ניתוח להסרת משקפיים בשיטת SMILE

פורום ניתוחי עיניים-ניתוחי עפעפיים - כאן תוכלו לשאול כל מה שרציתם לדעת על ניתוחי עיניים-ניתוחי עפעפיים. רוצים לדעת על בעיות בדרכי הדמעות או על עפעף רועד? צניחת עפעפיים ובעיות בריסים? פורום ניתוחי עיניים-ניתוחי עפעפיים הוא המקום עבורכם

מנהלי הפורום

פרופ' גיא בן סימון
פרופ. אריה נמט
 
  • ניתוח להסרת משקפיים בשיטת SMILE
    ירון
    12/10/2017

    שלום רב,

    אני בן 29. מספרים -3 בשתי העיניים וצילינדר 1.5/1.75.
    אני מעוניין בקרוב לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, ונמצאתי בבדיקות התאמה בשני מכונים לפני מס' שנים מתאים גם ל-PRK וגם ללאסיק/אינטרלאסיק. בזמנו הרופא שבדק אותי באחד המכונים המליץ לי להוסיף גם WAVEFRONT GUIDED.
    לטענת הרופא הבודק ה-WAVEFRONT GUIDED הוא ממליץ לי על כך משום שיש לי צילינדר משמעותי וזה יפחית סיכוי לראיית לילה לא טובה, ולסינוורים והילות (במכון שני כנראה שהוויבפרונט היה מובנה במכשיר ולא דובר איתי על תוספת וויבפרונט).
    הבנתי שיש שיטה יחסית חדשה כיום בשם SMILE, ושהיא קיימת בעולם מזה מס' שנים להסרת משקפיים בלייזר ושמשתמשים בטכניקה הזו מאז תחילת שנות ה-90 לניתוחי קטרקט.

    שאלותיי הן:
    1.האם הניסיון הנוכחי של מס' שנים בעולם (הבנתי שכ-5) בניתוח SMILE להסרת משקפיים בלייזר מאפשר להעריך את הבטיחות של טיפול זה למשל בהשוואה ל-PRK בטווח הקצר והארוך או שלדעתך לא נצבר עדיין מספיק ניסיון מבחינת מס' מטופלים ומס' שנים בהן הניתוח מבוצע?

    2.האם כיום ניתוח SMILE להסרת משקפיים נחשב בטוח כמו/פחות/יותר מ- PRK בטווח הקצר והארוך?

    3.האם עצם העובדה שהטכניקה של SMILE משמשת כבר מתחילת שנות ה-90 (ממה שהבנתי) לניתוחי קטרקט ונחשבת בטוחה יחסית (לפי הבנתי), ניתן להקיש מכך על הבטיחות של טכניקת הSMILE גם בניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

    4.הבנתי שכיום עוד לא ניתן להשתמש בפרופילים של WAVEFRONT בניתוחי SMILE ושייתכן שבעתיד זה יהיה אפשרי.
    בהנחה שגם היום אני מתאים לניתוחי לייזר, ושהרופא שבדק אותי בזמנו צודק ושאני זקוק לתוספת של WAVEFRONT GUIDED (לטענתו בשל צילינדר משמעותי ושזה יפחית לי סיכוי להופעת סינוורים, הילות וראיית לילה לא טובה), האם ה-SMILE לא יתאים לי מבחינה זו, או שב-SMILE אין צורך ב-WAVEFRONT וניתן יהיה להגיע לאותן תוצאות של ראיה לאחר הניתוח לעומת PRK או לאסיק/אינטרלאסיק בתוספת WAVEFRONT GUIDED מבחינת חדות ראייה ומבחינת סיכוי להופעת סינוורים, הילות וראיית לילה לא טובה?

    בתודה רבה מראש!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח רפרקציה

    ד''ר אריה נמט
    13/10/2017

    שלום רב,
    בפורום זה אנו מומחים לניתוחי עפעפים, דרכי דמעות וארובה. ניתוחי רפרקציה אינם בתחום מומחיותינו. מציע לפנות למומחה בתחום זה.

    בברכה ובהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


