פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?


מנהלי הפורום

ד"ר אבי שפירא
ד"ר אליהו סמואל
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • נפנוף רגליים בעת שמחה - סימן לאוטיזם?
    לימור
    14/01/2017

    יש לי תינוקות בת שנה וחודשים , מבחינה התפתחותית עשתה את על השלבים וכרגע עושה כמה צעדים וקרובה להליכה , יוצרת קשר עיין ומאוד חברותית , אוהבת כלבים ובעיקר לרדןף אחריהם וצוחקת , מכורה לטלויזיה וממש משתפת פעולה עם הסדרה צוחקת אגב רק לתוכניות שמעניניות אותה , לפעמיים מצביעה ולפעמיים מרגישה כאלו היא לא יודעת להצביע שאני שואלת אותה את רוצה את זה או את זה והיא לא מגיבה , לפעמיים היא מתעלמת שאני קוראת לה או אחרים ולפעמיים משתפת פעולה , הדבר הנוסף שמאוד מטריד אותי שזה שהיא מנפנפת את הרגלים בו זמנית שהיא שמחה או מתרגשת ושחקרתי על זה זה הפנה אותי באינטרנט שזה סיממן בוהק של אוטיזים .. אני בחרדה כבר כמה לילות ושיתפתי את בעלי וחמתי ציינה שאנחנו הוזים ושהיא מפותחת יפה מאוד אבל אני עדין מרגישה בחרדה , אשמח לתגובה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם חרדה?

    ד''ר אליהו סמואל
    15/01/2017

    לאמא היקרה שלום

    לכל ילד יש סימן זה או אחר- אוטיזם זה מכלול רחב של דברים. כמובן שאם זה מעסיק אותך את יכולה לפנות לנוירולוג ילדים ליעוץ קצר .
    אגב יש הרבה הורים המודאגים לסימן זה או אחר ולרוב הדברים חולפים. חשוב שתגדלי את ביתך מתוך אהבה ואמון בהתפתחותה . זה הדבר החשוב ביותר. ואם התיעצות קצרה עם איש מקצוע יעזור לך בזה הרי זה משובח.

    גידול מהנה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ווער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פסיכיאטר ילדים של כללית
    יעל
    27/12/2016

    מקווה שזה בסדר לשאול שאלה כזו כאן
    אני צריכה בדחיפות המלצה על פסיכיאטר ילדים טוב מאזור המרכז המקבל דרך קופח כללית.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המלצה על רופא

    ד''ר אליהו סמואל
    28/12/2016

    צר לי לאכזב אותך. שירותי הכללית שונים מיתר הקופות ולא ניתן לבחור את הרופא המטפל של הקופה. את נגשת למסגרת אליה את מופנת ושם את מועברת לרופא של המסגרת ללא יכולת בחירה אישית.
    בחירה אישית תתכן רק דרך מסגרת המושלם ולמשך של 3 פגישות בשנה בלבד. כל הרופאים במסגרת זאת מומלצים שכן הם רופאים בכירים.
    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילד בן 10 סובל מחרדה
    תמי
    26/12/2016

    שלום
    כתבתי הודעה אך חוזרת בשנית מאחר ולא יודעת אם נקלטה.
    ילדי בן 10 סובל מחרדה
    ניתן פריזמה לא הועיל,כנל נוזינאן.
    הפסיק ללא תופעות גמילה.
    הומלץ ואיפקס 37.5 האם יכול להועיל במקרה זה,תוך כמה זמן ניתן לבחון זאת והאם יש תופעות גמילה במידה ולא יתאים ויצטרך להפסיק.
    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שכחתי להוסיף

    רוצה להוסיף
    26/12/2016

    הרוקח הפחיד אותי ואמר שיש סכנה בלתת כדור זה לילדים מתחת לגיל 18 ומאידך הבן של החברה שלי בן 9 ולוקח ויאפקס 37.5 מג גם.
    אנא תרגיע אותי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רוקח שמפחיד

    ד''ר אליהו סמואל
    26/12/2016

    לאמא יקרה.

    תפקידו של הרוקח לא להלחיץ אלא להצביע על רישום המקובל. לפי ניסיון המעשה רבים מהפסיכיאטרים ובעצם כולם נותנים מרשמים לא בהכרח לפי ההוראות המדויקות של רישומי בית החרושת.
    והצדקתם בכך שיש מאמרים שאינם בהכרח בעלי היקף מטופלים ענק שמצדיק מתן תרופה זאת. מדובר במחקרים פרקטיים קטנים אבל יעילים יחסית. לצערנו מעטים המחקרים הענקיים שנערכים בילדים מסיבות שונות כולל העדר אינטרס כלכלי של התעשיה במחקרים מסוג זה.
    במציאות כל פסיכיאטר ילדים ונוער עם חותמת של מומחה מטעם משרד הבריאות רשאי לתת תרופה עם התימוכין המוכר לו.
    בקיצורו של עניין יש להישמע לרופא הפסיכיאטר ילדים שאת אצלו בקשר של טיפול - לספר לו את דברי הרוקח ולשמוע את תגובתו. ויש לקבלה ללא עוררין. לצערי הרוקחים טובים בתאוריה אולם הם חלשים במציאות.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת ימינו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    אמא
    26/12/2016

    תודה על התשובה המפורטת הבנתי את נימתך..
    הייתי רוצה את התייחסותך לעניין סיכויי ההצלחה של הויאפקס לעומת הפריסמה והנוזינאן שלא הועילו כלל,במידה והכדור יתאים מתי תהיה ההשפעה המקסימלית ואיך מפסיקים תכדור במידה ולא יתאים כי הוא לא ניתן לחיתוך.
    המון תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקשה

    אבקשך להתייחס
    27/12/2016

    היי דוקטור אבקשך להתייחס לתגובתי עם הכותרת תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דרך מתן התרופה

    ד''ר אליהו סמואל
    28/12/2016

    שאלות ראויות ומצוינות.
    לגבי סיכויי ההצלחה, איני חפץ להטעות- מאחר ואני בטוח שהרופא המטפל מכיר את הילד טוב יותר וראוי שהוא יענה על כך.
    לגבי השפעה מקסימאלית זה בתום מספר שבועות למינון המרבי. הפסקת התרופה חשוב שתהיה הדרגתית.
    את חייבת להתיעץ עם הרופא המטפל שכן שאלותיך הם מהות ועיקר תפקידו של הרופא.
    חשוב שיחסי רופא חולה יהיו אינטימיים ככל האפשר ותוך נאמנות מירבית מאחר וקשר זה הוא חלק ממרכיב הטיפול. התרופה חשובה אולם קשר בין הרופא חולה האמון כלפיו הוא לב ליבו של הטיפול ובכל תחום...

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אשפוז בגהה כן לא?
    שרון
    22/12/2016

    לילדתי ב ה 17 יש התקפי חרדה שמלווים בהקאות בלתי פוסקות וכתוצאה מכך הגיעה גם ירידה במשקל מטפלת גוקנטיבית התנהגותית המליצה לי על אשפוז בשניידר מכיוון שיש המתנה הפנתה אותי לאשפוז ילדים בגהה יש לציין שביתי מתפקדת אומנם לא הולכת לביה"ס אבל כל היתר שיחות עם חברות מפגשים עם חברות כרגיל האם לפנות לגהה? אני מפחדת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אשפוז

    ד''ר אליהו סמואל
    24/12/2016

    לאימא שלום

    אשפוז במחלקה הסגורה נושא רישום במשרד הבריאות עם כל ההשלכות- מדובר בחוק מנדטורי שלא שונה. לא כך במחלקה פתוחה.
    אין ספק שבגין תלונות כגון אילו מקובל לאשפז בבית חולים כללי כמו שניידר. ואשר לאפשרות השניה מקובל שהממליץ הוא לרוב רופא ולא הפסיכולוג המטפל. רצוי להתייעץ על החובה לאשפוז עם פסיכיאטר ילדים ונוער שמטפל בנערה. ואפילו לבצע חוות דעת שניה בסוגיה כגון זאת.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיה בבחירת בגדים הולמים
    אליס
    06/12/2016

    בת 15 בריאה ללא בעיות מיוחדות
    לאחרונה מגלה קושי רב למצוא בגדים שהולמים אותה,פרט למכנס וחולצה שמאוד אוהבת ולטענתה מרגישה טוב איתם כל היתר ״מביאים לה עצבים״ יש המון מריבות בבית סביב זה כי הכל לא רוצה ללכת לבית ספר כי ״אין לה מה לחבוש״ היא אוהבצ את הבית ספר ויש לה חברות
    העניין הוא שלובשת בגד שלא אוהבצ נהיית עצבנית בבית ספר.האם התופעה ידועה?אשמח לתשובה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בחירת בגדים

    ד''ר אליהו סמואל
    07/12/2016

    לאליס שלום

    זה חלק מהקונפליקטים של גל ההתבגרות. יש לחון את עומק המצוקה. קרוב לוודאי שזה קצה הקרחון.
    זה לווה בהערכה לקויה -אולי קושי בקבלת הנשיות . יש לבחון זאת יותר לעומק אצל איש מקצוע. אין לצאת איתה במלחמת חורמה .

    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליז בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילד בן 9 מאיים לרצוח את אמא שלו
    ציפי
    03/12/2016

    מלווה בהתפרצויות זעם על כל דרישה שלו שלא מקבלת מענה מיידי כבר מגיל הכי צעיר . עם הזמן והגיל זה מקבל ממדים מפחידים . התבטאויות של רוצח מבוגר - זה בא ממנו עצמו הוא לא למד את זה מאף אחד ולכן זה מפחיד יותר כמו נשמה של רוצח . בבית ספר הוא בסדר גמור גם בלימודים וגם עם חברים .האם יש סיכוי שטיפול ירפא אותו ? מה לעשות ?! בתודה מראש אם מיואשת .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לרצוח אימו

    ד''ר אליהו סמואל
    04/12/2016

    לציפי שלום

    חובה לבצע אבחון מעמיק במרפאה פסיכיאטרית . הפער בין ההתנהגות בבית ובית הספר מרמזת על הצורך בהדרכת הורים ובחינת המציאות בבית.
    ככל שההתנהגות ארוכת זמן כך קשה לעקרה.
    הטיפול לרוב הוא בשילוב טיפול תרופתי וטיפול פרטני הכולל הדרכת הורים. ילדים אינם נולדים לרצוח ובוודאי לא את הוריהם.
    יש לחקור את נקודת מבטך .

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה לד"ר סמואל אליהו

    ציפי
    04/12/2016

    מעריכה ומודה על התשובה המהירה והאיכפתית .
    בעוד כחודש נקבע לנו תור ראשון במרפאה פסיכיאטרית
    אבל מה בינתים איך מתנהגים איתו הוא מכה ובועט בי מקלל ומאיים ברצח . ולא רק בזמן התקפי זעם . תודה וברכה . ציפי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • איך מתנהגים

    ד''ר אליהו סמואל
    04/12/2016

    יש לשים גבולות אולם לא בנוקשות יתר. יש לחזק תגובות חיוביות ולציין אותם בהדגשה בדיבור. ברגעים של נחת יש לחזק את הקשר.
    אפשר לחקור את המורה כיצד הוא שורד בכיתה ומה סוד הצלחתו שם.
    אילו לא דברים פשוטים יש לתרגל אותם שוב שוב.
    ד"ר סמואל אליהו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • איך מתנהגים

    ד''ר אליהו סמואל
    04/12/2016

    יש לשים גבולות אולם לא בנוקשות יתר. יש לחזק תגובות חיוביות ולציין אותם בהדגשה בדיבור. ברגעים של נחת יש לחזק את הקשר.
    אפשר לחקור את המורה כיצד הוא שורד בכיתה ומה סוד הצלחתו שם.
    אילו לא דברים פשוטים יש לתרגל אותם שוב שוב.
    באם הדבר אינו סובל דיחוי אפשר לבקשר יעוץ דרך ביטוח המשלים. מדובר בתשלום נמוך עקב הביטוח.
    ד"ר סמואל אליהו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות שינה ותת תחושה בגיל שנתיים וחצי
    שי
    29/11/2016

    שלום וברכה,
    ביתי בת השנתיים וחצי,תאומה,כנראה סובלת מתת תחושה(אם כי ברמה קלה) מתעוררת בלילה ובוכה למשך זמן ארוך לעיתים ליותר מכשעה..
    אנחנו באים אליה,מחבקים אותה חזק,ומסבירים לה שעכשיו הולכים לישון,אך זה עוזר לתווך קצר מאוד ולאחר כרבע שעה היא ממשיכה לצעוק ולבכות.

    מה כדאי לעשות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בכי בלילה בפעוטה

    ד''ר אליהו סמואל
    01/12/2016

    שלום
    סוגיית התת תחושה היא תאוריה ואיני בטוח שזה ההסבר המלא. יש שיטות שונות ומה שאת עושה זה הגישה המומלצת. אין להתיאש כי בחלוף פרק זמן זה חולף.
    יש שיטות נוספות אולן רצוי להציג אותם יותר לעומק בפגישה יחידנית כחלק מיעוץ. איני ממליץ להניח לפעוטה לבכות עד שתתעיף כפי שיש הסוברים....

    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • SSRI - לפני גיל 7
    יו
    28/11/2016

    הבן שלי התחיל כיתה א' וסובל מחרדות עוד מהגן, על מנת לקבל סייעתהלכנו לאבחון פסיכיאטרי שנתן את ההגדרה - הפרעת חרדה בלתי מסווגת והמליץ על סייעת וטיפול תרופתי - SSRI - (לטענתו לא נקבל עזרה מביה"ס והסייעות הטובות כבר שובצו בתחילת השנה) - 5 מ"ג
    כרגע עוד אין אישור לסייעת ופעם בשבוע אנחנו אוספים אותו מביה"ס לאחר התפרצות זעם שמלווה באלימות. חשוב לציין שהוא מטופל רגשית ויש שיפור עצום בבית, האם זה מוקדם מדי בגיל הזה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול ב-SSRI בגיל צעיר

    ד''ר אליהו סמואל
    29/11/2016

    אכן זה לא טיפול שמומלץ לפי הרשויותהעולמיות אולם לפי המקובל ותחת מעקב רפואי צמוד אין כל בעיה בכך ואין סכנת חיים בטיפול זה.
    יש גישות שונות להתקיף את הבעיה. השאלה הקשה היא עד כמה מערכת החינוך סובלנית לחרדות כניסה לכיתה א'. רוב הטיפולים התרופתיים נתנים בלחץ הגורמים החינוכיים המתקשים להתמודד עם חרדת כניסה לכיתה א' דבר שהוא שכיח מאוד.

    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול SSRI בגיל צעיר

    יו
    01/12/2016

    תודה על התשובה, למרות שזה לא מומלץ ועם זה שאין סכנת חיים - האם יש ניסיון קודם בגיל הזה? החשש הברור הוא מההשפעות שיש לתרופות כאלה על ההתפתחות בגיל כה צעיר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אכן דברים משמעותיים

    ד''ר אליהו סמואל
    01/12/2016

    את שיקול הדעת של היתרון והפגם שבטיפול יש להשאיר לרופא המטפל. ובוודאי שאיני רשאי להתערב בקשר בין רופא וחולה -כאשר לרופא ההכרות היותר מעמיקה עם המצב של הילד.

    בהצלחה בטיפול

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילד בן 9, ADHD ובעיות חרדה והתנהגות
    אמא מודאגת
    20/11/2016

    שלום,
    בני בן ה-09 אינטילגנט מאוד אך מתקשה מאוד בביהס החל מכיתה א', מאובחן מכיתה ב' (8) עם בעיות חרדה ואי שקט ובעיות למידה- טופל במשך שנה עם סרטרלין 50 מג ואריפליי 5 שהביא ל-9 חודשים רגועים, פוריים ומלאי הצלחות - בתחום הלימודי (מקבל שיעורי הוראה מתקנת) והחברתי.
    החל מהקיץ, ומסיבה שאיני יכולה להצביע עליה, חלה החמרה הדרגתית ברמת האי שקט ותדירות ועוצמת ההתפרצויות (בבית ובביהס עם תחילת כיתה ג') מה שהביא אותנו לאבחון קשב וריכוז בה אובחן עם ADHD ברמת גבוהה (4 בכל הפרמטרים). בשל בעיית החרדה, הרופא המליץ על סטרטרה 40 מ"ג אותה בני נוטל כבר 4 שבועות + רספרידל 1 (שבא להחליף את האריפליי) כבר שבועיים. נעשה ניסיון להוריד את הסרטרלין שגרר התקפי חרדה קשים ולכן החזרנו אותו.
    בפועל אני מתקשה לראות שיפור במצבו, עבר חוויות קשות בביהס בשל התפרצויותיו ולפני כשבוע וחצי סירב לבוא יותר לבית הספר..הילד כרגע בבית ולאחר ניסיונות רבים של ביהס ושלנו, הוא מגיע לביהס לכשעתיים-שלוש ביום (שיעורים פרטניים בלבד או בכיתה עם מורה מלווה (מורת שילוב))...מתקשה לראות שיפור במצבו (מתעצבן בקלות, אינו מרוכז כלל, מתפרץ על חבריו במפגשים קבוצתיים)..אך הוא מתגעגע לחבריו ומתוסכל שלא יכול לבוא לביהס לימים רגילים. ביהס יש ליין משקיע המון ומכל הלב במאמץ לעזור לו (פועל במלוא המרץ להשגת אישור לסייעת צמודה, בנה לו תוכנית פרטנית, טיפול רגשי באמנות...), הילד התחיל טיפול לפני שבועיים אצל פסיכולוג קליני-התנהגותי וגם אנחנו פנינו וממתינים לפגישה ראשונה במרכז לסמכות החדשה בשניידר...המצב קשה, מתקשה לראות את האור ...האם ייתכן שתרופות כאלו לא יעילות עליו? אודה להערכתכם האם ייתכן ולדעתכם יש משהו אנו עושים לא טוב, משהו שכדאי וצריך לעשות ולא נעשה...אנו אובדי עצות. אודה לעזרתכם.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת ציפרלקס בגיל 16
    א
    19/11/2016

    שלום רב,
    ביתי בת ב16 נוטלת כבר מספר חודשים חצי כדור ציפרלקס של 10 מג (זאת אומרת 5 מג) ליום וכן 2 כדורי למיקטל של 25 מג כל אחד.
    בבית המרקחת אמרו לנו שלא נותנים ציפרלקס מתחת לגיל 18. האם זה נכון? ממה יש להיזהר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציפרלקס מתחת גיל 18

    ד''ר אליהו סמואל
    19/11/2016

    שלום

    מדובר כנראה ברוקח שאינו בקיא בפרקטיקה וחבל על הדאגות שהוא גורם. יש הבדל רב בין הרשום בתוית ובין המציאות.
    תרופה זאת כמו תרופות אחרות ניתנת בביטחון רב בגיל 16. אין מספיק מחקרים גדולים במיוחד בגיל זה מסיבות שבתי החרושת לא משקיעים בגיל ההתבגרות משיקולים שונים.
    אבל במציאות התרופה ניתנת באופן מאוד שכיח- כמובן עם הליווי המתאים . תופעות הלוואי אינם שונות שאילו שיש למבוגרים בני 20 למשל....

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרוקוול וילד בן 10
    אימוש
    03/11/2016

    שלום רב,
    האם ניתן לתת סרוקוול לילד בן 10? נקבע מינון 25 מג כהתחלה. מהן תופעות הלוואי של התרופה בהנחה שמדובר בילד.

    בתודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלתי

    אימוש
    03/11/2016

    בהמשך לשאלתי, האם ניתן להצביע בוודאות (מוחלטת או כמעט מוחלטת) על הפרעה דו קוטבית אצל ילד בגיל צעיר, 10- במקרה זה? תודות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוחלטות לגבי דו קוטביות

    ד''ר אליהו סמואל
    04/11/2016

    בגיל זה קשה לקבוע באופן מוחלט, אולם מטען גנטי רב יכול לכוון. אנו מדברים יותר על הפרעה בוויסות האפקטיבי.
    הנושא נחקר - ואין מלה אחרונה למיטב ידיעתי.

    ד"ר סמואל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה והשלמת תשובה

    אימוש
    04/11/2016

    ד"ר סמואל, תודה על תשובתך המהירה . אנא, ברשותך אחזור לשאלתי הפותחת, האם ניתן לתת סרוקוול לילד בן 10. בתור התחלה 25 מ"ג. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהחלט עם מעקב רופא פסיכיאטר ילדים .

    ד''ר אליהו סמואל
    05/11/2016

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אמא אובדת עצות ומאד מודאגת
    מיה
    27/10/2016

    שלום דר,
    אני אם חד הורית בזוגיות כ5 שנים יש לי ילד יחיד בן עשר.
    גידלתי אותו לבד מיום היוולדו והקשר חזק מאד מאז ומתמיד.
    בכיתה א היה משבר גדול מאד במעבר מגן לבית ספר והמשבר השפיע על הילד בצורה חריפה. ועם הזמן הצלחנו להתגבר על הפרידה בבקרים.
    לפני כ3 חודשים התפתחה אצל הילד חרדה גדולה ולא רצה להתנתק ממני,ללכת לביס,לחברים,לחוגים אונלכל מקום שירחיק אותו ממני שמא לא אבוא לקחת אותו או יקרה לי משהו.
    החרדה משפיעה בכל המישורים,לא ישן לבד בלילה כמו זנב אחרי לכל מקום,התקפות פניקה אם אני מאחרת בדקה,בעיות בשינה,ישן איתי ולא זז ממני ואם אתעורר ב4 בבוקר גם הוא יקום.
    ניסינו מוצרים טבעיים אך לא הועיל,פניתי לפסיכיארית פרטית שנתנה התחלת טיפול פריזמה 20 מג ולא עזר אלא החמיר תמצב.
    אחכ ירדנו לחצי כדור פריזמה בבוקר ונוזינאן 25 מג חצי כדור בערב ועדיין לא עזר.
    לאחר מכן הורדנו לגמרי את הפריזמה כי גרם לו לעצבנות יתר והיפר אקטיביות וקשב וריכוז והילד נשאר עם רבע נוזינאן בערב ורבע בבוקר,אך לא היה שינוי בכלל מלבד עייפות ותיאבון מוגבר.
    החלטתי להוריד לילד לגמרי את הטיפול מאחר ואין שינוי.
    כיום אני נורא מיואשת מהמצב והילד ממשיך לסבול ואפילו מדבר על למידה ביתית רק בשביל לא להתרחק ממני שמא לא אבוא לקחת אותו מבית הספר,מה שכן לא מרוכז בלימודים ולא פנוי ללמידה.
    רציתי לשמוע את חוות דעתך המקצועית ומאחר שאני גם נוטלת כדורים אנטי חרדתיים,לאחר שעברתי ייסורי גיהנום עם כאלה שלא התאימו,האם יש אפשרות שכדור ממשפחה זאת יכול לעזור לילד?
    אנא תשובתך בתודה מראש..

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שכחתי להוסיף

    מיה
    27/10/2016

    שכחתי לכתוב ששם הכתוב שאני נוטלת הוא ויאפקס והוא היחידי שהתאים לי ושיפר את איכות חיי..
    האם כדור זה יכול להתאים לילד?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחת פיקוח רפואי ומעקב סדיר אין בעיה

    ד''ר אליהו סמואל
    31/10/2016

    כמובן שהאחריות על הרופא המטפל שאני בטוח שהוא רופא מדופלם ואחראי.

    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יש לי משהו להוסיף

    שמוליק
    31/10/2016

    שלום מיה.

    אינני רופא. אני סטודנט לפסיכולוגיה.

    בדרך כלל התשובות של ד"ר סמואל מדוייקות ומעמיקות ואין שום צורך להוסיף או להעיר על דבריו, אבל כאן נראה לי שיש צורך בכך.

    גישתו העיקבית של ד"ר סמואל היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים. לא הייתה אף מילה על טיפולים כאלה, ולכן כדאי לשקול ולהתייעץ עם הרופא המטפל; במיוחד אם נראה שהטיפול התרופתי שנוסה עד כה לא היה יעיל במיוחד.

    לגבי טיפול תרופתי שמתאים להורה, כיוון שעל פי התיאוריה הרווחת, חלק מהקשיים נובעים מתורשה, אז ישנה סבירות גבוהה שתרופה שמתאימה להורה תתאים גם לילדיו אם הם סובלים מאותם קשיים, אבל זה לא בטוח במאת האחוזים.

    כל טוב,
    שמוליק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    מיה
    01/11/2016

    המון תודה לכם וכמובן שבימים הקרובים נתחיל בנוסף טיפולים פסיכולוגים..
    יישר כוח לכולכם

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא הכל תרופות

    ד''ר אליהו סמואל
    01/11/2016

    לאמא היקרה שלום.

    אכן יסורי גהינום. את מפרטת את הטיפול התרופתי שסיפקת וגלגוליו. להווה ידוע כי טיפול תרופתי ללא טיפול פסיכולוגי ובית ספרי אינם יעילים בהכרח. השילוב מנצח. והתהליך ארוך ואין להתיאש.
    רצוי מאוד שיהיה קשר בין נותן התרופות והמטפל או אפילו שיהיה זה אותו גורם.
    טיפול ביתי יכול רק לעקב את ההחלמה.

    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייעצות לגבי בעיה בבית הספר של הבת שלי
    דפנה
    07/10/2016

    שלום
    אני אם לבת 16,תלמידה בכיתה י"א בבית ספר רגשי .
    אשר מטופלת במרפאה בבית חולים לבעיות נפשיות, כיום מקבלת 3 מ"ג ריספרדל ו2 מ"ג דקינט בעבר קיבלתי סרוקוואל 300 XR ולוסטרל
    היא מאובחנת בחרדות, דיכאון, אילמות סלקטיבית וחשד לפסיכוזה.
    עקב ההתמודדת היום יומית שהיא חווה ברגע שהיא יוצאת מהבית (ניתוק רגשי,חרדה וכו')
    קיבלנו אישור להגיע לבית הספר פעמיים בשבוע עד השעה 12 בצהריים.
    למרות שקיבלנו את ההקלה הזאת, ברגע שהיא נכנסת לבית הספר מפיע התקף פניקה וקושי להישאר במסגרת יותר משעה. ומיד מתקשרים שנבוא לקחת אותה. אין להם כלים להתמודד עם ההתקפים.
    המצב רק מחמיר, לצורך השוואה- בשנה השעברה היא היתה באותו בית הספר והיה לה התקף פעם בשבועיים. כרגע המסגרת לא נותנת לה טיפול ומענה למצב שלה. בבית אין לה כמעט התקפים ומצבה הרבה יותר טוב.. מה אפשר לעשות בכדי להפסיק את ההתדרדרות במצב? ואיזה טיפול היא צריכה לקבל?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייעצות לגבי בעיה בבית הספר של הבת שלי - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    07/10/2016

    לדפנה שלום

    זה מאותם מקרים טיפוליםם קשים במיוחד.
    לרוב נהוג לאשפז את הילד במחלקה פתוחה כדי לבחון את מצבה ולהעניק לה טיפול אינטנסיבי. והדגש על אינטנסיבי. טיפול מרפאה אפילו שהוא בבית חולים לא מספיק.

    זאת לפחות דעתי לאור תאור המקרה המוצג. כמובן שתתכן טעות נוכח מיעוט המידע והעדר הכרות אישית. חשוב להציג את ההתלבטויות בפני הרופא המטפל. כדי שהטיפול ינתן במועד, מתן טיפול מאוחר יגרום לקושי ואיחור בתגובה.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לתשובה

    דפנה
    07/10/2016

    ראשית,תודה רבה על התשובה המהירה.
    במקרה של ביתי,יש בעיה שהילדה איננה מתפנה מחוץ לבית.כמו כן,
    אינה שותה\אוכלת בחוץ.(כך היה כל השנים)
    באשפוז פתוח שהוא למעשה בית ספר בתוך בית החולים,יש יום ארוך+נסיעות זה בערך 10-11 שעות.
    גם סירבו לקבל אותה בגלל הבעיות הללו.
    האם יהיה נכון יותר עבורה,לשחרר אותה מה"עול" של בית הספר ולהתמקד רק בטיפולים?
    ואילו טיפולים אמורים לסייע לה?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לתשובה - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    08/10/2016

    לבנות לנערה תכנית טיפולית דרך האינטרנט זה ממש שרלטנות ויוהרה ואיני רוצה לחטוא בחטא היוהרה.

    גם שחרורה מעול בית הספר יחייב מאמצים טיפוליים אינטנסיביים כבירים ועתירי ממון. ואם יש לך אפשרות כזאת אז בהחלט אפשר לבנות תכנית אינטנסיבית גם בבית.

    לרוב האנשים אין אפשרות זאת מציאותית ולכן פיתרון האשפוז הופך למתקבל על הדעת.
    אם המחלקה הפתוחה אינה מסוגלת להכיל מצב זה אז המחלקה הסגורה יכולה להיות שלב ראשון תוך מעבר בהמשך למחלקה הפתוחה.

    אפשר לבחון גם מחלקה סגורה פסיכוסומטית בתיווך הקופה אליה את שייכת. לצערי אילו מחלקות מועטות והכניסה אליהם אינה קלה ומצריכה שכנוע גורמי הניהול של המחלקה שמקומה שם.

    כל דחיה לפתרון יותר אינטנסיבי רק יחמיר את הפיתרון בהמשך.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיהיה בהצלחה

    שמוליק
    09/10/2016

    שלום דפנה.

    בתור גולש בפורום, אני רוצה לומר שהמסירות שלך כלפי הבת ריגשה אותי. אין ספק שתמיכה של ההורים היא חלק חשוב בטיפול.

    אני אאחל לך בהצלחה.

    כל טוב ושנה טובה.
    שמוליק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נער מתבגר בן 17 מרדן ושתקן חוסר אכפתיות
    ממ
    27/09/2016

    ביני לבן בני בן 17 יש המון חיכוכים ,
    החיכוכים הם בעיקר בנושאים כספיים,אני לא חושבת שצריך כל הזמן לתת ולתת בעוד שהוא עובד(מטייל עם כלבים) ויש לו חשבון בנק בו יש סכום מכובד.
    אנו גרים בסביבה בה מסתכלים על לבוש/ הנעלה מותגים .
    לפני שבוע חגגנו יומהולדת במסעדה יוקרתית כל המשפחה(אנו 4 נפשות)כעת הוא רוצה/מבקש לנסוע לחופשת סופש עם אביו כמתנת יומהולדת.
    אני מסרבת ומכאן התחיל/ממשיך כל הבלגן.
    היינו בקיץ ב3 נופשים שונים בארץ ישנן עוד הוצאות לא מעטות ואני לא חושבת שהנסיעה לסופש כרגע באה בחשבון כי זה גם כן הוצאה.
    פרט לנושא הכספי עולה בעיה נוספת הילד מסתובב כל אחהצ מחוץ לבית לא מיידע היכן הוא,לא עונה לשיחות /הודעותחוזר הביתה קרוב ל21-22 אחרי שהיה 4-5 שע בחוץ.
    לשאלתי איפה היית ?מקבלת תשובה מה אכפת לך ,הייתי איפה שהייתי ,אין לך מה לדאג וכו..
    בעלי אומר לא לשאול כיוון שסומך עליו שלא מסבכך..אך אינני מקבלת את זה.
    להעלם ולא לומר בכלל איפה את מדאיג.
    אשמח לעצות...
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נער מתבגר בן 17 מרדן ושתקן חוסר אכפתיות - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    05/10/2016

    לכבוד ממ

    אתפח לך על השכם שאת מפנה שאלה זאת לפורום פסיכיאטרי.
    התיאור שאת מתארת אכן מתאים לגיל התבגרות סוער - עם מורכבות אישית.
    ואכן קשה לקיים חיי משפחה באוירה כזאת.

    מאחר והנער מתפקד פחות או יותר - ואין בעיות תפקוד קשות או משמעותיות ניתן לומר שאין מדובר בהפרעה הרשומה בספר הקודים של מחלות פסיכיאטריות. כל זאת בערבון מוגבל עד כמה שיעוץ אינטרנטי יכול להיות מדויק.

    קשה להציע עצות שכן יהיה קשה לישמם ללא ליווי מקצועי . נהוג להציע את אשר בעלך הציע. אני גם מבין את הסיבה שאת מתקשה לקבל את הצעתו. ולכן חשוב לכם להפגש עם איש מקצוע כדי שתעלי את מחשבותיך וחששותיך. אני מניח שבעלך מכיר סגנון התנהגות זה מהכרות קרובה יותר ולכן המלצותיו די אינטואיטיביות.

    עליך לזכור שאם לא יהיו סיבוכים- ולרוב זה המקרה- קיימת התמתנות בסגנון החיים במהלך השנים הקרובות.
    הדרכת הורים וליווים הוא הגישה הנבונה ביותר למצב זה.

    בהצלחה,
    ד"ר סומואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • OCD וחרדת בריאות ודיכאון מוזר
    ש
    03/09/2016

    שלום רב אני סובל מOCD כול הזמן אני חווה מחשבות טורדניות לגבי מין דת ולגבי עניניים
    רפואים אני הלכתי לפסיכולג אבל אני מרגיש כאילו אני פסיכולג ומשהו אומר לי אני אומר לו
    כאילו אני מרגיש שאני די מבין בתחום אני מרגיש עכשיו שכמעט סיימתי עם הOCD אבל עדיין יש בי את הכפיתיות אני מתלבט עם ללכת לפסכיאטר פרטי ולקחת כדורים אבל אני מפחד שהכדורים יפגעו בי בלימודים ובספורט ובתפקוד היום יומי שלי אבל החרדה שלי אני לא מרגיש תחושות פיזיולגיות קשות של חרדה וסטרס אני הרגשתי סטרססססס חזק מאוד
    בעיות שינה
    כאבים בגוף דיכאון חזק עכשיו אני יצאתי מיזה אבל עדיין יש לי דיכאון חזק שבא והולך ושמחה חזקה שינויים קיצונים במצבי הרוח אני מאוד מאוד מתלבט שזה לא יגרום לי הזיות הכדורים האלה כדורים פסיכאטרים על פי מה שידוע לי הם סמי הרגע קליים או חזקים תלוי איזה אני שמעתי שציפרלנקס יכול להקל במחשבות של OCD קשות ויש גם אבן נגד דיכאון אבל שמעתי שהוא גורם להזיות קשות אני מאוד מאוד מפחד הפסיכולוג שלי עוזר לי אבל לא נירא לי מספיק יכול להיות שהוא יצליח לעזור לי יותר אבל אני מאוד עוזר לעצמי ואני בא בעמדה שאני צריך לעזור לעצמי אבל אני לא יודע עם כדי ללכת לפסכיאטר הפחד שלי הוא ללכת לפסכיאטר לקחת כדורים ולהיות רדום אני אולי צריך אני לא יודע כי אני סובל מבעיה נפשית ודיכאון חזק שבא והולך ומחשבות דיכאוניות

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • OCD וחרדת בריאות ודיכאון מוזר - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    03/09/2016

    שלום

    אין ספק שלקיחת טיפול תרופתי היה מקל על חייך מאוד. אין זה בושה וזה לכל החיים. הטיפול היה הופך ליותר משמעותי ועוזר תחת עזרה של טיפול תרופתי.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה מנסיון של מי שלקח תרופות

    שמוליק
    05/09/2016

    שלום רב.

    אינני בא לחלוק על דבריו של ד"ר סמואל, אלא להוסיף מידע גם על סמך הנסיון האישי שלי.

    אז לי היו ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון, כולם היו במצב פסיכוטי חריף. אכן, היה לי סבל מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי שכלל נציגות של כל הסוגים העיקריים של התרופות: אנטי-פסיכוטית, מייצבת מצב רוח ואנטי-דיכאונית.

    הטיפול התרופתי השכיח ל OCD הוא בתרופות אנטי-דיכאוניות SSRI, ו SNRI. תופעות הלוואי השכיחות של תרופות מהסוג הזה הן השמנה ופגיעה בתיפקוד המיני. לי אישית הייתה כרס שמנה והייתה פגיעה בתיפקוד המיני, אבל זה לא כל כך הפריע לי.
    באופן כללי, תופעות הלוואי משתנות ממטופל למטופל, הן בכך שכלל לא בטוח שיהיו תופעות לוואי, והן בכך שגם אם בטוח יהיו - הן מפריעות במידה שונה.

    מייצבי מצב רוח, הן תרופות שבמקורן ניתנות נגד אפילפסיה (חוץ מליתיום), וכמעט שאין להן תופעות לוואי.

    תופעות הלוואי הקשות ביותר הן של תרופות אנטי-פסיכוטיות. גם השמנה וגם פגיעה בתיפקוד המיני הן תופעות לוואי שכיחות שלהן, אך התופעות הקשות ביותר הן פגיעה בתיפקוד היומיומי, ושינה מרובה, או מה שנקרא בסלנג "זומביות".

    גם במקרים של תופעות לוואי קשות, עדיין צריך לבחון את התועלת מול הסבל מתופעות הלוואי, ואם התועלת גוברת - אז עדיף לקחת.

    תרופות וסמים יכולים לפעול באופן דומה. אמנם באנגלית שני המושגים נקראים drug, ואין הבחנה בין סם לתרופה. בגדול תרופה ניתנת במינונים שבהם התועלת מרובה, ובצורה מבוקרת יותר.

    בשורה התחתונה, אני נוטה להסכים עם דבריו של ד"ר סמואל שהתרופות יכולות לעזור, הן משום שסביר להניח שיינתנו תרופות אנטי-דיכאוניות שתופעות הלוואי שלהן לא כל כך קשות, וגם מפני שתארת מצב שהוא די בלתי נסבל, וכנראה שהתועלת תהיה מרובה.

    בכל אופן, נראה לי שנתתי מידע מפורט יותר על החששות שיש לך מפני טיפול תרופתי, ואני מקווה שעזרתי.

    שמוליק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בני בן 9.7 שנים משחק בברביות ומבקש שיקנו לו מידי פעם
    שרית
    04/09/2016

    שלום רב
    בני בן 9.7 שנים אוהב לשחק בברביות ומבקש אפילו שנקנה לו .
    זהו ילד עם הפרעות קשב וריכוז .
    האם בגיל הזה משחק בברביות מעיד על נטייה מינית ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בני בן 9.7 שנים משחק בברביות ומבקש שיקנו לו מידי פעם - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    04/09/2016

    לשרית שלום

    הנושא נבדק מאחר והוא נשאל שוב ושוב .

    רוב הילדים ממש לא . אבל לחלק מסוים כן.
    ולכן חשוב כי תפני לאיש מקצוע בתחום הטיפולי עם קבלות ותתיעצי.
    לרוב ממליצים שהאבא יכנס למעורבות רבה ומשמעותית עם בנו. כל זאת בהדרכה כמובן.

    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    שרית
    05/09/2016

    תודה רבה ד"ר .

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בן 15 מאובחן כ-P.D.D NOS לוקח זיפרקסה - המצב מחמיר מה עושים?
    גילה
    01/09/2016

    הבן שלי בן15.4 מאובחן כ-P.D.D NOS נוטל זיפרקסה כבר 8 שנים במינון של 10מ'ג אחר כך העלו ל15 מ'ג ולאחרונה ל-20מ'ג . .שוקל 80ק'ג גובה 1.80 . בדרך כלל ילד טוב ממושמע שמח וטוב לב .לאחרונה הורע מצבו מאד הוא בתיפקוד ירוד מאד לא אוכל שבוע שלם רק שותה נוזלים לאט לאט .על כל תנועה הוא חוזר עשר פעמים בקושי מדבר לא מחייך . לא שומע מוסיקה כפי שאוהב .בבית הספר לפני החופש הגדול התלוננו שלא משתף פעולה רק עומד בחוץ ולא זז - כמו פסל . מחזיר את האוכל הביתה ולא שותה -היה גם מקרה שהוא דחף את המדריך . ולא רצו לקחת עליו אחריות וביקשו שנביא דוח מסוכנות מהמיון של בראות הנפש . בחופש היתה הטבה קטנה ושוב לפני תחילת הלימודים מצבו הורע . שוב לא אוכל ונסגר בתוך עצמו עם חזרתיות על כל פעולה . הוא סוגר את האצבעות ופןתח רק שתיים .לא שלחנו אותו לבית הספר עם פתיחת שנה'ל .אני חושבת שהתרופה לא מתאימה לו יותר . האם אתה חושב שצריך אישפוז ? אני רוצה לראות אותו ללא תרופות בכלל . אולי לא צריך ? אולי הן רק מרעות לו ? עבר הרבה זמן הוא כבר בוגר . מה אתה מייעץ לי דוקטור יש לי הרבה שאלות .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בן 15 מאובחן כ-P.D.D NOS לוקח זיפרקסה - המצב מחמיר מה עושים? - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    01/09/2016

    לדניאלה שלום

    אכן סיפור מורכב - בנך נטל זיפרקסה תקופה ארוכה מאוד. המינון עולה וגבוה.
    אנו יודעים בתופעה של השתחררות מתרופה - ולפעמים יש גם תופעות חדשות שהתרופה אינה עוזרת.

    אני מניח שיש לך איש מקצוע המלווה את הילד ואני מקווה שזה פסיכיאטר ילדים ונוער., וגם הליווי משמעותי וסדיר. לפעמים יש צורך להפסיק את הטיפול לעשות ניקוי תרופתי ולבחון את הנער ללא תרופה, אולם לאור מצבו נראה שייטיב הדבר במסגרת אשפוז.
    וזאת עקב מצבו המורכב.

    וככלל יש לדעת שכל טיפול תרופתי ובמיוחד במינונים כאלה ובמורכבות מסוג הספקטרום מחייבת גם ליווי הכרוך הטיפול של פסיכוטרפיה על ידי איש מקצוע המכיר מצבים אילו.
    חשוב לדעת אם היה דבר כזה ומה דעתו של המטפל.

    אני מקווה שהנער יחזור לתפקוד כבעבר במהרה.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופה בשם סימבלטה מידע לאמא מודאגת
    אמא מודאגת
    29/08/2016

    שלום בתי בת 12 לפני כשלוש שנים התחיל לה כאב בעצם הנביקולרית בכף הרגל במשך הזמן הרופאים האלו אותה על קביים ...אחרי תקופה היא חלתה במחלת הנשיקה שמשם התחילו הבעיות והכאבים הכרונים בחלקים אחרים בגוף כמו כאב מתמשך בבטן ובגרון כל הזמן הזה עדין היא עם קביים הרופא כאב נתן לה ליריקה שלא עזר לה לכאבים ועשה לה יותר גרוע במצבי רוח קיצונים אנחנו הפסקנו ולא לוקחים הרבה זמן רק משכחי כאבים מדי פעם שמאוד כואב...לפני ארבע חודשים התחלנו שיקום יומי בתל השומר היא במעקב פסיכולוגי ופיזיותרפי היא התקדמה לקב אחד עדין עם כאבים אבל הרופאים המליצו ייעוץ פסיכיאטרי כי היא עצובה בגלל הכאבים שלא מפסיקים הפסכיאטרית ראתה אותה שעה וחצי והמליצה לנו ישר תרופה בשם סימבלטה שעובדת על הנפש ועל הכאבים יחד....אני חוששת בגלל המצב שהיא הייתה כשהיא לקחה את הליריקה כל התופעות לוואי אז היו לה לכן אני מפחדת לתת לה כי קראתי שגם לתרופה הזאת יש המון תופעות לוואי...ומה יקרה אם התרופה תעזור ונפסיק אז המצב שלה יחזור? וזו תרופה לדיכאון האם מתמכרים...ולמה רשום שמתחת לגיל 18 לא נותנים אותה אז איך נותנים לילדה בת 12...והאם יש תרופה טבעית שמקבילה לתרופה הזאת ? והאם בעתיד הרחוק זה יעשה לה בעיות בצבא?. תודה וסליחה מראש על השאלות הרבות .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופה בשם סימבלטה מידע לאמא מודאגת - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    30/08/2016

    לאמא שלום

    שאלות קשות ונכונות. לכל שאלה גם תשובה בצידה. אני מסכים שהפסיכיאטרית אכן דברה עם הילדה פרק זמן קצר. גם לא יצרה ברית טיפולית מספקת ואמון.
    מאחר ואת במחלקה שיקומית מכובדת ורצינית אני בטוח ומקווה שהצוות המטפל שם כולל פסיכולוגים ואנשי שיקום והם אמורים לגשר על הפער של השיחה הקצרה עם הפסיכיאטרית. הפסיכיאטרית היתה רק יועצת והצוות השיקומי אמור ליעץ ולהסביר לכם על התרופה.
    אני מציע כי תציגי את כל השאלות בפני הרופאה השיקומית ובפני הפסיכולוגית הם אמורים לקחת אחריות ולענות על שאלותיך כמו גם להעניק לך ביטחון ואמון בתרופה.

    לא מתמכרים לתרופה. מתמכרים לדאגות וחרדות. אכן הגיל המומלץ מעל לגיל 18 אבל אם אין ברירה נהוג גם מתחת לגיל זה אבל עם מעקב תכוף. תרופות טבעיות גורמות לנזקים קשים לדוגמא- אופיום או קוקאין זה טבעי אבל ממכר ומזיק נורא ולכן לא משתמשים בו.

    לגבי הצבא זה לא קשור לתרופה או לפסיכיאטר אלא לכל הנושא השיקומי ורצוי להפנות את השאלה לרופא השיקומי. יש להם ניסיון בנושא ממקרים אחרים.

    דר, סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעת לוואי של קיורוטן - נגד אקנה
    שלומי סביון
    18/08/2016

    בני אמור לקחת קיורוטן לטיפול באקנה וידוע כי התרופה עלולה לגרום לדיכאון , רציתי לשאול טרם השימוש בתרופה אם ובמידה מופיע דיכאון האם אפשר לתת תרופה נוגדת דיכאון .
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעת לוואי של קיורוטן - נגד אקנה - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    19/08/2016

    לשלומי שלום

    אכן אפשר.
    חשוב רק הניטור והמעקב. ושלא יהיה דכאון קשה בהפתעה.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רספידל לילד בן 6 על הספקטור האוטיסטי
    אתי
    09/08/2016

    שלום יש לי ילד בן 6 אוטיסט בהחלטה של צוות הגן עם פסיכאטר מומחה הוחלט על מתן רספידל 0.5 כל ערב לפני השנה.
    הבן שלי לוקח תתרופה כבר חודש ימים ומאז הפסיק כמעט לאכול בכלל וכל הזמן משלשל.. מה ניתן לעשות? קבעתי בדיקות דם ליום חמישי הקרוב אבל האם זה מחייב להפסיק את התרופה.. כי אני רואה שיפור לא גדול במיוחד אבל שיפור עם התרופה.. מה עושים??

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רספידל לילד בן 6 על הספקטור האוטיסטי - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    09/08/2016

    לאתי שלום

    התלונה שאת מציגה אינה חייבת להיות קשורה לריספרדל יתכן ומדובר בזיהום ויראלי שהוא די שכיח בקיץ.
    הפיתרון התרופתי שהוחלט עליו הוא אחד הפיתרונות יתכן גם פיתרון מתחום הניהול הסביבתי או בסגנון אחר. וכדוגמא אביא אפשרות שבקיץ צוות הגן השתנה - כמו גננות וכו' והילד רגיש מאוד לשינויים . יתכנו כמובן גם סיבות אחרות . יש להיות רגיש לחייו ותפקודו הפסיכולוגי של הילד .לא תמיד הפיתרון התרופתי הוא הפיתרון היחיד. השילוב יכול להניב את התוצאה המיוחלת.

    אפשר כמובן לפנות להערכה של איש מקצוע המבין בעולמם של ילדים בספקטרום ולבקש חוות דעת נוספת. אפשר גם להחליף תרופה כל זאת רק עם תאום גישה חינוכית פסיכולוגית התואמת את צרכי הילד לאחר ניתוח צרכים והתנהגות.

    כך שהסיבות רבות ומגוונות .

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
