בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום תזונה בהריון עמוד 4

פורום תזונה בהריון עוסק בנושא תזונה בהריון, תזונה נכונה בהריון, תזונה נכונה בזמן הריון, בחילות הריון,תוספי מזון בזמן הריון ועוד.
מנהלי פורום תזונה בהריון:
נטעחן ליבנה
לפרטים נוספים
דנה שפילמן
לפרטים נוספים
 
ליאור
14:30 01.07.13
שלוםץ היום עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא חיובי (אחרי 5 שנים)
הלכתי לעשותת אולטרסאונד והרופא אמר שהוא לא רואה שק הריון, קרוב לוודאי שאני בשבוע 5.
עשיתי בדיקות דם לבטא צריכים להגיע היום

שאלה שלי היא העם זה בגדר הנורמה שעדיין לא רואים את השק ההריון?
 
נטעחן ליבנה  
17:50 01.07.13
מזל טוב!!!!
זו שאלה שעליך לשאול את הרופא.
הפורום עוסק רק בנושאי תזונה בזמן, לפני ואחרי הריון.

המון המון מזל טוב ובהצלחה.
מזכירה לך שאנחנו פה לכל שאלה תזונתית או התייעצות בהמשך :)
 
ענת
15:28 12.06.13
שלום,
קיבלתי מרופא הנשים שלי מרשם לפרנטל (הריון שבוע 8) ובנוסף המליץ לקחת ברל עדין, כי מצד אחד המוגלובין טיפה מתחת לנורמה, ומצד שני יש לי בטן רגישה ונטיה לעצירות.
יועצת טבע בבית מרקחת המליצה לי לקחת פרנטל של אלטמן, בטענה שהברזל בו טבעי ולכן יותר קל לעיקול. המינון - 28 מ"ג.
אודה לחוות דעתכן לגבי מה כדאי - לקחת את התוסף של אלטמן, או לקנות פרנטל רגיל ובנוסף ברזל עדין במינון נמוך יותר?
בתודה מראש.
 
נטעחן ליבנה  
16:58 12.06.13
אני תמיד ממליצה ללכת על מה שהרופא אומר.
את צריכה לזכור שבבתי המרקחת ישנה עג'נדה של קידום מוצרים כאלה או אחרים. יכול להיות שמה שהמליצו לך בבית מרקחת זהה לחלוטין למה שהמליץ הרופא רק מחברה אחרת.
בנוסף אין קשר בין הפרנטל לתוסף הברזל. אם הרופא המליץ על תוספת ברזל אני ממליצה מאוד לצרוך את התוספת המומלצת ולהקפיד לצרוך תזונה עשירה יותר במוצרים עשירים בברזל.
מוצרים כבשר אדום, הודו אדום, אברים פנימיים, ירקות ירוקים עליים, פירות יבשים, קטניות וסויה.
 
תותי
15:08 12.06.13
שאלה:
בחדר האוכל אצלנו כמעט מדי צהריים יש מנת דג,
דג סול, הליבוט, נסיכה.
אני משתדלת לאכול מנת דג סלמון אחת לשבוע (כשיש),
אבל לגבי הדגים הנ"ל - האם הם טובים ומומלצים בהריון?
אם כן - כמה עליי לאכול מהם בשבוע על מנת לספק די אומגה 3?
תודה רבה.
 
נטעחן ליבנה  
16:48 12.06.13
הדגים שאותם ציינת אינם בעייתים מכיוון והם לא מכילים כמויות גבוהות של כספית ומותרים לאכול לפי הנחיות משרד הבריאות.
הדגים מהם מומלץ להימנע :כריש (Shark), דג החרב (Swordfish), מקרל גדול (King mackerel), ליבנה (Tilefish), סטייק טונה, טונה לבנה (טונה אלבקור).
ההמלצה היא לצרוך שתי מנות דג בשבוע על מנת לספק את הכמות המומלצת של אומגה 3.
שלום,
האם מותר לאכול גבינת ריקוטה למריחה של גד בהריון?
רשום על האריזה כי מכיל מי גבינה(לא מצויין אם מפוסטר או לא) ובהמשך כתוב גבינת בקר מפוסטר. האם זו גבינה רכה שאינה מומלצת?
תודה.
 
נטעחן ליבנה  
18:02 10.06.13
הי שנה,
לפי המלצות משרד הבריאות בישראל מומלץ מאוד לצרוך גבינות ומוצרי חלב מכל סוג במהלך ההריון וזאת בשל תכולת הסידן והחלבון.
גבינת ריקוטה מאוד מומלצת מכיוון ומכילה כ-500 מ"ג סידן ל-100 גרם גבינה (כשתי כפות).

לבריאות :)
 
טליה
08:29 05.06.13
בוקר אור..אי בת 37 בשבוע 12 הריון עם תאומים לאחר הזרעה וגירוי יתר שחלתי קשה מאד שלווה בהקאות ובחילות קשות עד התייבשות ואישפוזים ..כעת אני אוכלת ושותה לצד כל זה גילו לי בוץ בכיס מרה ומכיוון שזה הריון יקר אני מסה לדחות את האופציה של ניתוח ..ומנסה כלכלת דלת שומן אבל מוצאת את עצמי מול כל מאכל שני עם שומנים..רציתי לדעת אם תוכלו לייעץ לי מה לאכול? האם מותר בשר הודו, דגי מטיאס, קוטג'-5 אחוז, מרגרינה מזולה..???ספגטי, ??פלפל קלוי?.אפונה ושעועית של סנפרוסט? חסה?קשה לי להתחבר הרבה לפירות וירקות...
 
נטעחן ליבנה  
09:53 05.06.13
הי רינת,
כלכלה דלת שומן אינה אומרת שאת חייבת לאכול רק פירות וירקות.
ההמלצות הן:
שצורת הבישול תהיה: בישול , צלייה , אפיה. יש להימנע מטיגון האוכל או מתוספת שמן בתהליך הבישול.

בשרים מומלצים – עוף, הודו, דגים
• מומלץ להוריד שומן נראה לעין לפני הבישול / אכילה
• בשר בקר - יש להעדיף את החלקים הרזים (מספרים: 2,5,6,8,10-18)
• מומלץ להפחית בצריכת מזון מעובד / מוכן, כגון: המבורגר, נקניקיות, בשר טחון מחלקים עתירי שומן
• מומלץ להימנע מאיברים פנימיים

אם את מכינה מרקים: מומלץ להוציא שומן צף במרקים (לאחר הכנת המרק מומלץ להסיר את שכבת השומן)

מוצרי חלב: מומלץ עד 5%

מומלץ להימנע ממזון עתיר שומן, כגון:
אבוקדו, מיונז, טחינה, שמן, מרגרינה, חמאה, פיצוחים, סלטים מוכנים, כגון: חומוס, חצילים במיונז ...
מתוקים – חטיפים, כגון: במבה, ביסלי, קרקרים, שוקולד ולהמעיט בצריכת עוגות ועוגיות.
בצקים: יש להימנע מאכילת בצק עלים ופריך כגון : בורקסים , ג'חנון, מלווח.

ביצה: מומלץ לאכול את החלק הלבן – החלבון בלבד

יש להימנע מתוספת שומן לאוכל
גם כאשר מדובר על שומנים בריאים כגון שמן זית, קנולה וכו'.

אין בעיה עם אכילת ספגטי, הכיני רוטב בבית ואל תוסיפי לו שומן.
דגי מטיאס עדיף להימנע הם תמיד שוחים בשמן.
קוטג' 5% מצויין את יכולה אפילו ללכת על ה-3%.
פלפל קלוי זה מצויין, כל עוד הכנת בבית. שעועית ובכלל כל הלקטי ירקות של סנפרוסט הם בסדר גמור ואף מומלצים.

בהצלחה!! :)
 
רינת
15:19 09.06.13
המון תודה על התשובה המפורטת מנסה ליישם..רציתי לשאול לגבי לחם לבן האם מותר? או שחייב שיהיה דל קלוריות?האם מותר פירות יבשים?חטיפי אנרג'י? יש לי בעיה בין הארוחות אני רוצה משהו מתוק מצד אחד, מצד שני לא רוצה לעורר את הכיס מרה? האם שתייה מוגזת מותרת ? המים גורמים לי לבחילות עד הקאות...
 
נטעחן ליבנה  
18:32 09.06.13
הי רינת,
ההמלצה היא לתפריט דל שומן. התחילי לשים לב לתוויות המזון על המוצרים אותםם את רוכשת והקפידי שלא יהיה יותר מ-5% שומן (כלומר עד 5 גרם שומן במאה גרם מוצר, ועדיף פחות).
אין בעיה עם פחמימות, כלומר לחם זה בסדר, פירות יבשים וחטיפי אנרגיה דלי שומן (בדקי היטב הם דלי קלוריות אבל לא תמיד דלי שומן....)

לגבי שתייה מוגזת בעיקרון אין בעיה אבל אני ממליצה לך מאוד לדבוק בשתיית מים. אם קשה לך עם מים הכיני חליטות צמחים וקררי במקרר (ממש כמו מים בטעמים).

בהצלחה :)
 
א.
12:19 06.06.13
הי
אני נוהגת לקחת את החומצה הפולית בבוקר עם הכוס קפה...
האם יכולה להיות בעיה של הספיגה בגלל הקפאין או החלב?
ואם כן-
כמה זמן להרחיק את הקפה מנטילת התוסף?
כמו כן- האם צריך לקחת בסמוך לאוכל?

תודה.
 
דנה שפילמן  
14:57 06.06.13
שלום א,

עדיף להרחיק לפחות שעה לפני ואחרי הקפה.
לא משנה עם/ בלי אוכל.
 
אלה
09:27 06.06.13
היי,
אני בהריון, שבוע 9
אני נוטלת כדורי פרנטאל המכילים גם חומצה פולית.
הרופאה המליצה לי לקחת כדורי אומגה 3.
יש כל כך הרבה מבחר, איזה כדורים כדאי לי לקחת ובאיזה מינון?
תודה
 
דנה שפילמן  
14:57 06.06.13
שלום אלה,

קודם כל אם את צורכת דגי ים 2-3 בשבוע (כולל טונה), אין צורך.
אם אינך צורכת דגים קחי תוסף מדגי ים, שימי לב לכספית.
מינון לפי המומלץ על גבי האריזה.
 
שירלי
13:41 03.06.13
שלום,
אני בשבוע 13 וחצי.
לא שותה תה עם נענע ובאופן כללי לא אוכל נענע חיה.
הזמנתי עכשיו סלט קינואה ויש בו נענע חיה חתוכה.
קראתי שזה גורם להתכווצויות ברחם ולא טוב להריון.
האם הפעם אחת הזו שאכלתי תזיק לי?
תודה רבה
 
דנה שפילמן  
20:28 04.06.13
שלום שירלי,

בכמות כזו וחד פעמי לא אמור להשפיע. אם וכאשר, בדרך כלל מדובר על מינונים גבוהים ובתדירות. את יכולה גם לפנות למומחה בצמחים להתייעצות.
 
נורית
19:23 31.05.13
שלום! אני בהריון בשבוע 36, בת 41. היום הכנתי קציצות והנחתי אותן בצלחת על השולחן והלכתי לשתי דקות, שכחתי לכסות את הצלחת כדי למנוע זבובים. אח"כ כבר כיסיתי את הצלחת ואכלתי את הקציצות אבל בהחלט יכול להיות שבזמן הקצר שהצלחת לא היתה מכוסה, היה איזה זבוב ש"עלה" על הקציצות (קרה בעבר לפעמים במצבים דומים שכשהאוכל היה על צלחת בשולחני, זבובים חגו מעליו ואני הרחקתי אותם משם). אם אכן היה זבוב על הקציצות ואני אח"כ אכלתי אותן, יכול להיגרם איזשהו נזק שעלול לפגוע בהריון או בעובר? והאם בגלל שזה היה בשר, זה מחמיר את העניין או שבהקשר זה דין בשר הוא כדין אבטיח למשל? תודה.
 
דנה שפילמן  
09:01 02.06.13
שלום נורית,

בדרך כלל פגיעה בעובר קיימת יותר בתחילת ההריון, בשל כזה של ההריון הסיכון הוא הרבה יותר נמוך. אני מציעה שתתייעצי עם הרופא המטפל שלך עד כמה יש סיכון בדבר. אני לא יודעת אם אפשר לבדוק דבר שכזה...
 
מיה
14:24 29.05.13
שלום,

אני בת 34.5, בהריון שני, בשבוע 27.
גובה 162, משקל לפני ההריון 54.5, משקל נוכחי 64.
לאמי יש סוכרת, וגם לאמא שלה היה.

התוצאה של העמסת סוכר 50 היתה 155 והופניתי להעמסת סוכר 100. מצ"ב התוצאות שקיבלתי.
להבנתי, אין לי סוכרת הריון, אבל התוצאה של הגלוקוז בצום 95 היא גבוהה (אם כי עדיין בטווח)

GLUCOSE 0 PREG 95.00 MG/DL
GLUCOSE 60 PRG 132.00 MG/DL
GLUCOSE 120 PRG 91.00 MG/DL
GLUCOSE 180 PRG 43.00 MG/DL

אני משתדלת מאוד (לפחות ב-6 השנים האחרונות וגם בהריון) להקפיד על תזונה בריאה, לאכול הרבה ירקות, להמעיט בפחממות פשוטות, להימנע משומנים מזיקים וכו'.
יכול להיות שמבחינת כמויות, אני אוכלת קצת יותר ממה שצריך, לא יודעת להגיד.
לפני ההריון הייתי עושה גם ספורט. במהלך ההריון לא עושה ספורט מסודר, אבל כן "נמצאת בתנועה" ומשלבת הליכות.
במהלך ההריון, אני אוכלת מקסימום 1-2 קוביות שוקולד מריר ליום, לא יותר מ-3 פעמים בשבוע. מעבר לזה לא נוגעת בממתקים (למעט אולי חצי פרוסת עוגה אחת לשבועיים-שלושה).

האם לאור התוצאה של הסוכר בצום ולאור הסוכרת במשפחה, יש משהו מיוחד שכדאי לי לעשות? או פשוט להמשיך להקפיד על תזונה בריאה וכו'?
 
נטעחן ליבנה  
21:41 29.05.13
הי מיה,
בהחלט לא נראה שיש לך סכרת לפי התוצאות.
ההמלצה היא לשים לב לכמויות ולעליה במשקל.
נסי לאכול פחמימות מורכבות ולא פשוטות, ירקות לרוב ועד 2 מנות פרי ביום.
הייתי ממליצה לחזור לפעילות לפחות פעמיים בשבוע (אם אין הגבלה רפואית כמובן).
חוץ מזה נראה שיש לך אורך חיים בריא.

בהצלחה והמשיכי לשמור על הבריאות :)
 
שלי
13:15 21.05.13
היי,
יצא לי לאכול בחוץ (מיץ פירות מדוכן ופסטה מוקרמת במסעדה) בטרימיסטר ראשון,
ואז לא חשתי בטוב והיו לי שילשולים והקאות והגעתי אחרי יממה כזו למיון.
שבדקו את העובר ועשו בדיקות דם שהיו תקינות והיה דופק אז שלחו אותי הביתה.

איך אפשר לדעת אם יצא נזק לעובר?
יש הרבה פרסומים על אכילה בחוץ שלא שוטפים טוב פירות/ירקות, חיידקים שיש.
 
דנה שפילמן  
16:25 23.05.13
למיטב ידיעתי אין דרך לדעת. עליך להיוועץ על כך עם הרופא שלך
 
נטעחן ליבנה  
17:13 23.05.13
הי לי,
אם היית בביה"ח ועברת בדיקות והכל היה בסדר סביר להניח שהכל בסדר.
אני ממליצה בחום לא להכניס את עצמך לסטרס מיותר. יחד עם זאת תמיד חשוב להיות עם יד על הדופק. אם את חוששת פני לרופא המטפל בך והתייעצי איתו.
אני מאמינה שהכל בסדר.
בהצלחה :)
 
שלי
13:08 21.05.13
היי,

בשבוע 10, איני אוכלת דגים מגיל קטן,
וכרגע בגלל בחילות יוצא לי אולי פעמיים בשבוע לנגוס באיזה קציצת עוף.
צורכת פרנטל וגם ויטמים D עקב חוסר

מתי לצרוך ברזל?
ומה עם אומגה 3?
הרופאה המליצה לחכות לשבוע 16 ואז לצרוך.
קראתי על החשיבות ואני ממש לחוצה כי אין לי דגים בגוף.

לגבי תזונה, אני ממש לא מסוגלת לאכול ואם כבר אז פחמימות יותר.
זה גם קרה לי בהריון קודם ואני בטוחה שבקרוב זה יעבור.

האם התוספים מספקים?
יש משהו מומלץ שכדאי לקחת?

תודה
 
דנה שפילמן  
16:24 23.05.13
שלום,

גם לאישה/ אדם שלא בהריון, אם לא אוכלים מספיק ממקור מזון מסוים מומלץ לקחת תוספת העשרה, על אחת כמה וכמה בהריון. יש כמובן לעשות בדיקות דם למעקב.
פרנטל נותן לך את כמות הברזל המומלצת אך במצב של תת צריכה/ חוסר יש לשקול למול הרופא/ דיאטנית מטפלת מתן העשרה.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קינית להבניית תכנית אישית עבורך ומעקב לאורך ההריון.
בהצלחה
 
טליה
11:42 19.05.13
בוקר אור אני בת 37 הריון שני לאחר הזרעה, תאומים סובלת מבחילות קשות והקאות לאכול ולשתות אני מצליחה בקושי לצד ההריון גילו לי כיס מרה עם בוץ שאין ספק שמעודד את ההקאות והבחילות .. האם יש דרך להתמודד עם הבחילות וההקאות? מאד קשה...
 
נטעחן ליבנה  
12:50 19.05.13
הי רינת,
לא ציינת באיזה שבוע את להריון. בדרך כלל הטרימסטר הראשון הוא הקשה ביותר.
ההמלצה למניעת בחילוץ היא בדרך כלל להימנע ממזונות מתובלים ומזונות שומניים, אכילת מנות קטנות בכל ארוחה, ולהעדיף לאכול מזון פחמימתי (עדיף פחמימות מורכבות).
כמו כן קרטיבים או שתייה קרה מאוד ומדוללת יכולים לסיע בהפחתת תחושת הבחילות.
אם כל אלה לא עוזרים ואת עדיין לא מצליחה לאכול כמו שצריך ואינך עולה במשקל אני ממליצה מאוד לפנות לרופא המטפל להתייעצות, ואולי תוכלי להעזר בטיפול תרופתי.
רק בריאות ובהצלחה :)
 
אפרת
23:58 17.05.13
אני מבקשת לדעת האם מותר לאכול פול בהיריון? אני בשבוע 4 ו-5 ימים? אציין כי לפני ההיריון אכלתי פול ואין לי שום רגישות. אודה על תשובתך המהירה
 
נטעחן ליבנה  
09:36 19.05.13
הי אפרת,
אין בעיה בכלל עם אכילת פול. רק חשוב לדעת שפול (ככל קטניה אחרת) עשוי לגרום ליצירת גזים במערכת העיכול.
ממליצה לך להשרות היטב במים לפני הבישול, כך תפחיתי את תופעת היווצרות הגזים.
 
דנה שפילמן  
09:36 19.05.13
שלום אפרת,

אם אינך רגישה, אין כל מניעה לאוכלו.
בתאבון
 
טל
22:09 15.05.13
היי בנות
אני בשבוע 23 ,
רציתי לשאול לגבי דג ברמונדי.
המליצו עליו כעשיר באומגה 3 ובריא באיזו תכנית טלויזיה שראיתי .
מה זה הדג הזה? האם הוא באמת בריא ומומלץ בהריון?
תודה
 
דנה שפילמן  
19:32 16.05.13
בעקרון כל דג צפוני נחשב עשיר יותר ומומלץ.
הדגים היותר מוכרים הם סלמון וטונה, גם הברמונדי בסדר.
 
נורית
18:42 12.05.13
שלום! ידוע שרצוי לאכול בשר בקר בהריון כי יש בו ברזל. שאלתי היא: בסופרמרקטים מוכרים 2 סוגים של בשר בקר: בשר בקר טרי טחון ובשר בקר קפוא טחון (הבשר הטרי יקר יותר). האם, מלבד הטעם, יש הבדלים נוספים, בריאותיים, בין 2 הסוגים? האם זה נכון שבבשר הטרי יש הרבה יותר ויטמינים (ברזל, אבץ, B12 וכו') מאשר בבשר הקפוא? ולגבי הבשר הקפוא- אם אכן חלק מהויטמינים שציינתי "נעלמים" בתהליך ההקפאה, איזה אחוז מהם בכל זאת נשאר גם לאחר ההקפאה? לסיכום: האם זה קריטי וחשוב מאוד לאישה בהריון לאכול דווקא את הבשר הטרי או שגם אכילת הבשר הקפוא היא טובה ואפשר להסתפק בה? ואגב, מהו הזמן המקסימלי שאפשר להשאיר בשר (טרי/קפוא) במקפיא לפני שעושים בו שימוש? תודה מראש.
 
דנה שפילמן  
13:56 13.05.13
שלום נועה,

בשר טרי עדיף על קפוא מבחינת תכולת הויטמינים, איכות הבשר, סיכוי לתוספות ששמים בבשר קפוא ועוד. גם ללא קשר להריון.
הברשל לא נהרס בתהליך ההקפאה והבישול ולכן לא משנה, אך ויטמינים כן יכולים לההרס. בשר טרי יכול להיות כמה ימים במקרר וקפוא עד חצי שנה.
בכל מקרה יש להסתכל על התווית ולפעול בהתאם! בבשר אין לעבור על התאריך!
 
תותי
13:17 12.05.13
היי,
אני בשבוע 22 להריוני,
ורציתי לשאול האם דג דניס הוא חלק מרשימת הדגים
הבריאים שטוב לצרוך בהריון.
אתמול אכלתי דג דניס שלם על גחלים
ורציתי לשאול קצת לערך התזונתי שלו.
תודה בנות.
 
דנה שפילמן  
13:33 12.05.13
שלום תותי,

בעקרון ההמלצה היא דגי ים בהם הרכב השומן יותר איכותי. אמנם לדניס אין אומגה 3 כמו לדגי ים צפוני, ולא הכי רזה, אך הנו עשיר בחלבון וויטמינים ונחשב מבין הדגים המומלצים.

בתאבון
 
שי
15:47 10.05.13
שלום ותודה מראש
אני בהריון שבוע 16, בשבועיים האחרונים אכלתי 4 גביעים של יוגורט ביו פרוביוטי בתוספת גרנולה של חברת תנובה מסוג יופלה

פתאום נזכרתי שלא בדקתי אם החלב מפוסטר ועכשיו אני רואה שלא רשום על האריזה חלב מפוסטר ובנוסף שיש ביוגורט תוספת של חיידק פרוביוטי LGG

האם סיכנתי את העוברית שלי???
אני מאד מאד מפחדת...
תמיד תמיד אני בודקת על אריזות של גבינות ואין לי מושג איך הפעם אכלתי 4 גביעים מבלי לבדוק זאת

בנוסף, ראיתי לאחר מכן שגם על קוטג תנובה לא רשום חלב מפוסטר, האם גם הוא אסור??

תודה רבה
 
דנה שפילמן  
11:06 12.05.13
שלום,

בעקרון כל מוצרי החלב של החברות הגדולות, מפוסטרים מראש. באם עדיין אינך רגועה- את יכולה להתקשר למוקד של תנובה לשאול
שלום
גובהי 1.60
הושג הריון ivf היום אני בשבוע 14+5
משקל ביום שגיליתי על ההריון (בשבוע 4) 48
משקל נוכחי להיום 52
אני מודאגת מהעליה נורא.. לפני ההריון אכלתי מאד לא בריא ודילגתי הרבה על ארוחות ומאז שנכנסתי להריון אני אוכלת מסודר וממש בריא.
אני בכלל בכלל לא אוכלת המון, להפך נדמה לי שאני אוכלת מעט מדי ובכל זאת העליה מאד גדולה ומחוץ לטווח הנורמה.

אציין כי לא סבלתי מאף בחילה במהלך ההריון ואף להפך תאבוני גבר.
מה עליי לעשות?
אני מרבה בירקות ומקפידה על ביצה ועוף ללא כלום ולא ברור לי כיצד לעצור את העליה הזאת והאם זה מסוכן לעובר שאני עולה ככה?

תודה רבה
 
דנה שפילמן  
16:12 02.05.13
שלום,

התחלת את ההריון על גבול התת משקל, מה שאומר שטווח העליה שלך במשקל בזמן ההריון הנו 12-18 קג'. העליה שלך בינתיים סבירה. בכל מקרה, וכדי להרגיע אותך, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך ומעקב משקל לאורך ההריון.
בהצלחה
 
*אלה*
19:55 10.05.13
שלום רב, אני בת 26 בהריון ראשון שבוע 8, לפני יומיים החלה לי תופעה מוזרה והיא תחושה של מנטה, בגרון..(ההרגשה היא כמו לעיסת מסטיק מנטה חריף)ואני מרגישה שכל פעם אני צריכה לאכול משהו בכדי להעביר את זה מה שעוזר ל10 דקות.. כשאני משתפת אומרים לי שזו צרבת.. אולי מס׳ פעמים מועט חוויותי צרבת והתחושה הייתה שונה כמו שרפה כואבת בגרון, פה זה לא כואב אלא תחושה של קירור בגרון ותחושת רעב..
אני אשמח לדעת מה זה? ממה זה נובע? ומה מומלץ כטיפול?..
תודה רבה:)
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  97  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
תזונה בהריון   תזונה נכונה בהריון   תוספים תזונתיים בהריון   שמירה על משקל בהריון
RSS RSS פורום תזונה בהריון