פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' רחל שטראוסברג
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • המשך שאלה
    גיל
    20/12/2012

    לא הבנתי מהתשובה אפשר להיות רגועים אם הבדיקות הנירולוגיות תקינות

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    23/12/2012

    אם הבדיקות הנוירולוגיות אכן היו טובות(!) ונשאלו השאלות הנכונות בהיסטוריה - עושה רושם שניתן להיות רגוע.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    גיל
    20/12/2012

    שלום בני בגיל 15 התלונן לפני כמה חודשיים על תחושת חולשה ברגליים בלי בעיות הולך קופץ הכל אותו דבר לפני שבועיים קפיצות שריר ניגשנו לשני נירולוגים מומחים בתחום ושללו בעיה נירולוגית ממה שקראתי באינטרנט מדאיג אותי האם בדיקה נירולגית יכולה להרגיעה אותנו ואם בדיקה נירולגית באמת יכולה לשלול בעיה גם אםזה ההתחלה שלה הבעיה תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    20/12/2012

    יכול להיות שהנוירולוגים שללו בעייה על סמך אנמנזה (סיפור המקרה ) ובדיקה נוירולוגית מדוקדקות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רעד
    דפנה
    18/12/2012

    שלום ביתי עברה ניתוח ספינה ביפינה.לפני כשנתיים. שיחרור עגינה נוסף בחודשים האחרונים. הילדה מתלוננת על רעד ברגלים בעיקר במצב ישיבה ובשכיבה .לעת ערב גם בשינה היא מרגישה התכווציות. תור לנוירולוג ילדים ניקבע לעוד כחודשיים האם יש סיבה לדאגה?אודה לכן על תשובה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רעד - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    18/12/2012

    אם התופעות חדשות והופיעו רק אחרי הניתוח ונמשכות לא הייתימ מחכה חודשיים ואת צריכה לבקש מהנוירוכרורג שניתח אותכם לדאוג לכם לבדיקה נוירולוגית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אשמח לעזרתכן
    תמרה
    17/12/2012

    שלום לכן,

    בני הוא בן 15 חודשים,ילד ראשון.מאז שהיה בן 10 חודשים אני חשה בעיכוב התפתחותי בעיקר בחלק הרגשי וגם בחלק המוטורי.
    היינו באבחון אצל פסיכיאטר ילדים אך זה לא סיפק אותנו ,שכן תופעות נוספות ו/או אי תופעות אחרות מדאיגות אותנו ההורים עד לכדי רמה של חוסר תפקוד.

    עד שנתקבל למכון להתפתחות הילד,האם תוכלו להפנות אותי לאדם שיוכל לפחות להרגיע /להדריך .

    נשמח לעצתכן.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אשמח לעזרתכן - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    17/12/2012

    את יכולה לנסות ולראות נוירולוג ילדים דרך הקופה לרובם גם הכשרה התפתחותיתלצורך הערכה על מידת הקושי ודחיפות ההתערבות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים לאחר אנצפליטיס
    איריס
    15/12/2012

    בני בן 6 , עבר בשלום בנס אנצפליטיס לפני שנתיים, כעת החלו טיקים בפה אצלו,כמין פיהוק, שמתגבר ברצף בעיקר לפני השינה , בצפיה בטלויזיה, או במשחק במחשב למשל. אנו מוטרדים מאוד. הטיקים נמשכים כבר כחודשיים. האם יש קשר לאנצפליטיס ? , האם יש לעשות eeg או mri ? , ומה עלינו לעשות ???
    תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים לאחר אנצפליטיס - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    16/12/2012

    אם היתה אנצפליטיס וירלית ולא חיידקית סביר להניח שהטיקים לא קשורים והופיעו באופן בלתי תלוי. בכל מקרה, כדאי להיבדק אצל נוירולוג ילדים שמתמצא בכך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי לקלוניריט?
    עידית
    13/12/2012

    בני בן ה-8 מטופל בקלוניריט (3 כדורים כל בוקר) לטיפול בטיקים מוטוריים מורכבים. בתחילת הטיפול הופיעה ישנוניות שחלפה כעבור מס' ימים. לתרופה השפעה מצויינת - הפחתה משמעותית בתדירות ובעוצמת הטיקים. אלא שבימים האחרונים, לאחר למעלה משלושה חודשי טיפול רציף, הופיעו לראשונה סחרחורות. קבענו תור לנוירולוג המטפל והפחתנו מ-3 ל-2 כדורים. עד שנפגוש את הרופא רציתי לדעת, האם עקרונית תיתכן הופעת תופעת לוואי שכזו לראשונה לאחר טיפול כה ממושך והאם קיימות המלצות נוספות, מעבר להקפדה על שתייה מרובה, על מנת להתמודד עם כך. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי לקלוניריט? - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    13/12/2012

    קלוניריט היא גם תרופה להורדת לחץ דם. כדאי לבדוק לילד ל.ד. ולראות האם הסחרחורות הן ביטוי של ידידה בל.ד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם ירידת לחץ דם מחייבת הפסקת טיפול

    עידית
    13/12/2012

    תודה רבה על תשובתך. הסחרחורות הופיעו לאחר שבננו סבל מוירוס והקיא במשך יממה, וחשדנו שה"התייבשות" היחסית בשילוב התרופה אכן הורידו את לחץ הדם וזו הסיבה לסחרחורות. מכיוון שעלינו להמתין שלשה שבועות נוספים לתור לייעוץ בקופ"ח ואיננו רוצים להפסיק את הטיפול אם אין בכך צורך מיידי אבקש לדעת: במידה ומתברר ואכן קיימת ירידת מה בלחץ הדם - האם כל ירידה בלחץ הדם אצל ילד המטופל בקלוניריט מחייבת הפסקת הטיפול התרופתי, או שניתן לשלוט בה ע"י הקפדה על שתייה מרובה? תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם ירידת לחץ דם מחייבת הפסקת טיפול - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    16/12/2012

    אם יש ירידת ל.ד משמעותית בבדיקות חוזרות ונשנות כדאי לשקול הפסקת טיפול.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריטלין
    תמר
    11/12/2012

    בני בן 5, התחיל לפני שבוע וחצי לקחת ריטלין 10 מ"ג פעם ביום.
    בהתחלה היו טיקים שעברו די מהר, אבל עדיין יש ריבאונד של רגישות יתר (נטיה לבכי) לאחר השפעת הכדור.

    1. האם עדיין יש סיכוי שתופעת הריבאונד תחלוף? כמה זמן נותנים לגוף להתרגל לפני שמגיעים למסקנה שזה מה שהכדור עושה לילד?

    2. בזמן נטילת הכדור ההשפעה מצוינת, אבל זה רק 4 שעות. האם ניתן בגילו לעבור לכדור של 6 שעות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריטלין - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    11/12/2012

    קשה לדעת אם תופעת הרבאונד תחלוף היא יותר שכיחה בריטלין הרגיל ופחות בריטלינים המשתחררים לאט ואת יכולה לתת לזה עוד שבוע שבועיים. בנך יכול לקחת תכשיר של שש-שמונה שעות אם תתני בשלב ראשון רבע ובהמשך חצי מתחולת הקפסולה של ריטלין LA 20 מ"ג.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא בטוחה שהבנתי

    תמר
    12/12/2012

    האם הכוונה לתת לו רבע כדור ולאחר מספר שעות לתת לו חלק נוסף של הכדור?
    לצערי אופציה כזו לא קיימת כי לצוות הגן והצהרון אסור לתת תרופות, אז אנחנו חייבים להתבסס על כדור שאנחנו ההורים נותנים לו לפני הגן.

    האם יש אפשרות כזו שתחזיק יותר מ 4 שעות?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא בטוחה שהבנתי - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    12/12/2012

    אכן לא הבנתי מתחילים מלתת רבע מתחולת הקפסולה בבוקר ואם אין תופעות לוואי עולים בהמשך לחצי מתחולת הקפסולה וההשפעה אמורה להיות מתמשכת מעבר לארבע שעות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חסימה באקוודוקט
    איציק
    09/12/2012

    שלום רב
    בתי בת 8 חודשים נולדה תאומה בשבוע 32 + 5 בלידה רגילה. לאחר שבוע בפגיה התגלה כי קיימים מספר דימומים בראשה . לאחר חמישה שבועות ו בדיקת MRI שוחררה הביתה כאשר נאמר לנו כי הדימומים בראשה נספגו. עד עתה מלבד איחור קל בהתפתחות עקב פגות הילדה מתפתחת יפה ועושה מה שילדה בגילה אמורה לעשות ללא בעיה קלינית כל שהיא.
    לפני 4 חודשים התגלה אצלה עליה בהיקף הראש דבר אשר הצריך מעקב בעיניין .
    בבדיקות U.S אחת לשבועיים הובחן אצלה הרחבת חדרים קלה עד בינונית בעיקר בחדר השלישי .
    עשינו לפני שבוע MRI נוסף ובתוצאות התגלה כי האקוודוקט חסום (מה שמסביר את הרחבת החדרים והעלייה בהיקף הראש)
    בחודש וחצי האחרון ישנה עצירה מלאה של העלייה בהיקף ראש , המרפס שקוע הילדה מתנהגת כרגיל עולה במשקל יפה אוכלת . נראה כי הבעיה היא אסימטומטית ולא נראה שיש בעיה קלינית אצל הילדה.
    למרות הכל ברצוני לשאול מה ההשלכות של החסימה באקוודוקט ואיך היא עולה בקנה אחד אל מול העצירה בהיקף ראש , המרפס השקוע ומה מצפה לנו ? האם אפשר יהיה להימנע מניתוח שאנט או הטיפול בסיב אופטי .או האם יכולה לחיות עם החסימה הזאת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חסימה באקוודוקט - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    10/12/2012

    הדיון בסוגיה מאוד חשוב ויש להפנותו לנוירוכירורג המטפל והעוקב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים
    דני
    05/12/2012

    שלום, בני אובחן ADHD (לא לוקח ריטלין כי קטן במשקל וגם לא ככ השפיע עליו) - בן 6 בכתה א.
    בשלושת השבועות האחרונים פיתח תיקים (מצמוצים+ חריקת שיניים+ עוויות פנים+ הזזות ראש ימינה ושמאלה/למעלה למטה , הזזות כתפיים)
    מה עושים, האם להתעלם או שמא שמא נדרש טיפול אקטיבי כלשהוא
    תודה,
    דני

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיקים - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    06/12/2012

    בהחלט יש להתעלם, אך בכ"ז כדאי להיוועץ בנוירולוג ילדים כדי לעמוד על מידת החומרה והאם יש צורך בטיפל תרופתי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוירולוג בירושלים
    מירב
    05/12/2012

    מבקשת המלצה על נוירולוג ילדים בירושלים. אם אפשר מקופת חולים ממכבי.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    מירב
    05/12/2012

    שלום, בתי בת 7.5 תלמידת כתה ב'. הילדה חכמה ונעימה בסך הכול, מאוד רגישה ומה שמדאיג אותי זה הקשיים שיש לה בלימודים, מאוד קשה לה בחשבון למרות ההסברים והלמידה, בעברית כתב לא מסודר לפעמים מתבלבלת עדיין עם אותיות וקושי בקריאה, לאחרונה מתפרצת ונלחמת איתנו, בוכה בקלות יחסית. האם כדאי לשקול ריטלין? האם יעזור לה במידה ויש לה ליקויי למידה? או קשב וריכוז? אנו מחכים כמובן לאבחון אך בינתיים שעשינו לה מבחן טובה (ללא ריטלין) יצא שהתוצאה יכולה לתמוך בבעיית קשב וריכוז לא באופן חד משמעי. איך אני יכולה לעזור לה? בכיתה היא ילדה נוחה ללא הפרעת התנהגות. תודה רויטל

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    05/12/2012

    עלייך לגשת איתה לנוירולוג ילדים מנוסה שיכול לבדוק האם מדובר בבעיית קשב וריכוז, לקות למידה או קשיים רגשיים או אולי מדובר בשילוב של גורמים אלה שיכולים להסביר את מצבה של הילדה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריטלין לבן 5
    יעל
    30/11/2012

    בני 5, ויש לו ADHD ברמה קשה.
    עברנו אבחון במכון פרטי והומלץ על ריטלין 10 מ"ג. משקלו 18 ק"ג.

    היום נתנו לו פעם ראשונה, וזה גרם לו לטיקים בפנים שנמשכו כמעט 10 שעות לאחר נטילת הכדור (שאמור להשפיע 4 שעות), וכן לרגישות גבוהה.
    1. האם הריטלין יכול לגרום לטיקים באופן בילתי הפיך?
    2. האם ייתכן שאחרי תקופה מסוימת של התרגלות לריטלין הטיקים יעלמו? ואם כן - אחרי כמה זמן בערך הגוף אמור להתרגל?

    אנא אל תשלחו אותי לשאול את הרופא המטפל, כי קופת החולים מאפשרת לנו רק טיפול ע"י רופאת הילדים, שאינה מומחית בתחום :-(

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריטלין לבן 5 - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    30/11/2012

    המלצתי היא לתת לילד במשקלו חצי כדור כלומר 5 מג'.
    במדה וגם אז יופיעו הטיקים יש לשקל תכשיר אחר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כלומר המחשבה שאולי כדאי להמשיך לתת

    תמר
    02/12/2012

    לו עוד כשבוע כדי להתרגל לכדור היא שגויה?

    האם בגלל שאין דבר כזה להתרגל לכדור או בגלל שהטיקים עלולים להשאר לתמיד?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כלומר המחשבה שאולי כדאי להמשיך לתת - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    02/12/2012

    בגלל שתמיד מתחילים עם המנה המינימלית למשקלו ולא המקסימלית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריטלין וחרדות
    תמר
    27/11/2012

    בני בן 5 ולאחר אבחון ADHD הומלץ לנו לתת לו ריטלין, וברור לי גם שהוא זקוק לריטלין.

    הבעיה היא שממה שאני קוראת אני מבינה שריטלין גורם לחרדות, וזה קצת מפחיד אותי כי יש לו גם ככה סימנים של חרדות מידי פעם (למשל דברים שנראים כמו OCD).

    היום קראתי דברים שאומר פסיכיאטר למבוגרים ולפיהם מהניסיון שלו במחצית מהמקרים החרדה נמשכת מעבר לזמן נטילת התרופה ומתפתחת להפרעת חרדה של ממש.
    האם זה גם הניסיון שלכם?

    אני מחכה כבר תקופה ארוכה לרגע שנוכל להתחיל לטפל בריטלין ועכשיו מה שקראתי גורם לי לחוסר ביטחון בטיפול המתאים.
    האם יש סימנים מיוחדים שאנחנו ההורים צריכים לשים אליהם לב, על מנת למנוע הפרעת חרדה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריטלין וחרדות - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    28/11/2012

    ריטלין אכן יכול גם לגרום לחרדות וגם להעצים הפרעת חרדה קיימת צריך (אם אין ברירה בגיל זה ) לתת ריטלין בזהירות כלומר להתחיל במינון נמוך של חצי כדור ולעקוב אחר התנהגותו.יש סיכוי טוב שהחרדות יתמתנו אם תחליטו להפסיק ריטלין בעקבות התגברותן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קצב גדילת ראש מאוד מהיר
    אלנה
    25/11/2012

    שלום. בני בן 6 חודשים הובחן כבעל ראש גדול במיוחד. הוא קפץ מאחוזון 40 למעל 97. בדיקת אולטראסאונד הייתה תקינה (נעשתה לפני חודש), נבדק על ידי פיזיוטרפיסט ורופא היתפתחותי וגם לפי דברהים הכל תקין. כרגע הקף ראש שלו 47 סמ. בחודש וחצי האחרון הקצב נהיה איטי יותר - גדל ב50 ממ. ניורולוג ילדים שלח אותנו לMRI. לפי דבריו הכל תקין והסיבה לבדיקת MRI זה בשביל להבין למה בחודשים ראשונים הראש שלו גדל כל כך מהר. בני מתפתח יפה, בדרך כלל בריא. רופאים אמרו לי שגם לי יש ראש גדול - הופתעתי אבל הם יודעים מה הם אומרים. את MRI עוד לא עשיתי. השאלה שלי - אם יש דרך אחרת לדעת למה הראש גדל כל כך מהר חוץ מMRI כי אני חוששת מהרדמה. והאים אני חייבת את MRI? תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קצב גדילת ראש מאוד מהיר - תגובה

    פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    25/11/2012

    אם גם אצלך הקף הראש הוא באחוזון 97 או קרוב אליו והילד מתפקד באורח תקין לחלוטין סביר להניח שמדובר בהקפי ראש גדולים משפחתית ואז יש לשקול מחדש את הצורך בMRI אם אין עדות לממדי ראש גדולים במיוחד אצלך לדעית אין מנוס מביצוע הבדיקה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פזילה פתאומית אבחון מקורה ולאן ?
    דור
    14/11/2012

    לפרופ' הנכבדה

    שלום

    בן תאום בגיל 4 היה פג בעבר

    החל לפזול בשתי עיניים

    לא ניתן להסביר את הפיתאומיות ? ביקר אצל 3 רופאי עיניים .

    1. 5 שבועות לפני הפזילה נחבל בראש ללא צורך בטיפול
    2. עבר סידרת רצופה (מידי ) של טיפולי שיניים בהרדמה באמצעות גז צחוק
    3. נירואופטלמולוגים שראו אותו אינם יודעים להעריך את הסיבה .

    האם בשל 1 ו2 ראוי לבצע :
    US ארובת עיניים
    MRI או CT

    אודה מאד מענה קונקרטי באמור לאן ניתן להתקדם ?
    (כבר מרכיב משקפיים ללא הועיל ממש)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פזילה פתאומית אבחון מקורה ולאן ? - תגובה

    פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    23/11/2012

    אם הפזילה פתאומית רצוי לעשות MRI מוח. לרוב לפגים יש פזילה אך מופיעה כבר בגיל מוקדם.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
