נימול בידיים וברגליים

פורום כירופרקטיקה הוא המקום שלכם להתייעץ עם כירופרקט על כירופרקטיקה ושימושיה. בפורום אפשר להתייעץ על כאבי גב, עמוד שדרה, כאבי פרקים, כאבי גב תחתון, חיפוש כירופרקט, כאבי ברכיים, כאבי אגן, כאבי צוואר, פריצת דיסק, בלט דיסק, בעיות גב ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר נמרוד לירם
ד"ר עופר ברוך
 
  • נימול בידיים וברגליים
    צביקה
    02/05/2013

    שלום רב
    אני בן 37, 1.82 מטר שוקל כ80 ק"ג. מתאמן בריצה 10 קמ כשלוש פעמים בשבוע.
    לאחרונה לאחר הרמת משא כבד נתפס לי הגב התחתון בצד שמאל מלווה במעט תחושת נימול ברגל. לאחר טיפול בזריקות וכדורי וולטרן חשתי הקלה.
    מספר ימים לאחר מכן, לאחר חזרה לאימוני ריצה חשתי תחושת דקירה חדה בירך שמאל הפנימית שבאה והלכה וכעת אני מרגיש נימול וזרמים בידיים וברגליים.
    עברתי בדיקה נוירולוגית שהיתה בסך הכל תקינה וכן בדיקת MRI לעמוד שדרה גבי ומותני, להלן ממצאיה:
    אין רואים לחץ משמעותי על החוט או הפרעה למרקמו
    בקע מרכזי קטן ב D11-D12 מלווה בדחיקה מעטה של פני החוט, ללא אות אבנורמלי בתוכו
    בקע שמאלי קטן ב L4-L5, נושק לL4 במוצאו מהנקב, ללא אפקט קומפרסיבי ניכר.
    שינויים דיסקוגניים במרווחים נוספים, השפעתם קלה.
    אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי

    האם הממצאים הנ"ל יכולים להסביר את תחושותי ברגליים ובידיים? האם יש לכך פתרון?
    בתודה מראש ובברכה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נימול בידיים וברגליים - תגובה

    ד''ר נמרוד לירם
    02/05/2013

    צביקה שלום,
    מהחומר שצרפת עולה כי ניתן לשייך חלק מהתלונות שלך לממצאים ה- MRI, בעיקר זה בחוליות המותן L4-5. עם זאת, שאר התלונות אינן עולות בקנה אחד עם ממצאי ה- MRI ואולי אף אינן קשורות אליהם. לדעתי דרושה בדיקה קלינית קפדנית. זה שאתה תקין נוירולוגית זה טוב. מה קורה מכנית ואורתופדית דרוש לטעמי בבדיקה נוספת ומדוקדקת. הסיכוי לעזור לך טוב. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך נימול

    צביקה
    02/05/2013

    תודה על התגובה המהירה, מה הכוונה בבדיקה קלינית יסודית ? איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות,,הבדיקה הנוירולוגית שציינתי כללה בדיקה פיזית אצל רופא מומחה שבדק רפלקסים ועוד כולל בדיקת mri, איך לדעתך ניתן לעזור אני ממש אובד עצות עם התחושות הללו של הזרמים והנימול בידיים וברגליים
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך נימול - תגובה

    ד''ר נמרוד לירם
    02/05/2013

    התכוונתי לבדיקה קלינית יסודית אצל מי שמתמחה בבעיות רפואה פיסיקלית פונקציונלית. הנוירולוג קבע (כנראה) שאינך סובל ממחלת עצבית חמורה. MRI נתן סיבה סבירה לליקוי במותן שיש סבירות כי מקרין לרגל שמאל. נוירולוג אינו מתמצא באיבחון בעיות מכניות במערכת השריר והשלד אלא במחלות מערכות העצבים השונות. עכשיו צריך שיבדוק אותך מי שמבין בבעיות מכניות ותפקודיות של מערכת השריר והשלד. האופציות הן: אורתופד העוסק בעמוד שדרה ו/או רפואת ספורט (אורתופד כללי בדרך-כלל לא יצלח למשימה זו), או כירופרקטור, או פיסיותרפיסט/רופא שיקום. אולי גם אוסתיאופט, למרות שלא ברור בדיוק תמיד מהי הגדרה של מקצוע זה. יש מהם העוסקים ברפואת שריר ושלד וגם כאלה שלא. אחרי פגישה עם מומחה מסוג זה (בתנאי שהוא טוב!), כולי תקוה שתהיה פחות אובד עצות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה

    צביקה
    02/05/2013

    שוב תודה על התגובה המהירה,
    בבדיקה נוספת אצל מומחה עמוד שדרה דר' אמיר השרוני מהדסה עין כרם קבע כי אין בממצאים בMRI כדי להסביר את תחושות הזרמים והנימול, וכי מבחינת עמוד השדרה אפשר לחזור לפעילות מלאה. הוא הפנה להמשך בירור נורולוגי תוך ציון שייתכן והסימפטומים מקורם בלחץ נפשי. אשמח לשמוע חוות דעתך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה - תגובה

    ד''ר נמרוד לירם
    03/05/2013

    מאחר שאני עובד עם השרוני שנים רבות ביחידת הגב בהדסה, אני יודע שהוא מתמצא היטב בבעיות גב. נדמה לי שגם כתבתי בהודעה הקודמת שתמונת ה- MRI אינה חמורה. מבלי להכנס לויכוח עקר, המסקנה ממה שכתבת בהודעה האחרונה היא שאינך מעניין את הכירורגיה האורתופדית. אני לא סבור שאתה סובל מבעית נפש, אז נסה ללכת על האופציה של אבחנה וטיפול אצל כירופרקטור, פיזיותרפיסט או אוסטיאופת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


