בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
דחוף! בצק פריך ללא חמאה

מי אמר שאוכל בריא זה לא טעים? פורום בישול בריאות ילמד אתכם לבשל גם בריא וגם גורמה. פורום בישול הוא המקום לברר על תזונה בריאה, תזונה נכונה, אוכל בריאות, תפריטי בריאות, תזונה לחולי לב, צליאק, קרוהן, סוכרת, עצירות, מחלות מעיים ועוד
מנהלי פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות:
שושי שטיינוביץ
לפרטים נוספים
ליה שומרון פינדר
לפרטים נוספים
 
בישול בריא
 
לכל הגולשים - אתם מוזמנים לשאול על מתכונים וגם להציע מתכוני בריאות משלכם. בתיאבון ובהצלחה!
 
rev
הודעה מבוקשת
16:25 26.07.08
יש למישהו רעיון טוב?
שמעתי שלד"ר פולק יש אחד כזה, אני צריכה דחוף, יש לי אורחים שלא אוכלים מוצרי חלב ואני צריכה להכין בצק פריך לבקשתם, אבל אני לא יודעת איך עושים את זה. אני לא אוהבת מחמאה או מרגרינה, אשמח לעזרה
תודה
 
ליה שומרון פינדר  
13:00 27.07.08
קשה לעשות בצק פריך ללא חמאה.

בצק פריך נוצר כאשר במהלך האפייה גושים קטנים של החמאה הקרה נמסים ומותירים אחריהם כיסי אוויר בבצק. לכן על מנת ליצור בצק פריך באמת יש צורך בשומן שבטמפרטורת החדר הוא מוצק. אכן, מרגרינה או תחליפים מהסוג הזה הם בד"כ לא מומלצים ולא בריאים (מכילים שומן טראנס ומייצבים למיניהם). ושמן אינו מוצק בטמפ' החדר ולכן לא יוכל לשמש כתחליף.

הפתרון שלי הוא שימוש בשמן קוקוס. שמן קוקוס נכנס רק לאחרונה לתודעה בארץ וניתן להשיגו בחנויות טבע. השמן מוצק בטמפרטורת החדר וניתן להשתמש בו כמו בחמאה. לצורך המרת מתכונים כשמחליפים חמאה בשמן קוקוס יש להשתמש ב - 80% מכמות החמאה הדרושה, ובנוסף גם לקרר את השמן קודם לכן. התוצאה לא תהיה זהה כי שמן קוקוס נמס בטמפרטורה נמוכה יותר אבל בכל זאת ניתן להפיק איתו בצק פריך.

אני לא מכירה את הפתרון של ד"ר פולק, אני יכולה לנסות לברר אם יש לו פתרון אחר שאני לא מכירה.

מקווה שעזרתי,

ליה

 
ליאת
16:01 17.10.08
ליה שלום רב,

ברצוני לדעת האם שמן קוקוס בריא יותר משמנים אחרים? האם מתעכל יותר טוב?

תודה מראש, וחג שמייח
 
ליה שומרון פינדר  
19:24 17.10.08
ליאת שלום,

בעבר היה נהוג לחשוב ששמן קוקוס לא בריא בגלל שהוא מכיל שומן רווי, היום המחקרים מעידים כי שמן קוקוס הוא בריא מאוד ואפילו בריא יותר משמנים אחרים גם כיוון שטמפרטורת השריפה שלו גבוהה יותר משמנים אחרים וגם מפני שיש לו ערכים בריאותיים אחרים ועל פי מספר מחקרים אף מייחסים לו תכונות המסייעות להרזיה.

חג שמח,

ליה
 
ליאת
23:30 17.10.08
ליה תודה מקרב לב על תשובתך המהירה (!)

נותרו בעיני 3 שאלות :

1. האם המוצר המשווק בארץ המייוצר במקסיקו TROPICS BEST "שמן קוקוס כיתית מעולה - אכן מעולה וניתן לסמוך עליו? (בדיוק כמו קודמתי אני מעוניינת בו כתחליף לחמאה במאפים פריכים)
2. כיצד מומלץ לאחסן את שמן הקוקוס, האם לא נפגמת איכותי במעברי טמפרטורה?
3. האם את מעבירה סדנאות לבישול בריא וכיצד ניתן להצטרף?

תודה מראש,

(מתנצלת על ריבוי השאלות טרם מצאתי מישהו היכול לנדב לי מידע אמין..)

ליאת
 
ליה שומרון פינדר  
12:30 18.10.08
הי ליאת,

את שואלת שאלות מצויינות, אין צורך להתנצל. שמן הקוקוס TROPICS BEST הוא שמן טוב ואיכותי, יש עוד סוג אחד שנמכר בארץ למיטב ידיעתי ואני בד"כ מחליטה לפי המחיר, כי האיכות של שניהם טובה.

כל שמן כולל שמן קוקוס רצוי לאכסן במקום חשוך וקריר (לכן רצוי לקנות שמנים במיכלים אטומים ולא לאכסנם על עדן החלון אלא בתוך ארון סגור).

שמן הקוקוס הוא שמן מיוחד מאוד בעיקר בשל תכונת ההתגבשות שלו. בעיקרון בטמפרטורת החדר השמן הוא במצב מוצק, זה מה שמאפשר לנו להשתמש בו כתחליף לחמאה. אך כיוון שטמפרטורת החדר בארץ לעיתים נוטה לעלות מעל ל - 30 מעלות, לעיתים ניתן למצוא את השמן גם במצב נוזלי.

שמן קוקוס יכול להיות טוב מאוד לטיגון ולשם כך אין זה משנה כשמתחילים לעבוד איתו מה מצב הצבירה שלו. לעומת זאת אם אנחנו רוצים ליצור בצק פריך, היינו רוצים שהוא יהיה מוצק, לצורך כך (בדיוק כמו שאנחנו עושים עם חמאה) יש צורך לקרר אותו לפני הכנת הבצק ולהשתמש בו כשהוא מוצק וקר. יותר מכך, בשימוש בבצע על בסיס שמן קוקוס עדיף לא ללוש אותו בידיים ולגעת בו כמה שפחות כיוון שחום הגוף שלנו עשוי להמיס אותו.

בשלבי הביניים אני ממליצה להכניס את שמן הקוקוס למקפיא, וכך גם ממש לפני אפיית הבצק. זכרי, ככל שהשמן יישאר זמן רב יותר במצב מוצק, הבצק שלנו יהיה יותר פריך ואייכותי.

בהצלחה, נשמח אם תשתפי אותנו בתוצאות!

חג שמח!

אני מעבירה סדנאות בישול בריא וגם סדנאות אפייה בריאה, את מוזמנת ליצור איתי קשר בטלפון או להיכנס לאתר שלי

ליה
 
מיקיבל
11:46 14.11.08
אולי מישהו יודע איפה קונים שמן קוקוס במחיר סביר? עד עכשיו הכי זול היה בחנות בשוק הכרמל שעלה כ 16 ש"ח ל 200 מ"ל אם אני זוכר נכון או שמן מחנות טבע (תוצרת מקסיקו) ב 60 ש"ח לחצי ק"ג בערך. אני צריך את השמן בכמויות (בהיעדר כיס המרה יש בעיות עיכול שומנים. שמן הקוקוס, בגלל סוג השומנים - שרשראות בינוניות וקצרות קל יותק לעיכול ללא מיץ מרה)
 
ליה שומרון פינדר  
12:23 14.11.08
לצערי אלה המחירים, אם אני לא טועה ראיתי באיזה מקום ב - 52 ש"ח, שווה לעשות סקר בין חנויות הטבע השונות, אבל זה עדיין יקר. עד שהשימוש בשמן יתחיל להיות נפוץ יותר...

ישנן שתי אפשרויות לדעתי:
1. לנסות לקנות מהיבואן ישירות
2. אם יש לך קשרים בארה"ב שם המחירים זולים יותר

אני אשמח אם תעדכן את הפורום את אתה מוצא שמן קוקוס במחיר סביר

בהצלחה

ליה
 
שלי
17:36 24.12.08
שמן קוקוס שעולה 16 ש"ח ל200 מל הוא כנראה באיכות מאוד נמוכה. הדבר דומה גם באיכויות שמן זית: יש כיתית מעולה, כיתית, שמן זית, ושמן זית למאור שאינו למאכל.
 
יפתח
13:55 02.10.09
שמן קוקוס הוא במקור מוצר זול מאוד והוא השמן העיקרי למאכל בחלקים גדולים מהעולם השלישי.
הסיבה שבארץ הוא יקר היא אך ורק כי היבואנים יכולים למכור אותו ביוקר.
ברגע שהביקושי גדל עוד יבואנים ייבאו את המוצר והמחירים יירדו.
ש
 
שושי שטיינוביץ   
11:16 04.10.09
שלום לך,

את יכולה להשתמש בשמן במקום חמאה ולקבל בצק מצויין שאפשר לעבד אותו לעשות כמעט את אותו הדבר. יש גם אפשרות להשתמש במרגרינה ולקבל את אותה תוצאה (אך לא את אותו הטעם). ייתכן שאת לא אוהבת מרגרינה, אך זה נותן פתרון. על בריאות אני לא מדברת, כי בצק פריך הוא בצק עתיר שומן והוא לא נכלל בהגדרה של מזון בריא.

שיהיה לך בהצלחה,

שושי
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
בישול בריא   בישול בריאות   בישול גורמה   תזונה   דיאטה בריאה   צליאק   אנמיה   תפריט בריא
RSS RSS פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות