בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הריון ולידה

פורום הריון ולידה בניהול רופאים. פורום הריון ולידה בנושאים: הריון, לידה, ניתוח קיסרי, סקירת מערכות, אפידורל, חומצה פולית, צירים, בדיקות הריון, מעקב הריון ועוד.
מנהלי פורום הריון ולידה:
ד''ר אריה לידור
לפרטים נוספים
ד''ר עפר תדמור
לפרטים נוספים
ד''ר איילון לחמן
לפרטים נוספים
ד''ר מאיר פומרנץ
לפרטים נוספים
 
שירה
18:15 03.08.15
שלום,
אני בשבוע 34+3 לפני שבוע וחצי בערך התחילו לי גירודים חזקים בעיקר בכפות רגליים וידיים ביצעתי בדיקות דם וalt יצא 134.40. לפני שבועיים הייתי חולה היה לי הקאות, צמרמורות וחולשה ליומיים.
האם יכול להיות קשר לכך שהייתי חולה? מה עלי לעשות הלאה?
הרופא נתן לי עוד בדיקות דם יותר מקיפות לתפקוד הכבד אך אני עדיין לא רגועה האם יש עוד משהו שעלי לשים לב אליו?
בעלי לוחץ עלי ללכת למיון
 
שירה
 
12:26 04.08.15
בדיקות דם מיום ראשון :
ALK.PHOSPHAT. 193.00 U/L

ALT(GPT) 134.20 U/L

בדיקות דם מהיום: (alk עלה ו- alt ירד)


LIPEMIC INDEX NORMAL

HEMOLYTIC IND. NORMAL

ICTERIC INDEX NORMAL

ALK.PHOSPHAT. 199.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.........)*

ALT(GPT) 116.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*

AST(GOT) 56.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*

BILIRUBIN DIRECT 0.36 MG/DL ( 0.10- 0.40) (.......*.)

BILIRUBIN TOTAL 0.70 MG/DL ( 0.30- 1.20) (...*.....)

CREATININE SERUM 0.63 MG/DL ( 0.50- 1.20) (.*.......)

SODIUM SERUM 139.00 MEQ/L ( 134.00- 148.00) (..*......)

POTASSIUM SERUM 5.00 MEQ/L ( 3.50- 5.30) (.......*.)

GGT(GAMMA GT) 34.00 IU/L ( 5.00- 38.00) (.......*.)

URIC ACID 5.70 MG/DL ( 3.10- 7.80) (....*....)

GFR(ESTIMATED) > 60

(ML/MIN/1.73M2:יחידות)

18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת

לא מתאים לנשים הרות

PT טרם בוצע

PTT טרם בוצע
שלום,
באולטרסאונד שנערך היום, נמצאה בשחלה השמאלית ציסטה במרקם עכור. בבירור עם הרופא, נאמר לי שזה תקין, ושמצב אחר היה מעיד על חוסר תקינות. האם זה נכון? לא זכור לי שבהיריון הקודם היתה לי ציסטה. אשמח לתובנות
 
natali
10:20 04.08.15
שלום,

אני ובעלי מנסים להכנס להריון. הייתי אמורה לקבל מחזור אתמול (3.8) או היום (4.8). המחזור הקדים וקיבלתי ב 1.8 בערב. יום למחרת (ב 2.8) בבוקר/צהריים הוא פסק. ומאז אין דימום בכלל. נקי לגמרי.
מצד אחד מוזר לי שהמחזור (הסדיר) הקדים וגם נמשך כל כך מעט זמן, ולכן חשבתי שאולי מדובר בהשתרשרות, מצד שני הדימום היה חזק ממש כמו מחזור ומלווה בכאבי מחזור חזקים.

בדיקת הריון שעשיתי אתמול (3.8) יצאה שלילית. האם יש טעם לעשות בדיקת דם?

תודה
 
הריון ראשון
05:47 30.07.15
שלום, אתם הגעתי למיון עקב כאבים חזקים שנגמרו כתוצאה מציסטה בחצוצרה בגודל 4 סמ.אני בשבוע 8 ונתנו לי דרך הוריד טראמל רצתי לדעת אם יש סיכון לעובר בשבוע כזה ?
 
ד''ר אריה לידור  
16:06 03.08.15
ציסטה בחצוצרה? האם מדובר בהריון תקין ? תוך רחמי?
 
הריון ראשון
21:15 03.08.15
שלום ד״ר
מהלחץ טעיתי.. הציסטה בשחלה לא בחצוצרה. ההריון תקין
דר נכבד
שאלה קצת מוזרה אך אני מוטרדת ממנה מאוד המחשבה אם בזמן קיום יחסים למטרה להרות יכולה להיות אפשרות של דחיפה פנימה של חיידק דלקת שתן(Gm(), חומר הדברה מקניית ירקות שנשאר על הבגד ונמצא על הגוף,חומר הדברה אחר שריססו מדרכות נגד עשבים ובדיוק עברתי שם ואולי זה נמצא בבית,חיידק ליסטריה .מה גם שמגבת שמתנגבנים איתה גם אם שוטפים את הגוף, לא סטרילית ויכולה בעצם להעביר לגוף ןפנימה בזמן קיום היחסים חומרים אלו.
הייתכן שחומר מהנ"ל הנמצא בצוואר הרחם ונדחף פנימה יגרום לפגיעה בזרע או הביצית ובכך למומים חס וחלילה??
אין לי מנוח מהמחשבה הזו.

סליחה על הפירוט.
תודה רבה
 
הריונית
00:17 30.07.15
שלום ד"ר,

1.בטרימסטר הראשון להריוני נשפך מעט צבע קיר על ריצפת גג בבית ( באוויר הפתוח ולא בחדר סגור ) ניקיתי ...נחשפתי לצבע בערך כ10-15 דק'.
האם היה סיכון לעובר בהיחשפות זו?

2. כיוום אני בטרימסטר השלישי ואנחנו צובעים את הבית , יצאתי מהבית ליומיים . .מתארת לעצמי שגם שאחזור יהיה קצת ריח של הצבע.
האם זה מספיק או עליי להימצא מחוץ לבית קצת יותר ?

תודה רבה !
 
ד''ר אריה לידור  
16:13 03.08.15
שלום לך
אין כל חשש להריון או לעובר . יכולה לשוב לביתך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
שלום,
שבוע 6+3, אך לפי אולטרסאונד אמרו שמתאים לשבוע 5+5, עובר 2 מ"מ דופק איטי, לא אמרו לי מה הדופק...
חשוב לציין שאני יודעת בטוח מתי היה יום ביוץ ולכן אני בערך ב6+3 או 6+2...
לפי הנתונים האלה, מה דעתך? האם יש תקווה שההריון תקין? האם יכול להיות שהייתה השתרשרות מאוחרת?
 
ד''ר אריה לידור  
16:12 03.08.15
שלום לך
בצעי בדיקת אולטרהסאונד נוספת בהפרש מספר ימים מהקודמת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
 
שילי
11:41 21.07.15
היי,
שאלה קצת מוזרה אך אשמח לתשובה
האם ניתן להוריד שיער מאזור הבטן במכונה בהריון?
הכוונה היא שהמכונה עושה המון רעש והבנתי שמי השפיר מעצימים את הרעש
האם זה יכול לגרום נזק לעובר או חוסר נוחות ?

תודה
אורנה
 
שילי
15:21 22.07.15
 
אסתי
13:37 27.07.15
שאלה בכלל לא מוזרה :-)
 
ד''ר מאיר פומרנץ  
10:55 28.07.15
לך כן לעובר לא.
 
שילי
14:08 29.07.15
מה הכוונה "לך כן"?
זה יכול לגרום לי נזק? אם כן, מהו ?
 
ד''ר אריה לידור  
16:11 03.08.15
שלום לך
אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
 
אנונימית
15:23 01.08.15
שלום
אני מנסה להיכנס להריון מזה מספר חודשים
מקיימת יחסים בתקופת הביוץ שלי.
שאלתי היא האם מותר לי גם לאונן בתקופה זו?
או שזה פוגע בניסיון שלי להיכנס להריון? האוננות היא חיצונית ללא החדרה של משהו.
אם אוננתי ביום הביוץ נניח. זה פוגע בסיכוי להיקלט להריון?
 
ד''ר אריה לידור  
16:10 03.08.15
שלום לך
אין כל פגיעה בסיכויים להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
 
לי
08:30 30.07.15
שלום רב.שבוע 6 לא ראו דופק.אם הביטה ממשיכה לעלות אמורה להצביע על כך שההריון תקין בכל זאת או לא בהכרח?
 
ד''ר אריה לידור  
16:09 03.08.15
שלום לך
יש לבצע אולטרהסאונד בעוד מספר ימים .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
 
אנונימית
08:15 30.07.15
שלום עברתי החזרת עוברים ב18.6 בשבוע השביעי נצפה דופק, הרופא הנחה להפסיק לקחת אנדומטרין בתאריך 28.7, האם יכולות להיות תופעות לוואי או נזק?
 
ד''ר אריה לידור  
16:08 03.08.15
שלום לך
אין כל סכנה בהפסקת האנדומטרין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
 
אנה
09:00 03.08.15
שלום, אני שבוע 5+6.
לפני שגיליתי שאני בהריון, הופיעו לי על הגוף עקיצות שגדלו שהרופא טען שיש ל אליהן תגובה אלרגית ובערך חודש שתיתי כדורים נגד אלרגיה ושמתי משחה. לאחר חודש שזה לא עבר לחלוטין חזרתי אליו (בנוסף הופיע לי פטריה בעור בגלל החתול שבבית) והוא רשם לי את דקטקורט עבור שני הדברים.
אז עוד לא ידעתי אם אני בהריון או לא וביקשתי משחה שבטוחה לשימוש בהריון.

קראתי את ההוראות ורשום שם שיש להיוועץ ברופא בזמן הריון והנקה. התור שלי אליו לא קרוב ואני לא יודעת אם להמשיך למרוח את המשחה.
הפטריה יחסית עוברת אבל העקיצות מסרבות להיעלם.
האם המשחה בטוחה לשימוש?
 
ד''ר אריה לידור  
16:07 03.08.15
שלוםלך
אין סכנה משימוש במשחה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
שלום , אני בהריון שבוע 10 , לפני יומיים חשתי כאב גרון והחום עלה ל 38.6 לקחת אקמול במשך יום יצא לי לקחת 3 אקמולים במשך כל הזמן והחום מעט ירד למחרת ל-37 אז לא לקחתי יותר אקמול . בערב החום שוב מעט עלה ל38.4 לא לקחתי אקמול אבל שתיתי תה עם דבש ולימון שעזר מאוד והוריד את החום תוך כמה שעות לחלוטין והיום אין לי כבר חום. קבעתי תור היום לרופאת משפחה שתבדוק אם בכל זאת יש דלקת חיידקית. האם פעלתי נכון? האם החום בין לבין שהיה לי עלול לפגוע בהתפתחות העובר אני ממש מודאגת . אודה לתשובה מהירה..
תודה מראש,
מאיה
 
שילי
14:07 29.07.15
מה הכוונה " לך כן" ?
זה יכול לגרום לי נזק ?
אם כן, מהו ?
 
דנה
12:50 28.07.15
שלום רב,
אני בת 37.
אני בעקבות הזרעה עם אוביטרל אחרי מספר סבבים, נקלטתי.
אך לצערי הדופק הפסיק במהלך שבוע 7, למרות שנראה דופק שבוע קודם, אך היה שק חלמון מוגדל.
עברתי גרידה לפני כשבוע (יולי), ועכשיו מנסה להבין את המצב.
אציין שלפני כמה חודשים הוציאו לי פוליפ מהרחם, והבנתי שהכל תקין.
(בנובמבר )השנה עשיתי פרופיל הורמנאלי.
1. ראשית רציתי לדעת כל כמה זמן צריך לעשות פרופיל הורמנאלי?
tsh=1.46, lh =1.9, fsh = 7.7, prolactin = 219, e2 = 290, progestron = 1.2
1.9 = 17-oh-progestron
testosterone - total קטן או גדול מ 0.80 (לא ברור לי),
dhea sulphate = 1.6
2. האם המדדים הללו תקינים?
3. לא עשיתי בדיקת לבלוטת התריס, לי לא ידוע על בעיה. יש לי בעיה בבלוטת יותרת התריס, היה לי עודף סידן אך לא לוקחת תרופות כלשהן- בצעתי ניתוח להוצאת בלוטה אחת של יותרת התריס לפני כ 15 שנה, אך נאמר לי בזמנו, שאין קשר לפריון. עם זאת, אציין שלאחות אחת שלי ולאמא שלי יש בעיה בבלוטת התריס.
בערך בתקופה שעשיתי פרופיל הורמנאלי
(נובמבר) יצא לי tsh = 1.46 , t4 free = 14.1
בזמן ההריון- (יולי) לקראת הפסקת הדופק היה לי tsh = 1.34
האם זה מצביע על משהו? האם אני צריכה לעבור בדיקה כלשהי על בלוטת התריס?
folic acid = בתחילת ההריון (יוני) היה לי 17.2, אציין שאני בעבר הייתי לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג, וממתי שהתחלתי בטיפולים התחלתי לקחת את ה400 מק"ג .
מה עדיף לקחת?
הויטמין d שלי נמוך, בתחילת ההריון היה 38.4 , בעבר, נאמר לי לא לקחת תוסף בגלל העודף סידן שהיה לי.
4. האם חוסר ויטמין d יכול להשפיע על הפסקת דופק של עובר?
5. לא בצעתי בדיקה של קרשיות יתר. אמנם יש לנו במשפחה היסטוריה של כך. אך אחותי התאומה (זהה) ביצעה בעבר בדיקה לכך ונאמר לה שהכל בסדר.
האם לגבי קרשיות יתר, אני יכולה להסתמך על כך?
סליחה על אורך הטקסט
תודה
 
ד''ר איילון לחמן  
10:28 29.07.15
שלום.
ממליץ שתתיעצי עם רופאך.ברור לנו התיסכול שאת מרגישה לאחר ההפלה,אבל לאור כל השאלות הרבות ,כדאי לשבת מול רופאך ולקבל כל התשובות הנדרשות.בהצלחה בהריון הבא.
מה הסיכויים להכניס מישהיא להריון מטיפות אהבה היתי אם מישהיא ואני מפחד שהיא בהריון אבל לא גמרתי בפנים רק בחוץ הבנתי שאיפשר להכניס להריון מטיפות אהבה אני לא בקשר אם הבחורה יותר מה הסיכויים
שלום.
הסיכוי קטן. אגב מה הכוונה בטיפות אהבה ,אם הגמירה בחוץ?.
 
היי
11:57 28.07.15
שלום.

האם מותר לצבוע את השיער בהריון ולעשות שורשים??
 
ד''ר איילון לחמן  
10:24 29.07.15
לום.
בעקרון לא מומלץ להשתמש עם כל מיני חומרים כימיים בהריון.
שלום דר. מחזור אחרוןב 9.06. ביום שלישי אחרון לא התאפקתי והלכתי לעשות אולטרסאונד. הייתי אז בשבוע שש בדיוק. באולטרסאונד נמצא שני שקים שבגדול יותר יש עובר עם דופק שמתאים לגיל ההריון ובשני הקטן יותר יש שק חלמון בלבד. נאמר לי לחזור בעוד שבועיים כדי לראות מה קורה עם העובר הקטן יותר. יש צורך להוסיף שמהתחלה הוא היה קטן יותר והיה בספק. האם יש סיכוי שגם הוא יפתח עובר כמו בשק הראשון?
 
ד''ר מאיר פומרנץ  
11:00 28.07.15
סיכוי קטן אך כדאי לבדוק.
 
מירי
11:35 28.07.15
גם העובר השני פיתח דופק אחרי שבוע
 
שני
18:37 22.07.15
שלום רב,
ילדתי לפני כשבועיים.
לפני ההריון עשיתי טיפולי אפילציה בפנים, ובמהלך ההריון הפסקתי.
האם ניתן לחזור לטיפולי אפלציה? או שיש להמתין מס' שבועות עקב שינוי הורמונלי?

תודה מראש
 
ד''ר מאיר פומרנץ  
11:13 28.07.15
כדאי לחכות
כמה זמן מומלץ לחכות מרגע הלידה ועד להתחלת טיפול?

בנוסף, אני מניקה ולבתי רגישות לG6PD, ידוע כי משחת אמלה לא מתאימה למי שרגיש , באיזו משחה ניתן להשתמש לאלחוש?

תודה מראש
שלום רב,

אני בסוף שבוע 31 הייתי בבדיקת אולטרסאונד שיגרתית, והרופא נשים שלי ציין שהרירית רחם שלי מאוד דקה. הוא לא ציין מה עובייה המדוייק אלא רק שאל אם עברתי ניתוחים קודמים.
אני מודאת מהממצא, זהו הריון ראשון נקלטתי באופן טבעי, לפני ההריון המחזור החודשי שלי היה לא סדיר.

אשמח לדעת מה ההשלכות והאם ישנם על ההריון ועל הלידה והעובר.

תודה מראש,
נועה.
 
ד''ר מאיר פומרנץ  
11:08 28.07.15
לא נהוג לבדוק עובי רירית במהלך הריון.
תבררי מדוע הוא בדק?
 
נועה
11:23 28.07.15
שלום ותודה,

התכוונתי לעובי דופן הרחם, ולא לרירית.
האם לעובי דופן דק במיוחד יש השלכות על צורת הלידה (נניח לידה קיסרית במקום לידה רגילה)? או מועד הלידה (לידה מוקדמת)?

האם המנעות מפעילות גופנית או שינוי בתזונה יכולה לעודד עיבוי?

מעולם לא עברתי ניתוחים, מדובר בלידה ראשונה ואין לי צלקות, אני בת 31 ובעלת מבנה גוף רזה.

תודה מראש,
נועה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  1255  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
ניתוח קיסרי   סקירת מערכות   אפידורל   חומצה פולית   מעקב הריון   הריון   לידה   הפריה
RSS RSS פורום הריון ולידה