בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות עמוד 2

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לתת מענה במקרים שהכניסה להריון נראית רחוקה ובעייתית. פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לעזור לכן לקבל מידע מקצועי בנושא הכי כואב, שאליו שואף כל זוג נשוי. פורום פוריות נשים יעסוק בתרומת ביציות, הפלות
מנהלי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות:
ד''ר יורם גלעדי
לפרטים נוספים
שלום ד"ר,
בשבוע 8 גילו באולטרסאונד שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 6.
לפני מספר ימים הגוף שלי התחיל לנקות את עצמו ויום אחרי זה קיבלתי ציטוטק כדי להוציא את מה שנשאר.
אתמול הגעתי לביקורת אצל הרופא והוא אמר שהכל יצא ונראה תקין ואמר שאין צורך שאגיע לביקורת נוספת ושהחל מהמחזור הבא אפשר לנסות להיכנס להריון. האם זה נשמע לך תקין שלא תהיה לי ביקורת נוספת?
במידה ואכן אין עדות לשארית בחלל הרחם אין צורך בבדיקה נוספת.
אני בת 30 נשואה 4 שנים חצי שנה אחרי החתונה נכנסתי להריון טבעי שבוע 8 הפסיק הדופק ועברתי גרידה,שוב שנה של ניסיונות ללא הצלחה פניתי לטיפולים 6 הזרעות ללא הצלחה צילום רחם תקין.התחלתי הפריות עשיתי 11 החזרות שמתוכן 3 החזרות של 3 עוברים טריים 2 שלילי ואחד הריון כימי.כל השאר 8 החזרת מוקפאים שמתוכם הריון שהיגיע לשבוע 13 הופסק על ידי כי היה תסמונת דאון לעובר,ועוד 2 הריונות כימיים סהכ 3 כימיים הפלה יזומה אחת והפלה מאיימת .האם זה נחשב להפלות חוזרות?? מה אתה ממליץ לעשות??
בדיקת קרישיות מקיפה הכול תקין והיסטרוסקופיה אחרי הגרידות תקינה גם כן
הפסקת ההריון עקב תסמונת דאון לא נחשבת כמובן כחלק מההפלות החוזרות. יחד עם זאת - לאור 3 הריונות כימיים והפלה מוקדמת אחת רצוי להשלים בירור : ייעוץ גנטי, פרופיל הורמונלי בווסת, שלילת גורמים אחרים (משקל עודף? סכרת סמויה? זיהום גניטלי? וכו')
האם ישנה אפשרות בטיפול IVF להריון בגיל 50 ? תודה על המענה
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:56 14.02.16
נדיר ביותר (אלא אם כן מדובר בתרומת ביצית כמובן)
שלום,

בשבוע 12 התחיל לי דימום קל, באולטראסאונד לא ראו תוכן עוברי כלל על אף שבשבוע 7 ראו דופק.
לקחתי 4 כדורי ציטוטק וביום הראשון היה דימום מסיבי עד שהתחלתי להיות סוחררת וחלשה מאוד אז הגענו למיון. במיון באולוראסאונד ראו שיש הרבה קרישי דם ברחם ורירית רחם בעובי 20 מ"מ. כלומר הייתי אמורה להמשיך לדמם. עם זאת ביום למחרת היה דימום חלש מאוד בחלק קטן של היום, וללא יציאת קרישי דם.
האם זה אומר שציטוטק לא עבד עד הסוף וככל הנראה אצטרך עוד מנה ?
האם דימום יכול להתחדש/להתחזק אחרי יום יומיים של הפסקה ?

תודה מראש וערב טוב
במקרה כזה מומלץ מנה נוספת של ציטוטק ומעקב אח'כ. במידה וזה לא יעזור יש לבצע גרידה
 
אחרי 2 הפלות
18:32 28.01.16
2 הפלות כימיים פעם אחרונה הפלה 25.12.015 התחיל הדימום
בת 26 + 2 ילדים הריונות רגילים
עשיתי בדיקה שתן חיובי
ב24.1.016 בטא יצאה 67
שוב בטא 26.1.016 בטא יצאה 173
שוב 28.1.016 בטא יצאה 509
האם בסדר?
 
ד''ר יורם גלעדי  
00:41 02.02.16
נראה תקין. שיהיה בהצלחה
אני אחרי שאיבה והתחלתי אוטרוגסטן.
מרגישה אי נוחות בנרתיק(תחושת פטריה).
רציתי לדעת האם אנימיכולה לעשות משטח ווגינלי לבדוק האם יש פטריה בזמן לקיחת נרות פרוגבטרון לנרתיק?
במידה ויימצא שיש פטריה,מה ניתן לקחת?
ניתן לקחת משטח כדי לבדוק האם יש פטריה ולטפל במידה ואכן יש. יש סיכוי סביר שאי הנוחות שאת מרגישה לא קשורה לפטריה אלא לתגובת רגישות מקומית לנרות עצמם. במקרה כזה ניתן להשתמש בטבליות באוטרוגסטן בשתיה במקום במתן וגינאלי (הטבליות מיועדות לשימוש גם בצורה הזאת!)
 
שוש
23:35 16.01.16
ד"ר שלום, בת 44 הפלה אחת מביציות שלי ו3 הפלות מתרומת ביצית!!
כל הבדיקות תקינות: קרישיות יתר, צילום רחם, קריוטיפ לבעלי,בלוטת התריס,זרע.(חסר לי רק הסטרוסקופיה,למרות שאמרו לי, כי היא מיותרת, בגלל צילום הרחם מלפני חודש, ובכל זאת אעשה)
נותר לי עובר אחד. האם יתכן, כי כל העוברים (6 שנפלו) אינם תקינים?
האם להחליף תורמת?
יש לציין, שההריונות היו כימים ונפל לבד שבוע4.5,6, בלי התערבות כירורגית.
לקחתי אספירין 100+אנדומיטרין.
מה ההשערה שלך? אני ממש חוששת לאבד עוד הריון.הקלות הזו להכנס להריון ותוך שבו כבר הפלה??
בעוד חודש יש לי תור למרפאה להפלות חוזרות תל השומר.
תודב על תשובתך ותנסה בבקשה לפרט לי, איזה עוד בדיקות לעשות לי ולבעלי.
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:40 17.01.16
בהנחה שאין גורמי סיכון נוספים (שרירנים ברחם, סכרת סמויה, עודף משקל וכו') מקובל לבצע "פיפל" - סוג של גרידה (או - במידה ואת מבצעת היסטרוסקופיה - תבוצע גרידה של רירית הרחם במהלך הפעולה) כדי להעלות את סיכויי ההשרשה. בנוסף - יש הנותנים טיפול אמפירי בקלקסן (גם כאשר אין קרישיות יתר) וסטרואידים במהלך הטיפול - אין הוכחות סטטיסטיות ליעילות הטיפול אך במקרים מסויימים יש הצלחות. במידה וגם אז אין הצלחה יש לחשוב על פונדקאות.
האם איכות הביציות ברמה הכרומוזומלית שונה מאישה לאישה גם אם הן בנות אותו גיל? מה גורם לכך שישנן נשים מבוגרות שסובלות מהפלות חוזרות על רקע כרומוזומלי בלי שום בעיה אחרת שגורמת להפלות האלה, לעומת נשים בנות אותו גיל שמצליחות ללדת, שביציותיהן תקינות יותר? יכול להיות שביציותיה של אישה אחת "זקנות" משל אישה אחרת והן בנות אותו גיל? מה גרם לזה? אורח חייה? קרינה לשמש למשל לעומת האחרת? אני רוצה להבין בגדול. תודה .
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:59 16.01.16
הגורם העיקרי הוא הגנטיקה של כל אשה... מעבר לכך יש גורמי סיכון במהלך החיים שמזרזים את הירידה באורך החיים של השחלה ואיכות הביציות -בין הגורמים השכיחים: זיהומים שפוגעים בשחלות באופן ישיר או עקיף, ניתוחים באגן, תרופות שונות (בעיקר כמותרפיה) קרינה רדיו אקטיבית (לא קרינת שמש...) וכו'
שלום,
אני בת 41 עוד מעט, בשנתיים האחרונות אני בטיפולי פוריות מתרומות זרע ללא ילדים.
אני אחרי 4 הפלות ברצף, הראשונה מהריון ספונטני בגיל 35, והשלוש בשנתיים האחרונות במסגרת הטיפולים. עשיתי את כל הבדיקות סביב הנושא והכל תקין, באחד ההריונות אף קיבלתי קלקסן, למרות שאין לי בעיות קרישיות, ונפל. הם נופלים לרוב סביב שבוע 8.
הרופאים אומרים שבגיל הזה יש הפרעות כרומוזומליות והעוברים לא מתפתחים באופן תקין, ושעליי להיות עקבית ולא להתייאש עד ש"ניפול" על ביצית תקינה. אני מקשיבה לתשובות וקשובה למצב ותוהה לגביי הסיכויים.....זה נשמע כמו לוטו.....כלומר אני עלולה למצוא את עצמי מנסה עד גיל 44 למשל ולא "דגה" ביצית תקינה וממשיכה לחוות הפלות? מה אתה אומר? האם זאת סיבה לשקול תרומת ביצית, או להמשיך לנסות כי יש סיכוי טוב? יש סטטיסטיקה בגיל הזה של כמה הפלות בממוצע חוות נשים מבוגרות עד שקורה הריון עם לידה? סליחה אם זה נשמע "מפגר", אבל אני רוצה להבין בגדול מול מה אני עומדת ואם יש בכלל סיכוי להצלחה בשנתיים הקרובות.....אשמח מאוד לשמוע את דעתך, תודה.
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:50 16.01.16
נושא תרומת הביצית עשוי להיות רלוונטי לגבייך בעתיד אבל בהחלט לא כרגע. כפי שנאמר לך, יש טעם להמשיך ולנסות מכיוון שאת עדיין מסוגלת להרות כך שעדיין יש בהחלט סיכוי סביר גם להריון תקין. לגבי תרומת ביצית אין טעם להיחפז מכיוון שבהנחה שאת בריאה והרחם שלך תקין הרי שניתן לבצע את הפעולה גם בגילאים מאוחרים יותר. בהצלחה
 
מירב
14:48 04.01.16
שלום רב, אני בת 40, רופאת הנשים שלחה אותי לעשות בדיקות הורמונליות.
אלה התוצאות:
ESTRADIOL 464 pmol/L
TSH 0.83 mIU/L
LH 3.70 IU/L
FSH 6.70 IU/L
PROLACTIN 140.9 mIU/L
TESTOSTERONE-TOTAL 1.00 nmol/L
PROGESTERONE <2

האם התוצאות תקינות?
האם התוצאות מעידות על בעיה כלשהי בכניסה להריון?

תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:05 06.01.16
לכאורה תקין אבל לא מתאים ליום 3-4 של המחזור - זה הזמן בו צריך לבצע את הבדיקה. במידה ולקחת בזמן - רצוי לחזור על הבדיקה במחזור הבא
 
דבורה
15:13 22.12.15
לפי וסת אני בשבוע 9
אך העובר כבר שבועיים פלוס מתאים לשבוע 5+5.

רופא נשים הפנה אותי למיון שקבוע שאכן אין דופק+עובר לא מתפתח
אתמול ב 9:00 בבוקר הוחדרו 4 כדורי ציטוטק
אמרו לי לבוא עוד שבוע בדיוק לאולטראסנד.

עברה מעל יממה ואין שום דימום, שום כאבים
הרגשה רגילה.

אתמול אחרי ההחדרה של הכדורים הייתי צריכה להמתין שעתיים להשגחה והיו שם בנות שכבר התחילו לדמם ולהתפתל מכאבים
וגם בהנחיות שקיבלתי אמרו לי שהדימום יתחיל בין 6 ל 8 שעות.

כל מאמר שמצאתי באינטרנט מאשר שאכן הדימום צריך להגיע כמה שעות לאחר החדרת הכדורים.

האם זה תקין? האם יכול להיות שדימום עדיין יופיע? יכול להיות שהכדורים לא השפיעו? מה לעשות??

אני ממש לחוצה וכבר רוצה להיפתר מהעונש הזה..

תודה
ריקון הרחם בעזרת ציטוטק מצליח ב 90% מהמקרים, כלומר - ב 10% שאינם מצליחים יש לבצע גרידה. יחד עם זאת - במידה ולא הייתה תגובה אחרי המנה הראשונה יש בהחלט טעם לחזור למיון כדי לקבל מנה שניה של ציטוטק. לפעמים זה עוזר. בהצלחה
 
דבורה
08:59 30.12.15
הגעתי לביקורת אחרי שבוע
אכן הכל בפנים
קיבלתי שוב 4 כדורים
ושוב, אין יותר מידי תופעות.

הפעם הדימום הוא טיפה יותר, אבל עדיין בקטנה ,
אין כאבים
אין שום קרישים
ולדעתי לאחר יממה גם זיהיתי שברי כדורים שיוצאים.

ממש לא רוצה עוד שבוע שיגידו לי שחייבת גרידה...

יש תקווה?
 
ד''ר יורם גלעדי  
00:08 01.01.16
הסיכוי קיים אך קטן... במידה ואין שינוי בימים הקרובים מומלץ לבצע גרידה
 
לילי
16:49 23.12.15
שלום,
בת 41.5 עם 2 ילדים בריאים מהריונות ספונטניים, התחלנו לנסות עם ההריון השלישי לפני שנה וחצי. צילום רחם ופרופיל הורמונלי תקין FSH 8. לא היו הפלות לפני כן.
הזרעה ראשונה - הריון (אחרי ששנה לא הצלחתי להרות ספונטאני) והפלה בשבוע 7.
IVF2 - הפלה בשבוע 8.5, הסתיימה בציטוטק, דימומים ובגרידה. ערכתי בירור קרישיות ונמצא ערך מעל לנורמה 5.5 (הנורמה 0-5) ל beta glycoprotein 1.
IVF3 - הפלה טבעית בשבוע 6 לאחר שקיבלתי 80 מ"ג קלקסן ליום.

כרגע בעלי נשלח לבר טוב לצורך מיון לפני icsi - יש לו ערמונית מוגדלת ו 2% מורפלוגיה תקינה. עד עכשיו זה לא הפריע לטיפולים אבל לאור ההפלות נערוך בירור.

בכל שאיבה נשאבו 9-11 ביציות, בטיפול הראשון הפרייה 100% של הביציות, בשאר 60%-70% הפרייה.

השאלה שלי היא זו: האם יש טעם להתעקש על המשך הטיפולים, בעצם עברתי רק סיבוב אחד עם קלקסן, או שעצם ההפלות מעידות על ביציות/זרע שאינם תקינים בגלל הגיל?
האם אבחון של חוסר פוריות בגלל הגיל מתאים לתיאור של הסיפור שלי? נשים מעל גיל 40 שמפילות אחרי טיפולים?

המון תודה,
לילי
 
ד''ר יורם גלעדי  
17:33 27.12.15
מעל גיל 40 שיעור ההפלות הולך ועולה גם כאשר לכאורה הבדיקות תקינות. מצד שני זה לא שולל סיכוי להריון תקין ולכן בהחלט יש טעם להמשיך ולנסות!!
מעבר לבירור שבוצע עד עכשיו (בהנחה שאין ממצאים פתולוגיים ב US כמו שרירנים וכו') מומלץ לבצע היסטרוסקופיה, בירור גנטי, וכן - לשלול גורמי סיכון נוספים (עודף משקל? סכרת סמויה? עישון? וכו')
שלום רב,
בשנת 2013 ילדתי בת בריאה לאחר הריון תקין. ביוני האחרון עברתי הפלה טבעית בשבוע 8 והשבוע עברתי הפלה טבעית נוספת בשבוע 5.
אני לא גרה בארץ והרופא כאן ממליץ להתחיל בבדיקות רק אם תהיה הפלה נוספת.
אציין כי אני בת 34.
אשמח לחוות דעתך האם להתחיל כבר עכשיו בבדיקות או להמתין להריון הבא.
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:32 15.12.15
העובדה שעברת הריון ולידה תקינים לפני שנתיים אומרת שהסיכויים להריון תקין נוסף גדולים. יחד עם זאת מומלץ בשלב זה בירור ראשוני כמו בדיקה גינקולוגית יסודית כולל US , בירור גורמי סיכון (משקל / סיפור משפחתי וכו') ופרופיל הורמונלי
בת 36 , 8 ילדים, לאחר 6 הריונות ולידות תקינים הפלה ספונטנית בשבוע 14גרידה, לאחמ"כ 2 הריונות ולידות יחסית תקינים, באחרונה הפרדות חלקית בלידה.
לאחמ"כ הפלה ספונטנית בשבוע 16, גרידה.

כעת וסת לא סדירה דימום מסיבי של 10 ימים ויותר.

INR 0.86 כאשר הערכים 80-120

השאלה אם צריך לבצע בדיקות יותר מעמיקות לקרישיות דם?
 
ד''ר יורם גלעדי  
19:00 09.12.15
חסרים פרטים לגבי ההפלות - האם העוברים אכן התפתחו עד שבוע 14 ו - 16 , האם הייתה היפרדות שליה שקדמה להפלה או שהעובר הפסיק להתפתח קודם לכן. יש לברר זאת עם הרופא המטפל.
INR 0.86 נחשב ערך תקין. יש לבדוק סיבות נוספות לדימום החזק בזמן הווסת - אולטראסאונד לבירור מבנה הרחם (שרירן? פוליפ? וכו'), ספירת דם לבירור המוגלובין וטסיות
 
א
16:02 03.12.15
שלום
אני סובלת מהפלות חוזרות - 3 פעמים. כאשר פעמיים אושפזתי לאחר הריון עקב צורך לבצע הפלה. האם יש רופאה/מרפאה בחיפה שמתמחה בכך?
ואם לא מה למי אני יכולה לפנות?
 
ד''ר יורם גלעדי  
14:12 05.12.15
מרפאת פוריות או מרפאת סיבוכי הריון
שלום
יש לי ANA חיובי ונוגדני ANTI DNA DS
בבדיקת אימות קריטידיה ה DNA יוצא שלילי
לא סובלת מכל תסמין של מחלה אוטו אימונית.
בדיקות APLA ואנטי פוספולידים יצאו תקינות 3 פעמים.
עברתי שלוש הפלות אחת של שק הריון ריק ושתיים עקב הפסקת דופק בשבועות 9 ו-6.
בהריון האחרון נטלתי פרדניזון ולא עזר.
צילומי רחם תקינים, ספירות זרע תקינות, פרופיל הומונלי תקין.
האם יש קשר לנוגדנים והפלות חוזרות? מה אפשר לעשות???
 
ד''ר יורם גלעדי  
14:09 05.12.15
לא הוכח קשר ישיר בין נוכחות ANA או ANTI DNA להפלות חוזרות. יש להשלים בירור של טרומבופיליה, היסטרוסקופיה, בירור גנטי וכן שלילת גורמי סיכון אחרים (גיל, משקל, סכרת סמויה וכו')
 
אלמונית
19:15 27.11.15
בת 28 נשואה שנה ללא ילדים.
בתחילת החודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 7ללא התערבות.
ההריון התחיל עם דימום קל אשר נמשך והתחזק עד לסוף ההפלה.
בבדיקת פרוגסטרון במהלך ההריון נמצא כי הוא מאוד נמוך 1.94
בנוסף במהלך ההריון התגלתה ציסטה בשחלה, ושרירן בפונדוס.
לאחר ההפלה נבדקתי אצל הרופאה אשר המליצה להמתין 2מחזורים ואז לנסות להכנס שוב. בבדיקה הרופאה מצאה כי השרירן קטן יותר משהיה וכעת הוא בגודל 13×11 ממ.
יש לציין כי עדיין לא קיבלתי מחזור.

שאלתי היא האם להמתין כפי שהרוםאה המליצה, שכן לדברייה אני עלולה לחוות הפלה שוב.
או לנסות מיד להכנס מכיוון שהבנתי כי שרירן עשוי לגדול.

תודה רבה.
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:35 27.11.15
עקרונית, במקרים של הפלות מוקדמות כמו במקרה שלך לא הוכח שיש יתרון בהמתנה לפני כניסה להריון נוסף. יש לוודא לפני כן שהציסטה נספגה. לגבי השרירן - בגודל כזה הוא לא אמור להפריע להריון אלא אם כן הוא נמצא בתוך חלל הרחם. בהצלחה.
 
לינוי
18:11 19.11.15
שלום רב, ב-6/10 עברתי הפלה +גרידה בשבוע 16+3 (צירים וירידת מים). בת 33 בריאה עם 2 ילדים בבית- שנולדו מ-2 הריונות תקינים לחלוטין. ב-7/11 (חודש אחרי האירוע) הגיע מחזור- תקין לחלוטין. היום קיבלתי תשובות פתולוגיה- אודה לפירוש (התור לרופא שלי בעוד חודש)
תאור מאקרוסקופי: מספר קטעי שליה בלתי סדירים, קורעים, בממדים כוללים 8*8*1.5 ס"מ ובמשקל 60 גרם. לא ניתן לזהות מבנה של צד האימהי, הצד העוברי וכניסת חבל טבור. בחתכים, רקמה חומה- אדומה, ספוגת. הקרומים חלקים, קרועים, חצי שקופים.
products of conception showing some degenerative villi changes. fetal membranes and umbilical cord without significant changes/

תודה מראש
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:13 19.11.15
אין ממצאים חריגים. הממצאים הפתולוגיים לא מספקים הסבר להפלה
 
אורית
21:57 16.11.15
הי בשל החשד שיש פיליפ ברחם עברה היסטרוסקופיה אבחנתית .ואכן יש פיליפ ועליה לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית להסירי..נשואה שנתיים וחצי ללא ילדים ..האם זה הסיבה לרירית רחם עבה ולא סדירה? האם לאחר הסרת הפיליפ יש סיכוי שתכנס להריון כי מחזור סדיר ויש ביוץ .. לאחר הסרת הפולים כמה זמן י צריכה להמתין לפני כל טיפול הריון?
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:11 16.11.15
הפוליפ אכן גורם לרירית הרחם להיראות לא סדירה. לא בטוח שזה הגורם היחיד לבעיית האי פוריות במקרה זה, אבל הוא אכן יכול להפריע. לאחר הסרת הפוליפ יש להמתין למחזור הבא ואז ניתן לטפל. בהצלחה

 
עיולי
00:07 19.09.15
אני בת 34 כשבועיים לאחר גרידה כתוצאה מהריון שני עובר ללא דופק מתאים לשבוע 14. הריון ראשון בגיל 31 תקין ולידה תקינה למעט גרד הריון בחודש התשיעי ולאחר הלידה, עם עלייה בתפקודי כבד שחזרו להיות תקינים כשבוע אחר הלידה.

בהריון הנוכחי שקיפות עורפית וסקר שליש ראשון יצאו תקינים. למעשה גילינו שהעובר ללא דופק בסקירת מערכות ראשונה. הרופאה בסקירה אמרה שזה לא שכיח בשלב יחסית מתקדם של ההריון (שבוע 14 טרימסטר שני) ולכן אני מוטרדת.

רופאת הנשים בדקה היום ומצאה רחם תקין, רירית סדירה דקה, פס נוזל כ-2 מ"מ (אמרה שזה דם שיצא לבד). הופניתי לבדיקת דם לזיהומים שונים ולהמטולוג לברור קרישיות יתר.

האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע? השערות נוספות?

תודה על עזרתך
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:58 25.09.15
ברוב המקרים כאשר עובר מפסיק להתפתח בשבוע 14 מדובר בעובר שהיה מלכתחילה לא תקין - אם מום אנטומי או בעיה גנטית כלשהי. במידה ואין ממצא אחר בבירור שהומלץ לך ניתן לבצע בירור גנטי לך ולבן זוגך (למרות שגם אם אינכם נשאים של בעיה גנטית, עדיין יכול להיווצר באופן אקראי עובר לא תקין גנטית). כמו כן - US תלת מימד לשלילת מחיצה ברחם
 
עיולי
 
22:57 16.11.15
תודה על הצעתך,
בינתיים הגיעו תוצאות בדיקת קרישיות יתר. קובץ מצורף.

בסיכום נכתב:

נמצא Cardiolipin IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgG Ab גבולי
LAC (Lupus Anticoagulant)
נמצא גבולי בבדיקת PTT Ratio
נא לחזור לאימות בעוד כשלושה
.חודשים

התור להמטולוגית בעוד 3 שבועות.

האם זה יכול להסביר את ההפלה ויותר חשוב האם זה מצריך טיפול בהריון עתידי?

תודה רבה!
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:08 16.11.15
אכן מצריך טיפול בהריון בעתיד. תקבלי אינפורמציה מפורטת בפגישה עם ההמטולוג. בכל מקרה מומלץ להשלים את שאר הבירור במקביל. בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  94  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרומת ביצית   זרע   שחלות   הפריה חוץ גופית   פריון   גירוי שחלות   הפלות   שאיבת ביציות   רחם   עובר
RSS RSS פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות