בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 6

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
מירב
15:59 09.08.15
האם גידול קברנומה הוא תורשתי?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
17:37 09.08.15
קברנומה יכולה להיות תורשתית אך רק במיעוט מוחלט של המקרים (רוב המקרים הם ספורדים, כלומר לא תורשתיים). במקרים תורשתיים הנטייה היא למ'ס רב של קברנומות.
 
טלי
13:00 08.08.15
שלום רב
בתי בת 16 עברה בירור עד נפיחות באיזור הקרקפת והמתח שם בוצע צילום וסיטי ראש בממצאים נגע ליטי עם הרס עצם ומרכיב רקמתי היפרדנסי מאוד התהליך פורץ פנימה ויתכן מערב רקמות אפידורליות בסמוך לרקמת המח
ביומיים האחרונים יצאה לה גולה קטנה ונפיחות בעצם מאחורי האוזן האם זה קשור אחד לשני יש לה שם כאבים חזקים מאוד .
 
ד''ר רחל גרוסמן  
13:46 08.08.15
נא לפנות בדחיפות לנוירוכירורג
 
טל
16:17 05.08.15
שלום רב,
למה הכוונה אם כתוב בתשובת הבדיקה: הודגמו שינויים מוקדיים סב קורטיקלים, פרונטלים מימין ופריאטלי משמאל, בעלי סיגנל גבוה ב T2 ו FLAIR נמוך ב T1, ללא עדות לבצקת מוחית או אפקט מסה.
תודה רבה
טלי
 
ד''ר רחל גרוסמן  
17:39 05.08.15
תאור לא ספציפי של ממצאים . לא תמיד בעלי משמעות קלינית, כלומר כזו שמצריכה טיפול.
חושדים שעברתי tia בשל איבוד ראייה חולף [לשניות] וטנטונים קודמים באוזן שמאל עם ורטיגו שהתחלף לסחרחורת בשינוי תנוחת ראש . כיום יש לחץ באוזן וסחרחורת ריחוף ,עם טשטושי ראייה .שאלתי :
1. האם סחרחורת כמו ריחוף בשינוי תנוחת ראש מצד לצד ומעלה מטה קשורים ל tia ? או יש סיבה אחרת אפשרית ?
2האם חולשה גופנית קשורה לtia ?
3. איך ניתן לדעת בוודאות מה מקור איבוד הראייה והסחרחורת וטשטוש ראייה ואם זה tia או שהבעיה מקורה באוזן או עין. בדיקות c.t /mri תקינות .

בדיקת סי.טי אחרונה נכתב :רטיקולציות קלות בתא ספנואידלי ימני -חשוב לי מאוד לדעת מה זה אומר.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
15:25 04.08.15
הממצא בסינוס הספנוידלי אינו קשור ל TIA , המשך בירור ממצא זה ע'י רופא אא'ג. לצורך קבלת יותר מידע בנוגע ל TIA, אנא פנה לנוירולוג (לא נוירוכירורג)
 
שירי
11:55 02.08.15
עקב ,ברזל והמוגלובין נמוכים .חולשה קשה השנה והתקפי הקאות ומלנה,נעשו בדיקות גסטרו בהם נמצא avm,במעי,בעקבות התקפי ראש קשים לכמה ימים בכל פעם,בהפסקות של שבוע וחצי,בהם אף תרופה חא מקלה,האם יש לערוך בדיקת avmבראש ולוודא שאין היוצרות כזו שם?בעיקר מודאגת כיוון שלשלוש התקפי מלנב שלוו באובדן ראיה והגרה לכמה ד קדמה מגרנה קשה.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
16:43 02.08.15
לא מכירה קשר כזה. יתכן וכאבי הראש שחווית הם על רקע אנמיה קשה בלבד. הייתי ממליצה לך להשלים את הבירור ע'י ביצוע MRI (שיתן מושג כללי) ואם יש צורך (במקרה ומודגם AVM) להמשיך בירור עם אנגיו.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
16:43 02.08.15
לא מכירה קשר כזה. יתכן וכאבי הראש שחווית הם על רקע אנמיה קשה בלבד. הייתי ממליצה לך להשלים את הבירור ע'י ביצוע MRI (שיתן מושג כללי) ואם יש צורך (במקרה ומודגם AVM) להמשיך בירור עם אנגיו.
 
יעל
12:31 17.06.15
שלום
הייתי מעוניינת לדעת האם יש בעיה כלשהי בכניסה להריון, כאשר יש לי את הצינורית הזו כבר מגיל שנה בערך?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:19 26.07.15
הי יעל,
אם מערכת הדלף מותקנת מגיל צעיר מאוד אז יתכן וכבר אינה מתפקדת ואת אינך תלויה בה.
במידה ואת מתכננת להיכנס להריון ועדיין אינך בהריון כדאי לעבור ברור הדמייתי של מערכת הדלף והערכת נוירוכירורג כדי שיהיה בסיס הדמייתי וקליני במידה ויהיו שאלות במהלך ההריון.
 
יוסי
19:03 12.06.15
שלום

אקדים ואומר ששאלתי היא לא תחליף לייעוץ מסודר, אלא שעד שיגיע התור שלי (התורים לאנדוקרינולוגים בקופ"ח די רחוקים) רציתי לקבל קצת הסבר והכוונה, וכולי התנצלות על האריכות.

בן 41,
בשנת 2007 הייתי אצל אורולוג בגלל כאבים, בבדיקת דם התגלה פרולקטין גבוה, הופניתי לאנדוקרינולוג שחזר על הבדיקה ולאחר מכן התחלתי טיפול בפרילק ע"ס רמות פרולקטין של בערך 532, וכן משהו שלדברי הרופא היה נראה ב CT (שעשיתי לפני כן בלי קשר, בגלל כאבי ראש, ולא היה מכוון לאוכף טורקי) כחשד למיקרואדנומה.
ב -2009 עברתי סינקופה ואשפוז והפסיקו את הפרילק והומלץ על MRI מכוון לאוכף טורקי, ללא ממצאים.
ב - 2012 - עשיתי בדיקת דם לפרולקטין והיה 653, ורמות טוסטוסטרון בגבול התחון של הנורמה. נשלחתי שוב ל MRI, ללא ממצאים.
יש לציין שכבר שנים רבות שרמות הטוסטורון שלי קרובות לגבול התחתון של הנורמה.

בבדיקת דם אחרונה יש עליה בפרולקטין (אך אולי זה קשור גם לכך שזה היה לאחר שעה של ערות)
וכן ירידה בטוסטוסטרון כללי, וירידה עוד יותר משמעותית בטוסטוסטרון חופשי.

רציתי בבקשה לשאול:

1. האם יש משמעות לעליה בפרולקטין או שסביר יותר שזה קשור לתנאים של הבדיקה (שעות ערות)?
2. מה המשמעות לרמות הנמוכות של הטוסטוסטרון בכלל והטוסטוסטרון החופשי שהפעם ירד בצורה משמעותית?
3. אומרים שטוסטוסטרון קשור להשמנה, אינני יודע מה מהם גורם למה, אך באופן כללי אני מאוד מתקשה בלרדת במשקל, ובחצי שנה האחרונה עליתי ואני לא מצליח לרדת (וזאת בנוסף לקשיי שינה ועוד). האם יש קשר בין הדברים?
אפשר לדעת האם העודף משקל והקושי בירידה במשקל זה מה שגרם לירידה בטוסטסטרון או שהפוך, הטוסטסטרון הוא זה שגרם לבעיות במשקל?
4. האם לדעתך יהיה צורך בהדמייה נוספת? האחרונה היתה לפני 3 שנים.



בדיקת דם אחרונה:

CORTISOL-SERUM 322.20 NMOL/L (138.00- 620.00) (..*......)
FSH 2.70 MIU/ML (1.20- 16.00) (*........)
GH 0.05 NG/ML (0.00- 3.00) (*........)
LH 2.05 MIU/ML (1.10- 9.00) (*........)
PROLACTIN 401.70 MU/L (50.00- 280.00) (.........)*
TESTOSTERONE 5.82 NMOL/L (5.80- 28.00) (*........)
IGF-1 228.00 NG/ML (101.00- 267.00) (......*..)
FREE TESTOST. 5.77 PMOL/L (8.00- 90.00)*(.........)


המשך בהודעה הבאה
 
יוסי
19:03 12.06.15
בדיקה לפני חצי שנה:


CORTISOL-SERUM 309.25 NMOL/L (138.00- 620.00) (..*......)
FSH 3.82 MIU/ML (1.20- 16.00) (.*.......)
GH <0.05 (0.00- 3.00)
LH 2.32 MIU/ML (1.10- 9.00) (*........)
PROLACTIN 231.30 MU/L (50.00- 280.00) (......*..)
TESTOSTERONE 6.92 NMOL/L (5.80- 28.00) (*........)
IGF-1 191.00 NG/ML (101.00- 267.00) (....*....)
FREE TESTOST. 9.69 PMOL/L (8.00- 90.00) (*........)

תודה רבה

שבת שלום
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:14 20.06.15
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אנדוקרינולוגיה ילדים.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:15 26.07.15
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אנדוקרינולוגיה ילדים.
 
דביר
18:00 01.07.15
שלום רציתי לדעת מה זה אומר ציסטה ארכנואידית ממקור הציסטרנה האקוודריגמינה. צורתה
אליפטית וקוטרה המרבי כ-31 מ"מ )מדידה בציר הסגיטל
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:14 26.07.15
מדובר בכיס של קרומי המח שכולא בתוכו נוזל שדרה. בדרך כלל מדובר בממצא מולד חסר משמעות קלינית. לעיתים רחוקות מאוד יוצא משיווי משקל ואז גדל או גורם לעלייה בלחץ התוך גולגלתי. במקרים נדירים אלו דורש טיפול.
 
לימור
19:01 22.06.15
שלום רב,
בת 43 סובלת מבעיות שונות הכוללות הרדמויות כפות הידיים. חולשה מצד שמאל, רעידות, תחושת שריפה באצבעות ועוד.
לפני שנה עברתי ניתוח קיבוע C-5
להלן תוצאות mri חדשות:
בגובה C3-4 : דיסק אוסטאופיט קומפלקס אחורי עם היצרות משנית קלה של התעלה. ללא
לחץ על הקורד. היצרות פורמינלית קלה מימין.
בגובה C5-6 : דיסק אוסטאופיט קומפלקס גדול פארא צנטרלי שמאלי המצר משמעותית את
הפורמינה העצבית משמאל ומצר משמעותית את התעלה ולוחץ על קורד.
מודגמת מיאלומלציה בגובה זה ודחיקה ימינה של הקורד. היצרות פורמינלית
בינונית שמאלית אף היא מודגמת משנית לשינויים במפרקים האונקו-
ורטברלים.
בגובה C6-7 : פרוטרוזיה פארא צנטרלית ימנית גדולה המצרה את התעלה ולוחצת על
הקורד באספקט הימני. היצרות פורמינלית קלה דו צדדית ימין יותר משמאל.

למה הכוונה:
פרוטרוזיה פארא צנטרלית?
דיסק אוסטאופיט קומפלקס גדול פארא צנטרלי?
האם התוצאות מחייבות ניתוח נוסף?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:11 26.07.15
הי לימור,
כדי לתת תשובה רצינית יש לבדוק אותך ולהשוות בין הבדיקה טרם הניתוח לזו שאחריו.
לא ניתן לענות ללא בדיקתך במרפאה.
3 חודשים אחרי ניתוח להסרת מנינגיומה באוכף הטורכי יש לי נשירה מאד חזקה של שיער . האם יתכן מהניתוח או מתרופות שאחרי הניתוח. ? עשיתי בדיקות דם הן תקינות למעט פרופיל הורמונלי שעוד אין תוצאות
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:09 26.07.15
אין קשר ברור בין הניתוח או התרופות שניתנות אחריו לבין נשירת שיער ויש לשלול סיבות אחרות לנשירת השיער. יחד עם זאת, לעיתים המתח הנפשי הכרוך בניתוח כזה בשילוב עם הסטרס הגופני יכולים להיות קשורים לתופעה כזו.
 
הדר
19:50 17.07.15
לפני כשנה החלו לי כאבי גב מאוד חזקים . פניתי למוקד ונתנו לי טיפול בארקוקסיה . יומיים לאחר מכן החלו כאבי ראש חזקים מאוד שנעלמים בשכיבה. פניתי למיון ואחרי ניקור מותני וסיטי אבחנו דלקת קרום המוח ויראלית. במהלך האשפוז שהיה במשך 10 ימים לא חל שיפור גדול במצבי ושוחררתי עם הכאבי ראש הבייתה. מאז סובלת מאוד מכאבי ראש כאבי צוואר שמקרינים לידיים ולכתפיים מעין תחושת צריבה. אושפזתי שוב אחרי ביצוע mri שהראה שיש לי האדרה דורלית מעט בולטת..בטענה שצריך לעשות לי blood phatch אך לבסוף שוחררתי ללא ביצוע הניתוח מאחר והמרדימים היו סבורים שזה איננו המקרה. מאז ממשיכה לסבול מכאבי ראש מטופלת אצל נוירולוג פרטי בכיר שניסה איתי כבר הכול אינדוביס בקלוסל לורפרסור אלטרולט וכלום פשוט לא עוזר. כרגע אני עדיין עם לורפרסור אלטרולט ואינדוביס ללא הקלה. השאלה שלי היא כזו- בניתוח הmri נרשם גם שיש לי בגובה 5-6 c בקע דיסק לאחור עם סימני לחץ על השק והחוט. ובגובה d 5-6 בקע דיסק מרכזי עם לחץ על השק והחוט , האם זו יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש?! אולי נוצר שם איזה חור הגורם לדליפה של נוזל עמוד השדרה? החיים שלי ניהיו פשוט בלתי נסבלים. אדגיש שוב שהכאבים נעלמים בשכיבה ומתגברים עוד יותר בהתכופפות בעמידה בצחוק בהתרגשות...ואם זה אכן יכול לגרום לכאבי ראש מה הטיפול ?! תודה רבה.
 
הדר
12:59 21.07.15
 
הדר
10:01 22.07.15
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:06 26.07.15
לדעתי אין קשר בין כאבי הראש לפריצות הדיסק.
באשר לכאבי הראש יש לשקול ביצוע MRI נוסף ובדיקה אחריו אצל נוירולוג ונוירוכירורג.
 
דודי
20:03 26.07.15
הי בן 38 בריא בסהכ.. עקב טינטון שנעלם אחכ וחשד ב ct ל avm.. ביצעתי צינתוור בראש.. נכתב ..צנתור אבחנתי הודגם AVM או DAVF של בסיס הגולגולת מימין המסופק על ידי ענפי העורק הורטברלי הימני וענפי ה­ECA הימני עם ניקוז לווריד הג'וגולרי הימני. מקבץ שנטים זעירים... מה זה אומר .. הרופא אומר שזה מחוץ למוח ולא צריך לטפל.. מה דעתך?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:44 26.07.15
לדעתי כדאי להתייעץ עם מומחה לכלי דם של המח. מומלץ לפנות לפרופ׳ חוזה כהן בהדסה או לדר׳ מתי בקון בשיבא.
 
לירון
00:40 20.07.15
שלום, אבא שלי בן 66 וסובל מסחרחורות בעת תנועות סיבוביות חדות מס' חודשים.
בימים האחרונים החמיר מצבו ואף התווספו הקאות וסחרחורות תכופות עד כדי פגיעה בתפקוד היומי.
עבר בדיקות דם, בדיקת אף אוזן גרון, סיטי מוח והכל תקין.
מה ניתן לעשות?

תודה מראש
 
ד''ר רחל גרוסמן  
21:02 20.07.15
הייתי משלימה את הבירור על ידי נוירולוג
 
מלכית
21:42 14.07.15
לפני כ6 שנים עברתי כריתה של מנגיומה שפירה מגזע המוח שהתגלתה עקב טשטוש ראיה. פרופ' זערור המקסים שניתח אותי אמר שמנגיומה לא חוזרת. לצערי שוב קרה לי טשטוש פעם שניה הופנייתי שוב לבדיקת עיניים ואם הבדיקה תהיה תקינה נוירולוג, יכול להיות שוב גידול בראש?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
21:56 14.07.15
ברפואה הכל אפשרי. מציעה שתשלימי את בדיקת ה MRI ואם צריך תקבעי ביקור אצל פרו'פ זערור.
 
תום שושן
22:01 07.07.15
ממש בלחץ מה זה אומר תוצאות הct
 
ד''ר רחל גרוסמן  
02:37 09.07.15
זוהי ציסטה מולדת קרוב לודאי שברוב המקרים לא גורמת לסימפטומים ולרוב אינה מצריכה טיפול אלא מעקב ע׳י נוירוכירורג. נחוץ מעקב ע׳י נוירוכירורג.
 
שולה
11:10 26.06.15
שלום ד"ר, שבוע שעבר עברתי בדיקת MRI בגלל חוסר שיווי משקל ועוד כל מיני תסמינים, התשובה שהתקבלה היא:
בוצעו סריקות סגיטאליות בשקלול T1 ואקסיאליות בשקלול T2, FLAIR ו – T1 אחר מתן
גדוליניום.
בלי ממצא פתולוגי. כולל החומר הלבן.
השאלה שלי אם הפירוט שרשמו מספיק? הפירוט של הבדיקה לא אמור להיות ארוך יותר? לרשום מה בדקו?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
18:23 28.06.15
לא תמיד מפרטים הכל בבדיקה (תלוי ברופא המפענח). אם קיים ממצא לא תקין אזי היה מוזכר.
 
לינדה
04:36 21.06.15
שלום לכולם הרגע נודע לי על אבי שהינו במחלה לטיפול נמרץ בנירוכירוגיה ברמבם , (הורי גרושים ובי"ח לא הודיע לי כך שאבי הגיע אליהם ונודע לי הרגע) הוא במצב מונשם על חבלה ודימום פנימי בראש , אני כרגע בחוסר אונים על סף התמוטטות נפשית ומחפשת איך לעזור לו בכול דרך ולהחזיר לי את אבא שלי לחיים , בבקשה כול מי שיוכל לעזור בין אם זה רופא פרטי מצויין או תרופות מתאימות שאוכל לבקש אישור אליהן או מה לעשות מכאן ואילך או עצות למישהו שהיה אי פעם במצב הזה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
15:33 21.06.15
את בידיים טובות. מציעה לך לדבר ישירות עם הצוות הרפואי המצויין בבי"ח רמב"ם .
 
שלי
17:40 10.06.15
שלום ד"ר, קיים נוירופיברומטוזיס מלידה המתבטא בגידולים עוריים בלבד, מספר חודשים סובלת מכאבים בעורף וכתף בוצע MRI עם ובלי חומר ניגוד עדכני, פענוח: בקטע הצווארי: מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עמדה לורדוטית רגילה. בחוט השדרה הצווארי בחלקו התחתון מודגמת סירינגוהידרומיאליה דקה. .D1 עד C4 ניתן לציין נוכחות של נוירופיברומות אחדות וזאת בתחום עם התבלטות לתעלה תוך הפעלת C5-C6 הנוירופיברומה הגדולה ביותר ממוקמת בתחום לחץ על השק התקאלי ועל החוט וכן התבלטות לפורמן השמאלי ומחוץ לפורמן השמאלי . קיימת האדרה עם גדוליניום בנוירופיברומות אלה. . החמרה ברורה בהשוואה לסריקה קודמת מתאריך 27.11.2012 בקטע הגבי: מודגמת סירינגומיאליה דקה יחסית בחלק האמצעי ומעובה יותר בחלק התחתון של חוט השדרה הצווארי. אין סימני לחץ על החוט. .D8-D9 רושם של נוירופיברומה קטנה בפורמן הימני בגובה בקטע המותני - סאקרלי: מודגמת עמדה לורדוטית רגילה. .L2 הקונוס המדולריס מסתיים בגובה בקטע הסאקרלי ניתן לציין אקטזיה של שרוולי השורשים הסאקרלים עם התמשכות למרחב הפרה סאקרלי ואף יותר לפנים. בהשוואה לסריקה קודמת מתאריך 27.11.2012 רושם של החמרה מבחינת הממצאים הסאקרלים. 1. ההחמרה משנת 2012 משוייכת לכאבים בעמו"ש צווארי? 2. יש טיפול לממצאים הנ"ל? 3. המשך טיפול אורטופד מומחה עמו"ש או נוירולוג? 4. מה המשמעות של "קיימת האדרה עם גדוליניום בנוירופיברומות אלה"? חלילה יכול להיות מחלה או שרק נוירופיברומות גדלו? אני מאוד דואגת מהפענוח הנוכחי אשמח לעזרתך.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:16 20.06.15
הי שלי
יש לתאם תור למרפאה של נוירוכירורג שמתמחה בניתוחי עמוד שדרה ולקבל את כל ההסברים.
בהצלחה.
שלום רב,
בת 32. לפני כחודש התחילו כאבים ממוקמים בשן עליונה מס' 14
לפני שנה בצילום פנורמי לא נראתה בעיה בשן הזו.
בבדיקה של רופא שיניים גם לא ראה בעיה.
אחרי שבועיים הכאבים התפשטו גם לאזור הסינוסים לסת ורכה ימנית
סי טי סינוסים הראה ציסטה די גדולה בסינוס מקסילרי באותו צד. אף אוזן גרון אמר שזה לא מקור כאב. נוירולוג חשד בדלקת בעצב הטריגמינלי והפנה אותי למרי.
למרות שציין שאין לי כאב התקפי כמו בדלקת עצב קלאסית, אין נקודות טריגר ולא כואב לי לאכול.
יש לי תור למרי עוד שבועיים. אני ממש חרדה כי הבנתי שדלקת בעצב הטריגמינלי יכולה לנבוע מגידול במוח.
הכאב הוא ממוקד בשן קבוע ולפעמים מתגבר ונחלש בעצמו.
מקרין לרכה סינוס ולסת.
השאלה שלי האם זה באמת דומה לדלקת בעצב הטריגמינלי והשאלה השניה האם MRI שעשיתי לפני שנתיים יכול להרגיע אן שבשנתיים היה יכול לגדול משהו?
אשמח לתשובה ממש בלחץ.
תודה רבה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
09:45 19.06.15
תשלימי את בדיקת ה MRI (תוך שנתיים יכולים להיות שינויים), אם ההדמייה לא מראה ממצא פתולוגי - הייתי מפנה את השאלה לרופאי פה ולסת ואא'ג.
 
מאיה
09:09 12.06.15
שלום, האם ניתן למלא מבנה ראש פחוס(מאוד!) במשחת עצם?
ואם כן למי עליי לפנות?
בתודה מראש:)
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:12 20.06.15
הטיפול במבנה ראש לא תקין בילדים נעשה בניתוח או טיפול בקסדה על ידי מנתחי מח מומחים לניתוחי ילדים. בפגמים בעצם במבוגרים ניתן להתייעץ עם פלסטיקאים ומנתחי פה ולסת.
בהצלחה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  86  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
ניתוחי מוח   CT   EEG   לחץ תוך גולגלתי   טרשת   עמוד שדרה צווארי   גידול במוח   ראש
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש