בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות עמוד 2

פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לתת מענה במקרים שהכניסה להריון נראית רחוקה ובעייתית. פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות נועד לעזור לכן לקבל מידע מקצועי בנושא הכי כואב, שאליו שואף כל זוג נשוי. פורום פוריות נשים יעסוק בתרומת ביציות, הפלות
מנהלי פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות:
ד''ר יורם גלעדי
לפרטים נוספים
שלום דוקטור,
לפני כחודשיים עברתי הפלה.
מאז קיבלתי מחזור שנראה בס"הכ תקין (דימום של 5 ימים) וכעת אני מעוניינת לנסות להיכנס להריון שוב.
בחודש הקודם וגם בחודש הנוכחי, לפני הביוץ, לא היו הפרשות כלל (בדר"כ יש הפרשות צמיגיות לפני הביוץ).
האם זה אומר שהגוף עדיין לא חזר לעצמו ושאני לא יכולה עדיין להיכנס להריון?
חלילה. את יכולה לנסות ולהרות! שיהיה בהצלחה:)
שלום רב,
בת 35, בהריון שני נמצא עובר ללא דופק מתאים לשבוע 14 (שקיפות עורפית וסקר שליש ראשון יצאו תקינים). הריון ראשון בגיל 31 תקין ולידה תקינה למעט גרד הריון בחודש התשיעי ולאחר הלידה, עם עלייה בתפקודי כבד שחזרו להיות תקינים כשבוע אחר הלידה.


תוצאות בדיקת קרישיות ראשונה כחודש וחצי לאחר הגרידה:
נמצא Cardiolipin IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgG Ab גבולי
LAC (Lupus Anticoagulant)
נמצא גבולי בבדיקת PTT Ratio

תוצאות בדיקת קרישיות חוזרת (אחרי 3 חודשים)
נמצא Cardiolipin IgM Ab חיובי
נמצא beta2-GP1 IgM Ab חיובי

אשמח לחוות דעתך לטיפול בהריון הבא.

תודה,
עיולי
 
ד''ר יורם גלעדי  
23:16 18.04.16
בהחלט יש קשר בין הממצאים הנ'ל לסיכון יתר לסיבוכי הריון. במקרים אלו מומלץ טיפול באספירין + סטרואידים במהלך ההריון
שלום עקב גילוי תסמונת אצל בעלי טוברוס סקלרוזיס המליצו עדיין על אופציה של הריון טבעי וסיסי שלי ובמידת הצורך הפלה על פי טיפולי הפריה עם אבחון טרום השרשה האם שבוע 12 נחשב לשבוע מאוחר מבחינת גרידה ? האם גרידות חוזרות יכולות לגרום לנזקים לגוף?
ניתן לבצע הפסקת הריון ללא קושי בשבוע 12 . בוודאי שכל פעולה כזו היא בעלת סיכון פוטנציאלי במיוחד אם מדובר בגרידות חוזרות (אי ספיקה של צואר הרחם, זיהום, הידבקויות וכו') אך הסיכון קטן מאד כאשר הפעולה מבוצעת בידיים מיומנות ובתנאים מתאימים. כמובן שקיימת האלטרנטיבה שציינת - ביצוע הפריית מבחנה ואיבחון טרום השרשתי של העוברים לפני החזרתם לרחם.
שלום רב פרופסור, אני כבר ממש מיואשת, מה עוד ניתן לעשות?
כל בדיקה אפשרית עשינו אני ובן זוגי, אלפי שקלים כולל מומחה להפלות חוזרות תל השומר.
הכל הכל תקין.(7 עוברים הפלתי מתורמת זו)
לקחתי עכשיו גם פרגניל, גם דופסטון, גם אנדומיטרין גם קלקסן(ואין לי קרישיות יתר) ובכל זאת לאחר הכפלה יפה של הבטא,עכשיו היא יורדת.
חוץ מלהחליף תורמת, יש עוד רעיון? מרגישה ממש מתוסכלת.
תודה רבה על תשובתך.
אכן מומלץ להחליף תורמת (תיאורטית יכול להיות שיש "חוסר התאמה" בין התורמת לזרע של בן זוגך) אך במקביל יש לשלול גורמים אחרים כמו בירור גנטי של בן הזוג במידה ועדיין לא בוצע. בהנחה שאכן בוצע אצלך בירור מלא בכל התחומים (אימונולוגי, אנדוקריני, אנטומיה של הרחם , גורמים סביבתיים וכו') הרי שיש בכ'ז סיכוי סביר להריון מוצלח בעתיד דווקא מכיוון שמדובר בהריונות כימיים ולא בהפלות מאוחרות . במקרים קיצוניים בהם לא נמצא פתרון גם לאחר ההמלצות הנ'ל יש לשקול פונדקאות.
שלום
אני די נואשת כבר מהרופאים, הייתי אצל הטובים ביותר ועדיין שוב איבדנו הריון נוסף בשבוע 18. טופלתי בקלקסן 80-100 + פרדינזון 5 מ"ג, ובשבוע 18 לא היה דופק לעובר- ללא שום סימנים מקדימים.

מצאו שיש לי פקטור 8 גבוה ויש לי mthfr הומוזיגוט...מעבר לזה- כלום... מה עוד אפשר לבדוק? מי יכול לעזור לנו למצוא את הבעיה ? למה זה קורה כל פעם בשבוע 18? יש לציין שבירור גנטי וכו'..יצא תקין.

הפעם שלחנו דגימת עובר לקריוטיפ.. אודה לכל עצה/ עזרה שהיא אני על סף ייאוש!!!
 
ד''ר יורם גלעדי  
19:31 27.03.16
לפי מה שתיארת אני מניח שאכן בוצעו כל הבדיקות - למרות זאת יש לפנות לרופא המטפל ל"פסק זמן" כדי לעבור על הרשימה ולוודא שנבדקו כל הגורמים האפשריים: פקטורים כלליים כמו גיל, משקל, סכרת סמויה, מחלות רקע אחרות -זיהומיות, אוטואימוניות וכו'. שלילת פקטורים בחלל הרחם (היסטרוסקופיה, גרידה אבחנתית) או בגוף הרחם (שרירנים וכו'). כמו כן רצוי במידת האפשר לבצע גם בדיקת "צ'יפ גנטי" על דגימת רקמת העובר - מאפשר לזהות טווח רחב יותר של הפרעות גנטיות.
חייב לציין, יחד עם זאת שישנם מקרים בהם עדיין כל הבדיקות תקינות ובמקרים כאלו יש לשקול פונדקאות.
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:55 11.04.16
לצערי, אכן יש מקרים של הפלות חוזרות ללא הסבר מניח את הדעת גם אחרי בירור מקיף. לא ניתן לעבור על כל האינפורמציה הרפואית שלך בפורום זה, אך בהנחה שאכן בוצע כל הבירור מעבר לגנטיקה ולקרישיות - כולל בירור זיהומי, אימונולוגי, אנטומי (כולל היסטרוסקופיה) ואנדוקריני (בלוטת התריס, סכרת סמויה וכו') ישנם גורמים פוטנציאליים נוספים חלקם אינם בשליטה (גיל האשה וגיל הגבר) או גורמים סביבתיים כמו חשיפה לטוקסינים שונים, עישון, קפאין אלכוהול וכו'.
אחת האפשרויות הטיפוליות במקרים אלו, גם כאשר הבירור הגנטי תקין, היא ביצוע הפריית מבחנה ואבחון טרום השרשתי (PGS ) כדי לבחור את העובר המתאים לפני החזרתו לרחם. אמנם זה עדיין לא הטיפול הרוטיני אך ניתן לנסות אותו.
במקרים חריגים לאחר הפלות מרובות, במידה ויש חשד שמדובר בפקטור רחמי, ניתן לשקול פונדקאות. במידה ומדובר בגיל גבוה של האשה ניתן לעבור לתרומת ביצית
שלום,
אתמול עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית בבית חולים, הבדיקה נראה תקינה, אבל כבר עברו 24 שעות ועדיין יש לי כאבים(לא חזקים) דמוי מחזור, האם זה בסדר? אם כן, כמה זמן יכולים להיות כאבים?
אלולים להיות סיכונים בבדיקה הזו?
לא היה צריך לקחת אנטיביוטיקה אחרי הבדיקה ליתר בטחון נגד זיהומים?
אין המלצה גורפת לטיפול אנטיביוטי מניעתי בזמן ביצוע היסטרוסקופיה למעט במקרים בסיכון (כמו זיהומי אגן בעבר )
24 ש' זה זמן סביר לסימפטומים שאת מתארת. במידה ואין שיפור בהמשך ו/או הופעת חום, הפרשות מוגלתיות - יש לפנות לבדיקה.
עברתי הפלה טבעית כאשר כשבועיים לפני כן כשזה היה תחילת היריון שבוע רביעי עליתי על מכוניות מתנגשות וזה היה בערך הימים שההיריון הפסיק להתפתח, האם יכול להיות קשר בין השניים?
ממש אין קשר. הפלות בשבוע כ'כ מוקדם של ההריון קשורות לעובר לא תקין מלכתחילה ולא לפעילות כזאת או אחרת. בהצלחה בפעם הבאה:)
שלום בשישי האחרון ביצעתי בדיקת זקיקים נימסר לי כי בעוד אותו היום עליי לקיים יחסים , אך לצערי קיימנו רק למחרת בבוקר
האם עדיין יכולתי להיקלט ועם כן מתי אני אמורה לעשות בדיקת דם
במידה וקיימתם יחסים בטווח של 24 שעות מהביוץ יש סיכוי להריון. ניתן לבצע בדיקת דם להריון שבועיים לאחר הביוץ
שלום רב,
בת 27.5, בריאה.

לפני כמס' חודשים עברתי גרידה אחרי 2 ניסיונות כושלים של ציטוטק. קיבלתי וסת אחרי 4 שבועות. ומיד לאחריה התחלנו לנסות להכנס להריון וזה כבר החודש השלישי שאנחנו לא מצליחים.

בעברי 2 הריונות: האחד הסתיים בלידה בשנת 2013 וילדה בריאה ברוך השם
השני - ההריון הנ"ל שלא היה דופק והסתיים בגרידה.

ב2 ההריון הנ"ל - נכנסנו בפעם הראשונה שניסינו!!

שאלתי -
נכון שפעמיים זה לא כזה הרבה, אבל מצד שני - פעמיים מתוך פעמיים להכנס על הפעם הראשונה זה נותן איזושהי אינדיקציה ותקווה לגבי היכולת שלנו להכנס להריון בקלילות.
ולפתע, 3 חודשים לא מצליחים.
האם יכול להיות שבגלל הגרידה קרה איזשהו משהו שמעכב את ההריון? מונע הריון? האם קרה לי נזק??

אשמח לתשובה
תיאורטית, יכול להיות אבל לא הייתי נחפז למסקנות. בהחלט מוקדם מדי:)
במידה ולא יהיה הריון ב 3-4 חדשים הקרובים יהיה רצוי להיבדק באופן יסודי יותר ולשקול צורך בצילום רחם
שלום ד"ר,
אני בת 28 היה לי הריון ראשון לא תקין שלא התפתח משבוע 6 ולא היה דופק. אחרי המתנה ומספר בדיקות אולטראסאונד בשבוע ה- 10 עברתי הפלה עם ציטוקק. לאחר שבוע עדיין היו שאריות חומר וקיבלתי מנה שנייה. ועכשיו אחרי ביקורת לאחר שבועיים מהמנה השנייה התבשרתי כי עדיין יש מעט שאריות וקיבלתי טיפול ל5 ימים עם כדורי מטרג'ין. השאלה שלי מתי עם כל הכדורים שקיבלתי אני אמורה בערך לצפות להגעת הוסת?
אני יודעת שממתינים בין 4-6 שבועות מההפלה. אבל האם במקרה שלי מחשבים מהמנה הראשונה? השנייה? או מהכדורים האלו שקיבלתי היום?
בנוסף מתי היית ממליץ לי לחזור לנסות להיכנס להריון?
אשמח לתשובתך. תודה
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:42 28.02.16
הווסת אמורה להגיע אחרי כ 6 שב' מהדימום החזק. בכל מקרה לא מדובר במספר מדוייק כך שאינני יכול לנבא. אפשר לנסות להרות אחרי הווסת הבאה.
 
כלנית
10:23 29.02.16
תודה על המענה המהיר ד"ר.
שאלה נוספת האם המטרוגין אמור לעשות דימום נוסף כמו הציטוקק? נטלתי את הכדור ה-4 היום מתוך ה 15 שניתנו לי ולא קרה דבר עדיין מלבד כאבי שרירים די חזקים ברגליים והתכווצויות קלות ברחם.
תודה שוב
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:28 06.03.16
אם אכן יש שאריות קרישי דם ברחם, המטרגין אמור לגרום להתכווצויות של הרחם ולפליטת הדימום.
שלום ד"ר,
לפני שבוע וחצי עברתי הפלה.
בסוף חודש אפריל אני מתכננת טיסה לארה"ב ואני לוקחת בחשבון שעד אז יש סיכוי שכבר אוכל לנסות שוב להיכנס להריון.
במידה ואקלט עד אז, האם קיים איזשהו סיכון לטוס בחודש ראשון לאחר שכבר עברתי הפלה אחת?
בעיקרון אין בעיה עם טיסה בהריון למעט טיסות ארוכות כשאז יש סיכון מסויים להיווצרות קרישי דם בוורידים העמוקים ("פקקת ורידים"). בטיסות כאלה מומלץ לבצע תרגילים ופעילות במהלך הטיסה, לגרוב גרביים אלסטיות, ובמקרים בסיכון גבוה – מומלץ לקחת כמניעה נוגדי קרישה (קלקסן) לפני הטיסה.
כך שמדובר בטיסה ארוכה.
הכוונה היא לתחילת הריון- חודש ראשון, עדיין יש סיכון לקרישת דם?
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:40 28.02.16
הסיכון לא גבוה אך קיים. הטיפול בקלקסן מיועד לנשים בסיכון גבוה לקרישת דם (בדיקות מעבדה מתאימות, גיל מעל 40 , מחלות כרוניות וכו') יש להתייעץ עם הרופא המטפל. במידה ואין גורמי סיכון כנ'ל עדיין מומלץ גרביים אלסטיות ושמירה על תנועתיות / תרגילי הליכה במהלך הטיסה. טיסה נעימה:)
שלום ד"ר,
בשבוע 8 גילו באולטרסאונד שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 6.
לפני מספר ימים הגוף שלי התחיל לנקות את עצמו ויום אחרי זה קיבלתי ציטוטק כדי להוציא את מה שנשאר.
אתמול הגעתי לביקורת אצל הרופא והוא אמר שהכל יצא ונראה תקין ואמר שאין צורך שאגיע לביקורת נוספת ושהחל מהמחזור הבא אפשר לנסות להיכנס להריון. האם זה נשמע לך תקין שלא תהיה לי ביקורת נוספת?
במידה ואכן אין עדות לשארית בחלל הרחם אין צורך בבדיקה נוספת.
אני בת 30 נשואה 4 שנים חצי שנה אחרי החתונה נכנסתי להריון טבעי שבוע 8 הפסיק הדופק ועברתי גרידה,שוב שנה של ניסיונות ללא הצלחה פניתי לטיפולים 6 הזרעות ללא הצלחה צילום רחם תקין.התחלתי הפריות עשיתי 11 החזרות שמתוכן 3 החזרות של 3 עוברים טריים 2 שלילי ואחד הריון כימי.כל השאר 8 החזרת מוקפאים שמתוכם הריון שהיגיע לשבוע 13 הופסק על ידי כי היה תסמונת דאון לעובר,ועוד 2 הריונות כימיים סהכ 3 כימיים הפלה יזומה אחת והפלה מאיימת .האם זה נחשב להפלות חוזרות?? מה אתה ממליץ לעשות??
בדיקת קרישיות מקיפה הכול תקין והיסטרוסקופיה אחרי הגרידות תקינה גם כן
הפסקת ההריון עקב תסמונת דאון לא נחשבת כמובן כחלק מההפלות החוזרות. יחד עם זאת - לאור 3 הריונות כימיים והפלה מוקדמת אחת רצוי להשלים בירור : ייעוץ גנטי, פרופיל הורמונלי בווסת, שלילת גורמים אחרים (משקל עודף? סכרת סמויה? זיהום גניטלי? וכו')
האם ישנה אפשרות בטיפול IVF להריון בגיל 50 ? תודה על המענה
 
ד''ר יורם גלעדי  
18:56 14.02.16
נדיר ביותר (אלא אם כן מדובר בתרומת ביצית כמובן)
שלום,

בשבוע 12 התחיל לי דימום קל, באולטראסאונד לא ראו תוכן עוברי כלל על אף שבשבוע 7 ראו דופק.
לקחתי 4 כדורי ציטוטק וביום הראשון היה דימום מסיבי עד שהתחלתי להיות סוחררת וחלשה מאוד אז הגענו למיון. במיון באולוראסאונד ראו שיש הרבה קרישי דם ברחם ורירית רחם בעובי 20 מ"מ. כלומר הייתי אמורה להמשיך לדמם. עם זאת ביום למחרת היה דימום חלש מאוד בחלק קטן של היום, וללא יציאת קרישי דם.
האם זה אומר שציטוטק לא עבד עד הסוף וככל הנראה אצטרך עוד מנה ?
האם דימום יכול להתחדש/להתחזק אחרי יום יומיים של הפסקה ?

תודה מראש וערב טוב
במקרה כזה מומלץ מנה נוספת של ציטוטק ומעקב אח'כ. במידה וזה לא יעזור יש לבצע גרידה
 
אחרי 2 הפלות
18:32 28.01.16
2 הפלות כימיים פעם אחרונה הפלה 25.12.015 התחיל הדימום
בת 26 + 2 ילדים הריונות רגילים
עשיתי בדיקה שתן חיובי
ב24.1.016 בטא יצאה 67
שוב בטא 26.1.016 בטא יצאה 173
שוב 28.1.016 בטא יצאה 509
האם בסדר?
 
ד''ר יורם גלעדי  
00:41 02.02.16
נראה תקין. שיהיה בהצלחה
אני אחרי שאיבה והתחלתי אוטרוגסטן.
מרגישה אי נוחות בנרתיק(תחושת פטריה).
רציתי לדעת האם אנימיכולה לעשות משטח ווגינלי לבדוק האם יש פטריה בזמן לקיחת נרות פרוגבטרון לנרתיק?
במידה ויימצא שיש פטריה,מה ניתן לקחת?
ניתן לקחת משטח כדי לבדוק האם יש פטריה ולטפל במידה ואכן יש. יש סיכוי סביר שאי הנוחות שאת מרגישה לא קשורה לפטריה אלא לתגובת רגישות מקומית לנרות עצמם. במקרה כזה ניתן להשתמש בטבליות באוטרוגסטן בשתיה במקום במתן וגינאלי (הטבליות מיועדות לשימוש גם בצורה הזאת!)
 
שוש
23:35 16.01.16
ד"ר שלום, בת 44 הפלה אחת מביציות שלי ו3 הפלות מתרומת ביצית!!
כל הבדיקות תקינות: קרישיות יתר, צילום רחם, קריוטיפ לבעלי,בלוטת התריס,זרע.(חסר לי רק הסטרוסקופיה,למרות שאמרו לי, כי היא מיותרת, בגלל צילום הרחם מלפני חודש, ובכל זאת אעשה)
נותר לי עובר אחד. האם יתכן, כי כל העוברים (6 שנפלו) אינם תקינים?
האם להחליף תורמת?
יש לציין, שההריונות היו כימים ונפל לבד שבוע4.5,6, בלי התערבות כירורגית.
לקחתי אספירין 100+אנדומיטרין.
מה ההשערה שלך? אני ממש חוששת לאבד עוד הריון.הקלות הזו להכנס להריון ותוך שבו כבר הפלה??
בעוד חודש יש לי תור למרפאה להפלות חוזרות תל השומר.
תודב על תשובתך ותנסה בבקשה לפרט לי, איזה עוד בדיקות לעשות לי ולבעלי.
 
ד''ר יורם גלעדי  
22:40 17.01.16
בהנחה שאין גורמי סיכון נוספים (שרירנים ברחם, סכרת סמויה, עודף משקל וכו') מקובל לבצע "פיפל" - סוג של גרידה (או - במידה ואת מבצעת היסטרוסקופיה - תבוצע גרידה של רירית הרחם במהלך הפעולה) כדי להעלות את סיכויי ההשרשה. בנוסף - יש הנותנים טיפול אמפירי בקלקסן (גם כאשר אין קרישיות יתר) וסטרואידים במהלך הטיפול - אין הוכחות סטטיסטיות ליעילות הטיפול אך במקרים מסויימים יש הצלחות. במידה וגם אז אין הצלחה יש לחשוב על פונדקאות.
שלום,
אני בת 41 עוד מעט, בשנתיים האחרונות אני בטיפולי פוריות מתרומות זרע ללא ילדים.
אני אחרי 4 הפלות ברצף, הראשונה מהריון ספונטני בגיל 35, והשלוש בשנתיים האחרונות במסגרת הטיפולים. עשיתי את כל הבדיקות סביב הנושא והכל תקין, באחד ההריונות אף קיבלתי קלקסן, למרות שאין לי בעיות קרישיות, ונפל. הם נופלים לרוב סביב שבוע 8.
הרופאים אומרים שבגיל הזה יש הפרעות כרומוזומליות והעוברים לא מתפתחים באופן תקין, ושעליי להיות עקבית ולא להתייאש עד ש"ניפול" על ביצית תקינה. אני מקשיבה לתשובות וקשובה למצב ותוהה לגביי הסיכויים.....זה נשמע כמו לוטו.....כלומר אני עלולה למצוא את עצמי מנסה עד גיל 44 למשל ולא "דגה" ביצית תקינה וממשיכה לחוות הפלות? מה אתה אומר? האם זאת סיבה לשקול תרומת ביצית, או להמשיך לנסות כי יש סיכוי טוב? יש סטטיסטיקה בגיל הזה של כמה הפלות בממוצע חוות נשים מבוגרות עד שקורה הריון עם לידה? סליחה אם זה נשמע "מפגר", אבל אני רוצה להבין בגדול מול מה אני עומדת ואם יש בכלל סיכוי להצלחה בשנתיים הקרובות.....אשמח מאוד לשמוע את דעתך, תודה.
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:50 16.01.16
נושא תרומת הביצית עשוי להיות רלוונטי לגבייך בעתיד אבל בהחלט לא כרגע. כפי שנאמר לך, יש טעם להמשיך ולנסות מכיוון שאת עדיין מסוגלת להרות כך שעדיין יש בהחלט סיכוי סביר גם להריון תקין. לגבי תרומת ביצית אין טעם להיחפז מכיוון שבהנחה שאת בריאה והרחם שלך תקין הרי שניתן לבצע את הפעולה גם בגילאים מאוחרים יותר. בהצלחה
האם איכות הביציות ברמה הכרומוזומלית שונה מאישה לאישה גם אם הן בנות אותו גיל? מה גורם לכך שישנן נשים מבוגרות שסובלות מהפלות חוזרות על רקע כרומוזומלי בלי שום בעיה אחרת שגורמת להפלות האלה, לעומת נשים בנות אותו גיל שמצליחות ללדת, שביציותיהן תקינות יותר? יכול להיות שביציותיה של אישה אחת "זקנות" משל אישה אחרת והן בנות אותו גיל? מה גרם לזה? אורח חייה? קרינה לשמש למשל לעומת האחרת? אני רוצה להבין בגדול. תודה .
 
ד''ר יורם גלעדי  
20:59 16.01.16
הגורם העיקרי הוא הגנטיקה של כל אשה... מעבר לכך יש גורמי סיכון במהלך החיים שמזרזים את הירידה באורך החיים של השחלה ואיכות הביציות -בין הגורמים השכיחים: זיהומים שפוגעים בשחלות באופן ישיר או עקיף, ניתוחים באגן, תרופות שונות (בעיקר כמותרפיה) קרינה רדיו אקטיבית (לא קרינת שמש...) וכו'
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  94  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
תרומת ביצית   זרע   שחלות   הפריה חוץ גופית   פריון   גירוי שחלות   הפלות   שאיבת ביציות   רחם   עובר
RSS RSS פורום פוריות נשים, הפלות חוזרות