בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF עמוד 452

מנסים להכנס להריון ללא הצלחה? פורום פוריות עוסק בנושאי טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית, פריון, בעיות פריון, פוריות, טיפולי הפריה, IVF, אוביטרל, הזרעה, בעית פוריות, טיפולי פוריות ועוד
מנהלי פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF:
פרופ' דוד בידר
לפרטים נוספים
ד''ר רונית מכטינגר
לפרטים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לפרטים נוספים
היי בנות יקרות... הרופא שלי אמר לבדוק שוב בטא ביום א ולראות אם התאפסה... (בטא הגיעה ל 730 וירדה ל 130...) האם אוכל לעשות סבב נוסף בחודש הבא?
יש רופא מומלץ שעובד עם כללית?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:43 21.10.13
לאחר התאפסות הביטה את יכולה להתחיל טיפול
 
סימי
17:17 21.10.13
אפשר לעשות אחרי התאפסות הביטא?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
04:31 22.10.13
בהחלט
יש לי החזרת מוקפאים החודש.
החזרת העוברים היא על בסיס מחזור טיבעי.
אתמול קיבלתי תוצאה שיש לי קרישיות יתר (פקטור 2)
האם מומלץ אחרי ההחזרה לקבל קלאקסן ?
האם רופא פוריות יכול לתת לי את ההנחיה להזריק קלקסן או המטולוג ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
04:31 22.10.13
ניתן להחזיר במחזור טבעי ולהתחיל את הקליקסן ממועד הזרקת האוביטרל (הביוץ),יכל להינתן בהוראת רופא הפריון
 
שירה
22:18 21.10.13
שלום.
מה הטי פול היעיל להשגת הריון עם אנדומטריוזיס?
ושאלה נוספת, יש לי דימום לא סדיר החודש הזה ..נדיר שקורה. האם מומלץ להתחיל בטיפול להפרייה עם קבלת הווסת או שעליי להמתין?
, תודה
 
פרופ' שלמה משיח  
22:40 21.10.13
אין כזה דבר כמו טיפול הכי יעיל. יש לתת משקל לשנות הנשואין. האם נימצאה בעיה בחצוצרות (בצילום רחם). מה מצב הזרע ומב הגיל ומה הפרופיל ההורמונלי. לפי כת הנתונים האלו יש להחליט.
 
עומר
08:17 21.10.13
שאיבה ב27.9 החזרה 30.9 בדיקת בטא ראשונה 13.10 הייתה 9.2 יומיים לאחר מכן 15.10 בטא 30 יומיים לאחר מכן 89 שלושה ימים לאחר מכן 267 והתחיל דימומים.. יעצו לי ממשרד הרופא שלי להמשיך את הutrogestan שלוש פעמים ביום כפול 4 נרות. ולהמשיך עם שני זריקות גסטון בשבוע. האם מהנסיון שלך יכול להיגמר בהריון תקין? אם זה היה סוף הריון הבטא לא אמורה לרדת ולא לעלות? במיוחד שקיבלתי דימום? יש עוד משהו שאתה ממליץ לעשות כדי לעזור לתמיכה? אודה לך על התייחסותך מאוד לחוצה..
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:53 21.10.13
הייתי ממליץ על ביקורת רפואית,בנוסף לבדיקת ביטה חוזרת,אולטרסאונד-בשלב זה ניתן לצפות בשק הריון,יש לשלול אפשרות מלבד של הפלה מאיימת גם אפשרות של הריון מחוץ לרחם,עד אז יש להמשיך עם התמיכה שהיא בהחלט מספיקה
מוקדם עדיין לבצע אולטרסאונד אז אני די מבולבלת.... אמשיך את התמיכה ולעשות בדיקות דם לבטא
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
20:46 21.10.13
גם בשלב זה ניתן לצפות בשק הריון
 
אורחת
20:26 21.10.13
שלום,

מאז שהפסקתי גלולות שמתי לב שהמחזור מתחיל לי עם יומיים-שלושה של הפרשות חומות צמיגיות, במידה מועטה יחסית. האם זה תקין?
האם מפריע להשתרשות?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
20:45 21.10.13
אם התופעה לא תחלוף יהיה צורך בבירור הורמונלי
 
ענת
13:03 20.10.13
אני בשלושה ימי איחור
בטא 95 פרוגסטרון 41.9
זה תקין או שצריך תמיכה?
 
ענת
20:12 21.10.13
אשמח לתשובה
 
פרופ' דוד בידר  
20:21 21.10.13
לא צריך יותר תמיכה.
רק הבדיקה השניה תראה איך מתפתח ההריון.
 
טלי
16:48 21.10.13
שלום דר אני נמצאת בשבוע 33 וברוך השם הכל תקין אני לוקחת קלקסן 60 כי יש לי פקטור 5 יש לי שאלה מה סימני הרעלת הריון מה אנחנו מרגישים אם יש חז וחלילה תודה
 
פרופ' דוד בידר  
20:20 21.10.13
שלב ראשון צריך להיות עליה בלחץ הדם.
 
אורלי
18:30 21.10.13
שלום,
אני בת 38, רזרבה נמוכה לפי בדיקת AMH.
בפרופיל הורמונלי ביום 4 של המחזור-
FSH - 10.9
E2 - 152

רציתי לדעת אם ערך ה- E2 תקין ? או שהיה רצוי שיהיה יותר גבוה? נמוך?

תודה.
 
פרופ' דוד בידר  
20:20 21.10.13
הE2תקין.
 
אורחת
18:01 21.10.13
שלום,

אני מנסה להיכנס להריון. מזה מספר חודשים אני נוטלת את המולטיויטמין פרנטל. שמכיל גם חולצה פולית ושאר ויטמינים.
קראתי באיזה מקום שויטמין B6 מוריד את האסטרוגן ומפריע לקליטת הריון. וגם שויטמין C מפריע. אני נוטלת 3 כדורים שמהווים 120% מהקצובה המומלצת לנשים בויטמין B6. וכנ"ל לגבי ויטמין C
האם הויטמיניים הללו אכן עשויים להפריע לקליטת הריון?
 
פרופ' דוד בידר  
20:18 21.10.13
לא מפריעים לקליטת הריון.
מיותר לקחת את כל הויטמינים הללו.
מומלץ רק חומצה פולית ל3 חודשים.
 
מודאגת
09:49 21.10.13
אני לקראת הריון מנסה להרות בת . עשיתי שטיפה וגינלית עם דוש וגינאלי כפי שנאמר לי כפית חומץ בכוס מים. נאמר לי להכניס את הדוש וללחוץ עד הסוף להוציא להכניס וללחוץ שוב. בפעם השנייה אחרי שהוצאתי ולחצתי הכלי כבר היה מלא באוויר ולכן יצא קודם הרבה אוויר בתוך הנרתיק (כשזה היה מחודר) ורק אחר כך התמיסה . האם האוויר הזה יכול להכינס לרחם ולסכן את הסיכויים להרות? ובכלל לסכן את הרחם?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
16:39 21.10.13
לא נגרמת כל סכנה מהשטיפות הוגינליות ,אולם יעילותן מוטלת בספק
שלום , היום 14 מהחזרת 2 עוברים מוקפאים ומחר אמורה לעשות בדיקת ביטא ואני דואגת אני באיחור 5 ימים מהמחזור, ולא מרגישה בסימנים להריון יש לי רק התכווציות בבטן וכאבים פשוטים בגב ומקבלת 3 כדורים של אסטרופים ו 2 נרות אינדומטרין בוקר ו 2 לילה , השאלה שלי אם זה האיחור מהריון או יכול להיות מהתרופות ??????
 
ורד
10:04 21.10.13
האם נרות אינדומטרין וכדורי אסטרופים דוחה המחזור אפילו בהחזרת עוברים מוקפאים???
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
16:32 21.10.13
הכל אפשרי לכן עלייך להמתין בסבלנות לתשובה מחר
 
טל
08:56 21.10.13
שלום אני לא יודעת אם השאלה הזו קשורה לפה או לא אבל אשמח למענה..
רציתי לדעת האם שימוש בטמפונים בזמן מחזור מונעים כניסה להיריון?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
16:30 21.10.13
לא
אחרי 3 ימים מההזרעה התחילו לי דקירות בשחלה דווקא בצד שלא היו שם זקיקים גדולים ובצד שהיו זקיקים גדולים הדקירות פחות מורגשות. יש לי גם רטיבות יותר מהרגול. יש הסבר לתופעה הזו?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
16:30 21.10.13
כל התופעות הינם שכיחות בהקשר לטיפול ההורמונלי וההזרעה
 
קרן
21:39 20.10.13
שלום רב,
אציין שיש לי צ'יסטה קטנה בשחלה שלא נעלמת כבר יותר משנה בגודל 22 מ"מ. כל שאר הנתונים תקינים ובדיקות תקינות.
בחודש אחרון לראשונה טופלתי בגונל F +אוביטרל+הזרעה למחרת.
פעם ראשונה שהווסת הקדימה לי ב 4 ימים! כולל כל הסימנים המוכרים לי. האם ייתכן שהווסת הקדימה בהקשר להורמונים? או שאולי הקדימה בגלל הצ'יסטה?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
03:36 21.10.13
קבלת הוסת אמורה להיות 12-14 יום ממתן האוביטרל
קיבלתי אוביטרל 9.10 ודימום הגיע ב 20.10 מוקדם מהצפוי.. האם זה נורמלי? מדוע זה קרה ומה מומלץ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:48 21.10.13
עושה רושם שזה בטווח התקין
 
גלי
01:14 04.09.13
אנו זוג נשוי כשלוש שנים ללא ילדים. בעלי בן 34 ואני 38.
לבעלי וריקוצלה בדרגה 2-3 והוא עבר צנתור לתיקון הוריקוצלה. כעת אנו לפני ivf או לפחות קיויתי כך. אלא שבעלי עשה בדיקת חסרים בכרומוזום Y ולהלן התוצאה:
הבדיקה אינה תקינה והדגימה חסר (בגודל 1500kb) באזור AZF-c על כרומוזום הY.
בבדיקה נמצא כי בעלי נושא חסר של 1500Kb הכולל חלקים מהגנים DAZ2, BPY2, ואת הגנים CDY1B ו- CDY2A הכלולים באזור ה AZFc.
בדיקת קריוטיפ תקינה.
בדיקת CF תקינה.
להמליץ על ביופסיה ו ICSI (במידה ואכן ימצאו תאים).

מה עושים עכשיו? יש לנו בכלל סיכוי לילד משותף?? מה הסיכוי?
אודה לתשובה. שנה טובה ובשורות טובות.

**להלן תוצאות בדיקת זרע כארבעה חודשים לאחר צנתור הוריקוצלה:
pH 7.8
נפח 5
ריכוז 3X10 6
תנןעה 10
סוג תנועה: פרוגרסיבית 7 ,מקומית 3, ללא תנועה 90
לויקוציטים 0X10 6
Total motile count 1.5X10 6
תאים תקינים 4%
פתלוגית ראש 85%
פתלוגית זנב 11%
 
גלי
01:15 04.09.13
אני בת 28. לא 38 .
תודה וסליחה.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
08:56 04.09.13
חסרים בכרומוזום Y באזור הקרוי AZF אכן גורמים לפגיעה במדדי הזרע.בנסיבות המקרה בהחלט יש סיכוי טוב להרות בטיפול הפריה חוץ גופית עם ביצוע ICSI לצורך הפרית הביציות ,אולם חייבים לדעת שאת הבעיה הגנטית בבנדון עלולים להנחיל לצאצא הזכר והוא עלול להיות עם בעיות זרע דומות
 
גלי
22:02 02.10.13
בהמשך לתשובתך,
האם כדאי לעשות בחירת עוברים בשיטת pgd על מנת להימנע מהולדת בנים עם בעייה בכרומוזום Y (כפי שיש לבעלי)?
מצד אחד הרופא שמטפל בי (רופא פוריות) הסביר לי שיש בכך סיכון שכן לוקחים תא מתוך ההפרייה ועל כן זה מוריד את הסיכוי לקליטת הריון תקין. מה גם שהרפואה מתפתחת ואם יוולד בן אז הוא יוכל לקבל מענה ברפואה (בדיוק כמונו).
מצד שני בייעוץ pgd הרופאה אמרה שהיא ממליצה להימנע מהולדת בנים, אלא להביא רק בנות. ואין בכך שום סיכון להריון תקין.
אז האם יש בכך סיכון, או אין?
אודה לתשובתך.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
18:02 04.10.13
PGD אינו נעשה בנסיבות האלו ואינו פתרון ישים ויעיל לבעיה אלא אם כן יבחרו רק עוברים נקביים,אולם הדבר עלול לעורר שאתות אתיות כי בעיית פריון אינה מחלה שיש לפעול באופן המוצע באותה מידה שלאף אחד לא היתה הזכות לשלול מבעלך את הזכות להיוולד במידה והמידע הגנטי היה קיים בשעתו
 
גלי
19:23 05.10.13
בהמשך לדבריך...
עברתי את כל הבדיקות וקיבלתי תכנית לתרופות לקראת איקסי.
אני אמורה להתחיל טיפול במחזור הקרוב בעוד כשבועיים.
אמנם הרופא רוצה שנחתום על טופס שבו אנו מצהירים שהרופא המטפל ממליץ על pgd ובחירת עוברים נקביים בלבד ואנו לא מעוניינים בכך ומבינים את ההשלכות במקרה שיוולד בן עם חסר בכרומוזום y.
אינני מבינה מדוע עליי לחתום על טופס זה ומדוע הרופא לוחץ שאעשה בחירת עוברים נקביים בלבד. מה גם שהקופה לא משתתפת במימון הpgd.

האם ישנה אפשרות שאעבור להיות מטופלת בבלינסון ואספיק לקבוע פגישה עוד לפני קבלת המחזור הקרוב שלי על מנת שלא אפספס את החודש?
אנו נשואים כבר 3 שנים וחיכינו מלא זמן. כל חודש שעובר הוא נצח מלא מתח עבורנו.
בנוסף, האם גם בבלינסון ידרשו ממני לחתום על תצהיר שכזה?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
19:49 15.10.13
מטרת הרופא לקבל הסכמה מודעת להליך בטוח יותר
 
מירב
22:18 15.10.13
אני מבולבלת.
האם אתה כרופא היית ממליץ לי לבחור עוברים נקביים בגלל חסרים בכומוזום y ?
והאם הייתי צריכה לחתום אצלך על תצהיר שאינני מעוניינת בהמלצתך על pgd?
תודה מראש
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
01:11 16.10.13
לא
 
מירב
14:15 20.10.13
שוב שלום
אני אמורה להתחיל טיפול במחזור הקרוב שלי, בערך עוד שבוע וקצת.
האם חייב לעשות היסטרוסוקופיה לפני התחלת האיקסי?
עד היום לא ביקשו ממני לעשות זאת. היום קיבלתי חו"ד מרופא אחר והוא אמר לי לעשות.
הבעיה גם שיש לזה תור רק עוד חודשיים הכי קרוב... טירוף!
אז האם זה באמת קריטי? אולטרסאונד רחם לא מספיק?
הרי הייתי צריכה להתחיל טיפול ללא ההיסטרוסוקופיה וזה צץ פתאום מרופא אחר בכלל...
תודה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:45 20.10.13
השאלה היא שאלה רטורית,למרות שקיים סיכוי קטן לליקוי ברחם,תמיד עדיף מידע מלא המסופק ע״י ההיסטרוסקופיה לגבי שלימות הרחם
 
מירב
12:05 21.10.13
אוקיי.. ומה אם אינני רוצה לעשות היסטרוסקופיה?
האם זה כמו צילום רחם?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:47 21.10.13
זכותך לא לבצע את הבדיקה,הבדיקה ממוקדת ברחם ונותנת מידע מדויק יותר לגבי הרחם מאשר צילום רחם
 
חסויה
14:06 21.10.13
שלום לכל הרופאים,
האם הגיוני שביום ראשון הייתה שאיבה, ומחר תהיה החזרה? עברו מספיק ימים?
תודה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:44 21.10.13
בהחלט ניתן לבצע החזרה כעבור יומיים מהשאיבה
 
שני
13:52 21.10.13
פרופסור שלום,
רציתי לשאול לגבי בדיקת הדם שמחליפה את דיקור מי השפיר.
איך קוראים לבדיקה? האם היא יעילה כמו הדיקור?
היכן מבצעים אותה ומה עלותה?
בת 33 לפי בדיקות הדם שביצעתי במהלך ההריון אני לא צריכה לעשות מי שפיר אך רוצה בכל זאת לעשות את בדיקת הדם כדי להיות רגועה ולא לסכן את ההריון עם דיקור.
תודה רבה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:42 21.10.13
זוהי בדיקת דם לסקר כרומוזומלי בהריון המבוצעת ע״י מספר חברות ועלותה כ-3000 שקלים
 
עמל
09:41 21.10.13
שלום
אתמול עברתי שאיבה במ 23 בעלת pcos הזקיקים היו בגודל 17 עד 20
ביום ששי ב 22:00 הזרקתי 2 דקאפפטיל , בשל e2-15243 הוחט להקפיא את העוברים
לחודש הבא , ולהחזיר 2 עוברים
מה סיכויי ההצלחה ? והאם זה טוב 31 ביציות ?
 
עמל
14:47 21.10.13
מקפיצה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:39 21.10.13
הסיכוי המצטבר שלך להרות מהעוברים שהוקפאו הינו יחסית גבוה
האם נרות אנדומטריון דוחה מחזור ???? זה היום 14 מהחזרת עוברים מוקפאים, ולא מרגישה בסימנים של הריון , האם זה האיחור מנרות האינדומטרין????, אמורה מחר לעשות בדיקת הריון .....
 
רעות
15:30 21.10.13
לפי ידיעתי הוא אמור לגרום לדימום הווסת להגיע רק במועדו במידה וצריך להגיע אלא אם כן יש איחור עקב הריון אז כמובן הדימום לא יגיע. הוא לא מונע את הווסת.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:38 21.10.13
הנרות עשויות לגרום לעיכוב מסויים של המחזור,לכן עלייך להמתין בסבלנות עד מחר
 
רעות
15:33 21.10.13
רציתי לדעת מדוע עוצרים המשך תהליך כאשר יש צ'יסטה עקב הורמונים שנלקחו? מה קורה בגוף במצב כזה?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:36 21.10.13
לציסטה יש פעילות הורמונלית העלולה לשבש את התגובה השחלתית,ובנוסף היא עלולה לצמוח,ולגרום לסיבוכים כירורגים לא רצויים
+ הוספת הודעה
   1 ...  448  449  450  451  452  453  454  455  456  ...  2189  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
טיפולי הפריה   IVF   הפריה חוץ גופית   טיפולי פוריות   פריון
RSS RSS פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF