בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 52

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
שרונית
14:59 19.11.09
אשמח אם תוכל לעזור בפענוח MRI :
מגה ציסטרנה מגנה ולא ציסטה רכנואדלית בגומה האחורית.
אטרופיה של אספקט הקרניאלי של הורמיס הצרבלרי.
שאר הצרבלום תקין.
לציין שבסדרת הדיפוזיה נראה ממצא בתוך הקרן האחורית של החדר הלטרלי מימין ועד לתוך האטריום בעל ממצא מאורך צר, קשור לקרואיד פלקסוס המדגמים האטה בדיפוזיה.
ב- ADC לא מראה האטה רצינית.
על פי T1 ו- T2 והדיפוזיה מדובר אפידרמואיד קטן הקשור לקורואיד פלקסוס בחדר הצדדי מימין.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:32 22.11.09
קשה לחוות דעה ללא צפיה בהדמיה אך נראה לי שבסה"כ יש להמשיך ולעקוב עם MRI.
האם תוצאות ה- MRI מעידות על אירוע מוחי קל?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:46 23.11.09
לאבי גילו מנינגיומות שאינן גורמות לו בעיות הן יושבות
בחלק העליון וסביר להניח שיצתרך לעבור ניתוח להסרתן.
האם נהוג לתת כדורים נגד פירכוסים ישר לאחר גילוי
המנינגיומות או שזה משהו שניתן לאחר הניתוח.
לאבי לא היו פירכוסים בעבר והגילוי של המנינגיומות הינו אקרעי.


מחכה בדחיפות לתשובה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:45 23.11.09
התשובה תלויה בגודל המנינגיומה, תגובת המח ותזמון הניתוח. אם אמור להינתח בקרוב אז יש לשקול בחיוב.
לפני כ-3 חודשים החלה הרגשת נימול ביד שמאל ,בבדיקת CT ,אובחנו פריצות דיסק,בוצע גם MRI יש הצרות בתעלות, הומלץ ע"י אורטופד קופ"ח, ניתוח, עם המלצה ,לפנות לפרופסור פלומן יזהר לחוות דעת. השאלה מופנת לד"ר אייל יצחיאק האם לקבוע תור למרפאתך או לפרופסור פלומן.
תודה מלכה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:30 22.11.09
איני בטוח שתחושת נימול בלבד היא סיבה לנתח.
את מוזמנת למרפאתי אך מרפאתו של פרופ' פלומן הינה אופציה שהיא בהחלט ראויה.
לבחירתך.
 
דלית
15:19 16.11.09
שלום,
אני בת 25. לאחר חשד ל-avm נשלחתי לבדיקות mri ן-mra. קיבלתי את התוצאות ואני מאוד מבולבלת. מה התוצאות אומרות? מה עושים עכשיו? האם מותר לי להיכנס להיריון?
ב-mri
בהמיספרה הימנית מודגמים כלי דם מרובים המנקזים לשני כלי דם מנקזים. הכלים מתנקזים למערכת הורידית מתאימים לונוס אנגיומה גדולה בכל ההמיספרה.
: MRA- ב
אין עדות למרכיב עורקי.
עורקי הקרוטיד תקינים.
סימטריים. MCA - עורקי ה
אין עדות להאדרה של נידוס.
לציין שהכורואיד פלקסוס באותו הצד מעובה, ייתכן שחלק מהונוס אנגיומה מנוקז לתוך החדר
דרך הכורואיד פלקסוס.
אין עדות למלפורמציה עורקית.
אין עדות למפרצת.
אין עדות לנזק איסכמי או לדימום.
סיכום:
הפרעה התפתחותית - DVA ונוס אנגיומה גדולה קרוב לודאי ולא AVM.
תודה רבה
דלית
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:12 16.11.09
ונוס אנגיומה הם ורידים גדולים שהתפתחו בצורה לא שגרתית אבל מהווים מרכיב חשוב במערכת הניקוז הורידית של המח. אין הם דורשים טיפול או מעקב. את מוזמנת לחיות את חייך ככל האדם.
ליעוץ נוסף כדאי לפנות לפרופ' חוזה כהן מומחה לכלי הדם של המח.
שלום וברכה.
אימי עברה לפני כחודשיים ניתוח להסרת מניגיומה, והיא אינה מרגישה את איזור הניתוח וחלק מהפנים. לאחרונה היא חשה תחושת נימול באיזור? האם זה חלק מתהליך ההבראה או שמא עלינו לפנות לרופא?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:23 16.11.09
שלום רב.

לפני שנתיים גילו לבעלי קוורנומה באמצע גע המוח בגודל של כ- 10 מ"מ.
עם תופעות של דימום, נימול בחצי גוף ודיפלופיה, לחץ בראש,ציפצופים באוזניים וכו'.
בזמנו התייעצנו עם ד"ר שמעון מימון שהסביר לנו שבשל המיקום הוא לא ממליץ לנתח והסביר שבארץ אין ניסיון בניתוחים מעין והפנה אותנו לד"ר ספצלר מפניקס אריזונה שגם הוא המליץ לנו לבצע מעקב שנתי ולא לנתח .השאלה שלי היא אם בעלי כיום נחשב כאדם בריא(התופעות חלפו.)
ואם יש משהו שבכל זאת ניתן לעשות כדי לעזור.
האם קוורנומות מסוג זה הן גנטיות(מצאתי מאמר באתר של ספצלר שטוען שכן) ומה ניתן לעשות.

תודה
מיה

 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:23 16.11.09
קברנומות מסוג זה הן מחלה מסובכת ולעיתים טיפול ניתוחי עלול להיות מסוכן יותר מאשר מעקב בלבד.
הייתי ממשיך עם מעקב MRI ומתייעץ עם דר' ספקטור.
אם מדובר בקברנומה בודדת אז הסיכוי לתסמונת משפחתית נמוך מאוד.
 
שי
15:04 13.11.09
מדובר בבן דודי החי באנגליה. הוא התמוטט לפני שבועיים ברחוב ונחבל בראשו. אמבולנס שהגיע כתב כי הוא פירכס. בבדיקת סי טי הסתבר ששבר את הגולגולת וכן שהיה לו כנראה הרבה שנים גם גידול שפיר ב"פוסטריור פוסה"? בבדיקה היו סימנים ליתר לחץ תןך גולגלתי כרוני והידרוצפלוס כרוני. האם יתכן שלחץ תוך גולגלתי כרוני והידרוצפלוס כרוני שנגרמו על ידי הגידול (כורואיד פלקסוס פפילומה) היו הגורם לכך שיום יום בהיר אחד סבל מהתקף אפילפטי? גם כאשר לא ניתן יהיה לראות כל שינוי הדמייתי בין בדיקת ה-סיטי הזו לבין בדיקה שנעשתה שנתיים קודם לכן והראתה את אותם המימצאים?
תודה מראש לתשובתכם
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:17 16.11.09
בהחלט
ברצוני לשאול מה הן הסכנות להמצאותה של מניגיומה בגזע המוח , עד איזה שלב יכולה מנגיומה כזו לגדול בלי לגרום לנזק מוחי או לחילופין למוות, האם מניגיומה כזו יכולה לגרום לדום לב במידה ולא הוצאה , האם בכלל אפשר לנתח במקום זה מה סיכויים הניתוחיים להצלחה.
 
סתווית
23:31 08.11.09
בבדיקת MRI מוח לילד בן5 שסובל מלידה מבעיות אזניים נמצא : אפידרמואיד קטן מאחורי מערת מקל ומדיאלית לעצב הטריגימינילי משמאל. לאחרונה מתעורר בלילות כשהוא מחזיק את צד שמאל של הראש נראה סובל מכה באגרופים בכל מה שבסביבה ונרגע לאחר מס' דקות בזמן זה לא מדבר או מסביר את מקור הכאב. נוסף על כך שינוי משמעותי בהתנהגות הפך אלים עצבני ועקשן נורא. ( עבר מסטואידקטמי משמאל לפני כשנתיים) חשד לכולסטאטומה שנשללה בבדיקה . אשמח לשמוע דעתכם בעניין.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:19 11.11.09
נסיון לענות ללא בדיקת ההדמיה לא יהיה רציני.
מומלץ לפנות לדר' ספקטור או דר' מרגולין בהדסה.
 
סתווית
11:40 11.11.09
ראשית תודה אבל אולי בכל זאת כיוון לדעת האם זה ממצא משמעותי ? משהו שמצריך ניתוח
?
 
סתווית
11:43 11.11.09
MRI נעשה אצלכם בהדסה מכיוון ששם מטופל אצל פרו' אלידן אולי יש אפשרות ל"הציץ" על זה ובמקרה הצורך אני אגיע . אנחנו מהצפון וקצת קשה להגיע. ואם כן איך קובעים תור לאחד הרופאים שהמלצת ?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:19 11.11.09
מתקשרים למרכזיה 02-6777111 ומבקשים זימון תורים.
שלום רב
ב 10/09 חויתי תאונת דרכים.
הרכב שלי החליק בגשם ונחבט בחוזקה ברכבים חונים.
כרית אויר נפתחה. לאחר התאונה חשתי לחץ חזק ברכות במצח בראש.
בבית חולים רק מדדו דופק ולחץ דם.
נוירולוג קופח לא מצא מקום לדאגה לאחר בדיקה פשוטה של ריכוז/הליכה/ וכו'.
אין סחרורת, מעט מאוד בחילות/אין הקאות
ובכל זאת - לחץ חזק בראש. כאילו מזגו לתוך הגולגלת שלי 2 ליטרים של מים. מפחיד מאוד.
היוםי עושה סיטי ראש.
י מודגאת מאד כי אני חד הורית ללא מזונות
וחוששת שהלחץ בגולגלת - סימטופ לבעיה קשה שתחייב ניתוח ראש. זה הסיוט שלי.
אנא מכם מה אבחנתכם לאור התיאור שלי. יש סיכוי שעם הזמן זה יחלוף? התאונה קרתה בגשם הראשון 29/10/09 היום 11/11/09 עדיין יש לחץ בראש. תודה מראש.
זה לא בעיה אורתופדית. זה מעוצמת המכה. השאלה אם זה מחייב ניתוח ניקוז נוזלים .
תודה מראש.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:24 11.11.09
שלום לרופאים המכובדים
ברצוני לדעת לאיזה רופא נוירולוג עלי לפנות למעקב אחר מנינגיומה בראש
אני מחפשת רופא המתמחה בנושא ספציפי זה

 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:23 11.11.09
ראשית תיקון קטן. עלייך להיות במעקב נוירוכירורג ולא נוירולוג. מיותר לציין כי כולנו מומחים במעקב וטיפול בגידולים מסוג זה.
 
אייזיקה
21:14 09.11.09
בבדיקת MRI כתוב:
לא הודגמה פטולוגיה בגזע המוח מוקד בודד של אות גבוה וחומר לבן תת קליפתי פרונטלי משמאל- מיקרואנגיופטיה. שאר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. הוצע לי לקחת אספירין אבל אני חוששת מהשפעת הכדור לגבי דילול הדם.
נתון הסיכון היחיד שלי הוא כולסטרול גבוה. אני לא מעשנת, לחץ הדם שלי נמוך ואני לא סובלת ממחלות אחרות ונוספות. האם עלי לקחת אספירין? האם ניתן לקחת אומגה 3 במקום אספירין? (אציין שהתחלתי לקחת תרופה כנגד כולסטרול גבוה)
אודה לך על תשובתך!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:22 11.11.09
מומלץ לפנות בשאלות מסוג זה לדר' רונן לקר נוירולוג מומחה לשבץ בהדסה.
אבי עבר לפני 3 חודשים ניתוח להוצאת מינגיומה גדולה שהייתה על עצבי הראייה
השבוע הוא עבר בדיקת MRI לצורך ביקורת לאחר הניתוח
להלן התוצאות:

הסריקה בוצעה בטכניקת FFE. FLAIR. TSE. SE ובשקלול T2. T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי, כולל הזרקת גדולניום.

מצב לאחר הסרת מינגיומה מהפלנום ספנואידלי, טוברקולום סלה, באיזור סופרה סלרית ודורסום סלה.
היום אין עדות לתהליך שארתי באיזור.
כמו כן, קולקציה סוב דורלית לאורך ההמיספרה השמאלית בעובי מרבי של 9.5 מ"מ עם לחץ מינימאלי על שולי פרניכמת המוח.
אוטמים לקונרים בחומר הלבן הפריונטריקולרי והתת קןרטיקלי בעיקר בהימספרה הימנית.
לציין שינויים מיקרואניופתיים בפונס.

מה דעתך דוקטור נכבד?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:21 11.11.09
לדעתי נשמעת תשובה בסה"F טובה אך יש לראות את ההדמיה על מנת להבין את המשמעות של הקולקציה הסבדורלית.
 
אורי
21:23 07.11.09
שלום,
אבא שלי עבר ארוע מוחי שכלל דימום צרבלי רחב ביותר.
הגענו לבית חולים ולאחר 5 שעות מרגע פענוח ה סי.טי הוא נכנס לניתוח על מנת לנקז את הדימום וכו'...
מיותר לציין שהוא היה מחוסר הכרה.

שאלנו את הרופאים, למה לחכות 5 שעות ???

התשובה הייתה שמאחר והוא נוטל אספירין והדימום רחב, יש צורך לחכות לפחות 5 שעות.

האם זה נשמע הגיוני ? האם הנזק המוחי לא החמיר כתוצאה כך שהניתוח בוצע לאחר 5 שעות ולא בטווח זמן קצר יותר ?


תודה מראש,
אורי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:11 08.11.09
קשה לחוות דעה מבלי להכיר את המיקרה בפרוט.
 
אורי
12:41 08.11.09
אתה חושב שזה לא חובה לנתח מיידית ? כלומר, ייתכן ועדיף לחכות
על אף הלחץ התוך גולגלתי ?

תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:54 08.11.09
כמו שאמרתי קשה לחוות דעה ללא הכרת המיקרה לפרטיו.
 
שרונית74
20:32 07.11.09
הייתי רוצה לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקה:
CT מוח:
ללא דימום או אפקט מסה.
חדרים וסולצי תקינים, קו האמצע שמור.
הרחבה ציסטית בפוסה אחורית בקו האמצע, ייתכן ציסטה ארכנואידלית
מול MEGA CYSTERNA MAGNA.
טונסילים צרבלרים במנח גבולי - ייתכן CHIARI 1
ללא הרס גרמי.
עיבוי רירית קל בסינוס המקסילרי דו"צ ובתאים אטמואילים
מימין.
אוסטיאומה אטמואידלית מימין
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:10 08.11.09
בסה"כ נשמע CT די תקין.
כמובן שקשה לחוות דעה ללא בדיקתך ושמיעת תלונותייך
שלום,
לפני כשבעה חודשים עברתי ניתוח LP שאנט עקב PTC ממושך.
מאז הניתוח השתפר מצבי באופן משמעותי. הבצקות והדימומים בעיניים נספגו, ואחרי מספר ביקורות הנוירוכירורג שלי המליץ על ביקורת בעוד שנה.
מאז הניתוח אני סובלת מכאבים בשיעול, עיטוש צחוק חזק והתכופפות. הרופא שלי אמר שיש אפשרות שמדובר בניקוז יתר וצורך בויסות הצינורית, אבל מכיוון שהכאבים נסבלים לחלוטין הוא מעדיף לתת לגוף מנוחה ולחזור לבדוק את המצב בעוד שנה.
בשלושת הימים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש חמורים מאוד, כאלה שסבלתי מהם לפני אבחון ה PTC. באופן מפתיע הכאבים חולפים בשכיבה.
בישיבה או בעמידה - הם חוזרים.
המצב דומה לתחושה שחוויתי אחרי ניקורים מותניים ולאחרי ה LP כשסבלתי מהפרש לחצים.
האם ייתכן והכאבים הללו קשורים לשאנט ולבעיה בניקוז?
האם יש סיבות אחרות לכאב ראש שחולף בשכיבה?
תודה רבה
אורית
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:08 08.11.09
בחלט יכול להיות שהדלף מנקז בעודף ולכן יש כאבי ראש בעמידה.
אחד הטיפולים הוא שכיבה ממושכת (למשך כ-10 ימים) ושתיה מרובה.
כדאי לפנות לרופא המנתח על מנת שיבדוק וישקול את הצורך בהדמיה חדשה.
 
רונית
20:18 04.11.09
שלום רב , אחותי בת 38 במצב של חשד למוות מוחי, בוצע סיטי ראש שבו ניצפה גידול גדול ליד גזע המח ולאחר מכן סיטי של זרימת כלי דם שבו לא נראתה זרימת דם למוח , היא ללא הכרה ומונשמת כ- 9 ימים. ילדה כשבוע לפני הגעתה למצב זה שקרה באופן פתאומי וללא סימנים מקדימים . אודה ליצירת קשר עימי בפלאפון 054-4782675.אם מישהו שמע על טיפול נסיוני/מקרה דומה,נוירוכירורג המוכן לשקול אפשרות ניתוחית כלשהי. אודה לכל מידע בדחיפות, רונית.

 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:37 04.11.09
לצערי נשמע שמצבה של אחותך קשה ביותר. חסרים מספר פרטים כגון מצבה הנוירולוגי המדויק. האם מוסיפה נשימות, מגיבה לכאב או לסקשיין והאם יש החזרים של גזע המח. במידה ואכן מצבה מוגדר כמוות מוחי כלומר שאין היא נושמת לבד, אינה מגיבה לכאב ואין החזרים של גזע המח אז אני מצטער אבל זהו מצב בו המח מת וממנו אין דרך חזרה. למעשה בעת שועדה מוסמכת קובעת זאת זה מצב שווה ערך למוות.
אני מצטער שאין ביכולתנו לעזור.
 
סתווית
14:27 03.11.09
בבדיקת MRI שנעשתה לבני יש כולסטרול באיזור אפקס ?? מה זה ?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:36 03.11.09
לא ברורה לי התשובה, אנא פני לנוירולוג ילדים או לנוירורדיולוג.
 
שרונית
09:46 27.10.09
ביום ראשון היה לי כאב בראש יותר נכון לחץ בראש.
קצת קשה להסביר אבל ההרגשה היתה כאילו משהו התפוצץ לי בראש. הכאב היה חד, הוא נמשך מספר שניות ולאחריו הרגשתי סחרחורות!!! וכמו כן הרגשתי חום בתוך הראש!!!
כעבור שעה בערך, הסחרחורות עברו וכן גם אותו כאב בראש. אך מאז מלווה אותי תחושת כבדות, עייפות, אי יציבות וכו'.
סחרחורות יש לי עדיין מדי פעם לאורך היום.
הבוקר הייתי אצל הרופאה שאמרה שהיא לא רואה מה יש לי (עשתה לי מבדק של מערכת העצבים).
כן יש אי יציבות - לפי מה שהיא בדקה (לא הצלחתי ללכת בצעדי טיפ-טופ).
האם יש לי סיבה לדאגה?
יש לציין שהחולשה והרגשת הכבדות מלווים אותי גם היום.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:29 03.11.09
 
קטי
15:36 27.10.09
שלום
אני בת 28 ולפני 10 חודשים עברתי ניתוח ETV עקב הידרוצפלוס שהתגלה אצלי. לצערי, הסימפטומים שקדמו לניתוח חזרו ולאחר בדיקת MRI שעברתי הנוירוכירורג שניתח אותי המליץ לנתח שוב והציע שלוש אופציות: 1. ניתור על מנת לוודא שהסימפטומים נגרמים כתוצאה מההידרוצפלוס ובמידה וכן חזרה על הניתוח אותו עברתי. 2. חזרה על הניתוח ETV ללא ניתור.
3. ניתוח שאנט
יש לציין שבחודשים שלאחר הניתוח לא סבלתי מהסימפטומים הללו ושאני סובלת מהם בארבעת החודשים האחרונים
מהם היתרונות והחסרונות לכל אופצייה? ומה מומלץ?
תודה!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:27 03.11.09
לא ברורים לי הסימפטומים מהם את סובלת ולא ברור לי האם ה-MRI שבוצע לאחר הניתוח מדגים מעבר נוזל שידרה דרך הפיום או לא.
במידה וה-MRI מדגים מעבר דרך הפיום אז נראה לי הגיוני שכדאי קודם כל ללמוד על הלחצים שבתוך ראשך על ידי ניתור ואח"כ להחליט על המשך הטיפול. במידה ואין מעבר דרך הפיום אז לדעתי יש לשקול פיום חוזר.
+ הוספת הודעה
   1 ...  48  49  50  51  52  53  54  55  56  ...  77  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש