בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות עמוד 90

פורום רפואת תינוקות-טיפול בתינוקות יתן מענה לכל שאלה בנושא רפואת ילדים מהלידה ועד גיל שנתיים. פורום רפואת תינוקות-טיפול בתינוקות יעסוק ב: מחלות ילדים, חיסונים טיפול בתינוק,נזלת,שפעת,אדמת,מחלות תינוקות,חיסון תינוקות,תינוקות ועוד
מנהלי פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות:
ד''ר אבישי קרן
לפרטים נוספים
 
חנה
23:20 26.10.10
שלום,
האם לחיסון הרוטה יש תופעות לוואי? אם כן מהם? וכיצד אפשרי להקל על תופעות הלוואי?

רב תודות
 
ד''ר קווין שרייבר  
20:17 27.10.10
קצת כאבי בטן ושילשול

אין דרך להקל

בברכה
דר קווין
 
דריה
08:30 27.10.10
שלום רב בני בן 2.8 לפני כי 5 ימים ניהיה לו מוגלטיות בעין ,הקעות ושילשולים לאחר ביקור אצל רופא הובחן אצלו אדנווירוס (ללא שום בדיקה רק למארית העין של רופא)
לאחר 5 ימים לא חל שום שיפור במצבו חוץ מעיינים יש לו שלשולים חריפים נזלת ושיעול
הוא לו רוצא לאכול כלום אך רופא שלו לו המליצה על שום תרופות. השאלי שלי מה משך המחלה ומה עושים כאשר יש שילשול וילד לו אוכל כלום ואם יש תרופות לשילשול
 
ד''ר קווין שרייבר  
20:16 27.10.10
אין משהוא תרופתי
זה יקח זמון
צריכים מעקב עם רופא המטפל

בברכה
דר קווין
 
אודרי
12:58 24.10.10
שלום,

בתי בת שנה והחלה ללכת לגן לפני חודשיים. יש לה דובי אליו היתה קשורה רק בזמן השינה. מאז הגן היא צמודה לדובי ואנו לא עוזבים את הבית בלעדיו,היא צריכה אותו סביבה כל הזמן ואם היא לא מוצאת אותו היא פורצת בבכי שרק הדובי יכול לעצור.
חשוב לי לציין שאני לא רואה בכך בעיה או משהו רע, אבל בגן חושבים שזה בעייתי וצריך לגמול אותה , מאחר והדובי מפריע להתנהלות שלה בהמלך היום בגן והיא לא תמיד משתפת פעולה ומשתתפת כמו שאר הילדים.
בנוסף, חשוב לי לומר שבתי היא תינוקת מאוד פתוחה לשינויים, חברותית ולא חרדתית כלל. מאז התחילה את הגן משהו בה השתנה ופתאום היא גם צמודה למוצץ הרבה יותר בקושי אוכלת, ויש לה התקפי צעקות חזקים. אני מאוד מודאגת.

האם עלי לגמול אותה ממנו ואם כן אז איך? האם בבת אחת או בהדרגה?
איך עלי להתנהג עם שינוי ההתנהגות שלה? האם זה משהו חולף?

אשמח לקבל את חוות דעתכן
 
ד''ר קווין שרייבר  
13:18 25.10.10
האם עלי לגמול אותה ממנו ואם כן אז איך?
אין צורך

איך עלי להתנהג עם שינוי ההתנהגות שלה? האם זה משהו חולף?
זה יחלוף\

בברכה
דר קווין

 
אמא נועה
23:40 26.10.10
שלום אודרי, אני רק אמא,לא רופאה,אבל הודעתךנגעה לליבי ולכן רני מגיבה לך. כתבת ש"מאז שהתחילה את הגן משהו בה השתנה" ואת מתארת התנהגויות שמראות מצוקה. התלות בחפץ מעבר היא סימן בולט, כמו גם ההפרעות בתיאבון ושינויי ההתנהגות,לגמול אותה מחפץ מעבר יכול להיות צעד קשה עבורה,זה לקחת ממנה את מה שמספק לה ביטחון ..אני רוצה להציע כיוון חשיבה נוסף: הבעיה איננה התלות בחפץ המעבר, כי התלות הזאת(כמו גם שינויי ההתנהגות האחרים) מאותתים להורים שמשהו לא תקין הייתי מציעה לבדוק אולי לא טוב לה בגן? מקווה שהדברים מדברים אליך
 
אודרי
13:49 27.10.10
היי נועה,

תודה על התייחסותך.
אני מסכימה למה שאת כותבת, עם זאת אני לא בטוחה שההיצמדות מראה על מצוקה אולי על קשיי הסתגלות. על פניו היה נראה שהסתגלה בקלות לגן, אבל כנראה שהדובי הוא שעוזר לה להתמודד. אני חושבת שההתנהגות שלה בסדר, התגובה של הגן היא זו שגרמה לי לספקות. התחלתי לבחון את עניין בחירת הגן.

תודה רבה.
צהריים טובים.

בתי עברה ספירת דם שלך גיל שנה
ישנם כמה ערכים שחורגים מהגבולות .
אשמח לקבל הסבר על החריגות? האם יש צורך בבדיקות נוספות?
(לפני כשבוע וחצי חלתה בוירוס לגרון אם אני אומרת נכון זה הראנגינה האם יש קשר לתוצאות? )

Lymphocytes % 62.7 % 67 - 77 *(..........).
Monocytes # 0.56 # 0,60 - 1,10 *(..........).
Eosinophils # 0.52 # 0,30 - 0,50 .(..........)*
Eosinophils % 5.4 % 0 - 3 .(..........)*
ובנוסף מוגלובין 11.6 האם נמוך מידי?
תודה אמא מודאגת
 
ד''ר קווין שרייבר  
17:52 26.10.10
זה נראה בסדר לגילה

בברכה
דר קווין
בני בן 4 וחצי חודשים ונמצא באי שקט רוב שעות היום. ישן בין 7-10 שעות ביממה, בוכה המון בעיקר סביב האוכל אבל גם 2-3 אחרי. כמעט ולא ניתן להניח אותו כי בוכה המון. לפעמים הוא ער יותר מ-12 שעות ללא שינה ואני חוששת שזה פוגע בהתפתחות שלו. מקבל זנטק פעמייים ביום 1.5 cc כבר במשך חודש בשל חשד לריפלוקס. הוא עולה יפה במשקל מאז הלידה. יש שיפור מאז הזנטק אבל עדיין הוא מאוד לא רגוע ולא מצליח לישון למרות שנראה שהוא מת מעייפות. בבדיקות אצל רופא משפחה הכל תקין.
האם המינון של הזנטק מספיק? ממה עוד יכול להיות שהוא סובל? אולי זה לא מערכת העיכול?
 
ד''ר קווין שרייבר  
17:52 26.10.10
כדאי מעקב עם רופא הילדים שלכם
המינון לזנטק נכון

זה יכול להיות גזים גם, שאין טיפול טוב לזה

בהצלחה
דר קווין
 
נתנאלה
18:21 25.10.10
שלום רב!
בני בן חודש וחצי ניזון כרגע מסימילאק אדוונס. סובל מכאבי בטן וגזים קשים כול יום כמה שעות . בנוסף הצואה שלו בעלת צבע ירוק זית במרקם משחתי. אין פליטות או הקאות. היינו אצל רופא הילדים שאמר שאפשר לנסות לתת לו סימילאק ללא לקטוז. ברצוני לקבל חוות דעת נוספת ושאלותי הן:
1. אם לא נבדקה רגישות ללקטוז האם לאור המצב כדאי להחליף לו את הפורמולה לדלת לקטוז כדי להקל את הכאבים ומהו החיסרון שבנתינת פורמוולה כזאת אם בכלל?
2. במידה וכן מנסים פורמולה כזו כמה זמן נחשב לתקופת ניסיון?
3. האם כדאי לנסות מעבר לפורמולה אחרת על בסיס חלב? אינני רוצה "לשגע" לו סתם את המערכת....

המון תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
17:48 26.10.10

1. אם לא נבדקה רגישות ללקטוז האם לאור המצב כדאי להחליף לו את הפורמולה לדלת לקטוז כדי להקל את הכאבים ומהו החיסרון שבנתינת פורמוולה כזאת אם בכלל?
אין חיסרון ויכולים לנסןת

2. במידה וכן מנסים פורמולה כזו כמה זמן נחשב לתקופת ניסיון?
לפחות שבוע-שבועיים

3. האם כדאי לנסות מעבר לפורמולה אחרת על בסיס חלב? אינני רוצה "לשגע" לו סתם את המערכת....
יכולים אבל זה לא משנה כל כך


בברכה
דר קווין
 
שירה
13:46 25.10.10
שלום, בתי בת שישה חודשים וחצי, נתתי לה מס' פעמים כפית או שתיים של בננה ועבר בשלום. לפני יומיים נתתי לה כמות גדולה יותר של בננה ולראשונה גם מס' כפיות אבוקדו, אחרי חצי שעה הילדה הקיאה ואחרי שעה הופיעה פריחה חמורה בפנים ובכל הגוף מלווה בגרד, הפריחה נרגעה אחרי מתן פניסטיל וחלפה אחרי מס' שעות. שאלתי - איך אדע מה הגורם לאלרגיה - בננה או אבוקדו ? (לי נראה שהאבוקדו אך מצד שני זו גם פעם ראשונה שאכלה הרבה בננה), האם כדאי להימנע משניהם? והאם יש צורך בטסטים לאלרגיה או פשוט לחכות עד אחרי גיל שנה? תודה רבה על העזרה.
 
ד''ר קווין שרייבר  
14:08 25.10.10
איך אדע מה הגורם לאלרגיה - בננה או אבוקדו ?, האם כדאי להימנע משניהם? והאם יש צורך בטסטים לאלרגיה או פשוט לחכות עד אחרי גיל שנה?
זה קצת מוזר שיהיה מהאבוקדו אם זה הטעימה הראשונה.

הייתי נותן לה בננה לבד ולאחר שבוע אבוקדו
ואז נידע

בברכה
דר קווין
 
שירה
15:27 25.10.10
תודה עבור התשובה המהירה. אך ברשותך דוקטור, הבנתי שמסוכן לתת שוב פרי שגרם לאלרגיה פעם אחת כי התגובה האלרגית עלולה להחמיר בפעם הבאה, מה דעתך? תודה רבה מראש.
 
ד''ר קווין שרייבר  
06:17 26.10.10
דעה ישינה. כנראה זה לא נכון

בברכה
דר קווין
 
קרן
09:08 24.10.10
האם חובה/כדאי לגהץ את בגדי התינוק? אם כן עד איזה חודש?
תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
13:09 25.10.10
לא חייבים בכלל!
בברכה
דר קווין
 
קרן
20:07 25.10.10
רבה
 
חנה
23:56 24.10.10
שלום,
בתי בת חודשיים נבדקה היום בדיקה שגרתית אצל רופאת הילדים וזו הבחינה כי יש פזילה...
כיצד ניתן לתקן פזילה?? או מניעת החמרה... ?

תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
13:09 25.10.10
תלוי בדרגת הפזילה
שלו ראשון- רופא עיניים!

בברכה
דר קווין
הילדה שלי בת 3 שבועות ואוכלת מטרנה בשילוב של הנקה היא מקיאה בערך פעם ביום היום למשל היא בכתה מהבוקר כאילו הציק לה האוכל ונרגעה רק כאשר הקיאה
השבוע ראתה אותה אחות טיפת חלב ואמרה לי שזה נורמלי והכל בסדר עם הילדה.
רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע והאם זה יכול להיות רגישות למטרנה ואולי לעבור לסימילק? אשמח לקבל תשובה תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
13:08 25.10.10
לא הייתי משנה פורמולה לעכשיו
\
הייתי ממשך כמו שאת עושה

רואים המון ילדים שעושיעם את זה!

בברכה
דר קווין
היי,
בני בן השנה וחצי היה מצונן לפני כחודש והשתעל קצת מידי פעם.
בנוסף היתה לו דלקת בעין.
לי באותו זמן (לפני כשבועיים) - היה שבוע שיעול מידי פעם ואחכ היה שיעול קשה מאוד במשך שבוע וחצי שלא הפסיק- היה נורא! (בסוף לקחתי אנטיביוטיקה רפפן- שבוע)

עד לפני כחמישה ימים בני סבל מחום גבוהה מאוד שלא ירד כמעט מ-40 אפילו עם נורופן ואקמולי - במשך 3-4 ימים.
ביצענו ספירת דם וגם בדיקת דם- וחוץ מבדיקה:
got (ast) =49 (שהטווח הינו 0-31)
ESR = 54 (שהטווח הינו 2-28)
ושהוא קצת אנמי- (יש כמה ערכים לא בדיוק בטווח)
נאמר לנו שהבדיקות בסדר.

לאחר שהפסיק לו החום- ואני חושבת שגם היתה לו פריחה קלה-
(כמו "שיש"- בגב, והיה לו כמה כתמים אדומים בודדים ברגל/יד)
השיעול המשיך- אמרו שיכול להיות לא קשור. הוא לא משתעל כל הזמן אבל מידי פעם השיעול ארוך וכבד!-מאדים וכאילו בסוף נחנק קצת או כמו מקיא- קשה להגדיר..

היינו אצל רופאה פרטית שהיא גם קינסיולוגית: לורטה ז'ורקובסקי- ומילד שחשבנו שבריא יצאנו עם הרבה דברים שאמרה- (שיש לו ברונכיטס קשה, דלקת בלבלב, המניגוקוק ושהתפשט למוח..)
היא נתנה לו כטיפול ראשוני וחובה- אנטיביוטיקה מוקסיפן 4CC פעמיים ביום ל-10 ימים
(בעוד שהרופאה בקופח אמרה לתת לו סירופ ונטולין 3 ימים ואם לא עוזר לתת 5CC מוקסיפן
לשבוע. לא נתתי לו את הסירופ ונטולין ואני רוצה לתת לו האנטיביוטיקה כי מפחדת כבר שזה הרבה זמן ומשהו התפתח.
שאלותי:
- האם נראה לכם לתת אנטיביוטיקה?
- אם כן מה עדיף- הילד שוקל בין 10-10.5 קילו- 4CC ל- 10 ימים או 5CC לשבוע ?
- הרופאה הפרטית (לורטה) אמרה לא לתת פרוביוטיקה כדי לא להעמיס עליו בנוסף לאנטיביוטיקה ואני יודעת שחשוב לתת פרוביוטיקה.. מה דעתכם?
- הילד קצת חסר שקט ותופס לפעמים הראש ומושך בשיערות- ואני לא יודעת אם זה סתם פינוק או שבאמת משהו מציק לו בראש- מפחיד אותי שיתפתח למשהו.
-אשמח גם לחוות דעת כללית מה נראה לכם.
המון תודה,
הילי.
 
ד''ר קווין שרייבר  
13:07 25.10.10
- האם נראה לכם לתת אנטיביוטיקה?
אם שני רופאים המליצו, הייתךי נותן
- אם כן מה עדיף- הילד שוקל בין 10-10.5 קילו- 4CC ל- 10 ימים או 5CC לשבוע ?
5 cc לשבוע

- הרופאה הפרטית (לורטה) אמרה לא לתת פרוביוטיקה כדי לא להעמיס עליו בנוסף לאנטיביוטיקה ואני יודעת שחשוב לתת פרוביוטיקה.. מה דעתכם?
יכולים לתת

בברכה
דר קווין
שלום רב,הבן שלי סובל כעשרה ימים משלשול לא נוזלי,מין רירי בצבע ירוק צהוב.
יש לו בערך 10-12 יציאות ביום והעניין די מציק לו.אין חום או הקאות.רופאת הילדים ראתה את היציאה ואמרה שככל הנראה מדובר בוירוס ואין טעם לעשות בדיקת צואה.
כמה זמן יכולה להמשך מחלה מוירוס כזה?
יש איזו משחה מומלצת לאיזור פי הטבעת( יש לו שם אדמומיות והעור ממש סדוק כבר)?
תודה.
 
פרופ' יצחק לוי  
16:35 23.10.10
קרוב לוודאי שהרופאה צודקת
וירוס שכזה עלול להמשך עד 10 ימים
לאחר מכן ממליץ תרבית צואה
משחה טובה-דסיטין
והחלפה מרובה ואוורור רב
שלך
ד"ר איציק לוי
שלום, התינוקת שלי בת 10 וחצי חודשים (עדיין יונקת). האמת שהתחלנו אני בעלי והתינוקת במן מעגל כזה שכולנו אחד אחרי השני חולים. זה התחיל אצלה בהקאות ושילשולים ללא חום, עבר לדלקת אוזניים עם חום ושיעול עם ליחה והמון נזלת (טופלה במוקסיפן כ7 ימים) ביום רביעי האחרון היינו אצל הרופאה שאמרה שהאוזניים תקין והריאות תקין ולהמשיך לתת לה הרבליס בי (קניתי על דעת עצמי את הסירופ) להקלה ושאין צורך להמשיך מוקסיפן. אתמול -יום ראשון ללא אנטיביוטיקה חזר החום!! (השיעול והנזלת לא חלפו אף פעם), השתמשתי בנובימול רק כשהחום הגיע ל38.5 . מה זה יכול להיות? כבר חודש רצוף שהיא לא ממש יוצאת ממחלות. ( חשוב לציין שהיא התחילה ללכת למשפחתון בערך לפני חודש שבו יש עוד 6 תינוקות בערך בגילה ועד שנה וחצי). בעלי שבוע שעבר היה עם דלקת ריאות -יכול להיות שנדבקה?
האם יכול להיות שצריך להמשיך אנטיביוטיקה? מה עוד ניתן לעשות?
 
פרופ' יצחק לוי  
16:33 23.10.10
מדובר בתחלואת מעון רגילה,
אנטיביוטיקה יש לתת רק כאשר יש לכך סיבה רפואית- חשד לזיהום חיידקי,
בכל מיקרה אם יש חום מציע להבדק על ידי רופא הילדים,
נזלת ושיעול צפויים ליהיות חלק קבוע מהנוף בילד המבקר במעון או משפחתון שם ההדבקה רבה
שלך
ד"ר איציק לוי
 
אירנה
13:53 22.10.10
שלום רב,
בני בן 2.5 היה יומיים לא רגוע -כאשר רצה לאכול היה מתחיל לבכות -הינו אצל רופא בהתחלה אמרו לנו שזה שיניים אבל בפעם השניה כשהיסתקל הרופא בפה אמר שיש לו פיטריה - ונתן לו דקטרין- אני עדיין לא רואה שום שיפור הוא מתעורר בלילה הרבה ובוכה -לאכול הוא לא יכול וכבר נגמרו לי רעיונות מה אפשר לתת לו לאכול - איך ניתן לזרז את הריפוי ולהקך אליו בזמן המחלה

תודה
אירנה
 
פרופ' יצחק לוי  
16:28 23.10.10
קרוב לוודאי שסובל מקושי בבליעה.
יכול ליהיות עקב פצעונים (אפטות ) בפה
או אולי דלקת בלוע
רוב הסיכויים שיעבור תוך זמן קצר
בינתיים נסי מוצרי חלב , מעדנני חלב, ארטיקים גלידות וכו
שלך
ד"ר איציק לוי
 
טלי
14:16 21.10.10
בני בן שנה וחודש וכבר לפני 4 חודשים באובך הגדול שהיה באחד הימים , הוא התקשה בנשימה והרגיש מאוד רע והרופא איבחן ברונכיט ספסטית, ונתן בריקלין לזמני קושי .רציתי לשאול : מה ניתן לעשות כדי להקל עליו או לרפא את זה ? מעבר לשהיה במזגן כשצריך והפעלת אדים קרים בחדרו בלילה .גם השרב של אתמול גרם לו להרגיש רע ולהשתעל .
תודה
טלי
 
ד''ר קווין שרייבר  
18:29 21.10.10
את עושה את כל הדברים הנכונים
זה יעבר בזמן


בברכה
דר קווין
 
אבי
16:26 21.10.10
נכדי בן שבועיים בעין אחת ברקע הלבן יש נקודה אדומה האם זו תופעה חולפת ושכיחה או אולי משהוא שצריכים לטפל תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
18:28 21.10.10
תופעה חולפת
לא צריך טיפול
בברכה
דר קווין
שלום,
התינוקת שחנו בת חמישה שבועות, ניזונה רק מימילאק לא עושה קקי כבר ארבעה ימים. מה המקסימום ללא התערבות? מתי ואם בכלל צריך לפנות לרופא? היא מתנהגת כרגיל.
תודה
 
ד''ר קווין שרייבר  
06:22 21.10.10
לפחות שבוע

בברכה
דר קווין
שם הבדיקה
OCCULT BLOOD STOOL
תוצאה: 4/6‎חיובי


אשמח לדעת מה זה אומר? מה יש לעשות?
 
ד''ר קווין שרייבר  
15:38 20.10.10
זה אומר שיש סימני דם בצואה
למה שלחו?

כדאי להתיעץ אם רופא ילדים

בברכה
דר קווין
 
שירי.א
15:44 20.10.10
היה לו צואה בצבע שחור במשך מעל חודש, התחלתי לתת לו נוטרמיגן בשבוע שעבר ועכשיו הצבע הוא ירוק כהה נוזלי, האם זה אומר שפשוט היה מדובר באלרגיה לחלב? כי אכל סימילאק עד אז...
 
ד''ר קווין שרייבר  
19:59 20.10.10
נשמע כמו אלרגיה לחלב

בברכה
דר קווין
 
אורית
13:29 20.10.10
צהריים טובים

לבתי בת 11 חודשים 5 שיניים ובימים אלו יוצאת השן השישית .
שמתי לב שבימים האחרונים היא החלה לחרוק שיניים, בזמן ערות .

רציתי לשאול מה משמעות התופעה והאם הדבר תקין .

תודה אורית
 
ד''ר קווין שרייבר  
15:37 20.10.10
אין משמאות
אל תדאגי!

בברכה
דר קווין
 
מרי
10:30 20.10.10
הילד שלי בן 7 חודשים וזיהיתי אצלו לפני כשבוע יובש באזור הפנים, ובצידי הרגליים והשבוע ראיתי שזה התפשט לו בצידי הידיים ובברכיים. היום הייתי בטיפת חלב והאחות אמרה לי שזה אסתמה של העור אבל מאד קלה ושאני ישים לו קרמים שומניים באיזורים אלו. לציין שלא ראיתי שהילד מתגרד או איזה שהוא סוג של אי נוחות.
השאלה שלי האם צריך ללכת לרופא ילדים או עור שיבדוק את זה? ואם לא איך אוכל לטפל? אשמח לקבל תשובה תודה.
 
ד''ר קווין שרייבר  
13:26 20.10.10
האם צריך ללכת לרופא ילדים או עור שיבדוק את זה?
כדאי שרופא ילדים יראה את זה

ואם לא איך אוכל לטפל?
קרם שומני כמו המליצו לך

בברכה
דר קווין
+ הוספת הודעה
   1 ...  86  87  88  89  90  91  92  93  94  ...  239  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
רפואת תינוקות   מחלות ילדים   חיסונים   טיפול בתינוק   נזלת   אדמת   מחלות תינוקות   חיסון תינוקות
RSS RSS פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות