תנועות עיניים בתסמונת ג'וברט

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר שי מנשקו
 
  • תנועות עיניים בתסמונת ג'וברט
    צפורה
    09/06/2013

    שלום, פעוטה בת שנה עם תסמונת ג'וברט. נמצאת במעקב וטיפול פיזיוטראפיה עקב היפוטוניה ואיחור התפתחותי: התקשתה בהרמת הראש, בהתהפכות. בגיל שנה עדיין לא יושבת,לא עומדת. החלה בזחילה מועטה על הגחון כאשר מעוניינת להגיע לצעצוע שמונח לפניה. מדי פעם מביטה למעלה ולצד. יש פזילה קלה שלא מטופלת בשלב זה. שאלתי: האם תנועת העיניים יכולה לנבוע מההיפוטוניה, מהפזילה, או שזה נחשב לתנועה לא רצונית של העיניים המתוארת בספרות על תסמונת ג'וברט?
    בנוסף: כיצד ומתי ניתן לדעת אם הילדה תהיה עם פיגור שכלי?

    תודה
    ישראלה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תנועות עיניים בתסמונת ג'וברט - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    09/06/2013

    תנועות העיניים קשורות בתסמונת לרוב הילדים עם תסמונת גוברט ישנו עיכוב התפתחותי ולרובם בסופו של דבר תפקוד שאינו תואם גיל ברמות שונות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עוד בירור קטן

    צפורה
    10/06/2013

    אני מודה על ההתייחסות העדינה למרות שהעובדות לא מעודדות כלל.
    לאחר שנבדק נושא שדה הראיה ונמצא תקין, האם יש תרגול/טיפול העשוי להפחית אותן תנועות לא רצוניות? בהחלט המבטים הרבה יותר ממוקדים מחודשי החיים הראשונים וניכר בהחלט שיפור.
    האם ניתן לראות תוצאות בעבודה על תחומי ההתפתחות השונים: התפתחות קוגנטיבית,שפה, חשיבה וסוציאליזציה [כפי שניתן לקדם ילדים עם תסמונת דאון] או שעדיף להניח לילדה ולא להשלות את הסביבה הקרובה?

    מתנצלת על ריבוי השאלות אך לצערי אין עדיין מידע מסודר על התסמונת ודרכי הטיפול בלוקים בה.

    בברכה
    ישראלה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עוד בירור קטן - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    10/06/2013

    לעומת התערבויות חינוכיות ותומכות כגון ריפוי בעיסוק ,פיזיותרפיה וריפוי בדיברור שאני מאמינה בכוחן גם בנוכחות לקויות גנטיות כולל גוברט איני חושבת שיש דרך לתרגל את תנועות העיניים אלא כשהילד מתקדם למצוא מנגנוני פיצוי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודות

    צפורה
    11/06/2013

    תודות רבות על תשובותייך, בתקווה שיסייעו גם למשפחות אחרות המתמודדות עם הבעיה.

    כל טוב
    ישראלה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גם לי יש תינוקת עם ג'וברט

    לי
    09/07/2013

    ביתי עוד מעט בת שנה וחמישה חודשים אובחנה עם גו'ברט , ב"ה ביתי מתקדמת במיוחד במוטוריקה הגסה והעדינה. השאלה שלי בערך בגיל שנה וחודשיים החלה למחוא כפיים, לעשות נשיקה כשמבקשים וגם לנופף לשלום. בחודש האחרון חלה נסיגה בזה, כבר לא עושה נשיקה נדמה לי שמנסה אבל לא מצליחה ושלום היא עושה מעט מאוד ובעיקר כשאני מול המראה איתה. היא מטופלת בפיזוטרפיה, וריפוי בעיסוק פעם בשבועיים. זה מדאיג אותי למרות שהרופאה שאנו במעקב אצלה אמרה לא לדאוג, איך אפשר לגרום לה לחזור לעשות את הדברים הללו.

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גם לי יש תינוקת עם ג'וברט - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    11/07/2013

    בד"כ אין נסיגה התפתחותית בתסמונת גוברט כך שלדעתי אם האבחנה נכונה אכן אין מקום לדאגה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


