בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש עמוד 64

פורום נוירוכירורגיה-ניתוחי ראש נועד לתת מענה במגוון נושאים: ניתוחי מוח, מערכת העצבים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות בגולגולת, שבץ מוחי, פציעות ראש, לחץ תוך גולגלתי, בעיות חוט שדרה, דימומים, גידולים במוח, זיהומים ודלקות במוח
מנהלי פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש:
ד''ר אייל יצחיאק
לפרטים נוספים
ד''ר רחל גרוסמן
לפרטים נוספים
 
ליהי
16:17 30.11.08
שלום רב,
מה הגורמים לאירוע מוחי בגיל צעיר, למשל 35? תודה רבה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
16:28 30.11.08
הגורמים הם רבים החל ממחלות עורקים וכלה במצבים של קרישת יתר.
נושאים מסוג זה נידונים ביתר פרוט בפורום לנוירולוגיה.
 
ערן
19:42 18.11.08
שלום,
בבדיקת MRI נמצא: המוח הינו בטווח התקין ומודגם בו DVA קטן בצרבלום מימין.
למה הכוונה DVA
היכן נמצא בצרבלום ומה תפקידו
תודה
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
20:38 18.11.08
\ערן שלום

DVA הינו עיוות של כלי דם ורידי,ואינו בעל משמעות פתולוגית.
הצרבלום הינו המח הקטן (אחח משתי אונות) אחראי על קורדינציה בין היתר.

בברכה
 
ערן
12:51 20.11.08
שלום ,
תודה על התגובה המהירה.
לפני כ 8 חודשים מצאו לי גידול בבסיס הגולגלת בגודל 2 ס"מ, וכנראה אכל כ 1-3 מהקליבוס.
לאחר 2 ביופסיות לא הגיעו הרופאים להבחנה,אין להם מושג מהי הרקמה שנמצאה.
התייעצנו עם מספר רופאים במגוון בתי חולים בארץ, אך ללא פתולוגיה לא ניתן לדעת.
האם הממצא - DVA יכול להיות קשור?
שלום
האם אוכל לקבל תשובה לשאלה לעיל?
תודה
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
21:18 25.11.08
ערן שלום

ממצא זה אינו קשור לתהליך שנמצא בבסיס הגולגולת .

בהצלחה
רפואה שלמה.

 
ערן
23:01 25.11.08
 
מאירוביץ
20:13 25.11.08
בשל כאבי ראש סחרחורות ולחצים בראש בעיקר בזמן אימוני כושר ופעילות גופנית
הופנתי לסיטי אנגיו ובתשובה נמצא היצרות בעורק ורטברלי
לאחר פגישה עם פרופסור חוסה כהן בהדסה נאמר שזה מולד ולא מסוכן
מה עושים עם כאבי הראש?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:56 25.11.08
ממשיכים ברור וטיפול על ידי נוירולוג
 
מירב
18:26 25.11.08
האם התקף אבסנס יכול להופיע מתוך שינה.

אסביר: הילד נרדם פתאום פותח עיניו ובוהה לכמה שניות
דקות ושוב נירדם וכן אפשר לתקשר איתו .
תודה רבה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:55 25.11.08
אנא פני לפורום לנוירולוגיה
בהצלחה
עשו לאחותי ניתוח להורדת גידול בראש , במהלך האיישפוז נדבקה בחיידק ויש לה זיהום בראש , שמו לה צינורית פנימית לניקוז נוזלים , נשארו לה עוד 10 ימים להיות עם הצינורית ואז הוא ישאיר אותה ללא הצינורית 48 שעות ואם במידה הנוזלים חוזרים אז הרופא טוען שהוא ישאיר לה את הצינורית לצמיתות , איך אפשר למנוע מהגעה למצב הזה ולמי לפנות
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
23:17 08.11.08
דלית שלום

האם כוונתך לשנט????

לא כ"כ ברור לי סדר ההתרחשות שהרי בזמן זיהום לא מוכנס גוף זר נוסף????????

בברכה
ויש בעיה עם הנוזלים שהמוח מייצר.
חיברו צינור עם שקית שמחוברת אליה, אותה מחליפים מדי כמה שעות.
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
00:35 23.11.08
דליה שלום

כאשר יחלוף הזיהום תערך הערכה מחודשת של הרופאים וזאת ע"י סגירת הנקז הזמני.

במידה ונוזלים יצטברו ויגדל לחץ על רקמת המוח יהיה צורך בנקז קבוע.

אין אפשרות מוקדמת לדעת מה תהיה תגובתה של רקמת המח לזיהום.

בברכה
שלום ד"ר
מזה כמה שנים טובות אני סובלת מתחושת עירפול מטורפת (אני אפילו לא ממש יודעת איך להגדיר את זה) כאילו אני פה ולא פה, במיוחד זה קורה במקומות הומי אדם כמו קניונים וכאלה.
בנוסף חולשה גופנית לאחר מאמץ וגם לפעמים סתם ככה, ועייפות כרונית תמידית.
כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות
יש לציין שברגע שהתחילו התופעות רופא המשפחה קבע שמדובר בחרדות והתחלתי טיפול בסרוקסט (מזה כ-8 שנים) אבל הכדורים לא משפיעים על התחושות המתוארות ואני די חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות זה מאוד מפריע לי בחיי היוםיום
יש לציין שאני בת 33, וחוץ מהתופות הנ"ל בריאה ב"ה
אשמח לייעוץ מה אפשר לעשות!!!

תודה מראש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
00:49 20.11.08
לצערי פנית לפורום הלא נכון. אנא פני לפורום המתאים.
בהצלחה
 
רונית
11:37 22.11.08
לא יודעת אם קור או לא אבל כשלקחתי סרוקסט הרגשתי תחושת ערפול מוזרה שלא ידעתע להגדיר אותה, ממ שסבלתי מתסכול בגלל זה ועברתי לציפראלקס ומאז זה נעלם.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:46 22.11.08
כמו שכבר כתבתי, אנא פני לפורום לפסיכיאטריה
 
יעל
09:16 22.11.08
שלום,
קודם כל תודה על תגובות להודעות קודמות. זה מאוד עזר.
רציתי לדעת מה ההבדל בין סי טי רגיל לסי טי אנגיו. לא ממש הבנתי למה אני צריכה לעשות את שניהם. (מעקב אחרי ניתוח ראש).
אשמח לדעת מה זה סי טי אנגיו?
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
09:34 22.11.08
CT אנגיו הוא CT שמדגים את כלי הדם במח.
בדיקת MRI מראה לבעלי: תהליך במימדים 3X3 ס"מ הדוחק את רצפת האוכף הגרמית וחודר אל הסינוס הספנואידלי, גורם לארוזית עצם הספנואיד ומתבלט לכיוון הקליבוס. התהליך מתבלט לכיוון הציסטרנה הפרה-פונטינית ויש לו מרכיב של זנב. רקמת הנוירו-היפופיזה נראית בחלק העליון השמאלי של התהליך. התהליך חודר לסינוס הקברנוזי הימני ועוטף את העורק הקרוטידי הפנימי מימין. העורק השמאלי - עטוף באופן חלקי. התהליך חודר חלקית לסינוס הקברנוזי משמאל.
לסיכום תוצאות הMRI: סבירות גבוהה למנינגיומה או אדנומה היפופיזית.
בדיקת דם מראה פרולקטין בערך של יותר מ-4,000. קורטיזול - תקין.
ושאלתי (שאלת האישה) - מה משמעות הדסבר מבחינת הניתוח? מהיכן נכנסים? האם אפשר להוציא גידול בגודל כזה בשלמותו? מה הסיבוכים?
תודה!!!!
טלי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
02:56 19.11.08
גידולים מהסוג שתיארת ניתן לכרות באופן חלקי בגישה דרך הסנוס הספנואידלי (דרך האף) או בקרניוטומיה (דרך פתיחה של הגולגולת), כמובן שכדי להחליט יש לבדוק בקפדנות את ההדמיה.
כמו שתיארת לא ניתן לכרות גידול זה בשלמתו, ניתן לבצע כריתה חלקית על מנת להגיע לאבחנה, להוריד מסה מהתהליך ולשחרר את עצבי הראיה.
 
Fטלי
19:25 20.11.08
שלום ד"ר
כפי שכתבתי לך - בנוסף ל-MRI, לבעלי רמה גבוהות מאוד של פרולקטין בדם. היינו היום אצל ד"ר מרגלית ב"סוארסקי" -שבדק שקרא את האבחנה, מה שכתבתי לך.
לידיעתך, ועכשיו גם לרווחתנו - במקרה כזה אין צורך בניתוח - מקבלים ברומוקריפטין או קברגולין.
סוף שבוע נעים :)
טלי
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:36 20.11.08
שמחתי מאוד לקבל את העידכון.
בהתלחה ורפואה שלמה.
 
רוית
14:59 19.11.08
שלום רב

אמא שלי בת 61 נחבלה בראשה ועברה CT ללא חומר ניגוד בבית החולים הבדיקה יצאה תקינה מבחינת החבלה אך באופן מפתיע התגלה ממצא אחר: "תהליך אקסטרה אקסיאלי פרא פליציני פרונטלי מימין היפודנסי ומסוייד בחלקו, בקוטר 1.5 ס"מ מתאים למנינגיומה ללא אפקט מסה.
ברצונינו לדעת מה זה אומר האם צריך לנתח

בתודה מראש

רוית
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:03 19.11.08
קרוב לודאי שמדובר בתהליך שפיר שמקורו בקרומים המקיפים את המח. מדובר בתהליך קטן ומסוייד שאינו גורם לפגיעה ברקמת המח השכנה.
הרושם הוא שבשלב זה אין מקום להתערבות ניתוחית אך בהחלט יש צורך במעקב הדמייתי לשלילת גדילה של התהליך.
היפרדנסי ולא כפי שכתבתי היפודנסי

תודה רוית
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:31 20.11.08
התשובה עדיין נשארת זהה.
אמי עברה לפני חודש וחצי ניתוח להסרת מנינגיומה גדולה (בערך 50 מ"מ) מהגומה השמאלית האחורית שהיתה צמודה לגזע המוח. הניתוח עבר בצורה תקינה ולאחריו לא סבלה תופעות לוואי משמעותיות למעט כאבים טבעיים באיזור התפרים. בימים האחרונים היא החלה לחוש כאבי ראש באיזור הניתוח, וגם סחרחורות. היא אינה מטופלת כרגע בשום תרופה. דיברנו עם המזכירה של המנתח והיא אמרה לקבוע תור ליום ראשון. השאלה שלי היא האם יש אפשרות שמדובר בתופעות לוואי רגילות בעקבות הניתוח (למשל תזוזה והתפשטות של המוח למקום שנתפס עד עכשיו ע"י הגידול) או שמדובר בפער זמן גדול מדי מהניתוח והכאבים והסחרחורות נובעים מסיבה אחרת? האם לחכות לתור אצל הרופא או לגשת כבר עכשיו למיון? תודה מראש על התשובה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:09 19.11.08
ראשית עדיף להתיעץ עם הרופא המנתח. הוא מכיר את החולה, יודע מה ואיך ניתח ויכול לצפות בעיות שיכולות להתפתח.
אם כאבי הראש הולכים ומחמירים ולא מדובר בכאבי ראש קלים שחולפים לאחר אקמול הייתי ממליץ על פניה לחדר מיון.
 
לביאה
12:17 19.11.08
אני אשה בת 50 ובימים האחרונים סובלת מכאב עז בעצמות הגולגולת
בעבר נעשה לי MRI מוח בחשד לטרשת נפוצה, והתגלו נגעים אבל המחלה נשללה
בהמשך בבדיקות העזר.
אני מנסה לעשות עיסויים בנקודות הכאב, מה שמעט מרגיע את הכאבים
ביחד עם זה אני מרגישה במספר מקומות מעין בליטות (שלא היו) של העצמות

האם מדובר במשהו שקשור לאזן? האזן לא כואבת. המיקום בעיקר
מסביב לאזנים ומעל העורף אבל גם יותר גבוה
אודה לך לתשובה אם יש צורך לפנות לאנשהו או שזה פשוט יחלוף כלעומת שבא

תודה
לביאה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
12:41 19.11.08
לדעתי יש להיבדק על ידי רופא בהקדם ולשקול ביצוע CT ראש ו/או מיפוי עצמות.
 
הדריקה
18:56 16.11.08
חמי נפל לפני כמה ימים ועשו לו ס.ט. וראו שעקב הנפילה יש לו גוש
דם שצרכים לשחרר איזה ניתוח איזה סיכונים יכול להיות תודה אני זקוקה למידע
 
ד''ר אייל יצחיאק  
19:31 16.11.08
צר לי לשמוע כי חמך נחבל בראשו וכעת הוא צריך להינתח.
קשה להסביר מה הסכנות בניתוח שכזה משום שקימים מספר סוגים של דימומים במיקומים שונים בתווכל אחד דורש טיפול שונה במעט וכרוך בסיכונים שונים
שלום,
לפני חודשיים עברתי ניתוח ראש בשל מפרצת.
פתיחת הלסת נפגעה ותרגילים שניתנו לי על ידי פיזוטרפיסטית בבית החולים עזרו מעט אך עם הזמן גרמו כנראה לנזק בצד הלא פגוע של הלסת.
אני לא מצליחה לסגור את הפה וכנראה שנוצרה שם דלקת בשל העומס על צד אחד של הפה.
רופאת משפחה אמרה לי לקחת אתופאן. רציתי לוודא שאני יכולה לקחת אתופאן, כלומר שהתרפה לא בעייתית אחרי ניתוח ראש?
וגם לדעת האם בעיות מסוג זה נפוצות אחרי ניתוחים בראש?
תודה.
 
ד''ר אייל יצחיאק  
09:31 15.11.08
ראשית אני שמח לשמוע שהניתוח עבר בהצלחה ושכעת עיקר הבעיה היא סביב הלסת.
פגיעות בשריר הטמפורלי שמעלה את הלסת התחתונה נפוצות לאחר ניתוחים מסוג זה משום שחייבים לעבור דרך השריר.
לעתי אין מניעה מנטילת אתופן אבל לכל מנתח העדפות משלו ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח. לגבי הדלקת במפרק הלסת הייתי ממליץ על בדיקת כירורג פה ולסת.
 
אור
01:55 15.11.08

שלום רב, אבקש עזרה בפענוח מצ"ב:
מודגם 11 מוקדים מפוזרים בחומר הלבן במח פרונטלי דו צדדיפריונטריקולרי מאונך לחדרים לטרליים ואוקסיפיטלי משמאל צמוד לקרן האוקסיפיטלי. אין אפקט מסה.אין רסטריקציה או האדרה חריגה. ממצאים חשודים לדה מיאלנזציה כמו טרשת נפוצה. אודה להסבר מפורט עד כמה זניתן, האם לפי ממצאים אלו יש מחלות נוספות שיכול להתאים? יש לי lac חיובי וגם שריר חלק חיובי.אודה לכל אינפורמציה בנושא ומהו הטיפול הנדרש. תודה רבה!
 
ד''ר אייל יצחיאק  
09:28 15.11.08
אני חושש שפנית בטעות לפורום לנוירוכירורגיה. אנא פנה לפורום לנוירולוגיה.
בהצלחה
 
פלוני
13:37 14.11.08
לד"ר שלום

האם קבלת כדורי ויאגרה משפיעה על אלו שיש להם מלפורמציה מוחית ( avm)?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
14:34 14.11.08
כדורי ויאגרה יכולים לגרום לעלית לחץ דם ומלפורמציה ורידית - עורקית יכולה בתגובה לדמם.
לא הייתי ממליץ על ויאגרה עד שתסיים טיפול במלפורמציה.
אני בת 32, לפני חודשיים עברתי 2 ניתוחים להוצאת המנגיומה מארובת העין הימנית, ניתוח ראשון נעשה ניסיון להוציאו דרך העין, ללא הצלחה. ניתוח שני הוצא הגידול דרך הראש, מאז הניתוח יש לי חוסר תחושה בצד ימין של הראש כולל הרכה ומחצית מהעפעף הימני, בסיכום הניתוח רשום כי עצב 3 מימין שותק, בימים האחרונים יש לי כל מיני תחושת מוזרות כמו עיקצוצים וגרד פנימי מתחת לעור הרדום, האם תופעות אלו הם אופייניות? וכיצד אפשר למנוע את הגרד בראש כאשר הוא בעצם רדום.
העין עצומה למחצה ועדיין בשלבי החלמה בנוסף אני מרגישה בעין ימין את הדפיקות לב שלי (פולסים) כל הזמן מה זה אומר??
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:32 12.11.08
קשה לי להבין איזה ניתוח עברת בדיוק. האם המנגיומה או מנינגיומה. האם בתוך הארובה או באזור הארובה.
האם מלבד עפעף צנוח יש גם פזילה?
באופן עקרוני בהחלט יכול להיות חוסר תחושה סביב מתלה העור ובמהלך ההחלמה חולים רבים מדווחים על תחושת גרד ועקצוץ.
החלמה מהירה.
 
יפעת
16:33 13.11.08
תודה רבה על תשובתך, ראשית סוג הגידול שהוצא הוא המנגיומה, הגידול ישב בתוך ערובת העין דחק את עצב הראיה כלפי מעלה עם נטיה שמאלה (דבר שפגע בשדה ראיה עליון) ובתוך סבך העצבים והשרירים של העין דבר שהיקשה את הוצאתו לכן ארך הניתוח 6 שעות, אכן בהתחלה העין היתה פוזלת אך הפזילה הסתדרה לבד העפעף עדיין סגור למחצה, הפולסים שיש בעין קצת מלחיצים אותי האם זה דבר טבעי אחרי ניתוח כזה?
תודה רבה
 
מיכל
21:32 12.11.08
לאחר בדיקת mri קיבלתי את התוצאות שלהלן אשמח אם תוסיף את דעתך בנושא:
שוב הודגם תהליך תופס מקום בתעלת השמע משמאל כ 8*14 מ"מ עם מרכיב ציסטרנלי מעוגל קטן המשיק וגורם לאינדטציה מינמילית על הפונס הלטרלי , ללא לחץ משמעותי על מבנה גזע המוח. המרכיב האינטרהקליקולרי ממלא את מרבית תעלת השמע אך נותר אות CSF באיזור הפונדוס. לציין כי המרכיב הציסטרנלי משיק לאזור האינסרציה של עצב קרניאלי חמישי משמאל אך אין לראות עיוות משמעותי ב CN V NERVE ENTRY ZONE כבעבר, התהליך הינו איזו- עד היפואינטנסי לקורטקס בשקלול T1 והיפואינטנסי בT2 עובר האדרה חזקה לאחר הזרקת חומר ניגוד עם איזורים בלתי נצבעים בתוך המרכיב הציסטרנלי כביטוי לשינויים ציסטים בולטים.
יתר רקמת המוח תקינה אין עדות לתהליך תופס אינטהפרנכימתי.
מודגם עיבוי רירית הקפי קל בסינוס מקסילרי שמאלי , כמו כן עיבוי רירית בתאים אתמואידלים דו צידי מעט בולט יותר בתא אתמואידלי קידמי ממאל כמו כן עיבוי רירית מינימאלי בסינוסים הפרונטלים דו צידי.

סיכום: יש לציין הגדלה של המרכיב הציסטי הבלתי נצבע בחלק הציסטרנלי של הגידול יתר רקמת המוח תקינה


אשמח לדעתך המיקצועית
 
ד''ר אייל יצחיאק  
23:28 12.11.08
יש לדעת כי קשה מאוד לייעץ ללא לקיחת אנמנזה, ביצוע בדיקה וצפיה בהדמיה.
קרוב לודאי שמדובר בשוונומה ווסטיבולרית. את הטיפול יש "לתפור" לחולה הספציפי בתלות בגילו, בתלונותי, במצב שמיעת ובביולוגיה של הגידולו. הטיפול יכול להיות מעקב בלבד, טיפול בקרינה ממוקדת (רדיוכירורגיה או כריתה ניתוחית.
אחד הרופאים המנוסים בתחום זה בארץ הוא דר' סרגיי ספקטור מהדסה.
 
רמי פייגלביץ
14:06 12.11.08
לאשתי בוצע CT מח/ראש עם חומר ניגודי כל הממצאים תקינים (לא הודגם ממצא פאטלוגי תוך מוחי ) יחד עם זאת יש שורה נוספת : קלבריה - מודגם מוקד סקלרוטי בקליבוס משמאל . אם אפשר לקבל הסבר למה הכוונה ?
 
ד''ר אייל יצחיאק  
20:27 12.11.08
קשה לחוות דעה על ממצא מסוג זה בלי לבדוק את הצילומים.
קרוב לודאי שמדובר במוקד מסויד בעצם שהוא חסר משמעות קלינית, אך בכל מיקרה הייתי מראה את הצילומים לרופא מומחה.
שלום
בעלי סובל מכאבים בגב תחתון,בישבן, וברגל. לאחר צילום MRI נאמר לנו שהוא צריך לעבור ניתוח
בעמוד השדרה לשם ניקוי ותמיכה של החוליה שהתנוונה עקב היצרות של תעלת השידרה (L3-L5 ).
שאלתי היא אם אין דרך אחרת שיכולה להבריא את החוליה ? אציין שהוא ניסה טיפולים אלנטרנטיבים כמו:
כרופרטיקה, דיקור סיני, וטיפול במרפאת כאב שכלל זריקת אפידוראל וזה לא עזר, כיום הוא לוקח כדורים משכחיי כאבים ולא יכול להתחיל את היום בלי זה . גם ללכת או לעמוד הרבה הוא לא יכול.

ל תשובתכם אודה
שרה
 
ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון  
16:10 02.11.08
שרה שלום

חשוב לקבל את המלצת הרופאים לענין הניתוח ,אשמח שתשלחי לי את פענוח המלא של MRI .
האם בוצע EMG?????

בברכה
 
שרה
21:16 02.11.08
שלום אעביר בהמשך את תוצאות ה MRI . מבקשת פרטים לגבי הבדיקה השניה שהזכרת היא לא מוכרת לנו. כמו כן מבקשת דעה שניה מדר' יצחיאק לגבי המקרה.
תודה.
 
שרה
16:03 04.11.08
L2-L1 סחוס הדיסקית הבין חולייתי הוגדם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.
L2-L3 סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.
L3-L4 בלט אנולוס דיפוזי קל עם לחץ קל עם קידמת השק הדורלי.

L4-L5 בלט דיסק דיפוזי לכל הכיוונים כולל פורמינלי דו צדדי . שינויים ניווניים במפרקים הפאצטליים עם סימני SPINAL STENOSIS היצורות פורמינלית ורצסלית דו צדדי.
L5-SI בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על קידמת השק הדורלי.

מבקשת לדעת על ההחלמה לאחר הניתוח ולאחר החלמה של ארבעה שבועות בבבית האם צריך שיקום או אפשר לחזור לעבודה כרגיל (בעלי קבלן בנייה).
מבקשת את דעתך
תודה
 
ד''ר אייל יצחיאק  
15:06 05.11.08
ראשית חשוב לציין כי הצרות תעלת השידרה היא מחלה כרונית המתפתחת לאיטה במשך שנים ורק במיעוט המקרים גורמת לחסרים נוירולוגיים. בדרך כלל מצב זה אם סימפטומטי גורם לפגיעה באיכות החיים. כאבי גב קורנים לרגליים וקושי בהליכה למרחק.
חשוב להבין האם בעלך סובל מכאבי גב ו/או כאבי גב קורנים לרגליים. כמו כן חשוב להבין האם הוא מתלונן על קלאודיקציה לסרוגין (קושי בהליכה למרחק).
טרם ההחלטה על ניתוח יש להעריך את מידת הסבל של בעלך, לערוך בדיקה נוירולוגית על מנת שנדע האם יש כבר נזק עצבי והלעריך את ההדמיה (MRI, צילומי רנטגן וכו').
לדעתי אם אין חסר נוירולוגי ולא הגעתם למצב שעקב הסבל "חייו אינם חיים" אין כל דחיפות בניתוח.
לגבי השאלה איזה ניתוח צריך, התשובה תלויה בכל ההערכה שפורטה לעיל. יש צורך להתאים את הניתוח למחלה ממנה בעלך סובל. כמובן ששהחלמה תלויה בסוג הניתוח, גיל החולה והרקע הרפואי שלו.
אשמח להיפגש לצורך המשך הערכה וטיפול.
 
שרה
19:56 11.11.08
תודה על המידע והסבלנות שהקדשתה לנו בהתיעצות עימך.
הינך אדם נחמד והגון.
ושוב תודה.
שרה ואבי.
 
עדי ב.
16:23 10.11.08
שלום רב, עברתי בדיקת MRI עקב ארועים של הבהובים בעיניים, הרדמות לשון ובעיה זמנית בדיבור, בתשובות נכתב- בסדרות T2 ו FLAIR מודגמים מוקדים זעירים תת קורטיקלים בחומר הלבן באונות הפריאטליות שאינם ספציפיים. האם התשובה מדאיגה? האם יכולה להסביר את האפשרות שהעלו מס' רופאים שהתופעות מהן אני סובלת הינן מגרנות? את הבדיקה עשיתי ללא ועם הזרקת גדוליניום. תודה מראש
 
ד''ר אייל יצחיאק  
17:11 10.11.08
הממצאים שהודגמו ב-MRI הם כפי שכתוב בתשובה ממצאים לא ספציפיים, יש לחברם לתלונות ולממצאים בבדיקה. לדעתי עליך לפנות לנוירולוג על מנת שיעריך את מצבך ויציע טיפול.
+ הוספת הודעה
   1 ...  60  61  62  63  64  65  66  67  68  ...  75  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש