ניתוחי גב בשיטה אנדוסקופית

סובלים מבעיה בעמוד השדרה? פורום כאבי גב, עמוד שדרה הוא המקו להתייעץ אודות כאבי גב, בעיות עמוד שדרה, מחלות עמוד שדרה, עקמת, ניתוחי עמוד שדרה, נוירוכירורגיה, אורתופדיה, כירורגיה זעיר פולשנית בניתוחי עמוד שדרה, כאבי גב, גב, פריצת דיסק ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר ליאור מרום
 
  • ניתוחי גב בשיטה אנדוסקופית
    צבי
    17/06/2011

    שלום -אני בגיל מעל 70 סובל מפריצת דיסק וכנראה גם מהיצרות התעלהL4-L5 .כל הטיפולים של זריקה אפידורלית ושאיבת דיסק לא עזרו וזה 5 חודשים יש לי לחץ חזק ברגל ימין כולל זרמים חזקים גם בכף הרגל שהולכים ומתגברים בערב .לאחר כל הבדיקות נאמר לי שעלי לעבור ניתוח למרות שב MRI אין לחץ המראה שאני חייב ניתוח .הוצע לי לבצע ניתוח בשיטה זעיר פולשנית בשיטה של חברת JOIMAX -בה יורידו לי צד אחד של הדיסק (הצד הגורם לכאבים ולהקרנה קשה לרגל ימין) או ירחיבו לי את התעלה בניתוח .
    מה דעתכם על ניתוח מסוג זה .הוסבר לי שאם עדיין יהיו לי כאבים בצד השני (צד שמאל) בעקר בעקוז בזמן ישיבה או שכיבה ממושכת -הרי אוכל לאחר חצי שנה או יותר לעבור ניתוח גם בצד השני .(להערכתי הצד השני מציק לי אך זה נסבל ) .
    אודה לכם מאד אם אקבל תשובה בנושא הניתוח בשיטה זו .
    שיקול כספי -אינו קיים אצלי .
    בברכה
    צבי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוחי גב בשיטה אנדוסקופית - תגובה

    ד''ר ליאור מרום
    17/06/2011

    צבי שלום,
    בכדי שאוכל להביע את דעתי על מקרה זה יהיה עליך להבדק אצלי.
    בכל מקרה, JOIMAX הוא ניתוח בשיטה אנדוסקופית, על כל מגבלותיו.
    אך מדוע להנתח אם בדיקת MRI אינה מראה כל לחץ ?- תזדקק לבדיקתי לשם מתן תשובה האם בכלל לניתוח.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נתוח גב בשיטה JOIMAX

    צבי
    18/06/2011

    תודה על תשובתך המהירה

    1. ה MRI מראה שיש לחץ -אך לחץ כזה אינו מצדיק ניתוח -מאידך ההקרנה הקשה ברגל
    שאינה מאפשרת לי חיים רגילים ,ולאחר שכל שאר השיטות לא עזרו (זריקה ושאיבת דיסק) [
    המומחים הגיעו למסקנה שאין ברירה ואם המצב לא ישתפר תוך חודש נוסף הם ממליצים על ניתוח (.בחודש הבא יעברו 6 חודשים מאז התחלת האירוע) .
    אין לי בעיה לקבל חוות דעת נוספת מרופא מומחה -אך אתה עובד בחיפה ואני גר באזור השרון .האם אתה ממקבל גם באזור השרון ?
    לידיעתך שני מנהלי מחלקות משני בתי חולים בדקו אותי אך רק אחד מהם הציע את השיטה היחודית של JOIMAX -השני עדיין לא פירט לי איזה ניתוח אך דיבר על כריתת דיסק .
    אני לא רץ לניתוח ולכן אני מחפש דרך איך להימנע מכך וגם מבקש לקבל חוות דעת של מומחים על הניתוח של JOIMAX -לפי מה שהבנתי ניתוח מסוג זה אינו מסוכן כמו ניתוח רגיל של פתיחת גב מאחר והוא מבוצע בלי הרדמה .השיטה אינה זהה לזו שדר' שלמה דוידוביץ המפורסם מבצע -עליו קבלתי חוות דעת שלילית ביותר .
    אנא תן לי לפחות חוות דעת על השיטה של JOIMAX –מה לא טוב לבחור בשיטה זו .
    בתודה צבי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נתוח גב בשיטה JOIMAX - תגובה

    ד''ר גד ולן
    19/06/2011

    ביחידה שלי מנתחים עם מערכת Joimax, אבל רק בקעי דיסק "רכים" או כשיש היצרות חד צדדית של מוצא השורש.
    התוצאות טובות אבל לא יותר מאלו של ניתוח סטנדרטי.
    ההרדמה המקומית קוסמת לרבים אך יש לה חסרונות ופעמים רבות יש צורך לעבור להרדמה כללית לאחר שצינור העבודה האנדוסקופי מוקם מעל איזור העבודה.
    באיזור המרכז, מנתחי היחידה בשיבא צברו את הניסיון הרב ביותר בשימוש במערכת, ואני מציע לך לפנות אליהם: ד"ר לוינקופף או ד"ר כספי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח גב JOIMAX

    צבי
    19/06/2011

    אני רוצה להודות לך על הניסיון לעזור לי ובעקר על ההמלצה שלך .אכן פניתי לדר' כספי שהציע לי את השיטה של JOIMAX -ואני נוטה ללכת על שיטה זו אך לפני כן כמובן שאלך להתייעצות רצינית נוספת אצל מומחה נוסף -אורטופד מנהל מחלקה לניתוחי גב .
    ברור שעצם ההמלצה שלך על הרופאים שעובדים בשיטה זו נותנת לי ביטחון שלא אפול לפח כפי שרבים נפלו עם דר' שלמה דוידוביץ .
    תודה מקרב לב .

    צבי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלת הבהרה לצבי

    מיכאל
    30/03/2012

    צבי שלום,

    האם תוכל לפרט לגבי הברור שערכת כמדומני על ד"ר שלמה דוידוביץ.
    אני סובל מזה כ 6 חודשים מפריצת דיסק מותנית ושוקל לעבור ניתוח פולשני זעיר.
    קיבלתי רושם שלד"ר דוידוביץ רזומה מאוד חיובי וכן שוחחתי עם מטופלים שלו.

    תודה לתשובתך,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


