פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

פורום פסיכיאטריה הוא המקום להתייעץ עם פסיכיאטרים מומחים בנושא הפרעות נפשיות. פורום פסיכיאטריה יעסוק במחלות נפש, סכיזופרניה, O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, הפרעת אישיות גבולית, פוסט טראומה, תרופות פסיכיאטריות, טיפול אנטי פסיכוטי ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר יונתן דוידאור
ד"ר יעקב חרמון
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • חרדות וציפרלקס ומה שבינהם
    מני
    23/10/2017

    שלום
    בן 39. אני לוקח ציפרלקס 10 מ"ג כבר 7 שנים עם הצלחה די גדולה בעקבות בעיית חרדות. לאחרונה מרגיש פחות טוב וההתמודדות הופכת לקשה. פחות בטוח שהתרופה עושה עבודתה.
    האם הגדלת המינון ל 20 מ"ג צירפלקס עשויה לעזור או שצריך לחשוב על החלפת התרופה.
    אני כמובן מתכנן לפנות לרופא שלי אך רציתי לשמוע גם את דעת המומחים בפורום.
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שילוב של וולבוטרין+ 5htp
    אלמוני
    23/10/2017

    שלום רשמו לי וולבוטרין נגד דיכאון ולנסות להגביר חשק מיני -אני נוטל את התרופה מזה יומיים (לפני זה נטלתי שבוע אבל הפסקתי חזרתי שוב)- האם אני יכול לקחת את זה יחד עם 5htp? אני בעקרון רוצה להגביר את החשק המיני שלי ולהעלות את רמת הסרוטונין (השתמשתי באקסטזי מזה שנה ויש חשש שרמת הסרוטונין שלי ירדה ולכן חשק מיני ירד)...לא יודע למה הרופא לא נתן לי תרופה מהSSRI אבל הוא נתן וולבוטרין.הבנתי ש5htp מגביר את הסרוטונין אז אני יכול לקחת אותו יחד עם הוולבטורין?
    או לקחת רק את ה5htp?יותר חשוב לי העלאת רמת סרוטונין וחשק מיני מאשר להפחית דכאון (שנגרם כתוצאה מהעדר חשק מיני)

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת טיפול תרופתי של שנים
    הבובון
    22/10/2017

    האם כתוצאה מהפסקת טיפול תרופתי של שנים בעזרת ציפרלקס
    אפשר להרגיש נימול ביידיים ובמקומות אחרים בגוף האם זה יכול לעשות בעייה במערכת העצבים ?
    ואיך פותרים את הבעייה או שזה קשור לבעייה גופנית אחרת?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טראומה לאחר ביקור באושוויץ
    אני
    24/09/2017

    שלום אתמול ביקרתי באושוויץ מאז ממש חשה טראומה תמיד מול העיניים שלי הזוועות ודפיקות לב והזעה..קושי לתפקד מה עושים? תודה יש לציין שאני ממש רגישה ומצטערת שהלכתי

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שווה לנסות ללכת לטיפול

    שמוליק
    04/10/2017

    שלום רב.

    אין שום סיב לסבול, כדאי לנסות ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר, ולראות מה ניתן לעשות. אפשר ללכת לפסיכיאטר גם אם את חוששת מטיפול תרופתי; ניתן לטפל רק בשיחות, והגורם החשוב ביותר הוא הרגשה טובה ונינוחה עם המטפל.

    כל טוב, שנה טוב וחג שמח,
    שמוליק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פוסט טראומה?

    ד''ר יעקב חרמון
    14/10/2017

    גם כאן תשובתו של שמוליק מקובלת עלי!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שמוליק תכנס

    אנונימי
    22/10/2017

    הי שמוליק בזמנו כתבת שאתה מטופל אצל פסיכיאטרית בלי טיפול תרופתי האם יש לך מידע על פסיכיאטרים עם ראש פתוח באזור ירושלים שיסכימו לכזה הסדר?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה כדורים צריך לקחת?
    לינדה
    20/10/2017

    היי בת 34
    החלטתי שנמאס לי מהחיים ארצה לדעת כמה כדורים של סרנדה ואמביאן צריך ליטול על מנת למות? אשמח לתגובה מהירה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא לקחת כדורים למות

    א.ס
    20/10/2017

    למה למות? אי אפשר לדעת כמה כדורים צריך לקחת כדי למות. זה עלול לגרום לנכות קשה. מה הבעייה?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לינדה בבקשה תלכי לטיפול באופן מיידי לפני שיהיה מאוחר מדי

    מודאג
    21/10/2017

    נשמע שאת במצוקה קשה עם מחשבות אובדניות, מומלץ שתלכי לטיפול מיידי כדי שלא תגרמי לעצמך נזק.
    לפעמים יש תקופות קשות בחיים שנראה שהכל רע וקשה וכלום לא הולך, אבל החיים כמו גלגל, פעם אנחנו למעלה ופעם למטה, תזכרי שעוד מחכים לך רגעים טובים ורגעי שיא בחיים, אל תתייאשי, שווה לחכות לטוב שיגיע!!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פריק קונטרול-האם ניתן לטיפול בכדורים?
    תמר
    07/10/2017

    חג שמח. האם יש תרופה/כדורים שיכולים לעזור לפריק קונטרול? אני כל הזמן מעירה לבעלי ולסביבה שלי על כל דבר וזה מתחיל לפגוע בי, בנישואין שלי ובמערכות היחסים שלי. תודה!!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פריק קונטרול

    ד''ר יעקב חרמון
    14/10/2017

    בהחלט כן!
    גשי לטיפול ותשתחררי מעט!
    בהצלחה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשוב לשלב גם תרגילים לביצוע עצמי כמו מדיטציות ומיינדפולנס

    ניב
    20/10/2017

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאיימים כל פעם שאני בלי כדורים
    א.ס
    01/10/2017

    לא נותנים לי לחיות. נמאס מהם. הלב כבר חלש. חבל שנולדתי פה. הרסו את החיים. 3 חודשים חופש נתנו לי, אח"כ נגמר. לקחת שוב. חבל שאי אפשר לעבור למקום רחוק שנותנים לחיות בו.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול?

    ד''ר יעקב חרמון
    19/10/2017

    למה אתה מתכוון?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתכוונת...

    א.ס
    20/10/2017

    איומים על הקרובים או איומים באישפוזים. המדינה הקטנה הזאת לא מפסיקה להכניס אנשים (מילא ערבים אבל למה עוד מחו"ל?) ולעשות ילדים כאילו אין מחר.
    רופא משפחה של קופת חולים מכבי מעולה, חוסך 1000 פסיכיאטרים.
    הכדורים מחלישים את הלב. הכדור פרטן לתופעות לוואי עושה פרקיסנון ולא נותן לחשוב. לא מה שכתוב עליו בעלון שאמור לעשות.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה קורה עם שמירה 24 שעות למתאבדים?

    א.ס
    20/10/2017

    שני גברים מתוך רכב ישראלי זרקו עלי ביצה וברחו הגיבורים הגדולים שלנו.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שני מפגרים שיודעים לללחוץ גז באוטו ולאסוף ביצה מתרנולת

    א.ס
    20/10/2017

    לא הספקתי לקחת מספר אוטו. אפשר להוציא רש' לנש'?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שילוב וולבוטרין XR וציפרלקס
    עידן
    20/10/2017

    שלום,

    רציתי לשאול האם השילוב הזה מותר ולא מסוכן?

    אני נוטל כיום ציפרלקס לצורך טיפול בהתקפי פאניקה, חרדות ודיכאון, בנושא של התקפי פאניקה הכדור מאוד יעיל עבורי וגם קצת עוזר בחרדות חברתיות אבל לא באופן מלא, לעומת זאת בנושא הדיכאון הכדור בכלל לא מסייע ואף לעיתים גורם לי לתחושות דיכאון גדולות יותר.
    בנוסף סובל מתופעות לוואי מהציפרלקס של עייפות קשה, קושי בריכוז,זיכרון, השמנה קשה ותיאבון מוגבר לפחמימות וסוכרים, ובעיות בחשק המיני ובזקפה.
    בעבר אובחנתי כסובל מהפרעות קשב וריכוז ונטלתי ריטלין אך החמיר חרדות מאוד וגרם לקצב לב מואץ.

    רציתי לדעת האם השילוב של וולבוטרין עם ציפרלקס יכול להיות יעיל ולא מסוכן שאין אינטרקציות בין התרופות. בתקווה שהוולבוטרין יעזור לי בתחום של תופעות הלוואי וחזרה להנאה מדברים ולצאת מהדיכאון בעוד הציפרלקס ישמור אותי מחזרה להתקפי הפאניקה.


    תודה מראש

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • זיפרקסה וולטאב וסכנת סכרת
    רונן
    15/10/2017

    שלום רב

    לפני כמעט שנה התחלתי טיפול בזיפרקסה וולטאב בנוסף לסרטרלין. כרגע לוקח את המינימום (2.5 מ״ג) הכדור הציל אותי והחזיר אותי לתפקוד והכי חשוב פתח לי את התאבון.
    מצב הגלוקוז באפריל היה 93.

    בכל פינה ברשת מדברים על הסיכונים בלקבל סכרת סוג 2. החברה ״לילי״ נתבעת ע״י אלפי נוטלי זיפרקסה. עד כמה זה נכון? האם יש סטטיסטיקות בארץ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סכרת

    ד''ר יעקב חרמון
    19/10/2017

    הסכנה קיימת!
    כדאי להחליף לכדור אחר אם מדובר בטיפול ארוך טווח!
    בהצלחה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • על מה אתה היית ממליץ במקום?

    רונן
    19/10/2017

    אשמח לקבל לדוגמה שם של כדור אחר לאחר שסרוקוול,פרפנאן,בוספורון וריספרדל כבר לא עבדו,.
    ממה שאני מבין כל המשפחה הזו עלולה לגרום לסכרת....

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן בגלל הפסקת טיפול תרופתי
    הבובון
    01/10/2017

    האם אפשר לחלות בסרטן כתוצאה מהפסקת הטיפול התרופתי
    הפסקת טיפול נוגד דיכאון וחרדה הפסקת תרופות ציפרלקס?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מערכת חיסונית

    ד''ר יעקב חרמון
    19/10/2017

    דכאון וחרדה מפחיתים את יעילות המערכת החיסונית ומכאן ההקשר.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם שילוב של זיפרקסה וסימבלתה הוא טוב
    אליהו
    15/10/2017

    אחי למעלה משנתיים יש לו הפרעות לא עובד.כל הזמן טוען
    שהוא לא ישן( הרבה פעמים רואים שהוא ישן) הוא טוען שהוא לא עוצם עין. ניסינו מספר תרופות רייספונד,סוליאן
    סוקורואל , מירו לתקופה קצרה הוא ממשיך לטעון שהוא לא
    ישן לאחרונה לוקח זיפרקסה וסימבלתה האם השילוב טוב? אין לו מצב רוח לא מחייך עצוב.מה לעשות כואב הלב.
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שילוב?

    ד''ר יעקב חרמון
    19/10/2017

    השילוב אפשרי בהחלט

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאניה דיפרסיה- מינון תרופות
    סיון
    16/10/2017

    שלום לפני עשר שנים הייתי בדיכאון ואז נכנסתי למאניה ואז שוב לדיכאון ואושפזתי. ותויגתי כחולת מאניה דיפרסיה. זה משפחתי גם לאחותי יש. במשך השנים אני לוקחת רסיטל 20 מג ודפלפט 500 גרם. בחודשים האחרונים יש לי נשירה רצינית בשיער. כנראה תופעת לוואי מהכדורים , חריקות שיניים וכנראה גם פגיעה במפרקים בפה מצד שמאל וגם צילצולים באוזן שמאל. אני בתהליך גמילה מהרסיטל כרגע אני לוקחת יום 10 מג ויום 20. החודש וחודש שעבר עשיתי בדיקות דפלפט והן יצאו נמוכות אחת רמה 16 ואחת רמה 23. הנורמה היא 50-100. ואני מרגישה מצוין במצב הזה. רציתי לשאול האם גם כדאי להוריד את הרמה של הדפלפט? התופעות לוואי מאוד מטרידות אותי ואני מרגישה שאני לוקחת סתם תרופות. יש לי פסיכיאטר כמובן. אבל אשמח לעוד דעה . הוא כרגע חושב לא לגעת בדפלפט. תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מייצב?

    ד''ר יעקב חרמון
    19/10/2017

    ללא טיפול ישנה סכנה מוגברת להופעת התקף!
    הבחירה בידך.
    בהצלחה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • VYVANSE ביחד עם GILEX
    תומר
    15/10/2017

    שלום,

    אני בן 25 ומזה כמה חודשים שאני מטופל ב VYVANSE 70 mg באופן קבוע לטיפול ב-ADHD.

    רופא העור רשם לי GILEX לטיפול בתגובה אלרגית כרונית שגורמת לי לגרד רב בלתי נסבל עד כדי פציעה.

    ראיתי ש-GILEX משפיע על ה-Reuptake של נוירואדרנלין ורציתי לשאול האם ה-GILEX יגביר או יחליש את ההשפעה של ה-VYVANSE?

    האם זה בסדר ליטול את 2 התרופות ביחד?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שילוב

    ד''ר יעקב חרמון
    19/10/2017

    אפשרי אך יש צורך לתקן מחנונים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרעה סכיזואפקטיבית לבן זוגי
    דנה
    15/10/2017

    שלום
    לבן זוגי היה התקף פסיכוטי שבגינו אושפז לפני 20 שנה.
    לאחר מכן רמיסיה מוחלטת שוב התקף ב 2014 עם רמיסיה ושוב התקף עכשיו לפי הבנתי היו גם במקביל דיכאון וכנראה התקף מאני יחיד.
    הוא אובחן לאחרונה כסובל מהפרעה סכיזואפקטיבית
    כרגע שומע מעט קולות ויש סימני דיכאון מינורי לוקח אביפליי ואיקסל 50 מ"ג.
    רוצה רק להבין האם בדרך כלל יש הפסקה בסימני המחלה ואז התקפים חוזרים? ( יכול לחזור לתפקוד רגיל ללא סימני דיכאון )?
    האם בהתקפים לעיתים יש דיכאון ולעיתים מאניה או שזה בדרך כלל אחד מהם ?
    במידה ויקפיד לקחת תרופות האם יתכן שלא יחזרו התקפים.
    רוצה לדעת כיצד להערך אני בעיקר חוששת מהתקפים מאניים ורוצה לדעת האם יכולים להופיע...???
    אודה מאוד לתשובתכם

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סכיזואפקטיב

    ד''ר יעקב חרמון
    19/10/2017

    הטיפול התרופתי עשוי לצמצם ואף למנוע התקף פסיכוטי חריף חוזר.
    חשוב לדבוק בו עד לפרטים הקטנים כולל מעקב מסודר.
    טבע האדם הוא להרפות בטיפול ובמעקב ככל שהזמן חולף ואין התקפים וכאן המוקש הגדול!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הידרדרות נפשית במצבה של אשתי
    עזרא
    25/09/2017

    שלום דר יעקב חרמון
    רציתי להתייעץ איתך לגבי אישתי אשר סובלת מדיכאונות קליניים מטופלת בתרופות (2 פאסקט, 1 מירו, 1 וואבן, 1 קסאנקס xl, ושני כדורי שינה) היא מטופלת במשך 6 שנים
    ומצבה מדרדר מרגע לרגע
    לקחה כדור בשם viepax בהוראת פסיכיאטר במשך חודשיים
    לאחרונה טוענת שהיא מבולבלת, אוססבית לשעה, למשחקי המחשב שלה, עונה ללא קשר לנאמר, חוזרת על אותם משפטים שעות ללא קשר למצב.
    רציתי יעוץ לאן לפנות במצב זה ולמי.
    תודה רבה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לפנות לרופא המטפל

    שמוליק
    04/10/2017

    שלום עזרא.

    אני מניח שהתשובה מהרופאים מתמהמהת ככל הנראה בגלל חופשות במהלך החגים, ואני מתנצל על כך שאני דוחף את האף, כאשר ביקשת במפורש תשובה מד"ר חרמון.

    נראה שהדבר הטוב ביותר הוא לחזור לרופא הפסיכיאטר שהמליץ על הטיפול בויפאקס לפני חודשיים ולהעריך את המצב מחדש ולבדוק מה ניתן לעשות.

    שנה טובה, חג שמח וכל טוב,
    שמוליק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעוץ

    ד''ר יעקב חרמון
    14/10/2017

    תשובתו של שמוליק מקובלת עלי
    גש לפסיכיאטר
    בטוח שיש פתרון יותר יצירתי משתי תרופות הללו!
    אפשר לחשוב גם על אישפוז בלית ברירה!לא להרים ידים!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
