בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 6

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
צח
05:15 22.09.14
שלום, אבי בן 55 עבר ביום רביעי האחרון ניתוח להסרת מנינגיומה פטרוקליוול, הגידול היה בגודל של 6x7 ס״מ, הניתוח היה מורכב וארך כ10 שעות. בתום הניתוח כאשר באו לבצע בדיקת ct היתה נפילה של לחץ הדם ודום לב, מיד תוך כמה שניות החלו בעיסויים והחייאה והצליחו ליצב אותו לאחר כ4 דקות לערך, בבדיקת הct שלאחר הניתוח לא ראו דימום או בצקות חריגות וכן נראה כי הגידול הוסר כמעט במלואו (כמתוכנן).
לאחר כמה שעות בטיפול נמרץ התחילו להוריד את ההרדמה אך אז הלחץ דם קפץ ל160/100 בערך, והחליטו להרדים שוב במינון נמוך, כעבור יומיים של מדדים תקינים הורידו את ההרדמה, אך למרות זאת אבי לא מתעורר, בפעם הראשונה שהורידו את ההרדמה היו מספר פתיחות עיניים חלקיות ללא פוקוס, כיום לא ממש פותח עיניים ואינו מגיב לכאב כמו כן איישונים מתכווצים באור.
כרגע שוב לחצי דם מאוד גבוהים ועדיין לא ביצעו mri.
מה יכולה להיות הסיבה לתרדמת?
והאם נזק מוחי במצב כזה הוא הפיך?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:18 05.10.14
קשה מאוד לנבא. יש להתאזר בסבלנות ולראות מה ילד יום ומה יהיו תוצאות בדיקות ההדמיה.
רפואה שלמה
 
רבקה
22:07 27.09.14
לפני 3 חודשים עברתי טיפול ברדיוכירורגיה בעקבות ממצא של שוונומה.
בשבוע שעבר נערכה בדיקת קרינה והתקבלה תוצאה לא תקינה של רמת הקרינה בחדר בו אני עובדת בבי"ס.
שאלתי: האם זה עלול להשפיע על גדילת השוונומה או חס וחלילה לגרום לה להפוך לסרטנית?ועד כמה הכרחי שאדרוש לעבור חדר?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:43 05.10.14
לא נראה לי רלוונטי לשוונומה. בלי כל קשר עדיף לעבוד בחדר בו רמת הקרינה נמוכה.
 
גל
15:57 25.09.14
ביצעתי בדיקת mri בגלל פרכוסים מרובים ואלה הממצאים:חדרי מוח מורחבים במידה בינונית.קיימת הדגשה של חללים תת עכבישיים בהיקף שתי ההמספרות בולטת יותר במיקום פרונטלי באזור הורטקס ובמיקום אינטר המספרי.
קדמית לאונה הטמפורלית משמאל ציסטה ארכנואידאלית עם דחיקה קלה לאחור של האונה הטמפורלית השמאלית.
מוקדים היפראנטסיים בחומר הלבן של שתי ההמספרות בעיקר בחומר הלבן השטחי אולם גם בסנטרול סמיאובלה וקורונה רדיאטה.
האדרה רוראלית מעובה בהיקף חלק מהמיספרה השמאלית.ברוויזייה עדות לכמות csf ניכרת.
ואני שואלת:האם כל הכתוב הנל יכולל להסביר הפירכוסים?האם לקבוע תור נוסף לנוירולוג או שהכל תקין?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:42 05.10.14
קשה להגיב בלי לראות את הבדיקה. כדאי להיבדק אצל נוירולוג מומחה לאפילפסיה
שלום רב
עקב טריגמינל נאורלגיה בוצע לי ניתוח ורציתי לדעת מה המשמעות של retrosigmoid carniotomy
נכתב באבחנה לאחר ניתוח המשפט הזה idem מה הפירוש
ומה זה דיסקציה ??
בתודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:40 05.10.14
משמעות המילה קרניטומיה היא פתיחת חלון בגולגולת. דיסקציה היא הפרדת הרקמות עד הגעה לאזור בו נדרש התיקון
 
אדם
07:06 16.09.14
שלום רב

לפני מס ימים קיבלתי תוצאות בדיקת m.r.i ראש שבוצע בעקבות כאשי ראש בתכיפות גבוהה.
להלן תוצאות הסריקה:
סריקה בתהודה מגנטית של הראש:
הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש, בלי ועם הזרקת גדוליניום )19 סמ"ק(.
סיבת ההפניה: כאב ראש יומיומי.
1. מבנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
התעבות רירית ניכרת היקפית בסינוסים מקסילרים.
התעבות רירית מינורית בתאים אתמואידלים.
התעבות רירית מזערית בתא ספנואידלי שמאלי דומיננטי.
סטייה מזערית של מחיצת האף מימין לשמאל עם קונכות שמורות.
2. מעבר קרניו-צרביקלי תקין.
3. מתחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
4. מעל לטנטוריום: מימין: מבנה שמור.
משמאל: מבנה שמור למעט נוכחות של DVA פרונטלי שמאלי מאורך. DVA זה
מתמשך כוריד די רחב העובר מעל החדר הצדדי השמאלי ומתנקז לוריד המוח הפנימי
משמאל.
5. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד מודגמת האדרה ב-DVA המתואר.
אין מוקדי האדרה חריגים אחרים.
6. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות.
7. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
8. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית

מה שמטריד אותי זה בעיקר סעיף 4 (בנוגע ל dva).
כיוון שהתור לנוירולוג המטפל הינו בעוד יותר משבועיים והנושא מאוד מדאיג אותי, אשמח לקבל הסבר קצר לגבי הממצאים ובעיקר האם יש סיבה לדאגה?
האם ניתן להמתין לתור בעוד כמה שבועות או שיש להגיע לרופא מוקדם יותר?


תודה רבה מראש,
אדם
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:37 05.10.14
מדובר בוריד שהוא וריאנט אנטומי. בסה"כ רושם לבדיקה תקינה
מדוע לא כול השאלות נענות יש דילוגים ,,,,
 
לירון
12:02 21.09.14
שלום רב
לפניי כמה חודשים צצה לי בליטה קטנה במצח (אמצע המצח קצת מתחת לקו הקרקפת) רופאת המשפחה הפנתה אותי לאולטרה סאונד ולבידקת סיטי.
היום בבוקר עשיתי אולטראסאונד והטכנאי אמר שזו אכן בליטה גרמית ושצריך סיטי אפילו שלדעתו אין מה לדאוג
אני ממש לחוצה ואשמח לקבל איזשהו הסבר מה זה יכול להיות עצם שצצה לה פתאום באמצע המצח? האם יכול להיות גידול של הגולגולת?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:16 05.10.14
יתכן ומדובר באוסטאומה שרק כעת שמת לב אליה. בכל מקרה CT יעזור להגיע לאבחנה.
שלום רב,
לאבי אבחנו לפני כמה חודשים הידרוצפאלוס עם מעבר תקין (COMMUNICATING). האבחנה התבצעה על בסיס MRI. אין לו בעיות במתן שתן, היציבה שלו תקינה ושלוש הערכות קוגניטביות שונות שנעשו בהפרש של חודשיים תקינות לחלוטין.
לפני חודשיים הוא אושפז לצורך בדיקת דיקור מותני עם אפידורל וניקוז של 100 מ"ל CSF, שלאחריה הוא הרגיש ממש רע (הקאות, כאבי ראש, חולשה וכדומה).
אתמול הוא היה בביקורת, וההערכה הקוגניטיבית שוב מעולה, אך עדין קיימת ההמלצה הכללית לשקול ניתוח להכנסת צנתר.
מכיוון שההורים שלי מבוגרים ולא הייתי איתם אצל הרופא, אני לא מצליח להבין כמה דברים ואני מבולבל. אודה לכם מאד מאד אם תוכלו לעזור לי:

- האם ההחמרה במצבו במהלך האשפוז נוצרה בגלל האפידורל, או בגלל הניקוז של הנוזלים? כי אחרת אני לא מבין מדוע יש המלצה לניתוח אם הניקוז הקודם יצר תופעות לוואי חמורות.

- מעבר לאבחנה של הנוזלים בראש, אין סימפטומים שיש בד"כ בהידרוצפאלוס. מעבר לכך, אין גם שום סימפטום אחר שמעיד על החמרה במצב או הגבלה תפקודית כלשהי. עד כמה הניתוח חיוני? האם ניתן לחכות איתו? האם יתכן מצב של שבו הלחץ נשאר כפי שהוא לאורך זמן, או שזה בהכרח מחמיר עם הזמן?

- האם לא חשוב לברר מה מקור הצטברות הלחץ בראש לפני שמטפלים בסימפטום של הצטברות הנוזלים?

כל התייחסות תעזור לי מאד - תודה רבה על זמנכם,
אייל
לפי התאור אביך אינו סימפטומטי, ואם זהו המצב יתכן ואינו זקוק לניתוח מסוג זה (אני מסייגת את דברי בכך שלא ראיתי או בדקתי אותו). לעיתים לאחר ניקור מותני מופיעים כאבי ראש המחמירים בעת עמידה ומוקלים בשכיבה, ולרוב חולפים. ממליצה על ביקורת מסודרת אצל נוירוכירורג הכוללת בדיקה, והחלטה על הטיפול המתאים לו.
 
אייל
10:24 28.07.14
זה עוזר לי מאד, גם מבחינת המידע וגם מבחינה אישית
כל שציינת נשמע הגיוני. אכן אם אין הידרדרות קלינית קשה להבין למה לנתח במיוחד שנסיון הניקוז גרם לתופעות לואי.
יחד עם זאת אני מניח שלרופאיו של אביך היו סיבות טובות להמליץ על ניתוח. קשה לתת תשובה מחייבת ללא בדיקתו ובדיקת ההדמיה.
 
לימור
16:35 07.09.14
שלום רב,
בת 42. נותחתי לפני 4 שבועות "קורפקטומיה C5"
החולשה בצד שמאל לא עברה ואף החמירה ומנגד יש לי כאבים באצבעות ובכף יד ימין ואף היא השתתקה לי מס' פעמים
כמו כן סובלת עדיין מקשיים בבליעה.תחושת נימול קפיצות אגודל ביד שמאל כאבים בצוואר יותר לצד ימין ועוד.
ערכתי MRI נוסף ואלו תוצאותיו:
C3-C4 בלט שטוח של האנולוס עם לחץ מינורי על השק התקאלי
C4-C5 אין לחץ על החוט עצמו
C5-C6 בלט גרמי אחורי אמצעי ובעיקר שמאלי עם לחץ ניכר על השק התקאלי ועל החוט. כמו כן הצרות פורמינלית שמאלית עם לחץ על שורש C6 משמאל. הצרות פורמינלית ימנית עם לחץ על שורש C6 מימין. כאמור שינוי מיאלופתי חיוור בחוט בגובה זה.
C6-C7 בלט דיסקלי שטוח אחורי ויותר ימני עם לחץ מתון על קדמת ימין השק התקאלי. ספק מגע ימין החוט.
1. האם עדיין אני בסיכון להיות משותקת 4 גפיים?
2. האם מחייב ניתוח חוזר כפי שהומלץ לי?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:12 05.10.14
לפי התאור שלך ושל בדיקת ה-MRI נראה שצריך לשקול ניתוח חוזר. יחד עם זאת קשה להתחייב ללא בדיקתך והבנה מה היה לפני הניתוח.
אשמח לראותך במרפאתי
בהצלחה
שלום רב,
אבי (78) נפל לפני כחודשיים מגובה מטר וקיבל חבלה בראש. הסיטי יצא נקי וכן הבדיקות הנוירולוגיות.
לאחר כחודש החלו תסמינים של חוסר יציבות וגרירת יד ורגל שמאל. בסיטי התגלה דימום. בוצע ניתוח לניקוז הדם. החל תהליך החלמה די מהיר שהתקדם בקצב מעודד.
לאחר כשבועיים שוב היתה נסיגה. סיטי גילה דימום נוסף. לדברי הרופאים זה דימום שקורה אחת ל-6 לאחר ניתוח ראש שכזה.
בשלב זה הרופאים לא רוצים לערוך ניתוח נוסף ומטפלים בדימום באמצעות סטירואידים. יש שיפור בתסמינים אך השיפור הוא מאוד מאוד מאוד איטי.
כרגע שיחררו אותו לשיקום גריאטרי בתל השומר. ועכשיו השאלה שלי:
במחלקה שהיה מאושפז הוא היה מסתובב לבד (עם תמיכה) ללא כיסא גלגלים והגישה היתה לעודד כמה שיותר עצמואת. המקום של השיקום לא ככ נראה לי ואני מפחדת שהישארותו שם תגרום יותר נזק (גם מנטלי) מאשר תועיל.
האם ישנן מרפאות פרטיות לשיקום? האם ניתן להביא הביתה אח ופיזיוטרפיסט ולטפל בו בעצמנו? מה הערך המוסף של המרפאות שיקום הללו? כרגע אני רק רואה שהוא מוקף באנשים במצב מאוד גרוע, שמסתובבים רק בכיסא גלגלים ולא עצמאית ואני לא רואה איך זה יקדם אותו.
אשמח לתשובה או להכוונה בנושא.
תודה וחתימה טובה.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
19:11 05.10.14
קיימות מ'ס אפשרויות של שיקום כולל שיקום באישפוז, שיקום יום (ישנים בבית ובאים כל יום לבצע מ'ס שעות של שיקום) או פיזיוטרפיה במסגרת ביתית. תלוי בין השאר במצבו הבריאותי. אינפורמציה בנושא זה תוכלי לקבל אצל רופא המשפחה.
התוויה: בן 12 שנים, כאבי ראש.
הסריקה מוגבלת במקצת עקב תזוזות.
מעבר קרניו צרביקלי תקין.
מבנים של קו האמצע שמורים.
החדרים, החריצים, הציסטרנות ללא סטייה.
ללא ממצא תופס מקום או האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום לוריד.
ציסטה קטנה מרטנציה בסינוס מקסילרי שמאלי, פרט לכך מערות הפנים שנסרקו ללא
ממצא.
לציין מלאות בחלק מתאי המסטואיד מימין .
בסיכום:
ללא ממצא פתולוגי תוך גולגולתי.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
18:36 15.09.14
לא הודגם ממצא לא תקין בתוך המח. לגבי הממצאים בסינוס מקסילרי ומלאות בתאי מסטואיד - ליעוץ רופא אף אוזן וגרון.
 
גילה
00:43 17.09.14
תודה רבה ושנה טובה!
שלום
בעקבות מכה שאבי קיבל בראש הוא עבר בדיקת CT , שבה התגלתה ציסטה:

ללא עדות לקונוטוזיה או לדימום תוך גולגולתי חריף
ללא סטיות קו אמצע
מודגם ממצא ציסטי אחורי לחדר שלישי בגודל 18x25 מ"מ
עד אפקט מסה מקומי ודחיקה של קרן אחורית של חדר לטרלי שמאלי.
יתכן ציסטה ארכנואידאלית אך קיימת הבחנה מבדלת
להמשך בירור ב-MRI
חריצים וציסטרנות בהתאם לגיל
סינוסים פאראנוזליים ותאי מסטואיד מאווררים
ללא עדות לשבר בעצמות הגולגולת או הפנים
ללא עדות להסננה או בצקת ברקמות רכות תת עוריות
ללא עדות לקונוטוזיה או לדימום תוך גולגולתי חריף
ממצא ציסטי פאראסגיטלי
להמשך בירור ב-MRI

אני מאוד מודאגת,התור ל MRI רחוק מאוד כמובן, ורציתי לקבל מעט הסבר לגביי התוצאות של ה CT
האם זהו מצב מסכן חיים? האם צריך ניתוח במצב כזה ? האם יש ניתוח אנדוסקופי למצב זה? ומהו משך ההתאוששות?
תודה רבה
טל
 
ד''ר רחל גרוסמן  
18:35 15.09.14
נשמע לפי התאור כמו ממצא מקרי אשר אינו מצריך טיפול. ממליצה על השלמת הבירור ע'י ביצוע MRI מח וביקורת/מעקב ע'י נוירוכירורג.
 
טל
19:13 15.09.14
שלום רב, שמי שרית בת 32 וחצי אמא ל5 ילדים.
זה היום השישי שבו אני חשה כאבי ראש עזים שמתגברים מאוד בזמן התכופפות שיעול ועיטוש. לפני יומיים פניתי לרופאה המחליפה של רופאת המשפחה ולאחר שעשתה לי כמה בדיקות נוירולוגיות בסיסיות, אמרה כי היא לא חושבת שצריך לעשות אף בדיקה ושאם כואב לי מאוד אקח אדוויל אשתה הרבה ורק אם ימשיך לכאוב לי עוד שבועיים רצוף אגש לרופאת המשפחה.
אתמול התעוררתי עם שקיות ענקיות מתחת לעיניים , ראיה מטושטשת וכאב ראש בלתי נסבל לקחתי אדוויל שהעביר את הכאב והקפדתי על שתיה מרובה. הבוקר התעוררתי ללא כאבי ראש אך לאחר שעתים כאב הראש חזר. חיפשתי קצת מידע ברשת ואני חייבת להודות שקצת נבהלתי(אולי שלא בצדק)אך בכל מקרה נשמע לי לא תקין שאני אמורה לחיות בשלום עם כאבי ראש בלתי נסבלים ולקחת משכחי כאבים באופן רצוף למשך שבועיים.
אשמח מאוד לקבל את דעתך בעניין ואף לשמוע איזה בדיקות כן הייתה ממליץ לבצע בעיקר על מנת להרגיע אותי ולשלול את האפשרות שמדובר במשהו חמור.
רוב תודות וכל טוב. שרית.
הייתי ממליצה על ביקור אצל נוירולוג ושקילת הדמייה מוחית. לא ניתן רק לפי התאור לומר מה האבחנה.
 
ערן
23:29 09.09.14
אני בן 44, בריא בדרך כלל, עושה ספורט באופן קבוע.
הופניתי לבדיקת MRI בעקבות צלצולים באזניים וסחרחורות שמופיעים לסרוגין (פעם פעמיים בשבוע).
להלן סיכום הבדיקה -
״חשד למנינגיומה זעירה צמודה לקלינואיד השמאלי. ייתכן ומדובר בכלי דם בלבד. פרט לכך ללא ממצאים.״
מה זה קלינואיד שמאל? איך אפשר לדעת האם אכן מדובר במנינגיומה, או בכלי דם?
נניח שמדובר בכלי דם, מה עושים מכאן והלאה? ואם זו מנינגיומה?
אודה לך אם תסביר לי על תוצאות הבדיקה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
19:03 11.09.14
מדובר בחשד לממצא מקרי של גידול שפיר שמקורו בקרומי המח שמכונה מנינגיומה. מומלץ על מעקב הדמייתי,עם mri חוזר בעוד כשנה.
 
יוסף
18:04 03.09.14
שלום רב, לאחר כאבי ראש ממושכים הופניתי ל-MRI והתוצאה :
1. המעבר הקרניו-צרביקלי , גזע המוח,הגשר והמוחון שמורים.
2. החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים .
3. בחתכים היל-טנטוריאליים מודגמים חדרי המח והמרווחים התת-עכבשיים בגדר הנורמה לגיל .
החומר האפור והלבן שמורים,ללא מוקדי אות חריג.
4. החןמר האפור והלבן שמורים,ללא מוקדי אות חריג.
5. בסדרת ה SWAN הודגמו שני מוקדים היפואיטניסיים זעירים במעבר חומר אפור/לבן עוסרים האדרה לאחר מתן ח"נ.
הודגמה ציסטה פינאלית בקוטר כ 12 מ"מ בעלת גבולות סדירים העוברים האדרה סדירה לאחר מתן ח"נ וללא סמני לחץ סביבתה .
ליפומה זעירה על הפלקס בקו האמצע .
הודגמה האדרה תקינה של כלי הדם הגדולים של המח .
לאחר מתן ח"נ לא הודגמה האדרה פתולוגית .
ציסטה רטנציאלית בסינוס מקסילרי ימני .
ציסטה זעירה ע"ש ת'ורנוולד בקו האמצע של האורופרינקס .
מלאות חלקית התאים אתמואידליים משמאל .
לסיכום : שני מוקדים המתאימים למיקרודימום זעירים ישנים במעבר חומר אפור/לבן פרונטלית משמאל .
ציסטה פינאלית בקוטר כ 12 מ"מ ללא סמני לחץ על סביבתה . לא הודגם לחץ על העצבים הטריגמינליים בחלקם הציסטרנאלי .
תודה מראש .
מודאג מאוד
 
ד''ר רחל גרוסמן  
08:08 04.09.14
ככל הנראה מיקרודימומים על רקע שינויים בכלי הדם - ממליצה על המשך בירור ע'י נוירולוג. לגבי הציסטה הפיניאלית , ממצא מקרי לרוב לא מצריך טיפול, אלא מעקב בלבד ע'י MRI בעוד שנה. הליפומה ככל הנראה ממצא מולד, שאינו מצריך טיפול.
 
שמואל
 
13:23 31.08.14
שלום דר יש בדיקה נוספת MRI רוש לפני 4 שנים עברתי תיפול רדיוכירוגיה רוש בגת המחלתי מיצד שמול הנגע או מניגיומה יש תצלום אחד של MRI הים הכתם הלבן או אנגע בבקש הים ניתן לקבל הסברר תודה דר
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:29 31.08.14
אנא פנה לרופא שטיפל בך. אני משוכנע שישמח להשוות בין הצילומים ולהסביר את מצבך.
 
שמואל
14:18 31.08.14
תודה דר ניקבע לי תור למרפה נירוכירוגיה גב בהדסה לחודש דצמבר לא נעמר לי מי הרופה אני גם מוזמן לדר שפיגלמן מי שיבא לחודש דצמבר למעכב של רוש אני רק ביקשתי הים אתמונה ששלחתי של MRI רוש הכתם הלבן זה ענגה לחכות במתך עד דצמבר לחן שאלתי דר סליחה הים אפרתי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
14:20 31.08.14
לא הפרעת כלל. צריך להבין שלא ניתן לתת תשובה על סמך צילום אחד אלא צריך לבדוק את כל הצילומים שלך.
ד"ר שלום
לפני 12 שנים עברתי ניתוח להסרת מניגיומה אוקסיפטלית פריאטלית מימין
קיים חסר עצם נרחב באיזור הניתוח
נוטלת פעמיים ביום כדור גבאפנטין 300מ"ג עקב אירוע אפילפטי לפני כ-6 שנים
אין התקפים מאז, כל הצילומים בסדר
שאלתי היא האם אוכל לעשות החלקת שיער ? האם למרות חסר העצם אפשר לעשות את ההחלקה יפנית או ברזילאית?
תודה רבה
 
ד''ר רחל גרוסמן  
12:22 26.08.14
אין על כך פרסומים מדעיים כך שקשה לומר בוודאות האם קיימת בעייה. קחי בחשבון שהאיזור חסר העצם הרבה יותר רגיש ומועד לבעיות.
 
שמואל
 
13:39 25.08.14
שלום דר גיל 48 בצתי MRI גב בהדסה לפני 10 ימים אני סובל מעוד מי גב יש דע של אולטפד שיש נירןפיברומה בעמ שדר ועקמת קשה ביות דר בי הים יש שם נירופיברומה בצילום בבקשהה הים ניתן לקבל הסבר יש צילום
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:54 25.08.14
טרם למתן תשובה יש לבדוק אותך ואת שאר הבדיקות. אנא קבע תור למרפאתי.
 
שמואל
15:58 25.08.14
תודה דר עבל אין תורים למרפה שלחם בהדסה זה מה נאמר לי רק לחולים שלאחר ניתוח או ישפוז לחולים ליתיעצות או ביקור רישון אין תורים
 
ד''ר אייל יצחיאק  
16:36 25.08.14
תתקשר לזימון תורים ובקש שיוסיפו אותך למרפאתי הקרובה
 
חנה.כ
17:04 15.08.14
אושפזתי השבוע בשל ארוע מוחי חולף. בסיטי מוח שבוצע בי התגלתה מנינגיומה בגודל 46X32X46 בין הקרקפת למוח. בסיטי שני שבוצע בהמשך עם חומר ניגוד לא התגלה דימום או קריש! הארוע לא נגרם בגלל המימצה! הומלץ להוציא את הגידול בהקדם (לא בדחיפות) כדי שלא יגדל ויתחיל ללחוץ על המוח ויגרום לתוצאות בלתי הפיכות. ביום ראשון אני נפגשת עם נוירוכירורג ברמבם. פרו. זערור או פרו. סווידי. עדיין לא ברור. אהיה יותר חכמה. על מי ממליצים שיהיה המנתח?
 
ד''ר רחל גרוסמן  
11:53 17.08.14
שתי האופציות טובות. הפורום הזה אינו המקום להמליץ על רופא זה או אחר.
שלום לרופאים. האם דלקת קרום המח ומורסה מוחית יכולים לגרום לפגיעה קוגנטיבית? במידה וכן, איך מזהים ומגלים אותה, ואיך מתקנים את מה שנפגע.
 
ד''ר רחל גרוסמן  
07:49 23.08.14
כל תהליך תופס מקום במח (בעיקר גידולים אשר גדלים בקצב מהיר) יכולים לגרום לפגיעה קוגניטיבית במח. הדרך לבדוק זאת היא ע'י הערכה של נוירופסיכולוגית (ישנם טסטים). לרוב ככל שזיהוי המחלה (במקרה זה אבצס מוחי) והטיפול בה מהירים כך הסיכוי לשיפור הוא גבוה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  80  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש