פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר גיא שטויר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • יחס באנהלציה בין בודזונייד לטרמבולי
    נעמה
    13/12/2013

    הבן שלי בהתקף. בעבר במצבים כאלה הוספנו לאנהלציה בודזונייד, אבל אני לא בטוחה ביחס/ במינון. הוא בן 8.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יחס באנהלציה בין בודזונייד לטרמבולי - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    נעמה שלום
    היחס נקבע בהתאם למחלה, לחומרתה בהתקפים קודמים, לתגובה לסטרואידים ולגיל.
    האם המחלה היא אסטמה?
    הטיפול באינהלציה נחשב לטיפול לא יעיל במרבית מחלות הריאה
    פרט לכך כמעט בכל אחת ממחלות דרכי הנשימה נעדיף טיפול במשאפים
    אך אפילו באסטמה נחשב הטיפול לפחות יעיל במידה ומתחילים באיחור של מספר שעות.
    מאחר וחוסר בפרטים רבים מציע לחזור לרופא המטפל
    עד אז, במידה ומדובר באסטמה ניתן לתת טרבולין 0.5 מ"ל + Budesonide Sterin, בריכוז 0.5 מ"ג, בכמות 2 מ"ל. את התדירות של המנות הנוספות ניתן לקבוע לאחר שתבררו עם הרופא המטפל את שאר הפרטים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    דורה
    13/12/2013

    שלום.לבני נעשו היום צילום רנטגן ובדיקת א.ק.ג. בגלל תלונות ממושכות למדי (בתדירות של עד 3 פעמים בשבוע במשך מספר חודשים ) על הכאבים בחזה. להלן התוצאה כפי שצויינה ע" הרופא :בצילום חזה הודגמו הצללות בבסיסי הריאות דו צדדיות ומשמאל במיקום פרי הילרי מתאימות לתסניני סריאטיים.אין עידות לתפליט פלאורלי.בא.ק.ג. צויין שיש קצב סינוס אריטמיה.סטורציה 98.לחץ דם 81/55 ,דופק 71.יש לי מספר שאלות-מה זה תסנין סריאטי והאם הממצאים בצילום חזה יכולות להיגרם ע" קצב סינוס אריטמיה?תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    דנה שלום
    אני לא מכיר את המילה תסנין סריאטי
    אני מעריך שזאת טעות כתיב. אם זאת אין טוב ממראה עיניים לקבוע את האבחנה.
    סינוס אריטמיה איננה מחלה. לרוב תופעה שפירה שאיננה קשורה למחלה. יתרה מזו, למעט במקרים נדירים מאוד אין קשר ישיר בן דופק לא סדיר לבן תסנינים בריאות.
    בכל גיל קיימות בעיות אחרות ולכן יש חשיבות קריטית לציון הגיל בכל שאלה.
    מאחר והממצא החיובי היחידי שיש לנו כעת הוא תסנינים בריאות מציע לגשת להערכה של מומחה למחלות ריאה הילדים. האם בנך ילד?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי מתמשך
    אלי
    12/12/2013

    שלום, בני בן שנתיים וחצי. לפני שנה בסביבות חודש אוקטובר הוא סבל מהרבה וירוסים ושיעולים. קיבלנו הפנייה למומחה ריאות שעשה צילום וזיהה דלקת ריאות. כמו כן הרוא רשם לו אינהלציות ואנטי היסטמינים דרך טיפות וסירופ. אם הזמן הוא נהיה יותר טוב, הורדנו את האינהלציות ואת הסירופ, והמשכנו עם טיפות אף אנטיהיסטמיניות. לפני כחודש וחצי היה לו דלקת באוזן וגרון אדום עם שיעולים ונזלת. הוא קיבל אנטיביוטיקה ומצבו השתפר. אם כי השיעול הליחתי לא עבר. היינו אצל הרופא מאז כמה פעמים, והריאות היו נקיות, הוא לא שמע שום דבר. אבל הילד עדיין משתעל שיעול ליחתי מאוד, לא בזמן מסוים, אלא לאורך היום. האם יכול להיות שמדובר בשיעול מתמשך מוירוס? או שמדובר באסתמה? מה יכול השיעול המתמשך להצביע? אני כמובן אשמח להפסיק לתת לו אנטיביוקה לעיתים על כך קרובות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי מתמשך - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    אלי שלום

    עלכם לגשת להערכה של מומחה במחלות ריאה ילדים על מנת לעשות הערכה לסיבת השיעול וקבוע את הטיפול להשגת החלמה
    לגבי האזנה עם סטטוסקופ
    למעט אם הרופא המטפל מצויד בסטטוסקופ של רופא ריאות (ראש כפול) מדובר בדרך מאוד לא יעילה לאבחן מחלה ריאתית/צפצופים ובעבודת מחקר שבוצעו בעבר הוכח שאצל רופאים ראשוניים במיון כמות הטעויות גדולה יותר כאשר משתמשים בסטטוסקופ לעומת אם נמנעים מהשימוש בו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סקווסטרציה בריאה השמאלית
    חיה
    04/12/2013

    שלום דר',
    נכדי בן שנה וחודשיים, נולד עם מום מולד שהתגלה עוד בסקירת מערכות בזמן ההריון "סקווסטרציה עם ניקוז ורידי ל- IVC ואספקה עורקית סיסטמטית מהאורטה" .
    הוא ילד בריא מפותח לפי גילו, ובעוד שבוע אמור לעבור ניתוח בשיטת הטוטרוסקופיה בבית חולים שניידר על מנת לנתק את העורק המוביל דם לחלק הריאה הלא תקינה ולהוציאה.
    מאד קשה לנו המחשבה להכניס ילד שנראה בריא לניתוח ואנו חוששים מאד.

    הוסבר לנו שהחשש הוא שאם חלילה יחלה בדלקות ריאות אז הוא יכול להסתבך בזיהומים קשים שההחלמה מהם קשה וכן לפי הספרות הרפואית ממצא כזה יכול להפך לסרטני.

    האם דר' מנסיונך נתקלת בילדים שעברו ניתוחים כאלו, ואיך היתה ההחלמה שלהם ?
    אודה לך על תשובתך
    חיה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סקווסטרציה בריאה השמאלית - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    חיה שלום

    ניתוחי הטורקוסקופיה הם חדשים יחסית בארץ אולם נעשים על ידי פרופ רוטנברג אשר מגיע מחוץ לארץ ונחשב לאחד המומחים העולמיים לשיטת ניתוח זו
    לפרופ רטונברג ניסיון של למעלה מ200 ניתוחים בשיטה זו
    לבד מניתוחים אלו שנעשים בארץ כבר מזה מספר חודשים הייתי מעורב במספר עשרות ניתוחים דומים לפני כ10 שנים במהלך שהייתי בפיטצבורג. שם הניתוחים נעשו על ידי רופא צעיר מקנדה עם אחוזי הצלחה גבוהים ביותר.
    שיטת ניתוח זו, בידיים הנכונות, מאפשרת החלמה מהירה יחסית למקובל בניתוחים גדולים שכאלו ולכן נחשבת במקרים רבים עדיפה כאשר אפשרית.
    כמובן שיש לשקול כל מקרה לגופו
    מאחל לנכדך הצלחה בניתוח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלות גנטיות
    יסמין
    02/12/2013

    שלום רב,
    לביתי בת 3 ,שיעול ממושך כבר כמעט כשנה. בברונכוסקופיה נמצא כי יש לה ליחה רבה מאוד. הטיפול במשאפים שניתנו לה לא משפר את המצב( אם אנסה לתאר את השיעול, מדובר על כ7 - 8 פעמים ביום, שיעול קצר בכל פעם ולא נשמע כשיעול מדאיג. העניין הוא שזה שיעול קבוע כבר כמעט שנה!. מופיע רק במהלך היום, בדר"כ לא תוך כדי שינה).
    כעת ביתי נשלחה לבדיקת מבחן זיעה, שהבנתי כי אמור לגלות סימן לסיסטיק פיברוזיס.
    בבדיקות הגנטיות שעברתי לפני ההריון נמצא כי איני נשאית של המחלה.
    האם מעצם העובדה שאיני נשאית- אני יכולה להיות רגועה שהיא לא נושאת את המחלה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלות גנטיות - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    04/12/2013

    שמרית שלום
    מחלת הציסטיק פיברוזיס הינה מחלה נדירה. אם זאת הבדיקה בארץ לא שוללת נשאות.
    בארץ בודקים רק 14 מוטציות ואפילו לא בודקים את הסיבה השנייה בשכיחותה בעולם.
    מכך, בארץ, בדיקת הנשאות לציסטיק פיברוזיס איננה שוללת את הנשאות.
    מהסיבה הזו מרבית רופאי הריאות בארץ גורסים שיש לבצע בדיקת סקר לציסטיק פיברוזיס לכל הילודים ללא קשר לתחלואה כלשהיא בעתיד ולבטח שיש לבצע זאת במידה ויש תחלואה שמצדיקה זאת.
    לשם השוואה בחלק ממדינות ארצות הברית בודקים נשאות לכלל המוטציות ואפילו במדינות בהם בדיקת הסקר חלקית עדיין בודקים את 1200 המוטציות/סיבות הנפוצות ולא 14 סיבות בלבד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תינוק ושערות פרווה של חתול פרסי
    שיר
    21/11/2013

    האם תינוק הנושם שערות חתולים העלולות להכנס לריאות יכולות לגרום לבעיות כלשהן?
    יש לציין כי החתולים לא יוצאים מהבית, אבל השאלה היא האם אני צריכה אולי להפריד יותר בין החתולים לתינוק ולדאוג שתהיה סביבה עם פחות שערות חתולים? בקיץ במיוחד הם השירו פרווה בכמויות והחתולים מסתובבים חופשי בכל הבית כולל המיטה שלנו (לחדר התינוק הם לא נכנסים).

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תינוק ושערות פרווה של חתול פרסי - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    21/11/2013

    כן
    יש לשים לב שעשוי גם להגביר את הסיכון לאסטמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי
    תהילה
    12/11/2013

    בתי בת 11חודשים וסובלת משיעול עם ליחה חריף המלווה בנזלת ועיניים דומעות. לפני כשבוע היינו אצל הרופאה שנתנה לי משאף ילדים ושני משאפים פלקסוטייד וונטולין לטיפול. היא המליצה לתת משאף במידה והשיעול מחמיר. נתתי לבתי משאף במשך כיומיים בשבוע שעבר 3פעמים ביום והטיפול עזר. נכון להיום השיעול חזר ושוב התחלתי לתת לה משאף שגורם לה להקיא ליחה לאחר כשעה ומשחרר אותה. שאלתי היא כזו: מהו המינון המתאים לבתי? האם השיפור בשיעול בעקבות המשאף מעיד על כך שבתי סובלת מאסטמה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    16/11/2013

    תהילה שלום

    לא קיים טיפול שמתאים לכל המחלות ולכל הגילאים. המינון הטיפולי והטיפול נקבעים לאחר קביעת האבחון אשר נעשית במסגרת ההערכה הרפואית במרפאת הרופא.
    מציע לגשת לרופאה שביצעה את ההערכה ולברר זאת.
    לגבי אסטמה.
    הגדרת אסטמה כוללת ארועים חוזרים של שיעול, צפצופים או קוצר נשימה אשר משתפרים לאחר טיפול במרחיבי סימפונות כדוגמת וונטולין, בריקלין, או טרבולין.
    האבחון נעשה כמובן במרפאה ולא דרך האינטרנט

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשיי נשימה במהלך השינה
    עדי
    11/11/2013

    ביתי (בת שנתיים), ללא בעיות מיוחדות בנשימה או בריאות עד היום, היתה חולה לאחרונה בווירוס עם דלקת באוזן, נזלת ושיעול. אחרי שלושה ימים בערך מצבה השתפר והחום ירד. הדבר היחיד שנשאר, כבר כמה ימים אחרי שהחום ירד, הוא חרחורים וצפצופים במהלך השינה שלה בלבד, שמלווים מידי פעם בשיעולים חנוקים שקצת מזכירים סטרידור ובבליעה חוזרת של רוק שנראה שמקשה עליה את הנשימה.
    שאלתי היא, האם מצב כזה הוא סביר אחרי וירוס כמו שהיה לה, ויחלוף עם הזמן, או שכדאי לקחת אותה להמשך בירור?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשיי נשימה במהלך השינה - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    16/11/2013

    גולן שלום

    זיהומים ריאתיים ובכללם וירוסים וחיידקים מסוימים עלולים לגרום לנזק ריאתי. הנזק לרוב קצר טווח אולם לעיתים מתפתחת אסטמה. זאת אחת מסיבות רבות להגן על ילדים בעזרת החיסונים כנגד שעלת ושפעת.
    התסמינים שאתה מתאר עשויים להתאים לאסטמה של הינקות. מציע לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקות ריאה חוזרות
    עדי
    10/11/2013

    בני בן 4.3 לאחר שתי דלקות ריאה חריפות מאוד, ומאז האחרונה עדיין משתעל באופן קבוע כבר כמה חודשים טובים. עשינו את כל הבדיקות האפשריות ובגדול הכל חזר תקין, מלבד חסר חיסוני יחסי שבבדיקה האחרונה (לאחר הדלקות) כבר עלה לרמות תקינות.
    בדיקת סיטי שנערכה כ-8 חודשים לאחר הדלקת האחרונה הראתה צלקת קטנה בבסיס הריאה הימנית.
    בכל מהלך דלקות הריאה הראה בני סימנים בלתי אופייניים לדלקת ריאות ולכן היה איחור באבחנה, מה שהחמיר את עוצמתן: כמה רופאים שהאזינו לריאותיו ציינו, גם בשיא הדלקת, שכניסת האוויר נשמעת טובה ותקינה, רמת כדוריות הדם לא היתה גבוהה וכו.
    לכן אנחנו מודאגים וכל הזמן חוששים האם אנחנו מפספסים דלקת נוספת: כרגע הוא אחרי מחלת חום שלא נחשדה כדלקת, החום ירד אבל הוא עדיין משתעל וגם עייף מהרגיל (מה שמזכיר את מצבו לפני הדלקות הקודמות). שאלותינו הן:

    1. האם בכל חשד קטן שלנו כדאי לרוץ לעשות צילום חזה? הוא כבר עבר כ-20 צילומים ועוד בדיקת סיטי והקרינה רבה, האם זה כדאי?
    2. האם הצלקת שנראתה בסיטי יכולה לעבור בסופו של דבר? לא הצלחנו להבין את זה מהרופאים השונים. חלק אמרו ש-8 חודשים אחרי דלקת ריאות קשה עדיין יכולות להיות שאריות שנראות בסיטי והן יכולות לחלוף לחלוטין, בעיקר בגילאים צעירים כמו בני, אבל הם לא היו חד משמעיים בעניין, מה דעתכם?

    בתודה רבה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקות ריאה חוזרות - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    10/11/2013

    עדי שלום

    קשה להעריך את משמעות הממצאים שאת מתארת בלי לראות את התמונה הכוללת במשרד ולבצע הערכה שתכלול את בדיקת ילדך.
    הממצא בCT לדוגמא עשוי להיות צלקת אך באותה המידה עשוי להיות ממצא מולד ואז יכול לשמש כמקום "להתיישבות" של חיידקים מחד ויכול מאידך להיות ממצא שפיר שקיים תמיד אך מטעה את הרופאים לחשוב שהסיבה לחום היא דלקת ריאה חדשה
    קיים בירור אפשרי רחב לדלקות ריאה חוזרות שכולל אנמנזה (סיפור) מפורטת, בירור מערכת חיסונית (את הבירור המלא לא ניתן לעשות באף בית חולים בארץ), תבחין זיעה, HRCT, רמת NO אפי, תפקודי ריאה, FeNO, UGI, ברונכוסקופיה ועוד ....הכל כתלות בסיפור ובבדיקה ולא סביר להפנות לכל הנ"ל. ההפניה מבוצעת כהתאם לחשד.
    אני מציע לחזור להערכה של רופא ריאות ולא לנסות למצוא פתרונות קסם באינטרנט

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה על התשובה המפורטת

    עדי
    10/11/2013

    אנחנו כמובן נמצאים בבירור ובמעקב קבוע מול רופאים, ואת רוב הכיוונים שציינת כבר בדקנו, ולא נמצא שום ממצא חריג בינתיים. לא מחפשים פתרונות קסם באינטרנט אלא רק תשובה נוספת לשתי השאלות: האם ממצא שהוגדר על פי רדיולוג כצלקת או שארית של דלקת ריאות קשה יכול לחלוף בגיל כזה או שזה לא סביר? וכן האם גם כשלילד אין חום אבל יש תסמינים אחרים שאולי מתאימים לדלקת, כדאי לדרוש צילום חזה, בשל מצבו המיוחד וההיסטוריה שלו.

    תודה בכל מקרה על העבודה החשובה שאתם עושים בפורום זה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • משאף ללא אסטמה
    בר
    06/11/2013

    היי
    אני בת 16. בחודשים האחרונים יש לי הרגשה של מחסור בחמצן.
    לפעמים זה מתבטא רק בתחושה כללית לא נעימה, בה אני לא מצליחה כל כך לנשום בטבעיות, וקשה לי ל"מצות" פיהוק או נשימה... לפעמים זה מגיע להתקף קוצר נשימה די קשה. אין לי אסטמה, וכשאני מגיעה למוקד או לבדיקות, זה כבר אחרי, ולא מוצאים לי כלום. השאלה שלי היא האם אני יכולה לקבל מרשם משאף ללא אסטמה, בשביל בקלה כללית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • משאף ללא אסטמה - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    06/11/2013

    בר שלום

    מציע לגשת להערכה של רופא ריאות לפני החלטה על טיפול
    הרגשת חוסר החמצן ו/או צורך בפיהוק או נשימה עמוקה לא קשורה לרוב לבעיה ריאתית למרות שיש לציין שתגובה טובה למשאפים מרמזת מאוד על אסטמה
    בריאות שלמה


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • SINGULAR לילד בן 18 חודשים
    עדי דקל
    22/10/2013

    שלום רב
    נבו שלי בן שנה וחצי
    בגיל 6 - 7 חודשים אובחן עם אסטמה ילדים. כל החורף שעבר היינו עם אינהלציות ומשאפים
    הקיץ מן הסתם עבר בשלום אבל עם בוא הסתיו הנזלת, שיעול, ליחה וכמובן החרחורים חזרו. רופאת הילדים שלנו (אגב מאוד סומכת עליה) המליצה על טיפול מונע עם סינגולר עד סוף החורף.
    כמובן שמיד פניתי לאינטרנט לעשות בדיקה, הופתעתי לגלות המון תגובות לא טובות על התרופה הזאת
    הרבה מקרים של הדרדרות בהתנהגות הילד: כעסים, אגרסיות, דיכאון, חוסר שינה, חרדות
    הרי לרוב התרופות יש כל מיני תופעות לוואי אבל אלה קצת מפחידות אותי
    רציתי לשאול לגבי תופעות הלוואי? האם בכלל יש הערכה לאחוזים של ילדים בהם נתקלתם עם תופעות לוואי חמורות אלו? גם קראתי שהFDA הוציא אזהרה לגבי תופעות הלוואי, ידוע לכם?
    האם יש המלצה לתרופה אחרת? הומופאתית?
    אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית בנושא סינגולר

    תודה רבה רבה
    עדי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • SINGULAR לילד בן 18 חודשים - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    22/10/2013

    עדי שלום

    מדובר בתרופה מצוינת ובטוחה. הרופאה מהטפלת מכירה את תופעות הלואי ושקלה את החלופות והחליטה לבחור בסינגולר מאחר ויחסית לחלופות תופעות הלוואי נדירות וקלות.
    במקרה שמופיעים תופעות לוואי תמיד ניתן להפסיק את התרופה ולהחליף לתרופה מסוג אחר.
    מציע לנסות ולא לשלול על סמך תופעות לוואי תאורטיות
    לגבי טיפולים אלטרנטיבים.
    יש עבודות שמראות יעילות של רפואה סינית, צמחים, שיאצו ודיקור.
    מניסיוני אין להמיאופטיה תפקיד או יעילות בטיפול במחלות דרכי נשימה.


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סינוס קוסטופרני סתום
    ריקי
    20/01/2010

    שלום,
    הערב עשינו לבתי צלום חזה.
    בסיכום בדיקה כתוב:
    .צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
    .תהליך תסניני דלקתי באונה התחתונה של הראה הימנית
    .סינוס קוסטופרני הימני סתום

    בתי בת 6, אסתמתית.

    מה המשמעות של סינוס קוסטופרני הימני סתום ?

    תודה מראש על התשובה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקת ריאות

    ד''ר ארנון אליצור
    24/01/2010

    שלום ריקי,

    לבתך יש ככל הנראה דלקת ריאות (לא כתבת למה עשו צילום חזה). לעיתים דלקת ריאות מלווה בתפליט פלאורלי (נוזל המצטבר בין הריאה לבין דופן בית החזה). בד"כ עם הטיפול האנטיביוטי בדלקת הריאות נספג גם הנוזל הפלאורלי ואין הוא דורש טיפול מיוחד.

    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריאה היפופלסטית בעובר תאום
    שרון
    07/09/2013

    שלום,

    אני בהריון תאומים לא זהים ספונטני, שבוע 29 (!).
    אנחנו בעיצומה של סאגה מתמשכת שהחלה בשבוע 22 באקו לב עובר, שם התגלה לב לא סימטרי בעובר ימני. חדר ימני קטן מחדר שמאל. אזנית שמאל גדולה. כל שאר מבנה הלב תקין. זרימות, שסתומים. הכל נראה בסדר.
    אחרי השתלשלות עניינים ארוכה ומפותלת כרגע נראה שמה שגורם לכל הסיבוך הזה זו ריאה שמאלית היפופלסטית. היא קיימת, אך קטנה מהצפוי ולכן הלב דחוק שמאלה.
    ורידי ריאה נצפו, כנ"ל עורקי ריאה.
    ריאה ימנית תקינה. העובר מתפתח בצורה תקינה (מתאים לגיל הריון). כמות מי שפיר תקינה.
    בהתחלה חשבו שהמקור הוא בקע סרעפתי. כרגע זה לא נראה.
    ממתינה ל MRI בשבוע 32. כל הבדיקות הגנטיות תקינות. (מי שפיר, צ'יפ).
    מומחי US מהשורה הראשונה בארץ טוענים שהפרוגנוזה מאוד טובה ושאין פה באמת בעיה.
    אנחנו מאוד לא רגועים.
    נשמח לדעת מבחינת צפי לאחר הלידה - האם MRI יכול לתרום להבנה של כמה תתפקד הריאה השמאלית? מה צפוי לילוד שנולד עם ריאה היפופלסטית? אם נחליט להמשיך עם ההריון ולא להפחית העובר, האם ניתן ללדת לידה רגילה? האם בהשגחה של רופא ריאות?
    האם כדאי לנו להתעקש להכניס לדיון גם רופא ריאות ילדים? (כרגע מוממחי ה US טוענים שזה מיותר).

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריאה היפופלסטית בעובר תאום - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    07/09/2013

    שרון שלום

    במרבית המקרים שאני מכיר ולפחות מהפרקטיקה הנהוגה בבלינסון מקובל לערב רופאי ריאות בדיונים על ממצאים אולטרא סונוגרפים לא תקינים של הריאה
    במידה ואת לא רגועה זכותך לבקש זאת
    מאחל לך לידה קלה והחלטות נכונות עבורכם
    שנה טובה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תאומים בני שנה עם שיעול חוזר
    אור
    27/08/2013

    שלום, בניי בני השנה נולדו פגים (שבוע 28) עם מחלת ריאות כרונית (הריאות לא הבשילו כלל). מהיוולדם ועד היום סבלו מסטרידור, וירוסים שהפכו להתקף אסמטי וכד'.. חל שיפור ניכר במצבם (הם איתי בבית ולא במעון) אולם בשבועות האחרונים כנראה נדבקו בוירוסים שונים. בכל התקף כזה ניתן לנו מרשם לבטנזול, בוסט של 3 ימים 3 כדורים כל פעם ואנהלציות וונטולין+בודיקורט. שאלתי היא האם בהפרש של שבועיים ניתן לתת 3 ימים נוספים בוסט של בטנזול. אתמול הייתי אצל רופאת ילדים שלא מטפלת בהם בדר"כ והיא ציינה שעדיף לתת להם 2 מנות של בודיקורט באנהלציה (בוקר וערב סה"כ 2cc) מאשר שוב בטנזול. האם זו גם דעתך? השיעול נשמע כי מחמיר ונשמע כסטרידור האם בטנזול לא טיפול חזק יותר במקרה כזה מהבודיקורט?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תאומים בני שנה עם שיעול חוזר - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    27/08/2013

    שלום לך אור

    הגישה שניתן לטפל בהחמרות של סטרידור או אסטמה בעזרת אינהלציות בלבד נהוגה במוסדנו לפחות כעשור אך בהיותה גישה חדשנית יחסית טרם קיבלה אחיזה אצל כלל הרופאים ולבטח לא מתאימה לכל תינוק או ילד.
    בהתקפים קשים מקובל להוסיף לאינהלציות טיפול דרך הפה בבטנזול.
    בנוגע להתקפי אסטמה מול סטרידור המינון ומשך המתן הן באינהלציות והן דרך הפה שונים ולכן במידה והתקפים כה תכופים מציע לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים על מנת לוודא שאתם מטפלים "בדבר הנכון"
    בעיקר נכון הדבר בשל התיאור שלך שמעלה תהיות לגבי האבחנה. הדבקות "בוירוסים שונים" כאשר הילדים אינם נמצאים במסגרת של מעון ! ובאמצע חופשת הקיץ! איננה שכיחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך פרטים..

    אורית
    27/08/2013

    תודה. רק אוסיף פרטים: חלו מפגשים מידי פעם עם אחיינים שלי שכן באו במפגשים עם ילדים אחרים מה שהוביל מידי פעם לוירוס. וחזרנו בסופ"ש האחרון מחופשה של מספר ימים באילת בה היינו בבריכה עם קטנים אחרים וחזרנו עם דלקת באוזניים ובנוסף שיעול, נזלת ושות' כמובן שאצלם זה הדרדר לאסטמה או סטרידור (לא בטוחה מה ההגדרה לשיעול/ חירחורים הנ"ל). אז האם לעניות דעתך כדאי במקרה של החמרה בשיעול לתת בטנזול בכל זאת?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך פרטים.. - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    27/08/2013

    לא ניתן לתת הנחיות לטיפול ולבטח שלא לעשות אבחנה דרך האינטרנט

    אני רואה 1000-2000 חולי אסטמה בכל שנה. גם אם אאסוף את כלל חולי האסטמה שראיתי במהלך עשר השנים האחרונות ניתן יהיה לספור על אצבעות יד אחת את אלו שנזקקו לבטזנול בכל החמרה. הצורך בבטנזול בהתקפים נדיר. במידה ואתם זקוקים לבטנזול בכל התקף יש לגשת להערכה של מומחה ברפואת ריאות ילדים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תינוקת בת אארבעה חודשים
    לילך לוי
    26/08/2013

    שלום!
    תינוקת בת ארבעה חודשים סובלת משיעול כבר שבועיים וחצי.
    אין נזלת שיוצאת החוצה אך התחושה הכללית כי יש לה הרבה ליחה וחירחורים בגב.
    שיעול כבר שבועיים וחצי מספר פעמים ביום בעיקר במצב שכיבה או במעבר משכיבה למצב מאונך (על הידיים) בבדיקת רופא ילדים מספר פעמים אין ממצא לא בריאות ולא בסימפונות. לפני כשבוע קיבלה טיפול אינהלציה עם ולטרין 0.5 מ"ל. נראה שהקל על הנשימה.אבל אני לא יודעת אם זה הטיפול הנכון... מאז יש עליות ומורדות יש ימים שנשימה יותר קלה יש ימים שהיא יותר כבדה וכך גם החירחורים.
    ממה זה יכול לנבוע? מה אפשר לעשות עם זה פרט למי מלח ומכשיר אדים? מתי זה מצריך פנייה לרופא ילדים?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תינוקת בת אארבעה חודשים - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    26/08/2013

    לילך שלום

    את הטיפול יש להתאים לאבחנה
    יש סיבות רבות לחירחורים בגיל הזה
    מאחר וטרם בוצעה אבחנה ברור שלא ניתן לקבוע טיפול
    לעיתים קרובות אין צורך בטיפול בכלל אלא מספיק לטפל בסיבה ובכל מקרה
    מגוון הטיפולים האפשריים רחב פי כמה מאשר מי מלח, מכשיר אדים וונטולין
    במידה ולא תבוצע אבחנה בקרוב מציע לפנות להערכה וייעוץ של מומחה במחלות ריאה ילדים

    בריאות שלמה


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
