פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר גיא שטויר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • צילום ריאות ביקורת
    סימונה
    08/02/2014

    שלום,
    הבן שלי בן שנה ושמונה אובחן עם דלקת ריאות לפני חודש, טופל ברוצפין שלושה ימים ומוקסיפן שבוע, כבר אחרי הזריקה הראשונה מצבו השתפר מאוד. מחר אנחנו צריכים לעבור צילום ביקורת, האם הצילום הוא עד כדי כך הכרחי? מה מטרתו? האם לא מיותר לחשוף אותו לעוד קרינה כשברור שמצבו הקליני לא מרמז שיש עדיין דלקת?
    תודה...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום ריאות ביקורת - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    08/02/2014

    סימונה שלום

    ההחלטה על ביצוע צילום ביקורת תלויה בחומרת המחלה לעומת חומרת הממצאים בצילום החזה ובסבירות לאחר שקלול הסיפור, בדיקת הילד, ובדיקות המעבדה שמדובר במשהו "אחר" ולא בדלקת ריאה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה

    סימונה
    09/02/2014

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סטרידור מולד בהחמרה יום יומית!!!
    סיגל
    04/02/2014

    היי התינוקת שלי בת חצי שנה ומיום שהיא נולדה היא משמיעה רעשים של סטרידור
    וב-3 החודשים האחרונים היא התחילה לקבל התקפים חזקים של סטרידור ובנוסף הרמת חמצן שלה בגוף ירדה ל92 אחרי שהות ממושכת באישפוז נתנו לה טיפול של בודיקורט+ ונטולין למשך חודש וחל שיפור במצבה והרעשים של הסטרידור נעלמו וכך גם הרופאה המטפלת שלה המליצה על הפסקת הטיפול ומאז שהופסק הטיפול המשולב התינוקת שלי חזרה לאותו מצב של חירחורים וציפצופים והתקף סטרידור כמעט כל יום מה עושים במצב כזה עד שמגיעים למומחה ריאות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סטרידור מולד בהחמרה יום יומית!!! - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    05/02/2014

    סיגל שלום

    לעיתים אין דרכי קיצור מוצלחות/בטוחות
    נראה שהדבר היחידי שעזר לה הוא אינהלציה של וונטולין ובודיקורט
    מתן וונטולין אינו מומלץ לתקופות ארוכות ולבטח שלא כטיפול מניעתי. בודיקורט יכול להנתן באופן מניעתי אך (א) יש לו תחליפים טובים יותר (ב) לרוב אין צורך בטיפול כלשהוא ולבטח לא בבודיקורט לסטרידור מולד (ג) בסרידור מולד אין ירידה ברמת החמצן מה שמרמז על כך שמחלת הבסיס היא מחלה אחרת
    אנא התייעצי עם הרופאה המטפלת שכבר עשתה הערכה לגבי מחלת ילדתך לגבי טיפול מניעתי עד לבדיקה אצל רופא ריאות ילדים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטנזול לתינוק אסמטי
    עדי
    01/02/2014

    שלום, בני בן שנה וארבעה חודשים, סבל כבר ממספר התקפים אסמטים, מקבל טיפול מונע במשאף פליקסוטייד ולעיתים גם בונטולין וכן מקבל סינגולר. במקרים של התקף אנחנו עוברים לאינהלציות חשמליות כל ארבע שעות (פעמיים מהן עם בודיקורט והשאר עם ונטולין ומים). כמעט כל ההתקפים היו קשים וארוכים (בין שבוע לשבועיים) ובשניים מהם אושפזנו. בכל ההתקפים לאחר מספר ימים עם אינהלציות לבסוף נתנו גם בטנזול. אני יודעת שמדובר בסטירואיד די חזק. יחד עם זאת אני שואלת אם לא כדאי לתת כבר בתחילת ההתקף בטנזול במקום לחכות ורק לאחר כמה ימים לתת?
    שאלה נוספת- כאשר הרופא בודק את הילד עם סטטוסקופ ואומר שהריאות נקיות ובכל זאת יש ציפצופים וחירחור, מה המשמעות? האם זה אומר שלא מדובר בהתקף אסטמה?
    תודה רבה מראש!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטנזול לתינוק אסמטי - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    01/02/2014

    עדי שלום

    אבחון של אסטמה לא יכול להעשות דרך האינטרנט. על בנך לעבור הערכה מסודרת אצל רופא ריאות ילדים במהלכה גם יקבע מתי לתת את הבטנזול. במרבית המקרים יש לתת את הבטזנול תוך 8-12 שעות אם ההתקף מתפתח במהירות ו/או תוך 24 שעות אם ללא הטבה ניכרת עם המשאפים. כמובן שכל מקרה לגופו.
    ההנחיות להפניה להערכה אצל רופא ריאות ילדים כוללות (1) צורך בטיפול מניעתי לילדים מתחת לגיל 3 שנים או (2), מתן חוזר של סטרואידים או (3) אסטמה בשליטה גרועה ובנך עונה על כל הקריטריונים הנ"ל.
    לגבי האזנה עם סטטוסקופ. נדרשת מיומנות גדולה כדי לזהות התקף אסטמה ולעתים ניתן לעשות זאת רק עם סטטוסקופ שנועד להאזנה לריאות (סטטוסקופ עם 2 פעמוני האזנה). סטטוסקופ שכזה אינו זמין לרופאי ילדים אלא למספר מועט של רופאי ריאות ילדים בלבד.
    לבסוף, במחקר שהתפרסם לפני כעשור ואשר בדק האם הסטטוסקופ עוזר או מפריע לרופאי ילדים לזהות אסטמה או דלקת ריאה נמצא שאצל מרבית רופאי הילדים במיון הסטטוסקופ לא עוזר אלא מפריע לעשות את האבחנה הנכונה. לעיתים המצב עד כדי כך קיצוני שהאם מזהה צפצופים בלי סטטוסקופ אך בבדיקת הרופא "הריאות נקיות". האם זהו המקרה שלך?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטנזול להתקף אסטמה

    עדי
    01/02/2014

    ד"ר שטויר תודה רבה על תגובתך המפורטת
    נשמע לי שזה בדיוק המצב! הצפצופים והחירחורים נשמעו לי לא טוב למרות שרופא הילדים אמר שהריאות נקיות. והפעם תוך יומיים ללא שיפור נתתי על דעת עצמי בטנזול. היינו אצל פרופ' בנטור לפני כחצי שנה ונלך שוב ממש בקרוב.
    האם אני מבינה מדבריך שגם במקרה של התקף עדיף להמשיך עם המשאפים ולא לעבור לאינהלציה חשמלית? היתה לי הרגשה שזה עושה עבודה טובה יותר ממשאף.
    למה הכוונה אסטמה בשליטה גרועה?

    תודה!!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטנזול להתקף אסטמה - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    02/02/2014

    דוגמאות לאסטמה בשליטה גרועה כוללות שיעול לילי פעם בשבוע, מספר התקפים בחצי שנה, צורך חוזר בבטנזול ועוד.
    לגבי ההשפעה של המשאפים יחסית לאינהלציה. לרוב השפעה פחותה של משאפים בגלל דרך מתן לא נכונה, ארוצמבר כתום או שלא מתאים לילד, מינונים לא נכונים. תדירות לא מספקת...ככלל הטיפול במשאפים יעיל לפחות כמו הטיפול האינהלציה ומהיר בהרבה.
    מינונים סבירים לילדים הם 4 שאיפות וונטולין כל 20 דקות לשעה ראשונה עד ל"פתיחת דרכי אוויר" ובהמשך לפי הוראות רופא הריאות.
    אני לא יודע מה ההנחיות שקיבלתם אבל לבטח שאפשר גם לתת מינונים גבוהים בהרבה.
    פרט לכך בלי לעלות מינונים של סטרואדים בשאיפה נדיר שמצליחים לעצור התקף.
    על מנת שהיעוץ בפורום לא יהפוך לניסיון ל"ביקור וירטואלי" מבקש המשך התייעצות אצל פרופ בן טור
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה!

    עדי
    02/02/2014

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תסנין בריאה
    יסמין
    28/01/2014

    שלום רב,
    לביתי בת ה- 3 התגלה החל מחודש מרץ (עוד מעט חולפת שנה...)תסנין בריאה הימנית. מדי כמה חודשים עושים לה צילום רנטגן והתוצאה לא משתנית. להלן תשובת הבדיקה האחרונה: הדגשה של סדק בינאונתי עם ציור אינטרסטיציאלי מוגבר ב RML כנראה שינויים על רקע תסנין בעבר- ללא שינוי. השער הימני מעט בולט. סינוסים חופיים. ציור פריברונכיאלי פראהילרי מוגבר משמאל בהתאם לקליניקה אין לשלול שרידי תסנין ריאתי במקום- שינוי בתמונה רנטגנית בהשוואה לצילום קודם. צל קרדיותימי תקין. הילדה עברה מבחן זיעה שיצא תקין, עברה בדיקת ברונכוסקופיה ונמצא בבדיקה שיש במקום הרבה מאוד ליחה. לא נראה גוף זר. היא מקבלת טיפול ע"י משאפים. בוצעה בדיקת מתכולין ונמצא כי יש לה אסטמה.
    על אף ההתמדה בנתינת המשאפים- התסנין אינו חולף והצילום עדיין נראה כמו שנראה לפני כמעט שנה. חשוב לציין כי הילדה משתעלת יום יום אך השיעול לא חזק ומופיע לעיתים רק בבוקר. לא מפריע במיוחד- אך קיים.
    אנחנו במעקב אצל מומחה ריאות אך מיותר לציין שאני מוטרדת מאוד. קראתי באחד המאמרים כי גם גידול יכול להיראות כתסנין. האם יכול להיות שמדובר בגידול? אשמח לקבל תשובתך האם אני יכולה להיות רגועה או שהפחד הכי גדול שלי מוצדק? מה עליי לעשות? אני פשוט בלחץ אדיר.לדרוש מהרופא בדיקת CT? מה לעשות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תסנין בריאה - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    29/01/2014

    יסמין שלום

    מאחר וילדתך כבר עברה הערכה על ידי רופא ריאות ילדים אני מציע לחזור אליו בשאלה הזו.
    גידול הוא ארוע נדיר ביותר אצל ילדים. מצד שני התמונה הקלינית שאת מתארת יכולה בהחלט להתאים למספר אבחנות אחרות ובינהם אסטמה ומום מולד במבנה הריאות.
    רופא הריאות ילדים שאצלו עשיתם את האבחון לוקח בחשבון את 2 האפשרויות הללו ואני משוכנע ששקל ביצוע CT חזה ולאחר הערכה מדוקדקת ושקילת כלל האפשרויות החליט להמתין. אני מעריך שבמידה והתסנין ישאר ללא שינוי למרות טיפול הולם לאסטמה ישקול שוב את נושא ביצוע הCT

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה
    עודד
    22/01/2014

    שלום רב
    מצ"ב צילום ריאות של ביתי בת השנתיים,אשמח לקבל חוות דעת מה רואים בצילום
    הופנתה למיון עקב קוצר נשימה וחום

    בברכה
    שי


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    29/01/2014

    הצילום אינו תקין אך לא ניתן לקבל חוות דעת נוספת על צילומים דרך פורום זה
    עד כמה שידוע לי נאסר גם על רנטגנולוגים לתת חוות דעת לצילום שלא נעשה בבית החולים שלהם.
    הדרך הנכונה לבצע הערכה מסודרת היא לגשת לרופא ריאות ילדים עם הצילומים ולא לנסות לקבל חוות דעת שנייה דרך האינטרנט.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בת שנתיים- צילום ריאות
    עודד
    22/01/2014

    שלום רב
    מצ"ב צילום ריאות של ביתי בת השנתיים,אשמח לקבל חוות דעת מה רואים בצילום

    בברכה
    שי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בן שנה וחודשיים משתעל מספר חודשים
    צליל
    21/01/2014

    שלום בני בן השנה וחודשיים מספטמבר עם שיעולים חוזרים עם אנילציות, בודיקורט, טרבולין, מים פזיולוגים וכו, הגענו לרופא ריאות שנתן מרשם לארוצ'אמבר פליקסיטוד פעמיים ביום ובמקרה הצורך ונטולין עדיין יש ליחה שלא יוצאת ויש ימים שיש שיעול נבחני מה עושים?..לאן פונים?. תודה מראש,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בן שנה וחודשיים משתעל מספר חודשים - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    21/01/2014

    במידה ואין הטבה למרות שמילאתם בקפדנות את הוראות רופא הריאות
    יש לחזור לרופא הריאות להערכה חוזרת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ברונכיטים חוזרים
    יולי
    26/12/2013

    שלום,
    הבת שלי בת שנה ו-7 חודשים. החלה ללכת למעון בגיל שנה ו-3. מאז שהשתלבה בגן החלו המחלות. כבר 3 פעמים היתה חולה בברונכיט (אבחנה של רופא ילדים). קיבלה ונטולין ומשום שלא עבר קיבלה בזנטול. כיום שוב חולה, בעיקר משתעלת בלילות. הונטולין לא עוזר. כמו כן החלה להשתעל במהלך היום לאחר שמתאמצת, כמו למשל לצחוק מדגדוג. ולעיתים לאחר השיעול מסיימת עם התעטשויות.
    לא קיבלנו אבחנה האם מדובר באלרגיה או/ו אסטמה. ואף לא הפנו אותנו לצילום חזה לשלול דלקת ריאות.
    מה דעתך? האם בשל הברונכיטים החוזרים כדי לפנות לרופא ילדים לקבל הפניה לרופא ריאות ילדים? הפניה לצילום חזה?
    תודה,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ברונכיטים חוזרים - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    27/12/2013

    יולי שלום

    המחלה ברונכיט לא קיימת בילדים. גם לגבי ברונכיטיס יש ויכוחים רבים. לרוב הכוונה למחלה זיהומית כרונית של דרכי האוויר, נקרא גם Bacterial protracted bronchitis או לאסטמה. וונטולין עוזר רק לאסטמה אולם אבחנה לא ניתן לעשות מעל דפי האינטרנט. על מנת לקבוע אבחנה ומאחר ובלאו הכי נראה שלא הושג מזור למחלתה של ילדתך אני מציע לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יחס באנהלציה בין בודזונייד לטרמבולי
    נעמה
    13/12/2013

    הבן שלי בהתקף. בעבר במצבים כאלה הוספנו לאנהלציה בודזונייד, אבל אני לא בטוחה ביחס/ במינון. הוא בן 8.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יחס באנהלציה בין בודזונייד לטרמבולי - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    נעמה שלום
    היחס נקבע בהתאם למחלה, לחומרתה בהתקפים קודמים, לתגובה לסטרואידים ולגיל.
    האם המחלה היא אסטמה?
    הטיפול באינהלציה נחשב לטיפול לא יעיל במרבית מחלות הריאה
    פרט לכך כמעט בכל אחת ממחלות דרכי הנשימה נעדיף טיפול במשאפים
    אך אפילו באסטמה נחשב הטיפול לפחות יעיל במידה ומתחילים באיחור של מספר שעות.
    מאחר וחוסר בפרטים רבים מציע לחזור לרופא המטפל
    עד אז, במידה ומדובר באסטמה ניתן לתת טרבולין 0.5 מ"ל + Budesonide Sterin, בריכוז 0.5 מ"ג, בכמות 2 מ"ל. את התדירות של המנות הנוספות ניתן לקבוע לאחר שתבררו עם הרופא המטפל את שאר הפרטים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    דורה
    13/12/2013

    שלום.לבני נעשו היום צילום רנטגן ובדיקת א.ק.ג. בגלל תלונות ממושכות למדי (בתדירות של עד 3 פעמים בשבוע במשך מספר חודשים ) על הכאבים בחזה. להלן התוצאה כפי שצויינה ע" הרופא :בצילום חזה הודגמו הצללות בבסיסי הריאות דו צדדיות ומשמאל במיקום פרי הילרי מתאימות לתסניני סריאטיים.אין עידות לתפליט פלאורלי.בא.ק.ג. צויין שיש קצב סינוס אריטמיה.סטורציה 98.לחץ דם 81/55 ,דופק 71.יש לי מספר שאלות-מה זה תסנין סריאטי והאם הממצאים בצילום חזה יכולות להיגרם ע" קצב סינוס אריטמיה?תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    דנה שלום
    אני לא מכיר את המילה תסנין סריאטי
    אני מעריך שזאת טעות כתיב. אם זאת אין טוב ממראה עיניים לקבוע את האבחנה.
    סינוס אריטמיה איננה מחלה. לרוב תופעה שפירה שאיננה קשורה למחלה. יתרה מזו, למעט במקרים נדירים מאוד אין קשר ישיר בן דופק לא סדיר לבן תסנינים בריאות.
    בכל גיל קיימות בעיות אחרות ולכן יש חשיבות קריטית לציון הגיל בכל שאלה.
    מאחר והממצא החיובי היחידי שיש לנו כעת הוא תסנינים בריאות מציע לגשת להערכה של מומחה למחלות ריאה הילדים. האם בנך ילד?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי מתמשך
    אלי
    12/12/2013

    שלום, בני בן שנתיים וחצי. לפני שנה בסביבות חודש אוקטובר הוא סבל מהרבה וירוסים ושיעולים. קיבלנו הפנייה למומחה ריאות שעשה צילום וזיהה דלקת ריאות. כמו כן הרוא רשם לו אינהלציות ואנטי היסטמינים דרך טיפות וסירופ. אם הזמן הוא נהיה יותר טוב, הורדנו את האינהלציות ואת הסירופ, והמשכנו עם טיפות אף אנטיהיסטמיניות. לפני כחודש וחצי היה לו דלקת באוזן וגרון אדום עם שיעולים ונזלת. הוא קיבל אנטיביוטיקה ומצבו השתפר. אם כי השיעול הליחתי לא עבר. היינו אצל הרופא מאז כמה פעמים, והריאות היו נקיות, הוא לא שמע שום דבר. אבל הילד עדיין משתעל שיעול ליחתי מאוד, לא בזמן מסוים, אלא לאורך היום. האם יכול להיות שמדובר בשיעול מתמשך מוירוס? או שמדובר באסתמה? מה יכול השיעול המתמשך להצביע? אני כמובן אשמח להפסיק לתת לו אנטיביוקה לעיתים על כך קרובות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי מתמשך - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    אלי שלום

    עלכם לגשת להערכה של מומחה במחלות ריאה ילדים על מנת לעשות הערכה לסיבת השיעול וקבוע את הטיפול להשגת החלמה
    לגבי האזנה עם סטטוסקופ
    למעט אם הרופא המטפל מצויד בסטטוסקופ של רופא ריאות (ראש כפול) מדובר בדרך מאוד לא יעילה לאבחן מחלה ריאתית/צפצופים ובעבודת מחקר שבוצעו בעבר הוכח שאצל רופאים ראשוניים במיון כמות הטעויות גדולה יותר כאשר משתמשים בסטטוסקופ לעומת אם נמנעים מהשימוש בו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סקווסטרציה בריאה השמאלית
    חיה
    04/12/2013

    שלום דר',
    נכדי בן שנה וחודשיים, נולד עם מום מולד שהתגלה עוד בסקירת מערכות בזמן ההריון "סקווסטרציה עם ניקוז ורידי ל- IVC ואספקה עורקית סיסטמטית מהאורטה" .
    הוא ילד בריא מפותח לפי גילו, ובעוד שבוע אמור לעבור ניתוח בשיטת הטוטרוסקופיה בבית חולים שניידר על מנת לנתק את העורק המוביל דם לחלק הריאה הלא תקינה ולהוציאה.
    מאד קשה לנו המחשבה להכניס ילד שנראה בריא לניתוח ואנו חוששים מאד.

    הוסבר לנו שהחשש הוא שאם חלילה יחלה בדלקות ריאות אז הוא יכול להסתבך בזיהומים קשים שההחלמה מהם קשה וכן לפי הספרות הרפואית ממצא כזה יכול להפך לסרטני.

    האם דר' מנסיונך נתקלת בילדים שעברו ניתוחים כאלו, ואיך היתה ההחלמה שלהם ?
    אודה לך על תשובתך
    חיה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סקווסטרציה בריאה השמאלית - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    15/12/2013

    חיה שלום

    ניתוחי הטורקוסקופיה הם חדשים יחסית בארץ אולם נעשים על ידי פרופ רוטנברג אשר מגיע מחוץ לארץ ונחשב לאחד המומחים העולמיים לשיטת ניתוח זו
    לפרופ רטונברג ניסיון של למעלה מ200 ניתוחים בשיטה זו
    לבד מניתוחים אלו שנעשים בארץ כבר מזה מספר חודשים הייתי מעורב במספר עשרות ניתוחים דומים לפני כ10 שנים במהלך שהייתי בפיטצבורג. שם הניתוחים נעשו על ידי רופא צעיר מקנדה עם אחוזי הצלחה גבוהים ביותר.
    שיטת ניתוח זו, בידיים הנכונות, מאפשרת החלמה מהירה יחסית למקובל בניתוחים גדולים שכאלו ולכן נחשבת במקרים רבים עדיפה כאשר אפשרית.
    כמובן שיש לשקול כל מקרה לגופו
    מאחל לנכדך הצלחה בניתוח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלות גנטיות
    יסמין
    02/12/2013

    שלום רב,
    לביתי בת 3 ,שיעול ממושך כבר כמעט כשנה. בברונכוסקופיה נמצא כי יש לה ליחה רבה מאוד. הטיפול במשאפים שניתנו לה לא משפר את המצב( אם אנסה לתאר את השיעול, מדובר על כ7 - 8 פעמים ביום, שיעול קצר בכל פעם ולא נשמע כשיעול מדאיג. העניין הוא שזה שיעול קבוע כבר כמעט שנה!. מופיע רק במהלך היום, בדר"כ לא תוך כדי שינה).
    כעת ביתי נשלחה לבדיקת מבחן זיעה, שהבנתי כי אמור לגלות סימן לסיסטיק פיברוזיס.
    בבדיקות הגנטיות שעברתי לפני ההריון נמצא כי איני נשאית של המחלה.
    האם מעצם העובדה שאיני נשאית- אני יכולה להיות רגועה שהיא לא נושאת את המחלה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלות גנטיות - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    04/12/2013

    שמרית שלום
    מחלת הציסטיק פיברוזיס הינה מחלה נדירה. אם זאת הבדיקה בארץ לא שוללת נשאות.
    בארץ בודקים רק 14 מוטציות ואפילו לא בודקים את הסיבה השנייה בשכיחותה בעולם.
    מכך, בארץ, בדיקת הנשאות לציסטיק פיברוזיס איננה שוללת את הנשאות.
    מהסיבה הזו מרבית רופאי הריאות בארץ גורסים שיש לבצע בדיקת סקר לציסטיק פיברוזיס לכל הילודים ללא קשר לתחלואה כלשהיא בעתיד ולבטח שיש לבצע זאת במידה ויש תחלואה שמצדיקה זאת.
    לשם השוואה בחלק ממדינות ארצות הברית בודקים נשאות לכלל המוטציות ואפילו במדינות בהם בדיקת הסקר חלקית עדיין בודקים את 1200 המוטציות/סיבות הנפוצות ולא 14 סיבות בלבד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תינוק ושערות פרווה של חתול פרסי
    שיר
    21/11/2013

    האם תינוק הנושם שערות חתולים העלולות להכנס לריאות יכולות לגרום לבעיות כלשהן?
    יש לציין כי החתולים לא יוצאים מהבית, אבל השאלה היא האם אני צריכה אולי להפריד יותר בין החתולים לתינוק ולדאוג שתהיה סביבה עם פחות שערות חתולים? בקיץ במיוחד הם השירו פרווה בכמויות והחתולים מסתובבים חופשי בכל הבית כולל המיטה שלנו (לחדר התינוק הם לא נכנסים).

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תינוק ושערות פרווה של חתול פרסי - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    21/11/2013

    כן
    יש לשים לב שעשוי גם להגביר את הסיכון לאסטמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי
    תהילה
    12/11/2013

    בתי בת 11חודשים וסובלת משיעול עם ליחה חריף המלווה בנזלת ועיניים דומעות. לפני כשבוע היינו אצל הרופאה שנתנה לי משאף ילדים ושני משאפים פלקסוטייד וונטולין לטיפול. היא המליצה לתת משאף במידה והשיעול מחמיר. נתתי לבתי משאף במשך כיומיים בשבוע שעבר 3פעמים ביום והטיפול עזר. נכון להיום השיעול חזר ושוב התחלתי לתת לה משאף שגורם לה להקיא ליחה לאחר כשעה ומשחרר אותה. שאלתי היא כזו: מהו המינון המתאים לבתי? האם השיפור בשיעול בעקבות המשאף מעיד על כך שבתי סובלת מאסטמה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיעול ליחתי - תגובה

    ד''ר גיא שטויר
    16/11/2013

    תהילה שלום

    לא קיים טיפול שמתאים לכל המחלות ולכל הגילאים. המינון הטיפולי והטיפול נקבעים לאחר קביעת האבחון אשר נעשית במסגרת ההערכה הרפואית במרפאת הרופא.
    מציע לגשת לרופאה שביצעה את ההערכה ולברר זאת.
    לגבי אסטמה.
    הגדרת אסטמה כוללת ארועים חוזרים של שיעול, צפצופים או קוצר נשימה אשר משתפרים לאחר טיפול במרחיבי סימפונות כדוגמת וונטולין, בריקלין, או טרבולין.
    האבחון נעשה כמובן במרפאה ולא דרך האינטרנט

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
