בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 64

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
 
יעל
09:56 03.03.08
אני בת 43, לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת AVM (פלונטר של כלי דם שהתגלה במקרה באמצעות בדיקת MRI. נולדתי עם זה) בקדמת המוח. שאלתי היא האם בעקבות כך קיימת מניעה
לטוס.
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
00:25 04.03.08
יעל שלום.

אין מניעה לטוס.

ד"ר ג'קסון
 
קובי
19:23 15.02.09
היי גם אני בדרך לעבור ניתוח כזה מה את ממליצה לי?
 
פלוני
20:11 14.02.09
לאחרונה אובחן אצלי מלפורמציה נרחבת עם כלי דם נרחבים המנקזים לסינוס הסיגטאלי העליון.ההזנה העורקית באה קרוב לוודאי מהmca .
יצוין שהמלפורמציה עורקית וורידית מוחית פרונטלית ימנית .
עברתי אימפוליזציה פעמיים . בפרוצודורה השנייה התעוררתי עם המפלגיה משמאל עקב דימום בראש הקאודה ולאורך חריץ לגירוס צינגולרי.
יצוין עוד שדווח על סגירת 85 אחוזים של המלפורמציה .
לאור האמור לעיל האם כדאי להמשיך בטיפול ובמיוחד שאני חרד לסיבוכים הכרוכים בכך?
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה .
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:39 14.02.09
התשובה תלויה במס, גורמים.
1. מיקום המלפורמציה, האם ניתן לנתח או לא.
2. גודל השארית, האם ניתן להקרין או לא.
3. האם ניתן לעשות אמבוליזציה לשארית או לא.
בכל מיקרה כדאי להתקדם בטיפול לפני שהמלפורמציה תגייס כלי דם נוספים ואתה תאבד את מה שהשגת בטיפולים.
בהצלחה
 
קובי
13:43 15.02.09
היי אני בתהליך לעבור כמה אימבוליזציות כדי להקטין avm והשאלה שלי לאחר שקרתי את שכתבתה האים מאז הדימום שעברת הישתפר מצבך ומהוא היום אגב אני יעבור את האימבוליזציות אצל דקטור בקון מה דעתך

 
פלוני
16:01 15.02.09
שלום קובי
אחרי הדימום עדיין סובל מהפרעות בהליכה חוסר שיווי משקל סחרחורות וכאבי ראש .

יצוין שהטיפול עברתי במרכז רפואי תל אביב במחלקה נוירוכירורגית אצל ד"ר מימון שהוא נוירורדיולוג מהטובים בארץ בתחום זה .
 
קובי
19:13 15.02.09
תודה תרגיש טוב ויש אומרים שגם אחרי דימום לוקח זמן אבל הסיכוים לחזור לעצמך במידה ואתה צעיר הם טובים
שלום לכולם
האם בארץ יש מרכזים שעושים ביופסיה באיזור גזע המוח?
מה הם הסיכונים העיקריים בביצוע ביופסיה באיזור זה?
תודה
מונה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
07:05 15.02.09
ביופסיה מגזע המח אינה פרוצדורה שכיחה עקב מיעוט האינדיקציות לבצע פרוצדורה כזו.
ניתן לפנות לדר' שושן מהדסה עין כרם.
בהצלחה
 
ריקי
15:44 13.02.09
שלום רב ,
בהמשך לתשובתך הנני כותב את מכלול התשובה של בדיקת MRI כדי לקבל ממך תשובה יותר מפורטת : הסריקה בוצעה בטכניקת SE,TSE,FLAIR,FFE,GE בשקלול T1,T2 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי כולל הזרקת גדוליניום (13 סמ"ק דוטרם). המעבר הקרניו-צרביקלי,גזע המוח, הגשר שמורים. מבנה נוזלי אקסטרה אקסיאלי בזוית הפונטו-צרבלרית משמאל. המוחון והזוית הפונטו-צרבלרית והגשר משמאל דחוקים ע"י המבנה הצסטי. מידותיו 41X19X27.5 מ"מ ממצא מתאים לציסטה ארכנואידאלית. העצבים 7 ו8 מתוחים בשל המבנה הציסטי. החדר הרביעי במיקום ומימדיו תקינים. בחתכים העל-טנטוריאליים מודגמים חדרי המוח והמרווחים התת-עכבישיים ללא סטיות. נגע מעוגל לטרלית ומתחת לקרן הטמפורלית מימין. הנגע אינו מוגדר היטב ובעל אות מוגבר בסדרת T2/FLAIR ואות נמוך בסדרת GE. ממצא דומה באונקוס של האונה הטמפורלית השמאלית. בנוסף לציין שהאונקוס היפרטרופי. בחתכים דקים בסדרת T1 הנגע הטמפורלי מימין מכיל מוקדים בעלי אות נמוך בתוכו. לאחר הזרקת גדוליניום שני הנגעים מקבלים האדרה עדינה. הנגע הגדול יותר משמאל מכיל גם צביעה של כלי דם עדינים החשודים למלפורמציה וסקולרית מסוג אנגיומה ורידית. בנוסף אות מוגבר בסדרת T2/FLAIR בתלמוס האחורי מימין. קטע הנגע כ-10 מ"מ. לאחר הזרקת גדוליניום קיימת האדרה נודולרית עדינה בחלק אחורי של הפונס מימין, בגרעין הבסיס ובחלק התחתון של גרעין הבסיס מימין וכן באינסולה משמאל.
בתגובה הקודמת נרשם לך הסיכום של הMRI , כמו כן כאשר הגעתי לבית החולים בלוטת התריס שלי לא היתה מאוזנת - האם יש קשר לעניין? לעניין שאלתך הקודמת לא הרגשתי דבר שכזה בעבר.
אודה לתשובתך המהירה, תודה.



 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:40 14.02.09
אין קשר לתפקוד בלוטת התריס.
לגבי השאר כמו שכתבתי יש צורך לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך. קשה לתת תשובה טובה בלי לראות את הצילומים.
 
ריקי
14:55 12.02.09
אבקש לקבל את תשובתכם לבדיקה שערכה אשתי אצמצם לסיכום בלבד :
1 מספר נגעים בשתי ההימספרות החשודים למפורמציות וסקולריות מסוג קברנומה , אניוגמה ורידית , וטלאנגיאקטזיה .
2 נגע בתלמוס מימין , מלפורמציה וסקולרית ? אחר? ממליץ בדיקה חוזרת עוד שלושה חודשים .
3 ציסטה ארכונואידלית בגומה האחורית משמאל .
4 גושים תת עוריים בקרקפת .

הסיבה שנעשתה בדיקת MRI בגלל שלפני שבועיים קמה האישה בבוקר ולא הרגישה את הרגל מצד ימין ונפלה חשבנו שזה כנראה בגלל שלא ישנה טוב על הצב בלילה היא הלכה לעבודה ושם גם לא הרגישה את היד ימין מיד ניגשה למר"מ ומשם לבית חולים .
בסי טי הרופאה המליצה לעשות MRI לציין שהיא לא הושפזה בבית החולים .

אודה לכם על תשובתכם
בברכה
עופר
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:50 12.02.09
יש חשיבות רבה לשמיעת הסיפור ממקור ראשון ולבדיקת ה-MRI, קשה לענות בלי לעשות זאת.
קרוב לודאי שהודגמו ב-MRI של אשתך מספר מלפורמציות מסוגים שונים, יש חשיבות רבה לדעת האם היה ארוע חשמלי ואם כן אם הוא חזר או אם היה ארוע של דמם. לגבי הנגעים הידועים: אנגיומה ורידית היא וריד גדול שמהווה חלק ממערכת הניקוז הורידית של המח ואינה דורשת טיפול או מעקב. גם טלאנקיקטזיה אינו דורש טיפול. לגבי הקברנומה יש חשיבות לסיפור הקליני ולמיקום הקברנומה, לעיתים מנתחים ולעיתים רק עוקבים. לגבי המלפורמציה הנוספת לא ברור סוגה ויתכן ויש צורך לבצע צנתור מוחי על מנת לאבחן אותה.
שלום רב ,
בהמשך לתשובתך הנני כותב את מכלול התשובה של בדיקת MRI כדי לקבל ממך תשובה יותר מפורטת : הסריקה בוצעה בטכניקת SE,TSE,FLAIR,FFE,GE בשקלול T1,T2 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי כולל הזרקת גדוליניום (13 סמ"ק דוטרם). המעבר הקרניו-צרביקלי,גזע המוח, הגשר שמורים. מבנה נוזלי אקסטרה אקסיאלי בזוית הפונטו-צרבלרית משמאל. המוחון והזוית הפונטו-צרבלרית והגשר משמאל דחוקים ע"י המבנה הצסטי. מידותיו 41X19X27.5 מ"מ ממצא מתאים לציסטה ארכנואידאלית. העצבים 7 ו8 מתוחים בשל המבנה הציסטי. החדר הרביעי במיקום ומימדיו תקינים. בחתכים העל-טנטוריאליים מודגמים חדרי המוח והמרווחים התת-עכבישיים ללא סטיות. נגע מעוגל לטרלית ומתחת לקרן הטמפורלית מימין. הנגע אינו מוגדר היטב ובעל אות מוגבר בסדרת T2/FLAIR ואות נמוך בסדרת GE. ממצא דומה באונקוס של האונה הטמפורלית השמאלית. בנוסף לציין שהאונקוס היפרטרופי. בחתכים דקים בסדרת T1 הנגע הטמפורלי מימין מכיל מוקדים בעלי אות נמוך בתוכו. לאחר הזרקת גדוליניום שני הנגעים מקבלים האדרה עדינה. הנגע הגדול יותר משמאל מכיל גם צביעה של כלי דם עדינים החשודים למלפורמציה וסקולרית מסוג אנגיומה ורידית. בנוסף אות מוגבר בסדרת T2/FLAIR בתלמוס האחורי מימין. קטע הנגע כ-10 מ"מ. לאחר הזרקת גדוליניום קיימת האדרה נודולרית עדינה בחלק אחורי של הפונס מימין, בגרעין הבסיס ובחלק התחתון של גרעין הבסיס מימין וכן באינסולה משמאל.
בתגובה הקודמת נרשם לך הסיכום של הMRI , כמו כן כאשר הגעתי לבית החולים בלוטת התריס שלי לא היתה מאוזנת - האם יש קשר לעניין? לעניין שאלתך הקודמת לא הרגשתי דבר שכזה בעבר.
אודה לתשובתך המהירה, תודה.
 
צופיה
15:04 30.01.09
ערכתי בדיקה עם חומר ניגודי ואני בת 70 וגילו לי נגע מעט היפרדנטי בקוקטר של 1.4 בחלק הגבוה והתת קורטיקלי באונה הפריטאלית משמאל בחלקה הקדמי,מוקפת בצקת וזוגנית.
צפיפות הנגע לפני ולאחר הזרקת חומר ניגודי לא משנתה ונשארהכ-33 יחידותhu
קיימת אטרופיה כללית קלה של המוח ושל המוחון.
אשמח לדעת מה פירוש כל הפרמטרים הנ"ל.
תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:28 30.01.09
קיימת אבחנה מבדלת רחבה ולכן יש צורך לראות את הבדיקה ואולי להשלים בדיקות נוספות.
אנא פני לנוירוכירורג בהקדם.
 
ריקי טהרני
15:48 11.02.09
שלום רב אבקש לדעת ממצאים לתשובת בדיקה:
להלן ממצאי בדיקת CT מוח בלי ועם הזרקת חומר ניגוד

שלום רב דוקטור נכבד, הבדיקה נעשתה לאדון כבן 73 שנים. אבקש לדעת את איבחונך, תודה רבה.

התוויה קלינית: בלבול שחלף.

ממצאים:
הודגם אוטם טרי בקפסולה אינטרנה ובהיפותלמוס מצד ימין.
כמו-כן, מספר אוטמים ישנים יותר בגרעינים הבאזלים גם מימין וגם משמאל.
חדרי המח סימטרים ומורחבים במקצת, כולל הרחבה קלה של חריצים וציסטרנות.
אין עדות לדימום.
אין עדות לתהליך תופס מקום.

התרשמות: אוטם טרי בקפסולה אינטרנה ובהיפוטלמוס מצד ימין.

בבקשה אבקש לדעת מה זה בלבול שחלף ממה זה נבע, ומה לעשות.
יש לציין - שבבדיקות דם שנעשו לפני כחודש וחצי ה- B12 מאוד מאוד נמוך - ומטופל כבר במספר זריקות של B12 .
תודה רבה מקרב לב מחכה לתשובתך.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:42 12.02.09
אנא פני לפורום לנוירולוגיה.
 
יניב
09:58 09.02.09
שלום.

למה הכונה שהרופא כותב:

"בדעתנו שהחולה סובל ממחלה קונסבולסיבית ממקור טמפורלי"

מה הגורמים לאפילפסיה מסוג הנ"ל?.

תודה.


 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:39 10.02.09
סיבות "נוירוכירורגיות" הן חלק מהגורמים למחלה פרכוסית. פנה לנוירולוג.
 
קובי
19:08 09.02.09
היי אני בן 33ליפני כעשר שנים היתגלה לי avm בצד ימין אחורי באזור השולט על הראייה בחלקה השמאלי בגודל 4 סמ הייתי אצל כל המומחים בעינין בארץ ובסוף היתקבלה החלטה להתחיל את הטיפול ולבצעה אמבוליזציה לסגירת חלק מהאזור. אצל דקטור בקון בתל השומר; יש לציין כל כל חיי הייתי ספורטאי ומעולם הavm שלי לא דימם ולכן אני מאוד מודאג מכך שהתהליך של הסגירה ישנה את מיבנה הAVM ואת זרימת הדם באזור; דאגה שניה היא על האימבוליזציה עצמה שמאוד מפחידה אותי שמא יקרה משהוא רע בטיפול עצמו מה דעתך בעינין ?והאם אני קיבלתי החלטה נכונה בעינין?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:38 10.02.09
לדעתי אין טעם להתעלם מהמלפורמציה וכדאי לטפל בה, אתה נמצא בידיים טובות. כל שאלה לגבי הטיפול והמלפורמציה הפרטית שלך כדאי שתדון בה עם דר בקון משום שהוא מכיר את פרטי המקרה שלך.
בהצלחה.
שלום

מזה מספר ימים יש לי לחצים רגעיים בראש. ההרגשה היא כאילו מישהו לוחץ לי על הגולגולת למשך מספר שניות ואח"כ מפסיק. הכי קרוב שאני יכולה להגדיר את זה זה כאב ראש שמגיע לתקופה קצרה מאד והולך.

זה התחיל כלחצים בחלק הראש האחורי וכעת זה מרגיש כלחץ משני צידי הראש במרכז.

התופעה הופיע כל מספר שעות ביום לפני כיומיים וכעת כל מספר דקות יש הרגשה כזו.

חוץ מאשר לחץ רגעי זה אני מרגישה טוב.

בסה"כ אני בריאה וזה מלחיץ למדי. האם אני צריכה לחכות שיעבור או בדחיפות להגיע לרופא מומחה או בית חולים?

תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:11 08.02.09
אנא פני לנוירולוג.
שלום לרופאים

יש לי בעייה בחוט השדרה התחתון, שאובחנה כארכנואודיטיס, הצטלקות עקב פגיעה של מוט מתכת ששמו לי בגב לאיחוי חוליות, והשתחרר ופגע בחוט השדרה, וכנראה גרם להצטלקות בחוט השדרה.

עקב כך אני סובל מכאבים כרוניים בכיפוף עם הקרנות לרגליים ולפלג גוף תחתון כבר שנים רבות.

מעבר לזה, אני מתפקד כרגיל.

רופא המשפחה ממליץ לי לעבור אצלו טיפול שנקרא מזותרפיה - שעיקרו זריקות תת עוריות של חומרים הומואופתיים באיזור שבו הייתה הפגיעה.

לדבריו, זה יכול להפחית את הדלקת. ואין סיכונים בשיטה.

אני רוצה לדעת האם שמעתם על השיטה הזאת בהקשר שתיארתי, האם ישנם הצלחות? האם יש סיכונים ידועים?

תודה מראש
שלמה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:09 07.02.09
כל טיפול שהוכח שאינו מזיק ושהוא מועיל באופן אוטומטי הופך לחלק מהרפואה הקונבנציונלית, כל טיפול שלא הוכח שהוא אינו מסכן את החולה ושלא הוכח כי הוא עוזר לחולה מהווה "רפואה משלימה"
הסק את המסכנות לבד.
הבנתי אותך.
האם למיטב ידיעתך יש טיפול מוכח לארכנאודיטיס?
ואם כן, לאן אני צריך לפנות כדי לקבל אותו?
האורטופד אמר לי שאין מה לעשות לדעתו.
 
אורית
02:06 07.02.09
שלום,
אני בת 29, ולפני כארבע שנים התגלה אצלי PTC שעד היום לא עבר. אני מטופלת באופן קבוע אצל נוירואופטלמולוגית ונוירוכירורג, וכחלק מהטיפול עברתי ניתוח בעצב הראיה, ושני ICP, שהאחרון בהם היה לפני כחודשיים ואובחנו בו לחצים גבוהים.
המלצת הנוירוכירורג שמטפל בי היא LP שאנט, כשהסיבה העיקרית היא כאבי הראש. מבחינת הראייה - יש בצקת ברורה בשתי העיניים, אך היא שומרת על צבע תקין וכל עוד היא לא מחמירה - יש אפשרות לדחות את הניתוח - שזו האופציה שבה בחרתי.
מהיום בו אובחנתי אני סובלת מכאבי ראש שמתגברים ונחלשים מעת לעת, והחלטתי להמשיך ולחיות איתם, אך בשבוע האחרון התחלתי לסבול מכאב ראש שמעולם לא חשתי - כאב אחורי, בעצמות שבאחורי הגולגולת. הכאב חזק יותר בצד שמאל, אך מופיע גם בצד ימין. לפעמים מופיע רק הכאב הזה, ולפעמים הוא מלווה גם בכאב ראש "רגיל". הכאב הוא מאוד חזק ושונה מכאבי הראש שהורגלתי אליהם, התחושה היא כאילו קיבלתי מכה חזקה במקום, מה שכמובן לא קרה.
האם יש סיבה לבדוק את כאב הראש הספציפי הזה, או שייתכן וזו יד המקרה שעד היום לא חשתי כאב מהסוג הזה.
תודה רבה
אורית
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:13 07.02.09
PTC היא מחלה בה יש לחץ מוגבר תוך גולגלתי דבר שמתבטא בבצקת בעצבי הראיה ובסופו של דבר נזק לעצבי הראיה. הטיפול מטרתו אינה טיפול בכאבי הראש כי אם טיפול בלחץ המוגבר ומניעה של הנזק לעצבי הראיה.
לדעתי אין הגיון בדחיית הטיפול והתקנה של מערכת דלף יכולה לשפר את הרגשתך. לגבי כאב הראש החדש, לדעתי בהחלט כדאי לברר אצל הנוירולוג המטפל.
שלום רב.
לפני 7 ימים עברתי ניתוח להסרת אדנומה היפופיזה.
ביומיים הראשונים שלאחר הניתוח הרגשתי מצויין וללא כאבים.
ביום השלישי החלו כאבי ראש שמלווים אותי עד היום. אני לוקח אופטלגין אולם זה עוזר
מעט מאוד.
לפני יומיים ביצעתי בדיקות דם שתוצאותיהם היו טובות וללא ממצאים מיוחדים.

ברצוני לשאול, האם כאבי הראש הם חלק מתהליך ההחלמה?

האם יש לעשות משהוא לבדיקת מקור הכאבים?

תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:43 04.02.09
קרוב לודאי שכאבי הראש הם "רק" כאבים לאחר ניתוח אך יש חשיבות רבה לסוג כאבי הראש מהם אתה סובל, לבדיקתך לסוג הניתוח שעברת ולגודל וסוג התהליך שנכרת. אנא פנה למנתח שלך.
 
קובי
18:20 04.02.09
סוג הכאב הוא כאב ברמה בינונית לאורך כל שעות היום ולעיתים עולה ברמה לרמה גבוהה.

הכאב בעיקר בחלק העליון של הראש ובצורה הקפית לגולגולת.
צריך ללכת לבדיקה נוירואופטלמולוגית או מספיק רופא עניים ?
מתי הבדיקה הנוירואופטלמולוגית יכולה לעזור ?

לילה טוב.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:41 03.02.09
כדאי לבצע בדיקת שדות ראיה ממוחשבת ולגשת להיבדק על ידי נוירואופטלמולוג/ית.
בהצלחה
 
שלומית
22:59 03.02.09
אבל אשמח לדעת מתי בדיקה אצל נוירואופטלמולוג יכולה לעזור אם בכלל היא יכולה לעזור.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
13:41 04.02.09
אנחנו נוהגים לומר שהעיניים הם הראי של המח. בדיקה כזו יכולה להגדיר לנו האם יש נזק לעצבי הראיה או לחלק המח האחראי על הראיה. כמו כן, בדיקה זו יכולה למקם את הנזק ולאפשר מעקב אחר התפתחות הנזק.
 
אב
12:57 31.01.09
שלום רב
לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת מניניגיומה מאזור ה-TUBERCULLUM SELLAE, מאז אני סובלת מעצירות קשה ומעלייה הדרגתית במשקל. האם קיים קשר בין הדברים ואם כן האם ניתן עשות משהו מלבד שימוש במשלשלים?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:33 03.02.09
הניתוח עצמו אינו גורם לעצירות אך ניתוח באזור זה יכול לגרום להפרעות הורמונליות שעלולות לגרום לעצירות ועליה במשקל. פנה לרופא המשפחה לביצוע ברור אנדוקריני.
 
יניב
11:22 01.02.09
שלום.

זה יתכן כי בדיקת CT לא תגלה קורטקס מעובה?.

ואם נמצא עכשיו בבדיקה קורטקס מעובה, אפשר להגיד בודאות כי הוא התחיל אחרי הבדיקה הקודמת?.

תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
22:31 03.02.09
בהחלט יכול להיות שבדיקת ה-CT אינה רגישה מספיק לגילוי קורטקס מעובה.
 
שרון
08:34 31.01.09
תודה רבה על התשובה המהירה שרון
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:21 31.01.09
אבי בן ה72 עבר ניתוח כרוניכ סאב דורל המטומה ב 1.1.09 וניתוח חוזר ב11.1.09. בתחילה התאושש מהניתוח אולם כ 24 שעות לאחריו החל להיות מבולבל ומאז ברוב שעות היממה הוא עם עיניים עצומות, ברוב הזמן אינו מגיב לסביבה אלא רק לכאב. לקחו ממנו בדיקת ניקור מותני שעדיין אין תשובות סופיות אולם כנראה שהיא תקינה. בדק אותו נוירולוג מומחה לאפילפסיה שטען כי לא מדובר בפרכוסים. כרגע הרופאים לא אומרים לנו מה בעצם יש לו. הם אומרים להמתין לקבלת תשובה סופית של הניקור המותני ולבדיקת EEG. רופא אחד אמר לנו כי שני ניתוחי ראש לאדם מבוגר בפרק זמן כל כך קצר הינם טראומטים לגוף וזהו הליך החלמה תקין. אנחנו מאד לא רגועים. האם יש בדיקות נוספות שעלינו לבקש? (שכחתי לציין כי מיד עם ההדרדרות במצבו נערך לו CT מח נוסף שלדברי הרופאים היה תקין) האם אכן זהו הליך החלמה תקין ואם כן לאיזה פרק זמן בערך?
אודה על תשובתך
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:22 16.01.09
צר לי לשמוע על מחלתו של אביך.
קשה מאוד להשיב לשאלותיך משום שחסרים פרטים, האם עבר את הניתוחים בהרדמה כללית או מקומית, מה היתה הסיבה לניתוח השני, האם היה דמם חריף?
האם יש לו כרגע חום או עליה בספירה הלבנה ומה מצב המלחים שלו.
ניתוח לניקוז דמם תתקשתי כרוני נעשה בדרך כלל בהרדמה מקומית ואינו קשה במיוחד לחולה. חשוב לציין כי בגיל המבוגר הטרמוסטט של הגוף צר מאוד ואינו סבלני ולכן כל זעזוע יכול לגרום להידרדרות..
לכן, אם החולה נכנס לניתוח ברמת הכרה נמוכה, אם היה דמם חריף לאחר הניתוח והיה צורך בניתוח גדול יותר בהרדמה כללית, אם יש סימנים לזיהום, הפרעה אלקטרוליטרית או הורמונלית, כל אלו יכולים לגרום להידרדרות במצבו.
אני מקווה שתשובתי ענתה על שאלותייך.
החלמה מהירה.
האם בכל מקרה אחרי ניתוחים תת דורלים יש הכרח לקחת תרופות נגד פירכוסים?
אבי מגיב מאד לא טוב לדנטואין (ישנוניות מוגברת עד לחוסר תפקוד וכן תגובה אלרגית של פריחה וחום כשלושה שבועות אחרי תחילת נטילת התרופה). היום ניסו לתת לו דפלפט והוא מגדיר את ההרגשה אחרי כ"נוק אאוט" (תשישות איומה).
אודה על תשובתך
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:33 30.01.09
ראשית אני שמח כי אביך משתפר.
לגבי הטיפול נגד הפרכוסים. הטיפול תלוי בשיגרה של כל מחלקה וכל מנתח.
לדעתי אם לא היה ארוע פרכוסי בעבר וה-CT ללא שארית דמם וללא ממצא מוחי נוסף אזי אין חובה בטיפול זה. כמובן שיש לקחת בחשבון שאם מפסיקים טיפול זה יש לעשות זאת בהדרגה, לשקול ביצוע EEG לאחר ההפסקה לארוע פרכוסי חדש.
שאלה נוספת שמטרידה אותנו היא בנוגע לשיהוקים. לאחרונה אבי משהק ללא הפסק במשך שעות וכבר ממש מותש. נאמר לנו שזוהיא תופעה מוכרת אחרי ניתוחי ראש. האם יש איזושהיא תרופה או פתרון לבעיה זו?

תודה ושבת שלום
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:21 31.01.09
לעיתים טיפול בתרופה ששמה לרגקטיל יכול לעזור.
שלום רב,

אמי עברה לפני כחצי שנה ניתוח להסרת גרורה במוחון, לאחר ההקרנות החל הצטברות ולחץ של נוזלים במוח אשר לטענת הרופאים אינו מצריך התערבות כירורגית (נקז) אך אמי סובלת מ"ראש כבד" ואינה מתפקדת כלל כאשר ראשה כואב.
לגבי הבחילות היא מטופלת בפרמין אשר מונע את ההקאות,
ברצוני לדעת אם ניתן לעשות משהו עם הלחץ בראש, והצטברות הנוזלים, וכיצד להתמודד עם תופעת ה"ראש הכבד", אני יודע שלפני הניתוח היא קבלה דקסאמטזון שהקל עליה, האם הוא יכול להקל גם כעת?

בתודה מראש
אבשי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:41 15.10.08
לאחר ניתוח לכריתת דרורה מוחית ובמיוחד גרורה מהמוחון יכול להתפתח הידרוצפלוס ("הצטברות נוזלים במוח"). ההידרוצפלוס יכול להיות כתוצאה מהפרעה בספיגת נוזלים במוח או כתוצאה מחסימה במעבר נוזל השידרה במוח. לעיתים לאחר טיפול בקרינה מתפתח ניוון של המוח ואז חדרי המוח נראים מוגדלים אך זאת עקב הירידה בנפח המוח ולא עקב עלייה בלחץ הנוזל.
על מנת להחליט באיזה סוג של הידרוצפלוס מדובר יש לבחון בקפידה את ההדמיה, לבדוק את החולה ואם ניתן לשקול ביצוע ניקור מותני על מנת להעריך את הלחץ התוך גולגלתי ולהעריך האם חל שיפור קליני לאחר הניקור.
 
אב
12:51 31.01.09
שלום רב
לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה מאזור ה-TUBERCULLUM SELLAE ומאז אני סובלת מעצירות קשה ומעלייה הדרגתית במשקל. האם תתכן פגיעה במערכת העיכול כתוצאה מן הניתוח? אם כן האם ניתן לטפל?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
21:19 31.01.09
הניתוח עצמו אינו גורם לעצירות אך ניתוח באזור זה יכול לגרום להפרעות הורמונליות שעלולות לגרום לעצירות ועליה במשקל. פנה לרופא המשפחה לביצוע ברור אנדוקריני.
 
אני
14:21 30.01.09
היי אני בחורה בת 21 סובלת בתקופה האחרונה מכאבי ראש מעין לחץ בצד השמאלי\אחורי\פנימי הכאבים נסבלים אבל אני מרגישה ממש לחץ בראש לפעמים גם במצח יש לי גם קצת סחרחורות,בנוסף לזה יש לי גם בעיה בעין ימין יש הבדלי גדלים בינה לעין שמאל בעין ימין אני מרגישה לחץ לפעמים כשהייתי בבדיקת עניים נאמר לי שאין לי ממה לדאוג שאם היה משהו בראש כבר היו יודעים מזמן.נשלחתי לבדיקת סיטי מוח בצעתי אותה ולאחר יומיים התקשרו והודיעו לי שהייתה איזשהי בעיה תכנית ושעליי לבצע את הבדיקה שוב בשבוע הקרוב הבנתי שעדיף להימנע מהבדיקה הזאת בגלל אחוזי הקרינה ושאם עושים אותה שוב אז בטח לא בהפרש של כמה ימים מה דעתך האם לבצע אותה שוב בכל מקרה?
קבלתי גם הפניה לבדיקת אולטראסאונד לבדיקת בלוטת המגן זה לא יכול לבוא במקום הסיטי נכון?
מזה יכול להיות?אני ממש חוששת אשמח אם תוכל לעזור...
תודה מראש!!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:26 30.01.09
אינני יודע מה הסיבה לחזרה על ה-CT אבל אם הרדיולוג שבדק את הבדיקה ביקש להשלים בדיקה נוספת אז לדעתי כדאי לעשות זאת. בדיקת ה-US אינה תחליף לבדיקת ה-CT.
 
niso
22:19 20.01.09
ד"ר שלום
רציתי לדעת האם לחצים ממושכים בראש הנגרמים כתוצאה משחייה וחבישת משקפת שחייה שעות רבות אחרי הינן מסוכנות ומצריכות פנייה למומחה או שהן זמניות ואינן גורמות נזק.
אני פונה אליכם לאחר שהתחוור לי שבעיה זו מטרידה רבים מהשוחים.
תודה רבה ניסו
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
23:17 20.01.09
ניסו שלום

אכן לחץ ממושך של המשקפת יכול לגרום לתחושת לחץ /כאב ואי נוחות אשר חולפת כאשר הלחץ מופסק.

בכל מקרה של אי נוחות שנמשכת זמן ארוך מהרגיל או מלווה בסימפטומים אחרים יש לגשת לרופא המטפל.

בברכה
 
ניסו
01:31 21.01.09
תודה רבה על התשובה, והאם יכול להגרם נזק ממשי בטווח הארוך
תודה ניסו.
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
01:32 30.01.09
ניסו שלום

לעניות דעתי אין שום סיבה לנזק לטווח רחוק.

בברכה
+ הוספת הודעה
   1 ...  60  61  62  63  64  65  66  67  68  ...  79  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש