בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות עמוד 2

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לתת מענה במקרים שהכניסה להריון נראית רחוקה ובעייתית. פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לעזור לכן לקבל מידע מקצועי בנושא הכי כואב, שאליו שואף כל זוג נשוי. פורום פוריות נשים יעסוק בתרומת ביציות, הפלות
מנהלי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות:
ד''ר יורם גלעדי
לפרטים נוספים
 
הודעה לגולשי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
 
מנהל הפורום ד"ר גלעדי יוצא לחופשה בתקופת החגים וישוב לענות לאחר חג סוכות
שתהיה לכולם שנה טובה
תודה על הסבלנות
 
אבישג
17:33 14.04.15
רופא נכבד.
אני בת 36.5 ללא ילדים. מצבי הבריאותי תקין.
לפני עשרה חודשים עברתי הפלה בעזרת ציטוטק לאחר שלא נראה נצפה דופק בשבוע השמיני להריון. לפני שישה חודשים שוב עברתי את אותו תהליך לאחר ששוב לא נצפה דופק בשבוע השמיני.
לאחר ההפלה השניה עשינו הפסקה מהניסיונות להכנס להריון במשך שלושה חודשים ובארבעה החודשים האחרונים התחלנו שוב לנסות אך ללא הצלחה עד כה.
אני גרה כרגע עם בעלי בהודו לצורך לימודי תואר שני של בעלי ושנת הלימודים צפויה להסתיים בעוד כשלושה חודשים ובמידה ולא אכנס להריון עד אז אנו מתכננים שלא לחזור שוב להודו אלה לחזור לארץ לצורך בדיקות וטיפולים נדרשים.
לאחרונה התחלנו לחשוש מהרצון להכנס להריון בגיל מתקדם ואף העלנו אפשרות שבעלי יפסיק את שנת הלימודים באמצע, אף על פי שזה יפגע לו די משמעותית בלימודים, כדי לחזור לארץ ולהתחיל בדיקות וטיפולים מתאימים מוקדם יותר.
רציתי בבקשה לשאול:
1) האם כלל העבור בדיקות לפני שעברתי הפלה שלישית?
2)האם דחית הטיפולים לחודש יולי במקום להתחיל אותם כבר בשבועות הקרובים פוגעת באופן משמעותי באחוזי ההצלחה אצל אשה בגילי או שבעצם חודשים-שלושה לא מהווים הבדל כה משמעותי על אף הגיל המתקדם?
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:19 16.04.15
1 - בהחלט יש סיבה לעבור בירור ראשוני לפחות כדי לשלול גורמי סיכון
2 - אמנם מגיל 35 והלאה יש ירידה בפוטנציאל הפוריות אך מאידך לא צריך להיסחף. לא מדובר בגיל כל כך מתקדם... נראה לי שניתן לנצל בנחת את 3 החדשים הבאים לסיום ההתחייבויות שלכם לפני שתיכנסו לבירור יסודי של הנושא.
בהצלחה
 
אבישג
14:53 17.04.15
שלום דוקטור
תודה רבה על התשובה המהירה
רציתי בבקשה גם לשאול כמה זמן בערך אמור לקחת בירור ראשוני לשליחת גורמי סיכון? עניין של שבועות או חודשים?
כמובן במידה ולא מגלים משהו מורכב שמצריך בדיקות חוזרות

תודה מראש
 
אבישג
14:55 17.04.15
לא "שליחת" אלה שלילת
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:31 17.04.15
שבועות
 
עדי
21:53 08.04.15
שלום. אני בת 33 אחרי 5 הריונות תקינים בנהם הריון תאומים ברוך ה' לפני שבוע עברתי הפלה בציטוטק שבוע 10 אחרי שלא נמצא דופק בעובר. השנה אני מאוד עמושה ועבדתי מאוד קשה במשך כול ההריון הזה גם בעבודה וגם בבית ים הילדים והנריונות לפסח וכ.. העם המאמץ הרב קשור לכול העניין?
 
ד''ר יורם גלעדי  
13:53 11.04.15
עבודה מאומצת בשבועות המוקדמים להריון אינה קשורה להפלות. סטטיסטית - כ 20% מההריונות מסתיימים בהפלה מוקדמת - ברוב המקרים מכיוון שהעובר עצמו איננו תקין. לאור ההיסטוריה המיילדותית שלך סביר להניח שזה בגבול הסטטיסטיקה... בהצלחה בהריון הבא
 
עלמה
23:38 28.03.15
בת 32,
הריון שישי, כולם מIVF,
בעברי, 2 הפלות מתחת לשבוע 7, שאחריהן בוצעו בדיקות קרישה ואובחן LAC חיובי שבעקבותיו התחלתי לקחת קלקסן + אספירין לאחר ההחזרה,
הריון 3, הסתיים בלידת בני,
הריון 4 הסתיים בעקבות אי ספיקת הצוואר בשבוע 20,
הריון 5, חוץ רחמי
הריון 6, הסתיים לפני כמה ימים בשבוע 6 לאחר דימום כבד והפלה בלתי נמנעת, עקב הדימום הרב ביצעו גרידה.

למרות שהריתי 6 פעמים, ביצעתי כ25 IVF בחיי, מאחר וההריון לא מושג בקלות, וההפלות הרבות, הייתי רוצה לדעת אם יש משהו נוסף ששווה לבדוק לפני שאני מפסיקה את הניסיונות שיכול בכל זאת לעזור?
(ביצעתי קריוטיפ, קרישה נרחב, היסטרוסקופיה לאחר ההפלה המאוחרת, צילום רחם, בדיקות סקר גנטיות נרחבות).

אני נואשת ולא יודעת כבר למי לפנות.
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:28 30.03.15
כדי להתייחס צריך להכיר את כל הנתונים כך שקשה לענות בקצרה על מקרה מורכב מסוג זה. האם יש גורמי סיכון נוספים? (עישון? עודף משקל? סכרת סמויה? רחם שרירני? זיהום ברחם / חצוצרות בעבר? וכו') מהו הפרופיל ההורמונלי? האם FSH בגבול הנורמה? האם יש ממצאים נוספים ל LAC שמרמזים על מחלת לופוס? מציע לפנות לחוות דעת שניה באופן מסודר כדי לעשות הערכה מחדש של המקרה
אני בת 25. הריון ראשון. הפלה טבעית בשבוע 8 (לאחר שנצפה דופק בשבוע 6 והכל היה תקין). הרופא במיון וגם הרופא נשים שמטפל בי שלחו אותי הביתה אחרי שיחה של 2 דקות בא נאמר "לכי הביתה לנוח את חלק מהסטטיסטיקה".
בגלל שזה הריון ראשון אני אבודה, לא יודעת מאיפה להתחיל, לאן לפנות ומה לבדוק?
פשוט מיואשת
 
ד''ר יורם גלעדי  
13:56 21.03.15
כמו במקרים רבים אחרים, כנראה שהבעיה הייתה ב"איך שנאמר" או "איך שהובן" ולא ב"מה שנאמר"...
מה שנאמר לך הוא ככל הנראה נכון. 20% מההריונות מסתיימים בהפלה מוקדמת, ברוב המוחלט של המקרים מכיוון שהעובר עצמו לא תקין. סוג של סלקציה ספונטנית של הטבע, כך שבסופו של דבר זו האפשרות העדיפה על פני לידה של ילד חולה. במקרים של הפלה מוקדמת ראשונה עושים הערכה ראשונית של גורמי סיכון להפלה נוספת - מחלות כרוניות, תרופות, מומים אצל בני הזוג, השמנת יתר וכו'. במידה ואין גורמי סיכון כאלה הרי שרוב הסיכויים שההריון הבא יהיה תקין. בהצלחה
שלום,
אני בת 34 , בעברי הריון אחד תקין (לפני כ - 3 שנים), ב - 9 החודשים האחרונים היו לי שתי הפלות בשבוע 7+5 , התחילו בהכתמה קלה והסתיימו בגרידה. כל ההריונות היו ספונטניים
להלן תוצאות חריגות בבבדיקות שביצעתי לאחר ההפלה השניה :
MTHFR C677T HOMOZYG.

ANA MULTIPLEX POSITIVE

ANTI DS DNA 10.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*

Positive
CHLAM.PNEU.IGG 16.50 BU/ML ( 0.00- 10.00) (.........)*

Positive

תוצאות בדיקה פרופיל הורמונלי ותפקודי קרישה תקינות
הרופא המטפל המליץ על פרגניל וקלקסן, הבנתי שקלקסן יש להזריק במשך כל ההריון על יום, האם הקלקסן הינו הכרחי?
האם כדאי לבדוק דבר נוסף?
תודה
אינני בטוח שהממצאים הנ'ל מחייבים טיפול בקלקסן. (למרות שיש הטוענים שטיפול בקלקסן יעיל בנשים עם הסטוריה מיילדותית גרועה גם ללא בעיה של קרישיות יתר)ממליץ להתייעץ עם המטולוג
שלום ד״ר,
רציתי לשאול בבקשה מה הקשר, אם נמצא כזה, בין הפלות חוזרות בשבועות ראשוניים לבין הזדקנות שליה בהריון תקין, או במילים אחרות, האם מניסיונך יש סיבה שבגללה כדאי לעשות השראת לידה סביב שבוע 39 עם היסטוריה של הפלות חוזרות בלתי מוסברות?

בלידה הראשונה שלי חשבתי שעשו לי השראת לידה מאחר שטופלתי בקלקסן ואילו עכשיו אני מופתעת לשמוע מהרופא שלי שאין כלל קשר לקלקסן ושהוא ממליץ על זירוז בכל מקרה, גם אם אפסיק את הטיפול בקלקסן, בגלל ההיסטוריה של ההפלות. האם אתה חושב שיש צורך באופן גורף לעשות זירוז? יש הרבה מקרים של הזדקנות שליה אחרי הפלות?

תודה רבה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:17 14.03.15
סטטיסטית במקרה של הפלות חוזרות מרובות (בעיקר אם היו בשבועות מאוחרים) יש יותר סיבוכים בהריונות הבאים ולכן יש הגיון בהשראת לידה במועד במידה ולא הופיעו צירים. לגבי "הזדקנות שליה" - אינני מבין למה הכוונה. כאשר יש בעיה בתפקוד השליה זה מתבטא במדדים שניתן לבדוק אותם (מיעוט מים, האטה בגדילת העובר, שינויים בזרימת הדם בחבל הטבור וכו'), ואז בכל מקרה יש סיבה להשראת לידה.
בת 37 ובשנה האחרונה היו לי 3הפלות רצופות בהפרש של חצי שנה וכולן היו בשבוע שבע, 2 טיבעיות ואחת עם ציטוטק..הרופא ממשיך להגיד שנפלתי בסטטיסטיקה ולהמשיך לנסות טיבעי, הדבר היחיד שנתן לי לבדוק זה בדיקות גנטיות שגם בזה אמר שהוא מאמין שהבדיקות תקינות אבל שאעשה כדי להרגיע אותי..מה דעתך? האם צריך לעשות בדיקות נוספות?
 
ד''ר יורם גלעדי  
00:40 20.02.15
אחרי 3 הפלות רצופות מקובל לבצע בירור. כמובן שהסיכויים להריון תקין בעתיד קשורים בנתונים הכלליים שלך. במידה והיו בעבר הריונות תקינים ואין ברקע גורמי סיכון נוספים כמו עודף משקל, מחלות כרוניות, פגמים ברחם וכו' הרי שהסיכויים להריון תקין נוסף הם מצויינים, ולהיפך.
שלום... בחצי שנה האחרונה עברתי 2 הפלות רצופות טבעיות לאחר שלא התפתח ההריון ( שק ריק) רציתי לדעת האם ישנם מזהמים שעלולים לגרום להפלות בשלב כה מןקדם...הרופא לא העלה בפני סברה זו. האם עליי לדרוש בירור כזה ואם כן איזה סוגבדיקה מתבצעת ( שתן או תרבית מצוואר הרחם) אודה לתשובתך.
 
ד''ר יורם גלעדי  
19:31 08.02.15
במסגרת בירור הפלות חוזרות (בדר'כ כשמדובר בהפלות מוקדמות מתייחסים ל - 3 הפלות רצופות) מבצעים בין השאר סקר של מזהמים - טוקסופלאסמה, CMV , סיפיליס, הרפס, אדמת.
הפלות המופיעות בעקבות זיהומים חיידקיים שעולים מצואר הרחם מתבטאות ב"הפלה מזוהמת" שמופיעה עם כאבים עזים, הפרשות מוגלתיות, חום גבוה או - בשבועות מאוחרים יותר ירידת מים מוקדמת.
שלום רב,
בת 27 וחצי ללא ילדים
בגיל 21 עברתי הפלה יזומה עם ציטוטק-הריון לא מתוכנן בשבוע 8 והיה לעובר דופק
לא נצפו סיבוכים בהפלה ובבדיקת US לא נמצאה שארית.

לפני 3 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 6 שהתחילה יום לפני עם הכתמה ורודה חומה בניגוב ולאחר מכן כאבי התכווצות דימום במשך כ3 ימים והפלה מלאה.
אתמול זה קרה שוב אותה ריטואל, אותו שבוע בדיוק.
בשתי ההריונות הנ"ל נצפה שק הריון ברחם אך נראה קטן לא עובר ללא שק חלמון
חשוב לי לציין שבכל הפעמים שהיתי אצל רופא נשים בזמן ביוץ הרירית היתה מאוד דקה כ4 מ"מ ומאז שהפסקתי גלולות (לאחר 9 שנים) המחזורים שלי מאוד קצרים וחלשים. בהריון האחרון עשיתי מעקב זקיקים והרירית היתה 7.3 ביום הביוץ ונקלטתי. בהריונות הרירית היתה נראת טוב.

הרופא הנוכחי נתן לי סדרת בדיקות קצרה של קריוטיפף קרישיות, והיסטרוסקופיה
שאלתי היא
1. איזה בדיקות נוספות מומלצות
2. מה הסיכוי שיאשרו לי בדיקת קריוטיפ במימון ואם לא האם כדאי לעשות פרטי
ומה הסיכוי שאכנס להריון תקין בעתיד...מאוד חוששת
האם כדאי לנסות לפני תוצאות כל הבדיקות

תודה רבה
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:52 05.02.15
1 - מומלץ פרופיל הורמונלי ביום 3-5 של הווסת, סוכר בצום
2 - הסיפור לא מתאים לבעיה הקשורה בקריוטיפ לא תקין של ההורים. מניח שלא תקבלי אישור מהקופה. לא נראה לי כדאי בשלב זה לבצע במסגרת פרטית
3 - ממליץ להמתין לתוצאות. במידה והבירור תקין יש סיכוי מצויין להריון תקין
 
אורית
08:31 06.02.15
תודה על תשובתך...למה אתה סבןר שההפלות החוזרות בשבוע כה מוקדם אינו נובעות מבעיה גנטית?
 
ד''ר יורם גלעדי  
19:23 08.02.15
הפלות על רקע גנטי מתרחשות בדר'כ בשבועות מאוחרים יותר.
 
אורית
08:32 06.02.15
עשיתי פרופיל הורמונלי...שכחתי לציין שאני פוליצסטית וגם סוכר בצום ותפקוד בלוטץ בתריס הכל תקין
שלום רב. אני לאחר 2 הפלות חוזרות ונשלחתי לביצוע מספר בדיקות. עד כה הבדיקות שקבלתי הינן בערכים תקינים למעט THYROGLOBULIN Ab=201 כאשר הTSH תקין (2.79).
האם לערך זה משמעות כולשהי בהקשר של הפלות חוזרות?
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
10:59 30.01.15
אין קשר ישיר להפלות חוזרות, מאידך יש סיכוי להתפתחות של הפרעות בפעילות הבלוטה בהמשך ובעקבות זאת סיבוכי הריון בהמשך. בשלב זה מומלץ מעקב אחר תפקודי בלוטת התריס אחת ל 3-4 חדשים
עברתי הפלה בשבוע 10 מאחר ולא היה דופק לעבור (3 ימים אחרי נכנסתי שוב לגרידה כי היו שאריות שבגללן העלתי חום, ואז גם הסתבר שנדבקתי בעת ההפלה הראשונה בחיידק הפסאודונומוס ) צריכה לסיים טיפול אנטיביוטי בעוד כ5 ימים.

מתי אפשר לחזור לפעילות פילאטיס פעמיים בשבוע ולהליכות?
מתי אפשר לנסות שוב להיכנס להריון?
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:27 25.01.15
1 - בהתאם להרגשה שלך. במידה וחזרת לעצמך את יכולה כבר עכשיו
2 - רצוי להמתין מחזור אחד ולנסות לאחר הווסת הבאה
 
קרי
08:14 29.01.15
שלום דוקטור,

1- לאחר 2 הפלות חוזרות, בת 32, בריאה לרוב. קיבלתי לבצע בדיקות דם של פרופיל הורמונלי בשל ההפלות החוזרות:
LH, FSH, ESTRADIOL, PROGRESTERON
באיזה יום של המחזור יש לבצע את הבדיקות ? בזמן מחזור/ביוץ/בין לבין/יום מסוים..?

2- אמא שלי סבלה גם מהפלות חוזרות, מספרת כי לפני 30 שנה הטיפול שסייע לה הוא בעזרת הזרקה של טרומבוציטים מאבא. האם זו דרך שעודה מקובלת? מתי נהוד לשקול אותה ?

אשמח לתשובתך.
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:25 25.01.15
1 - הבדיקה מתבצעת ביום 3-5 לווסת
2 - בתקופה מסויימת היה נהוג להזריק לויקוציטים (לא טרומבוציטים ) של בן הזוג וגם זה רק לאחר בירור גנטי מסויים (HLA ) לשני בני הזוג . כיום לא נהוג לבצע זאת מכיוון שהיעילות מאד מוטלת בספק
 
דניאלה
09:35 12.01.15
שלום ד"ר
בת 35, טופלתי בהריון הקודם עם קלקסן על רקע הפלות חוזרות (ניתן לי אמפירי כי בדיקות קרישיות יצאו תקינות).
בהריון השני קיבלתי קלקסן, בשבוע 14 אושפזתי עם המטומה גדולה ברחם, דימומים עד שבוע 23.
כעת בשבוע 26, אין דימום, ההמטומה נספגה. רופא אחד ממליץ לחזור לקלקסן כדי למנוע סיבוכים שלייתיים, עובר קטן, רעלת - דברים שלדבריו אופיינים להפלות חוזרות (אציין שבהריון הנוכחי לא היו הפלות).
רופא שני ממליץ לא לחזור לקלקסן בשבוע מתקדם מחשש שיחזור לי הדימום.
שני ההריונות אחרי IVF
לא מצליחה להבין אם יש סיכון גדול יותר בלקיחת קלקסן או באי לקיחה, מניחה שזו לא תשובה חד משמעית אבל אשמח מאוד לחוות דעתך.
תודה מראש
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:03 16.01.15
לצערי נשארנו בלי תשובה חד משמעית... ישנן מס' עבודות הטוענות כי במקרים עם הסטוריה מיילדותית גרועה יש יתרון במתן קלקסן גם ללא הוכחה של בעיית קרישיות יתר. עבודות אחרות לא מצאו שום הבדל עם או בלי קלקסן. לגבי תופעות לואי של הטיפול - הסיכונים הם מינימליים אם אין עדות כרגע לדימום פעיל.
 
דניאלה
15:23 19.01.15
 
מודאגת
12:55 11.01.15
סיפור קצת מורכב- בת 33. לפני שנה הריון ספונטני, נעצר בשבוע 9+2 בשל עובר ללא דופק. בוצעה גרידה. ברקע- נוגדני ANTI DNA DS ונוגדני ANTI TPO (ערך 45.7 כשהנורמה עד 35). בלוטת תריס מאוזנת כולל T3 ו- T4. קומבס ישיר ועקיף שלילייים.ללא תסמינים קליניים ללופוס או מחלה אוטואימונית, נמצאת במעקב אצל ראומטולוגית. במהלך השנה האחרונה- נמצאת במעקב אצל ראומטולוגית- קומבס ישיר ועקיף חיוביים. כעת- הריון ספונטני, שבוע 5 + שישה ימים, נצפה ב- US שק הריון ללא תוכן עוברי. נשלחתי הביתה להמתין שבוע מפאת גיל ההריון הצעיר. נאמר שקיים סיכוי קטן שאולי יתפתח להריון תקין. חוששת מאוד שהנוגדנים הורסים לי את ההריונות. האם יש משהו שניתן לעשות? למי עליי לפנות?
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:10 16.01.15
הנוגדנים הנ'ל יכולים להיות קשורים בסיבוכים כאלה ואחרים במהלך ההריון אך אינם קשורים בדר'כ להפלות מוקדמות. כרגע בכל מקרה אין המלצה לטיפול כלשהוא פרט מאשר להמתין שבוע נוסף כדי לבדוק את תקינות ההריון הנוכחי.
 
רבקה
10:40 17.12.14
האם קריוטיפ משתנה במהלך החיים?
אם הבנתי נכון זו בדיקה גנטית...
במקרה של זוג שנולדו להם 3 ילדים, ואחר כך היו 4 הפלות רצופות בשליש הראשון (שבועות 8-10), כל ההריונות היו ספונטניים. כל הבדיקות של האישה תקינות, כולל בדיקות קרישיות. - האם כדאי לעשות את בדיקת הקריוטיפ?
תודה רבה!
 
ד''ר יורם גלעדי  
13:45 27.12.14
1 - לא
2 - במסגרת בירור הפלות חוזרות מסיבה לא ברורה, מומלץ לבצע קריוטיפ. העובדה שנולדו 3 ילדים בריאים אמנם מורידה את הסיכויים שמדובר בבעיה גנטית אך לא שוללת אותה.
 
עדי
22:42 16.12.14
עברתי הפלה טבעית בבית בשבוע 9. אולטרסאונד הראה כי הרחם נקי משאריות ורירית הרחם בעובי 6 ממ. לאחר 3 שבועות החל דימום ממש חלש יותר בכיוון הפרשות מספר ימים שעדיין לא התפתח למחזור. האם בעייתי? האם הרירית דקה מידי וגורמת לדימום כה חלש?
 
ד''ר יורם גלעדי  
13:43 27.12.14
תופעה שכיחה לאחר הפלה. במידה ואכן הרחם נקי והתופעות אינן מלוות בחום גבוה / כאבים, אין לכך משמעות
 
עדי
22:43 16.12.14
בת 34 מנסה להכנס להריון ראשון. מבלה הרבה עם האחיין שלי בן 2.5 ואינני מחוסנת בפני cmv. כיצד אדע אם הוא מדבק? תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
13:42 27.12.14
האפשרות היחידה לדעת היא ביצוע בדיקת דם לאחיין. באופן כללי רצוי להימנע ממגע עם ילדים חולים בחום מסיבה לא ידועה או כאלה שידוע כי הם חולים ב CMV .
אני מתגוררת בחול ועברתי הפלה עם ציטוטק בלבד.
ההפלה לא הצליחה כי לא לקחתי מיפיגין.
אני עדיין בהריון ושוקלת להשאיר את הילד

האם יש סיכוי שהעובר לא נפגע
 
ד''ר יורם גלעדי  
13:40 27.12.14
יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים טל. 02-5082825 או לשלוח פקס ל 02-6474822 . מרכז טרטולוגי נוסף: המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.
שלום. לפני 5 ימים עברתי הפלה טבעית שלמה בבית. עלי להגיע למעקב עוד שבוע היות ונשארו קצת קרישי דם. אתמול בלילה החלו כאבים באיזור הטבור. כמו לחץ דקירות. האם יכול להיות קשור להפלה או זיהום? האם דורש פניה דחופה לרופא?
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:43 26.11.14
פליטה של שאריות קרישי הדם יכולה להיות מלוות בכאבים - בדר'כ דומים לכאבי מחזור. כרגע לא נראה שיש צורך להיבדק אלא אם הכאבים מחמירים
שלום רב,

לאחר הפלה בגרידה, שבוע 9+
האם מסוכן לנסות להיכנס להיריון מיד?
לאור גילי (מעל 35..) מפחדת לחכות....
לאחר הפלה מוקדמת אין מניעה להרות מיד
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרומת ביצית   זרע   שחלות   הפריה חוץ גופית   פריון   גירוי שחלות   הפלות   שאיבת ביציות   רחם   עובר
RSS RSS פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות