בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 6

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
דנה
16:28 16.07.13
עשיתי MRI עקב סחרחורות בלתי פוסקות שמפריעות לי לתפקד הMRI סוכם שאין ממצאים חריגים אבל היה רשום בשורה אחת " הטונסילות הצרבלריות בעמדה נמוכה אך לא מדובר בכיארי אינן מתחת למגנום פורמן״ אבל קראתי שפגיעה בצרבלום יכולה לגרום לסחרחורת , אולי לא פוענח נכון ?? כי עדיין יש לי סחרחורות , אילו עוד בדיקות אני צריכה לעשות ?! או שהMRI מספיק ?! האם MRI היא בדיקה מהימנה ? ואם לא לאיזה כיוון לפנות אני סובלת ממש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
09:07 05.08.13
יש להמשיך ולברר אצל רופא א.א.ג ואצל נוירולוג
 
צפורה
10:38 21.07.13
רציתי להבין מונחים לא מוכרים לי שהופיעו בתוצאות בדיקת MRI מוח שמבוצע כמעקב אחר קברנומה בגזע המוח משמאל, שאר תוצאות הבדיקה דומות לבדיקה קודמת.

1] "בסדרות T2 ו-FLAIR נראה מוקד אות זעיר בקפסולה חיצונית משמאל"

2] :" מוקד היפואינטנסי זעיר בסדרת ה-RGE אונה פרונטלית משמאל, כנראה מיצוע חלקי של כלי דם."

3] "מבנים וסקולריים עדינים לטרלית לקברנומה יתכן שמייצגים DVA."

עד לבדיקת המעקב אצל הרופא אני במתח ומאד רוצה להבין משמעות המשפטים כללו.

שבוע טוב
צפורה.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
15:39 01.08.13
DVA הינה מלפומציה ורידית שמופיעה בסמן לקברנומות מוחיות.
שלום רב,
ברצוני לשאול לדעתכם לגבי חומרת/חוסר חומרת המצב ומה כדאי לעשות לאור הממצאים הבאים: אקסטראקסיאלי טמפורלי משמאל בסמוך לפרמידה ועצם הספנויד הודגם תהליך היפרדנסי מעוגל עם הסתיידות בתוכו כ 40*23 ממ מקבל העדרה בולטת ע" ח.נ. וגורם לסקךופינג של העצם הסמוכה.
יש לציין שתהליך בילטי נפרד מה SPHENOID SINUS
ממצא מעוגל נוסף בסמוך לפלקס מימין כ8 ממ מקבל העדרה הומוגנית.
מערכת חדרים במנח מרכזי ובודל רגיל.
קו אמצע שמור.
מרכיבי חלל התת עכבישי בולטים.

בתודה מראש
חשוב לראות את המטופלת, ולהבחן מדוע נשלחה לבצע את בדיקת ה MRI. ממליצה על פגישה עם נוירוכירורג.
בהפניה שלי כתוב "ט.מ CT מח"
אבחנה משוערת
NEUROLOGIC EXAMINATION Z8913
7804 DIZZINES
2662 VITAMIN B12 DEFICIENCEY
במקרה שלי יצטרכו להזריק חומר ניגוד?
ממליצה לך להיבדק ע'י רופא אא'ג ונוירולוג
נקבע לי הפניה לCT ראש
שתי שאלות
1 האם זה צילום בלבד ? או שגם שצריך לשתות או להזריק חומר כלשהו לפני הצילום ?
2 האם יש בזה סיכון כלשהו לביראותי ?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
12:17 16.07.13
CT זו בדיקת הדמייה של המח. לעיתים יש צורך בביצוע CT גם לאחר הזרקת חומר ניגוד. בבדיקה זו נחשפים המטופלים לקרינה.
שלום,
לאחר 5 טיפולי רדיוכירורגיה עקב מניגיומה על עצב הראייה בקוורנוס סינוס....כבר 3 חודשים אחרי וסובלת מכאבי ראש ומיגרנות הולכים וגוברים וממש מפריעים לי לתפקד.
אני לוקחת כדורים , אבל לא תמיד זה עוזר.
כאבי הראש הם על בסיס יומיומי וקשה לי מאוד לתפקד...

כשפניתי לרופא המבצע , הוא אמר שכרגע אי אפשר לדעת כלום.
אינני יכולה לחכות עד שנה (כמו שאמר)....אלו בדיקות עליי לעשות? האם זה שיגרתי לאחר 5 טיפולי רדיוכירוגיה?
 
דנה
19:04 15.07.13
עשיתי MRI עקב סחרחורות בלתי פוסקות שמפריעות לי לתפקד הMRI סוכם שאין ממצאים חריגים אבל היה רשום בשורה אחת " הטונסילות הצרבלריות בעמדה נמוכה אך לא מדובר בכיארי אינן מתחת למגנום פורמן״ אבל קראתי שפגיעה בצרבלום יכולה לגרום לסחרחורת , אולי לא פוענח נכון ?? כי עדיין יש לי סחרחורות , אילו עוד בדיקות אני צריכה לעשות ?! או שהMRI מספיק ?! האם MRI היא בדיקה מהימנה ? ואם לא לאיזה כיוון לפנות אני סובלת ממש
 
יוסי
14:35 08.07.13
עברתי חבלת גולגולת כתוצאה מנפילה על מדרכה. בהדמיית MRI נמצאה בין היתר מיקרואנגיופטיה. האם אני זקוק לבירור נוסף/טיפול ? אני בן 78 ובריא בדרך כלל.
אודה על התייחסות לשאלתי.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
14:02 09.07.13
ממליצה על המשך בירור אצל נוירולוג
 
יוסי
15:02 11.07.13
תודה רבה על ההתייחסות המיידית.
 
דן
09:45 11.07.13
התלוננתי על כאבים חזקים בקרקפת
ובזיכרון וכד' וחדות ראיה שנפגעה בעין השמאלת
רופא המשפחה לא מיהר לטפל ונתן גלולות נגד סחרחורות

נויירולוג שלח אותי ל-S.T שיצא תקין על פי הראפה
ביקשתי MAR ולא קיבלתי
ביצעתי את הצילות המיוחד באופן עצמאי

ואלו הסיכומים של הפרופסור שבדק את התוצאה

סטיית מחצית האף באופן דרסתי
PONאINE INFAR,T
שוטמים לקונרים כמתואר
אטרופיה מוחית מתונה

יש לציין שהקרקפת מאוד כואבת
גם שחזרתי ואמרתי הרופא הסתפק בגלולות לסחרחורות
ורופא עיניים אמר שיש לחץ בעין אבל בגלל לחץ דם שאני סובל מיזה כמה שנים

ברשותך מה עלי לעשות??
 
ליאור
08:53 05.07.13
ד"ר שלום.

אבקש לשאול אם תוכל לציין על סמך התוצאה האם התוצאה אומרת שיש לי סתימות בכלי הדם למוח .והאם הממצאים מסוכנים ודורשים טיפול .

בבדיקה נמצא אצלי "ברקמת המוח נראים מעט מוקדים לא ספציפיים היפראינטנסים בחומר הלבן יתכנו שינויים מיקרו וסקולרים".

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:36 05.07.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:36 05.07.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי.
 
ליאור
08:59 05.07.13
ד"ר שלום.

אבקש לשאול אם תוכל לציין על סמך התוצאה האם התוצאה אומרת שיש לי סתימות בכלי הדם למוח .והאם הממצאים מסוכנים ודורשים טיפול .

בבדיקה נמצא אצלי "ברקמת המוח נראים מעט מוקדים לא ספציפיים היפראינטנסים בחומר הלבן יתכנו שינויים מיקרו וסקולרים".

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:35 05.07.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי.
 
דנית
16:58 13.06.13
עברתי לפני כחצי שנה הקרנה במח ליתר סגירת המפרצת לפני כחודש הייתי אצל הניורכרוג שלי עם תוצאות mri והיה בסדר לפני כשבוע החלו לי כל יום מכאבי ראש מציקים לא חזקים אבל מציקים הניורכוג שלי אמר לי לעשות סיטי ללא חומר ניגוד ולהראות לו אולי התפתחה בצקת עקב ההקרנה שאלתי היא כזאת לא עדיף mri בגלל פחות קרינה? ואם כבר סיטי אז למה בלי חומד ניגוד? אני יודעת שעם חומר ניגוד רואים יותר טוב.

אודה לתשובה מהירה תודה ויום נעים
 
ד''ר אייל יצחיאק  
08:02 04.07.13
CT היא בדיקה מהירה וזמינה מהירה וטובה בהדגמה של דמם מוחי. כדאי לפעול לפי ההוראות של הרופא שמטפל הך ומכיר את מחלתך. אני בטוח ששקל את על האפשרויות.
שלום רב
תוכלו בבקשה להסתכל בבדיקה המצורפת ולהגיד לי מה חומרת המצב וכן
לאיזה מומחה עליי לפנות?
זה עבור דודתי , בת 54 , חולת סכרת וסובלת מלחץ דם גבוה וכאבי ראש חזרים משה כשנה
תודה מראש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:40 28.02.13
כדאי לפנות לפרופ׳ חוזה כהן בהדסה שמומחה למחלות כלי הדם של המח
בהצלחה
 
אנונימי
11:12 09.06.13
שלום,
לאבי יש AVM מוחי ימני, הוא מאוד מעוניין להתייעץ עם אנשים עם בעיה דומה, האם ניתן לייצור איתך קשר טלפוני?
האם תוכלי להמליץ לי עם רופא מנסיונך?
האם הבעיה טופלה, אם כן האם כאבי הראש נפסקו כתוצאה מהטיפול?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
07:59 04.07.13
מומלץ לפנות לפרופ. כהן בהדסה
 
הילה
20:36 03.07.13
שלום רב!
בשנת 2009 התגלתה אצלי קברנומה פריאטלית אחורית ,שמאליית בגודל 0.6 מ''מ שדיממה בעת חבלה.
ב 10/12 עברתי שוב MRI וגודלה הגיע ל -10 מ''מ עם עדות לדימום חוזר
לפני מספר שבועות התחילו לי כאבי ראש עזים דמוי ''לחץ'' הפרעות קלות בדיבור ,בשדה הראיה הימני וחוסר שיווי משקל עם סחרחורות מוזרות דמוי ''שכרות''
ותחושה של עפעפיים עייפות קושי לפתוח עיניים האם יש לי סיבה לחשש?
האם יש קשר לשתיית אלכוהול באירוע משפחתי?
האם מדובר בהחמרה או דימום רציני יותר?
אני קצת בפאניקה אשמח להכוונה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
07:58 04.07.13
הי הילה
אין צורך לחשוש אבל אין שום אפשרות להתעלם מהסימנים. פני למיון על מנת שתיבדקי על ידי רופא מתאים
 
מוניק
11:21 16.06.13
במרס שנה שעברה עברתי ניתוח הידרוצפאלוס, שמו לי הכנה שאנט בראש ולכן יש לי מן גבעה קטנה {לא רואים אותה כי השיער מחסה עליה} השאלה שלי - לפעמים אני מרגישה חוסר נוחות באיזור הזה , האם זה טבעי? נורמאלי? או שאני צריכה לדאוג?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
07:55 04.07.13
בהחלט טבעי ורכיל לאחר ניתוח
 
דינה
16:38 06.06.13
שלום רב, עשיתי טיפול רפלקסולוגיה שכלל מסאג' של שתי דקות לאיזור הצוואר בחוליות מאחורה ובקצה הראש מלמטה, אני מרגישה סחרחורת מזה שבוע הטיפול היה לפני 10 ימים , האם זה מה שגורם לסחרחורת או שאין קשר ? אציין כי הייתה לי בעבר סחרחורת עברתי MRI ראש תקין ובדיקות דם תקינות אני בחורה מאוד פחדנית בכל הנוגע לגוף האם זו סיבה לסחרחורת? אודה לעזרתך ממש התייאשתי ממצבי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:19 08.06.13
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי.
 
חנה
02:00 07.06.13
שלום,רציתי לשאול אני כיום בת 21,סובלת מהדרוציפולוס,עברתי 3 ניתוחים אנדיסקופיה,ללא שאנט.
ברצוני לשאול האם מותר לי לעשות אטרקציה טרקטורון מעופף?תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:19 08.06.13
לא נראה לי שיש בעיה אבל נא לפנות לקבלת אישור מהמנתח שלך.
שלום רב, עשיתי טיפול רפלקסולוגיה שכלל מסאג' של שתי דקות לאיזור הצוואר בחוליות מאחורה ובקצה הראש מלמטה, אני מרגישה סחרחורת מזה שבוע הטיפול היה לפני 10 ימים , האם זה מה שגורם לסחרחורת או שאין קשר ? אציין כי הייתה לי בעבר סחרחורת עברתי MRI ראש תקין ובדיקות דם תקינות אני בחורה מאוד פחדנית בכל הנוגע לגוף האם זו סיבה לסחרחורת? אודה לעזרתך ממש התייאשתי ממצבי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:18 08.06.13
אנא פני לנוירולוג
 
אושר
19:59 02.06.13
שלום רב,

לפני כשבועיים וחצי נולדה לי נסיכה קטנה.
כשהגעתי לרופא לבדיקה ראשונה הוא הפנה אותי לאולטרסאונד עמוד שדרה מאחר ויש לתינוקת שקע בטוסיק, וכתמים סגולים אדומים שנראים כמו כתמים מהלחיצות של הלידה.
יש לציין כי גם הבן שלי עבר את האולטרסאונד הזה בגלל שקע.
היום הייתי באולטרסאונד ולהלן התוצאות:

ממצאים: בדיקה קשה טכנית עקבת נועות של תינוקת.
חוט שדרה במרקם תקין, נגמר בגובה L1, קטע תחתון תקין.
CONUS TERMINALE עם תנועות תקינות, רק מסתיים נמוך מהרגיל במידה קלה בגובה של חוליה S3 (בנומה S1-2ׂ).התינוקת זזה בזמן הבדיקה.
לא הודגם ממצא תת עורי באזור הסקרום.
הרופא ראה את זה ואמר שיתייעץ ויודיע לי אם יש צורך לפנות לנוירולוג.
הוא נראה רגוע אבל אני לא רגועה.
אשמח לשמוע מה זה אומר?

תודה מראש,

אושרית.
 
אושר
09:07 03.06.13
כי היא נולדה שבועיים וחצי לפני הזמן.
אומנם בחודש תשיעי אך לפי התאריך המשוער היתה צריכה להיוולד יום לפני הבדיקה.

מחכה לתשובתכם.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:26 03.06.13
לדעתי יש לחזור על הבדיקה אצל רופא מומחה להדמיית ילודים ( למשל דר׳ קופילביץ בהדסה) ואח״כ עם תשובה שלא מושפעת מקשיים טכניים לפנות לנוירוכירורג ילדים
 
אושר
12:06 03.06.13
שאם התוצאה נכונה זה מסוכן? מזה אומר?
אני עכשיו התקשרתי למכון של האולטרסאונד בבקשה לעשות את הבדיקה שוב,
כי אף אחד לא אמר לי שבגלל שהתינוקת זזה זה בעייתי אחרת הייתי מחזיקה אותה חזק, להיפך הרופאה שעשתה את הבדיקה אמרה שהכול תקין.
וגם הרופא ילדים לא נראה מוטרד.
אני ממש בלחץ הממצא מסוכן?
איך בבית חולים לא אמרו לי כלום?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:14 08.06.13
לדעתי לא אומר כלום רק שצריך בדיקה שבוצעה טכנית ללא הפרעות.
 
שמואל
10:52 07.06.13
שלום דו החי סובל מי NF1 מיתקדם הים עכמת קשה ועלפי גידולים על העור או בן 47 לפני 4 שני או קיבל תיפול של רדיוכירוגיה בגת המחילתי בשל מניגיומה לפני שבוע ביצה בדיקה של MRI רוש ונימצה שישמוקד היפאאינטנסי בקופוס קולוסום בחלקו האחורי דר מה זה זה מצריך טיפול בקשר למניגיומה בגת המחליתי נכתב שה יש שיפור וטוב דר מה זה המימצה \היפראיטנסי] הפשר לקבל בבקשה או גם נימצה במעכב בהדסה ביחד של פרופסור לוסו החי קבר לא רוצה להמשיך יותר ליות במעכב לא בMRI ולא הצל רופים הים או צודק כי הים יש שיפור טוב במניגיומה זה סימן שזה לא מצריך כבר מעכב [זה דעתו ומה שאו חושב ] הים זה נכון תודה דר
 
שמואל
11:12 07.06.13
דר הים הפשר הסברים הים מנגיומה מכבלת תיפול של רדיוכירוגיה והי מנלמה או ש יש שיפור הי יחול לחזור לגדול
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:17 08.06.13
במחלה כמו NF1 יש תמיד צורך במעקב משום שהמחלה דינמית. פרופ' לוסוס הינו מומחה בעל שם בתחום כך שהוא כתובת מעולה.
אנא חזור לפרופ' לוסוס והתייעץ איתו לגבי תוצאות הMRI. קשה לתת תשובה בלי לבדוק את הבדיקה עצמה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  73  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש