פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' רחל שטראוסברג
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • אשמח לתגובת לפרופ' שטראוסברג תודה.
    נוני
    29/04/2014

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שינוי במינון של קונצרטה ואוספלוט
    מאיה
    28/04/2014

    שלום,

    בני בן 8.5 לומד בכיתה ב' בכיתה קטנה הינו פג שנולד בשבוע ה-28 סבל מדימום בדרגה 4 ומוגדר כ- CP המפלגי שמאל.

    בני נוטל קונצרטה ואוספלוט.

    עד לפני חודש נטל קונצרטה במינון של 36 מ"ג ואוספלוט במינון של רבע כדור בבוקר וחצי בערב. לפני כחודש העלינו לו את המינון ל- 45 מ"ג בקונצרטה ואוספלוט לכדור בבוקר וכדור בערב (נעשה בהדרגה). המינון של האוספלוט עלה בעקבות בדיקה EEG שעשה.והמינון של הקונצרטה עלה מאחר והמורה דיווחה עדיין על קשיים בריכוז בכיתה.

    מאז אנחנו חשים ו(זה גם מגיע לנו מעוד כיוונים) שהוא הרבה יותר מראה התנגדויות, פחות נשמע לכללים, לא רוצה ללמוד, לא משתף פעולה וכו'.

    שאלתי היא האם זה קשור למינון שהשתנה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינוי במינון של קונצרטה ואוספלוט - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    29/04/2014

    אנא כתבי את משקלו של הילד

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חדרי המוח הלטרלים ברוחב כ 20 מ"מ...
    נוני
    24/04/2014

    שלום רב.בתי בת 9 עכב האצה בגדילה שלה,נשלחה לבצע בדיקת MRI על מנת לשלול סיבות להאצה בגדילה.בבדיקת ה MRI שבוצעה ב 9/13 נמצא כיחדרי המוח הלטרלים בולטים במידה קלה ונמדדים ברוחב מקסימלי כ-21 מ"מ.
    חדר שלישי תקין חדר רביעי בולט במקצת.
    מודגם ממצא המתאים לציסטה ארכנואידית בגומה האחורית-כ 19 מ"מ.הממצא הנ"ל יציב.
    אין ממצא מוחי פוקלי ואין האדרה פתולוגית.

    רופא המטפל והנרולוג ראו את הבדיקה ואמרו הכל תקין שזה נורמאלי ובענין הציסטה הארכנואידית -שאין שום סיבה להלחץ כי זו ציסטה מולדת ואין שום צורך להתייחסות.והלוואי וזה כך.הענין הוא שקראתי מאמרים באינטרנט של רופאים בענין,ובמאמרים אלו נרשם שבגודל זה שמצויין בבדיקה של בתי זו כבר התרחבות מירבית וכן יכולים להיות השפעותבעתיד.לכן אני לא רגועה.
    עשו לה עוד MRI אתמול והייתירוצה בהיזדמנות הזו לדעת האם יש להתייחס לממצאים במידה ויהיה התרחבותגדולה יותר ולו במעט או שוב לא להתייחס??
    בענין הציסטה האם אין צורךבבדיקה נוספת או שמספיקה דעתם של הנרולוג שזו ציסטה מולדת???
    אשמח לחוות דעת מוקדמת.תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חדרי המוח הלטרלים ברוחב כ 20 מ"מ... - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    28/04/2014

    חדרי המוח הם אכן מורחבים במקצת ולכן כדאי לך לגשת עם תשובת ה MRI לנוירולוג ילדים המתמקצע בנוירולוגיה טרום- לידתית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרופ' שטראוסברג תודה על המענה ו

    נוני
    28/04/2014

    בייתי אצל נרולוג בבית החולים שניידר עם תוצאות MRI והוא טען שהתרחבות החדרים בגודל זה הינם בסדר.
    בנוסף הייתי שמחה להתייחסותך בענין הציסטה הארכואידלית שנמצאה בבדיקה.
    עוד אשמח לדעת אילו השלכות עתידיות יש הן בהתרחבות החדרים הלטרליים במח והאם יש איזשהם השלכת לציסטה?

    אשמח ואודה על חוות דעתך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולטראסאונד חדרי מח
    מיכל
    28/04/2014

    שלום רב
    כאשר בתי נולדה שתהיה בריאה , היה לה כתם אדום במצח ולכן אמרו לי לבצע לה אולטראסאונד חדרי מח, התשובה שאין דימום אבל יש שתי ציסטות קטנות של כוריד פלקסוס בחדר הצדדי משמאל בקוטר עד 0.14 ס"מ. הרופא ילדים הרגיע ואמר שכנראה אם לכולם היו עושים אולטראסאונד כזה היו מוצאים את המימצא הזה, הוא שלח לנוירולג לבדיקה ולאחר שנה עוד בדיקה, שני הנוירולוגים אישרו שהכל בסדר והילדה מתפתחת כפי שצריך. היום היא בת 4 ואני בהריון שני ושוב נתקלתי בנושא שקראתי על סקירה שלישית ששם נאמר שמי שהיה לה בהריון הראשון ילד עם ציסטות במוח צריכה לעשות סקירה שלישית שזה מום!!!, הפסקתי לנשום לדקה ומנסה מאז להרגיע את הלחץ, האם אני צריכה לעשות עוד בדיקות לבתי לראות מה קורה שם? ואיך אפשר לבדוק בכלל בMRI ? אני אשלם אפילו פרטי רק שאדע שהכל בסדר , כי זה פתאום נשמע ממש גרוע. מה עליי לעשות??? תודה רבה!!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולטראסאונד חדרי מח - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    28/04/2014

    את לא צריכה לדאוג, הציסטות שנמצאו אצל בתך הבכורה הן שפירות ועובדה שלא גילו אותן גם בהריון הנוכחי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוקד אות
    סנדרה
    23/04/2014

    שלום לך פרופסור אביבה
    בהמשך לתשובתך מזכירה לך את המקרה
    ילד עם היסטוציטוזיס mri מוקד אות סובקורטיקלי פריאטלי
    היינו ביעוץ פרטי אצל מפענח שנחשב מספר אחת
    בארץ והוא אמר שאין כל חשיבות למוקד וזה שום
    דבר... ויותר מכך הוא הראה שיש בצד השני
    עוד מוקדים קטנים ואמר שזה כלום
    האם אני יכולה להיות רגועה ... ומוקדים חריגים
    רבים בחומר הלבן זה אכן שום דבר?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קונצרטה והפרעת קשר
    אורית
    13/04/2014

    שלום רב,

    בני בן 7.5 , בכיתה ב' , החל לקחת קונצרטה 36 מ"ג (בהדרגה) עקב בעיות התנהגות בעיקר . בלימודים היה תלמיד מצויין עד סוף כיתה א (ללא ריטלין) . המוזר הוא שחלה ירידה משמעותית בלימודים מהרגע שהחל לקחת קונצרטה אך בהתנהגות חל שינוי קיצוני לטובה !!! בהתחלה , שאלתי את הרופא ילדים אם יתכן מצב כזה והוא אמר שאין כל קשר, כנראה שיש עומס בלימודים . לאחרונה עשיתי לו מבחן מוקסו עם התרופה ובלי התרופה והמבחן מראה שהקונצרטה כמעט ולא משפיעה על הקשב !!! והתחושה שלי היא שלא רק שהיא לא משפיעה עליו אליו אלא מקשה עליו בלימודים ( מכבה לו את יכולת החשיבה ) . מבחינת אינטיליגנציה , המבדקים מראים שהוא ילד פיקח וחכם בהרבה מעל הממוצע ולא סתם הוא היה תלמיד מצויין בכיתה א' . השאלה היא, האם אני צריכה לבחור בין התנהגות טובה להצלחה בלימודים??

    אודה לעזרתכם כי אני ממש אובדת עצות,
    אורית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קונצרטה והפרעת קשר - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    19/04/2014

    הדבר הנכון הוא להתייעץ עם מי שהמליץ על הקונצרטה ומכיר את הילד.
    ייתכן שיש מקום לנסות להפחית את המינון בשלב ראשון ולראות מה יקרה עם בעיות ההתנהגות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לאחר ניתוח ניקוז ציסטה במוח..
    ליעד
    07/04/2014

    ביתי בת שנה לאחר ניתוח ניקוז ציסטה ארכנואידלית גדולה במוח
    על ידי סיב אופטי ללא שאנט עי פרופסור קונסטנטיני..
    כרגע מימצאי mri טובים, ירידה בגודל הציסטה וירידה בicp..
    ישנו המיפרזיס צד ימין ואיחור היתפתחותי מוטורי עקב החולשה...
    לא זוחלת ולא עומדת, רק יושבת ומפעילה יד שמאל בלבד..
    עושים פיזיוטרפיה והידרוטרפיה..
    רצינו לשמוע את דעתך וניסיונך האם במצב זה "מיסתדרים" וכן הילדה תלך ומתי בערך?? יש לציין שהילדה פיקחית וחכמה ושמחה...
    מטופלית נאורולוגית ונאורוכירורגית בביהח דנה...
    אשמח לפירוט.. תודה רבה!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לאחר ניתוח ניקוז ציסטה במוח.. - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    18/04/2014

    אני אראה אותה כאשר תגיעו לביקורת אצלנו ואז אוכל לענות לך יותר טוב לגבי הפרוגנוזה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה, האם אפשר יהיה לבקש..

    ליעד
    18/04/2014

    לראות אותך באותו יום של הביקורת שלנו?
    תודה שוב..

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה, האם אפשר יהיה לבקש.. - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    19/04/2014

    כמובן. רק תבררו לפני כן שאני בארץ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שכחו להשיב לי....
    אורית
    18/04/2014

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רעד בידיים ומתיחות ללא הפסקה אצל תי
    נטע
    17/04/2014

    תינוק
    שלום
    בני בן כמעט 6 חודשים, לפני כחודש התחילו להופיע מתיחות של יד שמאל ברעד מעין פרכום כל כמה ימים, אמרו לי בטיפת חלב שיעבור. לפני שבוע התדירות עלתה לעשרות פעמים ביום ולא יורדת מזה. הראתי לנוירולוג שבדק את התינוק, עשו אי אי גי שנראה תקין ואמרו לחזור לנוירולוג למעקב.

    מה זה יכול להיות?? אני מאוד דואגת- לוקחת תרופה נגד דכאון והנקתי עד לפני שבועיים בערך האם יש קשר?
    הילד מתפתח בהתאם לגילו מתקשר שמח והכל טוב

    אני מאוד דואגת מה זה יכול להיות? איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רעד בידיים ומתיחות ללא הפסקה אצל תי - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    18/04/2014

    לא ברור מה התופעה מתיחות או רעד?
    האם הרעד הוא בלתי רצוני או ניתן לעצר אותו במגע?
    האם הוא חד צדדי תמיד באותה יד?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    נטע
    18/04/2014

    זה מתיחת היד ורעד בו זמנית.רוב הפעמים בימין.מעט בשמאל או בשתי ידיים.אם אני מחזיקה אותו זה נעצר.אני יכולה לשלוח לך סרטון במייל?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רעד בידיים ומתיחות ללא הפסקה אצל תי - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    18/04/2014

    לא ברור מה התופעה מתיחות או רעד?
    האם הרעד הוא בלתי רצוני או ניתן לעצר אותו במגע?
    האם הוא חד צדדי תמיד באותה יד?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אסימטריה
    סנדרה
    14/04/2014

    שלום
    ילד בן 10 di מרכזי, LCH רב מערכתי
    עור , ציפורניים , נגע בחיך , ונגע בגבעול בלוטת יותרת
    המוח.
    טופל בסיטוזר וינקרסטין mtxi וסטרואידים
    הילד במעקב mri
    Mri אחרון הראה אסימטריה של החדרים הלטרליים
    מה זה אסימטריה? וממה היא יכולה לנבוע?
    והאם יש לה משמעות קלינית ?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אסימטריה - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    18/04/2014

    קשה לענות בלי לראות את הצילום ולהעריך את מידת האסימטריה. חשוב להשוות לקודם לראות אם זה ממצא חדש.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רקע מוזר אצל תינוק
    אורלי
    08/04/2014

    שלום רב,
    יש לי תינוק בן 5.5 חודשים. יש לציין שיש לו בעיות נשימה מגיל חודש וחצי וכרגע יש לו התקף אסטמה קל.
    היום הוא נרדם בעגלה וכשהתעורר אחרי חצי שעה, הוא הזיז את הראש מצד לצד במהירות באופן מוזר. קראתי לו והוא לא הגיב או הפסיק אז הרמתי אותו וזה פסק. לא יודעת להגיד בכמה זמן מדובר אבל נראה לי שכמה שניות בודדות עד שניגשתי אליו.
    ראיתי שהוא הזיע והיה לו חם (הוא באמת לבש קצת יותר מדי למזג האויר הנוכחי)אז הורדתי לו את הבגדים ואז אחרי כמה דקות היתה לו מין רעד פצפון ושונה בשפתיים שנראה לי שהיה צמרמורת, משהו שדווקא קורה לו לא מעט ולא נראה בעייתי.
    יש לציין שאחרי הארוע הזה הוא התנהג כרגיל ואין לו חום.
    מה זה יכול להיות?
    האם נדרש בירור בנושא? ובמידה וכן איזה? אצל איזה רופא?
    תודה רבה מראש על המענה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רקע מוזר אצל תינוק - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    09/04/2014

    כדאי שיעבור הערכה אצל נוירולוג ילדים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטה במוח לתינוק
    קס
    30/03/2014

    שלום. בגיל חצי שנה באולטרסאונד חדרי מוח לתינוק ראו. ציסטה כורואידלית זעירה בחדר לטרלי משמאל 4 מ"מ. אמרו לי שהכל תקין ויש את זה להרבה ילדים (רק שלא עושים את הבדיקה). עשינו בדיקה בגלל היקפי ראש גדולים והכל תקין.
    4 חודשים אחרי זה עשו עוד אולטרסאונד ועדיין היתה ציסטה ללא שינוי. עוד כמה חודשים אחרי זה באולטרסאונד היה כתוב" הפעם לא הודגם בבירור ציסטה. האם זה אומר שאין ציסטה? או מה יכולה להיות עוד סיבה לזה שלא ראו.
    בביקורת אצל נוירולוג אמרו לנו שאנו לא צריכים יותר ביקורת והכל תקין. בינתיים המרפס נסגר. האם כדאי בירור נוסף, ביקורת נוספת, בדיקות נוספות, MRI? עוד משהו.
    אני פשוט קצת מודאגת.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטה במוח לתינוק - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    03/04/2014

    מכיון שהמרפס נסגר הייתי ממליצה על מעקב קליני בלבד ולשקל MRI רק אם תהיה אינדיקציה קלינית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    קס
    03/04/2014

    שלום.

    תודה רבה על תשובתך.
    מה הכוונה מעקב קליני? נוירולוג שהיינו אצלו אמר שלא צריך לבוא לביקורת.
    ומה לגבי "הפעם לא הודגמה בבירור ציסטה". זה אומר שאין?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    03/04/2014

    מעקב קליני זה מעקב של רופא. בכל גיל אפשר לבדק דברים נוספים מבחינת ההתפתחות של הילד.
    אני נוטה להניח שהציסטה נעלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    קס
    03/04/2014

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים
    שלי
    31/03/2014

    שלום בני בן השלוש מסובב ידיים כשהוא מתרגש ממשהו למשל אם זה דברים מסתובבים או אם החמאתי לו על משהו זה התחיל מגיל שנתיים נאמר לי שמדובר בטיקים האם כדאי שניורלוג יבדוק אותו? אשמח לתשובה תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    03/04/2014

    זה נשמע כתופעה סטראוטיפית. לגבי אבחנה של טיקים מציעה שנוירולוג יבדוק

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פס אקוגני
    שיר
    29/03/2014

    שלום רב,
    עשינו לבני בן החודשיים וחצי אולטרסאונד עמוד שדרה בשל pilonidal dimple
    והתוצאות היו:
    קונוס מודולרית בגובה תקין
    תנועתיות רגילה של החוט אך לציין כי הודגם פס אקוגני העובר על כל החוט ומגיע עד הקוקסיס ברוחב 0.12 סמ
    אין עדות למניגו או מיילוצלה
    אין עדות לממצא חולני
    אין עדות לפילונידאל טרקט
    אנחנו מאוד מודאגים וחוששים אשמח בבקשה לפירוש התוצאות
    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פס אקוגני - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    30/03/2014

    גם לי זה לא ברור ונראה לי שאין לכך משמעות
    כדאי לברר עם הרדיולוג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים ?
    מיכל
    29/03/2014

    שלום רב.
    בתי בת שנה וחצי. הולכת באופן עצמאי, מדברת (כמה עשרות מילים) ומתקשרת. מגיל שלושה חודשים החלה לפזול רק במבט על חפצים קרובים. בגיל תשעה חודשים פסקה התופעה אבל אז החלה למצמץ או לכווץ עיניים בארועים לא מובנים לי. לקחתי לרופא עיניים בגיל תשעה חודשים (הוא לא מצא בעיה). לקחתי לנוירולוג ילדים בגיל תשעה חודשים . אמר שהתפתחות תקינה אבל לעשות eeg ולחזור לביקורת בעוד חצי שנה. האם לעשות eeg ועוד שאלה : האם יתכן שלתינוק יש אפילפסיה לא מטופלת ולא משפיע על ההתפתחות שלו ? תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים ? - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    30/03/2014

    אם הנוירולוג שבדק אותה המליץ אני בודאי לא אשנה את ההמלצה ללא בדיקה.
    לשאלתך השניה התשובה היא כן. מרבית האפילפסיות אינן משפיעות על ההתפתחות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
