בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 52

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
 
סיון
16:39 01.01.10
שלום
אחותי עברה אתמול סיטי ראש דחוף בערב באסותא והתגלה שיש לה גידול ענק כ-6 ס"מ יחד עם בצקת גדולה בחלק הפרונטלי השמאלי של הראש וזה לוחץ כמובן על ארובת העין. נקדים ונאמר שהיא הייתה מאוד מבולבלת בתקופה האחרונה, שוכחת דברים שהם בלתי הגיוניים, לא רואה בעיניים מקבלת התקפים של שחור בעיניים עם סחרחורות. הופננו דחוף לתל השומר לבצוע MRI. בצהריים נאמר לנו שבתוצאות נראה כי מדובר במנינגיומה וזהו בשלב הזה. כלומר עכשיו מחכים ליום ראשון לפגישה עם מנהל המחלקה שבה הוא מסביר את הליך הניתוח.
לפי קריאה שלי והבנה אומנם מועטה בתחום, מנינגיומה ברוב המקרים היא שפיר אבל מאחר וזה פוגע בראייה לא תמיד מורידים את כל הגידול מחשש לפגיעה בתאים אחרים ולכן יש לעשות גם הקרנות.יש לציין שאחותי צעירה בת 37 אמא ל-4 ילדים.
אנחנו מאוד חוששים מכל התיק הזה שנפל עלינו כרעם ביום בהיר.
ממה שסיפרתי כאן מה אפשר לומר על מצבה? יש סיכוי לדעת לפני ניתוח אם מדובר בשפיר או ממאיר? לדברי הרופא רק לאחר הניתוח יבצעו ביופסיה. האם זהו ניתוח מסוכן? האם יש סכנה לחייה? אשמח אם תוכלו לתת קצת יותר מידע ממה שאני כבר יודעת
בברכה סיון
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:58 04.01.10
קשה מאוד לתת יותר פרטים בלי לדעת מה מצבה של אחותך. גידולים מסוג זב באונה המיצחית יכולים לצמוח ממקורות שונים שמשפיעים על הניתוח ועל הקשר לעצבי הראיה.
יש חשיבות רבה לבדיקת אחותך ובדיקת הצילומים.
דר' ספקטור מהדסה בעל נסיון רב בניתוחים מסוג זה.
 
רותי
14:19 02.01.10
שלום,

בעלי אובחן כנ"ל. הומלץ על רדיוכירורגיה. מה המשמעות? מי הרופא הטוב ביותר בארץ לבצוע הפעולה ועםהנסיון הרב ביותר?
תודה רותי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:55 04.01.10
לא ציינת בן כמה בעלך, מה גודל הגידול, האם הגידול גדל במהלך המעקב ומה איכות השמיעה שלו.
כל אלו יכריעו בשאלה האם לנתח או להקרין.
ולשאלתך דר' ספקטור הוא בעל נסיון רב בניתוחים מסוג זה ודר' שושן בעל ניסיון עשיר ביותר בהקרנת (רדיוכירורגיה) גידולים מסוג זה. שניהם עובדים במחלקה הנוירוכירורגית בהדסה.
 
שירה כהן
12:44 04.01.10

בחודש מאי בשנת 2000 נמצא אצל אימי גידול שפיר;
מניגיומה ומסביבו דמם באיזור הפרונטלי מימין במח.
היא טופלה במחלקה הנוירוכירורגית בביה"ח בלינסון- בעזרת כדורים גודלו של הגידול קטן והדימום נספג.

מאז, כ-10 שנים היא תפקדה והתנהלה בבריאות מלאה. ומדי שנה עברה בדיקת CT על-מנת לעקוב אחר שינויים.

לאחרונה, חשה שוב בכאבי ראש. אמש הגענו למיון בבלינסון עקב כאבי ראש עזים מהם סבלה. והיא הועברה לאישפוז במחלקה הנוירוכירורגית בשנית. לאחר, שבוצע אמש CT שהראה שגודל המניגיומה 3X4.5 ס"מ ומסביבה בצקת. כמו כן, קיימת דחיקה של 1-2 מ"מ בקו האמצע.

במחלקה נאמר לנו כי יש לבצע עוד השבוע ניתוח להסרת המניגיומה.

ברצוננו לשאול:
מה דעתך לגבי הניתוח?/ מה הסיכונים?
מהי המחלקה המומלצת על-ידך בתחום?
מיהם הרופאים המטפלים המומלצים על-ידך בתחום?
מיהו המנתח המומלץ על-ידך?


אני מודה מקרב לב על תשובתך
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:53 04.01.10
לפי התאור של אימך ושל ההדמיה שלה נראה כי אין ברירה וצריך לנתחה ואני מסכים שדי בהקדם.
הניתוח נראה לי ניתוח די שכיח בנוירוכירורגיה ואני מניח שנוירוכירוגים רבים יכולים לבצעו בצורה טובה אבל קשה לי להמליץ על מחלקה או מנתח שלא ראיתי מנתח מעולם. כל שאוכל לומר שבמחלקתי בהדסה יש ניסיון רב בניתוחים מסוג זה. ניתן לפנות לדר ספקטור, דר שושן גם אני למרות שתחום התמחותי הוא ניתוחי עמוד שידרה בעל נסיון רב בניתוחים מסוג זה.
בהצלחה ורפואה שלמה.
 
רעות אבקסיס
17:21 04.01.10
שלום רב. אבי חלה בסרטן לפני כ5 שנים. הגידול היה על מיתרי הקול, הוסר והוא עבר טיפולי הקרנות במשך מס חודשים. הוסר גידול שני וכיום הוא מצוי במעקב לוודא שהמחלה לא חזרה.בשנה האחרונה הוא החל לסבול מכאבי ראש ותחושת עלפון התוקפת אותו לעיתים, לא הצלחנו לעלות על סממן משותף לפעמים בו חש תחושה זו. הרופא שלח אותו לסדרה של בדיקות בכללותן CT מוח ואקו לב. הבדיקות היו תקינות. בחודשים האחרונים חזרו כאבי הראש, סחרחורות ותחושת עלפון וכעת הוא שוב נשלח לסדרת בדיקת כולל CT מוח. רציתי לשאול לאור מחלת הסרטן של אבי והקרינה הכרורה בבדיקת CT האם זה מעמיד אותו בסיכון מיותר והאם כדאי להתעקש ולהלחם לבדיקת MRI במקום. תודה רבה.
רעות.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:48 04.01.10
לדעתי במיקרה זה כמות הקרינה שכרוכה ב-CT חסרת משמעות.
שלום,
אני לוסי בת 23, וסובלת מזה כ-3 חודשים מכאבי ראש חזקים ולחצים באזור הרקות והגולגולת העליונה.
עשיתי בדיקות דם כולל בדיקות של בלוטת התריס כולל בדיקות אצל נוירולוג וכן צילום CT עשיתי בדיקות ראייה ועצבים ונקבע גם שאלו לא מיגרנות, והכל יצא תקין לחלוטין!

יש לציין כי עברתי תאונה לפני 10 חודשים אך יצאתי ללא כל פציעה, וקיבלתי מכה קטנה באיזור הראש מאחורה אך לאחר מספר ימים עבר הכאב. האם יכול להיות קשר?

אני כבר לא ישנה טוב מתעוררת מכאבי ראש ובמשך כל היום מתמודדת עם כאבים חזקים בראש דבר המוציא אותי מריכוז ומתפקוד יומיומי.

הכאבים הם כאבים של דקירות בכל חלקי הראש , בכל פעם במקום אחר.
וכן גם כאבים שהם דפיקות פטישים בעיקר באיזור הגולגולת העליונה והרקות ובנוסף כאבים שהם לחץ חזק מאוד ברקות ובגולגולת. ודרגת הכאב היא בסביבות 9 או 10 תמיד.

הנוירולוג לא ידע לקבוע מה הבעיה, והמליץ על טיפול פיזיותרפיה לצוואר, וכך התחלתי לעשות טיפולים עד כה עשיתי 6 ואני עדיין ממשיכה בהם.
טיפולי הפיזיותרפיה לא עזרו בהרבה ועדיין יש לי כאבי ראש חמורים.

בבקשה עיזרו לי להבין ממה זה יכול לנבוע
תודה מראש לוסי
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
00:03 28.12.09
לוסי שלום

אם בדיקות ההדמיה תקינות -יש להרגע.

ממליץ לחזור לרופא משפחה להמשך מעקב.

בברכה
שלום ,
ידיד שלי עבר תאונה ופגיעת ראש לא ממוקדת. כיום הוא בבית לוינשטיין. הוא בשלב אגרסיבי ונמצא תחת כדורי הרגעה רבים.
השאלה שלי היא האם נכון וכדאי לבוא לבקר אותו ולהיות נוכחים (ללא שאלות זיכרון למיניהם) או עדיף כרגע לתת לו זמן עם עצמו?
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
00:00 28.12.09
טל שלום
הביקורים לא יפריעו לתהליך השיקום הקוגנטיבי

בברכ ה
 
אלה
17:29 24.12.09

לאחרונה נתקפתיי בפתאומיות חוסר שיווי משקל ממש לא יכולתי ללכת, וכל תזוזת ראש גרמה לבחילות, הזעה ועוד.
התסמינים חלפו באופן הדרגתי כעבור כיומיים. שמאז זה לא חזר.
ממה נובע דבר כזה? האם עלי להיבדק? איך עלי להתנהג אם זה חוזר?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:41 25.12.09
מומלץ לפנות לנוירולוג ולרופא א.א.ג על מנת לערןך ברור מסודר.
 
אלי
11:25 16.12.09
לד"ר שלום רב
היום קיבלתי תשובה אודות בדיקת mri בוצעה לפני שבועיים לפי הפרוט הבא :-
"הודגם נידוס עם"signal viods " בתוכו וכן עורק aca .
rt היפרוטרפי וכן וריד מנקז רחב מעל הנידוס אל הsss בהשוואה לבדיקה קודמת הוורידים המנקזים נראים גדושים יותר מבעבר .
בולטים יותר מבעבר שינוים מלצים וגליוזיס פרהסגיטלים מימין .
האם הממצאים אלו מסוכנים .
אשמח להתיחסותך האם יש סיכוי שאדמם בעתיד האם המצב היום יותר טוב מבעבר
יצוין שיש לי תור אצל נוירוכירורג בימים הקרובים

 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:39 25.12.09
מומלץ לפנות לפרופ חוזה כהן בהדסה.
שלום,
בעקבות תמט בחוליה בגב תחתון כתוצאה מגרורות, ביצעתי ניתוח צמנט שבו גם שינו את גובה החוליה בשל לחץ על עצבים באזור.
ביצעתי לפני כמה ימים MRI בגב בשל חשד בPET CT להתפרצות לתעלה.
התוצאות לא כ"כ ברורות לי, והרי הן:
" תמט מוכר מבדיקות הדמיה קודמות של גוף L1, אות נמוך בT1, מעורב נמוך בT2 ובSTIR.
עברה הזרקת צמנט לחוליה, לאחר הזרקת GAD קיימת התאדרות כתמית עם התבלטות תוכן רקמתי לחלל התעלה מחשיד לפיזור משני. לחץ מינימלי על המעבר בין החוט לקאודה בגובה זה, ללא הדגמת אות חריג."
אשמח לקבל פרשנות קצרה באשר לפענוח, עם המלצה שלכם להמשך (האם צריך לבצע ניתוח חוזר? האם כדאי לבצע הקרנה על החוליה? האם לא צריך לעשות שום דבר).

תודה מראש
חג שמח ושבת שלום
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
20:55 19.12.09
שבוע טוב

לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לדעת את מצבך הקליני.

בברכה
 
אורטל
12:02 14.12.09
אחי בן 22 סובל מפיסטולה במקום נדיר מתחת לגזע מוח עבר 4 צינתורים ע"י ד"ר שמעון מימון ללא הצלחה כעת מדובר על ניתוח כאשר אמרו לנו שיהיה מסובך וקשה המנתח שאמור לנתח הוא ד"ר נבו לאחרונה שמענו על ד"ר ספקטור שאלתי היא למי אתם הייתם ממליצים לפנות
אנו מאוד חוששים מניתוח זה .
קיבלנו גם חו"ד ממצנתר בחול שחושב שיצליח הרופאים בארץ סקפטים נשמח לתשובה מהירה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:26 16.12.09
הייתי בהחלט שומע את דעתם של פרופ' כהן ודר' ספקטור
 
יעל
18:21 17.12.09
היי,
אני לא רופאה, וחוות הדעת שלי אינה מקצועית, אלא מדברת רק מניסיון של 18 שנה עם גידולים בראש אצל אמא שלי, וניסיון במחלקה הנוירוכרוגית באיכילוב, ומנסיוני אני יכולה לומר שד"ר נבו מרגלית הינו רופא מעולה, בעל שם מצויין שמתמחה בבסיס הגולגולת, ומעל לכל בן אדם. אני בטוחה שתקבלו אצלו טיפול מעולה. שיהיה בהצלחה:)
 
שלומי
20:56 12.12.09
אובחנתי שבוע שעבר עם אקוסטיק נוירומה, שמעתי על רופא בחו"ל שיכול להסיר את הגידול דרך חוט אופטי ולייזר, ללא "פתיחת" הגוגולת וללא הסרת העצב האחראי על השמיעה באותה האוזן.
האם זה נשמע הגיוני? יש טעם לחפש את הרופא הזה בכלל?
או שאולי עדיף את הסיכון של ניתוח ראש אצל דוקטור ספקטור שכולל הסרת העצב, דבר שישאיר אותי חירש באוזן אחת?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:41 12.12.09
ההחלטה על הטיפול תלויה במספר גורמים. בעיקר באיכות השמיעה באוזן וגודל הגידול.
דר' ספקטור הוא כתובת מעולה. במידה ומדובר בגידול קטן מאוד אז ניתן לנסות טיפול בקרינה ממוקדת ואז מומלץ להתיעץ עם דר שושן.
לגבי הטיפול שאתה מתאר, נשמע לי די מופרך.
לפעמים לטיפול בחו"ל יש הילה של "תוצרת חוץ" אבל לעיתים קרובות מדובר באשליה.
אתה כבר מטופל בידיים טובות, אולי הכי טובות שיש.
בעלי בן 28 עבר ניתוח מוח לפני כ-7 חודשים עקב אבצס במוח. הניתוח עבר בהצלחה וחזרנו לשגרה לאחר חודשיים. בשבוע האחרון התחילו לו כאבים באוזן ימין ולסת תחתונה ימין (הניתוח היה בצד ימין וקרוב לאזור) לאחר חודשים ללא כאב כלל. הכאבים הולכים וחוזרים והם בין למשל 0-10 כש-0 זה ללא כאב כלל אז זה 2 ולפעמים מגיע ל-3. חשוב להדגיש כי לפני הניתוח הוא חש בכאבים דומים קצת יותר חזקים אומנם שלא פסקו כלל.

אני מודאגת מכך שאולי האבצס חזר והוא נותן את אותותיו. רציתי לשאול לדעתך האם זה דורש בדיקת MRI נוספת? או האם זה יכול לנבוע סתם ממתח?מה שמפריע זה שזה באותו צד וכאב דומה למה שהיה לפני הניתוח.

כמובן שאם ניתן להמנע מ-MRI זה יהיה טוב כדי לחסוך קרינה מיותרת (הוא כבר אחרי לפחות 5 קרינות).

אשמח לתשובתך.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:29 07.12.09
אני שמח לשמוע שבסה"כ בעלך חש בטוב וחזר לשיגרה. אבצס מוחי היא מחלה רצינית שכורכת בחובה תחלואה משמעותית. קשה לפרש את תלונותיו של בעלך ללא ידיעה איזה ניתוח בדיוק עבר. קרוב לודאי שמדובר בכאב מוקר מאזור החת או מפגיעה שהיא שגרתית בשריר הטמפורלי. בכל זאת הייתי ממליץ לחזור לרופא המנתח ולהיבדק.
 
יהלי
18:30 05.12.09
שלום ד"ר,
תודה רבה עזרת לי מאוד בתשובתך ,האם אתה יוכול להפנות אותי למישהו מסויים? משום שהתעניינתי בנושא ורוב הרופאים אמרו לי שרק באמצעות ניתוח מורכב שכמעט ולא מבצעים בארץ,וחומר מילוי לא ייעצב את אחורי הראש והוא גם ייספג תוך שנה, האם מימיקס הוא חומר נספג? והאם העלות שלו היא מאוד יקרה? והאם אצטרך לעשות קרחת? מפני שיש לי שיער ארוך.
המון תודה!
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
23:56 05.12.09
שי שלום

למיטב ידיעתי :אין צורך בקרחת,
החומר יקר
החומר לא נספג
ממליץ לפנות לפרופ דין עדל או ד"ר מאיר כהן מבלינסון להתייעצות

בברכה
 
מורן
14:39 03.12.09
שלום רב

אני בשבוע 29+

עם תאומים בן ובת.לאחר דילול משלישייה בשבוע 12.(העובר שולל היה בחשד לתסמונת דאון לכן הוא היה הנבחר לדילול)


כל הבדיקות היו תקינות עד כה.
לפני כשבועיים נתגלה לבן חשד להרחבה באחד מחדרי המח
מעתיקה מתוצאות הבדיקה-חדר לטרלי שמאלי0.9 ס"מ ,חדר ימני 0.8 ס"מ.

בבדיקה חוזרת לפני 4 ימים-חדר לטרלי שמאלי 1.14 באזור האטריה,חדר ליטרלי ימני 0.8 ס"מ.
לא ניתן להדגים קורפוס קלוזוס.

מה מומלץ לעשות חוץ ממי שפיר שאינני יכולה לבצע בגלל הדילול בשל ההריון היקר ובשל צירים מוקדמים.


1.מה זה אומר בעברית???

2.מה הסכנות שיכולות להיות לילד?
3.האם תסמונת דאון בהכרח?

אודה על כל המלצה לא ישנה כבר לילות שלמים...
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:25 03.12.09
כדאי לפנות לרופא המתמחה בבדיקת על שמע בהריון של מח העובר ( לדעתי בבית החולים וולפסון) ולנוירוכירורג המתמחה בנוירוכירורגית ילדים כמו דר' זאוברמן בבית החולים שיבא.
ניתן לשקול ביצוע MRI של העובר.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
09:06 04.12.09
איני מכיר מומחים בנוירוכירורגית ילדים או בבדיקות על שמע בהריון בצפון.
 
יהלי
00:03 04.12.09
שלום רב,
יש לי מבנה גולגולת שהוא פחוס מאחורה,זה מאוד מוריד לי מהדימוי העצמי,מהפרופיל זה ראה ממש גרוע, רציתי לדעת אם ניתן להזריק איזה חומר בכדי לתת לראש צורה עגולה יותר או האם ניתן לעשות משהו מבלי לנתח?
המון תודה.
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
08:29 04.12.09
שי בוקר טוב

יש חומר שנקרא מימיקס שניתן להזריקו מתחת לעור- מעל העצם.

יש להתייעץ עם פלסטיקאי.

בברכה
 
חגית
13:03 03.12.09
בת 36 סובלת מסחרחורות חוסר שווי משקל וכפל ראייה מידי פעם.בדיקות EMG תקינות ובדיקה
,נוירולוגית תקינה להלן תוצאות MRI:
בוצע בסדרות DWI1,FLAIR,2T,Tללא ולאחר גדוליניום במישורים שונים.
המעבר הקרניוצרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים.
גזע המח תקין.
במח הסופרה טנטוריאלי מודגם מוקד בודד חריג בחומר לבן עמוק פרונטלי שמאלי חתך 19 מתוך 26 בFLAIRו ב T2אקסיאלי.
שאר המוח הסופרה טנטוריאלי תקין.
החדרים ,החריצים והציסטרנות תקינים.
המוקד אינו ספציפי.
יכול להיות היסכמי ,דמיאלנטיבי,לבירור קליני בהתאם לצורך.
בדיפוזיה ללא עדות להיסכמיה חריפה או ממצא מוקדי אחר.
ללא האדרה פטולוגית עם גדוליניום.
אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.

אודה על פענוח הבדיקה
תודה מראש.

 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:21 03.12.09
מדובר בממצא שיכול להיות מקרי וחסר משמעות. כדאי להיבדק על ידי נוירולוג.
שלום,
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח נאורומה אקוסטית בהצלחה. (בריאה, עצב הפנים תקין). ללא שמיעה באוזן אחת. לאחר הניתוח סבלתי מאוד מכאבי ראש ולאחר הרבה זמן והרבה אופטלגינים ;-) נהייתה תק' טובה. בימים האחרונים ניהיו לי שוב כאבים גם בניתוח עצמו וגם בגולגולת. שאלותיי: האם זה טבעי? האם זה יכול לחזור מדי פעם? האם זה בגלל חילופי מזג אוויר? או שעלי להיבדק? תודה רבה!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:40 01.12.09
אנא היבדקי אצל המנתח שלך.
 
רחלי
16:01 30.11.09
שלום רב.
האם גולגולתשטוחה בתינוק בן 5 חודש מהווה בעיה קוסמטית בלבד? המליצו על helmit. האם ידוע לך אם הוא בסל הבריאות? תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:52 30.11.09
חשוב לבדוק את הילד על מנת להבין את משמעות הבעיה. ניתן להתיעץ עם דר' אלכס מרגוליס מהמחלקה לפלסטיקה בהדסה.
 
מיכל
14:32 26.11.09
והנה עוד עניין -
אבי עבר תאונת דרכים קשה. הוא היה מורדם ומונשם משך שבועיים וחצי.
עכשיו, אחרי כחודש וחצי, שמו לו את הפקק שמאפשר לו לדבר עם החור בגרון.
ומסתבר (כמובן) שהנזק המוחי הוא משמעותי.
יש תחומים בהם הוא נשאר יחסית צלול - בנושאים שקשורים למקצוע שלו.
אבל בדברים אחרים הוא לגמרי לא מאופס.
איך ששמו לו את הפקק הוא התחיל לקלל (ואבא שלי אף פעם לא קילל).
הוא מבולבל לחלוטין ולמרות שיודע שעכשיו זה נובמבר, אמר שעוד מעט יהיה לנו שסק.
הוא חשב שאמא שלי נסעה לחו"ל.
הוא זוכר שאח שלי בא לבקר, אבל לא מצליח לזכור את שם האישה שנמצאת באופן קבוע בחדר ליד המטופל האחר.
וזה רק משהות של שעה לידו.
השאלה היא, האם זהו נזק הפיך ? האם זה זמני ואחר כך הכל יסתדר ? או שדברים מהסוג הזה הם קבועים ?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
16:43 26.11.09
קשה מאוד לנבא, רק הזמן ועבודת שיקום יגיו לנו הם הנזק הפיך אן לא.
 
זהבה
23:39 26.11.09
הנני סובלת ממנינגיומה קימרוניתפרונטלית בצד שמאל של הגולגולת.
המנינגיומה נתגלתה לפני כ-5 שנים בגודל קטן. מאז הנני במעקב. בשנתיים האחרונות היא גדלה לאורך שך 2.5 ס"מ. המליצו לי לעבור ניתוח להסרתה.
לפני קבלת החלטה הייתי רוצה לשאול האם קיימת אפשרות לצמצום/הקטנת הגידול באמצעות תרופות.
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
00:56 27.11.09
זהבה שלום

לצערי לא ניתן להקטין את הגידול בצורה תרופתית,הדבר מחייב התערבות כירורגית.

בברכ ה
+ הוספת הודעה
   1 ...  48  49  50  51  52  53  54  55  56  ...  78  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש