בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 64

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
לד"ר שלום
האם ביצוע סי טי ראש הרבה פעמים יכול לסכן אותי בעתיד?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:57 17.12.08
התשובה תלויה בגילך ובכמות צילומי ה-CT שעברת. אם אתה מבוגר שעבר CT פעמים בודדות אז קרוב לודאי שאין בכך סיכון משמעותי.
צילןמי סיטי ראש מסבנות אותי בעתיד ?
מודה לך על תשובתך המהירה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:28 18.12.08
אני מניח כי הרופא ששולח אותך לבדיקות חוזרות שוקל היטב את הצורך והתועלת המופקת מהן. בדר"כ כשעושים בדיקות אלו התועלת בהן גבוהה לעין שיעור מהסכנה בהן במיוחד לחולה בן 40. בגיל זה הסכנה לחולות עקב בדיקת CT נמוכה מאוד.
 
דקלה
20:42 18.12.08
שלום
לאחרונה אני חשה מדי פעם התכווצויות בקודקוד (אני בריאה ולא נוטלת שום תרופות) מה יכולה להיות הסיבה?

תודה
דקלה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:46 18.12.08
אין לי הסבר לתלונותייך. לדעתי כמו שההתכוציות הופיעו כך הן תחלופנה. אם לא תחלופנה אנא פני לרופאך על מנת שיקבל אנמנזה מפורטת יותר ויבדוק את קרקפתך.
שלום לד"ר אייל,
אני בן 36 ובריא בדרך כלל. לפני עשר שנים עברתי ניתוח קרניוטומי בשני מוקדים בגולגלת (בעקבות ממצא אגבי שהתגלה ב-C.T שעשיתי לסינוסים) אחד מהם בגודל 4*5. לאחר מעשה התקבלו התוצאות מהביופסיה שזה לא היה גידול שפיר כפי שחששו הרופאים אלא בסה"כ שבבי עצם כהים.
בקיצור, לאחר מעשה התברר שעברתי ניתוח (ומסלול יסורים...)מיותר, ומאז לא היה צורך שאהיה בשום מעקב.

שאלתי, האם לעצם הימצאותה של עצם מלאכותית בחלקים נרחבים בגולגולת עלולה להיות איזושהי השפעה שלילית לטווח הרחוק? וא"כ מהי?
והאם לעובדה שעברתי אז (לפני הניתוח ואחריו)במשך תקופה קצרה ארבעה!!! סי טי ראש,וספגתי כמות גדולה של קרינה מצריכה אותי להיות באיזה שהוא מעקב?

לתשובתך אודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:41 16.12.08
נגעים בגולגולת יכולים להיות חשודים לתהליכים משניים (גרורות) ולכן לדעתי גם היום היית עובר את אותו מסלול יסורים. אני שמח שבסופו של דבר התוצאות משמחות.
לשאלותיך: הצורך בהמשך המעקב תלוי בסוג המשתל שהתקינו לך. הבעיות העיקריות שיכולות להתפתח הן זיהום בפצע הניתוח (ככל שאתה מתרחק מהניתוח השכיחות יורדת) ותזוזה של המשתל. צמד בעיות אלו אינן דורשות מעקב אך אם הן יופיעו יש לפנות לרופא המנתח.
העובדה שעברת מס' CT ראש אינה מסכנת באופן משמעותי ואינה דורשת מעקב.
 
דליה
09:14 13.12.08
באתר של SUNNYBROOK יש רופא בשם OLEH ANTONYSHYN מה דעתך?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:17 13.12.08
אני לא מכיר את הרופא ותחומי התמחותו, אני כן יודע שמדובר במרכז שעוסק בטראומה.
נסי לאתר את דר' ערן רגב שעושה ימים אלה בטורונטו ואולי הוא ידע יותר. אולי ניתן למצוא את הדואר האלקטרוני שלו באתר של הדסה תחת המחלקה לכירורגיה של פה ולסת.
 
דליה
13:09 13.12.08
 
רוית
13:39 12.12.08
שלום רב,
לאימי קורה פעמים רבות שמתכווצות לה הרגליים בלילה והיא צועקת מכאבים. שאלתי היא: למה מתכווצות הרגליים בלילה? (התכווצות שרירים) האם זו תופעה נוירולוגית?
תודה רבה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:36 12.12.08
אנא פני לפנימאי טוב או לנוירולוג
 
דליה
21:47 06.12.08
התרשמתי מהכנות שבה אתה ממליץ לאנשים ועל כן אני פונה אליך בשאלה שלא בטוח שהיא קשורה לפורום:
אני מחפשת מנתח מומחה עולמי עבור אחי צריך ניתוח ארובת העין ועצם הלסת בעקבות תאונת דרכים שקרתה לפני חצי שנה וניתחו אז את ראשו אך את השיחזור לא עשו .
 
ד''ר אייל יצחיאק  
04:38 07.12.08
את צריכה מנתח שמתעסק בפלסטיקה של עצמות פנים, בארץ בדר"כ מטפלים בתחום זה מנתחי פה ולסת בחו"ל לעיתים נוירוכירורגים ולעיתים פלסטיקאים. לצערי איני מכיר מומחה עולמי בתחום זה. הייתי מנסה להתיעץ עם מנתחי פה ולסת ישראלים. לדעתי אם התיקון לא נעשה מייד סביב החבלה נוצר קושי רב לתקן משום שהשברים התאחו בצורה לא אופטימלית.
אנסה לברר ואם אמצא מידע נוסף אוסיף לתשובתי.
 
דליה
07:10 07.12.08
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:58 09.12.08
בארץ כדאי להתייעץ עם דר' רגב ו/או דר' כספי מהדסה לגבי חו"ל אני מנסה לברר אך עדיין אין לי תשובה.
הרבה תודות
שלום,
עברתי ניתוח ראש בשבוע שעבר (יום ב') יש לי מס' שאלות שמטרידות אותי:
1. לאחר הניתו החלו להופיע כאבים בצוואר - כאב של צוואר תפוס, כנראה בגלל זווית השינה עם הראש. האם צריך להבדק? האם אפשרי לקחת תרופה כלשהי למניעת הכאב?
2. הסרתי את התחבושת וישנה אדמומיות קלה באזור התפרים. שטפתי את הראש פעם אחת בלבד מאז הניתוח ועם מים בלבד , מחשש לכאבים באזור. האם עלי לנקות יותר את האזור? האם יש צורך לבדוק את האדמומיות?
3. היתה לי אינפוזיה ביד ומאז הוצאתה מופיע סימן כחול באזור האמה וכאבים חלשים ביד. שוב האם מצרך בדיקה?

תודה מראש
שולי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:56 09.12.08
קרוב לודאי שאכן כאב הצואר נגרם כתוצאה מהתנוחה בזמן הניתוח, שהאדמומיות בפצע היא שגרתית וששטף הדם ביד הוא בתהליך של ספיגה, אבל אם יש החמרה באחת מהתלונות הייתי פונה לרופא המנתח בהקדם.
 
מרי
16:06 08.12.08
שלום אני במעקב 6 שנים - אבקש לדעת מה כדאי לי לעשות - מצורפת תשובת MRI מלפני שבוע
* תהליך תופס מקום טמפוראלי של כ- 1.4* 1.7 ס"מ ללא האדרה משמעותית ללא הפרעה בדיפוזיה וללא שינוי מבדיקה קודמת לחץ מינימאלי על הקרן הטמפוראלית של החדר הלטראלי הימניץ שאר החומר האפור והלבן תקין – סיכום : תהליך תופס מקום- ייתכן גליומה מדרגת ממאירות נמוכה ללא כל שינוי מבדיקה קודמת.
ברצוני לציין שהגול בבדיקה קודמת היה 14*15 מ"מ
אבקש דעה (תור שנקבע לי לניורוכירורג לעוד 4 חודשים ) - מה לעשות
בכבוד רב,
מרי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
16:47 08.12.08
קשה לחוות דעה בלי לראות את הבדיקה, חשוב מאוד מיקום התהליך בתוך האונה הטמפורלית על מנת לשקול את הטיפול המתאים.
יש לשקול בין המשך מעקב רנטגני, ביצוע ביופסיה או כריתה של התהליך.
את מוזמנת למרפאתי, אני מבטיח שהתור קצר מארבעה חודשים.
 
מרי
17:46 08.12.08
באחד הבדיקות הקודמות מופיע תהליך בעל אופי ציסטי בקדמת האונה הטמפולרית התחתונה . ללא קשר עם מערכת החדרים מצוי רובו ככולו בחומר הלבן הממצא בעל סינגל גבוה ב- flair מלפני 3 שנים
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:53 09.12.08
כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, כדאי שאראה את הבדיקות לפני שאמליץ.
לד"ר שלום
היום קיבלתי תשובת ct מוח כתוב בה כדלקמן :-

small traumatic aneurysm בענף קורטיקלי קדמי של aca שמאלית כמתואר.
- שבר ללא איחויבגג האורביטה שמאלית עם מלאות נוזלית בתוכו שייכות לקרום המוח- קרוכ לוודאי מדובר ב leptomeningeal cyst .
מה הכוונה בפיענוח הנ"ל ומה אתה ממליץ לעשות בנדון ?
האם ההבחנה הנ"ל מסוכנת ומדאיגה ?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:06 07.12.08
לדעתי עליך להיבדק ע"י רופא שעיסוקו נוירורדיולוגיה פולשנית משום שאם אכן מדובר במפרצת טראומטית יש לשקול צינתור אבחנתי ואולי אף טיפולי על מנת לסגור את המפרצת. לגבי שאר תוצאות הבדיקה קשה לי להבין למה הכונה ולדעתי יש לפנות לנוירוכירורג על מנת שיבחן את הבדיקה וימליץ על המשך מעקב ו/או טיפול.
שלום.

ביצעתי לראשונה בדיקת MRI בעקבות מחלת האפילפסיה שממנה אני סובל (התקפים קטנים וגדולים).
ביצעתי בעבר בדיקות EEG ו CT תקינות.

אבקש לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה בכלל ובפרט האם יש עדות\סבירות לפגיעה במוח עקב חום גבוה
תודה.

"תהודה מגנטית למח והיפוקופוס.
הבדיקה בוצעה בסדרות TI.T2.FLAIR.DWI כולל סדרות מאונכות לאונות הטמפוראליות.

מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה.
מודגם אות מוגבר בקורטקס בחלק האחורי של האונה הטמפוראלית וסביב הפיסורה הסלביאנית, הקורטקס מעובה. אין עדות להאדרה פתולוגית אך ב-T1 האיזור נראה היפואינטנסי, באבחנה מבדלת תהליך תופס מקום עם ממהירות נמוכה אך גם תגובה לפירכוס, רצויה קורלציה לבדיקות קודמות באם נעשו.
אין עדות לתהליכים נוספים.
אין עדות לאותות ריגים נוספים.
אין עדות למלפורמציה מבנית.

לסיכום-
איזור אות מוגבר קורטיקלי טמפוראלי אחורי משמאל להמשך בירור ודיון משותף"
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:47 06.12.08
קשה להגיב על סמך תשובה כתובה יש צורך לראות את הבדיקה עצמה ולשקול הוספ בדיקה נוספת כגון MRS (סוג של MRI) או ביצוע בדיקת MRI נוספת כעבור מרווח זמן. אך כפי שצינתי יש לראות את הבדיקה בשלב ראשון.
 
אביבית
03:33 06.12.08
שלום רב,

רציתי לקבל המלצה אצל מי לעבור את הניתוח להסרת גידול אקוסטיק נוירומה בארץ ואצל מי בעולם. מה ידוע לך על סמימג'יד מהנובר גרמניה? האם הוא עדיין מבצע ניתוחים או שהוא מבוגר מדי?

תודה,
אביבית
 
ד''ר אייל יצחיאק  
10:08 06.12.08
דר' ספקטור מהדסה הוא הכתובת.
 
אביבית
13:55 06.12.08
תודה. מה לגבי ד"ר מרגלית מאיכילוב וסמימג'יד מגרמניה?
תודה!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
16:44 06.12.08
כולם מעולים.
שאלת על מי אני ממליץ וקיבלת תשובה.
 
אביבית
18:16 06.12.08
 
דליה
17:58 05.12.08
אדם נותח לפני 4 חודשים בראשו.היתה ביקורת לפני חודשיים אצל המנתח ואז הוא קבע ביקורת נוספת בעוד שנה האם זה מקובל?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:10 05.12.08
קביעת מועדי הביקורת תלויה בסוג הניתוח ובהעדפת המנתח.
 
אורית
01:29 05.12.08
לפני שבוע שוחררתי מבית החולים לאחר שהייתי מחוברת 72 שעות ל ICP מוניטורי בעקבות פסאודו טומר צרברי.
במהלך הימים בהם הייתי מחוברת ל ICP דלף הנוזל השדרתי ממקום חיבור הצינורית, ולאחר 48 שעות ביצעו תפר על מנת לעצור את הדליפה
בשבוע שחלף מאז שחרורי אני מרגישה עייפה מאוד, ולמרות שאני דואגת לישון שעות רבות יותר, זה לא משנה את העובדה שלמחרת אני מרגישה "סחוטה" ומותשת. גם מבחינת ראיה אני מרגישה טיפה פחות מפוקסת - ולא מצליחה להתרכז בקלות בכתוב או בעצמים קרובים.
בנוסף, באזור התפר ישנו גירוד בלתי פוסק ואזור קטן שהוא כמו "רדום", אני מרגישה את אצבעי נעה עליו - אבל רק דרך האצבע, האזור עצמו חסר תחושה.
בעיקרון אני מבינה שהגוף עבר "טראומה" מסוימת, ועל כן ישנה סיבה הגיונית לתופעות הלוואי שציינתי. הסיבה שאני חוששת ושואלת לגביהן, היא כי עברתי ICP מוניטורי בעבר, ולא חשתי אף אחת מהתופעות הללו.
האם יש סיבה לדאגה כלשהי?
תודה רבה
לבנת
 
ד''ר אייל יצחיאק  
03:20 05.12.08
לדעתי בשלב זה אין מקום לדאגה, המתיני מספר ימים ןאם התלונות לא יחלפו, פני לרופא שעוקב אחריך.
 
קובי
15:36 03.12.08
לאמי בת 81 ארע אירוע מוחי קל לפני כשנה וחצי לאחריו היא חשה חוסר תחושה באצבעות הרגל, באצבעות היד ובשפה התחתונה (באותו צד), חוסר התחושה נותר מאז ועד היום. מאז היא מטופלת בתרופות להורדת לחץ דם (גם קודם קבלה) ובאספירין. לחץ הדם לרוב תקין, 130/80, ולעתים ברגעים של לחץ הוא עולה ל-160/90. לפני כשבוע חשה שוב תחושה של נימול וחוסר תחושה באותם מקומות והיא טוענת שחוותה שוב אירוע מוחי קל. מה עלינו לעשות ? תודה רבה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:20 03.12.08
עליכם לפנות לנוירולוג המטפל בשבץ.
דר' לקר מהדסה עין כרם הוא כתובת מצוינת.
בהצלחה
 
גל
18:29 27.11.08
א.נ שלום.
אני בן 28 ויש לי כאבי ראש עזים עד הקאות ובחילות טשטושים בראיה ולעיתים רחוקות מאוד גם נרדמים לי אזורים בראש.
ברצוני ולציין שאני ישן בערך 7-5 שעות בלילה.
אני הפסקתי להתאמן מלפני 4 שנים ועליתי במשקל אני שוקל 105 ק"ג גובה 177(הייתי מתאמן 4 שעות ביום לפני זה הייתי שוקל כ-82 ק"ג)..
הלכתי לנירולוג הוא שלח אותי לבדיקת עניים ו CT מח.
ביצעתי את הבדיקה בעיין ולא נמצתא שום דבר חריג (אין לחץ ואין נוזלים...).
ביצעתי CT עם חומר ניגודי תוך ורידי.
התוצאות:
אין לראות ממצא מוקדי,סימני אפקט מסה או דימום מוחי.
מודגם DVA באונה הפרונטלית שמאל.
חדרי מוח תיקניים בגודלם ובמקומם סימטריים.
חריצים וציסטרנות תקינים.
קו אמצע שמור.
מבנה גרמי רגיל.
מערות הפנים מאווררות היטב.
מרכיבי העצמות הטמפורליות שמורים.
סליחה שאני כותב יותר מידי זה קצת מדאיג ויש לי תור לרופא רק בעוד 4 שבועות.
ברצוני לדעת 1.מה אומרות התוצאות?
2.מה שמדאיג אותי זה מודגם DVA מה זה?
3.מה ואיך אני צריך לעשות בשביל להפסיק את כאבי הראש?
4.האם הפסקת האימונים וחוסר שעותך שינה גרמו לי לכאבי ראש?

תודה מראש
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
09:52 30.11.08
גל שלום

פענוח CT הינו תקין.

DVA הינו ממצא שפיר,אשר מעיד על וריאציה של מערכת הורידית של המח,אשר אינו בעל משמעות ואינו מסביר את תלונתיך.
ממליץ להמשיך מעקב אצל נוירולוג,וחזרה לאורח חיים פעיל כמקודם.

בברכה
 
הדר
14:36 01.12.08
ארבעה שבועות לאחר ניתוח להוצאת מנגיומה. התפרים הוצאו לפני כשלושה שבועות. התפר נבדק ע"י נוירכירוג וכן מספר פעמים ע"יי אחות קופ"ח ונראה כי הכל תקין ואין כל עדות לדלקת. בינתיים השיער החל לצמוח. שאלתי היא: האם מותר כבר כעת לצבוע את השיער או שיש להמתין זמן נוסף. לתשובתך אודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:18 01.12.08
אני ממליץ בדרף כלל לחכות שלושה חודשים וגם אז לצבוע בצבע ללא אמוניה.
 
שרית
08:40 01.12.08
תודה רבה לתשובתך המהירה
 
אורית
00:16 20.11.08
שלום!
מצמצמת את הכתוב רק למשפטים עם ה"לא תקין":
"תהליך בעל האדרה הומוגנית צמוד לספנואיד סביב ל-אנט קלינואיד מימין במידות כ- 2.7-2.8-3 ס"מ עם זנב דורלי הנמשך מדיאלית צמוד לדיאפרגמה סלה, אינפריורית בהיקף האונה הטמפורלית, ואחורית צמוד לדורה בריקף הסנוס הקוורנוזי ומקל'ס כב. התהליך גורם לדחיקה של MCA ימני אשר עובר בשוליים העליונים שלו כלפי מעלה. קיימת הסטה מסוימת כלפי מעלה של אספקט ימני של הכיאזמה. מעבר קרניו צרביקלי: טונסילים צרבלרים בעמדה גבולית. ללא עדות לשינויי אות ניכרים ברקמת המוח בהיקף התהליך. ." ועד שאגיע לרופא שלי - אודה להסבר, לדפ"א ולמידת הסיכונים. תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:59 20.11.08
נראה כי את סובלת מתהליך שפיר שמקורו בקרומים העוטפים את המח. יש בהחלט על מה לדון עם הרופא המטפל, גילך מצבך הבריאותי, קצב הגדילה של התהליך וכו' יעזרו לכוון לגבי אפשרות הטיפול המתאימה.
תודה ד"ר. התוכל להדריכני לאיזה כוון במדיה ונרצה חוו"ד נוספת :תחום התמחות, רופא, בי"ח או מה שאפשר כדי שאוכל להתקדם?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:30 20.11.08
דר' סרגיי ספקטור בהדסה עין כרם הוא כתובת מצויינת.
 
אורית
00:48 29.11.08
תודה ד"ר.
אכן הגעתי לד"ר ספקטור ולד"ר מרגלית. שניהם הצביעו שקיימת האפשרות למעקב ל3-6 חודשים, אך המליצו על נתוח כשלב הראשון והמועדף. אם זאת הובהרו לי גם כל הסכנות שבנתוח לרבות האפשרות שאולי לא יוציאו את כל הגידול עקב קרבתו לעורק הראשי ולעצב הראיה. ואז יהיה צורך בסדרת הקרנות למה שישאר. אני בדילמה: אם יידרשו ממילא הקרנות ליד המבנים הרגישים אז לשם מה כל הניתוח. האם יש בעולם אפשרות לבצע את ההקרנה בלי לנתח על גידול של כ- 3X3X3? (קראתי בפורום על טיפול בארה"ב לגודל 3.9) האם אין מצב שהשארית עלולה להמשיך לגדול לכוון היותר רגיש ?(היום במרחק 1 מ"מ מעצב הראיה). האם הסיכונים של הניתוח אינם עולים על הסיכון של השארת הגידול במקום ללא טיפול? היום אין לי כל תסמינים. בקיצור אני אובדת עצות . ההחלטה תהא עלי - אך הזמן עובר..והפחד גובר -מה עושים.?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
16:27 30.11.08
לפי הבנתי את מצבך ובלי לראות את ההדמיה לדעתי יש לנתח בשלב ראשון ואם נשארת שארית להקרין בהקרנה ממוקדת (רדיוכירורגיה). תהליך שפיר בקוטר 3 ס"מ הינו גדול מדי להקרנה ולכן מומלץ להקטינו כמה שאפשר ואם נשארת שארית אז להקרין.
בהצלחה
 
אורית
20:55 30.11.08
לד"ר אייל יצחיאק - רוב תודה על ההסברים הברורים ועל התגובה המהירה. אורית
 
אני
19:16 30.11.08
שלום רב.
חברי עבר לפני מספר שבועות ניתוח בראש לאחר תאונה שעבר בקטנוע,הוא היה מורדם שבוע ימים היה שבר בגולגולת ודימום פנימי. וב"ה התעורר ועבר לשיקום,כרגע הוא מתפקד רגיל עושה הכל לבד אין לו שום פגיעות בגוף מלבד הפגיעה בראש הזיכרון שלו טוב הוא זוכר כמעט הכל חוץ מיום התאונה ולפעמים קורה שהוא אינו זוכר דברים לטווח הקצר אך זה באמת לא קורה הרבה.שאלתי היא כזאת לפני התאונה הוא היה בנאדם מופנם שקט שלא היה מדבר הרבה ואחרי התאונה זה ממש נהיה הפוך הוא מדבר המון,לפעמים הוא אינו קולט אם רצניים איתו או צוחקים איתו הוא נהיה ממש חסר טקט מסוגל לפלוט דברים בלי לשים לב ויש לו לפעמים התנהגות ילדותית ולא מובנת.האם זו תופעה נורמלית הוא יחזור להיות כמו שהיה או שאינך יכול לענות לי בלי לקבל פרטים נוספים עליו?
אני נורא מודאגת מהעניין.
אשמח לתשובה
תודה מראש!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:42 30.11.08
התאור שאת נותנת הוא בהחלט יכול להיות. קשה לנבא מה יוליד יום. רק עם הזמן נוכל להעריך מה יהיה הנזק הקבוע ומה ישתקם.
 
ערן
19:42 18.11.08
שלום,
בבדיקת MRI נמצא: המוח הינו בטווח התקין ומודגם בו DVA קטן בצרבלום מימין.
למה הכוונה DVA
היכן נמצא בצרבלום ומה תפקידו
תודה
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
20:38 18.11.08
\ערן שלום

DVA הינו עיוות של כלי דם ורידי,ואינו בעל משמעות פתולוגית.
הצרבלום הינו המח הקטן (אחח משתי אונות) אחראי על קורדינציה בין היתר.

בברכה
 
ערן
12:51 20.11.08
שלום ,
תודה על התגובה המהירה.
לפני כ 8 חודשים מצאו לי גידול בבסיס הגולגלת בגודל 2 ס"מ, וכנראה אכל כ 1-3 מהקליבוס.
לאחר 2 ביופסיות לא הגיעו הרופאים להבחנה,אין להם מושג מהי הרקמה שנמצאה.
התייעצנו עם מספר רופאים במגוון בתי חולים בארץ, אך ללא פתולוגיה לא ניתן לדעת.
האם הממצא - DVA יכול להיות קשור?
שלום
האם אוכל לקבל תשובה לשאלה לעיל?
תודה
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
21:18 25.11.08
ערן שלום

ממצא זה אינו קשור לתהליך שנמצא בבסיס הגולגולת .

בהצלחה
רפואה שלמה.

 
ערן
23:01 25.11.08
 
ליהי
16:17 30.11.08
שלום רב,
מה הגורמים לאירוע מוחי בגיל צעיר, למשל 35? תודה רבה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
16:28 30.11.08
הגורמים הם רבים החל ממחלות עורקים וכלה במצבים של קרישת יתר.
נושאים מסוג זה נידונים ביתר פרוט בפורום לנוירולוגיה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  60  61  62  63  64  65  66  67  68  ...  76  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש