בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה עמוד 23

מה זה פרוקטולוגיה? סובלים ממחלות בפי הטבעת, כגון: טחורים, פיסורה, פיסולה, פיסטולה? פורום פרוקטולוגיה נועד במיוחד לכם. פורום פרוקטולוגיה הוא המקום תוכלו לקבל מידע על ניתוח פיסטולה, פרוקטולוגיה, פי הטבעת, טיפול בטחורים, טחורים אחרי לידה ועוד
מנהלי פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה :
ד''ר רפאל אלון
לפרטים נוספים
ד''ר חגית טולצ'ינסקי
לפרטים נוספים
 
נוי
12:46 05.02.13
היי בעת יציאה אני מרגישה שהאזור מגורה ושורף ואולי גם עם מעט פצעים
מה כדאי לי למרוח? האם ואזלין זה טוב? כי ראיתי שזה מקל אבל אני לא יודעת אם גם זה עשוי לפתור את הבעיה
 
ד''ר חגית טולצ'ינסקי  
21:08 05.02.13
שלום נוי
את יכולה למרוח משחת ואזלין אם הדבר מקל עליך.
אם הפצעים ותחושת הגירוי לא עוברים תוך מספר ימים כדאי להיבדק על ידי פרוקטולוג כדי שתוכלי לקבל את הטיפול המתאים לממצאים בבדיקה.
 
בן
10:37 31.01.13
שלום

גיליתי שיש לי דימום קל מאוד בפי טבעת, תהיתי האם יש קשר לתרופה AUGMENTIN 875 MG (בן 10 ימים פעמיים ביום) שסיימתי טיפול לפני ארבע ימים? איך אפשר לטפל בזה?

כמה ימים אחרי שנטלתי תרופה AUGMENTIN, היו לי שלשול קל בצבע חום כהה והלכתי לשירותים פעמיים ביום. אחרי טיפול הייתה לי תחושת גירוי קל בפי טבעת למשך שעה בלבד (לא גרדרתי בכלל) ודימום קל מאוד.
בנוסף לזה היה לי טחורים מלפני שנה, קבלתי טיפול במשחה ונרות, אחרי החודש נעלמו הטחורים (הפרוטולוג אישר).

תודה על תשובה
 
ד''ר רפאל אלון   
08:01 05.02.13
נטילת אנטיביוטיקה יכולה לגרום לשלשול כמו שתארת. היציאות השלשוליות יכולות לגרום לגירוי הרירית של פי הטבעת ולגרום לדמום קל. אין סיבה לדאגה-הכל יחלוף כשפעולות המעיים תחזורנה למצב נורמלי. אם הדימום ימשיך לאחר חזרה למצב רגיל-פנה לבדיקת רופא.
 
חנית
09:56 31.01.13
יש לי פיסורה אחרי לידה כבר שנה והבנתי שבגלל שהיא הרבה זמן אני חייבת ניתוח. הבנתי שניתוח יכול לגרום לאי שליטה על סוגרים..זה מלחיץ מאוד!!! מה הסיכוי שזה קורה? מה הסיכונים בניתוח פיסורה?
 
ד''ר רפאל אלון   
07:58 05.02.13
לחנית
הסיכון בפגיעה בסוגרים אצל מנתח מנוסה שואף לאפס. זו לא הסיבה שבגללה לא לעבור ניתוח שנועד לשפר את איכות חייך
 
מרי
18:25 31.01.13
שלום לכם

ביצעתי קולונסקופיה ויצא "טחורים פנימים בציקום" (לא בטוחה מהמילה האחרונה)

אני סובלת כמה חודשים מכאבי בטן חזקים ואני לא יודעת אם אלה גורמים לכאבים דומים. הכאבים אצלי בצד ימין ליד הטבור ומתחת. לפעמים אני סובלת מהתקפים. אין דם בצואה.

אודה לכם על התשובה
 
ד''ר רפאל אלון   
10:04 03.02.13
מרי שלום
טחורים נמצאים רק באזור פי הטבעת. כנראה טעית בקריאת הממצאים. יש צורך בהשלמת בירור כאבי הבטן שלך אצל גסטרואנטרולוג וכירורג.
 
מרי
20:44 03.02.13
לכן אני חשבתי שזה מוזר....אני לא טעיתי זה מה שכתוב וזה מה שאמר הרופא שביצע קולונסקופיה....
 
ד''ר רפאל אלון   
02:20 04.02.13
לא נותר לי אלא לחזור על מה שכתבתי-טחורים נמצאים בפי הטבעת ולא בצקום.
 
חגית
13:07 29.01.13
שלום

מה האפשרויות לטיפול בשאריות עור לאחר לידה למעט ניתוח?
האם לייזר יכול להוות פתרון?
 
ד''ר חגית טולצ'ינסקי  
18:45 29.01.13
שלום חגית
הסרת שאריות עור נעשית בדר"כ בניתוח. גם השימוש בלייזר הינו ניתוח.
 
חגית
20:38 29.01.13
האם ההחלמה מלייזר קלה יותר מניתוח?
 
דר. טולצינסקי
07:45 30.01.13
בוקר טוב
ההחלמה היא זהה מכל סוגי ה"חיתוכים".
 
דנית
11:57 29.01.13
אני סובלת מפיסורה אחרי לידה,כבר שנה וחודש.הייתי אצל פרוקטולוג והוא נתן לי משחת ניפדימין שלא עזרה.יש משחה אחרת ממולצת שאפשר להשתמש? היות ואני ממש מנסה להמנע מניתוח
 
ד''ר רפאל אלון   
12:25 29.01.13
לדנית
הפיסורה שלך כבר קיימת יותר משנה ולא הגיבה לטיפול תרופתי. זוהי פיסורה כרונית והסיכוי שתרפא בטיפול תרופתי קלוש ביותר. לכן אני ממליץ לך לעבור ניתוח שהוא ניתוח קל, קצר והחלמה מהירה מאד.
שלום רב ,בת 51 בעקבות ניתוח אבסס ופיסטולה לפני 7 חודשים נקבע ניתוח להוצאת סיטון בהרדמה מלאה. אתמול נעשה ניתוח תיקון התעלה האנאלית.בסיכום אישפוז נכתב כך,סיטון רפוי מחזיק עור בלבד ,כיב ענק בקיר האחורי. אנדקציה של העור.נלקחה ביופסיה דל העור והכיב
שאלותי מהו כיב? האם פצע או גידול סרטני.
בוצעה קולונוסקופיה התוצאה תקינה מלבד טחורים פנימיים.
האם הביופסיה מעלה חשד לכיב שהוא סרטני בגלל גודלו?
מהו כיב ענק בקיר האחורי וממה יכול להיוצר כיב?
תודה רבה גיני
 
ד''ר חגית טולצ'ינסקי  
17:17 28.01.13
שלום גיני
כיב הינו מעין פצע קעור בדופן המעי. לא כל כיב הוא גידול סרטני.
לקיחת הביופסיה לכשעצמה לא מעלה חשד, היא נלקחה מכיון שזוהי השיגרה הנכונה. כאשר יש במעי כיב יש לקחת ממנו ביופסיות על מנת להבין מהו.
יכולות להיות מספר סיבות לכיב.
הייתי מציעה לך לפנות לכירורג שניתח אותך ולדבר איתו מכיוון שהוא ראה את הממצא ויוכל אולי לתת לך מידע יותר ברור.
 
גלית
15:59 27.01.13
שכחתי לציין כי הרופא קבע שיש צניחת טחור פנימיLL במאמץ.
ודבר נוסף אין לי בריחת צואה או הפרשות מפי הטבעת.
שאלה נוספת האם סקס אנאלי יכול להחמיר את הבעיה?
 
ד''ר רפאל אלון   
14:34 28.01.13
סקס אנאלי יכול להחמיר במידה מסוימת את בעיית הטחורים.
 
גלית
19:47 26.01.13
שלום,
אני סובלת כארבע שנים מגרד בפי הטבעת, היציאות שלי רגילות, ללא כאבים וללא דימום, התזונה שלי טובה מאוד ואני שותה כשני ליטרים מים ביום.
בבדיקה אצל הפרוקטולוג לפני כשנה הוא נתן לי משחה דרמקומבין ואכן המשחה עזרה לזמן קצר אך לאחר שסיימתי את הטיפול הגרד חזר.
חזרתי אל הפרוקטולוג והוא אמר שהוא לא מוצא סיבא לגרד והציע לי לקחת כדורים Amitriptyline - סירבתי לקחת את הטיפול, כיוון שזה לא נראה לי הטיפול הנכון.
בבדיקה הגופנית הצבעתי לו היכן שאני מרגישה את הגרד, והא אמר שזהו טחור פנימי ןהתעקש שהגרד לא ממקום זה למרות שאני מרגישה אותו במקום זה בדיוק וכשאני מסתכלת במראה ופותחת קצת אני יכולה אפילו לראות אותו בבירור.
הפרוקטולוג אמר שהטיפול בטחור הוא קשירה, בכדי למנוע צניחה, הוא טען שזה לא כואב.
שאלתי: 1. האם יש קשר בין הגרד לבין הטחור הפנימי?
2. האם למרות שאיני סובלת מכאבים או דימום כלל האם צריך לבצע פעולה
אקטיבית כקשירה?
3. האם במקרה ומבוצעת קשירה יהיו לי כאבים במקום מכיוון שהטחור
נמצא במקום רגיש למגע?
אודה מאוד לתשובתך
 
ד''ר רפאל אלון   
14:33 28.01.13
בד"כ הגרד אינו קשור לטחור. הקשירה מבוצעת כדי לטפל בבעיית הצניחה, כפי שהסביר לך הרופא שלך. ברוב המקרים קשירה אינה כואבת אך בחלק קטן מהמטופלים ייתכנו כאבים
שלום רב,בת 51 לאחר ניתוח הוצאת חוט סיטון רפוי- SETON-PE ANAL TVROR VLCEER
אבחנות
פעולות סיטון רפוימחזיק עור בלבד,כיב ענק בקיר האחורי אם אנדקציה או אנדורציה של הריקמה מסביב לעור.בוצע חיתוך סיטון והעור שמימול או מחזיקים את הריקמה ביופסיה של העור והכיב
לפני חצי שנה בוצע ביופסיה של העור וזה היה ללא ממצא פתולוגי
האם כיב ענק הוא סרטני אני מאד מודאגת כיב זה פצע האם מסיטון שהיה 7 חןדשים.בוצעה קולונוסקופיה תקינה מלבד טחורים פנימיים ,הגירוד שהיה לי מהסיטון
נעלם.
 
ד''ר רפאל אלון   
14:31 28.01.13
לגיני
שאלתך לא ברורה...
שלום,
כשנתיים שאני סובלת מעצירות קשה, לפניי כשלושה חודשים אבחנו אצלי פיסורה והפרוקטולוג נתן לי למרוח ניפדיפין. היו לי לפעמים יום או יומיים של הקלה ואז הכאבים חוזרים. לפני כשבועיים (לאחר חודשיים של סבל רב) התחלתי להרגיש בנוסף לפיסורה גם שני טחורים חיצוניים אז שילבתי בין הניפדפין לפרוקטו גיבנול פעם ככה פעם ככה לאט לאט הכאבים של הפיסורה עברו ונשארו לי כאבים חזקים של טחורים (יש לציין שבמשך כל שלושת החודשים האחרונים בכל כניסה לשירותים יש איבוד רב של דם, בדיקת הדם שערכתי לפניי כשבועיים הראתה שהכל בסדר. בנוסף, אני מקפידה על דיאטה קפדנית של הדיאטנית נטולת פחממות כמעט לגמריי ורוויה בסיבים ושותה כ3 ליטל מים ביום) לפני כמה ימים הלכתי שוב לפרוקטולוג, הוא אמר שהפיסורה עברה כמעט לגביי ושבאמת יש לי טחורים חיצוניים (פנימיים אין בכלל) אני ממשיכה למרוח את הפרוקטו גלבנול שלוש או ארבע פעמים ביום אך עדיין לאחר כל כניסה שלי לשירותים יש לי כאבים מאוד חזקים. אני בקושי מצליחה ללכת ובטח שלא לעמוד לאורך זמן ככה שקורה שכל יום מבסביבות הערב אני לא יכולה לצאת מהמיטה עד הבוקר כשהכאבים נחלשים יחסית (יותר מ12 שעות של כאבים חזקים רצופים). אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני סטודנטית, מחסירה ימי לימודים, לא מצליחה להתכונן למבחנים או להכין שיעורי בית, קשה לי לשבת ללכת לעמוד.. מה אפשר לעשות? אני כבר ממש מיואשת ואבודת עצות.
 
ד''ר רפאל אלון   
10:47 27.11.12
את מתארת שילוב של כאבים בפי הטבעת ודימום רב. הכאב כנראה נגרם מפיסורה. את סיבת הדימום צריך לברר. בהעדר טחורים יש צורך בבדיקה "עמוקה" יותר- רקטוסקופיה ואולי קולונוסקופיה. אם בסוף הבירור יהיה מדובר בפיסורה בלבד יש מקום לשקול ניתוח לפיסורה מכיוון שלא החלימה בטיפול תרופתי.
 
..
11:20 27.11.12
זה אומר שצריך לחכות שהטחורים יעברו? יכול להיות שהדימום נובע מהטחורים החיצוניים?
 
ד''ר רפאל אלון   
12:24 27.11.12
טחורים חיצונים לרוב אינם מדממים. דמום בכמות רבה בזמן יציאה מחייב בירור. פני לבדיקה חוזרת או לחוות דעת שניה
 
סטלה
12:35 23.01.13
שלום רב,

אני סובלת מאותן תסמינים שנכתבו לעלעיל, ושוקלת לעשות ניתוח לפסורה, השאלה היא מה תופעת הלוואי של ניתוח מסוג זה?

תודה רבה מראש
 
ד''ר רפאל אלון   
14:42 23.01.13
סטלה
ברוב המכריע של המקרים (קרוב ל100%) יש החלמה מלאה ללא תופעות לואי.
 
אלון
13:04 22.01.13
שלום רב,

נתוני הרקע שלי הינם: בן 33, גובהי 1.88 מ', שוקל 88 ק"ג, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות, עוסק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית, שומר על תזונה מאוזנת ומעט לחוץ בחיי היומיום. ללא רקע משפחתי של סרטן מעי הגס.

בשבועות האחרונים אני סובל מפיסורה. הפרוקטולוג הורה לי למרוח 4 פעמים ביום משחת ניפדיפין + ISDN. לאחר מספר ימים של מריחה, הדימום והכאב עוברים. לכן, אני מפסיק את המריחה ואולם, לאחר מספר ימים ללא מריחה, הדימום חוזר חלילה. מתכונת זו חוזרת על עצמה כאמור באופן מעגלי במהלך השבועות האחרונים.

האם עליי לשוב לבדיקה חוזרת? לא להפסיק את המריחה גם עם במשך יותר משבוע לא מופיע דימום?

מבקש את הצעתכם.
 
ד''ר רפאל אלון   
19:10 22.01.13
לאלון
הטיפול התרופתי בפיסורה נמשך בד"כ מספר שבועות_ כ3-4 שבועות. אני מציע שתטפל במשך התקופה הזו ואם לא תהיה הטבה-תחזור לבדיקה
 
בת
19:57 21.01.13
שלום רב
בת 45 בעלת עבר בטחורים פנימיים מדממים,עברתי בעבר 2 קולנוסקופיות כאשר האחרונה היתה ב2009 לאחרונה החלו שוב דמומים לאחר יציאות דמם אדום חזק,ושאלתי האם לבקש שוב לעבור בדיקה קולנוסקופיה על מנת להיות שקטה,עברתי קשירות בעבר שעזרו לתקופה קצרה שתי הבדיקות היו תקינות האם יכול להיות שיהתפתח משהו בזמן הזה? תודה
 
ד''ר רפאל אלון   
22:28 21.01.13
בת שלום
הסיכוי שהתפתח משהו ושיש צורך בקולונוסקופיה נוספת הוא שואף לאפס. גידולים של המעי הגס מתפתחים מאד לאט והמרווח במומלץ בין קולונוסקופיות תקינות כאשר אין שום גורם סיכון לגידול מעי גס הוא בין 5-10 שנים. לכן אין לך צורך בקולונוסקופיה נוספת. פני לבדיקת פרוקטולוג
 
דניאל
11:31 21.01.13
מחפשת רופא מומחה לכל נושא רצפת האגן - מפרוקטולוגיה עד גניקולוגיה.
אני סובלת כבר שנתיים וחצי (!!!), מכאבי תופת 24/7 באיזור פי הטבעת עם השלחות על התחום הגניקולוגי.
עברתי מס' רופים מומחים (כירורגים, פרוקטולוגים, גניקולוגיים),
כל הטיפולים במכבי "טבעי" - כולל ביופידבק, מרפאת כאב באסותא, MRI, בדיקת truth - הכל ללא ממצא פתולוגי.
משוועת עזרה !!!

תודה.
 
ד''ר רפאל אלון   
12:45 21.01.13
לדניאל,
הפורום אינו ממליץ על רופא זה או אחר. אני מציע שאחד הרופאים המומחים איתו יש לך "כימיה" ינהל וינווט את המשך הבירור והטיפול במקרה שלך. עלייך לדעת שבמקרים מסוימים (לשמחתנו-הם נדירים) לא מוצאים את סיבת הכאב והטיפול בכאב הכרוני עובר לטיפול במרפאת כאב.
שלום,
הייתי אצל רופא בגלל שבזמן האחרון אני סובל מפליטה של צואה לאחר ביקור בשירותים. ז"א לא משנה כמה אני מנקה עם נייר טואלט, עדיין לאחר כמה זמן אני מרגיש שיש אצלי פליטה אני הולך שוב פעם לשירותים לנקות עם נייר טואלט.
בנוסף לזה, בזמן האחרון אני מרגיש שכל הזמן שורף אצלי באזור פי הטבעת, שהאזור אף פעם לא נרגע ולפעמים יש כאבים. זאת למרות שאני מנסה להשתמש בנייר טואלט בצורה עדינה כמה שיותר וגם משתדל להתקלח כמה שיותר.
אז בביקור אצל הרופא הוא איבחן בנוסף גם טחורים קטנים יחסית אצלי ורשם לי משחה ונרות נגד טחורים. אבל האם זה גם אמור לעזור לי בעניין הפליטה? כי עד עכשיו זה לא עזר וגם הרגישות והשריפה באזור נמשכות.
מה ניתן לעשות במצב הזה? איך עדיף להמשיך בטיפול בבעיות שתיארתי?
תודה.
דן,
פנה לבדיקת פרוקטולוג. תלונותיך אינן אופיניות לבעיית טחורים.
יש לי פיסורה כרונית, הרופאים ממליצים רק ניתוח... ואני חושש מסיבוכים
האם למישהו יש מושג לגבי רמת הסיכונים והסיבוכים?
אשמח לעזרתכם
תודה
לסובל שלום
אחוז הסיבוכים בניתוחי פיסורה אצל מנתח מנוסה הוא זעום ביותר. אם אתה סובל מאד והטיפול התרופתי נכשל אני ממליץ לעבור ניתוח ולהתפטר מהסבל... הסיבוך העיקרי הוא זיהום (במקרים מאד מעטים) וניתן לטפל בו תרופתית
בהצלחה
 
אורלי
10:02 17.01.13
אני סובלת זה זמן מה מצניחת טחורים שאינם מאפשרים לי עמידה ממושכת על הרגליים, הליכה, פעילות ספורטיבית ועוד. עברתי טיפול בקשירה כבר שלוש פעמים והבנתי שיש עוד מה לקשור.
לאחרונה נתקלתי המלצות לטיפול בשיטת האל דופלר. האם מוכר לך? האם אמין ובאמת לא חוזר? בעיקר האם באמת לא חוזר.
אשמח מאד לחוות דעת מקצועית.
 
ד''ר רפאל אלון   
13:33 17.01.13
לאורלי
כאשר מבצעים קשירת טחורים , בכל קשירה מתפטרים מעודף הרקמה שבבסיסה בוצעה הקשירה. בשיטת האל-דופלר מנתקים את אספקת הדם לאזור הטחור ומניחים לטבע לעשות את שלו מבחינת התנוונות הרקמה שנותקה מאספקת הדם. אחוזי החזרה דומים מכיוון שעקרון הפעולה דומה-ניתוק זרימת הדם. אם יש לך שיפור בטיפולי הקשירה אין מניעה להמשיך בהם.
 
ליאור
21:57 13.01.13
שלום,
יש לי פצע פתוח בפי הטבעת שלאחרונה התרחב מעט.
איני מעוניין ללכת לרופא הנושא ומעדיף פתרונות ביתיים.
רציתי לדעת האם טלק יכול להועיל בכך שידאג לספוח את הלחות מהדימום וכ"ו...
וגם אם מי מלח יכולים לעזור לאחות או לגרום לפצע להגליד?
אשמח לשמוע את דעתכם ואולי עוד פתרונות.
תודה רבה.
 
ד''ר רפאל אלון   
12:25 14.01.13
איני יכול לייעץ לך בלי בדיקה רפואית. טפול בפיסורה מתחלק לטפול תרופתי שמרני ע"י משחות מתאימות ומרככי צואה ולטיפול כירורגי המבוצע בכשלון הטיפול התרופתי. גם שהייה בסביבה מימית חמימה יכולה להקל על הסבל.
 
check1
11:23 07.01.13
היי
אני 3 חודשים לאחר לידה, חוששת כי מהלידה יש לי טחורים אך לא בטוחה - כיצד ניתן לדעת האם זה טחורים בוודאות וכן מה ניתן לעשות בנוגע לזה ?
(מרגישה כאב בפי הטבעת רק בזמן יציאה)
לאיזה סוג רופא צריך לקבוע לטיפול בטחורים ?
 
ד''ר רפאל אלון   
09:51 08.01.13
כדי לאבחן את בעייתך יש צורך בבדיקת רופא, רצוי פרוקטולוג.
שלום ד"ר !!!

מזה שנה וחצי סבלתי 3 פעמים מפיסורה, כשהפעם האחרונה התחילה לפני כחודש וחצי והיתה קשה מאד. עם כאבי תופת מפעם לפעם. טופלתי ברקטוג'סיק שלא ממש עזר, בהמשך עברתי ל NIFEDIPINE וגם לא ממש עזר. ולכן לפני שבוע החלטנו אני והרופא לעשות ניתוח שאמור להערך ביום ראשון הקרוב.
אבל... דווקא בשבוע האחרון כשהמשכתי להשתמש ב DIFEDIPINE חל אצלי שיפור גדול. הכאבים חלפו כמעט לחלוטין ואפילו בזמן יציאה (יציאה רכה) אין לי כבר כאבים חזקים. (פה ושם עדין אני מרגיש את הפיסורה. אבל באופן די מינורי יחסית למה שהיה).
שאלתי אליך, האם בשלב זה שיש לי שיפור גדול. יש בכלל טעם לערוך את הניתוח.
האם הניתוח אמור לעזור לי בעתיד שלא אפתח מחדש כל כמה חודשים פיסורה מחודשת, (כמו שקרה לי בשנה וחצי האחרונות) ואז בודאי שיש הגיון לעשות את הניתוח.
או שהניתוח פותר רק רת הבעיה המקומית שקיימת. ואז לכאורה בגלל השיפור - אין טעם לניתוח..אלא להמשיך בטיפול השמרני ב - DIFEDIPINE.
אודה לך על תשובתך המהירה, כאמור מכיוון שנקבע לי תור לניתוח ליום א' הקרוב
 
ד''ר רפאל אלון   
17:26 10.01.13
הניתוח לטיפול בפיסורה הוא ניתוח שנעשה לשיפור איכות החיים. אם הכאב חלף ניתן לדחות את הניתוח למועד אחר. עליך לקבל החלטה בהתייעצות עם הרופא שלך. בכל מקרה לא יכול להגרם נזק מדחיית הניתוח. אם המצב שוב יחמיר ניתן תמיד לנתח במועד אחר
 
ד''ר חגית טולצ'ינסקי  
18:22 10.01.13
שלום דודי
אני מסכימה לחלוטין עם דר רפי אלון.
+ הוספת הודעה
   1 ...  19  20  21  22  23  24  25  26  27  ...  126  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פיסורה   פיסטולה   ניתוח פיסטולה   פרוקטולוגיה   טיפול בטחורים   טחורים אחרי לידה   ניתוח פיסורה   ניתוחי מעי ורקטום
RSS RSS פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה