בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות עמוד 2

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לתת מענה במקרים שהכניסה להריון נראית רחוקה ובעייתית. פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לעזור לכן לקבל מידע מקצועי בנושא הכי כואב, שאליו שואף כל זוג נשוי. פורום פוריות נשים יעסוק בתרומת ביציות, הפלות
מנהלי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות:
ד''ר יורם גלעדי
לפרטים נוספים
 
הודעה לגולשי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
 
מנהל הפורום ד"ר גלעדי יוצא לחופשה בתקופת החגים וישוב לענות לאחר חג סוכות
שתהיה לכולם שנה טובה
תודה על הסבלנות
 
שני
23:30 25.10.15
שלום דר'
אני לאחר 3 הפלות ברצף ב9 חודשים האחרונים כאשר הראשונה והשלישית היו הריון מחוץ לרחם ובהפלה השניה ככל הנראה היה שק ברחם. כל ההפלות הסתיימו בצורה שמרנית.
המליצו לי על בדיקות היסטרוסקופיה וצילום רחם. האם כדאי לבצע את שתי הבדיקות הללו? היום התאפסה לי הבטא, האם ניתן לבצע כעת או שיש להמתין מחזור?
מה הסיבה שיכולה להיות להפלות החוזרות הללו?
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:47 26.10.15
לא בהכרח יש קשר בין ההריונות מחוץ לרחם לבין ההפלה של ההריון התוך רחמי. בכל מקרה בהחלט מומלץ לבצע את שתי הבדיקות כדי לשלול בעיה מכאנית (בעיה בחצוצרות או בחלל הרחם) אין צורך להמתין למחזור
בהיסטרוסקופיה היום הודגמה מחיצה/ מבנה קשתי של הרחם.
האם זו יכולה להיות הסיבה להפלות חוזרות (3)?
מה ההליך במקרה זה?
 
ד''ר יורם גלעדי  
17:16 06.11.15
הפלות חוזרות קשורות למחיצה. במידה ומדובר במחיצה משמעותית יש להוריד אותה. כנראה שהבודק לא היה בטוח במה מדובר או שיש מחיצה קטנה מאד. יש לדבר עם מבצע הבדיקה כדי להבין מה כוונתו.
 
ויקי
13:04 03.11.15
שלום רב,
קיבלתי זריקת מטוטרקסט ב6.8 בעקבות הריון חוץ רחמי.
ב6.11 זה יהיה בדיוק 3 חודשים לאחר הזריקה (93 ימים), שאמרו לי לשמור ולא להיכנס להריון.
היום ב3.11 ומחר יש לי את הביוץ החודשי, האם מותר לי לנסות להיכנס להריון? למרות שעוד לא עברו בדיוק 3 חודשים ( הפרש של שלושה ימים)?

אשמח לתשובה, בברכה.
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:15 04.11.15
בהחלט כן. בהצלחה
 
שני
17:41 01.11.15
שלום
האם תוצאות של בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית מתקבלות במקום?
בנוסף, האם ניתן לבצע צילום רחם יום לאחר בדיקת היסטרוסקופיה?
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:18 01.11.15
1 - כן
2 - עקרונית כן , אבל שתי בדיקות חודרניות יום אחרי יום קצת מעלות סיכון לזיהום בעקבות הפעולה, אז אולי צריך לשקול קצת מנוחה ביניהן
 
נעמה
14:30 10.10.15
בתאריך 30.6.15 עברתי הפלה שניה שהסתיימה בגרידה, משום שלא יצא כל התוכן באמצעות ציטוטק. יש לי שני ילדים בריאים תודה לאל. ההפלה השנייה לא התרחשה ברצף אחרי הקודמת ילדתי, הפלתי, ילדתי ושוב הפלתי.
בתאריך 1.9.15 קיבלתי מחזור בפעם השנייה אחרי ההפלה, בתאריך 25.9 היה לי דימום פתאומי של יום אחד בלבד. בתאריך 8.10 התחיל פתאום דימום רציני מאוד. אני מתייחסת לדימום כמחזור, אך יכול להיות שמדובר בהפלה?
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:53 10.10.15
תיאורטית כן. ניתן לדעת רק לפי בדיקת דם להריון ( BHCG ) המתבצעת קרוב לדימום. במידה ושלילית כנראה שמדובר בסיבה אחרת לדימום הלא רגיל (ביוץ מאוחר לדוגמא)
 
ויקי
12:33 11.09.15
שלום!

האם 9.5 ימים לאחר זריקת אוביטרל
בטא = 11 זה הריון שלילי ב 100%?

תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:51 25.09.15
אם עברו יותר משבועיים מאז הביוץ/הפריה אז ניתן להתייחס לתשובה זו כקשורה לאוביטרל - כלומר - שלילית
עשיתי בדיקת בטא ביום מישי והיה 26.70 היום היה לי דימום וכאבי בטן ממש כמו מחזור גם הדימום נראה כמו מחזור האם הכוונה שזה הפלה? לא רוצה להפסיד את ההריון הזה...?!
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:49 25.09.15
יכול בהחלט להיות שההריון הפסיק להתפתח. בכל מקרה ניתן לדעת זאת רק לפי בדיקת דם חוזרת שתראה את רמת הבטא. גם אם זה היה כך זה מוגדר כ"הריון כימי" - כלומר הריון שהפסיק להתפתח מס' ימים לאחר ההשרשה. זה אמנם לא נעים אבל זוהי תופעה שכיחה מאד מסה'כ ההריונות
 
רעות
20:59 02.08.15
26/7 ביתא 2076, 28/3 החל דימום מאסיבי ,30/7
ביתא 334, הייתי אצל הרופא שנתן לי ציטוקוק ואמר לעשות
ביתא עוד 10 ימים, האם לא ניתן להמתין שהביתא תתאפס מעצמה?
לא רוצה לקחת סתם כדורים אם הגוף יכול ומסוגל לפלוט את הכל.
הרופא אמר שביתא מתחת 50 שווה ל0, זה אכן נכון?
אודה לתשובתך.
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:33 03.09.15
השיקול למתן ציטוטק או המתנה לפליטה ספונטנית של ההריון נקבע לפי הקליניקה ותמונת ה US כך שקשה לענות מבלי לדעת פרטים נוספים. בכל מקרה כאשר יש דימום חזק כדברייך וערכי ביתא נמוכים יחסית נראה הגיוני להמתין מס' ימים לפליטה ספונטנית של ההריון. ביתא שלילי נחשב מתחת ל 5 (לא 50 )
 
נטע-לי
07:04 31.08.15
לאחר שלוש הפלות בשבוע 7 הרופא המליץ בהריון החדש לקחת אוביטרל על מנת לחזק את ההריון, בדרך כלל לוקחים אותו לפני ביוץ ולא מצאתי באינטרנט מידע שכדאי לקחת לאחר הריון,מה דעתך??
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:29 03.09.15
טיפול מקובל וידוע. משמש גם כתמיכה לאחר ביוץ וגם במהלך הריון צעיר. בהצלחה
שלום, לפני ארבעה חודשים עברתי הפלה עם כדורים. הייתי בשבוע עשירי כשגילו באולטרסאונד שהעובר ללא דופק. מאז חזר לי המחזור והכל הסתדר. המחזור האחרון שלי אחר בשבוע והייתי בטוחה שאני שוב בהריון, גם מבחינת תחושות, אבל הבדיקה הביתית שביצעתי רק יומיים אחרי האיחור במחזור לא היתה חיובית. אחרי שבוע החל דימום קל בצבע חום, ידעתי שזה מקובל בתחילת הריון, אבל אז זה המשיך לדימום רציני יותר שנמשך. יש לי תחושה שעברתי עוד הפלה על אף שאין לי דרך להוכיח את זה כי בבדיקות דם שעשיתי כבר אחרי כמה ימי דימום לא ראו הריון. השאלה שלי היא האם לפנות לרופאה כי עדיין (כבר עברו שבועיים) יש כתמים ותחושות ברחם, דבר שממש לא רגיל אצלי.
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:49 28.08.15
כנראה שלא היה הריון ויש סיבה אחרת לדימום (עיכוב בביוץ וכו'. קורה מדי פעם ולא מהווה בהכרח בעיה). רצוי לפנות לבדיקה כולל US ופאפ במידה ולא בוצע בשנה האחרונה
 
מירי
13:57 20.08.15
שלום, עברתי שתי הפלות רצופות באמצעות כדורים בסביבות שבוע 8 לאחר שבשתיהן לא נצפה דופק אלא רק שק ריק. יש לציין שעברתי בעבר היריון (בפעם הראשונה שניסיתי) ולידה תקינים ויש לי ילד בריא (טפו טפו טפו).
הרופאים הסבירו לי שרק לאחר 3 הפלות מתחילים לחפש את הסיבה...האם ניתן לקבל הסבר לגבי הסיבה שזה קורה? במיוחד לאור העובדה שההיריון הראשון עבר בשלום.
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
00:15 21.08.15
אכן כמו שנאמר לך - המצב של שתי הפלות מוקדמות לאחר הריון ולידה תקינים בעבר, עדיין נמצא בתחום הסטטיסטיקה ה"נורמלית". כלומר - גם במצב זה הסיכוי שההריון הבא יהיה תקין ויסתיים בלידת ילד בריא הוא גבוה מאד. כמובן שרצוי לבצע כרגע הערכה בסיסית של גורמי סיכון: גיל, פרופיל הורמונלי, משקל, מחלות רקע שכיחות כמו סכרת, בעיות בבלוטת התריס, יתר ל.ד. וכו'. כמו כן מומלץ לבצע בדיקה גינקולוגית יסודית כולל צילום רחם לשלילת בעיות בחלל הרחם (מחיצה? הידבקויות?)
 
שירי
02:25 05.08.15
1.מה זה הדבקויות? 2. האם אישה שיש לה שחלה אחת מתפקדת. יכולה לקבל מחזור סדיר ולהכנס להיריון?
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:53 06.08.15
1 - הידבקויות כשמן כן הן - לדוגמא שחלה ש"דבוקה" למעיים, חצוצרה "דבוקה" לרחם או לאיברים אחרים, דופן חלל הרחם ש"דבוקה" לדופן ממולה וכו' וכו'. יכול להיות תוצאה של ניתוחים בעבר, דלקות / זיהומים בעבר.
2 - כן
שלום רב,

אני בשבוע 8 אחרי טיפולים ממושכים,
נצפה עובר אחד תקין לחלוטין עם דופק יפה
ועובר נוסף שליש בגודלו, למעשה בגודל של שבוע 6, עם דופק חלש מאוד

אין ספק שהעובר הקטן אינו תואם הגודל המצופה ואין טעות במועד ביוץ (הרי זו היתה שאיבת ביציות),

מה הסיכוי שהעובר יתן איזו קפיצה ובאורח פלא בעוד שבועיים יהיה תואם לגילו וגודלו?
מה הסיכוי שזה לא יקרה ומה עושים במקרה כזה, אם העובר ימשיך להתפתח באיטיות רבה?

תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:41 31.07.15
לפי התיאור - סביר להניח שהעובר השני לא ימשיך להתפתח. במקרה כזה אין צורך לעשות דבר. במידה והעובר לא תקין הטבע דואג בדר'כ להפסקת ההתפתחות כבר בשלבים. גם אם אכן זה המצב יש להסתכל על חצי הכוס המלאה - הריון של עובר אחד כרוך בפחות סיכונים בהשוואה להריון תאומים. בהצלחה
העובר השני נספג ונעלם, ההריון ממשיך עם עובר אחד תקין
 
מאיה
09:16 30.07.15
שלום
אני ובעלי בני 30. בטיפולי פוריות כבר שנתיים.
לי יש שחלות פוליציסטיות ולו יש פחות מ 3% זרעים תקינים.
עברנו עד כה 3 הפריות:
פעם ראשונה- 8 ביציות, מתוכן 4 עוברים. החזירו אחד. לא היו מוקפאים.
פעם שניה- 8 ביציות, מתוכן 7 עוברים. החזירו אחד. 2 מוקפאים.
פעם שלישית- 9 ביציות. מתוכן 5 עוברים. החזירו 1. אין מוקפאים.

שאלתי:
האם כמות הביציות שלי מעטות לגילי?
מדוע יש כל כך מעט עוברים ששורדים? האם אפשר להסיק מכאן שהביציות שלי או לא טובות מספיק?
ובכלל, רציתי לדעת אם המספרים הללו בקטגוריות הנורמלי, ביחס לגילי ולגיל בעלי.

תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:47 31.07.15
1 - כמות הביציות תקינה
2 - יש סיבות אפשריות רבות מדוע שורדים מעט עוברים - קשה לענות במקרה הספציפי שלך מכיוון שאין לי נתוני מעבדה על שלבי ההכנה, דרגת הבשלות של הביציות, איכות הזרע ביום ההפריה וכו'. יכול להיות שחלק מן הביציות לא היו עדיין בשלות בזמן השאיבה, יכול להיות שצריך לשנות את הטיפול התרופתי כהכנה לשאיבה וכו' וכו'
בכל מקרה בגיל 30 , כאשר הבעיה העיקרית היא שחלות פוליציסטיות, סיכויי ההצלחה בסופו של דבר הם גבוהים מאד. בהצלחה
שלום,
בת 33, בשנתיים האחרונות מנסה להביא ילד שני לעולם, אך עדיין ללא הצלחה, הפלה ראשונה הסתיימה כשהעובר הפסיק להתפתח בשבוע שש, היה דופק מאד איטי, אחרי כמה ימים כבר לא, גרידה. הפלה שניה הסתיימה לבד, הפלה עצמונית, העובר לא היה נראה בשק הריון.
כרגע גיליתי לפני 3 ימים על ההריון הזה, לפי החישובים מהביוץ, אני כרגע בשבוע 4+3, עשיתי בטא אתמול שיצאה 150. פרוגסטרון אתמול יצא 80. עקבתי החודש אחרי הזקיקים ואכן היה נראה זקיק 20 מ"מ, רירית 11 מ"מ, הרופא היה אופטימי, אכן נכנסתי להריון.
השאלה שלי היא, מה הסיבות לאי התפתחות העובר בשק הריון, כלומר שק הריון רק? הרי עברתי לידה תקינה לפני 4 שנים. כל בדיקות ההורמונליות תקינות, קרישיות יתר תקין, רק היסטרוסקופיה עוד לא עשיתי.
מה נראה לך שיכולות להיות הסיבות לשק הריון ללא עובר ואז הפלה?
האם פרוגסטרון 80 תקין בשלב הזה?
האם בטא 150 תקינה בשלב הזה?
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:48 16.07.15
מתאים להריון צעיר. הפרוגסטרון תקין. רצוי לחזור על הבדיקה בהמשך כדי לוודא עליה תקינה של ערכי בטא (אמור להכפיל עצמו כל 48 שעות)
שתי ההפלות המוקדמות הקודמות לא מרמזות בהכרח על בעיה כרונית במיוחד לאור העובדה שהבדיקות שבצעת היו תקינות ויש היסטוריה של הריון תקין בעבר. בהצלחה!!
שלום

האם ייתכן כי שימוש פעמיים בנוזל של 40% חומצה סליצילית על יבלת קטנה באצבע יגרום להפסקת דופק בהריון בשבוע 6.5?
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:53 06.07.15
סביר יותר שהפסקת התפתחות ההריון בשבוע 6 קשורה לעובר לא תקין ולא לחומצה סליצילית.
ניתן לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים טל. 02-5082825 או לשלוח פקס ל
02-6474822 . מרכז טרטולוגי נוסף: המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית לגבי תרופות בהריון.
אני אחרי קיסרי תקין לפני 3 שנים- מבנה רחם תקין. עברתי 3 הפלות ואני כעת בבירור.
דעות שונות של רופאים לגבי היסטרוסקופיה, האם כדאי בכל זאת לעשות?
גישות שונות לגביי האם הדבקויות גורמות להפלות ?
אני בבירור קרשיות וקריוטיפ
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:50 06.07.15
היסטרוסקופיה בהחלט באה בחשבון במקרה של הפלות חוזרות ללא סיבה נראית לעין בבירור המעבדתי.
הידבקויות יכולות לגרום להפלות
 
אני
15:41 29.06.15
שלום, כמה שאלות:
1) האם הדבקויות ברחם יכולות להיות גורם להפלות חוזרות בשבועות מוקדמים לפני הופעת דופק?
2) במידה ויש הידבקויות קלות וכן מתפתח הריון, האם זה עלול לסכן את ההריון בשלבים מאוחרים יותר?
3) במצבים של הפלות חוזרות וכתוצאה מכך גרידות רבות, במידה ויש הידבקות, היא לא אמורה להפריע לריקון הרחם בהפלה שהיתה אחריה ולגרום לשארית? (ולכן אם אין שארית זה רומז שהסיכוי להדבקות קטן?
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:44 01.07.15
1 - כן
2 - תיאורטית כן. תלוי בסוג ההידבקויות - עדינות או פיברוטיות
3 - במידה ויש חשד להידבקויות יש לבצע היסטרוסקופיה כדי לחסוך את כל סימני השאלה. זוהי פעולה קלה עם סיכוי קטן מאד לסיבוכים
 
נעמה
11:29 19.06.15
שלום,

בת 28. אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות.
נוטלת כדור יוטירוקס 50 מ"ג . (הכדור הומלץ אף שהערכים היו בנורמה אולם מעל 2.5 וכעת מאוזנת בסביבות 1.8 )
בדיקות גנטיות תקינות.
ללא ילדים.

ברקע
הפלה 1 - בבדיקת שקיפות עורפית התגלו ממצאים של ציסטיק היגרומה, מום בלב ועוד. לעובר היה דופק ונערכה הפסקת הריון יזומה.
נערכה בדיקת קריוטיפ + צ'יפ גנטי אשר חזרו תקינות.

לאחר המתנה של מחזור אחד ובדיקת רופא כי הרחם נקי הריון מס' 2.

הפלה 2 - לא נצפה דופק בשבוע 7. המתנה של שבוע ולאחר מכן נצפה דופק כשהעובר תואם לשבוע מוקדם יותר. (עפ"י חוות דעת מדובר בביוץ מאוחר). הפעם, בבדיקת שקיפות עורפית , לא נצפה דופק והעובר תאם לשבוע 9 פלוס 4.

שאלתי היא האם נדרש כעת בירור מעמיק יותר? האם מדובר במקרה הנכנס תחת הגדרת "הפלות חוזרות"?
כיצד עלי לפעול טרם ניסיון נוסף.
תודה רבה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:35 21.06.15
כרגע אין צורך בבירור הפלות חוזרות. במקרה הראשון הודגמו בבירור מומים בעובר (כנראה ללא קשר לבעיה גנטית מוכחת - לפי הבירור שנעשה) במקרה השני העובר הפסיק להתפתח מוקדם כך שמן הסתם לא ניתן היה לקבוע אם היו מומים. בכל מקרה מומלץ לבצע סקירה מערכות בהריון הבא + אקו לב. בהצלחה
 
נעמה
11:04 28.06.15
תודה רבה על תשובתך.
אני מבינה כי ההמלצות הן רק לגבי ההריון הבא.
למרות זאת אשאל לגבי שתי נקודות שהוצעו לי-
1. האם יש צורך לגשת לייעוץ גנטי נוסף?
2. האם כדאי לפנות להמטולוג לענין קרישיות?

אני מבינה ומקווה שאכן אין קשר בין המקרים אולם אני חוששת לנסות פעם נוספת מבלי לדעת שעשיתי את כל הנדרש כדי לנסות למנוע הפלה נוספת.
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:41 01.07.15
השאלות ששאלת נוגעות לגבי בירור הפלות חוזרות וכמו שכתבתי - אין צורך בבירור כזה. כמובן שניתן עכשיו לבצע בירור מלא - השאלה היא האם יש צורך בזה... אני מבין את המצוקה בה את נמצאת, ומכיוון שכך מציע לפנות באופן מסודר למרפאת הפלות חוזרות כדי לקבל הסבר מפורט בצורה נינוחה :)
 
אני
21:21 16.06.15
לאחר טיפולי IVF והפלה רביעית ברצף, התגלתה בשתן קנדידה גלברטה.
האם יכול לחדור לרחם כתוצאה מהטיפולים והגרידות ?
האם זו יכולה להיות סיבה להפלות חוזרות?
 
אני
21:29 16.06.15
לבירור הפלות חוזרות כולל שלילת הידבקויות בגלל הגרידות המרובות, האם ניתן להסתפק באולטרסאונד תלת מימדי או שצריך היסטרוסקופיה בכל מקרה?
ומה השפעת מציאת קנדידה על השיקול לבצע היסטורוסקופיה?
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:28 21.06.15
כמובן שיש לקבל טיפול מתאים אך אין קשר בין קנדידה להפלות.
בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית יותר ועדיפה על US תלת מימד במסגרת בירור הפלות
שלום אני לכאורה בשבוע 5 אוטוטו 6...הערכים הנ"ל נבדקו בהפרש של 4 ימים. הרופא במוקד לא ידע לומר לי למה זה. ולא ראה כלום באולטרא סאונד פרט לרירית מעובה...אמר שאקבל מחזור ואני לא מרגישה דבר, אין דימומים ואין סימן לעתיד לכך.
2 הריונות עבר היו תקינים וגם הכניסה להריון היתה חלקה.
אשמח לשמוע אבחנה..ולמה זה קורה.
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:40 26.06.15
נראה כהריון מאד מאד צעיר. הערך היה אמור להיות גבוה יותר בהפרש של 4 ימים כך שקשה לדעת כרגע האם ההריון תקין. בכל מקרה לא ניתן לראות כרגע דבר ב US . יש לחזור על בדיקת הביתא בהמשך כדי לעקוב אחר המגמה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרומת ביצית   זרע   שחלות   הפריה חוץ גופית   פריון   גירוי שחלות   הפלות   שאיבת ביציות   רחם   עובר
RSS RSS פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות