בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 52

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
ההוא
02:53 29.07.10
כל זה קרה לי בעיקבות כאבי גב חדים האים גם לכך יש קשר עים היצרות חמורה לא מולדת?
 
ד''ר יוסף גילבורד   
08:49 29.07.10
יתכן אך לא ניתן לענות לך בביטחון בלי לראות צילומים. נראה לי שבזה מצינו את נושא בדרך האינטרנט . תודה ובהצלחה.
מכאבי תופת מגב תחתון דפוק לחלוטין השאלה שאני רוצה לשאול האים יתכן הקשר בין עמוד שידרה תחתון+סטיינאל סטנוזיס לא מולד , לבין בעיות נאורולוגיות. אובחנתי ע"י פרופסור לנאוכירוררגיה מאוד מכובד ונחשב כמומחה לנאוכירורגיה בעולם מרמב"מ לפני כשנתיים הפרופ' איבחן שיש לי היצרות חמורה (לא מולדת) של עמוד השידרה תחתון ,ואני זקוק לניתוח דחוף מרוב פחד שייגעו לי בגב עשיתי כל דבר שניתן לעשות כדי לשפר עצמי הן הידרותרפיה וכירופרקטיקה אצל ד"ר אורלי פלטנר לקחתי משכחי כאבים זריקות במרפאת כאב כלום לא עזר לי,עדיין יש לי כאבי תופת שמלווים בבעיות נאורולוגיות שונות ומשונות,לעומתו של הפרופ' המכובד מהצפון שהמליץ על היתערבות כירורגית ,ד"ר דווידוביץ במצב שבו ראה את ה-MRI החליט שזו היצרות בינונית ואין צורך בהיתערבות כירורגית הישבנים כואבים לי אני יכול להלך בעזרת רולטור כ-25 מטר ואני מהלך כאילו על בולמי זעזועים לעיתים אני לא מרגיש את הרגליים או שיש לי כאבי תופת בחלק האחורי של הרגליים וגם בישבנים לא יודע איך להגדיר את זה במדוייק וזהו אני לא יכול יותר אני יושב וכואב את כאבי בשקט למה זה ככה אני רוצה איכות חיים ללא כאבים ומיגבלות ואני פעם הוגדרתי ע"י חברי כבעל סף גרוי גבוה אני מבקש הייחסות רצינית כי כבר נימאס לי ואני רוצה איכות חיים ללא כאב אגב אני בן 62 אים פרט זה חשוב
 
ד''ר יוסף גילבורד   
20:18 27.07.10
למרות שקשה לאבחן מבלי לראות צילומים,על פי הסיפור כנראה אתה סובל מהיצרות ניוונית של תעלת השדרה המותנית. אם אכן זאת האבחנה, הניתוח המומלץ הוא שיחרור היצרות בלועזית DECOMPRESSIVE LAMINECTOMY. במקרים כאלה הניתוחים הלפרוסקופים לא מומלצים.
והיצרות בעמוד השידרה מה שניקרא בלעז ספיינל ספינוזיס או סטינוזיס - אני מעוניין בידע זה רק לידע אישי כדי לחזק את עצמי בקשר לכך שאני צריך להיות כבר מנותח לפני הרבה שנים ואולי עכשיו מחוסר ברירה אני אלך לניתוח גב?
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:11 28.07.10
כמובן שיכול לתת בעיות נוירולוגיות.אני מציע לך לפנות למומחה ולהתיעץ לגבי ניתוח . אתה לא מצפה שדרך האינטרנט ובלי לראות צילומים אוכל להחליט סופית לגבי צורך או לא בניתוח.
ומפחד מניתוח כמו מאש
זה שאני יכול לנוע ימינה ושמאלה למרות המיגבלות שאני סובל עקב הכאבים?
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:18 28.07.10
ברפואה הכל יכול להיות . הסימנים הטיפוסים הם הפרעה או כאבים לאחר הליכה יחסית קצרה או הפרעות נוירולוגיות כמו נימול או הפרעות בתחושה . אם אין לך פריצות דיסק משמעותיות יכול להיות שהתנועות לצדדים ואפילו הכיפוף שמורים אך קרוב לודאי שיש לך כאבים ביישור הגב ובמתיחת הגב לאחור.תפנה למומחה נוירוכירורג ליעוץ חוזר.
למצא לעצמי מנוח אני לא יכול לשבת ברציפות ולא לעמוד אני מתעייף מהר מאוד ויכול לגרור עצמי עים הרולטור בקושי 15 מטר
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:19 28.07.10
ראה הודעות אחרות. תפנה למומחה ותשקול התערבות לשחרור הלחץ באיזור מותני.
 
שמואל ליבוביץ
20:00 26.07.10
אבא שלי סובל מ Trigeminal neuralgia הומלץ לו לעבור ניתוח ראש אחוזי ההצלחה לניתוח בארץ נאמדים על 75% ובנוסף הוא עבר לפני מספר שנים אירוע מוחי מה שמוריד את אחוזי ההצלחה
לעומת זה קיים לזה טיפול בארה"ב באמצעות לייזר אחוזי ההצלחה שם נאמדים על 98%
וגם הניסיון שם יותר והיות והוא מבוטח במכבי מגן זהב אנו מעוניינים לקבל המלצה מרופא
ויבא על שכרו
בכדי לקבל השתתפות מהקופה לטיפול בארה"ב
שמואל ליבוביץ
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:43 27.07.10
לא ברור לי מה משמעות הטיפול בלייזר. אני איני מכיר טיפול כזה. לייזר היה הבטחה גדולה ברפואה לפני מספר עשורים והיום הוא בשימוש מועט ביותר. כדאי לפנות לדר' צבי ישראל בהדסה המומחה בטיפול במצב מסוג זה.
אפשר לקבל כמה שמות של מנתחים מומחים בתחום הנל
 
ד''ר יוסף גילבורד   
18:42 26.07.10
קיימות 6 מחלקות נוירוכירורגיות בארץ: רמב"ם, הדסה,תל השומר, בילינסון וסורוקה. בכל מחלקה יש רופאים מומחים לביצוע הניתוח הנ"ל
ממצאים
שוב מודגמת שתי מנינגיומות קרוב לוטקס פארא סאגיטלי משמאל בגודל 80*24 ממ ללא שינוי.
מימין ויותר אחורית גדל במעט לעומת הבדיקה הקודמת מ33*33 ממ עד 28*34 ממ.
יש לחץ קל במוח בצמוד וללא בצקת בתוכו .
יש חדירה לסינוס הסגיטלי והיצרות שלו אך קרוב לוודאי ללא חסימה מלאה.
בנוסף באינטרוול קיימת התעבות של הפלקס בהחמרה לעומת הבדיקה הקודמת.
החדרים סימטריים ללא סטייה.

בסיכום
מינגיומה פרונטלית פארא סאגיטלית משמאל ללא שינוי.
הגדלה של המנינגיומה הפריאטלית מימין באינטרוול כמתואר.
בנוסף התעבות הפלקס אשר לא היה ניכר בבדיקה הקודמת

אלו הם הממצאים שהיו חסרים לך להשלמת השאלה שלי
אימי בת 58
 
ד''ר יוסף גילבורד   
18:40 26.07.10
כפי שציינתי קודם אינפורמציה כזאת ניתן לקבל מהרופא המנתח. במקרה של אמא שלך לא ברור אם התכנון לניתוח כולל את הממצאים בשני הצדדים או רק בצד אחד.
הניתוח של הגידול משמאל יכול לגרום לחולשת הגפיים מימין, יותר מודגשת ברגל מאשר ביד. אם יש הרבה בצקת לאחר הניתוח יכולים להופיע הפרעות בדיבור( אם אמך ימנית)
אם אמך בריאה ואין לה מחלות רקע התמותה מהניתוח הינה נמוכה( פחות מ2%)
סיכויי הזיהום במידה ואין סכרת נמוכים( פחות מ3%)
.
שלום רב אימי צריכה לעבור ניתוח להוצאת הגידול ,כששאלנו את המנתח מהם הסיבוכים והסיכונים הוא טען כ4 5 אחוז מתוך זיהומים שיכולים להיעשות בתוך חדר הניתוח,יש לנו המון שאלות כגון"
האם פותחים את כל הראש או רק חתך מקומי? מתי היא מתעוררת? מהם החיים שאחרי הניתוח כלומר אני מניחה שהשיגרה תישתנה ?
הוא טען שזמו ההחלמה הוא כשבועים , מה עלינו לדעת אנחנו מאוד דואגים ומודאגים
אנא השיבו לי על השאלות אני ממש חרדה לה.
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:26 26.07.10
שלי שלום

צר לי לאכזב אותך אך אין לי מספיק נתוניפם לענות על שאלתך: גיל, מחלות בעבר,מיקום הגידול, סימנים קלינים וכו'.
יחד עם זאת, את כל השאלות שהעלית כעת, את צריכה לשאול את המנתח. אני בטוח שתקבלי מענה מספק לקראת הניתוח של אמך.
 
חנה
23:50 24.07.10
שלום,
בן אחותי בן ה-32 נותח בדצמבר . הסירו ממוחו גידול סרטני. עבר טיפולי כימוטרפיה וקרינה. השבוע גילו כי הגידול חזר ונותח שוב. הביופסיה הראתה שיש לו glioblastoma multhforme דרגה 4. מה ניתן לעשות? איזה טיפולים קונבנציונלים ולא קונבנציונלים כדאי לנסות על מנת להתגבר במחלה. חשוב לציין שבן אחותי לא גר בארץ, כרגע נמצא בקולומביה וחוזר חזרה למכסיקו (עיר מולדתו) בעוד כמה ימים.
האים אפשר לטפל בו בארץ?
אל מי לפנות?
תודה על העזרה
חנה
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:35 25.07.10
חנה שלום!

לדאבוני אין לי בשורה טובה בנידון. מדובר בגידול עם ממאירות הכי גבוהה שקיים.
הטיפול המקובל כולל כריתה ובהמשך קרינה וכמורפיה. באנשים צעירים ניתן להאריך את תוחלת החיים ע"י כריתה חוזרת כפי שעבר אחיינך.
טיפולים אילה ניתנים בארץ בכל מרכז רפואי גדול בו יש מח' נוירוכירוגית ומכון אונקולוגי.
לא נראה לי שאפואה לא קונבנציונלית עשוייה לפתור את הבעיה.
 
ליאם
16:17 20.07.10
אני בת 59, לפני שנה אובחנה אצלי בעקבות נימול בפנים, קברנומה בגזע המוח.
בדיקת MRIשעשיתי כעת למעקב לא הראתה שינוי במצב.
האם התוצאה מעודדת מבחינת סבירות שלא יהיה שינוי [דימום או צמיחה] גם בעתיד בהתחשב בגילי ובשנה שחלפה ללא הרעה???
ראוי לציין שמדי פעם יש התקפי נימול ומשיכות בפנים בעיקר בעייפות והתרגשות
תודה רבה מחכה לתשובתכם
ליאת.
 
ד''ר יוסף גילבורד   
11:37 21.07.10
ליאת שלום
קברנומה של גזע המוח מהווה כ - 20% של כל הקברנומות במוח.
אם במקרה שלך לא היה דימום הרי שהסיכוי לדימום הינו נמוך בסביבות 0.6 עד 1.1 %
על כל מקרה את זקוקה למעקב קליני והדמייתי ע"י נוירוכירורג.
 
ליאם
01:00 22.07.10
ראשית תודה על תשובתך.
לפני שנה הקברנומה אובחנה לאחר נימול ועיקצוץ והסתבר שהיה דימום מזערי שלא חרג מהקופסה, אני במעקב ונאמר לי שאין שינוי בגודל הקברנומה על כן שאלתי אם זה יכול להעיד על סיכוי נמוך לצמיחה או דימום.
שאלה בבקשה
אחי בן 34 במהלך טיסה של 4 שעות נרדם לו החלק השמאלי של הפנים למשך חצי שעה ואז השתחרר
ממה הדבר יכול לקרות???? יש לציין שהוא סובל מבעיות של סינוזיטיס..
אנא עזרתכם...
 
ד''ר אייל יצחיאק  
03:20 20.07.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי.
לד"ר יוסף שלום
האם מנסיונך ייתכן שהמלפורמציה המוחית יכולה להיות כתוצאה של תאונה ( נפילה מגובה ) או שזה מום מולד ולא ייתכן כתוצאה מנפילה
יצוין שיש לי מלפורמציה מוחית שגיליתי אותה אחרי נפילה על הראש
 
ד''ר יוסף גילבורד   
08:49 18.07.10
אלי שלום
המונח "שאירית" איננו מוכר לי ואינני מבין מה כוונתך. אם המדובר במום ווסקולרי( של כלי דם) קיימת אפשרות של מפרצות או פגיעות אחרות בכלי הדם . אם מדובר במשהו אחר אשמח להמשיך ליעץ.
 
אלי
09:48 18.07.10
לד"ר שלום רב
הכוונה שלי בשאירית היא שהייתה לי מלפורמציה מוחית פרונטלית ימנית מאוד גדולה 4\5\6ס"מ אולם טופלה ב3 צינתורי מוח " אימפוליזציות " אבל אחרי 3 הטיפולים נשאר חלק ממנה כ0.8\1 ס"מ
הופניתי להמשך טיפול ברדיוכירורגיה (הקרנות )
יצוין שהמלפורמציה גילית אותה בעקבות נפילה על הראש .
שאלתי האם מלפורמציות מסוג זה יכולות להיות תוצאה ישירה של הנפילה

אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה
 
ד''ר יוסף גילבורד   
10:29 18.07.10
לא, מלפורמציה מהסוג הזה איננה על רקע טראומתי אלא מולדת.
 
אלי
13:44 18.07.10
תודה על המענה המהיר ועבודת הקודש שאתם עושים
האם לפי הנתונים לעיל סכנת הדימום אחרי הצינתורים פחתה לעומת המצב לפני הטיפול
אשמח מאוד לרבל תשובה מהירה
המשך יום נפלא לך ולכל האחראים בפורום.
 
ד''ר יוסף גילבורד   
14:05 18.07.10
אלי שלום
לא ניתן להגיד שסכנת הדימום פוחתת אלא עד לסגירה מוחלטת של המום הוסקולרי. מציע לפנות ישירות אל מי שביצע את הפעולה לקבלת מידע מדוייק לגביך.
 
דניאל י.
00:11 15.07.10
לאמא שלי גילו מפרצת מוחית. הייתי רוצה לקבל מידע בנוגע לטיפול המומלץ למפרצת מוחית שלא התפוצצה. (ניתוח ראש או צינתור עורקים), מה הם הסיכונים של המחלה ומה אחוז בהצלחת כל סוג של טיפול / אחוז תמותה מהמחלה.

כמו כן אמי אינה מתגוררת בארץ ואינה אזרחית ישראל. היכן בארץ היא יכולה לקבל יעוץ / אבחון חוזר / טיפול, למי ניתן לפנות בנושא ובמה זה כרוך?
תודה רבה מראש. דניאל
 
ד''ר יוסף גילבורד   
12:37 16.07.10
דניאל שלום!
מפרצת מוחית שטרם נתפרצה עלולה להתפרץ בקצב של 2-7% לשנה. התמותה בעקבות התפרצות מפרצת במוח הינה גבוהה ( 30 עד 40%) לכן מקובל לטפל ע"מ למנוע התפרצות עצמונית.
כפי שאת ציינת קיימות שתי שיטות, הכירורגית והאנדווסקולרית ( דרך צינתור).
בשתי השיטות ההצלחה הינה מעל ל 95% אמנם כדי לבחור באיזה דרך לנקוט יש להתייחס לגופו של העיניין כלומר תלוי במיקום, בגודל ובצורה של המפרצת.
קיימות מחלקות נוירוכירורגיות ליעוץ ברמב"ם שבחיפה, בהדסה עין כרם בירושלים, בתל השומר, איכילוב ובילינסון באיזור תל אביב ובסורוקבה בבאר שבע. בכל מחלקה יש גם שרות אנדווסקולרי.
תודה רבה ד"ר גילבורד

כמו כן האם ניתן לקבל טיפול / ייעוץ עבור מישהו שאינו אזרח ישראלי?
האם כדאי לפנות לגופים פרטיים כלשהם (אני מירושלים) ?
תודה מראש.

נ.ב. דניאל זה זכר :)
 
ד''ר יוסף גילבורד   
08:52 18.07.10
בכל בית חולים מרכזי בארץ קיימת "מחלקת תיירות מרפא" עם שם זה או שם דומה אשר מטפלים באזרחים מחו"ל שמעוניינים לקבל טיפול רפואי בארץ.
 
איתי
20:59 16.07.10
שלום, ברצוני לשאול שאלה

לאבי יש כמו גושים בקרקפת( כמו שומן )
זה מתמקד בכל הראש זה כמו בצקות,
מה זה נראה לך? הוא קצת חושש האם יש צורך לבצע בדיקה?
תודה מראש,
 
ד''ר אייל יצחיאק  
14:25 17.07.10
כדאי שיבדק על ידי פלסטיקאי.
 
אלכס
20:52 14.07.10
שלום,עברתי ניתוח ראש ואני מחפשת קבוצת תמיכה של אנשים שעברו ניתוחים דומים,האם ידוע על משהו כזה בתל אביב?
 
ד''ר יוסף גילבורד   
10:12 16.07.10
מצטער, לא מכיר
 
ענבל
15:04 10.07.10
בני בן שבועיים, בבדיקת רופא לאחר הלידה אובחן sacral dimple ,והומלץ אולטרסאונד לשלילת עגינה של חוט השדרה.

1. התור לצורך קבלת ההפניה נקבע לגיל חודש, האם יש דחיפות מיוחדת?

2. במהלך ההריון בצעתי בדיקת חלבון עוברי שחזרה גבוהה (AFP = 2.66MOM ) בייעוץ גנטי נאמר לנו שהערך הגבוה מחשיד למומים של התעלה העצבית. בצענו שתי סקירות מכוונות במטרה לשלול ככל האפשר מומים מסוג זה,שתיהן יצאו תקינות. האם בדיקת החלבון העוברי הנ"ל מעלה את הסבירות לכך שאכן קיימת בעיה של חוט שדרה מעוגן?
 
ד''ר יוסף גילבורד   
08:45 11.07.10
1- אין דחיפות בביצוע הבדיקה. במידה שאכן מדובר בעגינה , אני בד"כ ממליץ ביצוע MRI בגיל חצי שנה ולפי הצורך להשלים הכנות לניתוח ניתוק העגינה.

2- חלבון עוברי מוגבר בד"כ במקרים של "מום פתוח" של מערכת העצבים המרכזית לכן לא יכול להיות מוגבר במקרה של בנך . יחד עם זאת לא שולל עגינת חוט השדרה . להערכתי לממצא של AFP
מוגבר אצלכם אין שום משמעות קלינית.
 
ענבל
16:28 11.07.10
 
שולה
15:11 08.07.10
ד"ר שלום רב!

נמצאה אצלי מנינגיומה בסינוס קברנוזוס משמאל שגדל משמעותית מ-1.5 ס"מ ל- 2.8 ס"מ
לאחר יעוץ היפנו אותי לרדיוכרורגיה שאלתי היא האם כדאי כרגע לעבור הקרנות אם אין לי שום הפרעה? או שלהיות רק במעקב בינתיים של mri פעם בחצי שנה?

אודה לתשובה!
 
ד''ר יוסף גילבורד   
19:36 08.07.10
אני גם בדעה שהטיפול העדיף בגודל כזה של גידול ובמיקום הנ"ל הוא רדיוכירורגיה.
על פי תיאורך הגידול כמעט הכפיל את גודלו. נראה לי שכדאי כבר שתקבלי את הטיפול כי אם הגידול ימשיך לגדול הרי שהסיכוי לריפוי בעקבות הקרינה בגידול שקוטרו מעל ל 3 ס"מ יקטן בצורה משמעותית. מאידך, עקב ההקרנות עלולים להפגע עצבים שטרם נפגעו.
בסה"כ אם משקללים את כל הדברים, אני הייתי הולך לקבל כבר את הטיפול המוצע.
 
גל
09:29 08.07.10
רציתי בבקשה את עזרתכם לקבל החלטה , בני לאחר חודש וקצת מתאונה בה הוא נפגע
הפגיעה הינה שבר בפריאטלי וטמפורלי משמאל דימום סבדורלי ואפידורלי קטן פחות מ- 5 מ"מ
טמפורלי משמאל, השאלה כזאת המצב הפיזי לו בסדר גמור, השאלה היא שיש לנו בתחילת חודש
הבא טיסה ארוכה לחול שמתוכננת הרבה זמן מראש, ובני שהוא בן 15 אמור לטוס איתנו
הנוירכוכירג בבית החולים טוען שאין שום בעיה, הרופא המטפל טוען שאין שום בעיה, הנורולוג טען שאין שום בעיה לחזור לשיגרה
אך יש לי חשש בגלל החמצן בטיסה הבנתי מאחד הרופאים שיכולה להיות לילד איזה בעיה
בזמן הטיסה בגלל הבעיה שהיתה לו בראש??? מה דעתכם בבקשה אני לא רוצה לקחת
איזה שהוא סיכון שיכול להיות ????
 
ד''ר יוסף גילבורד   
10:02 08.07.10
גל שלום!

כל הרופאים שיעצו לך צודקים, אין שום בעיה.
 
פוצי
01:25 04.07.10
לילה טוב

אין לי את כל הפרטים אחד לאחד ,אבל בכל זאת :

אני שואל לגבי אדם בן 70 שעבר לפני שלושה שבועות ניתוח של צ'יסטה ,נאמר לו לו שזה מולד,ובמשך הזמן הפסיק להתנקז לבד,עשו מספר חורים לאפשר לצ'יסטה להתנקז .
זה לחץ לו על מקום שפגע בזיכרון,

בסה"כ מרגיש טוב ,יש גם שיפור בזיכרון בבדיקות מעקב

אבל הבעיה שהוא ישן שעות על גבי שעות

האם זה נובע משינויים שכרגע עובר מוחו ?

יש לזה פרק זמן סביר עד שירגיש פחות עייף ?....או משהו שיחיק אותו יותר שעות ער ?

תודה מראש
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:02 04.07.10
שלום פוצי

לא ברור לי מתי נותח אך האם עבר כבר הדמיית ביקורת של המוח כמו CT או MRI?
האם מקבל טיפול נוגד פרכוסים? אם כן האם נבדקו רמות בדם?
האם מקבל תרופות נוספות?
רק לאחר בירור הנקודות האילה ניתן לחשוב על שינויים רגילים של המוח כפי שהינך מגדיר\ה.
כמובן שכדאי להיות בקשר עם המנתח או המחלקה בו נותח.
שלום

הניתוח היה לפני שבועיים בערך
הוא אושפז ובסי טי ראו הצטברות של נוזלים

אולי ביום ראשון ינותח לניקוז שוב ,זה נדחה עקב לקיחת "אספירין " ,

מקבל עכשיו תרופה בשם "דנטואין "

האם התרופה בנוסף לפרכוסים עוזרת להוציא את הנוזלים שנאגרו ?

כמה זמן לוקחים את התרופה,יכול גם להיות לכל החיים ?

תודה ויום טוב
 
ד''ר יוסף גילבורד   
13:07 07.07.10
פוצי שלום.
אם רק עכשיו עבר ניתוח , אילה שאלות שצריך להפנות למנתח כי אם אני לא רואה את הצילומים , קשה לי להתייחס מעבר למה שעניתי קודם.
על כל מקרה אם הבנתי נכון כעת מועמד לניתוח נוסף שנדחה בגלל נטילת אספירין אז יתכן שנוצר דימום משני לניקוז הציסטה ואזי יש צורך לנקזו( סיבוך מוכר)
הדנטויאין לא מיועד למניעת אגירת נוזלים אלא טיפול נוגד פרכוסים וצריכים להמשיך בהתאם למהלך תוך מעקב מרפאתי.
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:07 08.07.10
פוצי שלום
כפי שציינתי קודם יש הרבה סיבות להיות ישנוני לאחר ניתוח מוח מעבר לשינויים רגילים במוח: תרופות,סיבוכים כירורגים כמו דימום, הגדלת חדרי המוח וכו'
אני חוזר וממליץ ליצור קשר עם המנתח ולהפנות אליו את השאלה , הוא זה שיודע איזה תרופות נתן, איזה ממצאים יש בהדמייה לאחר הניתוח והוא היחידי שיוכל לענות במדויק על שאלתך.
לדאבוני , יש להבין שבפורום שאנו מנהלים ובכלים העומדים לרשותנו, לא ניתן לענות במאת אחוזים על כל שאלה.
שלום
לפני כשנה חליתי בדלקת קרום המוח על רקע של ברטונלה. מאחר והרגשתי שלא חזרתי לעצמי, הופנתי לנאורולוג אשר ביקש ביצוע MRI. ב-MRI התגלה שישנה מנינגיומיה טמפורלית שמאלית.
רציתי לדעת האם דלקת המוח יכולה היתה להיות טריגר למנינגיומה - כלומר האם יש קשר בין הדברים?
האם גידול מסוג זה יכול להשפיע על יכולת ריכוז וזיכרון?

תודה
 
ד''ר יוסף גילבורד   
09:13 07.07.10
חיה שלום
אין קשר בין דלקת קרום המוח והמנינגיומה.
אם את ימנית אכן גידול טמפורלי שמאלי יכול לתת הפרעות בריכוז והזיכרון אך הדבר תלוי בגודל הגידול ובבצקת שנגרמת עקב הגידול. אם התהליך קטן מ20 מ"מ וללא בצקת מסביבו הרי שאפשר לחיות אתו עד 120 תחת מעקב בלד.
 
ד''ר יוסף גילבורד   
14:08 06.07.10
מאחר ועברו כבר כשנתיים זה נדיר שיחולו שינויים. הערנות יתר שנותרה לך בהחזרים זהו הביטוי הנוירולוגי של הפגיעה אך כנראה לא באה לידי ביטוי עם חולשה וזה טוב. נותרה לך רק ההפרעה בתחושה שכפי שציינתי רוב הסיכויים שלא תחלוף.
 
אלי
10:16 06.07.10
לד"ר בוקר טוב
לפני שנתיים היה לי דימום מוחי באיזור פרונטאלי ימני שגרם לי נזק מוחי המתבטא בהרבה דברים לרבות קשיי הליכה וירידה בתחושה בפלג גופי השמאלי .
בבדיקה הנוירולוגית האחרונה הרופא דפק בפטיש על שתי ברכותיי אולם השמאלית " החולה" קפצה הרבה יותר מהשנייה
מה משמעות הדברים ?
האם חל שיפור מסוים והאם אני צריך להשלים עם מצב זה אחרי שנתיים
 
ד''ר יוסף גילבורד   
14:13 06.07.10
אלי שלום
בהמשך לתשובתי חזרתי וראיתי שבכל זאת יש לך הפרעה בהליכה ואני משער על רקע חולשת הרגל השמאלית אשר בהתאם לכך יש לך רפלקסים יותר ערנים באותו צד. כפי שציינתי, זהו ביטוי נוירולוגי ידוע שחולשה בשלב הראשון הינה רפה עם החזרים מוחלשים ובשלב הכרוני נהפכת לחולשה "קשיחה" עם טונוס מוגבר והחזרים יותר ערים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  48  49  50  51  52  53  54  55  56  ...  86  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש