בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 64

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
שלום רב.
לפני 7 ימים עברתי ניתוח להסרת אדנומה היפופיזה.
ביומיים הראשונים שלאחר הניתוח הרגשתי מצויין וללא כאבים.
ביום השלישי החלו כאבי ראש שמלווים אותי עד היום. אני לוקח אופטלגין אולם זה עוזר
מעט מאוד.
לפני יומיים ביצעתי בדיקות דם שתוצאותיהם היו טובות וללא ממצאים מיוחדים.

ברצוני לשאול, האם כאבי הראש הם חלק מתהליך ההחלמה?

האם יש לעשות משהוא לבדיקת מקור הכאבים?

תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:43 04.02.09
קרוב לודאי שכאבי הראש הם "רק" כאבים לאחר ניתוח אך יש חשיבות רבה לסוג כאבי הראש מהם אתה סובל, לבדיקתך לסוג הניתוח שעברת ולגודל וסוג התהליך שנכרת. אנא פנה למנתח שלך.
 
קובי
18:20 04.02.09
סוג הכאב הוא כאב ברמה בינונית לאורך כל שעות היום ולעיתים עולה ברמה לרמה גבוהה.

הכאב בעיקר בחלק העליון של הראש ובצורה הקפית לגולגולת.
צריך ללכת לבדיקה נוירואופטלמולוגית או מספיק רופא עניים ?
מתי הבדיקה הנוירואופטלמולוגית יכולה לעזור ?

לילה טוב.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:41 03.02.09
כדאי לבצע בדיקת שדות ראיה ממוחשבת ולגשת להיבדק על ידי נוירואופטלמולוג/ית.
בהצלחה
 
שלומית
22:59 03.02.09
אבל אשמח לדעת מתי בדיקה אצל נוירואופטלמולוג יכולה לעזור אם בכלל היא יכולה לעזור.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:41 04.02.09
אנחנו נוהגים לומר שהעיניים הם הראי של המח. בדיקה כזו יכולה להגדיר לנו האם יש נזק לעצבי הראיה או לחלק המח האחראי על הראיה. כמו כן, בדיקה זו יכולה למקם את הנזק ולאפשר מעקב אחר התפתחות הנזק.
 
אב
12:57 31.01.09
שלום רב
לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת מניניגיומה מאזור ה-TUBERCULLUM SELLAE, מאז אני סובלת מעצירות קשה ומעלייה הדרגתית במשקל. האם קיים קשר בין הדברים ואם כן האם ניתן עשות משהו מלבד שימוש במשלשלים?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:33 03.02.09
הניתוח עצמו אינו גורם לעצירות אך ניתוח באזור זה יכול לגרום להפרעות הורמונליות שעלולות לגרום לעצירות ועליה במשקל. פנה לרופא המשפחה לביצוע ברור אנדוקריני.
 
יניב
11:22 01.02.09
שלום.

זה יתכן כי בדיקת CT לא תגלה קורטקס מעובה?.

ואם נמצא עכשיו בבדיקה קורטקס מעובה, אפשר להגיד בודאות כי הוא התחיל אחרי הבדיקה הקודמת?.

תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:31 03.02.09
בהחלט יכול להיות שבדיקת ה-CT אינה רגישה מספיק לגילוי קורטקס מעובה.
 
שרון
08:34 31.01.09
תודה רבה על התשובה המהירה שרון
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:21 31.01.09
אבי בן ה72 עבר ניתוח כרוניכ סאב דורל המטומה ב 1.1.09 וניתוח חוזר ב11.1.09. בתחילה התאושש מהניתוח אולם כ 24 שעות לאחריו החל להיות מבולבל ומאז ברוב שעות היממה הוא עם עיניים עצומות, ברוב הזמן אינו מגיב לסביבה אלא רק לכאב. לקחו ממנו בדיקת ניקור מותני שעדיין אין תשובות סופיות אולם כנראה שהיא תקינה. בדק אותו נוירולוג מומחה לאפילפסיה שטען כי לא מדובר בפרכוסים. כרגע הרופאים לא אומרים לנו מה בעצם יש לו. הם אומרים להמתין לקבלת תשובה סופית של הניקור המותני ולבדיקת EEG. רופא אחד אמר לנו כי שני ניתוחי ראש לאדם מבוגר בפרק זמן כל כך קצר הינם טראומטים לגוף וזהו הליך החלמה תקין. אנחנו מאד לא רגועים. האם יש בדיקות נוספות שעלינו לבקש? (שכחתי לציין כי מיד עם ההדרדרות במצבו נערך לו CT מח נוסף שלדברי הרופאים היה תקין) האם אכן זהו הליך החלמה תקין ואם כן לאיזה פרק זמן בערך?
אודה על תשובתך
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:22 16.01.09
צר לי לשמוע על מחלתו של אביך.
קשה מאוד להשיב לשאלותיך משום שחסרים פרטים, האם עבר את הניתוחים בהרדמה כללית או מקומית, מה היתה הסיבה לניתוח השני, האם היה דמם חריף?
האם יש לו כרגע חום או עליה בספירה הלבנה ומה מצב המלחים שלו.
ניתוח לניקוז דמם תתקשתי כרוני נעשה בדרך כלל בהרדמה מקומית ואינו קשה במיוחד לחולה. חשוב לציין כי בגיל המבוגר הטרמוסטט של הגוף צר מאוד ואינו סבלני ולכן כל זעזוע יכול לגרום להידרדרות..
לכן, אם החולה נכנס לניתוח ברמת הכרה נמוכה, אם היה דמם חריף לאחר הניתוח והיה צורך בניתוח גדול יותר בהרדמה כללית, אם יש סימנים לזיהום, הפרעה אלקטרוליטרית או הורמונלית, כל אלו יכולים לגרום להידרדרות במצבו.
אני מקווה שתשובתי ענתה על שאלותייך.
החלמה מהירה.
האם בכל מקרה אחרי ניתוחים תת דורלים יש הכרח לקחת תרופות נגד פירכוסים?
אבי מגיב מאד לא טוב לדנטואין (ישנוניות מוגברת עד לחוסר תפקוד וכן תגובה אלרגית של פריחה וחום כשלושה שבועות אחרי תחילת נטילת התרופה). היום ניסו לתת לו דפלפט והוא מגדיר את ההרגשה אחרי כ"נוק אאוט" (תשישות איומה).
אודה על תשובתך
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:33 30.01.09
ראשית אני שמח כי אביך משתפר.
לגבי הטיפול נגד הפרכוסים. הטיפול תלוי בשיגרה של כל מחלקה וכל מנתח.
לדעתי אם לא היה ארוע פרכוסי בעבר וה-CT ללא שארית דמם וללא ממצא מוחי נוסף אזי אין חובה בטיפול זה. כמובן שיש לקחת בחשבון שאם מפסיקים טיפול זה יש לעשות זאת בהדרגה, לשקול ביצוע EEG לאחר ההפסקה לארוע פרכוסי חדש.
שאלה נוספת שמטרידה אותנו היא בנוגע לשיהוקים. לאחרונה אבי משהק ללא הפסק במשך שעות וכבר ממש מותש. נאמר לנו שזוהיא תופעה מוכרת אחרי ניתוחי ראש. האם יש איזושהיא תרופה או פתרון לבעיה זו?

תודה ושבת שלום
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:21 31.01.09
לעיתים טיפול בתרופה ששמה לרגקטיל יכול לעזור.
שלום רב,

אמי עברה לפני כחצי שנה ניתוח להסרת גרורה במוחון, לאחר ההקרנות החל הצטברות ולחץ של נוזלים במוח אשר לטענת הרופאים אינו מצריך התערבות כירורגית (נקז) אך אמי סובלת מ"ראש כבד" ואינה מתפקדת כלל כאשר ראשה כואב.
לגבי הבחילות היא מטופלת בפרמין אשר מונע את ההקאות,
ברצוני לדעת אם ניתן לעשות משהו עם הלחץ בראש, והצטברות הנוזלים, וכיצד להתמודד עם תופעת ה"ראש הכבד", אני יודע שלפני הניתוח היא קבלה דקסאמטזון שהקל עליה, האם הוא יכול להקל גם כעת?

בתודה מראש
אבשי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:41 15.10.08
לאחר ניתוח לכריתת דרורה מוחית ובמיוחד גרורה מהמוחון יכול להתפתח הידרוצפלוס ("הצטברות נוזלים במוח"). ההידרוצפלוס יכול להיות כתוצאה מהפרעה בספיגת נוזלים במוח או כתוצאה מחסימה במעבר נוזל השידרה במוח. לעיתים לאחר טיפול בקרינה מתפתח ניוון של המוח ואז חדרי המוח נראים מוגדלים אך זאת עקב הירידה בנפח המוח ולא עקב עלייה בלחץ הנוזל.
על מנת להחליט באיזה סוג של הידרוצפלוס מדובר יש לבחון בקפידה את ההדמיה, לבדוק את החולה ואם ניתן לשקול ביצוע ניקור מותני על מנת להעריך את הלחץ התוך גולגלתי ולהעריך האם חל שיפור קליני לאחר הניקור.
 
אב
12:51 31.01.09
שלום רב
לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה מאזור ה-TUBERCULLUM SELLAE ומאז אני סובלת מעצירות קשה ומעלייה הדרגתית במשקל. האם תתכן פגיעה במערכת העיכול כתוצאה מן הניתוח? אם כן האם ניתן לטפל?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:19 31.01.09
הניתוח עצמו אינו גורם לעצירות אך ניתוח באזור זה יכול לגרום להפרעות הורמונליות שעלולות לגרום לעצירות ועליה במשקל. פנה לרופא המשפחה לביצוע ברור אנדוקריני.
 
אני
14:21 30.01.09
היי אני בחורה בת 21 סובלת בתקופה האחרונה מכאבי ראש מעין לחץ בצד השמאלי\אחורי\פנימי הכאבים נסבלים אבל אני מרגישה ממש לחץ בראש לפעמים גם במצח יש לי גם קצת סחרחורות,בנוסף לזה יש לי גם בעיה בעין ימין יש הבדלי גדלים בינה לעין שמאל בעין ימין אני מרגישה לחץ לפעמים כשהייתי בבדיקת עניים נאמר לי שאין לי ממה לדאוג שאם היה משהו בראש כבר היו יודעים מזמן.נשלחתי לבדיקת סיטי מוח בצעתי אותה ולאחר יומיים התקשרו והודיעו לי שהייתה איזשהי בעיה תכנית ושעליי לבצע את הבדיקה שוב בשבוע הקרוב הבנתי שעדיף להימנע מהבדיקה הזאת בגלל אחוזי הקרינה ושאם עושים אותה שוב אז בטח לא בהפרש של כמה ימים מה דעתך האם לבצע אותה שוב בכל מקרה?
קבלתי גם הפניה לבדיקת אולטראסאונד לבדיקת בלוטת המגן זה לא יכול לבוא במקום הסיטי נכון?
מזה יכול להיות?אני ממש חוששת אשמח אם תוכל לעזור...
תודה מראש!!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:26 30.01.09
אינני יודע מה הסיבה לחזרה על ה-CT אבל אם הרדיולוג שבדק את הבדיקה ביקש להשלים בדיקה נוספת אז לדעתי כדאי לעשות זאת. בדיקת ה-US אינה תחליף לבדיקת ה-CT.
 
niso
22:19 20.01.09
ד"ר שלום
רציתי לדעת האם לחצים ממושכים בראש הנגרמים כתוצאה משחייה וחבישת משקפת שחייה שעות רבות אחרי הינן מסוכנות ומצריכות פנייה למומחה או שהן זמניות ואינן גורמות נזק.
אני פונה אליכם לאחר שהתחוור לי שבעיה זו מטרידה רבים מהשוחים.
תודה רבה ניסו
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
23:17 20.01.09
ניסו שלום

אכן לחץ ממושך של המשקפת יכול לגרום לתחושת לחץ /כאב ואי נוחות אשר חולפת כאשר הלחץ מופסק.

בכל מקרה של אי נוחות שנמשכת זמן ארוך מהרגיל או מלווה בסימפטומים אחרים יש לגשת לרופא המטפל.

בברכה
 
ניסו
01:31 21.01.09
תודה רבה על התשובה, והאם יכול להגרם נזק ממשי בטווח הארוך
תודה ניסו.
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
01:32 30.01.09
ניסו שלום

לעניות דעתי אין שום סיבה לנזק לטווח רחוק.

בברכה
 
ע.ב.
16:53 27.01.09
שלום,
בדיקה שנעשתה לי נמצאה תקינה למעט -

an ectasia of the left vertebral artery is noted mildly compressing the anterior aspect of the medullar

מה זה אומר? האם עלי לעשות משהו?
תודה רבה,
עומרי
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
01:30 30.01.09
עומרי שלום
מה היה סיבת הבדיקה?

על פניו אין כל משמעות לתשובת הפענוח .

התשובה -בסה"כ מתארת וריאציה של צורה אנטומית אשר אין כל משמעות.

בברכה
רצאתי לומר לך לאחר 4 חודשים של ללא אישור לניתוח אגב בגלל בעיה באוזן לפני כמה לימים קיבלתי אישור לניתוח אורטופדי ברגל ארדמה מלאה האישור איה מי נוירוכירוגיה זוכר ששאלתי אותך לגבי אישור הנתוח אז אני חוזר ומספר לך שהעוד כחודש אני ניכנס לניתוח אורטופדי ספסוף הכול ניגמר חוץ מי כעבים באוזן ימין
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:24 30.01.09
שאלה בעקבות בירור על זהום בא אוזן עברתי בדיקה אםערי מוח גילו לי בבדיקה מנגיומה מיקרי קטן באזור פריאטלי משמאל בשלב זה מומלץ על מעקב בלבד בדקת אםערי מוח בין 4 לה 6 חודשים . למה לאחר כול אבדיקות שהעברתי עד אחשב כולל אםערי כואבת כול אוזן מיבפנים נורה אני מפחד שלא קורא לי משהוא בטוח אוזן ולא גם דוגר לי בפנים דוקטור אני לא יודעה מלעשות אם אוזן שלי אנה ענה לי בבקשה אם אפשר דחוף
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:23 30.01.09
לדעתי כאב האוזן אינו קשור למנינגיומה, אנא פנה לרופא א.א.ג.
 
מיכי
23:12 27.01.09
בשל כאבי ראש ביצעתי לאחרונה צינטור מח. המצנטר אמר לי שהכל תקין לאחר הפרוצידורה, אך במכתב השחרור צוין: " fetal P Com A"
אשמח לקבל הסבר לממצא הזה.

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:03 28.01.09
מדובר בוריאנט של עורקי המח שלדעתי חסר חשיבת לגביך.
 
קרן
11:56 28.01.09
אני בת 33 אמא לשני ילדים ועוד אחד בדרך, בריאה.
בעברי סבלתי דימום סאב ארכנואידאלי, נמצא AVM באונה אוקסיפיטלית ימנית, אשר טופל באמבוליזציה (אצל ד"ר ברנסטין בניו יורק), גאמא נייף (אצל ד"ר סטייינר בוירג'יניה) ולבסוף ניתוח (אצל ד"ר ספקטור בהדסה עין כרם).
אינני סובלת מבעיות או חסכים נויירולוגיים, מלבד פגיעה קלה בשדה הראיה.
בעבר כששאלתי את רופאי האם הבעיה עשויה להיות גנטית, נאמר לי שהמום הינו מולד אך לא גנטי.
לאחרונה ערכתי חיפוש בגוגל ונמצאה תסמונת שנקראת HHT שבה יש AVM המופיע על רקע גנטי.
האם עלי לדאוג ולבדוק את ילדי?
לציין, לא הופיעו מקרים נוספים של AVM במשפחתי.

בברכה, קרן
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:01 28.01.09
במידה ואת המיקרה היחיד במשפחתך לדעתי לא הייתי ממליץ על ברור של שאר המשפחה.
 
פלוני
14:03 28.01.09
אובחן אצלי בצלום סי טי מלפורמציה פרונטלית ימנית מוחית טופלה ע"י אימפולזציה ונסגר חלק גדול ממנה אולם נשאר חלק ממנה ללא סגירה( בוצע שתי פרוצדורות) .

האם לאור הנתונים לעיל כדאי להמשיך בטיפול .?

האם הסכנה לדימום חלפה ?

לטיפולך
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:00 28.01.09
יש חשיבות רבה לגודל המלפורמציה, מיקומה ומהירות זרימת הדם בה. הטיפול במלפורנמיות עורקיות ורידיות הוא בדר"כ טיפול משולב הכולל טיפול אנדוווסקולרי, טיפול בקרינה ממוקדת ולעיתים בניתוח.
במידת האפשר עדיף להגיע לסתימה מלאה של המלפורמציה.
רופאים המומחים בתחום הם פרופ' כהן מהדסה ודר' בקון משיבא.
 
אבי
15:31 27.01.09
לד"ר יצחיאק שלום רב !!

לבתי בת 4 יש הידרוצפלוס. ( הושם לה שנט המנקז את הנוזל החוט שידרתי אל תוך חלל הבטן )נולדה עם דימום חוץ מוחי מתחת לקרקפת , ומעל עצם הגולגולת .

לדעתי ולדעת אישתי , ההידרוצפלוס הוא כתוצאה מליקוי בלידה של הצוות המטפל .

מקריאת כתבות בנושא זה ( הידרוצפלוס ) הבנתי כי דימום גורם ו/או יכול לגרום להידרוצפלוס , למרות שברוב המקרים הוא מולד. האם דימום ( בכול סוגיו )ובפרט חוץ מוחי מתחת לציפוי הקרקפת יכול לגרום להידרוצפלוס ? או רק דימום תוך מוחי גורם להידרוצפלוס...?

לתשובתך אודה !

אבי
שלום רב בני עבר תאונת דרכים לפני כשנה וחצי שכללה פגיעת ראש עם אובדן הכרה של חצי שעה בערך בממצאי ההדמיה בקבלתו לבית החולים אובחנו קונטוזיות פרונטליות ופריאטליות משמאל דימום בחדר השמאלי ושלישי ומוקדים היפרדנסיים זעירים בגרעיני הבסיס מימין ופרונטלי משמאל המתאימים לDAI ובבדיקה מאוחרת יותר כעבור שנה בבדיקת MRI נאמר מוקדי דימום ישנים מפוזרים בשני ההמיספרות יכולים להתאים לDAI .
שאלותי הם: האם DAI יכול להיות למרות אובדן ההכרה הקצר (30 דקות)?
מהי פגיעה קרניוצרברלית קשה?
ומה אופי הפגיעה התפקודית כמובן?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
04:44 24.01.09
DAI הוא כותרת שמכילה מגוון רחב של מצבים. החל בפגיעה שאינה גורמת לחסר נוירולוגי וכלה בבפגיעות קשות הגורמות לחוסר הכרה ממושך ולחסרים נוירולוגיים משמעותיים.
.
 
אהרון
15:07 25.01.09
תודה על התשובה אבל לא ענית לי על כל השאלות אודה לך על התיחסותך.
 
דליה
18:48 23.01.09
האם יש סיכון בטיפולי שיניים הכוללים עקירות ותותבות (לא שתלים) אצל אדם באמצע שנות החמישים שנחבל בראש בתאונת דרכים לפני 7 חודשים.ונותח פעמיים ,נכון להיום הוא ללא תרופות חוץ מכולסטרול,לא היו לו פירכוסים ,הוא קצת אנמי ,המוגלובין בסביבות 12 ,כדוריות לבנות קצת מעל הנורמה .סך הכל הוא מתפקד ולא מתלונן על כאב כלשהו.הרופא לפני 3 חודשים אמר שיתכן שבעתיד יצטרך שאנט אך כרגע אין סמנים של הידרוצפלוס.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
04:40 24.01.09
איני מכיר את המיקרה לך אך נראה לי שאם מצבך יציב בחודשים האחרונים, אין החמרה של כאבי ראש או הידרדרות נוירולוגית אז אין סכנה בטיפול שיניים.
 
יניב
23:15 17.01.09
שלום.

מה הסיבות שיכולות לגרום לקורטקס מעובה בכלל ובפרט:
האם קורטקס מעובה בהכרח מראה על מום מלידה?
האם חום גבוה או דלקת קרום המוח יכולים לגרום לקורטקס מעובה?.



"תהודה מגנטית למח והיפוקופוס.
הבדיקה בוצעה בסדרות TI.T2.FLAIR.DWI כולל סדרות מאונכות לאונות הטמפוראליות.

מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה.
מודגם אות מוגבר בקורטקס בחלק האחורי של האונה הטמפוראלית וסביב הפיסורה הסלביאנית, הקורטקס מעובה. אין עדות להאדרה פתולוגית אך ב-T1 האיזור נראה היפואינטנסי, באבחנה מבדלת תהליך תופס מקום עם ממהירות נמוכה אך גם תגובה לפירכוס, רצויה קורלציה לבדיקות קודמות באם נעשו.
אין עדות לתהליכים נוספים.
אין עדות לאותות ריגים נוספים.
אין עדות למלפורמציה מבנית.

לסיכום-
איזור אות מוגבר קורטיקלי טמפוראלי אחורי משמאל להמשך בירור ודיון משותף"
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:39 19.01.09
כמו שכתוב בתשובה עיבוי הקורטקס יכול עקב תהליך גידולי או בתגובה לפרכוס. יש צורך לשמוע את הסיפור הקליני, לבדוק את החולה וההדמיה ואם יש הדמיה קודמת אז להשוות אליה.
 
יניב
00:57 20.01.09
כתבת:

"...עיבוי הקורטקס יכול עקב תהליך גידולי או בתגובה לפרכוס."

האם אני מבין נכון מתוצאות הבדיקה:

שקורטס מעובה הוא רק תוצאה של תהליך גידולי או פרכוס, ולא קורטס מעובה הוא הגורם לפרכוס?.

(אין בדיקות קודמות שלMRIׂ)

תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
08:39 21.01.09
יש סיבות רבות לקורטקס מעובה, ההתפלפלויות לא חשובות, גש לרופא שיבדוק אותך ואת הצילומים.
בהצלחה.
 
לאה
17:43 18.01.09
שלום,

בת 40, שוקלת כ-90 ק"ג
לפני כ-8 חודשים חשתי בפצע פנימי באוזן שמאל, לאחר שלחצתי על הפצע חשתי כאב ראש בצד שמאל. הכאבים נמשכו כחודש ולאחר שאובחנה בצקת בעיניים, נשלחתי לביצוע CT (יצא תקין) וניקור מותני- התברר שאני סובלת מ-PTC (לא ברור האם היה קשר לפצע באוזן). כחצי שנה לקחתי כדורי אורמוקס וביצעתי מספר פעמים בדיקת שדה ראיה (הראיה שלי טובה וללא שינוי). לאחר הפסקת הכדורים החלו לי תופעות של הרדמות הפנים בצד שמאל + רגישות וכאב בצד שמאל של הראש. במהלך כל התקופה בבדיקות הדם CRP+שקיעת דם היו כפולים מהמקסימום. לפני כשבועיים נשלחתי לבדיקת MRI שאלה תוצואתיה: "אין רואים עדות לתהליך תופס מקום, כיארי או הידרוצפלוס. אין רואים הפרעה למרקם המוחי. הדגשת הנוזל הפרי אופטי וקונפיגורציה של סלה ריקה חלקית, בקורלציה ל-PTC. ציסטה פינאלית קטנה".
אודה אם תפרש ל את השורה שמתייחסת ל-PTC, וכן מה זה ציסטה פינאלית (מה מיקומה?).

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:44 19.01.09
PTC הוא מצב בו הלחץ התוך גולגלתי מוגבר, בבדיקת MRI רואים שאין סיבה אחרת (כגון גידול, חסימה ורידית) ללחץ המוגבר ורואים הדגשה של נוזל השידרה סביב עצב הראיה.
יש להקפיד על מעקב וטיפול על מנת להימנע מנזק לעצבי הראיה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  60  61  62  63  64  65  66  67  68  ...  78  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש