פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר אליהו סמואל
053-4877790
ד"ר אבי שפירא
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • הזיות
    דנה
    21/01/2011

    בני בן שבע ילד מקסים,חברותי טוב לב ורגיש
    בחצי השנה האחרונה הוא מתעורר מדי פעם בלילה בוכה נראה שהוא מנותק מהמציאות מצביע על דבר מה בחדר וממלמל זה הוא.... וכל מיני דברים לא כל כך ברורים הוא נראה סובל כשזה קורה נראה לי שהוא מתיסר שחשיבותו לא רגילה בדקות אלו או שזה בכי מפחד ממפלצת וכולי אני ובעלי לא יודעים אם זה טיבעי חלומות רעים או משהו אחר המצריך בירור .
    אציין שהוא מצייר הרבה לפני השינה תמיד יש בציורים "מלחמה בין טובים לרעים מפלצות וכוחות ..
    ביום לא התנהג אף פעם בצורה מוזרה והוא ילד רגיל לגמרי.
    אני חוששת שזה יכול להעיד על איזה שהיא התפתחות של מחלת נפש אציין שאין במשפחה המורחבת מישהו הסובל מכך
    סליחה על האריכות מצפה לתשובתך

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הזיות - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    21/01/2011

    דנה

    שום מחלת נפש באופן חותך ברור ומוצק. אין לחשוש ואין לפחד. התופעה מוכרת ושכיחה.מדובר בסוג של חולומות ביעותים.
    באם הוא מתפקד היטב אין לדאוג כלל.
    באם את דואגת חשוב לפנות לאיש מקצוע כדי להרגע....רק הדאגות עלולות להשתיל בלב הילד חרדות והשפעת מזיקות.

    בהצלהח
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות התנהגיות קשות
    עודד
    15/01/2011

    שלום בני מטופל בקונצרטה 36 עקב בעיות קשב אחרי שפגע ההשפעה בערב מי 6 ועד שיושן מלחמה כעסים אמפולסביוןת אמרנו לפסכיאטרית והיא הביא לנו NEULEPTIL בטיפות היה שותה אז רספונט בערב לא מתאים לו השאלה היא תרופה ישנה מה התופעות לוואי שלה האם זו תרופה טובה מה אתה ממליץ תודה הנאושים

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות התנהגויות קשות

    ד''ר אליהו סמואל
    20/01/2011

    לעודד שלום

    אין הפורום מתימר לרפא או לבטא עמדות בעד ונגד טיפולים שאותם רופאים מורשים מציעים בקהילה.
    ידע קליני מהותי וכמובן אין לו חלופה דרך הכלי הווירטואלי.
    אההמלצה של הרופא מקובלת וסטנדרטית. רכישת האמון בטיפול וברופא חיוניים להצלחת הטיפול ולכן מעקב תכוף של הרופא חיונית. אפשר לשדר חוסר ביטחון זה ולבקש מהרופא יותר תשומת לה ומעקב.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פספוסים לילד בן 4
    רויטל
    17/01/2011

    בני בן 4
    גמול כבר שנה וחצי , נגמל תוך שבועיים , אחרי חצי שנה שלא היה פיספוסים בכלל
    התחיל בנסיגה לאחור והתחיל לפספס שתן
    הנושא קצת נרגע אך עדיין לפעמים בורח לו אבל פעמים מבקש
    לפני כחודש בעלי נסע לחו"ל לשבוע
    ומאז התחיל לפספס צואה , ורוצה כל הזמן את בעלי מאז
    הדבר בלתי נסבל
    ואנו לא יודעים מה לעשות

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פספוסים לילד בן 4 - נסיגה רגשית

    ד''ר אליהו סמואל
    20/01/2011

    לרויטל שלום

    אנו מכירים רבות מצבים בהם ילדים נסוגים מהרגלי השליטה בצרכים במצבי לחץ ופרידות מעיקות.
    חשוב לטפל בגורם המצוקה כמובן.

    הכנת הילד טרם נסיעת האב חיונית.
    דיבור אודיתיו, שיחה עימו בטלפון. עבודה משותפת כמו להכין לו מזכרת כאשר יחזור.לשוחח על המקומות שהאב נמצא. לספור עימו ימים עד חזרתו ואף לבצע טכס סביב לזה.
    יש כמובן עוד שפע של עצות, יש גם ספרי ילדים המתארים את הנושא בו האב נוסע ובנו מחכה לו.

    אפשר כמובן לפנות לאיש מקצוע המבין התחום.

    בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רגישות יתר לרעשים
    כוכי
    18/01/2011

    שלום רב

    אני חסרת אונים לחלוטין ממה שקורה עם ביתי בת ה- 12.5. מזה מס' חודשים סובלת מרגישות לרעשים, ולא הגדולים אלא דוקא הקטנים, משיכת אף, משחק בשיניים, כשמשהו אוכל לידה.
    המצב החמיר ברמה כזו שהיא לא יכולה לשבת בכיתה , בתחילה ביקשתי שיזיזו אותה מקום כי הילד שישב לידה השמיע קולות נשימה מוזרים לדבריה אבל אז ראינו שזה לא עוזר. בימים האחרונים היא יושבת בכיתה , מתענה וסובלת , אוטמת אוזנים , בוכה ,ואז יוצאת בבכי מהכיתה. לא מצליחה להקשיב בכלל.
    לביתי בעיית קשב ורכוז ומקבלת ריטלין 10 מג. בלי הכדור בכלל לא מסוגלת לשבת ולהתרכז, צריכה לקום ולזוז, ולפטפט. בשנה שעברה קיבלה ריטלין אס אר ולא התלוננה על רעשים אלא על הרגשה שהכדור מנתק אותה ולכן השנה עברנו לריטלין הפשוט. בקיץ שלא קבלה בכלל כדור גם הייתה רגישות לרעשים למרות שנראה שעכשיו זה ממש החמיר.
    לא נראה לי שזה מהכדור ואני חוששת שהיא מעצימה את ההרגשה . יש תור בקרוב לנוירולוג אבל אני חוששת שיש כאן בעייה שמעבר והיא ממש סובלת ולא יכולה לתפקד בבית הספר ואפילו בבית. די מסתגרת בחדרה כשמתחילה להלחץ מכל מיני רעשים.
    האם יש שם לתופעה ומה אפשרויות הטיפול?
    תודה על כל תשובה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רגישות לרעשים- סימפטום

    ד''ר אליהו סמואל
    20/01/2011

    לכוכי שלום

    אני מכנים תופעה זאת כ-כרגישות יתר לרעשים. לא מדובר בשם של מחלה אלא בסימפטום אשר יכול להופיע במצבים שונים חלקם גופניים וחלק הגדול במצבים נפשיים.
    באם הנוירולוג או רופא אף אוזן גרון לא ימצא סיבה מדובר קרוב לוודאי להפרעה בעלת רקע פסיכיאטרי.
    חשוב לדעת כי הפרעת קשב וריכוז מורכבת ואין פיתרון הריטלין הפיתרון המושלם או אפילו הראשוני. יתכן כי ביטוי הפרעת הקשב הינו משני למצב נפשי אחר- אשר מכליל גם את ההפרעה הזאת. ולכן פניה לפסיכיאטר ילדים ונוער כה מהותי.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתן ETUMIN לילד עם הפרעות התנהגות
    פופי
    12/01/2011

    בני בן 10. הוא תלמיד טוב מאד, חברותי ואחראי. אך כשמגיע למצבים של כעס או תסכול, גם כתוצאה מדברים חסרי חשיבות, הוא "ננעל" בכעס ויכול להגיב באימפולסיביות ולהתפרע ללא מעצורים. במצבים אלה הוא יכול להתחצף למורים (או בבית להורים), לסרב למלא הוראות, לברוח, וכו'. אם התקרית היא עם ילדים אחרים הוא יכול לקלל, להעליב ולגרום לפיצוץ המשחק/הפעולה. כשנרגע ומדברים איתו הוא טוען שלא הצליח להשתלט על הכעס, וכו'. הוא מודע לבעיה ומאד משתדל, ניסינו לעבוד עם חיזוקים וכו' אך עם הצלחה מוגבלת (הוא מצליח מספר ימים ושוב מועד...). מטופל אצל פסיכולוג קליני שנתן לו (וגם לנו) הרבה כלים אך הבעיות לא נעלמו (אם כי עוצמתן ותדירותן ירדו). לאחרונה הוא הפנה אותנו לפסיכיאטר כדי לבדוק טיפול תרופתי. (אין משהו פטולוגי). הפסיכיאטר שלל בעיות קשב וריכוז אך אבחן הפרעת התנהגות שדומה לבעיות התנהגות שמתלוות לADHD. הוא ממליץ על מתן ETUMIN 10 מ"ג ליום כדי "לעזור" לו. במקרה שלו הוא מעדיף תרופה זו על פני הרספרדל בגלל ההשפעות המטבוליות שיכולות להיות (הוא סובל מקולסטרול גבוה). מצד שני שמענו על תופעות לוואי לא פשוטות לתרופה הזו. האם יש כיוונים אחרים לא תרופתיים שכדאי לברר? האם שווה לקחת את הסיכון של מתן תרופה לילד כה צעיר? ברור שכל מקרה לגופו, אך החשש מפני מתן תרופה הוא גדול...ואם בכל זאת תרופה, האם ידוע על משהו אחר?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתן ETUMIN לילד עם הפרעות התנהגות - תגובה

    ד''ר אבי שפירא
    13/01/2011

    שלום רב צודק הפסכיאטר לא לתת ריספרדל במצב שכזה .
    יש הרבה תרופות אחרות כמו אטומין אך זה לשיקול הפסכיאטר המטפל.
    לדעתי שילוב של טיפולים פרא רפואיים כגון הידרותרפיה ורכיבת סוסים טיפולית שיכולים לשפר את קשיי הקשב, את הרוגע הנפשי ולפעמים יכולים לעזור בהפחתת תרופות עד למינימום. בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אטומין

    פופי
    15/01/2011

    תודה רבה על התשובה.
    השאלה היא האם יש ניסיון ספציפי עם מתן אטומין לילדים? כי אם יש תרופה אחרת עם יותר נסיון בילדים (גם אם לא בסל הבריאות) היינו רוצים לשקול. ברור שלכל תרופה יש תופעות לוואי וסכנות בעצם נטילתה, אך היינו רוצים לבחור במה שלפחות סטטיסטית או על הנייר מסוכן פחות. אני מבין שבגלל שמדובר בתרופה מהדור הישן משתמשים בה מעט כיום, השאלה אם לפני עידן הרספרדל השתמשו בה הרבה עם ילדים (במינונים נמוכים) ומה הנסיון שנצבר, או האם העדיפו אז לתת משהו אחר ?
    (לצערי כל המידע כיום הוא על הרספרדל ולא על תרופות מהדור הישן).

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אי השפעת ריטלין
    גלית
    13/01/2011

    שלום יש לי ילד כבן 9

    הוא אובחן כ ADHD מגיל 6
    בשנה הלימודים הקודמת החלפנו לו את הריטלין מ 10 ל 20MG SR
    בשנת הלימודים הנוכחית המורה טוענת שיש אי שקט מצד הילד היפריות
    ונטייה לדברים מסוכנים , גם בבית יש אותם דברים ובנוסף קיימת תופעה של התפרצויות
    וחור משפעת

    מה ניתן לעשות ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אי השפעת ריטלין - תגובה

    ד''ר אבי שפירא
    13/01/2011

    שלום רב אחת הטעויות הנפוצות היא שהורים חושבים שאם עוברים מהכדור של 10 מ"ג ל20 מ"ג אנחנו בעצם מעלים את המינון. בפועל אנחנו מורידים את המינון מאחר והמנה בכדור 20 SR היא בערך 8 מ"ג ריטלין כך שרוב הסיכויים שהילד שלכם הוא בתת מינון. חיזרו בהקדם לרופא המטפל שיוכל להתאים לו מינון מתאים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נער שבאת כעס מאבד פרופורציות
    מוטי
    12/01/2011

    שלום,

    אני בן 29 ויש לי אח בן 16 שפעם בכמה ימים נכנס לטרוף של כעס ומאבד כל פרופורציה.
    במקרים קשים הוא מאיים על ההורים, על כל הבית, ואפילו שהוא יתאבד.
    לאחר שהוא נרגע הוא מתחרט ומנסה להסביר שהוא לא שולט בזה והוא לא יודע למה זה קורה. בפעם האחרונה שזה קרה נאלצתי לקחת אותו מההורים והוא ישן אצלי בבית.
    הוא היה בכמה מפגשים אצל פסיכולוג, והפסיכולוג אמר שהוא בסדר גמור.
    השאלה איך ניתן לעזור לו? אני המלצתי להורים על "סדנה לשליטה בכעסים" למרות שלא מצאנו משהוא באזור ירושלים.
    נ.ב יש לא אסתמה ולכן הוא משתמש במשאף המכיל סטרואידים, האם יכול להיות שזה חלק מהבעיה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נער שבאת כעס מאבד פרופורציות - תגובה

    ד''ר אבי שפירא
    12/01/2011

    לא נראה לי סביר שהמצב בסדר גמור כפי שאמר הפסיכולוג
    לדעתי כדאי לפנות להערכה נוספת אולי אצל פסכיאטר מומחה לילדים ונוער כדי לבצע הערכה מחודשת ותכנית טיפולית מתאימה. סטרואידים יכולים לגרום לסימפטומים נפשיים אך לא כפי שתיארת בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • איבחון פסיכיאטרי
    יובל
    09/01/2011

    התבקשתי (חוייבתי) על ידי בית הספר דרך משרד החינוך להעביר את בני (10) איבחון פסיכיאטרי עקב אלימות חוזרת ונשנת מצידו בבית הספר השאלה איכן עוברים איבחון כזה מה התועלת באיבחון כזה ומה הנזק שיכול להיגרם מאיבחון כזה
    בתודה מראש יובל

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • איבחון פסיכיאטרי - תגובה

    ד''ר אבי שפירא
    09/01/2011

    פסכיאטר ילדים הוא הכתובת
    יש בכל קופת חולים פסכיאטרים אפשר כמובן גם באופן פרטי חשוב ביותר לאבחן מדוע קיימת אלימות האם יש חשד להפרעת קשב לא מטופלת או בעיה אחרת
    אין שום נזק בבדיקה פסכיאטרית יש נזק הרבה יותר חמור אם הילד אינו מקבל טיפול מתאים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה על התגובה המהירה

    יובל
    09/01/2011

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התקף פסיכוטי דחוף....
    אבי
    09/01/2011

    שלום,בקצרה ,בת של חברים בילתה בפסטיבל,מבדיקות מאוחרות לאחר פינוי לביה"ח נמצאו שרידי, לסד אקסטזי גז צחוק קנביס ואולי עוד הילדה בת 21 אובחנה עם ADHD בילדותה מתגוררת עם משפחתה כבר 8 שנים בניו זילנד ההורים נורא מודאגים כרגע היא בבית חולים באי הדרומי רחוקה מאוד ממשפחתה רואה ואומרת דברים לא מציאותיים לא נרדמת אשמח לקבל כל עיצה תודה רבה....אבי כהן

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התקף פסיכוטי דחוף.... - תגובה

    ד''ר אבי שפירא
    09/01/2011

    באמת אתה צודק זה נראה כמו התקף פסיכוטי חריף
    כדאי שפסכיאטר יבדוק אותה בהקדם ויחליט אם ניתן לטפל בה באישפוז או במרפאה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אח אוטיסט בן 17 דחוף
    דניאלה
    06/01/2011

    שלום רב,
    אחי אוטיסט בן 17.
    מטופל בכדורים כמו וליום,רספרידל,אינטומין,אנדרוקור ועוד.
    לפניי כשנה הועבר להוסטל מתאין ומגיע אחת לשבוע הביתה.
    כשהגיע להוסטל היה שמן מאוד ושקל 105 קילו כשגובהו 1.65 בלבד.
    תוך שנה ירד 40 קילו למשקל של 65 קילו ללא דיאטה יזומה.
    אנו לחוצים מאוד בעיקר הואיל והוא עושה סימנים כאילו אינו יכול לבלוע את האוכל.
    הוא נראה כאילו האוכל נתקע לו ואז הוא יורק אותו החוצה.
    לקחנו אותו לבדיקה רפואית שכללה גם בדיקות דם והכל נראה תקין.
    גם הפסיכאטרית אמרה שאין בעייה מיוחדת מעבר לבעיות הרגילות שלו.
    הוא ממשיך לרדת במשקל ואומר לעיתים ששמן זה מגעיל.
    אנו לא יודעים מה קורה לו.
    האם זה יכול להיות בגלל המעבר להוסטל?? האם זאת בעייה רפואית?האם חלילה נשמע כמו אנורקסיה(הוא היה מכור כפייתי לאוכל כולל משטר אכילה קבוע שאמר בדיוק מה המזון שיוגש לו בכל יום ובכל ארוחה)? איזה בדיקות כדאי לבצע לו ולאיזה עוד רופאים ניתן לפנות?
    תודה רבה מראש.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אח אוטיסט מרזה

    ד''ר אליהו סמואל
    06/01/2011

    לדניאלה שלום

    אכן תעלומה.

    1. יתכן ושינוי התזונה והאקלים יוצר גם שינוי בתאבון?
    2. במידה והוא מקבל את כל התרופות הרשומות ביחד המצב מוזר יותר שכן התרופות מעלות את התאבון לרוב.
    3.אני גם מקווה שהוא מאוזן במעט תרופות ולא בכל הרשימה ביחד.
    4. אפשר לדבר עם אנשי המסגרת בה הוא חוסה, להבנתי יש דיאטנית יועצת מסגרת אפשר לדבר גם איתה.
    5. יש לבדוק כמה הוא אוכל כי מדובר ביחס בין מזון שאוכל וצרכי גוף. יתכן והוא פעיל מאוד במעון וכך הוא מכלה את האנרגיה ויורד במשקל.
    6. ראוי שיעבור בדיקה של פנימיאי- כולל בדיקת דם מורחבת. וכמובן בדיקה גופנית קפדנית על ידי רופא פנימאי טוב.
    7. לבסוף אפשר גם לפנות לפסיכיאטר חיצוני לצורך חוות דעת שניה.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריספרדל ושוקו
    לימור
    04/01/2011

    שלום,
    הבן שלי נוטל 1 מ"ג ריספרדל בנוזל בשל בעית קשב וריכוז
    האם יש בעיה בלקיחת התרופה בתוך שוקו לשתיה?

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריספרדל ושוקו - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    05/01/2011

    שלום לימור

    לא ידוע לי.

    לרוב הבעיה היא עם חלב אבל רק חלק מהתרופות.
    תוכלי לדעת לגבי השוקו לפי התגובה.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתבגר כועס
    אבא
    04/01/2011

    בני בן 14. התייתם מאימו כשהיה בן 9.
    לפני כ-6 חודשים, אחרי שהות של 8 שנים בחו"ל חזרנו לישראל ואני נישאתי שוב. כעת בביתנו גדלים ילדים מנישואים קודמים שלי ושל אשתי.
    בני תמיד היה ילד שובב, מבולגן, נטה להתווכח, הפריע בבי"ס אך מכיון שהוא נבון מאוד הצליח להסתדר בלימודים. הדברים הללו לא השתנו משמעותית אחרי מות אימו. הוא טופל פעמיים על ידי פסיכיאטרים בחו"ל כל פעם למשך כמעט שנה אך לא חל שום שינוי במצבו. בשנה שעברה הוא עבר אבחון נוירופסיכולוגי שאבחן דיכאון. הוא קבל טיפול תרופתי ושיחות אך שום דבר לא השתנה.
    בתחילת הקשר ביני לבין אשתי הוא דווקא יצר איתה קשר טוב אך מאז שהחלטנו להתחתן הוא התחיל להפגין עוינות. התחיל לקרוא לה בשמות גנאי ולהתחצף אלי עוד יותר מבעבר.
    בחודש האחרון הוא בכלל לא מדבר איתי או איתה. גם כשפונים אליו לא עונה לנו. אם רוצה משהו הוא "נובח" את זה. עם האחיות הביולוגיות שלו הוא מדבר. בבי"ס לא חל שינוי בתפקודו. המורה מדווחת שיש לו קשר עם כמה בנים בכיתה אך הוא מעולם לא היה ילד חברותי במיוחד והוא לא נפגש עם בני נוער אחרים אחר הצהריים.
    אשתי ואני מאוד מודאגים. עד כמה התגובה שלו חריגה? האם זה דיכאון? תור לפסיכיאטר יש רק בעוד חודשיים, האם זה סובל דיחוי?

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתבגר כועס

    ד''ר אליהו סמואל
    04/01/2011

    לאבא היקר שלום

    אכן התלבטות, קשה להתיחס לפי הנתונים.
    אולם תמיד ניתן לפנות לחוות דעת שניה דרך המושלם שלכל קופה- במידה וההמתנה ארוכה מידי.
    לגבי הגורם המקצועי יש כמובן גישות שונות וגם רמות מקצוע שונות והתחום אינו אבסולוטי.
    מפאת כובד הנושא והשלחותיו הייתי מיע כי באם אתה מודאג אז תוכל להקדים את ההערכה דרך המשלים. העלות שם נמוכה יחסית


    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילדה בת 10 מכניסה כל דבר לפה
    נינה
    03/01/2011

    יש לי ילדה בת 10 חכמה מאוד ( מחוננת )היא האמצעית במשפחה(סנדוויץ) הבעיה שלה זה שהיא מכניסה כל מה שבה ליד לפה ומתחילה לנשוך ולכרסם אם זה עפרון או צבעים מחברות שלט הטליוויזיה מחשבון ......הכל .אני ואבא שלה מסבירים לה כל הזמן על חידקים ומחלות אבל כנראה שזה לאבשליטתה מה לעשות איך אני יכולה לעזור לה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילדה בת 10 מכניסה כל דבר לפה

    ד''ר אליהו סמואל
    03/01/2011

    לנינה שלום

    מדובר בהנהגו חזרתית שאינה תפקודית
    איש מקצוע יבחן את נסיבות התנהגות, יש גישות טיפוליות שונות.
    אין כמובן קשר בין ההתנהגות ורמת המשכל.

    הסיבה הנפצוה ביותר לפעילות זאת היא תחושת חרדה.

    אנא סורי לאיש מקצוע אמין שהוא פסיכיאטר ילדיםאו פסיכולוג ילדים לערכה והמלצות.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    רותם
    01/01/2011

    שלום, רציתי להתייעץ בקשרלמקרה שקרה לי אתמול
    הייתי עם חבר שלי ועוד כמה חברים אתמול במסיבת סילבסטר.
    חבר שלי לא הרגיש טוב- כאבה לא הבטן והוא אמר שהוא לא רוצה לשתות אלכוהול.
    אני גם בטוחה שהוא לא עישן סמים או לקח משהו- הייתי איתו כל היום.
    העניין הוא שהוא פתאום נכנס למצב מוזר כזה- האישונים שלו היו מכווצים והוא לא יכל לעמוד על הרגליים. הוא בהה באוויר וכאילו לא היה "איתנו".
    הוא התחיל למלמל דברים לא ברורים על דקירות ולבכות ולבקש שישמרו עליו
    אחרי בערך חצי שעה הוא חזר לעצמו ואמר לי שזה קורה לו לפעמים ושהוא הולך לפסיכולוגית- רציתי רק לשאול מה עושים במקרה כזה ואם יכול להיות באמת שזה קרה על רקע חיוויות קשות שקרו לו בעבר?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    02/01/2011

    לרותם שלום

    קשה לי לענות לשאלתך, אולם כל הממצאים מעידים שהוא עמד מול חוויה טראומטית.
    ואין זה חייב להיות תוצר פסיכולוגי זה יכול להיות מושרה גם על ידי גרומים ביולוגים של הגוף פנימה או של חומרים שנלקחים מבחוץ.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מקווה שהפורום הזה יעזור לי
    שאול
    01/01/2011

    רציתי לקבל עזרה בנושא שכבר כתבתי עליו בעבר ואני לא יודע מה לעשות.
    אני בן 20 ופשוט לא הולך לי עם בנות אני מנסה ואני באמת רוצה חברה וזה לא הולך קיבלתי מכן תשובה איך לנסות להתחיל עם בחורות וזה לא מצליח.
    אני מדוכא אני מרגיש שאני רוצה אהבה בחיים שלי אני יודע שאני יכול להחזיר אהבה לבחורה אבל זה פשוט לא מצליח אני חייב שמישהו יעזור לי פה,כי כנראה אני לא מצליח להתחיל עם בחורות.
    אני חייב עצות תגובות משהו

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מקווה שהפורום הזה יעזור לי - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    02/01/2011

    לעזרה שלום

    יש כמה גישות לבקשתך.
    האחת ללכת על הבקשה ולהתמקד עליה. ולתת לך פירונות למטרה המוצהרת. נראה שגישה זאת לא הצליחה. ואודה ותוודה לרוב גישה זאת אינה כל כך עוזרת היא תומכת בכאלה אשר לרוב יכולים לעזור לעצמם וצריכים דחיפה קלה.לעצות שקיבלתי היה צריך כנראה גם הכוונה נוספת ושינויים קלים כדי שיתאימו לך יותר.

    ואילו אפשרות שניה היא לפנות לאיש מקצוע כלומר פסיכיאטר או פסיכולוג קליני ולהתיעץ, במקרה זה אתה נבדק גם לסוגיות נוספות באישיותך החורגת ממשבצת ההכרות, כלומר עמדתך לחיים, ביטחון אישי, גישה פסימית לחיים ועוד.

    היום דווקא פריסת הווב הקלה על מלאכת ההכרויות ויש שפע הזדמנויות להיכרות. אז יתכן ובעייתך עמוקה יותר ממה שאתה מצביע.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
