בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF עמוד 452

מנסים להכנס להריון ללא הצלחה? פורום פוריות עוסק בנושאי טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית, פריון, בעיות פריון, פוריות, טיפולי הפריה, IVF, אוביטרל, הזרעה, בעית פוריות, טיפולי פוריות ועוד
מנהלי פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF:
ד''ר רונית מכטינגר
לפרטים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לפרטים נוספים
פרופ' דוד בידר
לפרטים נוספים
 
הודעה לגולשים - הצטרפות מנהלים חדשים
 
עם הצטרפות שם פרופסור יעקב (ג'קי) אשכנזי ופרופסור שלמה משיח לניהול הפורום, ניתן לשאול שאלות גם בנושא בנק זרע, הזרעות ופוריות הגבר.
שלום,
מחר יש לי החזרת עוברים (השאיבה היתה לפניי יומיים) ואין מי שיבוא אית כי זה אמצע היום.
האם זה בסדר שאנהג לאחר ההחזרה?
האם יש איזו סכנה?
כמה זמן אחרי יתנו ל לשכב באסותא?
תודה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
19:25 12.02.13
באסותא את נחה כ-חצי שעה,אין כל בעיה עם נהיגה לאחר ההחזרה
 
אני
12:43 12.02.13
שלום
אשמח אם תוכלו בבקשה להרחיב מעט על החזרה דרך דופן הבטן בהרדמה (ולא דרך צוואר הרחם).
מה הסיכונים? יתרונות?
תודה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
19:24 12.02.13
שלום בשיטה זו הביציות מופרות במעבדה, עוברות אינקובציה עד למחרת, תקינות ההפריה נבדקת (לוודא הפריה ע"י זרעון אחד בלבד) והביצית המופרית בשלב של שני קדם-גרעינים (זיגוטה) מוחזרת לחצוצרה - ZIFT (Zigote Intra Fallopian Transfer) יממה אחרי השאיבה. לשיטה זו יש יתרון במקרים עם בעיית פוריות הגבר בהם שיעור ההפריות נמוך, וכך ניתן להחזיר לחצוצרה רק ביציות שהופרו,בנוסף העובר שוהה בנוזלי החצוצרה המהווים קרקת מזון טובה יותר להתפתחות העובר ובנוסף העובר שוהה בחצוצרה מספר ימים ומגיע לרחם בשלב התאמה אופטימלית לרירית הרחם-העובר מגיע בשלב שהוא בלסטוציסט מוכן להשתרשות-לפי הרישום הסטטיסטי האמריקאי שיעור ההריונות בשיטה זו גבוה ב-4%לעומת ההחזרה הוגינלית
 
מריאנה
18:29 12.02.13
שלום, אני כרגע לאחר שאיבת ביציות, זאת לאחר פרוטוקול ארוך-הזרקת דקפפטיל 0.1 ו-11 יום בשילוב עם מנופור 150. זריקת אוביטרל עשיתי כ-34 שעות לפני השאיבה.נרמת האסטרדיול היתה גבוהה מאוד, כ-10.000 .שאבו 11 ביציות אך הופרו 2 בלבד. לדברי הרופא היות והביציות לא היו בשלות.שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה לאי בשלות הביציות , האם יש קשר לאוביטרל שאולי היה אמור לגרום להבשלת הביציות ולא השפיע?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
19:14 12.02.13
יתכן וזריקת האוביטרל ניתנה מוקדם מידי בנוכחות זקיקים יחסית קטנים שהביציות טרם הבשילו
 
אשה
16:25 12.02.13
שלום! 2 שאלות:
האם זה בסדר להחזיר עוברים מוקפאים כ 1-2 חודשים אחרי גירוי יתר ואשפוז, כאשר השחלות עדיין מוגדלות ויש כאבי בטן (נסבלים) בבטן התחתונה?
והאם אורגזמה (בלי חדירה) עלולה לפגוע במצב של ohss והתאוששות ממנו?
תודה רבה מראש
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
19:11 12.02.13
אין כל בעיה לבצע טיפול עם עוברים מוקפאים חודשיים לאחר גירוי יתר שחלתי,אורגזמה לא צריכה להשפיע על הסטטוס שלך לאחר גירוי יתר שחלתי
 
נטע
16:53 12.02.13
האם זה נורמלי גושים קטנים שחורים תוך כדי שימוש בקרינון לתמיכה?
 
פרופ' שלמה משיח  
18:05 12.02.13
ייתכן שהגושים השחורים הם קרישי דם מדיקור השאיבה
 
אפרת
17:51 12.02.13
ב- 09.02 הזרקתי חצי אוביטרל
היום 12 יום אחרי החזרה של שלושה עוברים עשיתי בדיקת דם
וקבלתי בטא 180 האם אני בהריון או שהערך הגבוה הוא כתוצאה מהאוביטרל
תודה,
 
פרופ' שלמה משיח  
18:02 12.02.13
יש סכוי גדול שאת בהריון. אולם כדי להיות בטוחה תבצעי מחר בטא חוזרת ואם. יא על ה אז את בהריון ודאי
 
ליטל
11:06 12.02.13
בוקר טוב, אני בת 40 ועשיתי בדיקת amh . התוצאה שקיבלתי הינה 0.42. מה המשמעות ?
לצורך העניין הייתי לפני תחילת טיפול פוריות נוסף והייתי שבוע לפני קבלת מחזור ( קיבלתי ב - 22/1).
אשמח לתשובה, תודה ויום טוב
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:00 12.02.13
שלום רויטל ,מועד לקיחת בדיקת הדם ל-AMH אינו חשוב היות והתוצאה משקפת בכל מועד את מצב הרזרבה השחלתית-במקרה שלך מדובר ברזרבה שחלתית ירודה ולפיכך יש להתאים את פרוטוקול הטיפול בהתאם לתוצאה החזויה.
 
ליטל
16:12 12.02.13
 
רוית
11:07 12.02.13
בהריון בסוף שבוע 7 , לאחר IVF ראשון שבו הוחזרו שני עוברים. לפני מספר ימים נצפו שני שקים ושני עוברים עם דופק, מאז השאיבה קיבלתי קרינון אחד ביום שהופסק היום בהנחיית הרופא. האם הגודש בשדיים צפוי לרדת עם הפסקת הקרינון? או להיות מוקל במעט? תודה רבה, נטע
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:58 12.02.13
נטע שלום,יתכן ותרגישי בהקלה מסויימת בגודש שאת מרגישה
 
ענת
09:12 12.02.13
יש לי שחלות פוליציסטיות, בנסיונות כמעט שנה.
ווסת אחרונה ב- 5.2. מהיום החמישי לווסת אני לוקחת כדור איקוקלמין אחד. מחר, 13.2, כדור חמישי ואחרון.
האם יש טעם ללכת למעקב זקיקים ובדיקת דם ביום ה' 14.2- יום אחד לאחר סיום האיקוקלמין?
האם יש סיכוי לביוץ בסופ"ש?

תודה מראש!
 
פרופ' דוד בידר  
09:52 12.02.13
הביוץ מתרחש בין יום 5 ל 10 אחרי הכדור האחרון, כך שכדאי לכשות בדיקה ראשונה 4 ימים אחרי הכדור החמישי.
בוקר טוב!

אזדקק לתרומת ביצית. אולם איני ששה ליסוע לחו"ל, (בלי בן זוג) וכל הטירחה של הנסיעה ושדות תעופה, לא אוהבת!!

הבנתי שאפשר לייבא עוברים טריים מחו"ל, ועם זרע תורם אפשר שיוותרו מוקפאים.

האם עניין המוקפאים טומן בחובו הצלחה גם של 50% כמו עוברים טריים?

מה אם אני לא מעוניינת במוקפאים, ורק "להתעסק" עם טריים. האם החוק מאפשר לי? או יגידו לי, תשלמי על מחזור מוקפאים, ואז תתחילי מחזור חדש (אחרי שאכשל ניסיון 1).


תודה!!!
 
פרופ' דוד בידר  
06:13 12.02.13
הסיכויים של מוקפאים הם חצי מטריים.
את יכולה לעשות תמיד טריים ואף אחד לא יחייב אותך בכלום.
 
ב
11:21 11.02.13
אני לאחר טיפולי פוריות עשיתי שאיבה ב31.12.12 והחזרה נעשתה ב4.1.13 לפני שבוע בדיוק הגעתי לעשות בדיקת אולטרסאונד לאחר שיצא 3 פעמים חיובי באולטרנאונד נאמר לי שהעובר קטן מאוד ואני צריכה להיות בשבוע 7 אבל אני בשבוע 6 בגלל הגוד ושאני יגיע אחרי שוע שזה היום שוב לבדיקת אולטרסאונד. היום הגעתי בהתחלה היא לא ראתה דופק ולאחר מכן היה דופק איטי ולפי הגודל של העובר היא עברה שבשבוע היא הוא עלה רק לשבוע 6+2 ולא הגיע ל7..מה זה אומר..?יש קשר לזה שלא אכלתי לפני האולרסאונד? מה עושים במצב כזה...?אני עדין מקבלת 3 פעמים ביום אוגסטרין
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
17:12 11.02.13
שלום לפי החשבון שלי את נמצאת בשבוע הריון 7+ ולכן פער הגודל מצביע על תהליך נסיגה של העובר העלול להסתיים בהפסקת הדופק,בכל מקרה מלבד מנוחה ושאר התמיכות שאת מקבלת כדאי לשקול מתן אספרין לשיפור זרימת הדם ,ולבצע מעקב צמוד בגלל הסכנה הצפויה במיוחד שהעובר קטן לגילו,והדופק החל להיות איטי
 
ב
17:56 11.02.13
לפי מה שאמרו לי ב ivp אני אמורה להיות היום בשבוע 8 אבל בבדיקה הקודמת נאמר לי שהעובר קטן אז במקום להגיע שבוע 7 אמרו לי שבוע 6 והיום כאשר הגעתי והייתי אמורה לעלות שבוע משבוע שעבר עליתי רק יומיים כאילו במקום שבוע 7 אני נמצאת בשבוע 6+2..בנתיים אמרו לי להמשיך את התמיכה שאני מקבלת utrogestan 200 3 פעמים ביום כל 8 שעות...האם היה קשה לזה שלא אכלתי משהו בבוקר לבין הדופק של העובר..?מה עוד כדי לעשות במקרים כאלה כדי שהעובר ישמר ולא יפול...?אני גם עם שפעת כרגע יכול להיות שיש על זה השפעה..?היו מצבים שאתה מכיר שהעובר הצליח לשרוד במצב הזה...?
 
ב
18:12 11.02.13
הם ביקשו ממני להגיע רק ביום שני שיהיה עד אז להמשיך עם התמיכה כדי לבקש שיקבלו אותי לפני...?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
23:20 11.02.13
שלום,אולי יש מקום לשקול לקיחת קרטיה(אספירין)לשיפור זרימת הדם לשליה והעובר,אין הוראת נגד לקיום יחסים,ואכן גם בתנאים כאלה עובר עשוי לשרוד,יום שני בשבוע הבא(עוד שבוע)זהו הזמן הרצוי לביצוע הערכה מחודשת
בטיפול הזרעה? חשבתי שלפני כי זה משרה ביוץ.
כמה זמן לפני?

בנוסף, קראתי כאן שמישהי לקחה אחרי ההזרעה. מתי זה נהוג?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
13:06 07.02.13
זריקת האוביטרל מקדימה את ההזרעה ב24-36 שעות,הזרעה נוספת כעבור 48 שעות לאחר הזרקת האוביטרל עשויה לשפר את סיכויי הכניסה להריון
 
קורין-מנד
19:50 11.02.13
אוביטרל להזרקה *אחרי* ההזרעה? ומה המטרה של זה? קראתי על כך בהודעה של מישהי.
 
קורין-מנד
19:52 11.02.13
בהודעה שראיתי עכשיו- אוביטרל וקורינון לאחר ההזרעה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
23:16 11.02.13
במידה והם ניתנים לאחר ההזרעה הם ניתנים כטיפול הורמונלי תמיכתי לתקופה שלאחר הביוץ וההשתרשות האפשרית
 
ב
20:15 11.02.13
איזה דרך יש לשמור על עובר שאמור להיות בשבוע 7+ והוא בשבוע 6+2 ודופק איטי..
יש מצב שבגלל שאני עם שפעת זה משפיע על המצב של העובר השיעול..?
קבעו לי שוב להגיע לבדיקת אולטרסאונ ביום שני יש בשביל מה לבקש להקדים..?אני מקסבלת תמיכה של utrogestan 3 פעמים ביום יש עוד משהו שכדי לבקש...?
אם העובר לא שורד תוך כמה זמן מהיום שמורידים אותו מותר לחזור לטיפולי פוריות...?
מותר לי במצב של העובר ככה לקיים יחסי מין..? האם אתה מכיר מקרים שהעובר שרד במצב כזה...?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
23:13 11.02.13
שלום,אולי יש מקום לשקול לקיחת קרטיה(אספירין)לשיפור זרימת הדם לשליה והעובר,אין הוראת נגד לקיום יחסים,ואכן גם בתנאים כאלה עובר עשוי לשרוד,יום שני בשבוע הבא(עוד שבוע)זהו הזמן הרצוי לביצוע הערכה מחודשת
 
נטלי
21:58 11.02.13
היי... בשבוע שישי נצפו בא.ס שני שקים ושני דפקים ... האם שבוע אחר כך דברים יכולים להשתנות ? מתי ניתן לדעת את מין העוברים ? תודה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
23:09 11.02.13
לילך,יש לקוות שלא יתרחשו שינויים,אולם הדברים יתכנו ,את מין העובר ניתן לזהות משבוע 12 להריון
 
נטלי
22:53 11.02.13
היי...אני בשבוע שישי ...ויש לי כל הזמן כאבי בטן מוזרים...האם זה בגלל כל השינוי שחל כרגע או בגופי או שעליי לפנות לרופא? תודה ..
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
23:07 11.02.13
כאבי הבטן נובעים בגלל השינויים שמתחוללים ברחם בעקבות ההריון,כל הלחצים והתחושות נובעים מהתגובה של הרחם להריון המתהווה בתוכו
ערב טוב,
אתמול החזירו לי עוברים ואמרו שצריך שלושה ימי מנוחה. האם זה בסדר לחזור מחר לעבודה? אני עובדת בעבודה משרדית ויכולה לשבת רוב הזמן בכסא. מה מומלץ? תודה רבה, ליאת
 
פרופ' שלמה משיח  
21:05 11.02.13
אמנם מומלצת מנוחה אולם אם העבודה משרדית בישיבה-אז אפשרי
שלום רב

עברתי הזרעה לאחר זריקות הורמונים וזריקת אוביטרל אחת.
הרופא אמר שהייתה תגובה טובה לפי בדיקת אולטרסאונד (נדמה לי שזקיק אחד גדול ושניים קטנים, אבל אני לא בטוחה).

לאחר שההזרעה לא הצליחה הרופא שלח אותי לצילום רחם (עם הזרקת יוד).
התוצאות:
------------------
צוואר במבנה תקין. רחם במבנה תקין, ללא פגמי מילוי.
חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור בספק.
חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים.

* מה משמעות התוצאות? האם יש השפעה על הסיכויים להכנס להריון?
* כיצד כדאי להמשיך? לעשות צינתור? להמשיך טיפולים?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
13:02 07.02.13
התוצאה מצויינת ,עלייך להמשיך טיפול בהתאם להוראות הרופא שלך
 
קורין-מנד
19:47 11.02.13
שמחתי מאוד לשמוע. תודה על התשובה המהירה.
 
אנה
19:13 11.02.13
שלום רב,
ב-29/01 הזרקתי אוביטרל וב-30/01 עשינו הזרעה.
אתמול, ה-10/02 עשיתי בדיקת דם לבטא ויצא לי 13.
האם מדובר בהיריון?
היום עשיתי בדיקת שתן על מקלון (בשעות אחה"צ) ויצא שלילי.
מה דעתך?
תודה ובברכה,
אתי
 
פרופ' שחר קול  
19:35 11.02.13
לא ברור, יתכן והבטא משקפת שאריות של אוביטרל.
מציע להמתין עוד 3 ימים, ולחזור על הבדיקה אם עדיין לא יגיע המחזור.
 
ב
14:32 11.02.13
אני לאחר טיפולי פוריות עקב נשאות איקס שביר 95 חזרות עשיתי שאיבה ב31.12.12 והחזרה נעשתה ב4.1.13 לפני שבוע בדיוק הגעתי לעשות בדיקת אולטרסאונד לאחר שיצא 3 פעמים חיובי באולטרנאונד נאמר לי שהעובר קטן מאוד ואני צריכה להיות בשבוע 7 אבל אני בשבוע 6 בגלל הגודל ושאני יגיע אחרי שבוע שזה היום שוב לבדיקת אולטרסאונד. היום הגעתי בהתחלה היא לא ראתה דופק ולאחר מכן היה דופק איטי ולפי הגודל של העובר היא עברה שבשבוע היא הוא עלה רק לשבוע 6+2 ולא הגיע ל7..מה זה אומר..?יש קשר לזה שלא אכלתי לפני האולרסאונד? מה עושים במצב כזה...?אני עדין מקבלת 3 פעמים ביום אוגסטרין אשמח לתשובה
 
פרופ' שחר קול  
19:33 11.02.13
לצערי, כנראה מדובר על הריון שאינו תקין. יש להמשיך ולעקוב.
 
נטלי
14:36 11.02.13
שלום לי ולבעלי יש בן בן שנה וחודשיים מכניסה להריון טבעית חשוב לי לציין שלאחר הלידה לא הגעתי להיבדק אצל רופא הנשים עד היום .
אני ובעלי מנסים הריון נוסף לערך שנה וחודשיים וכל הנסיונות לא צלחו רכשתי בדיקת ביוץ ביתית והופיעו לי שניי פרסים אדומים תוצאה חיובית ביותר .. השאלה לי אלייך היא מתי לקיים את יחסי המין מהיום או אחרי 24 שעות מבצוע הבדיקה ומה המצלמה שלך לאור התמונה הכללית?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
17:08 11.02.13
נטלי שלום,קיום היחחסים רצוי באותו יום בערב לאחר שהבדיקה בבוקר הצביע על ביוץ צפוי,כמובן מומלץ לקיים יחסים גם למחרת,מאחר ואת מנסה להרות לדברייך מזה למעלה משנה,ובמיוחד לאור העובדה שילדת לפני למעלה משנה ,רצוי לפנות להערכה מקצועית היות וחרגת מהזמן המקובל להמתין במקרה של אי פריון משני(חצי שנה)
+ הוספת הודעה
   1 ...  448  449  450  451  452  453  454  455  456  ...  1997  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
טיפולי הפריה   IVF   הפריה חוץ גופית   טיפולי פוריות   פריון
RSS RSS פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF