בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות עמוד 2

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לתת מענה במקרים שהכניסה להריון נראית רחוקה ובעייתית. פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לעזור לכן לקבל מידע מקצועי בנושא הכי כואב, שאליו שואף כל זוג נשוי. פורום פוריות נשים יעסוק בתרומת ביציות, הפלות
מנהלי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות:
ד''ר יורם גלעדי
לפרטים נוספים
 
הודעה לגולשי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
 
מנהל הפורום ד"ר גלעדי יוצא לחופשה בתקופת החגים וישוב לענות לאחר חג סוכות
שתהיה לכולם שנה טובה
תודה על הסבלנות
 
טל
20:53 03.03.14
שלום,
בהמשך להודעה מלפני שבוע-
בת 35, בעברי הריון ספונטני תקין לפני 3 שנים וגרידה בשבוע 8 בעקבות שק הריון ריק ללא עובר.
כעת בהריון לאחר טיפול עם גונל+הזרעה.
שבועיים לאחר ההזרעה היה דימום במשך 3 ימים (החל יום לאחר שהפסקתי לקחת קרינון ג'ל.)
בשבועות הראשונים הבטא לא הכפילה את עצמה. ופרוגסטרון נע בין 5 ל-10.
כל הסימנים הללו החשידו בהריון שאינו תקין.
אולם,בשבוע 7 הפרוגסטרון עלה ל-43 ונצפה עובר עם דופק שמתאים בגודלו לשבוע 6 (צעיר ב5 ימים)
נאמר לי שהכל תקין, אך אני תוהה מה המשמעות של ההתחלה הלא תקינה -דימום מאסיבי וממושך,פרוגסטרון נמוך,בטא לא מכפילה... האם זה מעיד משהו על תקינות העובר? דורש בדיקות מיוחדות? הסיכוי להפלה יורד משמעותית לאחר שרואים דופק?
תודה!
 
ד''ר יורם גלעדי  
17:20 06.03.14
כרגע מדובר בהריון צעיר מאד כך שקשה לדעת. אין בדיקות נוספות בשלב זה. יש לחזור על US בהפרש של שבועיים ואז תהיה ודאות לגבי תקינות ההריון. בהצלחה
 
שאלה
09:28 02.03.14
אני מנסה כבר 5 חודשים להכנס להריון מאז ההפלה שעשעיתי המזור שלי כל 30 ימים בערך החודש הוא הקדים ב5 ימים מה שלא היה לי בחיים האם זה סימן להשרשה או שזה היה הריון כימי????? כי זה התחיל עם הפרשות ולא ממש דם חזק???? ויש לי כאבי גב תחתון ממש כאבים ????
 
ד''ר יורם גלעדי  
16:00 02.03.14
לא ניתן לדעת ללא בדיקה. במידה ויש ספק אפשר לבצע בדיקת דם להריון
 
טל
22:57 20.02.14
שלום,
בת 35, בעברי הריון ספונטני תקין לפני 3 שנים וגרידה בשבוע 8 בעקבות שק הריון ריק ללא עובר.
כעת בהריון לאחר טיפול עם גונל+הזרעה. שבועיים לאחר ההזרעה היה דימום של 3 ימים (ממש כמו מחזור). בטא לא מכפילה את עצמה. פרוגסטרון 10. ב US בשבוע 5 נצפה שק הריון לא סדיר בגודל 3 מ"מ.
1. האם בוודאות ההריון לא תקין?
2.יתכן הריון שמתחיל בדימום מאסיבי במועד הוסת?
3. האם ההריון הלא תקין נובע מרמת הפרוגסטרון הנמוכה ?
4. רירית הרחם בביוץ לא עולה מעל 6.9 מ"מ. אני חוששת שהגרידה פגעה ברירית.
האם הפסקת הריון בכדורים פוגעת פחות בסיכוי להריון תקין בעתיד מאשר גרידה?
5. האם יש בדיקות לבירור הפלות חוזרות שניתן לבצע בזמן הריון או מיד בסיומו?
תודה!!
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:44 24.02.14
1 - נשמע כמו הריון לא תקין
2 - יתכן
3 - הפוך - רמת הפרוגסטרון נמוכה כתוצאה מכך שההריון לא תקין
4 - במקרה שלך בהחלט ניתן לרוקן את הרחם בעזרת כדורים מכיוון שמדובר בהריון צעיר מאד. בכל מקרה - זה פחות טראומטי
5 - חלק מן הבדיקות ניתן לבצע מיד וחלק אח'כ
שלום, אני בת 31 עם שתי הפלות נדחות רצופות וללא ילדים. ההריון הראשון היה בפונטני והשני לאחר טיפול באיקקלומין (שחלות פוליציסטיות), האם במקרה זה בו אני מטופלת פוריות ההתייחסות היא כ"הפלות חוזרות" או שמדובר עדיין בהסתברות סבירה? כמו כן, אשמח לדעת היכן ישנו ריכוז של בדיקות מומלצות לעשות לצורך בירור.
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:38 24.02.14
עדיין נחשב כ"סביר" במיוחד לאור העובדה שבמקרים של שחלות פוליציסטיות אחוז ההפלות מעט גבוה יותר. יחד עם זאת רצוי לבדוק עם הרופא המטפל גורמי סיכון נוספים (בעיות הורמונליות, עודף משקל, סכרת סמויה וכו')
 
שירן
22:59 17.02.14
בת 24, חודשיים אחרי גרידה (חומר שהוצא נשלח לבדיקה)+ אנטיביוטיקה (עובר ללא דופק בשבוע 8 לאחר שנצפה דופק בשבוע 7) נאמר לי שהמחזור צריך להגיע בין 4-6 שבועות לאחר הגרידה אך עברו כבר חודשיים והמחזור לא מגיע. שבוע לאחר הגרידה הייתי אצל הרופא הנשים שעשה אולטרסאונד ואמר שהרחם נראה לו מתכווץ יפה ושזה נראה תקין.
היום ( כעבור חודשיים מהגרידה) הייתי אצל הרופא נשים הוא שלל הריון לאחר בדיקה ועשה אולטרסאונד אמר שהרירית דקה בעובי 6 ס"מ ויש זקיקים קטנים מאוד ב2 הצדדים, נתן לי כדורים 21 יום של פרוגליוטון ואמר שהמחזור יגיע ובמידה ועדיין לא מסתדר המחזור ויגיע מעצמו כנראה שנוצרו הידבקויות עקב הגרידה וטען שזה סיפור מורכב שקשה לצאת ממנו.. האם זה שהרירית בעובי 6 ס"מ ועדיין לא קיבלתי מחזור יכול להעיד על סיבוך עקב גרידה? האם נטילת הכדורים הכרחית ויגרמו גם לרירית להתעבות? המחזורים שלי לפני כן היו כל 28 יום בידיוק אני ממש לחוצה ומודאגת אנא עזור לי.
יש לציין שלאחר לידת ביתי הראשונה (8 חודשים) עברתי הסטרוסקופיה אבחנתית+ניתוחית עקב הישארות שיליה ברחם לאחר לידה.
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:33 24.02.14
תוצאות האולטראסאונד כפי שצירפת מעידות על כך שככל הנראה הביוץ מעט מתעכב ולאו דווקא על הידבקויות. מציע לסיים את הפרוגילוטון. בדר'כ המחזור מסתדר אחר'כ. בהצלחה
 
מולי
21:53 17.02.14
קיבלתי היום תוצאה של בדיקת דם בשם C-REACTIVE PROTEIN והתוצאה הינה 0.69 מה זה אומר? אני חודש אחרי הפלה גרידא האם יש קשר בין הדברים, עשיתי בדיקה זו מכיוון שאני אחרי הפלה שניה ומעוניינת לבדוק מדוע אני מפילה
אשמח לדעת האם תוצאת הבדיקה מראה על זיהום/דלקת כלשהי?
שלום
אני בת 36 כמעט נ+2 לידה ראשונה קיסרית ושנייה רגילה
ברקע הפלה יזומה בצעירותי והפלה טבעית בדיוק לפני שנה בשבוע 6-7 לפני שנצפה דופק יצא הכל לבד ללא גרידה
ולעיקר... לפני כשבועיים הייתי מאושפזת בשל התייבשות שלשולים קשים שרק עכשיו לאחר 10 ימים התברר שצמח לו חיידק השיגלה.. בינתיים לפני יומיים עברתי הפלה בשבוע 12, יומיים לפני הייתי בשקיפות עורפית הכל תקין, ביום ההפלה שעה לפני שהעובר נפלט היה דופק... הגעתי למיון נשים עם דימום וקריש דם שיצא יש תמונה לא נעימה מצורפת, היה דופק בהמתנה לרופא הדימום גבר ועל כסא הרופא נפלט עובר בשלמותו, מיד העבירו אותי לניתוח גרידה להוצאת שאריות השיליה )-:
עצוב לי אני יומיים אחרי גרידה חושבת ללא הפסקה למה כבר פעם שנייה, הכל היה תקין איך הגוף פלט את העובר שלם? האם חיידק השיגלה פגע בי? רק עכשיו נתנו לי ציפרוקסין ל5 ימים בשל החיידק ולא לזיהום חלילה...
מה עושים מכאן?
מפחיד אותי להרות שוב...
מצבי הנפשי ממש עצוב...
אשמח ואודה לך על תשובה מפורטת ככל שניתן, תודה.
לציין שלאחר ההפלה הדימום חלש לא היה להם הרבה מה להוציא רק שאריות שילייה)-:
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:57 17.02.14
קשה לתת אבחנה לפי הפרטים הנ'ל. יכול להיות שההפלה קשורה לזיהום (לצורך זה היה רצוי לשלוח את תוכן ההריון לתרבית), בנוסף רצוי להשלים בירור של פתולוגיות ברחם עצמו (שרירן לדוגמא) ע'י US והיסטרוסקופיה
 
אילנית
19:34 16.02.14
לפני חצי שנה עברתי גרידה בעקבות מות העובר בשל הריון מולארי חלקי. ארבעה חודשים אחר כך נכנסתי שוב להריון שהסתיים בשבוע 9 בגרידא נוספת אחרי שהעובר לא התפתח. מתי כדאי לנסות שוב? האם הזרעה והשבחה יכולים להפחית אפילו בקצת את הסכנה להפלה נוספת חלילה?
לעצתכם אודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:52 17.02.14
בשלב ראשון יש לבדוק עם הרופא המטפל את תוצאות המעבדה מההפלה הראשונה. בדר'כ מומלץ להימנע מהריון כ 6 חדשים לאחר הריון מולארי.
הזרעה/השבחה מעלים סיכוי להריון אך לא מונעים הפלה
 
mylene
00:17 16.02.14
שלום

בעברי 3 הפלות ו 2 לידות תקינות.
ניתוח קיסרי, הפלה כימית, הפלה בשבוע 8 , לידה רגילה, והפלה בשבוע 11.

כרגע נכנסתי להריון לא מתוכנן, שבוע 6. (כבר נצפה דופק).
אני מאוד מוגעגת, הרי יש סיכוי די גדול שיש לי בעיות קרישיות וזה עלול להוביל להפלה נוספת. (הכי מלחיץ אותי - הפלה בחודשים מאוחרים, במיוחד בגלל שעברתי ניתוח קיסרי ולא ניתן לעשות זירוז).

רופא שלי טוען שלדעתו זה היה מיקרי לגמרי ופשוט נפלתי חלק מהסטטיסטיקה ושאין צורך לבדוק שום דבר. (אני בכל זאת חוששת ש-3 הפלות זה כבר מעבר לסטטיסטיקה).

השאלה מה אלי לעשות עכשיו? לבצא את הבדיקות לקרישיות בזמן הריון?

תודה מראש על התשובה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:40 17.02.14
חלק מבדיקות הקרישיות ניתן לבצע בהריון. אכן במקרה שלך הסיפור לא בהכרח מתאים למקרה של קרישיות יתר אך אם את מודאגת ניתן לפנות לייעוץ המטולוג ולברר גורמי סיכון נוספים
 
שירלי
12:34 13.02.14
שלום ד"ר,

כמה זמן אחרי הפלה (עקב מום בעובר) אוכל לנסות שוב להיכנס להריון?

יש האומרים אחרי וסת אחת ויש הממליצים אחרי 3 חודשים,

מה נכון לעשות על מנת שההריון הבא ייקלט בגוף שיהיה מוכן לו?

תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:34 17.02.14
אחרי הפלה מוקדמת אפשר להרות מיד. אחרי הפלה מאוחרת מומלץ להמתין 3-4 חדשים.
 
שירה
22:10 04.02.14
שלום, אני בת 32 אמא לילדה.עברתי 2 הפלות טבעי, לפי בדיקות, תקין.רופא נשים טוענת שאחרי ואם עובר הפלה שלישית מעמיקים סיבת הפלה.אני חוששת לעבור בפעם שלישית , לעצתך האם להמשיך לנסות או לפנות להמשך טיפול פוריות?
תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:55 08.02.14
אכן - לאחר שתי הפלות באשה צעירה ובריאה עם הסטוריה של הריון תקין בעבר, הסיכוי להריון תקין בעתיד עדיין טוב מאד. בכל מקרה - רצוי לבצע בירור ראשוני - בירור גורמי סיכון לפי הרקע הרפואי שלך + רקע משפחתי (סיפור של קרישיות יתר במשפחה??) , פרופיל הורמונלי וכן - צילום רחם
 
שחר
14:53 04.02.14
שלום רב,
בת 38 נ+1 הריון טבעי ולידה קיסרית, בשש השנים האחרונות חווה הפלות סביב שבוע 9 (3 גרידות והשאר נפל טבעי).
בוצעו כל הבדיקות האפשרות: קריוטיפ,הסטרוסקופיה,צילום רחם,פרופיל הורמונלי קרשיות והכל תקין ב"ה. בחלק מההפלות נבדק העובר ונמצא תקין, בחלק מההריונות הזרקתי קלקסן במינונים שונים+סטרואידים אך לא עזר.
בשנתיים האחרונות קושי להיכנס להריון, הזרעה 1 נכנסתי להריון אך שוב הפלה, IVF 1 הוחזרו 3 עוברים וכולם נקלטו, נצפו שקים אך הבטא לא עלתה יפה וההריון פסק.
באותו IVF נשאבו 14 ביציות, 10 הפריות, כולם עוברים בדרגה A ללא שברים, היו מוקפאים ואף בלסטוציסט.
העוברים מוגדרים יפים מאד ולכן אני לא ממש מבינה מה הבעיה.
האם לאור העובדה שהעוברים טובים מאד עדיין כדאי לי לעבור מיון תאי זרע?(הגדלה פי 6000 ), הרופא שלי טוען שלאור הממצאים אין טעם ושצריך להמשיך לנסות על שאצליח.
אוב ההריונות נקלטו באופן טבעי בחודש הראשון לנסיונות.
מיותר לציין שביקרתי אצל כל מומחה אפשרי לנושא ולא נמצא פתרון (לא מוכנה לנסות IVIG נשמע לי טיפול אגרסיבי מידי).
אשמח לתובנות בנושא.
תודה רבה
 
ד''ר יורם גלעדי  
21:52 08.02.14
בהנחה שאכן בוצעו כל הבדיקות האפשריות, עדיין רצוי לבצע "הערכה מחדש" של כל גורמי הסיכון (רקע רפואי שלך - עודף משקל? נטייה לסכרת? בעיות כרוניות אחרות?)
לא נראה לי שמיון תאי הזרע יפתור את הבעיה.
במקרים שאכן לא נמצא כל גורם להפלות החוזרות מעבר לגיל עצמו, יש לשקול פונדקאות.
 
פזית
15:00 25.01.14
שלום אני בת 39+, מעל שנה בטיפולי IVF באמצעות תורם זרע. עברתי 6 טיפולי IVF מתוכם פעמיים נכנסתי להריון ולאחריהם הפלה. שני ההריונות היו מתורמים אחרים.
הריון ראשון – הפלה יזומה בשבוע 8 לאחר שכלל לא נראה דופק.
הריון שני – הפלה יזומה בשבוע 9+, לאחר שנצפה דופק בשני אולטרסאונדים.
שני ההריונות התקבלו ע"י מנוגון. הריון ראשון פרוטוקול קצר עם דקקפטיל 3.75 והריון שניה פרוטוקול קצר עם צטרוטייד.
בשני ההריונות קיבלתי תמיכה של אנדומטרין/קרינון, קלקסן 40, קרטיה, אסטרופם ודקסמטאזון.
בהריון השני בשלב מסויים עברתי לקחת זריקות של גסטון 100 , פעם ביום במקום האנדומטרין. לאחר כשלושה שבועות של הזרקת הגסטון (בשבוע 9) הופיעה תגובה אלגית מקומית סביב אזור ההזרקה. לאחר כיומיים התגלה במקרה שכבר אין דופק לעובר.
בנוסף, בכל תקופת ההריון השני סבלתי מכאבי בטן (שיפולי הבטן התחתונה) במשך כל הזמן כאילו כאבי מחזור והכרבים הוחמרו בישיבה.
רוצה עוד לציין שלא היו דימומים במהלך ההריון. כמו כן אין לי עדיין ילדים
יש לי מספר שאלות:
1. האם כאבי הבטן יכולים להצביע על כך שמשהו לא היה תקין (למרות שגם במהלך כאבי הבטן נראה דופק)?
2. האם האלרגיה של הגסטון יכולה להצביע שהגוף החל לדחות את הגסטון, ואולי כתוצאה מכך נגרמה ההפלה?
3. האם פרוטוקול אחר של הורומון מסוג אחר, יכול היה להביא להריון תקין או שמא ברגע שיש הריון עם דופק, כבר לא חשוב איזה הורמון הביא להריון?
4. האם מומלץ להמשיך עם המנוגון שהביא פעמיים להריון?
5. האם מומלץ שוב להחליף תורם?
6. אחרי שתי הפלות, אני מבינה שמדובר כבר במצב של הפלות חוזרות, אילו בדיקות מומלץ לבצע? מה הכי נכון לעשות כצעד הבא?
מתנצלת על ריבוי השאלות ותודה מראש.
 
ד''ר יורם גלעדי  
11:20 01.02.14
1 - לא בהכרח. יכול להיות שקשורים להתכווצויות של הרחם. רצוי לבצע משטח צואר רחם ל STD לשלילת זיהומים
2 - לא קשור, התופעה ידועה ושכיחה
3 - רצוי לנסות פרוטוקול ארוך
4 - אין סיבה להחליף את המנוגון
5 - לא נראה לי שיש קשר,
6 - היסטרוסקופיה
 
פזית
23:14 01.02.14
היסטרוסקופיה כבר ביצעתי ולא נמצאה בעיה במבנה הרחם.

כל הנסיונות הקודמים של הטיפולים היו בפרוטוקול ארוך של דקפפטיל 3.75, ולאחר שלא צלחו, נעשה נסיון עם צטרוטייד.

רעיונות נוספים?


תודה מראש
 
סיגלית
20:19 28.12.13
בת 27, ללא ילדים. בשנה האחרונה עברתי 4 הפלות חוזרות בין השבועות 5-7 כאשר בכל ההריונות לא נמצא דופק לעובר. בחודש האחרון עברתי הריון כימי הבטא עלתה ואז ירדה לאחר מס'ימים, אם מחשיבים זאת כהריון אז 5 הריונות סה"כ. אני בעלת שחלות פוליצסטיות ונכנסת להריון ספונטני ללא כדורים. ניסיתי מגוון רחב של טיפולים וכדורים בהריונות ללא הצלחה. בחודש האחרון קיבלי עירוי IVIG במטרה לעלות את הסיכוי להחזקת ההריון. לאחר כל בדיקה אפשרית שביצעתי לא נמצא הגורם להפלות. גם בעלי ביצע מגוון בדיקות שכולן תקינות. מנסיונכם המקצועי האם במקרים כאלה של הפלות חוזרות ללא סיבה משרד הבריאות מאשר PGD? נראה לי שזו האופציה היחידה שנשארה. חשוב לציין שבכל פעם שיש מחזור עם ביוץ אני נכנסת להריון, גם בלי להתכוון. אודה לתשובתכם.
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:20 13.01.14
PGD יעיל כאשר ידועה בעיה גנטית ספציפית הגורמת להפלה ו/או למחלה ספציפית בעובר. במידה והבעיה לא ידועה אין מה לחפש ולכן אין טעם ב PGD .
 
סיגלית
02:56 28.01.14
כרגע אני בהריון שישי, הריון חמישי היה כימי וההריון הנוכחי כנראה לא מתפתח. יש שק ללא עובר שבוע הבא בדיקה חוזרת. עברתי עירוי אימטנוגלובולינים וכנראה שלא עזר. ivf עם שיטת האמבריוסקופ יכול לעזור? אין שום סיבה שהעובר לא מתפתח. גם חשוב לציין שכל מחזור אני נכנסת להריון, יש לזה קשר? אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות , העצבות משתלטת.
 
ד''ר יורם גלעדי  
11:12 01.02.14
האמבריוסקופ עוזר בבחירת העוברים ה"טובים" יותר עם סיכוי ההשרשה הטובים. תיאורטית הם אלו שאכן אמורים להיות תקינים יותר גם בהמשך ההתפתחות ברחם, אך זוהי ספקולציה בלבד.
 
סיגלית
16:55 01.02.14
האם במקרה שלי היית ממליץ לבצע IVF עם אמריוסקופ?
יכול להיות שהסיכויים יהיו גבוהים יותר?
האם היית ממליץ משהו אחר?
אולי לקחת בהריון הבא נוגדי קרישה על אף שאין שום בעיית קרישיות שעלתה בבדיקות?
אגב - פעם אחת ניסינו בדיקת קריוטיפ לעובר לאחר גרידה אך הבדיקה לא הניבה תוצאות.
תודה רבה!!!
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:14 01.02.14
בהנחה שכל ההריונות שלך הם ללא IVF לא נראה לי שטיפול זה יוריד את הסיכוי להפלה. מכיוון שמדובר במקרה מורכב נראה לי שיש צורך לבצע "הערכה מחדש" של כל המקרה ולעבור על כל הנתונים כדי לוודא שהייתה התייחסות לכל הגורמים האפשריים במקרה שלך מבחינת הבירור ו/או סוג הטיפול לפני ההריונות ובמהלכם
 
אינה
12:08 28.12.13
החודש קיבלתי מחזור ממש עם זרם חזק ורקמות גדולות הנפלטות יחד עם הדם. לפני כחודשיים קיבלתי טיפול הורמונלי להריון ללא הצלחה. היתכן שהרקמות הנ"ל זה מהטיפול ההורמונלי או הפלה טבעית? האם אני צריכה ללכת לרופא? תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
11:14 01.02.14
האפשרות היחידה לדעת האם הייתה הפלה היא בבדיקת דם להריון סמוך לדימום. בכל מקרה - מכיוון שמדובר באירוע חריג, מומלץ להיבדק
 
א.
15:34 24.01.14
דר' גלעדי שלום,

לפני 3 שבועות עברתי גרידה בשבוע 8 בשל הפלה נדחית. הגרידה לא התבצעה באופן של שאיבה בגלל ששלחנו את הדגימה לבדיקת צ'יפ גנטי.

אני מאוד חוששת מנזקים שנגרמו בגרידה או מהידבקויות אבל מצד שני לא כ"כ מעוניינת לעבור בדיקות פולשניות נוספות.

ביצעתי לפני תחילת טיפולי ה-IVF (לפני כשנה וחצי) צילום רחם שהיה תקין ולפני כ-8 חודשים היסטרוסקופיה אבחנתית ולאחריה היסטרו' ניתוחית להסרת פוליפ ומספר שבועות לאחר מכן היסטרו' אבחנתית נוספת לביקורת. לפני כשנה היה לי גם חשד להריון חוץ רחמי שנספג ללא התערבות והריון כימי נוסף.

מה אתה ממליץ לעשות במצב זה? איזה בדיקות הכרחי לעשות לפני החזרה לטיפולים?

תודה-רבה וסופ"ש נעים.
 
ד''ר יורם גלעדי  
11:08 01.02.14
ברוב המוחלט של הגרידות אין נזקים לטווח ארוך. במידה והגרידה עברה ללא סיבוכים כמו דימום חריג, זיהום וכו', וביקורת US אח'כ מראה רירית רחם תקינה אין סיבה לבצע בדיקות נוספות
 
מור
10:28 25.01.14
שלום רב,

בת 37, לפני 7 שבועות עברתי הפלה בציטוטק בשל הריון לא תקין (הריון IVF)
כחודש לאחר מכן קיבלתי וסת ובביקורת אצל רופא הנשים נמצא כי הרירית תקינה.

שבועיים וחצי אחרי קבלת הוסת החלו הפרשות חומות שנמשכות כבר חמישה ימים.
מה זה מסמן, האם זה וסת ? אם נותרו שאריות? אילו בדיקות עלי לעשות והאם ניתן להתחיל טיפול IVF ?
 
ד''ר יורם גלעדי  
11:06 01.02.14
בשלב ראשון יש לבצע US . ברוב המקרים מדובר בעניין הורמונלי שנפתר ע'י טיפול תרופתי ולאו דווקא בשארית של ההריון.
 
טניה
16:16 01.01.14
שלום רב אני בשבוע 9 נצפה רק שק הריון שבוע הבא אני הולכת לבצע הפלה עם כדורי ציצטוק , רציתי לדעת איך התהליך מתבצע ותוך כמה זמן ניתן להרות בשנית?ומה הסיכוי שההריון הבא גם לא יתפתח ? תודה רבה
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:27 13.01.14
ניתן לקחת את הכדורים בשתיה או במתן וגינאלי. ההפלה מתבצעת בדר'כ במהלך ה 24 שעות שלאחר מכן. יש לזכור כי ב 10% מהמקרים זה לא עובד. במקרים אלו ניתן לקבל מנה שניה או לבצע גרידה. ניתן לנסות להרות לאחר הווסת הבאה. במידה ואין בעיה כרונית כלשהיא, הסיכוי להפלה בהריון הבא הוא כמו אצל כל אשה אחרת.
ד"ר גלעדי שלום,

אני אמורה לבצע גרידה מכיוון שהיום אני אמורה להיות בשבוע 7+4 והעובר מתאים בבדיקה האחרונה ל-6+1 ואין דופק. בבדיקה קודמת מלפני 3 ימים שבוצעה ע"י טכנאית אולטראסאונד נאמר לי שהיה דופק, למרות שהרופא היום הטיל בכך ספק (מכיוון שערכי הבטא היו נמוכים מאוד).

הבנתי שעדיף לבצע בדיקת צ'יפ גנטי כי לא בטוח שבדיקת קריוטיפ תצליח וניתן יהיה להפיק מהדגימה את הממצאים הנדרשים.

האם אכן עדיף לבצע צ'יפ גנטי? מה התועלת והמידע שניתן להפיק באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי לדגימה שתתקבל בגרידה?

תודה-רבה.
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:24 13.01.14
במידה וניתן יהיה להשיג רקמה יחסית "טריה" משאריות השליה הצ'יפ הגנטי יוכל לתת מידע לגבי מגוון המחלות הגנטיות העשויות להופיע בעובר, במידה וזו אכן הסיבה להפלה
 
טסית
11:27 10.01.14
שלום,
אני סובלת מ-ITP (טרומבוציטופניה) כרוני, כבר 15 שנים, ספירות סביב 60,000 ללא כל טיפול מעולם. רוויזיה אחרונה של סטטוס אימונולוגי לפני 6 חודשים כולל APLA תקינה לחלוטין.
לאחר 6 חודשי נסיונות נכנסתי להריון שהתברר ככימי, דימום החל שבוע לאחר האיחור (בטא ראשונה 131, שנייה לאחר 5 ימים 31).
האם ידוע קשר בין ITP להפלות מלבד תסמונת APLA? האם כדאי לפנות לייעוץ ולשקול טיפול כבר על רקע הריון כימי ראשון בגלל מחלת הרקע?

תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:17 13.01.14
ITP עלול לגרום לסיבוכים בעובר בשלבים מאוחרים של ההריון. לא ידוע לי על קשר להפלות מוקדמות במידה ואין תסמונת APLA
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  87  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרומת ביצית   זרע   שחלות   הפריה חוץ גופית   פריון   גירוי שחלות   הפלות   שאיבת ביציות   רחם   עובר
RSS RSS פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות