בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 6

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
שלום רב,
אמי עברה ניתוח לפני חצי שנה בעקבות דליפה ספונטנית של נוזל המוח מהאף.
הניתוח בוצע דרך האף ועבר בהצלחה.
אך לאחר הניתוח באחת הבדיקות של MRI של הגב (איפה שהיה הנקז), נימול לאחר הניתוח התגלה תהליך תופס מקום. לאחר בדיקה נוספת של MRI יותר ברור הוחלט על מעקב בעוד חצי שנה כי נראה כמו ציסטנ ולא גידול כי א עבר האדרה לפי מה שהנתי ( למרות שבראשון כן עבר). הכאבים בגב התחתון היו לאמא גם לפני הניתוח, שנה וקצת לפני.. עשתה CT ולא נראה משהו חריג מדי. כנראה שפשוט הניתוח דחף ( או גרם) לסימפטומיים יותר מוחשיים של מה שהיה לה גם לפני כן.
לפי מה שהבנו מהרופא התהליך עובר האדרה בהיקפו ודמם בתוכו.
לאחר חצי שנה, ביצע שוב MRI.
כל התוצאות התוצאות לפי הסדר:
CT ע"ש לומברלי: סקלופינג של חוליה S3 בחלקה האחורי.
MRI ע"ש לוברלי: תהליך עובר האדרה הממלא את התעלה בגובה S3.
MRI ביקורת: ניתוח MRI של רופא המטפל: הדמם נספג ותהליך דומה לציסטה ע"ש טרלוב.
מצרפת גם תוצאות מדף אסותא " גם בבדיקה זו מודגם תהליך בעומק התעלה הסקראלית יותר מימין, בדומה לבדיקות הקודמות רושם
שמדובר בשורש אל S3 מימין, רושם שהצביעה סביב התהליך מעט בולטת פחות והיא בעיקרה פריפרית בדומה
לבדיקה מ- 05.06.14 בניגוד לבדיקה מ- 03.05.14 שאז הצביעה שהודגמה הייתה יותר מרכזית. לא ניתן לשלול
שבבדיקה מ- 03.05 הדגימה שהממצא מעט גם היפראינטנסי ב- T1 וללא גדוליניום האם יתכן ומדובר בדימום
בשלבי ספיגה ? אחר ?. בבדיקה הנוכחית התהליך מדגים אות היפואינטנסי בסדרות T1 ו- T2 ומדגים האדרה
סביבו, כעת האדרה פריפרית בלבד בדומה לבדיקה מ- 03.05.14. ללא שינוי מהותי קוטר הממצא כ- 8 מ"מ, ללא
שינוי.
האדרה שהודגמה סביב הפרוצס העוקצני של חוליות L4-5 בשיפור. ללא עדות לתהליכים מואדרים או תופסי
מקום אחרים.
ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות.

השאלות שמאוד אשמח לקבל אליהם תשובות ממכם:
1.האם יכול להיות שהדליפה עצמה קרתה לה בגלל שיש ציסטה באיזור?
אם כן, מה ניתן לעשות כדי למנוע דליפה בעתיד?
2.לאמא יש עדיין כאבים חזקים בראש, איזור מצח. נתנו לה תרופות
(ניורולוג) לשיחרור שרירים באקלוסל במינון ממש גבוה מ"ג 25,
3 פעמים ביום. האם זה לא מסוכן מדי כי לפי מה שהבנתי זה מרפה את כל השרירים ולא רק מה שבראש וכואב.
4.האם יש טעם להמשיך את התרופה לאור הממצאים האחרונים זה כנראה ציסטה ע"ש טרלוב, ולפי מה שהבנתי היא זו שיכולה לגרום לכאבי ראש עקב שינוי לחץ נוזל המוח.
5. מה המצלותיכם לטיפול בציסטה ובכאבי ראש והגב התחתון?
6. אשמח לשמוע דעה נוספת על הממצאים שתומכים בזה שזה ציסטה ולא גידול. ומה הטיפול המומלץ? לא שלא מאמינה לרופא המאבחן פשוט אשמח לקבל דעה נוספת.
מצטערת על הרבה מלל ושאלות, דואגת מאוד לאמא פשוט. תודה!!!
שלום רב אשמח לדעת מה אומרת התוצאה
לפי רופא ילדים הכל תקין ואין מה לדאוג
אם כך אז מדוע כתוב למטה כל מה שכתוב
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:32 03.12.14
כיארי 1 היא תסמונת בה חלק מהמוחון נמצא נמוך בגולגולת. בדרך כלל חסרת משמעות.
לעיתים רחוקות הסובלים ממצב זה אכן סובלים.
כדאי לעבור הערכה מסודרת אצל נוירוכירורג ילדים.
 
רינת
19:38 24.11.14
שלום,
פתאום לפני כמה חודשים הופיעה לי בליטה/נפיחות במרכז הגולגולת ,ממש בקו האמצע, לכיוון המצח , ומשני צידיה שקעים . הבליטה לעיתים נפוחה יותר ולעיתים פחות ומלווה בכאב , כאב כמו למגע וכאבי לחץ. יש לציין שנחבלתי בראש לפני 10 שנים - זעזוע מוח קל עם אובדן הכרה לכמה דקות. האם יש קשר? מה הסיבה להופעת הבליטה/נפיחות? יש צורך בבירור ?

אודה להכוונה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:28 03.12.14
בהחלט יש צורך בבדיקה על ידי רופא ושקילת צורך בבדיקת הדמיה.
 
נורית פנקר
16:21 25.11.14
הבדיקה בוצעה עקב כאבי ראש וסחורות קבועות אני בת 31
הבדיקה בוצעה בסדרות משוקללת DwI flair to to וגרדיאנט אקו
בסדרות משוקללות t2 ו flair מודגמים אותות חריגים בחומר הלבן התת קורטיקלי ופריונטריקולרי, אינם מתאדרים, אינם מוגבלים בדיפוזיה, בלתי ספציפים, יכולים להתאים למחלת כלי דם קטנים , מתאים פחות למחלה דמיאלינטיבית , לקורלציה קלינית ומעבדתית
ללא עדות לוטם טרי, דימום טרי תהליך טופס מקום.
לסיכום אותות חריגים כמתואר לקורלציה קלינית ומעבדתית
מה זה אומר בבקשה יש לי מה לדאוג?????
 
ד''ר רחל גרוסמן  
07:12 29.11.14
יש לך "ממצאים לא ספציפים " בבדיקה , כפי שכתוב, יכול להתאים למחלת כלי דם קטנים. ממליצה על המשך בירור ע'י נוירולוג.
 
מירי אנטו
13:34 02.11.14
שלום רב, בן זוגי לאחר תאונת דרכים בה נפצע בראשו. לאחר התאונה סבל מזעזוע מוח קשה, בצקת ודימום באוזן תיכונה צד ימין. חוש הטעם והריח אבדו כליל בעקבות התאונה. עברו מאז 4 חודשים והחושים עדיין לא חזרו. כמו כן, סובל מטעמים חזקים בפה של מרירות, חמיצות, מתכתיות ומליחות. אודה על קבלת שם מומחה, נוירוכירוג ראש או נוירולוג עצבים, או כל מומחה אחר בעל ניסיון בפגיעות מסוג זה שיכול לעזור.
תודה.
 
מירי אנטו
13:54 02.11.14
אנחנו מאזור המרכז
 
ד''ר רחל גרוסמן  
07:10 29.11.14
איבוד חוש טעם וריח יכולים להופיע לאחר חבלת ראש (זמני או קבוע) . אין פרוצדורה כירורגית היכולה לשקם זאת, אלא הזמן.
 
מודאג
13:43 23.11.14
שלום דוקטור
לפני חודש לערך הרגשתי תחושת הירדמות בכל צד ימין של הגוף, בבדיקת סיטי ולאחר מכן MRI אובחן קברנומה עם דימום . לאחר התיעצות רופאים הוחלט לשחרר אותי ללא כל התערבות ובדיקת MRI נוספת (הנוירוכירוג אמר שזה יכול לקחת חודשיים עד שהדימום יספג)בעוד שלושה חודשים
המצב הכללי של נימול הגוף משתפר אך לפני מספר ימים הופיעה בחילה קלה שמסרבת להיעלם ובנוסף תחושת קור (שאכן נעלמת כאשר מחממים את הגוף בצמוד לתנור)
שאלתי היא , האם הבחילה קשורה לקברנומה? הרופא אמר שלא אצטרך שום התערבות כירורגית ושהסיכוי שזה יקרה קטן מסיכון הניתוח, האם זה נכון? האם אפשר לחיות חיים רגילים לצד הקברנומה?
תודה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
07:08 29.11.14
לא ניתן לענות לך על שאלה זו מבלי לראות את ההדמיות
 
מוניק
07:50 18.11.14
לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח ראש {הידרוצאפלוס} ללא שאנט הרקע לא ברור כנראה מולד. מ ה 29 לספטמבר השנה אני סובלת מדלקת בשתן כבר ניסיתי מלא סוגים של אנטיביוטיקה , הדלקת חולפת ולאחר יום או יומיים שוב מתחילה מחדש - זה מתבטא הרגשה של חייבת לשירותים לפני שהשתן יברח . הייתה לי איזו פעם של בריחת שתן , ובעיקר יש לי מן הרגשה שמשהו קורה שם למטה הכוונה לא יודעת אם זה בריחת שתן או תחושה שהפרשה יוצאת .... הייתיב 4/11/14 בדקה אותי רופאה במיון ואמרה לי שזה נראה לה תקין ב 14/11/14 אצל רופא עיניים נאמר לי שהכל תקין ! האם אני יכולה להיות רגועה שזה לא כתוצאה מהדרוצפלוס ? אני משתגעת ולא מבינה מה קורה לגוף שלי {בת 36} והכי לא מבינה למה גם הרופאים לא מצליחים למצואו לי פיתרון ?? אומרים שהרפואה מתקדמת אז למה אני לא רואה את זה ?.....
אודה לכם אם תרגיעו אותי
 
מוניק
08:08 18.11.14
האם חלילה יכול להיות שמשהו כרגע מתפתח לכיוון היפרוצאפלוס? לפני בדיקת תרבית שעשיתי לפני שבוע יצא תקין . כאבי ראש יש לפעמים לפני סולם כאב מ 1-10 הכאב הוא בערך 6 או 7... מה לעשות לחזור למיון???
 
ד''ר רחל גרוסמן  
07:07 29.11.14
מסיפוריך אני מבינה שאין לך שנט. וכרגע ההידרוצפלוס מטופל (ללא כאבי ראש וכ'ד). נשמע שיש לך דלקות חוזרות בדרכי השתן. פני לרופא המשפחה.
 
אור
13:44 25.11.14
שלום ד"ר אמי בת 45 נוטלת כדורים פסיכיאטרים מעל 15 שנה ליתיום 300 m
8m ופאפאנן וגם כדור לבלטת התירס euthyrox 50m אמי לא רואה טוב בעין שמאל ולכן עשתה m.r.i מוח אשר הדגים תהילך תופס מקום בגודל כ 20*12*21 מ"מ באזור מ"מ טוברקולום סלה וקלינויאנד קידמי משמאל חדירה של גידול לתוך תעלת אופטי ולחוץ על עצב הראיה.
בדיקת הורמונלי היה בגודר הנורמה פרט לעליה מנימלית של 4.2 TSH
הרופאים אמרו ניתוח להסרת הגידול
השאלה אים הליותים אה מקור הגידול על עצב הראיה
כתבתי באינטרנט ליתיום (תרופה) – ויקיפדיה
תופעות לוואי ואזהרות
תופעות לוואי נוירולוגיות נוספות, שאינן נפוצות בדרך כלל, כוללות: סימפטומים של פרקינסוניזם קל, אטקסיה, פגיעה בדיבור (dysarthria). השניים האחרונים יכולים להופיע כתוצאה מהרעלת ליתיום. באופן נדיר, ליתיום יכול לגרום לנוירופתיה פריפרית, יתר לחץ תוך גולגלתי בניגני (pseudotumor cerebri), סימנים דמויי מיאסתניה גרביס ועלייה בסיכון לפרכוסים אים זה קשור
תודה...
 
ד''ר רחל גרוסמן  
07:03 29.11.14
הגידול שמתואר אשר חודר לתעלת עצב הראיה הוא הגורם להידרדרות בראייה. אימך זקוקה לניתוח לכריתת הגידול, עדיף לבצעו בהקדם.
שלום רב,
הייני בהריון סוף חודש שישי (בת 29) ומתלבטת האם כדאי לי ללדת בניתוח קיסרי לאור העובדה כי גילו לי בגיל 18 שיש לי הדרוצפלוס קלבין חדר שלישי לרביעי.
מה ההשלכות אם יולדים בלידה רגילה על החמרת ההדרוצפלוס שלי?
אשמח לתשובה מהירה,
בתודה מראש,
טלי
 
אני
17:49 05.11.14
היי,
אשמח לעזרה
לפני שנתיים וחצי גילו לי AVM ועברתי כ-3 צנטורים עד לסגירה מלאה של המלפורמציה.
בסיום הטיפולים הרופא המצנטר שלי אמר שאני יכולה לחיות רגיל ולעשות הכול כולל לידה, טיסות לחו"ל וכושר. מיד לאחר שאישר זאת טסתי לחו"ל (טיסה שארכה כ-8 שעות עם עצירות ביניים). כל זה היה לפני 8 חודשים, חזרתי לארץ והכול תקין.
כרגע אני מתכננת לצאת לירח דבש של חודש, טיסה ארוכה של כ-22 שעות לכל כיוון כולל עצירת ביניים.
למרות שאני יודעת שהכול בסדר יש לי חשש שאולי הרופא היה צריך לבדוק אותי מיד לאחר הטיסה הראשונה כדי לראות שהכול תקין...

האם יש לי סיבה לחשוש ומה אני יכולה לעשות כדי לעבור את הטיסה בשלום ?
שלום. מזה שבוע אני סובלת מתחושה לא תקינה ברגל שמאל (לא כל הרגל, רק חלקה). כשאני הולכת אני מרגישה מעין זרמים חשמליים במשך כמה שניות, עקצוצים לעתים ותחושה כאילו אני דורכת על משהו, למרות שאני לא דורכת על כלום.
האם זה יכול להצביע על משהו מסוכן? אני מתכוונת, האם גיל 17- 18 הוא גיל צעיר מכדי לחלות במחלות מוחיות?
אני מקווה שמדובר במשהו לא רציני.
בתודה מראש.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
18:19 30.10.14
כדאי להיבדק על ידי נוירולוג.
 
נועה
21:00 02.11.14
אני אפנה, אבל אני רוצה לדעת האם זה סימן למחלה קטלנית?
אני פשוט מאוד חוששת.
 
אלה
15:42 12.10.14
שלום,
אני חיילת בת 20 לפני כשבוע וחצי בתאריך 2.10 עשיתי בדיקת MRI בצריפין בעקבות כאבי ראש ורציתי לדעת מה אומרים הממצאים:

אות תקין ברקמת המוח
החדרים והחריצים סימטריים.
FLOW VOID תקין בעורקי המוח ובסינוסים הורידיים.
עיבוי רירית הממלאת את הסינוס המקסילרי הימני.
נפח קטן יותר של הסינוס המקסילרי מימין לעומת שמאל.
בנוסף התעבות רירית בסינוסים הספנואדלים דו צדדי ללא פלס אוויר נוזל .
הדגמה תקינה של העצבים קרניאלים 7 ו-8 דו צדדי.
אין האדרה פתולוגית ברקמת המוח.
מעבר קרניו צרביקלי תקין.
בסיכום:
הסינוסים הפארא נזלים כמתואר להמשך קורלציה קלינית.
הסינוס המקסילרי הימני כמתואר.

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
18:21 30.10.14
חשד לסינוסיטיס קל. פרט לכך בגדר הנורמה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
18:21 30.10.14
חשד לסינוסיטיס קל. פרט לכך בגדר הנורמה.
 
ליאת
08:56 28.10.14
שלום רב. אחיין שלי בן שנה ו-11 חודשים הלך למיון ביום בעקבות נפילה מהמיטה וחבלה בראש היה חשד לזעזוע מוח, כי הקיא והיה ישנוני. ביצעו לו סיטי מוח וראו שאין שטף דם או כיוצ"ב בעקבות החבלה. אך מצאו ממצא אקראי אחר. הוא נשלח לבצע mri ואני מצטטת "בוצע mri מוח אשר הדגים גידול בחדר לטרלי שמאלי אשר מתאים במקום ראשון ל choroid plexus papilloma אך ללא הדרקון מוחי ..לאור מצב נוירולוגי טוב היעדר של הדרקון מוחי ואזורים אלוקונטים סמוכים לגידול בשלב זה מומלץ מעקב הדמייתי. " .
לאחר שלושה חודשים ביצע שוב אמ.אר איי מוח ראו שאין גדילה של הגידול (נמצאה ציסטה נוספת ללא משמעות)! אין סימפטומים נוירולוגים והילד במצב מצויין ברוך ה'! בכל זאת הוחלט לנתח אותו בעוד פחות מחודש! ברצוני לדעת מה הולך להיות מכיוון שאני הולכת ללוות אותם ביום הניתוח! על פי מיקום הגידול כמה "קשה" או "קל" להוציא את הגידול ללא פגיעה בעצבים אחרים? זאת אומרת מה הסיכוי שהוא יצא מניתוח כזה ללא פגיעה בדיבור? תחושה? דימום חלילה?? האם יש הצלחות של 100 אחוז? כמה זמן לוקח בערך ניתוח שכזה? ומה צפוי לילד בבית החולים? להתעורר מיד עם תום הניתוח? יתכנו פירכוסים? בבקשה כל דבר בין אם טוב ובין אם רע אני רוצה לדעת את כל הסיכונים (בבקשה אל תחסכו ממני מידע) אני במתח ולא מעוניינת לשאול את ההורים את השאלות האלה כדי לא להלחיץ אותם !!!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
18:18 30.10.14
קשה מאוד לענות לשאלותייך ללא הכרות יסודית עם המקרה. יש לקבל את התשובות מהמנתח של הילד.
בהצלחה
 
רעות
11:21 15.10.14
אני בשבוע 15 להריון מטופלת בקלקסן 40מ'ג בעקבות פקטור 5 ליידן
ומטופלת בקרדילוק 2.5 בעקבות פעימות מוקדמות.
השבוע אושפזתי בעקבות כאבי ראש מאוד חזקים שלא עברו ( אני סובלת ממיגרנות)
ביצעו c.t ראש ומצאו:צניחה קלה של הטונזלות הצרבלריות בולטת יותר בימין..
מהפנו אותי גם לmri ראש...מה זה אומר? והא זה מה שגורם לכאבי הראש??
אני קצת לחוצה....אשמח לתשובה
תודה מראש.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
18:35 24.10.14
באנשים שונים קיימות ואריאציות אנאטמיות שונות. צניחה קלה של הטונסילות - הכוונה לחלק התחתון של המוחון (צרבלום) אשר ממלאות את הפורמן מגנום (הפתח דרכו המח/גזע המח מתחבר לעמוד השדרה). כאשר הצניחה קלה - לרוב אינו מצריך טיפול, במקרים קשים (קשור בתסמונת ע'ש כיארי) לעיתים נחוץ ניתוח. ממליצה על ביקור אצל נוירוכירורג.
בשנת 1998 גילו לי בבדיקת MRI את סימנים למחלת טרשת נפוצה, היו מס' התקפים ועכשיו נמצאת ברמיסיה ארוכה.
מאז ועד היום אני סובלת מכאבי ראש חזקים בצד שמאל עם הקרנה לצוואר, כאבים שלא עוברים, נטלתי את כל התרופות האפשריות וכיום מה שעוזר לי זה איבופן 800 מג' כפול 3 פעמים ביום (כן- אני מודעת שזה הרבה)
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ועברתי המון טיפולים מאז (במסגרת מרפאת כאב וכו'). ודבר לא עזר.
ב MRI הרדיולוג טען אז שיש לי גם ממצא של ציסטה ארכנואידית (כי לא קלט גדוליניום) מאחורי העין השמאלית. האם יכול להיות שהוא טעה? כי קראתי שמיקום של ציסטה היא בין שכבות הרקמה העוטפת את רקמת המוח והמכונה ארכנואיד. בין דפי השכבה החיצונית של מעטפת המוח חודר נוזל המצוי מחוץ לרקמת המוח ומכונה CSF- cerebro spinal fluid. הנוזל כלוא שם.
והמיקום של הציסטה שלי היא מאחורי העין בתוך רקמת המוח. חוסר התיאום הזה גורם לי לחשוב שיש טעות באבחנה שזו ציסטה.
כל הנוירולוגים שטופלתי אצלהם אמרו שזה שום דבר- אבל הכאבים ותחושת החלץ אני מרגישה יום יום- דקה דקה - בלי יכולת לישון ללא משככי כאבים מאז 1998.
האם אפשר לנתח ולהסיר כזה דבר?
תודה מראש
גלית
 
ד''ר רחל גרוסמן  
18:31 24.10.14
ציסטה ארכנוידלית הינו ממצא מולד ויכול להיות ממוקם באיזורים שונים במח. לרוב לא מצריך טיפול אלא אם גורם לסימפטומים. פני לנוירוכירורג לצורך הערכת הממצא ואם אכן מדובר בציסטה ארכנוידלית, והאם מהווה הסבר לכאבי הראש.
שלום רב.
מזה כתשעה שבועות אני סובל מסחרחורות קשות, הרגשה שאני עומד ליפול ושהראש זז מעצמו לצדדים, מטה ואחורה, בנוסף לחץ תמידי גדול באחוריי הראש, בחילות קשות ותחושת עקצוץ/נימול בשוק של רגל שמאל.

ביצעתי בדיקת MRI מח לפניי כשבועיים. בין ממצאייה נרשמו:

מוקדים בודדים של אות T2 מוגבר בחומר הלבן, אינם ספציפיים.
מוקד האדרה עדינה בצרבלום משמאל מלווה בסיגנל מעט הפואינטנסי ב-SWI.
ציסטה עכבישית בקדמת האונה הטמפורלית משמאל.

האם יכול להיות קשר בין הסימפטומים לממצאים אלה?
עד עכשיו נפגשתי רק עם ניורולוגית צעירה אחת שטענה שמיכוון שהרדיולוג שעיין בבדיקה לא ציין אותם בסיכום הם "לא חשובים". מאידך, עיינתי במאמר הזה:
www.patienthelp.org/diseases-conditions/arachnoid-cyst.html

שמציין במפורש שציסטה עכבישית בהחלט יכולה לגרום לסימפטומים כאלה.
בממצאיי הבדיקה שלי לא מצויין מידע נוסף לגביי הציסטה (כמו גודלה).

אשמח לעצה וחוות דעת נוספת בנושא.

תודה מראש,
יובל.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:20 08.10.14
נראה כי הממצא אינו קשור לסחרחורת. כדאי להיבדק על ידי נוירולוג.
חג שמח
ד"ר נכבד שלום רב.אני פונה בשם בעלי בגיל 62 שבצע בדיקת MRI מח בעקבות בעייה בשדה ראייה עם תלונות של כאבים בעין ימין ו- 2 צידי הרכות של הראש.הרגשה שכלי הדם בראש עומדים להתפוצץ. תוצאות הבדיקה הם: מוקד היפראנטנסי נקודתי בחומר לבן בצמוד לטריגון השמאלי.
אין מוקדי דמם ואין האדרה פתולוגית מוחית. חדרי המח בתבנית תקינה.
הרחבה קלה של החללים התת עכבשיים בהיקף ההמספרות. מהלך מפותל וקדמי של P1 משמאל הגורם לדחיקה כלפי מעלה של ה-TRACT OPTIC השמאלי .פרט לכך אכן עורק ה- A1 משמאל מעט מפותל בסמוך לכיאזמה בחלקה העליון.אך ללא אימפקסייה ברורה עליה. קיים מגע של עורק קרוטיד ספרה קליאונידי בחלקו התחתון הפרהכיאזמטי של עצב הראייה השמאלי. האדרה סמטרית של סנוסים קברנוזים .
מבקשת לדעת מה התרשמותך מהתוצאות והאם זה יכול להסביר את התלונות.
מודה לך מקרב לב על תשובתך.
על פניו נשמע כבדיקה שבסה"כ תקינה.
כדאי להתייעץ עם נוירולוג.
 
שמואל
 
13:35 04.09.14
שלום דר זה הפינוח שקיבלתי מי בדיקה מעכב למוח לפי משקטוב שה יש קצת הגדלה בנגע שה טופל ברדיוכירוגיה לפני 4שנים דר הים ניתן לת שו טיפול של רדיוכירוגיה שוב באות נגע [לחולה ב של NF1] תודה תורה שבת שלום יש תצלום מי הפינוחי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:28 05.10.14
כדאי להתייעץ עם הרופא שטיפל ברדיוכירורגיה.
 
רבקה
22:07 27.09.14
לפני 3 חודשים עברתי טיפול ברדיוכירורגיה בעקבות ממצא של שוונומה.
בשבוע שעבר נערכה בדיקת קרינה והתקבלה תוצאה לא תקינה של רמת הקרינה בחדר בו אני עובדת בבי"ס.
שאלתי: האם זה עלול להשפיע על גדילת השוונומה או חס וחלילה לגרום לה להפוך לסרטנית?ועד כמה הכרחי שאדרוש לעבור חדר?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:43 05.10.14
לא נראה לי רלוונטי לשוונומה. בלי כל קשר עדיף לעבוד בחדר בו רמת הקרינה נמוכה.
 
צח
05:15 22.09.14
שלום, אבי בן 55 עבר ביום רביעי האחרון ניתוח להסרת מנינגיומה פטרוקליוול, הגידול היה בגודל של 6x7 ס״מ, הניתוח היה מורכב וארך כ10 שעות. בתום הניתוח כאשר באו לבצע בדיקת ct היתה נפילה של לחץ הדם ודום לב, מיד תוך כמה שניות החלו בעיסויים והחייאה והצליחו ליצב אותו לאחר כ4 דקות לערך, בבדיקת הct שלאחר הניתוח לא ראו דימום או בצקות חריגות וכן נראה כי הגידול הוסר כמעט במלואו (כמתוכנן).
לאחר כמה שעות בטיפול נמרץ התחילו להוריד את ההרדמה אך אז הלחץ דם קפץ ל160/100 בערך, והחליטו להרדים שוב במינון נמוך, כעבור יומיים של מדדים תקינים הורידו את ההרדמה, אך למרות זאת אבי לא מתעורר, בפעם הראשונה שהורידו את ההרדמה היו מספר פתיחות עיניים חלקיות ללא פוקוס, כיום לא ממש פותח עיניים ואינו מגיב לכאב כמו כן איישונים מתכווצים באור.
כרגע שוב לחצי דם מאוד גבוהים ועדיין לא ביצעו mri.
מה יכולה להיות הסיבה לתרדמת?
והאם נזק מוחי במצב כזה הוא הפיך?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:18 05.10.14
קשה מאוד לנבא. יש להתאזר בסבלנות ולראות מה ילד יום ומה יהיו תוצאות בדיקות ההדמיה.
רפואה שלמה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  81  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש