בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב עמוד 17

פורום ניתוחי לב יעסוק ב: ניתוח לב, ניתוח לב פתוח, סטנט, ניתוח מעקפים, ניתוח מסתמים, התקף לב, טרשת עורקים, צינתור, פרוזדור לב, מחיצת לב, כירורגית לב ועוד
מנהלי פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב:
ד''ר ינאי בן גל
לפרטים נוספים
ד''ר דני פינק
לפרטים נוספים
ד''ר גיל בולוטין
לפרטים נוספים
אני בת 72 עברתי לפני 7 חודשים ניתוח מעקפים ותקון מסתם ויצאתי לשקום ושם היה לי קוצר נשימה ולחצ -דם גבוה היחזירו אותי לבית חולים
לאחר בדיקות וצלום חזה ראו שיש נוזלים מסביב לראות וללב והחליטו לשים
נקזים משתי הצדדים מצד שמאל יצא 3לטר ומצד ימין 1ליטרלאחר חודש יצאתי שוב לשקום והביתה ולאחר מכן קיבלתי סטרואידים לחודשים ובהפסקה הדרגתית וקיבלתי colchicne
ובצלום חזה מראה שיש עוד נוזלים וכל הזמן יש לי קוצר נשימה ומתעיפת מהר מה עלי לעשות תודה
 
ד''ר גיל בולוטין  
20:16 13.04.10
אולגה שלום

נוזל פלאורלי לאחר ניתוח לב הוא סיבוך יחסית שכיח.
במיוחד אם מדובר באי ספיקת לב.
ברוב המקרים שאיבה חד פעמית על ידי נקז מספיקה.
לעתים הנוזל חוזר ויש לחזור על הפעולה.
אני ממליץ לפנות למחלקה שבה עברת ניתוח עם צילום חזה מעודכן ולשקול ניקור נוסף.

בברכה

דר בולוטין
 
אבי
14:05 08.04.10
אני בן 35, ללא עודף משקל , מעולם לא עישנתי.עוסק בפעילות גופנית ובאופן כללי בריא . בבדיקות דם שערכתי התקבלו תוצאות מעט גבוהות. האם נדרש טיפול תרופתי כבר כעת ?
אבי עבר ניתוח מעקפים בחזה וגם פתיחת עורק בצוואר בגלל משקעים של כולסטרול בגיל 59.
כולסטרול -237
טריגלצרידים - 106
HDL- 59.5
NON-HDL -177.5
LDL -156


תודה רבה


 
ד''ר סאמר דיאב  
20:02 08.04.10
אבי שלום.
לפי ההמלצות מתחילים טיפול תרופתי כשרמת ה- LDL מעל 160 במידה טאין לך גורמי סיכון כמו סכרת, לחץ דם או עישון. במצב זה צריך ספורט אך מכיוון שאתה כבר ספורטאי ולמרות זאת הערכים עדיין גבוהים. ויש לך סיפור משפחתי של מחלה טרשתית הן בעורקי הלב והן בעורקי התרדמה, כן ממליץ לקבל טיפול תרופתי של סטטינים. סימוביל או ליפיטור במינון של 20 מ"ג. ולחזור על הבדיקה כעבור שלושה חודשים.
שיהיה לך בהצלחה
דר סאמר דיאב
 
ד''ר עובד כהן  
13:52 10.04.10
אני רוצה לחזק את תשובתו של ד"ר דיאב. אנשים רבים פוחדים להתחיל טיפול תרופתי... אין שום סיבה לחשוש. תוחלת החיים היום הוכפלה לא בגלל שנהיינו יותר בריאים גנטית אלא בגלל הטיפול הרפואי הקיים היום ובעיקר יש חשיבות לטיפול המניעתי. רוב האנשים מעדיפים לא ליטול תרופות באופן קבוע אך זו טעות רק בדרך זו תוכל להבטיח מצב בריאותי אופטימלי ככל שזה תלוי ברמות הכולסטרול שלך ולחיות עם אורך חיים ואיכות חיים מקסימלית.
בברכה
האם מותר לשיננית לנעשות לי ניקוי שיניים עם מכשיר חשמלי? כידוע לי אסור רק עם מסתם מכני ולי יש ביולוגי,
והאם עליי לקחת אנטביוטיקה גם אחרי הטיפול למניעה או רק שעה לפני 2 גרם?
תודה וחג שמח
 
ד''ר עובד כהן  
20:20 31.03.10
מותר לך לעשות ניקוי שיניים ויש לקחת אנטיביוטיקה פרופילקטית בדיוק כמו שציינת רק 2 גרם מוקסיפן שעה לפני הפעולה אלה ההנחיות העדכניות ביותר
חג שמח
שלום רב
האם יש מידע על סיכוני שימוש בויאגרה, למי שיש אצלו מסתם אאורטלי דו-עלי?
למיטב הבנתי ויאגרה משפיעה על מנגנון ויסות הדם,כך שייתכן שיש קשר בין הדברים?
בברכה
אבנר
 
ד''ר דני פינק  
10:22 21.03.10
אבנר שלום
למיטב ידיעתי אינה התוויות נגד לשימוש בוויאגרה כל עוד מצב הלב שלך תקין ואינך סובל מתעוקת חזה- היצרויות העורקים הכלילייםץ אם למרות העובדה שיש לך מסתם אאורטלי דו עלי והינו תקין דהיינו: אין היצרות קריטית של המסתם ואין דליפה קשה שלו הרי שלמיטב ידיעתי אין מניעה. בכל מקום כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג מטפל שלך. בנוגע למסתם הדו עלי האאורטלי חשוב שתהיה במעקב קרדיולוג שוטף ושיבוצע לך אקו באופן שגרתי כדי לוודא שהמסתם תקין ואינו מוצר או דולף וכן כדאי שימדדו את קוטר אבי העורקים העולה שכן ידוע שלאנשים בעלי מסתם אאורטלי דו עלי ישנה שכיחות יתר של הרחבת אבי העורקים ולכן כדאי לדעת על כך.
אשמח לפרט יותר ולהרחיב את הדיבור.
בכבוד רב
דר דני פינק- מנתח לב וחזה
מחלקת ניתוחי לב וחזה\מחלות אבי העורקים
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
0508685071
 
יגאל
11:13 22.03.10
שלום רב
לפני חודש במהלך בדיקת אקו הופתעתי לגלות שיש לי מסתם דו עלי ומן הסתם גם אאורטה מורחבת
49/50 מ"מ (אאורטה עולה) עד הקשת .
אני אצטרך כנראה התערבות כירורגית להחלפת הקטע הבעייתי ובקרוב , קראתי את הכתבה על דר'
עובד לגבי המחקר שלו בארה"ב ועכשיו אני מתלבט על אופן הביצוע.? הבנתי שנעשה רק ניתוח אחד בארץ לשיטתו.
לציין שאני בן 43 בריא בד"כ , בבדיקת האקו הלב היה תקין כמו גם המסתמים
והאם יש קשר לעובדה שמדי פעם יש לי כאבים מאזור החזה בזמן מאמץ או התרגשות?
תודה מראש
יגאל
 
ד''ר דני פינק  
11:36 23.03.10
שלום יגאל
לפי תיאור הבעיה אכן מומלץ לעבור את הניתוח ובהקדם. כיום ההמלצות למסתם אאורטלי דועלי עם אאורטה עולה רחבה היא החלפת אבי העורקים כאשר קוטרו מגיע ל5סמ. ההמלצה היא החלפה לאדם בגילך. זהו ניתוח שמבוצע ברמת סיכון יחסית נמוכה(פחות מ1% תמותה) לאדם בגילך. מומלץ לעבור צינתור לפניכן ולחזור על בדיקת האקו לודא שאין בעיה במסתם האאורטלי. אני מבצע ניתוחים כאלה בצורה סטנדרטית במרכז בו אני עובד_ שערי צדק בירושלים. התמחתי באחד המרכזים המובילים בעולם בתחום אבי העורקים. אשמח לשוחח איתך בנידון ולהרחיב את הדיבור. ניתן ליצור קשר עימי
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים. טלפון: 0508685071
 
ד''ר עובד כהן  
11:48 24.03.10
אשמח לראות את החומר שלך תוצאות בדיקות וכו' וליעץ בהתאם
בארץ כבר בצענו יותר מ 10 מקרים בהצלחה מלאה של 100% של עטיפת האאורטה מבחוץ מבלי צורך בהתערבות נוספת.
במידה והמקרה שלך עונה על הקרטריונים נשמח כמובן לטפל בך או להציע את החלופה הטובה ביותר.
צור עימי קשר דרך המחלקה 048542631
חג שמח
עובד כהן
 
עדי
12:35 21.03.10
שלום רב:
לפני כשנה עברתי ניתוח החלפת מסתם אורטלי לביולוגי,
לפני כ3 שבועות עשיתי אקו לב והכל הייה תקין
בשבת לפני שבוע וגם בשבת האחרונה היו לי כאבים למשך כמה דקות בכתף שמאל וצוואר שמאל
ולכן הלכתי לעשות אקג.
היום עשיתי אקג ויש שינויים ואני מאד לחוצה,
מה שכתוב הוא:
evolving sign of left vent hypertrophy
אם תוכלו להסביר למה הכוונה? והאם הסימנים שהיו לי יכולים להעיד על התקף לב או שזה שכיח אחרי ניתוחי לב?אני חייבת לציין שבעוד כמה ימים אני אמורה לטוס לאירופה האם זב בסדר? או יכול לסכן אותי?
תודה על התשובה המהירה
עדי
 
ד''ר דני פינק  
13:04 21.03.10
עדי שלום
שלום רב
את לא ציינת את גילך ומחלות הרקע שלך. כמוכן מה היתה הסיבה שהחליפו לך את המסתם. אם החליפו לך בגלל שהמסתם הטבעי היה מוצר הרי שבמצבים כאלה החדר השמאלי של הלב עוד לפני הניתוח מנסה לפצות על המצב הלא תקין על ידי מנגנון שמעבה את מסת השריר- מה שנקרא בלשון הרפואית היפרטרופיה. בדכ אחרי הניתוח תוך מספר חודשים אנו רואים נסיגה בהיפרטרופיה בדרגה כזו או אחרת. כמוכן מצבים כמו יתר לחץ דם אף הם עשויים לגרום להיפרטרופיה. לתופעה הזו יש סימנים באקג שמרמזים על כך -אך בדיקת הבחירה במצב זה הינו לחזור על בדיקת האקו שמדגימה בזמן אמיתי את שריר הלב וניתן למדוד את עוביו, תפקוד המסתמים ותפקוד חדרי הלב. באופן כללי כל מי שיש לו מסתם תותב רצוי שיבצע בדיקת אקו פעם בשנה כמעקב. כמוכן לגבי מקור הכאבים לא נראה לי שיש לך מה לחשוש , ניתן לבצע מבחן מאמץ שהינו בדיקת סקירה טובה לראות האם הלב"סובל" או לא. לא נראה לי שיש מקור לדאגה וכי תוכלי לטוס לחול כמתוכנן. הייתי מנסה לארגן בדיקות אלו לפניכן להגברת הבטחון שלך
בהצלחה ונסיעה טובה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה - מחלקת ניתוחי לב
מרכז רפואי שערי צדק- ירושלים
לשאלותיך:
החליפו לי את המסתם למסתם ביולוגי לפני כשנה מאחר והמסתם שלי הייה מוצר ביותר 0.65 ומפל לחצים של 100 אבל החדר השמאלי לא הייה היפרטרופי.
ירשתי כתוצאה מהניתוח CLBBB
אבל אני חיה עם זה בשלום.
אין לי לחץ דם גבוה אלא רגיל ביותר אבל מאחר ויש לי דופק מהיר אני כל יום לוקחת חצי כדור נורמיטן.
אקו לב עשיתי לפני כחודש והאקו תקין.
לא ברור לי אם בודקים שם גם את שריר הלב ומידותיו אבל חדר ימין ושמאלי תקינים ללא התרחבות.
המסתם תקין וכללית הכל תקין.
מה שעוד לא מובן שאני משדרת מידי פעם אקג לשחל שאליו אני מחוברת ושם לא ראו שינויים באקג.
רציתי לדעת מה אתה ממליץ אם האקו יצא תקין האם לחזור לסדר היום? ולחכות עוד כמה זמן לעשות אקג חוזר? או לעשות שוב אקג? ומה הן ההשלכות של שינויים אלו באקג?

המון תודה אני חייבת לציין שהפורום שלכם והרופאים בו כולל אתה תמיד מרגיעים, עונים ביסודיות רבה, והחשוב מכל אדיבים. באמת תודה מכל הלב וחג פסח שמח:-)
 
ד''ר דני פינק  
15:20 21.03.10
שלום עדי
לפי האינפורמציה הרי שלדעתי אין לך מה לדאוג. אם מימדי הלב באקו הינם תקינים אין לך מה להתרגש. ליתר בטחון קבעי תור עם הקרדיולוג שלך שיעבור איתך על דוח האקו. המימדים שאנו מסתכלים עליהם לקבוע האם יש היפרטרופיה או לא הינם עובי הספטום בזמן הסיסטולה והדיאסטולה.
הייתי ממליץ לך לחזור לפעילות תקינה ללא חשש. במידה והכאבים יתמידו הייתי שוקל לבצע מבחן מאמץ. במידה ויופיעו דפיקות לב או תלונות של סחרחורות הייתי ממליץ על ביצוע מעקב אקג ל24 שעות(הולטר)
נסיעה טובה
דר דני פינק
 
פז
10:57 15.03.10
שלום,אבא שלי עבר ניתוח החלפת מסתם בקפלן,לפני חמישה ימים גילו לו זיהום בדם והעבירו אותו לטיפול נמרץ,גילו לו חיידק סטפילקוקוס,הוא מטופל באנטיביטיקה אבל החום לא יורד,בבדיקת אקו ראו שאזור הלב נקי,
נראה שלא מצליחים לקדם אותו בריאותית בקפלן,מה ניתן לעשות?למי לפנות?יש מומחה שניתן להתייעץ או להביא לקפלן?
 
ד''ר גיל בולוטין  
15:56 15.03.10
פז שלום

לדעתי בשלב זה צריך לסמוך על הרופאים המטפלים.
יתכן שיהיה צורך בבדיקות אקו חוזרות (TEE דרך הושט) לוודא שוב שאין שום זיהום על הלב.
אני משער שהצוות ממשיך לקחת תרביות דם ובמידת הצורך אביך יטופל באנטיביוטיקה רחבת טווח.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

שיהיה בריא

דר' גיל בולוטין
שלום רב,
אבי סובל מלחצים קלים בחזה בתקופה האחרונה. לאחר אקו לב במאמץ, צינתור וCT נמצא שאבי העורקים שלו מוגדל (עולה 36 מ"מ, יורד 50 מ"מ). כעת אנו נמצאים במעקב צמוד (CT נוסף עוד 3 חודשים) ע"מ לבדוק את מגמת ההתרחבות שכן הובהר לנו שמצבו כנראה דורש ניתוח מסובך.
חיפושים שאני עורכת באינטרנט לא מצאתי כלל עדויות לניתוח החלפת המסלול היורד. האם אין כלל ניתוח כזה? האם ניתוח זה מצריך את החלפת כל אבי העורקים. אני אשמח אם תסביר לי מעט על האפשרויות העומדות בפניי ובנוסף את האפשרות החדשנית שמציע ד"ר כהן.
תודה ליאת.
 
ד''ר דני פינק  
14:56 15.03.10
שלום ליאת
אכן לאביך קיימת התרחבות מפרצתית של אבי העורקים היורד- אך בדכ בקוטר של 5 סמ בהנחה שאביך אינו סובל מתסמונת מרפן הרי שההמלצות הינם מעקב בלבד עד שהוא מגיע לקוטר של 5ץ5סמ או קצב גדילה מואץ של יותר מ3-5ממ בשנה.
לא ציינת את גילו של אביך וכן מחלות רקע והכי חשוב היכן ההתרחבות מתחילה והיכן אבי העורקים שב למימדים תקינים. היום הטיפול במפרצות באבי העורקים היורד השתנה- היום מקובל לטפל במפרצות מהסוג הזה באמצעות סטנט גרפט שמושתל בצינתור בהרדמה כללית בחדר ניתוח.
במרכז בו אני עובד אנו מבצעים פרוצדורות כאלה ןאשמח להרחיב את הדיבור איתך על הנושא.
ניתן ליצור קשר איתי בטלפון:0508685071

בכבוד רב
דר דני פינק. מחלקת ניתוח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
שלום רב,
אמי בת 76 אמורה לעבור ניתוח הכולל:
1. החלפת/תיקון מסתם מיטרלי
2. תיקון מסתם טריקוספידלי
3. פרוצדורת Maze
4. אפשרות למעקפים.
שאלתי:
1. האם ניתוח זה הכולל 4 פרוצדורות הינו שכיח ?
2. האם ניתוח לתיקון המסתם הטריקוספידלי הינו מורכב יותר ושכיח פחות מניתוח לתיקון/החלפת המסתם מיטרלי ?
3. האם יש מנתחים המתמחים ספציפית בניתוחי מסתמים ?
בתודה מראש,
עוז
 
ד''ר סאמר דיאב  
00:08 12.03.10
שלום
לגבי השאלה הראשונה בקשר לשכיחות הניתוח. אכן ניתוח זה מורכב הכולל בתוכו 4 פרוצדורות ומתבצע בתדירות נמוכה יותר ( ככל שמס' הפרוצדורות בניתוח גדול יותר השכיחות שלו קטנה יותר) עדיין ניתוח זה מתבציע בכל מחלקה של ניתוחי לב בארץ ובד"כ מנתח בכיר סביר יכול לבציע ניתוח זה. יש מנתחים אשר מבצעים ניתוחי מסתם בתדירות גבוה יותר ממנתחים אחרים, אך לפי דעתי בכל מחלקה בארץ שתפנה אליה תמצא לפחות מנתח אחד אשר יכול לבצע ניתוח זה ואשר עשה הרבה כמוהו.
לגבי השאלה השניה: תיקון המסתם המיטרלי בד"כ מורכב יותר ודורש מיומנות ניתוחית יותר מאשר תיקון מסתם טריקוספידלי, תיקון מסתם טריקוספידלי הרבה יותר קל ממיטרלי, לגבי השכיחות לבעיה במסתם טריקוספידלי, אכן כן השכיחות פחות מאשר במסתם מטרלי.
מקווה שעניתי לך על התשובה.
שיהיה לכם בהצלחה
דר' סאמר דיאב
אבי עבר לפני חודשיים ניתוח לב. פתאום לאחרונה הוא התחיל להשתעל ממש חזק. בהאם זה יכול להצביע על משהו או ששני הדברים לא קשורים? האם יש צורך לפנות לרופא או שאני סתם נלחצתץ מכלום? אודה על תשובה מהירה, אני ממש חוששת.
 
ד''ר סאמר דיאב  
23:59 11.03.10
דפנה שלום לך.
לשיעול לאחר ניתוח לב יש רשימת אבחנה מבדלת ארוכה. מהשאלה שלך יש מעט אנפורמציה על המצב הבריאותי של אבא שלך. האם יש לו חום גבוה? צמרמורת? שיעול יבש או פרודוקטיבי? השיעול במשך כל היום? מלווה בתסמינים נוספים או לא?
בד"כ חולים לאחר ניתוח לב משתעלים בימים הראשונים לאחר הניתוח, וזה מכמה סיבות: 1. פינוי הפרשות שהצטברו במהלך הניתוח. 2. חולה עם עישון כבד אשר סובל ממחלה שנקראת ברונכיטיס שהייתה טרם הניתוח. 3. דלקת ריאותת אשר מלווה בד"כ עם חום גבוה והפרשה מוגלתית וקוצר נשימה.
יש לציין שחולים לאחר ניתוחח עם מערכת חיסון חלשה לכן חשופים לזיהומים וירלים אשר יכולים לגרום לשיעול.
אפשרות אחרת לשיעול אשר יכול להתחיל לאחר ניתוח לב הוא כתוצאה מתופעות לוואי של תרופות. בד"כ כמעט כל החולים לאחר ניתוח לב מקבלים תרופה מסוג חוסמי AC אשר יכול לגרום אצל חלק מהאנשים לשיעול יבש טורדני ובצקות פריפיריות. מכיוון שציינת שהשיעול החל שבועיים לאחר הניתוח אזי זה יכול לההתאים. אפשר לבדוק את ע"י הפסקת מתן תרופות אלו ולבדוק את התגובה.

בכל אופן במקרה והשיעול מלווה בחום וצמרמורת יש לפנות לרופא באופן מיידי.
בריאות שלימה
דר' סאמר דיאב
שלום רב
לפני 3 שבועות עברתי ניתוח מעקפים (4), מיד לאחר הניתוח ועד היום עצמות החזה זזות / מתחכחות , ויש כל הזמן "קנקים" ,ובכל תנועת ידיים וחזה העצמות-החזה מתנועעות כשבימים האחרונים המצב אפילו מחמיר .

האם תופעה זו נורמאלית ומקובלת ?

(מהיום השני לאחר הניתוח רוב היום אני עם חגורת/רצועת-חזה ).

ראוי לציין כי נדמה לי שנפח החזה שהיה לי ירד, נהייה שקוע יותר מליפני הניתוח .

וכמו"כ-וקשה לי לנשום. כשאני שוכב על הגב מידי לילה אני עובר לכורסת ישיבה /שכיבה היות והנשימות כך קלות יותר .
האם גם תופעה זו שכיחה ?

אודה להתייחסותכם
בתודה ובברכה
קובי
 
ד''ר סאמר דיאב  
23:08 04.03.10
קובי שלום.
בהתחלה מאחל בריאות שלימה.
תופעה זו של כאבים בעצם החזה לאחר ניתוח ושמיעת קליקים ע"י החולים הינה תופעה מוכרת וחולפת עם הזמן, צריך טיפול נגד כאבים, להמנע מהרמת משקלות בחצי השנה הראשונה לאחר ניתוח.
אבל לפעמים יש תופעה של הפרדות מיכנית בין עצמות החזה כתוצאה מ: 1. פעולה מיכנית חריגה כמו הרמת משקלות או שיעול קשה או תנועה פיזית חריגה. 2. מצב זיהומי בו פצע הניתוח מזדהם והעצמות מתחת מזהמות וכתוצאה מכך מפתחים מחלה שנקראת אוסטיאומיאליטיס.
לפי התיאור שלך רוב הסיכוי שאין לך את שתי הבעיות הנ"ל אלא יותר כאבים רגילים שלאחר ניתוח, לא ציינת את הגיל, בד"כ חולים צעירים סובלים יותר מהכאבים כתוצאה מסף כאב נמוך. לגבי האפשרות של פגיעה מיכנית ללא זיהום הטיפול הינו חגורה והמנעות מהרמת דברים כבדים. במידה ויש זיהום מה שנראה אין לך מכיוון שלא ציינת שיש לך חום גבוה צמרמורות , צריך טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. בכל אופן כדאי שהמנתח יבדוק אותך שוב ויתרשם בעצמו מהמצב כי מקרים אלו לא מספיק תיאור המקרה כי לפעמים תיאור של קליק שונה מחולה לרופא. יש לציין שיש אפשרות אחרת שנקראת בשפה הריפואית כפוסטפיריקרדיטומי ובה החולה סובל מכאבים בכל הגוף בעיקר בעצמות החזה, חום סביב 38 במקרים אלו הטיפול ע"י אספירין או איתובן למשך שבוע.
לגבי התלונה של קוצר נשימה בזמן שכיבה שחולף בישיבה, מצב זה מוכר אצל חולים כם אי ספיקת לב, לא ציינת לי מה מה מצב תפקוד הלב.
בכל אופן יש לפנות לבדיקת הכירורג שלך.
מאחל שוב בריאות שלימה. לכל שאלה אפשר ליצור קשר איתי.
דר סאמר דיאב

בכבוד
 
אש
09:45 01.03.10
אני בת 37. לפני כשלוש שנים וחצי עברתי ניתוח להחלפת המסתם המיטראלי למסתם ביולוגי. בנוסף לפני כשנה וחצי החל פרפור פרוזדורים. אני מטופלת בסטולול ובמצב פרפור, הכדור שהופך אותי הוא קינידין. מאחר שהקינידין גורם לי לבעיות בתפקודי כבד, איני יכולה לקחת אותו באופן קבוע. לפני ארבעה חודשים ילדתי תינוקת חמודה. במהלך ההריון היו מספר אפיזודות של פרפורים. בתחילה אושפזתי בכל פעם עד להיפוך, עד שגילינו שעם הקינידין אני מתהפכת ולכן לאחר מכן במקרה של פרפור הייתי לוקחת בבית כדור קינידין ומתהפכת ואז ממשיכה עם הסוטלול.
בשבוע האחרון, לאחר כחצי שנה ללא פרפור (גם לא בלידה שהיתה טבעית וללא אפידורל) התחלתי להרגיש אי סדירות בקצב הלב. לא מדובר באותם פרפורים שהיו לי עד עתה, אלא משהו כמו - 3 פעימות "נורמליות" ופרפורון קטן וחוזר חלילה. ההרגשה היא כאילו הלב לא רגוע. הקינידין לא מצליח לסדר זאת. בנוסף, ומה שמדאיג אותי יותר, יש לי תחושה של מאמץ קל בנשימה, ואני חוששת שאולי יש גם בעיה עם המסתם. אני מטופלת אצל קרדיולוג, אולם הוא בחו"ל ואני עוד לא הספקתי לעשות אקו אבל הייתי שמחה לדעת איך אני אמורה להרגיש כאשר המסתם הביולוגי דורש גם הוא החלפה. האם מדובר בהרעה באופן מיידי או שיש סימנים מקדימים?
 
ד''ר עובד כהן  
15:14 01.03.10
הפורום הזה לצערי אינו יכול להחליף את הקרדיולוג שלך גם כאשר הוא בחו"ל. הטיפול בהפרעת הקצב שלך הוא מורכב ודורש מעקב מסודר וניטור של התרופות ולאור העובדה שחל שינוי במצב הפרעות הקצב לאחרונה יש צורך לשקול החלפת טיפול או היתערבות נוספת יש להוועץ בקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיסיולוג) הקיים בכל בית חולים.
לגבי המסתם באופן עקרוני על מנת לבדוק את המסתם יש לבצע בדיקת אקו של הלב. להערכתי במידה והמסתם היה לא תקין היית סובלת מקוצר נשימה, בצקת ריאות עייפות וכ', קצב לא סדיר אינו מהווה אינדיקציה לבעייה במסתם התותב.
אני ממליץ לבצע אקו בקרוב ולו רק בשביל השקט הנפשי שלך שבצורה עקיפה ירגיע אותך ויקטין אולי גם את הפרעות הקצב.
בברכה
עובד כהן
אז ככה אבי(54)אחרי שבוע עבר ניתוח מעקפים
3 עורקים מסתם ותיקון מסתם שני
אבי טוען שהוא לא רוצה ללכת לשיקום מכיוון שיש שם מלא חיידים
והפצע שלו עדיין לא הגליד וקצת מפריש אז הוא חושש
הוא מעדיף להישאר בבית.
מה טוב יותר בישבילו להיות בשיקום או להישאר בבית?
ואם כן איזה מקום עדיף ללכת לשיקום יש המלצות ?
 
ד''ר עובד כהן  
15:08 01.03.10
באופן עקרוני העמדה הרשמית הינה שמומלץ ללכת לשיקום לאחר ניתוח לב פתוח.
אך....ישנם רבים מהמטופלים המרגישים טוב יותר בביתם הפרטי ולא נזקקים לתמיכה ולהרגעה הניתנת מתוקף העובדה שנמצאים תחת השגחה רפואית למשך מס' ימים נוספים.
אנחנו משחררים את החולים מהמחלקה אך ורק כאשר הם כשירים ללכת או להחלמה או לביתם ואין מניעה רפואית לחזור הביתה מיד בתום האשפוז אבל כאמור רוב המטופלים מרגישים רגועים יותר ושלווים יותר להיות בהחלמה למשך מס' ימים. לגבי איזה מקום החלמה מומלץ זה תלוי באזור מגוריך ובהסכם עם קופת החולים אליה אתם שייכים וההסדרים שלה עם המוסדות לשיקום.
בברכה
עובד כהן
 
שרה
18:53 27.02.10
שלום
אבי בן 59 , סובל מאי ספיקת לב קשה.
לפי כחודש עבר צינתור בתל השומר בו הצליחו לפתוח חלק המעורקים החסומים (פתיחת עורק ימני ועורק העוקף), מאז מצבו משתפר באופן משמעותי, הוא ירד במשקל , וחל שיפור משמעותי בתסמיני המחלה.

שאלתי היא האם ניתן לבצע בעתיד הליכים רפואיים נוספים (צינתור נוסף או ניתוח מעקפים)?

במידה ולא האם ניתן להאריך מהי תוחלת החיים במקרה זה בהנחה שימשיך לקחת טיפול תרופתי.

אודה לתשובתך

גדי
 
ד''ר דני פינק  
23:08 27.02.10
שלום אני שמח לשמוע שאביך מחלים מהפרוצדורה שעבר וכי הוא נוקט באמצעים להורדת גורמי הסיכון שלו. לשאלתך אכן אם יזדקק בעתיד לפרוצדורה נוספת הרי שניתן יהיה לצנתרו ולפי הממצאים לקבוע מה לעשדות- השתלת סטנט או סטנטים נוספים או לחילופין ניתוח מעקפים. החשוב ביותר הינו נקיטת כל האמצעים להורדת גורמי הכסיכון כגון: עישוןת ילד סכרת והורדת השומנים בדם וכן להגביר פעילות גופנית ולאכול מזון בריא.
בהצלחה
אמי בת 86 ,סובלת מלחץ דם גבוה ומקבלת אלטרוקסין בגלל בעיה בבלוטת התקיס. יש לה בעיה של מום מסתם טריקוספידלי, שגורם לתפליט פלורלי ,דלקת ריאות, בצקות ברגליים זהום, שהתלבש על הבצקות ברגליים , וקשיי נשימה ועייפות .מטופלת בפוסיד לטיפול בבצקות ואנטיביוטיקה לזהום ברגליים.מקבלת קומדין בגלל בעית פרפור פרוזדורים.
שאלתי היא. מה הפתרון האם חובה ניתוח, מה עושים בניתוח, והאם מומלץ לאשה בגילה לעבור ניתוח לתקון המצב, והאם יש פתרון אחר, שאמור להקל עליה כמו תרופות ספציפיות לבעיה בלב ,במידה ולא יבוצע הניתוח, מה צופה העתיד בשבילה במצב זה?הרבה תודה!!!
 
ד''ר דני פינק  
23:03 27.02.10
שלום זוקי
אכן לאמך בעיה מאד קשה- לצערינו אין טיפול אפקטיבי ארוך טווח לטיפול באי ספיקת המסתם הטריקוספידאלי.ץ בדרך כלל בעיית מסתם זו נלווה לבעיות במסתם המיטרלי ולעתים אף במסתם האאורטלי הנמצאים בצדו השמאלי של הלב. בדרך כלל בזמן ניתוח לב לבעיות מסתמיות הרי שלרוב ניתן לתקן את המסתם הטריקוספידלי עלידי החדרת טבעת היושב על המסתם ומיצר אותו ןכך מונע דליפה של המסתם בעת סגירתו. במידה והמסתם הינו הרוס או שלא ניתן לתקנו הרי שיש להחליפו במסתם תותב לרוב ביולוגי( מחיה- פרה או חזיר).
לאור הסיפור של אימך הרי שניתן בגילה לנסות לטפל בסימפטומים שלה על ידי טיפול אגרסיבי במשתנים בתקווה שאלו יורידו את הבצקות והתפליטים. ניתוח לב בגילה כרוך בסיכון מוגבר ויש להתחשב בכך לפני שמציעים לה ניתוח. יש לזכור שבמידה והטיפול התרופתי ייכשל והסימפטומים שלה יחמירו הרי שלא תהיה מנוס מניתוח. חשוב לדעת כי לפני כן עליה לעבור צינתור כדי לוודא שאין לה מחלה של העורקים הכליליים. בכל מקרה אשמח לשוחח איתך בנידון באריכות
בהצלחה
דר דני פינק- מנתח לב חזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
0508685071
 
קובי
21:34 25.02.10
אני בן 47 עברתי התקף לב לפני כחודש 2 צינתורים ובדיקות לא שמו סטנד יש ממצא שהעורקים שלי "רחבים ואקטטים"שוחררתי סיימתי ימי מחלה 4 שבועות ,רציתי לחזור לעבוד והמעסיק ביקש שאני יסיים את הליך רופא תעסוקתי שהוא בעוד כשבועים
האים באופן עקרוני אני יכול לחזור לעבוד בתקופה הזאת עד שיגיע מועד הפגישה עם רופא תעסוקתי.
קראתי שהמלצתכם היא לחזור מהר לשיגרה אני במקצוע שלי מנהל מטבח ושף
אני מאוד רוצה לחזור אך לדברהם הם חוששים לי.
תודה קובי
 
ד''ר סאמר דיאב  
12:34 26.02.10
קובי שלום
האם באמת היה לך אוטם בשריר הלב. ז"א במהלך הצינתור הייתה פתיחה של אחד העורקים. היה שינויים ב- א.ק.ג או עליה באנזימים.
לפי מה שכתבת אין מחלת עורקים קורנרים, הכוונה שאין היצרויות. מה שיש לך זה קורונרים מורחבים ואיקטטים, עדיין מצב זה לא נורמלי. לשאלתך אתה יכול לחזור לעבודה ללא בעיות. עדיין מומלץ להבדק ע"י רופא תעסוקתי. יש לקחת את התרופות שלך בזמן ולא לדלג. כמובן במידה ואתה מעשן יש להפסיק מייד ולהתחיל אורח חיים חדש בו תעשה ספורט יומי.
שיהיה לך בהצלחה
דר' דיאב סאמר
 
קובי
15:08 26.02.10
הי
אבא שלנו לפני שנים די רבות התחיל לסבול מהלב ונותח להחלפת מסתם ועם הזמן גם קוצב
מה שאיפשר לכולנו עוד שנים רבות של חיים מאושרים השנים חלפו היום הוא באזור ה 75 ולפני כשלושה חודשים כמקובל אחרי תק' היה צריך לשוב להחלפת סוללה בקוצב, אנחנו מודעים לכך שמדובר בפעולה לכאורה פשוטה עם הרדמה מקומית וללא הרבה סיבוכים אם בכלל, אך מרגע שזה היה חלה הידרדרות מתמשכת ומדאיגה במצבו , זה התחיל בכך שהוא התעייף מהר מאוד וקצב הלב עלה למרות שהרופאים טענו שאין מה לעשות וזה בסדר ואז החלו תרופות שונות ונסיונות לאזן אותו תרופתית והוא התחיל באופן מפתיע לפתח צרידות שלא הכיר מעולם שעם הזמן התפתחה לשעול שחונק ולא מאפשר לו לישון ואף אושפז בעקבות כך מס פעמים ללא פתרון פה ושם נאמר לנו שיש קצת מים בריאות(???) רגליים נפוחות(??)עושים לו בדיקות ולא ממש מוצאים מה הבעיה ומאז גם החל לו ירידה משמעותית בהמוגלובין כדוריות דם נהרסות ואין לו כוח ולא ברור עדיין מה ולמה כל המצב החל להידרדר בדיוק בנק' של החלפת הסוללה או כל הקוצב ביום ההוא . אבא מן הסתם בדכאון חסר כוח פיזי ונפשרי אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה הכיוון ולאן לפנות אבל מצבו מחמיר וכביכול אנחנו לא עושים משהו כי איננו יודעים כבר מה כל סוג בדיקה עלה בתוהו מבחינות תוצאה (מח עצם, עשה גם כן).

לי זה עצוב וכוואב ואני מאוד אשמח לכיוון ועזרה מקצועית .



תודה
 
ד''ר עובד כהן  
11:38 23.02.10
שירלי את מתארת כאן מצב מורכב ביותר שאין כל אפשרות לסייע בשלט רחוק מבלי לבצע מס' בדיקות ולהעריך נכונה את המצב
לא ניתן להעריך עם הירידה בתפקוד של הלב נובעת בגלל בעיות קצב, זיהום? מחלה איסכמית או בעיית ריאות חדשה והרשימה של הבעיות הפוטנציאליות עדיין ארוכה ויש לבדוק הכל.
העצה הטובה ביותר היא לאשפזו במחלקה קרדיולוגית רצוי במקום בו אושפז בעבר או במקום בו נותח בעבר ולבצע בדיקה מקיפה כולל הכל ורק אז להגיע למסקנה מה הבעייה והאם היא ניתנת לפיתרון.
בבירכת החלמה
דר כהן עובד
ובהחלט נפעל בהתאם להצעתך.
ברשותך שאלה שעלתה בימים אלו בינינו לבין עצמינו - האם כשמדובר בזיהום לא חייב להיות מלווה חום גבוהה בהכרח?

נ.ב.
אבי הופנה לבדיקת אקו לב בתוך כל סדרות הבדיקות רק שאנו מנסים לקבל תור מהיר יותר ממה שנקבע לו . כי כל יום שעובר נראה גורלי.

תודה
שלום רב,
אבי בן 67 עבר התקף לב חזק לפני כשבועיים וחצי, מאז הוא מאושפז בבי"ח וולפסון ממתין לניתוח שיכלול: תיקון 2 מסתמים ו-3 מעקפים.
מס' שאלות:
עד כמה הניתוח מסוכן?, האם הגיוני שנותנים לאדם במצבו להמתין לניתוח כמעט שלושה שבועות? האם מחלקת נתוחי לב בוולפסון נחשבת לטובה?
אודה לכל מידע בעניין.


בברכה,
הבת המודאגת
 
ד''ר דני פינק  
13:09 23.02.10
קרן שלום
לשאלותיך - רמת הסיכון לניתוח מהסוג הזה תלוי במספר משתנים. ישנו שיטת ניקוד להערכת סיכון ניתוחי בניתוחי לב שמשקלל מספר משתנים כגון: גיל, מין תפקוד לבבי תפקוד כלייתי מחלות רקע ומספר גורמים נוספים שיחדיו נותנים לנו המנתח כלי להערכה כמותית(באחוזים) מה סיכון הניתוח. אשר לאביך מבלי לדעת יותר פרטים קשה להעריך במדויק את הסיכון שבניתוח. אם אכן האוטם היה גדול ונגרם נזק גדול לשריר הלב- הרי שיש הגיון מסוים לדחות את הניתוח אם מצבו יציב כדי להתרחק מהניתוח ושפר במעט את תפקודו. אם מצבו אינו בטוב הרי שאין שום יתרון לדחות את הניתוח. אם תרצי ליצור קשר עימי ולמסור יותר פרטים אוכל להעריך בצורה טובה יותר את הסיכון בניתוח ואפילו להציע לכם לעבור את הניתוח במרכז שלנו כדי למנוע עיכובים נוספים
בכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב וחזה- מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
0508685071
 
נתי
12:44 16.02.10
אבי עבר ניתוח מעקפים ב15.2.10
כמה זמן החלמה לאחר ניתוח?
והאם התפרים שעל הגוף מפריעים לתפקוד?ואחרי כמה זמן מורידים אותם?
 
ד''ר דני פינק  
09:45 18.02.10
שלום רב
קצב ההחלמה לאחר ניתוח מעקפים הינו מאד משתנה ותלוי כמובן בהרבה גורמים כמו:גיל מחלות רקע תפקוד לבבי. אם גילו של אביך אינו מופלג ביותר ומצבו הבריאותי סביר הרי שתוך 7-10 הוא יוכל להשתחרר. לאחר מכן חשוב התהליך השיקומי להסתובב וללכת כל יום בחוץ ולהשתלב בתכנית מסודרת של שיקום לב שקיים כמעט בכל המרכזים הרפואיים בערים הגדולות. בנוסף עליו להיות במעקב צמוד של קרדיולוג. בהנחה שקצב ההחלמה תהיה חלקה אפשר להניח שתוך 6-8 שבועות הוא יחזור לתפקוד מלא
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לבוחזה - מרכז רפואי שעריצדק
ירושלים
 
ד''ר עובד כהן  
11:39 19.02.10
ניתוח שהמהלך שלו תקון כמו ברוב רובם של הניתוחים - משתחררים 5 ימים לאחר הניתוח. בהמשך מוזמנים להוצאת סיכות או בדיקת הפצע הניתוחי והתפרים בהתאם לצורך בערך 10 ימים לאחר הניתוח. לציין שהתפרים לא מפריעים לתפקוד כלל. יש המלצה לשהות בבית החלמה המיועד לכך יש מס' מרכזים כאלה וניתן לבדוק בבית החולים לאן הם מפנים ואיזה הסדר יש באזור שלך עם קופת החולים אליה אתם שייכים..
השהייה בבית החלמה מאפשרת שהיה במסגרת של השגחה רפואית הרצאות על תזונה נכונה והחלמה מניתוח לב וכ' ופיזיוטרפיה קבוצתית - המקנים למטופל ביטחון רב יותר ברוב המקרים להשתחרר בהמשך ולחזור לביתו שקט ורגוע יותר. למרות זאת ניתן גם להשתחרר ישר הביתה ויש כאלה המעדיפים זאת על פני בית החלמה וזה לגיטימי לחלוטין.
בד"כ כעבור חודש ניתן לתפקד באופן מלא וכעבור שישה שבועות ניתן לחזור לעבודה בליווי של רופא תעסוקתי. לציין שאין להרים משאות כבדים במשך כ חצי שנה על מנת לאפשר איחוי מלא של עצם החזה
מותר בתקופה זו לטוס לטייל לבצע הליכות ורצוי לבצע פעילות גופנית במסגרת מכון כושר בהדרכה מסודרת של מדריך כושר מוסמך.
מומלץ לחזור לשיגרה מהר ככל האפשר מה שמזרז את ההחלמה.
אנשים מתלוננים לאחר הניתוח על חוסר תאבון , חוסר טעם לאוכל, חוסר תחושה באזורי הניתוח, בד"כ דברים אלה חולפים כעבור כחודשיים מקסימום וככל שחוזרים מהר יותר לשיגרת החיים כך זה חולף מהר יותר
 
אבי
14:10 31.12.09
האם אסורה שתיה יומית של מיץ רימונים טבעי לאדם שעבר ארוע לבבי "דום לב". או שזו אגדה אורבנית.
שנה שעברה עברתי דום לב וצונתרתי, אני בסוף שנות החמישים לחיי. אינני סובל מיתר לחץ דם ואו סוכרת.
 
ד''ר גיל בולוטין  
14:52 31.12.09
אבי שלום

עד כמה שידוע לי למיץ רימונים טבעי תכונות חיוביות.

אני לא מודע על איסור לשתות מיץ רימונים טבעי לאחר אירוע לבבי.

בברכה

דר' גיל בולוטין
 
אבי
08:25 03.01.10
אבי שלום.
למיץ רמונים הוכח שיש לו השפעות אנטיאוקסידנטים, כמו כן מוריד רמותץ כולסטרול. לפי מחקרים שהתבצעו במעבדתו של פרופ' מיקי אבירם מטכניון הוכח שלמיץ רימונים השפעות טובות ברמת הכולסטרולוהטריגלצירידים. אני מפנה אותך למצוא מאמרים אלו ולקרוא. כיום מומלץ לשתות מיץ רימונים כל יום וההשפעה שלו טובה יוצר מאשר יין אדום שהוכח שהוא טוב למחלות טרשת העורקים.
ההמלצה היום היא לשתות מיץ רימונים במיוחד לחולים שיש להם מחלה קורונרית.
לבריאות
דר סאמר דיאב
 
ד''ר סאמר דיאב  
12:16 08.01.10
אבי שלום
למיץ רמונים הוכח שיש השפעות אנטיאוקסידנטים, כמו כן מוריד רמות כולסטרול. לפי מחקרים שהתבצעו במעבדתו של פרופ' מיקי אבירם בטכניון הוכח שלמיץ רימונים השפעות טובות ברמת הכולסטרול ושומנים בדם. אני מפנה אותך למצוא מאמרים אלו ולקרוא. כיום מומלץ לשתות מיץ רימונים כל יום וההשפעה שלו טובה יותר מאשר יין אדום שהוכח שהוא טוב למחלות טרשת העורקים.
המלצה לשתות כל יום מיץ רימונים במיוחד בחולים עם מחלת לב או כלי דם.
לבריאות
דר סאמר דיאב
אני מתנצל שרק עתה קראתי תגובתך היות וחשבתי לתומי שהתגובה הראשונה היא זו שתהייה גם סופית, במקרה חזרתי לכאן ומצאתי את התיחסותך ואני מודה לך המון.
 
שלמה
09:17 11.02.10
שלום ד"ר בולוטין,
רציתי לדעת האם ניתוח החלפת מסתם אורטלי נעשית בבי"ח רמבם בשיטה הזעיר פולשנית.
תודה
 
ד''ר דני פינק  
09:35 11.02.10
שלום רב
החלפת המסתם בשיטת צינתור נעשית גם בביח רמבם וגםבבית חולים שעריצדק בירושלים. אם אתה גר באיזור ירושלים אשמח לעמוד איתך בקשר ולעדכן אותך בכל הפרטים. פרוצדורה זו מאושרת בסל הבריאות רק לחולים ספיציפיים ואינה מאושרת עדיין לכלל הציבור. כך שכדאי שתדע זאת.
בהצלחה
דר דני פינק- מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
0508685071
 
שלמה
09:40 11.02.10
תודה רבה ד"ר פינק.
רוצה להבהיר שלא התכוונתי להחלפת מסתם בצינטור, אלא החלפה ע"י פתח קטן מעל השד או פתיחה חלקית של עצם החזה.
ושוב תודה.
 
ד''ר גיל בולוטין  
11:03 11.02.10
שלמה שלום

ברמב"ם החלפת המסתם האאורטלי נעשית בחתך קטן בעור ופתיחה מלאה של עצם החזה.
החלפות ותיקוני המסתם המיטרלי נעשות או בחתך רגיל או בחתך קטן בצד ימין עם פתיחה קטנה בין הצלעות.
בנוסף, החלפות המסתם האאורטלי מבוצעות בצנתור.

כל ההחלטות על סוג החתך מתקבלות בשיחה עם החולה שבה מסבירים את היתרונות וההתאמה של כל שיטה לחולה הספציפי.

אשמח להסביר ולהתאים לחולה בשיחה אישית.


בברכה

דר' גיל בולוטין
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  33  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוחי לב   כירורגית לב   ניתוח לב פתוח   ניתוח מעקפים   ניתוח מסתמים   סטנט   ניתוח לב   מנתח לב
RSS RSS פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב