בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות עמוד 90

פורום רפואת תינוקות-טיפול בתינוקות יתן מענה לכל שאלה בנושא רפואת ילדים מהלידה ועד גיל שנתיים. פורום רפואת תינוקות-טיפול בתינוקות יעסוק ב: מחלות ילדים, חיסונים טיפול בתינוק,נזלת,שפעת,אדמת,מחלות תינוקות,חיסון תינוקות,תינוקות ועוד
מנהלי פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות:
ד''ר אבישי קרן
לפרטים נוספים
 
אמא
22:25 25.09.10
אתמול והיום כשהינקתי את התינוק בערב הוא החל לבכות, להתנתק מהפטמה ולהתחבר שוב מרצונו. ינק ויבב, ממש מתוסכל, כאילו משהו מציק לו.
אחרי רבע שעה של הנקה כזאת לא רצופה ומלווה בבכי ואי נחת הפסקתי אותו נתתי מוצץ, הרמתי על הידיים והוא נרגע ונרדם לקצת

מה זה יכול להיות?
 
ד''ר קווין שרייבר  
14:09 29.09.10
בד"כ מדברים על הצתננות
האף קצת סתום ולכן הקשה לנשום באמצע ארוחות

בברכה
דר קווין
 
אלונה
23:11 24.09.10
ערב טוב

הבת שלי בת +9 חודשם והיא מצוננת יש לה נזלת מים ונשמע שקשה לה לנשום
ניסיתי להשפריץ לה לאף מי מלח אבל היא לא מביאה ובקושי לנגב אני מצליחה לה,
השמח לקבל עצות כיצד אפשר לטפל בנזלת שלה ולהקל על נשימתה


תודה וחג שמח
 
ד''ר קווין שרייבר  
14:08 29.09.10
ילדים קטנים כשהם מנוזליםת או סטומים באף זה לא מסוכן אבל זה ממש מפריעה. בחורף זה יכול להתמשך ל חודש או יותר. בקץ בדרך כלל זה עובר יותר מהר.
בגלל הצינון הילדים עצבנים ובנוסף:
מקיאים
לא יושנים
מסרבים לאכול
בכיינים
משתעלים

אין משהוא תרופתי לעזור להם.
להקלה יכולים להשתמש עם מכשיר אידים, או לטפטף תיפות מי מלח לאף

בברכה
דר קווין
 
מלי
11:53 26.09.10
שלום רב,

בני בן חצי שנה, מאז שנולד צבע הצואה שלו הוא ירוק כהה והיא נוטה להיות יותר נוזלית ממוצקה. צבעה השתנה פעם אחת מאחר וסבל משלשול ולאחרונה מאחר והחל לקבל אוכל מוצק ומה שגרם לה גם להפוך ליותר מוצקה, אך עדיין רכה.

אף פעם לא חשבתי שיש בעיה עם צואה ירוקה, אך הגיעה לאוזני שמועה כי צואה בצבע ירוק, היא צואה המעידה על התקררות וזה לא מצב טבעי.

האם יש מקום לדאגה?

תודה רבה,

מלי
 
ד''ר קווין שרייבר  
14:07 29.09.10
ירוק זה תקין
בברכה
דר קווין
 
שירן
22:22 24.09.10
תודה לך על התגובה, השאלה האם לתת לה 2 טיפות ויטמין D3 או להישמע להוראת הרופא שבדק אותה ולתת לה 4 טיפול ויטמין D3

אשמח לתשובת המשך
תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
14:06 29.09.10
2 טיפות

בברקה
דר קווין
 
ליטל
13:06 26.09.10
שלום רב,

קודם כל תודה רבה על הפורום הזה.

רציתי לשאול יש לי תינוק חדש ואני מניקה אותו. הנקתי אותו על הרגליים שלי כשהראש מונח על הזרוע שלי, והרגל שלי הייתה רועדת בזמן ההנקה. האם זה בסדר?

תודה
 
פרופ' יצחק לוי  
20:45 27.09.10
הדבר נובע ממתח שרירים
תנסי להרפות
ד"ר איציק לוי
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים. אבחנה אחרונה של הרופאה שלו: כנראה יש לו אסטמה של העור יחסית קלה (יש לו פריחות בחלקים שונים בגוף כל כמה חודשים). היום, יש לציין, בעת ביצוע בדיקת הדם הוא סובל מצינון ושיעול מזה 5 ימים. הרופאה לא נתנה כלום אמרה שהריאות נקיות. בסה"כ ילד מאוד חייכן, חברותי, משחק, משתף פעלתן.
היום קיבלתי תוצאות בדיקות (אני במכבי). יש כמה חריגות שמטרידות
אשמח לחוו"ד:
המון תודה מראש!

WBC-Leucocytes 15.6 10*3/micl 6,00 - 17,5 .(.......*..).
RBC-Red Blood Cells 4.63 10*6/micl 3,90 - 5,50 .(....*.....).
Hemoglobin 12.1 g/dl 11,10 - 14,1 .(..*.......).
Hematocrit 35.2 % 28,00 - 50,0 .(..*.......).
MCV-Mean Cell Volume 76 fl 72 - 88 .(..*.......).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 26.1 pg/cell 24,00 - 35,0 .(.*........).
MCHC-M.Cell Hb cont. 34.4 g/dl l 32,00 - 37,0 .(....*.....).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.9 % 11,60 - 15,0 .(......*...).
Platelets 339 10*3/micl 150,00 - 450, .(.....*....).
MPV-Mean Platelet Volume 10.8 fl 8,5 - 12,9 .(....*.....).
ןוכדעל בל םיש 4.11.08-מ לחה
.סוחייה יכרע
Neutrophils % 39.1 % 17 - 48 .(......*...).
Lymphocytes % 48.4 % 33 - 48 .(..........)*
Monocytes % 8.9 % 3 - 13 .(.....*....).
Eosinophils % 3.3 % 0 - 3 .(..........)*
Basophils % 0.3 % 0 - 1 .(..*.......).
Neutrophils # 6.09 # 1,00 - 8,50 .(......*...).
Lymphocytes # 7.55 # 4,00 - 13,5 .(...*......).
Monocytes # 1.39 # 0,60 - 1,10 .(..........)*
Eosinophils # 0.51 # 0,30 - 0,50 .(..........)*
Basophils # 0.05 # 0,00 - 0,20 .(..*.....
 
פרופ' יצחק לוי  
20:44 27.09.10
אין בחריגות האלו כל דבר מדאיג או צורך בהתערבות כלשהיא
שלך
ד"ר איציק לוי
שלום רב:
יש לנו תנוקת בת שנה במשפחה עם יותר משבוע חום גבוה והקאות ושלשולים.
הוריה לקחו אותה פעמיים לרופא ולמוקד ונתנו לה נורופן . החום כל ערב ירד קצת והיה רושם שהילדה מתחזקת אבל שבוע היא חולה. ביומיים האחרונים ירד לה החום ממש והיא נראתה כמבריאה ! אבל היום שוב עלה לה החום והקיאה מאד בגן!!!!

מודאגים מאד מאד

הדודים
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
 
פרופ' יצחק לוי  
20:43 27.09.10
מציע להורים לפנות למעקב לרופא
ד"ר איציק לוי
 
שירי
07:45 27.09.10
בני בן ארבעה חודשים ונראה כי הגזים לא מתכוונים להעלם אלה רק מחמירים בשבועות האחרונים. הייתי אצל רופאה כדי לשלול דברים אחרים ואכן ראתה שמדובר בגזים.
מתי אמור להעלם?, האים שווה לבקש הפנייה לגסטרו ילדים?
תודה
 
פרופ' יצחק לוי  
20:41 27.09.10
פשוט לחכות בסבלנות
אם הרופאה לא מצאה דבר אין צורך בייעוץ נוסף
שלך
ד"ר איציק לוי
שלום, ביתי כמעט בת 8 ח'. החל מיום שישי האחרון (24.9) לביתי יש יציאות קשות המלוות בבכי, בהתאמצות מרובה (הפנים שה הופכות להיות אדומות מרוב המאמץ). בעבר לא היתה לה עצירות / צואה קשה). כתוצאה מהמאמץ,נוצרה אדמומיות באזור פי הטבעת ומסביב. החל מיום שישי, אני מרבה לתת לה לשתות מים, מרסקת לה עגבניה, שזיף. מה ניתן לעשות על מנת להקל עליה ביציאות ולגרום לעצירות לחלוף? האם ניתן לעשות משהו עם האדמויות שנוצרה או שזו תגובה למאמץ שתחלוף עם הזמן? במידה ועצירות ממשיכה, מתי כדאי לפנות לרופא?
** חשוב לציין כי בשבוע שקדם, ביתי החלה לאכול מזון מוצק תוך הפחתת מס' הבקבוקים- יתכן וזה הגורם?
 
פרופ' יצחק לוי  
20:40 27.09.10
בגירוי ניתןן לטפל באמצעות משחת דסיטין
לגבי עצירות כמובן לפנות לאופא
ניתן להשתמש בסירופ אבילאק
לרוב עוזר מאוד
שלך
ד"ר איציק לוי
 
noy
15:10 27.09.10
שלום רב,
בני בן 4 חודשים ומאתמול בבוקר התחיל ביציאות רכות ובצבע לבן. ממש לבן. אתמול היו לו 3 יציאות, שמתוכן 2 היו בצבע לבן והיום כבר 2 יציאות בצבע לבן. פרט לזה הוא נראה חיוני וחייכן, ללא סימנים מיוחדים. האם עליי לדאוג?
 
פרופ' יצחק לוי  
20:39 27.09.10
אין מה לדאוג זה יסתדר מעצמו
ד"ר איציק לוי
 
אמא
18:22 27.09.10
שלום לרופאים ולהורים,

אני אמא טירונית.. תינוק בן חודש וחצי, שוקל 3.500 בערך, נולד בשבוע 35

יש ריפלוקס, לא מטופל תרופתית


מה ההמלצה לגבי האכלה של ילדי ריפלוקס (אני שומעת דעות סותרות)

הוא רוצה לינוק כל שעה וחצי ואני מותשת.

1. כל כמה זמן להאכיל?
2. האם להגביל אותו?
3. במידה ואנחנו משלבים תמ"ל.. כל כמה זמן להאכיל וכמה CC'
 
פרופ' יצחק לוי  
20:38 27.09.10
לא להגביל אך ניתן בגיל חודש וחצי למשוך אותו קצת
כדי שיתרגל לאכול כל 3-4 שעות ולא כל שעה וחצי
יש תמ"ל המיועד לילדים עם רפלוקס הנקרא ENFAMIL AR
ואמצעים נוספים אם זה לא יעזור
שלום רב !

בני בן חודש , יונק חלב אם .
כבר כ- 4 ימים אינו מוציא צואה .
היציאה האחורנה הייתה נוזלית ועמוסה .

הציעו לי לשים מד חום לצורך גירוי האזור , האם הדסר נכון ?

מה העניין לכך ומה יש לעשות ואם יש פתרון ?
 
פרופ' יצחק לוי  
20:36 27.09.10
מדובר בניסיון לגרות את פי הטבעת על מנת לגרום ליציאה
ניתן לעשות זאת על ידי גירוי עם אצבע עם וזלין סביב פי הטבעת או באמצעות מדחום בזהירות
חג שמח
ד"ר איציק לוי
 
אמא מודאגת
18:38 06.07.09
מזה למעלה מחודשיים יש דמוי בצע אדום בראש התינוקת שלי בת 6 החודשים (כיום) שעם הזמן גדל. השיער של הבת שלי הוא כמו של בת שנתיים וכיסה את הכל. היום לקחתי אותה לרופא והוא הוציא לה מהראש לא אחרת מ- קרציה! שהתחילה לזחול. הרופא הרגיע אותי ואמר שהיות ולמזלנו אנחנו לא במדינות כמו בדרום אפריקה, קרציות לא מעבירות מחלות קשות ואין מה לעשות בדיקות דם או לדאוג. אני בכל זאת מאוד מודאגת ומלאת רגשי אשמה, אודה לקבלת חוות דעתך בנושא. האם יש צורך בבדיקה או בטיפול כלשהו? התינוקת מתנהגת ומתפתחת כרגיל (למעט שבשבועיים האחרונים היא לא יושנת הרבה, בלשון המעטה).
 
ד''ר הדר ירדני  
12:25 07.07.09
שלום אמא,
קרציה יכולה לגרום לכאב ראש חזק מאד ולכן יתכן שהיו בעיות שינה.
באם הוצאה כל הקרציה בשלמות כולל הרגליים הרי שאין בעיה.
ישנן מחלות המועברות דרך קרציות גם בארץ! ולכן צריך לראות אם אין תלונות: חום, פריחה, הגדלת בלוטות לימפה ועוד.
כדאי לחפש מקור לקרציה- בע"ח וכדומה ולטפל בהתאם.
בברכה, הדר
ואם הרגליים או חלק מהן נשארות בפנים?
מה הבעיה אז, איך זה מתבטא בהתנהגות או בגוף התינוק ואיך צריך לפעול?
תודה מראש על התשובה
 
נורית
10:12 23.09.10
איך אני יודעת אם לתינוק שלי יש ריפולוקס?
אנ מבינה כי גם אם יש לו אך הוא עולה יפה במשקל לא מטפלים בזה. האם יש צורך לעשות לו גרפס אחרי האוכל (יונק) והאם יש דרכים נוספות להתייחס אליו אחרי אוכל.
מדובר בתינוק בן 3 חודשים, שפולט גם שעה אחרי האכלה. יודע להתהפך ולכן נמצא המון על הבטן. פולט לפעמים גם 5 פעמים ( אין בעיות משקל).
שאלה נוספת- האם קיים קשר בין ריפולוקס לבין סירוב למוצץ?
 
ד''ר קווין שרייבר  
16:54 24.09.10
עם הוא בד"כ שמח ועולה במשקל, זה לא נשמה כמו ריפלוקס

האם קיים קשר בין ריפולוקס לבין סירוב למוצץ?
לא

בברכה
דר קווין
 
noy
15:33 27.09.10
האם הוא מראה סימנים של הקאה כשאת מנסה לתת לו מוצץ? אם התשובה היא כן, אז יכול להיות שיש לו ריפלוקס והמוצץ פשוט גורם לו לרצות להקיא. אם הוא פולט קצת ולא ממש מקיא אז יכול להיות שהוא אוכל מעבר לכמות שהוא זקוק לה ואז פולט את השאר. יש גם הורים שממש מכריחים את הילד לסיים את הבקבוק ואז הוא פולט עודפים. תשאלי רופא ילדים לגבי שינוי בתזונה (תמ"ל מסוג שונה), אולי זה יכול לעזור עם הפליטות. בהצלחה!
שלום
בני בן 8 ימים. הטבור נפל לפני כיומיים (נראה לי שלא הה יבש לחלוטין אך החיכוך עם החיתול הפיל אותו). היום ראיתי הפרשה דמית שנקרשה בתוך הטבור. כשחיטאתי עם אלכוהול שמתי לב כי יש הפרשה של דם טרי בתוך הטבור. יש לציין שזה לא דימום אלא הכתמה. אין אודם מסביב לטבור וגם לא ריח רע. האם תקין? מה אתם מציעים לעשות?
תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
17:01 24.09.10
זה תקין

בברכה
דר קווין
 
ענת
12:53 24.09.10
מדובר בבדיקת תרבית צואה לתינוק בן שנה וחצי. האם צריך לשמור את התרבית מיום שבת במקרר עד שתינתן במעבדה ביום ראשון בבוקר?
 
ד''ר קווין שרייבר  
16:58 24.09.10
עדיף צואה טרי מהבוקר
ובמיוןחד עם ג"כ עושים בדיקה לתפילים

עאם אין ברירה תשמרי בקירור

בברכה
דר קווין
 
גל
10:41 24.09.10
שלום בתי בת שנה ועשר היו לה 3 ימים חום גבוהים נתתי לה אקמול ונורופן לסרוגין ביום הרביעי החום עבר, והיא קמה בבוקר עם פריחה נקודות אדומות בבטן מאחורי האוזנים בגב היום יום שני עדין יש פריחה הילדה אבל קצת באי שקט בוכה לסרוגין היא מתנהגת רגיל אבל גם יש לה אי שקט
 
גל
10:41 24.09.10
 
ד''ר קווין שרייבר  
16:57 24.09.10
נשמע כמו אביבית / אדמדמת
על תדדאגי

אין מה לעשות

בברכה
דר קווין
 
סבתא
09:05 23.09.10
יש לי נחדה בת 11 חודש ילדה חמודה מפותחת מגיבה לכל דבר,משתתפת.התחילה לזחול רק לפני חודשיים עדיין לו מתישבת לבד.שמשיבים אותה אז יושבת בואפן עצמאי. בגילה יש תינוקות שמתחילים ללחת.היאם הכל בסדר
בברכה סבתה
 
ד''ר קווין שרייבר  
16:52 24.09.10
זה עדיין יכול להיות תקין אבל זה צריך השגחה לראות התקדמות
בברכה
דר קווין
 
א
06:25 20.09.10
שלום רב,
אנו מתגוררים בחו"ל, בשעה טובה ומוצלחת נולדה לנו לפני כשישה ימים תינוקת מקסימה.
כשהגענו הביתה מבית החולים הבחנו כי הקליפס המהודק לחבל הטבור עדין נשאר עליו.
האם זה תקין? האם הקליפס יכול להישאר עד לנפילתו הטבעית של חבל הטבור?
כמו כן, האם זה בסדר להרטיב את האיזור? עשינו לה כבר אמבטיות...
ואשמח לקבל עוד קצת פירוט לגבי איך לנקות אותו, קנינו פדיי אלכוהול 70 אחוז ועם זה אנחנו מנקים רק לאחר האמבטיה, האם זה בסדר?
תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות...
 
ד''ר קווין שרייבר  
22:06 21.09.10
האם זה תקין?
כן
האם הקליפס יכול להישאר עד לנפילתו הטבעית של חבל הטבור?
כן, או רופא ילדים יכול להוריד

האם זה בסדר להרטיב את האיזור?
עדיין לא

לנקול עם כל החלפת חיתול עם אלכוהול

בברכה
דר קווין
האם זה בסדר לנקות את פדי אלכוהול 70 אחוז מוכנים או שחיבים עם נוזל וקיסם?
 
ד''ר קווין שרייבר  
07:47 22.09.10
הפדים בסדר

בברכה דר קווין
 
דנה
11:19 22.09.10
שלום רב,
בתי בת 8 חודשים.
היינו בבירור של בדיקת שתן עקב ריח חריף של השתן.
בדיקת אולט' של כליות ודרכי השתן תקין. תוצאה של בדיקת שתן מיום א' הראתה שיש חיידק בשם ESCHERICHIA COLI, אין ולא היה חום ובדיקות הדם תקינות.
ניתן לנו אתמול (שלישי) זינט למשך 10 ימים פעמיים ביום 2 סיסי (שוקלת 7 ק"ג).
ערב לפני (מדגישה לפני) התחלת הטיפול בתי החלה להקיא והקיאה מס' פעמים.בינתיים לא מקיאה.
רציתי לשאול:
1. אם קיבלנו את הטיפול המתאים?
2. היום היום השני לקבלת הזינט, גם אתמול וגם היום כמה דקות אחרי קבלת התרופה בתי נרדמת, האם תקין?
3. הרגשתי הבוקר שהיא הייתה מונחת עם הבטן שלה לבטן שלי מדי פעם שהיא מכווצת את הבטן. האם זו תופעת לוואי של התרופה? האם תקין?
4. בתי לא מוכנה לאכול כלום חוץ מהנקה, האם זה בסדר בהתחשב בתרופה שהיא לוקחת?
5. האם יש צורך בתום הטיפול לעשות שוב אולט' כליות ודרכי השתן (האולט' שעשינו היה יומיים לפני התחלת הטיפול בזינט)?
הרופא שלנו בחופשה ולכן השאלות הרבות...
תודה רבה וחג שמח.
 
ד''ר קווין שרייבר  
16:51 24.09.10
. אם קיבלנו את הטיפול המתאים?
כן

2. היום היום השני לקבלת הזינט, גם אתמול וגם היום כמה דקות אחרי קבלת התרופה בתי נרדמת, האם תקין?
כן

3. הרגשתי הבוקר שהיא הייתה מונחת עם הבטן שלה לבטן שלי מדי פעם שהיא מכווצת את הבטן. האם זו תופעת לוואי של התרופה? האם תקין?
תופעת לוואי ידוע עם זינט

4. בתי לא מוכנה לאכול כלום חוץ מהנקה, האם זה בסדר בהתחשב בתרופה שהיא לוקחת?
כן

5. האם יש צורך בתום הטיפול לעשות שוב אולט' כליות ודרכי השתן (האולט' שעשינו היה יומיים לפני התחלת הטיפול בזינט)?
כן

בברכה
דר קווין
+ הוספת הודעה
   1 ...  86  87  88  89  90  91  92  93  94  ...  234  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
רפואת תינוקות   מחלות ילדים   חיסונים   טיפול בתינוק   נזלת   אדמת   מחלות תינוקות   חיסון תינוקות
RSS RSS פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות