פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה ילדים הוא המקום שלכם להתייעץ לגבי מחלות לב ילדים, קרדיולוגיה ילדים, הפרעות קצב, מומי לב מולדים, אוושה בלב, מומי לב בעוברים, רשרוש בלב, חדרי הלב, מחיצת הלב, שסתום הלב, הפרעות בקצב הלב, אקו דופלר, מומי לב בתינוקות ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • סימנים בלב של עובר
    מיטל
    17/10/2017

    התגלה לב העובר 2 נקודות בצד ימין ו1 בשמאל בנוסף ישנה הרחבה כלה באגן השמאלי.
    מה המשמעות ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סימנים בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    18/10/2017

    מוקדים אקוגניים אין להם משמעות מבחינת הלב. הדבר היחיד ה"רע" שאמרו עליהם שזה מעלה במקצת הסכוי לדאון.
    אם זה הממצא היחיד , לא מתייחסים לזה.
    הרחבה קלה של אגן כיליה גם היא ממצא לרוב לא משמעותי אך חשוב שתפני לגנטיקה כדי שיעברו על כל הנתונים וייעצו לך אם יש מקום לברור נוסף או בדיקות אחרות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Gg.@g.g

    מיטל
    21/10/2017

    תודה ד"ר.
    האם ממצאים אלו שילוב של שלושה ממצאים דבר שכיח?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפולי שיניים ונטילת אנטיביוטיקה
    סמיילי
    20/10/2017

    היי ד״ר מתיתיהו
    בת 35, מעוניינת להיכנס להריון שני, בעברי ניתוח לב פתוח ( גיל 16)
    עקב מום מולד
    תיקון - ALCA FROM PA
    וכן בהמשך דלקת ממושכת סביב הלב שטופלה בסטרואידים.
    קובץ מצורף
    אני רוצה ללכת לעשות שיננית, מאז הניתוח ועד היום לא נזקקתי לטיפול שיניים .האם עלי לקחת אנטיביוטיקה לפני? טיפול מונע? משהו מיוחד?


    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טפול מונע SBE

    ד''ר אברהם מתתיהו
    20/10/2017

    שלום סמיילי, מה שלומך?
    אני מקווה שמאז המכתב (עם הכתב המוכר) ששלחת מלפני 12 שנה את רואה מדי פעם קרדיולוג כפי שהומלץ. הדבר הנכון הוא שאותו קרדיולוג שיודע את מצבך הנוכחי ייעץ לך בקשר לעניין.
    אך באופן כללי, לפני מספר שנים חל מהפך בגישה לנושא של אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים וברוב הגדול של המקרים לא נהוג כבר לתת. (יש מקרים מסוימים כמו בין השאר, מומים כיחלוניים, גופים זרים שמושתלים בלב לתקופה מסוימת אחרי ההשתלה, אחרי השתלות לב ובמקרים של הפרעה במנגנון החיסון ולאחר זיהום SBE בעבר).
    אם מצבך בבדיקת הקרדיולוג לא השתנה משמעותית מאז המכתב ששלחת אז לדעתי לא צריך לקחת אנטיביוטיקה לפני השיננית

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקו לב עובר לאחר סקירה
    אנונימית
    18/10/2017

    היי
    האם יש סכנה בביצוע אקו לב עובר פעמיים?
    הפנו אותי לאקו לב עובר כי בסקירה נראתה איזשהי מחיצה שפונה לחדר שמאל וגם נקודה ניפראקוגנית ובאקו שביצעתי הרופא לא התייחס למחיצה הזאת וזה מטריד אותי
    האם מותר וכדאי לעשות בדיקה חוזרת?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקו לב עובר חוזר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    18/10/2017

    לא בדיוק הבנתי מה הבעיה שנראתה במחיצה אך בכל מקרה אין בעיה לעשות בדיקה נוספת

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקו לב פעם שנייה עובר לאחר סקירה

    אנונימית
    18/10/2017

    תודה על תגובתך..הבעיה היא שבסקירה נצפתה מעין מחיצה בגובה המחיצה הבינחדרית הפונה לחדר שמאל.
    בבדיקת האקו הרופא לא התיחס למעין מחיצה הזאת..
    הדבר היחידי שהוא התיחס זאת הנקודה ההיפראקוגנית..

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בסקירה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    18/10/2017

    כמו שאמרתי קודם , לא מבין מה ראה הסוקר. יתכן שקרדיולוג הילדים לא התרשם מכך. האם שאלת אותו על כך?
    בכל מקרה זו בדיקה על בסיס גלי קול ללא קרינה ונתן לחזור עליה אם צריך

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקיפות עורפית - האם העובר תקין?
    חסוי
    08/10/2017

    היי ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה תקינה ואלה התוצאות
    גיל האישה 29.7
    גיל ההריון 12+6
    מטרת הבדיקה שקיפות עורפית
    מס שקי הריון 1
    מבנה השק שלם
    רקמת עוברית נצפתה
    דופק עוברי נצפה
    תנועות כן
    BPD: מ"מ מתאים לשבוע: NA
    CRL: מ"מ מתאים לשבוע 13
    שקיפות עורפית 2.5
    כמות מי שפיר תקינה
    הנתונים
    סינון לפי גיל 1:900
    סינון משוקלל 1:1000
    נראתה עצם אף

    עכשיו נעבור לתוצאת בדיקת הדם של השקיפות
    Papp-A. 0.40 MoM טווח הנורמה מעל 0.15MoM
    HCGb (1476.7mUl) 1.36MoM טווח הנורמה עד 3MiM
    שקיפות עורפית (MT)
    (50.1ng/mL)
    2.3MoM
    (2.5mm) טווח הנורמה עד 3mm
    הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך 1:953
    הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:25
    טריזומיה 18
    הסיכון הנחושה לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:2077
    עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה תקינה פרט לשתי מוקדים אקוגנים בלב העובר בחדר שמאל
    הוא שלח אותי לאקו לב שיצא תקין ובאקו לב נראתה רק נקודה אקוגנית אחת
    עשיתי סקירת מערכות מאוחרת שיצאה תקינה וגם שם נראתה רק נקודה אקוגנית אחת
    השאלה שלי האם קיים סיכוי לעובר תקין ואם כן מה האחוזים שהכל תקין

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכוי לעובר תקין

    ד''ר אברהם מתתיהו
    09/10/2017

    אני לא גנטיקאי וכדאי לך להתייעץ אתו אך נראה לי בגדול שיש סיכוי טוב שאין כל בעיה. יתכן שצריך להיות זהיר ולעשות עוד בדיקות לפי המלצת גנטיקה אך איני רואה סבה להשתגע

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דחוףףףףףףףףףףףףףףףףף

    חסוי
    10/10/2017

    הבנתי המוקדים אקוגנים מעלים את הסיכון לתסמונת דאון ואצלי מצאו 2 מוקדים בלב העובר בחדר שמאל וגם ככה בבדיקת סקר של השקיפות יצאה גרועה 1:25

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכוי לעובר תקין.

    ד''ר אברהם מתתיהו
    10/10/2017

    נראה לי שאת לחוצה מדי. מוקדים אקוגנים הם חסרי משמעות קלינית ומשמעות גנטית קלה ביותר.
    לכי לבקר את הגנטיקאי והוא ימליץ לך אם יש מקום לבדיקות נוספות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה לך אתה היחידי

    חסוי
    10/10/2017

    שמרגיע אותי כי כל הפרופסורים אומרים לי שזה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון ובגלל שהבדיקת דם של השקיפות יצאה לי 1:25 אז הם אומרים לי שהמצב מחייב דיקור מי שפיר ודרך אגב יש לי 4 ילדים בריאים ברוך השם ואחד מהם גם היה מוקד אקוגני כיום הוא בן 8 בריא לחלוטין אלב משום מה פה אני מפחדת בגלל בדיקת הסקר שיצאה לא טובה ועוד פלוס 2 מוקדים בכלל נהיה לי בלאגן בלב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכוי שהעובר תקין

    ד''ר אברהם מתתיהו
    10/10/2017

    אני לא אמרתי שלא צריך ברור.
    צריך לדבר עם גנטיקה שיעברו על כל הדברים ויתנו לך העצה הנכונה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • VSD גבוה קרוב למוצא כלי הדם
    רות
    04/10/2017

