פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר אליהו סמואל
053-4877790
ד"ר אבי שפירא
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • לדר סמואל בקשת עזרה
    רינת חן
    12/11/2010

    דוקטור סמואל שלום, בני בן ה-14 אובחן כMSDD-, יש שאיבחנו אותו כאספרגר.
    כיום, בגיל ההתבגרות הוא מתפרץ בהתקפי זעם , רציניים מאוד, הכוללים שבירת דלתות, מה עושים?
    הוא לוקח 2 מ"ג ריספרדל ביום.
    תוד מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לדר סמואל בקשת עזרה - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    12/11/2010

    לרנת חן שלום

    יש לבצע הערכה לנסיבות התנהגותו, מה מפריע לו ולמה הוא מתנהג ככה?
    גיל ההתבגרות אינה סיבה מספקת להתנהגות זאת.

    יש גם גישות תרופתיות נוספות - תוספת לריספרדל, וכמובן הושטת יד לשינוי בעקבות הבנת צרכיו המיוחדים שכנראה אינם מסופקים בנסיבות המתואורת.

    אנו מתארים התנהגות זאת- כתופעת התנהגות מאתגרת , המשלבת סיבות שונות חלקם בסביבה החיצונית וחלקם בעולמו הפנימי אישותי.

    הכרה מעמיקה של איש מקצוע הבקיא בצרכים מיוחדים של ילדים אילו יכולה לעזור.
    אני בטוח שגם המורה בביתה ספר יכולה לרמוז במשהו לפשר התנהגותו.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטוח לאומי דורש אבחון dsm5
    שרון
    10/11/2010

    שלום. בני מאובחן כפידידי מגיל 3, כעת הוא בן 5.5 והתקדם מאוד. מכיון שביטוח לאומי הפסיק את הקצבה הגשנו ערר ונתבקשנו ע"י ביטוח לאומי להביא אבחון dsm5 ע"י פסיכיאטר או ניורולוג. יש לציין כי הבאנו לערר הן אבחון ניורולוג לפידידי והן אבחון פסיכולוגית לפידידי אשר ציינה לפי dsm4
    מה ההבדל בין האבחונים? dsm4 ו-dsm5

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטוח לאומי דורש אבחון dsm5 - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    10/11/2010

    לשרון שלום

    אין אנחנו יכולים לענות במקום דובר ביטוח לאומי.
    אני מניח שהייתה שגיאת קולמוס.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול כירורגי להעלמת תסמיני PDD
    משה
    09/11/2010

    במשך השנה האחרונה אובחן אצלי PDD בדרגה קלה.
    התסמינים, בעיקר הפרעות בתקשורת ומוגבלות מוטורית (יחד עם קשיי למידה מסויימים) הפריעו לי מאוד בעבר ולמעשה במשך כל ילדותי הופניתי למסגרות שלא התאימו לי ותוייגתי באופן שלילי. הייתי במעגל קסמים שבו הקשיים לא טופלו באופן ענייני ונקודתי.

    תופעות הלוואי של התרופות החמירו את המצב ותיפקודי טוב יותר ללא אותן תרופות.

    ברצוני להתמודד, אך ללא מסגרת מתייגת לבגירים, ללא תלות במוסד לביטוח לאומי וללא טיפול תרופתי.

    האם ישנו ניתוח שיכול לנטרל לגמרי את מאפייני התסמונת, עד שקיומה לא יהיה ניכר כלל?

    מוכן אף להסתכן בניתוח כזה, אם אכן קיים ויש בו סיכונים.

    יצויין, כי כיום אני סטודנט לתואר שני.

    תודה:)

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול כירורגי להעלמת תסמיני PDD

    ד''ר אליהו סמואל
    09/11/2010

    למשה שלום

    אני כואב את כאבך ביחס לסטיגמות. וראוי שקולך ישמע בעיקר על במות עמותות המטפחות אבחונים אילו. אני מאוד מזדהה איתך.

    אולם מדובר בתופעה שאינה בתחום הניתוח. זאת תופעה התנהגותית ואין אנו להנדס את התופעה דרך יתוח.

    נמסר לי כי בברית המועצות משתילים תאי גזע למוח. אין כל הוכחות להצלחת טיפול זה. כמובן שהסיכון בניתוח עולה על מידת ההצלחה.


    בהצלחה במאבקך
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות עם בן 11
    רותה
    08/11/2010

    שלום רב,
    מדובר בנכד שלי בן 11 עם בעייה מורכבת, ocd קשיי למידה טוראט וזה מאד קשה
    הוא מטופל ברטאלין נוזינאן ולוסטרל, בפיקוח של רופא ,למשל בזמן האחרון יש לו כל הזמן שאלות ומחשבות מהעבר מה קרה לו ומה היה ונזכר בכל מיני דברים שקרו לו בגיל תשע ומוטרד מזה כל היום שואל ומציק ואנו חסרי אונים היינו רוצים לשמוע את דעתכם.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות עם בן 11 - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    08/11/2010

    לסבתא רותה שלום

    אכן יכול להיות שהאיזון יצא מכלל שיווי משקל, ויש לבחון שינוי תרופתי.

    מאידך יתכן וזאת דרכו להתמודד עם עומס רגשי המונח על כתפיו, ומחשבות אילו הם חלק מביטויי העומס. לכל אדם עומס זה או אחר בעולמו הרגשי, כאשר ילד זה ללא ספק מוטה על הכף בעולמו הרגשי. ולכן יש לבחון גם אופציה טיפולית בין אישית נוספת על פני הגישה התרופתית.
    כמובן אין להפסיק את הטיפול התרופתי בשום פנים ואופן.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסייכאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סימפטומים בגיל צעיר
    ליזי
    08/11/2010

    אילו סימפטומים אפשריים יש לADHD בגיל שנתיים?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות קשב וריכוז גיל שנתיים

    ד''ר אליהו סמואל
    08/11/2010

    ליעל שלום

    מדובר בתזזתיות קיצונית - תנועתיות רבה. מאידך יש לדעת שחלק גדול מילדים אילו אינם הופכים לבעלי הפרעת קשב וריכוז בגיל -6-7 רובם מתישרים לנורמה.
    אפשר למצוא רמז להפיכת התופעה ליציבה במצבים כאשר יש קוים תורשתיים להפרעה.

    בכל אופן אנו לא מאבחנים את התופעה בגיל זה וגם הטיפול הקלאסי בריטלין אינו מומלץ כלל בגיל זה.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני התכוונתי שהוא מכבד אותי מאוד...
    רונן
    08/11/2010

    אני לא אבא אלים אבל בהחלט סמכותי ויכול להענישו באי יציאה מהבית או לא לגעת במחשב->אני לא מפחיד אותו באלימות ובטח לא מכה אותו...להפך->אני מאוד אוהב אותו והוא יודע זאת...אפשר לומר שאני מגדל אותו כמעט לבד...היינו בטיפול משפחתי אך זה הופסק עקב סירובו לשתף פעולה...אתה יכול להכריח ילד בכוח ללכת לטיפול אך אתה לא יכול להכריח אותו לשתף פעולה...גם אם תגרור אותו בכוח מספר פעמים זה בדיוק ה-ODD שלו {עצם ההתנגדות}...
    לכן אני לא רואה תועלת בטיפול משפחתי->עשיתי דוקטורט על ההפרעה שלו ולמרות שזה נראה כאילו הוא לא יציב רגשית אני הסקתי ששורש הבעיה היא פחד במעבר למצבים חדשים כפי שנכתב בספר:"ילד פיצוץ" של רוס גרין ולא סתם מופרע בשכל!
    מחכה לתשובתך...

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני התכוונתי שהוא מכבד אותי מאוד... - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    08/11/2010

    שלום רונן

    באם זאת מסקנתך , איני יכול להוסיף דבר. החשש לשינוי כהגדרך היא על רצף החרדות, והואיל וכך ריטלין עלול להחמיר חרדה זאת.

    כאשר אנשי מקצוע מפנים להדרכה זה לא בגלל אלימות או מכות מדובר בהבנת עומק. באם אדוני חש שאין לו מה ללמוד מאיש מקצוע דרך הדרכה, הפיתרון הוא חינוכי של מערכת החינוך ותרופתי.

    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני לא אומר שאין לי מה ללמוד-הבעיה

    רונן
    08/11/2010

    שבהדרכה המשפחתית היתה התניה שאשתי תצטרף לטיפול אך היא סירבה בטענה שיעזבו אותה בשקט...הבן ראה את התגובה שלה והחליט גם הוא להתנגד...ביקשתי שיתנו לו טיפול פסיכולוגי בשבילו בלבד יחד איתי והם טענו שבלי שיתוף פעולה של האימא הם לא מוכנים...הבעיה שלי איתו שמעבר לכל הבעיות שלו הוא חסר מוטיבציה ללמידה-אפשר לומר שהוא הולך לכיוון "תת הישגי" ואני לא מאמין שהוא יסיים תיכון בקצב הזה...
    היו לנו עשרות שיחות על הנושא אבל אני רואה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד-לפעמים נדמה לי שהוא עושה "העברה" של דמות שקרובה לו והוא כועס עליה ואת אותו כעס הוא מעביר לדמויות שמזכירות לו אותה דמות...אני לא פסיכולוג וזו רק השערה...
    האם אני יכול לשאול אותו אם זו הסיבה להתנכלות שלו למורות המקצועיות?
    אולי זו רק השערה טפשית שלי...?
    איך אוכל להכניס לו מוטיבציה ללמידה אם הוא בכלל לא פנוי רגשית ללמידה?
    אולי הכול דמיונות שלי והוא סתם ילד עם קשיים בלימודים?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני לא אומר שאין לי מה ללמוד-הבעיה - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    08/11/2010

    לרונן שלום


    תשובה רצינית מחייבת היכרות אישית עם הילד והוריו.
    רעיונותיך חשובים אולם יש עוד מימדים בהגשת עזרה.
    אכן דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

    יש הרבה ספרי עזרה עצמיים, כקלינאי -רופא אני חייב לראות את הילד ולהכירו כדי להגיש עזרה.

    ומכאן נבעה הצעתי.

    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ADD+ODD בבית הוא בסדר בביה"ס לא...
    רונן
    08/11/2010

    בבית הוא מת מפחד ממני ולכן הוא צייתן אבל בביה"ס הוא עושה צרות צרורות למורות המקצועיות-בתחושה שלי ההתנהגות שלו היא פועל יוצא של חרדה גדולה משינויים ואז הוא "נינעל" {סרבנות פאסיבית}..אצל המחכנכת הוא שקט מפני שזה משהו קבוע וגם הוא מתבייש מהחברים שלו אבל אצל המורות המקצועיות יוצא ממנו השד...לא תמיד הוא לוקח את הקונצרתה ולפעמים אני רודף אחריו עד המעלית עם הכדור אך הוא בורח->זה תלוי איך הוא קם בבוקר...אם הוא במצב רוח מרדני אז באותו יום הוא יכול להתנגד לכל דבר כולל ללקיחת הכדור...הוא לא מוכן ללכת לטיפול פסיכולוגי בשעות שאחרי הלימודים אלא רק בזמן ביה"ס במקום שיעור כלשהו אך אין פסיכולוג בביה"ס ולכן זה נופל פה...בעבר גררתי אותו בכוח לטיפול פסיכולוגי אחרי הצהריים ולא רק שהוא לא שיתף פעולה אלא שזה נגמר מאוד רע...אני עדיין חושב שהבעיה שלו העיקרית היא 'פחד משינויים' והשאלה שלי מה עושים במצב כזה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ADD+ODD בבית הוא בסדר בביה"ס לא... - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    08/11/2010

    לרונן שלום

    יתכן ויש מרכיב ובו פחד לשינויים אולם זה לא הכל.
    ואם אכן זה כך אז מדובר בילד עם חרדות וקונצרטה רק מגבירה אותם.

    במצבים אילו אנו ממליצים הדרכת הורים, כלומר ליווי ההורים באיש מקצוע לצורך יצוב התנהגותו.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיה
    שרונה
    07/11/2010

    יש לי כרגע בחיים בעיה שאני מחכה כבר שהיא תיפתר בקרוב אבל היא מאוד מעיקה עליי. אני מוצאת את עצמי רוב היום במחשבות ודאגות אני לא רגועה אני לא יכולה לשבת כל הזמן אני צריכה לעשות משהו שירגיע אותי, יש לי לפעמים כאבים גם בגוף אני מרגישה בכללי גם שאין לי כוח יותר. תיאבון יש לי אבל לפעמים בערב לא. אני לפעמים חולמת על הבעיה בלילה. אני כבר לא יודעת מה לעשות

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיה - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    07/11/2010

    שרונה

    עצתי הכנה פני לאיש מקצוע. יש בידינו מה להציע. עשי זאת בהקדם וחבל שתסבלי כאשר יש פיתרונות לא רעים בכלל.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת מננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרעה כפייתית ובעיית קשב וריכוז
    שחף
    05/11/2010

    שלום רב,

    האם בופרופיין נחשב כיעיל בטיפול משולב לילד בן 12 עם הפרעה כפייתית
    המלווה גם בהפרעות שינה עם ADHD המלווה בעיקר בחוסר קשב?
    לאחר בעיה קשה עם הרטלין , שהופסק עקב ההפרעה החרדתית, ניתן
    פבוקסיל שגרם לתופעות לוואי קשות, הוחלף כרגע לרסיטל, והילד מיועד לטיפול
    משולב רסיטל + סטרטרה לבעייה הכפייתית + הקשב והריכוז. השאלה היא
    אם האופציה שהוצעה אפשרית והאם יש אלטרנטיבה מוצעת שתתקוף
    "שתי ציפורים במכה אחת"?

    תודה רבה על כל תשובה ועזרה,

    שלום ובריאות,

    מרב.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המצב יותר מסובך...

    ד''ר אליהו סמואל
    07/11/2010

    למירב שלום

    שאלותיך לא פשוטות.

    לצערי וגם שמחתי, המקצוע הטיפולי אינו עניין של מתן תרופות להפרעה זאת או אחרת. כך אולי המצב במחלות זיהומיות לכל זיהום יש את התרופה המומלצת ,כך אולי בכירורגיה. אבל בפסיכיאטריה אנו מתיחסים לא רק לעצבים כחומר שניתן לעיצוב על ידי כימיקאלים שונים , אלא חייבים להתיחס גם למציאות בה הנער חי.

    כלומר, יש להביא בחשבון את צרכי הילד ומצוקותיו, הטיפול הבין אישי שהוא מקבל. מבנה המשפחה והתמיכה שיש לו מסביבתו. גישה זאת שונה מרפואת עכברי מעבדה.
    והואיל וכך יש חובה להכיר את הנער ומשפחתו וכן את סביבתו לעומק.
    להמליץ על התערבות במישורים נוספים והרבה מעבר למישור הביולוגי הבסיסי.

    ומכאן אני נאלץ, להצהיר בפניך כי כל הגישות נכונות רק שראוי להכיר את הנער לעומק.
    גישה זאת היא הגישה הקלינית, ואי אפשר לדלג עליה.
    במצבים מעוררי מחלוקת מקובל לבצע בדיקה נוספת - כחוות דעת שניה.


    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לד"ר סמואל היקר - תודה רבה!!!

    שחף
    07/11/2010

    ד"ר סמואל היקר לילה טוב,

    וואו... איזו תשובה!!! אהבתי מאוד את תשובתך הכנה והמקצועית, זה
    בהחלט נתן לי חומר למחשבה. כמובן שבני בטיפול צמוד של פסיכיאטר מעולה
    אבל המצב בהחלט מורכב ולפעמים די מייאש, כי זה מלווה בצרות אחרות
    כפי שיש בכל בית...כולל ענייני בריאות מורכבים. אין ספק שזה חלק ממכלול
    עדין ומורכב ואין תשובה מוחלטת. בכלל, ענייני הנפש, הכדורים, הטיפולים זה
    הכל עניין של ניסוי ותהייה... וודאי שאין כאן תשובה אחת מוחלטת בנפש
    המורכבת , המסובכת, המתוסבכת והעדינה שלנו...

    בבריאות, (גם נפשית כמובן...), רוגע ושוב מודה,

    מרב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוזאק
    סיגל
    04/11/2010

    בני בן 12 וחצי קיבל פרוזאק אך אינו יודע לבלוע כדורים, בהמלצת הרוקח אני מפוררת לו את תכולת הכדור במים, האם זה בסדר? שאלה נוספת: לאחר עיון באינטרנט בנושא פרוזאק לילדים כתוב בלא מעט מאמרים שהכדור עלול להעלות מחשבות אובדניות אצל ילדים, אני מאד מאד חוששת....(הוא לוקח את זה בשילוב של ריספרדל) אודה לך על תשובתך.
    סיגל

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוזאק - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    07/11/2010

    לסיגל שלום

    עצת הרוקח נאותה.

    ןביחס לאובדנות, תחת פיקוח נאות של הרופא ועין פקוחה של המשפחה אין בעיות חריגות , נהפוך הוא. הענין אנלוגי לחציית כביש. זה יכול להיות מסוכן אבל בהשגחה נאותה ופקיחת עין המצב אינו מסוכן. הסיכון הוא ברמה די דומה.

    ראוי לשתף את החרדות שלך הצודקות גם את הרופא המטפל, שכן יחס אישי עימו הוא חלק אינטגרלי של הטיפול.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנלזיה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בן 16 חרדתי
    אביהו
    01/11/2010

    שלום רב,

    בני בן ה-16 סובל מחרדות בכללי ומחרדה חברתית בפרט.
    יש לו אובססיות למיניהן ואחת מדאיגה במיוחד כאשר כל ערב בשעה קבועה הוא נסגר בחדר ועורך "טקס" של כרבע שעה וכמובן שאסור להפריע לו. דימוי עצמי נמוך, עצבני מאוד, מתוסכל מאוד ואת כל הזעם שלו מפנה לאחיו הגדול ממנו. אין לו חברים ובדרך כלל אינו יוצא מהבית. באופן מפתיע הוא טוב בלימודים. ניסינו מספר פעמים טיפול פסיכולוגי אך ללא הועיל.
    קיבל במשך 4 חודשים פריזמה וגם לא עזר.

    מה עושים?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בן 16 חרדתי - תגובה

    ד''ר אבי שפירא
    02/11/2010

    שלום רב
    האם קיבל פריזמה במינונים גבוהים ?
    אם מדובר בהפרעה כפייתית מינונים נמוכים לא יעזרו.
    חשוב שתפנו להערכה מחודשת של פסכיאטר ילדים ונוער כדי להעריך מחדש את מצבו ולהתאים טיפול
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראשית תודה, בחודשיים האחרונים קיבל

    אביהו
    02/11/2010

    2 כדורים של 20 מ"ג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סף פרכוס
    יעל
    02/11/2010

    שלום רב.
    הילד שלי בן 15 חולה במחלה אפילפטית קשה. בנוסף,לאחרונה היה לו ארוע פסיכוטי ולכן מטופל בזיפרקסה 2.5 מ"ג. רציתי לדעת איזה מהתרופות - זיפרקס,ריספרדל וסרקוול ידועה כמורידה יותר את הסף לפרכוס?
    תודה רבה לכם על תשובותיכם.
    יעל

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סף פרכוס - תגובה

    ד''ר אבי שפירא
    02/11/2010

    כולם מורידות באותה רמה בד"כ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנא עזרתכם הדחופה!!!
    גימל
    31/10/2010

    שלום רב
    אחי הקטן בן 18, מזה כ-3 שנים הוא סובל מתופעות שאף אחד לא יודע לתת לנו הסבר עליהן...
    אחת לכמה זמן (לפעמים פעם בחודש,לפעמים בתדירות יותר נמוכה) הוא פשוט נהיה במצב נוראי.הוא נכנס למיטה ולא יוצא,הוא מתעלם מכולם,לא מדבר עם אף אחד,עצבני ואלים(אפילו מרים עלינו יד לפעמים) ,ישן שעות על גבי שעות,יש לו התקפי רעב נוראיים...הוא נהיה מוזר ויש לו כל מיני עוויתות או דיבור תינוקי או התנהגות של משוגע
    התופעה נמשכת שבוע שלם ואז הוא קם וחוזר לעצמו
    בזמנים של הרגיעה הוא ילד מקסים,חכם,טוב לב ואהוב על כולם
    אבל פתאום מגיע התקף ואז כולנו נכנסים להיסטריה
    תמיד זה קורה לו בימי חמישי או שישי הוא פשוט לא קם מהמיטה עד לחמישי שלאחריו ואז מתרחשות כל התופעות
    הלכנו לפסיכיאטרים וכל מיני מטפלים ואף אחד לא ידע לתת לנו הסבר על התופעה
    איך יכול להיות שפעם הוא 100% ופתאום הוא נופל
    מה גורם לנפילות האלה
    האם קיימת תופעה כזו ברפואה
    נשמח לעזרה או להפניה כי ההורים שלי כבר ממוטטים לגמרי
    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ,תסמונת קליין לוין

    ד''ר אליהו סמואל
    31/10/2010

    שלום

    התאור יכול להתאים לתסמונת קליין לוין שהיא תסמונת נוירופסיכיאטרית.
    יש לבחון גם EEG..

    יש לבקש לאיש המקצוע שיבחן קיום תסמונת זאת אשר מתאמה להפליא לתאור.

    בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בכי
    ניקול
    30/10/2010

    בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי בוכה בלילה כשאף אחד לא רואה לפעמים אפילו הדמעות יורדות בלי שאני שולטת עליהן. אני לא מיבנה למה זה קורה לי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בכי כמבטא הלך רגשי

    ד''ר אליהו סמואל
    30/10/2010

    לניקול שלום

    בכי הוא לא רק ביטוי לנלת של בלוטת הדמעות אלא תמונת ראי לערוץ רגשי המבטא תחושה של צער או שמחה.
    במידה ומדובר בתחושה עמוקה או מבלבלת שאינה ברת שליטה ובאם רצונך להעמיק ולהבין את עצמך, את יכולה לפנות לאיש מקצוע העוסק בנפש האדם לצורך הערכה מעמיקה.


    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאניה דיפרסיה של ילדים SMD
    יעל
    29/10/2010

    שלום רב.

    האם אבחנה של קשיים בויסות רגשי - "מאניה דיפרסיה של ילדים" (התפרצויות תכופות של כעס /רוגז) משמעותה שלאותו ילד תהיה מאניה דיפרסיה כבוגר ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליהו סמואל - 053-4877790

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאניה דיפרסיה של ילדים SMD - תגובה

    ד''ר אליהו סמואל
    30/10/2010

    ליעל שלום

    מדובר בהגדרה חדשה וניסיון להבין תופעה המוכרת כבר שנים ארוכות.
    אין בידינו מספיק נתונים כדי לענות על שאלתך בצורה בדוקה ומדעית.

    וכמו תמיד יש להאמין ולקוות. גם אמירה מקצועית היא בבחינת סטטסטיקה, וכל מקרה הוא עולם לעצמו.

    בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליה בת מננו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
