקה מה נותחה או למיון. לא ניתן לתת יעץ מסוג זה באתר
 
לילי
18:41 05.01.16
בת 56. בריאה פרט להשימוטו מטופלת ביוטירוקס ומאוזנתאיני סובלת מלחץ דם בדרך כלל זה בסביבות 125-130/80. יש שלי MVP קל גבולי+צר קל.שלא משתנה מ1997 שנה שבה גילו לי את זה .לחץ ריאתי 45 באקו האחרון.אני מתלוננת על הרגשה של דפיקות לב מואצות .אני מרגישה את דפיקות הלב שלי .לא תמיד אני יכולה לשייך את זה למצב מסויים, אולי אחרי ארוחה כבדה ומאמץ פיסי קשה והתרגשות יתר .הארגומטריה תקינה פרט להערה של כושר נמוך(למרות שאני עושה הליכות םעמיים שלוש בשבועלא בקצב מהיר כיוון שאני מתעייפת. ) הרופאה הקרדיולוגית שלחה אותי לבדיקת הולטר לב 24 שעות , כדי לשקול מתן חוסמי ביתא .רציתי לשאול באיזה מקרה אקבל חוסמי ביתא בהתאם לתוצאת הולטר לב ? אלו תרופות אלו?האם זה עוזר ומהן תופעות הלוואי של חוסמי הביתא?המון תודה על הסבלנות והעזרה!
 
ד''ר ינאי בן גל  
17:12 17.01.16
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: קרדיולוגיה - רפואת לב.
לפני כחודש וחצי תיקון מסתם מיטראלי בשיטה מהצד - לפני כשבועיים צרבות קשות לפני כשבוע כאבים בחזה אובחנה דלקת במעטפת קרום הלב סי אר פי 43 מופל בקולחיצין 0.5 מג פעמיים ביום ואספירין 500מג 4 כדור ליום - באקו לב נמצא lvef 45 אחוז - ( לעומת 65 אחוז מלפני הניתוח) האם הצפי שאם הדלקת תטופל - התפקוד של חדר שמאל ישתפר ?

שאלה 2 : לפני מס חודשים אובחנה הרחבה קלה של האאורטה העולה ל42 מ"מ כעת באקו מאתמול רק צוין ששורש האאורטה והאאורטה העולה מורחבים - מתי יש לנתח ? האם יש דרך לעשות זאת בצינתור ? ( כאמור לאחר ניתוח תיקון )
 
ד''ר ינאי בן גל  
17:11 17.01.16
רן שלום, ייתכן ירידה של תפקוד חדרי במידה קלה לאחר תיקון מסתם (כי לחדר יש כעת רק מוצא אחד להזרמת הדם. אך אם זו ירידה משמעותית (כמו שתיארת תיתכן בעיה כלשהיא בניתוח או באמת עקב הדלקת ממנה אתה סובל והענין צפוי לךהסתדר. התייעץ עם המנתח שלך.
לגבי האורטה - המשך מעקב במרפאת ניתוחי לב (גם פה בדיקת אקו כל שנה וייתכן CT על פי שיקול הרופא המטפל שלך במרפאה)

כל האמור לעיל אינו תחליף לייעוץ פרונטלי מול רופא/ מנתח
שלום רב, אני בן 68 לפני 6 שנים עברתי תיקון של המסתם המיטרלי עקב דליפה קשה (פתיחה של בית החזה). לפני שנה עברתי החלפת המסתם האורטלי והחלפת האורטה העולה עקב דליפה קשה והרחבת האורטה(פתיחה של בית החזה) כעת קצת יותר משנה אחרי החלפת האורטה והאורטלי נמצא באקו דליפה קלה במסתם טריקוספידלי שהיתה קודם מינימלית (לפני 6 חודשים דליפה מינימלית) כמו כן נמצא לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה שלא היה קודם. אני במעקב קרדיולוגי ואקו מידי 6 חודשים ומעוניין ב דעתך בנדון. אני מתפקד רגיל ללא מגבלות ועוסק בפעילות קלה כמו שחיה והליכות 1. האם המצב החדש של המסתם הטריקוספידלי זה מצב מדאיג ? 2. האם יש קשר בין לחץ הדם הריאתי המוגבר לדליפה הקלה במסתם הטריקוספידלי ואם כן מהו בבקשה? 3. מה יכול ליהיות קצב ההדרדרות של המסתם הטריקוספידלי. 4. במידה ויהיה צורך להחליף את המסתם הטריקוספידלי בעתיד האם פותחים את בית החזה פעם שלישית ? תודה על התייחסותך. בברכה יעקב
 
ד''ר ינאי בן גל  
17:06 17.01.16
שלום יעקב. לשאלותיך:
1. לא מצב מדאיג אך יש להמשיך מעקב אקו וקרדיולוג מסודר
2. יש קשר בד"כ בין יל"ד ראתי לדלף טריקספידלי - החדר הימני מתכווץ אל מול תנגודת ראתית גבוהה וכך נוצר לחץ גבוה בחדר והשסתום דולף. לעיתים הדלף הוא ישירות בשל בעיה מובנית במסתם.
3. הקצב אינו ניתן לחיזוי בד"כ ותלוי בהרבה גורמים. בד"כ תהליך של שנים.
4. עקרונית כן אבל נדיר ביצוע ניתוח לב חוזר בשל בעיה במסתם זה בלבד.

אין תחליף למעקב וייעוץ קרדיולוג טוב.

ינאי בן גל
 
ציפי
12:11 13.01.16
בת 56. הופניתי להולטר לב בגלל תלונה של הרגשת דפיקות לב. ארגומטריה ואקו תקינים. שמו לי הולטר לב ואחרי שעתיים התחלתי להרגיש כאבי גרון נזלת מעט התעטשות ושיעול וחולשה ולא היה לי חום (בדרך כלל איני מפתחת חום במחלות).האמת , לא הרגשתי יותר דפיקות לב, ממה שאני מרגישה שלאור זה הופניתי .בלילה היה קשה לי להרדם וקמתי לשרותים כמה פעמים ובין לבין נרדמתי .שאלתי היא, האם זה שהייתי חולה כפי שתארתי ועשיתי הולטר באותו זמן ,יכול להשפיע על תוצאות הולטר לב?תודה ענקית על הסבלנות!
 
ד''ר ינאי בן גל  
17:01 17.01.16
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: קרדיולוגיה - רפואת לב.
בן 39 לפני 6 שבועות עברתי תיקון מסתם מיטראלי מהצד שעל פניו עבר בהצלחה תרופות עדכניות :

אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום (חצי שעה לפני ארוחה קומדין 5 מ"ג - מאוזן
קוליחין( 0.5 פעמיים ביום בעקבות דלקת התחלתי לפני 5 ימים
קרדילוק 1.25מ"ג התחלתי אתמול קודם היה נורמלול שלא חשתי טוב ממנו שהיה 12.5מ"ג פעמיים ביום
מגנוקס תוסף מגנזיום בערב
שאלה : מותר לי ליטול תוסף ויטמינים בשם רוטס hr לשיער בתקופה זו ?



לפני כשבועיים הופיעו לי צרבות קשות בבדיקת אא"ג בדיקת אפ או צוין שיתכן מקור וויראלי והמליץ מעקב חשד לגסריטיס ואמור לעבור בעוד כחודש גסטרוסקופיה. לפני כשבוע כאבים חזקים בחזה שמאל הופניתי למיון - נמצא סי אר פי 43 וטרופונין שלילי אקג לא תקין היפוכי וי 5 טי וי 4 כמו כן עליה 1 ממ ליד 2 צניחות פי אר בלידים לטראלים עליות אס טי בלידים פקטוראלים ספירה 11 אלף ליקויציטים עם סטיה שמאלה ניטרופיליה 81 אחוז ללא סטיה שמאלה
באקו לב ליד המיטה ( אקו רשמי רק עוד יומיים) הראה תפקוד ירוד של חדר שמאל ( ידוע מלפני הניתוח על אי אף 40) ונצפה מעט נוזל מסביב ללב קבלתי כולחיצין 0.5 פעמיים ביום)שאלותי :
אם 6 שבועות אחרי ניתוח נצא שאין שיפור בלב אין סיכוי ללב להשתפר או שזה בדלל הדלקת שלאחרי שתטופל יתכן השיפור המיוחל ?- יש פי פי אס יש פריקדרדיטיס- גם בדלקת צויין שזה כנראה משהו ויראלי האם הדלקת והצרבות מאותו מקור ויראלי ? יש צורך לזהות אותו מקור? - לא ניתנה לי אנטיביוטיקה ולא הייתי ממש חולה כן הכתפיים והצוואר היו תפוסים ולא חשתי בטוב .
יש לציין שהייתי מאומץ פיזית בחודש הראשון ותחת לחצים בשל מצב אימי המבוגרת ומעתה אנוח - המנתח רמז שיתכן שבעוד מס שנים אעבור שוב אך דרך צינתור אם המצב לא ישתפר - האם זה אומר שהמסתם הקיים אינו תקין ? אודה על תשובה מהירה אני ממש מודאג
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  37  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוחי לב   כירורגית לב   ניתוח לב פתוח   ניתוח מעקפים   ניתוח מסתמים   סטנט   ניתוח לב   מנתח לב
RSS RSS פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב