בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 6

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
 
אור
16:54 04.09.15
שלום,
רציתי לברר שמות של רופאים מנתחים לאופטיק גליומה. ובכלל מה הטיפול המומלץ במקרה של אבחנה כזו?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
21:19 07.09.15
קו הטיפול הראשון בגליומה אופטית הוא לאו דווקא ניתוח. ההחלטה לגבי ניתוח מתקבלת בהתאם למצב החולה, מיקום, גודל גידול וכו,.
 
קים
23:02 02.09.15
שלום.
בתי בת 10 ללא מחלות רקע , ולפני שלושה ימים התעלפה ואיבוד הכרה של כמה שניות ובעקבות כך (פרכוסי טוני-קלוני )הגענו לביה"ח. בביה"ח עשו לה בדיקות נוירולוגיות שיצאו תקינות . נשלחתי לבדיקת EEG בדיקת EEG רגיל גלים חדים ואיטים באזורים אחורים דו צדדי יותר מימין
לאחר הבדיקות הנ"ל שוחררנו עם המלצה ל ,EEG בחסך ,MRI
ויעוץ כרדולוגי
רציתי לשאול מה דעתך על הממצאים הנ"ל וממה יכול לנבוע צי.
תודה רבה מראש.
טל.
לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת mriוזאת לאחר שהיו לי כאבים חזקים בראש+נימול בחצי פנים מימין וביד ימין.
בבדיקה נראה כי ישנה ציסטה בכורואיד פלקסוס בחדר מימין שמרחיבה מעט את הטריגון. הייתי אצל נוירוכירורג שאמר לי לי שככל הנראה הממצא מולד וכי אין לו משמעות קלינית והתסמינים שהרגשתי מעידים על מיגרנות ושפשוט אשכח מזה ואמשיך הלאה וכי גם אין צורך במעקב אחר הממצא. ניסיתי לבדוק באינטרנט על הצסטה הזאת וזה מופיע רק בהקשר של עוברים שטרם נולדו. היתכן שזה מולד ופשוט נשאר שם? האם ציסטה בכורואיד פלקסוס זאת ציסטה קולואידית או שאלו שני דברים שונים?אני נורא מודאגת ושוקלת אם ללכת לחווד נוספת.
ממתינה לתשובה
תודה רבה רבה
בהקשר של השאלה, אציין שאני בת 34.
עוד לא עניתם לי על השאלה...
אשמח לקבל מענה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
19:51 02.09.15
זהו אכן לרוב ממצא מולד. שונה מציסטה קולואידית. אינו מצריך טיפול ברוב המקרים.
שלום, אובחנתי עם הבעיה הנ"ל. הבעיה משפיעה לי על שדה הראייה בשתי העיניים. רציתי לשאול בנוגע לנסיעה לחו"ל שיש לי למשך כחודש. האם לדחות את הנסיעה או שניתן ליסוע ולבצע את הניתוח אחרי הנסיעה? האם תוך זמן של חודש יכולה להיות התדרדרות רצינית? הגודל של המטקרואדנומה הוא 14X16 מ"מ.

תודה רבה!
 
ד''ר רחל גרוסמן  
19:50 02.09.15
איני יכולה לענות לך בצורה חד משמעית, אך כעיקרון ככל שהחסר הנוירולוגי קיים זמן רב יותר (במקרה שלך לחץ על מפגש עצבי ראיה) , הסיכוי לשיקום ולשיפור לאחר ניתוח פוחת.
שלום.
לפני כ-20 שנה בילדותי סבלתי מפרכוסים. בבירור התגלה AVM פריאטו-אוקסיפיטלי מימין ועברתי 2 טיפולי הקרנות (רדיוכירורגיה) בהצלחה. מאז חייתי חיים רגילים ללא שום תסמינים נוירולוגים או גופניים אחרים ולא הייתי במעקב.
בבדיקת MRI ו-MRA שנערכה לאחרונה נמצא וריד קורטיקלי פריאטלי ימני מעובה (צביעה בחריץ קורטיקלי בקימרון העליון של המח באונה הפריאטלית מימין, המשכי עם וריד קורטיקלי). שאר הבדיקה תקינה.
אודה מאוד להסבר על משמעות הממצא.
הדמיה זו נערכה כחלק מבירור לפני תחילת טיפולי פוריות, האם עשויה להיות הגבלה כלשהי בטיפולים עקב הממצא?
תודה מראש
עשיתי mri וזה המשפט שלעיל שמעורר בי דאגה. זו פעם שנייה שאני עושה את הבדיקה והתוצאות לא השתנו. האם זה יכול לנחם או הבעייה היא רצינית?
בתודה
יכול להיות שמדובר בממצא אקראי. חשוב להיבדק ע'י נוירולוג/נוירוכירורג ע"מ לשמוע את ההיסטוריה הרפואית ולבצע בדיקה פיזיקלית ומעבר על הצילום. קיים מצב שמדובר בממצא מקרי אשר אינו מצריך טיפול.
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח להסרת מניגיומה באוכף הטורכי . האם ניתן לטוס ? אציין שטרם עברתי ביקורת MRI של חצי שנה אבל לפי ה CT לאחר הניתוח הגידול הוסר בשלמותו
 
ד''ר רחל גרוסמן  
13:01 17.08.15
הסכנה בטיסה לאחר ניתוח נובעת מהימצאות אויר תוך גולגלתי אשר תאורטית יכול להתפשט בטיסה (בשל שינוי לחצים). 4 חודשים לא אמורה להיות בעייה שכזו.
 
חגית
18:19 02.08.15
לבתי בת השלושה חודשים, חשד ל craniosynostosis
ועיבוי סוטורה פריאטו - אוקסיפיטלית מימין.
אבקש לדעת פרטים על כך ומהו הטיפול המומלץ.
תודה!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
18:52 12.08.15
כדאי להתייעץ עם נוירוכירורג מומחה לנוירוכירורגית ילדים.
 
מירב
15:59 09.08.15
האם גידול קברנומה הוא תורשתי?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
17:37 09.08.15
קברנומה יכולה להיות תורשתית אך רק במיעוט מוחלט של המקרים (רוב המקרים הם ספורדים, כלומר לא תורשתיים). במקרים תורשתיים הנטייה היא למ'ס רב של קברנומות.
 
טלי
13:00 08.08.15
שלום רב
בתי בת 16 עברה בירור עד נפיחות באיזור הקרקפת והמתח שם בוצע צילום וסיטי ראש בממצאים נגע ליטי עם הרס עצם ומרכיב רקמתי היפרדנסי מאוד התהליך פורץ פנימה ויתכן מערב רקמות אפידורליות בסמוך לרקמת המח
ביומיים האחרונים יצאה לה גולה קטנה ונפיחות בעצם מאחורי האוזן האם זה קשור אחד לשני יש לה שם כאבים חזקים מאוד .
 
ד''ר רחל גרוסמן  
13:46 08.08.15
נא לפנות בדחיפות לנוירוכירורג
 
טל
16:17 05.08.15
שלום רב,
למה הכוונה אם כתוב בתשובת הבדיקה: הודגמו שינויים מוקדיים סב קורטיקלים, פרונטלים מימין ופריאטלי משמאל, בעלי סיגנל גבוה ב T2 ו FLAIR נמוך ב T1, ללא עדות לבצקת מוחית או אפקט מסה.
תודה רבה
טלי
 
ד''ר רחל גרוסמן  
17:39 05.08.15
תאור לא ספציפי של ממצאים . לא תמיד בעלי משמעות קלינית, כלומר כזו שמצריכה טיפול.
חושדים שעברתי tia בשל איבוד ראייה חולף [לשניות] וטנטונים קודמים באוזן שמאל עם ורטיגו שהתחלף לסחרחורת בשינוי תנוחת ראש . כיום יש לחץ באוזן וסחרחורת ריחוף ,עם טשטושי ראייה .שאלתי :
1. האם סחרחורת כמו ריחוף בשינוי תנוחת ראש מצד לצד ומעלה מטה קשורים ל tia ? או יש סיבה אחרת אפשרית ?
2האם חולשה גופנית קשורה לtia ?
3. איך ניתן לדעת בוודאות מה מקור איבוד הראייה והסחרחורת וטשטוש ראייה ואם זה tia או שהבעיה מקורה באוזן או עין. בדיקות c.t /mri תקינות .

בדיקת סי.טי אחרונה נכתב :רטיקולציות קלות בתא ספנואידלי ימני -חשוב לי מאוד לדעת מה זה אומר.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
15:25 04.08.15
הממצא בסינוס הספנוידלי אינו קשור ל TIA , המשך בירור ממצא זה ע'י רופא אא'ג. לצורך קבלת יותר מידע בנוגע ל TIA, אנא פנה לנוירולוג (לא נוירוכירורג)
 
שירי
11:55 02.08.15
עקב ,ברזל והמוגלובין נמוכים .חולשה קשה השנה והתקפי הקאות ומלנה,נעשו בדיקות גסטרו בהם נמצא avm,במעי,בעקבות התקפי ראש קשים לכמה ימים בכל פעם,בהפסקות של שבוע וחצי,בהם אף תרופה חא מקלה,האם יש לערוך בדיקת avmבראש ולוודא שאין היוצרות כזו שם?בעיקר מודאגת כיוון שלשלוש התקפי מלנב שלוו באובדן ראיה והגרה לכמה ד קדמה מגרנה קשה.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
16:43 02.08.15
לא מכירה קשר כזה. יתכן וכאבי הראש שחווית הם על רקע אנמיה קשה בלבד. הייתי ממליצה לך להשלים את הבירור ע'י ביצוע MRI (שיתן מושג כללי) ואם יש צורך (במקרה ומודגם AVM) להמשיך בירור עם אנגיו.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
16:43 02.08.15
לא מכירה קשר כזה. יתכן וכאבי הראש שחווית הם על רקע אנמיה קשה בלבד. הייתי ממליצה לך להשלים את הבירור ע'י ביצוע MRI (שיתן מושג כללי) ואם יש צורך (במקרה ומודגם AVM) להמשיך בירור עם אנגיו.
 
יעל
12:31 17.06.15
שלום
הייתי מעוניינת לדעת האם יש בעיה כלשהי בכניסה להריון, כאשר יש לי את הצינורית הזו כבר מגיל שנה בערך?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:19 26.07.15
הי יעל,
אם מערכת הדלף מותקנת מגיל צעיר מאוד אז יתכן וכבר אינה מתפקדת ואת אינך תלויה בה.
במידה ואת מתכננת להיכנס להריון ועדיין אינך בהריון כדאי לעבור ברור הדמייתי של מערכת הדלף והערכת נוירוכירורג כדי שיהיה בסיס הדמייתי וקליני במידה ויהיו שאלות במהלך ההריון.
 
יוסי
19:03 12.06.15
שלום

אקדים ואומר ששאלתי היא לא תחליף לייעוץ מסודר, אלא שעד שיגיע התור שלי (התורים לאנדוקרינולוגים בקופ"ח די רחוקים) רציתי לקבל קצת הסבר והכוונה, וכולי התנצלות על האריכות.

בן 41,
בשנת 2007 הייתי אצל אורולוג בגלל כאבים, בבדיקת דם התגלה פרולקטין גבוה, הופניתי לאנדוקרינולוג שחזר על הבדיקה ולאחר מכן התחלתי טיפול בפרילק ע"ס רמות פרולקטין של בערך 532, וכן משהו שלדברי הרופא היה נראה ב CT (שעשיתי לפני כן בלי קשר, בגלל כאבי ראש, ולא היה מכוון לאוכף טורקי) כחשד למיקרואדנומה.
ב -2009 עברתי סינקופה ואשפוז והפסיקו את הפרילק והומלץ על MRI מכוון לאוכף טורקי, ללא ממצאים.
ב - 2012 - עשיתי בדיקת דם לפרולקטין והיה 653, ורמות טוסטוסטרון בגבול התחון של הנורמה. נשלחתי שוב ל MRI, ללא ממצאים.
יש לציין שכבר שנים רבות שרמות הטוסטורון שלי קרובות לגבול התחתון של הנורמה.

בבדיקת דם אחרונה יש עליה בפרולקטין (אך אולי זה קשור גם לכך שזה היה לאחר שעה של ערות)
וכן ירידה בטוסטוסטרון כללי, וירידה עוד יותר משמעותית בטוסטוסטרון חופשי.

רציתי בבקשה לשאול:

1. האם יש משמעות לעליה בפרולקטין או שסביר יותר שזה קשור לתנאים של הבדיקה (שעות ערות)?
2. מה המשמעות לרמות הנמוכות של הטוסטוסטרון בכלל והטוסטוסטרון החופשי שהפעם ירד בצורה משמעותית?
3. אומרים שטוסטוסטרון קשור להשמנה, אינני יודע מה מהם גורם למה, אך באופן כללי אני מאוד מתקשה בלרדת במשקל, ובחצי שנה האחרונה עליתי ואני לא מצליח לרדת (וזאת בנוסף לקשיי שינה ועוד). האם יש קשר בין הדברים?
אפשר לדעת האם העודף משקל והקושי בירידה במשקל זה מה שגרם לירידה בטוסטסטרון או שהפוך, הטוסטסטרון הוא זה שגרם לבעיות במשקל?
4. האם לדעתך יהיה צורך בהדמייה נוספת? האחרונה היתה לפני 3 שנים.



בדיקת דם אחרונה:

CORTISOL-SERUM 322.20 NMOL/L (138.00- 620.00) (..*......)
FSH 2.70 MIU/ML (1.20- 16.00) (*........)
GH 0.05 NG/ML (0.00- 3.00) (*........)
LH 2.05 MIU/ML (1.10- 9.00) (*........)
PROLACTIN 401.70 MU/L (50.00- 280.00) (.........)*
TESTOSTERONE 5.82 NMOL/L (5.80- 28.00) (*........)
IGF-1 228.00 NG/ML (101.00- 267.00) (......*..)
FREE TESTOST. 5.77 PMOL/L (8.00- 90.00)*(.........)


המשך בהודעה הבאה
 
יוסי
19:03 12.06.15
בדיקה לפני חצי שנה:


CORTISOL-SERUM 309.25 NMOL/L (138.00- 620.00) (..*......)
FSH 3.82 MIU/ML (1.20- 16.00) (.*.......)
GH <0.05 (0.00- 3.00)
LH 2.32 MIU/ML (1.10- 9.00) (*........)
PROLACTIN 231.30 MU/L (50.00- 280.00) (......*..)
TESTOSTERONE 6.92 NMOL/L (5.80- 28.00) (*........)
IGF-1 191.00 NG/ML (101.00- 267.00) (....*....)
FREE TESTOST. 9.69 PMOL/L (8.00- 90.00) (*........)

תודה רבה

שבת שלום
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:14 20.06.15
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אנדוקרינולוגיה ילדים.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:15 26.07.15
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אנדוקרינולוגיה ילדים.
 
דביר
18:00 01.07.15
שלום רציתי לדעת מה זה אומר ציסטה ארכנואידית ממקור הציסטרנה האקוודריגמינה. צורתה
אליפטית וקוטרה המרבי כ-31 מ"מ )מדידה בציר הסגיטל
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:14 26.07.15
מדובר בכיס של קרומי המח שכולא בתוכו נוזל שדרה. בדרך כלל מדובר בממצא מולד חסר משמעות קלינית. לעיתים רחוקות מאוד יוצא משיווי משקל ואז גדל או גורם לעלייה בלחץ התוך גולגלתי. במקרים נדירים אלו דורש טיפול.
 
לימור
19:01 22.06.15
שלום רב,
בת 43 סובלת מבעיות שונות הכוללות הרדמויות כפות הידיים. חולשה מצד שמאל, רעידות, תחושת שריפה באצבעות ועוד.
לפני שנה עברתי ניתוח קיבוע C-5
להלן תוצאות mri חדשות:
בגובה C3-4 : דיסק אוסטאופיט קומפלקס אחורי עם היצרות משנית קלה של התעלה. ללא
לחץ על הקורד. היצרות פורמינלית קלה מימין.
בגובה C5-6 : דיסק אוסטאופיט קומפלקס גדול פארא צנטרלי שמאלי המצר משמעותית את
הפורמינה העצבית משמאל ומצר משמעותית את התעלה ולוחץ על קורד.
מודגמת מיאלומלציה בגובה זה ודחיקה ימינה של הקורד. היצרות פורמינלית
בינונית שמאלית אף היא מודגמת משנית לשינויים במפרקים האונקו-
ורטברלים.
בגובה C6-7 : פרוטרוזיה פארא צנטרלית ימנית גדולה המצרה את התעלה ולוחצת על
הקורד באספקט הימני. היצרות פורמינלית קלה דו צדדית ימין יותר משמאל.

למה הכוונה:
פרוטרוזיה פארא צנטרלית?
דיסק אוסטאופיט קומפלקס גדול פארא צנטרלי?
האם התוצאות מחייבות ניתוח נוסף?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:11 26.07.15
הי לימור,
כדי לתת תשובה רצינית יש לבדוק אותך ולהשוות בין הבדיקה טרם הניתוח לזו שאחריו.
לא ניתן לענות ללא בדיקתך במרפאה.
3 חודשים אחרי ניתוח להסרת מנינגיומה באוכף הטורכי יש לי נשירה מאד חזקה של שיער . האם יתכן מהניתוח או מתרופות שאחרי הניתוח. ? עשיתי בדיקות דם הן תקינות למעט פרופיל הורמונלי שעוד אין תוצאות
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:09 26.07.15
אין קשר ברור בין הניתוח או התרופות שניתנות אחריו לבין נשירת שיער ויש לשלול סיבות אחרות לנשירת השיער. יחד עם זאת, לעיתים המתח הנפשי הכרוך בניתוח כזה בשילוב עם הסטרס הגופני יכולים להיות קשורים לתופעה כזו.
 
הדר
19:50 17.07.15
לפני כשנה החלו לי כאבי גב מאוד חזקים . פניתי למוקד ונתנו לי טיפול בארקוקסיה . יומיים לאחר מכן החלו כאבי ראש חזקים מאוד שנעלמים בשכיבה. פניתי למיון ואחרי ניקור מותני וסיטי אבחנו דלקת קרום המוח ויראלית. במהלך האשפוז שהיה במשך 10 ימים לא חל שיפור גדול במצבי ושוחררתי עם הכאבי ראש הבייתה. מאז סובלת מאוד מכאבי ראש כאבי צוואר שמקרינים לידיים ולכתפיים מעין תחושת צריבה. אושפזתי שוב אחרי ביצוע mri שהראה שיש לי האדרה דורלית מעט בולטת..בטענה שצריך לעשות לי blood phatch אך לבסוף שוחררתי ללא ביצוע הניתוח מאחר והמרדימים היו סבורים שזה איננו המקרה. מאז ממשיכה לסבול מכאבי ראש מטופלת אצל נוירולוג פרטי בכיר שניסה איתי כבר הכול אינדוביס בקלוסל לורפרסור אלטרולט וכלום פשוט לא עוזר. כרגע אני עדיין עם לורפרסור אלטרולט ואינדוביס ללא הקלה. השאלה שלי היא כזו- בניתוח הmri נרשם גם שיש לי בגובה 5-6 c בקע דיסק לאחור עם סימני לחץ על השק והחוט. ובגובה d 5-6 בקע דיסק מרכזי עם לחץ על השק והחוט , האם זו יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש?! אולי נוצר שם איזה חור הגורם לדליפה של נוזל עמוד השדרה? החיים שלי ניהיו פשוט בלתי נסבלים. אדגיש שוב שהכאבים נעלמים בשכיבה ומתגברים עוד יותר בהתכופפות בעמידה בצחוק בהתרגשות...ואם זה אכן יכול לגרום לכאבי ראש מה הטיפול ?! תודה רבה.
 
הדר
12:59 21.07.15
 
הדר
10:01 22.07.15
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:06 26.07.15
לדעתי אין קשר בין כאבי הראש לפריצות הדיסק.
באשר לכאבי הראש יש לשקול ביצוע MRI נוסף ובדיקה אחריו אצל נוירולוג ונוירוכירורג.
 
דודי
20:03 26.07.15
הי בן 38 בריא בסהכ.. עקב טינטון שנעלם אחכ וחשד ב ct ל avm.. ביצעתי צינתוור בראש.. נכתב ..צנתור אבחנתי הודגם AVM או DAVF של בסיס הגולגולת מימין המסופק על ידי ענפי העורק הורטברלי הימני וענפי ה­ECA הימני עם ניקוז לווריד הג'וגולרי הימני. מקבץ שנטים זעירים... מה זה אומר .. הרופא אומר שזה מחוץ למוח ולא צריך לטפל.. מה דעתך?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:44 26.07.15
לדעתי כדאי להתייעץ עם מומחה לכלי דם של המח. מומלץ לפנות לפרופ׳ חוזה כהן בהדסה או לדר׳ מתי בקון בשיבא.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  86  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש