פריצת דיסק צווארי

פורום כירופרקטיקה הוא המקום שלכם להתייעץ עם כירופרקט על כירופרקטיקה ושימושיה. בפורום אפשר להתייעץ על כאבי גב, עמוד שדרה, כאבי פרקים, כאבי גב תחתון, חיפוש כירופרקט, כאבי ברכיים, כאבי אגן, כאבי צוואר, פריצת דיסק, בלט דיסק, בעיות גב ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר נמרוד לירם
ד"ר עופר ברוך
 
  • פריצת דיסק צווארי
    שגית
    23/05/2011

    בעקבות זרמים שהופיעו לי בידיים וברגליים עשיתי mri צווארי המדגים שינויים ניוונים בגבהים c4-c6 עם יצירת קיפוזיס מקומית.בגובה C5-C6 קיים דיסק גדול פרוץ עם מלציה קלה.
    כמובן שההמלצה של הרופאים היא ניתוח.אני חוששת מאוד.
    רופאים לא ממליצים על כירופרקט בשלל הקרבה לחוט השדרה וללחץ המופעל עליו.
    בנוסף ,מתחילים לי גם כאבים בעמוד שדרה מותני ובשכמות.
    במכבי טבעי הכירופרקט הציע טיפול אך חששתי אין לי מידע עליו
    .מנסיונך:1.האם אין נזק כפי שהפחידו אןןתי הרופאים מהתערבות כירופרקט חוץ מזה ששמעתי סיפורים.
    2.האם יש לך המלצה על כירופרקט מומחה בתחום הספציפי הזה ישנם כירופרקטים אומנם עם תואר ד"ר אך זה עדיין לא הוכחה לכך.אני גרה באשקלון .
    3. האם יש רופא שמאמין בכירופרקט במקרה שלי?(הייתי אצל פרופ מירובסקי שלא המליץ ואני אמורה להפגש עם ד"ר צבי לידר)
    אשמח לתשובות אני פוחדת נמיתוח ומאידך חוששת מיצירת נזק נוסף

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פריצת דיסק צווארי - תגובה

    ד''ר עופר ברוך
    23/05/2011

    שגית שלום,
    תודה על פירוט הממצאים ותחושותייך,
    לגבי מי שהינך הולכת לייעוץ, ד"ר צביקה לידר הוא נוירוכירורג מעולה עם נסיון רב והצלחות בניתוחי דיסקים צוואריים הלוחצים על סיבי העצבים בחוט השדרה אשר מקרינים כרגע, כנראה, גם על סיבים היורדים לגפיים התחתונות.

    מתיאורייך, מצבך עדין, ויש לשקול מגוון טכניקות כירופרקטיות אשר ברובן הינן טכניקות עדינות לשחרור שרירים וריווח החוליות בנסיון לשאוב את הדיסק הפרוץ.
    הבעיות הנוספות, הן השינויים הניווניים כדברייך אשר עלולים להקשות על מהלך הטיפול והשיפור שלך, העומסים הפיזיים והנפשיים שמשפיעים על מתח וכיווץ שרירי הצוואר במטלות אישיות כגון אמא לילדים או עבודת רכינה במשרד ומול מחשב וכו' כולל עקב הכאבים.

    אם התלונות כרגע הם רק זרמים ולא..... חולשה מתגברת או ירידה מתגברת בתחושות מגע בעור הגפיים,...כי אז ניתן לשלב מספר טכניקות עדינות ולבדוק האם הן עוזרות לך, במקביל לטכניקות תירגול של מתיחות לבית ולמשרד וכן שליב של דיקור סיני לשחרור שרירים והורדת הדלקת והבצקת בסביבת הדיסק.
    מטרת הטיפולים לנסות ולשפר את מנח חוליות הצוואר כך שלא יגרמו לדיסק להידחף החוצה ולשפר את הקיעור הצווארי הנורמאלי, שכנראה אבד לך אי שם לפני עשרות שנים.
    ניתן גם לבצע זריקת אפידורל צווארית תחת שיקוף במרפאות כאב בבתי חולים גדולים.

    קיים כירופרקט באשקלון, דר גל גריסארו אך טיפוליו בדרך כלל קצרים בדקות וטכניקות הטיפול, יחסית למה שכנראה את תצטרכי, אך אלו יהיו שיקולייך בבחירת הטיפול הנכון לך,
    אשמח לבדוק ולייעץ לך אישית עקב מורכבות מצבך, אך הנסיעות לתל אביב וחזרה לא תהינה פשוטות אני מניח,
    לשיקולך,
    בהצלחה בכל אשר תבחרי, ואם כן ניתוח, את חייבת שיקום צווארי כירופרקטי כחודש לאחר הוצאת תפרים,
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה ושאלה נוספת

    שגית
    24/05/2011

    תודה על תשובתך המלומדת.אכן נסיעות עד ת"א יקשו עליי.
    אשמח לקבל המלצות נוספות לכירופרקטיים המתמחים בנושא ובעלי ניסיון באזור.
    ישנם 2 כירופרקטים נוספים באזור:ד"ר יצחק דרימר
    וד"ר אדם מור(עובד במכבי טבעי)
    אני לא יודעת האם הם מומחים במקרה שלי.אשמח לקבל חוות דעת.
    האם אתה עובד עם מכבי?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ועוד שאלה

    שגית
    24/05/2011

    בנוסף לשאלות הנ"ל אני מבצעת פלדנקרייז פעם בשבוע והולכת 3 פעמים בשבוע כשעה.
    האם שחייה תסייע?
    כפי שציינתי הופיעו לי כאבים גם בעמוד שדרה מותני והקופה מסרבת לבצע mri

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ועוד שאלה - תגובה

    ד''ר עופר ברוך
    24/05/2011

    שחייה בהחלט טובה אך יש להיזהר בתנועות חדות ולפני שנבדוק את מצב הדיסקים בהדמייה, את אמורה להיות זהירה בתנועותייך.
    ד"ר לידר הינו ה"חותמת גומי אנושית בטוחה" בשבילך לביצוע MRI צווארי במכבי עקב התמחותו כנוירוכירורג עמוד שדרה צאוורי,
    פיתולי גוף גדולים בפלדנקרייז יכולים להגביר את הלחץ על הדיסקים הפגועים, בזהירות. הליכה טובה אך תהיה אף טובה יותר לאחר האיזון הכירופרקטי!!!
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה ושאלה נוספת - תגובה

    ד''ר עופר ברוך
    24/05/2011

    לצערי המבחר איננו גדול באיזור אשקלון ואם זהו המבחר, עדיף לך מקצועית כבר ללכת לדר גריסארו ולדבר עמיו על מצבך הקליני לאחר שיאבחן אותך ועל אופן השירות שאת מחפשת וזקוקה לו. דר גריסארו בעברו גם פיסיוטרפיסט כך שהוא בהחלט יודע איך לעבוד במגוון כיוונים.
    אף אחד מהשלושה איננו כירופרקט מומחה אך גל עם הכלים הרחבים ביותר משלושתם. אינני עובד מול מכבי כי הם משלמים לכירופרקט שמוכן לעבוד מולם 35שח נטו לטיפול במרפאות שלהם, ואת "מקבלת שירות בהתאם למה שאת משלמת", כי הכירופרקט רוצה לראות 6-10 אנשים בשעה (וגם חברת הבת של מכבי המנהלת את אותן מרפאות טבעיות) על מנת לכסות כלכלית על זמנו המושקע שם,
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממש עצוב

    שגית
    24/05/2011

    ממש עצוב שזהו המצב.והגיע הזמן שכירופרקטים בכירים כמוכם" יפיצו את השמועה" גם באזור הדרום.לצערנו זהו המצב גם בתחום הרפואה.
    אשמח להמלצה למומחה גם בתחום אשדוד ובסביבה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממש עצוב - תגובה

    ד''ר עופר ברוך
    24/05/2011

    שגית שלום. זה גם המצב עד לאיזור ראשלצ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


