בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב עמוד 17

פורום ניתוחי לב יעסוק ב: ניתוח לב, ניתוח לב פתוח, סטנט, ניתוח מעקפים, ניתוח מסתמים, התקף לב, טרשת עורקים, צינתור, פרוזדור לב, מחיצת לב, כירורגית לב ועוד
מנהלי פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב:
ד''ר גיל בולוטין
לפרטים נוספים
ד''ר דני פינק
לפרטים נוספים
ד''ר ינאי בן גל
לפרטים נוספים
 
אלון
15:14 15.11.10
עברתי התקף קטן וצינטור ,לאחר מספר ימים החלו תעוקות בעקבות כמה שעות מחוץ לבית וגם קלות יותר במנוחה ,כולל ארועים של כמה דקות חוסר קל באוויר,
עורקי הלב נבדקו שוב במיפוי הסטנט פתוח ואין מהצרויות משמעותיות,עדיין אין הבחנה חד משמעית אך לפי הרופאים כנראה חסימות של עורקים קטנים ,
עקב לחץ דם די נמוך ודופק נמוך אני מקבל רק פלויקס ליפיטור ואספירין,
אני אדם פיזי והנה אני מושבת ואומלל,
ברור שהתעוקות מפתחות חרדות ,כי היה לי התקףלב עם כאבים מקדימים דומים לתעוקות,
עברתי 3 אישפוזים בחודש האחרון ,הבעייה שרק מתעניינים האם יש כרגע התקף לב ,אם אין אז כלום,והמערכת של קופת חולים עובדת לאט,נפגשתי בתחילת הסיפור עם קרדיולוג שאני מעריך כמעולה,אך התור הבא אליו הוא רק בעוד 10 ימים,
תודה רבה
 
ד''ר עובד כהן  
09:41 16.11.10
התקופה הראשונה לאחר התקף לב מלווה בכל מני תופעות הדומות למה שאתה מתאר ואין להמהר ולהסיק מסקנות. צריך לתת ללב ולגוף לחזור למצב הרגיל ול"התארגן" מחדש מההתקף ואז במידה והסטנט פתוח ושאר העורקים פתוחים אני מאמין שתחזור לתפקוד תקין. וגם העניין הנפשי יחזור לקדמותו.
ממליץ לבקש מרופא המשפחה תרופת הרגעה לתקופה הקרובה בלבד (וואבן פעמיים ביום) למשך שבוע ימים מה שיעזור להחזיר אותך למסלול הרגיל בלי החרדות האופייניות והטיבעיות במצב הזה.
 
חיים
17:58 04.11.10
שלום
לכמה שנים מחזיק סטנט בלתי מצופה? החומר שממנו עשוי אינו מתכלא עם הזמן?
תודה רבה
 
ד''ר דני פינק  
08:20 05.11.10
שלום חיים - סטנט לא מצופה יכול להחזיק שנים והוא לא מתכלה. הבעיה של הסטנט הינו הנטייה שלו להיסתם שההערכות הינם סדר גודל של כ20-30% בשנה הראשונה לאחר ההשתלה. זאת הסיבה שייצרו את הסטנטים המצופים כדי להקטין את הארעות הrestenosis דהיינו הנטייה שלהם להיסתם. מקובל לחשוב שאם לא קורה שום דבר בתוך הסטנט שנה הראשונה והמטופל מאוזן מבחינת גורמי הסיכון ומטופל בסטטין ונוטל אספירין יש סבירות לא קטנה שהסטנט יישאר פתוח לזמן ארוך
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
 
חני
16:19 26.10.10
האם עלי לבצע צינטור? תוצאות לחץ דם במנוחה 150.90 במנוחה דופק 80 אקג במנוחה סינוס ללא סימני אסכמיה שינויים באקג במאםץ סיכום מה פירושממצאי מיפוי מחשידים לאיסכמיה באיזור קטן אינפרו אפיקלי כנראה בטירוטוריה rsa.

אני חולה סכרת ולחץ דם האם יש לי בעיות לב לפי התוצאות.
תודה רבה
 
ד''ר גיל בולוטין  
09:18 27.10.10
חני שלום

אין מספיק נתונים להחלטה דרך האינטרנט.
איך את מרגישה?
האם יש לחצים בחזה או סימטומים אחרים בזמן ביצוע מאמצים?

אני ממליץ בחום לפנות עם התשובה לקרדיולוג לצורך החלטה משותפת האם יש צורך בצינטור.

בברכה

דר' גיל בולוטין
שלום

בעקבות צנתור אבחון ובדיקות אקו לב שנעשו לאבי נקבע כי עליו לעבור תיקון מסתם מיטרלי ומעקפים. תוצאות הבדיקות הן כי קימת בעית אי ספיקה במסתם.

1. האם ישנה בדיקה/ הדמיה שמראה מהי בדיוק הבעיה במסתם למשל מיתרים קרועים/עלה פגום/משקעים על העלים או שרואים זאת רק בניתוח?

2. באופן כללי האם לחולה בן 75 עדיף להחליף מסתם במסתם ביולוגי או לתקן?

תודה רבה
 
ד''ר דני פינק  
06:45 19.10.10
אייל שלום ובוקר טוב
יפה שאלת!!!
אכן בבדיקת אקו ניתן לקבוע בדכ מהי מנגנון האי ספיקת המסתם המיטרלי. במידה ובדיקת האקו הרגילה אינה אבחנתית דיו ניתן לבצט בדיקת אקו תוך ושטי(דומה לבדיקת אנדוסקופיה רק שמדובר באקו אך בולעים את הצינור( וזה נותן הדמיה טובה ושיטתית יותר וכך ניתן לראות את כל מכלול המסתם- עלים כורדות אנולוס וכו. בכל מקרה בעת הניתוח עושים אקו תוך וושטי שזה ינחה את המנתח וכך יהיה לו בקרה בזמן אמיתי על רמת ההצלחה של התיקון במידה והוא תוקן.
לגבי שאלתך השניה זו שאלה שקשה לענות עליו כי תלוי במספר גורמים ראשית יש לדעת מהי סיבת אי ספיקת המסתם ומה המנגנון. ב מה מצב החולה שמנוצח האם רמת הסיכון שלו לניתוח גבוהה או נמוכה כך שייגזר מכך אם יוכל לעמוד בניתוח שמשך הפעלת המכונת לב ריאה עשויה להיות ארוכה וכך יכול רמת הסיבוכים לעלות. חשוב שאת התשובה תנהלו עם המנתח שאמור להסביר לכם את כל הפרטים הללו. נכון שברמה עקרונית לתיקון מסתם יש עדיפות אך השאלה היא מה ה"מחיר" וכן האם התיקון יהיה מושלם או לא.
אשמח להרחיב את הדיבור אם תיצור קשר איתי
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב-מרכז רפואי שערי צדק ירושלים
 
אדרי ליזי
21:46 09.10.10
אבא שלי בן 56 עבר צינתור לפני חודש, מאז הוא הפסיק לעשן לאחר שהיה מעשן 2 קופסאות ביום, מאז הוא מדווח כל פעם על חולשה בגוף ועייפות כמו כן הוא נמצא בסוג של דיכאון מכונס בעצמו ואף עזב את העבודה אציין כי שהגיע למרפאת מכבי הרופא החליף לו את הכדורים שקיבל מביה"ח בטענה כי "זה אותו דבר" האם יכול להיות שהכדורים הם אלו שגורמים לתופעה או אולי אלו תופעות שכיחות אחרי צינתור?
 
ד''ר דני פינק  
16:13 10.10.10
ליזי שלום בהחלט יכול להיות שתופעות אלו הן משניות לשינוי בתרופות ולכן חשוב לדעת איזה תרופות הוא נוטל. שנית גם ייתכן וחלק מתופעות אלו הן חלק מתמונת הגמילה מהסיגריות.
בכל אופן כדאי להיוועץ ברופא המשפחה.
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים
שלום,

אימי עברה השתלת מסתם לפני כחודש והכניסו לה גם קוצב. מאז הניתוח ובמשך כל החודש האחרון היא סובלת מהתקפי בחילות קשות וממושכות. היא לא לוקחת משככי כאבים, אלא רק כדורים שקשורים לתפקוד הלב (אין לי את השמות של הכדורים). אמרו לה שהבחילות אמורות לעבור אבל הן לא עוברות. אשמח לקבל עצה ומידע בנושא - מדוע מופיעות הבחילות, ומה ניתן לעשות בנידון?

תודה מראש
 
ד''ר דני פינק  
06:58 01.10.10
שלום םיגל
תופעת בחילות במשך כל כך הרבה זמן לאחר ניתוח אינה תופעה נפוצה. ראשית יש לברר מהם התרופות אותה היא נוטלת שכן ייתכן וזו תופעת לוואי לאחד מהם. במידה וניתן להפסיק חלק מהתרופות או כולן והבחילות אינן עוברות הרי שיש לבצע בירור של מערכת העיכול. בינתיים ניתן לטפל בתרופות כגון: פרמין או זופרן שהן מונעות בחילות
בהצלחה ורפואה שלמה
דר דני פינק- מנתח לב וחזה
שערי צדק ירושלים
לד"ר פינק,

תודה רבה על תשובתך. האם ניתן להתייעץ איתך גם באופן פרטי לגבי הנושא. אם כן, כיצד ניתן ליצור איתך קשר?

תודה שוב,

סיגל
מצאתי תשובה לשאלתי לגבי דרכי התקשרות :)
 
rhadas@hotmai
03:43 28.09.10
ראשית, תודה על העצה, הענין הוא שהאם מסרבת לכל דבר, אני לא מעלה על דעתי שתסכים לשתף פעולה עם פסיכיאטר. היא כ"כ חלשה וירדה בצורה תהומית במשקל שהיא בקושי יכולה ללכת (בין היתר, בגלל פצעים בפה היא כמעט ולא אוכלת) . מנטלית היא באמת בדיכאון, דוחה כל נסיון או הצעת עזרה, כולל הכנת אוכל. כואב לי שכך זה מתפתח וכואב לי על חברה שלי שצריכה להתמודד עם זה לבד ולא יכולה לעזור לאמא שלה. האם יש אופציות של הזמנת פסיכיאטר וקרדיולוג הבייתה שייראו אותה ?
 
ד''ר גיל בולוטין  
07:17 28.09.10
שלום

יש בהחלט אפשרות להזמין פסיכיאטר לבית.
במקרים רבים זו האפשרות היחידה.

בברכה

דר' גיל בולוטין
 
rhadas@hotmai
23:08 26.09.10
חברתי הטובה מתמודדת עם אימה שעברה התקף לב, ומאז היא בבית מסרבת לאכול, נחלשת מאוד ומסרבת לכל הצעת אוכל. חברתי ממש אובדת עצות, על פניו זה נראה שהאם (בסביבות שנות השבעים שלה, אינני יודעת בדיוק) גמרה אומר עם עצמה, חלשה מאוד ומסרבת לכל הצעת עזרה. מה עושים במצבים כאלה ? חברתי ממש מיואשת והאם עקשנית וממשיכה להיות חלשה, בין היתר יש לה פצעים בפה בגלל תותבות שמשפיע גם על חוסר התיאבון......בתודה הדס
 
ד''ר דני פינק  
06:39 27.09.10
לום רב
מדבריך אני מתרשם שהיא בדכאון עמוק ולכן חשוב לערב פסיכיאטר בטיפול מהר ככל שניתן. כמוכן חשוב שהיא תיבדק על ידי קרדיולוג לוודא שמבחינה לבבית הכל בסדר
בהצלחה ורפואה שלמה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
שלום רב וחג שמח
אני בן 58 ועברתי לפני 8 חדשים החלפת מסתם ביולוגי ,הניתוח הסתבך מעט וארך כ-11 שעות עקב איבוד דם (קיבלתי כ-5 מנות דם) לאחר מכן הושתל גם קוצב לב.
כיום ישנן מספר בעיות :עייפות לאחר מאמץ קטן ביותר ובמיוחד בעליות קלות,חלק מעצם בית החזה יצאה מהקיבוע שלה ויש נקישה.בבדיקות הדם האחרונות ישנן מספר חריגות: wbc=12.3K/ul ,lym%=41%,LYMP.abs=5/1K/ul,RDW=16.1% .
לא פירטתי את כל הבדיקות .
אודה לך על תשובה.
אברהם
אין קשר בין בדיקות הדם לבין מצב העצם. אלא אם יש מצב של זהום, בעצם שיבוא לידי ביטוי בחום הפרשה מוגלתית מהפצע בחזה וכ'.
באופן עקרוני יש צורך לאחר החלפת מסתם במעקב אקו לב שידגים את תפקוד הלב ותפקוד המסתם ואולי יסביר את העיפות שאתה מתאר.
מאד קשה לאבחן את הגורמים לבעייתך עם כל כך מעט נתונים ובשלט רחוק.
רצוי שתקבע תור במרפאה של המחלקה לניתוחי לב במרכז בו נותחת ושם תפרט באוזני המנתחים שהיו מעורבים במקרה שלך מה בדיוק מפריע לך וניתן יהיה לקבל תמונה ברורה יותר.
בהצלחה
 
ד''ר גיל בולוטין  
09:47 26.09.10
אברהם שלום

אין מספיק פרטים להסביר את העיייפות הרבה שאתה חש.
ממליץ לפנות לקרדיולוג ולאחר בדיקת אקו לנסות ולהבין לפי אל הבדיקות את הסיבה לעייפות.

בברכה

דר' גיל בולוטין
שלום רב,
הנני בן 27, לא מעשן.

בינואר 2009 עברתי ניתוח פלאורדזיס מכני (עם VATS) בבי"ח בילינסון בעקבות הישנות של פנאומוטורקס בריאה ימין. לא נעשה בולקטומי כי לא מצאו את הבולה בניתוח.

במרץ 2009, במאי 2009 ובאוגוסט 2010 (לפני 3 שבועות) היו לי הישנויות קטנות של פנאומוטורקס לאחר הניתוח, באותה הריאה :(

בכל המקרים נאמר לי שלא ניתן או רצוי שלא לבצע איזושהי התערבות כירוגית, כי הפנאומוטורקס קטן (שאפתי לבצע פלאורודזיס כימי עם טלק באמצעות נקז קטן).

כאמור, לפני 3 שבעות הגעתי לבילינסון בעקבות כאבים המוכרים לי. אובחן "חשד לחזה אוויר קטן מנורתק בבסיס הריאה". אושפזתי להשגחה ללילה ואז שחררו אותי להמשך מעקב רופאת משפחה.
כבר 3 שבועות והפנאומוטורקס לא עבר מעצמו, עדיין יש לי כאבים קלים (בבית החזה, ומוקרנים לכתף וליד), מועקה בחזה, ותחושה נוראית של "בעבוע" של האוויר בבית החזה. אני לא יכול להגיד שיש שיפור. הכאבים פשוט השתנו במיקום ובצורה שלהם. אני חושש שאולי הבולה נפתחה שוב במהלך הזמן תהליך ההחלמה?

שאלותי הם:

1. כמה זמן לוקח לפנאומוטורקס קטן להיספג בעצמו? האם זה נורמלי שכבר 3 שבועות והפנאומוטורקס לא נספג ולא השתפר משמעותית?

2. האם עלי לערוך צילום חוזר? להיבדק? או פשוט להמשיך לנוח כי זה יעבור מעצמו?

3. האם יש איזשהו פתרון זמין לעניין הפנאומוטורקסים החוזרים לאחר הפלאורודזיס המכני? זה מטרד רציני ופגיעה באיכות החיים שלי. אני סובל מכאבים ומיחושים, מועקה בחזה, ומוצא עצמי ישן כמות גדולה מאוד של שעות כל יום.

לתשובתכם אודה מאוד,
דניאל.
כבר עברו 5 שבועות מאז שהפנאומוטורקס חזר, והוא לא מפסיק.
החור נפתח שוב ושוב. כמעט החלמתי לפני כשבוע, ואז נפתחה הבולה שוב!

מצד אחד - מדובר על פנאומוטורקס קטן (כ-10%) ולכן תמיד המלצת הרופאים היא לא להתערב, ולהמעיט בצילומים וב-CT, פשוט להתעלם, היות ולא מדובר על מצב מסכן חיים.

מצד שני - זה לא נעים, ואני סוחב את זה כבר 5 שבועות, ואינני יודע מתי זה יסתיים.

האם יש פתרונות לעניין?
אבי בן 74 עבר מעקפים (1998), קיים קוצב וצונטר (2006) .

ברקע:

כללי: מלנומה (מס' ניתוחים) ובעיות זכרון/דמנציה (התחלה) פרקינסון קל(התחלה).

פרמטרים הקשורים ללב: עודף משקל, סכרת קלה, היפרליפידמיה/כוליסטמיה, TSH טיפה נמוך. ל.ד. גבוה, משתמש ב-CPAP. סובל מהיצרות קרוטיס (50%), בצקות ברגליים. מקבל תרופות לכל הנ"ל.
בעבר היה ספורטאי בשנים האחרונות הפסיק פעילות בבת אחת. כיום לא מוכן אפילו לצעוד מס' צעדים. אומר שקשה לו ללכת כי הגפיים/ירכיים כבדות, הנשימות שלו מאד שטוחות ואומר שאין לו כוח, אין לו אוויר ורק רוצה לישון ומרגיש שיש סתימה בעורקים.

לציין שבאופן קבוע ולאורך שנים החלבון בשתן/קריאטנין גבוה מעל לנורמה – 1.4-1.5 (בשנה האחרונה נרשמה עליה והערכים נעים בין 1.6-1.7) .

בבדיקת ספקט אחרונה בדיפירידמול הממצאים לא אובחנה איסכמיה. מאידך אקו דופלר הראה:
" התכווצות בלתי סנכרונית של המחיצה הבין חדרית כביטוי להפרעת הולכה תוך חדרית. החדר מדגים היפרטרופיה קונצנטרית. שתי העליות מוגדלות. הסתיידות טבעת המסתם המיטראלי, עקומומת מילוי חדר שמאל כבפרפור פרוזודורים. הודגמה אי ספיקה מיטראלית קלה-בינונית וטריקטספדלית קשה עם מפל לחצים בן 36 ממ"כ על פני המסתם. ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של כ-45 ממ"כ.הפריקארד אינו מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי. שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין."

הקרדיולוג הקבוע :
ממליץ על קומדין. הבעיה היא שהוא גם כך מאוד "מדולל" - וסובל מדימומים ספונטניים בעור, מהאף ברגליים וכו' וכשצונתר הופסק הפלוויקס בשל בעיה זו. יש חשש שלא יוכל לשאת את הקומדין. מה גם שהקומדין מצריך המנעות מירקות ירוקים וניטור INR.
הקרדיולוג ציין שגם כשתוצאת הספקט מדגימה שאין איסכמיה במטופלים, קיימות לעיתים חסימות שלא ניתן לזהותן בספקט ורק צנתור אבחנתי ידגים בפועל אם יש סתימה.

פגישה עם כירורג חזה=לב:

אמר שאבי סובל מרפרוף ולא פרפור פרוזדורים. הציע לבצע צריבה (להכנס מלמעלה, מהצד הימני). אמר שברגיל היה ממליץ על צנתור אבחנתי אלא שבשל רמת הקריאטנין חושש לבצע (אם כי כמו שאמרתי מאז ומתמיד היה קריאטנין גבוה ועם זאת הוא עבר ניתוחים שונים וגם צנתור, מעקפים והתקנת קוצב בהצלחה).

שאלות:
1. במה יכולה פרוצדורת הצריבה לסייע לו? מה הסיכונים?
2. קראתי שהיום אפשר לבצע צנתור גם לאנשים עם בעיות כרוניות וסיבוכים, ברור לי שאינך מכיר אישית את המקרה וכיו"ב, אך באופן תיאורטי האם ניתן לצנתר אדם עם קריאטנין ברמה כזו (במיוחד כזה שתמיד היה לו קריאטנין גבוה ושרד ניתוחים רבים) ?
3. ידוע לי שכיום מתקיימים ניתוחים אנדוסקופיים להחלפת מסתמים. האם אנשים בגילו ובמצבו עוברים ניתוח כזה בהצלחה?

אודה לתשובה לכל שאלותי. זה מאוד דחוף לנו.
 
טל לוי
11:53 19.08.10
חולה בן 63 לאחר ניתוח מעקפים דחוף. כבר שבוע מורדם מונשם. והיום אמור לעבור ניתוח נוסף להוצאת צינור הטובוס? מה זה אומר זה סימן למעט שיפור להתאוששות ? בבקשה תשובה דחופה!
 
ד''ר דני פינק  
14:48 19.08.10
טלי שלום
קשה לענות על שאלתך מבלי לקבל יותר פרטים על מצב החולה- מה עבר עליו לאחר הניתוח. בכל אופן מהתיאור שלך אני מניח שצוות המטפלים לא הצליחו לגמול אותו מההנשמה ועלכן החליטו לבצע טרכיאוסטומיה- פיום הקנה כדי להקל על תהליך הגמילה. זוהי פרוצדורה מקובלת המתבצעת לחולים שמונשמים תקופה יחסית ארוכה וסיכויי גמיתם בטווח המיידי קטן. לצורך גמילה חלקה יותר והגנה על נתיב האויר מבצעים פרוצדורה זו. אני מצפה שלאחריו יוכלו להפסיק את ההרדמה ולאפשר לו להתעורר ולהתחיל את הגמילה מהמנשם.
בהצלחה ורפואה שלמה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק-ירושלים
 
ד''ר גיל בולוטין  
15:54 19.08.10
טל שלום

קשה לתת תשובה טובה.
חסרים הרבה נתונים.
אם אני מבין נכון מדובר בניתוח להנשמה דרך הצוואר (טריכאוסטומיה), שמבוצע בדר"כ אם לא ניתן לגמול את החולה ממכונת ההנשמה לאחר כשבוע עד שבועיים.

אם מדובר בהוצאת הטובוס ונשימה של החולה בכוחות עצמו, זה כמובן סימן לשיפור.

מקווה שהבהרתי במעט

דר' גיל בולוטין
הוא לא מצליח לנשום בכוחות עצמו. הפסיקו את ההרדמה והוא לא מצליח להתעורר. האם זה שאלה של זמן או שהוא נכנס לקומה מה שהסיטי מראה. יש סיכוי להתעוררות?
 
ד''ר גיל בולוטין  
10:11 04.09.10
טל שלום

אין מספיק מידע לענות על שאלתך.

בחלק מהמקרים זה עיניין של זמן, סבלנות והמתנה עד להתעוררות.
בחלק מהמקרים מדובר בנזק מוחי אמיתי.
תשובת סיטי עוזרת, אך התשובה האמיתית ניתן לדעת רק לאחר זמן המתנה מספיק.

בברכה

דר' גיל בולוטין
 
טל לוי
14:46 14.09.10
אני קצת אפרט.
החולה הגיע לבית החולים עם דימדום בחלל הבטן ומיד החליטו לנתח ולראות מה קורה כשתוך כדי עשה ארוע לב והכניסו למעקפים דחוף. לאחר ניתוח המעקפים אשר בוצע היה ניסיון לגמול ממכשיר ההנשמה אשר נכשל היה מורדם ומונשם במהלך כל החודש.
כעת רק מונשם לא מורדם. מידי כמה ימי עשו ניקוי של הריאות כתוצאה מריכוז של מים בריאות. כמו כן בעקבות בעיה שהייתה ידועה לפני שנה עוד חיברו לדיאליזה חכמה אשר יצבה קצב את המצב. כעת מבוצעת דיאליזה רגיליה בשם בימים. עברנו את המצב הקריטי של הימים האחרונים.ולפי דברי הרופאים הוא יציב.

בימים האחרונים מנסים להאכיל אותו דרך זונדה 2 CC והניסיון נכשל בשל אי יכולת הקיבה לפרק את האוכל למרות שבבדיקה יש פעילות מיעיים אבל הוא דוחה את המזון ולכן ניזון דרך הוריד. הרופאים אומרים שהוא חזק והוא שורד אבל אין שיפור. היום ישנו ניסיון דחוף לראות מומחה מוח בהדסה הר הצופים בכדי שיוכל לתת חוות דעת ולראות מכאן לאן ממשיכים.

במוח היו נימי דם קטנים אשר התמוססו, במהלך סיטי ראו שהם נעלמו ולחץ הדם שלו די מאוזן כעת.
אשמח על כל תשובה .
טל
 
ד''ר גיל בולוטין  
16:53 16.09.10
טל שלום


תודה על הפירוט.
באופן כללי נראה שהוא מטופל היטב ומתייחסים למגוון הבעיות שלו.

באופן ספציפי אני מרגיש שאין אני יכול לתרום דרך האינטרנט עוד.

מצבו מורכב ביותר.

צריך לסמוך על הרופאים המטפלים.

במידה ויש ספק אפשר לבקש דעה נוספת ממומחה בטיפול נמרץ.

בברכה

דר' גיל בולוטין
 
איתמר
22:11 21.07.10
ראשית תודה על הנכונות לענות לשאלות הפונים.
ברצוני לשאול לגבי אימי הסובלת מהצרות קשה של המסתם ההאורטלי. היא הופנתה להחלפת מסתם. בגלל שהיא שיכת לקבוצת הסיכון הנמוך נאמר לה שהניתוח זו הדרך המועדפת. אני יודע שניתן להחליף מסתם בצינטור ואז ההחלמה קלה בהרבה. אני לא מבין למה לא הציעו לה החלפת מסתם בצינטור. האם הצינטור מסוכן יותר מניתוח? זה נבדק? אולי זה עיניין כספי? אם כן אולי ניתן לבצע זאת באופן פרטי. יש מי שמבצע זאת בארץ?
תודה על תשובתכם
איתמר
 
ד''ר גיל בולוטין  
22:28 21.07.10
איתמר שלום

שאלת שאלה חשובה שמטרידה רבים בימים אלו.
נכון, ניתן היום להחליף את המסתם האאורטלי בצינטור.
ניתוחים אלו מבוצעים גם בישראל.

כרגע החלפת המסתם בצינטור מיועדת רק לחולים הנמצאים בסיכון גבוה לניתוח רגיל.
הסיבות אינן כספיות.

יש ניסיון מועט יחסית בשיטה החדשה.
עדיין לא ידוע לכמה זמן טובים המסתמים האלו לעומת מסתמים מושתלים רגילים שטובים לכ 15 שנים.
התוצאות בנתיים פחות טובות מניתוח רגיל מכמה סיבות:
1. יש די הרבה מקרים של דלף מסביב למסתם שהשפעתו לטווח ארוך עדיין לא ידועה.
2. יש סיבוכים שלא קיימים בניתוח רגיל כמו פגיעות בכלי הדם.
3. יש סכנה לשחרור חלקיקים מאאורטה עם סיכון לאירועים מוחיים.
4. בחלק ניכר מההשתלות יש צורך בהמשך גם בהשתלת קוצב לב.

באופן כללי התמותה והתחלואה לאחר החלפת מסתם בצינטור גבוהה מניתוח לב רגיל, אם כי חשוב לזכור שבשלב זה החולים האלו יותר מבוגרים ויותר חולים מהחולים שעוברים ניתוח רגיל.

לכן, גם אני ברמב"ם (אחרי שעשינו בהצלחה מספר גדול של החלפות מסתם בצינטור) ממליץ לחולים לעבור את ההשתלה בצינטור רק אם הסיכון לניתוח רגיל גבוה.
יתכן שבעוד מספר שנים השיטות ישתפרו ויהיו בידינו נתונים נוספים שיהפכו את השיטה למתאימה לכלל החולים.
כיום נכונה הגישה להפנות להחלפה בצינטור רק חולים בסיכון גבוה.

אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא

בברכה


דר' גיל בולוטין
 
צ
23:53 01.09.10
anutk
אבי עבר ניתוח מעקפים דחוף לפני 3 שבועות. האם הגיוני שעדיין מבולבל? יכול להפגש, להגיד שלום לחבק ואחרי חצי שעה ניגש שוב כאילו כרגע נפגשנו. עלי לציין כי הוא בן 47. הבלבול קורה מידי פעם -נאמר לנו כי בצחילה זה הגיוני אך האם גם כיום זה הגיוני? מה הסיבות?
 
ד''ר גיל בולוטין  
09:53 29.08.10
דורין שלום

בלבול לאחר ניתוח מעקפים היא תופעה יחסית שכיחה. אולם היא קוראת יותר בגיל המבוגר ובדר"כ חולפת לאחר מספר ימים. אם אביך עדיין מאושפז זה עדיין יכול להיות בלבול שקשור לימים ולאישפוז לאחר הניתוח. במידה ואביך כבר השתחרר לביתו, לא סביר שעדיין יהיה בלבול והייתי ממליץ להפנותו לבדיקה נוירולוגית.

בברכה

דר' גיל בולוטין
לפני 11 שנה עברתי ניתוח לב פתוח כ8 חודשים מיד לאחר הניתוח היה לי דלקת מסביב ללב, לאחר 8 החודשים האלה הכל עבר ואני לא מטופלת בשום תרופה מזה כ10 שנים כלום כלום, מה שכן ישנם מצבים בהם נותנים טיפול אנטיביוטי לפני פעולות או סיטואציות שעלולים לגרום לחדירת חיידקים לדם והפעולות הם: טיפולי שיניים ,כריתת שקדים או אדנואידים,פעולות במערכת העיכול והשתן,ניקוז כירורגי של חומר מזהם וברונכוסקופיה
אני מעוניינת לעבור ניתוח לייזר בעיניים מסוג לאסיק הייתי כבר בבדיקת התאמה ונמצאתי כמתאימה לניתוח מהסוג הזה רציתי לדעת אם זה יכול להוות בעיה שעברתי ניתוח לב והאם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה או משהו

אשמח לתגובה מהירה אני מעוניינת לקבוע תאריך לניתוח במיידי
 
ד''ר עובד כהן  
10:20 25.08.10
זה תלוי איזה ניתוח לב עברת אם זה ניתוח מעקפים לא צריך שום טיפול אם ניתוח אחר תלוי בניתוח. תני לנו יותר פרטים ....
 
דנלה
17:49 26.08.10
לא זוכרת במדוייק את שם הניתוח נולדתי עם מום ועברתי תיקון בגיל 17 הגיל בו התגלה המום היה 16 וחצי בערך, משהוא שקשור להזנת הלב בחמצן שיצא מהמקום הלא נכון ועשו לי תיקון ללא עזרים כאילו תיקנו והכל ללא תוספות חיצוניות
בדרכ כשעה לפני טיפולי שיניים ורופא נשים אני מקבלת 2 גרם מוקסיויט פורטה, רציתי לדעת אם כדאי לקחת גם לפני ניתוח תיקון ראייה בלייזר ניתו שנמשך כ 5 דק
שלום.

אבי עבר צינתור משולש לפני כשנה. מאז הוא מחפש כל דרך אפשרית למנוע סתימות חוזרות בעורקיו.

הוא הופנה למאמר של ד"ר אורניש
"Can lifestyle changes reverse coronary heart disease?:: The Lifestyle Heart Trial"
שטוען שפעילות גופנית, טכניקות רגיעה (כגון מדיטציה,יוגה) ותזונה נכונה (צמחונית, דלת-שומן, פחמימות מלאות') יכולות לגרום להסגת מחלת עורקים. המאמר פורסם בירחון נחשב (lancet). בעקבות כך, אבי גם התעניין בצום ארוך (כשבועיים, אך ורק מים) כאמצעי להסגת הרובד הטרשתי וטיפול במחלה.
סליחה על ההקדמה הארוכה. :)
כעת, שאלותי הן:
*)האם המחקר של ד"ר אורניש נכון לדעתכם, כלומר: האם ישנה אפשרות להסיג/לפתוח כך סתימות עורקים?
*)האם יש מחקר כלשהו / מידע שבידיכם לגבי צום במקרה כזה, והשפעות חיוביות או שליליות שלו על רבדים טרשתיים?
*)האם ישנה דרך התמודדות אחרת כ-ל-ש-ה-י שאתם מכירים?

תודה רבה!
ירון.
 
ד''ר עובד כהן  
10:23 25.08.10
למיטב ידיעתי אין כל מידה מחקרי מבוסס המעיד כי תזונה מסויימת גורמת לרגרסיה בטרשת העורקים הכלילים. חשוב לשמור על רמות קולסטרול ושאר השומנים בקפדנות ולטפל עם סטטינים בהתאם. חשוב לשמור על לחץ דם מאוזן ורמות סוכר מאוזנות ולטפל בהתאם במידת הצורך
ככל שנמנעים מגורמי הסיכון המוכרים לטרשת העורקים הכלילים בצורה טובה יותר יש סיכוי להאיט את קצב התקדמות המחלה.
שלום,
דודותי עומדת לעבור ניתוח לב פתוח. היא עברה צינתור לפני מספר ימים ונאמר לה שזה לא מספיק ועליה לעבור ניתוח מעקפים. זה היה במפתיע ולא ציפינו לזה כלל. היא אישה בריאה בסך הכל, בת 69. האם זה הכרחי או שזה משהו שאפשר לדחות? הבנתי שאם דוחים את זה, זה יכול לגרום להתקף לב...
 
ד''ר דני פינק  
15:01 24.08.10
טניה שלום הצנתור הדגים קרוב לוודאי סתימות או הצרויות קריטיות בעורקים של הלב במצב כזה הטיפול הממולץ טיפול בחירה הינו ניתוח מעקפים זו הסיבה שאמרו לכם שהצנתור אינו מספק מכיוון שאי אפשר לטפל בחסימות בצנתור. לאור זאת רצוי לבצע את הניתוח בהקדם
בהצלחה
 
אבינום
23:08 12.08.10
שלום רב
יש לי חברה בקשר רציני בת 22 ולאחרונה סיפרה לי שהיא עברה ניתוח לב פתוח בגיל 3 מכיוון שהיה לה חור בלב ומבצעת כל שנה שנתיים בדיקות כלליות(אקו לב ועוד) לצורך מעקב,בכל השנים שעברו הבדיקות מראות שהמצב שלה תקין ואין לה מגבלות או רגישות למשהו ,רק מדי פעם מתלוננת על כאבים בבטן שבאות והולכות ,
אנני יודע הרבה מה זה אומר הניתוח הנ"ל קראתי באתר שיש סוג של מחלת ASD,VSD ועוד, השאלות שלי הם:
1) איך ישפיע עליה בזמן הריון ,איך תילד האם לידה רגילה או קיסרי , עד כמה לידות יתאפשר לה ללא בעיות
2)איזה תופעות לווי יכול להיות מהניתוח הנ"ל לכל אורך החיים .
אודה לך עם תאכל לענות לי על השאלות האלה כי כרגע נכנסתי לסיטועציה לא נעימה כי אני מודאג
ממצבה לגבי העתיד שלנו.
תודה....
 
ד''ר עובד כהן  
08:51 20.08.10
במידה והמום המולד דהיינו החור בלב תוקן אין שום השפעה של התיקון על העתיד והיא בחזקת בריאה
התסמינים שאתה מתאר לא קשורים ללב
אבי עבר לפני 15 יום ניתוח לב פתוח +4 מעקפים.לפני 4 ימים נוצר לו זיהום ומאיזור התפרים בבית החזה יוצאים המון הפרשות ונוזלים .מטופל באנטיביוטיקה חלש מאוד ומתקשה לינשום,לאכול ולישון.הוא ממש בדיכאון!!!!אני אשמח מאוד אם יש מישהו שעבר את זה או לחילופין מכיר מישהו כזה שיצור איתי קשר.אבי אמר לי ששיחה אם אדם שעבר את מה שהוא עובר כרגע והוא יצא מזה בשלום תחזיר לו את המצב רוח. אשמח במהרה ליצירת קשר.
 
ד''ר דני פינק  
07:36 13.08.10
מעיין שלום לפי התיאור שלך נראה שישלאביך זיהום בפצע במצב זה הטיפול הראשוני הינו באנטיביוטיקה דרך הוריד והתאמתו לפי רגישות חיידק במידה וצומח חשוב לתת משככי כאבים ולדאוג לפיזיותרפיה נשימתית טובה רוב הזיהומים הינם שטחיים דהיינו שאין מעורבות של העצם וזאת ניתן לראות קודם כל בבדיקה גופנית לבדו האם העצם יציבה שכן אם לא זהו סימן שיש מעורבות של העצם בתהליך הזיהומי שנית יש לבצע סיוע של החז ה׳ עם חומר ניגוד כדי לראות מקרוב את עצם החזה ולוודא שאין מורסה מאחורי העצם. לרב טיפול אנטיביוטי ממושך יכול לפתור את הבעיה. במידה ומצבו מדרדר ויש חום הפרשה מוגלתית מרובה וכאבים מתגברים אזי יש צורך לפתוח את הפצע ולנקז ישירות את המוגלה ודרוש טיפול סיסטמי ויסודי יותרשיכול להיות טיפול כירוגי פלסטי. במידה ודרוש טיפול רדיקאלי של פלסטיקאי הרי שהמחלקה בביח קפלן ברחובות יש את הנסיון הגדול והטוב ביותר
בברכת רפואה שלמה ותקווה שהכל יסתדר
דר דני פינק כיר לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים
שלום, אבא שלי הוא בן 60. רזה, לא מעשן ולא שותה. תזונה נכונה. כולסטרול וסכרת רמות נמוכות. אין בעיה של לחץ דם או דופק. גם אין אי אספיקת לב. אולם, לאחר ניתוח לב פתוח, הוא חש הרעה רצינית. לאחר שנה, דרך צינתור, נתגלה כי שני עורקים היו סתומים, אחר מהם, עורק כליל, היה סתום לחלוטין ולפיכך לא נפתח. השני היה סגור ב-90 אחוזים ולכן היה אפשר לפתוחו. השאלה שלי היא כפולה: ראשית, יכול להיות שבמהירות כזאת גדולה הדם ייצר סתימות נוספות? מבירורים שלי התהליך אפשרי בהחלט, אבל רק לאחר עשור ואף יותר. שנית, האם ניתוח לב נוסף (דרך רובוט אולי) יכול לעזור לאבי ולשחרר לו את הסתימה הזו (אולי יש עוד) כמו שצריך; האם זה שווה את הסיכון?
אני שואל מפה כי, לאמיתו של דבר, אבי מדוכדך מעט ולא כל כך נוטה לניתוח, לאחר הקטסטרופה הקודמת, ודומה כי המקסימום שהוא מכוון אליו זה עוד צינתור, במידת הצורך. אם יינתן לי מידע חיובי, אני חושב שאצליח לשכנעו אחרת. תודה, אבי
 
ד''ר עובד כהן  
08:49 20.08.10
שלום רב
לא ברור אם מדובר בחסימה של המעקפים או של העורקים הכלילים של הלב עצמו שחלקם היה חולה עוד לפני הניתוח ובגלל המחלה בהם נעשה הניתוח.
בהחלט יתכן שהמחלה מתקדמת בקצב מהיר הן של העורקים המקוריים והן של המעקפים
יתכן כמובן שהמעקפים נסתמו לאחר הניתוח דברים כאלה קורים אמנם בשכיחות נמוכה אך בהחלט קיימים - כאמור אינני יכול להבין ממכתבך אם מדובר בעורקי הלב או במעקפים
לגבי ההמשך יש לטפל לפי הבעייה ולפי התסמינים הנכונים במידה וקיימת איסכמיה כלומר חוסר הספקת דם ללב עקב היצרות של כלי דם יש לאחר ביצוע פעולות אבחנתיות כמו מבחן מאמץ, מיפוי לב , אקו לב במאמץ או צנתור ולפי הסיפור הקליני במידה ואכן יש בעייה יש לפתור אותה או בצנתור או בניתוח. לא רובוט ולא שום דבר לא קונוונציונלי יש לבצע ניתוח מעקפים חוזר ולפתור נקודתית את
הבעייה. כלומר לעשות מעקף לעורק החסום על מנת לאפשר זרימת דם טובה בלב
כמובן שמחלה המצרת את כלי הדם של הלב עלולה במידה ולא מטופלת לגרום להתקפי לב עתידייים
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  36  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוחי לב   כירורגית לב   ניתוח לב פתוח   ניתוח מעקפים   ניתוח מסתמים   סטנט   ניתוח לב   מנתח לב
RSS RSS פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב