בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים כירורגיה, ניתוחים»פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה עמוד 23

מה זה פרוקטולוגיה? סובלים ממחלות בפי הטבעת, כגון: טחורים, פיסורה, פיסולה, פיסטולה? פורום פרוקטולוגיה נועד במיוחד לכם. פורום פרוקטולוגיה הוא המקום תוכלו לקבל מידע על ניתוח פיסטולה, פרוקטולוגיה, פי הטבעת, טיפול בטחורים, טחורים אחרי לידה ועוד
מנהלי פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה :
ד''ר חגית טולצ'ינסקי
לפרטים נוספים
ד''ר רפאל אלון
לפרטים נוספים
 
רונן
21:23 27.12.12
האם ניפדיפין 0.4 יכול לעזור לכאבים ???? בטיול בחו"ל כרגע וזה רק מה שנגיש לי שלקחתי מהבית לפני הטיסה בכלל לטיפול בפיסורה
אם כן,כמה פעמים למרוח ביום ???
הטחור נהיה כחול ו כואב מאוד כבר משלשום
אמבטיות לא ממש יכול לעשות...האם מיי ים יעזור ?
תודה
 
ד''ר רפאל אלון   
21:44 27.12.12
לרונן
ניפדיפין אינה תרופה לטפול בטחור טרומבוטי. שהייה בסביבה מימית חמימה יכולה לעזור. רכוש תרופה נגד כאבים שניתן לרכוש ללא מרשם ונסה גם להשיג משחה כלשהי לטפול בטחורים הנמכרת ללא מרשם.
 
ששון
19:47 25.12.12
שלום דוקטור. להקלת עצירות לא הגעתי עם ה"נורמלקס". לאחרונה שמעתי על. אבקת ה"פגלקס ".
האם. יש הבדל משמעותי בין האבקות ששווה לנסות?.
 
ד''ר רפאל אלון   
20:33 25.12.12
יעקב שלום
שני התכשירים הם בעצם אותו חומר פעיל
 
אלון
15:11 24.12.12
לאחר ביקור אצל פרוקטולוג, אני מורח בשבוע האחרון, 4 פעמים ביום, משחת ניפדיפין +isdn וזאת לשם טיפול בפיסורה. בהתאם להוראת הפרוקטלוג אני מורח את המשחה מסביב לפי הטבעת וכן אני מחדיר את המשחה לתוך הרקטום. ביומיים האחרונים, בעת הגמירה בסיום יחסי מין, חשתי תחושת צריבה. שאלתי היא, האם ייתכן קשר בין מריחת המשחה לבין תחושת הצריבה.
 
ד''ר רפאל אלון   
08:11 25.12.12
יכול להיות קשר בין הפיסורה עצמה לתחושת הצריבה. את הניפדיפין מורחים רק בעור סביב פי הטבעת ומעסים שייספג טוב בעור. אין צורך להחדיר לתוך פי הטבעת.
 
אלון
12:17 25.12.12
ראשית, תודה על המענה. שנית, נוכח העובדה שכבר לאחר 3 ימים הכאב והדימום נעלמו, החלטתי להפסיק את מריחת המשחה. האם זה בסדר לדעתך? שלישית, לאחר הפסקת השימוש במשחה הבחנתי שתחושת הצריבה כמעט ונעלמה לחלוטין כשגמרתי אתמול ורק בזמן הזקפה היתה תחושה של צריבה קלילה ביותר. כלומר, יכול ויש קשר בין המשחה לצריבה?
 
ד''ר רפאל אלון   
12:49 25.12.12
לא ידוע לי על קשר בין המשחה לצריבה בזמן יחסי מין. אני מציע שתמשיך עוד תקופה קצרה עם המשחה להבטיח ריפוי של הפיסורה
אובחנו אצלי לפני כמה חודשים טחורים פנימיים דרגה 2 והומלץ על טיפול בפרוקטו-גליבנול.
בגלל שפחדתי לדחוף את הנר לשם, דחיתי את התחלת הטיפול עד עתה.

עכשיו, כמעט שבוע שאני לוקח את הנר פעמיים ביום, אני לא מרגיש שינוי.
אחרי כל יציאה שורף לי, ואני מרגיש עוד זמן רב אחרי כאילו משהו תקוע לי שם.

מה לעשות?
 
ד''ר רפאל אלון   
23:24 23.12.12
התופעה שאתה מתאר אינה אופיינית לטחורים. פנה לבדיקה חוזרת
 
אורח
23:47 23.12.12
האם להפסיק בנתיים את הנרות?
 
ד''ר רפאל אלון   
00:18 24.12.12
אם הנרות אינם מקלים על הסבל-אתה יכול להפסיק את השימוש בהם
היום הייתי אצל רופא מאד לא נחמד.
בהתחלה הוא בכלל חשב שמאז ומתמיד שורף לי. הייתי צריך לחזור אליו ולהסביר לו שזה התחיל רק עכשיו אחרי שהתחלתי עם הנרות. והוא בקושי הקשיב ואמר שזה לא משנה.

הוא עשה בדיקה עם האצבע ואמר שיש טחורים. לראות עם מכשיר הוא לא הצליח כי לא עשיתי חוקן לפני.

הוא החליף את הנרות למשחה - אותו דבר בדיוק - פרוקטו גלבינול. ואמר שצריך להשתמש חודש פעמיים ביום (בנוסף לשבוע שכבר השתמשתי בנרות פעמיים ביום).

הוא אמר שהעובדה שזה שורף - לא משנה ולהמשיך.
אבל בעלון כתוב שזאת תופעת לווי שמחייבת הפסקת השימוש ופניה לרופא.
מה עושים?!?
תור לרופא פרטי יש רק לסוף פברואר :/ לחכות? להמשיך עם המשכה?
 
ד''ר רפאל אלון   
08:09 25.12.12
ם המשחה גורמת לצריבה היא אינה מתאימה וצריך לנסות תכשיר אחר. כדי לראות טחורים במכשיר המתאים (אנוסקופ) אין צורך בחוקן. יש צורך בבדיקה חוזרת
 
יעל
09:33 24.12.12
שלום,

לפני 5 חודשים עברתי לידה שהסתיימה בקרע דרגה 3 B. נותחתי מיד לאחר הלידה ע"י כירורג בכיר וכיום תודה לאל אינני סובלת משום השלכות מהקרע (לא דליפת צואה ולא בריחת גזים). הופנתי ע"י כירורגית לבצע בדיקת מנומטריה אנאלית ואולטרסאונד. אינני מעוניינת לעבור את הבדיקות האלה וחשוב לי לציין שאני בסדר ולא מרגישה צורך שעליי לבצע את הבדיקות הפולשניות האלה. מדוע שולחים כל בחורה שעוברת קרע כזה לבצע את הבדיקות האלה? האם רק פיזיותרפיה של רצפת האגן אמורה לשפר את המצב?
 
ד''ר רפאל אלון   
11:11 24.12.12
יעל שלום
הופנית לבדיקות שציינת מכיוון שהרופאה רוצה גם עדות הניתנת להדגמה ומדידה של תפקוד הסוגר של פי הטבעת לאחר התיקון. כדאי שיהיו נתונים כאלה למקרה שבעתיד תהיה הפרעה בתפקוד הסוגר. בהעדר סימפטומים איני רואה צורך בפיזוטרפיה של רצפת האגן.
 
ובל
21:28 23.12.12
היוש, כבר 4 חודשים יש לי עצירות נוראית הכוללת מאמצים רבים וכאבים.

לאחר לקיחת נורמלקס ועוד סירופ שאמור לעזור וללא הצלחה לקחתי 2 כדורי לקסעדין.

אחרי 2 כדורים אלו הפסקתי בגלל הסיכונים להתמכרויות ועכשיו הרבה יותר טוב.

הבעיה היא שהבטן שלי מאוד מאוד מאוד נפוחה. ברמות שלא ניתן לשים מכנסיים שהם לא גומי.

מאז ומתמיד שאני אוכלת (אפילו תפוח) הבטן שלי מתנפחת כמו לא יודעת מה אך לאחרונה זה מאוד קיצוני? מה לעשות?



בנוסף, יש לי 2 בליטות בחלק שבין הנרתיק ובין פי הטבעת ולפעמים הן פחות מורגשות ולפעמים יותר נפוחות. מה ניתן לעשות עם זה והאם ניתן להשאיר זאת ככה וזה לא ייצור בעיות כלשהן?
 
ד''ר רפאל אלון   
23:26 23.12.12
ובל שלום
הבליטות שאת מתארת בסיום שאלתך אינן מסוכנות או מטרידות. מאידך הופעת עצירות פתאומית המלווה בתפיחות גדולה של הבטן מחייבת בירור מהיר. לא כתבת בת כמה את ויש עוד פרטים שצריך לברר בשיחה ובבדיקה אצל רופא. פני לבדיקה.
שלום
לפני כחודש התחיל לכאוב לי בזמן ישיבה באזור חיץ הנקבים
האורולוג לא מצא בעיה. לקחתי כדור לדלקת ולא עזר.
היציאות תקינות ,בעבר סבלתי מטחורים

מה יכול להיות הסיבה ואיזה בדיקה כדאי לעשות?
 
ד''ר רפאל אלון   
15:46 21.12.12
לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית
 
דודי
12:34 20.12.12
מזה 3 שבועות יש לי פיסורה. בשבועיים הראשונים השתמשתי ב-רקטוג'סיק, ולא ממש עזר
לפני כ 5 ימים הלכתי לרופא והוא נתן לי nifedipine 0.2% ואני לא מרגיש עדין שום שיפור
הכאבים הם פשוט לא נסבלים. היציאות שלי הם ממש רכות.מה אני יכול לעשות שלא עשיתי. האם יש משהוא טוטאלי שירגיע אותי. האם רצוי לחזור לרופא ולבקש nifedipine 0.4%
האם יש משהוא מעבר לניתוח שיכול להקל על המצב הזוועתי ?
אני משתמש במקביל גם בעזראקאין. וזה לא ממש עוזר לכאבים.
 
ד''ר רפאל אלון   
16:28 20.12.12
לדודי שלום
אם אין שום שיפור בטיפול עם רקטוג'סיק ו/או ניפדיפין אני ממליץ לעבור ניתוח ולהתפטר מבעיית הפיסורה. חבל לדחות ולסבול...
 
דודי
20:48 20.12.12
האם הניתוח פותר רק את הבעיה הנוכחית בלבד. אבל לא מונע בעתיד הווצרות פיסורה חדשה. או שעצם הפעולה הניתוחית עוזרת גם לעתיד שלא תתפתח פיסורה חדשה
 
ד''ר רפאל אלון   
23:51 20.12.12
בד"כ אין חזרה של הפיסורה אחרי ניתוח
שלום רב,

האם יש טעם לגשת לרופא מומחה בעניין זה בזמן ההריון ?
הנושא קיים אצלי גם לפני ההריון.
מה מומלץ לעשות בזמן ההריון על מנת להקל העל הכאבים מלבד משחות הסופר פארם.

תודה
 
ד''ר רפאל אלון   
18:40 19.12.12
אור שלום,
הטיפול ב"טחורים חיצונים" הוא כמעט תמיד במשחות. הריון יכול להחמיר את הבעייה. אם את סובלת פני לבדיקת מומחה
 
דודי
10:37 19.12.12
האם ניתן לנתח פיסורה גם תוך כדי שיש את הפיסורה ? או קודם צריך להמתין לריפוי ?
הבנתי שאחרי ניתוח פיסורה משתחררים הביתה באותו היום.
האם בימים שאחרי כן יש הגבלות כלשהן ? האם ניתן לחזור לפעילות מלאה מיד ?
 
ד''ר רפאל אלון   
18:38 19.12.12
דודי שלום,
את הפיסורה מנתחים כאשר היא קיימת, גורמת לסבל ואינה מחלימה בטיפול תרופתי. בד"כ משתחררים עם חלוף ההשפעה שלההרדמה וניתן לחזור לפעילות רגילה ללא הגבלות.
 
דודי
10:28 19.12.12
מזה 3 שבועות יש לי פיסורה. בשבועיים הראשונים השתמשתי ב-רקטוג'סיק, ולא ממש עזר
לפני כ 5 ימים הלכתי לרופא והוא נתן לי nifedipine 0.2% ואני לא מרגיש עדין שום שיפור
הכאבים הם פשוט לא נסבלים. היציאות שלי הם ממש רכות.מה אני יכול לעשות שלא עשיתי. האם יש משהוא טוטאלי שירגיע אותי. האם רצוי לחזור לרופא ולבקש nifedipine 0.4%
 
ששון
19:58 17.12.12
שלום דר.1 מה הסיכוי שפיסורה חוזרת פעם שניה אחרי ניתוח?
2האם אחרי ניתוח היציאות יותר קלות?
3. מה הסיכוי לנזק בניתוח.?
4.האם בעצם הניתוח מבצעים הרחבה שמקלה על היציאות?
 
ד''ר רפאל אלון   
22:58 17.12.12
ליעקב
הסיכוי שפיסורה תחזור אחרי ניתוח הוא קטן מאד. אחרי הניתוח היציאות קלות יותר ואינן מכאיבות. הסיכוי לנזק בידיים מנוסות הוא מזערי ביותר. בניתוח מבצעים חיתוך מבוקר של חלק מסיבי השריר של הסוגר של פי הטבעת משולב בטיפול מקומי בפצע עצמו.
 
לירן
14:40 16.12.12
שלום.
אני בת 27 וסובלת מטחורים מזה 10 שנים.
אני כאובה נורא, הטחורים מדממים והחלטתי שצריך להתחיל לטפל ברצינות ולא רק עיי משחות.
אני ממש מתלבטת מה כדאי- שיטת הדופלר החדשה או קשירה?
לדעתי אצטרך בסוף יתוח....
מה אחוזי ההצלחה של דופלר? האם כדאי להשקיע כסף ולעבור את הדופלר? או ללכת כבר על קשירה שגם לקשירה יש סיכוי שזה יחזור לי?
אינני יודעת מה כדאי, אני ממש אובדת עצות ובינתיים סובלת...
אודה על עזרתכם .
 
לירן
15:01 16.12.12
מה היתרון בשטת הדופלר לעומת הקשרה?
 
ד''ר רפאל אלון   
22:55 16.12.12
בשיטת הדופלר תופרים את כלי הדם המספקים את הטחור (בהכוונת אולטרא-סאונד דופלר לזיהוי העורק). בקשירה קושרים את רקמת הטחור עם כלי הדם באמצעות גומיה הנופלת מעצמה בהמשך.
 
ד''ר רפאל אלון   
22:54 16.12.12
לירן שלום
הדרך הנכונה היא לפנות לבדיקה והתייעצות אצל מומחה בתחום. גם בקשירה וגם בשיטת הדופלר, בעיקרון מפסיקים את זרימת הדם אל ומאת הטחור ובכך גורמים להתנוונותו/נשירתו.
 
תובל
18:46 14.12.12
הייי.

אז ככה היציאות שלי נוראיות! חודש שלם לא היו לי יציאות בלי הגזמה

הבטן שלי נפוחה בטירוף במידה שאני לא יכולה לשים גינסים ואני כבר שבועיים וחצי עם מכנסי גומי.

הלכתי לקופת חולים שם נתנו לי נורמלקס ולבולק והסבירו לי על ענין התזונה שלא היה נוראי עוד לפני.

לאחר השימוש בתרופות הנל ושינוי קל בתזונה התשנו לי היציאות אך עכשיו הן מאוד מאוד רכות, צורתם כשרוך כאילו לא יכולות לצאת גדולות מידי והמידה מועטה מאוד (בוא נגיד לא יוצא כל מה שאני אוכלת).

מאוחר יותר גילו שיש לי הליקובקטור פילורי אך הרופאה אמרה שזה לא קשור לבטן שלי.

מה לעשות? אני כבר מיואשת ברמות!

גם בעניין היציאות (השמנתי 3 קילו) וגם בעניין הבטן הנפוחה שאני נראת בהריון ולא יכולה לשים שום גינס. מה אני עושה? פליז תעזור לי

אגב, טחורים פנימים יכולים לחסום את דרך מעבר הצואה?
 
ד''ר רפאל אלון   
09:32 16.12.12
לתובל,
טחורים אינם יכולים לגרום לתופעות שאת מתארת. את חייבת לפנות לבדיקת פרוקטולוג בהקדם!
 
אבי
16:26 14.12.12
שלום אני בן 25 נבדקתי ומתברר שיש לי פיסטולה. היא לא נמצאת אצלי בפי הטבעת אלא בחוץ הרופא אמר שהיא רחוקה מפי הטבעת. רציתי לשאול במצב כזה והמיקום בניתוח יש סיכון בפגיעת שרירי הסוגר של פי הטבעת? השרירים נמצאים בתוך פי הטבעת לא?
שלום, אני בן 21 הייתי אצל פרוקטולוג שאבחן אצלי טחורים והמליץ לטפל במרכך צואה מסוג נורמלק, מזה כחודש מאז שהתחלתי לטפל הכאבים הפסיקו. האם שימוש בנורמלק ממכר או שאין בעיה להמשיך ולקחת אותו אפי' לאורך זמן?
 
נדב
12:54 10.12.12
בנוסף רציתי לשאול האם הסיכון שלי לחלות בסרטן עקב הקונדליומה עולה?והאם ישלחו את הגידוןלים שיורידו לי בפי הטבעת למעבדה?
 
ד''ר רפאל אלון   
13:49 10.12.12
ראה תשובתי הראשונה
 
נדב
12:53 10.12.12
שלום רב,
כבר במשך למעלה משבוע יש לי גידולים קטנים בפי הטבעת,קיבלתי משחה
שלא עזרה,והיום לראשונה רופא עור גילה שיש לי גונדילומה ואני ממש
ממש לחוץ!! הבנתי שזה וירוס שנשאר בגוף גם כשהגידולים עוברים
האם זה נכון?בנוסף רציתי לשאול בכמה שאלות,האם עליי להיות בלחץ
או לא?וכיצד עליי להתייחס למצב החדש הזה?
דבר נוסף,הוא הפנה אותי לפרקטולוג כרורוג והתור רק עוד 10 ימים,
בינתיים נתן לי משחה,זה לא יכול לגדול בינתיים הגידולים בפי הטבעת???
הוא רשם שאי אפשר לטפל בחנקן נוזלי,כי זה קרוב לפי הטבעת רק לייזר
או סכין. האם יש אפשרות שיהיה מצב שיעשו לי לייזר או שאי אפשר
כי זה קרוב לפי הטבעת ואפשר רק לחתוך?
אני יודע שחפרתי פה,אבל אני מבוהל מאוד,שמעתי גם על HPV ועל
בדיקת PCR שקראתי פה,יש לי בכלל צורך להיבדק בה?
מבקש בכל לשון של בקשה שתענו לי על השאלות כי מכל מה שרשום
בכל הרשת לא ברור לי כלום,ורק מלחיץ אותי יותר ויותר!!! אני ממש מבקש
שתתייחסו פה להודעה שלי,כי זה ממש ממש חשוב לי!!!!
אני אודה לכם בתודה מראש
ומקרב לב
נדב
 
ד''ר רפאל אלון   
13:49 10.12.12
לנדב שלום
קודם כל אין סיבה להלחץ. אובחנה אצלך קונדילומה - זוהי מחלה וירלית המתבטאית בהופעת נגעים סביב ו/או ברירית פי הטבעת. הטיפול הוא הסרת הנגעים. המקובל הוא להסירם בלייזר. יש צורך לבדוק שאין נגעים ברירית הרקטום. שינוי סרטני הוא נדיר וקורה לרוב אחרי הזנחה של שנים רבות כך ש10 ימים אינם זמן הצריך להדאיג אותך.
בזמן הסרת הנגעים תשלח דגימה לבדיקה כדי לאבחן סופית את המחלה וכדי לדעת אם מדובר בזן שכיח או אלים יותר של הוירוס.
 
דני
12:18 09.12.12
שלום רב,
בן 47 נקבע לי ניתוח לשבוע הבא באמצעות סיכות מקלב. ברמה העקרונית אני חי ומסתדר עם הבעיה למרות שלפעמים זה מעיק מאוד. אבל ישנם שבועות וחודשיפ שהמצב רגוע ונסבל. האם בכל זאת לעשות את הניתוח?
 
ד''ר רפאל אלון   
14:53 09.12.12
ההחלטה על הצורך בניתוח נקבעת בפגישה בין המטופל לרופא. לא ניתן לתת המלצה לכאן או לכאן מבלי שנבדקת. אם אתה לא שלם עם ההחלטה קבע פגישה נוסספת עם הכירורג לדון באפשרויות.
 
קרו
15:36 09.12.12
יש לי דימום בזמן יציאות כבר 10 יום לפעמים דימום גדול, כל יום משדלת ללכת לשירותים
 
ד''ר רפאל אלון   
22:42 09.12.12
ייתכן מאד ויש לך טחורים פנימיים. לא ניתן לאבחן דרך הפורום.. פני לבדיקה
+ הוספת הודעה
   1 ...  19  20  21  22  23  24  25  26  27  ...  125  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פיסורה   פיסטולה   ניתוח פיסטולה   פרוקטולוגיה   טיפול בטחורים   טחורים אחרי לידה   ניתוח פיסורה   ניתוחי מעי ורקטום
RSS RSS פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה