בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 52

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
מרגריטה
16:51 29.07.09
שלום רב
לפני כ7 שנים עברתי כריתה מלאה של גידול אקוסטיק נוירנומה בגזע המח בהדסה עין כרם ומאז אני נמצאת במעקב של כמה שנים
לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת mri ובו היה רשום כך: הצרבלום אטרופי מודגמת שארית תהליך קדמית לפתח התעלה ב cpa בקוטר של 7 מ"מ ללא שינוי משמעותי בגודל ובצורה.
האם התוצאה הזאת מעידה על מה שהיה לי בעבר אני נורא מוטרדת בעקבות זאת
התור שלי לביקורת בהדסה אצל ד"ר ספקטור עוד חודש ואני לא רגוע
האם תוכל בבקשה להגיד לי בערך על מה מדובר והאם זאת סיבה לדאגה

בתודה מראש מריטה
מקווה לתשובה בהקדם האפשרי.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
18:24 29.07.09
אין אפשרות לענות לך במדויק משום שיש להשוות לבדיקות קודמות. בכל מיקרה התשובה אינה נשמעת לי מלחיצה במיוחד.
 
אביתר
00:52 12.07.09
בס"ד

שלום..
אמא שלי נבדקה ב-CT ומצאו לה
2 מפרצות במוח.. היא עברה ניתוח ע"י
דוקטור חוסה כהן.. מפרצת אחת סגרו
ומפרצת אחת לא כי אמרו שזה יעמיס.. וזה
יותר מדיי לניתוח אחד.. עכשיו אמא שלי נמצאת
בטיפול נמרץ והיא לא יכולה לדבר
ולא יכולה להזיז צד ימין.. היא גם סובלת
מכאבי ראש..רציתי לדעת למה היא סובלת מכאבי
ראש..ולדעת מהם התסמינים לאחר ניתוח במוח
והאם היא תוכל לדבר ולהזיז את צד ימין
תודה

" בעזרת ה' נעשה ונצליח ! "
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
00:35 29.07.09
אביתר שלום

חשוב להפנות את השאלות למנתח שמכיר את המקרה ויוכל לענות בפירוט.

בברכה
 
יוני ליברמן
09:41 28.07.09
בבדיקה רשום:
פריאטלית משמאל בצנטרום סמי אובלה איזור היפודנסי בסמוך לחומר האפור שאינו עובר האדרה,ללא סימני לחץ ,תהליך תופס מקום או אוטם.

אנא פיענוח בבקשה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:54 28.07.09
יש לבצע MRI על מנת להגיע לאבחנה. בצע MRI וחזור אלי עם תוצאותיו.
ביתי בת 35 עברה בסוף מרץ ניתוח חוזר להסרת אסטרוציסטומה פילוציטית בגומה האחורית ,10 ימים ניסיון להוצאת תפריםן נצפתה דליפה מתפר אחד, לאחר כיומיים כאבים חזקים בסקרןם ולאחר מס ימים כאבי ראש הקאות, בבדיקת LP דלקת ללא חום ותרביות סטריליות. קיבלה שני קורסים של אנטיביוטיקה כל קורס 3 שבועות במהלכן גם הוחלף השנט שהיה לה עוד מהניתוח הקודם משום שניסתם כתוצאה מהדלקת. בסיום 2 קורסים ובבדיקת LP חוזרת עדיין סימני דלקת, משום שהירגישה טוב ולא ניצפו סימנים פיזיולוגים הורשתה לחזור לעבודה, היא ספורטאית וזה גם מיקצועה, לפני מס שבועות שוב כאבים חזקים בסקרום. באמ אר איי של כל עמוד השידרה ניצפו סימני דלקת לאורך השידרה וכמובן גם בסקרום, הLP גרוע יותר מהקודם חלבונים גבוהים מאוד תאים לבנים מס מאות וסוכר 1. נערכו בדיקות יותר יסודיות לנוזל חיפשו גם תאים סרטניים הכל נקי. .תרביות שוב סטריליות ושום דבר אחר לא עלה חוץ מסימני דלקת. קיבלה 10 ימים סטרואידים שעזרו מאוד לכאבים. לפני מס ימים שוב כאבי ראש חזקים, מקבלת עכשיו אטופן 600 אחד ליום שעוזר חלקית. מטופלת בתל השומר, לטענתם דלקת א ספטית כתוצאה מחומרים בניתוח. שאלתי מה זאת התופעה הזאת והאם יש מישהו שאפשר לפנות אליו לחוות דעת שניה שאתם ממליצים, סהכ התהלליך נמשך כבר ארבעה חודשים ולא נראה הסוף. יש לציין שהניתוח עצמו עבר מצוין ללא שום סימני פגיעות נוירולוגיות.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:45 25.07.09
קשה לחוות דעה ללא בדיקה של ביתך. לדעתי, כמו שכבר נעשה, יש לשלול דלקץ זיהומית ורק לאחר ששוללים דלקת מסוג זה ניתן לחשוב ע דלקת אספטית. הייתי ממשיך לעקוב אחר ביתך לראות שאינה מפתחת סימני זיהום ושנוזל השידרה משתפר. כמו כן, הייתי שוקל אם ניתן להוציא את השנט שמותקן אצלה.
שלום רב!

אני עומדת לעבור ניתוח לשימת אלקטרודות לכאב עצבי בפנים

שאלתי היא האם יש תחושה מאותם אלקטרודות? האם מרגישים זרם?

תודה

יעל
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:40 25.07.09
אין לי נסיון רב בטיפול מסוג זה אנא פני לדר' צבי ישראל מהדסה שהוא מומחה לניתוחים אלו.
שלום,
בתי בת 8 חודשים. בגיל 4 חודשים הופיע גוש היפראקוגני בגודל 3.8 מ"מ , בבירור עם רופא מומחה לא נתקבלה הבחנה חד משמעית ( פגם בעצם או ציסטה) והומלץ על המשך מעקב .

היום ביצענו אולטראסאונד נוסףוהגוש גדל ל- 5.4 מ"מ הומלץ על ביצוע mri לבירור כן צויין בהערות שיש לבדוק חשד למנינגוצילה
אודה להסבר במה מדובר
בתודה מראש
אור
 
ד''ר אייל יצחיאק  
09:08 16.03.09
מנינגוצלה היא בליטה של קרומי המח דרך פגם בעצם.
אנא בצעי MRI ואחF נשתמע שוב.
ד"ר יצחיאק שלום

בהמשך למייל הקודם מחודש מרץ
ביצענו בדיקת mri ולהלן תמצית התשובה :
" בקו האמצע, תת עורית, בגובה שמעל גשר האף מודגם נודול 3.5*6 מ"מ ( לפי AP*LL)
בעל אותות היפואינטנסים לשומן אך אינו מתאים לנוזל צלול
תוכן חלבוני? סולידי? בעל אות גבוה ואינו עובר דיכוי שומן ב- longq/ stir
הנוגול ממוקם מתחת לתת עור תוך עירוב עצם הגולגולת טבולה אקסטרנה ומח עצם (dipole) ללא עדות ודאית למעורבות טבולה אינטרנה
אין מודגמת האדרה או פתולוגיה מבנית במוח בסמוך יתכן דרמואיד קטנטן "

הומלץ לנו לבצע ניתוח לכריתת הממצא מתוך הנחה שממצא אינו מצוי ברקמות פנימיות יותר הקרובות למוח , האם לא נדרש לבצע בדיקה נוספת (ct) כדי לוודא שרקמות מוח לא מעורבות ? אודה לתשובתך והמלצתך לאור הממצאים
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:38 25.07.09
אין צורך לבדיקה נוספת. לדעתי מומלץ לנתח אבל אין דחיפות בכך משום שתהליכים מסוג זה גדלים לאט.
 
שלי
13:48 13.07.09
מבקשת מידע דחוף על שוונומה או בשמה הנוסף נוירומה וסטיבולרית בגזע המוח
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:54 13.07.09
מדובר בגידול שפיר שמוצאו בתעלת השמע הפנימית. אם קטן ניתן להקרין בתוצאות טובות מאוד ואם גדול יש צורך לכרות.
לצורך טיפול בקרינה מומלץ לפנות לדר' שושן מהמחלקה הנוירוכירורגית בהדסה.
לצורך טיפול ניתוחי נא לפנות לדר' סרגיי ספקטור בהדסה.
בהצלחה.
 
שלי
18:57 13.07.09
תודה רבה דגוקטור על תשושבה מהירה ומפורטת, הוצע לנו טיפול רדיוכרוגי חד פעמי למשך
ארבעים דקות שאמור לתת תוצאות כמו ניתוח. האם אתה מכיר הליך כזה? האם תוכל לפרט
תופעות לוואי מיידיות וארוכות טווח?
המון תודה ובריאות
שלי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:03 20.07.09
אנא פני לדר' שושן מהדסה ותקבלי את כל המידע שתצטרכי.
 
אליהו
18:21 19.07.09
אני חולה פרקינסון מזה שנים רבות, היציעו לי לעבור ניתוח DBS
שאלותי-:א. איך לדעת באיזה בית חולים עדיף לעבור את הניתוח,?
ב. איך אפשר לדעת היכן ההצלחות הטובות ביותר ?
ג. איזה שיקולים עלי לקחת בחשבון,,? (מנתח,, מגורים קרובים לביה"ח,
נסיון בניתוחי DBSן
אליהו מהקריות
.

 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:01 20.07.09
הכתובת היא דר' צבי ישראל מהדסה עין כרם.
 
אלי
21:13 18.07.09
בבדיקה אחרונה אצל נוירולוג נכתב ערות ההחזרים ובבינסקי משמאל .
מה משמעות דברים אלה .
אשמח לקבל תשובה מהירה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:00 20.07.09
אלו סימנים בבדיקה שמעידים על פגיעה או לחץ במערכת העצבים המרזית. חוט שידרה או מח.
אשמח לראותך במרפאתי על מנת לנסות ולמקם את מיקום הפגיעה ולהמליץ על המשך הערכה וטיפול.
 
יואב
16:05 15.07.09
שלום לכולם!
אימי, בת 52, חלתה במחלת הפרקינסון לפני כ 9 שנים.
לפני כחודש נותחה בניתוח DBS, בו הושתלו אלקטרודות במוחה, וקוצב אחד בחזה.
לאחר כחודש של ניסיונות כיוון, חלקם כושלים, יד אחת רועדת כמו קודם, יד אחת אינה רועדת, רגליה עדיין רועדות, בשילוב חוסר יציבות קשה, ובנוסף, נפגעה יכולת הדיבור שלה, דבר שלא היה קודם.
שאלתי היא:
האם בניתוח זה אמורים להשתיל 2 קוצבים (אחד לכל צד?)
בנוסף, בהנחה ולא מצליחים לכוון כראוי את הקוצב, האם נדרש ניתוח תיקון או פתיחה מחודשת לשינוי מקום האלקטרודות?
האם קיים סיכוי שמצבה של אימי יישאר כך??
תודה רבה!!
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
10:02 17.07.09
יואב שלום

אין אני מומחה במחלות פרקינסון , חשובלפנות למומחה שטיפל ועוקב אחרי אמך.

בברכה
 
אליהו
18:01 19.07.09
שלום,לך,,,
היכן נותחה אימך,?,,והאם גם אחרי לקיחת תרופות לא מצליחים לאזן אותה,,כדי להפסיק את הרעד,
חולה פרקינסון העומד לעבור א ת הניתוח.
שלום לרופא
לפני כמה חודשים בצענו בדיקת אמרי לבן שלנו שהוא בן שנתיים הבדיקה בוצעה בגלל התכווציות.
את התוצאה של הבדיקה קיבלנו הכול תקין . אבל במכתב היה משו לא ברור לנו וזה נורא מדאיג
אותנו היה כתוב:
בחומר לבן פרי ונטרקולרי פרונטלי מימין מודגם איזור בעל הארכת זמני הרפייה בקוטר 8מ"מ הממצא
מעוגל אך עם שלוחות קטנות. לא ברור האם מדובר בשינוית גלויזיס או בהתחלה של תהליך תופס
מקום. הממצא אינו מקבל האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד.
מה זה אומר ד"ר והאם זה מסוכן ? האם זה יכול לגדול?
תודה מראש
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
10:04 17.07.09
רמי שלום

קשה מתאורך להבין מה טיב הממצא,על פניו נראה כי הדבר דורש מעקב ע"י נוירוכירורג ילדים והדמיה חוזרת.

בברכה
 
בריאות
23:06 10.07.09
לרופאים שלום,
אבי עבר ניתוח ראש להוצאת גידול ממאיר לפני כחודש. הוא נוטל דקסקורט 8 מ"ג (4 מ"ג בוקר וערב). עתה הרופא ביקש מאבי להוריד את המינון בהדרגה, כאשר כל 4 ימים מורידים 1 מ"ג עד שמגיעים לסה"כ 4 מ"ג. הרופא אמר ליטול את התרופה בבוקר ובצהרים, ולא בוקר וערב. האם נטילת התרופה בוקר וצהרים, ללא ערב, היא מקובלת? האם לא צפויות בעיות?
תודה מראש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:30 11.07.09
ניתן לקחת את התרופה פעמיים ביום, יש כאלו שנותנים את המינון המלא פעם ביום. המינון תלוי בהעדפות של הרופא המטפל.
 
בריאות
09:54 12.07.09
ד"ר יצחיאק, תודה על התשובה.
יש לי שאלה נוספת, בקשר לתופעות הלואי של הדקסקורט.
אבי מאד נחלש ברגליים, ושמתי לב שהן נעשו מאד רזות. מחיפוש ברשת ראיתי שאלה מתופעות הלואי הידועות של הדקסקורט.
מה הדרך המומלצת להתמודד עם התופעה, האם אפשר לעשות פיזיוטרפיה לחיזוק, האם יש תוספים מחזקים שאפשר לקחת, או כל דרך אחרת?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:30 12.07.09
טיפול ממושך בסטרואידים יכול לגרום לחולשה והידלדלות שרירים. טיפול קצר בדר"F אינו גורם זאת. קרוב לודאי מדובר במצב שנובע מחוסר תזוזה. הטיפול הוא פיזיוטרפיה ותזונה נאותה.
 
נילי
21:26 12.07.09
שלום לכם. לפני 15 שנים עברתי ניתוח מוח להסרת מנינגיומה. לא היו לי התקפים אפילפטיים בעקבותיו, אבל לפני שבועיים קיבלתי התקף מלא. עשיתי סי.טי ובתשובה כתבו- תהליכים פוראנצפלים בכיפת המוח ללא האדרה פתלוגית והסתיידות קלה בגרעין הלנטיפורמי משמאל.
אודה אם תסבירו לי וכן האם יש קשר בין מה שכתוב להתקף? תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:29 12.07.09
ה-CT מעיד על שינויים לאחר ניתוח. כל שינוי בקליפת המח יכול לגרום לארועים פרכוסיים.
היום גיליתי שלבתי בת שבועיים וחצי יש בלטיה מוזרה בגולגולת מעל העורף והשיער שלה הסתיר את זה עד עכשיו. הייתי אצל רופא משפחה והוא הפנה אותי לניוכרורג אני בלחץ וחרדות
האם זה משהו מוכר ומה נראה לך שצריך לעשות אני לא מסוגלת לישון.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:25 09.07.09
ראשית הרשי לי לאחל לך מזל טוב לרגל הולדת הבת.
קשה מאוד לחוות דעה בלי לבדוק את ביתך אך לדעתי עד שתיבדקו את בהחלט יכולה להמשיך ולשון בשקט. לדעתי הסיכוי שמדובר בבעיה רצינית אינו גבוה.
 
סמושי
10:24 06.06.09
שלום ד"ר אייל,תודה על הפורום,אני יודעת שחוקית לא תוכל לעזור לי אבל אינושית אני מקווה שכן,אני בת 32 גילו אצלי לפני 3חודשים מנינגיומה בצד שמאל על עצב הראייה,והייתי צריכה לפני חודש לעבור ניתוח,אני מאד חוששת כי לפני 4שנים חבר קרוב עבר ניתוח דומה ולא התעורר יש לי שתי בנות קטנות שעדיין צריכות אותי,בקשתי היא להכיר לי מישהו שכבר עבר ניתוח כזה זה מאד יעזור לי להסכים לעשות את הניתוח,וזה בוודאי בהסכמה עם הצד השני,והמון המון תודה ד,ר
 
ד''ר אייל יצחיאק  
03:01 09.06.09
אנא פני לדר ספקטור מהדסה, הוא מומחה לניתוחים מסוג זה ויתכן ויכול להכיר לך חולים שטיפל בהם..
 
שרית
19:25 09.06.09
שלום סמושי. גם אני עברתי ניתוח דומה לפני כחצי שנה ונותחתי ע"י דר ספקטור. אשמח לשוחח איתך או לכתוב לך במידה ותכתבי בפורום את כתובת הדוא"ל שלך
 
סמושי
19:36 09.06.09
שלום שרית אני מאד שמחה שיש עדין אנשים שמוכנים לעזור,אולי תכתבי את המייל שלך ואוכל לשאול אותך כמה שאלות,ושוב תודה
 
שרית
20:50 09.06.09
כתובת המייל שלי RIVKA16462@WALLA.COM
 
סמושי
00:02 10.06.09
שלום לך שרית ניסיתי לשלוח לך מייל אבל כותב לי שהכתובת לא חוקית אולי יש לך טעות באיות?
 
דבש נאוה
15:10 03.07.09
שלום לך
אל תדאגי,לפני כ20 שנה עברתי ניתוח להוצאת מניגיומה, הם נכנסו דרך המצח, הכל עבר בשלום עד היום ומלבד טעות אהנושית ששכחו לשים סיליקון בחור ונשארתי עם צלקת מכוערת במצח. אני מרגישה מעולה טפו -טפו
שלום ד"ר,
אני סובל מכאבי ראש חזקים מאוד שהתחילו לפניי 8 ימים
התחושות הם :
כאב חזק בראש מאחורה יחד עם כאב חזק ברקות של הראש
לחץ גם באוזן ימין,הכאב נעלם לאחר כדור נגד כאבים אבל לאחר 5 שעות חוזר ונשאר כל הזמן

הייתי אצל נוירולוג שלא מצא דבר ,והפנה אותי לעיינים שבדקו לי את קרקעית העין וזה יצא תקין ,נעשה לי צילום רגיל לראש לבדוק אם יש סינוסיטיס ויצא תקין,

הכאבי ראש מאוד חזקים מאחרוי בראש וברכות והשאלה שלי
האם כדיי לעשות CT ראש ???מחשש למשהוא מסוכן ???
(אני יודע שCT זה עם המון קרינה לכן השאלה)
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:45 03.07.09
גש להיבדק על ידי נוירולוג
 
שמואל
00:24 29.06.09
שלום דק אני בן 43 סובל מי נאופיברומאטוזיס ולפני 3 חודשים קיבלתי טיפול של רדיוכירוגיה ברוש בגלל גידול [מניגיומה] איצאו לי לפנות לפרופסור לוסו בהדסה השאלה למה המרפאה נמצת ב אונקולוגיה ארה מחלת נאופברומהטוזיס לא מחלת של גידולים ממרים קרתי באטרנת ש יש תיפול לנאופיברומאטוזיס טיפול של הקרנה לעצב בבקשה דק יש לך מוסג למה מתקבן אודה לך הים תיתלי תשובה ל2 השאלות תודה דק
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:48 29.06.09
לא ברורה לי השאלה בקשר להקרנה לעצב.
נוירופיברומטוזיס היא מחלה בה יש נטיית יתר ליצור גידולים. בבית החולים הדסה מרכז את הטיפול והמעקב בחולים אלו פרופ' לוסוס שהוא נוירולוג ונוירואונקולוג.
נוירואונקולוגים הם רופאים שמטפלים בגידולים של מערכת העצביםת ממאירים ושפירים.
 
טל
16:37 27.06.09
שלום ,

אני בת 21
הסובלת מ NF 1

נאמר לי בבדיקות השגרתיות
שיש לי בעיה בריפלקס באחת הרגליים
רוצה לציין שאין לי בעיות הליכה/ריצה.
(האם זה יכול להיות קשור בשל נקיעות הקרסול?)
כי באותו רגל אני נוקעת הרבה פעמיים את ההקרסול
ואחרי כ 5 ימיים זה עובר.

אשמח אם תוכל לעזור לי
ולדעת אם זה מעיד לבעיה כלשהי
ומה אפשר לעשות.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:16 27.06.09
קשה לענות על שאלה כזו.
חשוב לדעת האם הרפלקס מוחלש או מוגבר, כמו כן חשוב לדעת האם יש סימנים עדינים נוספים בבדיקתך.
אשמח לראותך במרפאתי ולנסות לחוות דעה מבוססת יותר.
היי.
אני בת 47 סובלת שנים רבות ממיגרנה כולל כל התופעות.אבל בתקופה האחרונה-בשבוע האחרון יש לי כאב ראש שמעיר אותי משינה בעוצמתו כל יום לפנות בוקר.הכאב עצמו הוא ברקות ובמצח אבל מורגש חזק גם בצוואר העליון.ברצוני לציין שכרגע אני נמצאת בבירור של היפרתירואיד.אני מוטרדת מאד מהעניין של כאב הראש שמעיר משינה וחושבת על הגרוע מכל.מחכה לבדיקת סיטי.
יש מצב שהתופעה הזו היא על רקע שונה מאשר---גידול?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:56 20.06.09
יש סיבות רבות לכאבי ראש, השכיחה שבהן כאבי ראש כתוצאה ממתח. אכן כשסובלים מכאבי ראש מהסוג שאת ציינת יש לשלול תהליך תופס מקום מוחי.
יש לפנות לנוירולוג בדחיפות.
תודה על תשובתך.ברצוני לציין שנבדקתי השבוע ע"י נוירולוגית שעשתה לי בדיקה נוירולוגית מקיפה והכל היה תקין.האם ייתכן וזה קשור להיפרתירואיד?
אדאג לעשות סיטי בקרוב.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:39 21.06.09
שמחתי לשמוע שבדיקת נוירולוג היתה תקינה, לגבי התירואיד אנא פני לאנדוקרינולוג.
 
עירית
21:25 21.06.09
שלום. אני בת 54 לפני שנה נמצאה אצלי מנינגיומה פרונטלית ימנית צמודה לפלקס בגודל 2סמ. הממצא היה מקרי נמצא בבדיקת mri שבוצע לשלילת טרשת נפוצה או אקוסטיק נוירינומה בגלל חירשות פתאומית באוזן שמאל.
אני בחרתי במעקב ואכן בבדיקת מ.ר.י. שבצעתי בפברואר לא היה שינוי ואני אמורה להיות במעקב נוסך בפברואר הבא. עד עכשיו הייתי אסימפטומטית לחלוטין. לפני כ6 שבועות נחבלתי במצח חבלה מאד חזקה מחלון ומאז יש לי קפיצות של האצבע ,ביד ימין דווקא, והרגשת נימול בפנים וכאבי ראש לא מיגרנוטיים.

האם יתכן שטראומה, מכה חזקה, יכולה להיות טריגר לגדילה של המנינגיומה?
האם כדאי לי לנסות להקדים את מעקב הmri הבא?

אודה אם תשיבו לי.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:07 21.06.09
לא סביר שחבלת הראש תשפיע על המנינגיומה אך לדעתי עלייך להיבדק על ידי נוירולוג ולשקול ביצוע CT ראש. לדעתי אין צורך להקדים את בדיקת ה-MRI
+ הוספת הודעה
   1 ...  48  49  50  51  52  53  54  55  56  ...  73  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש