פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

פורום הסרת משקפיים - כאן תוכלו להתייעץ בנושא הסרת משקפיים בלייזר. פורום הסרת משקפיים בלייזר יעסוק ב: ניתוח להסרת משקפיים, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר, לייזר עיניים, הסרת משקפיים בלייזר, קטרקט, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר בעיניים ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר עמי הירש
053-4877801
פרופ' אירית בכר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • כאב חזק וסינוור בעיניים - אחר ניתוח אינטרלאסיק - חודש אחרי הניתוח
    לילך
    14/08/2017

    לפרופסור אבי סולמון שלום
    עברתי ניתוח להסרת משקפיים אינטרלאסיק אצל ד"ר לוינגר עצמו במכון עיניים לפני חודש
    במהלך חודש זה אני מושבתת חצי מהיום, מהבוקר העיניים שלי מעט אדומות ונפוחות
    אני לא מסוגלת להרים מבט ליותר ממספר דקות וזקוקה למשקפי שמש בחוץ לעיתים גם בבית
    אני שמה טיפות ההילו קומוד מדי שעה.
    בבדיקה אצל רופא המכון לפני שבועיים נאמר לי שיש לי יובש והוכנסו לי פלגים זמניים לתעלות הדמעות וכן השתמשתי בלוטמקס 3 פעמים ביום במשך שבוע.
    היות ולא היה שינוי משמעותי, הלכתי במיידי לרופא מומחה של הקופה (דר דוד חביב)
    הוא אמר שהלוטמקס לא עשה את העבודה והמליץ לקחת מקסידקס עוד 10 ימים, ואמר שתופעות אלו של החלמה בפרק זמן הזה היו אמורות לחלוף.
    אני לא רוצה לגרום נזק חס וחלילה לעין ולהכניס עוד ועוד סטראודים, מצד שני אם העיניים לא מתאוששות
    1. מבקשת לשמוע את דעתך כיצד עלי לפעול ?
    2. האם זה תופעה מוכרת שיש לה שם ?
    3. האם עלי לטפל בזה בדחיפות או לשמוע לרופאים של המכון שאומרים שהזמן ירפא את זה ?
    4. כל עצה נוספת

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ללילך

    ד''ר עמי הירש
    22/10/2017

    פני למנתח שלך. רופא מנוסה.
    התופעה אינה נדירה וברת טיפול

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עישון קנאביס לאחר ניתוח
    גיל
    18/08/2017

    היי,עשיתי ניתוח לייזר( intralasik) ביום חמישי ה 17.8.17 .רציתי לשאול אם עישון קנאביס לאחר הניתוח יכול לפגוע בתהליך ההחלמה..
    תודה לעונים

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום גיל

    ד''ר עמי הירש
    22/10/2017

    אמנם בדיעבד...
    אין בעיה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח אינטרלאסיק למועמד לשירות קרבי
    אורי
    13/09/2017

    שלום, אני תלמיד מכינה המועמד לשירות קרבי
    עשיתי בדיקות התאמה ושכחתי לציין זאת. ונקבע לי ניתוח בשני הקרוב לאינטרלאסיק
    האם הניתוח מתאים גם למועמדים קרביים? או שזה אמור להשפיע לי על סוג הניתוח ולקבל אולי ניתוח מסוג prk

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום אורי

    ד''ר עמי הירש
    22/10/2017

    ככלל אני מעדיף אכן לבצע PRKבצעירים לפני שרות קרבי.
    פתח הנושא למנתח לפנח הנתוח

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסרת משקפיים בלייזר - מספר מעל 8
    ליאת
    28/09/2017

    הייתי בשני מכוניםלגבי הסרת משקפיים במכון אחד אמרו לי לא ובשני כן.
    אך הפעולה היא אותה פעולה בשני המכונים, ליטוש הקרנית
    שבוע הבא הולך לייעוץ בעוד מוכן.
    אגב המספרים שלי מעל 8

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לליאת

    ד''ר עמי הירש
    22/10/2017

    סוג נתוח המתאים לך ייקבע רק לאחר בדיקת התאמה קפדנית בהתאם לנתונים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם לדחות את הניתוח?
    גוני
    22/10/2017

    יש לי תור לניתוח בעוד כמה ימים. קמתי הבוקר עם עיניים יבשות מאוד, שמה טיפות אבל הן לא ממש עוזרות. האם לדחות את מועד הניתוח או שאפשר לנתח גם אם המצב לא ישתפר?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום גוני

    ד''ר עמי הירש
    22/10/2017

    פני לרופא המנתח וצייני זאת בפניו.ישנם אמצעים אחרים מלבד טיפות להכנת עין יבשה לנתוח לייזר

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מריחות אור בלילה - שנתיים לאחר ניתוח אסותא
    דן
    22/10/2017

    שלום וברכה, אני עדיין סובל ממריחות אור בצורה קשה בעין שמאל גם כשאני מרכיב משקפיים למספר הקטן שנשאר לי, נותחתי בשיטת אינטר לאסיק באסותא לפני יותר משנתיים. רציתי לדעת אם יש אפשרות לתקן את זה או שאאלץ להתמודד עם זה לתמיד???

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מריחת אור

    פרופ' אירית בכר
    22/10/2017

    אבקשך להעביר את פרטיך המלאים למרפאה כדי שאבדוק את מצבך לעומק

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול מומלץ להסרה בלייזר
    ירון
    12/10/2017



    אני בן 29. מספרים -3 בשתי העיניים וצילינדר 1.5/1.75.
    אני מעוניין בקרוב לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, ונמצאתי בבדיקות התאמה בשני מכונים לפני מס' שנים מתאים גם ל-PRK וגם ללאסיק/אינטרלאסיק. בזמנו הרופא שבדק אותי באחד המכונים המליץ לי להוסיף גם WAVEFRONT GUIDED.
    לטענת הרופא הבודק ה-WAVEFRONT GUIDED הוא ממליץ לי על כך משום שיש לי צילינדר משמעותי וזה יפחית סיכוי לראיית לילה לא טובה, ולסינוורים והילות (במכון שני כנראה שהוויבפרונט היה מובנה במכשיר ולא דובר איתי על תוספת וויבפרונט).
    הבנתי שיש שיטה יחסית חדשה כיום בשם SMILE, ושהיא קיימת בעולם מזה מס' שנים להסרת משקפיים בלייזר ושמשתמשים בטכניקה הזו מאז תחילת שנות ה-90 לניתוחי קטרקט.

    שאלותיי הן:
    1.האם הניסיון הנוכחי של מס' שנים בעולם (הבנתי שכ-5) בניתוח SMILE להסרת משקפיים בלייזר מאפשר להעריך את הבטיחות של טיפול זה למשל בהשוואה ל-PRK בטווח הקצר והארוך או שלדעתך לא נצבר עדיין מספיק ניסיון מבחינת מס' מטופלים ומס' שנים בהן הניתוח מבוצע?

    2.האם כיום ניתוח SMILE להסרת משקפיים נחשב בטוח כמו/פחות/יותר מ- PRK בטווח הקצר והארוך?

    3.האם עצם העובדה שהטכניקה של SMILE משמשת כבר מתחילת שנות ה-90 (ממה שהבנתי) לניתוחי קטרקט ונחשבת בטוחה יחסית (לפי הבנתי), ניתן להקיש מכך על הבטיחות של טכניקת הSMILE גם בניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

    4.הבנתי שכיום עוד לא ניתן להשתמש בפרופילים של WAVEFRONT בניתוחי SMILE ושייתכן שבעתיד זה יהיה אפשרי.
    בהנחה שגם היום אני מתאים לניתוחי לייזר, ושהרופא שבדק אותי בזמנו צודק ושאני זקוק לתוספת של WAVEFRONT GUIDED (לטענתו בשל צילינדר משמעותי ושזה יפחית לי סיכוי להופעת סינוורים, הילות וראיית לילה לא טובה), האם ה-SMILE לא יתאים לי מבחינה זו, או שב-SMILE אין צורך ב-WAVEFRONT וניתן יהיה להגיע לאותן תוצאות של ראיה לאחר הניתוח לעומת PRK או לאסיק/אינטרלאסיק בתוספת WAVEFRONT GUIDED מבחינת חדות ראייה ומבחינת סיכוי להופעת סינוורים, הילות וראיית לילה לא טובה?

    בתודה רבה מראש!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום

    ד''ר עמי הירש
    22/10/2017

    ככלל טיםולי לייזר לסוגיהם השונים ניתן לקבוע רק לאחר בדיקת התאמה מדוקדקת הנמשכת מספר שעות.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסרת משפקיים לחולה סוכרת
    עומר
    17/10/2017

    בן 35 חולה סוכרת סוג 1, בדרך כלל מאוזן למעט חריגות מדי פעם. חושב לעשות ניתוח להסרת משקפיים, האם בגלל הסוכרת ישנם אילוצים - סוגי ניתוח שאסור לי לעשות?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עומר שלום

    ד''ר עמי הירש
    22/10/2017

    ככלל לחולי סכרת ניתן לבצע טיפול בתנאי שאין מחלות עיניים אחרות כל רקע סכרת והמחלה מאוזנת.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם בלט בקרנית גורם שקשה לראות מרחוק ומקרוב?
    ללה
    06/10/2017

    שלום


    שלום


    האופטומטירסט ראה בצילום יש לי בלט בקרנית. אמר שאני אלך לרופא עיניים להיבדק.



    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלט בקרנית

    פרופ' אירית בכר
    10/10/2017

    בלט בקרנית גורם לעיוות התמונה המתקבלת בכל מרחק.
    יש להגיע למרפאה, במצבים מסוימים המצב מחמיר ודורש טיפול

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחושת צריבה אחרי ניתוח
    אילנה
    29/09/2017

    שלום,
    עשיתי ניתוח בשיטת prk לפני שבועיים וחצי, ומאז שהפסיקו הכאבים יצא לי פעמיים לחוות צריבה בעין ימין אחרי טפטוף טיפות (פעם אחת אנטיביוטיקה ופעם אחת דמעות,בהפרש של שבוע). אני לא חושבת שהיה מגע בעין בזמן הטפטוף. האם זה נורמלי?

    בנוסף, לפעמים יש לי תחושה של כפילות, כאילו אני רואה בעין אחת יותר טוב מבעין השניה. מתי זה אמור להתייצב?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צריבה

    פרופ' אירית בכר
    01/10/2017

    אין כל חשש. תופעות אלו הן נורמליות לחלוטין. הראיה תשתפר באופן הדרגתי בחודש הקרוב. אין צורך להשתמש באנטיביוטיקה בשלב זה, אלא אם קיבלת הנחיה מפורשת לעשות זאת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יש התאמה לניתוח לייזר?
    Ma
    02/09/2017

    שלום. אני בן 18 ומעוניין בשנה הקרובה לבצע ניתוח לייזר.
    אך יש לי חששות שאני לא יתאים או שלא יצליחו לשפר את ראיה שלי ל100 אחוז.
    כי בעין אחת יש לי מספר לא גבוה 1 מינוס וצלינדר ממש קטן חצי (0.5) נראה לי
    ובעין השניה יש לי מינוס גבוהה יותר כ2 וצילינדר ממש גבוה גם 2 כלומר בעיין אחת אני כמעט ולא משתמש כי גם אם משקפיים היא לא רואה 6/6.
    הניתוח יוכל לשפר זאת או שזה גם יהיה חלקי כמו עם משקפיים. אני מאוד לחוץ בנושא הזה ורוצה לדעת אם זה אפשרי כדי שיהיה שווה לעשות ניתוח

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התאמה

    פרופ' אירית בכר
    03/09/2017

    ההמלצה הנכונה ביותר היא לעבור בדיקת התאמה מלאה במרכז להסרת משקפיים. רק לאחריה אפשר יהיה לדעת מה נכון עבורך . תוכל להעלות את כל חששותיך מול הרופא המנתח ולקבל תשובות. בדיקת ההתאמה אינה פוגעת כלל בעיניים ואינה כרוכה בתשלום.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • 5 ימים לאחר ניתוח PRK - החמרה בכאב
    הדס
    26/08/2017

    שלום וברכה,

    לפני חמישה ימים עברתי ניתוח להסרת משקפיים מסוג PRK.
    בימים שלאחר מכן חל שיפור הדרגתי ברמת הכאב ובטשטוש, עד שהכאב נעלם.
    כבר מספר שעות אני מרגישה שיש גוף זר מתחת לעדשה ששמו על העין לאחר הניתוח - תחושת אי נוחות גדולה, הרבה דמעות וקושי לעפעף.
    קראתי שהסרת העדשה נעשית על ידי הרופא בלבד, אבל האם עדיף להסיר את העדשה בעצמי במקרה כזה?
    או להמתין ולהגיע למרפאה?

    תודה רבה,
    הדס

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החמרה בכאב.

    פרופ' אירית בכר
    27/08/2017

    לא מומלץ להסיר את העדשה לבד.
    יש להגיע למרפאה לבדיקה ע"י רופא.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הידרדרות ראייה לאחר ניתוח
    אלי רגב
    28/07/2017

    שלום רב,
    אני בן 29. לפני כ-7 שנים עברתי ניתוח לייזר בשתי העיניים ברשת ידועה. הניתוח תיקן את הראייה ל-6/6.
    לצערי בעין שמאל הידרדרה הראייה ב-2-3 השנים האחרונות וכעת אני מתקשה לראות כבעבר. לפני כשנה בדקתי את העין ברשת בה נותחתי ואכן נאמר לי שיש ירידה של 2 מספרים בעין הזו + צילינדר.

    השאלה שלי היא מה ניתן לעשות?
    האם עושים ניתוח חוזר?
    כעיקרון האחריות אצלם היא לכל החיים.

    אשמח שתעשי לי סדר בעניין.
    בברכה,
    אלי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינוי בראיה

    פרופ' אירית בכר
    30/07/2017

    כאשר עברת את הניתוח היית בן 22. יתכן כי הראיה לא הייתה עדיין יציבה. ניתוח הלייזר לא עוצר תהליכים טבעיים של שינוי מבנה העין עד להתייצבות מלאה. עליך לפנות למרפאה בה נותחת. בבדיקה מלאה יתברר אם ניתן לבצע ניתוח נוסף כדי לתקן את מצבך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסרת קטרקט שלא ע"י לייזר
    עדנה
    27/07/2017

    ב"ה

    שלום,
    הבנתי שהיום הסרת קטרקט נותנת אפקט של לייזר, כלומר הראייה חוזרת למצב 0. האם יש שם לשיטה הזו?
    אודה לכם על הסבר לגבי שיטות להסרת קטרקט

    עדנה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קטרקט

    פרופ' אירית בכר
    28/07/2017

    קטרקט הוא מצב בו העדשה הטבעית שבעין מעכירה ולכן יש להחליפה. במצבים בהם מספר המשקפיים גבוה מאוד או מצבים אחרים שאינם מאפשרים ניתוח לייזר לתיקון הראיה ניתן לשקול החלפת העדשה למרות שהיא אינה עכורה ובכך לתקן את הראיה בעזרת עדשה מתאימה. גם בגיל מבוגר לא מבצעים ניתוחי לייזר לתיקון הראיה, ניתוח הקטרקט כבר מתקן את הראיה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח בשיטת PRK בעיניים
    דניאל
    24/06/2017

    שלום,
    לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח בשיטת prk לאחר מספרים -8 ולפני כשבוע החלה רגישות מתחת לעפעפיים ובצידי העיניים. אתמול בבוקר קמתי עם עין שמאל אדומה, וצורבת ובהתאם לכך חדות הראייה בעין שמאל ירדה.
    האם המצב ישתפר והאם עליי לקבל מרשם אנטיביוטיקה לטפטוף בעיניים?

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמי הירש - 053-4877801

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנטיביוטיקה

    פרופ' אירית בכר
    03/07/2017

    אין להחליט ולהשתמש באנטיביוטיקה ללא בדיקה קלינית של רופא. עליך להיבדק ולקבל הנחיות מרופא במרפאה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