    אני בשבוע 28 תרומת ביצית בת 46 בהריון תאומים בבדיקת אקו לב נמצא לאחד העוברים במוצא העורקים הגדולים.רושם של VSD גבוה קרוב למוצא כלי הדם. בבדיקה בדקו 4 רופאים כי פעם ראו אצ החור ופעם לא ראו. נאמר לי שהחור קטן ונראה שאין מה לדאוג. אבל רשמו ושלחו לקרדיאולג ילדים המלצה למי שפיר המלצה יעוץ גנטי. למה רושמים וממליציןם וצד שני אומרים שנראה שי יה בסדר לא לילחץ? מה לעשות? דואגת האם החור יכול ליסגר לבד עד הלידה או אאחריה.האם יש סיכון לתסמונת דאון ?עזרה בבקשה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עזרה דואגת לחוצה

    רות
    04/10/2017

    הסקירות יצאו בסדר לא ראו את החור בלב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה של VSD גבוה בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    04/10/2017

    האזור הגבוה של המחיצה הבין חדרית (הממברנוטי) הוא מאד דק וקרוב לו יש יציאה של כלי הדם הגדולים וגם המסתמים בין הפרוזדורים לחדרים. כל האזור מאד קטן וצפוף בעובר לכן קשה לעתים לאבחן בודאות VSD באזור זה (לעתים חושבים שיש מעבר ובאמת אין, ולעתים חושבים שבסדר ובאמת יש מעבר.
    לכן חשוב לעשות אקו לב עובר ולעתים לשמוע גם דעה נוספת.
    יש חשיבות למציאת VSD כי זה מעלה במדה מסוימת את הסכוי לבעיה כרומוסומלית. לכן אם בטוחים שיש מעבר בין החדרים במיוחד באזור זה יש הוראה לעשות מי שפיר וציפ גנטי.
    הבעיה היא לא כל כך הלב, כי פגם במחיצה אינו ספור גדול , יש שנסגרים לבד ויש שצריך לסגור ואז הילד בסדר גמור.
    הבעיה החשובה פה היא העניין הגנטי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים של סקירה טרימסטר שני
    אנונימית
    28/09/2017

    שלום רב
    ממצאים של סקירה טרימסטר שני שבוע 24 הם :נקודה אקוגנית שנראתה כבר בסקירה המוקדמת ובנוסף התגלה ומחיצה שפונה לחדר שמאל בגובה המחיצה הבינחדרית.
    מה זה אומר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בסקירה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    28/09/2017

    לא הבנתי מה מצאו.
    כדאי שתצלמי את התשובה של הסקירה ואנסה להבין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות סקירה טרימסטר שני

    אנונימית
    28/09/2017


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות סקירה טרימסטר שני

    אנונימית
    28/09/2017

    מצורף תוצאות הבדיקה.
    מה זה אומר?


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בסקירה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    28/09/2017

    גם אחרי שקראתי לא ברור לי העניין. זה הזמן לעשות אקו לב עובר.
    זה חשוב גם כי הבודק ציין שהיה קושי בבדיקה (הדמיה קשה)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים באקו לב עובר שבוע 28
    אמא מודאגת
    27/09/2017

    שלום
    היום עברתי מעקב אקו לב עובר, לאחר שעשיתי אחד גם בשבוע 22 בגלל מוקד אקוגני כפול בצד שמאל שבינתיים נשלל,
    היום הרופאה ראתה 2 דברים אחרים שלא נצפו אז
    אלו הממצאים:
    חשד לפיסטולה קורונרית בין קורונרי ימני לעלה ימים, יש צורך במעקב על מנת לשלול עומס צד ימין בלב. הוסברו סיכויים לסגירה עצמונית הצורך במעקב או התערבות לאחר לידה.
    בנוסף נצפתה זרימה פרוטודיאזטולית מעט מוגברת עפ הדוקטוס ארטריוזוז המפותל PI זרימה סיסטמתית תקינה
    אשמח לדעת כמה זה חמור, דיי בלחץ
    זהו הריון רביעי יש לי שלושה ילדים בריאים ...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בסקירה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    28/09/2017

    פיסטולה קורונרית שאובחנה בעובר יכולה להסגר לבד אך בחלק המקרים אם היא משמעותית יהיה צורך לסגור אותה בצנתור או נתוח באיזה שלב לאחר הלידה.
    לגבי הדוקטוס, לא הבנתי למה התכוון הרופא, יהיה טוב יותר אם תצלמי התשובה ותעבירי אותה כדי שאוכל להתייחס

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פיסטלה קורונרית

    אמא מודאגת
    28/09/2017

    מצ"ב סיכום שקילתי מהרופאה
    חשוב לציין שהיא אכן אמרה שהפיסטולה מאוד קטנה.
    לגבי הדוקטוס גם חשוב לומר שהייתי חולה שבוע שעבר ונטלתי אקמול וגם באותו הבוקר של הבדיקה, הבנתי שזה גם יכול להשפיע
    תודה רבה על התגובה!


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בסקירה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    28/09/2017

    פיסטולה קטנה היא בד"כ לא בעיה.
    לגבי הדוקטוס, הממצא שנמצא מרמז על הצרות קלה אולי של הדוקטוס, דבר שיכול להופיע אחרי תרופות מסוימות.
    כדאי לחזור על הבדיקה ואם זה לא מחמיר ואין הצרות משמעותית לא נראה לי שיש צורך להרבות בדאגה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לב בצד ימין לתינוק בן 1.4
    רז כהן
    22/09/2017

    שלום,
    היום עשיתי לבן שלי 1.4 צילום חזה (בגלל חום ימשוך ורצו לבדוק דלקת ריאות)
    הרופא עידכן אותי כי הלב שלו ממוקם בצד ימין.
    האם זה מסוכן? מה זה אומר??

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לב בצד ימין בילד

    ד''ר אברהם מתתיהו
    23/09/2017

    קודם כל כדאי לוודא שאין טעות בסימון הצד בצילום.
    אם אכן זה נכון כדאי לעשות אקו לב.
    יש מספר סבות לכך שהלב נמצא ימינה מהרגיל ולעתים בלי שתהיה בעיה בלב, בין השאר: ראה הימנית שאינה מפותחת , לעיתים יש הפוך של כל אברי הבטן (נקרא סטוס אינברסוס) ולעתים חוד הלב הוא מרכזי או פונה מעט ימינה מהרגיל ללא בעיה בלב. אקו לב יבדוק שאין בעיה במבנה הלב ויוכל לאמת את מקום הלב וסיכוי טוב שיסביר את הסבה לכך.
    לאחר שנדע אם הדבר נכון ומה הסבה נוכל לדעת גם את המשמעות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי מסתם ריאה
    אבא שאלה מסתם
    21/09/2017

    האם מפל של 30 על מסתם ריאתי יכול להיעלם לגמרי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מפל של 30 על מסתם ריאתי

    ד''ר אברהם מתתיהו
    21/09/2017

    ראיתי מקרים שהמפל נעלם אך הוא יכול גם לגדול.
    מה שחשוב יותר הוא שמפל כזה על המסתם הראתי אין לו חשיבות קלינית ואינו מגביל את הילד כלל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי מסתם ריאה

    המשך
    21/09/2017

    תודה!! הבן שלי בן שנתיים האם יכול להיעלם או רק בתינוקות? מהמקרים הקודמים שראית שנעלם?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הצרות קלה של המסתם הראתי

    ד''ר אברהם מתתיהו
    21/09/2017

    יכול להשתפר אך כמו שאמרתי זוהי בעיה מינימלית ללא משמעות קלינית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רשרוש בלב לילד בן שנתיים
    אסתר
    14/09/2017

    רשרוש בלב.
    שלום היום הייתי אצל רופאת ריאות עם בני בן השנתיים עקב דלקות ריאות מרובות .
    הרופאה ציינה ששמעה רשרוש 1-2/6
    ניגשתי לרופא ילדים שנתן לי הפנייה לקרדיולוג
    אני ממש בלחץ וחוששת שיש בעיה עם הלב
    מניחה שאם הכל היה בסדר לא היו שומעים רשרוש
    אני ממש חוששת עד התור שלנו
    אודה אם תוכל קצת לשפוך לי אור על הנושא

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רשרוש בלב

    ד''ר אברהם מתתיהו
    16/09/2017

    רשרוש או אוושה הוא רעש של זרימה שאנו יכולים לשמוע עם הסטטוסקופ בנוסף לקולות הלב הרגילים.
    מאחר והלב הוא משאבה נתן לשמוע אוושה או רשרוש בחצי מהילדים הנורמלים ואין זה אומר שיש בעיה. צריך לשלול את מעוט המקרים שהאוושה נובעת מבעיה כלשהי בלב.
    במקרים שמופנים לקרדיולוג, הוא יעשה בדיקה וכנראה גם אקו לב ואם הכל תקין ישחרר אתכם ממעקב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    אסתר
    16/09/2017

    תודה רבה וחג שמח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היצרות במסתם ריאתי וvds
    אילנה
    13/09/2017

    שלום בני בן 4 שבועות. בהריון עברתי אקו לב שיצא תקין לא היו שום ממצאים בלב. לאחר הלידה נמצאה איוושה 2/6 יומיים אחרי 1/6. ביקשתי אקו לב שיצא תקין לחלוטין פרט ל דוקטוס קטן והתבקשתי לחזור לאחר חודשיים לביקורת.
    היום ביקרתי אצל רופא פרטי לביקורת עבור הדוקטוס ( הילד בן 4 שבועות) ונמצאו ממצאים רבים שהיו תקינים ב2 הרקו לב האחרונים שעבר. אני מאוד מודאגת ולא מבינה איך לא עלו על זה קודם. אם לא הייתי מגיעה על דעתי לרופא פרטי לא היו מגלים.
    נמצא pfo מזערי וvsd שרירי אפיקלי זעום. בנוסף נצפתה היצרות ניכרת במסצם הריאתי עם מפלcw60 ממ"כ.
    האם הבן שלי מיועד לניתוח אני מאוד מודאגת!! אמרו לי לחזור בעוד 6 שבועות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הצרות המסתם הראתי

    ד''ר אברהם מתתיהו
    13/09/2017

    הצרות המסתם הראתי בדרגה בינונית מחייבת במיוחד בגיל זה מעקב צמוד. אם יש החמרה בהצרות יהיה צורך בהתערבות.
    אם ההצרות היא במסתם אנחנו בד"כ מנסים טפול ע"י הרחבה עם בלון בצנתור. בהרבה מקרים זה פותר את הבעיה. במקרים שלא מצליחים הולכים לניתוח.
    אכן זו תופעה ידועה שהצרות של המסתם הראתי יכולה להתפתח ולהחמיר במהירות בחודשים הראשונים לחיים.
    אני מכיר מקרים שאקו לאחר הלידה לא הראה מפל כלל על המסתם הראתי ובגיל 3 חודשים כבר הייתה הצרות נכרת שהצריכה צנתור.
    VSD אפיקלי זעיר ו PFO הם חסרי משמעות קלינית.
    בגדול , אפילו אם יהיה צורך בצנתור או ניתוח אני מאמין שמבחינת הלב יש פתרונות טובים ואין סבה לדכדוך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הצרות המסתם הריאתי

    אילנית
    14/09/2017

    האם מפל 60 בילד בן חודש הוא גבוהה? אני לא הייתי מגלה זאת אם לא הייתי הולכת באופן יזום לבדיקה כי הכל היה תקין.
    האם יתכן שהמפל יכול לרדת והבעיה תיתפר ללא התערבות?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הצרות המסתם הריאתי

    ד''ר אברהם מתתיהו
    14/09/2017

    בשנה הראשונה הדברים יכולים להשתנות לרעה ולעתים אף לטובה אך קשה לי להאמין שזה יעלם ממש.
    אם המפל ישאר סביב 40 -50 ולא יעלה אפשר יהיה לעקוב בלבד ולהמנע מהתערבות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה- ילד בן כמעט 3
    אני
    10/09/2017

    התגלה לאחרונה איווה בלב ובקרוב צריך לעבר ניתוח

    כיצד להתכונן?
    האם יש סיבה לדחות את הניתוח?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוושה בלב

    ד''ר אברהם מתתיהו
    10/09/2017

    המלה אוושה אינה אומרת הרבה. חצי מהילדים עם לב נורמלי לגמרי יש להם אוושה.
    לדעתי אם הניתוח אינו דחוף כדאי להיבדק קודם אצל קרדיולוג ילדים. אם הניתוח דחוף אז לדעתי יש לעשותו. בכל מקרה המרדים ירצה כנראה ייעוץ קרדיולוגי לפני הניתוח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא Vsd פריממברנוטי גדול
    מור
    06/09/2017

    היי דר' בסקירה מורחבת מצאו vsd מוסקולרי קטן ונשלחנו לאקו לב עוברי וייעוץ גנטי.
    באקו לב הראשון ראו כי הVsd הוא פריממברנוטי גדול ובשני אותו הדבר עם תוספת. (שצירפתי בתמונה)
    כעת נמצאת בשבוע 27+4
    מצרפת את סיכום האקו לב השני
    בנוסף נקבע לנו דיקור מי שפיר וצ'יפ גנטי לשבוע 31.
    מכיוון והדר' מאוד הלחיצה אותנו ויצאנו מאוד שליליים לגבי עתיד התינוקת שלנו אשמח לנקודת מבט נוספת...


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא Vsd פריממברנוטי גדול

    ד''ר אברהם מתתיהו
    08/09/2017

    קודם כל כמובן צריך לראות האם מדובר בבעיה כרומוסומלית כמו למשל תסמונת דאון. בעיה כרומוסומלית לא ניתן לתקן . בהנחה שאין בעיה כרומוסומלית אנו מניחים שיש VSD גדול ואולי CLEFT MV.
    בסה"כ זה ניתן לתקון ניתוחי. נכון שיש סכון לתמותה והפרעה בהולכה אבל בסה"כ ברוב המקרים נתן לתקן.
    כמובן החלטה לגבי הפסקת או המשך ההריון תלויה הרבה גם באמונות ופילוסופית החיים של כל זוג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלייה למטוס לילדה עם טטרלוגיה
    מאיה
    30/08/2017

    שלום רב,
    ילדה שלי בת שנתיים וחצי, עברה בגיל חצי שנה תיקון מום טטרלוגיה על שם פלו. אין לה שום בעיה תפקודית ואנחנו במעקב כל חצי שנה. היא בלי מסתם ועם היצרות בעורק הריאה בינונית פלוס לפעמים עד קשה.
    השאלה האם עלייה למטוס עלולה להפריע או להזיק לה?
    האם בכלל לא כדאי לה לעלות למטוס אפילו נסיעה קצרה ??

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלייה למטוס לילדה עם טטרלוגיה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    30/08/2017

    הייתי שמח לראות את תשובת האקו לב האחרונה. אך בגדול, אם הילדה אינה כחולה וללא סימפטומים כמו שתארתם אז לא נראה לי שיש בעיה בטיסה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פולמוניק סטונסיס לבת שנה ועשרה חודשים
    אמא לחוצה
    26/08/2017

    ביתי פעוטה בת שנה ועשרה חודשים עם PS מפל 20עד 30. מה זה אומר? בבקשה עזרתך.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פולמוניק סטונסיס

    ד''ר אברהם מתתיהו
    26/08/2017

    זוהי הצרות קלה שאינה גורמת כל בעיה ואינה מפריעה בחיים. הצרות של המסתם הריאתי נוטה להחמיר בחלק מהמקרים ב 1-2 שנים הראשונות אך לאחר מכן השינויים הם לרוב קטנים. יש צורך כמובן במעקב כי בכל זאת יתכנו שינויים אך איני רואה סבה לדאגה ויש סיכוי לא רע שלא יהיה צורך בהתערבות בהמשך ושלא תהיה הפרעה לתפקוד רגיל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פולמוניק סטונסיס

    אמא לחוצה
    26/08/2017

    היא עוד מעט שנתיים אמרו לנו ביקורת עוד שנה. זה לא רחוק מדי? ומנהלים אורח חיים מלא ורגיל לחלוטין? לא רואים עליה כלום..תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פולמוניק סטונסיס

    ד''ר אברהם מתתיהו
    27/08/2017

    התור סביר ואת צריכה להרגע

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
