בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 6

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
רון
00:26 28.04.14
ערב טוב,
מזה תקופה ממושכת, קרוב לשנה, אני סובל מכאבי ראש. רופאת המשפחה טענה שמדובר במגרנות. היא שלחה אותי לבדיקות וספירות דם והכל היה תקין. לאחר שהתעקשתי נשלחתי לCT ראש והכל היה תקין. לפני כחודשיים סבלתי מסינוסיטיס חריף. בחודש האחרון התלוננתי רבות על כאבי ראש. ביצעתי MRI.
בתוצאות נרשם:
צמוד לכיאזמה בהיפותלמוס מימין מודגם ממצא ציסטי עם אות של נוזל זעיר, אשר לא ברור משמעותו. יש לעקוב אחר הממצא, עוד כ 3 חודשים בבדיקה מכוונת להיפותלמוס והיפופיזה.
מה המשמעות של זה? מה זה אומר?
בברכה,
דרור
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:56 30.04.14
אומר מה שכתוב. יש ממצא שטיבו אינו ברור ויש לעקוב בבדיקה נוספת בעוד שלושה חודשים.
 
מתן
16:43 27.04.14
בעקבות תוצאות לא חד משמעיות בבדיקת BERA שעברתי לאחר התקף סחרחורת קשה (בן 45), הופניתי לבדיקת MRI.
תוצאות הבדיקה הרלוונטיות לשאלתי הן:
חדי המח החלליים התת עכבישיים הסולצים והציסטרונות הבאזליות הודגמו שמורים וסימטריים.
הודגמה ציסטה פיניאלית בגודל 1 ס"מ.
פרט לכך מבנה ומרקם המח הודגם תקין.
אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום.
אין עדות לאותות פתולוגיים בסדרת flair וה - dwi.
קומפלקסים 7 ו - 8 הודגמו שמורים ותקינים משני הצדדים....
סיכום: ציסטה פיניאלית. פרט לכך בלי ממצא פתולוגי.
שאלה ראשונה: האם הציסטה יכולה להיות מקושרת להתקף הוורטיגו?
שאלה שניה: האם בדיקת ה - MRI מבדילה בין ציסטה רגילה לבין גידול (שפיר או ממאיר).
שלישית: האם יש מקום לדאגה והאם אדרש לטיפולים כלשהם?
אשמח למענה בדחיפות לאור מפלס ההחרדה בו אני מצוי
 
מתן
16:45 30.04.14
ראיתי את התשובה ביחס לשאלה הקודמת לשאלתי ואולם אשמח לקבל התייחסות לשאלותיי בהקדם.
 
serg
16:22 28.04.14
שלום
אבי בן 51 עבר לפני 5חודשים דימום ממפרצת עבר סגירת מפרצת בשיטה פולשנית, לאחר כחודש מהמקרה היה שרוי בבילבול חריף הפרעה קשה בזיכרון לטווח קצר חוסר התמצאות וכו עבר ct הודגמו חדרים מורחבים עם מחיקה של החריצים, היה מועמד לניתוח להכנסת נקז קבוע עבר ניקור מותני החדרים קטנו מצבו השתפר והניתוח בוטל חזר לשגרה מלאה כולל נהיגה ועבודה, לפני כשבועיים כחצי שנה מהמקרה עבר mri ביקורת שוב הודגמו חדרים מורחבים עם מחיקה של החריצים קלינית לא מתלונן על כלום פונדוס תקין לאחר התייעצות במחלקה הניורוכירורגית שוחרר עקב מצבו הקליני. נאמר לנו כי ישנה אפשרות כי ימשיך לחיות עם חדרים מורחבים ללא כל הפרעה ובמידה ויש תסמינים של הידרוצפלוס לחזור לאשפוז.
א.רציתי לדעת האם אכן קיימת אפשרות כי ימשיך לחיות את חייו ולתפקד באופן רגיל ללא התערבות ניתוחית?
ב.האם באמת קיים מצב שהמוח מוצא שיווי משקל ויציבות מסוימת לאחר דימום וממשיך לתפקד רגיל עם חדרים גדולים יותר?
ג.אני מבין שהנוזל המוחי נוצר באופן קבוע ואם רואים חדרים מורחבים ז"א שהוא לא מתנקז בקצב שהוא נוצר אז איך ישנה אפשרות שהם ישארו במצב כזה ולא ימשיכו לגדול?
ד.ולמה במצב כזה בעצם לא "מקדימים תרופה למכה" ומחדירים נקז?
תודה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
09:07 30.04.14
פעמים רבות לאחר דימומים מסוג זה נחוץ נקז בגלל הפרעת ספיגה. ניתוח זה אינו נטול סיבוכים אפשריים ולכן צריך לבצעו כאשר יש סיבה. אם קלינית הוא בסדר גמור ניתן להמתין, ויכול להיות שלא יזדקק לנקז. אם יופיעו תסמינים - אז תשקלו את הנושא מחדש. בכל מקרה נחוץ מעקב נוירוכירורגי.
 
ע״י
11:27 30.04.14
ד״ר גרוסמן האם יש באמת מקרים שאנשים חיים עם חדרים מורחבים מהנורמה ולא מפתחים סימפטומים דוגמת nph וחיים שגרת חיים רגילה? והאם הרחבת החדרים יכולה להיעצר באיזשהו מקום מסוים ולא להמשיך להתרחב?
תודה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
12:11 30.04.14
בהחלט יתכן, למרות שצריך לשים לב ולבצע מעקב קפדני.
שלום
לביתי בת ה 16 אובחנה אפילפסיה. בביצוע MRI בפרוטוקול אפילפסיה נמצא ציסטה בגודל 1 ס"מ באיזור בלוטה פיניאלית, גורמת לחץ מינימלי על הטקטום, ללא מרכיב סולידי ברור.
ללא הדגמת מוקד אפילפטולוגי .
השאלה שלי מה התוצאות אומרות? עלינו להתייעץ עם רופא? באיזה תחום?
יכול להיות שהציסטה הזאת לוחצת וגורמת לאפילפסיה?
אנחנו מאוד מודאגים, יש מקום לדאגה?
תודה רבה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
21:22 24.04.14
על פי התאור נשמע שמדובר בציסטה פשוטה של בלוטת האיצטרובל אשר אינה מצריכה טיפול, כן ממליצה על מעקב אצל נוירוכירורג. תהליכים באיזורים זה אינם גורמים לאפילפסיה.
 
סנדרה
07:46 23.04.14
שלום לך פרופסור אביבה
בהמשך לתשובתך מזכירה לך את המקרה
ילד עם היסטוציטוזיס mri מוקד אות סובקורטיקלי פריאטלי
היינו ביעוץ פרטי אצל מפענח שנחשב מספר אחת
בארץ והוא אמר שאין כל חשיבות למוקד וזה שום
דבר... ויותר מכך הוא הראה שיש בצד השני
עוד מוקדים קטנים ואמר שזה כלום
האם אני יכולה להיות רגועה ... ומוקדים חריגים
רבים בחומר הלבן זה אכן שום דבר?
תודה
 
יעל
00:14 19.04.14
מבדיקות MRI קודמות ידוע לי על גידול שפיר בראשי. מ MRI שנעשה השבוע ובגלל החג אין לי הסבר מהרופא.
שאלתי מה משמעות ליפומה בצסטרנה פרי מזנצפלי 12X12ממ, אימפרסיה מינמלית בצמוד ללא בצקת.

כמו כן האדרה מוקדית בגודל 3 ממ בIAC משמאל יתכן שוונומה אקוסטית.

תודה עבור תשובתכם
יעל
עברתי טיפול רדיוכירוגיה לפני 7 חודשים,מנינגומה בצד שמאל של הראש .
מזה 3ימים כאבי ראש בצד השמאלי ומאתמול רואה כפול
האים זה קשור לתופעת לואי? או להכנס לפניקה!?
לא ידוע לי מיקומה המדוייק של המנינגיומה ולכן קשה לאמר אם קשןר או לא.
יש להתייעץ עם הרופא שהקרין.
חג שמח.
דר יצחיאיק תודה
לאחר בדיקת MRI האבחנה שמדובר בchonsrcom אוchonsrosrcoma
מי מומחה לניתוחם אלו,המיקום בעצם מאחורי האוזן בבסיס הגולגולת .
תודה מראש.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:10 16.04.14
דר' ספקטור בהדסה מומחה לגידולים מסוג זה
 
חיה
15:03 18.04.14
תודה הייתי אצלו ואכן התרשמתי מאוד
לצערי בגלל מצבו של ביהח קושי בחדרי ניתוח ואחיות

לא אוכל לטפל שם.
האים איכילוב דר נבו זו בחירה נכונה?
ושוב תודה מראש חיה
 
גילי
20:49 07.01.14
שלום רב, לפני 3 חודשים עברתי ניתוח דחוף להסרת קברנומה ( דימום חריף בגזע המוח צד שמאל) הניתוח עבר בשלום ובסיטי לאחר הניתוח נראתה כריתה מלאה של הקברנומה , שאלתי היא:האם קברנומה עלולה לחזור?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
09:04 09.01.14
אם הקברנומה הוצאה בשלמותה לא סביר שתחזור.
 
אינה
13:31 15.04.14
שלום גילי. לבן שלי גילו לפני שבועיים קברנומה מדממת. אודה לך אם נוכל ליצור איתך קשר? האם עשית ניתוח בארץ? מספר טלפון שלי :0545645534.
בתודה מראש.
אינה
 
גילי
21:43 16.04.14
אינה שלום, אני תושבת המרכז אבל נותחתי בבית חולים סורוקה(הייתי בסוף שבוע באילת) ומשם פינו אותי לבאר שבע....המנתח שניתח אותי הוא דר׳ ישראל מלמד המלאך
סגן מנהל מחלקת נוירכירוגייה
אצור איתך קשר בימים הקרובים...גילי
 
חיים
17:02 13.04.14
שלום, בבדיקת אולטראסאונד של בלט על המצח (תורשתי), רך למגע (לאחר ביקור אצל כירורג) התקבלה התשובה הבאה עבור הכירורג:

הסיבה לבדיקה - גוש נמוש. איזור הבדיקה - איזור מצח מצד שמאל.

תת עורי, הודגם תהליך היפר אקוגני ולא הומוגני עם גבולות מטושטשים לא וסקולארי בגודל 2 סמ על חצ סמ. הממצא יכול להתאים לליפומה.

ממה שהבנתי היפר אקוגני ולא וסקולארי זה טוב ואופייני לגוש שומן. כמו כן נבדק שאין מגע עם העצם. מצד שני, אמרו לי שלא הומוגני וגבולות מטושטשים, לא אופייני לליפומה, אם כי לא כתוב בתוצאה שיש להמשיך לבדיקה קלינית נוספת.

האם יש סיבה לדאגה לממאירות, או שמדובר בליפומה קלאסית?

תודה מראש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:08 16.04.14
כדאי לפנות לבדיקה אצל פלסטיקאי מומחה לילדים
 
רונית
18:16 14.04.14
בת 19. מעבר קרניו-צרביקלי בטווח התקין עם עמדה גבולית של הטונסילים הצרבלרים ללא הצפפה. יחס קליבוס לעמוד שדרה בזוית של כ 90 מעלות- עם לחץ מינימלי על קצות המדולה - יתכן תנוחתית.
האם יש משמעות למימצאים אלה?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:34 16.04.14
יש חשיבות בהקשר לסיפור ולבדיקה הקליניים.
 
רונית
13:09 16.04.14
מדובר בבת שלי שיש לה אוטיזם, עם מגוון קשיים. בין היתר קשיים פיזיים כגון סרבול מוטורי, רגישות גדולה למגע בראש ולעתים חולשה.
אילו סוגי בעיות יכולים להיות קשורים לממצאים שצוינו?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:06 16.04.14
הי רונית.
לצערי שאלתך מחוץ לתחום התמחותנו. כדאי לפנות לפורום לנוירולוגיית ילדים.
חג שמח
 
סנדרה
08:35 14.04.14
שלום
ילד בן 10 di מרכזי, LCH רב מערכתי
עור , ציפורניים , נגע בחיך , ונגע בגבעול בלוטת יותרת
המוח.
טופל בסיטוזר וינקרסטין mtxi וסטרואידים
הילד במעקב mri
Mri אחרון הראה אסימטריה של החדרים הלטרליים
מה זה אסימטריה? וממה היא יכולה לנבוע?
והאם יש לה משמעות קלינית ?
תודה
 
דודה מודאגת
14:17 01.04.14
שלום רב. אחיין שלי בן שנה וארבעה חודשים הלך למיון ביום שישי בעקבות נפילה מהמיטה וחבלה בראש היה חשד לזעזוע מוח, כי הקיא והיה ישנוני. ביצעו לו סיטי וראו שאין שטף דם או כיוצ"ב בעקבות החבלה. אך מצאו ממצא אקראי אחר. הוא נשלח לבצע mri ואני מצטטת "בוצע mri מוח אשר הדגים גידול בחדר לטרלי שמאלי אשר מתאים במקום ראשון ל choroid plexus papilloma אך ללא הדרקון מוחי ..לאור מצב נוירולוגי טוב היעדר של הדרקון מוחי ואזורים אלוקונטים סמוכים לגידול בשלב זה מומלץ מעקב הדמייתי. "
מספר שאלות.
1. האם גידול זה עלול להפוך לממאיר
2.האם ישנו איזשהו סיכוי שהגידול לא יגדל או אפילו יעלם לבד? האם היו מקרים כאלו?
3 אם חלילה הגידול גודל לאיזה סימנים צריך לצפות?
4 האם אפשר לנתח תינוק בגילו ? ואם כן אילו נזקים הניתוח עלול לעשות?והאם ניתן להתגבר עליהם?
5 האם לאחר חצי שנה שאין תזוזה בגידול אפשר להסיק כי לא יגדל?
6. האם כשמחליטים לנתח ישנו סיכוי שהגידול יחזור?
7.האם כל עליית חום ואפאתיות וחוסר שקט מהווים סימן אזהרה שהוא גדל?
8.האם יתכן והגידול מולד?
9.וכיצד ניתן להגיע למסקנה שהגידול שפיר ללא ביופסיה?
סליחה על כל השאלות. העניין טרי ומפחיד את כולנו....
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:39 13.04.14
קשה לענות על כל השאלות בפורום מסוג זה.
אנא פנו לנוירוכירורג ילדים לצורך מעקב ומענה על שאלות.
 
שיר
00:45 30.03.14
שלום רב,
עשינו לבני בן החודשיים וחצי אולטרסאונד עמוד שדרה בשל pilonidal dimple
והתוצאות היו:
קונוס מודולרית בגובה תקין
תנועתיות רגילה של החוט אך לציין כי הודגם פס אקוגני העובר על כל החוט ומגיע עד הקוקסיס ברוחב 0.12 סמ
אין עדות למניגו או מיילוצלה
אין עדות לממצא חולני
אין עדות לפילונידאל טרקט
אנחנו מאוד מודאגים וחוששים אשמח בבקשה לפירוש התוצאות
האם הממצא של פס אקוגני מהווה בעיה כלשהיא?
תודה מראש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:37 13.04.14
כדאי לפנות לנוירוכירורג ילדים לצורך הערכה, מעקב וקבלת הסבר מומחה.
 
סנדרה
20:42 31.03.14
ילד בן 12 מחלת רקע היסטוציטוזיס עור והיפופיזה mri למעקב הראה מוקד סובקורטיקלי פריאטלי משמאל ממצא שלא היה קיים בבדיקות קודמות . מה זה מוקד אות? והאם יש קשר להיסטוציטוזיס? האם יכול להיות ממצא אקראי? תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:35 13.04.14
יכול להיות קשור למחלת הבסיס ויכול להיות ממצא מקרי. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא המטפל בהקדם.
 
מירה
23:37 11.04.14
מה משמעות בתוצאות MRI: שינוי סיגנל באונה הטמפורלית השמאלית ב flair וגם ב T2 . הממצא לא ברור.יש גם מוקדים לא ספציפים בחומר הלבן
יש המלצה לעבור MRI חוזר בעוד 3 חדשים
עברתי את הבדיקה בגלל ירידה אסימטרית בשמיעה. אני בת 56
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:34 13.04.14
ישנם ממצאים בבדיקה שהינם לא ספציפיים למצב אחג בלבד אלא למספר מצבים ולכן יש חשיבות לא רק להימצאותם אלא אם הם משתנים בציר הזמן.
כמו כן, יש להתייעץ עם נוירולוג.
 
שאלה
09:05 29.03.14
אתמול בלילה כשירדתי למטבח לשתות תה, שנייה אחרי שלגמתי מהתה הופיע לי בבת אחת כאב ראש שהיה נראה שהורגש בעיקר במצח מעל עין ימין.
הכאב הורגש ברמה בינונית (חד וכואב). לא הסטרי אבל כואב במידה משמעותית. זאת לאחר שלא הרגשתי שום כאב בשום שלב של היום עד לאותו הרגע.
אציין שבשבוע שעבר היו לי יומיים עם כאבי ראש שהורגשו "רגיל".
אבל הכאב אתמול הורגש כאילו שונה ופחות שגרתי.
הוא חלף אחרי מס' דקות.
מהי המשמעות? תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
11:55 29.03.14
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי.
 
ענת
15:23 24.03.14
כל המשפחה שלנו משתמשת בתרופות המכילות פראצטמול, ליתר דיוק כל משפחת האקמול. יש לנו שני ילדים אחד בן שנה והשני בן שש. גם בעלי ואני משתמשים באקמול, כמובן רק במקרה הצורך. אקמול מאוד עוזר בהורדת חום ושיכוך כאבים. רציתי לשאול מהו המינון הבטוח בכל גיל, לשימוש בתרופות המכילות פראצטמול.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
10:24 25.03.14
זהו לא הפורום המתאים לענות על שאלה זו
שלום,
אני בת 28. סובלת שנים ממיגרנות.
אנחנו מנסים להיכנס להיריון.
הבנתי שיש תרופות שאסור ליטול בהיריון.
אני נוטלת רילרט 40 מ"ג. כ 3 התקפים בחודש.
לאיזו תרופה ניתן להחליף את רילרט כך שלא תסכן את העובר, במידה ויקלט?
אציין שאקמול פוקוס, מיגרלב, אלגוליזין, אופטלגין וכו' לא עוזרים בכלל.

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:21 23.03.14
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי.
 
ענת
15:16 24.03.14
לשלב אקמול פוקוס עם טיפול אלטרנטיבי. הייתה לי את אותה הבעיה. אקמול פוקוס הוא מאושר לנשים בהיריון. שילבתי אותו עם שינוי תזונה, תרגילים ועיסוי. עבד מצויין ממלמצה גם לך.
שלום רב, לפני כיומיים נפלתי במדרגות וקיבלתי מכה חזקה בעמוד השדרה באמצע הגב, בהתחלה לא נורגש כאב אח"כ הכאב התפשט על כל הגב, יש תנועתיות ואין כאב במגע , היום בבוקר קמתי עם עין אדומה, ללא הפרשות, (מטופלת בטיפות עיניים), האם יד קשר של סיבה ותוצאה לכך או שאין קשר בין שני המקרים? אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש!!
אם לא נחבלת בראשך אז לא נראה שיש קשר. בכל מקרה מומלץ להיבדק על ידי רופא.
 
גלי
14:18 21.03.14
אשמח לתשובתכם.
בבקשה מה זה אומר?
ממצאים:
סיגנל זרימה תקין בעורקי מעגל וויליס.
עורק הורטברלי הימני מעט לעומת השמאלי.
וריאנט אנטומי - סרקולציה פטלית משמאל (הזנת המערכת האחורית ע"י PCA
ממקור של קרוטיס סופראקלינואידית).
לא נצפו אנוריזמות.
קרוטיס קברנוזית מפותלת מצד ימין.
לקורלציה לבדיקת ה-MRI למח עצמה.
אחרי לידה התחרשתי בפתאומיות ועד היום אני חצי חירשת !
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:21 23.03.14
ה-MRI מדגים וריאנט אנטומי. מעבר לכך לדעתי תקין.
 
גלי
13:28 23.03.14
וריאנט אנטומי?
מה זה אומר??
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  78  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש