בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב עמוד 17

פורום ניתוחי לב יעסוק ב: ניתוח לב, ניתוח לב פתוח, סטנט, ניתוח מעקפים, ניתוח מסתמים, התקף לב, טרשת עורקים, צינתור, פרוזדור לב, מחיצת לב, כירורגית לב ועוד
מנהלי פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב:
ד''ר ינאי בן גל
לפרטים נוספים
ד''ר גיל בולוטין
לפרטים נוספים
ד''ר דני פינק
לפרטים נוספים
שלום,
אבי בן 69 בריא, לא מעשן,רזה.לאחרונה הוא הרגיש שקשה לו הנשימה כשהוא עולה במדרגות.
לאחר שיקוף ראות גילו שיש לו מים בריאות.
ביצוע אקו לב ולאחר מכן MRI הצביע על אי ספיקה בלב כתוצאה מעיבוי שריר הלב.
המלצת הרופאים היא על ניתןח.
לא הצלחתי למצוא שום פרטים על סוג הניתוח הזה ,
יש לי מספר שאלות:
מה מבצעים בניתוח עצמו?
איך מקלפים את העיבוי?
סיכויי החלמה מהניתוח?
סיכון בניתוח?
האם זה ניתוח לב פתוח או סגור?
האם זה ניתוח נפוץ?
תודה מראש
ליאור ...המודאג
 
ד''ר עובד כהן  
12:16 10.01.11
אי אפשר לתת לך תשובה מסודרת ללא ידיעת כל הפרטים. התעבות של שריר הלב כשלעצמה אינה מהווה בד"כ אינדיקציה לניתוח.
יש צורך לבצע אקו לב וצנתור ורק במידה וקיימת בלב בעייה הניתנת לפיתרון רק אז יש צורך בניתוח
ניתן להתייעץ עם קרדיולוג או מנתח לב לגבי התמונה הכללית והמצב הכללי ולהבין יותר טוב מה סיבת הניתוח - כרגע חסרה כאן בתאור שלך אינפורמציה חשובה
אשתי עברה ניתוח מעקפים ברגליים לפני כשבועים ועדין יש לה כאבים במפסעות כמה זמן יקח לכאבים לעבור
 
ד''ר עובד כהן  
12:13 10.01.11
לא כל כך ברור אם היא עברה ניתוח לב או מעקפים לעורקים ברגליים אם זה ברגליים אז זה לא המדור הנכון המדבר רק על ניתוחי לב
אם הכאב בעקבות הוצאת וריד מהרגל אז הכאב לאחר שבועיים הוא עדיין בגדר הסביר ויש צורך לקחת תרופות נוגדות כאב. ובכל מקרה ללכת לבדיקה אצל הרופא המנתח.
 
גלי
17:42 02.01.11
שלום
האם אפשר לגלות תסחיף ריאתי לפני האירוע מהם התסמינים?
איזה בדיקות יש לעשות כדי למנוע קריש דם?
תודה רבה
 
ד''ר גיל בולוטין  
19:57 02.01.11
גלי שלום

לא ניתן לגלות תסחיף ריאתי לפני שהוא מתרחש.
אבל, ניתן לגלות לפני התסחיף את קריש הדם. בהרבה מקרים מדובר ב DVT, קרישי דם בורידים העמוקים ברגליים. ניתן לגלות זאת בעזרת US של הרגליים, במידה ויש חשד, למשל עקב כאבים טיפוסיים ברגליים או בחשד עקב גורמי סיכון:
גורמי הסיכון הם: נטייה לקרישיות יתר (או בגלל תרופות, או בגלל מחלה או בגלל נטייה מולדת), מצב ללא תנועה ממושכת, כמו ישיבה בטיסה ארוכה, ועוד.
כאשר יש סיכון מוגבר ניתן לטפל טיפול מונע עם תרופות המדללות את הדם.

בברכה

דר' גיל בולוטין
 
אלבו יחעקב
08:28 25.12.10
בעלי עבר לפני חודשים ניתוח מעקפים+ תיקון מסתמים (מיטרלי וטריקוסםידלי) תפר של האוזנית ומאייס
מאז סובל מנוזל פלאורלי ומפירפור פרוזדורים מהיר
עבר ניקור שלש פעמים כרגע הוכנס נקז קבוע לריאה
מנקז בן 600 ל-ליטר נוזלים ביממה
מטופל ע"י; neoblo 100 +2
aspirin 100+1
omepradex 20 +1
prednison20 (יורד בהדרגה)
coumadin (הופסק יומיים לפני הכנסת הצנטר)
אבקש הסבר על התופעה ומה הפרוגנוזה
 
ד''ר עובד כהן  
10:35 25.12.10
שלום רב
נוזל פלאורלי הינו שכיח ביותר לאחר הניתוח שתארת
בסופו של דבר הבעייה תמיד נפתרת צריך סבלנות ונראה שהטיפול שהוא מקבל הוא טיפול מיטבי ומתאים
אם מחכים מספיק זמן וכל הנוזל מתנקז הבעייה נפתרת
בהצלחה
 
ד''ר דני פינק  
18:38 25.12.10
יעקב שלום
כהשלמה לדבריו של דר כהן אעיר מספר נקודות. הנוזל שמצטבר לאחר ניתוח בהעדר אי ספיקת לב הינו תופעה לא נדירה שמיוחסת לתגובה דלקתית שלאחר ניתוח שבמקרים בודדים עשוי להתארך עד מספר חודשים. אני מציע שייערכו בדיקת דם - שקיעת דם וCRP שהינם מרקרים לדלקת .במידה וערכיהם גבוהים הייתי מוסיף טיפול בתכשירי נוגדי דלקתכמו: נקסין או אספירין במינון גבוה(2גר, ליום) במשך כשבועיים שלושה. במידה ועדיין מצטבר נוזל ניתן להוסיף עוד תכשיר קוכיצין(יש לוודא שתפקודי הכליה תקינים) ולפעמים התוספת הזו פותרת את הבעיה. במידה ותוך 6-8 שבועות הבעיה לא נפתרה, ניתן להזריק דרך הנקז לתוך חלל הפלוירה טלק שיגרום להיווצרות הדבקויות ועלי ידי כך הנוזל יפסיק להצטבר.
במידה ותרצה עוד אינפורמציה תיצור קשר עמי
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה מרכז רפואי שערי צדק ירושלים
 
יורם
23:24 21.12.10
ד.ר.פינק שלום
אמא שלי סובלת מפרפור פרוזדורים.מטופלת בקומדין בשבוע- 4פעמים 5 מ"ג 3פעמים 2.5 מ"ג,בשבוע שעבר נותחה בעיין עקב הפרדות רישתית,האם יש קשר לקומדין?והאם אתה ממליץ לעבור לטיפול ב דביגטרן.
תודה
 
ד''ר דני פינק  
09:21 22.12.10
יורם בקר טוב
למיטב ידיעתי אין קשר בין היפרדות הרשתית לבין נטילת קומדין. במידה ויש גם דימום תוך עיני הרי שיכול להיות קשר בין נטילת תכשירי מדללי דם לבין דימומים במידה והINR הינו גבוהה מדי. הדביגטרן הינו תכשיר פומי(דרך הפה) חדיש שפועל כמעכב תרומבין שהוא הינו אחד מגורמי הקרישה החשובים ביותר בגוף האדם ואינו פועל כמו הקומדין. היתרון שלו הינו שנוטלים כדור אחד ביום וזה משיג את האפקט הרצוי ואין צורך וגם לאצריך לבדוק את הINR. ממחקר השוותי שנערך לאחרונה שהשווה חולים עם פרפור פרוזדורים השוו בין קומדין לבין דביגטרן במניעת אירועי מוחין ומצאו יתרון לדביגטרן. יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל שכן אינני בטוח שהדביגטרן הינו בסל התרופות ואם אמך נוטלת את הקומדין ללא תופעות לוואי ייתכן שאין צורך להחליף. כמוכן יש להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל בנוגע לניתוח צריבה לפרפור פרוזדורים אם היא מועמדת לפרוצדורה זו. בכל אופן , בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
 
יורם
10:18 23.12.10
ד.ר.פינק שלום,תודה על התשובה,
ברצוני לשאול האם תהיה אפשרות לאמא לאכול ירקות ירוקים בצורה חופשית לכשתעבור ל דביגטרן שלא כמו בקומדין?
 
ד''ר דני פינק  
10:21 23.12.10
כעיקרון כן- הקומדין עובד כמעכב vitamin k שהינו פקטור חשוב ביצירת גורמי הקרישה. מכיוון שהדביגטרן עובד כמעכב תרומבין אין לזה השלכה מיוחדת
 
ורד
13:17 21.09.10
שלום דר' אני עברתי ניתוח לב פתוח, החלפת מסתם אורטלי מכני ומקבלת, כמובן ,קומדין 5 מ"ג. שאלתי, האם יש סיכוי מתי שהו שתימצא תרופה אחרת במקום הקומדין? אני מאוד שומרת על המינון הנכון ואפילו מבצעת את בדיקת pt בעצמי מדי שבועיים שלושה. הייתי מאושרת הרבה יותר אם היה פיתרון לכדור הזה. אשמח לקבל תשובת עידוד.
תודה רבה
ורד
 
ד''ר דני פינק  
13:56 21.09.10
ורד שלום
ישנם היום בפיתוח תרופות חדשות לדילול דם שלא יצטרכו מעכב צמוד לINR כמו שהקומדין מצריך. אלו תרופות שנקראות מעכבי תרומבין שפועלות במנגנון אחרץ אב טיפוס שנקרא דביגטרן הוחל בניסוי קליני לחולי פרפור פרוזדורים הנוטלים מדללי דם למניעת תסחיפים ואירוע מוחיץ התוצאות הראשונות מעודדות אבל רחוקה הדרך עד לאישור במסתמים מכניים. דרך אגב איזה סוג מסתם מכני יש לך? במידה ומדובר במסתם מכני מסוג ON-X הרי שיש ניסוי גדול שנערך בארהב לחולי מסתם אאורטלי מכני שלהם אין מחלות רקע נוספות ולהם תפקוד לבבי תקין לטפל בהם עם אספירין ופלוויקס. התוצאות אמורות להתפרסם בעוד כ1-2 שנים. לבינתיים צר לי לומר לך שאת צריכה בקומדין. אם התווית נגד הרי שאת יכולב להוסיף כדור אספירין ולהוריד את רמת הדיול ל2-2.5 ולעקוב אחר הINR גם עם מכשיר ביתי שמאפשר נטילת דוגמא על ידי דקירת להוצאת טיפת דם
בהצלחה
דר דני פינק- מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים
 
ורד
16:03 21.09.10
אני כבר משתמשת במכשיר לבדיקת דם בעצמי, מזה 3 שנים. אין לי מושג בדיוק איזה מסתם מכני יש לי אולם נאמר לי ע"י הרופא שעדיין אין פתרון לבעיה הספציפית שלי אבל אמרו לי לא לאבד תקוה כי יש סכוי גדול שיהיה שינוי דרסטי עם הכדור הזה ואולי באמת לא אצטרך לקחת יותר קומדין. אני סבלנית ואחכה. דרך אגב, זה הניתוח השני שעברתי להחלפת מסתם. הראשון היה לפני 14 שנה והושתל לי מסתם ביולוגי שלצערי נקרע אחרי 8 שנים. שנתיים בערך הייתי על הרבה כדורים עד שהמצב היה גרוע מאוד ועברתי השתלת מסתם מכני לפני 4 שנים. היום אני מרגישה בסדר גמור ורק מקווה שלא אצטרך לקחת קומדים כל החיים.
תודה רבה על תשובתך וחג שמח.
ורד
 
יורם
23:19 21.12.10
ד.ר.פינק שלום
אמא שלי סובלת מפרפור פרוזדורים.מטופלת בקומדין בשבוע- 4פעמים 5 מ"ג 3פעמים 2.5 מ"ג,בשבוע שעבר נותחה בעיין עקב הפרדות רישתית,האם יש קשר לקומדין?והאם אתה ממליץ לעבור לטיפול ב דביגטרן.
תודה
שלום לך ,לפני כמה שבועות כתבתי פה בקשר לאבא שלי ,שהוא עבר ניתוח מעקפים בלב ועשיו יש לו נוזל באזור הריאה,ולא הצליחו לנקז את הנוזל בגלל שאבא שלי התעלף,הוא סובל מבעיית וזווגה שהוא מתעלף מכאב
כרגע אבא שלי די סובל מכל המצב של הנוזל,עדיין לא יודעים אם הטיפול התרופתי עוזר,שבוע הבא יש ביקורת אצל הכירורג
אבא שלי כבר כן רוצה לנקז את זה אבל הוא מפחד שיקרה לו שוב מה שהיה פעם קודמת
אז השאלה שלי האם יש אפשרות לנקז את הנוזל עם איזה טישטוש או אולי אפילו הרדמה כללית?
ודבר שני האם תוכל להמליץ לנו על מישהו מתל השומר שהוא טוב בזה וגם כמבון שיהיה אנושי..
אני מאוד מודה לך מראש
שלי שלום
לשאלתיך אפשר לבצע ניקוז תחת זריקת טשטוש עם תרופה בשם דורמיקום(ממשפחת הווליום עם השפעה קצרת טווח) או לחילופין עם חומר בשם פרופופול(חומר הרדמה בעל טווח פעולה קצרה ביותר) כמובן שיש לעשות פעולה זו תחת ניטור לחץ דם , דופר ורוויון חמצן בדם עם תמיכת חמצן. פעולה זו הינה די בטוחה בידיים מקצועיות ומנוסות ןייתכן ויזדקקו לעזרת רדיולוגים עם הדמייה באולטרסאונד כדי לכוון אותם לאיזור הנוזל ועל ידי כך המנעות מפגיעה בריאה. לצערי אינני מכיר מישהו ספיציפי בתל השומר. בשלב ראשון הייתי חוזר על צילום החזה כדי להעריך אם ישנו נוזל וכמותו, ניתן אף לבצע אולטראסאונד של החזה שיכול למקד את מקום הנוזל במידה והוא "מנורתק" ואינו חופשי. במידה ותרצו להגיע לירושליים אלי לבית החולים אשמח לעזור ולבצע זאת
בכבוד רב ובהצלחה
דר דני פינק
 
שלי
12:21 19.12.10
לקחתי הכל לתשומת ליבי ,אני בשמחה אמליץ לאבא שלי עלייך
תודה רבה רבה לך!!!
 
תומר
09:53 16.12.10
האם ניתן לקבוע מוות כשיש נשימה אגונאלית ללא דופק?
 
ד''ר דני פינק  
11:32 16.12.10
כדי לקבוע מוות באופן סופי וחוקי חייבים לוודא שיש אכן מצב של דום לב באקג ושאין פעילות נשימתית ספונטנית ולאחריו ממתינים תקופה של כ20 דקות כדי לוודא שאכן יש מוות
 
טלי
09:06 13.12.10
אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
תוצאות בדיקת האקו:
קצב- סינוס.
אקו במנוחה-
חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
לחץ ריאתי תקין.
אקו במאמץ-
באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
שאלותי:
אני עושה שיקום ריאות בתה"ש. שם בהוראת הפרופ' אסרו עלי להמשיך את האימון עד לבירור קרדיולוגי מלא. הפרופ' אמר כי משמעות הבדיקה היא שיש חולשה בדופן הלב כנראה בשל אוטם.
האם אני אחרי אוטם לפי הממצאים או שחלילה החסימה עלולה לגרום לאוטם/התקף לב??
האם יש מקום לדאגה???
מה משמעות התוצאות והאם יש עוד בדיקה שעלי לעבור??
האם זה מסביר את כאבי החזה שיש לי במאמץ??


תודה רבה
 
ד''ר עובד כהן  
09:41 14.12.10
טלי שלום
התשובה לא ממש ברורה וממליץ בחום לגשת לקרדיולוג שיפענח את כל מה שכתוב במכתב התשובה ולא רק תקציר שיתכן שחלק מהנתונים חסרים בו. בכל מקרה עם תשובת האקו אינה חד משמעתי ואינה נותנת תשובה לבעייתך יש להמשיך את הבירור. מטרת הבירור בין השאר הינה לשלול מחלת לב איסכמית כלומר חסימה או היצרות של כלי הדם הכלילים שמובילים דם לשריר הלב. ממליץ במידה ובדיקת האקו במאמץ לא מספקת לבצע מיפוי לב. ובמידה והמיפוי יראה סימנים של איסכמיה. יש לבצע צנתור בכל מקרה תשובה זו מעל דפי האינטרנט הינה שיטחית ולא מהווה תחליף למעקב מסודר אצל הרופא הקרדיולוג המטפל.
שלוב רב
אבא שלי בן 57 עבר לפני כחודשיים ניתוח מעקף בלב
לפני כשבוע או קצת יותר הוא התחיל להרגיש בחילות כאבי בטן וקצת לחץ בחזה
הוא עבר בדידה אקו לב וגילו שיש לו נוזל בריאה השמאלית
ניסו לנקר ולנקז את הנוזל אך ללא הצלחה כי לאבא שלי ירד הלחץ דם ובלל זה הוא התעלף
אז נתנו לו טיפול תרופתי פוסיד אם אני לא טועה בשם
יש לי כמה שאלות ברשותך
1.למה קורה מצב כזה שיש נוזל בריאות? ממה זה נגרם? והאם יש אפשרות למנועה זאת?

2.האם במצב כזה טוב לעשות יותר תזוזה כמו הליכה של חצי שעה 3 פעמים ביום? או שזה יכול לגרום לנזק בריאות?

3.ממה להימנע כדי לא לגרום נזק לריאות כשיש נוזל בריאות?

4.והאם טיפול תרופתי מספיק כדי שהנוזל יצא?
הכירוג אמר שיש בערך ליטר וחצי ושצריך לנקז כי התרופות לא יעזרו במצב כזה וכשהוא לא הצליח לנקז את הנוזל אז אמר שיקח תרופה אבל זמן ממושך
האם זה באמת יכול לעזור
אני מאוד מצטערת על כל השאלות..אבל כולנו נשארנו עם המון שאלות ללא תשובה כי הרופא המטפל של אבא שלי לא בדיוק עונה לשאלות שלנו
תודה רבה לך מראש!!
שלום רב
לתופעה הזו קוראים תפליט פלוירלי והינו הצברות נוזל מסביב לריאה ולא בתוך הריאה. תופעה זו די שכיחה לאחר ניתוח מעקפים בייחוד אם היהשימוש בעורק החזי השאלי בתור אחד המעקפים. דבר זה קורה בדכ בימים עד שבועות הראשונים לאחר הניתוח. לעתים הוא יכולך להופיע מספר פעמים עד לתקופה של מספר חודשים לאחר הניתוח. הסיבה לכך כרוכה בשינויים דלקתיים הקורים לאחר הניתוח אך גם למי שסובל מאי ספיקת הלב גם יכול להופיע. הטיפול הינו ניקוז הנוזל עלידי החדרת צינור לחלל בית החזה וניקוז הנוזל. ניתן לתת טיפול תרופתי כדי למנוע את השנות התופעה עם השפעה לא רעה. מדובר בתכשירי NSAIDS שהינם תרופות הדומות לנקסין ואספירין ולהן השפעות אנטי דלתיות. ההסתייגות היחידה הינו שתרופות אלו מסוכנות למי שסובל מטאי ספיקת הכליות ולחולים עם עבר של מחלת כיב פפטי גם להם תרופות אלו יכולות להעלות את הסיכון לדימום במערכת העיכול. אשר לאביך הרי שהמלצתי הינו לבצע לו אולטרסאונד של בית החזה שיכול למקם ולכמת את הנוזל. במידה ומדובר אכן בתפליט גדול אין מנוס מלנקז את הנוזל הזה וייתכן ויצטרכו לעשות זאת באשפוז בעזרת האולטראסאונד. כדאי לנקז את הנוזל שכן הוא בהחלט יכול להפריע לנשימה ולהקשות עליו בעיקר בעת מאמץ או אפילו במצבי מנוחה בשכיבה. לאחר ניקוז הנוזל יש לשקול טיפול תרופתי כדי למנוע הישנות התופעה. ניתן לבצע בדיקות דם: שקיעת דם ורמות CRPשהינם מדדי דלקת ואם אכן הם גבוהים הרי שזה עוד חיזוק לטיפול תרופתי.
אני מקווה שעניתי על כל שאלותיך
בהצלחה
במידה ותרצו עוד מידע או.ו עזרה ניתן להתקשר
בכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
0508685071
נתנו לאבא שלי בגלל הנוזל הזה את הפוסיד 20 מג פעמיים ביום
וגם קולכיצין ,שלא כל כך ברור לי למה נתנו את התרופה הזאת?
האם זה אך שהוא קשור לנוזל הזה?
תודה מראש :)
שלום לך שלי
השילוב הזה הוא מקובל. ההנחה היא שהפוסיד יעזור להוציא את הנוזלים מחוץ לגוף. הקולכיצין הינו תכשיר אנטי דלקתי שנוהגים לתת אותו כדי למנוע הצטברות מחדש. לרוב נותנים אותו בשילוב עם תכשירים אנטי דלקתי אחר כמו הNSAIDS או עם סטירואידים.
בכל אופן בהצלחה ורפואה שלמה
שלום.
רציתי לדעת אם יש מחקרים בנושא זה בארץ.
ולגבי השתלת מסתם מלב חזיר- האם חזירים אלו גדלים בארץ או מיובאים והאם נעשתה בהם הנדסה גנטית?
מאיזו שנה מבצעים ניתוחים אלו בארץ?

תודה רבה.
 
ד''ר דני פינק  
07:30 12.12.10
שירה שלום
מסתמי הלב הביולוגים מושתלים בארץ. למיטב ידיעתי החזירים אינם גדלים בארץ אלא בחול(לא מטעמי דת) אלא מדובר בתהליך ייצור מאד קפדני שלאחר שחיטת החזירים קוצרים את המסתם- שהינו המסתם האאורטלי והוא עובר תהליך ייצור מאד מורכב ומדוקדק במהלכו הוא עובר טיפול פיקסטיבי וטיפול באנטיביוטיקה וכן עובר תהליך בחומרים נוגדי הסתיידות בכדי להאריך את "חייו" של המסתם.
למיטב ידיעתו לא נעשה שימוש בהנדסה גנטית לגדילתם או בייצורם של מסתמים אלו
בכבוד
דר דני פינק
מנתח לב
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים
 
כואב הלב ..!!
08:51 24.11.10
שלום לכם אני בת 18 הרגשתי לאחרונה כאב בחזה תמיד הייתי מרגישה עייפה וקשיי נשימה עברתי לרופא לב ואז התברר שיש לי חור בלב ASD ותוצאות מיפוי לב היו 2.1:1 ואז אמר לי החור משמעותי וצריכים טיפול ניתוחי .. הוא הציע שאעשה צינתור בהקדם ואז עם תוצאות הבדיקה מחליט איך לעשות ניתוח לפתוח בית החזה או תחת החזה בצד ... בבקשה ד"ר אני מאוד מפחדת מניתוחים האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה רוצה לשמוע מה דעתך על מצב כזה ??
תודה מראש
 
כואב הלב ..!!
08:52 24.11.10
בבקשה רוצה לדעת מה התופעות לאחר הצינתור ???
 
ד''ר עובד כהן  
13:56 01.12.10
ברוב הגדול של המיקרים אין תופעות אחרי צנתור. לעיתים נדירות יש תגובה אלרגית לחומר הניגוד. יתכנו דימומים מאזון הדקירה ויתכן חום מס' שעות לאחר הפעולה.
 
כואב הלב ..!!
07:46 02.12.10
האם יש צורך לקחת כדורים לדחיית המחזור לפני הצנתור מאוד חשווווב ..?? תודה
 
ד''ר דני פינק  
09:16 24.11.10
שלום לך רואן
לפי מה שאת מתארת את בוודאי זקוקה להתערבות לסגירת החור הבין עלייתי. כיום ישנה אפשרות לסגירת החור בצנתור עם מתקן שהוא כמו מטרייה שיכול לאטום את החור. האופציה הניתוחית קיימת וניתן אכן לבצע את הניתוח דרך החזה הימני כדי לחסוך את הצלקת הניתוחית במרכז החזה. לפני קבלת החלטה יש להתייעץ עם הקרדיולוג שלך שכן האופציה בצינתור נראית לי סבירה יותר אם אכן החור אינו גדול מדי ובעל שוליים מספיק רחבות שניתן להתקין את המתקן האוטם. במידה ואת אינה מועמדת לפרוצדורה כזו הרי שיש לבצע את הסגירה בניתוח שהסיכון הניתוחי בו הינו קטן ביותר וסיכויי הצלחה מצויינים(<99%).
בכל אופן אשמח לעזור
לפי הצורך
דר דני פינק
מנתח לב
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
 
כואב הלב ..!!
12:01 26.11.10
תודה לכם על שדאגתם לשאלה שלי .. בבקשה יש לי בירור בקשר למקום הצינתור שלחו לי בדואר שיש לי תור החודש הבא בבית חולים מאיר לילדים זה רמבם או בית חולים אחר כי הרופא המצנתר אמר במחלקה לקרדיולוגיה ילדים רמבם ??!!
 
ד''ר עובד כהן  
12:24 24.11.10
שלום רב
הניתוח במצבים כאלה מומלץ
הניתוח לא מסוכן עם אחוזי הצלחה גבוהים מאד.
ניתן לעשות את הניתוח בחתך מהצד או באמצע ניתן לדון בנושא עם המנתח בפגישה לפני הניתוח.
במידה ותירצי פרטים נוספים ניתן לקבל אצלנו במחלקה.
ממליץ לבצע את הניתוח למרות החששות.
בהצלחה
עובד כהן
אמרת שאתה ממליץ לעשות את הניתוח ..אתה לא רואה שאפשר לסגור את החור דרך הצינתור או שזה אי אפשר עם כמות דלף 2.1/1 ????(במילים אחרות למה החור לא נסגר בצנתור?)
תודה
 
ד''ר עובד כהן  
12:24 24.11.10
שלום רב
הניתוח במצבים כאלה מומלץ
הניתוח לא מסוכן עם אחוזי הצלחה גבוהים מאד.
ניתן לעשות את הניתוח בחתך מהצד או באמצע ניתן לדון בנושא עם המנתח בפגישה לפני הניתוח.
במידה ותירצי פרטים נוספים ניתן לקבל אצלנו במחלקה.
ממליץ לבצע את הניתוח למרות החששות.
בהצלחה
עובד כהן
 
ד''ר דני פינק  
08:12 02.12.10
לא
שלום
ראיתי בעבר בפרק א' ,4,(ז') שחולה אשר יש לו ספיקת לב נמוכה ותפקוד חלקי של חדר שמאל וכן מושתל אצלו קוצב לב+דפיברילטור,זכאי ל 100% נכות.
1.מדוע איני רואה זאת יותר בספר הליקויים?
2.האם אמנם זה מזכה בואי לועדה של נכות כללית ב 100% נכות?
תודה.עודד
לצערי אין אנו בקיאים בנושא הזכויות בביטוח לאומי לאחר בעיות בריאות. יש להתייעץ עם עורך דין המטפל בנושאים אלה.
 
מישהי
15:25 30.11.10
שלום, אבי בן 60 עבר בסוף אפריל ניתוח לב פתוח- מעקפים ומסתם מכני (אאורטלי).
ברוך השם, מאז הכל טוב, והוא נוטל את הקומדין מידי יום כדי להתאזן ב pt inr. מדי פעם יש שינוי לא צפוי בבדיקות ה Inr, פתאום עולה ממש או יורד ממש (לא ממש פונקציה שמתאימה למינון שמאזן בד"כ את הבדיקה), ואז מעלים/מורידים בהתאם. היום ה pt inr שלו הגיע ל 1.3, ואבי ציין שבבוקר הרגיש מעין דקירה בחזה, באיזור הניתוח, אבל זה עבר לו והכל בסדר ואין לו שום הרגשה של מועקה בכלל בחזה עכשיו. האם זה קשור ל pt ? האם למקרה חד פעמי של דקירה או משהו כזה בחזה יש לייחס משמעות?
כרגע אנו מעלים את המינון בינתיים (ל 5 מ"ג) כדי שיעלה ה pt inr , האם במקרים כאלה יש צורך בפעולה אחרת (ביוני היה לו pt 1.4 וכשהתייעצתי עם רופא במחלקה בו עבר ניתוח הוא ביקש שנלך למיון ואבי קיבל זריקות כדי להעלות את הpt- מה שאבי מאוד נרתע ממנו ולא מעוניין בזה שוב).
אני שואלת את השאלות מכיוון שמנסיון אין רופא משפחה או רופא אחר יכולים לעזור או לתת ייעוץ נכון במקרה ה Inr ובד"כ כל המקרים הלא טובים (כולל הנוכחי של 1.3) וכולל ההגעה למצב המיון נבעו מהקשבה להוראות המינון מרופא המשפחה. אין ספק שהצלחנו להתאזן טוב יותר לבד, אך כשמרגישים שלא מצליחים לבד, נראה שאין גורם שניתן לפנות אליו שיכול לתת עזרה מקצועית שלא תוביל למצבי אסון.
אשמח לקבל תשובות לשאלותי, תודה רבה! יעל
 
ד''ר עובד כהן  
13:55 01.12.10
רוב הסיכויים שהדקירה לא קשורה לאיזון הקומדין אבל.....אף אחד לא יכול להבטיח את זה ללא ביצוע בדיקת אקו לב. ולכן מטעמי זהירות יש צורך לקחת זריקות של קלקסן עד שרמת ה INR תעלה בחזרה לרמה של מעל 2 ובמקביל לעבור בדיקת רופא.
כאמור אלו אמצעי זהירות הננקטים כיון שמדובר בבריאות ובסכנות בריאות ואתם אלה שתחליטו בכמה זהירות לנקוט.
בברכה
עובד כהן
 
אדרי ליזי
21:43 09.10.10
אבא שלי בן 56 עבר צינתור לפני חודש, מאז הוא הפסיק לעשן לאחר שהיה מעשן 2 קופסאות ביום, מאז הוא מדווח כל פעם על חולשה בגוף ועייפות כמו כן הוא נמצא בזוג של דיכאון מכונס בעצמו ואף עזב את העבודה אציין כי שהגיע למרפאת מכבי הרופא החליף לו את הכדורים שקיבל מביה"ח האם אלו תופעות שכיחות או שיש להבדק?
 
ד''ר עובד כהן  
09:48 16.11.10
התמודדות עם מחלת לב בפעם הראשונה היא מפחידה וגורמת לחרדות והינה התמודדות לא קלה. כמובן שבהמשך הסימפטומים הראשונים חולפים ורוב האנשים לומדים לחיות עם הבעייה ולומדים שלא חייבים למות מזה וניתן להמשיך בחיים תקינים.
עד אז עוברים שלבי הסתגלות שמתבטאים בחרדות, מצבי רוח, קושי בשינה בלילה. דפיקות לב והרגשות מוזרות וכ'
כאמור אין לזלזל בבדיקות ולאבחן היטב את המחלה ולטפל בה בצורה מיטבית אם כל שאר התופעות שהוזכרו הרבה תמיכה משפחתית וחזרה לשיגרת חיים תקינה מאד מסייעת.
 
מישהי
20:21 26.10.10
אומרים שכשנוטלים קומדין (אחרי ניתוח מסתם מכני), עם הקומדין אסור ירקות ירוקים. קראתי שזה קשור לויטמין k , הכוונה בגדול שאסור לאכול מאכלים עם המון ויטמין k, כמו בננות, תפו"א וכדומה? תודה
 
ד''ר עובד כהן  
09:43 16.11.10
התשובה היא כן לגבי השאלה האם ויטמין K מוריד מהיעילות של הקומדין במניעה של קרישה. אבל זה לא אומר שזה אסור אלא שצריך לקחת את זה בחשבון שבמידה ואוכלים ירקות ירוקים יש צורך להעלות את מינון הקומדין ולבצע בדיקת תפקודי קרישה בתדירות גבוהה יותר על מנת לוודא ש INR נשאר ברמה הנדרשת ולא יורד.
 
אלון
15:14 15.11.10
עברתי התקף קטן וצינטור ,לאחר מספר ימים החלו תעוקות בעקבות כמה שעות מחוץ לבית וגם קלות יותר במנוחה ,כולל ארועים של כמה דקות חוסר קל באוויר,
עורקי הלב נבדקו שוב במיפוי הסטנט פתוח ואין מהצרויות משמעותיות,עדיין אין הבחנה חד משמעית אך לפי הרופאים כנראה חסימות של עורקים קטנים ,
עקב לחץ דם די נמוך ודופק נמוך אני מקבל רק פלויקס ליפיטור ואספירין,
אני אדם פיזי והנה אני מושבת ואומלל,
ברור שהתעוקות מפתחות חרדות ,כי היה לי התקףלב עם כאבים מקדימים דומים לתעוקות,
עברתי 3 אישפוזים בחודש האחרון ,הבעייה שרק מתעניינים האם יש כרגע התקף לב ,אם אין אז כלום,והמערכת של קופת חולים עובדת לאט,נפגשתי בתחילת הסיפור עם קרדיולוג שאני מעריך כמעולה,אך התור הבא אליו הוא רק בעוד 10 ימים,
תודה רבה
 
ד''ר עובד כהן  
09:41 16.11.10
התקופה הראשונה לאחר התקף לב מלווה בכל מני תופעות הדומות למה שאתה מתאר ואין להמהר ולהסיק מסקנות. צריך לתת ללב ולגוף לחזור למצב הרגיל ול"התארגן" מחדש מההתקף ואז במידה והסטנט פתוח ושאר העורקים פתוחים אני מאמין שתחזור לתפקוד תקין. וגם העניין הנפשי יחזור לקדמותו.
ממליץ לבקש מרופא המשפחה תרופת הרגעה לתקופה הקרובה בלבד (וואבן פעמיים ביום) למשך שבוע ימים מה שיעזור להחזיר אותך למסלול הרגיל בלי החרדות האופייניות והטיבעיות במצב הזה.
 
חיים
17:58 04.11.10
שלום
לכמה שנים מחזיק סטנט בלתי מצופה? החומר שממנו עשוי אינו מתכלא עם הזמן?
תודה רבה
 
ד''ר דני פינק  
08:20 05.11.10
שלום חיים - סטנט לא מצופה יכול להחזיק שנים והוא לא מתכלה. הבעיה של הסטנט הינו הנטייה שלו להיסתם שההערכות הינם סדר גודל של כ20-30% בשנה הראשונה לאחר ההשתלה. זאת הסיבה שייצרו את הסטנטים המצופים כדי להקטין את הארעות הrestenosis דהיינו הנטייה שלהם להיסתם. מקובל לחשוב שאם לא קורה שום דבר בתוך הסטנט שנה הראשונה והמטופל מאוזן מבחינת גורמי הסיכון ומטופל בסטטין ונוטל אספירין יש סבירות לא קטנה שהסטנט יישאר פתוח לזמן ארוך
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
שלום

בעקבות צנתור אבחון ובדיקות אקו לב שנעשו לאבי נקבע כי עליו לעבור תיקון מסתם מיטרלי ומעקפים. תוצאות הבדיקות הן כי קימת בעית אי ספיקה במסתם.

1. האם ישנה בדיקה/ הדמיה שמראה מהי בדיוק הבעיה במסתם למשל מיתרים קרועים/עלה פגום/משקעים על העלים או שרואים זאת רק בניתוח?

2. באופן כללי האם לחולה בן 75 עדיף להחליף מסתם במסתם ביולוגי או לתקן?

תודה רבה
 
ד''ר דני פינק  
06:45 19.10.10
אייל שלום ובוקר טוב
יפה שאלת!!!
אכן בבדיקת אקו ניתן לקבוע בדכ מהי מנגנון האי ספיקת המסתם המיטרלי. במידה ובדיקת האקו הרגילה אינה אבחנתית דיו ניתן לבצט בדיקת אקו תוך ושטי(דומה לבדיקת אנדוסקופיה רק שמדובר באקו אך בולעים את הצינור( וזה נותן הדמיה טובה ושיטתית יותר וכך ניתן לראות את כל מכלול המסתם- עלים כורדות אנולוס וכו. בכל מקרה בעת הניתוח עושים אקו תוך וושטי שזה ינחה את המנתח וכך יהיה לו בקרה בזמן אמיתי על רמת ההצלחה של התיקון במידה והוא תוקן.
לגבי שאלתך השניה זו שאלה שקשה לענות עליו כי תלוי במספר גורמים ראשית יש לדעת מהי סיבת אי ספיקת המסתם ומה המנגנון. ב מה מצב החולה שמנוצח האם רמת הסיכון שלו לניתוח גבוהה או נמוכה כך שייגזר מכך אם יוכל לעמוד בניתוח שמשך הפעלת המכונת לב ריאה עשויה להיות ארוכה וכך יכול רמת הסיבוכים לעלות. חשוב שאת התשובה תנהלו עם המנתח שאמור להסביר לכם את כל הפרטים הללו. נכון שברמה עקרונית לתיקון מסתם יש עדיפות אך השאלה היא מה ה"מחיר" וכן האם התיקון יהיה מושלם או לא.
אשמח להרחיב את הדיבור אם תיצור קשר איתי
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב-מרכז רפואי שערי צדק ירושלים
 
חני
16:19 26.10.10
האם עלי לבצע צינטור? תוצאות לחץ דם במנוחה 150.90 במנוחה דופק 80 אקג במנוחה סינוס ללא סימני אסכמיה שינויים באקג במאםץ סיכום מה פירושממצאי מיפוי מחשידים לאיסכמיה באיזור קטן אינפרו אפיקלי כנראה בטירוטוריה rsa.

אני חולה סכרת ולחץ דם האם יש לי בעיות לב לפי התוצאות.
תודה רבה
 
ד''ר גיל בולוטין  
09:18 27.10.10
חני שלום

אין מספיק נתונים להחלטה דרך האינטרנט.
איך את מרגישה?
האם יש לחצים בחזה או סימטומים אחרים בזמן ביצוע מאמצים?

אני ממליץ בחום לפנות עם התשובה לקרדיולוג לצורך החלטה משותפת האם יש צורך בצינטור.

בברכה

דר' גיל בולוטין
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  37  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוחי לב   כירורגית לב   ניתוח לב פתוח   ניתוח מעקפים   ניתוח מסתמים   סטנט   ניתוח לב   מנתח לב
RSS RSS פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב