פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר יהושע דנינו
ד"ר יצחק ענתבי
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • אייר פופר
    מאיה
    15/12/2010

    שלום
    האם אייר פופר יכול להתאים לכל ילד עם קושי בשמיעה בשל נוזלים באוזניים?
    האם טיפול זה יכול להחליף ניתוח כפתורים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אייר פופר - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    16/12/2010

    מאיה שלום רב.
    ראי תשובה לשאלתך האחרונה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת לגבי ניתוח כפתורים
    מאיה
    15/12/2010

    שלום
    האם כשהצינוריות יוצאות מעור התוף (בין 9-12 חודשים) לא יכנסו שוב מים לאוזניים?
    ואז שוב תהיה ירידה בטיב השמיעה?
    מאיה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת לגבי ניתוח כפתורים - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    16/12/2010

    מאיה שלום רב. ראי תשובה לשאלתך האחרונה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח כפתורים
    מאיה
    15/12/2010

    שלום
    בתי בת 5 אינה שומעת טוב באוזן שמאל ובימין שמיעתה ממוצעת.
    מומחה 1 אמר לנו לנתח להוצאת שקד שלישי לשיפור ניקוז המים מהאוזניים ובכך לשיפור שמיעתה.
    מומחה 2 אמר לנו לבצע ניתוח כפתורים
    די מבלבל , ואנו לא יודעים מה לעשות?
    ידוע לי שעם כפתורים הילדה לא תוכל לקפוץ בבריכה ואם תעשה זאת רב הסיכויים שהכפתורים יפלו בטרם הניבו פירות ושוב שמיעתה תדרדר.
    מה עושים?
    האם יש טיפול אחר לניקוז/ יבוש המים מאוזניה (אגב היא סובלת מכך מהיוולדה)
    בברכה
    מאיה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח כפתורים - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    16/12/2010

    מאיה שלום רב.
    ברשותך אענה ל 3 פניותייך.
    1, הנוזלים באוזן התיכונה אינם באים מן החוץ, אלא מיוצרים באוזן התיכונה. תכלית הצינוריות,(כפתורים), היא עזרה ביבוש האוזן התיכונה ביגלל קושי של ניקוז בנוזל בדרך הפיזיולוגית. בגיל זה של הבת הסבירות שנוזלי האוזן יחלו להתנקז לאחר צאת הצינוריות הינה גבוהה ביגלל השתנות המבנה האנטומי של התעלה המקשרת בין האוזן התיכונה והלוע העליון.
    2, מכשיר האירפופר מתאים לגיל בתך, יש ילדים שמגיל 3 כבר משתפים פעולה !
    מטרת המכשיר היא לפנות את הנוזלים, והצלחה טיפולית בו, יכולה לחסוך ניתוח.
    3, לא ברור לי ממכתבייך אם נעשתה בדיקה של השקד השלישי. בהנחה שהוא מוגדל, ובעקבות עבודות מדעיות המשוות בין קבוצות ניתוחיות שונות, אין ספק שהניתוח המשולב של כריתת השקד השלישי + החדרת כפתורים, יעילה בהרבה, מההמלצה האחת - לכפתורים בלבד, או מההמלצה השניה של כריתת השקד השלישי בלבד.
    קיימת מיגבלה של החדרת מים לאוזניים בשעה שיש כפתורים, אך עם אטימה נכונה, (עליה יוכל להמליץ רופא א.א.גרון של בתך), תוכל למנוע זיהום של האוזן, בקפיצות אין כל סיכוי שהכפתורים יפלו.
    איחולי בריאות שלמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר
    רחלי
    09/11/2010

    בני בן 6, מזה כשנתיים אנחנו במעקב לגבי הבלוטות משני צידי הצוואר. בדיקת US אחרונה היתה ב 4/2009 אז היה גודלן של הבלוטות 2.3 סמ ללא שינוי מבדיקה קודמת. היום ביצענו בדיקה וגודלן "עד 3 סמ במראה סונוגרפי שפיר, ללא זרימה חריגה בהפעלת דופלר צבע. מיקומן משני צידי הצוואר בעיקר באזורים תת לסתיים" בדיקות דם שנעשן לפני שבועיים תקינות. אין לילד כאבים, תאבון כרגיל, הוא גבוה לגילו ( כמו כולם במשפחה) ואין תלונות מיחדות. אני דואגת!! האם המצב השפיר יכול להפוך סרטני?האם כדאי להוריד הבלוטות? האם צמחיתן היא מהירה? תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    09/11/2010

    רחלי שלום רב.
    ממכתבך לא ברור לי אם לבד מבדיקות ההדמיה, ובדיקות הדם, אם בוצעה ביופסיה במחט עדינה ( FNA ). בהנחה שכן, שני מרכיבים במכתבך, 1, משך הזמו הארוך, (שנתיים - לפחות), 2, השינוי בגודל המימצא, הינם שני גורמים המצריכים כריתה כירורגית אבחנתית של אחד מהבלוטות בצוואר.
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לוטות לימפה בוואר

    רחלי
    10/11/2010

    תודה על התשובה המהירה.
    להבהרה - לא בוצע בדיקת מחט עדינה. מה פרוש? ומה הממצא מבדיקה שכזו?
    האם כריתה = ניתוח. האם הוא נדרש בכל מצב לאחר בדיקת המחט או שלפי ממצאי הבדיקה FNA יהה אפשר להחליט על המשך בדיקות
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטות לימפה בצוואר - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    10/11/2010

    רחלי שלום רב.
    בדיקת ה FNA, היא בדיקה במחט עדינה, בה נישאבים מספר תאים מהבלוטה המוגדלת, החומר הנישאב נישלח לבדיקה ציטולוגית.
    בדיקה זו - באחוזים גבוהים - מאפשרת אבחנה, ועל פיה ניתן לשקול המשך טיפול או מעקב.
    איחולי בריאות שלמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נפיחות בלוטת הלימפה בצואר

    עדינה
    16/12/2010

    שלום, אצל ביתי בת השנה וחצי, כנראה בעקבות וירוסים רבים,התגלתה נפיחות בבלוטת הלימפה בצןאר, לאחרונה רואים שהנפיחות גדלה. האם יש טיפול לכך ?
    תודה, עדינה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היפוקסמיה?
    שרון
    26/11/2010

    קראאתי בפורם שילדים בעלי שקד שלישי מוגדל לוקים בהיפוקסמיה
    בני נוחר האם א.א.ג יכול לדעת אם יש לו היפוקסמיה או שרק במעבדת שנה אפשר לדעת ?
    איזה השלכות יש לזה על הניתוח
    האם בניתוח מצב כזה הוא מסוכן יותר

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היפוקסמיה? - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    26/11/2010

    לירון שלום רב.
    ההיפוקסמיה הינה מחסור חמצן בדם.
    השקד השלישי קיים בגודל זה או אחר בכל הילדים ! גם במקרים של שקד שלישי מוגדל היכול לגרום לנשימה הרעשנית בשינה (נחירה), - כמו שקורה לבנך, אינו גורם לירידה בריווי החמצן בדם.
    מה שיכול כן לגרום להיפוקסמיה הוא שקדים מוגדלים הגורמים לדום נשימה בשינה.
    אם אינך מתרשמת מהפסקות נשימה בשינה, אין כל צורך להבדק במעבדת שינה.
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני

    שרון
    28/11/2010

    בהמשך לתשובתך
    במעקב אחרי בני בשינה אכן הבחנתי שלפעמים יש לו הפסקות נשימה לא רבות ורק כששוכב על הגב
    מה זה אומר לגבי סוג הניתוח
    האם תמיד לפני ניתוח יש צורך במעבדת שינה?
    ואיך זה משליך על רמת הסיכון בניתוח
    אודה לך על תשובה מפורטת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחכה לתשובה

    שרון
    29/11/2010

    :)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    29/11/2010

    לירון שלום רב.
    הפסקות נשימה לפעמים אינם מחייבים כריתה של שקדים, רק אם מצאת שיש לבנך כ 7 הפסקות בשעה, כשכל הפסקה היא מעל ל 7 שניות, רק אז יהיה צורך לשקול בדיקה במעבדת שינה.
    כבתשובתי הקודמת, במקרה של נחירות ו / או נזלות מרובות מספיק יהיה לכרות את השקד השלישי.
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני

    שרון
    30/11/2010

    סליחהמראש על הנידנוד ...אבל אנני מבינה את הצורך במעבדת שינה..
    הרי היא רק תאשש את מה שאני רואה בבית...
    שאלה נוספת במידה ולבני יש הפסקות בנשימה כפי שציינת האם יש צורך לעשות את הניתוח בבית חולים שבו מחלקת טיפול נימרץ?למה?
    האם הניתוח מסוכן יותר עקב כך?
    בבקשה ענה לי אני מודאגת מאוד!!!!!
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בבקשה ענה לי

    שרון
    30/11/2010

    :)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחכה לתשובה

    שרון
    01/12/2010

    :)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחכה לתשובה - תגובה

    ד''ר יהושע דנינו
    02/12/2010

    שלום לירון,
    אינדיקציה למעבדת שינה היא במקרים של ספק הפסקות נשימה, או ספק בהגדלה של השקדים לגודל משמעותי. לכן, מציע לך להיוועץ עם מומחה א.א.ג שיבדוק את גודל השקדים ויחליט האם יש אינדיקציה למעבדת שינה.
    במידה ויש תסמונת דום נשימה (תלוי בחומרה) יש להיוועץ עם מומחה א.א.ג באשר לשאלה היכן לבצע את הניתוח.
    בכל מקרה הפורום תפקידו לסייע בהבנה ולא להחליף את חוו"ד של מומחה א.א.ג שיש לבדיקה הקלינית שיבצע חשיבות רבה.
    כל טוב,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני

    שרון
    02/12/2010

    סליחה על הנידנוד ....אבל מדוע יש צורך במחלקת טיפול נימרץ בהנחה שיש דום נשימה חמור. מה הסיבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני - תגובה

    ד''ר יהושע דנינו
    05/12/2010

    שלום לירון,
    כשיש דום נשימה בשינה בדרגה חמורה, לאחר הניתוח יכולות להיות הפסקות נשימה ולכן במקרים מסויימים מומלץ ניטור בטיפול נמרץ.
    כל טוב ובהצלחה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני

    שרון
    12/12/2010

    האם המצב דומה גם בניתוח של שקד שלישי בלבד?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    12/12/2010

    לירון שלום רב.
    התשובה לשאלתך - לא.
    כמו שד"ר דנינו ביקש בתשובתו הקודמת, כדאי להמשיך ולתייעץ עם הרופא המקצועי
    שבאיזור מגורייך.
    תודה, ואיחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני

    שרון
    15/12/2010

    תודה על העצה אני מחכה לתור אצל ד"ר מיכאל וולף
    השאלות הם עד התור ....
    סליחה על הנידנוד
    ניראה לי שעליתי לכם על העצבים עם השאלות שלי
    אז שוב סליחה!!!!!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקד שלישי
    שרון
    15/12/2010

    האם שקד שלישי גורם להפסקות נשימה בשינה?
    האם בהכרח כורתים גם את השקדים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקד שלישי - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    15/12/2010

    לירון שלום רב.
    לא, לשקד השלישי אין כמעט כל השפעה על הפסקות הנשימה בשינה!
    אם אכן יש הפסקות נשימה בשינה, מומלץ לכרות גם את השקדים.
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שוב אני

    שרון
    15/12/2010

    האם כריתת השקד השלישי תקל על הנשימה ואולי תעזור גם בנשימה אפית ולא מהפה?
    אני חוששת מאוד מכריתה של השקדים (ילד בן 4) לבני הפסקות נשימה מעטות בעיקר לקראת הבוקר בשאר היום נושם מהפה וגם בלילה בשינה נושם מהפה
    מה דעתך?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ירידה בשמיעה
    ניבין
    15/12/2010

    בני בן ה 5 סובל מנוזלים באוזניים ועקב זה ירידה משמעותית בשמיעה , הוא מקבל טיפולים אצל כירופרקט שמבטיח פתרון לבעיה אחרי מספר טיפולים, הא.א.ג ורופא הילדים ממליצים על כפתורים, אני מאוד מתלבטת אם להמשיך טיפול אצל הכירופרקט או כפתורים, מה מומלץ? אם כפתורים האם יש סיבוכים אחרי הניתוח? האם ההרדמה צריכה להיות עם אנטובציה? ומה עם סתימת האוזניים למניעת חדירת מים (לתקופה מסויימת או לכל החיים?)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ירידה בשמיעה - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    15/12/2010

    ניבין שלום רב.
    לא אוכל לחוות דעה בטיפול הכירופרקטי, בנושא של שיחרור הנוזלים מהאוזניים !
    אם ליקוי השמיעה "משמעותי", כדברייך, הייתי ממליץ בהחלט על ניתוח כפתורים, ורק אם השקד השלישי אינו מוגדל, אפשר יהיה לנסות טיפול קודם באירפופר.
    אם הניתוח הוא לכפתורים בלבד, ההרדמה אינה מצריכה אינטובציה, (לניתוח שקד שלישי יש חובה באינטובציה).
    האטמים שניתן לתאם לאוזני הילד, כדי למנוע כניסת מים לאוזניים, יהיו בשימוש למספר חדשים, עד לפליטת הכפתורים, ווידוא ע"י בדיקת רופא, שהתופיות סגורות.
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מסטואידקטומיה
    שרון כהן
    14/12/2010

    בתי צריכה לעבור שוב את הניתוח - יש המלצות איפה לעשות
    יש לה הפרשות ופוליפ בחלל המסטואיד שלא מגיבים לטיפולים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מסטואידקטומיה - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    14/12/2010

    שרון שלום רב.
    ניתוח מסטוידקטומיה או ליתר דיוק, רוויזיה של הניתוח הראשוני, יכול להתבצע בכל מחלקת א.א.גרון ובכל בי"ח. עדיפות ראשונית יש לאותה מחלקה שבה בוצע הניתוח הראשון, בהכירם את מצב האוזן לאחר הניתוח, ואת הנעשה בעבר.
    בהצלחה, ואיחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודה לבנה על עור התוף
    אורה
    13/12/2010

    רופא משפחה שבדק את בני בן 1.9 בעת שהיה חולה עם חום ותופעות הצטטנות גילה על עור התוף נקודה לבנה (לא בולטת אלא ממש על עור התוף) הוא אמר שבתעלת השמע יש אודם ממש קל שאופייני להצטטננות ואין עוד תופעה חריגה. בנתיים יום למחרת הוא כבר בלי חום ומאחר שאין באיזור שלי א.א.ג ילדים רציתי להתייעץ, מה זה יכול להיות והאם יש לבדוק את העניין בדחיפות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודה לבנה על עור התוף - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    13/12/2010

    אורה שלום רב.
    הנקודה הלבנה היא ככל הניראה השתקפות של קצה הפטיש, (אחת מהעצמות שבאוזן התיכונה).
    אין כל דחיפות בבדיקה אך מומלץ כן, במקרים של ספק, להתיעץ במומחה א.א.גרון .
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרשה דלקתית מהאוזן
    דליה
    12/12/2010

    מדובר בתינוקת בת 9 חודשים

    מבדיקת רופא א.א.ג. נמצא כי עור התוף נפתח דלקת הפרצה החוצה.
    עפ"י גחרסת הרופא אין טיפול זה אמור להתייבש לבד ובמידה ויהיה חום מעל 38.2 יש להתחיל לתת אנטיביוטיקה.
    אני מאוד מודאגת ולכן שאלותי
    כיצד מגיעים למצב של קריעת תוף והתפרצות הדלקת
    האם יש לכם פתרון יותר טוב מלהמתין שיתיבש
    האם השמיעה לא נפגעת
    כיצד החור מתאחה

    נ.ב. התינוקת לא רגועה כל היום ישנה או על הידים כאשר בדרך כלל זה הפוך לחלוטין
    תודה רבה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרשה דלקתית מהאוזן - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    12/12/2010

    דליה שלום רב.
    הדלקת הנוצרת באוזן התיכונה, היא שגורמת להתנקבות עור התוף, ולא להיפך.
    אין מקום לדאגה עקב ההפרשות, והתנקבות התופית (עור התוף).מדובר במצב לא נדיר בגילאים אלושל בתך, גם אני בדעה שאנטיביוטיקה דרך הפה, במקרה זה מיותרת, ואני כן ממליץ על טיפול מקומי בטיפות סילוקסאן, ומבקש לשמור ולהמנע מכניסת מים לאוזן המפרישה. הטיפות תוכלנה לעבור לאיזור הדלקתי ע"י לחיצה של חלק הסחוס הקידמי של התעלה. רק לאחר ביקורת לוודא שהנקב ניסגר, רק אז, ניתן להשתחרר מהגנה מפני המים.
    גם מספר מקרים כאלה בשנה לא ייגרמו להפרעה קבועה בשמיעה, ויש להמשיך לבדוק את מצב השמיעה מידי פעם.
    עם התייבשות האוזן ימים בודדים לאחר ההתייבשות יש סגירה ספונטאנית של הנקב.
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקד שלישי
    talel
    11/12/2010

    בני בן 3 נוחר בלילות,מילל ונאנך בשינה,מדבר דרך האף אך לא מנוזל. נעשה לו צילום רנטגן. הממצא:הודגמה הגדלה של שקד השלישי עם היצרות של נזופרינקס. מה זה אומר? ילד ירד בתיאבון ובמשקל,סובל מהקאות עקב המצב,במיוחד בלילות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקד שלישי - תגובה

    ד''ר יהושע דנינו
    11/12/2010

    שלום טלאל,
    לפי התיאור מדובר בהגדלה של השקד השלישי הגורמת להפרעה בנשימה דרך האף ולכן הילד נושם דרך הפה ונוחר. כמובן שזה גם משפיע על הדיבור שנשמע כדיבור של אף סתום.הטיפול המומלץ הינו ספריי לאף המקל אך לא פותר את הבעיה והפתרון המשמעותי יושג בניתוח של הסרת השקד השלישי.
    כל טוב ובהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקדים
    תמי
    07/12/2010

    שלום
    אני גרה בחו"ל ושמתי לב שהבן שלי בן ה 3 וחצי לא שומע טוב בהתחלה פחדתי כי יש לנו במשפחה של בעלי כאלה עם בעיות שמיעה והתברר שאצל הבן לי זה כתוצאה משקדים גדולים כי יש לו הצטברות נוזלים אם יש כזה דבר כי אני מתרגמת את זה מגרמנית השאלה שלי היא כזאת האם זה ניתוח מסוכן? והתור שקיבלתי הוא לעוד 5 וחצי חודשים האם אני צריכה ללכת למישהו אחר ולעשות את זה יותר מהר? כי הבנתי שזה יכול להחריף

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקדים

    תמי
    07/12/2010

    שכחתי להוסיף שהניתוח הוא הקטנת שקדים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקדים - תגובה

    ד''ר יצחק ענתבי
    09/12/2010

    תמי שלום רב.
    השקדים המוגדלים בד"כ אינם גורמים להפרעה בניקוז ההפרשות מהאוזן התיכונה, אלא אם התכוונת שהשקד השלישי המוגדל ( כמו שכתבת את מתרגמת את הנאמר לך מגרמנית).
    כדאי להבהיר את המצב, יש 3 שקדים (להוציא את החלק האחורי של הלשון): השניים מימין ומשמאל הנראים בפתיחת הפה, (שקדים פלטינים), והשקד השלישי - אדנאויד,
    הנמצא בחלק העליון של הלוע, ורק הוא יכול להפריע בניקוז הנוזלים והאוזניים, ולירידה בשמיעה.
    במקרה זה, יש לבצע צילום לבדוק את גודלו, ואת התוצאות הקליניות אותם הוא גורם, ואז להחליט על הצורך בניתוח, וחשוב לדעת את מה לנתח!
    לאור ההיסטוריה במשפחה של בן-זוגך, כדאי לבצע בירור מקיף של מצב השמיעה, ואם יש ליקוי שמיעה יש לבדוק את סוג הליקוי, והגורם לו.
    איחולי בריאות שלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חדר מלח
    אינה
    07/12/2010

    שלום
    בני בן השנתיים סובל מנזלות כל הזמן. הוא עבר ניתוח כפתורים ושקד שלישי לפני חצי שנה, אבל הנזלות ממשיכות וגם חירחורים ושיעול בלילה. הרופא המליצה לי טיפול בחדר מלח. בזמן הטיפולים מצבו היה קצת יותר טוב(עשינו 5 טיפולים).4 ימים אחרי טיפול האחרון הוא היה עם דלקת ראות. המטפל של חדר מלח עמר לי שזה בגלל שהפסקתי את הטיפולים והוא ממליץ לי להמשיך. השאלה שלי האם אני צריכה להמשיך את הטיפול, כי אני פוחדת שאחרי הפסקה בני שום יקבל דלקת ראות.

    תודה מראש
    אינה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חדר מלח - תגובה

    ד''ר יהושע דנינו
    07/12/2010

    שלום אינה,
    אני מבין שבנך סובל מנזלות למרות הניתוח שעבר. לנזלות סיבות נוספות מלבד השקד השלישי שנותח. כנראה שהטיפול בחדר המלח לא עזר במקרה של בנך, לכן יש לנסות לברר את הסיבות הנוספות במסגרת מומחה לאלרגיה ו/או מומחה א.א.ג ולטפל בהתאם.
    כל טוב ובהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש קטן
    סלעית
    07/12/2010

    שלום אתמול בדקתי את הלשון וגיליתי גוש קטן לא כואב צילמתי תמונה ? אני לא יודע מה זה אני מפחד ואני בן 17


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש קטן - תגובה

    ד''ר יהושע דנינו
    07/12/2010

    שלום,
    מדובר בלזיה הנמצאת בלשון. תחום הלשון באחריות פה ולסת ולכן אני ממליץ לך לפנות לפורום פה ולסת או להיוועץ עם מומחה פה ולסת.
    כל טוב ובהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום מהאף אצל פעוט בן שנתיים וחצי
    לולה
    07/12/2010

    שלום רב,

    בני מצונן ובלילה האחרון התעורר והקיא בגלל הצטברות של ליחה. בזמן שהקיא החל לרדת לו דם רב מהאף. זאת הפעם הראשונה שזה קורה. האם נדרש לבדוק את הנושא אצל רופא הילדים או שמא הדבר קשור לצינון הכבד?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום מהאף אצל פעוט בן שנתיים וחצי - תגובה

    ד''ר יהושע דנינו
    07/12/2010

    שלום נטלי
    דימום מהאף יכול להיות מסיבות רבות שאחת מהן היא הצטננות, הגורמת לפיצוץ קפילרים,הקורה בשיעול או עיטוש.
    לכן אין צורך בבירורים נרחבים בדימום ראשון,אך אם הדימום יחזור ישל לבדוק את הגורמים השונים.
    כל טוב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
