בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 52

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
 
רן
14:33 13.09.09
שלום רב,
קיבלתי תוצאת MRI ראש מוכוון להיפופיזה (עקב פרולקטין גבוה - 2000) עם ובלי חומר ניגוד. בפענוח כתוב:
מוקד בעל אות דימומי חלבוני בגודל 11*11 מ"מ בהיפופיזה מימין. התהליך מרים גבול עליון של הסלה ומתקרב אך אינו לוחץ על הכיאזמה, הגבעול סוטה שמאלה. הממצאים מתאימים לאדנומה היפופיזריס.
הרופא האנדוקרינולוג אומר שלא מדובר במשהו מדאיג שמצריך טיפול או בירור נוסף.
אודה לכם אם תסייעו לי בהבנת משמעות הממצאים.
תודה מראש,
רן.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:08 14.09.09
מדובר בתהליך שמקורו בלוטת יותר המח. תהליך זה דימם וכנראה לוחץ על הגבעול של הבלוטה וזו הסיבה לעליה בפרולקטין.
לדעתי יש צורך לערוך ברור אנדוקריני ולהמשיך במעקב MRI.
 
רן
14:56 14.09.09
ראשית, תודה על תשובתך. בהמשך לכך - האם מצב כזה עשוי להעיד על צורך בניתוח?
תודה,
רן
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:59 15.09.09
קשה לומר בלי לראות את ההדמיה. נראה לי שיש לעקוב בשלב ראשון ואם התהליך גדל או שהתהליך פעיל הורמונלית ומסוג שאינו בר טיפול רפואי אז יש לשקול ניתוח.
שנה טובה.
שלום רב.
אמי עברה לפני כשבועיים ניתוח להסרת גידול בראש ולאחר מכן עוד ניתוח בו הוחזרה העצם לראש.
חשוב לציין שאימי מרגישה טוב בבקרים אך בערבים היא הינה חלשה וסובל מכאבי ראש, דבר נוסף הינו כפילות ראייה בעין ימין שנבעה כתוצאה מהניתוח. הייתי שמחה לדעת מתי העין תחלים והאם חולשה ןשסחחורות הינן תופעות שמופיעות גם שלולשה חודשים לאחר הניתוח?

תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:57 15.09.09
הפרטים שמסרת אינם מספקים. אנא חזור לרופא המנתח והתייעץ עימו.
שנה טובה והחלמה מהירה.
שלום

אבי עבר ניתוח להסרת מינגיומה לפני כחודש
כרגע הוא בשיקום
עדיין נוטל כדורים נגד התכווצויות
מתי מפסיקים ליטול את הכדורים הנ"ל
האם רק לאחר ביקורת MRI שתערך בעוד חודשיים בערך?
או שהוא היה אמור להפסיק אותם כבר ממזמן?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:39 11.09.09
הפסקת טיפול נגד פרכוסים לאחר ניתוח תלויה בהעדפות המנתח, מהלך הניתוח והמהלך לאחר הניתוח, סוג הגידול וכו'.
באופן גס אם לא היו ארועים פרכוסיים, המהלך היה תקין, מישור ההפרדה מהמח היה טוב ואין שארית אז ניתן לשקול הפסקה הדרגתית לאחר שלושה חודשים מהניתוח.
היי ד"ר אייל
ניפגשנו כבר בבית חולים הדסה
אבא שלי עבר ניתוח אצל ד"ר ספקטור בדיוק לפני חודש(12/8)
הה לו מינגיומה גדולה על עצבי הראייה
הוא עדיין לא רואה כלום.(לניתוח הוא נכנס שהוא רואה צלליות בעין אחת..יש עדיין סיכוי שזה ישתפר?).....ועדיין עם קטטר..למרות נסיונות הורדה שלא צלחו
כרגע הוא בשיקום עד סוף החודש
הוא עדיין מטופל בכדורים נגד פירכוסים לכן שאלתי את השאלה, למרות שלא היו פירכוסים לפני הניתוח ולא אחריו..והכל עבר בסדר
יש לו ביקורת עוד חודשיים בהדסה
המחלקה תשלח לי הזמנה לביקורת? איך זה הולך? אני צריך להתקשר ולקבוע תור לביקורת?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:41 12.09.09
מה שלומכם?
עם כל הקושי להמליץ עליכם להתאז בסבלנות רבה. רק הזמן יגיד לנו מה ישתפר ומה לא ישתפר.
צריך לקבוע תור ל-MRI ואחריו לביקורת מרפאה. טרם לביקורת המרפאה הייתי מזמין גם בדיקת EEG על מנת לשלול פעילות אפילפטוגנית סמויה. במידה ובדיקת הMRI ובדיקת ה-EEG תקינות היתי מפסיק את הטיפול בהדרגה ולאחר הפסקת הטיפול חוזר שוב על בדיקת EEG.
 
אוהד
20:27 12.09.09
ברור שנעשה MRI לפני שנבוא
עלינו להתקשר למחלקת נוירוכירורגיה לקבוע תאריך לביקורת? איך זה הולך?
יש לאבא גם ברמבם בסוף החודש בדיקה בעיניים ע"י אלקטרודות לבדוק אם יש שייירי ראיה
אנחנו עדיין אופטימים שהראיה תחזור, אלוהים גדול
שתהיה לך ולכל המחלקה שנה טובה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:45 12.09.09
צריך לקבוע תור במרפאות.
שנת אושר בריאות והחלמה מהירה
 
דנה
17:44 12.09.09
באיזה מרכז רפואי בארץ/בית חולים מבצעים הדמייה בסונר של עצבים פריפריים? ואם אפשר לקבל שם של רדיולוגים בתחום זה המקבלים גם באופן פרטי.
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:37 12.09.09
איני יודע, ניתן להתיעץ עם משרדו של פרופ' רוחקינד באיכילוב.
ילדה עם סירינגס צווארי.
מזה שלושה לודשים אובחנה גם עם פגיעה בברכיאל פלקוס עם אבחנה באולטראסונד של נוירומה של עצב האקססורי
מבקשת הבהרה של המונחים,שם של רופא לחוות דעת נוספת
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:58 08.09.09
סירינגס פרושו כיס נוזל ביוט השידרה, נוירינומה פרושה גידול של עצב.
פני לדר' קונסטנטיני או דר' בני-הדני באיכילוב או דר' פלדמן בשיבא.
בהצלחה
 
אמא
06:23 09.09.09
ממה יכול להיווצר גידול כזה? האם יש יכוי שקריעה של עצב גורמת לגידול או לחץ מחוט השדרב או פגיעה אחרת?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:41 11.09.09
גידול מסוג זה יכול להיווצר לאח חבלה משמעותית לעצב אבל בדר"כ נובע כתוצאה משיבוש במנגנון הבקרה על החלוקה של תא מסויים. שיבוש זה גורם לתא להתחלק ללא הפסקה.
 
ציפי
09:09 06.09.09
לפני כ-3 שבועות עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה. אני נוטלת דפלפט 800 מ"ג סה"כ ביום. בשבוע וחצי האחרונים התחילו סחרחורות למשך רוב היום. האם זה נורמלי?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:41 07.09.09
יתכן והסחרחורות הן תופעת לואי של הדפלפט, פני לרופא המנתח על מנת לשקול החלפת התרופה.
שלום רב
אנו מעונינים מאוד להתיעץ עם נוירוכירורגי מומחה למנינגיומה מוח בדחיפות באזור הצפון
האם לרופאים הנכבדים ישנה הצעה בנושא
נשמח אם תהיה תשובה בהקדם
תודה מראש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:40 07.09.09
ניתן להתיעץ עם דר סוסתיאל מרמבם
ברצוני לדעת האם בחילות וסחרחורת הן תופעות שכיחות בקרב אנשים שאחרי נותח ראש (שלושה שבועות אחרי)
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
09:22 30.08.09
ענבל שלום

פעמים רבות תופעה כסחרחורות כמו שאת מתארת שכיח לאחר ניתוח ראש (תלוי בסוג הניתוח ומיקומו) בחילות פחות שכיחות הכל כמובן תלוי בשכיחות התופעה ובאיזה סוג ניתוח עבר.

יש לפנות לרופא המטפל בכל חשש
בברכה
 
אבי
15:47 28.08.09
דר' שלום רב !

בן 60 מזה שנה סובל מכאבים חזקים רק בזמן התעטשות או שיעול שחולפים לאחר שלוש דקות לערך.

תוצאות בדיקת CT: רקמת המח שמורה, חדרי חריצי וצסטרנות המח שמורים ללא דימום, ללא סטיית קו אמצע. עיבוי רירית סינוס מקסילרי ימני וציסטה בסינוס מקסילרי שמאלי.

תוצאות בדיקת MRI: חדרי המח תקינים בגודלם. רקמת המוח תקינה ללא עדות לתהליך תופס מקום, האדרה פתולוגית, דמם,שינוים איסכמים או דאמילנטיבים.
סיגנל זרימה תקין מודגם בכלי הדם המרכזיים של המח ללא עדות למלפורמציה וסקולרית.
יש לציין עיבוי ניכר והאדרה דורלית בהיקף ההמיספרה הימנית.
לא הודגמו ממצאים המחשידים לפיזור לפטו מנינגיאלי.
אבחנה מבדלת לעיבוי הדורלי המודגם מימין יכולה לכלול מצב לאחר המטומה סובדורלית כרונית, תהליכים תופשי מקום, מצב לאחר התערבות כירוגית באיזור זה, תהליכים דלקתים או פאכימנינגיטיס.

אני ממש חושש אשמח לדעת מה פירוש כל הפרמטרים הרשומים בבדיקה, הסכונים ומה הטיפול .

תודה מראש.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
02:50 29.08.09
האדרה דורלית יכולה להיות תגובתית לאחר דמם, זיהום או ניתוח בכל המצבים הללו אין צורך לטפל. יש להעריך את אביך ע"י נוירוכירורג ולשקול המשך מעקב רנטגני.
 
רונה
23:00 27.08.09
בני בן 17 נשלח לבדיקת MRI כבדיקת מעקב אחרי מחלה גנטית-HHT שקשורה להתרחבות כלי דם באזורים שונים בגוף.
בבדיקה התגלה במקרה, " בציסטרנה הפונטוצרברלית תהליך 13*20 מ"מ בעל איפיונים ציסטיים בכל הסדרות ונראה כי גורם רהמודוליזציה של העצם- מתאים לבמקום הראשון לציסטה ארכנואידלית קטנה".

במה מדובר?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
02:46 29.08.09
ציסטות מסוג זה הן בדר"כ מימצא מולד וחסר חשיבות, לעיתים רחוקות יכולות לגרום לסימפטומים.
 
מודאגת..
08:23 12.08.09
הבת שלי בת שנתיים עברה ניתוח לפני 4 חודשים בראש , נולדה עם חדר חסום ועשו לה חור למעבר הנוזלים מחדש ללא שאנט , עשתה בדיקת MRI ויצא הרחבה נוספת של החדרים וכל זה אחרי הניתוח עשינו לה השבוע בדיקת LP מהגב והתוצאות לחץ של 15 ס"מ מים , נוזל צלול עם תא 1 מה זה אומר?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:50 27.08.09
מה שתארת אומר שהלחץ עדיין מעט גבוה ושהנוזל תקין. אנא פני למנתח לקבלת תשובות.
המומחים לתחום הם פרופ קונסטנטיני ודר בני הדני באיכילוב ודר פלדמן בשיבא.
עברתי ניתוח לפני כחודשיים להסרת גידול (מנינגיומה) מהראש. אתמול התחלתי לחוש בכאבים ברגל ימין שמקשים על הליכתי.
יש לציין שהגידול היה בצד שמאל של הראש.
האם יש קשר בין הניתוח לבין הכאבים ברגל? האם כדאי לפנות למנתח או למיון?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:47 27.08.09
יש לפנות בדחיפות לחדר מיון על מנת לשלול קריש דם בוריד ברגל.
 
אהובה
20:16 10.08.09
ילדה בת 17 וחצי מזה שלושה חודשים סובלת מתחושת סחרחורת ואי יציבות . כל הבדיקות יצאו תקינות כולל בדיקות דם, אקו לב. EEG . בוצעה גם בדיקת MRI /התשובה היא חדרי המח, הציסטרנות, הפיסורות החריצים - בגודל, צורה ומיקום תקינים לגיל. החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אבל יש צניחת שקדי המוחון לתוך התעלת השידרה עד לעומק עד כ 18 מ"מ. כמות דלה של CSF . סביב החוט בגובה פורמן מגנה ואימפרסיה עליו באספקט קדמי בגובה TIP OF DENS / לציין השטחה קלה של זווית בזילרי. האם המצב מוגדר מסוכן? והתופעות קשורות לצניחת שקידי המוחון? האם המצב יכול להיות מולד?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:44 27.08.09
תמונה דומה למה שתארת יכולה להיות מולדת, בדרך כלל אינה בעלת משמעות קלינית ואם בעלת משמעות קלינית תתאפין בכאבי ראש בעיקר בזמן העלאת לחץ תוך בטני, הפרעה בדיבור, בבליעה והפרעה בכח גס, טונוס ותחושה בארבע גפיים. יש לבדוק את ביתך ולהחליט האם התמונה מתאימה להדמיה.
אשמח לראותה במרפאתי.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:44 27.08.09
תמונה דומה למה שתארת יכולה להיות מולדת, בדרך כלל אינה בעלת משמעות קלינית ואם בעלת משמעות קלינית תתאפין בכאבי ראש בעיקר בזמן העלאת לחץ תוך בטני, הפרעה בדיבור, בבליעה והפרעה בכח גס, טונוס ותחושה בארבע גפיים. יש לבדוק את ביתך ולהחליט האם התמונה מתאימה להדמיה.
אשמח לראותה במרפאתי.
 
שמואל
 
13:39 23.08.09
שלום ד"ר אני בן 43 סובל מנאופיברומטוזיס מסוג nf1 ולפני 4 חודשים קיבלתי טיפול של רדיוכרוגיה בראש בגלל גידול של מנגיומה ולאחר הטיפול אתחיל לי כאב חזק בצד שמאל של הראש ולכן הופנתי לבדיקת הדמיה חוזרת לבד. האים אין נגע אחר בגלל העית של נאופיברומטוזיס דק אני שולך בדיקת של הדמיה [צילום mri[הים יש שם נגה או גידול בבקשה תיסתקל תודה דקטור
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:37 27.08.09
לא ניתן להגיד לפי בדחקה כל כך חלקית, אשמח לראות את כל הבדיקה ואז להגיב.
 
לאה
14:45 24.08.09
שלום רב,

אימי עברה ניתוח להוצאת מנינגיומה אטיפית מהראש (ניתוח שני תוך שנה).
לאחר הניתוח השני מצבה הגופני התדרדר ורק לאחר 3 חודשים בוצע MRI.
תחילה נמסר לנו שרואים גידול קטן בבדיקת ה-MRI, לאחר מכן נאמר שכנראה
אין גידול ושמה שנראה כגידול היא בעצם צלקת.
עקב כך הרופאים החליטו שאין צורך בהקרנות בשלב זה. (גם לאחר הניתוח הראשון
לא הופנתה להקרנות).

אודה לכם אם תפנו אותי למומחה בתחום שיחווה דעתו על בדיקת ה-MRI.

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:36 27.08.09
ניתן לפנות לפרופ' גומורי בהדסה
 
אלי
11:24 25.08.09
מה הם תופעות הלוואי להקרנות לשם סגירת שאירית avm .
שאירית הavm הינה בגודל של 1.5\1 ס"מ
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה .
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:35 27.08.09
אנא פנה לדר' שושן בהדסה על מנת לקבל יעוץ מקיף
שלום רב לרופאים,
ישנה בעיה של הפרעות קצב , בנוסף נפילה עם איבוד הכרה וקרדיולוג חושש שתף דם במח וללא ייעוץ נוירוכירורגי אינו יכול להתחיל טיפול.
האם אחד מכם מטפל בנושאים אלו או יכול להמליץ על רופא אחר ?
זה מאוד דחוף, אודה על תשובתכם המהירה.
תודה מראש,
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:34 27.08.09
לא ברורה לי בעיתך אך אשמח לראותך במרפאתי.
 
גלעד
07:41 26.08.09
דוקטור שלום
הופנתי לבדיקת MRI בעקבות ירידת שמע פתאומית באוזן ימין (לפני שבועיים), לאחר 10 ימים של סטרואידים השמיעה חזרה לתקינות כמעט מלאה.
תוצאות בדיקת MRI:
"נצפית תמונה אופיינית של וסטיבולר שוואנומה גדולה באזור הCPA הימני, אשר מרחיבה וממלאת את תעלת השמע הפנימית ימנית, ממלאת את הCPA לוחצת קשות על הפונס והמידל צרבלר פדנקל עם עיוות של חדר רביעי, אולם ללא סגירתו. התהליך הגדול גם מגיע עד מוצא העצב חמישי ולוחץ עליו. ובחלקו התחתון מתמשך מטה עד אזור מוצא העצבים 9,10,11.
הוא לא הומוגני ב- T2 מואדר חזק לא אחיד לאחר הזרקת גדוליניום.
מימדיו באזור הCPA הינם גובה 23 מ"מ, מימין לשמאל 29 מ"מ, מאחור לפנים 22 מ"מ. מימדים אלה לא כוללים את המרכיב שנכנס לתעלת שמע הפנימית.
חדרים לטרלים וחדר שלישי במראה וגודלת תקין. מראה ואות תקין של מוח גדול על כל אונותיו.
ללא מוקדי האדרה חולנית נוספים."

האם מומלץ לעשות ניתוח להסרת הגידול למרות שעכשיו אני מרגיש טוב?
אני מודע להשלכות הניתוח ולכן אעדיף לעשות הקרנות אם זה ישאיר את המצב כמו שהוא כרגע

אשמח לעזרתך

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:30 27.08.09
לדעתי התהליך גדול מדי להדקרנות, כבר מיצר לחץ על גזע המח. נראה לי כי יש לכרות אותו. קח בחשבון כי התהליך איטי וקרוב לודאי שניתן להמתין מס חודשים. הייתי פונה לדר' סרגיי ספקטור בהדסה.
שלום ד"ר,

מה שלומך



נולד לנו בן לפני כשלוש חודשים ובאזור המצח יש "לפי הגדרת רופא הילדים" אי סמטריה גלגולתי הכוונה צד יותר גדול מהצד השני, המליץ לנו בהתחלה לעשות אולטרסאונד מוח, צילום רנטגן ובנוסף לפנות לנוירולוג ילדים.

שאלתי האם זה מפחיד, מדאיג?

האם נוירולוג מתערב בנושאים מהסוג הזה?

 
ד''ר אייל יצחיאק  
14:43 12.08.09
חשוב מאד להיבדק ע"י מומחה לתחום.
מומלץ לפנות לדר' אלכס מרגוליס ממחלקת פלסטיקה בהדסה.
 
א
16:10 12.08.09
ד"ר שאלתי אליך מה מומלץ כצעד ראשון לעשות?
וחשוב לציין שאני מהצפון? אזור חיפה
למי אפשר לפנות
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:00 19.08.09
פנה לדר קונסטנטיני באיכילוב או דר פלדמו בשיבא.
בהצלחה
 
וליד
16:35 26.08.09
שלום

אם יש לך זמן ואפשרות תענה לי על האי סמטריה ואם איך לך תודה
 
מאיה
09:01 14.08.09
שלום, אני עשיתי בדיקת MRI בשנת 2007 ויצא שבאזור פילוקולוס במוחון ימין וריד מובלט קרוב לוודאי - DVA. רציתי לשאול מה זה אומר והאם זה חריג?
שאר סריקת מוח וע"ש צווארי תקינה.

בתודה, מאיה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:53 19.08.09
DVA, היא וריד גדול שמהווה חלק ממערכת הניקוז הורידית של המח.
אין צורך לעקוב אחריו ואין צורך לנתחו.
+ הוספת הודעה
   1 ...  48  49  50  51  52  53  54  55  56  ...  75  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש