פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

פורום בנושא יתר לחץ דם ("הרוצח השקט") נועד לעזור לכם לפקח על לחץ הדם שלכם. פורום יתר לחץ דם יעסוק ב: לחץ דם גבוה, יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה סימפטומים, שבץ מוחי, התקף לב, מחלות לב, לחץ דם נמוך, לחץ דם גבוה בהריון, לחץ דם דיאסטולי ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר ויקטור פרחויקי
פרופ' אליעזר קליינמן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • נטילת וזודיפ או לרקפרס?
    ניל
    28/05/2017

    ודזודיפ 10 או לרקפרס 10 מי מהן גנרית ומי אתית והאם יש הבדלים.
    עד כה נטלתי לרקפרס היום לא היה בבית המרקחת ונתנו לי וזודיפ האם יש השפעה? האם להחליף ללרקפרס
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חוסר איזון של לחץ דם
    דינה
    28/05/2017

    שלום רב!

    אני בת 54 ,סובלת מיתר לחץ דם ראשוני 4 שנים.מטפלת באמפלו וקרדילוק.ללא טיפול ההערכים יכולים להגיע ל170/120 או יותר.לאחרונה בהולטר גילו ביום וגם בלילה ירידות בללחץ דם עד ל90/50.חשוב לציין ערכים נמוכים של לחץ דם למרות שבלילה לא ישנתי.
    ביצעתי הולטר פעמיים וראינו אותה המגמה.
    מכיוון שלפני חודשיים לפי חוות דעת של אופטלמולוג,היה אירוע שהדם לא הגיע לעצב ראיה עברתי אירוע איכסמי בעצב ראיה וכתוצאה חלק שדה ראיה פריפרי נפגע.קיבלתי המלצה לעשות הולטר ולהימנע מיתר לחץ דם נמוך בלילה.איך אני יכולה לעשות את זה לוותר על הטיפול הקיים,אז לחץ הדם יהיה גבוה.
    חשוב לציין שמכיוון שאני סובל מאנגיודמה אידיופטית אסור לי לקחת תרופות מהקבוצות של אנלופריל וקונקור.
    אודה מאוד על המלצותכם מה ניתן לעשות בעניין.רופא משפחה ונפרולוג מתקשים למצוא פיתרון.
    בברכה,
    דינה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • לחץ דם דיאסטולי נמוך
    מנחם.פ
    28/05/2017

    בן 69 - לאחרונה לחץ דם דיאסטולי ירד לרמות של 50 - 51. לחץ סיסטולי בערכים שבין 135 ל 145 . מטופל בדופלקס 5/80,נורמלול 25,אפיאנט 10 וקרטיה (אחרי צינתור וערכי לחץ דם סיסטולי גבוהים) וכן לפיטור 80. קריטנין ברמות של 1.36.לא מעשן,שומר על דיאטה נטולת מלח ושומנים,מתעמל (הליכות) 4 פעמים בשבוע. מוטרד מאוד מהלחץ הדיאסטולי שירד לרמות כה נמוכות.יש ממה לחשוש?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • לחץ דם בתחילת הריון
    לי
    25/05/2017

    שלום ד״ר,
    אני בת 28 בתחילתו של הריון ראשון(שבוע12), גובה ומשקל תקינים. לפני ההריון הרופא שלי היה אומר שיש לי קצת לחץ דם גבוה אבל הוא שיער שזה יכול להיות מ״תסמונת החלוק הלבן״, בנוסף כמעט תמיד בבדיקות שתן גם לפני ההריון היה לי חלבון בשתן בערך 10(הגבול העליון 30). בבדיקות חודשיות שעשיתי במרפאת אחיות יוצא לי לחץ דם סביבות 117/120 סיסטולי ודיאסטולי 84/85. האחות אמרה לי שזה מאוד גבולי כי הדיאסטולי גבוה. אשמח לשמוע את חוות דעתך מה האופציות לטיפול, והאם זה מסוכן. תודה :)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: לחץ דם בתחילת הריון

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    26/05/2017

    לחץ הדם אכן גבוה לאישה בשליש הראשון להריונה.
    עליך להבדק ע"י נפרולוג לאור הסיפור של חלבון בשתן.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה על התשובה, שאלה נוספת

    לי
    26/05/2017

    תודה ד״ר על התשובה, הייתי אצל הרופא נשים ואמר כרגע לא לעשות כלום. קניתי מד לחץ דם על מנת למדוד לעצמי. יצא לי מדידות נמוכות. 100/90 סיסטולי ו 70/68 דיאסטולי. מדדתי שלוש פעמים ולאחר שעה שוב יצאו אותם התשובות. מה דעתך ? תודה רבה:)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בדיקת איסוף שתן 24h
    ענת
    17/05/2017

    שלום רב ,
    בת 50 מטופלת בטיטריס ללחץ דם .
    התבקשתי לעשות איסוף שתן לפני ניתוח .
    אשמח לקבל חו"ד לגבי התוצאות
    יש לציין שאספתי 5 ליטר שתן ביממה .
    VOLUME URINE 5.00 L/24H

    CREATININE U/24H 1021.50 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.*.......)

    CREATININE U CONC. 20.00 MG/DL

    SODIUM U/24HR 165.00 MEQ/24HR( 40.00- 220.00) (.....*...)

    POTASSIUM U/24H 168.50 MEQ/24HR( 25.00- 120.00) (.........)*

    POTASSIUM U CONC. 33.70 MEQ/L

    SODIUM U CONC 33.00 MEQ/L

    5000CC:הערה למדבקה : נפח איסוף

    תודה ,ענת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: בדיקת איסוף שתן 24h

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    26/05/2017

    תוצאות הבדיקות בגדר הנורמה (אם כי את אוכלת לא מעט מלח)
    השאלה הינה הנפח וכמות השתייה.
    מניח שבדיקות הדם תקינות.
    יש להניח שאת שותה הרבה...
    היתי חוזר על האיסוף\ ללא בדיקות. אם הנפח מעל 3 ליטר רצוי להבדק ע"י נפרולוג

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פערים במדידות לחץ דם
    דרור טפליצקי
    23/05/2017

    ד'ר שלום
    אני בן 62 ללא מחלות בעבר זולת ערמונית מוגדלת נהגתי לקחת קרסטור 5 מג" 3 פעמים בשבוע עקב רמות גבוליות של כולסטורול לאחרונה הפסקתי את הכרסטור בניסיון לטיפול נתורופאתי ודיאטטי
    לאחרונה התחלתי לעשות מדידות לחץ דם עם מכשיר בייתי
    ואני מגלה שלחץ הדם שלי לאחר התעוררות עומד על ערכים 95/142 (הכי גבוה שנירשם ) בהמשך היום יורד לחץ הדם ומגיע בשעות הצהריים והערב לערכים יחסית מאוד נמוכים 69/108 ( הכי נמוך שנירשם) כך שיש פערים מאוד גדולים במדידות במהלך היום של למעלה מ 25 מעלות תהליך הירידה בלחץ הדם במשך היום הוא די קבוע

    אני חייב לציין שאני עושה פעילות גופנית והליכות לפחות 5 פעמים בשבוע הורדתי את כמות המלח ובטיפול נטרופתי המשלב צמחי מרפא להורדת לחץ דם וכולסטרול עם דיאטה להפחתת סוכרים שומנים וטיפול בערמונית
    שטלתי האם יש סיבה לדאגה כתוצאה מהפער בערכי לחץ הדם
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פערים במדידות לחץ דם

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    26/05/2017

    קודם כל אין מקום לדאגה.
    לחץ הדם הראשון בבוקר עשוי להיות תמיד את הערך הגבוה ביותר גם אצל אנשים עם לחץ דם גבוה וגם עם לחץ דם תקין.
    יש להניח שרוב המדידות, כפי שאתה כותב, בגדר הנורמה ויש לעקוב בלבד.
    היתי עושה בדיקת לחץ דם עם מכשיר אוטומטי במשך 24 שעות שאמור לתת גם תשובה מה קורה בשעות השינה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פרולול 10 מג לילדה מתבגרת
    אלה
    16/05/2017

    שלום רב,
    בת שלי, בת 17, סובלת מתופעות קשות של לחץ לפני מבחנים: דופק מהיר, הזעה קשה, רעידות בידיים ורגליים. תרופות טבעיות והומיופתיות לא עזרו (ניסינו בכל). האם ניתן לעזור לה בעזרת פרולול 10 מייג לפני המבחן? האם המימון טוב (היא שוקלת 47 קייג)? תודה רבה! תשובתך תעזור מאוד כי מתחילות הבגרויות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פרולול 10

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    17/05/2017

    יש להניח שזה יעזור לה אבל יש להתיעץ עם רופא המשפחה המכיר אותה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • יתר לחץ דם אצל בחורה צעירה
    אביטל
    12/05/2017

    שלום רב,
    בת 34. להורי, אחותי ורבים מבני משפחתי יש יתר לחץ דם מאמצע שנות השלושים לחייהם בערך.
    עשו לי בדיקת הולטר וראו שיש לי יתר לחץ דם (לפנות בוקר המדדים היום ממש גבוהים, העליון כמעט על 180). סובלת ממגרנות עם אאורה גם לאחרונה. רופאת המשפחה רשמה לי CANDENSARTAN 8 mg. כשאני מודדת בבית מאז, התוצאות תמיד תקינות. האם לעד איאלץ לקחת את הכדורים? איז סוג של מעקב דרוש מלבד בדיקה ביתית?
    האם מותר לי לאכול גוג'י ברי? קראתי שלאנשים עם לחץ דם אסו לצרוך את מזון העל הזה...
    תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • יתר לחץ דם

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    13/05/2017

    אם לחץ הדם שלך קשור למטען תורשתי יש להניח שיהיה צורך לקחת תרופות כל החיים. לאחר איזון לחץ הדם דרוש מעקב עם בדיקה אחד כל כמה שבועות. לגבי הגוחי ברי, אין לי נסיון אישי אבל לא מצאתי בספרות הרפואית הוראת נגד לשימושו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • יתר לחץ דם פעם ראשונה
    אליעזר
    07/05/2017

    שלום
    אשתי התרגזה מאד לפני יומיים. בבדיקת לחץ דם סמוך להתרגזות סיסטולי 180 (לא זוכר דיאסטולי) כעבור יומיים סיסטולי ל.ד. 150/85 האם העניין יסתדר לבד או שמעתה ואילך היא תיזקק לטיפול תרופתי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: יתר לחץ דם פעם ראשונה

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    09/05/2017

    צריך להמשיך למדוד מספר פעמים במשך החודשיים הקרובים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמעתי את הדופק באוזן
    נדב
    05/05/2017

    היום מדדתי לחץ דם. העניין הוא שניפחתי את השרוול ל 180 ושמעתי דופק של האוזן שלי!!! התחלתי לרדת בד לחץ השרוול ואז ב 150 הרגשתי את הדופק האמיתי.

    הייתי שמח מאוד לדעת האם יש לזה פתרון? האם התופעה מוכרת?

    תודה רבה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: שאלה מעט מוזרה... אודה לתשובה

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    06/05/2017

    לא כל כך מבין את תופעה/שאלה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המשך לשאלה הקודמת בקשר לטיפול תרופתי
    טנא ברקת
    04/05/2017

    בהמשך לשאלתי הקודמת , האם צריכה להמשיך לקחת את הכדורים ? כי כבר שבוע אני לוקחת אותם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: המשך לשאלה הקודמת בקשר לטיפול תרופתי.

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    06/05/2017

    אם יש לך לחץ דם גבוה, כדאי לקחת את הטיפול

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • לחץ דם לא יציב ולב מוגדל
    טנא ברקת
    04/05/2017

    שלום רב.
    בתקופה האחרונה , מזה כחודש הרגשתי חולשה כללית , מדדתי את לחץ הדם התוצאה הייתה 151/70. נגשתי לביקור רופא , עשו לי א.ק.ג התוצאה הייתה תקינה.נשלחתי לרופא המשפחה, לאחר מכן לחץ הדם היה 146/80 140/70 לאחר מכן 132/68 122/72 הרופא החליט לתת לי כדורים לייצוב לחץ הדם. טריטייס 2.5 מ"ג פעמיים ביום. ולאחר תופעת לוואי של שיעול הוחלפו הכדורים לאמלודיפין 5מ"ג פעם ביום.
    שאלתי האם אני צריכה לקחת את הכדורים? האם המינון לא גבוה?
    בנוסף בבדיקת בC.T חזה נכתב "לב מוגדל" הרופא לא ייחס לזה חשיבות. רציתי לשאול מה המשמעות של לב מוגדל? האם זה מעיד על משהו?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: לחץ דם לא יציב ולב מוגדל

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    06/05/2017

    אמלודיפין 5 מ"ג אינו מינון גבוה במיוחד של התרופה.
    ממצא של לב גדול ב- CT עם אקג תקין הינו נדיר, כאשר האקג הרבה יותר רגיש.
    אם רוצים להעמיק בנושא כדאי לעשות US- אקו לב אשר ייתן תשובה סופית האם יש קשר של הלב עם לחץ הדם או לא.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תקינות מד לחץ דם
    אסף
    03/05/2017

    שלום.

    יש לי מד לחץ דם ידני. איך אני יודע שהמכשיר לא מזייף? איך אני אמור לוודא שהוא לא מטעה אותי במדידות?

    אודה לתשובה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: תקינות מד לחץ דם

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    06/05/2017

    אם יש שאלה של אמינות המכשיר, יש להשוות עם מכשיר מכויל, אצל הרופא או אחות

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תוצאות מבלבלות של מדידות
    אריק
    30/04/2017

    ביצעתי לפני כחודש וחצי בדיקת הולטר לחץ דם 24 שעות ויצאה תקינה חוץ מ2-3 חריגות לזמן קצר במשך היום .מאז אחת לשבוע אני מבצע מדידה בבית ורוב התוצאות מראות דווקא על יתר לחץ דם.מה הנכון אם כך?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה: תוצאות מבלבלות של מדידות

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    06/05/2017

    בדרך כלל ניטור של 24 שעות יותר אמין מבדיקה בודדת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • לחץ דם גבוה בדיקות מומלצות לבחור צעיר
    זיו
    25/04/2017

    שלום
    אני בן 33 בגיל 26 קיבלתי התקף חרדה ובבדיקה אצל רופא משפחה נאמר לי שיש לי לחץ דם גבוה . הרופא נתן לי כדורים ומאז אני מטופל בכדורים להורדת לחץ הדם. בדיקת הולטר לחץ דם היתה תקינה כמובן עם התרופה. כל זה היה בארצות הברית שם שהיתי 12 שנה . לאחרונה חזרתי ארצה והמליצו לי לבקש מהרופא בדיקת אלדוסטרון הרופא נתן לי כלי לאיסוף שתן 24 שעות .קראתי באינטרנט גם על בדיקת רנין מה זה ? וגם על הוראות לבדיקת שתן ללחץ דם גבוה שיש להימנע ממאכלים מסויימים ותרופות מסוימות שבועיים לפני הבדיקה. הרופא לא אמר לי האם זה בסדר? ואילו בדיקות מומלץ לערוך ללחץ דם גבוה יש לציין שאני לא שמן ואין לי במשפחה הקרובה מישהו שסובל מיתר לחץ דם.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • לחץ דם גבוה בדיקות מומלצות לבחור צעיר

    ד''ר ויקטור פרחויקי
    06/05/2017

    אכן לבדיקת אלדוסטרון משמעות כאשר בודקים את התוצאה ביחס לרנין, לכן כדאי לעשות את 2 הבדיקות ביחד.
    התוצאה יכולה להיות מושפעת מהטיפול התרופתי, אבל יחס תקין כמעט שולל בעיה של הפרשת יתר של אלדוסטרון.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום